#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πραξικόπημα έγινε, κορόϊδαΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Μην ακούτε τις διαψεύσεις. Έγινε πραξικόπημα. Μαύρη χούντα κι άραχνη. Σιγά – σιγά. Από το 1981 και μετά και ειδικότερα απ’ όταν οι ιδιώτες επιχειρηματίες μπούκαραν στις συχνότητες.

Σιγά – σιγά το αληθινό κέντρο των αποφάσεων και της πολιτικής δυναμικής έφυγε από το Μαξίμου, τα υπουργεία και τα κομματικά αρχηγεία. Πέρασε στα χέρια των μπετατζήδων κι εθνικών προμηθευτών, που παράλληλα, από δημοκρατική ευαισθησία, φροντίζουν για την ενημέρωση σας. Γιατί νομίζετε βγάζουν τις παθητικές εφημερίδες τους, ωρέ χαϊβάνια; Γιατί συντηρούν τα ζημιάρικα κανάλια τους; Για την αλήθεια και την δημοκρατία κι εκείνο τον όψεως στην Ελβετία.

Το κράτος, η κυβέρνηση, εξέθρεψε τον ίδιο τον δυνάστη του, τον νταβαντζή του. Γιατί η διαπλοκή είναι ένα παράσιτο, ένα θηριώδες πια τσιμπούρι στο σβέρκο του ξενιστή, του λαού. Από τον κρατικό προϋπολογισμό έκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο. Με τα κατάλληλα νταραβέρια και την δέουσα μεσολάβηση των πολιτικών – υπαλλήλων, παίρνανε δάνεια αέρα πατέρα, με - όπως το λένε κομψά – «εξωτραπεζικά κριτήρια». Στους καλούς καιρούς αρμέγανε τον κρατικό προϋπολογισμό με υπερτιμολογημένα έργα και προμήθειες. Στους δύσκολους ή και γιατί έτσι τους έπαιρνε, τραβάγανε δάνεια, από τα οποία μερικά, αν όχι όλα, θα τα πληρώσετε εσείς, κιμπάρηδες φορολογούμενοι. Καθ’ ότι πολλά από αυτά θα ξεπέσουν στα κακά τεμάχια τραπεζών που θα μείνουν στο δοβλέτι, ενώ οι ιδιώτες θα πάρουν το βέρτζινο, καθαρό και καλογυαλισμένο τεμάχιο.

Αδέρφια, είμαστε η χώρα όπου όλοι είναι κάτι άλλο. Οι πολιτικοί δεν κυβερνούν και ξημεροβραδιάζονται στους προθαλάμους των «επιχειρηματιών». Οι «επιχειρηματίες» τον ιδιωτικό τομέα δεν τον ξέρουν, δεν τους ξέρει, έχουν ένα πελάτη, το λαό, το κράτος. Σοβιετικός καπιταλισμός αλά μπαλκανέζ. Οι εκδότες φτιάχνουν δρόμους και πουλάνε από τσιτσιμπλίκια έως αεροπλάνα στο κράτος κι οι εργολάβοι στήνουν εφημερίδες. Οι τραπεζίτες δανείζουν πορτοφολάδες με κουστούμι. Κι όλοι μαζί μια ωραία παρέα.

Λοιπόν, δεν ακούσατε ερπύστριες αλλά το golpe, όπως το λένε οι βετεράνοι και σπεσιαλίστες στα πραξικοπήματα λατινοαμερικάνοι, έγινε λάθρα εδώ και χρόνια, από γραβατοφορεμένους πολίτες και με αριστερούς υπαλλήλους. Σιγά – σιγά. Απ’ όταν ο Φραγκούλης Φράγκος ήταν απλός λοχαγός. Αμέτοχος. Αφού αυτός κι οι συνάδελφοι του, γνήσια παιδιά του Λαού, απλά φύλαγαν την Πατρίδα απέξω, ενώ κάποιοι άλλοι ήδη την έτρωγαν από μέσα.

Τα μεγαλεία της πολυετούς δράσης των εν λόγω πραξικοπηματιών ζούμε τώρα. Γιατί το ξέρετε, έτσι; Εσείς τουλάχιστον το ξέρετε, πως μούφα ήταν η ατάκα του Πάγκαλου. Δεν τα φάγατε μαζί τους. Μόνοι τους τα τρώγανε κι απλά σε σας, σε μας όλους, ήρθε τώρα ο λογαριασμός.

Λοιπόν, θα σας το πω κομψά, καθ’ ότι τόσα χρόνια γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο δεν πήγανε χαμένα:

Μπορείς να έχεις μαζί σου τον κυρ Σταύρο κι όλα τα μπατιρημένα μαγαζιά του, τον «μονοπύθμενο» αποδομητή της Ιστορίας, τον τύπο που δάνειζε τον εαυτό του για να συμμετέχει στην αύξηση κεφαλαίου της δικής του τράπεζας. Μπορεί να έχεις μαζί σου το κανάλι του Σουλεϋμάν, το κανάλι της βαλσαμωμένης Όλγας κι όλους τους μπιζιμπόντηδες της γνωστής Πλατείας και των ρουφ γκάρντεν και όχι απλά να χάσεις το παιχνίδι αλλά να συντριβείς σαν τον Ρωμανό Διογένη στο Μαντζικέρτ.

Θυμάστε τον μαρτυριάρη πρωθυπουργό των Ιμίων, των S-300 και του Οτσαλάνειου άγους; Τέτοιο σέρβις από τη διαπλοκή δεν είχε ούτε ο Σουμάχερ στα πιτ. Που ‘ντος τώρα;

Θυμάστε που το 2004 πήγαινε το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα στο Καλέντζι και σταματούσαν το πρόγραμμα τους τα κανάλια της διαπλοκής, για να μας πουν διθυραμβικά, ότι χαιρέτισε μια γριά, πλήρωσε μόνος του τα διόδια κι άλλα γραφικά; Την ίδια ώρα που τον Καραμανλή τον πήγαιναν σαν τα γατάκια; Όλους τους είχε στοιχημένους πίσω του ο τουρίστας. Πού ‘ναι τώρα;

Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε.

Αν όμως δεν αποτελείς εξάρτημα της ήδη πολυετούς Χούντας των νταβαντζήδων, αν διοικείς δια του παραδείγματος, μπορείς μόνο με την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία, ένα μέρος του διαδικτύου και δυο εφημερίδες, να τους αλλάξεις τα φώτα και να βγεις θριαμβευτής.

Γιατί ξέρετε τι θέλω; Αυτός που ψήφισα να κυβερνά δυνατός κι ελεύθερος. Να πάρει πίσω από τα χέρια της διαπλοκής την αληθινή εξουσία. Να μπορεί να αγωνιστεί για την υστεροφημία του και το κοινό καλό με έργα. Να γίνει κύριο κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας, να μην τον τραβήξουν τα βαρίδια των εύκαμπτων συνεργατών και των εξωθεσμικών στο περιθώριο μιας υποσημείωσης.

Γιατί, μην ξεχνάτε, όλοι αυτοί, κι οι πιο αλαζόνες και μεγαλόσχημοι, ένα πράγμα φοβούνται, γι’ αυτό τα κάνουν όλα αυτά, για να φυλαχτούν από ένα πράγμα: τον Χωροφύλακα, τα σίδερα. Κι είναι κουφάρια, μπατιρημένοι παπατζήδες, που μπορείς να τους ξεδοντιάσεις με δυο τρεις ελέγχους, με τα δάνεια που έχουν, ένα εκ του μηδενός νέο, πλειοδοτικό, διαγωνισμό για τις συχνότητες κι ανοίγοντας το παιχνίδι των έργων, με fair play, που λένε και στο Κολλέγιο.

