#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2011 15:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: δεν συνυπογράφω, εμμένω στις θέσεις μουΕμμένει στις θέσεις του ο Αντώνης Σαμαράς σε επιστολή που απέστειλε προ ολίγου στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε σήμερα την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Η επιστολή αυτή εμπεριέχει τις θέσεις του, όπως αυτές είχαν εκφραστεί και προς τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην επιστολή του κ. Σαμαράς:

- Καθιστά σαφές ότι δεν συνυπογράφει την δήλωση που απαιτούν οι δανειστές

-  Επαναλαμβάνει την προσήλωσή του στην συμφωνία των τριών αρχηγών για την κυβέρνηση Παπαδήμου

- Εμμένει στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης/ τροποποίησης των πολιτικών που εφαρμόζονται, απαντώντας έτσι κατηγορηματικά στις πιέσεις Γερμανών και άλλων να αποκηρύξει την επαναδιαπραγμάτευση (βλ προηγούμενη ανάρτηση)

- Επιμένει στην αναγκαιότητα των αναπτυξιακών πολιτικών και επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του.

- Πετάει το μπαλάκι στην κυβέρνηση Παπαδήμου, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς στους δανειστές ότι αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε να λύσει τα επείγοντα οικονομικά θέματα, όπως η 6η δόση

- Με την πρωτοβουλία του αυτή απεμπλέκεται η 6η δοση, η οποία μπλόκαρε λόγω των παιχνιδιών του Παπανδρέου με το δημοψήφισμα.

Τι αναφέρει η επιστολή

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.   

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας"

Διαβάστε εδώ την προηγούμενη επιστολή Σαμαρά στο ΕΛΚ από τη οποία ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άλλαξε ούτε ένα "και"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 23/11/2011 15:23:53

  Το όλον πράγμα θα ήταν τραγελαφος αν δεν ήταν τραγικό. Κακά τα ψέμματα, η μόνο λύση, μακροχρόνια, είναι να έχουμε δικό μας νόμισμα, δική μας νομισματική πολιτική και εύρωστη, ακμάζουσα οικονομία, όχι την αθλιότητα της ευρωζώνης (στενωζώνη τη λέω εγώ) που μας την παρουσιάζει η αλήτ μας ως τη σωτηρία της Ελλάδας. Ο μόνος που διασώζεται από τις δόσεις τηε ντροπής και του εθνικού εξευτελισμού είναι η πολιτική κάστα των κλεπτοκρατών και των συμπαρομαρτούντων τους.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Νίκος Αργεάδης 23/11/2011 15:29:36

   Η μόνη λύση είναι να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα, αφού διαλυθεί πρώτα η ευρωζώνη. Αυτό είναι το "στοίχημα" της Ελλάδας σήμερα.

   • Κώστας Τ avatar
    Κώστας Τ @ Απορία 23/11/2011 16:23:29

    +1000 Επιβράδυνση λοιπόν,παρενόχληση και κατεύθυνση του εχθρού στην οργανωμένη αμυντική τοποθεσία!Παίζουμε τις καθυστερήσεις........

    • Ταραχή avatar
     Ταραχή @ Κώστας Τ 23/11/2011 19:11:48

     Συμφωνώ απόλυτα Στρατηγέ μου.Κάτι από την τακτική Κατσιμήτρου που πέτυχε απόλυτα το '40.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Νίκος Αργεάδης 23/11/2011 17:07:12

   Αγαπητέ,
   Τι σημαίνει ακμάζουσα οικονομία; Πώς το επιτυχγάνεις; Τι παράγεις και σε ποιόν πουλάς;

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Μανιάτης 23/11/2011 17:18:52

    Φούντα Ταϋγέτου ή αν το θέλεις σε πιό νόμιμο, Μανιάτικο λάδι!
    Άϊντε ρε άχρηστοι Μανιάτες που ούτε τον θησαυρό σας δεν μπορείτε να διαχειριστήτε και ήρθε ο Αυστριακός να συσκευάζει και να πουλάει το λάδι σας.
    Και να πεις ότι παντελονιάσατε κάτι;!
    Όλα οι Κρητικοί σας τα έφαγαν, μέσα από το στόμα!!!

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Σταύρος 23/11/2011 17:23:00

     Βέβαια γιατί οι Κρητικοί ως ¨δημοκράτες¨ υπήρξαν οι στιλοβάτες του Πασοκιστάν.
     Αυτό είναι το επιχείρημά σου για το πώς μπορεί η Ελλάδα να γίνει παραγωγική;
     Πάντα ταπεινωμένη θάναι!

    • sofia avatar
     sofia @ Σταύρος 23/11/2011 20:45:32

     και γιατί παρακαλώ τα έφαγαν όλα οι κρητικοί? Μήπως επειδή ήταν τα χαϊδεμένα παιδιά του ΠΑΣΟΚ και απορροφούσαν όλα τα κονδύλια και τις αποζημιώσεις?

   • Απορία avatar
    Απορία @ Μανιάτης 23/11/2011 18:05:53

    Ενώ μες στο ευρώ μεγαλεία ε;...

    Μανιάτες και κρητικοί στολίστε τις παραδοσιακές στολές σας.
    Πάρτε και λίγο ντάκο με ντομάτα και τυρί ο ένας, κανα στεφάνι με λουλούδια ο άλλος και τραβάτε στο αερόδρομιο να υποδεχτείτε κανά γερμανό εργάτη βιομηχανίας.
    Μην σας λυπηθεί και πετάξει κανένα ευρώ για να θυμηθείτε και τι χρώμα έχει...

    Μετά στο μωλ να φάτε κανα χάμπουργκερ με ένα ευρώ και να χαζέψτε έξω απ' τις βιτρίνες.

    Το άλλο ευρώ που θα σας περισσέψει θα το βάλετε στον κουμπαρά σας για να πληρώστε τον λογαριασμό της ΔΕΗ για τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά που θα έχει φτιάξει ο γερμανός εργάτης που θα σας ελεήσει.

    Σκληρά. Μπας και ξυπνήσετε και δείτε τι θα σας περίμενε αν δεν διαλυόταν, οσονούπω και ευτυχώς, το ευρώ.

    • sofia avatar
     sofia @ Απορία 23/11/2011 20:48:59

     Δεν θα έρθουν Γερμανοί εργάτες! Γερμανοί καλοπληρωμένοι επιστήμονες θα έρθουν. Εργάτες θα γίνουμε εμείς, με 3.60 το μήνα. Αυτό θέλουν. Και να δουλεύουμε κολλήγες στα ίδια μας τα κτήματα.

 2. Δαφνούλα avatar
  Δαφνούλα 23/11/2011 15:24:14

  ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ....Επειδή μέχρι την Τρίτη που συγκαλείται το eurogroup μεσολαβούν πολλές μέρες πρόσεξε μην σε τουμπάρουν!!!!!!

 3. amt avatar
  amt 23/11/2011 15:26:01

  Απ' την επιστολή προς το ΕΛΚ λείπει μόνο ένα πράγμα: Η αναφορά στις εκλογές. Κατά τ' άλλα οκ.

  • crisis avatar
   crisis @ amt 23/11/2011 15:30:41

   το ποτε θα κανουμε εκλογες εμεις οι ελληνες δεν τους πεφτει ο λογος στο ελκ δντ κομισιον εε για τις εκλογες.

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ crisis 23/11/2011 21:23:48

    Πολύ σωστά. Εξάλλου μπορεί να γίνουν και νωρίτερα....

  • sofia avatar
   sofia @ amt 23/11/2011 21:12:06

   Αυτό πάλι πού το πάς? ξέχασα να το αναφέρω. Ευτυχώς με συμπλήρωσες εσύ.

 4. Georgia avatar
  Georgia 23/11/2011 15:26:20

  Νομιζω οτι η updated επιστολη θα καλυψει τους εταιρους.

 5. Kanaris avatar
  Kanaris 23/11/2011 15:26:55

  Ευχαριστούμε Αντώνη!!!

 6. Η.Α avatar
  Η.Α 23/11/2011 15:28:06

  Ρε παιδιά το άσπρο μαύρο κάνετε και υποτιμάτε ευθέως τη νοημοσύνη μας. Την επιστολή την έστειλε στους Δανειστές μας, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Έπειτα δεσμεύεται στα έχει πεί και δημόσια ότι θα στηρίξει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και αφήνει ίχνη επαναδιαπραγμάτευσης σε κάποια σημεία που θα φέρουν πιο κοντά την ανάπτυξη. Μακάρι να τους καλύψει αυτή η επιστολή αλλά το θεωρώ λίγο δύσκολο, έχει δρόμο ακόμη.Πάντως δεν καταλαβαίνω τον λόγο που σηκώνουμε τόσο πολύ το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης. Πάρε τη δόση, εξασφάλισε τις εκλογές και όταν επίσημα κηρυχθούν οι εκλογές διέλυσε τους. τώρα τί κάνουμε? τα έχουμε όλα στον αέρα...

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Η.Α 23/11/2011 18:25:34

   Ναι μεν δεν υπήρχε λόγος το θέμα αυτό να γίνει σημαία του Σαμαρά, από την άλλη μεριά αυτοί ζητούν παράδοση και επιτροπεία.

   Ίσως αυτός να είναι ο τρόπος που διαπραγματεύεται. Οι προηγούμενοι δε διαπραγμαευτήκαν καθόλου, φαίνεται από τον τρόπο που εφάρμοσαν ότι πιο ηλίθιο και αναποτελεσματικό τους πρότεινε η τρόικα.

   Μέχρι και η Μέρκελ είπε ότι η τρόικα άργησε να καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η ρευστότητα αλλά και το ίδιο το χρέος.

 7. coik avatar
  coik 23/11/2011 15:31:40

  Νομίζω ότι έπραξε αυτό που ήθελε και κατά την γνώμη μου έπρεπε.
  Αφήνει περιθώρια στον Ελληνικό Λαό να σκεφτεί ότι κάτι διαφορετικό μπορεί να γίνει σε μια πιθανή κατάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία (είτε με αυτοδυναμία είτε σε συνεργασία αλλά ως πρώτο κόμμα).
  Από την άλλη δίνει επιχειρήματα στους δανειστές να ξεπεράσουν τα σχετικά εμπόδια για την επόμενη δόση του δανείου. Αρκεί βέβαια να σκέφτονται ανοιχτά.
  Ας ελπίσουμε ότι έτσι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αν όχι τότε δεν μένει τίποτε άλλο από τις Εκλογές (οι οποίες ούτως ή άλλως πρέπει να γίνουν το συντομότερο) για να αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός τι θέλει, είτε με υπογραφές είτε χωρίς.

 8. Απορία avatar
  Απορία 23/11/2011 15:31:45

  Εν αναμονή λοιπόν του τι θα πουν τώρα οι γερμαναράδες...

 9. Μάνος Χριστιανός avatar
  Μάνος Χριστιανός 23/11/2011 15:31:49

  Ρε παιδιά διαβάσατε καλά την επιστολή;
  Μα ξεκάθαρα αποδέχετε τα πάντα και ούτε λόγος για αναδιαπραγμάτευση.Τι άλλο δηλαδή;
  Τον τύλιξαν για τα καλά τον Αντώνη,παμε γιαλλες πολιτείες,για αλλον κύριοι.

  • factorx avatar
   factorx @ Μάνος Χριστιανός 23/11/2011 15:45:16

   Μάλλον εσύ δεν διάβασες καλά την επιστολή:

   "Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση! Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν."

   • Πανος avatar
    Πανος @ factorx 23/11/2011 15:48:48

    Ξεχασες το αυστηρά εντός του πλαισίου...

    • factorx avatar
     factorx @ Πανος 23/11/2011 15:57:38

     Δηλαδή να μην επιβάλλουν και άλλες πολιτικές. Γιατί ερμηνεύεις όπως θες το ¨αυστηρά";

     • Πανος avatar
      Πανος @ factorx 23/11/2011 16:06:05

      Συγνώμη που επανέρχομαι αλλά δεν ερμήνευσα το αυστηρά , απλά είπα ότι το παρελειψες. Ωστόσο όπως αντιλαμβάνομαι η ανάγνωση είναι δίπλη. Το κείμενο είναι έξυπνα φτιαγμένο και απευθύνεται σε όλους όσους το διαβάζουν, τους εδω και τους εκει, επιτρέποντας ο καθένας να κάνει την ανάγνωση που θέλει.

     • Γιάννης avatar
      Γιάννης @ Πανος 23/11/2011 19:08:21

      "Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. "

      Δεν υπάρχει διπλή ερμηνεία κατά την άποψή μου, το κείμενο λέει ότι ως νέα κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει όσες πολιτικές έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές, ώστε να πλησιάσουμε τους δημοσιονομικόυς στόχους των αποφάσεων ης 27/10/11.

   • βουλα ελευθεριαδου avatar
    βουλα ελευθεριαδου @ factorx 23/11/2011 17:58:38

    εχει πεσει οργιο παραπληροφορησης σε ολα τα site

  • Απορία avatar
   Απορία @ Μάνος Χριστιανός 23/11/2011 15:53:05

   Εσύ ρε Μάνο πιστευεις δηλαδή ότι το μπουρδέλο που ζούμε δεν θέλει διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις;

   Τι θες να σου πει κάποιο σοβαρό άτομο που πάει για μελλοντικός πρωθυπουργός, ότι με την χώρα ουσιαστικά πτωχευμένη π.χ. οι καθαρίστριες ΥΕ του υπουργείου οικονομικών θα συνεχίσουν να παίρνουν δυόμιση χιλιάρικα το μήνα;

   Έλεος ρε παιδιά. Ακόμα θέλετε να σας δουλεύουν οι πολιτικοί; Ακόμα και τωρα που είμαστε με το ένα πόδι στον τάφο;

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Μάνος Χριστιανός 23/11/2011 15:56:04

   ????? Μήπως δεν βλέπω καλά; Μάο, είσαι σίγουρος; από που το συμπεραίνεις;

  • seven avatar
   seven @ Μάνος Χριστιανός 23/11/2011 16:05:56

   Ξαναδιάβασεεεεε !!!

  • skpt avatar
   skpt @ Μάνος Χριστιανός 23/11/2011 16:06:28

   Xριστιανέ, θάπρεπε μα γνωρίζεις ότι στην Χριστιανική διδασκαλεία η υποκρισία είνα μεγάλο αμμάρτημα !

  • sofia avatar
   sofia @ Μάνος Χριστιανός 23/11/2011 21:19:32

   κάτι τέτοιο κατάλαβα κι εγώ. Μπερδικλωμένα πράγματα, λίγο σαν χρησμοί Πυθίας μου φάνηκαν. Άλλωστε και μόνο που συμφωνήθηκε η υλοποίηση των δεσμεύσεων της 26/10 (νέα δαν. σύμβαση, υπαγωγή αυτής και της προηγούμενης στο Αγγλικό δίκαιο, ανταλλαγή των εκπεφρασμένων σε δραχμή ομολόγων με άλλα εκπεφρασμένα σε ευρώ)τα λέει όλα. Πάμε για φούντο εν ολίγοις...

 10. popolaros avatar
  popolaros 23/11/2011 15:33:11

  Ένα που λείπει είναι το παρακάτω.

  "Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012."

  • Άπολις avatar
   Άπολις @ popolaros 23/11/2011 16:22:28

   Απλά δεν τους δινει λογαριασμό. Είναι εσωτερικό ζητημα, και οι ευρωπαίοι δεν μπορούν ούτε να το επιβαλλουν, ουτε να το αποτρέψουν.

 11. andreas gr avatar
  andreas gr 23/11/2011 15:33:15

  Φακτορα τον ακουσες τον Κωλοτουμπα,δεν υπογραφει ουτε αυτος.Μηπως ειδε κανενα κρυφο γκαλοπ και επαθε συμφορηση?

  • Δικηγόρος avatar
   Δικηγόρος @ andreas gr 23/11/2011 15:46:17

   Εάν γίνει αποδεκτή η επιστολή αυτή, ο κολοτούμπας θα κάνει άλλη μια κολοτούμπα χωρίς πολλά-πολλά.

  • βασανισμένος avatar
   βασανισμένος @ andreas gr 23/11/2011 15:47:50

   Η εθνική στρατηγική να βασίζεται στα γκάλοπ... ωραία μυαλά!

   • φωνη avatar
    φωνη @ βασανισμένος 23/11/2011 16:28:05

    E τι περιμένεις από το πολιτικό εκκρεμές;
    Μόνο το Λαζόπουλο να βάλεις να σου παίξει τα βιντεάκια του (όπως έκανε χθες που έδειξε βίντεο του Καρατζαφέρη να βρίζει τον Παπαδήμο στις 15 Ιουνίου 2011 στο δελτίο του μέγκα, την ημέρα της δήθεν παραίτησης του Παπανδρέου) τον έχει αποτελειώσει πολιτικά.
    Ο άνθρωπος είναι φελλός συντηρείται μόνο από τα μίντια. Κατά τα άλλα είναι ένα τίποτα.

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ andreas gr 23/11/2011 20:40:20

   Μην ξεχνάμε ότι ο κολοτούμπας μάλλον μόνος του έβαλε τον εαυτό του στο παιχνίδι για να δείξει ότι κάτι είναι... Και είναι εμφανές ότι δεν τραβάνε και μεγάλα ζόρια οι "εταίροι" μας για την δική του υπογραφή!

  • sofia avatar
   sofia @ andreas gr 23/11/2011 21:22:27

   μα νομίζω ότι ο κωλοτούμπας έχει ήδη υπογράψει.

 12. giorgos avatar
  giorgos 23/11/2011 15:34:30

  αν αρνηθουν την δυνατοτητα σε εναν μελλοντικο πρωθυπουργο μιας ευρωπαικης χωρας να εφαρμοσει ενα διαφορετικο μειγμα πολιτικης για να πετυχει τους ιδιους στοχους ειναι σαν να αρνουνται τις ιδιες τις επιταγες της λαικης κυριαρχιας και θα πρεπει να καταγγελθουν ενωπιον των λαων τους.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ giorgos 23/11/2011 19:09:58

   Έτσι το βλέπω και γω.

