#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2010 05:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόωρες εκλογές;"Ή μια γενναία κυβέρνηση, όπως αυτή, θα σώσει τη χώρα, αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια, ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης".

Αυτά είπε ο  κ. Χ. Καστανίδης. Το θεωρώ δεδομένο  ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν προέβη σ’ αυτή τη δήλωση χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την συγκατάθεση του  Πρωθυπουργού.  Γιατί, αν το έκανε, τότε κακώς παραμένει ακόμα στη θέση του.  Ο  κ. Καστανίδης ουσιαστικά αμφισβητεί την δυνατότητα της Κυβέρνησης να παίρνει αποφάσεις!  Υπό μια διασταλτική ερμηνεία, αμφισβητεί ακόμα  και την νομιμότητα των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί!

Γιατί  θέτει θέμα νομιμοποίησης;

Όταν  ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, το μυαλό όλων πάει στις πρόωρες εκλογές. Γιατί, όμως, η κυβέρνηση ξεκινάει  τη συζήτηση εν μέσω θέρους;

Μια πρώτη  απάντηση είναι ότι  θέλει να αποτρέψει διαφοροποιήσεις  υπουργών, βουλευτών και στελεχών.  Ο φόβος των εκλογών   «φυλάει τα  έρημα»

Μια δεύτερη εξήγηση είναι ότι επιχειρεί  να συσπειρώσει την εκλογική της βάση, η οποία σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δείχνει τάσης αναχωρητισμού.

Μια άλλη, ότι θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό και το …στράτευμα σε θέση μάχης, εν όψει των τοπικών εκλογών.

Τέλος, γιατί είναι πολύ πιθανόν, στο  μυαλό τους να υπάρχει όντως το σχέδιο  και  θέλουν να μετρήσουν διαθέσεις και αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Προεξοφλούν  ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν στο μέλλον και θέλουν να αποφύγουν μια εκλογική συντριβή από την οποία δύσκολα θα συνέλθουν.

Στήνεται σκηνικό αισιοδοξίας

Τις τελευταίες μέρες έχουμε μια ομοβροντία …καλών ειδήσεων:

-Κατά  τον κ. Παπακωνσταντίνου : « το πρώτο εξάμηνο του  2010  το έλλειμμα περιορίστηκε  κατά 46,0% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 39,5% με βάση το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής»

-Ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι « η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους υπερέβη κάθε προσδοκία»

- Ο αρμόδιος  Επίτροπος Όλι Ρεν ανέφερε ότι « το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και η εφαρμογή του μνημονίου εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά.»

-O  επικεφαλής της Deutsche Bank. J. Ackermann, δήλωσε «είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη στο σύνολό της, θα κατορθώσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους»

Ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ, είπε: «η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν έχει επηρεάσει την θέση της στα διεθνή φόρα κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προσωπικότητα του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και στον σεβασμό που έχουν στο πρόσωπό του οι Ευρωπαίοι αλλά και οι άλλοι διεθνείς ηγέτες.»

-Την Τρίτη η κυβέρνηση, για πρώτη φορά μετά το Μνημόνιο, πώλησε γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου με κάπως υποφερτό επιτόκιο.

-Σο τέλος Ιουλίου έρχονται  οι εμπειρογνώμονες της Τρόικας  και θεωρείται βέβαιο ότι θα εισηγηθούν, περί τον Σεπτέμβριο, την  παροχή της δεύτερης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

-Κατά τον Σεπτέμβριο, ο γνωστός μας Οίκος Αξιολόγησης Fitch, είναι πολύ πιθανό,  αν δεν αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία, να μιλήσει για «θετικές προοπτικές»

Είναι προφανές: στήνεται ένα θετικό σκηνικό.

Τι επιδιώκουν;

Το επόμενο ερώτημα είναι τι επιδιώκουν;  Στην κυβέρνηση δεν είναι αφελείς για να μη γνωρίζουν ότι:

- βαδίζουν «επί ξυρού  ακμής».

-το πρόγραμμα που εφαρμόζουν δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που έλεγαν προεκλογικά

- οι αντοχές, αλλά και οι ανοχές του κόσμου είναι σε οριακό επίπεδο, αν δεν έχουν ήδη εξαντληθεί.

-νέα μέτρα περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο και  θα ληφθούν αν όχι το  Φθινόπωρο, στις αρχές του 2011

-για πρώτη φορά έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων τους.

-το σύστημα κλυδωνίζεται, αλλά δεν έχει καταρρεύσει ακόμα.

-τέλος, δε θα έχουν πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσουν ευνοϊκή συγκυρία για μια εκλογική αναμέτρηση με ελεγχόμενη τη φθορά τους.

Από την άλλη πλευρά:

-Η Ν.Δ. δεν έχει ανακάμψει ακόμα και δεν θα έχει προλάβει να ετοιμαστεί οργανωτικά, προγραμματικά, πολιτικά, ενώ θα έχει ανοικτά και τα μέτωπα των προανακριτικών.

-Την ευρύτερη Κεντροδεξιά θα  την εκπροσωπήσουν τρία κόμματα και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση.

-Η Αριστερά είναι κατακερματισμένη και σε συνθήκες πόλωσης είναι πιθανόν πλην του ΚΚΕ να μη μπει κανένα άλλο κόμμα στη Βουλή.

Συμπέρασμα: Με ορατό τον κίνδυνο οπισθοδρόμησης,  αξιοποιείς  την πρώτη ευκαιρία που σου δίνεται

α)να ανακτήσεις την αξιοπιστία σου,

β)να κερδίσεις νωπή εντολή για μια νέα τετραετία,

γ)να νομιμοποιήσεις τη μέχρι τώρα πολιτική σου και

δ)να επιτύχεις μια ηγεμονική νίκη επί των αντιπάλων σου, οδηγώντας τους  σε κρίση διαρκείας

Νίκη με ελεγχόμενη φθορά

Αυτό το κλίμα  συγκρατημένης αισιοδοξίας, ότι δηλαδή, τα πράγματα  έχουν μπει σε μια σειρά,  η Κυβέρνηση μπορεί  να  το ενισχύσει  υποβοηθούμενη από τα φιλικά της ΜΜΕ και όχι μόνο)  Αρά η προοπτική των εκλογών, φαντάζει ως ένα ελκυστικό σενάριο. Επιπλέον μια διαφορά σχεδόν 12 μονάδων (που δύσκολα καλύπτεται σ΄ ένα χρόνο) και τις δημοσκοπήσεις να δίνουν αέρα στα πανιά σου, το ρίσκο φαίνεται λογικό για να το αναλάβεις,

Σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, το εκλογικό σώμα θα βρεθεί αντιμέτωπο με το εκβιαστικό δίλλημα: ή  μας ψηφίζετε για να προχωρήσουμε και να μην πάνε οι θυσίες σας χαμένες ή  έρχονται αυτοί που δημιούργησαν την κρίση. Και επειδή δεν έχει περάσει πολύς καιρός, στον μέσο έλληνα παραμένει η εντύπωση ότι την κρίση την δημιούργησε η Ν.Δ.

Μια ακόμα κρίσιμη παράμετρος: με τον εκλογικό νόμο που ψήφισε η Ν.Δ. το πρώτο κόμμα παίρνει επιπλέον bonus  10 έδρες! (πάντα είχα αυτήν την απορία: πώς τα κατάφερνε η Ν.Δ. και οι εκλογικοί της νόμοι, ωφελούσαν μονίμως το ΠΑΣΟΚ;)  Και κάτι επιπλέον: οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Η χαρά του Αρχηγού!

Η λογική λέει, ότι αν αυτό το σενάριο είναι υπαρκτό, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα με τις τοπικές, για να περιοριστούν και οι σχετικές δαπάνες. Υπάρχει ένα μειονέκτημα. Απουσιάζει το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Άρα, αν γίνουν πρόωρες εκλογές, εικάζω ότι θα γίνουν  νωρίτερα!

Μπορεί να ακυρωθεί το σενάριο αυτό; Η απάντηση …προσεχώς.

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikos kriti avatar
  nikos kriti 14/07/2010 06:15:24

  ...έχεις απόλυτο δίκαιο Κ.Ροδινέ . Πάλι όμως την καλή ευκαιρία την δίνουν τα "εξαπτέρυγα" και τα δεκανίκια του ΠαΣοΚ.
  Εάν ο λαός θέλει ρήξη και έξοδο από το μνημόνιο ή χειρότερες μέρες με την πιστή εφαρμογή και των μη εφηρμοσμένων ,είναι αποκλειστικά δικό του πρόβλημα!!Αυτός θα κληθεί να αποφασίσει.

 2. armageddon avatar
  armageddon 14/07/2010 06:43:19

  Γιατι ;Τι θα αλλάξει;Έχουμαι την πολυτέλεια να μοιράσουμαι
  380 εκατ,ευρώ ;
  Δεν βλέπω τον λόγω .

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ armageddon 14/07/2010 08:06:36

   Έχουμε δηλαδή την πολυτέλεια να μείνει έστω και μια μέρα ακόμη αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία;

   Καταργούν τα πάντα "για τη σωτηρία της πατρίδας", καταργούν το Σύνταγμα, αφού η εφαρμογή δεν φαίνεται αρκετά "λογική" στον κ. Παπανδρέου, καταργούν και τις εκλογές γιατί είναι πολυέξοδες!

   Ζήτω το ΠΑΣΟΚ, ζήτω ο ΓΑΠ να λέμε, είναι το μόνο δικαίωμα που μας απέμεινε!

   Εκλογές ΤΩΡΑ και αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, όλοι ψήφο στον Αντώνη Σαμαρά να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος!

   Τουλάχιστον με τον Τσολάκογλου υπήρχε πραγματική στρατιωτική κατοχή και δικαιολογείται να έχεις τότε κυβέρνηση δοσίλογων. Σήμερα, τι δικαιολογία υπάρχει;;;

 3. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 14/07/2010 06:43:39

  λετε να στηνουν προεκλογικα νεες ΑΓΡΟΓΕΣ?

 4. Aggelos avatar
  Aggelos 14/07/2010 06:58:52

  ο κωστακης εκανε 4ετιες ,2 χρονια..
  ο Γαπ θα τις κανει 1 χρονο... δυο τετραετιες του 1 χρονου..
  και μετα.μπουμμμμμμμμμ

  ειναι οπως λεμε μια τριμελης επιτροπη με πεντε εξι ατομα..

 5. socrates avatar
  socrates 14/07/2010 07:24:15

  Φίλε Κώστα δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου.
  Εάν είναι ένα πράγμα που συνειδητοποιήσαμε στις περυσινές εκλογές είναι ότι τις εκλογές τις κερδίζει η συσπείρωση, σχεδόν αποκλειστικά.
  Σου θυμίζω ότι ο περυσινός θριάμβος του Παπανδρέου επετεύχθη χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των ψηφοφόρων του πασόκ.
  Το πασόκ πέρυσι κέρδισε επειδή απείχαν μαζικά σχεδόν 1 εκατομμύριο ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.
  Το πασόκ που είναι οργανωμένο κόμμα τα ξέρει πολύ καλά αυτά.
  Εάν πάει τώρα σε εκλογές υποψιάζομαι ότι η συσπείρωσή του θα είναι τραγική, ενώ της Νέας Δημοκρατίας θα είναι βελτιωμένη (πόσο είναι δύσκολο να το πεί κανείς).
  Εάν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο κατά πάσα πιθανότητα το πασόκ θα βρίσκεται (σαν ποσοστό) ίσα με τη Νέα Δημοκρατία. Να μην ξεχνάμε ότι δεν μπορεί να προσφέρει πιά προεκλογικές προσδοκίες και φούμαρα.
  Κατά τη γνώμη μου, σοβαρά προβλήματα έχει και η Νέα Δημοκρατία γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κάνει την στελεχιακή ανανέωση που περίμενε ο κόσμος. Όποιος πχ, είδε την Πιπιλή χθές το βράδυ στο μέγκα πρέπει να έκανε εμετό.
  Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Παπανδρέου άν πάμε σε εκλογές, η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί το πασόκ να υποστεί καθίζηση αλλά φοβάμαι ότι και της Νέας Δημοκρατίας η συσπείρωση δεν θα ανέβει ιδιαίτερα, με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον.
  Μπερδεψοκατάσταση.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ socrates 14/07/2010 08:07:50

   Οι διαπιστώσεις σου είναι σωστές, αλλά αν κινηθεί σωστά ο Αντώνης στον ένα μήνα τις προεκλογικής περιόδου, μπορεί άνετα να τις κερδίσει και ΜΟΝΟΣ του τις εκλογές.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 14/07/2010 09:15:20

    Τις επόμενες εκλογές μπορεί να τις κερδίσει ο Σαμαράς με ένα μικρό επιτελείο συνεργατών.
    Η Ν.Δ.ως κόμμα και μηχανισμός, του είναι ακόμα βαρίδι και θα παραμείνει για αρκετό καιρό.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Επώνυμος 14/07/2010 09:24:23

    Είναι στο χέρι του Αντώνη να συντρίψει τους μηχανισμούς και τα φλεουδα μέσα στη ΝΔ. Να την ξανακάνει ελκυστική στην κοινωνία και να βρει διόδους για να περάσει στους Έλληνες τα μηνύματά του. Στα ΜΜΕ πάσχει η ΝΔ. Ας αξιοποιήσει τουλάχιστον το ΊΝτερνετ όπου μέχρι τώρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου..

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 14/07/2010 09:30:32

    Ποιά επικοινωνία βρέ φιλαράκο;
    Οι άνθρωποι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως,
    Μη με εξοργίζεις!
    Ο Καραμανλής έκανε το λάθος να βάλει το Ρουσσόπουλο.
    Τον πρώην υπάλληλο του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Τεγόπουλου.

    Τώρα είναι ο Παναγιωτόπουλος, ο πρώην υπάλληλος του Κυριακού, του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη, του Κουρή

    Δε γίνεται δουλειά έτσι.

    Για την ιστορία, ο Παπανδρέου είχε εκπρόσωπο τύπου τον Παπακωνσταντίνου,που δεν ήταν ούτε δημοσιογράφος ,ούτε επικοινωνιολόγος. Και τά πήγε μια χαρά!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 14/07/2010 09:39:04

    Το τελευταίο σχόλιο είναι για τον Μικρό Οδυσσέα

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Επώνυμος 14/07/2010 09:42:50

    Συν τα μέσα που κάνουνε και την ψιλοαβάντα τους...φιλαράκο!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 14/07/2010 09:46:10

    Μικρέ Οδυσσέα,
    Παμμέγιστε,
    Γιγαντοτεράστιε,
    Τιτανομέγιστε
    Αρχοντα των Πέντε Ηπείρων και Εξαρχε των ΄Βορείων και Νοτίων Θαλασσών,
    Μέγα Δομέστικε των Ανατολικών και Δυτκών Θεμάτων της Αυτοκρατορίας...
    Θέλεις και άλλους τίτλους;

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ socrates 14/07/2010 08:16:19

   Η ομάδα δεν έχει παίκτες, φίλε επώνυμε.
   Είναι δεύτερης κατηγορίας, σχεδόν όλοι.
   Φοβμαι ότι ο ίδιος ο Σαμαράς δεν έχει μέσα του την επαναστατική φλέβα που χρειάζεται η σήμερα Νέα Δημοκρατία.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ νεόπτωχος 14/07/2010 08:32:47

    Έχει αποδειχθεί περίτρανα τον τελευταίο χρόνο ότι διαδυκτιακά παράγεται πολύ περισσότερος και ουσιαστικότερος πολιτικός λόγος απ' ότι στα κομματικά όργανα της ΝΔ. Οι διακδυκτική κοινωνία πολιτών είναι πιο μπροστά από τους συνήθεις βαρετούς πολιτικούς μανδαρίνους. Αυτή είναι η μόνη ελπίδα για να δημιουργηθεί κάτι νέο "από τα κάτω". Όμως υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν σχέση με το διαδίκτυο. Πως θα φτάσει αυτός ο πολιτικός λόγος σε αυτούς?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ νεόπτωχος 14/07/2010 08:45:36

    Εκεί ακριβώς μπορεί μόνον ο ίδιος ο Αντώνης να βοηθήσει, παρακάμπτοντας το παρακμιακό κόμμα του οποίου ηγείται και αξιοποιώντας τον πολιτικό λόγο που παράγουμε εμείς με τη βοήθεια του "στενού" του επιτελείου, δυο τριών ανθρώπων δηλαδή. Έτσι κέρδισε και τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.

    Αν το κάνει, μπορεί να τα καταφέρει. Αν παίξει με το Λυκουρέντζο, ζήτω που κάηκε. Και μαζί μ' αυτόν, ζήτω που καήκαμε όλοι μας.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ νεόπτωχος 14/07/2010 08:49:53

    Να ρίξω και μια ιδέα!
    Και γιατί δεν τον προσκαλεί ο Φάκτορας να δώσει μια συνέντευξη εδώ?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ νεόπτωχος 14/07/2010 09:19:43

    νεόπτωχε,
    με πρόλαβε ο χειμαρρώδης Επώνυμος.
    Τα στελέχη αναδεικύονται στη μάχη.
    Δεν διορίζονται.
    Το έγραψα και άλλες φορές.
    Στις εσωκομματικές εκλογές ψήφισαν 800.000.
    Δυό τρείς άνθρωποι, ειδικοί στην διαδικασία επιλογής προσωπικού, μπορούν σε ένα μήνα το πολύ, να βρούν 100-200 άφθαρτα στελέχη πρώτης γραμμής.
    Ουδέποτε πίστεψα ότι δεν υπάρχουν στελέχη. Απλώς οι κομματικές μετριότητες κλείνουν πόρτες και παράθυρα για να μην μπούν νέοι άνθρωποι και χάσουν τις καρέκλες τους.
    Αυτή είναι η γνώμη μου.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ νεόπτωχος 14/07/2010 09:20:26

    Γιάννη,
    Μη καίς ιδέες...

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ νεόπτωχος 14/07/2010 09:22:27

    Η ανάδειξη ΝΕΩΝ ,ΑΦΘΑΡΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ είναι το μέγιστο στοίχημα αυτή την ώρα για το Σαμαρά. Δύσκολη δουλειά αλλά απολύτως απαραίτητη. Επίσης, καλό θα ήταν να εκλείψουν στο μέλλον οι εναγκαλισμοί με τον Καραμανλή, όπως αυτοί που είδαμε πρόσφατα στο συνέδριο. Ό,τι έγινε, εγινε. Κάναμε γενναία αυτοκριτική, τώρα προχωράμε μπροστά. Αν ταυτιζόμαστε με το προβληματικό χθες, καήκαμε..

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ νεόπτωχος 14/07/2010 09:23:20

    Αρκεί Κώστα να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα μας και την ανιδιοτέλειά μας, και να μην γίνουμε εμείς καρεκλοκένταυροι στη θέση των καρεκλοκενταύρων.

    Δυστυχώς για μας και ευτυχώς για τους άλλους, μόνον αν μείνουμε ανιδιοτελείς όπως σήμερα θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτού του είδους τη νίκη.

    Αυτή η ανιδιοτέλεια όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε το δικαίωμα να επιτρέψουμε στους συνήθης υπόπτους να "καρπωθούν" μια νίκη που δεν θα είναι δική τους. Τα λ@μόγια πρέπει να τα κυνηγήσουμε και να τα διώξουμε όπου τα βρούμε μπροστά μας. Ανιδιοτέλεια και μόνον ανιδιοτέλεια θα γίνεται δεκτή ως προσόν για θέσεις σχετικές με προσφορά στα κοινά.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ νεόπτωχος 14/07/2010 09:23:37

    Hoops!

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/07/2010 07:31:27

  Το σενάριο των πρόωρων εκλογών διακινείται κάμποσο καιρό από κάποιους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ο αρχικός στόχος πιστεύω πως ήταν το μάζεμα των αντιδράσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας σε σχέση με τις ψηφοφορίες στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όπως είδαμε δεν κουνήθηκε φύλλο. Υπάρχουν όμως και κάποιες παράμετροι οι οποίες θεωρώ ότι είναι ανασταλτικές για μια τέτοια κίνηση.

  α) Η στάση της ΕΕ νομίζω ότι είναι κατ’ αρχήν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δε θα ήθελαν με κανένα τρόπο την οικονομική ανωμαλία που πάντα προκαλεί η διεξαγωγή των εκλογών.Ο βομβαρδισμός καλών ειδήσεων δεν έχουν σχέση μόνο με την Ελλάδα αλλά πιθανόν και με τη γενικότερη στήριξη της Ευρωζώνης. Ίσως θέλουν να καθυσηχάσουν και τις αγορές έναντι του ενδεχόμενου "κουρέματος" των χρεών που προωθείται από τη Μέρκελ.

  β) Ακόμα και με το νόμο Παυλόπουλου που πριμοδοτεί με 10 έδρες το πρώτο κόμμα, δεν θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσει το 37%. Κινδυνεύει δηλαδή να έχει οριακή πλειοψηφία στην επόμενη βουλή, έστω κι αν ελέγχει απόλυτα την κοινοβουλευτική ομάδα. Προφανώς δε θα θέλει να βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής ομηρίας.

  γ) Για να γίνει προσφυγή στις κάλπες απαιτείται επίκληση κάποιου σπουδαίου λόγου όπως ορίζει το Σύνταγμα. Αυτός μπορεί να είναι μόνο κάποιο εθνικό θέμα, όπως το Μακεδονικό. Θα μου πείτε τώρα ποιο Σύνταγμα. Εκεί θα κολλήσουν?

  δ ) Για την ώρα οι αντιδράσεις του κόσμου στην οικονομική πολιτική είναι αντιστρόφως ανάλογες με τη σκληρότητα των μέτρων. Τα μέτρα πέρασαν χωρίς μεγάλες αναταραχές. Δεν υπάρχει ουσιαστική ,επί της ουσίας, πίεση από το λαό για ανατροπές.

  ε) Στις πρόωρες εκλογές σίγουρα αντιτίθεται μεγάλη ομάδα βουλευτών οι οποίοι υπό το άγος της ψήφισης των σκληρότερων νεοφιλελεύθερων μέτρων που γνώρισε η χώρα κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν και να εκμηδενιστούν πολιτικά. Είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσουν.

  Παρόλα αυτά ,υπάρχουν και όλες οι ελκυστικές παράμετροι που σωστά αναφέρεις. Η εκλογές τώρα θα αποτελούσαν μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ αφού φαίνεται ότι απαιτείται τουλάχιστον ένας χρόνος ακόμα για να δείξει σημάδια ουσιαστικής ανάκαμψης. Άρα ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα θα χρεωθεί αυτόματα στη νέα ηγεσία. Καταλαβαίνουμε όλοι τι πρόκειται να ακολουθήσει. Η χθεσινή δήλωση Λυκουρέντζου μπορεί να ερμηνευθεί και ότι ουδείς σώφρων στη ΝΔ δε θέλει πρόωρες εκλογές.

  Τέλος, η ίδρυση νέου κόμματος από την κυρία Μητσοτάκη – Κούβελου θα είναι ενδεικτικός παράγων για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το σενάριο περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες θα ενισχυθεί, μια και θα αποτελούσε πηγή αποκοπής δυνητικών ψηφοφόρων από τη ΝΔ. Αν αυτό συνδυαστεί με κάποια επίσπευση λύσης στο Μακεδονικό το φθινόπωρο, τότε το σενάριο περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ενισχύεται. Έχω δε την αίσθηση ότι κάποιου είδους συνεργασία θα καλλιεργηθεί με το Φώτη Κουβέλη.

  Μάλλον δε θα πλήξουμε αυτό το καλοκαίρι αν και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι δε δίνουν δεκάρα για τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα, έχοντας πολλοί από αυτούς πρόβλημα επιβίωσης.

  ΥΓ1. Σε ότι αφορά τα διαχρονικά εκλογικά δώρα της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο ότι αποτελούν μνημείο πολιτικής αφέλειας και χρήζουν ειδικής ψυχολογικής μελέτης. Η λύση βρίσκεται στο ψυχολογικό φαινόμενο Ben Franklin!
  ΥΓ2. Ο Τιραμόλα σαν καλός σκακιστής που είναι ας μας πει αν το στυλ του Παπανδρέου μοιάζει με αυτό του Ταλ ή του Πετροσιάν!
  ΥΓ3. Για όλα φταίει ο Καραμανλής

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/07/2010 07:48:23

   Η ΝΔ πάνω-κάτω παραμένει το ίδιο κόμμα ή,
   τουλάχιστον, στην ίδια κοινωνική όχθη.
   Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μεταλλαγμένο,κι'αυτό
   του δίνει-για πολύ λίγο ακόμα-λίγα περιθώρια
   ελιγμών, πολύ λίγα όμως....άν σ΄ενδιαφέρει η
   γνώμη ενός παραδοσιακού σοσιαλιστή.
   Στο νέο σκηνικό που επέρχεται, πρόσωπα και
   σχηματισμοί θα υποχρεωθούν να είναι.......
   ειλικρινέστερα!

 7. Άπιστος Θωμάς avatar
  Άπιστος Θωμάς 14/07/2010 07:31:50

  Με τέτοιο ενοχικό εκλογικό σώμα, που έχει πεισθή ότι γιά την κατάσταση της χώρας φταίει ΚΑΙ αυτό, όλα να τα περιμένει κανείς...

 8. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 14/07/2010 07:36:09

  Συνενοχή το λένε λόγω αναξιοκρατίας.

