#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/04/2012 21:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς:Θα αλλάξω την Ελλάδα με την εντολή του ελληνικού λαού

«Θα πληρώσουν όσοι μας οδήγησαν στο Μνημόνιο»

«Ο Βενιζέλος είχε τη μελέτη, την επίβλεψη και την εκτέλεση του Μνημονίου»Θα αλλάξω την Ελλάδα με την εντολή του ελληνικού λαού και όχι με το ΠΑΣΟΚ τόνισε στη σημερινή συνέντευξή του στο Mega και τον Γιάννη Πρετεντέρη ο Αντώνης Σαμαράς αποκλείοντας για μια ακόμα φορά την συγκυβέρνηση μετεκλογικά.

«Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το εμπιστεύομαι. Τι θα γίνει αν στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Θα είμαι εγώ όμηρος του ΠΑΣΟΚ;. Εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ θέλω την εντολή του ελληνικού λαού, θέλω να αντιμετωπίσω τις συντεχνίες, την λαθρομετανάστευση, θέλω να κάνω εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο», είπε μεταξύ άλλων.

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαΐου παρότι κάποιοι δεν θέλουν» πρόσθεσε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ και επανέλαβε ότι «αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα επιβληθούν από τα πράγματα επαναληπτικές εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη».

Ζητώντας από τους πολίτες ισχυρή εντολή για να αλλάξει την Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως δεν συζητά κανένα σενάριο με πρωθυπουργό τύπου Λουκά Παπαδήμου την επόμενη μέρα. Και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση «πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός  του πρώτου κόμματος στην Βουλή», δηλαδή ο ίδιος!.

«Μπαίνω στο γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη, δεν λέμε ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα», υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως από την επομένη των εκλογών θα αλλάξει ορισμένες πλευρές της ακολουθούμενης πολιτικής, δυνατότητα, που όπως είπε του αναγνωρίζει πλέον και το ΔΝΤ, ενώ επανέλαβε πως θα λάβει ισοδύναμα μέτρα για τις περικοπές που ζητά η Τρόικα. Ως παράδειγμα έφερε μάλιστα το γεγονός ότι στο Ζάππειο ΙΙ είχε ο ίδιος προτείνει 18,4 δισ. μέτρα για την περικοπή της δημόσιας σπατάλης και την εξεύρεση πόρων και τώρα κάποια από αυτά έχουν υιοθετηθεί από τότε αλλά υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο. «Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα αλλά θα προσπαθήσω να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγορηματικά διέψευσε πως θα επιβληθεί φόρος ιδιοκατοίκησης.

Ακόμα, στην συνέντευξη του ο κ. Σαμαράς:

- Επιτέθηκε εκ νέου στα ντόπια και ξένα διαπλεκόμενα συμφέροντα « που εκφράζουν ένα φαύλο σύστημα εντός  και εκτός Ελλάδος και δεν θέλουν ισχυρή κυβέρνηση» .

- Δεσμεύτηκε πως θα επανεξετάσει τα ιδιωτικά δάνεια και θα προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους πολίτες, ενώ επανέλαβε τη θέση του για πάταξη εκείνων που προκαλούν επεισόδια τονίζοντας πως «δεν θα διστάσει να παραβιάσει το πανεπιστημιακό άσυλο για να αντιμετωπίσει παράνομες ενέργειες».

- Ήταν σαφής όσον αφορά τον καταλογισμό ευθυνών για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να αποκλείσει ούτε ακόμα και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου και επανέλαβε την δέσμευσή του για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

- Δεσμεύτηκε για ένα σαφώς μικρότερο και πιο λειτουργικό κράτος, ενώ τόνισε πως θα κυβερνήσει με τους πιο άξιους επαναφέροντας τις σκέψεις του για την αξιοποίηση ακόμα και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών.

- Επισήμανε ότι ψήφος υπέρ των μικρότερων κομμάτων, τα οποία βγήκαν, όπως είπε, από τη μήτρα της Νέας Δημοκρατίας και δεν έχουν θέσεις και ιδεολογία, αποτελεί «ψήφο ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ». «Όποιος τα ψηφίσει δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ, θα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχουν κόμματα διαμαρτυρίας χωρίς θέσεις και ιδεολογία».

- Προκάλεσε αίσθηση μιλώντας με αφορμή τις δημοσκοπήσεις για «κάποια περίεργα πράγματα» καθώς «κόμματα φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν με αφύσικο τρόπο». Για το θέμα αυτό είπε επίσης ότι "αυτή τη στιγμή υπάρχει θολό τοπίο λόγω της συσσωρευμένης οργής" αλλά "όσο πλησιάζουμε στις κάλπες τα πράγματα θα ξεκαθαρίζουν".

Διαβάστε όλη την συνέντευξη η οποία δίνει απαντήσεις σε ευρύ φάσμα θεμάτων:Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Στο Αιγάλεω είπατε, 6 Μαΐου, οι εκλογές έρχονται. Δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, είναι κατά τη δήλωσή σας, έως τώρα, οι εκλογές 6 Μαΐου. Και είπατε, επίσης, «θέλουν δεν θέλουν, κάποιοι». Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν εκλογές; Ή μπορεί και να μη γίνουν εκλογές;

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε! Πολλά δεν ακούστηκαν; Όλες οι προϋποθέσεις για να γίνουν 6 Μαΐου, υπάρχουν. Και από πλευράς Βουλής και από πλευράς συμφωνιών. Επομένως, εγώ δεν ξέρω αν υπάρχουν συμφέροντα που δεν τις θέλουν, αλλά, αν υπάρχουν, το μήνυμα το πήραν.

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μάλιστα! Δηλαδή, ακόμα και σήμερα, πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να αποτρέψουν τη διενέργεια εκλογών, για κάποιους λόγους;

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πιθανώς, πιθανώς.

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ:  Ναι, διότι βλέπω αμέσως παρακάτω, στην ίδια ομιλία σας, μιλώντας για τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, την οποία απορρίπτετε, εντάξει, λόγω αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, που θέλετε -θα το δούμε αυτό, αν και πως μπορεί να γίνει- βάζετε όμως και ένα άλλο παράγοντα. Λέτε ότι τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την προτιμούν και όσοι, εντός και εκτός Ελλάδος, θέλουν την αυριανή κυβέρνηση, αδύναμη και ελεγχόμενη. Δηλαδή, υπάρχει σχέδιο συγκυβέρνησης από κάποιους;

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πιστεύω ότι, αδύναμες κυβερνήσεις, γενικώς, ιδιαίτερα σε μια τέτοια περίοδο που περνάει σήμερα η Ελλάδα, που απαιτεί να υπάρχουν γρήγορες, ισχυρές και τολμηρές αποφάσεις, τέτοιου είδους συγκυβερνήσεις, με ασθενείς ηγεσίες, αδύναμες κυβερνήσεις, τις θέλουν μόνον εκείνοι που εκπροσωπούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα. Εκείνοι οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για να αλλάξει ουσιαστικά τίποτα.

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Και εκτός Ελλάδος, όπως λέτε; Και εκτός Ελλάδος;

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε, μπορεί να είναι και εκτός Ελλάδος, ναι.

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μάλιστα.

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Αυτό το οποίο είναι το σημαντικό, πάντως, είναι ότι κάποιος θέλει να μειώσει το κράτος. Πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα. Κάποιος θέλει να πάρει μεγάλες αποφάσεις, θέλει αύριο να αλλάξει τους υπουργούς, θέλει μεθαύριο να πάρει αποφάσεις οι οποίες, για παράδειγμα, σχετίζονται με αλλαγές, τεράστιες. Το θέμα των λαθρομεταναστών, αλλαγή του νόμου του Ραγκούση, το θέμα των τρωκτικών που υπάρχουν παντού.  Πως θα τα αλλάξει αυτά κάποιος, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με το τηλέφωνο με κάποιον άλλον ηγέτη και θα πρέπει και από το εξωτερικό ακόμα, όταν θα εκπροσωπεί τον Τόπο του και θα είναι ο πρωθυπουργός, να πάρει έγκριση και άδεια, για…..

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Πάντως, κ. πρόεδρε, συμμαχικές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν. Στην Αγγλία, στη Γερμανία, δεν έχουν πάθει και τίποτα, στη Δανία, στο Βέλγιο, παντού. Ακόμα και στην Ιταλία, τώρα, με την κυβέρνηση Μόντι.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όπου υπάρχει κάποιο κοινό πρόγραμμα

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Προφανώς.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Έχουν κοινές θέσεις, έχουν συμφωνήσει για ορισμένα πράγματα. Εδώ εμείς είμαστε στη φάση που ακριβώς ήταν αντίθετα.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Σύμφωνοι. Να κάνω μια ερώτηση. Εσείς επιδιώκετε την αυτοδυναμία. Λέτε ότι θέλετε την αυτοδυναμία, όπως διάβασα σε μια συνέντευξή σας, για να σας λύσει τα χέρα. Για να μπορέσετε να κυβερνήσετε. Αυτό θα το βγάλει η κάλπη. Αν, όμως, δεν βγάλει η κάλπη αυτοδυναμία, πρέπει παρά ταύτα, να κυβερνηθεί ο Τόπος, υποθέτω. Ή όχι;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εγώ, κ. Πρετεντέρη, μπαίνω στο γήπεδο, όπως όλες οι μεγάλες ομάδες, για τη νίκη. Δεν λέμε ούτε για την ισοπαλία, ούτε για την ήττα. Και αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τι θα κάνουμε; Το ερώτημα είναι: Θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη; Αναγκαστικά -όχι από δικό μου αίτιο- θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές. Παρά το ακυβέρνητο.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δεν ακούγεται λίγο εκβιαστικά αυτό;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όχι.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ότι ή βγάζετε εμένα ή κανέναν;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εκβιαστικό είναι -αν θέλετε- εσείς να με υποχρεώσετε να συγκυβερνήσω μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Με το οποίον…

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Όχι εγώ, ο λαός, υποθέτω εννοείτε.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς, στην ερώτηση απευθύνομαι, έτσι; Δηλαδή, να μη μπορέσω να κάνω αυτά τα οποία χρειάζονται. Ή να κάνω τα μισά από εκείνα τα οποία χρειάζονται. Ασφαλώς, εξαρτάται από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ασφαλώς εξαρτάται και από τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Το ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν το εμπιστεύομαι. Και οφείλω να σας το πω. Ότι εγώ θα δώσω τη μάχη για να είναι μια κυβέρνηση ισχυρή, όχι μια κυβέρνηση ετοιμόρροπη. Να μην υπάρχει ακυβερνησία. Και νομίζω ότι  ο λαός αυτό θα το καταλάβει. Να σας πω και κάτι άλλο, αν επιτρέπετε σε αυτό. Τι θα γίνει αν ο κ. Βενιζέλος, βάλει όρους; Και πει ότι, κάτω από αυτούς τους όρους, εγώ δέχομαι. Μα εδώ πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Τι θα γίνει εάν, όχι ο κ. Βενιζέλος, αλλά στον κ. Βενιζέλο βάλει όρους το ΠΑΣΟΚ; Εγώ θα πρέπει να είμαι δέσμιος των ηττημένων;

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Σε όλους αυτούς υπονοείτε και την κουβέντα που έχει ξεκινήσει μέσα στο ΠΑΣΟΚ για πρωθυπουργία ή όχι Σαμαρά; Γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια κουβέντα εκεί, αν θα αποδεχόταν το ΠΑΣΟΚ μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά ή αν το ΠΑΣΟΚ θα αποδεχόταν μια κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Σας αφορά αυτή η συζήτηση; Προφανώς, ως προς τον Σαμαρά. Αυτοί είναι οι όροι στους οποίους αναφέρεστε;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εγώ θέλω να αλλάξω την Ελλάδα. Δεν θέλω να μοιράζω υπουργεία. Δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ. Θέλω την εντολή του Ελληνικού λαού. Αυτό είναι καθαρό. Και πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω, ούτε τις συντεχνίες να χτυπήσω που είναι -εν πολλοίς- συντεχνίες του ΠΑΣΟΚ, ούτε να περάσει Εξεταστική Επιτροπή, που πρέπει πολλοί να κάτσουν στο σκαμνί, για να δούμε ποιοι φταίνε γι’ αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα με το ΠΑΣΟΚ, ούτε μπορώ να κάνω τη μεγάλη αλλαγή για τη λαθρομετανάστευση, όπως την θέλω εγώ, με ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι το ΠΑΣΟΚ της Υπατίας.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μου ξεφύγατε, όμως, λίγο στην ερώτηση, γιατί η ερώτηση αφορούσε στην πρωθυπουργία Σαμαρά. Δηλαδή, η όποια συνεννόηση προϋποθέτει την πρωθυπουργία Σαμαρά, εφόσον βέβαια είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία; Η πρωθυπουργία Σαμαρά ισχύει ή δεν ισχύει;

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Τότε να βάλουμε από τώρα κάποιον ο οποίος θα είναι πρωθυπουργός στη θέση μου, αν βγει η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δεν γίνεται… Άρα, πρωθυπουργία Σαμαρά.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρωθυπουργία του αρχηγού του πρώτου κόμματος στη Βουλή. Δημοκρατία.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μάλιστα. Οι δημοσκοπήσεις, βεβαίως -τη δική μου δεν την ξέρω ακόμα, θα την δούμε το βράδυ που θα παίξουμε την GPO- αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν αφήνουν μία εικόνα αυτοδυναμίας, τουλάχιστον, προς το παρόν, της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε 4 βδομάδες, βεβαίως, ακόμα. Υποθέτω, λοιπόν, στο μυαλό σας δουλεύουν και άλλα σενάρια για να κυβερνηθεί ο τόπος. Το ένα είναι αυτό που είπατε ότι θα γίνουν και άλλες εκλογές, αν ο τόπος είναι ακυβέρνητος. Υπάρχουν, όμως, και άλλα. Υπάρχει το ΠΑΣΟΚ, που το απορρίπτετε. Υπάρχει, όμως, και ένα ενδεχομένως σενάριο συνεργασίας της Κεντροδεξιάς; Θα μπορούσε, εάν βγαίνει και αριθμητικά με την κα Μπακογιάννη, τον κ. Καμμένο, τον κ. Καρατζαφέρη, η πολυκατοικία, που έχουμε συνηθίσει να λέμε, να κυβερνήσει; Μπορεί να γίνει αυτό;

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Η κα Μπακογιάννη έχει πει ότι η αυτοδυναμία είναι εφιάλτης. Ο κ. Καρατζαφέρης έχει μια δική του άποψη για την πολιτική, που δεν προσειδιάζει με τις δικές μας απόψεις. Όλα αυτά τα μικρότερα κόμματα, τα οποία -αν θέλετε- βγήκαν, φύτρωσαν από τη μήτρα της Νέας Δημοκρατίας, είναι κόμματα στα οποία, σήμερα, όπως έχει η κατάσταση, με μια Ελλάδα η οποία πρέπει να πάρει μεγάλες αποφάσεις, όποιος τα ψηφίσει, ουσιαστικά δίνει φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ και, κατά την άποψή μου, δίνει -αν θέλετε- και ασυλία στο ΠΑΣΟΚ. Είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Κατά τη δική μου την άποψη, ο χώρος που υπηρετείται από τη Νέα Δημοκρατία είναι όλο το πολιτικό φάσμα, ιδιαίτερα σήμερα. Και δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχουν κόμματα, τα οποία, σήμερα, απλά είναι κόμματα διαμαρτυρίας. Είναι κόμματα τα οποία δεν έχουν θέσεις, τα οποία δεν έχουν ιδεολογία.

