#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2011 10:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου μέσα στο 2011 προβλέπουν στις ΗΠΑΈρχεται κύμα χρεοκοπιών που θα πλήξουν άσχημα τις ευκαιρίες επανεκλογής του Ομπάμα

Η επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους  συμβαίνει την  χειρότερη στιγμή για τον Ομπάμα. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά στο να οδηγηθούμε σε  ένα κύμα ευρωπαϊκών χρεοκοπιών στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες, την περίοδο δηλαδή των αμερικανικών εκλογών του 2012.

Όταν θα συμβούν οι ευρωπαϊκές χρεοκοπίες, θα υπάρξει ένα ντόμινο συνεπειών στην   παγκόσμια οικονομία, όπως συνέβη και το 2008, όταν ξέσπασε η αμερικανική κρίση. Και με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ και τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ανεργία την περίοδο των εκλογών θα αγγίξει τα μεταπολεμικά επίπεδα. Μία τέτοια εξέλιξη, θα αποτελέσει και την κύρια προεκλογική κριτική κατά του Ομπάμα.

Η υπερβολική έκθεση των αμερικανικών funds στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, είναι σίγουρο ότι προκαλεί εφιάλτες στον Ομπάμα. Στον αντίποδα, οι  ευρωπαϊκές τράπεζες αυτές, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, λόγω της έκθεσης τους στην κρίση χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ύψους  $2 τρις δολαρίων. Σε πρόσφατη μελέτη του, το ΔΝΤ υπολόγισε ότι η έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών στην κρίση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, αγγίζει περίπου το 80% της κεφαλαιακής βάσης τους. Και οι συγκεκριμένες τράπεζες, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τις απώλειες  που θα υποστούν λόγω των κρατικών χρεών που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκια τους.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι πιθανότατα η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος της ύψους $450 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του χρόνου. Υπό το βάρος ενός προγράμματος λιτότητας σχεδιασμένο από την ΕΕ και το ΔΝΤ, η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται ήδη σε μία εικονική ελεύθερη πτώση, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 9% τους τελευταίους 18 μήνες!.

Παρά τα προβλήματα της χώρας, το ΔΝΤ απαιτεί από την Ελλάδα να επιβάλει μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα μέσα στο επόμενο έτος, την στιγμή που βιώνει μία εγχώρια πιστωτική κρίση, καθώς και μία κοινωνική και πολιτική αναταραχή. Η πρακτική αυτή, είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει την ήδη πολύ βαθιά ύφεση. Δεν είναι περίεργο ότι η συγκεκριμένη πολιτική έχει εξαπολύσει ένα κύμα δημόσιας διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας, το οποίο  είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου πριν το 2012 και να οδηγήσει σε περισσότερες αναλήψεις κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες.

Όπως έδειξαν οι πρόσφατες πιέσεις των αγορών στην Ισπανία και την Ιταλία, μία  χρεοκοπία της Ελλάδας θα σύρει μαζί της, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Μάλιστα, αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν δημοσίως παραδεχτεί ότι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, ενδέχεται να μεταδώσει την μόλυνση στη υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μία τραπεζική κρίση τύπου  Lehman στον ευρωπαϊκό πυρήνα.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούμενες  την επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, έχουν αρχίσει τις περικοπές όσον αφορά τα δάνεια στην Ιταλία και την Ισπανία. Έχουν αρχίσει επίσης να διστάζουν να δανείσει η μία την άλλη. Πλέον, ο Ομπάμα θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί για το αν  μία ευρωπαϊκή πιστωτική κρίση, θα μπορούσε να τσακίσει την ευρωπαϊκή ανάπτυξη σε συνδυασμό με μία επιδείνωση της κρίσης σε Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες εξαρτώνται από την εισροή ξένων κεφαλαίων.

Η χαλάρωση των αμερικανικών οικονομικών στοιχειών  κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών και η προοπτική απογαλακτισμού της οικονομίας της από την δημοσιονομική και νομισματική πολιτική  των τελευταίων δύο ετών, δεν προμηνύουν καλούς οιωνούς. Και ένα σοκ από την Ευρώπη, θα ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η οικονομία των ΗΠΑ και ο Ομπάμα.

Desmond Lachman

The Journal of the American Enterprise Insitute

http://www.realclearworld.com/2011/08/08/obamas_europe_economic_time_bomb_126403.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vasilis avatar
  Vasilis 09/08/2011 10:43:55

  Πότε θα το πάρουν απόφαση οι κυβερνήσεις να πάρουν το παιχνιδάκι των τζογαδόρων της "ελεύθερης αγοράς", πάνω τους και να κλείσουν μέσα αρκετούς από τους τοκογλύφους τραπεζίτες? Νομίζω πλησιάζει η ώρα.... Οι φούσκες εταιρίες που δημιούργησαν χλιδή στους ιδιοκτήτες τους (google, facebook κλπ), πραγματικής αξίας μερικών 10δων χιλιάδων δολλαρίων (τόσο κοστίζουν μηχανήματα, λογισμικό και ανθρώπινο δυναμικό), υποβάθμισαν εταιρίες που παράγουν προϊόντα με εκατομμύρια πραγματική αξία (όρα VOLVO, κ.α. βαριές βιομηχανίες). Νομίζω πλησιάζει η ώρα... να δώσουμε στο κάθε τι την πραγματική του αξία....

