#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2011 13:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Το σημερινό πολιτικό σύστημα τελείωσε

"Δεν με ενδιαφέρει μόνο ο μεσαίος χώρος. Απευθύνομαι σε όλη την κοινωνία"

Στο σημερινό δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξής του στην «Δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς μιλάει για το «τελειωμένο πολιτικό σύστημα», την οικογενειοκρατία, τα εθνικά μας θέματα και τον (πολυσυζητημένο) «μεσαίο χώρο».

Επιλεγμένα αποσπάσματα:

EΡ.: Το σημερινό πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, έχει μέλλον ή μήπως στην πραγματικότητα πνέει τα λοίσθια όπως πολλοί πιστεύουν;

ΑΠ.: Ενα σύστημα που χρέωσε τις επόμενες γενιές δεν έχει μέλλον.

Ενα πολιτικό σύστημα που ευνόησε την υπερκατανάλωση πέρα από τις παραγωγικές δυνατότητες της Οικονομίας ως ψευδαίσθηση «ανάπτυξης» δεν έχει μέλλον.

Ενα πολιτικό σύστημα που ανέδειξε ως κορυφαίο πρόταγμα την «αναδιανομή» δανεικών και όχι την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής έχει τελειώσει…

EΡ.: Ποια είναι η άποψή σας για τον φράχτη που αποφάσισε να κατασκευάσει η κυβέρνηση στον Εβρο;

ΑΠ.: Δεν αρκεί. Και δεν λύνει το πρόβλημα. Δεν είμαστε αντίθετοι να φρουρούνται τα σύνορα ακόμα κι έτσι…

Αλλά δεν μπορείς να φτιάχνεις έναν νόμο που προσελκύει παράνομους μετανάστες και ύστερα να χτίζεις… φράχτη για να τους κρατήσεις απ' έξω!

Χρειάζεται συνολική πολιτική που θα αποθαρρύνει και θα σταματήσει το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Και θα επαναπατρίσει τους λαθρομετανάστες που έχουν ήδη έλθει και δεν τους αντέχει η χώρα μας. Και θα αφομοιώσει τους υπόλοιπους στην ελληνική Παιδεία.

Το πρόβλημα δεν το έχουμε πια στα σύνορά μας. Το έχουμε και εντός της επικράτειας.

Ασφαλώς η χώρα δεν μπορεί να είναι «ξέφραγο αμπέλι».

Αλλά μόνο με φράχτες δεν λύνεται το πρόβλημα…

EΡ.: Πώς βλέπετε το μέλλον της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία;

ΑΠ.: Δεν με απασχολεί ...

EΡ.: Νομίζετε ότι έχετε κάνει ως παράταξη αρκετή αυτοκριτική για την ήττα, γιατί η κοινωνία έχει άλλη άποψη.

ΑΠ: Κάναμε την πιο θαρραλέα αυτοκριτική που έκανε ποτέ κόμμα στην Ελλάδα.

Και η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από άλλη αυτοκριτική στα λόγια. Περιμένει αυτοκριτική με έργα:

Να μην ενδώσουμε στον εύκολο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ. Και δεν το κάνουμε.

Να μην ενδώσουμε στην εύκολη λύση του «ώριμου φρούτου». Και δεν το κάνουμε.

Να μη μοιράζουμε εύκολες υποσχέσεις, που δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε. Και δεν το κάνουμε.

Να εννοούμε αυτά που λέμε. Και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα.

Να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις εκ μέρους διαφόρων κέντρων. Και δεν το κάνουμε.

Να αφουγκραζόμαστε πάνω απ' όλα την κοινωνία. Και το κάνουμε.

Από εδώ και στο εξής η κοινωνία θέλει Προοπτική.

Γνήσια, ρεαλιστική, διαφορετική και ανατρεπτική προοπτική.

Και αυτήν της παρουσιάζουμε.

EΡ.: Σας κατηγορούν ότι έχετε στρέψει τη Ν.Δ. δεξιότερα απεμπολώντας τον «μεσαίο χώρο».

ΑΠ.: Δεν με ενδιαφέρει μόνο ο λεγόμενος «μεσαίος χώρος». Με ενδιαφέρει ολόκληρη η κοινωνία!

Δεν υπάρχουν μόνο οι «ταλαντευόμενοι» ψηφοφόροι, αυτοί που συνήθως ονομάζουμε «μεσαίο χώρο».

Υπάρχουν και πολύ περισσότεροι πια, που δεν ψηφίζουν καθόλου. Και αυτούς πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους πείσουμε.

Και αυτό θα το καταφέρουμε με το να προβάλλουμε τη φυσιογνωμία μας, τις ιδέες μας και την πολιτική μας. Οχι με το να τα κρύβουμε όλα αυτά.

Τέλος, αυτό το «δεξιότερα» δεν το καταλαβαίνω. Τη μια λένε ότι στρέφεται η Νέα Δημοκρατία «δεξιότερα». Την άλλη, οι ίδιοι συχνά, λένε ότι πηγαίνει «αριστερότερα»…

Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, με την κριτική της και τις θέσεις της ανοίγει την πολιτική της για να εκφράσει όλη την κοινωνία.

Εκτός από τους βολεμένους και τους «κολλημένους». Που και αυτοί όσο πάνε και λιγοστεύουν.

