#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2011 07:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως θα κυβερνήσει ο Σαμαράς

Oι πρώτες 100 ημέρες στο Μαξίμου

[caption id="attachment_139385" align="alignnone" width="600" caption="Από την επίσκεψη του Α. Σαμαρά στον Πανάγιο Τάφο την περασμένη εβδομάδα"][/caption]

Η επόμενη κυβέρνηση, επειδή θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά προβλήματα, δεν θα έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Επιπλέον, δεν θα έχει ούτε μια μέρα περίοδο χάριτος. Για αυτό και ο Α. Σαμαράς ετοιμάζει σχέδιο δράσης ώστε να είναι, ανά πάσα στιγμή, έτοιμος για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο ίδιος εκτιμά ό,τι απτά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν αμέσως, κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας,  αλλά για να αλλάξει η χώρα θα απαιτηθεί προσπάθεια που υπερβαίνει το βίο μιας κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει δώσει αυστηρές οδηγίες να μην καλλιεργούνται ελπίδες για άμεση λύση των προβλημάτων, επειδή τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Πράγμα το οποίο τηρεί και ο ίδιος στις ομιλίες του. Άλλωστε η «ρεαλιστική αντιπολίτευση» και η «υπεύθυνη στάση» κυριάρχησαν στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε η ΝΔ αυτά τα δύο χρόνια.

Οι πρώτες πρωτοβουλίες 

Η πρώτη κίνηση του νέου πρωθυπουργού θα είναι φυσικά μια μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση, όπως άλλωστε προανήγγειλε και ο ίδιος στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα λίγων υπουργών που θα είναι  έτοιμοι για όλα!

Θα ακολουθήσει (με τις προγραμματικές δηλώσεις) δέσμη άμεσων πρωτοβουλιών που θα αφορούν την ενίσχυση της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος, την ενίσχυση των εθνικών θέσεων και των Ενόπλων Δυνάμεων, την ενίσχυση των κατώτατων συντάξεων, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας.

Έτσι με ταχύτατους ρυθμούς θα προωθηθούν για έγκριση από τη νέα Βουλή σειρά νομοθετημάτων για τα εξής θέματα:

- Το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά.

- Την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας και την κατάργηση του νόμου για την Ιθαγένεια

- Την αύξηση των κατώτατων συντάξεων και την  μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αποδίδει τεράστια σημασία σ’ ένα νέο, απλό,  δίκαιο και αξιόπιστο φορολογικό σύστημα, τις βασικές αρχές του οποίου εδώ και καιρό προετοιμάζει ειδική ομάδα.

- Την ανακήρυξη της ΑΟΖ.Η Ελλάδα, κατά τα πρότυπα της Κύπρου παραχωρεί ταχύτατα άδειες για την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου.
Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων μπορεί αμέσως να  τιτλοποιηθεί μέρος των εσόδων.

 Το μνημόνιο

Όπως έχουμε ήδη γράψει, η διαπραγμάτευση του μνημονίου ουσιαστικά έχει ήδη αρχίσει. Στη ΝΔ εκτιμούν  ότι μετά την δημόσια παραδοχή του Τόμπσεν ότι το μνημόνιο απέτυχε ως προς τους στόχους του, ενισχύεται η δική τους επιχειρηματολογία για αλλαγή στο μείγμα της πολιτικής.  Παράλληλα, τονίζουν πως όσο ευρύτερη  θα είναι η κοινωνική πλειοψηφία που θα στηρίζει τη νέα κυβέρνηση, τόσο ισχυρότερη θα είναι η διαπραγματευτική θέση της. Όμως, αντιλαμβάνονται ότι μια τέτοια συζήτηση για να έχει θετική έκβαση την χώρα μας θα πρέπει να έχουν προηγηθεί κάποια βήματα της κυβέρνησης που θα εκπλήξουν ευχάριστα τις αγορές. Έτσι, ο Αντώνης Σαμαράς όπως έκανε ήδη στο Ισραήλ, προτίθεται να αναλάβει μια διεθνή εκστρατεία για την αποκατάσταση του κύρους, της αξιοπιστίας και της αξιοπρέπειας της χώρας.

Επενδύσεις

Επανειλημμένως ο Α. Σαμαράς έχει δηλώσει ότι χρειάζεται ένα "επενδυτικό σοκ" για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στην δημιουργία αυτού του σοκ θα συμβάλουν αφενός η μείωση των φόρων και αφετέρου σειρά μέτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος που έχει αναλάβει να μελετήσει ειδική ομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αντικατάσταση της πολλαπλής φορολογία στα ακίνητα με έναν ενιαίο φόρο, όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ο συμψηφισμός οφειλών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.

Εξετάζονται επίσης η ίδρυση  υφυπουργείου Επενδύσεων, η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και η θέσπιση κινήτρων για τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων.

Στόχος του νέου υφ-υπουργείου θα είναι, εκτός των άλλων, η κατάργηση της απίθανης γραφειοκρατίας που ισχύει για τις επενδύσεις, έτσι ώστε να απαιτείται χρονική διάρκεια το πολύ ενός μηνός για να εγκριθεί κάθε υγιής επένδυση. Εξετάζεται  επίσης να ισχύει για τις επενδύσεις το ίδιο φορολογικό καθεστώς επί μια δεκαετία με ειδική νομοθεσία. Υπάρχουν επίσης σκέψεις για την ενίσχυση του brand name επώνυμων ελληνικών προϊόντων, αλλά και για ένα πρόγραμμα ανακατασκευής λιμανιών και μαρινών στα νησιά του Αιγαίου, για την ενίσχυση του Τουρισμού.Μέσω ΣΔΙΤ θα προσκληθούν ιδιώτες επενδυτές, θα τιτλοποιηθούν τα έσοδα και θα τους παραχωρείται η  εκμετάλλευση για μια 20ετία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. λόγω της θητείας και της εμπειρίας  του από  το υπουργείο Πολιτισμού επεξεργάζεται ειδικό σχέδιο δράσης για την πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας μας, που θα συνδράμει παράλληλα  τον Τουρισμό και την Παιδεία.

 Υπουργικό Συμβούλιο

Έως σήμερα τα υπουργικά συμβούλια  προέκυπταν ως αποτέλεσμα μιας ισορροπίας μεταξύ προσωπικών επιλογών του πρωθυπουργού, επιρροής των βαρώνων, γεωγραφικών κριτηρίων και εκλεκτών των συγκροτημάτων και των επιχειρηματικών κύκλων. Για αυτό είχαμε συνήθως  δυσκίνητα σχήματα, με διάσπαρτες αντίθετες απόψεις, προσωπικές στρατηγικές και ελάχιστο έργο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Σαμαράς  σχεδιάζει ένα πραγματικά ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα. Βέβαια κάτι τέτοιο έχουν διακηρύξει πολλοί, όμως,  για τον Σαμαρά είναι το στοίχημα που δείχνει αποφασισμένος   να  κερδίσει.

Βασικά κριτήρια επιλογών:

1. Δεν θα υπουργοποιηθούν άτομα τα οποία δοκιμάστηκαν και απέτυχαν ή ελάχιστα προσέφεραν.

2. Δεν θα σχηματιστεί  κυβέρνηση ισορροπιών μεταξύ κομματικών αξιωματούχων.

3. Οι υπουργοί θα έχουν γνώση και σχέση με το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων τους επειδή δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο

4. Θα χρησιμοποιηθούν τεχνοκράτες εγνωσμένης αξίας και αποδοχής από την κοινή γνώμη.

5.Θα σηματοδοτηθεί ένα άνοιγμα προς νέους, άξιους και άφθαρτους πολιτικούς

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας

Η κυβέρνηση θα έχει  χαρακτηριστικά κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ο  Πρόεδρος της Ν.Δ. πιστεύει  ότι με τον τρόπο αυτό:

Πρώτον, θα σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της εθνικής αποστολής.

Δεύτερον, θα εξασφαλισθεί μεγαλύτερη κοινωνική ανοχή και περίοδο χάριτος. Πολύ περισσότερο από μια καθαρά κομματική κυβέρνηση, η οποία θα αντιμετωπιστεί αυστηρά από την επομένη κιόλας ημέρα.

Τρίτον, θα ξεπεράσει, με το λιγότερο κόστος, τις όποιες εσωκομματικές φιλοδοξίες για υπουργοποίηση.

 Δομικές Αλλαγές και κινήσεις που θα ξαφνιάσουν

Προς την κατεύθυνση αυτή θα  προβεί σε κινήσεις που θα ξαφνιάσουν και θα ξεφύγουν από  την πεπατημένη. Ενδεικτικά:

1. Κατ’ αρχήν ο Σαμαράς θα έχει ο ίδιος την εποπτεία της οικονομίας.

2. Θα προβεί στην επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας, ενώ παρά τω Πρωθυπουργώ θα λειτουργήσει και υφυπουργείο Επενδύσεων  το οποίο θα ανατεθεί σε  άνθρωπο της αγοράς. Τα υπουργεία αυτά αναμένεται να διαδραματίσουν καίριο ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας,

3. Για την πιστή τήρηση του προϋπολογισμού, αλλά και αποτελεσματικότερου ελέγχου των εσόδων εξετάζεται η ίδρυση Υπουργείου Προϋπολογισμού και Δημοσίων Εσόδων.

4. Θα αξιοποιηθούν προσωπικότητες με κύρος και αναγνώριση, απ’  όπου και αν προέρχονται.

5. Ο Αντώνης Σαμαράς επενδύει πολλά στην πρόταση του για  την Συνταγματική Αναθεώρηση με την οποία φιλοδοξεί  να δημιουργήσει τις δομές και το πλαίσιο λειτουργίας ενός σύγχρονου κράτους.

 Ονόματα

Είναι μια άχαρη διαδικασία γιατί καθένας  βλέπει σε κάποιον ικανότητες ή προτερήματα που οι τρίτοι αγνοούν. Από την άποψη αυτή ο Σαμαράς  δεν μπορεί, παρά να κυβερνήσει με  ανθρώπους που εμπιστεύεται.

Όμως, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ότι θα λάβει σοβαρά υπόψιν του την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Αυτό αποτελεί ισχυρό μήνυμα σε όσους σπεύδουν να διαδίδουν ότι έχουν εξασφαλίσει υπουργικές καρέκλες! Θα βρεθούν προ εκπλήξεων! Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο!

Ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι  η κοινή γνώμη θα πει απογοητευμένη «μια από τα ίδια», αν ξαναέβλεπε σε θέσεις υπουργών πρόσωπα που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν στο παρελθόν.

 Το όραμα

Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή είναι ότι η κυβέρνηση έχει προοπτική δεκαετίας. Για αυτό και στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Σαμαράς ανέφερε ότι όραμα του είναι το 2021. Τότε που θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας μας να ζούμε σε μια Ελλάδα σύγχρονη, ισχυρή και ευημερούσα. Και κυρίως  απαλλαγμένη από Τρόϊκες!

Ρεπορτάζ: FactorX, Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o deksios avatar
  o deksios 19/12/2011 08:00:47

  οι 100 ημερες κουτσα στραβα θα περασουν..
  μετα, που θα αναθαρησει το πασοκ, και παρεα με τσιπρα και κουβελη, και απο πισω να σιγονταρει το ΚΚΕ, ξεκινησουν οι πρωτες μεγαλες απεργιες και κατεβασουν τον κοσμακη για αντισταση στη δεξια και στο φασισμο (οχι οι τωρινες γιαλαντζι παεργιες - τοτε θα ειναι στυλ δεκεμβριανων) να δουμε τι εχει να γινει...

 2. tak avatar
  tak 19/12/2011 08:05:57

  Μακάρι να είναι έτσι, όπως τα λέτε... Θέλει όμως πολλή προσπάθεια για την αυτοδυναμία. Οι περισσότεροι "παράγοντες" του κόμματος άλλωστε και όπως και εσείς τονίζετε πολλές φορές, περιμένουν να κερδίσει ο Σαμαράς για να δοξαστούν! Πάει έτσι;

 3. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 19/12/2011 08:17:14

  Πολύ ωραία όλα αυτά που μας γράφετε κ. Ροδινέ, πιστεύω ότι τα έχετε εκμαιεύσει από τα σχέδια επί χάρτου της Ν.Δ., θέλοντας να συνδράμω με τη μικρή μου γνώση στο όλο εγχείρημα επισημαίνω ότι έχει ξεχασθεί η δημόσια διοίκηση. Εάν δεν ανασυγκροτηθεί η δημόσια διοίκησης κάθε εγχείρημα είναι καταδικασμένο στο να αποδώσει άμεσα καρπούς. Αυτό που απαιτείται είναι το κάλεσμα των δημόσιων λειτουργών να υποστηρίξουν την ανασυγκρότηση της χώρας στα πλαίσια ενός κοινωνικού συμφώνου. Όποιος θέλει να συμμετέχει σε αυτό το κάλεσμα θα πρέπει να δηλώσει παρόν να γίνει μία αναδιάταξη του προσωπικού στο δημόσιο τομέα και να προωθηθούν οι άξιοι σε κομβικές θέσεις επιταχυνόμενου έργου χωρίς κομματικές διακρίσεις και όρεξη για εργασία. Παράλληλα θα πρέπει να αρθεί η μονιμότητα. Το κοινωνικό συμβόλαιο με τους εργαζόμενους θα αφορά την συμβολή τους στο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας χωρίς απαιτήσεις για μία τριετία, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αναδομηθούν πλήρως οι διαδικασίες λειτουργίας κάθε υπηρεσίας του δημοσίου.

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ Φρίξος Γιαννιός 19/12/2011 10:07:34

   ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΞΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕ.

  • madprof avatar
   madprof @ Φρίξος Γιαννιός 19/12/2011 13:25:37

   Η περίφημη φράση του Λοβ(ερδ)οκρετίνου στον δημόσιο διάλογο: “1 εκ. δημόσιοι υπάλληλοι καταδυναστεύουν 10 εκ. Έλληνες”, ήλπιζα ότι θα μείνει στην ιστορία του αρριβιστοδημαγωγισμού που ανήκει στην κώβα του κινηματοκρετινισμού alias των ελέω κρετινιτάς βολεμένων.
   Ήμουν και είμαι βέβαιος για τις επιρροές της Νδούλας, όπως είναι λογικό, αφού είναι συγκοινωνούντα δοχεία νυχτερινής ανάγκης αφόδευσης και επίσημα πλέον.
   Σύντομα και όποτε στηθούν κάλπες θα λάβουν τα δέοντα (sic!) από τους σκεπτόμενους και τίμια εργαζόμενους πολίτες!
   Για την ιστορία η σωστή φράση είναι: “1000 λαμόγια ΤατιανοΤσιτσιολινοδημαγωγοκομματολησταρχοκατσαπλιάδες και τα γιουσουφάκια τους, εκβιάζουν 1 εκ. δημόσιους λειτουργούς (όρα Βατοπέδι, Miesens, Μίζες, υπερτιμολογήσεις, αρπαχτές και υπέγραψε αυτό γιατί θα σε στείλω διακοπές στην Μακρόνησο κ.λπ.) και καταδυναστεύουν 10 εκ. Έλληνες”
   Όσο για το πως λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας στο προτεκτοράτο, οι γνωρίζοντες απαντούν: Γλείφοντας, παίρνοντας τις θέσεις και τις στάσεις που κολακεύουν τον προϊστάμενο και τους ανωτέρους του στην ιεραρχία της ατομικής/εταιρικής οργάνωσης.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Φρίξος Γιαννιός 19/12/2011 13:39:28

   η άρση της μονιμότητας ως γνωστόν προϋποθέτει και συνταγματική αναθεώρηση

   • Φρίξος Γιαννιός avatar
    Φρίξος Γιαννιός @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 20:10:11

    Η αναθεώρηση του συντάγματος είναι προαπαιτούμενο όχι μόνο για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αγαπητέ μου φίλε, αλλά και για την άρση της ασυλίας των βουλευτών!!! Αυτό εξάλλου το έχει προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς και εφόσον το προτείνει στα άλλα κόμματα ποιος θα του πει το αντίθετο!!!

 4. restart avatar
  restart 19/12/2011 08:58:15

  "1. Δεν θα υπουργοποιηθούν άτομα τα οποία δοκιμάστηκαν και απέτυχαν ή ελάχιστα προσέφεραν."

  καλο αυτο
  η νεα κυβερνηση θα εχει μονο νεα μελη
  αντε μπας και μπει κανενας φυλακη

 5. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 19/12/2011 09:05:51

  Κώστα, για τις πρώτες 100 μέρες του Αντώνη μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, για τις πρώτες 100 νύχτες όμως είμαστε σίγουροι : θα είναι άγρυπνες ! Κι όχι μόνο απο σκέψη, αλλά κι απο φόβο και απελπισία.

  Όσοι θυμούνται το "Ενύπνιον" του Λουκιανού... "τότε που άκουγα την αντίδικη μοίρα της αρετής να κατεβαίνει τα μαρμαρένια σκαλοπάτια..."

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/12/2011 09:28:38

  Tι θα γινει αν δεν υπαρχει αυτοδυναμια;Ολες οι δημοσκοπησεις δειχνουν τη ΝΔ πρωτο κομμα αλλα με κατω απο 150 βουλευτες.Ασχολουνται καθολου με αυτη τη λεπτομερεια ή θεωρειται ασημαντη.

