#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2012 22:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Δίκαιο και απλούστερο φορολογικό σύστημα

Δεν ισχύουν τα σενάρια για φόρο 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000 

«Εγώ είμαι με τη μεσαία τάξη». Με τη φράση αυτή ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές ακόμη και 45% στα εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ. Παράλληλα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, προανήγγειλε φορολογική ελάφρυνση για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25.000 ευρώ τονίζοντας: «Δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε, για φόρο 45%, λέει, πάνω από 25 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι έξω από τις θέσεις μου. Είναι αντίθετο με τις ιδέες μου. Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της…Τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25 χιλιάδες ετησίως, θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές. Κι αυτό αφορά όσους παίρνουν ονομαστικά ως 2.500 χιλιάδες το μήνα, δηλαδή την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων».

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου έδωσε τις κατευθύνσεις του νέου φορολογικού συστήματος κάνοντας λόγο για δίκαιο και απλούστερο με κύριο στόχο τους χαμηλότερους συντελεστές οι οποίοι όμως θα μειωθούν αφού δημιουργηθούν πρώτα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι άξονες και οι στόχοι για το νέο σύστημα είναι σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά:

• Απλούστερο φορολογικό σύστημα, για να παρακολουθείτε πιο εύκολα και να μειωθεί η σχέση εφόρου-φορολογούμενου.
• Εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να γίνονται αυτόματα οι επαληθεύσεις και να να μειωθούν οι τρύπες και της φοροδιαφυγής και οι εστίες της διαφθοράς.
• Και αυστηρή τιμωρία – δηλαδή άμεσες και σκληρές ποινές - όσων επιμένουν να μην πληρώνουν, ώστε να δημιουργηθούν ισχυρά αντικίνητρα στην φοροδιαφυγή.

Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους συζητάμε τη φορολογική μεταρρύθμιση. Και η πρότασή μας, μετά από τον απαραίτητο διάλογο, θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Τρεις είναι οι βασικές επιδιώξεις:

• Να μειωθεί το βάρος εκείνων που πληρώνουν ήδη.
• Να πληρώνουν κι εκείνοι που ως τώρα φοροδιαφεύγουν, δηλαδή επέκταση της φορολογικής βάσης.
• Και τρίτον, η φορολογία να μην πλήττει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Να μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Με δύο λόγια: φορολογικό σύστημα σταθερό, απλό, σύγχρονο, δίκαιο και αναπτυξιακό!

Αναφορικά με τη φορολογία των επιχειρήσεων μίλησε ξεκάθαρα για ελάφρυνση: «Σε επόμενη φάση, θα θεσπίσουμε τον συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο. Και την πληρωμή του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο με ηλεκτρονικό τρόπο. Κι έτσι θα μειωθεί και μια ακόμα διαρροή φοροδιαφυγής. Γιατί όταν οι επιχειρήσεις θα συμψηφίζουν τις οφειλές τους προς και τις επιστροφές τους από το δημόσιο, θα έχουν κίνητρο θα καταγράφονται ηλεκτρονικά οι πωλήσεις τους. Ενώ σε τελική φάση η συνολική επιβάρυνση των επιχειρήσεων – κέρδη και διανεμόμενα έσοδα θα πέσει χαμηλότερα από το 30%. Δηλαδή χαμηλότερα από το 34% που είναι τώρα, και πολύ χαμηλότερα από το 44% που ήταν ως πρόσφατα».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι συντελεστές του ΦΠΑ στην εστίαση δεν μπορούν να μειωθούν αυτή τη στιγμή, «αλλά θα το κάνουμε μόλις μπορέσουμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στο πόσο σημαντική ήταν η απόφαση του Eurogroup επισημαίνοντας:

«Με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Σήμερα όλοι όσοι προεξοφλούσαν την επιστροφή της χώρας στη δραχμή, διαβεβαιώνουν πια για το ακριβώς αντίθετο: η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ!

