#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2011 20:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "απαράδεκτες οι εμπράγματες εγγυήσεις στο δημόσιο χρέος""Απαράδεκτες" χαρακτήρισε τις εμπράγματες εγγυήσεις στο δημόσιο χρέος, ο Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

"Ακούσαμε να γίνεται λόγος για «εμπράγματες εγγυήσεις» στο νέο ελληνικό χρέος. Να το πούμε ξεκάθαρα. Τις θεωρούμε απαράδεκτες. Ούτε καν τις συζητούμε.  Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούσαμε με την κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου, μάλιστα, είχε δημόσια δηλώσει ότι η μόνη εγγύηση που δίνει είναι το σπίτι του στο Καστρί! Τώρα το ξέχασε; Αν το ξέχασε εκείνος, εμείς δεν το ξεχάσαμε… Καμία, λοιπόν, συζήτηση για εμπράγματες εγγυήσεις στο δημόσιο χρέος! Τώρα βλέπουμε κάποια διάθεση υπαναχώρησης στο θέμα αυτό. Ελπίζουμε να το μαζέψουν. .."

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ακόμα  ότι και η λέξη "χρεοκοπία" είναι απαγορευμένη. «Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας και αυτό ισχύει είτε για την ελεγχόμενη, την επιλεκτική και την περιορισμένη, ακόμη κι αν γίνεται αναφορά στον αγγλικό όρο selective default» ανέφερε, επισημαίνοντας πως η εκφορά της και μόνο μπορεί να γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Στην σημερινή του ομιλία ο κ. Σαμαράς επανέλαβε επίσης ότι μπορούμε να αποφύγουμε την«επιλεκτική χρεοκοπία» με έκδοση ευρωομολόγων, ή με νέο δάνειο αποκλειστικά από τα κράτη-μέλη. Εκφράζοντας την στήριξη του στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την αντίθεσή του στις θέσεις της Γερμανίας πρόσθεσε: Η έκδοση ευρώ-ομολόγων είναι η μόνη υγιής λύση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή ξεπερνά την κρίση. Αυτή ενισχύει την Ένωση. Αυτή αποκαθιστά ευρύτατη εμπιστοσύνη ξανά. Άρα λύση υπάρχει και δεν κοστίζει. Απλά πρέπει να ξεπεραστούν κάποιες ισχυρές εμμονές…Να σας πω και κάτι ακόμα: Εκεί, κάποια στιγμή, θα οδηγηθούν τα πράγματα: Στην έκδοση ευρώ-ομολόγων! Η μεγάλη αγωνία μας είναι να επωφεληθεί απ’ αυτό η Ελλάδα. Να μη γίνει αφότου έχουν στο μεταξύ οδηγήσει σε καταστροφή τον τόπο.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις εξής προκλήσεις, συνέχισε τον ομιλία του ο Α. Σαμαράς:

Τα δημοψηφίσματα αντί να εκτονώσουν, μπορεί να πυροδοτήσουν τη λαϊκή οργή

Τα δημοψηφίσματα που πρόκειται να φέρει το Σεπτέμβριο ο κ. Παπανδρέου και θα είναι μια προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης με ένα παραπλανητικό τρόπο. Έχουμε εκφράσει την ανάγκη να υπάρξει θεσμική και συνταγματική ρύθμιση για τα δημοψηφίσματα. Ώστε να εκφράζεται η λαϊκή βούληση άμεσα σε μείζονα θέματα.Αλλά χωρίς τέτοια ρύθμιση, δημοψηφίσματα σήμερα μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνα. Γιατί αν θέτουν με εκβιαστικά τρόπο λάθος διλήμματα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένταση της λαϊκής οργής. Αλλά κι αν αναδείξουν σωστά αιτήματα αλλαγής και τα θέσουν με σωστό τρόπο, ακόμα κι αυτό μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Και να «κάψουν», πριν την ώρα της, μια πιθανώς σωστή μεταρρύθμιση. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν, αντί να εκτονώσουν, να πυροδοτήσουν τη λαϊκή οργή. Το έχουμε πει ήδη, το επαναλαμβάνουμε και τώρα: Το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι ίδιες οι εκλογές!    Επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει απ’ όσους προσυπέγραψαν το λάθος, απ’ όσους δεν αντιστέκονται σε πιέσεις κι απ’ όσους καταφεύγουν σε συνεχείς εκβιασμούς του λαού. Επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο απ’ όσους ξέρουν που πατάνε, ξέρουν που πάνε, ξέρουν να διεκδικούν το δίκιο τους, να αντιστέκονται στις πιέσεις και να προωθούν το δημόσιο συμφέρον…Το κίνημα των Αγανακτισμένων να μείνει ειρηνικό και ακομμάτιστο

