#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2010 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πρόωρες εκλογές πριν απο τις 4 Απριλίου»Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού να δημιουργήσουν, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, την εντύπωση ότι δεν τους απασχολεί πλέον το θέμα των πρόωρων εκλογών και ότι έχουν μπροστά τους ακόμα μια τριετία, καλά πληροφορημένες πηγές επιμένουν ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν πρόωρα και πριν από τις 4 Απριλίου. Αυτό γιατί τότε λήγουν οι προθεσμίες διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών με λίστα.

Πάμε λοιπόν για πρόωρες βουλευτικές εκλογές πριν από τις 4 Απριλίου κι αυτό επιβεβαιώνουν μια σειρά τελευταίες ενδείξεις, όπως η βιασύνη της κ. Μπακογιάννη να ...βαφτίσει το κόμμα της, οι χθεσινές δηλώσεις Κουβέλη (http://www.antinews.gr/?p=72166), οι δηλώσεις της κ. Διαμαντοπούλου (Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα), όσα είπε ο κ. Καστανίδης (Θέμα επαναδιαπραγμάτευσης και πρόωρων εκλογών θέτει ο Καστανίδης) κλπ κλπ. Κυρίως όμως είναι οι εκφραζόμενες καθημερινά έντονες ανυσηχίες κορυφαίων μελών του υπουργικού συμβουλίου για τις δυνατότητες αυτής της κυβέρνησης να τα καταφέρει.

Ποιοι λόγοι οδηγούν σε πρόωρες εκλογές

Πρώτον: Παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης το αποτέλεσμα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση συνιστά καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και άρση της πολιτικής βάσης στήριξης της κυβέρνησης. Άρα υφίσταται δυσαρμονία μεταξύ της παρούσας Βουλής και της λαϊκής ετυμηγορίας, η οποία καθίσταται ο "επικίνδυνος" παράγοντας των εξελίξεων.

Δεύτερον: Ακόμα και τα στημένα γκάλοπ που παρουσίασαν την ημέρα των εκλογών φέρνουν  τη ΝΔ στο 4% από το ΠΑΣΟΚ, σε απόσταση αναπνοής δηλαδή. Στην πραγματικότητα βέβαια, η διαφορά ποσοστού ψήφων μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. περιορίστηκε στο 2%, περίπου, από 10,5% που ήταν στις Εθνικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010. Έτσι ο κ. Παπανδρέου θέλει να προβάλει την πλήρη οργανωτική και δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ, πράγμα το οποίο θα γίνει αν οι εκλογές γίνουν σε βάθος χρόνου.

Τρίτον: Όπως ομολογούν υπουργοί της κυβέρνησης τα νέα μέτρα θα εντείνουν την λαϊκή αγανάκτηση με απρόβλεπτες συνέπειες. Το ΠΑΣΟΚ συγκρούεται πλέον με τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του, που ήδη το αποδοκίμασε με την αποχή. Πρέπει λοιπόν να προλάβουν την πλήρη κατάρρευση. Να σωθεί το ΠΑΣΟΚ όσο μπορεί ακόμα.

Επειδή όμως αυτοδυναμίες δεν θα υπάρξουν, επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορεί να πάρει μόνο του τις αποφάσεις που θα απαιτηθεί να ληφθούν, επειδή οι αποφάσεις αυτές θα χρειαστούν μια «οικουμενική επίφαση» και επειδή πρέπει να ανακοπεί οπωσδήποτε η πορεία Σαμαρά προς την εξουσία το κρατικοδίαιτο σύστημα των μίντια κάνει τα πάντα για να κρατήσει ζωντανό το κόμμα του Καρατζαφέρη και να προβάλει το κόμμα της Ντόρας. Ελπίζουν έτσι ότι στη νέα Βουλή, την ευρύτερη Κεντροδεξιά θα την εκπροσωπούν τρία κόμματα.

Ο Γιώργος σε φάση … αναχωρητισμού

Όπως γράψαμε προσφάτως, ορισμένοι επιμένουν ότι η απειλή που εκτόξευσε πριν από τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση ο κ. Παπανδρέου δεν ήταν εκβιαστικό δίλημμα, αλλά “ειλημμένη απόφαση του να αποχωρήσει από το πρωθυπουργικό αξίωμα και την ελληνική πολιτική ζωή”. «Ο Γιώργος θεωρεί ότι έγινε πρωθυπουργός και άρα μπορεί να κλείσει μαζί του ο κύκλος των Παπανδρέου στην εξουσία, επειδή δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί τις συνέπειες ενός δεύτερου μνημονίου, ή μιας πτώχευσης».

