#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/04/2012 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πως η ΝΔ μπορεί να κατακτήσει την αυτοδυναμία

Η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ

 

του Κώστα Ροδινού

Σε αντίθεση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το ΠΑΣΟΚ τούτη τη φορά  αδυνατεί  να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις.

Ηττημένο κοινωνικά και πολιτικά και απαξιωμένο ηθικά θα όδευε προς τις εκλογές απολογούμενο. Με σχεδόν βεβαία τη συντριβή.

Γιαυτό και δοκίμασε, παντοιοτρόπως, να μεταθέσει για αργότερα το «πικρό ποτήριο»,  παρατείνοντας το βίο της κυβέρνησης Παπαδήμου, και  «προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα»!

 

Που μπορεί να  ελπίζει;

Πρώτον, να επιβάλλει  την ατζέντα των εκλογών, δηλαδή η πολιτική αντιπαράθεση να κινηθεί γύρω από τους άξονες που έθεσε η Τρόϊκα. Έτσι, ευελπιστεί  να εγκλωβίσει τη ΝΔ σε μια συζήτηση για το ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο! Ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής, με άλλα λόγια.

 

Δεύτερον, στην πολυδιάσπαση  της κεντροδεξιάς. Γιατί  μια ενιαία κεντροδεξιά θα μπορούσε όχι μόνο να κερδίσει τις εκλογές, αλλά  να δημιουργήσει ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα, ικανό να  στηρίξει  μια δυναμική πολιτική μεταρρυθμίσεων.

 

Τρίτον, στη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ! Όταν ακόμα και ο Παπακωνσταντίνου, ο ...θεωρητικός του Τιτανικού, έχει το θράσος να προτείνει συγκυβέρνηση, αντιλαμβάνεσθε πόσο τραγικά είναι τα πράγματα και πόσο ξέμειναν από λύσεις και ιδέες  στο κόμμα του Βενιζέλου.  Όμως, αν η συγκυβέρνηση φαντάζει σωτήρια λύση  για το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποδειχθεί η ...Αχίλλειος πτέρνα της Ν.Δ.

 

Η ατζέντα των εκλογών

 

Ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές, με τη συνδρομή των ΜΜΕ και τις συχνές παρεμβάσεις της Τρόϊκα,  η συζήτηση επικεντρώνεται στα  μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση. Αρχικά μιλούσαν για 11 δις, στη συνέχεια έφτασαν στα 14.5 δις και πάει λέγοντας. Επειδή  …εξοικειωθήκαμε  με τα …δις, τα ποσά είναι ιλιγγιώδη, ειδικά σε μια οικονομία που έχει καταρρεύσει. Πρόκειται για το 7% του ΑΕΠ. Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από την αγορά.  Και ο πρωτοετής φοιτητής Οικονομικών γνωρίζει τις συνέπειες: εμβάθυνση της ύφεσης! Εμβάθυνση της ύφεσης, σημαίνει νέα μέτρα! Καιρός κάποιος να  πεί: «φτάνει πιά. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο!»

Ο  κ. Βενιζέλος θα εμφανισθεί στον ελληνικό λαό, με τη λεοντή του PSI και της νέας δανειακής, και θα ζητήσει την ψήφο του για να ολοκληρώσει τη….σωτηρία της χώρας. Ποια σωτηρία; Κατά τη Fitch, το ελληνικό χρέος το 2013 θα ανέλθει στο 170% του ΑΕΠ! Θυμίζω, ότι το παρέλαβαν  στο 118%!!!

 

Θα είναι στρατηγικό  λάθος, αν η ΝΔ εμπλακεί σ’ αυτή τη συζήτηση. Γιατί πώς να πείσεις τον άνεργο που έχασε τη δουλειά του, τον συνταξιούχο που είδε τη σύνταξή του να μειώνεται, τον νεοπροσλαμβανόμενο που παίρνει κατώτατο μισθό …φιλοδώρημα και τον μικρομεσαίο που έκλεισε η επιχείρησή του και τον κυνηγάν τα χρέη, και όλα αυτά εξ αιτίας του μνημονίου, ό,τι μια  καλύτερη  εφαρμογή, θα βελτιώσει την κατάσταση του;

 

Επομένως, η ΝΔ πρέπει να μεταφέρει την ατζέντα  στην ανάπτυξη.  Να παρουσιάσει μια άλλη πρόταση.  Όχι γενικόλογες αναφορές και λόγια του αέρα, αλλά συγκεκριμένα μέτρα για την  επανεκκίνηση  της οικονομίας. Μέτρα άμεσης δράσης. Καλός ο στόχος για τους  …αυτοκινητοδρόμους, αλλά ο άνεργος στο Πέραμα, που δεν μπορεί να φροντίσει την οικογένειά του, δικαίως θα αναρωτηθεί: «εμένα τι με νοιάζει;»

Η οικονομία μας χρειάζεται επειγόντως μιας ευρείας κλίμακας αναπτυξιακά έργα που θα προσφέρουν  εισόδημα και ελπίδα στις τοπικές κοινωνίες.

Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση πρέπει σχετικά  άμεσα να  προωθήσει μέτρα  ανακούφισης των νοικοκυριών που δεν θα επιβαρύνουν τον  κρατικό προϋπολογισμό.

Όμως, πολύ φοβούμαι ότι  στη ΝΔ, καθυστερούν επικίνδυνα. Υποτίθεται ότι βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τις εκλογές και δεν έχουν ανακοινώσει το πρόγραμμά! Τι περιμένουν;

 

Η πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς

Είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που ο χώρος της κεντροδεξιάς πηγαίνει στις εκλογές  κατακερματισμένος σε επίπεδο κορυφής.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσει  η βάση την ημέρα των εκλογών.

Όλοι αυτοί οι νεόκοποι (αλλά και παλαιότεροι) σωτήρες ωθούνται από προσωπικά  κίνητρα. Προφανώς και το «όχι» στο μνημόνιο δεν είναι ιδεολογία. Όμως, είναι φαιδρό να έχεις ψηφίσει την Κυβέρνηση Παπαδήμου, αποστολή της  οποίας ήταν  συγκεκριμένο  έργο και στη συνέχεια  να παριστάνεις τον …αντιστασιακό  καταψηφίζοντας το έργο που ανέλαβε να υλοποιήσει! Δηλαδή ο  νυν Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ, δεν ήξερε τι ψήφιζε  όταν έλεγε «ναι» στον Παπαδήμο; Αργότερα είδε το …φώς της αληθείας;

 

Το αυτό ισχύσει και για τον ...εμπνευστή της  πρωθυπουργίας Παπαδήμου και πρώην κυβερνητικό εταίρο. Είναι οξύμωρο να επαίρεται ο κ. Καρατζαφέρης για τη στήριξή του στο Μνημόνιο Ι και να ανακαλύπτει τα δεινά του Μνημονίου ΙΙ.

Έτσι, πολλά θα εξαρτηθούν από τη προεκλογική στρατηγική που θα υιοθετήσει η ΝΔ για την αντιμετώπισή τους.

 

Καθοριστικοί αναμένεται να είναι τρείς παράγοντες:

 

Πρώτον οι «εμφύλιες» συρράξεις διεξάγονται με μεγαλύτερη ένταση και φανατισμό.

Δεύτερον, οι ελπίδες των μικρών αυξάνονται, όσο αποδυναμώνονται οι μεγάλοι.

Τρίτον, η πολυδιάσπαση καλλιεργεί κλίμα ηττοπάθειας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

Κατά συνέπεια η ΝΔ οφείλει πρωτίστως:

 

- Να απευθυνθεί στη βάση για να επιτύχει μεγαλύτερη  συσπείρωση. - Να αποδομήσει  με συγκροτημένο  λόγο τις ανεύθυνες και λαϊκίστικες διακηρύξεις.

- Να «βγάλει» μπροστά στελέχη που μπορούν να συνομιλήσουν με την κοινωνία.

- Να θέσει ξεκάθαρα το διακύβευμα των εκλογών: Οι εθνικές εκλογές αναδεικνύουν κυβέρνηση. Μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε όλες τις άλλες ημέρες του χρόνου. Στην παρούσα δε  κρίση, η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση. Η ακυβερνησία απλώς θα επισπεύσει το μοιραίο.

Συγκυβέρνηση

Στο ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες τα δίνουν όλα για το «μεγάλο συνασπισμό». Η ιδέα έχει ισχυρούς «εσωτερικούς» και «εξωτερικούς» φίλους. Και ασκούνται παντός είδους πιέσεις προς τούτο. Η προοπτική εξουσίας, έστω και μοιρασμένης, θα λειτουργήσει συσπειρωτικά. Ο κομματικός στρατός μπορεί να ελπίζει για κάποια λάφυρα.

Όμως, στη Ν.Δ. οφείλουν να αντιληφθούν  πώς όσο διαιωνίζεται  η συζήτηση (και θα συνεχίζεται μέχρι την ημέρα των εκλογών), η βάση της θα αποσυσπειρώνεται! Γιατί ο κόσμος της ΝΔ .... «δεν ξεχνά τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ»!!! Η προοπτική μιας μελλοντικής συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποβεί παραλυτική για τη βάση της ΝΔ με αποτέλεσμα είτε να κρατήσει πολλούς νεοδημοκράτες στο σπίτι τους, είτε να τους  εξαναγκάσει να διαβούν το Ρουβίκωνα προς όμορα κόμματα.

Ο βασικός αντίπαλος της Ν.Δ.  δεν είναι η Αριστερά (οι συχνές επιθέσεις εναντίον της επαναπατρίζουν στο ΠΑΣΟΚ δυσαρεστημένους πρώην ψηφοφόρους του που είχαν βρει καταφύγιο κυρίως στον κ. Κουβέλη). Ούτε το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη, που θα αγκομαχήσει για να μπεί στη Βουλή και ακόμα είναι αμφίβολο αν θα το καταφέρει. Ούτε βέβαια ο κ. Καμμένος μια και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε στερείται σοβαρότητος, ενώ και ο ίδιος λαϊκίζει αφόρητα. Αν η ΝΔ αποκτήσει δυναμική εξουσίας, οι ΑΝΕΛ δεν θα την αποτρέψουν. Όπως δεν είχε αποτρέψει την δυναμική Καραμανλή  ο κ. Καρατζαφέρης.

 

Βασικοί αντίπαλοι της ΝΔ παραμένουν  οι «ευαγγελιστές του Μνημονίου», δηλαδή οι κύριοι Παπανδρέου-Βενιζέλος- Παπακωνσταντίνου-Λοβέρδος. Αυτοί εξέφρασαν με τις πολιτικές τους το πιο απεχθές πρόσωπο της μνημονιακής πολιτικής. Αυτοί ευθύνονται, εν πολλοίς, για το σημερινό κατάντημα της χώρας. Επομένως, συγκυβέρνηση μαζί τους είναι αδύνατη γιατί θα ισοδυναμεί με απόδοση χάριτος! Τόσο απλό είναι! Και αυτό δεν αρκεί να το λές! Πρέπει να δεσμευτείς ότι θα το πράξεις!

 

Συμπέρασμα:  Αναμφίβολα οι επικείμενες εκλογές θα δοκιμάσουν τις αντοχές του πολιτικού μας συστήματος. Από την άλλη, θα αποτελέσουν και μια άσκηση υπευθυνότητας για τον ελληνικό λαό. Αν δεν αντέξει το σύστημα και αν ...αποτύχουμε στην άσκηση, το βράδυ των εκλογών μπορεί να ανοιχτούμε σε αχαρτογράφητα νερά.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλο γιατί μια εκτενής συζήτηση μαζί του απετέλεσε την αφορμή για αυτό το άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 06/04/2012 08:57:42

  Για να συμβούν όλα τα παραπάνω υπάρχει μια και μόνο μία προϋπόθεση η εξής: ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!

 2. manolis avatar
  manolis 06/04/2012 09:02:25

  Το πιο βασικο
  Την Τριτη εαν δεν δηλωσει ο Πρωθυπουργευων Παπαδημος οτι την Τεταρτη θα παει στον Προεδρο για τις εκλογες να αποσυρει την στηριξη τις κυβερνησης
  Τα παπαγαλακια του ΠΑΣΟΚ αρχισαν να μιλουν για εκλογες το 2013

 3. mikes avatar
  mikes 06/04/2012 09:11:50

  Ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται και το ενδεχόμενο συνεργασίας και με την Χρυσή Αυγή μετά από την εντυπωσιακή άνοδο της σε όλη την Ελλάδα. Εδώ στην Κάλυμνο , ο κόσμος στηρίζει πλέον τις θέσεις του κ.Μιχαλολιάκου .

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ mikes 06/04/2012 12:31:03

   προφανώς θα αστειεύεσαι!

  • Λ.Υ. avatar
   Λ.Υ. @ mikes 06/04/2012 12:49:45

   Υπάρχει ενα μικρο προβλημα,

   ο κ.Μιχαλολιάκος, θα θελει να συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά διοτι,

   η Χ.Α. παρουσιαζει τεραστια ποσοστα σε σχεση με τα αντιστοιχα της Ντόρας.

   • Aδέξιος Δεξιός avatar
    Aδέξιος Δεξιός @ Λ.Υ. 06/04/2012 13:19:20

    H λύση είναι να συνεργαστεί ο Μιχαλολιάκος με τη ...Ντόρα, η Ντόρα με τον Μάνο, που ήδη συνεργάζεται με τον Βαλλιανάτο!
    Θραύση θα κάνει το σχήμα!

 4. christof avatar
  christof 06/04/2012 09:19:06

  Πολυ ωραιο το αρθρο.Εκει στη Συγκρου θα το διαβασουν???

 5. bird avatar
  bird 06/04/2012 09:22:29

  Δεν καταλαβαίνω τη θέση "αν συγκυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ δεν πάω να ψηφίσω". Ο ψηφοφόρος θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Η ψήφος προηγείται και καθορίζει το αποτέλεσμα, δεν καθορίζει ένα υποθετικό μετεκλογικό σενάριο την ψήφο. Αν δεν πάει να ψηφίσει πώς θα είναι αυτοδύναμη η ΝΔ; Η λογική του παραλόγου. Όποιος δε θέλει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα πάει να ψηφίσει ΝΔ. Οτιδήποτε άλλο είναι έμμεση στήριξη στο ΠΑΣΟΚ.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ bird 06/04/2012 19:38:54

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ . ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ
   ΔΥΣΚΟΛΟΝΟΗΤΑ . ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ.

  • akis avatar
   akis @ bird 06/04/2012 21:17:45

   Ακριβως αυτη η λογικη μας εφερε εδω...

 6. GO avatar
  GO 06/04/2012 09:49:56

  Για μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλοί νουνεχείς σχολιαστές στο forum, έχουν επισημάνει όλα όσα διατυπώνετε, πολύ κομψά, στο άρθρο σας.
  Αν κάποιος θελήσει να πει ευθέως το τι παρατηρεί ως ασκούμενη πολιτική της Ν.Δ, σε όλα τα επίπεδα (στρατηγικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό) από το τέλος Οκτωβρίου του 2011 έως και σήμερα, θα γίνει πάρα, μα πάρα πολύ πικρός.
  Δική μου, προσωπική, αντίληψη των πραγμάτων, είναι ότι τώρα είναι αργά για ολική επαναφορά. Ο μόνος εφικτός στόχος είναι η πρωτιά και το +50 έδρες. Ας προσπαθήσουμε, κτυπώντας αποκλειστικά και σκληρά το ΠΑ.ΣΟ.Κ (έχουμε όλα τα επιχειρήματα) να κατακτήσουμε μια σημαντική διαφορά, ώστε από θέση ισχύος να επιβάλουμε τις θέσεις μας στον σχηματισμό κυβέρνησης και την ακολουθητέα πολιτική.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ GO 06/04/2012 12:47:07

   Στις εκλογές κατεβαίνεις πάντα με το Plan A!
   Διαφορετικά να περιμένεις εκείνο που απεύχεσαι!

   • GO avatar
    GO @ Κώστας Ροδινός 06/04/2012 14:18:31

    OK. ...αλλά.

