#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/06/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρασινοφρουροί με στολή παραλλαγής στον ΣΥΡΙΖΑ

Το "βαθύ ΠΑΣΟΚ" ως 13η Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ Πρασινοφρουροί: είδος ενδειμικόν, φέρον -στην πρώτη νιότη του- ζιβάγκο και πράσινο μπερέ που μετεξελίχθηκε σε Αρμάνι και μεζονέτα, σιτιζόμενο για δεκαετίες από τον κρατικό κορβανά, αλλά και είδος που διαθέτει τρομεράν προσαρμοστικότητα, ανήκον σ΄ αυτά τα σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου που διαθέτουν το χάρισμα του καμουφλάζ”.

Εδώ και μερικούς μήνες οι πρασινοφρουροί διαψεύδουν όσους υποστηρίζουν ότι είναι είδος προς εξαφάνιση, αφού αποτελούν την 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρασινοφρουροί του ΣΥΡΙΖΑ  όμως, δεν μετακόμισαν έτσι όπως μετεξελίχθηκαν στα 30 χρόνια που βρίσκονταν στην εξουσία, αλλά φόρεσαν στολή παραλλαγής για να μπορέσουν να αποτελέσουν το νέο στρατό του Αλέξη Τσίπρα που αρέσκεται να ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ του 1981. Μια ταύτιση που δεν είναι μια απλή εμμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για μια προφανή στρατηγική που αντανακλάται στις υπόγειες μετακινήσεις συνδικαλιστών και προσώπων που ήταν άλλοτε ταυτισμένα με το βαθύ και, πάλαι ποτέ, κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Αυτό το άλλο ΠΑΣΟΚ, το βαθύ, επιζεί, φορώντας στολή παραλλαγής και μετακομίζει από την Ιπποκράτους στην Κουμουνδούρου. Η μετακόμιση άρχισε να γίνεται τον χειμώνα, με την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ αρκετών βουλευτών και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμμετείχαν καθοριστικά στον επιτελικό σχεδιασμό και την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Ήταν αυτοί που βρίσκονταν πίσω από το σύνθημα το «νέο ΠΑΣΟΚ». Είναι αυτό που λένε “θέλει η γριά να κρυφτεί και η .... δεν την αφήνει”...

Όπως και νάχει, οι μεταγραφές αυτές έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχωρίσει από τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και -κυρίως- να πολλαπλασιάσει τα ποσοστά του, δίνοντας τη δυνατότητα στον μικρό Αλέξη να περιφρονεί κατάμουτρα και μέσα στο σπίτι του τον... Ολαντρέου, αλλά και τους βουλευτές του να βγάζουν γλώσσα σε όλη την Ευρώπη.

Αυτά μέχρι τις 6 Μαΐου, γιατί η συνέχεια επιφύλασσε ακόμη περισσότερες μεταγραφές από αυτούς που φιλοδοξούσαν να “υπηρετήσουν” τον ανερχόμενο πολιτικό όμιλο των 12 συνιστωσών. Και να καταστούν οι ίδιοι ως τη 13η συνιστώσα που είναι όμως η πολυπληθέστερη και κυρίως αυτή με την πιο μεγάλη εμπειρία στον κομματικό έλεγχο του κράτους.

Ραυτόπουλος, Φωτόπουλος, Σταματόπουλος, και άλλα παλιοί συνεργάτες και στελέχη του έγκλειστου στον Κορυδαλό Τσοχατζόπουλου, όπως εσχάτως ο Αντώνης Κοτσακάς, προστέθηκαν σε άλλα σημαίνοντα στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Κουρουμπλής, η κα Σακοράφα και ο κ. Κοτζιάς. (Για να κατάβουμε τη δυναμική που προσέδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι αυτοί, αναφέρουμε ότι η κ. Σοφία Σακοράφα και ο κ. Κουρουμπλής, μαζί με τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο που επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, εξελέγησαν βουλευτές στην Αττική με 155.000 σταυρούς. Όσους έπαιρνε παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα...)

Εκεί όμως που πέτυχαν διάνα οι πρασινοφρουροί του ΣΥΡΙΖΑ είναι στη μεγάλη δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων, εκεί όπου σε σχεδόν όλες τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις των συνδικαλιστών στο Δημόσιο το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και μία εικοσαετία πρώτη δύναμη με μεγάλα ποσοστά. Εκεί λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήρθε με διαφορά το πρώτο κόμμα. Πήρε 22%, ενώ το ΠΑΣΟΚ κατρακύλησε πέμπτο, πίσω ακόμη και από τη Χρυσή Αυγή, αναδεικνύοντας ότι όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, μετακινήθηκαν στην Κουμουνδούρου.

Από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Όλα αυτά "δένουν" με την διαχρονική εξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ στο σημερινό πρασινορόζ μόρφωμα και την εξηγούν. Γράφει ο Γιώργος Καραμαπελιάς σε άρθρο του που δημοσιεύουμε αλλού:

Την πενταετία 2004 - 2009 (ΣΣ: θυμάστε το πρώτο δημοσκοπικό μπουμ του Τσίπρα;), ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται στον πρωταγωνιστή της διαμαρτυρίας και φτάνει δημοσκοπικά κάποια στιγμή, το 2008, να υπερκεράσει ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, καθώς άρχισε, σταδιακά, να εκφράζει πολύ πιο αποτελεσματικά, την αντιπολίτευση των δημοσίων υπαλλήλων των μεσαίων στρωμάτων και ιδιαίτερα των νεαρών,  απ’ ό,τι το ετοιμοθάνατο και εσωτερικά φθαρμένο ΠΑΣΟΚ:

