#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2010 23:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σέχτα Επαναστατών»: Μάο, RAF, Τσουτσουβής και video games


Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Όταν στη Σοβιετική Ένωση, μετά το θάνατο του Ιωσήφ Στάλιν, είχε ξεκινήσει η διαδικασία «αποσταλινοποίησης», ο ηγέτης της Κινεζικής Επανάστασης (και εμπνευστής το 1966 της Πολιτιστικής Επανάστασης) Μάο Τσε Τουνγκ αισθανόμενος ότι η θέση του στην ηγεσία του ΚΚΚ ήταν επισφαλής είχε διατυπώσει το 1956 την εξής φράση η οποία έμμεινε στην ιστορία: «ας ανθίσουν 100 λουλούδια και ας συγκρουστούν 100 απόψεις». Ο συντάκτης ή οι συντάκτες της προκήρυξης με την οποία η «Σέχτα Επαναστατών»  είχε «χτυπήσει» το αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009 απάντησαν περίπου καταφατικά στον «μεγάλο Τιμονιέρη» ως εξής: «Εκατό λουλούδια άνθισαν, είναι οι εκατό επαναστατικές οργανώσεις». Στο κείμενο με το οποίο η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια ο συντάκτης, ή οι συντάκτες επιθυμούν να καταστήσουν σαφή την τριβή τους με επαναστατική παράδοση. «Επιζητούσαμε το άλμα για την έφοδο στον Ουρανό», έγραψαν, όπως ακριβώς έπραξαν οι Μπολσεβίκοι το 1917, όπως ο Δημοκρατικός Στρατός στο τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, όπως ο δίδυμο Μπάαντερ - Μάινχοφ της RAF, όπως ο σύμφωνα Δημήτρης Κουφοντίνας. Η Σέχτα ξαναθυμάται το «άνθισμα» σημειώνοντας ότι «Εμείς προτείνουμε τον ολοκληρωτικό εκμηδενισμό και την ισοπέδωση των εξουσιαστικών σχέσεων και του κυρίαρχου πολιτισμού. Μόνο μέσα από τα χαλάσματα και τα ερείπια των σύγχρονων αστικών κέντρων μπορεί να ανθίσει ένας νέος τρόπος ζωής» και συμπληρώνει ότι «Προωθούμε έναν νέο πολιτισμό που οι αξίες του βρίσκονται στην ισοτιμία, στην αξιοπρέπεια, στην τιμή, στον αλληλοσεβασμό, στην αλληλεγγύη, στην απελευθέρωση».

Στην προκήρυξη με την οποία η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα, έστω και αν ο Μάο Τσε Τουνγκ συνήθιζε να καταγγέλλει τους σεχταριστές στις ομιλίες του, μνημονεύουν τον ηγέτη της Κινεζικής Επανάστασης ως εξής «Όπως είχε πει ο Μάο – Τσε Τουνγκ ‘να χτυπάς έναν για φοβίσεις 100’». Όλα αυτά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι ο συντάκτης ή οι συντάκτες της προκήρυξης είναι Μαοϊκοί. Εξ αρχής, άλλωστε, η «Σέχτα Επαναστατών» δήλωσε ότι «δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο».

Η οργάνωση αρέσκεται στη συρραφή κειμένων. Στην προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση του Νεκτάριου Σάββα ο συντάκτης ή οι συντάκτες του κειμένου είχαν αντιγράψει ακριβώς παλαιότερη προκήρυξη της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη», την οποία οι αρχές του κράτους είχαν χρεώσει – μετά θάνατον βέβαια – στον Χρήστο Τσουτσουβή, το όνομα του οποίου αγνοούσαν πλήρως πριν από τη συμπλοκή του Γκύζη το 1985. Προκηρύξεις ή ολόκληρα κείμενα της «Αντικρατικής Πάλης» δεν θα εντοπίσει κανείς, όσο και αν ψάξει στο διαδίκτυο. Μόνο, στο αρχείο του μπορεί να βρει κανείς κείμενα της οργάνωσης που είχε δράσει στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Η προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» το καλοκαίρι του 2009 ανέφερε συγκεκριμένα ότι «Η εκτέλεση του συγκεκριμένου μπάτσου ήταν γι΄ αυτόν το θλιβερό τέλος μιας ακόμα πιο θλιβερής και επαίσχυντης επιλογής που ο ίδιος είχε κάνει αποφασίζοντας έτσι και για το τέλος του».

Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου,  το 1985 ανέφερε ακριβώς ότι «η εκτέλεσή του ήταν γι' αυτόν το θλιβερό τέλος μιας ακόμα πιο θλιβερής και επαίσχυντης επιλογής, που ο ίδιος είχε κάνει, αποφασίζοντας έτσι και για το τέλος του». Αυτό το απόσπασμα, μόνο, από την προκήρυξη της «Αντικρατικής Πάλης» μπορούσε να εντοπίσει κανείς στο διαδίκτυο μέχρι τον Ιούνιο του 2009 σε πολύ παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», της έκδοσης της Δευτέρας 27/12/1999. Αν κάποιοι δεν έχουν στο αρχείο τους προκήρυξη της «Αντικρατικής Πάλης» ώστε να ανατρέχουν στο κείμενό της οργάνωση, τότε φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι «σέρφαραν» στο διαδίκτυο αναζητώντας στοιχεία για εκτελέσεις δικαστικών ή άλλων. Το εντυπωσιακό είναι ότι η «Αντικρατική Πάλη» δεν είχε αιτιολογήσει την επίθεσή της εναντίον του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου.

H «αγάπη» για τη RAF και η αναβίωση του «ενιαίου καθοδηγητικού κέντρου»Η οργάνωση δείχνει μεγάλη αδυναμία στην RAF. Η ανακοίνωση Νο 1 ξεκινά με παλαιότερο απόσπασμα κειμένου της RAF «ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ πεθαίνουν. Όσοι δεν πεθαίνουν είναι θαμμένοι ζωντανοί στις φυλακές, στα αναμορφωτήρια, στα πέτρινα φέρετρα των νέων στεγαστικών προγραμμάτων, στα ασφυκτικά σχολεία, στις κατακαίνουργιες κουζίνες και κρεβατοκάμαρες, τις γεμάτες χαριτωμένα έπιπλα αγορασμένα επί πιστώσει». Χρησιμοποιώντας ξανά τη RAF,χωρίς να την αναφέρει, στην ανακοίνωση Νο4 θυμάται τα «χαρούμενα έπιπλα»: «Ζούμε σε άθλιες πόλεις, τρώμε πλαστικό φαγητό, ενημερωνόμαστε με κατασκευασμένες ειδήσεις, ψωνίζουμε τυποποιημένα προϊόντα, εργαζόμαστε σε αηδιαστικές δουλειές, θαυμάζουμε κάλπικα πρότυπα, φτιάχνουμε τα μικρά ιδιωτικά κελιά μέσα στα σπίτια μας με τη χαρούμενη επίπλωση» αναφέρει η «Σέχτα Επαναστατών».

Η απέχθεια της RAF για τον μικροαστισμό, για την Λούμπεν Μικροαστική Τάξη, όπως αναφέρει και η «Σέχτα Επαναστατών», είναι δεδομένη και καταγεγραμμένη. Στην ανακοίνωση Νο3, όμως, η «Σέχτα Επαναστατών» καταγγέλλει (;) αναδρομικά την RAF για «φιλοσοβιετισμό». H RAF ανέφερε ότι «Στην πολιτική αδιαφορία του προλεταριάτου δεν πρέπει να βλέπουμε μονάχα την απάθεια, αλλά και την αμφισβήτηση ενός συστήματος για το οποίο δεν αξίζει τον κόπο να στρατευτεί κανείς» και συμπλήρωνε ότι «Στην έλλειψη διάθεσης του προλεταριάτου για οικονομικούς αγώνες, δεν πρέπει να βλέπουμε την αποστροφή για τον αγώνα, αλλά την άρνηση των προλετάριων να παλέψουν για γελοίες αυξήσεις και για μια ανόητη κατανάλωση». Στην ανακοίνωση Νο3 η «Σέχτα Επαναστατών» σημείωνε ότι « … το προλεταριάτο και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα δε διαθέτουν καμία συνείδηση παρά μόνο την ακόρεστη επιθυμία για κοινωνική καταξίωση μέσο αξιωμάτων και εύκολου πλουτισμού πατώντας επί πτωμάτων. Τελικά είναι πολύ σχετικό αν υπήρξε ποτέ προλεταριάτο, ως συνειδητός φορέας της θέσης του ή βίωνε μια εξαναγκαστική έξω-συνειδητότητα απ΄ τους μαρξιστές καθοδηγητές του, λόγο της παλιότερης ισόβιας αποκλεισμένης θέσης του». Στην ανακοίνωση Νο4 η οργάνωση εκφράζει την απέχθειά της στον μικροαστισμό χρησιμοποιώντας ως βάση την «υποκριτική» αντίδραση της κοινωνίας στα μέτρα που επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αναφέρει η προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια ότι «Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το μοιρολόι της κοινωνίας για το δυσοίωνο μέλλον της, δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή. Ένας κόσμος που διαμαρτύρεται για τα νέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα δίχως πρώτα να έχει εξεγερθεί ενάντια στη νοηματική φτήνια της ίδιας της ζωής μέσα στο σύστημα, μας είναι αδιάφορος και άξιος της μοίρας του. Δεν έχουμε δανειστεί τίποτα από τον κόσμο σας για να νιώσουμε ότι το χάνουμε ή το χρωστάμε. Αν αυτό που διακυβεύεται στην συνείδηση των ανθρώπων τώρα είναι η απώλεια ενός σταθερού μισθού και μιας σίγουρης σύνταξης δείχνει ότι αυτός ο κόσμος έχει ήδη πεθάνει γιατί πρώτα έχασε τις επιθυμίες του, την αξιοπρέπειά του, τον εγωισμό του, τα όνειρά του, τη συνείδησή του, τα συναισθήματά του και τότε δεν νοιάστηκε πραγματικά κανείς». καθοδηγητές του, λόγο της παλιότερης ισόβιας αποκλεισμένης θέσης του.