 9. Lewnidas avatar
  Lewnidas 14/07/2010 07:43:39

  μα το μονο που θα καταφερει ειναι να μην βγαλει αυτοδυναμια και να παει σε κυβερνηση εθνικης σωτηριας. για καθε σκανδαλο της Ν.Δ υπαρχουν κανα δυο του ΠΑΣΟΚ και οχι σκανδαλα σε στυλ βατοπεδη που ακομα δεν εχουν καν υπαινεχθει οτι τα πηρε καποιος της Ν.Δ. ηδη ο κοσμος τα εχει και 2 μεγαλα κοματα στην μπουκα. εαν πιστευει της δημοσκοπησεις ειναι ποιος χαζος απο οτι πιστεω. επεισης καλη η δημιουργικη λογιστικη και οι δηλωσεις των ξενων για αποτοξικοποιηθουν τα ομολογα αλλα κανεις νοημων χριστιανος δεν τα πιστευει.

  ο γιωργακης εχει μονο μια επιλογη να εξαντληθει την τετραετια και προς το τελος της να εφαρμοσει κανα "τσοβολα δωστα ολα νο2". τα δυσκολα χρονια απο 2 εχουν μειωθει ηδη σε ενα. εαν καταφερει και βρει τπτ εσοδα απο εκποιηση ΟΣΕ περιουσιας Κτηματικης, μαζι με τα πετρελαια που εχει φαγωθει κατι μπορει να γινει. απλα για να γινει αυτο θα πρεπει να γινει προεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο ανθρωπος δεν το γουσταρει το κομμα του. θα ηθελε πολυ να δει ολες τις φραξιας που δεν ταιριαζουν στην ηλιθια "πολιτης του κοσμου" αντιληψη του να εξαφανιζονται και να μεινει με την μπιρμπιλη και την καθε μπιρμπιλη. το μονο ισως που μπορει να τον επαναφερει στην πραγματικοτητα ειναι τα γιουχα που τρωει καθε φορα που βγαινει απο το καστρι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Lewnidas 14/07/2010 09:21:43

   Lewnidas,
   Ετσι όπως είναι ο εκλογικός νόμος έστω και οριακή,η αυτοδυναμία είναι πιθανή.

   • Lewnidas avatar
    Lewnidas @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 14:30:56

    με τι ποσοστο ποιανει αυτοδυναμια γιατι δεν γνωριζω καθολου. γιατι πανω απο 30 %

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 14:36:19

    Εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες:
    α) από τον αριθμό των κομμάτων που περνούν το 3%
    β) από τη διαφορά πρώτου με δευτέρου κόμματος
    γ) από το ποιό κόμμα θα πάρει τις μονοεδρικές.
    δ) από το εάν το πρώτο κόμμα΄είναι πάνω από 36%

 10. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 14/07/2010 08:00:21

  Και μόνο που το συζητάμε το σενάριο για πρόωρες(θεός να τις κάνει) καίγεται.Εκτός αν οι εξελίξεις σε οικονομία και πασοκ είναι τόσο καταιγιστικές που αναγκάσει τον Τσέφρυ για νέα μέτρα και γι'αυτό χρησιμοποιούν το σενάριο των πρόωρων ως προπέτασμα για τα χειρότερα.
  Οι Συνταγματάρχες μπροστά τους ήταν αρνάκια.
  Κάτω η χούντα του πασοκ!!!!!

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2010 08:09:42

  Ό,τι λέει ο klausevitz. Το ΠΑΣΟΚ με τα χαρακτηριστικά που το έκαναν αναγνωρίσιμο στο εκλογικό σώμα και άρα εκλέξιμο έχει το πολύ άλλη μία ευκαιρία.
  Μετά, ο Γιώργος στο ΝΑΤΟ, αλλαγή ονόματος και αρχηγός ο εκλεκτός των Αμερικανών Χρυσοχοΐδης.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 14/07/2010 08:15:31

   Αυτό ίσως να είναι το σχέδιο, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θα αποτύχει, όπως απέτυχε το σχέδιο Ανάν, όπως απέτυχε η εκλογή Ντόρας. Δεν υπάρχει κάποια προσωπικότητα στο στυλ του Ανδρέα Παπανδρέου για να τραβήξει ένα τέτοιο σενάριο και θα εκφυλιστεί πολύ γρήγορα μέσα στη γενική απαξίωση.

   Κάπου διάβαζα το πρωί ότι οι υπέρ και οι κατά το μνημονίου ταυτίζονται λίγο πολύ (με την εξαίρεση του Συνασπισμού και του ΛΑΟΣ) με τις παρατάξεις φιλοανανιστών - αντιανανιστών και φιλορεπούσειων - αντιρεπούσειων. Τυχαίο; Δε νομίζω. Αυτή τη στιγμή το πατριωτικό μέτωπο έχει έκφραση στο πρόσωπο το Αντώνη Σαμαρά και το μόνο που μένει είναι να εκφραστεί εκλογκά με το σωστό τρόπο, ώστε να μπορέσει να πάρει με το μέρος του το 65% (τουλάχιστον) του λαού που διακρίνεται από αντιανανισμό, αντιρεπουσισμό, αντινεοταξικότητα, φιλοπατρία.

   Αυτή είναι η πρόκληση για τον Αντώνη Σαμαρά και όσο δεν "σηκώνει" τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ ως ΤΕΤΟΙΑ, δηλαδή, ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (χαρακτηριστικό παράδειγμα η ολιγωρία στο σκάνδαλο Τ+10), τόσο θα απαξιώνεται ο Αντώνης μαζί με τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, χρεωνόμενος κι αυτός τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος.

   Αν δεν ηγηθεί ο Αντώνης της επανάστασης που έρχεται, τότε η επανάσταση θα βγάλει τους δικούς της ηγέτες. Ας βιαστεί γιατί ο πολιτικός χρόνος κυλάει με απίστευτους ρυθμούς...

 12. popolaros avatar
  popolaros 14/07/2010 08:14:23

  Σωστή η ανάλυση του κ.Ροδινού.
  Προσωπικά προβλέπω μη-αυτοδυναμία του νεοπασοκ,συνεργασίες και την ντόρα υπουργό.
  Μέχρι τέλος του 2010,όλα αυτά.
  Όλα τα έχουν υπολογίσει.
  Αλήθεια ο δρακουμέλ που έχει χαθεί.

  Κοντός ψαλμός αλληλούια...

 13. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/07/2010 08:15:23

  Oι προωρες εκλογες ειναι πολυ πιθανες.Μην υποτιματε τις δημοσκοπησεις γιατι ειναι αληθεις,μεταξυ τυφλων βασιλευει ο μονοφθαλμος.
  Ως εθνικος λογος θα προβληθει η σωτηρια της χωρας απο τη χρεωκοπια με τα νεα μετρα που προβλεπει το μνημονιο.Μετα τη νικη του ΠΑΣΟΚ με σημαια το μνημονιο κανεις δεν θα ξαναπει οτι εξαπατα το λαο.
  Η ΝΔ εχει δεχθει ισχυρο πληγμα και θελει χρονο να ανακαμψει ενω τα αριστερα κομματα ειναι αναξιοπιστα.Ολος αυτος ο ογκος των αναποφασιστων τελικα ειτε απεχει ειτε αποφασιζει.Τα ποσοστα βγαινουν επι των αποφασιζοντων εστω με βαρια καρδια που τελικα τοποθετουνται στο διλημμα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και τη στιγμη αυτη το ΠΑΣΟΚ υπερεχει.
  Οι ξενοι (ΕΕ - ΔΝΤ) μπορει να δυσφορουν αλλα αν τους εξηγηθει οτι δια των εκλογων το μνημονιο θα επικυρωθει με τη λαικη ψηφο θα ειναι υπερ.
  Οσον αφορα τα εκλογικα δωρα διαχρονικα της ΝΔ : Αυτοι βαυκαλιζονται ακομη οτι ειναι το κομμα του καθεστωτος και της πολιτικης σταθεροτητος και προτιμουν κυβερνηση ΠΑΣΟΚ απο πολιτικη ασταθεια για το "συμφερον του εθνους" (του ποιου;)Δεν εχουν ακομη καταλαβει οτι το καθεστωτικο κομμα ειναι πλεον το ΠΑΣΟΚ και οι ιδιοι αουτσαιντερ.Ισως να εχουν κατι παρει ειδηση με τα γεγονοτα των τελευταιων χρονων και τη σταση των ιδιοκτητων εφημεριδων και καναλιων.

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/07/2010 08:22:47

  Συμφωνώ με αυτό που λες για τους ξένους, μπορύν να πεισθούν ότι είναι και για το "δικό τους" συμφέρον οι εκλογές. Ωστόσο δεν μου φαίνεται και τόσο βέβαιο ότι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Πρώτον, ο πολιτικός χρόνος κυλάει υπερβολικά γρήγορα. Δεν γνωρίζουμε τη δυναμική που θα αναπτυχθεί μέχρι την ημέρα των εκλογών. Ο πασοκικός σκληρός πυρήνας αποδομείται ταχύτατα. Υπάρχει ακόμη ένα 20$ (όχι περισσότερο) σταθερότατων πράσινων ψηφοφόρων, αλλά αυτό κάποτε ήταν πάνω από 30%. Και κάθε μέρα που περνάει, το ποσοστό αυτό πέφτει κι άλλο.

  Το πρόβλημα είναι η αντιπολιτευτική αξιοπιστία του Σαμαρά. Έχει πει τα σωστά πράγματα, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε σημαία τα έχει κάνει, ούτε τα έχει περάσει στον κόσμο. Η ΝΔ του Σαμαρά έχει τραγικό επικοινωνικό πρόβλημα, που έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής αξιοπιστίας. Δεν μπορεί να βγαίνει ο Λυκουρέντζος και να μην έχει απάντηση στο "πού θα βρίσκατε εσείς λεφτά" τη στιγμή που ΈΧΟΥΜΕ τέτοια απάντηση εμείς οι ανώνυμοι και ασήμαντοι σχολιαστές του διαδικτύου (όπου η απάντηση είναι: με την ανόρθωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η οποία θα τεθεί ως ΑΜΕΣΗ προτεραιότητα από τη νέα κυβέρνηση).

  Γενικά, με το να μη ζητάει εκλογές ο Σαμαράς κάνει ακόμη ένα κρίσιμο λάθος: Χάνει τον κυβερνητικό βηματισμό του. Αυτο-στιγματίζεται ως μη-κυβερνητική η πολιτική του πρόταση. Παραμένει στο επίπεδο μιας μίζερης αντιπολίτευσης που αδυνατεί να πείσει άλλους, πέρα από τους αυτοδύναμους παραγωγούς πολιτικής σκέψης του διαδικτύου, που έχουμε πειστεί από μόνοι μας για ορισμένα πράγματα, χωρίς να μας πείσει γι' αυτό η ΝΔ.

  Αν εκλεγεί ο Σαμαράς σε αυτές τις εκλογές (που δεν είναι απίθανο, γιατί αντικειμενικά η δική του κυβερνητική πρόταση είναι σαφώς καλύτερη), θα τον εκλέξουμε ΕΜΕΙΣ και όχι η ΝΔ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Επώνυμος 14/07/2010 09:23:44

   "Η αντιπολιτευτική αξιοπιστία του Σαμαρά"

   Αυτό είναι το μείζον και ενδεχομένως ο αστάθμητος παράγων που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

 15. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/07/2010 08:25:54

  Πράγματι, αλλά στην πραγματικότητα οι "παίκτες" αυτοί είμαστε εμείς, οι "εθελοντές κομμάντος του διαδικτύου", κατά Φαήλο. Προσωπικά είμαι ΒΕΒΑΙΟΣ ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε μόνοι μας αυτές τις εκλογές, διότι η παραγωγή πολιτικού λόγου που κάνουμε είναι δυνατόν από μόνη της να υποκαταστήσει τη ΝΔ. Αρκεί να κινηθεί σωστά ο ίδιος ο Αντώνης και να καταλάβει ότι πρέπει να βασιστεί σε εμάς (στον αυτόνομο λαό δηλαδή) και όχι στη στελεχιακή ΝΔ.

 16. Greg avatar
  Greg 14/07/2010 08:43:19

  Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

  Μέχρι τις προηγούμενες γενικές εκλογές κυριαρχούσε η αντίληψη ότι ποτέ ένα από τα δύο κόμματα του δικομματισμού δεν προκηρύσσει εκλογές εάν γνωρίζει βάσιμα ότι θα τις χάσει. Ο γράφων εξηγούσε τότε ότι το δόγμα αυτό υποχωρεί σε περιόδους κρίσεως ή επικείμενης κρίσεως και κατέληγε ότι ο Καραμανλής θα προκήρυσσε εκλογές στον χρόνο που πράγματι τις προκήρυξε.

  Ο κ. Καραμανλής ήταν απολύτως ενήμερος ότι οδεύουμε σε έντονη δημοσιονομική κρίση και σε δραματικές πιέσεις για την διευθέτηση των λεγόμενων εθνικών μας θεμάτων. Παρότι προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις συγχέοντας το ελληνικό διαρθρωτικό πρόβλημα με την διεθνή οικονομική κρίση, γνώριζε ότι δεν είχε πλέον καμία απολύτως ευκαιρία να ξεγλιστρήσει από τις διεθνείς πιέσεις που είχαν στοχοποιήσει την χώρα. Οδήγησε, λοιπόν, σε πρόωρες εκλογές «χύμα» και δίχως πρόγραμμα, απλώς για να μην βρεθεί ο ίδιος στην δίνη της κρίσης. Συνεπώς πρόωρες εκλογές διεξάγονται και στην περίπτωση που η ηγεσία ενός από τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία, αισθανθεί ότι δεν μπορεί να επωμιστεί το πολιτικό κόστος επιλογών που θίγουν σοβαρά το πλαίσιο πολιτικής νομιμοποίησής της.

  Ενώπιον ενός παρόμοιου, αλλά εντελώς διαφορετικού ποιοτικά προβλήματος, βρισκόμαστε σήμερα.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταφύγει σε διπλές εκλογές το φθινόπωρο, όχι ασφαλώς για να αποφύγει την κρίση, οργανικό μέρος της οποίας είναι πλέον και ο ίδιος, αλλά για να μην συνδεθεί με τα αποτελέσματα των πρόσφατων επιλογών του σε ότι αφορά στην διαχείριση αυτής της κρίσης. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση διαμόρφωσε το πολιτικό, επικοινωνιακό και θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου η χώρα αποκτά συγκεκριμένη θέση απέναντι στους δανειστές μας και την ΕΕ. Από το φθινόπωρο η θέση αυτή θα επιφέρει αποτελέσματα τα οποία με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο θα βιώνονται από την ελληνική κοινωνία. Τα αποτελέσματα αυτά και όχι οι επιλογές θα είναι εκείνα που θα διέλυαν το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικό οργανισμό. Ο κίνδυνος για το κόμμα αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερος καθώς προ των πυλών βρίσκεται η αναδιάρθρωση του χρέους, εξαιτίας πλέον πιέσεων από τους δανειστές μας, όπως και ανελαστικές πιέσεις για την διευθέτηση του σκοπιανού και των ζητημάτων κυριαρχίας και εκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πλέον καταναλώσει μέσα σε οκτώ μήνες ολόκληρο το πολιτικό του κεφάλαιο. Και αυτό δεν αφορά σε ολόκληρο το εκλογικό σώμα, αλλά αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο υποχωρήσεων σε τίποτε άλλο. Διαπίστωσε μάλιστα ότι οι τελευταίες απόπειρες για να εμφανισθεί η διάλυση του υφιστάμενου κοινωνικού μοντέλου ως εθνική ανάγκη, εξόργισαν μάλλον, αντί να εξευμενίσουν τα ευρύτερα στρώματα των μικροαστών που αποτελούν την βάση του πελατειακού μηχανισμού του κόμματος. Το χειρότερο ήταν ότι η κυβέρνηση και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της στην προσπάθειά τους να μπαλώσουν την «παράδοσή» τους στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναλώθηκαν σε εθνικιστικές κορώνες, υιοθετώντας την διαλεκτική του Καρατζαφέρη. Αυτό αποτέλεσε επικοινωνιακά ένα τραγικό σφάλμα και οδήγησε αναπόδραστα στην αναπαραγωγή μοιρολατρικού λόγου με θυμικά ξεσπάσματα, άκρατη κινδυνολογία και … υπερβατικές παρηγοριές προς τα κοινωνικά στρώματα που καλούνται να υποβαθμίσουν το επίπεδο ζωής τους, δίχως να έχουν καμία συμμετοχή στην παραγωγή της κρίσης. Σήμερα η δραματική υποχώρηση της υποστήριξης προς την κυβέρνηση από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής, αν και όχι ακόμη καταγεγραμμένη με ορθό επιστημονικά τρόπο από τις δημοσκοπήσεις. Βλέπετε, οι «συνάδελφοί» μου δεν πληρώνονται από ευαγή ιδρύματα, αλλά από φορείς της διαπλοκής! Δείξτε κατανόηση!

  Ο Χάρης Καστανίδης έχει δίκιο ως προς τον κίνδυνο η απώλεια πολιτικής νομιμοποίησης προς την κυβέρνηση να οδηγήσει, όχι απλώς σε διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, αλλά σε διάλυση του μεταπολιτευτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Εκεί πάει η υπόθεση και δυστυχώς για τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, όπως δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια για τον Καραμανλή. Το ζήτημα σήμερα είναι εντός του θέρους να έχουν διαμορφωθεί οι φορείς που θα διεκδικήσουν παρουσία στη νέα βουλή. Ούτως ή άλλως, δίχως κάποιας μορφής κυβερνητικού συνασπισμού, η χώρα θα είναι αδύνατον να κυβερνηθεί από τον Νοέμβριο. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να αντέξει τις πιέσεις από τους δανειστές μας και την ΕΕ και κανείς δεν μπορεί από μόνος του να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. Κανένα κόμμα δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει ερχόμενο αντιμέτωπο με νοικοκυριά υπό πτώχευση και επιχειρήσεις σε απόλυτη αδυναμία οικονομική και στρατηγική.

  Άρα όσο πιο γρήγορα έρθουν σε συνεννόηση παράγοντες του πολιτικού συστήματος και ασφαλώς εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες, ενόψει της συγκρότησης μετεκλογικά μιας κυβέρνησης «εθνικής ανάγκης», τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς και τόσο το χειρότερο για όσους θα έβλεπαν ως προοπτική μία κυβέρνηση «αντικαθεστωτικού μετώπου», η οποία αντί για την σταθεροποίηση του καθεστώτος, θα αποσκοπούσε στην δημιουργία ενός ακηδεμόνευτου πολιτικού συστήματος, που θα πολιτευόταν με άξονα τις προγραμματικές συγκλήσεις για την συγκρότηση ενός νέου κοινωνικού μοντέλου με σαφείς αναπτυξιακές ορίζουσες.

  Σε κάθε περίπτωση μετά τον Νοέμβριο ότι και να κατασκευασθεί πολιτικά, θα έχει υβριδική μορφή σε σχέση, όχι μόνον με την πολιτική ιστορία της χώρας, αλλά και με τα σημερινά δεδομένα στην ΕΕ.

  Το πολιτικό μας σύστημα άργησε πολύ να εκσυγχρονισθεί και τώρα και σ’ αυτό το επίπεδο οι μεταβολές θα είναι αιφνίδιες, βίαιες και σε ορισμένες περιπτώσεις … αδελφοκτόνες.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greg 14/07/2010 09:18:27

   Καλά τα λέει ο κ. Γιαννακόπουλος, με την εξαίρεση των φράσεων "συγχέοντας το ελληνικό διαρθρωτικό πρόβλημα με την διεθνή οικονομική κρίση" και "δεν είχε πλέον καμία απολύτως ευκαιρία να ξεγλιστρήσει από τις διεθνείς πιέσεις που είχαν στοχοποιήσει τη χώρα".

   Και οι δύο φράσεις είναι λάθος. Πρώτον, καμία σύγχυση δεν έκανε ο Καραμανλής. Γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι η πολιτική της "ήπιας προσαρμογής" αποδείχθηκε λάθος, όταν ήρθε η κρίση. Αντιστρέφοντας την παρουσίαση του Αντώνη για κυκλικό και διαρθρωτικό έλλειμμα, αυτό που αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι γινόταν ήταν ότι η χώρα εμφάνιζε κυκλικό πλεόνασμα, όλα αυτά τα χρόνια, που κάλυπτε το διαρθρωτικό έλλειμα σε μεγάλο μέρος και φαινόταν ότι πηγαίνουμε καλά. Η "ήπια προσαρμογή" δηλαδή βασιζόταν στην υψηλότατη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ανάπτυξη. Όχι ότι αυτό δεν ήταν επίτευγμα Καραμανλή. Επίτευγμα Καραμανλή ήταν και σε μεγάλο βαθμό και Σουφλιά, που έκανε κάποια σοβαρά έργα (ολοκλήρωση των "δύσκολων" κομματιών της Εγνατίας, πέταλο Μαλιακού, μετρό Θεσσαλονίκης, επέκταση μετρό Αθηνών, Ιονία οδός, Ε-65, αυτοκινητόδρομοι Πελοποννήσου κλπ.). Μπορεί να του καταλογίζουμε διασυνδέσεις με τη διαπλοκή, όμως η αύξηση του ΑΕΠ ήταν έργο δικό του, έστω και αν λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό υπέρ της διαπλοκής (χωρίς να αθωώνεται για αυτό, βέβαια, απλώς πρέπει να βλέπμε και τις δύο όψεις). Έκανε λοιπον προεκλογικό του πρόγραμμα τη λήψη σκληρών μέτρων που θα απέτρεπαν τη δημοσιονομική εκτροπή. Δυστυχώς, η μετεκλογική πολιτική Παπανδρέου ακύρωσε την όποια δυνατότητα θωράκισης της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας θα είχαν τα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής εκτροπής, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε συνολική εκτροπή, που δεν γνωρίζουμε πώς θα την υπερβούμε!

   Η δεύτερη φράση είναι ακόμη πιο λάθος! Δείχνει ψευδώς ότι η Ελλάδα τάχα δεν έχει και δεν είχε καμία άλλη δυνατότητα πέρα από το Μνημόνιο! Δεν θα σταματήσω να θυμίζω ότι μετά τα μέτρα της 3ης Μαρτίου τα σπρεντς είχαν πέσει κάτω από 290 και πήγαιναν φουλ για 250-200, καθώς όλοι είχαν πειστεί για μία-δύο ημέρες για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης ΓΑΠ να πολεμήσει το έλλειμμα. Όμως τότε άρχισε το Greek poverty tour σε Παρίσι Βερολίνο Ουάσινγκτον, στο οποίο ο ΓΑΠ βάλθηκε να πείσει έμμεσα (δηλαδή, με τη στάση του) τους πάντες ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα, εάν δεν βρεθεί και εξωτερική στήριξη. Και εκεί ακριβώς ήταν, στην ΕΠΑΙΤΕΙΑ της εξωτερικής στήριξης, που βασίστηκε τελικά η ολοκληρωτική ανατροπή της πιστοληπτικής μας ικανότητας. Ήταν μια χώρα που έλεγε σε όλους τους τόνους "είμαι αναξιόπιστη χωρίς εξωτερική στήριξη".

   Ο διασυρμός αυτός, συνδυαζόμενος με τα σταθερά νεοελληνικά κόμπλεξ εθνικής μειονεξίας, έφτασε την ελληνική οικονομία στην πλήρη απώλεια πιστοληπτικής ικανότητας και στην ανάγκη ενεργοποίησης του "μηχανισμού" που είχε συμφωνήσει ενδιαμέσως ο ΓΑΠ στις 25 Μαρτίου, δήθεν "για να υπάρχει και για μην χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσει ποτέ". Θυμόμαστε όλοι το "βαθύ λαρύγγι" που έψαχναν πασχαλιάτικα που καταβαράθρωσε τα σπρεντς και που τελικά ήταν ο... πρωθυπουργός ο ίδιος! Ας θυμηθούμε και το σκάνδαλο Τ+10 που στήριξε αποτελεσματικά την υποτιμητική κερδοσκοπία επί των ελληνικών ομολόγων. Ας δούμε και τώρα το επόμενο μεγάλο σκάνδαλο της "αναδιάρθρωσης" του ελληνικού χρέους, που θα χρεωκοπήσει τις ελληνικές τράπεζες και θα συνοδευτεί με απίστευτες υπόγειες και εμφανείς δεσμεύσεις από την πλευρά της χώρας μας, χάριν "της σωτηρίας της", αφού "δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τόσο μεγάλο χρέος" - άλλο τεράστιο, ευλογοφανές ψέμα που βασίζεται στην τάση του νεοέλληνα για διαρκή αυτομαστίγωση.

   Το λοιπόν, δεν πρέπει να αναπαράγουμε τις πλάνες αυτές, πάνω στις οποίες βασίζεται πολιτικά το μνημόνιο και η πολιτική ΓΑΠ, τη στιγμή που η έξοδος από το μνημόνιο προϋποθέτει σε πρώτο στάδιο την πολιτική και επικοινωνιακή ανατροπή των πλανών αυτών.

   Ρηγίλλης μας ακούς; Ύπνο βαθύ. Την καλημέρα μου στον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

 17. undercover gpr avatar
  undercover gpr 14/07/2010 08:52:53

  Μα επιτέλους τόσο παραδομένο είναι αυτό το έθνος σε αυτά τα δυο κόμματα ?

  Δηλαδή περίπτωση ανάδειξης νέου κόμματος από τα σπλάχνα της κοινωνίας είναι αδύνατο πια ? (όχι νέου κόμματος από τα σπλάχνα του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος τύπου Κουβέλη/Ντόρας)

  Τόση απαισιοδοξία για τη νέα γενιά δεν έχω ξαναδει ειλικρινά (αν και εν μέρη είναι δικαιολογημένη).

