#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πώς ο Γιώργος «έδωσε» το μισό Αιγαίο στους Τούρκους«Οι Έλληνες αποδέχθηκαν να μειώσουν την έκταση των χωρικών τους υδάτων σε πολλά σημεία του Αιγαίου». Αυτό αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος συμμετείχε στις 36 από τις 50 διερευνητικές επαφές που είχαν ξεκινήσει από το 2002.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σαμπάχ»,ο Μπολούκμπασι στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Η σκάλα του Υπουργείου Εξωτερικών» σε πολλά σημεία κάνει αναφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως, σε αντίθεση με όσα λέγονται, στις διερευνητικές επαφές τότε, η Τουρκία αποδέχθηκε να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει για ποια θέματα η Τουρκία αποδέχθηκε κάτι τέτοιο.

«Πάντως και η Ελλάδα, που τόσα χρόνια υποστήριζε πως τα 12 μίλια είναι αναφαίρετο δικαίωμά της, για πρώτη φορά άρχισε να συζητά το θέμα», τονίζει ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Η «Σαμπάχ» γράφει πως «η Ελλάδα σε κάποια σημεία αποδέχθηκε να μην επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και να παραμείνει στα 6 μίλια. Έτσι, αποδείχθηκε πως οι δηλώσεις των Ελλήνων ότι “δεν υποχωρήσαμε από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων” δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια».

Ο Μπολούκμπασι αναφέρεται και σε δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τις επαφές.

Πάντως, τονίζει ότι στο θέμα των «γκρίζων ζωνών» δεν βρέθηκε καμία λύση.

Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες στην προαναγγελία του βιβλίου του, ίσως στις σελίδες του να μιλά για τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης αποκαλύπτει τις περιοχές για τις οποίες η Τουρκία ζήτησε την «παραμονή στα 6 μίλια» και η Ελλάδα απάντησε «θα μπορούσε να γίνει».

Οι περιοχές που η Ελλάδα ουσιαστικά συζήτησε για τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μπολούκμπασι, είναι:

Στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, κυρίως στις περιοχές κοντά στα παράλια της Τουρκίας.
 Ανατολικά, βόρεια και νότια της Σαμοθράκης και της Λήμνου.
Βόρεια και νότια της Λέσβου, της Χίου και των Ψαρών.
Βόρεια, νότια και δυτικά της Ικαρίας.
Στο Ικάριο Πέλαγος, στην περιοχή που ξεκινά από τη Μύκονο μέχρι την Ικαρία.
Στο Καρπάθιο Πέλαγος, στα περάσματα Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου-Κρήτης.
Στο Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων.

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες η Τουρκία συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια να αμφισβητεί το αν η Ελλάδα έχει το μονομερές δικαίωμα επέκτασης των εθνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια, με το αιτιολογικό ότι, αν συμβεί αυτό, το Αιγαίο μετατρέπεται σε ελληνική λίμνη, περιορίζοντας τη διεθνή ναυσιπλοΐα και εγκλωβίζοντας την Τουρκία σε μια πολύ στενή λωρίδα πρόσβασης στο Αιγαίο. Είναι δε γνωστές οι απειλές περί casus belli, στην περίπτωση που αυτό συμβεί.

Επιπλέον, η Τουρκία, σε μια πρακτική αμφισβήτηση του ελληνικού δικαιώματος που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο για τη θάλασσα, δεσμεύει, κατ’ επανάληψη και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τις εν λόγω περιοχές, για αεροναυτικές ασκήσεις, για τις οποίες μάλιστα εκδίδει παράνομες ΝΟΤΑΜ.

Η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» παρουσιάζει το θέμα με τίτλο «Η πρώτη υποχώρηση για τα 12 μίλια», καθώς θεωρεί πως η Ελλάδα για πρώτη φορά άρχισε να συζητά το θέμα.

Οι αποκαλύψεις του Μπολούκμπασι είναι σημαντικές, καθώς για πρώτη φορά διαρρέει θέμα για τις συζητήσεις των διερευνητικών επαφών (που συνεχίζονται εσαεί χωρίς αποτέλεσμα), ωστόσο χρειάζεται προσοχή σε όσα λέει, καθώς δεν αποκλείεται να είναι μια προσπάθεια για να προκληθεί αναστάτωση στην ελληνική πλευρά χωρίς λόγο.

To βιβλίο θα εκδοθεί σε λίγες εβδομάδες και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον με τις αποκαλύψεις του πρώην διπλωμάτη, ο οποίος ήταν βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης. Ο Μπολούκμπασι πριν από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου στην Τουρκία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το συμβούλιο του κόμματος όπου ήταν μέλος λόγω του «ροζ σκανδάλου», καθώς κυκλοφόρησαν βίντεο τα οποία έδειχναν τον ίδιο να έχει σεξουαλικές επαφές με ιερόδουλες. Θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους διπλωμάτες, σκληρός διαπραγματευτής, γι’ αυτό και συμμετείχε σε πολλές από τις διευρυμένες επαφές.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ , ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΓΚΑΣ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 10/08/2011 09:09:14

  Bravo Yiorgo!

 2. Lampros avatar
  Lampros 10/08/2011 09:10:11

  Μάθαμε κάτι που δεν το ξέραμε? Ο ΓΑΠ ειναι δοσίλογος και ανθέλληνας. Ουτε ειναι, ουτε θέλει, και ουτε προκειται να γίνει πατριώτης. Ειτε μας αρέσει ειτε οχι. Πως να υπερασπιστεί κάτι που δεν του λεει τίποτε??

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Lampros 10/08/2011 10:35:16

   Έτσι ακριβώς είναι. Δεν μάθαμε τίποτα καινούργιο. Απλώς για πρώτη φορά λέγεται τόσο ανοικτά. Και, το κυριότερο, ο ΓΑΠ έχει κλονισμένους όλους τους πυλώνες αξιοπιστίας του - περιλαμβανομένων και των Μέσων. Οπότε είναι αυτή τη στιγμή τρομερά ευάλωτος.