  • charulisN avatar
   charulisN @ Vasilis 09/08/2011 17:11:35

   Το ζήτημα είναι ότι εσύ- η χώρα- δανειζόταν τόσα χρόνια. Όποιος χρωστά οφείλει να ξεπληρώσει. Μη ξεχνάς ότι πολλοί από αυτούς τους κακούς κερδοσκόπους είναι και ασφαλιστικά ταμεία που είχαν την ηλίθια ιδέα να δανείζουν την Ελλάδα.
   Μη ξεχνάς ότι πολλοί από αυτούς τους κερδοσκόπους όπως λες είναι και μικροεπενδυτές που αγόρασαν αμοιβαία σταθερής απόδοσης –όχι τζόγο χρηματιστηριακό- για να εξασφαλίσουν μελλοντικά σταθερά κέρδη.
   Αν η χώρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει την αποπληρωμή τους, χώρα ευρωπαϊκή τότε τη πατήσαμε μελλοντικά, όταν βγούμε στις αγορές.
   Η λύση είναι μία, απλή και σίγουρη, αλλά δεν την ακούω από κανένα οικονομολόγο. Η ΕΚΤ να κόψει χαρτί να μειώσει τα χρέη των κυβερνήσεων τα ρίξει το ευρώ, να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Υπουργείο οικονομικών ενιαίο κεντρικό Ευρωπαϊκό, όχι ποια κομπίνες από τα κράτη της ΕΕ αλλιώς ας το κλείσουν το μαγαζί.

   • Dal avatar
    Dal @ charulisN 09/08/2011 18:26:42

    Αυτά που αναφέρεις στην τελυταία παράγραφο έκανε και η Αμερική και ιδού το αποτέλεσμα: 100% του ΑΕΠ δημόσιο χρέος και ιδιωτικό 200%. Σημείωσε οτι οι ΗΠΑ έχουν κεντρική οικονομική κυβέρνηση εδώ και 200 και πλέονχρόνια. Εαν ήταν τόσο απλή η λύση του προβλήματος θα είχε ήδη γίνει. Όμως δεν είναι καθόλου εύκολη. Το συνολικό χρέος των χωρών της Ευρωζώνης ήταν το 2010 το 265% του ακαθάριστου προιόντος της, εκ του οποίου 77% ήταν κρατικό και 188% των οικογενειών και των επιχειρήσεων. Στον υπολογισμό δεν περιλαμβάβονται τα χρέη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.Αντιλαμβένεται κανείς ότι τα χρέη είναι τεράστια και δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, εάν υπάρχουν. Πως μπορεί να υπάρξει κεντρική οικονομική κυβέρνηση, όταν στην Ευρώπη υφίστανται τέτοιας κλίμακας ανισορροπίες, και ταυτόχρονα να βρίσκεται εκτεθημένη σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία;.

    • charulisN avatar
     charulisN @ Dal 09/08/2011 20:26:32

     Ο κύριος λόγος των προβλημάτων τη; αμερικανικής οικονομίας έχει να κάνει με το γεγονός ότι διεξάγει 2,5 πολέμους (Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη), ενώ οι Ευρωπαίοι ακόμα το παλεύουν με τον Καντάφι, που λεφτά για τον Ασαντ.
     Οι ετήσιες αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ είναι μεγαλύτερες όλων των άλλων μαζί, συμπεριλαμβανομένων (Κίνας, Ρωσίας Ινδίας, Βραζιλίας).
     Άρα είναι άσχετο ότι φταίει το κοινό υπουργείο Οικονομικών.
     Στην Αμερική στη γερουσία υπάρχει ισότιμη συμμετοχή άσχετα αν είσαι Καλιφόρνια βλέπε Γερμανία ή Αλαμπάμα βλέπε Ελλάδα.
     Στην ΕΕ κουμάντο κάνει μόνο η Γερμανία και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν. Αυτή θέλει ισχυρό ευρώ.
     Το βασικότερο είναι να κοπεί ευρώ για να υπάρξει αύξηση ανταγωνιστικότητας.
     Με αναλογία 1.41$=1ευρώ πάμε για φούντο είναι απλό.
     Τι ευρωομόλογα και αηδίες που ακούγονται από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
     Έτσι η ευρωπαϊκή οικονομία και κυρίως Ισπανοί, Ιταλοί και Έλληνες θα δουν φως.

     • Dal avatar
      Dal @ charulisN 09/08/2011 22:26:39

      Η Ευρώπη μολονότι δεν έχει εμπλακεί σε πολέμους παρουσιάζει την ίδια περίπου σχέση συνολικού χρέους ως προς το ΑΕΠ με την Αμερική. Η σχέση δε κρατικού με ιδιωτικού είναι 1προς 3,5. Το χρέος αυτό είναι κατά την γνώμη μου μη εξυπηρετήσιμο και καταδικασμένο να αυξάνει, λόγο της αναιμικής ανάπτυξης, εαν δε οδηγηθεί η Ευρωζώνη εκ νέου σε ύφεση , τα πράγματ θα γίνουν ακόμη χειρότερα.Το Ευρώ ήταν λάθος,η αλόγιστη επέκταση της ΕΕ λάθος, η παγκοσμιοποίηση λάθος. Αρκετοί στην Ευρώπη το έχουν πια αντιληφθεί γι' αυτό είναι δυστακτικοί ως προς την λύση του Ευρωομόλογου. Το κύριο πρόβλημα των χωρών του Νότου είναι το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. Που απαιτεί συνεχή δανεισμό. Στην χώρα μας πριν την κρίση ήταν κοντά στο 15% του ΑΕΠ στην Πορτογαλία 12 και στην Ισπανανία 10. Το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται με οποιαδήποτε κεντρική οικονομική πολιτική , γιατί οι χώρες είναι εκτεθειμένες και στην παγκοσμιοποίηση. Το 45% των εισαγωγών μας είναι από χώρες εκτός ΕΕ και μόνον το 11,9 % των εισαγωγών μας προέρχεται από την Γερμανία. Η δε σχέση εισαγωγών εξαγωγωγών με την Κίνα το 2008 ήταν 1 προς 22!!!
      Και τέλος πάντων το παράδειγμα της Ιταλίας είναι χαρακτηρηστικό.Μετά 160 χρόνια ενοποίησης, η απόκλυση μεταξύ του Βορρά και του Νότου μεγεθύνεται αντί να συγκλίνει. Και αναφερόμαστε στη ίδια χώρα ,με κοινή γλώσσα ,θρησκεία, πολιτισμό, εθνική συνείδηση και φυσικά κεντρική οικονομική πολιτική. Πως να συγκλίνει και να ενωθεί η πανπερμία των ευρωπαικών χωρών, που ομοιάζει όλο και πιο πολύ με την βιβλική Βαβέλ;

   • madprof avatar
    madprof @ charulisN 11/08/2011 12:09:21

    Ουαί τοις χρεοκοπημένοις τε κομματοπολτοποιημένοις τε αποβλακωμένοις τε κεκρετινισμένοις.
    Έρχεται τσουνάμι φτώχειας και εξαθλίωσης στο ΧουντοΦασιστοΦρουδοΧριστιανοΔικαιοΔημοκρατικοΤατιανοΤσιτσιολινο2ΚώσταινοΑντωνοΝτοροΚαρατζαφυρεροΓιωργοΠροτεκτοράτο!

