#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2012 15:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρώτιστο καθήκον η υπεράσπιση του ΛαούΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Την Πατρίδα την απαρτίζουν πρωτίστως οι άνθρωποι, οι Έλληνες. Όλα υπάρχουν υπέρ αυτών κι όλα αντλούν την δύναμη και την νομιμοποίηση τους από αυτούς.

Οι τράπεζες, όλες οι πολιτικές, οι νόμοι, το Σύνταγμα, όλοι οι θεσμοί, οι βουλευτές, το γκουβέρνο, όλοι μα όλοι, από τον τελευταίο κλητήρα, ως τον κ. Σαμαρά και τον κ. Παπούλια, πρέπει να υπηρετούν τον Λαό.

Σε λίγες μέρες ο κ. Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Γερμανούς, που ως γνωστόν «είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας».

Τα έθεσε πολύ ωραία ο Κώστας Ροδινός στο εξαιρετικό κείμενο του «Στην Ελλάδα πάντα θα υπάρχει ένας «τρελός», έτοιμος για το «μολών λαβέ». Θα σας πω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη.

Λοιπόν νέτα σκέτα: η μεγάλη πατριωτική παράταξη, η Κεντροδεξιά του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας και της Λαϊκής Δεξιάς, δεν μπορεί και δεν θα γίνει υπηρέτης του Μνημονίου. Κι ακούστε, δεν υπάρχει κάποια άλλη δεξιά, άλλη ΝΔ. Οι σινιέ νταραβεριτζήδες και οι γόνοι δεν γεμίζουν ούτε δέκα λεωφορεία, μην λέμε όλο τα ίδια. Αυτή είναι η βάση μας, το αληθινό κόμμα, απλοί άνθρωποι του κόσμου της εργασίας, είτε χειρώνακτες, είτε επιστήμονες κι υπάλληλοι και λίγοι αληθινοί αστοί. Λαϊκοί, πατριώτες, δουλευταράδες. Και λαϊκός, είπαμε, δεν σημαίνει ευτελής, ούτε αναφέρεται μόνο στην καταγωγή.

Άλλωστε κι όλων αυτών των ξυνισμένων ποζάτων, αν σκαλίσεις το οικογενειακό τους δέντρο, σε τσομπάνους θα καταλήξεις κι αγρότες. Άντε και σε κανένα μπακάλη ή έμπορο. Οι τελευταίοι αληθινοί αριστοκράτες μας έπεσαν στα τείχη της Πόλης.

"Λαϊκός λοιπόν", σημαίνει πρωτίστως αυτόν που έχει ενσυναίσθηση ότι όλα πηγάζουν από το Λαό και πρέπει να τον υπηρετούν. Το ότι στους κομματικούς και λοιπούς μηχανισμούς υπερεκπροσωπούνται κάτι βλαχομπαρόκ «αριστοκράτες», είναι μια πονεμένη Ιστορία, που θα την σαρώσει η δυναμική των πραγμάτων που έρχονται.

Ναι, στόχος είναι η παραμονή στο Ευρώ και στην Ε.Ε. και οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να γίνει η χώρα σύγχρονη, ανταγωνιστική και παραγωγική. Έχουμε ήδη υποστεί πτώση του βιοτικού μας επιπέδου, που άλλες χώρες, μόνο μετά από πόλεμο έχουν βιώσει. Η κοινωνική μας συνοχή κρέμεται από μια τρίχα, με την συνεχή προλεταριοποίηση κι εκμηδένιση όλο και μεγαλύτερων κομματιών της μεσαίας τάξης.

Το παραμύθι του «μεγάλου κράτους» και η στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχει δράκο, είναι ψέμα ως προς τον πραγματικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω νομιμοποίηση στον εξανδραποδισμό και στην διάλυση της κοινωνίας μας.

Ο κ. Πρωθυπουργός λοιπόν, έχει πολλά στοιχεία για να αποδείξει στους εταίρους και δανειστές μας ό,τι ήδη έχουμε κάνει το σκατό μας παξιμάδι.

Και να τους εξηγήσει ότι όποιος επιθυμεί περαιτέρω άσκηση πίεσης στο Λαό μας, που ήδη πένεται, ενίοτε αυτοκτονεί κι αντιμετωπίζει πρωτοφανή ύφεση και ανεργία, δίνει ραντεβού με το χάος, στρώνει χαλί να περάσουν στην εξουσία οι μηδενιστές, οι ιδεοληπτικοί. Είναι συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί την χρεοκοπία, την κατοχική δραχμή, τον ταξικό πόλεμο και το χάος, για να αποπειραθούν οι σαλονάτοι «επαναστάτες» του να εφαρμόσουν τα ιδεολογικά απωθημένα τους.

Από την άλλοι, συνεχείς κινδυνολογικές δηλώσεις ξένων αξιωματούχων για χρεοκοπία και έξοδο από το Ευρώ, πρέπει να καταστεί σαφές ότι είναι τυχοδιωκτικές ενέργειες που σαμποτάρουν τις ειλικρινείς προσπάθειες της κυβέρνησης και του Λαού μας και αβαντάρουν τους κερδοσκόπους.

Πρώτιστο λοιπόν καθήκον είναι η υπεράσπιση του Λαού μας, υπάρχουν ακόμη όπλα στη διάθεση μας. Κι αν κάποιος μπορεί να θέσει τα θέματα πειστικότερα από οποιονδήποτε άλλον, είναι αυτός που είναι ο πιο Ευρωπαίος από την ηγεσία μας, αυτός που δικαιώθηκε η κριτική του στην αποτυχημένη συνταγή. Να αναγνωρίσουν τις θυσίες μας, να χαλαρώσουν την θηλιά, να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και να κατανοήσουν ότι δεν θα στραφούμε ενάντια στον ίδιο τον Λαό μας για να επιβάλλουμε συνταγές εθνικής αυτοκτονίας.

Αν συνεχίσουμε έτσι, τον Χειμώνα οι πολίτες θα επιτίθενται σε όποιον φοράει γραβάτα.

O άνθρωπος, που στην συνεδρίαση του ΕΛΚ υπέμεινε επί μία ώρα και τρία τέταρτα το σφυροκόπημα της Μέρκελ, για να σηκωθεί όρθιος και κατάματα να της πει την αλήθεια και δικαιώθηκε, ας τους κάνει να καταλάβουν ότι:

α) Δεν πάει άλλο, ν’ αλλάξουν τη συνταγή, αναγνωρίζοντας τις αιματηρές θυσίες μας,

β) Δεν φεύγουμε, που να χτυπούν τον κώλο τους κάτω και

γ) Την χώρα την κυβερνάει, ευτυχώς, ηγέτης κι όχι δοσατζής του Βερολίνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pileas avatar
  Pileas 20/08/2012 16:00:19

  Εξαιρετικό κείμενο κ. Κρανιδιώτη. Είναι γνωστό ότι όταν θέλετε τα κείμενα σας είναι υψηλού επιπέδου. Αυτό ομως που δεν μπορώ να καταλάβω και θα ήθένα να μου το εξηγήσετε είναι γιατί από τον Νοέμβριο μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΜΕ ΘΕΡΜΗ στα κείμενα σας την απόφαση της Ν.Δ. να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και μετά έχετε αρχίσει να αλλάζετε θέση ξανά. ΓΙΑΤΙ?

  • Αλεξανδρος Χαλκιδικη avatar
   Αλεξανδρος Χαλκιδικη @ Pileas 20/08/2012 17:05:11

   Η κυβίστηση[1] (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) είναι άσκηση γυμναστικής αλλά και είδος ακροβατικού.
   Κατά την κωλοτούμπα ο δρων στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση και στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος, να περάσει πάνω από το κεφάλι -το οποίο πάντα βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος- και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση.

   απο βικιπαιδεια

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 21:42:00

    Προφανώς "Αλέξανδρε", αναφέρεσαι στις προσωπικές σου περίεργες συνήθειες.
    Για μένα ευτυχώς υπάρχουν τα γραπτά μου εδώ και στη "Δημοκρατία".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Pileas 20/08/2012 21:40:02

   Ποτέ δεν υποστήριξα με "θέρμη" την απόφαση της Ν.Δ. να υπογράψει το δεύτερο μνημόνιο και δεν άλλαξα θέση. Απλώς εξηγούσα γιατί πιστεύω ότι το έκανε ο ΑΣ. Κάνε μια έρευνα στην Αναζήτηση του Antinews, με το όνομα κμ,ου στη γενική και θα δεις. Για να μην κουράζεσαι ιδιαίτερα, διάβασε το κείμενο μου "Η θέση μου".

 2. Ηθικά Επτωχεύσαμεν avatar
  Ηθικά Επτωχεύσαμεν 20/08/2012 16:08:27

  Εσύ καλά τα λες αλλά ούτε οι ψηφοφόροι, ούτε το κόμμα που ανήκεις ακόμη , ούτε και σε αυτό το φόρουμ σε ακούν* ,άξιοι των κακών μας επιλογών είμαστε λοιπόν .


  *""Το παραμύθι του «μεγάλου κράτους» και η στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έχει δράκο, είναι ψέμα ως προς τον πραγματικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω νομιμοποίηση στον εξανδραποδισμό και στην διάλυση της κοινωνίας μας.""

  Τι δημοσιεύουν ως μόνη λύση !!!!!

  Η μείωση του κράτους είναι η μόνη λύση
  h..p://www.antinews.gr/2012/08/20/175481/

 3. Αλεξανδρος Χαλκιδικη avatar
  Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 16:11:10

  δυστυχως μετα απο 20 και πλεον χρονια που ψηφιζα ΝΔ, αποφασισα οτι εβγαλα τα ματια μου και κατεστρεψα το μελλον των παιδιων μου.

  δεν εχω καμμια ελπιδα οτι ο Σαμαρας θα καταφερει οτιδηποτε, μια ΑΠΛΗ επιμηκυνση σημαινει μεγαλυτερο κερδος για ΑΥΤΟΥΣ, οχι για εμας, τα μετρα θα περασουν οπως ειναι ειτε σε 1 ειτε σε 2 ειτε σε 4 χρονια.

  αναπτυξη δε θα δουμε, θα ζουμε με το φοβο μιας εξοδου και θα μας αναγκασουν (σαν λαο) να ψηφισουμε ΣΥΡΙΖΑ στις επομενες εκλογες του Νοεμβριου.

  κριμα Αντώνη, ΗΣΟΥΝ η τελευταια ελπιδα μας. ωρα για δημιουργικη καταστροφη και ΣΥΡΙΖΑ πλεον

  • llila avatar
   llila @ Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 16:21:57

   Δυστηχώς φίλε μου αυτά τα ακούω όλο και πιο συχνά από τον κόσμο γύρω μου.
   Πάμε για δίπολο Τσίπρας-Χρυσή Αυγή , και ο θεός βοηθός!

  • blue nile avatar
   blue nile @ Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 16:59:07

   Μην είμαστε τόσο σίγουροι ...φτάνουν οι κρίσιμες μέρες που όλα θα φανούν...

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 19:08:36

   Και γιατί δεν ψήφιζες αυτούς που ήθελαν να κάνουν τη Χαλκιδική,Μακεδονία του Πιρίν;Θα εξασφάλιζες καλύτερο μέλλον στα παιδιά σου.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Σχετικά Ασχετος 20/08/2012 21:48:54

    Αχαχαχαχα! Έγραψες!

    • βορειος avatar
     βορειος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2012 22:32:54

     Για πεσμου κυριε Κρανιδιωτη οταν εγω με 28 χρονια στο Δημοσιο- στον τομεα της υγειας- με γυναικα διαβητικη εδω και 30 χρονια, με μηνιαιο μισθο-Ιουνιου- 760 ευρω, και με τον εφιαλτη της εφαιδριας, ειμαι 55ετων, και με τιμη πετρελαιου θερμανσης στα 1,40? πως θα επιβιωσω?

     • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
      ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ βορειος 20/08/2012 23:40:13

      ειπαμε δεν ειναι ο μαγος Χουντινι!

     • Geros avatar
      Geros @ βορειος 21/08/2012 10:26:32

      Είσαστε νοσηλευτής υποχρεωτικής εκπαίδευσης δηλαδή χωρίς καμία θέση ευθύνης. Δεν βρίσκω παράλογο τον μισθό σας αν αναλογιστούμε τα προσόντα σας. Φυσικά ακόμα και εδώ δεν μας λέτε την αλήθεια για τις αποδοχές σας μια και έχετε και το επίδομα ανθυγιεινής τουλάχιστον. Επίσης δεν μας λέτε αν ο δικό σας μισθός είναι ο μοναδικός που μπαίνει στο σπίτι σας και αν έχετε κάποιο άλλο εισόδημα όπως η πλειψηφία των δημοσίων υπαλλήλων (δεύτερη εργασία συναρτώμενη με το επάγγελμα σας ,προνοιακό επίδομα ,ενοίκια , αγροτικές εκμεταλλεύσεις , τουριστικό κατάλυμα ... κτλ). Συγγνώμη αν ακούγομαι σαν εφοριακός , εσείς όμως αρχίσατε να κλαίγεστε για την οικονομική σας κατάσταση.

   • βορειος avatar
    βορειος @ Σχετικά Ασχετος 20/08/2012 22:23:48

    Δυστυχως οταν δεν εχεις τροφη και θερμανση ελαχιστα ενδιαφερεσαι για την ονομασια της περιοχης σου,σε ολους τους εμβιους οργανισμους αυτο που κυριαρχει ειναι η ΕΠΙΒΙΩΣΗ και οχι τα ονοματα.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ βορειος 21/08/2012 10:57:24

     Ευτυχώς που γενιές ολόκληρες δεν σκέφτονταν σαν εσένα κι ας ήταν φτωχοί αγρότες.

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ βορειος 21/08/2012 14:06:52

     ....Δυστυχώς, εκφαυλιζόμενο το Νεογραικύλικο στοιχείο, έχει ευτελίσει εντελώς τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του...Εχθές εξαγοραζόταν για το διακοποδάνειο, το αυτοκινητοδάνειο η τη μαϊμουδοσύνταξη, σήμερα ξεπουλιέται ευχαρίστως (ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ, γιατί αυτό είναι κουραστικό) σε οποιονδήποτε για λίγο πετρέλαιο θέρμανσης και για ένα πιάτο φαϊ... Ποιός νοιάζεται για Ιστορίες, πατρίδες, ονομασίες και λοιπά ξεπερασμένα..... Σημασία έχει η επιβίωση. Μη χάσει η Βενετιά βελόνι..... Η απαίτηση και ο αγώνας για ΖΩΗ, περηφάνεια, αξιοπρέπεια, ανήκουν στο παρελθόν...... Έκαναν καλή δουλειά τόσα χρόνια ανθελληνικής, εγωϊστικής, ανάπηρης ''παιδείας''. Έχει ήδη προετοιμαστεί η φθηνή (σε όλα της) λαϊκή άμορφη μάζα.... Η νέα Τάξη προχωρά με γοργά και σίγουρα βήματα. Αλώνει πρώτα νου, μετά ψυχή και το σαρκίον τέλος, είναι ο πιό πειθήνιος υποτακτικός της...... Τι κρίμα....

 4. xp avatar
  xp 20/08/2012 16:15:40

  Δεν νομίζω οτι ο ηγέτης οποιουδήποτε ευρωπαικού κόμματος γίνεται υπηρέτης της Μέρκελ , έτσι ξαφνικά. Ουσιαστικά είναι έτσι οι δομές του ευρώ και ο τρόπος που το χειρίζονται κεντρικά που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.Και ένας-ενας όλοι γίνονται στρατιωτάκια φοβούμενοι μην σκάσει η βόμβα!!

 5. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 20/08/2012 16:24:48

  Μπράβο . Συμφωνώ σε όλα με το άρθρο σας , μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω την τελευταία πρόταση :
  γ) Την χώρα την κυβερνάει, ευτυχώς, ηγέτης

  Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά και κυρίως από την πάροδο του χρόνου μέσω των πράξεων του !
  ( εάν θα τον έχει τον χρόνο και δεν πέσει η κυβέρνησις που το απεύχομαι )
  Μακάρι να αποδειχθεί ηγέτης και να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για το καλόν του έθνους και των Ελλήνων !

  *Υ.Γ. Μπορεί κάποιος που έχει συνυπογράψει το Αγγλικόν Δίκαιον , να είναι συγχρόνος και ηγέτης ;

  • Αλεξανδρος Χαλκιδικη avatar
   Αλεξανδρος Χαλκιδικη @ Αλέξανδρος 20/08/2012 17:25:54

   το θεμα με το αγγλικο δικαιο ειναι μια απατη και μιση διοτι μεχρι σημερα σε τοσα χρεωκοπημενα ομολογα ιδιωτικων εταιριων και χωρων, οι μονες κατασχεσεις ηταν σε κινητη περιουσια και σε ακινητα εκτος της χωρας εκδοσης του ομολογου

   στην ουσια μπορουν να κατασχουν οτι κινητο εχει το δημοσιο και βρισκεται εκτος χωρας και τις πρεσβειες, το χρυσο και οποιοδηποτε λογαριασμο της Ελληνικης Δημοκρατιας σε ξενο ιδρυμα

   • Αλέξανδρος avatar
    Αλέξανδρος @ Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 17:46:56

    Να σου θυμίσω , όπως έχει παραδεχθεί ο δοιηκητής της ΤΤΕ κ.Προβόπουλος , ο χρυσός της Ελλάδος βρίσκεται συσωρευμένος σε δύο κράτη του εξωτερικού !!!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αλέξανδρος 20/08/2012 21:51:48

   Το δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης είναι που έχει σημασία και αυτό ήταν και είναι το δίκαιο του τόπου της εκτέλεσης, ήτοι το Ελληνικό.
   Αμάν πια με την τσίχλα περί Αγγλικού Δικαίου.
   Κοίτα, όπως αποδεικνύεται στο λαθρομεταναστευτικό, όπου ο ΑΣ έκανε σε δυο βδομάδεςς ό,τι δεν έγινε σε δέκα χρόνια, είναι ηγέτης.
   Ας περιμένουμε λοιπόν λίγο, δώς του λίγο βάθος χρόνου και μετά κρίνε.

   • Αλέξανδρος avatar
    Αλέξανδρος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2012 23:29:12

    Ναί αυτό είπα και παραπάνω Κύριε Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη .
    Ο χρόνος και οι πράξεις θα δείξουν τι εστί Αντώνης Σαμαράς .
    Πρός το παρόν τα δείγματα του , κατ'εμέ είναι απολύτως θετικά .

   • Ηλίας Κοντάκος avatar
    Ηλίας Κοντάκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 11:46:17

    Πράγματι, στο μεταναστευτικό φαίνεται να έγιναν πράγματα που κανείς δεν είχε τολμήσει να υλοποιήσει εδώ και χρόνια. Πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα συγκρατημένοι σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο πρόβλημα, μια και ήδη ακούγονται οι πρώτες διαμαρτυρίες ότι στην ουσία δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα, αλλά μετατοπίστηκε στην επαρχία. Απομένει να δούμε αν κάτι τέτοιο επαληθεύεται. Ειλικρινά εύχομαι όχι. Αν όμως επαληθεύεται, ας είμαστε πιο συγκρατημένοι. Ο Σαμαράς, κατά τη γνώμη μου, έχει δείξει μέχρι στιγμής στοιχεία πολύ μεγάλου ηγέτη, τα οποία τώρα είναι η ώρα να διαπιστώσουμε αν όντως υφίστανται. Και το μεταναστευτικό θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό crash test.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ηλίας Κοντάκος 21/08/2012 12:43:10

     Δεν μετατοπίστηκε στην επαρχία. Απλά κανείς δεν θέλει τα κέντρα κράτησης, όλοι τα θέλουν ...αλλού.
     Ε, δεν γίνεται αυτό. Μέχρι να απελαθούν κάπου πρέπει να κρατούνται.

     • Hλίας Κοντάκος avatar
      Hλίας Κοντάκος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 20:12:22

      Δεν θα διαφωνήσω. Υπό την προϋπόθεση ότι πράγματι θα απελαθούν και δεν θα παραμείνουν στα όποια κέντρα κράτησης προσωρινά, μέχρι να τους ξανααμολήσουν υπό το κράτος αριστεριζουσών αντιδράσεων ή υπό καθεστώς πραγματικής ή νομικής αδυναμίας μαζικής απέλασής τους.

 6. iakovos avatar
  iakovos 20/08/2012 16:29:04

  Είναι αλήθεια ότι το όποιο άιτημα για επιμυκυνση,χαλάρωση κλπ θα τεθεί στην φραου μερκελ ανεπίσημα???!!!
  Δηλαδή κ παίρνουμε μέτρα 11,5 δισ κ δεν κάνουμε κανένα κατ ουσίαν επίσημο αίτημα?
  Μάλλον το μπαμ του χειμώνα θα ακουστεί μεχρι τον Άρη

  • Αλεξανδρος Χαλκιδικη avatar
   Αλεξανδρος Χαλκιδικη @ iakovos 20/08/2012 17:01:32

   ΕΠΙΣΗΜΩΣ θα τεθει τον Δεκεμβρη του 12 στην χειμερινη συνοδο.. με τους ρυθμους που παει η ΕΕ πρωτα θα πεθανουμε και μετα θα μας χαρισουν τα χρεη

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ iakovos 20/08/2012 21:52:25

   Καλά, χαλάρωσε λίγο.

 7. Αλεξανδρος Χαλκιδικη avatar
  Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 16:29:31

  τι εχει να πει ο Αντωνης Σαμαρας ο οικονομολογος σημερα για την αποπληρωμη του ομολογου;

  πληρωσαμε στην ΕΚΤ 3,2δις ευρω ενω αυτοι το αγορασαν 2,κατι ψιλλα δις ευρω. δλδ ΚΕΡΔΙΣΑΝ 1,28 περιπου *μαζι με το τελευταιο κουπονι* δις ευρω απο τις συνταξεις.

  ωραιοι φιλοι μας οι Ευρωπεοι. Αντωνη ειλικρινα, σαν οικονομολογος που εισαι, και με την πιτσαρια που εσκισε, πως καταφερες και πληρωσες κατι 40% ακριβοτερο απο οτι το προσφερει ο πωλητης;

  • Geros avatar
   Geros @ Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 19:48:44

   Αγαπητέ θα ήταν καλύτερα να μην ανακυκλώνετε αστικούς μύθους , σε τόσο δύσκολους καιρούς τους ακούει ο κάθε ένας που δεν έχει καμια υποχρέωση να καταλαβαίνει από οικονομικά και τρελαίνεται.
   Τέτοιες αστήρικτες αρλούμπες λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και φανατίζουν τον κόσμο.
   Η ΕΚΤ έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό ότι θα επιστρέψει το κέρδος που προκύπτει από την αγορά Ελληνικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά.
   Αν εσείς θέλετε να πιστέψετε ότι μας ... εκμεταλλεύθηκαν επειδή ανέλαβαν χρέος μας που και ο τελευταίος ηλίθιος ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουμε δικαίωμα σας , δεν είναι αλήθεια όμως.

   • Κλέων avatar
    Κλέων @ Geros 21/08/2012 13:40:10

    Σύμφωνοι, αλλά ενώ εμείς θα περιμένουμε την επιστροφή της διαφοράς, το επιτόκιο που χρεωθήκαμε είναι για όλο το ποσό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αλεξανδρος Χαλκιδικη 20/08/2012 21:48:22

   Οι κακόπιστοι απαιτούν ο Σαμαράς να γίνει Χουντίνι και μέσα σε λίγες μέρες να ισιώσει ότι ξέσκιζε όλη η μεταπολιτευτική παράγκα επί τριάντα τόσα χρόνια.
   Ακόμη δεν πήγε στην Γερμανία και προεξοφλείτε την αποτυχία μερικά "τσακάλια".
   Ναι, κανείς δεν έχει στο τσεπάκι του την απάντηση των εταίρων μας, των Γερμανών για να μην χαλάμε πολύ οξυγόνο. Το σίγουρο είναι ότι ο Σαμαράς προσπαθεί κι αν τα καταφέρει, θα ωφεληθούν κι οι μίζεροι και οι ρουφιάνοι και οι ηλίθιοι κι οι τυχοδιώκτες, μαζί με τους πολλούς καλούς ανθρώπους.
   Λίγο υπομονή και λίγη περισσότερη καλή πίστη δεν βλάπτουν....

   • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
    ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2012 23:38:57

    Πριν τις εκλογες δεν το ελεγε κυριε Κρανιδιωτη δεν ακουσα πουθενα να μιλαει για περικοπες συνταξεων, μισθων και προνοιακων επιδοματων. Τωρα διαπιστωσε οτι δεν ειναι ο μαγος Χουντινι;

   • τσαλες avatar
    τσαλες @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2012 23:41:31

    Αν όμως αποτύχει τότε εκείνοι που δε τον ψήφισαν θα στραφούν εναντίων σε όσους τον ψήφισαν.
    Έχω γράψει και σε άλλα μου σχόλια ότι δυστυχώς και με την τακτική που ακολουθείτε εδώ και 2,5 χρόνια από τρεις πρωθυπουργούς, οδηγεί το λαό σε εμφύλιο.
    Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δείτε, ακούστε τι γίνεται τριγύρω σας.