  • sofia avatar
   sofia @ giorgos 23/11/2011 21:27:35

   Οι λαοί τους βαρέθηκαν το κρύο και θέλουν να μετακομίσουν εδώ, χωρίς να πολυξοδευτούν-και μάλιστα θα γίνουν και πιό τεμπέληδες από εμάς, γιατί αυτός είναι ο κρυφός τους πόθος. Το αν οι κυβερνήσεις τους καταπιέζουν εμάς, ποσώς τους ενδιαφέρει. Δεν έχουν τέτοιες ευαισθησίες οι Γερμανοί. Όταν εκτελούσαν αμάχους στην κατοχή, οι στρατιωτικοί και οι στρατιώτες- δηλ. ο λαός τους- τους εκτελούσε, όχι οι πολιτικοί.

 13. Wolf avatar
  Wolf 23/11/2011 15:34:59

  Μπράβο Αντώνη!!!
  Για να δούμε πόσο μάγκες είναι τώρα?

  • sofia avatar
   sofia @ Wolf 23/11/2011 21:31:22

   Απ'ότι άκουσα πριν λίγο στις ειδήσεις η επιστολή του Σαμαρά διαβάστηκε στο Γερμανικό κοινοβούλιο και οι Γερμανοί δεν έφεραν αντιρρήσεις. Μάλλον θα ξεμπλοκαριστεί η 6η δόση. Τώρα πώς εξέλαβαν τα γραφόμενα, δεν είμαι σε θέση να το εξηγήσω. Εμένα πάντως με προβλημάτισαν.

 14. mainstream συρφετός avatar
  mainstream συρφετός 23/11/2011 15:37:13

  Αντώνη Σαμαρά κράτα γερά! Οι προσευχές μας είναι όλες μαζί σου! Ευτυχώς, η "αστραπή" υπάρχει ακόμα στο βλέμμα σου κι αυτό είναι ύψιστης σημασίας για όλους εμάς που πιστεύουμε στην αξία της ακεραιότητας.

 15. greekboy avatar
  greekboy 23/11/2011 15:40:25

  Ειναι ξεκαθαρο ότι δεν αλλάζει θέση. Είναι προς τιμήν του. Ας τραβήξουμε τον δρόμο μας παραμένοντας τουλάχιστον περήφανοι. Ζητώ συγγνώμη για προηγούμενο σχόλιο μου όπου το θεωρούσα σίγουρο ότι θα δηλώσει υποταγή. Είσαι άξιος με αυτήν σου την στάση. Ας κάνουν αυτοί πίσω τώρα.

 16. Jean avatar
  Jean 23/11/2011 15:41:18

  Τετέλεσται!!!!!!

 17. Κάποιος avatar
  Κάποιος 23/11/2011 15:47:01

  Ο Όρκος των Πλαταιών, 479 π.Χ.

  "Μαχοῦμαι ἕως ἂν ζῶ, καὶ οὐ περὶ πλέονος ποήσομαι τὸ ζῆν ἢ τὸ ἐλεύθερος εἶναι..."

  «Θα μάχομαι όσο ζω, και δε θα προτιμήσω τη ζωή από την ελευθερία, και δε θα εγκαταλείψω τον ταξίαρχο ούτε τον ενωματάρχη ούτε ζωντανό ούτε νεκρό, και δε θα φύγω αν δε με οδηγούν οι ανώτεροί μου, και θα εκτελέσω ό,τι διατάξουν οι στρατηγοί, και τους πεθαμένους συμπολεμιστές μου θα τους θάψω στο πεδίο της μάχης και δε θα αφήσω κανέναν άταφο· και, αφού νικήσω πολεμώντας τους βαρβάρους, θα επιβάλω τον φόρο της δεκάτης στην πόλη των Θηβαίων και δε θα ξεσπιτώσω του πολίτες της Αθήνας ούτε της Σπάρτης ούτε των Πλαταιών ούτε καμιάς από τις άλλες πόλεις, που αγωνιστήκαμε μαζί, ούτε θα τους αφήσω να βασανίζονται από πείνα, ούτε θα τους εμποδίσω από τρεχούμενα νερά ούτε αν είναι φίλοι ούτε εχθροί. Και αν τηρώ και εφαρμόζω όσα είναι γραμμένα στον όρκο, η πόλη μου ας έχει υγεία, αν όχι, αρρώστια· και η πόλη μου ας είναι απόρθητη, αλλιώς, ας κυριευθεί· και ας είναι εύφορη, αλλιώς, άφορη· και οι γυναίκες ας γεννάνε παιδιά που να μοιάζουν στους γονείς τους, αλλιώς, τέρατα· και ας γεννούν και τα ζώα όμοια με ζώα, αλλιώς, τέρατα. Αφού ορκίστηκαν αυτά και σκέπασαν τα σφάγια με τις ασπίδες τους, έριξαν κατάρα ενώ ηχούσε η σάλπιγγα, αν παραβούν κάτι από όσα ορκίστηκαν και δεν τηρούν τα γραμμένα στον όρκο, το κρίμα να πέσει απάνω τους.»

 18. dread lock avatar
  dread lock 23/11/2011 15:47:46

  Φανταστική λύση και δεσμεύεται και δε δεσμεύεται και τα ΛΕΦΤΆ θα πάρει και θα κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους! Αχ φάτε τη ! Ας γίνει πρωθυπουργός ο Αντώναρος και βλέπουμε μετά! λύσεις υπάρχουν ακόμα και με ρούβλια. Θα πουλήσουμε και το θαλασσινό νερό στους Γερμανούς και θα λύσουμε για πάντα τα προβλήματα της Ελλαδίτσας.

  • Y. avatar
   Y. @ dread lock 23/11/2011 18:19:02

   Μην τον ξανααποκαλέσεις έτσι γιατί, κάποιοι θα μπερδευτούν με το φαλάκρα

   • sofia avatar
    sofia @ Y. 23/11/2011 21:34:30

    α, γειά σου... αυτό ήμουν έτοιμη να πω κι εγώ!

 19. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 23/11/2011 15:47:58

  Aφού γράφει ότι ο στόχος είναι πάντοτε η εξάλειψη του ελλείμματος, τι ζόρι τραβάνε οι ξένοι; Εχει καμμία σημασία αν θα βάλεις χαράτσια μέσω της ΔΕΗ ή βρεις άλλους τρόπους αύξησης εσόδων ή/και μείωσης των δαπανών; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω.

 20. ΚΔ avatar
  ΚΔ 23/11/2011 15:48:59

  "Αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα".... Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τί εννοεί; Ποιό είναι αυτό το Πρόγραμμα, με κεφαλαίο Πι, από το οποίο υπόσχεται να μην παρεκλίνει "αυστηρά";....

  • Georgia avatar
   Georgia @ ΚΔ 23/11/2011 15:50:54

   Μαλλον εννοει το προγραμμα προσαρμογης της οικονομιας οπως περιγραφεται στο αρχικο μνημονιο και στις επικαιροποιησεις του.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ ΚΔ 23/11/2011 15:51:30

   Πρόγραμμα μείωσης των ελλειμμάτων και του χρέους, προφανώς.

  • factorx avatar
   factorx @ ΚΔ 23/11/2011 15:56:07

   Το αυστηρά σημαίνει να μην εφαρμοσθουν άλλες πολιτικές από το ισχύον πρόγραμμα Προσαρμογής

 21. Nikos avatar
  Nikos 23/11/2011 15:53:31

  Όχι μόνο δεν υπάρχει σαφής αναφορά σε εκλογές και λαική βούληση, που είναι προυπόθεση για μακροχρόνιες δεσμεύσεις, αλλά επιπλέον υπάρχει σαφής, σαφέστατη, δέσμευση:
  "Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα."

  Δηλαδή, ότι έχουν συμφωνήσει και θα συμφωνήσει ΤΩΡΑ, ο -ειδικού σκοπού- Παπαδήμος, εμείς απλώς θα το εφαρμόσουμε !
  Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης.

  "Τροποποιήσεις" άλλωστε κάνουν και οι ίδιοι στο πρόγραμμά τους, χωρίς να ζητάνε και την γνώμη των κυβερνήσεων... Γιατί να τους χαλάσει η λέξη.

  Όποιος δεν μπορεί να στηρίξει τον λόγο του, καλύτερα να μην μιλάει, γιατί παίρνει στο λαιμό του πολλούς.

  Δεν κατάλαβα όμως γιατί μερικοί νιώσανε και περήφανοι...

  Φως πάντως δεν είδαμε, και μάλλον έτσι δεν θα δούμε!

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Nikos 23/11/2011 16:06:18

   Δεν ειναι Νικος ειναι Νικολάκης
   Τι δεν κατάλαβες?
   Εγω κατάλαβα οτι τους χαλούσε η λεξη επαναδιαπραγμάτευση ,αλλά δεν με χαλάει η λέξη τροποποίηση ,τα Ελληνικά είναι η πιο πλούσια γλώσσα,
   δηλαδη οχι Νικος Νικολάκης

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ sofia or8h 23/11/2011 16:39:09

    τροποποίηση, μετατροπή, αναδιαμόρφωση, «διορθωτικές κινήσεις», «αναδιάρθρωση μέτρων», επαναξιολόγηση, προσαρμογή, αλλαγή μείγματος πολιτικής, διαφοροποίηση..
    Τι στο διάολο, δε θα βρούμε μια λέξη να τους τουμπάρουμε;

  • George avatar
   George @ Nikos 23/11/2011 16:06:46

   Το Πρόγραμμα με κεφαλαίο Πι έχει σαν στόχο τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους, το οποίο ούτως ή άλλως ήταν στόχος από την αρχή. Το πώς θα το επιτύχουμε είναι δικό μας θέμα.

   Και όσον αφορά στο Σαμαρά: Από τέτοια διλήμματα ξεχωρίζουν οι πολιτικοί από τους πολιτικάντηδες και τους καιροσκόπους. Μπράβο Αντώνη!

  • Θέμις avatar
   Θέμις @ Nikos 23/11/2011 16:28:17

   Εγώ αυτό που κατάλαβα με την πρώτη ανάγνωση είναι ότι στη διπλωματική γλώσσα τους έγραψε κανονικά. Τους είπε ότι συντάσσεται με τη μείωση των ελλειμμάτων και τους στόχους για δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά πρέπει να αλλάξει η συνταγή, γιατί είναι καταστροφική και δεν οδηγεί στην επίτευξη κανενός στόχου, αντίθετα επιδεινώνει και την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας και το δημόσιο χρέος.
   Δεν υπέγραψε καμία λευκή κόλλα χαρτί, δεν δεσμεύτηκε για το πως θα κινηθεί και πιστεύω ότι η επιστολή η σημερινή είναι μεγαλύτερη πρόκληση για τους Ευρωπαίους "εταίρους" από την προηγούμενη προς το ΕΛΚ. Κοινώς, τους πέταξε ένα μπαλλάκι τεράστιο και είμαι πολύ περιέργη να δω πως θα το χειριστούν.
   Για την ώρα είναι νικητής και μπράβο του.

 22. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 23/11/2011 15:55:46

  Μπράβο Αντώνη, τους έστειλες ακριβώς αυτό που ανέλαβες και τίποτε παραπάνω!!!

 23. Manolis Papadomichelakis avatar
  Manolis Papadomichelakis 23/11/2011 15:58:55

  Δηλαδή τώρα πρέπει να χαρούμε ή όχι?

  Ο Α.Σ. απαντάει προς τους δανειστές με μια επιστολή η οποία σύμφωνα με αυτά που είπε ο Μιχελάκης το πρωί δεν του έχει ζητηθεί....

  Επίσης μιλάει όντως για τροποποίηση όμως μέσα στα πλαίσια του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ το οποίο ως ΝΔ έχουμε πει οτι ακόμα δεν γνωρίζουμε, αλλά αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να το στηρίξουμε, χωρίς μάλιστα να φαίνεται ότι θα το συνδιαμορφώσουμε με την ΕΕ

  Έχω κάπου λάθος ρε παιδιά?

  • factorx avatar
   factorx @ Manolis Papadomichelakis 23/11/2011 16:05:58

   Γιατί θεωρείς ως δεδομένα αυτά που εκλαμβάνεις εσύ; Λέει σαφώς ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ των υφισταμένων πολιτικών. Θα πουν (το λένε) οτι δεν λέι ¨επαναδιαπραγματευση". Ποια είναι η διαφορά; Και να μην ελιχθει κι αυτό; Μόνο οι άλλοι θα παίζουν.
   Δεύτερον, τα υπόλοιπα αφορούν την δανειακή σύμβαση. Από την αρχή δεν λέει οτι θα την δεχθεί;

   • Manolis Papadomichelakis avatar
    Manolis Papadomichelakis @ factorx 23/11/2011 16:27:30

    Tελικά καταντήσαμε να κάνουμε πολιτική με όρους φιλολογίας και γλωσσολογίας... δεν μας τιμά!

    • factorx avatar
     factorx @ Manolis Papadomichelakis 23/11/2011 16:38:30

     Αν θες να φιλολογούμε, εδώ είμαστε - να σου βρω όσες θες αδυναμίες. Επί της ουσίας όμως αυτό που γράφουμε έγινε.

     • Heaven avatar
      Heaven @ factorx 23/11/2011 18:25:24

      Κατα Μπαμπινιωτη το τροποποιηση σημαινει επαναδιαπραγματευση! Αν δεν πιστευετε δειτε το λεξικο!!

   • sofia avatar
    sofia @ factorx 23/11/2011 21:50:22

    μα αυτό είναι που μας καίει. Η νέα δανειακή σύμβαση, και το γεγονός ότι θα την δεχθεί! Αν δεν την δεχόταν δεν θα είχαμε πρόβλημα.

    • factorx avatar
     factorx @ sofia 23/11/2011 21:59:11

     δεν θα είχες εσύ, η χ ώρα όμως θα είχε. Η δανειακή σύμβαση είναι ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε;

   • sofia avatar
    sofia @ factorx 23/11/2011 21:53:09

    πώς διατυπώθηκε στα αγγλικά ή στα γερμανικά η λέξη τροποποίηση? γιατί κι αυτό έχει σημασία.

    • factorx avatar
     factorx @ sofia 23/11/2011 21:58:03

     we believe that certain policies have to be modified,

 24. Panos avatar
  Panos 23/11/2011 16:00:03

  Κακά τα ψέματα. Ειναι μια "επιστολή" για την οποία οι μισοί θα λένε οτι υπέγραψε ,αφου την εστειλε εκει που πρεπει , και οι αλλοι μισοί ότι δεν υπέγραψε αφού απλά επαναλαμβάνει τις θέσεις του. Η ουσία είναι να έχει γίνει συννενοηση με τους δανειστές για ν ατη δεχθούμε. Τα υπόλοιπα απασχολουνε μόνο εμάς

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Panos 23/11/2011 16:15:50

   Mα αυτή ειναι η πρεμούρα των εσωτερικών μας¨¨φίλων¨¨,να φανεί οτι υπέγραψε κατι νέο, ηδη βγηκαν στα καναλια και λενε υπέγραψε ο Σαμαράς ,αν εισαι Ντοράκιας και εσυ αυτό θα πεις,αν ομως γνωρίζεις αναγνωση και γραφή θα δεις οτι δεν ειναι κατι νέο,ειναι μια καλή τρίπλα και εγω συγχαιρω όσους την σκέφτηκαν

 25. nick avatar
  nick 23/11/2011 16:04:37

  Μπράβο Αντώνη!!!

 26. Άπολις avatar
  Άπολις 23/11/2011 16:05:04

  Καλούτσικη ντρίμπλα.. Ο πρόεδρος πρακτικά "κλείνει το μάτι" προς όλες τις κατευθύνσεις. Επικοινωνιακά ειναι σχεδόν νίκη. Υπο τον όρο να την έχουν αποδεχτεί εκ των προτέρων οι "εταίροι μας". Οψόμεθα...

  • skpt avatar
   skpt @ Άπολις 23/11/2011 16:22:24

   Εύχομαι να μην την δεχθούν, για να του δώσουν μια ευκαιρία να τους διαλοστείλει επιτέλους, γιατί κάτι μου λέει ότι ο Σαμαράς φαίνεται να λέει ήδη : " Ως εδώ και μή παρέκι " !!!!

   • Άπολις avatar
    Άπολις @ skpt 23/11/2011 16:47:30

    Το "Ως εδώ και μή παρέκει" ισχύει ακόμα.
    Στην ουσία, τους στέλνει μια μπαγιατικη επιστολή. Δεν κανει βήμα πισω.
    Αν όμως δεν την κανουν δεκτή, και αναζητηθεί άλλη λυση, θα είναι σίγουρα χειρότερη της σημερινής.

 27. Γιώργος Β. avatar
  Γιώργος Β. 23/11/2011 16:08:54

  Μπράβο Αντωνάρα ! Μην υπογράφεις και τους κάνεις τη χάρη ! Οι ηγέτες φαίνονται από τη δυνατότητα να πάνε κόντρα στο ρεύμα. Θυμήσου τι ωραία που χειρίστηκες το Μακεδονικό και τι επιτυχία είχαμε ως χώρα. Ετσι και ώρα μεγάλε. Ξεφτίλισέ τα τα λαμόγια που θέλουν να σε κάνουν να υπογράψεις, ενώ εσύ δυο χρόνια τώρα είσαι ξεκάθαρος τι πιστεύεις. Εσύ θέλεις ανάπτυξη στη χώρα, ενώ αυτοί οι άσχετοι θέλουν διαρκή ύφεση και θα μας πάνε άπατους. Πεστους άμα γουστάρουν να μας δώσουν τα λεφτά, αλλιώς δεν υπογράφουμε και να πάνε να ..... Εχουμε και αξιοπρέπεια!

 28. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 23/11/2011 16:10:04

  ΑΓΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ.