Τα πράγματα επιταχύνονται μετά την παγκόσμια κρίση του 2008. Το σύστημα του παρασιτικού εκσυγχρονισμού έχει μπει σε αθεράπευτη κρίση, το ΑΕΠ παύει να ανεβαίνει, οι διορισμοί στο δημόσιο φρακάρουν, τα πανεπιστήμια παύουν να προσλαμβάνουν τους αριστερούς διδάκτορες, τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν επαρκούν πλέον, η ανεργία των νέων αρχίζει να διογκώνεται. Ο Αλαβάνος και η περί αυτόν ηγετική ομάδα αντιλαμβάνεται πως ένας νέος ριζοσπαστισμός διαπερνά τα μεσαία στρώματα –ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες– που δεν μπορούν να αναπαράγονται απρόσκοπτα, όπως κατά την υπέροχη σημιτική εποχή. Έτσι, με αφετηρία τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, μετακινείται προς τα αριστερά, γεγονός που αποτυπώνεται και στην ενίσχυση των αριστερίστικων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πιο ολοκληρωμένη αποτύπωση αυτής της στρατηγικής υπήρξε ο Δεκέμβρης του 2008, όταν, κάτω από την πολιτική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ, θα ξεδιπλωθεί μια «μηδενιστική επανάσταση», έκφραση του αδιεξόδου μιας παρασιτικής κοινωνίας. Ο Δεκέμβρης του 2008 αποτελεί και την οριστική αφετηρία αυτού του νέου ΣΥΡΙΖΑ. Η εξουσία βρίσκεται κυριολεκτικά στους δρόμους και η κατάληψή της δεν είναι πλέον ανέφικτη. Απαιτείται απλώς θάρρος και… κατάλληλοι πολιτικοί ελιγμοί. Με επικεφαλής τον Αλαβάνο και μαθητευόμενο αρχηγό τον Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να πείθεται πως μπορεί δυνητικά να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ ως ο φορέας του πολιτικού κόμματος του «εκσυγχρονισμού», με αριστερότερο, κεϋνσιανό πρόσημο…

Το Δεκέμβριο του 2008, λοιπόν, με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη, αρχίζει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα η αποδόμηση της κυβέρνησης Καραμανλή παράλληλα μια γενικότερη εκστρατεία αποδόμηση της εσωτερικής έννομης τάξης στην οποία πρωταγωνιστούν η σκανδαλολογία, οι κουκουλοφόροι και η προβολή των εθνοαποδομητικών ιδεωδών της παγκοσμιότητας. Μέσω αυτών καλλιεργήθηκε το κλίμα και  φτάσαμε στις εκλογές του 2009, όπου με την ψήφο του λαού η κυβέρνηση Παπανδρέου ανάλαβε να υποδουλώσει την χώρα στο ΔΝΤ και τους Δανειστές.

Και ποιος προβάλει τώρα ως “σωτήρας” της κοινωνίας που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ; Ποιός άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Αυτός δηλαδή που πρωταγωνίστησε στην διάλυση του κοινωνικού ιστού και διευκόλυνε την έλευση του ΔΝΤ και του Μνημονίου. Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε την κοινωνία και το εθνικό ιστό και τώρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να τον … ανασυνθέσει στις επιταγές της παγκοσμιότητας. Είναι τυχαία η υπερπροβολή του από τα ΜΜΕ του παγκόσμιου κεφαλαίου;

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή χαρακτηρίζαμε το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ και ως έναν πολιτικό ρεβανσισμό του Κράτους ΠΑΣΟΚ και του Συστήματος ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 09/06/2012 07:47:39

  Χτυπησες κέντρο η απόλυτη αλήθεια για τους καταστροφεις τις χώρας,λίγο πολυ τα γνωρίζουμε όλοι μας το θέμα είναι πως τους ξεφορτωνομαστε

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/06/2012 08:50:07

  Οι δημόσιες υπηρεσίες μας, ήταν που ήταν τριτοκοσμικές στην λειτουργία τους, σήμερα βρίσκονται στον μεσαίωνα, κυρίως λόγω της έλλειψης πόρων.
  Μιλάω με πολύ κόσμο, και κυρίως με δημοσίους υπαλλήλους.
  Υπαλλήλους, που όπως λένε, αγοράζουν μελάνι και χαρτί για τους εκτυπωτές, προκειμένου να βγει κουτσά στραβά η δουλειά τους.
  Πυροσβέστες, που τρέμει το φυλλοκάρδι τους διότι το πετρέλαιο κίνησης, ακόμη και στα αεροδρόμια, δεν επαρκεί για να κινούνται τα οχήματα, και να επεμβαίνουν όταν χρειάζεται.
  Αστυνομικοί μου περιγράφουν πως δεν υπάρχουν καύσιμα για τα περιπολικά και τις μηχανές τους.
  Νοσοκόμες μου μιλάνε για παντελή έλλειψη βασικών ειδών στα νοσοκομεία, όπως είναι οι γάζες, οι σύριγγες, κλπ.
  Γιατροί διαμαρτύρονται για τα ποσά που τους οφείλει το δημόσιο, που πολλές φορές αφορούν αμοιβές τους ακόμη και από το 2010.
  Καρκινοπαθείς, και άλλοι χρόνια πάσχοντες, που αναγκάζονται να δανειστούν προκειμένου να αγοράσουν τα πανάκριβα, πλην όμως απαραίτητα για την επιβίωσή τους, φάρμακα.
  Και άλλα πολλά παρόμοια, που αποδεικνύουν ότι σε ένα βαθμό έχουμε κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών, και οδεύουμε ολοταχώς προς την απόλυτη χρεοκοπία.
  Μια τυχόν εκλογική επιβράβευση του ΣΥΡΙΖΑ, απλά θα επιταχύνει αυτήν την καθοδική πορεία, και μέχρι το φθινόπωρο θα ζούμε σε βουκολικές συνθήκες, όπως αυτές που ζούσαν οι παππούδες μας.
  Μόνο που ο σημερινός Έλληνας, και πιο συγκεκριμένα ο νέος, δεν έχει ούτε την φλόγα, ούτε τις αντοχές που είχαν οι παππούδες μας.
  Και καλά είναι να βαυκαλιζόμαστε με την επαναστατική ρητορική του Αλέξη, που στις καταγγελίες είναι μάνα… αλλά σκέφτεται κανείς τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που κληθεί να εφαρμόσει τα όσα ουτοπικά υπόσχεται;
  Ούτε ψύλλος στον κόρφο του…
  Που θα βρεθούν τα χρήματα που χρειάζεται η χώρα για να κινηθεί και να λειτουργεί, έστω και έτσι όπως λειτουργεί σήμερα;
  Οι Ευρωπαίοι εταίροι το ξεκαθάρισαν: Αν καταγγελθεί το μνημόνιο, και αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα προσαρμογής, τέρμα οι δόσεις, και συνεπώς…. τέρμα το ευρώ, αφού θα αναγκαστούμε να τυπώσουμε πληθωριστικές και άχρηστες δραχμές, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, κλπ.
  Για καύσιμα, εισαγωγές εμπορευμάτων, τροφίμων, για ηλεκτρικές συσκευές, κλπ ούτε συζήτηση.
  Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε συνθήκες δεκαετίας του `50, με τον υπόλοιπο κόσμο να βρίσκεται στο 2012.
  Και τότε να δω τους οργισμένους επαναστάτες λάτρεις του ντεμέκ Τσε, όταν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν με τα κινητά, να σερφάρουν στο διαδίκτυο, και να κάνουν βόλτες με τις μηχανές τους.
  Και όλοι αυτοί, που πίστεψαν τον Τσίπρα, θα είναι και η Νέμεσή του.
  Μόλις διαπιστώσουν ότι ούτε προσλήψεις θα κάνει, ούτε τα χαράτσια θα καταργήσει, και από πάνω θα επιβάλλει ακόμη σκληρότερα μέτρα, και όλα αυτά σε καθεστώς ανυπόληπτης δραχμής… τότε φοβάμαι πως όλοι αυτοί που του έδωσαν φτερά, θα είναι οι ίδιοι που θα του πιουν το αίμα.
  Δυστυχώς, ο Τσίπρας έπεσε θύμα του εαυτού του.
  Το σύνδρομο μεγαλείου που τον έπιασε, τον εμποδίζει να σκεφτεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση, ο Κρόνος να τρώει τα παιδιά του.
  Και τα σημερινά παιδιά, που δεν διστάζουν να κάψουν πόλεις και χωριά για ένα λάθος οφ σάιντ, ή για μια οποιαδήποτε ασήμαντη αφορμή, πολύ φοβάμαι ότι θα τον φάνε ζωντανό.
  Και δεν θα υπάρχει κανείς για να τον προστατεύσει, αφού όπως λέει, δεν θα υπάρχουν ΜΑΤ και ΜΕΑ, αλλά και να υπήρχαν … οι κλούβες και τα περιπολικά δεν θα έχουν βενζίνη.