  Προσωπικά πιστεύω πως , σε ορίζοντα πενταετίας/δεκαετίας , αν δεν αναδειχθεί ένα νέο κίνημα (με στόχο την μετεξέλιξή του σε κομματικό φορέα) κυβερνητικής ισχύος από τη νέα γενιά η γενιά αυτή (η γενιά μου δλδ) θα είναι αποτυχημένη και καταδικασμένη να ζήσει πάλι στιγμές εκμαυλισμού της μπαίνοντας σε νέο κύκλο "μεταπολιτευτικής" τριαντακονταετίας.

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ undercover gpr 14/07/2010 08:59:11

   Ιστορικά η νεοελληνική φαυλοκρατία έχει δείξει ότι μπορεί να αναπαράγεται και να μεταλλάσσεται μέσα από διάφορα εκσυγχρονιστικά διαλλείματα. Δε θα μου φανεί καθόλου παράξενο αν συμβελί και τώρα. Δεν ξέρω όμως πως θα είναι η μορφή της χώρας σε μια τέτοια περίπτωση. Ο μακαρίτης ο Γεράσιμος Κακλαμάνης το ανέδειξε αυτό με μαεστρία στο συγγραφικό του έργο.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ undercover gpr 14/07/2010 09:18:24

   E,αναδειξτε το τοτε ,τι περιμενετε;Αυτα τα δυο κομματα που λες ειναι μεταμορφωσεις αλλων κομματων που πηγαινουν πισω ως τον Α΄παγκοσμιο πολεμο και τη δημιουργια της σημερινης Ελλαδος πριν ενα αιωνα.
   Τι ψαχνεις τωρα;Στις εκλογες του 2000,την επομενη μερα πηγα στο σπιτι ενος φιλου μου,η μητερα του οποιου ηταν κορη ενος προπολεμικου βουλευτη του Λαικου Κομματος.Για πλακα πηραμε την εφημεριδα με τα αποτελεσματα και διαβαζαμε τα χωρια της εκλογικης περιφερειας της κυριας και της ζητουσαμε να μαντεψει το αποτελεσμα.
   Τα βρηκε σχεδον ολα θυμουμενη τα αποτελεσματα των εκλογων του 1933 στα οποια ετρεχε παιδι μαζι με τον πατερα της.Τα χωρια που ειχαν ψηφισει Λαικο Κομμα το 1933 ψηφισαν ΝΔ το 2000 και τα χωρια που ειχαν ψηφισει Κομμα Φιλελευθερων το 1933 ψηφισαν ΠΑΣΟΚ το 2000.
   Αναμενουμε λοιπον απο τη νεα γενια του undercover gpr (την επιλεγομενη και γενια των 700 ευρω - ουπς γραψε 532 ευρω) να ιδρυσει τα κομματα του 21ου αιωνος.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 14/07/2010 09:30:20

    Γιατί αντιδράς τόσο έντονα , φίλε μου , με την προοπτική αλλαγής του καθεστωτικού φαυλοκρατικού πολιτικού συστήματος?

    Μυστικό είναι ότι ένας από τους κύριους λόγους της διαρκούς διαφθοράς αυτών των δυο φορέων είναι ΚΑΙ η ιστορική τους πορεία σε κυβερνητικά σχήματα?

    Για αναδειχθεί ένα τέτοιο κίνημα , δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά, θέλει χρόνια ζύμωση ψυχολογική κυρίως και εκπαιδευτική.Γι αυτό περιμένουμε.Να δούμε εάν για ακόμα μια φορά θα τα σκατώσετε τόσο πολύ ούτως ώστε να αναλάβουμε δράση αυτοί που θα μείνουμε να ζούμε σε αυτόν τον τόπο όταν εσείς θα μας έχετε χαιρετίσει.

    Υ.Γ Τέτοιο συναισθηματισμό σε σχόλιό σου δεν έχω ματαξαναδει.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 14/07/2010 09:33:09

    Μα δεν αντιδρω.Εγραψα οτι περιμενω να δω το καινουργιο και δεν το εγραψα ειρωνικα.Απλως τονισα το βαθος του δικομματισμου που παει μεχρι τον εθνικο διχασμο και αναγκαζει οτιδηποτε νεο να κατατασσεται σε μια απο τις δυο παραταξεις.
    Βεβαιως η νεα γενια δεν εχει συνδρομα (ελπιζω).Πρεπει ομως να σκεφθει και κατι πρωτοτυπο.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 14/07/2010 09:40:44

    Συμφωνώ για την πρωτοτυπία ,

    αλλά η βίαιαη αλλαγή των συνθηκών ζωής παγκοσμίως (και τοπικώς) με συνέπεια την αναγκαστική συνειδητοποίηση της πλειοψηφίας των λαών ότι οι ψεύτικες ιδεολογικές διαφορές ουσιαστικά συντηρούν ένα φαύλο σύστημα θα πιέσει αναγκαστικά προς την πορεία αλλαγής της πολιτικής σκέψης των ανθρώπων.

    Για την νέα γενιά αυτό έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν και ζυμώνεται όσο περνάνε τα χρόνια.

    υ.γ Για τον συναισθηματισμό στο σχόλιό σου , το έγραψα για καλό.Πολύ μου άρεσε που είδα και συναισθηματισμό στον ..ψυχραιμία (λολ).

  • victoria avatar
   victoria @ undercover gpr 14/07/2010 11:19:51

   Φίλε undercover, μάλλον σε περνάω λίγο ηλικιακά αλλά στην ίδια γενιά είμαστε τελοσπάντων. Ως ανοιξιάτικη (δλδ πρώτη μου ψήφος σε κόμμα outsider) κατανοώ την εμπάθειά σου στο δικομματισμό και την αγωνία του να μην ακολουθήσεις αυτό που σου φαίνεται ως κατεστημένο, της μιας ή της άλλης πλευράς. Σήμερα αυτή η αγωνία 'μη ταύτισης' είναι και πολύ μεγάλη γιατί το κατεστημένο βρώμισε κιόλας, σε πολλές περιπτώσεις.
   Μακάρι να αναδειχτούν και άλλοι νέοι και άξιοι, νέα κόμματα, τα βλέπεις όμως, λες δεν εννοώ τη ντόρα, δεν εννοώ τον κουβέλη, πόσοι θα γίνουμε, δεν είναι αυτό το ζήτημα. Σήμερα συζητάμε για ανανέωση της νδ με κόσμο, γιατί νομίζεις ότι είναι τόσο δύσκολο; Γιατί πχ πολλοί νέοι σαν κι εσένα μπορεί να συμφωνούν ιδεολογικά αλλά δεν έχουν καμιά διάθεση να ταυτιστούν και με το που θα πουν νδ, να τους πουν γαλάζια παιδιά, τσατσους του συστήματος, βατοπαίδια κλπ.

   Εννοώ αν μου επιτρέπεις ότι δεν είναι ο δικομματισμός το πρόβλημα, ούτε ο τρι-, ούτε ο τετρα-. Το θέμα είναι το πώς κυβερνά ένα κόμμα, τι ποιότητα έχει, τι τάσεις αναδεικνύει και τι αποτελέσματα φέρνει. Άρα αν ξέρεις σε τι πιστεύεις και τι προσδοκάς, πχ εμείς εδώ αρκετοί πιστεύουμε στον κοινωνικό φιλελευθερισμό για ένα καλύτερο αύριο στη χώρα μας, αυτό είναι που έχει σημασία.
   Ευτυχώς ξανασυνδέσαμε τουλάχιστον τις ιδεολογίες με τα κόμματα (εμείς, γιατί οι άλλοι..., σόρρυ κιόλας).
   Γιατί σίγουρα όσοι είναι τριαντάρηδες, έχουν φίλους που ψηφίζουν πασοκ γιατί κι ο μπαμπάς τους αυτό ψήφιζε, ενώ εκ των πραγμάτων δεν πιστεύουν στο σοσιαλισμό ούτε καν σαν ευρύτερη ιδέα, όχι να το εφαρμόσουν στη ζωή τους (χα).. Ο μπαμπάς από ξυπόλητος στο χωριό έγινε εργολάβος με περιουσία και όλοι μαζί ζουν μεταξύ κεφαλαρίου, μυκόνου κλπ. Θεωρητικά δηλαδή ο αυτοδημιούργητος μη κρατιστής (μην πιάσουμε αν τα έκανε παράνομα κλπ, πάμε αλλού..) πασοκ, εγώ δε η μεγαλωμένη στο παγκράτι με πατέρα ναυτικό, η δεξιά.
   Το ζήτημα που τίθεται με τα κόμματα κατά τη γνώμη μου, είναι το εξής γενικότερο και ισχύει είτε είναι καινούρια, παλιά, ιστορικά, ή φρέσκα: ότι επειδή χρειάζεσαι μεγάλο ποσοστό κόσμου για να γίνεις κόμμα εξουσίας, επειδή στους 100 μπορείς να φιλτράρεις, στους 10000 πιο δύσκολα κοκ, στα χλωρά θα μπουν και ξερά, αυτό είναι το δύσκολο. Εκεί παίζεται το παιχνίδι πάντα στη ζωή: πώς να εκλαϊκεύσεις χωρίς να λαϊκίσεις, πώς να κάνεις τη δουλειά αλλά να μείνεις πιστός στις ιδέες σου, πώς να επιβιώσεις αλλά να μην πουληθείς.
   Αυτό το έχουν μελετήσει πολλοί και καλύτεροι από μένα. Και λύση μία δεν υπάρχει, το παλεύουμε όπως μπορούμε. Αυτό νομίζω κάνει και ο Σαμαράς, αυτές τις ισορροπίες ψάχνει και τηρεί, ακόμα πιο συνειδητοποιημένα και πετυχημένα σήμερα. Γιαυτό είμαι γαλάζια τώρα (ξέχασα να πω ότι τα κόμματα εξελίσσονται;-) όχι γιατί δεν σκέφτομαι, σταμάτα με τους οπαδισμούς λοιπόν, πες καμιά λύση για σήμερα και άσε τα κόμματα. Κι όταν έρθει η ώρα μας ενημερώνεις με το καλό και σε ψηφίζουμε άντε με καλή διάθεση!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ victoria 14/07/2010 13:45:50

    Τα έχω σκεφτεί κι εγώ αυτά ρε συ Βικτορία και πίστεψέ με πολύ θα ήθελα να πιστέψω κάπου.

    Φαντάζομαι ξέρεις πόσο ψυχοφθόρο είναι να μην μπορείς να πιστέψεις πουθενά για την ανάκαμψη της χώρας σου παρά μόνο στην αόριστη εμπιστοσύνη της επόμενης γενιάς (η οποία αισιοδοξία βασίζεται στο οξύμωρο ότι θα ζυμωθεί πολιτικά σ'ένα υφεσιακό περιβάλλον δίχως ευκαιρίες και φτώχεια).

    Η κρυφή ελπίδα μου είναι να βγω λάθος και όντως ο Σαμαράς (τον οποίο εμπιστεύομαι στην χάραξη της οικονομικής πολιτικής) να αλλάξει το κόμμα της ΝΔ κι από φαυλοκρατικό και συμφεροντολογικό να γίνει ορθολογικό και να πράξει τα αυτονόητα με ανθρώπους τίμιους που θα τους αναθέσει την διαχείριση.

    Δεν με αφήνει όμως αυτή η πουτάνα η Ιστορία.

    Πόσες και πόσες φορές μας υποσχέθηκαν αυτοκάθαρση αυτοί οι δυο κομματικοί φορείς κλοπής και διαφθοράς ρε Βικτορία?
    Πόσες φορές είδαμε κι ακούσαμε λόγια αυτοκριτικής και ειλικρινούς διάθεσης για αλλαγή και τελικά απλά άλλαξε ο εκκάστοτε Πρόεδρος (όπως στο Πασόκ) και ο μηχανισμός έμεινε με τα ίδια ανδρείκελα ημιμάθειας?

    Αποδείχθηκε περίτρανα επί ΚΚ ότι μόνο ένας σεμνός και ταπεινός (έστω κι αν δεν είχε όλα τα πνευματικά εφόδια) δεν μπορεί να ελέγξει τη κομματοκρατία στο δημόσιο και τη τίμια διαχείριση των πόρων του.

    Τι να πω , μη νομίζεις ότι δεν προσεύχομαι να βγω λάθος.Μακάρι για τη χώρα.

    Εγώ ως πολίτης όμως δεν έχω καμία διάθεση να ταυτιστώ και να με χρησιμοποιήσουν όπως χρησιμοποίησαν π.χ έναν άλλο (ίσως τον πιο σεβαστό σε αυτό το φόρουμ) σχολιαστή ο οποίος αυτή τη στιγμή σιχτιρίζει την ώρα και τη στιγμή που τους στήριξε στον προηγούμενο αγώνα τους λέγοντας επί λέξη "εγώ άλλα μειράκια δεν κάνω μάγκες".

    Μη νομίζεις επίσης πως είμαι για κάτι σίγουρος , κάθε μέρα έρχονται και νέα δεδομένα , κάθε μέρα αλλάζει και κάτι , κάθε μέρα και μια νέα έκπληξη.Για τίποτα δεν είμαι σίγουρος και αυτό το φόρουμ με βοηθάει πολλές φορές να ξεδιαλύνω τον εγκέφαλό μου και να δομήσω άποψη.Κάθε μέρα κι από λίγο.Ίδωμεν αγαπητή.

 18. Σαος avatar
  Σαος 14/07/2010 08:59:06

  Άσχετο-σχετικό:
  Στο Καστελόριζο το Πίρι Ρέις

  http://www.enkripto.com/2010/07/blog-post_14.html

  Βγήκε ο Χάρος παγανιά...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Σαος 14/07/2010 09:48:18

   Μήπως πάει για το ...Συμπόσιο της Κύμης στον ....Πόρο και έχασε το δρόμο;

 19. vel avatar
  vel 14/07/2010 09:10:43

  κρατήστε το.
  Όταν εφυσηχάσει ο κόσμος με την οικονομία(βλέπε θετικές ειδήσεις) θα έρθει η έξοδος απο το € και αντιπερισπασμός με άνοιγμα θεμάτων αγροτών και εκκλησίας.

 20. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 14/07/2010 09:12:28

  Ο Σαμαράς να πατήσει γκάζι και να επισπεύσει την οργάνωση και την προετοιμασία της νέας ΝΔ. Δεν γίνεται να λειτουργεί με ταχύτητες παρελθόντος, δεν έχει αυτή την πολυτέλεια στην παρούσα συγκυρία. Τα κόμματα Ντόρας και Καρατζαφέρη πρέπει να καταστούν ακίνδυνα για τη ΝΔ και αυτό είναι στο χέρι Σαμαρά και μόνο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΝΝΗΣ 14/07/2010 09:41:27

   "Τα κόμματα της Ντόρας και Καρατζαφέρη", δεν αποκλείεται να αλληλοεξοντωθούν!

 21. Misha avatar
  Misha 14/07/2010 09:40:25

  Kαι ο Κόκκινος Πάνος στη γραμμή Λυκουρέντζου εναντίον των πρόωρων εκλογών.
  Προφανώς δεν είναι έτοιμοι να σπάσουν αυγά για να κάνουν ομελέτα εκεί στη Ρηγίλλης.
  Θα μου πείς εδώ αθώωσαν τον Σημιτάκο με τους Τσουκατομαντέληδες, τους Ακηδες, τους Γιαννους και τα χρηματιστήρια.
  Δυστυχώς η ιδεοληψία του ευρωμονόδρομου τους υπνωτίζει ακόμα.
  Κι ας φωνάζουν για την ξέρα που έρχεται ο Καμμένος, ο Φαήλος και άλλοι.

  Με τη σταση της η ΝΔ δίνει άλλοθι στο ΠΑΣΟΚ και υπηρετεί τη γραμμή ΔΝΤ.Ετσι εξηγείται και το γιατι η ΔΑΚΕ δεν ήταν παρουσα σε καμμιά κινητοποίηση τον τελευταίο καιρό.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Misha 14/07/2010 09:54:07

   Misha,

   Αν στη Ν.Δ. δεν τολμήσουν ρήξεις, τότε θα τους παρασύρουν οι κοινωνικές εκρήξεις.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 14/07/2010 10:06:01

   Πολύ φοβάμαι ότι δεν φωνάζεις άδικα.

   Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς είναι έντιμος και είναι διατεθειμένος για ειλικρινή αγώνα κατά της ΓΑΠειας λαίλαπας, αλλά αν συνεχίσει έτσι, πόσοι θα εξακολουθήσουν να το πιστεύουν;

   Αυτο-ακυρώνεται με την αδράνεια στις εγκληματικές αυτές επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

  • Misha avatar
   Misha @ Misha 14/07/2010 10:15:43

   Με Αβραμό και Δήμα, η γραμμή είναι δεδομένη:
   «Στρατηγέ ιδού ο στρατός σου»
   Δε χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης ή μάντης.
   Η ΝΔ χορεύει στο χορο Βρυξελλών κι Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 14/07/2010 10:28:26

    Αυτό το απέδειξε στην πράξη ο Αντώνης ότι ΔΕΝ ισχύει. Είπε όχι στο Μνημόνιο, παρά τις τεράστιες πιέσεις απο Ευρώπη και Λαϊκό Κόμμα.

    Αν το είχε κάνει με ανειλικρίνεια, όπως φοβάσαι, τότε δεν θα υπήρχαν αυτές οι πιέσεις, αλλά θα τον αντιμετώπιζαν με συγκατάβαση, όπως αντιμετώπιζαν μια ζωή τον πράγματι ανειλικρινή Καρατζαφέρη.

    Ο Αντώνης έχει αποδείξει ότι τα "όχι" του, τα εννοεί.

    Από κει και πέρα, φυσικά για Δήμα και Αβραμό δεν έχεις άδικο, δυστυχώς.

    Ας ελπίσουμε σταδιακά να εκλείψουν και αυτά τα σοβαρά παράπονα που έχουμε μέχρι στιγμής από τη στελέχωση της ΝΔ.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 14/07/2010 11:17:19

    Aγαπητέ Επώνυμε, ο Σαμαράς μου είνια συμπαθής γιατί έριξε τον Μητσοτάκη , ξαπόστειλε την κόρη του και δεινοπάθησε εξαιτίας της αντίθεσης του με το βρυκολακόσογο.
    Από κει και πέρα , φαίνεται πως η ΝΔ είναι ένα εκτροφείο δεινοσαύρων, δεσμευμένη στο καταστροφικό άρμα του ευρωμονόδρομου και μόνο με μια αντισυστημική, ανατρεπτική λογική μπορεί να λειτουργήσει πατριωτικά και φιλολαϊκά.

    Η αποτυχία του Φαήλου στις εσωκομματικές εκλογές, οι θέσεις Λυκουρέντζου-Πάν/Παν περι πρόωρων εκλογών, και η σταση της στοις κινητοποιήσεις των εργαζομένων δείχνουν προς την πλευρά της γνωστής αντιδραστικής, νεοφιλελέυθερης δεξιάς.
    Η τύχη της ΝΔ του Σαμαρά με απασχολουν μόνο στο βαθμό που μπορούν να συνεισφέρουν στην απαλλαγή μας από τις ευρωθηλιές και την επανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
    Ντοράκηδες και Δαμανάκηδες έχουμε πολλούς.Ο Σαμαράς αν θέλει να επιβιώσει πρέπει να βρεθεί ευθέως και ξεκάθαρα απέναντι τους.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Misha 14/07/2010 11:32:09

    Γειά σου ρε σύντροφε Misha που θέλεις να απαλλαγείς από το μνημόνιο και που είσαι έτοιμος να συμμαχήσεις με αυτούς που θα έπαιρναν τα ίδια ακριβώς μέτρα αλλά χωρίς την παρουσία του μηχανισμού....
    Ούτε εισαγωγέας καζανιών σοβιετικού τύπου για συσσίτιο στις γειτονιές να ήσουν...

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 14/07/2010 11:44:08

    Tιραμόλα, είμαι απολύτως σαφης στην αντίθεση μου στις πολιτικές του «ευρωμονόδρομου» οθενδήποτες και εαν προέρχονται αυτές.
    Από κεί και πέρα , μπορώ να συναντηθώ με άλλους για την επίτευξη μικρότερων ή μεγαλύτερων κοινών στόχων.
    Ο αγαπημένος σου ΓΑΠ έχει κάνει επίδειξη δωσιλογισμού με κάθε ευκαιρια.Θυμίζω : ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν,πούλημα του Οτσαλάν, Καραχασάν στην Υπερνομαρχία, ο Ελληνόφωνος Σκοπιανός στη ΔΕΘ, ΟΧΙ στη συμφωνία με τους Ρωσους για τον αγωγό πετρελαίου ,σύμπραξη σε ολα τα εγκλήματα των κυβερνήσεων Σημίτη (από το Χρηματιστήριο μεχρι την Ολυμπιάδα )και το αποκορύφωμα με το κουβάλημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
    Όποιος λοιπόν συνεισφέρει στην αποκαθήλωση και τιμωρία των εγκλημάτων του, κάνει καλό στο τόπο.

 22. Κώστας Μανίκας avatar
  Κώστας Μανίκας 14/07/2010 09:41:05

  Το σκεπτικό πίσω από την επιλογή των προόρων εκλογών είναι συγκροτημένο και με στέρεα επιχειρήματα, αλλά θεωρώ απίθανο και επιλογή μεγάλου πολιτικού ρίσκου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τους κλυδωνισμούς στην οικονομία και την πιθανότητα να τεθεί εν αμφιβόλω η χρηματοιδότηση από την Τρόικα, μια πιθανή αποτυχία να συγκεντρώσει το απαιτούμενο 38-39% μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες κυβερνήσεων συνεργασίας (άραγε με ποιον, τη Ντόρα ή τον Κουβέλη αν μπουν στη Βουλή?) Λέτε ο πυρήνας των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει θετικά τη συνεραγσία με την κόρη του Μητσοτάκη ή η Τρόικα και οι τρπεζίτες να αντέξουν τις αριστερόστορφες ιδεολογικές επιδείξεις του Φώτη, εν μέσω κρίσης;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Μανίκας 14/07/2010 09:52:57

   Κώστα,

   Ολοι ξέρουν οτι η οικονομία θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες.'
   Με έσοδα στα επίπεδα Ιουνίου 2009
   Με πληθωρισμό στο 5.5%
   Με την ανεργία να καλπάζει πάνω από το 12% (στην πραγματική οικονομία μπορεί να είναι και 20%)
   Με τα λουκέτα και τις ακάλυπτες να αυξάνονται.
   Με την ύφεση να τροφοδοτείται απο όλα αυτά,

   Τι μπορούν να περιμένουν;

   Η τροϊκα μπροστά στον ενδεχόμενο κατάρρευσης Παπανδρέου και με δεδομένο ότι τον Νοέμβριο έχουμε ούτως ή άλλως εκλογές τις οποίες δεν μπορούμε να ...ακυρώσουμε,θα δείξει κατανόηση.

   • ganasta avatar
    ganasta @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:11:05

    Και λάβε υπόψη σου ότι δεν σώζεται η παρτίδα με το επιχείρημα « το δεύτερο εξάμηνο θα εισπράξουμε την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα και τα φυσικά πρόσωπα» αφού στο πρώτο εξάμηνο έχει ενσωματωθεί το μεγαλύτερο μέρος της έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων, που είχε επιβληθεί δήθεν για να δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης(ΕΚΑ). Η πρώτη δόση του ΕΚΑ περίπου 500 εκ εκταμιεύτηκε τον Δεκέμβριο για να επιβαρύνουμε το έλλειμμα του 2009, ενώ η δεύτερη δόση που ήταν προγραμματισμένη για το α εξάμηνο του 2010 δεν θα δοθεί ποτέ.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:13:24

    Καλά κάνεις και το επισημαίνεις.
    Ετσι είναι.

   • Wolf avatar
    Wolf @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 11:12:56

    Με το ΦΠΑ στα τρόφιμα, απο 10% στο 23%, το Δεκέμβριο του ΄10 ή τον Ιοανουάριο του ΄11, να δείς τι έχει να γίνει, φίλε μου.

 23. ganasta avatar
  ganasta 14/07/2010 09:57:26

  Το ΠΑΣΟΚ έχει στήσει από τις εκλογές και μετά μηχανισμό απαξίωσης του Καραμανλή και των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Όσο δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά αυτή η προπαγάνδα , η Ν.Δ , όσες προσπάθειες και να καταβάλει ο Σαμαράς, δεν πρόκειται να ανακάμψει. Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ρηγίλλης θα πρέπει να καταδείξει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση. Αυτό ήταν που έστησε το καμβά στοχοποίησης της χώρας που μας οδήγησε στο Δ.Ν.Τ. Τώρα στήνουν σκηνικό αισιοδοξίας «είμαστε σε καλό δρόμο…, οι θυσίες πιάνουν τόπο κλπ.» ανοίγοντας έτσι παράθυρο για πρόωρες εκλογές. Βαφτίζουν μείωση δαπανών την αναστολή εκταμιεύσεων εκ μέρους του δημοσίου, την μη επιστροφή φόρων , την δραματική μείωση του Π.Δ.Ε(-39,8% το πρώτο εξάμηνο). Η Ν.Δ τι κάνει κοιμάται;;;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ganasta 14/07/2010 09:59:49

   Σωστά όλα αυτά που γράφεις.
   Και σήμερα βγήκε η είδηση ότι προετοιμάζουν "κοινωνικό πακέτο" που θα ανακοινωθεί από τον Παπανδρέου στη ΔΕΘ!

   • ganasta avatar
    ganasta @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:12:07

    δες και το παραπάνω σχόλιο

   • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:27:03

    Το πασοκ δεν αλλάζει ποτέ.
    Πάλι τάζουν(τα λεφτα υπάρχουν).
    Από το σημερινό είναι ολοφάνερο πια ότι πάνε για εκλογές.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:35:31

    Βουρ για εκλογές λοιπόν.