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ ψυχραιμια 19/12/2011 10:08:29

   ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

   • skpt avatar
    skpt @ ΝΙΚΟΣ Π 19/12/2011 15:08:19

    Νίκο Π και Ψυχραιμία, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει και εκείνο το 25%, που επιτέλους κάτι θα ψηφίσει. Δεδομένου ότι στις δημοσκοπήσεις απαντά πιο εύκολα κάποιος από ότι μόλις βρεθεί μέσα στο παραβάν:
    Πρώτον, ό,τι είναι να πάρουν τα άλλα κόμματα( Πλην Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) το έχουν ήδη πάρει. Άσε που πιστεύω ότι θα πάρουν λιγότερα ! και
    Δεύτερον, Το μισό συν 8,5% ( που αποτελεί κατ'αναλογίαν την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ)του μισού από το 25% δικαιούμαστε να το πρωσθέσουμε στη Ν.Δ. !

    • skpt avatar
     skpt @ skpt 19/12/2011 15:09:27

     προσθέσουμε

     • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
      Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ skpt 19/12/2011 17:20:22

      Υπάρχει αυτοδυναμία,τα ποσοστά των μικρών κομμάτων είναι δημιούργημα του συστήματος.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ψυχραιμια 19/12/2011 10:24:38

   Υπενθύμιση, πρώτον, οι ίδιες δημοσκοπήσεις που κατά το δοκούν παρουσιάζουν τον Παπαδήμο σαν σούπερσταρ και, δεύτερον, σε θεωρητικά μη προεκλογική περίοδο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 19/12/2011 14:23:46

   Έχει δηλώσει ότι θα ξανακάνει εκλογές. Αν μετά και τις δεύτερες εκλογές δεν έχει αυτοδυναμία βλέπουμε.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ψυχραιμια 19/12/2011 16:17:38

   Θα ξανακάνει εκλογές μέχρι να πάρει αυτοδυναμία

 7. Κεφαλλονίτης avatar
  Κεφαλλονίτης 19/12/2011 09:30:22

  Σωστός είδες πως λέει ο γιατρός; Από εδώ και πέρα ότι θελήσει ο «Κύριος».
  Μόνο που δυστυχώς δεν είναι ο Κύριος των εικόνων.
  Με την «πέμπτη φάλαγγα» τι θα κάνει ο μισοπατριώτης μου (από μάνα);
  Αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.
  Και το δεύτερο η ΑΟΖ, τα πετρέλαια, να μας τα πάρουν στην ξευτίλα μπας και ησυχάσουμε και εμείς και αυτοί. Και προσοχή μη γίνουμε νέο ΙΡΑΚ !
  Τόσα χρόνια αλήθεια γιατί οι Ευρωπαίοι αδιαφορούσαν; Ή δεν μπορούσαν ίσως;
  Γιατί αν συνέβαινε το δεύτερο θα γελάσει το πικραμένο χειλάκι μας με τις εξελίξεις!
  Γιατί τότε δεν ήταν Ευρώπη, αλλά Κουραδοευρώπη με ημερομηνία λήξης.
  ‘Όσο για το "πόθεν έσχες" φίλτατε Ροδινέ μάλλον έχει πετάξει το πουλάκι δε νομίζεις;
  Μόνο της μάνας μου τα κοτόπουλα θα βρούνε!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κεφαλλονίτης 19/12/2011 16:34:41

   Kεφαλλονίτη,
   να αφήσεις ήσυχα τα κοτόπουλα της μάνας σου!
   Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει τη γραμμή του χρήματος, όσο δαιδαλώδης και να είναι, μπορεί να βρεί ακρη.

   • juliet avatar
    juliet @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 21:53:03

    Κύριε Ροδινέ ,το λέει γιατί τα κοτόπουλα της μάνας του είναι αλανιάρικα και δεν είναι εύκολα να τα βρεί κανείς.
    Και αν ξέρεις στο μόνο μέρος που δεν υπάρχουνΕβραίοι είναι η Κεφαλλονιά, που σημαίνει ότι την γραμμή του χρήματος την κατέχουν καλά .

 8. Y. avatar
  Y. 19/12/2011 10:08:27

  Προς Μάξιμο Χαρακόπουλο και Κώστα Τζαβάρα
  Διαβάζω από το Πολιτικό Παρατηρητήριο που έδωσε στη δημοσιότητα η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, σχετικά με τη δημοσκόπηση-μέτρηση της Μαρκ που δημοσιεύτηκε στο Έθνος. “…Ο νόμος περί δημοσκοπήσεων σε κάθε περίπτωση απαγορεύει ρητά τα λεγόμενα υποθετικά ερωτήματα”
  Άμεσα, μηνυτήρια αναφορά προς την εταιρία που το συνέταξε (υπεύθυνοι, Θωμάς Γεράκης, Σοφία Τσιλιγιάννη), και την εφημερίδα που το παρουσίασε, με ευρεία δημοσιοποίηση του σχετικού δικόγραφου
  Αρκετά ανεχθήκαμε τα μιντιοκρατικά και εξαπτέρυγα λαμόγια

 9. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 19/12/2011 10:16:53

  Για λόγους συμβολισμού ,θα ήταν ωραίο η ΠΡΩΤΗ ενέργεια του Α.Σ να είναι η επαναφορά του όρου "Εθνικός" σε όσα Υπουργεία τον είχε καταργήσει ο ΓΑΠ.

  Πάντως είμαι επιφυλακτικός για το άν μιά "μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση" μπορεί να βγάλει δουλειά , με δεδομένη την κατάσταση ολοκληρωτικής διάλυσης που βρίσκεται το Δημόσιο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΣΤΕΛΙΟΣ 19/12/2011 16:35:27

   Στέλιο,
   αυτά θεωρούνται δεδομένα

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 20:20:55

    καες και σωστες οι αλλαγες ονοματων, αλλα καθε αλλαγη ονοματος σε υπουργειο κοστιζει πανω απο 300.000 ευρω.
    δεν ειμαστε για τετοια μερες που ερχονται.
    μολις υπαρξουν λεφτα να γινουν οσες αλλαγες θελετε!!

 10. sabi avatar
  sabi 19/12/2011 10:31:37

  Πολύ καλό το προσχέδιο διακυβέρνησης αλλά θυμίζει έντονα κατεστημένο ...
  Η σημαντικώτερη παρατήρηση που δεν έχει απάντηση στο άρθρο του κ. Ροδινού είναι αυτή του Φρίξου Γιαννιού. Δεν μπορείς να φτιάξεις κράτος χωρίς να έχεις στη διοίκηση τους ικανώτερους των Ελλήνων. Ο Ντεγκώλ ανέλαβε τη Γαλλία σε μια κατάσταση παρόμοια με τη δική μας σήμερα. Η λύση που έδωσε στη δημόσια διοίκηση ήταν το "μπάιπάς" . Εβαλε σχεδόν όλους τους υφιστάμενους σε εφεδρεία ή σύνταξη και προσέλαβε με σύστημα "πανελλαδικών" εκ των αρίστων, όσους είχε ανάγκη το κράτος. Παράλληλα ίδρυσε την ΕΝΑ (Ecole Nationale d' Administration) με " πανελλήνιες" δυσκολώτερες και απο τα πολυτεχνεία, απ' όπου προέρχοται κατα κανόνα ολοι οι υπουργοί και τα ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης. Πχ. προκειμένου να προσλάβει 3000 καθηγητές Μ. Εκπαίδευσης το Γαλλικό κράτος στο τέλος της σχολικής χρονιάς προκυρήσσει "πανγαλλικές" εξετάσεις εφ΄όλης της ύλης του Πανεπιστημίου μεταξύ των διπλωματούχων όλων των Πανεπιστημίων της χώρας. Στα πρώτα 3000 άριστα γραπτά αποκαλύπτονται τα ονόματα και αυτοί οι ήδη διπλωματούχοι αποκτούν το τίτλο του καθηγητού Μ. εκπαίδευσης. Οι αποτυχόντες κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ή ψάχνουν άλλη εργασία ή ξαναδοκιμάζουν την επόμενη χρονιά. Ετσι δεν υπάρχουν φροντιστήρια και παραπαιδεία αφού οι άριστοι των καθηγητών είναι στο δημόσιο και οι Γάλλοι δεν χρειάζεται να κλέβουν την εφορία για να πληρώνουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους.Εκτοτε το σύστημα αυτό ισχύει στη Γαλλία με αποτέλεσμα να είναι ίσως η πιο αποδοτική κρατική μηχανή στην Ευρώπη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ. (πχ. ο ΟΣΕ της Γαλλίας ανταγωνίζεται με επιτυχία την air-France με τραίνα που τρέχουν με 500 χλμ την ώρα (TGV) και τα εξάγουν μέχρι και στο Τέξας των ΗΠΑ. Εκτός απο την άρση της μονιμότητας που είναι ο πρώτος νόμος που θα πρέπει να ψηφιστεί, μαζί του θα πρέπει να ψηφιστεί και ο νόμος για σύνδεση του μισθού και των πριμ με την παραγωγικότητα η οποία τουλάχιστον για 3 χρόνια θα πρέπει να μετριέται με" το κομμάτι " και με θέσπιση ελάχιστης απόδοσης που όποιος δεν την φτάνει θα απολύεται και τη θέση του θα καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, όπως στον ιδιωτικό τομέα.
  Γιά την πάταξη της γραφειοκρατίας θεωρώ εκ των ουκ άνευ την θέσπιση προθεσμίας απο 15 έως 30 ημέρες εντός του οποίου η υπηρεσία οφείλει να απαντήσει στό αίτημα οιασδήποτε αδείας για οιανδήποτε επένδυση ή εργασία, άλλως, αν δεν απαντήσει η υπηρεσία, να θεωρείται με απόλυτα δική της ευθύνη, ως καταφατική η απάντησή της. ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ. οΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ.
  Αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι πολιτικοί και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ που να μην την θεωρούν Προτεκτοράτο και την εξουσία γρήγορο και εύκολο πλιάτσικο.
  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΤΣΙΠΡΑΣ KAI ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ) που δεν απορρίπτει την Ευρώπη.
  Με Αυτοδυναμία ο Σαμαράς, αφ' ενός θα έχει όλους τους άλλους απέναντι και στο εσωτερικό του τους πλιατσικολόγους που θα διαγκωνίζονται να αρπάξουν γρήγορα ό,τι προλάβουν όσο κρατάει η αυτοδυναμία...

  • madprof avatar
   madprof @ sabi 19/12/2011 13:58:04

   "Αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι πολιτικοί και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ που να μην την θεωρούν Προτεκτοράτο και την εξουσία γρήγορο και εύκολο πλιάτσικο.
   ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΤΣΙΠΡΑΣ KAI ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ) που δεν απορρίπτει την Ευρώπη."
   Μετά από 6μηνη ενεργή παρουσία μου στο antinews, επιτέλους ακόμη ένας που λέει τα πράματα με το όνομά τους, χωρίς κομματικές παρωπίδες για τα καλά και συμφέροντα των παροικούντων τα Σόδομα (sic!).
   Η πιο Ορθολογική, αυτονόητη επισήμανση των δύο ζητημάτων, πέρα από κομματικές βερμπαλιστικές πομφόλυγες!

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ sabi 19/12/2011 17:25:04

   Ποιό "προσχέδιο"; Ρεπορτάζ γράφει ό,τι είναι.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ sabi 19/12/2011 17:45:57

   "Η κυβέρνηση θα έχει χαρακτηριστικά κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό:

   Πρώτον, θα σταλεί προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της εθνικής αποστολής.

   Δεύτερον, θα εξασφαλισθεί μεγαλύτερη κοινωνική ανοχή και περίοδο χάριτος. Πολύ περισσότερο από μια καθαρά κομματική κυβέρνηση, η οποία θα αντιμετωπιστεί αυστηρά από την επομένη κιόλας ημέρα."

   Νομίζω ότι αυτή η παράγραφος απαντά στον εύλογο συλλογισμό της τελευταίας δικής σου.
   Όσο για τα περί γαλλικής δημόσιας διοίκησης, εξαιρετική η πληροφόρηση που δίνεις, πιστεύω ότι όντως πρέπει να διδαχθούμε από αντίστοιχες εμπειρίες.

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ sabi 20/12/2011 08:38:07

   Συμφωνώ απόλυτα με τις αιτιάσεις σου sabi αυτές οι ενέργειες είναι καινοτομικές μπορεί αυτές καθ΄ αυτές που προτείνεις, να πει κάποιος ότι είναι αποσπασματικές, αλλά θα μπορούσαν κάλλιστα να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο ενεργειών για τη διαμόρφωση της ανασύνταξης της δημόσιας διοίκησης. Αυτές όμως οι ενέργειες απαιτούνται για να προσδώσουν ελπίδα στον Έλληνα φορολογούμενο με τη «νέα διακυβέρνηση», συμφωνώ επίσης απόλυτα μαζί σου ότι ο στόχος δεν πρέπει να είναι η αυτοδυναμία αλλά η συμπόρευση και άλλων δυνάμεων στη διακυβέρνηση για να ευοδωθεί το δύσκολο έργο της ανασύστασης στη δημόσια διοίκηση.

 11. TopGunZ avatar
  TopGunZ 19/12/2011 10:47:44

  Πρέπει να καταλάβουμε πλέον ότι το στοίχημα δεν είναι του Σαμαρά. Είναι του Ελληνικού λαού. Είναι το στοίχημα της λύτρωσης από τα κακά δαιμόνια που αφήσαμε να παρεισφρήσουν στη νοοτροπία μας. Ο Σαμαράς έχει τείνει χείρα. Μην περιμένετε να καταφέρει να μας "ψαρέψει" μέσα στο βούρκο αν δεν απλώσουμε κι εμείς το χέρι μας. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τυχόν επικοινωνιακά ελείμματα, αλλά, διάολε, έχω βαρεθεί τις φτηνές δικαιολογίες και τις πομφώδεις αναλύσεις μερικών για να δικαιολογήσουν τη λιποψυχία τους ή τον εγωισμό τους να παραδεχτούν κάποιες αλήθειες.

 12. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 19/12/2011 11:08:31

  ΑΥΤΟ (οι πρώτες 100 ημέρες στο Μαξίμου) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΤΕ.ΘΥΜΙΖΕΙ ΞΕΡΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΙΟ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΘΥΜΑΣΤΕ.ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΧΙ 100 ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΙΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ.
  ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

 13. Kostas avatar
  Kostas 19/12/2011 11:09:12

  Πράγματι, απουσιάζει η δημόσια διοίκηση. Και όχι τόσο το ζήτημα της άρσης της μονιμότητας. Αυτή η καραμέλα είναι μάλλον δημιούργημα της διαπλοκής για να αποσείσει το φως της δημοσιότητας από πάνω της. Το δημόσιο δεν δουλεύει γιατί η διαπλοκή και οι πολιτικοί δεν θέλουν να δουλεύει για να επικαρπώνονται χωρίς έλεγχο τις μίζες τους. Συνεπώς ένα από τα κεντρικά ζητήματα είναι να δοθούν κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους που μπήκαν στο δημόσιο με το σπαθί τους.
  Δεύτερο σημαντικό ζήτημα το χτύπημα της μιζοκρατίας. Εάν δεν πέσει μαστίγιο σε πολιτικούς που βάζουν το δάκτυλο στο μέλι, τότε είναι χαμένο το παιχνίδι. (Όπως χάθηκε και η πενταετία Καραμανλή).
  Τρίτον, κοινωνική προστασία. Υγεία, παιδεία, φτώχεια, ναρκωτικά, ασφαλιστικό, εισφοροδιαφυγή είναι στο σημείο αποδόμησης με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς και εδώ χρειάζεται ένας οδικός χάρτης στήριξης των ασθενεστέρων.
  Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής. ΚΑΝΕΝΑ μέτρο πολιτικής δεν πρόκειται να φέρει αποτελέσματα εάν δεν χτυπηθούν αυτές οι δύο μάστιγες. Παράλληλα η καταπολέμησή τους θα έχει θετικές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, θα συνεισφέρει θετικά στην εξυγίανση της επιχειρηματικότητας, της εργασίας, θα λειτουργήσει προς επίρρωση του αισθήματος κράτους δικαίου (ενάντια στην ανομία που καλλιεργείται από αριστερο-νεοφιλελεύθερους) και της ισονομίας.
  τώρα που τα έβαλα κάτω μου φαίνεται ότι θέλει λίγο παραπάνω δουλειά ο οδικός χάρτης. Αυτό γιατί οικονομία και κοινωνία είναι σε διάλυση. Άρα αυτό που χρειάζεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι ένα ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ λεπτομερές, πολύπλευρο, ενδελεχές, με διαδοχικά βήματα, με κλαδικούς σχεδιασμούς και με λεπτομερές σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, μέσα από περιφερειακούς πόλους ανάπτυξης.
  Επιτρέψτε μου επίσης να σημειώσω ότι ο τουρισμός και ο πολιτισμός είναι μάλλον τομείς υποτονικοί για ένα μελλοντικό παραγωγικό όραμα για τη χώρα.
  Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να ξεκινήσει την μεγάλη πορεία προς τον Έλληνα πολίτη στην περιφέρεια και να συγκροτήσει έτσι ένα περιφερειακό σχέδιο ανάπτυξης
  Εντάξει, δεν είναι και λίγα αλλά οι καιροί αυτά απαιτούν.

