#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2010 11:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Μέτωπο με το Λαό για ένα νέο Κοινωνικό ΣυμβόλαιοΣε μια από τις σημαντικότερες ομιλίες του μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να πρωτοστατήσουν σε μια πορεία προς τον λαό, σε μια «εκστρατεία εξωστρέφειας», όπως είπε, για να γίνει η ΝΔ «ένα μέτωπο μαζί με το λαό και την κοινωνία». Για να γίνει το στήριγμα και η ελπίδα του.

Μιλώντας στην τελευταία προ του Συνεδρίου της επόμενης εβδομάδος συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο Α. Σαμαράς δεσμεύθηκε επίσης για

ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο Ανάπτυξης με Ανταγωνιστικότητα, Ανόρθωσης της χώρας με κοινωνική Δικαιοσύνη. Άνθισης της Δημοκρατίας με σεβασμό στον πολίτη και στα δικαιώματά του. Και Ειρήνης με Ελευθερία και Δικαιοσύνη

Αυτό το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, αναζητά ο ελληνικός λαός για να ελπίσει ξανά, όπως είπε. Αυτό φοβούνται οι αντίπαλοί μας. Και γι αυτό μας πολεμούν λυσσαλέα.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους φοβόμαστε. Οι ίδιοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, καθώς φάνηκαν ήδη τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν το λαό. Εμείς είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Πολύ σύντομα αυτοί που μας πολεμούν θα ζητούν τη  βοήθειά μας, κι αυτοί που προσπάθησαν να μας υπονομεύσουν θα ζητούν τη συνεργασία μας.

Προχωράμε μπροστά, αρκετά με την αυτοκριτική

Σηματοδοτώντας το τέλος της εσωστρέφειας και απαντώντας στις επικρίσεις για «καθυστερήσεις» ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μεταξύ άλλων ότι «έπρεπε πρώτα να οργανώσουμε τα του οίκου μας», θέτοντας τις βάσεις για ένα νέο «οργανωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό νέο ξεκίνημα».

«Αυτοκριτική έκανε το κόμμα μας και δεν θα λέμε όλο τα ίδια…» τόνισε ακόμα, ενώ έδωσε έμφαση στην ενότητα της παράταξης αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, αλλά και τον …Κ. Μητσοτάκη (!).Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία. την επίθεση στη Βουλή τους τελευταίους μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου που τελειώνει… Απ’ αυτόν τον πόλεμο φθοράς κατά της Νέας Δημοκρατίας προέκυψαν μόνο στοιχεία ενοχής… κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ!

Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ενοχής κατά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Όχι πως εμείς τα κάναμε όλα σωστά. Ούτε χάσαμε τις τελευταίες εκλογές χωρίς να υπάρχει λόγος… Προχωράμε μπροστά. Άλλωστε, η Παράταξή μας έχει πολλά για τα οποία νιώθει υπερήφανη: Κι όχι μόνο στα χρόνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν σταθεροποιήθηκε η κοινοβουλευτική δημοκρατία και μπήκε η χώρα στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Και στη συνέχεια, στην Πρωθυπουργία του Κώστα Μητσοτάκη, όταν μπήκε το πρώτο φρένο στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και πρόσφατα. Κατά τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, προχώρησε η Ελλάδα σε στρατηγικής σημασίας επιλογές και αποφάσεις, όταν το ΠΑΣΟΚ, τότε στην Αντιπολίτευση, είτε τις αρνιόταν είτε τις υπονόμευε…Θυμηθείτε την αναβίωση της Συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που θα μετέτρεπε την Ελλάδα σε στρατηγικό κόμβο της ενεργειακής πολιτικής: «Πεθαμένη υπόθεση» τη βρήκαμε. Την αναστήσαμε. Το ΠΑΣΟΚ την αμφισβήτησε, θυμίζω, με προεκλογική δήλωση του αρχηγού του. Τώρα, ως κυβέρνηση, ήλθε και την πυροβόλησε και πάλι…Θυμηθείτε ποια κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για μια στρατηγική προσέγγιση με την Κίνα: τη συμφωνία με την COSCO για το λιμάνι του Πειραιά.

Η Ελλάδα ζητάει όραμα και ηγεσία

.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο μεταίχμιο. Και η παράταξή μας βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Η Ελλάδα βρίσκεται στις αρχές μιας κρίσης που ανατρέπει τον τρόπο με τον οποίο το πολιτικό μας σύστημα είχε μάθει να λειτουργεί, να σκέφτεται, να δρα και να αντιδρά.

Η παράταξή μας, που υπέστη μια σοβαρή ήττα τον περασμένο Οκτώβριο, κατάφερε στο μεταξύ να ξεπεράσει την κρίση, να ανασυνταχθεί, ήδη αναδιοργανώνεται σε όλα τα επίπεδα, κλείνει τους λογαριασμούς της με το χθες και σε λίγες μέρες πραγματοποιεί το 8ο Συνέδριο θέσεων και αρχών.

Που θα σημάνει την απαρχή μιας μεγάλης αλλαγής για την ίδια την Νέα Δημοκρατία, αλλά και για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Γιατί η Ελληνική κοινωνία ζητάει κατεύθυνση – ξεκάθαρους στόχους - μέσα στη σύγχυση…

Ζητάει δρόμο να βγει από την κρίση.

Ζητάει ηγεσία να εμπιστευθεί.

Ζητάει όραμα να πιστέψει.

Ζητάει Ελπίδα, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να αντιπαλέψει την εθνική κατάθλιψη που έχει φέρει το ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά, μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τα προσφέρει.

Δεν μπορεί να τα δώσει το ΠΑΣΟΚ, που μέχρι πριν λίγους μήνες έταζε στους πάντες στα πάντα, βεβαιώνοντας ότι «λεφτά» για παροχές «υπάρχουν».

Κι ύστερα συνειδητοποίησε ότι δεν ήξερε τι έλεγε…

Δεν είμαστε… ΠΑΣΟΚ, ούτε «εξαπτέρυγα»

Δεν αρνηθήκαμε να «βάλουμε πλάτη» για να στηρίξουμε τις προσπάθειες ανόρθωσης της χώρας. Δεν κάναμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ πέρσι το Μάρτιο, όταν ήταν στην Αντιπολίτευση και ο τότε Πρωθυπουργός ζητούσε απ’ όλα τα κόμματα συναίνεση σε μια πολιτική τομών για να αποφευχθεί η κρίση. Όταν τότε του γύρισαν όλοι την πλάτη. Ανάμεσά τους ήταν και κάποιοι που όταν τους ζητούσε συναίνεση τότε τον αποδοκίμαζαν. Και σήμερα, οι ίδιοι, αυτό-προσφέρονται να βάλουν πλάτη στο ΠΑΣΟΚ για πολύ χειρότερα μέτρα! Δεν στήριζαν τα πολύ πιο ήπια μέτρα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Και τώρα στηρίζουν ενθέρμως τα πολύ πιο επαχθή μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ… Γι’ αυτό και έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο των «εξαπτέρυγων» του ΠΑΣΟΚ…

Δεν διστάσαμε να πούμε όχι στο «μονόδρομο» που οδηγεί κατευθείαν σε μεγαλύτερη ύφεση, μεγαλύτερα ελλείμματα, μεγαλύτερο χρέος και χειρότερα μέτρα χωρίς προοπτική.

Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ εμείς, πρώτα να ψηφίζουμε κι ύστερα να προσπαθούμε να αλλάξουμε ό,τι μόλις ψηφίσαμε…

Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ εμείς, για να κάνουμε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, χωρίς να σκεπτόμαστε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν θα αντέξουν τον ισοπεδωτικό και άδικο αυτό καταμερισμό.

Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ εμείς, για να δηλώνουμε χωρίς ντροπή δημόσια, ότι η μείωση των μισθών και των συντάξεων θα φέρει δήθεν και μείωση τιμών στα ράφια, για τον Έλληνα καταναλωτή. Και τώρα, αντίθετα, βλέπουμε τον πληθωρισμό, όχι μόνο να μην πέφτει, αλλά και να εκτινάσσεται πάνω από 5,5% για πρώτη φορά εδώ και χρόνια…

Να το κατόρθωμά τους, πέτυχαν το χειρότερο: Ύφεση, Πληθωρισμό και Ανεργία ταυτόχρονα!Οι Έλληνες ζητούν να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

Να πάρει τις τύχες της στα χέρια της.

