#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2010 19:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προετοιμάζεται η Αυτόνομη Δημοκρατία της Ροδόπης;Η κάθοδος αυτόνομων μουσουλμανικών συνδυασμών στην Κομοτηνή και την Ξάνθη και η εκλογή περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σύμφωνα με την κατευθυνόμενη από το τουρκικό προξενείο ψήφο των μειονοτικών, αποτέλεσαν ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική του νεοοθωμανισμού. Και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από το μικρό ποσοστό των τουρκικών ψηφοδελτίων σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Αυτό αποτελούσε ηθελημένη στρατηγική του προξενείου για να μην τρομάξει η ελληνική κοινή γνώμη και να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα ελληνικά κόμματα στην περιοχή.

Το πρόβλημα στη Θράκη τείνει να γίνει εκρηκτικό και η μειονότητα να μεταβληθεί σε στρατηγική μειονότητα, δεδομένου ότι συγκεντρώνονται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α. Γειτνίαση με μια αναθεωρητική και επεκτατική χώρα.

Β. Αποδυνάμωση της χώρας στην οποία ζει η μειονότητα και αντίστοιχη ενδυνάμωση της γειτονικής αναθεωρητικής δύναμης, που προετοιμάζει ψυχολογικά τη μειονότητα για κινήσεις αποσχιστικού χαρακτήρα ή, στην καλύτερη περίπτωση, την απομακρύνει συναισθηματικά από την παρούσα πατρίδα της.

Γ. Ύπαρξη μιας μειονότητας με παρόμοια ταυτότητα σε μια γειτονική χώρα.

Στην περίπτωση των μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, η Τουρκία θα προσπαθήσει να προωθήσει ως ενδιάμεσο στάδιο μια λογική αυτονομίας των μουσουλμάνων της Θράκης, ενεργοποιώντας ένα μέχρι σήμερα «κρυφό χαρτί» της, την άμεση γειτνίαση των ελλήνων μουσουλμάνων με τις μουσουλμανικές μειονότητες της Βουλγαρίας.

Το μειονοτικό ζήτημα στην περίπτωση της Βουλγαρίας είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι στην Ελλάδα. Τα μεγέθη είναι άλλης κλίμακας -μάλλον γύρω στο 10% του πληθυσμού- με παρόμοια σύνθεση με την Ελλάδα, δηλαδή ένα σημαντικό ποσοστό Πομάκων υπό διαδικασία τουρκοποίησης, τουρκογενείς, τσιγγάνοι κ.λπ. Η μειονότητα στη Βουλγαρία χρησιμοποιείται ως στρατηγική μειονότητα με διαφορετικό ρόλο, ανάλογα με την περίπτωση και τη συγκυρία: Επί Ζίβκοφ η κύρια κατεύθυνση ήταν η προσπάθεια χρησιμοποίησής της για να αποσταθεροποιηθεί το βουλγαρικό καθεστώς. Στη σημερινή συγκυρία κυρίαρχη είναι η προσπάθεια ελέγχου από την Τουρκία της Βουλγαρίας, μέσω του μειονοτικού και της απειλής που αντιπροσωπεύει, ούτως ώστε να διαλυθεί ό,τι απέμεινε από τους άξονες Σόφιας - Μόσχας και Αθήνας - Σόφιας. Και για την ώρα φαίνεται αυτή η στρατηγική να αποδίδει. Τα προβλήματα επιδεινώνονται με την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ και τη δημιουργία των κάθετων αξόνων της Εγνατίας που θα διασυνδέουν Βουλγαρία και Ελλάδα, που θα φέρουν σε άμεση επαφή τις δύο μειονότητες για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κατά συνέπεια θα υπάρχει η πιθανότητα σχετικής ομογενοποίησης των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε Βουλγαρία και Ελλάδα.

