#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προς συμφωνία για το σκληρό πακέτο των 13,6 δις ευρώΘέλουμε να έχουμε όλη την καλή προαίρεση απέναντι στην κυβέρνηση και στις προθέσεις της. Όμως, βλέπουμε ότι όσοι αποφάσισαν να γράψουν το σενάριο του θεατρικού των τελευταίων ημερών ήταν κακοί σεναριογράφοι. Διότι, δε μπορεί στις 8μμ να βγαίνουν και να μιλούν ουσιαστικά για ρήξη, στις 9μμ να αποχωρεί ο Βρούτσης από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και στις 11 μμνα ανακοινώνεται στην ουσία μια συμφωνία με την τρόικα.

Δε μπορεί μέχρι αργά το βράδυ ο Τόμσεν να εμφανίζεται αδιάλλακτος, άτεγκτος και παράλογος και ξαφνικά να γίνεται αρνάκι, χαμογελαστός και να κάνει δηλώσεις περί οριστικής συμφωνίας με εκκρεμότητες που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη εμπλοκή. Ο δε Στουρνάρας να λέει πόσο χρήσιμη είναι η τρόικα, πόσο συνέβαλε με τις ιδέες της στη σκληρή διαπραγμάτευση και πόσο καλές και συμβιβαστικές προτάσεις έριξαν στο τραπέζι. Ποιος το έκανε αυτό; Ο Τόμσεν; Εμείς άλλα είχαμε καταλάβει. Εκτός κι αν ήθελαν να καταλάβουμε άλλα.

Επίσης, δε γίνεται να βγαίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί και να ανακοινώνουν ουσιαστικά ρήξη με την τρόικα και αίφνης να είναι όλα μέλι – γάλα. Ο Κουβέλης να λέει ότι δε θα ψηφίσει τα εργασιακά, επομένως να τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής, ο δε Βενιζέλος να προειδοποιεί την τρόικα ότι παίζει με τη φωτιά και να προτρέπει το Σαμαρά να πάει στις Βρυξέλλες για πολιτική διαπραγμάτευση.

Όλα αυτά μας βάζουν σε υποψίες για το σκηνικό που στήθηκε το οποίο είχε σασπένς, δράμα, παρατεινόμενη αγωνία, συγκρούσεις. Είχε επίσης τον καλό και τον κακό μπάτσο, περιπέτεια, συσκέψεις επί συσκέψεων και στο τέλος είχε (έτσι φαίνεται τουλάχιστον)… και χάπι εντ. Σαν μια καλοστημένη χολιγουντιανή ταινία η οποία, συνήθως, έχει και θύματα. Όλους εμάς που θα βιώσουμε στο πετσί μας τις επιπτώσεις των μέτρων.

Εν πάση περιπτώσει, τα δεδομένα είναι τα εξής:

1. Έχει κλείσει το πακέτο των οικονομικών μέτρων ύψους 13,6 δις ευρώ. Άραγε, με τα εργασιακά να πέφτουν σαν κεραυνός, θυμάται κανείς ότι έχουμε περικοπές 9 δις ευρώ το 2013 από μισθούς και συντάξεις; Θυμάται τα ειδικά μισθολόγια, τις συντάξεις των αγροτών, τα δώρα και τα τόσα άλλα επώδυνα μέτρα;

2. Ύστερα από τρεισήμισι μήνες "σκληρών διαπραγματεύσεων", η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε τελικά όλες τις απαιτήσεις της Τρόικας για τη λήψη πολύ σκληρών μέτρων, όπως οι περικοπές στις συντάξεις, στα κοινωνικά επιδόματα και στα φάρμακα, αλλά και οι υπέρογκοι φόροι, που πλήττουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση έφτασε, τελικά, τα 13,5 δισ. ευρώ.

3.Μένουν κάποιες εκκρεμότητες στα εργασιακά θέματα. Παρά το θέατρο που παίχτηκε, οι πληροφορίες μας λένε ότι η τρόικα κάνει πίσω στις τριετίες και συμφωνεί σε μείωση των αποζημιώσεων για απολύσεις με βάση την πρόταση που καταθέτει ο κ. Βρούτσης. Δηλαδή το μαχαίρι στις αποζημιώσεις είναι σίγουρο αλλά θα είναι πιο… μαλακό. Σε αντάλλαγμα της οπισθοχώρησης του Τόμσεν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισχύσει το ελαστικό ωράριο με 6ήμερη εργασία.

4. Σε ότι αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, μάλλον θα γίνει αποδεκτή η πρόταση για απολύσεις των επίορκων και άλλων αρνητικά αξιολογημένων εργαζόμενων ενώ θα καλυφθεί η απαίτηση της τρόικας με τις μαζικές αποχωρήσεις που έρχονται.

Τι λέει η επόμενη ημέρα; Μένουν κάποιες μάλλον ήσσονος σημασίας εκκρεμότητες που θα λυθούν σύντομα. Η ουσία είναι ότι ο Α. Σαμαράς πάει στις Βρυξέλλες με γεμάτα χέρια και χωρίς να διακυβεύεται η κυβερνητική συνοχή. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη είδηση. Όπως επίσης, ότι προς το παρόν γλιτώνουν χιλιάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι από την ολοκληρωτική καταστροφή. Αν επικρατήσει η καλοπροαίρετη προς την κυβέρνηση διάθεσή μας τότε θα πούμε ότι γλιτώσαμε στο παρά πέντε τις τριετίες και το μεγάλο μαχαίρι στις αποζημιώσεις. Αν και στο τελευταίο έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το τι θα ισχύσει τελικά.

Συμπερασματικά, υπάρχει μια μεγάλη απορία, ελπίζουμε να πέφτουμε έξω: Στήθηκε ένα δραματικό θέατρο με την τρόικα δήθεν να εγείρει ξαφνικά θέματα εργασιακών ώστε να συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και η κοινωνία στα σκληρά οικονομικά μέτρα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 17/10/2012 07:23:04

  Πάλι θα την πληρώσει τη νύφη ο ιδιωτικός τομέας και οι συνταξιούχοι...
  Στο Δημόσιο καμία απόλυση, άλλωστε είναι και (όλως περιέργως) το μοναδικό που συμφωνούνε αβλεπή οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί...
  Μην ακουμπήσει κανείς τους μαναδαρήνους και τους σαμουράι του Δημοσίου...
  Να πεθάνουμε 9 εκατομμύρια για να βασιλέψει το ένα...

  ΛΑΘΡΟμετανάστης δεν βλέπω να "αναχωρεί" προς Ανατολάς...
  Τους γυροφέρνει ο Δένδιας με τουριστικά πουλμαν από πόλη σε πόλη και καλούμαστε 10 εκατομμύρια Έλληνες να τους σιτίσουμε τρις ημερισίως καθώς και το ΕΣΥ να τους περιθάλψει τζάμπα...
  Ας βγει ένας από την κυβέρνηση να μας πει ξεκάθαρα πόσα Δις κοστίζουνε στο ελληνικό κράτος τα 2,5 εκατομμύρια ΛΑΘΡΟμετανάστες!
  Κάτι πουλάκια εκεί στα δέντρα της ΕΥΠ λαλούνε κάτι αριθμούς περί τα 12 Δις ετησίως...
  Δηλαδη θα μας κοστίσουνε 24 Δις σε δύο χρόνια τη στιγμή που έχουμε στήσει πισινό στην Τρόικα για 13 για το ίδιο διάστημα...

  Πάλι καλά που ο Μιχαλολιάκος είναι ξύλο απελέκητο και πλαισιώνεται από αυτά τα βαρεμένα γιατί άπαξ και υπήρχαν στη ΧΑ 3-4 καθηγητές πανεπιστημίου οι οποίοι για τον ΑήΒ λόγο πιστεύανε στον Εθνικοσοσιαλισμό και μπορούσαν να αρθρώσουνε λόγο και να μιλήσουνε με αριθμούς αντί να γαβγίζουν, η ΝΔ (με τα μυαλά που έχει) θα ήτανε σε ποσοστά ΠΑΣΟΚ...