 7. franc avatar
  franc 06/04/2012 09:53:18

  Aγαπητέ Κώστα Ροδινέ,
  Εντοπίζεις καίρια προβλήματα. Προσωπικά γοητεύτηκα απο το Antinews και έμεινα, εξ αιτίας ενός δικού σου άρθρου πριν απο ενα χρόνο περίπου οπου έκανες μερικές "τσεκουράτες" προτάσεις που θα έφερναν την άμμεση έξοδο απο το μνημόνιο με μια πολλή γρήγορη ανάπτυξη επειδη ακριβώς ήταν προτάσεις εξαιρετικά δελεαστικές για τις αγορές κινούμενες βέβαια γύρω απ' το Ζάππειο2.
  Κυρίαρχη ήταν θυμάμαι η πρόταση δημιουργίας φορολογικών παραδείσων σε 2-3 νησιά του Αιγαίου. Αν το βρείς θα ήταν χρήσιμο να αναδημοσιευτεί.
  Οσον αφορά το παρόν, πολύ σωστα εντοπίζεις τα τρία σημεία στα οποία το ΠΑΣΟΚ βασίζεται για να στερήσει την αυτοδυναμία απο την ΝΔ.
  1 Το ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί να εγκλωβίσει τη ΝΔ σε μια συζήτηση για το ποιος μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα το μνημόνιο! Ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής, με άλλα λόγια, και βασίζεται στο γεγονός της υπογραφής ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ στο μνημόνιο2. Αρα η ΜΟΝΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ απάντηση που θα ήταν σε μεγάλο βαθμό πειστική, με αφορμή μάλιστα και το θάνατο του κ. Δημήτρη στο Σύνταγμα θα ήταν να δηλώσει ο Σαμαράς τώρα οτι το ΝΑΙ στο μνημόνιο ήταν τακτικός ελιγμός για να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να πάμε σε εκλογές, όπου ο λαός θα ψηφίσει και θα αποφασίσει εκείνος για τον εαυτό του όπως αρμόζει στη Δημοκρατία, το τελικό ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα μνημόνια. Ούτως ή άλλως ότι κι αν κάνουν τώρα οι πολιτικοί μειωμένης ή ανύπαρκτης εμπιστοσύνης καθώς είναι, δεν μπορούν να το αποτρέψουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μόλις κάποιος πολιτικός ανοίγει το στόμα το ακροατήριο ρωτάει ένα πράγμα "Αυτός με το Μνημόνιο είναι?" Αυτή τη στιγμή ακούω μια κοινή συνέντευξη Χυτήρη-Παπαθανασίου, όπου και οι δύο ταυτίστηκαν στο ΝΑΙ στο μνημόνιο παραδέχονται οτι η απόρριψή του θα ήταν Εθνική Καταστροφή και τώρα διαφωνούν τάχα για τό ποιός θα διαχειριστεί καλύτερα την καταστροφή που και τα δύο κόμματα υπέγραψαν και έρχεται ολοταχώς. Στη διαχείρηση της δεδομένης καταστροφής το ΠΑΣΟΚ προφανώς υπερέχει ως πλέον έμπειρο κυρίως στο βαυκαλισμό των μαζών...
  2.Η πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς. Αν κάνει ο Σαμαράς αυτό που είπαμε προηγουμένως και περάσει στο ΟΧΙ στο μνημόνιο καταργείται αυτομάτως η διάσπαση της κεντροδεξιάς.
  3.Μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ! Αν γίνουν τα δύο προηγούμενα αυτό θα είναι ανέκδοτο!
  Το συμπέρασμά σου είναι καταλυτικό:
  "Όμως, πολύ φοβούμαι ότι στη ΝΔ, καθυστερούν επικίνδυνα. Υποτίθεται ότι βρισκόμαστε ένα μήνα πριν τις εκλογές και δεν έχουν ανακοινώσει το πρόγραμμά! Τι περιμένουν;"

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ franc 06/04/2012 12:38:17

   Καλημέρα Franc και σ' ευχαριστώ.
   Τι πήγες και θυμήθηκες τώρα;
   Πάντως, με μεγάλη μου έκπληξη είδα κάποιες από εκείνες τις προτάσεις στον πρόγραμμα των ΑΝΕΛ!

   • franc avatar
    franc @ Κώστας Ροδινός 06/04/2012 13:51:47

    Kαι όμως εκείνες οι προτάσεις ήταν η μόνη μας ελπίδα...
    Θέλουμε δε θέλουμε στην επόμενη ή το πολύ τη μεθεπόμενη δόση του μνημονίου θα περάσουν απέναντι ακόμα κι όσοι ξεγελαστουν με τα προεκλογικά τρύκ και μείνουν στη μνημονιακή πλευρά. Δεν κοίταξα στους ΑΝΕΛ αλλα αν έχουν τέτοιες προτάσεις θα το ψάξω... Eσύ τις θεωρείς παρελθόν?

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ franc 06/04/2012 13:57:11

     Οχι βέβαια!
     Το αντίθετο!

   • Καλλίξενος avatar
    Καλλίξενος @ Κώστας Ροδινός 06/04/2012 17:29:57

    Όπως πολύ σωστά παρατηρείς Κώστα Ροδινέ πρόγραμμα η ΝΔ δεν κοινοποίησε ακόμα. Αν οι ΑΝΕΛ συνεχίσουν με την υιοθέτηση και άλλων της θέσεων που είναι και δικές τους αφού προήλθαν απ αυτήν, τότε της έχουν τραβήξει το χαλί κάτω απ τα πόδια. Όταν λ.χ. αναρωτιέσαι που θα βρουν οι ΑΝΕΛ τα λεφτά για ελάχιστη σύνταξη 800 ΕΥΡΩ ενώ εσύ «τάχεις βρει» για τα 700 τότε είσαι τουλάχιστον αδέξιος αλλά, είπαμε, η εμπειρία στο απόσπασμα. Κόμμα που σύρεται πίσω απ τις εξελίξεις δεν μπορεί να ελπίζει σε αυτοδυναμία. Κουβέντες του στυλ «Ή αυτοδυναμία της ΝΔ ή εκλογές» προκαλούν θυμιδία σε όσους έχουν διαβάσει το σύνταγμα και γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από αντιπάλους που λένε ότι η ΝΔ αδιαφορεί για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και θέλει να την σύρει σε εκλογές προκειμένου να κυβερνήσει. Απ την άλλη δεν είναι δυνατό στελέχη της ΝΔ μιλάνε για «συγκλίσεις» κλπ. διότι τότε στον κόσμο προκύπτει το ερώτημα «γιατί ΝΔ και όχι άλλον με συγκλίνουσες απόψεις;». Με κάτι τέτοια και όσο αναβάλλονται οι εκλογές το ΠΑΣΟΚ ανακτά τις δυνάμεις του και τελικά τα σφάλματα της ΝΔ που δημιούργησε δύο πόλους δεξιά της χωρίς διεισδύσεις αριστερά της θα την φέρουν στην θέση, αν δεν την έχουν φέρει ήδη, να μην ψάχνει για αυτοδυναμία αλλά για πρωτιά. Εύχομαι να κάνω λάθος. Δεν με νοιάζει αν κοπεί το σχόλιο, φύλαξέ το όμως να τόχεις για μετά τις εκλογές. Εν τω μεταξύ καλό αγώνα.

  • Ακις avatar
   Ακις @ franc 06/04/2012 21:22:56

   ..."να δηλώσει ο Σαμαράς τώρα οτι το ΝΑΙ στο μνημόνιο ήταν τακτικός ελιγμός για να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να πάμε σε εκλογές"...
   -δηδ. μου λες οτι υποθηκεύτηκε η χωρα για τα επομενα 10-20 χρονια, για αυτον τον "τακτικό (κομματικό) ελιγμό";

 8. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/04/2012 09:56:21

  Ευγε ΚΡ για αλλη μια φορα για τις καιριες επισημανσεις οσο ειναι καιρος ακομη !Προχθες παραβρεθηκα σε μια πολιτικη συναθροιση σ'ενα σπιτι με την παρουσια ενος Βουλευτου της ΝΔ .Απο την ομηγυρι τεθηκαν 3 ερωτηματα:
  1}Εαν θα υπαρξει νεμεσις για το δραμα που ζουμε με ευθυνη του ΠΑΣΟΚ {Παπανδρέου-Βενιζέλος- Παπακωνσταντίνου-Σαχινιδης -Λοβέρδος}απο το οποιο φαινεται οτι ακομη δεν εχει γινει αντιληπτο στον πολυ κοσμο το ''Η ΝΔ θα κανει μια και μονη εξεταστικη επιτροπη για το πως φτασαμε εδω ''.
  2}Γιατι να μην παραταθουν οι εκλογες να γινουν τον Σεπτεμβριο αφου το αποτελεσμα προδιαγραφεται ως συγκυβερνηση και μετα τις εκλογες γεγονος που δειχνει οτι η θολουρα για την διενεργεια των εκλογων που καλιεργουν τα αργυρωνητα ΜΜΕ δουλευει καλα οποτε εαν μετα την μεγαλη Τεταρτη η ΝΔ παραμεινει στην κυβερνηση σβυνει το καντηλι της για καποια καλη πορεια στις εκλογες .
  3}Τι γινεται με την αναζητηση ευθυνων για την διαφθορα και την επιστροφη των αχρεωστητως εισπραχθεντων απο τα διαφορα λαμογια των καραβανιων της παραπολιτικης νομεγκλατουρας οποτε κι'εδω διεφανει οτι η ψηφιση της προτασης της ΝΔ για αναζητηση του ποθεν εσχες ολων των κυβερνητικων και παρακυβερνητικων παραγοντων απο το 1974 και μετα καπου το αποσιωπησαν και περασε αβροχοις ποσι απο τα ΜΜΕ και την σωστη ενημερωση του κοσμου .
  Ακουσα οτι το κεντρικο συνθημα της ΝΔ θα ειναι ''Η ΝΔ μπορει '' με ολη μου την καρδια ευχομαι να μπορεσει επιτελους να παρει τελος αυτο το αγος της ανοχης σε μια κυβερνηση της Πασοκηλας !

 9. Mara avatar
  Mara 06/04/2012 10:21:53

  Αγαπητέ Κώστα Καλημέρα!

  Το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, που υπηρετεί ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας, αμοιβόμενο φυσικά πλουσιοπάροχα, δίνει ρέστα... για να επιτευχθεί συγκυβέρνηση.
  Ακριβώς το ίδιο, προσπαθεί να πετύχει με την παρουσία του και ο Καμμένος, υπηρετώντας φυσικά τα ίδια αφεντικά.
  Να ακρωτηριάσει την Ν.Δ., να μην μπορέσει να πετύχει αυτοδυναμία και να αναγκαστεί από τις "πιέσεις" να συγκυβερνήσει με το Πασόκ.
  Η συναίνεση της Ν.Δ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου, είχε κυρίως ένα και μόνο στόχο, να οδηγήσει την χώρα σε ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους...
  Η στρατηγική του Σαμαρά λοιπόν, θα πρέπει να είναι ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ, να δώσει στον κόσμο να καταλάβει, ότι την άλλη μέρα των εκλογών ή θα έχουμε κυβέρνηση Ν.Δ. ή ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ με ότι αυτό συνεπάγεται....
  ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ...
  Όσο για την κατακερματισμένη δεξιά, συμφωνώ απόλυτα ότι άν ο Σαμαράς το χειριστεί όπως πρέπει ο ρηχός...Καμμένος δεν πρόκειται να αποτελέσει κανένα μα κανένα πρόβλημα.

  Στην προσπάθεια όμως αυτή του Σαμαρά, για την επίτευξη της αυτοδυναμίας, σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο θα παίξει η ΕΜΦΑΝΗΣ στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
  Διότι, θα θέσει ΤΕΡΜΑ, σε όλα αυτά τα κατασκευασμένα και ύπουλα σενάρια που σκοπίμως διοχετεύονται....
  Διότι, θα δώσει το σύνθημα της πραγματικής ενότητας, της ενότητας της βάσης.
  Εκεί είναι η ουσία της όλης υπόθεσης να μην κατακερματιστεί η βάση της δεξιάς και όχι τί θα κάνουν κάποιοι αυτόκλητοι εθνοσωτήρες τύπου Κατατζαφέρη - Καμμένου και κάθε πικραμένου... και καλοπληρωμένου....

  Η δυναμική στήριξη του Κώστα Καραμανλή σε αυτές τις εκλογές, θα είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που έχει προσφέρει πολιτικός στην χώρα αυτή από το 1940.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Mara 06/04/2012 12:32:59

   Kαλημέρα Μάρα,
   Στον Καραμανλή θα αναφερθούμε λίαν συντόμως...

   • Mara avatar
    Mara @ Κώστας Ροδινός 06/04/2012 12:55:21

    O.K.
    Aναμένω εναγωνίως...

   • ΚΟΝΟ avatar
    ΚΟΝΟ @ Κώστας Ροδινός 06/04/2012 14:21:45

    Δεν το αφήνετε καλύτερα για μετά τις εκλογές, που θα χρειαστεί να αναφερθούμε όλοι μαζί;

    • Mara avatar
     Mara @ ΚΟΝΟ 06/04/2012 15:43:53

     Πάντως έχετε μεγάλη πλάκα...
     Οι χθεσινοί... του πολέμιοι , σημερινοί νοσταλγοί...??? Γίνεται? Δεν γίνεται...
     Τα φθηνά κολπάκια σας, θα λάβουν τέλος σύντομα...

     • ΚΟΝΟ avatar
      ΚΟΝΟ @ Mara 06/04/2012 20:09:58

      Κυρία μου, γνωριζόμαστε κι από χθες;
      Από πού κι ως πού πολέμιος;

     • Mara avatar
      Mara @ ΚΟΝΟ 06/04/2012 22:51:40

      Ούτε από χθές, ούτε από προχθές.

      Γράφεις δημόσια και απαγορεύεις να σου απαντάνε?

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Mara 07/04/2012 01:13:10

      Mara,
      Don't spend yourself with souch a fulifh oposites !!

 10. thanasis avatar
  thanasis 06/04/2012 10:22:59

  δυο προτάσεις 1)υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στα Εθνικά Θέματα θα πρέπει ο Αντώνης Σαμαράς να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του σε ένα πεδίο προνομιακό για αυτόν
  2) Επίσης να αξιοποιήσουν περισσότερο τα μικρά περιφερειακά μέσα μαζικής ενημέρωσης για να περάσουν τις θέσεις τους.

 11. gggg avatar
  gggg 06/04/2012 10:25:01

  θα ψηφισω ΝΔ αν βγει σημερα καθαρα και ξαστερα και δηλωσει οτι θα καταργησει την αποφαση για εξισωση των φορων στα καυσιμα. Σαχινιδης, Οικονομου και Σια πηραν μια αποφαση που στελνει στην φτωχεια και την απελπισια εκατονταδες χιλιαδες νοικοκυρια ειδικα στη β. Ελλαδα και δεν κινηθηκε φυλλο. Να τους ξηλωσει τωρα ο Σαμαρας αν θελει την δικια μου την ψηφο.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ gggg 06/04/2012 19:41:40

   ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ?

 12. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 06/04/2012 10:32:53

  Ενα αρθρο σοβαρο και περιεκτικο.Κατα τη γνωμη μου η εικονα απεικονιζει καθαρα το πως ψαχνει την αυτοδυναμια η ΝΔ.

 13. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 06/04/2012 10:42:38

  Πολύ σωστές παρατηρήσεις.
  Από την πλευρά να προσθέσω πως η ΝΔ ως θεσμοποιημένη έκφραση της Παράταξης δεν έχει πείσει ότι μπορεί να είναι η Ηγεμονική Δύναμη του Έθνους.
  Κουβαλάει πολλά παιδαρέλια...

 14. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 06/04/2012 10:48:12

  ΜΕ ΛΑΘΗ ΟΠΩΣ,
  1. Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΩΜΗΣ-ΚΥΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ,
  2. Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ,
  3. Η ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ (ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΥΛΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΤΑΝ),
  -ΟΧΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ,
  -ΟΧΙ 1Η ΘΕΣΗ,
  -ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ.

  • factorx avatar
   factorx @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 06/04/2012 12:26:15

   1. Για μια ακόμα φορά συλλαμβάνεσαι απληροφόρητος:
   Απάντηση ΝΔ στο ΔΝΤ: Οι εκλογές θα γίνουν άμεσα
   http://www.antinews.gr/2012/04/05/154909/

   2. Για τον Πούτιν διάβασε αργότερα μπάς και μάθεις τίποτα

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ factorx 07/04/2012 00:26:24

    για το ''3'' ποια ειναι η γνωμη σου?? Καλα εκανε ο Αβραμο?? Ή ηταν ενα καταστροφικο στρατηγικο λαθος??

    • factorx avatar
     factorx @ Μικρασιάτης 07/04/2012 00:41:27

     Συνεχίζεις να είσαι απληροφόρητος. Διάβασε τις δυο σχετικές αναρτήσεις για Πούτιν και Ρωσία

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 06/04/2012 18:09:43

   "γάτες" έχει (αυτές μας φάγανε) από "σκυλιά" έχει μεγάλες ελλείψεις.........

 15. Rob avatar
  Rob 06/04/2012 10:52:13

  Μερικές παρατηρήσεις από το φιλόξενο βήμα του ANTINEWS.

  Η αναφορά του Αντ. Σαμαρά στο πρόσφατο άρθρο του στη WSJ στο έλλειμμα του 2009 που έφτανε το 15% έχει ήδη εκληφθεί ως μια ευθεία παραδοχή της θέσης του ΠΑΣΟΚ και το οποίο ΠΑΣΟΚ το έχει εκμεταλλευτεί ήδη στην πολιτική του αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναφέρθηκε στις ενστάσεις του κόμματος αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος εκείνης της χρονιάς με αποτέλεσμα να αμφισβητείται σε προεκλογικό μάλιστα χρόνο η θέση της ΝΔ για ένα σοβαρότατο θέμα και το οποίο έλλειμμα, για να μην ξεχνάμε, αποτέλεσε μια από τις βασικότερες αιτίες για το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Το τελικό ύψος του ελλείμματος του 2009 και η προηγηθείσα διαδικασία υπολογισμού του έθεσε σε αμφισβήτηση σε διεθνές επίπεδο την δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας που μέσα σε λίγους μήνες από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία οδηγήθηκε σε οξύτατη κρίση δανεισμού και κατόπιν στην υποταγή στην τρόικα με τις γνωστές καταστρεπτικές συνέπειες στις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας. Η θέση της ΝΔ για την οικονομική κατάσταση της χώρας το κρίσιμο 2009 έτσι θολώνει και θα χρησιμοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ για την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των γενικότερων θέσεων της για την οικονομική κρίση.

  Το θέμα της μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και που συνεχίζει να κυριαρχεί στον προεκλογικό δημόσιο διάλογο, έχει τροφοδοτηθεί και εκ των έσω του κόμματος. Θέσεις ορισμένων στελεχών της ΝΔ, και οι οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί στο χρόνο λειτουργίας της κυβέρνησης Παπαδήμου, εμφανίζονται εμμέσως πλην σαφώς υποστηρικτικές της ιδέας αυτής.