Να λύσει μόνη της τα προβλήματά της.

Και να τα λύσει μια και καλή. Όχι με ημίμετρα, με ψέματα και με αυταπάτες.

Να απελευθερώσει το δυναμισμό και το δαιμόνιο του Έλληνα.

Να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λαού της, της θέσης και της φύσης της Ελλάδας.

Να δώσει και να κερδίσει μια και καλή τη μεγάλη μάχη Ανταγωνιστικότητας!

Γιατί αν δεν το κάνει, τίποτε και κανείς δεν μπορεί να τη σώσει…

Κι αν το κάνει, καμιά ανάγκη «σωτηρίας» και «σωτήρων» δεν θα έχει!Αυτά όλα ποιος τα εκφράζει;

Ποιος μπορεί να τα κάνει πράξη;

Ποιος μπορεί να τα εμπνεύσει στον Ελληνικό λαό;

Ποιος μπορεί να βγάλει επιτέλους την Ελλάδα από την «εθνική κατάθλιψη» στην οποία καθημερινά τον βυθίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Όλοι ξέρετε την απάντηση:

Η δική μας Νέα Δημοκρατία…

Που τράβηξε βαθιά διαχωριστική γραμμή με το χθες. Και ασχολείται μόνο με το αύριο.

Που κατάφερε και ανασυντάχθηκε με ασήμαντους εσωτερικούς τριγμούς.Και τώρα είμαστε όλοι ενωμένοι. Κι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε.

Ποιος άλλος μπορεί να βγει και να πει, «ψάξτε τα όλα, δεν μας αγγίζει τίποτε», εκτός από τη Νέα Δημοκρατία;

Ποιος άλλος εκπροσωπεί τις βαθύτερες ανάγκες, εκφράζει τις βαθύτερες ανησυχίες, αλλά και τις πιο αυθεντικές φιλοδοξίες της ελληνικής κοινωνίας;

Ποιος άλλος μπορεί να κάνει δημόσια κριτική στην Αριστερά – όπως κάναμε για τα απαράδεκτα επεισόδιο με το Ζενίθ – αλλά χωρίς μισαλλοδοξία και χωρίς να κόβει τις γέφυρες διαλόγου μαζί της;

Ποιος άλλος μπορεί να εκφράσει τους εργαζόμενους που δικαίως θέλουν περισσότερη προστασία, αλλά και τους επιχειρηματίες, που δικαίως θέλουν περισσότερη ανταγωνιστικότητα;

Ποιος άλλος έχει αποδείξει ότι και «πλάτη» μπορεί να βάλει στα δύσκολα, για το καλό της χώρας, αλλά και ΟΧΙ μπορεί να πει, χωρίς να φοβάται τι θα πει ο ένας και ο άλλος, εντός κι εκτός Ελλάδας;

Ποια άλλη πολιτική δύναμη έχει αποδείξει ότι μπορεί να συσπειρώνει ένα τεράστιο μέρος των μελών και ψηφοφόρων της στις γραμμές της – είτε πρόκειται για εκλογή νέου αρχηγού είτε για εσωκομματικές εκλογές ανανέωσης των κομματικών οργάνων  σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται και τα κόμματα απαξιώνονται;

Ποια άλλη πολιτική δύναμη τολμά «άνοιγμα» στην βάση και στην κοινωνία, με τέτοια ανταπόκριση, σε τόσο δύσκολες εποχές;

Ποια άλλη πολιτική δύναμη αντιμετωπίζει τέτοιο «πόλεμο φθοράς» και παραμένει αλώβητη, τέτοιες προκλήσεις και παραμένει ενωμένη, υπερασπίζεται τις ιδέες της και ταυτόχρονα αλλάζει το «πρόσωπο» με το οποίo απευθύνεται στην κοινωνία;Είμαστε εδώ, εμείς, με το έργο μας, με τα λάθη μας, με την αλήθεια μας και κυρίως με την Ελπίδα.

Που ξαναγεννιέται σιγά-σιγά και μας περιμένει να την προσφέρουμε και πάλι στον ελληνικό λαό!

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

Δείτε κι αυτό: Σαμαράς: η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xbab avatar
  xbab 18/06/2010 11:48:17

  Για τα μέτρα "Λοβέρδου" τι είπε;
  Ενδιαφέρει όλο τον κόσμο αυτές τις ημέρες το εργασιακό-ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό...
  Είπε τίποτα ο Πρόεδρος;

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 18/06/2010 11:52:39

  Παρακολουθώ μήνες το antinews, αλλά σπάνια σχολιάζω. Νομίζω οτι ήταν η πιο καλή ομιλία Σαμαρά. Ηγετική εμφάνιση, χωρίς αμφιταλαντεύσεις με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Το πιο σημαντικό: είπε καθαρα οτι είμαι αρχηγός όλων των νεοδημοκρατών. Εδειξε επίσης οτι συλλαμβάνει τα μηνυματα των καιρών και κατά την γνώμη μου παρακολουθεί όλη την κριτική που του ασκείται

 3. Factorx avatar
  Factorx 18/06/2010 11:57:02

  Γιατί δεν διαβάζεις όλη την ομιλία; (http://www.antinews.gr/?p=50447). Δεν μπορουμε να τα βάλουμε όλα εδώ:

  "Δέστε τι έγινε πριν λίγες εβδομάδες με το Ασφαλιστικό. Όπου υπουργοί της κυβέρνησης έδειξαν να μην έχουν κατανοήσει τι ακριβώς προέβλεπε ρητά το «Μνημόνιο» που είχαν ψηφίσει.
  Δέστε τι έγινε και με το Εργασιακό που προέκυψε μόλις προχθές. Δεν είμαστε αντίθετοι με περισσότερη ελαστικότητα στην αγορά εργασίας. Αυτό ακριβώς προσπαθήσαμε να κάνουμε ως κυβέρνηση με πολύ πιο σταδιακό και ήπιο τρόπο. Για να απελευθερώσουμε την αναπτυξιακή δυναμική της Οικονομίας, χωρίς να υπονομεύσουμε βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Και τότε μας κατήγγελλαν και μας καθύβριζαν! Ποιοι; Αυτοί που σήμερα ισοπεδώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και το κάνουν σε εποχές δύσκολες για την Οικονομία.
  Εμείς είμαστε υπέρ μεγαλύτερης ελαστικότητας, αλλά με δύο προϋποθέσεις: Ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Και να προχωρήσει σε περίοδο οικονομικής ανάκαμψης, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές οδύνες.
  Όχι τη χειρότερη στιγμή και από τη χειρότερη θέση να ρίχνουμε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον «Καιάδα» της Ανεργίας."

  • maestros avatar
   maestros @ Factorx 18/06/2010 15:35:37

   Μ.Κ.Ο : ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!!

   http://aliartos-city.blogspot.com/2010/06/blog-post_7823.html

 4. Fotis avatar
  Fotis 18/06/2010 12:13:23

  Ο Σαμαράς μπορεί να είπε καθαρά ότι είναι ο αρχηγός όλων των νεοδημοκρατών, δεν ξέρω τι άποψη έχουν βέβαια οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες...

 5. GSV avatar
  GSV 18/06/2010 12:18:37

  Δεν λεμε να ξεφυγουμε απο τον φαυλο κυκλο της δικομματικης αντιπαραθεσης.

  "Ψηφιστε εμας και οχι το ΠΑΣΟΚ..."

  "Το ΠΑΣΟΚ τα εκανε ετσι ενω εμεις θα τα κανουμε αλλιως..."

  "Αποδειξαμε οτι τα σκανδαλα που μας κατηγορουσαν προεκυψαν ενοχοποιητικα στοιχεια μονο για το ΠΑΣΟΚ..."

  και παει λεγοντας.

