#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/05/2011 20:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Προβοκάτσια χαρακτηρίζεται από την Αθήνα δημοσίευμα Spiegel για έξοδο από το ευρώΠροβοκάτσια χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο, στην ηλεκτρονική του έκδοση, ανέφερε πως η Ελλάδα σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και πως για το λόγο αυτό η EE συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στο Λουξεμβούργο. Στην ατζέντα της συνάντησης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν και το ενδεχόμενο προσεχούς αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.

«Το δημοσίευμα περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από τη Ζώνη του Ευρώ, πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με αδιανόητη ελαφρότητα παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα έχει διαψευστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και από τις Κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ.

Τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν προβοκάτσια, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και του Ευρώ και υπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Η Ελλάδα δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ, υπογράμμισε νωρίτερα και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το δημοσίευμα προκάλεσε μπαράζ διαψεύσεων και από τη γερμανική κυβέρνηση αλλά και από τον εκπρόσωπος του προέδρου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν τέτοιου είδους σχέδια, δήλωσε στο Reuters πηγή της γερμανικής κυβέρνησης.

O εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εντελώς λάθος». «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοια συνάντηση», δήλωσε στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο o Γκι Σουλέρ.

Επιμένει το Spiegel

Πάντως, δημοσιογράφος του Spiegel Online δήλωσε στο Reuters ότι το περιοδικό εμμένει στα περί συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο με θέμα την Ελλάδα.

«Πρόκειται για μυστική συνάντηση. Ίσως έχει ξεκινήσει ήδη», δήλωσε δημοσιογράφος του Spiegel ζητώντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υφυπουργός Γιεργκ Ασμουσεν βρίσκονται στο Λουξεμβούργο σε σύσκεψη με θέμα την Ελλάδα.

Aλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης, με τον οποίον επικοινώνησε το Reuters, ανέφερε ότι ορισμένοι υπουργοί της ΕΕ συναντώνται στο Λουξεμβούργο για να συζητήσουν ζητήματα σχετικά με την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Τρισέ στο τιμόνι της ΕΚΤ.

«Δεν είναι καινούριο να συναντάται υπο-ομάδα του eurogroup», δήλωσε ο αξιωματούχος, αποκλείοντας ότι θέμα της συζήτησης είναι πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Τι λέει το δημοσίευμα

Αναλυτικότερα, το Spiegel online ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του, ότι «η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα, τη δραχμή. Η Κομισιόν σήμανε συναγερμό και συγκάλεσε για απόψε έκτακτη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Θέμα της σύσκεψης είναι η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η αναδιάρθρωση του χρέους της».

Το δημοσίευμα γράφει ότι «λόγω της τεταμένης κατάστασης έχει επιβληθεί άκρα μυστικότητα για τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Συμμετέχουν μόνον οι υπουργοί Οικονομικών συνοδευόμενοι από έναν μόνον συνεργάτη τους. Εκ μέρους της Γερμανίας συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υφυπουργός Γιουργκ Ασμουσεν».

Σύμφωνα με το Spiegel, ο κ. Σόιμπλε θέλει πάση θυσία να αποτρέψει τους Έλληνες από την έξοδο από το ευρώ. Στις αποσκευές του για το Λουξεμβούργο έχει έκθεση του υπουργείου του, η οποία προειδοποιεί για τις συνέπειες. «Θα υπάρξει μια δραστική υποτίμηση του νέου νομίσματος της χώρας έναντι του ευρώ» επισημαίνεται στην έκθεση. Εκτιμάται ότι η απώλεια της ισοτιμίας θα είναι στο 50%. Αυτό θα οδηγούσε σε δραστική αύξηση του χρέους της χώρας. Οι άνθρωποι του Σόιμπλε υπολογίζουν ότι στην περίπτωση αυτή το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν αναπότρεπτη. Με απλά λόγια η Ελλάδα θα κήρυττε πτώχευση» γράφει το περιοδικό.

Το δημοσίευμα θεωρεί διαφιλονικούμενη τη νομική πτυχή της εξόδου από την ευρωζώνη. Όπως γράφει «σύμφωνα με την άποψη νομικών η χώρα θα έπρεπε να εγκαταλείψει ταυτόχρονα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

(Ναυτεμπορική)

Greece raised possibility of euro exit: report

(Reuters) - Greece has raised the possibility of exiting the euro zone in discussions with the European Commission and other member states in recent days, Germany's Spiegel Online reported on Friday.

The magazine said euro zone finance ministers were meeting in Luxembourg on Friday evening to discuss the Greek crisis and that a possible restructuring of its debt would be on the agenda of the meeting.

"The government has raised the possibility of leaving the euro zone and reintroducing its own currency," the report said, without citing its sources.

(Writing by Noah Barkin; Editing by Erik Kirschbaum)

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/05/2011 20:46:43

  "Λύκος, λύκος στα πρόβατά μου!"

  Κάπως έτσι είναι και αυτές οι "διαψεύσεις"...

  • factorx avatar
   factorx @ Αυριανιστής 06/05/2011 20:49:40

   περίμενε, άλλη η είδηση

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/05/2011 20:50:32

  Mαγκωμένος ο Βενιζέλος.
  Δεν διέψευσε τίποτα.

  • φωνη avatar
   φωνη @ αλλενάκι 06/05/2011 21:01:08

   Γιατί βγαίνει ο Βενιζέλος να διαψεύσει και δε βγαίνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός?
   Ο Σόιμπλε κάνει δηλώσεις, ο Τρισέ κάνει...δηλ τον Παπανδρέουν τον αφορά λιγότερο από αυτούς η φημολογία? Δεν ώφειλε να έχει βγει ο ίδιος?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ φωνη 06/05/2011 21:06:41

    ΔΕΝ διέψευσε.
    Ούτε μία στιγμή δεν βγήκε από το στόμα του η έκφραση
    "διαψεύδω" ή "διαψεύδω μετά βδελυγμίας" ή "είναι προβοκάτσια".

    Όποιος είδε τη δήλωσή του κατάλαβε.

    Είπε μόνο με τραβηγμένη λίγο και ουδέτερη τη φωνή και αποστασιοποιημένη τη γλώσσα σώματος, σα να μιλούσε κάποιος τρίτος ότι:
    "με προσοχή προσεγγίζεται μια κατάσταση, εφιστάται προσοχή, δεν είναι η πλευρά της Ελλάδας αυτή η οποία θα προκαλέσει ζητήματα".

    • φωνη avatar
     φωνη @ αλλενάκι 06/05/2011 21:54:56

     Δεν εστιάζω στο τι κάνει ο Βενιζέλος ο οποίος και θεσμικά δεν έχει την ευθύνη να απαντήσει. Εστιάζω στο τι κάνει ο Παπανδρέου, που έπρεπε να είχε τσακιστεί από την πρώτη στιγμή να διαψεύσει και όχι να καθυστερεί η απάντηση και όταν αυτή δίνεται να είναι από ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης. Οι άνθρωποι σε συνεννόηση υπερατλαντική τα κάνουν και αυτά, ευρωπαϊκά καρκινώματα.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/05/2011 20:55:22

  Το ΕΣΡ θα επεμβει... ειναι σιγουρο!
  το ΓΑΠ εχει κωδικο ομονα Τζερονυμος ο Υποχθονιος.
  εχει χαρτογραφησει τον Αχεροντα και οπου ναναι φτανει !!.. αντε καλο κατευοδιο να ευχηθω και καλο κουπι στη λαβα.

  Το νεο αθλημα ειναι Καμηλοκαβαλαρίες.

  ΠΠ

  ποστ = καμια σχεση !

 4. Εφιαλτης avatar
  Εφιαλτης 06/05/2011 20:56:20

  Τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτο το ματαιο κοσμο.....Ουτε φυσικα οτι στις 10/5 ληγουν πολλα CDS που πρεπει να πληρωθουν,αλλα ουτε και οτι δημοσιευμα δεν διαψευσθηκε κοφτα απο κανενα,και τα τιτιβισματα της ελληνικης-αναξιοπιστης-πλευρας δεν τα πιστευει απλα...κανεις! περαστικα μας καλα να παθουμε.....καντε το screensaver,,,

  http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,761201,00.html

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Εφιαλτης 06/05/2011 21:28:13

   λήγει ένα αξιόγραφο... ύψους 10 δις περίπου... στις 10 Μαίου, πολύ σωστά λες

   • Εφιαλτης avatar
    Εφιαλτης @ αλλενάκι 06/05/2011 21:59:43

    Η "Τραπεζα Συμβουλος μας" Goldman Sachs,εχει πολλα δισ σε CDS,οπως επισης μεχρι να διαψευσει.....ο πεταλωτης μας και καλα ολα αυτα,καποοι στη wall Εβγαλαν πολλα σορταροντας την Εθνικη.Αυτα για να ξερουμε γιατι θα πρεπει να κατηγορηθουν ολοι για εσχατη προδοσια...

 5. anonymous avatar
  anonymous 06/05/2011 21:02:33

  Τα Γερμανικά μου είναι πολύ καλά και διάβασα το όλο δημοσίευμα στο πρωτότυπο.
  Δεν είναι προβοκάτσια. Είναι προειδοποίηση της Γερμ. κυβέρνησης και απάντηση σε αυτούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, την Αγγλία και την Αμερική κυρίως, που επαναφέρουν το σενάριο της εξόδου της χώρας από το Ευρώ.
  Το δημοσίευμα λέει ότι νομικά τεχνικά και πραγματικά έξοδος από το Ευρώ δεν είναι δυνατή, διότι θα πτώχευε το σύνολο της Ευρωζώνης.
  Μάλιστα συνδέει την έξοδο από το Ευρώ με έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ
  ΥΓ. Κατά τη γνώμη μου αξίζει να μεταφραστεί λέξη προς λέξη και να σχολιαστεί από τους επαΐοντες στα οικονομικά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ anonymous 06/05/2011 21:45:37

   Πρώην συνεταίρος του Σόρος, σε συνέντευξή του σε αμερικάνικο κανάλι, προβλέπει ότι σύντομα θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια και η Βρετανία. Πιστεύεις ότι αν συμβεί αυτό, θα εξακολουθήσει να υπάρχει Ε"Ε" ώστε να μας απασχολεί αν θα είμαστε μέλη της ή όχι;

   • χρηχα avatar
    χρηχα @ Αυριανιστής 08/05/2011 02:10:14

    πρόσεξες τί όνομα είπες; Σόρος.....
    Ο Σόρος είναι απ΄το φιλικό περιβάλλον της ΓΑΠημένης παρέας, που εξαργυρώνουν τις φιλοδοξίες μωροφιλόδοξων για πρωθυπουργίες και τέτοια......και τι ζητούν σε αντάλλαγμα; τίποτε σπουδαίο μωρέ....να καμαρώσει λίγο η "έρμη η μάνα του παιδιού".....εεεεε και να κάνουν και κάποια "επεμβατική πολιτική εναντίων της Ε.Ε." για παράδειγμα ή και του ευρώ ....βάζοντας τους ΓΑΠηδες να εκβιάζουν για περαιτέρω διευκολύνσεις στην ομάδα που τον στήριξε....επιπλέον λεφτά για την "σωτηρία της χώρας".....
    Απορώ τί την ήθελαν την Ελλάδα εξ'αρχής στην Ε.Ε.....από την στιγμή που μπήκε 'ολοι οι πολιτικοί της Ελλάδας λειτουργούν σαν μαφιόζοι εκβιαστές , ζητώντας ανταλλάγματα (λεφτά ...πολλά λεφτά....) από τους εταίρους μας....για να ταίσουν τα λαμόγια τους και τα αφεντικά τους.....έκτισαν και μια στρατιά δημόσιους πιστούς λεγεωνάριους , που δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ τον καίσαρα που τους τάισε.....και τώρα εκβιάζουν ...κι άλλα λεφτά...γιατί θα σας διαλύσουμε και την ευρωζώνη.....

