#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/02/2012 13:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: διάλυση της Βουλής και εκλογές μετά το "κούρεμα"Την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά την έγκριση του PSI και την ψήφιση της δανειακής ανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Είμαστε οι ρυθμιστές των εξελίξεων τόνισε ο κ. Σαμαράς, η ΝΔ είναι η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος, η πολιτική τακτική μας δικαιώθηκε και κλείνει τώρα ένα επώδυνο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου. Το κεφάλαιο του Μνημονίου και της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Κλείνουμε το κεφάλαιο του Μνημονίου και της διακυβέρνησης Παπανδρέου

Δεν αλλάζουμε τίποτα από την πολιτική μας η συνταγή του Μνημονίου ήταν λάθος, εξήγησε, αλλά σήμερα η κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν πριν δύο χρόνια, ούτε καν πριν έξι μήνες. Ως εκ τούτου οι θέσεις της ΝΔ παραμένουν, αλλά πρέπει τώρα να αποτρέψει τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή, "για να πάμε ένα βήμα παραπέρα και για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας"

 Τι τους είπαμε το Νοέμβριο;

Να πάρουμε την 6η δόση – που την πήραμε – να προχωρήσει η ρύθμιση του Ελληνικού χρέους – το PSI, η ανταλλαγή ομολόγων, να γίνει το κούρεμα, να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση – κι ύστερα εκλογές.  Τώρα έχουμε φτάσει ακριβώς στο σημείο αυτό.  Κλείνουμε ένα κεφάλαιο: του Μνημονίου και της διακυβέρνησης Παπανδρέου. Και μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο:  Με εκλογές που θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για το φρόνημα του Ελληνικού λαού,  θα λειτουργήσουν απελευθερωτικά για την ψυχή των Ελλήνων και θα λειτουργήσουν εκτονωτικά για την κοινωνία.

Ασφαλώς, δεν λύσαμε το πρόβλημα.

Αλλά ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν λέω ότι κι αυτό θα λύσει το πρόβλημα.

Αλλά σίγουρα θα σταθεροποιήσει τα πράγματα. Και θα αποτρέψει τα χειρότερα πολύ άμεσα.

Γιατί αν δεν γίνονταν αυτά, δεν θα είχαν νόημα όλα τα άλλα.

Για να βγούμε από την κρίση, στη συνέχεια, θα χρειαστούν δύο πράγματα:

Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος.

Και νέα Αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος. Κανείς μας δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο, κάθε τόσο να βγαίνουμε στη «γύρα» για τη δόση μας.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι η εμπειρία της κυβέρνησης Παπαδήμου σήμανε το "τέλος των κυβερνήσεων συνεργασίας" ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησής του «δεν παραγράφονται» και πως «θα έρθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη Βουλή».

Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε

Επανέλαβε ακόμα πως για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ ότι χρειάζεται συσπείρωση και πως η κομματική πειθαρχία σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές είναι αυτονόητη.

Τις μέρες που πέρασαν έγινε για πρώτη φορά διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Δική μας στρατηγική γι’ αυτή τη διαπραγμάτευση ήταν να μη βαθύνει η ύφεση και να μην κλονιστεί άλλο η κοινωνική συνοχή.

Επικεντρώσαμε την προσοχή μας να αποτρέψουμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Γιατί; Γιατί είναι, πέραν όλων των άλλων, απίστευτα υφεσιακό όταν ήδη η χώρα ζει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης.

Μερικοί ανόητοι διαδίδουν ότι αυτό «είχε τελειώσει πριν καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης». Αλλά το κείμενο που μας έστειλαν, μόλις λίγη ώρα πριν, το περιείχε! Δεν ήταν καθόλου «τελειωμένη υπόθεση»…

Εν πάση περιπτώσει το ματαιώσαμε.

Πατριώτες και "τζάμπα μάγκες"

Δεν είναι ρόλος δικός μας, απλώς να προειδοποιούμε για επερχόμενες συμφορές.

Ρόλος δικός μας είναι να δείχνουμε – ακόμα και μέσα στις μεγαλύτερες δυσκολίες - πώς θα σταθεί ξανά η χώρα στα πόδια, πώς θα πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας, πώς θα βγούμε από τη συμφορά.

Η Πολιτική που πιστεύουμε εμείς δεν περιορίζεται στην πρόβλεψη κακών ειδήσεων. Αλλά στο να κρατήσουμε την Πατρίδα μας όρθια στα δύσκολα, να τη βγάλουμε από την κρίση και να την πάμε μπροστά.

Κάποιοι ακόμα μας ρωτάνε: Μα πώς μπορείτε να διαπραγματεύεστε υπό καθεστώς τέτοιων πιέσεων και με το πιστόλι στον κρόταφο;

Το πιστόλι δεν βρίσκεται στον κρόταφο το δικό μας. Αλλά στον κρόταφο της χώρας ολόκληρης.

Αν ήταν στραμμένο πάνω μας, μπορούσαμε πολύ πιο εύκολα να πούμε «ως εδώ και μη παρέκει. Κάντε ό,τι είναι να κάνετε…»

Αλλά δεν είναι το ίδιο εύκολο να το πεις αυτό, όταν απειλείται μιαν ολόκληρη χώρα.

Υπάρχει η προσωπική γενναιότητα και η πολιτική γενναιότητα.

Προσωπική γενναιότητα αφορά το πώς διαχειριζόμαστε ο καθένας τον εαυτό του.

Πολιτική γενναιότητα αφορά το πώς διαχειριζόμαστε το μέλλον της χώρας ολόκληρης.

Προσωπική γενναιότητα σημαίνει να αντισταθείς σε όποιον σε προσβάλλει και σε αδικεί - εσένα προσωπικά.

Πολιτική γενναιότητα σημαίνει να εξασφαλίσεις ότι ο τόπος σου θα έχει αύριο. Καλύτερο αύριο…

Πολιτική γενναιότητα σημαίνει, όταν όλοι είναι εφησυχασμένοι ενώ η χώρα πάει στον γκρεμό, να τους λες τη δυσάρεστη αλήθεια, να τους προειδοποιείς κι ας είσαι μόνος σου…

Πολιτική γενναιότητα, όμως, σημαίνει ακόμα, πως όταν πλησιάσει η καταστροφή, εσύ θα στέκεσαι όρθιος και θα προσπαθείς να την αποφύγεις. Δεν θα παρασύρεσαι από τις κραυγές της απελπισίας. Δεν θα επιλέξεις τη σιωπή της μοιρολατρίας. Ούτε θα υποκύπτεις στο φόβο...

Αυτό ακριβώς κάναμε. Και χτες και σήμερα.

Όμως η πολιτική, εκτός από γενναιότητα απαιτεί και διορατικότητα.

Που σημαίνει να βλέπεις πιο μπροστά.

Βλέπαμε μπροστά όταν προειδοποιούσαμε ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει.

Και τώρα, που όλοι ξέρουν ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, εμείς πάλι μπροστά βλέπουμε, όταν λέμε ότι η χώρα πρέπει να μείνει όρθια, για να μπορέσει στη συνέχεια να διαπραγματευθεί την αλλαγή πολιτικής.

Τι σημαίνει «να μείνει η χώρα όρθια»;

Σημαίνει πρώτον, να μη χρεοκοπήσει ουσιαστικά!

Γιατί σε μια χρεοκοπημένη χώρα δεν επενδύουν, τη λεηλατούν!

Δεν θέλω να μπω στη συζήτηση τι σημαίνει «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» και πόσες υποκατηγορίες χρεοκοπίας υπάρχουν. Δεν θέλουμε, εμείς στη Νέα Δημοκρατία, να ανακυκλώνουμε την κινδυνολογία για «σενάρια δραχμής».

Εκείνο που θέλουμε να αποφύγουμε, πάση θυσία, είναι η λεηλασία της χώρας μας - του πλούτου της και του λαού της – λεηλασία που σίγουρα θα ακολουθήσει, αν ξεφύγουν τα πράγματα από κάθε έλεγχο.

Όπως και να το ονομάσετε, αυτό θέλουμε να αποφύγουμε:

Το να ξεφύγουν τα πράγματα από κάθε έλεγχο και να οδηγηθούν στη λεηλασία της Πατρίδας μας.

Γι’ αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους το ταχύτερο.

Δεν μας λύνει το πρόβλημα. Αλλά μας απομακρύνει από το γκρεμό της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Και της λεηλασίας που θα ακολουθήσει.

Να μείνει η χώρα όρθια, σημαίνει ακόμα να διατηρήσει τη στοιχειώδη Κοινωνική Συνοχή.

Να μη τη διαλύσουν, προκειμένου να τη… σώσουν.

Να μην οδηγήσουν τον Έλληνα στην απόγνωση.

Να μην μας εξωθήσουν να τρώμε τις σάρκες μας.

Τώρα, λοιπόν, που όλοι μέσα στην Ελλάδα και αρκετοί έξω από την Ελλάδα άρχισαν να καταλαβαίνουν πως η πολιτική που εφαρμόζεται είναι λάθος, εμείς δεν επιχαίρουμε που «δικαιωθήκαμε». Να μας έλειπε τέτοια «δικαίωση»...

Εξακολουθούμε και βλέπουμε μπροστά και προειδοποιούμε για τον επόμενο μεγάλο κίνδυνο: την απόλυτη εξαθλίωση όλων των Ελλήνων.  

Αυτό προσπαθούμε να αποτρέψουμε τώρα.

Και ξέρετε κάτι; Την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία δεν την επιλέγεις, σού ’ρχεται. Δεν την κάνεις εσύ, σου επιβάλλεται…

Η υπόλοιπή ομιλία

Θα σας μιλήσω ευθέως και χωρίς περιστροφές:

Ξέρω ότι πολλοί από σας είχατε δεύτερες σκέψεις για τις εξελίξεις.

Είναι φυσικό. Γιατί πολλοί που ορθώς πίστεψαν στη δική μας αντιμνημονιακή λογική, δυσκολεύονται να καταλάβουν τις τελευταίες επιλογές μας.

Το κατανοώ. Αλλά δεν το συμμερίζομαι. 

Όσοι ίσως θεωρούν τη θέση μας «αφύσικη» σε σχέση με όσα λέγαμε μέχρι σήμερα, υποβαθμίζουν ή παραβλέπουν ένα σημαντικό στοιχείο από την περιπέτεια που περνάει σήμερα η χώρα.

Δεν καταλαβαίνουν το πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει στην Οικονομία, αλλά και στην Κοινωνία, η λάθος συνταγή του Μνημονίου στα δύο αυτά καταστροφικά χρόνια…

Όλοι οι ιστοί μιας ζωντανής οικονομίας – η αγορά, η κατανάλωση, οι επενδύσεις, η εμπιστοσύνη, η ψυχολογία - έχουν όλα καταρρεύσει. Και μαζί τους οι προσδοκίες της κοινωνίας για το αύριο. Άρα και η πίστη όλης της διεθνούς κοινότητας σε μάς.   

Βρισκόμαστε, λοιπόν, ως χώρα πια, σε τεράστιο κίνδυνο. Όχι απλώς αύριο να γίνουμε πιο φτωχοί. Γινόμαστε ήδη πιο φτωχοί μήνα με το μήνα…

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να χάσουμε αυτά που δεν χάνονται εύκολα, αλλά κι όταν χάνονται δεν ξανακερδίζονται εύκολα: την Ελευθερία μας και την Ανεξαρτησία μας, την ίδια την υπόστασή μας ως λαός και ως κοινωνία

Επιμένουμε λοιπόν, στο ακέραιο, στις προηγούμενες θέσεις μας.

Επιμένουμε στις απόψεις μας.

Ότι η συνταγή του Μνημονίου ήταν λάθος,

Ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής – για την Ελλάδα ασφαλώς, αλλά και για την Ευρώπη πλέον. 

Ότι έχει απόλυτη προτεραιότητα η Ανάκαμψη, η Ανάπτυξη και η διατήρηση της Κοινωνικής συνοχής.

Τίποτε απ’ αυτά δεν αλλάζουμε! Και να θέλαμε, άλλωστε, δεν θα μπορούσαμε. Τώρα οι θέσεις αυτές πλήρως δικαιώθηκαν, και τις ασπάζονται οι πάντες.

Αλλά για να έχουν νόημα όλα αυτά, για να μιλάμε για Ανάκαμψη και αλλαγή Πολιτικής, η χώρα πρέπει να υπάρχει και να στέκει στα πόδια της.  Να ορίζει τις τύχες της και να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Αν αυτά χαθούν, όλα τα άλλα δεν θα έχουν πια πολύ σημασία…

Οι επιλογές μας λοιπόν, δικαιώθηκαν, οι θέσεις μας παραμένουν, αλλά πρέπει να αποτρέψουμε τον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα αυτή τη στιγμή, για να πάμε ένα βήμα παραπέρα και για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας.

Η κατάσταση δεν είναι τώρα αυτή που ήταν πριν δύο χρόνια.

Ούτε καν πριν έξη μήνες…      

Το 2009 το έλλειμμα της Ελλάδας είχε εκτοξευθεί. Όπως είχε συμβεί σε όλες τις χώρες, γιατί είχε μεσολαβήσει μια παγκόσμια ύφεση.

Και το χρέος της Ελλάδας ήταν μεγάλο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, πράγματι. Αλλά ήταν ακόμα βιώσιμο.

Τώρα το έκαναν μη βιώσιμο! Σχεδόν μιάμιση φορά μεγαλύτερο από τότε.

Στις αρχές του 2010, παρά το έλλειμμα της προηγούμενης χρονιάς και παρά το μεγάλο χρέος, βγαίναμε ακόμα στις αγορές. Και οι αγορές μας δάνειζαν άνετα και σε λογικά επιτόκια.

Τώρα έχουμε καταρρεύσει.

Κι ακόμα: Το 2009 υπήρχε η Ευρώπη της Αλληλεγγύης. Τώρα  αναδεικνύεται, όλο και περισσότερο, η Ευρώπη της τιμωρίας. Η Ευρώπη που αντιμετωπίζει με τιμωρητική διάθεση τα μέλη της που έχουν προβλήματα.

Κι ιδιαίτερα την Ελλάδα…

Το 2009 ο Ελληνικός λαός πίστευε ότι… «λεφτά υπάρχουν».  Και ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ για να του τα μοιράσει.

Σήμερα οι Έλληνες είναι πολύ πιο φτωχοί από τότε και πολύ κοντά στην απόγνωση.

Μέχρι τα μέσα της προηγούμενης χρονιάς, πολλοί συμπολίτες μας πίστευαν ακόμα ότι μπορεί η πολιτική αυτή να μας βγάλει από την κρίση. Το ίδιο και οι περισσότεροι ξένοι.

Τώρα δεν το πιστεύει κανείς στην Ελλάδα και το αμφισβητούν όλο και περισσότεροι έξω. 

Ως τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, οι Ευρωπαίοι πίστευαν ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί. Κι ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως Ελληνικό.

Μετά την καταστρεπτική πρωτοβουλία Παπανδρέου - που ακόμα πληρώνουμε - να μας πάει σε δημοψήφισμα, οι Ευρωπαίοι έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Λίγο αργότερα, η Ελληνική κρίση άρχισε να μεταδίδεται και σε άλλες χώρες, κυρίως στην Ισπανία και την Ιταλία. Αλλά ανησυχούν και πολλές άλλες ακόμα…

Όλοι κατανοούν ότι, αν μεταδοθεί η οικονομική κρίση, οι κοινωνίες της Ευρώπης θα αποσταθεροποιηθούν.

Κι ότι αν η κοινωνική αναταραχή κορυφωθεί στην Ελλάδα και αρχίσει να μεταδίδεται και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τότε και η ενότητά της ίδιας της Ευρώπης θα κινδυνεύσει.

Δεν είναι πια η μετάδοση της οικονομικής κρίσης από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο μόνος κίνδυνος…

Είναι ο φόβος μετάδοσης της κοινωνικής κρίσης, της κοινωνικής αναταραχής από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ελληνικό πρόβλημα έχει πάρει ξεκάθαρα διαστάσεις γεωπολιτικής απειλής.

Όλα αυτά αλλάζουν τα δεδομένα: Όχι τις θέσεις μας, όχι τη στάση μας, όχι τις πολιτικές επιδιώξεις μας για Ανάκαμψη και Ανάπτυξη, όχι τη στρατηγική μας για την Ελλάδα του μέλλοντος. Αλλά τα δεδομένα για το σήμερα!

Αυτά έχουν αλλάξει ξαφνικά και πολύ απειλητικά

Κι αν δεν τα αντιμετωπίσουμε τώρα, δεν έχουν νόημα όλα τα άλλα.

Η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος!

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αυτή τη στιγμή τι βλέπετε γύρω σας;

Στις δημοσκοπήσεις – για όση αξία έχουν – η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλώς το πρώτο κόμμα, με διψήφια διαφορά μάλιστα. Είναι πια το μόνο κόμμα εξουσίας. Το μόνο αστικό και λαϊκό κόμμα ταυτόχρονα. Η μόνη συντεταγμένη δύναμη στο χάος!

Το ΠΑΣΟΚ - πώς να το πω ευγενικά; - διαλύεται!

Δεν το λέω εγώ εξ άλλου, το κραυγάζουν οι ίδιοι κάθε μέρα…

Αυτοί που επέβαλαν το Μνημόνιο, αυτοί που ειρωνεύονταν τη δική μας άποψη, τις θέσεις μας και τη στάση μας, σήμερα έχουν γίνει «ζούγκλα».

Τους τιμωρεί η ίδια η πολιτική τους…

Το ΛΑΟΣ από την άλλη πλευρά φεύγει από την κυβέρνηση.

Και δεν ψηφίζει τα μέτρα.

Δεν θα το σχολιάσω…

Τα κόμματα των άκρων εκτινάζονται σε επίπεδα πρωτόγνωρα.

Η Αριστερά, αν και περισσότερο πολύ-διασπασμένη από ποτέ, εμφανίζεται σήμερα στο 45%! Εφήμερη δημοσκοπική άνοδος. Αλλά άνοδος…

Ενώ ανεβαίνουν και τα μικρότερα κόμματα των άκρων…

Αυτό μοιάζει πολύ – το λέω να το ακούνε οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι – με το τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Οδηγούνται τα πράγματα στα άκρα…

Και δεν αφορά την Ελλάδα μόνο. Κινδυνεύει να γίνει πολύ κολλητικό και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Μέσα σε αυτό το χάος, η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα παραμένει δύναμη συνεκτική, σταθερή, υπεύθυνη, με διορατικότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα.

Αυτό είναι πλεονέκτημα για τον τόπο!

Μόνον όσοι πυροδοτούν το χάος και κερδοσκοπούν πάνω στην επερχόμενη καταστροφή, έχουν λόγο να χτυπούν τη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά ό,τι κι αν κάνουν, τους λέμε ότι χάνουν την ώρα τους.

Κι άλλοι μας χτύπησαν το διάστημα αυτό – και στα ίσα και πισώπλατα, κι από μέσα κι απ’ έξω, κι από πάνω κι από κάτω -  και δεν κατάφεραν τίποτε!

Σε όλα έπεσαν έξω. Σε όλα!

Δεν είναι ώρα, ασφαλώς, να κάνουμε κριτική στα άλλα κόμματα και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, τι να πούμε εμείς, πια;

Εμείς τους τα είπαμε και τους προειδοποιήσαμε όταν είχε νόημα.

Τώρα τους τα λένε οι δικοί τους – και τα λένε πολύ χειρότερα.

Όμως, έχει νόημα να πούμε σήμερα, ότι οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιες.

Ευθύνες που δεν παραγράφονται. Και για τις οποίες θα έλθει η ώρα του καταλογισμού στην επόμενη Βουλή!

Ό,τι είπαν διαψεύστηκε!

Ο πρώτος υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου, μας διαβεβαίωνε ότι «θα βγούμε στις αγορές το 2011», θυμάστε;

Ο ίδιος μας έλεγε ότι το 2012 θα άρχιζε η ανάκαμψη. Τώρα προβλέπεται ύφεση και για το 2013!

Ο επόμενος – και τωρινός – υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωνε πέρσι το καλοκαίρι, ότι «έβαλε πάτο στο βαρέλι της ελληνικής οικονομίας». Κι αμέσως μετά … κατέρρευσαν τα πάντα!

Ο ίδιος μας έλεγε το Νοέμβριο, πως όλα τα απαραίτητα μέτρα για το 2012 είχαν ήδη ληφθεί και δεν θα χρειάζονταν άλλα. Μόνο κάποιες προσαρμογές για το 2013 και 2014.

Και τώρα ήλθαν και μας ζητούν άλλα τόσα…

Ο ίδιος μας έλεγε ότι το 2012 η Ελλάδα θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά. Τώρα μας ζητούν να πάρουμε κι άλλα μέτρα, απλώς για να μικρύνουμε το πρωτογενές έλλειμμα! Ξεχάστηκε το πρωτογενές πλεόνασμα για φέτος…

Σε όλα έπεσαν έξω. Σε όλα!

Το λέω αυτό σήμερα, για να καταλάβουν οι ίδιοι, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι φρόνιμο να σιωπούν.

Και πάντως να μη παίζουν μικροκομματικά παιγνίδια.

Τους λέω ακόμα, και το λέω σε όλους σας, ότι εμείς, η Νέα Δημοκρατία, είμαστε από τον περασμένο Νοέμβριο οι ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων.

Τι τους είπαμε τότε;

Να πάρουμε την 6η δόση – που την πήραμε – να προχωρήσει η ρύθμιση του Ελληνικού χρέους – το PSI, η ανταλλαγή ομολόγων, να γίνει το κούρεμα, να περάσει η νέα δανειακή σύμβαση – κι ύστερα εκλογές.

Τώρα έχουμε φτάσει ακριβώς στο σημείο αυτό.             

Κλείνουμε ένα κεφάλαιο: του Μνημονίου και της διακυβέρνησης Παπανδρέου.

Και μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο:

Με εκλογές που θα λειτουργήσουν λυτρωτικά για το φρόνημα του Ελληνικού λαού,

θα λειτουργήσουν απελευθερωτικά για την ψυχή των Ελλήνων

και θα λειτουργήσουν εκτονωτικά για την κοινωνία.

Γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού φρονήματος, όσο υπάρχει σήμερα!

Υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι που φοβούνται τις εκλογές τώρα.

Όμως, η Ελλάδα ποτέ δεν είχε ανάγκη τις εκλογές όσο τις έχει τώρα!

Άλλοι φοβούνται ότι θα χάσουν στις εκλογές.

Εμείς, όμως, ξέρουμε ότι μόνο με εκλογές θα δυναμώσει η πολιτική εκπροσώπηση και η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Άλλοι φοβούνται ότι «θα ενισχυθούν τα άκρα», αν γίνουν σήμερα οι εκλογές.

Όμως ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εκραγεί η κοινωνία, αν δεν γίνουν οι εκλογές. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση χωρίς εκλογές…

Τέλος κυβερνήσεων συνεργασίας

Και κάτι ακόμα: Εμείς, επειδή ό,τι λέμε το τηρούμε, μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων, όπως είχαμε δεσμευτεί, θα ζητήσουμε άμεση διάλυση της Βουλής και εκλογές!

Αν θέλουν να κυβερνήσουν χωρίς εμάς, να δούμε πώς θα το κάνουν.

Όποιου του αρέσουν οι «κυβερνήσεις συνεργασίας» χωρίς αρχές και χωρίς πρόγραμμα, που θα παράγουν ακυβερνησία, ας το προτείνει.

Όποιος θέλει να μπαινοβγαίνει σε κυβερνητικά σχήματα κάθε τόσο, χωρίς την εντολή του λαού, ας το επιχειρήσει.

Εμείς είμαστε σαφείς: Στηρίξαμε τη μεταβατική κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη νέα δανειακή σύμβαση, κι ύστερα… τελειώσαμε!

Είμαστε σε θέση να επιβάλουμε τις εκλογές και θα το κάνουμε.

Όσοι προσπαθούν να κωλυσιεργήσουν βδομάδα την εβδομάδα ας μην κουράζονται…

Τους το λέμε από τώρα, και σας το λέω από τώρα: μετά το PSI θα πάμε για εκλογές!

