#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2011 07:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτιστο καθήκον της ΝΔ δεν είναι η σωτηρία της Ευρώπης, αλλά η σωτηρία του λαούΗ Νέα δημοκρατία διανύει μια περίοδο, το λιγότερο παράξενη.  Οι ισορροπητικές (διπλωματικά άριστες)  κινήσεις του προέδρου της, μπορεί να αποδίδουν τα μέγιστα, γίνονται όμως εύκολος στόχος για τους αντιπάλους του.  Και βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπίσεις την καχυποψία των Βρυξελλών, την επιθετικότητα του Βερολίνου, την ενδοτικότητα της κυβέρνησης, αλλά και τους ‘’πρόθυμους’’ στο εσωτερικό του κόμματος, όπως αυτοί εκφράζονται από τους γνωστούς κατοικοεδρεύοντες σε κανάλια και ραδιοφωνα.

Μελετώντας τις κινήσεις του κ. Σαμαρά, θα έλεγε κανείς ότι έχει υπερβεί τον εαυτό του και όχι μόνο μία φορά.  Από άποψη τακτικής, θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για μια τακτική αναθεώρηση, κάτω από το αφόρητο βάρος ενός τελεσιγράφου, που έθετε σε άμεσο κίνδυνο την παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ, απλούστερα στην ελίτ του ανεπτυγμένου κόσμου. Και όπως έχουμε μάθε πλέον απέξω τον Σουν Τσου (λόγω Φάκτορα Jr) η “στρατηγική με τακτικούς ελιγμούς είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τη νίκη...”

Αν όμως παρατηρήσει κανείς όσα λένε ορισμένα προβεβλημένα στελέχη της παράταξης, τότε διακρίνεται ένα βαθιά πολιτικό θέμα. Η λογική τους σύνθετη  αλλά κατανοητή και κυρίως κατασταλαγμένη, χωρίς ‘’ίσως’’, συνοψίζεται στα εξής τρία σημεία :

- Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής ένωσης και πρέπει πάση θυσία να παραμείνει εκεί.

- Η τραπεζική κρίση είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό (και παγκόσμιο) ζήτημα και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε από κοινού με τους εταίρους μας, με όποιο κόστος.

- Η επίθεση των αγορών θα αναγκάσει την Ευρώπη σε μια δυναμική λύση η οποία μακροπρόθεσμα θα δώσει στη χώρα μας αναπτυξιακή δυναμική

Προσωπικά δεν θα είχα καμία απολύτως αντίρρηση με τα παραπάνω.  Είμαι ευρωλιγούρης και καπιταλιστής από κούνια.  Μισώ την επαναστατική γυμναστική και οτιδήποτε δεν αυτορυθμίζεται.  Οφείλω όμως να καταθέσω έναν προβληματισμό, έναν προβληματισμό που έχει να κάνει με την Ευρώπη.

Όταν οι Έλληνες πανηγύριζαν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, στο τιμόνι του συστήματος ήταν ο κ. Ντελόρ.  Η εξουσία του ήταν σχεδόν απόλυτη και μέσα από διαδικασίες απανωτών συμβιβασμών, η Ε.Ε. προχωρούσε με αργά αλλά σταθερά βήματα.  Τα κράτη – μέλη ήταν ισότιμα, είχαν το δικαίωμα της αρνησικυρίας και το σύστημα διοίκησης απέπνεε σεβασμό και κατανόηση.  Παλιές έχθρες ξεχάστηκαν και όλοι νιώσαμε την Ευρώπη σαν μια νέα πατρίδα.

Μετά την επανένωση της Γερμανίας, το σύστημα άρχισε να γίνεται ετεροβαρές.  Μετά τη δημιουργία της ευρωζώνης, οι μάσκες έπεσαν τελείως.  Με αιχμή μια ανεξάρτητη τράπεζα – Φρανκενστάιν (που όμως ελέγχεται ουσιαστικά από το Βερολίνο), η Γερμανία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ευρώπης, πρώτα με μοχλό τη διεύρυνση προς ανατολάς και έπειτα σε συνεργασία με τη Γαλλία.  Μετά την απειλή της κρίσης, η Γερμανία δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, ποια Ευρώπη θέλουμε:  Την Ευρώπη που οραματιστήκαμε, ή μια γερμανική δημοσιονομική ένωση;  Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ακόμα και έτσι, παραμένει προς το συμφέρον της χώρας η πρόσδεση στο γερμανικό άρμα και υπάρχουν αρκετοί που το λένε (και το πράττουν) ευθέως.  Όμως η Ελλάδα κύριοι, δεν είναι μεσαιωνικό βασίλειο, δεν κατοικείται από δουλοπάροικους, αλλά από ελεύθερους πολίτες.  Το συμφέρον των πολιτών δημιουργεί το συμφέρον της χώρας.  Αυτό ας μην το ξεχνάει κανένας.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι, ότι η Ευρώπη με τη μορφή που την ξέραμε έχει ήδη καταρρεύσει.  Η βίαιη διάλυση της ευρωζώνης είναι ante portas και απαιτείται ένας διπλωματικός μαραθώνιος, για να προλάβουμε τις εξελίξεις που έρχονται με τη μορφή καταιγίδας.

Η στήριξη σε μια φιλογερμανική κυβέρνηση, μπορεί να βασίζεται σε αγνά φιλοευρωπαϊκά κίνητρα και αρχές, οφείλουν όμως οι πολιτικοί άνδρες να διαβάζουν τις εξελίξεις και να βρίσκονται μπροστά από αυτές.  Όταν λοιπόν ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι διαλύεται η ευρωζώνη, ότι η ανταλλαγή του χρέους έχει κολλήσει, ότι η δανειακή σύμβαση θα είναι σύμβαση προσχώρησης, όταν επιπροσθέτως τα δημόσια έσοδα έχουν τελματώσει, το έλλειμμα αυξάνεται αντί να μειώνεται και η ύφεση θα μας χτυπήσει την πόρτα για έναν ακόμα χρόνο, είναι στρουθοκαμηλισμός να παριστάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα.

Μήπως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και τα ανυπέρβλητα προβλήματα φτώχειας και εξαθλίωσης της κοινωνίας μας;

Κακοφωνίξ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 26/11/2011 07:57:21

  Eξαιρετικά ψύχραιμη ναι ισορροπημένη ανάρτηση.
  Θα σταθώ για την ώρα σε ένα σημείο: "Το συμφέρον των πολιτών δημιουργεί το συμφέρον της χώρας." Σωστό υπό την έννοια ότι δεν μπορεί να ευημερεί η χώρα και οι αριθμοί, χωρίς να ευημερούν οι πολίτες. Λάθος όμως υπό την έννοια ότι η χώρα είναι κάτι ευρύτερο από τους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ πολίτες της. Είναι κι αυτοί που έρχονται μετά από εμάς. Κι έτσι οι όποιες αποφάσεις ΣΗΜΕΡΑ πρέπει να λαμβάνουν υπ΄ όψη τα ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της χώρας εν ονόματι των οποίων οι σημερινοί πολίτες της οφείλουν να δράσουν.
  Ακόμα και οι όποιες δράσεις για "ανυπέβλητα προβλήματα φτώχειας και εξαθλίωσης της κοινωνίας μας" πρέπει να κατευθυνθούν περισσότερο στο πως να μάθουν κάποιοι (και να τους δοθούν τα μέσα ) να "ψαρεύουν" και λιγότερο στο να τους δοθεί ένα ..."ψάρι".
  Με οτιδήποτε είναι μακροπρόθεσμο βέβαια στη χώρα μας έχουμε ένα πρόβλημα.....