 3. tampakiotis avatar
  tampakiotis 10/08/2011 09:14:56

  εχεις δει ,ομως , κανενα πασοκο να λεει οτι μετανοιωσε για την ψηφο του,δημοσιως????????οχι,και ουτε προκειται.........τους παιρνει τα λεφτα απο την τσεπη και αυτοι χαμογελανε.........τια να παι κανεις??????κατα τα αλλα τους εφταιγε ο καραμανλης,που ηθελε να παγωσει τους μισθους,χωρις να κοψει τιποτα αλλο........βοηθεια μας..........

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ tampakiotis 11/08/2011 19:09:39

   Αυτό να το βλέπουν μερικοί ηλίθιοι δεξιοί που "τιμώρησαν" τον Καραμανλή γιατί δεν τους βόλευε τα παιδιά όπως οι Πασόκοι. Ε, τώρα ξεβολευτήκαμε όλοι μαζί μια και καλή.

 4. anonymous avatar
  anonymous 10/08/2011 09:38:18

  Πρέπει να ψάξει κανείς πολύ στην Ελληνική γλώσσα για να βρει ένα χαρακτηρισμό αντάξιο του ΓΑΠ, ανθέλληνας, δοσίλογος κλπ. δεν είναι αρκετά για να τον χαρακτηρίσουν. Βεβαίως το θέμα δεν είναι τι χαρακτηρισμό θα δώσουμε στον ΓΑΠ και στους συντρόφους του, αλλά πότε θα ξεμπερδέψουμε μαζί τους το συντομώτερο. Η ανάγκη είναι επιτακτική, εάν εξαντλήσει την τετραετία θα έχει πουλήσει και την τελευταία πέτρα της έρμης τούτης χώρας. Την 1η Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι ένα εκατομμύριο κόσμος στο Σύνταγμα κάθε μέρα και να απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης μαριονέτας/δοσιλόγων/πρακτόρων/διεφρθαρμένων/ανικάνων/τσαρλατάνων, τραμπούκων (ο κατάλογος χαρακτηρισμών δεν έχει τέλος) και προκήρυξη εκλογών.

 5. Σπύρος Δούκας avatar
  Σπύρος Δούκας 10/08/2011 09:47:07

  Νομίζω ότι τον ΓΑΠ τον κατηγορείτε αδίκως.
  Πιστεύω ότι κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα της πατρίδας του.

  • manos avatar
   manos @ Σπύρος Δούκας 10/08/2011 09:58:28

   Χα χα, ωραίο :-)

  • Ταβλαδόρος avatar
   Ταβλαδόρος @ Σπύρος Δούκας 10/08/2011 11:04:09

   Σωστός! Της πατρίδας του της Αμερικής.

  • ΤΑΣΣΟΣ avatar
   ΤΑΣΣΟΣ @ Σπύρος Δούκας 10/08/2011 12:14:46

   Μονο ρε φιλε που δεν μας λες ποια ειναι η πατριδα του.

   • Σπύρος Δούκας avatar
    Σπύρος Δούκας @ ΤΑΣΣΟΣ 10/08/2011 13:51:05

    Αυτή την οποία θεωρεί ο ίδιος πατρίδα του. Σε εμένα δεν είναι τόσο ξεκάθαρη η απάντηση.

    • Σπύρος Δούκας avatar
     Σπύρος Δούκας @ Σπύρος Δούκας 10/08/2011 13:52:22

     Διόρθωση. Σε εμένα είναι ξεκάθαρη αυτή η απάντηση

 6. Πάνος Μπουρουτζής avatar
  Πάνος Μπουρουτζής 10/08/2011 09:59:44

  Το ζητούμενο είναι αν και πώς το θέμα θα παίξει στα "μεγάλα" ΜΜΕ. Αν και δεν είμαι πολυ αισιόδοξος, έως καθόλου, πάλι για κουκούλωμα θα πέσει για να μην διαφανεί η υποχωρητικότητα και ο δωσιλογισμός του ΓΑΠ.
  Όσο για την ουσία, δε νομίζω ότι θα περίμενε κανείς κάτι άλλο από κάποιον που έχει διακηρύξει την πίστη του (αν μπορεί να έχει τέτοια) στην ιδέα της μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης και της κατάργησης των εθνικών ορίων των χωρών. Αποδεικνύεται όμως και πάλι ότι όχι μόνο δεν μπορεί να διαπραγματεύεται στο όνομα της Ελλάδας (κάτι για το οποίο υποτίθεται επαινείται από διάφορους διαταραγμένους στο εσωτερικό κι εξωτερικό) αλλά είναι κι επικίνδυνος σε όλα τα πεδία της διαχείρισης των εγχώριων εθνικών θεμάτων

