#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/08/2009 14:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πώς να καταστρέψετε ένα Έθνος με αγάπη και φροντίδα

Arnold J. Toynbee: «Η αυτοψία της Ιστορία αποκαλύπτει ότι όλα τα μεγάλα έθνη αυτοκτονούν»

 

Βήμα Πρώτο: Προωθήστε την «Πολυπολιτισμικότητα» 

Η ιστορία δείχνει πως κανένα έθνος δεν μπορεί να επιβιώσει την αντιπαλότητα δύο ή περισσότερων ανταγωνιστικών γλωσσών και πολιτισμών

Βήμα Δεύτερο: Επινοήστε την «Πολυπολιτισμικότητα» και ενθαρρύνετε τους μετανάστες να διατηρήσουν τον πολιτισμό τους.

Τα Έθνη που είναι πολυφυλετικά και πολυπολιτισμικά χρειάζεται να δουλέψουν πολύ σκληρά για να διατηρηθεί η ειρήνη μεταξύ των διαφόρων ομάδων.

Βήμα Τρίτο: Εξυμνήστε την Πολιτιστική Πολυμορφία – Ιδιαιτερότητα αντί της Κοινωνικής Ενότητας. Έτσι, αυτό που να μας κρατάει ενωμένους είναι η πολυμορφία – πλουραλισμός και η ανοχή.

Στην πραγματικότητα οι διάφορες πολιτιστικές ομάδες προσπαθούν να επιβάλουν τις διαφορές και ιδιομορφίες τους αντί να δίνουν έμφαση στα κοινά σημεία που τις φέρνουν κοντά.

Βήμα Τέταρτο: Διευκολύνετε να αναπτυχθούν οι δημογραφικές ομάδες ομάδες που έχουν το χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης και εκπαίδευσης

Προωθείστε την ανάπτυξη μιάς υποδεέστερης κοινωνικής τάξης που αποτελείται από άτομα που δεν έχουν αφομοιωθεί, και παραμένουν περιθωριακά και ημιμαθή, που εγκαταλείπουν το σχολείο και την εκπαίδευση για λόγους που υποτίθεται ότι οφείλονται μόνο στις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις που υποβάλλονται από την πλειοψηφία.

Πολιτιστική πολυμορφία ή πολιτιστικός πλουραλισμός ονομάζεται η αντίληψη σύμφωνα με την οποία η διατήρηση της ιδιαιτερότητας των εθνικών μειονοτήτων και των πολιτιστικών ιδιομορφιών των επιμέρους κοινωνικών υποσυνόλων είναι επιθυμητή, δεδομένου ότι οι ιδιαιτερότητες αυτές δεν οδηγούν σε εντάσεις και στην διάσπαση της κοινωνικής συνοχής.

 

Βήμα Πέμπτο: Βρείτε μεγάλες εταιρείες που θα υποστηρίξουν οικονομικά την Πολυπολιτισμικότητα.

Επενδύστε στό θεσμό της «Εθνικής Ταυτότητας των μειονοτήτων», και δημιουργείστε μία κουλτούρα θύματος – μια λατρεία που χαρακτηρίζεται από το σύνδρομο του κατατρεγμένου, το σύνολο δηλαδή εκείνων των πεποιθήσεων που συνθέτουν μία κουλτούρα θύματος. Ταυτόχρονα αναπτύξτε και την ανάλογη βιομηχανία παραπόνων – Ανθρώπινα Δικαιώματα - κατηγορώντας την πλειοψηφία του πληθυσμού για όλα τα προβλήματα, τις ανεπάρκειες και τις αποτυχίες των μειονοτήτων.

Βήμα Έκτο: Μετατρέψτε σε απαγορευτικό ταμπού το να μιλά κάποιος εναντίον της ιδιομορφίας και της πολυπολιτισμικότητας.

Βρείτε μια λέξη που να χαρακτηρίζει αρνητικά, όπως για παράδειγμα οι λέξεις «αιρετικός», «μάγος», «μάγισσα» που χρησιμοποιούνταν τον 16ο αιώνα, ή «αντιρρησίας του ολοκαυτώματος» για τα πιό σύγχρονα δεδομένα. Οι χαρακτηρισμοί «Ρατσιστής» ή «Φασίστας» είναι ικανοποιητικοί και επαρκείς. Είναι τέτοια η δύναμη πού έχουν ώστε να σταματά κάθε ελεύθερη συζήτηση και αντιπαράθεση γύρω από το θέμα και να παραλύει η σκέψη.

Βήμα επτά: Κάντε αδύνατη την εφαρμογή της νομοθεσίας περί μετανάστευσης.

Επιβάλετε μια σειρά από μύθους, όπως παραδείγματος χάρη η μετανάστευση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που δεν μπορεί να σταματήσει και ότι είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Αυτά είναι λοιπόν τα επτά βήματα. Και έτσι καταλήγουμε σε μία Κοινωνία που είναι ειρηνική, συμπαγής και πολυπολιτισμική …Μόνο που αυτή η κοινωνία είναι μια μεγάλη ουτοπία διότι έρχεται σε αντίθεση με τα περισσότερα ιστορικά δεδομένα.

Γιατί η πολυπολιτισμικότητα; αναγνωρίζει τις συνεισφορές των άλλων πολιτισμών και των άλλων εθνοτικών μειονοτήτων;

Γιατί η πολυπολιτισμικότητα βλέπει την Δύση ως καταπιεστική και καταστρεπτική, ενώ δημιουργεί μια ρομαντική και ιδεαλιστική εικόνα για τους μη δυτικούς που τους θεωρεί καθαρά θύματα, λιγότερο υλιστές και με περισσότερη ανθρωπιά;

Ποιος τελικά επωφελείται από την πολυπολιτισμικότητα;

Οι άνθρωποι που εργάζονται προς την παγκόσμια κυβέρνηση και οι οποίοι χρησιμοποιούν την πολυπολιτισμικότητα για να κατακερματίσουν πρώην πολιτισμικά ομοιογενή έθνη. Τα παλαιά πολιτισμικά ομοιογενή έθνη παρουσιάζουν ένα εμπόδιο στην παγκόσμια κυβέρνηση, ενώ μία χώρα που αποτελείται από πολλές φυλές και ομάδες, δεν μπορεί να αντιταχθεί ενωμένη και κραταιά απέναντί της. ( Το γνωστό «Διαίρει και Βασίλευε» της πάλαι ποτέ Βρετανικής Αυτοκρατορίας που προσπαθεί να ανασυσταθεί με άλλη μορφή).