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Τα κόμματα αυτά, τουλάχιστον, τα 2 εξ αυτών υπάρχουν, επειδή εσείς τα δημιουργήσατε. Τη μεν κα Μπακογιάννη εσείς τη διαγράψατε, επειδή ψήφισε το Μνημόνιο 1 και τον Καμμένο και τους άλλους πάλι εσείς τους διαγράψατε, επειδή δεν ψήφισαν το Μνημόνιο 2. Δηλαδή, έχετε μια ευθύνη στο ότι υπάρχουν τα κόμματα αυτά.

 

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Προσέξτε. Δεν είναι η ευθύνη δική μου. Είναι η ευθύνη της σοβαρότητας για τον τόπο. Αυτό το οποίο έπρεπε να κάνουμε στο 1ο Μνημόνιο ήταν να ψηφίσουμε κατά. Το Μνημόνιο, αυτό το 1ο, σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση δεν έχει καμία σχέση. Και, αν θέλετε, να το αναλύσουμε.

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Θα το κουβεντιάσουμε τώρα, γιατί εκεί θέλουμε να πάμε.

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς. Αλλά, από εκεί και πέρα, η υπόθεση –για παράδειγμα- των βουλευτών που πήγαν με τον κ. Καμμένο, είναι όλοι βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν είναι δική μου η ευθύνη. Αντίθετα, πιστεύω ότι είναι οι δικές τους οι φωνές οι οποίες έχουν ταυτιστεί με άναρθρες κραυγές, που είναι από το χώρο της Αριστεράς. Δεν έχουν τίποτα το καινούργιο να προτείνουν.

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Εκλεγήκατε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προ δυόμισι ετών, αν δεν απατώμαι, και στο διάστημα των δυόμισι ετών ξεπήδησαν 2 κόμματα από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, όπως το παραδεχθήκατε μέχρι τώρα. Δεν έχετε μια ευθύνη γι΄ αυτό;

 

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε, κ. Πρετεντέρη. Περάσαμε τις πιο δύσκολες στιγμές, που μπορούσε να περάσει ο τόπος. Οι δύσκολες στιγμές απαιτούν, πολλές φορές, στη δίκη του δευτερολέπτου, να μπορεί να παίρνει αποφάσεις δύσκολες. Γι΄ αυτό μιλάω. Και για το αύριο είναι αναγκαίο. Στις κρίσιμες αποφάσεις που πήραμε είναι άλλοι που τις αντέχουν, άλλοι που δεν τις αντέχουν. Όταν πήραμε την απόφαση για το 1ο Μνημόνιο, ήμουν μόνος μου να το καταψηφίσω. Και δεν σας κρύβω ότι ο αστικός χώρος, ο κόσμος ο ευρύτατος της Παράταξης, αν θέλετε και η μεσαία τάξη ήταν εκείνοι οι οποίοι γκρίνιαζαν. Τώρα που δικαιώθηκα, λένε «καλά έκανες».

 Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Πάμε στο «δικαιώθηκα». Πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή, καταψηφίσατε το 1ο Μνημόνιο, με δύο βασικά επιχειρήματα. Πρώτον, ότι θα βαθύνει την ύφεση. Και, δεύτερον, ότι θα οδηγήσει σε μια υπερφορολόγηση. Και με μια εκτίμηση ότι τα δύο αυτά βασικά στοιχεία θα επιδεινώσουν το πρόβλημα και δεν θα το λύσουν. Από πολλές απόψεις είχατε δίκιο. Ήταν μια άποψη μεμονωμένη, αν θέλετε, τότε, αλλά, που κατά την πορεία, αποδείχθηκε, σε μεγάλο βαθμό, σωστή. Δύο χρόνια μετά, τώρα, έρχεστε και ψηφίζετε το νέο Μνημόνιο, το οποίο συντηρεί τη συνταγή της ύφεσης. Είναι η ίδια ακριβώς συνταγή -δεν αλλάζει καμία συνταγή της ύφεσης- και εμμένει στην υπερφορολόγηση. Γιατί, από ό,τι ξέρω, δεν πρόκειται να αφαιρεθεί κανένας φόρος μετά τις εκλογές. Έξι χαράτσια μας περιμένουν την επομένη των εκλογών, μόνο και μόνο για τα ακίνητα. Λοιπόν, πολλοί σας κατηγόρησαν για «κωλοτούμπα», τότε και τώρα. Και θέλω να μου πείτε ειλικρινά: Μέσα σας, πότε είχατε δίκιο; Τότε είχατε δίκιο ή τώρα έχετε δίκιο;

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν είναι έτσι. Δεν είναι αμοιβαία αποκλειόμενα τα ποσά. Ας το πάρουμε από την αρχή. Την πίκρα του κόσμου και τα αδιέξοδα του Μνημονίου εγώ τα ταξίδεψα έξω. Εγώ ήμουν το φρένο για τις οριζόντιες περικοπές. Εγώ ήμουν εκείνος, ο οποίος τσακώθηκε με τη Μέρκελ για το Μνημόνιο και τους άλλους πρωθυπουργούς της Ευρώπης. Όταν μίλαγα για την ύφεση, ήμουν μόνος μου, κ. Πρετεντέρη. Τώρα δικαιώθηκα. και η ίδια η Ευρώπη έρχεται και λέει «Σαμαρά, τελικά, είχες δίκιο. Χρειαζόταν ανάπτυξη. Χρειάζεται ανάκαμψη. Δεν πάει άλλο έτσι». Το λέει, πλέον, και η Ιταλία και η Πορτογαλία και η Ισπανία, όλη η Νότιος Ευρώπη.

 

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ Ναι, αλλά στο παρολί, γιατί το 2ο Μνημόνιο πάλι ύφεση είναι.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Προσέξτε. Θα σας τα πω. Τώρα, λοιπόν, που με δικαιώνει η Ευρώπη γι΄ αυτή τη φάση, γι΄ αυτή τη δική μου τοποθέτηση για την ανάπτυξη, εγώ θα πρέπει να απολογηθώ; Αλλά να δούμε και το εξής: Να δούμε αλήθεια, τι ψήφισα. Γιατί είναι άλλο το Μνημόνιο και άλλο η δανειακή σύμβαση. Ψήφισα, λοιπόν, μείωση χρέους, που δεν έχει γίνει ποτέ.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Το PSI.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Που δεν έγινε στο 1ο Μνημόνιο. Ψήφισα μείωση των επιτοκίων, που δεν έχει γίνει ποτέ, που ήταν υπερβολικά ψηλά στο 1ο Μνημόνιο. Και ψήφισα αυτό που ως οικονομολόγος θεωρώ το πιο σημαντικό, δηλαδή το δικαίωμα να καιροπετάξουμε, να ρίξουμε 30 χρόνια μακριά από σήμερα στο μέλλον την υποχρέωσή μας να αποπληρώσουμε τα δάνεια, που τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε στο 1ο Μνημόνιο. Επομένως, αυτό το οποίο συνέβη  -και το λέω με βεβαιότητα- είναι ότι αυτό που ψηφίσαμε δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο. Αντίθετα ήταν υποχρέωσή μας. Όταν λόγω Παπανδρέου και της γκάφας, της τεράστιας κουταμάρας του δημοψηφίσματος, φτάσαμε στο σημείο, όπου αυτός μαζί με τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να κάνουν κάτι τέτοιο, τι συνέβη; Ήταν έτοιμοι να μας διώξουν από το ευρώ. Και το λέω μετά βεβαιότητας ότι ήταν έτοιμοι να μας διώξουν από το ευρώ. Φώναζα, λοιπόν, εγώ όλο αυτό το διάστημα όπως το παραδέχεστε: «Προσοχή, πάτε την Ελλάδα στο γκρεμό». Πάτε την Ελλάδα στο γκρεμό Έφτασε η Ελλάδα με τις φτέρνες στο γκρεμό. Εγώ τι έπρεπε; Να την ρίξω; Για να ικανοποιήσω ορισμένες φωνές σήμερα, ανόητες, οι οποίες θα θέλανε εγώ να κερδίσω ορισμένα χειροκροτήματα στην κηδεία της Ελλάδας; Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό. Δεν θα το έκανα ποτέ. Άλλωστε, εγώ έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου, για τη δικιά μου εικόνα της Ελλάδας, Μακεδονία τότε, για το δικό μου τον τρόπο που βλέπω την πατρίδα μου. Δεν θα την έριχνα ποτέ την πατρίδα μου στον καιάδα. Και σας λέω ότι αυτό που έπρεπε να κάνουμε, το κάναμε. Έφυγε ο κ. Παπανδρέου, θα φύγει τώρα και το ΠΑΣΟΚ. Και να ξέρετε ότι άλλο να φύγει ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και άλλο να θέλουμε να φύγουμε εμείς από την Ευρώπη. Η Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, έρχεται στα δικά μας τα κύματα, στα δικά μας τα ρεύματα, στη δική μας τη λογική. Και, ταυτόχρονα, την έχουμε ανάγκη περισσότερο παρά ποτέ. Γιατί; Μισό λεπτό να το πω. Θέμα ομπρέλας, ανάγκης προστασίας της Ευρώπης για την ΑΟΖ. Αυτό το οποίο έκανε η Κύπρος πρέπει να κάνουμε και εμείς. Και η Ευρώπη μας έχει ανάγκη εμάς, για τα θέματα τα ενεργειακά, που δεν έχει ενέργεια. Επομένως, όπως τότε, κ. Πρετεντέρη, εγώ έβλεπα μπροστά και δικαιώθηκα και σήμερα μπροστά βλέπουμε. Τότε δεν έπρεπε να μπούμε στην παγίδα, τώρα κοιτάμε πως θα βγούμε από την παγίδα που μας βάλανε.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μου λέτε και τότε είχατε δίκιο και τώρα έχετε δίκιο, αλλά εγώ θα σας πω ότι το δίλημμα το οποίο περιγράψατε, το «χρεοκοπία ή Μνημόνιο», είναι αυτό στο οποίο απάντησε ο κ. Παπανδρέου με το 1ο Μνημόνιο. Διότι και αυτός είπε τότε ότι «είμαι στο χείλος του γκρεμού, δεν μπορώ να πάω ένα βήμα μπροστά και δεν μπορώ να πάω στην κηδεία της πατρίδας μου και υπέγραψα το Μνημόνιο». Ενδεχομένως, αυτό είναι το επιχείρημά του. Το επιχείρημα είναι το ίδιο.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν τα είπε αυτά ο κ. Παπανδρέου. Η Ελλάδα δεν βρισκόταν σε καμιά περίπτωση τότε μπροστά στον κίνδυνο να βγούμε από το ευρώ. Ο κ. Παπανδρέου είχε τη δυνατότητα να πάει και να δανειστεί έξω με άνεση. Δεν το έκανε. Και ήταν αυτός ο οποίος πήρε όλα εκείνα τα μέτρα που μας οδηγούσαν στο ΔΝΤ. Δηλαδή, δεν έπαιρνε κανένα μέτρο, που του φώναζε ο Καραμανλής. Πήρε όλες εκείνες τις συγκεκριμένες αποφάσεις που μας έμπλεξαν με την τρόικα. Και είναι αυτός για τον οποίον μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν θα κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή, όπως αυτή που τώρα έγινε, θα κάνουμε μια κανονική Εξεταστική Επιτροπή, χωρίς κοροϊδία. Για όλους εκείνους οι οποίοι… Τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν τον βγάλανε λάδι με τη δική τους Εξεταστική Επιτροπή;

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Λέω η Εξεταστική Επιτροπή θα αφορά τον κ. Παπανδρέου προσωπικά;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα εξετάσει η Εξεταστική Επιτροπή  -μια έχω πει ότι θα κάνουμε, μόνο μια Εξεταστική Επιτροπή το πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Επειδή είπατε τι υπογράψατε, να σας θυμίσω και μερικά ακόμα που υπογράψατε. Π.χ. υπογράψατε τη μείωση του κατώτατου μισθού, την αύξηση των συντάξεων, αλλά τελευταία, το 2ο Μνημόνιο μόνο. Και, επίσης, θα ήθελα να μου διευκρινίσετε ότι υπογράψατε επίσης ότι θα πάρετε και 11,5 δισ. μέτρα το Μάιο, τον Ιούνιο τώρα. Τι θα είναι τα μέτρα αυτά; Διότι, εάν, κ. Πρόεδρε, όποιος και να βγει, τα ίδια μέτρα θα πάρει, τότε θα πρέπει να μου εξηγήσετε και γιατί χρειάζεται να κάνουμε εκλογές. Εάν, δηλαδή, είτε η Νέα Δημοκρατία πάρει 12 δισ. μέτρα ή 11,5 δισ. μέτρα και είτε βγει το ΠΑΣΟΚ, είτε βγει ο Πρετεντέρης πάρει τα ίδια μέτρα, ποια είναι η διαφορά του να ψηφίσει κάποιος εσάς, όχι τον κ. Βενιζέλο ή και τους δυο μαζί ή και κανέναν από τους δύο;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Προσέξτε, για να τα βάλουμε από την αρχή. Έγινε προχθές επίσημη δήλωση από το ΔΝΤ, που λέει ότι ασφαλώς ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας είναι φυσιολογικό να θελήσει να αλλάξει ορισμένα μέτρα, εφόσον είναι ο στόχος κοινός.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Τροποποίηση.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο στόχος είναι  κοινός. Εγώ τους έγραψα για την τροποποίηση. Τους είπα ότι θα αλλάξουμε ορισμένα πράγματα και βεβαίως οφείλουμε και εμείς να βρούμε ισοδύναμα. Εμείς, λοιπόν, γι’ αυτά τα οποία έχουμε ήδη δεσμευτεί, δηλαδή άμεσα μέτρα, τα οποία είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι και κτηνοτρόφοι. Αυτούς έχω πει. Αν τα προσθέσετε είναι 350 εκατομμύρια. Τα 60 είναι για τους …

