#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2011 07:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: "Την ανανέωση την ξεκίνησα εγώ, θα την ολοκληρώσουν οι ψηφοφόροι"



Δημοσιεύσαμε χθες μια ευρεία περίληψη της συνέντευξης που παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στον "Τύπο της Κυριακής", με τίτλο "Πως θα κυβερνήσω". Σήμερα συνεχίζουμε με αποσπάσματα από τη συνέντευξη που αφορούν την πορεία της ΝΔ προς τις εκλογές και δίνουν μια πρώτη ιδέα του τρόπου με τον οποίο θα κυβερνήσει ο Σαμαράς.

Στην συνέντευξη επισημαίνεται επίσης ότι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του Μνημονίου είναι ύφεση και πάλι ύφεση. Αυτό δηλαδή για το οποίο προειδοποιούσε ο Σαμαράς από την αρχή. Και φτάνουμε τώρα, ύστερα από 15 μήνες να χρησιμοποιεί ο Βενιζέλος τις θέσεις  του Σαμαρά για να διαπραγματευθεί με την τρόικα, αλλά ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση να ..επιτίθενται στον Σαμαρά για τις θέσεις του.

Φταίει η ύφεση που ξέφυγε το πρόγραμμα από τους στόχους του, ή φταίει η εφαρμογή του προγράμματος από την κυβέρνηση;

Φταίει κυρίως η «συνταγή», που ήταν λάθος, όπως από την αρχή τους είχαμε προειδοποιήσει. Ασφαλώς υπήρξαν -και υπάρχουν- πολλά λάθη και υστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος. Αλλά το ίδιο το πρόγραμμα δημιουργεί ύφεση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπαν. Και γι’ αυτό δεν πιάνει τους στόχους του. Το ότι φταίει η ύφεση τώρα ξαφνικά το ανακάλυψε η κυβέρνηση. Χωρίς, βέβαια, να έχει την εντιμότητα να δεχθεί ότι εκείνη υπέγραψε μια οικονομική πολιτική που «κορυφαίο συστατικό» της είχε την ύφεση. .. Ασφαλώς, υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα. Αλλά όταν φορολογείς και ξαναφορολογείς την ώρα που η οικονομία έχει λυγίσει, μην περιμένεις πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Οι επιχειρήσεις δεν έκλεισαν και η ανεργία δεν εκτινάχθηκε επειδή… δεν εφαρμόστηκε σωστά το πρόγραμμα. Αλλά γιατί ήταν λάθος πρόγραμμα…Η πολιτική της κυβέρνησης απέτυχε, όπως ακριβώς την είχαμε προειδοποιήσει. Και για τους λόγους που την είχαμε προειδοποιήσει: Γιατί η ύφεση που προκάλεσε δεν επέτρεψε τη μείωση των ελλειμμάτων. Που τώρα μεγαλώνουν, παρά τις θυσίες, αντί να μικραίνουν. Και τώρα υποχρεώνεται να πάρει κι άλλα μέτρα που θα βαθύνουν την ύφεση, που δεν τα αντέχει η οικονομία, ούτε η κοινωνία, όπως ακριβώς την είχαμε προειδοποιήσει… Υποχρεώνεται ακόμα να κάνει πράγματα που της είχαμε προτείνει (όπως η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας – κι όχι βέβαια το ξεπούλημά της όσο όσο). Όμως, δεν μπορεί να τα κάνει, δεν ξέρει πώς να τα κάνει και δεν τα πιστεύει. Έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος. Τους προειδοποιούσαμε γι’ αυτό από πέρσι. Το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί τώρα. Τους το επισήμανε και η αρμόδια επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που η ίδια η κυβέρνηση είχε ορίσει. Και την ανάγκασαν σε παραίτηση…Δεν άντεξαν την αλήθεια! Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι οι εκλογές. Και νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο πια η κυβέρνηση να τις αποφύγει…

 Θέλω το λαό στο πλάι μου - απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες πολίτες.