Με μια κουβέντα, έχοντας μαζί σου τους νταβαντζήδες κι ενάντια σου το λαό, έχεις ραντεβού με την ήττα.

Έχοντας μαζί σου το λαό κι ενάντια σου τους νταβαντζήδες, θα νικήσεις. Κι αν δεν νικήσεις, τουλάχιστον θα έχεις Τιμή.

Θα σε έχει η Ιστορία στο πλάϊ του Καποδίστρια κι όχι κάποιων άλλων, όνομα και μη χωριό…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 01/10/2012 07:17:42

  Πάρα πολύ σωστό το άρθρο. Αυτή είναι η αλήθεια.

  • tzagerCrete avatar
   tzagerCrete @ roadrunner 01/10/2012 21:10:55

   Σωστότατος.

   Όταν οι μάζες εξαθλιώνονται υποβόσκει πάντα ο κίνδυνος της αναπάντεχης ανατροπής.

 2. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 01/10/2012 07:38:58

  Συμφωνώ 100% μαζί σου. Πιστεύεις οτι η σημερινή κυβέρνηση είναι έντιμη? Επειδή θεωρώ οτι υπάρχουν ακόμη πολλοί έντιμοι ψηφοφόροι σε όλους τους χώρους, με ποιόν τρόπο μπορούν να ενωθούν?
  Εκτιμώ οτι οι ιδεολογικές και κομματικές γραμμές έχουν πέσει. Πλήν των άκρων δεξιών και αριστερών, ο διαχωρισμός είναι σε συστημικούς- αντισυστημικούς. Οι συστημικοί είναι οργνωμένοι μειοψηφία που επιβάλλει την γραμμή της με παραπληροφόρηση και τρομοκρατία στους υπόλοιπους. Λύση?

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 01/10/2012 07:46:38

  Σαν αριστερά μου φαίνονται αυτά τα λόγια. Μα, τι λέω; Δεν είναι ούτε της δεξιάς ούτε της αριστεράς. Είναι της κοινής λογικής. Τα συζητά ο λαός μας ολημερίς οληνυχτίς. Ναι, ή θα πάμε με τους νταβατζήδες που γουστάρουν την τρόικα ή με το λαό. Και τώρα ας πάμε στο ψητό: αν ήμασταν τραπεζίτες και μαθαίναμε πως θα ρεύσει τζάμπα χρήμα -25 δισ. ευρώ -και θα τα φορτωθεί το κράτος, τότε δε θα περιμέναμε με ανοιχτές αγκάλες και την τρόικα και το χρήμα; Άρα ποιοι θέλουν το μνημόνιο; οι μπετατζήδες; οι υπάλληλοι; οι συνταξιούχοι; οι μικροέμποροι; Όλοι αυτοί, ο λαός όταν εφαρμοστούν τα μέτρα θα γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ. Μετά πού θα πάνε; μένουν δύο επιλογές. ή ΣΥΡΙΖΑ ή Χρυσή Αυγή. Καταλαβαίνετε τώρα τι λέω;

  • Viviana avatar
   Viviana @ Γεώργιος 01/10/2012 08:39:08

   Αυτη ειναι η αληθεια. Δυστυχως!

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 01/10/2012 07:54:41

  Πολύ καλό ,βιώνουμε ένα νταβατζιλίκι από προστάτες και σωτήρες βολεμένους
  χορτάτους τενεκέδες.

 5. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 01/10/2012 07:56:19

  Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που ζούνε και κινούνται με βάση τα συμφέροντα των νταβατζήδων !

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θεμιστοκλής 01/10/2012 20:34:31

   Βιάζεσαι κι ισοπεδώνεις κι ανβθρώπους που δεν τους αξίζει. Ας δούμε σε λίγο, πολύ λίγο, χρόνο τα αποτελέσματα και μετά κρίνουμε αναλόγως.

   • tzagerCrete avatar
    tzagerCrete @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 23:22:22

    Φαήλε,

    Όταν κυβερνούσε ο GAP ή ο Παπαδήμος προέτρεπες τους συνομιλητές σου να περιμένουν λίγο χρόνο για να κρίνουν τα αποτελέσματα..;

    Το άμεσο, βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα των μέτρων το ξέρουν πια και τα νήπια. Άρα τι πολύ λίγο χρόνο..; Και μετά τι θα λέμε;

    Έχω την εντύπωση ότι οι συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία είναι απόλυτα θνησιγενείς αν εφαρμόσουν αιμοσταγή μέτρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

    Και εκτιμώ ότι οι εξελίξεις στις αρχές της νέας χρονιάς θα είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες.

    Φαήλε το παιχνίδι ήταν στημένο και πουλημένο απ´την αρχή.

    Τι τις θέλαμε τότε τις εκλογές και δεν αφήναμε τον Παπαδήμο να τελειώσει τη δουλειά..;

    Για να κάνουμε δύο απανωτές εκλογές, να παραλύσει το σύμπαν επί τέσσερις μήνες και να παίρνουμε τώρα επαχθέστερα μέτρα για να καλύψουμε την απραξία του πρώτου εξαμήνου του 2012..;;!!!

    Η συγκυβέρνηση φαίνεται πρόωρα αναξιόπιστη στους πολίτες -και κυρίως στους ψηφοφόρους της - και αναμενόμενα γραφική στους εταίρους -δανειστές μας.

   • Γιάννης Μ. avatar
    Γιάννης Μ. @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2012 17:28:04

    Φοβάμαι ότι απευθύνεσαι σε λάθος Πρόσωπο. Ελλάδα, Πατρίδα δεν είναι η στεριά κι η θάλλασα γύρω της. Είναι ο λαός της που αυτή την στιγμή στενάζει. Η Πατρίδα, αυτό που αναζητά είναι έναν Ηγέτη να την βγάλει απ' την μαυρίλα και πάλι στο Φως. Ηγέτη όμως κι όχι ικέτη.

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/10/2012 07:57:22

  Σέ ποιούς ἀπευθύνεται τό ἄρθρο ὅταν τούς ἀποκαλεῖ κορόϊδα;Σέ αὐτούς πού δέν ἄκουσαν γιά τό πραξικόπημα,ἤ σ' αὐτούς πού ἄκουσαν τό ποδοβολητό καί κλειδαμπαρώθηκαν στό καταφύγιο;Κανείς δέν εἶναι κορόϊδο Φαήλο,γιατί ὅλοι εἴτε συμμετεῖχαμε,εἴτε συναινέσαμε,εἴτε γνωρίζαμε καί κάναμε τήν πάπια...
  Κι ὅσοι κλείστηκαν στά καταφύγια κλείστηκαν γιατί ἤθελαν νά ἐνημερωθοῦν ἀντικειμενικά,τί,κορόϊδα νά πιαστοῦν;Κι ὅσοι δέν ἦταν ''μαζιταφαγαμετζῆδες'',ἦταν σίγουρα ''μαζιτακουγαμετζῆδες''...,ὁπότε,τῶρα τί νά ποῦν;

  • alexis avatar
   alexis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/10/2012 08:39:45

   Έτσι γίνεται πάντα σε αυτόν τον τόπο. Αντί ο καθένας μας να ψάξει την καμπούρα του και να διορθωθεί, κοιτάει του διπλανού του. Για να ψαχτεί ο καθένας μας και να αλλάξει τα κακός κείμενα του και να αφήσουμε τα λόγια τα μεγάλα , Φαήλε!!!!!!