Τα όπλα και η «ΟΠΛΑ»

Η «Σέχτα Επαναστατών» μαζί με την προκήρυξη, παραπέμποντας στη 17 Νοέμβρη, έστειλε και μια φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης και το σύμβολό της, το οποίο παραπέμπει στη RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός), δηλαδή το πλαισιωμένο από δύο υποπολυβόλα Scorpion πεντάκτινο αστέρι. Τρία Καλάσνικοφ ΑΚ 47 (χωρίς το ξύλινο κοντάκι), Δύο Γκλοκ 17, ένα Μαχαίρι Κα Μπαρ, ένα Scorpion, ένα σοβιετικό Τούλα Τόκαρεφ, ένα γερμανικό Μάουζερ, ένα Μπράουνινγκ Χάι Τάουερ, ένα Κολτ, ένα Γκλοκ 17, ένα Χέκλερ και Κοχ, ένα Γκλοκ 19, ένα Μάουζερ, ένα ελβετικό Ζίγκ – Ζάουερ, ένα αμερικανικό Smith Wesson Sigma, δύο αυστριακά Γκλοκ 18 και μια σιδερογροθιά.

Σήμερα κάποιοι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πιθανότατα τα τρία Καλάσνικοφ της οργάνωσης είχαν χρησιμοποιηθεί στην ενέργεια εναντίον του αστυνομικού τμήματος Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η «κομμουνιστική» οργάνωση «ΟΠΛΑ» με μία προκήρυξη, η οποία απέχει «έτη φωτός» από το μηδενιστικό, ισοπεδωτικό και απολιτίκ κείμενο της «Σέχτας Επαναστατών». Τότε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριζαν ότι «ο οπλισμός που χρησιμοποιήθηκε στην ενέργεια θυμίζει τον Επαναστατικό Αγώνα, ενώ η αγριότητα τη Σέχτα Επαναστατών». Στην πραγματικότητα η προκήρυξη της «ΟΠΛΑ» δεν έπεισε ποτέ τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τη γνησιότητά της. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι θεωρούν ότι η εμφάνιση πολλών οργανώσεων είναι η «συστημική» απάντηση των «προφεσόρων» της ανάπτυξης νέου κύκλου βίας στις παρωχημένες θεωρίες περί συγκοινωνούντων δοχείων.

Στη μεταπολίτευση η θεωρία αυτή είχε κυριαρχήσει και τότε εμφανίστηκαν οργανώσεις «φωτοβολίδες» όπως για παράδειγμα η οργάνωση Ιούνης 78 η οποία είχε εκτελέσει τον αρχιβασανιστή της Χούντας Μπάμπαλη (περίπου όπως η «Σέχτα Επαναστατών» τον Γκιόλια). Εκείνη την οργάνωση ωστόσο η «Σέχτα Επαναστατών» δεν την μνημονεύει στην προκήρυξη ανάληψης της ευθύνης για την εκτέλεση του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα. Αντίθετα η οργάνωση αναφερόταν σε οργανώσεις όπως η «Ε.Ο. Οκτώβρης 80΄», η «Αντικρατική Πάλη», η «Επαναστατική Αλληλεγγύη», η «1η Μάη» και σε ορισμένους κύκλους του ΕΛΑ. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές: «Ίσως θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπίζουμε τη Σέχτα Επαναστατών ως το βραχίονα ενός ενιαίου καθοδηγητικού κέντρου το οποίο έχει εμπνευστεί και κάποιες οργανώσεις ‘κομήτες’».