Και πάντα μέσα στη λογική του «κοινωνικού φιλελευθερισμού».

Χωρίς να χωρίζει και να διαχωρίζει του πολίτες.

Απευθυνόμαστε σε όλους. Οχι μόνο σε κάποιους

EΡ.: Πιστεύετε ότι η οικογενειοκρατία και τα μεγάλα τζάκια τελικά έβλαψαν την πολιτική ζωή του τόπου;

ΑΠ.: Είμαι αντίθετος να έχουν ειδική μεταχείριση και ειδικά προνόμια όσοι κατάγονται από πολιτικές οικογένειες.

Ασφαλώς καθένας πρέπει να έχει ευκαιρία να δείξει τι αξίζει. Δεν αρνιόμαστε το δικαίωμα αυτό σε κανέναν. Αλλά με ίσους όρους. Οχι με προνόμια για κάποιους που φέρουν «βαριά ονόματα»…

Οταν αναγνωρίζεις «προνόμια» σε κάποιους, τότε αυτοί φέρουν τους «κολλητούς» τους. Και δεν έχεις απλώς λίγες οικογένειες να αυτοαναπαράγονται. Εχεις και την πολιτική ζωή να κατακερματίζεται σε «φέουδα». Δεν έχεις μόνο τις «οικογένειες». Εχεις και τις «αυλές»…

Και όποιος δεν είναι «κολλητός», δεν έχει καμία ελπίδα να αποδείξει ότι είναι άξιος. Αυτό το νοσηρό φαινόμενο τελείωσε πια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Maximilien avatar
  Maximilien 01/02/2011 14:14:32

  Σαμαράς: Το πολιτικό σύστημα τελείωσε

  Αλλά υποθέτω ότι δεν περιλαμβάνει το κόμμα του στο "τελειωμένο" πολιτικό σύστημα.

  • factorx avatar
   factorx @ Maximilien 01/02/2011 14:17:44

   Φυσικά και το συμπεριλαμβάνει. Maximilien προσπαθείς να αρθρώσεις πολιτική άποψη, αλλά μακρυά είναι η νύκτα στα βουνά. Πριν απο πολλούς μήνες μίλησε και για Νέα Μεταπολίτευση

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ factorx 01/02/2011 14:26:37

    Δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω αλλά δεν θεωρώ και πολύ αξιόπιστα τα δικά σου κριτήρια περί πολιτικού λόγου. Χωρίς παρεξήγηση.
    Αποτελεί γελοιότητα πρώτου μεγέθους ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας που κυβέρνησε την χώρα στα 30 χρόνια της Μεταπολίτευσης να βγάζει την ουρά του έξω από το πολιτικό σύστημα επειδή για μια ακόμα φορά άλλαξε ρητορική ή πρόεδρο. Πάντως προς το παρόν ο κόσμος δεν φαίνεται να επιβραβεύει την ΝΔ αλλά αντίθετα την θέτει στην ίδια μοίρα με το έτερο κόμμα του δικομματισμού.

    ΥΓ. Και τι έγινε που είπε ο Σαμαράς για Νέα Μεταπολίτευση; Επειδή το είπε σημαίνει ότι ξεκινάνε όλα από την αρχή; Και ο ΚΚ μίλησε για επανίδρυση του κράτους, και ο ΓΑΠ για νέο μοντέλο διακυβέρνησης και ο Σημίτης για εκσυγχρονισμό και ο Αντρέας για αλλαγή.

    • factorx avatar
     factorx @ Maximilien 01/02/2011 14:30:53

     Γιατί όμως σπεύδεις να με σχολιάσεις; Γιατί πριν κακά καλά ανεβασω μια ανάρτηση σπεύδεις να δώσεις το παρόν;
     Τι σε πονάει αγαπητέ; Ή μάλλον ποιούς άλλους και άλλες πονάει;

   • trans avatar
    trans @ factorx 01/02/2011 14:30:28

    Μακάρι και στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο,μπας και σωθούμε
    http://english.aljazeera.net/watch_now/

 2. Έρεβος avatar
  Έρεβος 01/02/2011 14:16:55

  "Υπάρχουν και πολύ περισσότεροι πια, που δεν ψηφίζουν καθόλου. Και αυτούς πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους πείσουμε."

  Αυτοί είναι ο παλιός καλός, υγιής κεντρώος χώρος, του 52%. Ποσοστό που μοιράστηκε αρχικά σε μπαρμπάδες και στη συνέχεια σε διορισμούς σε ΔΕΚΟ και συμβασιούχους.

  Τώρα που μας τελειώσαν οι μπαρμπάδες και οι ανηψιοί, μας τέλειωσαν οι συμβάσεις και οι διορισμοί το οικόπεδο απελευθερώθηκε και ξαναπάει για 52%.

  Τρέχτε, όποιος προλάβει...