   • aristos avatar
    aristos @ alexis 01/10/2012 08:51:54

    Kαι μόλις ψαχτούμε κι αλλο σε βάθος και δεν αυτοκτονήσουμε απ την απογοήτευση που θα μας πιάσει απο το πολύ ψάξιμο, θα μετανοήσουμε ομαδικά όλοι οι Ελληνες, κι απο μπαγαπόντηδες συμφεροντολόγοι, ένα ωραίο πρωί θα ξυπνήσουμε "καθαροί" ΟΛΟΙ. (Μαζί με τους νταβατζήδες και τους πολιτικούς μας) σε μια Ελλάδα όμορφη αγγελικά πλασμένη. Και μόλις μας δουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι θα πράξουν κι αυτοί το ίδιο και έτσι δεν θα μας ξαναέρθει καμμιά κρίη απ' την Αμερική, ούτε θα ξαναχρεωκοπήσουν η Ισλανδία και η η Ιρλανδία που κι αυτές, εμείς οι Νότιοι τις πήραμε στο λαιμό μας παρ' όλο που δεν είχανε τις δικές μας αμαρτίες...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ alexis 01/10/2012 17:20:58

    Εσύ κατάλαβες ότι μιλάω για του διπλανού;

 7. ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ avatar
  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 01/10/2012 08:22:41

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ. ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ . ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 01/10/2012 20:36:33

   Χρέος λοιπόν της κυβέρνησης είναι να ξηλώσει τα "τσιράκια", να βρει συμμάχους στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να πάρει πίσω την εξουσία που από το Σύνταγμα της ανήκει...

   • nillionaire avatar
    nillionaire @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 23:52:59

    Το ποιο είναι το χρέος της κυβέρνησης - και όλων των κυβερνήσεων, το ξέρουμε. Είναι αυτό ακριβώς που λες. Έλα όμως που είναι το μόνο χρέος που δεν βλέπουμε να ξεπληρώνεται. Από καμία κυβέρνηση ....

 8. JKAL avatar
  JKAL 01/10/2012 08:27:57

  Αυτά για τα οποία αισθάνομαι κορόϊδο και χαϊβάνι είναι ότι με "έψησε" ένας υπέροχος πολιτικός λόγος το φθινόπωρο του 2009, άλλος ένας εξαίρετος αντιπολιτευτικός λόγος από τότε μέχρι το φθινόπωρο του 2011 και τέλος (αυτή τη φορά με βαρειά καρδιά) ένας πρόσφατος προεκλογικός λόγος.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ JKAL 01/10/2012 20:39:49

   Εσένα σε "έψησε" αυτός ο λόγος κι εγώ με ειλκρίνεια και πίστη τον αναπαρήγαγα και τον ενίσχυα σε επιχειρήματα. Ας περιμένουμε λοιπόν, για λίγο και μαζί, τα αποτελέσματα, κάνοντας αυτό που είναι το πρώτο χρέος μας: να λέμε την αλήθεια.
   Ελπίζω να μην νοιώσουμε "χαϊβάνια" αλλά τύψεις για την όποια δυσπιστία.
   Πάντως εδώ θα είμαστε, στην άκρη του ποταμού...

   • regeneration avatar
    regeneration @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 21:34:12

    Αγαπητέ Φαήλε, αυτό το "ας περιμένουμε λίγο" ξέρεις πόσες φορές το έχουμε ακούσει;
    Πόσο λίγο ακόμη;
    Αυτή την ένσταση έχω τον τελευταίο καιρό με κάτι άρθρα του site.
    Δεν υπάρχει κοινωνία να κάνει υπομονή.
    Έχουν ξεκω@&%(@#ει τον μισθωτό και τον συνταξιούχο και του ζητάμε να κάνει "λίγο υπομονή" ακόμη;
    Επιτέλους αυτός ο καστροπολεμίτης ο Αντώνης Σαμαράς πότε θα πάρει τη βαλλίστρα του;
    ΠΟΤΕ; Στην τελική πότε θα ανακουφιστούμε κι εμείς;
    Και ... να πέσει η διαπλοκή, αλλά θα πρέπει να έχω φαγητό να τρώω.

   • aixaigis avatar
    aixaigis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 21:46:05

    ...γιά να περάσουμε στην απέναντι όχθη ή γιά να πέσουμε μέσα,Φαήλο μου ;...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ aixaigis 02/10/2012 09:40:22

     Ποια είναι η απέναντι όχθη;

     • aixaigis avatar
      aixaigis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2012 23:08:56

      Iδού το μέγα ερώτημα...

   • JKAL avatar
    JKAL @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 22:40:38

    Με "έψησε", γιατί είχα σοβαρότατες διαφορές μαζί του για τις πολιτικές του επιλογές το 93, αλλά κυρίως το 95.
    Απογοητευμένος και πάλι, βλέπω ότι τα πράγματα τα ξανακάνει "μούσκεμα".
    Αναγκαστικά, όμως, ας περιμένουμε λίγο.
    Αλλά, πολύ λίγο!!!

 9. Darki avatar
  Darki 01/10/2012 08:36:53

  Kαλημερα αγαπητε.Σωστα,σωστοτατα.-Αμα δεν τα πεις θα σκασεις,πουλεγε η μανα μου.Γι αυτο προεκλογικα σκωτονοντουσαν τα καναλια κι οι εφημεριδες τους ,ποιος να σε πρωτο προβαλλει.Και ειδαμε-και μνημονικο ελεφαντα εχουμε-,ποιους ειχανε πρωτη μουρη καθημερινα,τοσο που τους σιχαθηκε η ψυχη μας.Να υγιαινεις.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Darki 01/10/2012 20:40:56

   Ναι, η ¨Ολγα έλεγε "αν δεν έρθει ο Φαήλος, δεν θα φάω το σούσι μου".

 10. TasosC avatar
  TasosC 01/10/2012 08:44:23

  ''Γιατί ξέρετε τι θέλω; Αυτός που ψήφισα να κυβερνά δυνατός κι ελεύθερος. Να πάρει πίσω από τα χέρια της διαπλοκής την αληθινή εξουσία. Να μπορεί να αγωνιστεί για την υστεροφημία του και το κοινό καλό με έργα''
  Μπράβο!!! Και εγώ το ίδιο.
  Αυτό που συμβαίνει όμως είναι το ακριβώς αντίθετο. Αυτός που κυβερνά είναι δεμένος χειροπόδαρα.
  Δεν μπορεί να πάρει απόφαση ούτε για την πιο απλή καθημερινή λειτουργία της κυβέρνησης.Κάθε μέτρο , κάθε απόφαση που ανακοινώνεται είναι εναντίον του λαού. Καμία προοπτική ανάκαμψης, όλα για το μάζεμα των φόρων από τα γνωστά υποζύγια. Μέχρι και το αφορολόγητο των 1000€ για κάθε παιδί ακούγεται (;) ότι θα βγάλουν.
  Δεν τολμά να ακουμπήσει την διαπλοκή, αλλά αντίθετα την έχει φέρει δίπλα του. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους νεοταξίτες τραπεζίτες υπηρέτες της παγκόσμιας διαπλοκής συνεχίζεται. Τα παιδιά του συστήματος με τον πιο αισχρό τρόπο έγιναν και βουλευτές του κόμματος ενώ εξοβελίστηκαν ή μπήκαν στον πάγο γνήσιες πατριωτικές φωνές, επειδή ενοχλούσαν (όπως και εσύ Φαήλο).
  Κατάντησε ο ηγέτης να γυρνά ανά τον κόσμο να δίνει φτηνές συνεντεύξεις, ικετεύοντας για ένα καλό λόγο και την ίδια μέρα που ο ντερμπεντέρης και ο μπαμπάς Ψυχάρης τον θάβουν στη φυλλάδα τους, το ένθετο του συγκροτήματος να του κάνει εξώφυλλο.
  Όσο για την υστεροφημία τι να πω; Μάλλον όσο πιο πολύ κοσμοπολίτης είσαι (π.χ ο ΓΑΠ), τόσο πιο χοντρόπετσος γίνεσαι.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ TasosC 01/10/2012 11:07:48