Μια ακόμα πρόκληση είναι το κίνημα των Αγανακτισμένων. Το οποίο διογκώνεται. Από την αρχή χαιρετίσαμε το ειρηνικό, μαζικό, ακομμάτιστο και ακηδεμόνευτο χαρακτήρα του. Και το γεγονός ότι συσπειρώνονται κρατώντας, όχι κομματικά λάβαρα, αλλά Ελληνικές σημαίες. Με ανησυχία βλέπουμε κάποια πολύ ανησυχητικά σημάδια εκτροπής σε βία. Η βία είναι τυφλή και άδικη. Και την καταδικάζουμε με τον πιο άμεσο, απερίφραστο και αυστηρό τρόπο. Αν το κίνημα των αγανακτισμένων χάσει τον ειρηνικό χαρακτήρα του, θα εκφυλιστεί πολύ γρήγορα και θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στους αντιπάλους του. Το ότι η κοινωνία αφυπνίζεται και αντιδρά είναι αληθινά ελπιδοφόρο. Αν, όμως, αυτή τη αντίδραση μετατραπεί σε τυφλή και καταστροφική οργή, αυτό θα αποδειχθεί μοιραίο. Η δημοκρατία προχωράει με λόγο, όχι με άναρθρες κραυγές. Η δημοκρατία προχωράει ενώνοντας, όχι διασπώντας. Ξεπερνώντας εμπόδια, όχι πέφτοντας στις παγίδες των αντιπάλων της. Καμία ανοχή σε φαινόμενα βίας! Κάθε προσπάθεια η αγανάκτηση να μετατραπεί σε δημιουργική ορμή για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα της Δικαιοσύνης, της Ανάπτυξης και της Αξιοπρέπειας.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Και να θυμάστε: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Αυτοί που επέβαλαν εκβιαστικά διλήμματα, δεν είναι ίδιοι με εκείνους που αντιστάθηκαν στους εκβιασμούς. Αυτοί που υποχώρησαν σε κάθε είδους πιέσεις, δεν είναι ίδιοι με εκείνους που αντιστέκονται στις πιέσεις. Κι αυτοί που είδαν εγκαίρως τα αδιέξοδα, δεν είναι ίδιοι με εκείνους που οδήγησαν στα αδιέξοδα. Ευθύνες υπάρχουν παντού. Αλλά την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε απέναντι στην Πατρίδα μας και στα παιδιά μας. Αν αφήσουμε την αγανάκτηση να γίνει μισαλλοδοξία, θα προσφέρουμε τις χειρότερες υπηρεσίες και στην Πατρίδα μας και στα παιδιά μας. Κάθαρση ναι. Αλλά ισοπέδωση των πάντων, όχι!Σεβασμός στο πνεύμα αγανάκτησης της κοινωνίας, ναι. Ανοχή στην πολιτική βία, όχι.

Δεν θα είμαστε εμείς η συνέχεια του χθες. Θα είμαστε η ρήξη με το χθες

Αντιλαμβάνομαι ότι από δω και στο εξής πρέπει να παρθούν πολλές δύσκολες αποφάσεις. Και πολλές θα κληθούμε να τις πάρουμε εμείς. Ξέρω ότι για να βγούμε τελικά από την κρίση, θα υπάρξουν και δύσκολα και οδυνηρά μέτρα. Είμαι έτοιμος να προχωρήσω, αν υπάρχει σαφής και ορατή προοπτική. Όχι αν μας βυθίζουν σε χειρότερο αδιέξοδο…  Για να το πω αλλιώς: έχω το ρεαλισμό της δύσκολης διαχείρισης σε στιγμές κρίσης. Αλλά διατηρώ και τον ιδεαλισμό της Ελπίδας. Χωρίς την οποία κανείς λαός δεν αντέχει τις δυσκολίες. Και γι’ αυτό, παράλληλα με τη στρατηγική διεξόδου από την κρίση που προτείναμε – το Ζάππειο-ι και Ζάππειο-ΙΙ – θα φέρουμε σύντομα και τις συνταγματικές αλλαγές που προτείνουμε. Ώστε η κοινωνία να αντιληφθεί ότι δεν πάμε σε απλή διαχείριση, αλλά σε μεγάλη αλλαγή μοντέλου, αλλαγή «υποδείγματος». Σε αληθινή Επανεκκίνηση, όχι μόνο για την Οικονομία μας, αλλά και για τη Δημοκρατία μας. Εξ άλλου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν είναι μόνο ούτε κυρίως Οικονομικά. Ούτε οφείλονται αποκλειστικά στην οικονομική κρίση.