 24. Νίκος avatar
  Νίκος 14/07/2010 10:17:51

  Κ. Ροδινέ, το κλειδί για την επιτυχία ή αποτυχία του εγχειρήματος βρίσκεται, κατα την γνώμη μου, και το λέω εδώ και πολύ καιρό, στα ΜΜΕ. Αν η ΝΔ δεν επιχειρήσει να προσεταιριστεί κάποια ΜΜΕ, ο Παπανδρέου και η συναπαρτίζουσα συμμορία ελληνώνυμων ανδρεικέλων μπορεί και να πετύχουν να φανεί το μαύρο άσπρο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος 14/07/2010 10:26:41

   Νίκο,
   Εχω υποσχεθεί να γράψω ένα άρθρο για αυτό και όλο κάτι τυχαίνει και το αναβάλλω.
   Συνοπτικά: Η σχέση της Ν.Δ. με τα ΜΜΕ πρέπει να επανασχεδιαστεί από την αρχή.
   Οτι έγινε τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος και κατέληξε σε πανωλεθρία.
   Ο Καραμανλής διέπραξε το τραγικό λάθος να εμπιστευτεί τον Ρουσσόπουλο και να καλλιεργήσει λυκοφιλίες.
   Οσο ήταν ισχυρός,τον ανεχόταν.
   Οταν γύρισε ο τροχός, έσπευσαν να τον κατασπαράξουν και βλέπεις πως τον αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα.
   Ο Τράγκας πήρε εκατομμύρια ευρώ από κρατική διαφήμιση με ανύπαρκτες κυκλοφορίες. Θυμάσαι τί έγραφε και τι έλεγε προεκλογικά;

   Δεν πιστεύω στις λυκοφιλίες. Πολύ φοβούμαι οτι και ο Παναγιωτόπουλος είναι της ίδιας σχολής με τον Ρουσσόπουλο.

   Αυτή τη στιγμή η μόνη μη ελεγχόμενη πηγή ενημέρωσης είναι το διαδίκτυο και απο εκεί πρέπει να ξεκινήσει.
   Για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:32:21

    Της ίδιας και χειρότερης, γιατί τουλάχιστον ο Ρουσό ήταν απείρως ικανότερος.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:34:40

    Συμφωνώ.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Νίκος 14/07/2010 10:28:40

   Ποιές διαφορές βλέπεις Νίκο στην εφαρμοζόμενη πολιτική Παπανδρέου με αυτήν που προτείνει ο Σαμαράς?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ tiramola 14/07/2010 10:44:38

    1) οικονομικη πολιτικη : Ο Σαμαρας εχει υποβαλλει ενα σχεδιο ταχυτερης εξοδου απο το μηχανισμο με μειωση του ελλειμματος.
    Ακομη και αν δεν εφαρμοσθει το σχεδιο ειναι βεβαιο οτι η ΝΔ θα δωσει μεγαλυτερη εμφαση στο κοψιμο δαπανων παρα στους φορους.
    Δηλαδη περισσοτερες μειωσεις μισθων ΔΥ και μικροτερος ΦΠΑ.
    Επισης θα προχωρησει τα αυτοχρηματοδοτουμενα εργα και τις ιδιωτικοποιησεις που εχουν παγωσει.Επανιδρυση υπουργειων Τουρισμου και Ναυτιλιας.
    2) Εσωτερικη πολιτικη : Ο μεταναστευτικος νομος θα αλλαξει.Το πανεπιστημιακο ασυλο θα καταργηθει.Επανοδος του ορου "εθνικος¨σε τιτλους υπουργειων και οργανισμων και διαφορα αλλα συμβολικα θεματα.
    3) Εξωτερικη πολιτικη : Πιο σκληρη σταση σε ολα τα θεματα.
    Αυτα προς το παρον απο τα λεγομενα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 14/07/2010 10:51:14

    Και, το κυριοτερο: Αντιστοφή του καταστροφικού κλίματος κατατρομοκράτησης της οικονομίας και του μέσου Έλληνα, που θα δώσει τη δυνατότητα να πάρει ο κόσμος μια ουσιαστική ανάσα σε επίπεδο καταναλωτικό, επενδυτικό, βιοτικό. Αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία την οποία ο κομπλεξικός κος. Παπανδρέου έχει διαλύσει μόνον και μόνον από μίσος για αυτή τη χώρα και τους κατοίκους της.

  • νεόπτωχος avatar
   νεόπτωχος @ Νίκος 14/07/2010 10:39:41

   Πάλι τα ίδια;
   Από το μηδέν πάλι;
   Στράτα στρατούλα στον tiramola κάποιος, εγω δεν την έχω την υπομονή.

   • tiramola avatar
    tiramola @ νεόπτωχος 14/07/2010 10:42:23

    Κάνε ένα κόπο ρε παίδαρε, δεν θα σου πάρει πολύ χρόνο...

   • victoria avatar
    victoria @ νεόπτωχος 14/07/2010 11:26:05

    :-)

 25. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:30:57

  Η είδηση είναι από το in.gr

  "Στοχευμένες παρεμβάσεις για την αναδιοργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υποστηρικτικών δομών θα περιλαμβάνει το κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης, το οποίο ανέλαβαν να διαμορφώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί με εντολή του Γ.Παπανδρέου.

  Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να εξισορροπήσουν το δεύτερο κύμα δημοσιονομικών παρεμβάσεων που αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου.

  Οι κοινωνικές παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν σε τρεις δόσεις. Την 3η Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και κατά τη κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2011.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει τις προτάσεις των άλλων υπουργείων, τις οποίες θα κοστολογήσει ως προς τη δημοσιονομική τους επίπτωση.

  Εν συνεχεία θα θέσει τις κοινωνικές παρεμβάσεις υπόψη του κλιμακίου των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

  Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει προκαταρκτική συζήτηση για το θέμα, με το κλιμάκιο της τρόικα που θα επισκεφθεί την Ελλάδα στο διάστημα 24 Ιουλίου-6 Αυγούστου.

  Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου έχει προϊδεάσει πως το κοινωνικό πακέτο δεν πρόκειται να έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος, καθώς το ζητούμενο είναι η αναδιοργάνωση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υποστηρικτικών δομών.

  Οι προτάσεις που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση αφορούν στα εξής:


  Διπλασιασμό τον αριθμό των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά μέχρι 4 ετών μέχρι το τέλος της πρώτης τετραετίας και επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας τους.

  Οι μονογονεϊκές οικογένειες και κυρίως τα παιδιά άνεργων ανασφάλιστων ή μόνων μητέρων θα έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς.

  Τη συμμετοχή παιδιών με αναπηρία στην προσχολική φύλαξη.
  Αλλαγές στο σύστημα των γονικών αδειών με στόχο την ουσιαστική διευκόλυνση των γονέων.

  Αναπροσαρμογή του επιδόματος απροστάτευτου παιδιού για την εξασφάλιση ενός ελάχιστα εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης του παιδιού.

  Δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας σε δημοτικό επίπεδο.

  Επέκταση της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» και ενίσχυση των υπηρεσιών της με επιπλέον ειδικότητες επαγγελματιών.

  Αύξηση των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

  Άμεση βελτίωση της ποιότητας της ιδρυματικής φροντίδας για τους ανήμπορους ηλικιωμένους"

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:33:08

   Μάλιστα...

 26. undercover gpr avatar
  undercover gpr 14/07/2010 10:34:47

  Ο Προβό και στους FT περικαλώ...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ undercover gpr 14/07/2010 10:35:50

   Τι λέει;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:37:54

    Προς το παρόν περιγραφή αλλά ευθέως κατά του αν διαβάζω σωστά πίσω από τις λέξεις.Ίδωμεν (το έχει σε μετάφραση το euro2day)

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:44:49

    Δεν έχω συνδρομή και δεν μπορώ να το δω Επώνυμε , το διάβασα μεταφρασμένο στο Ε2D , δες το εκεί για να ελέγξουμε και την μετράφραση που παρουσιάζει το e2d. :)

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:55:29

    Α, καλά λες, αν πας απευθείας από το λινκ σου βγάζει ότι είναι μόνον για συνδρομητές.

    Το ίδιο μου φαίνεται, αλλά δείτε το κι οι υπόλοιποι, όπως το είδα κι εγώ:

    Βάλτε στο Γκούγκλ αναζήτηση για Bank of Greece και μετά στη σύνθετη αναζήτηση ζητείστε αποτελέσματα μόνον από τη σελίδα ft.com και το τρίτο αποτέλεσμα (σε αναζήτηση από Ελλάδα τουλάχιστον) βγάζει αυτό το άρθρο. Αν το πατήσεις το ίδιο αυτό λινκ από το Γκούγκλ, τότε σου το βγάζει κανονικά και το διαβάζεις.

  • Orestios avatar
   Orestios @ undercover gpr 14/07/2010 10:36:06

   Δεν πλήρωσε όμως! χο! χο!

 27. Orestios avatar
  Orestios 14/07/2010 10:34:55

  Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα έχουν προτεραιότητα?
  Τί διακρίσεις είναι αυτές? Οι κανονικές οικογένειες δηλαδή να πάνε να πνιγούνε? Τί λογική είναι αυτή?

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Orestios 14/07/2010 10:45:49

   Δηλαδή πρέπει λοιπόν να χωρίσω με τη σύζυγο! Έτσι θα πάρουν τη μικρή μας κόρη στον παιδικό σταθμό και δε θα σκάμε σα μ#$%$κες 4000 το χρόνο που δε μας περισσεύουνε. Και θα είναι και τεκμήριο διαβίωσης λόγω της ανικανότητας του κράτους να καλύψει βασικές κοινωνικές ανάγκες.
   Δεν πάνε να μην πω που!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/07/2010 10:48:51

    Γιάννη,

    Εχω αναλάβει με νομικές συμβουλές τον Μικρό Οδυσσέα.
    Ε,δεν προλαβαίνω να έχω στο κεφάλι μου και σένα.
    Πρόσεξε μη σε διαβάζει η σύζυγος.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/07/2010 10:50:20

    δεν προοριζονται για ελληνες αυτα

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 14/07/2010 10:49:29

   Φώναζαν για τις άγαμες κόρες των στρατιωτικών αλλά οι άγαμες μάνες προσβάλλουν την κοινωνία.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Orestios 14/07/2010 10:58:10

    Όπως γράφει ο anonymous είναι εμφανές ότι δεν προορίζονται για τους Έλληνες οι παροχές, αλλά η χρηματοδότησή τους. Η ρύθμιση φωτογραφίζει τα ασυνόδευτα ή απροστάτευτα λάθρο και τις μητέρες τους. Τους καρφώνει η φράση "Οι μονογονεϊκές οικογένειες και κυρίως τα παιδιά άνεργων ανασφάλιστων ή μόνων μητέρων θα έχουν προτεραιότητα στους παιδικούς σταθμούς.". Όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση, Ελληνίδα που και άνεργη είναι και ανασφάλιστη και "μόνη" σίγουρα δεν συνιστά πλειοψηφία ανάμεσα στους δικαιούχους της ρύθμισης.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Orestios 14/07/2010 11:06:43

    Μα και τώρα οι δημοτικοί σταθμοί είναι απαγορευμένοι για τους Ελληνες.
    Δε βρίσκεις θέση.

    Είπαμε: οι Έλληνες είναι λεφτάδες και πρέπει να τιμωρηθούν γι αυτό.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 14/07/2010 11:08:26

    Πάλι στην απατεωνιά έχουν το μυαλό τους.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Orestios 14/07/2010 12:10:36

   τι κρίμα να μην σκέπτεται κανείς πέρα από τον εαυτό του...

   Στη μονογονεϊκή οικογένεια ένα άτομο (άνδρας ή γυναίκα) είναι ταυτόχρονα μάνα, πατέρας και φύλακας ενός παιδιού, που συχνά δεν έχει τρόπο να αποθέσει κάπου, ώστε εκείνος να εργασθεί για να ζήσει και τους δύο. Δεν πρέπει να προηγηθεί στις προτιμήσεις?

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ δρόμος 14/07/2010 12:18:03

    Να προτιμηθούν 100 φορές αρκεί να υπάρχει μέριμνα και για τα παιδιά υμών των υπολοίπων και όχι να θεωρείται τεκμήριο διαβίωσης η φοίτηση σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό από τη στιγμή που - σωστά - προτιμήθηκε κάποιος άλλος πιο αδύναμος κοινωνικά για τη φοίτηση στον αντίστοιχο δημόσιο.

   • Orestios avatar
    Orestios @ δρόμος 14/07/2010 12:29:35

    Η δημιουργία ενός παιδιού δεν είναι παιχνίδι.
    Η ευθύνη αυτή βαραίνει 2 συνήθως και σωστά τους βαραίνει.
    Η υπεύθυνη στάση είναι η μάνα να αποτελεί την μία από τις γωνίες ενός τριγώνου πατέρας-μητέρα-παιδί. Εκτός αν τα έχει μπλέξει τόσο που θέλει να γίνει και πατέρας, οπότε το θέμα είναι πλέον σοβαρό.
    Μητέρες άγαμες δεν δικαιούνται περισσότερα από τις έγγαμες, αν το θες. Και στις 2 περιπτώσεις πρόκειται περί μητέρας οπότε άτοπο το ερώτημά σου.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 14/07/2010 12:32:47

    Κι όμως, δρόμε, έχει σαφέστατα πρωτίστως πελατειακή στόχευση και όχι κοινωνική. Όσο και αν ισχύει το κοινωικό κριτήριο, ισχύει επίσης ότι οι συντηρητικών αντιλήψεων κοπέλες (και άντρες) πολύ πιο δύσκολα κάνουν μονογονεϊκή οικογένεια, παρά οι "προοδευτικών" αντιλήψεων. Οπότε, με τον τρόπο αυτό, ευνοεί κατεξοχήν τη δική του εκλογική πελατεία.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 14/07/2010 13:16:58

    βρε σεις, οι πιό πολλές μονογονεϊκές οικογένειες αποτελούνται από διαζευγμένους με παιδί(α), που δεν επέλεξαν αναγκαστικά την κατάστασή τους. Μην τα μπερδεύετε με τις εξ επιλογής άγαμες μητέρες, που μάλλον έχουν και οικονομική ανεξαρτησία, εφ' όσον έχουν επιλέξει.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 14/07/2010 13:20:41

    Οκ, έχεις δίκιο δρόμε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ δρόμος 14/07/2010 13:27:41

    Εκείνο που δεν βλέπεις δρόμε είναι η επιπολαιότητα της δημιουργίας παιδιού και η απεμπόληση της ευθύνης προστασίας του από τους ίδιους του γονείς που χωρίζουν.
    Η επιβράβευση (δίνοντας προτεραιότητα στην επιπολαιότητα) αυτής της στάσης ζωής απέναντι στο παιδί, αδικεί όσους αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια χωρίς να επιλέξουν την ευκολία του διαζυγίου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους.
    Δεν καταλαβαίνω το τιμωρητικό αυτό μέτρο για τις πραγματικές οικογένειες.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 14/07/2010 13:39:15

    δηλαδή, Ορέστιε, θα πληρώσουν τα παιδιά την επιπολαιότητα των γονέων? Και, για να το θέσω πιό χοντρά, μήπως και καταλάβεις, θα πληρώσουν τα παιδιά και ο εγκαταλελειμένος (συνήθως) σύζυγος τις επιλογές "απελευθέρωσης" του ετέρου συντρόφου? Γιατί η ιστορία έχει έτσι, τις πιό πολλές φορές.

   • Orestios avatar
    Orestios @ δρόμος 14/07/2010 13:45:23

    Τα παιδιά την πληρώνουν έτσι κι αλλιώς είτε με προτεραιότητα είτε όχι.
    Βλέπω ότι επιβεβαιώνεις τα λόγια μου πως οι δήθεν απελευθερώσεις συνιστούν επιπολαιότητα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φορτώνουν το βάρος μόνο στο ένα μέρος.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 14/07/2010 13:51:49

    λυπάμαι, αλλά θα επιμείνω. Φυσικά και θεωρώ επιπολαιότητα, χειρότερα, φυγή, την εγκατάλειψη οικογένειας. Το γεγονός όμως παραμένει: ο έχων τη γονική μέριμνα (εκ των πραγμάτων μόνον ένας) πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εργασθεί, για να επιβιώσει αυτός και τα παιδιά. Εκτός αν εννοείς ότι ο έτερος γονιός συμμετέχει...οικονομικά, που θα σε πληροφορήσω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στατιστικές διαθέσιμες.

   • Orestios avatar
    Orestios @ δρόμος 14/07/2010 13:57:07

    Το απλό ερώτημα είναι: Γιατί έκανε κάποιος παιδί χωρίς να εξασφαλίσει συνθήκες επαρκούς στήριξης?
    Το επόμενο είναι: Γιατί να ευνοείται η επιπολαιότητα, εις βάρος όσων δεν επιλέγουν την φυγή από την οικογένεια?

    Για να στο κάνω πιο απλό. Κανείς δεν φταίει ολοκληρωτικά όταν χωρίζει ένα ζευγάρι. Φταίνε και οι 2.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 14/07/2010 14:09:13

    πάλι μιλάς για ευθύνες ενηλίκων. Εγώ λέω πως δεν πρέπει να τις πληρώνουν τα παιδιά.

    Όσο για την πρόνοια υποστήριξης, πολλές φορές η ζωή αντιστρέφει τους καλύτερους υπολογισμούς μας. Ξέρεις, ένα εκατομύριο Ελλήνων πλήρωνε ασφάλεια ζωής στην ΑΣΠΙΣ, και σήμερα βρίσκεται στο έλεος κάθε Σαχινίδη για να εξασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί εντελώς όλη του η πρόνοια για τα γεράματά του. Κι εσύ μου λες...

    Πιστεύεις ότι υπάρχει τρόπος να αμυνθείς ενάντια στις ανατροπές του προγραμματισμού μας? Νομίζεις ότι όσοι χωρίζουν είναι λιγώτερο καλοί έλληνες, χριστιανοί, λογικοί και συνεργάσιμοι άνθρωποι? Για κοίτα στον καθρέφτη, και πες μου: αισθάνεσαι αρκετά τυχερός για την εστία σου σήμερα? Αν ναι, κάνε το σταυρό σου, υπάρχουν και τα δύσκολα.

 28. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/07/2010 10:39:11

  Αυτό εννοείς gpr;

  http://www.ft.com/cms/s/0/28afd82a-8ea1-11df-8a67-00144feab49a.html

 29. tiramola avatar
  tiramola 14/07/2010 10:39:57

  Διαβάζω κατά διαστήματα περί υποστήριξης Παπανδρέου από τα σαπιοκάναλα της διαπλοκής και αντίστοιχη υποβάθμιση των θέσεων Σαμαρά.
  Υπάρχουν υπογειες διαδρομές Ιπποκράτους-ΜΜΕ?
  Γνωρίζετε κάτι συγκεκριμένο?
  Και αν ναι ποιό είναι αυτό και γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενημερώνει το λαό?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/07/2010 10:43:02

   Tiramola,
   Αμφισβητείς ότι τα ΜΜΕ στηρίζουν, θα έλεγα αβαντάρουν προκλητικά, τον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του;
   Να αρχίσουμε απ΄ αυτό

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 14/07/2010 10:51:37

   Τιραμόλα τελείς σε σύγχυση?
   Δεν βλέπεις ότι οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει χειρότεροι και από εσένα στην υποστήριξη του GAP?

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 14/07/2010 10:54:34

   Είναι πολύ γενικό ρε συ Κώστα αυτό που γράφεις.
   Τι πάει να πει "αβαντάρουν"?
   Μπορείς να γίνεις πιό συγκεκριμένος?
   Υπάρχει ας πούμε συγκάληψη κάποιου σκανδάλου?
   Εγώ έχω ακούσει πάνω από 10 φορές και την Τρέμη και τον Χατζηνικολάου να ρωτούν εκπρόσωπους της κυβέρνησης για το προεκλογικό ψέμα "λεφτά υπάρχουν" το οποίο είναι και το βασικό αντιπολιτευτικό επίχείρημα της ΝΔ.
   Άλλες τόσες φορές και περισσότερες έχω ακούσει να ρωτούν περί των λεγομένων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου περί τιτανικού που ενδεχομένως να αποδυνάμωσαν τη χώρα.
   Ποιά είναι η αβάντα για να καταλάβω...

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 14/07/2010 10:57:27

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 14/07/2010 11:01:41

    Το ότι είσαι γελαδερός είναι γνωστό ακόμα και όταν περιγράφεις μιά τραγική κατάσταση.
    Μπορείς να γράψεις συγκεκριμένα ποιά είναι η αβάντα?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 14/07/2010 11:02:35

    Πρέπει και να τους τα "ψάλλουν" και για κάτι για ξεκάρφωμα, τιραμόλα. Το βασικό ψέμα που αβαντάρουν είναι το παραμυθάκι ότι "για όλα φταίει ο Καραμανλής", καθώς και η συγκάλυψη καραμπινάτων σκανδάλων, όπως το Τ+10, η συμμετοχή των φίλων του Νίκου Παπανδρέου (Σεφερτζή κλπ.) στην εταιρία που θα επενδύσει από το Κατάρ, η απόκρυψη των εγκληματικών ρητών για το Σύνταγμα, η ουσιαστική κάλυψη σε εγκληματικές επιλογές όπως το μνημόνιο και το ασφαλιστικό, περνώντας την έωλη κυβερνητική γραμμή ότι όλα αυτά είναι "αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας" και όλα αυτά.

    Όλα αυτά δηλαδή που εσύ έχεις πιστέψει, μέσα από την κυβερνητικη προπαγάνδα των ΜΜΕ, γι' αυτό και δεν "βλέπεις" καμία αβάντα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 14/07/2010 11:05:22

    Γελάω με τις σαχλαμάρες που γράφεις τιραμόλα.

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 14/07/2010 11:21:42

    Επώνυμε χαιρετίσματα...
    Για το "καραμπινάτο"σκάνδαλο του Τ+10 απάντησε ο Παπανδρέου στη βουλή με αντίστοιχη επιβεβαίωση από την ΕΚΤ.
    Έχεις συγκεκριμένα στοιχεία ότι κάποιοι ωφελήθηκαν και ποιοί είναι αυτοί?
    Από που και ως που είναι καραμπινάτο σκάνδαλο η επένδυση στο Κατάρ?
    Έχεις κάποιο στοιχείο και γιατί πάλι δεν αναδεικνύεται από την αξιωματική αντιπολίτευση?
    Αν επίσης η αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί δεν βγαίνει να ενημερώσει το λαό?

    Ορέστιε τι το θες το πουλόβερ αφού δεν καπνίζεις?

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ tiramola 14/07/2010 11:27:26

    Γιατί δε λέτε για το καραμπινάτο ψέμα περί έγκρισης από το Νομικό Συμβούλιο μέσα στη Βουλή να ξεμπερδεύετε?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 14/07/2010 11:33:49

    Μεγάλο λάθος έκανα που νόμιζα ότι υπάρχει πιθανότητα, έστω, σοβαρής κουβέντας μαζί σου, πρασινάνθρωπε. Τη μη απάντηση του Παπανδρέου τη βλέπεις για απάντηση! Και αυτά που καταγγέλθηκαν επώνυμα από τη Β. Σιούτη στην Ελευθεροτυπία (h__p://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=174951) τα έκαναν όλοι γαργράρα. Ασχοληθείτε με το Βατοπαίδι, όπου δεν υπάρχει ούτε καν υπόνοια χρηματισμού!

    Άκου εκεί, τι αβάντα κάνουν τα πασοκοκάναλα του ΔΝΤ στον ΓΑΠ!

    Το γελοίο έχει και τα όριά του!

   • tiramola avatar
    tiramola @ tiramola 14/07/2010 11:39:27

    Καλά...
    Ευτυχώς για την παράταξή σου επώνυμε που δεν υιοθετεί τις οπαδικές αρλούμπες που σωρηδών ανέβαζεις εδώ μέσα...

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 14/07/2010 11:41:46

    Τιραμόλα, δώστα όλα μεγάλε!
    Όλα για το GAP?
    Μπορείς να μας πεις το όραμά του?

   • man8os avatar
    man8os @ tiramola 14/07/2010 11:43:45

    H παλια ΝΔ τελειωσε. Ειναι λογικο να μην συμφωνει με την Νεα ΝΔ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 14/07/2010 11:48:06

    Είναι φανερό τιραμόλα ότι η μόνη σου ελπίδα είναι να συνεχίσει να μην σας πολεμάει η παλιά, σάπια ΝΔ, που το μόνο που τη νοιάζει είναι η κουτάλα της εξουσίας.

    Κατά τα άλλα, η μεγάλη πλάκα είναι ότι θες να περνιέσαι για κοψοχέρης.

    Τέτοια γραμμή παίρνεις φαίνεται από την Ιπποκράτους. Θα το παίξεις, λέει, κοψοχέρης, που στο τέλος πάλι θα ψηφίσεις "αναγκαστικά" ΓΑΠ, μια που "δεν υπάρχει άλλη λύση".

    Εδώ θα είμαστε, πρώτα ο Θεός, και θα το δούμε.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ tiramola 14/07/2010 12:21:02

    εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι ο λαστιχένιος είναι μεγαλοστέλεχος της Ιπποκράτους, και όχι οπαδός?

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ tiramola 14/07/2010 12:25:26

    μην νομίζεις, ίδιοι μ. είναι οπαδοί και μεγαλοστελέχη

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ tiramola 14/07/2010 11:13:35

   Ιδού πρόσφατο παράδειγμα "υπόγειας διαδρομής Ιπποκράτους-ΜΜΕ" από το i-reporter:

   "Σαμπάνιες άνοιξαν στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη το βράδυ της Παρασκευής. Ο λόγος που επέβαλε την κατάνυξη με αφρώδη γαλλικό οίνο ήταν ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εκχωρήσει στον ΔΟΛ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπεραιωνόβιο ΑΠΕ. Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ αναλαμβάνει ο Ηλίας Μάτσικας, γνωστό στέλεχος του «συγκροτήματος», ο οποίος, μάλιστα, δεν είχε υποβάλει υποψηφιότητα μέσω της διαδικασίας του opengov, η οποία, υποτίθεται, είναι μια ανοιχτή διαδικασία, αλλά στην ουσία συνιστά τον μεγαλύτερο εμπαιγμό."

