#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/08/2011 05:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας!

Η Καταιγίδα και η Αφύπνιση...Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε μιλήσει για την «απόλυτη καταιγίδα»«τέλεια καταιγίδα») που απειλεί την Ελλάδα με την επικείμενη σύμπτωση τεσσάρων διεθνών κρίσεων:


-- Της Ευρωπαϊκής κρίσης δανεισμού (που βρισκόμαστε στο επίκεντρό της και μας επηρεάζει άμεσα)


-- Της Αμερικανικής κρίσης δανεισμού (που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα, αλλά η σύμπτωσή της με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή κρίση, επηρεάζει την Ευρώπη συνολικά και μας αφορά)


-- Των – έκδηλων πια – ανεπαρκειών της Ευρώπης – που κι αυτές επηρεάζουν ακόμα πιο άμεσα την Ελλάδα.


-- Και των γεωπολιτικών αναστατώσεων στην Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Που η Ελλάδα, είναι δίπλα τους. Και κινδυνεύει να γίνει ή «Κερκόπορτα» της Ευρώπης στην «πύλη» προς την «ανάστατη» Μέση Ανατολή.


Στο σημερινό και σε επόμενα σημειώματά μας θα εξετάσουμε πως μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει την «τέλεια καταιγίδα» που πλησιάζει. Ή να επωφεληθεί απ’ αυτήν. Αντί να καταστραφεί ολοσχερώς εξ αιτίας της...


Τι σημαίνει «απόθεμα ισχύος»


Σημείο πρώτο: η Ελλάδα έχει περιθώρια να αντέξει και να σηκωθεί στα πόδια της μεσο-μακροχρόνια. Γιατί συμβαίνει αυτό;


Γιατί στους μεσο-μακροχρόνιους συσχετισμούς μεγάλο ρόλο – συνήθως τον καθοριστικό – παίζει η σχέση της τρέχουσας ισχύος με το μακροπρόθεσμο απόθεμα ισχύος. Δηλαδή πόσο μπορεί μια χώρα να αυξήσει την ισχύ της από ίδιους πόρους - από το δικό της συνολικό απόθεμα δύναμης που μένει ως τότε σε αχρησία (αναξιοποίητο).


Συνήθως, αυτό το «απόθεμα ισχύος» είναι αφανές μέγεθος. Δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Κι όταν βλέπουμε δύο ή περισσότερες «δυνάμεις», ουσιαστικά συγκρίνουμε την εμφανή ισχύ τους, αυτή δηλαδή που μπορεί να προκύψει αν επιστρατεύσουν τους συντελεστές ισχύος που έχουν ήδη σε χρήση...


Αντίθετα, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη «δυνητική» ισχύ που μπορούν να επιστρατεύσουν, αν χρησιμοποιήσουν (υπό την πίεση μιας κρίσης ή μιας σύγκρουσης) το συνολικό απόθεμα ισχύος τους, το οποίο δεν «φαίνεται»...


Αυτό εξηγεί πως σε αρκετές περιπτώσεις νίκησαν οι φαινομενικά πιο «αδύναμες» πλευρές σε μια εμπόλεμη σύγκρουση, Ή επιβίωσαν χώρες σε μια παγκόσμια κρίση, που έμοιαζαν αρχικά «ανίσχυρες». Ενώ μεγαθήρια δίπλα τους κατέρρευσαν...


Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τη συμβολή των καθεστωτικών και ιδεολογικών συντελεστών ισχύος, που επιτρέπουν ή εμποδίζουν να χρησιμοποιήσει μια χώρα το συνολικό απόθεμα ισχύος της για να νικήσει μιαν άλλη, ή για να επιβιώσει σε μια δοκιμασία.


Θα τα δείξουμε όλα αυτά, με μια σειρά από απλουστευτικά παραδείγματα:


-- Αν μια χώρα έχει τρέχουσα ισχύ 5 και απόθεμα ισχύος 100, και μια άλλη έχει τρέχουσα ισχύ 20 και απόθεμα ισχύος 50, είναι προφανές ότι την ώρα που ξεσπά η κρίση η δεύτερη είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από την πρώτη (4x5=20).


Αλλά αν η σύγκρουση δεν κριθεί αμέσως και εξελιχθεί σε βάθος χρόνου, κι αν η πρώτη μπορέσει να χρησιμοποιήσει όλο το αναξιοποίητο απόθεμά ισχύος που διαθέτει, τότε θα νικήσει την δεύτερη. Κι αυτό γιατί το συνολικό απόθεμα ισχύος της πρώτης είναι διπλάσιο από εκείνο της δεύτερης (2x50=100).


Επομένως, στην περίπτωση αυτή, ο αληθινός μεσοπρόθεσμος συσχετισμός δεν είναι αυτός που φαίνεται στην αρχή - 5:20 υπέρ της δεύτερης - αλλά 100:50 υπέρ της πρώτης. Άρα η πρώτη χρειάζεται να κερδίσει χρόνο για να αξιοποιήσει πλήρως αυτή την υπεροχή που έχει σε μακροχρόνιο απόθεμα ισχύος.


-- Για να ξεφύγουμε από το συγκρουσιακό παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι και  οι δύο χώρες βρίσκονται μέσα σε παγκόσμια κρίση, η οποία για να ξεπεραστεί χρειάζεται συνολική ισχύ, ας πούμε 70.


Τότε, η δεύτερη, κι ας μοιάζει στην αρχή ισχυρότερη, δεν θα τα καταφέρει να επιβιώσει. Διότι το συνολικό της απόθεμα υπολείπεται (είναι μόλις 50, έναντι 70 που χρειάζεται για να επιβιώσει).


Ενώ η πρώτη, αν και εμφανώς ασθενέστερη στην αρχή, μπορεί να τα καταφέρει τελικά, αν αξιοποιήσει το συνολικό της απόθεμα, γιατί αυτό είναι μεγαλύτερο (100) από εκείνο που απαιτείται για να επιβιώσει από την κρίση (70).


- Τελικά, ένα καθεστώς που επιτρέπει σε μια κοινωνία να αξιοποιήσει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της (το συνολικό απόθεμα ισχύος που βρίσκεται αρχικά σε αχρησία) υπερέχει σαφώς, από ένα άλλο καθεστώς που έχει ακαμψίες και δεν μπορεί να αξιοποιήσει το σύνολο του δυναμικού του (κι έτσι το απόθεμα ισχύος του μένει αναξιοποίητο).


Επομένως το κρίσιμο στρατηγικό πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα είναι διπλό:


-- Πόσο αναξιοποίητο απόθεμα ισχύος διαθέτει;


-- Και στην περίπτωση που αυτό είναι μεγάλο, τι καθεστωτικές αλλαγές πρέπει να υποστεί η Ελλάδα, ως κοινωνία και ως πολίτευμα, για να το αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, να αντέξει στις αλλεπάλληλες κρίσεις που την περιζώνουν και  να βγει ισχυρότερη.


Το αναξιοποίητο δυναμικό της ΕλλάδαςΗ απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι ότι το «απόθεμα ισχύος» της Ελλάδας είναι τεράστιο. Εδώ θα περιοριστούμε στο οικονομικό της δυναμικό που βρίσκεται σε αχρηστία:


-- Διαθέτει τεράστια δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται. Με βάση τις εκτιμήσεις που σήμερα δεν τις αμφισβητεί πια κανείς, η γνωστή περιουσία του Δημοσίου ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ (χωρίς τα πολυάριθμα κληροδοτήματα προς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα - ΝΠΔΔ, υπουργεία κλπ.).


Όταν ο Σαμαράς έθεσε το ζήτημα αυτό, το καλοκαίρι του 2010, οι περισσότεροι κάγχασαν και τον αποδοκίμασαν! Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, όχι γιατί είπε κάτι «εξωφρενικό», αλλά γιατί έσπασε μια μακροχρόνια «συνωμοσία σιωπής» για την απίστευτη λεηλασία στην οποία είχαν επιδοθεί επί χρόνια «τρωκτικά» του δημοσίου, αλλά και ιδιωτικά συμφέροντα, μικρά, ή μεγαλύτερα, ακόμα κι από το χώρο της περιβόητης «διαπλοκής».


Άλλοι ήθελαν να συνεχίσουν να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία. Άλλοι εποφθαλμιούσαν να την καταπατήσουν. Όλοι ήθελαν να μείνει στο σκοτάδι η ύπαρξή της και να παραμείνει «ταμπού» η αξιοποίησή της υπέρ του δημοσίου συμφέροντος...


Λίγους μήνες αργότερα υποχρεώθηκαν όλοι να αποδεχθούν ότι «κάτι πρέπει να γίνει». Αλλά ακόμα σέρνουν τα πόδια τους...


-- Δεύτερον, η Ελλάδα (κι όχι μόνο το κράτος, βέβαια) διαθέτει τεράστια αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η φύση της, η θέση της, το ανθρώπινο δυναμικό της, και η «Ελληνική Διασπορά» ακόμα, όλα αυτά της επιτρέπουν δυνητικά να πρωτοστατεί σε παραγωγικές δραστηριότητες που παραμένουν άγνωστες ή υπολειτουργούν στον ελληνικό χώρο.


Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να τυποποιήσει και να εξάγει το λάδι της, το μέλι της, τα κρασιά της, βιολογικά προϊόντα και φρούτα, ιαματικά και θεραπευτικά φυτά και τα παράγωγά τους;


Γιατί δεν μπορεί να προσφέρει σύνθετες ποιοτικές υπηρεσίες Τουρισμού ή εξειδικευμένες υπηρεσίες στο χώρο της Έρευνας, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού;


Γιατί δεν υπάρχει υποδομή αρχιπελαγικού τουρισμού (γιώτιγκ, ιστιοπλοϊκά κέντρα, μαρίνες για island hopping, θαλάσσια πάρκα, κέντρα υποθαλάσσια τουρισμού), σχολές μεταπτυχιακών σπουδών ταχύρρυθμης εκπαίδευσης τους θερινούς μήνες, Συνεδριακά Κέντρα (εξειδικευμένα και μη), μουσεία ψηφιακής τεχνολογίας, ή ψηφιακές εφαρμογές σε κλασικά μουσεία, έρευνα για τεχνολογίες αφαλάτωσης και αξιοποίησης υδάτινων πόρων (όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που έχουν έλλειψη νερού), αλλά και εφαρμογές ρομποτικής;


Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει επέκταση του wi-fi παντού και δωρεάν;


Γιατί δεν υπάρχουν δορυφορικές εφαρμογές παντού;


Μικρός γεωγραφικός χώρος με μοναδική «φράκταλ» μορφή και στο ανάγλυφο και στην ακτογραμμή του, θα ήταν ιδανική περιοχή για εφαρμογή σύγχρονων επικοινωνιών, που όμως εξακολουθούν να απουσιάζουν.


Γιατί δεν υπάρχει δίκτυο σύνδεσης όλων των απομονωμένων πληθυσμιακών κέντρων με ελικόπτερα, πράγμα που θα επέτρεπε αποκέντρωση του παραγωγικού πληθυσμού, άμεση σύνδεση κάθε σημείου της χώρας με κάθε άλλο και με το κέντρο, καθώς και εντατική εκμετάλλευση κάθε τοπικού πλεονεκτήματος;


Στην Ελλάδα παράγονται πια ελάχιστα πράγματα. Όχι γιατί δεν μπορεί να παραχθεί τίποτε, αλλά γιατί υπάρχουν πολλαπλά εμπόδια και στρεβλώσεις, ώστε να μην παράγεται το παραμικρό, ενώ υπάρχουν πολλαπλά αντικίνητρα, ώστε να τιμωρούνται όσοι θέλουν να παράγουν.


Εδώ χρειάζεται ανατροπή θεσμικών εμποδίων και θεσμοθετημένων αντιπαραγωγικών συμπεριφορών.


Και σχεδιασμός από την πλευρά του κράτους, που δεν θα υποκαθιστά την ατομική πρωτοβουλία, αλλά θα την απελευθερώνει, θα την ενθαρρύνει και θα τη ρυθμίζει.


Όμως το κράτος τις τελευταίες δεκαετίες δεν ενδιαφερόταν να κάνει τίποτε απ’ όλα αυτά. Απλώς μοίραζε κονδύλια και επιδοτήσεις, σε όσους - ένθεν κακείθεν «ημέτερους» - είχαν τη δυνατότητα να τα...ροκανίσουν.


Και στη συνέχεια μοίραζε φορολογικά εντάλματα, σε όσους δεν είχαν τη δύναμη να τα αποφύγουν.


Έτσι, μάθαμε να αντιμετωπίζουμε το κράτος, όπως οι... τοξικομανείς τη δόση τους: Το μισούμε, αλλά είμαστε «εξαρτημένοι» απ’ αυτό.


Γιατί δεν υπήρξε «κράτος»! Κατάντησε φωλεά συμφερόντων που λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον και αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον. Αλλά δεν μπορεί να κινηθεί τίποτε χωρίς αυτό. Και δεν μπορεί να προκόψει τίποτε με αυτό...


Καιρός να το καταργήσουμε (σαν φωλεά συμφερόντων), να το αποκαταστήσουμε (ως υπερασπιστή του δημοσίου συμφέροντος) και να απεξαρτηθούμε απ’ αυτό (ως τροφοδότη της συλλογικής μας μιζέριας).


Καιρός να αποκτήσουμε αληθινό φιλελεύθερο εθνικό κράτος.


-- Τρίτον, η Ελλάδα διαθέτει ορυκτό πλούτο, στο έδαφός της και στο βυθό των θαλασσών της. Δεν χρειάζεται να πάμε σε θεωρίες για όσα υποθέτουμε, φημολογούνται, αλλά δεν τα γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Αρκούν αυτά που είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Και ασφαλώς, έρχονται στην επιφάνεια νέες πληροφορίες.


Ένα μέρος απ’ όλα αυτά να αξιοποιούσε η Ελλάδα, θα βρισκόταν σε εντελώς διαφορετική θέση.


Να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας!Η πρώτη αυτή παρατήρηση δεν λέει τίποτε αναφορικά με το μείζον ερώτημα που θέσαμε: πώς η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις που πλησιάζουν και την περιζώνουν...


Λέει, όμως, ότι μεσο-μακροχρόνια μπορεί, όχι μόνο να αντέξει, αλλά και να βγει ενισχυμένη.


            Αλλά, το μείζον πρόβλημα είναι τι γίνεται άμεσα. Τι γίνεται στο βραχυχρόνιο ορίζοντα. Και πώς οι αλλεπάλληλες κρίσεις δεν θα την διαλύσουν ως κοινωνία και δεν θα την ισοπεδώσουν ως κράτος, πριν προλάβει να αναδείξει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της. Πριν προλάβει να αντλήσει από το αναξιοποίητο απόθεμα ισχύος της...


            Με αυτό το ερώτημα θα ασχοληθούμε σε επόμενο σημείωμά μας.


            * Για την ώρα ένα κρίσιμο συμπέρασμα: Ακόμα κι αν χρεοκοπούσαν την Ελλάδα, έχει τέτοιο δυναμικό που θα μπορέσει μέσα σε τρία ως πέντε χρόνια να υποκινήσει μια μακροχρόνια ανάπτυξη πρωτοφανή – και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα.


            Το πρόβλημα είναι να αντέξει στις κακουχίες της πρώτης τριετίας περίπου.


            Το μυστικό είναι να μη μας πάρουν την περιουσία κοψοχρονιά! Να μη μας δέσουν με «αποικιακές συμβάσεις» χειροπόδαρα Και να μη σπάσουν το ηθικό του ελληνικού λαού...


            Αν διατηρήσουμε την περιουσία μας, το φρόνημά μας και «βαθμούς ελευθερίας» στην πολιτική μας, τότε μπορούμε να επιτύχουμε αληθινό «αναγεννησιακό θαύμα».


Αν δεν διατηρήσουμε την περιουσία μας, αν για να μας «σώσουν» μας αναγκάσουν να τους την εκχωρήσουμε για πενταροδεκάρες, τότε είναι που τίποτε πια δεν θα μας σώζει. Απλά θα χρεοκοπήσουμε λίγο αργότερα και, στο μεταξύ, δεν θα μας έχει μείνει τίποτε να ελπίζουμε.


             * Ένα δεύτερο συμπέρασμα: οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται είναι εκείνες που μας δίνουν «βαθμούς ελευθερίας», ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το απόθεμα ισχύος μας. Το σπάσιμο αγκυλώσεων και στρεβλώσεων, που δεν επιτρέπουν σήμερα να κεφαλαιοποιήσουμε κανένα περιουσιακό στοιχείο μας και κανένα συγκριτικό μας πλεονέκτημα, είναι η κεντρική ιδέα της ανορθωτικής προσπάθειας από δω και στο εξής. Αλλά και αλλαγές που – στο πραγματικό ή στο συμβολικό πεδίο – θα αποκαταστήσουν τον αυτοσεβασμό μας ως κοινωνίας...


            Όλα αυτά σημαίνουν ισχυρό εθνικό κράτος και «θρησκευτική» προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον. Τα υπόλοιπα, περί «διεθνούς διακυβέρνησης», ΜΚΟ, «Ανεξάρτητων Αρχών», «απώλειας εθνικής κυριαρχίας», και «πολυπολιτισμικά πειράματα»... στα σκουπίδια επειγόντως! Στη χωματερή της Ιστορίας.,,


            Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό κράτος που σέβεται το δημόσιο συμφέρον στο εσωτερικό (απέναντι σε συντεχνίες, καρτέλ, διαπλεκόμενα) και προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα στο εξωτερικό (απέναντι σε φίλους, εταίρους, συμμάχους και εχθρούς).


            Βεβαίως, θα παραμείνουμε στην Ευρώπη, όσο μας θέλουν και όσο μπορούμε.


Αλλά όχι ως «ζήτουλες»! Ως ισότιμα μέλη που στέκονται στα πόδια τους και κάνουν ό,τι και οι υπόλοιποι: φροντίζουν πρώτα το δικό τους συμφέρον.


            Συγκλίνουν με όλους. Αλλά δεν υποτάσσονται σε κανένα...


            Στη Ευρωπαϊκή Οικογένεια θα παραμείνουμε, λοιπόν, αλλά όχι ως ανόητοι τσαμπατζήδες (όπως παλιότερα), ούτε ως... ταπεινωμένα γιουσουφάκια (όπως τώρα).


            Θα παραμείνομε ως ισότιμα μέλη μιας δημοκρατικής Ένωσης.


Αν υπάρξει, τελικά, αυτή η Ένωση...


Εμείς πάντως θα υπάρξουμε. Καλύτεροι, ισχυρότεροι και κύριοι της μοίρας μας.


Είναι καιρός οι Έλληνες να πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας!


Κι αν από τις πολλαπλές κρίσεις που πλησιάζουν έχει να προκύψει και κάτι καλό, αυτό είναι μια αφύπνιση όλης της Ελληνικής κοινωνίας.


Ίσως χρειαζόμασταν το σοκ ενός τέτοιου «σεισμού», το ταρακούνημα μιας
«τέλειας καταιγίδας», για να ξυπνήσουμε κάποτε...


Τηλέμαχος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αεροπόρος avatar
  αεροπόρος 31/08/2011 05:42:02

  Όταν με το καλό μας αφήσει γειά το ΠΑΣΟΚ .......

  • ανώνυμος avatar
   ανώνυμος @ αεροπόρος 31/08/2011 06:15:03

   Δεν θα μας αφήσει. Πρώτα θα πουλήσει τα πάντα πάφθηνα και μετά θα φύγει. Γι'αυτό ας ξεχάσουμε ότι θα πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Άλλοι θα καρπωθούν τον πλούτο της. Γερμανοί ή Αμερικάνοι, θα φανεί. Εκτός και αν τα βρόυν στη μοιρασιά. Εμείς θα αρκεστούμε στο κοκκαλάκι που μας πετάξουν.

  • Ραββινος avatar
   Ραββινος @ αεροπόρος 31/08/2011 06:15:25

   ......και ξυπνησει απο τον Πασοκοληθαργο μια μεγαλη μεριδα μισθοφορων-ψηφοφορων που τους πληρωνουμε ολοι μας μεχρι στιγμης αγογγυστα !

   • Iokasti@gr avatar
    Iokasti@gr @ Ραββινος 31/08/2011 09:27:28

    τόσο πεσιμισμό παιδιά απλά δεν τον αντέχω. Αν είναι να υψώσουμε λευκή σημαία και από εδώ παν και οι άλλοι...

    όσο με αφορά, όσο μπορώ και από το μικρό μου μετερίζι θα το παλέψω... την Πατρίδα μου και το μέλλον των παιδιών μου δεν θα το εκχωρήσω σε τρωκτικά...

    • Τηλέμαχος avatar
     Τηλέμαχος @ Iokasti@gr 31/08/2011 09:56:39

     Συμφωνώ με την Ιοκάστη.
     Δεν γράφω για όσους έχουν αποφασίσει (έστω και στο υποσυνείδητό τους) να "πετάξουν πετσέτα" ή να σηκώσουν "λευκή σημαία".
     Δεν γράφω για τους μοιρολάτρους και τους μεμψίμοιρους.
     Χίλια δίκια νάχουν (γι' αυτά που γκρινιάζουν) χάνουν το δίκιο τους. Γιατί τίποτε δεν άλλαξε από αθεράπευτους γκρινιάρηδες και από παθολογικούς μοιρολάτρες.
     Αλλά από πεισματωμένους, που αποφάσισαν να παλέψουν για "περισσότερο φώς" όταν γύρω τους ήταν πύχτρα σκοτάδι...
     Γι' αυτούς τους τελευταίους - και μόνο - γράφω...
     Κι ως γνωστόν το σκοτάδι της νύχτας είναι πιο πυκνό λίγο πριν αρχίσει να χαράζει...

   • ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΟΥ @ Ραββινος 08/09/2011 23:31:03

    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

   • ΝΙΚΟΛΑΟΥ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΟΥ @ Ραββινος 08/09/2011 23:31:37

    ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΣ

 2. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 31/08/2011 06:20:54

  Όσο κυβερνά η τωρινή κυβέρνηση της παιδικής χαράς και της Εθνικής μειοδοσίας, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Ελπίζω ο Αντώνης, όταν σύντομα αναλάβει τις τύχες της Πατρίδας στα χέρια του να την οδηγήσει σε έναν καινούριο κολοφώνα δόξας και αναγέννησης.

 3. madprof avatar
  madprof 31/08/2011 06:25:20

  "Εμείς πάντως θα υπάρξουμε. Καλύτεροι, ισχυρότεροι και κύριοι της μοίρας μας.
  Είναι καιρός οι Έλληνες να πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας!"

  Μήπως είναι αργά για λυρικούς λεονταρισμούς Τηλέμαχε! Κάθαρση χρειάζεται η "πολιτική"=μαφιόζικη αρένα αγαπητέ και έπονται οι όποιες δράσεις είναι εφικτές, εδώ που μας οδήγησαν σαν πολίτες και χώρα. Κάθαρση !!

  "Ίσως χρειαζόμασταν το σοκ ενός τέτοιου «σεισμού», το ταρακούνημα μιας
  «τέλειας καταιγίδας», για να ξυπνήσουμε κάποτε…"

  Μήπως η «τέλεια καταιγίδα» είναι η πολλά υποσχόμενη επανεκκίνηση = η χρεοκοπία της χώρας που ευαγγελίζεται η Ν.Δ.. Ενημέρωσέ με αν έχω "μεταφράση" λάθος τις προτάσεις για επανεκκίνηση που διατυπώνονται ένθεν κακκείθεν. Ρωτώ για να καταλάβω σαν πολίτης τι με περιμένει ακόμη από το ΧουντοΦασιστοΝουδουλοΠασοκοΛαμογιστανικό κατεστημένο!

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 31/08/2011 06:43:57

   ΥΓ. "Καιρός να αποκτήσουμε αληθινό φιλελεύθερο εθνικό κράτος. "
   Επειδή είναι πολύ επικίνδυνο αυτό το παιχνίδι των λέξεων, ώρα τα καμώματα και τους ΧριστιανοΕθνικιστικούς αλαλαγμούς του Λαοτσέλιγκα (sic!), θέλω να σου υπενθυμίσω ότι 1) η Ν.Δ. είναι κόμμα φιλελεύθερο και υπέρ της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης (έτσι ισχυρίζονται οι θεσμικοί της εκπρόσωποι τουλάχιστον) και 2) σε παραπέμπω στο έργο του Καρλ Πόπερ "Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της" και συγκεκρειμένα στο κεφ. 10 "Το υπόβαθρο της επίθεσης του Πλάτωνα", ειδικά το τέλος του κεφαλαίου για να μην σε ταλαιπωρώ, του 1ου τόμου!
   I' m waiting for a clear answer please!

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ madprof 31/08/2011 11:19:50

    Τσουβαλιάζεις όποιον μιλάει για ισχυρό εθνικό κράτος και ρίχνει άκυρο στον «πολυπολιτισμό» με τον «Λαοτσέλιγκα» και νομίζεις ότι καθάρισες;

    1) Το τί είναι η ΝΔ το αποφασίζει η ηγεσία της και η βάση που την εξέλεξε (και δεν θα σε ρωτήσει ούτε θα αποδεχτεί τις ταμπέλες που εσύ κρεμάς).

    Κατά τα άλλα ούτε η ΝΔ είναι «φιλελεύθερη» όπως το εννοείς εσύ και ο Ανδριανόπουλος και οι Τσίπρες, ούτε «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» σημαίνει «Pax Germanica» - τέτοια να μας λείπει. Αλλά, προκειμένου να δημιουργήσεις έντυπώσεις και να'χεις να λες, τα μπουρδουκλώνεις αυτά επίτηδες.

    2) Και από πότε μας δεσμεύουν οι απόψεις του Καρλ Πόπερ; Τί είναι; Ευαγγέλιο; Αυταπόδεικτες; Άλλωστε, τον Πόπερ τον επικαλούνται (κατά το δοκούν) ο Σόρος, οι ΜΚΟ και τα Σοράκια του, προκειμένου να κανουν τη δουλειά τους (ως θεωρητικό/ιδεολογικό υπόβαθρο που δήθεν δικαιολογεί/κατευθύνει τις δράσεις τους). Όταν ακούμε περί Πόπερ λοιπόν, πρέπει να'μαστε ψιλιασμένοι ότι μπορεί να έχουμε να κάνουμε με κανα νεοταξικό κανίς.

    Ασφαλώς, γελάω και με το γεγονός ότι αντί να μας πείς την κεντρική ιδέα αυτών που γράφει εκεί πέρα ο τύπος, πέταξες τίτλο/αριθμό τόμου κλπ (λες και είναι προσβάσιμα) για να κομπάζεις ως διαβασμένος.

    ΥΓ: Προς τί η αμερικανιά στο τέλος;

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΚΜ 31/08/2011 17:48:21

     Στο μεταξύ, ξαναδιαβάζω και τελικά δεν είναι σαφές ποιόν εννοεί ο κύριος λέγοντας για «λαοτσέλιγκα». Ας μας τον κατονομάσει (διαχρονική η ροπή των αριστερών στο μπουρδούκλωμα) και έχω ράμματα για την προοδευτική γούνα του (σε κάθε περίπτωση).

     • madprof avatar
      madprof @ ΚΜ 01/09/2011 15:50:03

      Έλεος!, του ΛΑΟΣ φυσικά! (και τα αυτονόητα τώρα πρέπει να εξηγούμε;)
      ΥΓ. περιμένω τα ράμματα, λοιπόν, ελπίζοντας να έχουν ειρμό και λογική υπόσταση!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ madprof 01/09/2011 16:37:50

      Ασε καλύτερα, γιατί για πολλά πράγματα που είναι αυτονόητα για όλους τους άλλους (πχ ανάσχεση λαθρομετανάστευσης), εσείς επιμένετε ότι στραβός είναι ο γιαλός!

      Εν πάσει περιπτώσει, χρήσιμη η διευκρίνηση. Αυτόν κατάλαβα κι εγώ κατά την πρώτη ανάγνωση. Δεν παύει φυσικά να είναι άκυρο εντελώς το τσουβάλιασμα. Δηλαδή, επειδή αυτός ο κωλοτούμπας καπηλεύεται ορισμένες αξίες, δεν έχουμε δικαίωμα να τις επικαλούμαστε; Από λογικό ειρμό σκίζεις! Ξεκίνα δικιά σου συνιστώσα!

      Για τα υπόλοιπα, σου απαντάω παρακάτω....

    • madprof avatar
     madprof @ ΚΜ 01/09/2011 15:42:41

     Είμαι πολίτης της πολιτείας Ελλάδα των Ε.Π.Ε. (= Ενωμένες Πολιτείες Ευρώπης και όχι εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, θέλω να πιστεύω!).
     Την ισχυρή πολιτεία Ελλάδα, θα έπρεπε να την έχουν δομήσει-ανακαινίσει όσοι την διοίκησαν έστω από το '96 έως σήμερα!, και γι αυτό άλλωστε είναι κατηγορούμενοι ηθικά και πολιτικά, εκτός των δυνητικά ποινικά διωκόμενων για λεηλασία των δημόσιων και ε.δ.τ. ταμείων, από το σύνολο των σκεπτόμενων πολιτών. Εδώ υπήρξε έγκλημα, τους εγκληματίες γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες τα Σόδομα και επικρατεί η νόμος της omerta δηλαδή της μαφίας.
     1. Συ είπας και ελάλησες.
     2. Δεν γνωρίζω αν εκπροσωπείς την ν.δ. στο σχόλιό σου αλλά δεν πιστεύω η ν.δ. και η ηγεσία της να αρνείται την προσφορά του συγκεκριμένου έργου στην δόμηση μιας φιλελεύθερης δημοκρατικής διακυβέρνησης με την περίφημη "κοινωνική μηχανική" του και την όλη φιλοσοφική και πολιτική του θεωρία εμπνευσμένες από την διδασκαλία της Σωκρατικής απολογίας του Πλάτωνα και συγκεκριμένα το "εν οίδα ότι ουδέν οίδα" και από την δελφική ρήση του "γνώθι σαυτόν" !
     ΥΓ. Με τόσες αμερικανιές (sic!) που γράφονται και λέγονται αλλοτριώθηκε το ακατοίκητό μου! lol.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ madprof 01/09/2011 16:29:23

      Πού τις είδες εσύ τις «Ενωμένες Πολιτείες Ευρώπης» (sic); Εδώ δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών σανό... Εντάξει, την έχετε καημό την «παγκόσμια διακυβέρνηση» εσύ και οι όμοιοί σου αλλά όχι και να βλέπετε πράγματα που δεν υπάρχουν!

      Κατά τα άλλα, συνεχίζεις να τσουβαλιάζεις: Βάζεις μαζί, ωσάν να ήτανε ομοειδή πράγματα, τις κυβερνήσεις του (αδελφού σας εν προοδευτικίλα) «εκσυγχρονισμού» με το «διάλειμμα» του 2004-2009. Αντί όμως να σταματάς στο 1996, ορθότερο θα ήταν να αναζητήσεις ευθύνες από το 1974 και εντεύθεν. Από τότε που (χάρη στη Χούντα) ασκείτε βάναυση ιδεολογική δικτατορία, όλοι εσείς οι αριστεροί και προδευτικάριοι φωταδιστές της συμφοράς.

      Η κρίση άλλωστε είναι προπάντων ηθική (όχι διαχειριστική). Για να αναστραφεί λοιπόν η κατάπτωση θα πρέπει να πάμε κόντρα σε ότι εσείς, οι χαβιαροαριστερές ελίτ (ξένο σώμα προς τον λαό) πρεσβεύετε, 40 χρόνια τώρα. Και μέσα στα ζητούμενα, εκ των πραγμάτων, περιλαμβάνεται και το ισχυρό εθνικό κράτος και το πρόταγμα της εθνικής μας ταυτότητας. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι προϋπόθεση η δική σου συναίνεση. Εσύ, μείνε να κοιτάς (ή να κραυγάζεις, καλή ώρα). Καιρός να πάψει πια η εθνοφοβική μειοψηφία (βλέπε «συριζαϊκή εθνική μειονότητα» και λοιπές συνιστώσες/τσικό του ΠΑΣΟΚ) να κάνει κουμάντο αυτή αντί του λαού!

      Τέλος, οι παπάτζες περί Πόππερ και της υποτιθέμενης έμπνευσής του από τον Πλάτωνα (αυτός μόνο είχε την αποκλειστικότητα;) θεωρώ ότι δεν αφορούν την ΝΔ και δεν δεσμεύουν ούτε την ΝΔ ούτε κανέναν. Λαϊκή δεξιά ξέρεις τι θα πει; Βάλε τον τόμο του Πόππερ στο ράφι της βιβλιοθήκης σου. Και ξεκίνα να διαβάζεις Μακρυγιάννη!

     • madprof avatar
      madprof @ ΚΜ 01/09/2011 19:59:00

      1) Προσβλέπω στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με την ελπίδα να δούνε οι πολίτες του σημερινού προτεκτοράτου (εδώ πιστεύω να συμφωνείς!) τι εστί Δημοκρατική διακυβέρνηση της Πολιτείας τους και όχι ΝεποτισμοΚοτζαμπασισμός που βιώνουν με τον ποιο οδυνηρό τρόπο σήμερα και πιο τραγικό με τα όσα επαπιλούνται στο εγγύς μέλλον!
      2) Ένας λογικά σκεπτόμενος - ενημερωμένος πολίτης είμαι! Δεν έχω το δικαίωμα;
      3) "Η κρίση άλλωστε είναι προπάντων ηθική (όχι διαχειριστική)"
      Δηλαδή το δημόσιο χρέος και έλλειμα που οδήγησαν τον Φ. Γκαπ και την παρέα του στην οδυνηρή απόφαση να διαχειριστή την κρίση ωσάν να επρόκειτο να σκουπίσει το πάτωμα ενός κυλικείου μπροστά στις κάμερες για δημαγωγικό σκοπό, με καταστροφικές συνέπειες για χιλιάδες πολίτες και διάλυση της πραγματικής οικονομίας και άρα της κοινωνίας, Είναι θέμα ηθικής τάξης Μόνο;
      Πειράζει που έχω μελετήσει και την Ανωνύμου Έλληνος «Ελληνική Νομαρχεία»; Μήπως πρέπει να την κάψω; Please!, help me!

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ madprof 01/09/2011 20:30:17

      Όταν λέω ότι το πρόβλημα είναι κυρίως ηθικό, αυτό περιλαμβάνει και τα αίτια της γιγάντωσης του ελλείματος από το 1981 και εντεύθεν. Οπότε δεν υπάρχει αντίφαση. Με το που διαδέχθηκε την χούντα των συνταγματαρχών, η δικιά σας αριστερή (ιδεολογική) χούντα, άρχισε να γκρεμίζει μετά μανίας κάθε αξιακό θεμέλιο που υπήρχε. Τα φρούτα του μηδενισμού αυτού δρέπουμε. Επομένως, δεν υπάρχει αντίφαση.

      Αναφορικά τώρα με τον ευρωλιγουρισμό σου, ελπίζω να μην σε σοκάρει που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν δευτερεύουσα (έως... γράφουν) κανονικά, την οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μπροστά στην ιδέα του (βγάλε καντήλες) εθνικού κράτους. Ω ναι, και αποτελούν και την πλειοψηφία, οπότε προέχει η δικιά τους η βούληση έναντι αυτήνης των (δεξιών ή αριστερών) ευρωγενίτσαρων, των ΜΚΟ και των διευθυντηρίων. Παρεμπιπτόντως ούτε
      «αφρικανική ολοκλήρωση» θέλουμε, να μας «γονιμοποιήσουν» οι ένοικοι της Υπατίας. (Ούτε κι εσείς δεν ξέρετε τί θέλετε. Αβαντάρετε ό,τι να'ναι, αρκεί να βλάπτει την ταυτότητα αυτού του λαού που τόσο μισείτε).

      ΥΓ: Η «ελληνική νομαρχεία» γράφτηκε από άνθρωπο βαθειά συμπλεγματικό και δυτικόπληκτο (Κοραής;) που αγνοούσε την ελληνική πραγματικότητα και την ελληνική ψυχή. Βρίθει ανακριβειών και τερατολογιών (ίσως αυτές ακριβώς εσύ γουστάρεις!) και γράφτηκε για να εξυπηρετήσει την γαλλική εξωτερική πολιτική. Επομένως βάλτην κι αυτή κανονικά στο ράφι της βιβλιοθήκης σου.

     • madprof avatar
      madprof @ madprof 01/09/2011 20:44:44

      ΥΓ. Είναι υπέρ της Σωκρατικής διδασκαλίας : ήθους, πνευματικής μετριοφροσύνης και όχι του απολυταρχικού-ολοκληρωτικού-ολιγαρχικού μοντέλου γνώσης και διακυβέρνησης μιας κοινωνίας που πρότεινε τελικά ο Πλάτωνας.
      Εάν είχαν μελετήσει Πόπερ οι της ν.δ. ηγήτορες δεν θα την είχαν καταντήσει όπως την παρέλαβε ο νυν αρχηγός της, ιδεολογικά και στελεχιακά (sic!).

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ madprof 01/09/2011 20:55:45

      Η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία δουλειά να απηχεί τις προτιμήσεις του Σύριζα, του Σόρος και της Δράσης! Οι επιδιώξεις μας είναι αντίθετες με τις δικές σας!

      Είμαστε λαός και όχι πληθυσμός!

      Είμαστε χώρα και όχι χώρος!

      Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει.

      Συνέχισε να «λακτίζεις πρὸς κέντρα»!

  • Τηλέμαχος avatar
   Τηλέμαχος @ madprof 31/08/2011 09:45:31

   Στην κρίση:
   Όσοι αγαπούν τον τόπο τους, αναζητούν ΔΙΕΞΟΔΟ
   Όσοι είναι και ευφυείς: Πέρα από δίέξοδο αναζητούν ΑΜΥΝΕΣ και ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
   Όσοί έχουν Πολιτική αντίληψη, πέρα από διέξοδο, άμυνες και ευκαιρίες, αναζητούν και Δικαιοσύνη. Αλλά ΔΕΝ το φωνάζουν πριν την ώρα του.

   Οι ηλίθιοι αναζητούν: ΦΤΑΙΧΤΕΣ
   Και οι φανατικοί στήνουν: ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ.
   Και οι ηλίθιοι που είναι και φανατικοί και επικίνδυνοι θεωρούν υπεύθυνους μιας εθνικής κρίσης και μιας (επικείμενης) εθνικής καταστροφής ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!
   Αν θες να είμαστε ακριβείς, το "κατεστημένο" που περιγράφεις περιλαμβάνει όχι μόνο την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και τα "λαμόγια", περιλαμβάνει και το ΚΚΕ και σύμπασα την Αριστερά που δεν κυβέρνησαν καθόλου αλλά επωφελήθηκαν όσο κανείς.
   Αυτή τη στιγμή η ΝΔ προσπαθεί να αλλάξει (τον εαυτό της) και να βρεί διέξοδο (για τον τόπο). Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, και το ΚΚΕ κερδοσκοπεί αγρίως επί της κρίσης, χωρίς το ίδιο να έχει κάνει καμία αυτοκριτική για τα εγκλήματά του, για τα απίστευτα σφάλματά του και για τη δική του συμβολή στην τωρινή κρίση.
   'Ασε μας ρε φίλε...

   • kaiser de avatar
    kaiser de @ Τηλέμαχος 31/08/2011 15:54:25

    Μπράβο Τηλέμαχε!!!
    Καθημερινά μας πασάρουν ότι το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ δεν κυβέρνησαν.Μα αυτοί κάνουν κουμάντο στα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στο πεζοδρόμιο.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ kaiser de 01/09/2011 12:51:15

     Ακριβώς. Στυγνοί εξουσιαστές είναι οι «προοδευτικοί», απλώς ασκούν την εξουσία τους μέσω παράλληλων μηχανισμών και όχι μέσω των δημοκρατικών θεσμών. Θα έλεγα μάλιστα ότι συνιστούν μια ιδιότυπη ολιγαρχία, που δεν υπόκειται σε νόμους.

   • madprof avatar
    madprof @ Τηλέμαχος 01/09/2011 16:23:04

    "Όσοι έχουν Πολιτική αντίληψη, πέρα από διέξοδο, άμυνες και ευκαιρίες, αναζητούν και Δικαιοσύνη.
    Αλλά ΔΕΝ το φωνάζουν πριν την ώρα του.
    Οι ηλίθιοι αναζητούν: ΦΤΑΙΧΤΕΣ
    Και οι φανατικοί στήνουν: ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ.
    Και οι ηλίθιοι που είναι και φανατικοί και επικίνδυνοι θεωρούν υπεύθυνους μιας εθνικής κρίσης και μιας (επικείμενης) εθνικής καταστροφής ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!"
    Σε μία ευνομούμενη δημοκρατία η δικαιοσύνη (ο τρίτος ανεξάρτητος πυλώνας ) διά των φορέων της πράττει τα δέοντα (εδώ έχουμε το αδίκημα της εθνικής προδοσίας διότι είχαμε μεγέθυνση της οικονομίας δια των δανεικών και όχι ανάπτυξη, βιβλίο 1ης λυκείου "Τεχνολογία και ανάπτυξη" και περί άλλων τυρβάζει η πλειψηφία των θεσμικών παραγόντων (sic!) ).
    Περιμένοντας τους Βαρβάρους στην μικρή Ευρωπαϊκή αποικία εν έτι 2011, αισθάνομαι, όπως πολλοί συμπολίτες μου πιστεύω, σαν τους Τρώες του μέγιστου ποιητή μας!
    ΥΓ. Λυπάμαι για τους αλαλαγμούς τους οποίους δεν προκάλεσα ούτε επεδίωξα.

 4. salmonellas avatar
  salmonellas 31/08/2011 06:35:39

  Ευχαριστω Τηλεμαχε για την ενεση αισιοδοξιας μεσα στη μουγκα της καταθλιψης. Συμφωνω με ολα οσα εγραψες και επαυξανω. Οποιος νομισε οτι θα τα βαλει με τους Ελληνες και θα νικησει, επεσε τελικα κατω με σπασμους και ψοφησε. Αυτο περιλαμβανει και σημερινους γιγαντες με πηλινα ποδια που ειτε επεσαν κατω ηδη, πχ Αγγλια, ειτε ετοιμαζονται για τετοια θεαματικα. Νομιζουν οτι με διεθνεις λοβητουρες θα τη γλυτωσουν, αλλα μωραινει ο Κυριος..