  Όλα τα παραπάνω συντελούν στη δημιουργία μιας έντονης εικόνας σύγχυσης στους ψηφοφόρους για το ποια ακριβώς είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ ΠΑΣΟΚ στον τομέα της οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο, αλλά και θέτουν υπό αμφισβήτηση το αληθές του αιτήματος της ΝΔ για αυτοδυναμία. Η υπογραφή των δύο κομμάτων εξουσίας στις πολιτικές του δεύτερου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης είναι συμβατικά δεσμευτική γι αυτά αλλά και συγχρόνως δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μια χάραξη διαφορετικής οικονομικής πολιτικής που το ένα ή το άλλο κόμμα θα μπορούσε να υποστηρίξει. Αυτό εξάλλου φροντίζουν να μας το θυμίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από το εξωτερικό εταίροι και δανειστές…

  • franc avatar
   franc @ Rob 06/04/2012 11:26:45

   ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Rob 06/04/2012 11:39:54

   Oταν απευθύνεσαι σε διεθνές ακροατήριο, δυστυχώς, πρέπει να χρησιμοποιείς τα στοιχεία που έχουν γίνουν δεκτά επισήμως.
   Με την επισήμανση βέβαια οτι δεν συμφωνούμε όλοι με τα τελικά στοιχεία όπως τα παρουσίασαν οι κύριοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

 16. eny avatar
  eny 06/04/2012 10:57:36

  Η Νεα Δημοκρατια μπορει να κερδισει μονο με αληθειες. Και σ' αυτο ειμαι αδιαλλακτη..
  "Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, πες την αλήθεια." Donald Regan.
  Περιμενω τους λογους του Σαμαρα, πιστευω στη διαθεση του. Και ο Λαζαριδης παντα κανει θαυματα. Αληθεια και μονο αληθεια.

  • JKAL avatar
   JKAL @ eny 06/04/2012 11:17:16

   ..."Και ο Λαζαριδης παντα κανει θαυματα"...
   Αν είναι έτσι, μήπως θα μπορούσε να εξαφανίσει την 24-10-2011;

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ JKAL 06/04/2012 11:19:42

    Και με τι να την αντικαταστήσει;
    Με μαύρη τρύπα;

    • JKAL avatar
     JKAL @ Μανιάτης 06/04/2012 11:23:38

     Ξέρω 'γω; Ας ρωτήσει τον David Copperfield.

 17. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 06/04/2012 11:03:02

  Αξιότιμε κύριε Ροδινέ
  η απάντηση στο ερωτημα ειναι απλώς: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...... ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.... ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΑ 8O'S!!!
  Τα περί στροφής της αντιπαράθεσης στην ανάπτυξη, κλπ κλπ συγγνωμη αλλά ειναι για όσους παρέμειναν στην οπαδικη λογική.
  Το ερωτημα ειναι ενα και ειναι θεμελιωδες: ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ - ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ!- ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ Ο Λ Ο Υ Σ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ , ΠΛΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (ΑΚΟΜΗ...);;;

  Μπορει ο Σαμαρας να προσεταιρισθεί μέχρι τις Εκλογές (όχι δηθεν μετά κλπ. ΤΩΡΑ!!) τρίτες χωρες (Κινα, Ρωσια, Αραβες, κλπ) και να λάβει την υπόσχεσή τους και, γιατι οχι, την δέσμευσή τους για επενδύσεις στην χώρα μας;;;; ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!!! ΑΛΛΩΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ, ΠΑΜΕ ΓΙ ΑΛΛΑ!!!!

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

 18. kristim avatar
  kristim 06/04/2012 11:13:43

  Πως η ΝΔ μπορεί να κατακτήσει την αυτοδυναμία?

  ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ

  • Οφις Ιοβόλος avatar
   Οφις Ιοβόλος @ kristim 06/04/2012 11:36:28

   Εκφράζεις επιθυμία ή έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις το μέλλον!
   Τειρεσία μου!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kristim 06/04/2012 11:45:59

   Έχετε δίκιο, γιατί την αυτοδυναμία δεν θα την κατακτήσει η ΝΔ, θα της την δώσει ο ελληνικός λαός.

  • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
   Ελληνική Φιλοσοφία @ kristim 06/04/2012 11:55:21

   Καλά, αφού το λες εσύ, έτσι θα ναι.

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 06/04/2012 11:37:18

  Ποιά αυτοδυναμία, πάτε καλά; Όλα έχουν αλλάξει, όλα έχουν γκρεμιστεί και μιλάμε ακόμη με όρους του χθες...

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ Δημήτρης 06/04/2012 11:41:03

   περιμένουμε να μας δείξεις τον δρόμο...

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Αδέξιος Δεξιός 06/04/2012 12:38:44

    Εγώ αγαπητέ μου δεν ανήκω ούτε στο περιβάλλον της Συγγρού, ούτε στην ομάδα που σχεδιάζει το πρόγραμμα και την επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ. Απλώς επισημαίνω ότι, δυστυχώς, η ΝΔ πάσχει και στο πρόγραμμα και στην επικοινωνία. Και αυτό οδηγεί τον κόσμο σε απίθανες λαικιστικές "λύσεις". Κατά συνέπεια, η αυτοδυναμία κάνει φτερά, ξεχάστε την...

    • Aδέξιος Δεξιός avatar
     Aδέξιος Δεξιός @ Δημήτρης 06/04/2012 12:58:48

     Oύτε εγώ ανήκω στο περιβάλλον της Συγγρού.
     Αλλωστε τι να κάνουν εκεί έναν Αδέξιο Δεξιός.

     • Δημήτρης avatar
      Δημήτρης @ Aδέξιος Δεξιός 06/04/2012 13:57:44

      Χαχα, σωστά.

     • daughter of mercy avatar
      daughter of mercy @ Aδέξιος Δεξιός 06/04/2012 18:12:30

      Όπως εσύ είναι πολλοί!!!!!!!! (ευτυχώς)

 20. juliet avatar
  juliet 06/04/2012 11:42:42

  Καλημέρα,
  κ.Ροδινέ ,μένω στη τελευταία φράση μετά από εκτενη συζήτηση με τον ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλο......συμπέρασμα ,η συνεργασία ,απόψεις που αλληλοσυμπληρώνονται μπορούν να ξεβαλτώσουν πολλά ...ας παραδειγματιστούν και ας αρχίσουν κάποιοι να κατεβούν λίγο πιό κάτω.Η σκάλα πολλές φόρες έχει σάπια σκαλιά.Ξέρετε πόσο σας εκτιμώ ,και καταλαβαίνω τη αγωνία για το αποτέλεσμα αυτών που συμβαίνουν .

 21. karenin avatar
  karenin 06/04/2012 11:42:50

  Πριν μιλήσουμε για το πως, ένα καλό επιχέιρημα στο γιατί η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι η λύση για τα προβλήματα της χώρας, υπάρχει;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ karenin 06/04/2012 13:55:31

   Αν ισχυρή διακυβέρνηση υπό υπεύθυνο πρωθυπουργό, χωρίς τον κίνδυνο Τατούληδων, δε σας αρκεί, λυπάμαι, δεν έχω τίποτα άλλο.

 22. φριξος avatar
  φριξος 06/04/2012 11:47:43

  Κύριε Ροδινέ όπως πάντα to the point. Στέκομαι στο πιο σημαντικό... αντίπαλος της ΝΔ δεν είναι ούτε η Αριστερά, ούτε, οι ΑΝΕΛ, ούτε ο ΛΑΟΣ, ούτε η ΔΗΣΥ είναι το ΠΑΣΟΚ... όσο η ΝΔ αναλώνεται σε αυτή την ΑΝΟΥΣΙΑ συνεργασία υπό την σκέπη του Παπαδήμου θα βλέπει τα ποσοστά της στάσιμα με πτωτική τάση. Δεν είναι λογικό να στηρίζουμε με κανένα τρόπο τον Παπακωνσταντίνου, τον Λοβέρδο, τον "δεν έχω διαβάσει το μνημόνιο"...το τραύμα από αυτή την συνεργασία είναι βαθύ αλλά ακόμα πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος ίασης. Προσωπικά δεν αποδέχτηκα και ούτε αποδέχομαι ότι η κυβέρνηση ειδικού σκοπού έγινε για να μην πτωχεύσουμε και μας αποβάλουν από την ευρωζώνη, οι λόγοι είναι άλλοι και θα τους γράψει η ιστορία... ότι έγινε έγινε, από εδώ και στο εξής εάν πραγματικά ο Αντώνης Σαμαράς έχει όραμα, στόχο, ελπίδα πρέπει να το δείξει με πράξεις και πρέπει να βρει τον τρόπο να γιατρέψει το βαρύτατο τραύμα της 24/11/2011. Όπως και να το κάνουμε είναι πολύ μεγάλη η μερίδα των Νέο Δημοκρατών που ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με την ιδέα της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σε αυτούς πρέπει να αποδείξει ο Σαμαράς ότι έχει πραγματικό σχέδιο αλλά το κυριότερο ότι η ανοχή του έχει όρια. Ακόμα και εάν για όποιους λόγους παραταθούν οι εκλογές, θα πρέπει πρωτίστως να αποσύρει την στήριξη του αλλά ακόμα και να μην το κάνει αυτό θα πρέπει να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση των υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Οφείλει να δείξει σε εμάς την πυγμή του, την δύναμη του, την θέληση του, ως εδώ κύριοι, ως εδώ ΤΕΛΟΣ!!!

 23. E avatar
  E 06/04/2012 11:51:13

  @Μανιατης
  συμφωνω. Μονο με μαυρη τρυπα θα μπορουσε.

  @JKAL
  Αγαπημενε,
  σε βεβαιωνω οτι ο Λαζαριδης ειναι απο τους καλυτερους συμβουλους που ειχε ποτε πολιτικος. Διαβαζει οσο λιγοι, εμπνεεται οσοι ολοι αυτοι μαζι. Ο Σαμαρας ειναι ευφυης για αυτην την επιλογη.

 24. Bohemian avatar
  Bohemian 06/04/2012 11:51:49

  Καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει τα μέτρα του Ιουνίου-Σεπτεμβρίου που περιγράφονται στο Μνημόνιο 2 με σαφήνεια.

  • franc avatar
   franc @ Bohemian 06/04/2012 12:24:26

   ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 1000%!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Bohemian 06/04/2012 13:50:29

   πιστεύει κανένας, στα σοβαρά, οτι τα θρυλούμενα μέτρα θα λύσουν κανένα πρόβλημα;
   Απλώς θα επιδεινώσουν την ύφεση..
   Μέχρι τότε, όμως, ίσως θα έχουν μεσολαβήσει πολλά!

 25. eny avatar
  eny 06/04/2012 12:02:24

  @Μανιατης
  συμφωνω. Μονο με μαυρη τρυπα θα μπορουσε να αντικατασταθει.

  @JKAL
  Αγαπητε, σε βεβαιωνω οτι ο Λαζαριδης ειναι απο τους καλυτερους συμβουλους που μπορει να ειχε ποτε πολιτικος. Διαβαζει οσο λιγοι και εμπνεεται οσο ολοι αυτοι μαζι. Ευφυης ο Σαμαρας για αυτη την επιλογη.
  (Εγραψα ξανα ενα παρεμφερες σχολιο, που δεν το βλεπω δημοσιευμενο απο δικο ου σφαλμα ισως. Ζητω συγγνωμη αν με διαβασετε εις διπλουν).

 26. JKAL avatar
  JKAL 06/04/2012 12:11:24

  Με μαύρη τρύπα, ή με εκλογικό ~20%.
  Θα προτιμήσω τη μαύρη τρύπα.

  • eny avatar
   eny @ JKAL 06/04/2012 12:19:14

   @JKAL
   προτιμας το ευκαιριακο + 20%??
   Και ποια θα ηταν η προταση μας τοτε?
   Θα ημασταν "Καμμενοι" με κεφαλαιο και με μικρο..
   Καλη σου μερα, ασυμβιβαστε JKAL...

   • JKAL avatar
    JKAL @ eny 06/04/2012 12:23:10

    Απλώς δεν εθελοτυφλώ, ώστε να οραματίζομαι αυτοδυναμίες.

    • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
     Ελληνική Φιλοσοφία @ JKAL 06/04/2012 12:30:57

     Μπορείς να μας πεις τι οραματίζεσαι;

     • JKAL avatar
      JKAL @ Ελληνική Φιλοσοφία 06/04/2012 12:38:09

      Δυστυχέστατα, δεν υπάρχει όραμα. Δεν χρειάζεται να ...αμπελοφιλοσοφήσεις για να το διακρίνεις.

     • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
      Ελληνική Φιλοσοφία @ JKAL 06/04/2012 12:48:51

      Όπως καταλαβαίνεις δεν θα πάμε πουθενά με ανθρώπους που λένε δεν υπάρχει όραμα. Αν δεν έχεις τίποτα άλλο να μας πεις εκτός από την άρνηση, καλό είναι να ακούσεις αυτούς που έχουν όραμα. Και ο Σαμαράς έχει και όταν μιλάει μπορεί να το ακτινοβολεί και να το μεταδίδει σε όσους δεν είναι εμμονικά αρνητικοί.
      Αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις το στάδιο της άρνησης μείνε εκεί, αλλά άσε τους συμπολίτες σου να ξεφύγουν. Έχεις υποχρέωση να τους αφήσεις.

     • JKAL avatar
      JKAL @ Ελληνική Φιλοσοφία 06/04/2012 12:57:07

      Τα δημοσκοπικά δεδομένα σε διαψεύδουν κατηγορηματικά.
      Μάλλον διακρίνεσαι μόνο στην αμπελοφιλοσοφία και όχι στη πολιτική ανάλυση.

     • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
      Ελληνική Φιλοσοφία @ Ελληνική Φιλοσοφία 06/04/2012 13:01:14

      Αντε ρε συ με τα δημοσκοπικά δεδομένα. Μετριέται η ακτινοβολία του ηγέτη σε δημοσκοπικά δεδομένα και ειδικά της διαπλοκής;
      Τέλος παιδιά όσοι δεν μπορείτε να πιστέψετε, να ορματιστείτε και να ελπίσετε μην εμποδίζετε αυτήν την προσπάθεια.

     • kristim avatar
      kristim @ Ελληνική Φιλοσοφία 06/04/2012 14:19:17

      Φάνηκε το όραμά του, τότε που άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν όλοι οι Βαλκάνιοι χωρίς χαρτιά στη χώρα.

     • JKAL avatar
      JKAL @ Ελληνική Φιλοσοφία 06/04/2012 14:27:03

      Μήπως είσαι από τους τυφλούς της Ζακύνθου;
      Κατά τα άλλα, ...ευχαρίστως.

     • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
      Ελληνική Φιλοσοφία @ Ελληνική Φιλοσοφία 06/04/2012 14:39:22

      @kristim
      Εσύ είσαι που μας έλεγες νωρίτερα οτι δεν μπορεί να έχει αυτοδυναμία η ΝΔ; Τώρα μάλιστα καταλαβαίνω γιατί το λες. Η φύλαξη των συνόρων είναι αρμοδιότητα του υπουργού δημοσίας τάξεως, όχι του υπουργού εξωτερικών. Η βρώμικη προπαγάνδα, όμως, θα είναι για πάντα αρμοδιότητά σας μια ζωή.

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ Ελληνική Φιλοσοφία 06/04/2012 14:42:24

      Και ένας υπουργός δεν μπορεί να ανοίξει μόνος του τα σύνορα.

 27. Ν.Δ. από παιδί! avatar
  Ν.Δ. από παιδί! 06/04/2012 12:19:14

  ...Στην Συγγρού φίλε cristof συγκρούονται μεταξύ τους, εμείς όμως εκεί ελπίζουμε και ακουμπάμε ! Δεν ξέρω αν τα κόλπα αυτά του κου Πρωθυπουργού έχουν σχέση με το ομόλογο της 15ης Μαίου ; Εν πάσει περιπτώσει όμως η Ν.Δ. οφείλει να προσέχει! Να προσέχει πολύ περισσότερο τα ψηφοδέλτια της με την συμμετοχή διπλεκομένων σε ..συντάξεις μαιμού και τυφλών που βλέπουν ! όπως π.χ. στο Λασίθι....

 28. βασιλης avatar
  βασιλης 06/04/2012 12:19:19

  Αγαπητέ μου φίλε, λυπάμαι που θα το πω αλλά ο λαός της ΝΔ και οι εξαθλιωμένοι πολίτες αυτής της χρεοκοπημένης χώρας, με τι κουράγιο θα πάνε να ψηφήσουν όταν ΑΚΟΜΑ και σήμερα βλέπουν μέσα στο κόμμα μας τον Αβραμόπουλο, τον Σπηλιωτόπουλο, τον Χατζηδάκη και τώρα τον Άδωνη?????!!!!!! Έχεις ακούσει έξω τι λένε οι πολίτες γι’ αυτά τα άτομα ? Είναι τουλάχιστον προκλητικό και προσβλητικό ! Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα δεν αφουγκράζεστε την οργή του λαού! Ο κύριος Σαμαράς ( ο οποίος και αξιόλογος είναι και σοβαρός) όφειλε σαν ηγέτης μιας μεγάλης παράταξης να καθαρίσει πρώτα το ίδιο του το κόμμα και συγχρόνως να αναδείξει νέα και άφθαρτα πρόσωπα , στελέχη με προσόντα και ήθος , νέα στελέχη με ενέργεια και όραμα, με προϋπηρεσία σε εξειδικευμένους οργανισμούς , με γνώση και διεθνή εμπειρία , σε επιστήμονες κλπ , ώστε να δώσουν νέα προοπτική και ελπίδα στον λαό.

 29. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 06/04/2012 12:21:31

  ΑΠΟΛΥΤΩς ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥς ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥς

 30. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 06/04/2012 12:26:30

  Η ΝΔ όχι μόνο δεν θα πάρει αυτοδυναμία, ποσοστά αλλά μικρότερα και από τον Καραμανλή τον ελάσσονα.

  Υποθέτοντας από την πολυθρόνα μας τι θα γινόταν εάν η Δεξιά ήταν ενωμένη τότε θα έπρεπε να υποθέσουμε τι θα γινόταν εάν και η Αριστερά ήταν ενωμένη, οπότε πάλι αριθμητικά δε βγαίνει το πράγμα.