 3. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 09/06/2012 09:00:56

  Αρκεί, στον μετα-Τσιπρικό Αρμαγεδδώνα, η ΝΔ να βρίσκεται όρθια και όχι αλληλοσπαρασόμενη. Παρά τη βούληση του χαοτικού Τσίπρα, όταν αυτός θα έχει ήδη πετάξει "ελικοπτερικώς" προς το άγνωστο ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, να μείνει όρθιος. Ακόμα και οι βουκόλοι, θέλουν έναν προεστό.

 4. Rob avatar
  Rob 09/06/2012 09:07:53

  Η κυβερνήσεις της ΝΔ της περιόδου 2004-2009 δεν φέρουν καμιά ευθύνη για την οικονομική και πολιτική κρίση που ξέσπασε από το 2008 και έπειτα? Πως εξαιρούνται αυτοί που τότε κυβέρνησαν και είχαν την ευθύνη της λειτουργίας του κράτους από το κατάντημα στο οποίο βρίσκεται τώρα η χώρα? Εκτός και αν έχουν εξαφανιστεί οι όποιες πολιτικές ευθύνες τους και τώρα «άφθαρτοι» και «ανανεωμένοι» ζητούν να επανακάμψουν κυβερνώντας. Είναι πράγματι γεγονός ότι η ΝΔ συνάντησε πολλά και ποίκιλα προβλήματα όσο είχε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η αντιπολίτευση που ασκήθηκε από το ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε ακόμη και από το ίδιο. Παρ’ όλα αυτά θα όφειλε να βρει και ήταν υποχρεωμένη ως κυβερνών κόμμα τους τρόπους εκείνους για να πραγματοποιήσει το έργο για το οποίο είχε ζητήσει και λάβει την εντολή από το λαό: ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες στο εσωτερικό για τη μεταρρύθμιση του κράτους, ισχυρές συνέργειες με τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και με υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία για την προσέλκυση και τη δημιουργία επενδύσεων. Το κλίμα μέσα στο οποίο η ΝΔ έχασε τις εκλογές του 2009 δημιουργήθηκε και με ευθύνη της ίδιας. Τώρα βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα να ζητούν να ξαναπρωταγωνιστήσουν και τα οποία, αν ο ελληνικός λαός εκλέξει τη ΝΔ ως πρώτο κόμμα, θα κυβερνήσουν συνεργαζόμενα με φιλομνημονιακές δυνάμεις όπως το ΠΑΣΟΚ αφού το ενδεχόμενο κατάκτησης της αυτοδυναμίας φαίνεται εξαιρετικά αδύναμο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Rob 09/06/2012 10:13:30

   Φυσικά και φέρει ευθύνη, στο μέτρο όμως που της αναλογεί. Και αυτό αφορά την ατολμία της παράταξης να συγκρουστεί με το σύστημα ΠΑΣΟΚ και του Καραμανλή με τις βαρωνίες (οι οποίες ουσιαστικά εξέφραζαν τη μη σύγκρουση με το ΠΑΣΟΚ). Το κακό με τον Καραμανλή είναι ότι δεν κατάλαβε/πρόλαβε/αντιμετώπισε το γεγονός πως μεσαία και υψηλά στελέχη αντί να ευαγγελίζονται την ανασυγκρότηση του κράτους, είχαν ως σκοπό τον προσεταιρισμό του συστήματος ΠΑΣΟΚ δια ίδιον όφελος, αυτό που λέω εγώ προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα γαλάζιο ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τις ολιγωρίες στο θέμα των μεταρρυθμίσεων και μερικά ξώφθαλμα ανδραγαθήματα, όπως του Σουφλιά με τα διόδια, έγιναν κάποιες φιλότιμες προσπάθειες επί Καραμανλή να επιβραδυνθεί η πορεία προς τον γκρεμό. Ειδικά σε σχέση με τον ΓΑΠ, δεν έχετε παρά να συγκρίνετε τις τιμές της βενζίνης, τα ποσοστά ανεργίας και τις εξαγγελίες των εκλογών του 2009, αλλά και την στάση των δύο ανδρών πριν από αυτές, όταν διαφαίνονταν πλέον ο αντίκτυπος της παγκόσμιας κρίσης.

