Πως "θα τραβήξει στο κατακόρυφο" η Πολεμική Αεροπορία;
27/02/2014 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως "θα τραβήξει στο κατακόρυφο" η Πολεμική Αεροπορία;

Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ σε ό,τι αφορά την Πολεμική Αεροπορία - παραμονή του νυν Αρχηγού ΓΕΑ - δείχνει ότι έχει ληφθεί το μήνυμα της ανάγκης ριζικής ανασυγκρότησης της (βλ. άρθρο του antinews «Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα φέρουν κρίση στην Πολεμική Αεροπορία;»). Άλλωστε είναι κοινά αποδεκτό ότι ο ΑΓΕΑ ηγήθηκε με αξιοσύνη και αμεροληψία στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι σήμερα.

Πράγματι, η ενέργεια αυτή πιστεύουμε ότι θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εξυγίανσης και της αξιοκρατικής επιλογής των ανώτατων στελεχών για να αποτελέσουν την άριστη ηγετική ομάδα που δεν θα σέρνεται με εσωστρέφειες – δεσμεύσεις και βαρίδια του παρελθόντος, αλλά φρέσκια και δυναμική θα απογειώσει την Πολεμική Αεροπορία.

Πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι ενοχλήθηκε η «υπερδύναμη» από την μη προώθηση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στην θέση του ΑΓΕΑ. Κατά την άποψη μας το βήμα αυτό , που δείχνει αποφασιστικότητα από την πλευρά της Κυβέρνησης, πρέπει να ολοκληρωθεί με την ανανέωση σε βάθος δηλαδή με την απομάκρυνση των στελεχών που έχουν αρνητικές κρίσεις (διατηρητέοι) ή έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια προσφοράς τους, γιατί δεν υπάρχει τρόπος και χρόνος για να αλλάξει κάτι ώστε να προσθέσει επιπλέον στρατιωτική αξία στα στελέχη αυτά (βλ. άρθρο «Ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει την καλύτερη ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις»).

Συμπερασματικά απαιτείται ανανέωση σε βάθος και η αποφυγή εσωστρέφειας. Αυτό θα επιτευχθεί με την προώθηση και αξιοποίηση σε καίρια πόστα νέων στελεχών που θα τα έχουμε για χρόνια μπροστά αντί για χρησιμοποίηση φθαρμένων υλικών

Στην Πολεμική Αεροπορία- και μιλώντας με αεροπορικούς όρους- έχει την υποχρέωση η κυβέρνηση να διαμορφώσει μία νέα σφριγηλή και δυναμική ηγετική ομάδα για να «τραβήξει στο κατακόρυφο» με πολύ ενέργεια, απαλλαγμένη από δεσμεύσεις και βαρίδια του παρελθόντος για να την οδηγήσει στην επίτευξη υψηλών στόχων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/02/2014 09:08:14

  Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και υποχρέωση να αυξήσει την διαθεσιμότητα ΟΛΩΝ των ιπταμένων μέσων της ΠΑ όλα τα άλλα θα τα κάνει η άξια ηγεσία της.

 2. FALCON avatar
  FALCON 27/02/2014 09:54:11

  Η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε τον Α/ΓΕΑ για να συνεχίσει το έργο του στην Π.Α λαμβάνοντας υπόψη ότι κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες κατάφερε να διατηρήσει το υψηλό επιχειρησιακό έργο της Π.Α και μάλιστα χωρίς αεροπορικά ατυχήματα. Έδωσε έμφαση στο προσωπικό και έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών του, παρακίνησε το προσωπικό να τον ακολουθήσει για την εκπλήρωση της αποστολής της Π.Α. Η συνέχιση του έργου του απαιτεί πτήση echelon formation της ηγεσίας της Π.Α ώστε να δοθεί νέο όραμα . Δεν μπορεί ο Αρχηγός του σχηματισμού να ηγείται με αεροσκάφος τρίτης γενιάς και τα άλλα μέλη του σχηματισμού να ηγούνται αεροσκάφη πρώτης γενιάς , δεν μπορεί να βάζεις στον σχηματισμό άτομα που δεν είναι Followers ή που αναδείχθηκαν μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες ή που έχουν να δουν μαχητικό αεροσκάφος 20 χρόνια. Το προσωπικό της Π.Α θέλει η ηγεσία του να είναι παράδειγμα προς μίμηση, να την εμπιστεύεται , να μην υπάρχουν σκιές για συμφέροντα, παράγκες , ανικανότητα , να μην προκύπτουν από πατρονάρισμα αλλά να αναδεικνύονται μέσα από το έργο τους και την ικανότητα τους . Επιτέλους knock it off στα push-pull και zoom με imellman για την Π.Α