Ακόμα, το τραπεζικό σύστημα επανακεφαλαιοποιείται! Και το αποτέλεσμα θα είναι να μπορέσει να παρέχει ρευστότητα, να δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Γιατί η ρευστότητα είναι το «αίμα» και το «οξυγόνο» της οικονομίας. Αυτή η πιστωτική ασφυξία που είχαμε ως τώρα, πολύ σύντομα τελειώνει! Και με την ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος θα επιστρέψουν και οι καταθέσεις, ώστε να δημιουργηθεί άμεσα η απαραίτητη ρευστότητα. Και η κυβέρνηση ήδη κινείται, ώστε να δοθεί από την αρχή ρευστότητα στην αγορά.

Ακόμα – και το σπουδαιότερο, ίσως - το κράτος θα επιστρέψει μέσα στους επόμενους μήνες το σύνολο των οφειλών του σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις! Όλα αυτά που έμειναν απλήρωτα τα τελευταία χρόνια, θα εξοφληθούν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών. Και το πολύ μεγάλο μέρος τους θα μείνει μέσα στην Ελλάδα.

Έτσι οι τρεις από τις τέσσερις αιτίες της βαθιάς ύφεσης θα αντιστραφούν αμέσως.Μένει η νέα λιτότητα. Που όμως θα εξουδετερωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Πόση είναι η νέα λιτότητα; Μέτρα για περικοπή ελλείμματος ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων. Τόσα θα βγουν από την οικονομία μας φέτος…

Αλλά από την άλλη πλευρά, την ίδια στιγμή θα μπουν ακριβώς τόσα, δηλαδή 9,2 δισεκατομμύρια από την πλήρη εξόφληση των οφειλών του δημοσίου...

Επί πλέον θα μπουν στην Οικονομία χρήματα από το ΕΣΠΑ που τώρα μπορούν να «ξεπαγώσουν», αφού θα λειτουργεί πια το τραπεζικό σύστημα, αλλά και ξένες επενδύσεις, που τώρα μπορούν να προσελκυστούν, αφού εξουδετερώθηκε η δραχμοφοβία.

Συν η νέα ρευστότητα από την επιστροφή καταθέσεων σε ένα ανακεφαλαιωμένο τραπεζικό σύστημα.

Άφησε σαφέστατες αιχμές για πολλά και διάφορα συμφέροντα στην Ελλάδα:

«Όχι γιατί δεν θέλουν τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Αλλά γιατί έχουν την «πικρή γεύση» από το παρελθόν: όταν κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης στην Ελλάδα αποτύγχανε! Γιατί τα προνόμια των ισχυρών αποδεικνύονταν αξεπέραστα…

Όμως τώρα αυτό το αλλάζουμε:

Όσοι φωνάζουν για την ανεργία, ενώ ήταν εκείνοι που έκλειναν εργοστάσια το ένα μετά το άλλο, όσοι μπέρδευαν την εργασία με το συντεχνιακό συνδικαλισμό, τη δημοκρατία με τη αυθαιρεσία, τα δικαιώματα των πολλών με τα προνόμια των λίγων, τη φιλοξενία των ξένων με τη μαζική εισβολή λαθρομεταναστών, την ελευθερία έκφρασης στα Πανεπιστήμια με τους βανδαλισμούς και την τρομοκρατία ανεξέλεγκτων ακραίων μειοψηφιών, όσοι μπέρδευαν την Ελευθερία, που είναι υπέρτατο αγαθό, με την Τυραννία της αυθαιρεσίας δεν είναι πια στο απυρόβλητο.

Αν σας έλεγε κάποιος πριν από τέσσερις μήνες ότι σήμερα θα είχαμε εφαρμόσει όσα δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στην Ελλάδα, θα είχαμε κερδίσει και επιμήκυνση και πρόσθετη μείωση χρέος και πρόσθετη αναστολή πληρωμής τόκων για δέκα χρόνια και χρεολυσίων για δεκαπέντε χρόνια και την στήριξη όλων των χωρών που μας κοίταζαν με καχυποψία ως τότε, θα το πιστεύατε; Μάλλον θα σας φαινόταν απίστευτο. Να που έγινε!»