  • δουρικός avatar
   δουρικός @ Βασίλης Γκιώνης 17/10/2012 09:39:29

   ακόμα να αντιληφθείς ότι την δεδομένη στιγμή κάθε ένας δημόσιος υπάλληλος απολυμένος σημαίνει την επόμενη στιγμή τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι απολυμένοι;

   • Alex avatar
    Alex @ δουρικός 17/10/2012 14:07:58

    Άσε το παραμύθι ρε φίλε. Στο τέλος όπως πάμε δεν θα μείνει ούτε 1 ιδιωτικός υπάλληλος στην Ελλάδα μόνο και μόνο να μην αγγίξουν τους δημοσίους (ούτε καν τους διεφθαρμένους και τους τεμπέληδες!)

    • armageddon avatar
     armageddon @ Alex 17/10/2012 16:55:07

     Ο Εχθρός είναι ένας και βρίσκεται απεναντί σας...έτσι όπως τρώγεστε μεταξύ σας θα είστε εύκολη λεία για τα δόντια του...

     • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
      ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ armageddon 17/10/2012 18:19:35

      Σωστός κατά το ήμισυ φίλε.
      Αυτοί που πείστηκαν ότι πρέπει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να ζήσουν οι ίδιοι είναι κάποιοι (όχι όλοι ευτυχώς) Ι.Υ ή και άνεργοι.
      Ας ρωτήσουν αυτούς τους Ι.Υ ή και μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εμπόρους του λιανεμπορίου και της παροχής υπηρεσιών, που ξέρουν πόσο ΄΄κάθησε΄΄ η αγορά αν συμφωνούν.
      Η στρόφιγγα (ή σπιράλ) του θανάτου στραγγαλίζει μισή-μισή στροφή όλους.
      Ότι χάνει ο ένας, στην επόμενη ο άλλος το χάνει διπλό.
      Και όλα αυτά όχι γιατί έπαιρναν ή παίρνουν πολλά κάποιοι, αλλά απλά γιατί δεν υπάρχει πραγματική βούληση για να πιαστεί η φοροδιαφυγή ή και η φοροκλοπή (π.χ μη απόδοση ΦΠΑ).
      Εάν υπήρχε πραγματική βούληση δεν θα είχαμε μπαγιάτικες λίστες στα συρτάρια πολιτικών.
      Όταν το κράτος (όπως αυτό εκφράζεται από την πολιτική του ηγεσία) πραγματικά αποφασίσει να βρει τα δισεκατομμύρια που φοροδιαφεύγουν μπορεί με ένα- δύο κλικ να τα βρει. Τόσο απλά (π.χ όταν έπρεπε με απλές κινήσεις εξάρθρωσε την ΄΄μούφα΄΄ τρομοκρατία ) .
      Θέλει ;

     • Alex avatar
      Alex @ armageddon 17/10/2012 20:09:31

      Ο εχθρός είναι ένας και λέγεται ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και αυτοι που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια.
      Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι ΑΝ αλλάξουν τα πράγματα κάποια στιγμή (μέσω κοινωνικής επανάστασης) θα πρέπει να κάνουμε τα ίδια.

 2. tas avatar
  tas 17/10/2012 07:33:11

  "3.Μένουν κάποιες εκκρεμότητες στα εργασιακά θέματα. Παρά το θέατρο που παίχτηκε, οι πληροφορίες μας λένε ότι η τρόικα κάνει πίσω στις τριετίες και συμφωνεί σε μείωση των αποζημιώσεων για απολύσεις με βάση την πρόταση που καταθέτει ο κ. Βρούτσης. Δηλαδή το μαχαίρι στις αποζημιώσεις είναι σίγουρο αλλά θα είναι πιο… μαλακό. Σε αντάλλαγμα της οπισθοχώρησης του Τόμσεν, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ισχύσει το ελαστικό ωράριο με 6ήμερη εργασία"

  Που έκανε πίσω η τρόικα? Οι τριετίες είναι ήδη σε αναστολή μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω του 10%.

  Κακογραμμένο σενάριο άσχημη θεατρική παράσταση!!

  Μ'ηπως θυμάστε την προηγούμενη φορά την αντίστοιχη εβδομαδιάια παράσταση με τις συνεχεις συσκέψεις, τους δημοσιογράφους να ξεροσταλιάζουν έξω από το Μαξίμου 12ωρα με τις ¨κόκκινες" γραμμές για τα εργασιακά και την αποχώρηση του Καρατζαφέρη από την κυβέρνηση? Στο ίδιο έργο θεατές ...

  Δυστυχώς δεν υπάρχει σοβαρότης για να μη πω τίποτα χειρότερο..

 3. eliza avatar
  eliza 17/10/2012 08:12:04

  Οι Βενιζέλος και Κουβέλης προσπαθούν να συγκρατήσουν τα κομματικά τους ακροατήρια που φυλλορροούν προς τον Συριζα, με δήθεν "αντιστάσεις" και κόκκινες γραμμές που εξ αρχής ήταν ..ροζ! Τα μέτρα είναι σκληρά, συμφωνημένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και πλέον, η επικοινωνιακή διαχείριση της διαπραγμάτευσης, δεν πείθει κανένα. Οι πολίτες δεν εμπαίζονται πιά, είναι καχύποπτοι ακόμη και μπροστά στην αλήθεια, απελπισμένοι και κουρασμένοι, απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς χωρίς διακρίσεις και αυτό είναι το χειρότερο μήνυμα για τις δύσκολες μέρες που έρχονται .Ο πεινασμένος που σταματά να ελπίζει, γίνεται άγριο θηρίο και επιτίθεται! Η Κυβέρνηση οφείλει τωρα να "επανιδρύσει" την ελπίδα με άμεσες ενέργειες εγκαταλείποντας τη συμμετοχή σ ένα δημόσιο διάλογο υποσχέσεων που δεν οδηγεί πουθενά!

 4. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 17/10/2012 08:13:51

  Ήταν ακόμα ένα επεισόδιο τις σειράς [αμαρτωλή χώρα]μόνο που φοβάμαι πως θα ´χει κακό τέλος για τους πρωταγωνιστες

 5. GO avatar
  GO 17/10/2012 08:18:31

  To the point!

 6. mel avatar
  mel 17/10/2012 08:50:11

  Aν θυμαμαι καλα πριν κατι μηνες δεν "πανηγυριζαμε" που γλιτωσαμε 13ο και 14ο μισθο?
  Ε σε λιγο θα κλαιμε και τις 3ετιες...

 7. Ζωή avatar
  Ζωή 17/10/2012 08:56:14

  Η ουσία είναι ότι ο Α. Σαμαράς πάει στις Βρυξέλλες με γεμάτα χέρια και χωρίς να διακυβεύεται η κυβερνητική συνοχή.

  Η ουσία είναι ότι ένας ολόκληρος λαός κάθεται αποχαυνωμένος και δεν αντιδρά. Ντροπή σε όλους μας.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Ζωή 17/10/2012 09:11:58

   Περίμενε λίγο ακόμα. Θα εφευρεθεί οσονούπω η λεφτοδενδριά για να ξεχρεώσει η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Εκτός αν φέρει ο καυμμένος τα Νεφελίμ.

   • Haresh Clay avatar
    Haresh Clay @ Tassos 17/10/2012 15:05:27

    Την εχουν ήδη εφευρει τη "λεφτοδενδριά" οι κεντρικοί τραπεζίτες..Οι μόνοι που πουλούν αέρα και απολαμβάνουν και το μονοπώλιο-και για αυτό το μονοπώλιο οι λαοί υποφέρουν και χάνουν την ελευθερία τους..