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ Rob 09/06/2012 10:38:33

   Φταίει και η ΝΔ. Φυσικά! Το 2004 ο Καραμανλής ήταν απόλυτα κυρίαρχος, και το ΠΑΣΟΚ θρύψαλα. Αν "επανίδρυε" το Κράτος, όπως είχε πει, με άμεσα μέτρα-κεραυνό σε 12 μήνες, δεν θα άνοιγε μύτη.
   Γιατί δεν το έκανε; Δύο λόγοι: (1) στο γενικό κλιμα της ευφορίας, δεν αντιλήφθηκε το επερχόμενο παγόβουνο (2) δεν είχε το "στομάχι" ούτε τις αντοχές για συγκρούσεις και δύσκολες αποφάσεις, ούτε την ικανότητα για σωστό management του επιτελείου του.
   Έτσι επέλεξε την "ήπια προσαρμογή" μέσα από καταναλωτική ανάπτυξη, και το πάρτυ διαφθοράς/αναποτελεσματικότητας συνεχίστηκε στο Δημόσιο (και τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες). Χάθηκε ΤΟΤΕ η ιστορική ευκαιρία.
   Η διαφορά ΝΔ ανάμεσα στο ΤΟΤΕ και το ΤΩΡΑ, δεν είναι στα στελέχη: είναι στον ΑΡΧΗΓΟ.

   • Κώστας Χ. avatar
    Κώστας Χ. @ Κόνδωρας 09/06/2012 12:29:19

    Τραγικά κοντόφθαλμη αντιμετώπιση. Εδώ το ΠΑΣΟΚ που έλεγχε (υποτίθεται) τον κρατικό μηχανισμό, δε μπόρεσε τα τελευταία 3 χρόνια να περάσει ένα μέτρο. Και αυτό γιατί η κρατική μηχανή είναι πλέον αυθύπαρκτη και υπακούει μόνο στο πορτοφόλι της. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της συνολικής προσχώρησής της στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν την εξυπηρετεί.
    Αν θέλουμε επανίδρυση του κράτους, αυτή πρέπει να γίνει με αίμα πλέον και σίγουρα δε θα γίνει αν τάζουμε ότι δε θα απομακρυνθεί κανένας από τη θέση του, αντί να υποσχεθούμε διαφάνεια και αυστηρές κρίσεις για τους οκνηρούς και επίορκους.
    Για κάποιους που θα πούνε ότι αυτό είναι αυτονόητο και έχει ειπωθεί σε άλλες ευκαιρίες θα επισημάνω:
    Αυτά τα λέμε την ώρα της κάλπης για να τα ακούσει ο λαός. Τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Δεν κερδίζουμε ψήφους αποκρύπτοντας την αλήθεια. Αυτό μας έφερε εδώ. Πρέπει να αποφασίσουμε το ποιούς ψηφοφόρους θέλουμε να μας ψηφίσουν, αλλιώς δε θα μας ψηφίσει κανένας.
    Και μία ατομική άποψη. Τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία. Τώρα που έχουμε λίστα. Ανταυτού, οι εκλεγμένοι βουλευτές μας ψιθυρίζουν δικαιολογίες και αναμασάνε κλισέ, φοβούμενοι μη χάσουν την έδρα που κέρδισαν πριν από 2 μήνες. Οι μόνοι που τολμάνε και μιλάνε είναι oi "πρώτοι επιλαχόντες" μήπως και αλλάξει η τύχη τους.

    ΥΓ. Μην κατηγορείς παλαιότερους γιατί κινδυνεύουμε να μας πούνε τα ίδια. Μην ξεχνάς ότι επί Σαμαρά χάσαμε ποσοστά (οπότε τα περί επιτελείου γυρνάνε μπούμεραγκ) ενώ ταυτόχρονα, δυστυχώς, οι γνωστοί βαρόνοι - καρεκλοκένταυροι των παλαιοτέρων επιτελείων, εκλέγονται πανηγυρικά στις μεγάλες περιφέρειες, όπου κατά τα άλλα καταποντιζόμαστε.

   • ΑΙΑΣ avatar
    ΑΙΑΣ @ Κόνδωρας 10/07/2012 14:00:08

    Ξεχνάς οτι το ματρη του 2004 ο Καραμανλης ειχε μπροστα του την
    αγωνία των ανετοιμων εργων για τους ολυμπιακους αγωνεσ του αυγουστου κ εκει χαθηκαν οι εκατο κρισημες μερες ,πραγμα ποιυ φοβαμαι κ τωρα αν ολιγωρησει η σημερινη συγκυβερνηση

 5. Mara avatar
  Mara 09/06/2012 10:08:52

  Καλημέρα σε όλους!

  Δεν μας φθάνει που μας κυβέρνησε ο μεγαλοαπατεώνας Ανδρέας Παπανδρέου με τραγικές συνέπειες στα πάντα....., κινδυνεύουμε να κυβερνηθούμε και από την καρικατούρα του...
  Μιλάμε για τρέλλα... για κατάντια... όχι αστεία...

 6. makis avatar
  makis 09/06/2012 10:16:48

  [Photo]Μπλουζάκι στο EURO της Πολωνίας '' Τελευταίο ταξίδι πριν τον Τσίπρα'' http://shar.es/qP9oS

