#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2011 20:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προετοιμάζουν τον κόσμο για χρεοκοπίαΠροετοιμασία του ελληνικού λαού για χρεοκοπία της οικονομίας, ήταν η συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, για πρώτη φορά έβαλε στο τραπέζι τον όρο επιλεκτική χρεοκοπία λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος όρος μπορεί να τρομάζει κι ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί τον αγγλικό όρο selective default. Έσπευσε μάλιστα να καθησυχάσει του Έλληνες λέγοντας ότι ακόμη και η περίπτωση επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default) δεν δημιουργεί κινδύνους για τις περιουσίες των πολιτών.

Παίζουν με τις λέξεις δηλαδή προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι δεν είναι και κανένα κακό μια χρεοκοπία της Ελλάδας, με όποιο επιθετικό προσδιορισμό κι αν έχει μπροστά. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι πήρε το μήνυμα από τους ξένους ότι είναι αναπόφευκτο το σενάριο της επιλεκτικής χρεοκοπίας και θα πρέπει όλοι να προετοιμαζόμαστε γι' αυτή την εξέλιξη. Βέβαια, το ερώτημα είναι τι άλλαξε και φτάσαμε στην καταστροφή. Εδώ και 1,5 χρόνο οι πολίτες κάνουν απίστευτες θυσίες κι έχουν έρθει τα πάνω – κάτω. Δεν έφταναν όλα αυτά τα μέτρα για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία; Κι αν δεν έφταναν γιατί δεν χρεοκοπούσαμε πέρυσι αντί να γίνουν όσα έγιναν;

Είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα μάθουμε και τις λεπτομέρειες για το τι σημαίνει για τη χώρα μια τόσο αρνητική εξέλιξη. Εκτός κι αν η Ευρώπη ξυπνήσει και πάρει άλλες αποφάσεις σύντομα.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι είναι υπέρ της επαναγοράς ομολόγων με κεφάλαια από τον μηχανισμό EFSF ενώ δεν ήταν καθόλου αρνητικός στο να δώσει η Ελλάδα εγγυήσεις εφόσον υπάρξει πακέτο λύσεων. Ποιες όμως θα είναι αυτές οι εγγυήσεις; Υποθήκη εμπράγματων δικαιωμάτων, δηλαδή περιουσιακά στοιχεία της χώρας;

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, η Φινλανδία μαζί με τη Σλοβακία και τη Σλοβενία,είναι αυτές που ζητούν επιτακτικά, η όποια βοήθεια δοθεί σε χώρα της Ευρωζώνης να συνοδεύεται από εγγυήσεις (collateral) «όπου αυτό είναι πρόσφορο» (appropriate).

Είπε εάν είμαστε ψύχραιμοι και συνετοί μπορούμε να βγούμε από το τούνελ στο οποίο έχουμε μπει. Μα πώς να είναι κανείς ψύχραιμος όταν καίγεται το σπίτι του;

Ζώντας προφανώς κι αυτός στα σύννεφα ξεκαθάρισε ότι ο στόχος των δαπανών του προϋπολογισμού θα επιτευχθεί φέτος με κάθε μέσον, «ακόμα και με διοικητική πράξη», αφήνοντας, έτσι, ανοιχτό ενδεχόμενο σκληρών μέτρων στην πλευρά των δαπανών του προϋπολογισμού, με δεδομένο ότι ήδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσιάζουν υπέρβαση 1,3 δισ. ευρώ.

Τι θέλει να πει; Ότι θα κάνει κι άλλες απολύσεις ή περικοπές μισθών στο δημόσιο τομέα; Μήπως καλύτερα να έκοβε καμιά επιτροπή από τις δεκάδες που έχουν συσταθεί τελευταία;
Για τα έσοδα είπε ότι τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου και το τέλος επιτηδεύματος πρέπει να εφαρμοστούν αποτελεσματικά και να πιαστούν οι στόχοι διότι εάν δεν επιτευχθούν «θα είναι μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τους πολίτες και θα επηρεαστούν πολύ περισσότερο τα εισοδήματά τους».

Τι μας λέει λοιπόν: Ότι αν δεν έχουν αποτέλεσμα τα μέτρα που υπάρχουν στον εφαρμοστικό, ίσως έχουμε κι άλλα μέτρα μέσα στη χρονιά. Ατελείωτο μαρτύριο δηλαδή που είναι σίγουρο καθώς κανείς δεν πιστεύει ότι το Μεσοπρόθεσμο με τη φορολογία – φωτιά θα εφαρμοστεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. markos avatar
  markos 12/07/2011 20:41:54

  Καθυστερούνε την χρεοκοπία για να ξεφορτωθούν οι ξένοι τα ελληνικά ομόλογα.

