#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/04/2009 10:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προτάσεις για να βγούμε από το τούνελ

«Θέλετε κ. Προβόπουλε να μιλήσουμε για μέτρα; Μάλιστα; Ποιος όμως είναι ο μισθός σας, παρακαλώ....»


________________________________________________________________________________________________
Τώρα που τελείωσαν και το Πάσχα, τα τσιπούρα και όλα τα καλά των ημερών αυτών είναι καιρός να δούμε κατάματα την ωμή πραγματικότητα όπως είναι η σκληρή και μεγάλης διάρκειας λιτότητα που ζητάει ο Διοικητής της Τράπεζας της Eλλάδος.

Δεν διαφωνούμε ότι χρειάζονται μέτρα. Αλλά, σε πρώτο λόγο, θα πούμε απερίφραστα και προς κάθε κατεύθυνση ότι έχουμε και εμείς οι πολίτες προτάσεις για να βγούμε από το τούνελ , αφού όμως προηγουμένως ζητήσουμε από τον κ. διοικητή να μας πει - να πει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό - ποιο είναι το ποσόν της σύνταξης που παίρνει ο προκάτοχος του, μαζί με τα συμπαρομαρτούντα, και με πόση (χρονικά) υπηρεσία εξασφάλισε αυτή τη σύνταξη. Και επίσης, να πει στον ελληνικό λαό πόση σύνταξη και με πόση υπηρεσία στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θα πάρει και ο ίδιος όταν αποχωρήσει, για να μάθουν, επιτέλους, όλοι οι Έλληνες ποιοι και πόσο μας δουλεύουν. 

Κατά δεύτερο αλλά εξ ίσου ισχυρό λόγο και επειδή ο δημόσιος τομέας είναι εκείνος που δημιούργησε το πρόβλημα, να θεσπισθεί αμέσως, για όσους πληρώνονται από το Δημόσιο είτε με μισθό, είτε με χορηγία, ότι:

Οποιοδήποτε πόσον υπερβαίνει σήμερα ετήσιες συνολικές αποδοχές 60.000,00 Ευρω, περιλαμβανόμενων δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδομάτων (άδειας κλπ.) και διάφορων άλλων μορφών έμμεσης αμοιβής, παρακρατείται στην πηγή και διατίθεται εξ ολοκλήρου για την εξόφληση του δημόσιου χρέους. Και όταν λέμε «πληρώνονται από το Δημόσιο», εννοούμε τους πάντες:  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργό, υπουργούς, βουλευτές, γραμματείς, φαρισαίους, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου,  δημοσιογράφοι κλπ

Ταυτόχρονα, να υπάρξει άμεση κατάργηση:

- Του ειδικού καθεστώτος ασφάλισης και συνταξιοδότησης των βουλευτών και ένταξη τους στους ασφαλιστικούς φορείς που προβλέπονται για το κανονικό τους επάγγελμα.

- Των κρατικών αυτοκίνητων για όλους, με εξαίρεση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κυβερνήσεως. Όλοι οι άλλοι, περιλαμβανόμενων και των βουλευτών, να πηγαίνουν στις δουλείες τους με τα δικά τους αυτοκίνητα, ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως κάνουμε όλοι οι άλλοι πολίτες αυτής της χώρας.

- Των μετακινήσεων με κρατικά αεροσκάφη, με εξαίρεση και εδώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό

Οι ταξιδεύοντες στο εξωτερικό υπουργοί, υφυπουργοί κλπ, να διαμένουν στις κρατικές κατοικίες των πρεσβευτών μας 'η στις πρεσβείες και για τις μετακινήσεις τους να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα της κάθε πρεσβείας - κι όποιου δεν του αρέσει να πάει σπίτι του.

Να σταματήσει αμέσως το "βιολί" να πηγαινοέρχονται με οποιαδήποτε αιτία και αφορμή σε Ευρώπη, Αμερική,  Αυστραλία, βουλευτάδες, νομάρχες και δήμαρχοι - 35 βουλευτάδες και τέσσερις - πέντε υφυπουργοί πήγαν εφέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδα για να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου, μετα των συζύγων, βεβαίως, βεβαίως, και ίσως και μετα τέκνων.

