#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2012 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα πεθάνει ο Γκρούεζας…Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Πειραιά.

Αδέρφια, όταν πολεμάμε, δεν γκρινιάζουμε. Τώρα ήδη τρέχουμε με εφ΄ όπλου λόγχη για να πάρουμε το ύψωμα. Δεν σταματάς στα μισά για να γυρίσεις την πλάτη στον εχθρό, για να γκρινιάξεις στο Διοικητή και τους δικούς σου. Τώρα, μόνο μπροστά. Προς την κορυφή. Εγώ δεν το κρύβω: θέλω Αντώνη αυτοδύναμο Πρωθυπουργό και τα μυαλά στα κάγκελα. Θέλω να πάρει το τιμόνι, μ’ έναν Ιερό Λόχο πίσω του και χωρίς να τηρεί ισορροπίες με τυχάρπαστους και υπόλογους της διαπλοκής, να εφαρμόσει τις ιδέες μας, τις Ιδέες της μεγάλης λαϊκής και πατριωτικής παράταξης, της Λαϊκής Δεξιάς και του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας, που ήταν οι πιο ριζοσπάστες μαχητές του ελληνικού εθνισμού. Χωρίς φρου φρου κι αρώματα, χωρίς μεσαιοχωρίτικη διαχείριση. Μ’ ότι απαιτούν οι άγριοι καιροί γι’ αυτόν τον Λαό, που δεν είναι απλά πληθυσμός κι αυτή τη χώρα, που δεν είναι απλά χώρος. Θέλω να του δώσουμε τη δύναμη ενός Έθνους, για να αλλάξει τα φώτα στις δυνάμεις της παρακμής.

Σελίδες θα μπορούσα να σας γράψω για την ως τώρα εμπειρία μου με τον κακόφημο τίτλο του «πολιτευτή». Για γκρούεζες με βρώμικο μάτι που κοιτάνε λοξά την μύτη του παπουτσιού σου ή πάνω από τον ώμο σου και ποτέ κατάματα. Για όσους πλησιάζουν με το χέρι απλωμένο. Για τύπους που φοράνε τα παντελόνια μόνο για το κρύο και φέρνουν γύρα τα πολιτικά γραφεία. Γι’ αυτούς που δεν πιστεύουν σε τίποτα και είναι καταδικασμένοι να μην κάνουν τίποτα.

Αλλά θα σας πω και για τους άλλους, τους πολλούς, αυτούς που είναι το αληθινό κόμμα, η αληθινή κοινωνία. Γι’ απλούς ανθρώπους που σου απευθύνουν τα ερωτήματα με γνήσια οργή αλλά και την μικρή φλόγα της ελπίδας να σιγολάμπει στα μάτια τους. Που περιμένουν με λαχτάρα να τους πείσεις, να δουν ότι εννοείς όσα λες κι ότι θα τα κάνεις. Θέλουν να πιστέψουν ότι υπάρχει επιτέλους ένα σχέδιο κι ότι δεν θα ψωνίσουν πάλι από σβέρκο.

Θα σας πω για την κοπελιά που ήρθε με την μάνα της. Επτά άτομα στο σπίτι και τώρα είναι όλοι άνεργοι, γιατί απολύθηκε κι ο τελευταίος που έφερνε μεροκάματο αλλά παρ’ όλα αυτά ελπίζουν ότι ο Σαμαράς θ’ αλλάξει κάτι, επιτέλους. Περιμένουν λίγο χρώμα στο γκρίζο. Θα σας πω για παλιούς συμμαθητές και συμμαθήτριες, συντρόφους σε «αμερικάνικο» στις αλάνες, που κατέληγε από ποδόσφαιρο σε κατς και σε άφραγκες τσάρκες στη Μέμου και στον μώλο, στο Πασαλιμάνι. Χαρούμενοι, που κάποιος δικός τους αποπειράται να «περάσει» το ποτάμι, εκεί που σταματάει το μυωπικό βλέμμα του κράτους της Πλατείας Συντάγματος. Να σας πω για τον φίλο μου τον γιατρό, τον παντελονάτο, που όχι μόνο χορεύει το καλύτερο μάγκικο ζεϊμπέκικο του Πειραιά αλλά με πήρε «επ’ ώμου», λες κι είμαι αδερφός του, λες και είναι ο ίδιος υποψήφιος.Να σας πω για εργάτες, υπαλλήλους και χαροκαμένους μικρομαγαζάτορες που ζουν για την χαρά της νίκης το βράδυ των εκλογών, για το αριστείο ανδρείας μιας θερμής χειραψίας. Γι’ αυτούς που κρατάνε με τα δόντια και το υστέρημα τους οργανώσεις και μικρά γραφεία με τις σημαίες και τα εμβλήματα μιας παράταξης που μια ζωή αδικεί τα παιδιά της, γιατί τα θεωρεί δεδομένα.

Δεν ξέρω τι θα γίνει. Μόνο ο θάνατος είναι δεδομένος, η τελευταία μας περιουσία, μια φτυαριά χώμα στα μούτρα. Όμως ο αγώνας είναι ωραίος. Τα καθαρά μάτια που ανακαλύπτεις κάθε τόσο στην παρέα που σε δέχεται σε κάποιο σπίτι, για να σε σφυροκοπήσει με αμείλικτα ερωτήματα. Εκεί δεν πας σφιγμένος, πρέπει η ψυχή σου να μπαίνει αγραβάτωτη. Πριν μπεις πετάς τους πολύπλοκους όρους και προσγειώνεσαι στην αμείλικτη πραγματικότητα της αληθινής κοινωνίας, που ωθεί στο περιθώριο χτεσινούς νοικοκυραίους. Γιατί ο μέσος Έλληνας, αγωνισταράδες μου του φουά γκρα που δεν χώραγε το Πολυτεχνείο την ντεμέκ επαναστατικότητα σας, είναι νοικοκύρης. Αγωνιά για τα παιδιά του, το σπίτι που έφτυσε αίμα να φτιάξει ή να αγοράσει, το μεροκάματο του, το κωλομάγαζο που έστησε με τις σάρκες του και δωδεκάωρη εργασία. Με νταβαντζήδες το ΤΕΒΕ, το ΙΚΑ κι άλλους δώδεκα φορείς φαλιρημένους σαν κι αυτόν, καίτοι τους πλήρωσε χρυσούς. Ελπίδα κι αξιοπρέπεια ζητάνε. Βράζει η πληγωμένη περηφάνεια τους. Και θέλουν συγκεκριμένα πράγματα. Ένα κι ένα να κάνει Ελλάδα.

Την βούληση τους την παραμονεύουν οι βοηθητικοί, «ανεξάρτητοι» εξαρτημένοι του ΠΑΣΟΚ, τυχοδιώκτες επενδυτές του χάους, με αριστερό ή εθνοσωτήριο περιτύλιγμα.

Απίθανοι, μαθαίνω, οι μηχανισμοί του αιώνιου διακομματικού Γκρούεζα, που φαλκιδεύουν την λαϊκή βούληση. Μου λένε πως κάτι κομματαρχαίοι που υποδύονται τους εκλογικούς αντιπροσώπους, τα μιλάνε, τα συμφωνούνε, και προσθέτουν σταυρούς στον δικό τους ο καθένας, σε όσα ψηφοδέλτια δεν έχει βάλει ο ψηφοφόρος όλους τους σταυρούς ή τα έριξε ασταύρωτα. Ωραία πράγματα, που είναι για Κορυδαλλό, να παίζουν βόλλευ στο προαύλιο με τον Άκη όσοι τα κάνουν κι όσοι τους βάζουν αλλά με την ανοχή ή άγνοια ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, που κι αυτοί υπέχουν ποινικής ευθύνης.

