#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/11/2011 13:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Λαϊκό προσκλητήριο για τη Νέα ΜεταπολίτευσηΑνίκανη και επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό και το μέλλον του χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Μιλώντας πριν από λίγο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα ενότητας προς τους πολίτες, καλώντας τους «να διώξουμε όλοι μαζί την κυβέρνηση» και να «ξαναχτίσουμε τον τόπο».

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το αίτημά για πρόωρες εκλογές και εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση κατά του Πρωθυπουργού τον οποίο χαρακτήρισε τυχοδιώκτη και τον κατηγόρησε ότι μιλά για εκτροπή «εκείνος που αναστάτωσε όλον τον πλανήτη για μια συμφωνία που δεν υπάρχει ακόμη». Αναφερόμενος στην εξαγγελία του δημοψηφίσματος, μίλησε για «παρωδία», «απόδειξη εσχάτου αδιεξόδου» και «αποκάλυψη ακραίας ανευθυνότητας».

Η σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά είναι κατά την γνώμη μας μια από τις πιο σημαντικές που έχει κάνει στην πολιτική σταδιοδρομία του. Όχι μόνο γι αυτά που είπε για το δημοψήφισμα, τον επικίνδυνο Παπανδρέου και τις εκλογές. Αλλά επειδή έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι ο λαός είναι εκείνος που υπηρετεί και το συμφέρον του λαού είναι εκείνο που καθορίζει τις αποφάσεις και την πολιτική τακτική του.

Με την σημερινή του ομιλία δεν δηλώνει μόνο ότι ο λαός είναι ο υπέρτατος κριτής της πολιτικής του.  Επαναφέρει επίσης τις κινηματικές διαδικασίες που τον ανέδειξαν αρχηγό της ΝΔ και κηρύσσει λαϊκό προσκλητήριο για την σωτηρία και την αναγέννηση της Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι για μια ακόμα φορά το ανάστημα του εθνικού ηγέτη

Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής πρέπει να δώσουν σε όλους μας ένα μάθημα: ότι έχει πιαανατραπεί η παραδοσιακή λογική που θέλει τους πολίτες να αντιδρούν μόνον κάθε τέσσερα χρόνιαστην κάλπη των εκλογών…

Η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια από τα μέτρα της κυβέρνησης, η κόπωση του λαού από τη μάταιη αναμονή για να δει κάποια έστω «χαραμάδα» προοπτικής  για καλύτερες μέρες που δεν έρχονται, μας, έχουν οδηγήσει σε μιαν άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία των Ελλήνων, εναντίον ολόκληρου του σημερινού πολιτικού συστήματος.

 

Αν δεν δώσουμε στον λαό ελπίδα και ανάκαμψη, η οργή των δρόμων θα συνοδεύει και τους 300 της Βουλής. Η θα το αντιληφθούμε αυτό, ή τα γεγονότα θα ξεπεράσουν όλους μας. Η αδιαμφισβήτητη δυσαρμονία λαού κυβέρνησης επιβάλει τις εκλογές

Η μεταπολίτευση πέθανε στους δρόμους, τις διαμαρτυρίες του λαού και τις παρελάσεις, με άλλα λόγιαΤα κόμματα όπως τα ξέρουμε τελείωσαν και αν δεν αλλάξουν, αν δεν κάνουν την υπέρβαση προς τη Νέα Μεταπολίτευση που ο ίδιος διακήρυξε πρώτος, η οργή του κόσμου θα τα ξεπεράσει και οι συνέπειες θα είναι πρωτόγνωρες.

 

Πέρα και πάνω από κόμματα, ο κόσμος διαμαρτύρεται για την ταπείνωση διαρκείας που βιώνει.  Σας καλώ να ξεπεράσουμε μαζί τη συμβατική λογική της Μεταπολίτευσης, αναγνωρίζοντας την νέα αυτή πραγματικότητα.  Φοβάμαι ότι όποιος (βουλευτής) δεν το κάνει, σε λίγο θα αισθάνεται αυτό-εξόριστος, ακόμη και μέσα στην ίδια την εκλογική του περιφέρεια.

Για να ξεκινήσει όμως η Νέα Μεταπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει πρώτα αυτή:

Οφείλουμε να μάθει ο κόσμος ότι απέναντι από τον κ. Παπανδρέου υπάρχει μία Παράταξη, η δική μας Παράταξη, που νοιώθει και τον πόνο του κόσμου και τα αίτια του πόνου αυτού. Συνειδητά και χωρίς τον «ξύλινο» λόγο μιας εποχής που έχει πια πεθάνει. Ότι υπάρχει μια Παράταξη, η δική μας Παράταξη, που μπορεί να προσφέρει άλλο δρόμο. Και που ζητά τη στήριξη όλων των Ελλήνων πολιτών, χωρίς τα υποκριτικά κουστούμια του ξεπερασμένου κομματικού φανατισμού. Ή, λοιπόν, θα αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα κοιτάζοντάς την στα μάτια, ή τα γεγονότα θα ξεπεράσουν όλους μας!

Έχουμε επισημάνει εδώ πολλές φορές ότι ο αγώνας για την αναγέννηση της πατρίδας θα είναι δύσβατος με ανηφόρες, κατηφόρες και πολλές στροφές. Μακριά από εμάς λοιπόν τα εύκολα συνθήματα και οι λαϊκισμοί του τύπου “να φύγει η ΝΔ από την Βουλή για να πέσει ο Παπανδρέου“. Το  να πέσει ο Παπανδρέου είναι εύκολη υπόθεση. Το σύστημα όμως ΠΑΣΟΚ πως θα πέσει;  Πως θα αντιμετωπίσουμε την πανίσχυρη ακόμα διαπλοκή και τους συνασπισμένους εχθρούς της Ελλάδας. Γι αυτό έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι δύο είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να πετύχει η διακυβέρνηση Σαμαρά:

1. Να βρει την Τροϊκα διασπασμένη για να ελιχθεί – γι αυτό και επιμένει στην αποδοχή των θέσεών του σε ΕΕ και Αμερική

2. Να έχει τον λαό ενωμένο μαζί του, για να μπορέσει να διαπραγματευθεί αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Και σήμερα το λέει αυτό ξεκάθαρα:

Καθήκον δικό μας, να πείσουμε όλη την κοινωνία και να ανοιχθούμε σε όλη την κοινωνία. Καθήκον δικό μας, να αποδείξουμε ότι «δεν είμαστε ίδιοι». Πρώτα να ενώσουμε τον κόσμο, πείθοντάς τον για την πολιτική μας.Κι ύστερα να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε, και να αλλάξουμε όλα αυτά που πρέπει…Δεν είμαστε πια απλώς ένα κόμμα της Αντιπολίτευσης, που σύντομα θα γίνει κυβέρνηση. Είμαστε η Παράταξη που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, πιστεύει στις δυνάμεις τους, και τους συσπειρώνει όλους για να κτίσουμε μαζί το μέλλον του τόπου αυτού.Είμαστε η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας, της Ευρωπαϊκής προοπτικής και –πάνω απ΄ όλα- της Αξιοπρέπειας της Πατρίδας μας! Θα αγωνιστώ για να δημιουργηθεί ένα κίνημα μέσα στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στον Ευρωπαϊκό νότο, για μια διέξοδο από τον κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Θα μπορούσα να παρατηρήσω πολλά ακόμα σε μια ομιλία που όπως ξανάγραψα την θεωρώ μια από τις πιο σημαντικές του Σαμαρά. Θα κλείσω όμως με μια διαπίστωση με την οποία μπορούν να συμφωνήσουν όλοι, πέρα από τις όποιες διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς με τον αρχηγό της ΝΔ:

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του τόπου ο ηγέτης ενός αστικού κόμματος εξουσίας ακούει τον λαό, διδάσκεται από αυτόν και δηλώνει ότι μαζί του θα προχωρήσει στο γκρέμισμα του παλιού πολιτικού συστήματος. Και εδώ είναι η μεγάλη διαφορά του Σαμαρά με τους εξ ευωνύμων και δεξιών ψευδεπίγραφους διεκδικητές της λαϊκής θέλησης: Αυτός έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο και όχι ανεδαφικές ουτοπίες, ούτε επικοινωνιακά παιχνιδάκια

FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kp8 avatar
  kp8 02/11/2011 13:41:48

  Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας αυτές τις δηλώσεις ήταν : έλα Αντώνη, πες τα λόγια της καρδιάς μας ! Πες αυτά που όλοι σκεφτόμαστε και οι ψυχές μας φωνάζουν, αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να ακουστούμε !

  • Aris Mathiopoulos avatar
   Aris Mathiopoulos @ kp8 02/11/2011 15:37:22

   Αυτό που γίνεται είναι περιορισμός με τη στήριξη των έξω της διαπραγματευτικής δύναμης της Ελλάδος για τα επόμενα 20 χρόνια. Το είπε άλλωστε και ο Αντώνης σήμερα. Το δημοψήφισμα θα είναι εκβιαστικό και διχαστικό ώστε οι Έλληνες να ψηφίσουν ναί και να εξαερωθεί κάθε προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης μελλοντικής κυβέρνησης. Εκεί είναι το παιχνίδι και θα φανεί το βράδυ από την στήριξη που τελικά θα δώσουν οι ξένοι στον Παπανδρέου.

   Η μπάλα πάει πια στον λαό όπου η αποχή πρέπει να ξεπεράει το 70% σε αυτό το δημοψήφισμα ακόμα και αν (όπως πιστεύω πως θα γίνει) συμπεριλάβουν και την αυξημένη αποχή στα αρνητικά αποτελέσματα. Ένας εθνικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη με το πρωθυπουργό πρωτοστάτη.....!

 2. George avatar
  George 02/11/2011 13:48:50

  meta tis kannes pisteuw tha ginei auto pou oloi euxomaste na ginei na fugei auti i prodotiki kivernisi kai epitelous to pasok na psofisei kai na meinei stin istoria ws aplws mia asximi anamnisi ws o kakos drakos pou epitelous xafanistike kai o fovos kai o tromos tou den tha katadunasteuei pia ton perifano elliniko lao pou tha xanamegaliourgisei otan o vraxnas pasok den tha uparxei pia.

 3. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 02/11/2011 13:52:06

  Η μέθοδος του χάους, ή μετά από μένα το χάος. Αφού δεν μπόρεσε να εκβιάσει συναίνεση 180 και άνω στην βουλή, προσπαθεί να εκβιάσει τώρα το εκλογικό σώμα με το δίλημμα λεφτά για μισθούς και συντάξεις, ή χρεοκοπία και δραχμή. Αφού προηγουμένως φρόντισε να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και έκαψε κάθε διαπραγματευτικό χαρτί.

  Μπλόφα πάλι, κι ό,τι βγάλει.

  Στην ουσία ένας είναι ο στόχος. Να κρατηθεί στην εξουσία ο εσώτερος κύκλος που κυβερνάει αυτή την στιγμή (πρέπει να κατονομαστούν αυτοί κάποτε), ερήμην των βουλευτών και ερήμην κάθε αυθεντικής λαϊκής νομιμοποίησης.

  Ένα κόμμα που ήρθε στην εξουσία με σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” και υπόσχεση να αυξήσει τους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, μείωσε 20-30% τους μισθούς, έκανε την οικονομία ζόμπι, και εκχώρησε εθνική κυριαρχία. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την λαϊκή εντολή που έλαβε. Η μόνη λύση θα ήταν η προκήρυξη εκλογών εδώ και μήνες.

  Ωστόσο, επέλεξε την μέθοδο των εκβιασμών. Οι μπλόφες και τα εκβιαστικά διλήμματα δεν πιάνουν στους εταίρους, διότι αυτοί ξέρουν ότι δεν έχει πια γερά χαρτιά στα χέρια, αλλά και ούτε και άσους στο μανίκι.

  Ο εκβιασμός και η μπλόφα στρέφεται στον εκλογικό σώμα.

  Όμως όταν προαναγγέλλεται δημοψήφισμα επάνω σε ένα τετελεσμένο, το οποίο βασίστηκε σε σειρά τετελεσμένων, είναι μία απολύτως άκυρη και ανήθικη διαδικασία. Και ευθεία υπονόμευση του πολιτεύματος.

  Στην ουσία με ένα επί μέρους εκβιαστικό δίλημμα θέλει να νομιμοποιήσει με λαϊκή ψήφο το όλον της πολιτικής του. Είναι ταχυδακτυλουργία και εξευτελισμός της εκλογικής διαδικασίας και των ήδη ευτελισμένων δήθεν δημοκρατικών διαδικασιών. Είναι συμπεριφορά λαϊκιστή δικτατορίσκου λάτιν χώρας.