Το κλείσιμο της ομιλίας του είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί μίλησε για Αναγέννηση της Ελλάδας:

Σε αυτή την Ελλάδα θέλω να πιστέψετε.

Αυτή η Ελλάδα μας οδηγεί και μας κινητροδοτεί!

Αυτή η Ελλάδα μας χωράει όλους. Ακόμα κι εκείνους που δεν την πολύ-πιστεύουν.

Αυτή η Ελλάδα ενώνει τους Έλληνες. Η Ελλάδα της μιζέριας του διχάζει.

Αυτή η Ελλάδα αξίζει στους Έλληνες. Η Ελλάδα της μιζέριας τους υποτιμά και τους προσβάλλει.

Αυτήν την Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Γιατί αυτή τους αξίζει. Και γιατί αυτήν τους οφείλουμε…

Με δύο λόγια – το επαναλαμβάνω: Αναγέννηση της Ελλάδας! Μιας Ελλάδας πιο δημοκρατικής από ποτέ, πιο σύγχρονης από ποτέ, πιο Ευρωπαϊκής από ποτέ και πιο Ανταγωνιστικής από ποτέ άλλοτε!».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 04/12/2012 22:33:48

  Αντώνη, επιστράτευσε τις εμπειρίες σου από το χρόνο που υπήρξες ΥπΟικ το ‘89

 2. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 04/12/2012 22:39:18

  Αχ βρε Αντώνη !!! Μόνος εν μέσω ανόητων, ατάλαντων, αναίσθητων και αχρήστων ........ Πόσο δεν τους αξίζεις !!!

  • Tryphoon avatar
   Tryphoon @ BLACK QUEEN IN STORM 05/12/2012 16:58:45

   Και άσχημων μη σου πώ

  • ΦΩΤΕΙΝΗ avatar
   ΦΩΤΕΙΝΗ @ BLACK QUEEN IN STORM 06/12/2012 13:32:10

   Καλά τα θέλεις και τα λες ή σου ξεφεύγουν; Δεν ήξερε; Δεν άκουσε τόσες μέρες τίποτα; Τώρα τα έμαθε, τρεις βδομάδες δεν άκουγε ειδήσεις;
   Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ολόκληρη ΝΔ δεν έχει στελέχη και έψαχνε στους κολλητούς του Σιμήτη (Ραπανος, Στουρνάρας), να στελεχώσει το υπουργείο οικονομικών;
   Τόσο έτοιμοι ήταν;

 3. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 04/12/2012 22:49:07

  Καλα ολα αυτα, αλλα ΟΛΟΙ περιμενουμε να δουμε τη φορολογια με ΑΡΙΘΜΟΥΣ και %, σε μικρα και μεσαια εισοδηματα, σε μικρη και μεσαια ακινητη περιουσια, σε μικρες και μεσαιες Ελληνικες επιχειρησεις σε μικρη και μεσαια αγροτο-κτηνοτροφια, οπου οι τιμες των λιπασματων εχουν γονατισει τους παντες...

  Σχετικο-ασχετο... θα το λεω και θα το ξαναλεω. Ειδικα τα ξενα Σουπερ-Μαρκετ εχουν μαζεψει ολο το χαρτι απ την αγορα, και ουσιαστικα ΔΕΝ προσφερουν τιποτα απαραιτητο.
  Το συναλλαγμα μας φευγει στο εξωτερικο. Τα προοιντα που πουλανε ειναι κατα βαση ξενα. Οι αναγκες που καλυπτουν καλιστα θα μπορουσαν να καλυφθουν απ τα Ελληνικα Σ/Μ, οι τιμες που προσφερουν ειναι μεγαλυτερες απ αυτες που πουλανε τα ιδια προιοντα στις χωρες τους, και το προσωπικο που απασχολουν θα το απασχολουσαν Ελληνικα Σ/Μ , αν σε καποιο βαθμο μας αδειαζαν τη γωνια τα ξενα Σ/Μ.