 7. Δαναός avatar
  Δαναός 09/06/2012 10:20:17

  Οι χαμαιλέοντες
  Έγραφα πριν ένα χρόνο στις 17/07/2011 για τους χαμαιλέοντες. Ας αλλάξουμε λίγες λέξεις στο κείμενο κι ας το ξαναδιαβάσουμε.
  ΒΙΟΛΟΓΙΑ.
  Ο χαμαιλέοντας, το πιο διάσημο ζώο για την ικανότητά του να αλλάζει χρώματα, πιστεύεται ότι διαφοροποιείται ανάλογα με τη διάθεσή του και τη θερμοκρασία. Αν απειληθεί, μένει ακίνητος για να παραπλανήσει τον εχθρό του.
  Βιολόγοι ανακάλυψαν στην καρδιά του δάσους του Βόρνεο ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος φιδιού που μπορεί όπως ο χαμαιλέοντας να αλλάζει το χρώμα του αυτοβούλως, προσαρμοζόμενο πλήρως με το περιβάλλον.
  Οι επιστήμονες του έδωσαν την ονομασία E. Gyii, αν και ανεπίσημα το αποκαλούν «λασπόφιδο του Καπούας». Έχει μήκος περίπου μισό μέτρο και είναι δηλητηριώδες.
  ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ.
  Κλειδάριθμοι του DNA του «λασπόφιδου του Καπούας», έχουν βρεθεί και σε ένα είδος ανθρωποειδούς που ονομάζεται Homο pasokous!!! Βέβαια ο homο pasokous είναι ακόμα πιο επικίνδυνο είδος, διότι το φίδι μόλις το δεις κάνεις τα πάντα για να το αποφύγεις ή αν βρεθεί στο περιβάλλον σου το σκοτώνεις.
  Ενώ αυτό το είδος του ανθρωποειδούς τρύπωσε στο σπίτι μας και όχι μόνον το ανεχθήκαμε αλλά το εκθρέψαμε και τώρα αφού άλλαξε πάλι χρώμα προς το ροζέ με κόκκους, περιμένουμε μοιρολατρικά να μας δαγκώσει και να μας αποτελειώσει. Μη γελιόμαστε. Είναι ακριβώς το ίδιο και χειρότερο σε μεταλλαγμένη μορφή.
  Οι χαμαιλέοντες αυτοί μεταλλάσσονται γρήγορα και επικίνδυνα και το Ναι γίνεται Όχι και το Όχι Ναι με ταχύτητα φωτός! Αρκεί να μη χάσουν το φουαγκρά, ασχέτως αν απ’τον κοσμάκη έχουν πάρει και την τελευταία μπουκιά από το στόμα του! Σε έξαρση δε του χαμαιλεοντισμού, πολιτικοί που εξέθρεψαν την κλεπτοκρατία, τη σπατάλη, τον παρασιτισμό και την ατιμωρησία, μετατράπηκαν σε αντιμνημονιακούς σημαιοφόρους και φιγουράρουν πάλι φάτσα συριζοκάρτα. Όλοι αυτοί της «εκσυγχρονιστικής» μετάλλαξης, σε όλη τους την κυβερνητική και πασοκική θητεία, άλλαξαν χρώμα σαν Greco μασκαράδες! Είναι ύπουλοι και επικίνδυνοι. Και μυρίστηκαν πάλι εξουσία.
  Πράσινο σε κόκκινο φόντο ή κόκκινο σε πράσινο φόντο.
  Συνεχώς μεταλλάσσονται και μας τρελαίνουν.
  Και δυστυχώς ο λαός δε βλέπει το δηλητήριο.
  Μιλούν νεφελωδώς και τάζουν το μεταλλαγμένο «λεφτά υπάρχουν», σε κατώτατο μισθό 1400€ και οι χάνοι τσιμπούν το δόλωμα για να τους πάρουν και τα λέπια!
  Αχ ρε Ελλάδα που σε κατάντησαν να τους πιστεύεις ακόμα!

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Δαναός 09/06/2012 10:50:31

   Δαναέ, το θέμα όμως είναι, ότι τα µοναδικά αυτά γνωρίσµατα που συµβάλουν στην προσαρµογή ενός χαμαιλέοντα στο περιβάλλον στο οποίο ζει, "επιλέγονται" από τη "φύση" και επικρατούν ως φυσική επιλογή.

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ dikefalosaitos 09/06/2012 11:20:33

    Ναι στη βιολογία.Στην ανθρωπολογία όμως;

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ Δαναός 09/06/2012 11:23:34

     Εντάσσεται στην Πασοκολογία :)

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ Δαναός 09/06/2012 11:24:45

     Εκεί να δεις που και το περιβάλλον είναι φιλικότερο και τα εργαλεία τους περισσότερα.

     Καλημέρα σας κύριοι!

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Φελίζα 09/06/2012 11:47:19

      Καλημέρα σας!www.youtube.com/watch?v=qfVlYr7DxtU

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ Δαναός 09/06/2012 14:19:13

      Ευχαριστώ ! Πολύ ωραίο!

 8. TopGunZ avatar
  TopGunZ 09/06/2012 10:34:29

  Πραγματικά, αυτή η εκλογική μάχη διαχωρίζει την ήρα από το στάρι ακόμα και μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Η πλειονότητα των σκεπτόμενων ανθρώπων που ξέρω από το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν Σαμαρά. Όχι γιατί έτσι μας βολεύει, αλλά γιατί συνήθως αυτοί ήταν άνθρωποι που συνδύαζαν την ιδεολογική ροπή προς αυτό που στήριζε, θεωρητικά, το ΠΑΣΟΚ, αλλά συγχρόνως και ρεαλιστές. Το ρεαλιστές δεν πάει σε ένα ξερό "βόλεμα", αλλά στο ότι ακόμα και αν υπήρχαν(?) πιο αγνοί εκφραστές των ιδεών τους ή αν έβλεπαν πως η παράταξή τους εξώκοιλε λίγο, τα ζυγίζανε βάσει λογικής και κυβερνησιμότητας. Φυσικά, το ΠΑΣΟΚ τους έχασε σύντομα μέσα στην κρίση, καθώς ο ρεαλισμός δεν είχε να αντιτάξει κάτι στην ιδεολογική τους υπόσταση, ενώ μετά τις εκλογές του Μαΐου, τους "κέρδισε" πρόσκαιρα ο Σαμαράς (βλέπετε πως αποφεύγω να πω ΝΔ) γιατί ο ρεαλισμός τους τους επέβαλλε να παραμερίσουν ελαφρώς την "ιδεολογική καθαρότητα" ώστε να υπάρχει και αύριο Ελλάδα για να μπορούν να διεκδικήσουν ξανά την ιδεολογία τους, αφού πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν πρεσβεύει ούτε το Κέντρο, ούτε τη Σοσιαλδημοκρατία. Είναι αυτοί που θα μπορέσουν αύριο-μεθαύριο να προσφέρουν έναν σοσιαλδημοκρατικό δεύτερο πόλο στο πολιτικό σύστημα (ο δικομματισμός είναι φυσικό επακόλουθο της φύσης της Δημοκρατίας, όσο κι αν μερικοί ωρύονται), πιο χρήσιμο από το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ και τον αντεθνικό ΣΥΡΙΖΑ . Αντιθέτως, η πλειονότητα των λαμόγιων και των ΟΦΑτζήδων που περιφέρονταν στο ΠΑΣΟΚ και του δίνανε πολλές φορές τη δυναμική του, αποδείχτηκαν μια χαρά "αχάριστοι" μετακομίζοντας αναφανδόν προς ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, αυτοί που θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές δεν θα είναι κατά κύριο λόγο οι προκλητικά βολεμένοι όπως λέγαμε κι εδώ, αλλά όσοι αφήσανε να γίνει η ιδεολογία τους ιδεοληψία.

 9. deldio avatar
  deldio 09/06/2012 10:38:29

  Ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που λες, ολόκληρες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Μαίου, όπως είπε και η Παπαρήγα, που όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρει. Προφανώς δεν άλλαξαν όλοι αυτοί ιδέες ξαφνικά, να διασωθούν θέλουν, γι' αυτό και οι κατέχοντες πόστα και αξιώματα επί πασοκοκρατίας μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ ως "στρατηγοί" και όχι ως απλοί "στρατιώτες". Ανεξαρτήτως αυτού, είναι απορίας άξιον πού τους πέτυχε τους διαφημιστές και τους επικοινωνιολόγους που χρησιμοποιεί η ΝΔ. Αυτοί θα βγάλουν μόνοι τους κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ....