Άλλοι πάλι λένε ότι διακατέχεται από “έντονο αναχωρητισμό”, άλλοι ότι “θέλει το δικό του κόμμα” (πρόωρες με λίστα) για να επιδοθεί απερίσπαστος στην ...καταστροφή της χώρας και άλλοι ότι μόλις βρήκε τα δύσκολα, πάει να κάνει διεθνή καριέρα.

Διαλέχτε και παίρνετε. Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να κάνει ότι έκανε και ο Καραμανλής. Χρησιμοποιεί τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοψήφισμα για τις βουλευτικές εκλογές. Το θέμα είναι αν θα έχει και την ίδια κατάληξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/11/2010 07:47:20

  Η ΝΔ είναι έτοιμη για αυτο το ενεχόμενο;

  • ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
   ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ @ Επώνυμος 19/11/2010 08:01:01

   ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΔΙΞΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΡΕΦΕΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΚΗΔΕΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, ΚΛΠ

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 19/11/2010 11:35:03

    Γιατί και οι νεότεροι καλά πάνε; Στην Ανδρο ο βουλευτής ΝΔ Ι.Βρούτσης παρενέβη ενεργά υπέρ του στηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ Γ.Γλυνού -ο οποίος και βγήκε δήμαρχος τελικά.
    Για διαβάστε λίγο τα σχόλια στο μπλογκ mavroprovatistes.blogspot.com . Εκεί λέγονται όλα αυτά που αναφέρω.

    • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 19/11/2010 18:45:43

     Πάντως και ο Γλυνός νεοδημοκράτης είναι στην Άνδρο. Το θέμα είναι πως ο Σαμαράς πρέπει να πατήσει γκάζι και να επισπεύσει όλα όσα έχει στο μυαλό του γιατί πλέον οι χρόνοι στην πολιτική είναι ξέφρενοι. Οργανωτικά αλλά και πολιτικά η ΝΔ πρέπει να αναγεννηθεί και μάλιστα σε σύντομο χρόνο αναδεικνύωντας και νέα στελέχη παράλληλα. Στελέχη ικανά και έντιμα.

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 19/11/2010 19:33:19

      Ο Γλυνός ήταν και είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αριστερός λάϊτ ο άνθρωπος. Μια φορά τον στήριξε η ΝΔ όταν ήταν οι δήμοι της Ανδρου τρείς.

     • ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
      ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 20/11/2010 02:16:59

      Δεν είμαι από Άνδρο οπότε δεν αμφισβητώ αυτό που λες. Όμως από τη στιγμή που έχει εκλεγεί 3 τετραετίες δήμαρχος σε ένα νησί με απόλυτη δεξιά πλειοψηφία κάτι σημαίνει...Ίσως η πολιτική του προέλευση να μην λαμβάνεται υπόψιν από τους Ανδριώτες και να τον εκτιμούν ως δήμαρχο.

     • G R avatar
      G R @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 20/11/2010 12:59:32

      ΠΟΙΑ ΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΣΑΠΙΑ ΦΡΟΥΤΑ ΩΡΕ?
      ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΕΥΚΟΛΑ!
      Με ανύπαρκτη ηγεσία και προβολή στο 0,και εχασε τόσες περιφέρειες στο νήμα.Αν συνεχίσουν έτσι,δεν θα κάνουν τίποτα ακομη και ως αντιπολίτευση.
      Προσδοκώ Ανάσταση νεκρών,κοινώς ΚΏΤΣΟ ΓΥΡΝΑ Ή ΜΙΛΑ.

 2. popolaros avatar
  popolaros 19/11/2010 08:40:40

  Ένα μήνα πριν-ένα μετά, το παιντί θα το πάνε οι πατρώνες(ξένοι-ντόπιοι) σε πρόωρες για οικουμενικές συνταγές.Το τι θέλει ο ίδιος είναι αδιάφορο.
  Τι να θέλει..μια καλή διεθνή θεσούλα.