  Το αναφερω επειδη σε μια εποχη που ο κοσμος αγοραζει μονο το απαραιτητα, καποια μεγαλα Σ/Μ ειναι απ τις ελαχιστες πολυ κερδοφορες επιχειρησεις. Ειναι κριμα να μην ειναι Ελληνικες, οι οποιες θα στηριζαν και το ντοπιο παραγωγο και γενικα το Ελληνικο προιον. Κατι που εχει πολλαπλα ωφελη...
  Ισως κατι θα μπορουσαμε ολοι να κανουμε, πολιτικοι και πολιτες. Παιζονται πολλα λεφτα εκει...

 4. Tassos avatar
  Tassos 04/12/2012 23:44:14

  Μια ζωή σανό μασάς και τώρα σε κακοφάνηκε που ο Σαμαράς δεν είναι σαν τους άλλους, έ?

  • oplonomos avatar
   oplonomos @ Tassos 05/12/2012 02:32:23

   Φίλε μου,δυστυχώς εσύ μασάς σανό ακόμη!Πές μου τώρα οτι πραγματικά το έχαψες οτι ο Σαμαράς δεν ήξερε τίποτα για το φόνο να πεθάνω στο γέλιο.Κρίμα και ελπίζω να μην είσαι σε ηλικία ψηφοφόρου.

 5. CC avatar
  CC 04/12/2012 23:47:42

  Ναι, υπάρχει ακόμα η μεσαία τάξη. Μιλάει για την Ελλάδα. Ναι, μιλάει για μια πιό δημοκρατική Ελλαδα από αυτή που γνωρίσαμε μέχρι σήμερα. Χωρίς τον φασισμό του κάθε συνδικαλιστή που κάνει ότι του κατέβει στο κρανίο του. Χωρίς την απατεωνίστικη ανταγωνιστικότητα του κάθε Κόκκαλη. Αυτή η χώρα που ΔΕΝ μπορείτε να δείτε είναι η Ελλάδα του αύριο. Δεν μπορείτε να τη δείτε γιατί βλέπετε συνέχεια την Ελλάδα της μιζέριας που σου δείχνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ο Τσίπρας και τα ΜΜΕ του. Και αυτή η Ελλάδα της μιζέριας είναι που διώχνει τους επενδυτές. Ειναι ολοφάνερο ότι όλοι εσείς που κλαίγεστε με τα αφελή σχόλια έχετε παντελή άγνοια του τι είναι και τι κάνει ένας επενδυτής. Γιαυτό και πιστεύετε ότι λέει ο Τσίπρας. Συμβουλή "Αν περιμένεις κάποιον να σου δώσει φαί, να ξέρεις ότι θα πεινάσεις"

 6. BLACK QUEEN IN STORM avatar
  BLACK QUEEN IN STORM 04/12/2012 23:54:47

  Δε μου πέφτει λόγος βέβαια, αλλά οι υπουργοί είναι σίγουρα περιορισμένων δυνατοτήτων και γενικά αδιάφοροι και οκνοί. Ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν; Σίγουρα ο Πρωθυπουργός δεν είναι '' ο.....καλός κι αγαθός φίλος του μέσου Έλληνα'' :-) , υπεύθυνος είναι που τους επέλεξε, αλλά για να τα καταφέρνουν έτσι αξιοζήλευτα οι ...επίλεκτοι να τον εκθέτουνε τόσο συχνά με την ασχετοσύνη τους, μπορούμε να φανταστούμε τις καταπληκτικές ικανότητες και τα θαυμαστά χαρίσματα των μη...επιλέκτων. Με βάση αυτή τη σκέψη, όποιος χρεώνεται την τελική αποτυχία είναι και ο άτυχος. Μαζί με όλους εμάς φυσικά, για διαφορετικούς βέβαια λόγους.