Και να δούμε ποιος θα αντισταθεί, ποιος θα πει όχι και ποιος θα προτείνει κάτι διαφορετικό...

Τίποτε άλλο για την ώρα επ’ αυτού, αλλά συνεννοηθήκαμε νομίζω…

Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε

Τις μέρες που πέρασαν έγινε για πρώτη φορά διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.

Ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Δική μας στρατηγική γι’ αυτή τη διαπραγμάτευση ήταν να μη βαθύνει η ύφεση και να μην κλονιστεί άλλο η κοινωνική συνοχή.

Επικεντρώσαμε την προσοχή μας να αποτρέψουμε την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού. Γιατί; Γιατί είναι, πέραν όλων των άλλων, απίστευτα υφεσιακό όταν ήδη η χώρα ζει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης.

Μερικοί ανόητοι διαδίδουν ότι αυτό «είχε τελειώσει πριν καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης». Αλλά το κείμενο που μας έστειλαν, μόλις λίγη ώρα πριν, το περιείχε! Δεν ήταν καθόλου «τελειωμένη υπόθεση»…

Εν πάση περιπτώσει το ματαιώσαμε.

Το επόμενο θέμα ήταν να αποτρέψουμε να επεκταθεί η μείωση του κατώτατου μισθού στους υπόλοιπους μισθούς. Παρά τα όσα ειπώθηκαν, κι αυτό το αποτρέψαμε. Γιατί κι αυτό θα λειτουργούσε πολύ υφεσιακά

Ακόμα αποτρέψαμε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Που θυμηθείτε ότι υπήρχε ήδη από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Γιατί θα ισοδυναμούσε με εκτίναξη πολλών φόρων. Υφεσιακό κι αυτό, γιατί θα γονάτιζε τους πάντες. Φανταστείτε μόνο ότι το «χαράτσι» θα ανέβαινε 25%!

Τέλος, δώσαμε τη μεγάλη μάχη για να προστατέψουμε τις κατώτατες συντάξεις. Δεν διακρίναμε τις επικουρικές από τις κύριες συντάξεις. Δεν διακρίναμε «ευγενή» από άλλα ταμεία!

Υπερασπιστήκαμε όλες τις συντάξεις που μπήκαν στο στόχαστρο να περικοπούν για πολλοστή φορά. Δεσμευτήκαμε να σώσουμε τις χαμηλότερες και να μειώσουμε αισθητά την επίπτωση στις υπόλοιπες. Το κάναμε.

Τελικά η μείωση στις συντάξεις δεν θα είναι 600 δισεκατομμύρια και πλέον. Θα είναι η μισή: 300 εκατομμύρια! Και οι χαμηλές συντάξεις θα παραμείνουν άθικτες αυτή τη φορά.

Αυτά είναι με δύο λόγια τα κύρια κεφάλαια της διαπραγμάτευσης που έγινε τις προηγούμενες μέρες.

Ασφαλώς επιβλήθηκαν και πράγματα που δεν μας άρεσαν, δεν τα θέλαμε και ξέρουμε ότι δεν θα ωφελήσουν.

Όπως επιβλήθηκαν και πράγματα που ακόμα κι αν έχουν λογική, δεν ήταν ώρα να γίνουν τώρα. Γιατί μια κοινωνία δεν μπορεί να διορθώσει όλες τις παλιές αμαρτίες της μαζί.

Όπως υπάρχουν και ορισμένα σωστά διαρθρωτικά μέτρα, λόγου χάρη η ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και το «φαστ τρακ» στη Δικαιοσύνη, που κακώς άργησαν επί δύο χρόνια.

Σκεφτείτε, όμως:

Μας έλεγαν παλαιότερα ότι δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση…

Περιέργως, είχαν… δίκιο! 

Γιατί οι ίδιοι δεν είχαν κάνει ποτέ διαπραγμάτευση!

Υπέγραφαν ό,τι τους έφερναν…

Ξέρω ότι το γεγονός ότι διαπραγματεύθηκαμε τις τελευταίες μέρες ενοχλεί. Αλλά το γεγονός ότι δεν διαπραγματευόταν κανείς τα τελευταία δυό χρόνια, «σκοτώνει»!

Σκεφτείτε τώρα, να μην ήμασταν εκεί, να μη ζητούσαμε αυτά που ζητήσαμε, να μην πιέζαμε γι’ αυτά που πιέσαμε, να μην αποσπούσαμε αυτά που αποσπάσαμε.

Σκεφτείτε να είχε περάσει η κατάργηση των δύο μισθών, η νέα μείωση κατά 15% όλων των επικουρικών, αλλά και πολλών κύριων συντάξεων, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Και ανάποδα: σκεφτείτε να γινόταν τέτοια διαπραγμάτευση κι όλο το προηγούμενο διάστημα…

Θα βρισκόμασταν σήμερα εδώ που είμαστε;

Σκεφτείτε το...

 

Ασφαλώς, δεν λύσαμε το πρόβλημα.

Αλλά ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δεν λέω ότι κι αυτό θα λύσει το πρόβλημα.

Αλλά σίγουρα θα σταθεροποιήσει τα πράγματα. Και θα αποτρέψει τα χειρότερα πολύ άμεσα.

Γιατί αν δεν γίνονταν αυτά, δεν θα είχαν νόημα όλα τα άλλα.

Για να βγούμε από την κρίση, στη συνέχεια, θα χρειαστούν δύο πράγματα:

Εκλογές, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση με νωπή και ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνηθεί ο τόπος.

Και νέα Αναπτυξιακή πορεία. Να τηρήσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος. Κανείς μας δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο, κάθε τόσο να βγαίνουμε στη «γύρα» για τη δόση μας.

Να χτυπήσουμε τη δημόσια σπατάλη, να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία, να πιάσουμε τους στόχους και για το έλλειμμα και για το χρέος.

Αλλά να προσθέσουμε και άλλες δύο προτεραιότητες:

Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή.

Στην Ευρώπη, άλλωστε, σήμερα όλο και περισσότεροι μιλούν για την ανάγκη Ανάπτυξης. Κι όσο περισσότερο η κρίση χτυπά τη δική τους πόρτα, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνουν την προτεραιότητα της Ανάκαμψης.

Όχι απλώς εμείς λέμε τα ίδια που λέγαμε πάντα. Αλλά τώρα πια δεν είμαστε μόνοι μας. Ούτε μέσα στην Ελλάδα. Αλλά ούτε κι έξω από την Ελλάδα…

Το βασικό λοιπόν, είναι να περάσουμε τον τωρινό κάβο.

Χωρίς να γίνει μεγαλύτερη ζημιά.

Και χωρίς να αποτρέψουμε τη νέα δανειακή συμφωνία, με την οποία μπορεί να αρχίσει η σταθεροποίηση του χάους. Γιατί θα έχουμε ξεφορτωθεί 85 δισεκατομμύρια χρέους από την πλάτη μας…

Αυτό κάναμε.

Όμως, για να υπάρξει Ανάπτυξη και να διασφαλιστεί η Κοινωνική Συνοχή, χρειάζεται ένα πράγμα ακόμα .

Αξιόπιστο κόμμα με ισχυρή εντολή, ικανό να κυβερνήσει.  

Αυτό είναι η Νέα Δημοκρατία σήμερα.

Που κι αυτή έχει έσφαλλε στο παρελθόν, αλλά έχει βγάλει τα διδάγματά της.

Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τη λάθος συνταγή και δεν διστάζουμε να μπούμε σε διαπραγμάτευση για να αρχίσουν να διορθώνονται τα λάθη.

Είμαστε το πρώτο και ιστορικότερο ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα. Αλλά δεν διστάσαμε να πούμε ότι η Ευρώπη που τιμωρεί τα πιο αδύναμα μέλη της, δεν είναι η Ευρώπη της Αλληλεγγύης, δεν είναι η Ευρώπη των ευρωπαϊκών ιδεωδών.

Τώρα το ίδιο λένε και παρά πολλοί ξένοι Ευρωπαϊστές.

Είμαστε το κόμμα που μένει όρθιο μέσα στη σημερινή γενική κατάρρευση.  Αυτό δεν είναι απλώς το δικό μας συγκριτικό μας πλεονέκτημα Αυτό είναι πια… ασύγκριτο πλεονέκτημα για οποιοδήποτε κόμμα !  Δεν θα αφήσουμε κανέναν να το αποδυναμώσει.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να το υπονομεύσει.

Γιατί όποιος το κάνει, δεν βλάπτει εμάς μόνο.

Βλάπτει κάθε προοπτική να βγει σύντομα η Ελλάδα από την κρίση.

Αυτή είναι η δύναμή μας, η δύναμη όλων μας.

Περιφρουρήστε την!  

Να κρατήσουμε την Πατρίδα όρθια

Και τώρα θα μιλήσω κάπως πιο προσωπικά:

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που βλέπεις τους χειρότερους φόβους σου να επαληθεύονται, που βλέπεις, να γίνονται πραγματικότητα, όλα αυτά για τα οποία προειδοποιούσες και δεν σε άκουγαν…

Υπάρχουν στιγμές στην Πολιτική που προειδοποιείς για μιαν επερχόμενη καταστροφή, δεν σε ακούει κανείς, και μετά από λίγο η καταστροφή αυτή έρχεται, πράγματι.

Τι κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις;

Επιχαίρεις; Φωνάζεις «σας τα ’λεγα εγώ, μα δεν ακούγατε»;

Όχι!

Ο πολιτικός που αγαπά τον τόπο του, που είναι ταγμένος να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και την Πατρίδα, δεν είναι «Κασσάνδρα».

Δεν είναι ρόλος δικός μας, απλώς να προειδοποιούμε για επερχόμενες συμφορές.

Ρόλος δικός μας είναι να δείχνουμε – ακόμα και μέσα στις μεγαλύτερες δυσκολίες - πώς θα σταθεί ξανά η χώρα στα πόδια, πώς θα πάρουμε ξανά τη μοίρα μας στα χέρια μας, πώς θα βγούμε από τη συμφορά.

Η Πολιτική που πιστεύουμε εμείς δεν περιορίζεται στην πρόβλεψη κακών ειδήσεων. Αλλά στο να κρατήσουμε την Πατρίδα μας όρθια στα δύσκολα, να τη βγάλουμε από την κρίση και να την πάμε μπροστά.

Όταν πριν δύο χρόνια, έστω και μόνοι μας, βροντοφωνάζαμε ότι η «συνταγή του Μνημονίου είναι λάθος» υπηρετούσαμε την Πατρίδα μας. Προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε τα δεινά που έρχονταν.

Τώρα, όταν διαπραγματευόμαστε να κουρέψουμε το τεράστιο χρέος και να αποφύγουμε τα πολύ χειρότερα, πάλι το συμφέρον της Πατρίδας υπηρετούμε!

Κι όταν σχεδιάζουμε το πώς θα αλλάξει η χώρα πορεία, όταν βλέπουμε ότι σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο άρχισαν να αλλάζουν γνώμη, ότι η μονομερής λιτότητα απειλεί πια ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Νότο και προκαλεί αντιδράσεις που σύντομα μπορούν να γίνουν αληθινός σεισμός, η αλλαγή που έρχεται -  όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη - δεν είναι μακριά. Εκεί βρισκόμαστε σήμερα…

Όταν βγαίνει ο Πρόεδρος της Αμερικανικής κεντρικής Τράπεζας ο κ. Μπέν Μπερνάκι και λέει απερίφραστα ότι «μόνο με πολιτική Ανάπτυξης θα τιθασεύσουμε τα ελλείμματα» διεθνώς – λέει δηλαδή, αυτό που δεν έχω σταματήσει να φωνάζω εδώ και δυόμιση χρόνια - αυτό κάτι σημαίνει…

Όταν βγαίνει ένας από τους πέντε λεγόμενους «σοφούς» της Γερμανικής Οικονομίας, ο Πέτερ Μπόφινγκερ, και λέει ότι αυτό που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν λάθος συνταγή που «στραγγάλισε» την Ελληνική Οικονομία – ό,τι ακριβώς λέμε κι εμείς – αυτό κάτι σημαίνει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 11/02/2012 14:04:05

  Δυστυχώς το παιχνίδι χάθηκε από την στιγμή που δεν υπήρξε ο ορθολογικός χειρισμός της κρίσης.

  Για παράδειγμα μειώνονται κατά το ίδιο ποσοστό η σύνταξη ενός που βγήκε στην σύνταξη στα μετά από 25 χρόνια λούφας και ενός που πλήρωνε 35 χρόνια ταμείο μετάλλου.

  Το ίδιο συμμετέχουν στις θυσίες ο πιλότος της ΠΑ και ο ταγματάρχης που έφαγε τον Εβρο και τα νησιά με το κουτάλι με τον χαρτογιακά του πενταγώνου.

  Οτι και να γίνει από εδώ και πέρα τα εισοδήματα μας δεν θα είναι ούτε κατ ελάχιστον όπως πριν.

  Η μόνη λύση δημοκρατική είναι εκλογές τώρα για να πάρουν τις ευθύνες τις λύσεις οι πολίτες πάνω τους.

 2. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/02/2012 14:07:12

  Kατά τη γνώμη μου μια χαρά τα είπε ο Σαμαράς. Ραλιστής, υπεύθυνος και απόλυτα συνεπής με ότι κατά καιρούε έχει υποστηρίξει κι ας μιλάνε ορισμένοι φίλοι κι ε4χθροί για "κωλοτούμπες" , αναδιπλώσεις κλπ.

  • cobalt avatar
   cobalt @ firiki2010 11/02/2012 14:43:31

   "Ραλιστής" Αδόκιμος όρος, καταλαβαίνω πως είναι απο το πληκρολόγιο, αλλά τόσο ταιριαστό.. Θυμίζει το ραλίστας..

 3. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/02/2012 14:08:54

  Όνειρα γλυκά και τα χέρια έξω από το πάπλωμα.

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/02/2012 14:09:58

  Τους τα πήρε όντως τα σώβρακα. Και του ΓΑΠ, και του Καρατζ, και των Ευρωπαίων. Τώρα μένει να ξεφορτωθεί η Ελλάδα και τα λοιπά παράσιτα.

  • jkr avatar
   jkr @ TopGunZ 11/02/2012 15:33:13

   +1000000000000000

 5. Παναγιώτα avatar
  Παναγιώτα 11/02/2012 14:10:20

  Πως φαίνεται ότι δεν έχει (έχουν) καμιά σχέση με το τι θέλει ο πολίτης αυτής της χώρας... (δεν αναφέρομαι σε ψηφοφόρους) ....
  Αλήθεια ποιον πιστεύουν ότι εκπροσωπούν?

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Παναγιώτα 11/02/2012 14:52:01

   Ενας ηγέτης οφείλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Το θέμα επομένως για τον ηγέτη είναι επομένως - περα από το τι θέλει ο πολίτης - το τι χρειάζεται.

   • Γιώργoς Αχαιός avatar
    Γιώργoς Αχαιός @ firiki2010 11/02/2012 14:58:48

    Δεν είμαι σίγουρος αλλά φοβάμαι ότι στην δημοκρατία δεν πάιζει αυτό το πράγμα που λες. Αν δεν είσαι αρεστός πας σπίτι κατευθείαν. Οπότε και χρήσιμος να θες να είσαι δεν θα σου δοθεί η ευκαιρία.....

    • PayneK avatar
     PayneK @ Γιώργoς Αχαιός 11/02/2012 18:10:51

     Μα αγαπητε μου,αρεστος ηταν ο ΓΑΠ το 2009,οπως και πολλοι αλλοι ακομα σε ολη την διαρκεια της μεταπολιτευσης.Και ειδαμε τα χαλια μας τωρα..
     Ισως ηρθε η ωρα να ξεριζωθει μια νοοτροπια που ταλανιζει τον τοπο μας.
     Εννοωντας ,με τι κριτηρια θεωρει κανεις τους πολιτικους μας ως ικανους και ποτε συμβαινει να τους κατατασει απλα στους "αρεστους".

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ firiki2010 11/02/2012 15:32:55

    Πολύ σωστά.
    Είναι σαν τον γονιο που βλέπει το παιδί του να καταστρέφεται από τα ναρκωτικά. Να γυρίσει πίσω στο χρόνο δεν μπορεί για να το αποτρέψει. Μπορεί όμως κάλλιστα να βρεί μια λύση για το σήμερα και το αύριο.
    Νομίζω ότι έτσι έκανε ο Σαμαράς.
    Και εμείς που είμαστε έξω από το χορό μπορεί να φωνάζουμε, να είμαστε υπερ της ανένδοτης στάσης του (και καλά κάνουμε γιατί είμαστε η ζώσα συνείδηση της παράταξης) όμως άλλο πράγμα είναι να είσαι στην καρδιά του κυκλώνα και να ψάχνεις να βρεις τρόπους διαφυγής με τις λιγότερες φθορές. Εκεί θα πρέπει να εξετάσεις όλες τις παραμέτρους , να διαβουλευθείς με τους συνεργάτες-ειδήμονες κλπ. και να βρείς τη βέλτιστη λύση. Θεωρώ ότι καλά έπραξε ο πρόεδρος της ΝΔ.
    Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια του Θεού.

    • firiki2010 avatar
     firiki2010 @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 11/02/2012 17:16:33

     Γιατί "κάνουμε καλά να είμαστε υπέρ της ανένδοτης στάσης";;; Δεν δείχνει αυτό λειψή κατανόηση εκ μέρους μας της -ιδιαίτερα ζόρικης- πραγματικότητας;;

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ firiki2010 11/02/2012 18:00:58

      Γιατί θα πρέπει ν΄ακούει ο ηγέτης και αυτές τις φωνές. Οι οποίες τον κάνουν να μην ξεχνά ότι και το ΟΧΙ κάποια στιγμή είναι μια στάση ζωής, όταν τα πράγματα θα φθάσουν στο μη παρέκει.

   • Παναγιώτα avatar
    Παναγιώτα @ firiki2010 11/02/2012 17:41:49

    Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς ξέρουν καλύτερα από κάθε Έλληνα ηγέτη τι ακριβώς χρειάζονται....
    Είναι δυνατόν ο Ηγέτης στον οποίο αναφέρεσαι να συμφωνήσει για το Αγγλικό δίκαιο?... (αποφεύγω να αναφερθώ σε μισθούς και συντάξεις διότι είναι θέμα παρεξηγήσημο...
    Το ξεπούλημα της χώρας είναι αυτό που χρειαζόμαστε; ...

 6. TopGunZ avatar
  TopGunZ 11/02/2012 14:11:52

  Και αυτή η απάντηση πήγαινε σε τρολλ (του είδους καληνυχτάκιας).

 7. asterix avatar
  asterix 11/02/2012 14:12:49

  Άψογος ο Σαμαράς.Είπε την αλήθεια και προσέφερε διέξοδο.Όχι σαν τις αθλιότητες ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ,Ντόρας που πρώτα έκαναν τη δουλειά τους και μας κατέστρεψαν και εγκαταλείπουν άρον άρον το πλοίο που βυθίζεται.Ούτε σαν κάτι ντεμέκ γελοίους επαναστάτες της δεκάρας (βλ.Καμμένος) που σηκώνονται στις 5 το πρωί για να βρουν τί δημοσιεύεται για την πάρτη τους.Αυτοίβάζουν την πάρτη τους πάνω από τη χώρα!Ο Σαμαράς βάζει πάνω από όλα τη χώρα!

 8. rocco avatar
  rocco 11/02/2012 14:12:55

  ο βουλευτής
  Ζώης έδωσε την απάντηση!!!!!!!!

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ rocco 11/02/2012 14:20:02

   Καλά έκανε, να ξεμπερδεύουμε με τους ανύπαρκτους

   • Tassos avatar
    Tassos @ Αυτόνομος 11/02/2012 14:45:15

    !

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ rocco 11/02/2012 14:46:17

   Oι εντιμότατοι φίλοι του Νικολά Σαρκοζί

   Των ΒΑΣ. ΣΙΟΥΤΗ, Ν. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

   Τι κοινό έχουν ο αντιπρόσωπος των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντής της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας «Ντασό», Ανρί Λερουά, ο μεσίτης οπλικών συστημάτων Χ. Χούμπαυλης και οι βουλευτές της Ν.Δ., Χρ. Ζώης (μέλος της επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα) και Π. Καμμένος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών;

   Είναι και οι τέσσερις ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί (Club des amis grecs du candidat a la presidentielle francaise Nikolas Sarkozy).

   Η σχέση Σαρκοζί-Ντασό είναι μια κλασική ιστορία παράλληλων σχέσεων: Ο Σερζ Ντασό, πρόεδρος του ομίλου «Dassault Aviation», είναι γερουσιαστής του UMP (του κόμματος Σαρκοζί), ενώ ο γιος του, Ολιβιέ Ντασό, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Σαρκοζί. Τόσο στενός, μάλιστα, ώστε στο δικηγορικό γραφείο στο οποίο είναι συνέταιρος ο Σαρκοζί ανατέθηκε η δύσκολη υπόθεση ξεκαθαρίσματος της κληρονομιάς των Ντασό.


   Στην οικογένεια ανήκει και η μεγαλύτερη συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας, η «Figaro», η οποία πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές δούλεψε εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας του Σιράκ, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο δρόμος για τον Νικολά.

   - Μήπως στη Γαλλία είστε πιο «χαλαροί» σε αυτά τα θέματα;

   Στην ερώτηση απαντά η ομογενής υποψήφια βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας (PS), Μαριέττα Καραμανλή: «Δεν είμαστε χαλαροί. Φυσικά και υπάρχει μείζον θέμα. Ο Σαρκοζί είναι ένας Γάλλος Μπερλουσκόνι. Εχει μαζί του τις επιχειρήσεις, τα ΜΜΕ και θέλει να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες. Είναι ένας πολιτικός επικίνδυνος», λέει στην «Κ.Ε.».

   **Ο Α. Λερουά, διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα και πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Σαρκοζί, έχει άλλη άποψη: «Πρόκειται, για μία συναρπαστική προσωπικότητα. Εμένα μου αρέσει που δεν μιλάει σαν πολιτικός. Δεν μασάει τα λόγια του».


   - Είστε όμως πρόεδρος στον Σύλλογο Φίλων Σαρκοζί και ταυτόχρονα διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ενός τύπου ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο αυτές θέσεις;

   «Η "Ντασό" είναι μια ιδιωτική κι όχι κρατική εταιρεία. Είμαστε στο έτος 2007, και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του. Εχω, άλλωστε, συνεργάτες που είναι σοσιαλιστές. Είμαστε μια εταιρεία με διεθνή παρουσία, αλλά πλέον δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στα αεροσκάφη τύπου Φάλκον...», είναι η απάντησή του.

   **Εκτός από τα «Φάλκον», βέβαια, ο όμιλος παράγει και τα μαχητικά «Ραφάλ», για τα οποία ασκείται έντονο πρέσινγκ στην ελληνική κυβέρνηση. Πέρυσι μάλιστα ο υπουργός Αμυνας είχε συναντήσει τη γαλλίδα ομόλογό του, Αλιό Μαρί, συνοδεία του βουλευτή Χρ. Ζώη. Η εφημερίδα «Φιγκαρό» ήταν εκείνη που έσπευσε τότε να γράψει ότι θέμα της συνάντησής τους ήταν η ενδεχόμενη αγορά των γαλλικών μαχητικών.

   **Σε επικοινωνία της «Κ.Ε.» με τον Χρ. Ζώη, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο κλαμπ Φίλων του Σαρκοζί, αρνήθηκε όμως ότι γνωρίζει τον Ανρί Λερουά: «Μπήκα στο κλαμπ μόνο επειδή είμαι πρόεδρος της ελληνογαλλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας».

   Ο ίδιος ο διευθυντής της «Ντασό», ωστόσο, μιλώντας στην «Κ.Ε.» τον διαψεύδει: Δηλώνει ότι γνωρίζει τον βουλευτή της Ν.Δ. καθώς αμφότεροι ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.

   * Συμπέρασμα. Αν την επόμενη Κυριακή στη Γαλλία επικρατήσει ο δεξιός υποψήφιος κάποιοι φίλοι του στην Αθήνα θα πανηγυρίσουν περισσότερο από αρκετούς Γαλάτες...

   ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ- 29/04/2007

 9. Απόστολος avatar
  Απόστολος 11/02/2012 14:15:58

  http://www.youtube.com/watch?v=ECt27fYuPno

 10. kapar13 avatar
  kapar13 11/02/2012 14:18:02

  Λυπάμαι πολύ, αλλά τα ίδια, και μάλιστα με παρόμοια διατύπωση, έλεγαν 2 χρόνια τώρα και οι Γιωργάκης - Παπακωνσταντίνου. Η μεγάλη διαφορά ποια είναι δηλαδή; Ποιανού η υπογραφή θα μπει από κάτω;'
  Κρίμα γιατί προς στιγμήν είχα πιστέψει ότι θα αποδεικνυόταν κάπως διαφορετικός...

  • gloup avatar
   gloup @ kapar13 11/02/2012 14:36:39

   να πας σε γιατρό για τα αυτιά σου, μην αφήνεις το πράμα να προχωράει

   • NM avatar
    NM @ gloup 11/02/2012 17:40:25

    Μάλλον εσύ χρειάζεσαι γιατρό και μάλιστα ψυχιάτρο .
    Άμεσα...

    • gloup avatar
     gloup @ NM 11/02/2012 18:51:47

     ψυχίατρο χρειάζονται όσοι πίστεψαν στις υποσχέσεις του γιωργάκη και τον ψήφισαν,
     άλλο τόσο χρειάζονται και τα συριζάκια

     (στα ελληνικά δεν λέμε άμεσα αλλά αμέσως)

  • Φοτις avatar
   Φοτις @ kapar13 11/02/2012 17:24:19

   Ε ναι, ο Σαμαράς έχει πατριωτική υπογραφή...

 11. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 11/02/2012 14:18:38

  αντε τωρα καντε κολοτούμπες..αντε τώρα βρείτε δικαιολογίες για όσα έιπε...αντε φιλοι μου πατριώτες τώρα...μειώσεις μισθών, συντάξεων, φορολογία,εκποίηση περιουσίας, αγγλικό δίκαιο,χαράτσια, ανεργία και ΄'αλλα ωραία μέτρα για να σωθεί η πατρίδα...λυπάμαι, αφού συμφωνείς με τον Βενιζέλο οτι αυτοί οι όροι είναι οι πλέον ήπιοι, τι ναπει κανείς τώρα πια !!!!έλεος !!!αντε και καλή συγκυβέρνηση αν και όταν γίνουν εκλογές...

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ στεφανος γραγας 11/02/2012 14:20:58

   Ρε φίλε δεν ντρέπεσαι; Αυτά είπε; Την διάβασες την ομιλία;

   • abcd avatar
    abcd @ Αυτόνομος 11/02/2012 14:41:31

    Ρε φίλε αυτά που ψηφίζει τα πήρες χαμπάρι ;

    Καλά τι δουλειά κάνετε μερικοί που δεν σας απασχολεί ; Παιδιά ,οικογένεια, συγγενείς, φίλους δεν έχετε ;
    Τόσο βολεμένος είναι ο περίγυρος σας που δεν σας αγγίζει η σφαγή των Ελλήνων που διατάζει ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ τους βουλευτές της να υπογράψουν ; Με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσιοδότηση ; Τι έγραφε στις ευχαριστήριες επιστολές που έστειλε μετά την εκλογή του; Πως θα ρωτούσε για καθετί μεγάλης σημασίας τα μέλη του κόμματος ,πότε το έκανε ;
    Είναι η δεν είναι αντιπρόσωποι του λαού οι βουλευτές ; Αυτόν δεν οφείλουν να εκφράζουν εκεί που τους έστειλε; Η βάση της Ν.Δ πότε έδωσε έγκριση στον Συμμαθητή του Τζέφρυ να μας ξεπουλήσει ;Που κολλάει το "αποφασίσομεν και διατάσομεν" των Συμμαθητών ;

    • Tassos avatar
     Tassos @ abcd 11/02/2012 14:46:30

     Εμείς είμαστε χαμένοι. Τα παιδιά μας πάει να σώσει. Εσένα δεν σε νοιάζουν?

     • abcd avatar
      abcd @ Tassos 11/02/2012 14:57:12

      Πως τα σώζει ; Ένα δυο τρία πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση να μου αναφέρεις..
      Συνομολογώντας για καινούργια δανικά καινούργιες ομηρίες; Για να φτάσουμε το χρέος το 2020 στο επίπεδο του 2009 σε ποσοστό του ΑΕΠ χωρίς να γνωρίζουμε πόσο θα είναι το ΑΕΠ ;
      Στέλνοντας τα παιδιά μας στην ξενιτιά τα σώζει ;Καθιστώντας όσα μείνουν εδώ δούλους στις ορέξεις κάθε μεγαλοσχήμονα ; Χωρίς εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα ; Ποιος νέος θα κάνει οικογένεια χωρίς καμία προοπτική ;Μα τι λέτε κύριοι, σκέφτεστε τι λέτε ; Ειλικρινά απορώ με μερικούς !!

     • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
      ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ abcd 11/02/2012 15:12:39

      Μη περιμένεις απάντηση. Μερικοί έχουν τυφλωθεί από τον κομματισμό...Δε ξέρουν τι λένε πια!!

 12. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 11/02/2012 14:22:46

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!

 13. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 11/02/2012 14:25:09

  Προχτές και εχτές είχα ζητήσει ειλικρίνεια. Σήμερα ο κ.Σαμαράς μου την έδωσε. Προφανώς και δεν έχω πειστεί ότι θα τα καταφέρουμε, καθώς ζούμε σε ένα κράτος ΠΑΣΟΚ, αλλά τουλάχιστον αξίζει να δοκιμάσουμε κι ότι γίνει. Καλύτερο από το να πατήσουμε το κουμπί της καταστροφής από τώρα και μόνοι μας. Ο Θεός να μας βοηθήσει.

 14. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 11/02/2012 14:26:16

  Καλά ελάχιστη αίσθηση του τι συμβαίνει στην Ελληνική κοινώνία υπάρχει;
  Ακόμη και αν έιχε δίκιο , η συντριπτική πλειοψηφία του λάού απαιτούσε να πουμε οχι.
  Υπάρχει περίπτωση αυτό να μην εκφραστεί εκλογικά;
  Ποιον καλυπτει η θέση περί σκλήρης διαπραγμάτευσης όταν το απότέλεσμα είναι απείρως χειρότερο από το Μνημόνιο Ι;
  Ποιος εχει δικαίωμα προκαταβολικά να ορίζει τους μονόδρομούς των ζωών μας ;

  • factorx avatar
   factorx @ Πετρος Μ. 11/02/2012 14:32:13

   Δεν θα πάμε σε εκλογές να το δούμε; Όταν λέει θα επιβάλει εκλογές μετά το PSI κλπ δεν λέει επί της ουσίας ότι όλα αυτά είναι υπό την έγκριση του υπέρτατου κριτή, του λαού;

   • Pantelis avatar
    Pantelis @ factorx 11/02/2012 14:36:06

    Μετά το PSI και την εξουσιοδότηση σε Βενιζέλο-Παπαδήμο να υπογραψουν την νεα δανειακή;

   • Πετρος Μ. avatar
    Πετρος Μ. @ factorx 11/02/2012 14:46:08

    Και αν ο λάος θέλει κυρίαρχα το όχι ,τι θα ψηφίσει στις εκλογές;
    Πάντως όχι αυτούς που ψηφισαν ναι.
    Γιατί πολιτικά επιλέγει να εκφράσει προκαταβολικα τον ''μονόδρομο'' του ναι ''αποχωρώντας άρα από την διαχείριση του ενδεχόμενου όχι;

    • Αυτόνομος avatar
     Αυτόνομος @ Πετρος Μ. 11/02/2012 14:54:17

     Ελεύθερες δεν είναι οι εκλογές στην Ελλάδα;

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Πετρος Μ. 11/02/2012 15:06:53

     Ωραία! Ελεύθεροι θα είμαστε (όχι στο νου δυστυχώς λόγω προκαταλήψεων) να ψηφίσουμε Κουβέλη, Τσίπρα και Παπαρήγα, να κάνουν συγκυβέρνηση και όταν δε θα υπάρχει Ελλάδα λόγω των αντεθνικών τους ιδεών θα κλαίμε μαζί αλλά ίσως να έχουμε χρήματα αντί για μαντήλια να σκουπιζόμαστε. Προσωπικά ποτέ δε θα συγκρίνω το θέμα λεφτά ή ελευθερία. Το λέω επειδή υποτίθεται η αριστερά με την άρνηση του χρέους και την επιστροφή στη δραχμή (αναγκαστικά) διατείνεται πως έχει βρει τη μοναδική λύση. Από πότε το χάος είναι λύση; Άλλο να έχεις κυβερνήτη Έλληνα και αν οι εταίροι σε ζορίσουν να υποδουλωθείς τότε τραβάς την περόνη, κι άλλο να εξαντλείς τα μικρά περιθώρια ελιγμών πριν την ώρα τους και να παρατάς μια Ελλάδα στο χάος όπως θέλουν πολλοί.

   • nestrom avatar
    nestrom @ factorx 11/02/2012 14:59:18

    Σου θυμίζω οτι το επιχεϊρημα μέχρι τώρα ήταν ότι με τους βουλευτές που διαθέτει η ΝΔ δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές.
    Μετά το PSI θα μπορεί?
    Εκλογές θα γίνουν μόνο αν τηρηθεί η άτυπη συμφωνία των αρχηγών. Τι θα γίνει αν μετα τις υπογραφές αποχωρήσει ο Σαμαράς και επανέλθει ο ΓΑΠ?
    Αμφιβάλλεις ότι θα πάρει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης?

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ nestrom 11/02/2012 15:08:28

     Αμφιβάλλω. Το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ καταρρέουν. Ποιος θα το στηρίξει το έκτρωμα Παπαδήμου με ψήφους στη Βουλή ενώ όλοι θα θέλουν εκλογές;

 15. m.s avatar
  m.s 11/02/2012 14:27:56

  έχω ακούσει πολλούς οικονομολόγους να κάνουν προτάσεις για την έξοδο από τη κρίση.
  Ξέρετε γιατί δεν τις πιστεύω;
  Γιατί μου άρεσαν! Ήταν αυτό που ήθελα να ακούσω! Τόσο τέλειες , τόσο τεκμηριωμένες τόσο ανώδυνες ...
  Από την άλλη άκουσα το Σαμαρά. Μου φάνηκε πιο πραγματικός πιο ρεαλιστής
  Ξέρετε γιατί ;
  Γιατί με στεναχώρησε.
  Λέει την αλήθεια όμως;
  Θυμάμαι την πολιτική διαδρομή του και πιστεύω ακράδαντα ναί.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ m.s 11/02/2012 14:47:47

   Σωστή λογική. Όποιοι χαϊδεύουν αυτιά συνήθως είναι "στυλ ΓΑΠ" και καταστρέφουν και προκαλούν διχασμό. Η αλήθεια τέτοιες ώρες είναι σίγουρα πικρή και την είπε ο ΑΣ. Να δούμε πόσο ώριμοι πολίτες είμαστε να την αποδεχθούμε (την αλήθεια, όχι την υποταγή της χώρας εννοείται) μετά από τόσο ψέμα που έχουμε φάει και μας διέλυσαν...

 16. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 11/02/2012 14:34:50

  Έδωσε απαντήσεις με λογική και ψυχή για όλους, φίλους και ... άσπονδους φίλους!
  Όσο και να θέλουν να τον ¨προστατέψουν¨ ορισμένοι ¨φίλοι¨, από κακοτοπιές, οι προθέσεις τους είναι ολοφάνερες.
  Ποτέ δεν ήθελαν έναν ηγέτη σαν τον Α. Σαμαρά, ενοχλητικό για τα συμφέροντά τους.
  Αφήστε τον Σαμαρά να πολιτεύεται, όπως ξέρει αυτός και μην νοιάζεστε τόσο πολύ για το πολιτικό του μέλλον!

 17. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 11/02/2012 14:35:05

  http://www.youtube.com/watch?v=pKezsrhev6I&feature=share

 18. unfair avatar
  unfair 11/02/2012 14:35:12

  Γράφετε "Την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών αμέσως μετά την έγκριση του PSI και την ψήφιση της δανειακής ανήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς..." ...ενώ το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι:
  ΜΕΤΑ την έγκριση κ την ψήφιση της δανειακής!!! ...εκλογές! ...κ όλα τα υπόλοιπα.
  Λέει πολλά σωστά ο Σαμαράς, κ δίκαια. ΟΜΩΣ, η λέξη κλειδί είναι το ΜΕΤΑ!!
  Θα το πω, διαφορετικά, έχουμε ένα σπίτι, που είναι χρεομένο, κ μας ο δανειστής, μας ζητάει να τον πληρώσουμε κ να του το δώσουμε, εμείς συμφωνούμε, αλλά, θα μπορούμε να το διακοσμούμε μέσα.
  Όσο κ το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, έτσι κ όλοι που είναι αυτή την στιγμή στην εξουσία, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να υπογράψουν! Δεν νομίζω πως στις τελευταίες εκλογές είχαν τεθεί τέτοια ζητήματα.
  ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ τις υπογραφές!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ unfair 11/02/2012 14:50:17

   Γιατί δεν καταλαβαίνουμε πως αν υπήρχε χρόνος να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα θα το είχε παλέψει; Αφού με τη συμφωνία για το PSI κόλλησε το θέμα εκλογές. Ο ΑΣ το προκάλεσε ή ο Μπένι με τον Γαπ και την ιδέα για δημοψήφισμα;

   • unfair avatar
    unfair @ Γεώργιος Τ. 11/02/2012 15:13:27

    Επαναλαμβάνω!
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ! Κανείς τους!
    Μας έχουν βγει όλων εδώ τα λαρύγγια [τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα] για τις αθλιότητες της που γίνονται, κ τα διλήμματα που παρουσιάζονται. Για εναλλακτικές λύσεις.
    Ο μόνος που δικαιώνόταν μέχρι τώρα, ήταν ο Σαμαράς, που είχε επισημάνει από την αρχή για την λάθος συνταγή, είχε προτείνει κ λύσεις. Κ τώρα, λέει, ΝΑΙ? σε νέα υφεσιακά μέτρα, σε κλείδωμα με αγγλικού δικαίου; σε ξεπούλημα κ όχι αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας; είναι τουλάχιστον ατόπημα.
    Χώρια, όπως πάλι ο ίδιος λέει, πως ανεβαίνει η αριστερά κ τα ακροδεξιά κόμματα!

   • Γιάννης_Άλιμος avatar
    Γιάννης_Άλιμος @ Γεώργιος Τ. 11/02/2012 19:01:34

    Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. No refund...

 19. ΤΣΕ avatar
  ΤΣΕ 11/02/2012 14:37:34

  Ενα λαθος δεν διορθωνεται με ενα αλλο λαθος. Κινδυνευει ο Σαμαρας να μεινει με τον μουτζουρη στο χερι ,εκει που δεν χρωστουσε σε κανεναν. Και εξηγουμε.Εαν αποδεχτουμε ως ορθη την αποψη οτι ο Παπανδρεου οδηγησε την Ελλαδα στο ΔΝΤ με σκοπο την καταστροφη της ευρωζωνης, δεν κολλαει το σεναριο της διασωσης μας.Εαν το ΔΝΤ και το μνημονιο ειναι το μοναδικο μεσον διασωσης της χωρας τοτε ο ΓΑΠ ειχε δικιο.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΤΣΕ 11/02/2012 14:56:55

   Όταν προηγείσαι 2-0 στο 80' κάνεις και τακουνάκια, και ντρίπλες και ότι θες χωρίς ανησυχία μήπως σου κοστίσει. Εκεί ήταν η Ελλάδα όταν δανειζόταν άνετα από τις αγορές πριν έρθει ο γαπ και κάνει την τιτάνια προσπάθεια να μας βάλει στο ΔΝΤ. Τώρα είσαι στο 89' και χάνεις 2-3 με 3 αυτογκόλ που έφαγε ο ΓΑΠ και η παρέα του. Δύσκολο να ισοφαρίσεις, αλλά δε τα παρατάς. Πρέπει όμως να μην κάνεις το παραμικρό λάθος. Θέλει απόλυτη προσοχή. Ε, αυτή την οριακή στιγμή προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί ο ΑΣ. Και όταν είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες, θα είναι και οι αποφάσεις. Πως συγκρίνονται ΓΑΠ και ΑΣ λοιπόν;

   ΥΓ: Μου άρεσε που δείχνει τα δόντια του στους Μερκοζί. Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει έτσι και έχει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές...

 20. PANOS avatar
  PANOS 11/02/2012 14:38:54

  Εμένα ο Πρόεδρος μ' έπεισε. Ειλικρινής, υπεύθυνος και σταθερός. Ο Σαμαράς πάνω απ' όλα βάζει την πατρίδα μας. Εξήγησε ότι δεν θέλει να γίνει ο " χειροκροτητής μιας εβδομάδας". Το πιο εύκολο θα' ταν να αρνηθεί να στηρίζει την κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές, όπου θα' παιρνε άνετα την αυτοδυναμία, αμφιβάλει κανένας; Αλλά μετά τι; Τι να το κάνεις να' σαι πρωθυπουργός σε έναν λαό που πεινάει; Όλοι μαζί στηρίζουμε τον Πρόεδρο στον δύσκολο αγώνα του, που γίνεται και αγώνας όλων μας.

  • Pantelis avatar
   Pantelis @ PANOS 11/02/2012 15:29:38

   Ενώ τώρα και ακόμη περισσότερο μετά τα νέα μέτρα του μνημονίου 2, θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.

   • ΝΜ avatar
    ΝΜ @ Pantelis 11/02/2012 17:53:48

    Και έτσι ο πατριώτης-αγωνιστής Σαμαράς θα κυβερνάει αυτοδύναμα το χορτάτο Ελληνικό λαό.
    ΧΑΧΑ!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;

 21. makis avatar
  makis 11/02/2012 14:39:52

  Διαβάστε τι τραγικά πράγματα για την χώρα θέλουν να ψηφίσουν αύριο οι βουλευτές http://shar.es/f9DQu

 22. νουδιτσα avatar
  νουδιτσα 11/02/2012 14:40:20

  αντι να απαντατα ο ενας στον αλλο ,καντε το καθηκον σας και βγητε εξω! τωρα !

 23. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 14:44:18

  Το πρόβλημα είναι πως ο απλός λαός δε τα καταλαβαίνει όλα τα δεδομένα επειδή τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν συστηματικά δεδομένα και κουβέντες ώστε να βγει το τελικό συμπέρασμα που μόνο όσοι εμπιστεύονται ως άνθρωπο και Έλληνα τον ΑΣ μπορούν να το βγάλουν χωρίς αμφιβολίες. Οι υπόλοιποι; Εύχομαι να γίνουν σύντομα εκλογές, αν και το "κόβω" να πάμε σε συγκυβέρνηση λόγω μη αυτοδυναμίας. Έγινε αυτό που ήθελαν οι Μερκοζί. Να βάλουν τον ΑΣ στο ίδιο κάδρο και να τον εμφανίσουν στον πολύ κόσμο ως υποταγμένο σε εκβιασμούς. Δε θα το πιστέψω ποτέ προσωπικά. Το θέμα είναι ο μπερδεμένος απλός λαός θα αντιληφθεί την αλήθεια πίσω από το τι θα ψηφιστεί στη Βουλή;

  ΥΓ; Αν πάντως επιμείνουν οι Μερκοζί για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και δεν το κάνει "Κούγκι" ούτε τότε...

 24. Tassos avatar
  Tassos 11/02/2012 14:45:36

  :-)

 25. proedroskp avatar
  proedroskp 11/02/2012 14:46:53

  Στις επομενες εκλογες η Ν.Δ θα '' βυθιστει'' με το ποσοστο που θα παρει. Εαν ψηφιστει το μνημονιο,δε θα βρισκει σοβαρους και αξιους υποψηφιους για να συμμπληρωσει ψηφοδελτια.

 26. Κρίμα avatar
  Κρίμα 11/02/2012 14:51:00

  Η Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της είπε πως και με τα νέα μέτρα σε 6 μήνες θα έχουμε χρεωκοπία.
  Το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε η κοινωνία διχάζεται και διαλύεται.
  Πως θα συμμαζέψει την κατάσταση αυτή ο Σαμαράς;
  Εκφράσεις του τύπου "ξέρει ο αρχηγός" είναι για παιδάκια του νηπιαγωγίου.
  Προσοχή τι πιπίλες βάζουμε στο στόμα γιατί μετά από μόλυνση δεν έχουμε αίσθηση γιά το τι τρώμε και τι καταπίνουμε.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Κρίμα 11/02/2012 17:25:51

   οι πασόκοι του Γιώργου τα λένε αυτά για να μη γίνουν εκλογές και να μείνει ο ....σωτήρας Παπαδήμος

 27. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 11/02/2012 14:54:54

  Πλήρη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά προσέφερε ο Κώστας Καραμανλής.

  Ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας σε πηγαδάκι δέκα βουλευτών, είπε ότι η μεταβατική κυβέρνηση φτάνει στο τέλος της μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την ολοκλήρωση του PSI.

  Συμφώνησε απολύτως με την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για άμεση διεξαγωγή εκλογών και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ανέφερε … «στηρίξτε το Σαμαρά».

  http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/381767/Default.aspx

 28. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/02/2012 14:58:03

  Να προσθέσω ένα ερώτημα :

  Είναι γνωστό πως μέρος τω αποθεμάτων του χρυσού της Ελλάδας είναι κατατεθειμένο για ¨φύλαξη¨ , δήθεν για ¨εγγυήσεις¨ και για άμεσες συναλλαγές -πληρωμές του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό , σε τράπεζες της Αγγλίας ( σύμφωνα με ¨οδηγίες¨του Δ.Ν.Τ. ) . Εάν θυμάμαι καλά κάποια ¨εξαγωγή¨ του ελληνικού χρυσού είχε κάνει και ο κ. Παπαντωνίου το 2001, που έμεινε αξεκαθάριστο¨ πως και γιατί .

  Μόλις πριν δύο εβδομάδες ο Ούγκο Τσάβες ολοκλήρωσε ( μετά από ¨επιχείρηση ενός χρόνου ) την επιστροφή όλου του χρυσού της Βενεζουέλας που είχαν εξάγει με εντολή του Δ.Ν.Τ. οι προηγούμενες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις της Βενεζουέλας πριν την άνοδο του στην εξουσία. Στην τελευταία παράδοση των φορτίων με τις μπάρες στο Θησαυροφυλάκιο της Κεντρικής Τράπεζας τους , έγινε λαϊκή γιορτή στην κεντρική πλατεία του Καράκας. Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης Τσάβες για την επιστροφή του χρυσού της Βενεζουέλας ήταν πως ¨μπροστά στην παγκόσμια οικονομική δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως κάποιες τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν ή δεν θα μπλοκάρουν τα αποθέματα μας¨. Εννοείται πως τα κατευθυνόμενα από ξένα κέντρα μ.μ.ε. της Ελλάδας δεν μετέδωσαν ή δεν επικεντρώθηκαν στην είδηση αυτή.

  Ερώτημα :
  1. Ποιο ποσοστό και τι αξίας του ελληνικού χρυσού βρίσκεται στις τράπεζες της Αγγλίας και σε άλλες χώρες. Μπορεί σε περίπτωση αποφάσεων αλλοδαπών δικαστηρίων να κατασχεθεί . Επιπλέον ποια είναι η αξία των καταθέσεων του ελληνικού δημοσίου σε συνάλλαγμα σε τράπεζες του εξωτερικού και ποια είναι η αξία των ελληνικών ακινήτων στο εξωτερικό ;

  2. Ανεξάρτητα από την ¨βεβαιότητα¨ ότι το ελληνικό δίκαιο κατάσχεσης υπερισχύει των αποφάσεων αλλοδαπών δικαστηρίων ( βάση του αγγλικού δικαίου γα τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές ) , γιατί δεν ζητάμε να επιστρέψει όλος ο ελληνικός χρυσός στην Ελλάδα , σε μια περίοδο μάλιστα παγκόσμιας κρίσης και ραγδαίας αύξησης τιμής της ούγιας χρυσού ;

  3. Πως λειτουργεί και ποιοι είναι η μη επώνυμοι ξένοι ομολογιούχοι της Τράπεζας της ¨Ελλάδας¨ ;

  Όποιος γνωρίζει τον παρακαλώ να μου απαντήσει.