  • madprof avatar
   madprof @ Kostas 19/12/2011 17:36:43

   "Πράγματι, απουσιάζει η δημόσια διοίκηση. Και όχι τόσο το ζήτημα της άρσης της μονιμότητας. Αυτή η καραμέλα είναι μάλλον δημιούργημα της διαπλοκής για να αποσείσει το φως της δημοσιότητας από πάνω της. Το δημόσιο δεν δουλεύει γιατί η διαπλοκή και οι πολιτικοί δεν θέλουν να δουλεύει για να επικαρπώνονται χωρίς έλεγχο τις μίζες τους."
   Είναι δυνατόν να μην κατανοούν ορισμένοι τα όσα απλά και ειλικρινά γράφεις και αναλώνουμε φαιά ουσία για να καταλάβουν κάποιοι τον κοινωνικό αυτοματισμό που μας ωθούν εμμέσως οι φορείς του "διαίρει τους πληβείους και βασίλευε" και την κοινωνική αναταραχή και πλήρη διάλυση της δημόσιας διοίκησης που θα πυροδοτούσε μια τόσο ανεύθυνη ενέργεια;

   • Φρίξος Γιαννιός avatar
    Φρίξος Γιαννιός @ madprof 20/12/2011 09:07:28

    Για το θέμα της άμεσης σχέσης αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και πολιτικό σύστημα σε συνάρτηση με τις μίζες πιστεύω ότι όντως υπάρχει αλληλουχία. Πέραν αυτού όμως κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί και μάλιστα αρκετοί σε καίριες θέσεις λειτουργούν αυτόνομα φυσικά σε συνεννόηση με τα συνδικαλιστικά τους όργανα άλλοι πάλι τελείως αυτόνομα. Θα σου αναφέρω ένα δικό μου παράδειγμα έχω κάνει μετεγκατάσταση της εταιρείας μου από ένα δήμο της Αθήνας σε ένα άλλο από το Σεπτέμβριο και προσπαθώ να πάρω τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τη Νομαρχία για την απαιτούμενη αλλαγή στην εφορία δυστυχώς όμως ο λειτουργός της νομαρχίας συνεχώς, ενώ μας κλείνει κάποιο ραντεβού στη συνέχεια το αθετεί διότι έπρεπε να πάει σε κάποιους ελέγχους επίσης μας παραπονείται ότι του κάνανε μείωση μισθού και αυτός εργάζεται υπέρ του δέοντος κ.λπ. Ο λογιστής μου λέει ότι θα πρέπει να δώσουμε κανένα χιλιάρικο για να κλείσουμε το θέμα, έτσι θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα ? πιστεύεις ότι εάν υπήρχε έστω ένα κυτίο παραπόνων στην υπηρεσία του το οποίο θα το διαχειριζόταν κάποια διεύθυνση δημόσιων ελεγκτών θα μπορούσε να έχει τέτοια συμπεριφορά παράλληλα όμως θα έπρεπε στο θέμα της μονιμότητας να ισχύει ότι και στον ιδιωτικό τομέα για τους δημόσιους υπάλληλους. Δηλαδή οι συμβάσεις αορίστου χρόνου που κατοχυρώνουν σε σημαντικό βαθμό ( τουλάχιστον πριν το μνημόνιο) τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/12/2011 11:10:17

  Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, στο οποίο επιμένω συχνά εδώ διότι πιστεύω ότι είναι κομβικό για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας ως έθνος, έχω καταθέσει εδώ ως πρόταση το εξής:
  Να γίνει ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ των αδειών παραμονής και νομιμοποίησης όλων των λαθρομεταναστών την τελευταία διετία τουλάχιστον. Εχω απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι, άμα τη ανόδω στην εξουσία του "αντιεξουσιαστή" πακιστανολάγνου ΓΑΠ, τα δικηγορικά κυκλώματα αποθρασύνθηκαν και έβγαζαν σωρηδόν χαρτιά παραμονής με ψευδείς βεβαιώσεις.
  Να γίνει tabula rasa, ειδικά για τους Αφροασιάτες μουσουλμάνους που είναι το πλέον επικίνδυνο στοιχείο.
  Και από εκεί και πέρα, να καθιερωθεί νομοθετικά το: ΑΠΑΞ ΠΑΡΑΜΟΝΟΣ, ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ. Καμία νομιμοποίηση σε όποιον δεν εισήλθε στη χώρα με άδεια εισόδου και διαβατήριο, καμία νομιμοποίηση σε όποιον παραμένει στη χώρα μετά τη λήξη της άδειας εισόδου και παραμονής.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 19/12/2011 11:11:25

   "Παράνομος", φυσικά, ήθελα να γράψω και όχι "παράμονος"... (εκ του παραμονή!!!).

 15. thanasis avatar
  thanasis 19/12/2011 11:13:16

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ
  ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ
  ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ
  ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΓΕΜΙΣΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΝ
  ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΜΑΘΕ
  ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ
  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

 16. Έλεος avatar
  Έλεος 19/12/2011 11:17:13

  Ξεχάσατε ότι υποσχέθηκε και τα πολυτεκνικά επιδόματα.

  Και κάτι άλλο. Επειδή δεν βλέπω τίποτε σχετικό με την Παιδεία, λέτε κάπου:
  «Βασικά κριτήρια επιλογών:
  ... 3. Οι υπουργοί θα έχουν γνώση και σχέση με το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων τους επειδή δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο...»
  Δηλαδή θα δούμε τον Σπηλιωτόπουλο στο Παιδείας;

  Αν συμβεί αυτό, τότε μιλάμε για πλήρη αποτυχία της εν δυνάμει κυβέρνησης Σαμαρά.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Έλεος 19/12/2011 11:30:19

   Ελεος,
   το άλλο κριτήριο που λέει οτι όσοι απέτυχαν δεν θα χρησιμοποιηθούν σας διέφυγε;

 17. EΥΑ avatar
  EΥΑ 19/12/2011 11:20:50

  Η έκφρασή του στη φωτογραφία είναι αρκετή...

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/12/2011 11:29:42

  Καλά όλα αυτά, αλλά η Διμαντοπούλου δηλώνει ότι η Κυβέρνηση αυτή θα τελειώσει όταν τελειώσει το έργο της και μένα αυτό μου λέει του αγίου Τάδε ανήμερα...

 19. Wolf avatar
  Wolf 19/12/2011 11:38:37

  Ο Σαμαράς είναι η τελευταία Ελπίδα, για το λαό μας και την πατρίδα!!!

 20. Lampros avatar
  Lampros 19/12/2011 11:49:22

  πατριώτη, αν τα κοτόπουλα ειναι Ληξουριώτικα, θα αξίζουν πολλά λεφτα. Το πόθεν έσχες απο μόνο του δεν λεει τίποτε. θα πρέπει να ειναι έτοιμος για το επόμενο βήμα του ειδικού δικαστηρίου.

 21. Έλεος avatar
  Έλεος 19/12/2011 11:55:03

  Σε τί ακριβώς απέτυχε ο κ. Σπηλιωτόπουλος;
  Δεν είναι υπεύθυνος του τομέα της Παιδείας της ΝΔ και μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν συμμετείχε στη διακομματική επιτροπή για την παιδεία;
  Τι λόγο θα βρει για να τον απομακρύνει όταν δεν τον έχει αντικαταστήσει μέχρι τώρα;
  Άλλο τι λέμε και τι θέλουμε εμείς, και άλλο το στίγμα που δίνεται μέχρι τώρα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Έλεος 19/12/2011 12:21:04

   έλεος,
   όπως είδες προσπαθώ να αποφεύγω τον πειρασμό της ονοματολογίας.

 22. Lampros avatar
  Lampros 19/12/2011 12:04:18

  Να ειμαστε προετοιμασμένοι, η επόμενη μέρα του Σαμαρα, θα ειναι πολύ πιο σκληρή λόγω των συνθηκών της κοινωνίας. Σωστα επισημαινετε πως δεν θα εχει ουτε ώρα περιόδου χάριτος.
  Ας μην ξεχασει να οργανωσει τα μετόπισθεν. να τελειώσει μια και καλή με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, (ένας απλός έλεγχος με ΕΝΑΝ, αδιάφθορο εφοριακό ειναι αρκετός!!!). Δεν μπρεί να τα αφήσει έτσι. Μόλις ανασυνταχθούν θα ξανακανουν το παιχνίδι τους.
  και δεύτερο, μια έρευνα του τι έγινε και φτασαμε στο ΔΝΤ. Ειναι ξεκάθαρες δηλώσεις αξιωματούχων (Υπουργός Οικονομίας & Πρωθυπουργός) με μετρήσιμο αντίκτυπο στις αγορές.

 23. Κωστάκης avatar
  Κωστάκης 19/12/2011 12:13:27

  Απαραβατος Κανονας

  Εαν ο Σαμαρας δεν καταφερει να αντιμετωπισει την παραπληροφορηση και την αρνητικη διαθεση του συνολου του Τυπου και των μιντιακων κολοσσων βλ( ΔΟΛ,ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΔΕΣ,ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΕΣ,ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ) οι οποιοι αποστρεφονται μετα βδελυγμιας αυτοδυναμη δεξια κυβερνηση δεν θα πετυχει τιποτα παρα μια βραχυπροθεσμη μακροημερευση και σιγουρα θα εχει την τυχη του Καραμανλη....ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ....ΤΑ ΜΙΝΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ...ΟΧΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ....

 24. TopGunZ avatar
  TopGunZ 19/12/2011 12:13:36

  Και εγώ βγαίνω και δηλώνω βρε αρχαίε μου ότι με ένα φουρφούρι παράγεις τόση ενέργεια όση ένα πυρηνικό εργοστάσιο γιατί στήνω αιολικά, αυτό σημαίνει ότι είμαι ηλίθιος και καιροσκόπος, όχι ότι ισχύει.

 25. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 19/12/2011 12:19:11

  Αρχαίε,
  κατ' αρχήν το έργο μπορεί να τελειώσει ....ανά πάσα στιγμή!
  Δεύτερον, ο Λοβέρδος δήλωσε οτι συμφωνεί με τον Σαμαρά

 26. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 19/12/2011 12:22:48

  Κώστα,
  η δημόσια διοίκηση δεν αλλάζει σε 100 ημέρες.
  Επι πλέον ούτε γράψαμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ με όλες τις λεπτομέρειες

 27. Ignoramus avatar
  Ignoramus 19/12/2011 12:52:01

  γαι να κυβερνηση ο σαμαρασ πρεπει πρωτα να γινουνε εκλογες που δεν το βλεπω

 28. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 19/12/2011 13:24:35

  Θα συνιστούσα να μην βάλει κανείς στοίχημα ούτε για το τι θα συμβεί στις 100 ή τις 200 ή τις 1.000 μέρες.

  Στην ίδια Ελλάδα θα ζούμε με τους ίδιους Έλληνες.

  Ας πούμε ενδεικτικά για το πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974. Και να μας δηλώσει κάποιος ότι επί 5, 6, 12, χρόνια έτρωγε, έκλεβε, άρπαζε, τα έπαιρνε. Τι μπορούν να του κάνουν; Αναδρομική ισχύς σκληρότερου νόμου δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εφαρμοστεί, οπότε πάπα λα.

  Τα υπόλοιπα φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν όσα υπήρχαν στο αντίστοιχο πρόγραμμα του 2004.

  Προσωπικά θα έβαζα ένα στοιχηματάκι για τον αριθμό των υπουργών.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 19/12/2011 17:26:40

   Εγώ θα έλεγα να το βάλεις, γιατί είσαι η μόνη μου ελπίδα να ... εισπράξω το νέο έτος

   • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
    Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Αυτόνομος 20/12/2011 07:10:19

    Tί θα λέγατε Αυτόνομε για 3 ευρώ για κάθε υπουργό;
    Δηλαδή τουλάχιστον 100 ευρουλάκια.

 29. ano-kato avatar
  ano-kato 19/12/2011 13:26:37

  Για τους υπόλοιπους Έλληνες πλην το χαμηλοσυνταξιούχων δεν βλέπω κίνηση σε καμία δήλωση Σαμαρά.Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστούμε πολλά εκατονταήμερα για να υπάρξει φως.Αλλά και η μείωση φορολογικών συντελεστών είναι αργής απόδοσης μέτρο.Ένας χρόνος για το φόρο εισοδήματος σίγουρα.Για τον ΦΠΑ δεν είναι και σίγουρο πως θα ωφελήσει όλους αν δεν υπάρξει αυστηρός έλεγχος τιμών πριν και μετά την αλλαγή.Γιατί στην΄Ελλάδα είναι γνωστό πως οι τιμές ποτέ δεν πέφτουν. Γιαυτό χρειάζεται πρόγραμμα έτοιμο με μέτρα άμεσης απόδοσης.Έτσι θα ανακουφιστεί όλος ο κόσμος. Αλλιώς θα μας έρχεται στο νου η περίφημη ευχή καλό κουράγιο του ξενέρωτου Ολι Ρεν που από ότι φαίνεται γνώριζε πάρα πολύ καλά τι μας ετοίμαζαν και τι μας περίμενε από πολλούς ντόπιους σωτήρες.

 30. panos avatar
  panos 19/12/2011 13:34:53

  Τα μεγαλοπνοα σχεδια για να εφαρμοστουν απαιτουν την υπαρξη δυναμικων και ικανων πολιτικων και τετοιοι στη Νεα Ν.Δ. ειναι ειδος εν ανεπαρκεια.Ποιοι ειναι αυτοι που θα κοψουν το αχρηστο κομματι του δημοσιου τομεα,θα εφαρμοσουν καινοτομα μετρα στην οικονομια και θα διωξουν τους λαθρομεταναστες?

 31. anergos neos avatar
  anergos neos 19/12/2011 13:35:37

  Απίστευτο είναι ακόμη πρωθυπουργός ο George A. Papandreou ! ( στο facebook )

 32. yiann avatar
  yiann 19/12/2011 13:43:46

  Θεωρώ το Καραμανλή ανίκανο και συνένοχο για ότι ζούμε, είμαι επιφυλακτικός με Σαμαρά και μετάνοιωσα που το 2004 ψήφισα ΝΔ. Αλλά αν ο Σαμαράς δηλώσει με σαφήνεια ότι θα πολεμήσει την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση με αυστηρότητα και αποφασιστικότητα, καταργήσει τους νόμους Καστανίδη και Παπαιωάννου που ετοιμάζεται και ξεκινήσει μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών και καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ. Αλλά μέχρι τώρα δεν το έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα.........ούτε καν ως δεύτερη ή τρίτη. Σιωπή....

 33. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/12/2011 13:45:39

  Ὡραῖο. Εἰδικὰ ἡ παράγραφος "Ὑπουργικὸ Συμβούλιο" εἶναι σημαντικώτατη, προϋπόθεση ἐπιτυχίας. Θὰ ἀκουστεῖ πολὺ "γιανναρικό", ἀλλὰ θὰ τὸ πῶ: τὸ 1981 ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου ἀνέβηκε στὴν ἐξουσία μὲ (ὑπόσχεση καὶ) σχέδιο ἀναδιαμόρφωσης τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας σὲ ὅλα τὰ ἐπίπεδα- πραγματικὰ "τὰ ἄλλαξε ὅλα" (διάβαζε: τὰ κατέστρεψε ὅλα). Τέλος-τέλος ἄλλαξε τὸν ἴδιο τὸν Ἕλληνα, τὸν ἐξευτέλισε. Ἤδη ἀπὸ τὶς πρῶτες 100 μέρες τῆς κυβέρνησης τοὺ '81 ἔδωσε βασικὰ δείγματα γραφῆς γιὰ τὸ πῶς θὰ ἀλλάξει ἡ Ἑλλάδα μέχρι τό... 2011.

  Μιὰ κυβέρνηση ποὺ διατείνεται πὼς ζητᾶ νὰ ἀλλάξει σελίδα στὴν ἱστορία τῆς Ἑλλάδας ὀφείλει νὰ ἔχει ἕτοιμο σχέδιο γιὰ ΤΕΤΟΙΟΥ ΒΑΘΟΥΣ ἀλλαγές, ὄχι μόνον γιὰ διοικητικὲς ἀρετές, σώφρονα οἰκονομικὴ πολιτικὴ καὶ λεβέντικη ἐξωτερικὴ πολιτική, ὅλα αὐτὰ μὲ περισσότερο "ἑλληνικὸ χρῶμα". Ἂν ὄντως ἔχει ἀξιώσεις ἱστορικότητας, καλεῖται νὰ ἀντιπολιτευτεῖ τὸ ΠΑΣΟΚ τοῦ 1981, ὄχι τοῦ ΓΑΠ καὶ τῶν δελφίνων. Νὰ δώσει συνολικὴ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ, ἀντιπρόταση γιὰ τὴν περίοδο τῆς μεταπολίτευσης, σχέδιο Νέας Μεταπολίτευσης, ποὺ μέχρι τώρα εἶναι λίγο "φλού". Καὶ ὅλα αὐτὰ ἤδη μέσα σὲ 100 μέρες.

  Ἂν ἡ διαφορὰ τῆς μεταπολίτευσης ἀπὸ τὴ Νέα Μεταπολίτευση εἶναι ὅτι στὴ δεύτερη τὸ κράτος θὰ δουλεύει καὶ θὰ εἶναι πιὸ πατριωτικό, ΑΚΟΜΑ καὶ αὐτὸ δὲν ἐπαρκεῖ. Οἱ διαφορὲς σηματοδοτοῦνται, φυσικά, ἀπὸ τὶς 100 πρῶτες μέρες. Σκεφτεῖτε μόνο τὸ βάρος τῆς ἔννοιας "νέα ἱστορικὴ σελίδα".

 34. Νικήτας avatar
  Νικήτας 19/12/2011 13:50:46

  Αν δεν ανατινάξει το κομματικό σύμπαν ο Αντώνης Σαμαράς και δεν
  στηριχτεί αποκλειστικά σε νέους ανθρώπους που αναδείχτηκαν από την κοινωνία και όχι τα κομματικά γραφεία θα κάνει μια τρύπα στο νερό .
  Χρειάζεται γνώση , ανιδιοτέλεια και πνεύμα θυσίας .
  Δεν γνωρίζω ποιος διαθέτει .
  Είμαι όμως 100% σίγουρος πως τα στελέχη που το ονομά τους ακούγεται στην αγορά δεν φελάνε σε τέτοια συστράτευση .
  Είναι άτομα καριέρας που παρά τις καλές προθέσεις το όνειρο της προβολής κυριαρχεί και όχι οι πραγματικές ανάγκες του λαού .
  Με τα ωραία κοστούμια - πόσα συντάξεις άραγε να κοστίζει καθένα - τα πλατιά χαμόγελα και τις κοιλιές τι να χαμπαριάσουν από ανέχεια .
  Με τα γερασμένα πρόσωπα και τα πλαδαρά κορμιά που να βρούνε κουράγιο και δύναμη αντιπαράθεσης με τα θηρία της Ευρώπης προς όφελος του λαού .
  Αυτοί που ποτέ δεν λύσανε προβλήματα μιας και είτε δεν χρειάστηκε ή ήταν κάποιος άλλος και καθάριζε , με ποιο τρόπο θα παλέψουνε για τα λαϊκά συμφέροντα .