   ”Γιατί ξέρετε τι θέλω; Αυτός που ψήφισα να κυβερνά δυνατός κι ελεύθερος. Να πάρει πίσω από τα χέρια της διαπλοκής την αληθινή εξουσία. Να μπορεί να αγωνιστεί για την υστεροφημία του και το κοινό καλό με έργα” Ποια καλά έργα;;; Περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις: Άντε μπας και σωθούμε!!!.Αυξημένη φορολογία , χαράτσια, ακριβές τιμές:Ας κάνουμε υπομονή!!! Ως εδώ όμως !!!! Μην τολμήσουν να κόψουν το αφορολόγητο των παιδιών, να ανεβάσουν τα φορολογικά κλιμάκια των πολλών και να ελαφρύνουν των πλουσίων, να εξισώσουν ( νέους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης) το πετρέλαιο θέρμανσης με το κίνησης γιατί ο " άλλο μίγμα πολιτικής" πρώην συγκάτοικος του ΓΑΠ δεν θα μπορεί να φύγει ούτε με ελικόπτερο. Φτάνει με αυτόν τον κύριο που είχα την αφέλεια να στηρίξω στην προσπάθεια του να γίνει αρχηγός της ΝΔ και μετά πρωθυπουργός.Ελπίζω ότι την τελευταία στιγμή θα βγει από το γραφείο του και θα ακούσει , για το καλό του, τον κόσμο που τον στήριξε.Άλλωστε οι νεοδημοκράτες δεν είναι σαν τους Πασόκους να στηρίζουν τυφλά το κόμμα.

   • TasosC avatar
    TasosC @ Μακεδόνας 01/10/2012 13:58:08

    Μια που συμφωνούμε ας τονίσω και αυτό που λες:''Ελπίζω ότι την τελευταία στιγμή θα βγει από το γραφείο του και θα ακούσει , για το καλό του, τον κόσμο που τον στήριξε''.
    Πως να βγει από το γραφείο, όταν κατάφεραν οι χαμουτζήδες σφουγγοκολάριοι σύμβουλοι να τον πείσουν ότι δεν πρέπει να πολυεμφανιστεί στη ΔΕΘ.
    Ήρθε και έφυγε σίφουνας με αστείες δικαιολογίες και άφησε όλο τα πεδίο στον Τσίπρα. Βέβαια και το λίγο που ήρθε τι έκανε; Ποιους άκουσε; Πίστεψε ότι έκανε το καθήκον του εκφωνώντας ένα δεκάρικο λόγο και αέρας. Με βολτίτσες στην Ομόνοια συνοδεία Δένδια και Ασφαλιτών, δεν αποκτάς επαφή με τον κόσμο.

   • ano-kato avatar
    ano-kato @ Μακεδόνας 01/10/2012 15:04:52

    Γιατί να μην τα κάνουν όλα αυτά θα μας φοβηθούν;Βλέπεις να συμβαίνει κάτι τέτοιο;Δεν νομίζω να μετράνε ούτε για ελάχιστους.Τους δώσαμε βέβαια το δικαίωμα όμως μην τους τρώμε και το δίκιο.
    Κοίτα τι έγραψε για αυτά σχετικά ο Σαλλούστιος το 46 μχ σε ένα γράμμα του στον Ιούλιο Καίσαρα:

    "Οι περισσότεροι που κρατούν εξουσία, πιστεύουν πως η θέση τους είναι τόσο πιο πολύ κατοχυρωμένη, όσο πιο τιποτένιοι είναι οι εξουσιαζόμενοι."
    Κάτι μου θυμίζει αυτό το
    "όσο πιο τιποτένιοι είναι οι εξουσιαζόμενοι."
    Εσένα;

  • aixaigis avatar
   aixaigis @ TasosC 01/10/2012 21:50:01

   Tassos C
   ...επαυξάνω, δυστυχώς.

 11. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 01/10/2012 08:45:42

  ''Με μια κουβέντα, έχοντας μαζί σου τους νταβαντζήδες κι ενάντια σου το λαό, έχεις ραντεβού με την ήττα.

  Έχοντας μαζί σου το λαό κι ενάντια σου τους νταβαντζήδες, θα νικήσεις. Κι αν δεν νικήσεις, τουλάχιστον θα έχεις Τιμή.

  Θα σε έχει η Ιστορία στο πλάϊ του Καποδίστρια κι όχι κάποιων άλλων, όνομα και μη χωριό…''
  Αγαπητέ κ. Φαήλο, προσυπογράφω απόλυτα και αφιερώνω :
  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΘHΣΕΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
  http://www.youtube.com/watch?v=m9rOkmTKFHI
  Στίχοι: Δημήτρης Βάρος
  Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
  Πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος & Μαρία Φωτίου ( Ντουέτο )

  Με κάτασπρο πανί ένα καράβι απ' το πενήντα έχει να φανεί
  και συ βιδώθηκες μες στο λιμάνι με ανθοδέσμη που 'χει μαραθεί.
  Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί
  ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

  Σε εδίκασαν να σπαταλάς τα χρόνια σε μια ζωή χωρίς προοπτική.
  Χάνεσαι σαν το γλάρο στην Ομόνοια και όταν ψάχνεις λύση στην φυγή.
  Πληρώνεις όσο-όσο τα διόδια και κομματιάζεσαι στην εθνική.
  Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

  Ποιος είναι ισοβίτης στο σκοτάδι ποιος αλαφιάζει δίχως πληρωμή;
  Ποιος σκύβει στους αφέντες το κεφάλι και ποιος τα βράδια κλαίει σαν παιδί;
  Ποιος ονειρεύεται πως κάποιοι άλλοι βγαίνουν και κάνουν πρώτοι την αρχή;
  Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μουγκαθεί.

  Ναυάγια ονείρων αρμενίζουν και τα κεφάλια γεμισαν σκουριά.
  Στα σούπερ μάρκετ τέλειωσε η ελπίδα και συ κοκκαλωσες στη σκαλωσιά.
  Πού πήγαν οι τρακόσοι του Λεωνίδα και τι θα πούμε τώρα στα παιδιά;
  Ηλεκτρικός Θησέας; Και τα λοιπά.

  Φοβάσαι ότι θα 'ρθει καταιγίδα και θα μας πνίξει όξινη βροχή,
  βάλε σε γυάλα μέσα την πατρίδα και κρύψε την καλά μέσα στη γη.
  Μήπως την ψάχνουν σαν την Ατλαντίδα αφού η Πανδώρα ανοίγει το κουτί;
  Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει μπερδευτεί.

  Ψηφοθηρία, λόγοι κι εμβατήρια ποτέ δεν έφεραν την αλλαγή
  για αυτό και χάθηκες στα σφαιριστήρια και μες στα γήπεδα την Κυριακή.
  Τώρα καθώς κοιτάς τα διυλιστήρια ρωτάς ποιοι σ' έχουν βάλει στο κλουβί.
  Ηλεκτρικός Θησέας σε πηγάδι κι η Αριάδνη έχει τρελαθεί.

  Να κλείσεις θες πληγή θανατηφόρα και μες στα νέα ψάχνεις για δουλειά.
  Τα δάκρυα σου γίνονται μαστίγια και τον λαιμό σου σφίγγουν σα θηλιά.
  Όσα τα κέρδισες με τα μαρτύρια τα παζαρεύουν πάλι στα χαρτιά,
  τρέχεις να ψάξεις μες στα καταφύγια και βρίσκεις μιαν αιχμάλωτη γενιά.