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ ΝΤΑΝΤΟΝ 11/02/2012 15:16:30

   Κατανοώντας πλήρως τις πιέσεις που δέχεται ο Α. Σαμαράς , προκύπτει το ερώτημα : Δηλαδή πρώτα να υπογραφτούν όλες οι Συμβάσεις που δεσμεύουν όλο τον ελληνικό λαό για δεκαετίες ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ( ;) ώστε να μπορεί ο καθένας στην συνέχεια να ισχυρίζεται ¨το κράτος έχει συνέχεια¨ πρέπει να τηρήσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις ;

   Όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ με τον Α. Βγόντζα το 1994 για να μην αναιρεθούν οι απαράδεκτες συμβάσεις του Κ. Μητσοτάκη με τον Σ. Κόκκαλη για την παραχώρηση του ¨Ξυστού¨ και της ίδρυσης ¨Ιδιωτικών Καζίνο¨ από την παγκόσμια μαφία ;

   Δηλαδή να ψηφιστεί μια ¨κυβέρνηση ελπίδας¨ η οποία θα είναι χειροπόδαρα δεμένη βάση των σημερινών και των προηγούμενων συμβάσεων και θα απαντά ¨το κράτος έχει συνέχεια΄ ;

   Ερώτημα καλής θελήσεως προς καλούς φίλους που ελπίζουν σε ¨καλλίτερες μέρες ¨ με εκλογές που θα γίνουν κάτω από αυτούς τους δεσμευτικούς όρους .

 29. thanos avatar
  thanos 11/02/2012 14:58:23

  "Δεν καταλαβαίνουν το πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει στην Οικονομία, αλλά και στην Κοινωνία, η λάθος συνταγή του Μνημονίου στα δύο αυτά καταστροφικά χρόνια" ...

  Αφού είναι λάθος η συνταγή βρε Αντώνη γιατί την ψηφίζεις τότε ???... Antonis Botrini Samaras ... Εφιάλτης στην κουζίνα !!!.. πάλι νηστικοί θα μείνουμε...

 30. Jean avatar
  Jean 11/02/2012 15:03:09

  Αν οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί και πρωθυπουργοί παίρναν το τελεσίγραφο που πήρε ο Ιωάννης Μεταξάς το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 1940 τι νομίζετε ότι θα απαντούσαν:

  1.ΟΧΙ

  2. Η προσωπική γενναιότητα μου λέει ΟΧΙ αλλά η πολιτική γενναιότητα μου λέει ΝΑΙ

  3.ΝΑΙ

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Jean 11/02/2012 15:06:47

   Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Καρατζαφέρης και τα 3

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ dikefalosaitos 11/02/2012 15:15:43

    Και ο ΓΑΠ δε θα καταλάβαινε την ερώτηση γιατί θα ήταν στα Γαλλικά η ερώτηση και όχι στα Μασαχουσετιανά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Jean 11/02/2012 15:15:17

   Αυτό θα απαντηθεί μόνο του όταν θα βάλουν το θέμα"ταμείο ιδιωτικοποιήσεων" οι Μερκοζί στα μέτρα σε λίγες μέρες. Αυτή είναι η τελική κόκκινη γραμμή που όποιος την περάσει παρέδωσε τη χώρα και θα δικαστεί για αυτό. Όσα πέρασαν μέχρι τώρα δεν παραδίδουν τη χώρα, ζορίζουν οικονομικά τους πολλούς Έλληνες όπως γίνεται από το 1990 με τη λιτότητα του μητσο... για να μπούμε στην ΟΝΕ. Απλά τώρα φτάσαμε με τους απίστευτους φόρους και περικοπές να έχουμε ταυτόχρονη ύφεση, ανεργία και φτώχεια σε 2 χρόνια μνημονίου. Αυτό αναστρέφεται με ΑΟΖ και άλλα που μπορούν να γίνουν. Το πρώτο που έγραψα όμως αποτελεί παράδοση κυριαρχίας και δεν έχει δικαιολογία και στρατηγική επωφελή επ' ουδενί!

  • alakran avatar
   alakran @ Jean 11/02/2012 15:29:11

   Eπειδή πολλές φορές γίνεται η σύγκριση με τον Μεταξά, ας γίνεται τουλάχιστον πιο δίκαια.Νομίζω ότι ο παραλληλισμός με το σήμερα δεν αφορά την 28η Οκτωβρίου '40 ,αλλά τη 15η Αυγούστου του ΄40.
   Είχαμε τον τορπιλλισμό της ¨Έλλης¨ και την προπαγάνδα των ιταλικών εφημερίδων ότι η Ελλάδα δρα στρατιωτικά στην ιταλοκρατούμενη τότε Αλβανία. Ο πατριώτης Μεταξάς έκανε το σωστό:τουμπεκί ψιλοκομμένο.Έκρινε ότι δεν ήταν έτοιμος για πόλεμο και δεν αντέδρασε καθόλου.Ετοιμαζόταν όμως....
   Θέλω να πιστεύω ότι και ο Σαμαράς ετοιμάζεται και θα χτυπήσει όταν πρέπει (όταν θα αποδειχθεί ότι η σχεδιαζόμενη πολιτική λιτότητας απλά δεν οδηγεί πουθενά)
   Είναι χρέος μας ,όμως,να τον στηρίξουμε μέχρι τότε.

   • kapar13 avatar
    kapar13 @ alakran 11/02/2012 22:47:13

    Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί και ένας υποστηρικτής του GAP: Η αρχηγάρα πάει προσωρινά με τα νερά τους και μόλις γυρίσει το φύλλο θα πάρει το παιχνίδι... Εντάξει, έχουν και τα πρόσωπα τη σημασία τους, δεν καταλαβαίνω όμως πως τόσοι πολλοί παραβλέπουν τεράστιες στροφές στις πολιτικές...

 31. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 11/02/2012 15:07:06

  Ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι του έλαχε να είναι ο μοναδικός ηγέτης που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από σκλαβιά της οικονομικής εξάρτησης και του αυτοκτονικού μεταπολιτευτικού μοντέλου διαβίωσης. Αυτό το βλέπουν καλά και όλοι οι συνομιλητές του, σε εσωτερικό και εξωτερικό. Μέχρι τώρα έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, και ίσως σε λίγο καιρό τον παραδέχονται ακόμα και αυτοί που σήμερα δηλώνουν δύσπιστοι και απογοητευμένοι.

  Ασχέτως όμως με τις κρίσεις μας για τον ίδιο τον Σαμαρά, αλήθεια ποιος μπορεί να διαφωνήσει με την παρακάτω διαπίστωσή του; Παρακαλώ πολύ να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι σε ΔΟΛ και ΣΚΑΙ:

  "Γιατί ποτέ δεν υπήρξε τέτοια δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού φρονήματος, όσο υπάρχει σήμερα! ...Όμως, η Ελλάδα ποτέ δεν είχε ανάγκη τις εκλογές όσο τις έχει τώρα!"

 32. cobalt avatar
  cobalt 11/02/2012 15:08:48

  Και αν στην αρχή δεν δεχόταν την διακυβέρνηση θα βρισκόμασταν σε διαφορετική θέση;
  Το θέμα είναι να παραδεχτούν οι ΜερκοΖύ πως έκαναν λάθος και να επαναδιαπραγματευτούν, δηλαδή αποδεχόμαστε τα πάντα για να δείξουμε πως δεν λειτουργούν; Και; Τι θα επαναδιαπραγματευτούν μετά, την πείνα και την ανέχειά μας;
  Σαν τον Σωκράτη που όταν τον έδειρε κάποιος διαφωνούντας, έγραψε επάνω στους μόλωπές του, "ο τάδε εποίει".
  Πλέον υπάρχει δυνατότητα ομαλούς εξόδου από την κρίση, χωρίς τα δελτία και τα άδεια ράφια όπως ανέφερε; Και έστω τα ράφια οτι θα είναι γεμάτα, ποιός θα αγοράζει και με τι;
  Το ότι παραμένει μόνος του να υποστηρίζει το λάθος, δεν είναι κάτι που τον ανησυχεί πως όλο αυτό είναι μια καλοστημένη παγίδα;
  Οι υπόλοιποι που τα έκαναν θάλασσα, την κάνουν σιγά-σιγά, από δειλία και ανευθυνότητα και τα φορτώνουν στη ΝΔ να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να αναλάβει τις ευθύνες ΤΟΥΣ και αυτό είναι κάτι το οποίο αποδέχεται;
  Ποιά επιτέλους είναι η τόσο τρομαχτική εναλλακτική που τον αναγκάζει να πάρει αυτές τις αποφάσεις; Με τι έχει απειληθεί, με συρρίκνωση των συνόρων;
  Ξέρω τί ζήτησε απο τους βουλευτές του, απο τους Έλληνες τι ζητάει;

  Τά 'χω παίξει πάλι και γίνομαι ανακόλουθος. Τη μιά τον εμπιστεύομαι και την άλλη δεν ξέρω τι κάνει.

  Αυτό στο οποίο δεν αλλάζω γνώμη είναι πως σε τέτοια διλήμματα δεν μπαίνεις...

 33. sam530 avatar
  sam530 11/02/2012 15:23:09

  με το αγγλικό δίκαιο τι γίνεται ρε παιδιά;;
  το ξεχάσαμε και αυτό;;
  αναφέρει τίποτα για γουδί;;;

 34. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 11/02/2012 15:25:04

  ...τής ανεξέλεγκτης χρεωκοπίας καί τής λεηλασίας πού θά ακολουθήσει...
  ....μή μάς εξωθήσουν νά τρώμε τίς σάρκες μας...
  ...τόν επόμενο μεγάλο κίνδυνο, τής απόλυτης εξαθλίωσης όλων τών Ελλήνων...
  ...γιατί δέν τολμώ νά διανοηθώ τήν χώρα μου μέ άδεια ράφια, μέ κλειδωμένα μαγαζιά, χωρίς καύσιμα, χωρίς φάρμακα καί μέ δελτίο στά τρόφιμα....

  Είπε πολλά ο Σαμαράς, αλλά σέ πολλούς δέν αρέσουν. Δέν αρέσουν γιατί δέν υποσχέθηκε σέ κανέναν εύκολους επίγειους παραδείσους. Ούτε απελευθερωτικούς αγώνες μέ Κούγκια, όπου θά έρεε άφθονο τό αίμα τών απελπισμένων καί μερικών κοτζαμπάσηδων. Ποτέ δέν τό έκανε από τήν αρχή τής αντιμνημονιακής του στάσης. Πολλοί τού «φόρτωσαν», τελείως αυθαίρετα, τά προσωπικά τους αδιέξοδα, επιζητούν εναγωνίως νά συρθεί όλη η κοινωνία καί νά συναντήσει τό δικό τους προσωπικό αδιέξοδο καί απειλούν μέ τόν αφανισμό του. Τού πολιτικού του αφανισμού καί ενίοτε φυσικού, μέ τήν απειλή τής προδοσίας. Ποιάς άραγε; Γιατί δέν ζήτησε τόν άφρονα totalen Krieg (ολοκληρωτικό πόλεμο) πού μέ «πατριωτική μεγαλοψυχία» καί τόν απαραίτητο στόμφο διακήρυξε ο Goebbels, φρενετικά καταχειροκροτούμενους από χιλιάδες μεγαλοστελέχη τού ναζισμού καί αργότερα ο ίδιος στούς πιστούς του τό χαρακτήριζε σάν τήν μέγιστη ηλιθιότητα; Αυτός ήταν στρατευμένος στήν απάνθρωπη ιδεολογία τού ναζιστικού υπεράνθρωπου. Ο Σαμαράς δέν είναι θαυμαστής τού γερμανού Νίτσε, αλλά τού έλληνα Σεφέρη.

 35. Σοφοί δε προσιοντων.... avatar
  Σοφοί δε προσιοντων.... 11/02/2012 15:28:12

  Προσπαθώ ψύχραιμα να καταλάβω τι είπε ο Σαμαράς.
  1.Διαπίστωση της τραγικής επιλογής του πρώτου μνημονίου
  2.Διαπίστωση της μη πραγματοποίησης καμιάς διαπραγμάτευσης απο την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
  3.Διαπίστωση της σκληρότητας του δεύτερου μνημονίου αλλά και συνάμα της αναγκαιότητας του προκειμένου να προχωρήσουμε
  4.Διαπίστωση οτι αν διαπραγματευόμασταν και πριν όπως στην τελευταία σύσκεψη πιθανότατα δε θα είχαμε χάσει τόσα πολλά κεκτημένα.
  Με όλα αυτά συμφωνώ. Και με τις εκλογές συμφωνώ.Αλλά πραγματικά σαν λαός δεν αξίζουμε να ακούσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε απο αυτήν κατάσταση??Μια πρόταση βρε αδερφέ που θα σημαίνει λύση και πορεία προς ένα καλύτερο αύριο??Να μας πει τι σκέφτεται αυτός και οι σύμβουλοι του προκειμένου να ξεπεραστεί το σημερινό χαος.Γιατί σκέτη και ξεκρέμαστη η λέξη ανάπτυξη, με συγχωρείτε αλλά δε σημαίνει τίποτα...
  Απο αυτόν που φιλοδοξεί να γίνει ο ηγέτης της χώρας μου θέλω και απαιτώ να μου δώσει ελπίδα.....πρακτικά με πρόγραμμα και με σχέδιο....

 36. Νίκος Καραβαζάκης avatar
  Νίκος Καραβαζάκης 11/02/2012 15:29:34

  Ψηφίζοντας η ΝΔ τη δανειακή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ διότι θα πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό.
  Παρατείνεται λοιπόν η δικτατορία Παπαδήμ(ι)ου. Ποιός λόγος να καταστραφεί η ΝΔ;
  Πιστεύει κανείς σε αυτοδυναμία ΝΔ;
  Από το χάος που επέρχεται ούτε Ελλάδα ούτε ΕΖ ούτε κόμματα διασώζονται...

 37. kotstak avatar
  kotstak 11/02/2012 15:30:02

  Ο Σαμαράς έχει βρει τη χρυσή τομή, ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί.
  Από τη μια, είναι ο γκρεμός που παρά λίγο να μας ρίξει ο Γιώργος.
  Από την άλλη, είναι ο γκρεμός που προτείνουν οι άσχετοι λαϊκιστές.

  Υπάρχει όμως ένας μεγάλος κίνδυνος.
  Στη κοινωνία αρέσουν τα όμορφα λόγια (γι’ αυτό έξαλλου φτάσαμε εδώ), και οι άσχετοι λαϊκιστές ίσως αποκτήσουν πλειοψηφία.
  Σε αυτή τη περίπτωση η καταστροφή της πατρίδας είναι αναπόφευκτη.
  Και αυτό όχι μόνο επειδή αυτά που λένε είναι μπαρούφες, αλλά και γιατί οι ίδιοι είναι μέτριοι.

  Φαντάζεται κάποιος τι θα συμβεί, εάν σε τέτοια "τρικυμία" αναλάβουν τις τύχες της χώρας μέτριοι ???

 38. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 15:32:51

  Τι προβλέπω
  Σύμπραξη στις επόμενες εκλογές, των επιμέρους συνιστουσών της ακροδεξιάς (..Λάος, Καμμένος, Χρυσή Αυγή), που εν ονόματι της αντιμνημονιακής πολιτικής ατζέντας, θα προσπαθήσει να πα΄ρει και τα καμμένα χαρτιά της παλιάς και τωρινής ΝΔ, ίσως και κάποιους όψιμους υπερπατριώτες του Μπατσόκ

 39. Νίκος Καραβαζάκης avatar
  Νίκος Καραβαζάκης 11/02/2012 15:34:02

  Η ΝΔ δεν πρέπει να πάει σε εκλογές διότι πλέον είναι δεδομένο το μονοψήφιο.
  Ποιός λόγος οδήγησε σε ταύτιση με ΓΑΠ;
  Καμια ελληνική κυβέρνηση-αφού καθαιρεθεί Παπαδήμ(ι)ος-θα εφαρμόσει δανειακή.
  Στο χάος που επέρχεται οι κρεμάλες θα'ναι το λιγότερο.Τίποτε δεν θα μείνει όρθιο στην Ε/Ζ.

 40. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/02/2012 15:36:34

  Μέτριοι οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος, Καρατζαφέρης, ΓΑΠ, και λοιποί "σωτήρες";
  Τους κολακεύεις!

 41. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 15:38:04

  Μπράβο αδερφέ! Σωστό γεγονός για σύγκριση. Και να σκεφτούμε πως δεν έχει τη διακυβέρνηση στα χέρια του ο ΑΣ. Ο Μεταξάς την είχε!

  • alakran avatar
   alakran @ Γεώργιος Τ. 11/02/2012 15:41:45

   Οι αντιδράσεις τού λαού ήταν μάλιστα παρόμοιες:αγανάκτηση,απαισιοδοξία για το τέλος του κόσμου,οργή και λοιπές κραυγές.Ο ηγέτης όμως κρίνει-αναγκαστικά,αλλιώς δεν είναι ηγέτης-με ΚΥΝΙΚΟ τρόπο το εθνικό συμφέρον.

 42. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 11/02/2012 15:39:40

  H ΝΔ και ο Σαμαράς μπορεί να είναι πλέον η μόνη αξιόπιστη συστημική λύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει εξ ορισμού πως -μετά την αποδοχή του Μνημονίου ΙΙ- η ΝΔ μπορεί να ακολουθήσει πολιτική αναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.
  Άλλο πράγμα η αναδιαπραγμάτευση των όρων και άλλο η άμυνα τύπου "μου ζητάτε 10, πάρτε τα 6". Αυτό ΔΕΝ είναι αναδιαπραγμάτευση, είναι "σώζω ότι μπορώ".
  Για όσους ξέρουν λχ τις λεπτομέρειες της ιρλανδικής αναδιαπραγμάτευσης ξέρουν πχ πως ενώ το ιρλανδικό μνημόνιο προέβλεπε μείωση του κατώτερου ημερομισθίου, ο Έντα Κένι επέβαλε επαναφορά του στα προ μνημονίου επίπεδα, παρά τις ρητές προβλέψεις για μείωσή του.
  Αυτό είναι αναδιαπραγμάτευση και όχι το "μου ζητάς 10 , πάρε τα 6".
  Επίσης παρά το γεγονός πως η ομιλία Σαμαράς ήταν εμπνευσμένη δεν απάντησε στα εξής:
  -τα μέτρα που πέρασαν είναι υφεσιακά ή όχι; Είναι, το αποδέχεται και ο ίδιος. Αν λοιπόν η κατάργηση 13/14ου θα επέφερε 2 μονάδες επιπλέον ύφεση(=εκατό χιλ. νέρους ανέργους), πόση ύφεση θα επιφέρουν τα μέτρα που πέρασαν; Εμείς δεν ξέρουμε, οι πολιτικοί ταγοί δεν οφείλουν να μας πουν;
  -τί εξασφαλίζει πως όταν ξαναρχίσει το εφιαλτικό γαιτανάκι των επόμενων δόσεων, δεν θα ισοπεδωθούν όσα διασώθηκαν τώρα; Αφού ο Σαμαράς αποδέχεται πως η στάση πληρωμών στους δανειστές είναι το απόλυτο κακό(μπορεί να είναι αλλά δεν μας το εξήγησε), η λογική αυτή δεν θα ισχύει λχ και τον Ιούνιο όταν η Τρόικα θα ζητάει νέα μέτρα;
  -δυστυχώς ο Σαμαράς προσχώρησε στην κινδυνολογία Παπαδήμου περί καταστροφής αν γίνει στάση πληρωμών στους δανειστές. Το ονομάζω "κινδυνολογία" γιατί δεν στηρίζεται η απόλυτη δαιμονοποιήση της στάσης πληρωμών σε επιχειρήματα/νούμερα/σενάρια εργασίας , αλλά σε φαντεζί κορώνες τύπου "δεν θα έχουμε γάλα/άδεια ράφια κλπ"; Δεν λέω πως η στάση πληρωμών είναι εξ ορισμού καλύτερη, λέω πως αντί για επεξηγήσεις, ανάλυση και επεξήγηση γιατί η παύση πληρωμών στους δανειστές θα ήταν χειρότερη ως λύση, έχουμε διαμονοποίηση, μανιχαισμό και εκφοβισμούς. Αν έχουν κάνει μελέτες και σενάρια να μας τα πουν και να μην ολιθαίνουν στην πασοκική μνημονιακή λογοκοπία "Μνημόνιο ή καταστροφή".
  -το θέμα του αγγλικού δικαίου δεν αναλύθηκε καθόλου. Γιατί; Περιμέναμε υπεύθυνες απαντήσεις, που θα έκοβαν και τη σπέκουλα σε διάφορους- διαδικτυακούς κυρίως- δημοκόπους.

  Κάπως τα συνόψισε ο βουλευτής Χρ.Ζώης. Δεν έχει σημασία ποιός τα λέει. Σημασία έχουν τα λεγόμενά του:

  "Ακολούθως υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι το Νοέμβριο του είπε πει πως μετά την απομάκρυνση Παπανδρέου έπρεπε να οριστεί τεχνοκρατική κυβέρνηση, με πολιτικό επικεφαλής, για να διαπραγματευθεί και του είχε προτείνει να ζητήσει εκείνος την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Είπε επίσης ότι, ακόμη και η κ. Μέρκελ άφηνε περιθώριο εκλογών μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με τις επιλογές του ο κ. Σαμαράς έχασε την ευκαιρία.

  Ο κ. Ζώης εξέφρασε την αντίθεσή του με το αγγλικό δίκαιο που θα διέπει την δανειακή σύμβαση λέγοντας: "αν πτωχεύσουμε, υπονομεύεται ο ρόλος της κυβέρνησης, δεν θα υπάρχει πολιτικό ανάστημα απέναντι στον δανειστή".

  Ερωτήματα όμως έθεσε και για την πορεία του PSI και για τα μέτρα που το συνοδεύουν: "Το PSI διαφαίνεται επιτυχημένο; Μόλις χθες ο Σόιμπλε είπε στο Ρόιτερς ότι δεν είναι αρκετό. Επιπλέον τα μέτρα είναι υφεσιακά ή όχι; Πως υπηρετούνται οι όροι λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς;". Τέλος αμφισβήτησε την δυνατότητα να διώξουν τη χώρα μας από τη ΕΕ ακυρώνοντας το βασικό επιχείρημα του κ. Σαμαρά.".

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κώστας ΜΠ 11/02/2012 15:45:31

   Αν δε σου δώσουν χρήματα, και χρεοκοπήσεις, τι να κάνεις να μείνεις στο ευρώ με ύφεση; Θα φύγεις μόνος σου. Αυτό θέλουν και οι Γερμανοί όπως φαίνεται και για αυτό ότι και να κάνει ο ΑΣ δε το βλέπω αρκετό. Δυστυχώς!

   • Κώστας ΜΠ avatar
    Κώστας ΜΠ @ Γεώργιος Τ. 11/02/2012 15:58:08

    Γιώργο,
    αυτό το λες εσύ. Μπορεί να ισχύει, μπορεί όχι.
    Πολλοί μιλάνε για στάση πληρωμών ΚΑΙ παραμονή στο ευρώ. Δεν ξέρω αν γίνεται, ξέρω ότι ο Σαμαράς δεν εξηγεί, δεν επιχειρηματολογεί πάνω στις κατ' αυτόν συνέπεις της στάσης πληρωμών.
    Να βγει λχ και να πει "στάση πληρωμών στους δανειστές σημαίνει εξ ορισμού και δραχμή" και γενικά να πει με νούμερα και στοιχεία τι θα σημάνει μια τέτοια εξέλιξη. Το είπε; Όχι. Τί είπε; "...θα έχουμε άδεια ράφια". Κινδυνολογία και μνημονιακός εκφοβισμός δεν ταιριάζουν στον Σαμαρά. Αν στο επιτελείο του έχουν κάνει σενάρια και έχουν καταλήξει πως η στάση πληρωμών θα είναι το απόλυτο κακό, γιατί δεν μας λένε τα στοιχεία και τις μελέτες τους; Οι τυφλοί εκφοβισμοί δεν περνάνε πλέον στον κόσμο, γιατί η "λιγότερο κακή λύση" του Τόμσεν οδήγησε στον όλεθρο και απέτυχε παταγωδώς. Να μας πούνε τα στοιχεία και τις προβλέψεις τους.

   • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
    ΑποΜηχανηςΦτωχος @ Γεώργιος Τ. 11/02/2012 18:40:03

    Μία αποσαφήνιση γιατί πολλή συζήτηση γίνεται για το εάν μπορούν να μας διώξουν απ το ευρώ και πως. Ως γνωστόν θεσμικός τρόπος δεν υπάρχει. Αυτό που υπαινίσσονται όσοι θεωρούν ότι θα μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση, είναι ότι η ΕΚΤ θα πάψει να δέχεται εγγυήσεις έναντι μετρητών από τις Ελληνικές τράπεζες οδηγώντας έτσι σε στραγγαλισμό μέσω έλλειψης ρευστότητας το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Σε μία εποχή πού η ΕΚΤ έκανε το πρωτοφανές, το μέχρι πριν λίγο καιρό ανήκουστο: έβαλε μισό τρις ρευστότητα στο σύστημα με απόφαση Ντράγκι, κρατώντας ζωντανές τις τράπεζες, είναι λογικό να πιστεύουν πολλοί πως δεν θα δυναμίτιζε η ίδια το οικοδόμημα.

  • Y. avatar
   Y. @ Κώστας ΜΠ 11/02/2012 16:53:37

   Το κομβικό στοιχείο που διαχωρίζω από τα σημερινά του Σαμαρά, και που σε προσωπικό επίπεδο με καλύπτει, οι εκλογές που επαναληπτικά ανέφερε. Αναμένουμε, τις πρακτικές κινήσεις επ’ αυτού
   Επίσης, στον ισχυρισμό του Ζώη για κυβέρνηση Σαμαρά το Νοέμβριο, θα δίναν ψήφο εμπιστοσύνης οι ΓΑΠηδες? Όχι χλωμό, αδιανόητο το βλέπω. Μόνο ως υπόθεση εργασίας, σε μάθημα Πολιτικών Επιστημών

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Y. 11/02/2012 17:17:08

    ..."Αίσθηση προκάλεσε ο κ. Μαρκόπουλος ο οποίος είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και από τους κοντινούς στον κ Σαμαρά βουλευτές. Στην ομιλία του ο κ. Μαρκόπουλος ανάφερε ότι 'την ατζέντα που διαπραγματευθήκατε την συνέταξε ο υπουργός του 8% και πρόσθεσε ότι όποιος φοβάται να πεθάνει μία φορά πεθαίνει κάθε μέρα". Ο τομεάρχης άμυνας κ. Μαργαρίτης Τζίμας είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά "μέχρι πριν από δύο εβδομάδες έλεγα αυτά που μας λέγατε εσείς και ο κ. Μιχελάκης ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και ότι θα τα διαπραγματευθείτε εσείς μετά τις εκλογές, τώρα τι θα πώ;"...
    ..."Κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς του κ. Σαμαρά που οδήγησε στο τωρινό αδιέξοδο άσκησε και ο επίσης κοντινός στον κ. Σαμαρά βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας ο οποίος όμως αφήνει ανοικτό το αν θα ψηφίσει ή όχι. Ρώτησε πάντως τον κ. Σαμαρά τι εγγυήσεις υπάρχουν ότι σε δύο μήνες δεν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα. "

    Nα απαντήσει σε αυτό που λέει ο Τζαβάρας. Στην πόση ύφεση, στα πόσα επιπλεόν μέτρα που θα ζητήσει σίγουρα στο μέλλον η Τρόικα, ΠΟΤΕ θα είναι πρωτιμώτερη η στάση πληρωμών στους δανειστές από τα μνημόνια;
    Όταν το καλοκαίρι λχ θα επιβάλλουν αύξηση αντικειμενικών(=εκτόξευση φόρων σε επίπεδα Σοβιετίας και οι Έλληνες θα δωρίζουν στα σπίτια τους) και τότε λόγου χάρη θα ισχύει το "μη χείρον του Μνημονίου" και τα "άδεια ράφια";
    Πότε;

 43. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 11/02/2012 15:40:15

  "Πριν βιαστείτε να κορυφώσετε την κριτική σας στον κ. Σαμαρά, πριν αποφασίσετε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας για την επόμενη πτήση προς την αριστερά, καλό θα ήταν να περιμένετε τις εξελίξεις. Αν δηλαδή θα υπάρξει PSI, αν θα υπάρξει νέα δανειακή ή αν αντίθετα η κατάσταση οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Αν πάλι όλα εξελιχθούν δυσμενώς, εδώ είμαστε να πούμε επίσημα το mea culpa και πάμε παρέα στο Σύνταγμα. Αλλά πρώτα να δούμε τις ουσιαστικές εξελίξεις."
  Αντιγραφή από προχθεσινή ανάρτηση του Κ.Ρ.
  Δηλαδή Κ.Ρ αν ψηφιστεί αύριο το PSI και η δανειακή θα βγούμε στο Σύνταγμα και θα αναζητήσουμε πολιτική στέγη κάπου αριστερά; Εσύ factorx τι λες για αυτό το κείμενο; Συμφωνείς με τον Κ.Ρ; Αν όχι, ποια είναι η γνώμη σου για τα νέα μέτρα και την δανειακή σύμβαση;

 44. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 15:40:36

  Εσύ τι λες να συζητούσε 75 λεπτά με τον Πούτιν; Ή πιστεύεις κι εσύ πως δε τον συνάντησε και ήταν προϊόν φωτομοντάζ οι φότο;

 45. me avatar
  me 11/02/2012 15:41:13

  Α. Σαμαράς: "Ούτε βουλευτής (άντε και αυτό το καταλαβαίνω) αλλά ούτε και πολιτευτής που είναι ενάντια στο μνημόνιο, δεν έχει θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ!!"
  και τον κόσμο ποιός θα τον εκφράσει;

  • Απογοήτευση avatar
   Απογοήτευση @ me 11/02/2012 16:59:49

   Δεν χρειάζεται η άποψη του αδαή ¨κυρίαρχου¨Ελληνικού λαού. ¨Δημοκρατία¨ έχουμε.

 46. Γιώργος avatar
  Γιώργος 11/02/2012 15:42:09

  Tώρα δηλαδή δεν οδηγούμεθα σε λεηλασία; Δεν σκοπεύουν να ξεπουλήσουν την ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κτλ μπιτ παρά;
  Αν αυτό δεν είναι λεηλασία, τότε τι είναι;
  Και διαπραγμάτευση θα γινόταν για το πρώτο μνημόνιο. Τώρα το πρώτο μνημόνιο το αφήνουμε ως έχει και διαπραγματευόμαστε υποτίθεται ένα δεύτερο και χειρότερο.
  Τι λογικά άλματα είναι αυτά; Το πρώτο μνημόνιο θα γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης ή όχι;

 47. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 15:42:31

  Μα το να πάει σε εκλογές δείχνει πως πιστεύει στην ωριμότητα του λαού και στο σωστό της απόφασής του και τον αναδεικνύει τίμιο και ειλικρινή. Αν απέφευγε τις εκλογές θα ήταν απλά ένας ακόμη φοβισμένος από την αριστερά Καρατζαφέρης, δηλαδή ανεπαρκής για να κυβερνήσει τον τόπο.

 48. Agriemenos avatar
  Agriemenos 11/02/2012 15:43:08

  Άρα τόσο καιρό που ακουγόταν ευχάριστος (αντιμνημονιακός, όχι στο Μνημόνιο 1, όχι στο Μεσοπρόθεσμο, όχι στον εφαρμοστικό νόμο) χάιδευε αυτιά???????? αποφασίστε τελικά πότε έλεγε την αλήθεια...

  • NM avatar
   NM @ Agriemenos 11/02/2012 17:44:42

   +1000000000

  • m.s avatar
   m.s @ Agriemenos 11/02/2012 20:18:32

   πες μου πότε οι άλλοι πέσαν μέσα και θα σου πώ

 49. Pantelis avatar
  Pantelis 11/02/2012 15:43:18

  +1

 50. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 11/02/2012 15:46:21

  Δε θα ισχύει το πρώτο μνημόνιο όταν εφαρμοστεί το δεύτερο.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Γεώργιος Τ. 11/02/2012 15:54:11

   Τι δεν θα ισχύει; Θα πάρει δηλαδή πίσω τα μέτρα; Θα ρίξει π.χ. τον ΦΠΑ στο 19% όπως ήταν πριν ;

 51. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 11/02/2012 15:46:57

  Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής: Εάν ο Σαμαράς κάνει μία λάθος κίνηση και οδηγηθούμε σε εθνική καταστροφή πολύ μεγαλύτερη απο αυτήν που υφιστάμεθα αυτήν την στιγμή. Τότε τί θα λέμε για τον Σαμαρά, ότι έπραξε σωστά ή προδοτικά? Εγώ περιμένω μια απάντηση. Πιστεύω ότι ο Σαμαράς ίσως να ξέρει και κάποιους κινδύνους που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός...

  • ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
   ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ @ Κεραυνός 11/02/2012 16:01:36

   αυτά λέγανε πριν απο μήνες κάποιοι πασόκοι για κινήσεις ΓΑΠ και τότε οι αναλυτές εδώ μιλούσανε για δήθεν δάνεια από Ρωσία κ Κίνα.

  • Alilouia avatar
   Alilouia @ Κεραυνός 11/02/2012 16:11:46

   Σαν υπεύθυνος πολιτικός και Έλληνας πατριώτης οφείλει να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό ,δεν νοείτε να μην γνωρίζει ο Ελληνικός λαός τα πάντα που τον αφορούν.

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ Κεραυνός 11/02/2012 19:39:24

   ο Σαμαρας δεν θα γίνει η Ιφιγένεια που έχουν ονειρευτει πολλοι!!
   και μεσα και εξω απο την χώρα!
   ο Σαμαρας θα σταθει για τη χωρα και τον λαο της!!!

 52. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 11/02/2012 15:52:00

  Πόση κατοχή αντέχει ο μέσος πασοκάνθρωπος (με τον όρο αυτό εννοώ τον ανθρωπολογικό τύπο που γέννησε, εξέθρεψε και ανέδειξε χυδαία σε πρότυπο ο πολιτισμικός μεσαίωνας της μεταπολίτευσης);

  α) 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου;
  β) 30 δευτερόλεπτα;
  γ) 1 βραδιά στο Λεβερκούζεν (αυτοεξόριστος εννοείται);

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Τιγράνης 11/02/2012 16:14:01

   παίρνω το γ και αλλάζω τον προορισμό σε κάτι ποιό εξωτικό...τύπου Κοστα Ρίκα, Νότιος Αφρική κ.λπ.

 53. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/02/2012 15:54:00

  Όλες οι παραδοχές γίνονται με δεδομένο το γεγονός ότι
  1. Το PSI + έχει κλείσει
  2. Τα 145 δισ είναι έτοιμα και απλώς αναμένεται η επικύρωση από την ελληνική βουλή για να τα πάρουμε.

  Έίναι όμως έτσι; Μάλλον όχι. Να δείτε που στο επόμενο Eurogroup ακόμα και η Παπαρήγα με τον Τσίπρα να ψήφιζαν υπέρ, δε θα λάβουν καμία απόφαση.

  Αυτό όμως είναι το πολιτικό παίγνιο σε διπλωματικό επίεδο με κινήσεις τακτικής εκατέρωθεν. Για τον απλό κόσμο υπάρχει μια άλλη αλήθεια της πραγματικότητας. Κάποιοι από εμάς υποπίτουμε σε ένα σφάλμα θεωρώντας ότι οι κινήσεις τακτικής σε πολτικό επίπεδο, ιδιαίτερα όταν τα ζητήματα είναι περίπλοκα, γίνονται κατανοητές από τους πιο απλούς ανθρώπους.
  Θα σας πως τι μου ανέφερε πολύ κοντινό μου πρόσωπο για αυτά που διαδραματίζονται τις τελεταίες μέρες με τις ατελείωτες διαπραγματεύσεις.

  "Δεν ξέρω αν εσείς εκεί μέσα είστε μια ελίτ πάνω απ'το μέσο όρο, πολιτικά, ιστορικά, οικονομικά και φιλοσοφικά. Έχετε καταλάβει γιατί ο παλός κόσμος είναι θυμωμένος και απελπισμένος; Δεν είναι μόνο ότι πεινάε, ότι του κλέβουν τη ζωή και το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του. Είναι γιατί σε αυτό το ουτοπικό πολίτευμα της Δημοκρατίας, ψάχνει έναν εκφραστή. Κι εγώ που είμαι μια απλή μονάδα και δε θέλω να καπελωθώ από καμιά "οργανωμένη κατάσταση" βρήκα στο πρόσωπο του Σαμαρά τον εκφραστή των αξιών μου. Δεν είναι ντροπή να έχεις αρχηγό, είναι τιμή όταν τον θαυμάζεις και τον ακολουθείς συνειδητά. Αυτό ζητάει ο απλός κόσμος. Για 2-3 μέρες γεννήθηκε στις ψυχές των ανθρώπων αυτό το αβίαστο, καθαρό συναίσθημα. μαζί σου και εμείς θα σε ακολουθήσουμε. Προχώρα, ό, τι κι αν γίνει. Είδαμε που μας κατάντησαν αυτοί που παρέσυραν τον κόσμο με το ψέμα. Εσύ πέτυχες το ακριβώς αντίθετο. Παρέσυρες την ψυχή των απλών ανθρώπων όχι με το ψέμα αλλά με την ελπίδα. Κι αυτό ήταν το καλύτερο χαρτί σου. Μη το κάψεις"

  • effie B. avatar
   effie B. @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/02/2012 17:04:19

   έτσι ακριβώς είναι Γιάννη. Η αλήθεια είναι πολύ σκληρή για να την ακούμε!
   Την λένε όμως τα χείλη των απλών ανθρώπων!
   Την ίδια ακριβώς εμπειρία είχα και εγώ.
   Το "λεφτά υπάρχουν", ΤΕΛΟΣ.
   Η γάγγραινα παράγινε και το χέρι πρέπει να κοπεί. Θα ζήσουμε μονόχειρες μέχρι την άλλη γενιά!! Να το καταλάβουμε!
   Ομως είτε το θέλουν οι λαικιστές είτε οχι εδώ που φτάσαμε θα περάσουμε απέναντι. Δεν θα πεθάνουμε!
   Δεν θα γίνουμε βορά αυτών που επιδιώκουν τη χρεωκοπία για να ρεφάρουν με τα κλεμμένα στις τράπεζες της Ελβετίας!
   Θα υπάρξει τιμωρία γι' αυτούς που μας έφεραν εδώ!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ effie B. 11/02/2012 17:42:46

    Γειά σου Εφη.
    Γι' αυτό παλεύουμε. Τέρμα οι ψευδαισθήσεις.

    Και όπως έλεγε κάποτε ένας ηγέτης:

    "Δεν πρέπει να γινόμαστε υπερφίαλοι με τις επιτυχίες μας ούτε να απελπιζόμαστε από τις αποτυχίες μας. Αν μερικοί προσπαθήσουν με επαίνους να μας εξωθήσουν, παρά τη θέλησή μας, σε επικίνδυνες περιπέτειες, δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τα ευχάριστα λόγια τους, κι αν θέλουν άλλοι να μας ερεθίσουν κατηγορώντας μας, δεν πρέπει να οργιζόμαστε ούτε να αλλάζουμε γνώμη"


    (Αχ να διάβαζαν οι Έλληνες λίγο παραπάνω. Όχι πολύ. Λίγο)

  • Y. avatar
   Y. @ Γιάννης Φαίλτωρ 11/02/2012 17:05:28

   Αισθάνομαι όπως ο φίλος σου, και πιστεύω δε θα το κάψει. Τον θεωρώ πολεμιστή, και θα το πολεμήσει. Και ξέρεις, πιστεύω ότι η θετική διάθεση να αγωνιστείς και πολεμήσεις, δυναμώνει τον αγώνα του πολεμιστή. Δες μεσα στον κύκλο σου, ενδεχόμενα παραδείγματα. Εγώ γνωρίζω αρκετά

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Y. 11/02/2012 17:51:06

    Κι εγώ ξέρω πολλούς με μαχητικότητα και ακμαίο πνεύμα. Η πολιτική όμως χρειάζεται και κάποιους συμβολισμούς. Και αλήθειες, όσο σκληρές κι αν είναι. Τα ψέμματα μας έφεραν ως εδώ.
    Οι απλοί άνθρωποι το έχουν ανάγκη για να παίρνουν κουράγιο και δύναμη μπρος στην καταιγίδα που μαίνεται και θα ενταθεί.

 54. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 11/02/2012 15:55:55

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΡΩΧΟΡΑ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

 55. ΚΩΣΤΑς Β avatar
  ΚΩΣΤΑς Β 11/02/2012 15:56:02

  Δεν θα είναι υποψήφιοι όσοι το παίζουν τζάμπα μάγκες .Οι "πλούσιοι μάγκες με τα λεφτουδάκια τους στην ελβετία σε περίδο κρίσης θα είναι;;;; ρωτώ έτσι απλά,για να είμαστε δίκαιοι .Κι ό Άρης ο χειροκροτητής της Διαμαντοπούλου και γλυκούλης ως προς τους πασόκους τι αγριάδα "τιμωρία στους απείθαρχους " .Εσένα Άρη φιλαράκι της Άννας και της Ντόρας σε τιμώρησε κανένας ;;;;;

 56. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 15:57:26

  Με έφτιαξες μεγάλε, με τις ποδοσφαιρικές σου παρομοιώσεις. Και τι μου θύμισες. Πριν 7-8 χρόνια, Κωνσταντινούπολη, τελικός τσμάπιονς λιγκ, το 3-0, 3-3 στο 90, και στη παράταση, η ανατροπή (..Μάντζεστερ Γ, με Μίλαν...ίσως, δε πολύθυμάμαι)

  • alakran avatar
   alakran @ Y. 11/02/2012 16:06:02

   Λίβερπουλ-Μίλαν ήταν.
   Η ομάδα τού λιμανιού εναντίον των σταρ τού Μπερλουσκόνι.Και ο Σεβσένκο που έχασε το κρίσιμο πέναλτι να κλαίει....

  • Pantelis avatar
   Pantelis @ Y. 11/02/2012 16:09:11

   Liverpool - Milan

 57. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 16:04:52

  Τα πράμματα δεν έιναι νομοτελειακά. Το είπε και ο Ηράκλειτος. Θα το παλαίψουμε

 58. GreekInLux avatar
  GreekInLux 11/02/2012 16:06:29

  Εσένα προφανώς το μέταλλο που θα είναι φτιαγμένα τα κουτάλια που θα τρως σε νοιάζει. Ας φας και με τα χέρια γι κάποιο καιρό αρκεί να μην βαράει βιολιά το στομάχι σου φίλε μου...αυτό θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει. Μ' αρέσει που δηλώνετε και έτοιμοι για αγώνες ορισμένοι. Καραβολεψάκηδες του κερατά είστε που βογκάτε πριν πονέσετε μπας και ξορκίσετε το κακό!!! Βλέπετε παντού διαόλους...αναρωτιέμαι αν πραγματικά ξέρετε σε τι λέτε όχι και σε τι λέτε ναι...έλεος!

  • Pantelis avatar
   Pantelis @ GreekInLux 11/02/2012 17:01:41

   Φίλε κάνεις λάθος, μισθωτός είμαι. Αυτό που με απασχολεί είναι να μπορώ να πληρώνω τους λογαριασμούς και να μην χάσω το σπίτι μου.

   Αυτό που λέω έμμεσα είναι ότι ο λαός πεινάει ήδη.

 59. vardarskian avatar
  vardarskian 11/02/2012 16:09:34

  +1000!!!

 60. GreekInLux avatar
  GreekInLux 11/02/2012 16:09:57

  προτείνω να κάνεις αίτηση στον ΟΤΕ για να σου χορηγήσει γραμμή καφε-αβγο-κρυσταλλο-μαντείας. Τα κέρδη σου θα είναι σίγουρα! Φρόντισε μόνο να βρείς ένα πιασάρικο όνομα για να πλασαριστείς.

 61. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 16:10:49

  Από ‘δω μέσα, κάποιοι αποτυχημένοι παπαγάλοι του ’04-’09, μίλαγαν για γενικότερη και ειδικότερη διάσταση Σαμαρά καιι Καραμανλή
  Φάτε την!

 62. ΚΩΣΤΑς Β avatar
  ΚΩΣΤΑς Β 11/02/2012 16:11:17

  'Δέν θα είναι υποψήφιοι οι "τζάμπα μάγκες" .Οι πλούσιοι μάγκες με τις καταθέσεις στο εξωτερικό σε περίοδο κρίσης θα είναι;;;;Τιμωρία ζητάει ο Άρης ο χειροκροτητής της Άννας άνευ βιβλίων και καταργήσεων σχολείων ,ο κολλητός της Ντόρας ντε, ο αγωνιστής και σκληρός κατά του ΠΑΣΟΚ αυτός.Αυτός για αυτά τιμωρηθηκε;;

 63. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 11/02/2012 16:12:01

  Δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τον ΓΑΠ με τον Σαμαρά. Ο ΓΑΠ μαζί με το Πασόκ μας έβαλαν εσκεμμένα στο ΔΝΤ και μας εφτάσαν σε αυτό το σημείο ενώ ο Σαμαράς όλο αυτόν τον καιρό πάλευε για να αλλάξει η πολιτική που εφαρμοζόταν. Ήρθε σε ρίξη και με τους ευρωπαίους(Ακόμα θυμάμαι εκείνο που λέγανε:"Ποιός είναι αυτός ο Σαμαράς που τολμάει να πεί αυτά τα πράγματα?"). Αυτήν την στιγμή έστω και 10% πιθανότητα να υπάρχει να οδηγηθούμε σε εθνική καταστροφή ο Σαμαράς δεν μπορεί να πάρει αυτό το ρίσκο, τουλάχιστον αυτήν την στιγμή. Μετά τις εκλογές δεν ξέρω τι θα γίνει...

 64. Anatoli avatar
  Anatoli 11/02/2012 16:13:21

  Πολύ αγαπητέ Φάκτορα,

  Με το χέρι στην καρδιά, Εσείς συμφωνείτε να υπογράψουν αύριο την εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπουργό των οικονομικών και τον πρωθυπουργό για την δανειακή σύμβαση υπό το αγγλικό δίκαιο όταν όλοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθεί το χρέος? απαντήστε μου Σας παρακαλώ!
  Με τιμή Ανατολή

  • Πρέσβης avatar
   Πρέσβης @ Anatoli 11/02/2012 18:04:00

   Αυτό είναι το ερώτημα...λοιπόν; Γιατί νομίζω ότι κάποιοι άρχισαν να βλέπουν το μαύρο - άσπρο.

 65. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 16:13:31

  !!!!!

 66. pesaola avatar
  pesaola 11/02/2012 16:16:51

  Είναι δυνατόν να πουλάει τέτοιο παραμύθι και να μη ντρέπεται;
  Τα άδεια ράφια είναι το ίδιο άθλιο επιχείρημα που ακούμε από ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπαδήμο δύο χρόνια τώρα.
  Η Ελλάδα έχει διατροφική επάρκεια.
  Ότι μας λείπει να στρώσουμε κάτω τον κώλο μας να το παράξουμε.
  Φτάνει πια με τη μιζέρια - δεν είμαστε άχρηστοι. Ξέρουμε να φυτεύουμε στάρι και φασολάκια. Και κτηνοτροφία έχουμε, είναι ευκαιρία μάλιστα να την αναζωογωνήσουμε.
  Η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία κάλλιστα μπορεί να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες, και σε μικρότερο κόστος από το σημερινό, εκτός από πολύ λίγα πατενταρισμένα φάρμακα τελευταίας τεχνολογίας.
  Μηχανήματα δεν είναι ανάγκη να παίρνουμε από τη Γερμανία. Αναδυόμενες χώρες όπως Κίνα, Ινδία, Κορέα, ακόμα και η Τουρκία, κατασκευάζουν πλέον αποδεκτά βιομηχανικά μηχανήματα.
  Στην ενέργεια θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν επικεντρώσει σε αυτήν τις δυνάμεις του το κράτος, τότε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε κατά το αρχικό δύσκολο διάστημα.

