#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/06/2012 23:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "από την ψήφο του καθενός μας κρέμεται η τύχη της χώρας"

Η ενότητα του λαού μας σε δύσκολες στιγμές δεν είναι ευχή Είναι προσευχή!Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο του λόμπυ της δραχμής ,έκανε από το Σύνταγμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του και πρόσθεσε ότι «εκείνοι που θα βγουν ευνοημένοι από την επιστροφή στην δραχμή είναι οι νέοι ολιγάρχες».

Αναφέρθηκε επίσης με σκληρά λόγια στο δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times: «Πρόκειται για στημένο δημοσίευμα κάποιων που θέλουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Εμείς αυτό το παιχνίδι δεν το παίζουμε. Θέλουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Είναι παιχνίδια ξένων εντύπων. Υποδείξεις και στημένες προβοκάτσιες να τις κάνουν αλλού. τα δημοσιεύματα αυτά βοηθάνε τον ΣΥΡΙΖΑ και το λόμπυ της δραχμής. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας μας, δεν θα αφήσουμε την χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο για κάθε λαθρομετανάστη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε τονίζοντας  ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες και θα παιχθούν μέχρι την τελευταία κάλπη, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν επτά κρίσιμα διλήμματα που καλείται να απαντήσει ο λαός με την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής.

Το πρώτο κρίσιμο ερώτημα είναι ευρώ η δραχμή, όπως θέλει το λόμπυ της δραχμής και επιθυμούν και δυνάμεις στο εξωτερικό. Αν συνέβαινε αυτό θα πηγαίναμε πενήντα χρόνια πίσω, είπε.

Το δεύτερο διακύβευμα των εκλογών είναι αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξη ή καταστροφή και χειρότερο μνημόνιο; «Ο Τσίπρας θέλει να καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση για να υπογράψει λίγο αργότερα πολύ χειρότερο μνημόνιο εκτός ευρώ», τόνισε.

Το τρίτο δίλημμα είναι δουλειές ή μαζική ανεργία. «Αν οδηγηθούμε εκτός ευρώ η οικονομία θα μείνει χωρίς καύσιμα και οι επιχειρήσεις χωρίς ρευστότητα», υποστήριξε.

Το τέταρτο δίλημμα είναι ανάμεσα στο χθες και στο αύριο. Αυτό που χρεοκόπησε είναι το χθες που μπορεί να το βρει κανείς στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Κρατισμός, λαϊκισμός, ασύδοτες συντεχνίες, είπε ο κ. Σαμαράς. «Όλα αυτά που μας έφεραν μέχρι εδώ εκφράζονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχει μετακομίσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα εμείς εκπροσωπούμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν για να γίνουμε μία σύγχρονη δυναμική ευρωπαϊκή χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.«Το πέμπτο δίλημμα είναι ανάμεσα στην Ασφάλεια και στον φόβο». «Σήμερα που οργιάζει η εγκληματικότητα θέλουν να αφοπλίσουν την αστυνομία, σήμερα που ξεχειλίζει η Ελλάδα από λαθρομετανάστες τους καλούν να φέρουν τις οικογένειές τους. Τάζουν ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στην Ευρώπη. Εμείς αντίθετα δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε την αστυνομία, να αλλάξουμε τους νόμους, να σταματήσει η ατιμωρησία, να βγάλουμε τις κουκούλες, να απομακρύνουμε τους λαθρομετανάστες».

Το έκτο δίλημμα  είναι τι Ελλάδα θέλουμε; Με ισχυρές συμμαχίες ή απομονωμένη από παντού; Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ρήξη με τους εταίρους μας και έξοδο από το ευρώ, θέλει όμως να βγούμε και από το ΝΑΤΟ. Όμως έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν θα είμαστε μία χώρα ανίσχυρη και ευάλωτη;» αναρωτήθηκε.