 3. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 19/11/2010 08:42:10

  Με τις πρόωρες εκλογές πρίν την 4 Απριλίου, η Ιστορία θα γραφεί με την αντίθετη φορά: 6 Απριλίου 1941 ξεκίνησε γιά την Ελλάδα η περιπέτεια της Κατοχής. 4 Απριλίου 2011 θα τελειώσει γιά την Ελλάδα η περιπέτεια της (παπανδρεΐκής) κατοχής. Ε, δυο μέρες διαφορά.... Δεν θα τα χαλάσουμε σε δευτερεύουσες διαφορές.

  • παναγιώτης avatar
   παναγιώτης @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 19/11/2010 12:23:51

   γιατί εγώ πάλι πιστεύω οτι και μετά την ημερομηνία αυτή πάλι κατοχή θα έχουμε.

 4. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 19/11/2010 08:46:34

  Δικομματική !

  Άντε, επιτέλους ! Δέν βγαίνει αλλοιώς, πάρτε το επιτέλους χαμπάρι. Όλα τ'άλλα είναι απλώς πρωσωπικά πείσματα και μωροφιλοδοξίες πολιτικών που θέλουν σώνει και καλά να γίνουν πρωθυπουργοί και υπουργοί.

  Και η απόδειξη ; Κοιτάξτε αυτούς που ήδη είχαν αυτή την "τιμή", πώς καμαρώνουν σιωπηλοί και ήρεμοι, πετώντας σπάνια και πού σοφίες και τσιτάτα τριών λέξεων σάν να πρόκειται για Πυθίες ! Χωρίς φιλοδοξίες πιά, χωρίς διάθεση να ξαναβρέξουν τα πόδια τους, ενώ η πατρίδα τους βουλιάζει. Μ'ένα βλέμμα ευλογημένης αποστασιοποίησης, εναργούς σοφίας, σάν να βρίσκονται κι όλας με το ένα ποδάρι στα Ηλύσια Πεδία αλλά και πάντοτε μ'ένα μπεγλέρι στα χέρια - τί φρίκη !

  Θέλετε ονόματα ; Σημίτης, Καραμανλής, κι όλο το σκυλολόι των υπουργών τους εκτός απο λίγες εξαιρέσεις. Κοιτάξτε μόνο τις φάτσες τους, κοιτάξτε πόσο χαλαρά κάθονται στις πολυθρόνες, το μισοχαμόγελο της βαριεστημάρας...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ τσώφλι πασατέμπου 19/11/2010 09:11:13

   Πολύ τη θέλετε τη δικομματική εσείς οι νεοφιλελεύθεροι, για να νομιμοποιήσετε με "ευρεία πλειοψηφία" τη μασαμπούκα σε βάρος του λαού, ε;

   Αλλά ελπίζω ότι ο Σαμαράς δεν θα σας κάνει τη χάρη (γιατί αλλιώς θα του τραβήξει ένα "Χ" ο ελληνικός λαός, που θα είναι όλο δικό του)...

 5. anonymous avatar
  anonymous 19/11/2010 09:10:20

  το μπογκ yper pasok εγραφε οτι ετοιμαζεται να βαλει τον αδελφο Νικο στις λιστες

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/11/2010 09:15:23

  Κωστάκης Καραμανλής, Γιωργάκης Παπανδρέου....
  Πρωθυπουργοί της ευκολίας, ασήμαντοι, ανθρωπάκια που έφτασαν να γίνουν κυβερνήτες της χώρας λόγω ενός ακραίου νεποτισμού.
  Το χειρότερο είναι ότι δεν διαφαίνεται πραγματική λύση στο πρόβλημα διακυβέρνησης της χώρας. Λυπούμαι, αλλά και έναντι του Σαμαρά είμαι δύσπιστος.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 19/11/2010 09:22:46

   Όπως έγραψε και σε ένα σχόλιό του ο Επώνυμος, "ο Σαμαράς οφείλει ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ακόμα και Τσάβες αν χρειαστεί".

   Και ως ένα πρώτο βήμα, οφείλει να δείξει ξεκάθαρα ότι δεν κάνει κανένα παζάρι με την τρόικα, δεν διαπραγματεύεται την υποτέλεια και την εξαθλίωση των Ελλήνων με τους χαμηλόβαθμους γκαουλάιτερ της οικονομικής φρίκης.