 6. Sofie avatar
  Sofie 06/05/2011 21:10:12

  Μιλάμε ο ΡΑΤΑΠΛΑΝ έχει πολυ θράσος!
  Έχει την εντύπωση ότι επειδή ο κόσμος υπομένει και ανέχεται όλα όσα κάνουν κάποια στιγμή δεν θα αντιδράσει?
  Που είναι όμως και η ΝΔ να οργανώσει κάτι? Μια διαμαρτυρία...μια πορεία.....κάτι τέλος πάντων...
  Καλή η στρατηγική ώριμου φρούτου αλλά ο κόσμος έχει ανάγκη από ηγέτη όχι αρχηγού κόμματος με παθητική και επικριτικη στάση...
  Λυπάμαι για όλους μας ειλικρινά

 7. Loretta avatar
  Loretta 06/05/2011 21:11:10

  To θεμα ειναι σοβαρο διοτι το spiegel εμενει στο αρθρο του....
  παντως κατι ετοιμαζεται και το θεμα ειναι οτι η κυβερνηση που εχουμε ειναι ανικανη να το χειριστει.

  • Sofie avatar
   Sofie @ Loretta 06/05/2011 21:13:47

   Η κυβέρνηση δεν είναι ανίκανη να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις...
   η κυβέρνηση προκαλει τέτοιες καταστάσεις.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Loretta 06/05/2011 21:15:17

   Μάλλον οι δικοί μας εκβίασαν τους Γερμανούς και απάντησαν. Δες το άλλο σχόλιό μου.

   • Loretta avatar
    Loretta @ anonymous 06/05/2011 21:26:58

    Διαβασα το αγγλικο κειμενο....!!! εμενα μου φανηκε οτι το μυνημα ηρθε απο wall street μερια δολλαριο vs euro..!! Πανε να μας διαλυσουν και να μας πουλησουν τσαμπα.

    • Sofie avatar
     Sofie @ Loretta 06/05/2011 21:32:33

     Λάθος το μήνυμα έιναι καθαρά απο Γερμανία,το ευρώ είχε ανέβει επικύνδινα ....(φυσικά το είχαν ανεβάσει οι ίδιοι οι αμερικάνοι)

     • Loretta avatar
      Loretta @ Sofie 06/05/2011 21:47:39

      με μπερδεψες βρε σοφια...

      το ευρω εχει αναβει επικυνδινα λες...και μετα λες οτι το μυνημα το εστειλε η Γερμανια??

      Μα οταν ανεβαινει το Ευρω χανει το δολλαριο...

     • Sofie avatar
      Sofie @ Loretta 06/05/2011 21:57:44

      Ε ναι ανέβηκε επικύνδυνα 1,48++ .... δεν θέλει τόσο ισχυρό νόμισμα δεν ευνοεί εξαγωγές

     • anonymous avatar
      anonymous @ Loretta 06/05/2011 22:25:35

      1) Ισχυρό Ευρώ δεν ευνοεί τις γερμ. εξαγωγές.
      2) Οι Αμερικανοί τύπωσαν 600 δις δολάρια που θα ρίξουν σταδιακά στην αγορά. Είναι φυσιολογικό να πέφτει το δολάριο και μάλιστα τόσο πολύ. Η αξία του είναι γύρω στο 1,80 του Ευρώ. Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τις χώρες του νότου τόσο θα πήγαινε. Εδώ έχει ανέβει το ελβετικό φράγκο από 1,50 ευρώ στο 1,28 και δε λέει να πέσει με τίποτε. Οι Ελβετοί το θέλουν γύρω στο 1,50 αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν για να το ρίξουν.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/05/2011 21:13:48

  reprofiling !! χαχαχα
  restructuring !! χαχαχα
  reΓΑΠ .. πες μας κ εμας τι θες απ τη ζωη μας !! οκ εισαι Παπανδρεου.. οκ.. επρεπε να γενεις πρωθυπουργος.. πασο..! Τωρα τι θελεις?

  Το Μνημονιο ΙΙ του Υπογειου Ξεπουληματια... ερχεται !! χχιχιχιχιχιιιιι τσιου
  revolver εχω....

  Το υπολοιπο του βιντεο Ντομινικ το εχει το ΠΑΣΟΚ !! θα περασει η συλληψη των καθικιων!!! σε 4 μερες θα μαθουμε τη συνεχεια!! Τριτη εχει Μη-Δημοσιαογραφο Λακη.

  τσου ρε λακη

  ΠΠ

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/05/2011 21:15:14

  πριονιζει τα κουπια και ξεφουσκωνει την αλυσιδα του ΓΑΠ...
  παντα με γαντι... χειρουργος ο Μπεννυ.. εμαθε !!

  ΠΠ

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 06/05/2011 21:16:44

   ομολογώ ότι επανεπιβεβαίωσε την ευφυία του με αυτή τη δήλωση...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 06/05/2011 21:20:46

    το μακρια απο τον κολο μου και οπου θελει ας μπει το γνωριζεις !!! ...

    ΠΠ

 10. Sofie avatar
  Sofie 06/05/2011 21:15:14

  Ε ρε βούρδουλα που θέλουμε....την οποιαδήποτε δύναμη έχουν την οφείλουν σε εμάς......
  Που θα πάει θα γυρίσει ο τροχός......τα υπόλοιπα τα ξέρετε

 11. King Leonidas avatar
  King Leonidas 06/05/2011 21:17:06

  Πάντως η συνάντηση γίνεται αυτή την στιγμή με την συμμετοχη και του Παπακωνσταντίνου. Η έξοδος από το ευρώ είναι ανυπόστατη φήμη, όμως το der spiegel έχει δίκιο σε ότι αφορά τις συζητήσεις που γίνονται αυτή την στιγμή στο meeting με επίκεντρο την ελληνική οικονομία. Θα είναι ένα μακρύ σαββατοκύριακο.

  • King Leonidas avatar
   King Leonidas @ King Leonidas 06/05/2011 21:20:00

   Εννοώ βεβαια το meeting στις Βρυξέλλες.

 12. Sofie avatar
  Sofie 06/05/2011 21:23:08

  Και δεν μου λέτε ρε παιδιά γιατί να είναι απίθανο να επιστρέψουμε στη δραχμή?
  Γιατι το αποκλείετε τόσο κατηγοριματικά? Η Πορτογαλία ζήτησε 78 δις που εμείς 330?!!!
  Η ελλάδα είναι ένα βαρύδι για την Ε.Ε., τάχα μου το ευρώ θα καταρεύσει....αηδείες.... όλα εξαρτώνται από τον τρόπο το οποίο θα το πλασάρουν.
  Απο την στιγμή που έχουν μπει εμπράγματες ασφάλειες τίποτα δεν είναι απίθανο...
  Σκεφτείτε βγαίνει η ελλαδα απο ευρώ ... πλήγεται το νόμισμα πέφτει από τα 1,43 στα 1,18 (στα περσυνά χαμηλά) ποιοι επωφελούνται? Το ζήτημα είναι κατά πόσο η Αμερική η οποία επωφελείται από την υπάρχουσα κατάσταση θα το θελήσει.

  • King Leonidas avatar
   King Leonidas @ Sofie 06/05/2011 21:26:05

   Επισήμως δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα προς το παρόν τουλάχιστον. Δεν το αποκλείω να συμβεί στο μέλλον.

 13. factorx avatar
  factorx 06/05/2011 21:25:11

  Κάθετη πτώση σημείωσε η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου και των άλλων 15 νομισμάτων με τις μεγαλύτερες συναλλαγές παγκοσμίως, εξ αιτίας του δημοσιεύματος του Spiegel Online περί ενδεχόμενης οικειοθελούς αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

  Το ευρώ, το οποίο υφίστατο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας πιέσεις έπειτα από την χθεσινή μεγάλη πτώση της ισοτιμίας του που προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Ευρωτράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ ότι δεν θα βιαστεί η ΕΚΤ να προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων, υποχώρησε προς στιγμήν στα 1,4372 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων έναντι του αμερικανικού νομίσματος, από τα 1,4540 δολάρια που βρισκόταν προτού κυκλοφορήσουν οι φήμες για την Ελλάδα.

  Γρήγορα το ευρωπαϊκό νόμισμα ανέκαμψε στα 1,4415 δολάρια, καθώς αξιωματούχοι από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυρίως οι εκπρόσωποι της γερμανικής Καγκελαρίας και του προέδρου του Eurogroup έσπευσαν να διαψεύσουν ως λανθασμένο και ανυπόστατο το περίεργο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

  • anonymous avatar
   anonymous @ factorx 06/05/2011 21:29:08

   Μα καλά είναι πράγματα αυτά να θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και το Ευρώ να πέφτει; Πω πω ρε παιδί μου!
   Όχι τίποτε άλλο αλλά μας έλεγαν ότι έτσι και φύγουμε θα διπλασιαστεί το Ευρώ έναντι του δολαρίου και δε θα έκαναν εξαγωγές οι Γερμανοί.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ factorx 06/05/2011 21:31:05

   Εγραφα χτες... αν γινει στραβη με Ελλαδα, στο καπακι η Γερμανια θα δανειζεται συν 200μβ !! δεν υπαρχει περιπτωση !!
   επεσε το πετρελαιο !!! ανεβηκε το δολλαριο.. παιζουν και λιγο με την ΕΕ...
   δεν εχουν καταληξει σε τπτ...
   Οσοι εχουν αγορασει Δολλαρια θα βγαλουν χρημα !!! αργοτερα........

   Μοχλος πιεσης ειναι και τπτ αλλο!! τσαμπα αν μπορουσαν θα την εκανανα τη δουλεια!! η Γερμανια ομως πρεπει να πληρωνει τα Δανεια μας αυτα και τα επομενα !! χτυπανε χερι να "φοβηθουμε"!!!

   Οι Αγορες την εχουν φυλλαγμενη στη Γερμανια και θα δεις το εργο συντομα - μεσα στο καλοκαιρι !

   ΠΠ

 14. Sofie avatar
  Sofie 06/05/2011 21:31:03

  Το ευρώ είναι για κάτω.....1,35-1,36 ... παιδιά σορτάρετεεεεεεεεεε

 15. King Leonidas avatar
  King Leonidas 06/05/2011 21:31:10

  Δεν περνάει μέρα που να μην ακούμε κάτι δυσάρεστο για την Ελληνική οικονομία. Πότε η αναδιάρθρωση, πότε η έξοδος από το ευρώ. Έχω βαρεθεί την ζωή μου. Μαύρη μαυρίλα...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ King Leonidas 06/05/2011 21:49:06

   Ακριβώς αυτό θέλουν: να μπουχτίσει ο κόσμος και να πει "ας βγούμε κι ας πτωχεύσουμε, να ησυχάσουμε μια ώρα αρχύτερα"..

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ Αυριανιστής 07/05/2011 01:30:53

    μα ειπε ο κοσμος να μη βγουμε?
    Απλα κανενας δεν τον ρωτησε.
    Λεει ο ενας οτι τον βολευει κανει ο ενας πασο, λεει ο αλλος οτι τον βολευει κανει ο προηγουμενος πασο, κι ολοι στο ψου ψου ψου μεταξυ τους κι ολοι μαζι κερδιζουν, ενω ο κοσμος πεθαινει.