Το τελευταίο δίλημμα είναι κυβέρνηση ή ακυβερνησία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μία κυβέρνηση μόνο της Αριστεράς όμως τα άλλα αριστερά κόμματα απορρίπτουν την πρότασή του. Άρα πώς θα κάνει κυβέρνηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει πάλι εκλογές, αν όμως δεν υπάρξει κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες το πιθανότερο είναι να μην προλάβουμε να φτάσουμε στις επόμενες εκλογές» είπε ο κ. Σαμαράς και κατέθεσε την δική του πρόταση: «εμείς ζητάμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για το καλό του τόπου με δύο όρους: παραμονή στο ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Κάποιοι μας λένε ότι το ευρώ ή δραχμή είναι ψεύτικα διλήμματα, αλλά ήλθε η αποστομωτική απάντηση από παντού, από τον Ολάντ και από τον Κον Μπέτιτ, που χαρακτήρισε ανοησία την πρόταση για μονομερή καταγγελία από της δανειακής σύμβασης».«Αυτές οι εκλογές δεν είναι για μία παράταξη ή για ένα κόμμα, είναι για την Ελλάδα. Οι δυσκολίες μας ενώνουν. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει. Τρεις μόνο υποσχέσεις σας δίνω: Ανάπτυξη, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ασφάλεια. Η καλύτερη αντιμνημονιακή πολιτική είναι να βγούμε από την ύφεση μία ώρα αρχύτερα, να εξαλείψουμε την ύφεση, να μηδενίσουμε τα ελλείμματα και να μην έχουμε πια ανάγκη ούτε δανεικά ούτε Μνημόνια», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

Σας καλώ μια φορά ακόμα να πάμε μαζί στην κάλπη την Κυριακή.

Να πάμε όλοι! Και να ψηφίσουμε με το νου και με την καρδιά.

Να ψηφίσουμε με αισιοδοξία. Αλλά να μην εφησυχάσουμε ως την τελευταία στιγμή.

Να ψηφίσουμε σαν από την ψήφο του καθενός μας να κρέμεται η τύχη της χώρας.

Γιατί αυτό ακριβώς θα συμβαίνει.

Αν έτσι κάνουμε όλοι οι Έλληνες μεθαύριο, το σκοτάδι που σκεπάζει την Πατρίδα μας θα σκορπίσει.

  Όταν οι Έλληνες παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους, τότε αλλάζει η μοίρα του κόσμου όλου!

Αυτό ακριβώς σας ζητώ.

 Αυτές οι μάχη δεν είναι σαν καμία άλλη.

Αυτές οι εκλογές δεν είναι για ένα κόμμα.

Δεν είναι για μια παράταξη.

Είναι για την Ελλάδα.

 Η Ελλάδα μας ενώνει!

Οι δυσκολίες που περάσαμε μας ενώνουν!

Το μέλλον των παιδιών μας μας ενώνει!

Η ενότητα του λαού μας σε δύσκολες στιγμές δεν είναι ευχή

Είναι προσευχή!

Κι όταν μια τόσο δύσκολη προεκλογική εκστρατεία τελειώνει απόψε με αυτά που μας ενώνουν, τότε υπάρχει πραγματική Ελπίδα για τον τόπο.

 Καλή ψήφο. Και με τη νίκη.           
 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/06/2012 23:36:45

  Έτσι!

 2. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 15/06/2012 23:49:43

  Μαζί σου Πρόεδρε !
  Ως το τέλος , ως την Νίκη και την Δικαίωση !

 3. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 15/06/2012 23:55:07

  ΑΡΧΗΓΕ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!

  http://www.youtube.com/watch?v=d3gT0HFNqYw

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 16/06/2012 00:12:49

  Προσευχόμαστε.