   ...ή, κάνω λάθος;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 14/07/2010 11:27:14

   Τιραμόλα, μια (ορθογραφική διόρθωση). "ΣαπΡοκάναλα της διαπλοκής" τα αποκαλώ, και όχι "σαπΙοκάναλα". Η μόνη λέξη που ξέρω να αρχίζει με "σαπιοκ-" είναι ο "σαπιοκοιλιάς". Κάτι σαν τον Πάγκαλο δηλαδή.

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ tiramola 14/07/2010 18:40:07

   TIRAMOLA το ότι οι δημοσιογράφοι απεργούν ΦΕΤΟΣ σε κάθε προσπάθεια μαζικής αντίδρασης σε μέτρα του ΓΑΠ όπως πριν την ψήφιση του μνημονίου ή πρόσφατα με την απεργία για το ασφαλιστικό ,σου λέει τίποτα;Ή είσαι τόσο τυφλός που δεν μπορείς πια να ξεχωρίσεις ούτε τη Χούντα από τη Δημοκρατία;

 30. ganasta avatar
  ganasta 14/07/2010 10:44:10

  Κώστα Ροδινέ επειδή ξέρεις το θέμα μία ακόμη επισήμανση (κυρίως για τους κοιμισμένους της Ρηγίλλης, διότι φαντάζομαι τουλάχιστον θα παρακολουθούν πίνοντας το Φραπέ τους).
  Τόκοι α΄εξαμήνου 2010 5.731 εκ.
  Τόκοι συνόλου έτους βάσει ΠΣΑ 2010 13.017 εκ
  Επομένως αναμένουμε τόκους που θα επιβαρύνουν τις δαπάνες του β εξαμήνου κατά 13.017-5.731=7.286

  Τόκοι α΄εξαμήνου 2009 6.612 εκ.

  Τόκοι 2009 12. 325 εκ.

  Τόκοι β΄εξαμήνου 2009 12.325-6.612= 5. 713 εκ.

  Επομένως από τόκους θα έχουμε επιβάρυνση το β εξάμηνο του 2010 έναντι του αντιστοίχου του 2009 7.286-5.713=1. 573 εκ.

  Που θα τα βρούνε τα λεφτά;;

  Νέα μέτρα;;;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ganasta 14/07/2010 10:46:49

   Μη τα γράφεις αυτά μες τον καύσωνα..

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:50:38

    Τα γράφει κεκαλυμένα για να μην μας τρομοκρατήσει.Σωστός ο ganasta χαχαχαχα
    εκ.=δις(?)

   • ganasta avatar
    ganasta @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:51:26

    Για το φραπέ ή για τους τόκους;

   • ganasta avatar
    ganasta @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:53:15

    Ευχαριστώ για τη διόρθωση φίλε undercover
    Δυστυχώς δις.

   • ganasta avatar
    ganasta @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 10:56:48

    Ρε συ undercover σωστά ήταν εκ.είναι το σωστό.
    Έχει δίκιο ο Ροδινός. Καύσωνας

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 11:03:03

    Πλάκα έκανα ρε συ , το ερωτηματικό έδειχνε ερώτηση γιατί δεν κατάλαβα σε τι αναφέρονται οι τόκοι.Αλήθεια τόκοι ποίου κεφαλαίου?

   • yangoolas avatar
    yangoolas @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 12:05:22

    εν τάξει ganasta, τα είδα τα σχόλιά σου, δεν λέω, και ο undercover ξεκίνησε την καριέρα του σαν αντιπασόκος, οψόμεθα.

    undercover, πόσο έξυπνος πρέπει να είσαι... σε ζηλεύω.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 12:10:01

    Εγώ ζηλεύω τη μύτη σου , λαγωνικό πρώτο!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ganasta 14/07/2010 10:52:40

   Και τα δύο!

  • Orestios avatar
   Orestios @ ganasta 14/07/2010 10:55:14

   ganasta
   Τώρα απορείς κι εσύ για το πού μας οδήγησε η καταστροφική πολιτική του GAP, με την οποία έβαλε θηλειά στο λαιμό των Ελλήνων.
   Και εξακολουθείς να τον θεωρείς ικανό αυτό τον ΨΕΥΤΑΡΟ?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ganasta 14/07/2010 10:58:18

   Αυτή η μείωση των τόκων μου φαίνεται πολύ ύποπτη. Ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κανείς την αλματώδη άνοδο των σπρεντς. Υποψιάζομαι ότι έχουμε μειωμένες δανειακές ανάγκες λόγω της τρομακτικής συμπίεσης των δαπανών στο α΄ εξάμηνο. Από εκεί και η μείωση των δαπανών για τόκους. Δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει αυτό στο β΄ εξάμηνο και αν πάμε στο νούμερο που προκύπτει από το ΠΣΑ, αλλά αν πάμε, ζήτω που καήκαμε.

   Χώρια τα μέτρα που χρειάζονται λόγω της κατάρρευσης των εσόδων... Και πού είμαστεα ακόμα, ο Σεπτέμβριος δεν ήρθε...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 14/07/2010 11:00:27

    Οπότε και αναμένεται μακελιό στη αγορά.

   • ganasta avatar
    ganasta @ Επώνυμος 14/07/2010 11:01:53

    Orestios μάλλον με μπέρδεψες με κάποιον άλλο. Εγώ με το GAP;;
    Τι είναι αυτά που λες. Θα με συμπαθήσει ο tiramola

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 14/07/2010 11:04:28

    pardon! Πες του τιραμόλα οτιδήποτε φασιστικο και θα σε συμπαθήσει αμέσως.
    :)

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 14/07/2010 11:04:38

    Έχει γενικά θέμα ο Ορέστιος , λολ μην τον παρεξηγείς.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 14/07/2010 11:07:02

    Αχ, βρε greek political review που έγινες undercover!
    Πόσο πια θα κρύβεσαι?

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 14/07/2010 11:08:25

    Μόνο εσύ εξακολουθείς ακόμα να νομίζεις ότι κρύβομαι darling.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 14/07/2010 11:08:55

    Και το ψευδώνυμό σου.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 14/07/2010 11:13:22

    Σήμερα πάντως δεν έχεις ξεπεράσει τις 10 λέξεις ανά σχόλιο.Καλά πάμε αδερφέ , βάστα.

   • ganasta avatar
    ganasta @ Επώνυμος 14/07/2010 11:14:26

    Τελικά παιδιά ανεξάρτητα από ψευδώνυμο ποιος είναι ο φίλος.. ε …ο σύντροφος ήθελα να πω του tiramola ;;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 14/07/2010 11:23:19

    Ο Τιραμόλα είναι θεσμός.
    Τέλος.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 14/07/2010 11:30:11

    Σεντόνια δεν απλώνω.

   • yangoolas avatar
    yangoolas @ Επώνυμος 14/07/2010 11:33:52

    tiramola και undercover gpr λέτε τα ίδα πράγματα... ίδιο στυλ, αυτοδιάλογος... και ο ganasta? Και αυτός μοιάζει αλλά θα δείξει. To trolling έχει ενδιαφέρον όταν το troll κάνει διάλογο με τον εαυτό του

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 14/07/2010 11:41:45

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι το χιούμορ μου δεν κινήται στα επίπεδα της ΔΑΠ για να το καταλάβετε αγαπητοί μου serloc holms.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 14/07/2010 11:42:58

    Κρυφοφασιστικό χιούμορ?

   • yangoolas avatar
    yangoolas @ Επώνυμος 14/07/2010 11:44:49

    Αυτό δεν αποκλείει ότι σου αρέσει ο διάλογος με τον εαυτό σου, δεν λέω, ωραίο είναι, αλλά αντικοινωνικό.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 14/07/2010 11:46:41

    Σου υπόσχομαι ότι θα ξαναπαίξω μαζί σου αύριο , σε βαρέθηκα για σήμερα.Αν είσαι καλό παιδάκι μπορεί και το βράδυ.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 14/07/2010 11:50:02

    yangoolas προς το παρόν το παιχνιδάκι είναι με τον Ορέστιο και μ'αυτόν παίζω που έχει και μια οξυδέρκεια , εσένα αγαπητέ δε σε ξέρω οπότε μη το κουράζεις.

   • ganasta avatar
    ganasta @ Επώνυμος 14/07/2010 11:56:21

    Undercover ο …άλλος σου εαυτός θέλει να δώσει απάντηση

    Yangoola

    Καταπληκτική διαπίστωση. Εντυπωσιάστηκα!
    Έτσι για να εμπεδώσεις την ταύτισή μου με τον tiramola δες τα σημερινά μου σχόλια

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 14/07/2010 12:01:23

    Τί θλιβερό να μην πρωτοτυπεί πια ο κρυφός.

 31. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/07/2010 10:52:17

  Η «αποσπασματική» ,από την κυβέρνηση, αντιμετώπιση των συνεπειών που επιβάλει το μνημόνιο στη χώρα δείχνει ότι δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο εξόδου από το κρίση [γι αυτό και η εκλογολογία ] και συνεπώς αφήνει κατά μέρος διαστάσεις του οι οποίες συνέχονται τελικά με την ουσία του, δηλαδή με το διακύβευμά του.
  Τα γεγονότα από την αρχή του έτους έως και σήμερα αποδεικνύουν ότι η κρίση του χρέους υπήρξε κυρίως το αποτέλεσμα του τρόπου συγκρότησης του νεοελληνικού κράτους [το κράτος ως λάφυρο] και συμβολίζει το τέλος του έθνους- κράτους με τη μορφή που το γνωρίζαμε έως πρόσφατα.
  Η διαδικασία αυτή, που αρχίζει πολύ πριν λάβουν χώρα τα γεγονότα των τελευταίων μηνών που οδήγησαν στην αποδόμηση της οικονομικής αξιοπιστίας της χώρας πέρα των δραματικών προεκτάσεων για την κοινωνία θα σημάνει και συρρίκνωση- οπισθοδρόμηση της πολιτικής μας ισχύος στο διεθνές πεδίο. Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό από τη στιγμή που η χώρα μας έχει ακόμη ανοικτά ζωτικής σημασίας ζητήματα με χώρες που βρίσκονται εκτός εε και η εξωτερική πολιτική της Ευρώπης αποκτά νέα διάσταση με τη νέα δομή που δίνει η συνθήκη της Λισαβόνας. Σε αυτό το σημείο πρέπει να συνυπολογίσουμε και την προσπάθεια του τουρκικού κράτους να κληρονομήσει τα γεωπολιτικά προνόμια της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Πέρα από τις αυτονόητες επιπτώσεις για τον ελληνισμό ίσως οδηγήσει
  [ η συγκυρία πολλές φορές έχει την ιδιότητα να επιβάλει καταστάσεις] σε διχοτόμηση την Κύπρο, τη στιγμή μάλιστα που φαίνεται ότι οι θέσεις στο εσωτερικό της χώρας και στους κόλπους της εε για το ζήτημα δεν να είναι συμπαγής.
  Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν οι δυνάμεις που επέβαλαν το μνημόνιο το χρησιμοποιήσουν ως άλλοθι για να αιτιολογήσουν μια ακόμη εθνική ήττα.

 32. 13 avatar
  13 14/07/2010 11:10:49

  "-Η Ν.Δ. δεν έχει ανακάμψει ακόμα και δεν θα έχει προλάβει να ετοιμαστεί οργανωτικά, προγραμματικά, πολιτικά, ενώ θα έχει ανοικτά και τα μέτωπα των προανακριτικών."

  Οπως και να 'χει πρεπει να φυγουν τωρα,φιλε Κωστα μη παθει η χωρα καμια μεγαλυτερη ζημια.Πρεπει να κινηθουν θεοι και δαιμονες τωρα και να κοψουν το κωλο τους καποιοι γιατι ερχεται η ευκαιρια!Δεν αντεχουν αλλο.Και να κερδισουν τις εκλογες,μαθηματικα σε λιγοτερο χρονο θα εχουμε παλι εκλογες.Τωρα που "εσπασε" το Μητσοτακεϊκο,θα τα πουμε.Να βγουν δυναμικα εξω στο κοσμο.Και να μπλοφαρουν για εκλογες θα τους κανουμε,να τις κανουν!!

 33. ganasta avatar
  ganasta 14/07/2010 11:28:03

   undercover gpr says:
  14/07/2010 at 13:03
  Πλάκα έκανα ρε συ , το ερωτηματικό έδειχνε ερώτηση γιατί δεν κατάλαβα σε τι αναφέρονται οι τόκοι. Αλήθεια τόκοι ποίου κεφαλαίου?

  Sorry τώρα το είδα. Φυσικά μιλάμε για τους τόκους δανεισμού του δημοσίου. Αυτό το…τιμημένο δημόσιο χρέος που μας ταλαιπωρεί.

 34. Νίκος avatar
  Νίκος 14/07/2010 11:28:06

  "Ποιές διαφορές βλέπεις Νίκο στην εφαρμοζόμενη πολιτική Παπανδρέου με αυτήν που προτείνει ο Σαμαράς"?

  αΓΑΠητέ τιραμόλα, μου αρκεί που δεν τις βλέπεις εσύ. σε παρακαλώ, ξαναδιάβασε, δίχως ΠΑΣΟΚιστανικές παρωπίδες ξανά και ξανά.
  Ελάχιστο δείγμα τιραμόλα: ο Σαμαράς και κάθε Ελληνας, δεν θα κατηγορούσε την Ελλάδα και τους Έλληνες κάθε που θα βρισκόταν στο εξωτερικό. Ούτε θα μιλούσε για πτώχευση, χάσιμο "εθνικης ανεξαρτησίας" και αλλα τέτοια τινα. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες... Είχε σχέδιο ο "ανελληνιστος" απ' 'οτι φαίνεται...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Νίκος 14/07/2010 11:36:40

   Ο Τιραμόλας δεν αλλάζει. Οπαδός χειρότερος από αυτούς του ποδοσφαίρου είναι και έχει και "κρυφους" fans (αν δεν ταιριάζανε....)

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Orestios 14/07/2010 11:43:46

    Πέρα από τον ευχάριστο τόνο που μας δίνουν οι παρεμβάσεις του και το όποιο ξεχαρμάνιασμα από την ένταση της ημέρας βλέποντας τον τρόπο που προκλητικά παραποιούν την πραγματικότητα, πρέπει χωρίς φόβο και πάθος να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να μην μείνει συριζοπασοκικό ρουθούνι σε επίπεδο ανώτερων κρατικών στελεχών την επάυριο της αλλαγής σκηνικού.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 14/07/2010 11:45:28

    Συμφωνώ. Η ανατροπή πρέπει να είναι σαρωτική.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Orestios 14/07/2010 11:55:35

    Κανονικά μποντίνους πρέπει να ξεκινήσει διωγμός...
    Φυλακίσεις, ξερονήσια, πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αναβίωση ταγμάτων ανεπιθυμήτων κλπ...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 14/07/2010 12:03:02

    Αυτά τα έκαναν οι Παπανδρέου τιραμόλα.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Νίκος 14/07/2010 11:47:10

   Ναι Νίκο...
   Και όταν ερχόταν η ώρα αποπληρωμής παλαιότερων δανείων θα έλεγε ο Σαμαράς στις αγορές "μην ανησυχείτε παιδιά, από βδομάδα γιατί τώρα έρχομαι λίγο δύσκολα..."

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 14/07/2010 11:54:43

    Όχι τιραμόλα μ', τα είπαμε αυτά, το βασικό είναι η ανάκτηση της πιστοληπτικής μας ικανότητας.

    Επί ανικανότατου Καραμανλή, η είδηση ότι παίρναμε δάνεια ήταν μονόστηλο του οικονομικού τύπου. Επί κραυγαλέα χαρισματικότατου ΓΑΠ, η πιστοληπτική μας ικανότητα εξαφανίστηκε σε μερικούς μόνον μήνες. Α, ξέχασα, φταίει ο Καραμανλής γι' αυτό.

    Αλήτες! Το έγκλημά σας κατά τη χώρας δεν θα μείνει ατιμώρητο, αυτό μόνον να ξέρετε!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/07/2010 12:01:15

    Τiramola,

    O Επώνυμος έγραψε κάπου χθές, και συμφωνώ απολύτως, ότι το 50& της οικονομίας είναι ψυχολογία.
    Το κλίμα εμπιστοσύνης.
    Με το χέρι στην καρδιά, βλέπεις κανέναν γύρω σου που να είναι αισιόδοξος για το μέλλον;
    Εγώ,δεν έχω συναντήσει ακόμα κανέναν.
    Και αν μου το πείς, θα είσαι ο πρώτος!
    Με τέτοιο κλίμα επενδύσεις και ανάπτυξη είναι αδύνατα.
    Χωρίς ανάπτυξη διαιωνίζεται η ύφεση.

    Για τον Καραμανλή. Απάντησε μου σε παρακαλώ στα παρακάτω, άν έχεις χρόνο:
    Ιούνιος 2009:
    1. Εσοδα
    2. Πληθωρισμός
    3. Ανεργία
    4. Ρυθμός ανάπτυξης
    5. Σπρέντς

    Και κάνε τη σύγκριση με το 2010.

   • man8os avatar
    man8os @ tiramola 14/07/2010 15:37:23

    Κυριε Ροδινε, μαλλον δεν βρηκε χρονο για να απαντησει...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/07/2010 15:38:52

    Ο Τiramola,
    δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο.
    Θα το ψάξει και θα απαντήσει

   • Orestios avatar
    Orestios @ tiramola 14/07/2010 15:39:36

    Ο Τιραμόλα στα δύσκολα λακίζει.

 35. Factorx avatar
  Factorx 14/07/2010 12:01:09

  @ Κώστα: Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος λέγοντας ότι "δεν έχουμε ανάγκη να κάνουμε εκλογές κάθε εννια μήνες σε αυτή τη συγκυρία". Επίσης υποστήριξε ότι "χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος από την επόμενη Βουλή". Διευκρίνισε πάντως ότι πρόκειται για "απόψεις προσωπικές".

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Factorx 14/07/2010 12:11:08

   Για τον κ.Παναγιωτόπουλο:

   α) Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ως εκ της θέσεώς του, εκφράζει το κόμμα.Τις προσωπικές του απόψεις μπορεί να τις λέει κατ' ιδίαν!

   β) Εχει επαφή με τη βάση της Ν.Δ. ό κ.Παναγιωτόπουλος ή ζεί σε άλλον πλανήτη.

   γ) Ενα κόμμα εξουσίας που βρίσκεται στην αντιπολίτευση πρέπει ανα πάσα στιγμή να είναι έτοιμο.

   δ) Οταν ο ίδιος ο κ. Καστανίδης διαπιστώνει την ανάγκη νομιμιμοποίησης της κυβέρνησης, ο κ. Παανγιωτόπουλος έχει άλλη άποψη.

   ε) Οταν υπάρχει προφανής δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και εκλογικού σώματος, αυτό κατά το΄Σύνταγμα δεν ιδρύει λόγο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες;

   στ) Το πότε θα κάνουμε εκλογές,ευτυχώς δεν το αποφασίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος

   Τέλος, δεν αντιλαμβάνεται ο κύριος εκπρόσωπος τύπου ότι με κάτι τέτοιες δηλώσεις καλλιεργεί την ηττοπάθεια στον κόσμο της Ν.Δ.;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Factorx 14/07/2010 12:20:44

   Μπορεί και να μπλοφάρει όμως. Το GAP ξέρει ότι θα χάσει τις εκλογές και ζητά διακαώς κάποιον να το ρίξει. Η πτώση όμως θα έρθει από την κοινωνική αντίδραση. Η ΝΔ οφείλει να συγχρονιστεί με τις επιταγές των καιρών.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Orestios 14/07/2010 12:33:42

    νομίζω ότι συμφωνώ μαζί σου. Και κάτι άλλο: δεν έχει κανένα λόγο η ΝΔ να πατήσει την πεπονόφλουδα της εκλογολογίας που ρίχνει εντέχνως το ΠΑΣΟΚ, για να δημιουργήσει ψιλοπανικό και να αποτρέψει από την ουσία.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 14/07/2010 12:37:29

    Πλησιάζει το εργασιακό άλλωστε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Factorx 14/07/2010 12:28:43

   Και μόνον που τολμάει να εκφράζει "προσωπικές απόψεις" που υπονομεύουν ΚΑΘΕ προοπτική του κόμματός του να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ΟΠΟΤΕ και αν γίνουν, ο αστείος αυτός τύπος θα έπρεπε να φύγει κλωτσηδόν από εκπρόσωπος τύπου.

   Μου γυρίζουν τ' άντερα. Α ρε Σαμαρά εσύ και η ευγνωμοσύνη σου σε αυτούς που σε "βοήθησαν". Μην ξεχνάς ότι σε εμάς μόνον έχεις υποχρέωση και σε κανένα από τα ασήμαντα ανθρωπάρια της ΝΔ που βρήκαν το δυνατό άλογο για να καβαλήσουν και να σώσουν την κουτάλα.

   Όσο δεν τους κάνεις πέρα, τόσο θα βρίσκεις κάθε μέρα εμπόδια στο δρόμο σου.

   Ού δύνασθε δυσί κυρίοις δουλεύειν. Η θα παρατήσεις αυτούς, ή θα παρατήσεις εμάς. Διάλεξε.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 14/07/2010 12:35:17

    δεν το θέλεις αυτό στ' αλήθεια

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 14/07/2010 12:36:39

    Εννοείς, δεν το θέλω το να διαλέξει;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 14/07/2010 12:45:00

    εννοώ ότι καμμία διλημματική πρόκληση δεν οδηγεί σε καλό. Εμείς είμαστε εμείς, αλλά εκείνος ανδρώθηκε μέσα σε ένα χώρο, που δεν μπορεί (και ίσως δεν πρέπει) να απαξιώσει πραξικοπηματικά. Δες ότι, με την πολιτική που εφάρμοσε μέχρι σήμερα, αρκετούς από τους βαμμένους ντοράκηδες τους έχει κατακτήσει. Όσο για την ανικανότητα, φαντάζομαι ότι η επιτροπή αξιολόγησης στελεχών έχει αντικείμενο αυτό ακριβώς.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 14/07/2010 12:51:25

    Τέλος πάντων, έχεις δίκιο ως προς το ότι το θέτω τώρα εγώ, αλλά σε τελική ανάλυση κάποια στιγμή το δίλημμα θα τεθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη τίθεται. Η ειλικρίνεια των προθέσεών του αμφισβητείται, δεν το βλέπει; Εγώ δεν κλονίζομαι μέσα μου, αλλά πολύς κόσμος κλονίζεται. Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι, ενώ από το Σαμαρά όλοι απαιτούν να τα κάνει όλα τέλεια (ακόμη και εμείς οι ίδιοι), ο εξωφρενικός ΓΑΠ που έχει μαζέψει π.χ. ένα σωρό απίθανους τύπους γύρω του έχει πολύ διαφορετική μεταχείριση και πολύ μεγαλύτερη ανοχή. Συγκρίνουμε το Σαμαρά με το τέλειο ιδεατό πρότυπο ηγέτη που υπάρχει στο μυαλό μας, ενώ του ΓΑΠ του τη χαρίζουμε, αντί να κάνουμε τη σύγκριση μεταξύ αυτών των δύο και να σπεύσουμε να προτιμήσουμε, ως λαός, άνευ ετέρου το Σαμαρά.

    Αυτό που συμβαίνει μπορεί να είναι εξαιρετικά άδικο, κατά βάθος όμως είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει ο Σαμαράς.

    Είδαμε εδώ μέσα ανθρώπους να αναρωτιούνται "πώς ξέρω ότι μπορώ να εμπιστευτώ το Σαμαρά", όταν απέναντι στο Σαμαρά έχουν έναν διαπιστωμένο ψεύτη! Οπότε δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης, ειδικά όταν στην περίπτωση του Σαμαρά έχεις να κάνεις με τον ίσως πιο συνεπή πολιτικό των τελευταίων δεκαετιών.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 14/07/2010 13:06:11

    Επώνυμε οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι δια στόματος Καστανίδη μίλησαν για δημοκρατική νομιμοποίηση, προσπαθώντας να ξεφορτωθούν το άγος της αντισυνταγματικής εκτροπής τους. Όσο ο Σαμαράς δεν ζητά εκλογές, τόσο θα εντυπώνεται στο μυαλό του κόσμου ότι πλέον όλα όσα κάνει η Κυβέρνηση GAP δεν είναι δημοκρατικά, αλλά παράνομα και αντισυνταγματικά. Άλλωστε το GAP, δικαιολογώντας την ψήφιση του μνημονίου, μίλησε για νωπή εντολή που έχει.
    Τώρα που ο κόσμος όμως πρόκειται να μαυρίσει το ΠΑΣΟΚ, ζητούν εκλογές. Το αίτημα αυτό όχι μόνο δείχνει πανικό αδιεξόδου από τη μεριά της Κυβέρνησης. Στο ΠΑΣΟΚ το φόβητρο των εκλογών έπιανε με επίκληση στην "κακιά δεξιά". Τώρα τί θα επικαλεστούν? Την κακιά δεξιά?