  • Maximus Decimus avatar
   Maximus Decimus @ Ζωή 17/10/2012 09:17:04

   Ο λαός φταίει ε που δεν εμπιστεύεται τον Τσίριζα;

   • Χριστίνα avatar
    Χριστίνα @ Maximus Decimus 17/10/2012 12:45:29

    O λαός φταίει που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα του με τους ίδιους πρωταγωνιστές που του το δημιουργούν χρόνια τώρα.
    Αυτό συμπεριλαμβάνει και τον Τσύριζα και τους 300.

    Ο λαός φταίει που τρώει το ίδιο κουτόχορτο και δεν αλλάζει απο ''βλίτα'' ας πάρει ''άγρια του βουνού'' .

 8. θησεας avatar
  θησεας 17/10/2012 09:20:35

  tassos 1.κοιτα Ισλανδια 2. αν δεν υπηρχε αλλη λυση να μην υποσχοντουσαν επαναδιαπραγματευση,18 σημεια κ δεν συμμαζευεται !!!

  • δουρικός avatar
   δουρικός @ θησεας 17/10/2012 09:41:08

   σωστός!

 9. Giovanni avatar
  Giovanni 17/10/2012 09:28:22

  Δυστυχώς για μας έχουμε εγκλωβιστεί σαν τα κοτόπουλα στο κοτέτσι ανάμεσα σε μια άβουλη και κουρασμένη κυβέρνηση μαριονέτα και μια αντιπολίτευση.... μπουμπούκι.
  Από ποιόν να ξεκινήσω, από τους αεροψυκασμένους του Καμμένου, ένα απαρχαιομένο ΚΚΕ που έχει μείνει σε άλλη αποχή, τους ελεϊνούς Χρυσαυγήτες που εκμεταλεύονται την κατάσταση και την απελπισία του κόσμου, το νέο Πασόκ του Τσίπρα που φοβάται μην κυβερνήση διότι κατά βάθος ξέρει πως δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση και προτιμάει να λαϊκίζει...
  Αν υπάρχει Θεός ελπίζω να μας λυπηθεί...

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/10/2012 09:29:52

  Δηλαδή, ή Τσίπρας ή αποχαύνωση; Δίκαιος κοινωνικός ξεσηκωμός, χωρίς να έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά εν γένει, δεν παίζει;

 11. romeo avatar
  romeo 17/10/2012 09:30:43

  http://www.youtube.com/watch?v=pySezRAjVWY

 12. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 17/10/2012 09:39:08

  Τελικά ὅλο τό σκηνικό στήθηκε γιά νά περάσουν τά ἄλλα μέτρα,τό ἴδιο δυσβάστακτα.
  Τώρα πᾶμε στίς Βρυξέλλες μέ γεμάτα χέρια καί ἀκόμη πιό ἄδειες τσέπες.
  Ἡ σκληρή διαπραγμάτευση ἀρχίζει νά ἀποδίδει καρπούς...

 13. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 17/10/2012 09:40:44

  Nτροπή σε όλους μας, ντροπή στην κυβέρνηση των δοσίλογων...!

 14. θησεας avatar
  θησεας 17/10/2012 09:42:10

  ειμαι φοβερα απογοητευμενος...θυμωμενος...μας εχουν καταστρεψει....ειναι ασχετοι...επικινδυνοι.....λυπαμαι αλλα σπρωχνουν τον κοσμο στα ακρα ...κ μετα τους φταιει η Χ.Α...ντροπη τους!!!ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !!!!

 15. Dark Blue avatar
  Dark Blue 17/10/2012 09:55:21

  Καλές είναι η πληροφορίες, καλά είναι όλα αυτά, ας είμαστε και καχύποπτη, κακό δεν είναι, αλλά ας έχουμε λίγη υπομονή ακόμα, άλλωστε πολύ λίγες ημέρες έμειναν, και θα δούμε τα αποτελέσματα.

 16. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 17/10/2012 10:01:31

  Το Χόλιγουντ ή το Μπροντουέι ωχριούν βέβαια μπροστά σ'αυτούς τους θεατρινισμούς.Με απέραντη σιχασιά πιά ,ένα έχω να υποσχεθώ σ'αυτούς
  που μας κυβερνούν.
  Όσο κουτόχορτο κι αν μας ταίσετε , σε όσους ψεκασμούς κι άν μας υποβάλ-λετε,όσα φάρμακα κι αν μας στερήσετε ,όσα λεφτά κι αν μας ληστέψετε,όσο
  και να προσπαθήσετε να μας οδηγήσετε σε μιά αναξιοπρεπή ζωή ,θα διατη-ρήσουμε σώας τας φρένας για να είμαστε παρόντες την ώρα που πρέπει,την
  ώρα που όλοι μαζύ,αν δεν μπορείτε να το κάνετε εσείς,που δεν μπορείτε απ'
  ότι φαίνεται,θα πούμε εμείς το μεγάλο "ΟΧΙ",το"ΩΣ ΕΔΩ και μη παρέκει",
  στους "Εταίρους "και "Φίλους",ο Θεός να τους κάνει.Για να διατηρήσετε εσείς
  τα κεκτημένα σας ,Υπουργάρες και Βουλευταράδες,οδηγείτε όλους εμάς στον Καιάδα.Δεν θα πέσουμε λοιπόν και θα σας περιμένουμε στην γωνία.Και μην
  νομίζετε ότι αυτό που θα σας σώσει θάναι ο φόβος μας για τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ή για την Χ.Α.Εσείς με τις τακτικές σας θα τους αντρώσετε κι αυτούς
  και δεν πρόκειται νάρθουμε εμείς να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά.
  Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία με περίσσια όπως αναφέρω παραπάνω
  σιχασιά!!!!

 17. αντιθετικός avatar
  αντιθετικός 17/10/2012 10:06:04

  Το έργο το έχουμε ξαναδεί . Θυμίζω την "παραίτηση" ΓΑΠ στο Σαμαρά και την αναδίπλωσή του την επομένη, θυμίζω επίσης τα "ηρωικά" δεν υπογράφω του Σαμαρά... Είναι το κόλπο που συστηματικά μεταχειρίζονται, όταν θέλουν και να σε σκίσουν και ζήτω να πεις!!!

 18. Θανάσης avatar
  Θανάσης 17/10/2012 10:11:21

  Ο Τόμσεν στον Παπαχελά το είχε πει , όλα αυτά που λένε για σκληρές διαπραγματεύσεις είναι όλα ένα ψέμα , είναι οι πιο βαρετές συζητήσεις που μπορούσαν να γίνουν . Αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει βάλει μυαλό και συνεχίζει τα καραγκιοζιλίκια του ΠΑΣΟΚ θα την φέρουν σε δυσκολότερη θέση απο αυτήν που ήρθε το ΠΑΣΟΚ . Ο κόσμος θέλει την αλήθεια και ισοτιμία σε όλα τα βάρη που απονέμονται μόνο στους συνταξιούχους και τους μισθωτούς .

  Όσο για τα 18 σημεία , όνειρο ήταν πάει πέρασε.

 19. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 17/10/2012 10:12:35

  ο Αντώνης και ο Στουρνάρας τα κατάφεραν,παραμένουμε ευρώ,σώνονται οι Τράπεζες,μέσω του βραχυπρόθεσμου δανεισμού καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της χώρας.
  Τα σοβαρά αρχίζουν τώρα,αποκρατικοποιήσεις, και μακροπρόθεσμο leasing για τους επενδυτές θα εξασφαλίσουν την αποπληρωμή του Χρέους.
  Η αξιοπιστία της χώρας στις αγορές ο μεσοπρόθεσμος στόχος ,ευτυχώς που τα ορυχεία χρυσού δόθηκαν σε πραγματικούς επενδυτές,εύχομαι να υπάρξει και η ίδια ευστοχία και στη διαχείρηση των υδρογοναθράκων.
  Ενα μεγάλο μπράβο στον Αντώνη.

  • GO avatar
   GO @ ΝΙΚΟΣ 17/10/2012 10:34:42

   Εκτός από τα ορυχεία, μην ξεχνάς και τα καταστήματα αγοράς χρυσού. Υπάρχουν δυο - τρία σε κάθε δρόμο. 'Εχουν μαζέψει και τους βαφτιστικούς σταυρούς μας.
   'Ενα μεγάλο μπράβο και σε σένα!