Το «σχήμα» της «Σέχτας Επαναστατών»

Η «Σέχτα Επαναστατών» δεν έχει «σχήμα» και δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Η εμμονή πάντως της οργάνωσης στο σωφρονιστικό σύστημα και η ολοκληρωμένη αντίληψη περί της λειτουργίας του, οι παραβατικές εμπειρίες τις οποίες παραδέχονται τα μέλη της ότι είχαν, οι διαρρηκτικές δυνατότητες στις οποίες αναφέρονται ,η σιδερογροθιά και τα μαχαίρια στη φωτογραφία με τον οπλισμό, οι πολλές σφαίρες που χρησιμοποιήθηκαν στις εκτελέσεις των Νεκτάριου Σάββα και του Σωκράτη Γκιόλια, οι πληροφορίες που βρίσκονται καλά κρυμμένες ,αποτελούν τη βάση της ανάπτυξης της επιχειρηματολογίας και των εκτιμήσεων περί εμπλοκής κάποιων ποινικών.

Στην πραγματικότητα οι διωκτικές αρχές βρίσκονται στο σκοτάδι αυτή τη στιγμή, αλλά οι παραβατικές εμπειρίες κάποιων μελών της οργάνωσης είχαν καταστεί αντιληπτές και από παλαιότερα αποσπάσματα προκηρύξεων  της «Σέχτας Επαναστατών». Στην πρώτη της ανακοίνωση η οργάνωση ανέφερε ότι «αποφασίσαμε τα ξημερώματα της Τρίτης να επισκεφτούμε αιφνιδιαστικά ένα καθόλου τυχαίο Α.Τ., αυτό του Κορυδαλλού που απέχει 500 μέτρα από τα κολαστήρια των φυλακών και να χτυπήσουμε τους τυχαίους μπάτσους που βρίσκονταν εκεί». Στην ανακοίνωση Νο3 ο συντάκτης ή οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν ότι «εμείς έχουμε μόνο μια ζωή που αξίζει ρε γαμώτο κάτι καλύτερο απ΄ τους γρυλλισμούς των ένστολων γουρουνιών, τις βρισιές των δεσμοφυλάκων και τις εισαγγελικές αγορεύσεις των δήμιων μας. Και μιλάμε για εμάς και για σένα, τον κάθε εσένα που δεν γουστάρεις αυτόν τον σκατόκοσμο και τους υποτελείς».τ

Τα μέλη της «Σέχτας Επαναστατών» και κάθε «Σέχτας» ή «Φράξιας» θα μπορούσαν να είναι οργισμένοι μικροαστοί που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον καθρέπτη τους, αδικημένοι από το σύστημα, «εκτελεστές συμβολαίων», όπως λέγεται τελευταία, άνθρωποι που βλέπουν πολύ τηλεόραση (χρησιμοποιούν το δημοσιογραφικό κλισέ «μέτρια προς πυκνή ροή αυτοκινήτων»), που παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικτυακής ενημέρωσης ή πρόσωπα που μεταφέρουν τα video games στην αληθινή ζωή. Κανείς δεν γνωρίζει τι είναι από όλα αυτά ή από άλλα και ίσως κανείς δεν μάθει ποτέ.

Η «Σέχτα Επαναστατών» έχει όπλα – σφραγίδες, εκείνα τα όπλα που «σφραγίζουν» και δείχνουν σε ολόκληρο το σύστημα και στην κοινωνία τη συνέχεια της οργάνωσης σε μια σειρά από ενέργειες. Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες μέχρι τα πρώτα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων. Όποιος έχει τα όπλα και τις δυνατότητες διάθεσής τους, έχει και τη «Σέχτα Επαναστατών».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lgz avatar
  Lgz 29/07/2010 23:24:39

  στην τελευταία πρόταση
  είναι όλο το ζουμί.

  πολύ καλός πάντα ο Μπεκιάρης.

 2. Tassos avatar
  Tassos 30/07/2010 00:01:59

  Μερικές μέρες πριν την δολοφονία Γκιόλια είχε γίνει ερώτηση στο indymedia πού μπορούν να βρουν προκήρυξη της Αντικρατικής Πάλης. Φαντάζομαι ότι οι Κλουζώ της Αντιτρομοκρατικής το εντόπισαν...