 36. george avatar
  george 14/07/2010 12:03:13

  Εγώ διαφωνώ ριζικά με την προοπτική των πρόωρων εκλογών. Καταρχήν, δεν μπορεί να έχουμε κάθε τρεις και λίγο εκλογές. Οι συχνές εκλογές ενισχύουν την πολιτική αποσταθεροποίηση με άγνωστες και δυστυχώς αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, την κοινωνία κλπ. Βέβαια τώρα έχουμε δύσκολες πολιτικές συνθήκες, όμως ακόμα και στις δύσκολες πολιτικές συνθήκες, ορισμένοι θεσμοί (όπως είναι οι εκλογές, ειδικά δικαστήρια κλπ) πρέπει να φυλάσσονται με ιδιαίτερη προσοχή και να χρησιμοποιούνται ως έσχατη λύση και όχι με την παραμικρή δυσκολία.
  Άλλωστε και η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι οι πρόωρες εκλογές (και ιδίως οι εξαιρετικά πρόωρες, δηλαδή πριν την διετία τουλάχιστον) δεν είναι καλές και σε αυτή τη φάση το μόνο που θα επιτύχουν είναι μεγαλύτερη φθορά του συνολικού πολιτικού συτήματος, την αποδυναμώση του και τελικά δυστυχώς την πτώση του. Ας υποθέσουμε ότι κερδίζει η ΝΔ. Είναι έτοιμη να κυβερνήσει? Όχι, γιατί δεν έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το σύνολο της πολιτικής (υγεία, παιδεία, διαρθωτικές μεταβολές) και κυρίως την ηγετική ομάδα για να κυβερνήσει άμεσα. Θα πάθει με λίγα λόγια ότι έπαθε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ζήταγε (χωρίς να θέλει και να έχει προετοιμαστεί για κυβέρνηση), και έχασε πολύτιμο χρόνο για την χώρα μέχρι να βρει τον βηματισμό του, με τελικό αποτέλεσμα την καταβαράθρωση του. Με δεδομένο μάλιστα ότι και το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει συνέλθει προβλέπω πολύ μεγαλύτερη πολιτική ανωμαλία και αναστάτωση με εκρηκτικές συνθήκες.
  Τέλος, να υπενθυμίσω ότι από τις μεγαλύτερες αρετές που πρέπει να έχει ένας ηγέτης είναι η αξιοπιστία του. Ο ίδιος ο Σαμαράς, τόσο πέρυσι τέτοια εποχή αλλά και μετά τις εκλογές, έχει εκφρασθεί τελείως αρνητικά στις πρόωρες εκλογές του ΚΚ. Δεν είναι λίγο αντιφατικό να ζητήσει πρόωρες εκλογές, όταν πέρυσι ήταν εναντίον?  ΥΓ. Αν τελικά γίνουν πρόωρες εκλογές, το λευκό, το άκυρο και η αποχή θα είναι οι μεγάλοι νικητές.

  • Orestios avatar
   Orestios @ george 14/07/2010 12:09:07

   Νομίζεις ότι η απ[οχή θα είναι νικητές.
   Το μαύρισμα στο GAP θα πέσει σύννεφο.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ george 14/07/2010 12:17:58

   George,
   Στον πυρήνα της επιχειρηματολογία σου έχεις δίκιο.
   Ερωτώ,όμως,: Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση η οποία εξελέγη με το "λεφτά υπάρχουν" και μας οδήγησε υποτελείς στο ΔΝΤ.

   Εσύ πιστεύεις οτι ο Παπανδρέου θα κέρδιζε τις εκλογές αν έλεγε ότι θα μας οδηγούσε στο ΔΝΤ;

   Από την άποψη αυτή, η πολιτική του έχει ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης η οποία μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από εκλογές.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ george 14/07/2010 12:25:12

   Το πρόβλημα είναι άλλο και είναι εντελώς πραγματιστικό:

   Η πρόσκαιρη ζημιά που θα προκληθεί με έναν μήνα ΑΠΟΥΣΙΑΣ κυβέρνησης, συγκρίνεται έστω και στο ελάχιστο με τα διαρκή εγκλήματα που διαπράττει κατά της χώρας η ΠΑΡΟΥΣΙΑ αυτής της κυβέρνησης;

   Όσο για την απουσία προγράμματος, δεν λέω να κάνει κι ο Αντώνης το ίδιο, αλλά η μη-κυβέρνηση του ΚΚ του β΄ ήταν απείρως προτιμότερη απο αυτή εδώ την κυβέρνηση που "μάχεται για τη σωτηρία της πατρίδος". Συνήθως το να μην κάνεις τίποτα (ή, έστω, ελάχιστα) είναι πολύ προτιμότερο από το να τα κάνεις όλα λίμπα. Και, αντικειμενικά, η χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα σήμερα αν είχε εκλεγεί ο Καραμανλής. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το σκεφτείς αυτό.

   Βασικά, όπως έλεγε και το προηγούμενο κεντρικό ποστ, η μόνη λύση για τα προβλήματα της χώρας και την αποφυγή δημιουργίας νέων, είναι ή ΑΜΕΣΗ αποχώρηση του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία. Τόσο απλό. Τελεία και παύλα.

  • george avatar
   george @ george 14/07/2010 12:44:05

   Κύριε Ροδινέ,

   Ο ΓΑΠ πιθανότατα δεν θα κέρδιζε τις εκλογές αν δεν χρησιμοποιούσε το κόλπο "λεφτά υπάρχουν". Αλλά προφανώς με άλλη επιχειρηματολογία δεν θα νομιμοποιούνταν εύκολα να ζητά εκλογές. Διαφορετικά σε τι θα διέφερε με τα σκληρά μέτρα του ΚΚ? Τι ελπίδα θα έδινε?
   Η δημοκρατική δε νομιμοποίηση μιας πολιτικής έχει αξία πριν εφαρμοσθεί. Τώρα μετά την υπογραφή του μνημονίου και την ανάληψη των δυσβάκτακτων υποχρεώσεων, η οποιαδήποτε προσφυγή σε κάλπες αποτελεί προφανή κοροϊδία και τυχοδιωκτισμό. Αν ήθελε πραγματική νομιμοποίηση όφειλε να το πράξει (είτε με την μορφή εκλογών είτε με την μορφή δημοψηφίσματος) πριν την υπογραφή του μνημονίου.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ george 14/07/2010 13:35:00

    George,

    Με το μνημόνιο υποθηκεύτηκε η χώρα.
    Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
    Συμφωνώ ότι το ορθόν θα ήταν το Μνημόνιο να τεθεί υπό την έγκριση του λαού.
    Ομως, επειδή οι συνέπειές του θα μας βαρύνουν για πολλά χρόνια, εκτιμώ ότι έστω και τώρα χρήζει δημοκρατικής νομιμοποίησης.
    Κατι άλλο που με φοβίζει: δεν έχουμε μάθει ακόμα τις λεπτομέρειες.

    Εκεί που, ως γνωστόν, κρύβεται ο διάβολος!

   • george avatar
    george @ george 14/07/2010 14:40:10

    Δεν πιστεύω ότι τώρα εύκολα ζητείται νομιμοποίηση. Αν ζητήσει εκλογές ο ΓΑΠ τώρα, θα σημαίνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο μνημόνιο και στον εαυτό του, δηλαδή άμεση ομολογία αποτυχίας και αδυναμία διακυβέρνησης. Εκλογές τώρα, δεν πρέπει να σημαίνει (κυρίως για τη ΝΔ) επανεπιβεβαίωση των επιλογών του ΓΑΠ σε διλληματική μορφή και προσπάθεια δημοκρατικής νομιμοποίησης, αλλά παραίτηση της κυβέρνησης και ανάθεση της διακυβέρνησης σε άλλα κόμματα. Ιδίως τώρα, που τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμα φανεί προσφυγή στις κάλπες, θα σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ δεν ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ george 14/07/2010 14:44:43

    George,
    Οι εκλογές μπορεί και να προκύψουν.

  • george avatar
   george @ george 14/07/2010 13:00:24

   Επώνυμε,
   Αν είναι να συγκρίνουμε την μελλοντική κυβέρνηση Σαμαρά με την μη-κυβέρνηση του ΚΚ (στη δεύτερη θητεία), τότε να την αναστήσουμε πάλι και να ξαναφέρουμε μπροστά Σουφλιά, Μεϊμαράκη, Ντόρα, Καραμανλή κλπ . Αυτοί όμως έχουν φύγει και δεν νομίζω να ξανάρθουν. Σήμερα όμως δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα στη ΝΔ πολιτικές "προσωπικότητες" (όχι με την έννοια της αντικειμενικής αξίας της πολιτικής τους, αλλά με την έννοια της κυβερνητικής εμπειρίας, του ειδικού βάρους στη λειτουργία μιας κυβέρνησης) τέτοιου βεληνεκούς.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ george 14/07/2010 13:06:46

    Η σύγκριση είναι με τη σημερινή κυβέρνηση του ΓΑΠ και όχι με τη μελλοντική κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς και με την απουσία κυβέρνησης για ένα μήνα.

    Το κυβερνητικό βεληνεκές ήταν κυρίως επίπλαστο. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο μειοδοτικό ΥΠΕΞ στην πρόσφατη ελληνική ιστορία από τη Ντόρα, με μοναδική εξαίρεση ίσως το ΓΑΠ. Ο Μεϊμαράκης κατάφερε να μην κάνει ούτε μία προμήθεια εξοπλισμού ως ΥΠΑΜ για να μην κατηγορηθεί για σκάνδαλα και καταστραφεί η πολιτική του καριέρα (καταστράφηκε έτσι κι αλλιώς, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Μόνον ο Σουφλιάς έκανε κάποια έργα, αλλά κι αυτά χωρίς να αποφύγει τον απόλυτο συγχρωτισμό του με την ελληνική διαπλοκή. Ας μην μιλήσουμε για τον Αλογοσκούφη, τον "κύριο καθηγητή" που μόνον η παρουσίαση Σαμαρά για τη Στρατηγική Εξόδου από το Μνημόνιο μας δείχνει την τραγική του οικονομολογική ανεπάρκεια (αν σκεφτούμε ότι ο Σαμαράς είναι ένας "απλός" απόφοιτος οικονομικής σχολής, έστω και του Χάρβαρντ, ενώ ο Αλογοσκούφης ήταν "καθηγητής οικονομικών", τρομάρα του).

    Πιστεύω ότι όποιους και να βάλει ο Σαμαράς θα είναι πολύ καλύτεροι από τη γελοία ομάδα Καραμανλή. Μοναδική εξαίρεση ο Μπέζας, που για όσον καιρό δούλεψε με όρεξη κατέβασε σημαντικά τα ελλείμματα και πήγε πολύ καλά τους εισπρακτικούς μηχανισμούς. Κάποια στιγμή βαρέθηκε κι αυτός και τα ψιλοπαράτησε.

 37. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 14/07/2010 12:06:14

  Προς Tiramola . Είναι προνομία κάθε κυβέρνησης να επιλέγει 2.000 ανώτερα στελέχη για να κυβερνήσει το κράτος. Το όραμά μας για την ελληνική πολιτεία απέχει πολύ από αυτό του Βαλλιανάτου και της Δραγώνα και των γ.γ. χωρίς πτυχίο αλλά με κομματικά διαπιστευτήρια. Δεν είναι προσωπικό αλλά λογικό: Πώς να κυβερνήσεις με κάποιον που δεν αποδέχεται να εφαρμόσει τους άξονες της πολιτικής σου; Επομένως ούτε ξερονήσια ούτε άλλα επικοινωνιακά φληναφήματα, απλά ψάξτε να βρείτε δουελιά στην αγορά όπως όλος ο κόσμος.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ Bodinus1576 14/07/2010 12:10:17

   Αυτό δεν λέει και ο Τζεφ, "να βγούμε στις αγορές". Ιδού η Ρόδος, α και παράδιπλα το ΚΑστελόριζο. Γιατί δεν πάει σήμερα από εκεί να κάνει καμία δήλωση; Φοβάται;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Bodinus1576 14/07/2010 12:30:41

    Γιατί ανατολικά του 25ου μεσημβρινού το παρέδωσε στους Τούρκους.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Bodinus1576 14/07/2010 12:37:41

   Mε αφορμή το σχόλιο του Ορέστη.
   Για την οικονομία λίγο-πολύ γνωρίζουμε τι γίνεται και μπορούμε να υποψιαστούμε τι μας περιμένει.

   Εγώ, ανησυχώ περισσότερο για τη μυστική διπλωματία που ακολουθείται με τα εθνικά μας θέματα.

   Το Κυπριακό το χειρίζονται οι οπαδοί του σχεδίου Ανάν
   Πρόεδρος στη ΔΕΘ τοποθετήθηκε ένα "ελληνόφωνος ευρωπαίος"
   Η κας Δραγώνα σνεχίζει ανενόχλητη το θεάρεστο έργο της.
   Οι προκλήσεις των τούρκων στο Αιγαίο εντείνονται. Στα παρασκήνια μιλάνε για συμφωνημένη συνεκμετάλλευση υπό την αιγίδα των ΗΠΑ
   Με τους σκοπιανούς κοντεύουμε να γίνουμε κολλητοί.

   Ποιός μπορεί να ξέρει τι μας περιμένει;

   • tiramola avatar
    tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 12:46:57

    Να σου απαντήσω εγώ ο αισιόδοξος Κώστα.
    Καταρχήν πρέπει να ζητήσετε το μέιλ μου από τον φάκτορα για να κανονίσουμε να βρεθούμε μαζί με τον μικρό οδυσσέα με φαγοπότι και οινοποσία για να ξεχάσουμε τώρα που είναι και καλοκαίρι τους μηχανισμούς και τα ΔΝΤ.
    Η ανάκαμψη της οικονομίας έρχεται, ο Σαμαράς γίνεται πρωθυπουργός και ο Παπανδρέου παίρνει το νόμπελ οικονομίας και γίνεται ΓΓ ΟΗΕ.
    Η χώρα ισχυροποιείται διεθνώς, το χαμόγελο έρχεται στα χείλη των Ελλήνων και ζούμε εμείς καλά και οι νεότεροι καλυτερα!!!!!!!!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 12:48:07

    Παίζει ο Τιραμόλα και κάνει ΜΑΤ σε μία κίνηση!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 12:52:45

    Για καμιά μασατσούσετς το βλέπω το GAP να δίνει διαλέξεις στο "πως καταστρέψα την Ελλάδα".

    Τιραμόλα, τα ποτά στην ταβέρνα όχι μπροστά στο pc.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 12:53:35

    Yπεύθυνος για τις οικοποσίες είναι ο Μικρός Οδυσσέας.
    Του έχουμε αναθέσει αυτήν την ευθύνη, αλλά όλο το αποφεύγει ο μπαγάσας.

    Για το Νόμπελ Οικονομίας του Παπανδρέου: όμφακες!

    Αλλά θα μου πείς,εδώ πήρε Νόμπελ Ειρήνης ο Κϊσσιγκερ!

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 12:55:41

    Μαργωμένες?

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 12:59:57

    Χωρίς Φάκτορα, Επώνυμο και Strange, δεν πάω πουθενά.
    Εδώ θα μείνω!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 13:01:01

    Κώστα ,
    Η λογική λέει πως πιθανή υποχώρηση σε εθνικά ζητήματα θα τους έφερνε διπλά σε δύσκολη θέση απέναντι στους ψηφοφόρους τους και την υπόλοιπη κοινωνία με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της επερχόμενης έκρηξής της.

    Για κάποιο λόγο , δεν έχω πειστεί ακόμα ότι δεν την επιδιώκουν με κάθε μέσο (ειδικά με την οικονομική τους πολιτική) και με φοβίζουν.Το έχω ξαναπει , ίσως η πρόσφατη έκθεση του Stratford και το σενάριό της άρεσε στο Γιωργάκη.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 13:10:30

    Αυτές οι εκθέσεις είναι υποθέσεις εργασίας κατά παραγγελία.
    Εχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική ξέρω πώς ...παράγονται, από που παραγγέλλονται και πώς χρησιμοποιούνται.
    Η τελευταία, όμως, στην οποία αναφέρεσαι είναι χονδροειδέστατα ερασιτεχνική

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 13:12:25

    Επί τη ευκαιρία ο σοφός αυτός κύριος sic transit gloria mundi έχει εμφανιστεί ?

 38. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/07/2010 12:28:13

  @george,
  οι πρόωρες εκλογές έπρεπε ήδη να είχαν διεξαχθεί,

 39. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/07/2010 12:34:36

  …το μόνο επικίνδυνο σε περίπτωση προώρων εκλογών είναι μη γίνει κάποιο ‘πραξικόπημα’ και βγάλουν και εδώ και στην Κύπρο κυβέρνηση[ νομίζω έχουν κ εκεί εκλογές το Φθινόπωρο] που θα θέλει τη διχοτόμηση και πουν αυτό ήθελε ο λαός,,,

  • Orestios avatar
   Orestios @ o βουνίσιος 14/07/2010 12:43:44

   Για να γίνει πραξικόπημα πρέπει να υπάρχει στρατός.
   Ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο το GAP είναι να επικαλεστεί είτε έκτακτη ανάγκη είτε (το καλύτερο) μαζική πάταξη της διαφθοράς, οπότε και αναστέλονται άρθρα του Συντάγματος. Ο Χίτλερ, σοσιαλιστής και ο καλύτερος φασίστας, το έκανε με μεγάλη επιτυχία καθιστώντας τον πρότυπο για τους "πιο σοσιαλιστές".

 40. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/07/2010 12:48:28

  Επειδή ξέρουν τι θέλουν να κάνουν, αλλά δεν ξέρουν πως! είναι ικανοί για όλα,

 41. tiramola avatar
  tiramola 14/07/2010 12:58:07

  Έλα ρε Κώστα...
  Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια?
  Για την Ελλάδα ρε γαμώτο και ας είναι και ο Παπανδρέου...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/07/2010 13:04:32

   Tiramola,
   Θέλεις να τον βάλεις στο ...πάνθεον για να τον ξεφορτωθείς.
   Ξέρεις έχω μια ευαισθησία με τα οικονομικά!

   Αντε, να το πάρει το ποτάμι!

   Κάτι κάνει ο Στίγκλιτζ

 42. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/07/2010 13:11:50

  Μικρέ Οδυσσέα,

  Ο Φαίλτωρ είναι εκ των ων ουκ άνευ!

 43. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 14/07/2010 13:13:02

  Πολλά μπερδεμένα διάβασα εδώ, αλλά και αλλού για το ζήτημα των εκλογών. Να τις κερδίσει άλλος πλην του γιωργάκη ψιλοχοντροαδύνατον! Να χάσει η Ντόρα επίσης, αφού θα χάσει ο αντωνάκης. Να κερδίσει ο έλληνας και η νομιμότητα στη ΧΩΡΑ ΜΑΣ από εκλογές ρουλέτα με γκρουπιέρη ΔΝΤ και ΣΙΑ μόνο άμα καταλήξουν σε ανασκολοπισμό των "πονηρούτσικων" σαν τον Καστανίδη. Τα περί πραξικοπήματος θα τα πούμε όταν θα κοχλάζει η επανάσταση ! ...))

 44. ανέστης avatar
  ανέστης 14/07/2010 13:14:27

  Διαβάζω με προσοχή τα σχολιά σας και οφείλω να ομολογήσω οτί οι πιο πολλοί απο εσάς χειρίζεστε τον γραπτό λόγο τουλάχιστον εξαιρετικά
  Παρά όλα αυτά όμως δέν βλέπω να θίγεται το θέμα στην καρδιά του στον πυρήνα του . Τι εννοώ ;
  Κατά την ταπεινή μου γνώμη η χώρα το έθνος ο ελληνισμό ο ίδιοςβρίσκεται σε μιά οριακή καμπή της ιστορίας του η θα μεταλαχθεί για να επιβιώσει η θα δώσει τον νυν υπερ πάντων αγώνα του για να υπερασπισθεί τις αξίες τα ιδανικά την κοσμοθεωρία του τις ιδέες του με αβέβαιο αποτέλεσμα .
  Υπέρ της πρώτης λύσης έχει ταχθεί ο ΓΑΠ και ο στενός πυρήνας του η περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ούτε που αντιλαμβάνονται που τους οδηγεί ο ΓΑΠ , και λειτουργώντας σαν ένα ποσοστό νεοελλήνων νοιάζονται μόνο για την έδρα τους και την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία μη αντιλαμβανόμενοι οτι συμμετέχουν κυριολεκτικά στη αποδόμηση της χώρας και σταδιακά στην κατάργηση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ( τάδε εφη Μικης Θεοδοράκης )
  Υπερ τησ δεύτερης θέσης πολλοί απο εσάς πιστεύουν οτι είναι ο Σαμαράς (ανάμεσα σε αυτούς είμαι και εγώ μέχρι αποδειξεως του αντιθέτου ), για να μπορέσει όμως ο Σαμαράς να διεδικήσει να κερδίσει να πείσει τον απλό σκεπτόμενο πολίτη για το αγνό των προθεσεών του πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω στα πολιτικά πράγματα την χώρας πρέπει να ανοίξει το κόμμα (δεν μιλάμε πλέον για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για δεξιά και αριστερά )σε νέους αφθαρτους και ανιδιοτελείς ανθρώπους που έχου πραγματικό όραμα και διαθεση προσφοράς ανθρώπους που μπορεί ποτέ να μην συμμετείχαν στα κοινά επειδή δεν αντέχουν αυτό το κύκλωμα αδιαφάνειας , διαπλοκής , ρεμούλας , βολέματος ,αναξιοπιστίας πρέπει να πολεμήσει μέ άλλα όπλα . Διάβαζα κάποιοσχόλιο που έγραφε να προσετεριστεί κάποια ΜΜΕ ποιά δηλαδή τον Μπόμπολα και τους λοιπούς ; είναι σαν κάνεις συμφωνία με τον διάβολο με τέτοιες πρακτικές θα αλλοτριωθεί και ο ίδιος .
  Να πολεμήσει μέσω διαδυκτιου αλλά και μέσα στην κοινωνία ο μέσος πολίτης νιώθει αποκομένος απο την πολιτική την θεωρεί ένα ευγενές σπορ που η το κληρονομείς η πρέπει να έχεις ευλιγιστη μέση για να το παίξεις .Νίωθει οτι εκχωρεί το δικαίωμα των αποφάσεων για την ζωή του για 4 χρόνια στους 300 η καλύτερα στη κυβερνητική πλειοψηφία . Ο μέσος πολιτης απομακρύνεται απο την πολιτική νιώθει αηδιασμένος το στοίχημα του Σαμαρά είναι να ξανακάνει τον ελληνα πολιτικό ων
  Μην ξεχνάμε οτι η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι δυτικοευρωπαικό κατασκευασμα η δημοκρατία για τον έλληνα είναι η πραγματική συμμετοχη η εκκλησια του δημου . Αν το καταφέρει αυτό ο Σαμαράς τότε θα έχει στο πλευρό του σχεδόν ενα ολόκληρο έθνος να πολεμάει μαζί του για την επιβίωση
  και έχουμε αποδείξει οτι όταν θέλουμε ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ ανέστης 14/07/2010 13:28:53

   Φίλε Ανέστη,
   αν θέλουμε να πάμε στην καρδιά του ζητήματος θα βρεθούμε προ μιας διαπίστωσης, η οποία έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά και μόνο: Είναι η αντίληψη περί Δημοκρατίας ως πολιτεύματος. Για τον ΓΑΠ δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική Δημοκρατία με όρους ηπειρωτικής- ευρωπαϊκής σκέψης, δηλ. το κυρίαρχο εθνικό κράτος με το έθνος ως σκληρό πυρήνα του λαού ως φορέα κυριαρχίας. Για τον ΓΑΠ πραγματική Δημοκρατία είναι το άτομο όχι ως υποκείμενο μιας ανώτερης έννοιας (έθνος ή κράτος ακόμα ακόμα) αλλά ως βιολογική οντότητα, η οποία έχει ως σκοπό στη ζωή του να περάσει καλά, χωρίς να δεσμεύεται από τα πεπραγμένα των προηγούμενων γενεών. Δηλ: Σήμερα έχουμε Ακρόπολη, αύριο τζαμί, μεθάυριο μπουζουκτσούδικο και αντιμεθάυριο πάλι Ακρόπολη. Ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται την Δημοκρατία ως κυρίαρχη έκφραση μιας συντεταγμένης κοινωνίας, η οποία συντάσσεται με βάση τια παραδόσεις και τα προηγούμενα των παλαιοτέρων γενεών ,που τα αντιμετωπίζει ως δεσμευτικά, γιατί εγγυώνται τη συνέχεια της κοινωνίας όχι ως βιολογικό σύνολο, αλλά πολιτική οντότητα, η οποία πρέπει να αφήσει έργο πίσω της. Γιατί; Γιατί αυτό είναι πολιτισμός. Το άλλο του ΓΑΠ είναι χαβαλές και καλοπέραση.

   • ανέστης avatar
    ανέστης @ Bodinus1576 14/07/2010 14:01:26

    Ετσι ακριβώς το κείμενο σου είναι στοχευμένο και πολύ ωραίο

   • Orestios avatar
    Orestios @ Bodinus1576 14/07/2010 14:21:01

    Ο οπορτουνιστικός υλισμός που εκφράζει ο Σοσιαλισμός δηλαδή, απέναντι στην Πολιτική κουλτούρα μιας Οριοθετημένη Κοινωνίας που παράγει Πολιτισμό (θεσμούς, νόμους και ήθη).

   • Misha avatar
    Misha @ Bodinus1576 14/07/2010 14:39:12

    Aγαπητέ , αυτό που πιστεύει ο ΓΑΠ μας το επιβάλλουν οι ευρωσυνθήκες από το Μάαστριχτ μέχρι και τη Λισαβώνα στιος οποίες δεν είπε όχι η ΝΔ.
    Δειτε ενα συγκεκριμένο θέμα: Αυριο προσφεύγει στο ευρωδικαστήριο ο Χ αδελφίζων συμπολίτης μας που θέλει να συζήσει με τον μουστακαλή τεύτονα νταλικέρη που γνώρισε στο φέρρυ μποουτ για Μπάρι , επειδή το ελληνικό κράτος δεν του αναγνωρίζει νομικά τη συμβίωση και δεν του επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών.Το ευρωδικαστήριο εν ονόματι της «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καταδικάζει την Ελλαδίτσα και την υποχρεώνει να συμμορφωθεί προς τα υποδείξεις.
    Αυτό το διόλου υποθετικό σενάριο θα εφαρμοστεί και σε μια σειρά άλλων ζητημάτων, θίγοντας τον πυρήνα του «πολιτισμού της ρωμιοσύνης».
    Συνεπώς εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος , γλώσσα , πολιτισμός οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να διαχωρίσουμε τη θέση μας από αυτό τον διεθνή οίκο ανοχής που ονομάζεται ΟΝΕ.
    Κι ας ζοριστουμε ...