Ξενητεμένος 

Υ. Γ. Και φυσικά αυτή είναι μόνο η αρχή. Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 20/04/2009 10:45:24

  Διαφάνεια σημαίνει νὰ ἀναρτηθοῦν οἱ μισθοὶ καὶ τὰ ἔξοδα ὅλων τῶν δημοσίων ὑπαλλήλων (ἀπὸ κλητήρα ἕως πρωθυπουργοῦ) στὸ διαδίκτυο.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/04/2009 10:53:25

  @1
  Οι Μισθοι αλλα και οι ωρες εργασιας !!

  Εαν περνω 1000 Ευρω και δεν δουλευω καθολου ο μισθος μου ειναι απλα ενα δωρο τοπυ κρατους !! εαν δουλευω 4 ωρες τη μερα, ο μισθος μου αυτοματα γινεται 2.000. οκ?? χωρις να συμπεριλαβουμε τις δευτερες-τριτες δουλειες τους ( μαυρες ).

  Τελος να γινουμε Αμερικη. ΝΑ δηλωνονται βαση νομου οι χορηγιες στα κομματα να φορολογουνται και να γνωριζουμε τελικα ποσοι ψηφοφοροι του καθε κομματος εργαζονται αμεσα η εμεσα στον καθε χορηγο !!!!

  ΠΠ

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/04/2009 10:54:07

  Καλή η πρόταση αλλά πλήρως ανεδαφική και μη εφαρμόσιμη στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει κανένα σύστημα ελέγχου. Αμφιβάλλω αν υπάρχει κεντρική πηγή που να γνωρίζει ποιοί ακριβώς και πόσο πληρώνονται από το δημόσιο. Εδώ δεν γνωρίζει η κεντρική διοίκηση τον ακριβή αριθμό των αμιγών Δημ. Υπαλλήλων.
  Άλλη πρόταση θα ήταν η απαλευθέρωση των κυριολεκτικά χιλιάδων αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με την "ασφάλεια" ιδιωτών.
  Οι ΠΑΕ είναι ιδιωτικές ή όχι; Άρα να φροντίζουν οι ίδιες για την περιφρούρηση των αγώνων από τους χούλιγκαν που αυτές συντηρούν και εκτρέφουν. Το ποδόσφαιρο (βλ. FIFA κλπ) είναι τεράστια και κερδοφόρα μπίζνα. Γιατί να πληρώνει ο φορολογούμενος;
  Έτσι θα γλυτώσουμε δεκάδες χιλιάδες μεροκάματα αστυνομικών και ίσως (ίσως λέω) να ενδυναμωθούν οι υπηρεσίες που έχουν ανάγκη ανδρών. (Αμφιβάλλω).

 4. ψευτοπροοδευτικός avatar
  ψευτοπροοδευτικός 20/04/2009 10:54:23

  Τελικά ένα είναι σίγουρο όποιος καταλαμβάνει αυτή την θέση μιλάει για τους μισθούς των άλλων αυξάνοντας παράλληλα των δικό του...

  Όσο λέει ο προβόπουλος είναι γνωστά το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά δεν μας λέει το πώς θα απαλλαγούμε από τα ελλείμματα το υπέρογκο δημόσιο χρέος και κυρίως ποιος θα πληρώσει την νύφη.

  Ας κάνει την αυτοκριτική του ας μειώσει το μισθό του και μετά ας μας κάνει το προφέσορα.

 5. LeProvocateur avatar
  LeProvocateur 20/04/2009 10:58:11

  Να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία. Έτσι απλά. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται για να ορθοποδήσει η οικονομία του κράτους.

 6. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/04/2009 11:03:44

  Aπο ο,τι ξερω,οι βουλευτες,μπορουν βασει του Συνταγματος να ειναι απο 200-300.
  Εμεις πηγαμε στο 300.Κοροιδα ητανε;
  Στις Ινδιες,προχτες,εγιναν εκολογες,και η κατω Βουλη τους,εχει 540 βολευτες.
  Για 1 δισεκατομμυριο ανθρωπους!
  Ενω εμεις,300,για 10 εκατομμυρια!
  Πρεπει ομως,να γινει μεγαλος ντορος,για να πετυχουμε κατι, αλλα δεν το βλεπω,γιατι οι δημοσιοκαφροι,ειναι μεσα στο συστημα,τονα χερι νιβει ταλλο, και τα δυό το προσωπο.