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Αυτή είναι η μοναδική σας δέσμευση οικονομική;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Είναι η μοναδική, η οποία…

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Όχι έχετε πει θα καταργήσετε και τα χαράτσια της ΔΕΗ.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Προσέξτε, θα σας πω. Μιλάμε για την οριστική δυνατότητα την οποία την έχουμε πλέον από τα στοιχεία τα δικά μας να καλύψουμε αυτό το ποσό το οποίο σας είπα, που είναι 455.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Πως.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων -και παράδειγμα σας λέω γιατί υπάρχουν και άλλα πάρα πολλά- από τη νέα αυξημένη φορολογία στα κέρδη των ηλεκτρονικών παιγνίων, αυτά τα οποία πρόκειται να βγουν. Αυτά, λοιπόν, από μόνα τους είναι περίπου διπλά…

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: 700 εκατομμύρια υπολογίζεται.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Παραπάνω. Το ισοδύναμο από αυτό το οποίο πρόκειται εμείς να πάρουμε. Επομένως, αυτά είναι τα οποία βρήκαμε ως ισοδύναμα. Αυτά είναι από τα οποία είχαμε υποχρέωση να τους συστήσουμε με την Τρόικα. Να τα ισοδύναμα, να η υπόσχεση. Πάμε παρακάτω. Υπάρχουν και άλλα…

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Συγγνώμη τα δέχεται αυτά η Τρόικα; Γιατί έχουμε μια κουβέντα, όλο αυτό τον καιρό κουβεντιάζουμε μεταξύ μας, να συμφωνούμε μεταξύ μας και μετά έρχεται η Τρόικα, όπως έγινε με τα ταξί, όπως έγινε με χιλιάδες άλλα πράγματα και λέει παιδιά τα βρήκατε, ναι, λάθος κάνατε δεν είναι έτσι.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Κοιτάξτε κάτι. Τα θέματα με την Τρόικα είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί της. Εμείς κάθε τόσο ερχόμαστε….

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Και εσείς είχατε μια πείρα το τελευταίο εξάμηνο. Είχατε επαφή.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ακούγαμε τι μας λέγανε. Εμείς δεν πήραμε καμία απόφαση. Προσέξτε. Η τρόικα ερχόταν και από την αρχή με το Μνημόνιο. Εγώ φώναζα ότι δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα. Και αυτή ήταν η αλήθεια. Για πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε ισοδύναμα, δεν το κάναμε. Δεν υπήρχε οργανωμένη αντιμετώπιση της Τρόικας με επιχειρηματολογία, όπως έπρεπε εξαρχής, κ. Πρετεντέρη. Επομένως  μην πούμε η Τρόικα έχει δηλώσει επίσημα ότι τα ισοδύναμα τα δέχεται. Εγώ σας έδωσα ισοδύναμα και είναι πρώτη φορά που αντιπολίτευση προβάλλει ακριβώς αυτά τα οποία λέει. Αλλά προσέξτε.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ναι, αλλά δεν μου είπατε όμως εάν τα ισοδύναμα τα αποδέχεται η Τρόικα. Αυτή ήταν η ερώτησή μου.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ρωτήστε την Τρόικα κ. Πρετεντέρη.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Εσείς δε ρωτήσατε; Πώς θα τα κάνετε;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μας σας λέω, σας απαντάω ότι πρέπει να τα αποδεχτεί, διότι είναι ισοδύναμα. Έχουμε βάλει τον κανόνα του ισοδύναμου.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Βλέπω όμως ότι, πέραν των ισοδύναμων, εξαγγείλατε την κατάργηση για το χαράτσι της ΔΕΗ. Από την επόμενη χρονιά.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μα το χαράτσι είναι κάτι το οποίο το ΠΑΣΟΚ το έβαλε, γιατί ποτέ δεν πήρε όλα εκείνα τα οποία είχε βάλει ως φόρους και ποτέ δεν τα μάζεψε. Και το χαράτσι το έβαλε κόντρα σε αυτά τα οποία είχε πει. Όταν ο κ. Βενιζέλος είχε πει ότι «βρήκαμε τον πάτο στο βαρέλι» και μετά ήρθε και μας έβαλε από πάνω το χαράτσι.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Και σας ακούω να λέτε θα κάνετε ένα φόρο ακινήτων και από τη μέρα που το είπατε βγήκε η Κομισιόν και είπε, όχι μόνο οι πέντε θα πληρωθούν, αυτοί που θα έρθουν μετά, θα έρθει και ένας επιπλέον φόρος ιδιοκατοίκησης, δηλαδή αυτοί βάζουν φόρους απέξω. Και εγώ ρωτώ, η ερώτησή μου…

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για φόρο ιδιοκατοίκησης.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ούτε αύξηση αντικειμενικών αξιών;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μα το είπε στην έκθεσή της η Κομισιόν, σας λέω.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μα προσέξτε! Εγώ σας λέω τώρα τι είναι αυτά τα οποία πρόκειται να αποφασιστούν. Εσείς μιλάτε τώρα για τα μέτρα του Ιουνίου. Στα μέτρα του Ιουνίου, άμα θέλετε να ψάξουμε από το Ζάππειο 2 και πάτε πίσω, εμείς έχουμε πει, 18,4 δισεκατομμύρια τα οποία τα βρήκαμε και τα οποία τα παρουσιάσαμε. Από τότε έχουν ορισμένα πραγματικά εκτιμηθεί και τα έχουν πάρει και έχουν μειώσει τις δαπάνες, τις σπατάλες του Δημοσίου. Περισσεύουν αυτή τη στιγμή περίπου 13. Εμείς τα 9 από αυτά τα έχουμε κοστολογημένα. Σας λέω για παράδειγμα το λαθρεμπόριο το οποίο γίνεται με τα καύσιμα. Είναι 700 εκατομμύρια το χρόνο. Σας λέω επίσης ότι η περιστολή της δαπάνης δεν έχει σήμερα ακουμπήσει καθόλου όργια τα οποία γίνονται -όπως και εσείς περιγράψατε στην τηλεόραση- με το ΙΚΑ Καλλιθέας, με τη ΔΕΗ, όπου αφήνουν το γεροντάκι να μην μπορεί να πληρώσει το ρεύμα, αλλά οι ίδιοι οι συνδικαλιστές δεν πληρώνουν ρεύμα. Είναι πάρα πολλά τα οποία πρέπει να κοιτάξουμε. Όμως, η δανειακή σύμβαση -προσέξτε το αυτό- δεν επιβάλλει μείωση συντάξεων. Μιλάει για τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Το λέει εμμέσως.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όχι. Εμείς γι’ αυτό προτείνουμε μεταφορά της κρατικής περιουσίας στα Ταμεία. Για να μπορέσουν να είναι βιώσιμα. Και για να επανακεφαλαιωθούν μετά και να είναι βιώσιμα. Και προσέξτε. Εγώ δεσμεύομαι ότι θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που υπάρχει, ώστε να χτυπηθεί η δημόσια σπατάλη και όχι οι συντάξεις. Να μην υπάρχουν οριζόντιες περικοπές.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ερώτηση. Σας είπα πριν για την υπερφορολόγηση, την οποία κάνατε…

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Να σας πω κάτι. Όπως βλέπω εσείς θα θέλατε να πω, να υποσχεθώ ότι θα αποφύγουμε τα πάντα. Τα χειρότερα προσπαθώ να αποτρέψω.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Εγώ δεν θέλω να πείτε τίποτα. Εγώ απλώς κάνω ερωτήσεις που νομίζω ότι είναι εύλογες ερωτήσεις σε κάθε άνθρωπο. Και άλλη μία εύλογη ερώτηση είναι ότι όλοι φοβόμαστε ότι υπάρχει μια κρυμμένη ατζέντα στις εξαγγελίες τις μετεκλογικές, τις αποφάσεις τις μετεκλογικές. Διότι ακούμε την κα Λαγκάρντ και τον κ. Τόμσεν να μας πιέζουν οι μισθοί να γίνουν Βουλγαρίας και Κροατίας. Βγαίνει το ΔΝΤ και λέει ότι ενδεχομένως το Δεκέμβριο να ξαναεξετάσουμε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, τα Χριστούγεννα. Όλο το δεύτερο μνημόνιο, αυτό που υπογράφτηκε τώρα, διαπερνάται από ένα όραμα βαλκανοποίησης, να κάνουμε την Ελλάδα βαλκάνια περίπου, αν όχι χειρότερο, για να μπορέσει να επιζήσει. Έχω και την …….αναφορά του εδώ.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρώτα από όλα, κοιτάξτε κάτι. Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας δεν είναι μόνο εξαρτώμενη από τους μισθούς. Υπάρχει το μη μισθολογικό κόστος, υπάρχει το ενεργειακό κόστος -έχουν αυξήσει 400 φορές τη ΔΕΗ- υπάρχει το φορολογικό κόστος, υπάρχουν άλλα κόστη τα οποία επηρεάζουν. Η Βουλγαρία και η Πορτογαλία αν θέλετε ακόμα να σας πω, επί χρόνια είχαν τους χαμηλότερους μισθούς και δεν πέτυχαν ανάπτυξη.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Και η Βουλγαρία το ίδιο λέει. Η οποία η ίδια η …..

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εγώ θέλω να σας πω όμως, ότι εκτός από αυτά τα οποία συζητιούνται με την Τρόικα, υπάρχουν και άλλα ζητήματα τα οποία άμεσα μπορούμε να κάνουμε χωρίς ισοδύναμα. Γιατί σας είπα πριν για τα ισοδύναμα τα οποία εμείς εκεί που λέμε, τα βρήκαμε. Το ξεμπλοκάρισμα των 15 δισεκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ γιατί δεν το έκανε αυτή η κυβέρνηση; Υπάρχουν χρήματα τα οποία κοιμούνται. Το θέμα…

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Τους θεωρείτε ανίκανους; Γιατί δεν το κάνανε;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς ανίκανους. Τρεις φορές θα είχα πάει εγώ ως πρωθυπουργός για να δω γιατί δεν ξεμπλοκάρουν. Το θέμα της ρευστότητας. Πιστεύω ότι τώρα, μόλις κεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες θα μπορέσουμε και εμείς να πάρουμε χρήματα όπως παίρνουν οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτά τα μεγάλα πολυετή δάνεια τα οποία δίνουν προκειμένου να αυξηθεί η ρευστότητα. Γιατί σ’ αυτό το θέμα δεν βάλανε την αμνήστευση που εμείς ζητάμε του επαναπατρισμού των κεφαλαίων από το εξωτερικό, όπως το έκανε η Ιταλία, όπως το έκανε το Βέλγιο, για να αυξηθούν και πάλι οι καταθέσεις; Γιατί δεν δώσανε ακόμα τα 6,5 δισ.; Αυτά υποτίθεται τώρα ότι προβλέπεται ότι θα δοθούν. Είναι από το 2010 και μετά, χρήματα τα οποία επί Παπανδρέου και Βενιζέλου, εσωτερικό δάνειο πήρε η κυβέρνηση από αυτούς στους οποίους τα χρώσταγε -6,5 δισεκατομμύρια- και τα οποία πρέπει να τα δώσει πίσω.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Να πω κάτι όμως. Ξέρετε η κουβέντα που κάνουμε, εδώ και 10 λεπτά, είναι η εξής: Όλα αυτά μας δίνουν την αίσθηση ότι είναι προαποφασισμένα και συμφωνημένα. Και εν μέρει είναι προαποφασισμένα και συμφωνημένα και περισσότερα από όσα λέμε. Εσείς εάν είστε αύριο πρωθυπουργός, τι περιθώριο θα έχετε να μην εφαρμόσετε αυτά που μου περιγράφετε ο ίδιος τώρα ως λανθασμένα, περιττά, άχρηστα ή προϊόν ανικανότητας των άλλων; Ή είναι τα χέρια σας δεμένα;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Σας περιέγραψα τα χέρια είναι δεμένα για ένα ποσοστό, είναι ελεύθερα για ένα άλλο. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Το φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο εμείς ζητάμε πραγματικές αλλαγές, ζητάμε αλλαγές οι οποίες έχουμε αποδείξει ότι πρέπει να γίνουν γιατί, όσο αυξάνανε τους φόρους, τόσα λιγότερα εισέπραττε το κράτος. Είπαμε, λοιπόν, εμείς να υπάρχει ένας ενιαίος φόρος στο 15%. Θέλετε να πάμε και για το ΦΠΑ αργότερα 19, 9, 4 με 4 το χαμηλότερο που θα είναι το πακέτο για τον τουρισμό 32% θα είναι ο ανώτατος συντελεστής για  φυσικά πρόσωπα. Να πάμε -αν θέλετε- μετά σε κάτι άλλο, το οποίο δεν σε υποχρεώνει κανένας, που είναι το να συζητήσουμε με τους ιδιώτες ομολογιούχους. Αυτούς που ουσιαστικά τους κατέκλεψαν. Αυτή είναι η λέξη. Τους χρωστάει το κράτος, είτε είναι εταιρείες, όπως είναι οι φαρμακευτικές, είτε είναι ιδιώτες που είχαν τον πατριωτισμό να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, χωρίς να τους πει ότι ξαφνικά τους παίρνει το μισό. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Για ακρίβεια τους είπε σας τα εγγυώμαι στα 100 χιλιάδες και τους τα πήρε μετά την επομένη.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εμείς συναντηθήκαμε μαζί τους. Έχουμε βρει τρεις- τέσσερις λύσεις. Παράδειγμα το να συμψηφίσεις τις οφειλές τους με μελλοντικές υποχρεώσεις τους προς το κράτος, φορολογικές ή οτιδήποτε άλλο. Κοιτάμε την υπόθεση των δανειοληπτών. Δηλαδή, από παλιά, η Τράπεζα της Ελλάδος έλεγε ότι δεν μπορεί να πληρώνεις στη δόση πάνω από το 30% του μηνιαίου εισοδήματός σου. Είναι ένα θέμα το οποίο το κοιτάμε. Ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Σε μια εποχή που τα πάντα πέφτουν, που δεν υπάρχει ζήτηση. Βλέπουμε, κ. Πρετεντέρη, τις τιμές ν’ ανεβαίνουν.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Μου περιγράφετε ….διορθωτικές κινήσεις.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μα, είναι διορθωτικές κινήσεις.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Αλλά να επιστρέψω στη βασική σας υπόσχεση του «Ζάππειο I» και «Ζάππειο II». Η μείωση των φόρων. Ισχύει ή δεν ισχύει;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Επιμένω ισχύει. Δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει τίποτα, ούτε εξαγωγές, ούτε επενδύσεις, εάν η ίδια έχει 40 και 45% φορολογία και δίπλα η Τουρκία και η Βουλγαρία έχουν 10 και 12%. Κάποιος για να επενδύσει σε μας πρέπει να είναι τρελός, για να το πω πρακτικά.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δεύτερον, η επαναδιαπραγμάτευση για την οποία μιλάγατε…