  • fantomas avatar
   fantomas @ markos 12/07/2011 20:52:58

   εαν αυτο που λες ειναι αληθεια....... τοτε παει να πει οτι καποιος αγοραζει αυτα τα ομολογα!!!
   καποιος τα αγοραζει εστω στο 70% ή στο 60% ή στο 50% της αξιας τους.
   Ποιος ειναι αραγες αυτος που τα αγοραζει?????????
   και γιατι??????????????

   • Orestios avatar
    Orestios @ fantomas 12/07/2011 20:53:55

    Γιατί ξέφυγαν οι δαπάνες?

   • aristeros avatar
    aristeros @ fantomas 12/07/2011 21:10:40

    Δύο είναι αυτοί που αγοράζουν τα ομόλογα:

    - η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που προσπαθεί συντεταγμένα να σώσει τις ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες από τη χρεοκοπία. Έτσι μεταφέρει το βάρος από τις ιδιωτικές τράπεζες στις πλάτες των πολιτών της Ευρωζώνης. Με αυτή της την τακτική, η Ε.Κ.Τ. έχει φτάσει κοντά στη χρεοκοπία. Πάντως ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα...

    - Οι αητονύχηδες: αυτοί είναι οι κερδοσκόποι (συγγνώμη, 'θεσμικοί επενδυτές' ή 'επιχειρηματικοί όμιλοι' ήθελα να πω...) που προσβλέπουν στο ξεπούλημα της συλλογικής περιουσίας του ελληνικού λαού. Με το να έχουν στα χέρια τους ελληνικό χρέος, μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα με την κυβέρνηση ΓΑΠ. Σε απλά ελληνικά: έχω τόσο κομμάτι του χρέους, να σου κάνω μια διευκόλυνση αποπληρωμής και εσύ να μου δώσεις το κατιτίς μου σε είδος; Ο Καζάκης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι παίζουν πολλά βρόμικα παιχνίδια σε αυτή την ιστορία. Έχει κατηγορήσει τις διευθύνσεις των ασφαλιστικών ταμείων ότι αγοράζουν ελληνικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά με τα λεφτά των ασφαλιστικών εισφορών και τα μεταπωλούν ΚΟΥΡΕΜΕΝΑ σε αυτούς τους αητονύχηδες. Έτσι, αυτοί δεν κινδυνεύουν με απώλειες σε περίπτωση οποιασδήποτε αναδιάρθρωσης του χρέους. Μετά φυσικά θα μας πουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκόπησαν εντελώς λόγω της ...γήρανσης του πληθυμού, αλλά τί να κάνουμε τώρα...

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/07/2011 20:54:34

  Αλλα λεει το ΓΑΠ και άλλα λέει ο Μπεννυ..!

  Κανεις απ τους δυο δεν ειναι Οικονομολογος και ΘΕΛΟΥΝ και οι δυο να μας εξηγησουν τ ανεξηγητα Οικονομικα !

  ΜΗΝ ασχολειστε καθολου.. ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ οπως τα παιδια στο Δημοτικο.

  Λολα να η μπαλλα. Λολα εισαι επιλεκτικη. ναι μαμα ειμαι αν ετσι νομιζεις οτι ειμαι.

  ΠΠ

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 12/07/2011 21:08:55

  Αν συνδυάσουμε όσα λέει ο fantomas Και ο Orestios τότε βγάζουμε το συμπέρασμα ότι η αύξηση των δαπανών του 2011 οφείλεται στην αγορά ελληνικών ομολόγων από το ελληνικό δημόσιο.
  Λέτε ?

  • fantomas avatar
   fantomas @ Γιώργος 12/07/2011 21:22:59

   ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
   Η δουλεια μου ειναι να προσπαθω να εξηγω στηχεια.
   Και τα στηχεια με κανουν να υποψιαζομαι οτι ισως συμβαινει κατι τετοιο.
   ή για να το πω καλυτερα............... θα ηθελα να πιστευω οτι ισως συμβαινει κατι τετοιο !!!

 4. ηλιας avatar
  ηλιας 12/07/2011 21:09:15

  Ωχουουουουουουου!
  Τι παει να πει επιλεκτικη χρεωκοπια;
  Eπιλεκτικη χρεωκοπια παει να πει, οτι δεν θα πληρωσουμε το χρεος μας μονο ας πουμε στους Γερμανους...
  Και δικαιως...
  Τοσα δεινα εχουμε υποστει απο δαυτους απο τα βαθη της Ιστοριας...
  Τα 40 τοσα δις που τους χρωσταμε ειναι τριχες...
  Ασε που μας το παιζουν και χαϊ και δεν παιρνουν μερος στην Λιβυη...