  • armatistis avatar
   armatistis @ ανέστης 14/07/2010 14:27:18

   Φίλε Ανέστη καλησπέρα

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Το έχω γράψει αρκετές φορές, αλλά οι περισσότεροι έχουν μείνει στο να βρίζουν τον ΓΑΠ, δηλαδή ένα πτώμα.
   Εγώ λέω ότι Η ΝΔ και όσοι μπορούν, θα πρέπει να καταγγέλουν συνεχώς τις πράξεις και τα έργα της κυβέρνησης, με επιχειρήματα και στοιχεία. Η ΝΔ και όσοι μπορούν, οφείλουν να ενημερώνουν τον λαό για τη τραγωδία που μόλις τώρα αρχίζει. Το Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που γνωρίζαμε.

   Το χειρότερο. Έχω μεγάλους φόβους για το Αιγαίο. Οι Τούρκοι είναι πιθανό να μας οδηγήσουν στα άκρα. Ενδεχομένως να κριθεί τελεσίδικα
   η αποφασιστικότητα της χώας μας, να προστατέψει την εθνική της κυριαρχία και τα δικαιώματά της.

   Κάποιοι εδώ πανυγύριζαν για το πρόγραμμα εξόδου από το μνημόνιο, που ανακοινώθηκε "εν χορδαίς και οργάνοις". Αν γινόταν μια ελεύθερη δημοσκόπηση, θα διαπίστωναν ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ότι εξαγγέλθηκε τέτοιο πρόγραμμα και ακόμη λιγότεροι ξέρουν τι προβλέπει. Ο περισσότερος κόσμος ψάχνει τη τσέπη του και προσπαθεί να πιαστεί από κάπου. Το πρόγραμμα της ΝΔ μπορεί να είναι καλό, αλλά το κόσμο δεν τον νοιάζει, δεν ενδιαφέρεται, για να μη πω τίποτε άλλο. Κατά βάση μόνο συνταξιούχοι το διάβασαν.

   Εγώ λέω ότι χρειάζεται κάτι άλλο. Χρειάζονται πολιτικά σχέδια, πολιτικά μηνύματα, μηνύματα ελπίδας και ανάτασης της ψυχής των ανθρώπων.

   Πιστεύω ότι ο Αντώνης πρέπει να ακούσει το κάλεσμα των καιρών και να σαλπίσει σάλπισμα νίκης. Πρέπει να εξαγγείλει ρήξεις, επανάσταση, ανατροπές. Οφείλει να καταγγείλει τα κακά και της ΝΔ. Πρέπει να φτύσει συμπεριφορές που πλήγωσαν. Αν δεν ξεκινήσει μέσα από το κόμμα, δεν γίνεται τίποτε.

   Πάνω απ' όλα όμως, οφείλει να καταγγείλει αμέσως το μνημόνιο, ως αντισυνταγματικό, προσβλητικό, αντεθνικό, αντιπατριωτικό και αντικοινωνικό. Να δηλώσει, ότι η ΝΔ όταν θα γίνει κυβέρνηση, θα λάβει μόνη της όσα αναγκαία και επώδυνα μέτρα απαιτούνται για την ανάταξη της χώρας. Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται κηδεμόνες.

   Πρέπει τα στελέχη του κόμματος να βγουν στο λαό... Τι θα πουν όμως;; Ότι το έλλειμμα είναι κυκλικό και διαρθρωτικό;; Αυτά είναι για τους λίγους που γνωρίζουν.

   Τι θα πουν, ότι θα καταπολεμήσουν τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος (τύπου Χατζηγάκη), το ρουσφέτι (τύπου Ζαγορίτη), τη φοροδιαφυγή;; Αυτά τα είπαν και απέτυχαν.. Αν τολμήσουν να τα επαναλάβουν χωρίς να τα καταγγείλουν (και τα πρόσωπα), θα τους λιθοβολήσουν.

   Κατά τη ταπεινή μου γνώμη, η ΝΔ βρίσκεται ακόμη στο ψυγείο και τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει για να βγει στο λαό και να αποκτήσει έρεισμα. Κάποιοι σε αυτό εδώ το σάϊτ, ονειρεύονται κυβερνήσεις.
   Εγώ τους λέω, όνειρα γλυκά.

   Ο Λυκουρέντζος κάτι ξέρει..

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ armatistis 14/07/2010 14:41:47

    Ο Σαμαράς δεν θα έρθει στα πράγματα χάρη στον μηχανισμό της ΝΔ, η οποία ευγενικά παρέχει τα αξιόλογα στελέχη της στην ΑΓΡΩΓΗ και το Πολεμικό Μουσείο. Θα έρθει χάρη στην ιδεολογία του και στο γεγονός ότι ήταν εκτός φαγοποτιού. Αφού βλέπεις τί έρχεται καταλαβαίνεις τι εννοώ ότι δεν θα χρειαστεί το κόμμα.

 45. undercover gpr avatar
  undercover gpr 14/07/2010 13:15:22

  Δεν έχω καμία αμφιβολία για το ότι ο εκθέσεις αυτές βγαίνουν κατά παραγγελία , κάπου απευθύνονται όμως και σίγουρα δεν είμαι εγώ κι εσύ αυτοί.
  Ο prime minister όμως δεν ξέρω πως την βλέπει.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ undercover gpr 14/07/2010 13:37:59

   Απευθύνονται και σε εσένα και σε μένα και σε όλους μας.
   Καταλαβαίνεις γιατί.
   Ο prime minister μπορεί και να έχει advanced knowledge of upcoming events!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 14:00:29

    Αυτή η υποθετική advanced knowledge είναι που με φοβίζει και με κάνει να λέω πως ίσως να επιδιώκουν τελικά την έκρηξη.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 14:08:26

    Το μόνιμο ερώτημα είναι ποια είναι η ακριβής δόση ανοησίας και δόλου στις ενέργειες του ΓΑΠ. Γιατί, δεν μπορεί, πέρα από δόλο υπάρχει και σαφής δόση ανοησίας. Δεν μπορούμε όμως ακριβώς να ξεχωρίσουμε την ανοησία από το δόλο, διότι τα αποτελέσματά τους μοιάζουν υπερβολικά...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 14:11:08

    Υποθέτω ότι επιδιώκουν κάτι χειρότερο, αλλά δεν έχω ακόμα τα στοιχεία για να το τεκμηριώσω.
    Και σ΄αυτά τα θέματα οι εικασίες είναι επικίνδυνες.

   • man8os avatar
    man8os @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 16:12:09

    Σκεφτεστε αυτο στο οποιο ολων μας παει ο νους...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 16:15:58

    Oχι!
    Χειρότερα...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 16:22:37

    Πολύ χειρότερα!

   • man8os avatar
    man8os @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 16:22:47

    Ναι κυριε Ροδινε.
    Πιστευω στην υπαρξη του ahead planning ης κυβερνησης.
    Δεν μπορω να μιλησω περισσοτερο για αυτο ομως.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 16:26:23

    Neither do I!

 46. Factorx avatar
  Factorx 14/07/2010 13:51:16

  Ροδινέ, μας την λέει ο Κασταντίδης:

  «Γράφονται πολλά από δόκιμους και μη δόκιμους αναλυτές» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με τα περί διπλών εκλογών τον Νοέμβριο, που δημοσιεύονται στον Τύπο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Factorx 14/07/2010 14:11:50

   Μάλλον αγνοεί ο Καστανίδης την Συνταγματικά προστατευμένη ελευθερία της έκφρασης, από μη αρεστούς του αναλυτές.
   Αλλά η Κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει οφθαλμοφανώς αγνοεί το Σύνταγμα, οπότε τί περιμένατε?

 47. Factorx avatar
  Factorx 14/07/2010 13:51:38

  δεν διέψευσε όμως !!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Factorx 14/07/2010 13:54:46

   Factorx

   Eμείς τι είμαστε δόκιμοι ή μη δόκιμοι;
   Η δήλωσή είναι δική του!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Factorx 14/07/2010 14:13:26

   Γιατί να διαψεύσει?
   Η κυβέρνηση ψάχνεται απεγνωσμένα για δημοκρατική νομιμοποίηση.

 48. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/07/2010 14:15:34

  Tι να διαψεύσει;
  Αφού η δήλωσή του είναι καταγεγραμμένη και δεν έχει αναιρεθεί.

 49. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 14/07/2010 14:18:53

  Αγαπητέ Κώστα Ροδινέ,
  η ανάλυσή σου εμπεριέχει σχεδόν όλα τα στοιχεία που θα έκαναν τις πρόωρες εκλογές, ένα πολύ ελκυστικό σενάριο για το ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά εκτιμώ πως ο Γιώργος, αναλαμβάνοντας και διεκπεραιώνοντας τις περισσότερες από τις «δεσμεύσεις» που του έχουν υπαγορεύσει οι πάτρωνές του και με δεδομένο ότι δεν εκλέχθηκε στη Ν.Δ. η άλλη εκλεκτή τους, θα προτιμούσε πια να μοιραστεί και με άλλους- ειδικά με τον Αντώνη- αυτήν τη βαριά ενοχή!
  Μπορεί λοιπόν ενδόμυχα να μην επιθυμεί αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, αλλά μια λύση συγκυβέρνησης που ψευδεπίγραφα θα την χαρακτηρίσουν ως «εθνικής σωτηρίας», ενώ θα είναι κυβέρνηση αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης!
  Το να τον αβαντάρουν η Ντόρα και ο Καρατζαφέρης, ως πασίγνωστα πλέον εξαπτέρυγα, ίσως τώρα και οι «απελευθερωμένοι» ανανεωτικοί του Κουβέλη, δεν λέει τίποτα! Θα ήταν μάννα εξ ουρανού να μπορέσουν να βάλουν στο χορό του «Ζαλόγγου» και τον Αντώνη, ο οποίος τους εκθέτει ανεπανόρθωτα με τα στοιχεία του και με τις προτάσεις του, ειδικά η τελευταία της 7ης Ιουλίου πρέπει να τους «πέθανε».
  Δεν θέλω δε καθόλου να ξεχνώ, ότι τέτοιες «σωτήριες» λύσεις έχουν ήδη προταθεί από συγκεκριμένους πολιτικούς, που είναι γνωστόν ότι έχουν κοινές αντιλήψεις και σε πλήθος άλλων ζητημάτων. Το σημείο αναφοράς τους περικλείεται στην παράφραση, «Νεοταξίτες όλου του κόσμου ενωθείτε»!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αφροδίτη 14/07/2010 14:20:55

   Με τη διαφορά ότι, αν ο Αντώνης αρνηθεί να συγκυβερνήσει, δεν τους βγαίνει το σενάριο.

   Θα πρέπει μόνον να διαχειριστεί σωστά επικοινωνιακά την άρνηση να συγκυβερνήσει (σώθηκα τώρα... τι ζητάω...).

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αφροδίτη 14/07/2010 14:25:17

   Ψάχνονται απεγνωσμένα να φορτώσουν στον Σαμαρά την ευθύνη για να μπορούν να λένε "για όλα φταίει η δεξιά".
   Μόνο που τα μέτρα τους είναι καθαρά σοσιαλιστικά και ο κόσμος το κατάλαβε.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Αφροδίτη 14/07/2010 14:28:59

   Aγαπητή μου Αφροδίτη,

   τώρα θέτεεις μια άλλη παράμετρο που ήθελα να τη σχολιάσω ξεχωριστά.

   Ο λόγος του Σαμαρά, τόσο στην εξωτερική πολιτική (κυρίως), όσο και στην οικονομία (ειδικά μετά το ΟΧΙ στο Μνημόνιο και μετά την πρόταση της περασμένης εβδομάδας) άρχισε να προβληματίζει.

   Δε νομίζω να επιδιώκουν τη συγκυβέρνηση. Οχι πιά.

   Θέλουν έστω μια Πύρρειο νίκη του Παπανδρέου γιατί εκτιμούν οτι ο Σαμαράς θα έχει μόνο μια ευκαιρία. Αν χάσει στις επόμενες εκλογές θα τεθεί εκ νέου θέμα ηγεσίας.
   Ο Παπανδρέου μπορεί να βρεί στηρίγματα αλλού.
   Λογαριάζουν όμως χωρις τον ξενοδόχο γιατί δεν αποκλείεται η επόμενη βουλή να είναι τρικομματική!
   Ντόρα -ΛΑΟΣ
   Κουβέλης- ΣΥΡΙΖΑ
   αλληλοεξουδετερώνονται.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 14:39:28

    Αν υποθέσουμε ότι τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα πιάνουν 13% (καθόλου απίθανο στο σενάριό σου), τότε και με 35% περίπου βγαίνει οριακή αυτοδυναμία 151 βουλευτών.

   • ganasta avatar
    ganasta @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 14:54:57

    Θα είχε πάντως λογική ο Παπανδρέου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές πριν την ψήφιση του μνημονίου. Τώρα η πιο πιθανή επιλογή του είναι εκλογές το φθινόπωρο του 2011-γιατί πιο πέρα δεν μπορεί να πάει- δημιουργώντας κλίμα ότι η χώρα σώθηκε, τα δύσκολα είναι πίσω κλπ.
    Η συγκυβέρνηση δεν είναι …επιθυμητή από τα αφεντικά γιατί ο Σαμαράς είναι απροσδιόριστος παίχτης.

 50. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 14/07/2010 16:48:03

  Πρόωρες εκλογές, με οποιαδήποτε δικαιολογία, είναι ομολογία αποτυχίας νεοεκλεγείσας κυβέρνησης (μόλις ενός έτους και με 10% διαφορά από τον αντίπαλο). Αυτό που θα εισπράξει ο κόσμος, ότι και να λένε τα ΜΜΕ, είναι ότι ο ΓΑΠ βγήκε με τα ψέμματα ("λεφτά υπάρχουν") και όταν αντιμετώπισε την πραγματικότητα, μας πήγε "ζούπιτους" στο ΔΝΤ. Και πέραν της ομολογίας αποτυχίας, σε τι θα προσβλέπει ο ΓΑΠ; Σε οριακή πλειοψηφία ή πλειοψηφία με δεκανίκι; Θα είναι όπως ακριβώς ο Καραμανλής, που από τους 160 κατέληξε στους 151 + Τατούλης. Αυτή κι αν θα είναι κυβέρνηση - φτερό στον άνεμο!

  Εκτός κι αν επιδιώκεται η ανωμαλία (αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 14/07/2010 17:26:06

   Πιγκουΐνε, είμαι και δεν είμαι μαζί σου.
   Συμφωνώ για την απαξίωση από προκήρυξη εκλογών σε λιγότερο από ένα χρόνο.
   Δεν συμφωνώ στην επίδραση που θα έχει στην εκλογική συμπεριφορά -σιγά μην ψηφίσουν οι τιραμόλες Σαμαρά- και στην βαρύτητα μιας νέας νίκης. Είναι σημαντικό. Ας διαδίδει ο παπατζής "εγώ με 152 σαν τον Καραμανλή δεν κυβερνάω".
   1. Το μοντέλο είναι ο Καραμ. του 2007, με ανανέωση εντολής εν μέσω βιβλικής καταστροφής.
   2. Νέα νίκη, μετά από τέτοια μέτρα, ουσιαστικά τον κάνει Μουσολλίνι. Το ΠΑΣΟΚ και οι Παπανδρέου έπειτα έχουν το σπέρμα της απολυταρχίας. Θα περνάει Ο,ΤΙ θέλει με άλλοθι την λαϊκή έγκριση.
   3. Μετά την εκλογική συντριβή της ΝΔ το 2009, με νέα νίκη το ΠΑΣΟΚ προσβλέπει σε διάλυση και περιθωριοποίηση της, σε ανάδειξη του ιδίου στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ αστικό κόμμα με υφαρπαγή των αστικών ψήφων της ΝΔ, σε αναγόρευσή του στον μοναδικό ισχυρό κυβερνητικό πόλο -αντί του διπόλου, και στην μόνιμη διακυβέρνηση της χώρας από κυβερνήσεις συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με Ντόρες κλπ.
   4. Το ΠΑΣΟΚ και η Οικογένεια Παπανδρέου φέρει το στίγμα του ολοκληρωτισμού και της ανωμαλίας. Η φαυλότητα του Ανδρέα
   - εμπόδισε την Ένωση με την Κύπρο
   - οδήγησε στη Χούντα
   - καταχρέωσε τη χώρα και φθάσαμε εδώ.
   Το μόνο που μένει είναι η ανοιχτή εκχώρηση εθνικών εδαφών και δικαιωμάτων.
   "Σενάρια" ανωμαλίας λες...
   Οι Παπανδρέου είναι το συνώνυμο της ανωμαλίας.

   • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
    I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Προφήτης 14/07/2010 17:58:30

    Είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο που θα πάρει, κι η αυτοδυναμία από πολύ χλωμή έως αδύνατη. Με την τωρινή εικόνα, λίγοι από τους ψηφοφόρους του (του 2009) θα πάνε στο Σαμαρά. Κάποιοι θα πάνε και στα αναχώματα (Ντόρα - Κουβέλης). Οι περισσότερες απώλειες όμως θα πάνε στην αποχή ή στο άκυρο.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 14/07/2010 18:23:29

    Δεν επηρεάζεται από άκυρα και αποχή. Αν πάρει το 43% επί των εγκύρων, ακόμα κι αν ψηφίσει το 40% του εκλογικού σώματος, κυβερνάει. Στις ΗΠΑ ψηφίζει το 30-50%.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Προφήτης 14/07/2010 18:25:40

    Αυτά που περιγράφεις, Προφήτη, είναι ο στόχος. Το ερώτημα είναι, αν θα του βγει.

    Είναι γεγονός ότι η μόνη συγκυρία που ενδέχεται να του βγει είναι η σημερινή. Αλλά μιλάμε για σήμερα, 14 Ιουλίου. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στις 20 Ιουλίου, διαφορετικά στις 20 Αυγούστου και διαφορετικά στις 20 Σεπτεμβρίου.

    Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να προκηρύξει τις εκλογές σήμερα, με τα προγνωστικά υπέρ του, και παρόλα αυτά να τις χάσει.

    Δεν έχει σημασία αν η ΝΔ είναι επικοινωνιακά εξαφανισμένη αυτή τη στιγμή. Αν έχει το κάτω χέρι στο πολιτικό παιχνίδι. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνάμεις, όλες οι υγιείς δυνάμεις στη χώρα, που δεν θέλουν τον πασοκικό εφιάλτη.

    Υπάρχουν και οι ανόητοι δεξιοί, που ανδρώθηκαν πολιτικά επί Μητσοτάκη, οι οποίοι βλέπουν με "θετικό" μάτι τα μέτρα εξαθλίωσης. Συν κάτι η τάση μας για εθνική αυτομαστίγωση, συν η τάση για εθνική αυτοϋποτίμηση, συν τα εθνικά μας κόμπλεξ, συν τους καταπράσινους τιραμόλες, εύκολα βγαίνει το πολιτικό σκηνικό υπέρ του Παπανδρέου, όσο η ΝΔ παραμένει απαξιωμένη.

    Οι αναγνώστες του antinews και, γενικώς, του ανεξάρτητου ιντερνετικού τύπου δεν είμαστε ΑΚΟΜΗ τόσο δυνατοί ώστε να κάνουμε τη διαφορά όχι μόνον ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά.

    Υπάρχει και κάτι ακόμη: Στην παρούσα φάση, ο Καραμανλής έχει κάθε συμφέρον να μην πάει καλά η ΝΔ του Σαμαρά, ώστε να μπορεί να επιστρέψει αυτός αύριο ως "σωτήρας". Για να πω την αλήθεια, περίμενα τον Καραμανλή να "μιλήσει", κάποια στιγμή. Το γεγονός ότι δεν το κάνει, αφού πήρε τη στήριξη απο το Σαμαρά, εμένα με βάζει σε υποψίες ότι επενδύει σε σενάριο καταστροφής της ΝΔ υπό τον Σαμαρά. Φυσικά, δεν τον συμφέρει επ' ουδενί να υπάρξουν τέτοιες υποψίες. Όμως αυτή η συνεχής απαξίωση, στην οποία συμπράττει ο Καραμανλής με την πλήρη σιωπή του, δείχνει για μένα ότι υπάρχει σχέδιο από πίσω και δεν είναι τυχαία.

    Βέβαια, το θέμα είναι, αν μιλήσει, να μιλήσει σωστά και να κάνει καλό και όχι κακό. Εγώ βλέπω μηδενική ουσιαστική στήριξη από Καραμανλή, πέραν του τυπικού σεβασμού στο νέο αρχηγό (όσο και αν, κι αυτό, ήταν σημαντικό στη φάση της αμφισβήτησης από τη Ντόρα).

    Ειλικρινά δεν φοβάμαι το κομματίδιο της Ντόρας. Όμως σε ανόητους δεξιούς που έχουν μάθει ότι το να υποφέρει ο λαός είναι καλό πράγμα, φοβάμαι την απήχηση που μπορεί να έχει σε αυτούς ο ΓΑΠ, ΑΥΤΟΣ ο ΓΑΠ, ο πολιτικός απατεώνας.

    Για το λόγο αυτό, η λύση στο πρόβλημα είναι η αποφασιστική αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ από το Σαμαρά ως ΕΧΘΡΟΥ, όχι μόνον της ΝΔ, αλλά και της Ελλάδας της ίδιας. Με τον τρόπο αυτόν, θα καταφέρει να συσπειρώσει πρώτα τους δικούς του οπαδούς, και εν συνεχεία θα μπορέσει να πάρει και τους πάρα πολλούς δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ.

    Ήρθε η ώρα να συσπειρωθεί εκλογικά η ΝΔ. Υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν τεχνικές. Άντε να δούμε. Να περάσει 2-3% τουλάχιστον μπροστά στις δημοσκοπήσεις και μετά τα άλλα θα έρθουν μόνα τους, γιατί τότε θα αποκτήσει προσδοκία διακυβέρνησης.

   • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
    I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Προφήτης 14/07/2010 19:49:35

    Προφήτη, αυτό που λέω είναι ότι δεν θα μπορεί να πάρει π.χ. 43%, όταν ένα σημαντικό ποσοστό από το "νυν" 43% πάει στην αποχή. Η μόνη περίπτωση θα ήταν αν αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά των άλλων πάνε κι αυτά στην αποχή, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου αναμενόμενο. Τη μεγάλη φθορά θα την έχει (ήδη την έχει) ο ΓΑΠ.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Προφήτης 15/07/2010 04:03:52

    Βρε συ Προφήτη,
    έλεος με την εμπάθεια εναντίον του Παπανδρέου...ένοχος για τα Ιουλιανά; Ένοχος για την Κύπρο (από που κι ως που), ένοχος για τη δικτατορία...έιπαμε βρε παιδιά, δε συμπαθείτε το Πασοκ και την οικογένεια Παπανδρέου αλλά μη μας τρελλάνετε τελείως...κι είναι και 15/7 σήμερα

 51. man8os avatar
  man8os 14/07/2010 16:56:16

  2 Σεναρια :
  Εκλογες Νοεμβριο η παραιτηση της κυβερνησης(υπο την προυποθεση οτι η ΝΔ θα βγει στους δρομους) μεχρι το Πασχα 2011.

 52. pikaia gracilens avatar
  pikaia gracilens 14/07/2010 17:12:54

  Κυριε Ροδινε

  Η πικρη αληθεια ειναι οτι η ΝΔ ειναι παντελως ανετοιμη να κυβερνηση και δεν εχει στελεχοι ικανα να αναλαβουν ευθυνες αλλα ουτε και να δωσουν οραμα στον Ελληνικο λαο---δυστυχως. Ο Σαμαρας πρεπει επιγοντως να κανει ανοιγμα και να καλεσει την σιωπηλη πλειοψηφεια του λαου που βλεπει την Ελλαδα να χανετε σιγα σιγα. Πρεπει να πεταξει τα κομματοσκυλα και να δωσει οραμα. Πρεπει να βγαλει ανθρωπους στο γυαλι που δεν τους ξερει ουτε ο θυρωρος τους αν θελει να παει μπροστα.

 53. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 14/07/2010 17:56:21

  Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Όποτε και αν γίνουν εκλογές με πανηγυρικό τρόπο θα επιβραβεύσει την κυβέρνηση του δουλευταρά Γιώργου Παπανδρέου και των ακούραστων, έντιμων και πατριωτὠν συνεργατών του. Νοιώθουμε όλοι ευτυχισμένοι που αυτές τις δύσκολες ώρες του τόπου την κυβέρνηση την έχει στα στιβαρά του χέρια ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο ηγέτης μιας πατριωτικής κυβέρνησης που προσπαθεί να ξαναβάλει την χώρα στον χάρτη μετά την λαίλαπα της δεξιάς του Καραμανλή και του Σαμαρά.

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 14/07/2010 17:59:34

   "Περί του μη όντος"

  • Misha avatar
   Misha @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 14/07/2010 18:07:12

   H πιο αντιδραστική και μαυρη δεξια που γνωρισε ο τόπος μετά τους ταγματασφαλίτες της κατοχής είναι το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ.
   Άπατρις Νεοφιλελεύθερη Σοσιαλκλεπτοκρατία

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 14/07/2010 18:12:37

   Με 50% κάτω στις συντάξεις, που εξασφαλίζει το GAP, σίγουρα δεν θα ξεχάσει τί σημαίνει δεξιά.