Το όραμα της πολυπολιτισμικότητα, για μια αρμονική, ανεκτική και πολιτιστική πολυμορφία της κοινωνίας είναι μια πολιτικά ορθή-και επικίνδυνη συλλογική φαντασία.

http://www.hellenesonline.com/go/2009/07/pos-na-katastrepsete-ena-ethnos/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 01/08/2009 15:39:23

  Και ασφαλώς προδέρμ με βάση το έλαιο, κοινώς λαδακι. Βοηθείται έτσι το όλο σύστημα να "τρέξει" τον αλγόριθμο. Με το απαραίτητο λάδωμα όλα δουλεύουν ρολόι.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 01/08/2009 16:08:22

  Το 4ο βήμα, στην Ελλάδα το έχει αναλάβει η τηλεόραση. Και πάει πολύ καλά.

 3. donaE avatar
  donaE 01/08/2009 16:24:41

  Την αγορα την ενδιαφερει να επεκτεινεται και να διαμορφωνει συνθηκες εργασιας και αμοιβής των μισθωτών στο κατώτερο δυνατό επίπεδο.Να πουλαει προιοντα.
  Αλλα τι ειναι εθνος;
  Ποσο ταυτιζεται με το κρατος;
  Πρεπει να απαντησουμε σε αυτα για να δουμε πως μπορει να επιδρασει η πολυπολιτισμικοτητα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ donaE 01/08/2009 21:16:28

   Η πολυπολιτισμικότητα είναι άσχετη με την παγκοσμιοποίηση και το οικονομικό σύστημα των τελευταίων 30 ετών, που προωθήθηκε επί κρατών και εθνών?

 4. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 01/08/2009 17:26:57

  Έστω ότι έχουμε μια κυβέρνηση που προωθεί όλα τα αντίθετα στα σημεία από 1 έως 7, για να μην καταστραφεί το Έθνος μας.

  Σε τι θα διαφέρουμε από την κυβέρνηση της Τουρκίας στη σχέση της με τους Κούρδους;

  • Ανώνυμη avatar
   Ανώνυμη @ o Μήτσος 01/08/2009 17:35:40

   Στο ότι εμείς δεν έχουμε Κούρδους. 100.000 Μουσουλμάνους στη Θράκη έχουμε εκ των οποίων μόνο 50.000 είναι τουρκογενείς.

   Παρόλο που δεν έχουμε Κούρδους είμαστε τόσο βλάκες και πάμε να δημιουργήσουμε. Λοιπόν τε τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων όπως η Κυψέλη και τα Πατήσια είναι αφόρητη για τους Έλληνες που κατοικούν εκεί. Οι οικογενειάρχες υποφέρουν. Για εργένηδες, ηλικιωμένους κλπ. που δε χρειάζονται πλήρως τις κρατικές υποδομές τρώγεται η κατάσταση. Αλλά οι οικογενειάρχες, το επισημαίνω πάλι, αναγκάζονται να φύγουν.

   • Χι avatar
    Χι @ Ανώνυμη 01/08/2009 18:49:41

    Είσαι αφελής, καλή μου. Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για ένα πολύ έξυπνο σχέδιο στροφής στην αποκέντρωση. Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι Αλβανόφωνοι Ρωμαίοι (κατά Δήμου). Αχάριστοι.

   • Ανώνυμος avatar
    Ανώνυμος @ Ανώνυμη 02/08/2009 11:01:34

    Προς σχολιαστή "Χι":

    Από το site του Ν. Δήμου

    Με την ευκαιρία των εγκαινίων του Μουσείου έδωσα μία δίωρη συνέντευξη στον Michael Kimmelman, culture guru των New York Times. Από αυτήν πήρε μερικά αποσπάσματα και τα χρησιμοποίησε σε άρθρο που έγραψε για τους ΝΥΤ. Σήμερα το αναδημοσίευσε και η International Herald Tribune στην έκδοσή της που τυπώνεται στην Ελλάδα.
    Ανάμεσα σε άλλα εκεί φέρομαι να λέω: “We used to speak Albanian and call ourselves Romans, but then Winckelmann, Goethe, Victor Hugo, Delacroix, they all told us, ‘No, you are Hellenes, direct descendants of Plato and Socrates,’ and that did it. If a small, poor nation has such a burden put on its shoulders, it will never recover.”
    Φυσικά δεν είπα αυτό. Είπα ότι εκείνους τους χρόνους οι περισσότεροι κάτοικοι της Αττικής μιλούσαν Αρβανίτικα (που είναι γεγονός) και αυτοαποκαλούνταν Ρωμιοί. Αλλά για να κάνει την έμφασή του, ο αρθρογράφος γενίκευσε…
    Τώρα περιμένω τους λίθους του αναθέματος που θα πέσουν βροχή επάνω στον «ανθέλληνα» Δήμου ο οποίος μας είπε όλους Αλβανούς, κλπ.
    Είναι η δεύτερη φορά που την πατάω μέσα σε μία εβδομάδα. Ο μόνος τρόπος να αποφεύγει κανείς την παρεξήγηση, είναι να πάψει να μιλάει.
    Οι New York Times δεν δημοσίευσαν την διορθωτική επιστολή μου.
    Βαρέθηκα αυτά τα βαρύγδουπα ξένα ΜΜΕ. Όποτε υπάρχει κάποιο γεγονός στην Ελλάδα (εκλογές, Ολυμπιακοί, κλπ.) σε κυνηγάνε για να μαζέψουν υλικό. Λεηλατούν μετά τις πληροφορίες και τις απόψεις σου (το μισό άρθρο για τα εγκαίνια του Μουσείου ήταν από μένα) βάζουν και μια-δυό φράσεις σου επώνυμα, και αυτό ήταν. Τώρα αν οι φράσεις αποδόθηκαν λάθος – τι έγινε; Παράπλευρες απώλειες.
    Εντωμεταξύ όζει το ελληνικό Διαδίκτυο από τον οχετό που εξαπολύθηκε εναντίον μου. Κι ας είναι προφανές ότι πρόκειται για λάθος του δημοσιογράφου. (Είναι δυνατόν να είπα πως όλοι οι Έλληνες μιλούσαν Αλβανικά και αυτοαποκαλούνταν Ρωμαίοι;).
    Οι¨"Αλβανόφωνοι Ρωμαίοι", η γκάφα του κ Kimmelman, θα γίνει ανέκδοτο - μόνο που το χρεώνομαι εγώ!
    Μερικοί θεώρησαν υπερβολικό το «δεν ξαναδίνω συνέντευξη». Κι όμως το εννοώ απόλυτα. Ο μόνος λόγος που τις έδινα ήταν για να εξυπηρετήσω τους επισκέπτες και τους εδώ ανταποκριτές (μερικοί είναι φίλοι). Άλλο όφελος δεν έχω – ούτε με ενδιαφέρει η πρόσκαιρη δημοσιότητα μιας αναφοράς. (Κι αν είναι σαν την τελευταία – να μου λείπει).
    Τέρμα λοιπόν – να ξεκουραστούν λίγο και οι εχθροί μου. Θα πάθουν υπερκόπωση…
    Δανείζομαι τον τίτλο γνωστού «ανθελληνικού» συγγράμματος για να δηλώσω τα εξής:
    Μου είναι απόλυτα αδιάφορο αν οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από τους αρχαίους, τους Αλβανούς ή τους Πετσενέγους. Όπως δεν κρίνω έναν άνθρωπο από το τι ήταν ο παππούς του – έτσι και με τους λαούς. Δεν υπάρχει κληρονομούμενη αξία. (Ίσως υπάρχει μόνο κληρονομούμενο βάρος- το κόμπλεξ του γιού ενός νομπελίστα). Οι άνθρωποι – και οι λαοί – κρίνονται από τα προσωπικά τους επιτεύγματα. Όλα τα άλλα είναι ρατσισμός: ανώτερες φυλές, αριστοκρατία, κλπ.
    Στην γνωστή συνέντευξη ΔΕΝ είπα ότι οι Έλληνες ήταν Αλβανοί (το περί «Αλβανόφωνων Ρωμαίων» ανέκδοτο, ήταν εκ παρανοήσεως κατασκεύασμα του δημοσιογράφου). Αλλά δεν καταλαβαίνω το θόρυβο που ξέσπασε. Όλοι είμαστε ένα μείγμα από καταγωγές. Καθαρές φυλές δεν υπάρχουν. Η ταυτότητά μας είναι αυτό που εμείς φτιάχνουμε, ο τρόπος που αυτοπροσδιοριζόμαστε ατομικά, κοινωνικά και ιστορικά. Όσοι νιώθουν Έλληνες, είναι Έλληνες, αδιάφορο τι γονίδια κουβαλάνε. Εκεί, για μένα, κλείνει το θέμα.