 3. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 30/07/2010 00:36:47

  Εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχει Σέχτα Επαναστατών, όπως θέλει να παρουσιάζεται. Σε κάθε κείμενό της, ξερνάει πράγματα που μια σοβαρή οργάνωση θα τα κράταγε κρυφά. Πρόκειται για ένα συστημικό πολιτικό εργαλείο και τίποτε περισσότερο. Το ζήτημα είναι να βρεθεί το κέντρο βάρους του νέου συστήματος.

 4. ataktos avatar
  ataktos 30/07/2010 01:38:53

  πρωινό συμπέρασμα ..στο Grecia .. μόνο το κράτος δλδ .η εξουσία ..και το παρακράτος... έχουν συνέχεια .. εμείς οι υπόλοιποι όλοι είμαστε .. καύσιμη ύλη .. μπράβο θράσος ..μπράβο τα μηνύματα τους

 5. ataktos avatar
  ataktos 30/07/2010 01:50:54

  και μην νομίζετε ότι το συμπέρασμα είναι μόνο δικό μου .. είναι μιας κυρίας καρκινοπαθούς ..που εξυπηρέτησα τυχαία στο δρόμο που κυκλοφορούσα...με την τελευταία σταγόνα βενζίνης

 6. ataktos avatar
  ataktos 30/07/2010 02:09:24

  αλλα και ο Μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης το μελοποιείσαι.. Ας Το ακούσουν http://www.youtube.com/watch?v=D_HDo6hgxKI

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 30/07/2010 04:28:09

  Δεν πρεπει να λησμονουμε οτι ο Κλουζω, παρ' ολες τις γκαφες του, ΕΠΙΑΝΕ ΠΑΝΤΑ τους αχρειους...

 8. hellastt avatar
  hellastt 30/07/2010 06:27:30

  Τα κείμενα ψυχοπαθών δεν πρέπει να λαμβάνονται στα σοβαρά...

 9. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/07/2010 06:32:17

  Η μεγάλη επιστροφή θα γίνει κάποτε με το περίφημο 45αρι σύμβολο της 17 Ν, που κανένας δεν ξέρει που είναι και ποιός το έχει.

  • 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
   30ς δρομος για τον κορυδαλλο @ Strange Attractor 30/07/2010 07:06:02

   ειναι στα γραφεια του πασοκ φιλε...ε?

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 30/07/2010 06:57:55

  Μάλιστα, έτσι εξηγείται το ποτ-πουρί άναρθρων κραυγών, το οποίο ονομάσανε προκύρηξη. Πρώτα από όλα, περισσότερο με μηδενιστές μοιάζουν παρά με αναρχικούς-αντιεξουσιαστές. Αλλο είναι να αντιτίθεσαι στο κράτος, και άλλο στην κοινωνία και τις επιλογές της. Δεύτερον, αυτή η υπερβολή στα λεγόμενα τους, η έλλειψη πρωτότυπου ιδεολογικού υπόβαθρου και, εν τέλει, οι επιλογές τους, φανερούν τον συστημικό τους χαρκατήρα. Δεν τους αποκαλώ άμεσα παρακρατικούς, αλλά σίγουρα έχουνε δεσμούς με το σύστημα, όχι απαραίτητα ως μισθοφόροι του, αλλά ως πλαγιάζοντες με το διάβολο (βλέπε σύστημα) προς εξυπηρέτηση της παράνοιάς τους (μέσω παροχής υλικοτεχνικής υποστήριξης).

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/07/2010 07:07:20

  Την οργάνωση "Οκτώβρης '80" είχα απορήσει γιατί τη μνημόνευσαν. Η οργάνωση αυτή έχει μόνο ένα και αναίμακτο (άρα χωρίς ιδιαίτερη συμβολική βαρύτητα) χτύπημα στο ενεργητικό της: την καταστροφή, με εμπρησμό, των πολυκαταστημάτων "Μινιόν" και "Κατράντζος Σπορ" το Δεκέμβρη του 1980.

  • κοκορικος avatar
   κοκορικος @ Αυριανιστής 20/08/2010 15:35:50

   κι αυτο το θεωρεις ασημαντο;;;;;

   ο εμπρησμός των Ελληνικών Πολυκαταστηματων εκμηδενισε την ελληνική παρουσία στο χώρο και εφερε την πλήρη επικρατηση των πολυεθνικών που επελασαν!

   Αλλη μια προσφορα των ...επαναστατων του Κ-Ολου στην καταντια αυτων που -υποτιθεται- αγωνιζονται να υπερσπιστουν! Μια ζωη προδοτες και υπαλληλοι!

