#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2013 14:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Προσκλητήριο ενότητας για τη "Νέα Ελλάδα"Προσκλητήριο ενότητας της κεντροδεξιάς και όλου του λαού για το κτίσιμο της Νέας Ελλάδας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι στο κλείσιμο του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

«Η μάχη για τη νέα Ελλάδα έχει αρχίσει, θα την κερδίσουμε, σε αυτή τη μάχη μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες, σήμερα είναι η αρχή μίας νέας εποχής για την παράταξη και για τη χώρα» τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ στάθηκε όρθια, όταν κατέρρευσαν τα πάντα και αυτό έγινε γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τους Έλληνες. Η παράταξή μας διευρύνεται, μπαίνει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, σε μία χώρα που χρειάζεται να αφήσει πίσω το χθες. Έχουμε εθνικό καθήκον να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα, είναι ανάγκη εθνική, γι αυτό προχθές απηύθυνε κάλεσμα σε όλους. Να υποδεχθούμε όσους θέλουν να αγωνιστούν μαζί μας και διστάζουν να ενταχθούν. Δεν περισσεύει κανένας».

H αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο έχει ξεπεραστεί

"H αντίθεση μνημόνιο - αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε" δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η νέα Ελλαδα που χτίζουμε χωράει όλους, εκτός από τους κολλημένους στο χθες. Υπάρχουν δύο δρόμοι: να κάνεις το άλμα στο αύριο, ή να μείνεις κολλημένος στο χθες. Στην εθνική προσπάθεια δεν χωράνε οι κολλημένοι στο χθες και οι λαϊκιστές".

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «κάποιοι αμφισβήτησαν ακόμη και την αξία του TAP, τη μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας δεκαετίας. Είναι αυτοί που δεν έχουν πολιτική. Έχουν μόνο μιζέρια. Είναι οι ίδιοι που... το παίζουν προοδευτικοί. Πρόοδος είναι όραμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα. Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο, που να πατά στη γη. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα, σπάμε και αβγά».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε: «Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες, που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα».

"Τι είναι η Νέα Ελλάδα; Είναι όλα αυτά που θέλαμε και δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν για τον τόπο μας… Τώρα θα γίνουν! Είναι όλα εκείνα που τα νιώθαμε, αλλά δεν τολμούσαμε να τα πούμε. Τώρα τα διακηρύσσουμε και τα κάνουμε πράξη. Νέα Ελλάδα είναι να αλλάξουμε όσα μας πλήγωναν αλλά δεν τολμούσαμε να τα ακουμπήσουμε… Τώρα τολμάμε! Και βάζουμε στη θέση τους όσα μας κάνουν υπερήφανους" τόνισε ακόμα

 Διαβάστε όλη την ομιλίαΝεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη σας... Εσείς αποδειχθήκατε τα μεγάλα στηρίγματα της Πατρίδας στους αγώνες που πέρασαν κι είστε αληθινή Ελπίδα του τόπου, στους αγώνες που έρχονται. Γιατί η μάχη για τη Νέα Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει. Και είμαστε εδώ για να το πούμε και στους άλλους. Θα την κερδίσουμε μέχρι το τέλος. Μόνο που τώρα μας στηρίζουν όλοι οι Έλληνες που θέλουν να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και να αλλάξουν το μέλλον και τη μοίρα του Τόπου μας.

Σήμερα δεν είναι το τέλος ενός ακόμα Συνεδρίου της Παράταξής μας. Σήμερα είναι πραγματικά η αρχή μιας νέας εποχής. Για την Παράταξη. Αλλά και για τη Xώρα… Και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μας          και ειδικά τον Πρόεδρο της, τον Φίλιππο Ταυρή, για την πραγματικά σπουδαία δουλειά που έκαναν. Να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν, μόχθησαν, όσους έτρεξαν. Και, βέβαια, πάνω από όλα τα υπέροχα παιδιά της Νεολαίας μας, της ΟΝΝΕΔ! Αληθινοί μπροστάρηδες σε δύσκολους αγώνες, κάθε φορά το μεγάλο στήριγμα σε όλες τις δύσκολες στιγμές, πρωταγωνιστές πια και στους αγώνες των ιδεών μας…

Σας έλεγα προχθές ότι η μεγάλη παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, στάθηκε όρθια όταν κατέρρευσαν τα πάντα. Ξέρετε γιατί συνέβη αυτό; Γιατί οι ιδέες μας εκφράζουν τον καλύτερο εαυτό του Έλληνα. Γιατί οι ιδέες μας σήμερα δικαιώνονται στην Ελλάδα, όπως δικαιώθηκαν, εδώ και χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο. Και για ένα λόγο ακόμα, πολύ σημαντικό: Γιατί οι ιδέες μας έχουν ως σημαιοφόρους αυτά τα υπέροχα παιδιά της ΟΝΝΕΔ! Σας καμαρώνουμε και είμαστε υπερήφανοι για σας!