 7. Pluto avatar
  Pluto 10/08/2011 10:12:16

  Θα πρέπει στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής να καλέσουν τους συνταξιούχους Πρέσβεις που τα τελευτία 8 χρόνια διαδοχικά συμμετείχαν στους 54 γύρους "μυστικών " διαπραγματεύσεων με την Τουρκία γιά την οριοθέτησση (καί δήθεν μόνο αυτή) της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο.Είναι οι Πρέσβεις Σκοπελίτης(2003-2006) Πισπινής(2006- 2009) καί Παύλος Αποστολίδης (2009-2011). Καί να ερωτηθούν βάσει ποίων (γραπτών, υποτίθεται ) εντολών διαπραγματεύθηκαν τί.
  Οφείλει να μάθει η Βουλή καί ο Ελληνικός λαός αυτά που ήδη οι Τούρκοι γνωρίζουν.Οτι δηλ.προκειμένου να οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να δώσουν (με συνυποσχετικό έγγραφ)ο στο Διεθνές.Δικαστήριο της Χάγης την ευρύτερη δυνατή αρμοδιότητα να επιλύσει όλα τα προβλήματα που ήδη έχουν ανακύψει ή θ` ανακύψουν ώστε να υλοποιηθεί η οριοθέτηση, όπως π.χ. την έκταση των χωρικών υδάτων , την αμφισβητουμενη (από τους Τούρκους, ως μη προσδιορισμνη από διεθνείς συνθήκες) κυριαρχία επί (114;)μικρονησιών καί βραχονησίδων του Αιγαίου, μέχρι πού φθάνει το Αγαίο (Καστελόριζο;;) κλπ.
  Εκεί θα δείτε αντιφάσεις,επίρριψη ευθυνών στην πολιτική ηγεσία καί αποκάλυψη ενός οργίου εν κρυπτώ διαπραγμάτευσης/εκχώρησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μόνο όταν κελαηδήσουν αυτά τα (διόλου αθώα καί βαρύτατα υπόλογα) καναρίνια, μόνο τότε θ` αντιληφθούμε με πόσα "στρέμματα" εχει εξαγοράσει πολιτικό χρόνο ησυχίας ο GAP (αλλά νκαί οι προκάτοχοί του).
  Μέχρι να πράξει το στοιχειώδες καθήκον της η Βουλή και ν` απαιτήσει να μάθει έστω τί αξιώσεις προέταξαν οι Τούρκοι σ` αυτους τους 58 γύρους διαπραγμάτευσης καί τί αντέτειναν οι εκάστοτε Ελληνικές Κυβερνήσεις της περιόδου, έ λοιπόνμέχρι τότε θα κρεμόμαστε από τα....γραπτά του κάθε Μπουλούκμπαση!
  Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ είναι αθώα του αίματος όσων εν κρυπτώ έχουν συμφωνηθεί .Δεν θα είναι όμως αθώα της συγκάλυψης των σκελετών καί του συμψηφισμού ενοχών...

  • Lampros avatar
   Lampros @ Pluto 10/08/2011 12:11:29

   πολύ καλός. Επικροτώ.

 8. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 10/08/2011 10:15:20

  Αυτό το κράτος πρότυπο που χρωστάει την ύπαρξη του απο Αυτοκρατορίας... στις αποκίες και τη λεηλασία που έκανε σε αυτές...,
  σε 1 χρόνο θα διοργανώνει τους Ολυμπιακούς αγώνες ! ...

  Να θυμηθούμε κάτι ανόητα ρεπορτάζ για την ασφάλεια των αγώνων του 2004 στην Αθήνα και τους εκβιασμούς που έκαναν για το C4I...

  Πάρτε τους Ολυμπιακούς αγώνες απο το Λονδίνο που καίγεται και τη Μεγάλη Βρετανία που είναι στο χάος και φέρτε τους στην Ελλάδα που τους έχει ανάγκη όσο ποτέ. Κτίρια υπάρχουν... υποδομές τα πάντα...

  Ε αγγλάκια. τί λέτε τώρα ;;;

 9. Σωκράτης avatar
  Σωκράτης 10/08/2011 10:15:56

  Για τη ΔΑΚΕ και το σκότωμα με τα SMS το δημοκρατικό Antinews δεν βρήκε λέξη να πεί????
  Ωραία αντικειμενική παρουσίαση των ειδήσεων.Οτι αφορά το κόμμα μας και κατά την γνώμη μας δεν είναι ''καλό'' το θάβουμε.
  ''Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς''
  Χαιρετίσματα!!!!

  • OxOx avatar
   OxOx @ Σωκράτης 10/08/2011 11:23:00

   Τι περιμένεις από πικραμένους Δημόσιους υπάλληλους!!

 10. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 10/08/2011 10:25:08

  Επειδή τα λέει Τούρκος διπλωμάτης δεν σημαίνει ότι ακριβώς αυτές ήταν οι ελληνικές θέσεις. Πάντως περίπου έτσι θα έχουν τα πράγματα είτε κατόπιν διαλόγου είτε κατόπιν προσφυγής στη Χάγη. Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με τις διεθνείς σχέσεις. Γι'αυτό προφανώς ο ΚΚ είχε διακόψει το διάλογο για το ζήτημα αυτό και δέχθηκε την έναρξη διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ χωρίς κανένα όρο. Αν έπραξε σωστά ή λάθος η ιστορία θα δείξει. Και να πονηρεύεστε, μην τα καταπίνετε όλα αμάσητα. Η Τουρκία δεν πολυενδιαφέρεται για Κρήτη, Κύθηρα, Αντικύθηρα κτλ. Άλλες δυνάμεις (ισχυρότερες) αντιδρούν σε πιθανή επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο στα 12 ν.μ., απλά "κρύβονται" πίσω από την τουρκική στάση.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ μεταρρυθμιστής 10/08/2011 10:30:50

   Σωστό αυτό για τις "άλλες δυνάμεις" και μάλιστα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Ρωσία, που έχει στρατηγικό συμφέρον το Αιγαίο να είναι όσο το δυνατόν πιο "ανοιχτό" γίνεται.

   Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία δεν είναι το κύριο πρόβλημα. Αν είχαμε σωστή πολιτική απέναντι στην Τουρκία, οι άλλοι δεν θα αναγκάζονταν να κρύβονται πίσω από την Τουρκία και θα τα είχαμε βρει στο τέλος και θα είχαν αναγκαστεί να δεχτούν το νόμιμο δικαίωμά μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Επώνυμος 10/08/2011 10:44:05

    Απο που προκύπτει ότι η Ρωσία θέλει ανοιχτό κατα τις τουρκικές βλέψεις Αιγαίο ; Μην πετάμε συμπεράσματα που δεν προκύπτουν Απο πουθενά γιατί δίνουμε επιχειρήματα στον ΓΑΠ και τους λοιπούς αμερικανοφιλους; Αυτο που παγίως θέλει η Ρωσία είναι να βρει πρόσβαση σε ζέστη θάλασσα, δηλαδή σε λιμάνι που να τη βγάζει στη Μεσόγειο έστω και μόνο με τα εμπορικά της πλοία. Το μ ο ν α δ ι κ ο κράτος που μπορεί να της το προσφέρει είναι η Ελλάδα και είναι η μ ο ν α δ ι κ ή χώρα που έχει συμφέρον να το κάνει και φυσικά όχι η Τουρκία. Επομένως η Ρωσία είναι δυνάμει σύμμαχος μας στην κήρυξη ΑΟΖ, στην επέκταση στα 12 μιλια, στην επίλυση του κυπριακού και ο,τιδηποτε άλλο θελουμε αρκεί να της δώσουμε αυτο το αντάλλαλαγμα

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 10/08/2011 15:51:15

     Δεν προκύπτει από πουθενά, απλώς το διάβασα κάποια στιγμή σε άρθρο του ξένου τύπου (δεν θυμάμαι ακριβώς πού αυτή τη στιγμή) και είχα μείνει εμβρόντητος όταν συνειδητοποίησα ότι ταιριάζει πάρα πολύ με την πραγματικότητα.