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Μιλάμε για ένα χρονοδιάγραμμα της μείωσης των συντελεστών που πρέπει να γίνει.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Θα το ακούσουμε προεκλογικά αυτό το χρονοδιάγραμμα; Θα ανακοινωθεί;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Τώρα δεν είμαστε προεκλογικά; Δεν σας το λέω;

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Ναι, μου το λέτε γενικά, ότι θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα. Δεν μου λέτε τότε…

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Όχι. Λέω –προσέξτε- ότι θα διαπραγματευτώ, ξέρω πότε είναι η διαπραγμάτευση και πότε όχι, το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των φόρων.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δεύτερη ερώτηση: Άρα, θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση; Ξαναδεσμεύεστε για την ύπαρξη επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα, γιατί τον τελευταίο καιρό έχει λίγο ο όρος αποσυρθεί.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Με συγχωρείτε, η λέξη τροπολογία που μπήκε μέσα στην επιστολή…

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Τροποποίηση.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Τροποποίηση και λέω τροπολογία. Τα λέει όλα. Από εκεί και πέρα, κοιτάξτε κάτι, κ. Πρετεντέρη: Υπάρχει και το πολιτικό κομμάτι. Δηλαδή, η ψυχολογία δεν αλλάζει μόνο με τα συγκεκριμένα μέτρα τα οικονομικά. Άμα κάνεις μια κυβέρνηση που είναι μισή από τη σημερινή…

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Θα είναι μισή;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς. Και σε δεύτερη φάση θα πρέπει να είναι γύρω στους 15. Σε δεύτερη φάση. Όταν καταργήσεις το νόμο του Ραγκούση, όταν  για παράδειγμα δώσεις…

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Την ιθαγένεια;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Την ιθαγένεια, ναι. Όταν για παράδειγμα δώσεις στην Αστυνομία ακόμα και δικονομικά το δικαίωμα… Να σας πω κάτι το οποίο μου έρχεται τώρα στο νου: Μου λέγανε ότι την προκήρυξη για τη βόμβα στο Μετρό την δώσανε σε σάιτ των αναρχικών και γράφτηκε μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Το Πολυτεχνείο. Αυτό είναι γνωστό, παλαιόθεν, ότι υπάρχει σάιτ εκεί.

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Και ρωτάω: Τι θα γίνει με αυτό; Πότε θα υπάρχει, επιτέλους, το δικαίωμα; Και με καταργημένο το άσυλο.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Εσείς θα μπείτε μέσα;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ασφαλώς.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Θα τους συμμαζέψετε; Λέτε θα τους βγάλετε τις κουκούλες. Θα τις βγάλετε;

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θα τις βγάλουμε.

 

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Γιατί εγώ πολύ φοβούμαι πάντοτε -και δεν το λέω προσωπικά για σας- ότι έρχονται οι εκλογές τώρα, ανεβαίνει η ακροδεξιά, είδαμε στις δημοσκοπήσεις και θυμηθήκαμε τη λαθρομετανάστευση, την ασφάλεια, τη δημόσια τάξη. Και ότι μόλις περάσουν οι εκλογές και αν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μαζευτεί η ακροδεξιά, θα ξαναείμαστε με περιπολίες…

 

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Προσέξτε, το θέμα της δική μας άποψης για την ασφάλεια είναι τελείως διαφορετικό. Εμείς θεωρούμε ότι η ασφάλεια είναι κάτι το οποίο φωτογραφίζει το αν έχεις ή όχι δημοκρατία. Δεν το κάνουμε για τα άκρα. Τα άκρα είναι αυτά τα οποία κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου. Θα σας πω αν θέλετε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: Ήρθε προχθές εδώ μία γριούλα, την οποία την είχαν 6 φορές ληστέψει. Ο φόβος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dimitris avatar
  dimitris 09/04/2012 22:09:34

  ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΑΝΤΕΝΙΕΣ
  ΔΕΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ
  ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΚΕΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ INDYMEDIA
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΟΛΑ
  Η ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΛΗ ΒΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ
  ΛΑΙΚΕ ΔΕΞΙΕ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΣ
  ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΨΕΚΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ dimitris 10/04/2012 11:54:24

   Τα πες όλα

 2. δρόμος avatar
  δρόμος 09/04/2012 22:20:08

  Αυτή η συνέντευξη θα συζητηθεί πάρα πολύ. Πρέπει όμως να παραθέσετε το φιλμάκι της, γιατί η αποσπασματική και ψυχρή γραπτή εικόνα αφαιρεί ένα από τα βασικώτερα στοιχεία της: την χαρακτηριστική ήρεμη αυτοπεποίθηση που εκπέμπει όποιος κατέχει το αντικείμενό του, σε αντίθεση με το στημένο και ... μακρυά νυχτωμένο υφάκι του κ. δημοσιογράφου, που έκανε κιόλας ειρωνικά σχολιάκια μετά της κας Τρέμη κατά τη διάρκεια της προαναγγελίας της συνέντευξης, στο δελτίο ειδήσεων. Σήμερα ο Πρετεντέρης έχασε το 80% του ύφους του, και, προς μεγάλη μου χαρά, όλες οι τρικλοποδιές που νόμιζε ότι έβαζε, εξελίχθηκαν σε φοβερές πάσες, που έπιανε στον αέρα ο Σαμαράς.

  Η προεκλογική εκστρατεία άρχισε περίφημα. Άντε, και σ'άλλα με υγεία!

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ δρόμος 10/04/2012 00:11:54

   Καλα τα λες φιλε μου, τι ηλιθιοτητες ελεγε ο βλακας; του ελεγε αν θα ειναι πρωθυπουργος ο ιδιος παρολο που θα κερδισει η ΝΔ; κατι τετοια "κουλα" δεν ελεγε;
   Καλα δεν ντρεπεται το ζωο να λεει τετοια; ποιος αλλος δημοσιογραφος λεει τετοιες παπαριες;

   • airman avatar
    airman @ Ελληνική Φιλοσοφία 10/04/2012 00:19:25

    Μάλλον ήθελε να φτιάξει ''κλίμα'', διότι ήξερε τα στοιχεία της δημοσκόπησης που θα παρουσίαζε. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Μπενίτο και ο Νικολακόπουλος να σιγοντάρει.

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ airman 10/04/2012 10:14:37

     Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ.
     ΑΚΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ !!!!
     Ο ..ΗΟΜΟ SYSTEMICUS.

     • Mara avatar
      Mara @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 10:28:59

      Όχι Πειραιώτη, η διαπλοκή δεν δείχνει τα δόντια της.
      Η διαπλοκή είναι πανικόβλητη και γελοιοποιείται.....

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Mara 10/04/2012 11:02:28

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΡΑ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ
      ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ G.P.O.

   • bird avatar
    bird @ Ελληνική Φιλοσοφία 10/04/2012 00:22:29

    Οι περισσότεροι.

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ δρόμος 10/04/2012 16:24:29

   Ομως ο Πρετεντέρης του την έφερε τελικά παρουσιάζοντας ΜΕΤΑ τη συνέντευξη, τη δημοσκόπηση που τον βγάζει δεύτερο καταλληλότερο... Ακόμα δεν μάθαμε, δυστυχως...

 3. airman avatar
  airman 09/04/2012 22:33:14

  Καθαρές γραμμές, σαφής στόχευση, απλές απαντήσεις, πολύ μικρό ''καλάθι''.
  Επίμονος ο Πρετεντέρης για τη συγκυβέρνηση, έθεσε και θέμα σκοπιμότητας των εκλογών, αλλά κατέληξε τελικά στην ημερομηνία διεξαγωγής τους.
  Εκείνο το ''Πρωθυπουργία του αρχηγού του πρώτου κόμματος στη Βουλή'' αφήνει χαραμάδες πάντως.
  Συμπέρασμα: Εικοσιέξι και σήμερα.

  • factorx avatar
   factorx @ airman 09/04/2012 22:43:41

   Καλά έκανε και το είπε, επειδή αυτόν δεν θέλουν για πρωθυπουργό. Τούς είπε λοιπόν "θέλετε δεν θέλετε εγώ θα είμαι ο πρωθυπουργός". Και ευτυχώς που η ισχνη δημοκρατία μας είναι πρωθυπουγοκεντρική

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ airman 09/04/2012 23:15:31

   τι χαραμάδες? του απάντησε θεσμικά, και τον κάρφωσε στη θέση του, εκεί που με θράσος πήγαινε να νομιμοποιήσει καινά δαιμόνια!

   • airman avatar
    airman @ δρόμος 10/04/2012 00:31:36

    Μάλλον με ''τσαμπουκά'' απάντησε και καλώς έπραξε.

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 09/04/2012 22:34:51

  Θέλω να δω τα μούτρα του πρώτου που θα τολμήσει να μιλήσει για "ξύλινο λόγο" και για "όλοι ίδιοι είναι". Γεια σου ρε Πρόεδρε μάγκα! Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, τα βουτυρόπαιδα του indymedia ας μαζέψουνε τα iPhones τους μαζί με τις μολότωφ σιγά σιγά.
  Και στο δια ταύτα, απλές λέξεις, σίγουρες, ναυπηγεία, λάδι, τουρισμός, ορυκτά, ούτε διαστημικές σωτηρίες από το υπερπέραν ούτε τσέκια της ρώσικης αρκούδας. Ξεκάθαρα λόγια, δεν τον πάμε τον Βενιζέλο και ξεχάστε τα παιχνιδάκια με τις δημοσκοπήσεις.
  Μου 'φτιαξε τη διάθεση ρε 'σεις!!!

 5. franc avatar
  franc 09/04/2012 22:40:19

  To μάτς αρχινάει η εξέδρα πάλλεται τα μυαλά στα κάγκελλα!

 6. Aggelos avatar
  Aggelos 09/04/2012 22:42:16

  ο πρετεντερ φανερα ρωτουσε ολο για μικροπολιτικα θεματα και οχι για το νο1 που ειναι και ο βασικος λογος ψηφου στο Σαμαρα

  την Αναπτυξη και επενδυσεις δουλειες..

  παει να βγαλει το ολοι ιδιοι ειναι,,απλα ολοι θα διαχειριστουν το μνομονιο κλπ..

  οτι τους συμφερει..

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Aggelos 10/04/2012 00:36:37

   Ναι, αλλά ο Σαμαράς του έκανε τρίπλα και τον ανάγκασε να κάνει την ερώτηση για την Ανάπτυξη στο τέλος

 7. FALCON avatar
  FALCON 09/04/2012 22:44:59

  ΛΙΤΟΣ ,ΑΠΛΟΣ, ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ,ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ. ΄΄ΝΑ ΜΗ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ΄΄ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΟΥ

 8. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/04/2012 22:47:55

  Ἀνυπομονῶ νά ἀπολαύσω τόν Πρόεδρο σέ debate μέ τόν Βενιζέλο.
  Νά ἀκούω ἀπό τή μιά ἐπιχειρήματα καί ἀπό τήν ἂλλη κούφια λόγια...
  Νά πάρω ἀπό τόν ἓνα ἐλπίδα καί ἀπό τόν ἂλλο ὑποσχέσεις...
  Νά κλείσω τά αὐτιά μου καί νά ἀκούσω...Ὑπομονή...

 9. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 09/04/2012 22:50:12

  Προσπάθησε πολλές φορές να τον στριμώξει και να τον φοβήσει.Προσπάθησε και να τον βάλει να υποσχεθεί τα γνωστά προεκλογικά δωράκια.Τα κατάφερε ο Πρόεδρος να μην εγκλωβιστεί.

 10. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 09/04/2012 22:55:14

  Αν ο Σαμαράς βγει αυτοδύναμος οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ, που τώρα μας μιλάνε για συγκυβερνήσεις και συνεργασίες και συνεννοήσεις, ως αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε τίποτα με το Σαμαρά. Θα τους περιμένω τους κυρίους να πράξουν τη συνεννόηση από τη θέση της αντιπολίτευσης με αυτοδύναμο Σαμαρά.

 11. airman avatar
  airman 09/04/2012 23:02:17

  Δεν υπήρχε περίπτωση να εγκλωβιστεί. Έπιασε τα ''γκέμια'' από την πρώτη στιγμή και τον έκανε ''άλογο''. Ο επόμενος ας είναι καλύτερα ''προπονημένος''.

 12. Mara avatar
  Mara 09/04/2012 23:04:45

  Εξαιρετικός!

  Θα το γράφω ξανά και ξανά μέχρι της εκλογές, ότι το μέλλον της πατρίδας μας εξαρτάται πλέον μόνο από τους δεξιούς ψηφοφόρους.