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/08/2011 10:48:36

  Να, λοιπόν, η εξήγηση για πολλά. Θέλουν, απλώς, να προλάβουν.

  Να γιατί "καίγεται" η αγγλόφωνη υπουργός Παιδείας να ξεριζώσει ο,τιδήποτε ελληνικό απέμεινε στην εκπαίδευση.
  Να γιατί έχει πιάσει πρεμούρα τον ψευτοκομψευόμενο φαφλατά να εξαλείψει 10.000 νοσοκομειακές κλίνες με το πρόσχημα του "συμμαζέματος".
  Να γιατί ο υπουργός Προπαγάνδας σπεύδει να καταργήσει κρατικά κανάλια αφήνοντας ακόμα περισσότερο χώρο στα τούρκικα σκουπίδια των ιδιωτών.
  Να γιατί ο οικονομολογών συνταγματολόγος βιάζεται να στείλει στην ανεργία άλλα 120.000 άτομα διπλασιάζοντας σχεδόν τον ΦΠΑ στην εστίαση.
  Να γιατί ο κοντός κολλητός τού ΓΑΠ έρχεται σε σύγκρουση με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να μειώσει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας.

  ΘΕΛΟΥΝ, "ΠΡΕΠΕΙ", ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Αυτή είναι η εντολή των νεοταξιτών πατρώνων τους, αυτή εκτελούν στο ακέραιο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 09/08/2011 11:05:45

   Και να φέρουν τον επόμενο προ τετελεσμένων; Και πώς είναι σίγουροι ότι ο επόμενος δεν θα ανατρέψει αυτά που θα κάνουν οι τωρινοί; Αν δεν είναι σίγουροι για αυτό, γιατί βιάζονται τόσο;

   • Kennan avatar
    Kennan @ Επώνυμος 09/08/2011 12:10:55

    Επωνυμε, πραγματικά δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιον αυτισμό από την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Σε λίγο θα μας πεις και ότι οι Αγανακτισμένοι στήθηκαν για να βγει ο Σαμαράς. Κούλαρε φιλάρα γιατί οδηγείσαι εκεί που είναι συγκεντρωμένοι πολλοί Ναπολέοντες, Καίσαρες και στρατηγοί

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Kennan 09/08/2011 12:17:05

     Αυτισμός;... Pourquoi mon ami? Τι το παράλογο ή το αυτιστικό έχει το ερώτημά μου;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Επώνυμος 09/08/2011 16:51:07

      To AEI = American Enterprise Institute ειναι νεοσυντηρητικο,προπαγανδισε υπερ του Μπους και των πολεμων σε Ιρακ και αλλου και κυριως ενδιαφερεται να χασει ο Ομπαμα.
      Ο Παπανδρεου θεωρειται ανθρωπος του Ομπαμα.
      Η προβλεψη αυτη δεν εχει και μεγαλη αξια - ειναι σα να προβλεπουν τα ΝΕΑ οτι θα παει καλα το ΠΑΣΟΚ.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Kennan 09/08/2011 15:51:25

     Μάλλον πάσχεις Απο μοιρολατρία αμ νομίζεις ότι ένας ψυχωμένος πολιτικός ηγέτης (αν παραμείνει τέτοιος ο Σαμαράς οταν βγει) δεν θα αλλάξει τις υποτελείς ή καταστροφικές δέσμεύσεις του Παπανδρέου προς τρόικα, Γερμανία και ΗΠΑ.

     • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
      ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/08/2011 15:52:18

      Απευθύνομαι στον ΚΕΝΝΑΝ

 3. manos avatar
  manos 09/08/2011 11:17:36

  Δηλαδή μας είπε ψέμματα ο κ. Παπανδρέου? Δεν μας έσωσαν (ξανά) οι αγορές στις 21/7/11?
  Οχι ρε να πάρει. Λες τελικά να βυθιστεί ο Τιτανικός? (και ο Βρετανικός, και το Λουζιτάνια, και το Βίσμαρκ, και το Ηράκλειο, και το Yamato, και, και, και ....).

 4. stefanos avatar
  stefanos 09/08/2011 11:44:06

  Κοντοζυγώνει η ώρα της επαλήθευσης των προφητειών των γεροντάδων της ορθοδοξίας, των λεγόμενων εφημερίδων του μέλλοντος. Οι στιγμές και τα γεγονότα που έρχονται δύσκολα θα τα αντέξει ο σημερινός άνθρωπος της αφθονίας, της εύκολης ζωής ,του υπερκαταναλωτισμού και της ασωτείας. Χρειάζεται άμεση πνευματική εγρήγορση , επιστροφή στις πατροπαράδοτες αξίες και εμπιστοσύνη στο Θεό.Τα θολοκολτουριάρικα ψέμματα, οι αναρχοαριστερές μπούρδες και η ανόητη αντιχριστιανική διανόηση που διαφεντεύει το τοπο μας τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την κάθε είδους ανεκτικότητα στη διαστροφη, την ανηθικότητα και το χυδαίο έριξαν την αγαπημένη μας πατρίδα στα βράχια και μετέτρεψαν τους Ελληνες σε αβουλους χαχόλους και καταναλωτές. Ευτυχώς όχι όλους, υπάρχει και η μαγιά που λεει ο Γεροντας Παϊσιος , ο σπόρος του Ελληνα που δεν πεθαίνει που είπε ο Σαμαράς. Ειμαι βέβαιος ότι η καταστροφή που έρχεται θα γεννήσει κάτι πολύ όμορφο που θα εξαφανίσει τη σαπίλα του νεοεποχίτικου νεοταξικού κατέστημένου που πάει να εδραιωθεί και που θα καταρρεύσει σύντομα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ stefanos 09/08/2011 11:58:46

   Αγαπητέ φίλε, αν όλα αυτά είναι όντως η προετοιμασία της έλευσης του Αντιχρίστου, τότε μπορούμε να χαιρόμαστε για αυτά που θα ακολουθήσουν μετά την πτώση του Αντιχρίστου.