Αν λοιπόν ευοδωθούν τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας -σε συνεργασία με τους υπερασπιστές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» Γερμανούς και Αμερικανούς και με την αμέριστη στήριξη διαφόρων εγχώριων υπερασπιστών τους- τότε θα εμφανιστεί η δυνατότητα για τη διεκδίκηση μιας αυτόνομης περιοχής της Ροδόπης ή, στην καλύτερη για την Τουρκία περίπτωση, της Δημοκρατίας της Ροδόπης, που θα περιλαμβάνει πληθυσμούς από τις δύο πλευρές των συνόρων...

Το ζήτημα πλέον δεν είναι καθόλου μακρινό και αν κρίνουμε τον τρόπο που το ελληνικό κράτος χειρίστηκε το θέμα των μειονοτήτων, όπως και εκείνο της ανάπτυξης και του πληθυσμού της Θράκης, θα πρέπει να φοβηθούμε τα χειρότερα. (Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με την απογραφή του 1940 η Θράκη είχε 370.000 πληθυσμό ενώ μόνο με τη φυσική ανάπτυξη του πληθυσμού θα έπρεπε να έχει 540.000 κατοίκους το 2001. Αντ' αυτού είχε μόνο 362.000, όσο δηλαδή οι δήμοι Περιστερίου και Καλλιθέας μαζί!) Ή μήπως δεν θα πρέπει να μας φρονηματίζει το προηγούμενο της Κύπρου και ο ρόλος των Τουρκοκυπρίων;

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, πέρα από τις υπόλοιπες παραμέτρους -δηλαδή ανάπτυξη της αυτόνομης ταυτότητας των Πομάκων και των Ρομά, αποκλεισμός των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου και κατάργησή του στον βαθμό που δεν συμμορφώνεται, εκπαιδευτική πολιτική που να ευνοεί την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία-, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική με ενίσχυση του ελληνικού πληθυσμού.

Η ανάπτυξη της Ξάνθης και της Κομοτηνής πρέπει να είναι κατ' εξοχήν ενδοστρεφής μια και υπάρχουν τεράστια περιθώρια για μια τέτοια ανάπτυξη, και η εξωστρεφής ανάπτυξη με κατεύθυνση την Βουλγαρία και τον Εύξεινο να επικεντρωθεί στον Νομό Έβρου, που εξάλλου διαθέτει και τα γεωγραφικά και τα μορφολογικά πλεονεκτήματα για κάτι τέτοιο. Το Πανεπιστήμιο της Θράκης πρέπει να γίνει το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο και να συνδεθεί με την οικονομία της περιοχής, ενώ στη Θράκη πρέπει να εγκατασταθούν βιομηχανίες εξυπηρέτησης και των αναγκών των ένοπλων δυνάμεων.

Για να μην ξυπνήσουμε αύριο με ένα νέο κυπριακό πρόβλημα στο εσωτερικό της ίδιας της Ελλάδας, πρέπει πριν απ' όλα να αφυπνιστεί ο ελληνικός λαός για τον άμεσο κίνδυνο που συνιστά ο νεοοθωμανισμός στη Θράκη.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ

Απο Το ΠΑΡΟΝ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 29/11/2010 20:21:53

  Η περσυνή ατυχήσασα με τον φίλο της Μουσουλμάνο πρώην βουλευτή Αχμέτ Ιλχάν καιροσκοπούν και αλιεύουν σε θολά νερά προσπαθώντας να δημιουργήσει γκρίζα εκλογική ζώνη για το Σαμαρά. Ξεχνάει η πικραμένη θυγατέρα τους κινδύνους που προκαλούν αυτά τα εκλογικά παιχνίδια της.

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 29/11/2010 20:43:03

  Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΕΔΩ ΣΥΜΑΧΩΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΝΤΟΡΑ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΦΙΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ,ΕΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΡΟΥΤΣΑΣ.ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΩΣΙΑ,ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ???.

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 29/11/2010 21:52:24

  Πατριώτες δώστε βάση και ενδιαφέρον στα εθνικά ζητήματα.
  Εκεί βρίσκεται όλη η ουσία !!! Προσοχή στη κοσσοβοποίηση
  της Θράκης, είναι ο ίδιος άνθρωπος που οργάνωσε τους
  εκεί μουσουλμανικούς πληθυσμούς με πολύ μέθοδο...ο ίδιος
  τωρινός τούρκος πρόξενος!
  Γενικά τώρα αυτά θα κυριαρχήσουν...μην τα παραμελούμε!!!
  Ξεπουλάνε την Ελλάδα οι Πασόκοι και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα...μαζί
  με όλα τα δεκανίκια τους και τα ΜΜΕ πυλώνας στήριξης...