  Θέλουμε Έλληνες με επίγνωση εθνικής καταγωγής και γνώση .
  Γνώση Ελληνικής παιδείας , ταυτοπροσωπίας , ιστορίας που να βάλουνε μπροστά τα στήθη τους για να αλλάξει ο τόπος .
  Να κάνουν τον Σταυρό τους και να στηριχτούν μονάχα σε αυτόν τον υπέροχο λαό που μπορεί να κάνει θαύματα .
  Το ξαναλέω : Να κάνει θαύματα,

  • foros avatar
   foros @ Νικήτας 19/12/2011 23:28:08

   Πέστα μεγάλε. Όταν αναφέρω ότι εδώ και 2 χρόνια ο Σαμαράς δεν έχει βγάλει στελέχη (πλην Μηταράκη, μπορεί να κάνω και λάθος) με αποκαλούν οπαδό του Κωλοτούμπα και της Θυγατέρας. Ξυπνήστε Αυτοδυναμία με Αρούλη και Αβραμόπουλο δεν γίνεται.

   • stanley@gr avatar
    stanley@gr @ foros 20/12/2011 04:25:14

    μεγαλο στελεχος ο Μηταρακης!!!
    διαβασε παρακαλω την προσφατη αμετροεπη του αναρτηση για την ΑΟΖ εδω στα αντινεα και θα καταλαβεις για τι φελλο προκειται!!
    διαδιδει οτι θα ειναι ο επομενος υπουργος οικονομικων ο δυστυχης!!!

 35. astir avatar
  astir 19/12/2011 14:06:55

  Το τριημερο που μας περασε στο καρπενησι εγινε το 13 κολλεγιο ελληνων χειρουργων με εξαιρετικο επιστημονικο προγραμμα και ανακοινωσεις και παρουσιες επιστημονων διαπρεπων στον δημο καρπενησιου ειναι δημαρχος ο κ Μπακογιαννης κωστας ο οποιος δυστυχως ακολουθει τα βηματα και τις εμπαθειες της μητερας του στις 19.30 ηταν η γιορτη στην πλατεια του καρπενησιου για το χριστοθγενιατικο δεντρο οπου παρευρεθηκαμε και εμεις καποιοι συνεδροι μετα απο την εκδηλωση ο δημαρχος δεν ηρθε στην εναρξη του συνεδριου εστω και καθυστερημενα να καλωσωρισει και να απευθυνει εναν τυπικο χαιρετισμο ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ επειδη προεδρος του συνεδριου ειναι ενας βουλευτης που ΟΡΘΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΛΟΙΔΩΡΗΘΕΙ ΤΟΣΟ ΩΣ ΝΤΟΡΙΚΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ...........................................................ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝΤΩΝΗ ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ...

  • jkr avatar
   jkr @ astir 19/12/2011 17:29:39

   Τι ψάχνεις να βρεις ρε φίλε, από φεουδάρχες;;;; τρόπους ή αξιοπρέπεια;;

 36. Y. avatar
  Y. 19/12/2011 14:09:09

  Δήλωση ΝΔ
  Κανείς από τους βουλευτές που ζήτησαν αναδρομικά, θα συμπεριλαμβάνονται στις λίστες

 37. Y. avatar
  Y. 19/12/2011 14:55:28

  @ Φ
  Θά 'θελα να ξέρω πως μου σβήνεις τον υπολογιστή. Υιός??

 38. pink floyd avatar
  pink floyd 19/12/2011 15:25:20

  Πρεπει να καταλαβετε οτι το προβλημα του δημοσιου δεν ειναι η μονιμοτητα των υπαλληλων του αλλα η στρατοκρατικη δομηση και αντιληψη του.Το δημοσιο λειτουργει οπως ο στρατος δηλαδη με γραφειοκρατια αναξιοκρατια φοβο στις καινουργιες και διαφορετικες ιδεες .Αν θα καταργηθει η μονιμοτητα αυτα τα φαινομενα θα ενταθουν διοτι κανενας δε θα θελει να μενει ακαλυπτος. Επισης η κοματικη εξαρτηση των υπαλληλων θα ειναι ο βασικος κανονας ανελιξης τους και προωθησης τους στα υψηλοτερα κλιμακια.Ειναι λαθος οσοι πιστευουν τα στερεοτυπα των νεοφιλελευθερων πως με λιγοτερο κρατος θα εχουμε καλυτερες υπηρεσιες.Σε τελικη αναλυση στον ιδιωτικο τομεα παλι κατα βαση εχουμε γλειψιμο εξευτελισμο του ανθρωπου στυψιμο του υπαλληλου οσο γινεται περισσοτερο και εργοδοτες ειτε κρατικοδιαιτους ειτε φοροαπατεωνες ειτε και τα δυο μαζι. Δυστυχως οι περισσοτεροι εργοδοτες δεν θελουν εργαζομενους συνεργατες αλλα απασχολησιμους δουλοπαροικους.
  Οσο αναφορα τις 100 πρωτες ημερεςς δε θα ειναι διαφορετικες απο αυτο που ζουμε τωρα διοτι οσο αξιος και αν ειναι καποιος και οι συν αυτω η ιδεολογικη τους ταυτοτητα παραπεμπει στον εργοδοτη φεουδαρχη κρατικοδιαιτο μιζαδορο και στον εργαζομενο απασχολησιμο ελαστικο δουλοπαροικο. Απλα το τυρακι ειναι πως οι κολλητοι θα γινουν ιπποκομοι σφουγγοκολαριοι και ψωμομαζωχτρες των ξεροκοματων που πεφτουν απο το τραπεζι των εργοδοτων
  Ισως ολα αυτα που σας γραφω να μοιαζουν αριστερα αναρχικα ή δεν ξερω τι αλλο αλλα οσοι εργαζονται για αλλους κατι θα νιωθουν
  Λυσεις δυστυχως δεν υπαρχουν

 39. christof avatar
  christof 19/12/2011 15:30:19

  Συμφωνω με ολο το σκεπτικο σου κ. Ροδινε,αλλα αφισες την Εθνικη Παιδεια απ'εξω.Επιτροπη σοφων εγνωσμενης Ελληνικοτητος για χαραξη του στοχου.Δημιουργια ανωτατων σχολων κλασικης παιδειας και αρχαιολογιας παγκοσμιου κυρους.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ christof 19/12/2011 15:53:21

   συμφωνώ απολύτως με την πρότασή σου.

   • Φρίξος Γιαννιός avatar
    Φρίξος Γιαννιός @ Κώστας Ροδινός 20/12/2011 09:13:56

    το θέμα αυτό εντάσσεται στη δημόσια διοίκηση κ. Ροδινέ, διότι η παιδία είναι στους βασικούς της άξονες δημόσια!!!

    • danaos avatar
     danaos @ Φρίξος Γιαννιός 20/12/2011 09:36:45

     Κύριε Γιαννιέ εδώ έχετε ένα μικρό αλλά ουσιαστικό λάθος. Τόσο η παιδεία όσο και η υγεία ναι μεν εντάσσονται στη δημόσια διοίκηση, αλλά ούτε ο εκπαιδευτικός ούτε ο γιατρός λειτουργούν σαν δημόσιοι διοικητικοί υπάλληλοι.

     • Φρίξος Γιαννιός avatar
      Φρίξος Γιαννιός @ danaos 22/12/2011 08:49:53

      Θα σας παρακαλούσα να μας τεκμηριώσετε γιατί ο εκπαιδευτικός ή και ο γιατρός δεν λειτουργούν όπως κάθε δημόσιος υπάλληλος. Εάν τα πράγματα ήταν έτσι όπως θέλετε να τα παρουσιάσετε τότε η δημόσια υγεία και η Παιδεία στην Ελλάδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση από τη δημόσια διοίκηση. Αυτό όμως δεν συμβαίνει και μάλιστα από στοιχεία που έχουν παρουσιασθεί σε έγκριτους οργανισμούς επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Αναφέρω παραδείγματα διαφθοράς στους εν λόγω τομείς:
      Πόσοι αργυρώνητοι δημόσιοι λειτουργοί του ΕΣΥ έχουν επιβαρύνει τα ταμεία και κατ’ επέκταση τον κρατικό προϋπολογισμό με δισεκατομμύρια σε θέματα φαρμάκων, μοσχευμάτων, απινιδωτών, εξοπλισμού κ.λπ. χωρίς καμία συνείδηση για το τι κακό έχουν κάνει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπροσθέτως αναφέρω και τα φακελάκια τα οποία είναι το άκρον άωτον της Απάτης και του εκβιασμού και χρήζει φυλάκισης χωρίς αναστολή! Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο…………
      Για τους Δάσκαλους, Καθηγητές και τους Πανεπιστημιακούς θέλω να αναφέρω ότι η Φιλανδία έχει το καλλίτερο εκπαιδευτικό σύστημα με λιγότερους δασκάλους και καθηγητές ανά 50 μαθητές από ότι η Ελλάδα. Στην Φιλανδία δεν υπάρχει παραπαιδεία, φροντιστήρια κ.λπ. Άρα ο Έλληνας φορολογούμενος επιβαρύνεται με κόστη παραπαιδείας και δεν απολαμβάνει με τους φόρους που καταβάλει το αυτονόητο. Η Ελλάδα στη διεθνή κατάσταση για το επίπεδο παιδείας είναι στις τελευταίες θέσεις σε σχέση με τη Φιλανδία. Είναι οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές άμοιροι των ευθυνών τους? Αυτοί δεν καθορίζουν τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος ?
      Τώρα για το θέμα των Καθηγητών Πανεπιστημίου και το σύστημα που επικρατεί στα Πανεπιστήμια οι Καθηγητές είναι εκτός του συστήματος? Δεν είναι αυτοί που το διαμόρφωσαν και το συντηρούν? Οι επιλογές τους στους νέους Καθηγητές δεν είναι ένα διεφθαρμένο σύστημα προώθησης των κολλητών τους και των παιδιών τους? Σε ποιο Κράτος της Ευρώπης συμβαίνουν αυτά τα πράγματα???

     • danaos avatar
      danaos @ Φρίξος Γιαννιός 22/12/2011 10:10:23

      Έγραψα: "ούτε ο εκπαιδευτικός ούτε ο γιατρός λειτουργούν σαν δημόσιοι διοικητικοί υπάλληλοι."Και αυτό πιστεύω. Συμφωνώ όμως ότι τόσο το εκπαιδευτικό σύστημα όσο και το ΕΣΥ υπολειτουργούν, όπως συμφωνώ και με κάποιες παρατηρήσεις σας. Παρ' όλα όμως αυτά ψάξτε να δείτε αν φταίει ο γιατρός των 1200€ που ώρες ατελείωτες εργάζεται στο νοσοκομείο,που χειρουργεί και 12 ώρες συνεχώς και χωρίς αμοιβή - στην τύχη η ειδικότητα- μέσα σε άθλιες νοσοκομειακές συνθήκες, ή το σάπιο σύστημα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις με αιχμή του δόρατος τον Ελληναρά του "τα ρίχνω του ξελιγωμένου να με δει πρώτον", λες και πετάει λουλούδια στα μπουζουκομάγαζα; Και μην πιάνεστε απ' τους λίγους αλλά δέστε σ' όλη την επικράτεια αν οι γιατροί παράγουν ή δεν παράγουν έργο. Μη λοιπόν λειτουργείτε αφοριστικά. Ούτε αυτή η κουβέντα τελειώνει σε δέκα σειρές ενός φιλόξενου ιστοτόπου.
      Και παρακάτω, σε άλλα σχόλια, αν διαβάσετε εξηγώ όσο επιτρέπει ο χώρος, τα της παιδείας. Και βέβαια στην παιδεία μεγάλο κακό έκαναν και τα συνδικαλιστικά φερέφωνα, τους λόγους ας μην τους εξηγήσω, είναι γνωστοί. Ο δάσκαλος όμως παρ' ότι τα χέρια του είναι δεμένα με τα σφιχτά ανελαστικά αναλυτικά προγράμματα, δε λειτουργεί ποτέ σαν δημόσιος υπάλληλος.Γιατί δεν έχει να κάνει με χαρτιά, τοπογραφικά, λογιστικές φορολογικές πράξεις, κρύα και απρόσωπα μηχανάκια, αλλά έχει να κάνει με ψυχούλες και αθώα ματάκια.

 40. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 19/12/2011 15:42:48

  Έξοχη ανάλυση και συγχαίρω τόσο το Φάκτορα όσο και τον κ.Ροδινό.Φυσικά,όλα,όσα αναφέρθησαν στη κεντρική ανάρτηση,είναι οι γενικές γραμμές της κυβέρνησης Σαμαρά των πρώτων εκατό ημερών.Υπάρχουν,βέβαια,δυο εκκρεμότητες.Πρώτη:Το πρόγραμμα της παράταξης το αναμένουμε πλήρες και σε όλες του τις διαστάσεις,μετά τις γιορτές.Δεύτερη εκκρεμότητα:Όλα όσα πολύ εύστοχα αναλύθηκαν,αναφέρονται στη περίπτωση που η ΝΔ γίνει αυτοδύναμη.Εάν όμως δεν πάρει την αυτοδυναμία,τι γίνεται;Και πως θα γίνει πράξη η ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία;Πολύ σοβαρά ερωτήματα αυτά.Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ είπε πως θα διεξαχθούν πάλι εκλογές,σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας με τη πρώτη.Θα δούμε σε αυτό το θέμα.Δεν αναφέρομαι σε συνεργασίες με άλλα κόμματα και συγκυβερνήσεις.Σε αυτό το σημείο,δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου,θα γράψω περισσότερες σκέψεις που πιστεύω πως στροβιλίζουν και στο μυαλό του προέδρου.Στη ΔΕΘ είπε κάποια πράγματα,με πολύ απαλό τρόπο,που πέρασαν στα ψιλά.Και επίσης,τέθηκε προ ολίγου χρονικού διαστήματος και μια σκέψη,που αποκλείεται να μην την έχει υπόψη του ο πρόεδρος.Τίποτα άλλο,προς το παρόν.Εξάλλου,υπάρχει καιρός.

 41. η Dimi avatar
  η Dimi 19/12/2011 16:35:24

  To μεγάλα αποτελέσματα αρχίζουν με μικρές νίκες.
  Dictum, factum!

 42. axis avatar
  axis 19/12/2011 16:42:43

  Ο κρατικός μηχανισμός της χώρας ελέγχεται απόλυτα από το ΠΑΣΟΚ. Τι θα κάνει με αυτό το θέμα ο Σαμαράς; Με ποιο Δημόσιο και με ποιους υπαλλήλους θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του και την πολιτική του;

 43. ΘΕΟΔΩΡΟΣ avatar
  ΘΕΟΔΩΡΟΣ 19/12/2011 17:07:14

  Ανατριχιασαμε!!!Τα ιδια μας ελεγε κ ο Γιωργακης κ σε 100μερες βρεθηκαμε να πλεουμε επανω στο Τιτανικο.
  Η λυση ειναι μια κ χωρις πολλα λογια.
  Απλα ξηλωστε ολο το δημοσιο κ κρατικο μηχανισμο κ αναθεστε σε ιδιωτες τις δουλειες.Οι εφοριακοι ακομα κ σπιτι τους να καθονται θα κοστιζουνε λιγοτερο απο το να υπαρχουνε ιδιωτικες εταιριες εισπραξης.Δωστε πνοη στην επιχειρηματικοτητα και μην πνιγετε οποιον εχει μαγαζι κ βγαζει κερδος.Δωστε στους παντες μια περιοδο χαριτος να μαζευτουνε,μειωστε εργοδοτικες εισφορες,μειωστε ΦΠΑ τοσο που να μπορει να τον πληρωνει ο καταναλωτης κ ο επιχειρηματιας κ μετα παρτε το κεφαλι οποιου "κλεβει" το κρατος!Αδειαστε τη χωρα απο τους ξενους κ με απλα λογια "αφηστε το χρημα να κινηθει"!Ξεχασα το συμαντικοτερο που πρεπει να κανει η νεα κυβερνηση.Να εξαφανισει απο τα παραθυρα ολους τους βουλευτες κ υπουργους ωστε να αναθαρησει ο Ελληνας κ να υπαρχει θετικη ψυχολογια στο λαο κ ας μας ενημερωνει μια φορα το μηνα ο Σαμαρας τι καλο εγινε κ τι πηγε στραβα.Καλη τυχη αν κ δεν βλεπω φως !

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 19/12/2011 17:31:43

   Επειδή τα έκανε μπάχαλο ο ΓΑΠ δεν πρέπει να ξαναπροσπαθήσει κανένας άλλος;
   Τι λογική είναι αυτή;

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 19/12/2011 17:32:03

   Είπαμε να είστε προκατειλημμένοι αλλά οχι και έτσι. Τι απο αυτά που λέει ο Σαμαράς είπε ο ΓΑΠ; Που είδες έστω και μια παροχολογία σε αυτά που γράφει η ανάρτηση;

 44. sirmar avatar
  sirmar 19/12/2011 17:25:58

  Mη φάτε εχουμαι γλαροσουπα. Εδω δεν αφησε να δώσουν οι βουλευτές την συγκαταθεση να ανοιξουν οι λογαριαζμοι στην ελβετια.
  Αντώνη αλαξε τροπαριο και ολα τα λαμογια εξω απο το κομμα.