Η Παράταξή μας ανανεώνεται, πλαταίνει και διευρύνεται! Και μ’ όσα ψηφίσαμε χθες και θα ψηφίσουμε σήμερα, η Παράταξή μας μπαίνει μπροστά, πιο ενωμένη από ποτέ, για να τα αλλάξουμε όλα. Σε μια Χώρα που αυτό ακριβώς χρειάζεται: Να αφήσει πίσω της το χθες, οριστικά.

Ασφαλώς έχουμε πολλά και κρίσιμα κομματικά καθήκοντα μπροστά μας. Να ανανεώσουμε τα κομματικά όργανα. Να αναβαθμίσουμε τις κομματικές οργανώσεις, τη σχέση τους με την κοινωνία. Αλλά έχουμε κι ένα μεγάλο Εθνικό καθήκον. Να δώσουμε τη μάχη για την Αναγέννηση αυτού του Τόπου. Να παλέψουμε για τη Νέα Ελλάδα!

Προχθές απηύθυνα από το βήμα αυτό, ένα προσκλητήριο σε όλους! Γιατί – το ξαναλέω – η Νέα Ελλάδα δεν είναι μια κομματική απλή επιλογή. Είναι μια ανάγκη Εθνική. Πριν την αποφασίσουμε εμείς, εδώ μέσα, την έχουν αποφασίσει, μέσα στις καρδιές τους, εκατομμύρια Έλληνες.

Τι είναι η Νέα Ελλάδα; Είναι όλα αυτά που θέλαμε και δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν για τον τόπο μας… Τώρα θα γίνουν! Είναι όλα εκείνα που τα νιώθαμε, αλλά δεν τολμούσαμε να τα πούμε. Τώρα τα διακηρύσσουμε και τα κάνουμε πράξη. Νέα Ελλάδα είναι να αλλάξουμε όσα μας πλήγωναν αλλά δεν τολμούσαμε να τα ακουμπήσουμε… Τώρα τολμάμε! Και βάζουμε στη θέση τους όσα μας κάνουν υπερήφανους.

Σήμερα η Παράταξή μας έχει δίπλα της πολλούς που παλαιότερα απομακρύνθηκαν. Ή που πάντοτε στάθηκαν μακριά της… Και τώρα καταλαβαίνουν ότι η Νέα Ελλάδα είναι και το δικό τους στοίχημα. Αφορά και το δικό τους μέλλον. Πρέπει λοιπόν, ο καθένας, η καθεμιά μας να αφουγκραστεί την κοινωνία. Να ανοίξουμε τις καρδιές μας, να νιώσουμε την αγωνία όλων εκείνων που σήμερα στηρίζονται σε μας. Να ανοίξουμε τις οργανώσεις. Ναι, να υποδεχθούμε όλους αυτούς που σήμερα θα ήθελαν να αγωνιστούν μαζί μας. Και να βρούμε κάθε τρόπο να πλησιάσουμε εκείνους που διστάζουν ακόμα να ενταχθούν αλλά που δεν έχουν κανένα δισταγμό να συμπαραταχθούν μαζί μας. Δεν περισσεύει κανένας.

Και βέβαια, όπως κάθε μεγάλος αγώνας, ο αγώνας αυτός έχει και αντιπάλους! Κι οι αντίπαλοί μας είναι τριών ειδών: Πρώτον, όσοι είναι κολλημένοι στα ιδεολογήματα του χθες. Δεύτερον, όσοι θέλουν να προστατέψουν εκείνα ακριβώς που εμείς θέλουμε να αλλάξουμε. Και τρίτον, οι αθεράπευτα λαϊκιστές: όσοι, δηλαδή, κερδοσκοπούν πάνω στις δοκιμασίες του λαού μας, όσοι βάζουν στοίχημα για την αποτυχία της Χώρας μας, όσοι κηρύσσουν το μίσος, την ώρα που απαιτείται Ενότητα. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Οι κάθε είδους ακραίοι. Οι φανατικοί του χθες. Αλλά εμείς παλεύουμε για το Αύριο. Κι αυτό είναι το δικό μας, το μεγάλο πλεονέκτημα.