 Δεν επιδιώκω τη συγκυβέρνηση. Δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις. Θέλω όταν κυβερνήσω να έχω τα χέρια μου λυμένα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Και το λαό στο πλάι μου. Να ξέρει από πριν τι θα κάνω. Όχι για άλλα να εκλεγώ και τα αντίθετα να κάνω, όπως συνέβη με τον κ. Παπανδρέου…Ξέρω ότι ο λαός στις δύσκολες στιγμές θέλει καθαρές λύσεις. Δεν θέλει μια ετερόκλητη κυβέρνηση -μια κυβέρνηση κουρελού-, όπου όλοι θα τσακώνονται για μια «θεσούλα». Να ξέρετε ότι τέτοιοι «ζεστο-θεσούληδες» υπήρξαν πάντα μόνιμοι εχθροί του έθνους μας.

Γι’ αυτό και πιστεύω ότι το εκλογικό σώμα θα μας δώσει αυτοδυναμία. Γιατί όλοι έχουν κατανοήσει πια ότι ξέραμε τι λέγαμε, ότι ξέρουμε πού πατάμε και πού πάμε, ότι μπορούμε να διαπραγματευθούμε καλύτερα και ότι μπορούμε να ενώσουμε το λαό στις δύσκολες στιγμές. Γι’ αυτό και απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες πολίτες. ...

Το ΠΑΣΟΚ έχει τη λογική όταν είναι στην αντιπολίτευση να λέει «όχι σε όλα» κι όταν βρίσκεται στην κυβέρνηση να απαιτεί απ’ όλους τους άλλους να πουν «ναι σε όλα». Αυτό εννοεί όταν λέει «συναίνεση»…Εμείς, έτσι κι αλλιώς, έχουμε εντελώς διαφορετική λογική: Ο,τι σωστό κάνει το στηρίζουμε και χωρίς να μας το ζητήσουν. Αλλά το λάθος δεν το ψηφίζουμε, όποιος κι αν μας το ζητήσει. Κι αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε στο εξής… Τώρα είναι η ώρα της ισχυρής εντολής για καθαρές λύσεις. Οχι η ώρα της συνενοχής σε πολιτικές που ήδη έχουν αποτύχει.

Γιατί η συναίνεση που μας ζητούν τώρα αυτό είναι: πρόσχημα για να παραμείνουν στην κυβέρνηση αυτοί που έπεσαν έξω σε όλα.

 Ολιγομελής κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα που θα περιλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, κι όχι μόνο από το χώρο της αγοράς, είναι κάτι που το σκέπτομαι έντονα εδώ και καιρό. Αλλά δεν θέλω να ανακοινώσω κάτι πριν το ψάξω καλά και το θωρακίσω απ’ όλες τις πλευρές. Πρέπει να κάνουμε βαθιές τομές, αλλά με καλή προετοιμασία. Όχι εύκολους πειραματισμούς σε κρίσιμες στιγμές.

Σε πόσο χρόνια μια κυβέρνηση Σαμαρά θα έχει αποτελέσματα στην Οικονομία;

Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμά μας, η ανάκαμψη θα φανεί πριν κλείσει χρόνος. Η ύφεση θα ξεπεραστεί ολοκληρωτικά λίγο αργότερα. Πάνω στο χρόνο θα φανεί και η μείωση του ελλείμματος. Αλλά στα δύο χρόνια τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά και στα τρία χρόνια και κάτι η εικόνα θα έχει αντιστραφεί πλήρως. Μόνο που χρειάζεται πλήρης εφαρμογή του προγράμματος με συνέπεια…

Με ποια κριτήρια θα συγκροτηθούν  τα ψηφοδέλτια της ΝΔ;