  Θέλω να πιστεύω ότι θα κατάλαβουν.... μέχρι την Κυριακή των εκλογών.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Mara 09/04/2012 23:27:33

   ΜΑΡΑ,

   Ο ΑΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΔΕΞΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ--ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 40ΝΤΑ ΤΟΥ.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φωτεινή 09/04/2012 23:49:17

    Συλληπητήρια!

   • Mara avatar
    Mara @ Φωτεινή 10/04/2012 00:05:47

    Φωτεινούλα μου,

    Θερμά συλληπητήρια και από μένα.
    Ειλικρινά λυπάμαι πολύ.
    Καλό ταξίδι να έχει η ψυχούλα του.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Φωτεινή 10/04/2012 00:56:34

    Συλλυπητήρια και από εμένα Φωτεινή. Να είσαι καλά , να τον θυμάσαι ,η σκέψη του να σε προστατεύει και να σε οδηγεί στο καλό.....

    • juliet avatar
     juliet @ Diamond Angel 10/04/2012 10:30:35

     Συλλυπητήρια, είναι δύσκολο να χάνεις κάποιον που αγαπάς .Υπάρχει φάρμακο γι΄όλα, για το θάνατο μόνο κουράγιο και αναμνήσεις.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ juliet 10/04/2012 20:14:33

      Θερμότατα συλλυπητήρια καλή μου Mara.
      Οθεός να τον αναπαύει.
      ...ζήσεται η ψυχή του και αινέσει Τον !

     • juliet avatar
      juliet @ Παύλος 10/04/2012 20:26:33

      Παύλο,
      πατέρας της Φωτεινής ήτανε.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Φωτεινή 10/04/2012 09:10:24

    Κου

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Δαναός 10/04/2012 10:22:43

     ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Φωτεινή 10/04/2012 10:32:28

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Φωτεινή 10/04/2012 10:39:27

    Φωτεινή, τα Συλλυπητήρια μου και Καλη Δύναμη να αντέξεις την δύσκολη περίοδο. Κουράγιο...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Φωτεινή 10/04/2012 10:47:17

    Κι από μένα συλλυπητήρια Φωτεινή..ένα κομμάτι της καρδιάς μας ξεριζώνεται και το αισθανόμαστε σαν μια πληγή που πάντα θα ματώνει...αυτό που ίσως παρηγορεί, είναι ότι θα αισθάνονταν περήφανοι για τα δικά μας έργα, για τη δική μας ζωή...

 13. Κρης avatar
  Κρης 09/04/2012 23:04:56

  και τηλεοπτικως

  h**p://www.megatv.com/anatropi/default.asp?catid=26404&subid=2&pubid=29140704

  @

 14. however avatar
  however 09/04/2012 23:05:24

  Έτοιμος, συνεπής, διεισδυτικός στον φόβο και την καχυποψία, άφοβος στις προκλήσεις που τις γνωρίζει, καθαρός στα ερωτήματα του κόσμου (όχι του δημοσιογράφου) και μεγαλύτερος από την τηλεοπτική εικόνα του μέγκα. Σημαντικός Αντώνης Σαμαράς σήμερα και σε όσα είπε και σε όσα έδειξε.

 15. Pluto avatar
  Pluto 09/04/2012 23:19:59

  Aυτή η εμμονή του Πρετεντέρη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού είναι πολύ ύποπτη.
  Καλά του απάντησε ("τότε να βάλουμε από τώρα καποιον άλλον που θάναι Πρωθυπουργός αντί για μένα αν έλθει η ΝΔ πρωτο κόμμα") ,τον ξεσκέπασε!
  Ομως ,χρειάζεται προσοχή,γιατί σε κάθε ένταση ,διαφωνία καί αντιπαράθεση με Μέρκελ θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξαναζήσουμε καταστάσεις του `65. Από Ιούδες έχει βρωμίσει ο τόπος!Οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν μεγάλη ευθύνη για το ποιούς θα στείλουν στη Βουλή...

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/04/2012 23:22:11

  Και για όσους την είδαν δεξιοί Τρότσκι, ο Σαμαράς τους θύμισε πως ψήφο στον Καμένο σημαίνει χαράς ευαγγέλια για το Πασόκ.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Strange Attractor 10/04/2012 10:59:43

   ΣΩΣΤΑ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ .....ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,
   ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΤΙΜΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ,ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

  • franc avatar
   franc @ Strange Attractor 10/04/2012 12:57:09

   Aφου ο Σαμαράς απέκλεισε τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ο Καμμένος είναι η μόνη συνεργασία που του απομένει για να κάνει δεξια συγκυβέρνηση, αν βέβαια πάρει αρκετό ποσοστό. Αλλοιώς θα πρέπει να συγκυβερνήσει με την αριστερά.
   Αυτοδυναμία τα μαθηματικά λένε οχι. Πιθανότητες μηδέν. Ακόμα κι αν γίνει θαύμα, θα είναι ισχνότατη αυτοδυναμία 2-3 βουλευτών . (Φαντάσου αυτοί να είναι ο Κυριάκος ο Αρης και ο Μίλτος). Και να μην ξεχνάμε τον Ψυχάρη και τον Αβραμόπουλο. Πραγματικοί Μουτζαχεντίν του Σαμαρά...

 17. Ο Βουνίσιος avatar
  Ο Βουνίσιος 09/04/2012 23:23:01

  Όχι 11, 12, 13, αλλά 113 δισ. και ίσως πολύ περισσότερα θα μπορέσει να μαζέψει άν ψάξει γρήγορα και επίμονα τους χρυσοκάνθαρους του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέως που όλα τα χρόνια έχουν πλουτίσει εις βάρος τών πολιτών και του κράτους. Όλα τα κλεμμένα έχουν γίνει τεράστιες βίλες, παχυλοί λογαριασμοί στις τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, κότερα, κ.λ.π. Πρέπει αυτά τα χρήματα ο Σαμαράς να τα μαζέψει πίσω στο κρατικό σακκούλι και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους τους κλέφτες. Ας αρχίσει από τους πολιτικούς που αποδεδειγμένα πήραν χρήματα. Γιατί δεν λέει κανείς ότι αυτά θα πρέπει να γίνουν απαιτητά από την Ελληνική Πολιτεία και να επιστραφούν άμεσα, αφού είναι χρήματα του Ελληνικού Λαού;
  Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι πολλά από αυτά που θα γίνουν δεν λέγονται προεκλογικά, σημασία έχει όμως να γίνουν.
  Αν ο Σαμαράς δεν κάνει αυτά που υπόσχεται προεκλογικά, σύντομα μετά τις εκλογές θα δούμε ότι θα δημιουργηθεί ισχυρό ακροδεξιό - πατριωτικό μέτωπο, το οποίο δεν θα έχει καμμία σχέση με ό,τι έχουμε δεί μέχρι σήμερα.
  Ας μην ξεχνάμε ότι όσοι ψηφίζουν τον δεξιό χώρο έχουν αποδείξει στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ότι δεν συγχωρούν την αθέτηση βασικών προεκλογικών υποσχέσεων (π.χ. επανίδρυσις του Κράτους).-

 18. ianos avatar
  ianos 09/04/2012 23:23:43

  μπραβο προεδρε.μαζι σου.

 19. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/04/2012 23:34:24

  Πολύ μοῦ ἂρεσε ἡ ἐξής στιχομιθία:''Ἐκβιαστικό εἶναι-ἂν θέλετε-ἐσεῖς νά μέ ὑποχρεώσετε νά συγκυβερνήσω μαζί μέ τό ΠΑΣΟΚ.
  -Ὂχι ἐγώ,ὁ λαός,ὑποθέτω ἐννοεῖτε.
  Πόσο ὑποκριτική ἂρνηση...,ἀπορῶ πῶς βγῆκε ἀπό τά χείλη μέ τήν σωστή σειρά...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/04/2012 00:38:43

   Ασφαλώς ... του είπε ο Σαμαράς, με νόημα

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/04/2012 08:27:15

    ................!

 20. factorx avatar
  factorx 09/04/2012 23:45:19

  Τα θερμά συλλυπητήρια μας και κουράγιο. Δυστυχώς φτάσαμε όλοι στην εποχή που χάνουμε έναν έναν τους δικούς μας

 21. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 09/04/2012 23:56:16

  Εάν δεν συναινούσε στον Παπαδήμο τον οκτώβρη θα έβγαινε με 60% παντοδύναμος, αλλά προτίμησε να σώσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη για να επιχαίρει τώρα ο κάθε ντερμπεντέρης που η αυτοδυναμία φαντάζει χλωμή...
  Αν αυτός ο Έλληνας πολιτικός δεν είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός στις ερχόμενες εκλογές την ευθύνη και το κρίμα στο λαιμό σας για την πατρίδα θα την έχετε εξολοκλήρου όλοι οι νεοδημοκράτες. Αυτός το χρέος του το έκανε τον Οκτώβρη. Να πράξετε κι εσείς το δικό σας. Μην αφήνετε λεπτό να πάει χαμένο. Μην αυοτοβαυκαλίζεστε εδώ μέσα, αλώστε τουλάχιστον για αρχή το διαδικτύο και μετά βγείτε έξω, ξεσηκώστε και εμπνεύστε τον απελπισμένο λαό με την πίστη σας στον αρχηγό σας και στα νέα καθαρά στελέχη σας. Μη χάνετε χρόνο!

 22. Aris. A avatar
  Aris. A 10/04/2012 00:13:31

  Ο Βενιζέλος είναι παγωμένος. Ποιος ξέρει γιατί.

  Οι μετρήσεις είναι χάλια, το Παπανδρεικό πασόκ τον σαμποτάρει ή από την Ευρώπη δεν έχει την στήριξη που περίμενε.

  Σε κάθε περίπτωση κάνει πολύ κακό ξεκίνημα.

  Μπακογιάννη Καρατζαφέρης τέλος. Καλύτερα για τον Σαμαρά να έχει Χρυσή Αυγή στην βουλή που δεν θα παίζουν παιχνίδια με το Πασόκ.

  Ο Καμμένος θα ξεφουσκώσει γύρω στο 4% στην καλύτερη περίπτωση. Ευτυχώς τον παίζουν από την αρχή επιθετικά και δεν θα την πάθουν όπως άφησε ο Καρμανλής τον Καρατζαφέρη να αλωνίζει.

  Από εκεί και πέρα πρέπει ο Σαμαράς να περάσει από το γενικό στο ειδικό.

  Για παράδειγμα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης και πριν τον νόμο Ραγκούση ήταν οξύ το πρόβλημα.

  Τι θα γίνει με όσους υπάρχουν σήμερα στην χώρα;;

  Με την κρίση ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά πως θα ξεπεραστεί.

  Πρέπει να γίνει συγκεκριμένος για να πάρει τους αναποφάσιστους.

  Καλό ξεκίνημα έχει κάνει.

  • juliet avatar
   juliet @ Aris. A 10/04/2012 08:08:41

   Αρις Α
   Καλημέρα, ελπίζω τον μπάρμπα σου ...να τον πείθει σιγά -σιγά....:).
   Πάντως συμφωνούμε καλύτερα χρυσή σκόνη παρά χώμα λασπουδερό!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Aris. A 10/04/2012 10:44:47

   Άρη, και που υπάρχει ακόμα το ΠΑΣΟΚ και διεκδικεί ψήφο είναι θαύμα. Σε μια υγιή κοινωνία, και όχι στην σημερινή παρακμιακή, με αυτά που έκαναν και αυτά που προκάλεσαν στο Έθνος θα βρισκόντουσαν, τουλάχιστον, σε ξερονήσια.

 23. fotjou avatar
  fotjou 10/04/2012 00:14:27

  Πολιτικός της Λαϊκής Πατριωτικής Δεξιάς.Κρυστάλινος και αγέρωχος.Πιστεύω ότι όλοι οι δεξιοί ψηφοφόροι κατάλαβαν ότι ψήφος σε άλλα κόμματα είναι΄ φωτιά στο σπίτι μας.Ούτε μία ψήφος χαμένη.Ούτε μία.Ψηφίζουμε σαν να "πυροβολούμε"

 24. Κάτων avatar
  Κάτων 10/04/2012 00:28:59

  Αυτό που συμβαίνει με την GPO στο Μέγκα είναι άνω ποταμών κυριολεκτικά. Η εταιρεία του κουμπάρου του Καμμένου Καλογρίτσα με διευθυντή τον παλιό συνεργατη του Λαλιώτη Θεοδωρικάκο βγάζει "καταλληλότερο" τον βενιζέλο και δίνει 7% στον Καμμένο. έλεος

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Κάτων 10/04/2012 00:33:08

   Και ρίχνει τη ΝΔ και ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ

  • bird avatar
   bird @ Κάτων 10/04/2012 00:37:38

   Ο Βενιζέλος δεν τόλμησε να έχει ανταγωνιστή στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές τους άλλους φθαρμένους ΠΑΣΟΚους. Θέλει να ανταγωνιστεί και με το πρόσωπο του Σαμαρά...αστείο! Καταλληλότερος ακατάλληλος είναι.

  • airman avatar
   airman @ Κάτων 10/04/2012 00:37:46

   Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία! Δίνουν τα ρέστα τους και ότι βγει!
   Πολλά νούμερα στις κάρτες και ακόμα περισσότερα στο πάνελ!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Κάτων 10/04/2012 01:06:05

   Μιλωντας για τη εκπομπη του Μεγκα... παρα πολυ καλος ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ αποψε στην ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ''. Ηρεμος, ουσιαστικος, τεκμηριωμενος, ψυχραιμος, εχει γελιοποιησει τη Φωφη. Ισως θα μπορουσε να αξοιποιηθει (λογω καταγωγης) και σε τοπικο πλαισιο στη Κρητη, οπου παραδοσιακα ειναι δυσκολη περιοχη για τη ΝΔ. Πραγματικα πρεπει να ειναι συχνα στα μιντια, γιατι ειδικα τους ΠΑΣΟΚους τους εχει για πλακα.

