#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2010 12:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Δεν εκλέχθηκα για να τηρώ ισορροπίες...Εκείνο που ονομάσαμε «Μεταπολίτευση» τελείωσε πια, σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, πρέπει να τολμήσουμε την νέα Μεταπολίτευση, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται από το πρωί και συμπλήρωσε: αυτή η Νέα Μεταπολίτευσης χρειάζεται μια νέα Νέα Δημοκρατία η οποία θα ξεπηδήσει μέσα από το Συνέδριο που θα είναι συνέδριο θέσεων και αρχών.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εκλέχθηκε για να τηρεί «εύθραυστες ισορροπίες», ότι δεν χρωστάει τίποτε σε κανένα και ότι το μόνο του χρέος είναι απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Νεοδημοκρατών που ήλθαν και ψήφισαν, αφού περίμεναν ώρες στην ουρά. Σε αυτούς υποσχέθηκα αλλαγή πορείας. Και αυτό το χρέος με δεσμεύει απέναντί τους.

Επιτέθηκε επίσης με δριμύτητα στην κυβερνητική πολιτική και αφού τόνισε ότι ζούμε το χειρότερο, ίσως χειμώνα της τελευταίας 35ετίας δήλωσε κατηγορηματικά την αντίθεσή του στα προωθούμενα σενάρια συγκυβέρνησης: «Εκφράζω, με κάθε σαφήνεια, την αντίθεσή μου σε διάφορες προτάσεις εξωθεσμικών λύσεων, που απαξιώνουν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.  Εγώ τουλάχιστον για το Κόμμα μας, για τη Νέα Δημοκρατία, δεν το δέχομαι. Είμαι βέβαιος ούτε και εσείς. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί εγγύηση σταθερότητας για τη χώρα. Σήμερα ως Αντιπολίτευση, αύριο ως Κυβέρνηση. ..»

Σημεία της Ομιλίας του

Ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης, η οποία στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών έχει χρεοκοπήσει. Κι ένα μοντέλο πολιτικής, η οποία στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων επίσης χρεοκόπησε. Και πρέπει να αλλάξει. πρέπει να τολμήσουμε την νέα Μεταπολίτευση. Η οποία θα γίνει έτσι κι αλλιώς. Αλλά καλύτερα να γίνει από μας, παρά σε βάρος μας. Καλύτερα να γίνει ως μια νέα Επανάσταση απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, και ενδυνάμωσης της Δημοκρατίας. Παρά να μας προκύψει ως παραμερισμός της Πολιτικής, από κάποιους τεχνοκράτες, που θα αναλάβουν να «σώσουν» τους αριθμούς, καταδικάζοντας τους ανθρώπους και μαραζώνοντας τη δημοκρατία.

Η νέα Μεταπολίτευση έχει όμως μια κρίσιμη προϋπόθεση. Χρειάζεται μια νέα Νέα Δημοκρατία. Αυτή η νέα Νέα Δημοκρατία ήδη άρχισε να γεννιέται. Από το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία για την εκλογή νέου Προέδρου, με επιστέγασμα την πρωτοφανή συρροή 800 χιλιάδων νεοδημοκρατών – παλαιών και νέων - στις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου. Την οικοδόμηση της νέας Νέας Δημοκρατίας θα την ολοκληρώσουμε στο προσεχές τακτικό Συνέδριό μας. Που είναι Συνέδριο Αρχών και Θέσεων…

Το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία άλλαξε. Αλλά το κόμμα δεν άλλαξε ακόμα. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της εσωστρέφειας. Κι εσωστρέφεια δεν έχουμε μόνο όταν υπάρχει διαβρωτική εσωτερική γκρίνια. Εσωστρέφεια έχουμε κι όταν νομίζουμε ότι όλος ο κόσμος είναι ο κομματικός μας μικρόκοσμος. Εσωστρέφεια έχουμε κι όταν δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στα εσωτερικά μας ζητήματα απ’ ό,τι στα προβλήματα της κοινωνίας.