  Ας κόψει ο Σαμαράς τον ομφάλιο λώρο με την Εκκλησία, την Πατριδοκαπηλία και κάθε κουμπαροκατάσταση και κάποτε θα ξαναμαζέψετε τους εξευρωπαϊσμένους νοικοκυραίους.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Thraphsorchis 06/04/2012 15:11:22

   το να κατηγορεί κάποιος το Σαμαρά για πατριδοκαπηλία και στενές σχέσεις με την εκκλησία (πέρα από τα υγιή όρια δεδομένης της σχέσης του λαού μας με την εκκλησία), όταν υπάρχουν άλλοι κι άλλοι καλοζωισμένοι ανεπάγγελτοι "βολευτάδες" με πλούσιους μπαμπάδες που εμφανίζονται ως σωτήρες και υπογράφουν διακηρύξεις μετά επικλήσεις των θείων σε χαροκαμένα επί κατοχής χωριά...είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ!!!

 31. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 06/04/2012 12:30:44

  Η Ελλαδα την περιοδο αυτη του ευρωπαικου σοσιαλδημοκρατικου ολοκληρωτισμου εχει αναγκη περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο μια δεξια πατριωτικη , κοινωνικη αλλα και ευρωπαικη... και η ΝΔ και ο Αντωνης Σαμαρας ειναι η μονη που μπορει να βγαλει την πατριδα μας απο τα αδιεξοδα (οικονομικα, κοινωνικα, εθνικα, πολιτιστικα).... περα απο τον Προεδρο που τον εμπιστευομαι τυφλα χωρις να πιστευω σε μεσσιανισμους, εχει και αλλα νεα πολυ αξιολογα, μορφωμενα μαχητικα και πατριωτικα στελεχη (Φαηλος, Χρυσανθος) και πολλους σοβαρους ανθρωπους (εκτιμω ιδιαιτερα τον κυριο Αρβανιτοπουλο και τον Σταυρο Δημα).. εχει αυτη τη στιγμη δυναμικη, στελεχη αξιολογα, υγεια και σφριγος.. και μαζι εναν ηγετη που εχει και το χαρισμα του λογου να εμψυχωσει τους Ελληνες χωρις να λαικιζει αλλα με βαθεια ελληνικοτητα να δινει οραμα και θαρρος... διοτι το χειροτερο δεν ειναι η οικονομικη κριση.. θα προσαρμοστουμε και με την κοινωνικη αλληλεγγυη θα βγουμε απο το τουνελ νικητες.. το προβλημα ειναι η ελλειψη οραματος, η ελλειψη μεγαλων αξιων για τις οποιες ο Ελληνας μπορει να θυσιασει τα παντα.. και ο Σαμαρας εχει το στοφα του ρεαλιστη οραματοποιου....
  το ειχα ξαναπει... περισσοτερο φοβαμαι τα καθεστωτικα ΜΜΕ... εδω και 30 χρονια συνεβαλαν τα μεγιστα τοσο στην αμορφωσια του νεοελληνα, στην χλευη των μεγαλων αξιων του γενους και κυριως στην συγκαλυψη της διαχρονικης πασοκικης διαφθορας.... και περιμενουν τον Σαμαρα στην γωνια... ειτε με προβοκατσιες ειτε με το πρωτο λαθος θα του την πεσουν τοσο ασχημα και μαζικα που ουτε το φανταζομαστε...

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Σικελιανος 06/04/2012 15:13:45

   απόλυτα σωστός...

 32. pineza avatar
  pineza 06/04/2012 12:32:45

  Ο μοναδικός τρόπος για να πάρουμε αυτοδυναμία είναι ο Πρόεδρος να τολμήσει μια κίνηση ματ( δηλαδή το αντίθετο από αυτό που κάνει τώρα) να στείλει σπίτι τους όλους από την διακυβέρνηση Καραμανλή, όλους τους αποτυχημένους . Μόνον τότε θα δώσει μια νέα δυναμική και μια γροθιά στην διαπλοκή και στην σαπίλα. Είμαι βέβαιος πως το αποτέλεσμα και η αλλαγή θα είναι τέτοια που ο λαός ( ανεξαρτήτου κόμματος ) θα τον εμπιστευτεί και θα τον κάνει πρωθυπουργό για μια δεκαετία. Είναι η μοναδική επιλογή που έχει.

 33. eny avatar
  eny 06/04/2012 12:34:44

  @Βασιλης
  Πιστευω κι εγω στην καλη επιλογη. Αλλα, ενα εργαλειο δεν ειναι παραπανω απο ενα εργαλειο. Η πολιτικη μας πρεπει να διαφοροποιειται πανω απο ολα. Και δευτερευοντως, τα εργαλεια. Ας δουμε ποιοι ειναι αξιοι εκφραστες των ιδεων μας..!

  @JKAL,
  το να μην εθελοτυφλεις ειναι καλο. Ευχομαι να ελπιζεις ομως.

  • JKAL avatar
   JKAL @ eny 06/04/2012 12:40:45

   Το θέλω πάρα πολύ!!!
   Αλλά κάποιος πρέπει κατεπειγόντως να δώσει τον τόνο.

 34. eny avatar
  eny 06/04/2012 12:44:57

  @JKAL
  Ελπιδα με αληθεια. Δυσκολο. Εφικτο φανταζομαι για τον Σαμαρα.
  Να εχεις μια ομορφη μερα.

 35. splash avatar
  splash 06/04/2012 13:19:13

  Ο Σαμαράς να συνο-μιλήσει με τον δοκιμαζόμενο λαό. Να εξαφανίσει από δίπλα του όλους τους ανίκανους και ανεπάγγελτους από το κόμμα ( όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί) του κάνουν τεράστιο κακό , προκαλούν την κοινή γνώμη! Να αναδείξει νέα πρόσωπα. Να εξηγήσει και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για αυτά που πρόκειται να έρθουν , με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων και ανθρώπων που γνωρίζουν τα θέματα σε βάθος και όχι με συνοδευόμενος από επαγγελματίες πολιτικούς και ανεπάγγελτα αρπαχτικά.....

 36. Mara avatar
  Mara 06/04/2012 13:30:15

  Αγαπητέ μου, στην Μόσχα όταν πήγε, τί ακριβώς έκανε...???
  Δεν συνάντησε τον Πούτιν 1,5 ώρα εκτός πρωτοκόλλου, δεν είχε ίδιας διάρκειας συνάντηση με τον πρόεδρο της Gazprom και τον Πατριάρχη.
  Και όλα αυτά χωρίς να είναι καν πρωθυπουργός...

  (Το πρωτόκολλο του Κρεμλίνου λέει, ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας και ο Πρωθυπουργός δέχονται μόνο αρχηγούς κρατών και μόνο για 20 λεπτά.
  Η εξαίρεση που έγινε στον Σαμαρά, δεν έχει ξανασυμβεί... Τυχαίο...? Δεν νομίζω...)

  • anarcholiberal avatar
   anarcholiberal @ Mara 06/04/2012 19:35:36

   @ Mαρα
   ε και;;;; Μας ειπε τί εγινε, τι αποφασιστηκε, τι υποσχεθηκε η μήπως η θεια μου η Αγγελω στο χωριο πρεπει να "ερμηνευσει" την ειδηση;;;;
   ΕΛΕΟΣ!!!!

   • Mara avatar
    Mara @ anarcholiberal 06/04/2012 22:01:08

    Αγαπητέ μου, η θειά...σου η Αγγέλω, μπορεί και να έχει καταλάβει.
    Εσύ τώρα, ή όντως δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
    Άν συμβαίνει το πρώτο, καλύτερα να διαβάζεις παρά να γράφεις...
    Άν συμβαίνει το δεύτερο, ή είσαι κολλημένος, ή είσαι προβοκάτορας.

 37. Flatiron avatar
  Flatiron 06/04/2012 13:31:49

  Αυτοδυναμια!... Με τον ΑΣ να εχει υπογραψει το Β΄ μνημονιο! Που εκχωρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. (Αγγλικο δικαιο, παραιτηση ασυλιας, κλπ. κλπ.).
  Με ολο το σεβασμο: Τι πινετε και δεν μας δινετε;

  • Aδέξιος Δεξιός avatar
   Aδέξιος Δεξιός @ Flatiron 06/04/2012 13:37:05

   ....τσίπουρο, αν αντέχεις!
   Και αλλού την παραπληροφόρηση.
   Ακους εκεί, έχει εκχωρήσει ο Σαμαράς τα πάντα και για πάντα.
   Για διάβασε το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ που ...τιτλοποιεί τα πάντα και για πάντα.

   • Flatiron avatar
    Flatiron @ Aδέξιος Δεξιός 06/04/2012 13:55:45

    @ Αδεξιος Δεξιος
    Δεν εχω καμμια διαθεση να παραπληροφορησω κανεναν.
    Ειναι σιγουρο, -απο τα γραφομενα σου- οτι ΔΕΝ εχεις διαβασει το μνημονιο. ( Σ΄αυτο εχεις παρεα και απο Πασοκ μερια).
    Οσο για το τσιπουρο μου, ειναι απο Αγραφα μερια, αλλα δεν μου δημιουργει παραισθησεις, οπως το δικο σου.
    Αλλαξε μαρκα...

    • Aδέξιος Δεξιός avatar
     Aδέξιος Δεξιός @ Flatiron 06/04/2012 14:01:46

     είδες, όμως, τι έπαθες εσύ που το διάβασες;
     Εκεί είναι καλό. Ομως, αμα δε σου δημιουργεί παραισθήσεις μάλλον είναι ...άχρηστο!
     Δοκίμασε κοκακόλα!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Flatiron 06/04/2012 14:00:55

   Ναι, επίσης έχει υπογράψει σύμβαση με τον Μπόμπολα να κατασκευάσει το Death Star mkIII, έχει υπογράψει τους όρους παράδοσης των Στρουμφ στον Δρακουμέλ (όχι τον επίτιμο, τον ορίτζιναλ) και έχει υπογράψει και την άδεια κονσερβοποίησης αλλαντικών από Μικρά μου Πόνυ. Όλα αυτά που έγραψα είναι πιο σοβαρά από την προσπάθειά σας για προπαγάνδα.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Flatiron 07/04/2012 01:33:29

   Αυτό που πίνουμε το βυζάξαμε από τη μάνα μας και δεν γίνεται να στο δώσουμε !!!!!
   Λυπούμαι, αλλά δεν παράγουν όλες οι μάνες το ίδιο γάλα,
   όπως , δεν ..............βγάζουν όλες οι μέλισσες μέλι !!!!!!!!!!!

 38. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/04/2012 13:32:33

  Αὐτοί πού θά τούς ψηφίσουν,τί ἰδεολογικῆς προέλευσης θά εἶναι;

 39. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 06/04/2012 13:45:04

  "οι «ευαγγελιστές του Μνημονίου», δηλαδή οι κύριοι Παπανδρέου-Βενιζέλος- Παπακωνσταντίνου-Λοβέρδος".

  Κώστα Ροδινέ, δεν λές καλύτερα οι "πεντηκοστιανοί" του μνημονίου ...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 06/04/2012 14:15:08

   Μόνο ''οἱ χιλιαστές τοῦ Μνημονίου'' μήν πεῖ,γιατί δέν βλέπω νά τήν βγάζουμε...

 40. Aδέξιος Δεξιός avatar
  Aδέξιος Δεξιός 06/04/2012 13:46:46

  Παράληψή μου.
  Ξέχασα τον Μπαρμπα Γιάννη Μπουτάρη.
  Δικαιωματικά του ανήκει θέση στο σχήμα!

  Οσον αφορά στη ...ιδεολογική προέλευση;
  Καθένας θα πάει με τους...ψηφοφόρους του!
  Οσους έχουν, τέλος πάντων!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Aδέξιος Δεξιός 06/04/2012 13:57:26

   Ἒβαλες τό Βαλλιανάτο,δέν ἒβαζες καί τή Τζούλια...

   • Aδέξιος Δεξιός avatar
    Aδέξιος Δεξιός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/04/2012 14:22:33

    που να τους προλάβω όλους!

 41. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 06/04/2012 13:48:01

  !!!!!!!!!!!!
  Eύστοχος!

 42. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 06/04/2012 13:54:45

  κύριε Ροδινέ να σχολιάσετε το παρακάτω...
  Πριν από λίγο κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι εκλογές να μη γίνουν στις 6 Μαΐου λέγοντας χαρακτηριστικά:

  "Οι εκλογές πιθανότατα θα προκηρυχθούν για τις 6 Μαΐου.

  Αλλά κι αν δεν είναι στις 6 θα είναι λίγο αργότερα.

  Όπως και να 'χει Σάββατο κοντή γιορτή" είπε ο Υπουργός παραπέμποντας σε αποφάσεις το Σάββατο.
  άραγε τα "κόλπα" αυτά θα περάσουν έτσι απο το λαό ???

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ στεφανος γραγας 06/04/2012 14:06:50

   Ο Υπουργός Εσωτερικών προπαγανδίζει δύο πράγματα:
   Πρώτον,την παραμονή του Παπαδήμου στην Κυβέρνηση.
   Δεύτερον, τη δημιουργία κόμματος Παπαδήμου.
   Ομως,..κοντός ψαλμός!

 43. Πετρος Μ. avatar
  Πετρος Μ. 06/04/2012 13:58:56

  Εχετε σκεφτεί κε Ροδινέ ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού
  ήθελε και συνεχίζει να θέλει αυτό που θαυμάσια και εσείς περιγράφατε στις 10/2
  στο αρθρο σας ''Δεν θέλουμε άλλη σωτηρία''
  και άρα θα αξιολογήσει τις πολιτικές δυνάμεις από το πως σεβάστηκαν την κυρίαρχη θέλησή του ακολούθως;

  Χαραχτηριστικό απόσπασμα του κειμένου σας που προσυπογράφω :

  ''Δεν θέλουμε άλλη σωτηρία''
  Του Κώστα Ροδινού
  Από factorx στις 10/02/2012

  ''Αι, σιχτίρι πιά!
  Έχετε καταντήσει αηδία! Σας βαρεθήκαμε! Κουραστήκαμε! Δεν αντέχουμε άλλο…..
  ------------------------------------------------------------------------------
  Εδώ, που φτάσαμε η λύση είναι μία:
  Πρώτον, να ζητήσουμε την Τρόϊκα, να φύγει από τη χώρα. Η συνταγή τους απέτυχε. Μας οδηγούν στην καταστροφή.
  Δεύτερον, να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. Η σημερινή Βουλή δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση και δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν το μέλλον της χώρας για δεκαετίες.
  Τρίτον, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει τη δέσμευση, εντός τριμήνου, να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την άβυσσο. Ενα πρόγραμμα που δεν θα εξευτελίζει τη χώρα και κυρίως θα μπορούμε να υλοποιήσουμε. Αν η ΕΕ θέλει να το στηρίξει, έχει καλώς! Αν όχι, πάλι καλώς…''

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Πετρος Μ. 06/04/2012 14:05:04

   Παραμένω στην ίδια άποψη.

   • Πετρος Μ. avatar
    Πετρος Μ. @ Κώστας Ροδινός 06/04/2012 14:28:33

    Δεν αμφέβαλα.
    Το κακό είναι ότι κάποιοι άλλοι έπραξαν αντιθέτως .
    Διαφωνούσαν και αυτοί , αλλά έπρεπε να κερδηθεί χρόνος , είπαν....
    Ομως στις δημοκρατίες τον χρόνο τον δίνει και τον αφαιρεί ο λαός.

 44. akenaton avatar
  akenaton 06/04/2012 14:00:26

  Μα, με τον Ανδρεουλάκο φυσικά θα την κατακτήσει στο άψε - σβήσε!
  Τον είδα το πρωί στην Τσαπανίδου και έπαθα ..... Θα καλέσει κι άλλα πολιτικά ζόμπι ο Πρόεδρος τις επόμενες μέρες; Αν ναι, να μας το πει να προμηθευτούμε σκόρδα, σταυρουδάκια και ασημένιες σφαίρες!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ akenaton 06/04/2012 15:49:23

   Κάνει μεγάλη θυσία ὁ ἂνθρωπος ὃμως,ἒχει ἀφήσει τή δουλειά του τρεῖς φορές γιά νά γίνει βουλευτής κατά δήλωσή του. Ἡ δουλειά του γιατί τόν ἀφήνει δέν κατάλαβα...

   • juliet avatar
    juliet @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/04/2012 18:33:58

    Κυθήριε,
    προχθές ειπώθηκε για τον Ανδρεουλάκο και είπε ο Φάκτωρ ,πολλά λέγονται, με το που τον είδα και εγώ το πρωΐ είπα καλώς τα δεχτήκαμε.....
    Kαι στις 2-4 στις 7 είχε συγκέντρωση στο Κάραβελ και ο Κακλαμάνης ,δεν έμαθα τι έγινε.

    • Aris. A avatar
     Aris. A @ juliet 06/04/2012 21:56:09

     Υπομονή παιδιά ακολουθεί ο Αποστόλης ο Κράτσας για να δέσει το γλυκό της ανανέωσης.

 45. τσακ-μπαμ avatar
  τσακ-μπαμ 06/04/2012 14:09:10

  Εαν η προταση-φορμουλα για την επιτευξη αυτοδυμανιας ειναι ο συνδυασμος Ψυχαρη-Βαρβιτσιωτη-Αδωνη-Χατζηδακη-Κικιλια-Αβραμο-Κακλαμανης-Κεφαλογγιανη και ολα τα αλλα αστερια.... Να μου επιτραπει να πω πως αυτη ειναι προταση-φορμουλα για εθνικη καταθλιψη η για αυτοκτονια!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ τσακ-μπαμ 06/04/2012 15:34:00

   Ο Κικίλιας ας πούμε γιατί δεν σας αρέσει? Άντε για τους άλλους μπορώ να σκεφτώ κάποια δικαιολογία (στους περισσότερους ισχνή βέβαια). Ο Κικίλιας γιατί?