 5. Αννίτα avatar
  Αννίτα 31/08/2011 06:42:08

  Τηλέμαχε, σε όλα οσα γράφεις είμαι απόλυτα σύμφωνη, όλα αυτά δεν είναι απλά κ μόνο ιδέες, είναι ενα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο που θα αποδώσει στην Ελλάδα τα μέγιστα αν ποτέ πραγματοποιηθεί.
  Χρειάζεται όμως ανθρώπους που θα είναι υπεράνω μικροσυμφερόντων δεν θα προκαλούν θεσμικά εμπόδια, δεν θα έχουν αντιπαραγωγική συμπεριφο΄ρα αλλά θα λειτουργούν για το γενικότερο καλό της Ελλάδας.
  Που είναι αυτοί οι άνθρωποι;
  Θα κολήσω σε κάποια σημεία τα οποία θεωρώ μείζονος σημασίας, όχι οτι τα άλλα δεν είναι.
  1] Αξιοποίηση υδάτινων πόρων. [ Θα μας χρειαστεί το νεράκιγια πολλες χρήσεις]
  2]Δορυφοπρικές εφαρμογές. [ Υπάρχει ήδη στο ΑΠΘ έτοιμη έρευνα συστήματος η οποία ανιχνεύει δορυφόρους ακόμα κ οταν δεν λειτουργούν. Εχουν ενημερωθεί γι αυτό το μεγάλο κεφάλαιο πολιτικοί φορείς. Αφορά και την Εθνική μας Ασφάλεια κατά ενα μεγάλο μέρος.] Η έρευνα αυτή αποτελείται από 1050 σελίδες. Εχει ενημερωθεί κ το ΥΕΘΑ γι αυτό, το ζητούμενο είναι τι θα γίνει, θα το αφήσουμε κ αυτό να χαθεί; Να μας το πάρουν ξένες εταιρείες οι οποίες το ξέρουν ήδη κ γίνεται μάχη ποια θα το πρωτοαγοράσει.
  3] Ανατροπή θεσμικών εμποδίων και αντιπαραγωγικών συμπεριφορών. Που θα βρεθούν οι άνθρωποι εκείνοι οι οποίοι θα νοιαστούν για το καλό της Ελλάδας να συγκροτηθούν σαν ομάδα αφήνοντας πίσω παράλογες συμπεριφορές αντιπαραγωγικές, αφήνοντας πίσω τους ότι κακό προκαλεί θεσμικά εμπόδια; Ποιοί είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα αλλάξουν νοοτροπία για να ασχοληθούν σοβαρά με τόσο μεγάλα έργα που θα μας καταξιώσουν ως χώρα;
  4] Αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας. Σίγουρα επιτέλους ο Ελληνας πρέπει να αφυπνιστεί συγχρόνως ομως πρέπει να αλλάξει νοοτροπία να αφήσει πίσω του την μιζέρια και την κλάψα με την οποία ζούσε παρέα μέχρι σήμερα.Πρέπει να ξυπνήσει η συνείδησή του επιτέλους.! Γιατί δεν πάει άλλο αυτό το χάλι.....
  Είναι χάλι η κλάψα η μιζέρια η ψευτομαγκιά και οτι συνεπάγεται από αυτά.
  Πρέπει επιτέλους να πάρουμε την ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!. αλλά οχι με τον τρόπο που το κάνουμε μέχρι σήμερα.
  Υπάρχουν τόσα σχέδια που μπορούν να πραγματοποιηθούν, [απλή μαθηματική λογική είναι όλα], είναι εφικτά γιατί υπάρχει το απόθεμα.
  Πρέπει να γίνουν όλα αυτά που αναφέρεις ετσι για το γαμώτο, να μάθουν επιτέλους να υπολογίζουν την δύναμή μας, την ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΜΑΣ!!!!!
  2]

 6. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 31/08/2011 07:13:02

  Τηλέμαχε,
  για να επανέλθει η Ιθάκη στα χέρια των κατοίκων της, θα πρέπει να επιστρέψει ο Οδυσσέας ( η ψυχή του λαού μας που χάθηκε στους ωκεανούς της παγκοσμιοποίησης και που πλανήθηκε από Κίρκες αριστερές και νεοφιλελεύθερες, που πέρασε ανάμεσα από τη Χάρυβδη του υλιστικού αθεϊσμού και την Σκύλλα των ψευτοπατριωτών ) και μαζί με τη νέα γενιά να τιμωρήσει παραδειγματικά τους μνηστήρες που δεκαετίες τώρα την λιμαίνονται και την πολιορκούν.

 7. alakran avatar
  alakran 31/08/2011 07:22:30

  Τηλέμαχε,
  Μας χαρίζεις σήμερα ένα από τα καλύτερα σημειώματά σου.Σε αυτή την κατεύθυνση ελπίζω να είναι και η ομιλία του Σαμαρά στη Δ.Ε.Θ
  Θα προσπαθήσω να επανέλθω αργότερα με κάποιες σκόρπιες σκέψεις που μου προκάλεσες.

 8. kaiser de avatar
  kaiser de 31/08/2011 07:24:02

  Αυτοί που θέλουν να πάρουν την πατρίδα μας τα γνωρίζουν όλα αυτά, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν τον έφεραν τυχαία στην Ελλάδα.
  Γνώριζαν τα αποθέματα και τις δυνατότητες της χώρας, καθώς και την εργατικότητα των Ελλήνων.
  Η αναγέννηση μπορεί ναρθεί μέσα από την παιδεία που δεν προσφέρει το κράτος. Οι εκκλησίες και τα άδεια κτίρια εθελοντών, μπορούν να λειτουργήσουν ως σύγχρονα κρυφά σχολειά. Να διδάσκονται τα παιδιά και οι γονείς ιστορία, πολυτονικό και αγωγή οικογένειας.
  Σε συζητήσεις που έχουμε μεταξύ μας, με φίλους , με συγγενείς , όλοι έχουμε το ίδιο ερώτημα. Πως καταντήσαμε έτσι!!!

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 31/08/2011 08:00:20

  Η Ελλάδα έχει ανάγκη να αλλάξει η κοινωνική κουλτούρα, δηλαδή να μάθει ο Ελληνας να σέβεται τον νόμο, ο κάθε Έλληνας. Και υπάρχει άμεση ανάγκη να εφαρμόζει το κράτος τους νόμους προς όλους.
  Και το τρίτο που χρειάζεται, είναι να απομακρυνθούν οι Αφροασιάτες και συγκεκριμένα οι μουσουλμάνοι. Όλοι, ακόμα και οι Παλαιστίνιοι. Είναι ένας εχθρικός πληθυσμός ασύμβατος με την κουλτούρα μας, εγγύηση για την υποβάθμιση των πόλεων και της ζωής μας. Πέρα από το ότι αποτελούν 5η φάλαγγα της Τουρκίας. Η απομάκρυνση των Αφροασιατών μπορεί να γίνει με αυστηροποίηση της νομοθεσίας, διαρκή αστυνομική καταστολή, ακόμα και στα όρια της νομιμότητας (παράνομα ήρθαν, έτσι και αλλιώς), εξαναγκασμό τους σε φυγή ή απευθείας απέλαση. Και φυσικά, με σφράγισμα των συνόρων και αντιμετώπιση των εισβολέων με πραγματικά πυρά.

  • kaiser de avatar
   kaiser de @ ΒΙΣ 31/08/2011 08:20:57

   Από τη στιγμή που οι μετανάστες δεν έχουν έρθει με καμιά σύμβαση ή νόμο είναι όλοι παράνομοι. Και τα ένσημά τους άκυρα,πήραν τη θέση αλλουνού.

  • juliet avatar
   juliet @ ΒΙΣ 31/08/2011 11:14:32

   Σατωμπριάν:
   ''Αν επιτραπεί ποτέ η παραβίαση της δικαιοσύνης υπο το πρόσχημα του κοινού καλού,δείτε που θα σας οδηγήσει αυτό:είστε σήμερα ο ισχυρότερος ,σκοτώνετε για την ελευθερία ,την ισότητα ,την ανεκτικότητα-αύριο θα είστε ο αδύναμος και θα σας σκοτώσουν για τη δουλειά ,την ανισότητα ,τον φανατισμό''.

 10. panais avatar
  panais 31/08/2011 08:22:12

  Τηλέμαχε σε ευχαριστούμε.Κάτι τέτοια άρθρα προκαλούν ψυχική ανάταση μέσα στη γενική μιζέρια και κατάθλιψη, όπου είμαστε βυθισμένοι. Το ίδιο συναίσθημα μου είχε δημιουργήσει και η ανάγνωση του βιβλίου σου (ξέρεις εσύ), όπου περιλαμβάνονται αυτές και άλλες παρόμοιες σκέψεις.

  Μϊα μόνο (καίρια) παρατήρηση, όσον αφορά στην αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας: Φοβάμαι, Τηλέμαχε, ότι η νάρκη, στην οποία έχουμε πέσει, είναι τόσο βαθειά, που δεν φτάνει το μέχρι στιγμής ταρακούνημα για να μας ξυπνήσει. Είμαι σίγουρος ότι, αν κατά θαυματουργικό τρόπο σωθούμε από την κρίση (π.χ. μας χαρίσουν όλο το χρέος), θα επιστρέψουν όλοι στον ίδιο τρόπο ζωής που μας κατέστρεψε: Porsche Cayenne, διακοπές στη Μύκονο, lifestyle, διαπλοκή, αδιαφορία για το δημόσιο συμφέρον, μαύρα μεσάνυχτα σε σχέση με την εξ ανατολών απειλή κλπ. κλπ.

  Γι' αυτό, φοβάμαι ότι πρώτα θα επέλθει η ΑΠΟΛΥΤΗ κατάρρευση (στάση πληρωμών, ΦΤΩΧΕΙΑ, εξαθλίωση) και μετά θα ξαναθυμηθούμε τις αξίες που έχουμε ξεχάσει: τον πατριωτισμό μας, την ανδρειοσύνη μας, την αντίσταση στην ξενολιγούρα, τον αλτρουισμό μας... Όλα αυτά που επέδειξαν οι παππούδες μας σε στιγμές απόλυτης ανέχειας. Βρωμούσαν τα χνώτα τους από την πείνα και ρίχνανε φωτιά και τσεκούρι σε Τούρκους, Ιταλούς, Γερμανούς...

 11. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 31/08/2011 09:19:45

  Φοβερό το κείμενο αλλά υπεραισιόδοξο...
  Αυτό που συμβαίνει δεν μας έτυχε, κάποιοι πολλοί μας οδήγησαν εκεί..αυτοί λοιπόν, το 20% μπετόν αρμέ, οι μουτζαχεντίν του πασοκ δεν πρόκειται να παραδώσουν απλώς την "κουτάλα"...είναι ζήτημα επιβίωσης για αυτούς και εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε μάθει να τους ανταγωνιζόμαστε σε αυτό το επίπεδο..δεν έχουμε το μηχανισμό τους..όταν πολλοί εδώ μέσα μιλάνε για ληστροσυμμορία δεν υπερβάλλουν...
  Μην αυταπατάσθε, δεν ελπίζουμε όλοι στη κάθαρση...αυτός είναι και ο λόγος που η κατάσταση συνεχίζεται και επιδεινώνεται...
  Μακάρι να κάνω λάθος...

 12. Κτησίας avatar
  Κτησίας 31/08/2011 09:22:39

  Βάλε και την κρίση θεσμών στην εξίσωση ……Την οποία, κανείς δεν ξέρει πως να την αντιμετωπίσει πια !

 13. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 31/08/2011 09:39:12

  συμμεριζομαι απολυτα τις αποψεις σου το μονο που μενει ειναι να αναδειχθει ο ηγετης που θα τα εφαρμοσει ολα αυτα, και μαλιστα πριν γινει η ζημια μη αναστρεψιμη, οπως πολυ καλα καταλαβαινεις, αν και πιστευω ξερει το χρονο ο Μεσσηνιος

 14. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 31/08/2011 09:53:44

  Σωστά τα περισσότερα.

  Αλλά ποιοι θα αξιοποιήσουν αυτό το αναξιοποίητο απόθεμα ισχύος;

  Οι νεοέλληνες που εκστασιάζονται με την «ψυχαγωγία» της Ανίτας Πάνια, και τα Τούρκικα σίριαλ;

  Οι νεοέλληνες που πίνουν τη φραπεδία τους στο καφενείο, ενώ έχουν αφήσει τα τρακτέρ/φορτηγά/ταξί τους να μπλοκάρουν τους δρόμους για να πάρουν περισσότερες επιδοτήσεις; (για να τις φάνε στα σκυλάδικα)

  Οι νεοέλληνες που στέλνουν με καμάρι τα δεκαπεντάχρονα κορίτσια τους στα καλλιστεία και στο μόντελινγκ (διάβαζε βίζιτες) για να κονομήσουν;

  Μήπως τα ίδια τα δεκαπεντάχρονα , που δεν έχουν άλλο ιδανικό παρά να βρουν γκόμενο/α με BMW;

  Μήπως οι εκατοντάδες χιλιάδες (εκατομμύρια μαζί με τις οικογένειές τους) διορισμένοι με μέσο Δημόσιοι Υπάλληλοι που το μόνο που τους νοιάζει είναι να ξανακερδίσουν τον «χαμένο παράδεισο» της κρατικοδίαιτης αργομισθίας και της μίζας;

  Μήπως οι σαχλαμάρες «αγανακτισμένοι» που έκαναν τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και στο Λευκό Πύργο «happening» (ή στη γλώσσα του παλιού σινεμά, «ασμπέτερ»!) και μόλις αγριέψουν λίγο τα πράματα γίνονται καπνός;

  Συγχωρήστε μου την απαισιοδοξία, αλλά…που να τη βρω την αισιοδοξία;

  Είμαι σίγουρος πως ο Αντώνης Σαμαράς ,σαν δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα θα έχει διαβάσει σαν παιδί το «Παραμύθι χωρίς όνομα». Δυστυχώς όμως, ήταν μόνο ένα παραμύθι…

  Αλήθεια ,σε πιάνουν τα κλάματα άμα σκέφτεσαι πως, πριν δυό-τρείς γενιές μόνο, περπατούσαν στους ίδιους δρόμους που τώρα μολύνει ο κάθε βρωμερός λαθρομετανάστης , ημίθεοι σαν την Πηνελόπη Δέλτα και τον Ίωνα Δραγούμη…

  Πώς καταντήσαμε...

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ ΣΤΕΛΙΟΣ 31/08/2011 10:58:10

   Πασοκική υποκουλτούρα συνονόματε,διαχρονική και δοκιμασμένη μέθοδος αποβλάκωσης των μαζών και τα αποτελέσματα φαίνονται στην κάλπη.....

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Dee Jay Stelios 31/08/2011 12:05:58

    Είναι γεγονός...

    Πάντα είχαμε τα κουσούρια μας σα λαός , άλλα ήταν η Πράσινη Λέπρα που σκέπασε την Ελλάδα απο το 1981 που μας κατέστρεψε!

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 31/08/2011 12:01:31

   Οι προβληματισμοί σου ταυτίζονται με τους δικούς μου.
   Πιστεύω στην πτώχευση, αγαπητέ Στέλιο. Μου δίνει ελπίδα το ότι το χειρότερο ίσως είναι το καλύτερο. Θα πονέσει αλλά θα μας αναγκάσει από νεοέλληνες να γίνουμε Έλληνες. Αφού αρνούμαστε να αλλάξουμε με τη δική μας βούληση ας αναλάβει η αναγκαιότητα. Μήπως κατά βάθος αναγκαιότητα και ελευθερία είναι τόσο δεμένες μεταξύ τους έννοιες;

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Χαζούλης 31/08/2011 19:07:31

    Φοβάμαι πως παρασυρόμαστε και θεωρούμε πανάκεια την έξοδο απο το Ευρώ. Μήπως έτσι πατάμε τη μπανανόφλουδα που μας έχουν βάλει? Αν θέλεις διαβασε το σχολιό μου στην ανάρτηση "Προσέλαβαν εταιρεία να εξετάσει την έξοδο από το Ευρώ"

  • Τηλέμαχος avatar
   Τηλέμαχος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 31/08/2011 12:08:22

   Aναφέρεσαι - δίκαια και εύστοχα - στη "μούργκα" της κοινωνίας. Που υπάρχει σε όλες τις εποχές και σε όλες τις κοινωνίες.
   Αλλά τις μεγάλες ανατροπές δεν τις κάνει η "μούργκα", τις κάνει ο "αθέρας".
   Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ πιο δύσκολο τα διάφορα δεσποινάρια να βρούν γκόμενο με πανάκριβα αυτοκίνητα. Άσε που οι κάι οι "βίζιτες" ξεφτιλίστηκαν.
   Όταν τελειώνει το εύκολο χρήμα όλους, τότε τελειώνει και το μαύρο χρήμα για πολλούς.
   Γιατί η "μούργκα" πνίγεται στον ίδιο το βούρκο που την ανέδειξε.
   Και τότε είναι πιο εύκολο να φανεί ο "αθέρας".

   Παρακμιακά φαινόμενα και οι κοινωνικά στρώματα επιρρεπή σε τέτοια φαινόμενα παρακμής υπάρχουν παντού κάι πάντα.
   Ορισμένες ιστορικές στιγμές, όμως, όλα αυτά μένουν πίσω ή περνούν στο περιθώριο και δίνουν τη θέση τους σε κοινωνικές δυνάμεις Ανατροπής.
   Φτάνει αυτές οι τελευταίες να συγκλίνουν (μεταξύ τους),
   να πιστέψουν (στις δυνάμεις τους και το αναξιοποίητο δυναμικό της κοινωνίας),
   και να "παρασύρουν" κι άλλους (που κι αυτοί κάπου και σε κάτι περιμένουν να ελπίσουν...

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Τηλέμαχος 31/08/2011 19:19:17

    Ας ελπίσουμε...

    Μου θύμισες κάποια μικρά μυστικά της ιστορίας μας:

    Πως "του Ελληνος ο τράχηλος που ζυγό δεν υπομένει" αποφάσισε να αντισταθεί στη Χουντα μόνο όταν, με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης απο το 1972, ακρίβηναν τα μπουζούκια...

    Πως η επανάσταση του ' 21 έγινε σε μεγάλο βαθμό γιατί είχαν μεινει άνεργοι οι ναυτικοι μας μετά το τέλος των Ναπολεοντίων πολέμων....

    Ας ελπίσουμε λοιπόν πως ο Νεοέλληνας θα ξυπνήσει,έστω και επειδή του στέρησαν την BMW!

 15. Απορία avatar
  Απορία 31/08/2011 09:57:51

  Όσοι ξέρουν αγγλικά καταλαβαίνουν, όσοι δεν ξέρουν να πάνε να μάθουν και να μην κάθονται να χαζεύουν στο internet:

  "The yield on Greek one-year government bills hit 60% Tuesday.
  Not only does this suggest default is now all but certain and will come soon, it also implies that the terms of the default will be particularly brutal for investors, with recovery rates possibly even lower than the currently anticipated 50%."

  h--p://online.wsj.com/article/SB10001424053111904199404576540540580106296.html?mod=WSJEUROPE_hpp_MIDDLESecondNews

  Η Ελλάδα αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι ηγεσία στις δύσκολες στιγμές που έρχονται.

  Σίγουρα ο έλληνας έχει τεράστια αποθέματα ψυχής αλλά χωρίς ηγέτη και με ανύπαρκτο κράτος θα διαλυθούμε εις εξ ων συντεθήκαμε.

  Οι ευθύνες αυτών που θα διεκδικήσουν από δω και μπρος εξουσία μεγάλες. Και λίγοι το έχουν συνειδητοποιήσει.

 16. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 31/08/2011 10:09:56

  Τηλέμαχε,
  θα πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.
  Είμαι σίγουρη γι' αυτό γιατί ο αυριανός μας Πρωθυπουργός- ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ- είναι πατριώτης και η θέση του είναι αυτή: να πάρουμε την ΕΛΛΑΔΑ στα χέρια μας. Άλλωστε, είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει.

 17. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 31/08/2011 10:34:43

  @Aπορια κανε μια αποδοση στα ελληνικα .Πιστευω οτι κατι σημαντικο θελεις να πεις . Υπαρχουν και οι ανω των 55 που δεν ετυχαν αγγλομαθους μορφωσεως και ο hard disk δεν δυναται να εγγαψη νεα δεδομενα . Ευχαριστω προκαταβολικως.Ο πρωθυπουργος της γειτονος χωρας δεν γνωριζει ουτε μια λεξη αγγλικη και τα πηγαινει μαλλον καλα.

  • Απορία avatar
   Απορία @ αν.βορινος 31/08/2011 10:43:52

   Έχεις απόλυτο δίκιο και με συγχωρείς.
   Σίγουρα σχετικά με τα αγγλικά απευθυνόμουν σε ...νεώτερους.

   Εν ολίγοις το κειμενάκι λέει ότι η απόδοση των μονοετών ομολόγων έφτάσαν περίπου το 60%, ότι η χρεωκοπία είναι πλεόν σίγουρη, ότι έρχεται σίγουρα και ότι οι επενδυτές θα αναγκαστούν να έχουν απώλειες μεγαλύτερες από αυτές που περίμεναν να έχουν.