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Ανώνυμος 26/12/2009 23:39:24

     Δεν πειράζει που θα πάψει ο κύριος Δήμου να δίνει συνεντεύξεις. Δεν θα κλάψουμε. Ο πολυλογών σφάλλει, έλεγαν οι παλιότεροι.
     Απορία: Έστειλε επιστολή στους New York Times για να διαμαρτυρηθεί για τη μη δημοσίευση της διορθωτικής επιστολής του; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κάνει γνωστή την αντίθεσή του στο αγγλόφωνο κοινό. Αυτό δεν μας το λέει ο κύριος Δήμου.

  • donaE avatar
   donaE @ o Μήτσος 01/08/2009 18:54:17

   Στο οτι η δικες μας μειονοτητες δεν εχουν πετρελαιο στα εδαφη τους ουτε αγωγους.

  • Factorx avatar
   Factorx @ o Μήτσος 01/08/2009 20:45:40

   οι Κούρδοι είναι μειονότητα στην Τουρκία. δεν το ήξερες;

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 01/08/2009 18:25:48

  ΕΥΓΕ!

  Ας προσθεσω ογδοο βημα:
  βρειτε και χρηματοδοτειστε εντος ευπαθων κρατων και ημιδιαλυμενων κοινωνιων που ενδιαφερονται μονο τι θα φανε και τι θα πιουν (σουβλακοκουλτουρα)ημιμαθεις ψευτοιστορικους για να ευνουχισουν εθνικα τη νεολαια και να την μετατρεψουν σε καταναλωτικη μαζα με ατομικες αναγκες μονο ετσι ωστε να μην ξερουν που περπατουν και που βαδιζουν, για να ειναι και επισημη πολιτικη ο πολιτικος εξανδραποδισμος ενος ιστορικου λαου.

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 01/08/2009 18:29:54

  Μητσο, εισαι ή βλαξ ή κατι αλλο, μαλλον αλλης εθνικοτητας εισαι. Αντε, παρε λιγες ωρες για να δουμε αν αντιληφθεις ποια η ουσιωδης διαφορα αναμεσα σε μια ανεκτικη, μεχρις αυτοκτονιας κοινωνια και κρατος οπως το Ελληνικο και σε μια προσωποπαγη δικτατορια σαν το κεμαλοναζισμο.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/08/2009 18:38:29

  @ Mητσος
  Στο οτι οι Κουρδοι ειναι γηγενης μειονοτητα που ζουσε για αιωνες στη γεωγραφικη περιοχη της ΝΑ Τουρκιας και οχι μεταναστες.
  Η εννοια της προστασιας των μειονοτητων αναπτυχθηκε μαζι με τη δημιουργια των εθνικων κρατων (αν και ομολογουμενως σε πολλα σημεια δεν εφαρμοσθηκε)ακριβως γιατι δεν εφταιγαν σε τιποτα οι προυπαρχοντες πληθυσμοι για να ξεσπιτωθουν (σε μερικες περιπτωσεις οπως στην ανταλλαγη Ελλαδος - Τουρκιας ξεσπιτωνονταν).
  Εδω ομως επιχειρειται η εκ του μηδενος δημιουργια νεων μειονοτητων και συγκρουσεων.Η υπαρξη π.χ. πακιστανικης μειονοτητας στην Ελλαδα δεν εχει καμμια απολυτως ιστορικη αιτιολογηση και δικαιολογητικη βαση.
  Κατα τις συζητησεις της συνθηκης της Λωζαννης ο Αγγλος εκπροσωπος ανεφερε στην ελληνικη αντιπροσωπεια οτι χανετε τοπους που ζησατε επι τρεις χιλιαδες χρονια αλλα βρισκετε επι τελους την ησυχια σας απο το μωαμεθανισμο που σας ταλαιπωρησε πανω απο χιλια χρονια.Φαινεται οτι η ησυχια αυτη κρατησε μονο ογδοντα χρονια.