   • Ιωαννης Τ avatar
    Ιωαννης Τ @ TopGunZ 06/04/2012 21:13:56

    γιατι ο αχριστος εχασε απο τον σγουρο τοτε που το πασοκ υποτιθεται οτι ηταν κομμα-πτωμα. να γιατι. τα ιδια ισχυουν και για τον παναχριστο βαρβιτσιωτη που ουτε τον κοκκορη δεν μπορεσε να νικησει.

 46. restart avatar
  restart 06/04/2012 14:09:28

  Το μεχρι τώρα στρατηγικό λαθος της ΝΔ ειναι ότι προσπαθει να μη χάσει ψηφους, ολα αυτά δηλαδη που οι συμβουλάτορες και τα κατεστημένα δεν τον αφήνουν να πει
  για να μη χάσει τον θυμιο, τον μπάμπη τον κώστα και μερικες εκατοντάδες χιλιάδες βολεμένους.
  Αφήνει έτσι ένα τεράστιο target group ψηφοφόρων απηυδυσμένων ανεργων-ε.ε.-ι.υ.-χαμηλοσυνταξιούχων και όλων των εκτος συστήματος πουθ ψάχνονται στα καμμενα βουρλα και τους τσίπρες.

  κινηση 1 (συμβολικη)
  ελα εδω κυρ ψυχαρη.
  ευχαριστω για τη συνεργασια , μας κατεστρεψες χαιρεται
  κινηση 2
  απατεωνίσκοι, μαυρογιαλούροι, απολιθωμένοι ολοι ξουτ
  Ανοιγμα σε νέους ανθρώπους εκτος κομματικων σωλήνων.
  κινηση 3
  Ανοιγμα στα ανεξάρτητα φιλελευθερα κομματα
  δημιουργία ξανα-ελληνες πειρατες-φιλελευθερη συμμαχια
  (8α τολμπούσα να πω και μπακογιαννη και μάνο με την προυπόθεση να μη κατεβουν οι ίδιοι υποψηφιοι-καλα μη βαράτε)
  ελατε εδω ρε παιδια? τι θελετε?
  ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!
  ΟΚ! Μπορουμε να συνεργασούμε.
  κινηση 4
  εξαγγέλει τα αυτονόητα
  Εννοποιηση ασφαλιστικων ταμειων-καταργηση φόρων υπερ τρίτων-αρση της μονιμότητας-μειωση φρολογίας, φπα, εισφορών-άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων-αρση βουλευτικης ασυλίας κτλ κτλ
  κινηση 5
  τα εφαρμόζει

  χαιρεται

 47. knight rider avatar
  knight rider 06/04/2012 14:11:06

  Κοιμάστε όλοι με τα τσαρούχια. Ο Παπαδήμος με τον Προβόπουλο τους τροικάνους και τα ντόπια παπαγαλάκια ετοιμάζουν πραξικόπημα και αναστολή εκλογών με δημοκρατικό μανδύα. Στο κόλπο είναι όλα τα "νεοφιλελεύθερα'' της ΝΔ (15 τεμάχια) που θα συνεχίζουν να δίνουν ψήφο!

  • factorx avatar
   factorx @ knight rider 06/04/2012 14:23:52

   Δεν παρακαλάς να γίνει έτσι;

 48. tak avatar
  tak 06/04/2012 14:16:37

  Κώστα Ροδινέ όταν έχεις ταυτίσει τα ιδανικά σου με μια συγκεκριμένη ιδεολογία, που πολιτικά εκφράζεται από ένα κόμμα και η τελευταία (Καραμανλή) κυβέρνησή του σε διαψεύδει όχι επειδή απέτυχε στο έργο της, αλλά επειδή είχε στις τάξεις της αλαφροχέρηδες και διαπλεκόμενους, υφίστασαι μια επί πλέον εσωτερική συντριβή, η οποία προκαλεί μεγάλες και ανίατες δυσμενείς εσωτερικές καταστάσεις.
  Πόσο δε μάλλον, όταν βλέπεις ορισμένους από αυτούς να συνεχίζουν, επειδή έτυχε να βρεθούν στο απυρόβλητο, χωρίς ωστόσο να συναισθάνονται τις ευθύνες τους και να καταμετρούν το κακό που προξένησαν σε ένα ολόκληρο κόσμο, ο οποίος πίστεψε στις προεκλογικές εξαγγελίες του Καραμανλή το 2004. Είναι σίγουρο πως οι αναίσθητοι, από πλευράς αισθημάτων, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόμμα του κυρίου Σαμαρά, στην πρώτη ευκαιρία και θα διαπλεχθούν ξανά και θα απλώσουν τα ξερά τους διαρπάζοντας. Αυτά τα λέει ο λαός...
  Συνεπώς; Θα πρέπει -έστω και τώρα- ο αρχηγός να πάρει τη μεγάλη σκούπα... Τότε θα την έχει την αυτοδυναμία... Και με το παραπάνω...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tak 06/04/2012 14:20:26

   τη σκούπα μπορεί να την πάρει και ο λαός.
   Κανένας δεν πάει μόνος του στη Βουλή (εξαιρούνται οι Επικρατείας).
   Ο κόσμος τους στέλνει.
   Αρα, ας μη βλέπουμε μόνο τη μια πλευρά..
   Οχι πως διαφωνώ μαζί σου, αλλά ένα μήνα πριν τις εκλογές κλείνεις το μέτωπο της εσωστρέφειας.

   • tak avatar
    tak @ Κώστας Ροδινός 06/04/2012 14:24:39

    Το θέμα "εσωστρέφεια" μακριά από μένα και το ξέρεις. Αλλά τα ψηφοδέλτια ούτε εσύ θα τα φτιάξεις ούτε εγώ... Η εκτίμησή μου λέει πως οι τομές δεν θα φέρουν πολιτικό κόστος αλλά πολιτικό κέρδος...

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ tak 06/04/2012 15:35:54

   Κ. tak,
   Επειδή :"άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου", συνεπώς δεν πρέπει να διακινδυνεύσω την κρίση μου περί της νοημοσύνης σου, περιορίζομαι στο να αναρωτηθώ:
   Από όλα όσα δραματικά αποκαλύφτηκαν περί του Καραμανλή,
   από όλα όσα δίδαξε η 2,5/ετής ΓΑΠΟκυβέρνηση,
   από όλα όσα σου φόρτωσε η προδοτική και εσκεμμένη ένταξη στο ΔΝΤ,
   από όλα όσα εξακολουθεί να διαπράττει καθημερινά ο "ρινόκερος",εξτρατεύοντας κατά κύμματα εναντίον της νοημοσύνης σου,
   τη μεγαλύτερη ( δίκην Τραμπάκουλα) εντύπωση σου την προξένησε ...........η πόρτα;;;;;;;;;
   Λυπάμαι να σου το πω, αλλά δεν μπορώ να είμαι τόσο διακριτικός, όσο ο Κώστας Ποδινός απέναντί σου:
   Εν όψει εκλογών,
   είσαι ικανός να..............
   σου ξυνήσει η Ελένη, επειδή χαμογέλασε στον Κώστα.
   η Χαρούλα , γιατί έπιασε το χέρι του Διαμαντή,
   η αντωνία, γιατί δέχτηκε ένα φιλί από τον Αντώνη,
   η Γεωργία....
   η Κωσταωτίνα ....
   η Μαρία.....
   Και στο τέλος να παντρευτείς την Julia, για την ποία απαντάς στο φίλο σου που σε εγκαλεί : "Σιγά την πόλη ......."
   ΥΓ : και να κάνεις και πολλά κουτσούβελα μαζί της και να είσαι και χαζοχαρούμενος !

   • tak avatar
    tak @ Παύλος 06/04/2012 17:57:40

    Τα σχόλια επί του σχολίου δεκτά. Τα υπόλοιπα δεν σας τα επιστρέφω, αλλά μάλλον εκφράζεστε λάθος και μάλιστα αναιτίως. Καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του και υποχρεούται να σέβεται την άποψη των άλλων χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ tak 06/04/2012 20:49:50

     Συμπαθέστατε tak,
     Έχω την εντύπωση ότι μάλλον εσύ βιάστηκες να με αντικρούσεις.
     Αυτό που αποκαλείς ..."προσωπικούς χαρακτηρισμούς ", δεν θα συγχωρούσα τον εαυτό μου, αν το έγραφα όπως το εννοήσατε (εσύ και ο tasos1 και η juliet, που ίσως με διάβασε βιαστικά) !
     ΄Κρίμα που δεν "πιάσατε" την ΣΑΦΩΣ πολιτική αλληγορία !
     Όσο για το αναιτίως, αυτό το :
     "............ η τελευταία (Καραμανλή) κυβέρνησή του σε διαψεύδει",
     μήπως αδικείς τον Καραμανλή ;;;;;;
     Ανάφερέ μου άλλον ένα πρωθυπουργό, που να πολεμήθηκε τόσο βρώμικα, τόσο λυσσωδώς, τόσο απάνθρωπα, ώστε να ζητείται επισήμως από τους πέραν του Ατλαντικού η εξόντωσή του -και μάλιστα για χάρη ενός εξωνημμένου, που είναι ζήτημα αν διαθέτει πάνω από 100 συνάψεις- και τότε τα λέμε !
     Πάντως , ευχαριστώ για την συγκατάβαση!

     ΥΓ.:- tasos1 , ξαναδιάβασε το σχόλιό μου.
     -Juliet, μακράν σού η Julia. Όσο για τα ψάρια, εκεί εφαρμώζουμε άλλη τακτική, γιατί - παρά πάσαν προσδοκίαν και φημολογίαν- είναι .................................................έξυπνα !

     • juliet avatar
      juliet @ Παύλος 06/04/2012 22:08:14

      Παύλο , δεν κατάλαβες τι εννοούσα ...πάντως ξέρω ότι πολεμάς ,σωστός είσαι και τα ψάρια είναι έξυπνα !έλα, που το ψάρωσε σημαίνει χάζεψε....και εγώ ψάρι είμαι.

   • tasos1 avatar
    tasos1 @ Παύλος 06/04/2012 18:07:52

    "Παύλος" ξαναδιάβασε το σχόλιο, δεν κατάλαβες...

   • juliet avatar
    juliet @ Παύλος 06/04/2012 18:26:20

    Παύλος
    αν θυμώνεις έτσι και στο ψάρεμα ,πάνε τα ψάρια τα χάσαμε...και θα μας μείνει το αγκύστρι.

    • juliet avatar
     juliet @ juliet 06/04/2012 18:27:47

     αγκίστρι.

    • tak avatar
     tak @ juliet 06/04/2012 18:39:51

     Ευχαριστώ για τη συνηγορία καλή μου juliet. Μάλλον δεν πρόσεξε το πνεύμα του σχολίου μου ο συμπαθέστατος επικριτής μου.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Παύλος 06/04/2012 18:33:35

    Τον γνωρίζεις Παύλε τον tak; Αν όχι προς τι οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σου;Πες τη γνώμη σου ευθαρσώς για να μπορεί να γίνει κουβέντα.Και να σου πω ότι, ο tak είναι απ΄τους πιο σεμνούς σχολιαστές του antinews.

    • tak avatar
     tak @ Δαναός 06/04/2012 18:47:48

     Άμα διαβάζεις τέτοια Δαναέ μου,
     ... σαν να σε πότισαν φαρμάκι και χολή!
     Γιατί δεν απαξίωσα ποτέ μου!
     Το ν' αγαπάς είναι μια Θεία Εντολή!

     ευχαριστώ για τη συνηγορία... Λέω ώρες - ώρες να τα παρατήσω γιατί είτε δεν αξίζει να κάνεις διάλογο ή τον κάνεις εις ώτα μη ακουόντων...

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ tak 06/04/2012 19:12:57

      Η φυγή είναι δειλία tak μου! Εδώ απ'αυτό το μετερίζι θα παλεύουμε και δε θα μείνουμε μόνοι. Αλλά και μόνοι να μείνουμε θα τραγουδάμε!

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Δαναός 06/04/2012 19:22:39

      Δεν έχει χρώμα η μοναξιά Δαναέ!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Δαναός 07/04/2012 01:03:43

      Δαναέ και tak,
      με πικραίνετε.!!
      Γιατί, ενώ περίμενα μια ανταπάντηση επί της απαντήσεώς μου ,
      εσείς κωφέβετε !!!!

     • tak avatar
      tak @ Παύλος 07/04/2012 17:31:00

      Νομίζω το λύσαμε το πρόβλημα. Ο Καραμανλής ήταν και εξακολουθεί να είναι κύριος και η αποτίμηση της προσπάθειάς του είναι σίγουρα θετική.

 49. Kennan avatar
  Kennan 06/04/2012 14:26:35

  Οι νεοδημοκράτες της Α Αθηνών να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στον υιό Ψυχάρη

  Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον υιό Ψυχάρη.
  Δεν τον γνωρίζω καν.
  Μπορεί να είναι εξαιρετικός νέος και ακόμα καλύτερος διπλωμάτης.
  Μπορεί να προσφέρει και υπηρεσίες στη ΝΔ.
  Και άλλοι το κάνουν αυτό.
  Όμως, ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης, εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες του μπαμπά του, τυγχάνει σκανδαλώδους εύνοιας και προνομιακής μεταχείρισης από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
  Κάτι που δεν μπορεί να τύχει κάποιος άλλος, εξ ίσου ικανός ή και ικανότερος με τον κ. Ψυχάρη, υποψήφιος.
  Πρόσφατα πατέρας και υιός Ψυχάρης επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο για να ….πάρουν την ευλογία του.
  Οι ψήφοι της εκκλησίας ήταν προφανώς ο στόχος.
  Αλήθεια Μακαριώτατε θα δεχθείτε και τους άλλους υποψηφίους Βουλευτές της Αθήνας;
  Θα επιδείξετε την ίδια οικειότητα.
  Αν ναι, έχω να σας στείλω μερικά λαμπρά παιδιά που αναζητούν ευκαιρία.
  Αν όχι γιατί αυτή η σκανδαλώδης εύνοια.
  Για φανταστείτε να έκανε κάτι ανάλογο ο Μακαριστός Χριστόδουλος, τι θα έγραφε το ΒΗΜΑ;
  Ενώ τώρα; Μούγκα!
  Η προκλητική συμπεριφορά του υιού Ψυχάρη αλλοιώνει τους κανόνες της ισονομίας.
  Δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων.
  Για αυτό εναπόκειται στους ψηφοφόρους της ΝΔ στην Α Αθηνών να κάνουν το καθήκον τους και να αποκαταστήσουν την τάξη.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Kennan 06/04/2012 22:00:47

   Kennan

   Απορώ αυτή η εμπνευση πως ήρθε του Σαμαρά.

   Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι όταν εμφανίζεται ο Ψυχάρης στο Μεγκα ως διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ.

 50. axis avatar
  axis 06/04/2012 14:53:37

  Αν ο Σαμαράς δεν κάνει σαφέστατο ότι ΔΕΝ πρόκειται να συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ θα καταποντιστεί.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ axis 06/04/2012 15:24:32

   για πέστε μας πως ακριβώς θέλετε να σας το καταστήσει αυτό σαφές ο ΑΣ και η ΝΔ όταν έχει διαψευθεί από τα πλέον επίσημα χείλη έως τώρα; Προτέινετε ένα τρόπο! Γιατί μάλλον θα συνεχίσετε ν΄ακούτε αυτά που θέλετε και όχι αυτά που πραγματικά προσπαθούν να σας πούν...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ axis 06/04/2012 15:35:31

   Πόσο πιο σαφές? Το έχει δηλώσει και αυτός και στελέχη επανειλημμένως!

 51. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 06/04/2012 15:09:42

  Αγαπητέ ΚΡ,
  Ωραία θα ακουγόταν μία ξεκάθαρη δήλωση εκ μέρους του Σαμαρά: "Εγώ με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκυβερνώ", αλλά εάν ο λαός δεν δώσει ατοδυναμία στην ΝΔ τότε τι θα γίνει? Θα κατηγορούν τον Σαμαρά κάποιοι για κωλοτούμπα όπως έκαναν και για τον Καρατζαφέρη και ο Σαμαράς θα αρχίσει να προβάλλει αντικειμενικές συνθήκες όπως "η έκφραση της λαικής βούλησης", "η ανευθυνότητα των αντιμνημονιακών δυνάμεων" κλπ.
  Το μεγάλο λάθος του Σαμαρά έως τώρα είναι ότι ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ! Με "παλαιά υλικά" δεν φτιάχνεις καινούργιο σπίτι.
  Η πλειοψηφία των νοικοκυραίων (που έχουν πληρώσει τα χαράτσια και έχουν επιβαρυνθεί με τις περικοπές) θέλει την Ελλάδα στο Ευρώ και κάνει θυσίες. Ζητά ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και ο Σαμαράς θα μπορούσε να το προσφέρει αυτό αλλά προτιμά την ανακύκλωση των παλαιών στελεχών της ΝΔ πο από την "επανίδρυση του κράτους" μας οδήγησαν στο "αστο για αργότερα".
  Μόνο με μία ριζική ανανέωση, με την ψυχρή γλώσσα της αλήθειας και με σαφείς αποστάσεις από κάθε¨"πηγή ρουσφετιού" θα αποδειχθεί ότι ο Σαμαράς δεν είναι η συνεχεια της παλαιάς ΝΔ που είναι συνυπεύθυνη για την πτώχευση της χώρας και στοχοθετείται από το λαό (δείτε και τις επιθέσεις σε πρόσωπα από το χώρο της ΝΔ).
  Τα άλλα θα έρθουν μόνα τους και μόνο έτσι ο Σαμαράς θα εξασφαλίσει μακροβιώτητα και θέση στο "μεθαυριανό" πολιτικό σκηνικό της χώρας.
  Δυστυχώς το λάθος τακτικής που έγινε ήταν ότι ο Σαμαράς στην βιασύνη του να κερδίσει έδαφος, άφησε ανεξέλεγκτη δράση στις δυνάμεις του παλαιοκομματικού λαικισμού (βλ.Μανώλης. Καμένος κλπ) που στο όνομα της αντιμνημονιακής ρητορείας ουσιαστικά θέλουν τη παρακμή της χώρας και παρεμποδίζουν την πρόοδο μαζί με τις επώδυνες (αλήθεια) αλλαγές που αυτή συνεπάγεται.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ GreekinEurope 06/04/2012 15:37:12

   Το έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως ή αυτοδυναμία ή ξανά εκλογές.