    • Μπεφιρης avatar
     Μπεφιρης @ τσαλες 21/08/2012 20:31:25

     Τι λες ωρε???ΟΛΟΙ θα στραφουν εναντιον του εκτος απο αυτους που τον ψηφισαν και ειναι στοκοι η εχουν 1000000000 ευρω στις τραπεζες

   • Αναστάσιος avatar
    Αναστάσιος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 19:57:10

    Θά πάει βέβαια ο Σαμαράς, αλλά κουβαλώντας τα 11,5 έως 14 Δις από το εναπομείναν αίμα του λαού μας -προσφορά γιά να "εξευμενίσει" τους "φίλους' και 'συμμάχους" . Τι απομένει ώστε να μη "προεξοφλούμε" πως τα δεινά δεν επέρχονται μόνο από τους άσπονδους φίλους αλλά κι απ' τους προσφέροντες σε αυτούς τα σφάγεια της θυσίας ?

 8. akenaton avatar
  akenaton 20/08/2012 16:29:32

  α) Δεν πάει άλλο, ν’ αλλάξουν τη συνταγή, αναγνωρίζοντας τις αιματηρές θυσίες μας, (ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟ; ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΕΙΣ; ΑΥΤΟΚΤΟΝΩΝΤΑΣ;).

  β) Δεν φεύγουμε, που να χτυπούν τον κώλο τους κάτω και (ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;)

  γ) Την χώρα την κυβερνάει, ευτυχώς, ηγέτης κι όχι δοσατζής του Βερολίνου. (ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ!)

  Αυτά που λέτε στην κατακλείδα του άρθρου σας, τα έλεγε και ο Αλέξης προεκλογικά αλλά δεν του πέρασε! Γιατί πιστεύετε τώρα ότι πρέπει να τα κάνει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς; Τι άλλαξε σε 50 μέρες;

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ akenaton 20/08/2012 17:47:04

   @Αυτά που λέτε στην κατακλείδα του άρθρου σας, τα έλεγε και ο Αλέξης προεκλογικά

   Ρε, τι γίνεται!

   Προ ολίγου, σε ένα άλλο ποστ, στενοχωρηθηκο_τσαντίστηκα που κάποιος με είπε έμμεσα συριζαίο. Τώρα, εδώ, βλέποντας πως και στον Κρανιδιώτη γίνεται το ίδιο, αναθάρρησα.

   Σε λίγο θα τον πείτε τον άνθρωπο και ...τουρκόφιλο!

   ΥΓ. Η παροιμία λέει: "Ο φίλος με κάνει να κλαίω, και ο εχθρός μου να γελάω"

   • akenaton avatar
    akenaton @ Nietzsche 20/08/2012 18:32:58

    Δεν λέω τον κ. Κρανιδιώτη συριζαίο αγαπητέ μου, ο σύριζα έλεγε κι άλλα! Αλλά αυτά ακριβώς που γράφει στην κατακλείδα του άρθρου, τα άρθρωσε προεκλογικά ο Αλέξης, πως να το κάνουμε;

    • Economist avatar
     Economist @ akenaton 20/08/2012 21:01:46

     Πάνω σε αυτά που έχουμε κατά καιρούς κάποιοι γράψει για το μνημόνιο έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιμνημονιακή πολιτική του. Έχουμε όμως επίσης γράψει ότι σε κάθε παιχνίδι ο κάθε παίχτης έχει το δικό του ρόλο. Και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε για να παίξει το δικό του ρόλο και να περάσουμε από την οικονομική στην εθνική διάλυση και τον αφανισμό.
     Προσωπικά σήμερα δεν θα έκανα το χατίρι στους Γερμανούς να βγω από μόνος μου από το Ευρώ. Αν θέλουν να μας διώξουν ας μας διώξουν.
     Τα μεγάλα αδύνατα πόδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ισπανία και η Ιταλία. Γιατί οι Αμερικάνοι μέσω τον οίκων αξιολόγησης που ελέγχουν δεν χτύπησαν τις δύο αυτές χώρες και χτύπησαν την ασήμαντη Ελλάδα; Γιατί οι Γερμανοί μας κατασυκοφαντούσαν σε όλη την Ευρώπη ενώ μας ρουφούσαν το αίμα;
     Όσο εμείς αντέχουμε οι Αμερικάνοι θα αναγκάζονται να χτυπούν την Ισπανία και την Ιταλία και αυτό είναι μεγάλο ρίσκο γιατί θα έχει επιπτώσεις και σε αυτούς. Αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο.
     Ο ελληνικός λαός αυτή τη στιγμή είναι σαν το στρατιώτη που μπαίνει στη μάχη με αρχηγό κάποιον στρατηγό που δεν τον εμπιστεύεται. Οι Έλληνες αισθάνονται προδομένοι και αν θέλει κάποιος να κερδίσει τη μάχη πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των στρατιωτών του γιατί τη μάχη την κερδίζουν οι στρατιώτες.
     Τώρα εάν κάποιοι σκόπιμα οδηγούν το στράτευμα σε πανωλεθρία σε λίγο θα συνειδητοποιήσουν ότι οι Έλληνες πάντα σε τέτοιες στιγμές επικαλούνται την Αρχιστράτηγο τους που δεν χάνει ποτέ καμιά μάχη.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ akenaton 20/08/2012 22:00:19

     Φίλε Akenaton,
     Οι εταίροι μας, όσο αδίστακτοι κι αν είναι κάποιοι, δεν είναι ηλίθιοι.
     Ακόμη και τώρα τυχόν χρεωκοπία μας και έξοδος από το Ευρώ, πέρα από τις δραματικές συνέπειες για την Πατρίδα μας, είναι μια άγνωστης ισχύος βόμβα και για την Ευρώπη.
     Ξέρω πολλά με τον Τοτό και ξέρεις κι εσύ ότι δεν μπορούν να μας πετάξουν έξω, δεν υπάρχζει θεσμικός μηχανισμός. Θα μπορούσαν μόνο να μας κλείσουν την στρόφιγγα΄χρηματοδότησης, ώστε να αναγκαζόμασταν να πάμε σε εθνικό νόμισμα για να καλύψουμε βασικές ανάγκες. Κι αυτό όμως δεν είναι τόσο απλό γι΄αυτούς, άρα καλά το γράφω.
     Στο ntinews έχουμε διατυπώσει τον πιο συγκροτημένο αντιμνημονιακό και πατριωτικό λόγο. Σύννεφο πήγε η ξεπατικωσούρα από συριζαίους και "ανεξάρτητους". Κάποια λοιπόν μπορεί να τα ψέλλιζε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν λέει τίποτα.
     Ο ΑΣ κι εμείς εδώ δεν προπαγανδίζαμε μονομερείς αυτοκτονικές ενέργειες. Η θέση μας είναι ευρωπαϊκή, αναπτυξιακή.
     Το να διαποιστώνει κι ο Τσίπρας ότι η κοινωνία μας είναι στα όρια της δεν σημαίνει ότι είναι ίδιες οι πολιτικές προτάσεις της Κεντροδεκιάς με τους συνοδοιπόρους της τρομοκρατίας.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2012 22:19:00

      Τα γνωρίζω αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη όλα αυτά που λέτε, άλλωστε ένας Σαμαράς απέμεινε πια στη δόλια χώρα. Εγώ θα ευχόμουν αντί να γίνει "παρανάλωμα" έξω, να επικεντρωθεί στις εκ βάθρων αλλαγές που είναι απαραίτητες για τη χώρα, βάζοντας μπρος το φραγγέλιο, τη σκούπα και το φαράσι. Πιστεύω πως οι υπηρεσίες που θα προσφέρει με αυτόν τον τρόπο στην Πατρίδα, θα είναι πολλαπλάσιας αξίας από οποιαδήποτε "ελάφρυνση" ή "αλλαγή" των μέτρων της σύμβασης. Εκεί είναι το στοίχημα και όχι αν μπορούν να μας "διώξουν" από το ευρώ και αν μας δώσουν επιμήκυνση 2 ή 3 ετών. Ακόμη και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι δευτερεύον μπροστά στο τιτάνιο έργο της συνολικής μεταρρύθμισης της Ελλάδας. Αυτή είναι η βάση της επιτυχίας. Κατά τα άλλα, έτσι κι αλλιώς θυσίες θα υποστούμε. Το θέμα είναι μην πάνε χαμένες και στρωθεί ο δρόμος για καταστάσεις που κι εσείς κι εγώ δεν θέλουμε σίγουρα να σκεφτόμαστε καν!

    • Nietzsche avatar
     Nietzsche @ akenaton 23/08/2012 02:31:07

     @αυτά ακριβώς που γράφει στην κατακλείδα του άρθρου, τα άρθρωσε προεκλογικά ο Αλέξης, πως να το κάνουμε

     Ε, αυτό, ακριβώς, δε σου λέω ότι είπες; "Προσχώρησε στη λογική- πολιτική του Τσίπρα και ο Κρανιδιώτης, πλέον"!!!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nietzsche 22/08/2012 12:45:45

    Λες να κάνουμε μαζί "τάση" στην Κουμουνδούρου; Θέλω όμως κασι την Ρένα, την Χίλαρυ του φτωχού ή μήπως προτιμάς Τατσόπουλο, για να να είμαστε λίγο πιο "ζοχαδιακοί";

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/08/2012 16:05:35

     Πάρε τον ποιητή με το μπαστούνι καλύτερα, πιο βαριετέ καταστάσεις. Θα έρθω κι εγώ να κάνω νεοφιλελεύθερη τάση για να κρατάω τα μπόσικα στους διεθνιστές,

 9. panos avatar
  panos 20/08/2012 16:41:41

  Φαηλε συμφωνω σε ολα εκτος του παραμυθιου περι μεγαλου κρατους. Δυστυχως το κρατος μας ειναι μια λερναια υδρα που κανει τα παντα και στα πιο πολλα λανθασμενα. Δεν νοειται κρατος εμπορας επιχειρηματιας κλπ και να περιμενει ο λαος τα παντα απο το κρατος. Πιστευω οτι η κακια ΜΕΡΚΕΛ θελει μια Ευρωπη με τις μεγιστες δημοσιονομικες προσαρμογες και στρατιωτικη πειθαρχια ως προς τα οικονομικα των κρατων μελων,πραγμα δυσκολο για εμας με νοοτροπιες τοσων ετων, ωστε η ευρωπη να μην καταντησει Αμερικη οπου ειναι μια οικονομικη ΦΟΥΣΚΑ που λυνει τα οικονομικα της προβληματα με τυπωμα χρηματος. Αυτη η συνταγη ειναι για αλλους σωστη και για αλλους λαθος και μαλλον η ΙΣΤΟΡΙΑ θα μας δειξει το σωστο η το λαθος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ panos 20/08/2012 22:02:35

   Το λέω, παραμύθι είναι ο τεράστιος αριθμός των ΔΥ. Η αβελτηρία, η παραλυσία, οι εξωφρενικές σπατάλες και άλλα πολλά είναι πραγματικότητες. Αυτά πρέπει ν' αλλάξουν.

 10. Κβάντα avatar
  Κβάντα 20/08/2012 16:42:07

  Διαβάζω σήμερα στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης 95 οκτ. είναι περίπου στα 1.83 ευρώ το λίτρο.
  Ξεκινάμε από κάτι "απλό", το οποίο μπορεί να γίνει... τώρα που μιλάμε!
  Μείωση της τιμής, σε πρώτη φάση, στο 1.5 ευρώ το λίτρο, επειδή, όπως σωστά είπατε κ. Κρανιδιώτη, "Την χώρα την κυβερνάει, ευτυχώς, ηγέτης κι όχι δοσατζής του Βερολίνου".

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κβάντα 20/08/2012 22:07:17

   Το ΄χω γράψει κατ' επανάληψη κι εδώ και στην "Δημοκρατία". Πολιτική τιμών, χτύπημα της αισχροκέρδειας. Δεν έχουμε λεφτά να δώσουμε στους Έλληνες τώρα. Ας αυξήσουμε τουλάχιστον την αγοραστική τους δύναμη.
   Αν δεν μπορείς να τα βάλεις με 100 μεγαλομπακάληδες και μεσάζοντες, θα τα βάλεις με την Τρόϊκα;
   Επίσης έχω προτείνει:
   1. Νομοθετική μείωση όλων των ενοικίων κατά 20% με 30%.
   2. Πάγωμα για ικανό χρόνο των εξώσεων στην οικογενειακή κατοικία και στην επαγγελματική στέγη.
   3. Κούρεμα του ιδιωτικού χρέους. Πολύ περισσότερο εκεί που η Τράπεζα έχει εισπράξει σε απόλυτους αριθμούς το κεφάλαιο και μέρος των τόκων.

   • Κβάντα avatar
    Κβάντα @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 20/08/2012 22:35:40

    Κύριε Κρανιδιώτη, χαίρομαι πραγματικά για τις θέσεις σας.
    Ξέρετε λοιπόν, εξίσου καλά με μένα, ότι μια φιλολαϊκή κυβέρνηση θα έριχνε την τιμή της βενζίνης σε dt.
    Όλα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση.
    Το αναφέρετε πολύ σωστά, "Αν δεν μπορείς να τα βάλεις με 100 μεγαλομπακάληδες και μεσάζοντες, θα τα βάλεις με την Τρόϊκα;"

   • Geros avatar
    Geros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 10:04:06

    Οι εκατό μεγαλομπακάληδες (δεν είναι εκατό , πολύ λιγότεροι είναι) έχουν ανώνυμες εταιρείες που δημοσιεύουν ισολογισμούς και υποχρεούνται να ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές βάση των διεθνών λογιστικών προτυπων. Αν εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος νομίζει ότι έχουν υπερκέρδη δεν έχει παρά να κοιτάξει τους ισολογισμούς τους και σας βεβαιώ ότι θα βρείτε ποσοστά κέρδους μικρότερα από τους μέσους όρους της ευρώπης , πολλοί δε από αυτούς καταγράφουν ζημίες.
    Τους περίφημους μεσάζοντες μια ζωή στην αγορά δεν τους πέτυχα πουθενά , το εμπόριο δεν μπορεί να ανεχθεί άχρηστους κρίκους στην αλυσίδα , τους άχρηστους που απλά προσθέτουν στην τιμή του προϊόντος χωρίς να προσφέρουν τίποτα τους πετάει έξω σε χρόνο μηδέν ο ανταγωνισμός. Αυτό που η Ελληνική κοινή γνώμη θεωρεί μεσάζοντες είναι έμποροι που εσείς δεν καταλαβαίνετε την χρησιμότητα τους στην πορεία του προϊόντος προς τον τελικό καταναλωτή , το ότι εσείς δεν την καταλαβαίνετε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει όμως. Μεσάζων μπορεί να υπάρξει μόνο μέσω κρατικής παρέμβασης , ποτέ στο ελεύθερο εμπόριο.
    Οι υψηλές τιμές στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα πάρα πολλών παραγόντων και επειδή είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με απλοϊκές λύσεις που αγνοούν τις πραγματικές αιτίες . Το μονο που θα καταφέρουμε έτσι είναι να χρεοκοπήσουμε μερικούς λιανεμπόρους και μερικές εταιρείες διανομών προσθέτοντας δεκάδες χιλιάδες ανέργους στους ήδη υπάρχοντες και να οδηγήσουμε τελικά τις τιμές προς τα επάνω λόγω της μείωσης του ανταγωνισμού.
    Όσο αφορά τα μέτρα που προτείνετε έχω να πω ότι:
    1. Εγώ και όσοι ξέρω που νοικιάζουν έχουν ρίξει τις απαιτήσεις τους πολύ κάτω από το 30% που εσείς προτείνετε. Η αγορά δηλαδή λειτούργησε μονη της χωρίς καμια κρατική παρέμβαση , η παρέμβαση που προτείνετε θα οδηγούσε σε μικρότερη διόρθωση τιμών ενοικίων από αυτή που έκανε και κάνει η αγορά μονη της. Όλοι οι ιδιοκτητες θα έλεγαν "σου μειώνω το ενοίκιο 30% που λέει ο νόμος και τίποτα περισσότερο".
    2. Εσείς θα νοικιάζατε ένα ακίνητο σας σε κάποιον που ο νόμος λέει ότι πληρώνει δεν πληρώνει δεν μπορείτε να του κάνετε έξωση? Θα δεχόσασταν να πληρώνετε κανονικά φόρους για εισόδημα που δεν έχετε εισπράξει ποτέ? Η προστασία των μπαταχτσήδων δεν θα τους δημιουργούσε πλεονέκτημα απέναντι στους συνεπείς? Αυτό το πλεονέκτημα δεν θα οδηγούσε και τους συνεπείς να μην πληρώνουν? Στις συνθήκες που ζούμε κανείς ιδιοκτήτης δεν είναι τρελός να πετάξει έξω έναν ενοικιαστή για μια καθυστέρηση , το μέτρο αυτό όπως και το προηγούμενο είναι άχρηστο ως προς τα θετικά του μια και η αγορά κάνει από μονη της αυτό που θέλετε να την αναγκάσετε να κάνει αλλα και επικίνδυνο ως προς τις παρενέργειες που μπορεί να έχει.
    3. Το κούρεμα θα γίνει μια και βασική αρχή είναι ότι χρέη που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν θα πληρωθούν, ένα μαζικό κούρεμα τώρα όμως θα ήταν η ταφόπλακα των τραπεζών και τίποτα περισσότερο. Οι τράπεζες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τώρα σε κάτι τέτοιο , ή θα τα πληρώσει το κράτος λοιπόν τα λεφτά του κουρέματος (εδώ γελάνε) ή θα χρεοκοπήσουν. Φυσικά πολλοί νομίζουν ότι οι τράπεζες τα κέρδη που παρουσίαζαν τα προηγούμενα χρόνια τα έβαζαν σε έναν κουμπαρά και τώρα που έχουν ζημίες θα πάρουν από τον κουμπαρά αυτόν για να ρεφάρουν , δυστυχώς δεν είναι έτσι.

    Εν κατακλείδι έκαστος στο είδος του και ο Φαΐλος στο Κουρδικό.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Geros 21/08/2012 12:55:50

     Τις ενδοεταιρικές συναλλαγές δεν τις έχεις ακουστά, ε; Εικονικές αλλαγές χεριών των προϊόντων με μαϊμού συμβάσεις, μεταξύ εταιρειών με τον ίδιο αφανή ιδιοκτήτη, κι η τιμή παίρνει την ανηφόρα.
     Το καρτέλ πχ του γάλατος, σου λέει κάτι; Αναξιοπαθούντες κι αυτοί.
     Επειδή είμαι μάχιμος δικηγόρος, μόνο, ξέρω καλύτερα από σένα πως η αγορά ενοικίων ουδόλως διορθώθηκε. Μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα πελατών και γνωστών, όπου ο κάφρος ιδιοκτήτης, πχ παντοπωλείου - ντελικατέσεν στην Πλάκα εισέπραττε 3.500 Ευρώπουλα μηνιαίως, τον παρακαλούσε γονατιστός ο άνθρωπος να το πάνε στα 2.500 για να επιβιώσει και του είπε ΟΧΙ, με αποτέλεσμα να κλείσει και δυο οικογένειες των συνεταίρων, βρέθηκαν στο δρόμο. Πολλά τέτοια παραδείγματα.
     Η "αυτορρύθμιση" είναι μια νεοφιλελεύθερη μπούρδα. Έτσι αυτορρυθιμίζονταν κι οι τράπεζες στο Αμέρικα και κοντεύουμε να τιναχτούμε στον αέρα.
     Το κράτος στην Ελλάδα έχει ξαναεπέμβει νομοθετικά στο ζήτηγμα των μισθώσεων σε κρίσιμες περιόδους και υπάρχει λύση για την μη φορολόγηση των μη καταβαλομένων μισθωμάτων.
     Οι τράπεζες, οι υγιείς, είναι απαραίτητες στην λειτουργία της σύγχρονης οικονομίας αλλά δεν είναι ιερές αγελάδες κι οφείλουν να επωμιστούν μέρος της κρίσης. Αν μπορεί ο κυρ Μήτσος με 700 Ευρώ σύνταξη να φέρει μέρος του φορτίου, τότε μπορεί και ο κυρ Σάλλας, για τον οποίο κόπτεσαι.
     Θα σου συνιστούσα να ασχοληθείς με το Κουρδικό, διότι με την ελληνική κοινωνία δεν βλέπω να έχεις και πολύ σχέση.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 14:02:38

      κ.Κρανιδιώτη,
      1. Στα ενοίκια δεν έχετε δίκιο! Η αγορά αυτο-ρυθμίστηκε μια χαρά, τα παραδείγματα πάμπολλα τριγύρω μας. Μόλις νοίκιασα σπίτι για τον γιο που πάει πρωτοετής, σε τιμή που πριν από δύο χρόνια θα ήταν 40% πάνω! Το ίδιο ισχύει και σε επαγγελματικά ακίνητα, ακίνητα που μισθώνει ο Δήμος της πόλης μας (και γνωρίζω καλά) όπου οι τιμές έχουν πέσει τουλάχιστον 30-40%. Οι περιπτώσεις "πεισματάρηδων" ιδιοκτητών αφορούν συνήθως πολύ ειδικές περιοχές και ανθρώπους που έχουν πολύ χρήμα και στυλώνουν τα ποδάρια σε οποιαδήποτε μείωση μισθώματος αλλά πιστέψτε με είναι η εξαίρεση.
      2. Το ενοικιοστάσιο είναι "έσχατο" μέτρο και κυριολεκτικά δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες που στηρίζονται σε κάποιο ενοίκιο για να επιζήσουν και αυτοί σε τέτοια περίπτωση κινδυνεύουν με αφανισμό.
      3. Το κούρεμα χρεών για μένα έχει νόημα μονάχα αν μιλάμε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου. Αν μιλάμε για χάρισμα δανείων, είμαι εντελώς αντίθετος. Είναι σαν να φτύνουμε κατάμουτρα όλους αυτούς που δεν απλώθηκαν πέρα από το πάπλωμά τους. Και μιλάω για διευκολύνσεις μονάχα σε στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια ή δάνεια κίνησης. Τα καταναλωτικά και τα λοιπά "γαμοδάνεια" ας τα επωμιστούν μέχρι δεκάρας αυτοί που τα πήραν και τα καλοξόδεψαν.
      4. Για τις τριγωνικές συναλλαγές έχετε δίκιο αλλά και πάλι η ευθύνη βαραίνει το κράτος να τις αποδείξει και να επιβάλλει τις ανάλογες ποινές στους παραβάτες.
      5. Οι "μεσάζοντες" είναι άλλος ένας μεγάλος μύθος της κοινωνίας μας. Οι στρεβλώσεις της αγοράς είναι που αυξάνουν τις τιμές τουλάχιστον στον πρωτογενή τομέα που γνωρίζω. Επίσης η έλλειψη επιχειρηματικού πνεύματος από τους παραγωγούς, η απουσία ομάδων αγροτών και υγιών συνεταιρισμών που να εμπορεύονται τα προϊόντα τους και η έλλειψη "αγοράς" δλδ δημοπρατηρίων αγροτικών προϊόντων σε κομβικά σημεία (1 ή 2) της περιφέρειας.
      Φιλικά.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ akenaton 21/08/2012 15:17:24

      Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις έχω άλλη εικόνα για την συμ,περιφορά των εκμισθωτών.
      Στο κούρεμα των ιδιωτικών χρεών λέω κάτι απλό: πήρες δάνειο 200.000Ευρώ. Έχεις ήδη πληρώσει πχ 220.000, όμως δεν μπορείς πλέον να πληρώσεις την δόση. Είναι το ίδιο αυτό με κάποιον "μπαταξή"; Η τράπεζα έχει στην πραγματικότητα πάρει το κεφάλαιο και μέρος των τόκων.
      Για τις τριγωνικές συναλλαγές κατ' ουσίαν λοιπόν συμφωνούμε.
      Για τα δημοπρατήρια έχεις δίκιο.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 15:19:44

      Και κάτι σημαντικό, που ξέχασα:
      η άθλια ποιότητα και η ελάχιστη ποικιλία των προϊόντων που διαθέτουν πλέον οι "πενόμενοι" μεγαλομπακάληδες σε πολλές λαϊκές περιοχές και μάλιστα σε τιμές καραβίσιες. Ιδίοις όμμασι.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 15:28:55

      Υπάρχει πρόβλημα με τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Αν είχαν μειωθεί, αυτό θα είχε απορροφήσει μεγάλο μέρος των δυσμενών επιπτώσεων από τις οριζόντιες μειώσεις. Εκεί ίσως χρειαστούν μέτρα πέρα από τα συνήθη, ακόμα και διατιμήσεις σε έσχατη ανάγκη. Είναι ένα από τα εσωτερικά μέτωπα που θα πρέπει να ανοίξει κατά την ταπεινή μου γνώμη άμεσα ο Σαμαράς. Με όποιον τρόπο βρει, ακόμη και ανορθόδοξο. Ο χειμώνας που έρχεται δεν θα είναι συνηθισμένος για τη χώρα μας.