  • S.R. avatar
   S.R. @ firiki2010 26/11/2011 08:38:57

   Παρα πολυ σωστος ( -η, δεν ξερω...).. Παντα εχεις μια σωστη οπτικη, και κατι ουσιωδες να παρατηρησεις...

  • madprof avatar
   madprof @ firiki2010 26/11/2011 13:04:27

   Κύριοι απλά τα πράματα, εδώ που μας φτάσαν σαν χώρα και πολίτες!
   Στο διοικητικό συμβούλιο του σφαγείου, οικειοθελώς εκποιηθέν σε Γερμανικά συμφέροντα, μπήκαν μέλη συναφών επιχειρήσεων, για να οδηγήσουν τα ζωντανά στους εκδορείς με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις ή δυνατόν αλαλάζοντα υπέρ του ενός ή του άλλου εκδορέα τους!

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 26/11/2011 13:13:59

    διόρθωση: ... ει δυνατόν ....

 2. S.R. avatar
  S.R. 26/11/2011 08:37:04

  Κακοφωνιξ, επειδη σε αυτα που γραφεις εισαι απο τους πιο τεκμηριωμενους και σωστους εδω μεσα, δεν νομιζεις οτι θα επρεπε να προχωρησεις ( και να συζητησουμε) στο " δια ταυτα.." , στο τι προτενεις για μετα ,δηλαδη... Οπου και η ολη δυσκολια... Στο λεω με καθε εκτιμηση στα γραφομενα σου, που ερχονται σε αντιθεση με διαφορες "επαναστατικες" γραφικες κραυγες, "μπλε Βελουχιωτηδων"
  της πλακας.... Αυτο το ρημαδι το "μετα" ειναι που θελει το πολυ ψαξιμο και δουλεμα...

 3. EKSOYHDIAS avatar
  EKSOYHDIAS 26/11/2011 08:50:42

  «Χωρίς δικαιώματα οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν ζώα- χωρίς υποχρεώσεις οι άνθρωποι φέρονται σαν ζώα». Η διατύπωση ανήκει στον γνωστό διανοητή Στέλιο Ράμφο .

  H

  TA DIKA MAS DIKA MAS KAI TA DIKA SAS DIKA MAS.
  ORAIA FILOSOFIA EXEIS

  PANTOS OYTE GIA SYZHGO OUTE GIA SYNETAIRO THA SE PROTIMOYSA

 4. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 26/11/2011 09:03:14

  Καλημέρα. Προσεγμένη ανάρτηση.
  Η Ελληνική αγορά καταρρέει από το παρεμπόριο και την υπέρμετρη φορολόγηση. Η Ευρωπαϊκή αγορά και το Ευρώ καταρρέει από την ξεροκεφαλιά της αχυρανθρώπου Μέρκελ και των τραπεζιτών να διατηρήσουν σκληρό νόμισμα και να μη επιβάλουν δασμούς στα Κινέζικα προϊόντα.
  Όσον αφορά την πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να χειριστούν κρίσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ μίλησε για το παρεμπόριο και τις πηγές εσόδων των λαθρομεταναστών. Στην πράξη ποιος θα μπορέσει να αντμετωπίσει τις ορδές των ΜΚΟ και των αριστεριστών όταν βάλει την δημοτική αστυνομία να τους μαζέψει. Αυτοί που είναι καλεσμένοι στα παράθυρα δεν μπορούν, μην αναφέρω ονόματα.

  • Κακαβούλης avatar
   Κακαβούλης @ Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 26/11/2011 10:14:45

   Γενίτσαρε
   Σχετικά με το παρεμπόριο είναι όπως τα λες.
   Στον Πειραιά με 90 Δημοτικούς αστυνομικούς το παρεμπόριο εξαφανίστηκε.
   Η Αθήνα με 1070 Δημοτικούς Αστυνομικούς τί κάνει;
   Aσφαλώς είναι θέμα πολιτικής βούλησης.

 5. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 26/11/2011 09:26:38

  Φίλε Κακοφωνίξ, δέν θα με πείραζε καθόλου να γίνω "δουλοπάροικος" των Γερμανών προκειμένου να μήν φορτωθούν κι άλλα χρέη τα παιδιά μου. Το να τους παραδώσω κάποτε ένα εθνικό νόμισμα με το κύρος του παλιού Λέβ αλλά όμως με τον Κολοκοτρώνη επάνω του φάτσα - κάρτα, το βλέπω σάν εφιάλτη ! Καλύτερα να μπορούν τα παιδιά μου να αγοράζουν πετρέλαιο για τη σόμπα, παρά να ζεσταίνονται ακούγοντας τα έπη του γέρου πατέρα τους για το πώς πολέμησε στα... διόδια Σχηματαρίου τον Μπόμπολα και τη Μέρκελ.

  Δέν υπάρχει φίλε μου καμιά διαφυγή, πάλιωσε το παραμύθι που νανούριζε αιώνες τους Ελληνες, οτι τάχα θα γίνει την τελευταία στιγμή κάτι, θα έρθει ο κόσμος ανάποδα, θα φαλιρίσει όλος ο πλανήτης μαζί μας και θα γλυτώσουμε το λογαριασμό που μάζεψε τόσα χρόνια στην πλάτη μας η κομματοκρατία. Όλοι - και προπάντων η Αριστερά - είχαν βολευτεί με το μηχανάκι του δανεισμού και η κάθε κυβέρνηση βιαζόταν να φύγει για να πασσάρει την πατάτα (που γινόταν όλο και πιό καυτή) στην επόμενη. Τώρα, ξύπνησε τάχα μέσα μας ο Βελουχιώτης κι ο Ανδρούτσος, και δώστου "τί καλό κι ωραίο παιδί ο Τσίπρας", κι άντε ξανά μανά η πίεση στο καταραμένο θυμικό του Έλληνα προκειμένου να τον πείσουμε να φύγει ξεβράκωτος και δαρμένος, αλλά με το κεφάλι ψηλά ! Κι όλα αυτά απο τεμέκ Δεξιούς !

  • Γιαγκούλας avatar
   Γιαγκούλας @ τσώφλι πασατέμπου 26/11/2011 10:03:21

   Η ειλικρίνεια του ραγιά. Εχει εγγραφεί στο DNA πολλών εξ ημών των κατοικούντων τη χώρ αυτή έπειτα από πολλούς αιώνες ξένης κυριαρχίας ή ημικυριαρχίας (από το 146 π.Χ. για την ακρίβεια).
   Δηλαδή δεξιός σημαίνει ότι παραδίνομαι σε οποιονδήποτε για να έχω το καγιέν και την ακριβή κρέμα προσώπου; Αριστερός δε σημαίνει ότι θέλω να ζώ αιωνίως με δανεικά;
   Συγγνώμη, αλλά τέτοιοι δεξιοί και τέτοιοι αριστεροί δεν χωρούν σε πραγματικά ελεύθερη, κυρίαρχη και δημοκρατική χώρα.
   Ονειρεύονται και επιθυμούν, για την καλοπέρασή τους Greekland.
   Χίλιες φορές "Ανδρούτσοι" και "Βελουχιώτηδες", που αποδεδειγμένα αγαπούσαν την πατρίδα τους.
   Αν προσέξεις και οργανώσεις την παραγωγική σου μηχανή και δεν είσαι αντιπρόσωπος και ντήλερ ξένων οίκων (= γιουσουφάκι), εξασφαλίζεις πολλά περισσότερα μεσομακροπρόθεσμα.
   Ποιοί πολέμησαν την παραγωγή των πόνυ και την ολοκλήρωση των στάγιερ στη χώρα;
   Γιατί οι νατοϊκοί χτύπησαν το 1999 τη Ζάσταβα στη Σερβία;
   Τα παραδείγματα είναι πολλά.
   Η "παγκοσμιοποίηση", όπως μάλιστα έγινε (= νεοαποικιοκρατία), μόνον καλό δεν κάνει στον απλό εργαζόμενο, λαϊκό άνθρωπο (επιχειρηματία, αυταπασχολούμενο, αγρότη, μισθωτό, συνταξιούχο).
   Ο έχων νούν γνωρίζει.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Γιαγκούλας 26/11/2011 10:26:55