 5. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 16/06/2012 00:35:53

  Ειμαι Σαμαρικος.. απο το 93... ακομα και οταν ψηφιζα αλλα κομματα παντα περιμενα την επιστροφη του στην ενεργο πολιτικη σκηνη... ειμαι Σαμαρικος διοτι αγαπω την πατριδα μου οσο τιποτα αλλο.... ειμαι Σαμαρικος διοτι εκπροσωπει την φωτισμενη σεβαστικη πατριωτικη κοινωνικη Δεξια.. ειμαι Σαμαρικος διοτι ειναι το μονο αντιβαρο στην αριστεριστικη απατριδη διεθνιστικη (οπερ μεταφραζομενο υπερ του εθνικιστικου παραλογισμου των γειτονων) αντιπατριωτικη ψευδοανθρωπιστικη λαιλαπα που εχει καταλαβει την κεντρικη πολιτικη σκηνη, τα πανεπιστημια μας, τη νεολαια μας.... χρειαζομαστε οσο ποτε αλλοτε μια στιβαρη πεφωτισμενη Δεξια να επαναφερει τις μεγαλες, διαχρονικες και ηθικες και πατριωτικες αξιες... διοτι η επανεκινηση θελει αξιες και ελπιδες και κοινωνικη και εθνικη συνοχη για να τα καταφερουμε στον σκοτεινο δρομο του μνημονιου... και αυτην την συνοχη μονο ο Αντωνης Σαμαρας μπορει να την εγγυηθει...

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/06/2012 01:01:09

  Νά 'ξερε ἡ κάθε γιαγιά πού θά πάει μέ τό πί νά ψηφίσει καί θά τῆς βάλουν ἓνα ψηφοδέλτιο στήν τσέπη καί ὁ κάθε ἀνώριμος 18άρης νεαρός(ὂχι ὃλοι),πού θά πάει καί ἀπό χαβαλέ θά ψηφίσει ὃ,τι γουστάρει ἡ γκό.......να καί ὃ,τι πεῖ ἡ παρέα γιά νά κομπάζει μετά...,τί παίζεται σ' αὐτές τίς ἐκλογές...Γιατί μέσα στούς ἀναποφάσιστους εἶναι καί τέτοιες περιπτώσεις,οἱ ἀπαθεῖς.οἱ ἐν πλήρει μεσονυκτίω τελοῦντες καί οἱ χαβαλεντζήδες,πού,ὃσο ὁ μπαμπάς ἒχει μετρητό καί βγαίνει ὁ φραπές,δέν χαμπαριάζουν καθόλου ἀπό χρεοκοπίες καί δραχμές...
  Μακάρι νά ἐπικρατήσει ὃσο τό δυνατόν περισσότερο ἡ λογική μεθαύριο...

 7. petros avatar
  petros 16/06/2012 02:21:26

  Ο Γάλλος πρωθυπουργός Leygues πρότεινε να σταλεί στην ελληνική κυβέρνηση σαφής προειδοποίηση ότι τυχόν επιστροφή του Κωνσταντίνου θα σήμανε παραδοχή της πολιτικής τον κατά τη διάρκεια τον πολέμου και ανασύσταση ενός καθεστώτος εχθρικού προς τους Συμμάχους. Στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε η Ελλάδα να γνωρίζει ότι οι Σύμμαχοι δεν ήταν σε θέση να εμπιστευθούν σημαντικά στρατηγικά σημεία στη Μικρά Ασία σε μια μη φιλική κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, επιστροφή τον Κωνσταντίνου θα σήμαινε αναθεώρηση, από τις Δυνάμεις, της Συνθήκης των Σεβρών. Το τελικό κείμενο, που υιοθετήθηκε από τη Συμμαχική Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και επιδόθηκε στην κυβέρνηση Ράλλη, στις 20Νοεμβρίον/3Δεκεμβρίου, αποτελούσε, τυπικά, συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο απόψεις με ουσιαστική παραδοχή των γαλλικών θέσεων. Δεν έθετε θέμα αναθεωρήσεως της Συνθήκης, αλλά τόνιζε ότι οι δυνάμεις της Εηtente, θα θεωρούσαν την τυχόν επιστροφή τον Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο σαν μια μη φιλική ενέργεια που θα τους έδινε το δικαίωμα να επανεξετάσουν ολόκληρη την πολιτική τους στην Εγγύς Ανατολή χωρίς καμία δέσμευση• χωρίς δηλαδή να δεσμεύονται από τη Συνθήκη των Σεβρών. Η Ελλάδα θα έπαυε να θεωρείται σύμμαχος-εντολοδόχος της Εηtente στη Μικρά Ασία. Στις 21 Νοεμβρίου/4 Δεκεμβρίου, μια μέρα πριν από το Δημοψήφισμα για την επιστροφή τον Κωνσταντίνου, οι πρεσβευτές της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας εξουσιοδοτήθηκαν να γνωστοποιήσουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι Σύμμαχοι θα διέκοπταν κάθε οικονομική υποστήριξη προς την Ελλάδα αν ξαναγύριζε ο εξόριστος μονάρχης.
  [Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος ΙΕ’, Εκδοτική Αθηνών, Αθήνα 1978, σελ. 150]