 Με κριτήρια αξιοκρατίας, ενότητας και ανανέωσης. Χωρίς «τιμαριούχους» της πολιτικής - που φαντάζονται τους εαυτούς τους «ιδιοκτήτες» της παράταξης και τους υπόλοιπους εφήμερους «ενοικιαστές»- και με όρους ισότιμους για όλους. Αυτό διασφαλίζει απόλυτα την ενότητα της παράταξης.  Την ανανέωση την ξεκίνησα εγώ, τη συνεχίζω και θα την ολοκληρώσουν οι ψηφοφόροι. Το ίδιο και την αξιοκρατία. Εγώ οφείλω να δώσω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους. Αλλά την πραγματική επιλογή της ανανέωσης την έχουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι της παράταξης…

Ανακήρυξη της ΑΟΖ το γρηγορότερο δυνατό

 -Έχετε πολλές φορές αναφερθεί στο θέμα της ΑΟΖ. Εφόσον εκλεγείτε πρωθυπουργός, θα προχωρήσετε άμεσα στη μονομερή κήρυξή της;

 Απάντηση: Ναι, το γρηγορότερο δυνατό. Υπάρχουν οι διεθνείς προϋποθέσεις! Μιλάμε για κάτι που η Κύπρος έχει κάνει εδώ και χρόνια. Είναι, βέβαια, σοβαρό ζήτημα και απαιτεί προεργασία.

 Αν ερχόταν ξανά το Σκοπιανό στο προσκήνιο, θα κρατούσατε και τώρα τη στάση που κρατήσατε στις αρχές της δεκαετίας του ’ 90 και εξαιτίας της οποίας αναγκαστήκατε να περπατήσετε στην «πολιτική έρημο», όπως ο ίδιος έχετε πει;

Απάντηση: Θα εξακολουθήσω να κρατώ την ίδια πολιτική, που αποτελεί έκτοτε και την επίσημη εθνική πολιτική της χώρας. Δεν είναι «δική μου» πολιτική αυτή.

Τότε υπηρέτησα, ως υπουργός Εξωτερικών, μια εθνική πολιτική που την είχαν εγκρίνει ομόφωνα η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός μας και με συντριπτική πλειοψηφία η Ελληνική Βουλή. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Μόνο που εγώ την πολιτική αυτή την πίστευα κιόλας…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Grigoris avatar
  Grigoris 04/09/2011 09:59:02

  Μακαρι να το πετυχει ο Αντωνης.. Ο "εχθρος" ειναι μεσα στο κομμα του, οχι η κοινωνια! που τον στηριζει!

 2. juliet avatar
  juliet 04/09/2011 10:16:19

  Kαλημέρα,
  διάβασα όλη τη συνέντευξη απο τον Τύπο και έχει καλύψει όλα όσα θα μας μονιάσουνε και θα μας οδηγήσουνε στην ανάπτυξη .Με απόλυτη διαφάνεια και ειλικρίνεια είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι μπορεί να μας οδηγήσεις έξω απ' αυτή την κόλαση των σοσιαλιστών.
  Και για όσους δεν πήρανε την εφημερίδα αξίζει να αναφέρω αυτά που γράφονται στην στήλη:ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
  1989:Στις 4 Σεπτεμβρίου ,με τη περίοδο του ΠΑΣΟΚ της '' Αλλαγής'' να έχει λήξει,το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Τζαννετάκη,οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Σουφλιάς και Οικονομικών Αντώνης Σαμαράς θα ανακοίνωναν τα στοιχεία της ''κατρακύλας της οικονομίας'' κατα την οκταετία ΠΑΣΟΚ''.
  Πήγες,δε, των δύο υπουργείων δήλωναν ότι ''όσα ακουστούν αύριο στη Βουλή θα αφήσουν άφωνους τους Ελληνες,γιατί τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δίνουν την είκόνα χώρας σε πτώχευσει''.
  Οσον αφορά στα τότε διαθέσιμα στοιχεία,το ''συνολικό χρέος της χώρας απο το 1981 μέχρι το 1989 οκταπλαστιάστηκε''.
  Η αναλογία χρέους και ΑΕΠ έφτασε το 100%!Αντίστοιχες ελλειματικές εικόνες παρουσίαζαν και οι δημόσιες επιχειρήσεις (580-600 δισ.δρχ),ενώ αναφορά γίνεται και στις ''αθρόες προεκλογικές προσλήψεις'',με την επισήμανση ότι τα προΰπολογισμένα φορολογικά έσοδα δεν επαρκούν να καλύψουν μισθούς και συντάξεις ,όπως επίσης και την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
  Αδέλφια ,συνεχίστε οι Υ.Δ να φωνάζετε για τις περικοπές σας και οι Ι.Δ να πεθαίνουν .Οποιος γνωρίζει παύει πια να είναι θύμα γίνεται θύτης .
  Το πρόγραμμα οικονομίας της Ν.Δ αργά με υπομονή και ενότητα απ΄όλους μας μπορεί να μας σύρει απο τον βάλτο με την κινούμενη άμμο ,αλλά θα πρέπει τη γλώσσα να την βουτάμε και λιγάκι στο μυαλό πριν μιλήσουμε και βάλουμε το εγώ πάνω απο την κοινή διάσωση της Πατρίδας μας.