   • Pikis avatar
    Pikis @ GO 17/10/2012 16:55:16

    Go είσαι ΦΟΒΕΡΟΣ!!!

    • GO avatar
     GO @ Pikis 17/10/2012 19:18:31

     Υπερβολές!

  • Φιλιππος αθηναιος avatar
   Φιλιππος αθηναιος @ ΝΙΚΟΣ 17/10/2012 12:54:44

   εισαι τουλαχιστον τραγικος.

   • ΝΙΚΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΣ @ Φιλιππος αθηναιος 17/10/2012 20:12:46

    Απορώ,εσείς τι ψηφίσατε κύριοι,παραμονή στο ευρώ,πληρωμή του Χρέους,μέτρα για σταθεροποίηση,ώστε αύριο να προχωρήσει ο Αντώνης αναδιάρθρωση της οικονομίας.
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ!

    • GO avatar
     GO @ ΝΙΚΟΣ 17/10/2012 20:31:25

     Ψηφίσαμε, όπως πάντα, ριζοσπαστικό (κοινωνικό) φιλελευθερισμό.
     Επίσης, ψηφίσαμε τα 18 σημεία και οπωσδήποτε την επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του μνημονίου.
     Εσείς ψηφίσατε περαιτέρω καθοδική πορεία στο υφεσιακό σπιράλ;

     • ΝΙΚΟΣ avatar
      ΝΙΚΟΣ @ GO 18/10/2012 08:51:43

      φίλε μου ,αυτοπαραμυθιάζεσαι,συγνώμη αλλά , δεν ακούσαμε τα ίδια πράγματα.''ευρώ πάση θυσία'' άκουσα εγώ.

     • GO avatar
      GO @ ΝΙΚΟΣ 18/10/2012 09:06:30

      Γεια σου μεγάλε τραγικέ (κατά τον αθηναίο Φίλιππο)!!!

     • ΝΙΚΟΣ avatar
      ΝΙΚΟΣ @ GO 18/10/2012 09:34:11

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 20. T.V avatar
  T.V 17/10/2012 10:13:41

  Εξαημερο λοιπον! Τοτε καλα θα κανουν να βγαλουν την ΧΑ εκτός νομου αλλιως θα παρει 40%. Ωραια επαναδιαπραγματευση....

  • Δραγουμης avatar
   Δραγουμης @ T.V 17/10/2012 10:43:25

   ακρως δημοκρατικο αυτο που λες

   να βγαλουν εκτος νομου την ΧΑ γιατι θα βγει κυβερνηση! χαχαχα

   • T.V avatar
    T.V @ Δραγουμης 17/10/2012 16:23:04

    Ειρωνικο ηταν....

 21. abba avatar
  abba 17/10/2012 10:20:23

  Αγαπητέ φάκτορα οι διαπιστώσεις σου είναι απόλυτα αληθινές.
  Ο Σαμαράς και η συγκυβέρνησή του παίζουν πολύ άσχημο θέατρο στις πλάτες του εξαθλιωμένου λαού, που δεν έκαναν τίποτε για να τον βοηθήσουν και επι πλέον συνεχίζουν να τρώνε απο τις σάρκες του τεράστιους μισθούς που ξεπερνούν ένα έτος σκληρής δουλειάς του μέσου Ελληνα, αν και δεν τους έχουν ανάγκη όπως οι ίδιοι ομολογούν. Ευτυχώς που αυτή τη φορά τουλάχιστον ο Σαμαράς δεν κατάφερε να με εξαπατήσει με την "επαναδιαπραγμάτευση" και να μου πάρη την ψήφο.
  Η ώρα της πληρωμής φτάνει και γι' αυτόν. Και μή μου πείς οτι έχει συνυπεύθυνους τον Κουβέλη και τον Μπένυ...Δεν τους σώζει τίποτε...

 22. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 17/10/2012 10:21:42

  Noμίζω ότι και οι πλέον καλόπιστοι και αφελείς από όσους σχολιάζουμε στο Αντι (βάζω τον εαυτό μου και στις δύο κατηγορίες) πεισθήκαμε ότι πρόκειται για θεατρική παράσταση. Παρακαλώ, ζητώ από τον διάσημο (πλέον) αλβανό σκηνοθέτη Laert Vasili να αναλάβει να τη σκηνοθετήσει, γιατί η μέχρι στιγμής σκηνοθεσία είναι πολύ κακή.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΒΙΣ 17/10/2012 15:28:26

   Νά ἐτοιμάζονται καί τά χρυσαύγουλα γιά τό promotion;

 23. Parsifal avatar
  Parsifal 17/10/2012 10:26:02

  Μια ακόμη αριστοτεχνική εφαρμογή ΨΠ (Ψυχολογικού πολέμου)
  ΜΕτά απο καταιγισμό "πληροφοριών", "διαρροών", αγέρωχων δηλώσεων απο σπισθαμιαία πολιτικά αναστήματα κατηγορίας Κουβέλη επέρχεται συμφωνία για σφαγή δικαίων και αδίκων.
  Φυσικά η προπαρασκευή (ψυχολογικού ) πυροβολικού εχει αποτέλεσμα : Ο "λαός", θρυμματιμένος σε πανικόβλητες μονάδες ψάχνει καβάτζα, καταφύγιο και σωτηρία προσωπική, οικογενειακή και σταυροκοπιέται λέγοντας "μή χειρότερα" ενώ λαμβάνει την δέουσα γονατοαγγωνιαία στάση για τα ...νέα μέτρα !
  Εάν οντως δεν εχουν ετοιμάσει σχέδιο Β, δραχμή δηλαδή, εάν δεν καταλαβαίνουν οτι η εμμονή στην συμμόρφωση πρός "εταίρους και δανειστές" μας πάει σε μια κατάσταση που θα ισχύει το Ευρώ αλλά δεν θα εχωμε Ευρώ για να πληρώσωμε τότε... Το 43 - 44 στην Αθήνα θα είναι αστείο μπροστά σε αυτά που ερχονται : Εξαθλιωμένοι αλλά πληρωμένοι - με Ευρώ - δημόσιοι υπάλληλοι, κυρίως αστυνομικοί και εφοριακοί κατά αφραγκων και κατεστραμμένων "ατυχων" που δεν κατάφεραν να τρυπώσουν στο Κράτος.
  Τότε, αυτός που θα ξεπουλά το σπίτι του, που θα ακυρώσει το μέλλον των παιδιών του γιατί δεν εχει να πληρώσει φοντιστήριο, που θα βλέπει κλητήρες και αστυνομικούς να κατάσχουν την οικοσκευή του θα γίνει απρόβλεπτος. Και οταν οι απρόβλεπτοι γίνουν πολλοί, οταν δεν εχουν πια να χάσουν τίποτε, αλλοίμονο σε οποιον και οτι ευρεθεί μπροστά τους.

 24. Jim Ternary avatar
  Jim Ternary 17/10/2012 10:27:16

  Συμφωνία τη νύχτα. Απεργία των ΜΜΕ την επομένη...

 25. Σταράτα avatar
  Σταράτα 17/10/2012 11:21:40

  θεατρική τριλογία .ο γαπ δικαιωνεται ηταν λιγοτερα τα μετρα που πηρε.ο μπεννυ δικαιωνεται ως κουρεας .ο αντωνης δικαιωνεται σαν τον ποιο σκληρο διαπραγματευτη.η παρασταση τελειωσε απο αυριον νεα παρασταση. τιτλος αχ κουνελακι αχ κουνελακι.το θεατρο παραμενει στον ιδιοκτητη δλδ τα κομματα

 26. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 17/10/2012 11:27:20

  Αγαπητέ Θησέα, όλα καλώς τα ανέφερες, δεν μας εξήγησες όμως αυτές τις light, γιατί τις πίνει? "Για να ξεχάσει"?