Δεν αρκεί να πείσουμε ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρως αποτύχει. Αυτό είναι πια εύκολο. Πρέπει να αποδείξουμε κι εμείς ότι έχουμε κάνει την τομή με το δικό μας παρελθόν. Και πώς όταν κυβερνήσουμε θα κάνει και ο τόπος τη ρήξη του με το κακό παρελθόν.

Δεν θα είμαστε εμείς η συνέχεια του χθες. Θα είμαστε η ρήξη με το χθες. Που θα θεμελιώσει ένα πολύ διαφορετικό αύριο.

Κι αυτό πρέπει να το δείξουμε με κάθε τρόπο. Και κυρίως με καθημερινή επαφή, με τον κόσμο.

Επικοινωνία άμεση, προσωπική.

Η κοινωνία περιμένει να μας δει και να αλλάζουμε και να την πλησιάσουμε.

Ξέρει ότι από μας θα έλθει η εναλλακτική λύση. Κι αν δεν το ξέρει ακόμα, σίγουρα το υποπτεύεται. Να πλησιάσουμε την κοινωνία σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αυτό πια εξαρτάται από μας.

Το πολιτικό πλεονέκτημα το κερδίσαμε απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

Το δημοσκοπικό πλεονέκτημα το κερδίσαμε επίσης.

            Τώρα μένει να κερδίσουμε το πιο αποφασιστικό: το ηθικό πλεονέκτημα. Να δείξουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και να πείσουμε ότι η δική μας διακυβέρνηση θα είναι η πρώτη φάση μιας νέας Μεταπολίτευσης.

Όχι η τελική φάση μιας παρακμής.

Θα είμαστε η ρήξη με το παλιό.

Αυτό πρώτοι πρέπει να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι. Κι ύστερα να πείσουμε κι όλους τους γύρω μας.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για όλους μας τους επόμενους μήνες. Κι αυτό το στοίχημα οφείλουμε να το κερδίσουμε

Δεν έχουμε πολύ χρόνο. Τις εκλογές τις ζητήσαμε ήδη. Και οι εκλογές πλησιάζουν.

Δεν πρέπει να χάσουμε λεπτό…

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Και θα είμαστε…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 13/07/2011 20:29:10

  Εξαιρετική ομιλία. Πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ.

  Η σοσιαλιστική ερτ βέβαια σε παλαιοκομματικό mod έπαιζε με τον ηχο

 2. man8os avatar
  man8os 13/07/2011 20:29:16

  Αυτους που μας εφεραν σε αυτο το σημειο θα τους τημωρισεις προεδρε?

  • Γιάννης_Άλιμος avatar
   Γιάννης_Άλιμος @ man8os 13/07/2011 23:25:13

   Όσο τιμώρησε και ο Κώστας... τους ενόχους του χρηματιστηρίου και μιζών...
   Γιατί πιστεύω ότι ΟΛΑ τα κόμματα (όσο καλές προθέσεις και αν έχουν οι άνθρωποί τους) είναι δέσμια συμφερόντων; Έλα ντε... Γιατί;

   • man8os avatar
    man8os @ Γιάννης_Άλιμος 13/07/2011 23:27:48

    Οι προμηθειες του μνημονιου ωχριουν σε σχεση με το σκανδαλο του χρηματιστηριου...
    Ψαχνετε σκανδαλο?
    Εδω το βρηκατε!

    • Γιάννης_Άλιμος avatar
     Γιάννης_Άλιμος @ man8os 13/07/2011 23:32:01

     Δηλαδή ρε Μάνθο, όλα τα προηγούμενα, "καλοφάγωτα";

     • man8os avatar
      man8os @ Γιάννης_Άλιμος 13/07/2011 23:33:29

      Ολα τα προηγουμενα ειναι λιγα σε σχεση με τα 2 δις (2%*110) δηλαδη τις προμηθειες για να συναφθει το μνημονιο. Που πηγαν αυτα τα 2 δις οεο?