  Οι Ευρωπαίοι δεν μπλόφαραν, ακύρωσαν όλα τα δάνεια προς την Ελλάδα και πήγαν διπλωματικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ και φτάσαμε στη Μικρασιατική καταστροφή. Η τότε ελληνική κυβέρνηση, διεθνώς απομονωμένη οικονομικά, προχωρά σε αναγκαστικό δάνειο όλων των Ελλήνων προς το Κράτος. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν τα μισά τους χρήματα στο Κράτος, με αντάλλαγμα ομόλογα του Δημοσίου!!!Λέτε το μέτρο αυτό να εφαρμόσει το οικονομικό επιτελείο Τσίπρα ;


  3. Η «διχοτόμηση της δραχμής»
  Οι προσπάθειες τον Γούναρη για δανειοδότηση από το εξωτερικό αποτυγχάνουν. Οι Αγγλογάλλοι έχουν ακυρώσει όλες τις πιστώσεις από την εποχή της επανόδου του Κωνσταντίνου στην Ελλάδα. Ο Γούναρης αναγκάζεται να ακολουθήσει αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική. Ο υπουργός Οικονομικών Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης προχωρεί με νόμο στη σύναψη εσωτερικού αναγκαστικού δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου πεντα¬κοσίων εκατομμυρίων δραχμών (Μάρτιος 1922). Ο τρόπος εφαρμογής του αναγκαστικού δανείου ήταν πρωτότυπος: το χαρτονόμισμα που κυκλοφορούσε χάνει τη μισή του αξία. Οι πενήντα δραχμές, για παράδειγμα, που είχε στα χέρια τον ο πολίτης αποκτούν ονομαστική αξία είκοσι πέντε δραχμών. Οι άλλες είκοσι πέντε κατατίθενται στο δημόσιο ταμείο. ‘Έτσι, ο ελληνικός λαός, αιφνιδιαστικά, χάνει το μισό του νόμισμα.
  [Ιστορία Νεότερη και Σύγχρονη Γ΄ Λυκείου του ΟΕΔΒ]

 8. πετρος avatar
  πετρος 16/06/2012 02:24:12

  Κανένας δεν μπορεί να πει τη Κυριακή ότι δεν ήξερε. Ξέρουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι αν δεν βγει πρώτη η ΝΔ με τουλάχιστον 5 μονάδες διαφορά, τότε η Ελλάδα τη Δευτέρα θα είναι στο γκρεμό, οικονομικό, κοινωνικό, εθνικό.

  Ξέρουν ότι αν βγει πρώτη και δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σταθερή, λόγω της ανευθυνότητας και επιπολαιότητας του κ. Βενιζέλου και του κ. Καμμένου, τότε η χώρα θα βυθιστεί ξανά στην αστάθεια και στην ακυβερνησία.Αυτά πρέπει να είναι ξεκάθαρα σε όλους, και κυρίως στους αναποφάσιστους. Και δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό που γινόταν σήμερα ( και ίσως αύριο ) στα σουπερμαρκετ και στα φαρμακεία και στα βενζινάδικα με τις ουρές πολιτών...Αφού, κύριοι, φοβάστε τον Τσίπρα και την ανευθυνότητά του, αντί να στήνετε στις ουρές, αποτρέψτε τη πρωτιά του στη κάλπη. Αν, παρ' ελπίδα, εκλέξετε πρώτο τον Σύριζα ή με μικρή διαφορά από τη ΝΔ, μη σας δω να τρέχετε το βράδυ στα ΑΤΜ και το πρωί τηςΔευτέρας στις τράπεζες για να πάρετε τα λεφτά σας. Αν απέχετε, ρίξετε λευκό ή άκυρο, είστε άξιοι της μοίρας σας και παίρνετε και στο λαιμό σας και όλους τους άλλους !