Σήμερα ζούμε το χειρότερο, ίσως χειμώνα της τελευταίας 35ετίας. Φταίει η διεθνής κρίση, αναμφίβολα. Αλλά όχι μόνο αυτή.  Ασφαλώς υπήρξαν αδυναμίες και σφάλματα και της δικής μας διακυβέρνησης. Αλλά όχι μόνον αυτά. Φταίει κυρίως, η απίστευτη αδράνεια και αναβλητικότητα που επικράτησε και επικρατεί και σήμερα ακόμα, με τις ατέλειωτες «διαβουλεύσεις» της νέας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αρκεί να θυμηθούμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου, όταν είχε γίνει ήδη γνωστό ότι το έλλειμμα της Ελλάδας θα ξεπεράσει το 12%, το spread των ελληνικών ομολόγων δεν ξεπερνούσε το 135. Και σήμερα πέρασε το 300!

Οι επόμενες μήνες θα είναι κρίσιμοι για την πορεία του τόπου. Και κρίσιμοι για την Αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εξήγησα, στηρίζουμε την κυβέρνηση εκεί που το επιβάλλει το συμφέρον του τόπου. Αλλά δεν κυβερνάμε μαζί της. Δείχνουμε στάση ευθύνης που ουδέποτε έδειξε το ΠΑΣΟΚ απέναντί μας. Αλλά δεν έχουμε συνυπευθυνότητα για τη διακυβέρνηση του τόπου. Δεν συγκυβερνούμε με το ΠΑΣΟΚ. Και δεν πρόκειται να συγκυβερνήσουμε.

Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα.

Η Νέα Δημοκρατία ήδη ακτινοβολεί μια νέα αυτοπεποίθηση. Αδιανόητο, για κόμμα που μόλις βγήκε από βαριά ήττα. Αυτό ακριβώς θέλω να ακτινοβολεί κάθε στέλεχος και κάθε μέλος μας. Η Νέα Δημοκρατία τους χωράει όλους και τον καθένα χωριστά. Τους χρειάζεται όλους και τον καθένα χωριστά. Δεν περισσεύει κανείς. Αυτό υποσχέθηκα κατηγορηματικά όταν έθεσα υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Κόμματος. Αυτό δεσμεύτηκα. Γι’ αυτό ψηφίστηκα.  Και σε αυτό θα μείνω πιστός.

Αλλά οφείλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Δεν εκλέχθηκα για να τηρώ «εύθραυστες ισορροπίες».  Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα. Το μόνο μου χρέος είναι απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες των Νεοδημοκρατών που ήλθαν και ψήφισαν, αφού περίμεναν ώρες στην ουρά. Σε αυτούς υποσχέθηκα αλλαγή πορείας. Και αυτό το χρέος με δεσμεύει απέναντί τους.

Την εσωστρέφεια που πολλές φορές «έπνιξε» τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν, δεν πρόκειται να την ανεχθώ. Η νέα Νέα Δημοκρατία θα γίνει ο πόλος μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, όχι ένας εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων. Προορισμός της είναι να απελευθερώσει το δυναμισμό της ελληνικής κοινωνίας, όχι να βουλιάξει μέσα στις γνωστές Ελληνικές παθογένειες.

Ο Πολιτικός μου αντίπαλος είναι απέναντι: το ΠΑΣΟΚ. Όχι εδώ μέσα. Στόχος μου είναι να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου. Όχι να επανέλθουμε στις έριδες του παρελθόντος. Άλλωστε, ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν είναι να αντιπολιτεύεται την …Αντιπολίτευση, αλλά την Κυβέρνηση!

Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω. Εσωστρέφεια δεν θα υπάρξει! Δημοκρατία ναι. Όσο ποτέ. Αλλά εσωστρέφεια ποτέ!  Αυτό είναι ευθύνη όλων να το περιφρουρήσουμε. Αλλά εμένα δεν είναι απλώς ευθύνη μου.

Δεν πάμε απλώς, να ξανά-διεκδικήσουμε την εξουσία. Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα.     Και πριν αλλάξουμε τους άλλους,  πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Είμαι εδώ μπροστά σας, γιατί πιστεύω αυτά που λέω. Και γιατί αγωνίζομαι γι’ αυτά που πιστεύω. Μπορούμε να επιτύχουμε μεγάλες ανατροπές. Μπορούμε, μαζί να τα καταφέρουμε.

