Πώς ένα κακομαθημένο παιδί των Βορείων Προαστίων γίνεται τρομοκράτης;
04/02/2014 14:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πώς ένα κακομαθημένο παιδί των Βορείων Προαστίων γίνεται τρομοκράτης;

Πόσο επαναστατικό είναι να ληστεύεις τράπεζες για να γεμίσεις το ταμείο και να κάνεις τρομοκρατικές ενέργειες και ταυτόχρονα να μη δουλεύεις για το μεροκάματο γιατί το έχεις σίγουρο από τη λεία των ληστειών;

Αν μπορούσαμε να μπούμε στο μυαλό ενός τρομοκράτη ή όπως αλλιώς θέλει να ονομάζεται κάποιος που σκοτώνει χωρίς δισταγμό η ληστεύει τράπεζες για να περνάει καλά, θα θεωρούσαμε εαυτούς τυχερούς. Είναι να απορείς διαβάζοντας τη δήλωση του Νίκου Ρωμανού, του γιου της Νάσιουτζικ που πιάστηκε για τη ληστεία στο Βελβεντό και δικάζεται για άλλες υποθέσεις όπως για ληστείες σε Φιλώτα και Πυργετό, ένοπλη συμπλοκή στην Πεύκη και ευρήματα στα σπίτια Βόλου και Καλλιθέας.

Πρόκειται αν θυμάστε καλά για τον φίλο του Αλέξη Γρηγορόπουλου που τον είδε να πέφτει νεκρός το 2008. Ίσως αυτό να είναι ένα ελαφρυντικό. Η οργή και ο θυμός να βγαίνει απέναντι στην κοινωνία αδιακρίτως. Από την άλλη όμως, πώς ένα κακομαθημένο παιδί των Βορείων Προαστίων με σπουδές σε καλά σχολεία, γερό χαρτζιλίκι και σίγουρο μέλλον φτάνει στο σημείο να γίνεται «τέρας» και να απειλεί με νέα χτυπήματα;

Αν το καλοσκεφτεί κανείς αυτή η καλοπέραση, η αίσθηση ότι δεν του λείπει τίποτε κι ότι κάνει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό είναι ίσως οι αιτίες του μίσους για τα πάντα, εκτός από δολοφόνους όπως ο Μαζιώτης ή ο Ξηρός. Πόσο επαναστατικό είναι όμως να ληστεύεις τράπεζες για να γεμίσεις το ταμείο και να κάνεις τρομοκρατικές ενέργειες και ταυτόχρονα να μη δουλεύεις για το μεροκάματο γιατί το έχεις σίγουρο από τη λεία των ληστειών;

Λέει ο Ρωμανός μεταξύ άλλων: «δεκάδες πυρκαγιές ανάβουν σε πόλεις που όλα έμοιαζαν ήρεμα και απειλούν να σπείρουν το χάος στην οργανωμένη τάξη του συστήματος» και κάνει λόγο για πράξεις βίας που θα «γίνουν κομμάτι ενός ειδικότερου πολιτικού πλαισίου, ανοίγοντας έτσι την προοπτική του περάσματος τους στον αγώνα για την αναρχική επανάσταση».

Ο Νίκος Ρωμανός εκφράζει ακόμη τη συμπαράστασή του στους «επικηρυγμένους αναρχικούς αντάρτες πόλης», όπως τους αποκαλεί, Νίκο Μαζιώτη και Πόλα Ρούπα.

Στη δήλωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Εγώ βρίσκομαι εδώ σαν δηλωμένος και αμετανόητος εχθρός σας, δεν ζητιανεύω την επιείκειά σας, δεν επιζητώ τον διάλογο με εσάς και τους ομοίους σας. Οι αξίες μου βρίσκονται σε πόλεμο με τις δικές σας γι’ αυτό κάθε φράση που ξεστομίζω εναντίον σας είναι ξυράφι που χαρακώνει τις μάσκες της υποκρισίας σας και καθιστά σαφή τη θέση και το ρόλο του καθενός μας.

»Συντάσσετε εκατοντάδες σελίδες δικογραφιών και σχηματίζετε συνεχώς νέες υποθέσεις για να μας θάψετε δεκάδες χρόνια στις φυλακές της δημοκρατίας σας.