  Δεν αμφισβητω τις ικανοτητες του κυριου Σαμαρα αλλα οσο η πολιτικη τους στηριζεται στη συγκριτικη αντιπαραθεση μεταξυ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσωπικως δεν μπορω να οραματιστω εναν ηγετη της Ελλαδος.

  Μετα απο αρκετα χρονια σε ενα συμπερασμα εχω καταληξει.

  Οταν κυβερναει το ΠΑΣΟΚ προσπαθει να αποδειξει οτι κυβερναει καλυτερα απο την ΝΔ.

  Οταν κυβερναει η ΝΔ προσπαθει να αποδειξει οτι κυβερναει καλυτερα απο το ΠΑΣΟΚ

  (τον σφετερισμο δημοσιου χρηματος δεν τον ανεφερα διοτι θεωρηται δεδομενος και για τα δυο κομματα)

  Ενας ηγετης οφειλει να αποδειξει μονο στον λαο οτι κυβερναει σωστα και συνετα και οχι στους υποψηφιους μνηστηρες της εξουσιας.

  Στον λαο βασιζεται το δημοκρατικο πολιτευμα οχι στις πολιτικες παραταξεις.

  Βαρεθηκα να ακουω συγκρισεις ολη την ωρα και απο τις δυο πλευρες. Εδω η Ελλαδα χανεται και ωρες ωρες εχω την αισθηση οτι μαλωνουν σαν μικρα παιδια. Ποιος ειναι ο καλυτερος σε σχεση με τον αλλο.

 6. Ηλίας avatar
  Ηλίας 18/06/2010 12:19:59

  Σοβαρά; Θα ξανλαρθεις να σχολιάσεις όταν φτάξει το κόμμα της η Ντορίτα; Προες το παρόν μόνο τον ...Τζίγγερ βλέω να την ακολουθεί (χθεσινή συναντηση στο Χίλτον) - η λέτε να μιλήσαν ως Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός;

 7. greenhorses avatar
  greenhorses 18/06/2010 12:20:34

  Νομίζω το κοινωνικό συμβόλαιο είναι φθαρμένο επικοινωνιακά και κακός χρειάζεται, χρειάζονται έργα και προτάσεις για το πως θα έρθει η ανάπτυξη εκεί παίζονται όλα.

 8. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 18/06/2010 12:31:59

  Καλά φορτισμένο είναι, από το New Deal του Ρούσβελτ. Αλλά πολλοί σκληροί Νεοδημοκράτες δεν αγαπούν τον Φρανγκλίνο και είναι οπαδοί του Χούβερ, αυτό είναι το πρόβλημα.

 9. socrates avatar
  socrates 18/06/2010 12:42:55

  Συγνώμη που θα χαλάσω την όμορφή μας ατμόσφαιρα αλλά εμένα δεν μου λένε τίποτε τα λόγια και οι εξαγγελίες, πόσο μάλλον οι όμορφες καλογραμμένες ομιλίες.
  Το μόνο που κάνουνείναι να χαϊδεύουν αυτιά.
  Είμαι φανατικός υποστηρικτής της νέας Νεάς Δημοκρατίας αλλά θέλω να δώ και πράξεις στο κόμμα.
  Θέλω μοντέρνο οργανόγραμμα, θέλω καινούργια πρόσωπα, θέλω συνεχή αξιολόγηση της πειθαρχίας τους στις συλλογικές αποφάσεις, θέλω ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα και θέλω να μην ξαναδώ μπροστά μου καμιά δεκαπενταριά άχρηστες νεοδημοκρατικές κότες που νοιάζονται περισσότερο για την πάρτη τους παρά για το καλό ΠΡΩΤΑ της χώρας και ΜΕΤΑ της Νέας Δημοκρατίας.
  Αντώνη Σαμαρά, άλλαξέ τα όλα. δεν χρωστάς τίποτε σε κανένα, απεναντίας αυτοί σου χρωστάνε που σε απομόνωσαν τόσα χρόνια.
  Όλα τούμπα.

  • παλιός αναγνώστης avatar
   παλιός αναγνώστης @ socrates 18/06/2010 12:47:30

   Οι κότες που λες είναι στις πισίνες τους και λιάζονται
   την προηγούμενη εβδομάδα στη διακσεψη για την ιδεολογία και όλους του προηγουμενους μηνες ο Σαμαρας ξεκαθαρισε το ιδεολογικό στιγημα της ΝΔ πραγμα που δενέκανε κανενας αλλος ηγετης πριν απο αυτόν. Το νεο οργανόγραμμα ειναι ετοιμο και θα το δεις αμεσως μετά το συνεδριο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ socrates 18/06/2010 15:36:56

   Η ΝΔ χρειάζεται νέα και σοβαρά στελέχη, στελέχη με κατάρτιση ιδεολογική και επιστημονική. Οχι παρτάκηδες και αρούληδες, που δήθεν παράγουν και ιδεολογία (θα τρελαθούμε τελείως!). Χωρίς στελέχη, είναι τελειωμένη σαν κόμμα εξουσίας. Και να πάρει την εξουσία, θα ξανααποτύχει.

 10. παλιός αναγνώστης avatar
  παλιός αναγνώστης 18/06/2010 12:48:59

  καλά να μην λέμε και οτι μς κατεβαίνει κάνοντας επίδειξη γνωσεων. Το ΠΑΣΟΚ επιρκατησε με συγκεκριμένο κοινωνικό συμβόλαιο, που εξελίχθηκε στο συστημα ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαράς πρέπει να προτείνει ένα καινούργιο που θα συμπηκνωθεί στο όραμά του για την Ελλάδα

 11. Κώστας avatar
  Κώστας 18/06/2010 12:50:39

  Γενικολογείς και περιτολογείς φίλε και αυτό είναι που δεν χρειαζόμαστε αυτήν την ώρα. Ο Σαμαράς είναι πολύ συγκεκριμένος - διαβασε την ομιλία του

  • gkioi avatar
   gkioi @ Κώστας 18/06/2010 15:40:25

   τοσο πολύ που αθώωσε τους πάντες.

 12. dimitris avatar
  dimitris 18/06/2010 13:01:05

  Το είχα ξαναγράψει αλλά κόπηκε και θα συμφωνήσω με ένα σχόλιο που ειπώθηκε πριν από 3 μέρες ότι αν θελετε εδώ σοβαρό ακροατήριο πρέπει να ακούγωνται όλα τα σχόλια μας βολεύουν ή οχι.

  Εγώ έίμαι με τα 1000 μαζί του αρκεί να μας πει τι πραγματικά έγινε και έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επίσης σε κάποιο σημείο της ομιλίας του είπε ότι ξεμπέρδεψε με τα του οίκου του (ΝΔ) εγώ θα διαφωνήσω υπάρχουν πολλοί ακόμη που τα έχουν πάρει με πρώτο και καλύτερο τον επίτιμο οπότε δεν έχει ακόμα τίποτε τελειώσει εσωκοματικά....

 13. anetos avatar
  anetos 18/06/2010 13:20:12

  ετσι ειναι δυστυχως ... το ιδιο σεναριο επαναλαμβανεται καθε φορα ..

 14. Factorx avatar
  Factorx 18/06/2010 13:23:42

  1. Δηλαδή "σοβαρό ακροατήριο" είναι κάποιοι σαν κι εσένα που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ - ή μπαίνουν για να πετάξουν σλόγκαν, όπως εσύ;

  2. Γραφεις "να μας πει τι πραγματικά έγινε και έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη". Δεν ρωτάς να μάθεις - εχεις άποψη και παριστάνεις τον δημοκρατικό πολίτη.

  3 Θες να μαθεις; Βρες και ρωτα την Τζαβέλλα που ηταν τοτε δεξι χερι του κόκκαλη και του μητσοτάκη ταυτόχρονα.