   • Άπολις avatar
    Άπολις @ Μικρασιάτης 10/04/2012 03:25:06

    & που να δεις τι ξύλο έφαγε ο Μαρκόπουλος απόψε στης Στάη.... Τον στρίμωξε άγρια ο Δένδιας (δεν του τό'χα ομολογώ) & ένας δημοσιογράφος (Φελέκης νομίζω).
    Αξίζει αφιέρωμα imo....

 25. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 10/04/2012 00:37:26

  Απιστευτη δημοσκοπηση της gpo στο mega . Δειχνει ανοδο 1,1 του Πασοκ την εβδομαδα του περιστατικου του αυτοχειρα .Δηλαδη η αυτοκτονια λειτουργησε υπερ ΠΑΣΟΚ ! ΕΛΕΟΣ!!!

  • GEORGE SPOROS avatar
   GEORGE SPOROS @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 10/04/2012 00:56:57

   Ρε νταβατζήδες φουσκωτός είναι ο Βαγγέλης μην τον φουσκώνετε κιάλλο.
   Μέχρι τις 6 Μαϊου θα κάνει μπαμ!

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 10/04/2012 03:23:12

   Στην σελίδα 603 της δικογραφίας με τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών των μελών της «Σπείρας των 16» ο Γιώργος Τρομπούκης αναφερόμενος στον Χρήστο Καλογρίτσα επισημαίνει πως είναι ο άνθρωπός που στηρίζει τον Κώστα Καραμανλή και μέσω της εταιρείας Δημοσκοπήσεων GPO. Η συζήτηση είναι πραγματικά απολαυστική.
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Άκου τώρα, εκεί στέκονται προσοχή…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Κυβερνήσεις…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Ρε το ξέρω αυτό ρε τρελοκομείο, το ξέρω δε σου λέω όχι, κατάλαβες;
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Εκεί στέκονται προσοχή, ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ αυτή τη στιγμή στηρίζεται από αυτόν τον άνθρωπο…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Ρε το κατάλαβα τι λες, κατάλαβα τι λες, ωραία…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Όταν οι δημοσκοπήσεις που βλέπεις στην τηλεόραση…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, τα ξέρω, τα ξέρω…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Της GPO…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ναι, ναι…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Από πίσω είναι αυτός, αυτός τα βγάζει, αυτός τα κάνει, αυτός τα φτιάχνει…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Έτσι μπράβο…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Λοιπόν, επειδής εγώ ξέρω πολλά, εκεί που είμαι να ξέρεις έτσι; Όλα, όλα τα νταραβέρια τα ‘χω κάνει εγώ, εγώ είμαι η εμπιστοσύνη του, αυτουνού, κανένας άλλος.
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Γι’ αυτό σου λέω γιγαντάκια μου…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Κατάλαβες γιατί μιλάω έτσι; Γιατί εγώ έχω κάνει απ’ το 2000 εκεί…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Σωστά…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Πράγματα…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Που δεν μπορείς να καταλάβεις, θα στα λέω και θα μου λες είναι δυνατόν και θα σου λέω ναι, πάρε εδώ χαρτιά να δεις…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι, ρε γιγαντάκια, εγώ σου λέω, γι’ αυτό σου λέω, άκου εγώ, εγώ οφείλω επειδής είμαστε φίλοι να σου πω γίγαντα αυτό και αυτό, πρέπει να σου πω ότι αυτό είναι, κατάλαβες; Όπως θα μου πεις εσύ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, θα μου πεις παράδειγμα…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ το 2002 μου βάλανε στο λογαριασμό μου…
   ΒΛΑΣΤΟΣ: Ναι…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Έχω και βιβλιάριο να στο δείξω 72.000.000…
   Βλ: Ναι, κατάλαβα τι λες, ναι, ναι, ναι, ναι…
   ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Εντάξει; Άστο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ…
   Η βίλα της Ανθούσας και ο υφυπουργός Μ. Σαλμάς
   Ο ίδιος ο Τρομπούκης παραδέχτηκε, ενώ περνούσε το κατώφλι της ανακρίτριας πως γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τον Μ. Σαλμά, Υφυπουργό Υγείας. Σύμφωνα με καταγγελείες του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, τη βίλλα του υφυπουργού Υγείας στην Ανθούσα Αττικής την κατασκεύασε ο εργολάβος Γ. Τρομπούκης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο επιχειρηματίας Τρομπούκης δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον εκλογικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία.

 26. lornion avatar
  lornion 10/04/2012 00:42:39

  η συνέντευξη εδραιώνει την πίστη του κόσμου στην αυτοδυναμία του Σαμαρά.

 27. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 10/04/2012 01:27:11

  Ο Α. Σαμαράς ,για άλλη μία φορά, ήταν αυτός που ξέρουμε όλοι χρόνια τώρα. Σταθερός, συνεπής και ξεκάθαρος σ'αυτά που λέει. Οι προσπάθειες του Πρετεντέρη να τον αποσυντονίσει , διακόπτοντας και μιλώντας χωρίς άρθρωση (δημοσιογράφος... επιπέδου), έπεσαν στο κενό. Ψύχραιμος , έμπειρος , ήρεμος , πατάει γερά στα πόδια του , ξέρει τι θέλει και που πάει. Η διαφορά του από τον άλλον για τον οποίο κόπτεται η διαπλοκή, εμφανέστατη! Γι'αυτό και θα συνεχίσουν τον ύπουλο πόλεμο . Αλλά εμείς, είμαστε δίπλα του!

 28. kotstak avatar
  kotstak 10/04/2012 01:43:49

  “Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Πάντως, κ. πρόεδρε, συμμαχικές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν. Στην Αγγλία, στη Γερμανία, δεν έχουν πάθει και τίποτα, στη Δανία, στο Βέλγιο, παντού. Ακόμα και στην Ιταλία, τώρα, με την κυβέρνηση Μόντι.”

  ΜΟΝΟΝ ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν αλλαγές.
  Τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη που ΔΕΝ χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, έχουν συμμαχικές κυβερνήσεις ακριβώς για να μην κάνει κάποιος μεγάλες αλλαγές. Η Ελλάδα όμως, σε αντίθεση με αυτά τα κράτη, χρειάζεται μεγάλες αλλαγές.

  ΜΟΝΟΝ ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να διαχειριστούν μεγάλες κρίσεις.
  ΚΑΝΕΝΑ κράτος δεν ξεπέρασε μεγάλες κρίσεις με κυβερνήσεις συνεργασίας.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ kotstak 10/04/2012 09:39:07

   πολύ σωστή επισήμανση.

 29. Άπολις avatar
  Άπολις 10/04/2012 03:16:05

  Παιδιά έχει πάρει "τα πάνω του" ο Σαμαράς. Γεμάτος αυτοπεποίθηση, απέφυγε όλες τις μπανανόφλουδες, & μάλιστα αντέστρεψε εντέχνως 2-3, εκθέτοντας τον Πρετεντέρη. Έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά & με γεμίζει αισιοδοξία.

 30. anideos avatar
  anideos 10/04/2012 04:39:34

  ''το λάδι θέλετε, γιατί το εμείς το παράγουμε το καλύτερο του κόσμου, αλλά άλλοι το εξάγουν για εμάς; Θέλετε να μιλήσουμε, παράδειγμα, για το θέμα της θερμικής επεξεργασίας των σκουπιδιών, που δεν έχει γίνει τίποτα; Αυτά θα μπορέσουμε να τα ξεριζώσουμε. Από την άλλη πλευρά, θέλω επίσης να σας πω ότι εγώ δεν δέχομαι η Ελλάδα να έχει έναν τεράστιο ορυκτό πλούτο, τι θέλετε; Τιτάνιο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες, χρυσό, ο οποίος είναι τελείως ανεκμετάλλευτος. Δεν δέχομαι να έχουμε τουρισμό και να κυνηγάμε τους τουρίστες. Αυτά δεν μας εμποδίζει καμία τρόικα. Δεν θέλω να έχουμε την καλύτερη Ναυτιλία στον κόσμο και να μην έχουμε ναυπηγεία.''
  Ολα αυτα σταματουν στα συνδηκατα της συμφορας.
  Αν αποκεφαλιστει αυτη η λερναια υδρα θα τα καταφερουμε.
  Μπραβο και παλι στον Σαμαρα ενας ανθρωπος με λογο απλο και κατανοητο και συγκεκριμενο.
  Τελικα η λασπη που του ρηχνουν ειναι επειδη φοβουνται οτι οσοι τον ακουσουν θα ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ κιολας τι λεει.

 31. juliet avatar
  juliet 10/04/2012 07:58:06

  Καλημέρα,έχεις τον Μαρκόπολο για σαΐνι;Ενας εγωκεντρικός ινδιάνος -γαλόπουλο- και τίποτε άλλο.Ο τρόπος του ,η ομιλία του ,τα έργα του αποδεικνύουν το ποιόν του .....στα τσακίδια,γλυτώσαμε απ΄αυτόν.Πάντα έγλυφε μέχρι να κάνει τη δουλειά του και μετά λάσπη.

  • tak avatar
   tak @ juliet 10/04/2012 08:40:38

   Καλημέρα juliet! Είναι όπως ακριβώς τα λες! Σαν ένα παιδάκι που τα θέλει όλα, άλλωστε η συμπεριφορά του κ. Μαρκόπουλου, φάνηκε από τότε που έδωσε σκιώδεις εξουσίες ο Πρόεδρος.

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ tak 10/04/2012 08:45:17

    Καλημέρα
    όχι και παιδάκι ο Μαρκόπουλος ... τα παιδάκια tak, έχουν αγνές προθέσεις ..και ας είναι κακομαθημένα

   • juliet avatar
    juliet @ tak 10/04/2012 09:23:16

    tak,
    Καλημέρα,τα παιδιά τα νουθετείς ,τα γαλόπουλα τα κάνεις...άντε στο φούρνο με πατάτες,αν είναι σκληρά σούπα.:)

   • juliet avatar
    juliet @ tak 10/04/2012 10:07:31

    Τάσσο ,την καλημέρα μου και την αγάπη μου....

 32. aggeliki avatar
  aggeliki 10/04/2012 08:14:06

  καλημερα σε ολους.επιτελους!το μονο λαθις που καταλογιζω στον Αντωνη ειναι οτι δενμιλαει συχνα.τελειωσε η συνεντευξη χθες και εγω ηθελα να συνεχισει να μιλαει κι αλλο,κιαλλο...γεμισε η καρδια μου αισιοδοξια και η ψυχη μου χαρα που μεσα στην τρελα των ημερων υπαρχει ενας πολιτικος που τον ενδιαφερει η Πατριδα.εγω παντως τον εμπιστευομαι.Αντωνη βγες εξω στον λαο και μιλα,συνεχεια ομως.ετσι μονο θα ερθει η αυτοδυναμια.....

 33. juliet avatar
  juliet 10/04/2012 08:21:18

  Καλημέρα ,
  δώστε την αυτοδυναμία για μια φορά.Ξεπεράστε αυτό που μας χωρίζει .Δεν έχουμε αντιπαλότητες έχουμε γιουρούσι ξένων ,εχθρών και πρέπει να ενωθούμε για να επιβιώσουμε εμείς και οι επόμενες γενιές .
  Ο Σαμαράς πλήρωσε το όραμα ,την αγάπη σ΄αυτό που λέγεται Πατρίδα .
  Οι άλλοι είχανε σχέδια που τους απέφεραν χρήμα και εξουσία .Την εξουσία που τους έδωσαν οι κομματικοί στρατοί που επιμελώς δημιούργησαν.
  Τώρα μπορούμε ...έστω και ναυαγοί με γκρεμοτσακισμένη βάρκα να ξεφύγουμε έχουμε καπετάνιο .Μια φορά μόνο.......αδέλφια Ελληνες ,δεν μπορώ να κτυπήσω Ελληνα ,ακόμη και αν μου έχει κάνει κακό.Μη δείτε .....τα σάπια γύρω ,πάντα θα υπάρχουν αλλά ο γεωργός και οι εργάτες τα ξεριζώνουν ,τα πετούν και το χωράφι δίνει καρπό.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ juliet 10/04/2012 08:35:53

   Μπράβο juliet,καλημέρα,ἒτσι νά ἀλληλοστηριζόμαστε γιατί ὁ δρόμος εἶναι μακρύς καί ἀνηφορικός.....,ἒχει ὃμως κάτι στό τέρμα γιά νά ἐλπίζουμε...

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ juliet 10/04/2012 08:37:49

   Kαλημέρα Juliet
   μια μικρή διόρθωση αν μου επιτρέπεις...
   Όχι να επιβιώσουμε αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην πατρίδα μας.

   • tak avatar
    tak @ Φελίζα 10/04/2012 08:44:19

    Καλημέρα Φελίζα. Το να επιβιώσει σήμερα κανείς στη χώρα μας, θέλει προσπάθεια και αντοχή. Όσο για την αξιοπρέπεια, μας την τσαλακώνουν από τη μια το κράτος και από την άλλη οι πάσης φύσεως αλλοδαποί, που έχουν κάνει τη χώρα μας ξέφραγο αμπέλι...

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ tak 10/04/2012 08:52:18

     Καλημέρa tak , δεν διαφωνώ καθόλου δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβιώσεις σήμερα αλλά ας πάμε....λίγο ψηλότερα ! Το αξίζουμε σαν έθνος ..όσα στραβα και να έχουμε.
     Και τώρα ...πάμε για δουλειά......

     • juliet avatar
      juliet @ Φελίζα 10/04/2012 09:29:39

      Φελίζα μου,
      τι να την κάνεις την αξιοπρέπεια όταν σέρνεσαι.Η επιβίωση σε κάνει δυνατό ,πολλές φορές σκληρό και προχωράς ,την αξιοπρέπεια θα την έχεις σύμμαχο στον αγώνα σου.Ταπεινά ξεκινάς και όταν σταθείς στα πόδιά σου ...δεν ξεχνάς ποιός σε ποδοπάτησε.

     • tak avatar
      tak @ juliet 10/04/2012 13:55:26

      Πού είναι ο Δαναός; Κάπου τον είδαν με κάτι τριαντάρια, λένε οι κακές γλώσσες...

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ tak 10/04/2012 14:53:42

      tak τι είναι τα τριαντάρια ?