 5. aenaon avatar
  aenaon 12/07/2011 21:10:48

  και σημειωτέον ο ΟΔΔΗΧ αγοράζει ομόλογα στο ΑΡΤΙΟ!!! (δλδ πληρώνει σχεδόν όλη την αξία τους) από ελληνικές.. τράπεζες ενώ αν κατέφευγε στη δευτερογενή αγορά που ελέγχεται από την τράπεζα της ελλάδας θα μπορούσε να αγοράσει ομόλογα που λήγουν το 2014 στο 50% της αξίας τους.Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να αγοράσουμε πίσω το χρέος στο 50% της αξίας του.Αντ΄αυτού δίνουμε επιπλέον μπόνους στις τράπεζες (κυρίως εθνική, πειραιώς και eurobank), οι οποίες και ξεφορτώνονται τα junk ελληνικά ομόλογα και δε ζημιώνονται ούτε δραχμή!
  μας κλέβουν κάτω από τη μύτη μας και δε φωνάζει κανένας

  • fantomas avatar
   fantomas @ aenaon 12/07/2011 21:33:07

   εισαι σιγουρος οτι δεν αγοραζει (εκτος απο τις ελληνικες τραπεζες στο αρτιο) και απο την δευτερογενη αγορα στο εξωτερικο?

   • aenaon avatar
    aenaon @ fantomas 12/07/2011 22:02:02

    όχι φίλε φαντόμα καθόλου σίγουρος. Το σίγουρο είναι ότι αγοράζει από ελληνικές δίνοντάς τους απίστευτη σκανδαλώδη προίκα(επαναγορά στο άρτιο αντί για 50,60,70% της αξίας τους).
    στην ιστοσελίδα του ΟΔΔΗΧ φαίνονται κάποιες αγορές καθώς και στα διάφορα ΦΕΚ

    • fantomas avatar
     fantomas @ aenaon 12/07/2011 23:27:51

     ακομα και να εκανε αυτο .......... δεν θα με πειραζε τοσο...... με την προυποθεση οτι οι τραπεζες θα ''γυριζαν'' το χρημα στην αγορα δεινοντας ρευστοτητα.
     Σημερα οι τραπεζες δυστηχως δεν δεινουν ουτε ''σαλιο'' για το χαρτοσημο υποβολης αιτησης δανειου!!!
     Πως θα κουνηθει η αγορα χωρις ρευστο??

 6. manos avatar
  manos 12/07/2011 21:32:04

  Μ'αρέσει που τη λένε επιλεκτική χρεωκοπία.
  Σαν να λες σχεδόν έγκυος.

 7. Γιώργος avatar
  Γιώργος 12/07/2011 21:37:12

  Αν λάβει χώρα η χρεοκοπία, όπως και να την ονομάσουν τότε δεν θα γίνει ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκή για ισοσκελισμένο προυπολογισμό?
  Μήπως δούμε άμεση περικοπή δαπανών με απολύσεις στο δημόσιο?

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/07/2011 21:42:21

  Πάντα το παιδί ήταν γλωσσοπλάστης: απασχολίσιμοι, μη εθελοντική αποχώρηση, τώρα επιλεκτική χρεοκοπία.

  Άμα θέλει να δώσει εγγυήσεις ...εμπράγματα δικαιώματα, οποιοσδήποτε πολιτικός, σωστό και δίκαιο θα ήταν οι 300 πριν την υποθήκευση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του δημοσίου να υποθηκεύσουν τις προσωπικές και οικογενειακές τους περιουσίες, αφού αυτοί ήταν διαχειριστές.

  Αν θέλει να πουλήσει οτιδήποτε ας αρχίσει από το ΑΚΡΟΠΟΛ.

  Ας κόψει τα ΔΙΒΕΤ και ΔΕΤΕ των υπαλλήλων του που είχαν δοθεί για αποτελεσματικότητα και δεν μπορούν να εισπράξουν ούτε το ΕΤΑΚ.
  Ας κόψει τις επιχορηγήσεις και τις επιδοτήσεις ΜΚΟ Ινστιτούτων και ΝΠΙΔ των αρεστών Προέδρων και ΔΣ.
  Ας εφαρμόσει το Νόμο για την φορολόγηση επί των τηλεοπτικών εσόδων και ας πληρώσει και κανένα κανάλι για την συχνότητα που χρησιμοποιεί.
  Ας ελέγξει το Πόθεν έσχες των δις που βγήκαν έξω τα τελευταία δύο χρόνια.
  Μιλάμε για μερικά δις ...αλλά εκεί δεν είναι οι συντάξεις του ...ΟΓΑ και οι μισθοί του μόχθου, εκεί μιλάμε για τον κύκλο των ...επωνύμων.