Πάρτε ένα παράδειγμα: η αντίθεση Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε οριστικά! Το πρώτο Μνημόνιο ήταν πράγματι λάθος. Το είπαμε πρώτοι! Και ήμασταν μόνοι μας τότε... Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Τώρα παλεύουμε για να βγούμε από τα Μνημόνια... Κι αυτό σημαίνει να πάψουμε να έχουμε ανάγκη, συνεχώς, από δανεικά. Να πιάσουμε επιτέλους πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό έχει νόημα τώρα… Ο λαός μας υπέστη απίστευτες θυσίες. Υποφέρει από πρωτοφανή ανεργία. Το πρόβλημα είναι τώρα να πιάσουν τόπο οι θυσίες. Να νικήσουμε οριστικά την ανεργία. Κι αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις.

Η αλήθεια είναι πολύ απλή, φίλες και φίλοι: η Νέα Ελλάδα που χτίζουμε τους χωράει όλους. Ακόμα και τους αντιπάλους μας. Αλλά, το χθες, στο οποίο μένουν κάποιοι κολλημένοι, δεν χωράει κανένα! Ούτε καν τους ίδιους τους… κολλημένους δεν χωράει το χθες!

Για να σας το πω ακόμα πιο απλά: Στις δύσκολες στιγμές για μια χώρα, υπάρχουν δύο δρόμοι: είτε να δεις πως θα κάνεις το άλμα στο Αύριο, είτε να μείνεις παραδομένος στα αδιέξοδα του Χθες.

Αυτή τη στιγμή η καλύτερη πλευρά του λαού μας- ακούστε τον, νιώστε τον- είναι με τον πρώτο δρόμο: Η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της δημιουργίας. Η Ελλάδα που πεισμώνει και δεν γονατίζει. Η Ελλάδα της υπερηφάνειας και της Αξιοπρέπειας. Αυτή η Ελλάδα μας ζητάει να τα αλλάξουμε όλα. Να κάνουμε επιτέλους το άλμα της Ελλάδας στο Αύριο!

Αλλά υπάρχει και η χειρότερη πλευρά του εαυτού μας. Τα παμπάλαια ελαττώματα της μισαλλοδοξίας, της γκρίνιας, την εσωστρέφειας, της μιζέριας, που κρατάνε κάποιους κολλημένους στο χθες.

Τους είδατε αυτές τις μέρες: Όταν κάποιοι προσπάθησαν να μειώσουν ακόμα και τη σημασία του ΤΑΡ. Να αμφισβητήσουν τα τεράστια οφέλη που θα δώσει στη Χώρα μας. Όμως, μέχρι προχθές ήταν ακριβώς οι ίδιοι που μας ρωτούσαν: «Που είναι οι επενδύσεις που λέγατε ότι θα μας φέρετε;». Και τώρα που ήλθε η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στη Νότια Ευρώπη, και μάλιστα με τεράστιες γεωπολιτικές συνέπειες, θετικές για αυτόν τον Τόπο, μας είπαν το ανεπανάληπτο: …«σιγά την επένδυση»! Δεν έχουν Πολιτική! Μιζέρια έχουν... Και κάνουν τη Μιζέρια τους Πολιτική!

Είναι οι ίδιοι που το παίζουν και «προοδευτικοί»! Να σας πω τι σημαίνει για μένα «Πρόοδος»: Πρόοδος, λοιπόν, είναι τρία πράγματα: είναι όραμα, είναι σχέδιο, είναι αποφασιστικότητα! Όποιος τα διαθέτει και τα τρία, μπορεί να κάνει τα πάντα. Όποιος δεν διαθέτει ένα απ’ αυτά, δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Εμείς έχουμε Όραμα, αυτό που σας περιέγραψα προχθές: τη Νέα Ελλάδα! Αλλά δεν αρκεί να έχεις όραμα. Πρέπει να έχεις και Σχέδιο. Να ξέρεις πως θα φτάσεις από το δύσκολο σήμερα, στο Αύριο που ονειρεύεσαι. Και  να πατά το όραμά σου γερά στη γη... Εμείς, λοιπόν, αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Πώς νομίζετε πως έγιναν όλα αυτά τον τελευταίο χρόνο; Χωρίς σχέδιο; Πώς άλλαξε τόσο πολύ η εικόνα της Χώρας μας, η αξιοπρέπεια της Χώρας μας, στο εξωτερικό; Πώς αποκαταστήσαμε μέσα σε λίγους μήνες την αξιοπιστία του Τόπου; Πώς εξασφαλίσαμε την ομαλή χρηματοδότηση της Ελλάδας μέχρι να βγούμε από τα δύσκολα; Πως ήλθε ο ΤΑΡ, που μέχρι πριν μισό χρόνο δεν υπήρχε καν ως υποψηφιότητα; Χωρίς σχέδιο έγιναν όλα αυτά;