  • juliet avatar
   juliet @ juliet 04/09/2011 10:41:53

   λάθος οι Ι.Υ και όχι Ι.Δ που έγραψα απο ταχύτητα.

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/09/2011 10:51:27

  Μπορούμε να περιμένουμε λίγο ακόμα Πρόεδρε..αν μόνο ο λόγος σας δίνει ελπίδα, τότε είμαστε βέβαιοι ότι το έργο σας θα την εγκαθιδρύσει..

  • Ευαγγελος Γερμανια avatar
   Ευαγγελος Γερμανια @ ΕΥΑ 04/09/2011 12:33:21

   Ναι ναι, να εισαι σιγουρος, ναι ......!!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Ευαγγελος Γερμανια 04/09/2011 12:57:07

    Ποια ή ποιες είναι ακριβώς οι αντιρρήσεις σου;

   • Theo avatar
    Theo @ Ευαγγελος Γερμανια 04/09/2011 13:35:16

    εσύ ρε φίλε είσαι στη σιγουριά της Γερμανίας.
    Τι ζόρι τραβάς για τα ελληνικά γουρουνάκια?
    Εσυ ψηφιζε Μερκελ!!!

   • ΑΡΚΑΣ avatar
    ΑΡΚΑΣ @ Ευαγγελος Γερμανια 05/09/2011 19:27:20

    Ευάγγελε, επειδή και εγώ στο εξωτερικό ζώ, έχεις να προτείνεις καμία καλύτερη λύση από τη λύση Σαμαρά σήμερα στην Ελλάδα;

    Όχι λύσεις "δημοκρατικές". Από αυτές μπούχτισα και εγώ και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες.

    Α, που είσαι, βρες μου κιόλας εάν μπορείς ένας υπάλληλο σε δημοτική επιχείρηση που να παίρνει πάνω από 50.000 ευρώ τον χρόνο; Το πασοκικό κράτος έχει κάμποσους φτιάξει με τέτοιυς μισθούς στην Ελλάδα.

 4. rigakisalex avatar
  rigakisalex 04/09/2011 12:31:10

  Σε κάθε περίπτωση, πάντοτε υπάρχουν λύσεις, ακόμη και όταν μία χώρα ευρίσκεται στο χείλος της καταστροφής - υπερχρεωμένη, εξευτελισμένη, υποχείριο των δανειστών ή των «εταίρων» της και «καταρρακωμένη». Αρκεί να υπάρξει, έστω και την ύστατη στιγμή, μία επαρκής, έντιμη πολιτική ηγεσία, η οποία να μπορέσει να ανακτήσει την πλήρη εμπιστοσύνη των Πολιτών της - υποχρεώνοντας τους Θεσμούς, καθώς επίσης όλες τις υπόλοιπες εξουσίες, να λειτουργήσουν σωστά και με ανιδιοτέλεια, προς όφελος του συνόλου”. (http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2414.aspx )

 5. Κώστας avatar
  Κώστας 04/09/2011 12:32:52

  To φούμο είναι έτοιμο.
  Δώσε τους σε μας, Αντώνη.
  Δεν τους ξεχνάμε.