 8. Χι avatar
  Χι 01/08/2009 18:46:42

  "Όλα γίνονται πραγματικότητα λίγο-λίγο, κομμάτι-κομμάτι. Για να είμαι ειλικρινής, θα έπρεπε να έχω τα πνευματικά δικαιώματα σε αυτό. Δικαιοσύνη, τηλεόραση, δημόσια τάξη. Έγραψα γι' αυτό τριάντα χρόνια πριν... Ο Μπερλουσκόνι είναι ένας εξαιρετικός άνδρας, άνθρωπος της δράσης. Αυτό χρειάζεται η Ιταλία: όχι έναν άνθρωπο των λόγων, αλλά των έργων."

  Λίτσιο Τζέλι, φασίστας, μασόνος, πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο* με την ιταλική στοά Προπαγάνδα 2, αναφερόμενος στο "πρόγραμμα δημοκρατικής αναγέννησης" που είχαν καταστρώσει και εφαρμόζει ο "μαθητής" του (συνέντευξη στη Λα Ρεπούμπλικα το 2003).

  Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις του παρόντος στον Ελλαδικό χώρο, είναι προϊόν της φαντασίας των αναγνωστών.  * με πολλές ελληνικές διασυνδέσεις και περίεργο κλείσιμο στα πάτρια εδάφη

 9. ahab avatar
  ahab 01/08/2009 20:11:59

  Οι άνθρωποι που έχουν
  τον ίδιο πολιτισμό (ροχάλα, μούντζα και σκουπίδια ) ,
  την ίδια γλώσσα (ρε μ.λάκα) ,
  την ίδια ιστορία (καραγκιόζης με περικεφαλαία) ,
  τα ίδια ήθη/έθιμα (ρεμούλα,γρηγορόσημα ) ,
  ίδια νοοτροπία (ξέρεις ποιός ειμαι εγώ ρε ),
  ίδιες ιδέες (της αρπαχτής)
  ίδια συμπεριφορά (δεν πά να γ.μηθουνε)
  και τα οποία όλα αυτά προέρχονται απο την ίδια συνείδηση και τις ίδιες αξίες συνιστούν αυτό που αποκαλούμε ΕΘΝΟΣ.
  ΄Εθνος και Κράτος στην περίπτωσή μας ειναι ένα και τ΄αυτό. Γιατί να τα διαφοροποιήσω ? Ούτε αποικίες έχουμε ούτε μεγάλες μειονότητες.

  Τίποτα δεν ειναι άσπρο-μαύρο όπως το παρουσιάζουν κάποιοι . ΄Ολα έχουν κάποιο μέτρο και αντοχή.
  Δεν μπορεί να μαζεύεις χωρίς κανένα έλεγχο τη σάρα/μάρα και σε ποσοστό αλλοίωσης του κοινωνικού ιστού.
  Παρακολουθούσα παλαιότερα τον Καρατζαφύρερ να λέει οτι θα πρέπει να γίνεται έλεγχος και να υπάρξει κάποιο ποσοστό σχετ. με τον υπάρχοντα πληθυσμό, το οποίο και ήταν σωστό. Aπο την άλλη άκουγα τον μπράβο-Πάκη να λέει ευχαριστούμαι τους μετανάστες και περάστε κόσμε.
  Σκεπτόμουν ο άνθρωπος για να το λέει είτε εξυπηρετεί κάποια εθνική σκοπιμότητα (για το καλό του κράτους δλδ) είτε ειναι βλάξ με περικεφαλαία. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 10. ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ avatar
  ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 02/08/2009 07:15:32

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!

 11. Rea avatar
  Rea 02/08/2009 07:24:31

  ahb
  αποικιες εχουμε τα οφ σορ των πολιτικων μας. Ξεχασες οτι ειναι δικα μας και σαν κλεμενος δημοσιος πλουτος μας ανηκουν;;;

 12. aris lalidis avatar
  aris lalidis 02/08/2009 07:29:46

  ΒΗΜΑ ΟΚΤΩ
  Ενισχυστε ολα τα κουρελια που αποτελουν το βοθρο της κοινωνιας που θελετε να διαλυσετε,και δημιουργηστε την πεμπτη φαλαγγα που θα υποβοηθα στην υλοποιηση των προηγουμενων επτα βηματων.

 13. occultist avatar
  occultist 02/08/2009 09:39:20

  Μήπως μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει αυτή η πολυπολιτισμικότητα, σε τι θα με ωφελήσει σαν πολίτη και σαν κράτος;;;;

 14. grsail avatar
  grsail 02/08/2009 10:17:41

  Τα 'βήματα' μπορούν πολύ εύκολα να αντιστραφούν - δεν μας είπατε κάτι ...

  Ήθελα επίσης να υπενθυμίσω ότι οι δύο ισχυρότερες χώρες σήμερα (ΗΠΑ, Κίνα) είναι βαθιά πολυπολιτισμικές !

  Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέγεται ... Χουσεϊν ;-)

  Περαστικά !

  (... για όσους η σκέψη δεν είναι κάτι το ... επώδυνο ήθελα να προσθέσω ότι η Ευρώπη των 700 εκατομμυρίων είναι μία ήπειρος που γερνά ταχύτατα με δείκτη γεννητικότητας κάτω του 1,6 !! ... )

  ... όποιος είναι αμετανόητα περίεργος μπορεί - αν θέλει - να δει και το :

  http://grsail.blogspot.com/2009/07/blog-post_1079.html

  Να είστε καλά !

  • Orestios avatar
   Orestios @ grsail 02/08/2009 10:51:28

   Ακλόνητο επιχείρημα αυτό με την Κίνα και τις ΗΠΑ.
   Πρόσφατα στην Κίνα ενισχύεται ο εθνικισμός και η απόσχιση στην κατά τα άλλα ιδανική πολυπολιτισμική κοινωνία. Στις ΗΠΑ θα εμφανιστεί το φαινόμενο μελλοντικά. Και σε τόσα άλλα πολυπολιτισμικά κράτη (Καναδάς, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γιουγκοσλαβία (Αυτή ξεκοιλιάστηκε), Ινδία, Πακιστάν, Τουρκία) υπάρχουν ομάδες που δεν πιστεύουν την απάτη του "όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι".
   Εκτος αν ονειρεύεσαι να ηγείται του έθνους κάποιος "πατριώτης" ονόματι Γοδεφρίγος.