  Όσοι θέλετε να ψηφίσετε Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο- Χρυσή Αυγή, Καρατζαφέρη, Τζήμερο- Μάνο, μην πείτε αύριο ότι δεν ξέρατε, ότι νομίζατε ότι οι ξένοι και οι έλληνες επιχειρηματίες μπλοφάρουν... Εδώ δεν είναι χαρτιά, ούτε πόκερ. Εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Όσες φορές μας εγκατέλειψαν οι Σύμμαχοι μας, είχαμε εθνική τραγωδία.Ξέρουν εκείνοι να χρησιμοποιούν ακομα και "αριστερούς" για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να νομίζουν οι χαχόλοι από κάτω ότι είναι "αντιστασιακοί". Μικρός ήμουν και χειροκροτούσαμε τον Ανδρέα, έξω από το Νάτο, έξω από την ΕΟΚ, εξω οι βάσεις και έβαλε την υπογραφή του μετά : σε όλα μέσα ! Και υπάρχουν άνθρωποι που ξεγελάστηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και είναι έτοιμοι να πάνε στον χειρότερο Τσίπρα ! Ε, καλά να πάθουμε. Με το Παπανδρέου- Βενιζέλο χάσαμε το 1/3 των εισοδηματων μας. Τώρα με τον Τσίπρα, που δεν έχει χώρο για την ιδιωτική πρωτοβουλία, πράγματι θα γίνουν Βουλγαρία, αλλά μέσα στο πρώτο μήνα!

  Θέλετε, κυριοι,να το ρισκάρετε ; Με γειά σας με χαρά σας. Αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Όταν πτώχευσε η Ελλάδα το 1893, 1897, 1932, οι περισσότεροι ζούσαν στα χωριά και είχαν τρόφιμα. Τώρα, αν γίνει πτώχευση, οι 9 στους 10 ζουν στα αστικά κέντρα, και ούτε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα δεν μπορούμε, ούτε κυνήγι να κάνουμε, ούτε να ψαρεύουμε στο Σαρωνικό. Αυτά τα παιδάκια που θέλουν Τσίπρα, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, έχουν μάθει στη καρμπονάρα και στη πίτσα, αύριο θα πρέπει να τρώνε φασόλια και ρεβύθια. Θα αντέξουν ; Είστε τρελοί ;Αυτά που ξέρουν μόνο από καφετέρια και τάβλι και μπιτς μπαρ και μπουζούκια θα αντέξουν όχι μόνο την ανεργία ( που έφερε η ηλίθια πολιτική Βενιζέλου ), αλλά και τη στέρηση αγαθών ;
  Κάθε ψήφος που πάει σε άλλο κόμμα, πλην της Νέας Δημοκρατίας, στην οριακή αυτή κατάσταση, μπορεί να οδηγήσει σε νέα μικρασιατική ή κυπριακή τραγωδία.Ξεκάθαρα πράγματα προς όλους. Κι αν η ΝΔ δεν μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας,θα έχει πέσει σε 3 μήνες. Και τότε κι εγώ μαζί σας, θα πάω στα άκρα. Αλλά πρέπει να δώσουμε τη τελευταία ευκαιρία στη δημοκρατία να σώσει τη πατρίδα.Και αυτή τη κρίσιμη στιγμή, μόνο η μέση λύση είναι η λύση, η Νέα Δημοκρατία. Οι Γερμανοί αυτό παρακαλούν και γι' αυτό προβοκάρουν : να βγάλουμε Τσίπρα για να βρουν αφορμή να μας πετάξουν. Έτσι, δεν έγινε το 1920 με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και απέσυραν τα δάνεια και μείναμε μπουκάλα και το 1922 ο Υπουργός Οικονομικών πήρε τα μισά λεφτά των Ελλήνων ( διχοτόμηση χαρτονομίσματος ); Τι διαφορετικό θα κάνει ο Τσίπρας, αν κοπούν δάνεια, επιδοτήσεις, ΕΣΠΑ ;

  • Paynek avatar
   Paynek @ πετρος 16/06/2012 03:17:47

   Τα είπες όλα.
   Με μια λέξη, στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα.
   Αλλά έχουν τυφλωθεί κάποιοι και νομίζουν οτι κάνουν και επανάσταση..

