Ρεσιτάλ μικροψυχίας από τον ΣΥΡΙΖΑ
10/02/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ρεσιτάλ μικροψυχίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα… κακομοιριάς. Ελπίζουμε να μην έχουν ανθελληνικό χαρακτήρα οι αντιδράσεις τους εκεί στην Κουμουνδούρου και να είναι απλά κόμπλεξ κατωτερότητας. Ή στην καλύτερη περίπτωση μια ψυχοπαθητική κατάσταση που θα διορθωθεί με κάποιο ηλεκτροσόκ που τους περιμένει από τους ψηφοφόρους.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί αυτή η αχαριστία αλλά και η απαισιοδοξία που εκπέμπουν πάντα; Πώς να εξηγηθεί ότι δεν χαίρονται που η χώρα πάει κάπως καλύτερα από πριν; Πώς είναι δυνατόν να δείχνουν την αγωνία τους συνεχώς για το αν ο Στουρνάρας έχει ευχάριστα νέα για το πλεόνασμα ή για την ανάπτυξη;

Είναι τρομερό, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να χαίρονται όταν η χώρα είναι στον πάτο. Όταν είναι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στις λάσπες ή όταν πνίγεται και ψάχνει από κάπου να πιαστεί. Αλλά και πόση χαιρεκακία θα πρέπει να κρύβεται στο σκοτεινό μυαλό τους εκεί στην Κουμουνδούρου;

Ανακοινώνει η κυβέρνηση ότι το πλεόνασμα μπορεί να είναι πάνω από 1,5 δις ευρώ. Είναι το αποτέλεσμα των θυσιών του λαού, οι καρποί των προσπαθειών του που θα ξαναμοιραστούν στους ίδιους. Κι όμως, κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να χαίρεται. Δεν κάνει έστω μια δήλωση στήριξης, να δώσει ελπίδα στο λαό να περιμένει κάτι.

Βγαίνει ο ανεκδιήγητος Γερμανός της Eurostat και αμφισβητεί τα στοιχεία, κι αμέσως η Κουμουνδούρου μιλά για κόλαφο της κυβέρνησης. Η Eurostat αποκαλύπτει τη γύμνια της κυβέρνησης, λέει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση που μετρά το ένα χαστούκι μετά το άλλο από τους εκπροσώπους των δανειστών, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και την ψυχρολουσία από τη Eurostat σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα». Μικρόψυχοι.

Την ίδια ημέρα, ανακοινώνει η κυβέρνηση μια μεγάλη θεσμική πρωτοβουλία, την ψήφο με σταυρό για τους ευρωβουλευτές και αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν καλά – καλά καταλάβει τι λέει η πρόταση αυτή, βγάζει ανακοίνωση καταδίκης. Είναι μετρημένες οι ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, λένε όλο χαρά που πιστεύουν ότι έτσι κάνουν αντιπολίτευση. Τους ενοχλεί δηλαδή που δεν θα μπαίνουν οι εκλεκτοί των αρχηγών αλλά οι εκλεκτοί του λαού. Αυτή είναι η δημοκρατική τους ευαισθησία.

Κάθε μέρα και μια μικροψυχία, μια ανέξοδη γκρίνια, ένας διαρκής πόλεμος όχι με την κυβέρνηση, τον Σαμαρά ή τον Βενιζέλο αλλά με την πατρίδα. Στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μη θέλουν να σωθεί η χώρα. Τη θέλουν τσαλαπατημένη απλά και μόνο για να έρθουν αυτοί στην εξουσία και να τη… σώσουν. Τι να κάνει όμως μια χώρα που θα έχει χάσει την αξιοπρέπειά της όντας χρεοκοπημένη; Πρόκειται για μια μακιαβελική νοοτροπία, μια φασίζουσα τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που μηδενίζει τα πάντα για να είναι αυτός «καβάλα στ’ άλογο». Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι παίζεται το μέλλον της πατρίδας και δεν χωράνε ούτε μικροψυχίες ούτε κακίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/02/2014 07:30:32

  .......που η χώρα πάει κάπως καλύτερα από πριν...... Πως πάει κάπως......καλύτερα; Με το στρατηγικό λάθος ΑΥΞΗΣΗΣ των διοδίων ,παραμονές εκλογών; Με την ανεργία στα 2.000.000 κυρίως νέων ανθρώπων; Με τα golden των γνωστών οικογενειων να τιρβάζουν περί άλλων; Με τον Δένδια να πηγαίνει στο Ληξούρι φρουρούμενος από 20 αστυνόμους;Τι φοβόταν; Και άλλα πολλά που οι συριζαίοι δεν είναι βλάκες απλά οι κυβερνητικοί τους δίνουν έτοιμο για εκμετάλευση το κάθε θέμα.