    • man8os avatar
     man8os @ man8os 13/07/2011 23:32:04

     Αναποδα ηθελα να το γραψω αλλα δεν τα καταφερα...
     Καταραμενη ζεστη.

     • Γιάννης_Άλιμος avatar
      Γιάννης_Άλιμος @ man8os 13/07/2011 23:34:24

      χαχαχαχαχα! Air condition γρήγορα!

 3. Orestios avatar
  Orestios 13/07/2011 20:39:11

  Είναι γνωστό ότι μεταξύ τον εγγυήσεων είναι και ο χρυσός. Ο Παπανδρέου τον χαρίζει στο ΔΝΤ και τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

 4. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 13/07/2011 20:40:20

  εάν αντί για τη στάση πληρωμών αποφασισθεί η, «εκβιαζόμενη» από τη Γερμανία, «επιλεκτική χρεοκοπία» (μία αρκετά ευφάνταστη λέξη, με στόχο την «ωραιοποίηση» της πτώχευσης – μία «μεταλλαγμένη» απειλή λοιπόν), η αναβολή δηλαδή των πληρωμών (ή κάποιων από αυτών) για ένα χρονικό διάστημα, όπου η Ελλάδα, με τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης (EFSF), θα προσπαθήσει να εξαγοράσει μέρος των ομολόγων της σε χαμηλότερη τιμή, το αποτέλεσμα θα είναι η χρόνια παραμονή της χώρας μας στον «ορό» της Γερμανίας – επομένως, η μετάλλαξη της σε φτωχό προτεκτοράτο, σε δορυφόρο καλύτερα της μερκαντιλίστριας καγκελαρίου.  Παράλληλα, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί αφενός μεν στην παροχή ενυπόθηκων εγγυήσεων στο μηχανισμό στήριξης, αφετέρου στην πώληση δημοσίων επιχειρήσεων και ακίνητης περιουσίας - πολύ πιθανόν σε εξευτελιστικές τιμές υποτέλειας και χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον της.


  Σωστός ο Σαμαράς. Από το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2382.aspx

  Απλούστερα, με την «επιλεκτική χρεοκοπία» θα πληρώσουμε το δημόσιο χρέος στο μεγαλύτερο μέρος του (εάν έχουμε τύχη και δεν το εξοφλήσουμε στο σύνολο του), θα συνεχίσουμε να επιβαρυνόμαστε με τοκογλυφικούς τόκους, θα χάσουμε ολοκληρωτικά την εθνική μας κυριαρχία, δεν θα βγούμε ποτέ στις αγορές, θα κυβερνιόμαστε «δημοσιονομικά» από ξένες δυνάμεις, θα εκποιήσουμε όλα μας τα περιουσιακά στοιχεία, θα λεηλατηθεί η ιδιωτική περιουσία, θα πεινάσουν οι Έλληνες και, στο τέλος, θα χρεοκοπήσουμε εξαθλιωμένοι – σαν τη στυμμένη λεμονόκουπα.

 5. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 13/07/2011 20:40:56

  Θλίβομαι που αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα ο Σαμαράς είναι στην αντιπολίτευση. Αλλά όπως λέει ο λαός Κοντός ψαλμός αλληλλούια.
  Πλησιάζει η ώρα να πάρει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του μετά από δεκαετίες ένας αληθινός ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 13/07/2011 20:46:46

  To ποιό βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει το λαμπερό Ελληνικό Φως!

  Σάς έχουμε Εμπιστοσύνη. Σάς Σεβόμαστε. Σάς Στηρίζουμε. Σάς Τιμούμε.
  Κύριε Πρόεδρε, Σάς Ευχαριστούμε!

  • Γιάννης_Άλιμος avatar
   Γιάννης_Άλιμος @ η Dimi 13/07/2011 23:49:20

   Πάντως δίκιο είχες...

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ η Dimi 14/07/2011 00:29:17

   !!!!!!!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 14/07/2011 20:30:11

    Eλένη, Ψηλά τις Καρδιές Μας!

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/07/2011 20:55:29

  Η 2η φωτογραφία έχει και σημειολογία.