     • Geros avatar
      Geros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 20:13:33

      Για κάποιο λόγο ενώ οι οικονομολόγοι παραδέχονται χωρίς πρόβλημα ότι δεν καταλαβαίνουν από νομική επιστήμη οι δικηγόροι νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα!

      Οι τριγωνικές συναλλαγές είναι κάτι πολύ πολύπλοκο και πολύ σπάνιο που προφανώς ούτε κατανοείτε ούτε έχετε την παραμικρή ιδέα για τα μετρα που υπάρχουν σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης εναντίων τέτοιων πρακτικών.

      Το καρτέλ του γάλακτος δεν υφίσταται , αν εσείς ξέρετε κάτι που εγώ και η επιτροπή ανταγωνισμού δεν γνωρίζει ας το καταγγείλετε . Τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά γιατί αν ξέρετε κάτι τους καλύπτετε? Αν δεν ξέρετε τίποτα γιατί μιλάτε? Στην μάχιμη δικηγορία αυτό το λένε συκοφαντία αν δεν κάνω λάθος.

      Δεν μίλησα για καμια νεοφιλελεύθερη αυτορρύθμιση , μίλησα για την προσωπική μου εμπειρία , εσείς επειδή ξέρετε (η νομίζετε ότι ξέρετε)την περίπτωση ενός μαγαζιού στην Πλακα ακυρώνετε τα πάντα που ζούμε όλοι μας καθημερινά γύρω μας.

      Όλες οι παρεμβάσεις του Ελληνικού κράτους στο θέμα των μισθώσεων είχαν αρνητικά αποτελέσματα , εσείς ως νεότερος δεν ξέρετε τις απίστευτες στρεβλώσεις που δημιούργησαν. Η λύση δε που έχει βρει το Ελληνικό κράτος για την μη φορολόγηση μη καταβληθέντων μισθωμάτων είναι το χάρισμα των μισθωμάτων στο κράτος!

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Geros 22/08/2012 11:50:26

      Μάλλον δεν έχεις και πολύ σχέση με την πιάτσα και αγνοείς παντελώς το αντικείμενο της μάχιμης δικηγορίας.
      Οι πολίτες όταν έχουν πρόβλημα με την μίσθωση τους, τον πρώτο που παίρνουν είναι το δικηγόρο τους. Η εικόνα λοιπόν που έχω δεν είναι από ένα μπακάλικο στην Πλάκα αλλά από πλήθος πελατών μου, κάθε τάξης κι επαγγελματικής δραστηριότητας.
      Οι οικονομολόγοι λοιπόν σωστά παραδέχονται άγνοια των οικονομικών, οι δικηγόροι όμως ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα τι γίνεται πρακτικά στην αγορά των μισθώσεων και όχι μόνο. Η αλήθεια λοιπόν, που μπορεί να τεκμηριωθεί από δεκάδες παραδείγματα προσωπικής μου γνώσης, είναι πως μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών¨"αυτορρυθμίζονται" αλλά εξίσου μεγάλό μμέρος από βλακεία, απληστία ή κακότητα έχουν πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική ή είναι ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων κι έχουν αδιάφορη κι αλαζονική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα είναι ικανό μέρος συμπολιτών μας να καταστρέφονται. Αυτοί λοιπόν αξίζουν παρέμβαση και δεν θεωρώ πάντα αρνητική την παρέμβαση του κράτους.
      Όσο για τα τεχνικά/νομικά προβλήματα, πχ την φορολόγηση των καθυστερούμενων μισθωμάτων, υπάρχουν λύσεις που εύκολα βρίσκονται.
      Τα καρτέλ δεν έχουν "ταμπέλα" αλλά υφίστανται. Πάρε τηλέφωνο τον καλό βουλευτή Κοζάνης της ΝΔ Γιώργο Κασαπίδη να σου πει μια ενδιαφέρουσα ιστορία...
      Πάντως για να τα λες αυτά ή άλλος ψωνίζει για σένα και τρέχουν από τα μπατζάκια σου ή μήπως είσαι "μεγαλομπακάλης";

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Geros 22/08/2012 17:12:42

      Σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στο γάλα, θεωρώ ότι ψεύδεσαι όταν λες ότι δεν έχεις ακούσει ποτέ τίποτα σχετικό. Εκτός άν είσαι γεννημένος μετά το 2007, χρονιά κατα την οποία είχαν πέσει και μεγάλα πρόστιμα συνολικού ύψους 49 εκατομμυρίων ευρώ σε 7 τουλάχιστον γαλακτοβιομηχανίες. Ψίχουλα ασφαλώς, σε σύγκριση με αυτά που βγάλανε από τις καταχρηστικές πρακτικές αλλά, για την ιστορία, οι 7 βιομηχανίες ήταν: Βιβάρτια, ΜΕΒΓΑΛ, ΦΑΓΕ, Νεστλέ, Όλυμπος, Κρι-Κρι, Σεργάλ.

 11. dexihaf avatar
  dexihaf 20/08/2012 16:42:14

  Θες να το πεις τελευταία ελπίδα για το αύριο των παιδιών μας, θες να το πεις ότι δεν δέχομαι ότι έπεσα τόσο έξω, θες να είναι κάποιες επιλογές του (Τσιμάρας, Λυκουρέντζος κ.π.α. οι οποίοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις), ακόμα πιστεύω ότι ο Σαμαράς θα τα καταφέρει.
  Αν ισχύσει το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, τότε δε νομίζω ότι υπάρχει καμία ελπίδα για τον τόπο.
  Νομίζω ότι αν στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο αυτούς που μας οδήγησαν εδώ και αν τηρήσει αυτά που έλεγε προεκλογικά, τότε και μόνον τότε θα νιώσουμε όλοι μας, ότι έχουμε έναν ηγέτη που το λέει η καρδούλα του και θα αρχίσουμε και πάλι να χαμογελάμε.
  Το βασικότερο που θα πρέπει να σκέφτονται όλοι οι ασκούντες εξουσία είναι η ψυχολογία του κόσμου.

 12. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/08/2012 16:46:07

  Πόσο ασταθείς άνθρωποι χωρίς σοβαρές αντιστάσεις σε προπαγάνδα και αρνητική διαφήμιση είμαστε οι Έλληνες πλέον; Πόσες φορές είναι δυνατόν να κάνουμε τα ίδια λάθη πια; Τίποτα δε μάθαμε από την ιστορία της πτώσης του Καραμανλή και την άνοδο του ΓΑΠ; Τόσο φελλοί είμαστε; Τότε μας αξίζει ότι πάθουμε. Και όσοι επιζήσουμε θα εχουμε υποφέρει τόσο που δε θα διανοούμαστε πλέον να πιστεύουμε πράκτορες που το παίζουν αριστεροί, σοσιαλιστές ή ότι ψευτοπροοδευτικό ενώ σκάβουν το λάκκο του λαού. Κύριοι που έχετε και άποψη για την πολιτική, τις ιδέες του Τσίπρα και του συρφετού του για Σκοπιανό, Κυπριακό, Θράκη και ΑΟΖ τις ξέρετε; Αν όχι ξεστραβωθείτε πρώτα! Αν ναι, ντροπή σας προδότες! Ουστ!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γεώργιος Τ. 20/08/2012 22:08:17

   Συνοδοιπόροι της τρομοκρατίας είναι.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γεώργιος Τ. 22/08/2012 16:11:27

   Και ποιος σου είπε φίλε μου ότι τους νοιάζει. Γρόσια στο πουγκί τους να έχουν κι όποιος θέλει ας είναι αφέντης. Αν ο άλλος έχει ως μόνη απόλυτη αξία την κοιλιά του, ακόμα και ο δολοφόνος του παππού του να του υποσχεθεί μάσα, κι ας είναι και σάπιο κρέας, θα βλαστημάει την ώρα που δεν τον ψήφισε.

 13. chris avatar
  chris 20/08/2012 16:56:44

  Εαν δεν ειχε το δρακο του ΣΥΡΙΖΑ , το παραμυθι θα ηταν αποδεκτο σχεδον απ' ολους.
  Καλη η αναφορα σου στον ηγετη, αλλα δυστυχως δεν ειναι ουτε αυτος που ειναι σημερα επανω.
  Δες την κυβερνηση σου και τους διαφορους της εξουσιας , και θα καταλαβεις (ευκολο ειναι πλεον σε ολους , οι μασκες εχουν πεσει προ πολλου) οτι δεν εχει καμια σχεση αυτο που πρεσβευεις, μαζι τους.
  Ερχονται στιγμες που αναρωτιεμαι ,εαν θα ηταν καλυτερα να ειχαμε την σημερινη ηγεσια το 40 , και τους ελληνες που με ενα διαγγελμα στο ραδιοφωνο τα παρατησαν ολα και ανεβηκαν στο μετωπο , σημερα.
  Ισως ετσι να καθαριζαμε για παντα απ΄τους σφογκοκωλαριους που κατεκλεισαν την κοινωνια μας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ chris 20/08/2012 22:11:37

   Μακάρι ο εχθρός να ήταν συγκεντρωμένος πχ στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Τώρα που είναι ο εχθρός; Που θα πάμε οι επίστρατοι, σε ποιο μέτωπο; Θα μου ταίριαζε πολύ να ήταν έτσι, ξέρω καλά από όπλα, μου αρέσει και το "άθλημα", να πηγαίναμε να ξεμπερδεύουμε ρε παιδί μου.
   Όμως ο εχθρός είναι παντού κι είναι και διάσπαρτος στην Ευρώπη και στον΄κόσμο.
   Απλοποιείς πολύ τα πράγματα.
   Έχω διαφωνίες, παράπονα, αλλά δεν πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο;

   • Αθηνά-Μαρία avatar
    Αθηνά-Μαρία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 00:56:39

    Φαήλο, όταν μιλάς έτσι μας ξεσηκώνεις ! Τί Σαμαράς -ή οποιοσδήποτε άλλος - και πράσινα άλογα. Εσένα θέλουμε, και δεν αστειεύομαι .! Ηθελα, νά ήξερα στην Β' Πειραιώς είναι όλοι στραβοί καί κουφοί; (αλλά τι λέω ,αφού είναι γαύροι;) ...γιά να ελαφρύνουμε λίγο τη συζήτηση!!!
    Μία δηλωμένη φάν σου

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αθηνά-Μαρία 21/08/2012 12:57:38

     Εεεεεεε, κι εγώ "γαύρος" είμαι...

     • Αθηνά-Μαρία avatar
      Αθηνά-Μαρία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 20:29:41

      ...το φανταζόμουν...κανείς δεν είναι τέλειος !

     • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
      ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Αθηνά-Μαρία 23/08/2012 00:19:18

      !!!!!!!!!!!!

 14. xp avatar
  xp 20/08/2012 17:02:23

  Πιστεύω ότι σίγουρα ο Σαμαράς είχε επικοινωνία ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ με ανθρώπους που αποφασίζουν για την τύχη μας.Στο ΒΗΜΑ ο πατήρ του Βουλευτή και πανέξυπνη γάτα είχε γράψει προ μηνός,ότι καλώς ο Τσίπρας δεν μιλά με ανθρώπους που δεν αποφασίζουν όπως η Τρόικα .Διότι και ο Ιωαννίδης κάποτε μιλούσε με πράκτορες της Σια-προ του Πραξικοπήματος(και του είπαν καντο).Οταν μπήκαν οι Τούρκοι στην Κύπρο μας ο πρεσβευτής των ΗΠΑ,είπε ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους πράκτορες.Το άρθρο ΔΕΝ αφορούσε τον Τσίπρα , ήταν για τον Σαμαρα ! Ειναι φανερό ότι η "ηθική" βάση της ΕΕ έχει αποσαθρωθεί !Οι Γερμανοί και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών θα κάνουν ότι επιτάσσει το συμφέρον τους,ενοοώ το στενό συμφέρον τους. Η θα είμαστε ένα ταπεινό προτεκτοράτο (με πρωθυπουργό επιπέδου Νομάρχη) ή θα μας πετάξουν έξω .Το θέμα είναι ότι ο Σαμαράς πρέπει να ξεπεράσει ταμπού και συνήθειες και συμπεριφερθεί ,όπως θα συμπεριφερόταν ο Ντε Γκολ αμα ζούσε με έτοιμο το πλάνο Β για την δραχμή.Οσο πάει να διαπραγματευτεί με φοβικά σύνδρομα ο σακάτης θα του συμπεριφερθεί όπως η γάτα στα θύματα της.Τα παιδεύει πριν τα καταβροχθήσει!

  • Αλεξανδρος Χαλκιδικη avatar
   Αλεξανδρος Χαλκιδικη @ xp 20/08/2012 17:22:22

   ωπα ωπα το πας αλλου. ψηφισα Σαμαρα επειδη μας υποσχεθηκε ΕΥΡΩ και ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. πουθενα δεν ειπε ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ ή ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. για την ακριβεια ειπε ΕΥΡΩ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ!

   αν το παει εκει, να προσφυγει σε εκλογες ΑΜΕΣΑ για να συζητηθει το θεμα ευθεως, υπαρχει και αλλο κομμα της δραχμης που ισως να μας παει ποιο γρηγορα και πιο ανωδυνα!

 15. blue nile avatar
  blue nile 20/08/2012 17:04:12

  Φαήλο μεταλαμπαδεύεις πίστη...

 16. xp avatar
  xp 20/08/2012 17:46:29

  ???.Πως μπορεις να προκαταλαβεις τους αλλους σε μια διαπραγματευση?Για να πεί επαναδιαπραγματευση σημαίνει ότι έκανε επαφές ,από πριν! Το θέμα είναι αν σε αδειάζουν οι άλλοι μετά ή όχι !Αυτό ενοούσε και το ΒΗΜΑ.Μην ξεχνάς οτι το 1938 στην συμφωνία του Μονάχου όλοι οι ηγέτες ήταν ευχαριστημένοι γιατί θα επικρατούσε η Ειρήνη......Βλέποντας τα ελαττώματα μας σαν λαός έχουμε ξεχάσει πόσο λαμόγια είναι μερικοί φίλοι μας....Αν σκεφτείς οτι ΣΗΜΕΡΑ η ΕΚΤ κονόμησε 30% (κέρδος 1,28 δις) αντι 0,75% σε ένα πυραμοειδές σχήμα στυλ αλβανίας (βλ ανάλυση Βαρουφάκη στο προταγκον) ,τότε οι γκαγκστερ είναι παιδιά του κατηχητικού.....

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 20/08/2012 19:02:18

   Η ΕΚΤ είναι (μέχρι νεωτερας) η δική μας Δημόσια Κεντρική εκδοτική τράπεζα. Άν δεν τηρούμε όλοι μαζί - και εμείς - τους κανόνες λειτουργίας της αυτουπονομευόμαστε.
   Από τα 50 δις ομόλογα που αγόρασε συνολικά στην δευτερογενή αγορά με μέσο discount 30 %, θα βγάλει κέρδος 15 δις. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι εμπορική τράπεζα, μέτοχοί της είναι οι επιμέρους εθνικές κεντρικές τράπεζες και σ' αυτές διανέμει κέρδη.
   Εξ άλλου, όλες οι πηγές ρευστότητας που κρατούν 3 χρόνια ζωντανό το χρεωκοπημένο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα (όπως επίσης το Ιρλανδικό, Ισπανικό κτλ) είναι της ΕΚΤ. Βλέπε ELA, ΤΧΣ κτλ.
   Άν η ΕΚΤ γίνει αναξιόπιστη ως Κεντρική τράπεζα λόγω κατάργησης των κανόνων που έχουν θεσπισθεί, το Ευρώ θα βουλιάξει σε χρόνο dt. Οι αγορές θα το "ξεσκίσουν" αστραπιαία. Οι Κινέζοι, Αμερικανοί, Βραζιλιάνοι ή Ρώσοι επενδυτές δεν είναι "φιλάνθρωποι". Ήδη αποσύρονται από τον Ευρωχώρο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 20/08/2012 19:10:40

    Οι μόνοι οικονομικοί οργανισμοί που είναι άτρωτοι απέναντι στην κερδοσκοπία των αγορών είναι οι Κεντρικές δημόσιες εκδοτικές τράπεζες. Αυτό γράφει κάθε εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 20/08/2012 19:04:28

   Ο κ. Βαρουφάκης είναι εξαιρετικός μακροοικονομικός αναλυτής, αλλά από γνώση της Ευρωπαικής πολιτικής είναι τόσο καλός όσο μπορεί να είναι ένας επιμελής ....Αυστραλός !

 17. Factorx avatar
  Factorx 20/08/2012 17:53:54

  Προσπάθησε να καταλάβεις τι σημαίνει να μην είσαι μονολιθικός στην σκέψη

 18. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 20/08/2012 18:01:25

  Θα τους πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι έχουμε δίκιο με φαινόμενα τύπου Υδρας που δυστυχώς είναι ο κανόνας ειδικά στην επαρχία. Οι ευρωπαίοι δεν ζητάνε περικοπές μισθών και συντάξεων,ζητάνε διαρθρωτικές αλλάγές, δηλάδη πάταξη της φοροδιαφυγής. Αν έμείς είμαστε οι μεν φοροδιαφεύγοντες χοντρόπετσοι και παρτάκηδες και οι υπόλοιποι απλώς αδιαφόροι δεν φταίνε οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί. Για το λόγο αυτό εύχομαι καλά μυαλά σε όλους μας.

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/08/2012 18:40:54

  Η χρονία "Ελληνική ασθένεια":
  ¨Οποιος φιλοδοξεί να υπερασπισθεί τον λαό και την χώρα, πρέπει πρωτίστως να προχωρήσει τάχιστα (σήμερα, χθές, προχθές !) σε δομικές μεταρρυθμίσεις μακράς πνοής. Π.χ. φορολογικό, π.χ. απλοποίηση νομοθεσίας για την επιχειρηματικότητα, π.χ. ριζική κατάργηση πολυνομίας, και άλλες προυποθέσεις για ταχεία απονομή δικαιοσύνης.
  Γιατί δεν έγινε 2009 - 2011, το ξέρουμε Γιατί δεν επειταχύνεται ακόμη και τώρα, είναι μυστήριο, άν το σκεφτείς λογικά!
  Το μοντέλο κράτους 1950 - 2009 δεν ήταν βιώσιμο, έφτιαξε αποτυχημένη κοινωνία και κράτος.
  Η οξεία "Ευρωπαική ασθένεια":
  Για να υπερασπισθεί κανείς την Ελλάδα, πρέπει να υπερασπισθεί την Ευρωζώνη ως όλον: Πρόσφατα μας το είπαν στην διακήρυξή τους και μερικοί Γερμανοί, ο Χάμπερμας και οι συνυπογράψαντες. Με διαφορετικά λόγια το είπε και ο Σρέντερ.
  Η κατά μόνας διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την ΕΕ για "χαλάρωση" (¨είμαστε ειδική περίπτωση" και ζητούμε χάρη !) είναι αυταπάτη (όταν δεν είναι πολιτική απάτη). Η Ελλάδα και όσοι έχουν συγκλίνουσες απόψεις (είτε είναι Ισπανοί, είτε Ιταλοί, Ιρλανδοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι, είτε αντιπολιτευόμενοι Γερμανοί κτλ) πρέπει από κοινού να παλέψουν για κοινή Ευρωπαική λύση.
  Ή μαζί σωζόμαστε ή μαζί βουλιάζουμε. Δεν ζητούμε χάρη: Εφαρμόζουμε μόνοι μας τα αυτονόητα για την Ελλάδα - γιατί έτσι πρέπει - αλλά και αναζητούμε απο κοινού βιώσιμη λύση για την Ευρώπη - γιατί το φάρμακο που χορηγεί μέχρι σήμερα η κυβερνώσα την Ευρώπη κομματική παράταξη είναι αναποτελεσματικό και τοξικό.
  Η ισχύς εν τη ενώσει.

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/08/2012 18:43:14

  Γιατί, διάολε, δεν εκκινούν τώρα οι υπερώριμες δομικές μεταρρυθμίσεις μακράς πνοής;
  Γιατί;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 20/08/2012 18:44:35

   Γιατί οι χλιδάμπουρες (ένα 30 % της κοινωνίας) συνεχίζουν σαν να μην τρέχει τίποτε;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 20/08/2012 18:48:52

   Γιατί θα κοπούν πάλι συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ, όχι όμως οι "διπλές";
   Γιατί δεν δημιουργούνται εξειδικευμένα φορολογικά δικαστήρια με fast track (γρήγορος ήχος πτώσης των κερμάτων στο δημόσιο "παγκάρι" χρειάζεται), και αντ΄αυτού γίνονται θεαματικές επιδρομές σε φαγάδικα με συλλήψεις για τα Μουουου Μουου Έ;

   • Κβάντα avatar
    Κβάντα @ Ο Θείος 20/08/2012 20:57:24

    Αγαπητέ Θείε, μήπως γνωρίζετε αν έχει καταργηθεί η σύνταξη "Άγαμων Θυγατέρων";
    Σας ρωτάω γιατί αν δεν έχει καταργηθεί, τσάμπα καθόμαστε και χάνουμε τον καιρό μας.

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Κβάντα 20/08/2012 21:45:02

     Μήπως το οικονομικό επιτελείο υπολόγισε το ποσό που θα εξοικονομούσε αν έκοβε τις συντάξεις των "άγαμων θυγατέρων" και το βρήκε μικρό σε σχέση το κοινωνικό κόστος αν τις καταργούσε;

     • Nikitas avatar
      Nikitas @ roadrunner 21/08/2012 07:32:00

      Αν είναι πια τόσο μεγάλο το κοινωνικό κόστος από την κατάργηση των συντάξεων στις "άγαμες θυγατέρες", τότε μάλλον έχουμε πάρα πολλές... άγαμες θυγατέρες. Έχουμε; Μπα.

      Ακόμα και να είχαμε, το κοινωνικό κόστος θα ήταν μεγαλύτερο από το κοινωνικό κόστος της κατάργησης των δώρων, της μείωσης των μισθών, των χαρατσιών της ΔΕΗ κλπ κλπ;

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Nikitas 21/08/2012 19:22:06

      Δεν ξέρω με ποια ακριβώς "μεζούρα" μπορεί να μετράν οι κυβερνήσεις τα κοινωνικά κόστη και αν έτσι, είναι εφικτές οι δίκαιες μεταξύ τους συγκρίσεις . Ίσως, το μόνο ιδανικά αποδεκτό να ήταν ο εκμηδενισμός του "κοινωνικού κόστους¨. Προφανώς αδύνατον.
      Η επιφύλαξη μου (γιατί δεν γνωρίζω το υπάρχον καθεστώς για τις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων), αφορά δικαιούχες που ίσως δεν έχουν καμία άλλη εισοδηματική πηγή. Για αυτές, η πλήρης κατάργηση φαίνεται απόλυτο και αδιέξοδο μέτρο. Ίσως να καθορίζονταν οι δικαιούχες με αυστηρότερα κριτήρια ; (με επιφύλαξη πάντα..)

     • Τηγανίτα με μέλι avatar
      Τηγανίτα με μέλι @ roadrunner 21/08/2012 19:38:18

      Εμ δεν γνωριζεις εμ μιλας
      Φαγωθηκες, ας τις κοψει
      Δεν θα χαθουν. μπορει Να τους τυχει κι αυτωνων στο δρομο κανας πλουσιος ανδρας, μπορει και δυο που ξερεις και να τον παντρε;υτουν απο...ερωτα

      Η επιμονη σου ομως μαλλον σε αδειασμα απο αγαμη θυγατερα παραπεμπει.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 19:48:24

      Δηλ. επειδή δεν είμαι άγαμη θυγατέρα δεν έχω δικαίωμα να εκφράσω μια άποψη ;
      Πικρόχολη σε βρίσκω για το nik που έχεις.
      Έχεις όμως χάρη, γιατί μου θύμισες το ...."όλο μέλι-μέλι κι από τηγανίτα τίποτε..." χα χα :)

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Τηγανίτα με μέλι 22/08/2012 16:53:34

      Με όλο αυτό το συνταξιοδοτικό τρελάδικο, ίσως πρέπει να αναλάβουν τον σχολιασμό οι "ά(ει)γαμοι θύται", αντί να τρελαθούμε στο τέλος άπαντες.

 21. xp avatar
  xp 20/08/2012 19:07:41

  Διοτι θειε αυτοι που κερδιζουν η χανουν λιγοτερο απο τα μνημονια ειναι οι υποστηρικτες του,οι αεριτζηδες του ευρω.Μαζί με τους χαραμοφάηδες των Βρυξελών.Οι υπολοιποι φοβουνται και στοιχιζονται πισω τους.....Διαφωνω για το στρεβλο μοντελο 50-2009.Οπως εγραψε και ο Ψυχαρης πρεπει να κανουμε ταμειο με την ΕΕ και την ΕΟΚ.Η συμμετοχή μας έγινε για λόγους πολιτικούς ! Οικονομικά μας στράγγισαν.Οταν τα λέει άνθρωπος της ελίτ,φαντάσου τι έγινε...........