    Οχι αμα βγουμε απ το ευρω, παει διπλασιο το ευρω, οχι αμα βγουμε απ το ευρω θα πεσει το ευρω, δε το θελει η Γερμανια, οχι, μετα το θελει η Γερμανια το φτηνο ευρω. Δεν το θελουν οι Αμερικανοι γιατι ανεβαινει το δολλαριο, οχι δεν τν θελουν οι Αμερικανοι γιατι αν πεφτει το ευρω, πεφτει πιο κατω το δολλαριο. Ε αϊσ την ευχη πια μας εχουν τρελανει στο ψεμα κι εχουν γινει ολοι τους τριπλασιοι απ τη μασα!

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΩΝΟΥΜΕ!
    Τωρα που βολευει εμας, οχι οταν θα βολεψει αυτους να μας πετανε κι απ την ΕΕ και να βλεπουμε τη Τουρκια σα ξερολουκουμο απ τη πεινα που θα μας πιασει.
    ΕΞΩ ΤΩΡΑ που εχουμε χρονο, οχι αργοτερα που θα συρθουμε απ τις εξελιξεις για τα παντα και απο τα παντα! Ας μη νοιαζεται κι ο Δυ Υπ. αν θα πληρωθει σε δραχμη απο το να μη πληρωθει καθολου ειναι προτιμωτερο.

 16. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/05/2011 21:36:37

  Τι θα γίνει με αυτούς ρε παιδιά , από τη μια δέχονται όλους τους εκβιασμούς και τος πιέσεις , από την άλλη πουλάνε στους ¨προβοκάτορες¨ τα πάντα :

  ΔΙΑΒΑΣΕ :

  Η «μάχη της Κρήτης» είναι ακόμη σε εξέλιξη…
  ******************************************
  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ HOCHTIEF ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ****************************************************************

  http://gregordergrieche.blogspot.com/2011/05/blog-post_3753.html

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/05/2011 21:53:49

  Griechenland "erwägt" Austritt aus der Euro-Zone H Eλλάδα "ζυγιάζει" αποτολμά-επιχειρεί έξοδο από ΕΕ

  Η κρίση χρέους οξύνεται. Η ελλ. κυβέρνηση "μελετά ueberlegt" σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL ONLINE, να "εγκαταλείψει verlassen" την ευρωζώνη. Οι υπ. οικονομικών της νομισμ.ένωσης και εκπρόσωποι της ευρωπ.επιτροπής συγκεντρώνονται σήμερα σε μια μυστική "σύσκεψη κρίσης" μάλλον "διαχείρισης κρίσης" θα εννοεί.

  Βερολίνο: Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι γιγάντια, σχεδόν κάθε μέρα διαδηλώνουν οι πολίτες κατά της κυβέρνησης.
  Τώρα πλέον ο ΡΜ δεν βλέπει "Nun sieht" προφανώς καμία άλλη δυνατότητα: Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL ONLINE η κυβέρνησή του "μελετά" να "αφήσει" "aufzugeben" το ευρώ και να εισαγάγει einzuführen πάλι το δικό τους νόμισμα.

  Συναγερμός σήμανε "Alarmiert" λόγω των προσπαθειών αυτών "durch die Bestrebungen" για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία συγκάλεσε σήμερα τη σύσκεψη κρίσης στο Λουξεμβούργο
  Η συνάντηση γίνεται στο Château de Senningen, που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου για επίσημες συναντήσεις.
  Εκτός από την "πιθανή" "δυνατή" "möglichen" έξοδο-Austritt της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση στην ημερήσια ατζέντα υπάρχει και μια άμεση-baldige αναδιάρθρωση του χρέους-Umschuldung της χώρας.
  Ένα χρόνο μετά από την έκρηξη της ελληνικής κρίσης αυτό για την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση θα σημάνει ένα ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ -existentiellen ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ-Wendepunkt - ανεξαρτήτως της παραλλαγής-Variante που θα αποφασισθεί (εννοεί παραλλαγή νομίσματος μάλλον).

  Λόγω της τεταμένης-angespannten κατάστασης ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΠΛΗΡΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, επιτρέπεται να προσέλθουν μόνο οι υπουργοί οικονομικών και από ένας στενός συνεργάτης τους.
  Γερμανία: Wolfgang Schäuble (CDU) και Γ.Γραμματέας Οικονομικών του Κράτους Jörg Asmussen.

  Ο Schäuble θα συγκρατήσει-abhalten τους Έλληνες, ΚYΡΙΩΣ-VOR ALLEM από μια έξοδο από το ευρώ.
  Υπάρχει ένα εσωτερικό προσχέδιο - interne Vorlage του υπουργείου του που αναλύει τις συνέπειες."Θα υποτιμηθεί σημαντικά το νέο εσωτερικό νόμισμα της χώρας-Inlandswährung - εδώ εννοεί για εσωτερική κυκλοφορία στη χζώρα αυτή, έναντι του Euro".
  Έως και 50 τοις εκατό, γεγονός που θα αυξήσει δραστικά το χρέος της Ελλάδας. Οι ειδικοί σύμβουλοι του Schäubles υπολογίζουν ότι το κρατικό χρέος μετά από την υποτίμηση θα αυξανόταν σε περίπου 200 τοις του ΑΕΠ. "Μια ανδιάρθρωση θα ήταν αναπόφευκτη-unumgänglich", προειδοποιούν.
  Κοινώς: η Ελλάδα θα πτώχευε επίσημα.

  Massive Auswirkungen für die Wirtschaft in Europa Μαζική επίπτωση για την οικονομία στην Ευρώπη

  Βέβαια υπάρχει διαμάχη, αν μια έξοδος Ελλάδας από το ευρώ είναι δυνατή νομικά, διότι σύμφωνα με τους νομικούς αυτό θα σήμαινε ταυτόχρονη και άμεση έξοδο από την ΕΕ συνολικά.
  Ωστόσο παραμένει άγνωστο, αν τα άλλα μέλη της νομισματικής ένωσης θα επέτρεπαν μια μονομερή έξοδο από την Ευρωζώνη verwehren.

  Γεγονός είναι: το μέτρο αυτό σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβούλων Schäuble- θα είχε μαζικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της Ευρώπης.
  "Η μετατροπή σε άλλο νόμισμα θα προκαλούσε διαφυγή κεφαλαίων", λένε.
  Η Ελλάδα θα αναγκαζόταν να εισάγει μέτρα επιτήρησης της κυκλοφορίας κεφαλαίων. "Πράγμα που αντιβαίνει στις βασικές ελευθερίες της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς." Και ταυτόχρονα η αποκοπή της χώρας από τις αγορές θα συνεχιζόταν για πολλά χρόνια.

  Εκτός αυτού, η έξοδος χώρας από τη νομισματική ένωση θα "έπληττε σοβαρά την εμπιστοσύνη στη λειτουργία της ευρωζώνης", συνεχίζουν οι σύμβουλοι. Οι διεθνείς επενδυτές θα σκέφτονται τον κίνδυνο αποχώρησης και άλλων κρατών μελών.

  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΥΤΟ

  Βαριές συνέπειες θα υφίστατο ο τραπεζικός τομέας, στην ίδια την Ελλάδα.

  Αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EZB) θα επλήττετο. Θα έπρεπε "αμέσως να διαγράψει ένα σημαντικό μέρος των απαιτήσεών της". Στις απώλειές της θα προσμετρούσαν και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, που αγόρασε η ΕΖΒ τους προηγούμενους μήνες, όγκου τουλάχιστον 40 δις Euro.

  Τα ευρωπαϊκά κράτη και οι φορολογούμενοι θα πλήρωναν ακριβά την έξοδο και τη συνεπαγόμενη πτώχευση, διότι θα αναγκάζονταν να παραιτηθούν από τις αξιώσεις τους αποπληρωμής του δανείου των 110 δις που "ενέκριναν" στην Ελλάδα - και το οποίο έχει εκταμιευθεί ήδη κατά το ήμισυ.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 06/05/2011 21:55:19

   το ανωτέρω είναι η πιστή μετάφραση από το γερμανικό Spiegel προσπάθησα να μην αλλάξω ούτε και, όπου είναι μια κρίσιμη έκφραση έχω βάλει και τη γερμανική λέξη.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/05/2011 21:58:57

    διόρθωση: ανεξαρτήτως της παραλλαγής-Variante που θα αποφασισθεί (εννοεί παραλλαγή αναδιάρθρωσης, εδώ, όχι νομίσματος).

   • Sofie avatar
    Sofie @ αλλενάκι 06/05/2011 21:59:10

    Αλλενάκι σ'ευχαριστούμε!

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Sofie 06/05/2011 22:06:12

     Δώστε προσοχή στη φράση:
     "Υπάρχει ένα εσωτερικό προσχέδιο – interne Vorlage του υπουργείου του που αναλύει τις συνέπειες"

     ΙΝΤΕRNE VORLAGE.
     Η λέξη Vorlage για τους Γερμανούς είναι κλειδί, σημαίνει προσχέδιο για εσωτερική χρήση, κάτι που το γνωρίζουν λίγοι, χρησιμοποιείται στη βιομηχανια, στις εφευρέσεις, στην καινοτομία.

     Δεν λέει ψέματα το Spiegel εδώ.

     • χρηχα avatar
      χρηχα @ αλλενάκι 07/05/2011 22:00:53

      και φυσικά δεν λέει ψέματα το Spiegel...οι δικοί μας λένε ψέματα...πάνε να μας σώσουν...χαχαχαχαχαααα.....η ΓΑΠοπαρέα έχει εξ'αρχής βαλθεί απ'τα αφεντικά που τους διόρισαν να ξετινάξουν το ευρώ...και την Ε.Ε.....πριν έρθουν στο προσκήνιο υπήρχε ένα συγκροτημένο ευρωπαϊκό όραμα από όλους σχεδόν τους πολίτες της Ευρώπης...δεν το βλέπετε; από την ώρα που ανέλαβε πρωθυπουργία η ΓΑΠοπαρέα άρχισαν να παίρνουν κεφάλι οι Ευρωσκεπτικιστές...γιατί; γιατί υπάρχει μια οργανωμένη ομάδα που εκπροσωπεί ολόκληρη κυβέρνηση ευρωπαϊκού κράτους που το μόνο που ξέρει είναι να εκβιάζει για να πληρώσουν οι άλλοι τα συμφέροντα των αφεντικών τους...τους βάζουν να καταστρέφουν την Ε.Ε. με σκοπό τον πλουτισμό των "φίλων " τους( βλέπε σοροπαρέα)....απήβδησαν οι άνθρωποι και δεν ξέρουν πως να χειριστούν ωμούς εκβιαστές ....πήγαν οι ΓΑΠημένοι και εκβιάζουν για νέα κονδύλια ....και ξέρουν ότι αν δεν τα πάρουν, (αν δεν τα δώσουν οι Γερμανοί και λοιποί) θα καταστρέψουν και την Ευρωπαϊκή οικονομία.....δεν μιλάμε για την Ελληνική πια....αυτήν είναι ήδη στα τάρταρα....και οι "άλλοι" δεν ενδιαφέρονται πια να σώσουν την Ελλάδα...αλλά το τομάρι τους....και δεν θα δώσουν χωρίς να πάρουν....και θα θελήσουν να ελέγχουν όσο γίνεται περισσότερο την "ατίθαση" Ελλάδα...όχι γιατί είναι φασίστες Γερμαναράδες....αλλά γιατί οι Έλληνες πολιτικοί από την στιγμή ένταξης τους δεν σταμάτησαν να εκβιάζουν και να απαιτούν ποσά για την αλήτ , τεράστια ποσά , που πήγαν στις ελβετικές τράπεζες , και στις κοιλιές προδοτικών προσώπων τύπου ΓΑΠημένης παλιοπαρέας....έδωσαν και ένα σημαντικό ποσό για να έχουν στρατιά δικών τους προσώπων....στρατιά δημοσίων που δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους χωρίς κομματική εξάρτηση....εξασφαλίζοντας έτσι το ότι θα επανεκλέγονται επ' αόριστον , για να εκβιάζουν τους Ευρωπαίους επ' αόριστον....