 6. tak avatar
  tak 04/09/2011 12:39:45

  Εντάξει Αντώνη, εσύ τα ξεκίνησες και σου το αναγνωρίζουμε... Όπως σου αναγνωρίζουμε και το "Primus inter pares (Greek: Πρῶτος μεταξὺ ἴσων, English: the first among equals or first among peers)" το οποίο πρέπει μετά χαράς να αποδέχεσαι. Ως εκ τούτου η φωνή των πολλών "ίσων", που σε ακολουθούν, πρέπει να φτάνει ξεκάθαρη στα ευήκοα ώτα σου. Συνεπώς Αντώνη μας, είναι καιρός για ξεχέρσωμα, αξίνα και κασάρι για να "βγάλεις ρόγγι", που λενε στο χωριό μου! Θυμήσου και τα Ευαγγελικά:
  "15 Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες. 16 ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. μήτι συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὴν ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα; 17 οὕτω πᾶν δένδρον ἀγαθὸν καρποὺς καλοὺς ποιεῖ, τὸ δὲ σαπρὸν δένδρον καρποὺς πονηροὺς ποιεῖ. 18 οὐ δύναται δένδρον ἀγαθὸν καρποὺς πονηροὺς ποιεῖν, οὐδὲ δένδρον σαπρὸν καρποὺς καλοὺς ποιεῖν. 19 πᾶν δένδρον μὴ ποιοῦν καρπὸν καλὸν ἐκκόπτεται καὶ εἰς πῦρ βάλλεται. 20 ἄραγε ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. "

  15 «Προσέχετε από τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, ενώ από μέσα είναι λύκοι άρπαγες. 16 Από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε. Μήπως μαζεύουν από αγκάθια σταφύλια ή από τριβόλια σύκα; 17 Έτσι, κάθε δέντρο αγαθό κάνει καρπούς καλούς, ενώ το σάπιο δέντρο κάνει καρπούς κακούς. 18 Δε δύναται δέντρο αγαθό να κάνει καρπούς κακούς ούτε δέντρο σάπιο να κάνει καρπούς καλούς. 19 Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται εντελώς και ρίχνεται στη φωτιά. 20 Άρα, βεβαίως, από τους καρπούς τους θα τους αναγνωρίσετε».
  Δηλαδή θέλω να πω -και τελειώνω- πως πρέπει να απαλλάξεις την παράταξη, από ζιζάνια (μουχρίτσα, βίλιωρα ή όπως αλλέως τα λένε). Και σου θυμίζω πωςι το γοργό και χάρη έχει...

 7. ink avatar
  ink 04/09/2011 12:43:12

  Mα καλά υπαρχουν ακόμη άτομα που πιστευουν ότι για το χαλι της Ελλάδας δεν φταίνε οι γαλαζο πράσινοι ???
  Απορώ δηλαδή !!!
  Πριν τρία χρόνια δεν ήταν που ο υπουργός Οικονομίας Παπαθανασίου έλεγε "έχουμε θωρακισμένη οικονομία" και το μόνο μέτρο που έπερνε στην επερχόμενη κρίση ήταν η μέιωση του φόρου στα πολυτελή αυτοκίνητα????

 8. Απορία avatar
  Απορία 04/09/2011 12:47:25

  Κι άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα του προέδρου:
  http://www.reuters.com/article/2011/09/04/us-switzerland-usa-tax-idUSTRE7830IA20110904?feedType=RSS&feedName=businessNews&rpc=23&sp=true

  The United States has written to Switzerland to set an ultimatum to hand over detailed information on its citizens using Swiss accounts to dodge tax or see Credit Suisse and nine other banks face charges, newspapers reported on Sunday.