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 14:17:20

  Ειπε ο επιτιμος... Προσαρμογη.. οτι λεει και το ΠΑΣΟΚ..
  τον ρωτα ο δημοσιογραφος..
  - " η Ελλαδα δε θα χρεοκοπησει αλλα οι Ελληνες θα πεινασουν, τι λετε?"
  Απαντα ο ΜΑΥΡΟΣ παπαγαλος,
  - Οι Ελληνες πρεπει να κατλαβουν οτι πρεπει να ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ στην πραγματικοτητα.. να συμμορφωθουμε σε οσα συμφωνησουμε στην Ευρωπη !!"
  "πεινας εσυ σημερα?" ρωτησε το δημοσιογραφο... χαχαχαχαχαχαα

  το ΓΑΠ ειπε.. "απο την εμπειρια μου εχω γινει πιο σοσιαλιστης απο πριν !!"
  χαχαχαχαααααααααααααααααααχαχαχαα

  ΠΠ

 4. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 01/02/2011 14:25:47

  Ζητούμενο η «πόρτα» προς το αλλού
  Μετά την αποτυχία του μνημονίου και του τριετούς πακέτου των 110 δις ευρώ να βοηθήσει την ελληνική οικονομία, ο διεθνής τύπος παρουσιάζει ως δεδομένη την μερική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με βασική όμως προϋπόθεση για την δρομολόγηση των ‘εναλλακτικών’ λύσεων την αυξημένη εποπτεία των χρεωμένων χωρών. Οι προτάσεις αυτές συζητήθηκαν και στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Ενδεικτικό του κλίματος που προσπαθούν να δημιουργήσουν για την Ελλάδα με στόχο να ‘περάσουν’ τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της χώρας είναι και τα δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων «Η Ελλάδα είναι ντε φάκτο αφερέγγυα – όσο πιο γρήγορα γίνει αναδιάταξη χρέους, τόσο καλύτερα», είναι ο τίτλος σχολίου της αυστριακής εφημερίδας της Die Presse. Στην ίδια κατεύθυνση η «The Wall Street Journal» αναφέρει ότι η Αίγυπτος της λαϊκής επανάστασης είναι πιο φερέγγυα για τους επενδυτές της αγοράς από ότι η Ελλάδα.
  Με βάση τα παραπάνω η Ελλάδα έχει προβλήματα επειδή οι αγορές δεν την εμπιστεύονται και προκειμένου να την ξανά εμπιστευτούν πρέπει να παραδώσει τα κλειδιά της κυριαρχίας σε υπερεθνικά κέντρα, ανεξάρτητα αν η εξέλιξη αυτή παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών που εγγυώνται στο Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Για να μπορέσει όμως να περάσει η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση 'ανώδυνα' χρειάζεται μια κοινωνία κάτω από τη γραμμή της φτώχιας και μια ελίτ υποταγμένη στα ξένα συμφέροντα, εξέλιξη την οποία υποβοηθά το μνημόνιο με μια σειρά προκαθορισμένων γεγονότων που καθοδηγούνται, επηρεάζουν τις καταστάσεις και επικυρώνουν ότι μας συμβαίνει. Ένα από τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής τους είναι η χειραγώγηση της προσοχής των πολιτών, κατευθύνουν την κοινή γνώμη μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα ή αναβάλουν προειλημμένες σημαντικές αποφάσεις για να συνηθίσουν οι πολίτες στην ιδέα των αλλαγών, γεγονός που εμμέσως επηρεάζει τη λήψη των αποφάσεων.
  Συνεπώς, το κλίμα της εποχής και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την πτώχευση των ιδεών και των πρακτικών που ακολουθηθήκαν τον τελευταίο χρόνο. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά όταν μετά από όσα συνέβησαν βρισκόμαστε, ως κοινωνία, σε χειρότερο σημείο από πέρυσι με ανοιχτό το ενδεχόμενο οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.
  Παράλληλα, υπάρχει ένα σημαντικό έλλειμμα στην ενημέρωση του κοινού, (τόσο για οικονομικά ζητήματα, όσο και για την εξωτερική πολιτική της χώρας), από μια κυβέρνηση που είναι αναγκαζόμενη εκ των ξένων πιέσεων να υπερασπίζεται τις πολιτικές της για να μην καταρρεύσει.
  Μπορεί όμως, ως ενεργοί πολίτες , να επιτρέψουμε την κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας και την άνευ όρων 'παράδοση' της χώρας για να ‘προστατευτεί’ η κυβέρνηση που υποστήριζε ότι το πακέτο μέτρων του μνημονίου θα λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ o βουνίσιος 01/02/2011 14:31:25

   ως βουνισιος θα γνωριζεις το γνωμικο.. χεσε ψηλα κ αγναντευε !!
   ειμαστε ομηροι πλεον, επισημα με υπογραφες και να σκεφτεις οτι ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΜΕ με επιστολη μας στο Θαναση ( Στρος Καν... ποιος Θανασης...? )
   Αυτο σημαινει απλα οτι οταν αυτοι αποφασισουν θα μας βγαλουν στις Αγορες. Θα το αποφασισουν οταν δουν τα σκουρα..μαυρα απ το λαο.. μεχρι τοτε θα ρουφανε με το μπουρι της σομπας ολα οσα προλαβουν.
   Ποιο ασυλο... και ποια Δημοκρατια και ποιες αναλυσεις των παπαγαλων για τις αγορες... ποιοι νομοι και ποιο Συνταγμα... ποιος Ελληνας Πολιτης..!!