   Μετά τη Σταύρωση, ακολουθεί η Ανάσταση!

  • Μήτσος avatar
   Μήτσος @ stefanos 09/08/2011 14:42:40

   Ρε Στέφανε, ακόμα δεν ψηφίστηκε ο νόμος και άρχισες τους Μπάφους ε; Της ζωής είσαι ή του φάρου; Κοίτα λίγο τους φίλους σου τους παπάδες τι ασκητική ζωή που ζούνε και ξύπνα! Και δεν είμαι άσχετος! Πρωιν παιδί της εκκλησίας είμαι! Σε πληροφορώ ότι είναι πιο βρώμικοι και από τους πολιτικούς. Άσε τώρα τον πάτερ Παίσιος. Αυτός ήταν άλλη κατάσταση. Και μόνο που βάζεις τον Σαμαρά στην ίδια πρόταση προσβάλλεις την μνήμη ενός Αγίου ανθρώπου.

   • Θασίτης avatar
    Θασίτης @ Μήτσος 09/08/2011 19:45:05

    Φίλε μου αντί να κοιτάς τους παπάδες δες τον εαυτό σου. Καρδιά και ψυχή καθαρή χρειάζεται όπως και πίστη, όχι στους παπάδες, αλλά στον μεγαλύτερο επαναστάτη όλων των εποχών τον Ιησού Χριστό...

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Μήτσος 09/08/2011 19:52:04

    Ακόμα κι αν υποθέσουμε όπως λες (που δεν ισχύει!) ότι οι παπάδες εν γένει βρίθουν ελαττωμάτων και ανθρωπίνων αδυναμιών, τί σχέση έχει αυτό με την Αλήθεια της Ορθόδοξης Πίστης καθαυτή; Το ρωτάω αυτό γιατί πουθενά ο Στέφανος δεν αναφέρθηκε στους παπάδες τους ίδιους παρά μόνο στην Πίστη και στους Αγίους (ένας από τους οποίους ήταν και ο π. Παΐσιος). Άλλα επομένως σε ενόχλησαν, και συγκεκριμένα οι αναφορές στα «θολοκολτουριάρικα ψέμματα, τις αναρχοαριστερές μπούρδες και την ανόητη αντιχριστιανική διανόηση» ή στην «σαπίλα του νεοεποχίτικου νεοταξικού κατέστημένου».

    Όσο έχει διατελέσει ο Τζέφρυ Έλληνας, άλλο τόσο εσύ έχεις διατελέσει κι εσύ «παιδί της εκκλησίας» (sic)! Γιατί (πέρα από το ότι κάνει μπαμ από εκατό μεριές στον τρόπο που γράφεις), στην περίπτωση αυτή θα ήσουν σε θέση να κάνεις τους διαχωρισμούς στους οποίους αναφέρθηκα παραπάνω. Πέτα λοιπόν την προβιά γιατί κανέναν δεν πείθεις.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΚΜ 09/08/2011 19:55:24

     Ζητώ συγνώμη για τα χοντρά γράμματα. Πρόθεσή μου ήταν να τονίσω μόνο την πρώτη λέξη αλλά δεν έκλεισα σωστά το «b» και ξέμεινε.

     • BTS avatar
      BTS @ ΚΜ 10/08/2011 17:57:26

      Δείχνει καλύτερα που τονίστηκαν περισσότερα γράμματα!
      Έτσι κι αλλιώς, "του την είπες" χοντρά!

  • vildanden avatar
   vildanden @ stefanos 09/08/2011 16:25:37

   Φίλε, με τι dvd θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες του μέλλοντος;

  • maxitis avatar
   maxitis @ stefanos 09/08/2011 20:40:33

   Μερικοί, που αυτοπαρουσιάζονται ως πατριώτες ο Πατροκοσμάς τους αποκαλούσε '' το ψευτορωμέικο''

  • The Saint avatar
   The Saint @ stefanos 09/08/2011 20:59:49

   Στέφανε, ΕΥΓΕ!
   Και έλεγα ότι μόνο εγώ τα βλέπω έτσι εδώ...
   Οταν γράφω ότι "ολα πάνε ρολόι" και ο "καιρός γαρ εγγύς" αυτό ακριβώς εννοώ...
   Μπράβο και στον ΚΜ.
   Τα είπατε όλα...

  • madprof avatar
   madprof @ stefanos 11/08/2011 13:53:34

   Ο ΧριστιανοΜεσσιανικός σκοταδισμός επανέρχεται όταν οι πολίτες δοκιμάζονται και χρειάζεται το κατεστημένο καθεστώς και η προπαγανδιστική του μηχανή να τους εμφυσήσουν πνεύμα υποτέλειας και υποταγής.
   Αλλά αυτή την φορά προβλέπεται ένα νεοελληνικό Κούγκι που θα διαλύσει το σαθρό οικοδόμημα της μεταπολιτευτικής ανομίας.

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/08/2011 12:24:30

  Φυσικά και θα χαρώ όταν πέσει αυτή η κυβέρνηση ανδρεικέλων, υπό το αρχι-ανδρείκελο, αλλά μην έχουμε αυταπάτες ότι η Ελλάδα θα υπερβεί την κρίση εύκολα. Η κρίση θα ξεπεραστεί όταν ηρεμήσει ευρύτερα η ευρωζώνη (αν στο μεταξύ δεν έχει καταποντιστεί...). Πολύ φοβούμαι ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι διάστημα διαρκών αναταράξεων, με το μέλλον άδηλο. Ο Σαμαράς θα βρεθεί στη δυσκολότερη θέση που έχει βρεθεί έλληνας πρωθυπουργός τα τελευταία 50-60 χρόνια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 09/08/2011 12:52:15

   Τη δύσκολη θέση την ξεπερνάς χτυπώντας τη γροθιά στο μαχαίρι και όχι σκύβοντας το κεφάλι πειθήνια στα νεοταξίτικα κελεύσματα, όπως κάνει τώρα ο ΓΑΠ.