  • franc avatar
   franc @ GreekinEurope 06/04/2012 21:14:58

   Δηλαδή όσοι ασπάζονται την μνημονιακή ρητορεία (ΠAΣOK-NTOΡA)ουσιαστικά θέλουν την ακμή της χώρας και διευκολύνουν την πρόοδο μαζί με τις επώδυνες (αλήθεια) αλλαγές που αυτή συνεπάγεται?
   Με άλλα λόγια ο Σαμαράς που εξακολουθεί να πιστεύει και να διακυρήττει (ασχέτως αν ψήφισε λόγω ανωτέρας βίας το Δεύτερο) οτι τα μνημόνια είναι λάθος συνταγή και σκοτώνουν σιγά σιγά την Ελλαδα και αν δεν συμφωνήσουν τελικά οι εταίροι μας να τα αποσύρουν και να βάλουν τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης η χώρα μας δεν έχει καμμιά ελπίδα, ανήκει σ΄αυτούς που παρεμποδίζουν την πρόοδο της χώρας η οποία κατά την άποψή σου εξασφαλίζεται απο τα μνημόνια?

 52. juliet avatar
  juliet 06/04/2012 15:58:36

  kristim,
  οι Ελληνες της Β.Ηπείρου δεν είναι ΟΙ βαλκάνιοι είναι ΟΙ Ελληνες που πουλήθηκαν από κάποιους που έκαναν προπαγάνδα σας εσένα.Γιατί οι επόμενοι δεν έκλεισαν τα σύνορα; αλλά οράματα είχε ο Σαμαράς και άλλα σχέδια οι άλλοι.

 53. franc avatar
  franc 06/04/2012 16:11:38

  Τι να πρωτοκάνουν οι ταλαίπωροι ψηφοφόροι αγαπητέ μου. Αν είναι έτσι
  κυβερναμε και μόνοι μας . Τι τους θέλουμε τους πολιτικούς? Αν βάζουν εν γνώσει τους άχρηστους στα ψηφοδέλτια ελπίζοντας οτι ακόμα κι αν μαυρίσουμε τους μισούς πάλι θα μείνουν αρκετά λαμόγια για να κάνους τις βρώμικες δουλειές τους. Κι αν μας ξεφύγουν, που σίγουρα θα μας ξεφύγουν κάποια λαμόγια και θα εκλεγούν, μετα θα μας λένε εσείς τους ψηφίσατε, εμείς απλά μπίζνες κάναμε μαζί τους? Κι αν μαυρίσουμε άδικα (αφού μας λένε έχουμε και λαμόγια στα ψηφοδέλτια αλλα μαυρίστε τους) και κάποιους άξιος αφού είμαστε απ' έξω και δεν τους ξέρουμε καλά?
  Oταν ένας αρχηγός κόμματος κατεβαίνει επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου, θεωρεί οτι στη λίστα περιλαμβάνεται ΟΤΙ ΕΚΛΕΚΤΟΤΕΡΟ διαθέτει το κόμμα του

 54. dani avatar
  dani 06/04/2012 16:11:42

  Γιατι λετε μπορει να συγκυβερνησουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ? Τοσο καιρο δεν συγκυβερνανε?? Μαζι χρεωσανε την Ελλαδα 400 δις ευρω, μαζι πηρανε μιζες, μαζι συνεργαζονται με τον Γερμανο κατακτητη Μερκελ-Τρόικα, μαζι ψηφισαν μνημονια και δανειακη συμβαση, μαζι ξεπουλανε τον ορυκτο, φυσικο και παραγωγικο πλουτο της χωρας στους ξενους, μαζι στιριζουν τον αντισυνταγματικο-παρανομο-διορισμενο Λ.Παπαδημο της goldma sachs, μαζι παιρνουν παρανομα δανεια με υψηλα επιτοκια και μαζι βοηθανε τις τραπεζες...

 55. dani avatar
  dani 06/04/2012 16:17:40

  Την μερα των εκλογων ο ελληνικος λαος απαιτει να κλεισουν τα σύνορα της χωρας και να μη φυγει κανεις πολιτικος απ την Ελλαδα.
  Ηρθε η ωρα να αποδωθούν ευθυνες, να δικαστουν, να κατασχεθουν περιουσιες και να φυλακιστουν: Οσοι κλεψαν απ το δημοσιο, Οσοι πηραν παρανομα δανεια, Οσοι ψηφισαν ΔΝΤ, μνημονια και δανειακη συμβαση, Οσοι ξεπουλησαν στους ξενους ορυκτο, πραγωγικο και φυσικο πλουτο της χωρας, Οσοι πηραν μιζες
  και γενικα Οσοι οδηγησαν την χωρα σ αυτην την κατασταση απ το 1974 εως σημερα

 56. anideos avatar
  anideos 06/04/2012 16:37:01

  Η ΝΔ θα παρει την αυτοδυναμια μονο αν ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ το παναρχαιο συνθημα.
  Αληθεια και δικαιοσυνη!!!!

 57. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 06/04/2012 18:30:11

  'Όπως όλοι έχουν διαπιστώσει, κ. Ροδινέ, τα άρθρα σου έχουν συνήθως τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής.
  Απ ΄ότι κατάλαβα από τα πειράγματα των γνωστών σου, οι εμπειρίες και κάτι λίγο ηλικία, έχουν συμβάλει πολύ στο να είσαι ο συναινετικός και ο ΄΄σοφός΄΄ της παρέας.
  Επίτρεψέ μου όμως να σου πω ότι στο συγκεκριμένο άρθρο κάτι δεν μου πάει καλά. Κάτι σαν το αλάτι και τα μπαχαρικά στο φαγητό.
  Συγκεκριμένα : 1)Στο τι οφείλει να κάνει άμεσα η ΝΔ δεν περιλαμβάνεις το ξεκαθάρισμα από μέρους της των 5-10 σκοτεινών σημείων της επόμενης (του Ιουνίου συγκεκριμένα) μέρας. Χωρίς αυτό στα μάτια πάρα πολλών φαντάζει θα φαντάζει ίδια με το ΠΑΣΟΚ (μονόδρομος του μνημονίου δηλαδή).
  2) Δεν περιλαμβάνεις επίσης τις δεσμεύσεις που πρέπει να πάρει ο Σαμαράς . Δεσμεύσεις συγκεκριμένες και τέτοιες που η μη τήρησή τους, σε ορισμένο χρονικό διάστημα, θα οδηγούν σε λογοδοσία από μέρους του(ακόμη και παραίτηση). Κάποτε η λέξη δέσμευση από τα κόμματα πρέπει να σταματήσει να είναι σόκιν πολιτικό ανέκδοτο.
  3)Λες ότι βασικοί αντίπαλοι της ΝΔ είναι οι μνημονιακοί του ΠΑΣΟΚ (Μπένυ , ΓΑΠ & Σία). Όταν όμως αυτοί είναι και μέσα στο κόμμα τότε τι κάνεις (Κυριάκος, Σωτήρης, Άρης , κ.λ.π); Δεν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι μνημονιακή η ΝΔ; Πιστεύεις ότι γίνεται αποδεκτό όταν αυτό το λέει ο Σαμαράς;
  Οι απαντήσεις είναι λίγο-πολύ αναμενόμενες.
  Εγώ σου τα έγραψα για να καταλάβεις τι λείπει από το ηθικό του μέσου νεοδημοκράτη. Τι τον κάνει να μην είναι μαχητικός στις συζητήσεις του και στην εκφορά των απόψεών του στις παρέες, στη δουλειά του, ακόμη και σε ευρύτερες συναθροίσεις και κάποιους τι τους κάνει να προβληματίζονται ακόμη και για την τελική τους επιλογή-ψήφο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 06/04/2012 19:20:58

   αγαπητέ Θόδωρε,
   έχεις πέσει και συ θύμα της ....παραπληροφόρησης των γνωστών αγνώστων, με επικεφαλής τον μέτρ του είδους, Δαναό και τον μαθητευόμενο μάγο Strange.
   Αυτά ως απάντηση στα περί ...σοφίας.
   Στα υπόλοιπα που θίγεις έχω αναφερθεί πολλές φορές και παρέλκει να επαναλαμβάνομαι.
   Εκτιμώ θα μπορούσαμε να τα συνυπογράψουμε όλοι.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κώστας Ροδινός 06/04/2012 19:32:09

    Τρώγεσαι να σου τινάξει ο Δαναός και αυτή την ανάρτηση στον αέρα, και να μαζέψει πιο πολλά σχόλια κι από τον Εφρέμ. Μη του δίνεις έρισμα. Μόλις πάρουν χαμπάρι οι δεκάδες οπαδοί του ότι τον αναφέρεις θα μπουν ομαδικά και θα ξεχάσουμε το θέμα της ανάρτησης (το οποίο άγγιξες πολύ καλά).

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Strange Attractor 06/04/2012 20:40:33

     μόνο δεκάδες οι οπαδοί του;
     Πάντως την ειδικότητά του στις ....ανατινάξεις την αναγνωρίζουν πλέον όλοι!

     • tak avatar
      tak @ Κώστας Ροδινός 07/04/2012 17:32:56

      Κώστα, εκτιμάς δηλαδή πως εδώ μέσα ο Δαναός παίρνει αυτοδυναμία;

 58. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 06/04/2012 18:34:25

  'Βασικοί αντίπαλοι της ΝΔ παραμένουν οι «ευαγγελιστές του Μνημονίου», δηλαδή οι κύριοι Παπανδρέου-Βενιζέλος- Παπακωνσταντίνου-Λοβέρδος. Αυτοί εξέφρασαν με τις πολιτικές τους το πιο απεχθές πρόσωπο της μνημονιακής πολιτικής. Αυτοί ευθύνονται, εν πολλοίς, για το σημερινό κατάντημα της χώρας. '

  Οχι, κύριε, δέν είναι καθόλου έτσι τά πράγματα, αυτοί είναι καμμένα χαρτιά από καιρό καί άν η ΝΔ είχε ακολουθήσει μιά σαφέστερη καί εθνικώτερη γραμμή πλεύσης αντί γιά κωλοτούμπες, τώρα θά είχε άνετη πλειοψηφεία στίς δημοσκοπήσεις.

  Η μνημονιακή γραμή σαφώς οδηγεί τή χώρα στό γκρεμό, στή σκλαβιά καί τό ξεπούλημα καί ο Σαμαράς δεσμεύτηκε νά τήν εφαρμόσει ενώ στόν ορίζοντα δέν φαινόταν- καί δέν φαίνεται- ίχνος 'περιθωρίου διαπραγμάτευσης' γιά κάποιο λιγώτερο επαχθές πρόσωπο τών επικυρίαρχων.

  Μόνη ελπίδα μένει πλέον, η μετεκλογική σύμπραξη μέ τούς καμμενοκαρατζαφερικούς (εφόσον κάτι τέτοιο έχει ήδη σχεδιασθεί 'άνωθεν', πράγμα πιθανόν, τουτέστιν επιστροφή στό εθνικό νόμισμα κτλ) άλλως τήν βάψαμε οριστικά ώς 'ανεξάρτητη καί κυρίαρχη χώρα' .

 59. Scarface avatar
  Scarface 06/04/2012 18:53:08

  Η αυτοδυναμία της ΝΔ, θα κριθεί από τους χειρισμούς του Προέδρου της, των στελεχών της και όσα ευαγγελίζονται ότι θα κάνουν άμεσα για να δώσουν ανάσες στην κοινωνία. Θα κριθεί από το όραμα του Σαμαρά και από τον τρόπο που θα μεταλαμπαδεύσει την ελπίδα στους Έλληνες.
  Αλλά από όσα παρατηρώ και μαθαίνω -από μακριά- μπορεί ο ίδιος να έχει την πίστη και τη διάθεση να κάνει το σωστό για την πατρίδα και τους πολίτες της, αλλά το δικό του επιτελείο δεν μπορεί να τον ακολουθήσει.
  Άρα αυτό που πρέπει να κάνουν όσοι νοιάζονται για την Ελλάδα, το Σαμαρά και τη ΝΔ -που πραγματικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα- ας φροντίσουν να εξαφανίσουν όλους εκείνους που τον κρατούν πίσω, που τον υποσκάπτουν μέσα στο ίδιο του το κόμμα.
  Και επειδή δεν μπορεί να το κάνει αυτό, κανένας από εκεί μέσα, γιατί οι εκεί μέσα -και εννοώ το πολύ στενό του περιβάλλον, τους θεωρητικά δικούς του ανθρώπους- είναι που κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά, λόγω ανεπάρκειας, ελλειμματικής αντίληψης και ενδεχομένως και κάποιων άλλων πραγμάτων, πρέπει ο ίδιος να τραβήξει το δρόμο που χάραξε στις 29/11/10 και να τους αφήσει πίσω του.
  Να αφήσει πίσω του, τα βαρίδια του και να βγει στο λαό -όπως έκανε πάντα- για να βρει και αυτός τον εαυτό του.
  Μόνο κακό του κάνουν.
  Και αφού κάνουν κακό σ αυτόν, κατ' επέκταση κάνουν κακό και στη χώρα.

 60. Aris. A avatar
  Aris. A 06/04/2012 19:35:45

  Κώστα άρχισε να μυρίζει πτωμαίνη η ΝΔ.

  Εδώ οι βεντέτες της είναι χεσμένες από τον φόβο τους μήπως και βγουν αυτοδύναμοι και πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις που δεν αντέχουν και ζητούν ευρύτερες κυβερνήσεις συνεργασίας γιατί φοβούνται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

  Για ποια αυτοδυναμία συζητάμε.

  Το στοίχημα για την ΝΔ και τον Σαμαρά χάθηκε στο θέμα της ανανέωση.

  Φαντάσου πόση είναι η απογοήτευση των νεοδημοκρατών που σκέφτονται να ψηφίσουν Καμμένο.

  • tak avatar
   tak @ Aris. A 07/04/2012 17:37:16

   Αγαπητέ aris. A θα σε παρακαλούσα να μη ταυτίζεις τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Ακόμα -όπως έχει πει και ο Δαναός- ο λαός είναι αυτός που θα δώσει τη δυνατή ομάδα στον Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει. Αν θέλει ο λαός, θα κάνει κάθαρση, που θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας. Η δύναμη του λαού είναι η ψήφος του. Αν όσοι θέλουν και μπορούν τον καθοδηγήσουν σωστά, αυτή η ψήφος μπορεί να τα αλλάξει όλα...

  • juliet avatar
   juliet @ Aris. A 07/04/2012 17:51:28

   Aris A.,
   Αρη μου ,πολύ απογοητευμένο σε βλέπω.Πολλά δεν είναι ,όπως τα θέλουμε .Ξέρεις , σ΄αυτή την οικογένεια υπάρχουν πολλοί ''άρχοντες'' .
   Μη νομίζεις ότι μου αρέσει να βλέπω μερικούς, όταν ειδικά ξέρω κιόλας ,αλλά πρέπει να το πιστέψουμε πρώτα εμείς .Αρη ,αυτή τη φορά λέω να πειθαρχήσω γιατί δεν γίνεται αλλιώς ,την επόμενη ........θα γίνουμε οι ''ανεξάρτητοι και ωραίοι'' .

 61. Βόρειος avatar
  Βόρειος 06/04/2012 19:42:27

  Κύριε Ροδινέ,
  πως είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να ζητάει αυτοδυναμία όταν μέχρι σήμερα αφενός θέλει εκλογές και αφετέρου δεν παρουσίασε κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα.
  Πώς τελικά θα κυβερνήσει εάν ο κόσμος την εμπιστευτεί;
  Ποιό θα είναι το πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση;
  Ποιό είναι το οικονομικό πρόγραμμα;
  Μήπως θα είναι αυτό που αφήνουν να εννοηθεί οι οικονομικοί αστέρες της συγκυβέρνησης;
  Μήπως το Ζάπειο 1 ή 2;
  Βλέπετε μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα του κόσμου.Ενδεχομένως να μου πείτε ότι είναι ακόμη νωρίς, αλλά ένα κόμμα που ήθελε εκλογές από τις 19/2 δεν έπρεπε να δημοσιοποιήσει το πρόγραμμά του στο λαό;
  Συμφωνώ απόλυτα με την παρέμβαση της κας Βόζεμπεργκ γιατί στην πολιτική δεν περισεύει κανείς, όλοι είναι απαραίτητοι, δεν χωράνε εγωισμοί, ίντριγκες και αποκλεισμοί. Τη στιγμή που διεγράφησαν όλοι οι βουλευτές που ήταν πιστοί στην αρχική πολιτική στάση της Νέας Δημοκρατίας, ότι δηλαδή το μνημόνιο βαθαίνει την ύφεση και οδηγεί μαθηματικά την πατρίδα στην άτακτη χρεοκοπία, από κει και πέρα τελείωσε και η αυτοδυναμία.
  Ας μη γελιόμαστε, αν η παράταξη κατορθώσει να έχει μπροστά από το διψήφιο ποσοστό της το μαγικό αριθμό 3 θα είναι μέγιστη επιτυχία. Εγώ προσωπικά το θεωρώ αδιανόητο γιατί ο κόσμος είναι ένα καζάνι που βράζει, δεν θέλει να ακούει για κανένα πολιτικό που είναι υπέρ της συνέχισης της πολιτικής του ΓΑΠ.
  Τέλος εύχομαι μέχρι να γίνουν οι εκλογές (γιατί μάλλον δεν θα γίνουν γρήγορα) η προχθεσινή πολιτική πράξη-αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού κ. Χριστούλα να είναι η σπίθα που θα φωτίσει το μαυλό των πολιτικών μας να επαναπροσδιορίσουν τις απόψεις τους για τις αντοχές του λαού, γιατί φοβάμαι πως θα ακολουθήσουν χειρότερα και αποτρόπαια γεγονότα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Βόρειος 06/04/2012 23:04:30

   Για το πρόγραμμα το αναφέρω.
   Τι άλλο να πώ;
   Κατά τη γνώμη μου άργησαν ήδη...
   Ας ελπίσουμε να ...προλάβουν!
   Και υποτίθεται οτι ήταν έτοιμοι για εκλογές τον ...Φεβρουάριο!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Κώστας Ροδινός 07/04/2012 00:09:29

    Κώστα..πάρα πολύ καλή ανάρτηση..προσωπικά παιδεύομαι από τη λογική μου..έχει χωριστεί στα δύο..από τη μια το προφανές, ότι ο Πρόεδρος ολιγωρεί...από την άλλη, το επίσης προφανές..η χώρα απειλείται...γι΄αυτό αποφάσισα, για μια ακόμη φορά, να λειτουργήσω βάσει ενστίκτου και συναισθήματος, παραμερίζοντας τα προφανή...
    ΥΓ: Και Ράμπο ο Δαναός; ποιος να το περίμενε, τώρα στα πίσω, πίσω...