  4 Ο σαμαράς έφυγε επειδή τον εδιωξαν ο Μητσοτάκης με τον γερο τον Καραμανλή λόγω σκοπιανού

  • dimitris avatar
   dimitris @ Factorx 18/06/2010 23:19:44

   1.Σοβαρό ακροατήριο εννοώ τους ανθρώπους αυτούς που δεν είναι βάρος για κανένα και το σημαντικότερο για τη χώρα τους, και που πληρώνουν και πλήρωναν την νύφη από το 93 οπότε και άρχισα να συμπληρώνω φορολογική δήλωση.
   Συγχώρεσε με για τα ελληνικά μου, αλλά μη νομίζεις ότι η συμπεριφορά σου είναι καλύτερη, επειδή χειρίζεσαι καλύτερα την ελληνική γλώσσα. Σλόγκαν εγώ δεν πετώ, ερώτηση έκανα
   αν σου αρέσει έχει καλώς αν όχι δικαίωμά σου.

   2.Δεν είσαι εσύ αυτός που θα κρίνει αν είμαι δημοκρατικός πολίτης η όχι αλλά μιας και το ανέφερες πιστεύω ότι είμαι .
   Ξέρεις γιατί ? Γιατί την περίοδο εκείνη της ΠΟΛΑΝ ήμουν από τους λίγους δημοσιογράφους στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χάνιά που δεν γιούχαραν τον Σαμαρά αλλά αντίθετα του
   δίναν το δικαίωμα να εμφανιστεί στα κανάλια και να εκφράσει τις απόψεις του. Ο ίδιος ο Σαμαράς με θυμάται και το ξέρει, τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σου όποτε το θελήσεις, καθαρός ουρανός...ξέρεις.

   3.Εγώ δεν ζω στην Αθήνα για να βρω την Τζαβέλα και ούτε έχω περ'ασει την ζωή μου να ξεθάβω σκάνδαλα όπως εσένα
   οπότε συγχώρεσε με ξανά αν θέλω κάποιες πληροφορίες.

   4. Η απάντησή σου με καλύπτει, και ελπίζω για το καλό όλων μας ο Σαμαράς να το επαναφέρει στο προσκήνιο - γιατί μέχρι τώρα δεν το έχει επισημάνει αρκετά ( τουλάχιστον για μας που δεν είμαστε τοσο ενημερωμένοι όσο εσύ )

   5. Αν ευτυχήσουμε να δούμε μια καινούργια Ελλάδα θέση και άποψη θα έχουν όλοι και όχι μόνο τύποι σαν και σένα που αποπέρνουν τους υπόλοιπους επειδή μιλαν σσωστότερα ελληνικά.

   Σου εύχομαι να συνεχίσεις το εποικοδομητικό σου έργο και εγώ δεν πρόκειται να σε ξαναενοχλήσω με τα σλόγκαν μου.

 15. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 18/06/2010 13:24:05

  Τα γεγονοτα δεν περιμενουν και δεν αφορα το εθνος τι θα αποφασιση το συνεδριο της ΝΔ καθην ωρα ο κοινωνικος, οικονομικος και εθνικος ιστος διαρηγνυεται. Αντιθετα παρακολουθει αποσβολωμενο την ανυπαρξια αντιπολιτευσεως στην Βουλη αλλα και στα ΜΜΕ απο τους αυταρεσκους βουλευτες της ΝΔ που συνηργησαν με την σιωπη τους στα πεντεμισυ χρονια της ενοχης αδρανειας του ΚΚ.

 16. GSV avatar
  GSV 18/06/2010 13:29:11

  Επειδη εγω γενικολογω και περιτολογω φιλε κωστα για πες μου εσυ τις συγκεκριμενες προτασεις που αντλεισες απο την ομιλια!

  Ισως εγω να ειμαι χαζος φιλε μου και να μη καταλαβαινω

 17. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 18/06/2010 13:37:59

  Έχω την εντύπωση ότι, πιανόμαστε από τον Αντωνη Σαμαρά, σαν τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του.
  Όταν τριγύρω υπάρχει απόλυτη ερημιά, οι Ζακχαίοι την κάνουν γι' αλλού παίρνοντας μαζί τους ΚΑΙ τη συκομορέα και έχοντας απομείνει μόνοι κι' έρημοι, ο λόγος του Σαμαρά, φαντάζει ως η μία και μοναδική ακτίνα ελπίδας που έρχεται τρεμάμενη από το πασοκικό έρεβος.
  Δε λέω, καλή είναι η ελπίδα, αλλοιώς θα παραφρονήσουμε ως λαός και ως κοινωνία.
  Εν τέλει, μόνο ο Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να αρθρώση ορθό και πατριωτικό λόγο;

 18. Aris lalidis avatar
  Aris lalidis 18/06/2010 13:38:09

  Εδω που φτασαμε η μοναδικη λυση ειναι μια.
  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ,ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΛΩΡΑ..
  Θελουμε ενα πραγματικα νεο ξεκινημα και οχι αναπαλαιωση του συστηματος.
  ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΟΡΑΜΑ!

 19. man8os avatar
  man8os 18/06/2010 13:39:11

  Γιλε GSV,
  Εγω εμπιστευομαι τον Σαμαρα, και πιστευω οτι ξερει να τα φερει βολτα καλυτεερα απο ολους τους αλλους. Απο το come back του πειστηκα οτι εχει ενα εξαιρετικο αισθητιριο και εφυια. Δεν ειναι διορισμενος κληρονομος. Αλλωστε η διορισμενη κληρονομος βολοδερνει καπου στις πολιτικες ερημιες.
  Ενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν μπορει να κανει ενα τετοιο come back εναντια στο συστημα. Το καταφερε ο κυριος Σαμαρας και τον εμπιστευομαι, προσωπικα αυτον, οτι θα βγαλει την χωρα απο την κριση(με την προσπαθεια ολων) οταν αναλαβει την εξουσια(κατι που ισως δεν θα αργησει)

 20. man8os avatar
  man8os 18/06/2010 13:39:46

  *Φιλε

 21. Factorx avatar
  Factorx 18/06/2010 13:45:19

  Ο καθένας δικαιούται φυσικά να έχει τις απόψεις του. Το θέμα είναι να κάνουμε διάλογο για να προκύπτει και κάτι για όλους και όχι για τον χαβαλέ. Γι αυτό και είμαστε «σκληροί» στην πολιτική σχολίων. Αν θέλουμε να διαβάσουμε πως βρίζουν τον Σαμαρά μπαίνουμε και στα γνωστά μπλογκς.
  Στα σημαντικά τώρα: Εγώ βλέπω στη σημερινή ομιλία Σαμαρά να συμπυκνώνεται και να εκφράζεται η σοβαρή κριτική που του ασκείται και από εδώ μέσα για μείζονα ζητήματα τακτικής και στρατηγικής.
  1. Τέρμα στην αυτοκριτική και την εσωστρέφεια – το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει τον εισαγγελέα της ΝΔ
  2. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, θα είναι στην εξουσία μόνο για την εφαρμογή του μνημονίου – άρα έρχεται η ώρα του.
  3. Ανάγκη μετώπου και νέου κοινωνικού συμβολαίου με το Λαό
  4. Ο ηγέτης της παράταξης είναι ηγέτης όλων, άρα τους εκφράζει ΟΛΟΥΣ
  5. Λέει καθαρά ότι μέχρι τώρα νοιάστηκε κυρίως για την ιδεολογική και οργανωτική ανασυγκρότηση – και την άμυνα στις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα διαλυμένο. Τώρα αρχίζει η αντεπίθεση
  6. Θα κριθούν όλοι από τους 800.000 ψηφοφόρους
  Κι αν αυτά δεν είναι «συγκεκριμένα» τότε τι είναι;
  Όποιοι βέβαια θέλουν συγκεκριμένη προγραμματική δράση ας περιμένουν την Δευτέρα που θα ανακοινώσει τα μέτρα και το Συνέδριο

 22. GSV avatar
  GSV 18/06/2010 13:53:20

  Δεν αμφισβητω τις ικανοτητες του κυριου Σαμαρα αγαπητε μανθο αντιθετως πιστευω οτι και ευπατριδης ειναι και καλλιεργημενος και συνετος ωστε να κυβερνησει.

  Απλα αναλωνεται σε γενικευμενες ομιλιες που περισσοτερο εχουν συμβολικο χαρακτηρα.