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Θεόδωρος 17/10/2012 11:58:55

   Όχι για να ξεχάσει..... Απλά κάνει αιματηρές θυσίες για να διατηρήσει τη σιλουέτα του. Διαφορετικά θα έπινε τις normal.

 27. θησεας avatar
  θησεας 17/10/2012 11:35:32

  θεωδορε:επειδη κανει διαιτα κ προσεχει την σιλουετα του

 28. Σταράτα avatar
  Σταράτα 17/10/2012 11:40:01

  Nά θλίβεσαι, όταν το γελοίο διατρέχοντας όλα τα στάδια της έκφρασής του φτάνει στο αδιέξοδο: ντρέπεται δηλαδή τον ίδιο τον εαυτό του.

 29. ano-kato avatar
  ano-kato 17/10/2012 11:43:18

  Αγαπητοί μου σε τέτοιο κοινό που είμαστε όλοι εμείς, τέτοιες παραστάσεις μπουλουκιού αρμόζουν.Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι λαοί έχουν τις ηγεσίες που τους αρμόζουν.

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ ano-kato 17/10/2012 12:59:43

   Σωστό απόλυτα αλλά αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα να αντιδράσουν αλλάζοντας;
   Ειμαστε ηλίθιοι
   Είμαστε παρτάκιδες
   Είμαστε βλήματα
   Είμαστε ζώα
   Είμαστε ότι θες είμαστε και βάλε σαν κοσμητικό επίθετο ό,τι σε βολεύει , και μετά;
   Δλδ επειδή κάποιος επιμένει για 10 χρόνια να κοπανάει το κεφάλι του στον τοίχο γιατί δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν θα υποχωρήσει ο τοίχος του απαγορεύουμε τον 11ο χρόνο που το κατάλαβε να σταματήσει;

   Είμαστε αυτό που ψηφίζουμε . Αν αποφασίσουμε να αλλάξουμε , απλά αλλάζουμε τρόπο σκέψης .
   Ο άνθρωπος δεν αλλάζει μέσω της ψήφου, αυτή αντικατοπτρίζει την νοοτροπία του ...Αν αλλάξουμε σαν νοοτροπία και από το εγώ να είμαι καλά και ας πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, κοιτάξουμε και τον γείτονα μπορεί πιθανόν η επόμενη γενιά από την γενιά που τώρα είναι 12 χρονών να αλλάξει την Ελλάδα.

   Αν αποφασίσουμε ότι εμείς δεν έχουμε μελλόν γιατί το καταστρέψαμε οπότε θα πρέπει να αναστρέψουμε το παρόν για να έχουν μέλλον οι επόμενοι κάτι γίνεται ...Αλλά όσο η επανάστασή μας είναι μέσα απο πληκτρολόγια , τηλεκοντρόλ και μεγαλοστομίες ο Μπένυ θα παχαίνει με σαλάτες, ο Αντώνης θα αποκτήσει το τικ του Γύλου κάθε που θα μιλάει και ο Κου_(ν)Βέλης θα ψάχνει τον αγρό

 30. panos avatar
  panos 17/10/2012 12:09:10

  Μια απο τα ιδια, αυτοι μας αξιζουν τετοιοι που ειμαστε. Βεβαια οι πολιτικοι μας συμπληρωνουν................πολλα μηδενικα στους λογαριασμους τους. Μας δουλευουν ακαταπαυστα τα πελατακια οι πολιτικοι μας. Να τους χαιρομαστε.

 31. Λωτ avatar
  Λωτ 17/10/2012 12:39:28

  Εχτες ο Ρωμανιας βγηκε στον Κοτρωτσο στον RealFm και ειπε πως ολες οι μελετες που εχουνε κανει δειχνουνε πως στοχος ειναι η μειωση 66% του σημερινου μισθου που ειναι 580ευρω!!! Δηλαδη μιλαμε για 300 ευρω maximum βασικος μισθος...Ρουμανια Βουλγαρια για τα επομενα 30 χρονια τουλαχιστον!!!!!

 32. ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
  ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 17/10/2012 12:56:58

  Aντιγραφή και...υπεξαίρεση :

  '' Οσο για τις αντοχές μας, παίζουν μαζί μας, κι όχι μόνον επικοινωνιακώς, το παιχνίδι που περιγράφει ο Χότζας στην ιστορία του με τον χωριάτη
  που του έχωσε στο σπίτι ο αγάς έναν γάιδαρο. Κι ύστερα μιακατσίκα. Δυσφορούσε ο καλός χωριάτης και γκρίνιαζε - του χώνει ο αγάς στο σπίτι κι ένα βόιδι!
  Στα όρια της ασφυξίας ο χωριάτης, του χώνει ο αγάς στο σπίτι κι έναντράγο· συν ένα μουλάρι!
  Πάει ο απελπισμένος πλέον χωριάτης να κρεμαστεί - όπα! του λέει ο αγάς και αφαιρεί απ’ τα ζωντανά που στριμώχνονταν στο κονάκι του χωριάτη την κατσίκα!
  Ανάσανε ο χωριάτης! κι άρχισε τους τεμενάδες στον αγά - «μέρες να μου κόβει ο Αλλάχ, χρόνια να σου δίνει, πολυχρονεμένε μου» (πάρε και τοΚαστελόριζο - αν είσαι Οθωμανός, πάρε και τη ΔΕΗ - αν είσαι Γερμανός), πάρε και το παλιάμπελο να το φορολογήσεις, πάρε και την Αϊσέ να τη χαϊδολογήσεις.
  Σεξιστικό γουρούνι ο αγάς, πήρε την Αϊσέ, αλάφρωσε κι άλλο το σπίτι του χωριάτη - μια χαρά!
  Ετσι τελειώνει με χάπυ-χάπι εντ η εν λόγω ιστορία του Χότζα (σε διάφορες παραλλαγές), με μια-δυο απ’ αυτές, τις παραλλαγές, να μην πολυκυκλοφορούν. Η πρώτη: χώνε-χώνε ζώα
  ο αγάς, έχωσε τον όνο, την κατσίκα, το μουλάρι, δυο-τρία διερχόμενα φίδια, τον τράγο, το γουρούνι, το βόιδι, έγινε βόιδι κι ο χωριάτης και πλέον δεν τον ένοιαζε.
  *** Η δεύτερη: αφού ο αγάς έχωσε στον χωριάτη, συγγνώμην, στο σπίτι του χωριάτη, όλα τα ως άνω προειρηθέντα ζωντανά, μόλις πήγε να του χώσει και το βόιδι, έγινε ταύρος ο χωριάτης και ως άλλος ταύρος εν υαλοπωλείω έκανε το σαράι του αγά κρύσταλλο Βοημίας
  και το προσέφερε στην Αϊσέ, να ’χει κουζινικό μέγκλα! Κι έζησαν αυτοί καλά (πλην του αγά) κι εμείς καλύτερα - αλλά
  αλλά αυτά είναι από άλλη ιστορία που δεν μας αφορά. Διότι προϋποθέτει ταύρους κι όχι βόδια...
  Τα σέβη μου και καλήν εβδομάδα να ’χουμε. ''

 33. elli avatar
  elli 17/10/2012 13:11:48

  Τελικά και πάλι η φασαρία έγινε για τις απολύσεις στο Δημόσιο.
  Τι σημαίνει ότι θα απολυθούν μόνο οι επίορκοι ενώ η Τροικα απαιτούσε 15000 απολύσεις Δημοσίων μέσα στο 2012? Άρα η κυβέρνηση αυτούς που θέλει να προστατεύσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το καταφέρνει!