     • juliet avatar
      juliet @ Φελίζα 10/04/2012 15:05:21

      Δεν καταλαβαίνεις ....συνταξιούχοι που γυάλισε ...το παπούτσι τους,χιχιχι.
      Φελίζα ,έχει κίνηση τώρα για Πάσχα;

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Φελίζα 10/04/2012 15:14:11

      Καθόλου! Θα έρθεις?

     • tak avatar
      tak @ Φελίζα 10/04/2012 17:36:37

      Τριαντάφυλλα!!!

     • juliet avatar
      juliet @ Φελίζα 10/04/2012 18:01:47

      εκατόφυλλα ξέρω ...όχι τριαντάρια και δεν είναι τύπος της μάζωξης ανθέων ,προς τα τσίπουρα γέρνει.

     • tak avatar
      tak @ Φελίζα 10/04/2012 18:10:17

      Υπάρχουν και ... τριανταφυλλιές!

     • juliet avatar
      juliet @ Φελίζα 10/04/2012 18:13:32

      !!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Φελίζα 10/04/2012 19:21:19

      ....που κάνουν πορτοκάλια?
      Μήπως ο Δαναός είναι στο Φανάρι?

     • Sardam avatar
      Sardam @ Φελίζα 10/04/2012 19:52:08

      Κ. tak. μιλάτε σοβαρά.Και μας έκανε τον άρρωστο;Αμ γι αυτό χάθηκε!

     • juliet avatar
      juliet @ Φελίζα 10/04/2012 20:04:00

      Τριαντάφυλλα έχει και η γείτονα χώρα ...δηλ .θα γυρίσει με γρατζουνιές ; πάλι αλειφές!

 34. Βασίλης Κωνσταντίνου- Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου- Καστοριά 10/04/2012 08:28:15

  “Η ιδεολογία παίρνει κεφάλι έναντι της ελεγχόμενης και προαποφασισμένης πολιτικής συμπεριφοράς .” Μετά από την εποχή του “προσαρμοζόμαστε στην υπάρχουσα κατάσταση για να είμαστε εμείς στην κυβέρνηση και η διαπλοκή στην εξουσία”, ο Αν. Σαμαράς έρχεται και λέει ότι θα κυβερνήσω σύμφωνα με τα πιστεύω μου και την ιδεολογία μου, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό ,παρά να ακολουθώ κατά πόδας την “επιμελώς διαμορφωμένη πολιτική κατάσταση”! Δύσκολος δρόμος ανηφορικός αλλά σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να τον αποφύγει αν θέλει να βγάλει την πατρίδα μας στο ξέφωτο!

 35. tak avatar
  tak 10/04/2012 08:53:28

  Καλημέρα Πρόεδρε! Ξέρω πως ξέρετε ότι οι στημένες δημοσκοπήσεις σας έχουν στόχο, εσείς όμως ξέρετε και τις πραγματικές διαθέσεις του λαού... Όταν μιλάτε για αυτοδυναμία, ξέρετε πως την έχετε... Απλά θα πρέπει οι Έλληνες να σας λύσουν τα χέρια για να κυβερνήσετε με δύναμη και σθένος τον τόπο μας... Ο λαός είναι μαζί σας. Καλή επιτυχία στην υπερπροσπάθειά σας.

 36. Δαναός avatar
  Δαναός 10/04/2012 09:11:34

  Κουράγιο σε σας. Ο Θεός να τον αναπαύσει!

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Δαναός 10/04/2012 09:13:00

   Για τη Φωτεινή το παραπάνω.

 37. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 10/04/2012 09:14:47

  ΔΥ

 38. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 10/04/2012 09:17:25

  Αξιος ο Α.Σαμαράς.Ειμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που επιβεβαιώθηκα και επιβεβαιώνομαι καθημερινά για την επιλογή μου στις εσωκομματικές διαδικασίες τον Νοέμβρη του 2009.Στο χέρι μας είναι να του δώσουμε τώρα την δύναμη για το επόμενο βήμα.Εξωστρέφεια.Ο Καμμένος δεν έχει τηνκαλή έξωθεν μαρτυρία για να ξεγελάσει τον λαό.Και αυτό στο χέρι μας είναι.Διαβάσατε στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα γραφόμενα στα Wikileaks για τις σχέσεις του με την Αμερικάνικη πρεσβεία;Διαβάστε το και διαδώστε το.Να δει ο κόσμος τα καμώματα του.Μετά πρέπει να ευχόμαστε να βγάζουν συχνά στα κανάλια τους Σταμάτηδες των ανεξαρτήτων Ελλήνων.Πολύ γέλιο.Αν τους ψηφίσει ο κόσμος θα την έχει πατήσει όπως την πάτησε και με τον Γιωργάκη.

 39. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 10/04/2012 09:23:08

  ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΑΝ .ΤΟ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ; ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΦΙΚΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ;ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ,ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΙΣΧΥΕΙ .

  • Κρίτων avatar
   Κρίτων @ ΝΙΚΟΣ Π 10/04/2012 09:36:17

   Ναι δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα εμάς γιατί είμαστε παντοδύναμοι,έχουμε πυρηνικά που θα πατήσουμε το κουμπί,πετρέλαια και θα κλείσουμε την στρόφιγγα,υψηλή τεχνολογία και θα κλείσουμε τον διακόπτη...Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει!

   • ΝΙΚΟΣ Π avatar
    ΝΙΚΟΣ Π @ Κρίτων 10/04/2012 14:06:07

    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΡΩΤΗΣΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΑΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ Σ,ΕΞΩΘΗΣΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ Ο ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΕΑ .ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤ Ο ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΟΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ.

 40. eny avatar
  eny 10/04/2012 09:54:34

  @Juliet
  Καλημερα. Διαφωνω με τα σχολια περι Μαρκοπουλου. Σαφως και θεωρω μεγαλο λαθος του που εφυγε. Ειμαι της γνωμης, ομως, οτι ειναι απωλεια και για τη Ν.Δ. Αλλα, εδω κολλαει το "οπως εστρωσες, θα κοιμηθεις", αναφερομενη στον Μαρκοπουλο φυσικα. Ας επωμιστει τις συνεπειες της αφελους, κατα τη γνωμη μου, πραξης. Αλλα, μην αμφισβητουμε τη δεινοτητα του στο λογο. Ειναι ηπιος. Χωρις υπερβολες. Απλος λογος που κερδιζει. Αρκει να ειναι στη μερια του καραβιου που δε γερνει. Γιατι η επιλογη του, σιγουρα θα τον βρει "πνιγμενο" η χειροτερα "καμμενο"..

  @Φελιζα
  Αγαπημενη Φελιζα,
  συμφωνω μαζι σου. Δεν υπαρχει επιβιωση χωρις αξιοπρεπεια. Καλη σου μερα!

  • juliet avatar
   juliet @ eny 10/04/2012 10:02:17

   @Εny,
   καλημέρα ...είμαι αρκετά σκληρή όταν πρόκειται για την εθνική υπόσταση της Πατρίδας μας και ανελέητη.Ξέρω ότι η εξαγορά συνειδήσεων τα τελευταία χρόνια είναι σαν τη γρίπη απλώνεται.
   Ο Ελληνας διψά για μεγαλεία ,για επιφάνεια.Δεν του έμαθαν ότι αυτές ο αξίες μπορεί να μην τις βρείς στα σαλόνια.

   • eny avatar
    eny @ juliet 10/04/2012 10:23:31

    @Juliet,
    εξαγορα συνειδησεων υπαρχει, οπου δημιουργειται προσφορο εδαφος. Επιτρεψε μου να πιστευω οτι αυτου του ειδους η εξαγορα δεν εχει δημιουργηθει τα τελευταια χρονια.
    Σκληροι πρεπει να ειμαστε ολοι με τον εαυτο μας. Να πηγαινουμε πιο μπροστα, αντι να μας τραβουν πισω.
    Το εχω πει πολλες φορες και το λεω ακομη μια: η κριση ειναι η ευκαιρια μας να αναδιοργανωθουμε. Οπως μπορει ο καθενας μας καλυτερα..
    Με πειραζει που ο Χριστοφορακος -και ποσοι αλλοι ακομη!- κυκλοφορουν ελευθεροι και το χειροτερο, εξακολουθει να γελα..! Με πειραζει που εκλαπησαν αγαλματιδια απο την Αρχαια Ολυμπια και ο πινακας του Πικασο στην Εθνικη Πινακοθηκη κι ο φιλτατος Υπουργος Πολιτισμου ακλονητος για μηνες. Αυτο και αλλα πολλα, συνιστουν πληγη στην εθνικη μας υποσταση.

 41. avanti avatar
  avanti 10/04/2012 11:07:51

  Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι κάποιοι σήμερα θα ξυπνήσουν και θα καταλάβουν τι σημαίνει υγιής ηγεσία ενός κόμματος, χωρίς κορδέλλες, χωρίς υπαινιγμούς, χωρίς δήθεν. Ο Σαμαράς χθές μας μίλησε για την πραγματική αλήθεια, και με αυτήν πρέπει να έρθει αντιμέτωπος ο καθένας μας και να τον ψηφίσει ώστε να ξεφύγει η χώρα από την μέγγενη.

 42. JKAL avatar
  JKAL 10/04/2012 11:11:34

  Υπάρχει κάποιος στο forum, που να διακρίνει την τεράστια παγίδα που έστησε το MEGA στον Πρόεδρο, χθες;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ JKAL 10/04/2012 11:28:03

   Όλοι νομίζω..κι αν πρόσεξες το ύφος του Προέδρου στην αρχή της συνέντευξης (με το καλωσόρισμα του Πρετεντέρη ) το ήξερε κι αυτός!

   • JKAL avatar
    JKAL @ ΕΥΑ 10/04/2012 11:33:04

    Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
    'Ημαρτον, πια, με τα επικοινωνιακά μας.

 43. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2012 11:18:24

  Νομίζω η καλύτερη στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν έβαλε στη θέση του τον εντελώς εκτραπέντα πρετέντερ, που ήθελε να του "αποσπάσει ομολογία" για το ότι μπορεί να είναι κάποιος άλλος ο πρωθυπουργός, έστω και αν εκλεγεί πρώτο κόμμα.

  Έλεος δηλαδή. Του ζήτησε να αποκεφαλιστεί. Μα είναι δυνατόν.
  Και πολύ ευγενικά του απήντησε.
  Εγώ θα τον ρωτούσα έτσι μεταξύ αστείου και σοβαρού -όπως αυτός άλλωστε έτσι χαριτωμένα που πετάει τις κοτρώνες: "ποίων τους όχι και τόσο μύχιους πόθους εκφράζετε κύριε Πρετέντερ; Ποιος θέλετε δηλαδή να είναι ο πρωθυπουργός, αν όχι ο επικεφαλής του πρώτου κόμματος, όποιο και να είναι αυτό;"

  Βέβαια, ο θρασύς δεν θα υπέβαλλε τέτοια ερώτηση, αν οι δημοσκοπήσεις έδιναν ορμητικό αέρα στα πανιά της ΝΔ...
  Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης συζήτησης.

  Όμως, η σκηνοθεσία ήταν λίγο υποτονική, πολύ κλειστό το πλάνο, και κατά τη γνώμη μου απαράδεκτη η χωροθέτηση του γραφείου στη γωνία.
  Και ο φωτισμός επίσης όχι ακριβώς υποτονικός, αλλά ουδέτερος, όχι φωτεινός, όχι λαμπρός.

  Θυμάμαι την εντυπωσιακή από άποψη σκηνοθεσίας συνέντευξη ΓΑΠ στον Χατζηνικολάου πρέπει να ήταν, μέσα σε ένα ευρύχωρο φωτεινό μεγάλο επαγγελματικό χώρο με ανοιχτόχρωμους τοίχους, καθισμένος σε ένα επίσης τεράστιο επίμηκες μίνιμαλ γραφείο στο κέντρο του χώρου και όχι στη γωνία, που αναδείκνυε τον άνθρωπο που καθόταν.

  Αυτή είναι η γνώμη ενός ατόμου που ασχολείται με την επιστήμη των εσωτερικών χώρων σε σχέση με τον άνθρωπο (χωροθέτηση φωτισμός εργονομία άνεση περιβάλλοντος και στοιχείων (επίπλων) όλα πρέπει να υπηρετούν τον άνθρωπο που κινείται στους χώρους).
  Εδώ δεν συνέβη αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

 44. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 10/04/2012 11:36:32

  Ίσα ίσα, νομίζω ότι χθες οι περισσότεροι αντιλήφθηκαν το τι γίνεται..ο Πρόεδρος κέρδισε και τη μάχη και τον πόλεμο!

  • JKAL avatar
   JKAL @ ΕΥΑ 10/04/2012 11:46:59

   Καλά...

   • JKAL avatar
    JKAL @ JKAL 10/04/2012 11:50:23

    ...κρασιά!

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ JKAL 10/04/2012 11:58:10

     Το να είσαι αρνητικός σε όλα σε ό,τι αφορά στη χθεσινή συνέντευξη, δε λέει...

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ JKAL 10/04/2012 13:34:48

     δηλαδή εσύ, όταν κάποιος σου την έχει στημένη, κλείνεσαι στο σπίτι και τον αποφεύγεις όσο μπορείς? η μαγκιά είναι να τον αντιμετωπίζεις, και μάλιστα επιτυχώς!

 45. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 11:38:59

  ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΗΤΑΝ ΚΥΘΗΡΙΕ.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 12:28:12

   Τό κατάλαβα ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΜΟΥ, γι' αὐτό καί τό ! στό τέλος...

 46. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 11:41:06

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ Β.Κ.Σ.
  ΣΕ 5 ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ.

 47. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 11:48:17

  ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΨΙΛΟΠΙΣΤΕΨΕΙ.
  ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 18:53:02

   Βρε παιδιά, μόνο το βλέμμα του Μαρκόπουλου να παρατηρήσετε , αρκεί. Η κακία που κρύβει...... Θέμα χρόνου ήταν να εκδηλωθεί και το έκανε. Ευτυχώς , γλύτωσε ο Α.Σ. από κάτι τέτοιους.