Ο κ. Σαμαράς περιέγραψε με μελανά χρώματα την πολιτική και οικονομική κατάσταση: "Ζούμε τον χειρότερο Χειμώνα της τελευταίας 35ετίας. Φταίνε τα λάθη μας αλλά και η απίστευτη αδράνεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Όταν είχε γίνει γνωστό ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 12%, το σπρέντ ήταν 135 τώρα έχει ξεπεράσει τις 300. Υπάρχουν ευθύνες".

Ακολούθως επανάλαβε τις βασικές του θέσεις για τα θέματα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση: "Η διοικητική μεταρρύθμιση που είναι σχέδιο δικό μας διασύρεται με το σχέδιο "Καλλικράτης" γιατί γίνεται σε εποχή οικονομικής κρίσης χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί τα όρια των δήμων χωρίς να έχουν βρεθεί οι πόροι".

Τάχθηκε ξανά εναντίον του γερμανικού μοντέλου που προτείνει η κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτό ενισχύει υπέρμετρα τον αρχηγικό χαρακτήρα των κομμάτων. "Δεν ταιριάζει με την αντίληψή μας για τη νέα μεταπολίτευση. Η θέση της ΝΔ είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρειες σε ολιγοεδρικές".

Στο μεταναστευτικό η στάση μας είναι ξεκάθαρη είπε ο κ. Σαμαράς: "Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών για την Ευρώπη, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν μέτρα πολιτογράφησης. Η κυβέρνηση παίρνει τα πιο ελαστικά μέτρα χωρίς δικλείδες ασφαλείας. Εμείς δεν οραματιζόμαστε Ελλάδα περίκλειστο φρούριο αλλά ούτε και ξέφραγο αμπέλι"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 23/01/2010 12:15:58

  Κατα τη χθεσινή συνεδρίαση όλων των προέδρων των ΝΟΔΕ με τον Αντώνη, ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ οι προεδροι ΝΟΔΕ Χανίων, Ηρακλειου και Λασιθίου. Απορώ με τον Αντώνη που τους κρατάει ακόμη. Ο αείμνηστος Εθνάρχης Καραμανλής θα τους είχε ξηλώσει μέσα σε 5 λεπτά. Τέλος η ανοχή..

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΓΙΑΝΝΗΣ 23/01/2010 12:21:50

   Με αυτή του τη συμπεριφορά όμως μας κέρδισε και τον στηρίξαμε. Όταν αυτή τη στιγμή τον βλέπουμε να δείχνει πραγματική ανωτερότητα ψυχής, τι λέτε, πόσοι οπαδοί έχουν μείνει στη Ντόρα; Μετά τις εσωκομματικές εκλογές είχε στήριξη από το 86% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ αρνητικοί ήταν το 10%. Τώρα, με τέτοιες κινήσεις, πιστεύω ότι αυτό το 10% συρρικνώνεται κι άλλο.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 23/01/2010 12:28:43

   Σύμφωμα με το αυριανο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η Ντόρα επιδιώκει τη διαγραφή της από τη ΝΔ και ετοιμάζει κόμμα με τον τίτλο ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ..Άντε κοριτσάρα μου, άδειασέ μας τη γωνιά να ξεβρωμίσει επιτέλους αυτή η παράταξη από τα απόβλητα. Άντε να τελειώνουμε..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΓΙΑΝΝΗΣ 23/01/2010 13:02:22

   @Επώνυμος:
   Υπάρχουν όμως και όρια σ' "αυτή τη συμπεριφορά". Δεν μπορείς να επιδεικνύεις απεριόριστη ανοχή απέναντι σε όσους -αποδεδειγμένα πλέον, και συστηματικά- σού πριονίζουν την καρέκλα. Διαφορετικά, θα έχεις στο μέλλον, στην καλύτερη περίπτωση, την τύχη του Κωστάκη. Στη χειρότερη, του Έβερτ.