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 20/08/2012 19:15:15

   Διαφωνώ ριζικά με τον Ψυχάρη.
   Αυτοί χάσανε από το Ευρώ, Ψυχαραίοι και Κουρέοι, και τώρα ...ψάχνουν το ταμείο !
   Αυτοί και άλλοι χλιδάμπουρες μεγαλόσχημοι και large.
   Όχι, οι συνετοί απλοί πολίτες δεν χάσανε.
   Ούτε όλοι οι επιχειρηματίες χρεωκόπησαν.
   Παίξανε - χάσανε. Επιχειρηματίες (θέλουν να) είναι. Αυτό έχει ρίσκο και πρέπει να το κουβαλήσουν.

 22. xp avatar
  xp 20/08/2012 19:11:35

  Δεν μειωνω τα λάθη μας αλλά όποιο πρόβλημα και να έχουμε ,από την τιμή της βενζίνης έως την λαθρομετανάστευση κρύβεται η ΕΕ.Το μαθαίνεις σαν τον κερατωμένο σύζυγο ...τελευταίος....

 23. xp avatar
  xp 20/08/2012 19:23:48

  Πιο καλα περνουσε ο κοσμος με την δραχμουλα......Απλα μας επιασε ο μικρομεγαλισμός.Ο Ψυχαρης ,ο Καζακης,ο Βαρουφακης ειναι αξιοπιστοι δεικτες.Οτι λενε βγαινει.Δεν με ενδιαφερει αν πιστευουν στον Θεο η στον Διαβολο.Απλα επαληθευονται ......Η θεωρια σου ομως βασιζεται στις καλες προθεσεις,στην Νεφελοκοκκυγία .Και εγω παλια την πιστευα ,τωρα οχι.

  • Economist avatar
   Economist @ xp 20/08/2012 21:38:54

   Για να περάσεις το λάθος πρέπει να το περάσεις συνοδεύοντας το με το σωστό αλλιώς δεν γίνεται πιστευτό. Οι συγκεκριμένοι δεν με πείθουν για τις αγνές προθέσεις τους.

 24. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ avatar
  ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ 20/08/2012 20:46:04

  ερωτεύτηκα!

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ 21/08/2012 14:21:10

   ...Ποιόν;;;; Κάποιον από τα αδέλφια Ντάλτον;; Αυτοί ξέρουν και από πίσσα και πολύ περισσότερο από πούπουλα.... :-)

 25. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 20/08/2012 21:17:47

  ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΧΘΟΥΝ. ΚΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΞΕΧΟΝΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!
  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΛΛΑ (ΧΑΡΑΤΣΙΑ-ΕΦΟΡΙΑ-ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΜΕΙΩΣΕΙΣ-ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ-ΑΓΝΟΗΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ)ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ-ΑΓΝΟ ΛΑΟ ΣΕ ΛΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ.
  ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΕΥΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ-ΟΙ ΝΕΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΠΑ(ΣΟΚ)!
  ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΑΝΕΛΛΕΙΠΩΣ ΨΗΦΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΔΗΛΑΔΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 21/08/2012 01:06:10

   Αυτό με τίς διπλές συντάξεις είναι από τα πιό σουρρεαλιστικά πού συμβαίνουν σε αυτήν την χώρα.

   • Τιγανίτα με μέλι avatar
    Τιγανίτα με μέλι @ Αθηνά-Μαρία 21/08/2012 01:24:14

    Επειδή βγένετε και λέτε οτι χαζομάρα σας κατεβαίνει θα σου πω ένα.
    Ολοι όσοι πέτνουν διπλές συντάξεις τις έκλεψαν;
    Η μήπως υπήρχαν νόμοι του κράτους που του το επέτρεπε;
    Πλήρωσαν εισφορές; Πλήρωσαν, αποδεδειγμένα.
    Αρα τι στο καλό κάθεστε και λέτε και νομίζετε κι οτι κάτι είπατε και σεις.

    Κατά τα λοιπά ας πάρουν όσα μέτρα θέλουν, άλλωστε όλοι αυτόι δεν δούλεψαν ποτέ ηια να ξέρουν τι σημάινει ´ενσημα και εισφορές.

    Θυμηθείτε όμως, όταν όλοι οι πετσοκομένοι αποφασίσουν να πάνε βόλτα η πλατεία Ταχριρ θα ειναι παιδική χαρά.
    Ηδη προετοιμάζετε.

    • nestrom avatar
     nestrom @ Τιγανίτα με μέλι 21/08/2012 02:52:28

     Δεν λεει να καταλάβει ο κόσμος ότι οι εισφορές δεν ειναι προσωπικός κουμπαράς.
     Οι σημερινοί συνταξιούχοι έχουν ξοδέψει τις εισφορές, που έδιναν όταν εργάζονταν παλιότερα, για να χρηματοδοτήσουν την τότε γενιά συναξιούχων.

     Οι σημερινές συντάξεις πληρώνονται από τις εισφορές των σημερινών εργαζόμενων. Η κάθε γενια πληρώνει την προηγούμενη. Πλέον η εργασία φθίνει, άρα λογικό να μειώνονται οι συντάξεις.

    • Αθηνά-Μαρία avatar
     Αθηνά-Μαρία @ Τιγανίτα με μέλι 21/08/2012 03:18:15

     Τηγανίτα με μέλι, λίγη ορθογραφία δεν βλάπτει. Να καταλαβαίνουμε και καλύτερα τί εννοείς.

     • Τηγανίτα με μέλι avatar
      Τηγανίτα με μέλι @ Αθηνά-Μαρία 21/08/2012 08:11:50

      Εσύ επικεντρώσου στην πλατεία Ταχρίρ κι άσε τα λάθη.
      Nestrom κοίτα να λείπεις και συ τότε.

     • nestrom avatar
      nestrom @ Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 14:21:02

      Θα προσέχω.
      Επιχειρήματα δεν έχεις όμως.

     • Αθηνά-Μαρία avatar
      Αθηνά-Μαρία @ Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 21:08:11

      Τηγανίτα με μέλι μπάς και παίρνεις κ α ι διπλή σύνταξη αλλά κ α ι της άγαμης θυγατέρας ; στην Ελλάδα τίποτα δεν αποκλείεται...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Τιγανίτα με μέλι 21/08/2012 10:38:30

     Βουλευτική + άλλη σύνταξη.
     Δημάρχου + άλλη σύνταξη.
     Τυπικές περιπτώσεις, τί να μιλάμε τώρα;
     Θα τους θίξουν;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 21/08/2012 14:33:46

      Κι αυτοί πλήρωσαν διπλές εισφορές.
      Πληρωμένες από κράτηση νόμιμου μισθού, βουλευτικού ή δημαρχιακού.
      Δηλαδή, από μάς τους φορολογούμενους.
      Που να τα (ξανα)λέω τώρα, όπως έλεγε και ο sir Μπιθί.

 26. Γεωργία avatar
  Γεωργία 20/08/2012 22:00:29

  Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τον Φαήλο. Μερικοί έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, που είναι η Ελληνική Κοινωνία. Μόνο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι από τα 168 δις κατανάλωσης στο εμπόριο πέσαμε στα....111 δις!!!
  Δηλαδή πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα Βουλγαρίας για να καταλάβουμε ότι το φάρμακο μας σκοτώνει;
  Μπράβο Φαήλο.!!!

 27. roadrunner avatar
  roadrunner 20/08/2012 22:05:31

  κ. Κρανιδιώτη, ευχή όλων μας τα όσα γράφετε στο τέλος.
  ΟΜΩΣ τα μέτρα που διαρρέουν είναι ΤΡΑΓΙΚΑ: Περικοπές σε:
  --- συντάξεις/μισθούς κάτω των 1000 ευρώ ;
  --- λειτουργικά έξοδα σχολείων/νοσοκομείων με τις νέες τιμές πετρελαίου θέρμανσης ;
  ΚΑΙ
  --- νέα χαράτσια μέσω ΔΕΗ οριζόντια για όλους
  --- εκτόξευση τιμής πετρελαίου θέρμανσης
  --- ακρίβεια που δεν πατάσσεται, αντίθετα μεγαλώνει
  Με αυτά τα τραγικά μέτρα εκατοντάδες χιλιάδες ελλήνων επιπλέον θα καταστραφούν πλήρως. Η κοινωνική συνοχή θα πάει περίπατο μέσα σε 20 μέρες από τώρα.
  Η δίκαιη κατανομή βαρών φαίνεται να πηγαίνει και αυτή περίπαττο, όταν οι διπλές συντάξεις μένουν ως έχουν, πλαφόν στο ανώτατο ύψος σύνταξης δεν μπαίνει, περιττά προνόμια συγκεκριμένων ομάδων και λειτουργικά έξοδα δαπανηρών υποδομών που ελάχιστα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο μένουν στο απυρόβλητο. Δεν μπορείς να συντηρείς τα ΚΑΥΥ και να κλείνεις νοσοκομεία και σχολεία, ακόμη και ανώτατα ιδρύματα πως να το κάνουμε;
  Είμαι από τους τελευταίους που εξαντληθεί η υπομονή και η ελπίδα τους, αλλά αυτά που διαρρέονται ως μέτρα ακούγονται τραγικά και το λέμε τώρα πριν να είναι αργά.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ roadrunner 21/08/2012 13:00:26

   Όπως λες στην αρχή, ως τώρα μιλάμε για διαρροές, άρα κάποια ίσως είναι και ράδιο αρβύλα. Ας δούμε τις τελικές ανακοινώσεις και μετά θα πούμε μπράβο ή θα πετάξουμε πέτρες.

 28. Enzo avatar
  Enzo 20/08/2012 22:21:36

  Εγω του δίνω χρόνο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι , αν θα υπάρχει βέβαια μέχρι τοτε η κυβέρνηση αυτη , μετα θέλω αποτελέσματα , όπως κατάργηση χαρατσιων και έκτακτες εισφορές και αλλα , έτσι και αλλιώς στην αγορα και στην καταναλωση θα πάνε πάλι τα λεφτα , αν συνεχίζουν τα ίδια και του χρόνου ε τοτε θα αρχίσει αντάρτικο ξανα για τα καλα .

  • τσαλες avatar
   τσαλες @ Enzo 20/08/2012 23:54:56

   Αλήθεια, πιστεύεις πως με αυτό το βηματισμό και αυτά τα εσωτερικά, κυβερνητικά, προβλήματα, θα αντέξουν μέχρι το καλοκαίρι;
   Ας είμαστε τουλάχιστο ρεαλιστές......

 29. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 20/08/2012 22:48:39

  Σε λίγες μέρες που θα δούμε γραμμένα όσα κοσκινίζουν μήνες τώρα τα τσακάλια μας, επειδη δεν θέλουν να ζημιώσουν, θα ξέρουμς που πάει το πράγμα.
  Είναι ακόμη μια προσπάθεια των δικών μας να παραμεινουμε κράτος μαιμουδιστάν, με συντάξεις αγαμων θυγατέρων...Με συνταξιούχους που μισθοδοτούνται για 60 χρόνια χωρίς καμία εισφορά...
  Και μόνο αυτό φτάνει .
  Πια διαπραγμάτευση και λεωνίδες...Για λύπηση είναι ο κάθε πρωθυπουργός μας...Οταν δεν μπορεί να δείξει στοιχειώδη πράγματα για ένα σοβαρό κρατος όλα τα υπόλοιπα είναι για τα δικά μας καφενεία...
  Θα σας δείξουμε ,θα σας τρελάνουμε, θα ανατιναχτούμε ...Ξεχνάμε όμως ότι το Κούγκι έμεινε σαν μια στιγμή ιστορίας μόνο , οι υπερασπιστές σκοτώθηκαν, η μάχη χάθηκε.
  Πριν αναδιατάξετε το παγκόσμιο σκηνικό, μήπως μπορείτε να κλείσετε επιτέλους αυτό τον οργανισμό διεκδίκησης των ολυμπιακών αγώνων του 2004 ?θα μποορούσε με λίγο χιούμορ να ρωτήσει η περιδεής μέρκελ τον νέο λεωνίδα με τον αναμένο δαυλό στην πυριτιδαποθήκη.Επ αυτού τι θα πρέπει να απαντήσει ο δυστυχής πρωθυπουργός μας ,όποιος και να είναι?
  Στα καφενεία η απάντηση είναι εύκολη...Θα σας ζητήσουμε τα δάνεια,θα σας καταστρέψουμε, θα σας διαλύσουμε...Και αυτά για να γίνουν όμως απαιτούν χρόνο και χρήμα (δικηγόροι, δίκες,διεθνή δικαστήρια κλπ)
  Δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε χρήμα.
  Οι Γερμανοί έχουν και χρόνο και χρήμα.Μπορούν να περιμένουν μέχρι το και πέντε ,πριν ανοίξουν το πορτοφολι ,και αυτό κάνουν.
  Βέβαια το ότι οι Ψυχαροπρετεντέρηδες αρχίζουν να σηκώνουν τα μπαιράκια της δραχμής δεν είναι περίεργο.
  Σε ένα σοβαρό κράτος δεν έχουν λογο ύπαρξης...
  Με ένα κουγκι όμως?
  Ενοείται φυσικά ότι οι Ψυχαροπρετεντέρηδες δεν θα είναι μέσα στο κούγκι.Θα έρθουν ασφαλείς να περπατήσουν στης Ελλάδος την ολόμαυρη ράχη και να μετράνε με τα ευρά τους την γή που θα αγοράσουν.
  Σε δραχμές θα είναι αστεία η τιμή.
  Ομως όλοι εμεις θα είμαστε υπερήφανοι.Τους δείξαμε άλλη μια φορά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες και οι ελληνες σαν ηλίθιοι.
  Ουτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι.

 30. Ιξίων avatar
  Ιξίων 20/08/2012 23:15:23

  Αγαπητέ Φαήλο,καλά αυτά που γράφεις αλλά είναι εκθέσεις ιδεών αυτή
  τη στιγμή. Κάθε μέρα που περνά σκέφτομαι γιατί έγιναν τελικά δύο
  εκλογές ;
  Τι άλλαξε , τι θα αλλάξει ;
  Πιστευει κανείς ότι τα απαράδεκτα εκδικητικά μέτρα 11,12,14 δις θα
  είναι τα τελευταία ; Έστω και ένας ;
  Που πήγαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις ;
  -Δεν συναινώ στο λάθος
  -Θέλει άλλο μίγμα πολιτικής
  -Όχι άλλες περικοπές που βαθαίνουν την ύφεση
  -Αποκατάσταση πολυτέκνων
  -Ζάπεια
  Αντ' αυτού μία εκδικητική φορολογική μανία με τους τρίτεκνους- πολύτεκνους,
  περικοπές σε ότι κινείται, καυσιμα με βασιλικές τιμές , και κυρίως
  υπερνεοφιλελέυθερες απόψεις - ανακοινώσεις που σε στέλνουν αδιάβαστο.
  Εγώ λοιπόν βάζω Μηδέν στον έλεγχο .
  Αυτά βλέπω, αυτά λέω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ιξίων 22/08/2012 11:40:26

   Δώστου λίγο χρόνο, αδερφέ.

 31. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 20/08/2012 23:50:16

  Εξαιρετικό κείμενο, με μια επισήμανση από μένα Φαήλο:

  Πρώτιστο καθήκον η υπεράσπιση της ενότητας του Λαού.
  Η αποφυγή πρωτίστως ενός νέου Εθνικού διχασμού. Υπάρχει προφανής λόγος γι αυτή την ανάγκη, ελπίζω, εύχομαι να καταλαβαίνετε όλοι και να μη χρειαστεί να καταλάβουμε αναλύοντας γεγονότα καταστροφής μετά από κάποια χρόνια.

  Μετά, όλα τ΄άλλα, όπως τεκμηριωμένα περιγράφονται στο κείμενο.

  • Ἀντρέας avatar
   Ἀντρέας @ Ἀντρέας 20/08/2012 23:52:15

   Στο κείμενο ήθελα να είναι τονισμένες οι λέξεις "της ενότητας" προφανώς έκανα κάποιο λάθος στο κλείσιμο / > του κώδικα και τονίστηκαν όλες, συγγνώμη.

 32. barman avatar
  barman 21/08/2012 00:24:50

  Δείχνει να προσπαθείτε να ισορροπήσετε σε δύο βάρκες.Κατανοητό.

  Με όλη την εκτίμηση που σας έχω κ. Κρανιδιώτη πείτε μου, δεν χωράτε σαν αξιόλογος σύμβουλος στην κυβέρνηση Σαμαρά; Αν σας έγινε πρόταση τι απαντήσατε και γιατί; Ευχαριστώ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ barman 22/08/2012 12:49:03

   Μου πρότειναν την Προεδρία της Λυρικής Σκηνής και την Γ.Γ. Ορεινής Ιχθυοκομίας αλλά ακόμη έχω δίλημμα.

   • barman avatar
    barman @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/08/2012 16:40:28

    Μην έχετε κανένα δίλημμα, να προτιμήσετε την Γ.Γ. Ορεινής ιχθυοκομίας, μιας και ο αρχηγός θα μας αναγκάσει σύντομα να πάρουμε τα βουνά και θα χρειαστούμε για την επιβίωσή μας έναν ικανό καθοδηγητή!
    Πέρα από την πλάκα όμως, γιατί δεν προτιμηθήκατε(δεν θέλατε;) ενώ είναι φανερό ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε από μέσα τον κ. Σαμαρά;

 33. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 21/08/2012 00:27:36

  Για να μη μακρυγορούμε:
  1. Προσπαθούμε να μείνουμε εντός του παιχνιδιού στοχεύοντας σε μια ολική ευρωπαϊκή λύση.
  2.Προετοιμαζόμαστε για την, απευκταία, αποτυχία του σημείου 1.
  3.Καταναλώνουμε λιγότερα από όσα παράγουμε.
  4.Κηρύσσουμε πόλεμο στις οργανωμένες δυνάμεις της αντιμεταρρύθμισης εντός της χώρας οι οποίες αρνούνται κάθε μεταβολή.
  5. Εμφυσούμε αίσθημα δικαιοσύνης στους αδύνατους δια του παραδείγματος.
  6. Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε γειτονιά δια των πράξεων.

  Χωρίς όμως το σημείο 4, δεν πρόκειται να έχει πιθανότητα επιτυχίας οποιαδήποτε "λύση" σε οτιδήποτε νόμισμα κι αν αποτιμηθεί αυτή.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 22/08/2012 12:49:50

   Σωστός.

   • Tzimanis avatar
    Tzimanis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/08/2012 12:57:45

    Ευτυχως που είσαστε και εσείς οι δυο παλιοί που συνεχιζετε την υψηλου επιπέδου σχολιογραφία σας, διότι έλειψα δυο χρόνια στο εξωτερικό, και τώρα που επεστρεψα βλέπω πολλούς σχολιαστές του παρελθόντος να λείπουν βλέπω νέες σκληρές νεοφιλελεύθερες απόψεις στα σχόλια, και βλέπω κακοπροαίρετους σαν τον ΤΟΠγκαν να κυριαρχούν και προσβάλλουν τους αναγνωστες αντί να θέτουν επιχειρήματα προς συζήτηση.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Tzimanis 22/08/2012 15:40:16

     Ρε μάστορα, μπας και είσαι καμιά γκόμενα που δεν της έκατσα? Που το είδες το νεοφιλελεύθερο σε αυτά που λέω? Εκεί που τραγούδαγες σας ποτίζανε τίποτα? Και για ψάξε να δεις πόσο "καινούριος" είμαι. Τρολάκι της συμφοράς. Δε μου, λες καμιά λέξη πέρα από το κακοπροαίρετος δεν ξέρεις, το ρεπερτόριο περιορισμένο, ε?

 34. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 21/08/2012 00:51:11

  "Και να τους εξηγήσει ότι όποιος επιθυμεί περαιτέρω άσκηση πίεσης στο Λαό μας, που ήδη πένεται, ενίοτε αυτοκτονεί κι αντιμετωπίζει πρωτοφανή ύφεση και ανεργία, δίνει ραντεβού με το χάος, στρώνει χαλί να περάσουν στην εξουσία οι μηδενιστές, οι ιδεοληπτικοί. Είναι συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί την χρεοκοπία, την κατοχική δραχμή, τον ταξικό πόλεμο και το χάος, για να αποπειραθούν οι σαλονάτοι «επαναστάτες» του να εφαρμόσουν τα ιδεολογικά απωθημένα τους."

  Αυτό μπορείτε να το επαναλαμβάνετε σε κάθε άρθρο σας ως υστερόγραφο μέχρι να γίνει σλόγκαν μπας και το κατανοήσουν;;;

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ Γιώργος msn 21/08/2012 02:19:31

   Παρακολουθώ εδώ και 1 ώρα στο KONTRAτη νυχτα, τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη( πού δεν γνώριζα ώς απόψε) και έχω μείνει άφωνη. Δεν ξέρω οικονομικά, αλλά κοινός νούς χρειάζεται γιά να καταλάβει κανείς αυτόν τον εξαιρετικό κύριο πού εκτός από τις ειδικές γνώσεις φαίνεται και αληθινός πατριώτης. Και το πιό απίστευτο: ό,τι είπε, ειναι αυτά πού πιστεύω από ένστικτο,αυτός όμως τα είπε επιχειρηματολογώντας. Αγαπητέ Φαήλο, θα ήθελα παρακαλώ πολύ την γνώμη σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Αθηνά-Μαρία 22/08/2012 15:42:21

    Μιλάμε για τον ίδιο "πατριώτη" που μιλάει για πολτοποίηση των λαών και υποστηρίζει τα Σκόπια? Από οικονομολόγους σαν τον Καζάκη ή τον γνωστό κο καθηγητή που που τον χάνεις που τον βρίσκεις μόνο σε αίθουσα Ελληνικού πανεπιστημίου δεν είναι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

    • Αθηνά-Μαρία avatar
     Αθηνά-Μαρία @ TopGunZ 22/08/2012 18:18:54

     ΤορGunZ, δέν μιλάμε γιά το ίδιο πρόσωπο.Γιά ψάξτο λίγο. Αυτά πού λές δεν έχουν καμία σχέση με τον εξαιρετικό επιστήμονα και φλογερό πατριώτη πού μας καθήλωσε επί μιάμιση ώρα ώς τις 2 το πρωί ! Εκτός εάν ο εν λόγω κύριος (ομολογώ δεν τον γνώριζα πρίν) είναι σοβαρή περίπτωση διχασμού προσωπικότητας !

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Αθηνά-Μαρία 22/08/2012 22:11:19

      Αν μιλάμε για τον ιδρυτή του ΕΠΑΜ, ναι, έχει εκφράσει άκρως διεθνιστικές θέσεις στο παρελθόν και απλώς τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να το μαζέψει. Στα οικονομικά σας είπα, τον βάζω στην ίδια συνομοταξία με Βαρουφάκηδες, αποτυπώνουν όπως θέλουν την εκάστοτε κατάσταση για να φαίνονται οι απόψεις τους και, κυρίως, οι επιθυμίες τους σωστές. Σκεφτείτε το απλά, ποιος μπορεί να σας πείσει καλύτερα ότι χρειάζεται αλλαγή ένα εξάρτημα στο αμάξι, ένας μηχανικός ή ένας υδραυλικός? Το ότι θα σας τα πει ωραία και τεχνικά, δε σημαίνει ότι σας αποκαλύπτει πλήρως την αλήθεια. Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τους εκάστοτε μέντορες των οικονομικών. Όπως έλεγε και ο Μπίσμαρκ, "drei Professoren , vaterland verloren"...

 35. victoria (true) avatar
  victoria (true) 21/08/2012 01:14:28

  Γεια σου Φαήλο, ευτυχώς υπάρχεις και εσύ.

 36. xp avatar
  xp 21/08/2012 01:52:14

  Πολλοί εδώ μπερδεύουν 2 πραγματάκια άσχετα απο απόψεως χρηματοροών!Αλλο η ΑΔΙΚΙΑ , άλλο η υπέρμετρη ΛΙΤΟΤΗΤΑ που οδηγεί στην ύφεση.Το ότι θα παρθούν μέτρα 11,5 δις χωρίς ανάπτυξη αφαιρεί πόρους από την αγορά ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ!!! Η ύπαρξη δικαιοσύνης είναι άλλο θέμα (σημαντικότατο ,αλλά άλλο). Αφού τα ευρώ είναι συγκεκριμένα και δεν αυξάνονται (μειώνονται με τα εμβάσματα λαθρομεταναστών, κερδών ξένων επιχειρήσεων που εξαγάγονται, με τις καταθέσεις που "πετάνε" βορειότερα κ.α),ότι λείπει χάνεται από την αγορά ! Αρα θα λείψουν 11,5 δις αφού με το κλίμα που υπάρχει ούτε ο ποιό παρανοικός επιχειρηματίας δεν θα φέρει τα λεφτά του εδώ! Για αυτό όλοι οι οικονομολόγοι λένε ότι τα μέτρα θα φέρουν ύφεση ανεξαρτήτως κοινωνικής δικαιοσύνης!!!Το υπενθυμίζω γιατι πολλοί χάνουν την μπάλλα έτσι.Ειναι όπως στον στρατό με τις υπηρεσίες.Τα βύσματα βγαίνουν έξω πχ κάθε μέρα αλλά οι υπηρεσίες γίνονται κανονικά.Πως ?Τις φορτώνονται οι υπόλοιποι.Από άποψη οργάνωσης είναι το ίδιο όμως........