 7. ψευτοπροοδευτικός avatar
  ψευτοπροοδευτικός 20/04/2009 11:03:51

  Ναι να φορολογηθεί και το Άγιο Όρος ξέρεις τι περιουσίες έχει εκεί; και η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και την Μητρόπολης.

  Δεν είναι αντίθετος να φορολογηθεί οποιοσδήποτε άλλα το να πετάμε έτσι ένα εκκλησιαστική περιουσία και θα ορθοποδήσει η οικονομία, το επιχείρημα είναι είναι για τα πανηγύρια και την Κουμουνδούρου.

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/04/2009 11:24:14

  Εάν εφορολογείτο τόσο η εκκλησία όσο και η παραοικονομία, η Ελλάδα θα ήταν επιπέδου Ελβετίας ως χώρα. Αυτό το βλέπει κανείς πολύ εύκολα απλά μετρώντας Μερσεντές, Καγιέν, βίλλες, πισίνες κλπ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι ή εγκάθετος ή βλάξ. Ενίοτε και τα δυο.

 9. 321 avatar
  321 20/04/2009 11:26:32

  Σε καλή κατεύθυνση το άρθρο/
  @6: είναι σωστό ότι από το Σύνταγμα επιτρέπεται να είναι 200.

  Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν αρκεί να υπάρξει πίεση και καθόλου λαϊκισμός.

  Για τις απαράδεκτες συντάξεις, όμως και όλους τους χαμηλόμισθους, πέρα από μια ηθική δικαίωση δεν επιφέρει καμία ουσιαστική βελτίωση. Και ξέρετε όλοι ότι είναι μια ακόμη αιτία αποξένωσης και αλλοτρίωσης.

  Κάποια, ακόμη, μέτρα θα βοηθούσαν, όπως:

  -Το ουσιαστικό Ενιαίο Μισθολόγιο Δημ. Υπαλλήλων.

  -Αλλαγές στη φορολογική κλίμακα.

  -Περιορισμός στον αριθμό των Συμβούλων ενός Υπουργού.

 10. Talibana Economica avatar
  Talibana Economica 20/04/2009 11:31:51

  Tax them, till death do us apart.

  -(Financial Division)-

 11. Talibana Economica avatar
  Talibana Economica 20/04/2009 11:32:37

  και ταλιμπάνοι, άμα λάχει, να πούμε

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/04/2009 11:38:33

  @10 Talibane:
  Tax `em all, tax `em all, let God sort them out.

 13. Predator avatar
  Predator 20/04/2009 15:03:29

  Φορολογήστε και την εκκλησία !

  Απο που προκυπτει αυτο το απαράδεκτο καθεστως κοροιδίας μας ?

 14. Τουρίστας avatar
  Τουρίστας 20/04/2009 16:08:14

  Το ότι δεν διαβάζατε στο σχολείο και γίνατε νοσοσκόμοι αντι για γιατροί δεν σας φταίει το σύστημα. Αει στο διαολο επι τέλους που όλοι θέλετε τα αγαθά του πολιτισμού τζάμπα.

 15. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 20/04/2009 16:43:42

  ΑΝΩΝΥΜΕ 13.ΠΟΛΥ Μ"ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ(ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ)ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ.

 16. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 20/04/2009 17:25:27

  Κοιτα,δε θα κλαψουμε αν δεν ξαναπανε τα λαμογια.
  Ισα ισα,αν παψουν να πηγαινουνε αυτοι,ισως και να τολμησουν να πανε καποιοι αλλοι,που ουτε που το σκεπτονται τωρα.
  Θεωρητικως μιλαω βεβαια,γιατι απ ο,τι εχω καταλαβει, το ποπολο,γουσταρει τη λαμογιά,γιατι ελπιζει οτι θα κανει χρηση της,προς οφελος του.
  Δυστυχως.