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 30/11/2010 11:17:15

  Η Συνθήκη της Λωζάνης καταργήθηκε ντε φάκτο από την Τουρκία με τα γεγονότα του 1955 στην Κωνσταντινούπολη και τη βίαιη αλλοίωση του πληθυσμού των αμιγώς ελληνικών νησιών Ίμβρου και Τενέδου.
  Πρέπει κι εμείς να σταματήσουμε να μιλάμε για "μουσουλμανική" μειονότητα και να αρχίσουμε να μιλάμε για εθνικές μειονότητες.
  Στη Θράκη υπάρχουν ΤΡΕΙΣ εθνικές μειονότητες, οι Τούρκοι, οι Πομάκοι και οι Ρομά. Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει στα μέλη της κάθε μειονότητας εκπαίδευση στη γλώσσα της. Γιατί να μαθαίνουν τουρκικά οι Έλληνες πολίτες Πομάκοι και Ρομά της Θράκης; Γιατί να ορίζει η Τουρκία τον μουφτή τους;
  Οι Τούρκοι αποτελούν το 50% της "μουσουλμανικής" μειονότητας και το 15% του πληθυσμού της Θράκης. Αμέσως-αμέσως ψαλιδίζουμε τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες τής Τουρκίας.
  Ας κόψουμε λίγο τα φτερά της Τουρκίας. Μπορούμε.
  Φτάνει πια με τη φινλανδοποίησή μας.

 5. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 30/11/2010 13:14:23

  Κάποτε ο Ζίβκοφ στη Βουλγαρία ξαπόστειλε 400.000 μουσουλμάνους στην Τουρκία σ' ένα βράδυ.....Κάποτε.....Ο Ζίβκοφ

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ Μαύρος Ιάκωβος 30/11/2010 18:59:00

   Και όσοι παραμείνανε τους αλλάξανε τα ονόματα σε κουμουνιστικα(τα χριστιανικά απαγορευόταν) με κατάληξη -ωφ. Βέβαια οι Τούρκοι συνεχίζουν να έχουν μεγάλη επιρροή εκεί. Ως και εκπροσώπους στο κοινοβούλιο έχουν. Όχι ως μουσουλμάνοι αλλά ως Τούρκοι.

 6. SAVVAS avatar
  SAVVAS 30/11/2010 16:23:57

  Το ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρει μόνο η αρπαγή της εξουσίας και η παραμονή του σε αυτήν. Τα άλλα είναι για το ΠΑΣΟΚ κουραφέξαλα. Όταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ της Θράκης ζηφίζουν ΠΑΣΟΚ τότε είναι οι ίδιοι τα θύματα. Πρώτα πρέπει να ξυπνήσουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ που ζούν στην Θράκη. Ο τυχάρπαστος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ διόρισε εκατοντάδες χιλιάδες στο δημόσιο. Όχι μόνο τους διόρισε αλλά έκανε και γεναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Θυμάται κανείς την περίφημη ΑΤΑ (Αυτόματη Τιμαριθμηκή Αναπροσαρμογή) ? θυμάται κανείς τον φορέα των προβληματικών επιχειρήσεων? Σε δυο τετραετίες διέλυσε την ΕΛΛΑΔΑ. Σήμερα πληρώνουμε τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ στις δυο πρώτες τετραετίες. Εάν ο ΑΝΔΡΕΑΣ δεν έκανε προσλήψεις δεν θα βρισκόταν στην εξουσία. Για να παραμείνει στην εξουσία ξεκίνησε την φάμπρικα των προσλήψεων. Τώρα ήρθε ο GIORGAKIS να τα πάρει όλα πίσω , όσα έδωσε ο ANDREW PAPANDREOU.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.