 29. Μεταξάς Ε. avatar
  Μεταξάς Ε. 23/11/2011 16:15:27

  Σωστά εμμένει στην άρνηση του για συνυπογραφή δήλωσης. Εκείνο όμως που πρέπει να κάνει σαφές στην ΕΕ και στην κυρά Μέρκελ είναι 1. ότι αυτές δεν μπορεί να παίζουν με τους θεσμούς των κρατών μελών 2. ότι δεν αποτελούν ούτε η ΕΕ ούτε η Γερμανία αξιόπιστους και αξιόλογους οικονομικά και πολιτικά οργανισμούς και τίποτα καλό δεν έφεραν στους λαούς της ΕΕ τόσες δεκαετίες. Δεν προώθησαν ούτε τη δημοκρατία ούτε την ευημερία και τώρα πια είναι όργανα προώθησης φασισμού και φτώχειας.

 30. coik avatar
  coik 23/11/2011 16:16:02

  Είδα ότι πολύς λόγος γίνεται για την έλλειψη αναφοράς στις Εκλογές και στην απόπειρα Δημοψηφίσματος του απελθόντος Πρωθυπουργού.
  Νομίζω ότι δεν μπορεί να απευθύνεσαι στο Εξωτερικό με όρους Εσωτερικής Πολιτικής. Οι Εκλογές (κι ο χρόνος που θα γίνουν) αφορούν εμάς. Οι δανειστές ενδιαφέρονται μόνο για την συμφωνία και την διασφάλιση των χρημάτων τους.
  Θεωρώ ότι καλά έκανε και δεν μίλησε για τα 2 αυτά θέματα (δεν είναι ώρα να ξύνουμε πληγές). Ας αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς (κωλοτούμπας …) και να δούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε με ηρεμία και νηφαλιότητα.

  Και ένα τελευταίο για όσους εθελοτυφλούν και κρύβονται πίσω από τις λέξεις.
  Η λέξη Επαναδιαπραγμαύτεση (η οποία δεν αναφέρεται, αφού δεν αρέσει στους Δανειστές) είναι προαπαιτούμενο της Τροποποίησης (η οποία αναφέρεται).
  Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ coik 23/11/2011 16:25:18

   Όχι σε όλα. Μπορεί αντί να βάλεις χαράτσι επί δικαίων και αδίκων, να φορολογήσεις π.χ τις καταθέσεις στην Ελβετία (λέμε τώρα). Εάν το αποτέλεσμα είναι δημοσιονομικά το ίδιο, γιατί θα πρέπει αυτό το θέμα να το επαναδιαπραγματευτούμε;

   • coik avatar
    coik @ Kώστας Θ. 23/11/2011 16:46:55

    Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Η Επαναδιαπραγμάτευση είναι κάτι γενικό και αόριστο. Επίσης δεν είναι απαραίτητα ολική. Μπορεί να γίνει σε επιμέρους θέματα.
    Δεν υπάρχουν μόνο στην Ελβετία (και σε άλλες χώρες), αλλά και εδώ στην Ελλάδα, χαμένα μέσα σε Λογιστικά Βιβλία. Συνήθως είναι κάτω από την μύτη μας. Εξάλλου οι δανειστές δεν μας είπαν από πού να βρούμε τα λεφτά, αρκεί να τα βρούμε. Εμείς προτιμήσαμε να φορολογήσουμε ότι κινείται και ότι αναπνέει (εκτός εάν είναι ημιθανής 80% αναπηρία). Είναι ξεκάθαρο ότι για αυτά μιλάει ο Σαμαράς. Τώρα, τι μπορεί να κάνει αυτό είναι άλλο θέμα.

 31. seven avatar
  seven 23/11/2011 16:17:23

  Σκάκι είναι κύριοι και κυρίες , όπως έγραψε και κάποιος άλλος , και το παιχνίδι αυτό θέλει υπομονή πολύ , στομάχι γερό , στόχο ξεκάθαρο , νου σε εγρήγορση.
  Εμένα πάντως μου άρεσε η κίνηση του παίκτη ΑΣ.
  Άντε να δούμε θα επανέλθουν με συγκεκριμένο κείμενο ???
  Ενδιαφέρων θα έχει να δούμε και το κείμενο της επιστολής ΓΑΠ.
  οι διαφορές θα αποδείκνυαν πολλά.

 32. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ avatar
  ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 23/11/2011 16:17:35

  Μπραβο Αντωνη Σαμαρα γιατι για αλλη μια φορα μας κανεις περηφανους. Απο την αλλη το πασοκικο κατεστημενο ειναι τοσο αθλιο και διαπλεκομενο που ηδη στα διαφορα sites και κυριως σε αυτα των πρωην φιλων του θεματος αναφερεται ως υποχωρηση χωρις να εξηγειται το περιεχομενο της επιστολης. Η μαυρη προπαγανδα των σοσιαληστων και οσων μεταφερουν λεφτα με σακουλες στο εξωτερικο σαν κομιστες πρεπει να τελειωσει. Προεδρε μολις γινεις πρωθυπουργος καθαρισε τα σαπια μεσα μαζικης αποβλακωσης αμεσα. Μην κανεις τα λαθη του Κωστα Καρμανλη σπασε αυγα γιατι αλλιως ομελετα δεν γινεται. Δημοπρατησε τις συχνοτητες που κατεχουν παρανομα και κανε απαιτητα ολα τα χρεη προς τα σφαλιστικα ταμεια και το κρατος. Ετσι θα εισαι πρωθυπουργος της χωρας για μια δεκαετια τουλαχιστον

  • βικυ γουλιωτη avatar
   βικυ γουλιωτη @ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 23/11/2011 18:35:30

   Συμφωνω και επαυξανω!!!!

 33. papadopoulos takis avatar
  papadopoulos takis 23/11/2011 16:24:48

  κρατα γερα αντωνη και στο τελος δεν θα χασεις

 34. Γιώργος Β. avatar
  Γιώργος Β. 23/11/2011 16:25:30

  Ξέχασα να πω και το εξής: Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η χώρα είναι να εξαντλήσουμε όλο το πολιτικό μας κεφάλαιο και όλη τη τεράστια διαπραγματευτική μας ισχύ που μας άφησε ο ΓΑΠ, με το να βάζουμε τον Παπαδήμο να γυρνάει στην Ευρώπη και να παρακαλάει τους ηγέτες να δεχθούν να μην υπογράψει ο Σαμαράς. Αυτό είναι εθνική πολιτική. Ολες οι δυνάμεις του έθνους πρέπει να συστρατευτούν στον ιερό αυτό σκοπό. Να μην υπογράψει ο Σαμαράς!

 35. Tolis avatar
  Tolis 23/11/2011 16:25:47

  Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα.
  Την επιστολη τη εστειλε σημερα!!!!
  Δεν καταλαβα καλα,
  υπογραψε ή δεν υπογραψε ο Α.Σ.

  • Tolis avatar
   Tolis @ Tolis 23/11/2011 16:30:47

   υπόγραψε ή υπέγραψε

 36. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 23/11/2011 16:26:13

  Η σημερινή επιστολή για να μην είμαστε συνέχεια "κόντρα" πρέπει να παραδεχτούμε ότι ΔΕΝ αποτελεί υπανάχωρηση της Ν.Δ.

  Το ερώτημα βέβαια είναι ΑΝ η σημερινή επιστολή γίνει αποδεκτή ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ των τόσων ημερών ... αφού τα γραφόμενα στην επιστολή ήταν ήδη διατυπωμένα από το Σαμαρά ???

  δηλαδή ΠΟΙΟ παραπάνω ή καινούργιο εχέγγυο πήρε η ΕΕ με τη σημερινή επιστολή ??? ... απολύτως ΚΑΝΕΝΑ !!! ... προφανώς κάτι δεν έχουμε καταλάβει ή δεν μας λένε ...

  Κατά τα άλλα ελπίζω να μην υπάρξει ΚΑΜΙΑ επιπλέον δέσμευση από μεριάς ΝΔ και ΠΟΛΥ σύντομα να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ από τον τραγέλαφο συγκυβέρνηση.

  • Y. avatar
   Y. @ EVANGELOS 23/11/2011 18:34:12

   1. Η προηγούμενη ήυαν προς ΕΛΚ
   2. Ο Γιούνκερ ζήτησε επιστολή κατόπιν
   3. Η σημερινή είναι προς αυτόν

 37. αντι...σοφιστής avatar
  αντι...σοφιστής 23/11/2011 16:26:17

  τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το αναμενόμενο για έναν πατριώτη αστό πολιτικό που σέβεται τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί και τις παραδόσεις της χώρας που τάχτηκε για να υπηρετήσει

 38. Ioannis avatar
  Ioannis 23/11/2011 16:28:00

  Kyrioi na skeftestai ws ELLHNES.
  Den prepri na yparxoun deyteres skepseis, oi polemoi theloun geneous,
  den prepri na pisteyoume oti teleiwsame me aytoys, TWRA ARXIZEI h MAXH,
  kalo kouragio se olous.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Ioannis 23/11/2011 17:18:12

   Ιωάννη, αφού γράφεις τόσο ωραία, γιατί δεν γράφεις στη γλώσσα σου;

 39. drider avatar
  drider 23/11/2011 16:29:46

  Καλές οι εκθέσεις ιδεών και το παιγνίδι της κολοκυθιάς αλλά στη πράξη τη γίνεται; Φοβάμαι, ότι ζούμε την εποχή της αποθέωσης της σημειολογίας και του εκμηδενισμού της ουσίας.

  Θυμίζω ότι χωρίς εκλογές η ΝΔ δεν μπορεί να καταλάβει τα "χειμερινά ανάκτορα". Ούτε να επαναδιαπραγματευτεί αλλά και ούτε να αλλάξει το "μείγμα πολιτικής".

 40. pascal avatar
  pascal 23/11/2011 16:30:33

  Δε ξερω αν τελικα υπεκυψε η οχι , αυτο θα το δουμε απο την αντιδραση των μερκοζυ....παντως τα εγχωρια παπαγαλακια αρχισαν το ροκανισμα

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ pascal 23/11/2011 16:38:37

   συγνώμη φίλε μου αλλά τουλάχιστον στο θέμα "της επιστολής" μετά ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ υπέκυψε ...

   έχω επανειλλημένως κατηγορήσει το Σαμαρά για το έγκλημα της συγκυβέρνσης ΑΛΛΑ

   η σημερινή επιστολή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που έλεγε 2 χρόνια (με πιο ήπιο τόνο ίσως αλλά ακριβώς το ίδιο) ...

   πρώτος εγώ να βγώ να κατηγορήσω ΑΝ ξανά-υποκύψει ... ΟΜΩΣ πάλι πρώτος θα υποστηρίξω όσο βλέπω να διατηρεί τη θέση της η ΝΔ !!!

   Για μένα είναι πολύ ελπιδοφόρα είδηση η ΣΗΜΕΡΙΝΗ επιστολή ... μακάρι να είναι εφαλτήριο ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ από το έγκλημα της συγκυβέρνησης !!!

 41. Γιώργος Β. avatar
  Γιώργος Β. 23/11/2011 16:34:10

  Αντωνάρα -- Σε στηρίζει και ο Τσίπρας. Μην υπογράφεις! Τώρα δεν έχεις πλέον καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση! Το λέει και ο Τσίπρας!! Οι μεγάλοι ηγέτες συμπαρατάχθηκαν σε έναν εθνικό σκοπό!

  • drider avatar
   drider @ Γιώργος Β. 23/11/2011 16:47:05

   Να λείπουν οι ειρωνίες. Οι λάτρεις των (ευρω)μονοδρόμων δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα άλλο στη δημόσια συζήτηση εκτός από το να επιβεβαιώνουν συνεχώς την παντελή έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων στην αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα.

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Γιώργος Β. 23/11/2011 17:12:47

   σιγα τι μας λες !μεγαλος ηγέτης ο Τσίπρας!!!

  • sofia avatar
   sofia @ Γιώργος Β. 23/11/2011 22:00:49

   πότε είπε βρε παιδιά ο Τσίπρας ότι στηρίζει το Σαμαρά? εγώ άλλα τον άκουσα να λέει από τότε που δήλωσε στήριξη στη μεταβατική κυβέρνηση.

 42. Κάποιος avatar
  Κάποιος 23/11/2011 16:41:31

  "Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη."

  Ο κ.Σαμαράς δεν έχει εκλεγεί ούτε έχει εξουσιοδοτηθεί από τον ελληνικό λαό για να μιλάει εξ'ονόματος του και να τον δεσμεύει.
  Η ΝΔ, της οποίας ηγείται, εκπροσωπεί μέρος του ελληνικού λαού και δεν έχει πάρει λαική εντολή μέσω βουλευτικών εκλογών, ώστε να αποφασίζει για το μέλλον της χώρας και των πολιτών.

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Κάποιος 23/11/2011 18:13:56

   "Κάποιος",

   στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είμαστε μόνο την περίοδο των παχέων αλλά και των ισχνών αγελάδων. Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας δεν αμφισβητείται κι ούτε τίθεται εν αμφιβόλω από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αυτό επιβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς. Τις πολιτικές της ΕΕ ασφαλώς και τις κριτικάρει. Αλίμονο αν δεν υπήρχαν άλλες προτάσεις ευρωπαϊκής πολιτικής. Μάλιστα επιβάλλεται τώρα εκ των πραγμάτων να προβληθούν οι σχετικοί προβληματισμοί πολύ περισσότερο. Είναι λυπηρό να υποβαθμίζεται η συζήτηση στη δόση και να μην αναδεικνύεται το έλλειμμα πολιτικής καθώς και η ανικανότητα των ηγετικών ελίτ της ΕΕ σήμερα να εκφράσουν μια τολμηρή ευρωπαϊκή πολιτική. Το φάντασμα της κ. Μέρκελ (δηλ. η μικρόνοος γερμανική ηγεμονία) που πλανάται πάνω από την Ευρώπη μόνο έτσι μπορεί να εκλείψει. Αυτή η συζήτηση πρέπει να ανοίξει. Και φυσικά όχι με τις συνήθεις κραυγές του θυμικού αλλά με έλλογα επιχειρήματα.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Κάποιος 23/11/2011 21:09:17

   Μια φορά "Κάποιος" πάντα σάπιος!

   Οι επιστολές του Ζαχαριάδη επαναστέλλονται.
   Ε;

 43. partyman avatar
  partyman 23/11/2011 16:41:45

  Ψυχραιμία, δεν είδαμε και κάτι το συνταρακτικό στην επιστολή αυτή.

  Αγαπητέ factora το ότι θα εφαρμόσει το υπάρχων πρόγραμμα προσαρμογής, το θεωρείς σωστό εσυ?

  Αφήστε που γράφει ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι αν και κάποια μέτρα ειναι "ανεπιτυχή" θα συνεχίσει να τα εφαρμόζει βάσει των συμφωνηθέντων (απογοητευτικό!)

  Έχω την αίσθηση ότι αυτή η επιστολή είναι εντελώς διπλωματική.
  Προσπαθεί να καλμάρει λίγο τις ευρωπαικές πιέσεις και ταυτόχρονα, να απαλύνει λίγο την απογοήτευση του κόσμου.

  Καθόλου άσχημα, αν το μετρήσουμε με πολιτικούς όρους..

  Αλλά απέχει πολύ από μια ξεκάθαρη άποψη, είτε προς την μία ή την άλλη πλευρά!

  Δεν ξέρω, θα περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις.. προσωπικά δεν έιμαι καθόλου οπαδός των "μισό-μισό" λύσεων και των win-win καταστάσεων...
  Αυτά τα πράγματα είναι για πωλητές και ανθρώπων του marketing..

  Στις κρίσιμες ώρες που διαβαίνουμε, απαιτούνται ξεκάθαρα λόγια! Κρυστάλλινα ξεκάθαρα...

  • factorx avatar
   factorx @ partyman 23/11/2011 16:54:31

   Εγω νομίζω οτι τώρα το βασικό είναι οτι τους ξανάστειλε την ίδια επιστολή. Και δεν αλλάζει ούτε ¨και". Το μείζον είναι αυτό και δεν μπορούμε να μην το αναγνωρίσουμε.
   Για τα υπόλοιπα τώρα: Οι σημερινές συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές από το Ζάππειο 1 και 2. Η γνώμη μου (επαναλαμβάνω γνώμη μου) είναι οτι θέλει και αναπροσαρμογή η πολιτική της ΝΔ. Το εχοθυμε γράψει άλλωστε πολλές φορές παλαιότερα. Τα ..Ζάππεια για να εφαρμοζόντουσαν έπρεπε να έχει ήδη αναλάβει την διακυβέρνηση η ΝΔ. Καλά κάνει λοιπόν ο Σαμαράς και ελίσσεται

   • Georgia avatar
    Georgia @ factorx 23/11/2011 17:12:35

    Εκανε καποιες κρισιμες αλλαγες/βελτιωσεις: 1) δεν μιλα για χρονο εκλογων 2) επιβεβαιωνει εμφατικα την πιστη του στο Προγραμμα με εκφρασεις "αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα" κλπ. 3)Τονιζει το ευρωπαικο οραμα της ΝΔ, που ειναι το κατ' εξοχην ευρωπαικο ελληνικο κομμα. Δεν λεω οτι ειναι κακο αυτο, ισα - ισα συμφωνω οτι ειναι καλο κανεις να ελισσεται, οπως λες, στις σημερινες συνθηκες.

   • partyman avatar
    partyman @ factorx 23/11/2011 17:26:53

    Χρειάζεται προσοχή όμως, οι "γραμμές" είναι πολύ λεπτές και δισδιάκριτες για τους περισσότερους απο εμάς..

    Πολιτικοί ελιγμοί τέτοιου ρίσκου και τύπου δεν γίνονται εύκολα κατανοητοί από τον κόσμο, ειδικά τώρα που μυρίζει μπαρούτι

    Χρειάζεται, αποφασιστικότητα και απόλυτη ειλικρίνεια..δεν υπάρχει χώρος για ασάφειες

 44. alekos avatar
  alekos 23/11/2011 16:45:25

  Το θέμα είναι ότι τα μέτρα που παίρνονται δεν έχουν παρά μόνο ένα στόχο - την βουλγαροποίηση της ελληνικής κοινωνίας.
  Επειδή δεν μπορεί να γίνει υποτίμηση του νομίσματος, γίνεται υποτίμηση στους μισθούς. Από 14 μισθούς ο Έλληνας πλέον λαμβάνει 9 με 10, καθώς τους υπόλοιπους τους πληρώνει σε φόρους. Αυτός είναι ο στόχος γι' αυτό και δεν σηκώνουν επαναδιαπραγμαύτευση οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι....