  Μια πλαστική ανέμισες σημαία, πίστεψες σ' έναν άγνωστο θεό
  κρέμασες το μυαλό σε μια κεραία ειδήσεις σίριαλ και τσίχλα ροκ.
  Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν τα λάθη κλέβουν τον καιρό;
  Και πώς θα ξημερώσει άλλη μέρα όταν το ψέμα σέρνει τον χορό;

  Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ' αγέρι της νυχτιάς
  και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
  Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
  πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς.

  • aixaigis avatar
   aixaigis @ BLACKQUEEN 01/10/2012 11:19:32

   Καλό μήνα αδέρφια, καλώς τον φίλτατο και πάντα συναρπαστικό Φαήλο, ιδιαίτερα χαιρετώ την Μαύρη Βασίλισσα !
   Φαήλο μου (σχεδόν) πάντα είσαι σωστός και ξεσηκωτικός και σε έχω πολλές φορές απελπισμένα αναζητήσει Διαδυκτιακά, τόσο πολύ πού το έχουν επισημάνει και τρίτοι ! (Πατωματζής)
   Σε αναζητώ όμως προτρέποντάς σε να δράσεις.
   Δεν αντέχουμε άλλα λόγια ...Ωραία τα λές, τα λέμε, τα λένε οι περισσότεροι. Οι Ελληνες έχουμε παράδοση στους ρήτορες.
   Θα περιοριστούμε στη μάχη του πληκτρολογίου ;
   Πάντως, με το χέρι στην καρδιά, εγώ πού δηλώνω φάν σου διαβλέπω μιάν απογοήτευση πού (μάταια) προσπαθείς να κρύψεις.
   Δεν πειράζει να το παραδεχθείς. Πολύ αντρίκιο είναι και σού ταιριάζει.
   Οσο γιά τον Καποδίστρια...Ας μην τον πιάνουμε ,κανένας από εμάς, στο στόμα μας ! Ακόμη λιγώτερο να τολμήσουμε να τον συγκρίνουμε με σημερινούς πολιτικούς. Αποτελεί Υβριν Φαήλο μου.
   Λοιπόν Φαήλο σε περιμένουμε...και είμαστε πάρα πολλοί !
   Γιατί αλλιώς θα ισχύει " Τα ψεύτικα τα λόγια τα Μεγάλα μου τ'άπες με το πρώτο μου το γάλα..."
   Καλό μήνα και πάλι σε όλους τους συν-Ελληνες !

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ aixaigis 01/10/2012 14:36:09

    Καλή σας ημέρα αγαπητέ aixaigis. Σχετικά με το '' Οσο γιά τον Καποδίστρια…Ας μην τον πιάνουμε ,κανένας από εμάς, στο στόμα μας ! Ακόμη λιγότερο να τολμήσουμε να τον συγκρίνουμε με σημερινούς πολιτικούς. Αποτελεί Υβριν Φαήλο μου.'', έχω να πω, οτι αν ξανασκεφτείτε σε δεύτερο χρόνο την προτροπή του Φαήλου, προφανώς θα εισπράξετε διαφορετικά συναισθήματα και μηνύματα.... Πρόκειται απλά περί τοποθέτησης του πήχη πολύ ψηλά και όχι περί σύγκρισης ή ύβρεως :-) !! Εγώ ας πούμε, αισθάνθηκα οτι κινούμενος από αγάπη και πίστη προς αυτό που ψυχοδιανοητικά δύναται (και υποχρεούται ) να υπερασπιστεί και να υποστηρίξει (μέσω των επιλογών και των πρακτικών του) ο κ. Αντώνης Σαμαράς, τον προτρέπει να στοχεύει ψηλά και να εμπνέεται από το παράδειγμα ανθρώπων που πολιτεύτηκαν ανυστερόβουλα, κινούμενοι από αγνή φιλοπατρία και υπερβαίνοντας εαυτόν. Πάντα όταν αγαπάμε και πιστεύουμε κάποιον, οφείλουμε να τον ωθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, να προσφέρει το maximum των ικανοτήτων του και όχι να τον λιβανίζουμε ώστε να αναπαύεται ήσυχος σε πρόσκαιρες δάφνες μετριότητας και αυτοθαυμασμού. Καλό σας μήνα λοιπόν, και ας ευχηθούμε ''εμείς'' που είμαστε πάρα πολλοί, σύντομα να αποτελέσουμε ενεργή και προκαλούσα ανατροπές πλειοψηφία.

    • aixaigis avatar
     aixaigis @ BLACKQUEEN 01/10/2012 18:59:24

     Φίλτατη Μαύρη Βασίλισσα ! Μιά χαρά είχα καταλάβει τον Φαήλο !!! Ακριβώς αυτό εννοούσα μιλώντας περί Υβρεως... Πόοοσο ψηλά πιά ο πήχυς ;;;
     Είναι σαν να προτρέπεις έναν -έστω καλό-δημοσιογράφο να εμπνευσθεί και να γίνει Θουκυδίδης ή Ομηρος. Ετσι το βλέπω,πάντα εκπροσωπώντας τον εαυτό μου και μόνον.
     Ανιδιοτέλεια, αγαπητή Blackqueen ; Δέν έχω αυταπάτες. ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ από τους ΝΥΝ στην Βουλή ανιδιοτελής. Ούτε μισός.
     Τον Καποδίστρια γι'αυτό τον εξαφάνισαν : Ανιδιοτελής φλογερός Πατριώτης,επιπλέον με καλλιέργεια και γνώση. Φοβερό κοκτέιλ !!! Μισητό από τους καραδοκούντες διεθνώς Ανθέλληνες, σωστότερα Μισέλληνες. Τέλος πάντων.
     Μιλώντας γιά το σήμερα, έχω εισπράξει τεράστια απογοήτευση από τον Α.Σ.
     Γι'αυτό απευθύνομαι στον Φαήλο πού είναι "ακατέργαστος, αμόλυντος" ακόμη με νεανικό σφρίγος και πολλές γνώσεις.
     Και σε μερικούς (ές) Πολίτες-Οπλίτες όπως εσύ, αγαπητή Blackqueen.!
     Η Ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία, έτσι δεν είναι;

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ aixaigis 01/10/2012 22:43:19