 6. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 09/08/2011 12:38:08

  Μερικά θυμίζουν τη περίοδο λίγο πριν την αρχή της δεκαετίας του 1980.Ποιος θα ξεχάσει τη πετρελαϊκή κρίση του 1979,με την ύφεση και την ανεργία να καλπάζουν...Χαρακτηριστικά παραδείγματα αφενός η Μ.Βρεταννία,όπου,αμέσως μετά,συνέβη η πτώση των Εργατικών του Κάλαχαν και η άνοδος των Συντηρητικών της Θάτσερ αφετέρου οι ΗΠΑ,όπου έχασε ο Κάρτερ τις εκλογές και ανήλθε στην αρχή ο Ρήγκαν.Βέβαια,άλλες οι εποχές και άλλες οι συνθήκες.Τότε,υπήρχε κρίση του κεϋνσιανισμού.Τώρα υπάρχει κρίση του μοντέλου παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.Αλλά η κρίση δεν παύει να είναι κρίση,έστω και με,εντελώς,διαφορετικές μορφές.Επίσης αξίζει ν'αναφερθεί πως στις ΗΠΑ,τότε,υπήρχε η παρουσία Ρήγκαν όπου ως πολιτική παρουσία ήταν ογκόλιθος και σημάδεψε τη δεκαετία του 1980.Τώρα στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα,αφενός δεν υπάρχει μορφή δυναμική αφετέρου ο Ομπάμα δεν έχει εξαντλήσει το πολιτικό του κεφάλαιο.Όσον αφορά τη πατρίδα μας,η καταστροφική κυβέρνηση Παπανδρέου ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ...Αυτό θα φανεί,ξεκάθαρα,σε πολύ λίγες εβδομάδες,όπου η κοινωνία δεν θ'αντέχει τα ΕΠΩΔΥΝΑ και ΒΑΡΒΑΡΑ μέτρα που της επιβάλλλονται,ΠΑΛΙ,από τους ''σοσιαλιστές'' ολετήρες.....Και κάτι τελευταίο.Θ'αναφερθώ στον Σαμαρά.Όλο και περισσότεροι Έλληνες τον εμπιστεύονται και παρακολουθούν τις απόψεις του.Κατά τη προσωπική μου γνώμη,εκείνο που οφείλει να επισπεύσει είναι η παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής πλατφόρμας για τα πάντα και να προβεί σε αποφασιστική ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της παράταξης ως προς τη κατάρτιση των ψηφοδελτίων.Η εμφάνιση στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο είναι η τεράστια ευκαιρία.Τ'αλλεπάλληλα ΟΧΙ που είπε,ενώ δεχόταν ασφυκτικές πιέσεις,και η δημοκρατική πατριωτική του στάση αποτελούν σημεία αναφοράς ολοένα και περισσότερων Ελλήνων.Και,φυσικά,το πολιτικό του κεφάλαιο,συνεχώς,θα διευρύνεται.Η κοινωνία αναμένει.Και ας μην αμελεί κανείς πως το τρένο της Ιστορίας σφυρίζει μόνο μια φορά.....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Komis Montechristo 09/08/2011 12:56:38

   Όπως πολύ σωστά αναφέρεις, υπάρχει κρίση του παγκοσμιοποιημένου μοντέλου οικονομίας. Πρέπει να επιστρέψουμε γρήγορα στην εποχή των εθνικών κρατών και στην επιβολή δασμών. Είδαμε πού οδήγησε τις κοινωνίες μας ο μούλτι κούλτι χυλός, βλέπουμε και πού οδηγεί τις οικονομίες το ανεξέλεγκτο laissez faire.

   • tpe avatar
    tpe @ Αυριανιστής 09/08/2011 15:13:41

    Και τότε θα τρως τι; Γιατί ούτε μαρούλι δεν φτιάχνουμε...

    • Aris avatar
     Aris @ tpe 09/08/2011 16:54:00

     Εμένα ο πατέρας μου έχει μποστάνι... Έλα και θα σου δώσουμε...

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/08/2011 12:41:32

  Και ποιοί θα κληρονομήσουν και θα κουβαλήσουν το "δαχτυλίδι του Φρόντο Μπάγκινς" μετά;
  Το αλμυρό "φυστίκι", ντέ !
  Γιατί βιάζεστε να τους "φυστικώσετε" τους ανθρώπους; Σαδιστές, έ σαδιστές !

 8. Ύβρις και Νέμεσις avatar
  Ύβρις και Νέμεσις 09/08/2011 13:06:44

  Δώστε τη χούντα στο λαο!

 9. Δ.Μ. avatar
  Δ.Μ. 09/08/2011 13:49:34

  Οι "προφήτες" χρεωκοπούν την Ελλάδα έδώ και 1,5 χρόνο.
  Οι πρόθυμοι ακολουθούντες, πανηγυρίζουν εδώ και 1,5 χρόνο μετά από κάθε τέτοια πρόβλεψη.
  Και ο Παπανδρέου πανηγυρίζει κάθε φορά που διαψεύδονται.
  Αλήθεια, γιατί το δημοσίευμα δεν κάνει καμμία αναφορά στην ορθή πολιτική Σαμαρά, που θα ρίξει την Κυβέρνηση Παπανδρέου;
  Εγώ στη θέση σας θα αγόραζα CDS. Τουλάχιστον να βγάλω λίγα Ευρώ κέρδος από τη χρεωκοπία, αν ήμουν τόσο σίγουρος.

  • factorx avatar
   factorx @ Δ.Μ. 09/08/2011 14:06:43

   Ποιά είναι η διαφορά σου με τον συγγραφέα του άρθρου: εσύ κρίνεις απο τις ανακοινώσεις του Βενιζέλου, του Μάσιαλου και του Μέγκα. Αυτός κρίνει από την αντικειμενική πραγματικότητα και το τι γράφει ο ξένος τύπος για τον ΓΑΠ.