  Πως λοιπόν μας μιλάνε οι πολιτικοί για θυσίες, χρέος, καθήκον, όταν εξαιρούνται αυτοί, οι φίλοι τους και τα αφεντικά τους;

  Οπότε ας μην μας δουλεύουν και ας μιλούν για τις επιλεκτικές ....σκοπιμότητες....την αλήθεια δηλαδή μόνο που τότε θα αποκαλυφθεί πως γιατί και ποιοι μας έφτασαν έως εδώ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Ιθαγενής 12/07/2011 23:09:32

   Τους "απασχολήσιμους" νομίζω ότι τους επινόησε και τους λάνσαρε ο αχαμνός λογιστάκος, αν δεν κάνω λάθος κατόπιν υποδείξεως του Σπράου(ς).

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Αυριανιστής 13/07/2011 00:24:14

    του φραπέ είναι...

 9. Tassos avatar
  Tassos 12/07/2011 21:47:56

  Και γιατί δεν χρεοκοπίσαμε πριν την 5η δόση για να είναι λιγότερο το βάρος.
  BIG ASHOLES ..........

 10. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 12/07/2011 21:55:47

  "Επιλεκτική Χρεοκοπία"
  Άλλη μια αρλουμπολογία του ΠΑΣΟΚ για να εμφανίσει το άσπρο, μαύρο.

  Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι οι καλόγεροι του Μεσαίωνα, που βάφτιζαν το κρέας ψάρι, ήταν μέλη του Κινήματος.

 11. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 12/07/2011 22:06:57

  ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ:
  “ Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος σημασίας δημοσίου συμφέροντος”

  Για να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες τι τους περιμένει στο άμεσο μέλλον μέσω της επιλεκτικής χρεοκοπίας !

 12. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 12/07/2011 22:09:31

  Οι κυβερνώντες παίζουν με τις λέξεις ενώ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ τη χώρα...Αυτό που συμβαίνει είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ.Κατέστρεψαν τη κοινωνία,μας διέλυσαν ολοσχερώς και μας οδηγούν στην ΑΒΥΣΣΟ!!!Είναι πολιτικοί ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΙ!!!ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!

 13. Εγώ avatar
  Εγώ 12/07/2011 22:28:47

  Εδώ και ένα χρόνο όσοι ενημερώνονταν ήξεραν ότι θα οδηγηθούμε σε ελεγχόμενη/επιλεκτική χρεοκοπία. Το θέμα είναι ότι οι ευρωπαίοι και οι κυβερνώντες μας έλεγαν να κάνουμε θυσίες χωρίς αντίκρισμα, ξέροντας απο νωρίτερα τι πρόκειται να συμβεί και τώρα που είμαστε τελειωμένη υπόθεση, οι ευρωπαίοι κοιτάζουν μόνο πως να σώσουν τις υπόλοιπες χώρες της ζώνης και μας γραφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους.

  Στο τέλος οι ευρωπαίοι μας κορόιδεψαν με τον ιδιο ακριβώς τρόπο που τους κορόιδευαν όλοι οι έλληνες κυβερνώντες εδώ και 30 χρόνια…

 14. axis avatar
  axis 12/07/2011 22:35:06

  Και μόνο που μιλάει ο υπουργός οικονομικών για πιθανή χρεοκοπία είναι καταστροφή. Αυτός δεν έλεγε ότι αν δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο θα χρεοκοπήσουμε; Δηλαδή και το ψήφισαν, και ξύλο μας έριξαν στο Σύνταγμα που διαφωνούσαμε και χρεοκοπούμε στο τέλος...

 15. Orestios avatar
  Orestios 12/07/2011 22:39:52

  H Moody's υποβάθμισε την Ιρλανδία στα σκουπίδια.
  Άρα έρχεται η σειρά μας.
  Ετοιμαστείτε για "επιλεκτική χρεωκοπία" (aka χρεωκοπία)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Orestios 13/07/2011 00:12:19

   Μα εμείς έχουμε υποβαθμιστεί ήδη από πέρυσι στα σκουπίδια. Τώρα θα έρθει η σειρά μας;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Αυριανιστής 13/07/2011 00:14:54

    Η σειρά μας στο Default.