»Ετοιμάζεστε να μας επιβάλλετε «ειδικές συνθήκες κράτησης» που είναι το μόνο πραξικόπημα που έλειπε από το πάνθεο με τις «ειδικές μεταχειρίσεις» (μεταγωγές, δικαστήρια, νομοθεσίες) που κατασκευάζετε για να μας πολεμήσετε.

»Οι απλοί νόμοι της φυσικής λένε ότι συνέπεια της δράσης είναι η αντίδραση.

»Έξω απ’ αυτή τη δικαστική αίθουσα σε τόπους ελεύθερους υπάρχουν επαναστατημένοι άνθρωποι, σύντροφοι για μένα, τρομοκράτες για σας, που δεν σκοπεύουν ν’ ανεχτούν την εξόντωσή μας χωρίς πρώτα να κάνουν εσάς και τους πολιτικούς σας προϊστάμενους σας να ματώσουν.

»Αν θέλετε μπορείτε να το εκλάβετε ως απειλή».

Στη συνέχεια, με τη φράση «δεν μπορείτε να μας λυγίσετε, δεν μπορείτε να σταματήσετε τη θύελλα που έρχεται», εξαγγέλλει συνέχιση της δράσης του σημειώνοντας:

«Δεκάδες πυρκαγιές ανάβουν σε πόλεις που όλα έμοιαζαν ήρεμα και απειλούν να σπείρουν το χάος στην οργανωμένη τάξη του συστήματος.

»Τέτοια γεγονότα δημιουργούν συνθήκες που μας εξυπηρετούν. Δημιουργούμε γέφυρες επικοινωνίας με ανθρώπους πίσω από τα οδοφράγματα ώστε οι πράξεις βίας να γίνουν κομμάτι ενός ειδικότερου πολιτικού πλαισίου, ανοίγοντας έτσι την προοπτική του περάσματος τους στον αγώνα για την αναρχική επανάσταση.

»Εκεί που η οργή συνδυάζεται με τη συνείδηση. Εκεί που συναντιούνται οι άνθρωποι που η φλόγα της ελευθερίας καίει τα σπλάχνα τους. Κάπου εκεί βρίσκονται και τα αποτυπώματά της δικής μου εξέγερσης. Αναρχικής γιατί εχθρεύεται όλες τις εξουσίες που αναπαράγει ο άνθρωπος, μόνιμης γιατί δεν έχει στόχο τη μεταρρύθμιση αλλά την καταστροφή, υπαρξιακής γιατί μέσα από την εξέγερση εξωτερικεύοντας όλα εκείνα τα όμορφα συναισθήματα που θέλουμε να εξαπλωθούν στις καρδιές των εξεγερμένων.

»Με βάση την παραπάνω σχηματική περιγραφή καταλαβαίνετε ότι δεν έχετε κανένα περιθώριο να σταματήσετε το αναπόφευκτο. Την σύγκρουση των κόσμων μας».

Πράγματι είναι σύγκρουση δύο κόσμων. Αυτός του φανταστικού και φανατικού που έχει πλάσει στο θολωμένου του μυαλό ο Ρωμανός και οι όμοιοί του κι εκείνος του ρεαλισμού και ταυτόχρονα του σεβασμού στον άλλον, ακόμη κι αν είναι αντίπαλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Roger Rabbit avatar
  Roger Rabbit 04/02/2014 14:55:11

  ''Αν το καλοσκεφτεί κανείς αυτή η καλοπέραση, η αίσθηση ότι δεν του λείπει τίποτε...'' Μάλλον δεν το ...καλοσκέφτεστε όμως. Είναι η αίσθηση όλων αυτών των σημαντικών και καθοριστικών που του λείπουν η αληθινή αιτία .....

 2. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 04/02/2014 15:52:12

  γιατι του δινετε βημα ,σε τι οφελει και ποιον;

 3. Jimakos avatar
  Jimakos 04/02/2014 19:37:37

  Προσπαθώ να φανταστώ τον κατά Ρωμανό κόσμο, αλλά όλο το Mad Max μου ερχεται στο μυαλό.