 9. airman avatar
  airman 16/06/2012 03:06:39

  Η λογική σ' ετούτο τον τόπο είναι μια ''ρευστή'' έννοια. Γι' αυτό όποτε στη νεώτερη ιστορία μας κάναμε ''μεγάλα πράγματα'' το πετύχαμε από ''τρέλα''.
  Ίσως το μόνο κατόρθωμα που πετύχαμε βασισμένο τόσο στη λογική όσο και στην τύχη (για να μη λέμε ότι θέλουμε), ήταν η κατάκτηση του Euro το 2004. Και η ειρωνία είναι ότι σε αυτό συνέβαλε ένας ''τρελός'' Γερμανός.
  Έχουμε αξεπέραστες ικανότητες σε ατομικό επίπεδο, τις οποίες όμως σε μια συλλογική προσπάθεια τις ''κρύβουμε'' γιατί δεν είμαστε ''κορόιδα''.
  Είμαστε ''κέρβεροι'' στο σπίτι μας, αλλά όταν πρόκειται για το συλλογικό καλό ''κάνουμε το παπί'' γιατί δε θέλουμε να βάζουμε μπελάδες στο κεφάλι μας.
  Ξεχωρίζουμε τους απατεώνες από το χιλιόμετρο, αλλά όταν ''ξεφεύγουν'' τους λέμε μάγκες (άμα τους ''τσιμπήσουν'' ας πρόσεχαν).
  Θέλουμε να μας επιβραβεύουν για τις επιτυχίες μας, αλλά να μας ανέχονται για τις ''στραβές'' μας.
  Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να μπει μια σειρά, αρκεί αυτό να μη μας επηρεάσει ή ακόμα καλύτερα να τη βάλουμε εμείς (κάνε με για μια μέρα Υπουργό).
  Θέλουμε να είμαστε επαγγελματίες, αλλά οι κανόνες μας προκαλούν αλλεργία.
  Αυτά και πόσα ακόμα αποτελούν την ταυτότητα του μέσου Έλληνα.
  Έχουμε τόσα πολλά κοινά που τελικά είναι απορίας άξιον γιατί δε συμφωνούμε μεταξύ μας. Πολύ απλά γιατί είμαστε Έλληνες.
  Όλοι εμείς λοιπόν την Κυριακή καλούμαστε να κάνουμε την επιλογή μας στις κάλπες.
  Το μόνο κοινό που μας ενώνει είναι η Πατρίδα. Είναι σαν τη μάνα μας. Όλο της γκρινιάζουμε, αλλά μη τολμήσει να πει κάτι κάποιος γι' αυτή.
  Αυτή η έρμη Πατρίδα έχει ένα παράπονο. Την έχουμε παραμελήσει. Είναι κι ανήμπορη (ας όψονται τα ''παιδιά'' της). Θέλει να την προστρέξουμε, να της παρασταθούμε.
  Κι όπως όταν χρειάζεται να παρασταθούμε στην ανήμπορη μάνα μας έτσι και τώρα που η Πατρίδα μας χρειάζεται, δε θέλει σκέψη ποια είναι η προτεραιότητα. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση δε χωράει κάτι άλλο παρά ''εμείς γι' αυτή''.
  Όποιος λοιπόν μας έχει πείσει ότι θέλει το καλό της, αυτός ας αναλάβει την τύχη της.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ airman 16/06/2012 08:37:23

   Μπράβο airman,συγχαρητήρια,τελικά,ὃπως λές, γι' αὐτό φτάσαμε ὣς ἐδῶ,γιατί τήν Πατρίδα μας τήν θεωρήσαμε μητριά μας καί ὂχι μάνα!Καί εἶναι τελείως λάθος ὃσοι λένε ὃτι ἡ Πατρίδα μᾶς ἒκανε ἀποπαίδια της,μιά μάνα δέν κάνει ἀποπαίδια...
   Ἂς ἐνδιαφερθοῦμε λοιπόν κι ἐμεῖς γιά τήν Πατρίδα μας μιά φορά πραγματικά!