  Θα πάμε στο δημοψήφισμα με εκβιαστικά διλήμματα και τρομοκρατικές προφητείες. Θα προσπαθήσουν να υφαρπάξουν το “ναι”. Αν λειτουργήσει στον λαό το δημοψήφισμα σαν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας και υπερισχύσει το “όχι”, τότε πιθανότατα να αναγκασθεί να πάει σε εκλογές. Οπότε θα έχει συρθεί η χώρα σε δύο εκλογικές διαδικασίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  Σε περίπτωση που ματαιωθεί το δημοψήφισμα, τότε θα πρόκειται για ανόητο πυροτέχνημα, και απίστευτη κωμικοτραγική οπερέτα, και η αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, θα είναι αντιστρόφως ανάλογη των spreads των ελληνικών ομολόγων.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Professor Moriarty 02/11/2011 13:58:50

   Ούτε ναι, ούτε όχι, ούτε αποχή.
   Όχι μόνον στην όλη διαδικασία του δημοψηφίσματος και όχι στα ερωτήματα της διαδικασίας.

   Το δημοψήφισμα πρέπει να μπλοκαριστεί.
   Δυναμικά και αγωνιστικά, με οργανωμένη κατάληψη των εκλογικών τμημάτων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Απορία 02/11/2011 14:51:58

    Μα αυτό θα είναι εναρμονισμένο με την μέθοδο του χάους. Ενδεχομένως και να θέλει να προκαλέσει τέτοιες χαώδεις καταστάσεις για να εμφανιστεί σαν εγγυητής της τάξης και συνάμα αυτος που μπορεί να γίνει "δυσάρεστος" στους ευρωπαίους και άφοβος μπροστά στην λαϊκή ψήφο. Πιστεύω ότι το πασοκ ξέρει καλά την ψυχολογία του πλήθους που το ίδιο την διέπλασε. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος πόλος εξουσίας πλην του πρωθυπουργού. Φρόντισαν να απογυμνώσουν εγκαίρως τον προεδρικό θεσμό από ουσιαστική εξουσία, ώστε να μπορούν να παίζουν τέτοια παιχνίδια χωρίς τον φόβο να τους τεθεί θεσμικός φραγμός. Στην ουσία λέει για να με ρίξετε θα αναγκαστείτε να καταφύγετε σε μεγαλύτερο χάος, και εκτροπή. Το ποιά πρέπει να είναι η απάντηση σε όλα αυτά είναι θέμα ανοικτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με νηφαλιότητα αλλά και με αποφασιστικότητα. Πρώτα πρέπει να τεθούν όλοι όσοι είναι θεσμικά υπεύθυνοι προ των ευθυνών τους.

    • Απορία avatar
     Απορία @ Professor Moriarty 02/11/2011 15:31:08

     Όλες οι απαντήσεις στο δημοψήφισμα είναι υπερ του ΓΑΠ-Μέρκελ:

     Ναι = αυτοκτονία του λαού και επικύρωση των σχεδίων ΓΑΠ-Γερμανών.

     Οχι = θεωρητικά έξοδος από το ευρώ, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να το πράξει αυτό ο ΓΑΠ. Θα πούν απλώς ότι "έλαβαν το μήνυμα" του λαού και θα συντάξουν άλλη δανειακή σύμβαση με λίγο διαφορετικότερους όρους.

     Αποχή = Ναι.

     Οπότε τι απομένει, αφού όπως σωστά αναφέρεις ο μόνος "θεσμός" στην Ελλάδα πλέον είναι ο πρωθυπουργός;

     Εγώ το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτό που σου ανάφερα παραπάνω, κατάργηση της όλης διαδικασίας από τις μόνες θεσμοθετημένες και οργανωμένες πολιτικά οντότητες, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

     • noldor avatar
      noldor @ Απορία 02/11/2011 17:39:00

      Αποχή σημαίνει ακύρωση του δημοψηφίσματος.

     • Απορία avatar
      Απορία @ noldor 02/11/2011 17:50:26

      Αποχή σημαίνει (κατά πασοκ και μμε) αδιαφορία του κόσμου.

      Άρα σημαίνει συνεχίζουμε την πολιτική μας.

      Άρα αφού ψηφιστεί η νέα σύμβαση από τη βουλή θα ισχύει εν πολλοίς ότι η αποχή είναι ισοδύναμη με το ναι.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ noldor 02/11/2011 18:18:25

      Η μεγάλη αποχή όντως σημαίνει ακύρωση του εγχειρήματος στην ουσία του. Ειδικά αν ψηφίσει λιγότερο από το 40% του εκλογικού σώματος, αυτό θα είναι η πλήρης απαξίωση του ψευδο-δημοψηφίσματος.

  • noldor avatar
   noldor @ Professor Moriarty 02/11/2011 14:09:48

   Μήπως δεν υπάρχει καμία μπλόφα αλλά απλά κάνει ότι μπορεί για να ενεργοποιηθούν τα CDS;

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ noldor 02/11/2011 14:10:21

    Αυτό θα το δείξει η ιστορία.

   • noldor avatar
    noldor @ noldor 02/11/2011 14:11:23

    Και τον ρίχνουν οι Γερμανοί μέσω Benny Hill;

   • machupichu avatar
    machupichu @ noldor 02/11/2011 14:53:34

    Τα cds ενεργοποιουνται από το κούρεμα, αυτό καθαυτό.

    Η Fitch είπε ξεκάθαρα σε επισημη ανακοίνωση της για τη συμφωνία, πως προκειται για ξεκάθαρη εξαγγελία χρεοκοπίας της Ελλάδας. Οπότε τα cds ενεργοποιούνται αυτομάτως.

    • Χρήστος avatar
     Χρήστος @ machupichu 02/11/2011 16:40:02

     Machupichu κάνεις τεράστιο λάθος. Την απόφαση για το αν ένα γεγονός είναι πιστωτικό ή όχι δεν την παίρνει η Fitch αλλά η ISDA.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ noldor 02/11/2011 17:02:49

    Τα cds δεν μας καίνε μη γίνει παγκόσμια καταστροφή για αυτά, παρά μόνο για ψυχολογικούς λόγους (δλδ να προκληθεί πανικός). Γιατί κάποιος να με διορθώσει αν κάνω λάθος, αλλά είναι περίπου *5 δις* (αυτά που έχουν σχέση με το ελληνικό χρέος). Δεν είναι ψίχουλα, αλλά δεν είναι και τρομερό νούμερο.

    Οπότε εγώ καταλαβαίνω, πως αν έχει ενδιαφέρον το θέμα, είναι για όποιον έχει αυτά τα 5 δις, γιατί αυτός παίζει όλους τους άλλους για να βγάλει, και 50-100 εκατομμυριάκια έκαστος πχ, που μια χαρά μου ακούγεται για μια ιδιωτική μπάζα...

    Κατά τα λοιπά, Σαμαράς τα είπε μια χαρά. Ελπίζω να ακούνε όλοι.

    • Χρήστος avatar
     Χρήστος @ victoria (true) 02/11/2011 17:54:25

     victoria (true) η μεγάλη κερδοσκοπία δεν γίνεται στα cds αυτή τη στιγμή, αλλά για αυτό δε μιλάει κανένας. Πριν λίγο καιρό οι NYTimes δημοσίευσαν ένα άρθρο που έδειχνε τις αγοραπωλησίες ομολόγων μετά την 21 Ιουλίου καθώς και τα άτομα που έκαναν αίτηση για το PSI. Ψάξτο λίγο.

    • m.s avatar
     m.s @ victoria (true) 02/11/2011 21:50:16

     τελευταία φορά που πληρώθηκαν CDS με την πτώχευση της Λήμαν η ασφαλιστική AIG παραλίγο να χαιρετήσει τα εγκόσμια., πήραν φωτιά τα πιεστήρια στη Αμερική να τυπώνουν χρήμα.

 4. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 02/11/2011 13:52:12

  Όλα καλά αλλά αυτόν τον «ανένδοτο» τι τον ήθελε; Βρες κάτι άλλο βρε Αντώνη. Οι παλιότεροι θα βγάζουν σπυράκια.

 5. AX EUROPH avatar
  AX EUROPH 02/11/2011 14:17:10

  Συνέλληνες τίποτα δεν θα γίνει ,και η δανειακή θα περάσει και η πολιτική εφαρμογής της και ας επιμένει ο Σαμαράς για διαχωρισμό αυτών των δύο.
  Δυστυχώς η προδοτική κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης με πάνω από 151ψήφους αλλά δεν θα "καταφέρει" να συγκεντρώσει 151 ψήφους για να περάσει το δημοψήφισμα.

  Όλα σχεδιασμένα από καιρό αδέρφια ,απομένει να βιώσουμε την τραγική κατάληξη ,εκτός ίσως κάποιου απροόπτου "θαύματος" που θα τελέσει ο μεγαλοδύναμος θεός της Ελλάδος τελευταία στιγμή !!!!!

 6. Απορία avatar
  Απορία 02/11/2011 14:19:18

  Ο κόσμος είναι ανώριμος ακόμα να ακούσει ουσία και αλήθειες.

  Όταν καταλάβει ότι το colpo grosso είναι:
  "Να μείνει στο ευρώ αλλά να μην έχει ευρώ στην τσέπη του",
  θα είναι πλέον σε θέση να ακούσει με σοβαρότητα το τι πρέπει να γίνει.

  Και αυτό που πρέπει να γίνει είναι:
  Συντεταγμένη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Απορία 02/11/2011 14:33:30

   Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει έξοδο από Ε.Ε., πτώχευση και απόλυτη καταστροφή.
   Αν ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτό είναι λύση ή ότι αυτό θα επιλέξει η ΝΔ / δηλαδή ο Σαμαράς τότε υποθέτω ότι μάλλον κάτι διαβάζεις λάθος.

   Αν παρ' ελπίδα η ΝΔ / δηλαδή ο Σαμαράς επιλέξουν κάτι τέτοιο, τότε προφανώς εγώ καταλαβαίνω κάτι λάθος.
   Αλλά δεν μπορώ να πιστεύψω ότι είναι ποτέ δυνατόν η ΝΔ / Σαμαράς να οδηγήσει τη χώρα πίσω στη δραχμή, δηλαδή εκτός ευρώ και Ε.Ε. Είναι αδιανόητο.
   Και στην τελική αν και άλλοι πιστεύουν εντός ΝΔ (που το θεωρώ απολύτως αδιάνόητο) ότι αυτό πρέπει να γίνει, να γυρίσουμε δηλαδή πίσω στη δραχμή, πείτε το μας να το ξέρουμε για να φυλάξουμε τα νώτα μας.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Kostas 02/11/2011 15:01:54

    Αυτά τα περί Σαμαρά τα λες εσύ.
    Εγώ δεν είπα ότι η ΝΔ και ο Σαμαράς λένε αυτά που λέω.

    Αυτά που λέω είναι προσωπικές απόψεις, αυτό που πιστεύω εγώ ότι πρέπει να γίνει, τίποτε άλλο.

    Και κάτσε και θα δεις, σε λίγους μήνες που οι περισσότεροι για ευρώ θα ακούνε αλλά ευρώ δεν θα'χουν στη τσέπη, θα αρχίσουν να συμμερίζονται τις απόψεις αυτές.

    Το θέμα είναι μην είναι τότε αργά και έχουν αλλάξει χέρια οι περιουσίες... γιατί γι'αυτό γίνεται όλο το πατριντί σήμερα.
    Γιατί νόμισες εσύ; Γιατί μας αγαπάει ο "Σαρκοζί" και η "Μέρκελ" και θέλουν την ευημερία και το καλό μας ;...

   • Lampros avatar
    Lampros @ Kostas 02/11/2011 15:18:28

    Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει έξοδο από Ε.Ε., πτώχευση και απόλυτη καταστροφή.