   Βασικά αυτό είναι πασιφανές απλά άρχισε να γράφεται ωμά πλέον στον διεθνή τύπο. Ο δικός μας τύπος τρία πουλάκια, "προσπαθεί" να εξηγήσει τους χρησμούς του Βενιζέλου.

 18. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 31/08/2011 11:26:55

  @απορια .Ευχαριστω.

 19. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 31/08/2011 11:49:04

  1000 μπράβο για το άρθρο.

  Οφείλουμε να καταλάβουμε το εξής: Εδώ που βρισκόμαστε, δεν τίθεται θέμα αισιοδοξίας ή απαισιοδοξίας πια. Το θέμα που τίθεται είναι αν θα αναλάβουμε το πηδάλιο εμείς ή οι "άλλοι". Η Μέρκελ θα αναλάβει το πηδάλιο μόνο αν της το παραδώσουμε.

  ΥΓ: Μία πτώχευση δεν μπορεί να σκοτώσει ένα κράτος. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτά που θα πεθάνουν σίγουρα θα είναι τα τσιμπούρια και οι βδέλλες.

 20. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 31/08/2011 12:27:04

  Ἀπ' τὰ καλύτερα τοῦ Τηλέμαχου. Ἀναμένουμε τὴ συνέχεια.

 21. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 31/08/2011 12:48:00

  Στο απόθεμα ισχύος τοποθετείς και τη δημόσια περιουσία και γράφεις σχετικά:

  "Διαθέτει τεράστια δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται. Με βάση τις εκτιμήσεις ...... η γνωστή περιουσία του Δημοσίου ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ ....."

  Το υπόψη όμως απόθεμα, έχει αποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα των δύο μεγάλων κομμάτων, να ξεπουληθεί όσο όσο. Όχι να αξιοποιηθεί... Δηλαδή αυτό το απόθεμα, πάπαλα... Θα μας τελειώσει σύντομα. Και έχε υπόψη σου ότι εδώ ισχύει η παροιμία, δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι. Ή, μάθανε πως γ...... και πλάκωσαν και οι γύφτοι.... Πιστεύω ότι άκουσες για τη πρόταση της Φινλανδίας όσο αφορά τις περιβόητες εγγυήσεις... Να μεταφερθούν τα ακίνητα του δημοσίου σε κάποια εταιρεία συμμετοχών κλπ... Και είναι σίγουρο ότι οι απόγονοι του Λυκίδη, τελικά θα το αποδεκτούν.
  (Και μην αρχίσετε να μου λέτε ότι η ΝΔ δεν συμφώνησε στο ξεπούλημα. Αν δεν είχε συμφωνήσει, να μη τοποθετούσε εκπρόσωπο της στο ΔΣ του ταμείου. Να άφηνε την ευθύνη για το αίσχος στον ΓΑΠ.)

  Όταν πολύ σύντομα θα μας εξωπετάξουν από το ευρώ και θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα, τότε το απόθεμα ισχύος που ακούει στο όνομα δημόσια περιουσία, θα είναι το μόνο ικανό για να βάλει και πάλι τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Αρκεί να μην έχει ξεπουληθεί.

  • Τηλέμαχος avatar
   Τηλέμαχος @ Αρματιστής 31/08/2011 12:59:15

   -- Συμφωνώ με το τελευταίο (ότι αν βγαίναμε από το ευρώ, αυτό από μόνο του - η αξιοποίηση της περιουσίας - θα μπορούσε να μας τραβήξει έξω από την κρίση - άλλωστε αυτό ακριβώς λέω στην ανάρτηση).
   -- Τα πρώτα που λές (ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν... συμφωνήσει να τα δώσουν όσο-όσο) δεν είνια "η γνώμη σου", είναι οι φόβοι σου!
   Ούτε το ξέρεις, ούτε μπορείς να το αποδείξεις, ούτε έχεις λόγους να το υποψιάζεσαι κάν, ούτε ισχύει, ούτε θα μπορούσε να ισχύει.
   Συμπέρασμα: μη σκοτώνεις κάθε ίχνος ελπίδας (και πολύ βάσιμης στην περίπτωσή μας), απλώς και μόνο φωνάζοντας τους φόβους σου.
   Αμάν πια! Σαν να έχουν "προγραμματίσει" το υποσυνείδητο μερικών με τέτοιες φοβίες, ώστε να καίνε προκαταβολικά οποιοδήποτε δυνατότητα προοπτικής.
   Αυτό παιδιά, δεν είναι "αμφιβολία".
   Είναι αρρώστια...

   ΥΓ Στις Ειδικές Δυνάνεις του στρατού, ο επί κεφαλής εξηγεί την επιχείρηση και δίνει κουράγιο. Αν κάποιος αρχίσει να εξηγεί γιατί φοβάται την αποτυχία (ή την προδοσία, πολύ περισσότερο) τρία πράγματα συμβαίνουν:
   -- Είτε οι υπολοιποι τον... καρπαζώνουν αμέσως
   -- Είτε τον αφήνουν πίσω
   -- Είτε η επιχείρηση ματαιώνεται.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ Τηλέμαχος 31/08/2011 17:44:00

    Φαίνεται ότι δεν άκουσες ότι φέτος προβλέπονται έσοδα από τη πώληση δημόσιας περιουσίας κάποια δις ευρώ.
    Και μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ταμείου δήλωσε ότι με το χρηματιστήριο χαμηλά, δεν μπορεί να πουληθεί η περιουσία που έχει ήδη επιλεγεί, διότι έτσι θα μιλάγαμε για ξεπούλημα.

    • Τηλεμαχος avatar
     Τηλεμαχος @ Αρματιστής 31/08/2011 20:01:08

     Ακριβώς! Καταγγέλλουν μόνοι τους κι εκ των προτε των αυτό που ΕΣΥ προεξοφλεις ότι έχουν συμφωνήσει και προαποφασίσει ότι θα κάνουν! Τότε γιατί το καταγγέλλουν; Για διαφορετικούς λόγους προσπαθούν να το αποφύγουν! Και ο μόνος τρόπος να προχώρησει είναι αν πιέσουν την κυβέρνηση. Αλλά και σ´ αυτή την πε έκπτωση δεν θα καταφέρουν και πολλά, γιατί το πράγμα σαμποταρεται από μέσα. Είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι πρέπει να εμποδιστεί τ ο ξεπούλημα της. Εθνικής περιουσίας, κι είναι τελείως διαφορετικό να προεξοφλουμε ότι αυτό το το ξεπούλημα έχει ήδη...συντελεστεί! Ακόμα κι αν προλαβαιναν να ξεπουλησουν κάτι θα προυκαλουσαν τέτοια κατακραυγή αντίδρασης που θα το φρεναραν. Ακόμα και οι τοκογλυφοι δανειστές μας θα ήταν αντίθετοι. Γιατί αν ξεπουλησουμε σε κάποιους κοψοχρονια πως θα ξεπληρωσουμε τα χρέη μας. Κατα κάποιο τροπο η ίδια αιτία που μας υποχρεώνει να αξιοποιήσουμε περιουσία (κάτι που θα έπρεπε να το κάνουμε κι από μόνοι μας) η ίδια αιτία μας προφυλάσσει από το ξεπoυλημα: ο υψηλός δανεισμός!

 22. TopGunZ avatar
  TopGunZ 31/08/2011 12:54:58

  Σε ανύποπτο χρόνο είχα γράψει πως είναι πραγματικά αισιόδοξο το ότι η Ελλάδα χωρίς να αξιοποιεί κανένα της ουσιαστικό συγκριτικό πλεονέκτημα ψιλοεπιβιώνει, ακόμα και υπό την κυβέρνηση του ολίγιστου. Την ίδια ώρα, χώρες-οικονομικοί κολοσσοί που έχουνε φτάσει κοντά στο μέγιστο δυνατό την αξιοποίηση των παραγωγικών τους πόρων και του αντίστοιχου εργατικού δυναμικού έχουνε αρχίσει να κλυδωνίζονται συθέμελα και να φοβούνται τη μικρή Ελλαδίτσα μην και τους ξετινάξει με την "πτώση" της! Το ότι μια τόσο εξειδικευμένη και ταλαντούχα πένα όπως του Τηλέμαχου διατυπώνει τέτοιες απόψεις, με γεμίζει ελπίδες.

  • Απορία avatar
   Απορία @ TopGunZ 31/08/2011 13:03:30

   Με δανεικά επιβίωνε.

   Το κοινωνικό συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ:
   Οι κυβερνήσεις έδιναν στον λαό εύκολο χρήμα και ραχατιλίκι και ο λαός έκανε τα στραβά μάτια και έγλειφε λιγάκι από το πιλάφι που του προσφερόταν.

   Το "κοινωνικό" αυτό συμβόλαιο έσπασε όμως, δεν υπάρχουν δανεικά πλέον. Οι εξυπνότεροι το κάταλαβαν ήδη. Μένει να το καταλάβουν οι κυβερνώντες και τα λιγότερο ευφυή τμήματα του ελληνικού πληθυσμού που πιστεύουν ότι ακόμα έχουν να τους παράξουν τσάμπα "πιλαφάκι" τα κόμματα.

   • oneoff avatar
    oneoff @ Απορία 31/08/2011 14:05:44

    Ο κος Τηλέμαχος έφραψε μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναρτήσεις που έχω διαβάσει στο Αντί Νέα.
    Αντιπαρέρχομαι τις αναλύσεις περί σχετικής και πραγματικής, βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ισχύος, οι οποίες είναι ίσως αντικείμενο προς συζήτηση και περαιτέρω ανάλυση.
    Το σημαντικότερο, κατ'εμέ, ζήτημα που θέτει η ανάρτηση του είναι το ζήτημα της άλωσης, του ξεπουλήματος της Εθνικής περιουσίας, με πρόσχημα το υποτιθέμενο Δημόσιο χρέος.
    Αυτό το ζήτημα είνα το πλέον ζωτικό και το πλέον άμεσο προς αντιμετώπιση.
    Αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται με ένα και μοναδικό τρόπο: με παλλαϊκή αντίδραση και αντίσταση. Με το κόσμο, όλους εμάς, στους δρόμους, αποφασισμένους και ανυποχώρητους.
    Δε φαντάζομαι βέβαια κανείς να περιμένει να δει μπροστάρηδες σε αυτή την αντίδραση το Σαμαρά ή έστω το Φαήλο. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας τους. Αυτή την υπόθεση πρέπει να τη πάρουμε στα χέρια μας εμείς οι ίδιοι, όλοι εμείς.
    Εάν σώσουμε την Εθνική περιουσία, μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για το πως θα την αξιοποιήσουμε. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να λύσουμε τους λογαριασμούς μας και να ξεκαθαρίσουμε ποιος θέλει τι και γιατί.
    Εάν όμως αυτός ο εσμός των αλητών που άρχει, με ή χωρίς(;) συναινέσεις, προλάβει και ολοκληρώσει την αποστολή του, την άλωση της Εθνικής περιουσίας, τότε θα μπορείτε να συζητάτε όσο θέλετε, τίποτα πλέον δε θα αλλάζει και ο τόπος Μας, καλός, κακός πάντως δικός μας, θα χαθεί.
    Τώρα είναι η ώρα για απόλυτη, ανυποχώρητη, μαζική αντίσταση. Μετά θα τα βρούμε μεταξύ μας, εμείς θα τα βρούμε, δε θα μας τα βρουν οι ξένοι.
    Όποιος έχει αξιοπρέπεια, φιλότιμο, Εθνική συνείδηση, αγάπη γι'αυτό το τόπο και τουλάχιστον για τις γενιές που έρχονται, όποιος έχει ψυχή και κουράγιο από αύριο, από το Σάββατο πρέπει να είναι στους δρόμους, να αντιστέκεται ανυποχώρητος για το μέλλον αυτής της χώρας, της δικής μας χώρας και των παιδιών που γεννιούνται, που μεγαλώνουν και που έχουν δικαίωμα να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν ένα καλύτερο μέλλον, όπως θα το ορίσουμε εμείς και αυτά τα παιδιά.
    Αφού σώσουμε τη Πατρίδα, ίσως σώσουμε και τις ζωές μας.

 23. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 31/08/2011 13:08:46

  Η ανάλυση του κειμένου σου,Τηλέμαχε,είναι διεξοδική και εύστοχη.ΠΡΕΠΕΙ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,οι Έλληνες να πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους...Και όσο κυλούν οι μέρες,αυτό το αίτημα θα γίνεται παλλαϊκό και θ'αποτελεί το ΚΥΡΙΑΡΧΟ σύνθημα στα χείλη μυριάδων Ελλήνων.Όσα γράφονται,είναι πλήρη,απόλυτα σαφή και η ανάλυση κρίνεται επαρκέστατη.Εκείνο που θέλω ν'αναφέρω είναι πως ΟΛΑ,όσα διαβάσαμε στο αρχικό κείμενο,πρέπει να γίνουν και με το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ εργαλείο,που δεν είναι άλλο από τη παράταξη.Προσωπικώς,βλέπω μια παράταξη όπου αφενός ευδοκιμούν η ακινησία και η σιωπή σε πολλούς αφετέρου γίνονται κατά καιρούς και περίεργες δηλώσεις,που δημιουργούν θολή σύγχυση στη κοινή γνώμη.Κάποιος μπορεί να με θεωρήσει γκρινιάρη ή απαιτητικό αλλά βλέπω,ακούω,διαβάζω,παρακολουθώ και κρίνω,όπως όλοι φυσικά.Βουλευτές και μεγαλοστελέχη της ΝΔ κινούνται σε ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ με το ρυθμό,τη διάθεση και τις κινήσεις του προέδρου του κόμματος.Έχουμε γίνει θεατές,αυτής της αναντιστοιχίας,κάμποσες φορές.Το επαναλαμβάνω.Για να γίνουν πράξη όσα αναφέρει το κεντρικό άρθρο που είναι ορθά,απαιτείται μια ΣΦΡΙΓΗΛΗ,ΡΩΜΑΛΕΑ και ΕΝΩΜΕΝΗ παράταξη,που θα είναι το ΟΧΗΜΑ για να γίνουν ΟΛΕΣ οι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ μεταβολές που έχει ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ανάγκη η πατρίδα...Φυσικά,αυτά είναι γνωστά και δεν αποτελούν κάτι καινούργιο.Όμως,αξίζει το κόπο ν'αναφέρονται,και ειδικά ΤΩΡΑ,όπου η χώρα μας βρίσκεται σε κρισιμότατες συνθήκες.Το έχω ξαναγράψει.Σε δυο εβδομάδες,ο Σαμαράς θα κάνει την επίσημη ομιλία στη ΔΕΘ καθώς και τη συνέντευξη Τύπου.Χιλιάδες συμπατριώτες μας θα παρακολουθήσουν το πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.Εκεί θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα της αντίστροφης μέτρησης για το επικίνδυνο πασοκικό καθεστώς.Η φράση που επαναλαμβάνει δυναμικά και αποφασιστικά,''Έχετέ μου εμπιστοσύνη'', θ'αποτελέσει την ΑΦΕΤΗΡΙΑ μιας κοινωνικής ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑΣ απέναντι στο ΣΑΠΙΟ-ΟΛΕΘΡΙΟ πασοκισμό και τη ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ηγεσία του....

 24. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 31/08/2011 13:33:33

  Στο απόθεμα ισχύος τοποθετείς και τη δημόσια περιουσία και γράφεις σχετικά:

  "Διαθέτει τεράστια δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται. Με βάση τις εκτιμήσεις ...... η γνωστή περιουσία του Δημοσίου ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ ....."

  Το υπόψη όμως απόθεμα, έχει αποφασιστεί με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα των δύο μεγάλων κομμάτων, να ξεπουληθεί όσο όσο. Όχι να αξιοποιηθεί... Δηλαδή αυτό το απόθεμα, πάπαλα... Θα μας τελειώσει σύντομα. Και έχε υπόψη σου ότι εδώ ισχύει η παροιμία, δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι. Ή, μάθανε πως γ...... και πλάκωσαν και οι γύφτοι.... Πιστεύω ότι άκουσες για τη πρόταση της Φινλανδίας όσο αφορά τις περιβόητες εγγυήσεις... Να μεταφερθούν τα ακίνητα του δημοσίου σε κάποια εταιρεία συμμετοχών κλπ... Και είναι σίγουρος ότι οι απόγονοι του Λυκίδη, τελικά θα το αποδεκτούν.
  (Και μην αρχίσετε να μου λέτε ότι η ΝΔ δεν συμφώνησε στο ξεπούλημα. Αν δεν είχε συμφωνήσει, να μη τοποθετούσε εκπρόσωπο της στο ΔΣ του ταμείου. Να άφηνε την ευθύνη για το αίσχος στον ΓΑΠ.)

  Όταν πολύ σύντομα θα μας εξωπετάξουν από το ευρώ και θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα, τότε το απόθεμα ισχύος που ακούει στο όνομα δημόσια περιουσία, θα είναι το μόνο ικανό για να βάλει και πάλι τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Αρκεί να μην έχει ξεπουληθεί.

 25. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 31/08/2011 13:42:11

  Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το «θα πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας» ΠΟΙΟΙ;;; ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που θα πάρουν την Ελλάδα στα χέρια τους; Που πέρα από την ειλίκρινεια της πρόθεσης που κρύβει η κραυγή αυτή είναι στην πραγματικότητα κενή νοήματος.

  «ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ» Μα στα χέρια μας ήταν η Ελλάδα. Ποια είναι η Ελλάδα άλλωστε ; εμείς δεν είμαστε; Και την κάναμε την Ελλάδα εμείς που θέλουμε να την πάρουμε στα χέρια μας; ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΔΩΣΑΜΕ!!! ΔΕΝ μας την πήραν. Κάθε φορά που ηλίθιοι ή εγκάθετοι πολιτικοί αποφάσιζαν εις βάρος της Ελλάδας και των παιδιών της κι εμείς καθοοοοοοοοομαστε (όπως και τώρα άλλωστε) τους την δίναμε την Ελλάδα. Ρίξτε μια ματιά πίσω δεν υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο που να έχει μείνει το ίδιο και απαράλλαχτο επί 100 χρόνια . 100 χρόνια υποτέλειας. Διαβάστε το ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΙΜΑ ΤΟΥ Ιωνος Δραγούμη , μιας και το όνομα του αναφέρθηκε. Θα νομίζετε ότι το έγραψε ΣΗΜΕΡΑ!!!. Διαβάστε τον Περικλή Γιαννόπουλο θα νομίζετε ότι είναι ακόμα ζωντανός και μιλάει για το σημερινό μας ΧΑΛΙ!!!.
  Με τις εκλογές περιμένετε «να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας;» Με τα καλπονοθευτικα συστήματα που έχουν την σφραγίδα της διατήρησης του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα θα συμβεί αυτό; Πόσες γενιές Ελλήνων από το 1821 και μετά «πλανήθηκαν» από τους κακούς πολιτικούς που οι ίδιοι ψήφισαν και εξακολουθούν... Παράδειγμα : Υπάρχει πόλη στην Ελλάδα που να ΜΗΝ υπάρχουν ονόματα οδών ΚΩΛΕΤΤΗ και ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ; Τι προσέφεραν αυτοί στην Ελλάδα είναι γνωστό. Την έκαναν να είναι το ΚΟΣΟΒΟ της εποχής τους. Κι ετσι παραμένει. Η Ελλάδα δεν έχει πολιτικούς (κι εκείνους που πήγε ν αποκτήσει τους δολοφόνησαν, Δραγούμης . Μεταξάς..)έχει απλά ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ Brokers (sic) ξένων συμφερόντων όπως είπε και ο κ. Καμένος στην Βουλή, Τίποτα άλλο. Μην μιλήσετε για «απαισιοδοξίες» κλπ κλπ η λέξη αυτή και η αντίθετη της δεν υπήρχαν στους αρχαίους ΄Έλληνες. Με ευχές μόνο μια χώρα δεν σώζεται. Αλλά και να σωζότανε στα χέρια των ίδιων που την έφεραν εδώ θα ξαναέπεφτε. Δηλαδή στα δικά μας.