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ xp 21/08/2012 02:40:34

   Το από που θα αφαιρεθούν τα 11,5 δις δεν είναι κάτι ουδέτερο για την ύφεση. Εχει σημασία το είδος των δαπανών που θα κόψεις. Αν περικόψεις δαπάνες από εκεί που έχει δημιουργηθεί "λίπος" πιθανώτατα οι υφεσιακές συνέπειε θα είναι ελαφρότερες.

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ firiki2010 21/08/2012 09:12:46

    Μόλις χτες, η ναυτεμπορική αποκάλυψε έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών, ότι από τα μέτρα των 11,5 δις θα χαθούν λόγω της ύφεσης τα 8 δις.!!!
    Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβει η Ελληνική πολιτική ηγεσία, ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα όταν είμασε σε τέτοια ύφεση, η οποία θα συνεχιστεί άλλα δύο χρόνια ακόμα;

  • akenaton avatar
   akenaton @ xp 21/08/2012 03:45:03

   Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι γίνεται! Δεν φεύγουν χρήματα από την αγορά καρντάσια με τα μέτρα! Απλώς δεν μπαίνουν δανεικά πια! Και επειδή ξοδεύουμε περισσότερα από όσα εισπράττουμε, πρέπει να κόψουμε δαπάνες ....

 37. xp avatar
  xp 21/08/2012 01:58:31

  Επίσης αντί να μιλάμε ή να υποτιμούμε διάφορους ,που μπορεί να έχουν συμφέροντα με δρχ ευρώ γουάν ,μήμπως τελικά υποτιμούμε την κοινή λογική αφου τα νούμερα δεν βγαίνουν? Δεν είμαι οικονομολόγος αλλά το άρθρο του Βαρουφάκη στο πρόταγκον που μιλά ευθέως για πυραμίδες που στήνει η ΕΚΤ με προβλημάτισε .Αυτά που λέει είναι λογικά και πολύ σοβαρα....

 38. λαλακης avatar
  λαλακης 21/08/2012 02:48:29

  Νομιζω το θεμα Ελλας εχει πλεον κριθει.
  Σωστες μεταρρυθμισεις γινονται με το σταγονομετρο, πλεονασμος αδικων
  μετρων,δε θιγονται κλειστα επαγγελματα και γραφειοκρατια
  δε θιγονται ειδ μισθολογια, εξαθλιωση ,φτωχεια και καμια απολυση στο δημοσιο
  ως τωρα.
  Η χωρα απλα παει στη δραχμη σταδιακα μη μπορωντας να εφαρμωσει
  σχεδον τιποτα σωστο.
  Τουλαχιστον να παμε γρηγορα να τελειωνουμε και κατοπιν αμεσα ΕΚΛΟΓΕΣ
  Να σταματησει η συνεχιση της τραβεστι γαλαζοπρασινοκοκκινης κυβερνησης.

 39. xp avatar
  xp 21/08/2012 03:22:49

  Τα 11,5 δις δεν αφορούν λίπος μη υφεσιακό! Αν προσέξετε ειναι κάποιο ποσόν που δημιουργεί αδικίες (το πολύ) αλλά αναλώνεται στην χώρα .Πχ μια φουσκωμένη σύνταξη (εαν υποθέσουμε ότι μπορούμε να την ορίσουμε έτσι) ,δεν είναι με την αποφορολόγηση κάτι το τρομερό,πάει στην αγορά και ανακυκλώνεται έστω και εν μέρη.Αυτό το ποσόν θα χαθεί! Υπάρχει ένα λογικό κενό στην θέση σας.Επαναλαμβάνω πρέπει να αποκατασταθεί η εννοια δικαίου.Αλλά είναι άλλο θέμα,σοβαρό αλλά διαφορετικό!

 40. xp avatar
  xp 21/08/2012 03:31:23

  Προ 25 ετιας Ποσοστό επί του ΑΕΠ βιομηχανία 29% , αγροτικη παραγωγή 14 % σήμερα 14% και 2% αντίστοιχα .Παρασιτικές υπηρεσίες από 14% πήγαν στο 60%.Μήμπως φταίει και η Ε.Ε σε αυτό?

 41. xp avatar
  xp 21/08/2012 04:38:27

  akenaton το ότι υπάρχει συρίκνωση του ΑΕΠ ,και ότι το ΑΕΠ επικεντρώνεται σε υπηρεσίες κυρίως κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν είναι το πλέον σημαντικό?Το ότι δόθηκαν και επί ΚΚ τόσα λεφτα στις τράπεζες?Εχουμε Χρέος που ψηλώνει συνεχώς (ακόμη και με το psi πετάει σαν αετός......) το οποίο ρουφά χρήματα από την οικονομία μέσω φορολογίας σε μια χώρα που λόγω έλλειψης κεφαλαίων συρρικνώνεται για να δημιουργήσει τον επόμενο φαύλο κύκλο...Τα 11,5 δε είναι αρχή ,του χρόνου τα ίδια...Και τα λεφτά αλλάξαν χέρια ,πετάξαν σαν τα περιστέρια.....

  • akenaton avatar
   akenaton @ xp 21/08/2012 14:54:55

   Συρρίκνωση του ΑΕΠ υπάρχει επειδή σταμάτησε να "φουσκώνει" με δανεικά. Πότε θα το καταλάβετε αυτό; ΔΕΝ είχαμε ανάπτυξη στη χώρα μας, "πάρτι" είχαμε που ευτυχώς ή δυστυχώς τελείωσε. Το ΑΕΠ θα σταθεροποιηθεί όταν φτάσει στις πραγματικές δυνατότητες της χώρας. Είναι τόσο απλό, περίπτερο να έχεις διαχειριστεί κάποτε, το καταλαβαίνεις αμέσως. Οι περισσότεροι συνέλληνες γιατί αρνούνται να το αντιληφθούν; Τόσο πολύ εκμαυλιστήκαμε ως κοινωνία από τα εύκολα δανεικά κι αγύριστα; Ε, δεν υπάρχουν πια! Τέλος!

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ akenaton 21/08/2012 15:03:49

    Εσύ γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο αέρας που αφαιρείται από τη φούσκα θα μπορούσε να ήταν τα 8 εκ του Πανταλάκη, τα κέρδη του Μπόμπολα, οι αμοιβές του Στουρνάρα ως προέδρου της Εμπορικής και διευθυντή του ΙΟΒΕ, οι αμοιβές αυτών που διαχειρίστηκαν τον "εθελοντισμό" στους Ολυμπιακούς, τα εισοδήματα των "μεγαλογιατρών του Κολωνακίου" (τους θυμάσαι αυτούς;) και άλλα τέτοια πλείστα όσα παραδείγματα;

    • akenaton avatar
     akenaton @ τηλέμαχος αναγνώστου 21/08/2012 16:13:56

     Ότι έχουν παράνομα προσποριστεί να το πάρουμε πίσω. Είμαι ο πρώτος που το φωνάζει. Αυτό θα απαιτήσει χρόνο να είστε βέβαιος. Δέχεται κανείς να περιμένει μερικούς μήνες ή χρόνια για να πάρει τον μισθό του; Ή με την πρώτη μέρα καθυστέρησης θα γίνει "της Αργεντινής"; That's the question!

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ akenaton 22/08/2012 11:55:41

      Akenaton, μαζί σου ήμουν.
      Αλλά δεν είναι έτσι. Αυτά που φαγώθηκαν φαγώθηκαν. Τελείωσε. Δεν υπάρχει θνητός άνθρωπος που να βγάλει άκρη.

      Άρα ο θυμός κάποιων που θα έρθει, ειδικά αφού δεν συμμετείχαν στο πάρτυ, δυστυχώς δεν θα έρθει από τον ουρανό. Το λέω και είναι μαχαιριά στην ψυχή μου.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ victoria (true) 22/08/2012 12:14:46

      Υπάρχουν τρόποι ανάκτησης της φοροδιαφυγής, με "έκτακτο χειρισμό", αλλά οι ιθύνοντες δεν θέλουν. Ακόμη. Ως πότε;
      Θυμίζω την εσωτερική διαμάχη που έχει ξεσπάσει αυτές τις ημέρες στην Γερμανία, με θέμα τα περιβόητα "Eλβετικά CD". Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση (υπουργός Σόιμπλε) "απέκτησε" (με τυπικώς "μή νόμιμα" μέσα) ένα CD με τραπεζικούς καταλόγους Γερμανών πολιτων που είχαν καταθέσεις σε Ελβετικές τράπεζες. Μετά από αυτό η Ελβετική κυβέρνηση και η τραπεζική εποπτική της αρχή, έκαναν μια καταρχήν συμφωνία με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας για φορολόγηση.
      Ωστόσο η τοπική κυβέρνηση στο μεγαλύτερο Ομόσπονδο Γερμανικό κράτος της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας - η οποία ως ανήκουσα στο συνασπισμό SPD-Πρασίνων είναι πολιτικά αντίπαλη με την κεντρική - θεώρησε "ημίμετρο" τη συμφωνία του Σόιμπλε με την Ελβετία και συνεχίζει για λογαριασμό της να "υποκλέπτει" ονόματα Γερμανών φοροφυγάδων, χρησιμοποιώντας μη "νομότυπα" μέσα.
      Μια ολόκληρη πολιτική-νομική διαμάχη έχει ξεσηκωθεί στη Γερμανία. Αλλά οι φοροφυγάδες από την Βόρεια Ρηνανία, καλούνται εν των μεταξύ επειγόντως στο Δημόσιο Ταμείο.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ victoria (true) 22/08/2012 12:16:29

      Έχουν ήδη συμβεί αυτοκτονίες (ή "αυτοκτονίες") ατόμων στην Ελβετία, ειδικών σε υποκλοπές τραπεζικών δεδομένων.
      Φυσικά και διακρατικές αγωγές κτλ.

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ akenaton 22/08/2012 13:04:01

      "Ότι έχουν παράνομα προσποριστεί να το πάρουμε πίσω". Δηλαδή όλοι αυτοί οι μισθοί και οι συντάξεις που έχουν κοπεί κατά 30% ήταν "παράνομα προσπορισμένοι"; Άσε που τα κέρδη του Μπόμπολα και των άλλων που αναφέρω εκτός των φοροδιαφευγόντων είναι νομιμότατα. Απλώς, δεν τολμάει να τα βάλει κανείς μαζί τους για διάφορους λόγους.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ τηλέμαχος αναγνώστου 22/08/2012 13:15:43

      Υπάρχουν μετά την περίοδο 2000 - 2002 αυξήσεις σε ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια "ευγενών" τομέων της "εργατικής αριστοκρατίας", όχι βέβαια "μη νόμιμες", αλλά "μη λογικές".
      Επαναλαμβάνω για να μη γίνει παρεξήγηση, αφορά ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια "ευγενών" τομέων - και αντίστοιχες συντάξεις, βλ. και τρελές "εθελούσιες εξόδους".
      Και δημόσιο χρήμα διανεμήθηκε στην χλιδάτη κατανάλωση, και (κυρίως) η μισθολογική ψαλίδα άνοιξε εντελώς (μέχρι που "έσπασε η βίδα του ψαλιδιού").
      Τέτοιο ζήτημα βεβαίως υπάρχει. Θυμίζει αλλοίμονο, την βουλγαράκεια συζήτηση περί "νομίμου" και "ηθικού".

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 22/08/2012 13:22:17

      Ένα πρόβλημα ειναι ακριβώς, ότι δεν "κόβουν" αυτές τις αποδοχές. Στα επίπεδα τουλάχιστον που χρειάζεται, ώστε να αποκατασταθεί η λογική.
      Επειδή δεν θέλουν να κάνουν αυτό ("αντιστάσεις" των εχόντων επιρροήν !!!!), κόβουν τους κατώτατους μισθούς και τις συντάξεις των 1000 και κάτω !
      Είναι μεγάλο λάθος της Αριστεράς που δεν βάζει στο στόχαστρο ΚΑΙ το "ξεσάλωμα δώρων" 2000 - 2008 για τους έχοντες πάσης φύσεως (από τους φοροδιαφεύγοντες έως τα ρετιρέ της "εργατικής αριστοκρατίας"), και πολιτεύεται ωσαν όλα τα κακά να άρχισαν το 2010 με τα Μνημόνια!

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Ο Θείος 22/08/2012 13:23:44

      Συγκρατήσου Θείο, στον akenaton ανταπαντώ. Το θέμα είναι αν θέλεις να εξαερώσεις τη φούσκα, το κάνεις μειώνοντας μισθούς και συντάξεις αδιακρίτως, ή φορολογώντας κέρδη, μεγάλες περιουσίες, Πανταλάκηδες, μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς λογιστές που όπως λέει και η σημερινή έρευνα από το πανεπιστήμιο του Σικάγο πρέπει να κρύβουν 28 δις το χρόνο με διαφυγόντες φόρους 11 δις;

 42. Nikitas avatar
  Nikitas 21/08/2012 07:53:01

  Εξαιρετικό άρθρο για... προεκλογική κατανάλωση. Οι εκλογές όμως τελείωσαν κι έχουμε κυβέρνηση. Δύο σχόλια:

  "η μεγάλη πατριωτική παράταξη, η Κεντροδεξιά του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας και της Λαϊκής Δεξιάς, δεν μπορεί και δεν θα γίνει υπηρέτης του Μνημονίου."

  Η κυβέρνηση είναι ήδη υπηρέτης του Μνημονίου. Θεωρείτε ότι η λέξη "υπηρέτης" έχει έντονη αρνητική χροιά; Αντικαταστήστε την με τη λέξη "διαχειριστής". Κόμματα της κυβέρνησης ψήφισαν το Μνημόνιο και τώρα διαχειρίζονται τους όρους του Μνημονίου που έχουν υπογράψει. Έρχεται η τρόικα, κάνει έλεγχο, δίνει διαταγές και αν είναι ικανοποιημένη, δίνει το ΟΚ για να εκταμιεύσουν οι Γερμανοί και οι άλλοι την επόμενη δόση. Απλά πράγματα, αγγελικά πλασμένα.

  "Οι σινιέ νταραβεριτζήδες και οι γόνοι δεν γεμίζουν ούτε δέκα λεωφορεία, μην λέμε όλο τα ίδια."

  Μπορεί να μη γεμίζουν ούτε δέκα λεωφορεία, γεμίζουν όμως μια χαρά το Υπουργικό Συμβούλιο και τις διοικήσεις των Οργανισμών. Αυτοί είναι οι "εκτελεστική" εξουσία, αυτοί είναι οι υπηρέτες (άντε, διαχειριστές) του Μνημονίου. Απλά πράγματα, αγγελικά πλασμένα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Nikitas 21/08/2012 15:10:54

   Το τι είναι η κυβέρνηση έδει δείξαι.
   Πολύ βιάζεσαι να της κολλήσεις ρετσέτα.
   Το πρόβλημα της ποιότητας και της προέλευσης του πολιτικού προσωπικού γνωστό. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τον κατέχοντα την μέγιστη εξουσία στη χώρα κατά το Σύνταγμα...
   Αν του είχατε δώσει κι αυτοδυναμία ίσως να μπορούσε να κάνει πολύ διαφορετικές επιλογές.

   • Pileas avatar
    Pileas @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 21/08/2012 17:02:12

    Δηλαδή κ. Κρανιδιώτη αν είχε πάρει αυτοδυναμία, Ν.Δ. ψήφισα, δεν θα είχε "επιλέξει" τον κ. Στουρνάρα; Δώστε προσοχή στα εισαγωγικά στο επιλέξει...

    Αν είχε πάρει αυτοδυναμία η Ν.Δ. θα καταργούσε το χαράτσι;
    Θα έκανε μετεκλογικά ότι είπε την πρώτη νυχτα από το Ζάπειο "Είναι προφανές ότι το μήνυμα των εκλογών δείχνει οτι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα";
    κ. Κρανιδιώτη μπορείτε να μου πείτε ποια η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ; Τι άλλαξε μετά τις εκλογές; Και τι πρόκειται να αλλάξει;

    Αφήσετα φίλε Φαήλο. Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Έχεις δει φίλε την παράδοση των όπλων των ΕΛΑΣΙΤΩΝ μετά τη Βάρκιζα; Στο ίδιο σημείο βρίσκεται η Ν.Δ. σήμερα και κυρίως ο κορμός της!

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ Pileas 21/08/2012 19:42:57

     Ναι, αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα να σκοπεύσει κανείς σε έναν μελλοντικό δεύτερο γύρο (όχι με απ΄όλα), τον άλλον..... Αυτόν που σου δίνει δικαίωμα στη χίμαιρα!!!! Αμάν πια η στείρα λογική σας !!! Αφήστε κι ένα δρόμο ανοικτό για την έκπληξη, την επανάσταση και την ανατροπή..... Ή καλύτερα, βοηθήστε να τον δημιουργήσουμε αυτό το δρόμο :-)

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ BLACKQUEEN 21/08/2012 19:43:57

      ...Δεν έχει πια σημασία καμιά ΝΔ !!! Μη διαχωρίζετε. Για τον Ελληνικό λαό μιλάμε.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Pileas 22/08/2012 11:39:07

     Η πολιτική στην καταστολή της λαθρομετανάστευσης δείχνει τι άλλαξε.
     Στην οικονομία όλοι πετάτε πέτρες πριν ακόμη ανακοινώσει μέτρα, πριν καν συναντηθεί με την Μέρκελ και προσπαθήσει την περίφημη επαναδιαπραγμάτευση.
     Αν είχε αυτοδυναμία θα μπορούσε να σαρώσει το σύσατημα, δεν το καταλαβαίνεις;
     Τον υποχρεώσατε (όχι εσύ, γενικά ο Λαός) να συνδιαλέγεται και να τηρεί ισορροπίες με τον Βενιζέλο και την ΔΗΜΑΡ.
     Και αγαπητέ, άσε να δούμε πρώτα τη μάχη. Εσύ αμέσως πήγες στην παράδοση των όπλων;

   • Idiot avatar
    Idiot @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/08/2012 12:26:06

    δη δειξαι αντι εδει δειξαι,ρετσετα=συνταγη,αποδειξη,μαλλον εττικετα το σωστο.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Idiot 22/08/2012 12:54:47

     "όπερ έδει δείξαι"=το οποίο μέλλει να αποδειχθει.
     η ρετσέτα σημαίνει και ετικέτα

     • akenaton avatar
      akenaton @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/08/2012 16:35:50

      1. “όπερ έδει δείξαι” = "αυτό ακριβώς που έπρεπε να αποδείξουμε" (και τελικά το αποδείξαμε). Πρόκειται για φράση που χρησιμοποιείται στο τέλος μιας μαθηματικής - ή και λογικής - απόδειξης για να δηλώσει ότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζητείται να αποδειχτεί (πηγή : βικιλεξικό).
      2. ρετσέτα (ιταλ. ricetta/ βενετ. receta) = Ιδιωματική σημασία: ιατρική συνταγή, σημείωμα, λογαριασμός: πβ. του ‘κοψε ρετσέτα. Η λέξη στον προφορικό λόγο και συνήθως ειρωνικά χρησιμοποιείται συχνά με τη σημασία «λεπτομερής κανόνας - οδηγία, που εφαρμόζεται κατά γράμμα, με τρόπο άκριτο και μηχανιστικό» (πβ. τυφλοσούρτης): Eδώ θέλει φαντασία και ευρηματικότητα, όχι έτοιμες ρετσέτες. (πηγή : news.pathfinder.gr)

 43. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 21/08/2012 08:10:42

  Το να ρίχνεις στην αγορά μερικά δις απο το περίσευμα είναι κάτι θετικό και δημιουργεί ευνοικές συνθήκες ανάπτυξης, σε ένα σοβαρό κράτος που μπορεί να μαζέψει το ΦΠΑ (ηλεκτρονικά) ακόμη και ανά ημέρα, να μαζέψει φόρους κλπ.
  Σε μας που δεν έχουμε περίσευμα,αλλά ούτε και σοβαρο κράτος, τα δις πρέπει να βρεθούν με δάνεια που δεν μας δείνει κανείς πια, ή με φορολογίες των πολιτών.
  Δένδρα και πηγές που παράγουν ευρα δεν υπάρχουν.
  Διατηρώντας μια υπερβάλουσα ζήτηση στην αγορά με δάνεια του κράτους ή των πολιτών, διατηρούμε μια άρρωστη κατάσταση όπου ευνούνται ,οι τράπεζες που κερδοσκοπούν ασύστολα και οι εισαγωγείς-έμποροι που κερδοσκοπούν ασυστολότερα( η εγχώρια παραγωγή έχει σβύσει,το 80% σχεδόν σε βασικά προιόντα ΣΙΤΙΣΗΣ δηλ γάλα,κρέας,άλευρα είναι εισαγώμενο).
  Δέκα οικογένειες τραπεζικών και δέκα εμπόρουν ελέγχουν όλη την οικονομία και την πολιτική στην χώρα ,είχε γίνει η διαπίστωση απο το 1946-47 ,και δεν έχει αλλάξει τίποτε μέχρι τώρα.
  Μας δουλέυουν με ψιλό γαζί...Και όλοι μαζί άδοντες επαναστατικά άσματα, κατηγορώντας το κράτος ,όταν κάνει τα στοιχειώδη μήπως και φτιάξει λίγο το μαγαζί,σαν μαριονέτες πραγματικά, παίζουμε το παιχνίδι των οικογενειών αυτών.Ληστεία των παραγωγών της πρωτογενούς παραγωγής ,ληστεία των τελικών καταναλωτών και εμείς ξεφωνίζουμε και επαναστατούμε όταν η εφορία τολμά να αγγίξει την υδρα και το πόρτο χέλι (εδώ είναι πιά άλλη χώρα οφ σόρ).
  Είμαστε μια χώρα λερναία ύδρα...
  Ολοι μας γνωρίζουμε,όσοι ζούμε στην χώρα της φαιδράς πορτοκολέας και της άγαμης θυγατέρας εν συντάξει, τουλάχιστον 2-3 μαιμούδες σιτιζόμενους απο τα δημόσια ταμεία (με μορφή σύνταξης, επιδόματος,μισθού κλπ), όλοι μας ξέρουμε ,τους βλέπουμε, απίθανους τύπους με τεράστιες περιουσίες ,σπίτια,αυτοκίνητα κλπ οι οποίοι δεν είναι τοκογλύφοι ή βιομήχανοι αλλά υπάλληλοι του κράτους μας με μισθό πείνας όπως φωνάζουν, όλοι μας βλέπουμε επιχειρηματίες να μην κόβουν καμιά απόδειξη, βλέπουμε ένα σωρό όχι κλειστά αλλά περιφραγμένα με νόμους και βουλευτές επαγγελματικά συμφέροντα που δεν τολμά να περάσει απο κοντά όχι αγγίξει κανείς,ολοι ξέρουμε και διαπιστώνουμε την αχρηστία υπηρεσιών του 1950 εν έτει 2012 αλλά δεν θέλουμε να πειραχτούν τα καλά παιδιά που διόρισαν οι πολιτευτές μας.
  Τα ξέρουμε,δεν μιλάμε, δεν διαμαρτυρόμαστε για το λάθος αλλά για την προσπάθεια διόρθωσης του λάθους,επειδή εμείς είμαστε υπερήφανοι, είμαστε έλληνες,δεν είμαστε κουκουλοφόροι ή συνεργάτες των γερμανών και άλλα τέτοια υπερήφανα.
  Μόνο που τελικά οι συνεργάτες των γερμανών γελάνε με την επιτυχία τους...Αυτό το φοβερό σε δύναμη εικόνας μειδίαμα του Πανταλάκη τα λέει όλα αλλά ακόμη δεν κατάφερε να ξυπνήσει τις χορδες του κόσμου.
  Ακόμη και οι υποτίθεται αριστεροί με την βαθιά ιδεολογική τους ανάλυση και κατάρτιση περί ταξικού διαχωρισμού και συμφερόντων εξακολουθούν να αγωνίζονται στα μετερίζια της δραχμής με τον πανταλάκη και τον κουρή.
  Και δεν πέρασε στο μυαλό κανενός ότι τα συνφέροντα αυτών των πονηρών δεν μπορούν να ταυτίζονται με αύτά των πολιτών που ζούνε με μια φτωχική σύνταξη και φωνάζουν για κούγκια,λεωνίδες και στάχτες .
  Οταν το διαπιστώσουμε θα είναι αργά για δάκρυα...Εκεί να δείτε κλάμα για τα λεφτά που δεν θα πέφτουν στην αγορά αδέρφια...
  .