 7. αργατεία avatar
  αργατεία 05/12/2012 00:21:46

  ρε παιδιά μήπως είναι σκόπιμες διαρροές οι δήθεν αποφάσεις για 45% φορολογία για να δείξουν μετά ότι το αλλάζει ο πρωθυπουργός τονώνοντας έτσι το κοινωνικό του προφίλ ενώ στην ουσία δεν είχα ποτέ πρόθεση να κάνουν κάτι τόσο βλακώδες? δεν μπορεί να υπάρχει τόση αφέλεια και ασχετοσύνη, το αποκλείω, μάλλον επικοινωνιακα παιχνιδίσματα είναι.....
  είναι σαν να απειλείς ένα μωρό ότι θα το δώσεις δύο μπατσάκια αν δεν κάτσει φρόνιμα και τελικά το δίνεις μόνο ένα και αυτό ελαφρύ (ενω ποτέ δεν είχες πρόθεση να του δώσεις δύο), έτσι όμως και το μωρό αιστάνθηκε ανακουφισμένο και ο "μπαμπάς" έκανε την δουλειά του και φάνηκε και καλός...-))

 8. leon avatar
  leon 05/12/2012 00:24:08

  ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ ΖΗΤΩ

 9. Γιωργος Μακρης avatar
  Γιωργος Μακρης 05/12/2012 01:04:10

  α η μεσαια ταξη μας ενδιαφερει μονο....με τους μικρους τι γινεται; καλα τους μεγαλους ξερουμε το ενδιαφερον και τη συμπαθεια που τους δειχνει. Υπάρχει ακομα μεσαια ταξη;

 10. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 05/12/2012 01:17:26

  Εξαιρείται ο κ. Στουρνάρας . Ούτε αδιάφορος είναι ούτε οκνός.
  Ένας τεχνοκράτης με ελληνική φλόγα. Τον άκουγα απόψε στην εκπομπή του
  Παπαχελά και ΄σκεφτόμουνα ότι έτσι θα έπρεπε να είναι οι πολιτικοί.
  Εύχομαι να μακροημερεύσει στον θώκο του για το καλό της πατρίδας μας.

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Γλαυξ 05/12/2012 04:36:55

   το θυμάμαι από την εποχή του Σημίτη ... ο Στουρνάρας είναι περίπτωση Έλληνα ... (γιατί ομως ρε παιδιά τους λέγαμε τότε αρχιερείς της διαπλοκής ???)

  • αργατεία avatar
   αργατεία @ Γλαυξ 05/12/2012 07:49:03

   αγαπητέ Γλαυξ θα συμφωνήσω μαζί σου, είχα πολύ αρνητική εικόνα για τον κ.Στουρνάρα αλλά βλέποντας τον στους φακέλλους μου έκανε πολύ θετική εντύπωση, μιλούσε με στοιχεία και κατανοητα, θα περίμενα βέβαια να μας πει περισσοτερα πχ για τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα και κατά ποιον τρόπο το άνοιγμά τους θα ωφελήσει τους πολιτες και την οικονομία γενικότερα καθώς και τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκες χώρες αλλα δεν ειπε πολλά πέρα από το καμποτάζ. παρόλα αυτά πιστεύω πως ο λόγος του ήταν ειλικρινής, μιλούσε με στοιχεία και κατανοητά και σου έδινε την αίσθηση ότι μπορεί να υπάρχει πολιτικός λόγος ρεαλιστικός σε αυτό τον τόπο που να ειναι κατανοητός, ουσιώδης και όχι "ξύλινος" που προκαλεί αποξένωση και απομάκρυνση των πολιτών από τα κοινά. και καθόλου τεχνοκρατίλα, παρά το ότι θεωρεί ευατόν τεχνοκράτη. όπου υπάρχει ξύλινος λόγος δεν υπάρχει δημοκρατία και ουσιαστικός διάλογος. μου έκανε πολύ καλή εντύπωση γενικά, μπράβο