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 12/07/2011 22:50:28

  Aυτο που εννοουν επιλεκτικη χρεωκοπια ειναι ορολογια των οικων αξιολογησης (selective default).
  H Γερμανια και οι αλλες χωρες με καλη βαθμολογια θελουν παση θυσια τη "συμμετοχη ιδιωτων" στο νεο δανειο.δηλαδη να πληρωσουν κατι και οι ομολογιουχοι ειτε με επιμηκυνση ή και ελαφρο κουρεμα.Οι οικοι φυσικα δηλωνουν οτι αυτο ειναι χρεωκοπια - εστω επιλεκτικη - και θα βαθμολογησουν την Ελλαδα με D.
  Τωρα οι κυβερνησεις που θελουν τη "συμμετοχη ιδιωτων" αυτο δηλαδη που στη γλωσσα των οικων ειναι χρεωκοπια προσπαθουν να πεισουν την ΕΚΤ και τον Τρισε να συνεχισουν να δεχονται τα ελληνικα ομολογα εστω και αν αυτα θα εχουν χαρακτηρισθει D ωστε να μην αλλαξει τιποτα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 12/07/2011 22:54:45

   Ο Συνήγορος του Βενιζέλου.
   Μπορείς να μας πείς ποιές χώρες στον πλανήτη έχουν βαθμολόγηση ως χρεωκοπημένες?????

 17. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/07/2011 22:57:14

  Μα η χρεωκοπία επιλεκτική θα είναι: θα χρεοκοπήσει ο Ιθαγενής, ΠΠ, ο ΜΟ, ο Ροδινός, ο Προφήτης, ο Επώνυμος, αλλενάκι, ο αρχαιοπτέρυγας, η πλατεία και λοιποί ανώνυμοι...θα διασωθούν οι ...επώνυμοι Κόκαλης, Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Χριστοφοράκος, Βοσκόπουλος, Βουλγαράκης, Τσουκάτος, Μαντέλης, Παπανδρέου, Καραμανλής μεγαλοδικηγόροι - δημοσιογράφοι -"ειδικοί" και λοιποί επώνυμοι.

  Θα χρεοκοπήσουν επιλεκτικά οι πλατείες και θα σωθούν τα τηλεοπτικά παράθυρα...τόσο απλά.

  ΥΓ

  ...όταν κάπου κάποτε θα συναντηθούν οι δύο κόσμοι, εμείς και αυτοί, μόνο τότε αποτέλεσμα δεν θα είναι επιλεκτικά αλλά καθολικά.

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ Ο Ιθαγενής 13/07/2011 19:54:06

   Τα είπες όλα

 18. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 12/07/2011 23:22:46

  Οι ελληνόφωνοι διαπραγματευτές δεν έχουν ενημέρωση για τα πιθανά σενάρια και κάνουν δηλώσεις προληπτικά και μικροπολιτικά.
  Το θέμα είναι πόσα δις ευρώ πρέπει να πληρωθούν και από ποιούς για τα περίφημα cds .
  Kαι σίγουρα δεν θα πληρωθεί ούτε σεντς και θα δημιουργηθεί παγκόσμια νομισματική αναταραχή-κρίση μεγέθους αναλόγου των οφειλομένων δις και των εμπλεκομένων χωρών -οίκων κλπ φυσικών και ν0μικών προσώπων διεθνώς.
  Η αποτροπή αυτού του κινδύνου είναι και ο ισχυρότατος λόγος που δίνει πιθανότητες να ξεφύγει η χώρα από την χρηματοπιστωτική και κοινωνική κατάρρευση, παρά τις επίμονες προσπάθειες που καταβάλλει το πολιτικό προσωπικό της συμφοράς που παρουσιάζεται ότι ασκεί διακυβέρνηση.

 19. barman avatar
  barman 12/07/2011 23:30:04

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο αγγλικός όρος selective default τρομάζει τους ξένους και αποφάσισαν από σήμερα να χρησιμοποιούν τους ελληνικούς όρους ''epilektiki xreokopia'' η ''sketi xreokopia'' έτσι ώστε να καθησυχάσουν τους επενδυτές και από αύριο τα χρηματιστήρια να κάνουν τρελλές ανοδικές κούρσες!!!!!!

 20. μαρικα avatar
  μαρικα 13/07/2011 00:07:48

  Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει.