    Αηδίες και χατζηαβατισμός ολκής.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Kostas 02/11/2011 16:21:32

    Φίλε Κώστα,
    το σημερινό ζητούμενο είναι η "επανεκκίνηση", όπως το θέτει ο ΑΣ, της οικονομίας.
    Σήμερα επιχειρείται μέσω της "εσωτερικής υποτίμησης". Αν είμαστε στην δραχμή θα το επιχειρούσαμε μέσω κανονικής υποτίμησης.
    Ιστορικό επιτυχίας της "εσωτερικής" υποτίμησης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Μόνον καταστροφές έσπειρε και, παντού εγκατελήφθη. Το χειρότερο: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, για τόσο μεγάλα ποσοστά "εσωτερικής" υποτιμήσεως (~30%), που απαιτούνται στην περίπτωσή μας. Ρητά, όλοι οι μεγάλοι Οικονομολόγοι ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ. Αλλά και το βλέπουμε: Ήδη, τόσο πολλοί θρηνούν απώλειες της τάξεως του 30% στο εισόδημά τους και ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ'ΟΣΟ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!
    Τώρα, λοιπόν, που τα είπαμε αυτά, πες μας: Εσύ, από που αντλείς τον ισχυρισμό σου για το τι μας συμφέρει; Δώσε μας τεκμηρίωση!

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ ΠΗΛΕΑΣ 02/11/2011 19:00:29

     Αυτό πού εγώ δέν καταλαβαίνω, είναι πώς νομίζει ο καθείς, ο οποίος θέλει έξοδο από τό ευρώ, ότι όλα τά προβλήματα θά λυθούν τήν επαύριο καί όλοι θά κυκλοφορούν μέ τίς τσέπες γεμάτες δραχμές. Αυτό βέβαια είναι πιθανόν. Τό θέμα είναι πόσες χιλιάδες θά κοστίζει μιά φραντζόλα ψωμί καί τί θα μπορεί να αγοράσει κάποιος τέλος τού μήνα με το μισθό του με ένα καλπάζοντα πληθωρισμό.
     Στήν κατοχή δεν μετρούσαν τα χαρτονομίσματα. Τά ζύγιζαν.

     • gynner avatar
      gynner @ Ιαπετός 02/11/2011 21:02:40

      Ιαπετέ το μόνο σίγουρο είναι οτι όταν υπήρχε η δραχμή όποιος σου ζητούσε για έναν ελληνικό καφέ 680 δραχμές ήξερε αμέσως που θα του έχωνες το φλυτζάνι!!

   • gynner avatar
    gynner @ Kostas 02/11/2011 21:00:27

    Σώπα Κωστάκη!Δραχμή καταστροφή κλπ.Η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας ήταν το ευρώ.Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ευρωλαγνεία μερικών.ΕΛΛΗΝΕΣ είστε και αν το ερώτημα στο δημοψήφισμα αφορά δραχμή η ευρώ θα βρεθείτε προ εκπλήξεως!Αλλά και ο Αντωνάκης δεν θέλει το δημοψήφισμα γιατί μετά θα είναι δεσμευμένος και δεν θα μπορεί να συνεχίσει την πολιτική του συμφοιτητή.Ξυπνάτε!!!!

 7. Quid avatar
  Quid 02/11/2011 14:23:36

  Με βάση τα λεχθέντα από τον κο. Σαμαρά, η επιλογή του, αν γίνει τελικά το δημοψήφισμα, θα είναι όχι.

  Θα είναι και η μόνη απόφαση του Προέδρου της ΝΔ, που θα μπορεί να δώσει πραγματικά ελπιδοφόρα προοπτική στο λαό. Αν και θα είναι δύσκολο να διαχειριστεί το όχι έναντι των ξένων, δεν θα είναι όμως ακατόρθωτο. Ούτως ή άλλως, έχει δικαιώθει σε όλα όσα έχει πει μέχρι στιγμής. Αυτό θα είναι το ισχυρότερό του επιχείρημα για να τους πείσει για τη θέση του υπέρ της υποστήριξης του "όχι" στο δημοψήφισμα.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Quid 02/11/2011 14:29:29

   Δεν κατάλαβες, ο ΓΑΠ μπορεί να μην είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος στον πλανήτη αλλά έχει επιτελείο και το κυριώτερο έχουν σοβαρά επιτελεία αυτοί που τον πατρωνάρουν (γερμανοί, αμερικάνοι).

   Είναι βέβαιο ότι το "όχι" δεν πρόκειται να βγει ως αποτέλεσμα. Θα το έχουν καρατσεκάρει αυτό με σειρές γκάλοπ προτού μας το ξεφουρνίσει ο Γιωργάκης τις προάλλες.

   Ή "ναι" ή αποχή άνω του 50% θα είναι το αποτέλεσμα. Γκαραντί. Δεν είναι τόσο βλάκες εκεί στο επιτελείο του ΠΑΣΟΚ και του Βερολίνου.

   • zanetta avatar
    zanetta @ Απορία 02/11/2011 14:51:12

    εχεις απολυτο δικαιο. απορω με την λογικη μερικων που ευελπιστουν σε ΟΧΙ!!!

    • of8almos avatar
     of8almos @ zanetta 02/11/2011 15:34:24

     Ισως αυτοί οι μερικοί σκέφτοναι όπως ο συχωρεμένος Παπαδόπουλος στην Κύπρο μαζί με τον κυπριοκό λαό που όταν όλοι έλεγαν μαζί με Γιωργάκη και Ντόρα ότι θα γίνει η δευτέρα παρουσία αν πουν όχι αυτοί έστειλαν Μέρκελ και σία να τρέχει στο νησί και να γλύφει κατουρημένες ποδιές του Χριστόφια.
     Πίστη θέλει, ξελουφάξτε δειλοί

     • Απορία avatar
      Απορία @ of8almos 02/11/2011 15:45:57

      Όχι σημαίνει άτακτη επιστροφή στη δραχμή που ισοδυναμεί με καταστροφή.

      Και σου το λέω εγώ που είμαι υπερ της δραχμής.

      Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα πρέπει να γίνει συντεταγμένα και οργανωμένα, με δημιουργία πρώτα συναλλαγματικού αποθέματος, δημιουργία προμηθειών σε τρόφιμα, καύσιμα κλπ.

      Η επιστροφή στη δραχμή είναι μια διαδικασία που θέλει τουλάχιστον έξη μήνες για να γίνει, επαναλαμβάνω τουλάχιστον.

      Αυτό που θέτει ο Παπανδρεου με το 'οχι' είναι ψευδοεπιχείρημα. Δηλαδή ή "ευρώ και θυσίες" ή "δραχμή και καταστροφή".

      Μπορεί να γίνει "δραχμή και σωτηρία" αρκεί η μετάβαση να γίνει οργανωμένα και όχι όπως (υποτίθεται) γουστάρει ο Γιωργάκης.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Απορία 02/11/2011 16:32:25

      Φίλε Απορία,
      δεν έχεις άδικο. Άρα, κρατώντας μας μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με εκβιασμούς για την επόμενη "δόση" κλπ, δεν μας επιτρέπουν να δημιουργήσουμε "μαξιλάρι". Αν βγαίναμε το '09 ή '10, θα ήταν, βεβαίως, καλύτερα.
      Ασφυκτιούμε όμως. Και σύντομα τελειώνουμε, εντός ευρώ.
      Ας σκεφτούμε κατά που να πηδήξουμε, λοιπόν, για να ελαχιστοποιήσουμε το αναπόφευκτο, και ας πηδήξουμε, έστω και χωρίς μαξιλάρι.

     • Απορία avatar
      Απορία @ Απορία 02/11/2011 16:52:50

      Πηλέα, εαν το '09 είχαμε κάνει απλώς νύξη για "δραχμή" θα μας είχαν διαγράψει το 70% του εξωτερικού μας χρέους και θα μας είχαν καλυψει και όλο το εσωτερικό χρέος. Και δεν θα βγαίναμε και από το ευρώ. Αλλά ας όψονται οι προδότες, Πηλέα, ας όψονται οι προδότες.

      Όσο για τώρα πιστεύω θα βρεθεί άκρη στο τέλος. Αρκεί να ξεκουμπιστούν οι καραγκιόζηδες.

      Στο προδότες και καραγκιόζηδες βάλε όποιους φαντάζεσαι...

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Απορία 02/11/2011 18:59:10

      Έχεις απόλυτο δίκαιο.

   • kp8 avatar
    kp8 @ Απορία 02/11/2011 15:16:35

    @Απορία,
    Εχεις δίκιο και μάλιστα το έχουν ήδη καρατσεκάρει στα γκάλοπ που ήδη κάνουν με όλες αυτές τις μπουρδουκλωτικές ερωτήσεις "δεν θέλετε την παρούσα κυβέρνηση, αλλά θέλετε να παραμέινετε στο ευρώ", "η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, αλλά δεν πρέπει να γίνουν εκλογές", "προβάδισμα Σαμαρά, αλλά καλύτερη η κυβέρνηση συνεργασίας" κι όλα τα υπόλοιπα νεφελώδη που συνηθίζουν και βγάζουν σαν αποτέλεσμα.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Quid 02/11/2011 19:04:06

   Πώς το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

 8. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 02/11/2011 14:27:43

  Είπε ο Σαμαράς τα παρακάτω? Θα παρακαλούσα μια απάντηση...

  “Η κυβέρνηση εκβιάζει το λαό” είπε ο Αντώνης Σαμαρά και τόνισε σε υψηλούς τόνους:
  “Κινδυνεύει να απορρίψει ο λαός και τη λάθος πολιτική της και τη δανειακή σύμβαση
  Δεν απορρίπτουμε τη σύμβαση, απορρίπτουμε τα μέτρα που τη συνοδεύουν.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Περιπτερας 02/11/2011 14:47:10

   Οπως έγραψα και αλλού , έτσι που μας έφερ στο χείλος του γκρεμού ο ΓΑΠ , η δανειακή σύμβαση είναι μονόδρομος ,βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον δεν υπάρχει περιθωριο ελιγμών.

   Αν ισχυρίζονταν ότιδήποτε άλλο θα σήμαινε...σοβαρότητα Τσίπρα!

   Αλλα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως δεν φταίει για όλα τη Τρόικα ,το ΔΝΤ και τα Μνημόνια. Αμα είσαι ταπί ,τί θα κάνεις ,θα δανειστείς. Ας πρόσεχες. Οι μαγκιές τύπου "να πτωχεύσουμε και να τους φτύσουμε όλους" , θα κρατούσαν μέχρι το τέλος τού μήνα ,οταν ο κόσμος καταλάβαινε πως δε θα πάρει μισθούς και συντάξεις.

   Στο χάλι μας το μεύρο φτάσαμε απο την διαχείρηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε ποτέ η Τρόικα να αλλάξουν τον αδόξαστο στον κόσμο στους φόρους. Η τρόικα ζητούσε μείωση του ελλείματος με ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ του Δημοσίου.

   Παρεπιπτώντως ,πιστεύω πως η μα**κία του ΓΑΠ με το δημοψήφισμα δίνει και μιά καλή ευκαιρία στο Σαμαρά να υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους ότι δεν είναι η Ν.Δ...αντιευρωπαικό κόμα ,και να βελτιώσει και τη σχέση του μαζί τους.

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ ΣΤΕΛΙΟΣ 02/11/2011 14:57:39

    Στέλιο, μετά από λίγο λέει ο Σαμαράς:

    “ Καλεί το λαό να απαντήσει με ένα “ναι” ή ένα “όχι” μια δανειακή σύμβαση που δεν γνωρίζει.” αναφερόμενος στον ΓΑΠ.
    Εάν δεν την γνωρίζει ο ΓΑΠ λογικά δεν τη γνωρίζει ούτε ο Σαμαράς άρα πως λέει ότι δεν την απορρίπτουμε πιο πάνω.

    Κάτι δεν μου ταιριάζει …

    • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
     ΣΤΕΛΙΟΣ @ Περιπτερας 02/11/2011 15:23:53

     Νομίζω η ουσία είναι πως δεν απορρίπτουμε τη βοήθεια της ΕΕ όπως έχει συμφωνηθεί ,με την αυτονόητη προυπόθεση πως θα διαβάσουμε και τα ψηλά γράμματα.

 9. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/11/2011 14:31:35

  Ναι αλλά ο χρόνος πιέζει.

  Ξέροντας την ειδική σχέση που έχει ο Αντώνης Σαμαράς με την Πηνελόπη Δέλτα , αν τον συναντούσα σήμερα, θα του έλεγα πως μέχρι τώρα , η κατάστασή μας παρέπεμπε στο "Παραμύθι χωρίς όνομα".

  Σήμερα, είμαστε μπροστά σε τέτοιο άμεσο εθνικό κίνδυνο , που μάλλον πρέπει να πάμε "Στα μυστικά του Βάλτου"...

  Οσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία της Δέλτα θα με καταλάβουν...