Αλλά χρειάζεται ακόμα και αποφασιστικότητα. Γιατί τι να το κάνεις το όραμα, τι να το κάνεις και το σχέδιο, όταν στα δύσκολα διστάζεις; Όποιος δεν έχει αποφασιστικότητα, είναι για «επιτόπου σημειωτόν», δεν είναι για άλματα στο Μέλλον! Εμείς λοιπόν, αποδείξαμε ότι, αν χρειαστεί, για να κάνουμε το άλμα σπάμε και αυγά! Το δείξαμε και με το παραπάνω…

Η αληθινή Πρόοδος, όμως, χρειάζεται και κάτι ακόμα: Διάθεση ενωτική, ενωτικό πνεύμα!  Αφήνουμε πίσω τις διαμάχες για το χθες. Άλλωστε, το δείξαμε μέχρι τώρα. Και τώρα πρέπει να το δείξουμε ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό και κλείνω με το προσκλητήριο που έκανα προχθές σε όλους εκείνους που ήταν μαζί μας, αλλά κάποια στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο απομακρύνθηκαν. Και σε όλους τους απλούς πολίτες, τον απλό τον Έλληνα που βλέπετε δίπλα σας, στο δρόμο, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο εργοστάσιο, στην περιφέρεια, στο χωράφι. Γι’ αυτόν μιλάω, που απομακρύνθηκε για κάποιο λόγο. Στον απλό πολίτη που δεν ήταν ποτέ μαζί μας και τώρα νιώθουν ότι υπάρχει η ανάγκη να φτιάξουμε αυτήν τη Νέα Ελλάδα.

Τη βλέπετε τη σημαία μας; Αυτή την ενότητα η σημαία μας συμβολίζει! Δεν είναι ένα… «πανί», όπως είπαν κάποτε κάποιοι ανόητοι. Είναι ένα σύμβολο Ιερό! Σύμβολο αγώνων Ελευθερίας. Σύμβολο Πατρίδας. Αλλά είναι και σύμβολο Ενότητας αυτής της Πατρίδας.

Και για όποιον αυτή η υπέρβαση για την Ενότητα φανεί δύσκολη, ας κοιτάξει αυτή τη σημαία κι ας αναλογιστεί: Ναι, είμαστε εμείς όλοι σημαιοφόροι της. Ναι, σε μας ανήκει η τιμή να την κρατάμε ψηλά. Αλλά η σημαία συμβολίζει την Πατρίδα! Και η Πατρίδα έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή τον καθένα και την καθεμιά, που την πονά και τη νοιάζεται.  Όλοι αυτοί μαζί, κρατάμε ψηλά τη σημαία. Όταν οι άλλοι την καίνε... Όλοι αυτοί μαζί, τιμάμε την Πατρίδα. Όταν οι άλλοι την καπηλεύονται.... Όλοι αυτοί μαζί, μπορούμε να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα, που θα μας κάνει υπερήφανους και θα δώσει το δικαίωμα, το διαβατήριο στο όνειρο για τα νέα τα παιδιά.

Απευθύνω, λοιπόν, από αυτό το βήμα του Συνεδρίου μας, προσκλητήριο για την Ενότητα της Κεντροδεξιάς. Της Παράταξής μας, που είναι στήριγμα της Πατρίδας στα δύσκολα και δύναμη ενότητας του Έθνους. Αλλά, παράλληλα, σας λέω, ανοίξτε τις πόρτες και της καρδιάς σας και της οργάνωσής μας σε κάθε πολίτη, σε κάθε απλό άνθρωπο, πέρα και πάνω από κόμματα, που συναισθάνεται αυτές τις δύσκολες ώρες, τη φωνή της Πατρίδας, τη φωνή της λογικής, την ανάγκη της Ενότητας που συμβολίζει η σημαία μας.

Έτσι, το 2021, στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι «όραμα». Θα είναι πραγματικότητα! Και θα είναι το ελάχιστο Χρέος αυτής της γενιάς προς την επόμενη. Ώστε να μην αφήσουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα που τα διώχνει… Αλλά να τους δώσουμε μια Χώρα που τους δίνει προοπτικές και τους κάνει υπερήφανους. Τους το χρωστάμε! Και το μπορούμε!