   Που για να πάρουν τα μιστα τους υπογραφουν με σαρανταπενταρια και βλακοπαρολες, ωστε να μη δυσκολευονται να τους "μετρησουν την αποτελεσματκοτητα και το εργο", οι εργοδοτες τους!

   Τσόγλανοι του κερατα!

 12. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 30/07/2010 07:07:49

  μεσα απο τα ρεμπετικα και την κνε -οδηγητη μας προκυψαν τελικά ελληνες πολ-ποτ

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 30/07/2010 07:15:45

  Nομιζω οτι η αναλυση ειναι ακριβης.Αναρχιζουσες τρομοκρατικες οργανωσεις υπηρχαν απο παλια,οπως αυτη της "Αντικρατικης Παλης" αλλα επισκιασθηκαν ολες απο τη 17Ν.
  Τωρα το εδαφος ειναι πιο ευνοικο για αυτη τη μορφη τρομοκρατιας.Για την αντιμετωπιση τους το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι να τους παρουν ολοι στα σοβαρα και να αφησουν τις θεωριες οτι δεν υπαρχουν.Παρομοιες θεωριες επετρεψαν στη 17Ν να δρα επι τρεις δεκαετιες.Μια που αναφερθηκε η οργανωση Μπααντερ - Μαινχοφ,η αντιμετωπιση της απο το γερμανικο κρατος μπορει να χρησιμευσει ως προτυπο.

  • Tassos avatar
   Tassos @ ψυχραιμια 30/07/2010 08:37:39

   Αυτοί οι καραγκιόζηδες της 17Ν ούτε υποψιάζονται τί πρόκειται να τους συμβεί όταν εκτίσουν τις ποινές τους. Αν αληθεύουν αυτά που "φέρονται" ως συνομιλίες Τρομπούκη Βλαστού για τον Β. Βαρδινογιάννη ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

 14. DHMOKRATHS avatar
  DHMOKRATHS 30/07/2010 09:41:01

  Κορυφαίο το άρθρο του Δημήτρη Μπεκιάρη. Συγχαρητήρια.

 15. SARACTOR avatar
  SARACTOR 30/07/2010 11:26:16

  Πολύ κόψε ράψε η Σέχτα. Πάντως το άρθρο είναι κατατοπιστικό και δείχνει ανάλυση σε βάθος.

 16. tabullarium avatar
  tabullarium 30/07/2010 12:13:35

  Αγαπητέ φάκτορα,
  προσπαθείς να κάνεις μια ανάλυση με λάθος εργαλεία...
  Οι τύποι είναι εδώ και πολλά χρόνια πληρωμένα τουφέκια -ΤΕΛΟΣ-.
  Δεν υπάρχει ιδεολογία,δεν υπάρχουν πολιτικά υπόβαθρα.
  Δεν χρειάζονται υπερκοριοί και δορυφόροι,ουτε profilers για να συλληφθούν τα πληρωμένα τουφέκια και οι διοικητές τους.
  Ακόμα και ο τελευταίος αστυνομικός της κρατικής ασφάλειας (που έχει βγάλει μόνο το δημοτικό) γνωρίζει τα πάντα γιατί πολύ απλά είμαστε πολύ λίγοι κάτοικοι σε μια πολύ μικρή χώρα που λατρεύει το ρουφιανιλίκι και το κουτσομπολιό.
  Φτάνει πια η κοροϊδία - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ tabullarium 30/07/2010 12:28:39

   Μα αυτό λέει το άρθρο. "Όποιος έχει τα όπλα και τις δυνατότητες διάθεσής τους, έχει και τη «Σέχτα Επαναστατών».
   Προηγουμένως, περνά απ' το μικροσκόπια τα υλικά της συρραφής.