     Διότι, υποθέτω ότι η Ρωσία θέλει δική της έξοδο και όχι ελεγχόμενη από την Ελλάδα ή οποιονδήποτε άλλον. Άρα, τη συμφέρει τα ύδατα του Αιγαίου να μείνουν κατά το δυνατόν διεθνή.

 11. parsifal avatar
  parsifal 10/08/2011 10:37:37

  Οπως τα λέγει ο Μεταρρυθμιστής. Δεν μπορούμε να καταπίνωμε "αμάσητα" οσα λέγει ενας Τούρκος διπλωμάτης, που εξυπηρετεί σκοπιμότητες με τις "αποκαλύψεις" του. Ενας διπλωμάτης παραμένει "μάχιμος" και μετά την απόσυρση του απο ενεργούς ρόλους.
  Οτι οι εληνικές ελίτ είναι ενδοτικές, οτι συζητούν τα πάντα, οτι διαπραγματεύονται με την "πλατη στον τοίχο" (φανταστικό τοίχο, αυτόν της ενδεούς κακομοιριάς ...) το γνωρίζωμε.
  Οσον αφορά δε σην επέκταση των χωρικών υδάτων, ουδείς την ετόλμησε, συμπεριλαμβανομένου των ΚΚ Α' και Β'... Τότε μάλιστα ακόμη και το λαλίστατο τώρα ΚΚΕ μούγκα ! Γιατί ? Διότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Η ΕΣΣΔ οπως και τώρα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ στην οποία μερικοί αόητοι εναποθέτουν ελπίδες...
  Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ας ξεκινούσαμε απο την διακήρυξη ΑΟΖ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ, ας οριοθετούσαμε τα ελληνο-κυπριακά ορια των ΑΟΖ με το Αιγυπτιακό και βλέπομε...

  • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
   Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ parsifal 10/08/2011 11:47:56

   Καλημέρα σε όλους.
   Πάρσιφαλ αν είναι τα πράματα όπως τα λες,δε φταίει τότε μόνο ή κακομοιριά μας,
   αλλά και οι μεγάλες δυνάμεις που δε μας αφήνουν να ξεδιπλώσουμε το κιμπαριλίκι μας.
   Από τη μία οι ΗΠΑ που ευθύνονται για τη μιζέρεια μας εδώ και καμιά 55 χρόνια,
   και από την άλλη οι ομόθρησκοι μας που αποφάσισαν να μας εντάξουν στη σφαίρα επιρροής τους.
   Να βάλουμε και λίγο ευρωκομπλεξισμό,διότι μας ζηλεύουν λόγω των προγόνων
   μας που τους άνοιξαν τα μάτια,ε,με τους Τούρκους τα γνωστά,πως να πάει
   μπροστά αυτός ο κατατρεγμένος λαός;
   Οι Εβραίοι είναι μια άλλη ιστορία,πολύ μεγαλύτερη.

 12. Xray avatar
  Xray 10/08/2011 10:47:12

  Μια χαρά τα λέει ο Σ.Δούκας παραπάνω...
  "Πιστεύω ότι κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα της πατρίδας του."

  Λειτουργεί ως γνήσιος Αμερικανός πατριώτης...

 13. Mεσσήνιος avatar
  Mεσσήνιος 10/08/2011 10:49:57

  1) O κ. Πρωθυπουργός ΔΕ μπορεί να γίνει πατριώτης διότι πολύ απλά είναι μετανάστης με ένα σωρό υπηκοότητες.
  2) Σιγά μην ενδιαφέρεται για την Ορθοδοξία. Ψάξτε στο Youtube υπάρχει βίντεο όπου ως ΥΠΕΞ την ημέρα του αγίου Γεωργίου παραπονέθηκε να χαμηλώσουν την ένταση των ηχείων της ομώνυμης εκκλησίας σε ένα χωριό της Κορινθίας όπου ήταν σε διακοπές.
  3) Το ότι πετάει η Τουρκία λόγια δε σημαίνει ότι πρέπει να τσιμπάμε πάντα. Είναι αλήθεια ότι τηρεί αδιάλλακτη πολιτική & στάση. Από εκεί και πέρα πάντα υπάρχουν κάποιοι δυνατοί που την πατρωνάρουν (βλέπε ο uncle Sam = U$A).