      Τα πράγματα είναι καθαρά ....εσχάτη προδοσία εις το διηνεκές...

      και να καταλάβουμε επιτέλους ότι όλοι μας είμασταν καλοταϊσμένα
      κοιμώμενα μοσχάρια.....

      καιρός να ξυπνήσουμε...άρχισε η πείνα....

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 06/05/2011 22:01:33

   να σαι καλα !!!....

   ΠΠ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ αλλενάκι 07/05/2011 00:15:30

   Ευχαριστούμε αλλενάκι

 18. geopan avatar
  geopan 06/05/2011 21:57:55

  παιδιά εκλογές θα γίνουν το 2013 και δεν βγαίνουμε από το ευρώ.όλα αυτά εντάσονται στην πολιτική του "κοιτάχτε να δείτε τι πόλεμο μας κάνουν αλλά εμείς σαν πατριώτες δεν το σκάμε αλλά μένουμε εδώ και το παλεύουμε".φυσικά από την πίσω πόρτα παιρνάνε τα νέα μέτρα και μην τον είδατε τον παναή..

 19. King Leonidas avatar
  King Leonidas 06/05/2011 22:01:37

  Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανεις τα σχόλια των Γερμανών στο forum του der spiegel. Μας λούζουν κανονικά. Τέτοιο βρισίδι.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ King Leonidas 06/05/2011 22:14:49

   Αυτό έγραφα κι εγώ προ ολίγου (είναι αμέσως πιο κάτω), απλώς το έγραψα... αναλυτικότερα!

 20. Orestios avatar
  Orestios 06/05/2011 22:04:55

  Τα κακά μαντάτα ήρθαν

 21. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/05/2011 22:14:04

  Χρήσιμο θα είναι, οι γερμανομαθείς, να έριχναν μια ματιά και στο φόρουμ συζήτησης που βρίσκεται κάτω από το άρθρο και έχει τίτλο "Griechenland raus aus dem Euro?" ("Η Ελλάδα έξω από το ευρώ;")

  Το κυρίαρχο πνεύμα των σχολίων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σύσσωμοι θα ήθελαν, το ερωτηματικό στον τίτλο να αντικατασταθεί με... θαυμαστικό προστακτικής. ΚΑΝΕΝΑΣ ευρωπαίος δεν πρόκειται να χύσει το παραμικρό δάκρυ αν βγούμε από το ευρώ. Δείτε χαρακτηριστικά σχόλιο:

  "Ich habe nichts gegen den Euro, aber dann mit ehrlichen disziplinierten Ländern wie den Niederlande oder österreich und nicht mit solchen Betrügern wie den Griechen.

  Griechenland hätte man SOFORT aus der Euro Zone werfen sollen vor einem Jahr anstatt Garantien über Milliarden zu geben."

  Betrügen Sie doch einmal das Finanzamt, vielleicht bekommt man heutzutage dann auch eine Belohnung so wie die Griechen."

  ("Δεν έχω τίποτε εναντίον του ευρώ, αλλά αυτό να είναι μόνο με τίμιες και πειθαρχημένες χώρες όπως η Ολλανδία και η Αυστρία και όχι με απατεώνες όπως οι Έλληνες.

  Η Ελλάδα έπρεπε να είχε πεταχτεί εκτός ευρώ ΑΜΕΣΑ πριν από έναν χρόνο, αντί να της δίνουν εγγυήσεις δισεκατομμυρίων.

  Εξαπατήστε κι εσείς μια φορά την εφορία, ίσως να λάβετε ανταμοιβή όπως σήμερα οι Έλληνες.")

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αυριανιστής 06/05/2011 23:04:45

   Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες. Όλα αυτά τα χρόνια τα γερμ. ΜΜΕ έγραφαν ότι η Γερμανία ταΐζει την Ευρώπη, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Πέρα για πέρα λάθος αλλά έτσι έγραφαν.
   Οι Γερμανοί αναμασούν αυτά που τους σερβίρουν τα ΜΜΕ τους. Δε σκέφτονται ότι χωρίς την ΕΕ δε θα ήξεραν τι να κάνουν τα προϊόντα τους και που να τα πουλήσουν, με αποτέλεσμα να είναι οι μισοί άνεργοι ή να δουλεύουν τετράωρα με το μισό μισθό δηλ. περί τα 700 έως 1000-1500 Ευρώ το μήνα ανάλογα με τα προσόντα τους.

   • stroumfaki avatar
    stroumfaki @ anonymous 07/05/2011 00:42:40

    Δεν πειράζει... η υπεροψία των Γερμανών πάντα τους έβγαινε σε κακό. Ας ετοιμαστούμε για την αλλαγή του συστήματος και ας οργανώσουμε την αλλαγή αυτή για να φτιάξουμε επιτέλους κάτι καλύτερο.

 22. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 06/05/2011 22:14:49

  Κατά πάσα πιθανότητα είναι κόλπο για να την βγάλει «καθαρή» ο Παπανδρέου από την πίεση που ασκεί στο εσωτερικό η «φιλική» συμφωνία Πορτογαλίας - Τρόικας.

 23. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 06/05/2011 22:28:33

  Ήθελα να ξερα τι είδους αναγνωστικό κοινό έχει αυτό το Spiegel. Πρέπει να είναι μεγάλοι κάφροι όσοι το αγοράζουνε, το διαβάζουν και το αναπαράγουν ... Μήπως του εκδότη του "τον έχει σφυρίξει" κανας δικός μας και όταν ακούει Ελλάδα παθαίνει τραμπάκουλο ;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ EΛΛΗΝΑΣ 06/05/2011 22:30:43

   Άσε, φίλε μου. Το Spiegel δεν είναι ούτε Focus, ούτε Bild. Όπως φαίνεται, ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ οι Γερμανοί, ανεξαρτήτως μόρφωσης ή ταξικής προέλευσης, αποφάσισαν να μας αφήσουν να πάμε στον πάτο...

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Αυριανιστής 06/05/2011 23:19:26

    ..ενω εμεις αποφασισαμε να το παλεψουμε το ματς με τον ΓΑΠ
    και τον Σαμαρα (αριστερη κερκιδα)

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ Αυριανιστής 07/05/2011 01:53:00

    δηλαδη παλι οι "κακοι Γερμανοι" φταινε?
    Δηλαδη τι θα επρεπε να κανουν?
    Δεν διαβαζετε τα σχολια και λιογ παραπερα που λενε οτι ουτε αυτους βολευει το ευρω?
    Με το ευρω τα εχουν, που δεν το εχουν αγαπησει κιολας οχι με τους Ελληνες!

  • King Leonidas avatar
   King Leonidas @ EΛΛΗΝΑΣ 06/05/2011 22:38:23

   Το spiegel θεωρείται σοβαρό έντυπο σε αντίθεση με την λαϊκή Bild.

  • anonymous avatar
   anonymous @ EΛΛΗΝΑΣ 06/05/2011 22:43:37

   " Ο καθρέφτης", έτσι είναι ο τίτλος του περιοδικού, είναι το επίσημο όργανο της γερμ. κυβέρνησης και εξαιρετικά έγκυρο. Παλιότερα ήταν σοβαρό, τώρα τελευταία παίζει κι αυτό διάφορα παιχνίδια.
   Το αγοράζουν πολλοί σκεπτόμενοι Γερμανοί. Το δημοσίευμα δεν είναι δυσμενές για την Ελλάδα. Ούτε βρίζει ούτε τίποτε. Απλά περιγράφει τις συνέπειες εξόδου από το Ευρώ, με ακρίβεια θα έλεγα, και η περιγραφή αυτή μας συμφέρει.

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ anonymous 07/05/2011 01:57:55

    Οι συνεπειες ειναι, αν βγουμε ΤΩΡΑ, κατι περισωνουμε απο το αν βγουμε σε ενα χρονο που θα βγουμε σιγουρα.
    Μολις δειτε πολλες χωρες που προσκεινται στη Γερμανια να ζητουν αποχωρηση απο την Ε.Ε. και συμμετοχη σε μια αλλη τοπικη ενωση τοτε θα το πιστεψετε.
    Η Γερμανια και η Γαλλια απλα θα μας πιουν το αιμα να παρουν οτι μπορουν σε ευρω απο το χρεος και μετα θα μας αφησουν να κοψουμε το λαιμο μας με τη Τουρκια που θα ερχεται ως "επενδυτης" και "διασωστης" οταν θα ειναι ετοιμη..
    Το ΠΑΣΟΚ δεν αντεχει αλλο και σιγουρα τα Αμερικανακια θα ηθελαν μια δικη τους κυβερνηση οπως το ΠΑΣΟΚ να μας βγαλει απ το ευρω και να μας κλειδωσει σε μια δραχμικη ισοτιμια που συμφωνουν κι εκεινοι.

 24. Nick avatar
  Nick 06/05/2011 22:35:49

  Αχ αυτά τα άτιμα τα CDS...

 25. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 06/05/2011 22:56:37

  Αν είναι έτσι τότε τον ΓΑΠ και τα εξαπτέρυγα τους βλέπω σύντομα φιλοξενούμενους του αδελφού Μουαμάρ στην Τρίπολη ......

 26. Εφιαλτης avatar
  Εφιαλτης 06/05/2011 23:13:10

  Η “Τραπεζα Συμβουλος μας” Goldman Sachs,εχει πολλα δισ σε CDS,οπως επισης μεχρι να διαψευσει…..ο πεταλωτης μας και καλα ολα αυτα,καποοι στη wall Εβγαλαν πολλα σορταροντας την Εθνικη.Αυτα για να ξερουμε γιατι θα πρεπει να κατηγορηθουν ολοι για εσχατη προδοσια…

 27. dimos avatar
  dimos 06/05/2011 23:29:01

  Αν η Ελλάδα φύγει από το Ευρώ , αυτό θα κάνει πάρτυ στο 1,8-2 το βλέπω. Τότε οι Γερμανοί θα κλαίνε τις εξαγωγές τους. Θελουμε δεν θέλουμε και στο ευρώ θα μείνουμε και τα ζωνάρια θα συνεχίσουμε να σφίγγουμε.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ dimos 07/05/2011 02:00:22

   οχι αυτο ηταν η "παλια θεωρια" του υπ . οικονομ. της Γερμανιας, τωρα εχει αλλη, οτι θα πεσει το ευρω.

 28. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 06/05/2011 23:31:09

  Τηλεγραφικά, όλη η ιστορία:
  Η είσοδος της Ελλάδος στην ΕΟΚ (1980) ήταν μια κίνηση υπολογισμένης επισφάλειας (calculated risk λέγεται στα διεθνή οικονομολογικά) και άξιζε. Παραδίδαμε τα οικονομικά μας σύνορα και τον όποιο προστατευτισμό, αλλά κρατάγαμε την νομισματική πολιτική σαν άσσο στο μανίκι της ανταγωνιστικότητάς μας. Άλλωστε, το νόμισμα μας κράταγε τόσα χρόνια: Δίναμε (οι πολιτικοί) αυξήσεις και επιδόματα και, όταν το παρακάναμε, ρίχναμε μια υποτιμησούλα, ή μια διολισθησούλα και τα ξαναπαίρναμε, δηλαδή ρεφάριζε η ανταγωνιστικότητά μας.