  • Τηλέμαχος avatar
   Τηλέμαχος @ SXOLIASTHS 31/08/2011 14:12:28

   Ξαναδιάβασε τι γράφεις πιο πάνω.
   Όχι όλο - δεν χρειάζεται - αρκεί να ξαναδιαβάσεις την τελευταία πρόταση...
   Αν τα πιστεύεις αυτά τότε αμείλικτα συμπεράσματα είναι:
   -- Κακώς η Ελλάδα ξεσηκώθηκε κι απελευθερώθηκε το 1821. Αφού κατέληξε στά χέρια των Ελλήνων (που την ξεπουλήσανε).
   -- Κακώς η Ελλάδα προσπάθησε πολλές φορές να απελευθερώσει τους αλύτρωτους αδελφούς της μέσα στο υπόλοιπο του 19ου αιώνα. Και τελικώς υπερτριπλασιάστηκε...
   -- Κακώς η Ελλάδα έκανε τη μεγάλη εξόρμηση των Βαλκανικών.
   -- Κακώς η Ελλάδα αντιστάθηκε στο Φασισμό το 1940-41.
   -- Κακώς η Ελλάδα έκανε την Εθνική Αντίσταση στα χρόνια της Κατοχής (1942-44)
   -- Κακώς η Ελλάδα αγωνίστηκε για Δημοκρατία όλα τα επόμενα χρόνια.
   -- Κακώς και τώρα αντιστεκόμαστε, για ό,τι αντιστεκόμαστε, τέλος πάντων.
   Όλα αυτά είναι χωρίς νόημα αφού εμείς είμαστε... οι χειρότεροι εχθροί μας.
   Να σταυρώσουμε, λοιπόν, τα χέρια και να τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι γουστάρουν!
   Αυτό λές;
   Γιατί αν αυτό λές, τότε πράγματι ανήκεις σε αυτούς που τη "δώσανε" την Ελλάδα.
   Γιατί εγώ ΔΕΝ την έδωσα!
   Και στα χρόνια που θριάμβευε ο Σημιτισμός, ο "εκσυγχρονισμός" και η "πολιτική ορθότητα", όπως και προηγουμένως όταν θριάμβευε η "προοδευτικίλα" και ο "πρασινοφρουρισμός" και αργότερα όταν θριάμβευε η... τιποτολογία του "μεσαίου χώρου", εγώ ήμουν στην απέξω και αντιστεκόμουν.
   Έτσι μου το μάθανε εμένα: να αντιστέκομαι και μόνος και μετά πολλών.
   Και τότε ήμουν ΜΟΝΟΣ. (ή μάλλον απομονωμένος, όπως και πολλοί άλλοι, που αντιστέκονταν μόνοι κι ένιωθαν απομονωμένοι).
   Τώρα απλώς δεν νιώθουμε απομονωμένοι.
   Κι ανακαλύπτουμε ότι είμαστε πολλοί.
   Και όχι, ΔΕΝ "δώσαμε" εμείς την Ελλάδα.
   Αλλά ακόμα κι αυτοί που τη "δώσανε" - αυτοί που τσίμπησαν στις ...μακακίες περί "εκσυγχρονισμού" και "πολυπολιτισμικότητας" και "ανάπτυξης" με δανεικά και "ευημερίας" χωρίς παραγωγική βάση, ακόμα κι αυτοί, ή μάλλον αρκετοί απ' αυτούς που τώρα βλέπουν το λάθος τους κι έρχονται μαζί μας τους καλοδεχόμαστε!
   Όχι κάτι άλλους που προσπαθούν να μας πείσουν ότι Ελπίδα δεν υπάρχει και να δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό μας να πάμε να πνιγούμε στο Φάληρο...
   Όπως καλή ώρα εσύ - εκτός κι αν δεν συνειδητοποιείς τι γράφεις.

   Δεν θα σου μιλήσω για αισιοδοξία (που δεν υπήρχε στο αρχαίο λεξιλόγιο - χέστηκα κι αν δεν υπήρχε).
   Θα σου μιλήσω, όμως, για Ηττοπάθεια. (Αυτή υπήρχε)
   Πάς σε ένα λαό που δοκιμάζεται και που προσπαθεί να βρεί τι φταίει και πώς θα ξανασηκωθεί στα πόδια του και τι του λές;
   Ότι είναι ο ίδιος άχρηστος και πρέπει να τιμωρηθεί για τα παρελθόντα σφάλματά του, γιατί ο ίδιος προκάλεσε τα δεινά στον εαυτό του.
   Και δεν αξίζει να προσπαθήσει να ορθοποδήσει, γιατί ο,τι κι αν κάνει, στα ίδια σκατά θα καταλήξει!
   Αυτά μας λές...
   Μου θυμίζεις το γιατρό που λέει στον ασθενή ότι δεν χρειάζεται να αγωνιά για το αν θα θεραπεύσει τον καρκίνο του, διότι πρώτον ήθελε και τα πάθε, αφού κάπνιζε, κι αν γιατρευτεί θα ξαναρχίσει το κάπνισμα και θα ξαναπάθει καρκίνο και στο φινάλε, προς τι όλη αυτή η φασαρία αφού στο τέλος όλοι θα πεθάνουμε, έτσι κι αλλιώς.
   Δίκιο έχει, εδώ που τα λέμε, αλλά δεν είναι γιατρός, δεν είναι φίλος, είναι πολύ...μακάκας όποιος λέει τέτοια. Έτσι δεν είναι;
   Αυτό ακριβώς θέλω να σου πώ.

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Τηλέμαχος 31/08/2011 15:37:24

    Και για το εξαιρετικό άρθρο σου και για την εδώ, επίσης εξαιρετική ,δευτερολογία σου , Τηλέμαχε συγχαρητήρια!!!!!Να γράφεις συχνότερα, σε χρειαζόμαστε.......

   • kaiser de avatar
    kaiser de @ Τηλέμαχος 31/08/2011 16:02:43

    @SXOLIASTHS
    Στο "όσοι ζωντανοί" ο Αλέξης, ο ήρωας του Ίωνα Δραγούμη έβλεπε στην Πόλη ό,τι βλέπουμε σήμερα γύρω μας. Αδιάφορους Έλληνες, που..νες και τζογαδόρους.
    "Μέσα του σκέφτηκε, ξεκινάω μόνος μου αλλά πρέπει να βρω και κάποιον άλλον που έχει τις ίδιες σκέψεις με μένα"
    Το διαδίκτυο σήμερα μας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα...

 26. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 31/08/2011 13:44:03

  Φίλε η αλήθεια πάνω απ' όλα είναι σκληρή και δύσκολη. Ο τρόπος δυστυχώς εδώ που έφτασαν τα πράγματα Η ΕΛΛΑΔΑ θα ξαναγίνει δική μας με '' ΠΟΛΕΜΟ '' και με ΠΟΛΕΜΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

 27. 1821 avatar
  1821 31/08/2011 13:54:03

  ΜΟΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ 1821

 28. juliet avatar
  juliet 31/08/2011 13:58:20

  A

  • juliet avatar
   juliet @ juliet 31/08/2011 14:21:38

   Τηλέμαχο,
   Από το πρωΐ προσπαθώ να γράψω και δεν με αφήνει η αισιοδοξία απο την μιά και η απαισιοδοξία απο την άλλη.
   Εχεις δίκιο ,να ξαναπάρουμε την Πατρίδα στα χέριά μας ,ποιοί;εμείς, να πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια.Οι έχοντες τι θα δώσουνε ; αυτοί δεν είναι Ελληνες; Ζητάς να μην υπάρξουν ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ ; γιατί ;μου ισοπεδώσανε τη ψυχή,μου σπείρανε το φόβο να υπάρχω,να θέλω να είμαι ένα τίποτε για να μην με βρίσκουνε και εγώ θα πρέπει να συγχωρέσω;Είδες μόνο αυτό σε ρώτησα.Η λήθη και η συγχώρεση αυτή τη φορά θα είναι έγκλημα κατά της Πατρίδος μας.
   Θέλω να είμαι στην Ομόνοια και να περπατώ με σιγουριά ,να μπαίνω στο τραίνο και να μην αισθάνομαι μειονότητα στην Πατρίδα μου.
   Αν ξεπεράσουμε όλα αυτά και πιο πολύ την μικρότητά μας ,την μιζέριά μας, αν..........ξεπεραστούνε εκατό ΑΝ είσαι σίγουρος ότι πάλι μπροστά στο καθρεφτάκι που θα μας χαρίσουμε δεν θα ξαναπουλήθουμε;
   Ο Σαμαράς αν θέλει να σώσει την πατρίδα και να κάνει τη επανεκίνηση σε δυό πράγματα θα πρέπει να είναι αμείληκτος ΠΑΙΔΕΙΑ -ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.Με το ένα πλάθεις και με το άλλο αποδίδεις το αίσθημα δικαίου στο λαό σου ,ότι μπορεί να είναι ασφαλής.
   Εγώ ,πάντως σ΄ευχαριστώ ,γιατί τώρα ξέρω ότι οι ονειροπόλοι ,οι πατριώτες αυτοί που δεν νοιάζονται για μια θέση μόνο αλλά για τη πατρίδα είναι πολλοί και όταν η ώρα η ευλογημένη θα βάλουμε το συμφέρο της Ελλάδας πάνω απ΄όλα,και πάντα η μοίρα ,στους ''ξυπόλυτους '' δίνει αυτή την ευλογία.
   (Το Α πριν ήτανε καταλάθος.....συμβαίνουν και τούτα)

   • Τηλέμαχος avatar
    Τηλέμαχος @ juliet 31/08/2011 15:41:50

    Τελικά συμφωνούμε σε πολύ περισσότερο απ' όσο νομίζουμε...
    Δεν θέλω ικριώματα. Αλλά επιθυμώ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Δεν θέλω Ροβεσπιέρους και Μπέρια.
    Αλλά επιθυμώ παραδειγματική τιμωρία.
    Μερικά πράγματα πρέπει να γίνουν κι έχουν πιθανότητα να γίνουν, αν δεν τα κραυγάζεις πριν την ώρα τους.
    Κι αν βάλεις σωστά τις ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ σου (μας).

    Θα μου επιτρέψεις την παραβολή με τα δύο Ρο:
    Από το Ροβεσπιέρο και τον Ρούσβελτ προτιμώ το Ρούσβελτ.
    Ο Ρούσβλετ έκανε στη χώρα του πολύ περισσότερες ανατροπές χωρίς να στήσει ικριώματα.
    Και τιμώρησε τους αντιπάλους τους (επίσης χωρίς να στήσει ικριώματα), πολύ πιο αυστηρά από ό,τι ο Ροβεσπιέρος τους δικούς του (χώρια που ο Ροβεσπιέρος τέλειωσε τη ζωή του στη γκιλοτίνα).

    • juliet avatar
     juliet @ Τηλέμαχος 31/08/2011 15:50:26

     Μεταφορικά η λέξη ικριώματα ,συμφωνούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και τιμωρία .
     Αλλιώς δεν θα έχει νόημα η ανατροπή ,θα ξαναεπαληφθούν τα ίδια ,δηλ,κάποιοι θα λεηλατούνε και κάποιοι θα πληρώνουνε .
     Γενικά είσαι άριστος!!!!!!!!!!!

    • Απορία avatar
     Απορία @ Τηλέμαχος 31/08/2011 15:58:26

     Τόσους καλούς δικηγόρους έχει η Ελλάδα.

     Ας αρχίσουν να στοιχειοθετούν κατηγορίες και ας ετοιμάζουν από τώρα τις μηνύσεις και τις αγωγές.

     Μόλις πέσει το καθεστώς και ξαναλειτουργήσει η δικαιοσύνη ας αρχίσουν να τις στέλνουν.

     Χαλαρά πάνε ήδη για εσχάτη.
     Ιατρικές εξετάσεις δε για να αποδείξουν ότι είναι μειωμένης ευφύιας και να την σκαπουλάρουν αποκλείεται να τις περάσουν.

     • juliet avatar
      juliet @ Απορία 31/08/2011 17:12:20

      Απορία
      Πάνω σ' αυτό θα σου πω μιά ιστορία και βγάλε τα συμπεράσματά σου.
      Μια παρέα άσχετοι μεταξύ μας άνθρωποι γελούσαμε και λέγαμε σαχλαμάρες ,είχα συναντήσει εκείνο το καιρό τον Παττακό και τον είχα διευκολύνει σε κάτι.Αστιευόμενη είπα τι έκανε ο Παττακός μπροστά στα σημερινά και κανείς δεν δικάστηκε ποτέ .
      Ο ένας κύριος μου είπε και ούτε.Εκεί επέμενα και αυτός επέμενε ότι δεν μπορεί να τιμωρηθούνε.Εμείναμε στη διαφωνία μας ,άλλοστε η συζήτηση ήτανε χαλαρή.
      Μεσημέρι ήτανε το διαλύσαμε .Η φίλη, μου είπε, ξέρεις ποιός ήτανε; ητανε δικαστικός.
      Υψηλόβαθμος δικαστής .Τα συμπεράσματα δικά σου.Η δικαιοσύνη μόνο απο μας θα μπορέσει ν΄αποδοθεί,μην ελπίζεις όταν διαβρώνεις μια κοινωνία προσπαθείς να έχεις με το μέρο σου την ''δικαιοσύνη''.

     • Απορία avatar
      Απορία @ juliet 31/08/2011 17:16:40

      Επί ΠΑΣΟΚ τι θες να σου πει ο δικαστικός.

      Ο Λυκουρεζος έμεινε στην ιστορία γιατί απλά μήνυσε τους πραξικοπηματίες. Εαν δεν το είχε κάνει θα ήταν όλοι τους εκτός φυλακής. Φυσικά εαν το είχε κάνει επί επταετίας θα είχε κάνει μια τρύπα στο νερό.

     • juliet avatar
      juliet @ Απορία 31/08/2011 17:29:36

      Σκέψου και κάτι άλλο ,η διαφθορά έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια της.Δεν φαντάζεσαι τι γίνεται.

     • Απορία avatar
      Απορία @ Απορία 31/08/2011 17:39:14

      Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.

      Με ένα μικρό ξεκαθαρισματάκι σε αυτή και αφήνωντάς την ελεύθερη θα καθαρίσει το πολύ σε ένα χρόνο όλη την σημερινή κόπρο του Αυγείου.

      Αυτό σημαίνει ότι πολλά μπουμπουκάκια και από το χώρο της δεξιάς θα πάνε μέσα.

      Εαν ο επόμενος κυβερνήτης κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού, δηλαδή γίνει ηγέτης, δεν τον σταματάει τίποτα και κανείς.

      Αρκεί είπαμε να κερδίσει τον λαό και να το θέλει ο ίδιος.

     • juliet avatar
      juliet @ Απορία 31/08/2011 17:56:37

      Στο θέμα αυτό κρατάω μικρό καλάθι.
      Φίλος παιδικός ,δεν πολυμιλούσαμε ένεκα φανατισμού του στο Πασοκ.Αυτός έχει γίνει πολέμιος πια του κομματός του και όταν είπα το 2004 ,ήτανε η μεγάλη ευκαιρεία για την Ελλάδα να γίνουνε ξεκαθαρίσματα,
      γέλασε και μου είπε,μα είναι ηλίθιοι μου είπε και μου εξήγησε .Την τελευταία τετραετία του Σημίτη είχανε γίνει μια οικογένεια ,επομένως μου λέει ,βρε βούρλο ,τι να κατηγορήσουνε τα φιλαράκιά τους.
      Είναι γνωστό ,ότι ο Σαμαράς ,έχει πολύ πράγμα να στείλει στην ανακύκλωση.

     • Απορία avatar
      Απορία @ Απορία 31/08/2011 18:07:22

      Σωστά σου τα'πε ο φίλος σου για το 2004 αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα που λεει και ο λαός.

 29. oneoff avatar
  oneoff 31/08/2011 14:06:46

  Ο κος Τηλέμαχος έφραψε μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες αναρτήσεις που έχω διαβάσει στο Αντί Νέα.
  Αντιπαρέρχομαι τις αναλύσεις περί σχετικής και πραγματικής, βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης ισχύος, οι οποίες είναι ίσως αντικείμενο προς συζήτηση και περαιτέρω ανάλυση.
  Το σημαντικότερο, κατ’εμέ, ζήτημα που θέτει η ανάρτηση του είναι το ζήτημα της άλωσης, του ξεπουλήματος της Εθνικής περιουσίας, με πρόσχημα το υποτιθέμενο Δημόσιο χρέος.
  Αυτό το ζήτημα είνα το πλέον ζωτικό και το πλέον άμεσο προς αντιμετώπιση.
  Αυτό το ζήτημα αντιμετωπίζεται με ένα και μοναδικό τρόπο: με παλλαϊκή αντίδραση και αντίσταση. Με το κόσμο, όλους εμάς, στους δρόμους, αποφασισμένους και ανυποχώρητους.
  Δε φαντάζομαι βέβαια κανείς να περιμένει να δει μπροστάρηδες σε αυτή την αντίδραση το Σαμαρά ή έστω το Φαήλο. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι της ιδιοσυγκρασίας τους. Αυτή την υπόθεση πρέπει να τη πάρουμε στα χέρια μας εμείς οι ίδιοι, όλοι εμείς.
  Εάν σώσουμε την Εθνική περιουσία, μετά θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για το πως θα την αξιοποιήσουμε. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να λύσουμε τους λογαριασμούς μας και να ξεκαθαρίσουμε ποιος θέλει τι και γιατί.
  Εάν όμως αυτός ο εσμός των αλητών που άρχει, με ή χωρίς(;) συναινέσεις, προλάβει και ολοκληρώσει την αποστολή του, την άλωση της Εθνικής περιουσίας, τότε θα μπορείτε να συζητάτε όσο θέλετε, τίποτα πλέον δε θα αλλάζει και ο τόπος Μας, καλός, κακός πάντως δικός μας, θα χαθεί.
  Τώρα είναι η ώρα για απόλυτη, ανυποχώρητη, μαζική αντίσταση. Μετά θα τα βρούμε μεταξύ μας, εμείς θα τα βρούμε, δε θα μας τα βρουν οι ξένοι.
  Όποιος έχει αξιοπρέπεια, φιλότιμο, Εθνική συνείδηση, αγάπη γι’αυτό το τόπο και τουλάχιστον για τις γενιές που έρχονται, όποιος έχει ψυχή και κουράγιο από αύριο, από το Σάββατο πρέπει να είναι στους δρόμους, να αντιστέκεται ανυποχώρητος για το μέλλον αυτής της χώρας, της δικής μας χώρας και των παιδιών που γεννιούνται, που μεγαλώνουν και που έχουν δικαίωμα να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν ένα καλύτερο μέλλον, όπως θα το ορίσουμε εμείς και αυτά τα παιδιά.
  Αφού σώσουμε τη Πατρίδα, ίσως σώσουμε και τις ζωές μας.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ oneoff 31/08/2011 19:13:20

   Πολύ σωστές επισημάνσεις..και μια συμπλήρωση: εθνική περιουσία δεν είναι μόνο τα ακίνητα..

 30. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/08/2011 14:09:00

  τεστ...

 31. tasos avatar
  tasos 31/08/2011 14:17:21

  ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ 1 ΦΙΔΙ ΜΕ 2 ΚΕΦΑΛΙΑ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ,ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ...

 32. Βασίλης Κοψαχείλης avatar
  Βασίλης Κοψαχείλης 31/08/2011 14:17:49

  Πολύ καλά τα γράφει ο Τηλέμαχος και τα πράγματα έτσι ακριβώς είναι σε ότι αφορά το απόθεμα ισχύος της χώρας.
  Ομως θα πρέπει στην πολιτική να σχεδιάζουμε με βάση τις πραγματικότητες που έχουμε και όχι με το πώς θα θέλαμε να είναι τα πράγματα.
  Για παράδειγμα στο επίπεδο της ιδεολογικής προετοιμασίας ενός ολόκληρου λαού, και δή του Ελληνικού λαού, θα πρέπει να ετοιμάσεις τουλάχιστο μία ολόκληρη γενιά μέσα απο το εκπαιδευτικό σύστημα για να αρχίσεις να βλέπεις αλλαγές. Οι ίδιες οι γιαγιάδες που βγαίνουν στις λαικές αγορές και βρίζουν τους πολιτικούς οι ίδιες μαζεύονται στα πολιτικά γραφεία για ρουσφέτια. Στην επαρχία δε, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Με αυτές τις πρακτικές έχουν ξεφτιλιστεί και οι ίδιοι οι βουλευτές.
  Ενα δεύτερο στοιχείο, πολύ σημαντικό, είναι η σημερινή εξάρτηση της χώρας απο τον "ξένο παράγοντα", η οποία είναι τεράστια και πολυεπίπεδη ακόμη και άν την συγκρίνεις με άλλες "σκοτεινές" εποχές. Χρειάζεται τεράστιο πολιτικό απόθεμα και σκέψη, όχι για να τους κοντράρεις, αλλά για να τους εντάξεις σε δικές σου πρωτοβουλίες και να αρχίσουν να αποκτούν και αυτοί σχετική εξάρτηση απο εσένα. Υπάρχουν πολιτικές που άν εφαρμοστούν όχι η χώρα θα καταφέρει να υπερβεί τα δημοσιο-οικονομικά της αδιέξοδα, αλλά θα έχει και το πάνω χέρι σε πολλές πρωτοβουλίες που αφορούν τον ευρύτερο γεωπολιτικό μας χώρο.
  Τρίτο, κερδοφορία και υψηλή προστηθέμενη αξία δεν έχουν μόνο οι νέες τεχνολογίες αλλά και παραδοσιακοί τομείς όπως για παράδειγμα η κτηνοτροφία που η Ελλάδα είναι μοναδική. Αντί λοιπόν να κάνουμε εξαγωγές σε κρέατα, τυροκομικά και αλλαντικά εισάγουμε κάθε χρόνο περί τα 8-9 δις ευρώ σε αυτά τα προιόντα.
  Και πολλά άλλα. Τί πρέπει να γίνει το ξέρουμε. Το πολιτικό σύστημα ακούει;

 33. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 31/08/2011 15:00:31

  Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: Γράφει ο Τηλέμαχος: "Βεβαίως, θα παραμείνουμε στην Ευρώπη, όσο μας θέλουν και όσο μπορούμε" Γιατί όσο μας θέλουν; Και γιατί όσο μπορούμε; Προσωπικά πιστεύω πως το καλό της χώρας μας είναι εκτός της Ευρώπης. Όσο όμως είμαστε εντός Ευρώπης πρέπει η Ευρώπη να εγγυηθεί τα σύνορα μας. Ο Ντανιέλ κον Μπετίτ μας το είπε καθαρά: Τα δανεικά που παίρνουμε από την Ευρώπη τα επιστρέφουμε για να αγοράζουμε όπλα από τους Γερμανούς!!! Άρα το θέμα των σχέσεων μας με την Ευρώπη είναι καθαρό: Ή θα ζήσουμε εκτός Ευρώπης όπως λέω και εγώ ή θα ζήσουμε εντός Ευρώπης ως ισότιμα όμως μέλη όπως λέει και ο Τηλέμαχος. Θα πάψουμε όμως να είμαστε τα κορόιδα της Ευρώπης όπως είμαστε μέχρι και σήμερα και θα διεκδικήσουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό δάνειο που δώσαμε στην κατοχή.