    Για την αποβιομηχανοποίηση:
    http://tabouri.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html

   • Πητ avatar
    Πητ @ Γιαγκούλας 26/11/2011 13:00:22

    Έλεος πια ρε φίλε με τα Ζάσταβα. Πότε πήγαν τα Ζάσταβα να απειλήσουν τις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες και έπρεπε να τα βομβαρδίσουν ειδικά; Τι περίμενες δηλ. να βομβαρδίζουν μια χώρα και να άφηναν τα εργοστάσια επισκευής οχημάτων ανέγγιχτα;

    • Αχινός avatar
     Αχινός @ Πητ 26/11/2011 17:10:24

     Έλεος πια ρε φίλε με τα Ζάσταβα. Πότε πήγαν τα Ζάσταβα να απειλήσουν τις ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρείες και έπρεπε να τα βομβαρδίσουν ειδικά;

     Καλά, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή όντως δεν καταλαβαίνεις;

     Δεν είναι ότι θα απειλούσαν την BMW και την Ρενώ τα Ζάσταβα. Για να καταστρέψουν την βιομηχανία και την αυτάρκεια της χώρας όσο καλύτερα μπορούν το έκαναν.

     Τι περίμενες δηλ. να βομβαρδίζουν μια χώρα και να άφηναν τα εργοστάσια επισκευής οχημάτων ανέγγιχτα;

     Το μόνο που δεν περίμενα είναι να βλέπω Έλληνες, που υποτίθεται δεν είμαστε αμερικανάκια, να επιχειρηματολογούν, δεν ξέρω σοβαρά ή αν κάνεις πλάκα, ότι το τα βομβάρδιζαν επειδή ήταν σε πόλεμο με τη χώρα και αυτά ήταν εργοστάσια επισκευής οχημάτων.

     Μήπως βλέπεις και ΦΟΞ και πιστέυεις και στα «όπλα μαζικής καταστροφής» που είχε ο Σαντάμ;

     • Πητ avatar
      Πητ @ Αχινός 26/11/2011 18:32:19

      Ναί, έχασε η Σερβία την αυτάρκεια σε κουβάδες. Άνθρωπε μου πόλεμος γινόταν. Τα εργοστάσια του εχθρού, μικρά ή μεγάλα, σημαντικά ή ασήμαντα είναι στόχοι. Σιγά τη βιομηχανία. Στην Ελλάδα τουλάχιστον η πελατεία τους αριθμούσε και αριθμεί γύρω στα 200 άτομα που κινούνται μεταξύ Σύριζακαι Ελευθεροτυπίας.

     • Κραντωρ avatar
      Κραντωρ @ Πητ 26/11/2011 19:27:53

      Tα ZASTAVA, οπως και τα LADA και SCODA τα αγοραζαν Ελληνες με χαμηλο εισοδημα ανεξαρτητως κομματικης τοποθετησεως. Οι χαζοκουλτουριαδες μαρξισται ωδηγουσαν ΝτεΣεβω, οταν αφιναν στο γκαραζ τα ακριβα τους μοντελα.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Γιαγκούλας 27/11/2011 01:19:41

    Εζησα στο Βελιγραδι εκεινη την εποχη.
    Τα εργοστασια ''Zavodi crvena Zastava"
    ηταν,εκτος απο αυτο που νομιζετε,και ο
    στυλοβατης της αμυντικης βιομηχανιας
    της Γιουγκοσλαυιας.Παρηγαγαν εκτος
    απο κυρια αμυντικα συστηματα(αρματα,
    πυραυλικασυστηματα,ρανταρ,αεροσκαφη)
    και τον κυριο ογκο των ανταλλακτικων
    τους.
    Οσον αφορα στην ΑΙΤΙΑ της καταστροφης
    της χωρας,να την ψαξετε στην μικρονοια
    του ανεκδιηγητου μετακομμουνιστη
    ηγετη της.

   • Ταραχή avatar
    Ταραχή @ Γιαγκούλας 28/11/2011 19:02:46

    Εγώ ξεκίνησα πριν από 5 χρόνια και μετά απο 35 χρόνια δουλειάς τον συνταξιοδοτικό μου βίο.Πλήρωσα τις εισφορές μου όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και το τελευταίο ευρώ.Σπίτι δεν είχα.Ενοίκιο.Αλλά δεν χρωστούσα και πουθενά.Πάντα βάδιζα από οικονομικής άποψης μέχρι εκεί που μου έδινε το δικαίωμα αυτός ο περίφημος ΜΙΣΘΟΣ.Με το εφάπαξ και ένα δάνειο που πήρα αγόρασα επιτέλους και γώ σπίτι,υπολογίζοντας όπως πάντα ότι δεν θα βρεθώ εκτεθειμένος οικονομικά.Και ξαφνικά πριν 2 χρόνια να σου το Καστελόριζο σαν κεραυνός εν αιθρία.Σήμερα λοιπόν η σύνταξη μου (που μου έλεγαν ότι είναι αντοποδοτική διασφαλισμένη και τέτοιες μπούρδες)έχει περικοπεί μέχρι στιγμής κατά 600 ευρώ,όχι τα μεικτά αυτά μένουν εκεί που ήταν πριν 2 χρόνια για να υπολογίζεται κάθε νέο χαράστι με αυτό τό ποσό, καθώς και τα δώρα.Η γυναίκα μου δεν εργάζεται όπως και η κόρη μου και ο γιος μου είναι φοιτητής.Το δάνειο τρέχει τα χαράτσια έρχονται με ρυθμό καταιγιστικό και όλη αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει τέλος.Έχω λοιπόν μια απορία.Είμαι δεξιός η αριστερός;

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ τσώφλι πασατέμπου 26/11/2011 10:08:53

   μπράβο ρε τσόφλι τέτοιους ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε σαν και σένα

   • Kραντωρ avatar
    Kραντωρ @ Φρίξος Γιαννιός 26/11/2011 16:04:41

    Θα σε μαλωση το Τσωφλι. Εχει δηλωσει Εβραιος.