  Η έξοδος από την δραχμή ήταν υπολογισμένη δολιότητα των εγκαθέτων της παγκοσμιοποιήσεως: Με πλαστά στοιχεία (!) για να παρακάμψουμε τα κριτήρια εισόδου (τις ηθικές αναστολές των επιβητόρων μας, δηλαδή, που "δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν αντιλήφθηκαν" (!!)) παραδώσαμε και το τελευταίο εργαλείο διορθώσεως της ανταγωνιστικότητας, που είχε στα χέρια της η Κυβέρνηση. Επακολούθησαν 10 χρόνια αυξήσεων και επιδομάτων, την ώρα, που οι "άλλοι" μεθοδικά τα απέφευγαν. Αποτέλεσμα: μείωση της ανταγωνιστικότητάς μας κατά 50% σε σχέση με τους "Γερμανούς" (εντός εισαγωγικών, γιατί δεν είναι οι μόνοι), αρνητική ανάπτυξη, διαρκή ελλείμματα, γεωμετρική αύξηση του χρέους.

  Αναρωτιέστε, πολλοί, γιατί οι "Γερμανοί" δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα με την υψηλή τιμή του Ευρώ. Μα, αυτό οφείλεται στο ότι και αυτοί, όπως και εμείς, το 70% των εμπορικών συναλλαγών το κάνουν εντός Ευρωζώνης, δηλαδή αδιαφορώντας για την διεθνή ισοτιμία. Εκεί έχουν (και θέλουν να έχουν) κερδίσει το παιγνίδι και πουλάνε αβίαστα, καταχρεώνοντας τους άλλους, κυρίως τα PIIGS -αλλά μέχρι και η Γαλλία δείχνει, πλέον, νευρικότητα.

  Η "εσωτερική υποτίμηση", που επισήμως επιχειρείται, δείχνει γιατί τα κεφάλια των πρωτεργατών της υιοθετήσεως του Ευρώ έπρεπε να στολίζουν την μάντρα της Βουλής. Γίνεται όμως ομελέτα χωρίς αυγά; Αλλο τόσο γίνεται και υποτίμηση χωρίς νόμισμα (και ταυτόχρονα, χωρίς οικονομικά σύνορα και με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ "περί ελεύθερης αγοράς" να επικρέμανται, σαν Δαμόκλειος Σπάθη)!
  Το "οριακό επίπεδο δυσαρέσκειας" (δηλαδή η ελάχιστη αμοιβή, που θα θεωρούσε αποδεκτή κάποιος για να προσληφθεί) εμποδίζει: Πως θα πείσεις (γιατί, περί αυτού πρόκειται) έναν εργαζόμενο να δεχτεί 600 Ε τον μήνα, όταν τα ίδια ακριβώς, ζητάει ένας δικηγόρος για ημίωρη παράστασή του σε ένα απλό ποινικό και δεν αισθάνεται κανένα λόγο να τα μειώσει; Ο γιατρός, που, φτωχαίνοντας οι πελάτες του, αραίωσαν, αυξάνει την αμοιβή του για να ρεφάρει -"όσοι πονάνε λίγο ας μην έρθουν, θα τα πάρω όταν πονέσουν περισσότερο". Τα μαρούλια δεν φθηναίνουν. Οι ΔΕΚΟ αυξάνουν τις ταρίφες, οι φόροι αυξάνονται. Και δεν έχει τελειωμό... Όλα θα έβαιναν κατ'αναλογίαν, αν είχαμε νόμισμα για να το υποτιμήσουμε, τώρα τα μισά βαίνουν αντιστρόφως!

  Και μην ακούω τις γελοιότητες ότι "αν βγαίναμε στην δραχμή η αύξηση του χρέους και η πτώχευση (κούρεμα) θα ήταν αναπόφευκτα". Έ και; :
  α. Τι είναι προτιμότερο, χρέος 150% του ΑΕΠ διαρκώς αυξανόμενο, γιατί η ανάπτυξη μένει στα λόγια, ή 200% του ΑΕΠ μειούμενο, γιατί η υποτίμηση θα έφερνε αμέσως αναπτυξιακό κύκλο;
  β. Το ότι ο ΓΑΠ παρέλαβε χρέος 110% και το πήγε στο 150% χωρίς να πετύχει ανάπτυξη δεν μας ενοχλεί, ενώ το να πάει στο 200% και να πετύχουμε ανάπτυξη μας σκοτώνει;
  γ. Αν είσαστε τραπεζίτης ποιόν θα βλέπατε πιό αξιόπιστο, έναν πολύ χρεωμένο, που κερδίζει όλο και λιγότερα, ή έναν ακόμα πιό χρεωμένο, που κερδίζει όλο και περισσότερα;

  Εν ολίγοις, "με π...., αυγά δεν βάφουν". Αναγκαστικούς οικονομικούς νόμους δεν μας επιτρέπει η ΕΕ να εφαρμόσουμε, το μυαλό των πολλών είναι κολλημένο στο Ευρώ βλακωδώς -και κάποιων δολίως-, άρα η ανταγωνιστικότητα δεν θα'ρθει ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ότι κι αν κάνουμε και, συνεπώς, ΚΑΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ. ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ, ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΘΟΥΜΕ ! Στο κάτω-κάτω, δεν μας αξίζει η κληρονομιά της γης που πατάμε!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΗΛΕΑΣ 07/05/2011 00:08:53

   ΠΗΛΕΑ, πολυ καλη η συνοψη σου !! Αψογη !!
   Συνυπογραφω!

   ΠΠ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΗΛΕΑΣ 07/05/2011 00:28:04

   Ναι γεια σου, ΠΗΛΕΑ! Ακριβώς !

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 07/05/2011 00:33:44

    αν δεν ετοιμασεις μακετο δεν ερχεται να κρεμαστει !!

    ΠΠ

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΠΗΛΕΑΣ 07/05/2011 00:29:01

   Πηλεα - αυτο που λες περι 'εσωτερικης υποτιμηση' ειναι σωστο και νομιζω οτι εισαι ο μονος που το επεσημανε πρωτος παλι εδω (ανελαστικα κοστα κλπ)
   Νομισματικη ενωση μονο για να κανουν οι 'Γερμανοι' την αρπαχτη υπερχρεωνοντας τους 'Νοτιους΄, χωρις ταυτοχρονη αλληλεγυη και υλοποιηση ενος 'transfer union' δεν μπορει να υπαρξει - η θα καταρρευση η θα αλλαξει μορφη
   Πιστευω ο'τι υποτιμας τις συνεπειες 'εξοδου απο το €'
   δεν ειναι καθολου αυταποδεικτο ο'τι η ζημια που θα προκληθει απο την εξοδο θα ειναι μικροτερη απο αυτην που θα υποστουμε με την παραμονη.
   και περα απο τις μακροοικονομικες αναλυσεις υπαρχουν σοβαροτερα 'γεωπολιτικα' ωφελη για την Ελλαδα ως μελος της Ε.Ε και του €.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ rally monkey 07/05/2011 01:11:03

    Αντίθετα, ιδρώνω στην σκέψη των επιπτώσεων, δεδομένου ότι, θα εξαρτηθούν από πολλές παραμέτρους. Με παρηγορεί μόνο το γεγονός ότι θα είναι εφ'άπαξ ζημιά και θα αφήνει σοβαρά περιθώρια ανακάμψεως ενώ τώρα, απλά οδεύουμε στον όλεθρο -σαν κάποιον, που δεν κόβει το πόδι ενώ πάσχει από βέβαιη γάγγραινα, μη δυνάμενος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

    Αν αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν, ή Ελλάδα θα έχει, πιστεύω την τύχη της Σιγκαπούρης: Σαν "γωνιακό οικόπεδο", θα δει μέχρι και δόξες στο μέλλον. Αλλά ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, που θα είναι και μειοψηφία στον τόπο τους -οι άλλοι θα είναι σκόρπιοι στον κόσμο. Οι ανησυχίες μου αφορούν τους Έλληνες σαν Έθνος, όχι την Ελλάδα σαν τόπο.

    Τα -αναμφισβήτητα- γεωπολιτικά ωφέλη οφείλονται στη ΕΕ. Όχι στο Ευρώ. Και θα ευχόμουν να ζήσω για να δω την Ελλάδα να μπαίνει πάλι στο Ευρώ, αλλά με το σπαθί της και επάξια. Το έχω ξαναγράψει: Εγώ, με την επιχείρησή μου, ήμουν έτοιμος για το Ευρώ. Και, προς στιγμή, γελάστηκα και αισθάνθηκα και περήφανος. Η Ελλάδα, όμως, ούτε ήταν, ούτε είναι.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ ΠΗΛΕΑΣ 07/05/2011 02:26:59

     'το να κοπει το ποδι' οπως λες προσωπικα μου φαινεται να ειναι το κοστος που καλουμαστε να πληρωσουμε για την παραμονη μας στο €, ενω 'η εξοδος απο το €' θα ισοδυναμουσε με ευθανασια, τουλαχιστο ετσι το βλεπω.
     το προβλημα ειναι ο'τι δεν εχουμε γιατρο και αν συνεχισουμε με αυτους που μας εφεραν σ'αυτην την κατασταση ακομα και η ευθανασια δεν θα ειναι πολυ 'ευ..'

     η θεση μου ηταν και παραμενει ο'τι με την συγκεκριμενη ομαδα στην κυβερνηση πρεπει να παρθουν απο εδω και στο εξης οσο το δυνατον λιγοτερες αποφασεις μεχρι να πεσουν (εχουν απιστευτο track record καταστροφικης υπηρεσιας στον τοπο για να τους εμπιστευτουμε το παραμικρο)
     το προβλημα μας ειναι ο'τι το υπαρχον πολιτικο συστημα δεν προσφερει εναλλακτικη και γι'αυτο 'οδευουμε στον ολεθρο' οπως γραφεις και οχι γιατι αντικειμενικα το οικονομικο προβλημα της Ελλαδας ειναι απο τα αλυτα. αλλωστε μακροοικονομικα 'αλυτα προβληματα' λυνονται απλουστερα στην σφαιρα της πολιτικης και γι'αυτο οσους προσπαθουν να τεκμηριωσουν αποψεις για το τι πρεπει να κανει η Ελλαδα στη βαση 'μακρο' αναλυσεων τους βλεπω με πολυ υποπτο ματι.

     οσα γραφεις στη 2η παραγραφο τα συμμεριζομαι απολυτα,
     αλλα ο μονος τροπος να επηρεασουμε τα πραγαμτα ειναι να αλλαξουμε κυβερνηση αμεσα, και ισχυουν οι διαπιστωσεις απο πιο πανω

     τα γεωπολιτικα ωφελη που εχουμε ως μελος της Ε.Ε το € τα ενισχυει περαιτερω.
     Τωρα οσον αφορα το αν μπηκαμε με το σπαθι μας η οχι - σ'αυτο θα φανω κυνικος και οπορτουνιστης - το ζητουμενο ηταν μεσα σε ενα ευρωπαικο πλαισιο (αλλοτε πιο χαλαρο αλλοτε λιγοτερο, οπως τωρα ισως) να καταφερουμε να εξυπηρετησουμε τα εθνικα συμφεροντα.
     Το σημαντικο ειναι ο'τι 'πλαισιο', τι ακριβως σημαινει Ευρο κλπ δεν ηταν ουτε και ειναι κατι στατικο, ως μελη του club Euro μπορουμε να επηρεασουμε και πρωωθησουμε τα συμφεροντα της χωρας (πολιτικες 'συγκλισης', που-το-θυμηθηκα, 'κοινοτικη αλληλεγυη' κ.α) και παλι προαπαιτουμενο η κυβερνηση (και οι διαπιστωσεις πιο πανω).