 14. Pluto avatar
  Pluto 10/08/2011 11:02:27

  Που το είδες "μεταρρυθμιστή" (χάσαν οι λέξεις τ` όνομά τους ) ότι ο ΚΚ διέκοψε τον διάλογο; 54 γύροι είναι αυτοί!
  Ωφειλαν οι εκάστοτε Ελληνες Πρωθυπουργοί (αντί γιά κουμπαριές καί ζεμπεκιές) να θέσουνως προϋπόθεση του όποιου διαλόγου γιά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ΤΗΝ ΜΗ-ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ,ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ. Δεν το έπραξαν καί μοιραία η διαπραγμάτευση διολίσθησε ακριβώς σ` αυτό : σε ποιόν ανήκουν 114 μικρονήσια καί βραχονησίδες γιά τα οποία ήγειραν μέχρι στιγμής (έπεται συνέχεια στην Χάγη) αμφισβητήσεις οι Τούρκοι.
  Αν δεν ξεκαθαρίσει η άλλη πλευρά ότι σέβετα την κυριαρχία μας ,το έδαφός μας πως μπορούμε να συζητάμε γιά έκταση χωρικών υδάτων καί μαλιστα κυμαινόμενη; Από ποιές γραμμές βάσης μετράς το πλάτος των Χ.Υ. όταν αμφισβητούνται τα ίδια τα νησιά;; (π.χ. Γαύδος καί διόλου τυχαία!!)
  Το Σύνταγμα για παραχώρηση εδάφους (καί τα Χ.Υ. ως "έδαφος " εννοούνται στο συνταγματικό κείμενο) απαιτεί πλειοωηφία 4/5.Είτε πρόκειται γιά απ`ευθείας παραχώρηση είτε για εξουσιοδότηση σ` ένα διεθνές όργανο (όπως το ΔΔΧ) για να παραχωρήσει.
  Αυτά τα στοιχειώδη έπρεπε να τα γνωρίζετε "εσείς που ασχολείσθε (;;) με τις διεθνείς σχέσεις ". Πού άραγε; Μήπως JK, στην πλατεία κατά τις 11 το μεσημέρι;.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Pluto 10/08/2011 14:21:40

   Pluto, δυστυχώς τα δίνεις όλα για να δικαιώσεις το nickname σου.
   Τυχαίνει να ασχολούμαι και με διεθνείς σχέσεις και να έχω μεταπτυχιακό στο Συνταγματικό Δίκαιο, γι'αυτό σε παρακαλώ να μην εκτοξεύεις μπαρούφες περι χρείας πλειοψηφίας 4/5 βουλής για παραχώρηση εδάφους. 151 βουλευτές είναι υπεραρκετοί. ( Άρθρο 27 παρ.1 Σ.)

 15. stefanos avatar
  stefanos 10/08/2011 11:10:28

  Το ερώτημα δεν είναι πως έδωσε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους ο ελληνόφωνος αμερικανοτραφης εβραίος έπαρχος της κακόμοιρης πατρίδας μας αλλά πως και δεν το έδωσε ολόκληρο για να μη στεναχωριέται αυτός και να μην αγχώνεται. Αλλά ξέχασα... οι πατρώνες του του έχουν πει ακριβώς τι να κάνει και έτσι αναγκαστικά παραχώρησε μόνο το μισό.

 16. kostis avatar
  kostis 10/08/2011 11:41:14

  Πω, πω κατι αδιαλλακτοι Ελληναρες που γεμισαν το διαδυκτιο.. Που αν γινει κανενα μπαμ θα κρυφτουν μεσα στην ντουλαπα τους.. Φτανει η υποκρισια πια.. Και για να προλαβω καποιο "καλοπροαιρετο", ειμαι ο τελευταιος που θα υποστηριζε τις ενεργειες του ΓΑΠ..

  • Lampros avatar
   Lampros @ kostis 10/08/2011 12:18:51

   Αν θα τρέξουν και ποιοι σε κάποιο "μπαμ" ειναι άλλο θέμα. Το σίγουρο ειναι πως πιο πολλοί που θα τρέξουν θα ειναι απο αυτούς που διαβάζουν και παρακολουθούν το site αυτό και τα όμοια, παρά κάτι ψευτοκουλτουριάρηδες αριστερόβλακες που εχουν γεμίσει τα κανάλια.

 17. θοδωρης avatar
  θοδωρης 10/08/2011 12:35:22

  «Οι Έλληνες αποδέχθηκαν να μειώσουν την έκταση των χωρικών τους υδάτων σε πολλά σημεία του Αιγαίου».

  Μολλών Λαβέ

 18. factorx avatar
  factorx 10/08/2011 13:18:47

  Αμεση ενημέρωση της Βουλής για τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες ζητεί ο ΣΥΝ

  Διαφάνεια και άμεση εμπεριστατωμένη ενημέρωση τόσο στο ΕΣΕΠ, όσο και στην Βουλή, σχετικά με την εξέλιξη των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ζητεί ο ΣΥΝ με αφορμή σχετικές δημοσιεύσεις στον τουρκικό και ελληνικό Τύπο.

  Ο Συνασπισμός χαρακτηρίζει απαράδεκτο το να ενημερώνονται τα πολιτικά κόμματα και η κοινή γνώμη της χώρας από ανεπίσημα τουρκικά δημοσιεύματα «για πτυχές των μέχρι σήμερα 50 κύκλων συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ευαίσθητα εθνικά μας θέματα».

  Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η μυστική διπλωματία δεν είναι προς όφελος των λαών, ενώ «ενέχει κινδύνους πολύπλευρων εκμεταλλεύσεων για ιδιοτελείς σκοπούς ακόμα και εσωτερικής κατανάλωσης».

  «Το θέμα της υφαλοκρηπίδας και των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών, που άπτονται αυτού του ζητήματος, οφείλουν να διευθετηθούν με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και την από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης», επισημαίνει.

  Η λύση αυτή, προσθέτει, διασφαλίζει τόσο την διαφάνεια όσο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών προς όφελος και των δύο γειτονικών λαών, «σε μια εποχή όπου η βαθιά οικονομική κρίση δεν επιτρέπει κανενός είδους μικροτυχοδιωκτισμούς αλλά ούτε και εφησυχασμό».

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ factorx 10/08/2011 13:27:13

   Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ τι κάνει;

   • torn avatar
    torn @ Κώστας Ροδινός 10/08/2011 14:19:12

    Μπάνια

 19. Kennan avatar
  Kennan 10/08/2011 13:47:16

  Ακόμα και το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα του Αιγαίου.
  Ο Πανάρας και ο Φον Δημητράκης που βρίσκονται; Δεν έχει wifi εκει που παραθερίζουν;
  Aπό ποιους περιμένουμε να ρίξουν το ΠΑΣΟΚ

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ Kennan 10/08/2011 14:22:12

   Ξερεις τι δυσκολο πραμα ειναι να εισαι ιεραποστολος?
   Να προσπαθεις να πεισεις τον καθεναν για το δικιο των λογων σου ειδικα στις σημερινες εποχες?
   Χρειαζονται θεαματικες κινησεις.