  Παραδειγματως χαρης πολυ σωστα αναφερει οτι πρεπει να αυξηθει η ανταγωνιστικοτητα. Χαιρω πολυ αυτο το ξερουμε ολοι.

  Δεν θελω απο τη πολιτικη ηγεσια να μου λεει κατι που ηδη ξερω. Απαιτω αυτο το γενικο που ξερω εγω να μου το παρουσιασει τεκμηριωμενο με επιστημονικες προτασεις με τεκμηριωμενες μελετεςμ

  Να ακουσω οτι πρεπει να αυξηθει η ανταγωνιστικοτητα και αυτο μπορει να επιτευχθει με τους παρακατω πολυ συγκεκριμενους τροπους.

  Ωστε να νιωσω σαν πολιτης μια εμπιστοσυνη. Να πω ναι αυτος οντως εχει ενα σχεδιο μελετημενο.

  Τον ηγετη ετσι τον θελω. Και πανω απο ολα δεν θελω να συγκρινει κανενας το κομμα που πρεσβευει με αλλα κομματα.

  Ο λαος ειναι ο κριτης της κυβερνησης οχι η καθε αξιωματικη αντιπολιτευση και μονο στο λαο του πρεπει να λογοδοτει ενας ηγετης.

  Πρεπει να προχωρησουμε παρακατω.

 23. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 18/06/2010 14:00:07

  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

 24. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/06/2010 14:02:20

  Και φρέσκαρε την μνήμη σου για να θυμηθείς ποιός έδωσε τότε 1.000.000 ψηφιακές στον "Ρόκο" με την υπογραφή του, μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Άειντε, γιατί μας τα παραζαλίσανε "εξαπτέρυγα" και "καντηλανάφτες" της διαπλοκής, που 'χουν και μούτρα και μιλάνε. Ας πάνε να δουλέψουν λίγο, έστω κι ως κλητήρες του φίλου τους του Μιχάλη του χουβαρντά, που 'κανε μπίζνες με τον "Ρόκο" αλλά αυτοί, οι άδολοι, ΔΕΝ ξέρανε, δεν συμμετείχαν,ε;

 25. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 18/06/2010 14:02:27

  Φάκτορα,

  Τόσο εσύ όσο και εγώ το είχαμε διαπιστώσει έγκαιρα ότι ο Σαμαράς βάζει πλέον ως στρατηγικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας τον Κοινωνικό μετασχηματισμό και όχι απλά την κατάληψη της εξουσίας, την οποία θεωρεί μέσο για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου που έχει βάλει.
  Σήμερα, αυτό που είπε για το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο,
  νομίζω ότι μας επιβεβαιώνει πλήρως.

  http://www.antinews.gr/?p=49483
  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_1992.html

 26. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 18/06/2010 14:23:35

  Ομως τα γεγονότα επισπεύδονται και τρέχουν πολύ πολύ πιό γρήγορα από ότι το ανέβασμα των αντιπολιτευτικών τόνων ακόμη και του ΚΚΕ. Οπότε τι να τους κάνουμε ? Σε τι χρησιμεύει ο Αντώνης στις παρούσες συνθήκες ? Πάμε στο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ναυάγιο χωρίς να γίνεται κάτι για να αποτραπεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Πάλι ο κόσμος είναι μόνος του απέναντι σε κρεατομηχανές...

 27. ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ avatar
  ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 18/06/2010 14:58:17

  Σε ομιλία του σε προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ ο νέος της αρχηγός είχε την τόλμη να διατυπώσει το συντομότερο ανέκδοτο. Πως δηλ. οι ιδέες του κόμματός του δικαιώθηκαν παγκοσμίως. Είτε στο κόμμα αυτό υπάρχει παράκρουση είτε έχει χαθεί πλήρως η επαφή με την πραγματικότητα. Πως είναι δυνατόν η ΝΔ να επικαλείται σαν δικαίωση των ιδεολογικών της επιλογών την κυριαρχία σε παγκόσμια κλίμακα των αντιλήψεων που αντιστρατεύονται την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία; Σύμφωνα με όσα θυμάμαι, από τα χρόνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ακόμα, σύσσωμη η παραδοσιακή πτέρυγα του κόμματος με εμμονή πολέμησε τις όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης να συμβαδίσει με τις κυρίαρχες από τότε διεθνώς αντιλήψεις.

  Ο ίδιος ο σημερινός της Πρόεδρος ανέτρεψε την τότε κυβέρνηση στη βάση της διαφωνίας του για την παραχώρηση του μάνατζμεντ του ΟΤΕ σε στρατηγικό επενδυτή και την αποστέρηση από την κοινοπραξία της Ζήμενς με την Ιντρακόμ των εξασφαλισμένων προμηθειών του μέχρι τότε δημόσιου Οργανισμού. Πως είναι δυνατόν η πορεία της ΝΔ μακριά από τις από τότε κυρίαρχες διεθνώς αντιλήψεις και η προσκόλλησή της στον παραδοσιακό κρατικοπαρεμβατικό ελληνικό συντηρητισμό, να αποκαλείται «παγκόσμια δικαίωση των ιδεoλογικών της επιλογών»;

  Η ΝΔ του Μιλτ. Εβερτ έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όσους υποστήριζαν το σύγχρονο διεθνές φιλελεύθερο ρεύμα (με αρμόδιο εισηγητή μάλιστα τον μετέπειτα Πρόεδρο του κόμματος, Κ. Καραμανλή). Η μετέπειτα κυβέρνηση της ΝΔ (ευρωβουλευτής της οποίας υπήρξε ο σημερινός της Πρόεδρος) αποκήρυξε κάθε σχέση με όσους υποστήριζαν τον περιορισμό του κρατισμού κατηγορώντας τους για ακρότητες και ιδεολογική «αίρεση». Οι ινστρούχτορες της παράταξης ξιφούλκησαν κατά των φιλελεύθερων στελεχών ενώ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος μιλούσε για «εφαρμογή ακόμη και κομμουνιστικών πολιτικών» αν αυτό επέβαλε ο ρεαλισμός των περιστάσεων. Ο Υπουργός Εθν. Οικονομίας διακήρυσσε τότε την καταστρεπτική «ήπια προσαρμογή», δηλώνοντας με σαφήνεια πως δεν επρόκειτο «να γίνει Μάνος».

  Και διαπιστώσαμε που ακριβώς ο κρατισμός της ΝΔ, κάτω από την υψηλή επίβλεψη της λεγόμενης λαικής δεξιάς, οδήγησε τον τόπο. Δυσθεώρατα κρατικά ελλείμματα, καμία περιστολή δημοσίων δαπανών, εκατοντάδες καινούργιες κρατικές μονάδες, χιλιάδες διορισμοί στο κράτος και τελικό τραγικό βούλιαγμα της ελληνικής οικονομίας. Αυτή ήταν η εφαρμογή στην πράξη των ιδεολογικών συλλήψεων του κόμματος της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης στα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση.

  Τις αντιλήψεις αυτές δεν απεμπόλησε ο σημερινός της Πρόεδρος κερδίζοντας την μάχη της ηγεσίας. Φρόντισε αντίθετα απόλυτα να τις επιβεβαιώσει. Κατήγγειλε, ως συνήθως, τον νεοφιλελευθερισμό, υπερασπιζόμενος την ασαφή έννοια του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Που σύμφωνα με τις παραδοσιακές επιταγές της λαικής δεξιάς δεν σημαίνει τίποτα διαφορετικό από διογκωμένη κρατική παρέμβαση. Σε μια πορεία ίδια με αυτή που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή.

  Ποιες ιδέες λοιπόν της ΝΔ έχουν παγκόσμια κυριαρχήσει;

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 18/06/2010 15:31:32

   Τις θεωρητικές αναζητήσεις σου δεν τις σχολιαζω- και δεν εχω ευκαιρη την Μαργκαρετ (την Θατσερ ντε) τωρα.