 10. sos avatar
  sos 16/06/2012 03:24:28

  Οι συριζαίοι ετοιμάζουν από τώρα τις δικαιολογίες για το μπάχαλο που θα δημιουργήσουν.

  Σήμερα μου λέγανε κάποιοι γνωστοί μου Τσιπροκαμμένοι (ευκατάστατοι που κάνανε ανάληψη όλες τις καταθέσεις τους) ότι αν βγει ο Τσίπρας, οι Γερμανοί θα δημιουργήσουν τεχνητή κρίση στην Ελλάδα και θα λείψουν τα τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ για να υποταχθούμε στο μνημόνιο.

  Εγώ τους λέω, ε και ποιο το πρόβλημα, αφού μας λέτε ότι έχετε σχέδιο να αντιμετωπίσετε τα πάντα και ότι χωρίς μνημόνιο θα είμαστε όπως πριν.

  Η απάντηση ήταν διάφορες θεωρίες συνομωσίας ότι το κεφάλαιο θα μας πολεμήσει μέχρις εσχάτων για να μη διαχυθεί η επανάσταση στην Ευρώπη κτλ.

  Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτά που λένε και ούτε θέλουν να τα εφαρμόσουν. Απλά μας έχουν πρήξει τα συκώτια, έχουν κάψει την Αθήνα πόσες φορές και τελικά κολώνουν.

  Το κακό είναι ότι όταν θα αποτύχουν θα συνεχίζουν να μας πρήζουν για το πόσο τους πολεμήσανε.

 11. ap avatar
  ap 16/06/2012 08:03:08

  Ο Σαμαράς στο Σύνταγμα έδειξε ότι είναι πολιτικός με όραμα και ήθος. Σοβαρός, ακέραιος, ακριβής, περιέγραψε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να κινδυνολογήσει, χωρίς να τρομοκρατήσει, χωρίς να τάξει, χωρίς να υπερβάλλει, χωρίς να απειλήσει.
  Υποσχέθηκε μόνο ανάπτυξη, αξιοκρατία και προκοπή για όλους. Τι άλλο θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει;
  Μακάρι οι Έλληνες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων...

 12. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 16/06/2012 08:31:17

  """ap είπε:Υποσχέθηκε μόνο ανάπτυξη, αξιοκρατία και προκοπή για όλους. Τι άλλο θέλει ο άνθρωπος για να ζήσει;"""

  Οξυγόνο ,δηλαδή όραμα και ελπίδα που θα μετουσιωθούν σε σταθερότητα, μέσα στην σημερινή μιζέρια της κυριαρχίας των "αγορών" βλέπεις να το εξασφαλίζει κανείς πολιτικός ;
  Εφόσον οι αγορές νίκησαν την πολιτική ,ε ας είμαστε ρεαλιστές έρχονται πολύ δύσκολα χρόνια !

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 16/06/2012 11:59:49

  «Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν μόνον ό,τι μπορούν να αισθανθούν. Γι 'αυτό, οι μόνοι ρήτορες που μπορούν να τους επηρεάσουν, είναι αυτοί που μπορούν να τους συγκινήσουν.» ~Alphonse de Lamartine, Γάλλος ποιητής. Φιλέλληνας.

  «People can only understand what they can feel. That’s why, the only orators who can affect them, are those who can move them.»

 14. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 16/06/2012 13:57:42

  Ναι!!! Αντώνη σε ψηφίζουμε, με το νου και την καρδιά μας, για την Πατρίδα και τα παιδιά μας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.