Όμως παντού όπου κι αν πας θα βρεις ωραίους ανθρώπους. Ενίοτε με χιούμορ που σκοτώνει, μέσα στην δυστυχία τους. Με αυτοσαρκασμό, αλάνθαστο δείγμα ελεύθερου πνεύματος. Ανθρώπους, που σε μικρά διαμερίσματα σου δείχνουν με περηφάνεια τα παιδιά τους, με απίστευτα πτυχία και διακρίσεις. Τις πέτυχαν με αλύγιστα μετόπισθεν ακούραστους χειρώνακτες, που επένδυσαν το αίμα τους σε βιβλία και φροντιστήρια για να ‘χουν τα παιδιά τους όσα στερήθηκαν οι ίδιοι. Γιατί τελικά, αδέρφια, αυτοί είναι η Πατρίδα.

΄Οποιος φανεί αντάξιος τους, δεν ξέρω αν θα κερδίσει την Βασιλεία των Ουρανών. Σίγουρα όμως θα κερδίσει το πιο μαλακό μαξιλάρι: μια καθαρή συνείδηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. PANOS avatar
  PANOS 18/04/2012 08:42:08

  Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία Φαήλο. Μακάρι να ψήφιζα στον Πειραιά.

 2. JKAL avatar
  JKAL 18/04/2012 08:42:43

  Σου εύχομαι καλή επιτυχία. Να εκλεγείς και να προσφέρεις καλές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό που τόσο πολύ υποφέρει.
  Να μου επιτρέψεις όμως να διαφωνήσω σε ότι αφορά τη μεσαιοχωρίτικη διαχείριση.
  Φοβάμαι ότι η πολλή περιχαράκωση βλάπτει σοβαρά το κόμμα (χτυπάει ταβάνι 25%) σε πλήρη αντίθεση προς τους εκλογικούς θριάμβους του μεσαίου χώρου.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ JKAL 18/04/2012 21:23:57

   Ο ΚΚ Β πήγε να κάνει μεσαίο χώρο με την κυβέρνησή του και το πλήρωσε με την αποδοχή υπουργών όπως η παιδείας με τις συνεργάτιδές της και κάτι άλλα λαμόγια που χώθηκαν μέσα και ανάγκασαν τους οπαδούς της ΝΔ να μείνουν σπίτι τους στις επόμενες εκλογές επειδή τα σκάνδαλα (υπαρκτά ή μη) και τα (δεδομένα) λάθη που προσέβαλαν το λαό που πίστευε στο "σεμνά και ταπεινα" και κατέληξε στο Ζαχόπουλο, το Βαρθολομαίο κ.ά. έφτασαν στον ουρανό στα 4 χρόνια. Ήρθαν και οι απειλές κατά του ΚΚ Β που στα εθνικά θέματα μουλάρωσε (και μπράβο του) και το γλυκό έδεσε. Παραδομένος, είπε την αλήθεια μισή, δε τον πίστεψαν ούτε οι δεξιοί και μας ήρθε ο ΓΑΠ να μας πεθάνει. Ευτυχώς τον έστειλε σπίτι του ο ΑΣ και τώρα πήγαμε σε εκλογές 1,5 χρόνο νωρίτερα. Δε χωρούν άλλοι συμβιβασμοί. Αυτούς πληρώνει ο τόπος εδώ και 30 χρόνια! Ή θα κυβερνούν Έλληνες ή πράκτορες...

   • JKAL avatar
    JKAL @ Γεώργιος Τ. 18/04/2012 21:58:54

    Προφανώς δεν θα θέλεις να απαριθμήσω τα λάθος πρόσωπα που επελέγησαν και περιβάλλουν τον σημερινό Πρόεδρο και κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και όλοι μαζί μας οδηγούν στο 20%.
    Τι κρίμα που ο Καραμανλής δεν ήταν σε θέση να κερδίζει τις εκλογές ...επ' αόριστον.

    • Λόγιος avatar
     Λόγιος @ JKAL 19/04/2012 09:52:01

     Φίλε JKAL,

     διαφωνώ με την επιχειρηματολογία σου περί "μεσαίου χώρου". Επέτρεψε μου να σου πω ότι το σκεπτικό σου προκρίνει τον κομματικό πατριωτισμό, την νίκη στις εκλογές και μετά τίποτε. Το είδαμε με τον ΚΚΒ. Μια κυβέρνηση που δεν κυβέρνησε. Χωρίς αρχές και χωρίς πολιτική. Ή με πολιτικές τελείως αντίθετες από αυτές που περίμενε η βάση της παράταξης. Μια κυβέρνηση υπό τον συνεχή φόβο της αριστεράς και του "ιού" της ελευθεροτυπίας μην και τους πουν "δεξιούς".
     Αν πιστεύεις ότι οι χαμηλές σημοσκοπικές επιδόσεις οφείλονται στην απουσία μεσαιοχωρίτικης λογικής, εγώ πιστεύω το ακριβώς αντίθετο. Δυστυχώς η νέα δημοκρατία και με τον Αντώνη Σαμαρά δεν έχει πείσει και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα κυβερνήσει σύμφωνα με εθνοκεντρικές, κοινωνιοκεντρικές πολιτικές, ή με τις συνήθης, άχρωμες, άοσμες, τελματικές, "μεσαιοχωρίτικες" λογικές.
     Εγώ που είμαι δεξιός είμαι πολύ επιφυλακτικός ως προς την ψήφο μου. Δεν ανέχομαι πλέον να μου την υποκλέπτουν. Έχω να ψηφίσω νδ από το '04. Θέλω να ψηφίσω τον Σαμαρά του 2009, και όχι έναν μεταλλαγμένο Σαμαρά που σε μια πιθανή διακυβέρνηση του, τον τόνο θα τον δίνουν οι Αβραμόπουλοι, αρούληδες, χατζηδάκηδες, κλπ. Πάω με χίλια τον Φαήλο. Μία πιθανή κυβέρνηση νδ όμως θα είναι λογικής Φαήλου; Ή λογικής αρούλη;

 3. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 18/04/2012 08:43:46

  Φίλε Φαήλο,
  Πιστεύω στις αγνές επιδιώξεις σου και στους ευγενείς στόχους σου, όπως πολύ ωραία και με εξαιρετική ευγλωττία περιγράφεις και για αυτό σου εύχομαι ολόψυχα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Είναι βέβαιο ότι οι αλάνες με το ¨αμερικάνικο¨θα μας λείψουν. Τα 5χ5 και πολύ είναι για τα σημερινά παιδιά της τσιμεντού-πολης εάν βέβαια έχουν να πληρώνουν γιατί είναι και ακριβά.
  Όπως πολύ σωστά αναφέρεις την έκφραση "... εμπειρία ....κακόφημο τίτλο του πολιτευτή....". Δυστυχώς φαίνεται ότι όλοι οι πολιτευτές, ακόμη και οι αγνοί και έξυπνοι πέφτουν στην ίδια παγίδα. Να ευνοούν ανθρώπους που γυρνάνε στα γραφεία και να αδικούν άλλους που πιθανόν να είναι πολύ πιο άξιοι και αξιόλογοι χωρίς καν να τους γνωρίσουν. Γατί δεν γυρνάνε σε γραφεία και έχουν μάθει μόνο να προσφέρουν ανιδιοτελώς, όπως συνέβη πρόσφατα με κάποιους "κολλητούς" (ο νοών νοεί τω).
  Τέλος δεν μας είπες τι γράφει η πλάκα του "μνημείου της καρυδιάς¨του Φαήλου που φαίνεται και πολύ πρωτότυπο αλλά και πολύ σημαντικό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΙΝΙΑΛΟ 18/04/2012 09:56:38

   Ευχαριστώ. Η φωτογραφία είναι από την Πέλλα. Πίσω μου είναι το ομοίωμα - μνημείο της καρυδιάς στην οποία οι βούλγαροι κομιτατζήδες κρέμασαν τον Τέλλο Άγρα (Σαράντη Αγαπηνό).

   • ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
    ΣΙΝΙΑΛΟ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/04/2012 11:28:21

    Αυτή είναι η ιστορία μας που εάν καταφέρουν να την ξε-ριζώσουν, να καταστήσουν την κοινωνία μας ανιστόρητη και να στερήσουν τους νέους από τα εθνικά πρότυπα θα μας δώσουν και την χαριστική βολή. Συγχαρητήρια.

 4. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 18/04/2012 08:47:23

  Καλημέρα φαηλο απο την ηλιόλουστη αλαμανια(προς το παρόν)

  • juliet avatar
   juliet @ Διηνεκης 18/04/2012 09:20:52

   Διηνεκη
   καλημέρα ,ημερήσιο δελτίο καιρού: :)
   Καιρός βροχερός!

 5. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 18/04/2012 08:49:19

  Καλημέρα, καλή επιτυχία και μπράβο άρχοντα Φαήλο!!!

 6. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 18/04/2012 08:55:22

  Φαήλο, καλή επιτυχία στον ωραίο αγώνα σου.

 7. juliet avatar
  juliet 18/04/2012 08:56:08

  Φαήλο ,αυτά που βλέπεις και που ξέρεις καλά ένεκα συνοικία με βιοπαλαιστές και ανθρώπους που ζούν από το μεροκάματο , κάποιοι που ξεκίνησαν από τέτοιες συνοικίες και μεταφέρθηκαν σε άλλες ...τα ξέχασαν και κάνουν ότι δεν θυμώνται.
  Φοβούνται να πατήσουν τη λάσπη μη λερωθούν ,φοβούνται να πιάσουν τα ροζιασμένα τίμια χέρια γιατί το μανικιούρ είναι φρέσκο.Είσαι παληκάρι .Θα περάσω να θυμηθούμε τα παλιά εκεί στη
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

 8. ΒΑΣΙΛΗΣ Α. avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ Α. 18/04/2012 09:01:19

  Φίλε Φαήλο
  Είμαι Νικαιώτης. Όσα γράφεις με εκφράζουν, γιατί είμαστε άνθρωποι της ίδιας γενιάς με κοινές αναμνήσεις και αναφορές ("αμερικάνικο", Μέμου κ.λ.π.).
  Έχεις την υποστήριξή μου.

 9. juliet avatar
  juliet 18/04/2012 09:05:49

  Μητροπόλεως -Αιόλου........συγνώμη αλλά ένα μυαλό πρωΐ-βράδυ.

 10. George avatar
  George 18/04/2012 09:21:38

  Ωραίο κείμενο, αφτιασίδωτο. Καλή επιτυχία, Φαήλο.

 11. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 18/04/2012 09:27:28

  Φαήλο πάμε καλά και στη Μαγνησία ,αν και θα μπορούσε να είναι καλύτερο
  το ψηφοδέλτιο.
  ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  • paladinakos avatar
   paladinakos @ ΠΕΛΙΑΣ 18/04/2012 11:25:14

   Καλά στη Μαγνησία; Με 3/7 επαγγελματιες πολιτικους και τον Αντώνη να συμπληρώνει ελλείψει 7ου; Μαλιστα...

 12. Ιξίων avatar
  Ιξίων 18/04/2012 09:36:48

  Καλή επιτυχία λεβέντη Φαήλο.
  Λυπάμαι που ψηφίζω στην επαρχία
  και δεν μπορώ να σε ψηφίσω.

 13. Ραβινος avatar
  Ραβινος 18/04/2012 09:50:53

  Καλη επιτυχια Φαηλο !Ψηφιζω Αττικη αλλα σε υποστηριζω ανεπιφυλακτα γιατι αζιζεις μεσα σ'αυτην την καταχνια που σκεπαζει τις μνημες και θολωνει το βλεμμα!Κανε καμια βολτα στα εργοστασια της οδου Θηβων{ειναι πολλοι Νικαιωτες & Κορυδαλιωτες } δωσε το φυλλαδιο σου να σε γνωρισουν γιατι ειναι πολλοι οσοι περιγραφεις ''Να σας πω για εργάτες, υπαλλήλους και χαροκαμένους μικρομαγαζάτορες που ζουν για την χαρά της νίκης το βράδυ των εκλογών, για το αριστείο ανδρείας μιας θερμής χειραψίας. Γι’ αυτούς που κρατάνε με τα δόντια και το υστέρημα τους οργανώσεις και μικρά γραφεία με τις σημαίες και τα εμβλήματα μιας παράταξης που μια ζωή αδικεί τα παιδιά της, γιατί τα θεωρεί δεδομένα''.Ευχομαι ολοψυχα την νικη στον Α.Σαμαρα !

 14. Χρήστος Σ. avatar
  Χρήστος Σ. 18/04/2012 10:17:51

  Να εξηγήσουμε, Φαήλε, για όσους αναρωτήθηκαν, ότι ΓΚΡΟΥΕΖΑ σημαίνει ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ! (το γνωρίζω, επειδή είμαι αρβανίτης)

 15. panais avatar
  panais 18/04/2012 10:19:45

  Φαήλο σού εύχομαι από βάθους καρδιάς καλή επιτυχία. Δυστυχώς, σού έλαχε να είσαι στο ίδιο στρατόπεδο με όσους συνυπέγραψαν την υποδούλωση της χώρας στους δανειστές της και συνυποψήφιος με διεφθαρμένους/διαπλεκόμενους και ντιντήδες (Κακλαμάνης, Ψυχάρης, Γιακουμάτος κλπ. κλπ).

  Αλλά όταν γίνει η μεγάλη έκρηξη, θα χρειαζόμαστε πατριώτες σαν κι εσένα να πάρουν την Ελλάδα στην πλάτη τους. Και να αφήσουν πίσω τους τη σαπίλα που υπάρχει ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ panais 18/04/2012 13:48:35

   Μας κάνεις τη χάρη, αν θέλεις , να μας πεις πού δεν υπάρχει σαπίλα Παναή;
   Ίσως μας φανεί χρήσιμο.