 20. st.takis avatar
  st.takis 10/08/2011 14:03:54

  ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ.........

 21. michel platini avatar
  michel platini 10/08/2011 14:28:45

  ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ.ΓΟΥΔΙ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ.......

 22. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 10/08/2011 15:32:28

  Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αυτή τη φορά , βγαίνουν από επισήμων χειλέων. Οσο και να μη τσιμπάμε, διπλωμάτης και επαγγελματίας πολιτικός είναι.Δεν ξέρουμε τόσα χρόνια τις θέσεις της Τουρκίας , πρώτη φορά βλέπουμε τον επεκτατισμό της;Η ΝΔ τι κάνει; Τι περιμένει; Να βρεθούμε προ τετελεσμένων και μετά να φωνάξει;Δεν έπρεπε κάθε μέρα να σέρνει αυτόν τον ελεεινό ,τον εγκληματία στη Βουλή και να μην τον αφήνει να πάρει ανάσα; 1.000.000 κόσμος στο Σύνταγμα να ζητάει μέρα -νύχτα να πέσει ο δοσίλογος, σε πρώτη φάση. Και έπεται συνέχεια.....Οσο για το αν θα κρυφτούμε στη ντουλάπα μας, μάλλον θα εκπλαγούν οι ολίγοι από το πόσοι πολλοί αγαπάμε και υπερασπίζουμε αυτό τον άτυχο τόπο.

 23. Σαος avatar
  Σαος 10/08/2011 15:34:48

  Με τον ΓΑΠ στο τιμόνι, θα έπρεπε να λέμε πάλι καλά που δεν διαπραγματεύτηκε και τα νησιά του Ιονίου με τους Τούρκους (ή, γιατί όχι, με τους Αλβανους). Το ότι έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν οι Τούρκοι να μειωθούν μέχρι και ανάμεσα στην Κρήτη και τα Αντικύθηρα ειλικρινά δεν μου προκαλεί έκπληξη πλέον, αφού οι τούρκοι είχαν δείξει τις προθέσεις τους με τις αποστολές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων σε αυτές τις περιοχές. Καλά ξεμπερδέματα!

 24. Απορία avatar
  Απορία 10/08/2011 15:38:28

  Ο Γιωργάκης εκείνη την εποχή έδωσε το μισό αιγαίο, σήμερα ολοκληρώνει το έργο και δίνει το άλλο μισό που δεν πρόλαβε να χαρίσει στους τούρκους τότε.

 25. man8os avatar
  man8os 10/08/2011 17:24:30

  Προδοσια!
  Το να συζητησουμε την μεση γραμμη με την Τουρκια στο ανατολικο Αιγαιο ειναι η μεγιστη δυνατη παραχωρηση. Καλως η κακως η γεογραφια ειναι αμειληκτη. Δεν υποκειται σε πολιτικες λυσεις.
  Μονο πολεμικες λυσεις μπορουν να ανατρεψουν τα δεδομενα της γεογραφιας.

 26. ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ avatar
  ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ 10/08/2011 17:31:53

  . Οδυσσέας Ελύτης.

 27. factorx avatar
  factorx 10/08/2011 17:32:21

  Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα δημοσιεύματα της Τουρκικής εφημερίδας “Sabah”, σχετικά με το υπό έκδοση βιβλίο Τούρκου πρώην διπλωμάτη, που συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές Ελλάδος – Τουρκίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Από τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Ντενίζ Μπολούκμπασι, ο οποίος έλαβε μέρος στις 36 από τις 50 διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, που έχουν δρομολογηθεί από το 2002, ανακύπτουν – εκ νέου- πολλά ερωτηματικά και απορίες για το πραγματικό περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, που διεξάγονται μεταξύ εκπροσώπων των δύο Υπουργείων των Εξωτερικών.

  Τα ερωτηματικά αυτά πολλαπλασιάζονται και από το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου πρεσβευτή ότι “η Ελληνική πλευρά δέχθηκε σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου να υποχωρήσει από το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια” αναφέρονται στην χρονική περίοδο όπου πολιτικός προϊστάμενος του ΥΠΕΞ ήταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και Πρωθυπουργός ο κ. Κώστας Σημίτης.

  Επειδή τα όσα υποστηρίζει ο κ. Μπολούκμπασι για το ακριβές περιεχόμενο των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας έρχονται να προστεθούν σε ένα πλήθος δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων, (μεταξύ αυτών, στο παρελθόν, ο Αντιπρόεδρος Αρίντς, αλλά και επίσημες πηγές του Τουρκικού ΥΠΕΞ) ήρθε η ώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, για να σταματήσει η Τουρκική πλευρά να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδος και να παραπληροφορεί την διεθνή κοινή γνώμη, προπαγανδίζοντας και προβάλλοντας απόψεις, από πλευράς Τουρκίας, που θίγουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο.

  Οι “αναιμικές” δηλώσεις και διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, που γίνονται από καιρού εις καιρόν, δεν επαρκούν πλέον…».

 28. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 10/08/2011 17:44:06

  Δεν είναι τραγική ειρωνεία ότι η πλειονότητα των νησιών που ξεπουλά το ψηλό αγόρι από την Αριζόνα (που γράφει κι ο Φαήλος) είναι Πασοκοκρατούμενες περιοχές;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Επομένως μετά την Σημιτική περίοδο με "ανοιχτούς" και "κοσμοπολίτικους" ορίζοντες (μ)Πασόκους ψηφοφόρους...