 4. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 04/02/2014 20:05:14

  Τί έπαθε; Ό,τι έπαθαν οι πρώην πρασινοφρουροί και νυν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και οι Χρυσαυγίτες: οι κομισάριοι μπαμπάδες τους, που τους είχαν υποσχεθεί θεσούλες στο δημόσιο τώρα δεν μπορούν να τους τις δώσουν. Οπότε τα όνειρά τους κατεδαφίστηκαν και μας προέκυψαν επαναστάτες...τα άκρα τέμνονται...

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/02/2014 20:13:37

  Tragic που θα΄λεγε και ο αγρότης της διαφήμισης. Μια τραγική καρικατούρα της ανθρώπινης ύπαρξης που του λείπουν τα πάντα -εκτός της οικονομικής ανέσεως. Ενα άθυρμα στα χέρια των επιτηδείων της πολιτικής και της αναρχικής θολοκουλτούρας. Ενα κινούμενο που το δασκάλεψαν τί να λέει και τί να κάνει προκειμένου να τραβήξει την προσοχή. Εν τέλει ένα δυστυχισμένο παιδί.

 6. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 04/02/2014 22:00:40

  «Οι μπουρζουάδες κάνουν την επανάσταση...» τραγουδούσε ο Πιλαλί στα 80's.

 7. cyprusnet avatar
  cyprusnet 04/02/2014 23:41:23

  Είναι ενα Κακομαθημένο με λεφτά της οικογένειας, που τον κρατά όρθιο στην Φυλακή, γιατι ετσι που τον βλεπω, θα μαρτυρουσε απο τους Αλλοδαπους Βαρυποινιτες.. Δυστηχως ετσι ειναι η Νεολαια μας και φταιμε ΕΜΕΙΣ.. Αυτά τα παιδιά ΚΥΠΡΙΩΝ(link), προβληματίζονται παραγωγικα και ΟΧΙ ψευτοεπαναστατικα για το Μελλον τους, μπραβο στα νεα παιδια που εφτιαξαν μονοι τους το ντοκυματερ με αληθειες, προσγειωμενα και Ακκοματιστα που ειναι αδιανοητο για την Ελλαδα;; Millennials made in Cyprus http://www.youtube.com/watch?v=FCZmExyKnVk ....ποια η Κυπρος που μπηκε εχθες στο μνημονιο και εκλαπησαν τα χρηματα του κοσμακη απο τις τραπεζες και που η Ανεργια εκτοξευθηκε!!! Εμεις ας μιλαμε ακομα, για τους Ξηρους, τους Ρωμανους και τους Συριζαιους!!!

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ cyprusnet 05/02/2014 15:19:06

   Δεν μπόρεσα να δω πέρα από το τρίτο λεπτό. Ώστε φταίνε οι baby boomers για τα "γνωστά γεγονότα του '74"; Θα έπρεπε να ντρέπονται και μόνο που το σκέφτηκαν, όχι που το διατύπωσαν. Μάλλον λάθος προδότες εκτελούσε ο Γρίβας. Ντροπή τους και ντροπή σας όλων όσων ασπάζονται αυτές τις απόψεις.

   • yiannis avatar
    yiannis @ πΔπ 06/02/2014 13:08:48

    Ο Γριβας ηταν ο μεγαλυτερος προδοτης της Κυπρου. Προσπάθησε να ανατρεψει τη νομιμα εκλελεγμενη κυβέρνηση και το αποτελεσμα γνωστο... Οι αθωοι ανθρωποι που ζουσαν ησυχα τη ζωη τους βρεθηκαν προσφυγες, και καποια παιδια τους ακομη δεχονται την αδικία. Η ιστορία μάλλον δεν εχει διδαξει τιποτε...

    • πΔπ avatar
     πΔπ @ yiannis 06/02/2014 15:08:25

     Αναζήτησε στην Google το λήμα "ΕΟΚΑ", μάθε για τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Γρίβα-Διγενή το 1955-1959 με την βοήθεια των "baby boomers" και μετά άντε ψόφα στην γωνιά σου.

    • georgi0s avatar
     georgi0s @ yiannis 26/02/2014 02:24:53

     Προδότη δεν μπορώ να σε πω, αλλά σίγουρα αδιάβαστο παρτάλι που του έμαθαν να παπαγαλίζει γελοιότητες. Άνοιξε τα γκαβά σου αγόρι μου, διάβασε κανα βιβλίο της προκοπής και μην εκφέρεις άποψη ότων δεν ξέρεις πού σου παν τα τέσσερα.