 34. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 31/08/2011 15:29:44

  Εμπιστεύομαι το λόγο και τη γραφή σου Τηλέμαχε..μπορεί οι ψυχές κάποιων να έχουν ψήγματα καχυποψίας, αλλά αισιοδοξούμε ότι η χώρα ανήκει και θα ανήκει σε μας..δεν μ' απασχολεί το πώς θα το καταφέρει ο Σαμαράς..ξέρω όμως ότι θα το κάνει και, βεβαιότατα είμαστε αρωγοί του..

 35. danaos avatar
  danaos 31/08/2011 16:13:45

  Τηλέμαχε, εδώ είμαστε και κάθε μέρα γινόμαστε και περισσότεροι. Οι απαισιόδοξοι, οι κακεντρεχείς, οι εξυπνάκηδες -τους χαμηλού νοητικού επιπέδου τους αφήνω απ΄έξω- μπορούν να κάνουν μεταβολή. Όπως μεταβολή μπορούν να κάνουν και όσοι δεν έχουν πίστη ότι μπορούμε να βγάλουμε απ' το βούρκο τον τροχό. Βέβαια μπορεί να ματώσουμε αν χρειαστεί. Όμως θα παλέψουμε και δε θα λέμε λόγια για να έχουμε να λέμε!
  Τα κείμενά σου στοχεύουν εκεί που πρέπει. Και δεν είναι υπερβολή αλλά με την άδειά σου παντρεύω τα λόγια σου με το:
  "Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
  δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα...
  Βόγκα Παιάνα ! Οι σημαίες οι φοβερές
  της Λευτεριάς ξεδιπλωθείτε στον αέρα !"
  Και δε θέλω σχόλια από κανέναν!Είμαι υπερβολικός αλλά έτσι μου έμαθαν.Να αγαπώ υπερβολικά και να υπερασπίζομαι κάποιες ιδέες!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ danaos 31/08/2011 16:31:10

   Επειδή είμαι κ'εγώ υπερβολική, αντιπαρέρχομαι την επιθυμία σου και σε σχολιάζω όπως μου βγαίνει: ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!!!!!

  • juliet avatar
   juliet @ danaos 31/08/2011 17:24:13

   Οταν ακουμπάς σ΄εκείνο ,για το οποίο πεθαίνεις λυτρώνεσαι.
   Ο κόσμος είναι ,όποια κι΄η καρδιά μας.
   Οταν αγαπάς με την ψυχή ,όταν βλέπεις με τα μάτια της καρδίας και όταν σκύβεις με στοργή είσαι Ανθρωπος .

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ juliet 31/08/2011 20:03:39

    Καλησπέρα Juliet.Εξαιρετικό!!!!!!!!!!!

    • juliet avatar
     juliet @ Diamond Angel 01/09/2011 06:04:42

     Kαλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!

 36. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 31/08/2011 16:39:08

  @Τηλέμαχος
  Πολύ αξιόλογο άρθρο και αναγκαία τόνωση του ηθικού μας.
  Ιδιαίτερα σημαντικό το σημείο:
  " Όλα αυτά σημαίνουν ισχυρό εθνικό κράτος και «θρησκευτική» προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον. Τα υπόλοιπα, περί «διεθνούς διακυβέρνησης», ΜΚΟ, «Ανεξάρτητων Αρχών», «απώλειας εθνικής κυριαρχίας», και «πολυπολιτισμικά πειράματα»… στα σκουπίδια επειγόντως! Στη χωματερή της Ιστορίας.,,
  Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό κράτος που σέβεται το δημόσιο συμφέρον στο εσωτερικό (απέναντι σε συντεχνίες, καρτέλ, διαπλεκόμενα) και προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα στο εξωτερικό (απέναντι σε φίλους, εταίρους, συμμάχους και εχθρούς).
  Ακριβώς έτσι !!! Αυτό το εθνικό κράτος χρειάζεται και πραγματική δημοκρατία του δικού μας ελληνικού αριστοκρατικού τρόπου......
  Εξυπακούεται ότι όλα τούτα απαιτούν κοπιώδεις και μακροχρόνιες προσπάθειες από όλους μας ... Πως τον λκέγανε εκείνον τον απίστευτο νοτιοαφρικανό αθλητή των 400 μ.;

 37. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός avatar
  ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός 31/08/2011 17:50:45

  Όταν υπάρχει συνωμοσία δεν μπορεί να γίνει καμία κάθαρση.
  Και όσο θα υπάρχει αυτή η αφασία,σε συνδυασμό με ανοησία,αδιαφορία, το γιατί εγώ και όχι άλλοι , κ.λ.π.
  Όσο θα υπάρχουν οπαδοί παντός είδους π.χ., ποδοσφαίρου.
  Όπου οι οπαδοί -ζόμπι , γίνονται όργανα των μαφιόζων του ποδοσφαίρου κ.λ.π.,
  που καίνε σπάνε καταστρέφουν τα πάντα για τα συμφέροντα των προστατευόμενων,προστατών-παραγόντων-κολλητών .
  Στη χώρα της αρπαχτής ,στην τέλεια καταιγίδα .
  Το μόνο + δύναμης και μάλιστα μακροχρόνιας,είναι νομίζω οι Έλληνες που πιστεύουν ακόμα σε ιδανικά ,που όμως έχουμε διαβρωθεί ποικιλοτρόπως .
  Εκτός αν αλλάξουμε , γίνεται αυτό???απίθανο.
  Αυτά που εφαρμόζονται εις βάρος της μάζας,τυχαία είναι,όχι βέβαια.
  Τα λεφτά που χρωστάμε ,αν κάνουμε μια σούμα θα δούμε που πήγαν.
  Ας βάλουμε κάτω μερικά απλά ερωτήματα.
  Πόσες χιλιάδες εταιρείες ξένες και μη υπάρχουν,μόνο η ζήμενς έχει δώσει εκατομμύρια ,ας πούμε εκατό π.χ.,σε μίζες οι δημ.Υπάλληλοι τα φάγανε??.
  Χιλιάδες λοιπόν οι εταιρείες ίσον???? μόνο δύο τρία αρπακτικά τα πήραν.
  Το κουκούλωμα των σκανδάλων,είναι κάλυψη κάποιων ή αθώωση ???.
  Και λέμε ότι υπάρχει δημοκρατία,όταν η μαφία είναι κράτος εν κράτη ,?????
  όταν οι νόμοι του συντάγματος κονιορτοποιούνται .
  Όταν ληστεύονται μικροί,και οι μεγάλοι στη χλιδή ,και στο απυρόβλητο .
  Να λοιπόν γιατί δεν γίνεται τίποτα τυχαίο.
  ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΦΙΤΣΑΣ Πρώην Αστυνομικός.

 38. ierofantis avatar
  ierofantis 31/08/2011 19:18:02

  Τηλέμαχε καλησπέρα,

  Μόλις διάβασα το άρθρο σου και θελω να σου δώσω συγχαρητήρια. Όχι τόσο για την άψογη συλλογιστική και αναλυτική μεθοδολογία που χρησιμοποιείς σε όλα σου τα σημειώματα, αλλά κυρίως για το πνεύμα αισιοδοξίας και σθένους που το συγκεκριμένο σημείωμά σου αποπνέει.

  Φιλικά

  Ierofantis.

  • Τηλέμαχος avatar
   Τηλέμαχος @ ierofantis 01/09/2011 09:10:01

   Σε ευχαριστώ πολύ Ιεροφάντη. Καλό μήνα σε όλους.

 39. η Dimi avatar
  η Dimi 31/08/2011 19:40:00

  ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ
  ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΑ;

  Οι κύριοι λόγοι είναι ο αρνητισμός και η κυνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Ανθρώπων οι οποίοι είναι φίλοι μας ακόμα και μέλη της οικογένειάς μας. Εάν τα αγαπημένα και φιλικά μας πρόσωπα είναι αρνητικά ως προς τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας, τότε, ο αρνητισμός αυτός, μπορεί να μάς... σκοτώσει.

  Θέλουμε να ζήσουμε στην Ελλάδα, με Ελληνα Ηγέτη. Ελεύθερα και δίχως χρέη. Θέλουμε μιά Νέα Ελλάδα καθαρή από μηδενική βάση. Θέλουμε να εργαζόμαστε και αξιοκρατικά να δημιουργούμε πλούτο. Μάς ενθουσιάζει το ενδεχόμενο μίας νέας θέσης εργασίας, μία νέα ιδέα, μία νέα προοπτική.

  Αποφασίζουμε ότι θέλουμε να ζήσουμε υγιεινά, χωρίς καπνό. Θέλουμε να εγγραφούμε στο Γυμναστήριο. Να χάσουμε βάρος σε συγκεκριμένο χρόνο. Να τονώσουμε το ηθικό και τη ψυχολογία μας. Να χαρούμε τη νέα εικόνα που μάς χαρίζει αυτοπεποίθηση κι αισιοδοξία. Η ψυχολογία μας είναι στο ζενίθ!

  Και στη συνέχεια, με ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε τις επιθυμίες κι αποφάσεις μας σε φίλους, συγγενείς, γείτονες. Και ως απάντηση, εισπράττουμε τη προσβλητική ειρωνία, ακόμα και την αμηχανία τους, που υποδηλοί: «Είναι αδύνατον. ΔΕΝ γίνονται αυτά που λες. ΔΕΝ μπορείς να τα καταφέρεις όλα αυτά. Γιατί δεν κάνουν και οι άλλοι το ίδιο; Και μάς παρουσιάζουν ένα μακρύ κατάλογο με όλα τα ΔΕΝ, τα προβλήματα, τα εμπόδια, το ρίσκο, τις χίλιες και δυό αιτίες, γιά τις οποίες (σύμφωνα μ’αυτούς), ΔΕΝ πρόκειται να τα καταφέρουμε. Και μεταξύ πολλών άλλων, μάς λένε: τι τα θέλεις τώρα όλα αυτά; Kαλύτερα να μείνουμε στα σπίτια μας ήσυχα. Δεν θέλουμε φασαρίες.

  Θυμίζει κάτι αυτό στους κρίσιμους γιά τις ελευθερίες μας χρόνους που ζούμε σήμερα;

  Και τότε, ο ενθουσιασμός μας εξατμίζεται. Χάνουμε την εσωτερική φλόγα και την αυτοπεποίθησή μας. Κι αρχίζουμε κι εμείς να σκεφτόμαστε όλους τους αρνητικούς λόγους για τους οποίους ΔΕΝ μπορούμε να επιτύχουμε.
  Δηλαδή, αυτοσαμποτάρισμα. Δηλαδή, αυτοεκπληρούμενη προφητεία ήττας.

  Ο αρνητισμός των συγγενών και φίλων, μπορεί να μάς προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά απ’ότι ένας εξωτερικός εχθρός. Και να θυμόμαστε πάντα ότι, το ευκολότερο πράγμα στη γη, είναι να μάς λένε «οι ειδήμωνες» τι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε και τι ΔΕΝ μπορούμε να είμαστε.

  Θα υπάρχει πάντα κάποιος ο οποίος επειδή ο ίδιος ΔΕΝ κατάφερε να έχει 40,000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, να γνωρίζει ΟΛΕΣ τις αιτίες γιά τις οποίες ούτε κι εμείς μπορούμε να έχουμε 100,000 ευρώ ετήσιο. Και θα υπάρχει πάντα ένα υπέρβαρο άτομο με motto «τα πάχη μου τα κάλλη μου», που θα μάς λέει ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητο το σφριγηλό σώμα ή, ότι ΔΕΝ χρειάζεται να χάσουμε βάρος.

  ΔΕΝ τους ακούμε!

  Εφόσον έχουμε τα δικά μας ιδανικά, τους δικούς μας στόχους, εργαζόμαστε βάσει σχεδίου και τους δίνουμε την ευκαιρία να πραγματοποιηθούν. ΔΕΝ επιτρέπουμε σε συγγενείς φίλους, γείτονες... να μάς στερήσουν τη πίστη στις δυνατότητές μας ότι δηλαδή, μπορούμε να κάνουμε πολλά και γιά τη Πατρίδα και γιά τη ζωή μας.

  ΔΕΝ επιτρέπουμε στους καναπεδάτους και τηλεορασιόπληκτους να μάς λένε συνεχώς, το πόσο άδικη κι ανούσια είναι η ζωή στην Ελλάδα. Στον αρνητισμό, Εμείς αντιπαραθέτουμε ΟΛΟΥΣ τους λόγους γιά τους οποίους, θέλουμε και μπορούμε να επιτύχουμε. Εφόσον υπάρχει θέληση γιά δημιουργία και προκοπή, μπορούμε να κάνουμε τους στόχους μας πράξη με μετρήσιμα αποτελέσματα.

  Εφόσον πιστεύουμε ότι μπορούμε, θα βρούμε τους τρόπους να μπορέσουμε.
  Ας προσπαθήσουμε! Και τότε θα εκπλαγούμε γιά όλα τα καλά και τα υπέροχα που μπορούν να συμβούν στη Πατρίδα και στη ζωή μας.

  Ο Mark Twain, είχε πει: «N’ αποφεύγεις τους ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν τις φιλοδοξίες σου. Οι μικροπρεπείς άνθρωποι πάντα το κάνουν αυτό. Αλλά οι πραγματικά μεγάλοι, σε κάνουν να αισθανθείς ότι κι εσύ μπορείς να γίνεις μεγάλος.»

  η Dimi

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ η Dimi 31/08/2011 20:23:12

   Καλησπέρα Dimi.Πάντα κατορθώνεις να μας ανοίγεις τα μάτια με τις αναρτήσεις σου! Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι ούτε τις ίδιες δυνάμεις ούτε τις ίδιες δυνατότητες. Και πάντα αυτοί , επειδή ακριβώς είναι έτσι , σε τραβάνε κάτω.....Οι άλλοι όμως, αυτοί που το λέει η ψυχή τους,προσπαθούμε, παλεύουμε για το όνειρο. Δύσκολο και μοναχικό ταξίδι ναι , μα πάντα έτσι ήταν . Εμείς το δρόμο μας ,γιατί έτσι μας λέει το μέσα μας. Οταν μπορείς να κυττάζεις τον εαυτό σου κατάματα χωρίς να ντρέπεσαι , μπορείς και συνεχίζεις.......

 40. λαλακης avatar
  λαλακης 31/08/2011 20:13:56

  Η Ελλαδα δε θα γινει μια σοβαρη και αξιοπρεπης χωρα αν δεν αλλαξει
  ο λαος της νοοτροπια.
  Αν δε μαθει να σεβεται το διπλανο του , σταματησει να ονειρευεται το δημοσιο ,σταματησει την κλεψια και γενικα γινει επιτελους σοβαρος λαος.

  Τετοιος λαος που ειναι ,εχει τις ηγεσιες που του αξιζουν...

 41. Wolf avatar
  Wolf 31/08/2011 21:44:27

  Τηλέμαχε, είναι εξαιρετική η ανάλυση σου και το πνεύμα αισιοδοξίας που αποπνέει. Πολλά συγχαρητήρια.

  Αλλά θέλω να θυμίσω σε όλους ότι η ιστορία του τόπου μας, αιώνες τώρα επαναλαμβάνεται με κάποια στοιχεία που τη συνοδεύουν.
  - Έχουμε πέσει πολλές φορές, αλλά μάθαμε να σηκωνόμαστε πάντα, πιο ψηλά κάθε φορά.
  - Κάθε φορά που βρισκόμαστε με την πλάτη στο καναβάτσο, κάνουμε δυο κινήσεις αυθόρμητα και συντονισμένα: μαζευόμαστε κάτω από τη σημαία και γύρω από την εκκλησία.

  Είναι οι στιγμές που το "απόθεμα ισχύος" απελευθερώνεται και το μίγμα που δημιουργείται είναι εκρηκτικό. Είναι η ώρα που η Ελλάδα σηκώνεται πάλι ψηλά, που στέκεται στα πόδια της στέρεα, δίχως δεκανίκια.

  Έτσι θα γίνει και τώρα. Θα σταθούμε όρθιοι, με το κεφάλι ψηλά.

 42. η Dimi avatar
  η Dimi 31/08/2011 21:56:59

  Kαλησπέρα Diamond Angel

  «Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι να ζήσει κανείς τη ζωή του:
  Ο ένας, είναι να θεωρεί ότι τίποτε στη ζωή δεν είναι θαύμα.
  Ο άλλος, είναι να θεωρεί ότι η ίδια η Ζωή είναι ένα Θαύμα»
  ~Albert Einstein

  Η επιλογή δική μας. Επειδή,
  Στόχος δίχως Σχέδιο = Ονειρο Ανεκπλήρωτο

 43. Ιωαννης avatar
  Ιωαννης 31/08/2011 22:37:01

  Αφήνω εδω ενα σχόλιο για την αριστερά που λέει δεν κυβέρνησε.Ας διαβάσει κάποιος το κέιμενο του Τραιανού..επάγγελμα αριστερός..και ας δεί αν κυβέρνησε η οχι.
  Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.Το είπε και ο Παπανδρέου.

 44. SXOLIASTHS avatar
  SXOLIASTHS 01/09/2011 00:31:35

  Οχι Τηλέμαχε. Εγώ δεν έδωσα τίποτα. Κάπου αλλού ψάξε να βρείς αυτούς που δώσανε και συνεχίζουν να δίνουν. Ψαξε να βρεις αυτούς που καταργήσανε την γλώσσα με τα μονοτονικά .... Ράλλης λεγότανε.. Ψαξε να βρείς ποιοί κάνανε τον Παπούλια Πρόεδρο, Ψαξε να βρείς ποιοι ροκανίσανε το "σχεδιο Μαρσαλ" ψάξε να βρείς ποιοι δεν σστήσανε "ικριώματα" για τους δοσίλογους.. ψάξε να βρείς ποιοι νομιμοποιήσαν το ΚΚΕ... ψαξε να βρεις ποιανού υφυπουργού η υπογραφή βρίσκεται κάτω από την διαταγή να είναι μεσίστια η σημαία στα στρατόπεδα στο θάνατο του "για υπηρεσίες που προσέφερε στο εθνος" ψάξε ακόμα να βρείς ποιανου η υπογραφή βρ'ισκεται στην ιδρυτικη πράξη της "Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος" της στόας εννοώ. Ψάξε να βρείς ποιοι απέσυραν τη μεραρχία από την Κύπρο... Θες κι αλλα; Τοτε ίσως θα πρέπει να μαθεις να καταλαβαίνεις εσύ τι είναι αυτά που γράφει κάποιος εδω μέσα. Αλλά όπως λες "χεστηκεσ" για τους αρχαίους Ελλήνες .. είναι σημάντικό αυτό το ίδιο έκανε και η φίλη της Μαριέτας, η Ρεπούση για την ιστορία μας.
  Ξεχασα να σε συγχαρώ για το κόσμιο ύφος της απάντησης σου ΕΥΓΕ .

  • juliet avatar
   juliet @ SXOLIASTHS 01/09/2011 06:40:15

   Πονάει.....πονάει ,φίλε μου .
   Πάντα κλέφτες και δοσίλογοι.Και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;
   ''Φκιάνοντας τα κάδρα του πολέμου έρχονταν αγωνισταί και μόλεγαν:''Τι είναι αυτά τα κάδρα''.Τους έλεγα:''Ο τάδες ο πόλεμος ,ο τάδες ,όπου αγωνιζόμασασταν εσείς και πληγωνόσαστε δια να ιδήτε την πατρίδα σας ελεύθερη''.Κατεβαίναμεν κάτου,βλέπαν και τις πέτρες και ύστερα άλλος κουβάλαγε χώματα,άλλος πέτρες ,άλλος έκανε χωράφι.Αλλος αναστέναζε κι άλλος έκλαιγε.Του έλεγα του κάθε ενού:''Μη κλαις και είναι τρόπος να γελάσεις σύ και γενικώς η πατρίδα''.Τον έπαιρνα εις το σπίτι,τρώγαμεν.Τότε του έλεγα:''Να σου μιλήσω φοβούμαι απο την τζελατίνα (λαιμητόμο)των Μπαυαρέζων,με κόβουν''.Τον 'ορκιζα,του έλεγα πως ενωθούμεν.Να μιλεί ο ένας με τον άλλον και να ορκίζονται κι αυτήνοι.Και μ' αυτόν τον τρόπον όρκισα σ' ούλο το Κράτος.Κι όλο ποτιζόνταν αυτό.Κι ο Θεός το ευδοκιμούσε χωρίς να βγει κανένας προδότης ,αλλά η εξουσία είχε ξερές υποψίες.Κι αλλουνού έλεγα πως φροντίζομεν δια τα έξω,κι αλλουνού δια τα μέσα, να γενούν κι εθνική Συνέλεψη......''
   Μακρυγιαννης -Απομνημονεύματα
   Καλό μήνα !!!!!!!!!!!σ' όλους.