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ elli 17/10/2012 13:30:52

   Αν περιμένεις Ελλη να απολυθούν έστω και οι επίορκοι, πιστεύω πως θα χρειαστείς αλλά και θα χρειαστούμε μπόλικη υπομονή. Αυτό το γελοίο κράτος δεν είναι ικανό ούτε να τσουβαλιάσει και να πετάξει από τα παράθυρα σε χρόνο dt τα αποδεδειγμένα λαμόγια που βάσει καταστατικού, πειθαρχικού, ειδικού οργάνου τάδε, νόμου δείνα και όποιας άλλης παπαριάς (σόρι) μπορείς να φανταστείς, παραμένουν στις θέσεις τους. Κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας, φορολογούμαστε και πληρώνουμε τα μαλλιά μας (που χάσαμε), για να πληρώνουμε τα λαμόγια που δεν είναι πέντε-δέκα, αλλά μυριάδες.

   • galis avatar
    galis @ Βούρδουλας 17/10/2012 15:50:53

    Δεν πρόκειται για ανικανότητα, οι επίορκοι έχουν προστασία...

 34. Karenin avatar
  Karenin 17/10/2012 13:26:19

  Την στιγμή που Δένδιας επέβαλε παντού την νομιμότητα με εντυπωσιακές επιχειρήσεις, τα ΜΜΕ και η δικαιοσύνη ξέσκιζαν την διαφθορά, και η χρυσή αυγή κρατουσε απασχολημένη την αριστερα, η κυβέρνηση ολοκλήρωσε με επιτυχία την διαπραγμάτευση. Η συνέχεια, όταν έρθουν προς ψήφηση τα μέτρα.

 35. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/10/2012 13:38:05

  Το θέμα είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να σπάσουν οι αλυσίδες που επί δεκαετίες κρατούν τη χώρα αιχμάλωτη. Δηλ. τα μπακαλίστικα συμφέροντα και η δικολαβίστικη νοοτροπία.

 36. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 17/10/2012 13:41:03

  Χωρίς την μόλυνση της κοινωνίας τα λαμόγια των κυρίαρχων ομάδων δεν μπορούν να τραφουν...Θέλουν να ροφούν πύον!

 37. lord tanamo avatar
  lord tanamo 17/10/2012 13:42:28

  Για όποιον βλέπει την ευρύτερη εικόνα ("κυβερνήσεις"-μαριονέττες στα χέρια της διεθνούς τραπεζικής ελίτ / και όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κόσμο,να μην ξεχνιόμαστε),δεν υπάρχει καμμία έκπληξη.Αναμενόμενα όλα αυτά.

  Θυμάμαι πριν τις εκλογές,που είχα στείλει ένα μήνυμα-απάντηση σε κάτι που είχε γράψει υπέρ του σαμαρά ο factorx (κάτι που όπως θυμάμαι υπονοούσε ότι ο σαμ θα μας σώσει),και όπου του είχα επισημάνει (για πολλοστή φορά) ότι απλά μιλάμε για τον συμφοιτητή (και νομίζω, συγκάτοικο) του γαπ στα βρωμερά αμερικάνικα πανεπιστήμια που ελέγχονται από τα πιο διεστραμμένα μυαλά,είχα φάει το δούλεμα της αρκούδας.
  Όχι ότι τα υπόλοιπα πανεπιστήμια είναι καλύτερα,εννοείται.Παντού το ίδιο γίνεται : εκκολάπτουν "πολιτικούς" τους οποίους έχουν στο χέρι τους δια παντός οι τραπεζίτες-αρπακτικά.Αυτοί (οι πολιτικάντηδες, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ) θα οικονομήσουν τη μίζα τους και θα βολέψουν τα βλαστάρια τους,οι λαοί όμως θα συνεχίσουν να στενάζουν (και να πεθαίνουν - πόσο τραγικό !) εξ'αιτίας αυτών των "ανθρώπων".

  Δεν κρατάω κακία σε κανέναν για όσα μου έχουν πει (γραφικός,ανόητος,συνωμοσιολόγος κλπ) γιατί είμαι άνθρωπος που αγαπώ τους άλλους ανθρώπους και αν ήταν στο χέρι μου θα βοηθούσα τους άλλους με οποιονδήποτε τρόπο θα περνούσε από το χέρι μου.

  Όποιος όμως ΔΕΝ βλέπει ότι πίσω από την "πολιτική" (βλέπε social engineering) το μόνο που υπάρχει είναι μία τεράστια συνωμοσία κατά του απλού ανθρώπου,που αποτελεί τη βάση της πυραμίδας,τότε συγγνώμη,αυτός είναι ο ανόητος,όχι εγώ.

  Επιτέλους,πότε θα καταλάβουμε ότι είμαστε περικυκλωμένοι από wolves with sheeps' clothing ?

 38. panos2 avatar
  panos2 17/10/2012 13:44:02

  καποιοι εδω δεν καταλαβαινουν δυστυχως...δεν εχουν ιδεα απο οικονομια για αυτο εξαλλου εχουμε και την τροικα και το δντ τοσα χρονια εδω

  Να απολυθουν και 1εκατομμυριο δ.υ να καταρρευσει εντελως η αγορα και να κλεισουν και οσα μαγαζια απεμειναν ανοιχτα

  Αλλα ξεχασα το ειπε η τροικα που εχει πεσει μεσα σ ολα

 39. Φιλιππος VI avatar
  Φιλιππος VI 17/10/2012 14:08:47

  Η τροικα με τους εδω συνεργατες και συνομιλητες της εχουν στησει στις πλατες ολοκληρου λαου ενα παιχνιδι παραπληροφορησης,τρομοκρατιας και μετρολογιας σε αγαστη συνυπαρξη με τη κυβερνηση των τριων;δυομιση ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν.Πρακτικες και μεθοδοι του ΓΑΠ και του Παπακων/νου βλεπουμε να επανερχονται με πιο εντονο τροπο καλυμμενες απο σπαραξικαρδιες δηλωσεις περι ματωμενων καρδιων (αντιγραφοντας τη φυρερ) και υποσχεσεων (δε βαριεσε μηπως τις πιστευει πλεον κανενας) περι τελευταιων μετρων.Η κυβερνηση ηδη εχει μπει στον αποτεφρωτηρα της ιστοριας και τα μελη της διπλα σε ονοματα που εχουν γραφει με μελανα χρωματα.

 40. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 17/10/2012 14:24:40

  Γράφετε:

  ''Όλα αυτά μας βάζουν σε υποψίες για το σκηνικό που στήθηκε το οποίο είχε σασπένς, δράμα, παρατεινόμενη αγωνία, συγκρούσεις. Είχε επίσης τον καλό και τον κακό μπάτσο, περιπέτεια, συσκέψεις επί συσκέψεων και στο τέλος είχε (έτσι φαίνεται τουλάχιστον)… και χάπι εντ. Σαν μια καλοστημένη χολιγουντιανή ταινία η οποία, συνήθως, έχει και θύματα. Όλους εμάς που θα βιώσουμε στο πετσί μας τις επιπτώσεις των μέτρων.''

  Mα, αυτή είναι η καλή, γνωστή, και από πολλών αιώνων δοκιμασμένη συνταγή του '' ο λαός θέλει άρτον και θεάματα''.

  Και , επειδή ο άρτος γίνεται δυσεύρετος και αδυνατεί να τον προμηθεύσει η κυβέρνηση , τι κάνει?

  Το αυτονόητο - ''φουλάρει'' το ΘΕΑΜΑ - συγγνώμη, το ''θρίλερ'' με την Τρόικα ήθελα να πώ.

  Στην Ρωμαϊκή εποχή, ήταν λίγο πιό απλά τα πράγματα.
  Γίνονταν μονομαχίες στο Κολοσσαίον, και βάζανε και τα λιοντάρια να τρώνε τους χριστιανούς, πρός τέρψιν του λαουτζίκου, αφού ο τελευταίος είχε δεί να ρέει άφθονο το αίμα στην αρένα.
  ''Ούφ, τι καλά, αποφύγαμε άλλη μιά εξέγερση του όχλου!'' ,φαντάζομαι ότι θα αναφωνούσε , ανακουφισμένος, ο αυτοκράτορας της Ρώμης.