 17. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 20/04/2009 17:28:10

  @ 13 Anonymous
  @ 16 ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ
  Αγαπητοι δυστυχως κανεις,ουτε ακομη και οι φιλοι σας ,οι Δημοκρατικοι δεν εχουν συνηδητοποιησει το δυακυβευμα. Ακουγονται πραγματι δυαμαρτυριες που δεν ακουγονταν παλια,γινονται προτασεις διαφορες, περισπουδαστες αναλυσεις αλλα κανεις δεν εχει αντιληφθει πλεον σε ποιο σταδιο εχει εισελθει αυτη η Χωρα. Ακομη και ολα αυτα δια μαγειας να γινουν, να αποκατασταθει η διαφανεια η νομιμοτης και η εντιμοτης ,αυτα πλεον δεν αρκουν για να ορθοποδησει η ελληνικη οικονομια. Χρειαζεται να συστρατευθουν ολοι για να αναδιαρθρωσουν και να αρχισει αυτος ο τοπος να παραγει πραγματικο πλουτο και προιον. Το δυακυβευμα δεν ειναι πλεον εαν παραμερισθουν τα λαμογια και οι κλεφτες ,αυτο εαν γινει το μονο που θα προσφερει ειναι την δομηση μιας απαιραιτητης βεβαια προυποθεσης διαχειρισης της οικονομικης καταστασης. Αλλα οχι και η λυση του προβληματος. Το δυακυβευμα ειναι οτι πλεον ενα αλλο 20% του ελληνικου λαου θα μετατοπισθει κατω απο τα ορια της φτωχειας με οτι αυτο συνεπαγεται. Λυσεις και προτασεις γι`αυτο που ειναι το κυριο και ουσιαστικο δεν εχω ακουσει απο κανενα.

 18. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 20/04/2009 17:46:25

  και θα σας συνιστουσα για καλη αρχη στην εμβαθυνση των οικονομικων αναλυσεων ,να μην δινεται τοση σημασια στα λογια των προβεβλημενων καθηγηταδων πχ Προβοπουλος , ειναι ανικανοι να αντιληφθουν την πραγματικοτητα και αρα να προτεινουν λυσεις αλλα να ακουτε ατομα με λογο βασισμενο σε ειλικρινες ενστικτο και διασθηση. πχ η διαπιστωση της αγαπητης Donas στο αρθρο "Δυο κατοσταρικα στην τσεπη καιφυγαμε"
  donaE Says:
  April 17th , 2009 at 5:25 pm
  Το τι γινεται σημερα στην επαρχια ειναι αλλλο πραγμα.Ηρθανε παλι.Εχουν κατακλυσει τα τσιπουραδικα και τα εμπορικα καταστηματα.Πρωτη φορα βλεπω φτωχους ανθρωπους με τζιπ και ακριβα αυτοκινητα,τσαντες φιρματες και απιθανα ντυσιματα.Και ομως οι ανρθωποι αυτοι ειναι φτωχοι,φαινεται στο πως ψωνιζουν,τι παραγγελνουν πως κοιτανε γυρω τους αγριεμενοι.Δεν ξερω να το ορισω αλλα το νοιωθω οτι κατι αλλοκοτο συμβαινει.Μαλλον για να φανε τσαμπα στους συγγενεις τους βλεπω.
  Καθως θα προτεινα να επισκεφθειτε τα GOODYS,για να διαπιστωσετε την ψαλιδα που πρεπει να κλειση η ελληνικη οικονομια για να μπορει να σταθει υγιως στα ποδια της. 6 κοτομπουκιτσες (ουτε 180 γραμ),4,60 Ευρω !!! Πως ο καταστηματαρχης να μην ειναι στην κατασταση που διακρινει η Dona;
  Τοσο απλα διαγραφεται η Οικονομικη θεωρια και δεν χρειαζονται οι παπαρολογιες των καθηγηταδων.

 19. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 20/04/2009 18:02:04

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΕΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΑΝΤΙΝΙΟΥΣ Ο ΓΟΝΙΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ(ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ),ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ.ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.ΜΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ- ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ.