   • Αχινός avatar
    Αχινός @ Φρίξος Γιαννιός 26/11/2011 17:12:11

    Εφιάλτες, δηλαδή;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ τσώφλι πασατέμπου 26/11/2011 10:19:56

   Σωστά! Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να σταματήσουν το κουκλοθέατρο των ιστοριογραφιών και ιδεολογημάτων. Είναι άμεσα επιβεβλημένη η ορθολογικοποίηση της Πολιτικής και των πολιτικών. Να τελειώνει το παραμύθι.
   Δυστυχώς, η κάποτε νεοπλατωνική κι νυσταγμένη διανόηση της φιλελεύθερης παράταξης αναζητεί πολλάκις Λόγο στα φετίχ της Ιστορία και υποπίπτει στην ηρωοποίηση της αυταρέσκειας και αυτοϊκανοποίησης.
   Αφήστε στο σκάκι, κύριοι. Η Ιστορία θέλει Προσωπικότητες κι όχι τζογαδόρους.

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Μανιάτης 26/11/2011 15:05:08

    Η ιστορία θέλει προσωπικότητες που έχουν όραμα, στρατηγική,στόχους,ευαισθησίες,τσαμπουκά,φιλότιμο,
    πατριωτισμό.
    Από ταβλαδόρους έχουμε πήξει.

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ τσώφλι πασατέμπου 26/11/2011 10:19:57

   κλασσικος δουλοπρεπης νεοελληνας.
   πρωτα η κοιλια μετα τα αλλα και δεν βαριεσαι ωχ αδερφε.

 6. σίγουρος avatar
  σίγουρος 26/11/2011 09:42:32

  Η νέα Ν.Δ. είναι η λαϊκή δεξιά και οφείλει να είναι και λαϊκή και δεξιά. Ο λαός ζητάει ελάφρυνση. Η Ν.Δ. για να ναι λαϊκή οφείλει να του την παράσχει και έχει ανοίξει μεγάλη ευκαιρία γι αυτήν το άδικο και παράνομο χαράτσι που έχει επιβληθεί μέσω Δ.Ε.Η.. Δεν αθετεί την πολιτική συμφωνία στο πρόσωπο του Παπαδήμου που έχει κάνει αν πιέσει τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη, κάνοντας ρελάνς εκεί, για να ανασταλεί το χαράτσι, τώρα που αποκαλύφθηκε πως αποτελεί κοινοτική οδηγία να μην φορτώνονται τέλη ή φόροι στις επιχειρήσεις παροχής ενέργειας. Η Ν.Δ. δε, για να ναι δεξιά οφείλει να διειδεί ότι ο δρόμος της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και συνοχής περνάει μέσα από μια ισχυρή Γερμανία – ατμομηχανή της Ευρώπης. Δηλαδή ποιος άλλος μπορεί να ηγηθεί της Ευρώπης αν όχι η Γερμανία; Η ομογενοποίηση της Ευρώπης είναι απαραίτητη αν θέλουμε να προχωρήσει η Ευρώπη και η παρούσα κρίση το αποδεικνύει περίτρανα. Οι Γερμανοί βέβαια, και εδώ μπαίνει κόκκινη γραμμή, θέλουν εκμεταλλευόμενοι την κρίση να αποικιοκρατήσουν την Ευρώπη και να καταλύσουν τις εθνικές κυριαρχίες των κρατών. Αυτή τους η ορμή φυσικά και πρέπει να αποκρουστεί, και τον τόνο πάνω σ’ αυτό σε όλη την Ευρώπη πρόκειται να τον δώσει ο Σαμαράς, αλλά και να αποκρούεται και στο μέλλον κάθε φορά που θα επανεμφανίζεται.
  Εφόσον όμως οι Γερμανοί πάρουν αποφασιστικά το μήνυμα απ’ όλους πως κυριαρχίες δεν πρόκειται να τους εκχωρήσουμε, από εκεί και πέρα, φυσικά και είναι αυτοί που θα επιβάλλουν στους υπολοίπους δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά και χρηματοδότηση μέσω του Ευρωομολόγου όπως είπε η Μέρκελ στην κοινή της εμφάνιση με Σαρκοζύ και Μόντι. Απλά έφτασε η ώρα να στριμωχτούν δημοσιονομικά οι Γάλλοι και το κάνουν ζήτημα! Είναι όμως ποτέ δυνατό ν’ αναλάβει τα ηνία της Ευρώπης η Γαλλία και να βρεθεί η Γερμανία να την παρακολουθεί;

 7. Ραβινος avatar
  Ραβινος 26/11/2011 09:51:36

  ''Πρώτιστο καθήκον της ΝΔ δεν είναι η σωτηρία της Ευρώπης, αλλά η σωτηρία του λαού'' Σωστη ,σωστοτατη η διαγνωση ! Η θεραπεια μενει να διατυπωθει και ως εκ τουτου εδω και τωρα εκπονηση οδικου χαρτη για το πως θα εκπληρωθει το ''πρωτιστο καθηκον ..'' το οποιο οπως και να το κανουμε μονο ο Σαμαρας μπορει να αναλαβει με μια προυποθεση να του το αναθεσει ο λαος με ευρεια πλειοψηφια και στηριξη πραγμα για το οποιο διατηρω τις επιφυλαξεις μου λογω της ας μην την χαρακτηρισω ... διαγωγης του στις εκαστοτες εκλογες .Τα περι σοφιας του λαου κλπ καλυτερα να μην τα συζηταμε γιατι ειναι για τα μπαζα .

 8. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 26/11/2011 10:04:05

  Ποια λοιπόν είναι η διαφορά μεταξύ της σωτηρίας της Ευρώπης και της λύτρωσης του λαού μας? Είναι έννοιες αντικρουόμενες ή η εκπλήρωση της μίας συνθήκης προεξοφλεί και την εκπλήρωση απόλυτα ή μερικώς και της άλλης συνθήκης? Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να προσεγγίσουμε το θέμα με την αρχή της λογικής και της οικονομίας. Η βασική παράμετρος που ταυτίζεται και στα δύο πεδία έρευνας είναι ότι τόσο η ευρωζώνη όσο και η Ελλάδα έχουν το ίδιο νόμισμα. Στην περίπτωση που θα διαλυθεί η ευρωζώνη θα υπάρξει και πλήρη αποσταθεροποίηση της οικονομίας με την απόσυρση του ευρώ και την επιστροφή σε εθνικά νομίσματα. Η χώρα μας έτσι και αλλιώς με την επικύρωση της συμφωνίας με τους δανειστές της 26/10/11 θα είναι υποχρεωμένη να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε ευρώ και εφόσον αποσυρθεί το ευρώ σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της σε ισοδύναμο νόμισμα με ισοτιμία δολαρίου άρα η επιστροφή στη δραχμή και η ταχεία υποτίμησή της σε αντιστοιχία με το ισοδύναμο νόμισμα θα εκτινάξει το χρέος της Ελλάδας στα ύψη χωρίς να έχει δικαίωμα «κουρέματος» του χρέους. Η συνέπεια θα είναι να λιμοκτονήσει ο λαός διότι όλα τα καταναλωτικά αγαθά που προέρχονται από εισαγωγές θα ανατιμηθούν τεράστια και δεν θα υπάρχουν χρήματα για εισαγωγές, οι εταιρείες του εισαγωγικού εμπορίου θα πτωχεύσουν διότι δεν θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές, θα επιβραβευτούν οι Έλληνες « ανθέλληνες» που έχουν μεταβιβάσει τα χρήματά τους σε Ελβετικές τράπεζες, αυτοί που έχουν ακίνητη περιουσία αλλά δεν θα έχουν εισόδημα θα πουλάν τα ακίνητά τους όσο-όσο για να βρουν χρήματα να ταϊσουν την οικογένειά τους και θα έρθουν τα λαμόγια οι Έλληνες «ανθέλληνες» να αγοράζουν τα ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές.
  Παράλληλα θα υπάρξει μία γρήγορη απόαστικοποίηση από τις ορδές των ανέργων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προς τις πατρογονικές εστίες της επαρχίας και θα αρχίσει σιγά σιγά να αναπτύσσεται πάλι η ανταγωνιστική γεωργία για να καλύψει τις ανάγκες του λαού.
  Οι Τράπεζες θα παραμείνουν στους ιδιοκτήτες τους αφού φυσικά κουρέψουν τις καταθέσεις των νομοταγών πολιτών της χώρας και τους «κατακλέψουν» τις οικονομίες τους.