   • grsail avatar
    grsail @ Orestios 02/08/2009 10:57:00

    Παρέθεσα επιχειρήματα και γεγονότα αλλά έλαβα προσωπικές εκτιμήσεις και 'ΘΑ' ... άδικη ανταλλαγή ;-)

  • loretta avatar
   loretta @ grsail 26/12/2009 23:05:50

   εχεις την εντυπωση αγαπητε οτι ο χουσειν δεν ελεγχετε????? μαλλον περαστικα σε εσενα...!!

   και η αμερικη ειναι το χειροτερο παραδειγμα μια χωρα με τα μεγαλυτρερα εσωτερικα προβληματα που ποτε δεν βγαινουν προς τα εξω...!!

   αν εχει ζησει εκει καποιος πανω απο μια 8 ετια...και την εχει βιωσει πραγματικα σαν χωρα ...οχι σαν τουριστας τοτε θα καταλαβαινει για τι πραγμα μιλαω.


   ολα τα αλλα ειναι φυκια και μεταξωτες κορδελλες

 15. aris lalidis avatar
  aris lalidis 02/08/2009 10:57:07

  @grsail
  Κι εσυ κανεις μπαμ απο μακρυα οτι νοιαζεσαι για την υπογεννητικοτητα στην Ελλαδα και την Ευρωπη....
  Μη σπαταλας τις δυναμεις σου.Ο πασχων Γαυρας σ εχει τοση αναγκη.Οση τον ειχε η Σαιεντολογια οταν τον επιστρατευε για δηλωσεις στηριξης.
  Περαστικα σε σενα,
  αν και δεν βλεπω να γινεται τιποτα.

 16. grsail avatar
  grsail 02/08/2009 11:00:16

  @aris lalidis

  Αγαπητέ Άρη, ... αυτό το 'ΜΠΑΜ !' μου άρεσε ... συνέχισε :-)

 17. Lavazza avatar
  Lavazza 02/08/2009 11:02:59

  Μακράν ένα από τα καλύτερα άρθρα που έχουν αναρτηθεί!!!

  Η πολυπολιτισμικότητα δεν έχει βοηθήσει καμία χώρα που την επεδίωξε πλην τα σχέδια κάποιων Soros και των αυλοκολάκων τους (που όπως βλέπουμε πιο πάνω έγιναν και μπλογκατζήδες)...

  Το θετικό είναι οτι τα Έθνη στην Ευρώπη άρχισαν να αντιστέκονται!

  Η πολυπολιτισμικότητα είναι το νέο όπλο της νέας τάξης πραγμάτων για να διαβρώσει την εθνική ταυτότητα των λαών.

  Ο όρος "πολυπολιτισμικότητα" θα πει πολλοί πολιτσμοί μαζί.

  Τώρα, τί σόι πολιτσμό μπορούν να ανταλλάξουν με εμάς οι Αφγανοπακιστανοί που καταλαμβάνουν ένα σπίτι, ανάβουν μια φωτιά στο πάτωμα και βράζουν ρύζι όλοι μαζί;;;

  Τί πολιτισμό μπορούν να ανταλλάξουν με εμάς αυτοί που διαδηλώνουν να ισχύει η ΣΑΡΙΑ στο κέντρο της πρωτεύουσάς μας;;;

  Tί πολιτισμό μπορούν να ανταλλάξουν με εμάς αυτοί που περπατάνε στο δρόμο καμαρωτοί και από πίσω οι γυναίκες τους ζαλωμένες με 10 σακούλες super market και φασκιωμένες πατόκορφα σε 40 βαθμούς κελσίου;;;

  Οι μόνοι που έχουν να αλλάξουν με αυτούς κάτι είναι οι ντιγκιντάγκηδες καθώς και τα πουρά της ημεδαπής "καλλιτεχνικής" και "ακαδημαϊκής" κοινότητας...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Lavazza 02/08/2009 11:53:53

   Όταν με επαινείς....ανησυχώ πολύ . Χα χα χααααα

 18. grsail avatar
  grsail 02/08/2009 11:13:43

  @Lavazza

  Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε (εκτός αάν είμαστε ή εάν _παριστάνουμε_ τους απολύτως αδαείς !) ότι η πλέον χαρακτηριστική εφαρμογή του 'πολυπολιτισμού' έγινε στις δύο πλέον ισχυρές και _μακροβιότερες_ Αυτοκρατορίες της Ευρώπης : την Ρώμη και την Ρώμη Β' (ψευδώς αποκαλούμενη και Βυζάντιο...)

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ grsail 26/12/2009 23:51:14

   Με τη διαφορά ότι στη Ρωμανία - Βυζάντιο η συνοχή βασιζόταν στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και στην κυρίαρχη ελληνική γλώσσα. Αν βαφτιστούν Ορθόδοξοι οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί που είναι εδώ, με τη θέλησή τους φυσικά και κατόπιν κατήχησης, τότε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με αυτούς.
   Θα έχουν όμως πρόβλημα οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές" που θα χάσουν πελάτες και κάτι μεταπράτες της "πολυπολιτισμικότητας" επειδή μισούν τον χριστιανισμό όσο τίποτα άλλο.

 19. F avatar
  F 02/08/2009 11:26:20

  Ἐλεινὸ τὸ σημερινὸ φύλλο τῆς "Καθημερινῆς" τοῦ Alexis Papachelas. Ὑμνεῖ σὲ διαφορετικὰ ἄρθρα τὰ "ἀγαθἀ" τῆς πολυπολιτισμικότητας, τῶν 20 ἐκ. μουσουλμάνων στὴν Εὐρώπη ποὺ ἐξευρωπαϊζονται ταχέως, τοὺς κακὀμοιρους τουρκογενεῖς Οὐιγούρους στὴν Κίνα κ.ἄ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ F 03/08/2009 01:04:38

   H πολυπολιτισμικότητα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της παγκοσμιοποίησης, που αμφισβητείται έντονα μόλις χάθηκε το παραδάκι (εξ'αιτίας της κρίσης φυσικά), ενώ υποστηρίχθηκε ένθερμα στο παρελθόν με στύλ ταλιμπάν, ξέρετε από ποιούς. Εσχάτως οι ταλιμπάν του πουρέ (όλοι ίδιοι είμαστε αλλά εμείς που σας τα λέμε είμαστε λίγο διαφορετικοί), ασσασίνοι υποστηρικτές της πολυπολιτισμικότητας κατακρίνουν το οικονομικό μοντέλο άρπα κόλα, που τους ανέδειξε, και στην ουσία αναιρούν την ίδια την ύπαρξή τους.