 21. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/07/2011 00:35:21

  Όσα έχουν καταγραφεί ως γεγονότα από την ώρα που το πασοκ κέρδισε τις εκλογές και τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δικαιώνουν τη στάση και τις θέσεις όσων υποστηρίζουμε ότι η κυβερνητική πολιτική θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

  Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε τα μέγιστα και η πολιτική στάση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, σύρθηκαν από τις εξελίξεις που προξένησαν αναστάτωση σε παθητική αντιμετώπιση των παγκόσμιων μετασχηματισμών χωρίς να τολμήσουν να δημιουργήσουν εξελίξεις που θα οδηγούσε σε νέους δρόμους την νέα πραγματικότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

  Η πρόσφατη έκτακτη Σύνοδος Κορυφής έδειξε ότι η κρίση ακουμπά πλέον τον πυρήνα της ευρωζώνης και όλα τα ενδεχόμενα το επόμενο διάστημα είναι ανοιχτά καθώς μετά από ένα τόσο σοβαρό ταρακούνημα η κρίση μπορεί να προσλάβει ποικίλες μορφές με το σενάριο διάλυσης της ευρωζώνης με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα να είναι πιο κοντά από ποτέ, από την στιγμή που ο «παράγοντας Ιταλία» είναι μη διαχειρίσιμος για τα δεδομένα του μηχανισμού δανεισμού που στην παρούσα φάση εξυπηρετεί τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

  Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι Ευρωπαίοι υπουργοί στη σύνοδο του Ecofin ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα θα λυθεί, (όπως λύθηκε στην Ελλάδα) με πολυετές σχέδιο μέτρων λιτότητας για δημοσιονομική εξυγίανση και μείωση του χρέους της Ιταλίας και, για πρώτη φορά σύμφωνα με την corriere.it παραδέχθηκαν ότι «παίζει το σενάριο χρεοκοπίας για την Ελλάδα» προκειμένου να αποφευχθεί «συστημική κρίση» στην ευρωζώνη .

  Όπως όλα δείχνουν, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε μια τέτοια περίπτωση, η υποβάθμιση του λαού και ίσως η πολιτική ανωμαλία ως αποτέλεσμα, θα ολοκληρώσουν τον φαύλο κύκλο των «μνημονίων» που άνοιξε η παρούσα κυβέρνηση για να δικαιολογήσει κάτι που δεν είναι πασιφανές μέσω του εαυτού του και ειδικότερα την εξαπάτηση του λαού και την κατ’ εξακολούθηση καιροσκοπική και ανεύθυνη πολιτική πρακτική της.

 22. Αστος avatar
  Αστος 13/07/2011 00:48:39

  Οι Ελληνες ομως ?

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/07/2011 00:55:08

  Πάντως, πώς τα πάνε, πώς τα φέρνουν, κάθε μήνα καταφέρνουν να αδειάζουν οι τράπεζες από καταθέσεις. Θυμάστε το όργιο αναλήψεων, τις μέρες πριν από τον ανασχηματισμό και τη φιλολογία για συγκυβέρνηση; Τώρα, θα φταίει ο κόσμος αν τρέξει αύριο και μεθαύριο στα γκισέ;

  Είναι τόσο ανίκανοι, που δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τους εντολοδότες τους...

 24. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 13/07/2011 01:28:13

  μετά την δίκαιη λιτότητα προέκυψε η επιλεκτική χρεοκοπία,
  ο Βενιζέλος μπορεί να νομίζει ότι είναι ο έξυπνος της Ελλάδας και μείς οι καθυστερημένοι

 25. ηλιας avatar
  ηλιας 13/07/2011 01:36:22

  Υφεσηηηηη,γλυκια μου υφεσηηηηη ολα εσυ τα διορθωωωωωνεις, ολα εσυ μονο τα καθαριιιιιζεις...
  Λεω...
  Υπαρχουν και εξαιρεσεις βεβαια που επιβεβαιωνουν τον κανονα...

 26. a.p. avatar
  a.p. 13/07/2011 01:37:29

  ρε ουστ κοπροσκυλα, επαγγελματιες αλητες σοσιαληστες!!!!!!!!!!!!

 27. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 13/07/2011 01:55:10

  επιλεκτικη βλακεια θα ηθελε να πει ο ανθρωπος, με τα λιγα αγγλικα που γνωριζει. ειναι φανερο πλεον οτι οι ξενοι θα μας πεταξουν στη θαλασσα. απο τη στιγμη που ψηφιστηκε το μεσοπροθεσμο και εχουν το δικαιωμ αν ακανουν οτι θελουν τωρα. μετα το ξεπουλημα οσο οσο της δημοσιας περιουσιας και την απολυτη εξαθλιωση του ελληνικου λαου ,θα την κανουν με ελαφρα πηδηματακια για αλλες πολιτειες.ετσι καναν και με την αργεντινη ,πηραν οτι ηθελαν και μετα την κοπανησαν. πρεγμα που σημαινει εκτη δωση τελος.