 17. G.K avatar
  G.K 30/07/2010 12:45:15

  Φανταστείτε ένα παιδί χωρισμένων γονιών,με οικονομικά προβλήματα και ανύπαρκτη παιδεία.
  Μένει με τη μητέρα του η οποία πότε έχει δουλειά,πότε όχι.
  Ενίοτε το παιδί που μένει με τη μητέρα του και είναι 12 χρονών την ακούει στο διπλανό δωμάτιο να κάνει sex με περιστασιακούς εραστές τελευταίας υποστάθμης.
  Στο σχολείο οι συμμαθητές του δε χάνουν ευκαιρία να μιλάνε για την ερωτική συμπεριφορά της μητέρας του.
  Δεν τα καταφέρνει στα μαθήματα,κάνει απουσίες και τέλος στα 15 τουδιακόπτει το σχολείο.
  Τριγυρνάει στην Αθήνα χωρίς χαρτζιλήκι και τις περισσότερες φορές δε βρίσκει φαγητό στο σπίτι.
  Μερικά βράδυα η μητέρα,του ζητάει να αργήσει να γυρίσει το βράδυ γιατί θα την επισκεφθεί ο εραστής της.
  Σ'αυτές τις περιπτώσεις τη βγάζει στά παγκάκια όπου γνωρίζεται με διάφορους τύπους.
  Κανένας δάσκαλος,καμιά κοινωνική υπηρεσία δεν παρατήρησε ποτέ στοιχεία ενδιαφέροντα στη συμπεριφορά του ώστε να ασχοληθεί με τον τρόπο ζωής και την αγωγή του.
  Πιστεύει κανείς ότι το προφίλ αυτού του νέου δεν ταιριάζει με εκείνο των μελών της ΣΕΧΤΑΣ και ότι θα πάψει να το παράγει πλέον όλο και περισσότερο η κοινωνία μας?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ G.K 30/07/2010 12:54:58

   Θα το πίστευα, αν επίσης πίστευα ότι η "Σέχτα" δεν ήταν δημιούργημα ετερόκλητων σκοτεινών συμφερόντων.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ Αυριανιστής 30/07/2010 13:30:36

    Και τα δύο κάλλιστα ισχύουν. Και λοιπόν, να τους λυπηθούμε, που έγιναν γενίτσαροι ? Κι αυτοί με τη μαμά τους δεν είχαν προβλημα ? Υπάρχουν κι άλλοι με τέτοια ή και χειρότερα προβλήματα που δεν παίρνουν τέτοιους δρόμους...

 18. ataktos avatar
  ataktos 30/07/2010 13:34:10

  σεχτα η σχιζοφρενία ..του παρακράτος η κράτος...

 19. anonymous avatar
  anonymous 30/07/2010 13:41:08

  Kλινικα νεκρό το ένα ελληνόπουλο που μαχαίρωσαν αλβανοί
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ!!!

  ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

  Χαροπαλεύει το άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους νεαρούς Έλληνες είναι κλινικά νεκρός.

 20. ORGANOMENO avatar
  ORGANOMENO 30/07/2010 13:55:33

  ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΛ.ΚΟΣΜΟΥ Δ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΑΜΗΝΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΗΣΗ

 21. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/07/2010 14:29:26

  Η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα γιατί πέρα από την χρήση βίας και την αφαίρεση ζωών για επιβολή πολιτικών απόψεων, χρησιμοποιείται για τον απροσανατολισμό από την καθημερινότητα με την κάθε απίθανη προβολή από τα "ανεξάρτητα και αδέσμευτα" ΜΜΕ.
  Οδηγεί και σε αντίθετα αποτελέσματα αφού η αντίδραση της κρατικής εξουσίας είναι ο περιορισμός ελευθεριών του κοινωνικού συνόλου.
  Δεν έχουν δε καμία φαντασία καθώς δεν είναι τίποτα άλλο από σπασμωδικές ενέργειες που τους φέρνουν σε αντιπαλότητα με το κοινωνικό σύνολο.
  Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας (παράδειγμα και όχι προτροπή γιατί ζούμε και στη χώρα των αλάθητων εγκεφάλων):

  Αν η οποιαδήποτε "τρομοκρατική" οργάνωση, που κατά εμένα είναι κοινή εγκληματική με πολιτική μάσκα ενδεδυμένη, αντί να πυροβολήσει οποιοδήποτε συνάνθρωπός μας τίναζε στον αέρα τα πχ εξοχικά τούβλα των φοροφυγάδων ή επίορκων ποια θα ήταν η στάση της κοινωνίας;
  Αν αντί να δολοφονούσε έναν συνάνθρωπο πέταγε μια τούρτα και τον γελοιοποιούσε ποια θα ήταν η στάση της κοινωνίας;
  Τι επέφερε μεγαλύτερη ζημία στην εικόνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ πχ η ενδεχόμενη δολοφονία του χ ή ψ συνανθρώπου ή η Wikileaks ;

  Απλά η αλήθεια, πέρα από την καταδίκη της βίας και τις δολοφονίες αθώων καθώς κανένας δεν μπορεί να παίζει το ρόλο δικαστή, είναι η τρομοκρατία και η εξουσία είναι αφανής συνέταιροι που στην ουσία η ύπαρξή τους εξαρτάται και βολεύει πολλές φορές, όπως και η ιστορία έχει αποδείξει, και τους δύο.