      Εμένα πάλι καλέ μου aixaigis η ''ελπίδα'', καθόλου δε μου φτάνει πια. Ισούται εντός μου απόλυτα, με την απογοητευτική ματαιοπονία. Προτιμώ την επίμονη πίστη και την ακλόνητη εμμονή. Επιλέγω τη σταθερή προσήλωση, που επιτάσσει στην πραγματικότητα να προσαρμοστεί απόλυτα στο ποθητό και να μετασχηματιστεί ακριβώς στις απαιτήσεις των οραμάτων. Λέτε : ''Πόοοσο ψηλά πιά ο πήχυς ;;; Είναι σαν να προτρέπεις έναν -έστω καλό-δημοσιογράφο να εμπνευσθεί και να γίνει Θουκυδίδης ή Ομηρος.'' Μάλλον το ευτελίζουμε. Όταν προτρέπεις τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να εμπνευσθεί και να έχει σαν πρότυπό του μία αξιοσέβαστη πολιτική προσωπικότητα αποδεδειγμένου ήθους, προσφοράς και αυτοθυσίας όπως αυτή του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας, δεν τον συγκρίνεις, δεν τον εξισώνεις, ούτε και τον ταυτίζεις. Τον προκαλείς απλά, να καταθέσει το maximum που οι ψυχικές του δυνάμεις του επιτρέπουν να προσφέρει στο ιερό λειτούργημα που έχει αναλάβει. Γιατί σας ενοχλεί; Δεν ξέρετε οτι όπου κοιτάμε, εκεί τελικά καταλήγουμε; Αν δεν ποθείς τον ουρανό, ποτέ δε θα πετάξεις. Εσείς βέβαια που όπως δηλώνετε έχετε ήδη απογοητευτεί τόσο, που πια παραιτηθήκατε κάθε παρελθούσας προσδοκίας σας από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, βιάζεστε να τον κατατάξετε και να τον ταυτίσετε με τον εσμό των αχρήστων. Δεν αναρωτιέστε καθόλου μήπως προτρέχετε; Μήπως τελικά τον αδικείτε; Τρείς μήνες μόνο κράτησε η εμπιστοσύνη σας; Είχε τόσο περιορισμένη ημερομηνία λήξης; Ξέρετε εγώ, δεν ψήφισα (ποτέ) ΝΔ. Πρόσφατα, δεν μου το... επέτρεψε ο κ. Α.Σαμαράς, με την απότομη στροφή της καθ΄όλα αξιολάτρευτης αντιμνημονιακής του στάσης. :-) Με απέτρεψε, ενώ ετοιμαζόμουν για τη υπέρβαση, μιας και δεν είμαι...συγγενής με την κ. Ντόρα, τον κ.Βορίδη, τον υστερικό βιβλιοπώλη και τα λοιπά σπάνια άνθη του γαλάζιου θερμοκηπίου. Ιδεολογικά δε, δεν υπάρχει...κοινός τόπος. Όμως όσο και να μην του συγχώρεσα ποτέ την ανεπίτρεπτη ανακολουθία, ο κ. Α.Σαμαράς, παραμένει μιά άλλη, τελείως ιδιόμορφη περίπτωση, μιά άλλη δυνατότητα εν μέσω αθλίων μετριοτήτων και πιστεύω πως αξίζει να τον αφήσουμε να μας αποδείξει με τις πράξεις του, για πόσα τελικά είναι ικανός. Μπορεί οπωσδήποτε να φτάσει, εκεί που έχει αποφασίσει. Το μόνο ερώτημα που εκκρεμεί, είναι ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΙΔΕΩΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ. Αυτή την ώρα το τοπίο είναι θολό. Σε πρώτο πλάνο η ...δόση, οι τοκογλύφοι, οι ανισόρροπες ισορροπίες κι οι εκβιασμοί. Ας μείνουμε όσο γίνεται ψύχραιμοι ώσπου να διαλυθεί η ομίχλη και τότε η αλήθεια θα φανεί. Καλή σας νύχτα.

     • aixaigis avatar
      aixaigis @ BLACKQUEEN 02/10/2012 23:34:26

      Blackqueen καλησπέρα!
      Με τιμά ιδιαιτέρως μία μακροσκελής απάντηση εκ μέρους σας . Ευχαριστώ πολύ.
      Μπορεί να το "ευτελίζω" το δέχομαι, λέω όμως αυτό πού νοιώθω.
      Υπερβάσεις πατριωτικές εκ μέρους του Α.Σ. δεν περιμένω...πιά. Τις περίμενα αρκετό καιρό, δίνοντάς του κάθε φορά μία νέα ευκαιρία ...
      Η τελευταία ήταν τα ταξίδια του σε Γερμανία-Γαλλία.
      Περίμενα να ορθώσει ανάστημα και να μιλήσει ως νέος Δημοσθένης, να μιλήσει ξεπλένοντας την χαμένη Τιμή ενός ολόκληρου Ιστορικού Λαού.Φρουδες ελπίδες..(.Ξέρω είμαι λίγο αιθαιροβάμων)
      Από κεί και έπειτα παρακολουθώ "το χρονικό ενός προαναγγελθέντου θανάτου"με πόνο.
      Υ.Γ. και ,όχι, δεν είμαι άντρας !

     • aixaigis avatar
      aixaigis @ aixaigis 02/10/2012 23:38:07

      "προαναγγελθέντος" συγγνώμη !

 12. itos avatar
  itos 01/10/2012 09:02:29

  Θα συμφωνούσα πλήρως μαζί σου Φαήλε αν πρίν τα Ίμια πήγαινες λίγο πιο πίσω
  τον δέκατο του 1993

 13. Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
  Κάνω ότι δεν βλέπω 01/10/2012 09:14:01

  Φαήλο μου, καλά και άγια όσα γράφεις, αλλά αυτό που λες με την κρατική τηλεόραση δεν γίνεται, όταν προσλαμβάνεις την κόρη του Σαλαγκούδη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κάνω ότι δεν βλέπω 01/10/2012 17:54:41

   Είσαι κακός. Θ' ανοίγει το μάτι σου και θ' ανεβαίνουν οι βιορυθμοί σου, βρε κουτό.

 14. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 01/10/2012 09:33:04

  αποκάλυψη,,,,,,,,,πραξικοπήματος!!!!!
  σήμερα τελειώνουν τα ειδικά μισθολόγια.....και όποιος τολμήσει να αρθρώσει λόγο,,,θα καταδικαστεί απο τηλεοράσεως ,,,,,,,ως συντεχνιακός πραξικοπηματίας!!!

 15. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 01/10/2012 09:35:35

  Φαήλο μας ευτυχώς που δεν είσαι στην συγκυβέρνηση ,αποτελείς για εμάς μια σπίθα ελπίδας που ελπίζω μαζί με άλλους σαν εσένα να γίνει η φλόγα που θα κάψει το σάπιο και δηλητηριασμένο και θα φέρει την υγεία και την ζωντάνια στο πολιτικό μας σύστημα .
  Ελπίζω μόνο αυτό να συμβεί γρήγορα γιατί δεν μας μένει χρόνος .

  • aixaigis avatar
   aixaigis @ H pena tis logikhs 01/10/2012 21:15:42

   Πένα της Λογικής@...είδατε φίλοι μου πόσοι είμαστε ;;; τα ίδια λέμε οι περισσότεροι, με διαφορετικό στύλ ...
   "Ηταν μιά σπίθα στην αρχήηη...και μιάς βροχής ψιχάλααα...
   Κι' εγίν'η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος η στάλα !"

 16. πολιτης avatar
  πολιτης 01/10/2012 10:05:40

  τα πραγματα ειναι ετσι που τα περιγραφεις κι ακομη χειροτερα. ελα ομως που αυτα περιμεναμε επι 5,5 ετη απο τον καραμανλη να τα κανει και δεν τα εκανε, θα περιμενουμε οπως φαινεται ματαια και τωρα το σαμαρα που ετσι κι αλλοιως εχει σαφως δυσκολοτερο εργο και λογω εκλογικης αφετηριας.
  μαλλον ενα πραγματικο πραξικοπημα χρειαζεται για να ξεβρωμισει ο τοπος........

 17. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 01/10/2012 10:08:10

  Ελα στη παρέα μας που πίνουμε καφεδάκι και λέμε ακριβώς τα ίδια όπως και οι διπλανοί μας και οι παραδιπλανοί μας χρόνια τώρα και είμαστε άρρωστοι δεξιοί αριστεροί και μεσαίοι και άκρα.
  Πόσοι σε ψήφισαν όμως φαήλο;Θα μου πείς πολλοί μεν οι κλητοί ολίγοι δε οι εκλεκτοί.Ο μίλτος η φώφη ο κυριάκος ο πάκης η αλέκα ο αλέξης ο φούφουτος ο .....όλοι τέλος πάντων που ψηφίζουμε μετά το καφεδάκι μας τη κυριακή και την δευτέρα τους βρίζουμε.
  Βαλβίδα ανακούφισης σε έχουν και συ τσιμπάς μου φαίνεται Φαήλο ώσπου να σε ξεζουμίσουν και μετά λεμονόκουπα (είναι γεμάτη η πλατεία από φαήλους λεμονόκουπες).
  Τα αφεντικά σου πουναι και δικά μου επίσης ξέρουν τι κάνουν.
  Αμεση Δημοκρατία είναι η λύση αλλά ποιός θα την εφαρμόσει;
  Καλό καφέ λοιπόν (δεν είμαι αργόσχολος ούτε αεργος, συνταξιούχος είμαι και μάλιστα εργαζόμουνα σκληρά).
  Υ.Γ.
  Μπορεί να με λογοκρίνεται όπως κάνετε πολλάκις αλλά σας διαβεβαιώ ότι στο καφέ και όχι μόνο λέγονται πολύ χειρότερα και μάλιστα με ονοματεπωνυμα.
  Ο κοσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ΧΑΡΗΣ 01/10/2012 11:55:50