  Οι πατριώτες βουλευτές πρέπει να ορθώσουν το ανάστημά τους. Τώρα είναι η ώρα.
  Να αποφασίσει ο λαός τωρα με ελεύθερες εκλογές, πριν φτάσουμε σε καταστάσεις ασυμμάζευτες.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ pesaola 11/02/2012 19:40:05

   Δεν είναι σωστό να πέφτουμε σε αυτή την παγίδα, με το εάν έχουμε να ζήσουμε εάν χρεοκοπήσουμε. Προφανώς και έχουμε, έστω να μην πεθάνουμε της πείνας, όμως προσπαθούμε να κρατήσουμε και ένα επίπεδο ζωής, ναι με τακτικές, ναι με πολιτικούς ελιγμούς, ναι με συμβιβασμούς. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα μας, το θέμα μας είναι ότι όλα έχουν και ένα όριο και εάν ο Σαμαράς γνωρίζει ποιο είναι αυτό. Που δηλαδή θα πει, ως εδώ και μη παρέκει, καλύτερα να τρώμε φλούδες, παρά να μας εξευτελίζουν οι «εταίροι» μας. Το όριο αυτό μοιάζει να έχει ξεπερασθεί για μέρος του κόσμου, όμως ένας ηγέτης μετράει τα πράγματα αλλιώς.
   Υ.Γ. Καλές οι επαναστάσεις των πληκτρολογίων και όλα στάχτη και μπούλμπερη, αλλά στον δρόμο δεν βλέπω πολλούς.

 67. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 11/02/2012 16:18:07

  Παραπάνω "ρηξη". Έχεις δίκιο ότι πρέπει να γνωρίζουμε...Η απειλή της Τουρκίας είναι προφανής ομως.

 68. ΝΙΚΟΣ Τ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Τ. 11/02/2012 16:18:36

  ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ! Τα ίδια μας που λένε κι άλλοι δυό χρόνια τώρα. Δεν θέλουμε άλλο σώσιμο, να αποφασίσουμε έμεις θέλουμε. Πρώτα ΕΚΛΟΓΕΣ και μετά όλα τ'άλλα.

 69. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 11/02/2012 16:18:52

  Δεν είναι η πραγματικότητα Sim City (παίχνιδι στο PC) . Μακάρι να ήταν.

  • pesaola avatar
   pesaola @ H pena tis orghs 11/02/2012 16:31:03

   Τι παιχνίδι είναι δηλαδή; Μονόπολυ;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ pesaola 11/02/2012 17:44:00

    Όταν αρχίσουν οι μεγάλες πείνες θα καταλάβετε ότι δεν είναι καν παιχνίδι.

 70. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 11/02/2012 16:21:05

  Θα σε πάρει για υποβολέα, μιας κι εσύ, ως πολύγλωσσος -ξερος, το διάβασες και το κατάλαβες.

 71. camel avatar
  camel 11/02/2012 16:22:40

  Βαρουφάκη

  Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε.

  Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν έχουν πρόβλημα να χρεοκοπήσουμε, καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο (βλ. το προηγούμενο άρθρο μου Το Πρώτο Τάνγκο στην Ευρωζώνη) αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.

  Υπάρχει τέτοια πλευρά; Και βέβαια υπάρχει. Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων! Μιλάμε για άνω του μισού ΑΕΠ σε καταθέσεις, κάτι για το οποίο οι περισσότεροι εταίροι μας θα σκότωναν να το έχουν, που λέει ο λόγος. Αν μάλιστα προσθέσετε και όλα τα χρήματα ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, θα δείτε ότι οι έλληνες δεν είμαστε και τόσο φτωχοί κατά μέσον όρο, κι ας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη (με εξαίρεση την Λεττονία).

  Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας. Εδώ όμως που φτάσαμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και να αποφασίσουμε σύσσωμοι (ΣΕΒ και ΓΣΕΕ, γιάπηδες και στελέχη του ΠΑΜΕ, αστοί των βορείων προαστίων και αναρχικοί της Πλατείας Εξαρχείων) να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο κράτος, δεν αρκεί. Αν μάλιστα το παρακάνουμε στην αλληλεγγύη προς το δημόσιο, η ‘γενναιοδωρία’ μας αυτή θα στεγνώσει την κυκλική ροή του πλούτου από το οποίο εξαρτάται το δημόσιο για τα έσοδά του το 2011, το 2012 κ.ο.κ.

  Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός:  Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.

  Κάντε την σύγκριση με την Ιαπωνία, το χρέος της οποίας ανήκει σε Ιάπωνες σε ποσοστό 95%. Αν το Ιαπωνικό κράτος αναγκαστεί στην πτώχευση, η καταστροφή της χώρας θα είναι ολική. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για εμάς, καθώς μας ανήκει (δηλαδή στις δικές μας τράπεζες) μόνο το 25% του δημόσιου χρέους μας. Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι η πτώχευση του δημοσίου διαγράφεται ως αναπόφευκτη (εκτός αν πανικοβληθούν οι εταίροι μας αρκετά και το συνδράμουν για χρόνια πολλά, οπότε έχει καλώς), το κόστος της στάσης πληρωμών δεν θα το υποστούμε μόνοι μας.

  Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό;

  Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει. Π.χ. να καταγγείλει όλες τις εξοπλιστικές συμβάσεις, να συμπιέσει τους ανώτερους μισθούς (του δικού μου συμπεριλαμβανομένου) τόσο που να καλύπτει τις δαπάνες του από τους φόρους που εισπράττει κλπ.

  Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια – δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. Ναι, αλλά μην ξεχνάμε ότι το έχουν ήδη διαθέσει στην ΕΚΤ ως ενέχυρο για ζεστό χρήμα που έχουν ήδη πάρει. Και ότι έχουν πρόσβαση στις τεράστιες, κατά κεφαλήν, αποταμιεύσεις μας. Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως κάνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ.

  Επί πλέον, ο αποκλεισμός του κράτους μας από τις χρηματαγορές δεν θα διαρκέσει πολύ. Αν κηρύξει στάση πληρωμών, και ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του, δεν θα περάσει πολύ καιρός που παλιοί δανειστές θα αποδεχθούν νέους όρους αποπληρωμής ενός ποσοστού των περασμένων δανεικών και νέοι υποψήφιοι δανειστές (μπορεί και οι ίδιοι με τους παλιούς) θα σχηματίσουν ουρά έξω από το Υπουργείο Οικονομίας να το δανείσουν! Βλέπετε, το χρέος μας θα έχει μειωθεί τόσο που θα αποτελούμε εξαιρετική επένδυση. Έτσι είναι το κεφάλαιο – όταν οσφραίνεται ένα επικερδές deal δεν σέβεται ούτε τον εαυτό του.

  Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:

  • η κυβέρνηση της κας Μέρκελ η οποία θα πρέπει να διασώσει τις Γερμανικές τράπεζες που θα κλονιστούν από μια δική μας στάση πληρωμών

  • η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα πρέπει να δει τι θα κάνει με μία χώρα-μέλος την οποία δεν μπορεί να αποβάλει από την ΕΕ αλλά η οποία τελεί υπό πτώχευση

  • οι κυβερνήσεις όλων των άλλων χωρών (πλην ίσως της Ολλανδίας και της Αυστρίας) που θα τρέμουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος των αγορών (των οποίων η όρεξη θα έχει ανοίξει από την ‘επιτυχημένη’ επίθεση στο χρέος της Ελλάδας)

  • οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας (χωρών με συνολικό χρέος πάνω από 400%)

  • όλοι όσοι έχουν επενδύσει στο ευρώ, είτε σε περιουσιακά στοιχεία είτε ως μέσο συναλλαγής.

  Στάση πληρωμών λοιπόν!

  Τώρα!

  Με χαμόγελο και αισιοδοξία!

  (Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν…)

  * Ο Γιάνης Βαρουφάκης διδάσκει οικονομική θεωρία και πολιτική οικονομία στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών


  Από τον Τύπο της Θεσσαλονίκης
  Αυτη ειναι η αληθεια για τη χρεοκοπια απο καποιον που εχει προβλεψει τη σημερινη κατασταση πολυ πριν συμβει. Οποιος εχει επιχειρηματα και οχι μεσσιανικες κολακειες ας μιλησει

  • Y. avatar
   Y. @ camel 11/02/2012 17:29:50

   Δε μπαίνω στα αριθμητικά δεδομένα που αναφέρονται, κια από τα οποία συνάγονται τα συμπεράσματα, γιατί δεν έχω επαλήθευση. Το σημείο που κρύβει την ουσία, αν μπορούμε να έχουμε ισοσκελισμένους, άρα, δημοσιονομική αυτάρκεια από την έλλειψη εξωτερικής χρηματοδότησης. Δεν το βλέπω εφικτό. Και αν δεν τπάρχει αυτή η ουσιώδης μεταβλητή (..επάρκεια δημοσίων εισπράξεων, έναντι πληρωμών), θα λειτουργήσει ο αρνητικός πολλαπλασιατής της οικονομίας, με παραπέρα απρόβλεπτα υφεσιακά αποτελέσματα. Σπιράλ οικονομικού θανάτου

 72. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 11/02/2012 16:23:27

  Ο Μεταξάς είχε κάτι πιο σημαντικό που δεν έχει τώρα η χώρα. Συμμάχους. Είχε φροντίσει να επιλέξει ότι την ώρα της κρίσης τα συμφέροντα της χώρας θα ταυτίζονταν με αυτά της Μ. Βρεταννίας. Επίσης είχε προνοήσει για να οργανώσει την άμυνά της με τα πενιχρά μέσα που διέθετε (άσχετα με τις αποπομπές βενιζελικών αξιωματικών και τα όργια του Μανιαδάκη). Άστοχες οι ιστορικές συγκρίσεις.
  Φαντάζεστε τότε να υπήρχε κυβέρνηση συνεργασίας;

 73. svetlana avatar
  svetlana 11/02/2012 16:26:22

  Για του ποιου τη υπΗ εικόνα είναι τις περισσότερες φορές αδιάψευστος μάρτυρας της πραγματικότητας. Ειδικά όταν συνοδεύεται από ήχο. Και ακόμη περισσότερο, όταν… δεν συνοδεύεται.

  Η απευθείας μετάδοση της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ από την κρατική τηλεόραση, μετέφερε στο σπίτι του κάθε Έλληνα την εικόνα ενός απερχόμενου ηγέτη, ο οποίος επιχειρεί να πείσει το κόμμα του για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει, χωρίς να εισπράττει ούτε μισό χειροκρότημα από το ακροατήριό του. Εκτός από τις… απολύτως αναμενόμενες στιγμές.

  Η βουβή περισυλλογή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που έχει μπροστά του το Κίνημα το οποίο κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

  Το ΠΑΣΟΚ γκρεμίζεται λόγω του Μνημονίου. Όχι λόγω του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό σημαίνει ότι τη «σκοτεινή» κληρονομιά του Μνημονίου, θα την κουβαλά πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, και μετά τον Γιώργο Παπανδρέου. Ειδικά από τη στιγμή που η ηγεσία του Κινήματος θα περάσει στα χέρια του διδύμου Βενιζέλου-Λοβέρδου, δυο πολιτικών οι οποίοι επενδύουν στο πολιτικό επιχείρημα της εθνικής ευθύνης. Και στηρίζουν την αναγκαιότητα των μέτρων του Μνημονίου ΙΙ.ογραφή θα έχει το Μνημόνιο ΙΙ :

 74. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 16:26:41

  Απο εμάς (..τους Έλληνες) ζητάει συλλογική προσπάθεια. Ως προς τα διλήμματα, η ίδια η ζωή είναι ένα διλήμμα, και καλέισαι να αποφασίσεις, ανταποκρινόμενος (..φυσικά και δεν αποποιούμαι το παράγοντα, “εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι”)

  • cobalt avatar
   cobalt @ Y. 11/02/2012 18:04:38

   Αναρωτιέμαι αν ο Μεταξάς ή ο Κατσημήτρος μπήκαν σε διλήμματα, ο πρώτος για να πεί το οχι στους Ιταλούς και ο δεύτερος για να πει το όχι στο επιτελείο.

   • cobalt avatar
    cobalt @ cobalt 11/02/2012 18:05:27

    Κατσιμήτρος, το σωστό.

 75. ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
  ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 11/02/2012 16:28:06

  Κεραυνέ McQueen, τα σχέδια νόμου για τη σύμβαση τα διάβασες;;
  Εγώ έκατσα και τα διάβασα, διάβασε τα και θα πάρεις την απάντηση στο ερώτημα σου για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές!

 76. Y. avatar
  Y. 11/02/2012 16:32:27

  (..απο κάπου αλλού)
  1. Εκλογές άμεσα, να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, με νωπή λαϊική εντολή, για να αναπτύξει το πρόγραμμά της, που θα προτείνει στο προεκλογικό χρόνο
  2. Επαναδιαπραγμάτευση, αυτού που θα υπογραφεί αύριο
  3. Διεκδίκηση από ΕΕ, κονδύλια για ανάπτυξη
  4. Δυναμικό εθνικό μάρκετινγκ έξω, για να γυρίσει το κλίμα εθνικής απαξίας της Ελλάδας
  5. Προσέλκυση ξένων επενδύσεων
  (...πολύ πρόχειρα, τα παραπάνω)

 77. svetlana avatar
  svetlana 11/02/2012 16:35:47

  Υπάρχει "εναλλακτική" όμως... Όπως υπήρχε και το 2009 (Λεφτά Υπάρχουν)... Μπορείτε να ψηφίσετε τα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς?

  Γιατί όχι? Φαντάζομαι ότι ο κ.Κουβέλης μαζί με τον κ.Μπίστη και Κουναλάκη και λοιπούς εκσυχρονιστές θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μεγαλεία απείρου κάλους...

  Φαντάζομαι ότι ο κ.Τσίπρας μαζί με λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις θα οδηγήσουν τη Χώρα σε τόπους επαγγελείας και ευτυχίας.

  Φαντάζομαι ότι η κα Παπαρήγα και σία θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ε.Ε. και εντός της ευμάρειας που τώρα ζουν οι Κουβανοί.

  Γιατί όχι? Εξάλλου η πρόσφατη Ιστορία δείχνει ότι ο εκσυγχρονιστής και αντιεξουσιαστής Γ.Α.Π και λοιποί οδηγήσαν την Ελλάδα στην ανάπτυξη και μας γέμισαν εκατομμύρια ευρώ .... δανεικά...

  Γιατί όχι? Εμείς, ο λαός, εξάλλου ψηφίζουμε και αυτή η επιλογή είναι δική μας...

 78. ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ avatar
  ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 11/02/2012 16:46:10

  Μνημόνιο Συνεννόησης
  στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής

  9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

  2.3 Φορολογική πολιτική
  ..........
  Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς.

  • Pantelis avatar
   Pantelis @ ΘΡΑΞ ΒΛΑΞ 11/02/2012 17:17:46

   !!!

 79. intruder avatar
  intruder 11/02/2012 16:46:32

  Συνεχιζω να σου εχω εμπιστοσυνη Σαμαρα.Τοσο απλα.

 80. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/02/2012 16:52:50

  Η Ελλάδα έχει διατροφική επάρκεια ;
  Οχι ρε φίλε, δεν έχει και είναι έτη φωτός από το να έχει. Μακάρι να ήταν έτσι. Αν αρχίσουμε να αραδιάζουμε βασικά προϊόντα στα οποία είχαμε επάρκεια και τώρα δεν έχουμε, δεν θα έχει τέλος το σεντόνι. Μέχρι και σιτάρι εισάγουμε.

  • BlackOps avatar
   BlackOps @ Βούρδουλας 11/02/2012 17:00:31

   Δες τι εξάγεις και όχι τι εισάγεις. Γιατί και λάδι εισάγουμε αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε. Μην βλέπετε μόνο τη μια πλευρά του νομίσματος.

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ BlackOps 11/02/2012 17:16:43

    Το λάδι δεν το ανέφερα, δεν χρειαζόταν. Στο λάδι έχεις επάρκεια. Για το σιτάρι κάτι ξέρω και το λέω. Και ξέρω πως ήταν η κατάσταση. Δεν θέλω να βλέπω μόνο τη μια πλευρά του νομίσματος και μακάρι να έβλεπα μόνο την άλλη. Για πες μου, πλην κάποιων ηρωικών μεμονωμένων προσπαθειών (μια πρόσφατη το Βαένι), τι άλλο εξάγουμε ; Και άντε, θα μου βρεις και κάτι ακόμα. Απλά έκανε αναφορά ο φίλος για διατροφική επάρκεια. Με εισαγωγή κρέατος 70%, ντομάτες βελγίου, λεμόνια αργεντινής και κολοκύθια παραγουάης.

    • BlackOps avatar
     BlackOps @ Βούρδουλας 11/02/2012 17:41:30

     Βούρδουλας που μας χρειάζεται.
     Η Ελλάδα εξάγει προιόντα από το Γιβραλτάρ, την Σιγκαπούρη μέχρι τις νήσους Φωκλαντ. Μπορείς να βρεις λεπτομέρειες για τα αξίας 15δις προιόντων που εξάγει κάθε χρόνο αυτή η χώρα. Πόσο μάλλον για την εσωτερική παραγωγή.
     Το "δεν παράγουμε" είναι ένα ευφυέστατο πρόσχημα που βρήκε εφαρμογή ακόμα και στην Αργεντινή. Σχεδόν το 70% των κατοίκων της πιστεύουν ότι ζουν σε φτωχή χώρα!!
     Τελοσπάντων, το μόνο που μπορεί να μας προκαλέσει τις ελλείψεις που αναφέρεις είναι το οικονομικό εμπάργκο αν και εφόσον θελήσουν να το τραβήξουν εκεί. Τα υπόλοιπα αντιμετωπίζονται.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ BlackOps 11/02/2012 17:45:03

      Τι σχέση έχει τι εξάγουμε? Θα τρώμε βωξίτη?

     • BlackOps avatar
      BlackOps @ TopGunZ 11/02/2012 19:40:40

      Απολύτως καμία! Απάντηση ήταν σε συγκεκριμένα σχόλια. Το πρόβλημα μας δεν είναι η επάρκεια ή οι εξαγωγές ή η παραγωγή. Συμφωνείς TopGunZ;
      Και τώρα τα ράφια στα σουπερμάρκετ έχουν τρόφιμα. Τι σε περιορίζει, σαν άτομο με ανάγκες, αυτή την στιγμή; Οτι η χώρα σου έχει "μόνο" βωξίτη ή η λιτότητα που σου επιβάλλει το μνημόνιο και η τιμή του φαγητού που επηρεάζεται κυρίως από εξωγενείς παράγοντες (κερδοσκοπία, φόροι, μονοπώλιο, καρτέλ, νεοφιλελεύθερη πολιτική);
      Εγώ ένα ξέρω σίγουρα. Οτι το ΔΝΤ πάντα φέρνει πείνα και δυστυχία άρα ετοιμάσου να πεινάσεις σε κάθε περίπτωση.
      Μια "καλή" λύση είναι να συσταθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου και να διευκρινίσουμε τι χρωστάμε και που μακριά από τους τεχνοκράτες και τα μεγαλεπίβολα σχέδια τους για τη "σωτηρία" μας. Λύση δεν είναι να υπογράφουμε στα γρήγορα και στα τυφλά τα μνημόνια και μάλιστα ενάντια αυτή την στιγμή στην κοινωνία με πρόσχημα δήθεν την αποφυγή άτακτης χρεωκοπίας. Αν τολμάνε οι δανειστές και δεν θέλουν να μας περιμένουν ας μας χαρίσουν τα χρέη να δω πόσα απίδια χωράει ο σάκος τους και ας αφήσουν τις απειλές και τις τρομοκρατίες περί δήθεν μεγάλης πείνας αν αρνηθούμε να υπογράψουμε.
      Αρα εδώ εγείρεται το πραγματικό ερώτημα. Γιατί βιάζονται να μας δεσμεύσουν; Γιατί δεν θέλουν με τίποτα να χρεωκοπήσουμε; Λέω εγώ τώρα... μήπως γιατί θα βρεθούν αυτοί σε δύσκολη θέση και όχι απαραίτητα εμείς;

     • BlackOps avatar
      BlackOps @ BlackOps 11/02/2012 17:53:00

      Να διευκρινίσω, εμπάργκο εφάμιλλο του αντίστοιχου στην Κούβα ή στο Ιράκ. Πλήρης οικονομικός, εμπορικός και κοινωνικός αποκλεισμός.
      Λες να είναι διατεθειμένοι να το πάνε τόσο μακριά; Αν ναι τότε ένας λόγος παραπάνω να μην τους φοβηθούμε.
      Τα τομάρια τους θέλουν να σώσουν εξάλλου...

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ BlackOps 11/02/2012 18:01:17

      Μακάρι να' ναι όπως τα λες. Βλέπω όμως προϊόντα εισαγωγής ακόμα και σε πράγματα που θεωρούσαμε αυτονόητο πως τα έχεις και δεν γίνεται να τα εισάγεις.

    • Ιοκαστη avatar
     Ιοκαστη @ Βούρδουλας 11/02/2012 19:16:20

     ούτε τυρί δεν έχουμε!!
     κάποιος έγραψε οτι είμαστε αυτάρκης στη φέτα. ναι είμαστε εφοσον εισάγουμε γάλα απο Γαλλια και άλλες χώρες! οι πιο επιτήδειοι το παράγουν απο σκόνη!! και αυτή ...ξενης προέλευσης!!!!!!!
     θα κλάψουν μανούλες!!!
     οι μόνοι που δεν θα κλάψουν θα είναι τα λαμόγια οι βουλευτές που τώρα απαρηγόρητες Μαγδαληνές κλαινε για τον ευκολόπιστο ελληνικό ΟΧΛΟ!!!!!!

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ Βούρδουλας 11/02/2012 22:57:53

   Σωστά. Είχαμε επάρκεια πριν από την συμμόρφωσή μας με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. Τότε που ο Σημίτης έλεγε ότι "έχουμε πολλούς αγρότες". Πόσοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι επιδοτήσεις ήταν το trade-off για την αποχή από την παραγωγή και την υπαγωγή σε ποσοστώσεις;
   Το trade-off στα ελληνική μπορεί να μεταφραστεί και ως το τυράκι στη φάκα.

 81. Νίκος Π. avatar
  Νίκος Π. 11/02/2012 16:57:10

  δείτε πως έπεισε ο Παπαδήμος τους υπουργούς να πουν ναι στα μέτρα,στο χθεσινό δραματικό υπουργικό συμβούλιο....
  http://blackmailmagazine.blogspot.com/2012/02/blog-post_11.html

 82. PayneK avatar
  PayneK 11/02/2012 17:02:42

  Ο Σαμαρας λεει αληθειες που χτυπανε βαθια στην συνειδηση του καθενος. Αν πιστευουμε δηλαδη στην εννομη ταξη και την διατηρηση της συνοχης μας ως ανεξαρτητος λαος, και οχι ως ΛΑ.Ο.Σ. γιατι εκει μονο κωλοτουμπες ξερουν να παρουσιαζουν και να χαιδευουν αυτια ψηφοφορων.
  Τα ειδαμε προχτες εξαλλου τα χαλια τους. Απλα θα ηθελα να δω ποσο εχουμε αλλαξει απ'το 2009 και τα "λεφτα υπαρχουν" σε συγκριση με τις πραγματικες αληθειες οταν βρισκομαστε προ των πυλων.
  Ελπιζω αυτην την φορα να μην δεχτουμε να πουλησουμε τοσο φτηνα τα πιστευω και τα ιδανικα μας γιατι δεν υπαρχει καμια τιμη τετοια που να αξιζει να εξαγοραστουν.

  • Φοτις avatar
   Φοτις @ PayneK 11/02/2012 17:39:01

   Τι ακριβώς λέει ο Σαμαράς; Έχει προτείνει κάτι συγκεκριμένο εκτός από τα όσα προβλέπονται στη νέα δανειακή σύμβαση που θα υπογράψει;
   Πως ακριβώς θα βγούμε από την κρίση;
   Το μόνο που ακούω είναι ότι είναι η μοναδική λύση απέναντι στο χάος.
   Εκτός κι αν πιστεύετε ότι τα νέα μέτρα που προβλέπονται θα συμβάλουν στην ανάπτυξη.