 20. aris lalidis avatar
  aris lalidis 02/08/2009 11:54:28

  @grsail
  Ακρογωνιαιος λιθος στην εκπαιδευση των (ΕΠΙ}ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ειναι το κεφαλαιο:ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ,ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΤΟΝΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ.
  Αυτο κι αν δεν κανει ΜΠΑΜ ( αφου σου αρεσε τοσο).
  Να περνας καλα!

 21. Αναρμόδιος avatar
  Αναρμόδιος 02/08/2009 13:52:32

  Το πρόβλημά μας έχει μεταλλαχθεί πλέον. Δεν είναι λαθρομετανάστευση ή μετανάστευση ή ...

  Είναι ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ.

  Και έτσι πρέπει να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε.

  Θραξ Αναρμόδιος

 22. zaza avatar
  zaza 02/08/2009 22:45:03

  Να σκεφτείτε ότι η μεγάλη συζήτηση για την ΕΟΚ και την με΄τεπειτα εξελιξή της σε ΕΕ με κορύφωση τον 3ο Πυλώνα της την ενιαία εξωτερική πολιτική, ήταν πως θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να εναρμονιστούν λαοί όπου είχαν επί αιώνες αντιπαλότητα εθνική και θρησκευτική!! πώς θα μπορούσε να ασκηθεί κοινη εξωτερική και ομοιογενή εσωτερική πολιτική με αρμονία από λαούς όπως π.χ. Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία?
  Συζητήσεις επί συζητήσεων οι καθηγητές κοινωνιολογίας και πολιτικών επιστημών στα πανεπιστημία επί του θέματος. Ξεκινά το εγχείρημα και οι προυποθέσεις όποιασδήποτε μορφής Ένωσης είναι με προυποθέσεις, διαδικασίες και μάλιστα χρονοβόρες και οριοθετημένες ώστε να μην δημιουργηθούν προστριβές κατά την αλλαγή με στόχο την εναρμόνηση των λαών σε περιβάλλον ειρήνης και αλληλεγγυης.

  Και ξαφνικά ξεχάστηκε αυτός ο προβληματισμός που γινόταν για εθνικά κράτη εντός Ευρώπης με παρόμοια και κοντινά χαρακτηριστικά και ανακαλύφθηκε το πολυπολιτισμικο μοντέλο και η χρησιμότητα του, φέρνοντας σε επαφή λαούς που διαφέρουν σε κοσμοθεωρία έτη φωτός και μάλιστα αυτή η επάφη να γίνεται χωρίς όρους και υποδομή τουλάχιστον στην χώρα μας με δημογραφικές ομάδες ομάδες εξαθλιωμένες που έχουν το χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης και εκπαίδευσης και όπως είναι φυσικό η ανταλλαγή πολιτισμών και ο σεβασμός αλληλων πάει περίπατο.

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/08/2009 09:11:05

  Ο "πολυπολιτισμός" είναι μια προκρούστεια και ισοπεδωτική μέθοδος συνεννόησης στο στοιχειώδες δυνατό επίπεδο.
  Όμως το στοιχειώδες επίπεδο ΔΕΝ συνιστά πολιτισμό.

  Πρόκειται για τυχαία συγκατοίκηση στο ίδιο ΜΕΡΟΣ ανθρώπων διαφορετικής προέλευσης, φυλής, γλώσσας, συνηθειών, θρησκείας. Και λέω μέρος, γιατί τα όρια της χώρας παύουν να είναι διακριτά, η χώρα γίνεται χώρος, και ο χώρος ως γνωστόν διαστέλλεται και συστέλλεται κατά το δοκούν, αναλόγως ...
  Υπάρχει τέτοιο μέρος πάνω στη γη και λέγεται SeeYouLand, απεικονιζόταν δε στο σχετικό χάρτη στη σχετική ιστοσελίδα όταν πλασάριζαν τη νέα αυτή χώρα.

  Ποιος επωφελείται από τον "πολυπολιτισμό"; Μακροπρόθεσμα όχι οι λαοί του τρίτου κόσμου, που μεταναστεύουν για να γλιτώσουν όπως νομίζουν. Η κατάσταση στις χώρες τους εξακολουθεί να είναι άθλια, οι δυτικές κοινωνίες δεν σταμάτησαν ποτέ να επεμβαίνουν ωμά ή λιγότερο ωμά, ενώ οι ίδιες οι δυτικές κοινωνίες δυσκολεύονται να διαχειριστούν εποικοδομητικά τόσες συνήθειες συγκεντρωμένες.

  Ποιος ωφελείται; Αυτός που ωφελούνταν πάντα.
  Όποιος ψάχνει για πελάτες.

  Οι μεγάλες εταιρείες (και οι τράπεζές τους) ή το αντίθετο, οι τράπεζες (και οι μεγάλες εταιρείες τους), για τις οποίες δεν υπάρχουν χώρες λαοί γλώσσες έθνη φυλές θρησκείες. Υπάρχουν μόνο καταναλωτές και προϊόντα που πρέπει να πουληθούν.
  Τα κόμματα ωφελούνται, κι' αυτά ψάχνουν για πελάτες, όλα ανεξαιρέτως.

 24. lypon avatar
  lypon 03/08/2009 11:31:38

  Είσαστε ολίγον ανιστόρητοι ή κάνω λάθος;

  Γιατί η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν πολυ-πολιτισμική. Όπως και κάθε άλλη αυτοκρατορία (Οθωμανική, Βυζαντική, Αμερικανική κτλ κτλ). Και όλες αθτές έζησαν πολύ περισσότερο από τα περισσότερα Εθνικά Κ'ρατη.

  Άσε που η έννοια του Εθνικού Κράτους παρα-είναιφρέσκια (17ος αιώνας, πάνω κάτω) για να βγάλουμε συμπεράσματα...

  Βρίσκω τη θέση του άρθρου καλογραμμένη Ελληναράδικη προπαγάνδα και τίποτα άλλο.

  Χαίρε Καρατζαφύρερ! Χαίρε Πλεύρη (μπαμπά, όχι υιέ)!