   • panais avatar
    panais @ Παύλος 18/04/2012 15:25:02

    Δηλαδή, αν δεχθούμε ότι παντού υπάρχει σαπίλα, τι θα σημαίνει αυτό; ότι δεν πρέπει να την καθαρίσουμε ποτέ;

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ panais 18/04/2012 17:52:37

     Όχι βέβαια, αλλά σημαίνει σίγουρα κάτι άλλο:
     Ότι κανείς δεν μπορεί να το παίζει κήνσωρ εκ του ασφαλούς , αν δεν παραθέττει την αντιπρότασή του, παρά επιδίδεται στο να πυροβολεί τήδε κακείσε, σαν μάγκας cowboy!!!!!!!!!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ panais 18/04/2012 21:27:04

     Ποιος καθαρίζει τη σαπίλα όμως; Ο αδέκαστος, ο καθαρός, ο ατρόμητος! Ποιον Έλληνα πολιτικό βλέπεις να τον χαρακτηρίζουν αυτές οι αρετές στη ζωή του έως σήμερα με βάση τις πράξεις του; Ψάξε λίγο...

 16. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 18/04/2012 10:20:08

  Αγαπητέ Φαήλε,
  Σου εύχομαι ολόψυχα καλή Επιτυχία!

 17. gianac avatar
  gianac 18/04/2012 10:29:01

  Φαήλο, γερά στον αγώνα της ενημέρωσης και της ελπίδας για να δώσουμε τη δύναμη στο Σαμαρά να υλοποιήσει το όραμα της νέας παλιγγενεσίας. Καλή επιτυχία.

 18. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 18/04/2012 10:36:44

  Καλημέρα φίλε μου και Χριστός Ανέστη! Αυτό που περιγράφεις με τους κομματαρχαίους-εκλογικούς αντιπροσώπους γίνεται όπου είναι μιλημένος και ο δικαστικός, που συνήθως έρχεται πακέτο με τον-την γραμματέα του, ο οποίος βεβαίως και δεν αναγράφει αμέσως πάνω στο ψηφοδέλτιο τον αριθμό των σταυρών. Το καθυστερεί λιγάκι γιατί εκείνη την ώρα ασχολείται με άλλα, όλως τυχαίως. Άρα το παιχνίδι συνήθως είναι στημένο εκ των προτέρων, έχουν γνώση το πόσο μαλακός και συνεργάσιμος είναι ο δικαστικός και έτσι τα ομοιόχρωμα στυλό παίρνουν φωτιά! Άρα ο δικαστικός είναι το κλειδί που ανοίγει την γκαστρωμένη κάλπη και αλλάζει τη λαϊκή βούληση!
  Προσωπικά σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία και ξέρω πολύ καλά πως για εσένα εκείνο που έχει σημασία είναι το συναρπαστικό ταξίδι. Καλή δύναμη φίλε μου!

 19. no fear avatar
  no fear 18/04/2012 10:51:31

  Καλή επιτυχία,Φαήλο.Εμείς ψηφίζουμε Θεσσαλονίκη αλλά έχουμε και εδώ καλό παιδί να τρέξουμε, τον Στράτο.Τρέχουμε και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.

 20. Ελπίδα avatar
  Ελπίδα 18/04/2012 10:56:05

  Σου εύχομαι καλή επιτυχία, μακάρι να ήσουν Α Αθηνών. Να μιλάς πάντα έτσι γιατί αυτό χρειάζεται, χρειαζόμαστε διαφάνεια και αξιοκρατία, για να δουλεύεις δεν πρέπει να παρακαλάς πρέπει να κρίνεσαι με τα προσόντα σου. Και πάλι καλή επιτυχία, ο Θεός μαζί σου.

 21. αμετανοητος πατριωτης avatar
  αμετανοητος πατριωτης 18/04/2012 10:56:49

  pes ta re file kati na allaksi gia autin tin rimada tin patrida

 22. αμετανοητος πατριωτης avatar
  αμετανοητος πατριωτης 18/04/2012 10:58:13

  pes ta re file kali tixi

 23. Ο Βουνίσιος avatar
  Ο Βουνίσιος 18/04/2012 11:12:52

  Φαήλο είσαι ψυχάρα και αυθεντικός. Με τα κείμενά σου και ιδιαιτέρως με τις πράξεις σου δώσε ελπίδα, κουράγιο και θάρρος στον κόσμο. Το έχουμε όλοι απόλυτη ανάγκη.
  Καλή δύναμη στον αγώνα σου και καλή επιτυχία.-

 24. Κατ.Κατ. avatar
  Κατ.Κατ. 18/04/2012 11:17:21

  Φαηλο,καλο αγώνα και καλή επιτυχία.

 25. ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ avatar
  ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ 18/04/2012 11:23:33

  ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

 26. blue nile avatar
  blue nile 18/04/2012 11:38:58

  ...Μ’ ότι απαιτούν οι άγριοι καιροί γι’ αυτόν τον Λαό, που δεν είναι απλά πληθυσμός κι αυτή τη χώρα, που δεν είναι απλά χώρος... Όμως ο αγώνας είναι ωραίος...

  Tα είπες όλα σε δυο γραμμές.
  Το χωριό της γυναίκας μου ανήκει στη Β Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγα για Ανάσταση και έπιασα κουβέντα με μια υποψήφιο της ΝΔ που είναι απο εκεί... Όταν της είπα ότι ο Σαμαράς είναι η μόνη ελπίδα και ότι εγώ παρόλο που ανήκα σε άλλο πολιτικό χώρο θα ψηφίσω ΝΔ γι'αυτόν, ξύνισε...
  Σε θυμήθηκα τότε και είπα μέσα μου μακάρι οι υποψήφιοι να είναι πιο κοντά σε σένα...και όχι στα ξυνισμένα μούτρα της δεσποινίδας...
  Από βάθος καρδιάς καλή επιτυχία σου εύχομαι...

 27. anonymous avatar
  anonymous 18/04/2012 11:59:43

  Απίθανοι, μαθαίνω, οι μηχανισμοί του αιώνιου διακομματικού Γκρούεζα, που φαλκιδεύουν την λαϊκή βούληση. Μου λένε πως κάτι κομματαρχαίοι που υποδύονται τους εκλογικούς αντιπροσώπους, τα μιλάνε, τα συμφωνούνε, και προσθέτουν σταυρούς στον δικό τους ο καθένας, σε όσα ψηφοδέλτια δεν έχει βάλει ο ψηφοφόρος όλους τους σταυρούς ή τα έριξε ασταύρωτα.

  Χωρίς κομματική εντολή και σύμπραξη της εφορευτικής επιτροπής αυτό δε γίνεται.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ anonymous 18/04/2012 21:37:11

   Άσε την κομματική εντολή στην άκρη. Να σου θυμίσω τι είχε γίνει αποδεδειγμένα σε εκλογικό κέντρο της Α Αθηνών στις εκλογές που κέρδισε η ΝΔ μετά την πρώτη τετραετία ΚΚ Β; Η Ντόρα είχε πάρει πάνω από 90% των σταυρών της ΝΔ και ο Αβραμό 1 σταυρό μόνο. Μετά την επανακαταμέτρηση η Ντόρα είχε 20% και ο Αβραμό 60%. Τώρα ποιο κόμμα και αηδίες; Τα συμφέροντα δεν είναι με το κόμμα αλλά με τους πράκτορες κάθε κόμματος που πιέζουν τον εκάστοτε αρχηγό να υποκύπτει σε συμφέροντα. Για αυτό πρέπει ο Πρωθυπουργός να μην έχει λαμόγια στο κόμμα και να έχει ικάνό αριθμό βουλευτών πάνω από τους 150 για να μη του παίζουν παιχνιδάκια...