     το προβλημα μας αυτη τη στιγμη σαν χωρα δεν ειναι το δημοσιονομικο ειναι ο'τι δεν εχουμε αξιοπιστο εκπροσωπο/διαπραγματευτη των Εθνικων συμφεροντων.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ rally monkey 08/05/2011 02:01:57

      Καλησπέρα και πάλι, 24 ώρες μετά -τώρα βρήκα χρόνο.
      Δυστυχώς, φίλε μου, το πρόβλημα είναι ο χρονισμός της προσδοκώμενης εκβάσεως του κάθε εγχειρήματος: Να περιμένουμε 20-30 χρόνια ελπίζοντας ότι "θα γίνουμε Γερμανοί" είναι εκτός συζητήσεως, αλλά και προσβλέπει σε ελάχιστα σίγουρο αποτέλεσμα. Με παραμονή μας στο Ευρώ, απαιτείται άμεση βαθειά μείωση αποδοχών και εισοδημάτων, τριπλάσια περίπου της επιδιωκώμενης βελτιώσεως της ανταγωνιστικότητος, και, μάλλον, θα βιώσουμε κοινωνική έκρηξη -δηλαδή κρατική διάλυση. Αντίθετα, επειδή οι παραγωγικοί μηχανισμοί και πόροι δεν επηρεάζονται από την υποτίμηση, σε περίπτωση εξόδου στην δραχμή θα αξιοποιήσουμε την εκτίναξη της ανταγωνιστικότητάς μας και θα μπούμε σε άμεση ανάπτυξη. ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΑΝΗΛΕΙΜΜΕΝΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Και είναι στο χέρι μας να την κάνουμε φρενήρη -οι Έλληνες ενθουσιαζόμαστε εύκολα.
      Για την πιθανότητα οικονομικού θαύματος με μόνη την απαλλαγή μας από το ΠΑΣΟΚ δεν συζητώ καν. Βαρέθηκα να ελπίζω στον "επόμενο". Όταν βρεθεί ο Μεγαλέξανδρος, που θα μπορούσε, όντως, να μας παρασύρει σε δημιουργική ευωχία και τον οποίο περιγράφεις, ειδοποίησέ με. Μέχρι τότε...δραχμή.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ ΠΗΛΕΑΣ 07/05/2011 02:19:26

   ακριβως
   οσο μενουμε στο ευρω τοσο πιο σιγουρο ειναι οτι θα αναγκαστουμε να πουλησουμε και τα σωβρακα μας.
   τουλαχιστο καπου στο 2012 θα ειμαστε σε δραχμη ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ!
   γιατι να περιμενουμε ως τοτε να εχει παει το χρεος στο ευρω στα 200%.
   Ας ειμαστε στη δραχμη απο τωρα κι ας παει το χρεος ως το 2012 στα 200% σε δραχμες!

   ΞΥΠΝΑΤΕ!

 29. Εφιαλτης avatar
  Εφιαλτης 06/05/2011 23:34:59

  http://www.youtube.com/watch?v=jFuE-dxqXUQ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Εφιαλτης 07/05/2011 00:06:27

   απιθανο !!! ;)
   ξερεις.. απ τα αγαπημενα μου τραγουδια εβερ !! φιλος και ο Γιαννης...

   ΠΠ

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/05/2011 00:08:11

    τσέκαρες κανα ΑΤΜ τίποτα;... όρια ντάξ;...

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 07/05/2011 00:10:25

     εχω δηλωσει οτι δεν εχω $$ σε τραπεζα !!! αμεση αναληψη! εδω και χροοονια χαχαχα

     ΠΠ

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/05/2011 01:00:59

      Και που τα κρατάς?
      Όχι για να μου πεις, αλλά μου φαινεται περίεργο..

      Ξέρω τις θέσεις σου για τις τράπεζες και συμφωνώ...

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 07/05/2011 00:11:31

     αυτο το νομοσχεδιο οργανων ειναι ενα ποιημα !!! σχεδον το τελειωσα !!!

     ΠΠ

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/05/2011 00:17:24

      μιας και το αναφέρεις ξεκινησε η Δημόσια Διαβούλευση εγγραφής σχολίων για το νομοσχέδιο "εικαζόμενης συναίνεσης" και υποχρεωτικής "δωρεάς" οργάνων

      στο h**p://www.opengov.gr/yyka/?p=401

      ξετινάξτε του τα πέταλα!

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 07/05/2011 00:26:18

      τα σχολια ειτα θα ειναι ΕΝΑ ( μολων λαβε )
      ειτε αλλο ΕΝΑ νομοσχεδιο !! χαχαχααα

      Μπορω να κρατησω τον εγγεφαλο του ΓΑΠ ??

      ΠΠ

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ αλλενάκι 07/05/2011 00:26:22

      Μπορούμε πάντως να τους δώσουμε κάποια όργανά μας με μεγάλη ευχαρίστηση.

      Εγώ λέω να δώσω την κιθάρα μου

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/05/2011 00:30:45

      μπες ( λινκ αλλενακι πανω ) να διαβασεις να φωτιστεις !!!

      ΠΠ

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/05/2011 00:31:23

      ασε θα στα στειλω !!! μην κουραζονται δυο για την ιδια μακακια !

      ΠΠ

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/05/2011 00:34:45

      Στείλε για να δω τι άλλο μπορώ να τους δώσω εκτός απ' την κιθάρα...χαχαχα

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Εφιαλτης 07/05/2011 00:38:50

   ανατριχιαστικο flash ..
   'ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ'
   'πρεπει να αμυνθουμε'

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ rally monkey 07/05/2011 02:27:45

    Κι εγω θα απαντουσα "ειμαστε ενας λαος που θα σε στειλει στο διαο.. ρε Σορε"
    Ελπιζω να το παρουν το μυνημα.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Εφιαλτης 07/05/2011 02:26:20

   Στο τελος του βιντεο να και η κοκκινη γροθια της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΧΡΙΡ.
   Α ρε καημενη Ελλαδιτσα μπρος γκρεμος και Σορος πισω ρεμα και Σορος.
   Τους υπολοιπους βουλευτες που ειναι εκτος ΠΑΣΟΚ τελικα ας μου πει καποιος γιατι τους πληρωνουμε?

 30. Aris. A avatar
  Aris. A 06/05/2011 23:45:21

  Για να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα.

  Ο Γιώργος θα πάρει το κανό στο Μεγανήσι το Σαββατοκύριακο;;

  Δεν άκουσα να ακυρώνει τα μπάνια του.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Aris. A 07/05/2011 00:07:38

   Εκει γυρω στο Μεγανησι εχει νησια προς πωληση !!! παει να τσεκαρει πριον δωσει...

   ΠΠ

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 07/05/2011 00:14:03

    Μαθαίνω ότι περνάει μουράβια το κανό απόψε.

    Είναι έτοιμος να δεχθεί την πρόταση του Κωστόπουλου να είναι σχολιαστής στο Greek Idol μαζί με την Κοκκίνου στην θέση εκείνου του βαψομαλιά που δεν θυμάμαι πως τον λένε.

    Μη γελάτε καθόλου.


    Οτι και να γίνει ο Γιώργος θα το βγάλει το μεροκαματάκι.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Aris. A 07/05/2011 00:32:59

     "Οτι και να γίνει ο Γιώργος θα το βγάλει το μεροκαματάκι"

     Στην Ελλάδα, πια, μεταμφιεσμένος. Ή με περούκα.

     Αν τον τραβήξουν οι διευθυντές του στο εξωτερικό, σε καμιά θέση να πουσάρει ΜΚΟ που ενισχύουν "αντικαθεστωτικούς"σε Λιβύη, Συρία, πορτοκαλί "επαναστάτες" κ.α. πρακτόρια, θα τα παίρνει αμακιγιάριστος.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 07/05/2011 00:34:45

      εχω αλλη αποψη αλλα δε μου επιτρεπεται !!!.............

      ΠΠ

     • Aris. A avatar
      Aris. A @ Προφήτης 07/05/2011 01:04:06

      Η βουλή των Ελλήνων σήμερα έζησε μια ακόμα ιστορική ομιλία του Γεωργίου Α Παπανδρέου.

      Οταν πρέπει να αγριέψει τον Γιώργο τον πιάνει μια ταραχή τρέμει το χέρι του.

      Ο Πετσάλνικος έβαλε χέρι στον Τσίπρα.


      Θύμιζε Γυμνασιάρχη της παλιάς καλής εποχής.

      Τον Καρατζαφέρη λίγο μαζεμένο τον είδα.

      Λίγο ψιλοχεσμένο ή μου φάνηκε.

 31. dimos avatar
  dimos 07/05/2011 00:20:38

  Φήμες από εξωτερικό ότι επίκειται μείωση επιτοκίου στο 3.5% για τα 106 δίς δάνεια της τρόικας , νέα επιμήκυνση αποπληρωμής ενω συζητειται και νέο πακέτο 50 δις στήριξη για το 2012 .

 32. King Leonidas avatar
  King Leonidas 07/05/2011 00:24:56

  Αντιγράφω από το Βήμα:

  Η μυστήρια σύσκεψη στο Λουξεμβούργο και η διάψευση Παπακωνσταντίνου

  Τι λένε τα ξένα Μέσα
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2011, 22:56 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: πριν 14'  Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει την συμμετοχή του στη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο και διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

  Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:
  «Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

  »Η έκτακτη αυτή σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20 και ο Υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να συμμετάσχει για ανταλλαγή απόψεων σχετικά και με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

  »Είναι απολύτως προφανές ότι, στη συζήτηση αυτή ούτε συζητήθηκε ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, όπως ανεύθυνα και για τους δικούς τους λόγους αναπαρήγαγαν διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης.

  »Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για να βάλει τάξη στα δημόσια οικονομικά της χώρας και να μπει η Ελλάδα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

  Επίσης οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διαψεύδουν κατηγορηματικά το κινδυνολογικό δημοσίευμα του Spiegel Online περί των δεινών που θα επέφερε στην Ευρώπη μια πιθανή οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

  Διατηρούν, ωστόσο, το μυστήριο που καλύπτει την άτυπη συνάντηση υπουργών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης. Από τις πληροφορίες των ξένων μέσων ενημέρωσης συνάγεται ότι επί τάπητος όντως τίθεται το ελληνικό ζήτημα. Πιθανώς κάποιου τύπου «αντιμετώπιση» του ελληνικού χρέους.

  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ανταποκριτή του πρακτορείου Bloomberg στο Βερολίνο, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι - σίγουρα βρίσκονται και υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, σίγουρα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που είναι άλλωστε και πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου - συζητούν επί εγγράφου που έχει συντάξει η κυβέρνηση του Βερολίνου και το οποίο περιλαμβάνει τις εναλλακτικές εκδοχές αντιμετώπισης του «ολοένα διογκούμενου ελληνικού χρέους, το οποίο έχει πυροδοτήσει φημολογίες από επενδυτές ότι μια αναδιάρθρωση είναι μια πιθανή εξέλιξη».

  Ο γαλλικός Monde αναφέρει στην ιστοσελίδα του πληροφορίες από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες στο Λουξεμβούργο λαμβάνει χώρα συνάντηση «κάποιων υπουργών της ευρωζώνης» με αντικείμενο τις κρίσεις χρέους της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ή ακόμη με αντικείμενο τη διαδοχή του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην ηγεσία της ΕΚΤ. Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει πάντως δήλωση του Γιούνκερ ότι «δεν πρόκειται για επείγουσα συνεδρίαση του Eurogroup».

  Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι στη συνάντηση του Λουξεμβούργου μετέχει «ένας μικρός αριθμός υπουργών της ευρωζώνης». Το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή από το συνεργαζόμενο στην κυβέρνηση Μέρκελ κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών αναφέρει επίσης ότι στη συνάντηση μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο υφυπουργός του Γιόργκ Ασμουσεν.