 29. m.s avatar
  m.s 10/08/2011 19:39:44

  Η Τουρκία για την Αμερική πλέον δεν αποτελεί σύμμαχο αλλά αντίπαλο που απειλεί άμεσα τα συμφέροντα Αμερικανικών εταιρειών στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια εποχή όπου το κάθε οικονομικό ντήλ έχει ιδιαίτερη σημασία.
  Όλοι γνωρίζουμε πως με τις ευλογίες της Αμερικής συστήνεται μια νέα συμμαχία μεταξύ Ισραήλ Κύπρου και Ελλάδας. Σε αυτό το έργο η Τουρκία θα είναι απλός θεατής και εμείς θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε , χαράζοντας ΑΟΖ που θα κατοχυρώνει τα εθνικά μας συμφέροντα .
  ο πρέσβης κάνει το παιγνίδι της Τουρκίας. Σπέρνει αμφιβολίες . Δεν πιστεύω λέξη από όσα λέει.

 30. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 10/08/2011 19:43:52

  Mήπως τα πράγματα δεν ειναι τόσο άσημα?
  δείτε τι λέει εδώ...εντελώς τα αντίθετα:

  h--p://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22569&Itemid=83

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Φακ Κωστας 10/08/2011 19:44:20

   "άσχημα"

 31. athamas avatar
  athamas 10/08/2011 19:45:31

  Η Ελλάδα …. Προβαίνει σε μια de facto «αφ’εαυτής» ρύθμιση, έστω και αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία οριοθέτησης με γειτονικά κράτη, βασικά με την Τουρκία: Τη μέση γραμμή!........ Από άλλο σαιτ !….Πρέπει να προσέχουν κάποιοι και να μην βιάζονται!

 32. βασίλης avatar
  βασίλης 10/08/2011 19:58:47

  Ανθέλληνας-Ανθέλληνας-Ανθέλληνας είναι η πιο επιεικής όρος που μπορώ να
  χρησιμοποιήσω για τον πρωθυπουργό της χώρας μας. Να τον χαιρόμαστε και να
  τον κάνουμε κορνίζα σε κάθε σπίτι ετσι ωστε να τον βλέπουμε και οταν πιγαίνουμε να ψηφίσουμε να βάζουμε το μυαλό μας σε σκέψη και να λέμε τι
  πάμε να κάνουμε? Να βάλουμε τα δακτυλά μας να βγάλουμε τα ματάκια μας?
  Ευθύνη έχουν και ολοι οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ διότι υποστηρίζουνε εναν
  αρχηγό με την μεγαλύτερη ανθελληνική Δράση , και μετά και απο αυτό το
  γεγονός θα πρέπει ολοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δηλώσουν
  παρέτηση η ανεξαρτητοποίηση. Τι θα κάνουν άραγε?

 33. μαρικα avatar
  μαρικα 10/08/2011 20:50:37

  Kαραμανλης(γερος) ΗΚυπρος κοιται μακραν,Μητσοτακης σε 10 χρονια θα το εχουμε ξεχασει(Μακεδονικο). Καραμανλης(γερος)λιγο πριν κακαρωσει,αναγνω
  ρισαι με δακρυα στα ματια,οτι η Μακεδονια ειναι Ελληνικη.Αντρεας,δημιουργησε το μεγαλυτερο χρεος της Ελλαδας και ακομα περιμενουμαι να βυθησει το χωρα
  Σημητης γκριζες ζωνες,ΟΝΕ,φαγωποτι στα δημοσια εργα,αρχη ξεχαρβαλωματος του κρατους.Μερικοι απο αυτους τους καναμε και εθναρχες τρομαρα μας τους στησαμε και αγαλματα για να μην τους ξεχασουμε.Οτι απεμεινε θα το αποτελειωσει ο Γεωργιος Παπανδρεου ο δευτερος.Αν ειχε λιγη τσιπα επρεπε να ειχε φυγη απο την χωρα.Βασιλη εχεις δικιο για την ευθηνη βουλευτων.Αν ειναι ομως παρατραβηγμενα τα αισθηματα μας ας κηρυξουν εδω και τωρα την ΑΟΖ της χωρας για να αλαξουμε γνωμη.

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ μαρικα 11/08/2011 01:06:12

   Σωστή!!!!!

  • Μεσσήνιος avatar
   Μεσσήνιος @ μαρικα 11/08/2011 10:20:40

   Πολλές βαριές αλήθειες είπες....

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ μαρικα 11/08/2011 19:15:23

   Άντε πάλι με τη παπάντζα με το που κείται η Κύπρος.

 34. Prometheus avatar
  Prometheus 10/08/2011 22:54:22

  δε βλέπω να γίνεται λόγος για απαγχωνισμό ...συγνώμη, τιμωρία των υθυνόντων και με αγχώνει το γεγονός ... χθές δεν ήταν που είχαμε κατακλύσει τις πλατείες ?? σήμερα με μια αράδα κειμένου καλύψαμε το επαναστατικό μας ένστικτο? ο εχθρός δε κάνει διακοπές ... χαλαρώσαμε νομίζω.

 35. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/08/2011 01:50:19

  Αυτό με την Κύπρο δεν το είπε ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΉΣ αλλά Γ. Μαύρος της Ένωσης Κέντρου