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/04/2012 12:12:16

  Φαήλε είσαι πατριώτης και έχεις ξηγηθεί ντόμπρα σχετικά με το μνημόνιο.
  Αυτό είναι κάτι που δεν το προσπερνώ αβασάνιστα.

  Το βασικότερο όπλο σου είναι ότι δεν κατεβαίνεις με "έτοιμη εκλογική πελατεία".

  Η ΝΔ στη Β' Πειραιώς το 2009 έβγαλε 2 βουλευτές.
  Δεν ξέρω αν θα εκλέξει δύο σε αυτές τις εκλογές, καλό θα ήταν πάντως ο ένας αυτός από τους δύο ...αν εκλεγούν δύο, ή ο ένας και μοναδικός, να είναι η δική σου Εθνική φωνή και να μην επικρατήσουν παλαιοκομματικές ή νεο-παλαιοκομματικές φιγούρες, καινούργιες και παλιές με έτοιμο πελατολόγιο-κοινό θεατών, και που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν πλην διαδρομισμών.

 29. Σιωμής Σωτήρης avatar
  Σιωμής Σωτήρης 18/04/2012 12:28:41

  Γιατί η φράση "μιας παράταξης που μια ζωή αδικεί τα παιδιά της" μου φαίνεται ως κλίσιμο ματιού;
  Μια παράταξη που θέλει να υπηρετήσει τι δημόσιο συμφέρον θεωρεί όλα τα παιδιά του ελληνικού λαού , παιδιά της, έστω και αν δεν είναι παιδιά της παράταξη.
  Μου φαίνετε ότι η τυφλή πίστη στον αρχηγό στον φίλο αν θές δεν είναι λογική πολιτική. Απογοητεύτηκες, θα απογοητευτείς και θα απογοητεύσεις.
  Πέρνα από τον ευθύ αλλά ελαφρώς επικολυρικό λόγο στον ορθό λόγο.
  Και ΄που σαι Φαήλο επίθεση για κατάληψη υψώματος δεν γίνεται με τέτοια μπάκα, πρέπει να κάνεις δίαιτα.
  Καλή τύχη πάντως. Δεν θα ψηφίσω ΝΔ αλλά εύχομαι να εκλεγείς.
  Πολίτης σε αναζήτηση μέλλοντος για τους νέους.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σιωμής Σωτήρης 18/04/2012 14:05:18

   Ευχαριστώ, συγκινητικό το το ενδιαφέρον σου περί αισθητικής. Παλιά η φωτογραφία, με έχει "λειώσει" ήδη ο προεκλογικός.
   Δεν υπάρχει κανένα κλείσιμο ματιού. Αναφέρομαι στην διοίκηση του βαθέος ΠΑΣΟΚ, που παρέμενε αλώβητη κι επί των ημερών μας να διώκει καλούς υπαλλήλους κι αξιωματικούς των ΕΔ ή των ΣΑ, μόνο και μόνο γιατί ήταν ΝΔ.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Σιωμής Σωτήρης 18/04/2012 20:20:07

   Δηλαδή εσείς θεωρείτε πως το να είναι στο στενό δημόσιο το 80-90% ΠΑΣΟΚοι και αριστεροί (δείτε απλά αποτελέσματα συνδικαλιστικών εκλογών) δεν είναι αδικία? Εκτός αν θεωρείτε ότι οι δεξιοί είμαστε όλοι αγράμματοι και ανίκανοι. Το να είναι όλες οι μεγάλες εργολαβικές εταιρείες που ρούφηξαν και το μεδούλι του κρατικού κορβανά παλιές καραβάνες του ψευτοαριστερισμού και κολλητάρια του συστήματος ΠΑΣΟΚ δεν είναι αδικία? Και για να μην το πάμε μόνο στο δημόσιο χρήμα, όπως ορθά θα το επισημαίνατε, δεν είναι αδικία η ΔΑΠ να είναι πρώτη στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και κουμάντο να κάνουνε οι ψευτοεπαναστάτες και χιλιάδες παιδιά να χάνουνε τις εξεταστικές τους? Δεν είναι αδικία ένας χώρος που έχει δώσει αγώνες και αίμα για αυτόν τον τόπο να αφήνεται έρμαιο ιδεολογικά απέναντι στις ψευδείς αιτιάσεις των ψευτοσοσιαλιστικών μίσθαρνων των πρεσβειών, με υπαιτιότητα της ίδιας της παράταξης που τον εκφράζει? Και μαζί με τον χώρο αυτόν να κυνηγιούνται αξίες και αρχές που έχουνε μπολιαστεί σε αυτόν το τόπο με κόπο και ιδρώτα? Η αδικία που επισημαίνει ο Φαήλος δεν είναι κάλεσμα για εφόρμηξη στα ταμεία. Ο τελευταίος που μίλησε για "δικά μας παιδιά" όπως το εννοείτε, θα ψάχνει στις 6 Μαίου την ψήφο του, μετά από 10 χρόνια πλιάτσικου στις δεξιές συνειδήσεις. Κανείς ΝΔίτης δεν ζητάει να είναι... πιο ίσος από τους υπόλοιπους. Να μην αντιμετωπιζόμαστε σαν την τελευταία τρύπα του ζουρνά θέλουμε επιτέλους, ειδικά από την παράταξή μας!

 30. Digon avatar
  Digon 18/04/2012 12:35:43

  Κράνος, παλάσκες, εφ' όπλου λόγχη. Απάνω τους αδελφέ.
  Καλή επιτυχία.

 31. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 18/04/2012 12:36:29

  Φαήλε, γειά χαρά. Κατ' αρχήν σού εύχομαι από βάθους καρδιάς καλή επιτυχία, παρότι προσωπικά δεν ψηφίζω ΝΔ. Θα ήταν όμως θετικό αν έβγαιναν νέα πρόσωπα με διάθεση προσφοράς σε όλα τα κόμματα (και όχι μόνο στη ΝΔ) εις βάρος παλιών και φθαρμένων για να έχει συνολικά η πατρίδα ένα καλύτερο αποτέλεσμα και ένα καλύτερο κοινοβούλιο. Κάπως έτσι αντιμετωπίζω και τη δική σου περίπτωση. Καταλαβαίνεις φυσικά ότι ο δρόμος μπροστά σου δεν είναι καθόλου εύκολος. Επειδή έχει τύχει να έχουμε ανταλλάξει δυό - τρία διαδικτυακά σχόλια, άκου κάποιες κουβέντες από κάποιον τής "άλλης" πλευράς κι αν θες λάβε τις υπόψη σου:
  1. Στη Β' Πειραιά θα έχεις να αντιμετωπίσεις τον Τραγάκη και τον Νεράτζη που εκλέγονται εκεί από χίλια χρόνια. Αυτό είναι ένα ζήτημα.
  2. Υποθέτω ότι θα ξέρεις να παίξεις κι εσύ "hardball" εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο.
  3. Κάποτε είχα πει σε έναν κοινό γνωστό ότι θα πρέπει (και) αυτό το κόμμα να αλλάξει p.H. Εδώ δυστυχώς είναι το πιο δύσκολο. Σίγουρα η τωρινή κοινοβουλευτική ομάδα τής ΝΔ έχει εντελώς απαράδεκτο p.H. Η ελπίδα λοιπόν ήταν να βελτιωθεί αυτό τώρα στις εκλογές. Όμως εδώ τα πράγματα μάλλον κινούνται αντίθετα. Συγκεκριμένα, ύστερα από τη στήριξη σε Παπαδήμο και την ψήφιση τού 2ου μνημονίου, υπάρχει φυλλορρόημα αντιμνημονιακών - λαϊκών δεξιών προς διάφορες κατευθύνσεις (Χρυσή Αυγή, Καμμένο, ακόμα και Τσίπρα). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάζει επί τα χείρω και το p.H. τής βάσης. Ενδεικτικά, δες ποιοί προπορεύονται σε προτίμηση σε Α' και Β' Αθήνας... Αυτοί που θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γής!