  Ουδείς αναφέρεται σε παρουσία στο Λουξεμβούργο του προέδρου της ΕΚΤ. Υπενθυμίζεται ότι ο Τρισέ έχει επανειλημμένως απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οιασδήποτε αναδιάρθρωσης ή αναπροσαρμογής ή... ο,τιδήποτε άλλο του ελληνικού χρέους. Ως εκ τούτου, όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, θα ήταν δύσκολο να αποφασίσουν οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης κάτι τέτοιο εκθέτοντας τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΚΤ.

  Η Wall Street Journal και άλλα μέσα ενημέρωσης αναμασούν τις ίδιες πληροφορίες χωρίς να ρίχνουν όμως φως στην όλη υπόθεση. Το βέβαιο είναι ότι το όλο μυστήριο τροφοδοτούν οι ίδιες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - της ελληνικής ασφαλώς συμπεριλαμβανομένης - οι οποίες αρνούνται να επιβεβαιώσουν, να διαψεύσουν ή τέλος πάντων να σχολιάσουν ο,τιδήποτε αφορά τη σύνθεση και το αντικείμενο της «σύναξης του Λουξεμβούργου».

 33. dimos avatar
  dimos 07/05/2011 00:33:41

  Επίσης συζητήθηκε και η περίοδο χάριτος 2 ετών για πληρωμή τόκων αφού πάμε άπατοι το 2011. Σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή υποκινούν σορτάκηδες του ευρώ και έχου τρελλαθεί στο τάληρο , το ευρώ από 1.45 σε 1.43 σε 2.5 ώρες.

 34. stroumfaki avatar
  stroumfaki 07/05/2011 00:44:42

  Δημοσιογράφος τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού σήμερα τόνισε ότι θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στις ειδήσεις που θα βγούν το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας, όχι απο τα εγχώρια μέσα αλλά απο τα μέσα επικοινωνίας εκτός χώρας. Μάλλον έπεσε μέσα.

  • stroumfaki avatar
   stroumfaki @ stroumfaki 07/05/2011 00:45:10

   Όλα αυτά το πρωί....... πριν τις 12.00

 35. rally monkey avatar
  rally monkey 07/05/2011 00:52:16

  .. μην τρελαθουμε κιολας - αλλοι κερδη παιρνουν αλλοι ζημιες .. μικρη διορθωση
  το € 'πηγαινε γ..ντας' ολο το 2011 και δεν μιλουσε κανενας ακομα και οταν περιμεναν το Πασχα την Ελλαδα να κανει αναδιαρθρωση το € ραλλαρε αγρια
  απλα ειχε φτασει πλεον αστεια επιπεδα 1.49 πριν δυο μερες μηπως και ο Τρισε εκανε κανενα αστειο και 'εδινε' ανοδο τον Ιουνιο (πολυ πονταρα σ'αυτο και τωρα κλεινουν)

 36. anonymous avatar
  anonymous 07/05/2011 01:51:23

  Συμφωνα με νεοτερο δημοσιευμα του περιοδικου στη συσκεψη συμμετειχαν ο σκληρος πυρηνας της ευρωζωνης και του ευρω:
  οι υπουργοι 3 μελων του G8, Γερμανια, Γαλλια, Ιταλια και εκπροσωποι των χωρων με τη βελτιστη καταταξη -AAA-, δηλαδη Ολλανδια, Αυστρια, Φινλανδια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ anonymous 07/05/2011 02:30:45

   Άραγε να συμμετείχε και ο "Αληθινός Φινλανδός"; Τι δεν θα 'δινα για να έβλεπα μια φραστική αντιπαράθεσή του με τον Παπακωνσταντίνου...

 37. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 07/05/2011 02:48:32

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ¨ΜΑΓΙΚΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ¨

  Αλλενάκι και άλλε φίλε μεταφραστή συγχαρητήρια για τις δύο μεταφράσεις σας .

  Τελευταία κυκλοφόρησε βιβλίο στην Γερμανία ( πρώην συνεργάτη -δημοσιογράφου του Σπήγκελ ) που αποκαλύπτει τις στενές σχέσεις των Γερμανικών μυστικών υπηρεσιών ( BND ) με τους συντάκτες του ¨Der Spiegel¨, στο ¨παρελθόν¨ βέβαια.

  Πρόκειται για μια συνεργασία ( πάντα σύμφωνα με τα άρθρα και τα βιβλία που έχουν δει την δημοσιότητα ) που ξεκινάει από την ίδρυση του το 1947 ( με την ¨ευνοϊκή έγκριση¨ των -Αγγλικών- δυνάμεων κατοχής που έλεγχαν τότε την περιοχή του Αμβούργου , έδρα από τότε του Spiegel ) όπου πρωτοαπασχολήθηκαν σε αυτό σαν δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών του Χιτλερικού καθεστώτος , οι οποίοι μεταπολεμικά ¨αξιοποιήθηκαν¨ από τους ¨συμμάχους¨ ( λόγο της πλούσιας εμπειρίας τους στα ¨χαμένα εδάφη της Ανατολής¨) με την συγκρότηση αρχικά της οργάνωσης ¨Gehlen¨ η οποία μεταξελήχθηκε αργότερα στην περιώνυμη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφορίων ( BND ).

  Όλα αυτά ¨είναι γνωστά¨ , όμως επικαιροποιούνται και τεκμηριώνονται σήμερα με την έκδοση του βιβλίου στο οποίο σας παραπέμπω παρακάτω.

  Η μετάφραση του δεν είναι εύκολη Όποιος θελήσει να το κάνει θα πρέπει να σπουδάσει καλά τα γραφόμενα και τις παραπομπές τους , διότι αναφέρονται σε στοιχεία της εσωτερικής γερμανικής πολιτικής ζωής μετά από το 1945 , που είναι άγνωστα στου Έλληνες και θα έπρεπε κανείς , παράλληλα με την μετάφραση , να τα εξηγήσει- περιγράψει στους αναγνώστες για να καταλάβουν την σημασία των γεγονότων που αποκαλύπτονται ή καταγγέλλονται.

  Με την αναφορά μου αυτή δεν θέλω να πω ότι το σημερινό δημοσίευμα είναι αναληθές και πρακτορικό , ούτε πως ότι γράφει το Σπήγκελ είναι πάντα αναξιόπιστο.

  Θέλω απλά να εφιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι πολλές φορές δημοσιεύματα ¨έγκριτων" περιοδικών , σαν το " Spiegel" , που εδρεύουν στις μητροπολιτικές χώρες της Εσπερίας ,¨ΘΑ¨ μπορούσαν να είναι ενταγμένα στην γενικότερη πολιτική , οικονομική και γεωστρατηγική πολιτική των ¨μητρικών¨ χωρών προέλευσης τους.

  Όπως ξέρουμε μ.μ.ε που ειδικεύονται σε " πραγματικές μεγάλες αποκαλύψεις¨ ( των οποίων το ¨προφίλ¨ του έγκριτου σοβαρού μέσου που μπορεί να κάνει αποκαλύψεις - οι οποίες που και που θα πρέπει να είναι και αληθινές - στήνεται επίπονα ¨με μακροχρόνιες θυσίες¨ , ώστε να καθιερωθούν σαν ¨αξιόλογες πηγές ενημέρωσης¨ ) θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ¨βαθειά αρχεία¨ , στα οποία δεν μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση η ¨άδολη δημοσιογραφική έρευνα¨ .

  Γι΄αυτό ¨φροντίζουν¨ οι ενδιαφερόμενοι , ώστε να έχουν τελικά ένα ¨ανεπίσημο¨ μέσω μαζικής επιρροής - την ώρα που πρέπει-.

  Για την ¨ιστορία¨ σταχυολογώ μόνο ορισμένες από τις γνωστές περιπτώσεις όπου το Spiegel προκάλεσε όχι μόνο στην Γερμανία και τον υπόλοιπο κόσμο , αλλά και στην Ελλάδα ¨πολιτικές κρίσεις και σκάνδαλα¨ :

  Υπόθεση Μέρτεν το 1960 , όπου καταδικάσθηκε μεν στην Ελλάδα , αλλά δεν πλήρωσε ποτέ το επιβαλλόμενο πρόστιμο και συνέχισε να δουλεύει ανεμπόδιστα στην Ελλάδα.

  Το 1967/1968 απειλήθηκε από την Χούντα πολλές φορές με κατάσχεση των εντύπων του στα περίπτερα επειδή δημοσίευσε κριτικά άρθρα για την δικτατορία και φωτογραφίες από εκτελέσεις ανταρτών στον εμφύλιο , αλλά ποτέ δεν τόλμησε να παρεμποδίσει την πώληση των τευχών του στην Αθήνα και τον ανταποκριτή του , τότε , Τσατσαρώνη.

  Θα έλεγα πως πάντα είχε κανείς την αίσθηση ότι ¨το να πειράξεις το Σπήγκελ¨ είναι σαν έχεις πάρει απόφαση να κηρύξεις πόλεμο στην Γερμανία. Επ΄αυτού θα έλεγα δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία.

  Το 1985 έγραψε για περίεργες σχέσεις ¨κάποιων Σαρτζετάκηδων¨ κατά την διάρκεια της κατοχής στην Κρήτη , γεγονός που οδήγησε τον τότε πρόεδρο της ¨Δ¨ να μην δέχεται τον ανταποκριτή του σε συνεντεύξεις-δεξιώσεις..., στην υπόθεση δεν δόθηκε όμως συνέχεια.

  Το 1989 έβγαλε την υπόθεση της ¨ελληνικής κόκκινης προβιάς¨ και το ¨συνδύασε¨ , εάν θυμάμαι καλά , και με την ¨βομβιστική επίθεσης στο Πλωτίνη¨.

  Τότε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ( Δροσογιάννης ) αναγκάσθηκε να παραδεχθεί την ύπαρξη της κόκκινης προβιάς , αλλά οι έρευνες ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν...

  Κατά την διάρκεια των προετοιμασιών για την ¨Ολυμπιάδα¨ έβγαλε περίεργες πληροφορίες με ¨προειδοποίηση¨για Ουτσεκάδες που προετοίμαζαν επιθέσεις στην Ελλάδα για το ζήτημα της ¨Τσαμουριάς¨ ( αληθές η όχι , το γεγονός είναι πάντως ένα , ότι εκείνη την περίοδο ¨παιζόντουσαν¨ και οι αναθέσεις στα ¨συστήματα ασφαλείας...¨ ).

  Παρακαλώ προσθέστε αυτά που έχω ξεχάσει ...

  Για τους γερμανομαθείς παραθέτω , με "link" , δύο μικρά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το άρθρο της σχετικής ¨προδημοσίευσης¨ του ΠΡΟΣΦΑΤΟΥ βιβλίου δημοσιογράφου και πρώην συνεργάτη του Spiegel Peter Ferdinand Koch με τον τίτλο :

  ¨ Η Αποκάλυψη ή το Ξεμασκάρεμα¨

  Im SPIEGEL des BND

  ( σ.σ. , λογοπαίχνιο με την λέξη spiegel που σημαίνει καθρέπτης , ο τίτλος του σχετικού άρθρου - προδημοσίευσης είναι : ¨Στον Καθρέπτη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών¨ , "δεν" εννοεί βέβαια το ¨Σπήγκελ των Μυστικών Υπηρεσιών...¨)

  Markus Kompa 28.04.2011

  Peter Ferdinand Koch: "Enttarnt"

  Für Geheimdienste ist die Presse ein Hauptoperationsgebiet. Die Kontrolle über Informationen und die Beeinflussung der kollektiven Wahrnehmung der Realität gehören zu den effizientesten Instrumenten der Dienste.

  Gerne ist man daher der schreibenden Zunft behilflich bei der Deutungshoheit von Ereignissen, bei der Gewichtung von Themen oder bisweilen sogar beim Streuen von Desinformation.