 9. XARILAOS avatar
  XARILAOS 04/09/2011 13:17:18

  ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
  ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ

 10. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 04/09/2011 13:32:29

  την ανανεωση την ξεκινησα εγω, και θα την συνεχισουν οι ψηφοφοροι της παραταξης. ο νοων νοειτο εξω οι ιουδες απο τη ν.δ.

 11. Orestios avatar
  Orestios 04/09/2011 14:27:53

  Είμαστε το κίνημα της 29ης Νοέμβρη.
  Είμαστε λεγεώνα

 12. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/09/2011 15:13:30

  ΄΄ Αλλά τη πραγματική επιλογή της ανανέωσης , την έχουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι της παράταξης.΄΄ Αυτό τα λέει όλα !!!! Φίλοι μου, καιρός να σταματήσουμε τις γκρίνιες και να κυττάξουμε να τον βοηθήσουμε για να μας βοηθήσει κι'αυτός. Το χρωστάμε στον εαυτό μας , στα παιδιά μας ,στην Πατρίδα μας.

 13. Τώρα avatar
  Τώρα 04/09/2011 21:38:10

  Φοβάμαι αλλά δεν βλέπω καμία καραμπινάτη ανανέωση.
  Δείτε τι μας είπε πριν από μερικές μέρες:

  ΚΥΡΙΑΚΉ, 28 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2011
  Α. Σαμαράς: "Δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τα όσα θα χρωστά η χώρα"...

  Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, υπεραμύνεται της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Παιδεία που έφερε το ΠΑΣΟΚ με την αιτιολόγηση ότι πέτυχε την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Μάλιστα πρόσθεσε ότι μπορεί να ψηφίσει στο μέλλον και άλλα νομοσχέδια του ΠΑΣΟΚ, αρκεί....
  να έχει διάθεση το ΠΑΣΟΚ να δεχτεί κρίσιμες αλλαγές. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».
  Για το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με τους δανειστές και για την περίπτωση της επαναδιαπραγμάτευσης λέει ότι «το κράτος έχει συνέχεια και η Ελλάδα έχει φιλότιμο. Συνεπώς δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τα όσα θα χρωστά η χώρα στους δανειστές της». Στο σημείο αυτό κάνει διάκριση μεταξύ του χρέους, το οποίο δεν αμφισβητεί και της πολιτικής που εφαρμόζεται και την οποία αμφισβητεί. Δηλαδή της πολιτικής του Μνημονίου και του Μεσοπροθέσμου, για τα οποία υπόσχεται επαναδιαπραγμάτευση.
  Σε ότι αφορά την προσεχή ομιλία του στην ΔΕΘ. Σημειώνει ότι το μήνυμα που θα περάσει είναι «ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει ισχυρότερη από την κρίση».
  Τέλος σε ότι αφορά το θέμα των εκλογών λέει ότι «Θέλω εκλογές αλλά δεν τις εκβιάζω».

  Δεν άκουσα τίποτε για πολεμικές αποζημιώσεις και για το επαχθές χρέος. Μήπως ακούσατε εσείς; Αν ναι ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ.
  Αλλιώς αφήστε με στους φόβους μου και την δυσπιστία μου έναντι της ΝΔ, που κάποτε ψήφισα...

 14. factorx avatar
  factorx 04/09/2011 21:56:15

  Τρία πουλάκια κάθονταν

  • Τώρα avatar
   Τώρα @ factorx 04/09/2011 22:31:50

   Σας ευχαριστώ για την κατατοπιστική σας απάντηση.