 48. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/04/2012 11:53:13

  Στο δημοσίευμα αναφέρεται μια ανακρίβεια: ότι ο Σαμαράς δεν θα διστάσει "να παραβιάσει το πανεπιστημιακό άσυλο" για να κατεβάσει τις κουκούλες. Κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι με τον πρόσφατο νόμο ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ το πανεπιστημιακό άσυλο ... της παρανομίας. Δεν υπάρχει άσυλο. Το άσυλο εξατμίστηκε. Το άσυλο απαλλοτριώθηκε. Το άσυλο μας άφησε χρόνους. Το άσυλο απλά δεν υπάρχει. Το άσυλο είναι παρελθόν. Το άσυλο κάποτε υπήρξε και εξυπηρέτησε την πασοκοαρστερίζουσα υποκουλτούρα.

  Τώρα η αστυνομία μπορεί να επέμβει χωρίς την άδεια των πανεπιστημιακών αρχών όταν τελούνται εγκλήματα όπως η τρομοκρατικές επιθέσεις ή πράξεις με πιθανή διασύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

 49. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 11:57:45

  ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ
  ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΩΝ
  ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 50. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 10/04/2012 12:00:28

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΔΑΝΑΕ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΠΑΛΙΚΑΡΙ, ΔΕΝ ΥΠΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ.

  ΗΛΠΙΖΕ ΝΑ ΔΗ ΤΟΝ ΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΑΛΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΗ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ. . .

  • tak avatar
   tak @ Φωτεινή 10/04/2012 17:39:27

   Τη συμπάθειά μου Φωτεινή, άφησε ο πατέρας σου γερό μετερίζι πίσω του. Και θα χαίρεται... Θα τον δει και θα τον χαρεί πρωθυπουργό, άλλωστε θα δικαιωθεί και ο αγώνας του. Να είσαι καλά.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Φωτεινή 10/04/2012 21:04:21

   Προχώρα Φωτεινή μπροστά, με τον πατέρα σου στην καρδιά, στο νου!Και νάσαι σίγουρη ότι θα καμαρώνει από ψηλά!

 51. NAFTILOS avatar
  NAFTILOS 10/04/2012 12:02:53

  Για όσους από εχθές ανοίγουν σαμπάνιες που επιτέλους θα κλείσει το indymedia και θα σωθεί η Πατρίδα, επιτρέψτε μου να διαλύσω την άγνοια: το περισσότερο που μπορεί να κάνει είναι να μπει στο Πολυτεχνείο και να κλείσει τον ελληνικό σέρβερ, να τους κόψει την πρόσβαση. Για να κλείσει όμως το ελληνικό indymedia καθαυτό, θα πρέπει ο Σαμαράς να μπουκάρει σε άλλα 3 πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθότι αυτή είναι η δομή των indymedia παγκοσμίως, στηρίζονται από σέρβερς σε διαφορετικές χώρες, για ευνόητους λόγους.
  Τουλάχιστον, για να σας παρηγορήσω, θα μπορέσει να ανοίξει τις τρεις φυλακές που είπε.
  Και ένα σχόλιο πιο ουσιαστικό: είπε ο Πρόεδρος σας ότι η ασφάλεια δεν είναι δεξιό αγαθό. Ξέχασε να πει όμως ότι είναι παραδοσιακά δεξιά η αντίληψη ότι η ασφάλεια επιτυγχάνεται δια της καταστολής.
  Ελπίζω να καταλαβαίνει ο ίδιος, γιατί οι οπαδοί του είναι βέβαιο πως όχι, ότι σε μία χώρα πτωχευμένη, η επίτευξη ασφάλειας με καταστολή και μόνο, δεν θα είναι πρόοδος, αλλά ακριβώς αυτό που έλεγε ο φίλος του ο Ελύτης "όπου ακούς πολυ τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει"...
  Το ένστικτό μου πάντως μου λέει ότι Ο Σαμαράς τα αντιλαμβάνεται αυτά πολύ καλύτερα από τον παραδοσιακό ψηφοφόρο της ΝΔ, που αντιδρά στο κύμα της εγκληματικότητας με...τη νοσταλγία του χωροφύλακα.

 52. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 12:06:24

  ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΕΝΑΚΙ . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ
  "ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ . ΤΑΣΟΣ ΜΠΙΡΣΙΜ.

 53. Αντιγονη avatar
  Αντιγονη 10/04/2012 12:06:57

  Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο Πρόεδρος οτι το βρώμικο παιχνίδι του το κάνουν από μέσα οι δικοί του. Το έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ελλάδα ΕΚΤΟΣ από τον ίδιο!!!! Εάν δεν βρει κάποιο τρόπο να εξαφανίσει το φίδι… ( κατάλαβες ποιον λέω) ,είναι χαμένος! Αυτό το ερπετό παίζει με όλους και με όλα, παίζει μπάλα με το Πασοκ, με τη Μπακογιάννη, με την Αμερική, με την Ευρώπη, παίζει με τους εφοπλιστές, έχει πάρει με το μέρος του τις Ένοπλες Δυνάμεις, παίζει με όλους κινείται αθόρυβα και δόλια φτιάχνοντας προφίλ πρωθυπουργού η Προέδρου Δημοκρατίας!!! Ποιος ? αυτό το απόλυτο και διεφθαρμένο ΤΙΠΟΤΑ !!!. Θα τρελαθούμε τέλειος !!! Πρόεδρε μην το επιτρέψεις να συμβεί!!! Επιστράτεψε τα επίλεκτα στελέχη. ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 54. JKAL avatar
  JKAL 10/04/2012 12:09:00

  Ο υπερμνημονιακός Κύρτσος εκπρόσωπος τύπου του οψίμως αντιμνημονιακού Καρατζαφέρη.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ JKAL 10/04/2012 13:46:27

   ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ .
   ΕΝΑΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΑΧΥΛΟΣ ΜΙΣΘΟΣ (ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ),
   ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΜΑΤΑ.
   ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ-ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ....................................

 55. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 12:12:00

  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΗΤΑΝ
  ΤΟ ΕΞΗΣ.
  - "ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ Α.Ο.Ζ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ,ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ".

  ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ,ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ
  ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ.

  • franc avatar
   franc @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 10/04/2012 17:26:47

   Θα σπεύσουν αγοράσουν τίτλους αν τιτλοποιήσουμε το πρώτο "οικόπεδο" ?
   Στην Κύπρο τι ακριβώς προσέφεραν?

 56. JKAL avatar
  JKAL 10/04/2012 12:12:26

  Ο απίθανος ΓΑΠ καταλύτης του πολιτικού μας συστήματος.

 57. petros avatar
  petros 10/04/2012 12:24:09

  Αλφρέδος Ρόζενμπεργκ:
  ”Σε κάθε χώρα θα βρούμε ιδιοτελή καθάρματα για να συνεργαστούμε”.
  Επαληθεύτηκε το 1941.
  Επαληθεύεται στις μέρες μας.
  Η ρυπαρή ιδεολογία κυριαρχεί πάλι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα “ιδιοτελή καθάρματα” της Ελλάδας.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ petros 10/04/2012 12:36:47

   ...τά ὁποία ποτέ δέν ἒλειψαν...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ petros 10/04/2012 19:18:56

   Όντως, επαληθεύεται. Πάρε παράδειγμα τον Ελικοπτεράκια, ο Ρόζενμπεργκ θα έτριβε τα χέρια του, τόση ιδιοτέλεια, να πουλάς και σε κονσέρβα...

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ petros 10/04/2012 19:34:11

   Η ρυπαρή ιδεολογία και τα ρυπαρά γένη.
   trade mark Παντελώς Ελοχίμ Καμμένος.

 58. m.s avatar
  m.s 10/04/2012 12:33:39

  που παίρναν τηλέφωνο και ρωτούσαν;!
  σε ψησταριές , πιτσαρίες και πατσατζίδικα;
  γιατί όπως ξέρετε μεταξύ δεύτερου και τρίτου χοντροκομμένου πατσά σε πιάνει μια μουργέλα ...
  για τον καταλληλότερο ρωτούσαν, για τον φαγανώτερο απαντούσαν!

 59. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/04/2012 12:35:04

  Μήπως Μανώλη μου,τό ἂσυλο ίσχύει σιωπηλά καί δέν τολμοῦν νά τό καταργήσουν ἀνοικτά;Νά σοῦ θυμίσω τήν ἂνεση μέ τήν ὁποία κατασκεύασαν τίς μολότωφ στή Νομική τήν τελευταία φορά πού ἒκαψαν τήν Ἀθήνα...

 60. juliet avatar
  juliet 10/04/2012 15:23:25

  Oχι ,τι είπαμε οι ωραίες έχουνε αμαρτίες......μετά τη 4η Αυγούστου.Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

 61. franc avatar
  franc 10/04/2012 16:46:28

  O Σαμαράς κατάφερε να αναστήει την ΝΔ με τη σθεναρή του στάση του ΟΧΙ στο μνημόνιο. Οι Μερκοζί σκύλιασαν και τον τρέλλαναν στις πιέσεις. Εφτασαν να γίνουν περίγελως της Ευρώπης ζητώντας του και υπογραφή με στυλό και χαρτί οτι θα στηρίξει Παπαδήμο. Οταν κατάλαβαν οτι δεν αλλάζει την πίστη του οτι το μνημόνιο σκοτωνει την Ελλάδα, μεταχειρίστηκαν τα μεγάλα μέσα. Ετοιμάστηκαν να βγάλουν την Ελλάδα απ' το Ευρώ για να τον αναγκάσουν να πεί ΝΑΙ στο μνημόνιο. Και τα κατάφεραν. Βεβαίως, όπως ο Γαλιλαίος ο Σαμαράς συνεχίζει το "και όμως κινείται". Ηταν οπως λέει και ο στενός του συνεργάτης Γιώργος Χαρβαλιάς ενας πολιτικός ελιγμός για να κερδίσουμε χρόνο, να φτασουμε στις εκλογές και βλέπουμε. Πολύ αποτελεσματική η τακτική των Μερκοζί. Τώρα είναι η σειρά του Σαμαρά να τους την ανταποδώσει. Οσο λέμε ΝΑΙ στα μνημόνια αυτοί θα μας πίνουν "αίμα" (πραγματικό χρήμα). Αν ο Σαμαράς και όλοι οι Ελληνες μαζί του τους πούμε ΟΧΙ τι θα κάνουν? Θα μας βγάλουν απο το Ευρώ?. Δεν νομίζω. Απλώς θα μας παρακαλάνε να διαπραγματευτούμε καλύτερες λύσεις. Θα μου πείτε είσαι βέβαιος? ΑΠΟΛΥΤΑ. Τους ξέρω απο μέσα.(μην επηρεάζεστε απο την περισπούδαστη σοβαροφάνεια, πρόκειται για θέατρο που μαθαίνουν απο πολύ μικροί. Είναι πολύ κομπλεξικότεροι απο εμάς σε όλα). Και στο κάτω κάτω δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε πλέον. Το πολύ πολύ να γίνουμε Ισλανδία. Χρεωκοπημένη αλλά ευτυχής και αξιοπρεπέστατη χώρα περιζήτητη απο τις 'αγορές' μέσα σε 2 χρόνια απο το ΟΧΙ στο μνημόνιο... Κι αυτή την απείλησαν όπως και την Κύπρο. Οταν εισέπραξαν το ΟΧΙ εξαφανίστηκαν...Η Αργεντινή που μας προβάλλουν ως σκιάχτρο (πού αναλογικά με εμάς είχε λιγώτερα θύματα απο την κρίση) βρίσκεται στη Λατινική Αμερική και όχι στην Ευρώπη. Ομως δεν θα χρειαστεί να γίνουμε ούτε Ισλανδία ούτε Αργεντινή. Αλλωστε απο τις κάλπες δεν μπορεί παρα να βγεί ενα μεγάλο ΟΧΙ στο μνημόνιο. Οπότε θα ξέρουμε αν και κατα πόσο αξίζουν οι "εταίροι" την παραμονή μας στη "εταιρεία"...Διότι δεν αρκεί να αξίζουμε εμείς την παρέα τους αλλά πρέπει να αξίζουν και αυτοί τη δική μας . Δεν τους παντρευτήκαμε άλλωστε...

 62. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 10/04/2012 18:27:38

  Κύριε Σαμαρά, η Ελλάδα χρειάζεται να μάθει να εφαρμόζει νόμους και θεσμούς και χρειάζεται, επίσης, ευνομία. Αυτά μόνο, τίποτα άλλο. Αν κατορθώσετε να εμπεδώσετε σταδιακά αυτό στη συνείδηση της πλειοψηφίας, οι μελλοντικές γενιές θα σας θυμούνται ως έναν καλό και επιτυχημένο πρωθυπουργό. Αν όχι, θα συμπεριληφθείτε στη λίστα των ανθρώπων με αγαθές προθέσεις, αλλά αδύναμων να κυβερνήσουν. Για να το πω υπερβολικά, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται Ναπολέοντα, όχι Λουδοβίκο 16ο.

 63. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 11/04/2012 09:18:32

  Αυτό που τους έχει σκάσει τους μεγαλοκαρχαρίες της διαπλοκής είναι η ψυχοσύνθεση του νεοδημοκράτη. Τόσα χρόνια κυβερνούσαν (και συνεχίζουν) με αντίτιμο το τάϊσμα όλων αυτών που τους στήριξαν.
  Διαπιστώνουν ότι ακόμη και σήμερα ο νεοδημοκράτης χωρίς αντάλλαγμα στηρίζει την παράταξή του. Βέβαια πριν καιρό όταν λεφτά υπήρχαν το χαρακτηριστικό αυτό το σπίλωναν αποδίδοντάς το χαρακτηρισμούς όπως "στενοκεφαλιά", "χαζοϊδελογία", "πρόβατα" κ.α Και τί δεν άκουσε ο πιστός οπαδός! Σήμερα όμως πραγματικά τα έχουν χάσει! Αυτοί που τους χειροκροτούσαν πλέον τους πετροβολούν γιατί ... τελείωσαν τα ψιλά. Έτσι όμως είναι η ζωή. Όπως στρώνεις θα κοιμηθείς. Ότι χτίζεις με ψέμα είναι καταδικασμένο να γκρεμιστεί και ότι βασίζεται σε συνναλαγή είναι καταδικασμένο να πωληθεί. Χρεοκοπήσατε κύριοι και το ψεύτικο σύστημά σας δεν το χρηματοδοτεί πλέον κανένας. Τώρα να σας δώ πόσους θα πείσετε να σας ψηφίσουν! Μου θέλετε και συγκυβέρνηση!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.