   ΠΠ

 5. φωτεινη avatar
  φωτεινη 01/02/2011 14:34:49

  maximilien,και τιποτα να μην αλλαξει στη ν.δ. ,τι λες να μας σχολιασεις και τις δηλωσεις Λοβερδου για το ποτε μπηκαν τα θεμελια της τωρινης χρεωκοπιας?κατι για το 1981 μου φαινεται οτι λεει,αν δεν κανω λαθος.

 6. Λαζαρος avatar
  Λαζαρος 01/02/2011 14:40:05

  Σαμαρα θα ψηφισω και για πρωτη φορα ΝΔ...Αλλα με ενοχλει που και στις δημοτικες εκλογες και τωρα βλεπω μεσα στο κομμα να συνεχιζουν να υπαρχουν ατομα που αποδειχτηκαν ανικανα να αντιμετωπισουν τα ζητηματα της κοινωνιας μας..δεν γινεται με παλια ανακυκλωμενα υλικα να στησεις νεο κομμα....ωστοσο αναγνωριζω πως εως ενα βαθμο ανανεωσε το κομμα....θελει ομως κι αλλα...

  για το πασοκ δεν μιλαω...δεν υπαρχει κομμα πασοκ...εχει ληξει το εργο απο το 1985

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 01/02/2011 14:42:02

  @ΠΠ
  Δεν το ζητήσαμε εμείς, το ΠΑΣΟΚ το ζήτησε.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ o βουνίσιος 01/02/2011 14:52:15

   +10000 .
   Και μάλιστα ούτε καν όλοι.... Η ''ΗΓΕΤΙΚΗ" (κυρίως εξωκοινοβουλευτικοί ) ΟΜΑΔΑ του , ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ (του πασοκ ) ΑΠΛΩΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ & ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ αναμασώντας "σωτηρίες" και "έκτακτες εθνικές ανάγκες" που υποχρεώνουν σε "θυσίες" και δικαιολογούν τη "προσωρινή κοινωνική αδικία" με σκοπό την μελλοντική ΜΠΛΑΜΠΛΑΜΠΛΑ............. !!!!!   *Μιά άποψη.-

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 14:47:26

  βρε το γνωριζωωωω ετσι φωναζω απο συνηθεια !! χαχαχαχα

  ΠΠ

 9. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 01/02/2011 14:50:43

  Εχει καλό, στέρεο λόγο. Υπάρχει μια ευδιάκριτη αμφισημία, δεν λέω ηθελημένη. "Το πολιτικό σύστημα τελείωσε " λένε με τον τρόπο τους ζητώντας συνταγματική αναθεώρηση οι οπαδοι κι οι συνοδοιπόροι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης του Μαξίμου, προκειμένου να ενσωματωθεί κάτι σαν νέο Μνημόνιο στον καταστατικό χάρτη της "πατρίδας" του γιωργάκη. Κάτι τέτοιο συνιστά πραξικόπημα αν το δει κανείς από την πλευρά του ισχύοντος συντάγματος, αλλά πλέον στη Ελλάδα μπορεί να πούμε πως "είναι συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια".

 10. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 01/02/2011 14:54:41

  Αντώνη, αυτοί που σε έζησαν από κοντά, ξέρουν καλά ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει μέσα σου, όπως έχει τελειώσει και για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
  Δυστυχώς όμως, στον κόσμο περνάει η εικόνα ότι βάζεις πλάτη για να στηριχθεί.
  Όσο συνεχίζεται αυτή η εικόνα στον κόσμο, αυτό δεν κάνει καλό ούτε σε σένα, ούτε στην ΝΔ, ούτε στη χώρα.
  Όλοι εμείς περιμένουμε από εσένα να δώσεις το σύνθημα για να πέσει αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και να χτίσουμε ένα καινούργιο.

  • SPYRIDON T. avatar
   SPYRIDON T. @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 01/02/2011 15:09:10

   Θα συμφωνήσω με τον Πέτρο.

   Ο κόσμος λέει "τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου"...

   Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει ακόμη ή τι πρέπει να κάνει περαιτέρω ο Πρόεδρος κτλ.

   Πάντως ο κόσμος έξω δεν πρόκειται καν να διαβάσει την συνέντευξη κτλ.

   Μόλις πας να πιάσεις κουβέντα σε κάποιον για τις αλλαγές στη ΝΔ σε κόβει από την αρχή με φράσεις "όλοι το ίδιο είναι", "καμία αλλαγή δεν γίνεται", "πες τα αλλού αυτά", "άλλαξε ο λύκος..." κτλ. κτλ....

   Ειλικρινά σας μιλώ, είναι απελπιστική η κατάσταση...

 11. occultist avatar
  occultist 01/02/2011 15:11:52

  ΑΣΧΕΤΟ αλλά ενδεικτικό
  «Τους θεατρινισμούς σας να τους αφήσετε έξω από αυτή την αίθουσα. Ήρθατε εδώ να κάνετε τσαμπουκά;» αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Από το ΙΝ. GR) απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Μετρο οταν κατήγγειλε οτι αντιμετωπίζουν απόλυση για την απεργία τους.. ΑΛΛΑ ΤΙΣ, ΜΑΓΚΑΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ (τζάμπα βέβαια)

  • Misha avatar
   Misha @ occultist 01/02/2011 16:55:07

   Είναι μέγας μάγκας ο Κούλης, διορισμένος από τον Σημίτη στην Εθνική, ελέω πατρός, και με ένα δεκαρικάκι μηνιάτικο ....
   Ποιος έχασε την τσιπα για να την βρει το μητσοτακέικο....