 62. Φελίζα avatar
  Φελίζα 06/04/2012 19:48:44

  Ο εχθρός των Ελλήνων πολιτών σε αυτές τις εκλογές είναι μόνο το σύστημα Πασοκ μεταλλαγμένο σε κόμμα εξουσίας(?) και όχι η αριστερά.
  'Όσον αφορά "το πώς" η ΝΔ θα αποκτήσει αυτοδυναμία , για το καλό όλων μας .....

 63. Δαναός avatar
  Δαναός 06/04/2012 19:53:32

  Δικέφαλε εδώ το έχω στην άκρη των χειλιών μου.....

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Δαναός 06/04/2012 19:54:43

   Κι εγώ στην άκρη το έχω, αλλά όχι των χειλιών :)

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ dikefalosaitos 06/04/2012 20:01:08

    Σε ποια άκρη δικέφαλε;Εδώ γίνονται Σόδομα και Γόμορα, στην άκρη είσαι ακόμα;

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ Δαναός 06/04/2012 20:02:25

     Στην ... άλλη άκρη ;)

 64. Pantelis avatar
  Pantelis 06/04/2012 20:06:15

  Καλησπερα,

  Περι αυτοδυναμιας τοποθετηση στα 50 λεπτα: h**p://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/3159-Ekpomph-6-05-04-2012.html

 65. tak avatar
  tak 06/04/2012 20:51:23

  Τι γίνετε βρε δικέφαλε, ποιοι μας την έπεσαν;

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ tak 06/04/2012 20:52:30

   Χαμός

   • tak avatar
    tak @ dikefalosaitos 06/04/2012 20:54:18

    Δηλαδή; Όποιος ξέρει, ας γράψει κάτι... Αν και για ... καμμένα χαρτιά λέω... Υποψιάζομαι...

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ tak 06/04/2012 20:59:15

     Δάχτυλος του Δαναού.

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Strange Attractor 06/04/2012 21:06:03

      Ἑπί των τύπων των ήλων" όμως.

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Δαναός 06/04/2012 21:08:14

      Δαναός ο Ελισσαίος ή Ελιζαίος δηλαδή;

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Τιγράνης 06/04/2012 21:12:50

      Τιγράνη κι εγώ έχω μπερδευτεί.Δεν γνωρίζω αν ο Δαναός είμαι εγώ ή αν εγώ είμαι ο Δαναός ή αν είμαι υπαρκτό ή ανύπαρκτο ον!Μα τι λέωωωωω.Τα χάπια μουουουου!

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Δαναός 06/04/2012 21:21:18

      Sardam ...σωστό timing! Έχεις και για τον Δικέφαλο?

     • juliet avatar
      juliet @ Φελίζα 06/04/2012 21:25:26

      Αυτός δεν έχει ανάγκη ,οι νυχτερινές βόλτες του έχουν σμιλεύσει εκτός από το κορμί και το μυαλό.

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ Δαναός 06/04/2012 21:22:31

      Εγώ όταν πιέζομαι ανοίγω το Κατά Δαναού Ευαγγέλιον και διαβάζω τις πρώτες γραμμές:

      Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Δαναός, καὶ ὁ Δαναός ἦν πρὸς τὸ Διαδίκτυον, καὶ Διαδίκτυον ἦν ὁ Δαναός. 2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Διαδίκτυον. 3 πάντα δι' αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Τιγράνης 06/04/2012 21:30:17

      Όπως λέει και εις εκ των πρώτων μαθητών του, ο Τοπ Γκαν, ο δάσκαλος από το Τσοτύλι μας λούζει όλους με το φως του....
      Ακτινοβολεί.
      Αληθώς!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Τιγράνης 06/04/2012 21:34:54

      Τις καταβασίες και τους κανόνεςνα διαβάζεις Τιγράνη μου!" Έκστηθι φρίττων ουρανέ, καί σαλευθήτωσαν τά θεμέλια τής γής,"

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Strange Attractor 06/04/2012 21:09:25

      Την... γλίτωσε η ανάρτηση όμως ....με τον δάκτυλο φάκτορα

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ Φελίζα 06/04/2012 21:13:03

      Το antinews, έχει καταληφθεί από εξωγήινους. Είναι όλα ψέματα. Αδέρφια, μην πιστεύεται τίποτα. Μόνο ο Δαναός είναι ο αληθινός, δεν χώραγε στο σκάφος. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ANTINEWS

     • juliet avatar
      juliet @ dikefalosaitos 06/04/2012 21:20:50

      Γιατί έγινε κατάληψη ;και ο Δαναός τρέχει για ενισχύσεις...πάλι έγινε το μπάχαλο .
      Dikefalosaite,σοφέ μου δικέφαλε ....γίναμε μαλλιά κουβάρια.

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ juliet 06/04/2012 21:22:27

      Juliet πάντα ψύχραιμη!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Φελίζα 06/04/2012 21:14:08

      Αυτή είναι Τιγράνη ο Φελιζαίος!!!!

 66. tak avatar
  tak 06/04/2012 20:58:00

  Τι έγινε Φελίζα; Ξέρεις μήπως;

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ tak 06/04/2012 21:07:39

   tak είμαι μακρυά από αυτά και όπως είδες... πίστεψα στο σχόλιό σου.
   Ο Δαναός και ο Δικέφαλος ...τρελάθηκαν.

 67. kapitolo avatar
  kapitolo 06/04/2012 21:02:37

  θα σας πω πως δεν μπορεί..δεν μπορεί με πρόσωπα όπως εδώ στην ζάκυνθο ο κ Γάσπαρος που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως τον νομάρχη που έδωσε τα επιδόματα των τυφλών και φλερτάρει με την υποψηφιότητα...αντε να γίνει μετά πιστευτός ο Σαμαράς ότι θα φέρει εμπνεύσει το νέο και θα φερει την πολυπόθητη αλλαγή όταν δεν έχει την αποφασιστικότητα (τολμώ να πω ελπίζω να διαψευστώ) να σπάσει τα καρκινικά αποστήματα στη μικρή αλλά ,αρκετά διεφθαρμένη, Ζάκυνθο

 68. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 06/04/2012 21:09:11

  Σχετικά με επισημάνσεις του Βόρειου και του ΘΟΔΩΡΟΥ Κ , σημειώνω τα εξής:
  1) Έλαβα ενδιαφέρον ενημερωτικό μήνυμα (newsletter) από τον πολιτικό σχεδιασμό που δίνει 10 απαντήσεις σε 10 ρητορικές ερωτήσεις όπως αυτές που τίθενται από τους ανωτέρω.
  2) Το μήνυμα όμως απευθύνεται σε μέλη (όπως εγώ) και φυσικά είναι κάτι σαν nonpaper για το ευρύ κοινό. Όμως όσο και χρήσιμη αν είναι αυτή η πρακτική για τα μέλη , αυτό που μετράει είναι η γνωστοποίηση των απόψεων σε όλη την κοινωνία.
  3)Παρόλο που απευθύνεται σε μέλη (το μήνυμα) είναι πολύ απλοϊκό και δεν ΄΄γεμίζει΄΄ την φαρέτρα των επιχειρημάτων, ούτε και αγγίζει τα δύσκολα θέματα (τα 5-10 που λέει ο ΘΟΔΩΡΟΣ Κ και την προγραμματική προσέγγιση που θίγει ο Βόρειος).
  Για να μην κάνω κάτι unfair αυτό που μεταφέρω τελικά από αυτό είναι η μοναδική ευθέως διατυπωμένη δέσμευση για την μέγιστη προσπάθεια (όχι αποκλεισμό όμως) για αποφυγή νέας μείωσης μισθών & συντάξεων.
  Προσωπικά εκλαμβάνω αυτό το μήνυμα ως μία καλή αρχή (υπάρχει και το προηγούμενο και πολύ καλύτερο κατά τη γνώμη μου της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων για τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ) για τις εκλογές αλλά δεν φτάνει.

 69. Ιωαννης Τ avatar
  Ιωαννης Τ 06/04/2012 21:33:45

  η αυτοδυναμια μετα το φιασκο ΓΑΠ για το δημοψηφισμα αν περιμενε λιγο ο ΑΣ και δεν βιαζοταν να ανακοινωσει κυβερνηση συνεργασιας θα ηταν περιπατος. μαλιστα θα ηταν προθυπουργος εδω και 3 μηνες. οπως εδειξε η ιστορια τιποτε απο τις απειλες της ΕΕ δεν ηταν πραγματικη. μας επαιξαν μια χαρουλα. και φοβαμε οτι και στο μελλον το ιδιο εργο θα μας παιζει η ευρωπη. πχ ασυντακτη χρεωκοπια καταστροφη αλλα συντεταγμενη παραδεισος. το επομενο σταδιο θα το αποκαλουν συντεταγμενη εξοδος απο το ευρω. δηλ ναι μεν στην ευρωζωνη αλλα με μαλακο ευρω. τα δανεια τους μια χαρα κανονικο ευρω και εσωτερικα ενα νομισμα ευκαιριας που δεν θα εχει σχεδον καμια αξια.
  μετα απο ολα αυτα δεν υπαρχει καμια περιπτωση αυτοδυναμιας. να κανετε τον σταυρο σας να βγειτε τουλαχιστον πρωτο κομμα. υπαρχουν οι υπογραφες που θα στοιχειωνουν τον σαμαρα πολυ καιρο. γιατι με βαση της υπογραφες θα εμφανιστει η τροικα και θα λεει υπεγραψες. τωρα θα κανεις οτι θελουμε εμεις.αλλωστε ολα περιγραφονται στις σελιδες. ειναι μετρα οριζοντια δεν αντιμετωπιζονται με αλλο μειγμα πολιτικης. ειναι μετρα κομμενα και ραμμενα για τους δανειστες και οχι για αναταξη της οικονομιας. και φυσικα ειναι λαθος αλλα αν αναγνωριζε ο σαμαρας οτι ειναι λαθος δεν επρεπε να υπογραψει. αλλα σορρυ το εκανε.
  φιλια
  jt.

 70. άσχετος avatar
  άσχετος 06/04/2012 21:48:01

  Αχ επάρατη δεξιά, δεν έβαλες μυαλό από το 2000 και ονειρεύεσαι αυτοδυναμία. Κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου. Γιατί έπιασε η πρεμούρα τον κ. Χρυσοχοϊδη να μαζέψει τους λαθρομετανάστες. Μήπως μας φανούν χρήσιμοι μέχρι τις εκλογές. Εξάλλου και το 2000 Έλληνες ταξίδεψαν από τις πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ και μας τίμησαν όπως μας αρμόζει. Σήμερα το σύνθημα, "όλοι είμαστε Έλληνες" μήπως το ερμηνεύσουν κάποιοι διαφορετικά και δούμε άλλα των άλλων, κάποιες "προοδευτικές" κυρίες που διετέλεσαν και υπουργοί δεν θα είχαν αντίθετη άποψη.
  Πω πω πω όνειρο ζω μη με ξυπνάτε !!!!!!

 71. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 06/04/2012 21:58:33

  Καμμένος : «Παιδιά εγώ το υπέγραψα»
  Έβγαινε χθες από τη Βουλή ο Καμμένος και ήταν οι οδηγοί και οι αστυνομικοί μαζεμένοι στην πύλη . Κάποιοι στιγμή τον πλησιάζουν αστυνομικοί και του λένε «Προέδρε κάνε κάτι για το εκλογικό επίδομα» για να λάβουν την απάντηση «Εγω το υπέγραψα παιδιά» Οι αστυνομικοί φυσικά όπως καταλαβαίνετε έμειναν άφωνοι!

 72. palmyra avatar
  palmyra 06/04/2012 22:33:24

  παίδες μην το παιδεύετε άλλο το θέμα ΝΔ, αποπνέει κατάθλιψη,από την σίγουρη αυτοδυναμία στην σίγουρη αποτυχία,μια άστοχη τούμπα δημιουργεί συνειρμούς στην κοινωνία,και να θέλει ο ΑΣ να αλλάξει κάτι δεν μπορεί, η αποδείξεις...φωτογραφίες-χαμόγελα με τον αποκτηνωμένο βενιζέλο τα λέει όλα.....
  δεν μπορεί να φαίνεσαι στα μάτια του κόσμου (τ ων θυμάτων) δίπλα στον...θύτη δοσίλογο, γερμανοτσολιά, βενιζέλο....η απέχθεια περισεύει και η εμμετική τάση αναλαμβάνει τα υπόλοιπα της λανθασμένης και κοντόφθαλμης πολιτικής.

 73. FALCON avatar
  FALCON 06/04/2012 23:13:03

  FOLLOW THE LEADER ANTONIS SAMARAS

 74. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/04/2012 23:43:27

  'Αν εκτός από αυτοδυναμία, θέλουν και να κυβερνήσουν προσφέροντας κάτι στη χώρα, το παρακάτω πρέπει να το λάβουν υπόψη πολύ σοβαρά:

  "Τι είναι σημαντικότερο για να προσελκύσει επενδύσεις μια χώρα; Το χαμηλό εργασιακό κόστος;
  Ασφαλώς Όχι: Ενεργειακά δίκτυα, καλά εκπαιδευμένο και ειδκευμένο εργατικό δυναμικό, δίκτυα επικοινωνίας και δεδομένων, περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, επιδοτήσεις στην έρευνα".
  ============
  Στην τελευταία θέση του καταλόγου 14 χωρών της Ευρώπης ως προς την ελκυστικότητά τους για την ίδρυση επιχειρήσεων βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της υπηρεσίας του αυστριακού υπουργείου Οικονομίας, Austrian Business Agency (ΑΒΑ) και στην οποία συμμετείχαν 300 διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων από 14 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.
  Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως ο παράγοντας του εργασιακού κόστους έπεται αρκετών άλλων στα κριτήρια βάσει των οποίων οι συμμετέχοντες στην έρευνα αποτίμησαν την ελκυστικότητα των χωρών που εξετάστηκαν. Συγκεκριμένα, το εργασιακό κόστος θεωρείται σημαντικό μόλις για το 24% και ο φόρος επιχειρήσεων για το 23%.
  Στη βαθμολογική κλίμακα της έρευνας, από 1 έως 4, με άριστα το 1, η Ελλάδα βαθμολογείται με το βαθμό 3,7. Στην πρώτη θέση του καταλόγου ελκυστικότητας των 14 χωρών βρίσκεται η Γερμανία με το βαθμό 1,4 και ακολουθούν Σουηδία (1,5), Ελβετία (1,8), Ολλανδία (1,8) και Αυστρία (1,9), που εμφανίζεται να προηγείται από θεωρούμενες ως ιδιαίτερα «ελκυστικές» για επιχειρηματίες χώρες, όπως Φινλανδία, Βρετανία ή Γαλλία.
  =======
  Είναι καμμιά από αυτές τις ελκυστικές, χώρα με φτηνό εργατικό δυναμικό; Χα χα!
  ==============
  Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν ως σημαντικότερους παράγοντες για την αξιολόγησή τους ως προς την ελκυστικότητα των 14 χωρών, τα ενεργειακά δίκτυα στην κάθε χώρα (74%), το καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό (71%), την εξειδίκευση των εργαζομένων (65%), καθώς επίσης τα δίκτυα επικοινωνίας και δεδομένων, τα περιβαλλοντικά και εκπαιδευτικά πρότυπα, και τις επιδοτήσεις στην έρευνα.
  Κατόπιν αυτών αξιολογείται η πολιτική και η οικονομική σταθερότητα μιας χώρας, ενώ πολύ μικρότερης σημασίας φαίνεται να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ποιότητα ζωής στη χώρα εγκατάστασης επιχειρήσεων.
  (από το in.gr)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Ο Θείος 07/04/2012 00:05:49

   Θείε,
   αν το χαμηλό κόστος εργασίας ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την προσέλκυση επενδύσεων, τότε ΗΠΑ και Γερμανία μάλλον θα ήταν ....άνευ επενδύσεων!
   Τώρα το ανακάλυψαν οι φαεινοί εγκέφαλοι ο,τι άλλα στοιχεία του επενδυτικού περιβάλλοντος έχουν μεγαλύτερη σημασία;

 75. vagkalf avatar
  vagkalf 06/04/2012 23:47:18

  ΑΥΤΟΑΔΥΝΑΜΙΑ ...βλεπω.....