  Το ίδιο θα συμβεί εάν η χώρα μας αποχωρήσει από το ευρώ ενώ η ευρωζώνη σταθεροποιηθεί.

  Τι θα γίνει λοιπόν εάν παραμείνουμε στο ευρώ ακολουθώντας αυστηρή δημοσιοοικονομική πολιτική από πλευράς των καταναλωτικών δαπανών με σταδιακή όμως αύξηση των δαπανών για στοχευόμενες ανταγωνιστικές επενδύσεις?

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 26/11/2011 10:22:51

  Εξαιρετικά επιτυχημένος ο τίτλος της παραπάνω ανάρτησης.Υπάρχει παντού αριθμολαγνεία.Εντός και εκτός Ελλάδας κυριαρχούν οι αριθμοί...Έλλειμμα,ύφεση,spread,χρέος,ομόλογα,επιτόκια και δεν συμμαζεύεται....Σε ποια θέση της προτεραιότητας των πολιτικών βρίσκονται οι πολίτες;Επιτέλους,ΠΡΩΤΑ ο κόσμος,οι απλοί πολίτες...Φτάνει με τα ψυχρά,λογιστικά και τα ''άψυχα'' νούμερα των ψηφίων.....

 10. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 26/11/2011 10:27:32

  Η ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΟΥΖΕΒΙΤΣ: Λέει κάπου ο Κακοφωνίξ: "Είμαι ευρωλιγούρης και καπιταλιστής από κούνια. Μισώ την επαναστατική γυμναστική και οτιδήποτε δεν αυτορυθμίζεται" Σαν Χριστιανός που είμαι εκφράζω την απέχθεια μου προς τον καπιταλισμό και ξαναλέω πως η φύση του Χριστιανισμού είναι αντικαπιταλιστική. Επίσης εκφράζω και την απέχθεια μου προς τις αυτορυθμιζόμενες κοινωνίες και οικονομίες. Οι αυτορυθμιζόμενες κοινωνίες και οικονομίες σαν μοναδική αξία έχουν την δύναμη: Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Και τέλος και εγώ μισώ την επαναστατική γυμναστική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αγωνιζόμαστε για το δίκιο. Και αυτά που λέει ο Σουν Τσου για τις στρατηγικές και τις τακτικές δεν ισχύουν για αυτούς που αγωνίζονται για την επικράτηση της δικαιοσύνης. Και δεν ισχύουν επειδή σε αυτό τον κόσμο το δίκιο ΔΕΝ θα νικήσει ποτέ. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία για τους Χριστιανούς αφού για αυτούς η ελευθερία είναι μια εσωτερική υπόθεση. Οι Χριστιανοί πρέπει να μάχονται μέχρις εσχάτων όπως λέει και ο Κλαούζεβιτς στην διαφορετική αντίληψη που έχει για τον πόλεμο. Ο κόσμος που ζούμε είναι όπως μας τον λέει ο Χατζηδάκις και ο Γκάτσος στον ΚΕΜΑΛ: http://www.youtube.com/watch?v=T-f-vQX942I Οι Χριστιανοί όμως πρέπει να είναι αγωνιστές όπως μας λέει ο Θεοδωράκης και ο Ελύτης: ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ: http://www.youtube.com/watch?v=niqrjP1VDeY

 11. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 26/11/2011 10:38:54

  Είμαι ήδη σαράντα και σας λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι ποτέ μου δεν οραματίστηκα καμιά Ευρώπη σαν πατρίδα μου. Και έχω ζήσει κάμποσα χρόνια στην Ευρώπη και κόμη συναναστρέφομαι πολλούς Ευρωπαίους για επαγγελματικούς λόγους.
  Εφόσον το πολιτικό σύστημα δεν ξεπερνάει (δυστυχώς κι ο Αντώνης μας μαζί) το σύνδρομο του Χατσατζάρη μην περιμένετε να αλλάξει τίποτε, το χειρότερο, η αίσθηση που έχω είναι ότι σκίζονται για την Ευρωπαϊκή προοπτική όχι γιατί το εννοούν αλλά γιατί είναι πεπεισμένοι ότι μέσω μόνο αυτού του μορφώματος θα υπάρξει μέλλον για αυτούς, αν καταρρεύσει αντίο ζωή. Οπότε μεταξύ λαού και προσωπικών συμφερόντων διαλέγουν ως νοήμονες άνθρωποι το δεύτερο.
  Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια μας πήρε 30 χρόνια να το καταλάβουμε.

 12. Ιέραξ avatar
  Ιέραξ 26/11/2011 11:04:53

  Παρακολουθώντας κανείς όλη αυτή την κατάσταση σε Παγκόσμιο επίπεδο, όπου δεν υπάρχει ίχνος ελευθερίας, με την έννοια ότι επικρατεί το δίκιο του ισχυρού, θεωρώ πως πρέπει οι λαοί να οργανωθούν και να αντισταθούν. Θυμάμαι τέτοιες ώρες την περίοδο της Τουρκοκρατίας και με ποιον τρόπο οι Έλληνες οργάνωσαν την Επανάστασή τους για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την απελευθέρωσή τους. Βρέθηκαν κάποιοι λίγοι άξιοι πατριώτες οι οποίοι με ρίσκο ανέλαβαν να οργανωθούν και να οργανώσουν “συνωμοτικά” την Φιλική Εταιρεία (Ξάνθος, Σκουφάς, Τσακάλωφ). Θα μπορούσαμε και σήμερα να χρησιμοποιήσουμε οι Έλληνες ανάλογες ενέργειες, πρωτόγονες και “συνωμοτικές” για να αποφύγουμε τυχόν διαρροές ή παρακολουθήσεις και εκβιαστικά διλήμματα (για ευνόητους λόγους, βλέπε απειλές κατά της ζωής πρωθυπουργών, αποκαλύψεις δήθεν σκανδάλων ή δημιουργηθέντων από τους γνωστούς πρόθυμους των ΜΜΕ κ.ά.). Πατριώτες από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα να συμμετάσχουν, οι οποίοι να είναι έτοιμοι να θυσιαστούν και να παρουσιάσουν την κατάλληλη στιγμή έναν νέο πολιτικό φορέα (π.χ.”Φιλική Εταιρεία”) τον οποίο πιστεύω πως ο κόσμος αναζητά εναγωνίως, να συσπειρωθεί και να στηρίξει. Ανθρώπους που δεν θα λένε σε όλα ναι, θα αντιστέκονται και θα διαπραγματεύονται πατριωτικά, θα αναζητούν και αλλού συμμαχίες και στήριξη κ.λπ. Φυσικά θα έχουν να αντιμετωπίσουν φοβερές πιέσεις και δυσκολίες, αλλά μήπως τώρα είμαστε καλύτερα; Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αδύνατο, αλλά επιτρέψτε μου να ονειρεύομαι. Τουλάχιστον το δικαίωμα αυτό ας μη το παραχωρήσουμε γιατί κρατά ακόμη, έστω και λίγο, ξύπνιες τις συνειδήσεις μας. Αυτές που φοβούνται και αυτές που προσπαθούν να ελέγξουν ολοκληρωτικά. Και αν επιτρέψουμε να το καταφέρουν, τότε δεν θα έχουμε καμία πλέον ελπίδα, αφού θα είμαστε ήδη “νεκροί”.
  http://prodromikos.wordpress.com/2011/11/25