 20. Μακρης Κωνσταντινος avatar
  Μακρης Κωνσταντινος 20/04/2009 18:23:01

  @ 20 ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ
  Το τραινο αυτο χαθηκε για την Ελλαδα. Να διορθωθουν καποιες ακροτητες ,οπως η καταντια να φερνουμε μεχρι και Σκορδα απο την Κινα!! μαζι σου.
  Οσο και αστειο να φαινεται εκ πρωτης οψεως το παραδειγμα μου με τις κοτομπουκιτσες ,εαν καποιος το αναλυσει οπως πρεπει θα διαπιστωση την παθογενεια της ελληνικης οικονομιας. Ο λαος απλα το λεει 'απο την μυγα,ξυγκι" ε δεν βγαινει πρεπει να δημιουργηθουν δουλειες να ανοιχθουν καινουργιες αγορες , να παραγουμε, ειναι πολλα τα να που πρεπει να γινουν και αυτα ολα δεν γινονται απο την μια ημερα στην αλλη."Πομπαρουμε" την οικονομια συνεχως με νεα χρεη για να διατηρησουμε το επιπεδο ζωης που θελουμε. Ακομη και οι Οικονομικοι Νταβατζηδες ειναι ανοητοι και αναλγητοι ,ποσο θα στυψεις αυτη την μικρη αγορα ; το μεγεθος της ειναι δεδομενο ,μεγαλη συζητηση δεν γινεται εδω, αλλα το ουσιαστικο ειναι οτι πλεον ολοι ειναι αλλοφρονες ,που μυαλο ηρεμο για αναλυσεις ; τελειωσε η Ελλαδα

 21. kalami.net avatar
  kalami.net 20/04/2009 18:28:04

  Πληρώνει η Siemens, το Βατοπαίδι ή το κορόϊδο ο 'Ελληνας φορολογούμενος;
  'Ενας υπουργός, 2 υφυπουργοί, 14 βουλευτές και μιά ευρωβουλευτίνα, έρχονται γιά ψώνια και διακοπές στη Νέα Υόρκη! Τυπικά, γιά να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις -μαζί με τους μόνιμους προεδροπαράγοντες- γιά την 25η Μαρτίου, με την παρέλαση-καρνάβαλο στην 5η Λεωφόρο, 26 Απριλίου. Περικοπές στην αποστολή των ευζώνων γιά ''λόγους οικονομίας''! (Ο κόσμος εύζωνες θέλει να δει, όχι ...Τραγάκη και Πάγκαλο)

  www.kalami.net

 22. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 20/04/2009 18:35:50

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.

 23. theokost avatar
  theokost 20/04/2009 18:42:45

  Μια λύση θα ήταν να προτιμούσαμε Ελληνικά προιόντα (τρόφιμα και άλλα καταναλωτικά είδη) τονώνοντας την Ελληνική παραγωγή και σώζοντας έτσι χιλιάδες θέσεις εργασίας και δημιουργώντας νέες. Δεν υπάρχει ένας πολιτικός που να έχει απλές γνώσεις οικονομικών ώστε να βγεί και να πεί στον κόσμο τι πρέπει να κάνει;Τόσο άσχετοι είναι;

 24. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 20/04/2009 18:50:35

  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ
  ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ Κ.Λ.Π.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΣΚΟΡΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ?

 25. Μακρης Κωνστ. avatar
  Μακρης Κωνστ. 20/04/2009 19:03:29

  23 ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ
  "Το κωμικό κρατίδιο, το έθνος, η φυλή των Ελλήνων δεν ενδιαφέρουν κανέναν, τίποτα δεν αλλάζει στην ανθρώπινη Ιστορία αν εκλείψουμε από τον χάρτη. Τη διαχείριση της αρχαιοελληνικής και της λεγόμενης «βυζαντινής» πολιτιστικής κληρονομιάς τη μονοπωλούν ήδη άλλοι, υπέρτεροι σε καλλιέργεια λαοί. Η δική μας ιστορική επιβίωση θα ήταν ρεαλιστικώς αναγκαία μόνο αν την κληρονομιά των προγόνων μας τη γονιμοποιούσαμε συνάγοντας πρόταση σημερινή, ρεαλιστικά επίκαιρη, που να αφορά στην ποιότητα της ζωής από δική μας ξεχωριστή οπτική και να ενδιαφέρει πανανθρώπινα." ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
  Σοφοτερος εμου.

 26. Μακρης Κωνστ. avatar
  Μακρης Κωνστ. 20/04/2009 19:11:37

  @24 theokost
  αλλη τραγελαφικη προσεγγιση, η επικληση να αγορασει ο κοσμος Ελληνικα προιοντα. για να τα αγοραζει πρεπει να ειναι ποιοτικως ανωτερα και οικονομικως συμφερωτερα, αυτη ειναι η σωστη τοποθετηση .Εμ Δαρμενος και απο πανω να ζητας να σου πληρωσει ο αλλος επικαλουμενος τον πατριωτισμο του ,το ¨ελληνικο καπελο" . Ετσι κατανταει ο προεδρισκος της Βαρβακειου να βαπτιζει τα αρνακια που φτιαχνει στα σφαγεια του στα Σκοπια ελληνικα. σοβαροτης ,συγκροτηση και οργανωση πρωτα αυτη ειναι η πιο πατριωτικη προσσεγιση.