  • Εύα avatar
   Εύα @ deldio 14/07/2012 18:04:03

   +10000

 10. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 09/06/2012 12:29:14

  ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ γιατί επιστρέφει εκτάκτως Αθήνα ο Σαμαράς από την Κορινθία λόγω των "ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων";
  Έχει να κάνει με το Eurogroup Υπ.Οικ. σήμερα στις 5; (το μετέδωσε το apospasma στις 11.19)

 11. Factorx avatar
  Factorx 09/06/2012 12:38:55

  Κόνδωρα, με συγχωρείς αλλά διαβάζεις ανοησίες σε διάφορα μπλογκς και μετά με κάνεις να τρεχω να ρωτάω πρωί πρωί. Αντι να μεινει στην Πάτρα το βραδυ, γυρναει στην Αθήνα για να δωσει και συνέντευξη στον Χασαπόπουλο του Μέγκα

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ Factorx 09/06/2012 12:45:12

   Thanks factor, ανησύχησα.
   (έκτακτο εθνικό θέμα για το apospasma ο Χασαπόπουλος...)

  • chrisss avatar
   chrisss @ Factorx 09/06/2012 13:55:10

   Φάκτορα μήπως ξέρεις πότε θα προβληθεί;

   • Factorx avatar
    Factorx @ chrisss 09/06/2012 14:22:38

    αυριο το πρωί νομιζω

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Factorx 09/06/2012 14:56:29

     Ψιλοείδα διαφήμιση πριν λίγο, στην πρωινή εκπομπή των 7:00 (Μέγκα Σαββατοκύριακο νομίζω λέγεται) θα είναι ο Αντώνης.

 12. Ηλιας avatar
  Ηλιας 09/06/2012 12:40:18

  Αγαπητοι φιλοι,
  Ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ και οι αλλοι ΄προοδευτικοι΄κρυβονται διαχρονικα πισω απο τις ωραιες υποσχεσεις. Ειναι γνωστο σε ολους (αλλα ηθελημενα το κρυβουν) οτι κυβερνησεις του μεσαιου χωρου ηταν αυτες που εβγαλαν την Ελλαδα απο τις κρισεις και τις χρεοκωπιες. Ενας Βενιζελος, ενας Παπαγος , ενας Καραμανλης.
  Επισης οτι και να λεμε ενας εθναρχης Καραμανλης ηταν αυτος που εβγαλε την Ελλαδα απο το στρατιωτικο σκελος του ΝΑΤΟ.
  Ενας Κωστας Καραμανλης ηταν αυτος που εβαλε ΒΕΤΟ στον Πλανηταρχη.
  Ενας Κωστας Καραμανλης ηταν αυτος που προσπαθησε εθνικα να συνεργαστει με τον Πουτιν για τον αγωγο. (Ενας ΓΑΠ τον κατεστρεψε)
  Ενας Κωστας Καραμανλης δεν υποστηριξε τυφλα το σχεδιο Αναν . (ενας ΓΑΠ το υποστηριξε)
  Ενας Κωστας Καραμανλης προσπαθησε και υπεγραψε με την Αλβανια την υφαλοκρηπιδα . Αυτο ηταν προς οφελος της Ελλαδας και με πιεση των Τουρκων δεν περασε απο το ανωτατο δικαστηριο της Αλβανιας.
  Ενας Σαμαρας παραιτηθηκε και πηγε στο σπιτι του για 11 ετη επειδη δεν συμφωνησε με το Μακεδονικο.
  Μια Νεα Δημοκρατια εφερε τον νομο για την ψηφο των αποδημων Ελληνων στο τοπο διαμονης τους. Και φυσικα οι ΄προοδευτικοι ΄ δεν το υποστηριξαν. Γιατι?
  Για το ΠΑΣΟΚ ειναι προφανες οτι 2-3 εκ. Παραπανω Ελληνες αν ψηφιζαν απο Ευρωπη και Αμερικη δεν θα ετρωγαν ευκολα το λεφτα υπαρχουν.
  Δεν θα ειχαμε ευκολα φαινομενα Ακη, Μαντελη κλπ.
  Για τον ΣΥΡΙΖΑ ειναι προφανες οτι ηταν αντιθετο, γιατι τα προγραμματα του ΔΕΝ πειθουν αυτοδημιουργητους Ελληνες . Γιατι η προπαγανδα τους εχει ορια εσωτερικα. Γιατι οι ιδεες τους ειναι ξεπερασμενες. Γιατι οι Ελληνες του εξωτερικου ξερουν τι σημαινει ΓΚΕΤΟ , μεταναστευση, φασισμος.
  Αν ειχε περασει ο νομος η ΧΑ θα ειχε ποσοστο 0,0.. ο Συριζα 2.5% , και το ΚΚΕ μαχ 3 %. Το δε ΠΑΣΟΚ δεν θα εκανε ευκολα μακροβουτι στο μελι.
  Λοιπον ποιοι ειναι οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ και ποιοι οι ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΙ?

 13. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 09/06/2012 12:41:50

  Το ΠΑΣΟΚ δεν πέρασε κανένα μέτρο γιατί το Δημόσιο είναι "σάρκα από τη σάρκα του". Τόσο απλά. Το 2004 η επανίδρυση δε χρειαζόταν αίμα, αλλά αποφασιστικότητα, στομάχι, και ικανότητα.
  Συμφωνώ σε πολλά απ' όσα λες.
  Αλλά ΔΕΝ κατηγορώ κανέναν: οι Μεϊμαράκης/Αλογοσκούφης είχαν μιλήσει, τότε, για το στυλ διοίκησης του Καραμανλή: με γενικούς στόχους, από μακρυά. ΑΥΤΟ δεν δουλεύει στο Ελλάντα.
  Τα ποσοστά που χάσαμε το Μάη είναι σε ΑΛΛΟ κλίμα από το 2009: ο δικομματισμός κατέρρευσε το Μάη, όχι η ΝΔ.
  Τα υπόλοιπα, θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

 14. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 09/06/2012 12:42:47

  Έχω πλέον την εντύπωση ότι η λέξη πρασινοφρουρός πρέπει να αποσυνδεθεί από το ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά με τον όρο πρασινοφρουρός έννοούμε όλοι τον χαμερπή ζήτουλα του κρατικού χρήματος και σφουγγοκωλάριο αήθων πατρόνων.
  Ο όρος αυτός αποδώθηκε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί ήταν, ίσως το μόνο κόμμα το οποίο ανήγαγε τους παραπάνω σε στελέχη με θέσεις αιχμής και ευθύνης, χωρίς ίσως και το ίδιο να αντιλαμβάνεται ότι η σχέση ήταν αλληλοεξαρτούμενη (όσο τους τάϊζε, αυτοί ήταν πιστοί).
  Συνεπώς ο όρος χαμαιλέοντας είναι σαφώς πιο αντιπροσωπευτικός. Αυτό όμως που μου κάνει φοβερή εντύπωση, είναι η ταχύτητα αλλαγής χρώματος, μετά από μία 30ετία αδράνειας.

