#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Δεν χάνω από τον Τσίπρα»«Eγώ δεν πρόκειται να χάσω απ' αυτόν...». Αυτό θα μπορούσε να ήταν το σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά για τον Αλέξη Τσίπρα και για την προοπτική της εκλογικής αναμέτρησης των δυο, όποτε και εάν στηθούν οι κάλπες.

 

Όσοι έχουν ακούσει,  ειδικά τον τελευταίο καιρό, τον Πρωθυπουργό να διατυπώνει άποψη για τον  Αλέξη Τσίπρα, παρόμοια σχόλια, διαβεβαιώνουν ότι δεν περιέχουν επ' ουδενί προσωπική απαξία για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά αποκαλύπτουν την εκτίμηση του Αντ. Σαμαρά για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

 

Ο ίδιος πιστεύει ότι έχει καθήκον και ευθύνη να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη και ξεκαθαρίζει, όταν του τίθεται το ερώτημα, πως αυτός θα είναι ο νικητής.  Ο Αντ. Σαμαράς είναι εκείνος που διαθέτει τη μέγιστη αισιοδοξία στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος και προσπαθεί να τη μεταδώσει στους συνεργάτες του και στα κομματικά στελέχη.

 

Άλλωστε στην πορεία προς τις εκλογές ο Πρωθυπουργός πρόκειται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι διότι φαίνεται (σε όλες τις δημοσκοπήσεις) ότι συνεχίζει να αποτελεί το «καλό χαρτί» της ΝΔ.

 

Ο Αντ. Σαμαράς πάντως, όταν σχολιάζει τη συμπεριφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανασύρει σε κάθε ευκαιρία συγκεκριμένα παραδείγματα της πολιτικής του συμπεριφοράς για να τεκμηριώσει την άποψή του για εκείνον και καταλήγει συνήθως στο συμπέρασμα ότι «δεν ταιριάζουν στη χώρα και στις προοπτικές της η υποκρισία, η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός που εκφράζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.  H χώρα θέλει μια κυβέρνηση αξιόπιστη για το μέλλον της και ο λαός δεν πρόκειται να δεχθεί τώρα πισωγυρίσματα».

Στα συνήθη παραδείγματα του Αντ. Σαμαρά ανήκουν μεταξύ άλλων και οι άστοχες προβλέψεις του Αλ. Τσίπρα για την πτώση της κυβέρνησης, τον περασμένο Ιούνιο, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για την οικονομία και το πρωτογενές πλεόνασμα, την πρόταση δυσπιστίας κ.α.

Ο Πρωθυπουργός, βεβαίως, δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική μάχη στην πορεία προς τις ευρωεκλογές σε πρώτο στάδιο, ως προσωπική του υπόθεση, ή έστω ως σύγκρουση των δύο αρχηγών, αλλά πιστεύει πως ο ίδιος έχει χρέος έναντι της χώρας κατ' αρχήν, αλλά και της παράταξης που εκπροσωπεί, να δώσει τα πάντα για αυτή τη νέα νίκη που διεκδικεί.

Ο ίδιος έδωσε σκληρή μάχη με τους πιστωτές επί ενάμιση περίπου χρόνο για να καταφέρει να αλλάξει το κλίμα και τώρα που το περιβάλλον αλλάζει, όπως λέει σε όλους τους τόνους, δεν είναι διατεθειμένος αυτή την προσπάθεια να την χαρίσει σε κανέναν.

Για πολιτικούς με τον χαρακτήρα του Αντ. Σαμαρά, φαντάζει ίσως περίεργη αυτή η προσέγγιση του πολιτικού παιχνιδιού αλλά, όπως εξηγούν οι συνεργάτες του, «καταλήγει σε αυτή την ανάλυση λόγω της συμπεριφοράς του πολιτικού του αντιπάλου ο οποίος δείχνει να τον ενδιαφέρει μόνον η κατάκτηση της εξουσίας ως προσωπικό στοίχημα και όχι το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα».

Αυτό για τον Πρωθυπουργό, λένε οι συνεργάτες του, δεν είναι απλώς απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο ως συμπεριφορά για κορυφαίο πολιτικό παράγοντα, όπως είναι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 12/11/2013 09:49:45

  Πολύ όμορφη φωτογραφία!
  Και να έλλειπε εντελώς το κείμενο, είναι από μόνη της τόσο, μα τόσο φλύαρη!