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/09/2011 23:43:25

  Ο Σαμαράς έχει μία μοναδική ευκαιρία, να κάνει αυτό που δεν έκανε ο ΚΚ ο Εξαφανισμένος, δηλαδή να απο-πασοκοποιήσει την ελληνική κοινωνία, εγκαθιδρύοντας κράτος δικαίου που θα σέβεται τους πολίτες και οι πολίτες θα σέβονται τους νόμους, όλοι οι πολίτες. Αν δεν αποφασίσουμε ως κοινωνία τι κράτος θέλουμε, είμαστε χαμένοι.
  Κοινωνίες που λειτουργούν με τον αυτόματο πιλότο, χωρίς σεβασμό σε θεσμό ή με σεβασμό κατά το δοκούν ή με μερικούς να τους σέβονται και με άλλους όχι και μάλιστα ατιμώρητα, είναι καταδικασμένες σε εξαφάνιση. Η αφροασιατική λαθρομετανάστευση εδραιώθηκε στην Ελλάδα ακριβώς λόγω της διαδεδομένης ανομίας και αυτή θα είναι η εσχάτη των τιμωριών, αφού απειλεί την ίδια μας την εθνική υπόσταση μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.
  Διαβάστε και αυτή την ενδιαφέρουσα ομιλία του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, που επισημαίνει ορθά τις παθογένειες της ελληνικής μεταπολιτευτικής κοινωνίας:
  http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9095:--q----q&catid=13

 16. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 05/09/2011 01:25:29

  Αφού πρόεδρε ξεκίνησες την ανανέωση,δεν την ολοκληρώνεις κιόλας για να πάρεις σίγουρη αυτοδυναμία;;;;

 17. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/09/2011 05:07:50

  Σωστός. Ο υγιής κόσμος έχει σιχαθεί τους απόνδυλους βουλευτές. Και μόνο αν απευθυνθεί στον υγιή κόσμο μπορεί η ΝΔ να μας απαλλάξει από τη συμμορία του ΓΑΠ. Το θέμα είναι ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν επιχείρησε κάτι τέτοιο. Θα δούμε...

 18. christof avatar
  christof 05/09/2011 14:08:41

  O Σαμαρας ξεκινησε την αλλαγη και θα τη συνεχισει ο Λαος της ΝΔ.Τους βουλευτες που εχει τωρα, εμεις τους ψηφισαμε, τους βρηκε στη βουλη.Στο χερι μας ειναι να ψηφισουμε ικανους αφθαρτους, δοκιμασμενους στον εργασιακο τους χωρο,καταξιωμενους στη κοινωνια.

 19. Σίμος avatar
  Σίμος 05/09/2011 15:07:51

  Ο ελληνικός λαός δεν θέλει να βλέπει τις φάτσες όλων αυτών που συνδέονται με τις κυβερνήσεις Καραμανλή. Δεν μπορώ να φαντασθώ την Ελλάδα να σώζεται με Υπουργό παιδείας τον Αρη, και σε άλλα υπουργεία τους Χατζηδάκηδες,Μητσοτάκηδες,Βαρβιτσιώτηδες,Παπαδήμους,Δενδιες κλπ.Δεν έχουν καμιά διαφορά με τις φάτσες του Πασοκ. Γι αυτό ο Σαμαράς δεν πρέπει να δεχθεί συγκυβέρνηση με το Πασοκ αλλά να κάνει εκλογές όσες φορές χρειαστεί μέχρι να πάρει αυτοδυναμία. Για φαντασθείται να ψηφίσει ο Ελληνικός Σαμαρά και να έχουμε υπουργούς πάλι κατι διαμαντοπούλου, Βενιζέλους καστανίδηδες Χατζημαρκάκηδες κλπ. Ε ρε γέλια.

 20. Xartografos avatar
  Xartografos 05/09/2011 20:42:09

  Μια που την ξεκίνησε ο Αντώνης, εμείς ας αφήσουμε την ανιαρή ομφαλοσκόπηση. Κάθε μέρα γίνεται ολοφάνερο πως πρέπει να βαδίσουμε αντάμα, να δείξουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε αρχηγό, έχουμε τα σταυρουδάκια στην άκρη του στυλό μας, το κάρο απ΄τη λάσπη όλοι μαζί θα το βγάλουμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.