Αφήνουμε, λοιπόν- κι αυτό είναι το μήνυμα μου- στους άλλους τη μιζέρια και το μίσος!

Εμάς μας ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα!

Ελάτε να φτιάξουμε, όλοι μαζί, τη Νέα Ελλάδα!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή δύναμη. Καλό αγώνα κάθε μέρα.

Καλό αγώνα, συνείδησης αγώνα.

Αγώνα για την Πατρίδα. Αγώνα για τη σημαία.

Αγώνα για τα νέα τα παιδιά.

Αγώνα για να ενώσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή δύναμη!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Arximidis avatar
  Arximidis 30/06/2013 14:41:48

  To προσκλητήριο ενότητας απευθυνεται μόνο στην μειψηφία της κεντροδεξιάς, ή και στην πλειοψηφία της κεντροαριστεράς? Αν ναι, με ποιούς όρους και ανταλλάγματα, ώστε να πείσει?

 2. πολίτης avatar
  πολίτης 30/06/2013 14:48:43

  Πολλές "Νέα Ελλάδα" διαβάζω
  Άλλαξε διεύθυνση το μαγαζί, αλλάζει και όνομα;

  • george avatar
   george @ πολίτης 02/07/2013 18:21:37

   Ελπίζω και εύχομαι το "Νέα Ελλάδα" να μήν είναι αντίστοιχο με τον "Νέο Πατριωτισμό" του ΓΑΠ

 3. leak avatar
  leak 30/06/2013 15:22:44

  Tελικά έχουμε νέο όνομα?

 4. Σωτ Μητραλ avatar
  Σωτ Μητραλ 30/06/2013 16:44:38

  Ίσως φταίει που είμαι μακρια, αλλά εγώ ρε παιδιά δεν κατάλαβα τι ΑΚΡΙΒΩΣ σκοπεύει να κάνει ο Σαμαράς. Νεο κομμα; Εκλογικό συνασπισμό κομμάτων; Απλως αλλαγη του ονοματος της ΝΔ (και καποια διευρυνση της); Απλως ενα προσκλητήριο χωρίς οργανωτική μορφή αλλη απο την γνωστή ΝΔ; Αν πρόκειται για νεο κομμα, πώς στο καλό θα λέγεται αφού υπαρχουν ηδη ΔΥΟ κόμματα ονόματι Νέα Ελλάδα;;; (ενα κάτι καμμένων και η "συμφωνία για τη...." του Λοβέρδου).

  Ας με διαφωτίσει κάποιος που να ξέρει - χωρίς εξυπναδες...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Σωτ Μητραλ 30/06/2013 20:53:41

   Εὔλογη ἡ ἀπορία σας πού εἶναι πολλῶν τῆς βάσης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Σωτ Μητραλ 30/06/2013 20:55:24

   Δε χρειάζεται διαφώτιση. Λίγη υπομονή. Ίσως κάτι από αυτά που έγραψες, ίσως κάτι που δεν ξέρουμε ακόμη. Έτσι κι αλλιώς ο ηγέτης δίνει κατευθύνσεις. Και όσο είναι ο συγκεκριμένος ξέρουμε πως έχει καλές προθέσεις. Να δούμε ποιοι θα εκλεγούν πρώτα. Με το Φαήλο ξέρουμε τι έγινε;

  • MantisKalhas avatar
   MantisKalhas @ Σωτ Μητραλ 30/06/2013 22:47:42

   Προσκλητήριο ενότητας. Για να γίνουν όσα πρέπει, η κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να ξεπεράσει το 37%. Ήδη η Ν.Δ συσπειρώνεται. Ό.τι γίνει θα γίνει για να πάρει αυτοδυναμία και να κάνει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

 5. airman avatar
  airman 30/06/2013 16:54:05

  Αυτό που προέχει και απαιτείται να επιτευχθεί είναι η αποτελεσματικότητα.
  Και γι' αυτό χρειάζεται:
  α. Αποφασιστικότητα, λαμβάνοντας υπόψη το ''λελογισμένο ρίσκο''
  β. Ταχύτητα και συντονισμός, αλλά όχι βιασύνη
  γ. Αρραγές μέτωπο, χωρίς σκληρές και ανούσιες αντιπαραθέσεις
  Όσοι θέλουν και μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια είναι καλοδεχούμενοι, αφού η Νέα Ελλάδα ανήκει σε όλους.

 6. Grayson avatar
  Grayson 30/06/2013 16:56:16

  "η καλύτερη πλευρά του λαού μας.."