  Wie eng sich die Schattenmänner im Nachkriegsdeutschland u.a. mit dem bedeutendsten politischen Magazin DER SPIEGEL abgestimmt hatten, kann nun im Buch "Enttarnt" des früheren SPIEGEL-Journalisten Peter Ferdinand Koch nachgelesen werden.

  Nicht nur in Nachrichtendiensten, sondern auch in Nachrichtenmagazinen arbeiteten etliche Doppel- und manchmal auch Dreifachagenten, von denen Koch nicht weniger als 47 aufgespürt hat.

  RückSPIEGEL

  Ein besonderes Augenmerk legt Koch auf seinen früheren Arbeitgeber DER SPIEGEL, dessen Geschichte mit dem aus alten Kameraden gebildeten BND enger verknüpft ist, als gemeinhin bekannt. Jenes mal als "links", mal als "liberal" eingestuften Blatt, das 1947 unter der Ägide der britischen Besatzungsmacht entstand, war in seinen ersten Jahrzehnten von NS-belastetem Personal geprägt.

  Als der Historiker Lutz Hachmeister 1996 hierzu veröffentlichen wollte, hatte er größte Mühe, diese ungeliebte Story überhaupt unterzubringen. Das häufig als "Sturmgeschütz der Demokratie" bezeichnete Nachrichtenmagazin, das heute für kritischen Journalismus steht, ist bei der Aufarbeitung der eigenen Geschichte noch immer erstaunlich zurückhaltend.

  http://www.heise.de/tp/artikel/34/34628/1.htm

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΝΤΑΝΤΟΝ 07/05/2011 11:55:37

   Θέλω απλά να εφιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι πολλές φορές δημοσιεύματα ¨έγκριτων” περιοδικών , σαν το ” Spiegel” , που εδρεύουν στις μητροπολιτικές χώρες της Εσπερίας ,¨ΘΑ¨ μπορούσαν να είναι ενταγμένα στην γενικότερη πολιτική , οικονομική και γεωστρατηγική πολιτική των ¨μητρικών¨ χωρών προέλευσης τους.

   Αυτά τα περιοδικά είναι πάντα τα μακριά χέρια των κρατών τους τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εξωτερικές σχέσεις.

   Το spiegel είχε βγάλει κατ εντολή των μυστικών υπηρεσιών τα περί Άκη και Γιάννου για τα έργα και τις ημέρες τους στο ΥΠΕΘΑ. Προφανώς εν είδει προειδοποίησης. Κοιτάξτε λαλάκες σας κρατάμε στο χέρι. Καταδικάστηκε διότι δεν έδωσε πληροφορίες για τις πηγές του. Τι να πει άλλωστε; Πήρα εντολή από τη BND; Πάντως το μήνυμα ελήφθη.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΝΤΑΝΤΟΝ 08/05/2011 15:09:30

   Ευχαριστώ NTANTON, στη μετάφραση από τα γερμανικά είχα βοήθεια από το google, κάτι είναι και αυτό.
   Αυτά που γράφεις για το σμιργκελ τα έχω βρει και στο alles schall und rauch, όχι ακριβώς τα ίδια, αλλά το ρόλο του

 38. trans avatar
  trans 07/05/2011 02:57:43

  Σοβαρά δηλαδή,που πάμε;;;Χωρίς πολλά σχόλια.Για να καταλάβω,μιάς και δεν βγάζω άκρη από το άρθρο και τα λοιπά.Πιστεύω στο Antinews, βοηθήστε με λοιπόν να κατανοήσω.Το έχω ανάγκη

 39. Σακκας avatar
  Σακκας 07/05/2011 09:55:54

  Ακομα και το "αριστερων" κατευθυνσεων Den Spiegel ..βαλθηκε να .."συκοφαντησει" την συμμορια πασο!!! Φτουυυυ.

  Κοιταζω τωρα προς το Γουδι. Η θεα του με ηρεμει καπως..

  Ποτε θαρθει αυτη η ευλογημενη μερα.Εθελοντης προσφερομαι.

 40. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 07/05/2011 10:45:45

  Τόσον καιρό διαψεύδεται μετά βδελυγμίας από την κυβέρνηση το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης. Εν τω μεταξύ, όλοι ξέρουμε ότι η αναδιάρθρωση είναι προ των πυλών. Και αναρρωτιέται κανείς: " μα καλά με τι μούτρα οι απατεώνες θα μας αναγγείλουν την αναδιάρθρωση, αφού τόσον καιρό τη διαψεύδουν;" Και να η απάντηση: με το δημοσίευμα του Σπίγκελ για υποτιθέμενη επιστροφή στη δραχμή και τα σενάρια καταστροφής, θα βγουν να πουν: " δε θα γυρίσουμε στη δραχμή ρε κουτά. Μόνο μία μικρή... αναδιαρθρωσούλα θα γίνει. Μία τόσο δα μικρή...πτωχευσούλα. Ε, το διαψεύδαμε, αλλά τι θέλετε; Να γυρίσουμε στη δραχμή να κατασραφούμε όλοι. Μην είμαστε και... πλεονέκτες ",που΄λεγε και ο αείμνηστος ο Χατζηχρήστος. Μήπως το ίδιο δεν έκαναν και με την προσφυγή στο ΔΝΤ. Και τότε δεν υπήρχαν- σκόπιμες- διαρροές ότι θα εξανεμιστούν τελείως στο δημόσιο ο 13ος και 14ος μισθός; και ότι θα την πληρώσουν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, πράγμα που δεν έγινε, γιατί απλούστατα δεν ήταν ποτέ να γίνει; Γκαίμπελς, λαμόγια της πολτικής και της ενημέρωσης, Ουυυυυυστ!

 41. Armageddon avatar
  Armageddon 07/05/2011 11:09:10

  Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΕΔΟΣΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
  SPIEGEL ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙ ΤΩΝ
  ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ..........

 42. Στάθης Σαραφόπουλος avatar
  Στάθης Σαραφόπουλος 07/05/2011 11:26:38

  Το μήνυμα του Der Spiegel είχε δύο ομάδες αποδεκτών.
  Αφ' ενός τους ευρωπαίους - Γερμανούς - πολίτες και αφ' ετέρου τους Έλληνες πολίτες!
  Στους πρώτους το μήνυμα είναι "να μην αντιδρούν εναντίον των μέτρων της ΕΕ, που λαμβάνει για την Ελλάδα, αλλιώς θα φύγει από το ευρώ και θα διαλυθεί το ευρωπαϊκό νομισματικό οικοδόμημα".
  Στους δε'υτερους, τους Έλληνες, είναι, ότι "θα γυρίσετε στη Δραχμή και αλλοίμονο σας"!
  Να μην αντιδράσετε λοιπόν στα νέα πιο σκληρά μέτρα που θ' ακολουθήσουν, άμεσα!
  Σίγουρα η διαρροή έγινε από κυβερνητική πηγή, πολύ πιθανό της Γερμανίας.
  http://emprosdrama.blogspot.com/2011/05/video_07.html

 43. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 08/05/2011 09:40:39

  Μια απορία: γιατί η ελληνική κυβέρνηση η οποία διαρρηγνύει τα ιμάτιά της δεν ενασκεί αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του εκδοτικού ομίλου στον οποίο ανήκουν και το περιοδικό και η φερώνυμη ιστοσελίδα;
  Γιατί δεν ζητά την λήψη ασφαλιστικών μέτρων από τη γερμανική δικαιοσύνη (συντομότατες δικασίμους έχουν...) ούτως ώστε οι συντάκτες να αναγκαστούν ν' ανοίξουν τα χαρτιά τους;Φοβάται ή ντρέπεται;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 08/05/2011 15:08:02

   Διότι όπως λέει ο δημοσιογράφος του Spiegel σήμερα στο Πρώτο Θέμα η ίδια είχε παραγγείλει το Εσωτερικό Προσχέδιο Συνεπειών Εξόδου από Ευρωζώνη.

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ αλλενάκι 09/05/2011 19:05:41

    Ο αρθογράφος θεωρεί βέβαιη την έξοδο παρά τις περί αντιθέτου τοποθετήσεις επισήμων και μη.Συνεπώς ή το άρθρο είναι "στημένο" στα πλαίσια αγκιτάτσια προπαγάνδας ή έχει την απόλυτη "εσωτερική" πληροφόρηση και απλά προειδοποιεί τους επενδυτές και κατόχους τίτλων του ελλ.δημοσίου.Η δέσμευση της ελλ.κυβέρνησης είναι παντελώς ανεξάρτητη από αυτό στο μέτρο που δεσμεύτηκε να της "δείξουν την πόρτα εξόδου" υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους. Ξέρεις τι μυρίζουν όλα αυτά;Απλά μήνυμα προς την αντιπολίτευση στην Ελλάδα "ξεχάστε αναδιαπραγμάτευση και προετοιμαστείτε για τα χειρότερα γονατισμένοι".

 44. χρηχα avatar
  χρηχα 08/05/2011 17:15:05

  @αλλενάκι...
  οι δικοί μας πήγαν και εκβιάζουν την Γερμανία και τους υπόλοιπους εταίρους, για περισσότερα λεφτά.... ότι προλάβουν και φάνε....θέλουμε κι άλλα λεφτά για να "σώσουμε"την Ελλάδα, γιατί ο λογαριασμός δεν βγαίνει....και τί θα γίνουον αυτά τα λεφτά που θα πάρουν τελικά; δεν είπαν ότι συζητήθηκε η "ενίσχυση "της Ελλάδας με επιπλέον 50 δις ακόμα για το άμεσο μέλλον; θα πάνε στις στομάχες όλων αυτών που μας κατασπαράζουν τόσον καιρό.....
  Οι σοσιαλ-ληστές από την πρώτη ημέρα που κυβερνούν την Ελλάδα (το 1981) εκβιάζουν με διάφορες αιτιάσεις την Ε.Ε. για περισσότερα λεφτά.....και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το διαλαλούσανε σαν "κατάκτηση " και επιπλέον χορηγήσεις "για τον ελληνικό λαό".....
  Είναι μια ιστορία που κρατάει από παλιά.....

  Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να αισθάνομαι κι εγώ υπερήφανος για την τακτική αυτή, όπως πλείστοι όσοι, ή να με προβληματίζει.....
  Πάντως εμένα , το λέω με προβληματίζει....δεν θεωρώ κατάκτηση τα προϊόντα εκβιασμού.....τα λεφτά που μας δώσαν και μας δίνουν πάντα τα εισπράττουν πίσω με τόκους.....άρα είναι μια πλάγια οδός καταλήστευσης του Ελληνικού λαού....άλλη μία.....

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ χρηχα 08/05/2011 20:32:03

   συμφωνώ φίλε μου, εμείς που δε συμμετείχαμε στο φαγοπότι τους τι φταίμε...

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ αλλενάκι 09/05/2011 19:15:26

    Δεν τους απασχολεί. Ως asset μας βλέπουν.Σου λένε "εμείς δώσαμε τα πακέτα Ντελόρ" κλπ.Το τι τα κάνατε δικό σας πρόβλημα.Ας είχατε μυαλό να τα αξιοποιήσετε.Εδώ που τα λέμε όμως η "επιδοματοποίηση" της ελληνικής οικονομίας συνέτεινε στην δημιουργία μιας άρρωστης νοοτροπίας με τα σημερινά αποτελέσματα (π.χ.αναδιάρθρωση αγροτικής οικονομίας-μεταποίηση-εκσυγχρονισμός βιοτεχνίας κλπ).΄Σκέψου τι έχει να γίνει την 01/01/2013 που σταματάνε οι πάσης ΄φύσεως αγροτικές επιδοτήσεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.