   • PayneK avatar
    PayneK @ Φοτις 11/02/2012 19:13:02

    Φωτη, θα ηθελες δηλαδη επιστροφη στην δραχμη υπο αυτες τις ανεξελεγκτες συνθηκες αυτην την χρονικη στιγμη?
    Γιατι εκει μας εφτασε ο ιδιος ο ΓΑΠ με τις απειλες του και τα παιγνια του περι δημοψηφισματων.
    Εγκλημα μεγαλυτερο του χρηματιστηριου θαηταν κατι τετοιο,ναι, θα συμβαλει σε περαιτερω χαοτικες καταστασεις και αποσταθεροποιηση.
    Ο Σαμαρας αναγκαστηκε να παρει το ρισκο λοιπον και να ψηφισει την δανειακη μετην προυποθεση να παμε σε εκλογες ευθυς αμεσως για αλλαγη του πολιτικου σκηνικου.Εκει πονταρει για να ξεκινησει νεος κυκλος διαπραγματευσεων απο καινουρια βαση πλεον με τους δανειστες.Αν παρακολουθουσες τις προτασεις που εχει κανει τα 2 τελευταια χρονια θα εβλεπες οτι το στοιχημα ειναι η αναπτυξη σε αυτες,και πρεπει να ληφθει υποψιν και απο τους Ευρωπαιους εταιρους μας.Ειδαλως θατην βρουμε αλλιως την ακρη..
    Αυτη ειναι θεση ευθυνης που δεν υπηρχε πρωτιστου αφου δεν υπηρξε και διαθεση διαπραγματευσης απ'τοΠΑΣΟΚ.

 83. Ο ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
  Ο ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 11/02/2012 17:04:02

  Κακό είναι να πιστεύει κάποιος τ΄αντίθετα από εσάς;;; Αφήστε ελεύθερη τη σκέψη να λάμψει σαν βεγγαλικό, και όποιον πείσει.....

  Λοιπόν εγώ Πρόεδρε, πιστεύω ότι η ψυχή σου κατά βάθος, θα ήθελε να είσαι μαζί μας κι όχι να πλάθεις αίολα λεκτικά επιχειρήματα προς το συμφέρον των τοκογλύφων και των κάθε λογής πλιατσικολόγων. Τι κρίμα...

  http://www.youtube.com/watch?v=AOCP32pBWqw

  • Ο Άλλος Υ. avatar
   Ο Άλλος Υ. @ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 11/02/2012 17:36:03

   Συμφωνώ

 84. Κουρέας Φ. avatar
  Κουρέας Φ. 11/02/2012 17:04:30

  Τι σημαίνει το ΟΧΙ στο μνημόνιο ;

  Επειδή κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή τους και παριστάνουν του αντιμνημονιακούς σε αντίθεση την Εθνική θέση που πήρε ο Σαμαράς σήμερα θα περιγράψω κάποια από αυτά που θα συμβούν σε περίπτωση χρεοκοπίας. Δεν είμαι μάγος , κοινή λογική χρειάζεται και το πρόσφατο παράδειγμα της Αργεντικής.

  Όταν είμαστε ελλειμματικοί κατά 5,7 δισ. ευρώ ακόμα και αν δεν πληρώσουμε τίποτα για την εξυπηρέτηση του χρέους τι ψάχνουμε να βρούμε; Πρώτον με την χρεοκοπία και την στάση εσωτερικών πληρωμών (φόροι , ΦΠΑ, χαράτσια κλπ) τα 5,7 δισ θα γίνουν 20 δισ. (βάλτε το δικό σας νούμερο). Όλα τα βασικά αγαθά παύουν να εισάγονται (παιδικό γάλα, φάρμακα -βαρέως ασθενούντων-, ιατρικά υλικά, καύσιμα και λιπαντικά , κρέας-το ελληνικό δεν καλύπτει ούτε το 50% της ζήτησης, σιτάρι ακόμα και λαχανικά). Μισθοί και συντάξεις δεν πληρώνονται δάνεια και κάρτες δεν θα εξυπηρετούνται, κατασχέσεις θα αρχίσουν να μεθοδεύονται, οι επιχειρήσεις θα κλείσουν , το προβληματικό δημόσιο θα διαλυθεί (ποιός θα πάει να εργαστεί αν δεν πληρωθεί). Οι όποιες καταθέσεις δεν έφυγαν στο εξωτερικό θα περιμένουν το πληθωριστικό νέο νόμισμα για να μετατραπούν 1Ε=1ΔΡΧ και την ίδια στιγμή η ισοτιμία θα γίνει 1/10.
  Τα επόμενα μην τα ψάχνετε , ληστείες , βανδαλισμοί , εισβολές του όχλου σε σπίτια , νεκροί , συμμορίες, εμπρησμοί , η αστυνομία θα είναι ανύπαρκτη (απλήρωτοι θα είναι και αυτοί), ο στρατός θα έχει δύο επιλογές ή να διαλυθεί και να ανοίξουν όλα τα σύνορα ή να αναλάβει την εξουσία και να αποκαταστήσει δια της βίας την τάξη.

  Μετά οι αριστεροί (με τις δεξιές τσέπες πάντα) θα σκούζουν για δημοκρατία όπως επί χούντας. Εμείς νομίζαμε ότι φώναζαν για την δημοκρατία , αλλά αυτοί ήξεραν καλύτερα από τους αφελείς (για τα οφέλη της δημοκρατίας ρωτήστε την "εδώ πολυτεχνείο" με τα 300,000Ε το χρόνο).

  • BlackOps avatar
   BlackOps @ Κουρέας Φ. 11/02/2012 17:29:21

   Αυτά τα λένε οι τραπεζίτες και τα παπαγαλάκια τους. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει στην ελληνική οικονομία γιατί όλα μαγειρεύονται. Αυτό από μόνο του αρκεί για να πεις ΟΧΙ.
   Εδώ μαγειρεύτηκε το έλλειμα για να μπούμε στην ΕΕ, αυτά δεν θα μαγειρεύονται για να μας βάλουν στο μνημόνιο; Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια...

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Κουρέας Φ. 11/02/2012 17:35:18

   Συγνώμη , αλλά τα περισσότερα εξ αυτών δεν ισχύουν.
   "Στην επιβεβαίωση για ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το β΄ εξάμηνο του 2011 προχώρησε η τρόικα, στον τακτικό προϋπολογισμό ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο του έτους.

   Παράλληλα, το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους, η τρόικα διαπίστωσε μικρό πλεόνασμα που αγγίζει τα 60 εκατ. ευρώ.

   Όσον αφορά το έλλειμμα του 2011, αυτό, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δανειστών διαμορφώθηκε στο 9,3% με 9,4% του ΑΕΠ.

   Σύμφωνα με πληροφορίες η θετική εξέλιξη οφείλεται στα έσοδα από το τέλος ακίνητης περιουσίας που επιβλήθηκε στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ."

   Επιπλέον, το Ελληνικό Δημόσιο θα κάνει στάση πληρωμών, όχι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και κάνουν εισαγωγές αγαθών.
   Το Ελληνικό Δημόσιο εισάγει τρόφιμα;
   Το Ελληνικό Δημόσιο εισάγει φάρμακα;
   Από τα λεφτά του Μνημονίου πληρώνονται μισθοί και συντάξεις;

   • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
    ΑποΜηχανηςΦτωχος @ Κώστας ΜΠ 11/02/2012 18:47:31

    Αχ Κώστα Κώστα... είσαι εκνευριστικά λογικός.

 85. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/02/2012 17:12:32

  Στην πολιτική μπαίνεις ή τουλάχιστον έτσι υποτίθεται για να είσαι χρήσιμος. Εφ' όσον εκλεγείς και μέχει να σε μαυρίσουν αυτή είναι η υποχρέωση σου: Να είσαι χρήσιμος. Και για να εκλεγείς ξανά ώστε να είσαι χρήσιμος έχεις δύο δρόμους: ή να χαίδέψεις αυτιά ή να πείσεις για τις απόψεις σου. Το τελευταίο είναι πολλές φορές δύσκολο, αλλά ποιος είπε ότι η Πολιτική (το "Π" κεφαλαίο) είναι εύκολο πράγμα;

 86. τινα avatar
  τινα 11/02/2012 17:19:37

  Συνεχίζω να πιστεύω ότι ξέρουμε ελάχιστα απ'αυτά που παίζονται στα σαλόνια της Ευρώπης.Αργά ή γρήγορα θα δοθεί συνολική λύση και εμείς πρέπει νά'μαστε εκεί κι όχι με τον μουτζούρη στο χέρι.Είναι αδύνατον ο Σαμαράς να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά,όχι τουλάχιστον πριν αρχίσουν να φανερώνονται οι σκελετοί στις ντουλάπες του σκληρού πυρήνα της ευρώπης.Δύο ενστάσεις όμως:θα ήθελα να πείσει τους βουλευτές του κι όχι να επιβάλλει κομματική πειθαρχία.Τον βουλευτή μου τον θέλω ελεύθερο να αποφασίζει κι όχι να υποτάσσεται στην κομματική γραμμή,σωστή ή λάθος δεν έχει σημασία.Τέλος,ανέφερε κάπου στην ομιλία του ότι έχει τον τρόπο να προκαλέσει εκλογές.Γιατί δεν το'κανε πέρσι τότε, πριν οδηγηθούμε στο και πέντε.Αποκλείεται να μην έφταναν στ'αυτιά του οι διαμαρτυρίες περι χλιαρής αντιπολίτευσης.Η δυσαρμονία λαού κυβέρνησης δεν γεννήθηκε σήμερα.

 87. Silence t. avatar
  Silence t. 11/02/2012 17:37:44

  Εγώ δεν θα σταθώ στις προθέσεις του Σαμαρά που πιστεύω ότι είναι αθώες και άδολες , θα σταθώ στο κατά πόσο η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη όσο περιγράφεται .

  Ξεκινάω λοιπόν συμφωνώντας απόλυτα με τον πρόεδρο ότι η ευρωπαϊκή ένωση κατάντησε από ένωση αλληλεγγύης , σε τιμωρίας (το ζούμε στο ''πετσί μας'' τον τελευταίο καιρό) .

  Με αυτό το δεδομένο λοιπόν αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να παραμένουμε μέσα (προσέξτε όχι μόνο στο ευρώ , αλλά καν στην ένωση) , ποιος ο λόγος να παραμείνουμε σε ένα μαγαζί με έναν συνέταιρο που έχει βάλει από το ''παράθυρο'' άλλους (ΔΝΤ) εταίρους για να κάνουν κουμάντο .

  Μία ένωση η οποία κόπτεται για να προάγει το εμπόριο της Κίνας , να μειώσει το βιωτικό επίπεδο της ζωής των πολιτών μας , να ευνουχίσει τον παραγωγικό (γεωργικό , τουριστικό , βιοτεχνικό) ιστό της χώρας μας , να κερδοσκοπήσει εις βάρος των ίδιων των μελών που την απαρτίζουν , να αφήσει εχθρούς , εκβιαστές και τοκογλύφους να αλωνίζουν , κοιτάζοντας τους με απάθεια και σε πολλές περιπτώσεις επευφημώντας τους !

  Ποια εμπιστοσύνη μπορεί να εμπνέει ότι (αφού πρώτα με τις παραινέσεις της έκανε ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα μου ) σε ενδεχόμενο ''ντού'' των Τούρκων δεν θα νίψει τας χείρας της , αφήνοντας μας βορά στα νύχια των μιλιταριστών ''γειτόνων'' !

  Θα έλεγα λοιπόν αντί να κλωθογυρνάμε γύρω από τα ίδια και τα ίδια ψευτοδιλήμματα , χρεωκοπία , πτώχευση , δραχμή , πείνα μπλα , μπλα , να κοιτάξουμε out of the box (που μου έγραφε και ένας φίλος εδώ μέσα ) να αποχαιρετήσουμε , την ευρωπαϊκή ένωση Α.Ε , εισπράττοντας όλα εκείνα τα ευεργετικά συνεπακόλουθα , ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος (στους τοκογλύφους) , φτωχοί μεν αλλά ανεξάρτητοι δε , ελεύθεροι και περήφανοι , για να προγραμματίσουμε την επόμενη ημέρα και να ωφεληθούμε , η να ζημιωθούμε , να χάσουμε , η να κερδίσουμε , αλλά....μόνοι μας .

  Παράλληλα να δημιουργήσουμε νέες αμυντικές συμμαχίες (προσωπικά με τους Ρώσους αισθάνομαι πολύ πιο ασφαλής ) , νέες εμπορικές συμμαχίες , με δικούς μας όρους εμπορίου , αλλαγή πολιτικής στις καλλιέργειες και την γεωργία , ανταγωνιστικό τουρισμό χάρη στο νέο νόμισμα (κου κου δραχμή) που ταιριάζει καλύτερα στα κυβικά και τις απαιτήσεις της οικονομίας μας , ανάκαμψη της βιοτεχνίας (βλέπε πάλι δραχμή) .

  Όλα τα παραπάνω θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ξανά , προοπτική και ελπίδα , θέσεις εργασίας , ανάπτυξη , ανεξαρτησία .

  Γιατί τελικά καλό το παραμύθι με το ενιαίο νόμισμα αλλά δεν είχε δράκο και για να έχεις ισχυρό νόμισμα , πρέπει πρώτα να έχεις ισχυρή οικονομία (όλες οι υπόλοιπες δακρύβρεχτες ιστορίες περί ανάγκης να παραμείνουμε στο ευρώ , είναι στην καλύτερη περίπτωση γραφικές) , αλλιώς μετά τον ''μήνα του μέλιτος'' (τον ζήσαμε μία οκταετία) σε παρασέρνει στα ''τάρταρα'' .

  Και ας πάνε οι εταίροι μας να βρούνε άλλον ....''κασίδη''

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ Silence t. 11/02/2012 19:34:05

   "Όλα τα παραπάνω θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ξανά , προοπτική και ελπίδα , θέσεις εργασίας , ανάπτυξη , ανεξαρτησία ."
   Συμφωνώ απολύτως, αλλά οχι για σένα και μένα. Για τα λαμόγια που έχουν τα λεφτά τους έξω και αυτούς που αποθηκευαν λίρες!
   Εσύ και γω θα στηνόμαστε στις ουρές για κάνα ξεροκόματο, για λίγη βενζίνη αντε και κανένα ληγμενο αντιβιοτικο.
   Τα "καλουδια" θα πηγαίνουν σε αυτούς που μας έφεραν στο γκρεμο!
   (αληθεια, στην χρεοκοπημενη Ελλαδα η Βόζεμπεργκ θα συνεχίσει να δηλώνει ετησίως το μέγιστο ποσό των 12000 ευρώ (όσο το αφορολόγητο) η θα το παίξει και αυτή χρεοκοπημένη; ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!!)

   • Silence t. avatar
    Silence t. @ Ιοκαστη 11/02/2012 21:06:40

    Ιοκάστη , βαριέμαι να σου εξηγώ για χιλιοστή φορά το αβάσιμο της θεωρίας σου .

    Η Ελλάδα υπήρχε και πρίν το ευρώ και είχαμε και φάρμακα και πετρέλαιο και τρόφιμα !

    Καλλύτερη ποιότητα ζωής (by far) , ουσιαστικής , όχι μαϊμού και το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον όταν βγούμε απο το ευρώ (αργά , η γρήγορα )

 88. nick avatar
  nick 11/02/2012 17:45:46

  Αντώνη Σαμαρά μέσα σε 3 μήνες, έχεις απογοητεύσει πλήρως τον κόσμο σου... αυτόν που στήθηκε με τις ώρες για να σε εκλέξει αρχηγό ενάντια σε όλους και σε όλα...
  Κάποτε - όχι και πολύ παλιά - έλεγες Αντώνη: "Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω! Δεν δικαιούμαι να δώσω."
  Μα Αντώνη ακριβώς αυτό έκανες. Μέσα σε 3 μήνες...χρειάστηκαν μόνο 3 μήνες για να υποχωρήσεις, για να σταματήσεις να παλεύεις, να συνυπογράψεις το λάθος, να δώσεις συναίνεση στο λάθος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα απείλησες και με διαγραφές όσους δε συνυπογράψουν το λάθος...
  Σου γράφαμε εδώ εκατοντάδες άτομα για εκλογές... σου ζητήσαμε να μη συμμετάσχεις στην (αντισυνταγματική) κυβέρνηση Παπαδήμου... σου ζητήσαμε να αντισταθείς, να εμποδίσεις τη διάλυση του τόπου.
  Και εσύ σαν ευχαριστώ για τον αγώνα που κάναμε για να σε βγάλουμε πρόεδρο μας ανταποδίδεις τα αντίθετα από αυτά που θέλουμε και πιστεύουμε. Κάθε φορά που σου ζητάμε κάτι, όταν έρθει η ώρα της κρίσης και των κρίσιμων αποφάσεων, κάνεις το αντίθετο. Μάλλον δεν έχεις ζυγίσει καλά τον κόσμο της ΝΔ. Σε κάναμε πρόεδρο για τα ΟΧΙ σου (Μακεδονικό, Ανάν), σε κάναμε πρόεδρο γιατί μιλάς για πατρίδα, για ιδανικά.
  Αν θέλαμε πρόεδρο προσκυνημένο, υπήρχε επιλογή...
  Δεν την κάναμε όμως...
  Διαλέξαμε εσένα...
  Η στάση σου το τελευταίο 3μηνο είναι εντελώς ασύμβατη με τα πιστεύω των ανθρώπων που σε στήριξαν.
  Η δύναμη Αντώνη πηγάζει από το λαό. Αν χάσεις Αντώνη αυτούς που σε στήριξαν στις 29/11/09 σε ποιους θα στηριχθείς;
  Εγώ άλλον Αντώνη ψήφισα... άλλον Αντώνη έβλεπα μέχρι τον 11/2011 και άλλον Αντώνη τώρα. Και αυτός ο τελευταίος δε μου αρέσει... ούτε εμένα ούτε σε πολλούς από το ποτάμι των ΝΔατών που σε έκανε πρόεδρο στις 29/11/09... Τη δύναμη αυτού του ποταμού πρέπει να τη θυμούνται όλοι... μηδενός εξαιρουμένου.

  • Tassos avatar
   Tassos @ nick 11/02/2012 17:50:13

   Θες χρεωκοπία και δραχμή? ή να παλέψει ο Σαμαράς ώστε μετά από 20 χρόνια να ανορθωθεί ο τόπος? Το Σουδάν και ο Νίγηρας δεν είναι χρεωκοπημένοι. Εμείς είμαστε. Θα ζήσουμε χειρότερα από αυτούς, το συνειδητοποιείς?

   • abcd avatar
    abcd @ Tassos 11/02/2012 18:19:00

    Ντροπή. Έλεος πια . Σταματήστε να τρομοκρατείτε τον κόσμο .

  • geosid avatar
   geosid @ nick 11/02/2012 18:52:56

   ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ.

 89. Mara avatar
  Mara 11/02/2012 17:58:19

  Τελικά θα ισχύσει το Αγγλικό δίκαιο? Ναί ή Όχι???
  Γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα να μας ενημερώσει???

 90. Tassos avatar
  Tassos 11/02/2012 18:00:08

  Το ότι στις συγκεντρώσεις εδώ και 2 ημέρες είναι τρεις κι ο κούκος δεν σας λεει τίποτα ρε μαχαλόμαγκες? Γιατί και καλά οι δημοσκοπήσεις ήταν προ της αναγγελίας των μέτρων. Ορίστε τώρα γιατί πάλι ο Λαός δεν λέει ναι στην χρεωκοπία και στην επιστροφή στην δραχμή?

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Tassos 11/02/2012 18:08:45

   Με βάση το γκάλοπ της Rass ένας στους δύο προτιμάει στάση πληρωμών στους δανειστές από τα μνημόνια.
   Και αυτό μέσα στην δημοκοπική τρομοκαταιγίδα του Παπαδήμου "δεν θα έχετε γάλα" , στην οποία δυστυχώς προσχώρησαν και κάποιοι της από δω πλευράς μιλώντας για "άδεια ράφια" λες και τα σουπερμάρκετ ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

   • Tassos avatar
    Tassos @ Kώστας ΜΠ 11/02/2012 18:12:50

    Η Rass είναι του Κουρή. Καληνύχτα...

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Tassos 11/02/2012 18:20:39

     Που δίνει δημοσκοπήσεις στο Παρόν που στηρίζει διακριτικά Σαμαρά...
     Καληνύχτα πραγματικά. Και δεν θα έχει και ξημέρωμα για τους όψιμους μνημονιακούς.

     Μετράμε ΄"λαικιστές" που προτιμάνε τα "άδεια ράφια":
     Ζώης-Τζίμας-Σταμάτης-Μαρκόπουλος-Βαγιωνάς-Μελάς-Δερμετζόπουλος-Μαρία Κόλλια.

 91. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 11/02/2012 18:01:41

  Αν εχεις να πεις μονο αυτο τοτε το μηνυμα ειναι ισχυρο.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Γ.Τ. 11/02/2012 18:07:23

   Είναι ανάλογης σοβαρότητας με τις κρεμάλες σου. Κοινώς σε παίρνω στο ψιλό (μέχρι να τους κρεμάσεις).

   • Γ.Τ. avatar
    Γ.Τ. @ Tassos 11/02/2012 18:29:52

    Αυλικος απο οτι καταλαβα. Δεν πειραζει θα καταλαβεις στις εκλογες αν τις επιτρεψουν τα αφεντικα.....

 92. Τάκης avatar
  Τάκης 11/02/2012 18:03:34

  Από τη στιγμή που είπε ναι στο μνημόνιο και έδωσε χείρα σωτηρίας στον Γιωργάκη φαινόταν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Σήμερα ο κ Σαμαράς από πολέμιος έγινε υπέρμαχος του μνημονίου και οι απέναντι ΠΑΣΟΚοι σκεπτικιστές. Το δούλεμα του Ελληνικού λαού πάει σύννεφο. Πάει και ο "αντιμνημονιακός" κ Σαμαράς.

 93. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 11/02/2012 18:37:14

  Ο Πρόεδρος τέλειωσε την ομιλία του-διαγγελμα χθες λέγοντας οτι δεν θα μας καθοδηγεί ο ΦΟΒΟΣ αλλά η ΣΙΓΟΥΡΙΑ για το τι μπορούμε να κάνουμε και κατέληξε λέγοντας οτι τις δυνατότητες μας δεν τις ξέρουμε ούτε εμείς οι ίδιοι.

  Θα σας καταθέσω μία πρόταση(ιδέα) για το πως μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία.

  ΘΕΜΑ (ζητούμενο):Η γέννηση ,δημιουργία και σχεδιασμός ΝΕΑΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ που ειναι η βάση της δημοκρατίας και της ανάπτυξης.

  Χωρίς καμία μα καμία έξωθεν βοήθεια σχέδια Μαρσαλ και λοιπά παραμύθια μόνο με τις δικές μας δυνάμεις,μέσω των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου μπορούμε να συγκεντρώσουμε 10 δις ευρώ.

  Εάν χρημστοδοτήσουμε με κεφάλαιο μέσου μεγέθους 100.000 ευρώ θα δημιουργήσουμε 100.000 νέες επιχειρήσεις.

  Με μία προυπόθεση ,κάθε επιχείρηση θα έχει συνολικά με τους ιδιωκτήτες συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον 4 εργαζόμενους.Έτσι σχεδιάζουμε 100.000 νέες επιχειρήσεις μικρομεσαίες και δημιουργούμε 400.000 θέσεις εργασίας απασχόλησης.

  Μόνο με αυτό τον σχεδιασμό μειώνουμε στο μισό την σημερινή ανεργία.

  Οι επιχειρήσεις αυτές θα κατανεμηθούν σε τομείς υψηλών πλεονεκτημάτων για την χώρα μας (τουρισμος,αγροτια,κτηνοτροφία,αλιεία,μεταποίηση,τυποποίηση,καινοτομία στον τομέα ηλεκτρονικών εφαρμογών ,πολιτισμικές δραστηριότητες κλπ).

  Ήθελα απλά να καταθέσω μία ιδέα.