  Πέρα από τις διαπιστώσεις όμως, αναρωτιέμαι: Δουλειά τους είναι μόνο να καταστρέφουνε;. Και φυσικά το ερώτημα παραμένει. Πώς εξουδετερώνονται (ή τελικά είναι σαν τα τρωκτικά, μόνο πολλαπλασιάζονται);

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Κώστας Χ. 09/06/2012 12:52:33

   Πιο πολύ σαν τις ακρίδες είναι.
   Εκμεταλλεύονται όσο μπορούν έναν χώρο και μόλις δουν ότι δεν έχει πλέον τίποτα να τους προσφέρει, απλά πετούν στον επόμενο προς καταστροφή.
   Τώρα πως εξουδετερώνονται;
   Στην Ελλάδα δύσκολα. Πολύ δύσκολα.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ dikefalosaitos 09/06/2012 13:33:09

    Όλες οι ακρίδες εξαφανίζονται, ως δια μαγείας, όταν τελειώσουν τα φύλλα που μασουλάνε.
    Με λίγα λόγια: μαχαίρι στο Δημόσιο.
    Και ποιός θα βάλει μαχαίρι; Εδώ που φτάσαμε, ΜΟΝΟ ένας "μαχαιροβγάλτης"

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/06/2012 13:54:54

  πριν από μερικούς μήνες κάποιοι εδώ (και φαντάζομαι και αλλού) βιαζόντουσαν να πανηγυρίσουν το τέλος του πασοκ, στηριζόμενοι αποκλειστικά στην πτώση των ποσοστών του. έγραφα τότε ότι το πασοκ παραμένει μεγάλη δύναμη γιατί είναι (και) πολιτισμικό φαινόμενο (κάποιοι το ερμηνεύουν απλοϊκά ως τη μάζωξη των άπληστων και των λαμογιών αλλά δεν είναι έτσι) κι αφού πολιτισμικά κανείς δεν το έχει καταπολεμήσει (κι ούτε μπορεί η νδ με τους άχρωμους και άγευστους βουλευτές της) η ουσία της δύναμής του παραμένει απρόσβλητη.
  Όσο δεν αντιμετωπίζουμε τον υλισμό (η ζωή είναι ό,τι φας κι ό,τι πιεις), τον εθνομηδενισμό (δεν ανήκεις σε καμιά ομάδα, είσαι μόνο εσύ), την ταξική ψευδοιστορική ανάλυση (το μόνο που μετράει είναι η 'τάξη' σου, δηλαδή το εισόδημα, το χρήμα, όλες οι άλλες αξίες είναι ψεύτικες) και το μεταμοντερνισμό (όλα είναι σχετικά, δεν υπάρχει αλήθεια, το σωστό και το λάθος είναι υποκειμενικά, κάνε ό,τι θες), η κουλτούρα του πασοκ θα κυριαρχεί και θα καθορίζει τα πράγματα. Και δυστυχώς δε βλέπω να θέλουμε να το καταλάβουμε αυτό. Είναι τουλάχιστον θετικό που αποφασίσατε, έστω και τόσο αργά, να χρησιμοποιείτε την επιχειρηματολογία του Καραμπελιά.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Δημήτρης 09/06/2012 14:23:28

   Τώρα μας αδικείς. τα έχουμε ξαναγράψει απο μήνες ..πήγαινε αν δεν θες στις "επιλογές"

 16. perastikos avatar
  perastikos 09/06/2012 14:01:12

  Όταν μιλάγαμε για τα Δεκεμβριανά και την εκμετάλλευση της υπόθεσης του Γρηγορόπουλου, οι περισσότεροι εδω μέσα εστίαζαν στην αυθαιρεσία της αστυνομίας και έκαναν την δήθεν "επανάσταση" τους απο τους καναπέδες ανεχόμενοι με την στάση τους την "επανάσταση" και τις καταστροφές στους δρόμους της Αθήνας από τους συριζαίους, που βρήκαν την ευκαιρία υπο το πρόσχημα τις αγανάκτησης του λαού απο τα οικονομικά μέτρα, να καμουφλάρουν τους βανδαλισμούς τους!
  Όταν ο Κασιδιάρης σηκώθηκε και τους πήρε σβάρνα όλους μέσα στον ΑΝΤ1 αρχίσαμε και πάλι να μιλάμε για φασίστες, μπουμπούκια και μορφώματα, ξεπερνώντας σε κριτική ακόμα και τα υποτιθέμενα θύματα, Κανέλλη και Δουρου και τα κόμματα στα οποία ανήκουν! Ε λοιπόν ας σκάσουμε και ας λουστούμε τώρα τα επίχειρα των συμπεριφορών μας με τον Σύριζα και τον Τσιπρα να γίνονται το «νέο» πασοκ και «νεος» Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν μας φταίει κανείς για τις εξελίξεις. Εμείς και η δήθεν πολιτική ευαισθησία μας επέτρεψαν να δημιουργηθούνε. Τώρα ας περιμένουμε καμια 20αρια χρόνια, μέχρι να απαλλαγούμε από τον «νέο» πασοκ!
  Δεν είμαι Χ.Α. αλλά δεν βλέπω άλλους ικανούς να σηκώσουν ανάστημα μπροστά στα πραγματικά νέα πολιτικά μορφώματα που δημιουργούνται. Ο Καραμπελιάς και ο αρθρογράφος χωρίς να το καταλαβαίνουν, επιβεβαιώνουν ποια είναι εν τελει αυτά. Προσωπικά, ανυπομονώ να βλέπω «πολιτικούς» τύπου Παυλόπουλου και όλους αυτούς ενθεν και εκειθεν που μας κάθονται στον σβέρκο δεκαετίες, να λουφάζουν σαν χεσμένοι μπροστά σε τύπους σαν τον Κασιδιάρη. Και κάθε φορά που ετοιμάζονται να αρθρώσουν λέξη να σκέφτονται ότι μπορεί και να φάνε μπάτσο και να δουνε τον ουρανό με τα άστρα. Όχι δεν θα γίνει ζούγκλα η «δημοκρατία» μας και το κοινοβούλιο όπως θα τρέξουν και παλι να πούνε πολλοί. Ζούγκλα θα γίνει η κοινωνία μας πολύ συντομα και οσο επιτρέπουμε σε δαύτους να συνεχίζουν να θεωρούν εαυτούς ότι έχουν το θεϊκό δικαίωμα να μας εξουσιάζουν. Δεν φτάνει που μας έφεραν την καταστροφή, τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι καλύτερος εξουσιαστής και τους πληρώνουμε και από πάνω για να μας σώσουν. Έλεος!