   Ας τη διώξει επιτέλους, να φτιάξει νεοφιλελεύθερο απόκομμα, να πάρει ό,τι πήρε και ο μπαμπάς της το '77...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΓΙΑΝΝΗΣ 23/01/2010 13:04:25

   @ΓΙΑΝΝΗΣ:
   Τέτοιες φήμες άφηνε πέρυσι να διαρρεύσουν και η κυρα-Γιάννα -και μάλιστα για κόμμα με τον ίδιο ακριβώς τίτλο-, και είδες για πότε έπεσε στην πλήρη αφάνεια και ανυποληψία...

 2. Kefalonia press avatar
  Kefalonia press 23/01/2010 12:19:01

  25-27 Iουνίου το συνέδριο, δεν εχει ανακοινωθεί ακομα επισημα

 3. piraxtiri avatar
  piraxtiri 23/01/2010 13:15:19

  εσωστρεφεια τελος!!! να μην μπει η ΝΔ στον πειρασμο ''εκλεκτων'' και ''χρισματων'' για τις δημοτικες εκλογες.Καθε εσωκομματικη ψηφοφορια γεννα νεες αψιμαχιες,στατοπεδα,νικητες και ηττημενους....Χρισματα μονο σε υπ.περιφερειαρχες και σε 5-6 μεγαλους Δημους!!!!

 4. ΝΜ avatar
  ΝΜ 23/01/2010 13:25:42

  ΈΒΕΡΤ ΝΟ 2.

 5. αρης avatar
  αρης 23/01/2010 13:52:20

  ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

 6. Orestios avatar
  Orestios 23/01/2010 14:27:03

  Εξαιρετική ομιλία.
  Αποκρυσταλλωμένες σκέψεις χωρίς διφορούμενα νοήματα.
  Ο κόσμος της ΝΔ οφείλει να είναι υπερήφανος για την επιλογή του. Για μια ακόμη φορά έπραξε το σωστό. Να στείλει κάποιους σπίτι τους και να φέρει επικεφαλείς τους άξιους. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο μέλλον η ΝΔ θα φέρει την μεγάλη αλλαγή στη χώρα.

 7. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 23/01/2010 14:35:05

  Εμένα μου έκανε εντύπωση η απαξίωση που έδειξαν στο πρόσωπο του Καραμανλή οι σύνεδροι. Ούτε ένα χειροκρότημα την ώρα που μπήκε. Επίσης, μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο Μεϊμαράκης του γύρισε την πλάτη, ενώ ο Αρης ήταν πρώτο τραπέζι πίστα μες στην καλή χαρά και αφοσιωμένος στην ομιλία Σαμαρά.
  Την ώρα που μίλησε η Ντόρα ήταν δεν ήταν 20-30 άνθρωποι στην αίθουσα. ΄Ισως η κυρία Κούβελου θέλει μ΄αυτούς να κάνει κόμμα.

 8. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗΣ 23/01/2010 14:43:50

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΓΟΣ. ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1979. ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. ΟΠΟΤΕ, ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ!!

 9. donaE avatar
  donaE 23/01/2010 14:51:02

  Α,μπραβο...αυτο περιμενει ο κοσμος να ακουσει.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/01/2010 15:04:13

  O λογος ηταν καλος.Ομως καλους λογους εβγαζε και ο Καραμανλης.Χρειαζεται και πραξη και οπωσδηποτε η αποκατασταση της εμπιστοσυνης ειναι μακροχρονια προσπαθεια.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ψυχραιμια 23/01/2010 16:13:04

   Σωστό. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης όμως προϋποθέτει και σουτάρισμα αυτών που την καταχράστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, αν όχι όλων τουλάχιστον μερικών από αυτούς.

 11. piraxtiri avatar
  piraxtiri 23/01/2010 15:45:10

  Σε αποστροφη της ομιλιας του λεει'' δεν συγκυβερνουμε και δεν θα συγκυβερνησουμε με το ΠΑΣΟΚ''.Προσπαθει να κλεισει τα σεναρια του επιτιμου ,Λ Κυρκου κλπ. Σε κανενα ειδησιογραφικο ομως site δεν το αναφερουν.......!!!!!!!!!! Γ Ι Α Τ Ι ?????

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ piraxtiri 23/01/2010 19:22:51

   Μπίνγκο!