 10. k. avatar
  k. 02/11/2011 14:33:03

  Διάβασα όλη την ομιλία εν τάχει. (h**p://www.tovima.gr/files/1/2011/11/02/Samaras.pdf)
  Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο Σαμαράς δε λέει όχι στη νέα δανειακή σύμβαση αλλά ούτε και στις προηγούμενες. Αλλά από την άλλη δε του αρέσουν οι πολιτικές που σέρνουν από πίσω. Θεωρεί άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Αλλά είναι έτσι;; Πολύ αμφιβάλλω. Μας δίνουν τα λεφτά που μας δίνουν ακριβώς υπό την προϋπόθεση των μέτρων του κάθε μνημονίου.

 11. Derbederis avatar
  Derbederis 02/11/2011 14:36:10

  Χθες δεν θα έριχνε την κυβέρνηση μόνη της η κοινοβουλευτική ομάδα την ΝΔ; Η ταραχή είναι τόσο μεγάλη που ξεχνάνε και τους νόμους!

 12. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 02/11/2011 14:41:45

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ.

 13. factorx avatar
  factorx 02/11/2011 14:44:21

  Ποιός σου τα είπε αυτά; Διαβάζεις ανοησίες σε μπλογκς και τα περνάς σαν γραμμή της ΝΔ;

 14. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 02/11/2011 14:46:29

  Η ουσία της ομιλίας είναι: Για πρώτη φορά ο ηγέτης αστικού κόμματος εξουσίας ακούει τον λαό , διδάσκεται απο αυτόν και δηλώνει οτι μαζί του θα προχωρήσει στο γκρέμισμα του παλιού πολιτικού συστήματος. Βγαίνει μπροστά και από την αριστερά δηλαδή επειδή αυτός προτείνει κάτι συγκεκριμένο και οχι ανεδαφικές ουτοπίες

  • Quid avatar
   Quid @ Αυτόνομος 02/11/2011 16:00:02

   Αγαπητέ κύριε, έτσι όπως τα λέτε είναι. Αλλά όσοι είχαν δυσαρεστηθεί με τη στάση του κου. Σαμαρά στις 28 Οκτωβρίου, δεν βγήκαν να πουν τον αντίστοιχο έπαινο σήμερα. Ας μην μας προξενεί εντύπωση. Είχε δίκαιο ο πατέρας του Θεμιστοκλή όταν τον απέτρεπε να ασχοληθεί με την πολιτική.

  • Zanetta avatar
   Zanetta @ Αυτόνομος 02/11/2011 17:39:35

   "... ακούει τον λαό , διδάσκεται απο αυτόν και δηλώνει οτι μαζί του..."

   Σωστότερα ίσως: "... άρχισε να ακούει τον λαό , να διδάσκεται απο αυτόν και επιτέλους δηλώνει οτι μαζί του..."

   • factorx avatar
    factorx @ Zanetta 02/11/2011 17:58:08

    Με συγχωρείς, αλλά η λαικότητα ενός ηγέτη έχει χρονοδιακόπτη; Την μια είναι και την άλλη δεν είναι;

    • zanetta avatar
     zanetta @ factorx 02/11/2011 19:59:28

     It deprends on the leader...

 15. st.takis avatar
  st.takis 02/11/2011 14:53:56

  ΜΗΝ ΑΦΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ...

 16. Karampinas avatar
  Karampinas 02/11/2011 14:59:38

  Πρέπει να γίνουν κινήσεις, πρωτοβουλίες, επαφές, πιέσεις, ξενες παρεμβάσεις, δεν ξέρω τι κατί τέλος πάντων να πέσει ΤΩΡΑ αυτή η κυβέρνηση του τρελού. Δεν υπάρχει κανένα άλλο θετικό σενάτιο. Αν γίνει το δημοψηφισμα και βγει το ΝΑΙ με εκβιασμό θα μας έχει στη διάθεση του για ότι παρανοϊκό του έρχεται να κάνει. Αν βγει ΟΧΙ μας ρίχνει στα νύχια όλης της αλλοπαρμένης σαρκοβόρας αριστεράς ως μόνης πλέον εναλλακτικής πολιτικής εκτός της αυτοκαταστροφικής δικιάς του.

 17. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 02/11/2011 15:07:23

  Γιατί εγκαταλείφθηκε η ιδέα της παραίτησης των βουλευτων ώστε να διαλύθει ή βουλη και να παμε σε εκλογές? Μήπως κάποια γνωστά "παλληκάρια" αρνήθηκαν ??? Πρέπει να μάθουμε εκτός από τον Τραγάκη ποιοί άλλοι διαφώνησαν και γιατί .

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΓΑΝΤΙ 02/11/2011 15:20:08

   Το ρισκάρεις να βρεθούνε μερικές Παπαδημητρίου στους αναπληρωτές?

  • C avatar
   C @ ΓΑΝΤΙ 02/11/2011 23:33:22

   Καλό είναι να μην φτάσουμε εκεί και να μην ανοιξουμε τις ορέξεις σε ελαφρόμυαλους να πράττουν το ίδιο στο μέλλον για ελάσσωνος σημασίας ζητήματα. Δεν θέλουν πολύ κάποιοι να νομιμοποιήσουν μελλοντικές -'επαναστατικές'- πράξεις σε σχετικές κινήσεις (μην εξετάζοντας βεβαίως το πώς και το γιατί έγινε/θα γίνει η κίνηση Σαμαρά, αν ποτέ γίνει...αυτά θα είναι ψιλά γράμματα και πολλά μμδιαστρέβλωσης θα τα κάνουν ψιλότερα).

 18. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/11/2011 15:13:32

  Ή "ναι" ή αποχή. Στην περίπτωση του "ναι" σημαίνει "ναι ρε κοπρίτες θα σας ανεχτούμε έως τη λήξη της θητείας σας, και στις επόμενες εκλογες θα παρετε τον πούλο, μόνο που θα εξακολουθούμε να είμαστε εντος ευρωζώνης και να μην γίνουμε οι χαχόλοι στο μπουρδέλο αυτό που το φτίαξατε εσεις". Αν πάλι πάμε σε αυξημένη αποχή, πάλι το ίδιο θα σας συμβεί, μόνο που θα γίνει νωρίτερα και πριν από τη λήξη της θητείας σας: εκλογες !!!!!!
  Αντε και καλή κάλπη :)

 19. ΜΠ avatar
  ΜΠ 02/11/2011 15:23:41

  Lambros: πες τα ! Και θα πρέπει να εξηγήσουμε ΌΛΟΙ σε ΌΛΟΥΣ τί σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Και κάτι ακόμη για αυτούς που λένε ότι θα καταψηφίσουν, να θυμούνται:
  Το γινάτι βγάζει μάτι !!!!!!

  • mind trap avatar
   mind trap @ ΜΠ 02/11/2011 16:40:42

   ΑΠΟΧΗ = καντονοποίηση (στην καλύτερη) ή διάλυση της Ελλάδος
   ΝΑΙ = Κερδίζει ΠΑΣΟΚ, χάνει Αντιπολίτευση
   ΟΧΙ = Χάνει ΠΑΣΟΚ, ίσως το σώσει η Αντιπολίτευση (αν δε χάσει και αυτή)

   Αυτά είναι κύριοι.

 20. μαρικα avatar
  μαρικα 02/11/2011 15:36:22

  Τα εριξε ολα στο τραπεζι το παιντι μονο και μονο να παρει την ψηφο εμπιστοσυνης ακομα και τις ενοπλες δυναμεις αποδυναμωνει σε μια τοσο δυσκολη στιγμη τις πατριδας.Ενω ολος ο τυπος στο εξωτερικο του επιτιθεται ,αυτος μιλαει
  οτι τον κυνηγουν συμφεροντα στο εσωτερικο τις Ελλαδας.Μολις λοιπον λαβει
  ψηφο εμπιστοσυνης εγω πιστευω πως σιγα-σιγα θα παρει πισω το Δημοψηφισμα.

 21. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 02/11/2011 15:38:57

  Θα κανει ειδικο δικαστηριο η ΝΔ για να δικασει αυτους που μας εφεραν ως εδω ΝΑΙ Ή ΟΧΙ? Θα κάτσει στο σκαμνί ο ΓΑΠ και η συμμορία του όπως έκατσαν Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Παττακός και λοιποί το 1975? Αν δεν μας το ξεκαθαρισει προεκλογικά ο Σαμαράς, να μην περιμένει αυτοδυναμία...

  • Tony avatar
   Tony @ ΓΙΑΝΝΗΣ 02/11/2011 15:49:12

   Σωστο το ερωτημα.

 22. bladerunner avatar
  bladerunner 02/11/2011 15:45:12

  ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΗΝΥΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ ΑΥΤΟΣ Ο ....ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ Η ΚΑΤΣΙΜΗ,ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
  ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΖ?

  ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΔΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

 23. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/11/2011 16:05:21

  Θυμάστε που ο ΓΑΠ πρότεινε δημοψήφισμα πριν 2 χρόνια για όλη την Ευρώπη; Το είχε άχτι φαίνεται

 24. axis avatar
  axis 02/11/2011 16:07:15

  Ο Σαμαράς πρέπει να περιμένει μέχρι την ψηφοφορία της Παρασκευής. Αν δεν ρίξουν οι πασόκοι τον Παπανδρέου, η ΝΔ παραιτεί τους βουλευτές της, προκαλεί εκλογές με κινηματικό τρόπο και δείχνει σ' όλο τον κόσμο ποιος είναι αυτός που έχει τα κότσια να διοικήσει τη χώρα. Άσε που έτσι στέλνει και ένα μήνυμα στο εξωτερικό ότι δεν "μασάει" ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας. Ο λαός ψάχνει για ηγέτη. Από κότες έχει ήδη πολλές...

 25. mind trap avatar
  mind trap 02/11/2011 16:24:17

  Αυτές τις μέρες, από τότε που ανακοινώθηκε το Δημοψήφισμα, ακούω και διαβάζω μερικούς ανθρώπους ότι δε θα πάνε να ψηφίσουν.
  Αναρωτιέμαι λοιπόν...μήπως ο Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο του? Μήπως λέει ότι δεν έχω γνώμη? Δε με νοιάζει? Δεν ασχολούμε?
  Τότε λοιπόν να μη μας πειράζει που οι Τροϊκανοί πιέζουν την Ελλάδα μέχρις εσχάτων.
  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δε ζούμε σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον ή στο μικρόκοσμο της Ελλάδας αποκλειστικά, γιατί ότι γίνεται εδώ μαθαίνεται και εκτός Ελλάδας.
  Προσωπικά αν άκουγα ότι γίνεται ένα δημοψήφισμα σε μία χώρα και ότι υπήρξε αποχή της τάξης π.χ. 50%, το επόμενο πράγμα που θα σκεφτόμουν για αυτούς τους "τελειωμένους", είναι η καντονοποίηση.
  Εκεί θέλει να μας οδηγήσει ο Παπανδρέου. Να σπάσει την Ελλάδα σε διάφορα κομμάτια (έχει ήδη αναθέσει ρόλο στη Κρήτη).
  Μετά φυσικά το κάθε καντόνι θα αρχίσει να φυλλοροεί προς άλλες κατευθύνσεις (ο καθένας θα αυτοαποκαλείται όπως θέλει κατά δήλωσή του ΓΑΠ στο debate με τον Καραμανλή) γιατί πολύ απλά το όλο θα έχει σπάσει στα επιμέρους κομμάτια του.
  Αν συνθέσω στο μυαλό μου και τις βιαστικές αλλαγές στην ηγεσία των Ε.Δ., νομίζω ότι βλέπω μπροστά μου κάτι πολύ τρομακτικό.
  Από την άλλη η μαζική ψήφιση ενός ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, θα είναι σαν τον εισβολέα που καταστρέφει τα πάντα στην υποχώρησή του.
  Με λίγα λόγια η αδίστακτη κίνηση του ΓΑΠ για το δημοψήφισμα είναι τόσο επικίνδυνη όσο και ο ίδιος για τον τόπο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ mind trap 02/11/2011 16:43:56

   O GAP εφαρμόζει το νόμο των γκαvγκστερ: σου δημιουργεί πρώτα ένα πρόβλημα και έρχεται μετά και σου προτείνει τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ λύση.

   Είναι σαν να προσδοκάς τη λύτρωση από τα χέρια του βασανιστή σου...

   Ή να σώσει την ψυχή σου ο σατανάς.