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ sirmar 19/12/2011 17:33:50

   Σιγά μην παίξει τα παιχνιδάκια του εθνικού εισαγγελέα Καρχιμάκη. Εβαλε το κόμμα του και η κυβέρνησή του κανένα μιζαδόρο μέσα για να μιλάει; Ο Σαμαρά είπε οτι θα ερευνήσει το πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά και θα το κάνει

 45. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 19/12/2011 17:28:22

  "Θα προβεί στην επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας"

  Ηγετικοί κλάδοι που θα παρασύρουν στην ανάπτυξη και την υπόλοιπη οικονομία. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι οι υποδομές (μαρίνες, ξενοδοχεία σε βραχονησίδες, σύχρονα ναυπηγεία χωρίς συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, υποδομές για θρησκευτικό τουρισμό).

 46. jkr avatar
  jkr 19/12/2011 17:30:35

  Ρε παιδιά, η φωτογραφία είναι ανατριχιαστική, με προσευχές θα πορευθούμε;;;;
  πλάκα κάνω...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ jkr 19/12/2011 22:27:49

   Με εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο και πίστη γενικότερα...(κι αισιοδοξία για το πρωτάθλημα...)

 47. Τασος ο εκ Κοπεγχαγης(της πραγματικης Δανιας) avatar
  Τασος ο εκ Κοπεγχαγης(της πραγματικης Δανιας) 19/12/2011 17:35:32

  Κυριε μου με βαρωνους βαρωνετους υποκομηδες τζιτζιφιογκους βουτυρομπεμπεδες και κολωνακομυκονιατες αντε να φτιαξεις μηχανη που θα δουλεψει.Εν πασει περιπτωσει ο Αντωνης αν θελει ξερει που θα μας βρει.....

 48. kaτσεβρεστος avatar
  kaτσεβρεστος 19/12/2011 17:38:08

  ιδου η ροδος ,ιδου και το πιδημα
  ο (μεσιας μας-σας) ,Α Σ ας ανακοινοσει
  εδω και τωρα τους υποψιφιους υπουργους

  • factorx avatar
   factorx @ kaτσεβρεστος 19/12/2011 17:53:20

   Σιγά μην τους ανακοινώσει τώρα, για να τους κάψουν. Αν θες πάντως να μάθεις (και να μην κάνεις μόνο μαύρη προοπαγάνδα) παρατήρησε τις αλλαγές στην Συγγρού, πως σιγά - σιγά (αλλά ανελέητα) φεύγουν οι αποτυχημένοι παλιοί και έρχονται οι έμπιστοι και ικανοί

   • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
    Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ factorx 19/12/2011 19:01:55

    Έτσι!

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ kaτσεβρεστος 19/12/2011 20:32:57

   διαζυγιο με την ορθογραφια αγαπητε κατσεβρεστο?

 49. factorx avatar
  factorx 19/12/2011 17:46:20

  Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους τους φίλους αναγνώστες τους για την συμβολή τους στον γενικότερο προβληματισμό. Να διευκρινίσω επίσης ότι το κείμενο δεν είναι ούτε προσχέδιο, ούτε προαναγγελία. Είναι ρεπορτάζ και με το ... ακαταπόνητο Ροδινό μιλήσαμε με όσους εμπλέκονται στον σχεδιασμό για να βγει. Δεν τα βάλαμε όλα όσα πληροφορηθήκαμε , πρώτον επειδή θα ξεπερνούσαμε τις 3.000 λέξει και δεύτερον επειδή αν τα βγάλουμε όλα ο Βενιζέλος θα σπεύσει να τα ....υιοθετήσει - πχ μαθαίνω ότι τώρα ετοιμάζεται να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές, που όταν το πρωτοείπε πέρυσι ο Σαμαράς τον λοιδωρούσαν σαν ...Χάρρυ Πότερ.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ factorx 19/12/2011 17:53:04

   συμφωνώ όσο τίποτε με αυτό το τελευταίο, ας φυλάγωνται και λίγο στη ΝΔ γιατί όποια καλή της ιδέα πήγε να κλέψει το ΠΑΣΟΚ την έκαψε , αφού πρώτα τη έκανε σαν τα μούτρα του

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ factorx 19/12/2011 18:07:01

   Το άρθρο είναι πολύ καλό και μακάρι να γίνουν όλα αυτά. Η γνώμη μου είναι πως ο τροχός έχει ανακαλυφθεί, μελέτες υπάρχουν, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας και πρέπει να γίνει σωστά. Προϋπόθεση βέβαια είναι και η κρίσιμη μάζα της κοινωνίας να συνταχθεί με το σχέδιο φυγής προς τα εμπρός.

   Το όραμα είναι κατατεθειμένο από τον Σαμαρά (εν πολλοίς). Στη συνέχεια άφθαρτοι ιδεολόγοι, επικουρούμενοι από τους γνώστες των θεμάτων και όλες οι αλλαγές και τα σχέδια υπό τους γνωστούς, αλλά σπάνια εφαρμοσμένους, κανόνες της διοίκησης και διαχείρισης κάθε προγράμματος ή έργου: ποιο είναι το εκάστοτε παραδοτέο, ποιος ο κύριος υπεύθυνος, ποιοι οι βοηθητικοί συντελεστές, ποιο το κόστος του, ποιο το χρονοδιάγραμμα.

 50. factorx avatar
  factorx 19/12/2011 17:48:35

  Και το σταυρό μας θα κάνουμε (ευσεβείς και μη) και φωτογραφίες πρέπει να βρούμε γιατί αυτές που είχαμε στο αρχείο μας εξαντήθηκαν (μας διαβάζουν τα ...επιτελεία;)

 51. εμμμμμμμμ avatar
  εμμμμμμμμ 19/12/2011 17:49:03

  ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ !!
  ΑΝΤΩΝΗ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΗΣ
  ΜΕΙΝΕ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑΣ ......................................

 52. Εnzo avatar
  Εnzo 19/12/2011 18:01:24

  Φυλακη θα παει κανεις?

  • factorx avatar
   factorx @ Εnzo 19/12/2011 20:15:35

   ναι, να σε προτείνουμε να συμμετασχεις στην επιτροπή για το πόθεν εσχες;

   • Εnzo avatar
    Εnzo @ factorx 19/12/2011 20:19:01

    ευχαριστως!
    εχω και μηχανη συρματοπλεγματος που αμα την βαλεις στο τερμα φτιαχνει 3,30 μετρα υψος.
    Θα σου κανω στρατοπεδο συγκεντρωσης που δεν θα ξεφευγει κανεις για LUX διαμονη.

 53. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 19/12/2011 18:32:42

  Tα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 παραποιήθηκαν. Φούσκωσε τεχνητά το έλλειμμα ή τέλος πάντων έτσι καταγγέλεται.
  Εξεταστική και παραπομπή ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου τις πρώτες 100 μέρες.
  Να μάθουν όλοι πως υπάρχει Νέμεσις και Λογοδοσία. Με τον αποκρουστικό ΓΑΠ στο σκαμνί θα νοιώσει δικαιωμένη η βιασθείσα και υβρισθείσα ελληνική κοινωνία.

  υγ: ελπίζω επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ να μην ορισθεί κάποιος της Γκόλντμαν , αλά Πετράκη Χριστοδούλου...Και άμεση απομάκρυνση Προβόπουλου.

 54. Palaios avatar
  Palaios 19/12/2011 18:48:29

  Κε Ροδινε καλο απογευμα
  Συμφωνω κατα βαση στα περισσοτερα απο τα οσα γραφεις .Θα συμφωνησεις πιστευω και συ οτι και σημερα ακομη υπαρχει ελλειμμα ικανων και αξιων στελεχων να ανταποκριθουν σε οσα ορθα βαζεις ως προαπαιτουμενα .Υπαρχει προβλημα .Γραφω απο Κερκυρα .Σημερα το μεσημερι ηταν σε τοπικο τηλεοπτικο καναλι ο δευτερος (;) των μελλοντικων μας υποψηφιων εδω. Οτι του κατεβαινε ..ελεγε ο ανθρωπος ... Καμια σχεση με οσα λεει ο αρχηγος η η επισημη καθοδηγηση ..ας πουμε . Τι για υποσχεσεις υιοθετησης της θανατικης ποινης ειπε ( με αφορμη το θλιβερο θεμα των ημερων με τον φονο της σπουδαστριας στην Καστορια ) η μοιρασμα υποσχεσεων για ..καθε πικραμενο .Ειναι εκτος τοπου και χρονου καποιοι εδω στην επαρχια .Μ αυτους ..μπροσταρηδες θα ξαναπαμε ; Λιγο φροντιστηριο ..πριν βγουνε στις ρουγες ειναι επιβεβλημενο νομιζω . Τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα ...για να κανουν πολιτικη του ...1960 καποιοι .

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Palaios 19/12/2011 19:27:18

   δυστυχώς αυτά που περιγράφεις και ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...

  • Enzo avatar
   Enzo @ Palaios 19/12/2011 19:59:54

   Σε καποιο νησι του Ιουνιου στις τελευταιες εκλογες στο επιμελητηριο μια ζωη κατεβαινε συνδυασμος με δεξιους, αριστερους, κεντρωους, επιχειρηματιες ανθρωποι.Οι περισσοτεροι ειναι δεξιοι σε αυτον τον συνδυασμο.
   Φετος τους ηρθε η επιφωτηση του Αγιου Πνευματος της ΝΔ να κατεβασει συνδυασμο εκει.
   Το τι εκβιασμο και απειλες φαγανε απο την παραταξη με διαγραφη κτλ αν δεν πανε μαζι τους δεν λεγεται.
   Μεχρι και τους βουλευτες κατεβασαν για να κανουν προεκλογικο αγωνα.
   Μολις μαθευτηκε στην Συγγρου τι κανανε εκει οι Νταβατζηδες περνανε τηλ και ζηταγανε συγνωμη στον κοσμο και λεγανε οτι αυτοι που σας το εκαναν αυτο, δεν εκπροσωπουν την ΝΔ.
   Με λιγα λογια οτι γουσταρουν κανουν στην περιφερεια μερικοι και ραβουνε κουστουμια απο τωρα.

 55. fwteinh avatar
  fwteinh 19/12/2011 19:22:03

  πολύ αισιόδοξα μου φαίνονται όλα αυτά που περιγράφετε στο άρθρο (αν και είναι κοινή λογική). Το ερώτημα για μένα, είναι αν θα τον αφήσουν να τα κάνει. Θα πάρει άραγε ισχυρή αυτοδυναμία για να μπορέσει να προχωρήσει δυναμικά? ή θα ξαμοληθούν πάλι οι προβοκάτορες.
  Εάν δεν γίνει τώρα κάτι με τον Σαμαρά, έχουμε τελειώσει σαν έθνος. έχουμε αλλοτριωθεί που έχουμε αλλοτριωθεί, αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα εξοντωθούμε ηθικά, πνευματικά και θα πάψουμε να υπάρχουμε. Εάν δεν κάνει διπλωματικές κινήσεις για να κινητοποιήσει όσους συμμάχους μας απέμειναν θα καταποντιστούμε για πάντα.
  αυτά τα ευχάριστα σκέφτηκα να σας πω:)

 56. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 19/12/2011 19:25:55

  Δυστυχώς εδώ φτάσαμε.
  Να θεωρείται ...αισιοδοξία η κοινή λογική!

 57. brandus avatar
  brandus 19/12/2011 19:35:21

  Για το αν ο Σαμαράς είναι φτιαγμένος από μέταλλο θα το μάθουμε σύντομα. Ο υπ.δικαιοσύνης Παπαιωάννου σχεδιάζει αποσυμφόρηση των φυλακών και ετοιμάζεται να αφήσει ελεύθερους χιλιάδες κατά βάση αλλοδαπούς που με βεβαιότητα θα οδηγήσει σε νέα έκρηξη της εγκληματικότητας. Όχι να τους απελάσει όπως θα έπρεπε θα τους αφήσει ελεύθερους.
  Θα το επιτρέψει αυτό ο Σαμαράς???? Γιατί αν το επιτρέψει αφού μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα λυπάμαι αλλά δεν είναι φτιαγμένος από μέταλλο αλλά από βούτυρο.

 58. sabi avatar
  sabi 19/12/2011 20:01:41

  pink floyd,
  Eχεις ωραίο ψευδώνυμο.
  Ομως αν πχ. εφαρμόσουμε το Γαλλικό σύστημα, που στην ουσία είναι ένα ΑΣΕΠ, με αυστηρή και αντικειμενική εφαρμογή επιπέδου "πανελλαδικών εξετάσεων", τόσο στις προσλήψεις καθηγητών, όσο και σε ΚΑΘΕ πρόσληψη στο Δημόσιο, οι πελατειακές-κομματικές σχέσεις διορισμού θα διαλυθούν, όπως έγινε σε όλα τα προηγμένα κράτη. Θα μου πείς μπορεί να βρούν τρόπους να το νοθεύσουν όπως πχ με τα κινητά τηλέφωνα,τα σκονάκια κλπ. όμως αυτά πλέον θα είναι εξαιρέσεις και συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, ωστε να επιβεβαιώνεται ο κανόνας. Η εφαρμογή δοκιμασμένων σε άλλες χώρες επιτυχημένων συστημάτων είναι απλή και πολύ γρήγορη ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Μια εβδομάδα επαφών με τους εταίρους για παροχή εξηγήσεων, δυο-τρείς ημέρες για διαμόρφωση του Νομοθετικού διατάγματος και 2 ημέρες για ψήφιση. Οι τυχόν δυσκολίες και σφάλματα, άν προκύψουν, θα διορθώνονται εκ των υστέρων .

  • pink floyd avatar
   pink floyd @ sabi 20/12/2011 15:17:52

   Αγαπητε sabi απο το 2000 και μετα οι 2 στους 3 προσληφθεντες στην εκπαιδευση ειναι μεσω γραπτων διαγωνισμων του ΑΣΕΠ επομενως λιγο πολυ κατι σαν τη Γαλλια ισχυει και εδω. Ομως ο γαλλος συναδελφος ειναι απαλλαγμενος απο οποιαδηποτε απο γραφειοκρατικες γραμματειακες υποστηριξεις για παραδειγμα ενω ο Ελληνας λειτουργος κατα ευφημισμο μεχρι και μπειμπισιτινγκ μπορει να τον βαλουν να κανει.Σε τελικη αναλυση καθε πετυχημενο συστημα τηε εσπεριας δεν σημαινει και επιτυχια σε εμας. Για παραδειγμα ισως λιγο αστοχο και ο Σισε στον ΠΑΟ εβαλε 50γκολ αλλα στη Λατσιο δεν σταυρωνει ουτε πασα

 59. καβουρας avatar
  καβουρας 19/12/2011 20:15:51

  ελεος , υπάρχουν ακόμα έλληνες αγνοί οι οποίοι πιστεύουν στα μορφώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ? Αν δεν ανατραπεί το κομματικό κατεστημένο (και ο Σαμαράς πιστό μέλος του είναι), μην περιμένετε τίποτα.

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ καβουρας 19/12/2011 20:24:28

   κάτι μου θυμίζει αυτό!
   Οσοι διαφωνούσαν με το μνημόνιο δεν ήταν πατριώτες!

 60. danaos avatar
  danaos 19/12/2011 20:22:59

  Φάκτορα και Ροδινέ, πιο πάνω ο christof κάνει λόγο για την Εθνική Παιδεία.
  Και πολύ σωστά, γιατί αυτό που χρειάζεται ο εχθρός σου για να σε εκμηδενίσει αφαιρώντας σου τη όποια διάθεση έχεις για να του αντισταθείς, είναι το να
  ελέγχει την Παιδεία σου!
  Να έχουν ανθρώπους ελεγχόμενους χωρίς σκέψη, δίχως κρίση άβουλα όντα στην υπηρεσία τους.
  Έτσι λοιπόν η Παιδεία μας, βρίσκεται σε βαθιά κρίση στα χρόνια της «βαθιάς» δημοκρατίας και τα βασικά σημεία της κρίσης είναι:

  Η αρχή της ήσσονος προσπάθειας (υποτίμηση του αγαθού της παιδείας χάριν της ανέσεως)
  Η αναξιοκρατία στα στελέχη της παιδείας
  Η άρνηση της πολιτείας να αξιολογήσει το παιδαγωγικό έργο (με την υποστήριξη των συνδικαλιστικών συντεχνιών)
  Η χρήση του αγαθού της εκπαίδευσης με σκοπό τον έλεγχο της συμπεριφοράς των πολιτών (πολίτες χειροκροτητές και ουδόλως σκεπτόμενοι)
  Η εξάλειψη των ιδιοτήτων της ελληνικής ταυτότητας
  Ο έλεγχος του μυαλού, με την καλλιέργεια της μη κριτικής σκέψης (αριστεύουν στις εξετάσεις οι παπαγάλοι με τη φωτογραφική μνήμη)

  Ο μαθητής διδάσκεται να μην κοπιάζει, αφού όλοι θα περάσουν τις τάξεις. Το κακό δεν στηλιτεύεται, για να μην δημιουργήσει «τραύματα» στα παιδιά. Το καλό δεν επαινείται, γιατί «οι συγκρίσεις πληγώνουν».
  Τελικά όλοι εξισώνονται προς τα κάτω αφού το σχολείο δεν δίνει κίνητρα για ευγενή άμιλλα, για την ανακάλυψη των δυνάμεων του μαθητή, για την καλλιέργεια δεξιοτήτων, για την αισθητική του καλλιέργεια.