   Αλλιώς...

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ Αυριανιστής 19/11/2010 11:33:06

    Τσάβες, Γεβάρα, Κάστρο... ρε, κοίτα πού πήγε και ψάρεψε ο Αντώνης !

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/11/2010 09:18:41

  Εγώ πάντως δε νομίζω ότι θα αποτελούσε σπουδαίο λόγο για τον ΓΑΠ, να κάνει εκλογές μόνο και μόνο για να κάνει "δικό του κόμμα".

  Νομίζετε ότι, ακόμα και οι ελέω λίστας που θα εκλεγούν τότε βουλευτές, θα είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να αυτοκτονήσουν πολιτικά δια παντός, αν δουν ότι πάει σε ακόμα επαχθέστερο "Μνημόνιο 2" ή σε αναδιάρθρωση; Θα βγάλουν κάποιον (εξίσου τυχοδιώκτη) μπροστά, θα στοιχηθούν από πίσω του με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και ο ΓΑΠ θα εξαναγκαστεί να αποχωρήσει ησύχως για να πάει στη θέση που του προορίζουν οι ευρωατλαντικοί πάτρωνές του.

  Άλλωστε, σάμπως δικό του δεν είναι και το κόμμα τώρα; Σαν κοτούλες κάθισαν και ψήφισαν μεγαλοπρεπέστατο "ΝΑΙ" οι βουλευτές, με μόνες εξαιρέσεις τους γνωστούς τρεις, που όμως "η καρδιά τους ανήκει στο ΠΑΣΟΚ".

  Γι' αυτό λοιπόν, ο μόνος λόγος που δεν θα τον σπρώξει σε εκλογές, είναι τα σχέδια για ένα "δικό του κόμμα". Θα τον σπρώξουν σε εκλογές το φάσμα της χρεωκοπίας εξαιτίας των κατοχικών μέτρων που εφαρμόζει, και η λαϊκή δυσαρέσκεια που συνεχώς θα διογκούται. Και μαζί του θα σπρώξουν στο γκρεμό της πολιτικής αφάνειας και όλα τα νεοφιλελεύθερα αριστεροδέξια "εξαπτέρυγα" (Κουβέλη, Ντόρα, Καρατζαφέρη) που τον σιγοντάρουν!

  • Άργος avatar
   Άργος @ Αυριανιστής 24/11/2010 06:02:46

   "Και μαζί του θα σπρώξουν στο γκρεμό της πολιτικής αφάνειας και όλα τα νεοφιλελεύθερα αριστεροδέξια “εξαπτέρυγα” (Κουβέλη, Ντόρα, Καρατζαφέρη) που τον σιγοντάρουν!"

   Αν θα ήταν επιτρεπτό να προσθέσω, και τα παραδοσιακά αριστερά κόμματα και τις παραφυάδες τους που χρόνια τώρα δεν λένε να κεφαλαιοποιήσουν την δυσαρέσκεια του λαού - η άνοδος της παραδοσιακής αριστεράς στις τελευταίες εκλογές είχε την ελαφρότητα των τοπικών εκλογών και είναι μάλλον βέβαιο ότι θα διορθώσει, όπως γίνεται σε μετά από κάθε τοπική αναμέτρηση.

   Μα, σοφε Αυριανιστή, βοήθησέ με να καταλάβω γιατί να στραφεί ο κόσμος σε κόμμα που έχει συμπράξει καίρια στον όλεθρο που βιώνουμε; Μήπως επειδή ο ηγέτης του είναι _ριζοσπαστικά_ διαφορετικών πεποιθήσεων από το πολιτικό προσωπικό το οποίο έχει ευθύνες για την ελεεινή κατάσταση της χώρας πια; Το οποίο δεν είναι τόσο πολύ με ασφάλεια Ιστορικά τεκμηριωμένο άλλωστε αν γίνει απολογισμός της συμβολής του σε κυβερνητικά αξιώματα ως τώρα χωρίς προκαταλήψεις και με ειλικρίνεια.