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ lypon 26/12/2009 23:57:51

   Θέλεις να θεσπίσουμε ως κριτήριο ένταξης στο ελληνικό έθνος την Ορθοδοξία, που ήταν το κύριο ιδεολογικό-πολιτισμικό συνεκτικό στοιχείο της Ρωμανίας-Βυζαντίου; Κανένα πρόβλημα εγώ. Το έγραψα και σε άλλο σχόλιο.
   Κάποιοι όμως που μισούν πολύ, μα πάρα πολύ τον χριστιανισμό, όσο ο διάολος το λιβάνι, θα έβγαζαν σπυράκια αν έβλεπαν τους Πακιστανούς να κατηχούνται και να βαπτίζονται με τη θέλησή τους.

 25. lypon avatar
  lypon 03/08/2009 12:46:11

  Επίσης, ήμουνα ανεπίτρεπτα βιαστικός.

  Ήθελα να καταλήξω λέγοντας οτι, το πρόβλημα δεν είναι η πολυ-πολιτισμικότητα, το πρόβλημα είναι ο τρόπος που το Κράτος την αντιμετωπίζει και τη χειρίζεται...

  ΟΥΦ! Η ζέστη φταίει για όλα, η ζέστη και οι Ελληνολάγνοι...

  • Αναρμόδιος avatar
   Αναρμόδιος @ lypon 03/08/2009 14:18:08

   Αγαπητέ Λύπωνα

   προσωπικά εγώ, εκτός από ανιστόρητος είμαι και βραδύνους (αμαρτία ξομολογημένη κλπ κλπ).

   Σχετικά με τις αυτοκρατορίες κάνετε πολύ καλά που μας υπενθυμίζετε τα πρόδηλα και τα προφανή.

   Αλλά σας παρακαλώ, εμένα τουλάχιστον ως αναγνώστη του άρθρου με το οποίο και συμφωνώ, μην με κατατάξετε στους Ελληναράδες. Μου λείπουν συγκεκριμένες ποιότητες και δεν δικαιούμαι μια τέτοια ταξινόμηση, παρά τις άοκνες προσπάθειές που καταβάλλω.

   Επίσης δεν αντελήφθην, ίσως λόγω της βραδύνοιάς μου, σε ποιο ακριβώς επιχείρημά σας στηρίζεται αυτός ο "ελληναράδικος" χαρακτηρισμός της ανάρτησης εκ μέρους μας.

   Θραξ Αναρμόδιος

 26. lypon avatar
  lypon 04/08/2009 10:04:24

  Αχ, Θράκα Αναρμόδιε, το πνεύμα του άρθρου είναι 'εμείς και οι άλλοι'. Και μάλιστα οι άλλοι μας εποφθαλμιούν και εμείς τους αφήνουμε να κάνουν τα δικά τους...

  Αυτό θεωρώ Ελληναράδικο. Και, όπως είπα στη 2η ανάρτηση, το πρόβλημα είναι στο χειρισμό από το Κράτος. Που σημαίνει αφενός ανυπαρξία πολιτικής, και ανυπαρξία ελέγχων.

  Αυτά. Το πράγμα που σε διαχωρίζει από τους ακραιφνείς Ελληναράδες είναι ο (όμορφος) χειρισμός της γλώσσας. Γιατί, κατάρα τόχουνε οι κερατάδες, οι περισσότεροι να δολοφονούν αυτό που θεωρούν οτι υπερασπίζονται. Γιατί το κύριο συνδετικό του Έθνους, ιστορικά, είναι η γλώσσα. Έτσι νομίζω.

 27. new scientist avatar
  new scientist 06/08/2009 20:23:33

  @ lypon,

  "το κύριο συνδετικό του Έθνους, ιστορικά, είναι η γλώσσα. Έτσι νομίζω."

  Έτσι νομίζεις, αλλά είναι όντως έτσι?
  Το έχεις διαβάσει κάπου, τώρα τελευταία όμως, όχι πριν από 5 χρόνια.

  Τεράστιο έλλειμμα γενικής παιδείας στον νεοέλληνα, ειδικά οι αριστεροί είναι κανονικά 30 χρόνια πίσω (τουλάχιστον).

  Οι ρυθμοί της επιστήμης παγκοσμίως τρέχουν με διαστημικές ταχύτητες, οι άτυχοι που σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ουσία καίνε τον εγκέφαλό τους, ίσως για πάντα.

  lypon,

  σε παρακαλά πήγαινε και διάβασε κάτι φετινό (σύγχρονο γενικότερα) σχετικά με ανθρωπολογία και την επιστήμη του DNA και μετά έλα να μας πεις τι "νομίζεις".

  Έλεος με τους άσχετους, που απλά και μόνο ξέρουν να γράφουν σε σωστά Ελληνικά.

 28. Γιώργος avatar
  Γιώργος 29/11/2009 10:08:18

  Η πολυπολιτισμικότητα ως καθήκον (να αναδείξουμε τις διαφορές) είναι οπωσδήποτε απολύτως ηλίθια, ιδίως όταν υπάρχουν σαφείς εθνικοί λόγοι υπέρ του αντιθέτου. Άλλωστε πολλές φορές η ανάδειξη των διαφορών είναι ανοιχτός ή καλυμμένος ρατσισμός. Η πολυπολιτισμικότητα ως ανάγκη (να μην καταπνίξουμε τις διαφορές) δρα απελευθερωτικά και ταιριάζει σε λαούς που τελείωσαν με την διαμόρφωση μιας Α ταυτότητας. Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ελεύθεροι και πιο δημιουργικοί. Και έτσι κατακτάται πολιτισμός και ενότητα. Νομίζω ότι η Ελλάδα πέρασε σ' αυτή την τελευταία φάση (επιτέλους). Ώρα να γίνουμε δημιουργικοί και παγκόσμιοι.

 29. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 26/12/2009 20:31:08

  Το δογμα Κισσιγκερ σε πληρη εφαρμογη...Ηδη αρχισαν και ζηταν ψηφους οι πολιτικαντηδες, θεωρωντας οτι εκαναν το καλυτερο για ποιον αραγε? Δεν ειναι καιρος σιγα σιγα να παρουμε ολοι την υποθεση στα χερια μας , δεδομενου οτι μαλλον οι βασεις των κομματων ξεπερασαν τις ηγεσιες τους... εφθασε η αντιθετη αποψη, το αυτονοητο, η κριτική σκεψη που γεννηθηκε στην Ελλάδα αν μη τι αλλο να θεωρειται φασισμος η ακραια θεση...