  Αν αυτό είναι κακό για το δημοτικό σχολείο, στις επόμενες βαθμίδες μετατρέπεται σε ολέθριο: Μαθητές προάγονται για λόγους γνωριμιών ή συμπάθειας. Πλήθος μαθητών συνωστίζονται στην Τρίτη Λυκείου, μόνο και μόνο γιατί κανείς δεν εμποδίζει την προαγωγή τους. Το αποτέλεσμα μαθηματικά αναμενόμενο: Το επίπεδο είναι χαμηλό, συνήθως και υπό του μηδενός και η ουσία εντελώς ανύπαρκτη.

  Στην επόμενη βαθμίδα τα πράγματα εξελίσσονται απελπιστικά. Φοιτητές παίρνουν πτυχίο γιατί κόλλησαν τις αφίσες που τους αναλογούσαν. Διδάκτορες καταλαμβάνουν έδρες γιατί υποσχέθηκαν συμμόρφωση προς την εξουσία, εκτός κι αν οι γνωριμίες τους ή η συγγένειά τους ήταν στενότατου βαθμού. Kαι πάει συνέχεια… μέχρι και την αποκατάσταση την επαγγελματική. Η γενιά των 600 ή 700 ευρώ να κορνιζάρει τα διπλώματα και τα καμαρώνει με κατάθλιψη.

  Άμεση λοιπόν προτεραιότητα στο θέμα της Παιδείας με τη συμμετοχή ειδικών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για να τεθούν οι στόχοι για μια πραγματική Εθνική Παιδεία.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ danaos 19/12/2011 20:26:12

   προσυπογράφω τις σκέψεις του Δασκάλου!

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ danaos 19/12/2011 21:07:39

   Γράφεις μεγάλες αλήθειες.Η παιδεία,στις μέρες μας,κυριαρχεί με τη μορφή που περιγράφεις και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης.Χάλι μαύρο παντού.Από που ν'αρχίσω και που να τελειώσω.Συμφωνώ απόλυτα με τους προβληματισμούς σου!!

   • danaos avatar
    danaos @ Komis Montechristo 19/12/2011 21:13:27

    Σ' ευχαριστώ Κόμη μου αλλά η παιδεία εδώ και τριάντα χρόνια έχει τα μαύρα της τα χάλια όπως λες.

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ danaos 19/12/2011 21:31:28

     Η εκπαίδευση δεν έχει απλώς τα μαύρα της τα χάλια, η διάλυση της αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Ή μάλλον, για να είμαι πιο ακριβής, ολόκληρη η θεμελίωση του παπανδρεϊσμού στη χώρα βασίστηκε στην πλήρη αποδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος. Και ο μόνο ο συμβολισμός μιας κίνησης από τον Σαμαρά για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης , από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο, θα είναι αρκετός για να τον αναδείξει σε ηγέτη που επενέβη καίρια και σωτήρια στον ιστορικό ρου της πατρίδας. Απέναντι στη εθνομηδενιστική Μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς, η ΝΔ, όλοι μας, πρέπει να αντιτάξουμε μια εθνική Αντιμεταρρύθμιση που στον πυρήνα της θα έχει την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια, την κλασική παιδεία, την ελληνικότητα.

     • danaos avatar
      danaos @ Τιγράνης 19/12/2011 21:44:47

      Τιγράνη, εδώ και 30 τόσα χρόνια μας έμαθαν -επικαλούμενοι βεβαίως την ταλαίπωρη δημοκρατία- να ζούμε με ευμάρεια χαρίζοντας την ελευθερία μας και την παιδεία μας σε όποιον επιθυμεί να αποφασίζει για μας, χωρίς καν να μας ρωτά. Και βέβαια είχαν το σκοτεινό σκοπό τους.
      Το όραμα Πασοκ για την Παιδεία, που συμβάλει καθοριστικά στην ποιότητα του αυριανού Ανθρώπου ως πολίτη, το ζήσαμε και το βλέπουμε! Γραμμή εγκεφαλογραφήματος ευθεία!
      Οι ΓΑΠίτες αφαίρεσαν από τον τίτλο του υπουργείου τον ορισμό της Παιδείας ως Εθνικής, καταδεικνύοντας ανερυθρίαστα τις προθέσεις τους.

      Οι υπεύθυνοι υπουργοί έκαναν όλους εκείνους τους «υπεύθυνους» χειρισμούς, για την πλήρη αποδόμηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την απομάκρυνσή του από τον όποιο ελληνοκεντρικό του χαρακτήρα..
      Μείωσαν δραματικά τη χρηματοδότηση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, δείχνοντας πως τη μόρφωση των παιδιών δεν τη θεωρούν ως τη σοβαρότερη επένδυση, αλλά μια απλή δαπάνη προς περικοπή.

      Παρεμβαίνουν στο περιεχόμενο των σπουδών, υποβαθμίζοντας σημαντικά για τον Ελληνισμό μαθήματα σε προαιρετικά, στο νέο Λύκειο.

      Θεωρούν ότι έτσι θα καταφέρουν να αφαιρέσουν από τη νέα γενιά την εθνική και κατ’ επέκταση την πατριωτική συνείδηση, που τις θεωρούν βλαπτικές στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ danaos 19/12/2011 21:57:33

      Ακριβώς Δαναέ! Και στα πλαίσια αυτά καταντήσαμε η Δραγώνα να γίνεται ΓΓ στο Παιδείας , η Ρεπούση να γράφει βιβλία Ιστορίας και η Φραγκουδάκη να χρηματοδοτείται αφειδώς για να κάνει προγράμματα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων…

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ danaos 19/12/2011 22:18:11

      Δαναέ, Τιγράνη, Φαίλτορα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας...

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ danaos 19/12/2011 22:19:49

      Τιγράνη, θυμάσαι την Σελήνη υπουργό.... παιδείας;
      Θυμάμαι να λες!

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ danaos 19/12/2011 22:26:12

      Μια χαρά ήταν η Σελήνη. Για σκέψου να 'χαμε τον Ευλογητό...

      h__//www.youtube.com/watch?v=u3_6ylP0wqo&feature=related

     • juliet avatar
      juliet @ Τιγράνης 19/12/2011 22:28:19

      Εδώ έγινε υφυπουργός η Νταλάρα και μάλιστα Εργασίας ,να μη σου υπενθυμίσω και τον Ραγκούση ,αυτό το κόμμα τους ταλαντούχους απ΄όπου και αν προέρχονται τους αποδίδει τιμές ανάλογες.Τι σας εσας ,ένα Δαναό έχετε που σας εκπροσωπεί επάξια και τι του φορτώνεται,έτσι θα πάτε μπροστά;

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ danaos 19/12/2011 21:16:45

   Βάλε και εμένα Δαναέ στους συντασσόμενους με τις σκέψεις που ανέπτυξες περίο παιδείας.

 61. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 20:57:49

  Δάσκαλε συμφωνώ και επαυξάνω.
  Θέλω να προσθέσω όμως-πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα - ότι αν αφήσουμε το ζήτημα της παιδείας μόνο στο αρμόδιο υπουργείο, βράσε όρυζα.
  Παιδεία δεν είναι η μεταλαμπάδευση αρχών και αξιών από γενιά σε γενιά? (Έτσι μας έλεγε μια φιλόλογος παλιά -καλή της ώρα).
  Αυτή η μεταλαμπάδευση δεν είναι και δικό μας καθήκον?
  Είναι και δική μας δουλειά η καλλιέργεια της αισθητικής στα παιδιά μας.

  • danaos avatar
   danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 21:07:44

   Γιάννη συμφωνώ. Αλλά προτάσεις δεν έγραψα. Μια γενική εκτίμηση έκανα.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ danaos 19/12/2011 21:17:46

    Ουδείς ψόγος φίλε μου. Έτσι κι αλλιώς εσύ είσαι ειδικότερος όλων.
    Το καλό με μας εδώ είναι ότι ο ένας προχωράει τη σκέψη του άλλου. Κι έτσι τις περισσότερες φορές αποκτούν ενότητα τα σχόλια και οι αναρτήσεις.
    Τι γίνεται με την ΚΟΒΑ Β. Ελλάδος? Κάτι ψίθυροι έχουν φτάσει στας Αθήνας.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 21:21:25

     Ένα κλικ πριν τη διαγραφή του είναι ο Δαναός. Κυκλοφορούν φήμες ότι συχνάζει στο Τσοτύλι, και δέρνει .... γέροντες!
     Θα βγει απόφαση.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 19/12/2011 21:26:32

      δέρνει γέρους ο ....Δαναός;
      Συκοφαντίες θα είναι....
      Μάλλον γερούς θα δέρνει....

    • danaos avatar
     danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 21:21:54

     Αυξάνονται συνεχώς τα μέλη. Έχουμε και γυναικείο πληθυσμό!

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ danaos 19/12/2011 21:24:28

      Και εμένα με άφησες με τον Φαίλτωρα και τον Ροδινό...!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 19/12/2011 21:48:42

      Εσύ Μέγα Μύστη, ως αρχιερέας των διονυσιακών...εορτών, δε μας έχεις καλέσει μια φορά να λάβουμε μέρος. Μη διαμαρτύρεσαι.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ ierofantis 19/12/2011 21:59:32

      Με έχει φάει η μυστικότητα των τελετουργιών μωρέ Γιάννη...!

      Το δουλεύουμε όμως με τους λοιπούς Τελετάρχες, και σύντομα θα εγκαινιάσουμε μια νέα διαδραστική επικοινωνιακή πλατφόρμα.

      Το Open ... Mysteries... (κατά το Open Gov), το οποίο φοβούμαι ότι θα ξεχειλώσει σε Open Kopsidi...!

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ danaos 19/12/2011 21:35:48

      Φαίνεται ότι τα γνωστά χαλκεία έχουν αναλάβει δράση για την κατασυκοφάντηση του πολυσχιδούς έργου σου.
      Μερικοί λένε ότι ο γυναικείος πληθυσμός θα είναι ντυμένος Αη Βασίλης φορώντας μόνο το σκουφάκι.
      Λαϊκιστές!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 21:41:40

      Επειδή ο Δαναός (Δαμιανός) πάει να μετατρέψει την κόβα σε αμέρικαν μπαρ, στο εξής θα την λειτουργώ σε συνθήκες ημιπαρανομίας.
      Τέλος.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 22:02:49

      Μα Δαναέ εσύ λες ότι τα πρωινά πας στον Όρθρο, τα απογεύματα στον Εσπερινό και τα βράδια στην αγρυπνία...ώστε έτσι λοιπόν βρίσκεις νέα μέλη...

     • danaos avatar
      danaos @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 22:31:09

      "Ως εκλείπει καπνός, εκλειπέτωσαν· ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός, ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού. Και οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν".

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 22:43:30

      Αχά...ενδιαφέρουσα τοποθέτηση Δαναέ...να υποψιαστώ ότι αναφέρεσαι στον εαυτό σου στο ''οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν''; Θέλεις τον Ψαλμό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, ε; (τα υπόλοιπα δεν τα πολυκατάλαβα, χαχα)

     • φωνη avatar
      φωνη @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 23:02:26

      Γιαννης Φαιλτωρ

      Μερικοί λέγανε και οτι λεφτά υπάρχουν ....δεν πιστεύω να τους πίστεψες;;; Γιατί ξέρεις τι πάθανε όσοι ακούγαν τους λαϊκιστές. Πανί με πανί μείνανε.....Γιαυτό κράτα μικρό καλάθι στις φωνές του λαϊκισμού και καθόλου καλάθι μη σου πω... :P

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/12/2011 23:11:30

      προς Φαίλτορα.
      Aυτά τα ευτελή σχόλια δεν σε τιμούν και παρακαλώ να λείπουν σε δημόσιο διάλογο!
      Μάλλον κατάλαβες λάθος για το ποιόν του ¨Γυναικείου πληθυσμού¨.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ danaos 19/12/2011 21:51:58

      Δαναέ,
      δεν τον βλέπω απόψε το γυναικείο πληθυσμό να σε υπερασπίζεται από τις ύποπτες επιθέσεις το αυτοδιορισθέντος ισόβιου γραμματέα της ΚΟΒΑ-Θ

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:01:16

      Αυτοδιορισθέντος;
      Μουά είμαι εκλεγμένος ισόβιος γραμματέας από την αρχική κόβα, που συστάθηκε και λειτούργησε χρόνια πριν εμφανιστεί ο εισοδιστής Δαναός (Δαμιανός) από το Τσοτύλι.
      Πρόσεχε Ροδινέ, περπατάς πάνω σε λεπτό πάγο....

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:13:20

      Strange,
      πήγαμε για σκί με το Δαναό

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:15:23

      Σιγά μην πήγατε για σκι.
      Εμείς μάθαμε για ένα ασκί (γράπα)

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:18:49

      μετά το ασκί, για σκί!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:21:02

      Τι σκι, τι ξεσκί!

     • danaos avatar
      danaos @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:25:46

      Πρώτη φορά είδα το Strange προχθές με κουστουμιά και λαχανί γραβάτα! Άπαιχτος. Και λουστρίνι παπουτσάκι να γυαλίζεσαι πάνω του!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:29:00

      Δαναέ, νάμαι:
      h__p://www.youtube.com/watch?v=YvbQKSaYQD8&list=FL5EqokqyHYAsG2vk75wFsMA&index=65&feature=plpp_video

     • juliet avatar
      juliet @ danaos 19/12/2011 22:20:24

      Τέτοια να τους λες και μετά να αρχίζουν να σε λένε χούφταλο ,γι΄αρθριτικά, για λουτρά και όλα τα συναφή .

 62. gio23 avatar
  gio23 19/12/2011 20:59:02

  Αν πριν τις τις εκλογές εγγυηθεί πως 1) ο αριθμός των βουλευτών θα πέσει σε 200 και πως δεν θα πληρώνωνται πέρα από το μισθό του βουλευτή απλώς θα αναλαβει τα έξοδα για τους συνεργάτες και υλικά,2) πως οι διαγωνισμοι θα είναι κλειστοί μειοδοτικοί 3)θα καταργηθεί ο ΦΠΑ σε τουριστική διαμονή,4) όχι σε κατάργηση εργοδοτικών εισφορών συλλήβδην ,5)γενναία μείωση του ΦΠΑ,6) άμεση εξόρυξη αερίου-πετρελαίουνκαι όχι σε ελάχιστους ενδιαφερόμενους ώστε να μην συγκρούονται συμφέροντα τότε έχει σοβαρές ελπίδες να τα καταφέρει.Ξέχασα την κατάργηση της παραπαιδείας και την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

 63. dimitris avatar
  dimitris 19/12/2011 21:27:06

  Εκλογές άμεσα. Το διορισμένο στη δημόσια διοίκηση βαθύ πασοκ ξέρει ότι φεύγει και δεν θα ξαναέρθει. Έτσι έχει γίνει αδίστακτο. Εκλογές τώρα, το αργότερο στις 19 Φεβρουαρίου

  • foros avatar
   foros @ dimitris 19/12/2011 23:56:54

   Άμεση απόλυση όσων μετά την σύσταση του ΑΣΕΠ διορίστηκαν στο Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ να δεις πως θα φτιάξει η Δημόσια Διοίκηση και πως θα αδείασουν τα κομματικά γραφεία απότους παρατρεχάμενους.

 64. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/12/2011 21:47:58

  Ξέχωρα από αναλύσεις και προβλέψεις η ουσία είναι μία: Όπως και να κυβερνήσει ο Α.Σ., θα είναι εκατό φορές καλύτερος από τον προηγούμενο (και τον νυν).
  Η προτεραιότητα είναι να φύγει η παρούσα μεσοβέζικη αρρωστημένη κατάσταση, να μην ξαναγυρίσει η λαίλαπα του ΓΑΠ, και να πάμε παρακάτω.
  Αλλαγή καθεστώτος, όχι απλά κυβέρνησης.

 65. Παγιάντζα Θωμαή avatar
  Παγιάντζα Θωμαή 19/12/2011 21:49:55

  ...Αμεση και "ιστορική" προτεραιότητα η ΑΠΟΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ των Ελλήνων!!!

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Παγιάντζα Θωμαή 19/12/2011 22:11:50

   Η αποπασοκοποίηση των Ελλήνων θέλει πολύυυυυ χρόνο!

 66. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:07:01

  Αυτός ο τύπος που είναι Πρόεδρος στη Γερμανία, δεν κατεβαίνει προς το Νότο να ...διδάξει ...ηθική...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Κώστας Ροδινός 19/12/2011 22:11:30

   Χορτάσαμε από Βόρειους Ηθικούς...!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ierofantis 19/12/2011 22:14:22

    Οι αδιάφθοροι!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ierofantis 19/12/2011 22:30:49

    Αφορισμός:
    Ποια η διαφορά του Έλληνα με το Γερμανό;
    Τον Έλληνα τον εκπαιδεύεις από μικρς να μη ρίχνει σκουπίδια στο δρόμο ενώ το Γερμανό να μη σκοτώσει τη μάνα του.

 67. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/12/2011 22:11:16

  Κρατικοποίηση τής Τράπεζας τής Ελλάδος. Αλλαγή τού καταστατικού της στά πλαίσια τής διαφάνειας. Ο εποπτικός ρόλος τής ΤτΕ επί τού τραπεζικού συστήματος νά αλλάξει καί νά καθιερωθούν εποπτικά πρότυπα βόρειων χωρών (π.χ. Γερμανίας) τών οποίων η κεντρική τράπεζα βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο. Η ανεξαρτησία της όπως ορίζεται στά πλαίσια τής ΕΚΤ παραμένει αναλλοίωτη. Τά πεπραγμένα της ΤτΕ ελέγχονται από επιθεωρητές τού δημοσίου καί η έκθεσή τους κατατίθεται στήν βουλή.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Ιαπετός 20/12/2011 17:45:29

   Η πιο γνωστή άγνωστη Τράπεζα των Τραπεζών. H Tράπεζα της Ελλάδος.
   Η Τράπεζα του Ελληνικού κράτους. Λάθος. http://bit.ly/vPknwe

 68. EU avatar
  EU 19/12/2011 22:14:16

  "1. Κατ’ αρχήν ο Σαμαράς θα έχει ο ίδιος την εποπτεία της οικονομίας."