   Αν ναι, δεν είναι τούτη η νοοτροπία το εργαλείο με το οποίο οι ταγοί μας εξαπατούσαν, ξεγελούσαν τον λαό από την Μεταπολίτευση;

   Πίστεψέ με, από καρδιάς, θέλω τόσο πολύ να κάνω λάθος! :-)

 8. kakos avatar
  kakos 19/11/2010 09:45:02

  με τοσους συμμαχους για οικουμενικη θα ειναι κοροιδο ο ΓΑΠ να μην τις κανει!!!και αν χρειαστει τις ψηφους των αριστερων κοματων θα τις εχει οπως εδειξαν οι αυτοδιοικητικες εκλογες!!

  • Billy avatar
   Billy @ kakos 19/11/2010 11:08:41

   Ασε την αριστερα απ' εξω,φιλε.Κοιτα μεσα στο κομμα σου για δουρειους ιππους (ντορακηδες).Εκτος αν εννοεις αριστερα τον Κουβελη και τους οικολογους.Ολα τα σοροπαιδα ψηφισαν ΠΑΣΟΚ και οχι η αριστερα.

 9. GAPονι avatar
  GAPονι 19/11/2010 10:45:34

  Για μια στιγμή,
  σκέφτεται κανείς το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να μην κάνει εκλογές; Ιστορικά
  ποτέ δεν έκανε εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας. Έχει όλο τον μηχανισμό να πουλήσει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες και να κοροϊδέψει για μια ακόμη φορά το λαό.
  Όσο για αυτά περί συμμαχίας Κουβέλη-Ντόρας-ΠΑΣΟΚ-δεν ξέρω και γω τι άλλο, δεν θεωρώ ότι πρέπει να τους δίνεται σημασία.
  Με τους Κουβέληδες στο 1-1,5 %, τη Ντόρα εξερευνήτρια μάξιμουμ στο 1-2% πανελλαδικά, τέτοιες συμμαχίες είναι καλές για αυτοδιοικητικές αλλά όχι για βουλευτικές εκλογές.
  Κρατήστε τούτο... Στις επόμενες εκλογές η πόλωση θα χτυπήσει ταβάνι και τα μικρά κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ που αποδεικνύει συνέπεια, θα πιάσουνε πάτο.
  Με ανανέωση στα πρόσωπα η ΝΔ θα είναι άνετη πλειοψηφία.

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ GAPονι 19/11/2010 10:56:22

   ουτε εγω το πιστευω οτι θα γινουν εκλογες, ειναι γλυκια η καρεκλα της εξουσιας.θα παμε ετσι μεχρι το τελος της τετραετιας.
   απλα γινεται τρομοκρατια και φοβο στον κοσμο για να περασουν αυτα που θελουν και κανεις δεν προκειται να κουνηθει.
   τουμπεκι ολοι θα κανουν.

   • man8os avatar
    man8os @ Εnzo 20/11/2010 02:35:59

    Εαν το μαγαζι παε να εκραγει, το ΠΑΣΟΚ θα φυγει τρεχοντας για να χρεωσει την εκρηξη στην ΝΔ.
    Εχετε μηπως την εντυπωση οτι θα αντεξει το ΠΑΣΟΚ να βγαλει χωρις μεγαλες αναταραχες το 2011?

 10. thanos avatar
  thanos 19/11/2010 10:55:58

  Γράφεις: "Το κρατικοδίαιτο σύστημα των μίντια κάνει τα πάντα για να κρατήσει ζωντανό το κόμμα του Καρατζαφέρη και να προβάλει το κόμμα της Ντόρας".
  Η άποψή μου είναι ότι ΕΑΝ η Ν.Δ. προλάβει στο επόμενο εξάμηνο να προβάλει στελέχη (έχει?) με συγκροτημένη άποψη που δεν ξεφεύγει από τη γραμμή του κόμματος, κεφαλοποιώντας τα κέρδη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και σταματήσει τις ΗΞΕΙΣ - ΑΦΙΞΕΙΣ δηλώσεις μπορεί και αυτοδυναμία.
  Οι επόμενοι μήνες θα είναι εφιαλτικοί για τους ¨Ελληνες πολίτες, πρέπει η Ν.Δ. να ετοιμαστεί για το καλό, όχι μόνο του κόμματος αλλά πρωτίστως της Ελλάδας.