 13. anonymous avatar
  anonymous 26/11/2011 11:31:26

  Είναι επιζήμια μια ακραιφνώς Ευρωπαϊκή θέση και θέση υπέρ του Ευρώ. Εγώ πιστεύω ότι τόσο η παραμονή μας στην ΕΕ όσο και στο Ευρώ είναι αντικείμενα προς διαπραγμάτευση. Η παραμονή μας στην ΕΕ και το Ευρώ είναι όπως ένας γάμος αν δεν περνάς καλά χωρίζεις. Καλό είναι να είμαστε μέσα αλλά σε ισότιμη βάση και χωρίς αυτό να θίγει την εθνική μας κυριαρχία. Δυστυχώς όμως η ΕΕ έχει μετατραπεί σε μηχανισμό δικτατορικής επιβολής συμφερόντων. Μεταξύ της καταστροφής της πατρίδας μου, του κράτους μου, και της ζωής των συμπολιτών μας που εκπορεύεται από την ΕΕ και της εξόδου προτιμώ την έξοδο. Αλλά όπως έγραψα είναι αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Τους λες ξεκάθαρα δεν πάει άλλο και ή θα αλλάξουμε κάτι ή φεύγουμε.

  • Αχινός avatar
   Αχινός @ anonymous 26/11/2011 17:18:36

   Η παραμονή μας στην ΕΕ και το Ευρώ είναι όπως ένας γάμος αν δεν περνάς καλά χωρίζεις.

   Για μερικούς εδώ μέσα και εκεί έξω, και όλους τους ΠΑΣΟΚους είναι σαν να είσαι πόρνη ―ούτε καν πολυτελείας. Σε δέρνει, σε φτύνει, σε κατουράει στο πρόσωπο, αλλά παραμένεις γιατί θα σου αφήσει κάτι λίγα στο κομοδίνο.

   Μόνο που γι' αυτά τα λίγα ο νταβατζής-Ευρώπη θα σου πάρει και το σπίτι. Και πόρνη, και ζημιωμένη θα βγείς στο τέλος.

   Κάμποσοι προσθέτουν μάλιστα ότι για την εκπόρνευση φταίμε εμείς που δεν είμαστε σοβαροί, εργατικοί κλπ ―και έχουμε και πολλούς ΔΥ. Λες και δεν βλέπουν τα ΖΩΑ τι γίνεται στην σοβαρή και εργατική Ισπανία, Ιρλανδία, την Ιταλία με τις βιομηχανίες κλπ.

   Ούτε ότι ο νταβατζής είναι εδώ από το 1823 και κάνει κουμάντο, ούτε ότι ήρθε το '40 με τους φίλους τους και σκότωσαν το μισό μας σόι, ούτε ότι λάδωνε (Ζίμενς, Χοχτίφ κλπ) για να μας βγάλει στο κλαρί.

   Το πενηντόευρω και μπαίνει στο κομοδίνο, με τη μορφή δόσεων, και τα ανέχονται όλα.

   Άραγε έτσι μαθαίνουν και τις κόρες τους, αν έχουν;

 14. odysseus avatar
  odysseus 26/11/2011 11:55:51

  H Γερμανία δυστυχώς είναι το μεγάλο θύμα της υπόθεσης αλλά φαίνεται οτι δεν το πήρε ακόμα χαμπάρι! " OΙ ΑΓΟΡΕΣ" την έχουν πολυ έξυπνα αφήσει για το τέλος. Δεν αποκλείεται να της έταξαν απο κοινού μοιρασιά της "πίτας" . Οταν λοιπόν μείνει τελευταία, άρα και μόνη, (Αυστρία-Ολλανδία οσονούπω μπαίνουν στο club των χρεωμένων) θα είναι πολύ εύκολο στις "ΑΓΟΡΕΣ" να την κάνουν μια χαψιά.
  Δεν αμφιβάλλω οτι το καλύτερο για εμάς είναι να μείνουμε μέσα μέχρι τέλους. Το ιδανικό θάταν να προλάβουμε να πάρουμε και την 7η δόση πριν διαλυθεί το Ευρώ και κατα συνέπεια η ΕΕ. Το καλύτερο όμως αντί να κουβαντιάζουμε είναι να πούμε στους πολιτικούς μας να αφήσουν κατα μέρος τωρα τις καρέκλες και να ετοιμάσουν τη χώρα και τους πολίτες ώστε την ανοιξη (άν το ευρώ αντέξει ως τότε) να μπει στη δραχμή και να πιάσουμε όλοι τσαπί και φτυάρι επιστρέφοντας στα χωράφια μας...

 15. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 26/11/2011 12:04:47

  Πολυ σωστοι προβληματισμοι και ερωτηματα Κακοφωνηξ.
  Αν λοιπον δεχτουμε οτι πολιτικη ειναι η λυση των κοινων προβληματων απο διαφορετικη θεση εκκινησης,τοτε οτι σχεδον και να πει ο καθενας που προβληματιζεται εδω μεσα,εχει μια δοση αληθειας,απο τα λεγομενα του Τσωφλιου μεχρι τα λεγομενα των Ελληναραδων(μεσα σ αυτους και γω,μην βγαζουμε την ουρα μας απεξω).
  Εκεινο που λειπει για την εφαρμογη λυσεων της φτωχειας και της δυστυχιας ειναι η σταθερη και δυνατη φωνη που θα τραβηξει δυνατα κουπι για να βγουμε απ αυτη την κακομοιρια,θελω δε να πιστευω οτι αυτη θα ειναι η φωνη της ΝΔ και του Σαμαρα.Ιδομεν.

 16. σίγουρος avatar
  σίγουρος 26/11/2011 12:22:17

  ρε παιδιά πάλι τα ίδια; τι είχε το σχολιάκι και το κόψατε; Αν η Ν.Δ. δε διεκδικήσει ελαφρύνσεις τώρα πως θα φτάσει στην αυτοδυναμία; Τόσα χρόνια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κυβερνάει επειδή μοιράζει δανεικά λεφτά και η Ν.Δ. του λέει χρεώνεις τις επόμενες γενιές. Και τώρα που ήρθε η διακαίωσή της και έχει και την ευκαιρία να δώσει στο λαό δίκαια λεφτά, λεφτά του ο ΓΑΠ του έκλεψε, κάνει δεύτερες σκέψεις; Συν τοις άλλοις το θέμα με το χαράτσι εσείς το σηκώσατε; Μετά τη μεταβατική εσείς αναζητούσατε το Σαμαρά. Αν είναι να τον ξαναναζητήσουμε μετά το επόμενο χοντρό λάθος τι να το κάνεις; Τώρα πιέστε τον λίγο, διακριτικά δε λέω, να κάνει καμιά ομορφιά. Καταλαβαίνω την κομματική γραμμή που υιοθετείτε, φτιάξτε όμως και τη δικιά σας ταυτότητα. Υπερασπιστείτε και λίγο την ανάγκη αυτονομίας της σελίδας, κάντε και 'σεις μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση...