  Διχαστικός λόγος,που δεν ταιριάζει σε κάποιον που ισχυρίζεται οτι συνασπίζει όλο το λαό σε μια κοινή προσπάθεια..

  "η αντίθεση Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο ξεπεράστηκε οριστικά! Το πρώτο Μνημόνιο ήταν πράγματι λάθος. Το είπαμε πρώτοι! Και ήμασταν μόνοι μας τότε… Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο.."

  Ή απευθήνεται σε μωρούς,η επιθυμεί να εφαρμόσει την Οργουελιανή "Newspeak" μέχρι εκεί που δεν παέι-ή μάλλον πάει μιας και το ακρωατήριο είναι ελαφρώς λοβοτομημένο..

 7. Απείθεια avatar
  Απείθεια 30/06/2013 17:39:25

  Αχ Αντώνη, να γύριζε πίσω ο χρόνος και να μας τα έλεγες όλα ετούτα τα ενωτικά και συγκινητικά το Δεκέμβρη του 2011, τότε που ήμασταν τόσοι πολλοί αυτοί που περιμέναμε κι επιθυμούσαμε διακαώς, να τ΄ακούσουμε ειδικά από σένα!! Τόσοι πολλοί και αποφασισμένοι να ''υπερβούμε'' χάριν της ψυχικής ενότητας και του αγώνα για την υπεράσπιση της απειλούμενης Ελλάδας, πρόθυμοι για θυσίες προκειμένου να κτίσουμε την αυριανή, ανεξάρτητη και Νέα Ελλάδα των προσδοκιών μας!
  Σήμερα [με κίνδυνο να με ΒΑΝάρουν :-)], με 30% καλπάζουσα ανεργία, με την Τρόϊκα να σφίγγει κάθε λίγο τη θηλειά που μας πνίγει, με πλήθη νέων επιστημόνων καταδικασμένων σ΄ εξανδραποδισμό, με εκατομμύρια συνΈλληνες θαμμένους στην απόγνωση και τη μιζέρια, πόσοι άραγε να διαθέτουν αλώβητο το ψυχικό σθένος ν΄ακούσουν, πόσοι το κουράγιο να πιστέψουν, πόσοι τάχα διάγουν βίον ασφαλή στο απυρόβλητο κι έχουν την πολυτέλεια, να οραματιστούν το 2021; Θέλω να με πείσεις οτι εκτός από οράματα, έχεις και σχέδιο άμεσα υλοποιήσιμο, ανατρεπτικό της φρίκης που βιώνουμε κι οτι διαθέτεις τόλμη και αποφασιστικότητα όχι απλά για να σπάζεις …..εύθραυστα αυγά, μα για να μετρηθείς με εχθρούς και κινδύνους υπέρτερους, που ακόμη ΔΕΝ έχεις αγγίξει. Κάνε επί τέλους αυτό που χρωστάς, γιατί τα όμορφα λόγια με πείθουνε για τις προθέσεις, αλλά δε φτάνει τώρα πια..... Έργα ανατρεπτικά, επαναστατικά, προς τη σωστή κατεύθυνση. Όχι στον εύκολο δρόμο του εντυπωσιασμού, πάμε στο δύσκολο που κτίζει γκρεμίζοντας και δεν ισοπεδώνει ....μεταρρυθμίζοντας. Έτσι μονάχα, μπορεί κάποια στιγμή και να συναντηθούμε...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Απείθεια 30/06/2013 20:57:47

   "για να μετρηθείς με εχθρούς και κινδύνους υπέρτερους, που ακόμη ΔΕΝ έχεις αγγίξει"

   Δηλαδή εσύ δεν άκουσες το αποτέλεσμα της έρευνας για τα χρέη των 2 ΠΠ της Γερμανίας στην Ελλάδα μας; 162 δις χωρίς τους τόκους. Ο μόνος που έκανε τέτοια κίνηση. Με αποδείξεις και χαρτιά. Και τσίνιξε ο Σόιμπλε. Είναι ένα δείγμα που το πάει σιγά-σιγά.

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ Γεώργιος Τ. 30/06/2013 21:22:34

    Εσάς σας συγκινούν ιδιαιτέρως τα ....ψίχουλα της ανεπαίσθητης υποψίας παρακινδυνευμένων και μελλούμενων....νικών, που απεγνωσμένα ανασύρετε ως ελπίδες, απ΄τον ωκεανό των συνεχών συμβιβασμών. Τυχερός είσαστε. Μην απαιτείται να συμμεριζόμαστε όμως όλοι την ολιγάρκειά σας. Εγώ από αυτόν που ΜΠΟΡΕΙ απαιτώ το μάξιμουμ, γιατί αρκούμενη στο μίνιμουμ, αισθάνομαι πως τον υποτιμώ.
    Εσείς, καθόλου δε χρειάζεται να καταλάβετε.
    Εκείνος, σίγουρα ΞΕΡΕΙ.