 45. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 23/11/2011 16:49:16

  ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!

 46. ΕΛΕΝΗ Τ. avatar
  ΕΛΕΝΗ Τ. 23/11/2011 16:53:11

  Ενας πολύ έξυπνος ελιγμός για να πάψουν να λένε ότι η επιστολή που είχε ήδη στείλει απευθύνετο μόνο στους "κομματικούς του φίλους" το ΕΛΚ.
  Το περιεχόμενο είναι το ίδιο, διαφαίνονται σαφώς οι προθέσεις του και , κατά τη γνώμη μου, μπορεί να ασκήσει όποια πολιτική θέλει, αρκεί να επιτύχει τους στόχους. Οσο για την ημερομηνία, το είπαν και άλλοι πιο πάνω, ορθώς δεν το αναφέρει γιατί είναι σαν να τους ζητάει επιβεβαίωση, για να μην πω άδεια, για το πότε θα κάνουμε εκλογές.
  Οι ευρωπαίοι είπαν ξεκάθαρα, βέβαια, ότι δεν τους ικανοποιεί η επιστολή προς το ΕΛΚ ακριβώς γιατί αναφέρεται στη διαπραγμάτευση.
  Η πρόθεσή τους,πιστεύω, ήταν η Ελλάδα να τιμωρηθεί προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.Θα δούμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν....
  Μπράβο στον Αντώνη Σαμαρά.

 47. Joao avatar
  Joao 23/11/2011 16:55:13

  “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”
  Συγχωρέστε με αν είμαι αφελής αλλά τι νόημα έχει το μετά αν υλοποιηθεί η απόφαση τις 26ης Οκτωβρίου; Με τις λέξεις παίζουμε;

 48. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 23/11/2011 16:56:02

  Factorx μην δίνεις βήμα Εδώ μέσα στα εξαπτεριγα μόνο βρωμια ρίχνουν στα μούτρα τους τότε να πανε αλλού

  • sofia avatar
   sofia @ Διηνεκης 23/11/2011 22:13:45

   ...και κάτι ακόμα: ΟΒολταίρος είχε πεί: "διαφωνώ σέ όλα όσα λές, αλλα θα υπερασπιστώ, και με τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου να λές όσα πρεσβεύεις". Διάβασες ποτέ σου Διαφωτισμό, ή πέρασες όλη την εφηβική σου ηλικία με ΜΠΛΕΚ και ΤΙΡΑΜΟΛΑ?

 49. zio7 avatar
  zio7 23/11/2011 17:00:12

  σε δεύτερη ανάγνωση, αν ο Μπένι συνεχίσει για 3-4 μήνες ακόμα την καταστροφή, ο Παπακης το ξεπούλημα, ο γαπ τη "διανόηση", αν το δάνειο πάει σε αγγλικό δίκαιο, αν τους λέμε ότι στηρίζουμε αυτά που ακόμα δεν ξέρουμε, τι ακριβώς αφήνουμε απ έξω για "τροποποίηση", επαναδιαπραγμάτευση?

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ zio7 23/11/2011 17:33:31

   3 και 4 μήνες είναι μεγάλο διάστημα για ένα μεταβαλλόμενο και ασταθές σκηνικό........

 50. ageliki avatar
  ageliki 23/11/2011 17:03:36

  Eυχαριστω κ.Προεδρε .Μεγαλο το βαρος πιστευω ομως η αγαπη σου για την Πατριδα σου δινει δυναμη.Οσω για αυτον τον Μπουρδανο [life] πολυ θρασος να ζητα να δει και την υπογραφη ΣΑΜΑΡΑ στην επιστολη.ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.

 51. dosilhthos avatar
  dosilhthos 23/11/2011 17:04:45

  ΑΝΤΩΝΗ....είμαστε μαζι σου...

 52. repoman avatar
  repoman 23/11/2011 17:12:13

  Αναρωτιέμαι αν δεν καταλαβαίνετε ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Το μόνο που λέει ο Σαμαράς είναι πως θα προτείνει "βιώσιμες εναλλακτικές" αυστηρά εντός του πλαισίου της συμφωνίας. Οκ, έστω ότι τις πρότεινε και τις απέρριψαν. Μετά τι; Αν τις απορρίψουν αναγκαστικά θα εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτά που θα συμφωνηθούν από την τωρινή γιατί δεσμεύτηκε σαφέστατα πως θα παραμείνει εντός του πλαισίου των στόχων που θέτουν οι υπάρχουσες συμφωνίες. Αν δεν το καταλάβατε ο Σαμαράς μόλις δεσμεύτηκε εγγράφως πως θα εφαρμόσει το μνημόνιο μέχρι κεραίας. Περαστικά σας.

  • factorx avatar
   factorx @ repoman 23/11/2011 17:18:30

   Γιατί δεν περιμένεις να γίνει κυβέρνηση και μετά να δούμε τι εννοούσε; Με "εαν" και υποθέσεις δεν γίνεται τίποτα

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ factorx 23/11/2011 17:23:06

    o κόσμος θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να δώσει "λευκή" επιταγή στη ΝΔ ... ΟΣΟ δεν ξεκαθαρίζει το

    ΠΟΣΟ διαφορετική πολιτική διατίθεται να εφαρμόσει

    και το

    ΤΙ θα κάνει αν η εφαρμογή της διαφορετικής πολιτικής συγκρουσθεί με την Ευρωπαική προοπτική

    από τη μια λέει το κόμμα "θα αλλάξω πολιτική"

    και από την άλλη

    "αδιαπραγμάτευτη η Ευρωπαική προοπτική"

    ΑΝ λοιπόν η ΕΕ θέσει ως προαπαίτηση της προοπτικής μας ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ της ΙΔΙΑΣ πολιτικής

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΝΔ ???

    Για αυτό ο κόσμος είναι όλο και περισσότερο πιο επιφυλακτικός με τη ΝΔ ως "άλλη" επιλογή ...

   • repoman avatar
    repoman @ factorx 23/11/2011 18:33:59

    Το ΔΝΤ έχει ήδη απορρίψει το Ζάππειο οπότε μπορούμε να μαντέψουμε αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Το δεδομένο είναι ότι "προτείνω μια εναλλακτική" δε σημαίνει "εφαρμόζω μια εναλλακτική" ότι ερμηνεία και να κάνεις. Η απόρριψη των προτάσεων είναι μια υπαρκτή πιθανότητα. Ξαναρωτω λοιπόν: τι θα κάνει σ' αυτή την περίπτωση ο Σαμαράς; Σύμφωνα με την επιστολή θα εφαρμόσει το μνημόνιο ως έχει. Πού διαφωνείς;

    • factorx avatar
     factorx @ repoman 23/11/2011 18:44:40

     Γιατί δεν περιμένεις να δούμε τι θα γίνει;

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ repoman 23/11/2011 17:27:04

   Η επιστολή αυτή, σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο θα δεσμεύει τις κινήσειος του, αν γίνει πρωθυπουργός ή όχι; (Για το αν θα γίνει πρωθυπουργός έχω πια κάποιες επιφυλάξεις, γιαστί έστειλε επιστολή όπως ακριβώς τη θέλουν, ας μην κρυβόμαστε, όταν μάλιστα φάνηκε ότι τον μάλωνε ποιος ο... Βενιζέλος, που έπρεπε να έχει απαιτήσει ο Σαμαράς, ο εκφραστής και συνεχιστής του λάθους να έχει παραδώσει το υπουργείο πριν συνεργαστεί και ας αφήσει ο Σαμαράς το λογοπαίγνιο περί των αντίθετων λεγομένων μαζί του).

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ ANGRY MAN 23/11/2011 17:29:07

    Τι σχέση η επιστολή Σαμαρά με το αγγλικό δίκαιο;

    • ANGRY MAN avatar
     ANGRY MAN @ Kώστας Θ. 23/11/2011 18:00:12

     Κάπου διάβασα, ότι αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο των δανειστών μας σε βάρος της χώρας κατά το αγγλικό δίκαιο περί της δεσμεύσεως Σαμαρά αν γίνει πρωθυπουργός και δεν τηρήσει τη δανειακή και τους εφαρμοστικούς της. Ρωτάω επομένως, από κάποιον που ξέρει από αγγλικό δίκαιο να απαντήσει αν είναι σωστό, που μάλλον θα είναι γιατί το είδα σε δύο διαφορετικά σάιτ από διαφορετικά άτομα. Μποερεί να κάνω και λάθος.

     • Kώστας Θ. avatar
      Kώστας Θ. @ ANGRY MAN 23/11/2011 18:18:33

      Η συζήτηση περί αγγλικού δικαίου αφορά τα ομόλογα που θα εκδοθούν με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου όπως και την πρώτη δανειακή σύμβαση. Αναφέρεται κυρίως στα δικαιώματα των πιστωτών. Δεν είμαι νομικός αλλά από τα λίγα που ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω πως το αγγλικό δίκαιο μπορεί να δεσμεύσει το τι θα κάνει ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός.

     • Heaven avatar
      Heaven @ Kώστας Θ. 23/11/2011 18:34:46

      αγαπητε Κωστα,
      πολυ σωστα λες οτι η συζητηση περι αγγλικου δικαιου αφορα τα ομολογα που θα εκδοθουν. Το 90% των σημερινων ομολογων μας υπαγονται στο ελληνικο δικαιο που σημαινει οτι αν γινει "ατυχημα" και βγουμε απο την ευρωζωνη, η χωρα μας εχει δικαιωμα να καθορισει την ισοτιμια για την αξια των ομολογων.
      Τωρα, αν η νεα δανειακη συμβαση υπογραφει δεσμευει την οποια αυριανη κυβερνηση καθως τα νεα ομολογα που θα ανταλλαξουν τα παλαια θα υπαγονται στο αγγλικο δικαιο. Αυτο θα ισχυσει και για την πρωτη δανειακη συμβαση που δεν περασε απο τη βουλη αλλα την υπεγραψε μονον ο Παπακωνσταντινου. (Αν σκεφτει κανεις ποσο κουρελοχαρτο εχουν κανει το συνταγμα...)
      Γι' αυτο και η επιθυμια των δανειστων για ευρεια πλειοψηφια στη Βουλη. Εχουν ολοι ευθυνες, που να ειστε σιγουροι θα καταλογιστουν σε ΟΛΟΥΣ.

     • ANGRY MAN avatar
      ANGRY MAN @ ANGRY MAN 23/11/2011 18:45:00

      Μα εκεί είναι το θέμα, ας κάνει ότι δεν εφαρμόζει τη δανειακή και θα βγάλουν όλοι τα αγγλικά ομόλογα και θα απαιτήσουν πληρωμές με αγγλικούς όρους και όχι με καθορισμό ελληνικής ισοτιμίας. Αν δεν πάρει τις αποφάσεις που θέλουν δεν θα του δώσουν άλλα χρήματα, θα πτωχεύσουμε και εκεί τα ομόλογα θα ενεργοποιηθούν ανεξαρτήτως λήξεως

 53. Greco21 avatar
  Greco21 23/11/2011 17:17:49

  Δηλαδή αυτό που θέλουν μερικοί είναι ο Σαμαράς να κάνει τον Τσε;

  Τι έπρεπε δηλαδή να στείλει σαν επιστολή; Λεφτά υπάρχουν... πράσινα κυκλάμινα και ροζ ελέφαντες; Μήπως θέλουν κάποιοι να γράψε ότι θα καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα;

  Έστω ότι το λέει. Θα καταργήσω το χαράτσι στα ακίνητα. Είναι δέσμευση μου. Το αμέσως επόμενο δεπτερόλεπτο το spread πάει στις 1,000 μονάδες και φυσικά θες δεν θες... αυτό θα έχει αντίκτυπο στην ζωή σου.

  Ο ΗΓΕΤΗΣ δεν πρέπει να είναι λαϊκιστής, δεν πρέπει να χαϊδεύει τα αυτιά του λαού, πρέπει να δείχνει πυγμή ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ. Πυγμή η ΕΛΛΑΔΑ έδειξε στο Βουκουρέστι και όταν υπέγραφε αγωγό...

  Τα υπόλοιπα είναι λεονταρισμοί, ψευτοτσαμπουκάδες που ο Έλληνας νοικοκύρης τα έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Από το έξω οι Βάσεις και το ΝΑΤΟ... Από τότε.

  Εάν κάποιοι θέλουν ένα Σαμαρά τύπου ΠΑΣΟΚ να μας αδειάσουν την γωνιά.


  ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΜΩΣ ο Αντώνης Σαμαράς θα κρηθεί ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ αλλά κυρίως για αυτά που θα κάνει. Δεν περιμένω ούτε μεγαλοστομίες, ούτε εξαγγελίες. Δεν είμαι πασοκος μαμελούκος. Περιμένω έργο και την πολιτική στο προσκήνιο. Θα κρίνω πολιτικές πράξεις και την εφαρμογή τους.

  Άλλωστε κάποιες τσαούσες κάποτε λύσαγαν. ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ο Καραμανλής μας έλεγαν. Αόρατος. Παίζει Πλέυστέσιον.... και βγήκε ο Φαφλατάς ο Τζέφρυ με τον Σοσιαλιστή 4η γενιάς Παπακωνσταντίνου και κάθε δήλωση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-MEGA-ALAFOUZOS θα την πληρώνουν μέχρι και τα εγγόνια μας. Γιατί είχαν το καπρίτσιο να διαφημήσουν την χώρα στο εξωτερικό που ήταν και το δυνατό τους χαρτί.

  Με λίγα λόγια. Η δήλωση είναι σωστή, σοβαρή, μετρημένη και ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ. Αυτή η δήλωση που θα στιγματήζει την πολιτική στάση του Αντώνη Σαμαρά ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΣΤΗΣΕΙ στον Ελληνικό λαό και δεν τον καθιστά κακομοίρη, επέτη και τεμπέλη ως προς το ύφος της.

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ Greco21 23/11/2011 18:03:35

   Αφού δεν άλλαξε τη θέση του, ας μην έστελνε τίποτα. Δεν ήταν ανάγκη να στείλει επιστολή. Κανένας δεν τον έπιασε από το λαιμό. Άλλωστε, ούτε η Μέρκελ, ούτε ο Σαρκοζί θα έχουν εξουσία στις επόμενες εκλογές στις χώρες τους. Λίγη υπομονή χρειαζόταν,. Τώρα ο Αντωνάκης ανεβάζει στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του Σαρκοζί. Κοίτα να δεις που ο κοντός κάνοντας τον μάγκα στους Πελοποννήσιους, θα μας βγει και ο ωραίος του χωριού !!! Α ρε μεγαλόψυχε !!! Τον έσωσες και τον Έλληνα και Μακεδόνα Νιοκολά !!!

 54. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 23/11/2011 17:18:32

  Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως η λύση περνάει από την παραγωγική μας ικανότητα.
  Το να ασχολούμαστε με τις πολιτικές εξουσίες είναι αυταπάτη.
  Τα λόγια των πολιτικών, τους παλικαρισμούς της Αριστεράς τους φάγαμε με το τσουβάλι.
  Η Αριστερά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι Δεκεμβριανά. Πού ήταν η Αριστερά πριν να διογκωθούν τα προβλήματα; Κούφια λόγια μόνο περί Δημοκρατίας και κούφιοι συνταγματολόγοι.
  Η Αριστερά συμμετείχε στο πάρτυ και το life style. Οι ¨ήρωες¨ του Πολυτεχνείου οι πιο χυδαίοι δημοσιοεργολάβοι. Τα παιδιά της Πολεοδομίας από τις κλαδικές του Πασοκ και της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ κτλ)
  Τι παραγωγικά προγράμματα μπορούν να γίνουν και κύρια πώς μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς να τα κλέψουν οι ημέτεροι. Τι μπορεί να κάνει η Αριστερά επ΄ αυτού;
  Βέβαια και εξαθλίωση είναι μια μορφή life style. Αρέσει πολύ στην Αριστερά.
  Τελικά η όλη αξιοπρέπεια του Εθνους εξαρτάται από μια υπογραφή;
  Τι σημαίνει η άνοδος της ΝΔ στην εξουσία μετά τις εκλογές; Οχι βέβαια το 2004 - 2009!

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ Μανιάτης 23/11/2011 18:23:06

   Το 2004 - 2009 κυβερνούσαν μερικές παρεούλες με τη βοήθεια πασόκων στα διοικητικά πόστα. Μάλιστα, ήταν τόσο βλάκες οι δικοί μας, που οι διοικητικοί πασόκοι ήξεραν μέχρι και αν πήγαινε να γίνει κάπου λαμογιά. Υπήρξαν ΝΔδες που ενώ οι θέσεις για βόλεμα ήταν 7, έπαιρναν 3 από 2 των 3.000 ευρώ εκάστη και τσακώνονταν μεταξύ τους για την έβδομη, βγάζοντας στη φόρα ο ένας τα άπλυτα του άλλου. Ακόμα θυμάμαι στέλεχος που είχε 7 ιδιότητες των 3.000 εκάστη, όνομα και μη χωριό. Όποια πέτρα και να σήκωνες, άκουγες το όνομά του. Και όλα αυτά με τη λογική της παρέας και την... πολιτική αυθεντία ανθρώπων, που διέλυσαν πολιτικά κυβέρνηση και παράταξη μέσα στον ορυμαγδό και τον όλεθρο, όπου οι έμποροι έκλαιγαν τους κόπους τους και είχαμε θρηνήσει έναν νεκρό από αστυνομική βία ή ανθρώπων που χωρίς να έχουν καν αρμοδιότητα στο υπουργείο που είχαν τοποθετηθεί και διαβλέποντας την αλλαγή εξουσίας φώναζαν επιχειρηματίες και τους ζητούσαν αντάλλαγμα για να πάρουν δουλειές με απ' ευθείας ανάθεση, βεβαίως, άλλων υπουργείων, ακόμα και μια πληρωμένη συνέντευξη σε εφημερίδα, ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Αν συνεχιστούν αυτά, σε συνδυασμό με το φάγωμα λαϊκή δεξια, κρυφομπακογιαννικοί, σαμαρικοί, καραμανλικοί και λοιπές δυνάμεις, με δεδομένο ότι οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος δεν άλλαξαν, αλλά παραμένουν πασόκοι και τη συνεχιζόμενη ίδια μνημονιακή πολιτική, σύμφωνα με τη δέσμευση Σαμαρά, άρα και τις πολυήμερες απεργίες που παραδοσιακά κάνουν επί κυβερνήσεων ΝΔ, δεν δίνω σε μια τέτοια κυβέρνηση ούτε 18 μήνες ζωή.