   Λέτε κάποιες αλήθειες κ. Χάρη μου, αλλά κάπου...χάνεστε !! Ως προς το : 1) ''Βαλβίδα ανακούφισης σε έχουν και συ τσιμπάς μου φαίνεται Φαήλο ώσπου να σε ξεζουμίσουν και μετά λεμονόκουπα..''. Φυσικά και κάθε εξουσία έχει συμφέρον να ''προσεταιρίζεται'' με υποκρισία τις ειλικρινείς, καθαρές φωνές και παρουσίες, σε μία μάταιη προσπάθειά της να αναβαπτιστεί-εξιλεωθεί στη συνείδηση του κόσμου, αλλά και να παραπλανήσει ενδυόμενη χιτώνα ελπιδοφόρας ....ματαιοπονίας, ώστε ν΄ αποκοιμίσει. Αυτός είναι ο στόχος τους. Να εναγκαλιστούν το υγιές, να το αφομοιώσουν και να το αποδυναμώσουν, ακυρώνοντάς το τελικά. Δεν τα καταφέρνουν ποτέ όμως, όταν ο φέρων την αιχμηρή, αιρετική και επαναστατική άποψη, αρνείται να καταντήσει συνεργός, συμμέτοχος και συνέταιρός τους. Είναι θέμα ψυχικών αντιστάσεων, αρχών, συνέπειας και υπερηφάνειας.
   2) '' Τα αφεντικά σου πουναι και δικά μου επίσης, ξέρουν τι κάνουν.'' Συγνώμη κι όλας, αλλά ''αφεντικά'', έχουν μονάχα οι δούλοι. Αν κρίνετε εξ΄ιδίων, μπορεί και να γνωρίζετε κάτι που δεν γνωρίζω, γι αυτό και δε θα σας αμφισβητήσω. Πάντως κάθε τσοπάνος, οφείλει να γνωρίζει σίγουρα πολύ καλά, τα χούγια του κοπαδιού του. Το ερώτημα είναι ποιός βελάζει νομίζοντας πως έτσι θα γλιτώσει από το λύκο ή απ΄τη σφαγή και ποιός ανέχεται ν΄ανήκει σε κοπάδι.... Μάλλον σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε, με λάθος λόγια. :-)

   • ΧΑΡΗΣ avatar
    ΧΑΡΗΣ @ BLACKQUEEN 01/10/2012 13:37:11

    Δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Φαήλο ,τον οποίον σέβομαι και θαυμάζω τη δράση του για την ενασχολησή του με τα κοινά και όχι μόνο αλλά δυστυχώς δεν θα διαψευσθώ οσον αφορά την μελλοντική του χρήση σαν λεμονόκουπα.
    Οσο για τη δουλεία και τα αφεντικά προσωπικά έχω σαν αρχή και στάση ζωής την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ του ανώνυμου ΕΛΛΗΝΑ και έτσι μεγάλωσα και τα παιδιά μου.
    Είναι απλά τα πράγματα φίλε BLACQOUEEN αλλά δεν υπάρχει αυτό που λένε πολιτική βούληση.

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ ΧΑΡΗΣ 01/10/2012 14:48:03

     :-) Απλά εγώ πιστεύω, οτι θα διαψευσθούν οι Κασσάνδρες-ηττοπαθείς σας προβλέψεις , λόγω του οτι ο φύλαξ, διαθέτει την απαιτούμενη ευφυϊα αλλά και την πυγμή, να ΜΗΝ επιτρέψει σε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ να διανοηθεί, οτι μπορεί και να τον ...στίψει, ώστε να ...δέσει το αυγολέμονο της...άγευστης σούπας του.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΧΑΡΗΣ 01/10/2012 17:25:59

   Αγαπητέ Χάρη,
   Ουδείς δύναται να με "στίψει" και πετάξει, διότι:
   1. Δεν εξαρτώμαι από κανέναν, δεν σιτίζομαι στο Πρυτανείο, ζω από την δουλειά μου.
   2. Δεν είμαι ετερόφωτος και αυτά που γράφω και κάνω τα πιστεύω.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 17:56:41

    Κι έχω τρία πυρηνικά όπλα: πληκτρολόγιο, άποψη και το χούϊ να την κάνω πράξη!

   • ΧΑΡΗΣ avatar
    ΧΑΡΗΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 19:01:20

    Φαήλο μαζί σου είμαι, τα ίδια πυρηνικά έχω κι εγώ ( αν και απόμαχος της ζωής ως συνταξιούχος).
    Στο Πρυτανείο είσαι ευπρόσδεκτος.
    Οσο για το στίψιμο μην το παίρνεις κατάκαρδα απλά είναι νομοτέλεια ιστορική (εκτός κι αν γίνεις ...οσφυοκάμπτης οπότε τότε σίγουρα θάχεις μεγαλεία)
    Πάντως συμβουλευτικά συνέχισε έτσι γιατί είσαι μια ΟΑΣΗ μέσα στην θολούρα της αριστεράτζας και όπως λέει κι ο Καβάφης στην Ιθάκη το ταξίδι είναι το παν.
    Νάσαι καλά κι ευχαριστώ που επικοινωνήσαμε.

 18. man8os avatar
  man8os 01/10/2012 10:58:30

  Φαηλο, το ΕΣΡ ουτε το εχει αγγιξει. Νομοθετικο πλαισιο για την αδειοδοτηση των καναλιων 0. Νεο νομοθετικο πλαισιο για τη δεοντολογια 0.

  Η κυβερνηση στο ζητημα βαθμολογειται με 0.

 19. Ζωροάστρης avatar
  Ζωροάστρης 01/10/2012 11:17:22

  Τελικά ήσουν τυχερός που δεν βγήκες βουλευτής με αυτήν την κυβέρνηση...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ζωροάστρης 01/10/2012 17:56:58

   Λες;

 20. AMARYLIS avatar
  AMARYLIS 01/10/2012 11:20:35

  Εκείνο που εγώ βλέπω είναι ότι οι τρεις της συγκυβέρνησης δεν βλέπουν ότι σε λίγο κυβάρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα ανεβάσει τα ποσοστά της στο 20% που λέει και ο Καραμανλής. Και μετά τι? Απλά εμφύλιος!!!!!!!!!!!! Ξυπνήστε κ.κ. ΣΑΜΑΡΑ- ΒΕΝΙΖΕΛΕ-ΚΟΥΒΕΛΗ γιατί θα είστε η ταφόπλακα των υγειώς σκεπτομένων ΕΛΛΗΝΩΝ.

 21. ΚΩΣΤΑς Β avatar
  ΚΩΣΤΑς Β 01/10/2012 11:21:48

  117 ημέρες κυβέρνησης και κυκλοφορούν ελεύθεροι ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΚΩΣΤΑς Β 01/10/2012 17:57:26

   Κι αύριο 118...

 22. θησεας avatar
  θησεας 01/10/2012 11:35:27

  Φαηλο, εισαι απαιχτος,,εχεις αρχ....γιατι τα γραφεις ενω ξερεις οτι θα στην πεσουν....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ θησεας 01/10/2012 12:05:35

   Σιγά τους άντρες...