  Επειδή λοιπόν θα πρέπει να παίξεις μπάλλα σ' ένα τέτοιο γήπεδο και σ' ένα τέτοιο περιβάλλον σού εύχομαι κάθε δύναμη και επίσης "σκάσε και κολύμπα", το καταλαβαίνεις γιατί. Προσωπικά, αν είχα τίποτα δεξιούς γνωστούς μου στη Β' Πειραιά, σίγουρα θα τούς έλεγα να βάλουν ένα σταυρό σε σένα, όμως δυστυχώς δεν έχω, οπότε περιορίζομαι μόνο στις ευχές μου. Σε κάθε περίπτωση όμως, κατά τη γνώμη μου αυτό που μετράει περισσότερο (κι αυτό που μένει στο τέλος - τέλος) είναι αυτό που λες στο τέλος τής ανάρτησης: "μια καθαρή συνείδηση"...

  • Μαχητής του Αιγαίου avatar
   Μαχητής του Αιγαίου @ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 18/04/2012 16:30:00

   Αγαπητέ Φαϊλο -κρίμα να μη γνωριζόμαστε και γω γέννημα θρέμα στα Μανιάτικα και μέλος της ΜΑΚΙ Νίκαιας από το '76, άν και σε θαυμάζω από την εποχή Οτσαλάν-εάν δεν χαθεί από την κοινωνία ο κομματάρχης και δεν ξυπνήσουμε τα πρόβατα οι ψηφοφόροι δυστυχώς δεν θα γυρίσει ο Ήλιος ,το νου σου στους σταυρούς στα ασταύρωτα (χαίρομαι που τόχεις πιάσει το νόημα)

 32. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 18/04/2012 12:37:13

  Καλή επιτυχία Φαήλο,λυπάμαι που δεν μπορώ να σε ψηφίσω(Κατερίνη)!!!
  Για την ιστορία το όνομα Γκρούεζας δεν είναι τυχαίο!Ο Γκρούεζας λοιπόν έγραψε το τραγούδι του γέρου Καραμανλή Έ-Ε-Ερχεται το καμάρι της Ελλάδος.........
  Έχω τον45άρη δίσκο κληρονομιά από τον παππού μου, όπου γράφει στους δημιουργούς κάποιον Γκρούεζα!!!

 33. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 18/04/2012 12:38:26

  ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΗΛΟ. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ.
  ΞΥΠΝΗΣΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΠΑΛΙ. ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ
  ΕΓΡΑΦΕ Ο ΜΟΥΡΣΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ
  ΣΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ,
  ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤ'ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ
  ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΗΝ "ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ".
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ.
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

 34. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 18/04/2012 12:40:20

  (κάτι πρόβλημα υπάρχει και το ξαναστέλνω)

  Φαήλε, γειά χαρά. Κατ' αρχήν σού εύχομαι από βάθους καρδιάς καλή επιτυχία, παρότι προσωπικά δεν ψηφίζω ΝΔ. Θα ήταν όμως θετικό αν έβγαιναν νέα πρόσωπα με διάθεση προσφοράς σε όλα τα κόμματα (και όχι μόνο στη ΝΔ) εις βάρος παλιών και φθαρμένων για να έχει συνολικά η πατρίδα ένα καλύτερο αποτέλεσμα και ένα καλύτερο κοινοβούλιο. Κάπως έτσι αντιμετωπίζω και τη δική σου περίπτωση. Καταλαβαίνεις φυσικά ότι ο δρόμος μπροστά σου δεν είναι καθόλου εύκολος. Επειδή έχει τύχει να έχουμε ανταλλάξει δυό - τρία διαδικτυακά σχόλια, άκου κάποιες κουβέντες από κάποιον τής "άλλης" πλευράς κι αν θες λάβε τις υπόψη σου:
  1. Στη Β' Πειραιά θα έχεις να αντιμετωπίσεις τον Τραγάκη και τον Νεράτζη που εκλέγονται εκεί από χίλια χρόνια. Αυτό είναι ένα ζήτημα.
  2. Υποθέτω ότι θα ξέρεις να παίξεις κι εσύ "hardball" εφόσον απαιτηθεί κάτι τέτοιο.
  3. Κάποτε είχα πει σε έναν κοινό γνωστό ότι θα πρέπει (και) αυτό το κόμμα να αλλάξει p.H. Εδώ δυστυχώς είναι το πιο δύσκολο. Σίγουρα η τωρινή κοινοβουλευτική ομάδα τής ΝΔ έχει εντελώς απαράδεκτο p.H. Η ελπίδα λοιπόν ήταν να βελτιωθεί αυτό τώρα στις εκλογές. Όμως εδώ τα πράγματα μάλλον κινούνται αντίθετα. Συγκεκριμένα, ύστερα από τη στήριξη σε Παπαδήμο και την ψήφιση τού 2ου μνημονίου, υπάρχει φυλλορρόημα αντιμνημονιακών - λαϊκών δεξιών προς διάφορες κατευθύνσεις (Χρυσή Αυγή, Καμμένο, ακόμα και Τσίπρα). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάζει επί τα χείρω και το p.H. τής βάσης. Ενδεικτικά, δες ποιοί προπορεύονται σε προτίμηση σε Α' και Β' Αθήνας... Αυτοί που θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γής!

  Επειδή λοιπόν θα πρέπει να παίξεις μπάλλα σ' ένα τέτοιο γήπεδο και σ' ένα τέτοιο περιβάλλον σού εύχομαι κάθε δύναμη και επίσης "σκάσε και κολύμπα", το καταλαβαίνεις γιατί. Προσωπικά, αν είχα τίποτα δεξιούς γνωστούς μου στη Β' Πειραιά, σίγουρα θα τούς έλεγα να βάλουν ένα σταυρό σε σένα, όμως δυστυχώς δεν έχω, οπότε περιορίζομαι μόνο στις ευχές μου. Σε κάθε περίπτωση όμως, κατά τη γνώμη μου αυτό που μετράει περισσότερο (κι αυτό που μένει στο τέλος - τέλος) είναι αυτό που λες στο τέλος τής ανάρτησης: "μια καθαρή συνείδηση"...