 55. coyote avatar
  coyote 23/11/2011 17:28:23

  Οι αγγλοσαξονες εχουν ενα ρητο,αν δεν μπορουν να βρουνε μια λεξη για να εκφραστουν λενε-"ψαξτε στα Ελληνικα".
  Κατι τετοιο θα του ειπε του ΑΣ η Μερκελ για να καλυφτει αυτη και το υπολοιπο ασκερι..τροποιωντας την επαναδιαπραγμετευση.

 56. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 23/11/2011 17:30:49

  Στο διαδίκτυο γίνεται προσπάθεια παραπληροφόρησης για δήθεν υπογαφή Σαμαρά. Θα ξεφουσκώσει σε δυο -τρεις μέρες.

  • Zanetta avatar
   Zanetta @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 23/11/2011 17:45:49

   Προβλέπεται και από την... strategic interdependence!

 57. zio7 avatar
  zio7 23/11/2011 17:32:06

  23/11/2011, το τέλος των αυτοδύναμων κυβερνήσεων για τα επόμενα (πολλά) χρόνια...

  τελικά το κατάφεραν όσοι το επεδίωκαν. Η αλήθεια είναι ότι και ο Σαμ τους έδωσε δικαιώματα με την έλλειψη διπλωματίας και έλλειψη υπομονής.
  Μην χαίρονται τα πράσινα ορκ, αυτοί κινδυνεύουν να σπάσουν στα 3, όχι στα 2.

  Έτσι όπως το πάνε, σε 2-3 χρόνια πρώτο κόμμα θα ναι η Αλέκα...!!

  • jkr avatar
   jkr @ zio7 23/11/2011 17:39:37

   11.11.2011 φίλε, τι να λέμε τώρα...τότε συνετελέσθη το συνταγματικό πραξικόπημα με την συνέργεια της Βουλής και του ΠτΔ!

  • smash avatar
   smash @ zio7 23/11/2011 17:55:59

   δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό σε καιρο ειρήνης.

   • ANGRY MAN avatar
    ANGRY MAN @ smash 23/11/2011 18:57:17

    O Μεταξάς δεν έκανε κανένα κίνημα με στρατό για να αναλάβει. Ειρήνη υπήρχε και τότε. Όμως έγινε δικτάτορας με το κάλεσμα του βασιλιά να συγκροτήσει κυβέρνηση

    Ήταν ήδη Υπουργός Στρατιωτικών και εκλεγμένος βουλευτής (αρχηγός κόμματος με 7 βουλευτές στη Βουλή)
    "1936. Την 4η Αυγούστου, εν όψει των διεθνών εξελίξεων, ο Ιωάννης Μεταξάς, με αφορμή την πανεργατική απεργία της 5ης Αυγούστου, ζητά από τον Βασιλέα Γεώργιο την άρση των 'Αρθρων του Συντάγματος 5,6,10,11,12,14,20, και 95 (βάσει του Νόμου 4229/1929 «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας της ελευθερίας των πολιτών» η «το ιδιώνυμο» που είχε ψηφίσει η Βουλή επί Βενιζέλου). Θεωρεί την λύση αυτή στην οποία οδηγείται αναγκαστικά η χώρα ως την μόνη μπρος στο αδιέξοδο που την είχε οδηγήσει ο κοινοβουλευτισμός. Το Διάγγελμα πρός τον Λαόν δια την Μεταβολήν της 4ης Αυγούστου 1936, και ο λόγος που εκφωνεί από ραδιοφώνου την 10η Αυγούστου, ο Ιωάννης Μεταξάς ως Εθνικός Κυβερνήτης (Λόγοι σελ. 16-18), προς τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και την ελληνική νεολαία φανερώνει τους λόγους από τους οποίους οδηγήθηκε στην άρση των άρθρων του Συντάγματος"

    Αυτοί μέχρι μουστάκι θα μας βάλουν να ξυρίσουμε. Όταν ακούσετε ότι μας ζητούν την ψήφιση από τη Βουλή της εφαρμογής του άρθρου 48 του Συντάγματος, κάνετε μόνο ένα πράγμα: Διαβάστε το άρθρο 120 παρ,. 2 και παρ. 4 του Συντάγματος και βγείτε άμεσα στο δρόμο. Θα είναι ώρα για αιματηρούς αγώνες.

 58. η Dimi avatar
  η Dimi 23/11/2011 17:32:43

  Για το σκάκι, το πιό δύσκολο εγκεφαλικό παιγνίδι του κόσμου, έχουν ειπωθεί πολλά από τους ειδικούς. Μεταξύ αυτών:

  «Το σκάκι είναι στην ουσία του ένα παιχνίδι, στη μορφή του μία τέχνη και στην εκτέλεσή του μία επιστήμη. Το σκάκι είναι ένα πνευματικό μαρτύριο», έχει πει ο Garry Kasparov, o μεταξύ των 8 ευφυέστατων σκακιστών του πλανήτη, με IQ 190.

  «Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι Τακτικής και Στρατηγικής που ακονίζει το νου. Ο Ειδικός στη Τακτική, ξέρει Τι να κάνει όταν υπάρχει Κάτι να γίνει. Ο Ειδικός στη Στρατηγική, ξέρει Τι να κάνει όταν Δεν υπάρχει τίποτα να γίνει. Αν κατανοήσετε αυτό και μάθετε να διαβάζετε κάθε κίνηση και αντίδραση του αντιπάλου, σύντομα θα μπορείτε να κερδίσετε μια καλή παρτίδα σκάκι», έχει πει ο διεθνούς φήμης σκακιστής Gerald Abrahams ο οποίος καθιέρωσε τη νικηφόρα "Αμυνα Αbrahams".

  «Το σκάκι είναι το παιχνίδι που κατεξοχήν τιμά την ανθρώπινη εφυΐα», έχει πει ο Βολταίρος.

  O Πρόεδρός μας κ. Σαμαράς, αποδεδειγμένα δεινός σκακιστής είναι και αρετές εφυΐας τον χαρακτηρίζουν.

 59. Ανδρεας Λεκατσας avatar
  Ανδρεας Λεκατσας 23/11/2011 17:37:03

  ΑΝΤΩΝΗ μολις υπογραψεις και ψηφισεις μην ξεχασεις να φωναξεις και την ντορα γιατι δεν υπαρχει λογος να ειναι εκτος κομματος...Εχει δικιο το κοριτσι,διεγραφη επειδη ψηφισε το μνημονιο 1...τωρα πια ειμαστε ολοι στην ιδια βαρκα...την βαρκα των νεοταξικων τοκογλυφων...ντροπη σας...!!!

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Ανδρεας Λεκατσας 23/11/2011 17:52:28

   Nτροπή σου να βάζεις στην ιδια βάρκα τον Αντώνη με την Μπακογιάννη .

 60. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 23/11/2011 17:37:04

  Σύμβουλοι επιπέδου δημοτικού

  Όλοι ξέρουν στην πιάτσα οτι το γνωστό παραπολιτικό σάιτ παλιά υποστληριζε την Ντόρα και το Μητσοτακέικο, μετά τον Αβραμόπουλο, μετά τον Καραμανλή και εσχάτως τους γνωστούς "πέντε" βουλευτές
  Γράφει λοιπόν σήμερα:
  "Για όσους δεν το κατάλαβαν, η επιστολή που έστειλε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς στους Ευρωπαίους εταίρους σήμανε το οριστικό και αμετάκλητο τέλος της διετούς κυριαρχίας της λαϊκής δεξιάς στην ΝΔ. Παλικάρια τύπου Φαήλου και Μανώλη που μέχρι την τελευταία στιγμή συμβούλευαν τον Μεσσήνιο αρχηγό να μείνει στο ευρωπαϊκό περιθώριο, εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Ο Σαμαράς γι' ακόμη μια φορά διάλεξε τον δρόμο της ευθύνης χωρίς να υποχωρήσει από τους βασικούς άξονες της έως τώρα επιχειρηματολογίας του. Όσο για τους φαηλομανώληδες; Ελπίζουμε να συνειδητοποίησαν έστω και αργά, ότι εδώ και 30 χρόνια η Ελλάδα είναι μέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Γιατί απ' ότι φαίνεται, τόσο καιρό δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι ο ιδρυτής του κόμματος εξ ονόματος του οποίου μιλούν, άφησε στην χώρα και την ΝΔ την μεγαλύτερη πολιτική παρακαταθήκη στην μεταπολεμική περίοδο. Την είσοδό μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια...."
  Ποιός τους τα λέει αυτά; Διαβάζουμε σε διπλανή ανάρτηση στο ίδιο σαιτ:

  "Στην πολιτική λένε οι ειδικοί ότι χρειάζεται να δημιουργήσεις και τεχνιτές κρίσεις στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδίου, προκειμένου να πετύχεις τον στόχο που έχεις θέσει (βλέπε θεωρία παιγνίων). Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά αυτή τη θεωρία και όπως δείχνουν τα γεγονότα μάλλον η τακτική που ακολουθεί στο ζήτημα της υπογραφής του στη νέα δανεική σύμβαση «κρύβει» έναν συνολικό σχεδιασμό για την διαμόρφωση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, με στόχο μια ευρεία εκλογική νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
  Ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να αναγάγει σε κομβικό θέμα της πολιτικής της αυτή την περίοδο ένα δευτερεύον ζήτημα, αυτό της υπογραφής του στη νέα δανειακή σύμβαση. Αμέσως απο ολόκληρη την Ευρώπη άρχισαν να τον... πετροβολούν και να τον πιέζουν. Ο κ. Σαμαράς αναδείχθηκε σε πολιτικός- «αντάρτης», κάτι που συγκινεί διαχρονικά την ελληνική κοινή γνώμη (βλέπε Ανδρ.Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής κ.α.).
  Σχεδόν παράλληλα, στήριξη στην απόφαση του Σαμαρά παρείχαν τόσο ο Γιάννης Δημαράς, όσο και ο Φώτης Κουβέλης, ενώ τα «βήματά» του ακολούθησε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε ότι ούτε αυτός θα υπογράψει!
  Έτσι, ασχέτως πως τελικά θα διευθετηθεί το ζήτημα των υπογραφών για τη νέα δανειακή σύμβαση, διαμορφώθηκε απο το πουθενά μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, με αναφορά στον Αντ.Σαμαρά, που αποτελεί μια πολύ καλή «μαγιά» για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας της ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Γνώστης και υποστηρικτής της θεωρίας των παιγνίων είναι ο σύμβουλος του Αντ.Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Σημειώνεται ότι η θεωρία παιγνίων (game theory) ξεκίνησε σαν κλάδος των οικονομικών με το βιβλίο του Τζον φον Νόιμαν και το κύριο αντικείμενό της είναι η ανάλυση των αποφάσεων σε καταστάσεις στρατηγικής αλληλεπίδρασης (strategic interdependence)..."
  Καταλάβατε όλοι τι συμβαίνει, Αφού τους έκραξαν φίλοι και εχθροί για το ρόλο που παίζουν και τις ...συμβουλές που δίνουν επιτίθενται τωρα δια της μόνης οδού που ξέρουν, της πλαγίας. και λένε, πάλι, οτι αυτοί τα σκέφτηκαν όλα κι αυτοί τα λένε στον Σαμαρά που τολμάνε να τον χαρακτηρίζουν και σαν alter ego τους.

  Δεν μας λένε όμως; Διδακτορικό έχουν στην θεωρία των παιγνίων;

 61. KOYKOY avatar
  KOYKOY 23/11/2011 17:47:25

  Κατα την δικη μου παλι αποψη το παραπανω κειμενο ειναι πολυ εξυπνο και ικανοποιητικο, και οι λογοι που το λεω αυτο ειναι οι εξης:
  - ειναι διατυπωμενο με τετοιο τροπο που ο καθενας μπορει να πει οτι αρκει για να δηλωσουν οι εταιροι ικανοποιημενοι
  -παραλληλα αφηνει ανοιχτα παραθυρα ετσι ωστε να μπορει να εναντιωνεται σε οτι δεν αποδιδει θετικα για την λυση του δημοσιοοικονομικου προβληματος και να απαιτει αλλες λυσεις
  -εαν δεν το δεχτουν οι εταιροι με τα δημοσιευματα του ξενου τυπου περι μυστικων συμφωνιων ΓΑΠ-Μερκελ-Σαρκοζυ ακομα και αν δεν ισχυουν θα αρχισουν να οργιαζουν (κι αυτο ειναι θετικο για τον Σαμαρα).
  Εαν τωρα ξεπεραστει το κωλυμα με την εκτη δοση και προχωρησουν τα πραγματα ειναι προτιμοτερο να ανοιξει ο "ασκος" με τα συνδικατα (σκληρο πυρηνα του ΠΑΣΟΚ) με την κυβερνηση Παπαδημου ετσι ωστε οταν ο Σαμαρας θα ειναι κυβερνηση να βρει ενα ηδη ανοιχτο θεμα που αναζητα λυση παρα να μιλαμε τοτε για ταμπου που καποιοι θα λενε καλυτερα να αποφεχθει προς το παρον η συγκρουση.... κατι αναλογο δηλαδη με τους μεγαλοοφειλετες της εφοριας που ηδη ανοιξε και αρχισαν συλληψεις και πλεον εσπασε το ταμπου.
  Και καλο θα ειναι να ανοιξουν ολα αυτα που τοσα χρονια θεωρουνται ταμπου και πισω απο αυτα καποιοι ξεζουμιζουν την χωρα και την οδηγησαν στο σημερινο της χαλι.

 62. Jean avatar
  Jean 23/11/2011 17:47:40

  Δε γλυκαίνει, δε γλυκαίνει το άτιμο το χάπι όσο πρόβατο κι αν είσαι. Ερώτημα: Γιατί στις 13/11/2011 δυο μέρες μετά την ορκωμοσία Παπαδήμου έστειλε αυτή την επιστολή στο ΕΛΚ; Ποιος του τη ζήτησε; Πίστευε πως έτσι θα αποφύγει την άμεση αποστολή επιστολής στο Eurogroup; Γιατί την κράτησε κρυφή μέχρι προχτές; Με το forward που κάνει στους ηγέτες του Eurogroup πιστεύει ότι λέει ΟΧΙ στις απαιτήσεις τους; Μα αυτό ζητούσαν γιατί κι από την ομιλία του Σαμαρά στην ΚΟ αλλά και την πολιτική του μετά το δημοψήφισμα όλα τα είχε αποδεχτεί. Απλά έβαζε θέμα αξιοπρέπειας και αντιθεσμικών ευρωπαϊκών απαιτήσεων. Τώρα; Την αποδοχή αυτής της ντρίπλας στο λαό έφερε ο Παπαδήμος από την Ευρώπη; Ο ελληνικός λαός έχει τιμή κι αξιοπρέπεια και τέτοιες ντρίπλες και τακτικισμοί δεν του πρέπουνε. Έχει δώσει αίμα κι όχι μισθούς γι' αυτή την τιμή κι όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι άξιος της τύχης του κι ανάξιος του λαού του. Υπάρχει ιστορική μνήμη όχι από την αριστερά αλλά από τον Ιωάννη Μεταξά. Είπε δύο καθαρά ΟΧΙ. Όχι στον τοκογλυφικό δανεισμό και όχι στην απαίτηση των Ιταλών "να επιτραπεί στα ιταλικά στρατεύματα η ελεύθερη διέλευση, δια του εδάφους του Ελληνικού Βασιλείου",. Δεν θα μπορούσε να πει "Είπαμε ΟΧΙ, στην εισβολή, αποφύγαμε τον πόλεμο και διευκολύναμε μια φίλη χώρα να διέλθει δια των εδαφών μας!!!" αλλά απάντησε "Alors, c'est la guerre" (Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος), πράγμα που αποτέλεσε και το "ΟΧΙ" της Ελλάδας μας.

 63. Tadidis avatar
  Tadidis 23/11/2011 17:47:47

  Γιατί ο Αντώνης έκανε τρίπλα στον εαυτό και αντί να περάσει ...έπεσε;
  Υ.Γ. το 1975 ήμουν γραμματέας σε μία από τις πέντε ΟΝΝΕΔ που υπήρχαν στην Ελλάδα.

 64. Νικηφoρος Φωκας avatar
  Νικηφoρος Φωκας 23/11/2011 17:48:28

  Tα Ελληνικα μου πιστευω ειναι ακομη σε καλη κατασταση για να καταλαβω εκεινο το ....... ' Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. ' ..... και δεν μπορω να συμμεριστω την ικανοποιηση σας απο αυτη την επιστολη , κατω απο τις συγκεκριμενες συνθηκες ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΔΡΑ.....