   Για την ανατροπή όμως του Μητσοτάκη όπου έχετε κολήσει, σε πληροφορω οτι τα εχεις μπερδεψει πολύ. Ο Μητσοτάκης ειχε ανοιξει τον δρόμο για την συμφωνια του 1.000.000 παροχων με την Ζημενς και την Ιντρακόμ και άλλωστε ειχε δωσει και τοι Ξυστό στον Σωκράτη την παραμονή της "πτωσης" του. Το ξεχνας αυτό; Τη Νικη την Τζαβελλλα που πηγαινοερχοταν στο γραφειο του Μητσοτκαη την ξεχνας κι αυτήν; Την εφημεριδα "Επικαιρότητα" του Κόκκαλη που έπαιρνε γραμμή απο το Γραφεο Τύπου του Μητσοτάκη; Την Οικουμενική και τον "φίλο του Πέτρου";

 28. ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ avatar
  ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 18/06/2010 15:04:31

  Τελικά είναι κανείς σε θέση να εξηγήσει τι ακριβώς υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία; Θυμίζοντας τους ρεπουμπλικάνους του αμερικανικού Νότου υποτίθεται πως αποφάσισε να στραφεί προς τις ιδεολογικές της ρίζες. Και να αποκαταστήσει ένα κάποιο είδος πολιτικής καθαρότητας. Το ζήτημα της στρατηγικής είναι καθαρά ζήτημα της ηγεσίας της. Που αποφάσισε να εγκαταλείψει διαφοροποιήσεις και τις όποιες πολιτικές αποχρώσεις και να επικεντρωθεί σε ένα εξαγνισμένο πολιτικά οργανισμό. Εγκαταλείποντας την παγκόσμια σχεδόν αποδεκτή αρχή πως σε ένα σύστημα δυο ουσιαστικά κομμάτων εξουσίας το καθένα από αυτά συνιστά ένα είδος πολιτικού συνασπισμού. Η προσέγγιση όμως της ΝΔ στην εξουσία είναι κατά κύριο λόγο ζήτημα του κόμματος και των στελεχών του. Αυτοί επιλέγουν τις ηγεσίες και τις πλατφόρμες. Κι αυτούς μοναχά αφορούν οι συνέπειες.

  Αυτό που ενδιαφέρει εμάς τους υπόλοιπους είναι οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων με την έννοια της αντιπροσώπευσης κοινωνικών τάσεων και επιδιώξεων μερίδας των πολιτών. Οταν μια παράταξη ισχυρίζεται πως είναι «δεξιά» υποτίθεται πως εκφράζει συγκεκριμένες τάσεις και συμφέροντα. Θα εξηγήσω εδώ τι δεν εκπροσωπείται στην Ελλάδα, και γιατί σαν συνέπεια δεν υπάρχει γνήσιο συντηρητικό η φιλελεύθερο κόμμα.

  Ολες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα αισθάνονταν πάντα ελεύθερες να επιβάλουν φόρους ανάλογα με τις δημοσιονομικές ανάγκες του δημόσιου τομέα. Δεν υπάρχει λοιπόν κόμμα στην χώρα που προγραμματικά να δεσμεύεται για μείωση των φόρων. Και που να υποστηρίζει όσους δεν επιθυμούν να εργάζονται ώστε το κράτος να γίνεται αυτόματα συνεταίρος στην τσέπη και τα εισοδήματά τους. Η ΝΔ δεν εκπροσωπεί αυτονόητα αυτόν τον κόσμο. Αρα δεν είναι γνήσια συντηρητική η φιλελεύθερη παράταξη.

  Οι κυβερνήσεις επίσης στην Ελλάδα ποτέ δεν δίστασαν να ιδρύσουν καινούργιους κρατικούς φορείς για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θα έπρεπε να έχουν αφεθεί στα χέρια της κοινωνίας. Και να μεγαλώνουν τις δημόσιες δαπάνες διορίζοντας ψηφοφόρους τους στο δημόσιο. Τον κόσμο που αντιστρατεύεται τέτοιες πολιτικές, και που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, δεν υπάρχει κόμμα που να τον εκπροσωπεί. Αρα η ΝΔ δεν αποτελεί φορέα που υποστηρίζει την μείωση του δημόσιου τομέα.

  Αντίστοιχα στην χώρα ποτέ δεν επικράτησε ο απόλυτος σεβασμός των νόμων. Κόμματα και παρατάξεις έβλεπαν τους νόμους σαν στήριγμα μοναχά των δικών τους κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων. Εχει φτάσει μάλιστα κόμμα του κοινοβουλίου να προπαγανδίζει ανοιχτά την ανυπακοή στους νόμους και το Σύνταγμα. Και να μην αντιδρά κανείς. Είναι αυτονόητο πως η ΝΔ δεν αποτελεί τον φορέα μιάς πολιτικής μηδενικής ανοχής κατά όλων εκείνων που παραβιάζουν τους νόμους. Και σαν συνέπεια δεν είναι παράταξη που σοβαρά υποστηρίζει μια κοινωνία νόμων και σεβασμού μιάς ευνομούμενης πολιτείας.

  Κοντολογής, από αυτά και μόνο προκύπτει πως η πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ είναι θολή και ακατάλυπτη. Σίγουρα δεν είναι ευρωπαική συντηρητική παράταξη.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 18/06/2010 15:34:26

   Θα σε παρακαλούσα να μην αλλαζεις ψευδωνυμα, γιατι μας μπερδεύεις.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Factorx 18/06/2010 19:30:45

    Τα λεγομενα του αηδιασμενου μοιαζουν με λογια Ανδριανοπουλου.
    Στο χωρο αυτο ειμαστε και ξερουμε οτι ο νεοφιλελευθερισμος δεν τραβαει στην κοινωνια ασχετα με την οικονομικη του επιτυχια.Ενα κομμα εξουσιας δεν μπορει να ειναι αποκομμενο απο βασικες τασεις του πολιτισμου της κοινωνιας που εκφραζει.
    Δεν υπαρχει καμμια κοινωνια στη γη πλην των καθαρα αγγλοσαξονικων που ο ατοφιος νεοφιλελευθερισμος να κερδιζει πλειοψηφιες.
    Δεν υπαρχει κεντροδεξιο κομμα στην ηπειρωτικη Ευρωπη που να ειναι νεοφιλελευθερο.
    Ενταξει η ΝΔ δεν ειναι συγχρονο ευρωπαικο κομμα και εχει θολη φυσιογνωμια.Ποιο λοιπον ειναι το συγχρονο κεντροδεξιο κομμα στην Ευρωπη;
    Το κομμα του Σαρκοζυ,το κομμα του Μπερλουσκονι,το κομμα του Ραχοι,ποιο;
    Παρακαλουνται οι ακρσιφνεις του φιλελευθερισμου να φερουν παραδειγματα κεντροδεξιων κομματων απο την ηπειρωτικη Ευρωπη για να συνεννοουμεθα γιατι Ρεπουμπλικανοι δεν μπορουμε να γινουμε.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 18/06/2010 21:09:52

   'Κοντολογής, από αυτά και μόνο προκύπτει πως η πολιτική φυσιογνωμία της ΝΔ είναι θολή και ακατάλυπτη. Σίγουρα δεν είναι ευρωπαική συντηρητική παράταξη'