  • Μάτα Χάρι avatar
   Μάτα Χάρι @ ΠΕΛΙΑΣ 10/02/2014 07:51:36

   Το κάλλιστο, πάντα θα είναι εχθρός του καλού. Και το καλό, είναι υποκειμενικό. Εξαρτάται που στέκεται ακριβώς αυτός που το διαπιστώνει. Άλλο το καλό του ναυαγού που παλεύει με τα κύματα, άλλο εκείνου που λιάζεται αραχτός στην ξαπλώστρα του καταστρώματος.....

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ ΠΕΛΙΑΣ 10/02/2014 10:48:15

   Πάει καλά σημαίνει: Διέφυγε τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας και ελπίζει σε ανάκαμψη. Στην πράξη έχει ακόμη δουλειά το 70% και πληρώνονται κανονικά οι έστω πετσοκομμένες συντάξεις σε ευρώ και όχι σε πληθωριστικές Δραχμές. Τόσο απλά.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΠΕΛΙΑΣ 10/02/2014 14:16:50

   Εσείς αγαπητέ μου πρέπει να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ. Μόνον έτσι θα δικαιωθεί η αμείλικτη κριτική σας. Επίσης, δεν είναι δύο εκατομμύρια οι άνεργοι, είναι τέσσερα εκατομμύρια. Και η χώρα ασφαλώς και δεν πάει καλύτερα. Λες και ήταν στο χείλος της χρεωκοπίας τον Ιούνιο του 2012 και τώρα πια δεν είναι. Ααα μα πια, κι αυτός ο Σαμαράς, μας έπρηξε. Από πού κι ως πού καλύτερα; Δεν φτάνει που δεν έχει λύσει ακόμη όλα μας τα προβλήματα, θέλει να τον ψηφίσουμε κιόλας.

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/02/2014 09:11:43

  Φάκτορα, καλημέρα. Υπάρχει εξήγηση. Πρόκειται για τν ελληνική φαυλοκρατία με αριστερό μανδύα. Νυν υπερ πάντων η νομή του κράτους...

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 10/02/2014 10:17:12

  Η μικροψυχία είναι συνυφασμένη με το μικρόσυμφέρον , την μικροπολιτική και την απειρία. Για να είναι κάποιος μεγαλόψυχος θα πρέπει να έχει ζήσει, να έχει εμπειρίες, να μπορεί να βάζει πάνω απο το εγώ το εμείς. Ο μεγαλόψυχος τους αγαπάει άλλους και δεν φοβάται τίποτα και κανένα. Η μεγαλοψυχία ανθεί αναλογικά με την προσωπική ολοκλήρωση .... Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Αλέξη και την Δούρου ?

  • ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
   ΗΛΕΚΤΡΑ @ JIM BEAM 10/02/2014 11:24:35

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/02/2014 16:44:32

  Πόνημα αγνώστου Κοζανίτη ποιητή, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Άν και σε κανονικά Ελληνικά, απαγγέλεται καλύτερα με αυθεντικό Σιουρδικό accent. Θα πάω να βρώ τον Χάνουκα,
  που ‘χει λεβέντες νέοι,
  αναρχικοί κι ωραίοι. Εις της Κοζάνης τα φουρνιά
  θα φτιάχνουμε σαπούνια,
  μπέρδεψα τα κουμμούνια. Το αεροπλάνο φόρτωνε,
  Θόδωρα, αγάλι αγάλι,
  ο Παναγιώτης κι άν βογκά
  δικός μας θα ‘ναι πάλι Ουσίες και αντικωνωπικά, του δάκου δολοφόνοι, όταν ψεκάζεται η Σουρδιά μαθαίνει και τα κόκνι (Cockney)
  Γιαπράκια με τα τσίπουρα
  που διώχνουν τα μνημόνια,
  είναι σημάδι εύκολο,
  ο Εβραίος μές στα χιόνια Ρεφραίν (σε αλλέγκρο μα νον τρόπο): Μπάχαλο στην Κουμουνδούρου
  για τα μάτια του Βουδούρου.
  Βλέποντας προς Μεσσηνία
  χάσαν τη σαπωνοποιΐα

 5. Σ/ς avatar
  Σ/ς 10/02/2014 18:07:33

  Στο ΣΥΡΙΖΑ όντως οι περισσότεροι είναι μικρόψυχοι.΄Ομως θα σταθώ σ΄έναν που βρίσκεται και θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά στο Δήμο Πρέβεζας.Λαμπρός επιστημων, φιλόπατρης,καλιεργημένος άνθρωπος.Γιατί κ. ΡΕΤΖΙΟ , τέτοιοι άνθρωποι σαν εσάς, να ανήκεται σε κομματικούς μηχανισμούς και μάλιστα με μικροψυχες τάσεις;Αυτός είναι ΕΛΛΗΝΑΣ και ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ.(Δεν με γνωρίζει ούτε και εγώ έχω σχέσεις μαζί του ,πως άλλοστε αφού ανήκω στη Ν.Δ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.