 35. Katerina avatar
  Katerina 18/04/2012 12:50:53

  Φαήλο στην Πέλλα του Σαμαρά του έστησαν το χειρότερο ψηφοδέλτιο.Υποψήφιοι θα ειναι για ακομη μια φορά όλοι αυτοί που πολιτευονται απο το 1985.Και το χειροτερο ξέρεις ποιο ειναι;Ο Σαμαράς έβαλε στα ψηφοδέλτια της Πέλλας και της Ημαθίας όλους αυτούς που ήταν απέναντι του στις εσσωκομματικές.Αυτοι που μας πολεμούσαν το Νοέμβριο του 2009,και έβριζαν τον Σαμαρά τώρα κοσμούν το ψηφοδέλτιο.Και δεν έχει καμία μα καμια δικαιολογία για την πράξη του αυτή.Ο Σαμαρας στην Πέλλα και την Ημαθία έχει ανθρώπους που τον αγαπάνε πραγματικά,και θέλουν μόνο το καλό του.(Ξέρεις εσυ)Να τον προστατεύσουν ήθελαν.Ξέρεις τι έιναι να αφήνεις έξω άριστο επιστήμονα καθηγητή του ΕΜΠ Αθηνών νεότατο και να βάζεις στην θέση του την Παρθένα Φουντουκίδου;;;Όχι Φαηλο αυτά δεν γίνονται και αν γίνονται δεν έπρεπε να τα κάνει ο Σαμαράς.Γιατί αν δεν συγκρουστεί τώρα πότε θα συγκρουστεί;Αν συμβιβάζεται απο τώρα στα εύκολα στα δυσκολα τι θα κάνει;Γιατί αναιρεί όλα αυτά που ψηφισάμε στο συνέδριο το 2010;Μήπως μπορείς εσυ να μου εξηγήσεις τι άλλαξε τώρα στον τρόπο επιλογης των υποψηφίων απο την εποχή του Καραμανλή και πιο πριν;Ξέρεις οτι η πληθώρα τον υποψηφίων μπήκε στα ψηφοδέλτια με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο;Υπόγεια και ανορθόδοξα.Ξέρεις οτι πριν μια εβδομάδα αγνοούνταν αιτήσεις υποψηφίων.Νέων φυσικά υποψηφίων που εκδήλωναν ενδιαφέρον για πρώτη φορά.Και όχι μόνο στην Πέλλα αλλά και σε άλλους νομους.Που είναι ο Σαμαράς που θα άκουγε τη βάση.όχι μόνο δεν ακουει την φωνή του κόσμου αλλά την αγνοεί και επιδεικτικά.Δεν μας άφησε ουτε την δυνατότητα να επιλέξουμε ποιόυς θα ψηφίσουμε.Και να πω οτι δεν έιχε επιλογές...Αν ήθελε να τον γράψει για δευτερη φορά η ιστορία τώρα έπρεπε να κάνει την υπέρβαση του.Μακάρι να εκανε αλλου τουλάχιστον αξιολογα ψηφοδελτια.Να του έκαναν μαλλον γιατι ο ιδιος λίγες φορες ανακατευθηκε.Λυπάμαι ειλικρινά για το πώς κατάντησαν τον Σαμαρά.Έναν Σαμαρά που τελικά αποδειχθηκε -δυστυχώς-οτι τελικα θέλει απεγνωσμένα να γίνει πρωθυπουργός με κάθε τρόπο με κάθε τίμημα..

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Katerina 18/04/2012 13:26:36

   Συγγνώμη δηλαδή τώρα... δεν ξέρω ποιος είναι ο άριστος καθηγητής τού ΕΜΠ στον οποίο αναφέρεστε, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ είναι κάτοικος Αθήνας, είναι ένας άνθρωπος που ΕΠΕΛΕΞΕ να εγκαταλείψει την Πέλλα και να συνδέσει την τύχη του με την Αθήνα. Με ποια λογική ένας Αθηναίος -πια- έχει το ηθικό δικαίωμα να ζητά την ψήφο των κατοίκων τής Πέλλας; Δεν είναι δυνατόν ο κύριος καθηγητής τού ΕΜΠ, που θα πίνει τον Φεβρουάριο το καφεδάκι του στο Θησείο ενώ θα λιάζεται στους 15 βαθμούς, να νιώσει τους -15 βαθμούς που την ίδια μέρα θα ζουν στο πετσί τους οι κερασοπαραγωγοί και οι ροδακινοπαραγωγοί τού πρώην νομού του.

  • Κατ.Κατ. avatar
   Κατ.Κατ. @ Katerina 18/04/2012 14:48:58

   Καλα ο Διονυσης Σταμενιτης ήταν και αυτός πολέμιος του Σαμαρά;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Katerina 18/04/2012 20:40:32

   Λοιπόν ας τα πούμε πιο αναλυτικά γιατί το έχετε πάρει λίγο εργολαβία το εν λόγω σχολιο. Η Φουντουκίδου είναι ατυχής ως επιλογή, αλλά είναι μία μόνο εκ των έξι υποψηφίων και προφανώς έπιασαν σύρμα στη Συγγρού για τυχόν ισορροπίες. Για το θέμα της Νομαρχίας όλοι το ξέρουν. Ο Σταμενίτης νομίζω πως και με το παραπάνω υπερσκελίζει την εν λόγω υποψηφιότητα. Ο Καρασμάνης επίσης μπορεί να είναι "παλιός", αλλά είναι αγαπητός γενικά και είναι υπερδραστήριος στα γεωργικά, ειδικά, θέματα. Ο Τζαμτζής έχει ένα θέμα, κουβαλάει κάποια παράπονα από τους Σκυδραίους όπως είπα και στην άλλη σας ανάρτηση του εν λόγω σχολίου, ας μιλήσει κάποιος από 'κει καλύτερα. Ο Νουσυκήρου επίσης είναι παλιός αγωνιστής. Για την τελευταία υποψήφια δε γνωρίζω ειλικρινά και της εύχομαι να σταθεί επάξια στην τιμή που της έγινε. Μου είναι δύσκολο να μιλάω για τον τόπο μου και ανθρώπους που ξέρω προσωπικά, αλλά τα πράγματα πρέπει να λέγονται όπως είναι, χωρίς να αιωρούνται εικασίες. Κοινώς, στην Πέλλα δεν είναι το πιο ανανεωμένο ψηφοδέλτιο (άνοστο έγραψα προηγουμένως), αλλά για την κατάληψη του υψώματος τις έχεις τις επιλογές σου και με το παραπάνω.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ TopGunZ 19/04/2012 00:55:20

    Ο Διονύσης Σταμενίτης ήταν πάντα με τον Αντώνη.

 36. Δραγουμης avatar
  Δραγουμης 18/04/2012 12:56:58

  Φαηλο εισαι Εντιμος Πατριωτης και Δεξιος
  σου ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια


  Αν και δεν θα ψηφισω ΝΔ

 37. GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
  GIORGOS TSAVOLAKIS 18/04/2012 13:04:39

  ΣΕ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.ΔΟΥΚΑΣ -ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ- ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ- ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ.ΗΜΑΡΤΟΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.

 38. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 18/04/2012 13:17:45

  ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗΝ.
  Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.

 39. Παύλος avatar
  Παύλος 18/04/2012 14:13:09

  Φαήλο, σου εύχομαι από καρδιάς : επιτυχία !
  Το σρατόπεδο του Σαμαρά ,εχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιυς πολεμιστές.
  Δεν θα παραθέσω τα χαρίσματά σου, γιατί δεν έχω καμία κολακευτική διάθεση.
  Δεν μπορώ όμως να μην αναφέρω αυτό , που κατά την άποψή μου, ίσως και να μην το διαθέττει άλλος σ'αυτή την έρμη παράταξη:
  Είσαι α κ ο μ π λ ε ξ ά ρ ι σ τ ο ς ! ! !
  Επιτέλους, να ακουστούν κάποιες αλήθειες, χωρις συμπλέγματα, χωρίς το ....δέος της ηττημένης ιδεολογίας !