 11. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 19/11/2010 11:34:26

  Δε πιστεύω να τολμήσει να κάνει εκλογές. Θα τον παραλάβει η τροϊκα να κάτσει να εφαρμόσει όσα προβλέπονται στο μνημόνιο. Οι εκλογές θα τα κάνουν όλα άνω-κάτω.

 12. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 19/11/2010 11:35:56

  το κομμα ντορας καλο θα κανει στη νδ. ειναι ευκαιρια να φυφει ολη η σαπιλα απο τη νδ και να καθαρισει το κομμα. να δειτε που η νδ θα της πει και ευχαριστω στο τελος.
  ο λαος της νδ θελλει να δει καινουρια προσωπα να βγαινουν μπροστα.
  πρεπει ο σαμαρας να βρει τους αντιστοιχους παπακωνσταντινου και ραγκουση.
  με αυτους τους δυο ο παπανδρεου κερδισε εκλογες.
  οταν βγενουν ακομη μπροστα στα καναλια αποτυχημενοι υπουργοι της κυβερνησης καραμανλη δε προκυτε να γινει τιποτα. ο κοσμος τους συχαθηκε.

 13. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 19/11/2010 11:37:26

  Είπαμε. Αυτό το πικρό ποτήρι του μνημονίου πρέπει να το πιεί μόνος του και μέχρι τον πάτο, ο ΓΑΠ. Δεν πρέπει να φύγει.Ακόμα.......

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/11/2010 11:56:21

  «Θα τα πούμε στην επόμενη επίσκεψή μας» φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας ακούγοντας ότι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έχουν αποκλείσει το υπουργείο Ενέργειας.

  Η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντηση της Τ. Μπιρμπίλη με την τρόικα αναβλήθηκε λόγω της συγκέντρωσης των εργαζομένων της ΓΕΝΟΠ έξω από το υπουργείου, έπειτα από αίτημα των εκπροσώπων του ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε.

  Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που άδειασαν σακιά με λιγνίτη μπροστά από το υπουργείο και αργότερα θα συναντηθούν με την κ. Μπιρμπίλη.

  ΠΠ

 15. ganasta avatar
  ganasta 19/11/2010 11:58:18

  Αν επιχειρήσει πρόωρες αυτές θα είναι με σταυρό προτίμησης, δηλαδή μετά τις 4/4/2011. Το ΠΑΣΟκ πότε δεν είχε προβλήματα με τον έλεγχο του κόμματος η της Κ.Ο. Σιγά μην διευκολύνει ο ΓΑΠ τον Σαμαρά.
  Το θέμα είναι αν ο Α.Σαμαράς θα αλλάξει το κόμμα, ώστε να το καταστήσει το συντομότερο δυνατόν ετοιμοπόλεμο. Αντώνη βάλε νέα στελέχη μπροστά. Και πολλές γυναίκες. Τι διάολο εξαφανίστηκαν οι γυναίκες από τη παράταξη ή η οργάνωση κουβαλάει κανένα κόμπλεξ;;;

  • Μisha avatar
   Μisha @ ganasta 19/11/2010 12:01:48

   Προτιμάει τις haute couture Ψιψινέλ

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/11/2010 12:07:27

  Διαφθορᾶς εἰς φρέαρ, συναπολοῦνται πάντες, οἱ ἄνδρες τῶν αἱμάτων.

  ΠΠ

 17. Armageddon avatar
  Armageddon 19/11/2010 12:08:14

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ 160 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΕΣ...

 18. kakos avatar
  kakos 19/11/2010 13:21:31

  ΝΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΙΝΑ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΗΛΑΔΗ....

 19. NTINOS avatar
  NTINOS 19/11/2010 13:41:27

  ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Η SIEMENS.
  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΗΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
  ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ;;; ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ ΟΙ ΠΗΛΙΟΙ ΓΟΥΣΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟ.

 20. Έλεος avatar
  Έλεος 19/11/2010 13:43:52

  Αν λάβουμε υπόψιν μας, πως ψήφισαν στη βουλή οι του ΠΑΣΟΚ, για τους υπουργούς της ΝΔ σχετικά με το βατοπέδι, και εφόσον αυτό δείχνει μία τάση μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ να μήν στηρίζει την κυβερνητική γραμμή, και επίσης δεν του βγαίνουν τα κουκιά με τους παρατρεχάμενους (ΛΑΟΣ Ντόρα Κουβέλη κλπ), τότε μόνο μπορεί να πάει για εκλογές και ίσως πολύ πιο γρήγορα.