 36. Pluto avatar
  Pluto 11/08/2011 02:32:46

  Το ερώτημα είναι ποιόν καί τί εξυπηρετεί πλέον η μυστικότητα περί την διαπραγμάτευση.Τί ακριβώς απόρρητο (καί από ποιόν) προστατεύει η μη ανακοίνωση στους βουλευτές των θέσεων που έχουν διατυπώσει στους 54 γύρους οι Τούρκοι καί τι έχει αντιτείνει η Ελληνική πλευρά.
  Η απάντηση είναι απλή: επιδιώκεται να συγκαλυφθεί η " φέρουσα κατασκευή " της συμφωνίας γιά το συνυποσχετικό,δηλ. η μεθόδευση εκχώρησης --μέσω του ΔΔΧ-- εδάφους καί κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία.
  Γιά το πολιτικό μας σύστημα η "ησυχία" με τους Τούρκους είναι όρος επιβίωσής του.Επίσης,όρος προϋπόθεση της παραμονής στην εξουσία του εκάστοτε κυβερνώντος από τα δύο κόμματα.Αρα, κάθε εκχώρηση είναι επιτρεπτή εφ` όσον μπορεί να συγκαλυφθεί...
  Εξ ου καί οι σημερινές κραυγές της ΝΔ αλλά όχι καί η χρησιμοποίηση των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών διαδικασίων (+ κατάλληλη πολιτική πίεση) ώστε να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση καί φως.
  Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει (ελπίζω να θέλει να καταλάβει..) τί είναι συνυποσχετικό γιά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας καί μόνον. Καί ότι είναι εντελώς άλλο πράγμα το συνυποσχετικό ευρύτατης εξουσιοδότησης προς το ΔΔΧ που έχει συμφωνηθεί στο παρασκήνιο των 54 γύρων.
  Μ` ένα περιορισμένο συνυποσχετικό απλής οριοθέτησης, μόλις το Δικαστήριο σκοντάψει σε αμφισβήτηση που θα εγείρουν οι Τούρκοι για οιοδήποτε νησί ή βράχο ,σηκώνει τα χέρια διότι δεν μπορεί ν` αποφανθεί σχετικώς.Αυτό διότι η Ελλάδα έχει εξαιρέσει της αρμοδιότητας τουΔΔΧ όποια διαφορά σχετίζεται με την εθνική της ασφάλεια καί εδαφική ακεραιότητα (βλ. σχετικό νόμο κύρωσης ).
  Αρα θα πρέπει το Δικαστήριο ν` απευθυνθεί προς τα διάδικα μέρη καί να ζητήσει ευρύτερη εξουσιοδότηση. Αυτό το πρόβλημα το λύνουν από τώρα με το συνυποσχετικό που έχουν συμφωνήσει καί το οποίο βαίνει πολύ πέραν του νόμου με τον οποίο η χώρα μας έχει κυρώσει την συμφωνία αποδοχής αρμοδιότητας του ΔΔΧ.Στην πράξη το συνυποσχετικό ακυρώνει τις τεθείσες Ελληνικές επιφυλάξεις έναντι του τί μπορεί σε σχέση με την Ελλάδα καί τί όχι να δικάσει το ΔΔΧ...
  Αυτή την λαθροχειρία δεν την βλέπει ο κατά τα άλλα συνταγματολόγος/διεθνολογών "μεταρρυθμιστής ".Οόόόχι, αυτός "βλέπει" οτι ο ΚΚ διέκοψε τις μυστικές διαπραγματεύσεις.Ουδέν ψευδέστερον , καί επί Μολυβιάτη καί επί Ντόρας συνέχιζαν κανονικά.( Ωστόσο, για να μην αδικούμε κανένα ,να τονίσoυμε ότι το "breakthrough"καί η συμφωνία πάνω στο turbo συνυποσχετικό έκλεισε επί ΓΑΠ-Αποστολίδη).
  Εν κατακλείδι ,ευθέως παραδέχομαι ότι είχα (ανεπίτρεπτα) λάθος στην απαιτούμενη πλειοψηφία για την τροποίηση των ορίων της Ελληνικής επικράτειας :παλαιότερα ήταν 4/5 (αλλά νομίζω το 2003) την φέρανε στο βολικό 151. Οσο για το ποιός ασχολείται πού καί με τί, ποιός έχει ποιά καί πόσα μεταπτυχιακά δεν έχει η συχήτηση νόημα όσο γίνεται με τα (απαραίτητα γιά μένα) ψευδώνυμα.Αν μπορούσε να γίνει επώνυμα θα ήταν πολύ δύσκολη ,εν προκειμένω, η θέση του ασχολούμενου με τις διεθνείς σχέσεις ,μεταπτυχιακού συνταγματολόγου "μεταρρυθμιστή" Ασε που η πρόταξη ακαδημαϊκών τίτλων μοιάζει με πιτσιρίκους που συγκρίνουν μην πω τί.
  Η ουσία είναι οι απόψεις,απ` αυτές αντλεί κάθε παρεμβαίνων την όποια αξία. Καί η δικαίωση του ΚΚ από τον "μεταρρυθμιστή", διότι δέχθηκε άνευ όρων την έναρξη της διαπραγμάτευσης ΕΕ- Τουρκίας είναι αρκούντως εύγλωττη.Τα ίδια λένε καί οι ατυχήσασες κοπέλλες: δεν γινότανε αλλιώς!Ανωτέρα βία!Αμ` δε!

 37. Twins avatar
  Twins 11/08/2011 03:30:18

  Έχω κάποιες αμφιβολίες για την ακρίβεια των δηλώσεων του Τούρκου. Αρχικά δεν βλέπω κανένα λόγο να ειναι αληθείς.

  π.χ. Η απόσταση Κάσσος-Κρήτη ειναι 30 μίλια δηλαδή πανω από 24(12+12) μίλια... άρα υπάρχει και σήμερα διελευεση απο διεθνή υδατα και δεν υπάρχει λόγος να το περιορίσουν στα 6μίλια εκει.

  Επίσης δεν διάβασα τι αντιστάθμισμα θα παίρναμε γι' αυτό, και συγνώμη η απάντηση περί εθνικής προδοσίας δεν με βρίσκει συμφωνο.
  Ειναι προφανές οτι κάτι λείπει από το κείμενο

 38. Ox avatar
  Ox 11/08/2011 09:03:18

  KKE - Συγγρού, σε άμεση σύνδεση, Τι είχες Γιάννη'μ τι είχα πάντα!

 39. siakkas avatar
  siakkas 11/08/2011 10:09:17

  Το ΘΕΜΑ κύριοι είναι απλό.
  Αναλογιστείτε τι κακό θέλει να σας κάνει κανείς σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο και κοιτάξτε ποιόν έχουμε απέναντί μας.
  Και δεν είναι θέμα πλέον βλακείας ή νοητικής ανεπάρκειας αλλά μίσους σε οτιδήποτε εκφράζει, θυμίζει, έχει σχέση με Ελλάδα.
  Τί να πώ!
  Δέν έχει(έχουν) καμιά δικαιολογία πλέον

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.