 12. Τέλος στην εσωστρέφεια επιτέλους avatar
  Τέλος στην εσωστρέφεια επιτέλους 23/01/2010 15:49:12

  Όσοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο λαός της παράταξής μας εξέλεξε αρχηγό οφείλουν να το συνειδητοποιήδουν ΑΜΕΣΑ. Κάνουν κακό και στον εαυτό τους και στην παράταξη και ο λαός θα τους τιμωρήσει.
  Όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον Αντώνη Σαμαρά και να αγωνιστούμε Πρωθυπουργό να του δούμε. ΟΧΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΜΕΛΗΣ 23/01/2010 15:54:44

  ΑΡΙΣΤΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΜΕΤΡΗ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ. ΕΚΤΙΜΩ ΌΤΙ ΕΝΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ.
  ΑΣ ΦΥΓΕΙ, ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ, ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ. ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ, ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΣΠΟΡ, ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

 14. anetos avatar
  anetos 23/01/2010 17:22:19

  ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ? γιατι δεν την λεει " το νεο κολπο "

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ anetos 23/01/2010 17:36:10

   ΝΕΑ ΓΕΡΟΝΤΟΜΠΕΜΠΕΚΑ καλύτερα..

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ anetos 23/01/2010 18:35:45

   NEA (EΛ)ΛΑΔΩΜΑΤΑ

 15. μούτρο avatar
  μούτρο 23/01/2010 18:16:27

  ας υπάρχει πρόχειρο το βίντεο

  http://www.youtube.com/watch?v=ACf6dOnYtkA


  "..σήμερα η βάση εξέλεξε τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ"

  "...η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή"

  "...η νέα δημοκρατία πρέπει να γίνει ενα ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα

  "...στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παροντες"

 16. loretta avatar
  loretta 23/01/2010 18:28:33

  Η ντορα τωρα εχει φαει τετοια ψυχρολουσια απο τα μαντατα που εχει λαβει τα εσωκομματικα...που της εχουν κοπει τα ΠΟΔΙΑ!!

  Τελος ΝΤΟΡΑ.!!! και απο κει που πηγαν και οι αλλοι ντορουλα...και οσο για το ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ...δεν το ονομαζεις καλυτερα Ο.Λ.Μ (ολα τα λαμογια μαζι)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ loretta 23/01/2010 19:25:37

   Αν ισχύει αυτό που λες, τότε το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει από την πολιτική. Είναι φανερό ότι δεν αντέχει να κάθεται με τον Αντώνη αρχηγό. Η δημοσίευση του Πρώτου Θέματος καίει και κάπως πρόωρα το σενάριο της ίδρυσης κόμματος, διότι από εδώ και πέρα, αφού θα παίζει ένα τέτοιο σενάριο, όποιος θα λέει "καλημέρα" στη Ντόρα θα γίνεται ύποπτος διάσπασης.

   Αν δεν σε θέλει ο λαός, αν δεν έχεις λαϊκό έρεισμα, δεν είναι καλό σπορ η πολιτική. Ούτε κεντρώο κόμμα δεν μπορεί να κάνει, γιατί είναι η κόρη του Μητσοτάκη, του ανθρώπου που διέσπασε, πούλησε και εξευτέλισε το κέντρο.

  • loretta avatar
   loretta @ loretta 23/01/2010 19:46:50

   Αγαπητε επωνυμε ..

   εσυ πιστευεις οτι τυχαια θα γινει το συνδριο τον ιουνιο?? ολος αυτος ο χρονος ειναι αρκετος για να τελειωνουμε μια και εξω με τους ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ και ΤΥΠΙΣΣΕΣ που υπαρχουν μεσα στο κομμα.. !! Αρχιζοντας παντα απο κατω..(τοπικες ...μικροστελεχη ..και οτι σαβουρα εχει καθισει στο κομμα εδω και 25 χρονια ) και μετα στα ΨΗΛΑ και οτι το ακολουθει...(κατι γραφικοι βουλευτες επαρχιακοι ονοματα και μη χωριο κατι ΛΑΜΟΓΙΑ απο την αθηνα την θεσσαλονικη και ολη την ελλαδα)

   Οσο για την ΝΤΟΡΑ εισπραττει συνεχως πικρες...και μεχρι τον ΙΟΥΝΙΟ ...θα γελασουμε απιστευτα...αυτο να το θυμασαι.