   • Τηλέμαχος avatar
    Τηλέμαχος @ juliet 01/09/2011 09:04:05

    (ΚΟΣΜΙΑ απάντηση στο SHOLIASTI)
    Όποιος δεν καταλαβαίνει σήμερα τι "παίζεται", είναι γιατί δεν θέλει, όχι γιατί δεν μπορεί...
    Μπορείς να βρείς χιλιάδες προσχήματα, για να πείσεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου πως "όλα είναι μάταια" και "δεν υπάρχει ελπίδα". Ειδικά όταν γύρω είναι όλα μαύρα...

    Αύτή ήταν ΠΑΝΤΑ η προπαγάνδα του δυνάστη:
    Να πείσει αυτούς που ήταν από κάτω...να χαλαρώσουν και να το ευχαριστηθούν!
    Ότι δεν έχουν καμιά ελπίδα να αποτινάξουν το ζυγό, ότι φταίνε κι οι ίδιοι, ότι κι αν λευτερωθούν στα ίδια θα καταλήξουν κλπ.
    Αυτά λές κι εσύ. Δυστυχώς...

    Το χειρότερο είναι οτι κάθε τέτοια προπαγάνδα είναι επικίνδυνη γιατί έχει αλήθειες μέσα της. Δεν είναι 100% ψέμα. Είναι ένα στρεβλό πακετάρισμα ψιγμάτων από αλήθειες...
    Ψιγμάτων από ΜΙΣΕΣ αλήθειες.
    Είναι αλήθεια πως η συντηρητική παράταξη έχει και πολλές σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της.
    Αλλά ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι έχει και πολλές λαμπρές σελίδες.
    Είναι αλήθεια ότι και οι αντίπαλες παρατάξεις έχουν λαμπρές σελίδες στην ιστορία τους. Άλλά ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι έχουν, κι αυτες, πολλές σκοτεινές σελίδες.
    Και η αλήθεια που μας ενδιαφέρει σήμερα, είναι ότι δεν πάμε να κρίνουμε εκ των υστέρων την ιστορική διαδρομή των διαφόρων πολιτικών παρατάξεων της Ελλάδας - και εκτός αυτής.
    Πάμε να σώσουμε τον τόπο.
    Όσοι από μας πιστεύουμε ότι μπορεί να σωθεί και θέλουμε να τον σώσουμε.
    Όσους έχουν αντίθετη γνώμη, προφανώς η σύζήτησή μας δεν τους αφορά. Δικαίωμά τους...
    Εσύ μόνος σου κατατάσσεις τον εαυτό σου στην εξής κατηγορία:
    -- Αυτούς που δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί σήμερα (γιατί το πράγμα έχει ξεπουληθεί, όπως λές).
    -- Αυτούς που πιστεύουν ότι δεν αξίζει να σωθεί, γιατί "μόνοι μας την ξεπουλήσαμε".
    -- Αυτούς που πιστεύουν ότι για όλα φταίνε οι δύο παρατάξεις που κυβέρνησαν (γιατί αποσιωπάς τις ευθύνες των άλλων). Και κυρίως η "δεξιά", διότι στην τελευταία σου παρέμβαση ευθύνες της Δεξιάς κυρίως εντόπίζεις.
    Θα μπορούσα να σου προσθέσω και πολλές άλλες (ευθύνες της "Δεξιάς" πάντα). Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό...

    * Θα μπορούσα να σου πώ οτι ο Ράλλης έφερε το μονοτονικό, που υπήρξε ωστόσο μόνιμο αίτημα των ιδεολογικών αντιπάλων του, των "προοδευτικών" επί δεκαετίες (θυμίσου τις ακρότητες του Ελισσαίου Γιαννίδη για παράδειγμα ή του Ψυχάρη παλαιότερα).
    * Θα μπορούσα να σου πώ ότι μπορεί η κα. Ρεπούση να προσπάθησε να επιβάλλει το ανοσιούργημά της επί Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης, αλλά η αποστείρωση της Ελληνικής ιστορίας από στοιχεία εθνικής αφήγησης (και εθνικής ταυτότητας) υπήρξε - και είναι ακόμα - πρόταγμα των "προοδευτικών" (κι όχι αναγκαστικά των Αριστερών).
    * Θα μπορούσα ακόμα να προσθέσω πως η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες επωφελήθηκε τα μέγιστα απ' όλη αυτή την παρακμή. Που ήταν εν πολλοίς δικό της "ιδεολογικό τέκνο".
    Και πρωτοστάτησε σε πάσης φύσεως αντιστάσεις σε κάθε απόπειρα να αλλάξουν έγκαιρα οι συντελεστές της σημερινής παρακμής, ώστε να μη φτάσουμε στο τωρινό σημείο της κατάπτωσης.
    Θα μπορούσα να στα πώ όλα αυτά - πολύ πολύ αναλυτικά, αν θές - αλλά ΔΕΝ είναι αυτό το θέμα μας.

    Δεν είναι "παραταξιακό" το πρόβλημά μας σήμερα.
    Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης!
    Δεν ενδιαφέρει ποιοί ήταν καλύτεροι ή ποιοί ήταν οι λιγοτερο επιζήμιοι. Αλλά πως μπορούμε να σωθούμε ΟΛΟΙ.
    Κι αυτό αφορά όσους θέλουν κι όσους μπορούν να σώσουν τον τόπο.
    Όχι όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι σε παραδοσιακά ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ψευτοδιλήμματα.
    Αυτά που έγραψα αφορούν όσους αγαπούν αυτόν τον τόπο, όχι οσους τον μισούν. Μαζί μισούν και τους ανθρώπους του. Μαζί μισούν και τα άντερά τους...

    Αυτός ο λαός έχει τεράστια μειονεκτήματα, πράγματι. Ανέκαθεν τα είχε. Και στα αρχαία χρόνια.
    Αλλά έχει και τεράστιες αρετές. Κρύβει μέσα του και τεράστιες δυνάμεις. Ανέκαθεν, επίσης...
    Στις κρίσεις βλέπουμε τα ελαττώματα, αλλά δεν βλέπουμε τις αρετές. Αλλά στις κρίσεις ίσα-ίσα είναι που πρέπει να πιστέψουμε στις αρετές του.

    Βλέπεις χρησιμοποιώ δύο λέξεις: "αγάπη" (για τον τόπο) και "πίστη" (στις αρετές του λαού).
    Με αυτή την έννοια ούτε κι αυτές οι "λέξεις" υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα.
    Αλλά εγώ σέβομαι την αρχαία κληρονομιά, δεν είναι εγκλωβισμένος σε αυτήν.
    Δεν μυρικάζω τους αρχαίους. Διδάσκομαι απ' αυτούς αλλά κοιτάζω μπροστά.
    Και οι ίδιοι οι αρχαίοι το ίδιο ακριβώς έκαναν: δεν ήταν εγκλωβισμένοι στο παρελθόν τους. Γκρέμιζαν τους ναούς τους (ή τους αποτελείωναν όταν καταστρέφονταν) κι ύστερα έχτιζαν καινούργιους καλύτερους και λαμπρότερους.
    Αν δεν σκέπτονταν έτσι οι αρχαίοι, ακόμα στην Ακρόπολη θα ξεσκονίζαμε τα ερείπια του "Εκατόμπεδου" (του ναού που προϋπήρχε του Παρθενώνα) και ο ίδιος ο Παρθενώνας δεν θα είχε δημιουργήθεί ποτέ.

    Κοιτάμε, λοιπόν, μπροστά το σήμερα και το αύριο.
    Όσοι πιστεύουμε στο αύριο ενός λαού. Κι όσοι τον αγαπούμε και θέλουμε να παλέψουν για τα δίκια του.

    Αν υπάρχει, λοιπόν, κάτι που μας χωρίζει είναι αυτή η "αγάπη" (ίσως) και αυτή η "πίστη" (σίγουρα).

    Μπορεί να σού φαίνονται "μη ορθολογικά" όλα αυτά, αλλά επίτρεψέ μου να παρατηρήσω, ότι χωρίς τέτοια αγάπη και τέτοια πίστη, κανένας λαός (και κανένας ηγέτης) ποτέ δεν θα είχε επιτύχει το παραμικρό.
    Από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.
    Η ανθρώπινη Ιστορία είναι μια σειρά απο "εκπλήξεις" και "ανατροπές" που εξηγούνται μόνο από τη διάθεση των μικρών να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των μεγάλων και να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους.
    Το κίνητρο λέγεται Ελευθερία και Δικαιοσύνη (ή αντιστρόφως).
    Εμφανίζεται με πολλές παραλλαγές, έχει πολλούς ορισμούς κι έχει υποστεί κατά καιρούς πολλές στρεβλώσεις.
    Αλλά πίσω από αυτές τις δύο λέξεις βρίσκεται μια έννοια που δεν επιδέχεται πολλές ερμηνείες, γιατί είναι ριζωμένη σε κάθε άνθρωπο: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ (ατομική και συλλογική).
    Αν τη αναδείξεις και τη φέρεις στην επιφάνεια, απελευθερώνεις τεράστιες δυνάμεις σε μια κοινωνία. Ιδιαίτερα σε περιόδους σοβαρών κρίσεων...
    Αν όχι, η κοινωνία τελικά παρακμάζει και διαλύεται (αφού υποταχθεί σε οποιονδήποτε θελήσει να την υποτάξει - και στον κακό εαυτό της).
    Η Αξιοπρέπεια, επισης δεν υπήρχε ως λέξη στους αρχαίους Έλληνες. Αλλά ως έννοια υπήρχε. Κάθε φορά που μιλούσαν για Ελευθερία και Δικαιοσύνη ήξεραν που παρέπεμπαν και τι υποθήκες δημιουργούσαν για τους μεταγενέστερους.

    Τώρα οι έννοιες κλειδιά που μας χωρίζουν έγιναν πέντε:
    * Αγάπη (για το τόπο, που σημαίνει αγάπη για τα παιδιά μας)
    * Πίστη (στις αρετές του λαού, που σημαίνει αυτεπίγνωση)
    *Ελευθερία,
    *Δικαιοσύνη,
    * Αξιοπρέπεια (που σημαίνουν Ανθρωπιά, Αγωνιστικότητα, άρνηση μοιρολατρείας).
    Αυτές οι έννοιες διαπερνούν όσα έγραψα πιο πάνω.

    Φοβάμαι οτι αυτές ΔΕΝ μπόρεσες να αντιληφθείς.
    Γιατί κατά βάθος τις έχει απορρίψει ή ξεχάσει ή ξεγράψει...
    Αν τις ανακαλύψεις κάποτε, ίσως αντιληφθείς ότι μας χωριζουν πολύ λιγότερα απ' όσα νομίζεις.

    Κι ίσως λυτρωθείς και εσύ ο ίδιος, γιατί είναι πολύ θλιβερό να μην πιστεύεις στον τόπο σου και να μην αγαπάς το λαό σου.

    ΥΓ. Όπως βλέπεις σου απάντησα με πολύ πιο "κόσμιο" ύφος αυτή τη φορά. Αλλά σου είπα τα ίδια.
    Ή μάλλον σου είπα πολύ πιο ΣΚΛΗΡΑ πράγματα, αν τα κατάλαβες. Ελπίζω να τα κατάλαβες...
    Εσύ μπορεί να μπαίνεις εδώ για να "πικάρεις", αλλά εγώ πιστεύω σε καθένα από μας. Πιστεύω και σε σένα!
    Και γι' αυτό σου "τάχωσα" πιο πρίν.
    Και τώρα σου τα "χώνω", με άλλο τρόπο...
    Αλλά το πιο σημαντικό είναι εσύ ο ίδιος να πιστέψεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου.
    Χωρίς αυτή την Πίστη είσαι χαμένος.
    Σκέψου το...

    • SXOLIASTHS avatar
     SXOLIASTHS @ Τηλέμαχος 01/09/2011 11:53:00

     Τηλέμαχε σ ευχαριστώ για την κόσμια απάντηση. Σ αυτά που τελευταία γράφεις συμφωνώ, απόλυτα. Ασε τα "χωσίματα" στην άκρη. Αν μπαίνεις εδω για να τα 'χωνεις' ήδη είσαι λάθος. Γιατι δεν ξέρεις κατ αρχήν σε ποιόν /ποιούς μιλάς.... το θέμα είναι ακριβώς αυτό που επισημαίνεις . Δεν μ ενδιαφέρουν οι παρατάξεις είμαι έτσι κι αλλιώς αντίθετος με όσα ήδη συμβαίνουν απ όλες τις παρατάξεις. Οι Ελληνες δεν μεγαλουργήσαμε ποτε μέσω παρατάξεων. Μέσω παρατάξεων ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ στο σήμερα. Αυτά είπα εξ αρχής αλλά μάλλον δεν τα κατάλαβες. Η δική μου παρουσία δεν είναι ουτε για να τα "χώσω" ουτέ για τίποτα αλλο εκτός από το να αφυπνισθούμε. Και ορισμένα θέματα πλέον έχουν ξεφυγει από τον να είναι αρκετό το ευχολόγιο και ο πολιτικός λόγος. Χρήζουν ΠΡΑΞΕΩΝ και δεν βλέπω κανένα να κουνιέται από τον καναπέ του. Λυπάμαι αλλά όταν αυτό το δήθεν κυβερνητικό μόρφωμα που υπάρχει σήμερα θα έχει ξεπουλήσει ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ τα πάντα ουτε θα υπάρξει κανείς να τα πάρει πίσω ούτε και ΠΑΤΡΙΔΑ θα έχουμε. Εκτός αν πιστεύεις ότι θα γίνουν εκλογές θα νικησει κάποιος άλλος και μετα θα έρθουν όλα στα ίσα τους... Στον Β παγκόσμιο πόλεμο οι Πολωνοί αντ΄ταξαν το ιππικό τους στα Παντσερ. ΄Ηταν ηρωικοί ναι. Αλλά ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ . Εγω πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ και δεν το βλέπω να παίζεται πουθενά. Εκτός αν ο ΓΑΠ και η παρέα του είναι μια ακόμη συνηθισμένη δημοκρατική κυβέρνηση σαν όλες τις άλλες που δεν προδίδει αλλά απλά εφαρμόζει μια εθνική πολιτική λίγο διαφορετική όπως πάντα συμβαίνει. Τότε να μιλήσουμε να περιμένουμε εκλογες κλπ κλπ Είναι όμως ΕΤΣΙ; Δεν μου απάντησες σ αυτο σε όσα λες τους θεωρείς ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΟΧΙ; και αν όχι τότε τί κάνουμε; συνεχίζουμε το μπλα μπλα; και λέμε ότι κάνουμε και αντίσταση;

     • Τηλέμαχος avatar
      Τηλέμαχος @ SXOLIASTHS 01/09/2011 14:13:27

      Και πάλι δεν σε καταλαβαίνω.
      Έχεις πρόβλημα με τη Δημοκρατία;
      Ελπίζω πως όχι.

      Το βέβαιο είναι πάντως, ότι όπου υπάρχει Δημοκρατία, πάντα υπάρχουν "παρατάξεις".
      Και οι Έλληνες πάντα είχαν παρατάξεις.
      Το ερώτημα είναι αν ξεπέρναγαν τις παραταξιακές διαφορές σε στιγμές κρίσεις...
      Όποτε το κατάφεραν έκαναν θαύματα!

      Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τους Έλληνες. Ισχύει για όλους τους λαούς.
      Ο πολιτικός και ιδεολογικός ανταγωνισμός (ακόμα και ο ανταγωνισμός προσωπικών φιλοδοξιών) μπορεί να είναι κινητήρια δύναμη προόδου, όπως μπορεί να είναι και εκφυλιστικό φαινόμενο διχασμού.
      Ιστορικά υπήρξε και τα δύο. Παντού...
      Αλλά υπήρξε κατ' εξοχήν στοιχείο του Ελληνικού Πολιτισμού.
      Και σε όλες τις πόλεις κράτος της αρχαιότητας υπήρχαν "μερίδες" (από το "μέρος", έναντι του "ολου" - ή "κόμματα" από το "κόπτω")...
      Που συνήθως έτρωγαν τα συκώτια τους. Αλλά το φαινόμενο του "αποικισμού" που εξάπλωσε τον Ελληνισμό σε όλη τη Μεσόγειο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχαν οι πόλεις-κράτη αυτές τις εσωτερικές διαμάχες (συνήθως αυτοί που έχαναν τα μάζευαν κι έφευγαν κι έφτιαχναν "αποικία" - καλύτερα αγαπημένοι απο μακριά, παρά να τρωγόμαστε από κοντά).

      Αυτή η φιλολογία "κατά των παρατάξεων", όταν παίρνει διαστάσεις απόλυτης γενίκευσης, καταντά Ολοκληρωτική! Και συμπτωματικά ο Ολοκληρωτισμός είχε ως βασικό του πρόταγμα την "αποτελεσματικότητα".
      Κι εγώ ενδιαφέρομαι για την "απολεσματικότητα" του ό,τι κάνουμε στο εξής. Και μένα με ενδιαφέρει η "αφύπνιση" την οποία και ρητά επικαλούμαι στην ανάρτηση (στο τέλος κι όχι μόνο)...

      Η διαφορά μας είναι ότι εγώ επιμένω πως προσφορά (λαμπρές σελίδες) είχαν όλες οι παρατάξεις. Δεν τις ρίχνω όλες στα σκουπίδια.
      Για παράδειγμα, η Βενιζελική παράταξη (πέρα από τα σφάλματα του Βενιζέλου) προσέφερε πολλά στον τόπο. Και η Δεξιά παράταξη προσέφερε πολλά στον τόπο. Και ο Καραμανλής προσέφερε πολλά στον τόπο (όπως και ο Παπάγος πριν απ' αυτόν).
      Δεν μπορώ να ενώσω όλους τους Έλληνες λέγοντας πως όλοι όσοι πέρασαν ήταν "για πέταμα", ήταν "προδότες"...
      Μπορεί κάποιες φορές κάποιοι να αποδείχθηκαν "κατώτεροι των περιστάσεων" (αυτό ισχύει, 'αλλωστε και για πολλούς ξένους "μεγάλους").

      Εσύ δίνεις την εντύπωση ότι θεωρείς, περίπου, όλες τις ιστορικές προσωπικότητες και τις προσωπικές ηγεσίες της χώρας για τα μπάζα...
      Αν σε παρεξήγησα, έχει καλώς, πάω πάσο, αλλά ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες μήπως φταίς κι εσύ.
      Επίσης οι αρχές που επικαλούμε - Αγάπη για τον τόπο μας, Πίστη στις αρετές του λαού μας, Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια - είναι το ιδεολογικό οπλοστάσιο, αυτό που ονομάζουμε σήμερα Κεντροδεξιά (δεν μου πολυ-αρέσει ο όρος, αλλά συνεννούμαστε νομίζω).
      Αυτές οι ιδέες είναι Η "παράταξη". Κι όσοι τις ασπάζονται. Κι όσοι προσχωρούν σε αυτές.
      Κι αυτές μπορούν να ενώσουν το λαό σε δύσκολες στιγμές. Ειδικά σήμερα...

      Κι ας έκανε ο Ράλλης ό,τι μακακία έκανε.
      Οι παρατάξεις συντίθενται, διαλύονται και ανασυντίθενται, κι είναι οι ιδέες που ενώνουν τα μέλη τους και επιρροή που ασκούν σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν είναι το σύνολο των... λαθών όσων κατά καιρούς τις εκπροσώπησαν και τις χαντάκωσαν.
      Δεν θα αντίμετωπίσουμε τις κρίσεις που έρχονται χωρίς ιδέες και πίστη.
      Δεν θα τις αντιμετωπίσουμε χωρίς να πείσουμε και να δώσουμε ελπίδα στο λαό.
      Δεν θα σώσουμε το τόπο μας ερήμην του λαού μας.
      Αυτά που λές είναι πολύ "παρεξηγήσιμα" - γιατί δείχνουν περίπου μια τιμωρητική νοοτροπία: Ότι ο λαός πρέπει, τάχα, να "τιμωρηθεί" γιατι μόνος του "πρόδωσε τον τόπο του" (ή εξέλεξε και ξανα-εξέλεξε αυτούς που τον "προδωσαν").
      Αυτό δεν δίνει ελπίδα, προκαλεί απελπισια. Δεν ενώνει το λαό, διαλύει την κοινωνία.
      Δεν φανερώνει πίστη στο λαό και αγάπη για τον τόπο. Αποκαλύπτει περιφρόνηση για το λαό και απέχθεια για τον τόπο.