 54. tiramola avatar
  tiramola 14/07/2010 18:12:37

  Κώστα παρά το γεγονός ότι η ερώτηση είναι παραπειστική συμφωνώ ότι όλα τα νούμερα είναι χειρότερα.
  Για τα έσοδα είναι αισιόδοξοι στην κυβέρνηση ότι θα αυξηθούν στο επόμενο διάστημα.Θα το δούμε...
  Πώς είναι δυνατόν να μην ανέβει ο πληθωρισμός με τις αυξήσεις πετρελαίου και ΦΠΑ?
  Η αύξηση της ανεργίας είναι κυρίως από την απόλυση των γαλαζόπαιδων stagers που σωρηδόν διόρισαν οι απερχόμενοι απατεώνες.Μαζικές απολύσεις δεν έχουμε τουλάχιστον προς το παρόν.
  Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι φυσιολογικό να πέσει από την στιγμή που το κράτος έχει κλεισει την κάνουλα των δημόσιων επενδύσεων θέλοντας να εξασφαλίσει την επόμενη δόση για την οποία δεν διστάζει ακόμα την μη απόδοση ΦΠΑ δημιουργώντας περισσότερη ασφυξία.
  Η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού είναι το γνωστό αποτέλεσμα από τις συνεχείς υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους "οίκους αξιολόγησης" τους οποίους κυνηγά τώρα και η ΕΕ.
  Αυτά όμως Κώστα μου όλα είναι αποτέλεσμα της πιό σφικτής δημοσιονομικής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί ποτέ στη χώρα μας.
  Πράγματι το εφαρμοζόμενο οικονομικό μοντέλο εμπεριέχει και το στοιχείο της ψυχολογίας.Από την στιγμή όμως που βασίζεται στον δανεισμό και αποκαλύπτεται ότι κοροιδεύαμε τις αγορές εδώ και χρόνια είναι και θέμα αξιοπιστίας.Την οποία χάσαμε παντελώς με την Καραμανλική 6ετία αφού γίναμε νούμερα διεθνώς με τα greek statistics.
  Η ένταξη στην ΟΝΕ ήταν μεγάλη επιτυχία ακόμα και αν έγινε με κρυφό δάνειο της Goldman(το έκαναν και άλλοι, δεν το λέω σαν δικαιολογία...) γιατι η συμμετοχή μας στην ένωση εξασφάλιζε δανεισμό με χαμηλό επιτόκιο ή λίγο πάνω από το Γερμανικό.
  Τώρα όμως Κώστα θα σε ρωτήσω και εγώ...
  Όλα αυτά τα δις που δανειστήκαμε με χαμηλά επιτόκια την 6ετία Καραμανλή που πήγαν?
  Κώστα εγώ οικονομολόγος δεν είμαι και σίγουρα γνωρίζω λιγότερα από σένα.
  Αν όμως νομίζεις ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής Παπανδρέου και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα αφού θα μπορούσαμε σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές να συνεχίσουμε να κοροιδεύουμε τους πάντες τότε λυπάμαι γιατί την κοροιδία πλέον την έχει καταλάβει και η 80χρονη μάνα μου.

  • Misha avatar
   Misha @ tiramola 14/07/2010 18:23:52

   Tιραμόλα, την απάντηση ψάξε να την βρεις στο Τ3-Τ10 που ζητά να μάθει η Βάσω.
   Όλο το βρωμικο παιχνίδι της εκτίναξης του επιτοκίου δανεισμού παίχτηκε εν γνωσει του ΓΑΠ και με τον σχεδιασμό να μάς φέρει στο ΔΝΤ όπως παραδέχτηκε ο Σαχινίδης.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Misha 14/07/2010 18:50:15

    Αυτό δε θα μπορέσει να το μάθει ο Tιραμόλα!
    Θα πρέπει να είναι στον πολύ, μα πολύ στενό κύκλο!
    Αμφιβάλλω, αν ποτέ το μάθουμε και εμείς, σε όλες του τις λεπτομέρειες.
    Συμφωνώ, όμως, ότι εκεί είναι το κλειδί

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 14/07/2010 18:26:43

   Tiramola,
   Aφού επιμένεις να ρωτάς, να πού πήγαν τα λεφτά:


   Πως η Κυβέρνηση Σημίτη …έκλεβε από τις επόμενες κυβερνήσεις

   Η κυβέρνηση Σημίτη προεισέπραξε μελλοντικά έσοδα του δημοσίου.
   Να μερικά παραδείγματα.
   -Με το άρθρο 14 του νόμου 2801 του 2000, η κυβέρνηση προεισέπραξε έσοδα του ελληνικού δημοσίου 4.000.000.000 ευρώ.
   -Στις 13 Δεκεμβρίου 2001 εκχώρησε στην εταιρεία «ΑΙΟΛΟΣ» , 355.000.000 ευρώ και τα εισέπραξε τότε για το 2004 έως 2019!
   -Το 2000 προεισέπραξε έσοδα των κρατικών λαχείων, 650.000.000 ευρώ
   -Προεισέπραξε επίσης μελλοντικά έσοδα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, 2.000.000.000 ευρώ.

   Οσον αφορά στο χρέος:
   Κατηγορείται ο Καραμανλής ότι πρόσθεσε χρέος 100.000.000.000 ευρώ, την περίοδο 2004 – 2009.
   Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσε στη Βουλή έναν πίνακα όπου φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα 278 δισεκατομμύρια ευρώ του χρέους και η Ν.Δ. και όλες οι Κυβερνήσεις μετά την κατοχή στα 13,7 δις. ευρώ!
   Προκάλεσε μάλιστα τον κ. Παπακωνσταντίνου, αν τον διαψεύσει, θα παραιτηθεί!
   Να ποια είναι η αλήθεια:
   Από τα 100 δις του χρέους, του οποίου καταλογίζει η σημερινή Κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία:
   -τα 62 δισεκατομμύρια είναι τόκοι. Από το 2004 έως το 2009 πληρώσαμε 62 δισ ευρώ για τόκους.
   - πληρώσαμε 10 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την Ε. Έ. δεν είχαν εγγραφεί στους Προϋπολογισμούς των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2004!
   -15 δις σε προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων.
   -6 δισ ευρώ για τα νοσοκομεία. Η Ε.Ε., μάλιστα, απαίτησε νομοθετική ρύθμιση το 2004 για να νομιμοποιηθούν οι ισολογισμοί των νοσοκομείων και να πληρωθούν αυτά τα 6 δισεκατομμύρια
   Σύνολον 93 δις.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 19:35:05

    Κάτι δεν μου κολλάει ρε συ Κώστα..
    Τους μερικούς εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον νέους δημοσίους υπαλλήλους, τις εκατοντάδες επιτροπές, το διαρκές πάρτυ επί χρόνια στις προμήθειες των νοσοκομείων και το διαρκώς αυξανόμενο χρέος του ΟΣΕ ή η ελλειμματική(!)τελικά ΔΕΗ που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή δεν επιδείνωναν το πρόβλημα επί 6 χρόνια?
    Τα βρήκε έτσι, τα αντιμετώπισε ή χειροτέρεψε την κατάσταση?
    Τα νούμερα που γράφεις θα τα ψάξω, πολύ "στρογγυλά" μου φαίνονται.

    Και κάτι άλλο Κώστα.
    Επειδή στην εποχή του μεταπολιτευτικού δικομματισμού που βιώνουμε χρόνια τώρα όπου όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, να χαρείς μην μου ξαναγράψεις "ήθελε αλλά δεν μπόρεσε".

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 19:38:11

    Τιραμόλα,

    Τα στοιχεία αυτά, δεν τα έβγαλα απο το κεφάλι μου.
    Είναι από τους εθνικούς λογαριασμούς.
    Είναι καταχωρημένα στα Πρακτικά της Βουλής.
    Ουδέποτε διαψεύστηκαν

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 19:39:35

    Και κάτι ακόμα Τιραμόλα,

    Οποιος δεν μπορεί να πηγαίνει σπίτι του.
    Κανέναν δεν εκλέγουμε με το ζόρι και κανένας δεν μας κάνει χάρι που μας κυβερνάει.

   • Misha avatar
    Misha @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 19:40:13

    Tιραμόλα, την Ολυμπιάδα τη θυμάσαι;
    τη Γιάννα με το Γκόλουμ και τον Καρτάλη;
    Καμμιά 15 αριά δις μας στοίχισε η φιέστα

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 19:44:10

    α) Ποιες είναι οι "εκατοντάδες χιλιάδες" επιπλέον Δ.Υ.; Για πες μας πηγή και νούμερα, όχι έτσι αόριστα και συκοφαντικά.

    β) Τώρα κατάλαβες εσύ τι γίνεται στις προμήθειες των νοσοκομείων; Έργο ΠΑΣΟΚ που συνέχισε η ΝΔ. Να μην φαν κι αυτοί λιγάκι; Μόνο εσείς θα τρώτε;

    γ) Ελλειμματική ήταν η ΔΕΗ το 2008 που το πετρέλαιο είχε πάει στα 147 δολάρια. Το 2009 που έπεσε το πετρέλαιο, το έβγαλε με 600 εκατομμύρια καθαρά κέρδη.

    δ) Ο ΟΣΕ είναι ακόμη μια πασοκική αμαρτία που δεν έλυσε η ΝΔ.

    ε) Κανένας δεν είπε ότι "ήθελε αλλά δεν μπόρεσε". Αλλά σου λέμε ότι κανένα από αυτά τα προβλήματα δεν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ η ΝΔ. Η ΝΔ απλώς δεν έλυσε τα προβλήματα που προϋπήρχαν και έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 19:45:07

    Η Ολυμπιάδα ήταν όραμα του GAP, που πανηγύριζε σαν τρελός, γιατί αποτελεί κομμάτι του πυλώνα "κουλτούρα" της παγκοσμιοποίησης.

    Τιραμόλα, όλο κοινοτυπίες χρησιμοποιείς.
    Ο Κώστας σου μίλησε με στοιχεία και εσύ απαντάς με αοριστολογίες, ισάξιες μόνο μιας προπαγάνδας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 14/07/2010 18:32:21

   factorx: παρακαλείσαι να μην βρίζεις.

 55. mitsosms avatar
  mitsosms 14/07/2010 18:42:20

  Για την κατάρρευση των φοροεισπρακτικών και ελεγκτικών μηχανισμών έχει να πει κανείς τίποτε; Ο Καραμανλής είπε ότι θα επανιδρύσει το Κράτος και τι έκανε; Τα διέλυσε όλα; Και όλα αυτά σε περίοδο ανάπτυξης. Όταν ήρθε η κρίση βρήκε την Ελλάδα ανοχύρωτη εξαιτίας ακριβώς της ολιγωρίας της κυβέρνησης της ΝΔ!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ mitsosms 14/07/2010 19:34:52

   Ενώ τώρα με την Κυβέρνηση Παπανδρέου που ανασυγκροτήθηκαν οι μηχανισμοί,τα έσοδα τρέχουν ποτάμι!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 19:47:05

    Τόσα που κάνει στάση πληρωμών.

 56. Orestios avatar
  Orestios 14/07/2010 18:43:42

  Έπρεπε να σορτάρουν τότε κάποιοι.

 57. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 14/07/2010 18:46:17

  @ Τιραμόλα
  Δέν θέλω νά πιστέψω ὅτι εἶσαι πληρωμένο ἤ ὑποχρεωμένο φερέφωνο τοῦ καθεστῶτος. Μέ ἐκπλήττει, ὅμως, τό γεγονός ὅτι, παρακολουθώντας σέ κανείς συστηματικά ἐδῶ μέσα, δέν βλέπει νά διατυπώνεις οὔτε στό ἐλάχιστο διαφορετική ἄποψη ἀπό ἐκείνη τῆς καθεστωτικῆς προπαγάνδας. Οἱ ἐλάχιστες «παραχωρήσεις» πού κάνεις εἶναι «ἐξαιρέσεις» πού ἐπιβεβαιώνουν τόν κανόνα… Ἄν ἡ πλειοψηφία τῶν πολιτῶν τῆς χώρας σκέφτονται σάν ἐσένα, τότε τό μέλλον της εἶναι ζοφερό, ἀνεξάρτητα ἄν τό «πουλέν» σας πετύχει τούς στόχους του (!). Σοῦ ἔγραψα καί χθές, φασισμός δέν εἶναι νά σοῦ κλείνουν τό στόμα (αὐτό εἶναι αὐταρχισμός, τῆς ἠλίθιας ἑλληνικῆς δεξιᾶς…), ἀλλά νά σοῦ λένε τί νά λές! Τό ἀντιπαρῆλθες, ὑποστηρίζοντας μέ τόν τρόπο σου ὅτι ἡ πλειοψηφία ἔχει δίκιο. Σοῦ ἀπάντησα ὅτι ἁπλῶς ἔχει τό δικαίωμα νά κυβερνᾶ, συγκυριακά, ὑπό όρους καί προϋποθέσεις. Ἄν, ἐν τέλει, ἡ «πλειοψηφία» σας καταφέρει νά ἐπιβάλει τήν ἄποψή της, τότε τά πρῶτα θύματά της θά εἶσθε ἐσεῖς οἱ ἴδιοι.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Διοτίμα 14/07/2010 19:44:30

   Μην τα βάζεις με μένα, βάλτα με τους οικονομολόγους και τους πολιτικούς που κυβέρνησαν χρόνια ανεχώμενοι και εν τέλει νομιμοποιώντας να κερδίζουν κάποιοι χρήματα αν καεί το δικό σου σπίτι.

 58. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/07/2010 19:15:24

  Πάμε να δούμε μία-μία τις "τρομοκρατικές ενέργειες" του ΓΑΠ κατά της οικονομίας:

  17 Οκτωβρίου, προγραμματικές δηλώσεις Παπανδρέου: "Κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=17/10/2009&id=92894

  13 Νοεμβρίου - Παπανδρέου: "Οικτρή η οικονομική κατάσταση - Στα πρόθυρα της χρεωκοπίας τα ταμεία"

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=101709

  20 Νοεμβρίου - Παπανδρέου: "Η χώρα βρίσκεται στην εντατική"

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=103973

  Και μέσα σε όλα αυτά, ας δούμε τις τραγικές αντιφάσεις.

  11 Δεκεμβρίου 2009 - Παπανδρέου: "Αν ήμασταν στο χείλος του γκρεμού, θα έκοβα ακόμη και στο μισό τους μισθούς. Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι δεν είμαστε εκεί".

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=111495

  10 Φεβρουαρίου 2010 - Πεταλωτής: "Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αυτή που "στέγνωσε" τα δημόσια ταμεία και οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού"

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=130831

  Τελικά μας έφερε ή όχι η ΝΔ στο χείλος του γκρεμού, αποφασίστε ρε παλικάρια.

  Έχει πλάκα να ξεφυλλίζεις τον πρόσφατο τύπο, ανακαλύπτεις ένα σωρό ενδιαφέροντα πράγματα.

  Και ας δούμε και μια πολύ περιεκτική ανάλυση ενός ανθρώπου καθόλου Νεοδημοκράτη, αλλά με πολύ κύρος, του καθηγητή Μανόλη Δρεττάκη - 8 Απριλίου 2010:

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=2010-04-08&s=analysh-sta-gegonota

  Όπου εξηγεί όλα τα "πιθανά και απίθανα λάθη" της κυβέρνησης του ΓΑΠ, όπως θα έλεγε και ο Αντώνης.

 59. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2010 19:31:11

  Μην ξεχνάμε και το περίφημο Λοβέρδειο "δεν υπάρχει σάλιο".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 14/07/2010 19:39:17

   Πράγματι. Λοβέρδος, στο Real FM, 13 Ιανουαρίου 2010.

   http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=2010-01-13&s=an8rwpina

  • Misha avatar
   Misha @ Προφήτης 14/07/2010 19:55:55

   Kαι μόνο οι παραπάνω δηλώσεις αρκούν να τον στείλουν στο ικρίωμα σαν τον Σαντάμ.

 60. anonymous avatar
  anonymous 14/07/2010 19:42:47

  …[...]…«Παρέμβαση» στο θέμα της πολιτογράφησης του Καραγκιόζη από τους Τούρκους έκανε και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου . Οι δημοσιογράφοι, σε μια συζήτηση που είχαν χθες, στο περιθώριο του Συμποσίου της Σύμης, τον ρώτησαν για την απόφαση της UΝΕSCΟ και ο Πρωθυπουργός χαμογελώντας τους είπε: «Ας έχουν οι Τούρκοι τον δικό τους Καραγκιόζη και εμείς τον δικό μας»…[...]…

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ anonymous 14/07/2010 20:02:23

   Anonyme,

   Είναι πραγματική αυτή η δήλωση ή μας...δουλεύεις;

   • anonymous avatar
    anonymous @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 20:04:12

    απο το σημερινο Βημα

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 20:21:58

    Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ιδού το λινκ:

    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=342933&dt=14/07/2010

 61. victoria avatar
  victoria 14/07/2010 20:01:24

  Φάκτορα και αγαπητοί συν-σχολιαστές, τι να έλεγαν άραγε ο ΓΑΠ και η Βαρωνέσσα Άστον την περασμένη βδομάδα στο τρίωρο δείπνο τους στο Διόνυσο;

  Να ανησυχήσω; (κι άλλο;)

  • anonymous avatar
   anonymous @ victoria 14/07/2010 20:07:54

   η ιδια βαρωνεσσα Αστον της λεσχης Μπιλτερμπεργκ;...

   • victoria avatar
    victoria @ anonymous 14/07/2010 20:50:47

    Ναι, θα έλεγαν ότι έχει ανέβει η συνδρομή στο κλαμπ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ victoria 14/07/2010 20:18:52

   Για την Παγκόμια Διακυβέρνηση

   • Orestios avatar
    Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 22:24:28

    Σε αυτή την Παγκόσμια Διακυβέρνηση όλοι οι αιρετοί έχουν μαζωχτεί. Σοσιαλιστές και μοναρχικοί. Τί decadence!

 62. anonymous avatar
  anonymous 14/07/2010 20:06:15

  οπως αντιλαμβανεσθε ο Καραγκιοζης παραχωρηθηκε με την ιδια ευκολια και χαμογελο που παραχωρηθηκε η Ελλαδα στο ΔΝΤ

  η δηλωση ειναι ενδεικτικη του τροπου του σκεπτεσθαι

 63. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2010 20:29:07

  Φάκτορα ανέβασε :
  Οι Τούρκοι μάς πήραν τον Καραγκιόζη.
  Εμείς έχουμε τον δικό μας. Φωτογραφία : Γιώργος Παπανδρέου

 64. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/07/2010 20:36:49

  Φάκτορα διόρθωση :
  Οι Τούρκοι έχουν τον Καραγκιόζη τους.
  Εμείς τον δικό μας. Φωτογραφία : ΓΑΠ
  Λινκ Το Βήμα

  • Orestios avatar
   Orestios @ Προφήτης 14/07/2010 22:22:28

   Αναλαμπή αυτογνωσίας.

 65. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 14/07/2010 20:38:41

  κανονιστε πισω απο το παραβαν να ψηφισετε τους ιδιους παλι.......

 66. nick avatar
  nick 14/07/2010 21:28:28

  Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Πρόωρες εκλογές ΤΩΡΑ για να σωθεί η χώρα.Στο ΠΑΣΟΚ φάνηκαν πόσο ψεύτες και ανίκανοι-επικίνδυνοι είναι.Ο Αντώνης Σαμαράς είναι η ελπίδα των ελλήνων.Οσο και να λιβανίζουν τα ΜΜΕ,ο ΓΑΠ τελείωσε,το σύστημα ΠΑΣΟΚ καταρρέει.Φαίνεται παντού γύρω μας...

 67. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 15/07/2010 09:11:53

  κι αν εκλεγεί ο Σαμαράς (που το βλέπω δύσκολο γιατί στην Κύπρο κουμάντο κάνουν οι ντορικοί και θα σαμποτάρουν την μετακίνηση των ψηφοφόρων από εδώ. το έχω ξαναδει το έργο στις προηγούμενες εκλογές, όλοι οι υπεύθυνοι δούλευαν για να μη βγει ο Καραμανλής! φαντάζομαι τί θα γίνει στην ελλάδα από τους ντορικούς... κι ο Σαμαράς περιμένει πολλά από τους απόδημους, γιατί έχει καταλάβει τί είναι οι "ενδόδημοι", αλλά ακόμα δεν έχει στηθεί μηχανισμός να μπορούν να ψηφίζουν οι εκτός ελλάδας) τί θα κάνει? θα τον "φάνε" αμέσως οι ΔΝΤ, ΕΕ και λοιποί. στη χειρότερη, θα "αμολύσουν" τους τούρκους. Χρειάζεται μεθοδικότητα, υπομονή, οργάνωση. Πρέπει να καθαρίσει το κόμμα, να στήσει τους μηχανισμούς του, να κάνει τα κονέ με τους απόδημους. Επικοινωνιακά μόνο εδώ σε αυτό το σάιτ υπάρχει. Σταματήστε λίγο να σκέφτεστε σαν έλληνες, παρορμητικά και αφελώς. αφήστε το γαπ να τα κάνει τελείως θάλασσα. πρέπει να μείνει στην ιστορία σαν ο χειρότερος πρωθυπουργός και το κόμμα του το χειρότερο, οι καταστροφείς της χώρας. Οι ναζί άφησαν τη γερμανία να διαλυθεί και μετά την έκαναν αυτοκρατορία. Και σήμερα η γερμανία είναι υπερδύναμη. Πεινάστε λίγο, στερηθείτε, κάντε λίγο δίαιτα. Αφήστε το πασοκ να διαλυθεί, να εξαφανιστεί. ακόμα οι πασοκτζήδες νομίζουν ότι ο γαπ δουλεύει για το καλό της χώρας. αφήστε τους μέχρι τη στιγμή που θα αρχίσουν να αυτομουντζώνονται. Και εκείνη τη στιγμή ο Σαμαράς θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα. 3 με 5 χρόνια υπομονή θέλει. ο απώτερος σκοπός πρέπει να είναι να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της πασοκοκρατίας, όχι να βγει η ελλάδα από το δντ και τα μνημόνια και μετά πάλι τα ίδια. θα ξαναφτιάξει την οικονομία η νδ και θα τη ρίξουν τα μμε για να ξαναβγεί το πασοκ και να αρχίσουν όλοι μαζί τη ροκάνα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αναρχοδεξιός 15/07/2010 09:21:26

   Ενδιαφέρουσα σκέψη, αλλά, πρώτον, δεν δέχομαι να συνδράμω συνειδητά, έστω και με την αδράνειά μου, την καταστροφή της χώρας και, δεύτερον, πες ότι άντε και το ξεπερνάω και συνδράμω την καταστροφή της χώρας μου (που δεν πρόκειται, αλλά λέμε): Ποιος μου διασφαλίζει ότι θα πάμε προς την εξέλιξη που λες;

   Αυτό που λες δηλαδή είναι "για να σωθούμε, μπείτε στο νοσοκομείο ετοιμοθάνατοι και μετά θα σωθούμε". Και αν πεθάνουμε όμως, αντί να σωθούμε; Αυτό είναι το ερώημα. Ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα πάνε στραβά τα πράγματα και δεν θα έρθει κάποια χειρότερη κατάταση, όπως ας πούμε ο αναρχοκαπιταλισμός που ακολούθησε τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Αν. Ευρώπη;

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 15/07/2010 10:12:13

   η φυσική τάξη πραγμάτων στο διασφαλίζει. πάντα μετά το χάος έρχεται η αναγέννηση.

   ποιος σου διασφαλίζει ότι θα εκλεγεί ο Σαμαράς τώρα?

   βέβαια εντάξει είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. το θέμα είναι μην καεί το χαρτί που λέγεται Σαμαράς πριν το ζέσταμα, γιατί αν χάσει τις εκλογές θα επέλθουν τριγμοί μέσα στη νδ μπορεί να αναγκαστεί σε παραίτηση, να διαλυθεί το κόμμα. Αυτή τη στιγμή πιστεύω (εντάξει μπορεί και να λέω μαλακίες ε?) πρώτα το κόμμα και ο Σαμαράς και μετά η ελλάδα. για το καλό της ελλάδας.
   ένα ποδοσφαιρικό παράδειγμα: Ο Παναθηναϊκός έχει ανίκανο ιδιοκτήτη και πρόεδρο άσχετο με το ποδόσφαιρο. Πάει για διάλυση και μάλιστα διάβασα ότι η λίβερπουλ θέλει Σισέ. ο τζίγκερ θα τον πουλήσει σίγουρα, αν αληθεύει. Ο Παναθηναϊκός πάει βουρ να ξαναγυρίσει στα πέτρινα χρόνια που έπαιζε με 100 οπαδούς. απο την άλλη είναι ο Βγενό με τον Πατέρα και κάποιους άλλους, που μπορούν να κάνουν τον ΠΑΟ ρεάλ μαδρίτης, αλλά πρέπει αν φύγει ο ραλίστας από τη μέση. Αυτή τη στιγμή το χαρτί Βγενό-Πατέρα είναι καμμένο επειδή βιάστηκαν. οπότε για το καλό της Πανάθας περιμένεις και παρακαλάς να χάνει και δεν πηγαίνεις στο γήπεδο. και την κατάλληλη στιγμή όταν ο ραλίστας φύγει νύχτα, χτυπάει ο Βγενό και αγοράζει. βέβαια στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν καμμένα χαρτιά. δλδ ο Βγενό μπορεί τώρα να απέτυχε, αλλά έχει τη δυνατότητα να επανέλθει. στην πολιτική πολύ δύσκολα κάνεις καμ μπακ. Κι ο Σαμαράς ήδη προέρχεται από ένα καμ μπακ. δε νομίζω να τα καταφέρει δεύτερη φορά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.