   Kαι γιατί μια καθολική αποχή -ακύρωση στην πράξη των σχεδίων ΓΑΠ και για το ΝΑΙ και για το ΟΧΙ- πολιτική ανυπακοή στον χείριστο εκβιασμό που επιχειρεί, σημαίνει αδιαφορία;
   Ας απέχει και μια φορά ο Ελληνικός λαός με το σωστό κριτήριο!

   Το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε το καλωσόρισε και ζήτησε να γίνει αμέσως... χα χα... αυτό μας λύνει και ορισμένες απορίες αν είναι ή δεν είναι συμπαιγνία και με ποιους.

   Το δημοψήφισμα, αν γίνει, σκοπό έχει να εκβιάσει τον ελληνικό λαό να πει το ΝΑΙ δια της αρνητικής ψήφου (δηλαδή να ψηφίσει ΝΑΙ, κόντρα σε αυτό που ΘΕΛΕΙ πραγματικά), υπό την τρομοκρατία της μη καταβολής της δόσης και των συντάξεων, σε ένα ισοπεδωτικό τσουβαλιαστικό δίλημμ.
   Το δημοψήφισμα το κάνει γιατί είδε στις 28 Οκτωβρίου τι έγινε.
   Το είπε άλλωστε στο υπουργικό συμβούλιο "είδαμε απαράδεκτες ενέργειες εναντίον των πολιτικών".

   ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ.
   ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΟΤΙ ΣΚΑΡΦΙΖΕΤΑΙ, ΠΛΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

   ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΩΝ.

   ΑΠΟΧΗ = ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

   ΔΕΝ ΠΑΓΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ.
   ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ.

   ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.
   ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

   ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.

   ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ.

   ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ=ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ _ΔΟΥΛΙΚΗ_ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΟΧΙ!!!

   Θέλει να διχάσει τους αντιμνημονιακούς θέτοντάς τους ένα ερώτημα φαινομενικά αδιέξοδο.

   Φαινομενικά όμως.

   ΤΟ WIN WIN ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

   ΑΠΟΧΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΨΟΦΟ.

   -ΑΠΟΧΗ=ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ.

   Eίμαστε κλεισμένοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και περιμένουμε την σωτηρία από το βασανιστή;

   Και ποιος διασφαλίζει ότι αν βγει το ΌΧΙ (που είναι ΑΜΦΙΒΟΛΟ ότι θα βγει διότι θα φοβηθεί ο κόσμος το ψευτοδίλημμα) θα παραιτηθεί αυτός;

   Αν βγει ΟΧΙ θα επιστρέψουμε τα δάνεια, ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;
   ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ;
   ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ;
   ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΧΟΝΤΡΑ!!!

   Έχει βραβευθεί με το Τέθριππο, έχει βραβευθεί από την Deutsche Bank (του έδωσε ο Ακερμαν βραβείο), έχει βραβευθεί από τους γερμανούς βββ (βιομήχανους βαρέων βαρών), και τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να σηκώσει κεφάλι;

   • Quid avatar
    Quid @ αλλενάκι 02/11/2011 17:15:58

    Αγαπητέ κύριε,

    Εξαιρετική η τοποθέτησή σας, πλην όμως είναι αναγκαίο να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως επ' αυτού. Τουλάχιστον ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

    Και θα πρέπει επίσης να δίδεται πειστική απάντηση στο ακόλουθό ζήτημα: Εάν δεν υπάρξει έγκυρο δημοψήφισμα, τότε αυτό είναι σαν να μην έγινε. Άρα, παραμένει η απόφαση της Βουλής, που θα είναι (εάν υπάρχει κυβέρνηση έως τότε) υπέρ της δανειακής. Συνεπώς αποχή θα ευνοήσει τη δανειακή.

    Τουλάχιστον, έτσι θα παρουσιαστεί από τους κυβερνητικούς.

    Τι θα απαντηθεί σε αυτό το ψευδεπίγραφο (πλην παραπειστικό) επιχείρημα;

    Ίσως είναι καλύτερο το "όχι". Ή ακόμη το "αποχή, διαφορετικά, για όποιον θέλει να ψηφίσει, όχι".

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Quid 02/11/2011 17:30:57

     Αγαπητέ Quid, το ΚΚΕ είπε ότι το δημοψήφισμα είναι κίβδηλο, στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν περισσότερες της μίας τάσεις.
     Και τα δύο κόμματα πάντως αναγνωρίζουν τον εκβιασμό που τιθεται.

     Μια σχετική αποχή θα ευνοούσε τη δανειακή όπως λέτε, αλλά μια συντριπτική αποχή νομίζω οτι θα αποσυνέθετε το κατασκεύασμα.
     Οπότε, ερχόμαστε σε "αποχή, διαφορετικά, για όποιον θέλει να ψηφίσει, όχι”

   • mind trap avatar
    mind trap @ αλλενάκι 02/11/2011 17:18:09

    αλλενάκι πολύ ωραία αυτά που λες. Μα αν βγει ΝΑΙ τι γίνεται? Αποδεχόμαστε όλοι τα πάντα και ουσιαστικά δε βλέπω μετά το λόγο να γίνονται βουλευτικές εκλογές. Διότι όποιος και να βγει μετά, δε θα μπορεί να κάνει τίποτα. Διότι ο Λαός έχει αποδεχτεί την πολιτική του ΓΑΠ, τους επιτρόπους, την εκχώρηση Δημόσιας περιουσίας και τα επιπλέον μελλοντικά επιπρόσθετα μέτρα.
    Τα αντισυνταγματικά, τα εκβιαστικά και όλα τα άλλα πάνε περίπατο.
    Την αποχή μπορεί κάποιος να την δει σαν απαξίωση στο πρόσωπο της Κυβέρνησης για το λόγο που πολύ ωραία αναλύεις. Άλλος μπορεί να το θεωρήσει σαν αδιαφορία του Ελληνικού Λαού για όσα γίνονται γύρω του και σαν δήλωση αδυναμίας λήψης απόφασης, άρα ας αποφασίσουν οι δανειστές ότι θέλουν για την Χώρα αυτή.
    Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.
    Εμείς εντός Ελλάδας ίσως το δούμε όπως το περιγράφεις.
    Όμως είμαι σίγουρος ότι οι άλλοι έξω θα το δούνε σαν αδιαφορία.
    Υπάρχει και μία άλλη λύση βέβαια. Την ημέρα του δημοψηφίσματος να γίνει της 28ης Οκτωβρίου.
    over & out.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ mind trap 02/11/2011 17:34:51

     Eξαρτάται από το ύψος της αποχής Mind Trap, μια αποχή της τάξης του 70% και του 80% δεν θα εκληφθεί ως αδιαφορία.

     Το Ναι δεν βγαίνει εύκολα, παρά την τρομοκρατία που θα ασκήσουν.

     ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ!

     ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙΒΔΗΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !

     • mind trap avatar
      mind trap @ αλλενάκι 02/11/2011 19:59:07

      Πάντως η συντριπτική αποχή είναι μια λύση αλλά νομίζω όχι η καλύτερη.
      Ας υποθέσουμε ότι μία μερίδα της ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης θέλει να γίνει της 28ης Οκτωβρίου.
      1. Το εγχείρημα δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει λόγω των χιλιάδων εκλογικών τμημάτων
      2. Αυτό θα δώσει λαβή στη κυβέρνηση να διασπάσει την αντιπολίτευση και την γνώμη του κόσμου.
      3. Θα πρέπει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν κοινή γραμμή. Αυτό τι σημαίνει? Ότι αυτομάτως το ΠΑΣΟΚ είναι στο τοίχο.
      4. Αφού γίνει το 3 αρχίζουν οι διαδικασίες σήψης ΓΑΠ και ΠΑΣΟΚ
      5. Ταύτιση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για καθολική συμμετοχή στο Δημοψήφισμα με ΟΧΙ.
      6. Αν εκβιαζόμαστε ότι θα μας πετάξουν εκτός ευρώ ή ακόμα και ΕΕ ας το κάνουν. Γιατί:
      α. Ο Λαός θα έχει δείξει την αληθινή πρόθεση
      β. Σώζεται το πολιτικό σύστημα της αντιπολίτευσης
      γ. Η Ε.Ε. θα έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την απόρριψη μέλους, από το ίδιο απορριφθέν μέλος.
      δ. Γίνονται ρόμπα Γερμανοί - Γάλλοι - ΔΝΤ - ΗΠΑ
      7. Και σημαντικότερο. Ο Ελληνικός Λαός θα δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από εκβιασμούς και δίνει το πραγματικό μήνυμα σε όλους τους αποδέκτες ότι..
      α. Δεν τα φάγαμε μαζί
      β. Δεν είμαστε διεφθαρμένοι και τεμπέληδες και
      γ. Οι Ευρωπαίοι και λοιποί ας τα ζητήσουν από τους πολιτικούς και όχι τους πολίτες.

      Στο καπάκι εντωμεταξύ μπορούν να μαζευτούν 1.000.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών που να λένε στην Ε.Ε. να πάνε να εισπράξουν από τις καταθέσεις πολιτικών στην Ελβετία.

      Πλάκα πλάκα το Δημοψήφισμα αυτό προσφέρεται για κάθε είδους συγκέντρωσης υπογραφών των ψηφοφόρων.

      Τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα.

 26. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 02/11/2011 17:00:26

  Αγαπητέ Αντώνη ,

  Συμφωνώ και σε συγχαίρω για όλα αυτά που είπες και διαπίστωσες. Ίσως και να συμφωνώ λόγω της ¨γενικής τους διατύπωσης ¨ .

  Όπως ξέρουμε οι διαφωνίες προκύπτουν κυρίως πάντα στην προσπάθεια της ¨ εξειδίκευσης και εφαρμογής¨ των γενικών ιδεολογικών και στρατηγικών διακηρύξεων.

  Εξάλλου ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με αυτά που διακήρυξες ( όπου σίγουρα θέλει θάρρος και πολιτική ειλικρίνεια για να τα παραδεχτεί κανείς ) , όπως :
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  ¨ …Τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής πρέπει να δώσουν σε όλους μας ένα μάθημα: ότι έχει πια ανατραπεί η παραδοσιακή λογική που θέλει τους πολίτες να αντιδρούν μόνον κάθε τέσσερα χρόνια στην κάλπη των εκλογών.
  Η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια από τα μέτρα της κυβέρνησης, η κόπωση του λαού από τη μάταιη αναμονή για να δει κάποια έστω «χαραμάδα» προοπτικής για καλύτερες μέρες που δεν έρχονται, μας, έχουν οδηγήσει σε μιαν άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία των Ελλήνων, εναντίον ολόκληρου του σημερινού πολιτικού συστήματος.

  Δεσμεύομαι σήμερα, μπροστά σας, για πράγματα ταπεινά και πράγματα μεγάλα:
  Τα πιο ταπεινά: να κάνω ό,τι μπορώ, να τα δώσω όλα – να τα δώσουμε όλοι, όλα – για να υπάρξει Ανάκαμψη και διατήρηση της Κοινωνικής Συνοχής.
  Και το πιο μεγάλο: Να προστατέψω ανυποχώρητα, το εθνικό συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον και την εθνική κυριαρχία…¨
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Θέλω να πιστεύω αγαπητέ Αντώνη πως με αυτό τον λόγο σου , έκλεισες ορμητικά την πόρτα σε ημή – δικτατορικά σχέδια που προωθούνται ορμητικά τις τελευταίες ώρες από ¨κυβερνώντες¨ και Επικυρίαρχους που ζητούν ¨κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή ενότητας¨ με σκοπό ν΄ αναβάλλουν τις εκλογές για ¨εύλογο χρονικό διάστημα¨ μέχρι την οριστική υλοποίηση των άνομων , αντιλαϊκών και αντεθνικών ¨συμφωνιών¨ και τον ¨κατευνασμό των παθών¨.

  Μια κυβέρνηση ¨σωτηρίας¨ ( σίγουρα όχι του Ελληνικού λαού ) που ίσως ¨επενδυθεί¨ και με την Αναστολή βασικών άρθρων του Συντάγματος που αναφέρονται στις λαϊκές – δημοκρατικές Ελευθερίες και στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ( σύμφωνα με την , εδώ και μήνες , αρθογραφία γνωστών στυλοβατών του ¨συστήματος¨ ).