  Στην σημερινή εποχή, τα πράγματα είναι λίγο πιό σύνθετα , αλλά και ευκολότερα μεσω της τεχνολογίας των ΜΜΕ.
  Σήμερα, για να καθησυχάσει ο όχλος, σκηνοθετούμε ζωντανά θρίλερ με τίτλο '' Η παρανοϊκή Τρόικα με το τσεκούρι'' τα οποία παίζονται στην Τηλεόραση, εν είδει ''ενημερωτικών'' εκπομπών , και επίσης, βάζουμε και τους ''χριστιανούς'' να πλακώνουν στο ξύλο και να βρίζουν χυδαία τους μή-χριστιανούς.

  Ετσι, επιτελείται η εκτόνωση και πάει ευχαριστημένος ο λαουτζίκος για ύπνο..

  Ισως, ο σκηνοθέτης όλων αυτών των τερπνών , να είναι ένας, ή να είναι και ομάδα. Επιτυχημένος πάντως, μέχρι στιγμής.

  Εύγε , κύριε σκηνοθέτα μου, άξιον το έργον σας...

  Αναρωτιέμαι όμως, τι έργο θα μας παρουσιάσετε , από Ιανουάριο 2013 και μετά, που ο λαουτζίκος θα ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να βάλει πετρέλαιο να ζεσταθεί, που η ΔΕΗ θα αυξηθεί ΞΑΝΑ, που τα παιδιά του εξακολουθούν να είναι άνεργα, που φύγανε κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις από την Ελλάδα... και δεν περισσεύει τίποτα για ''αρτον''...

  Μήπως όμως, κύριε σκηνοθέτα, 'εχετε ήδη κάτι στο μυαλό σας για το σενάριο των θρίλερ που θα ανεβάσετε το 2013?

  Μήπως κάτι στο μοτίβο του ''Για ποιόν χτυπά η καμπάνα'' του Χεμινγουαιυ, , και για τους όχι τόσο κουλτουριάδηδες, κάτι σε παράσταση τσίρκου με τίτλο '' Οι χριστιανοί κατασπαράζοντες τα λιοντάρια''??

 41. akisenv avatar
  akisenv 17/10/2012 14:59:31

  Τροϊκα και τραπεζιτες τα βρηκαν, η δοση κουτσουρεμενη μεν αλλα αρκετη για τις τραπεζες θα ερθει λιγο πριν λιγο μετα τις αρχες Δεκεμβριου. Στο μεταξυ στην πραγματικη οικονομια και στα νοικοκυρια το ολοκαυτωμα θα συνεχιζεται με την μεγαλυτερη δυνατη ενταση....

 42. mikro avatar
  mikro 17/10/2012 15:40:40

  Καλά πως το πάθατε και βάζετε τέτοια άρθρα εσείς;
  Δεν βλέπατε από την αρχή που το πήγαινε ο Σαμαράς και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί;
  μας αγιοποιήσατε τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τώρα τους αποκαθηλώνεται σιγά σιγά;
  Αυτοί είναι οι καταστροφείς της Πατρίδας μας και τους δίνετε με διάφορα προσχήματα κάλυψη;
  Δεν βλέπατε τις θεατρινίστικες κωλοτούμπες όλων αυτών από την αρχή; τώρα πως έτσι ξαφνικά τις ανακαλύπτετε;
  Αγαπητοί του Antinews ίσως κάποτε να είμασταν συνοδοιπόροι για μια Πατρίδα όπως όλοι την θέλουμε, αλλά γίνατε φαίνεται ουρά κάποιων με ίδια συμφέροντα και ως εκ τούτου οι δρόμοι μας χωρίσανε.
  Το λέω για μια ακόμη φορά ο Σαμαράς και όλος ο παλιός πολιτικάντικος κόσμος είναι πια ξεπερασμένος, δεν μας ενδιαφέρει και θα πρέπει να εκδιωχθεί, το κόστος θα είναι μικρότερο από αυτό που μας περιμένει τα επόμενα χρόνια και καιρούς.
  Ή τους διώχνουμε και παίρνουμε εμείς με νέους τίμιους ανθρώπους την αρχή ή είμαστε αξιοι της μοίρας μας στηρίζοντας αυτό το μέχρι μυελού των οστέων διαβρωμένο πολιτικό σύστημα.

 43. takis400 avatar
  takis400 17/10/2012 15:52:34

  καλα,τους σπασαμε τα νευρα των τροικανων,οτι και να ελεγαν-ναι εμεις,αφου στο τελος ,με τα νευρα τσαταλια ζητησαν διακοπη των συνομιλιων,μηπως και μπορεσουν να βρουν κατι που θα πουμε οχι.Μετα απο 2+ ωρες,σιγουροι πλεον οτι θα αρνηθουμε την νεα τους προταση,με γελιο χαιρεκακο μπαινουν στην αιθουσα-τωρα θα το πουν το οχι και κανουν hi-five μεταξυ τους.Τιθεται το αιτημα-σιγη-μετα απο σκληρες διαβουλευσεις η απαντηση μας ειναι,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ΝΑΙ.
  ΥΓ.οι πληροφοριες οτι στο ασθενοφορο που μεταφερει τους τροικανους στα επειγοντα υπαρχουν και υπαλληλοι του ιδρυματος που βρισκεται στην Λ.Αθηνων στο υψος του χαιδαριου ,κρινονται ως αναληθεις

 44. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 17/10/2012 16:47:28

  Αποχωρεί ο Βρούτσης, αδιέξοδο με τροϊκα και άλλα ωραία στην συνέχεια μιας σειράς που απαριθμεί περισσότερα επεισόδια και από την λάμψη.Στο τέλος πλήρης συμφωνία με σκληρή διαπραγμάτευση, μιλάμε για τόσο σκληρή που νομίζεις ότι κόβουν λιωμένο βούτυρο.Η κοροϊδία τέλος, ας τα πάνε στην Βουλή (με τόση αντισυνταγματικότητα έχει καταντήσει κολυμβήθρα του σιλωάμ) για ψήφιση και ας πάμε πάλι για εκλογές.Οι κυβερνήσεις πλέον θα φεύγουν με διαδικασίες fast track αρκεί να ψηφίζουν μέτρα που θα γίνονται νόμοι του κράτους.

 45. giorgos avatar
  giorgos 17/10/2012 17:07:49

  δε χρειαζεται καμια λιτοτητα.οι νεφελιμ και ο σωρας θα μας σωσουν....α ρε κατι μυαλα που εχετε ολοι...

 46. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 17/10/2012 17:11:37

  Δεν έχετε καταλάβει ακόμα πολλοί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Όλα όσα λέτε και διαμαρτύρεστε είναι ίσως σωστά (κυβερνητικές ολιγωρίες, αιμοβόρες τράπεζες, θέατρο μέχρι την ψήφιση κ.λ.π.).

  Ποιον άλλο δρόμο έχουμε? Τα πετρέλαια του τσάβες? Τι θα γίνει ΜΕΤΑ την "επανάσταση"? Πάλι τα πράματα ίδια θα 'ναι, θα διακτινιστούμε στην γη της επαγγελίας μήπως? Αφού δεν έχουμε τίποτα να διαπραγματευτούμε, με τις μπλόφες πόσο θα ξεγελάμε?

  Βάλτε τον κ..λο σας κάτω για δουλειά (όσοι έχετε), βοηθήστε όποιον βλέπετε σε ανάγκη και ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΟΜΟΥ..ΣΗ!

  Άντε, καταντά και βαρετό πια! Σα τα μωρά!
  Μάθετε να αγωνίζεστε στη ζωή σας!

  Εκτός κι αν κάποιοι το κάνουν εκ του πονηρού! Εκεί, πάσο, παραδέχομαι!

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Θόδωρος 17/10/2012 18:41:26

   Συνυπογράφω.

 47. giorgos avatar
  giorgos 17/10/2012 18:35:10

  Ο κανονας ειναι:Oι πολιτικοι αλλαζουν,η πολιτικη οχι.Αν δεν το καταλαβουμε ο χειμωνας θα ειναι μακρυς και δυσκολος.