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 01/02/2011 17:10:28

    Μήτσο,

    ΤΣΙΠ έχουν στο μυαλό, προγραμματισμένο από τους χρηματοδοτες τους ( δβζ Ζήμενς). Υπάρχουν πόρνες σαν την Σόνια του Ντοστογέφσκυ που έχουν πολύ τσιπα, αυτοί οι ελβετόψυχοι δεν έχουν ούτε καν το ήθος των ιερόδουλων...

 12. dimos avatar
  dimos 01/02/2011 15:18:52

  H ΝΔ με τα στελέχη της που παρουσιάζονται μέρα νύχτα στην τηλεόραση εχει πείσει κανένα για την ειλικρίνεια της ? Ο Σαμαράς θα πρέπει να διαλύσει τη ΝΔ, να αλλάξει το όνομα και να διαγράψει καμιά 500 χαραμοφάηδες που συνωστίζονται στα κομματικά στέκια και κλαίνε τη μάσα που χάθηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο και να συστρατεύσει ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική μέχρι τώρα, αλλά είναι έντιμοι πατριώτες με στόχο την εθνική ανόρθωση. Μόνο τότε ο Σαμαράς θα μπορεί να μιλάει με παρελθοντικό χρόνο για το πολιτικό σύστημα που τέλειωσε. Αλλιώς μία πό τα ίδια....

  • dim avatar
   dim @ dimos 01/02/2011 16:09:49

   Αν αλλάξει το όνομα θα πάει στο 10% με το ζόρι και θα λένε όλοι ότι έκανε την νέα ΠΟΛΑΝ. Δεν τον συμφέρει.

 13. Εnzo avatar
  Εnzo 01/02/2011 15:21:40

  να βγει και να κανει διαγγελμα στον Ελληνικο Λαο.
  Τωρα που παιζονται οι τυχες του Εθνους.
  Τι 30 χρονια αποπληρωμη ζητανε οι αλλοι?30 χρονια στον σβερκο μας?Τρελλοι ειναι?
  Το Καϊρο θα φαινεται παιδικη χαρα μπροστα σε αυτα που θα γινουν εδω.

 14. irida avatar
  irida 01/02/2011 15:41:07

  Το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε. Το ξέρουμε δεν περιμένουμε το Σαμαρά να μας το πει. Τι αντιπροτείνει; Τα ίδια πρόσωπα; Πως ξεφεύγουμε από αυτό; Και μήπως στο πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξουμε και..δημοσιογράφους; Και συγκροτήματα; Και να υπάρχουν νόμοι; Και να τηρούνται; Από όλους;
  Πολλά πρέπει να γίνουν αλλά ποιός μπορέι πια να κάνει τον Έλληνα να εμπιστευτεί πάλι. Είναι το πιο δύσκολο από όλα.

 15. η Dimi avatar
  η Dimi 01/02/2011 15:42:29

  «Never interrupt your enemy when he is making a mistake.»
  ~Napoleon Bonaparte

 16. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/02/2011 16:04:56

  Φίλοι μου ο Σαμαράς ξέρει τι λέει και έχει και όραμα.
  Το θέμα είναι πως στελέχη σαν τον Χατζηδάκη που
  δήλωσε "Η Ν.Δ. δεν είναι δεξιό ΚΚΕ για να αντιτίθεται στο Μνημόνιο σε όλα."
  και ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ είναι διαβρωμένος και ...αμετακίνητος...με
  φοβερά και απαράδεκτα λάθη ακόμη και στις πρόσφατες εκλογές...για να μην
  μιλήσω για υπόγειες μετακινήσεις δήθεν γαλάζιων ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ με ποικίλα και κατά περίσταση ανταλλάγματα.

 17. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 01/02/2011 16:16:32

  Το σημερινό πολιτικό σύστημα θα τελειώσει όταν αυτοί που το έφτιαξαν θα είναι άνεργοι.

 18. antiochos avatar
  antiochos 01/02/2011 16:25:22

  Δηλαδη αγαπητε Αντωνη εσυ πιστευεις οτι δεν ανηκεις στο σημερινο πολιτικο
  συστημα οταν πορευεσαι με τα μπαζα της πολιτικης τυπου Αρουλη η Αντωναρου
  για να αναφερουμε ετσι για δειγμα μερικους απ τους δεκαδες που θα κυνηγηθουν με βρεγμενες σανιδες;

 19. A.M. avatar
  A.M. 01/02/2011 16:47:24

  Τις ιδέες σκοτώνουμε, όχι τους ανθρώπους που τις έχουν.
  Και όχι όλες τις ιδέες ενός ανθρώπου, αυτές που είναι λάθος.
  Και που είναι αντικειμενικά λάθος και όχι με βάση το δικό μας σωστό.
  Και για να το κάνουμε αυτό πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι σωστό και τι λάθος μέσα στο δικό μας τσερβέλο.
  Και κανένας δεν μας εγγυάται ότι οι δικές μας ιδέες είναι καλύτερες απ του άλλου.
  Εκτός και αν βάλουμε τις ιδέες μας σε αντιπαράθεση με τις ιδέες του άλλου και νικήσουν οι δικές μας.
  Αυτό όμως προϋποθέτει ικανότητα διαλόγου που δεν είναι εκ των ούκ άνευ δεδομένη, και όταν δεν είναι δεδομένη πρέπει πρώτα να αποκτηθεί διά της παιδείας.
  κ.λ.π. .. κ.λ.π.