  Μια κυβέρνηση ¨εκτάκτου ανάγκης ¨ ( άρθρο 48 του ¨ισχύοντος¨ Συντάγματος ) που η ¨αναγκαιότητα της ¨ , θα μπορούσε , κύριε Σαμαρά εκτός των άλλων , να προκληθεί με πολλών ειδών προκλήσεις – προβοκάτσιες , όπως μας διδάσκει η παγκόσμια η ελληνική ιστορία…

  Επίσης μέσα στην δίνη των γεγονότων ίσως να σας διέφυγε η επισήμανση για το απαράδεκτο γεγονός της ανάμειξης μιας κυβέρνησης που δεν διαθέτει πια την ¨δεδηλωμένη ¨ εμπιστοσύνη του λαού ( ίσως και της Βουλής ) στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ελληνικού λαού .

  Η καθαίρεση – απόταξη σχεδόν όλης της ηγεσίας του Στρατού στην παρούσα ιστορική στιγμή , δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα , όχι μόνο τον χαρακτήρα της αυθαιρεσίας που την διέπει , αλλά και την αναγκαιότητα ή σκοπιμότητα που την επέβαλε , ένας υπουργός ¨ αμύνης¨ ( Π. Μπεγλίτης ) , ο οποίος όχι μόνο είχε διακριθεί την 28η Οκτωβρίου με το να ζητά την επικίνδυνη βίαιη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στις λαϊκές εκδηλώσεις , αλλά μόλις πριν λίγους μήνες είχε διατυπώσει στην εφημερίδα ¨ΤΑΝΕΑ ¨ και κάτι πολύ περίεργες ¨δημοκρατικές απόψεις και… διαθέσεις ¨ , ΟΠΩΣ ) :

  Την ¨προειδοποίηση στον ελληνικό λαό και τις κοινωνικές δυνάμεις να συνειδητοποιήσουν την εκρηκτική κατάσταση και να αναλάβουν τις ευθύνες τους , διαφορετικά ο δρόμος της εσωτερικής σύγκρουσης θα είναι ανοικτός ¨ !

  Αγαπητέ κύριε Α. Σαμαρά ,

  Μπορεί να συμφωνούμε σχεδόν όλοι πως η διεξαγωγή ενός ¨δημοψηφίσματος ¨ από μια κυβέρνηση η οποία θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί είναι ένα απαράδεκτο και- αφερέγγυο- παιχνίδι πολιτικού καιροσκοπισμού- οπορτουνισμού , ΑΛΛΑ ...

  Πιστεύω πως με την αφορμή αυτή δεν πρέπει να απεμπολήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα του Ελληνικού λαού να -συναποφασίζει – μέσω και Δημοψηφισμάτων για κάθε πρόταση η απόφαση που αφορά τον προσδιορισμό και τον καθορισμό της ζωής και του μέλλοντος του για μεγάλο χρονικό διάστημα, η οποία αφορά , εκτός από την ευημερία του , την ασφάλεια και την Ανεξαρτησία της πατρίδας του.

  Σε αυτό το πεδίο ανήκουν κ. Σαμαρά και όλες οι ανήκουν και –όλες- οι ¨δανειακές συμβάσεις¨ και ¨μνημόνια ¨ που υπογράφτηκαν από τον Μάη του 2010 μέχρι και σήμερα.

  Εκτιμώ κύριε πρόεδρε της Ν.Δ πως στις λαϊκές κινητοποιήσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος με αφορμή την οικονομική κρίση , τις συνέπειες και τις αιτίες της , κινητοποιήσεις στις οποίες αναμφισβήτητα συμμετείχαν μαζικά και πολίτες της λαϊκής βάσης της Ν.Δ. , ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ - ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ¨ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ¨ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ –

  Μία από τις παραμέτρους της νέας πολιτικής εμπειρίας και κοινωνικής συμμαχίας είναι και η πεποίθηση για την – διεύρυνση των αμεσοδημοκρατικών θεσμών πολιτικής παρέμβασης και ελέγχου από τον Ελληνικό λαό – και- με τον θεσμό των δημοψηφισμάτων. Επίσης πολλοί στα ¨Δεξιά¨ αυτοπροσδιοριζόμενοι συμπολίτες μιλούν πια και για ¨Άμεση Δημοκρατία¨ , η οποία δεν αποτελεί πια μόνο μια ¨ αναρχοκομουνιστική ιδέα¨ , αλλά για πολλούς και μια ¨Αρχαιοελληνική αντίληψη πολιτικής διοίκησης και διαχείρισης ¨.

  Για αυτό σας μιλώ και για ¨νέες πολιτικές ωσμώσεις , εμπειρίες , σταδιακά και νέες κοινωνικές συμμαχίες ...¨ . Όλα αυτά και σαν αποτέλεσμα της κρίσης - αυτοδιάλυσης του ¨υπαρκτό -σοσιαλιστικού μοντέλου διακυβέρνησης ¨ , αλλά και του καταφανούς αδιεξόδου , μέχρι βαθμού κατάρρευσης , του καπιταλισμού , ο οποίος εκτός από πολέμους και ιμπεριαλισμούς , οδηγεί και στην κοινωνική εξαθλίωση και βαρβαροποίηση - αλλοτρίωση του ανθρώπου.

  Συνεπώς θα έπρεπε να περιμένουμε και να επιδιώκουμε από μία ¨Νέα Δημοκρατική Ελλάδα¨ να τεθούν σε Δημοψήφισμα οι δανειακές συμβάσεις και συμφωνίες , μετά από την Επαναδιαπραγμάτευση σας , σε πρώτη φάση και στην συνέχεια, εάν αυτό είναι λαϊκή βούληση και η παραμονή η όχι στην ¨ΟΝΕ¨ . Και στην συνέχεια , εάν αυτό είναι επίσης λαϊκή απαίτηση , δημοψήφισμα και για… ( συμπληρώστε… ) .

  Τέλος κύριε πρόεδρε της Αξιωματικής αντιπολίτευσης η ¨αντιπολιτεύσεως¨ σας εύχομαι , δύναμη και κουράγιο απέναντι στις απαράδεκτες πιέσεις που δέχεστε από της ¨Προστάτιδες Δυνάμεις¨ , κουράγιο στον αγώνα σας ενάντια στην ανάμειξη αλλότριων- ¨αδελφικών¨ - δυνάμεων - στις ¨εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις του ελληνικού λαού¨, οι οποίες , επειδή παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και το δκαίωμα Αυτοδιάθεσης των λαών , σαν τέτοιες πρέπει να τις αντιμετωπίζεται , διότι ¨ η ισχύ σας , η αγάπη του ελληνικού λαού ¨ ( χωρίς ¨Ηρακλείδες ¨ με ρόπαλα ).

  • φωνη avatar
   φωνη @ ΝΤΑΝΤΟΝ 02/11/2011 17:18:02

   @ΝΤΑΝΤΟΝ
   Αναφέρθηκε στις ενοπλες δυναμεις: "Μάλιστα, μόλις χθες, την ώρα που η ίδια κλυδωνιζόταν με την πρόταση εμπιστοσύνης και οι βουλευτές της διαφοροποιούμενοι προχωρούσαν ακόμα και σε ανεξαρτητοποιήσεις, ακούστε: βρήκαν τότε τη στιγμή να προχωρήσουν σε κομματικές εκκαθαρίσεις στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων!

   Θυμίζοντας τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ, άλλαξαν δια μιας όλη την ηγεσία του στρατεύματος με απίστευτες βουτιές στην Ιεραρχία.

   Αυτό το σημειώνουμε και δεν το συγχωρούμε. Να το ξέρουν..."

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ ΝΤΑΝΤΟΝ 02/11/2011 19:22:43

   Αγαπητά Ντάντον.
   Ο Αντώνης μού πήρε τηλέφωνο χθές καί μού εκμυστηρεύθηκε ότι μόλις έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα προκυρήξει δημοψήφισμα μέ ένα καί μοναδικό ερώτημα.
   Νά μπούν οι κλέφτες, τών οποίων τό επιθετο αρχίζει από Π στήν φυλακή;
   ΝΑΙ ή ΟΧΙ
   Εσύ τί θα ψήφιζες;

   • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
    ΝΤΑΝΤΟΝ @ Ιαπετός 02/11/2011 19:53:50

    Αγαπητά Ιαπετά ,

    Με το υπόλοιπο Αλφάβητο , τι θα γίνει ;

    Όταν σε ξαναπάρει τηλέφωνο , στα πλαίσια της καθημερινής σου πνευματικής επικοινωνίας μαζί του , μην ξεχάσεις να τον ρωτήσεις.

    • juliet avatar
     juliet @ ΝΤΑΝΤΟΝ 02/11/2011 20:29:40

     ΝΤΑΝΤΟΝ
     θ΄αρχίσει απο τους σκληρούς ,και μετά θα πάρει το Αλφάβητο από την αρχή,να γίνουν καλά και οι ασθενείς .....ηθικό θέμα.

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ ΝΤΑΝΤΟΝ 02/11/2011 20:33:43

     Το υπόλοιπο αλφάβητο δέν χρειάζεται να ερωτηθεί.
     Ο λαός έχει εκφέρει γνώμη γι'αυτό στίς τελευταίες εκλογές. Γιά το Π πρέπει να αποφασίσει. Μήν γίνεσαι απορριπτικός σαν τον Σαμαρά. Δέν έχεις εμπιστοσύνη στην λαϊκή ετυμηγορία;

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Ιαπετός 03/11/2011 02:20:38

    Αγαπητά Ιαπετά και αγαπητά Νταντόν,εγώ (αν και δεν έχω ερωτηθεί),θα έβαζα όλο το «αλφάβητο»στη φυλακή,εκτός από το Π.
    Αυτό θα το έστελνα στο σπίτι του!

 27. John avatar
  John 02/11/2011 17:12:29

  Ας μου απαντήσει κάποιος ,ήρεμα και υπεύθυνα:

  Αφού ο Σαμαράς πιστεύει πως σε πιθανό όχι στο δημοψήφισμα θα απειληθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τότε γιατί την ίδια σύμβαση την καταψηφίζει στη βουλή;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ John 02/11/2011 17:24:27

   Άλλο πράγμα θα τεθεί στο δημοψήφισμα, άλλο στη βουλή.
   Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις?

   Συγχωροχάρτι ζητάει ο Γάπητας... Εκβιαστικά μάλιστα.

  • ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
   ΠΕΤΡΟΣ Μ. @ John 02/11/2011 17:41:29

   Γιατί το μείζον φίλε μου είναι ποιος και με τι κίνητρα διαπραγματεύεται τα ναι η διαχειρίζεται τα όχι.
   Το ενδοτικό ναι, που χωρίς διαπραγμάτευση εκβιάζει ο ΓΑΠ ,
   είναι εξίσου επικίνδυνο με την διαχείριση από τον ίδιο ενός ανεξέλεγκτου και απροετοίμαστου όχι .

   Μόνη λύση οι εκλογές ώστε το όποιο ναι να είναι προϊόν ισχυρής πραγματικής διαπραγμάτευσης με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και το όχι , αν αποφασιστεί , κατάλληλα προετοιμασμένο.

   Επιπλέον το συγκεκριμένο θέμα απλά δεν μπαίνει σε δημοψήφισμα.
   Είναι σαν επί δραχμής να ετίθετο σε δημοψήφισμα αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί υποτίμηση. Πολύ χειρότερο μάλιστα....

 28. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/11/2011 17:15:36

  ...Δεν είμαστε πια απλώς ένα κόμμα της Αντιπολίτευσης, που σύντομα θα γίνει κυβέρνηση.
  Είμαστε η Παράταξη που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, πιστεύει στις δυνάμεις τους, και τους συσπειρώνει όλους για να κτίσουμε μαζί το μέλλον του τόπου αυτού...

  Έτσι, αρκεί βέβαια να το καταλάβουν και κάποιοι "σκληροπυρηνικοί", που όσο πλησιάζει η ώρα του Σαμαρά, μυρίζονται φαί, και μαζεύονται γύρω από την ΝΔ, απειλώντας με ρεβανσισμούς και άλλες αηδίες.

  • Gregor avatar
   Gregor @ Strange Attractor 02/11/2011 20:03:05

   Ν' αγιάσει το πληκτρολόγιό σου... Η ΝΔ ως κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ τελείωσε.

 29. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 02/11/2011 17:29:51

  Ο Μανδραβέλης άρχισε το γλύψιμο στον Σαμαρά;

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_02/11/2011_1296684

 30. Στρυμών avatar
  Στρυμών 02/11/2011 17:57:00

  Κανένας δεν πρέπει να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα.
  Υπάρχουν πολύ πολύ πολύ περισσότερα ζητήματα για τα οποία πρέπει να έχει ενημέρωση και γνώμη ο λαός και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από εκλογές. Εκλογές που σαν κι αυτές δεν θα έχουν ξαναγίνει από την μεταπολίτευση και μετά.Ήρθε η ώρα να κοιταχτούμε όλοι στα μάτια και με απόλυτη ειλικρίνεια , απόλυτη δικαιοσύνη και παραδειγματική στάση ζωής από τους "άρχοντες" ν' αποφασίσουμε αν θα αλλάξουμε και θα πάμε μπροστά τον τόπο ή αν θα τελειώσουμε την Ελλάδα μας οριστικά.