  Η ευκαιρια χαθηκε Αντωνη, ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, με τους πολιτικαντισμους και τα ανα/κατα/μετα-διοτι το μονο που αποδεικνυεις ειναι οτι πας να τα μπουρδουκλωσεις και να απαλλαγεις του βαρους ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ συναμα ενος πελωριου και ξεκαθαρου ΟΧΙ που κραυγαζουμε ολοι απο κατω και δεν μας ακους..... Αντωνη δεν χανουμε εμεις ... ΕΣΥ χανεις... γιατι το ΟΧΙ θα ειπωθει στο τελος ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ και ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ απο καποιον αλλον απο εμας.... προς το παρον εδωσες μονο χαρα στους εχθρους μας τοσο εξω (γελανε μαζι σου και μαζι μας τωρα ολοι οι ευρωγελοιοι) οσο και μεσα (η γνωστη παρεα των 5 με τις γνωστες προσθηκες..) τι αλλο να πω ? ΚΡΙΜΑ , ΚΡΙΜΑ , ΚΡΙΜΑ.

 65. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 23/11/2011 17:54:26

  Τίποτε δεν περνά από την παραγωγική μας ικανότητα. Και αυτό, γιστί έστω ότι εγώ σκοτώνομαι, ως ελεύθερος επαγγελματίας και δουλεύω 20 ώρες την ημέρα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Έρχεται και με τιμωρεί ρίχνοντάς μου ένα τέλος επιτηδεύματος που δεν είναι ανταποδοτικό, άρα είναι επιπλέον φόρος. Αφού έχουν αποφασίσει να γίνει εσωτερική υποτίμηση στους μισθούς, θα μου ανεβάσουν έτσι τη φορολογική κλίμακα, ώστε και αν ακόμα έχουν οι πελάτες μου μισθωτοί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες να με πληρώσουν (που δεν έχουν γι' αυτό και όλο και μειώνω τις αμοιβές μου) όσα και να βγάζω να πηγαίνουν στους φόρους και να μένω με πενιχρό εισόδημα των 8 - 10.000 ευρώ, όταν μάλιστα ως ελεύθερος επαγγελματίας με το νέο φορολογικό θα πρέπει να πληρώνω φόρο από το πρώτο ευρώ, σε αντίθεση με άλλους φορολογούμενος, κατά παράβαση της αρχής της ισότητας των ελλήνων και της καταβολής φόρων ανάλογα με τη φοροδοτική μας ικανότητα. Με αυτό το δεδομένο, γιατί να σκοτωθώ να παράγω περισσότερα; Για ποια χώρα να το κάνω αυτό; Γι' αυτή που ούτως ή άλλως δεν θα με ανταμείψει; Γιατί τα εισοδήματα του Υπουργού και του βουλευτή να φορολογούνται αυτοτελώς, να του πληρώνω τις ασφαλιστικές εισφορές, γραφεία κλπ όταν 1) δεν γίνονται εκλογές για να εκλέξουμε εμείς τους βουλευτές μας, 2) υπάρχει σύστημα, που αν κάποιος βουλευτής ανερξαρτητοποιηθεί να μπορεί να κρατήσει την έδρα του και ας εκλέχτηκε υπό κάποιο κόμμα (εκεί δεν νοθεύεται η λαϊκή βούληση αφού ο βουλευτής πήρε ψήφο ως μέλος του κόμματος;) 3) όλα τα μέτρα έρχονται καθ' υπαγόρευση απ' έξω και απλώς υποτίθεται ότι τα ψηφίζουν και τα λαμβάνουν οι βουλευτές;
  Αφού μας έχουν πει ξεκάθαρα ότι μιλούν για υποτίμηση και μισθούς Βουλγαρίας των 300 ευρώ. Τί να παράγω, περισσότερο, αφού θα με αφήσουν με εισόδημα 300 ευρώ μηνιαίως; Γιατί να δουλέψω, για να μην μου πληρώνει το ταμείο μου την αντιβίωση του παιδιού μου ή που για να πάρω πίσω τα χρήματα της συμμετοχής το 75% των 11 ευρώ, (που ήδη πλήρωσα εις ολόκληρον στον φαρμακοποιό γιατί δεν πίστωνε το αφερέγγυο ταμείο μου, ενώ όμως εγώ έχω πληρώσει τις εισφορές μου για να με "καλύπτει"), δηλαδή 8,25 ευρώ, πρέπει να κάνω αίτηση στο ταμείο μου με ένσημο 3,15 ευρώ, να δηλώσω λογαριασμό τραπέζης και να πάρω 5,10 ευρώ καθαρά μετά από 90 ημέρες; Αλήθεια όλος αυτός ο μηχανισμός πίστωσης στην τράπεζα δεν κοστίζει παραπάνω από 5,10 ευρώ; Τί με λες τώρα ρε φιλαράκι !!! Ποια παραγωγή και για ποιον λόγο για να συνεχίσουν να τρώνε τα ίδια και τα ίδια λαμόγια και οι ξένοι; Ρε πτώχευση !!! Έτσι θα φανεί ποιοι είχαν επαγγέλματα και ποιοι ήταν επαγγελματίες χασομέρηδες - πολιτικοί που ... "μαζί μας τα έτρωγαν". Μόνο οπου έτρωγαν από τα δικά μας και ποτέ δικά τους.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ANGRY MAN 23/11/2011 18:50:12

   Έχεις απόλυτο δίκιο.
   Θέτεις τήν ουσία τού προβλήματος καί δέν αρκείσαι νά διαβάζεις τά ψιλά τού περιτυλίγματος.
   Τό σύστημα ισορροπίας τού ελληνικού πολιτικοοικονομικού συστήματος δέν υπάρχει. Έτσι απλά.
   Αυτή είναι η παράμετρος τού ελληνικού πολιτικοοικονομικού συστήματος πού πρέπει νά απαντηθεί, ανεξαρτήτως δραχμής καί ευρώ.

 66. Petruchio avatar
  Petruchio 23/11/2011 17:55:59

  Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θα αποδεκτούν την επιστολή Σαμαρά παρότι δεν είναι κοινή επιστολή με τον Πρωθυπουργό και τον Παπανδρέου, αλλά θα δεχθούν 3 επιστολές που ουσιαστικά θα λένε τα ίδια στα βασικά τους σημεία.

  Η επιστροφή Σαμαρά στην παραγματικότητα, παρότι δυσάρεστη σε όσους είχαν ειλικρινώς πιστέψει ότι υπάρχει και άλλη εφικτή πολιτική πέραν των στόχων του Μνημονίου, Μεσοπροθέσμου και Νέου Μνημονίου, θα είναι θετική για το μέλλον της Χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.

  Η επιστολή θα γίνει δεκτή διότι ξεκαθαρίζει όλα τα ζητήματα που είχαν θέσει οι δανειστές.

  Πρώτο ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου για να υλοποιήσει την οικονομική πολιτική που προκύπτει απο τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, δλδ το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

  Δεύτερο, αποδέχεται και την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και δημοσιονομική εξυγείανση αλλά και τους ΣΤΟΧΟΥΣ που έχουν τεθεί. Άρα εφόσον δέχεται και τους οικονομικούς στόχους και τους χρονικούς για την υλοποίηση τους, τότε η δέσμευση είναι απολύτως σαφής. Ε, τώρα αν κάποια μέτρα δεν αποδίδουν και θέλουν τροποποίηση, αυτό η Τρόικα ποτέ δεν το αρνήθηκε, απλά για κάθε αλλαγή θα πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένο δημοσιονομικό ισοδύναμο.

  Τρίτο η ΝΔ " υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται", δλδ ότι έχει ψηφιστεί έως τώρα από το μνημόνιο 1 και το μεσοπρόθεσμο, και μάλιστα εξιδεικεύει ότι υποστηρίζει τα "εργαλεία" που ήδη εφαρμόζονται για να μειωθούν οι δαπάνες (άρα τις μειώσεις μισθών), και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας (ιδιοτηκοποιήσεις, πωλήσεις κλπ).

  Μετά από ολα αυτά και αφού γίνονται σεβαστοί και οι όροι των δανειστών και τα χρονικά όρια για τους στόχους αυτούς, λέει ότι μπορεί να αλλάξει κάποια μέτρα αν αυτά δεν αποδίδουν με άλλα που θα αποδίδουν......

  ΥΓ. Ας μου επιτρέψει έναν αστεϊσμό ο Φακτορας. Προ ημερών με παρακάλεσε να μην βάζω bold στα σχόλια μου. Λες ο Σαμαράς, στην πραγματική επιστολή, να έβαλε τα bold στα ίδια σημεία της επιστολής που τα έχει βάλει το antinews ? :-)

 67. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 23/11/2011 18:08:47

  αληθευει οτι εχει παρει φωτια το τηλεφωνικο κεντρο της νεας Δημοκρατιας
  απο οργισμενους οπαδους του κινηματος?

  • factorx avatar
   factorx @ Δραγουμης 23/11/2011 18:15:42

   Η πληροφόρησή σου είναι από όσα γράφουν σε μπλογκς; Εγω ξέρω οτι παίνρουν τηλέφωνο για να πουν μπράβο στον ...Φαήλο που τα έχωσε στην εκπομπή των Λυριτζή - Οικονόμου

   • Λεωνίδας avatar
    Λεωνίδας @ factorx 23/11/2011 18:52:33

    Η αλήθεια είναι ότι ο Φαήλος ήταν πάλι οδοστρωτήρας, η αθλιότητα ήταν ότι τον σχολιάζανε μετά την αποχώρησή του από το στούντιο.

 68. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 23/11/2011 18:13:23

  Η σημερινή επιστολή του Σαμαρά ασφαλώς και δεν αποτελεί αποδοχή του Μερκέλιου όρου. Αν δεν κάνω λάθος και σήμερα στην επιστολή του αναφέρει ότι θα χρειαστεί αναθεώρηση των πρακτικών που ακολουθούνται ειδάλλως το όλο πρόγραμμα θα αποτύχει.
  Αυτό βέβαια θα συμβεί ακόμα κι αν πηγαίνουμε και συνεισφέρουμε και επί πλέον 10% σε όλα τα χαράτσια που θα μας χώνουν.

 69. ypografi avatar
  ypografi 23/11/2011 18:18:54

  Ειναι φανερο και απο την σταση του πασοκικου παρακρατους στην ελλαδα,
  Οτι πισω απο την πιεση για υπογραφη Σαμαρα ειναι ολο το διαπλεκομενο συστημα..
  Εχουν θρασος οι πασοκοι,κατεστρεψαν την χωρα και τωρα θελουν να φορτωσουν το κοστος στον Σαμαρα.
  Πιστευω οτι εαν δεν ειχε βαλει το χερακι του το πασοκ,οι ευρωπαιοι δεν θα επεμεναν για υπογραφη,ειναι γελοιο...
  Απλα η διαπλοκη θελει να προφυλαξει και να διατηρηση και στο μελλον το κομμα της..οσο γινεται πιο ισχυρο,ξεφτιλιζοντας τον Σαμαρα.

 70. Παύλος avatar
  Παύλος 23/11/2011 18:22:07

  Η φράση "αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα" τα τινάζει όλα στον αέρα. Γιατί το "Πρόγραμμα" είναι και τα μέτρα. Ενώ αν μέναμε στο "δανειακή σύμβαση" δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δεν μείναμε.

 71. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 23/11/2011 18:22:27

  Kαλή κίνηση, μπράβο!
  Δεν πειράζει αν τελικά δεν έχει αυτοδυναμια. Αντιμνημονιακοί υπάρχουν πολλοι, για γερές συμμαχίες . Αν δεν πάρουν την υπογραφή της Αριστεράς είναι σαν να μην πήραν καμμία...Και δεν νομίζω οτι θα ζητήσουν την υπογραφή του ΜΙΚΗ και του ΓΛΕΖΟΥ.
  Αφού ο Αντώνης είδε οτι ο αντίπαλος ετοιμαζόταν στην επόμενη κίνηση να του κάνει ματ, "τού'στειλε" ενα πιόνι πίσω . Τώρα αν εξευτελιστούν τελείως και του ζητήσουν η υπογραφή να μην είναι σε ξεχωριστό χαρτί, αλλά στο ίδιο με των άλλων τριών, μπορεί πάλι να τους πει γιατί όχι, βάζω και σαράντα υπογραφές, για μένα όμως και για τους Ελληνες ισχύει περισσότερο απ' όλες αυτή που έχω στο γράμμα μου. Μου θυμίζει τον Γαλιλαίο που έβαλε την υπογραφή του όπως του ζήταγε η Ιερά Εξέταση οτι η γη δεν κινείται και βγαίνοντας απ' το δικαστήριο δήλωσε δημόσια "και όμως κινείται" .
  Η Ευρώπη επιστρέφει ολοταχώς στο Μεσαίωνα...
  ΠΆΝΤΑ ΛΥΠΌΜΟΥΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ . ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΚΟΜΑ . ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ (ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ) ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ. Η ΚΡΥΦΗ ΕΛΠΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΗΛΙΟ...

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 23/11/2011 18:26:53

   Εδώ έτσι όπως πάει δεν θα τον ψηφίσουμε ούτε εμείς που τον ψηφίσαμε. Εγώ τον είχα ακολουθήσει και στην ΠΟΛΑΝ. Πού να τη βρει την αυτοδυναμία;

  • ANGRY MAN avatar
   ANGRY MAN @ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ 23/11/2011 18:36:15

   Και γιατί για να το κάνουν αυτό πρέπει να ανεχθώ να με κακοποιούν; Άλλωστε, όπως πολύ καλά ξέρουμε οι περισσότεροι ανώμαλοι που κακοποιούν είναι πρώην κακοποιημένοι. Μόνο που εμείς είμαστε σαν την Πόντια πόρνη του ανεκδότου (δεν έχω τίποτε με τους Πόντιους), που αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονται. Εμείς δηλαδή, δεν κακοποιήσαμε τους Γερμανούς, γινόμαστε πόρνες αμισθί, τους φερθήκαμε άψογα, ούτε την αποζημίωση του πολέμου τους πήραμε, ούτε το κατοχικό δάνειο, ούτε για την αναγκαστική αρπαγή του χρυσού μας αποζημιωθήκαμε, το Δίστομο ακόμα περιμένει και περισώζουν την τιμή μας οι Ιταλοί, τη στιγμή που τα ελληνικά δικαστήρια αναγνώριζαν στους Γερμανούς ετεροδικία, ενώ ταυτόχρονα για τους Γερμανούς, ο Γερμανός Χριστοφοράκος το άτομο και όχι μια χώρα έπρεπε να παραμείνει ανέγγιχτος γιατί είχε γερμανική υπηκοότητα και δεν θα ετύγχανε στην Ελλάδα, μια δημοκρατική χώρα, "δίκαιης δίκης".

 72. Y. avatar
  Y. 23/11/2011 18:22:48

  Φάκτορα, το αγγλικό της επιστολής μπορούμε να το έχουμε?

 73. Δικηγόρος avatar
  Δικηγόρος 23/11/2011 18:23:50

  Μάλιστα, μετά την σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης (λεφτά υπάρχουν), έρχεται τώρα το δεν ΣΥΝυπογράφω (δεν θα συναινέσω στο λάθος).
  Πιο πολύ το Σαμαρά λυπάμαι με τους σχιζοφρενικούς συμβούλους που έχει μπλέξει.

 74. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 23/11/2011 18:24:56

  Θεωρούσα βέβαιη την επιμονή του στην άρνηση, όχι σα μάντης, αλλά σαν Έλληνας που πιστεύω στη μαχητικότητα του Σαμαρά και στη γνώση του στο πολιτικό σκάκι. Από σήμερα , περισσότεροι και πιο ένθερμοι οι Έλληνες στο πλευρό του.
  Τα υπόλοιπα που θ ακούσουμε στα κανάλια, ειναι απλά παπαγαλίσματα.

 75. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 23/11/2011 18:26:52

  ειδατε εσεις πουθενα να λεει ο σαμαρας δε συνυπογραφω εμενω στις θεσεις μου?
  γιατι θα μας περασετε για τρελους ολους εδω μεσα. γραφει μεσα στην επιστολη δε συνυπογραφω?. τελος παντων απο οτι καταλαβα τζαμπα θα στηθουμε στις ουρες για να ψηφισουμε για κυβερνηση στις εκλογες που μαλλον θα αργησουν να γινουν. παρακαλουσαμε σχεδον ολοι μας μεσα απο αυτο το σαιτ απο το πρωι τον προεδρο να μην υπογραψει . και να αποσυρει την εμπιστοσυνη του σε αυτη την κυβερνηση. δε μας ακουσε ο προεδρος. εστειλε επιστολη που καποιοι εδω μεσα κανουν πως δε καταλαβαινουν οτι προκειται για πληρη υποταγη.
  αν η επιστολη γινει αποδεκτη απο τους ευρωπαιους ,τοτε ειναι πολυ ευκολο να καταλαβουμε πως το παραμυθακι τελειωσε.
  και οπως ελεγε καποιος μεγαλος συνθετης καποτε σε ενα τραγουδι του πριν απο τριαντα χρονια γινεται παλι επικαιρο οσο ποτε.
  ποιος απο τους προστατες θα μας προστατεψει ποιος . ο λαος.
  καληνυχτα ελλαδα.

 76. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 23/11/2011 18:29:52

  Εμενα παλι γιατι με πιανει το απο κατω και περιμενω να μην τηνδεχτουν την επιστολη?
  Η σταση Σαμαρα με την υπαρχουσα συγκηρια ειναι αυτη που επρεπε,ετσι επρεπε να τους τα πει με συγκεκριμενους πολιτικους ορους και ας την ερμηνεψουν οπως θελουν.
  Μετα απ αυτην την επιστολη και αν την αρνηθουν υπαρχει και το εισαγομενο"@ϊσιχτηρ"

 77. ANGRY MAN avatar
  ANGRY MAN 23/11/2011 18:30:02

  Όταν θα δεις το αποτέλεσμα της κάλπης αν γίνουν ποτέ εκλογές στη χώρα αυτή, μην εκπλαγείς. Εκεί θα δεις ότι δεν υπάρχουν ένθερμοι Έλληνες για τον Αντωνάκη, που ως άλλος Κωνσταντίνου άκουσε το "σκασμός Αντωνάκη μου" από τον Βενιζέλο - Μάρω Κοντού το μεσημέρι, αλλά δεν πήρε το καπελάκι του να φύγει.