 28. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 13/07/2011 02:05:59

  Υπήρχε περίπτωση να αντιμετωπιστεί το χρέος με τεράστιο δανεισμό και συρρίκνωση της οικονομίας;

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δημήτρης 13/07/2011 02:11:27

   πάντως ας μη στενοχωριόμαστε: αν είναι εκσυγχρονιστική και σοσιαλιστική η χρεοκοπία είναι καλό πράγμα.

 29. anonymous avatar
  anonymous 13/07/2011 07:36:26

  Δεν είναι βαγγέλης είναι βαγγελάκης. Αλλα ρε Βαγγέλη να σου φορτώσει ο ΓΑΠ και τη χρεοκοπία πάει πολύ τόσο αρχομανής πια?

 30. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 13/07/2011 08:49:57

  Δεν υπάρχει ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει τον Μπένι γιατί, εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που βίωσε ποτέ η πατρίδα μας, εκείνος επιλέγει να ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό (sic) αεροπλάνο δίκην μαχαραγιά, χρεώνοντας τους Έλληνες φορολογούμενους για μία (1) πτήση με 56.000 ευρώ;
  Περιμένω από τους δαιμόνιους ερευνητές ρεπόρτερ να μην τον αφήσουν σε χλωρό κλαρί.
  Εκτός και εάν δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι και τολμηροί δημοσιογράφοι, πράγμα που μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γιάννης Καλαματιανός 14/07/2011 00:05:57

   Δεν υπάρχουν, γι' αυτό κανείς δεν θα τον ρωτήσει

 31. BlueSky avatar
  BlueSky 13/07/2011 09:51:50

  Ο πρωθυπουργός του '''λεφτά υπάρχουν''', '''λεφτά υπήρχαν''', '''που πήγαν τα λεφτά''', έγινε ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας με εκκαθαριστή τον κ. Βενιζέλο.
  Γιατί κύριε Βενιζέλο ανέλαβες αυτόν τον ρόλο;;;;;;

 32. Αννίτα avatar
  Αννίτα 13/07/2011 13:10:04

  Θα προτιμούσα να τα αγοράζει το Ελληνικό δημόσιο τα ομόλογα, και κάθε τι Ελληνικό να παραμείνει στην χώρα μας οχι να περάσει σε ξένα χέρια. Ας μάθουμε λοιπόν μέσα από όλη αυτή την τρικυμία που περνάμε να εκτιμάμε τα δικά μας αποκτήματα παλιά κ νέα.
  Ας μάθουμε να εκτιμάμε την ιστορία κ τον πολιτισμό του τόπου μας που έδωσε υγιείς βάσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας που όμως εμείς δεν χειριστήκαμε με τον καλλίτερο τρόπο για να τα κρατήσουμε κ να παραμείνουμε ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ με αξιοπρέπεια κυρίαρχο αυτών των αποκτημάτων μας, των δικαιωμάτων μας να κρατήσουμε ψηλά ' Τα Σύμβολα και το Σπαθί ".
  Να εργαζόμαστε όλοι οι πολίτες, αλλά και οι σωστοί πολιτικοί μαζί για το καλό αυτής της χώρας.
  Να εκτιμάμε όσα είχε κ έχει αυτή η χώρα σήμερα από το πιο μικρό μαγαζάκι μέχρι την καλλίτερη βιομηχανία, κυρίως τον ορυκτό πλούτο, να τα δουλεύουμε εμείς όχι τα ξένα αρπακτικά. Τα έχουμε όλα αυτά, δεν τα εκτιμήσαμε,τα προσπεράσαμε , δεν τα είδαμε κ τώρα βρισκόμαστε στον μεγαλύτερο κίνδυνο " ελεγχόμενης χρεωκοπίας".
  Ομως ουδέν κακόν αμιγές καλού.!!!!!!!

 33. player avatar
  player 13/07/2011 13:31:28

  Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙΣ....
  ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ......ΑΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ Σ ΟΛΟΥΣ.

 34. Κώστας avatar
  Κώστας 13/07/2011 14:13:48

  Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του.


  Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει;


  Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;


  Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.


  Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:


  -Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.

  -Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.

  -ΟΙ ΗΠΑ με 13,5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.


  Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντο.


  Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:


  Ερώτηση 1)
  Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

  Ερώτηση 2)
  Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

  Ερώτηση 3)
  Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

  Ερώτηση 4)
  Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;

  Ερώτηση 5)
  Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;

  Ερώτηση 6)
  Πως γίνεται ολόκληρος ο πληθυσμός της γης να χρωστάει το 98% των χρημάτων του και σε ποιόν τα χρωστάει τελικά;


  Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

  • samiotis avatar
   samiotis @ Κώστας 13/07/2011 14:56:58

   Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.)
   ο επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

   Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

   Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος και ανατοκιζομενη πίστωση χωρίς αντίκρυσμα και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας.