 40. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/04/2012 14:41:42

  Αγαπητοί, ο "Γκρούεζας" έχει ήδη πεθάνει (από υπερβολική δόση λιπαρών επί δεκαετίες, η χλιδο-χοληστερίνη δεν αστειεύεται).
  Η αποφύλλωση και αποκλάδωση της καρυδιάς του Άγρα είναι "έργο Ομέρ Πριόνη" ή άλλου καλλιτέχνου;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ο Θείος 19/04/2012 00:54:08

   Είναι ομοίωμα.

 41. Greco21 avatar
  Greco21 18/04/2012 14:56:29

  Σήμερα δεν με αγαπάει το Antinews. Καταραμένο. Εάν αγαπάς κάτι σε πονάει.

  Ο επιμένων νικά.

  Φαήλο καλή επιτυχία.

  • Greco21 avatar
   Greco21 @ Greco21 18/04/2012 15:15:19

   Τώρα που η ανάρτηση δεν έχει και ερώτηση βόμβα την ανεβάσατε...

   Το πρόγραμμα του Φαήλου να ανεβάσετε να ξέρουμε πότε είναι που. Θέλει δεν θέλει θα περάσει από Σαλαμίνα

   (αρβανήτικο κεφάλι γαρ)

 42. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 18/04/2012 14:58:52

  Καλή επιτυχία! Τήν αξίζεις.

 43. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/04/2012 15:16:20

  Ἀγαπητέ μου Φαήλο,ἀπό τό νά βλέπουμε τήν ἀσχήμια καί νά λέμε γιατί,εἶναι καλύτερα νά ἀγωνιζόμαστε καί νά λέμε γιατί ὂχι;
  Γιατί καί ἂσχημα νά'ναι τά πράγματα,εἶναι προτιμότερο νά ἀγωνίζεται κανείς μάταια,παρά νά ζεῖ μάταια. Καλή ἐπιτυχία στόν ἀγώνα σου καί ἀγώνα μας...,ἀπό καρδιᾶς,κρίμα πού δέν εἶσαι Α' Πειραιῶς πού ψηφίζω...

 44. Gerome avatar
  Gerome 18/04/2012 15:22:31

  Φαήλε καλή σου επιτυχία και να μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να κοιτάζουμε μόνο το σήμερα και το αύριο. Πρέπει να έχουμε την διορατικότητα να κοιτάζουμε και το μεθαύριο της πατρίδας. Ο αγώνας δεν τελειώνει ποτέ. Και οτιδήποτε και αν συμβεί στα επόμενα χρόνια , πρέπει να είμαστε πάντα μια γέφυρα για τους Έλληνες που θα έρθουν και μετά από εμάς. Αυτό έχει διδάξει η ιστορία και αυτό προτάσσει η πατριωτική ηθική.

 45. SKAIς avatar
  SKAIς 18/04/2012 15:54:40

  κε Κρανιδιώτη,
  εύχομαι ο αγώνας σας να στεφθεί με επιτυχία. Ο τόπος χρειάζεται τέτοιες φωνές.
  Όμως ακούει κανείς;

 46. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/04/2012 16:27:34

  Πολύ στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να σε ψηφίσω!

  Γκρούεζες... Σημασία έχουν οι ιδέες, αλλά κάποιοι έχουν μείνει στο ..μηχανισμό! Να δεις που σε λίγο θα σε πλησιάσουν για συμβουλές ...μικροπολιτικής της δεκάρας, του στυλ να πας πρώτα εκεί και μετά εκεί, να κάνεις το ένα, το άλλο. Αυτά δεν είναι πολιτική, είναι κουτσμπολιό. Αλλά παρηγορήσου πως κι ο Σαμαράς ακούει κάτι τέτοια κι αυτός... μέχρι ένα σημείο όμως (ελπίζω).
  Κάνε ό,τι σε φωτίζει ο Θεός και η συνείδησή σου και βράστους όλους.

 47. Γιαδικιάρογλου avatar
  Γιαδικιάρογλου 18/04/2012 17:53:11

  Φαήλο παιδί μου, ο Θεός μαζί σου και μην φοβάσαι τίποτα.Πιστεύω σε σένα και ευελπιστώ με την εκλογή σου και την καθαρή εκλογή Σαμαρά, ότι θα πραγματοποιηθεί αυτό που λέει ο Ισοκράτης, ότι δηλ. το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσι.
  Και να θυμάσαι αυτό που ο Αγιος Αναστάσιος ο Σιναΐτης υποστηρίζει ότι δηλ.οι άξιοι άρχοντες προωθούνται στις πόλεις που τους αξίζουν, ενώ οι ανάξιοι, με παραχώρηση Θεού, προχειρίζονται για τους ανάξιους πολίτες.
  Αυτό που μας λείπει δεν είναι τα λεφτά -μάθαμε να ζούμε παιδιόθεν με τα λίγα- αλλά άνθρωποι με αρχές και ήθος μη μεταβαλλόμενο, όπως εσύ.
  Γιαυτό είμαι σίγουρη για την εκλογή σου. Γένοιτο!

 48. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 18/04/2012 18:59:08

  Μακάρι να μπορούσα να σε ψηφίσω Φαήλε αλλά ψηφίζω στην αχαία.

 49. Γιώργος Τρεβής avatar
  Γιώργος Τρεβής 18/04/2012 19:26:00

  Καλή δύναμη, καλή επιτυχία!

 50. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 18/04/2012 19:49:58

  Καλή επιτυχία Έλληνα.Μακάρι να κατέβαινες στην Α΄ Αθηνών για να μπορέσω να σε ψηφίσω και εγώ.Όσους ξέρω στον Πειραιά τους ΄΄σταυρώνω΄΄ να σε ΄΄σταυρώσουν΄΄.
  Α, αυτό το δέντρο μπας και χρειαστεί μετά τη νίκη μας.....

 51. Νικος Φακιτσας αρχιτεκτων μηχ/κος Τομεαρχης πολιτισμου ΝΔ ΑΡΤΑΣ avatar
  Νικος Φακιτσας αρχιτεκτων μηχ/κος Τομεαρχης πολιτισμου ΝΔ ΑΡΤΑΣ 18/04/2012 20:59:16

  Φαηλο, θαρθεις την παρασκευη 20 Απριλιου, στις 8 το βραδυ, στο κλειστο στην Αρτα, στην ομιλια του Προεδρου; Αν οχι καλη επιτυχια.

 52. JKAL avatar
  JKAL 19/04/2012 19:21:31

  Το "και μετά τίποτα" δεν υπάρχει στο δικό μου σκεπτικό. Αναφέρομαι μόνο στην εκλογική στρατηγική που σήμερα δεν υπάρχει. Το κυβερνητικό έργο είναι μια άλλη συζήτηση.

 53. Άγγελος Συρίγος avatar
  Άγγελος Συρίγος 19/04/2012 23:17:23

  Αδελφέ μου Φαήλο, καλή επιτυχία!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Άγγελος Συρίγος 20/04/2012 02:47:05

   Φίλε και συναγωνιστή Άγγελε, σε ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.