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ Απείθεια 01/07/2013 00:06:40

     Μην απαιτείτΕ .......

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Απείθεια 01/07/2013 17:58:40

     Η ανυπομονησία είναι δική σας αδυναμία, δική μου αρετή. Και η διαστροφή των λεγομένων μου επίσης αρετή σας...

     • Απείθεια avatar
      Απείθεια @ Γεώργιος Τ. 01/07/2013 22:14:27

      Δεν είναι θέμα υπομονής κι ανυπομονησίας και μην παραποιείτε το νόημα των γραφομένων μου, για να χωρέσουν η φιλαυτία κι ο αυτοθαυμασμός σας!
      Ο καθένας τον πήχυ των απαιτήσεών του, τον τοποθετεί εκεί που ο ίδιος κρίνει.

   • Arximidis avatar
    Arximidis @ Γεώργιος Τ. 01/07/2013 23:12:21

    Αν το πάει εκεί που εννοείς κι εγώ θα τον ψηφίσω αρκεί να το κάνει ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

  • tk avatar
   tk @ Απείθεια 01/07/2013 01:09:03

   Πέστα χρυσόστομη!Αμήν!

 8. Απείθεια avatar
  Απείθεια 30/06/2013 18:50:36

  Ξεσηκωμένη Αμερική-Πάμπλο Νερούντα
  (αντικαθιστούμε το Αμερική με Ελλάδα)
  Η γη μας, γη πλατιά ερημιές
  πλημμύρισε βουητό, μπράτσα, στόματα.
  Μια βουβαμένη συλλαβή άναβε λίγο λίγο
  συγκρατώντας το παράνομο ρόδο,
  ωσότου οι πεδιάδες δονήθηκαν
  όλο σίδερο κι καλπασμό.
  Σκληρή η αλήθεια σαν αλέτρι.
  Έσκισε τη γη, θεμέλιωσε τον πόθο,
  έπνιξε τις φύτρες της προπαγάνδας τους
  και λευτερώθηκε μέσα στη μυστική άνοιξη.
  Είχε βουβαθεί το λουλούδι της, είχε κυνηγηθεί
  το συναγμένος φως της, είχε χτυπηθεί
  το μαζικό της προζύμι, των κρυμμένων
  λάβαρων το φιλί,
  αυτή όμως ξεπετάχτηκε σκίζοντας τοίχους
  αποσπώντας τις φυλακές απ’ τη γη.
  Κούπα της έγινε ο σκούρος λαός.
  Παράλαβε το εξοστρακισμένο υλικό
  το διάδωσε στης θάλασσας τα πέρατα,
  το κοπάνισε σ’ αδάμαστα γουδιά
  και βγήκε, με χτυπημένες σελίδες
  και με την άνοιξη στο δρόμο.
  Ώρα χτεσινή, ώρα μεσημεριού,
  ώρα σημερινή ξανά, ώρα καρτερεμένη
  ανάμεσα στο λεφτό που πέθανε και σ’ αυτό
  που γεννιέται,
  στην αγκαθιασμένη εποχή της ψευτιάς.
  Πατρίδα, έχεις γεννηθεί από ξυλοκόπους,
  απο τέκνα αβάφτιστα, απο μαραγκούς,
  απο κείνους που δώσαν σαν παράξενο πουλί
  μια σταγόνα αίμα πετούμενο
  και σήμερα θα γεννηθείς και πάλι σκληρή,
  μες απο εκεί που ο προδότης και ο δεσμοφύλακας
  σε πιστεύανε παντοτινά θαμμένη.
  Σήμερα, όπως και τότε, θα γεννηθείς απ’ το λαό.
  Σήμερα θα βγεις μες απ’ το κάρβουνο και τη δρόσι.
  Σήμερα θα καταφέρεις να τραντάξεις τις πόρτες
  με χέρια κακοπαθιασμένα, με κομμάτια
  ψυχής που περισώθηκε, με δέσμες
  από βλέμματα που ο θάνατος δεν έσβησε:
  εργαλεία φοβερά
  κάτω απ’ τα κουρέλια, έτοιμα για τη μάχη.