 21. elsoto avatar
  elsoto 19/11/2010 14:09:38

  http://grbloopers.blogspot.com/2010/11/blog-post_18.html

 22. nick avatar
  nick 19/11/2010 14:59:05

  Επειδή απ' ότι φαίνεται οι εκλογές θα γίνουν όντως την άνοιξη, θα πρέπει να γίνουν άμεσα κάποιες κινήσεις που θα βοηθήσουν τη ΝΔ:
  1) Οριστικό ξεκαθάρισμα της παράταξης από ανθρώπους που θέλουν το κακό της: Γνωστός βουλευτής Β' Αθηνών, γνωστής οικογένειας, 2 ημέρες πριν τον β' γύρο των εκλογών δήλωσε υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο. Ε, λοιπόν δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κάνει αυτό παρά μόνο ένας: να κάνει κακό στη ΝΔ εν όψει των εκλογών.
  2) Η ΝΔ πρέπει να αποφασίζει ποιος την εκπροσωπεί και που: Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι σε όλα τα νταβατζοκάναλα της διαπλοκής, σε όλες τις σοβαρές συζητήσεις καλούν από τη ΝΔ άτομα που προκαλούν αποστροφή ή τουλάχιστον δυσάρεστες εντυπώσεις από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία τους. Το κάνουν για να χαθούν οι εντυπώσεις πριν καν γίνει συζήτηση.
  3) Ξεμπρόστιασμα του ρόλου των ΜΜΕ και συγκεκριμένων δημοσιογράφων: Επιτέλους πρέπει για κάθε ψέμα, για κάθε ανακρίβεια που λένε να υπάρχει απάντηση και μάλιστα στο ύφος που τους αρμόζει. Τέρμα οι καλοί τρόποι, τσαμπουκαλεμένο ξεμπρόστιασμα.
  4) Κινητοποίηση των μηχανισμών που υπάρχουν στο κόμμα ή δημιουργία νέων:
  Δε μπορεί μια ζωή το ΠΑΣΟΚ να μετακινεί τους διπλάσιους ετεροδημότες από τη ΝΔ. Δε μπορεί μια ζωή να βάζει διπλά λεωφορεία, αεροπλάνα και μετά να αναρωτιόμαστε γιατί σε οριακές μάχες κόβουν πρώτοι το νήμα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ nick 20/11/2010 02:31:53

   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν ξαναμιλήσει αντίθετα να διαγραφεί.

 23. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 19/11/2010 15:03:26

  Oι εκλογές γίνονται ή όταν δουνε τα σκούρα και θέλουνε να φτιάξουν καμμια οικουμενική για να μας πηδήξουν όλοι μαζί ή όταν τις επιβάλλει ο λαός. Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση μια έκτακτη κατάσταση που δεν την λέω. Η σωστή λύση είναι να την επιβάλλει ο λαός αλλοιώς θα μας πηδάνε με ή χωρίς εκλογές. Ούτε ο Γιωργάκης μπορεί όύτε κατα τα φαινόμενα ο Αντωνάκης, για τους άλλους Ντόρα-Καρατζαφέρης-Κουβέλης δεν το συζητώ ακόμα και νύχτα θα πάνε να ορκιστούν, αν δεν πληρώσουν κιόλας.

 24. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 19/11/2010 15:50:46

  Αφού δεν υπάρχουν αρκετοί 'πατριώτες' να στηρίξουν την οικονομική καταστροφή, την κοινωνική διάλυση και τη γεωπολιτική υποδούλωση της Χώρας αναγκαστικά ο πρωθυπουργός μας θα πάει σε εκλογές. Μέχρι τότε θα έχει προλάβει να υπογράψει και τις συμφωνίες με τους γείτονες οπότε η νέα κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση ακόμη χειρότερη από την τωρινή. Ένας λόγος παραπάνω για το Σαμαρά να αλλάξει πρόσωπα και νοοτροπίες στο κόμμα του. Ίσως αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του Καραμανλή. Διακήρυξε την επανίδρυση του κράτους χωρίς πρώτα να επανιδρύσει το κόμμα του.