 78. Σοφια Γιαννατου avatar
  Σοφια Γιαννατου 23/11/2011 18:30:30

  αφου βρε παιδια σε 6 μηνες δεν θα υπαρχει ευρω,ποιος ο λογος να ρεζιλευομαστε και να φορτωθουμε ενα χρεος που δεν θα μπορουμε να το πληρωσουμε στο εθνικο μας νομισμα?γιατι δεν βγαινουν οι πολιτικοι να συζητησουν τι θα γινει οταν θα διαλυθει το ευρω.υπαρχει σχεδιο γι αυτη την περιπτωση που ειναι τοσο ορατη τωρα πια???

  • Georgia avatar
   Georgia @ Σοφια Γιαννατου 23/11/2011 18:33:54

   Θα υπαρχει ευρω μην ανησυχεις! Καλο θα ηταν να ειχαμε και τις δυο επιστολες στα Αγγλικα. Θα ηταν πολυ χρησιμο!

 79. hdgr avatar
  hdgr 23/11/2011 18:43:00

  Tο έλασσον

  "τροποποίηση" , "αυστηρά πλαίσια" κλπ

  και το μείζον

  “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

 80. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/11/2011 18:44:43

  Δεν υπογράφει...
  Απλά αλληλογραφεί....

  Εμείς φαντάζομαι παίζουμε τον ρόλο του γραμματόσημου

  ΥΓ

  Προχθές ένας αναγνώστης τον κάλεσε να περπατήσουν μαζί.
  Δυστυχώς πήγε μέχρι τα ΕΛΤΑ.
  Τα Χριστούγεννα λοιπόν στα σπίτια χωρίς φως, στα συσσίτια και στις άνεργες καρδιές της απελπισίας θα αναγιγνώσκεται η επιστολή.

 81. Δημήτρης Χίου avatar
  Δημήτρης Χίου 23/11/2011 18:54:17

  Όταν ο Αντώνης ίδρυσε την "Πολιτική Άνοιξη", ένας από τους πρώτους επιφανείς πνευματικούς μας άνδρες, που εκπροσωπούσαν την γενιά του ΄30 και πίστευαν στην Ελλάδα και το ελλαδικό όνειρο, ο αργότερα νομπελίστας Οδυσσέας Ελύτης, στάθηκε αμέσως στο πλευρό του στηρίζοντάς τον.Ήταν πρωτοφανέρωτο γιατί ο Ελύτης δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική με την στρεβλή της έννοια... Τι σήμαινε αυτό; Χρησιμοποιώ τα ίδια τα λόγια του ποιητή για να τα παραβάλλω με το σήμερα: "Από το όραμα έβγαινε μια αίσθηση και η αίσθηση αυτή οδηγούσε πάλι σ΄ ένα όραμα...". Εμπρός Αντώνη!

 82. theo1611 avatar
  theo1611 23/11/2011 19:03:30

  Το μεγάλο ΟΧΙ ζητάει θυσίες, ακόμα περισσότερες θυσίες από αυτές στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί τα υποκείμενα.

  Και ένα ΣΚΟΠΟ, πίσω από τον οποίο θα συνεγερθούν όλοι οι καλούμενοι να θυσιάσουν το είναι τους.

  Καλώς ή κακώς δεν έχουμε φτάσει, όπως φαίνεται, ακόμη σ' αυτό το σημείο!!!

  Άρα ψυχραιμία συνέλληνες!!!

 83. tak avatar
  tak 23/11/2011 19:16:58

  "Τα Χριστούγεννα λοιπόν στα σπίτια χωρίς φως, στα συσσίτια και στις άνεργες καρδιές της απελπισίας θα αναγιγνώσκεται η επιστολή".
  "Προσκυνημένος" λοιπόν κ. Ιθαγενή; Νομίζεις πως μια υπογραφή της ντροπής θα σώσει τα πράγματα; Άλλα Χριστούγεννα δε θα 'ρθουν; Ή νομίζεις πως μέχρι τα άλλα Χριστούγεννα θα κατέβει ο από μηχανής θεός να μας σώσει; Όπως σώθηκαν οι Μωραΐτες απ' τον Ιμπραήμ... Από το «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» του Κολοκοτρώνη σώθηκαν! Κι ας ακούστηκε βαρύ από κάποιους φοβιτσιάρηδες τότε...

 84. Λαπίθης avatar
  Λαπίθης 23/11/2011 19:21:47

  Ανατρέχοντας σε κάποια αποσπάσματα του κατά Θουκιδίδη διαλόγου Αθηναίων και Μηλείων εξάγουμε, κατ' αναλογία, χρήσιμα συμπεράσματα για τα συμβαίνοντα στις μέρες μας.

  Αναφέροντας ο Θουκυδίδης τη δική του εκδοχή για τη μεταβολή της Αθηναϊκής Συμμαχίας σε ηγεμονία και εν τέλει σε τυραννίδα παραθέτει, μεταξύ άλλων, τους παρακάτω διαλόγους.
  ΜΗΛΕΙΟΙ: Ώστε δεν θα δεχτείτε, μένοντας εμείς ήσυχοι, να είμαστε φίλοι σας αντί εχθροί, σύμμαχοι όμως κανενός απ’ τους δύο σας;
  ΑΘΗΝΑΙΟΙ: Όχι, γιατί δεν μας βλάφτει τόσο η έχθρα σας όσο η φιλία σας. Η φιλία σας, στα μάτια των υπηκόων μας, θα ήταν απόδειξη αδυναμίας, ενώ το μίσος σας απόδειξη της δύναμής μας.

  ΜΗΛΕΙΟΙ: Αν σεις για να μην χάσετε την ηγεμονία σας ………..αψηφάτε τόσους κινδύνους, είναι φανερό πως εμείς, που είμαστε ακόμη ελεύθεροι, θα δείχναμε μεγάλη ευτέλεια και δειλία αν δεν κάναμε το παν προτού γίνομαι δούλοι.
  ΑΘΗΝΑΙΟΙ: Όχι, αν αποφασίσετε συνετά. Άλλωστε δεν αγωνίζεστε με ίσους όρους για να δείξετε την ανδρεία σας, δηλαδή να μην ντροπιαστείτε. Αυτό που πρέπει να αποφασίσετε είναι η σωτηρία σας, με το να μην αντιστέκεστε στους πολύ πιο δυνατούς σας.

  Πιστεύω ότι ο χρόνος θα δείξει τι μυστικά έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί από όλες τις πλευρές. Αν ο Α. Σαμαράς ακολουθήσει τη στάση των Μηλείων που τελικά αποκρίθηκαν στους Αθηναίους πως «Ούτε γνώμη διαφορετική από την προηγούμενη έχουμε, Αθηναίοι, ούτε μέσα σε λίγες στιγμές θα στερήσωμε μια πόλη, που υπάρχει εδώ κι εφτακόσια χρόνια, από την ελευθερία της, αλλά έχοντας εμπιστοσύνη στην τύχη, που χάρη στην εύνοια των θεών την προστατεύει ως τώρα, και στη βοήθεια των ανθρώπων και ιδιαίτερα των Λακεδαιμονίων, θα προσπαθήσωμε να τη σώσωμε. Σας προτείνομε όμως να είμαστε φίλοι σας, εχθροί με κανένα απ’ τους δυό σας, και να φύγετε απ’ τη γή μας, αφού κάνωμε συνθήκη πού θα την κρίνουμε ωφέλιμη και στους δυό μας» και κατ΄αναλογία απάντησε στους αλαζόνες Μερκοζήδες, εκείνοι θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μας καταστρέψουν. Αν αυτό δεν γίνει σύντομα τότε μυστικά ο Α. Σ. τα "πάτσιασε" όπως λένε στα μέρη μου. Ο χρόνος σύντομα θα μας το αποκαλύψει καθώς η εικοτολογία και η παραπληροφόρηση καλά κρατούν.

 85. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 23/11/2011 19:22:29

  "Αν γινουν ποτε εκλογες"βαλε και κανενα "Ζητω ο στρατος ζητω η 21η Απριλιου" και μας επεισες με τους Αντωνακηδες

 86. 3η Σεπτέμβρη avatar
  3η Σεπτέμβρη 23/11/2011 19:26:38

  Εμένα αυτό που με χαλάει είναι το "Με εκτίμηση"....

  • ΣΑΜΑΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ avatar
   ΣΑΜΑΡΟΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ @ 3η Σεπτέμβρη 23/11/2011 21:26:36

   XAXAXXAXAXAXXA!!!! :)

 87. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 23/11/2011 19:29:12

  Από τον αγαπημένο φίλο του Αντώνη τον νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη διαβάζω "Για ένα ονειροπόλο και χιμαιρικό Έλληνα όπως δεν διστάζω να ομολογήσω ότι είμαι η έννοια ενός τέτοιου αγαθού πλασμένου από χώμα και νερό πνιγμένη σε ένα πλούτο φυσικό ή άλλο ολιγαρκής και απαιτητική συνάμα όσο ο Παρθενώνας γυμνή και αρμοσμένη στη χρυσή τομή των ανέμων με το ασβεστοχρισμένο τοιχάκι μιας εκκλησιάς πάνω από την πιο θαμπωτική θάλασσα" Να η Ελλάδα μας Αντώνη

 88. Ταραχή avatar
  Ταραχή 23/11/2011 19:32:28

  Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι.Δεν σας βάζει σε υποψίες ότι θέλουν υπογραφές από τούς τρείς τις συγκυβέρνησης;Δηλαδή προεξοφλούν ότι και μετά τις εκλογές θα υπάρχει κυβέρνηση που να έχει σχέση με ένα από τα τρία κόμματα η και τα τρία μαζί.Δεν είναι τουλάχιστον παράξενο;

 89. antanistimi avatar
  antanistimi 23/11/2011 19:33:11

  ''..................Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν............''
  το λεει ρε παιδια......να τροποποιηθουν

 90. ΝΙΚΟΣ Τ. avatar
  ΝΙΚΟΣ Τ. 23/11/2011 19:43:21

  Δυστυχώς η αντίδραση των Γερμανών είναι θετική, άρα θεωρούν ότι τελικά ο Αντώνης ενέδωσε στίς επιθυμίες τους. Άλλη μια ευκαιρία να αλλάξει κάτι χάθηκε.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ ΝΙΚΟΣ Τ. 23/11/2011 20:33:58

   Η λογική σου είναι ανάποδη. Ο Σαμαράς δεν άλλαξε σχεδον τίποτα από την επιστολή. Έπαιξε και κέρδισε. Δυστυχώς η μάχη αυτή είναι εύκολη σε σχέση με την μάχη που έχει να δώσει με το βαθύ κράτος, τον ωχαδερφισμό, την πλήρη απαξίωση των πολιτικών, και την διαφθορά.

 91. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 23/11/2011 19:44:09

  Από τήν ηλεκτρονική έκδοση τού Έθνους

  ΠΡΟΣ ΕΚΤ, ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΔΝΤ, EUROGROUP
  Η επιστολή Σαμαρά στα αγγλικά

  As stated in the meeting of the three Party Leaders under the auspices of the President of the Hellenic Republic C. Papoulias: “it has been agreed upon that the task of the new Government will be to materialize the decisions taken at the European Council of October 26th 2011 and to implement the economic policies linked to those decisions”.

  The new Prime Minister has already pledged to fulfill this task.

  Nea Demokratia is committed to support the new Prime Minister.

  Nea Demokratia is strongly committed to the success of fiscal consolidation and structural reforms, rebuilding market confidence and fostering economic growth.

  Nea Demokratia fully supports the targets of fiscal adjustment, regarding all issues on eliminating the deficit and reversing the debt dynamics; it also supports “tools” already implemented (albeit poorly); namely, public expenditure cutting, fighting tax evasion, structural reforms, privatization programs and capitalizing on idle real estate public property.

  On the evidence of the budget execution so far, we believe that certain policies have to be modified, so as to guarantee the Program's success. This is more so, since according to the latest European Economic forecasts, Greece in 2012 will be the only European country with 5 consecutive years in recession!

  We intend to bring these issues to discussion, along with viable policy alternatives, strictly within the framework outlined by the Program. We give great emphasis to allowing for prompt recovery, so that public revenues generated will help us achieve the targets set.

  We also attribute special emphasis to the implementation procedures which have to be streamlined and upgraded.

  The commitment of the Greek people and of Nea Demokratia to the European Union and the Euro is strong and irrevocable.

  Nea Demokratia believes that Greece can get out of the crisis and safeguard its social cohesion.

  We are committed to make that happen.

  Sincerely,

  Antonis C. Samaras

  President of Nea Demokratia

 92. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 23/11/2011 19:47:32

  Ο όρος "τροποποίηση" είναι καλύτερος γιά την μελλοντική ελληνική κυβέρνηση και παρέχει ευρύτερο χώρο από τον όρο "επαναδιαπραγμάτευση". Διαπραγμάτευση σημαίνει τροποποίηση (ή και καμμία τροποποίηση αν η διαπραγμάτευση αποβεί άκαρπη) μετά από πολυμερή διαδικασία, όλων των πλευρών. Ενώ τροποποίηση σημαίνει μεταβολή - έστω και μονομερή από τον ενδιαφερόμενο (Ελλάδα), αν δεί, οτι αυτό πρέπει να γίνει, έστω κι αν οι απέναντι διαφωνούν.

 93. geosid avatar
  geosid 23/11/2011 19:48:42

  ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ,ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ.
  ΕΓΩ, ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
  ΓΙ' ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΦΕΛΟΣ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ.

 94. Aris. A avatar
  Aris. A 23/11/2011 19:56:31

  Το παιχνίδι χοντραίνει.

  Τίποτα από ότι στην ουσία ζητάει η Μέρκελ δεν γράφει ο Σαμαράς στην επιστολή του.

  Ισα ισα επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση.

  Είναι μόνος του ή έχει και πλάτες σε τέτοιο παιχνίδι που ανοίγει με την Γερμανία;;

 95. theo1611 avatar
  theo1611 23/11/2011 19:58:20

  Ευτυχώς ή δυστυχώς βρισκόμαστε μέσα στην αναταραχή των γεγονότων και δεν έχουμε την πολυτέλεια της εκ των υστέρων αποτίμησης αυτών που γίνονται, σε βάθος χρόνου επαρκές ώστε τα αποτελέσματα να είναι ορατά και αδιαμφισβήτητα ως καταστάσεις.

  Καλούμαστε λοιπόν να προβλέψουμε το μέλλον, που πάμε, και να αξιολογήσουμε τις σημερινές αποφάσεις σε σχέση με το αν συνεισφέρουν στην επίτευξη των στόχων. Καλούνται στην πραγματικότητα οι πρωταγωνιστές να μας επικοινωνήσουν το στόχο τους και να τεκμηριώσουν πως οι αποφάσεις που λαμβάνουν οδηγούν προς τον δηλωμένο στόχο τους. Εμείς θα κρίνουμε και τον στόχο και αν ο δρόμος για την επίτευξη είναι αποτελεσματικός, κατά την κρίση μας. Ουτοπικοί στόχοι και κυρίως αναποτελεσματικές μέθοδοι για επίτευξη ρεαλιστικών, κατά τα άλλα, στόχων, θα έχουν την προφανή τύχη τους.

  Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο ΑΣ κατά τη γνώμη μου δεν είναι ο τρόπος εκπλήρωσης υποχρεώσεων στους στόχους της δανειακής σύμβασης (αυτό το μίγμα ή το άλλο), αλλά αν συμφωνεί με τους όρους και ιδίως εκείνους που αφαιρούν τη δυνατότητα μονομερών πρωτοβουλιών της χώρας (με τι αντάλλαγμα και με ποιούς όρους κόστους/οφέλους).

  Δεν περιμένω να μας το ανακοινώσει, αλλά περιμένω να το έχει επεξεργαστεί!!!
  Θα φανεί πολύ γρήγορα!!!

 96. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 23/11/2011 20:01:24

  Το Βερολίνο δήλωσε ευχαριστημένο. Να χαρώ?

  • saltcity avatar
   saltcity @ daughter of mercy 23/11/2011 21:24:43

   Να χαρείς. Το πιο πιθανό είναι ότι "έπεσε" η μπλόφα τους.

 97. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/11/2011 20:03:02

  «Είμαστε χαρούμενοι για την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Μαθαίνω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε επιστολή στους δανειστές. Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε και να πείσουμε τους υπουργούς του Eurogroup να πάρουν την απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης».

  Η ....Γερμανική αντίδραση ...γιατί πλέον ένα μεγάλο χωριό είμαστε.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Ο Ιθαγενής 23/11/2011 20:30:34

   ........χαθήκαμε στην μετάφραση ........

 98. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 23/11/2011 20:10:16

  Μπορει το περιεχομενο της επιστολης του Σαμαρα να παραμενει το ιδιο, ωστοσο το γεγονος οτι ανεχεται τις συμπεριφορες αυτων που οδηγησαν τη χωρα στο χειλος του γκρεμου ενεχει υποψιες. Ως ποτε δηλαδη θα παραμενει παθητικος στην κοινωνικη διαλυση της ελληνικης κοινωνιας? Ως ποτε θα συνανταται με ατομα που κανονικα θα επρεπε να βρισκονται στη φυλακη για εσχατη προδοσια. Εν τελει ως ποτε θα ανεχεται το σαπιο συστημα που δεκαετιες ολοκληρες σπαταλησε καθε ικμαδα αυτου του τοπου. Δυστυχως φιλος με ελληνοφωνους ανθελληνες δεν γινεται να γινεις..

  • Y. avatar
   Y. @ Γ.Τ. 23/11/2011 21:22:39

   Θα τα δεις στην πρωθυπουργία του

 99. regeneration avatar
  regeneration 23/11/2011 20:13:35

  Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο!
  Τα ΟΧΙ πάντα δικαιώνονται.
  Τελικά δεν είναι ανίκητοι, αρκεί να ξέρουμε τι ζητάμε και πως το ζητάμε.