   Δεν υπάρχουν πια ευρωπαϊκές συντηρητικές παρατάξεις. Άλλο ο νεοφιλελευθερισμός, άλλο η νέα δεξιά κι άλλο ο συντηρητισμός. Ο συντηρητισμός πέθανε τη δεκαετία του 1970 με την παγκοσμιοποίηση. Η νέα δεξιά (Ρέηγκαν, Θάτσερ, κ.ά.) προσπάθησε να ξεγελάσει ότι είναι συντηρητισμός αλλά δεν είναι. Ούτε βέβαια ο κοινωνικός φιλελευθερισμός είναι συντηρητισμός. Πρόκειται για φιλελευθερισμό που έχει πάρει κάποια καλά στοιχεία από το σοσιαλισμό (υπάρχουν και τέτοια) και τα έχει εντάξει στους δικούς του στόχους και τη δική του θεωρία προσπαθώντας να συνδυάσει την ατομική ελευθερία και τη δυνατότητα προσωπικής ανάπτυξης με παράλληλη άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων στη βάση της προσφοράς ίσως ευκαιριών σε όλους. Ο συντηρητισμός χτυπήθηκε αλύπητα γιατί υποστήριζε τη διδαχή από την παράδοση και την ιστορία, την αποφυγή εκτεταμένων κοινωνικών μεταρρυθμίσεων βάσει αφηρημένων εννοιών (πρόοδος, ορθολογισμός, εκσυγχρονισμός, κ.λ.π.) γιατί μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τις κοινωνίες (πράγμα που έχει συμβεί επανειλημμένα και συμβαίνει ακόμη), τη διαφύλαξη του έθνους και της οικογένειας, την ύπαρξη μιας ισχυρής εξουσίας που περιορίζεται από τη συνείδηση της συλλογικής ευθύνης και την ιδέα ότι ο πολίτης χρειάζεται ασφάλεια και το αίσθημα του ανήκειν σε μια πολισμικά ομοιογενή κοινωνία. Όλα αυτά αντίκεινται στους σκοπούς της παγκοσμιοποίησης και για αυτό, όπως είπα, ο συντηρητισμός υπάρχει πλέον μόνο στα βιβλία. Και ο κοινωνικός φιλελευθερισμός όμως, επειδή απέρριψε το πολυπόθητο για τους κεφαλαιοκράτες laissez faire (βασική ιδέα και του κλασικού φιλελευθερισμόυ) για χάρη μιας λιγότερο βάρβαρης κοινωνίας, δεν άντεξε στα χτυπήματα του νεοφιλελευθερισμού (που είναι χειρότερος από τον κλασικό φιλελευθερισμό γιατί επιδιώκει όχι απλά την ελευθερία αλλά την ασυδοσία της αγοράς). Τώρα είναι προσωπικό στοίχημα του Σαμαρά αν θα μπορέσει να φέρει τον κοινωνικό φιλευθερισμό στην Ελλάδα (μην ξεγελιόμαστε, ούτε που ξέρουν οι περισσότεροι πολιτικοί στη ΝΔ περί τίνος πρόκειται) τη στιγμή που ο παγκόσμιος καπιταλισμός επιβάλλει άλλες αξίες (άκρατη ανάπτυξη με καταστροφή του περιβάλλοντος, υπερσυσσώρευση κερδών για τους ελάχιστους κι επιβίωση για τους πολλούς) και δε σκοτίζεται για την ύπαρξη ανισοτήτων και φτώχειας.

  • nassos avatar
   nassos @ ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 18/06/2010 21:41:17

   Εάν εσύ είσαι Νεοδημοκράτης εγώ είμαι ο Πάπας της Ρώμης.
   Δεν παίρνεις το κουβαδάκι σου να πας σε άλλη παραλία.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ ΕΝΑΣ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 19/06/2010 10:11:40

   Φίλε Αηδιασμένε, ενδιαφέρουσα η κριτική σου, αλλά φθάνεις σε υπερβολές. Λες πως δεν υπάρχει συντηρητικό κόμμα στην Ελλάδα, επειδή κανένα από τα υπάρχοντα δεν δεσμεύεται σε μείωση φόρων. Να υπενθυμίσω ότι ο Καραμανλής μείωσε σημαντικά τους φόρους εισοδήματος νομικών και φυσικών προσώπων. Πέρα απ αυτό, η δευσμετική μείωση φόρων δεν αφορά συντηρητικά κόμματα, αλλά νεοφιλελέυθερους ή αναρχοκαπιταλιστάς που υποστηρίζουν την κατάργηση όλων των φόρων εισοδήματος και περιουσίας και την διατήρηση μόνο ενός ΦΠΑ.
   Άλλο συντηρητικό κόμμα λοιπόν, και άλλο νεοφιλελεύθερο.ΑΛλά και πάλι νεοφιλευθέρο κόμμα υπήρξε, αυτό του Μάνου, αλλά δεν το υποστήριξε ο κόσμος.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Γιώργος 19/06/2010 10:28:25

    Να συμπληρώσω ακόμη ότι η παρέμβαση του κράτους στην οικονομία αφορά και συντηρητικά κόμματα,βλ. τον "κρατικό καπιταλισμό" του Σαρκοζύ που έχει να κάνει με την υποστήριξη από το κράτος των γαλλικών πολυεθνικών επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον διεθνή ανταγωνισμό.

 29. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 18/06/2010 15:33:15

  Αυτό που χρειάζεται είναι μία σύνθεση μεταξύ της συντηρητικής παραδοσιακής Δεξιάς και του φιλελευθερισμού, ώστε να μην υπάρχει ούτε προς τη "λαϊκή δεξιά" διολίσθηση, ούτε προς ένα ακραίο φιλελευθερισμό.
  Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 δεν είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ακραίων φιλελεύθερων αντιλήψεων;
  Οι ακραίοι φιλελεύθεροι δεν δικαιολογούν ακόμα και τη λαθρομετανάστευση με το δόγμα "οι μετανάστες πάνε όπου τους χρειάζονται και κάθε χώρα έχει ακριβώς τον αριθμό μεταναστών που χρειάζεται"; Το ίδιο δόγμα επαναλαμβάνει και ο νεοφιλελεύθερος Πάσχος Μανδραβέλης και η αριστερίστρια μουσουλμάνα Άφρα Αλ Σάλεχ. Μπορεί ένα ευρωπαϊκό συντηρητικό κόμμα να υποστηρίξει κάτι τέτοιο;
  Δεν μπορεί να σου λέει ο Μάνος και ο Μπάμπης Παπαναγιώτου ότι σωστό είναι να παίρνει ο νεοπροσλαμβανόμενος ένα 500ρικο και να το λένε ελαφρά τη καρδία και να βγαίνει ένα συντηρητικό κόμμα και να πει "καλά το είπαν".

 30. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 18/06/2010 15:41:56

  Εγώ την απάντηση την έλαβα εις τα επί της ουσίας με την ανάρτησή σας «Στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ μέχρι να ολοκληρώσει το μνημόνιο». Στα περί διαγραμμάτου νεοδημοκρατικά με ευκλεείς συμμετοχές δεν κλπ... ))

 31. Kennan avatar
  Kennan 18/06/2010 15:45:09

  Τι έγινε ρε παιδιά δεν μπορεί η Ντόρα να απαντήσει στις θέσεις του Σαμαρά και επιστράτευσαν τον Ανδριανόπουλο. Εγώ προτείνω να επιστρατεύσουν και τον άλλο γίγαντα του νεοφιλελευθερισμού, τον Μάνο. Α.. και να του πείτε να μην ξεχάσει να πάρει τα lego μαζί του!!!

 32. Greco avatar
  Greco 18/06/2010 16:15:18

  Ετσι ειναι ,το πασοκ εφερε μεσα σε 8 μηνες εθνικη καταθλιψη με τις μπαρουφες του,τους τιτανικους και την εθνικη υποτελεια.Το παιχνιδι ηταν στημενο απτην αρχη να παμε στο Δντ.

  Αν θελετε και μια γεωπολιτικη εκτιμηση,σαν τις πολυ χρησιμες που κανει το antinews,μας ξαναβαλε στη σφαιρα επιρροης των ΗΠΑ για τα καλα--με ο,τι αυτο συνεπαγεται και στο οικονομικο επιπεδο,εργασιακες σχεσεις κτλ...

  ο Σαμαρας αρχιζει και φορτσαρει.Αρχιζει πια το "ανοιγμα" σε κεντροαριστερα και δεξια

 33. Greco avatar
  Greco 18/06/2010 16:18:13

  βλεπουν οτι βουλιαζουν και θελουν να τραβηξουν και τους αλλους μαζι...

  κυριοι,ο σαμαρας δεν ειναι ουτε "συγγενης",ουτε τζακι,ουτε χαιδεμενος γιοκας

 34. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/06/2010 17:44:21

  "Οι Έλληνες ζητούν να σταθεί η χώρα στα πόδια της.

  Να πάρει τις τύχες της στα χέρια της"

  αυτό με εκφράζει απόλυτα.