   ΥΓ. Μόνον ένας αφελής πολιτικός θα επεδίωκε τώρα να "ρίξει" τον ΓΑΠ. Γιατί κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε το ΠΑΣΟΚ

   • Δ.Μ. avatar
    Δ.Μ. @ factorx 09/08/2011 15:05:24

    Απλά σέβομαι τη χώρα μου που παλεύει και ακούω πιό πρόθυμα φωνές που δίνουν ελπίδα παρά καταστροφολογίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Φυσικά, "μέμφομαι"και τους σχολιαστές που βγάζουν μιά αδιόρατη "χαρά". Αλλο η διαφορετική άποψη γιά την έξοδο απ'την κρίση και άλλο να το "χαίρομαι" να αποτύχει ο αντίπαλος, γιατί δεν διαχειρίζεται τα προσωπικά οικονομικά του, αλλά της χώρας μας.

    • tsofa avatar
     tsofa @ Δ.Μ. 09/08/2011 15:58:06

     ναι ναι παλεύει Ο ΓΑΠ με τα κύματα.....
     οταν ξυπνήσουμε θα μας εχει ήδη σώσει!!!!!!
     Παντως το δικό του σπίτι το έσωσε !!!!!

 10. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 09/08/2011 14:07:08

  ολα αυτα που λενε δε γινονται με αυτο το συστημα της λαιτ δημοκρατιας.
  πρεπει να βρεθει το παληκαρι εκεινο που θα πει το μεγαλο οχι. οχι δε σας πληρωνουμε. το χρεος ειναι παρανομο και τοκολυστρικο. δεν πληρωνουμε τιποτα αν δεν μας πληρωσετε αυτα που μας οφειλετε,π.χ γερμανια μας κατεστρεψες λιμανια αεροδρομια μας εκλεψες το χρυσο μας λειστεψες τις τραπεζες σκοτωσες ενα εκατομμυριο κοσμο. δωσε πισω αυτα που μας χρωστας να κανουμε ενα συμψυφησμο και μετα βλεπουμε.
  τετοιο παλικαρι φαινεται πως δεν ειναι ουτε ο σαμαρας. απο τι στιγμη που δε βγαινει να πει οτι θα φυγουμε αμεσως απο το μνημονιο και γεια σας , μερος του συστηματος ειναι και αυτος. δυστυχως γιαυτο ειναι και κολλημενος στο 20%.
  ισως χρειαστει αλλαγη καθεστωτος στην ελλαδα.

 11. brankaleon avatar
  brankaleon 09/08/2011 14:18:17

  Υπό αυτές τις συγκυρίες, γεννάται το δίλημμα.
  Θα προλάβουν να πέσουν από μόνοι τους, ή θα τους ρίξει το παρακράτος τους
  Αν πέσουν από μόνοι, θα είναι δύσκολο στη συνέχεια να το ξαναπαίξουν "σοσιαλιστές".
  Αν τους ρίξουν, τότε σίγουρο είναι ότι θα ξεχυθούν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τον "σοσιαλισμό" τους.

 12. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 09/08/2011 14:29:30

  φιλοι καλησπερα,
  το ξερουν πολυ καλα οτι ουτε την ψηφο τους δεν θα βρουνε στις επομενες εκλογες.
  ισως μονο αυτου που φωναζε στην αρτα ''γεια σου ηρωα'' στον γαπ, αλλα και αυτος ισως και να αλλαξει στο τελος.
  το θεμα ειναι η επομενη κυβερνηση να δεσμευτει,οτι καμια υπογραφη δεν θα τηρησει,γιατι ειναι παρανομη και προηλθε απο κυβερνηση που εκλεχθηκε με ψεματα.
  βεβαια για να μπορεσει να σταθει η επομενη κυβερνηση θα πρεπει να εχει ενα επιτελειο,ενημερωμενο σε ολα τα θεματα,γιατι οι δημοσιοκαφροι των καναλιων δεν θα την αφησουν σε χλωρο κλαρι.
  θεωρω μεγαλη βαση πρεπει να δωθει στα χουντικα μμε , που πολλες φορες αναρρωτιεμαι αν οι δημοσιοκαφροι ειναι τοσο ηλιθιοι , η , αν εκτελουν την ελληνικη κοινωνια οργανωμενα, οπως οι δοσιλογοι στην κατοχη.
  με το δαχτυλο τους δειχνουν το καθε ελληνα και τον στελνουν στο αποσπασμα.
  τους πρεπει τιμωρια αναλογη...

 13. antanistimi avatar
  antanistimi 09/08/2011 14:34:45

  Ειναι τραγικοι.Αυξανουν τον ΦΠΑ αντι να τον μειωσουν και μαλιστα το κανουν απο την 1η Σεπτεμβριου,μεσα στην υποτιθεται τουριστικη σεζον,αναγκαζοντας χιλιαδες μαγαζια,σε αλλαγη τιμοκαταλογων κλπ....αλλα κι ο Σουφλιας δεν ειχε
  αυξησει τα διοδια πριν τις εκλογες?..... λες να πηραν τα πατηματα?