 2. Μονοσάνδαλη avatar
  Μονοσάνδαλη 12/11/2013 10:15:55

  «Δεν χάνω από τον Τσίπρα». Όχι βέβαια.
  Αλλά εμείς θα αποφασίσουμε όταν έρθει η ώρα, όχι για το ποιός θα ...χάσει ή θα κερδίσει, αλλά για το ΜΕ ΠΟΙΟΝ επιθυμούμε να συνεχίσουμε. Δεν πρόκειται για ασήμαντη προσωπική αντιπαράθεση, αλλά για λαϊκή επιταγή της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

 3. Α avatar
  Α 12/11/2013 10:27:47

  O Σαμαράς συνομιλεί και παίρνει τα εύσημα από όλο τον παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό κόσμο.
  Μέσα στην Ελλάδα μπορεί να έχουμε ακόμα προβλήματα, αλλά το θέμα είναι ότι ακολουθεί την πολιτική αυτή που θα μας βγάλει έξω από τα μνημόνια και θα μας ξαναβάλει στις αγορές.
  Αυτό είναι το στοίχημα και το πετυχαίνει.
  Σε λίγο καιρό όταν θα γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά και θα περάσουμε στη ανάκαμψη, ούτε Τσίπρας, ούτε Χ.Α. , δεν θα μπορούν να συγκριθούν με την αποτελεσματικότητα του Σαμαρά σαν πρωθυπουργού και θα εδραιωθεί για τα καλά στη συνείδηση όλων ότι πρόκειται για ηγέτη μεγάλου βεληνεκούς.

 4. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 12/11/2013 10:31:37

  Πολύ όμορφη φωτογραφία!
  Και να έλλειπε εντελώς το κείμενο, είναι από μόνη της τόσο, μα τόσο φλύαρη!

 5. Hawk avatar
  Hawk 12/11/2013 10:37:37

  Δεν θα έπρεπε να γίνεται σύγκριση μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ΝΔ & Σύριζα, μιλάμε για ανόμοια πρόσωπα και κόμματα. Η μεν ΝΔ & Σαμαράς διαθέτουν πολυετή πείρα στο πολιτικό στίβο και στην διακυβέρνηση της χώρας, ο δέ σύριζα προήλθε εξ ανάγκης.... άρα λογικό είναι να μην χάσει από τον Τσίπρα και τον σύριζα, όμως εάν συνεχίσει το σφιχταγκάλιασμα με την τρόϊκα και την Μέρκελ , που σφίγγουν την θηλειά στο λαιμό του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα στα χαμηλά στρώματα, ε τότε μάλλον θα χάσει. Οι δικαολογίες τύπου οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, η χώρα εξέρχεται της κρίσης και όλα αυτά τα ανθοστολισμένα μόνο ως άνοστα αστεία ηχούν στα αυτιά μας.

 6. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 12/11/2013 11:15:06

  Δεν θα χάσει από τον Τσίπρα ο Σαμ, φίλτατε, αλλά από την ΤΡΟΙΚΑ! Αυτος είναι ο αντίπαλος κι όχι ο αμερικανοεπαναστατης. Επομένως ας προσέξει ο πρωθυπουργός μην την πάθει όπως ο Σαβίδης του ΠΑΟΚ, που πριν τον αγωνα μιλούσε για μάχες, νικες, πρωταθλήματα κλπ (όπως τωρα με τα οχι αλλα μέτρα, δεν αντέχει η κοινωνία κ.α), όμως ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ!

 7. ένδον avatar
  ένδον 12/11/2013 11:40:41

  Το ποιος θα χάσει από ποιον εξαρτάται δυστυχώς και από τους φίλους μας έξω που τυγχάνουν και δανειστές μας. Αν αποφασίσουνε π.χ. οι ΗΠΑ να πάρει τα ηνία ο Τσίπρας γιατί ενδεχομένως σ' αυτή τη φάση εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους, ο Σαμαράς δεν έχει ελπίδα, αφού λίγο πολύ επί του παρόντος ισοδύναμα είναι τα δυο κόμματα, όπως φαίνεται στις δημοσκοπήσεις. Αν βάλουνε πάλι ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον γερμανικό ή αγγλόφωνο τύπο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές γραμμένες στα ελληνικά "Μην ψηφίσετε τους ίδιους" ή κάτι τέτοιο ή ακόμα χειρότερα αν διαρρεύσουν στοιχεία για 1-2 σκάνδαλα είτε τωρινά ή του παρελθόντος, από αυτά που έχουν καλά φυλαγμένα στα συρτάρια τους για παν ενδεχόμενο, ώστε να προωθήσουν τον Τσίπρα, αμφιβάλλει κανείς για το τι θα γίνει;

  Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και για συσπείρωση της βάσης και κακώς τα λέει ο Σαμαράς γιατί εκτίθεται (ξεχνώντας ταυτόχρονα ποιοι του έδωσαν χεράκι βοηθείας στις προηγούμενες εκλογές). Ψυχραιμία και δουλειά λοιπόν και όχι μεγάλες (κούφιες) κουβέντες.