 35. ARISTOMENIS VIGILANT avatar
  ARISTOMENIS VIGILANT 18/06/2010 17:50:14

  Ακούστε και μιά πλάκα ο ΑΑ κάθεται στην οδό Αραβαντινού (όχι μωρέ στου δράκουλα κοντά ) αλλά στην Εκάλη.

 36. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 18/06/2010 18:23:09

  Η ομιλία ήταν πολύ καλή, εύστοχη και αφήνει καθαρό στίγμα! Λόγος μεστός, επαγωγικός και αναλυτικός, όπως χρειάζεται σε εποχές που τα υπό συζήτηση θέματα είναι περίπλοκα και εριζόμενα. Αναμένουμε το Συνέδριο γιά να ξανακούσουμε μία τόσο και ακόμη καλύτερη ομιλία.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης.

 37. petrosp avatar
  petrosp 18/06/2010 19:38:52

  Φάκτορα, επειδή τον πιστεύουμε το Σαμαρά κι επειδή ήταν όντως ομιλία με ουσία, πείτε μου σας παρακαλώ ότι με γελάνε τα μάτια μου και δεν είδα ένα νέο τομεάρχη που λένε φάτσα φόρα οι ιστοσελίδες ότι είναι κουμπάρος του Σαμαρά με φιλοδοξίες (αρχίσαμε??) και που η πιάτσα γελάει για το διάσημο οικονομολόγο του Deree? Για προσοχή, γιατί κάποιοι βγαίνουμε έξω κι ορκιζόμαστε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και χωρίς να πληρωνόμαστε από το κόμμα!! Σας χτυπάω ένα καμπανάκι. Ο Θεός να σας φωτίζει, γιατί αν μας απογοητεύσετε κι εσείς δεν έχουμε κανέναν..

 38. Μετανάστης Γερμανία avatar
  Μετανάστης Γερμανία 18/06/2010 19:53:24

  Ο Κύριος Σαμαράς θα πρέπει να κάνει υπομονή ,την στιγμή αυτή περνάει την γνωστη δοκιμασία του καβουριού κάποτε πριν χρονια σαν ναυτικός βρέθηκα στην Αμβέρσα στο μεγάλο λιμάνι του Βελγίου στην αγορά που είναι μαζεμένα τα ιχθυοπωλεία είδα με έκπληξη μέσα σε μεγάλα πανέρια πες καλάθια,τεραστια καβούρια να αγωνίζονται κυριολεκτικά να ανεβούν στην κορυφή του καλαθιού με σκοπό φυσικά την φυγή τους και την ελευθερια τους ήτανε ένα συναρπαστικό θέαμα ρώτησα τον άνθωπο που τα πουλούσε εάν ανησυχη μην του φύγουν τα καβούρια,γέλασε και μου είπε ότι αυτό αποκλείεται διότι όταν ένα καβούρι προσπαθεί να ανεβεί τα υπόλοιπα το τραβάνε και πάλι κάτω κανένα δεν γλιτώνει έτσι είναι και με τους ανθρώπους μου είπε όταν ένας προσπαθεί να σταθη και να χάραξη την δικια του γραμμή και ελπίδα οι υπόλοιπη τον τραβάνε πάλι κάτω ..Αντώνη "πρόσεξε το" δες ποιοι είναι διπλα σου ,λαβέ τα μετρα σου.

 39. Asterix avatar
  Asterix 18/06/2010 20:00:08


  Οι Έλληνες ζητούν να σταθεί η χώρα στα πόδια της.
  Να πάρει τις τύχες της στα χέρια της.
  Να λύσει μόνη της τα προβλήματά της.
  Και να τα λύσει μια και καλή.
  Όχι με ημίμετρα, με ψέματα και με αυταπάτες.

  Οι Έλληνες ζητούν να σταθεί η χώρα στα πόδια της.
  Να πάρει τις τύχες της στα χέρια της.
  Να λύσει μόνη της τα προβλήματά της.
  Και να τα λύσει μια και καλή.
  Όχι με ημίμετρα, με ψέματα και με αυταπάτες.

  Αυτός είσαι Πρόεδρε.

 40. κοινή λογική avatar
  κοινή λογική 18/06/2010 20:08:03

  Απειρα λόγια, λόγια, μόνο λόγια. Καθόλου Αντιπολίτευση. Εκθέσεις ιδεών που απευθύνονται σε όσους επιλέγουν να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα τα τεκταινόμενα στη Ρηγίλλης, στο "παρεάκι", σε όσους ονειρεύονται Μαξίμου.
  Ο Σαμαράς δεν μιλά για τα πολλά, τα καθημερινά, τα ζόρικα. Δεν διεκδικεί, δεν είναι ο μπροστάρης των θυσιαζόμενων στη ΓΑΠημένη Κυβέρνηση, νοικοκυραίων, δεν είναι κοντά σε όσους υφίστανται το κόστος των δοσιλόγων του ΠΑΣΟΚ.
  Παίζει με τον Καραμανλή, τη Ντόρα, τον Επίτιμο. Και δυστυχώς, έχει αρχίσει και πληγώνει και απογοητεύει και θυμώνει τους ΝΔκράτες που πήγαν και στήθηκαν στις ουρές για να τον αναδείξουν Πρόεδρο της παράταξης και μελλοντικό πρωθυπουργό.
  Κάποια στιγμή θα του ίναι χρήσιμο να το κατανοήσει, γιατί η τύχη του και η φήμη θα γίνουν περίγελος χειρότερος από αυτές του Καραμανλή.....

 41. bfo avatar
  bfo 18/06/2010 21:00:42

  Όπως έγραψε ένας φίλος:

  = = = =

  Πάντως - δεν υπάρχει άνθρωπος ανεξαρτήτως πεποιθήσεων που δεν θα χαρή με την πανωλεθρία της Θεοδώρας .

  Και την οριστική απόσυρση από την πολιτική.

  Ακόμα και εγώ δηλαδή - που γνωρίζω καλά ότι ο Σαμαράς είναι της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη.

  Εχουνε πλάκα όσα γράφουνε οι οπαδοί του.

  ― Καραϊσκάκης;
  ―Ποιός Καραϊσκάκης; Σαμαράς!

  Αυτό δεν είναι επικοινωνιακος προγραμματισμός. Αυθόρμητη λαϊκή κραυγή.

  Και μ΄ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν βλέπω κι ακούω όλους αυτούς τους χατζηαβάτες που το παίζουνε «η συνείδησι της ιστορίας» - και θεωρούνε τον κόσμο ηλίθιο και κατευθυνόμενο. Η Θεοδώρα την πάτησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που την πάτησε και ο Βενιζέλος .

  Σεβου ουν την ύλη.

  = = = =

 42. sovokai avatar
  sovokai 19/06/2010 08:49:19

  NΑ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΑΓΩΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΜΟΥ

 43. armageddon avatar
  armageddon 19/06/2010 08:58:57

  Πρόεδρε καλά τα λές ,αλλά άσε τήν καρέκλα και πήγαινε στήν περφέρια
  ,να μηλήσης στόν λαό .

 44. POLITIS avatar
  POLITIS 19/06/2010 10:34:39

  ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΓΑΠ, ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΓΕ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ κλπ :
  «ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΤΕ ΤΑ!!! ΑΡΓΕΙΤΕ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΤΕΤΑ!!!" (τουτέστιν ήγουν δηλαδή : κόφτε μισθούς, συντάξεις στη μέση, ποια μέση; διαλύστε τους, αυξήστε τους φόρους, "δώστε" συντάξεις στο προσδόκιμο του μητσοτάκη, απολύστε καμιά 100χιλιάδες, βγάλτε τους τα λεφτά απ' το σεντούκι, πάρτετα επιτέλους, πάρτε τα μέτρα τώρα!!!»
  ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ :
  ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΤΕΛΟΣ! ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

 45. Γιώργος avatar
  Γιώργος 19/06/2010 10:39:01

  Ωραίο...

  • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος @ Γιώργος 19/06/2010 20:53:25

   Απίστευτο παράδειγμα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.