  • Ioustinianos avatar
   Ioustinianos @ ορεσείβιος 21/08/2012 09:23:32

   Πανταλάκης......
   Ο πρώην Διοικητής της ΑΤΕ που έχει ατομική περιουσία πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ, ή μάλλον καλύτερα πάνω από 3.000.000.000 (τρία δισεκατομμύρια) δραχμές.
   Αυτός που από την ημέρα που ο ΓΑΠ του ανέθεσε την ΑΤΕ, την διέλυσε και τελικά αυτή δόθηκε στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
   Ιστορικό: ο Σάλλας κάνει πρόταση αγοράς της ΑΤΕ το Σεπτέμβριο του 2010 λέγοντας ότι το 70% (το ποσοστό συμμετοχής του κράτους) κόστιζε 700 εκατομμύρια ευρώ. {Σημειώνεται ότι το 2006 το 23% της ΑΤΕ είχε πουληθεί 600 εκατομμύρια ευρώ. (το πασοκ έκανε λόγο τότε για ξεπούλημα της εθνικής μας περιουσίας)}
   Φτάσαμε τον Ιούλιο του 2012 η ΑΤΕ να κοστολογείται (όχι ολόκληρη παρά μόνο η "καθαρή") 95 εκατομμύρια.....
   Η Πειραιώς λαμβάνοντας χρήματα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (δηλαδή από το κράτος) εξαγοράζει δήθεν την ΑΤΕ, αντί η ΑΤΕ ή το κράτος (αφού αυτό δίνει στην Πειραιώς τα 95 εκατομμύρια) να εξαγοράσουν την Πειραιώς που φυσικά και δεν κοστίζει παραπάνω από τον Κολοσσό που λέγεται ΑΤΕ, με τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και τους 5.500 εργαζομένους.
   Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε ότι δόθηκε η ΑΤΕ στην Πειραιώς γιατί αλλιώς θα έκλεινε. Μάλιστα. Αυτό λέει έγραφε η έκθεση της Blackrock.
   Για την Πειραιώς τι γράφει η έκθεση της Blackrock? Γιατί δεν μας ανακοινώνεται αυτή η έκθεση? Ο ελληνικός λαός πλήρωσε τους συμβούλους της Blackrock και έχει δικαίωμα να μάθει τι γράφει το πόνημα αυτό. Δεν την πλήρωσε την Blackrock ο Προβόπουλος από την τσέπη του για να μας το κρατάει μυστικό.....
   Και μετά ρε Φαήλο μας λες για Σαμαρά κτλμ.
   Και ζήσαμε εμείς σκατ... κι αυτοί χλιδάτα.....

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ioustinianos 21/08/2012 12:55:10

    Να λέμε όμως και ότι ο κ. Πανταλάκης είναι πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς...
    Της Πειραιώς, που για να πάρει την ΑΤΕ, πήρε τα χρήματα από το ΤΧΣ, που τα πήρε από τον EFSF, που θα τα πάρει πίσω από το Ελληνικό Δημόσιο, που θα τα πάρει από τον φορολογούμενο...
    "Ήρθε ο σκύλος, δάγκασε τη γάτα, πούφαγε τον ποντικό που πήρε το φυτίλι μέσα απο το καντήλι..."
    Τζάμπα συζητάμε, όλα είναι μαγικά, είναι μαζικά...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ορεσείβιος 21/08/2012 10:58:28

   Κούγκι και στάχτες προτείνουν οι πονηροί να γίνει η παράγκα του Καραγκιόζη, που αφήνουν πίσω τους φεύγοντας ...
   Εν τω μεταξύ, αυτοί έχουν τα πολυτελή "σεράγια" στο Χάμπστεντ και άλλες ωραίες συνοικίες του Λονδίνου.
   Για μας προτείνουν ρόλο "καλόγερου Σαμουήλ", αυτοί κρατούν το ρόλο του Πασά.
   Ώσπου να καταλάβουν οι συνήθεις χρήσιμοι ηλίθιοι με τις "βαθειές ιδεολογικές αναλύσεις", πάει το κοτέτσι ...

 44. xp avatar
  xp 21/08/2012 10:40:57

  Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες και για τα ολιγοπώλια και για την στρεβλή ανάπτυξη.Απλά τα 11,5-13 κτλ δις που θα αφαιρεθούν θα δημιουργήσουν μεγαλύτερο πρόβλημα ,που με την σειρά του θα απαιτήσει και άλλα μέτρα. Οι ξένες επιχειρήσεις φεύγουν και θα μας μείνει η Χοκτιφ με τα 500.000.000 απλήρωτο ΦΠΑ και οι ξένοι που νοικιάζουν τα εξοχικά τους μαύρα

 45. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/08/2012 10:50:56

  Τα βασικά οικονομικά μεγέθη (ΑΕΠ κατά κεφαλή και μέσο επίπεδο μισθών) μπορούν να βρούν ρεαλιστική "στήριξη" και να "καθήσουν" στα επίπεδα του 2000 - 2002 (περίοδος πρίν την "Ολυμπιακή υπερθέρμανση" και είσοδος στο Ευρώ). Εκεί μπορούν να σταθεροποιηθούν και να γίνει επανεκκίνηση.
  Ο τρομπαρισμένος "αέρας" και ο τυμπανισμός 2000 - 2008 φεύγει, αλλά δεν έφυγε όλος ακόμη.
  Το πρόβλημα είναι τα εκτροχιασμένα ή ανυπάκουα μεγέθη: Κυρίως η ανεργία (που έφθασε σε επίπεδα ...1960), και οι τιμές αγαθών και ιδίως υπηρεσιών, που είναι ακόμη σε επίπεδα 2008.
  Χωρίς εργασιακή αναστροφή με δημιουργία θέσεων εργασίας και χωρίς γενικευμένη πτώση τιμών, δεν υπάρχει υπεράσπιση του λαού. Και για τα 2 χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μακράς πνοής - πραγματική (αυτή τη φορά) επανίδρυση του κράτους. Για το πρώτο, χρειάζονται και επενδύσεις, ρευστότητα - δηλαδή άλλη πολιτική κατεύθυνση καταπολέμησης της κρίσης στην Ευρώπη.

 46. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 21/08/2012 11:37:37

  Μέχρι σήμερα , μόνο η τιμή της πατάτας ακολούθησε την γενική πτώση μισθών και ΑΕΠ.
  Ολα τα υπόλοιπα τραβούν την ανηφόρα.Δικαιολογίες άπειρες...Πέφτει το δολλάριο, ανεβαίνουν όμως οι διεθνείς τιμές της σόγιας στην Μαλαισία επομένως ακριβαίνει και η τιμή ακόμη και των καρπουζιών στην Ελλάδα.
  Ανεβαίνει το δολλάριο φυσικό είναι να ανεβαίνουν όλα.
  Ανεβαίνει το ευρώ, πέφτει η ανταγωνιστικότητα μας, ακριβαίνουν όμως τα λεμόνια Χιλής και τα γάλατα Δανίας.
  Πέφτει η τιμή του Πετρελαίου διεθνώς η βενζίνη μας υπερίπταται...Μα υπάρχει μια υστέρηση στην παρακολούθηση των διεθνών τιμών και θα αργήσει να πέσει η τελική τιμή καταναλωτή.
  Ανεβαίνει λίγο το πετρέλαιο ,αυθημερόν η βενζίνη ίπταται, ξέρεται δεν υπήρχαν αποθέματα και έγινε τιμολόγηση με τις νέες τιμές κλπ κλπ
  Είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί.
  Και υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι όλα θα τα διορθώσει η δραχμη, ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός με ένα κούγκι θα πάρει τα λεφτά των γερμανών χωρίς να διορθώσει τίποτε απο τα ηλίθια συστήματα του κρατιδιστάν μας.
  Πλάνη οικτρά.
  Η Ευρώπη μπορεί να σταθεί και χωρίς την Ελλάδα ,αν μας σουτάρουν και συγχρόνως προχωρήσουν σε πραγματική ενοποίηση χωρίς εμάς, τότε όσα κούγκια και αν στήσουμε την κάτσαμε σαν έθνος παλληκάρια (σαν κράτος δεν υπάρχουμε καν,είναι αστείο να το θεωρούμε ως γεγονός αυτό).
  Η μόνη μας λύση είναι να προχωρήσει γρήγορα η ενοποίηση (πραγματική) της ευρώπης και να χωθούμε μέσα πριν κλείσει η πόρτα πίσω μας.Το μέγεθος μας είναι μικρό και ασήμαντο για να διαμορφώσει οικονομικά δεδομένα.
  Για πολιτικούς λόγους μας έβαλαν στην τότε ΕΟΚ, για πολιτικούς θα μας κρατήσουν ,αν μας κρατήσουν.
  Προφανως και θέλουν να μας κρατήσουν εντός ευρώ, αλλά με ένα στοιχειωδώς λειτουργικό μαγαζί και σύστημα διακυβέρνησης.
  Αλλιώς είμαστε για λύπηση...Κλείνουμε τα μάτια ,αρνούμαστε την σκληρη πραγματικότητα του σήμερα και ονειρευόμαστε αργεντινές του 2000 και ελλάδες του 1930.
  Να χρεοκοπήσουμε, να φέρουμε δραχμούλες και άλλα ωραία χαρτάκια με καταράκτες .
  Εχει σκεφτεί κανείς με ψυχραιμία, όχι πόσο θα αγοράσει, αλλά αν θα βρεί να αγοράσει με δραχμούλες το γαλα,το κρέας που εισάγονται κατά 70% ?
  Το ρεύμα και την βενζίνη που εισάγουμε...
  Τα τηλέφωνα, ιντερνέτια, υπολογιστές,λάπτοπ και λοιπά που θα γίνουν πάμφθηνα μόλις φέρουμε την δραχμή...
  Τα δε σπίτια και οικόπεδα ....Εκεί να δείς πλούτο...

  ΥΓ. Αφαιρείς λεφτά σημαίνει ότι τα διαθέτεις.Μήπως δεν έχουμε ακόμη καταλάβει ότι τα 11 τόσα δις μας λείπουν για να ισοσκελίσουμε το μαγαζί για να μην ζούμε με δανεικά?
  Δεν τα έχουμε ,ως κράτος τα 11 δις παλληκάρια...Πρέπει να τα πληρώσουμε σε κάποιους ,δίκαια ή άδικα...Πρέπει ή να μας τα δανείσουν κάποιοι ή να τα πάρει απο τις τσέπες όσων μπορεί το κράτος μας ,που μόνο αυτό ξέρει να κάνει με αρπαχτες τα τελευταία 500 χρόνια στην γωνία αυτή της ευρώπης.
  Ετσι πορευόμαστε μέχρι τώρα...Κάπου έφτασε το τέλος της πορείας αυτής και πρέπει ή να προσαρμοστούμε στο ευρωπαικό μοντέλο έσοδα -έξοδα του κράτους ή να συνεχίσουμε το ρεμπετ ασκέρ της ανατολίτικης διοίκησης μας.
  Η Τουρκία,εκσυχρονίστηκε πολύ πιό γρήγορα , με τον κεμάλ, απο εμάς τους ευρωπαίους χωροταξικά αλλά αρνούμενοι να το αποδεχτούμε πολιτιστικα.
  ακόμη και οι γείτονες ,βαλκάνιοι, μπορούν να μας προσπεράσουν σε διοικητική οργάνωση, όσο εμείς σκεφτόμαστε κούγκια και λεωνίδες και μαζεύουμε ωραίες ρήσεις του Τσώρτσιλ για τους ήρωες που πολεμάνε σαν Ελληνες και καμαρώνουμε.
  Στο τέλος που γίνεται ο λογαριασμός, φυσικά μένουμε στην απέξω....Οι ήρωες δεν χρειάζονται άλλα πλήν της δόξας και της τιμής.
  Το ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στον ουρανό με τα μηδενικά της δραχμής είναι δευτερεύον.
  Αρκεί που θα το ευχαριστηθούμε, για λίγο, που στριμώχθηκε η μέρκελ...Θα ζήσουμε το όνειρο μας ,έστω και για λίγο...Αυτό το αχ, παραλίγο...
  Μετά τα κεφάλια μέσα,γιατί η σκληρη πραγματικότητα δεν ζει με όνειρα.
  Ούτε ο "πανταλάκης" (σαν τυχαίος εκπρόσωπος του είδους) ζεί με όνειρα.
  Αυτός πουλάει όνειρα σε εύπιστους ανθρώπους ...Πουλάει πατρίδα και τιμιότητα,εθνικοφροσύνη και επανάσταση όταν πρέπει να κάνει την δουλειά του.

  Το πρόβλημα μας είναι βαθύτατα πολιτισμικό.
  Ολα τα υπόλοιπα,πολιτικα, οικονομικά διορθώνονται και στήνονται ...Καταφέραμε ,μόνοι μας ή με βοήθεια άλλων, να φτιάξουμε μια κοινωνία πέρα απο καθε όριο ορθολογισμού, και γιαυτό είναι δύσκολο να αλλάξει.
  Αυτοί είμαστε.
  Και συζητάμε αν θα πρέπει να κοπεί η σύνταξη της αγάμου κορασίδος των 50 ετών, η η διπλή σύνταξη του προέδρου κοινότητας ανω κολοπετινίτσας.
  Επαναστατούμε δε για το δίκαιο το φοροφυγά της ακόμη και της ύδρας (της φτωχολογιάς ...)
  Αντε και σε ανώτερα...
  Κάτω τα χέρια απο τον πανταλάκη...Ξέρετε πως περιμένει η αγορά ,το είπε και ο κορκίδης, αυτά τα ευρά?

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ορεσείβιος 21/08/2012 13:23:01

   Πες τα αδερφέ, πες τα.
   Αυτά παθαίνει ο Χατζατζάρης όταν πιστεύει ότι είναι Μεγαλέξαντρος.

  • akenaton avatar
   akenaton @ ορεσείβιος 21/08/2012 15:08:55

   Τα λέμε δεν τα λέμε, είναι σαν να βροντάς στου κουφού την πόρτα. Η κοινωνία έκλεισε μάτια και αυτιά και οδεύει προς τον γκρεμό ως κοπάδι τρομοκρατημένα πρόβατα. Ούτε ο τσοπάνης ούτε τα μαντρόσκυλα μπορούν να κάνουν πια τίποτε. Ορεσίβιε, καθίστε στα ευάερα και ευήλια όρη σας και "απολαύστε" το θέαμα. Εγώ προσωπικά, λέω να ετοιμάσω το κτήμα, να "ρίξω" κάνα δωμάτιο ξηρά τροφή (νερό υπάρχει άφθονο και όλοι όσοι διψάσουν ευπρόσδεκτοι), να γρασάρω το δίκαννο και να ασχοληθώ με το μπαξέ και τα ζωντανά μου τα επόμενα 2-3 χρόνια. το λουκέτο για τη δουλειά το έχω αγοράσει ήδη!

 47. xp avatar
  xp 21/08/2012 12:12:38

  Ορεσείβιε ακόμη γελάνε μαζί μας στην Αμερική! Τους στέλνουν λεφτά και το ονομάζουν δάνειο.Τους το ξαναπαίρνουν πίσω και το ονομάζουν τόκο.(Τάιμς της ΝΥ).Απλώς αφού έφαγε η ελίτ με χρυσά κουτάλια στην περίοδο του χρηματιστηρίου , πήραν το ρίσκο να μπούμε στο ευρώ.Αλλά εκεί δεν έχει κοριτσάκια , έχει σκληρούς αγαπητικούς,με χρόνια εμπειρίας στις αποικίες .Και δεν ξέρουν τι θα κάνουν, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν. Για να λυθούν τα προβλήματα όπως της ανεργίας απαιτούνται ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΛΕΟΝ . Ασύλληπτοι ρυθμοί ανάπτυξης ! (ποιός τα βάζει ? κανείς) .Για να λυθεί το πρόβλημα των τιμών πρέπει να σπάσουν πολλά αυγά και εγχώρια αλλά και ξένων.Ποιός τολμά ουδείς! Οσο για την δραχμή δεν είναι κουτές τόσες χώρες (και σκανδ/κές)που έμειναν εκτός παραδείσου . Τέλος εαν κάνεις περικοπές 11,5 δις αυτά θα λείψουν από την αγορά !Ειναι σαφές! Ανεξαρτήτως δικαιοσύνης η όχι .Από τα 11,5 τα 70% θα πάνε στην μαύρη τρύπα της ύφεσης και ξανά από την αρχή ,άλλα μέτρα!!! Ειναι τόσο παλαβές οι αγορες ή βλέπουν το μέγεθος της
  τρέλλας στην ΕΕ.(Προσωπικά δεν είμαι ούτε κατά ,ούτε υπερ του Ευρώ .Του συγκεκριμένου ευρώ είμαι κατά.Αν η νομισματική ένωση ήταν αλλιώς οκ)

 48. TasosC avatar
  TasosC 21/08/2012 13:04:32

  Κύριε Κρανιδιώτη
  Συγχαρητήρια και για το συγκεκριμένο και (αναδρομικά) για το πρόσφατο άρθρο με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου.
  Πολύ φοβάμαι όμως ότι πάρα πολλοί, ακόμα και από τους τακτικούς σχολιαστές αυτού του blog, δεν έχουν τις ίδιες απόψεις με εσάς για την ιδεολογία και ταυτότητα του πατριωτικού χώρου, για τους Δ.Υ αλλά και για την ανάγκη ομόνοιας των Ελλήνων.
  Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα -άλλωστε όσοι έχουν την μύγα θα ΄΄μυγιαστούν΄΄- αλλά μία ανάγνωση στα σχόλια που προηγήθηκαν καθιστούν φανερό σε ποιους αναφέρομαι.
  Keep writing

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ TasosC 21/08/2012 15:07:14

   Κι έτσι να είναι δεν προσαρμόζω τις ιδέες μου στα γούστα και τις πεποιθήσεις των αναγνωστών. Γράφω αυτά που πιστεύω, όχι αυτά που θα ήθελαν άλλοι να πιστεύω.
   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

 49. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/08/2012 13:32:37

  Προτείνω ενημερωτική επίσκεψη των 3 πολιτικών αρχηγών μετά των κ. Στουρνάρα, Μανιτάκη και Χατζηδάκη, στο Μοντενέγκρο: Ποντγκόριτσα, over the mountain.
  Ενημέρωση για το πώς διαχειρίζεται κανείς την οικονομία μιας χώρας με Ευρώ.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 21/08/2012 15:17:16

   Μωρέ δε χρειάζονται σεμινάρια. Νομίζω πως το ξέρουν το μάνουαλ, τουλάχιστον οι οικονομολόγοι της παρέας. Αλλά είναι πολύ ισχυρές ακόμα οι δυνάμεις της Αντι-Μεταρρύθμισης. Ή τουλάχιστον έτσι μας έχουν κάνει να πιστεύουμε. (Ορίστε, μιλάω με όρους του ύστερου μεσαίωνα!)

 50. xp avatar
  xp 21/08/2012 15:57:47

  Το Μαυροβούνιο θεείε είναι παμπτωχο.Montenegro has one particular advantage over other powder kegs of the nouveaux riches: Not only is it gorgeous, it's also very poor. Just beyond Porto Montenegro's gated walls is a broken country littered with rusting Yugos and a lot of tall people with unfortunate dentistry

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ xp 22/08/2012 13:32:24

   Μα έτσι μας θέλει κι εμάς ο συγκεκριμένος. Και επίσης, γερμανικό προτεκτοράτο, όπως το Μαυροβούνιο που το κόψανε με ειρηνικό, «νομιμοφανή» τρόπο από την ένωση με τη Σερβία (στέρηση δικαιώματος ψήφου στο δημοψήφισμα από όσους Μαυροβούνιους διέμεναν στη Σερβία κλπ). Τώρα με τις ΕΕΖ, ίσως μας κόψουν και ημών κανα Μαυροβούνιο για τα τευτονικά τους γούστα, και μας προτιμάει για τις βόλτες του ο Θείος (αντί να τρέχει στην Αδριατική).

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΚΜ 22/08/2012 16:49:20

    Θα "κόψουν" Ύδρα με Πόρο και το Κρανίδι απέναντι, όπως λέμε φιόρδ του Κότορ στην Αδριατική.
    Και θα είναι "φορολογικός παράδεισος", κατά πάγκοινον αίτημα.
    Έχει άλλωστε αποσχιστική ιστορία η περιοχή: Εκεί κάψανε οι στασιαστές τον στόλο στον "Ελληνικό Εμφύλιο" του 1830.
    Πάντα πιστές οι Σπέτσες, θα μείνουν εκτός "μαυροβουνίου της Αργολίδας", στην Ελληνική επικράτεια.

 51. xp avatar
  xp 21/08/2012 16:01:26

  Το μαυροβούνιο είναι παμπτωχο.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 22/08/2012 13:05:39

   Μύθοι, bon pour l' Orient.
   ¨Ημουν πριν 1 μήνα εκεί.
   Είναι φτηνά, η αγοραστική δύναμη (με Ευρώ) στα επίπεδα τα δικά μας του 2000.
   Σχετικά υγιής κατάσταση, χωρίς φούσκα και χλίδα βεβαίως.
   Υπάρχει όμως πρόβλημα ανεργίας με την τοπική Αλβανική μειονότητα.
   Οικονομικά στοιχεία της καθημερινής ζωής, βλ.:
   h**p://www.antinews.gr/2012/08/06/173820/#comment-1024977

 52. Τηγανίτα με μέλι avatar
  Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 19:03:18

  Φαηλο, ξερεις τι σημαινει γυριζω το ρουχο;
  Παλια οταν ελιωναν τα ρουχα γυριζαν το μεσα εξω για να φαινεται καινουριο.

  Ε λοιπον μας τα γυρισατε πολλες φορες.

  Το οραμα σας δεν ηταν παρα ταγματα ξυπολυτων ελληνων κι οτι να μας πεις δεν σε πιστευω πια ουτε σενα ουτε και κανεναν αλλο απο σας

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 22:27:25

   Αυτή η τηγανίτα μόνο μέλι δεν έχει...στάζει δηλητήριο.
   Φαήλο μου εμείς σε αγαπάμε και σε πιστεύουμε,αλλά όμως έγώ σε θεωρώ φωτεινό αστέρι μέσα στην Ν.Δ.
   Περιμένω ακόμη σχόλιό σου γιά τον οικονομολόγο Δ.Καζάκη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Τηγανίτα με μέλι 22/08/2012 11:33:49

   Δεν "γύρισα" τίποτα και το όραμα μου είναι γραμμένο δημόσια, σε κεςίμενα και πράξεις, και δεν έχει καμμία σχέση με την τελευταία προσβλητική σου παράγραφο.

 53. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ avatar
  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 21/08/2012 20:56:14

  Από μια πολύ υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας, τον ενιαίο Δήμο Φυλής, στέλνουμε στον κύριο Κρανηδιώτη "μηδενιστικούς" χαιρετισμούς. Εμείς, οι "σαλονάτοι" άνεργοι, εργάτες, συνταξιούχοι,στέλνουμε σε αυτόν και τον Αρχηγό του (κάτοικο ΚΗΦΙΣΙΑΣ), πρώην πρόεδρο της ΠΟΛ.ΑΝ, το μήνυμα της αντίστασης.

  Όσο και να ωραιοποιείτε τα ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ επισείοντας τον μπαμπούλα της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (όπως κάνει σε κάθε κρίσιμη ιστορική στιγμή η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ για την ΕΛΛΑΔΑ και το ΛΑΟ μας παράταξή σας), σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, η διαίρεση την οποία τρέμετε έχει συντελεστεί:

  τα λαϊκά στρώματα είναι με το φυσικό τους σύμμαχο, την ΑΡΙΣΤΕΡΑ και εναντίον ΟΛΩΝ ΕΣΑΣ που ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, με οργανωμένο σχέδιο του ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, μισητού από τη συντριπιτκή πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενός δικομματισμού τη φαυλότητα του οποίου συνεχίζετε να υπηρετείτε πιστά (με τη βοήθεια της Παναγίας βεβαίως...).

  ΕΙΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ, όσες μεγαλοστομίες κι αν, μέσα στην υποκρισία σας, κατά της "Νέας Τάξης" παπαγαλίζετε. ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ, ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ και ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ του κοινωνιοκτόνου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και η δήθεν αγωνία σας για το λαό σας κάνει ακόμα απεχθέστερους στα μάτια όσων βιώνουν το μνημονιακό όλεθρο.

  Η τεχνητή διάκριση ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΔΕΞΙΑ έχει καταπέσει. Τα στρατόπεδα, όσο κι αν τα ξορκίζετε έχουν συγκροτηθεί: ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ vs ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΙΤ (ξένες και ντόπιες) που δρομολογούν φτωχοποίηση των εργαζόμενων τάξεων (στο όνομα της "ανταγωνιστικότηατς) και καταλήστευση του δημόσιου πλούτου (στο όνομα της "ανάπτυξης" και με πρόσχημα το "σπάταλο κράτος").

  Διαπραγμάτευση με την ομόσταβλή σας Μέρκελ δε μπορεί να κάνει ο "ιδιοκτήτης του Μνημονίου" (κατά δήλωσή του) Σαμαράς, ο μακεδονομάχος, ούτε κάθαρση μπορεί να υλοποιήσει το ενιαίο ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ SIEMENS (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ πρέπει πλέον να θεωρούνται συνέταιροι),του Βατοπεδίου, των δομημένων και του "νόμιμου κα ηθικού".

  Η πατριδοκαπηλεία και η τρομοκρατία για την περίφημη χρεοκοπία, τα υλικά δηάδή με τα οποία υφαρπάξατε την ψήφο των ηλικιωμένων, των συντηρητικών ανθρώπων (που όμως θα ξυπνήσουν σιγά σιγά) και ορισμένων μικρομεσαίων (οι πλούσιες περιοχές βεάβαια σας έωσαν μεγαλόκαρδα την ψήφο τους, γιατί άραγε κύρις Κρανηδιώτη) τελείωσαν.

  ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ όση πατρίδα κι αν πουλάτε. ΕΜΕΙΣ, οι "θολοκουλτουριάρηδες", "εθνομηδενιστές" και "σαλονάτοι" είμαστε οι συνεχιστές του ΕΑΜ που έσωσε το λαό απ' την πείνα, του 1-1-4, των Λαμπράκηδων, του Πολυτεχνείου, των φοιτητικών και μαθητικών αγώνων κόντρα στην κατάργηση της ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ... Η ΔΕΞΙΑ ήταν αυτή, με την ευρεία έννοια, που δίχαζε το λαό και επέβαλέ με το αστυνομικό της κράτος (ακόμα και με την επιβολή αμερικανοκλιντης χούντας) τα βάρβαρα μέτρα, όπως θα κάνει και τώρα (ήδη είδαμε τις πρώτες πλαστικες σφαίρες στην Ελλάδα από τη δική σας Κυβέρνηση, τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ επί ημερών Καραμανλή, ανάμεσα στα υπόλοιπα φρικτά που διέπραξε η Κυβέρνηση του πρωθυπουργού του playstation ήταν, η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 15χρονου ΠΑΙΔΙΟΥ.

  Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΓΙΑ "ΗΡΩΪΚΑ" ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ (ως ΝΔ) ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για εμάς (τους καναπεδάτους)...

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 21/08/2012 23:20:34

   ΘΟΛΟκουλτουριάρηδες, δεν περνάνε πιά αυτά στον κόσμο. Καί η "μόδα " σας , πάει πέρασε και αυτή. Ξεσκεπαστήκατε. Την ΠΑΤΡΙΔΑ να μην την βάζετε στα στόματά σας γιατί την μαγαρίζετε. Αλλως τε είστε Απάτριδες και όλη αυτή η βρωμερή προπαγάνδα σας μας έφερε εδώ. ΟΥΣΤ !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 22/08/2012 00:11:17

   Πω πω τσαντιλα οι Τσε Γκεβάρα του κ@λου! Κάποια ευαίσθητη χορδη αγγιξα.
   Λοιπόν ψευτοεπαναστατες της δραχμής, εχουμε και λέμε: προδότες εισαστε εσείς, οι μισθοφόροι 'η χρήσιμοι ηλίθιοι των νταβατζηδων που τόσο "ανιδιοτελως" σας εσπρωχναν προεκλογικά, για να γυρίσουμε στη δραχμή. Ετσι και με την ταχεία υποτίμηση θα έφερναν τα λεφτά τους από το εξωτερικό, θα ξοφλουσαν μπιρ παρά τα χρέη τους και με τα ρεστα θα αγόραζαν κοψοχρονια τα ιμάτιά της Πατρίδας.
   Τα μαγαζια τους (ΜΜΕ, δημόσια έργα, προμήθειες, όλα εν
   α πακετο ), οι μηχανισμοί της λεηλασίας της χώρας στελεχωθηκαν προθυμα από το σκυλολοι της αριστερας, της "Ηρωες Πολυτεχνείου ΑΕ", τους οποίους απορρόφησε το ΠΑΣΟΚ και τωρα σαν αρουραιοι πηδηξαν από το καράβι κι αποτελουν την μεγαλύτερη "συνιστώσα" σαςμ Αυτοί οι κλέφτες και οι "προοδευτικοι" καλοπληρωμενοι λακεδες τους, ξεσκισαν επι 30 χρόνια την χώρα, διέλυσαν την παραγωγική της βάση. Αυτή η πρασιινη, ροζ και κόκκινη συμμορια των προδοτων, που τωρα είσαστε ένα πραγμα και οργανικά, κοινωνικοποιησατε την διαφθορα, διαλυσατε την βιομηχανία, την βιοτεχνία, την γεωργι
   α, κατασπαραξατε πακτωλους κονδυλίων κι επιδοτήσεων, δανειστηκατε ασύλληπτα ποσά, τα οποία τα φάγατε μεχρι φόδρα! Διαλυσατε την Παιδεία, κάνατε τα Πανεπιστήμια άντρα εκφασισμού, πνευματικής αγκυλωσης και μικροπολιτικής συναλλαγής και ρουσφετολογιας. Κυβερνησαν οι κωλοιδεες σας, οι μηδενιστικες, ανθελληνικες και τεμπελχαναδικες νοοτροπίες σας. Σαν να μην εφταναν όλα αυτά, κάνατε τη χώρα ξεφραγο αμπέλι, αποπατο της Αφρικής και της Ασίας. Ακομη και τώρα λειτουργείτε ως ατζεντηδες των δοτλεμπορων, του κρατους γενοκτονου, της Τουρκιας, που σπρώχνει επ' αμοιβή τους πάσης λογής κατσαπλιαδες στη χώρα μας. Οι διάφορες τάσεις σας κι ενίοτε επισημα το κομμα σας εχει αβανταρει τους σκοπιανους καραφασιστες του VMRO, επιγονους του Ιβαμ Μιχαηλοφ, κολλητου του Χάινριχ Χιμμλερ. Φαίνεται πως εχετε ακομη πολλά ανεξοφλητα ΣΝΟΦιτικα γραμμάτια. Και βέβαια πάντα οι ισλαμοφασιστες της Τουρκίας βρισκουν "κατανόηση" από σας.
   Η Κεντροδεξιά είναι η παράταξη που έχτισε την παραγωγική βάση της χώρας, τα εργοστάσια που εσείς κλείσατε 'η διωξατε τα ναυπηγεία που φαλιρησατε . Η Δεξιά θέσπισε και καθιέρωσε σε υγιεις βάσεις το κοινωνικό κράτος, που εσείς χρεωκοπησατε. Και μάλιστα ποιος; ο Ιωαννης Μεταξάς. Εφαρμογη οκταωρου, απαγόρευση παιδικής εργασίας, πληρωμενες διακοπές. Επι Βενιζέλου εκσυγχρονιστηκε η Πατριδα. Επι Μεταξα, Κ. Καραμανλη και Γερου αλλα κι επι Χουντας απεκτηαε βιομηχανικη υποδομη, εξηλεκτριστηκε. Πηρε σχεδόν τριάντα να διαλυσετε ότι
   έχτισε ο Λαος μας επι 80 χρόνια με Λαικους, Φιλελευθερους, δικτατοριες, ΕΡΕ, Κεντρο και ΝΔ.
   Και τωρα όπως παλιά, τυχοδιωκτες κι απατριδες, επενδυετε στο χαος, μπας κι έρθει ο κοινωνικός πόλεμος, που τόσο λαχταρατε, κι εφαρμοσετε τις βαρεμενες ιδεοληψίες σας. Και τότε σαν προδότες σας αντιμετωπίσαμε και τώρα σαν προδότες θα σας αντιμετωπίσουμε, καπηλους ανύπαρκτων αγώνων, τσιλιαδορους της διαπλοκής και προθαλαμο της τρομοκρατίας.

   ,

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 22/08/2012 08:21:25

   Είστε το καλύτερο αποκούμπι του συστήματος, η πιο ευνοϊκή αξιωματική αντιπολίτευση, μόνο και μόνο, επειδή στην ιδέα ότι θα εκλεγείτε ΕΣΕΙΣ ως εναλλακτική λύση εξουσίας, ο κόσμος αντιδρα σπασμωδικά και με συντήρηση.
   Δεν θέλω δε, να φαντάζομαι την επάυριο μιας τέτοιας επιλογής, ως συνέπεια για μια σειρά από θέματα, όπως πρώτα και κύρια η αυτοδιάθεσή μας ως λαού ενός έθνους-κράτους, αλλά και φυσικά η λογική να μην αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα, από τα παν/μια μέχρι τα νοσοκομεία, ώστε ...να αλλάξουν όλα, μόνο και μόνο με τον μανδύα του "αντιμνημονιακού" που φοράτε.
   Θρασείς και υποκριτές, που σφετερίζεστε τον πόνο του ελληνικού λαού, αλλά αγνοείτε την σκληρή καθημεινότητα που βιώνει, και την οποία είστε έτοιμοι να θυσιάσετε στο βωμό του ιδεοληπτικού σας παραληρήματος.
   Που θα πάει, θα σας καταλάβουν οι έλληνες...
   Εδώ έφτασαν το 2009 να δώσουν 45% στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να εκλέξουν ως σωτήρες, το δίδυμο των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, με ολίγη από Μπένι και κερασάκι Δραγώνα, Ρεπούση, σε εσάς θα κωλώσουν;
   Κάποτε όμως, θα πάψουμε να είμαστε έρμαιοι δημαγωγών και μπαχαλάκηδων.
   Μέχρι τότε, καλά κάνετε και πουλάτε τρέλα!

 54. Αθηνά-Μαρία avatar
  Αθηνά-Μαρία 21/08/2012 21:26:10

  Βlackqueen, πόσο θα ήθελα να έκανες λάθος...όμως πολύ φοβάμαι ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Να ελπίζουμε ότι υπάρχει ακόμη κάποιο ποσοστό πού δεν έχει διαβρωθεί...πόσο να είναι αυτό ; 20% ; 30%; και ακόμη -πιστεύω,ελπίζω-ένα άλλο πού περιμένει σαν την Ωραία Κοιμωμένη το φιλί της ζωής

 55. Κάτων avatar
  Κάτων 21/08/2012 21:38:43

  ένα μέλος (αρ.1) έχει το ΣΥΡΙΖΑ- Φυλής; Αν δεν δω υπογραφές στο ...μανιφέστο δεν σε πιστεύω.
  Και που είσαι; 26% είναι ο λαός, ή συνυπολογίζεις και την Χρυσή Αυγή;

 56. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 21/08/2012 22:09:00

  "ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ όση πατρίδα κι αν πουλάτε"...

  Aπό την ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:
  "Ούτω ή άλλως, πάντως, η πορεία ενός αριστερού χώρου δεν κρίνεται από τη γενική τοποθέτησή του απέναντι στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, ούτε καν από τη συνολική αντιπαράθεσή του με την εκάστοτε κυβέρνηση –αν και όλα αυτά έχουν τη σημασία τους. Κυρίως κρίνεται από τη συγκεκριμένη στάση του απέναντι στα κάθε φορά επίδικα της ταξικής πάλης, από το πόσο συγκρούεται έμπρακτα τόσο με τα διαχρονικά ιερά και όσια της αστικής κυριαρχίας (κοινωνική ειρήνη, ατομική ιδιοκτησία, κρατικό μονοπώλιο στη βία, εθνικό συμφέρον κ.λπ.) "
  http://omadarozasyriza.wordpress.com/2009/04/08/%ce%b7-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b3%ce%b5%cf%81%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%bf/

  Θέλετε να συγκρουστείτε με την κοινωνική ειρήνη. Και θέλετε να συγκρουστείτε με το εθνικό συμφέρον! Και το γράφετε ξετσίπωτα! Και τα ανέχεστε! Και μιλάς για "προδότες";
  Υποστηρικτή υβριστών τύπου "θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία"( Μπαλάφας).
  Υποστηρικτή κολλητών του Άκη ( Δούρου).

  "ούτε κάθαρση μπορεί να υλοποιήσει το ενιαίο ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ SIEMENS (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ "
  Ε μάθε πως τα έπιανε το κόμμα σας, κόμμα με πρώην αρχηγό που διετέλεσε πρόεδρος ΠΑΕ και συνήγορος διαπλεκομένων επιχειρηματιών. Έτσι τα άρπαζε το κόμμα σας:
  "Π. Κοροβέσης: «Πήρε χρήματα και η Αριστερά το 1989»"
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=283938

  Και που σαι; Μάθετε επιτέλους πως ο Λαός ΔΕΝ είστε εσείς. Έιστε ένα κομμάτι του. Και όσοι διαφωνούμε μαζί σας και στηρίζουμε τον ΑΣ ένα άλλο κομμάτι του. Μετρηθήκαμε και βγήκαμε περισσότεροι. Κόψε λοιπόν τα εμφυλιοπολεμικά κυρήγματα. Και κόψε και ό,τι άλλο σε οδηγεί σε παραλήρημα. Αφού σε πειράζει, σου κάνει κακό, κόψτο το ρημάδι.

 57. xp avatar
  xp 21/08/2012 22:57:27

  Προς θεού μη ιδεολογοποιούμε μη ιδεολογικά ζητήματα. Ο Σαμαράς είναι πρωθυπουργός μικρής χώρας ,αλλά αν ζούσε ο Ντεγκωλ -με το βάρος της Γαλλίας-τι θα γινόταν στην ΕΕ?Αλλη γεύση.Πιστεύω ότι έχουν σπάσει τα ταμπού σχετικά με την ΕΕ ,λόγω εθνικών διαφορών που αναδύονται.Κακώς η ΝΔ είναι ευρωλιγούρικη και δεν έχει έστω μετριοπαθείς ευροσκεπτικιστές! Εχώ ορκίστηκα στο Ναυπλιο (ΚΕΜΧ) στην Ελληνική σημαία.Αν πρέπει να ορκιστώ και στην σημαία της ΕΕ ας με ξανακαλέσουν.Εχουν 4 χρόνια διορία μεχρι να φτάσω τα πενήντα...Τέλος βλέπω σε καμιά πενταετία να έχουμε συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα εντός της ΕΕ.Οσο για τον Καζάκη πιστεύω ότι είναι πολύκαλός αναλυτής,σωστός με τους πίνακες του,τις μαθηματικές αποδείξεις του .Σαν πολιτικός δεν κάνει! Ο καθένας στον ρόλο του.

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ xp 22/08/2012 09:35:03

   Φίλε Χρ ευχαριστώ γιά το σχόλιο περί Καζάκη, πού έμεινε αναπάντητο από τον Φαήλο ! Φυσικά ,σάν οικονομολόγο τον βλέπω και εγώ και όχι σαν πολιτικό αλλά "ονειρεύτηκα "μία συνεργασία με τον κ. Κρανιδιώτη εάν συμφωνούσε βέβαια. Θεωρώ ότι χρειάζεται ένας οικονομολόγος πού κατέχει το αντικείμενο (έτσι δείχνει ο Καζάκης) πού ενδιαφέρεται γιά τον άνθρωπο, όχι γιά τους αριθμούς μόνον, δεν μιλάει την ξύλινη γλώσσα των οικονομολόγων και τέλος πού φαίνεται (τουλάχιστον) Πατριώτης.Αυτό το τελευταίο καί άν σπανίζει...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αθηνά-Μαρία 22/08/2012 11:31:31

    Αθηνά - Μαρία,
    Περί Καζάκη θα σου απαντήσω αλλά όχι τώρα. Θέλω πρώτα να δω τα διάφορα που λέει και γράφει, γιατί δεν έχω σφαιρική εικόνα.

    • Αθηνά-Μαρία avatar
     Αθηνά-Μαρία @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/08/2012 18:44:08

     Ευχαριστώ Φαήλο, άλλη μία φορά αποδεικνύεις πόσο υπεύθυνος είσαι.

 58. Δημήτριος Μ. avatar
  Δημήτριος Μ. 22/08/2012 09:34:54

  Η παράταξη της λαϊκής δεξιάς παρά τις αντιμνημονιακές της κορώνες, τις υποσχέσεις της για αναδιαπραγμάτευση κτλ κτλ, ποια πολιτική ακολουθεί; Την πολιτική του μνημονίου, την πολιτική της αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους μέσω μέτρων λιτότητας, περιστολής της οικονομικής δραστηριότητας και πυραμιδικό δανεισμό (δανειζόμαστε μόνο για να πληρώσουμε τα δανεικά). Ας μου υποδείξει κάποιος μία χώρα που το μείγμα της πολιτικής αυτής πέτυχε τους υποτιθέμενους στόχους του. Έστω μία.
  Ακολουθώντας στην πράξη τη πολιτική του Παπανδρέου του Παπαδήμα, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. η κυβέρνηση του Σαμαρά διατηρεί την Ελλάδα για τέταρτο συναπτό έτος στο ίδιο αδιέξοδο, μόνο που αυτή τη φορά ο δρόμος τελειώνει και ο τοίχος πλησιάζει.
  Τι καταφέραμε στα τελευταία τρία χρόνια....; Στην πράξη τίποτα περισσότερο από το να διατηρούμε στη ζωή τα αίτια που έφεραν την χώρα μας στην σημερινή κατάσταση. Να διατηρούμε στη ζωή το ίδιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Με ποιο υποπροϊόν; Την σχεδόν καταστροφή της κοινωνικής συνοχής, την γενικευμένη απαξίωση (ακόμα και αυτής της εργασίας, της δράσης, της επιχειρηματικότητας), την άνοδο των άκρων, και το σημαντικότερο ίσως... την αποστέρηση από τον ελληνικό λαό των μέσων, που θα τον βοηθούσαν να αντιμετωπίσει σε κάποιο βαθμό την κατάρρευση που έρχεται.
  Οι οικονομίες του εξανεμίστηκαν, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25% περίπου (η επίσημη), οι τιμές των ακινήτων του βαραθρώθηκαν. Και όλα αυτά, μερικές από τις συνέπειες μιας πτώχευσης, χωρίς καν να έχει έρθει ακόμα (επίσημα) η πτώχευση.
  Η μείωση του ΑΕΠ της χώρας τα τελευταία χρόνια είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τη μείωση του ΑΕΠ χωρών που πτώχευσαν επισήμως.
  Αλλά είπαμε η Ελλάδα δεν έχει ακόμα επισήμως πτωχεύσει, μπορεί όμως να ισχυρισθεί κανείς εντίμως ότι η Ελλάδα δεν είναι πτωχή; Μπορεί να υποστηρίξει κανείς βασίμως ότι η Ελλάδα ακολουθώντας την ίδια συνταγή (και μην μου απαντήσετε περί "αναδιαπραγμάτευσης") θα αποφύγει την επίσημη πτώχευση;

  Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, οι "αφορισμοί" περί κομμάτων της δραχμής κτλ είναι ανόητοι αφενός μεν γιατί αποπροσανατολίζουν από την πραγματική ανοησία της προτεινόμενης από το ΣΥΡΙΖΑ πολιτικής (καλά για Καμμένο και σία δε μιλάω καν), αφετέρου γιατί παραβλέπουν μία απλή οικονομική πραγματικότητα. Σε καθεστώς ελεύθερων συναλλαγματικών ισοτιμιών ΔΕΝ νοείται οικονομική πολιτική χωρίς νομισματική πολιτική.
  Και δυστυχώς η Ελλάδα δεν δύναται λόγω Ευρώ να ασκήσει νομισματική πολιτική. Περισσότερο δε δυστυχώς, ακόμα και σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος, το μέχρι τότε χρησιμοποιούμενο νόμισμα δεν παύει να υφίσταται, δεν χάνει την αξία του, καθώς εξακολουθεί να είναι το χρησιμοποιούμενο νόμισμα των υπόλοιπων κρατών της ζώνης του Ευρώ.

  Τα πράγματα από οικονομική σκοπιά όμως είναι απλά.
  1. Η χώρα μας έχει πτωχεύσει.
  2. Πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται πολιτικά και οικονομικά ως πτωχή χώρα (π.χ. στάση πληρωμών οποιοδήποτε είδους εξωτερικού χρέους και επικέντρωση όλων των οικονομικών δυνατοτήτων της στην ανάπτυξη της οικονομίας της).
  3. Πρέπει να μάθει να ζει αποκλειστικά με αυτά που παράγει και με το εισόδημα που αυτά της δίνουν.
  4. Πρέπει επιτέλους να ανακτήσει τη δυνατότητα άσκησης νομισματικής πολιτικής και αυτό σημαίνει απλά έξοδο από την Ευρωζώνη.
  5. Ναι αυτή η κατάσταση, θα επιφέρει δραματική πτώση του επιπέδου ζωής, αλλά αυτή είναι αναπόφευκτη και, όσο διατηρείται η σημερινή πολιτική, τόσο πιο δραματική θα είναι και τόσο πιο περισσότερο θα κρατήσει.
  6. Μέσα σε αυτές τις στάχτες θα πρέπει να ανασυστήσουμε το κράτος μας περιορίζοντάς το στα απολύτως απαραίτητα (άμυνα, δημόσια τάξη, δικαιοσύνη και υγεία-πρόνοια).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δημήτριος Μ. 22/08/2012 12:59:04

   "Πτωχευμένη" χώρα με τόσο πλούσιους ιδιώτες (25.000 $ μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα);
   Πρόκειται για ΤΟ οικονομολογικό παράδοξο;
   ¨Οχι. Απλώς ο ιδιωτικός πλούτος ΕΙΝΑΙ το δημόσιο χρέος.
   Μαζί τα φάγαΝΕ.
   Αυτό δεν επανορθώνεται με καμμιά "νομισματική πολιτική", αλλά με απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών. Δηλαδή ανάκτηση από το Δημόσιο (ή άν δεν γίνεται) απαξίωση των υπεξαιρεμένων.
   Έτσι θα επανέλθει η ισορροπία.

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ο Θείος 22/08/2012 13:17:05

    Μήπως όμως αντί των «υπεξαιρεθέντων» (ρετιρέ και ημέτεροι της 30ετούς Πασοκοκρατίας) απαξιώνονται είναι ζωές ολόκληρες ανθρώπων που μόχθησαν και στάθηκαν άξια; Δεν σε απασχολεί!

    Ζήτω στην Μέρκελ λοιπόν που μας εξαθλιώνει για να έρθει η ισορροπία σου! Ώπα, μισό λεπτό: εσύ λες (στη γνωστή σου κασέτα) ότι ούτε εσύ συμπαθείς την Μέρκελ. Αντιθέτως, συμπαθείς τους Grünen (sic) και τους συμμάχους τους (SPD) στον μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό γιατί αυτοί (ως άλλο ξανθό γένος) θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της Ελλάδας για να ξεφύγει από την κρίση. Ώπα, μισό λεπτό: άμα ξεφύγει από την κρίση, τότε πως θα εξαθλιωθεί και θα απαξιωθεί η Ελλάδα για να έρθει η ισορροπία σου (σαν την σοσιαλιστική κοινωνία, ένα πράμα;); Δεν πειράζει, το σημαντικό είναι να συνεχίσουν να πουλάνε οι Γερμανοί υποβρύχια που γέρνουν - γιατί οι Grünen σου να πληρώσουν τις αμαρτίες της Μέρκελ; - και να μπορείς κι εσύ να μας κουνάς το δάχτυλο αφὑψηλού.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΚΜ 22/08/2012 13:37:29

     Το πρόβλημα είναι αυτό ακριβώς:
     Αντί των «υπεξαιρεθέντων» (ρετιρέ "εργατικής αριστοκρατίας", κρατικοδίαιτοι και ημέτεροι πάσης φύσεως....), κόβονται κατώτεροι βασικοί μισθοί, συντάξεις κάτω των 1000 κτλ).
     Παίρνουν τα πάντα από τους φτωχούς πολίτες, για να μη θίξουν έστω και λίγο την διακομματική πρασινομπλέ νομενκλατούρα με τους κόκκινους κόκκους.
     Αυτό ακριβώς είναι το φαύλο και αποτυχημένο κράτος 1950 - 2012, οι επωφεληθέντες μιας αποτυχημένης κοινωνίας, που αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να συνεχίσει αυτή η αγελάδα να τους παρέχει πλουσιοπάροχο γάλα.
     Σαν να μην έφθαναν αυτά, έχουμε και την "υπαρκτή αριστερά" (Σύριζα και σία) που σφυρίζει κλέφτικα σε αθώους και ενόχους: Όλα άρχισαν - δήθεν - με το κακό Μνημόνιο. Λές και δεν μας το έφερε το Μνημόνιο, η φαυλότητα 50 χρόνων.
     Καμμία Μέρκελ και κανείς του SPD ή των Grünen δεν θα μας σώσει, άν δεν αφυπνισθεί επι τέλους στη δική μας χώρα το ένστικτο της αυτοσυντήρησης: Στην προκειμένη περίπτωση το ένστικτο λέγεται και "κοινωνική συνοχή", "δικαιοσύνη".
     Ευπρόσδεκτη η "φιάλη με τον ορρό", άν μας την συνδέσουν οι SPD και οι Grünen. Αλλά κανείς ασθενής που είχε αποφασίσει οικιεοθελώς να πεθάνει, δεν σώθηκε ποτέ, με κανέναν ορρό.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΚΜ 22/08/2012 13:45:52

     Όχι, κανείς δεν βοηθά από "φιλανθρωπία".
     Η πολιτική και πολύ σκληρή τέχνη.
     Ακόμη και ο Σρέντερ (που εκτιμώ - όχι επειδή είναι "καλός" αλλά επειδή είναι ικανός), που μας σύστησε "να θυμηθούμε τους Σπαρτιάτες" και την αυστηρότητά τους, είναι σήμερα ο number 1 μάνατζερ του Πούτιν. Κανείς μάνατζερ δεν είναι φάν της Σπαρτιατικής λιτότητας προσωπικά.
     Πολιτική και μπίζνες κάνει ο άνθρωπος.
     Το θεμα είναι όμως να καταλαβαίνουμε το "συν Αθηνά και χείρα κίνει".
     "Φιλανθρώπους" θα βρούμε στο Τάγμα της Μητέρας Τερέζας. Όχι στην πολιτική, Γερμανική ή άλλη.