 76. victoria (true) avatar
  victoria (true) 07/04/2012 00:06:49

  Αγαπητέ κ. Ροδινέ, συγχαρητήρια για το άρθρο.

 77. Σ.Τ avatar
  Σ.Τ 07/04/2012 06:48:14

  Σας έχει περάσει η σκέψη από το μυαλό ότι ο κόσμος γενικά, αλλά και ειδικά ο
  κόσμος της Ν.Δ δεν ενδιαφέρεται για αυτοδυναμίες, αλλά για σωστή πολιτική υπεράσπισης των συμφερόντων του.

 78. Aδέξιος Δεξιός avatar
  Aδέξιος Δεξιός 07/04/2012 08:22:46

  Ο γίγαντας άρχισε ήδη να μοιράζει και ...επιδόματα!
  Μήπως πήρε το τσέκι και δεν μας το λέει;

  • juliet avatar
   juliet @ Aδέξιος Δεξιός 07/04/2012 08:33:46

   Αδέξιε,καλημέρα
   λεφτά υπάρχουν ...εμείς δεν τα βλέπουμε,ακολουθούν πορεία πάντα ''ηγετική.''

   • Αδέξιος Δεξιός avatar
    Αδέξιος Δεξιός @ juliet 07/04/2012 08:41:39

    !!!

 79. tak avatar
  tak 07/04/2012 09:15:39

  Αν παρακολουθούσες τα σχόλιά μου, θα είχες διαπιστώσει από καιρό το πόσο έχω στηρίξει τον Καραμανλή και το πόσο τον στηρίζω ακόμα... Άλλωστε τον υπηρέτησα ως πρωθυπουργό, από θέση ευθύνης και ξέρω πολλά περισσότερα, από όσα μου επιτρέπεται να γράψω και να φέρω στη δημοσιότητα.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ tak 07/04/2012 10:55:42

   Πράγματι, πιάστηκα αδιάβαστος ως προς εσένα,αγαπητέ tak, όπως απεδείχθη.
   Φταίει το γεγονός ότι "αρπάζομαι" ,όταν ακούω ή διαβάζω επικρίσεις ή ειρωνείες κατά του Καραμανλή.
   συγγνώμην!

   • tak avatar
    tak @ Παύλος 07/04/2012 11:31:58

    Δεκτή... Κανένα πρόβλημα...

 80. Mara avatar
  Mara 07/04/2012 09:36:22

  ...έ... μήπως να μας εξηγούσες πως ακριβώς θα προκαλούσε τις εκλογές ο Σαμαράς?

  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ avatar
   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ @ Mara 07/04/2012 12:32:52

   Κυρία, mara, υπήρχε τρόπος, καί υπάρχει. Τόν πρότεινε τότε ο... κωλοτούμπας Καρατζαφέρης! Παραίτησις όλων των Βουλευτών. Εγώ λέγω οτι αρκεί η παραίτησις τών Επικρατείας. Τί θά έπραττε ο ΓΑΠ; Θά προκήρυττε εκλογές (πανελλήνιες) γιά τήν πλήρωσιν τών κενών μόνον εδρών; Ασφαλώς όχι. Εκεί αναδεικνύονται οί ΗΓΕΤΕΣ, στήν άμυνα, στό κληρό πόκερ, στό νά μπορούν νά πούν όχι. Αντί νά σπαταλά δυνάμεις ιδικές του ο ΗΓΕΤΗΣ, φθείρει τού αντπάλου. Ο Μέγας Αλέξανδρος εκτός άλλων προσόντων είχε τήν ικανότητα νά επιλέγει εκείνος καί τόν χρόνον καί τό πεδίον τής μάχης. ΄Ετσι προσδιόριζε καί προσάρμοζε αυτός καί τά όπλα καί τόν τρόπον τού μάχεσθαι. Θά μού βεβαίως κάποιος: Πρός τί η σύγκρισις τού Μεγάλου στρατηλάτου μέ τά... παιδαρέλια; Ο Αντωνάκης καθώς είπε η Βίσση, ¨ είναι μεγάλος εραστής¨, αλλά ως ηγέτης δέν είναι Αντώνιος! Ούτε βεβαίως εκείνη... Κλεοπάτρα! Τά περί παραιτήσεως ισχύουν γιά όλα τά κόμματα τής Βουλής, τά διαθέτοντα βουλευτάς Επικρατείας. ΄Ετσι, Κ.Κ.Ε. καί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. άς μή φωνασκούν γιά Εκλογές. Ιδού η Ρόδος, ιδού καί τό πήδημα! Γιά τόν... κωλοτούμπα άς μή γίνεται λόγος. Ο Αντώνιος, λοιπόν, αν επιθυμεί εκλογές (τέτοιον σταυρόν μόνον η άπειρος τού Χριστού μακροθυμία δύναται νά φέρει), άν νομίζει, ως άλλος Σίμων Κηρυναίος, ότι δύναται νά ¨άρη τό φορτίον¨, άς προκηρύξει εκείνος τίς Εκλογές, δηλών, URBI ET ORBI, οτι τήν τάδε τού τάδε μηνός θά παραιτηθούν άπαντες οι βουλευταί Επικρατείας τού κόμματός του. Τά μισόλογα δέν αρκούν! Τά θέλω, αλλά δέν μπορώ τέλος! ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ. Αν αιμορραγούσε η μητέρα του θά κινούσε γήν καί ουρανόν διά νά αποτρέψει τήν αιμορραγίαν. Τώρα, αιμορραγεί θνήσκουσα η Πατρίς. Εί δέ μητρί επαμύναι καί μάχεσθαι χρή, πολλώ δέ μάλλον περί Πάτρης. Καί γάρ μητρός τε καί πατρός τε καί τών άλλων προγόνων απάντων τιμιότερον καί αγιώτερον καί σεμνότερόν εστιν η πατρίς.

 81. franc avatar
  franc 07/04/2012 09:43:57

  Θείε ξέχασες το σημαντικώτερο, που έλεγε πάντα ο Ωνάσης (Ο υπ' αριθ 1 αυτοδημιούργητος πλουσιώτερος άνθρωπος του κόσμου).
  " Να είσαι πάση θυσία μέσα στον "κύκλο' των πλουσίων.
  Το 98.5% του Παγκόσμιου πλούτου σήμερα δημιουργείται απο τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Ολα τ' άλλα που αναφέρεις ακόμα κι άν τα εφορμόσουμε και τα πετύχουμε κατα γράμμα θα είμαστε μέσα στο 1,5% του παραγόμενου έντιμου πλούτου με κόπο και ιδρώτα. Απο τον δικό μας παραγόμενο πλούτο οι Υπερτραπεζίτες θα κερδίζουν άλλα 98,5% επ' αυτού.
  Γι αυτό το Λουξεμβούργο είναι η πλουσιώτερη χώρα στη γή. Η μεγάλη του βιομηχανία είναι Τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
  Εγώ και ο κύριος Ροδινός στην παλιά ανέρτησή του που ανέφερα παραπάνω, αυτό ακριβώς λέμε. Πρέπει η Ελλάδα πάση θυσία να αποκτήσει το δικό της City το δικό της "Λας Βέγκας" ή Μονακό αν προτιμας, παράλληλα με την αναβίωση της Ακαδημίας Πλάτωνος στην παιδεία την πληροφορική (silicon valley), την επιστήμη και την έρευνα και το Ελληνικό είναι η ευκαιρία...Θα πρέπει να απαλλαγεί απο τις αγκυλώσεις της και να προσφέρει στους πλουσίους την υποδομή, για να μπεί στον "κύκλο" . Ο Ωνάσης μπήκε στον Λευκό Οίκο (από την κρεββατοκάμαρα) προσφέροντας εκείνο το μοναδικό διαμαντένιο δακτυλίδι στη Τζάκυ...Θα μπορούσε βέβαια να μπεί και ως κηπουρός...

 82. franc avatar
  franc 07/04/2012 10:08:05

  H θεωρία της Τρόικας και των Μερκοζί λέει ότι: "Aν σας κόψουμε εμείς τους μισθούς τις συντάξεις και τα εισοδήματά σας για μερικά χρόνια (όσο αντέξετε) και τσεπώσουμε για μας και τα αφεντικά μας το ζεστό χρήμα, εσείς ,μετά-αργότερα-ίσως, θα έχετε επενδύσεις και θα ξαναπάρετε με μόχθο αυτά που σας αρπάξαμε για τα "νόμιμα χρέη" που σας φορτώσαμε μαζί με τους " φίλους μας" (λαμόγια) έλληνες πολιτικούς. Αρα θα έετε και ανάπτυξη. Είναι μια θεωρία που θυμίζει τα καθρεφτάκια στους ιθαγενείς που οι έποικοι τους εξηγούσαν ότι κρύβουν μέσα την ψυχή τους και είναι ανεκτιμήτου αξίας κλπ.κλπ. μέχρι και ο Πρετεντέρης καθημερινά στηλιτεύει την ξεδιάντροπη αυτή "θεωρία" των Τροικανών που απευθύνεται σε διανοητικά καθυστερημένους ιθαγενείς και προσβάλλουν βάναυσα την νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας.

 83. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/04/2012 12:44:25

  Ο Μάρξ έγραψε ότι αξία (και υπεραξία) παράγει μόνον η εργασία, μέσα στην (καπιταλιστική) διαδικασία παραγωγής.
  Οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές παράγουν μόνον αέρα κοπανιστό. Που έρχεται και φεύγει.
  Το Λουξεμβούργο (και η Ελβετία, εν μέρει και η Βρετανία), είναι παρασιτικές αποφύσεις της παραγωγικής μηχανής της Γερμανίας, Γαλλίας, Σκανδιναβικών χωρών κτλ. Τώρα πιά

  • franc avatar
   franc @ Ο Θείος 07/04/2012 13:17:41

   Ομως σήμερα αγαπητέ Θείο
   δεν διαφέρει καθόλο ενα δολλάριο απο κοπανιστό αέρα απ' αυτα που τυπώνει αβέρτα η FED ,απο ένα άλλο που προήλθε απο τον ιδρώτα του δικού σου προσώπου . Εχουν ακριβώς την ίδια αξία. Και το σπίτι σου με δολλάρι κοπανιστού αέρα θα στο πάρουν οι Γερμανοί, αν έχεις.
   Εμένα δεν θα με πείραζε καθόλου να είμαστε σαν το Λουξεμβούργο και την Ελβετία παρασιτική αποφύσης της παραγωγικής μηχανής της Γερμανίας, Γαλλίας, Σκανδιναβικών χωρών κτλ.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ franc 07/04/2012 15:58:40

    Τυπώνει, τυπώνει η FED... Αλλά καλύπτει τον ισολογισμό με πίστωση που της προσφέρει η Κίνα, η Γερμανία ή οι χώρες του Περσικού (αγοράζοντας ομόλογα δολλαρίου), αλλοιώς το δολλάριο θα είχε ήδη την αξία ενός μαρουλόφυλλου.
    Δανείζουν τις ΗΠΑ γιατί είναι καλός πελάτης. Αγοράζει τα προιόντα της παραγωγικής μηχανής τους.
    Και από την άλλη, καταθέτουν τις "οικονομίες" της παραγωγικής μηχανής τους στην Ελβετία ή στο Λουξεμβούργο ή στη Σιγκαπούρη (το "Λουξεμβούργο της Ασίας").
    Οι λέξεις - κλειδί ειναι αυτές: "Προιόντα" και "Παραγωγική μηχανή". Χωρίς αυτές ο αέρας είναι μόνον αέρας και τα πράσινα χαρτιά γίνονται μαρουλόφυλλα.
    Άν βέβαια μπορούμε να γίνουμε Ελβετία ή Λουξεμβούργο, μπράβο μας, μακάρι. Η Κύπρος εν μέρει τα κατάφερε. Τη βοήθησε η Βρετανική οικονομική νοοτροπία. Αλλά ήταν και τυχερή που "χάλασε" απέναντι το άλλο "Λουξεμβούργο", η Βηρυττος, και μετακινήθηκε το "θησαυροφυλάκιο".

    • franc avatar
     franc @ Ο Θείος 08/04/2012 13:17:36

     Γιατί να μήν μπορούμε, αφού όπως λές τά κατάφερε η Κύπρος. Τουλάχιστο το Δοκιμάσαμε? το παλέψαμε και δε μας βγήκε? Ποτέ και κανείς. Οι πολιτικοί μας δυστυχώς ως "εκλεγόμενοι" κληρονομικώ δικαίω δεν διανοούνται να δυσαρεστήσουν τους βασιλείς. Μή εξαιρουμένου του Σαμαρά όπως φαίνεται. Πιστεύεις εσύ οτι θα πεί το ΟΧΙ μέχρι τις εκλογές? Εγώ δεν το ελπίζω πιά. Τόχασε το τραίνο...Κι αν δεν τους πείς ποτέ ενα οχι, οι βασιλείς θεωρούν (δικαίως) οτι αντέχεις κι άλλη αφαίμαξη.

 84. Βόρειος avatar
  Βόρειος 07/04/2012 13:44:31

  Για τον Βουκεφάλα,
  αγαπητέ μου η πολιτική δεν γίνεται με non papers που τα λαμβάνου ελάχιστοι κομματικοποιημένοι άνθρωποι όπως εσύ, εγώ και άλλοι ελάχιστοι. Εξάλλου αν τα non papers ήταν προς δημόσια ανακοίνωση δεν θα αποκαλούνταν και έτσι. Επειδή λοιπόν ήδη είναι αργά γι΄αυτό και έχει μαλιάσει η γλώσσα μας και έχει κλείσει η φωνή μας να βγούνε και με καθαρή και απλή γλώσσα να πούνε στο λαό το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τέλος έχω και μια απορία, μέχρι σήμερα έχουν φαγωθεί εκατοντάδες δισ. ευρώ χωρίς κανένας να φταίει και κανένας να έχει πάει φυλακή. Αυτό θέλει ο λαός να του υποδειχθούν ποιοί πραγματικά φταίνε και να τιμωρηθούν παραδειγματικά (όπως κάποιοι άλλοι καθίασαν ισόβια και πέθαναν στις φυλακές).

 85. dani avatar
  dani 07/04/2012 17:17:51

  Σε 2 μηνες θα γινουμε χειροτερα απο Βουλγαρία αν δεν γίνουν εκλογές ΤΩΡΑ και συνεχίσουν να κυβερνάνε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμος:
  1) 250-300 ευρω θα πεσει ο μισθος (στον ιδιωτικο και στον δημοσιο τομεα).
  2) 200 ευρω οι συνταξεις.
  3) Ολες οι μικρο-μεσαιες επιχειρησεις θα κλεισουν.
  4) 50% θα φτασει η ανεργια.
  5) 80% του λαου θα ζει κατω απ το όριο φτωχιας...
  6) 1 εκατομυριο Ελληνες θα ειναι αστεγοι (δεν θα μπορουν να πληρωσουν τα δανεια και θα τους παρουν οι τραπεζες τα ακινητα) και θα ζουν απ τα συσσίτια... Ηδη 500.000 ζουν απ τα συσσίτια.
  7) Αυξηση φορων και μεγαλη ακρίβεια στην αγορα και σε ολα τα προιόντα...
  8) 2,00 ευρω θα φτασει η βενζινη, 1,80 το πετρελαιο κινησης και 1,40 το πετρελαιο θερμανσης.
  9) Θα ξεπουλησουν τον ορυκτο και φυσικο πλουτο της χωρας στους ξενους.
  10) 2 εκατομυρια θα φτασουν οι λαθρομεταναστες και καθε χρονο θα αυξανονται επικυνδηνα...
  11) καθε μερα θα εχουμε αυτοκτονίες, δολοφονειες, ληστείες και αυξηση πορνειας και βιασμων...
  12) Ηδη ειμαστε 5η χωρα σε φτώχια σε ολη την Ευρωπη...σε λιγους μηνες θα ειμαστε τελευταιοι..
  13) Τα χρεη της χωρας θα συνεζισουν να αυξανονται οσο συνεχιζουμε να παιρνουμε δανεια με το τεραστιο παράνομο επιτοκιο των 6%.

  Μας το φωναζουν καθε μερα ελληνες και ξενοι οικονομολογοι οτι η μονη λυση ειναι να βγουμε απο Ε.Ε. και απο ευρω..
  Οταν γινουν εκλογες μαυρίστε την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα παραρτήματα τους, δηλαδη Καρατζαφερη, Μπακογιαννη και Κουβελη...

 86. Kαβαλιώτης avatar
  Kαβαλιώτης 09/04/2012 14:23:23

  Όσο είσαι (αρεστός ή απλά) αποδεκτός από τους κυρίαρχους σήμερα πολιτικούς στην ΕΕ δεν μπορείς να περιμένεις δυστυχώς αυτοδυναμία. Κάποιον θα πρέπει να δυσαρεστήσεις -ίσως και πολύ. Και αν αυτός ο κάποιος δεν είναι π.χ. η κ. Μέρκελ, τότε αναγκαστικά θα είναι ο λαός.
  Δύο προτάσεις (υπό αίρεση) για αλλαγή του κλίματος:
  1. Αν δεν προκηρυχθούν την Μ. Τετάρτη εκλογές, άμεση άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
  2. Άμεση διαγραφή ΟΠΟΙΟΥ στελέχους αφήσει υπονοούμενα για πιθανότητα συνεργασίας (ή συνεννόησης, συναίνεσης κλπ.) με την Πασοκάρα μετά τις εκλογές. Μετά ΚΑΙ το Αιγάλεω θα είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

 87. eco avatar
  eco 10/04/2012 17:42:18

  αυτοοργάνωση τώρα!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.