  Ο όρθιος, με τους (περισσότερους) καθιστούς, έχει τόση σχέση σε "φως" όσο η μέρα με τη νύχτα.

  Είμαστε εδώ και πάμε εκεί που λες, Πρόεδρε.
  Αλλά δύσκολα θα πας τόσο μακριά μ' αυτούς, ...
  Ρώτησε και έναν καθιστό, εκεί στο κέντρο...

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 13/07/2011 21:20:55

   Ελπίζω ότι τους έχει απλώς για ντεκόρ και στην τελευταία πράξη θα τους στείλει εκεί που ανήκουν. Στους κομπάρσους.
   Αλλού είναι η δύναμή του και το ξέρει...
   Ας κατέβει να μιλήσει με τον κόσμο, να νοιώσει τον παλμό, να πιάσει το σφυγμό και να δεις για πότε εξαφανίζονται οι θεσιθήρες...

   • Γιάννης_Άλιμος avatar
    Γιάννης_Άλιμος @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/07/2011 23:29:32

    Αχ, αγαπητέ Γιάννη! Πόσο συμφωνώ με αυτό που ελπίζεις! Ο Αντώνης όμως αποφασίζει...

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Προφήτης 13/07/2011 23:15:51

   Συνεπείς στον ίδιο σκοπό. Διαίρεση, αντί άθροισης.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/07/2011 21:11:52

  Αυτό ρωτάω και περιμένω εδώ και καιρό.
  Ξεκάθαρη δημόσια δήλωση και όχι πολιτικούς πολιτισμούς.
  Καταλογισμός ευθυνών και ποινές ...ένθεν και εκείθεν....

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/07/2011 21:12:55

  Η ομιλία Σαμαρά κινήθηκε στο πλαίσιο του δημοκρατικού πατριωτισμού.Θέλω να ελπίζω πως μεγαλοστελέχη και βουλευτές της παράταξης θα κινηθούν,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,στο πνεύμα των ομιλιών του προέδρου.

 10. victoria (true) avatar
  victoria (true) 13/07/2011 22:04:21

  Μέσα στην ελληνική τραγωδία, υπάρχει ένας Σαμαράς.
  Από 'κει και πέρα ας ακούσει κι ας διαλέξει κι ο κυρίαρχος λαός. Το υπαινίχθηκε κι ο ίδιος, έχω το όραμα, δεν σκοπεύω να διαχειριστώ αλλά να κυβερνήσω. Πέφτει σε όλους μας, ένας προς έναν να κάνουμε την επιλογή.

  (αλλά ας βγουν και λίγο ταλιμπάν όλοι, με πλάτες Σαμαρά δεν λέω, δεν γίνεται πχ να παίρνουν τηλέφωνο να παρεμβαίνουν στο δελτίο και να τους καταγγέλλουν, το μάθημα του Μπάμπη «γιατί δεν πρέπει να φοβάμαι τη χρεοκοπία» το παρακολουθήσατε; δεν αντέχονται, αλλά ακόμα οι περισσότεροι τηλεόραση βλέπουν)

 11. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/07/2011 23:17:13

  Το κίνημα των Αγανακτισμένων εμφανίστηκε σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία, αν και πιεσμένη από την διαρκή φτώχεια, στέκονταν αμέριμνη να αγναντεύει τους «διεθνείς και ντόπιους κερδοσκόπους » να εξαγοράζουν το μέλλον της. Η προσφορά του στην δημοκρατία ήταν τεράστια και, έβαλε τις βάσεις για την ψυχολογική ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας σε μια στιγμή που στους δρόμους βρίσκονταν μόνο το κκε.
  Μέσω του κινήματος πολλά ταμπού και ασυλίες της μεταπολίτευσης μπήκαν ξαφνικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
  Αν τα κόμματα συνεχίσουν να βλέπουν το φαινόμενο ως μια φολκλόρ κατάσταση που αναζητά την δική του Ιθάκη, για να το περιχαρακώσουν, πολύ γρήγορα τα θραύσματα της αγανάκτησης θα τσαλακώσουν ανεπανόρθωτα τα μνημόνια, τους υποστηρικτές τους και γενικά το πολιτικό σύστημα.
  Για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει χρειάζεται συνειδητή στροφή των κομμάτων προς την κατεύθυνση που «δείχνουν» οι χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες.