 14. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 09/08/2011 15:10:24

  Όταν ο αντίστοιχος φόρος προστιθέμενης αξίας είναι κατά πολύ χαμηλώτερος σε όλες τις άλλες Μεσογειακές χώρες - ανταγωνίστριες στο χώρο του τουρισμού - σε επίπεδα γύρω στο 8 % , εμείς το πάμε στο 23 % από 13 %.
  Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει πλέον για την επιδίωξη της πιο άχρηστης και πιο επικύνδινης κυβέρνησης που είδε ποτέ ο τόπος να αχρηστεύσει και έναν από τους τελευταίους κερδοφόρους τομείς που απέμειναν στην έρημη πατρίδα ;
  Τα χημικά στη καρδιά της Αθήνας, ο πόλεμος με τα ταξί στη καρδιά του καλοκαιριού και τώρα η φάπα του ΦΠΑ.
  Αυτή η κυβέρνηση των εντολοδόχων ξένων κέντρων αποφάσεων και τραπεζιτών, δεν έχει καμμιά νομιμότητα. Το ότι δεν έχει πέσει ακόμα οφείλεται σε καλά οργανωμένο σχέδιο και κυρίως στην λειτουργία παραπληροφόρησης των μμε. Να δούμε τι θα κάνουν όμως αν αρχίσουν οι αγανακτισμένοι να μαζεύονται έξω από τα κτίρια των καναλιών και δουν οι έμμισθοι προπαγανδιστές το κόσμο να μπουκάρει στα στούντιο ;

  • λαικη δεξια avatar
   λαικη δεξια @ Παρατηρητής 09/08/2011 15:33:59

   φιλε παρατηρητη , εκει πρεπει να γινουν συγκεντρωσεις .
   εξω απο τα καναλια .
   να αισθανθουν την ανασα μας , πολυ πολυ κοντα , στα βελουδινα προσωπακια των δημοσιοκαφρων .
   και αν θελουν ας πουνε τοτε οτι η κοινωνια συμφωνη με τα μετρα , με το μνημονιο , με την εξαθλιωση μας , που την παρουσιαζουν μονοδρομο,παραδεισο,αναγκαιο κακο...
   εκει πρεπει να συγκεντρωθουμε.
   στα χ ο υ ν τ ο κ α ν α λ α απ'εξω , ισως και μεσα...
   οταν πεσουν αυτα , θα πεσει και η κατοχικη,δοσιλογη κυβερνηση του τζεφρυ.

  • λαικη δεξια avatar
   λαικη δεξια @ Παρατηρητής 09/08/2011 15:33:59

   φιλε παρατηρητη , εκει πρεπει να γινουν συγκεντρωσεις .
   εξω απο τα καναλια .
   να αισθανθουν την ανασα μας , πολυ πολυ κοντα , στα βελουδινα προσωπακια των δημοσιοκαφρων .
   και αν θελουν ας πουνε τοτε οτι η κοινωνια συμφωνη με τα μετρα , με το μνημονιο , με την εξαθλιωση μας , που την παρουσιαζουν μονοδρομο,παραδεισο,αναγκαιο κακο...
   εκει πρεπει να συγκεντρωθουμε.
   στα χ ο υ ν τ ο κ α ν α λ α απ'εξω , ισως και μεσα...
   οταν πεσουν αυτα , θα πεσει και η κατοχικη,δοσιλογη κυβερνηση του τζεφρυ.

 15. factorx avatar
  factorx 09/08/2011 18:03:15

  Εμείς κουραστήκαμε και να βρούμε και να μεταφράσουμε το άρθρο αυτό. Το οποίο αναδημοσιεύεται από 3010 μπλογκς μέχρι στιγμής. Πόσοι δεν σεβάστηκαν τον κόπο μας και το αναδημοσιεύουν χωρίς αναφορά της πηγής; Δυστυχώς αρκετοί εν σέβονται τον κόπο των άλλων. Αλλά ψάχνω ψύλλους στα άχυρα θα μου πείτε

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ factorx 09/08/2011 19:42:43

   Το 1ο blog που αναφερεις το'βγαλε....Τα αλλα οχι

 16. stefanos avatar
  stefanos 09/08/2011 19:47:42

  Προς Μήτσο: Στο σχόλιο σου για το Γέροντα Παϊσιο σε σχέση με το Σαμαρά έχεις απόλυτο δίκιο , αντίθετα στο σχολιο σου για τους μπάφους , τους παπάδες και την εκκλησία μάλλον είσαι λίγο μπερδεμένος και απογοητευμένος. Οι παπάδες είναι άνθρωποι, ενώ η Εκκλησία είμαστε όλοι μας με κεφαλή το Χριστό. Ο Γέροντας ήξερε να ξεχωρίζει για αυτό έφτασε και στην αγιότητα. Ας μαθουμε να κάνουμε και εμείς διάκριση σαν και αυτόν, θα μας χρειαστεί μέρες που έρχονται.

 17. Enzo avatar
  Enzo 09/08/2011 20:03:49

  εγω τον ειχα γνωρισει τον γεροντα , αλλα γιατι δεν μου ειπε για την κριση?

 18. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/08/2011 20:04:25

  Σύντομα έρχεται και η ώρα των Αθηναίων να... οσμιστούν τι εστί το εξάμβλωμα του χαμπουργκεροπώλη της Πάρου με τον κωδικό "Καλλικράτης".

  Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, από Οκτώβρη θα μειωθεί δραστικά η παροχή υπηρεσιών αποκομιδής σκουπιδιών, λόγω μη ανανέωσης των συμβάσεων των συμβασιούχων.

  Να δω νεοφιλελεύθερους να φτάσουν να εκλιπαρούν για... περισσότερες κοινωνικές υπηρεσίες, και τι στον κόσμο!

 19. kostas avatar
  kostas 09/08/2011 20:53:41

  τελείωσε τη δουλιά του και βιάζεται να φύγει … Εάν δεν μπαίνει φυλακή τίποτα δεν κάναμε.

 20. ierofantis avatar
  ierofantis 09/08/2011 21:02:11

  Καλησπέρα σε όλους.

  Ο φίλος μας ο Ντέσμοντ που έγραψε το άρθρο, αναφέρεται στις διστακτικότητες και τους κινδύνους που ελοχεύουν για τις Τράπεζες και τα Funds.

  Εγώ θα προσέθετα ότι το μεγαλύτερο κίνδυνο σήμερα δεν τον αντιμετωπίζουν τα παραπάνω ευαγή ιδρύματα, αλλά τα κράτη.

  Τα κράτη, που αναγκάστηκαν να στραφούν στις Κεντρικές τους τράπεζες και να χρεωθούν ποικιλοτρόπως, άλλοι με το να κόψουν χρήμα και άλλοι με την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή, με εξασφάλιση κρατικές εγγυήσεις, μόνο και μόνο για να σώσουν τα ιδρύματα αυτά από τη χρεοκοπία.