  Μην ξεχνάμε το απόφθεγμα:

  Ο επιτυχημένος επαναστάτης είναι πολιτικός, ο αποτυχημένος είναι εγκληματίας.
  Ε. Φρομ

 22. rage avatar
  rage 31/07/2010 16:21:41

  Όταν δε σου έχει μείνει τίποτα
  όταν το μέλλον σου φαντάζει σκοτεινό
  όταν όλες οι υποσχέσεις έχουν αποδειχτεί φτηνές ξεφτιλισμένες αερολογίες
  όταν το μυαλό σου έχει πήξει από την καταστροφολογία
  όταν ακόμα και τα όνειρά σου έχουν χαθεί
  τότε έχεις τρεις επιλογές (χοντρικά):
  1. Να κάνεις ότι δε βλέπεις γύρω σου
  2. Να κοροιδέψεις τον εαυτό σου ότι κάτι κάνεις ενώ δεν κάνεις τίποτα
  3. Να κάνεις ό,τι σου φαίνεται πιο καλό.

 23. ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ avatar
  ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 31/07/2010 16:35:43

  υποχρεωθηκαμε τοσο χρονια να πολεμουμε τις κλικες που απομυζουσαν καθε σωστη φωνη, καθε καθαρο μυαλο και καθε νομιμη σκεψη.
  το συστημα πολυ δυνατο οχι μονο σε κεντρικο, αλλα και σε τοπικο επιπεδο τα ιδια και χειροτερα.
  παρολα αυτα δεν το βαλλαμε κατω και δημιουργησαμε και προχωρησαμε με πολυ κοπο και τωρα μας ζητουν παλινα τραβηξουμε κουπι για να τους σωσουμε.
  το κακο ειναι πως πολλοι απο εμας προτειμουν τη σιγουρια των 3.60 απο την ανατροπη αυτου του φαυλου συστηματος που εικρινα δεν εχει χρωμα
  λυπαμαι που θα το πω αλλα συνεχιζουν να λειπουν απο την πολιτικη σκηνη οι καθαρες φωνες που επιβιωσαν μεσα σαυτη την φαυλοτητα
  ο Σαμαρας πρεπει να προσπαθησει πολυ προς αυτη την κατευθυνση μεσω των ψηφοδελτιων γιατι βλεπω πανηγυρι με τους ιδιους.
  Νεα ατομα στα ψηφοελτια απο την κοινωνια κυριοι υποψηφιοι αλλιως χαθηκατε

 24. ανεργος avatar
  ανεργος 04/08/2010 18:55:33

  ΣΕΧΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

  Ο Γιωργακης, με την εξουσιοδοτηση από τα αφεντικα του να διαχειριζεται τις ζωες μας, δηλωσε: ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ.

  Με το νομο 3329/2005, καταρτιζονται από τις ΔΥΠΕ καταλογοι των βαφτισμενων «επικουρικου προσωπικου», παρακαμπτωντας τον ΑΣΕΠ. Και την ωρα που οι περισσοτεροι ανεργοι Διασωστες περιμενουν προκηρυξεις από τον ΑΣΕΠ, καποιοι αλλοι δουλευουν ως «επικουρικο προσωπικο» με όλα τα προνομοια της συμβασης ορισμενου χρονου.

  Το αιμα μας βραζει από την αδικια σε επικινδυνο βαθμο. Εχουμε τα ορια της ψυχοπαθειας μπροστα μας. Καποιοι θα θελουν να τα ξεπερασουμε και να ξεσπασουμε στα ΕΚΑΒ, ετσι ώστε να υποτιμηθει ακομη περισσοτερο η αξια τους και να τους ξεπουληθουν ακομη φθηνοτερα κατά την ιδιωτικοποιηση τους στο κοντινο μελλον.

  Θα βγαλουμε το καλυμμα της επιφανειας για να φανουν τα σκατα και οι φελοι.

  Και όπως λεει ο λαος: Το ψαρι βρωμαει από το κεφαλι.

  Που θα ξεσπασουν την οργη τους οι τρελλαμενοι ανεργοι Διασωστες που δεν τους ταϊζουν μαμα και μπαμπας?

  Δε θα τους δωσουμε οπλα και στοχους. Θα τους δωσουμε την ορθολογικη για να εχει θετικο αποτελεσμα η αντιδραση τους. Καποιοι με εγκληματικη προδιαθεση ισως να δημιουργησουν «θυματα». Τα μονα θυματα είναι οσοι αδικουνται. ΓΑΜΩ ΤΟ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.