  • o deksios avatar
   o deksios @ ένδον 12/11/2013 14:40:07

   ετσι... σωστος...

   επισης ειναι θεμα χρονου τα παραδοσιακα ΜΜΕ του πασοκ να συνταχθουν ολα πισω απ' τον συριζα..
   ηδη οι παλιες εφημεριδες του ενδοξου πασοκ, εχουν αρχισει να κανουν τα γνωστα ανοιγματα...

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ ένδον 12/11/2013 18:19:51

   Σωστά τα λες. Ομως τα τελευταία του ταξίδια στις ΗΠΑ απέδειξαν ότι δεν μπόρεσε ο Αλεξης να συναντηθεί ούτε με δημόσιο υπάλληλο της διακυβερνησης Ομπάμα. Το ίδιο και στις Βρυξέλλες. Προς το παρόν τουλάχιστον.

  • Β. Μαγγανάς avatar
   Β. Μαγγανάς @ ένδον 13/11/2013 01:49:45

   Ένδον,

   θα έρθουν Αμερικανοί πολίτες από τις Η.Π.Α να ψηφίσουν στις εκλογές;;;
   Θα έρθουν Γερμανοί πολίτες από τη Γερμανία;;;

   Όχι φυσικά.
   Εμείς οι Έλληνες θα ψηφίσουμε.
   Άξιοι της μοίρας μας λοιπόν...

 8. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 12/11/2013 12:05:27

  Το θεμα ειναι εαν ο λαος στο συνολο του κερδιζει η χανει , γιατι μεχρι σημερα οι εχοντες ειναι κατα 20% πιο πλουσιοι ...... ο χρονος κριτης ολων.

 9. o deksios avatar
  o deksios 12/11/2013 14:38:35

  δεν θα χασει, αν ποτε χασει, απ' το τσιπρα ή τον συριζα..
  απ 'το παλιο καλο πασοκ του φωτοπουλου, της πασεγες, της αδεδυ, της ερτ, του ακη, κτλ. θα χασει, που εχει παει ολο συσσωμο στη συριζα

 10. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 12/11/2013 17:15:30

  Καλό θα ήταν να μην γίνουν εκλογές μέσα στο '14 , ώστε να έρθει το '15 όπου θα γίνει πράξη η μείωση η μεγάλη των συντάξεων με την εφαρμογή του νόμου Λοβέρδου για τα 360 ευρώ συν κάτι ψιλά, ώστε οι περίπου 2.700.000 συνταξιούχοι να δουν ιδίοις όμασι τι εστί τρόικα και ποιοι την στηρίζουν. Ε, ρε , γέλια που θα κάνουμε!!!

  • Β. Μαγγανάς avatar
   Β. Μαγγανάς @ Γεώργιος 13/11/2013 01:54:13

   Οι συνταξιούχοι 360 Ευρώ συν κάτι ψιλά θα παίρνουνε (ανεξαρτήτως υπάρξεως Τρόικας) εάν συνεχίσουμε να κρατάμε 500.000 "παραπανίσιους" στο δημόσιο που δεν έχουν καν αντικείμενο...
   Για να μην απολυθεί κανείς από αυτούς είναι εδώ η Τρόικα με τα δανεικά της και για αυτό "μαρτυρούν" οι υπόλοιποι και ειδικά ο ιδιωτικός τομέας που γονάτισε στην κυριολεξία.