 30. Y. avatar
  Y. 26/12/2009 20:52:59

  Καλή ανάρτηση φάκτορα. Προτείνω να την επικαιροποιήσεις (τουλάχιστον στην ημερομηνία), και να τη βάλεις νέα ανάρτηση. (από βδομάδα)

 31. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 26/12/2009 21:06:54

  Να ελληνοποιήσουμε την Δανία (ώστε οι βασιλικές οικογένειες του μέλλοντος να έχουν και κανέναν μελαχροινό)

  • Y. avatar
   Y. @ archaeopteryx 26/12/2009 21:24:09

   Μη ξεχνάς ότι έχουμε σόϊ απ’ εκεί. Που ξέρεις. Μπορεί ο ΓΑΠ σε κάποιο μελλοντικό πολιτικό σχήμα, να θελήσει να ικανοποιήσει το ανφέρ του δρακουλιάρη.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Y. 26/12/2009 21:32:58

    να πάρω το
    να πάρω το τουφέκι μου...

    δεν θέλει πολύ...

   • Y. avatar
    Y. @ Y. 26/12/2009 21:43:53

    Ξυλούρης. Καταπληκτικό τραγούδι. Κι ο Γαργανουράκης είχε ωραία φωνή (με Μαρκόπουλο, αν δε κάνω λάθος). Και οι δυο, γνήσιες Κρητιτσές φωνές. Όχι σαν τον μπαμπά, που όταν μιλάει και παράλληλα τρίβει με κείνο τον ιδιαίτερο τρόπο τα χέρια του, νομίζω ότι είναι τοκογλύφος.

 32. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 26/12/2009 21:24:40

  Αληθεια του Τζεφρυ του ειπε κανενας αραγε (αντε τωρα να του το εξηγησει κανεις αυτο) πως αλλο πραγμα ειναι η Ιθαγενεια και αλλο η υπηκοοτητα? Με οτι συνεπαγονται τα παραπανω και μεσα απο νομικους ορους αλλα και ιστορικους...?

 33. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 26/12/2009 21:34:07

  Παρεπιπτονωτως τις ιδιες "ομορφες ηθικες και χριστιανικες " αποψεις εχει και ο αλαλος Ιερωνυμος ο οποιος εδωσε και παρασταση στο Υπουργικο Συμβουλιο... Πως δενουν αραγε ολες αυτες οι "αριστερες και προοδευτικιες" θέσεις με τον "Αρχιεπισκοπο" που πηρε εντολη κι αυτος απ ευθειας απ το Θειο (Θειον το-Θεος ) και ανελαβε εργολαβικα να ενωσει ολους τους λαους...Μαλλον μπερδεψε το Θειον με το θειο σαμ, θειο Σορο, Θειο indymedia κι αλλα θεια και θαυμαστα τεχουργήματα...Παντως φοβερη συμπτωση εννοιων και αποψεων αληθεια μεταξυ Ιερωνυμου, Bravo Yorgo, "αντιεξουσιαστων",των ΜΜΕ, των ΜΚΕ και των "λοιπων δημοκρατικων δυναμεων".... Οντως φοβερο .... Η ισχυς εν τη ενωσει που λενε...

  • Μαυρη Αντιδραση avatar
   Μαυρη Αντιδραση @ Μαυρη Αντιδραση 26/12/2009 21:43:19

   *Παρεπιπτόντως

 34. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 26/12/2009 21:42:14

  @lypon Που σημαινει οτι ο ΓΑΠ, τα ΜΜε, οι ΜΚΕ και λοιπες δυναμεις που εχουν ταχθει αναφανδον υπερ, βαλθηκαν ντε και καλα να κανουν την Ψωροκωσταινα Αυτοκρατορια και εμεις δεν θελουμε ε ?
  Οσο για το δοαγματισμο οτι ολα αυτα ειναι φασιστικα, ακραια κι αλλα ομορφα , νομιζω πως υπαρχει μια σχετικη μελετη του Κατσανεβα για την αλλοιωση των Πληθυσμων...Ναι, Κατσανεβας ειναι αυτος που η αλλη Υπεραγια οικογένεια τον πεταξε σαν τριχα απ το προζυμι, που λενε στο χωριο μου...

  • Y. avatar
   Y. @ Μαυρη Αντιδραση 26/12/2009 21:48:29

   Κατσανέβας. Καλό κουμάσι και αυτός. Βρήκε ο .... (?), το Ναθαναήλ. Ή όπως λέει ο λαός, όμοιος, ομοίω .... και κοπριά στα λάχανα!

 35. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 26/12/2009 22:26:09

  Φιλε Υ δε μιλαω για τον πολιτικο Κατσανεβα αλλα για τη μελετη κατσανεβα ποε εχει κανει για την εσκεμμενη προωθηση ξενων στην ελλαδα (ο μοντερνος ορος περιλαμβανει το συνθετικο -μεταναστης...) και για μενα εχει ας πουμε περισσοτερη αξια με την εννοια οτι προερχεται απο το λεγομενο "προοδευτικο" χωρο... Ε καλα μη τ παιρνεις και τοις μετρητοις ολα και θελεις να αναλυσουμε τι ειναι προοδος καιτι συντηρηση ε ? :)

 36. loretta avatar
  loretta 26/12/2009 23:15:23

  στον καναδα κυριως οι αγγλοσαξωνικης καταγωγης καναδοι εχουν αρχισει να φτανουν στα ορια τους με το θεμα των μεταναστων . Και εκει εχουν αλλαξει το τροπο που αποκτας ιθαγενεια ακομα και αν γεννηθεις εκει απο αλλοδαπο γονιο...!! η ιθαγενεια σε αλλοδοπο που γεννιεται εκει επεκτεινετε μονο κατα μια γενια δηλ μεχρι και στο παιδι του μετα τελος.(με ορο να διαμενεις εκει δια βιου και οχι σε αλλη χωρα...αναλογα δηλ με τα χρονικα διαστηματα που λειπεις κτλ κτλ).!!!ενω παλιαιοτερα δεν υπηρχε αυτο το μετρο...επισης εχουν αλλαξει και οι οροι για να λαβεις ιθαγενεια..εχουν γινει πολυ πιο αυστηρα τα κριτιρια...!!

  Συνεπως αυτες οι χωρες δειχνουν οτι πλεον εχουν ξεπερασει τα ορια τους κατα πολυ...εδω οι δικοι μας περα απο την μυτη τους δεν βλεπουν??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.