 59. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/08/2012 11:45:57

  Άν βρείς και εκτενές βιογραφικό του, με το πολιτικό - ακαδημαικό curriculum, αγαπητέ Φαήλε θα ήθελα πολύ και θα παρακαλούσα να είμαι προσκεκλημένος στο πάρτυ που θ' ακολουθήσει !

 60. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 22/08/2012 11:50:13

  Κάποιος κ. Αμυράς, άν δεν απατώμαι, δήλωσε "ήμουν κι εγώ εκεί"!!!

 61. Δημήτριος Μ. avatar
  Δημήτριος Μ. 22/08/2012 13:12:01

  Δεν μιλάμε για πτώχευση των πολιτών αλλά για πτώχευση του Δημοσίου.
  Δεν είναι παράδοξο. Δες το ΑΕΠ των ΗΠΑ και το Δημόσιο Χρέος τους..... Αν της Ελλάδας σου φαίνεται παράδοξο... των ΗΠΑ θα σου φανεί σχιζοφρενικό.

  Ο ιδιωτικός πλούτος δεν ειναι το δημόσιο χρέος. Μέρος του Ιδιωτικού πλούτου είναι το δημόσιο χρέος... Αλλά για να το πω απλά τα χρήματα αυτά ξεχάστε τα όσο κυβερνά την χώρα το ίδιο ακριβώς πολιτικοοικονομικό κατεστημένο με αλλαγμένο ανά 4ετία ή 8 ετία κοστούμι.

  Η δυνατότητα να ασκείς νομισματική πολιτική δεν αντιμετωπίζει την "κλεψιά"...... μην μπερδεύεις τα πράγματα.

  • Αθηνά-Μαρία avatar
   Αθηνά-Μαρία @ Δημήτριος Μ. 23/08/2012 23:28:16

   Προσωπική ερώτηση Δημήτριε Μ ( άν θέλεις απαντάς) : είσαι ο καθηγητής Φυσικής πού φαντάζομαι;

   • Δημήτριος Μ. avatar
    Δημήτριος Μ. @ Αθηνά-Μαρία 12/11/2012 19:59:59

    Οχι ... καθηγητής δεν είμαι.. πόσο μάλλον φυσικής

 62. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ avatar
  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 22/08/2012 13:20:00

  Πω, πω... αρκεί να τσιγκλίσει κανείς λιγάκι τον κ. ΚΡΑΝΗΔΩΙΤΗ για να του βγει όλο το ακροδεξιό - φασιστικό υποσυνείδητο στον αφρό. Μεταξικές δικτατορίες και αμερικανοκίνητες στρατιωτικές χούντες είναι δόκιμα "κεντροδεξιά" (;)μοντέλα που ανοικοδόμησαν την Ελλάδα, αν κατάλαβα καλά;;; Μόνο τους ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ξεχάσατε για να συμπληρωθεί το "ένδοξο" πατριωτικό παρελθόν της παράταξής σας που έχει καταστρεψει το δύσμοιρο τόπο μας...

  Σε αυτές τις εποχές, που θαυμάζετε ως γνήσιοι ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ , μα ς γυρνάτε, από πλευράς υποδομών, κοινωνικών δικαιωμάτων, υποτέλειας, φτώχειας. Σε αυτές τις εποχές, μας γυρνάει ο πολέμιος του πελατειακού κράτους (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ) κύριος Σαμαράς, σε συνεργασία με την ΟΜΟΣΤΑΒΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΚΕΛ (το επαναλαμβάνω για όσους ανίδεους νομίζουν ακόμα ότι δήθεν η ΝΔ βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του γερμανικού μονεταρισμού)...

  Ένα κράτος μπανανία, προτεκτοράτο (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ) όπου οι ιθαγενείς θα δουλεύουν με μισθούς βουλγαρίας σε "ΕΟΖ" για την πολυπόθητη ανάπτυξη του ΒενιζελοΚουβέλη.

  Και μιας και αναφέρατε τον "πελατειασμό" και τη "θολοκουλτούρα", ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ", προκειμένου να φέρετε σε πέρας τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ (είναι ή δεν είναι άραγε ΠΡΟΔΟΣΙΑ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ;;), συνεργάζεστε με όλον αυτόν τον εσμό που δήθεν θεωρείτε υπαίτιο της σήψης: το ΠΑΣΟΚ (και μάλιστα το πλέον αμοραλιστικό - εθνοπροδοτικό - διεφθαρμένο κομμάτι του), τη ροζ συνιστώσα της ΔΗΜΑΡ (που είχε την πρωτοκαθεδρία στα Πανεπιστήμια) της ΡΕΠΟΥΣΗ και του ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ.

  Όλοι είστε μια γροθιά προκειμένου να αποτραπεί ο "κομμουνιστικός κίνδυνος" του ΣΥΡΙΖΑ και εσείς, κύριε ΚΡΑΝΗΔΙΩΤΗ, αναλαμβάνετε τον άχαρο ρόλο να δικαιολογήσετε στην εκλογική βάση της "λαϊκής Δεξιάς" (αντίφαση εν τοις όροις το "λαϊκή δεξιά") τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΗΤΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ (από τα σύγχρονα ταγΜΑΤα ασφαλείας του υπουργεόυ που έχει ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ως γ.γραμματέα!) ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ...

  Πόσοι νομίζετε ότι ακόμη πείθονται από το εμπόριο φόβου, πατριδοκαπηλείας και αντιαριστερής ρητορίας (και όσοι πείθονται γιατί να μην ακολουθήσουν τη γνήσια έκφραση όσων πρεσβέυετε, που είναι η νεοναζιστική συμμορία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ την οποία προωθούν οι νατβατζήδες των ΜΜΕ);;;

  Κι αν κατηγορείτε την ΑΡΙΣΤΕΡΑ για ιδεολοηψία, οι πίστη σας στην αυτορρύθμιση της Αγοράς, τον δήθεν άμωμο ιδιωτικό τομέα,το μειωμένο κράτος (πλην βέβαια των κατασταλτικών μηχανισμών που προστατεύουν ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ), τι είναι?? Η συνέχιση της εσςωτερικής υποτίμησης ως μέσον εξόδου από την κρίση δεν είναι δογματισμός;; Η ιδιωτικοποίηση ακόμα και κερδοφόρων επιχειρήσεων (ΟΠΑΠ) τι είναι αν όχι ΙΔΕΟΛΟΨΙΑ?

  ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΡΟΖ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ" (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας)???

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ (απαντάω: οι κολλητοί σας); ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ (απαντάω: οι κολλητοίσας και η κομπραδόρικη ελληνκή αστική τάξη);
  Υπάρχει κανείς τρελός που θεωρεί ότι οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΛΙΤ σε τούτη τη χώρα (οι οποίοι έχουν ονματεπώνυμα και θα πληρώσουν όταν έρθει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, όπως θα πληρώσουν και όσοι ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κουνώντας ελληνικές σημαιούλές για να κοροϊδέψουν τους αγνούς πατριώτες) ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;;;; Έλεος!

  Όσο για τους "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ" διαβάστε λίγο ιστορία. Για να σας βοηθήσω: πληκτρολογήστε στο Google τα εξής: ΕΑΜ, ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και θα δείτε το αίμα που έχουν χύσει ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ για να μπορείτε ελεύθερα εσείς να λοιδοροίτε τις εργατικές κατακτήσεις (ως πελατειακά δίκτυα), τους αγώνες (ως συντεχνίες) τη δημοκρατία (ως "αναρχία") και την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ (ως οικοπεδάκια που θα μας ξεχρεώσουν λες και το χρεός το δημιούργησε ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ)...

  Περιμένουμε μια σαφή απάντηση χωρίς αφορισμούς και ύμνους σε φασιστικά καθεστώτα...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 22/08/2012 16:00:40

   Ο παππούς μου είχε τρία παράσημα από το συμμοριτοπόλεμο... πάντα ήθελα να του μοιάσω...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 22/08/2012 16:38:44

   Συριζαίε από Φυλή, το σχόλιό σου μοιάζει με κείμενο-παρωδία, γραμμένο από δεξιό για να διακωμωδήσει τί είστε!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΜ 22/08/2012 17:00:36

    Έρχεται το ιππικό του Νεστορος Μάχνο! Μετά όμως τις 11 πμ κι αφού πιει ένα φρεντοτσινο.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 23/08/2012 01:32:38

   Παρακαλώ, πληκτρολογήστε στο Google τα εξής:

   Lexotanil, Lectopam, Lexotan, Lexilium, Lexaurin, Brazepam,Rekotnil, Bromaze.

   μετά ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης.

 63. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 22/08/2012 14:33:13

  Να κοιτάς τις ημερομηνίες σε αυτά που παίρνεις. Έχουν λήξει από το 1949.

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/08/2012 00:31:21

   Καλοοοοοό !!

 64. roadrunner avatar
  roadrunner 22/08/2012 14:42:30

  Να βοηθήσω λίγο ; Το 2006, μετέφρασε το «Macedonia: Its Races and Their Future» (Μακεδονία: Οι Ράτσες -φυλές- και η προοπτική τους), του Βρεττανού Henry Noel Brailsford." με περιεχόμενο αντίθετο στα εθνικά συμφέροντα ως προς το μακεδονικό.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ roadrunner 22/08/2012 22:14:34

   Άμα δεις το site του, έχει πριν λίγους μήνες ανεβάσει μια περισπούδαστη ανάλυση γιατί δεν είναι προδοτικό το εν λόγω βιβλίο, το είδα ψάχνοντας να απαντήσω στην κα Αθηνά-Μαρία.

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ TopGunZ 23/08/2012 01:51:30

    Σε έπεισε ότι δεν είναι προδοτικό ;

   • Αθηνά-Μαρία avatar
    Αθηνά-Μαρία @ TopGunZ 23/08/2012 11:44:13

    Πωπω, βλέπω ένα μικρό πανικό με το θέμα. Εμαθα οτι υπάρχει και ΚαζάκΟς, μήπως αυτό έχει προκαλέσει τη σύγχυση ;;; Μάλλον αυτό είναι. Διότι αυτά πού λέτε περί διεθνιστού κλπ. μού φέρνουν γέλια. Στην εκπομπή Κontra στη νύχτα της Δευτέρας 20/8 ,(1 μετα τα μεσάνυχτα!) είδα και άκουσα έναν κύριο πού με απλή κατανοητή γλώσσα και με σεμνότητα μίλησε γιά Οικονομία (οικονομολόγος γάρ) με βασικό γνώμωνα τον άνθρωπο και την αγάπη του γιά την Ελλάδα. Τώρα...εάν είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτόν πού περιγράφετε εσείς...τι να πώ : Θα πέσω από την Ακρόπολη και το κρίμα στο λαιμό σας !

 65. ΚΜ avatar
  ΚΜ 22/08/2012 14:58:37

  Ωραίος φερετζές το παραπάνω σχόλιο σου, γερμανόψυχε. Όμως αυτά που, μέσα στην απύθμενή έπαρσή σου, ενίοτε σου ξεφεύγουν, δεν επιδέχονται πάντοτε ανασκευής. Εν προκειμένω, το (επί 5 έτη συναπτά κατρακυλών) ΑΕΠ μας σου παραπέφτει υψηλό - δέον ὅπως καταβαραθρωθῇ περαιτέρω ἵνα ἱκανοποιηθή ἡ Λουθηρανική ἠθική και ἵνα ευφρανθῇ πάς πίθηκος Βάδης-Βυρτεμβέργης. Α, και για να αγοράσετε κοψοχρονιά, όπως στο Μαυροβούνιο.

  Αυτά τα κηρύγματα περί ανάγκης απαξίωσης (sic) της χώρας και περί ανάγκης πτώσης του ΑΕΠ (το -25% προφανώς είναι λίγο) , να τα πεις στους Γερμανούς σε λίγα χρόνια, όταν η λοιπή ανθρωπότητα σας βλάψει, όπως σας αξίζει (αυτή κι αν θα είναι αποκατάσταση ισορροπίας!) και να δούμε τί αντιδράσεις θα μαζέψεις.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΚΜ 22/08/2012 16:18:05

   Δυστυχώς (ή ευτυχώς) τα οικονομικά έχουν και το "τεχνικό τους σκέλος, δεν είναι μόνον "πολιτική" και βουλησιαρχία:
   Όταν έχεις επί 10 τουλάχιστον έτη ανοδικό ΑΕΠ, θα πρέπει να περιμένεις και πτωτική φάση. ¨Οτι ανεβαίνει κατεβαίνει. Παρατράβηξε η πτώση, αλλά ότι ανεβαίνει πολύ κατεβαίνει πολύ.
   Προσπαθώ να σχολιάζω σεβόμενος τα πραγματολογικά δεδομένα και την απλή Αριστοτελική λογική, και μου απαντάτε με ιδεολογήματα και αφοριστικούς χαρακτηρισμούς.
   Φυσικά δεν έχω λεφτά για να αγοράσω απολύτως τίποτε, στο Μαυροβούνιο ή εδώ, ακριβώς γιατί δεν ήμουν ποτέ "πελάτης" και οπαδός.
   Ούτε αισθάνομαι νοσταλγία για τις δεκαετίες που έζησα, του 2000, του 1990 ή του 1980. Δεν "πέρασα καλά", i ' m looking back with angry, που λένε και οι ...Γάλλοι !

   • ΚΜ avatar
    ΚΜ @ Ο Θείος 22/08/2012 16:33:09

    Παραβλέπω το αλαζονικό υφάκι σε (που καθόλου δεν πάει πακέτο με την αριστοτελική λογική) και σε ρωτάω: πόσο θες να πέσει το κατα κεφαλήν ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2008; Η «αριστοτελική σου λογική» τη βρίσκει με ένα -30% ή να κόψω κι άλλο; -40% καλά είναι; -50%;

    Κατά τα άλλα, αν εσύ που είσαι αριστερούλης προοδευτικός δεν πέρασες καλά τη δεκαετία του '80 ή του '90 ή του '00 (άντε και το δέχομαι, ως μη ώφειλα), τί να πουν και οι έρμοι οι δεξιοί. Ρώτα κανέναν, δεν δαγκώνουν ξέρεις (ακόμα). Κι όμως, δεν θέλουμε να καταστραφεί η χώρα επειδή δεν περάσαμε εμείς καλά. Θέλουμε να κρατηθεί γιατί την πονάμε. Και, εν ανάγκη, ας μην ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα (που εσένα είναι το κύριο μέλημά σου). Παρεμπιπτόντως, τράβα σε καναν Φρόυντ (που τον επικαλείσαι σε άλλη ανάρτηση, ως άλλος Αλέφαντος) να σου εξηγήσει τα ελατήριά σου γιατί καμιά σχέση δεν έχουν με την «αριστοτελική λογική».

 66. xp avatar
  xp 22/08/2012 19:17:44

  Ανεξαρτήτως των παραπάνω με ενοχλεί ότι ο Γιουνκερ δεν θα δει τον Τσιπρα.Το θεσμικό μερος είναι και ουσιαστικό ! Πάντα ο αρχηγός αα παίζει τον ρόλο του "κακού",συμμετέχει εμμέσως στην διαπραγμάτευση.Το να τον αγνοείς είναι προσβλητικό για όλους μας.

  • Grande_Babylon avatar
   Grande_Babylon @ xp 23/08/2012 01:02:02

   Να σε ρωτήσω από θεσμικής άποψης ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνομιλεί με την τροϊκα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ);

 67. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ avatar
  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 22/08/2012 21:44:04

  Αυτό που μ' αρέσει στην τρικομματική είναι η συμμαχια (υποτίθεται) διαφορετικών "ρευμάτων" για να σωθεί η πατρίδα: νεοφιλελελύθεροι δεξιοί (π.χ Χαζηδάκης), στυγνοί τεχνοκράτες (πχ Στουρνάρας), ακροδεξιά καναπέ(Φαήλος), φασιστική δεξιά (Πλεύρης - Άδωνης), ΠΑΣΟΚΑΡΑ, "εθνομηδενιστές" (Ρεπούση), εκσυγχρονιστές. Η Παναγιά μαζί σας (ευτυχώς που εμείς οι Αριστεροί κάπου πήρε το αυτί μας για έναν Δαρβίνο και είμαστε άθεοι και εθνοπροδόται, και δε συμμετέχουμε στο τσίρκο σας)....

 68. TopGunZ avatar
  TopGunZ 22/08/2012 21:56:56

  Δε μου λες, δε ρίχνεις και μια ματιά στο ποσοστά των περιοχών με τους τζαμπατζήδες τυφλούς, ανάπηρους κλπ να κάνουμε μια αναγωγούλα? Το ότι δεν έχετε σαλονάτους ψηφοφόρους είναι γιατί οι σαλονάτοι υποστηρικτές σας είναι στα Λονδίνα και τις Ελβετίες και απλώς στέλνουν το παραδάκι για το πιστοποιητικό επαναστατικότητας που τους εκδίδετε.

 69. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 22/08/2012 22:08:56

  Γιατί δεν δοκιμάζεις κανά λικεράκι;
  Αφού το κρασί σε πειράζει.
  Κανά κείμενο του "θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία" Μπαλάφα σου βρίσκεται;
  Καμιά έκθεση της Δούρου στις επιτροπές του Άκη;
  Κάτι σε Κοροβέση που εξηγούσε πως τα αρπάζατε το 1989 από τον γιο του Πέτρου;
  Κανά σοφό κείμενο του Βένιου Αγγελόπουλου, του υπερασπιστή του αρχιδειλού δολοφόνου Γιωτόπουλου;
  Κανά ποίημα του Κουράκη έστω;
  Τίποτα backstage από το έπος του Τατσόπουλου στον μη διαπλεκόμενο ΣΚΑΙ για το 1821;
  Κάτι σε Ρόζα που μας εξηγεί πως πρέπει να συγκρουστείτε με το εθνικό συμφέρον;
  Καμιά δήλωση του Γλέζου για χέρι στις καταθέσεις από 20000 ευρώ;
  Κανά πλανάκι από τον γιο της Γιάννας στις συγκεντρώσεις σας;
  Κανά άρθρο του Ψυχάρη που να προμοτάρει τον Τσίπρα και την δραχμή;
  Κάτι σε Μηλιό που να εξηγεί πως για την εισβολή στην Κύπρο φταίει η Ελλάδα;
  Καμιά ανάλυση για το πως θα φέρετε εδώ και τις οικογένειες των λαθρομεταναστών;
  Κανά πλάνο από τη συγκέντρωση στα Σκόπια εναντίον του ελληνικού εθνκισμού όπου συμμετείχατε;
  Κανά βίντεο με τις δηλώσεις της Αλέκας όταν σας καρπάζωνε πως "χαιδεύετε τα αυτιά των κουκουλοφόρων";
  Κανά βίντεο με δηλώσεις της Αλέκας που σας είπε να μην ξαναπιάνετε εσείς, οι απόγονοι του Τσιριμώκου, το ΕΑΜ στο στόμα σας;
  Κάτι ενδιαφέρον πες μας βρε παιδί μου , εκτός από "προδότες" και "πιθηκοδεξιούς".

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Kώστας ΜΠ 23/08/2012 01:17:21

   Ξέχασες το καινούργιο φρούτο, την κυρία Ξανθούλα Καρανίκα, λυσσαλέα υπερασπίστρια (στο facebook) του 30χρονου δολοφόνου του ταξιτζή.

   • Μπουγάτσα με τυρί avatar
    Μπουγάτσα με τυρί @ ΚΜ 25/08/2012 09:38:12

    Μεγάλε; Την έχεις δει πως είναι η Καρανίκα;
    Μόνο πακιστανός βαρυποινίτης θα μπορούσε να υποκύψει στην επαναστατική γοητεία της. Κι αυτό μετά τα πρώτα 10 χρόνια εγκλεισμού.
    Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκινούν τσαντισμένοι την μέρα τους. Κωλοκαθρέφτης...

 70. Δικερως avatar
  Δικερως 23/08/2012 00:42:57

  Μπα,απ'οτι ακουσα μαλλον στην Ναξο περιμενει για δευτερο γυρο διακοπων.

 71. xp avatar
  xp 23/08/2012 00:44:59

  Ετερον εκατερον για ηγετης κάνει πάντως!

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ xp 23/08/2012 00:50:54

   Tους ηγετες τους γενναει η Ιστορια και τους αναδυκνυει ο Λαος.
   Ενιοτε δε,οπως πχ. εις την Δανιμαρκιαν,τα ΜΜΕ και ο κακος μας εαυτος.

 72. xp avatar
  xp 23/08/2012 01:10:37

  Συμφωνώ ! Είδομεν......Ολοι οι καλοί χωράνε ! Σε λίγο θα έχουμε δίπολο Τσιπρα-Μιχαλολιάκου προβλέπω .Εχω αρχίζει να συμπαθώ και τους δυό τελικά!

  • Grande_Babylon avatar
   Grande_Babylon @ xp 23/08/2012 01:17:46

   Επειδή είναι αμφότεροι προσηλωμένοι στους θεσμούς.

 73. Δικερως avatar
  Δικερως 23/08/2012 01:12:18

  Τα ακρα παντα γοητευουν...

 74. xp avatar
  xp 23/08/2012 01:15:08

  Ποιό κόμμα είσαι ?Ρωτούσαν τον Μποδοσάκη .Με το γκουβέρνο! Αν αποτύχει ο Σαμαράς αυτά θα είναι τα άλογα κούρσας !Θα έχει πλάκα!

 75. xp avatar
  xp 23/08/2012 01:27:49

  Εδω ήταν ο άλλος υπουργός οικονομικών και οι άλλοι σουπερ τεχνοκράτες(τροικα) και έκαναν λάθος 10 χρόνια...Αντί να βγούμε στις αγορές το 11, θα βγούμε με την 20η επέτοιο της παλληγενεσίας ! Διαφωνούσα πριν με έναν φίλο για την ΧΑ.Μα αυτοί είναι αμόρφωτοι μου είπε ! Αφού οι μορφωμένοι έκαναν λάθος 10 χρόνια,αυτοί θα κάνουν 12 ,αλλά θα κάνουμε και τον χαβαλέ του αιώνα!!! Με μακάκες μπλέξαμε ούτως ή άλλως.....

  • Grande_Babylon avatar
   Grande_Babylon @ xp 23/08/2012 01:29:49

   Ε, άμα είναι να κάνετε χαβαλέ...

 76. xp avatar
  xp 23/08/2012 01:37:45

  Grande_Babylon (προηγούμενη ανάρτηση) Αλλο οι τροικα που είναι καθαρα τεχνοκρατες άλλο ο Γιουνκερ . Θεσμικά έπρεπε να γίνει η συνάντηση ,όχι γιατί θα γινόταν κάτι ,αλλά δεν μου αρέσει ο τσαμπουκάς του Γιούνγκερ.Είναι αίσχος!!!

  • Grande_Babylon avatar
   Grande_Babylon @ xp 23/08/2012 01:45:19

   Έγινε!

 77. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 23/08/2012 02:14:09

  Αγαντα σύντροφε! Ο Γραμμος αντέχει ακόμα!
  "Και στην Καντωνα σφάζουν ακόμα προλεταριους ηρωικους", λαλαλα λαλα . Τι μου θύμισες ρε μπαγάσα...

 78. xp avatar
  xp 23/08/2012 02:14:12

  Καλοί μου φίλοι ένα 3% να βγαίνει από κάθε μνημόνιο (1,2 ίσως και 3) για μεροκάματο ,για τον ιδρώτα μας , και κάτι να φάνε και από την τρόικα για τα γεράματα και όλα σπέσιαλ!!!

 79. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ avatar
  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 23/08/2012 13:31:27

  Επειδή ο πολιτισμένος διάλογος με ανοθολογιστές είναι ουτοπία, απλώς επαναλαμβάνω κάτι που τσούζει:

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012: ΣΑΛΟΝΑΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑΛΗΣ: ΝΔ 73% - ΣΥΡΙΖΑ 6%.

  Πολύ σαλονάτοι αυτοί οι θοοκουλτουριάρηδες ρε Φαήλο...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 25/08/2012 09:29:12

   Σύντροφε, αυτό που τσούζει είναι να βλέπεις τον Σαμαρά Πρωθυπουργό και τελικά το πολυπόθητο χάος να μην έρχεται.
   Στην Εκάλη, στο Περιστέρι, στον Κορυδαλλό, παντού ένα μάτσο ψευτοεπαναστάτες φλώροι είσαστε.
   Η "επανάσταση"; Next time, baby.

 80. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ avatar
  ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΦΥΛΗΣ 23/08/2012 19:28:10

  Σύντροφε Κρανηδιώτη, βρήκα τον ορισμό του πατριωτισμού και θέλω να μου τον σχολιάσεις:

  AΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (π. πρόεδρος ΠΟΛ.ΑΝ, βοηθός εύρεσης εργασίας σε ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ και μεσίτης):

  "Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή".

 81. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 25/08/2012 09:33:34

  Συντροφάκο, μην φοβάσαι, πάντα θα έχουμε κάβα κανά νησάκι για πάρτη σας. Όχι σαν αυτά που πάτε και πίνετε μπάφους και συζητάτε για την σκηνή τζαζ της Αρούμπα και το εργατικό κίνημα στα Νησιά Κομόρες. Άλλα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.