   • gonzilaus avatar
    gonzilaus @ Β. Μαγγανάς 13/11/2013 17:26:40

    Έτσι πες τα χρυσόστομε. Από τις 600.000 δ.υ. οι 500.000 περισσεύουν. Άρα οι περισσότερες δουλειές θα γίνονται με εργολαβίες, ε; Α ρε κάτι μάσες που θα ρίξουμε πάλι

    • Γεώργιος avatar
     Γεώργιος @ gonzilaus 14/11/2013 05:42:01

     Maganaς and Gonzilaus: το παραμύθι με τους δημοσίους υπαλλήλους που φταίνε σας το πούλησε το σύστημα, οι πολυεθνικές οι οποίες θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Αποδείχτηκε περίτρανα όταν άρχισαν να παίρνουν μέτρα και για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Εσείς , ως κοιμώμενοι δεξιοί το χάψατε.
     Τώρα όσο για τις 500.000 απολύσεις που θέλετε ,τι να πει κανείς; τρικυμία εν κρανίω. Ας διώξουμε λοιπόν 50.000 εκαπιδευτικούς, 20.000 νοσοκόμες και γιατρούς, 5.000 αργόσχολους στην εφορία, 10.000 στρατιωτικούς και 30.000 αστυνομικούς, 80.000 διοικητικούς, έτσι για να ικανοποιηθεί το ιδεολογικό σας μένος , να αδειάσουν τα τα μεία τελείως, να βάλουμε κουκουβάγιες μέσα, να διαλυθεί το κράτος για το χατήρι το δικό σας και των αφεντικών σας.
     Σε λίγο καιρό θα είστε παρελθόν οριστικό. Ναφθαλίνη στα ντουλάπια , ρε εεε!!!

     • Tryphoon avatar
      Tryphoon @ Γεώργιος 14/11/2013 15:40:19

      Πες τα χρυσόστομε! Και ο gonzilaus μαζί σου είναι. Δες καλύτερα. Ολα σε εργαλαβίες σου λέει να φάνε ότι έμεινε απο το πτώμα.

 11. FRESH (again) avatar
  FRESH (again) 12/11/2013 18:54:50

  τέτοια πλάκα που έκανε ο Πρωθυπουργός στον "Αλ'' εκ του Τέξας, έκανε και ο Καραμανλής στο ιδεοληπτικό παιδί της βροχής (μόλις είδα στην τηλεόραση ότι φύτευε γλάστρες στην Κωνσταντινούπολη!). τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι.
  πρέπει να ξεφτιλιστεί στην κοινωνία ο νεαρός επαναστάτης της πλάκας, γιατί όπως λένε και οι προηγούμενοι, τα μμε της ντροπής ενδεχομένως να αλλάξουν βιολί και σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που θέλουν να κηδεμονεύουν εσαεί την πατρίδα μας οι εκλογές να φέρουν τα πάνω-κάτω.

 12. NONOS avatar
  NONOS 12/11/2013 20:19:16

  Μπορεί απ τον Τεξανό επισκέπτη να μην χασει αλλα εαν ειναι αλλαι αι βουλαί των δηθεν παραδοσιακων συμμάχων (ορα Καραμανλή) ουτε και που θα το παρει χαμπάρι γιατι δουλειά που δεν τελειώνει με λεφτά τελειώνει με πολλά λεφτα και δοξα τω Θεώ πρόθυμοι υπάρχουν πολλοί......

 13. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/11/2013 15:08:50

  Ο Αλέξης και μόνος του να τρέξει, θα'ρθει δεύτερος...

  • Πλάνη εικαστική avatar
   Πλάνη εικαστική @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/11/2013 15:17:11

   Το πρόβλημά σου Φαήλο μου, είναι που βαυκαλίζεσαι ακόμη, οτι θα τρέξει τάχα ο ...Τσίπρας. Ο Ελληνικός λαός θα τρέξει, για να γλιτώσει απ΄τον αφανισμό και την υποταγή. Και μακάρι όοοταν θα τρέξει, να βγεί ΠΡΩΤΟΣ, με όποιον ΗΓΕΤΗ είναι ικανός να αντισταθεί και να νικήσει.
   Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, π΄'αει πολύς καιρός που μας χρεοκόπησε !Κυριολεκτικά.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/11/2013 15:19:31

   Θυμήθηκα το γνωστό ανέκδοτο με τον Αμερικάνο και τον Σοβιετικό πρόεδρο, τρέχανε ο Σαμαράς με τον Τσίπρα και ενώ ο Αλέξης πήρε παλλικαρίσια τη δεύτερη θέση, ο Σαμαράς μετά βίας ήρθε προτελευταίος

  • ωρε μανα μου avatar
   ωρε μανα μου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 14/11/2013 19:24:23

   ο Αλέξης θα τρέξει, τον Αντώνη βλέπω στα πιτς..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.