 25. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 19/11/2010 18:39:59

  Να έρθει πρώτη η ΝΔ έστω και με μια ψήφο διαφορά (αν γίνουν κατά το Μάρτη είναι πιθανό να είναι μπροστά ο Σαμαράς έστω χωρίς αυτοδυναμία) και μετά να δούμε τη Μητσοτάκαινα να παρακαλάει να της δώσουν υπουργείο. Ζω για τη στιγμή εκείνη.

 26. ΑΙΟΛΙΚΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΙΚΟΣ 19/11/2010 19:26:14

  Αγαπητοι φιλοι, ακομα υπαρχει "λιπος" και καιγεται. Την κυβερνηση τη βοηθαει και ο καιρος, κοντευει να φυγει ο Νοεμβριος και καλοριφερ δεν αναψαμε ακομα {ευτυχως}. Λιγο ακομη, να σφιξουν τα κρυα, να ερθουν τα τελη κυκλοφοριας, να παρουμε το κουτσουρεμενο δωρο, τα παιδια να ζητανε να κανουν Χριστουγεννα και τοτε θα δουμε ποσο θα αντεξει ο Τζεφρυ και η παρεα του. Οι εκλογες ερχονται ολοταχως και εμεις οι οργανωμενοι της Νεας Δημοκρατιας πρεπει ολοι μαζι ο καθενας απο το μετεριζι του να δωσουμε τη μαχη να ερθει η ΝΔ πρωτο κομμα σε σταυρους. Αυταπατες δεν τρεφω οτι θα εχουμε αυτοδυναμια, θα ειμαστε ομως η πρωτη δυναμη και τοτε θα αρχισουν να φοβουνται γιατι θα βλεπουν οτι το ποταμι φουσκωνει. Ο προεδρος πρεπει να εχει κοντα του ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ - ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ που πανω απ ολα να ειναι και αισθανονται ΕΛΛΗΝΕΣ.
  Τουτη τη στιγμη η Ελλαδα τη μονη πολυτελεια διαιρεσης που εχει ειναι μεταξυ
  Ελληνων και Ανθελληνων. Μονο αν ενωθουμε ολοι οι Ελληνες σαν μια γροθια
  θα μπορεσουμε να σπασουμε το μετωπο των ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ που επιτιθενται κατα κυματα στον κοινωνικο ιστο της χωρας μας με σκοπο την λεηλασια της πατριδας προς ιδιον ωφελος.
  Τη μαχη των ιδεων μπορουμε να την κερδισουμε ανετα. Αν κερδισουμε αυτη τη μαχη, τοτε η εκβαση του πολεμου θα ειναι λιγο - πολυ γνωστη σε ολους.

 27. Aris avatar
  Aris 19/11/2010 20:38:14

  Κατάλαβα... Μαύρη Ανάσταση θα κάνουμε με την Ελλάδα να βρίσκεται σε ακυβερνησία. Εκτός και αν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Διότι αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ βλέπω μεταναστευτικά κύμματα προς κάθε κατεύθυνση!

  • man8os avatar
   man8os @ Aris 20/11/2010 02:42:20

   Ακυβερνησια και εθνικες εκλογες στις οποιες θα βγει ο Σαμαρας προθυπουργος...

 28. Πυθία avatar
  Πυθία 19/11/2010 21:50:34

  Είτε με εκλογές, είτε χωρίς εκλογές οι συνέπειες για το λαό δε θα αλλάξουν σε τίποτε, γιατί δεν είναι έτοιμος να καθορίσει την τύχη του διεκδικώντας, όπως φάνηκε και από τις αυτοδιοικητικές. Είναι απολύτως κατευθυνόμενος.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Πυθία 20/11/2010 02:34:52

   Δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Απλώς του λείπουν οι ψυχωμένοι ηγέτες. Οι άνθρωποι με πίστη και λεβεντιά και θάρρος. Πιστεύω ότι ο Σαμαράς μπορεί να τα εκφράσει όλα αυτά

 29. Λήσταρχος Νταβέλης avatar
  Λήσταρχος Νταβέλης 16/12/2010 03:58:09

  4-4-11 ????????

  ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ...ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
  και δεν θα ειναι εκλογες ,
  αλλα σταχτη και αιμα.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.