 100. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 23/11/2011 20:14:33

  Πρόεδρε ετοιμάσου τώρα να σου ζητήσουν αναβολή εκλογών γιατί η κυβέρνηση δεν θα έχει τελειώσει το έργο της ως τότε. Άνοιξε ο ασκός του αιόλου

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Θοδωρής 23/11/2011 20:19:58

   Μα η ημερομηνία είναι ενδεικτική ....δήλωσε ο Πρωθυπουργός που στηρίζουμε!!!

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Ο Ιθαγενής 23/11/2011 20:37:49

    Ας δηλώσει και ότι ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση. Κυριακή (19 Φλεβάρη), κοντή γιορτή.

    • Makis avatar
     Makis @ TopGunZ 24/11/2011 16:13:52

     TopGunz, 30 Φεβρουαρίου τι μέρα πέφτει;

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Θοδωρής 23/11/2011 20:35:30

   Έχουμε τόσα προβλήματα, μην τα βρίσκετε εκεί που δεν υπάρχουν. Ο σαμαράς κατάφερε μια μικρή νίκη.

 101. karenin avatar
  karenin 23/11/2011 20:15:02

  Για άλλο όχι πίεζαν τα σχόλια, και η αρθρογραφία του φάκτορα, Κ.Ρ, και άλλων. Με πιο ουσιαστικό νόημα, και άλλες κατευθύνσεις. Και η επιστολή αυτή, σε καμιά περίπτωση δεν κάνει την διαφορά του ηγέτη. Αλλά η υπόθεση είναι χωρίς ουσία, γιατί η στάση του Α.Σ και της ΝΔ, ξεκαθάρισε και κρίθηκε με την αποδοχή της συμφωνιας και την συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Το αντημνημονιακό πολιτικό κεφάλαιο ξοδεύθηκε. Τώρα αν κάποιοι ρομαντικοί, ικανοποιούντε, με τις τροποποιήσεις στα αυστηρά πλαίσια της συμφωνίας, ας προσέξουν ότι η πρώτη παράγραφο της πρώτης επιστολής, που έκανε αναφορά στην ημερομηνία εκλογών, αφαιρέθηκε.
  Οπως και να έχει το θέμα, τις συνέπειες θετικές και αρνητικές της συμφωνίας θα τις υποστεί ο λαός, αλλά προς το παρών δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ρωτηθεί.
  Για αυτό, μην έχεται αυταπάτες. Εκλογές θα γίνουν μόνο όταν η κοινή γνώμη,
  ηρεμήσει και μεταβληθει σε φιλομνημονιακή.

  • Y. avatar
   Y. @ karenin 23/11/2011 21:27:45

   Οι εκλογές δεν τους αφορά. Είναι δικό μας θέμα. Το λύσαμε και συμφωνήσαμε, μεταξύ μας. Κι αν αθετηθεί? .... “..μέρες της Αποκάλυψης, και νύχτες αγίου Βαρθολωμάιου”

 102. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 23/11/2011 20:15:52

  Με την αποδοχή της επιστολής από τη Γερμανία, ο Σαμαράς εισήλθε (έκων ή άκων) στη στρούγγα του Μνημονίου και των Δεσμεύσεων.
  Βέβαια με το χαρτί της επαναδιαπραγμάτευσης κάποιων όρων και όχι σαν πρόβατο επί σφαγήν όπως οι του ΠΑΣΟΚ.
  Με αυτή την κίνηση ο Σαμαράς μπορεί να αυξάνει τις πιθανότητες να προσεγγίσει΄και να επιτύχει την αυτοδυναμία αλλά θα είναι ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
  Η αλήθεια είναι ότι αντισυστημικές σκέψεις (εκφρασμένες από την πλευρά του Φαήλου με πλούσιο παρελθόν στο αντισυστημικό μέτωπο) ρεαλιστικά πλέον αποτελούν παρελθόν από τη ΝΔ και ο Σαμαράς θα βαδίσει σε σύμπλευση με τους εταιρους στην Ευρώπη και τα κελεύσματα αυτών...

 103. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 23/11/2011 20:16:28

  και οι γερμανοι και οι γαλλοι αποδεχονται την επιστολη . τι εγινε ρε παιδια ? αφου ειναι η ιδια επιστολη που εστειλε πριν απο λιγες μερες στο ευρωπαικο λαικο κομμα. μαλιστα οι γαλλοι λενε πως ειναι ιδιαιτερα θετικο πως δεν αναφερεται σε εκλογες. δεν μιλαει καθολου για τις ελληνικες πολιτικες εξελιξεις. αμ το αλλο με την τροποποιηση αντι της επαναδιαπραγματευσης πως σας καθεται παλακαρια?
  αντε και καλη ψυχη.

 104. ad kan avatar
  ad kan 23/11/2011 20:28:42

  Γυρίστε τα Ευρώ σε άλλα νομίσματα τώρα σε λογαριασμό συναλλάγματος.

 105. φωνη avatar
  φωνη 23/11/2011 20:47:02

  Ακούω το δελτίο του Mega. Tώρα που φαίνεται να τα κατάφερε ο Αντώνης με την επιστολή του (μέχρι και η Γερμανία ότι έκανε και λάθη!!!!)

  Τι λένε στο mega:
  -Και οι 2 πλευρές ανέβασαν τεχνητα τους τόνους.
  Τι έλεγαν μέχρι σήμερα:
  -Δε θα πάρουμε τη δόση, θα χρεοκοπήσουμε εξαιτίας του Σαμαρά!!! (αυτό δεν είναι ανεβάζω τόνους;;;;)

  Τι λένε:
  -Ήταν το διεθνές κλίμα τέτοιο που βοήθησε το Σαμαρά. Η Ευρώπη έχει τα δικά της προβλήματα.
  Τι έλεγαν:
  -Είναι τέτοιο το διεθνές κλίμα, η Ευρώπη έχει να σώσει τεράστιες οικονομίες έτσι μπορεί να μη μας δώσει τη δόση αν καθυστερήσουμε.

  Τι λένε:
  -Βοήθησε και ο κ.Παπαδήμος να λυθεί το πρόβλημα (όλοι βοηθήσανε κατα τη γνώμη τους εεεεε και λίγο ο Σαμαράς)
  Τι έλεγαν:
  -Δημιουργεί πρόβλημα στον Παπαδήμο η στάση Σαμαρά. Αυτός που θα την πληρώσει θα είναι η κυβέρνηση Παπαδήμουκ.λ.π.

  Τώρα που είχε μια διαπραγματευτική νικη να τη μειώσουν.

 106. nodas avatar
  nodas 23/11/2011 20:47:25

  BUISNESS AS USUAL

 107. Σταύρος avatar
  Σταύρος 23/11/2011 21:01:45

  Εσύ τώρα με λες Κρητικό ή Μανιάτη; Για να ξέρω αν με βρίζεις.
  Δεν διαφωνώ με το σκεπτικό σου αρκεί για όσο υπάρχει το Ευρώ να είμαστε μέσα και να φύγουμε όλοι μαζί.
  Εμείς ειδικά, με "συντεταγμένη υποχώρηση" και Εθνική Κυβέρνηση.
  Πληρώνομαι σε δολάρια και πολύς κόσμος πληρώνετε σε Δολάρια ή Ευρώ στην Ευρώπη και τα έχει καβάτζα.
  Η διαφορά μου από εκείνους είναι ότι εγώ είμαι vegetarian καρχαρίας, ενώ πολλοί από εκείνους περιμένουν ένα Ελληνικό "ντου" και μία Κυβέρνηση πολυκομματική, για να δαγκώσουν.
  Ο καρχαρίας δαγκώνει αλλά δεν κόβει. Τραβάει και ξεσκίζει.
  Ο Θεός να φυλάει την Ελλάδα μας!

 108. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/11/2011 21:08:41

  Συγχαρητηρια για την ευφυη κινηση.Ο Αντωνης Σαμαρας κατορθωσε να παραμεινει συνεπης σε οσα ελεγε απο την αρχη της ιστοριας του μνημονιου.
  Βεβαια δεν εμεινε συνεπης σε οσα νομιζαν καποιοι αλλοι οτι ελεγε και οχι αυτα που ελεγε πραγματικα και προσπαθουσαν να φτιαξουν ενα φανταστικο αντιμνημονιακο μετωπο με Τσιπρα κλπ.
  Η αντιρρηση της ΝΔ απο την αρχη ηταν στο μιγμα πολιτικης - τους φορους κυριως - και εκει παρεμεινε.Η επιστολη δεν κανει ουτε χιλιοστο πισω απο οσα ειχε πει.Επαναλαμβανω οσα ειχε πει και οχι οσα προσπαθουσαν αλλοι να πουν οτι ειχε πει.

 109. Y. avatar
  Y. 23/11/2011 21:17:39

  Ορισμένες σημειώσεις επί της επιστολής στην αγγλική
  1. Αυτό που είναι σε εισαγωγικά και παρακάτω, είναι το πλαίσιο που συμφωνήθηκε στη προεδρία
  2. Το “albeit poorly” (και αναφέρει σε ποιούς τομείς), αφήνει σαφές έδαφος/περιθωρια να επανασυζητηθουν (στους τομείς), αφού είναι φτωχά/ανεπιτυχή. Η επανασυζήτηση αν δεν είναι επαναδιαπραγμάτευση, τότε τι είναι
  3. Για την υλοποίηση/εφαρμογή του προϋπολογισμού, σαψώς αναφέρει ότι ορισμένες πολιτικές πρέπει να αναπροσαρμοσθούν, άρα επανασυζήτηση/επαναδιαπραγμάτευση (μαζί σας)
  4. Ειδική έμφαση στις διαδικασίες υλοποίησης που πρέπει να επικκειριποιηθούν. Άρα επανασυζήτηση/επαναδιαπραγμάτευση, και σ’ αυτό
  5. ...αυτά

 110. marilou avatar
  marilou 23/11/2011 21:24:51

  Εν τοιαυτη περιπτωσει ειναι ενα εξυπνο διφορουμενο κειμενο που διατηρει τους εξω σε καλη κατασταση χωρις να ειναι ενυπογραφο..κ ως γνωστον οτι δεν φερει υπογραφη..

 111. tiramola avatar
  tiramola 23/11/2011 21:25:24

  Ο Φαήλος ξεκίνησε απεργία πείνας?

 112. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 23/11/2011 21:36:01

  Φάκτορα,είναι απαραίτητη μια πολιτική ανάλυση,κάποια στιγμή,για το βαθύ νόημα της συγκεκριμένης επιστολής σε Eurogroup,ΕΚΤ και ΔΝΤ σήμερα και τι αντίκτυπο θα έχει στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις καθώς και στη ελληνική κοινωνία..Σήμερα,στη κεντρική ανάρτηση,σχολιάστηκαν τα σημεία της επιστολής Σαμαρά.Κάποια στιγμή,ας γίνει μια διεξοδική πολιτική επεξεργασία.Προσωπικώς,διάβασα την επιστολή,το αρχικό κείμενο,όπως και όσο το δυνατόν περισσότερα σχόλια.Η δική μου γνώμη,για την επιστολή,περιττεύει και δεν θεωρώ σκόπιμο ν'αναλύσω,με άλλα λόγια,τις θέσεις μου.Ούτως ή άλλως,την άποψή μου την εξέφρασα χθες βράδυ στο άρθρο του κ.Ροδινού.Ευχαριστώ.

 113. ΄Ηλιοπότης avatar
  ΄Ηλιοπότης 23/11/2011 21:41:40

  Στην πολιτική,η επιλογή δεν είναι μεταξύ του καλού και του κακού,
  αλλά μεταξύ του χείριστου και του λιγότερο κακού.

 114. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 23/11/2011 21:47:49

  Ο καθένας διαβάζει κατά το δοκούν, φαίνεται.
  Το ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι ο Α.Σ. ουσιαστικά, με τις ενυπόγραφες επιστολές του, αποδέχεται σχεδόν πλήρως (με πολύ "μικρές επιφυλάξεις", για το ξεκάρφωμα ως προς εμάς τους Ελληνες) τα χαράτσια, την τεράστια κοινωνική υποτίμηση, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ό,τι ουσιαστικά ζητούν οι δανειστές.
  Είναι σαφές ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έβλεπε πρωθυπουργία στον αιώνα τον άπαντα. Θα "φρόντιζαν" γι' αυτό ξένοι και εντόπιοι (και πρώτοι απ' όλοι στελέχη της παράταξής του). Προκειμένου να γίνει και αυτός, με τη σειρά που ορίζουν άλλοι και καλείται απλώς ο λαός να επικυρώσει, prime minister μετά τον χρηματοτραπεζίτη, δήλωσε για μια φορά ακόμη υποταγή.
  Η φασαρία γινόταν για τη μορφή της δήλωσης υποταγής.
  Και ποιοί πολιτικοί τη ζητούσαν και τη ζητούν; Κυρίως αυτοί των "αδελφών" κεντροδεξιών κομμάτων (στην ευρωζώνη των 17 είναι πλέον 15 και στην Αυστρία και στην Ελλάδα συγκυβερνούν, άρα 15 + 1/2 + 1/2 = 16). Αν εξακολουθεί αν είναι αρκούντως "αντιμνημονιακός" και "πατριώτης" δεν θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει η ΝΔ από το ΕΛΚ που πρωταγωνιστεί στον εκβιασμό - όχι ότι οι σοσιαλιστές, οι φιλελεύθεροι και οι πράσινοι υπολείπονται); Αυτές οι τέσσερις ομάδες (συν κάποιους συντηρητικούς) της κυρίαρχης ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ είναι που οδήγησαν τα πράγματα εδώ, ήτοι της υποδούλωσης των ευρωπαίων πολιτών στις χρηματοπιστωτικές ελίτ.
  Η Ευρώπη του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους (αυτό που είχε απομείνει μετά το 1990) εξέπνευσε. Οδεύουμε ολοταχώς προς Μπαγκλαντές και λοιπές ευημερούσες κοινωνίες. "Ζήτωσαν" οι νέοι Μέττερνιχ.

  • factorx avatar
   factorx @ Γιαγκούλας 23/11/2011 21:54:13

   ¨Ολα αυτά που λες συμπεριλαμβάνονται στην ανάγκη αλλαγών που επισημαίνει. Αφήνοντάς την διατύπωση γενικόλογη τα συμπεριλαμβάνει όλα. Αντιθέτως αν το εξειδίκευε οπως λες εσυ και θα έμπαινε σε μια ανόητη διελκυστίνδα και θα του έλεγε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. θα υπνόμευσε δηλαδή την πρσπάθειά του. "Βάλε αυτό". "βγάλε εκείνο" κλπ. Αλλά εσένα ότι και να κάνει δεν θα σε πείσει. διατεταγμέν η αποστολή εκτελείς. Και με αρέσει πολύ το αριστερό σου όταν παραδέχεσαι οτι οι ξένοι ορίζουν πρωθυπουργούς: "Είναι σαφές ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έβλεπε πρωθυπουργία στον αιώνα τον άπαντα". Ο,τι ναναι αρκεί να κάνουμε κριτική στον Σαμαρά

 115. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 23/11/2011 22:01:31

  Διαβάζοντας τα σχετικά με την επιστολή σχόλια σε διάφορα blogs, κυρίως αρνητικά, έχω σχηματίσει την εντύπωση πως εάν έκανε ακριβώς το αντίθετο, τα ίδια αρνητικά σχόλια, αν όχι περισσότερα θα γράφονταν...
  Τελικά, ούτε με κρύο ούτε με ζέστη πιανόμαστε, που είναι σημάδι αχρωματοψίας, δηλαδή τα βλέπουμε όλα η άσπρα η μαύρα αλλά και σημάδι ότι είμαστε λαός που βράζει και ίσως αυτό να είναι και το ίδιον της φυλής μας, δεν έχουμε την υπομονή να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράμματα...
  Επ' αυτού πιστεύω πως... καλά κάνουμε που είμαστε έτσι.
  Έλληνες είμαστε... και φαινόμαστε!

 116. a.p. avatar
  a.p. 24/11/2011 02:11:29

  Καλη η τριπλα ... αντε να δουμε και το γκολ..........

 117. Ίωνας avatar
  Ίωνας 24/11/2011 10:07:54

  Συγχαρητήρια Αντώνη Σαμαρά! Αποδεικνύεσαι κάθε μέρα και πιο άξιος της εμπιστοσύνης μας. Κίνηση Ρουά Ματ! Οι υστερικές αντιδράσεις των ...εξαπτερύγων της συμφοράς εδώ μέσα, μου δίνουν τεράστια ηθική ικανοποίηση!

 118. Makis avatar
  Makis 24/11/2011 16:19:47

  Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την επιστολή Σαμαρά.

  Ο Σαμαράς και το κόμμα του (που τον ακολουθεί έκον-άκον με τον φόβο των διαγραφών) δημιούργησε προσδοκίες στον κόσμο ότι θα συγκρουστεί με τη λογική τού Μνημονίου.

  Τι έκανε, όμως, αντ'αυτού;
  1) Καταψήφιζε τους νόμους τού Μνημονίου στο σύνολό τους, αλλά τους υπεψήφιζε κατ'άρθρα.
  2) Λέει πως δεν στηρίζει το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, αλλά συμμετέχει σε συγκυβέρνηση μαζί του.
  3) Λέει πως δεν θα υπογράψει το χαρτί που του ζητούν οι ευρωφασίστες, αλλά στέλνει τη σημερινή του επιστολή.

  Ο Σαμαράς απέδειξε στον ελληνικό λαό ότι η κλίκα τής αθηναϊκής ελίτ, τού Κολλεγίου Αθηνών και του Άμχερστ Κόλετζ καλά κρατεί. Οι προσδοκίες που καλλιέργησε σε μερίδα τού κόσμου κατέρρευσαν. Αυτό είναι καλό, γιατί στις επόμενες εκλογές (που ΔΕΝ θα γίνουν, φυσικά, στις 19/02/12), ο κόσμος ΔΕΝ θα τρέξει να ψηφίσει ΝΔ προσδοκώντας τη σωτηρία του από τον Σαμαρά.

  Όντως, "οι μάσκες έπεσαν".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.