  Και επειδή είναι πολλά τα ενδεχόμενα να σφάλλουμε στην κρίση μας και να είμαστε εμείς λάθος και όχι ο άλλος δεν κόβουμε κεφάλια επειδή δεν μας αρέσουν οι ιδέες, αλλά σκοτώνουμε ιδέες για να μπορέσουν να γεννηθούν άλλες στο κεφάλι του ίδιου ανθρώπου.

  Ελπίζω να σου σκότωσα τις ιδέες σου για λεπίδια που κόβουν λαιμούς και τα παρόμοια.

  • Misha avatar
   Misha @ A.M. 01/02/2011 16:52:43

   Α.Μ.

   δυστυχώς οι «ιδέες» των τραπεζιτών δεν σκοτώνουν ιδέες, σκοτώνουν ανθρώπους. Υπερδιπλάσιοι ,σε σχεση με περασμένα χρόνια, απελπισμένοι λόγω χρεων ,ζητούν βοήθεια από τις τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης.

   Μπροστά στο έγκλημα των νομιμοφανών τκογλύφων που έχουν και το πεπόνι και το μαχαίρι, και παραμένουν ατιμωρητοι εις το διηνεκές για τις κατά συρροήν δολοφονίες που έχουν διαπράξει, δικαιολογείται η αυτοάμυνα.

  • Μήτσος avatar
   Μήτσος @ A.M. 01/02/2011 16:53:02

   τραπεζικός είσαι μήπως;ή δεν έχεις καταλάβει τι παίζεται γενικότερα;

   • A.M. avatar
    A.M. @ Μήτσος 01/02/2011 17:10:18

    Ουδεμία σχέση.
    Ουδέποτε υπήρξα κρατικοδίαιτος ούτε στο ελάχιστο.

    Θέλω επίσης να πιστεύω πως έχω καταλάβει τι παίζεται γενικότερα.

    Ότι και να παίζεται πάντως αυτό ΠΡΊΝ παιχτεί ήταν μια ιδέα στο μυαλό κάποιου ή κάποιων που κανένας δεν πρόλαβε να την σκοτώσει νωρίς και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσμαά της.

    Τίποτε δεν γίνεται πράξη αν πρώτα δεν υπάρξει σαν ιδέα.
    Και αν δεν μας αρέσουν οι πράξεις κάποιων οφείλουμε να σκοτώσουμε τις ιδέες τους που τους οδήγησαν σε αυτές τις πράξεις.

    Όλα παίζονται στα μυαλά των ανθρών και ο πόλεμος γίνεται εκεί μέσα ανάμεσα στα δύο μηνίγγια του κάθε ανθρώπου.
    Όποιος νικήσει σε εκείνον τον πόλεμο νικάει παντού.
    Και όποιος θέλει να κάνει καλύτερο τον κόσμο πρέπει να αλλάξει τις λάθος ιδέες των ανθρώπων με άλλες ιδέες σωστές.
    Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Ελλάδα.

    Σφάζοντας και σκοτώνοντας δεν γίνεται καλύτερος ο κόσμος.
    Χειρότερος γίνεται.
    Θυμήσου λίγο την περίοδο 1944 - 1949.. και σκέψου αν δεν σου είναι κουραστικό πολύ αυτό.

    • Misha avatar
     Misha @ A.M. 01/02/2011 17:14:18

     Α.Μ.

     Σκοτώνουν κόσμο οι τραπεζίτες ; Αν η απάντηση σου είναι η αυτονόητη τοτε και η βίαιη αντιδραση είναι αυτοάμυνα , σαν αυτη του οικογενειαρχη που βλέπει τον κλεφτη να μπουκάρει σπίτι του....
     Δεν είναι καλή η βία, αλλά φτάνουν στιγμές που είναι αναπόφευκτη. Μακάριοι οι Μαχάτμα αλλά δυσεύερετοι

     • A.M. avatar
      A.M. @ Misha 01/02/2011 17:18:44

      @Misha
      Αν η αυτοάμυνα είναι αποτελεσματικό μέσον αυτοπροστασίας τότε είναι αποδεκτή.
      Η καλύτερη βέβαια αυτοάμυνα είναι για μένα το να σκέφτεται κάποιος ελεύθερα, ανεπηρρέαστα και ρεαλιστικά.
      Αν φτάσει κάποιος στο όριο του να πεθάνει απ την πείνα τότε σίγουρα θα κάνει την εξέγερση.
      Μέχρι τότε όμως μπορεί να το παλέψει στο ιδεολογικό επίπεδο.
      Αυτή είναι η δική μου άποψη.

     • A.M. avatar
      A.M. @ A.M. 01/02/2011 19:19:43

      @Misha
      Εγώ δεν θέλω να δώ τους τραπεζίτες, τους διευθυντάδες πολυεθνικών και τα διάφορα τσιράκια τους νεκρούς.
      Δεν μου αρέσει να σκοτώνονται άνθρωποι κατ' αρχήν
      και επιπλέον δεν θα το φχαριστιόμουν με τους συγκεκριμένους.