 3. Αθηνών πολίτης avatar
  Αθηνών πολίτης 27/02/2014 12:31:36

  Το άρθρο απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα στο χώρο της Π.Α. Ο συντάκτης του δείχνει να γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα και με σωστό και διακριτικό τρόπο αναλύει τις απόψεις του. Απόψεις που ας μου επιτραπεί απηχούν σε μεγάλο μέρος του προσωπικού της Π.Α. Η ηγεσία πρέπει να αποτελείται από αξιωματικούς μάχιμους που να εμπνέουν με τα προσόντα τους και όχι με τις φωτογραφίες τους. Ο κ.Α/ΓΕΑ αξιωματικός ικανός και μαχητής είναι σίγουρο ότι με τις σωστές εισηγήσεις του θα επανδρώσει το επιτελείο του με αξιωματικούς που έχουν φρέσκες ιδέες και μαχιμότητα. Οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι πολλές.

 4. MIXAHΛ avatar
  MIXAHΛ 27/02/2014 13:45:05

  Ο Σόλων είπε,πρώτα ακολουθείς και μετά διοικείς. Φαίνεται ότι κάποιοι,ήθελαν να διοικήσουν χωρίς να ακολουθήσουν στην δύσκολη κατάσταση,που είχε περιέλθει η Χώρα. Δώστε νέο όραμα στην Π.Α.

 5. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ avatar
  ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ 27/02/2014 21:56:15

  Η Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να αλλάξει σελίδα και να πάει μπροστά, να τραβήξει ΨΗΛΑ που λέει και το άρθρο. Προς τούτο θα πρέπει να επιλεγούν για τα καίρια πόστα νέα, σεμνά, προσιτά , αγαπητά στον κόσμο και ικανά άτομα που να εμπνέουν σεβασμό και εμπιστοσύνη , να αγκαλιάσουν και να εμπνεύσουν τον κόσμο. Να αποφύγουνε την περαιτέρω χρησιμοποίηση και να αποτελέσουν παρελθόν αξκοι που συνδέονται με ότι χειρότερο έχει να επιδείξει όχι μόνον η Πολεμική Αεροπορία αλλά η Ελληνική κοινωνία. Άτομα εμπλεκόμενα σε ίντριγκες, κλίκες, συναλλαγές, περιβάλλοντα διεφθαρμένων και διαπλεκόμενων παλαιότερων και νεότερων Ηγητόρων που τους επέβαλλαν μέχρι σήμερα, με πολλές ανοιχτές επιταγές και αμφιβόλων δυνατοτήτων, δεδομένα που αποτελούν κοινό μυστικό όλων, που τους καθιστούν ανεπαρκείς, αναξιόπιστους και ανεπιθύμητους στην ευρεία μάζα του σώματος της τιμημένης Πολεμικής Αεροπορίας. Το να εξαγνίζονται φάκελοι για να προωθηθούν διατηρητέοι ή να καλύπτονται ευθύνες επίβλεψης σε σοβαρά ατυχήματα με εθνικό αντίκτυπο ή ακόμη το να περνάμε καλά και βολεμένα σε όλη τη σταδιοδρομία μας για να θυμηθούμε κάποια στιγμή ότι φθάσαμε όπως φτάσαμε να διεκδικήσουμε και ηγεσίες ή να κάνουμε .... μεζαπλί την κόμη και το μουστάκι μας για να ομορφήνουμε και να...ηγηθούμε...................είναι παραδείγματα προς αποφυγήν και όχι προς μίμηση. Ελπίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα χτίσει με τις επιλογές της την, φρέσκια, δυναμική, αμόλυντη Πολεμική Αεροπορία του ΑΥΡΙΟ και οχι του ΧΘΕΣ. Μεγάλος αριθμός από το προσωπικό όλων των όπλων ευχαριστούν Ιδιαίτερα το ANTINEWS που φωνάζει τις αλήθειες, αλήθειες που φοβούνται να εκφράσουν και για αυτό βρίσκουν πολύ μεγάλη απήχηση στο προσωπικό και στα facebooks των τάξεων.

 6. nearxos avatar
  nearxos 28/02/2014 19:08:15

  Η ''πράσινη παραγκούπολη του πάρι '' θυμήθηκε τις παλιές δόξες του βαθέως ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί για άλλη μια φορά να φέρει την αναξιοκρατία στις Ε.Δ. 25 χρόνια δεν χόρτασαν και μιας και αρχίζει η σαρακοστή την άλλη βδομάδα βγάζουν τα σαρακοστιανά της παράγκας πρώτο τραπέζι πίστα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.