 8. sender avatar
  sender 05/02/2014 02:39:33

  Αυτό το παιδί έχει ανεπίλυτα προβλήματα στις σχέσεις του με τους γονείς του,που το γεμίζουν οργή και άγχος,διότι δεν μπορεί να διαχειρισθεί αποτελεσματικά αυτήν την οργή.Επιτήδειοι το πλευρίζουν και το χρησιμοποιούν σαν έμψυχο όπλο για την αποσταθεροποίηση της[κακούργας!]κοινωνίας.Αυτό στην ψυχιατρική ονομάζεται μετάθεση.Κανένα από αυτά τα παιδιά δεν καταστρέφει την περιουσία των δικών του.Είναι επαναστάτης μεν,συντηρητικός δε όσον αφορά τα δικά του υλικά αγαθά.Στο σπίτι του θα είναι ένα καλό και ήσυχο παιδί.Διότι,εκεί μέσα,έρχεται αντιμέτωπο με την υπαρξιακή του αγωνία και τους φόβους του,που οι γονείς του δεν είναι ικανοί να νιώσουν.Και έτσι το υιοθετούν συμπονετικοί καθοδηγητές.

 9. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 05/02/2014 03:07:03

  Πάλι ληγμένα είχε πάρει το βλαμμένο; Τι θέλετε κι ασχολείστε μαζί του; Ας είναι καλά η μαμά! Αν δεν ήταν τα φράγκα στη μέση, θα έκανε τώρα την γκόμενα του Καπετανάκη στη στενή και δεν θα έβγαζε ψίθυρο!

 10. Nik avatar
  Nik 05/02/2014 12:02:42

  Στην Κύπρο αγαπητέ Cyprusnet όποια όρεξη για επανάσταση έχει την άμεση απάντηση της και την φανερή πρόκληση που είναι οι τούρκικη σημαία στην πλαγιά του Πενταδάκτυλου. Εδώ η επανάσταση αφορά φαντασιώσεις. Το ερώτημα για αυτού του είδους επαναστάτη είναι τι θα έκανε αν υπήρχε μια πραγματική επανάσταση από τους νοικοκυραίους που θα βαρεθούν τις βλακείες όλων και θα βγούν στις δημοσιές με τα στελιάρια.

 11. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/02/2014 16:35:37

  Το ερώτημα απαντάτε μόνο με κριτήρια της Κοινωνικής ψυχολογίας και της ψυχολογίας. Από τις ίδιες οικονομικές τάξεις προέρχονταν κάποτε οι μαοϊκοί.

 12. ΑΝΤΙΑΝΤΙ avatar
  ΑΝΤΙΑΝΤΙ 05/02/2014 16:54:36

  ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ Ο ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ,ΨΥΧΙΚΟ ΚΛΠ ΚΑΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΑΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑΣ ΣΑΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ!

 13. δημης avatar
  δημης 07/02/2014 09:50:45

  "Πώς ένα κακομαθημένο παιδί των Βορείων Προαστίων γίνεται τρομοκράτης;".. Καλά ΤΩΡΑ το μάθαμε ότι μπορεί να γίνει και ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ...αντεξουσιαστής της Ευρώπης και του Σοσιαλισμού ,της "διανόησης " ;;;;;;;;;;;; Εκτός ΑΝ άν ειναι το θέμα της επόμενης "διάλεξης" οπότε να μαζευτούμε να πάτε. "

 14. τάσος avatar
  τάσος 08/02/2014 00:20:13

  ακόμη και οι γιάφκες ακολούθησαν την πορεία των πρασινοφρουρών, από τα πατήσια και το παγκράτι, στη γλυφάδα. τα παιδιά τους θα έμεναν πίσω;

 15. Giorgis avatar
  Giorgis 08/02/2014 00:22:56

  Απλά μηλάμε έχει κλασικό σύνδρομο του cult, δηλαδή θρησκεφτικό δόγμα. Αν τον είχαν προλάβει οι Γιαχοβάδες θα ήταν θύμα εκεί.

 16. nick avatar
  nick 18/03/2014 12:24:56

  Ο Θεός καταστρέφει το σπόρο της Κλεπτοκρατίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.