 12. ηλιας avatar
  ηλιας 14/07/2011 00:15:25

  Eεεεεεπ!
  Τι εγινε παιδια;
  Παμε για εκλογες;

 13. ηλιας avatar
  ηλιας 14/07/2011 00:17:02

  Mαλλον...

 14. ηλιας avatar
  ηλιας 14/07/2011 00:18:30

  Καλα το ξερω... :-(

 15. nick avatar
  nick 14/07/2011 00:18:48

  Η ομιλία Σαμαρά ήταν εξαιρετική...

  Το βίντεο ολόκληρης της ομιλίας: h**p://www.ustream.tv/recorded/15970823

 16. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 14/07/2011 01:10:15

  Θα βάλουμε πλάτη..το αξίζει..

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε την τιμωρία των επίορκων...να επιστραφούν τα κλεμμένα..αν οχι τώρα πότε θα γίνει?

 17. thanos avatar
  thanos 14/07/2011 23:21:07

  "Θα φέρουμε σύντομα και τις συνταγματικές αλλαγές που προτείνουμε".
  Να η νέα μεγάλη είδηση.
  Πολύ τολμηρό το εγχείρημα, ελπίζω να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση

 18. Αννίτα avatar
  Αννίτα 15/07/2011 12:52:21

  Τα ευρωομόλογα είναι μια καλή λύση, το νέο δάνειο ποτέ.!Εκτός αυτών των λύσεων όμως υπάρχουν κι άλλες για να τελειώνουμε με αυτούς μια και καλή.Δεν μπορούμε να διαιωνίζουμε την παρουσία τους έστω και αμυδρά είτε στην χώρα μας ,είτε με την σκέψη οτι είναι πάνω απ τα κεφάλια μας ανα πάσα ώρα και στιγμή να εισπράξουν οτιδήποτε περιουσιακό στοιχείο από τηνΕλλάδα μέσω άλλων δανείων ίσως πιο ευκολόχρηστων, η πιο ανώδυνων.!
  Αρχηγέ της Ν.Δ. θα συμφωνήσω μαζί σου μόνο στο κομμάτι βοήθειας με ευρωομόλογα. Για την άλλη σκέψη σου ούτε λόγος να γίνεται, εδώ ψάχνουμε διέξοδο για τα τωρινά δανειακά μας χάλια. Σκέψου το λίγο καλλίτερα.!
  Σε όλα τα άλλα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν κατά την ομιλία πιστεύω πως θα έχουμε την δικαίωση που αποζητάμε.
  Αρκεί να μην δώσει εμπιστοσύνη ο κ.Σαμαράς στους Ευρωπαίους,δηλ. σε όσα υπόσχονται στον ίδιο. Σίγουρα το πρόγραμμα που τους παρουσίασε ήταν αρεστό σε αυτούς, όμως μην πέσει στην παγίδα να τους εμπιστευθεί.
  Θα πω αυτό που λέει ενας απλός άνθρωπος του χωριού. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν τον εαυτό μας.!
  Μπορεί να του έδειξαν εμπιστοσύνη κ να δικαιώθηκε, όμως ποιός ξέρει πως μπορεί να τον παγιδεύσουν, με ποιες δεσμεύσεις π'αλι. Πρόεδρε μην ψηθείς απ τα ωραία τους λόγια.!! Εσύ παλεύεις για την δικαίωση της χώρας μας.!!
  Ας είναι μόνο ενα βήμα το πιο ανώδυνο τα ευρωομόλογα.!!

 19. Σάββας avatar
  Σάββας 15/07/2011 20:36:55

  Εξαιρετικός ο κ. Σαμαράς. Είχα πολλά χρόνια να ακούσω κάποιον με τόσο ηγετικές τάσεις. Πραγματικά ο άνθρωπος αν μη τι άλλο δείχνει εμπράγματα ότι είναι πατριώτης. Θα στηρίξουμε τον Αντώνη με την ελπίδα ότι θα αλλάξει την Ελλάδα και θα της δώσει ξανά την αίγλη που της αξίζει και κυρίως θα κερδίσει ξανά το σεβασμό από τα άλλα Ευρωπαϊκά Κράτη.

  Πολύ καλή η ανάρτηση την οποία την αναδημοσίευσα στο blog http://pella-news.blogspot.com/ αναφέροντας την πηγή. Αν ωστόσο υπάρχει κάποιο πρόβλημα μπορείτε να μου ζητήσετε να την αφαιρέσω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.