 27. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 20/04/2009 19:34:12

  Δεν υπάρχει έξοδος η γενιά που μεγαλώνει τώρα είναι η γενιά των χρεοκοπημένων... το ταμείο είναι μείον αυτή είναι η αλήθεια. Το μόνο που πρέπει να κουβεντιάζουμε τώρα είναι να μην πληρώσουν την νύφη οι φτωχότερες κοινωνικές ομάδες.

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/04/2009 19:34:30

  @24theokost: ο κωδικός για τα ελληνικά προϊόντα είναι 520.

 29. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 20/04/2009 19:40:42

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΡΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ,ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΜΑΣ.

 30. Μακρης Κωνστ. avatar
  Μακρης Κωνστ. 20/04/2009 19:45:41

  @ 28 Κασσάνδρα
  μια μικρη διορθωση.
  ειναι τα παιδια της χρεωκοπημενης γενιας μας. Μονο για αυτα τα παιδια θα επρεπε να προβληματιζομαστε αλλα πιο αναλγητη γενια απο την δικια μας δεν πιστευω να υπαρχει.

 31. Μακρης Κωνστ. avatar
  Μακρης Κωνστ. 20/04/2009 19:53:18

  @ 30 ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ
  εγω συμφωνω, και μαλιστα γραφω με το πραγματικο μου ονομα, αλλα ρωτα και τους αλλους. Ακομη και η τραγουδιστρια η Θωδη εχη το κουραγιο να πηγαινει να τους ξεφτιλιζει, εδω δεν μπορουν να μαζευθουν τρεις ανθρωποι να πανε να απαιτησουν τα αυτονοητα.

 32. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 20/04/2009 20:31:07

  ΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΑ
  (ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ).ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΣΥΜΒΙΒΑΣΘΗΚΕ......ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ.

 33. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 20/04/2009 21:07:27

  Σωστά 33... για να διορθώσω και τα λεγόμενα μου δεν μιλάμε πια για χρεοκοπημένη γενιά αλλά γενιές χρεοκοπημένων από αυτούς που γεννιόνται σήμερα μέχρι πιθανόν και τους 50άρηδες.

 34. pennyton avatar
  pennyton 21/04/2009 12:41:50

  ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ --ΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ ΛΟΓΩ ΣΠΑΤΑΛΩΝ, ΜΗΔΕΝΙΚΗς ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ 'ΧΑΛΑΡΩΝ' ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -- ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ? ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ MERCEDES ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΕΙ.

  ΠΡΟΤΙΝΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 6% (ΟΧΙ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΟΜΩΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΜΠΕΝΕΥΣΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ BONUS. ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟ ΔΩΡΟ. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΕΜΑΣ. ΑΠΛΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ ΤΟΣΟ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙ). ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

 35. afelis avatar
  afelis 21/04/2009 14:12:06

  Ωραίες οι αναλύσεις, δεν λέω...
  Μήπως πρόσεξε κανείς πως η ανάκαμψη της οικονομίας ξεκίνησε ήδη απο την τόνωση της αγοράς αυτοκινήτων?
  Εδώ καράβια χανοντάι...όπωε έλεγε κι ο Χάρρυ Κλίν...
  Και η οικονομία μας θ ανακάμψει αν πουληθούν περισσότερα αυτοκίνητα.
  Την χάσαμε τη μπάλα πατριώτεεεεςςςςς. Μας δουλεύουν και μας το λένε τώρα πια...

 36. ΚΩΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΚΩΤΣΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 21/04/2009 16:05:25

  ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ"ΠΑΝΗΓΥΡΙ"ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ)ΜΕ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ(ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ)Η ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ(ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ)?ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
  ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ(ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ).

 37. μπαμπαλης ιωαννης avatar
  μπαμπαλης ιωαννης 21/04/2009 19:13:11

  γιατι παντα ξεκινουν απο εμας; γιατι δεν ξεκινουν πρωτα απο τς δικες τους τσεπες; αγυρτες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.