 17. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 26/11/2011 12:32:13

  Μια χαρά τα λες. Όμως υπάρχει ένα θέμα. Πότε η Ελλάδα μόνη της , χωρίς στήριγμα απ΄ έξω, χωρίς ουσιαστικές συμμαχίες κατάφερε να κάνει κάτι; Η σύγχρονη ιστορία μας λέει ποτέ. Και τώρα που όλα γίνονται χειρότερα ποιος μπορεί να εμπιστευθεί ανθρώπους που ενώ η χώρα ήταν μέσα σε ένα καλό σύστημα που για 30 χρόνια μας τροφοδότησε με ρευστό αυτοί το κατασπατάλησαν σε κομματικά και προσωπικά ρουσφέτια; Τώρα που υπάρχει το καράβι θα το χειριστούν καλύτερα;;; Άσε που οι πολιτικοί είναι οι πρώτοι που θα πάρουν το σωσίβιο για να επιβιώσουν και μετά βλέπουμε... πάλι δικά τους θα είναι. Για αυτό άλλωστε το όλο σύστημα παλεύει με τα χίλιαδυο χαράτσια να διατηρηθεί και φυσικά διατήρηση για το σύστημα σημαίνει απλά πληρώνω μισθούς και συντάξεις τίποτα άλλο αυτό τους αρκεί για να διατηρηθούν.

 18. odysseus avatar
  odysseus 26/11/2011 13:17:51

  Αγαπητέ Φρίξο Γιαννιέ,
  1.Πιστεύεις οτι θα υπάρχει ακόμα το δολλάριο και μάλιστα θα είναι πολύ υπερτιμημένο σε σχέση με τη δραχμή, (Ξεχνάς ότι ήδη τα μισά δολλάρια που κυκλοφορούν είναι "φωτοτυπίες"?) όταν διαλυθεί το ευρώ που με νύχια και με δόντια κρατάει ακόμα το δολλάριο σε κυκλοφορία?
  2. Πιστεύεις ότι με την κατάρρευση της ΕΕ που άμμεσα σημαίνει κατάρρευση των ΗΠΑ (αλλά 1929 ή 2007 αν νομίζεις οτι ήταν καλύτερα) οι ΑΓΟΡΕΣ θα συνεχίσουν το βιολί τους να μαζεύουν πραγματικό χρήμα (από ποιόν άραγε) μέσω των "φουσκών" και να το αποθηκεύουν στούς φορολογικούς παραδείσους?Πιστεύεις οτι θα υπάρχει ακόμα η Ελλάδα των λαμόγιων που την χρεοκόπησαν και ο δυστυχής "Κωστάς" που 'δείξαν και οι Γάλλοι στο YOUTUBE θα συνεχίζει να σπάει εσαεί πέτρες για χάρη τους?. Θα μου πείς άν το αντέχει γιατί όχι?

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ odysseus 26/11/2011 14:19:41

   φίλε εγώ ανέφερα το δολάριο σαν εναλλακτικό νόμισμα ισοτιμίας ποιός ξέρει, όπως παλαιότερα μπορεί να είναι η χρυσή λύρα το νόμισμα ασφάλειας για τους δανειστές !! όσο για τον αγωνιζόμενο λαό που εργάζεται σκληρά και του απομυζούν τους κόπους του οι κεφαλαιοκράτες (εάν αυτό εννοείς) γιατί τον Κώστα στο youtupe δεν το έχω δει θέλω να σου αναφέρω τα ακόλουθα: Νομίζεις ότι είναι αυτός που εργάζεται στη ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα και είχε μέχρι πρότινος μισθό 6.500 καθαρά το μήνα 14 φορές το χρόνο, ή μήπως την αδελφή του (και αυτή μέλος του κόμματος) που δουλεύει στο λογιστήριο εκεί στη ΔΕΗ και είχε μισθό 3.500 καθαρά το μήνα 14 φορές το χρόνο, ή μήπως εννοείς τον σταθμάρχη στον ΟΣΕ Ξυλοκάστρου ( από κει δεν περνάει ποτέ τρένο) που έπαιρνε μέχρι πρόσφατα μισθό 4.500 το μήνα 15 φορές το χρόνο αυτό δεν καταλαβαίνω ποιους εννοείς ? Σίγουρα υπάρχει μεγάλη αδικία αλλά και ο εργαζόμενος θα πρέπει να αφουγκράζεται που εργάζεται και τι προστιθέμενη αξία προσφέρει στον εργοδότη του χωρίς φυσικά να θέλω να του επιμερίσω σημαντική ευθύνη είναι όμως και αυτός μέρος του όλου.

 19. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 26/11/2011 13:19:36

  Η φωτό του άρθρου με την ταμπέλα "ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ" γραμμένη με εξαιρετικής αισθητικής γραμματοσειρά (στοιχείο άξιο παρατήρησης), στις μέρες μας ερμηνεύεται με τόσους πολλούς τρόπους.

  Η δική μου προσέγγιση είναι η εξής:
  Καλώς κλείνει. Επίπονο μεν, καλό δε. Νέες προοπτικές μπροστά. Αφού η πραγματικότητα δεν αντέχει άλλο ένα τέτοιο μαγαζάκι ας κλείσει. Η δύναμη της συνήθειας (αυτό έμαθα να κάνω τόσα χρόνια, αυτό πρέπει να κάνω) είναι αυτή που προκαλεί τον πόνο. Ο φόβος για το άγνωστο μέλλον φυσιολογικός και ανθρώπινος. Αλλά θα αποφασίσει ο φόβος για εμάς? Ή εμείς για αυτόν?

  Αφού έτσι έχουν τα πράγματα, ας κοιτάξουμε να δούμε τι προοπτικές εμφανίζονται μπροστά μας. Καλούμαστε να κάνουμε ένα βήμα που φαινομενικά είναι βήμα στο κενό. Είτε θα το κάνουμε με τη δική μας βούληση, είτε θα μας το "κάνουν" οι απ' έξω (και γινόμαστε και επίσημα γιουσουφάκια).

  Τo παραπάνω σχόλιο είναι πολύ εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί.
  Καλύτερα να μπορούν τα παιδιά μου να αγοράζουν πετρέλαιο για τη σόμπα, παρά να ζεσταίνονται ακούγοντας τα έπη του γέρου πατέρα τους για το πώς πολέμησε στα… διόδια Σχηματαρίου τον Μπόμπολα και τη Μέρκελ.

  Φυσικά και είναι καλύτερα. Με την προϋπόθεση ότι το πετρέλαιο θα το αγοράζουν τα παιδιά πουλώντας βιολογικά προϊόντα από την πλούσια Ελληνική γη. Με την προϋπόθεση ότι τα ευρώ θα τα εξασφαλίζουν τα παιδιά τίμια, πουλώντας υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες. Πουλώντας αυτό που μπορούν να πετύχουν. Και όχι τη ψύχη τους.