 9. Κβάντα avatar
  Κβάντα 30/06/2013 19:20:57

  "Έτσι, το 2021, στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι «όραμα»".
  Κάτι μου θυμίζει αυτό!
  "Προοπτική 2000... Φέρτε πιο γρήγορα το μέλλον".
  Να φανταστώ ότι, πρώην αριστεροί, σήμερα σύμβουλοι του Πρωθυπουργού ξεθάβουν επικοινωνιακές ατάκες Ελλήνων Εθνικιστών της δεκαετίας του 70;

 10. ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 30/06/2013 19:29:11

  Σαν συμπέρασμα.
  Επειδή πρωτίστως η κοινωνία έχει ανάγκη τον πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του πρέπει να μένει σταθερά προσανατολισμένος στα ουσιαστικά συμφέροντά της...
  Δε λέμε άλλα, επειδή τα λόγια όχι απλά φορέθηκαν πολύ τελευταία, αλλά εκφέρονται πλέον ως υλακές εκ διαφόρων κατευθύνσεων.
  Το άνοιγμα στην κοινωνία είναι μια ακαθόριστη και απροσδιόριστη δέσμη ενεργειών, η οποία και σε κάθε περίπτωση δεν επιδέχεται τελετές εγκαινίων, με τύμπανα και πνευστά, αντιθέτως, η δέσμη ενεργειών θα έπρεπε να εκπέμπεται από το κόμμα σε χαμηλής μορφής καθημερινές συνεργίες, σε λανθάνουσες και απροσδιόριστες έργω ή λόγω καταστάσεις, με πολύ ευαισθησία και προσοχή. Την κοινωνία δεν την κατακτάς με φανφάρες και ακκισμούς.
  Πιθανά να την εντυπωσιάζεις, πιθανά να την επηρεάζεις ευκαιριακά, πιθανά να αρπάζεις πάλι κάτι από αυτή occasione-data‎, όμως δεν μπορείς ούτε να την κατακτήσεις ούτε να την ελέγξεις.
  Η καλλίτερη μέθοδος είναι να γίνεις ένα μαζί της και ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός έχει όλα τα καλά εκείνα στοιχεία, τα οποία απαιτούνται για να γίνει το κορυφαίο μέλος, ο αρχηγός μιας κοινωνίας, η οποία θα μετουσιώνει τα οράματα του ηγέτης της σε δυνατά ρεύματα και θα κάμπτεται από την αύρα του, την ορμή του και την αποφασιστικότητά του.
  Ο αρχηγός δεν είναι Θεός ούτε καν ημίθεος ούτε ήρωας.
  Είναι όμως η μπαγκέτα του Θεού, που μπορεί να περνάει την αρμονία και το μέτρο διευθύνοντας την κοινωνία, είναι το φύσημα του ανέμου, από το οποίο η κοινωνία κάμπτεται αναγκαστικά στη θέλησή του και στο πεπρωμένο της.

 11. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 30/06/2013 23:04:08

  Είναι σαφές ότι ο Σαμαράς έχει επικοινωνιακή τακτική που αποβλέπει ψηλά. Πιστεύει ότι μπορεί να πάρει υψηλά ποσοστά όπως οι προκάτοχοί του. Θα λεηλατήσει τους ΑΝΕΛ και τη Χ.Α απαξιώνοντας της όντως γελοίες ηγεσίες τους. Ήδη η Χ.Α τον παρακαλάει να μην τους αποκαλεί νεοναζί ενώ ο Καμμένος επιλέγει την εθνική απομόνωση. Η διαίσθησή μου λέει ότι οι πάτρονες των δύο θα προσφέρουν στο Σαμαρά τη διάλυσή τους προσπαθώντας να εξαγοράσουν την εύνοιά του αφού ισχυροποιείται πολιτικά. Είναι βέβαιο ότι θα γεράσει στην πρωθυπουργία.

  • Arximidis avatar
   Arximidis @ MantisKalhas 01/07/2013 23:16:39

   Φίλε μάντη την ίδια ακριβώς τακτική είχε και το Μάη του '12. Οπότε όπως ωραία προφητεύεις, Είναι βέβαιο ότι θα γεράσει στην πρωθυπουργία.
   Οπως και τότε, που τον έσωσαν η Ντόρα με τον Καρατζαφέρη....

 12. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 30/06/2013 23:34:09

  Μαζι σου αλλα θα περιμενω με ανυπομονησια να δω τι θα περιεχει το νεο Μενου.Ειδικα στο θεμα των νεων συμμαχιων και φιλων καθως αν αυτες περιεχουν ξανα τον Ευαγγελο θα χρειαστουμε πολλες σοδες για τη χωνεψη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.