 11. FALCON avatar
  FALCON 05/12/2012 01:28:46

  Το πρόβλημα των υπαλλήλων που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι, ότι νύχτα φεύγουν απο το γραφείο και νύχτα πάνε , έτσι κατά την μετάβαση στο γραφείο ή τη επιστροφή στο σπίτι δεν συναντούν πολίτες στο δρόμο για να ακούσουν τα παράπονα, να ακούσουν για τις αδικίες, για το αν τα βγάζει πέρα ο λαός ή ακόμα και τις προτάσεις που γίνονται στα πεζοδρόμια για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο αλλά και τις μαλ....ς του Υ. ΟΙΚ. Έτσι είναι τρισευτυχισμένοι και ζουν στον κόσμο τους . Αν διαβάζει ο κ. Στουρνάρας ANTINEWS του προτείνω οι υπάλληλοι στο Υ. ΟΙΚ να πιάνουν δουλειά 09.00 και να φεύγουν 17.00 ώστε να ακούν και την άποψη του λαού στο πεζοδρόμια όταν πάνε για δουλειά. Όταν στους 100 πολίτες οι 15 λένε ότι το Υ. ΟΙΚ κ.ανει μαλ.....ς , αυτό είναι δείκτης ΤΑΣΗΣ και σημαίνει αλλαγή πλεύσης εκτός αν έχουν βγάλει το πανεπιστήμιο νύχτα.

 12. Γεωργία avatar
  Γεωργία 05/12/2012 10:27:04

  Άλλα άκουσα από τον Στουρνάρα χτες. Και σήμερα τα πρωινάδικα το επεσήμαναν αυτό.

 13. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 05/12/2012 11:05:29

  Τι καταλάβαμε από την ομιλία Σαμαρά: υπάρχει τεράστιο επικοινωνιακό πρόβλημα στην συγκυβέρνηση ... Δεν ξέρω ποιός ευθύνεται για τις διαρροές (περιλαμβανομένων των "μπηχτών" μεταξύ των υπευθύνων για τον διάλογο στο φορολογικό) αλλά είναι ανεπίτρεπτο να μην αντιλαμβάνονται έγκαιρα το "κλίμα" που περνάει στην κοινωνία... Καλύτερος συντονισμός, λιγότερα μικροκομματικά παιχνίδια επιτέλους...

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 05/12/2012 16:07:11

  Κε Σαμαρά, κε Στουρνάρα, ακούστε την πρόταση της ΔΗΜΑΡ. Είναι λογική.
  h**p://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2261057

 15. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 06/12/2012 02:48:48

  Εγώ, πάντως, το περίφημο 45% το βρίσκω πιό σωστό, από τα θρυλούμενα, ως αντικαταστάτες του. Γιατί, όπως επεσήμανε και ο Στουρνάρας χθες, οι πολέμιοί του "ξεχνάνε" την ελάφρυνση κατά 1950 Ευρώ επί ΟΛΩΝ των δηλώσεων, μέτρο που ευνοεί τσ χαμηλά εισοδήματά.

  ,

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΠΗΛΕΑΣ 06/12/2012 11:35:19

   Χίλιες φορές σωστότερο είναι, παίχτηκε βρώμικο παιχνίδι εδώ.

 16. rasputin avatar
  rasputin 06/12/2012 16:01:09

  Ευτυχώς μπήκε στην μέση ο Σαμαράς για να κάνει δίκαιο το φορολογικό και βρήκε την λύση της αύξησης του τέλους επιτηδεύματος . Έχουν ξεφύγει οι άνθρωποι .
  Με αυξημένο τέλος επιτηδεύματος και 26% φόρο από το πρώτο ευρώ , θα πρέπει να κλείσουμε ή να διώξουμε και τον τελευταίο υπάλληλο . Και περιμένεις να πληρώσουμε και ασφαλιστικές εισφορές . Αν δεν μπορέσουμε , δεν θα θεωρήσουμε τιμολόγια οπότε θα μας πιάσουν και για φοροδιαφυγή . Απορώ σε ποια διάσταση ζούνε και σκέφτονται τέτοιες λύσεις .
  Στις επόμενες εκλογές Σαμαρά , τρέχα να μαζέψεις ψήφους από τους εξωγήινους. Από τους ελεύθερους επαγγελματίες που σε κάνανε πρωθυπουργό με την ψήφο τους , δεν πρόκειται να ξαναδείς υποστήριξη .

 17. ΔΙΟΝΥΣΗΣ avatar
  ΔΙΟΝΥΣΗΣ 06/12/2012 18:16:01

  ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ . ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.