  Για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την χώρα και είναι στην επικαιρότητα είμαι απόλυτα σίγουρη ότι ο Πρόεδρος θα φροντίσει για όλα.Πρέπει οι συνεργάτες του να του δείξουν μεγάλη εμπιστοσύνη αυτή την δύσκολη ώρα.Είναι παραπάνω απο βέβαιο οτι οι πολίτες της χώρας αυτής στην συντρηπτικη τους πλειοψηφία θα εμπιστευτούν τον Σαμαρά για τα χρόνια που έρχονται.

 94. nick avatar
  nick 11/02/2012 18:40:35

  "Θες χρεωκοπία και δραχμή?"
  Τέτοια ερωτήματα χρησιμοποιούσε ο ΓΑΠ και απειλή στην απειλή έφερε τον τόπο στο χείλος του γκρεμού... Αυτά αλλού. Τα μνημόνια μας οδηγούν τη δραχμή, ακόμη να το καταλάβεις;

 95. zalistika_apo_tous_taktikous_eligmous avatar
  zalistika_apo_tous_taktikous_eligmous 11/02/2012 18:42:18

  Μπορεί κάποιος από τους αξιόλογους αρθρογράφους να εξηγήσει και σ' εμάς τους απλούς... στρατιώτες πως γίνεται να μη καταλαβαίνουν την στρατηγική ούτε οι..αξιωματικοί?
  Και, τελοσπάντων, η στρατηγική αυτή ποιον στόχο είχε ακριβώς ως προς την επαναδιαπραγμάτευση? Την επαναδιαπραγμάτευση σαν ενέργεια και μόνο ή το καλύτερο αποτέλεσμα που θα προέκυπτε από αυτήν?

  • Y. avatar
   Y. @ zalistika_apo_tous_taktikous_eligmous 11/02/2012 20:07:14

   Το καλύτερο αποτέλεσμα, που θα προέκυψει από αυτή
   (..ως σχολιαστής, όχι αρθρογράφος, που δεν είμαι).

 96. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 11/02/2012 18:56:09

  ξεχασες τη Βόζεμπεργκ, των 12000 Ευρω φορολογικη δήλωση!!!
  φαληρημένο πολιτικό προσωπικό που και την ύστατη στιγμή δεν είχε τη δύναμη να μαζέψει τα συντρίμια του και να αφήσει τη χώρα να συρθει... έστω να συρθει μπροστα!!
  γιατι αλλιώς θα πεθάνει!!

  αλοιμονο από τον απλό λαό που θα του στερήσουν τα πάντα. ολοι οι παραπάνω που ανέφερες, όταν θα χρεοκοπουμε θα χωθουν γλυκα στη ζεστασια της βουλευτικης τους αποζημίωσης!! και να είσαι σίγουρος οτι οι μόνοι που θα έχουν και κα΄υσιμα και φάρμακα θα είναι οι παραπάνω!!!
  ξανα αλοιμονό μας!!!
  στα τσακίδια όλοι τους!!!

 97. to kaltson avatar
  to kaltson 11/02/2012 19:16:33

  Η Ντόρα έφυγε επειδή ψήφισε το Μνημόνιο.

  «Με πόνο ψυχής η Δημοκρατική Συμμαχία θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση γιατί αντιλαμβάνεται ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η χώρα», δήλωσε η πρόεδρος της ΔΗ. ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι θα λάβει αυτή τη θέση κατά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης αύριο στην Ολομέλεια, σπεύδοντας ωστόσο να την χαρακτηρίσει κάκιστη καθώς, όπως είπε, δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση με ελληνικές αντιπροτάσεις.

  Τώρα που θα ψηφίσει όπως και ο Σαμαράς το 2ο Μνημόνιο, μήπως πρέπει να επανέλθει στο κόμα?

  • Y. avatar
   Y. @ to kaltson 11/02/2012 20:19:45

   Ε, καλά, ψάχνει ρόλο. (..εννοείται, ΟΧΙ εντός της ΝΔ)
   Να μη φάει, θα σφάξουμε Μινώταυρο

 98. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 11/02/2012 20:07:07

  Δεν είναι καθόλου τυχαία τα ονόματα των βουλευτών της ΝΔ που θα ψηφίσουν ΟΧΙ στη παράδοση της χώρας στους δανειστές. Άνθρωποι που μόνο αντισαμαρικοί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ούτε τζάμπα μάγκες. Και θα υπάρχουν και άλλες εκπλήξεις αύριο. Αυτοί θα σώσουν τη τιμή της παράταξης αφού παραμένουν πιστοί στο λόγο τους. Αυτά προς το παρόν και με πολύ αυτοσυγκράτηση.

  • Y. avatar
   Y. @ παρατηρητής 11/02/2012 20:28:52

   1. Μήπως αντίθετες εκπλήξεις?
   2. Λάθος το τζάμπα μάγκες, χωρίς να διαχωρήσει τους εντός και εκτός Βουλής (..απ’ ότι άκουσα, το συγκεκριμενοποίησε ο ΓΓ)
   3. Μην αυτοσυγκρατείσαι. Εκφράσου (..να μη το συνδέσω, με τα ερωτικά, που είμαι σίγουρος, έχεις εμπειρία)

   • παρατηρητής avatar
    παρατηρητής @ Y. 12/02/2012 01:42:22

    Υ
    τελευταία παρατηρώ έναν εκτροχιασμό των σχολίων με αήθεις και χυδαίους υπαινιγμούς κατά όσων δεν συμφωνούν με τη γραμμή του κόμματος. Πιστέψαμε, αφελώς, ότι αυτός ο χώρος είναι αξιοπρεπής και ελεύθερος για να επικοινωνούμε και να ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες. Δεν θα σε ακολουθήσω στο κατήφορο που διάλεξες εσύ και οι ομοϊδεάτες σου .

 99. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 11/02/2012 20:42:29

  Ποιές εκλογές?
  Αυτές που θα δώσουνε στην αριστερά μια συνολική δυναμική 40%?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ανδρέας 12/02/2012 10:17:10

   Nαι αυτες.Το ΠΑΣΟΚ ξεφτελισθηκε μεσα σε 2 χρονια.Ειναι καιρος να ξεφτελισθει η αριστερα αν κυβερνησει.
   Οι κινησεις Σαμαρα ειναι οι καλυτερες δυνατες.Θα παει στις εκλογες εχοντας ψηφισει τα μετρα και κανεις ψηφοφορος δεν θα μπορει να πει οτι δεν ηξερε μετα.Αν θελετε τον ψηφιζετε αν δεν θελετε περι ορεξεως ουδεις λογος.Πηγαινετε στο Λαφαζανη.Εξω απο τη ΝΔ.

 100. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 11/02/2012 21:59:50

  Γιατί, τι πρόβλημα υπάρχει με το πιθανό 40% της αριστεράς;;; Φοβάστε μήπως σας πάρουν το...... σπίτι πριν από τους επιδοτούμενους τραπεζίτες;;;;
  «Μην φοβάστε την Αριστερά, μακάρι να πάει 40%, θα αυξηθεί και η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας. Θα πάμε, δηλαδή, σε λογικές φόβου του κομμουνισμού; Η Κύπρος τι έπαθε δηλαδή με το Χριστόφια;», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης .

 101. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 11/02/2012 22:46:22

  η θεωρία σου δεν στέκει και το ξέρεις.
  δεν συγκρίνεται το τότε με το τώρα, για τον απλούστατο λόγο οτι τότε δεν είμασταν χρεοκοπημενοι! μπορουσαμε να δανειστουμε!
  χρεοκοπια σημαινει ΝΟ δάνεια, οσα βγαζεις τόσα ξοδεύεις! εμεις σήμερα έχουμε 5 δισ ελλειμα, δηλαδη και τίποτε να μην πληρώσουμε στους δανειστες, μας λειπουν 5δισ.
  Απο που θα βρεθουν;

 102. Brownie avatar
  Brownie 12/02/2012 00:12:43

  O,τι πεί ο Σαμαράς,απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ηγέτη!

 103. ΜΠ avatar
  ΜΠ 12/02/2012 02:07:32

  Οι βουλευτές είναι ο λαός μέσα στη Βουλή. Ο λαός λοιπόν, θα πει το ΌΧΙ. Έχω πίστη στο λαό και νιώθω ότι θα αύριο ο λαός θα μιλήσει, μέσα από τη ψήφο των βουλευτών.

 104. Αλέξανδρος Ζήβας avatar
  Αλέξανδρος Ζήβας 12/02/2012 10:09:40

  1 ) Η «πράσινη Βίβλος» της Ε. Ε…., κεφ. χξς΄ : το ‘’κούρεμα της περούκας’’ μας….: αποκωδικοποίηση….!

  ‘’1ο’’ Δόγμα της «Βίβλου των του Αδάμ Κάδμου» είναι η συνεχής οικονομική εξάρτηση χωρών σε αυτούς….!
  Κι αυτό, κατά το ’’απόκρυφο’’ Σενάριό τους : «Καμπάλα»…., που το συναποτελούν η Εβραίικη Παλαιά
  και Καινή Διαθήκη – «Αδάμ» και η Ελληνική Μυθολογία – «Κάδμος»….: «Αδάμ Κάδμος»….,
  αυτό που είν’ η κωδικοποιητική βάση, και, της ‘’σκόρπιας’’ «πράσινης Βίβλου» της Ευρωπαïκής Ένωσης….!

  Εξάρτηση «μη αγαπημένων τους» χωρών, αφ’ ενός, μέσω των σ’ αυτές «διεσπαρμένων» ‘’ομοεθνών’’ τους
  και «διασκορπιστών των εθνών της γης, μετά τον κατακλυσμόν»…., Γέν..: 10 : 32….,
  και, αφ’ ετέρου, μέσω των εγκαθέτων τους σε αυτές «σπαρτών» προκάτ ανδρεικέλων….!

  Συνήθως, δηλαδή,‘’μόλις’’, τους ξεχρεώνεται μια οικονομικά εξαρτημένη τους χώρα….,
  ένας μυημένος τους εκεί αριθμοφακίρης…., καβαλιστής και νοικιασμένος τους κι αυτός….,

  [ …..π. χ, ο ‘’χθεσινός’’ εδώ και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή : ΕΛ.ΣΤ.Α εγκάθετός τους…., κυρίως….,
  ο που, σε προεπιλεγμένο τους χρόνο και με τέχνασμα – νεφθαλείμ, παρουσίασε διογκωμένο έλλειμμα….,
  προετοιμάζοντας το έδαφος για κάθε χρεοκοπία και, τελικά, για ‘’βιαστική’’ επανεξάρτηση της Ελλάδος….! ]

  παίζει, σικέ, το ρόλο του της Ελληνικής Μυθολογίας Αυτόλυκου….,
  τον του παραποιητή στοιχείων – νούμερων, και, χρεωστικών εγγράφων….!

  Τουτέστιν, ‘’όπως’’ ο «γιος του Απόλλωνα και μάστορας της απάτης Αυτόλυκος
  έκλεψε κοπάδια από τον Λαέρτη, κι έκανε αγνώριστα τα ζώα, βάφοντας το τρίχωμά τους»….,

  ( …..«αλληγορικά ζώα»….: εδώ, χρεωστικά έγγραφα : εξωτερικό χρέος με….. διατάξεις – ‘’τρίχωμα’’ – ‘’περούκα’’
  του, κι αυτού κι όσον, εξηρτημένου του Απόλλωνα βασιλιά της Ιθάκης Λαέρτη....,
  που…., ξέροντας την πονηριά του, με Μαντείο στους Δελφούς – δανειστική Τράπεζα, Απόλλωνα….,
  / Εμ, που, πριν και σ’ άλλους, κατόρθωνε να εμφανίζει το μη χρέος ως χρέος :
  το φυσικό ‘’μαλλί’’ ως ‘’περούκα’’ και το άρπαζε….! /
  «έβαλε τον Κορίνθιο ήρωα Σίσυφο να μαρκαρίσει τα ζώα του κάτω από τις οπλές τους,
  πράγμα που του επέτρεψε να αποδείξει πολύ εύκολα, ότι ο Αυτόλυκος είτανε ο κλέφτης»….! )

  ‘’έτσι’’ έκανε κι αυτός ο ακατονόμαστος αριθμοφακίρης του προκάτ Εθνοπροδότη Κοστίκα Καβαλανλή….:
  ‘’αλλαγή χρώματος’’ και στην….. ‘’περούκα’’ – κρυφά δάνεια και χρέος
  των, μετά απ’ την ‘’αχρέωτη’’ Χούντα, εγκαθέτων τους και σε μέρος του φυσικού ‘’μαλλιού’’ – μη χρέους
  της…., ‘’μαλλιο’’ξασμένης και ‘’περουκο’’φορεμένης, πια…., Ελλάδος….!

  Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας

 105. Αλέξανδρος Ζήβας avatar
  Αλέξανδρος Ζήβας 12/02/2012 10:11:04

  2) Η «πράσινη Βίβλος» της Ε. Ε…., κεφ. χξς΄ : το ‘’κούρεμα της περούκας’’ μας….: αποκωδικοποίηση….!

  …..Σαφώς κι ως προς τα εδώ, ο ‘’ανάλογος’’ Σίσυφος είναι κάπου στην, θυγατρική του Δ.Ν.Τ, Ε.Ε
  της Hit λέρας ΜερκΕλωχείμ κι όχι εδώ….,
  που, άλλωστε, όλα τα ‘’τέτοια’’ τα γνωρίζουν οι, που τα προορίζουν, του «Αδάμ Κάδμου» αυτοί….!
  Οι που παριστάνουν, τότε, τους ανήξερους…., ενώ, κρυφά, γελούν…., ως οι 12 ‘’θεοί’’ του Ολύμπου….,
  που, «όλοι σχεδόν οι θεοί παραπονιόντουσαν πως κάτι έκλεψε απ’ τον καθένα ο Ερμής»….,
  μα «η αλήθεια είναι πως οι θεοί ήταν πρώτοι και καλύτεροι να ενθαρρύνουν τον Ερμή να τους κλέβει,
  όποτε είχαν κάποιο συμφέρον»….: Λυκιανός!!!!!

  Προκάτ Εθνοπροδότης, λοιπόν, κι ο ‘’ακούρευτος’’ ‘’Εύμολπις’’ Κοστίκας Καβαλανλής….,
  ‘’ωσεί’’ ο «πρωτότοκος» γιος του Θηβαίου ήρωα Οιδίποδα Ετεοκλής….,
  που, με τον «δευτερότοκό» του γιο Πολυνείκη «συμφώνησαν να βασιλεύουν εναλλάξ»….!
  Ναι, «πρωτότοκος» αυτός κι όχι ο ‘’κουρεμένος’’ προκάτ Εθνοπροδότης‘’Κήρυξ’’ Γιορίκας Καβαλρέου….,
  αφού, κατά την κτηνώδη ‘’γραφή’’ των Γιαχβέ και Μωυσή και το 2ο μνημόνιο – Δευτερονόμιον : 15: 20….:
  «…..μη εκτελέσης εργασίαν με πρωτότοκον βουν και μη κουρεύσης το πρωτότοκον πρόβατον.»….,
  το ‘’κούρεμά’’ μας έγινε επί 2ου ’’τέτοιου’’…., επί Γιορίκα Καβαλρέου….!

  [ Ε, κι αφού ο Παύλος λέει…., Προς Κορινθίους Α΄, κεφ. 9, εδ. 9, 10,….:
  «…..Δεν θα κλείσης το στόμα του βοδιού που αλωνίζει….. Πραγματικά για μας είναι γραμμένον,…..»….,
  και ομολογεί κι εξηγεί πως είναι «αλληγορικό βόδι»….,
  εδώ εξηγείται το ποιοι είναι, εδώ, «αλληγορικά πρόβατα» της ‘’Γραφής’’ του «Νόμιου» «Αδάμ Κάδμου»….! ]

  …..Έτσι, αυτό το, «σπαρτό» εδώ, ‘’κουρεμένο’’ «πρόβατο» Γιορίκας Καβαλρέου….,
  ανάλαβε να παίξει, ‘’ανάποδα’’, το ρόλο του ‘’κουρεμένου’’ Θησέα…., σαφώς, Θυσέα της Ελλάδος….,
  που, «όταν έγινε έφηβος ο Θησέας πήγε στους Δελφούς, να αφιερώσει στον Απόλλωνα τα μαλλιά του»….,
  ενώ, ‘’παράλληλα’’, «είχε θυσιάσει (!;) στις Κεγχρεές τον πρώτο ταύρο στον Ποσειδώνα»….!

  [ Έιιιιι, πού έκοψε ο Καββαλρέου τα ‘’μαλλιά’’ ‘’του’’…., συμβολικά, ‘’μυστικά’’ και πατριδοπωλητικά…!;
  / Ιδές….: και, ‘’απόκρυφη’’ συνέντευξη….! /
  Και πού, ‘’θυσίασε ‘’, στον «Όρκιο» και Στυγ ερό «Αδάμ Κάδμο», τον «πρωτότοκο» -- «πρώτο ταύρο»
  Καβαλανλή…., λες και δεν ήταν, ‘’αλά Μυστήρια της Αθηνάς’’, ‘’«ο ταύρος που τραβούσε το αλέτρι»’’…!;
  Ή…., ‘’αλά’’ «την μεταμορφωθείσα σε τράγο κατσίκα, την ώρα που ο Θησέας πρόσφερε θυσία
  στην «Επιτραγία Αφροδίτη»...., το….. ‘’τραβούσε το αλέτρι’’…!;
  Ή, αλά δυο γιους του Ααρών : Λευιτ.: 10 : 2, «προσέφερεν ανάρμοστον πυρ ενώπιον του Κυρίου»…!;
  Ή πρόσφερε στον «Αδάμ Κάδμο», «αναρμόστως», «βόστρυχον από μαλλιά» : ‘’περουκίνι’’ :
  ‘’«αναίμακτο»’’ σχέδιο ελαφρού ‘’κουρέματος’’ και τιμωρήθηκε ’’θεατρικώς’’ Στυγ ερά….,
  αντίθετα με τον Καβαλρέου, που του πρόσφερε, «ευαρμόστως», ‘’περούκα’’ :
  ‘’«εναίμακτο»’’ σχέδιο βαθιού ‘’κουρέματος’’ και…!; ]

  Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας

 106. Αλέξανδρος Ζήβας avatar
  Αλέξανδρος Ζήβας 12/02/2012 10:12:25

  3) Η «πράσινη Βίβλος» της Ε. Ε…., κεφ. χξς΄ : το ‘’κούρεμα της περούκας’’ μας….: αποκωδικοποίηση….!

  …..Να, τότε που το Κράτος των Αθηνών ήταν χρεωμένο στον βασιλιά Μίνωα της Κρήτης….,
  ( Τραπεζίτης Απόλλων : ‘’ωσεί’’ Δ.Ν.Τ, Μίνωας : ‘’ωσεί’’ η Ευρωπαïκή Τράπεζα κι οι άλλοι δανειστές μας )
  όπου τα ‘’αερόβια’’ ‘’Τζιτζίκα’’ – οι χρεοκοπημένοι Αθηναίοι ήσαν και φόρου υποτελείς….,
  / Ιδές….. κι αντιστοίχισε με τα εδώ….: χρέος σε χρήμα – ‘’περούκα’’….,….. /
  μα και φόρου αίματος 7 νέων και 7 νεανίδων, για 9 έτη, υποτελείς….!

  [ Ιδές….: φόρος αίματος : φορέα ζωής – ‘’φυσικό ‘’μαλλί’’ – υπόγειες ή μη πηγές πλούτου – μη χρέος….!
  Και….. Στυγ ερά έτη…., που οι «επίορκοι στις σπονδές», Αθηναίοι ‘’πάτησαν τον όρκο της Στύγας’’….,
  και που…., σαν τελειώνουν, τα 9 ( 10 ) έτη…., ‘’έτη’’….. «μαρασμού, νάρκης, απομόνωσης,…..»….,
  τότε, ξξξξξαναμπαίνουν στην παρέα των ‘’θεών’’ και, ’’«υγιείς»’’, ξξξξξαναβγαίνουν….. στις αγορές….! /

  Να, που, τελικά και «συν θεοίς’’, τους απάλλαξε και από τους δυο φόρους κι έγινε βασιλιάς της Αθήνας….,
  χξς΄, ο «διπλής πατρότητας : από τον Αιγέα κι απ’ τον Ποσειδώνα» Θησέας….,
  ο παιδιόθεν φίλος του Ηρακλή…., στον οποίο, μάλλον, θ’ αφιέρωσε και το σχέδιο διάσωσης των Αθηνών….,
  ‘’ως’’ ο Καβαλρέου το «Σχέδιο διάσωσης της Ελλάδος : Ηρακλής» στο δάσκαλο και μυητή του ‘’Χαννίδα’’….!

  Έτσι…., ‘’ανάποδα’’, Θησέας ο Καβαλρέου…., ‘’ανάποδα’’, και «δευτερότοκος» Παύλος ο Καβαλρέου….,
  που, κι αυτός, «εις τας Κεγχρεάς έκοψε τα μαλλιά του, (!;) διότι είχε τάξιμο.» ….: Π.Α : Κεφ. 18, εδ. 18….:
  τονισμένο στην Κ.Δ…., ο….. υπαρκτός και Φαύλος Παύλος….!

  / …..αλά Θησέα : «το τέλος της Μυθολογία ς μας κι η αρχή της Ιστορίας μας ως βασιλιάς» κατά τον δοτό Πλούταρχο….! /
  [ Χξς΄, στο ‘’«Κουρείον η Φοίβη»’’…., βεβαίως, η ‘’Επι τρ αγία’’ Φοίβη και παλλακίδα του «σαρκικού» Παύλου αυτή
  κι όχι η γιαγιά του Απόλλωνα Φοίβη…., που ‘’κούρευε, λουσμένα, μαλλιά’’ πανάκριβα : ‘’ψαλιδιά’’ και 666 ‘’δις’’….! ]

  Ναι, εκεί ‘’κούρεψε’’, ο «δευτερότοκος», το εξωτερικό χρέος : χρεωστικό έγγραφο του χρεωμένου Ισραήλ….,

  { Χξς΄, «υπό την συκήν» – Σκύλλαν, πια…., κι όχι «υπό την άμπελον»….: αντιγιαχβικός κι αλλαξόθεος….,
  ενώ οι 12 ‘’Απόστολοι’’, ακόμα, Γιαχβικοί...., εξού και μάλωσαν, αργότερα, σαν «ανέβηκε εις τα Ιεροσόλυμα»….!
  Κι αυτός και σαν τον Οδυσσέα…., που, Στυγ ερά, ‘’πέρασε μια Οδύσσεια και μια Ιλιάδα’’ για το χρέος του Λαέρτη….,
  «άδραξε τα κλωνιά της συκιάς…..» και ‘’σώθηκε’’ από τη Χάρυβδι Γιαχβέ….,
  όμως, σε αντίθεση με τον Καβαλρέου…., που ‘’δεν πιάστηκε από….. δανείζουσα….. Ρωσική ή Κινέζικη συκιά’’….,
  για αποφυγή κάθε ‘’τριχοκουρέματος’’ της Ελλάδος….: της ‘’περούκας’’, της κόμης, των μασχαλών, του αιδοίου,….! ]

  αυτό που, τάχα, ο…., ανύπαρκτος…., «μη ενός μεσίτης» και «πρωτότοκος» Ιησούς….. Αντίχριστος….,
  ακύρωσε και ‘’σταύρωσε’’….: «ακύρωσε το χρεωστικόν μας έγγραφον με τας διατάξεις του,
  το οποίον ήτο εναντίον μας• το επήρε από το μέσον και το έκάρφωσε εις τον σταυρόν…..» :
  Παύλου : Προς Κολοσσαείς : 2 : 12 – 15…., τσς, όνειρο που έγινε ονείρωξη….,
  καθώς η ‘’666η’’ ενσάρκωση του Εβραιοφάγου Γιαχβέ άλλα : «Θυσίαν και προσφοράν και ολοκαυτώματα
  και θυσίας δι’ αμαρτίας.....» του έταζε πρώτα…., κι έστω ως μας τα λένε στα μυθολογήματά τους….,
  κι άλλα : ‘’τέτοια’’ του ζητούσε μετά….: Παύλου : Προς Εβραίους : 10 : 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10…!

  / Η νεκρανάσταση της νεκρής ‘’περουκότριχας’’ ήταν το 665ο θαύμα του Ι. ΑΧ και η τριχοτόμησή της το 666ο….! /

  Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.