      Μπορώ να τους δώ λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;
      Ή να τους δώ άνεργους και άστεγους να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό και να πλακώνονται στο ξύλο μεταξύ τους για το ποιός θα βρεί το σκεπαστό παγκάκι για να κοιμηθεί μια παγωμένη χειμωνιάτικη νύχτα;

      Ε αυτό μου αρκεί!
      Και θα το χαιρόμουν όσο δεν φαντάζεσαι!

      Και οι ίδιοι θα έπαιρναν μία γεύση του «τι εστί βερίκοκο» και σε ποιά μοίρα οδηγούσαν με τις αποφάσεις τους τους ανθρώπους.
      Αν ήταν στο χέρι μου δεν θα τους καθάριζα,
      θα τους έδινα επιπλέον εμπειρίες στην ζωή που σίγουρα τους λείπουν.

     • Misha avatar
      Misha @ A.M. 02/02/2011 01:26:04

      Xoντορκοβσκυ....
      Λευκές παγωμένες , σιβηριανές νύχτες...
      Προς παραδειγματισμό και σωφρονισμό

    • NoBo avatar
     NoBo @ A.M. 01/02/2011 20:55:37

     Και αν δεν μας αρέσουν οι πράξεις κάποιων οφείλουμε να σκοτώσουμε τις ιδέες τους που τους οδήγησαν σε αυτές τις πράξεις.
     ==
     Αν γνωριζεις καποιον αποτελεσματικο τροπο,πες τον.
     Πες εσυ πες εγω ,ισως δεν καταληξει πουθενα..
     Και τοτε?


     Και όποιος θέλει να κάνει καλύτερο τον κόσμο πρέπει να αλλάξει τις λάθος ιδέες των ανθρώπων με άλλες ιδέες σωστές.
     =
     Πρεπει . Το πως ειναι το ζητουμενο.

     Θυμήσου λίγο την περίοδο 1944 – 1949.. και σκέψου αν δεν σου είναι κουραστικό πολύ αυτό.
     ==
     Αυτο ειναι το παραδειγμα που ανατρεπει ολη την φιλοσοφια σου.
     Καποιοι δεν μπορεσαν να πεισουν καποιους αλλους και καποιοι αλλοι δεν μπορεσαν τους αλλους καποιους.
     Και καταληξανε αμφοτεροι στο συμπερασμα οτι τα κεφαλια μερικων κακως ειναι κολλημενα στο σβερκο.
     Και φυσικα σφαχτηκανε ..

     Και η ειρωνεια.
     Οι νικητες εξακολουθουσαν να πιστευουν στη δικη σου φιλοσοφια. Να τους "σκοτωσουν" τις λαθος ιδεες.
     Αποτελεσμα? Ζερο. Ο Ο Ο μηδεν..

     Συμπερασμα:
     Καπου καπου πρεπει καμποσα αδειανα (η και βρωμικα) κεφαλια να υφιστανται χειρουργικη επεμβαση αποκοπης απο τον σβερκο.

 20. A.M. avatar
  A.M. 01/02/2011 17:03:13

  Καλά τα λές Αντώνη, μαζί σου.
  Πείσε όμως και τον κόσμο να σε ψηφίσει ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΌΠΟ!
  Και όχι μόνο τους ΝΔάτες αλλά και όποιον άλλον βλέπει σε σένα την μόνη εναλλακτική λύση για μια καλύτερη Ελλάδα.
  Και όταν με το καλό γίνεις πρωθυπουργός να δούμε και τα λόγια σου να γίνονται έργα.
  Αν δεν μας απογοητεύσεις ως πρωθυπουργός θα σου είμαστε ευγνώμονες και εμείς και οι επόμενες γενιές.
  ΠΕΊΣΕ τους Έλληνες να σε ψηφίσουν ΜΕ ΚΆΘΕ ΔΥΝΑΤΌ ΤΡΌΠΟ!
  Δεν μας αρκεί να φύγει αυτή η κυβέρνηση, θέλουμε άλλη Ελλάδα!

  • Misha avatar
   Misha @ A.M. 01/02/2011 17:06:57

   Άλλη Ελλάδα με ευρώ και ΕΕ , θα είναι αυτή που θα έχει μοιράσει το Αιγαίο και θα έχει πουλήσει κάποιο από τα Επτάνησα (κατά προτίμηση την Κέρκυρα που γνωρίζει από αγγλοσάξωνες) για να «ξεχρεώσει» το «χρέος» που έχει ήδη πληρώσει 3-4 φορές μέχρι τώρα...

 21. man8os avatar
  man8os 01/02/2011 17:06:06

  Kυριε Σαμαρα, θεωρω οτι πρεπει η ΝΔ να κανει μια συγκεντρωση με ομιλια σας στην Αθηνα, τις αμεσως επομενες ημερες. Πρεπει να αφησετε τον κοσμο να βγει στον δρομο, να μετρησετε υποστηριξη. Και πανω απο ολα να μην μπορει κανεις να αμφησβητησει οτι ειστε κατα του μνημονιου.