 48. TARAMAS avatar
  TARAMAS 17/10/2012 19:29:05

  Όνειρα γλυκά (σχεδόν) όλοι σας!

 49. θησεας avatar
  θησεας 17/10/2012 20:51:38

  δεν υπαρχει εναλλακτικη ? με αυτο το σκεπτικο θα ειχαμε ακομα τουρκοκρατια ! ο δρομος της Ισλανδιας δεν ειναι εναλλακτικη ? αν υπηρχαν σωστοι συνδικαλιστες κ ηγετες πολιτικοι δεν θα ειμασταν εδω τωρα ! αλλα ακομα κ ναμην υπηρχε αλλη εναλακτικη ,υπαρχει ο σωστος τροπος κ ο λαθος τροπος εφαρμογης κ εδω εχουμε σιγουρα τον λαθος. 1. ισοτητα του πολιτη ,που επρεπε να εφαρμοστει αμεσα,2.δικαιοσυνη 3.αξιοκρατια, την βλεπεις πουθενα ?4.αποκρατικοποιησεις ναι ,αλλα οχι ξεπουλημα !η μαγκια του ι.τομεα ειναι να παρει προβληματικη επιχειριση κ να την κανει κερδοφορα !με εντατικοποιηση της εργασιας, με εξειδικευση, με πρωτοποριακες ιδεες, δεν πουλας τον οπαπ τσαμπα κ καλα να δειξεις ιδιωτικοποιησεις ! απλα τα πραγματα αμα ησουν ιδιωτης θα την πουλαγες? ποιος κερδισε απο το ξεπουλημα = χαρησμα του golden hall ?5.πολεμος με την διαπλοκη ! πληρωσαν τα καναλια τις τηλ.συχνοτητες ? το φορο στις διαφημησεις ? το χαρατσι ? δεν μπορεις να ξεσκιζεις τον λαο κ να τα τρως με τους πλουσιους !

 50. θησεας avatar
  θησεας 17/10/2012 20:54:42

  κ στο κατω κατω ας παρουμε οι ελληνες την χωρα μας στα χερια μας ! ανοικτη δημοκρατια ! οι ελβετοι ειναι μ....ς? εχουμε δημοκρατια τωρα ?

 51. makis avatar
  makis 17/10/2012 21:59:20

  Με σύνθημα ΄΄Κάτω οι δωσίλογοι - Ξεσηκωθείτε'' διαμαρτυρήθηκαν μέλη του ΕΠΑΜ Πρεβεζας στο ιστορικό μνημείο Ζαλόγγου.

  Σύμφωνα με το ΕΠΑΜ ''Η ενέργεια ανάρτησης πανό στο μνημείο του Ζαλόγγου, έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 ετών από την απελευθέρωση της Πρέβεζας, σε άμεση σχέση με την σημερινή κατάσταση δουλείας που έχει περιέλθει ο Ελληνικός λαός εξαιτίας των δωσιλογικών κυβερνήσεων που διαδέχονται η μία την άλλη!
  Η επιλογή του μνημείου στο βάραθρο της θυσίας του Ζαλόγγου απεικονίζει επακριβώς την απελπισία στην οποία έχουμε περιέλθει αλλά και την τραγική ιστορική σημασία των εξελίξεων που ζούμε όλοι μας.''

  photo...
  http://shar.es/caNRn

 52. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 17/10/2012 22:34:27

  Αν δεν υπάρχει εναλλακτική λύση δεν χρειάζονται ούτε κόμματα ούτε πολιτικοί και δεν χρειάζονται και εκλογές.Εναλλακτικές υπάρχουν και σε άλλες χώρες πήγε το ΔΝΤ πριν έρθει στην Ελλάδα, το θέμα είναι ότι κάποιοι θα χάσουν την βολή τους.

 53. T.V avatar
  T.V 18/10/2012 11:07:15

  Ένας οικονομικος Αρμαγεδώνας θα έπληττε τον πλανήτη σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου Bertelsmann. Έτσι λοιπόν, ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε αλυσιδωτή αντίδραση στις παγκίσμιες αγορές και μια νέα οικονομική κρίση που αυτή του 2008 θα έμοιαζε με "άσκηση σε οικονομικό Πανεπιστημίου"!

  Σε έκθεσή του το έγκυρο γερμανικό Ινστιτούτο προβλέπει ότι η φωτιά της ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη, δεν θα έμενε στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ούτε σν στην ευρωζώνη, αλλά θα επεκτεινόταν άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και από εκεί στην Κίνα σε ένα ντόμινο που όμοίο του δεν θα είχε δει ο πλανήτης από το κραχ του 1929!

  Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε στην Ελλάδα στάση πληρωμών, μία τεράστια υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος, ανεργία, δραστική μείωση της ζήτησης και της καταναλωτικής δαπάνες και άλλα οικονομικά προβλήματα που θα είχαν άμεση επίπτωση στους ευρωπαίους εταίρους. Και αν η Ελλάδα κάποια στιγμή μετά από 1-2 χρόνια μπορούσε μέσω των διαδοχικων υποτιμήσεων να ξαναγίνει ελκυστική στις νέες επενδύσεις και να βελτίωνε τις επιδόσεις στης στις εξαγωγές, εκτός Ελλάδος θα είχαμε επιπτώσεις πυρηνικού ατυχήματος.

  Οι απώλειες μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα έφταναν τα 164 δισ. ευρώ ή 14.300 ευρώ ανά πολίτη έως το 2020, την ώρα που οι 42 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα έπρεπε να απορροφήσουν συνολικές απώλειες 674 δισ. ευρώ. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή: Από εκεί και πέρα οι απώλιες αυτές θα προκαλούσαν δευτερογενή αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία που θα μπορούσαν να φτάσουν τα 2 τρισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο και 7,8 τρισ. ευρώ μέχρι το 2020!

  Επίσης η έξοδος της Ελλάδας, υποστηρίζει το Bertelsmann, πιθανώς θα «άνοιγε την πόρτα» της Πορτογαλίας, ενώ το σενάριο γίνεται ακόμη πιο δραματικό αν έβγαινε ακολούθως από το ευρώ και η Ισπανία.

  Μόνο η Γερμανία θα έχανε από την ανάπτυξη 850 δισ. ευρώ μέχρι το 2020, ενώ θα διαγράφονταν και χρέος ύψους 266 δισ. ευρώ.

  Στις ΗΠΑ, οι απώλειες θα άγγιζαν το 1,2 τρισ. ευρώ, ενώ οι 42 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη θα έπρεπε να απορροφήσουν συνολικές απώλειες 7,9 τρισ. ευρώ.

  Οι κατά κεφαλήν απώλειες θα έφταναν τα 10.500 ευρώ έως το 2020 στη Γερμανία, απώλεια 3.700 ευρώ στις ΗΠΑ και μέχρι και 18.200 ευρώ στη Γαλλία.

  Βέβαια, η κατάσταση θα έβγαινε τελείως εκτός ελέγχου, αν η κρίση του ευρώ έφτανε στο σημείο όπου η Ιταλία θα έπρεπε επίσης να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη: Η Γερμανία θα έχανε 1,7 τρισ. ευρώ και θα ήταν αναγκασμένη να διαγράψει χρέη ύψους 455 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Στη μακρινή Κίνα οι απώλειες θα άγγιζαν το 1,9 τρισ. ευρώ και στις ΗΠΑ τα 2,8 τρισ. ευρώ. Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι προφανές: μια αρχικά απομονωμένη έξοδος της Ελλάδας και της εθνικής χρεοκοπίας της ενδεχομένως να μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν η παγκόσμια οικονομία να εισέλθει σε μια βαθιά ύφεση καθώς οι επιπτώσεις της είναι δύσκολο να υπολογιστούν και η ύφεση δεν θα σταματούσε σε καμία περίπτωση μόνο στην Ευρώπη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.