  Δεν το βλέπω.

  Μετά τις εκλογές, εάν γίνουν σύντομα όπως προγραμματίζονται, ο Πρωθυπουργός θα ηγείται κυβέρνησης συνεργασίας και ο Υπουργός Οικονομικών θα προέρχεται από το συγκυβερνών κόμμα.
  Βλέπε δίδυμο Σαμαράς - Βενιζέλος.

  Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο είναι να αποσύρει ο Σαμαράς τη στήριξή του στον Παπαδήμο, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το PSI και να ρισκάρει ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα συγκυβερνήσει μόνο με τα εξαπτέρυγα.
  Αλλιώς αυτοδυναμία δεν υπάρχει.

 69. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/12/2011 22:24:50

  Ανώτατος αρθμός υπουργείων δεκαπέντε. Οι υπουργοί θά μπορούν νά είναι καί βουλευτές.
  Κανένας εκλεγμένος βουλευτής δέν συμμετέχει στήν κυβέρνηση ώς υφυπουργός. Όποιος κληθεί καί θέλει νά γίνει υφυπουργός νά παραιτείται πρώτα από τό βουλευτικό του αξίωμα.
  Δέσμευση γιά πρόταση μείωσης τού αριθμού τών βουλευτών στούς διακόσιους, όπως καί συνταγματικά είναι επιτρεπτό. Αλλαγή τών εκλογικών περιφερειών, ώστε νά υπάρχει στοιχειώδης εκλογική αντιπροσώπευση.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Ιαπετός 19/12/2011 22:55:32

   Ψήφος στους Ομογενείς...!

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ ierofantis 20/12/2011 00:46:02

    Υποθέτω Ιεροφάντη ότι οι ομογενείς δέν θέλουν σώνει καί καλά νά ψηφίζουν. Η Ελλάδα γι' αυτούς είναι όχι μόνο η μητρόπολη τού ελληνισμού, αλλά καί η μητρόπολη τού ονείρου τους. Θέλουν νά ζούν στά ξένα τόν μύθο τού Έλληνα καί νά συντηρούν τόν πόθο τού νόστου στήν χώρα τού μύθου.
    Ο άνθρωπος δέν ζεί μόνο μέ τόν άρτο.

    • stanley@gr avatar
     stanley@gr @ Ιαπετός 20/12/2011 04:34:30

     "Οι υπουργοί θά μπορούν νά είναι καί βουλευτές."
     ταπεινη μου αποψη: οι υπουργοι ΔΕΝ μπορει να ειναι βουλευτες!
     αν ισχυσει, θα δειτε για ποτε το επαγγελμα του βουλευτη θα χασει τον λουστρο του!!!

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Ιαπετός 20/12/2011 10:48:32

     Ιαπετέ με πιάνεις !
     Τολμώ δε, να συνδιάσω τα πράσινα ακρογιάλια της πατρίδας με τις πρασινομάτες,για να δημιουργήσω
     ένα εκρηκτικό μείγμα,που διεγείρει όλες μου τις αισθήσεις......
     Αν βάλω και γαλάζιο μέσα, και λίγο αιθέρα,και μερικά βοτσαλάκια,θα χρειαστώ πάλι τη βοήθεια του Δαναού !

 70. Orestios avatar
  Orestios 19/12/2011 22:57:29

  Όπως είχα πεί προ ημερών, ο Σαμαράς να ετοιμάζεται για πολυετή διακυβέρνηση.
  Τα ψέματα τελείωσαν.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Orestios 20/12/2011 00:46:49

   πολυετη?
   μονο αμα γινει Πουτιν και πατησει επι πτωματων χωρις συναισθηματισμους.
   οχι αλλα ΚΚ junior σε ενα αλλο 2004.

 71. Γιαννης Ν. avatar
  Γιαννης Ν. 19/12/2011 23:04:09

  Κύριε Ροδινέ θα ήθελα να εκφράσω κάποιες επιφυλάξεις στο πολύ καλό αρθρο σας.
  1. Αναφέρεστε σε μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση αλλά πιο κάτω αναφέρεται ανασύσταση υπουργείων και δημιουργία υφ-υπουργείου. Τι θα καταργηθεί ποιες οι συνχωνεύσεις υπουργείων;
  2. Αναφέρετε ότι «η κατάργηση της απίθανης γραφειοκρατίας που ισχύει για τις επενδύσεις, έτσι ώστε να απαιτείται χρονική διάρκεια το πολύ ενός μηνός για να εγκριθεί κάθε υγιής επένδυση» τα ίδια δεν προσπάθησε να κάνει και ο Παμπούκης;
  3. Δυστυχώς τα κριτήρια επιλογής των υπευθύνων τομέων πολιτικής ευθύνης του κόμματος ήταν η ισορροπία δυνάμεων και δεν δίνουν ελπίδες στον μέσο πολίτη για κάτι δραματικά διαφορετικό.
  4. Γράφετε ότι «Η κυβέρνηση θα έχει χαρακτηριστικά κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» κάτι που το ανέφερε συνέεια ο ΓΑΠ.
  5. Μπορεί εσεις να μην θέλετε να πείτε ονόματα αλλά να ξέρετε ότι ο κόσμος θέλει να μάθει με ποιους θα κυβερνήσει γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε κανένα .

  Προσωπικά θα ήθελα
  1. να μην αναπαραγάγουμε τα επιχειρήματα του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ (συνήθως πατριωτικές κορώνες και εκβιαστικά διλήμματα)
  2. Να αναφερθούμε ονομαστικά (πρωτοποριακό) σε ονόματα προεκλογικά : Εγώ θα «κυβερνήσω έτσι και με αυτούς»
  3. Να τονίσουμε πτυχές του προγράμματος που δεν είναι χιλιομασημένες ατάκες (πάταξη φοροδιαφυγής , ξένες επενδύσεις , κλπ) σε ένα κουρασμένο και δύσπιστο κοινό.
  4. Να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους : Στο νέο Μνημόνιο λέμε ναι ή όχι;
  Θα επαναδιαπραγματευτούμε; Τι και μέχρι πιο σημείο;

  Ο κόσμος μετά την συγκυβέρνηση (και εγώ μαζί) είναι δύσπιστος . Υπάρχει η άποψη (όλοι ίδιοι είναι) που τονίζει την περίπτωση μετά τις εκλογές (λόγω εκβιασμών της τρόικας) να μην αλλάξει τίποτα !
  Λεει ο κόσμος : όπως εκβιάστηκε ο ΑΣ για την συγκυβέρνηση έτσι θα εκβιαστεί για νέα μέτρα ή νέα μνημόνια
  Αυτό πρέπει να απαντηθεί ! Δυνατά , καθαρά και άμεσα

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιαννης Ν. 19/12/2011 23:41:08

   αγαπητέ Γιάννη,
   για να απαντήσω στα ερωτήματά σου (εύλογα τα περισσότερα) πρέπει να γράψω ένα ολόκληρο άρθρο.
   Εν συντομία.
   Εμείς δεν γράψαμε το πρόγραμμα της ΝΔ.
   Δεν είναι και δουλειά μου άλλωστε.
   Προφανώς θα γίνουν κάποιες συγχωνεύσεις υπουργείων.
   Δεν ξέρω τι προσπάθησε να κάνει και απέτυχε ο Παμπούκης, αλλά μπορεί η χώρα να κινηθεί με διαδικασίες Ολυμπιακών Αγώνων
   Ο Παπανδρέου μπορεί να μιλούσε αλλά δεν έπραττε. Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης πρέπει να γίνει στην πράξη.
   Τέλος, αυτά περί εκβιασμών, τα προσπερνώ.
   Ο Σαμαράς στάθμισε το συμφέρον της χώρας και ενήργησε αναλόγως.
   Αν έπραξε σωστά, θα το δείξει το μέλλον (εκ των πραγμάτων πάντως φαίνεται οτι δικαιώνεται)

   • Γιαννης Ν. avatar
    Γιαννης Ν. @ Κώστας Ροδινός 20/12/2011 00:02:08

    Κάνω το συνήγορο του διαβόλου γιατί αυτά που γράφω είναι πράγματα που ακούω καθημερινά . Ο κόσμος είναι ζαλισμένος , απογοητευμένος και κυρίως δύσπιστος.
    Οι άνθρωποι είναι δεκτικοί στο μηδενισμό ,έχουν απαξιώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας και θέλουν άμεσες λύσεις αλλά κυρίως ελπίδα και προοπτική.
    Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τους συνεχείς εκβιασμούς του ΓΑΠ τον βομβαρδισμό των ΜΜΕ και την υπεροψία της τρόικας.
    Προσπαθώ να μιλήσω για τον ΑΣ αλλά δυστυχώς κανείς δεν ακούει.
    η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν τον απαξιώνουν όπως συνέβαινε πριν από ένα χρόνο αλλά δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα το ρεύμα που όλοι θέλουμε αν και τον αντιμετωπίζουν σαν τον επόμενο πρωθυπουργό.
    Ζητώ από τη ΝΔ απαντήσεις . όπως φαντάζομαι όλοι μας.(όλη η Ελλάδα)
    Τέλος θα ήθελα να διαφωνήσω με το ότι ο ΓΑΠ μίλαγε αλλά δεν έπραττε . Δυστυχώς έπραξε πολλά εκ των οποίων τα περισσότερα δεν ήταν απλώς επιζήμια αλλά καταστροφικά.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Γιαννης Ν. 20/12/2011 00:12:58

     Συμφωνώ, μόνο που όταν είπα οτι μίλαγε, αλλά δεν έπραττε εννούσα για την κυβέρνηση εθνικής ανάγκης

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γιαννης Ν. 20/12/2011 00:03:23

   Απαιτείται πυγμή και κοφτές, σταράτες λέξεις.
   Κι αν χρειαστεί να υπάρξει κι άλλο μνημόνιο να το πει σταράτα.
   Ας γίνει νέος Τσόρτσιλ. Αίμα και δάκρυα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
   Πολιτική ηγεσία και λαός να τη δούμε στα ίσια κατάμουτρα.
   Τώρα το υφυπουργείο για τις επενδύσεις ακούγεται μια από τα παλιά.
   Τέλειωσε το νανούρισμα και το πιπίλισμα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Μανιάτης 20/12/2011 00:14:57

    υφυπουργείο για επενδύσεις ουδέποτε είχε η Ελλαδα.
    Πολλοί ησχολούντο με επενδύσεις, αλλά ο καθένας έκανε το κεφαλιού του και συχνά μπέρδευε ο ένας τον άλλον

 72. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/12/2011 23:12:19

  Συγκεκριμένες προτάσεις πάταξης τού λαθρεμπορίου καυσίμων. Είναι πολύ εύκολο νά επιτευχθεί γιατί τά διυλιστήρια είναι συγκεκριμένα. Αλλαγή τού τρόπου ελέγχου στά σύνορα τών εξαγώγιμων ποσοτήτων πετρελαϊκών προϊόντων καί έλεγχο τής εισόδου βυτιοφόρων. Τά ποσά πού φοροδιαφεύγουν είναι πολύ υψηλότερα από τό επιβληθέν τέλος ακινήτων.
  Προϊόντα εισαγωγής από τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ) νά ελέγχονται υποχρεωτικά καί όχι μόνον ενδεικτικά γιά τό είδος καί τήν ποσότητα εισαγωγής. Νά αυξηθεί ο αριθμός τών υπαλλήλων ελεγκτών καί νά καθιερωθεί υποχρεωτικό κοστολόγιο ελέγχου πού θά επιβαρύνει τόν εισαγωγέα. Ο ΦΠΑ νά προπληρώνεται πρίν τήν απελευθέρωσή τους από τό τελωνείο.
  Τά τιμολόγια εισαγωγής νά παραδίνονται στό σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, ώστε νά υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης τής τελικής διάθεσης τών προϊόντων.
  Νά επιτραπεί νομοθετικά η ίδρυση ιδιωτικών εταιρειών ελέγχου παραεμπορίου. Τό πώς ακριβώς θά ορίζεται νομοθετικά τό παραεμπόριο καί ο τρόπος ελέγχου τών εταιρειών στά προϊόντα παραεμπορίας νά γίνει μέ τήν σύμφωνη γνώμη τού εμπορικού κόσμου. Οι ιδιωτικές εταιρείες ελέγχου παραεμπορίου θά αμείβονται από τό 50% τής αξίας τών κατασχεμένων ποσοτήτων, οι οποίες θά βγαίνουν σέ πλειστηριασμό.
  Νά προωθηθεί νομοθεσία, η οποία νά προβλέπει εξοντωτικές χρηματικές ποινές γιά εταιρείες πάσης μορφής, οι οποίες απασχολούν άτομα χωρίς άδεια εργασίας.
  Γιά άτομα χωρίς άδεια εργασίας πού συλλαμβάνονται νά εργάζονται ή νά ασκούν οποιαδήποτε μορφή εμπορίου νά ισχύει η αυτόφωρη διαδικασία καί η άμεση απέλασή τους χωρίς άλλη διαδικασία. Άτομα δέ πού συλλαμβάνονται καί έχουν αιτηθεί άσυλο νά θεωρείται η παράνομη εργασία ώς εγληματική πράξη καί νά επιφέρει τήν αυτόφωρη απόρριψη τής αίτησης καί άμεση απέλαση.

  • Γιαννης Ν. avatar
   Γιαννης Ν. @ Ιαπετός 20/12/2011 00:06:01

   Τα μισά διυλιστήρια είνα του Λάτση και τα άλλα μισά του Βαρδινογιάννη.
   Φαντάζομαι αγαπητέ Ιαπετέ ότι όλα τα (άριστα κατά τη γνώμη μου) μέτρα που προτείνεις θα τα γνωρίζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων. Γιατί (35 χρόνια τώρα) δεν έχουν παρθεί;;;;;;;;;;;;

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ Γιαννης Ν. 20/12/2011 00:19:15

    Νά τά πάρει ο Σαμαράς άν θέλει νά συμμαζέψει λίγο τόν τόπο. Δέν θέλω μιά από τά ίδια. Άν είναι νά γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς μόνο γιά νά ικανοποιήσει τίς πελατειακές ανάγκες τής παράταξης πού ηγείται άς δώσει καλύτερα τήν πρωθυπουργία στόν Αβραμόπουλο!!!

    Καί τό προηγούμενο πού έγραψα γιά τήν Τράπεζα τής Ελλάδος. Είναι βασική ανάγκη νά αρχίσει από εκεί τό ξεκόπρισμα. Άν έχει τά κότσια.

 73. karenin avatar
  karenin 19/12/2011 23:13:39

  Ολοι γνωρίζουμε πώς εύκολες λύσεις για την χώρα δεν υπάρχουν, και ως το 2015 οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα λειτουργήσει σε προκαθορισμένο οικονομικό πλαίσιο. Επομένως οικονομικά, καμιά κυβέρνηση δεν μπορείνα αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον λαό, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.
  Μοναδική και κύρια αγωνία του κόσμου είναι τρόπος αποκατάστασης τού χαμένου εισοδήματος. Υπάρχει τρόπος; Ναι γιατί η χώρα ευτυχώς λόγο κακοδιοργάνωσης, έχει ακόμη λίπος.
  Ενα παράδειγμα. Τα φροντιστήρια κοστίζουν στην ελληνική οικογένεια 2 με 5000 ευρώ τον χρόνο. Με πολιτική θέληση, και απλές κινήσεις τα καθιστάς περιτά. (Αν ο Δαναος επιθυμει θα πουμε 4-5 προτάσεις )
  Η υγεία για τον καθένα που μπλέκει, ειδικά με αποκλειστικές, κοστίζει ουκ ολίγα. Και εδω υπάρχει τρόπος, γιατί το προσωπικό υπάρχει. Και για να μην μακρυγορώ , το βασικό είναι να βρεθεί τρόπος να ανακουφισθεί άμμεσα οικονομικά ο λαός με κινήσεις που χρήζουν μόνο πολιτικής θελησης.
  Όσο για το δημόσιο και την εφεδρεία. Σε πρώτη φάση φεύγουν όσοι εσκεμμένα και τακτά είναι με αναρωτική. Δεύτερον όσοι πέρασαν απο πειθαρχικά και απαλλάχθηκαν. Τρίτον οσοι διατηρούν λογαριασμούς απο
  150 χιλ. ευρώ και πάνω. Στην συνέχεια βλέπουμε.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ karenin 20/12/2011 00:06:52

   Μήπως παραμένεις αριστερός;

 74. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 19/12/2011 23:19:01

  ...και ζησανε αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.
  Καληνυχτα και καλο ξενερομα.

 75. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/12/2011 23:55:24

  Τα προβλήματα ειναι συσωρρευμένα, δεκαετιών, τεράστια. Οι πολίτες το γνωρίζουν. Προέχει η πάταξη της διαφθοράς και της ραστώνης στο Δημόσιο.
  Πρώτιστα ο Σαμαράς πρέπει να επιδείξει ήθος και πυγμή.
  Να συστρατεύση το λαό, όχι με υποσχέσεις αλλά με άμεση επαφή μαζί του.
  Κι αν τον απειλήσουν να βγει στο λαό, να ζητήσει τη συμμετοχή του.
  Να εμπνεύσει υποσχόμενος κόπο και ιδρώτα, γιατί οι πολίτες γνωρίζουν πως λύσεις εύκολες δεν υπάρχουν.
  Πιστεύω ότι γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.