   Η πραγματική αίτια της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

   • aenaon avatar
    aenaon @ samiotis 13/07/2011 15:39:40

    αυτο ακριβως είναι όλη η ιστορια.
    πρεπει επιτελους τα κρατη να τυπώνουν το δικό τους χρήμα χωρίς να πληρώνουν επιτόκιο του αέρα στις κεντρικές τράπεζες

 35. Stefanos avatar
  Stefanos 13/07/2011 14:19:51

  Δεν ξέρουν ποιες λέξεις πλέον να επινοήσουν για να κοροϊδεψουν τον κόσμο. Κατήντησαν μοιραίοι γλωσσοπλάστες και μηδενικά στην πράξη...

 36. Δημοκρατία (γιατί χανόμαστε) avatar
  Δημοκρατία (γιατί χανόμαστε) 13/07/2011 16:52:53

  Να φύγουμε τώρα από το ευρώ. Να κάνουμε το δικό μας νόμισμα. Να μπορούμε να αγοράζουμε έστω αυτά που παράγουμε κι όχι να σαπίζουν οι ντομάτες γιατί ο κόσμος δεν έχει ευρώ να τις πληρώσει και πεινάει. Να κινηθούμε πριν η φτώχεια καταστρέψει το λαό μας. Ειδα ντοκυμαντέρ τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ και δε θέλω να δω την εξαθλίωση και στη χώρα μας.

 37. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 13/07/2011 19:58:43

  Βρε που χάθηκε και αυτός ο τιραμόλας,μπορεί να ξέρει αυτός τι εννοούσε ο παρολίγον μελλοντικός ηγέτης του ΘΑΣΟΚ.....

 38. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 13/07/2011 23:02:48

  AΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
  ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΡΥΒΕ ΝΤΕΜΕΚ Η ΝΔ!!!!!!

 39. Αννίτα avatar
  Αννίτα 14/07/2011 11:43:05

  Για τις απορίες του Κώστα, απάντησε μόνος του σε όλα τα εωτήματά του, έχω να προσθέσω βάσει όσων είπε ένα ακόμα. Καίγονται για μας οχι γιατί τους χρωστάμε τα ψίχουλα μπροστά σε άλλους, όχι απλά για τί θέλουν να κυβερνήσουν όλο τον κόσμο μη εξαιρουμένου κ μας τους Ελληνες. Αλλά γιατί λόγω της γεωγραφικής μας θέσης έχουμε τεράστια σημασία. Εκτός αυτού είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει. Φαντάζεσαι μια μέρα να ξυπνήσουμε ξαφνικά και να γίνουμε ένα ΕΘΝΟΣ με δύναμη τι θα σήμαινε γι αυτούς;
  Δεν τους ενδιαφέρουν λοιπόν τα ψίχουλα που τους χρωστάμε, τους ενδιαφέριε μη και ξεφύγουμε από την κυριαρχία τους.!!
  Γι αυτό έπαιζαν τόσο καιρό με τους φόβους που μας επέβαλαν, είδαν οτι δεν μασάμε οτι ήδη φέραμε αντιρρήσεις στις απαιτήσεις τους,[ εννοώ τον λαό μας κ τον τρόπο που αντέδρασε] , δεν μπορούν να μας κάνουν καλά με τίποτα όποια μέθοδο κ αν χρησιμοποιήσουν. Βάσει των όσων είδες λοιπόν [χρεών άλλων κρατών] στους οποίους δεν αναφέρονται γιατί είναι μέσα στο κόλπο και αυτοί ο στόχος τους είναι αυτός για μας.!Να μας αφανίσουν.! Σιγά μη τους ενδιαφέρει το χρέος μας.
  Ηδη έχουν αρχίσει και βαριούνται αυτό το σενάριο και ψάχνουν άλλο για να μας βάλουν στο χέρι. Κάποτε οι σκλάβοι ξυπνάνε!!!!!

 40. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 14/07/2011 12:20:30

  ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.
  ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΤΡΩΘΟΥΜΕ!!!

 41. Γιάννης Κ. avatar
  Γιάννης Κ. 14/07/2011 13:51:01

  Ρε παιδιά τί είναι αυτό το Selected Default θα μου εξηγήσει κανεις και εμένα;


  ΥΓ Ας του μάθει κάποιος αγγλικά..Είπαμε το ενοίκιο της Συγγρού είναι μεγάλο και άρα πρέπει να κόψουμε πράματα αλλά όχι και έτσι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.