 31. Δάσκαλος avatar
  Δάσκαλος 02/11/2011 17:59:37

  Την Παρασκευή εκτιμώ πως θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα ψηφίσουν και διάφοροι ... Ήρωας ο ΓΑΠ. Δεν θα ξανακουνηθεί κανείς εντός ΠΑΣΟΚ.
  Μακάρι να ψηφίσουν και όσοι μνημονιακοί βρίσκονται στη Ν.Δ να ξεβρομίσει η παράταξη. Με ποια Κ.Ο να ρίξει ο Σαμαράς το ΠΑΣΟΚ; Το 80% των βουλευτών είναι σαν τους Αβραμόπουλο, Δένδια, Αρούλη, Έλσα....
  Όλοι ξέρουν τι τους περιμένει στις εκλογές. Εύκολο είναι ν' απαρνηθούν τόσα προνόμια;
  Δυστυχώς μόνο με το δικό μας αίμα μπορεί να φύγει, όπως όλοι οι δικτάτορες.
  Διαφορετικά φθινόπωρο 2013.

 32. ad kan avatar
  ad kan 02/11/2011 18:27:18

  Υπάρχει τρόπος και τον ξέρουμε όλοι (διάλυση της βουλής εκ των έσω) για να αντιμετωπιστεί το παπατζίδικο-μικροπρεπές κόλπο πασοκ.

  Δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα υπερψηφιστεί από το ολιγοβούλιο η διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

  Και εις την εσχάτη, είναι πολύ εύκολο να σηματοδοτήσεις πολιτικά ένα ΟΧΙ σε μία πολιτική εκστρατεία τονίζοντας τα πολλά ΝΑΙ που σημαίνει η επιλογή σου. Το πρόβλημα δεν είναι μην τυχόν παρερμηνευτεί το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, αλλά το ότι το μικροπρεπές πασοκ θα εμφανιστεί μετά από το πιθανολογούμενο δημοψήφισμα με μία νόθα παρακαταθήκη δήθεν ιστορικής ευθύνης και σοβαρότητας που βεβαίως δεν δικαιούται. Επιδιώκει την παράταση της κυβερνητικής του κακουργίας πάση θυσία.
  Όμως..

  Ένας μικρός σωρός στα μπάζα της ιστορίας θα είναι σε λίγο το πανελλήνιο σοσιαλιστικό κίνημα και το κτίριο στην Ιπποκράτους θα δημευθεί προς όφελος του δημοσίου ταμείου.

 33. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 02/11/2011 18:28:09

  Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..πραγματικά η μόνη λύση mind trap και αλλενάκι, είναι να μη γίνει το δημοψήφισμα...πολύ φοβάμαι ότι, αν γίνει, η συμμετοχή θα είναι τέτοια, που θα τους λύνει τα χέρια, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα...και είμαι βέβαιη ότι θα λάβουν υπόψη όλα τα ενδεχόμενα όσοι το έχουν σχεδιάσει ( ή θα το σχεδιάσουν)...

 34. factorx avatar
  factorx 02/11/2011 19:54:06

  Ζητώ συγνώμη, αλλά η πολύ δουλειά κλπ κλπ. Από λάθος συνεννόηση ανεβάσαμε δυο κείμενα με το ίδιο θέμα για την ομιλία Σαμαρά στην ΚΟ που έγραφαν βασικά τα ίδια πράγματα. Το τελικό κείμενο είναι αυτό και ζητώ την κατανόηση των 3 φίλων τα σχόλια των οποίων σβήστηκαν με το άλλο.

 35. Γρύλλος avatar
  Γρύλλος 02/11/2011 19:56:11

  Το σωστό:
  Σαμαράς: Λαϊκό προσκλητήριο για να ρίξουμε την κυβέρνηση

  • factorx avatar
   factorx @ Γρύλλος 02/11/2011 19:57:39

   Αν δεν τα δεις μαζί και το "ριξιμο" δηάδή της κυβέρνησης και την συνέχεια , την έχεις πατήσει. Λίγους μήνες θα είσαι στην κυβέρνηση και δεν είναι αυτό το ζητούμενο

   • Gregor avatar
    Gregor @ factorx 02/11/2011 21:08:50

    Η ρήξη με το παλιό είναι πια ζήτημα εθνικής επιβίωσης. Το πασοκικό modus vivendi που έχτισε μεθοδικά ο πατέρα του ανδρείκελου και διαπέρασε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας διαστρωματικά, πρέπει να εξαφανιστεί προτού μας οδηγήσει στον γκρεμό. Το να φύγει απλώς η κυβέρνηση είναι κάτι, αλλά από μόνο του δε συνιστά τομή που ενέχει δυνητικά το σπόρο της αλλαγής του ιστορικού ρου της χώρας – θα μπορούσε πχ να φύγει το ανδρείκελο και στη θέση του να έρθει η θαυμάστρια του Καζαντζάκη και του Δαλάι Λάμα, χεστήκαμε και η βάρκα έγειρε δηλαδή. Με τον ΑΣ όμως τα πράγματα αλλάζουν, η ελπίδα υπάρχει, όπως και η δυνατότητα διάσωσης, έστω και την ύστατη στιγμή, της αξιοπρέπειας αυτού του λαού.

 36. tak avatar
  tak 02/11/2011 20:31:57

  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ) ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ! ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΤΑΚΗ ΜΟΥ, ΚΑΙ ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ!

 37. juliet avatar
  juliet 02/11/2011 21:05:45

  O Σαμαράς σήμερα ήτανε αυτός που θέλουμε,οι αναλύσεις ήτανε και για τους εκτός και τους εντός.Με απλά λόγια ανέλυσε την πολιτική αλητεία των δοσίλογων της Ελλάδας.
  Αν καταφέρει και κρατήσει τα ηνία θα επικρατήσει .Η ομάδα δεν είναι υπάκουη, υπάρχουν πολλοί ελεγχόμενοι και εκεί είναι τα δύσκολα,η ανανέωση θα είναι λύση βέβαια δεν μπορεί να είναι άμεση όμως.
  Τα χρήματα θα μπορέσει να τα βρεί.Η φορολογία των χρημάτων που έχουνε φύγει είναι ζεστό χρήμα ,το όποιο θα πρέπει να διαχειριστεί συνετά.Η είσπραξη των φόρων απο τους μεγάλους νταβατζήδες της Πατρίδας.Η εκμετάλευση του ορυκτού πλούτου και του μαύρου χρυσού θα φέρει λεφτά στους Ελληνες .Αλλα η επισήμανση πάντα ίδια συνετή και έντιμη διαχείρηση.
  Το θέμα είναι ο λαός να πιστέψει ,να πλησιάσουνε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται ,να είναι σίγουροι ότι ναι μεν θα κάνουμε θυσίες αλλά θα είμαστε χωρίς κηδεμόνες και ελεύθεροι.
  Ο Σαμαράς σήμερα είπε τα αυτονόητα ,προστασία στους γέροντες και στους πολύτεχνους .Οι γέροντες ,είναι ηθική αλητεία στο τέλος της ζωής του, να μην έχουνε τα στοιχειώδη,αυτοί που πολέμησαν για να μπορεί ο Γαπ να παραδίδει τα κλειδιά επι χρήμασι στους τότε νικημένους.
  Μας ρήμαξε ,μας έσυρε και τώρα μα ς απειλεί.Μήπως αυτό και μόνο είναι αρκετό να μας κάνει ν΄αντιδράσουμε;να πούμε το ΟΧΙ ,να μη σκεφτούμε το τώρα αλλά το μέλλον ;
  Δεν πρόκειται να τελειώσουμε ομαλά μ΄αυτόν και την παρέα του Σόρος ,από μας εξαρτάται αν με απλωμένα τα χέρια ο ένας στον άλλο σωθούμε.Ο εμφύλιος δεν αρμόζει σ΄αδέλφια ,νομίζω ότι ο Σαμαράς σήμερα προσπάθησε να ενώσει και να μιλήσει με ειλικρίνια.Είθε οι επόμενες μέρες να είναι η αρχή της ηθικής πρωτίστως ελευθερίας και αν δουλέψουμε θα έχουμε και την χρηματική ελευθεριά .ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάτι που ο Γαπ και η παρέα του προσπαθουν να σβήσουν .

 38. Orestios avatar
  Orestios 02/11/2011 21:33:06

  Οι Έλληνες αναζητούμε Εθνάρχη

 39. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 02/11/2011 21:38:04

  Εξαιρετική η ομιλία Σαμαρά.Τα είπε όπως έπρεπε να τα πει.ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΕ τον Παπανδρέου.Με απλά λόγια τον ΕΛΙΩΣΕ.Περιμένουμε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο,με συνεχές ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ του αδίστακτου-αυταρχικού-αντιδημοκρατικού παπανδρεϊσμού.Και φυσικά,αναμένουμε συνέχεια,με πράξεις,της αντιπολιτευτικής γραμμής της Νέας Δημοκρατίας,διότι,όπως βλέπουμε όλοι,η ταλαιπωρία της πατρίδας από το ΔΥΝΑΣΤΗ παπανδρεϊσμό,τελειωμό δεν έχει...Όσο για τα υπόλοιπα,θα σημειώσω το εξής:Βιώνουμε μια ΤΡΑΓΩΔΙΑ!!!ΜΠΛΕΞΑΜΕ με το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πολιτικό ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΣΜΟ που γνώρισε η πολιτική ζωή της χώρας.Ο παπανδρεϊσμός ως ιδεολογία,μαζί με το πολιτικό του μόρφωμα το πασοκισμό,αποτελούν τους ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ της Δημοκρατίας και της ελληνικής κοινωνίας....

 40. τάσος avatar
  τάσος 02/11/2011 21:43:29

  στο δημοψήφισμα, άμα γίνει, λέμε όχι. έτσι;

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ τάσος 02/11/2011 22:30:07

   Αν το Δημοψήφισμα είναι δόλιο όμως;
   Αν θέτει εκβιαστικό δίλημμα γιά την παραμονή μας ή όχι στην Ευρωζώνη ή ακόμα χειρότερα στην ΕΕ, τι κάνουμε; Αν με το ΝΑΙ του δίνουμε συγχωροχάρτι και με το ΟΧΙ ακυρώνουμε στρατηγικές μας επιλογές των τελευταίων 40 ετών;
   Εγώ προτείνω αποχή, να οδηγηθεί έμμεσα σε εκλογές.

   • τάσος avatar
    τάσος @ Αρράκις الراقص 02/11/2011 23:31:17

    εγώ πιστεύω πως το ότι και μόνο που οι συγκεκριμένοι θα αποπειραθούν να εκβιάσουν το ναι, αρκεί για το όχι. και στην κύπρο το ίδιο δεν έγινε; μια χαρά δεν είναι; βγάζουν και αέριο με τους εβραίους.

    • papaspirou avatar
     papaspirou @ τάσος 03/11/2011 00:38:04

     ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!!!!

 41. Δικερως avatar
  Δικερως 02/11/2011 22:44:22

  Δεν πρεπει να ρισκαρουμε δημοψηφισμα γιατι στην περιπτωση που υλοποιηθει,
  διακινδυνευουμε ενα οχι στην κυβερνητικη πολιτικη και οχι στο πραγματικο ερωτημα,ενω με ενα ναι δεσμευομαστε ως λαος πλεον και οχι ως κυβερνηση σε οτι
  επεξηγηματικα και εκ των υστερων θα μας παρουσιασει το κομμα που το ζητησε.
  Ειναι μια κλασσικη loose-loose situation.
  Οι νομοι δεσμευουν τις εκαστοτε κυβερνησεις,τα δημοψηφισματα τους λαους!
  ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ.