 17. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ 09/06/2012 14:05:04

  Πρόταση : Μήπως θα έπρεπε αυτό το άρθρο να σταλεί από την Ν.Δ. με email σε πολλά στελέχη , ώστε να ενημερώνουν με την σειρά τους και τον απλό κόσμο ;
  Πολύ καλό το άρθρο σας , καθώς και οι παρατηρήσεις των φίλων αναγνωστών , που συμπληρώνουν το πάζλ των Πασοκ-ανθρώπων ...

 18. Ted avatar
  Ted 09/06/2012 14:40:19

  Δεν βαρεθήκατε να γράφετε το ίδιο άρθρο κάθε μέρα απλά αλλάζοντας λίγο το εσωτερικό του;
  Άντε, γράψτε και κανα άρθρο ακόμη για τη ''μεγάλη πορεία του Αντώνη Σαμαρά προς το λαό'', κ.λπ., κ.λπ...

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ Ted 09/06/2012 14:52:19

   Εσύ γιατί αγωνιάς; Αφού το "συριζο-πόταμο" δέ γυρίζει πίσω...
   (εκτός κι αν παραφουσκώσει, και πνίξει όλες τις συριζο-ακριδούλες, πριν την τελική ευρω-ανομβρία)

   • Ted avatar
    Ted @ Κόνδωρας 09/06/2012 15:37:19

    Δεν αγωνιώ καθόλου...
    Απλά αναφέρω (κατά την άποψή μου και μόνο) πως εδώ και λίγους μήνες έχετε μετατραπεί από ένα πολύ ενδιαφέρον site-και το αναφέρω αυτό ως άτομο που βρίσκεται, όπως φαντάζομαι είναι φανερό, ιδεολογικά πολύ μακριά από τη γενικότερη ιδεολογική τοποθέτηση της πλειοψηφίας αυτών που γράφουν εδώ μέσα- σε ένα καθαρά προπαγανδιστικό εργαλείο το οποίο έχει χάσει την όποια κριτική του ικανότητα.
    Το να μου απαντάτε (αυτό απευθύνεται στον 2ο σχολιαστή) πως άμα δεν μου αρέσει να μην ξαναμπώ και να επισκέφτομαι άλλα sites, ουσιαστικά αποτελεί επιχείρημα κενό περιεχομένου... Έχω την εντύπωση πως ο σκοπός ύπαρξης των sites σαν και αυτό είναι η γόνιμη αντιπαράθεση μέσω διαλόγου και όχι ο ''αυνανισμός μπροστά στον καθρέφτη''...
    Φιλικά!

    • Κόνδωρας avatar
     Κόνδωρας @ Ted 09/06/2012 15:57:34

     Ted, να κάνουμε "γόνιμη αντιπαράθεση".
     Αλλά σε ρωτάω: με ποιόν τρόπο θέλεις να αντιπαρατεθώ στο τεράστιο επιχείρημά σου "Άντε, γράψτε και κανα άρθρο ακόμη για τη ”μεγάλη πορεία του Αντώνη Σαμαρά προς το λαό”.
     Νομίζω ότι όταν ρίχνεις το επίπεδο στο χώμα, δεν πρέπει να γκρινιάζει όταν πιτσιλιστείς από τη λάσπη.
     Σε κάθε περίπτωση, όλοι εδώ είναι πρόθυμοι για ανταλλαγή επιχειρημάτων.

    • flou avatar
     flou @ Ted 09/06/2012 16:25:59

     Κι εγώ φιλικά σου το είπα χωρίς να έχω αρμοδιότητα να σου το πω...

  • flou avatar
   flou @ Ted 09/06/2012 14:55:22

   Ώπα μεγάλε! Αν δε σ'αρέσει έχει κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν μανταρίνια.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ted 09/06/2012 14:58:51

   Να υποθέσω το Ted από το κουtedές ε?

 19. ΜΗΤΣΟΣΠΑΠ avatar
  ΜΗΤΣΟΣΠΑΠ 14/07/2012 17:31:47

  Ανέφικτες υποσχέσεις
   «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες, ώσπου να βρουν δουλειά, και η αύξησή του σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία». (ΕΠ, σελ. 13)
   «Να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ασφαλισμένους και να χορηγείται για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να χορηγηθεί ειδικό βοήθημα για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα ασφάλισης ανεργίας». (ΕΠ, σελ. 6)
   «1.300 ευρώ βασικός μισθός, αντίστοιχη αύξηση στις συντάξεις για να φτάσουν στο ύψος του βασικού μισθού», θέσεις της ΡΟΖΑ, συνιστώσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α (18.11.11).
   «Με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την ενεργοποίηση των συλλογικών συμβάσεων πρέπει να μπορούμε, χωρίς ανορθολογισμούς και κατακερματισμούς να οδηγηθούμε, σε μια διετία, στο ύψος των μισθών που είχε διασφαλιστεί το 2009 και έκτοτε να λειτουργήσει ελεύθερα η συλλογική διαπραγμάτευση παντού». (ΕΠ, σελ. 9)
   «Τα χαράτσια θα ακυρωθούν (…) Ναι πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Βεβαίως». Δ. Στρατούλης, Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο ΒΗΜΑ 99,5 (08.05). Την επομένη, όμως, (09.05) ο Δ. Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., πάλι το ΒΗΜΑ 99,5 το διαψεύδει: «Δεν υπάρχει τέτοια εξαγγελία στο πρόγραμμά μας».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.