      Και ναι, το "χώσιμο" είναι απόλυτα θεμιτή μορφή επικοινωνίας-διαλόγου.
      Έχεις κάθε δικαίωμα να αμφισβητείς αυτά που γράφω - και να μου τα χώνεις - όπως έχω κάθε δικαίωμα να σου τα "χώνω" κι εγώ. Αυτό λέγεται "Πολεμική" κι είναι λαμπρό (αλλά δύσκολο) είδος δημόσιου λόγου (το άσκησαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι κατά κόρον).
      Φτάνει να μην οδηγεί στο "ξεκατίνιασμα" της προσωπικής προσβολής και της ύβρεως.
      Που, ασφαλώς, δεν συνέβη στην περίπτωσή μας...
      Ούτε από μένα ούτε από σένα ασφαλώς.

     • Κτησίας avatar
      Κτησίας @ Τηλέμαχος 01/09/2011 15:47:05

      ……Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια…….Άγνωστες έννοιες για τις παρατάξεις στην Ελλάδα!

     • SXOLIASTHS avatar
      SXOLIASTHS @ Τηλέμαχος 01/09/2011 16:02:52

      Πολύ σύντομα γιατί μάλλον κουράσαμε τους υπόλοιπους σου ΄'εω ότι οι παρατάξεις στην Ελλάδα ξεκίνησαν (στην νεώτερη τουλάχιστον ) από τα κόμματα Γαλλικό , Αγγλικό και Ρωσσικό. Ο νοων νοείτο. Οι σημερινές στην ουσία (εκτός ΚΚΕ που και γι αυτό ερρωτήσιμο είναι) δεν έχουνδιαφορετική ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. Παρ όλα αυτά η δημοκρατία που αναφέρεις δεν υπάρχει εκτος αν αυτό το πράγμα που έχουμε εσύ το αποκαλείς έτσι. Το όνομα του πολιτεύματος είναι ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ο οποίος ουδεμία σχέση με την δημοκρατία έχει . Είναι ένα εφεύρημα του Cromwellγια να σώσει τότε την κεφάλα του... Το δημοκρατία το ΕΚΛΕΨΕ. Και ναι αυτόν τον κοινοβουλευτισμό εγώ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ!! Γιατί ακριβώς αυτός είναι εκείνος που δίνει το δικαίωμα να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΑΝ πάλι εσύ συμφωνείς με αυτό τότε με γεια σου με χαρά σου , αλλά δεν καταλαβαίνω τότε γιατι να "πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας" αφου όλα είναι μιά χαρά. Οσο για την ελπίδα δεν μ ενδιαφέρει δεν είμαι κόουτς καμμιάς ποδοσφαιρικης ομάδος. Ο καθένας μας ας βάλει το μυαλό του να δουλέψειο επιτέλους και αν δεν μπορεί ή αν δεν έχει τότε ας παρατηρηση την μιζέρια και την κατάντια του και ας σκεφτεί αν αυτό του αρέσει για τον ίδιο και τα παιδιά του και ας πάρει δύναμη από αυτό. Τελειώνω εδώ έχω να πώ πολλά αλλά δεν είναι ο χώρος κατάλληλος. Εύχομαι του χρόνου να μην χρειαστεί να κάνουμε τέτοιες μέρες την ίδια κουβέντα.
      Υ.Γ το 1948-49 Είναι ενα πολύ σημαντικό έτος Τότε η Ελλάδα βγήκε από τον "εμφύλιο" (αλλιώς λέγεται αλλα τέλος πάντων) δηλαδή ήταν κάπως σαν να άρχιζε από την αρχή. Τότε ένα άλλο μικρό κράτος γεννιότανε το όνομα του Ισραήλ. Τότε ένα μεγάλο κράτος απελευθερωνότανε το όνομα του Ινδια. 2011. Το Ισραήλ (το άλλο μικρό κράτος) πανίσχυρο καιπηρυνική δύναμη εξουσιάζει όσα ....εξουσιάζει . Η Ινδία (το μεγάλο αλλά πάπτωχο κρατος) πυρηνική δύναμη πρώτη χώρα κατασκευής software στον κόσμο η Ελλάδα;; κάπου χειρότερα από τότε που ο Μεταξας ανέλαβε την τύχη της.... έτσι για συγκριση αυτά. Ποιος να έφταιξε άραγε;;

     • Τηλέμαχος avatar
      Τηλέμαχος @ SXOLIASTHS 01/09/2011 16:53:43

      'Οντως μη την κάνουμε τη συζήτηση κατά πόσο η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι... δημοκρατία!
      Αν δεν κάνω λάθος, αυτό είναι το πολίτευμα σε όλες τις χώρες που έχουν στοιχειώδεις (και όχι μόνο) ελευθερίες.
      Συμφωνώ ότι έχει πολλα προβλήματα και δεν λειτουργεί πάντα σωστά. Κάποιες φορές δεν λειτουργεί καθόλου...
      Αλλά και οι γάλλοι Επαναστάτες του 1789 και οι Αμερικανοί του 1776 τέτοιο δημοκρατικό πολίτευμα έστησαν.
      Χωρις να δίνουν δεκάρα για τις... "υπαρξιακές ανησυχίες" του Cromwell.

      To Ισραήλ που ανέφερες κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει και τα πήγε μια χαρά.
      Οι γείτονές του, που δεν έχουν κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν τα πάνε και τόσο καλά. Και ψάχνονται σήμερα - με αιματηρές εξεγέρσεις - να αποκτήσουν κι εκείνοι.

      Θιασώτης του Ολοκληρωτισμού δεν πρόκειται να γινω στα γεράματα.

      Η δημοκρατία πράγματι πολλές φορές αποτυγχάνει. Και πάντα μπορεί να γίνει καλύτερη.
      Εδώ λειτουργεί κυρίως κατ' επίφασιν.
      Αλλά μιλάμε πάντα για δημοκρατία. Όχι για "άλλα πράγματα".
      Γιατί τα... "άλλα πράγματα" δεν χρειάζονται "αφύπνιση του λαού". Φοβόύνται την αφύπνιση του λαού.
      Για τα "άλλα πράγματα" αρκούν τάνκς για πραξικοπήματα και "τάγματα εφόδου".

      Εγώ είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε τέτοιες "εφιαλτικές λύσεις".
      Που είναι χειρότερες - ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ χειρότερες - απ' όλα όσα καταγγέλουμε...
      Και όχι, αν δεν συμφωνούμε σε αυτό, νομίζω ότι δεν συμφωνούμε σε τίποτε!

 45. Αννίτα avatar
  Αννίτα 01/09/2011 07:01:20

  Τηλέμαχε και ένα τελευταίο σχόλιο από μένα.Επειδή το κείμενο σου είναι οχι απλά το καλλίτερο αλλά δίνει εναν πολύ σαφή οργανωτικό σχεδιασμό που μόνο ενας αρχηγός με τσαγανό μπορεί να το πραγματοποιήσει αυτό που θα σου πω είναι οτι χρειάζονται στην Ελλάδα από δω και πέρα άνθρωποι με το μυαλό το δικό σου.
  Ενας τέτοιος πολιτικός σχεδιασμός επιβάλλεται να γίνει για το καλό όλων μας.
  Ενας τέτοιος σχεδιασμός που θα βάλει ξανά τα θεμέλια μιας υγιούς κοινωνίας, ενός δυνατού κράτους.
  Ολα όσα αναφέρεις συνάδουν βάσει λογικής με τα δεδομένα που υπάρχουν και τις προοπτικές που έχουμε ως χώρα για να συνέλθουμε.
  Πρέπει όμως ο Ελληνας να μπεί σε αυτήν την λογική και να ξυπνήσει η συνείδησή του. Να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων μας.
  Σκέφτηκε, έψαξε ποτέ κανείς ;από μόνος του ο καθένας έπρεπε να το κάνει όλα αυτά που αναφέρεις;Μπήκε ποτέ κανείς σε αυτό το τρυπάκι να ενημερωθεί σωστά; για να δει αυτές τις αλήθειες που ελάχιστοι γνωρίζουν;
  Αυτό που με θλίβει είναι οτι ως λαός παρασυρόμαστε εύκολα σε σειρήνες, δεν εκτιμάμε ούτε την ιστορία του τόπου μας, ούτε τον πλούτο που μας παρέχει.
  Φροντίζουμε μόνο από την ιστορία να θυμόμαστε τα κακώς κείμενα κ να τα χρησιμοποιούμε ως έριδες για να σκοτωνώμαστε μεταξύ μας. Τον δε πλούτο μας
  να τον υποτιμάμε.!

  Αν δεν γίνει κάτι δραστικό για να μπεί η Ελλάδα στην αναπτυξιακή τροχιά την οποία αναφέρεις στο κείμενο σου καήκαμε!!
  Μας έφαγαν, μας ξεπέτσιασαν οι ψευτοκουλτουριάδες του κολωνακίου, οι κωλοτούμπες, όλα τα λαμόγια του χρήματος που κατέχονται από απληστία και έπαρση, όλα τα λαμόγια της συμφοράς που προκάλεσαν την συμφορά γιατί είχαν πρότυπα τις "μεγάλες δυνάμεις" που εξυπηρετούσαν δικά τους συμφέροντα.

 46. juliet avatar
  juliet 01/09/2011 10:10:04

  ''Η φύσις έθετε όρια εις τα πάθη των λοιπών ανθρώπων,πλην όχι και εις τα των Ελλήνων.Οι Ελληνες δεν υπόκειντο ούτε το πάλαι ,ούτε τα νυν εις τους νόμους της φύσεως''.
  Βενιαμιν Λέσβιος

  • ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
   ΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ @ juliet 20/09/2011 09:06:25

   ΑΚΟΥ – ΒΛΕΠΕ – ΜΙΛΑ, Γράφει ο Νικόλαος Η. Σκαντζός

   Η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» δημοσίευσε πρόσφατα σε δύο συνεχόμενα εβδομαδιαία τεύχη τα ονόματα αυτών που διετέλεσαν «πατέρες» του Έθνους από το έτος 1974 μέχρι σήμερα. Το 75% αυτών των «πατέρων» ήταν της γενιάς του Πολυτεχνείου που «έδιωξε» τη χούντα και έφερε τη Δημοκρατία. Η χούντα που δεν ήταν Δημοκρατία (κλεφτοκρατία) αλλά η δραχμή της ήταν ατσάλινη και όπως ομολόγησαν σε τηλεοπτικές εκπομπές ο Συνταγματολόγος Κασιμάτης και οι καθηγητές πανεπιστημίου Μπέης και Μητρόπουλος το χρέος της ήταν μηδενικά!

   Να ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι παραπάνω κύριοι υπήρξαν σύμβουλοι του Ανδρέα Παπανδρέου παχυλώς αμειβόμενοι. Αλλά ας ξανακαταρασθούμε την επάρατη χούντα και ας δούμε τη κατάφερε η γενιά του Πολυτεχνείου που κυβερνά εδώ και 37 χρόνια τη χώρα.
   Ας θυμηθούμε το κυρίαρχο σύνθημα της το: «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».


   Αλήθεια πιστεύει κανείς Έλληνας σήμερα ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου εκείνης πείναγε κανείς; Το σύνθημα «ψωμί» λοιπόν ήταν ένα τεράστιο ΨΕΜΜΑ αφού τότε ο Έλληνας χόρτασε ψωμί, και όχι μόνο δεν υπήρξε τότε ούτε ένας πεινασμένος, ούτε ένας άνεργος, ούτε ένας θάνατος από ναρκωτικά, ούτε μια ληστεία ούτε ένας λαθρομετανάστης, ούτε, ούτε, ούτε.

   Ας πάμε στο σύνθημα «ελευθερία» και ας δούμε τι ελευθερία μας έφερε η γενιά του Πολυτεχνείου αφού ψωμί έφερε μόνο για τον εαυτό της.

   Η ελευθερία της γενιάς του Πολυτεχνείου (λέγε κλεφτοκρατία), συνίσταται στο να τους φωνάζει ο Έλληνας κλέφτες και αυτοί να προσποιούνται ότι έχουν πρόβλημα ακοής.

   Η ελευθερία που μας έδωσαν είναι να μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα αλλά δεν έχουμε τα έξοδα για εισιτήρια.

   Είναι ελεύθερος (υποτίθεται) ο Έλληνας να διακινεί τις ιδέες του αλλά αυτό να είναι ουσιαστικό αδύνατο αφού η Δημοκρατία τους είναι επιχορηγούμενη γι’ αυτούς από το Δημόσιο χρήμα, μυστικά κονδύλια, μίζες μπουκώνουν έτσι τα ΜΜΕ και τα τσιράκια αυτών τους πληρωμένους κονδυλοφόρους (τους λένε και δημοσιογράφους και έτσι οι μόνες «ιδέες» που διακινούνται είναι δικές τους.

   Έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα εσμός πάνω από τη χώρα που το αποτελούν μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοεκδότες, κρατικοδίαιτοι, μεγαλοεργολάβοι, εθνοπατέρες της γενιάς του Πολυτεχνείου κυρίως, και πουλημένοι συνδικαλιστές) που σκιάζει τη χώρα και που κάτω από τον παχύσκιο αυτό δεν φυτρώνει τίποτα, όπως τίποτα δεν φυτρώνει κάτω από το δέντρο.

   Όλο αυτό το βρομερό σύστημα διαχειρίζεται τις ειδήσεις, τις φιλτράρει και προβάλει όσες το συμφέρουν με κυρίαρχο στόχο να μην αλλάξει τίποτα σ’ αυτή τη χώρα.

   Η ελευθερία τους λοιπόν είναι κι’ αυτή ένα τεράστιο ΨΕΜΜΑ αφού δεν νοείται ελεύθερος λαός οικονομικά υπόδουλος.

   Ας πάμε στην παιδεία.

   Πρόσφατα είδαμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τα Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία αφού έχει καταργηθεί η βάση του 10 μπαίνουν οι υποψήφιοι με βαθμό 3!! σ’ αυτά. Από το 1974 στρατιές αγραμμάτων έχουν αποφοιτήσει, έχουν καταλάβει όλες τις βαθμίδες της παιδείας και το αποτέλεσμα είναι οι αγράμματοι να δίνουν πτυχία σε … αγράμματους κι’ αυτοί με τη σειρά τους σε επόμενους, σε ένα συνεχές γαϊτανάκι αγραμματοσύνης που δεν έχει τελειωμό. ΠΑΙΔΕΙΑ λοιπόν: ψεύτικη κι’ αυτή ένα μεγάλο ΨΕΜΜΑ.

   Να μιλήσουμε για την οικονομία; Τι να πρωτοπούμε; Να πούμε ότι από το 1974 μέχρι σήμερα η κλεφτοκρατία προκειμένου να ανανεώνει την εξουσία της επανεκλεγόμενη δανειζόταν χωρίς όρια, διόριζε στρατιές δημοσίων υπαλλήλων, ρουσφετολογούσε, σπαταλούσε, έκλεβε και διασπάθιζε τα δανεικά με αποτέλεσμα σήμερα η πατρίδα μας να έχει υποδουλωθεί στους διεθνείς τοκογλύφους για τα επόμενα τουλάχιστον 50 χρόνια!

   Η οικονομία τους λοιπόν ψεύτικη, ένα ακόμη μεγάλο ΨΕΜΜΑ.

   Ζούσαμε με δανεικά, μας το έκρυβαν και τώρα που έγιναν βουνά ανυπέρβλητα, τώρα που οι δανειστές τοκογλύφοι ζητάνε τα λεφτά τους η γενιά του Πολυτεχνείου κόβει το γιαούρτι της γριάς και μας λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεχρεώσουμε.

   Είναι όμως τόσα πολλά τα ψέματα που δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοθυμηθεί.

   Να θυμηθούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (τρομάρα μας θέλαμε και αγώνες) τη χαρά των κρατικοδίαιτων εργολάβων που γίνανε με δανεικά και στοίχισαν πέντε φορές επάνω από άλλες χώρες.

   Να θυμηθούμε τους ψεύτικους ολυμπιονίκες: Κεντέρης, Θάνου, της άρσης βαρών τους «αθλητές» τον «κάτσε κάτω από την μπάρα», τον Τζέκο κ.α.; ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΑ.

   Μήπως δεν είναι ψεύτικοι οι 260 χιλιάδες αντιστασιακοί που παίρνουν χωρίς ντροπή σύνταξη (μαϊμού) χωρίς να έχουν συνεισφέρει ούτε μια δραχμή σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο;

   Αντιστασιακοί; ένα ακόμη ΨΕΜΜΑ.

   ΨΕΜΜΑ οι «ήρωες» του Πολυτεχνείου που εξαργύρωσαν τον υποτιθέμενο ηρωισμό τους με βουλευτικές έδρες, με θεσάρες και με θωρακισμένες λιμουζίνες του 1500000 €!!

   Κυκλοφορούν προστατευμένοι από δυο – τρεις αστυνομικούς (και για το φόβο της ντομάτας) τους δε απροστάτευτους γέροντες και γερόντισσες της πατρίδας μας τους σκοτώνουν οι πεινασμένες ύαινες της λαθρομετανάστευσης για 10 ευρώ.

   Η σύνταξή τους βγαίνει στα 8 χρόνια θητείας και μάλιστα παχυλή. Τα παιδιά τους και τους συγγενείς τους βολέψανε στη Βολή (τη λένε και βουλή) με 16 μισθούς παχυλούς, ενώ της γριάς των 500 ευρώ σύνταξη της έκοψαν δύο μισθούς γιατί της πέφτει βαρύ το γιαούρτι 2% λιπαρά και της επέβαλαν να το τρώει μέρα παρά μέρα για να μη βαρυστομαχιάσει. ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ: ένα ακόμη ΨΕΜΜΑ.

   Τα ψέματα δεν έχουν τελειωμό και μια ΑΛΗΘΕΙΑ είναι αυτό που είπε ο ευρωπαίος εκείνος συνέταιρος ότι «αυτός ο λαός οι Έλληνες είναι χωμένοι βαθειά μέσα στα σκατά».

   ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι σήμερα εδώ που έχουμε καταντήσει δε υπάρχει κάτι έστω παραμικρό που να δείξουμε σε κάποιον και να πούμε: να! γι’ αυτό είμαστε υπερήφανοι σαν λαός που το καταφέραμε.

   ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι μαζεύτηκαν οι διεφθαρμένοι και εγκαθίδρυσαν δικτατορία των διεφθαρμένων πάνω στο σβέρκο του Ελληνικού λαού, ο οποίος λαός ο πάντα εύπιστος και πάντα προδομένος τους ξαναψηφίζει και έχει την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να λύσουν τα προβλήματά του αυτοί που τα δημιούργησαν!

   Μοιάζει αυτό σαν να έχει την ΑΠΑΙΤΗΣΗ ο Έλληνας να μπει σε οίκο ανοχής και να βρει … παρθένα. Σαν να έχει ΑΠΑΙΤΗΣΗ από τον εμπρηστή να γίνει … πυροσβέστης. οποία αφέλεια!!

   ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι η επερχόμενη κηδεία μας κι’ εμείς την παρακολουθούμε. ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι πεθαίνουμε σαν λαός και ξεχάσανε να … μας το πούνε.

   ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι έρχεται ο βιολογικός μας θάνατος και ότι όσοι θέλουμε να ζήσουμε πρέπει να πολεμήσουμε. Η μεγαλύτερη όμως ΑΛΗΘΕΙΑ που πρέπει να πούμε κοιτάζοντας τον εαυτό μας στο καθρέπτη είναι η παρακάτω:

   Χρόνια τώρα συμπατριώτες το πανί που ντυθήκαμε δεν το υφαίναμε εμείς, το δε ψωμί που τρώγαμε δεν ήταν από τη σοδειά μας.

   Για τούτα και για εκείνα για τα ψέματα και τις αλήθειες, για την κατάντια του το που είμαστε ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ. Οι μεγάλοι όμως ένοχοι είναι όλοι όσοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια άσκησαν εξουσία και διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Όλοι αυτοί πρέπει να παραπεμφθούν επί εσχάτη προδοσία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

   Εάν δεν γίνει αυτό, εάν δεν επέλθει η κάθαρση δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο.

   Αν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε τους ίδιος η πατρίδα μας θα σέρνεται για δεκαετίες, ψωμοζήτουλας με απλωμένο το χέρι στις αγορές της Οικουμένης.

   Υπάρχει λύση;

 47. Nik avatar
  Nik 01/09/2011 23:06:01

  Από όποια σκοπιά το δεις το θέμα, ακόμη και από την σκοπιά των Τροϊκανών, το εμπόδιο σε όλα είναι ένα: η ανύπαρκτη κρατική μηχανή. Δεν υπάρχει τρόπος να καταφέρει κανείς τίποτε ενόσο τα πάντα περνούν από έναν μηχανισμό τόσο ανίκανο που τελικά είναι ανύπαρκτος. Λύσε αυτό και τα υπόλοιπα ακολουθούν.

 48. tak avatar
  tak 07/09/2011 18:14:10

  Στη χώρα των Τροϊκανών, ζει ακόμα ο τελευταίος των Μοϊκανών και δεν έχει πει την τελευταία του λέξη... Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποδείξει πως είναι Έλληνας και θα το αντιληφθούμε όλοι όταν έρθει η ώρα του... Ας διαβάσει πάντως το κείμενο και τα σχόλια του Τηλέμαχου και όλων των άλλων, που προβληματίζονται και γράφουν σ' αυτή τη σελίδα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.