  • loretta avatar
   loretta @ loretta 23/01/2010 19:54:11

   Επωνυμε..

   επισης αν προσεξες ο Αντωνης αναφορικα με το θεμα τις ιθαγενειας...ειπε ξεκαθαρα αυτο που και εγω και αλλοι εδω μεσα εχουμε αναφερει...περαν των αλλων μετρων θα πρεπει ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΧΟΥΝ για να λαβουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 17. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 23/01/2010 19:28:06

  Νά σιγουρευτούμε ότι θά πάρη καί τόν αδελφό της μαζί,έτσι;

 18. piraxtiri avatar
  piraxtiri 23/01/2010 19:45:16

  ολο το παιχνιδι ξεκινησε ΣΗΜΕΡΑ.....απο την ωρα που ο Σαμαρας ειπε ΟΧΙ στην συγκυβερνηση,θα τον φανε τα ΜΜΕ και τα διαπλεκομενα μαζι με τα οργανα τους....και τα πλοκαμια που και στην αγια οικογενεια.....

 19. Προεδρική Δημοκρατία avatar
  Προεδρική Δημοκρατία 23/01/2010 19:47:17

  ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΑΜΑΡΑ

  ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

  ………………σήμερα πρέπει να……………………τολμήσουμε την νέα Μεταπολίτευση…………….. μια νέα Επανάσταση απελευθέρωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, και ενδυνάμωσης της Δημοκρατίας.

  Στο χώρο της πολιτικής…………νέα Μεταπολίτευση σημαίνει σεβασμό στον Πολίτη……………………. Συμμετοχή του Πολίτη στις αποφάσεις που τον αφορούν……………..

  Στο χώρο της Οικονομίας στροφή στην ανταγωνιστικότητα, στροφή στην παραγωγή, στροφή στην ποιότητα………από-ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας.
  Στροφή στην εξυγίανση των αγορών, στην εξάλειψη των στρεβλώσεων και στη διάχυση των ευκαιριών………….


  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

  …………Πάμε να αλλάξουμε την Ελλάδα……………..

  …….Και πριν αλλάξουμε τους άλλους, πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι……...

  ……Το κλίμα……………άλλαξε, αλλά το κόμμα δεν άλλαξε ακόμα.

  ……..οργανωτικά θα αλλάξουμε……….

  ……..Το Κόμμα μας θα γίνει πιο ανοικτό στην κοινωνία, πιο δημοκρατικό στην εσωτερική λειτουργία των οργάνων………

  ………..τον αρχηγικό χαρακτήρα των κομμάτων………… Δεν τον θέλουμε.

  ……..Η νέα Νέα Δημοκρατία θα γίνει ο πόλος μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, όχι ένας εύθραυστος συνασπισμός προσωπικών στρατηγικών και ομάδων……….

  ………Δεν εκλέχθηκα για να τηρώ «εύθραυστες ισορροπίες»………..
  Δεν χρωστάω τίποτε σε κανένα.


  ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

  ……..η Ελλάδα έχει ήδη εξαιρετικά συγκεντρωτικό πολιτικό σύστημα……..

  Εμείς, πάντως, θα προτείνουμε……..Ένα ……………..σύστημα που θα ενισχύει την αποκέντρωση………………


  ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ……..ενεργοποιούμε τη σχέση μας με τους δικτυακούς τόπους………..

  ……..πολλά από τα 800 χιλιάδες μέλη μας, ήδη εκφράζουν τις απόψεις τους δικτυακά. Και αυτό ανοίγει το δρόμο πια για να περάσουμε σιγά-σιγά σε ένα επόμενο βήμα οργάνωσης της ηλεκτρονικής δημοκρατίας.


  ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ

  Εκφράζω επίσης, με κάθε σαφήνεια, την αντίθεσή μου σε διάφορες προτάσεις εξω-θεσμικών λύσεων, που απαξιώνουν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/01/2010 20:08:03

  «πόλος μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας» Αυτός είναι στόχος.

 21. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 23/01/2010 21:01:56

  Πολύ γαυγισμα κι απο δάγκωμα τίποτα.