 22. Δ.Φ. avatar
  Δ.Φ. 01/02/2011 17:07:32

  Ελλαδα καποτε περνουσαμε ωραια με δανεικα κ τωρα που πρεπει να πληρωσουμε χρεωκοπησαμε...ονειρεβομαστε νεα μεταπολιτευση αλλα με παλαια υλικα...δεν ειμαι αγενης να πω ονοματα,διαβαστε πιο πανω...

 23. A.M. avatar
  A.M. 01/02/2011 17:22:49

  Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα απ τον Σαμαρά.

  Για να είμαι σαφής.

  Και μια εξέγερση αλά Αίγυπτος θα οδηγήσει πού;
  Ποιός θα αναλάβει να διαχειριστεί μετά;

  Το θέμα δεν είναι μόνο το να αντιδράσεις, το θέμα είναι να ξέρεις και που θέλεις να πας μετά την αντίδραση, τι θέλεις να πετύχεις και με ποιόν ηγέτη.

 24. Misha avatar
  Misha 01/02/2011 17:41:37

  Μετά το 49 πήγαμε Σεπτεμβριανά με τις ευλογίες των ΗΠΑ, μετά πήγαμε χούντα και Αττίλα, μετά πήγαμε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, μετά Μητσοτάκη και «Μακεδονία», ύστερα Κινέζο και Οτσαλάν και Χρηματιστήριο και ευρώ και ταυτότητες και Ολυμπιάδα και τέλος ΓΑΠ και ΔΝΤ....

  Είμεθα διαχρονικώς ΗΠΑκουοι.Ξέρουμε πού παμε, πάμε όπου μάς πούνε...

 25. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΦΑΛΗΡΟ 01/02/2011 18:16:21

  Αντώνη βγες στην κοινωνία. Κάνε περιοδείες σε κάθε δήμο της χώρας. Ο κόσμος έχει ανάγκη στήριξης. Η παράταξη χρειάζεται συσπείρωση και διεύρυνση. Η επαφή με το λαό είναι ο σωστός δρόμος..

 26. οννεδ δεξαμενης avatar
  οννεδ δεξαμενης 01/02/2011 18:42:38

  περιοδειες αν δεις τον κοσμο..γαιτι σταματησες μετα τις εκλογες?/συνεχεια...

 27. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 01/02/2011 21:19:02

  Δεν ξέρω αν το σημερινό πολιτικό σύστημα τελείωσε, (που δεν τελείωσε...) αλλά με το τούτο και με κείνο κοντεύει να τελειώσει η Ελλάδα μας...
  "Έργα και όχι λόγια"! (Κ.Κ.-1955)

  Χαρίλαος

  • tiramola avatar
   tiramola @ Χαρίλαος 01/02/2011 21:25:53

   Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει Χαρίλαε.
   Μόνο λίγο καιρό ξαποστένει και ξανά προς τη δόξα τραβά με τον ΓΑΠ τον αθληταρά.

   • loretta avatar
    loretta @ tiramola 01/02/2011 21:30:09

    δεν λεω εχεις ρεντα σημερα τιραμολα..!!!

 28. Tem avatar
  Tem 01/02/2011 23:03:52

  το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του είναι ο Μουμπάρακ της Ελλάδας. 30 χρόνια είναι πολλά και σίγουρα αρκετά για την καταστροφή της χώρας. Καιρός να φύγει. Το πολιτικό σύστημα δεν το χρειάζεται.

 29. Makedonas Thessalonikios avatar
  Makedonas Thessalonikios 02/02/2011 01:20:29

  Kyrie Samara exete anewasei poly psila ton pixi,exete apogeiothei tha elega.Prosekste ekei psila pou eiste na min arrostisete,kai xasei i Ellada allon ena ekollaptomeno igeti.
  Prosekste,dioti oti o Neoellinas arxizei na sas empisteuetai,arxizei na apokta orama,
  elpizei,aisthanetai oti epitelous kapoios apo tous tagous tou ton niothei, ton pona,
  ton symmerizetai,ton agapa.Kai oxi mono auto,akougontas tis omilies sas,den niothei poulimenos,atimasmenos,doulos,den niothei na ton koroideuoun.Me liga logia kyrie Samara,sas pairnei sta sowara,sto prosopo sas antikryzei enan allo Ellina,mia alli Ellada.Eiste alitheia etoimos na ekplirosete auta pou yposxeste; Eiste etoimos na allaksete ola auta pou rimaksan ti xora mas tosa xronia tora;Exete sxediasei sosta tis kiniseis sas;Mporeite na synexisete na eiste synepis san kywernitis;Ola auta ta erotimata thetoun kai oi aurianoi psifoforoi.Synexiste tin prospatheia sas parakalo,gia na min mpeite kai eseis sto idio kazani me tous allous pou mas empaizoun 30 kai wale xronia.Yperaspiste ti diaforetikotita sas me synepeia kai eilikrineia,kai o laos tha sas antameipsei me to parapano.Kai mi ksexnate oti i patrida mas exei polla xronia na wgalei enan pragmatiko igeti.Pisteuo oti o kairos eftase,frontiste na mi mas apogoiteusete.Kalo kouragio,kali dynami,emeis parakolouthoume diakritika tin ekseliksi sas,kai tha sas krinoume otan erthei i ora.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.