  • karenin avatar
   karenin @ Μανιάτης 20/12/2011 01:20:59

   Οταν πράτουμε τα ίδια πράγματα μόνο ένας ανόητος περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα. Λέω λοιπόν αν σαν λαός παραμείνουμε στην ίδια νοοτροπία, και επιθυμούμε τρόπο διακυβέρνησης του παρελθόντως
   κανείς πολιτικός αρχηγός δεν θα καταφέρει να αλλάξει τίποτα.
   Υπάρχουν στην χώρα υγιείς δημιουργικές κοινωνικές ομάδες που ουτε κρατικοδίαιτες ουτε κομματικοί πελέτες είναι. Να βγούν μπροστά και να εκφράσουν το καινούργιο, ζητώντας απλά τα αυτονόητα για αρχή. Με αυτούς να συμμαχήσει ο Σαμαράς, και με αυτούς να πορευτεί.

 76. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 19/12/2011 23:59:04

  Συγκεκριμένες επιλογές ανάπτυξης όπως:

  Επιβολή οικολογικού φόρου σέ όλες τίς συσκευασίες υγρών προϊόντων. Γιά συσκευασίες μέχρι 0,5 λίτρα επιβολή φόρου 0,25 λεπτά, γιά συσκευασίες μέχρι 1,50 λίτρα 0,50 λεπτά καί γιά μεγαλλίτερες 1,00 ευρώ. Χωρίς καμμιά εξαίρεση.
  Ο φόρος πληρώνεται άπαξ γία κάθε μονάδα συσκευασίας από τόν παραγωγό ή έμπορο εισαγωγέα, όπως καί γιά κάθε μονάδα προϊόντος εισαγωγής έτοιμου προϊόντος ανάλογης συσκευασίας. Προϊόντα πού εξάγονται δικαιούνται τήν άμεση επιστροφή τού καταβληθέντος φόρου μέ τήν προσκόμιση τής τελωνειακής πράξεις εξαγωγής ή τόν άμεσο συμψηφισμό του μέ άλλες υποχρεώσεις πρός τό δημόσιο.

  Ο προτεινόμενος φόρος δέν αντιτίθεται σέ καμμιά διάταξη τής ΕΕ, θά βοηθήσει τά δημόσια έσοδα, θά υποχρεώσει τίς εταιρείες νά στραφούν σέ συσκευασίες οι οποίες θά επαναχρησιμοποιούνται (ο φόρος θά πληρώνεται άπαξ γιά κάθε συσκευασία καί όχι στήν επαναχρησιμοποίησή της), καθιστά τά υγρά προϊόντα εισαγωγής χαμηλού κόστους ασύμφορα, δέν εμποδίζει τίς εξαγωγές υγρών προϊόντων, αποσυμφορεί τό μέγεθος τών σκουπιδιών, κάνει πιό καθαρές τίς παραλίες καί βοηθάει τό όλο οικοσύστημα καί δημιουργεί αναγκαστική οικολογική συνείδηση στόν κόσμο. Ο πετών πληρώνει τό κόστος τής αδιαφορίας του καί πληρώνει τό κόστος περισυλλογής τής άχρηστης συσκευασίας.

  Υπάρχουν ένα σωρό προτάσεις πού μέ νομοθετική παρέμβαση καί τήν οικονομία βοηθούν καί τόν τρόπο αντίληψής μας γιά τό περιβάλλον αλλάζουν καί ποικιλοτρόπως βοηθούν καί καινούργιο αναπτυξιακό πρότυπο μέ βάση τήν παραγωγή καθαρών καί υψηλής αξίας διατροφικών προϊόντων καί μέ τόν χρόνο δημιουργούν ένα brand name γιά τά ελληνικά προϊόντα μόνο καί μόνο από τήν χώρα προέλευσής τους.

 77. φωνη avatar
  φωνη 20/12/2011 00:36:12

  Η κυβέρνηση θα είναι όντως εθνικής σωτηρίας. Μπορεί ο τίτλος να προκαλεί αρνητική αντίδραση γιατί θα σκεφτεί ο αλλος :"ωχ ένας ακόμη σωτήρας ήρθε να μας σώσει". Όμως από την προεκλογική περίοδο αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση ότι ο Σαμαράς βάζει εθνικούς στόχους και η επιτυχία τους είναι εθνικό στοίχημα που μας αφορά όλους, όχι μόνο τους ΝΔκράτες. Έτσι είναι στο κάτω-κάτω η ελληνική κοινωνία θα έχει κέρδος να πετύχει ο Σαμαράς.

  Η ανάγκη της αλλαγής. Υπάρχει πραγματικά. Αυτό το εκμεταλλεύονται μερικοί για να συμπαρασύρουν τις εξελίξεις στο ακριβώς αντίθετο τελικά, στο να μην υπάρξει καμία αλλαγή. Όπως έγινε με τη χθεσινή δημοσκόπηση που βάλανε το υποθετικό ερώτημα για τα νέα κόμματα. Η αλλαγή, όμως, δεν είναι τα ίδια πρόσωπα, με τις ίδιες (ανύπαρκτες) ιδέες και ιδεολογίες, το ίδιο διαπλεκόμενο σύστημα με άλλο όνομα και μεγαλύτερη ποικιλία στη σύνθεση. Η αλλαγή είναι επί της ουσίας της πολιτικής. Και δεν είναι εύκολο πράγμα, ούτε θα ευχαριστήσει όλους. Οι πολλοί όμως που έχουν να κερδίσουν από πραγματικές αλλαγές καλό είναι να τις γνωρίζουν, να συμφωνήσουν και να καταλάβουν ότι έχουν και αυτοί ευθύνη για την αλλαγή. Γιατί κανένας πολιτικός δεν μπορεί να κάνει ουσιαστικές αλλαγές αν δεν στηριχτεί από τα κάτω.

  Για τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης είναι καλό όσο γίνεται (δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι) να σταματήσει αυτή η ακατάσχετη μετρολογία. Να υπάρξει μια περίοδος ηρεμίας για τους πολίτες. Να διευρυνθεί κάπως και η πολιτική επικαιρότητα να υπάρχει (θετική) κινητικότητα και σε άλλους τομείς πέρα από την οικονομία.

  Και γενικά αυτος ο αιφνιδιασμός και τα ψυχολογικά σοκ των μέτρων πρέπει να σταματήσουν. Να ξέρει ο άλλος οτι τα μέτρα που αποφασίζονται κάθε φορά είναι συγκεκριμένα και να μη φοβάται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τιναχθεί ο προϋπολογισμός του μήνα στον αέρα. Η αστάθεια, η ανασφάλεια και η αναποτελεσματικότητα που προκαλούσε συνεχώς αιφνιδιαστικά μέτρα δεν πρέπει να υπάρχει.

 78. mikro avatar
  mikro 20/12/2011 01:42:50

  Αγαπητέ συγγραφέα της ανωτέρω επιστολής. Δεν αρέσει στον λαό η αγιοποίηση του Σαμαρά και άλλων πολιτικών. Το λέω αυτό γιατί μας τον βάζεις ανάμεσα σε εικονίσματα, και τα πασόκια βγάζανε φωτογραφίες με αγίους στη πλάτη τους. Είναι μας αρέσει ή όχι η ΝΔ όπως το πασοκ του παγκοίνως ηλιθίου Τζέφρυ. Ο κολοτούμπας Καρατζαφύρερ παρέα με τα πασοκια και κάποιους ηλίθίους νεοδημοκράτες που πιστεύουν ακόμα ότι ο Σαμαράς είναι ο νέος σωτήρας τς ΠΑτρίδας μας πλανώνται πλάνην οικτράν.
  Από κούνια ο υποφαινόμενος και η οικογένειά του δεξιά -καραμανλική και ότι στο διάολο μπορείς να φανταστείς -ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Ίσως η αριστερά που πάντα πολεμούσαμε σήμερα μας εκφράζει πιότερο.
  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΕΣ

 79. Πεταλάς Σάββας avatar
  Πεταλάς Σάββας 20/12/2011 02:41:54

  Σε κάθε ιστορική και πολιτική καμπή αυτής της χώρας που συνδιάστηκε με τραγωδίες από το 1922 έως και σήμερα, το πρόβλημα είναι ότι υπό το βάρος άλλωστε ιδεολογικών, οικονομικών και κοινωνικών αναγκών και σκοπιμοτήτων σε αυτή τη χώρα κατά βάση δεν την πλήρωσαν ούτε οι πρωταίτιοι ούτε αυτοί που ευνοήθηκαν από καταστάσεις..... και κυρίως δεν καταδικάστηκαν ιστορικά και ηθικά στη συνείδηση του λαού.....Το γιατί είναι μία μεγάλη ιστορία αλλά σίγουρα σε κάθε εποχή η πολιτική ηγεσία της χώρας είχε πολλούς σημαντικούς ή μη λόγους ... Μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο οι κάθε λογοίς χριστοφοράκοι και σημίτηδες(πατεράδες) είτε την κοπάνησαν είτε μεταπήδησαν στο ΕΑΜ αλλά και οι κάθε γερμανοτσολιάδες υπό το φόβο του κουμουνισμού υιοθετήθηκαν από το τότε κατεστημένο και μπόλιασαν με σύψη και πνευμα υποταγής το σύστημα διαχείρισης της εξουσίας.... Σε αυτό βοήθησε και η στάση του ΚΚΕ που αντί να ακολουθήσει μία λογική όπως τα ΚΚ Γαλλίας και Ιταλίας βύθισε τη χώρα σε περιπετειες για να βρει χρόνο ο πατερούλης να φτιάξει την μπόμπα και να αποτρέψει εισβολή των συμμάχων...(αυτά πιστευανε τότε) Αντίστοιχα το 1974 ο φάκελο ςτης Κύπρου έμεινε κλειστός διότι αφενώς ο Κων Καραμανλής φοβόταν νέο πραξικόπημα αλλά και γιατί ο λαικιστής και σε διατεταγμένη υπεραντλατική υπηρεσία Παπανδρέου πλειοδοτούσε σε κάλπικες πατριωτικές κορώνες και δεν στήριζε την προσπάθεια του εθνάρχη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. (Τα έχει γράψει και ο Μ. Θεωδοράκης ο οποίος καταλόγιζει καιροσκοπισμό στον Αντρέα διότι συνειδητά μέσω του αντικαραμανλισμού μπορούσε να εξελιχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη). Ενδιάμεσα η πράσινη λαίλαπα δημιούργησε την πράσινη τζαμαχιρία της ανατροφοδοτούμενης πελατιακής εξάρτησης και της απενοχοποιημένης γερμανικής μίζας.... Αποτέλεσμα ήταν να ριζώσει και να γιγαντωθεί ένας άτυπος υπερκοματικός μηχανισμός, αποτελούμενος από διεφθαρμένα ατιμώρητα μιζοκίνητα ερπετά και ξεπουλημένα (συνειδητά ή ασυνείδητα) πρακτόρια στην κάθε πρωστάτιδα δύναμη και τις εταιρίες της. Ένας μηχανισμός που για να λειτουργήσει εκμαυλησε και κατασκευασε κακέκτυπα-κλώνους του στη δημόσια διοίκηση και στην πολιτική σε όλα τα επίπεδα... από τον τελευταίο βλαχοδήμαρχο και κοινοτάρχη μέχρι τους Γενικούς Γραμματείς και φαρισαίους... Ένα άτυπο δίκτυο κενών ιδεολογικά κομματόσκυλων και πρωτοκλασάτων στελεχών που στα πλαίσια των ευρύτερων παγκόσμιων νεοταξικών σχεδιασμών διαπραγματευεται τα συμφέροντα του ξεχωριστά από το εθνικό καλό. Αντίθετα π.χ. με τους κατά άλλα καθυστερημένους ισλαμοπασάδες του επιχειρηματικού και στρατιωτικού κατεστημένου στην ανατολή που ταυτίζουν τα συμφέροντα τους με το τουρκικό κράτος-παρακράτος, το δικό μας παρακράτος δεν έχει σαν παράλληλη έστω και προσχηματική ιδεολογία το εθνικό καλό αλλά αποκλειστικά τη μίζα, την υποταγή και την διατήρηση του ρόλου του Γκαουλάιτερ υπό το κάθε παγκόσμιο ΡΑΙΧ. Π.χ. και στην τουρκία έπερναν μίζες κάποιοι αλλά κρατάγανε και το know-how, φτιάχνανε και καμιά γραμμή συμπαραγωγής έστω για τα παξιμάδια στα αεροπλάνα και τώρα σχεδιάζουνε και φρεγάτες..... Τα ίδια έγιναν στην υπόθεση Οτσαλάν, στα χρηματιστήρια, στους ολυμπιακούς κ.τ.λ.... Αν και αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία και ειδικά ο πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς δεν "εκμεταλευθεί" την κρίση για να αναδείξει, να ξεγυμνώσει και να τιμωρήσει αυτό το made in greece εθνοκτόνο παρακράτος, ειλικρινά οι όποιες καλές προθέσεις θα μείνουν επί χάρτου...... Χρειαζόμαστε ένα Εθνικό ηγέτη....όχι ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.... Προσωπικά όπως και πολλοί στη Δωδεκάνησο πιστευουμε στον Αντώνη Σαμαρά , στο ιδεολογικό του υπόβαθρο και τις οικογενειακές του καταβολές.. Ελπίζουμε να πιστεψει και αυτός σε εμάς και να μην διστάσει ούτε μία στιγμή... Η ιστορία δεν περιμένει αρχηγέ.....

 80. η Dimi avatar
  η Dimi 20/12/2011 06:19:47

  “Δεν μπορούμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας χειρότερη Πατρίδα
  απ’ αυτή που κληρονομήσαμε εμείς.” ~Αντώνης Σαμαράς, 17-9-2011

 81. Αρτα-Ξερξης avatar
  Αρτα-Ξερξης 21/12/2011 23:37:14

  ναι ο Σαμαρας θα κυβερνησει ετσι αλλα με ποιους ? με τον μητσοτακη, τον βαρβιτσιωτη, τον χατζηδακη, τον σπηλιοτοπουλο , τον σταικουρα , τον δημα και τον αβραμοπουλο?????????????

 82. βασιλης avatar
  βασιλης 22/12/2011 00:50:02

  Aυτο που πρεπει να μειωθει δραστικα ειναι η τεραστια γραφειοκρατεια που θυμιζει κομμουνιστικο καθεστως και αποτελει εμποδιο στο να ανοιξει μια νεα επιχειρηση με αποτελεσμα να ειμαστε μη ανταγωνιστικοι. Θα πρεπει να εφαρμοσουμε το νομοθετικο πλαισιο των πιο ευελικτων και ανταγωνιστικων οικονομιων ωστε να προωθησουμε την επιχειρηματικοτητα. Υπαρχουν χιλιαδες νεοι με πτυχια, ιδεες, εμπειρεια και ικανοτητες (ιδιαιτερα στο τομεα της πληροφορικης) που θα ηθελαν να δημιουργησουν μια επιχειρηση αλλα λογω απαγορευτικου κοστους δεν το κανουν.
  Διαβαστε το παρακατω κειμενο και θα καταλαβετε.

  http://www.capital.gr/News.asp?id=1128942

 83. χχχχχχ avatar
  χχχχχχ 22/12/2011 00:56:13

  Για την αντιμετωπιση της λαθρομεταναστευσης θα πρεπει να κλειστουν ολα τα συνορα με τη Τουρκια με ηλεκτροφορο φραχτη. Ο φραχτης που προκειται να κατασκευαστει τωρα ειναι και μη αποτελεσματικος αλλα και μικρος σε μηκος. Επισης να γινουν μαζικες απελασεις και καταργηση καθε νομοθεσιας και παροχης που αποτελει μαγνητη για λαθρομεταναστες. Δηλαδη, οχι δωρεαν ιατρικη περιθαλψη, οχι ιθαγενεια, και καμια νομιμοποιηση παρανομων.

 84. ΝΙΚΟΣ κ. avatar
  ΝΙΚΟΣ κ. 22/12/2011 01:01:35

  O Σαμαρας θα πρεπει να μειωσει τη γραφειοκρατεια και το κοστος που απαιτειτε για την ιδρυση νεων επιχειρησεων και επενδυσεων. Ας αντιγραψει οτι ισχυει σε αλλες πιο ανταγωνιστικες χωρες και ας το εφαρμοσει. Με αυτη την απιθανη γραφειοκρατεια και το συγκριτικα μεγαλυτερο κοστος που απαιτειτε στην Ελλαδα, δεν προκειται να δουμε επενδυσεις.

 85. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 24/12/2011 18:44:06

  Καλά ναι, εντάξει. Μας τα'παν κι άλλοι. Το θέμα είναι τι άτομα θα βάλει στα υπουργεία. Όλα τα άλλα είναι φούμαρα. Αν μπουν Λυκουρέντζοι, Μανώληδες, Χαρακόπουλοι και δε συμμαζεύεται τότε κλάφτα.

 86. ganas avatar
  ganas 14/01/2012 20:53:51

  ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΥΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ,ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ,ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΜΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΤΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

 87. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 19/01/2012 11:01:20

  τίποτα απο όλα αυτά δεν θα ισχύει αν δεν πάρει αυτοδυναμία και για να πάρει αυτοδυναμία πρέπει να ξαναβρεί τον παλαιό ευατό του!να μιλησει για ανεξαρτητη Ελλάδα και να μην υπογράψει το μνημόνιο που θα δεσμεύει την ελληνική δημόσια περιουσια εντός και εκτός συνόρων!και τότε ο ελληνικός λαός θα τον πάρει στην ΄πλάτη του και θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει τίς αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην χώρα!σε αλλη π΄ρίπτωση σε ένα εξαμηνο θα έχει πέσει η κυβέρνηση απο τίς αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολιτευσης!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.