  Δηλαδή τα κράτη πήραν πάνω τους το μεγαλύτερο μέρος του χρέους που αρχικώς είχαν επωμιστεί τα παραπάνω ιδρύματα και τώρα εξ αυτού του λόγου τα ιδρύματα θεωρούν τα κράτη αναξιόχρεα ή υπερδανεισμένα, ρίχνοντας έτσι νερό στο μύλο της κρίσης.

  Είναι προφανές ότι τα κράτη είναι αδύναμα μπροστά στις Τράπεζες. Και είναι προφανές ότι οι Τράπεζες κινούν τα νήματα στα διάφορα κράτη προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντά τους τα οποία, μη γελιέστε, είτε με υγιείς οικονομίες, είτε με υπό πτώχευση, μια χαρά αποδίδουν χρήμα και κέρδος για αυτά.

  Για άλλη λοιπόν μια φορά επιτρέψτε μου να ξαναπώ, ότι τίποτε δεν πρόκειται να αντιστρέψει την πορεία προς την κλιμάκωση και την αναταχή στην παγκόσμια οικονομία, αν προηγουμένως δεν απανακαθοριστεί ο τρόπος λειτουργίας και δράσης των αγορών και των επενδυτών.

  Η αχαλίνωτη επιδίωξη του υπερκέρδους και η αίσθηση ότι όλα αυτορυθμίζονται οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα μεν κράτη σε οικονομικό μαρασμό, αλλά το χειρότερο, τους ανθρώπους τους σε βιωτική υποβάθμιση και κοινωνική απαξία, συστατικά δηλαδή βίαιας αναταραχής, εξέγερσης και καταστροφής. Η οποία με τη σειρά της γεννά ανταγωνισμούς κρατών, διάχυση κρίσης σε γειτονικά κράτη (κάτι σαν την βαλβίδα εξαέρωσης στη χύτρα) και μετά σύγκρουση.

  Δεν το λέει ο Παίσιος αυτό.

  Το λέει η ανθρώπινη ιστορία τα τελευταία 6 χιλιάδες χρόνια που έχουμε καταγραφή της σε αγγεία, σε παπύρους, σε μάρμαρο...

  Α, ξέχασα.

  Στο ενδιάμεσο, ναι, μάλλον ο Πρωθυπουργός μας θα μας εγκαταλείψει...

  Ωστόσο, μιας και θα ψάχνουμε αντικαταστάτη, χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό Έλληνα και όχι υπηρέτη των ιδρυμάτων.

  Έχω κάτι υπόψη μου...

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ierofantis 09/08/2011 22:35:52

   !!!

 21. Βrankaleon avatar
  Βrankaleon 09/08/2011 21:14:15

  Kατά πώς το επιτάσσουν οι πάτρωνές τους, καταβάλλεται προσπάθεια επιβολής μιας κοινωνικής δυαδικότητας με θρυμματισμό όλων των ενδιάμεσων κοινωνικών στρωμάτων.
  Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κυνισμό, χωρίς ψεύδη και εξαπάτηση.
  το τί μπορεί να γίνει απ΄εδώ και πέρα εξαρτάται ποιοι και σε τί εύρος και βάθος υπάρχουν προσανατολισμοί.
  Το ερώτημα πάντως παραμένει έως ότου τεθεί στις πραγματικές του βάσεις.
  - Πατρίδα ή σύστημα;
  - Σύστημα;
  - Πατρίδα με αντικειμενικές προσαρμογές του συστήματος;
  - Υπεράσπιση και επαναπρόσκτηση αυτών που χάνονται;

  Από ποιον και για ποιον και με ποιον;
  Κατάργηση όλων των στερεοτύπων με ταυτόχρονη αποκαθήλωση όλων των "εικονισμάτων".
  Κοινωνική συναλληλεία από αυτούς και γι' αυτούς που θέλουν και μπορούν.

 22. ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ avatar
  ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ 09/08/2011 21:32:02

  Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΝΕΚΡΩΣΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΛΑΟ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΚΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

 23. λαλακης avatar
  λαλακης 09/08/2011 23:02:49

  Το πασοκ ειναι θεμα χρονου να φυγει.
  Ειτε φετος ειτε το 2013.

  Αυτο θα εξαρτηθει απο τη σοβαροτητα των εξελιξεων .
  Προς το παρον μηνα με το μηνα δανειο-δανειο κραταει.
  Το θεμα ειναι ποιος θα σπασει τα αυγα.
  Κλειστα επαγγελματα, γενναιες μειωσεις μισθων στο δημοσιο η απολυσεις
  καταργηση μονιμοτητας διπλοθεσιες βουλευτικη ασυλια , ολα αυτα δηλαδη που οδηγησαν στην καταστροφη...

  Μονο μια κυβερνηση εξωκοινοβουλευτικων μπορει να τα κανει

 24. ataktos avatar
  ataktos 09/08/2011 23:34:36

  και πως πρόκειται να ζήσουμε εμείς και τα δισέγγονα .. δίχως παπατζήδες .. είναι λογικό ..χιχχι

 25. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 10/08/2011 00:43:06

  Για να αναχωρήσει ο ΓΑΠ και η συμμορία του, ή ακριβέστερα για να τον αναχωρήσουν οι ίδιοι που τον έφεραν και τον δασκάλεψαν, θα πρέπει πρώτα να έχει ξεμπερδέψει με τα υπεσχημένα!
  Τουτέστιν η συγκεκριμένη «πρόβλεψη» μάλλον απευθύνεται στον ίδιο, πιέζοντάς τον να ρίξει και τις τελικές υπογραφές, σε όσα δεσμεύτηκε να κάνει! Κάτι ψιλά του έχουν μείνει ακόμα, για να είναι το ξεπούλημα τέλειο και ο δικός του εξευτελισμός τελειότερος!
  Ήθελα να ήξερα, πράγματι ελπίζει σε καμιά διεθνή αναβάθμιση ή του αρκούν μόνιμες διακοπές σε εξωτικά μέρη, απολαμβάνοντας τα λύτρα; Εύλογη απορία, γιατί υπάρχει και η μοίρα της στημένης λεμονόκουπας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.