 42. Κυαίστωρ avatar
  Κυαίστωρ 02/11/2011 22:49:34

  Εγώ πάντως απορώ,

  ο λαός είναι ικανός όταν πρόκειται να εκλέξει τη ΝΔ ή το όποιο άλλο κόμμα για κυβέρνηση, όμως είναι ανίκανος να επιλέξει αν θέλει να τηρηθεί η δανειακή σύμβαση και να τον ξεσκίσουν για 10-15 χρόνια ή να φύγει απο αυτόν τον εκβιασμό και με αξιοπρέπεια να ξαπαλέψει για να σταθεί στα πόδια του ; Αυτό δεν το καταλαβαίνω και είναι πολύ υποκριτικό για όλα τα κόμματα που το ισχυρίζονται και προτάσσουν την αποχή ως λύση!
  Η αποχή είναι ΠΑΝΤΑ μια ανεύθυνη λύση.

  Αυτή έφερε τον ΓΑΠ στην εξουσία άλλωστε.

  Και ένα ερώτημα ακόμη απο μένα.

  Γιατί ένα πιθανό ΟΧΙ μας φέρνει εκτός Ε.Ε ;
  Απο όσο ξέρω δεν είναι απαραίτητο να είσαι και στο Ευρώ αν παράλληλα είσαι μέλος της Ε.Ε...Πχ η Αγγλία δεν είναι στο ευρώ αλλά είναι στην Ε.Ε. Άρα τι παραμύθια λέτε όσοι ισχυρίζεστε πως ένα ΟΧΙ μας πετάει εκτός ευρώπης ;

  Έλεος δηλαδή...

  • Κυαίστωρ avatar
   Κυαίστωρ @ Κυαίστωρ 02/11/2011 22:52:12

   Και να συμπληρώσω,
   πρώτη επιλογή είναι να πέσει ο ΓΑΠ ως την Παρασκευή, αλλά αν δεν γίνει ;
   Επιπλέον η ΝΔ δεν μπορεί να προκαλέσει γενικές εκλογές αν παραιτηθούν οι βουλευτές της επειδή δεν βρισκόμαστε σε χρονιά εκλογών (την 4η της θητείας δηλαδή), αντιθέτως θα γίνουν συμπληρωματικές εκλογές και απλά θα αναπληρωθούν οι παραιτηθέντες βουλευτές. Τώρα αν παραιτούνται συνεχώς και οι αναπληρωματικοί δεν το ξέρω,
   αλλά ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει πως δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις Έλσας ;

   • Νεφέλη avatar
    Νεφέλη @ Κυαίστωρ 02/11/2011 23:08:59

    Συμφωνώ απολυτά φίλε μου .

 43. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 02/11/2011 23:14:28

  Το Κ.Κ.Ε πάντως αποφάσισε εκ των προτέρων ( δηλαδή πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ) να ¨συμμετάσχει αγωνιστικά¨ με ένα ¨βροντερό ΟΧΙ ¨ στο Δημοψήφισμα - Παπανδρέου... , ¨ΕΑΝ¨ όπως αναφέρει το δημοψήφισμα γίνει. Πράγμα που σε απλή μη - κομματική λογική και γλώσσα σημαίνει πως -δεν - θα αγωνιστεί πολιτικά για να μην γίνει από την παρούσα κυβέρνηση ( που σημαίνει παράταση και της θητείας της ) , αλλά ¨εάν γίνει¨ θα συμμετάσχει όπως πάντα αγωνιστικά .

  Διότι γίνει - δεν γίνει - το δημοψήφισμα , παραμείνει η δεν παραμείνει στην εξουσία ο Γ . Παπανδρέου , ¨δεν έχει καμία σημασία¨ , στο βαθμό που συνεχίζεται η ¨ταξική εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο....¨ , το πολύ - πολύ να το διαδεχτούν ( το ΠΑΣΟΚ ) τα άλλα ¨κόμματα της πλουτοκρατίας¨ . Ζητάμε δηλαδή ¨εκλογές¨ για να δείξουμε την δύναμη μας , αλλά ¨δεν καιγόμαστε πολύ για αυτό¨ , εφόσον η ¨Λαϊκή Εξουσία¨ πλησιάζει μεν ¨κάθε μέρα πιο κοντά ¨ , αλλά... είναι πολύ μακρυά ακόμα...

  Υποσχόμενο στον λαό παράλληλα πως ¨δεν το ενδιαφέρουν τα ψευτοδιλλήματα Ευρώ η Δραχμή ¨ , διότι ¨όταν μια μέρα ¨ ανέβει στην εξουσία με το πλατύτερο μέτωπο που έχουμε γνωρίσει στην ελληνική ιστορία , το ¨ΠΑΜΕ¨ , θα διαγράψει ¨με μιας ¨ το εξωτερικό χρέος και θα μοιράσει στον λαό τα πλούτη του ¨μονοπωλιακού κεφαλαίου ¨ ( οι ¨μη- μονοπωλιακοί¨ κεφαλαιοκράτες δεν χρειάζεται ν΄ανησυχούν από το Κ.Κ.Ε. ..θα μπορούν να προσφύγουν στην ¨επιτροπή ανταγωνισμού¨ για να εξασφαλίσουν γνωμάτευση πως δεν είναι ¨μονοπωλιακή επιχείρηση ¨ ) , του Ελληνικού κεφαλαίου βέβαια , διότι δεν λέει- λέξη -ενάντια στο ξένο κεφάλαιο , την ξένη αποικιοκρατία , την Τρόϊκα και τους Έπαρχους , οι οποίοι συμβαίνει να είναι και οι στυλοβάτες των ντόπιων ¨μονοπωλιστών¨ , οι οποίοι δεν ονομάζονται σχεδόν ποτέ ¨καπιταλιστές¨ , αλλά ¨πλουτοκρατία¨ ή ¨ολιγαρχία ¨ ...

  Παράλληλα με την ίδια ανακοίνωση διευκρινίζει πως αγωνίζεται για την ¨αποδέσμευση ¨ από την Ε.Ε. , δηλαδή στα πλαίσια ενός ¨μακροχρόνιου αγώνα¨ , ο οποίος ¨σιγά - σιγά ¨ θα οδηγήσει στην πλήρη ¨α απεμπλοκή¨.

  Γι΄αυτό και δεν σηκώνει ¨εξτρεμιστικά ¨ συνθήματα , όπως ¨ Έξω -τώρα - από την ¨Ε.Ε.¨ ή την ¨ΟΝΕ¨ , διότι όλα εξαρτώνται από τον βαθμό ¨συνειδητότητας¨ της προς αναζήτηση ¨εργατικής τάξης¨ , του ¨συσχετισμού των δυνάμεων ¨ και ΚΥΡΙΩΣ , από την εξασφάλιση της πολιτικής του - ηγεμονίας - μέσα στο ¨λαϊκό κίνημα ¨.

  Με άλλα λόγια ( άντε πάλι απ΄την αρχή ) ¨δεν γίνεται αλλαγή -χωρίς το Κ.Κ.Ε.¨

  Μέχρι να γίνει συνεπώς η ¨αλλαγή¨ του - δεν έχει καμία σημασία εάν έχουμε ευρώ ή δραχμή , Έλληνες - Γερμανούς ή και Τούρκους κεφαλαιοκράτες , Ελληνική ή Γερμανική κυβέρνηση ...

  Για να μην τους αδικώ , διαβάστε και το πλήρη ανακοίνωση της ¨αγωνιστικής συμμετοχής στο δημοψήφισμα Παπανδρέου ¨

  http://kke4ever.blogspot.com/2011/11/blog-post_498.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Kke4ever+%28K.K.E4Ever%29

  • karenin avatar
   karenin @ ΝΤΑΝΤΟΝ 03/11/2011 02:19:47

   Το όχι στο δημοψήφισμα όπως και του Συν, με απλή αναλογική μου προεξνεί μεγάλη εντύπωση.

 44. τάσος avatar
  τάσος 02/11/2011 23:49:44

  ωραίος. πάντως στο δημοψήφισμα, αν γίνει, λέμε όχι. όλοι.

  • papaspirou avatar
   papaspirou @ τάσος 03/11/2011 00:38:49

   ΟΧΙ ΦΙΛΕ !!! ΟΧΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ!!

 45. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 03/11/2011 00:42:33

  ΟΧΙ ΧΑΛΑΡΑ!!!!

 46. papaspirou avatar
  papaspirou 03/11/2011 00:44:27

  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ !! ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΟΠΩΣ Η ΑΓΓΛΙΑ. ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!

 47. ANAPODOS avatar
  ANAPODOS 03/11/2011 01:47:22

  Ο εκβιαστής ΓΑΠ πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας! Δεν είναι δυνατόν να αλυσοδένει πολίτες και πολιτικό σύστημα με ένα εκβιαστικό δημ(ι)οψήφισμα σε τόσο στενά χρονικά περιθώρια!
  Ακόμα και αν τον ρίξουν την Παρασκευή ο επόμενος πρωθυπουργός θα πάει υποτελής στους Μέρκελ-Σαρκοζί να αντιμετωπίσει μια ακόμη πιο σκληρή και αρνητική στάση από τους Ευρωπαίους. Ακόμη με τη βιασύνη το πρώτο πράγμα που ρίχνουν στο μυαλό του κόσμου είναι οτι η επιστροφή στη δραχμή είναι καταστροφή και μονο το ΝΑΙ είναι η λύση (Θυμίζει 1968).
  Στηρίζω επιστροφή στη δραχμή και ας έχω δάνεια υψους 100.000 ευρώ που θα γίνουν πιθανότατα 100.000.000 δραχμές και ας γίνει ο μισθός μου από 900 ευρώ 150.000 δραχμές.
  Στηρίζω τη δραχμή αν είναι η χώρα μου να γίνει τόπος μεγάλων επενδύσεων, εργασίας, και εσωτερικής ευημερίας, με δυνατότητα άμεσης ανάκαμψης του ελλειματικού ισοζυγίου πληρωμών.
  Στηρίζω τη δραχμή άν ο μισθός μου μου αρκεί για να έχω τα προς το ζειν τα οποία να τα πληρώνω ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ και όχι με πιστωτική ή δανεισμό.
  Στηρίζω τη δραχμή αν είναι να έχω υψηλού επιπέδου τουρισμό σε ανταγωνιστικές τιμές (σε σχεση με ευρω και δολαριο) , απευθυνόμενο σε τουρίστες υψηλής κλάσης και οικονομικής ευμάριας, και όχι σε λετσοτουρίστες του πρώην ανατολικού μπλοκ και συμβόλαια πείνας από την TUI και την tomson.
  Τέλος λέω ΝΑΙ στη δραχμή αν είναι τα παιδιά μου να έχουν δουλειά και προοπτική σε αυτόν τον τόπο. Και ξέρω ότι όταν υπάρχει δουλειά και ανάπτυξη κάθε δάνειο μικρό ή μεγάλο μπορεί να αποπληρωθεί!!!

 48. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 03/11/2011 01:58:16

  Οι πολιτικοί κρίνονται από τις πράξεις τους και τις απραξίες τους και όχι από τα λόγια και τις ελπίδες που καλλιεργούν. Η σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας δείχνει σε όλους μας ξεκάθαρα ότι το πολιτικό σύστημα απέτυχε πλήρως. Το " συγκεκριμένο " που λέει ο φάκτορας ακόμα περιμένουμε να το μάθουμε : απόρριψη των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων αποικιακού χαρακτήρα και επαναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα δισεκατομύρια ευρώ που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας για ανάπτυξη της πατρίδας αλλά και της Ευρώπης ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; Προς το παρόν αυτό που βλέπουμε εδώ και χρόνια είναι μια καλοστημένη κομπίνα για να χρεοκοπήσουμε και να απωλέσουμε κάθε ελπίδα ανάπτυξης και αυτοδιάθεσης με τον ελληνικό λαό ταπεινωμένο και προδομένο ( και λεηλατημένο ).

  Αν η πτώση της κυβέρνησης ΓΑΠ είναι ¨εύκολη υπόθεση ¨και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει - γιατί δεν θα έχει πέσει και το σύστημα Πασόκ μαζί της - την ώρα που καταστρέφει τη χώρα και τις ζωές των ανθρώπων, την ώρα που καταστρέφει τις ζωές εκατομυρίων ανθρώπων και οδηγεί χιλιάδες στην αυτοκτονία και την απελπισία, τότε συγγνώμη φάκτορα αλλά προτιμάμε να είμαστε λαϊκιστές παρά αριστοκράτες στοχαστές.

 49. Νίκος Καραβαζάκης avatar
  Νίκος Καραβαζάκης 03/11/2011 14:53:30

  Ποιός κάνει,ΤΩΡΑ,κωλοτούμπα με τη Σύμβαση;
  Ποιός υποκύπτει στον εκβιασμό "Μερκοσαρκοζί-ΓΑΠ";

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.