 20. k avatar
  k 26/11/2011 14:19:27

  ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ , ΟΥΤΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΜΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ ΩΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΧΩ ΦΥΓΕΙ ΣΦΑΙΡΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ k 26/11/2011 15:04:12

   Μου "αρέσει" ο τρόπος που σκέφτεσαι. Το τι έχεις αποφασίσει ως συμφέρον σου πρέπει να το έχεις κάνει με βάση κάποια (οποιαδήποτε) λογική. Καμμία λογική όμως δεν χωράει στο "αν δεν με ικανοποιήσει ο Σαμαράς έχω φύγει σφαίρα αριστερά".
   Κι αφού συμφωνα με το πιο κάτω σχόλιο σου το θέμα είναι "πως να σωθοέμε από το ευρώ" υποψιάζομαι ότι ουδέποτε ήταν στις προθέσεις σου να δοκιμάσεις τη ΝΔ. Δεν είναι κακό για να το κρύβεις...

   • k avatar
    k @ firiki2010 26/11/2011 15:44:54

    ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΘΟΛΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ . ΑΝ ΔΩ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ( ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ). ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ.

  • Φρίξος Γιαννιός avatar
   Φρίξος Γιαννιός @ k 26/11/2011 22:53:06

   καλό σου ταξίδι

 21. Κ avatar
  Κ 26/11/2011 14:28:42

  ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ , '' ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ''. ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ , ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ, ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ , ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.

 22. sam530 avatar
  sam530 26/11/2011 14:58:37

  κ. κακοφωνιξ κακο του κεφαλιου σου αν εισαι ευρωλιγουρης και αυτοριθμιζομενος.
  εγω ειμαι Ελληνας και πιστευω στην Ευρωπη που κανει καλυτερο τον ανθρωπο.
  δηλ. πιστευω σε μιαν ανθρωπινη ευρωπη που ολοι,μα ολοι εχουν την ιδια αξια
  ειτε λεγονται γερμανοι ειτε λεγονται ελληνες.
  διαφορετικη ευρωπη δεν μου κανει και πιστευω δεν κανει και σε κανεναν Ελληνα
  πατριωτη και δημοκρατη. σεβομαι μονο οσους με σεβονται καθωσ γνωμονα στη ζωη μου εχω οτι ολοι εχουμε τα ιδια δικαιωματα αρκει να μην επιβουλευομαστε οτι εχει πετυχει ο αλλος.
  δεν ξερω να σου πω αν η ευρωπη αλλαξε ή ηρθε το πληρωμα του χρονου να δειξει
  το πραγματικο της προσωπο, ξερω ομως σιγουρα, αυτη η ευρωπη ανθρωποφαγος
  δεν μου κανει και παροτι καθησα ωρες στη σειρα για να ψηφισω Α.Σ δεν με βρισκει συμφωνο καμια ευρωλυγουρικη πιθανη του θεση.
  η ευρωπη των αποφασεων με πλειοψηφια δεν μπορει να ειναι ανεκτη απο κανενα
  Ελληνα οταν μαλιστα τοσα εθνικα θεματα ειναι ανοικτα.
  ο Α.Σ θα κρινεται σε καθε του ενεργεια με γνωμονα το εθνικο καθηκον, γιατι πλεον ειναι φανερο οτι η ευρωπη δεν ειναι η δεν θα γινει ποτε η ευρωπη που θελουμε και καλο θα ηταν να κοιταξουμε πανω απο ολα το ελληνικο συμφερον
  και να απαιτησουμε π.χ τισ γερμανικες αποζημειωσεις η αλλησ ισοδυναμου αποτελεσματος ενεργεια.

 23. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 26/11/2011 15:09:50

  Κακοφωνίξ να σε ευχαριστήσω προσωπικά για το άθρο!
  Διακρίνω σε κάποια σχόλια μια ραγιάδικη διάβρωση συνειδήσεως.
  Απλά να υπενθυμίσω την Ευρωπαϊκή πρόταση για το δημοψήφισμα του πρώην? πρωθυπουργού δηλαδή την παραμονή μας ή όχι στην ευρώπη? (και την ευκολία της πρότασης).Λες και δεν ξέρουν πως καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε κτυπούν ανελέητα τους πολίτες μιας χώρας με εφιαλτικά διλλήματα. Παρεμπίπτοντος με την Siemens προχωράμε την “συνεργασία”?
  Είναι η Ευρώπη αυτή που ονειρευτήκαμε? Είναι η ελλάδα Ελλάδα? Αν όχι, τότε δεν θα έπρεπε να κτίσουμε καινούργια πολιτική σκέψη?
  Η ΝΔ θέλει να αντιπροσωπεύει τον Άνθρωπο ή τους αριθμούς? Το τρένο έχει ήδη φύγει, ο δρόμος χαράσσεται από την αρχή οπότε αυτό που θα έπρεπε πρωτίστως να μας αφορά είναι η Ζωή κυρίες και κύριοι, τα υπόλοιπα είναι παρελθοντολογίες για βολεμένους.
  Ευχαριστώ

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ daughter of mercy 28/11/2011 20:10:25

   Αφού διάβασα όλα τα σχόλια με προσοχή έχω μια ερώτηση για τους φίλους που χρησιμοποιούν τους χαρακτηρισμούς ''ραγιάς'' και τα τοιαύτα.Εχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να είναι αντίστροφα ραγιάς όποιος σηκώνει εύκολα τις κουβέντες περί αξιοπρέπειας,τιμής,αντίστασης κτλ κατ αντιστοιχίαν αυτών που όντως ήταν ραγιάδες πριν από 180 χρόνια?Εχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να είναι ραγιάς όποιος εμπιστεύεται τυφλά ένα κόμμα που κυβέρνησε μόλις πριν 2 χρόνια κι έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση?Εχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να είναι ραγιάς όποιος επιμένει να στηρίζει τις ελπίδες του σε έναν αρχηγό θαρρείς κι έχει τις μαγικές ικανότητες που ξορκίζουν φτώχεια ταπείνωση κι όλα τα κακά?Εχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να είναι σίγουρα ραγιάς όποιος έχει ανάγκη από ήρωες και αυτοθυσίες με αίμα όταν καλά καλά δεν ζητάει σαν πολίτης ευνομούμενης πολιτείας να μάθει ποιό είναι το σχέδιο πίσω από περισπούδαστες κουβέντες περί αξιοπρέπειας,εθνικής κυριαρχίας,μοναδικότητας της φυλής και άλλα τέτοια σπουδαία?Κατα βάθος ραγιάδες είμαστε από καταβολής ελληνικού κράτους αφόυ το πρώτο εξωτερικό δάνειο χρονολογείται γύρω στα 1826 αν θυμάμαι καλά και μάλιστα είχε προκαλέσει κι έναν εμφύλιο σχεδόν για το μοίρασμα του.Ραγιάδες είμαστε όταν ξεχνάμε όλα αυτά και βαυκαλιζόμαστε με καινούργιους Ανδρούτσους,Κωλοκοτρόνιδες και συνεχίστε με τον ήρωα της αρεσκείας σας.Πριν πιαστούμε χέρι χέρι και βουτήξουμε όλοι μαζί στο γκρεμό να μην ζητήσουμε πρώτα ένα σοβαρό κράτος?Την επάρατο δημοσιονομική πειθαρχία?Την κατάργηση της οικογενειοκρατίας?Το τέλος των αρχηγικών κομμάτων?Του πελατειακού συστήματος?Την ανάγνωση της ιστορίας μόνο για να βρίσκουμε συναισθηματική ανακούφιση και ατομική επιβεβαίωση και όχι για να καταλάβουμε ότι το βάρος πέφτει και πάντοτε σε εμάς,στο παρόν,στις δικές μας ευθύνες?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.