 22. «Κασανδρα» avatar
  «Κασανδρα» 23/01/2010 21:09:18

  που πήγε το θέμα με την...
  http://www.youtube.com/watch?v=gUhfDpCHeZ0

 23. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 23/01/2010 23:59:55

  Ένα βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί μέχρι το συνέδριο είναι το πως θα προσαρμοστεί η ΝΔ με δεδομένες τις ανεπιθύμητες συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα στο νέο κοινωνικό περιβάλλον που έρχεται; μπορεί το πολιτικό προσωπικό που έφερε το 2004 τη νδ στην εξουσία κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες να βγει στο δρόμο και να υποστηρίξει τα δίκαια των πολιτών ή μεγαλύτερων κοινωνικών ομάδων; ( φαντάζεστε τον Χατζηγάκη στα μπλοκα των αγροτών!) όταν στη χώρα μας οι άνθρωποι που καθημερινά διολισθαίνουν σε ένα κατώτερο βιοτικό επίπεδο είναι πάρα πολλοί και μέρα με τη μέρα αυξάνονται.

 24. Aggelos avatar
  Aggelos 24/01/2010 00:27:04

  αυτο που ειπε για αλλαγη του 60/40 αριστερας και δεξιας ηταν ολη η ουσια που κανεις μεχρι τωρα δεν τολμουσε να πει..αυτο ειναι το τερμα της μεταπολιτευσης και της κυριαρχιας της αριστερας...
  ο Καραμανλης τη χαιδευε,,ο Σαμαρας κανει επιθεση..

 25. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 24/01/2010 01:31:11

  Οι ομιλίες του Σαμαρά για τα εσωτερικά ζητήματα της ΝΔ μου φαίνονται περισσότερο ως προσπάθεια κατευνασμού αυτών που τον αντιπολιτεύονται παρά ως προειδοποίηση. Μακάρι να κάνω λάθος.

 26. παρουσιάσου! avatar
  παρουσιάσου! 24/01/2010 08:12:40

  Παιδιά, θα πρέπει να αναφέρουμε οτι στο youtube, δεν υπάρχουν ομιλίες του κ. Σαμαρά, ενώ βρυχούν αυτές του ΛΑΟΣ.

  Όπως επίσης έχουν λυσάξει να προβάλλουν το ΛΑΟΣ...
  και αν μπείτε στο realfm, και δείτε τις συνεντεύξεις που έχουν αναρτήσει, θα βλέπατε πως τουλάχιστον μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, πρόβαλλαν συνεχώς Μπακόγιάννη - Καρατζαφέρη...

 27. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 24/01/2010 09:54:54

  ΝΤΟΡΑ πάρε δρόμο μαζί με τα λαμόγια !

 28. sintonistis avatar
  sintonistis 24/01/2010 10:20:31

  ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...........................

  1. σας ανακαλυψα λιγο πριν τις εσωκομματικες εκλογες της Ν.Δ.. τοτε που οι
  δημοσκοπησεις( οι ποιες? ) ελεγαν για ντερμπι. απο τοτε το antinews
  ειναι μερος της καθημερινοτητας μου. εκπληκτικα αρθρα.... μακαρι να
  υπηρχε τροπος να τα διαβασουν περισσοτεροι.......

  2. Κε Σαμαρα, οπως ειχε πει καποιος εδω μεσα..... ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΣ ΘΕΡΙΟ...ΘΕΡΙΟ
  ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ!!!! "φατο" επιτελους να ησυχασουμε... μπορει να χαθει ενα 5%
  αλλα στον μελλον τα ωφελη θα ειναι πολυ μεγαλυτερα

  3. μην διστασετε σε τιποτα (ελληνικη υπηκοοτητα, σκοπια,κ.λ.π. να πανε
  φυλακη οσοι εφαγαν τα λεφτα του κοσμακη)
  ειχα ενεργοτατο(ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ) ρολο στις εκλογες , ημουν σε πολλα εκλογικα
  κεντρα και ειδα τον απλο κοσμο που περιμενε στις ουρες οχι απλα για να
  ψηφισει ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΛΕΞΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ με την ελπιδα να
  ξεβρωμισετε την παραταξη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.