 23. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/10/2012 11:37:23

  Aσχετο το αρθρο με τη σημερινη πραγματικοτητα,οχι του 2004.
  Η σημερινη πραγματικοτητα ειναι αλλη : ειτε εχεις μαζι σου τους νταβατζηδες ειτε οχι εχεις αναγκη τους ξενους νταβατζηδες.Γιατι δεν εχεις δικο σου νομισμα και περιμενεις να σου δωσουν αυτοι που το τυπωνουν.Και εισαι και θα εισαι αναγκασμενος να κανεις οτι σου λενε εκτος αν τυπωσεις δικο σου.
  Αυτη ειναι η αλήθεια και τα άλλα ειναι μετατοπιση αντικειμενου.Οχι οτι δεν θα μπορουσαν να γινουν.Ποιος εμποδισε τον Καραμανλη το 2004 να δωσει αδειες κανονικες καναλιων;Εγω,εσυ,οσοι τον ψηφισαμε;
  Και ποιος εμποδιζει το Σαμαρα να δωσει τωρα παλι αυτες τις αδειες;
  Υπαρχει ομως μια διαφορα : ο Καραμανλης ειτε τις εδινε ειτε δεν τις εδινε μπορουσε τοτε να λεει παρτε δανεια απο τη παγκοσμια αγορα και δωστε λεφτα.
  Ο Σαμαρας δεν μπορει να το πει.Δεν του δινει κανεις.Πρεπει να εγκρινει ο Τομσεν ή οπως ειπα να τυπωσει δικα του.
  Και με αυτο δεν εχουν καμμια σχεση οι μπετατζηδες και οι καναλαρχες.Μαλλον η μονη σχεση που εχουν ειναι επειδη ΔΕΝ ειναι κανονικοι επιχειρηματιες δηλαδη δεν παραγουν τιποτα εξαγωγιμο δεν μπορουν και να φερουν λεφτα να βοηθησουν.Με αδειες ή χωρις..

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ ψυχραιμια 01/10/2012 12:52:40

   +1000!

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ψυχραιμια 01/10/2012 13:11:58

   Η πραγματικότητα είναι μία και ενιαία , απο το 1980 και μετά. Αν οι ντόπιοι Νταβατζήδες δεν έτρωγαν μέχρι και την τελευταία δεκάρα , είτε απο τα κοινοτικά είτε απο τα εθνικά κονδύλια ,δεν θα χρειαζόμασταν σήμερα τους ξένους Νταβατζήδες , απλά.

   • ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
    ΑποΜηχανηςΦτωχος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 01/10/2012 15:06:04

    Και επί πλέον αν πάμε και πιό πίσω ποιός έδωσε κατ' αρχήν τις συχνότητες στους εκδοτοεργολάβους?

    • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
     Εμμανουήλ Πρόιος @ ΑποΜηχανηςΦτωχος 01/10/2012 15:48:12

     Ο έξω από δω?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ψυχραιμια 01/10/2012 17:36:02

   Σχετικότατο το άρθρο μου. Αυτή είναι η αρρώστια μας, όπως την περιγράφω.
   Και τότε, 2004, Ευρώ είχαμε αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το δομικό πρόβλημα είναι η μετάθεση του κέντρου της εξουσίας σε εξωθεσμικά χέρια.
   Θα ματώσουμε, ήδη ματώνουμε, και θα κάνει την ανάπτυξη ο γνωστός μπετατζής; Τα χρήματα που θα δανειστούμε και κάποια, όταν, εάν κλπ, μπουν στην αγορά, θα τα πάρουν πάλι οι ίδιοι;
   Και λες ότι δεν έχει σημασία, γιατί τάχα κάνουν κουμάντο οι έξω νταβαντζήδες άρα να ρουφήξουμε το αυγό μας για τους μέσα;
   Έχουν και παραέχουν σχέση με όσα συμβαίνουν οι μέσα νταβαντζήδες κι αν δεν τους μαντρώσουμε θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα με την κρίση.
   Και τι εννοείς, πώς δεν κατάλαβες τι του φτιάξανε του Καραμανλή για τον βασικό μέτοχο, τι δυνάμεις, μέσα κι έξωφ, κινητοποίησαν για να τον εμποδίσουν και να τον ρίξουν; Έλειπες καιρό από την Ελλάδα;

 24. chrisk avatar
  chrisk 01/10/2012 12:18:01

  Μα κε Κρανιδιωτη, αυτη ειναι η δουλεια των μεσων , να υποστηριζουν παντοτε αυτον που θα εγγυηθει τα κερδη τους.
  Ετσι εκαναν με τον Παπανδρεου , τον Σιμητη, τον Καραμανλη, τον Σαμαρα, και με οποιον επομενο ερθει.
  εαν δεν χτυπησεις αυτο το συμπλεγμα, δεν κανεις τιποτα παρα μονο blogευχολογια

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ chrisk 01/10/2012 17:36:55

   Ε, αφού με διάβασες, εγώ τι προτείνω; Ευχολόγια; Για ξαναδιάβασε εκεί προς το τέλος.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 17:39:15

    "Γιατί, μην ξεχνάτε, όλοι αυτοί, κι οι πιο αλαζόνες και μεγαλόσχημοι, ένα πράγμα φοβούνται, γι’ αυτό τα κάνουν όλα αυτά, για να φυλαχτούν από ένα πράγμα: τον Χωροφύλακα, τα σίδερα. Κι είναι κουφάρια, μπατιρημένοι παπατζήδες, που μπορείς να τους ξεδοντιάσεις με δυο τρεις ελέγχους, με τα δάνεια που έχουν, ένα εκ του μηδενός νέο, πλειοδοτικό, διαγωνισμό για τις συχνότητες κι ανοίγοντας το παιχνίδι των έργων, με fair play, που λένε και στο Κολλέγιο".

    • chrisk avatar
     chrisk @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 20:09:14

     Επειδη σε διαβασα λοιπον, ο Σαμαρας θα τα κανει αυτα;
     Ή η συγκυβερνηση;

 25. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/10/2012 12:20:35

  Εύγε κ. Φ. Κρανιδιώτη.

 26. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 01/10/2012 12:36:27

  Να θυμηθούμε πως και για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ,οι Νταβατζήδες έχουν τεράστιες ευθύνες.

  Στα χρόνια του "μεγάλου πάρτυ" , όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη τα Ολυμπιακά έργα και άλλα, επειδή ήθελαν φτηνά εργατικά χέρια για τις Τεχνικές Εταιρίες τους, είχαν βάλει τα κανάλια τους να βγάζουν "φασίστες' και "ρατσιστές" όλους όσους διαμαρτύρονταν για την ανεξέλεγκτη είσβολή λαθρομεταναστών!

  Οι ίδιοι μεγαλοδημοσιογράφοι σήμερα...διαρηγνύουν τα (σινιέ) ιμάτιά τους για το πως γιγάντώθηκε το πρόβλημα!

  Κρίμα ,να μην υπάρχουν μαγνητοσκοπημένες οι ειρωνίες τους προς τους απεγνωσμένους ανθρώπους που διαμαρτύρονταν γιατί είχαν ληστευθεί 2-3 φορές ο καθένας!

 27. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 01/10/2012 12:57:24

  Καλημερα.
  Η εβδομαδα εκλεισε με μετρα 13,5 δις. Η νεα αρχισε με 14,5 δις ( Ναυτεμπορικη ). Κουιζ - με ποσα δις θα τελειωσει η συναντηση Στουρναρα - Τροικα; Ακολουθει , ως γνωστον, συναντηση Σαμαρα - Τροικα. Ο ορισμος της γελοιοτητας.

 28. Makis Stefanatos avatar
  Makis Stefanatos 01/10/2012 13:14:15

  Αγαπητέ Φαήλο, πολύ καλό το άρθρο αλλά λίγο... Λείπει το "δια ταύτα". Επειδή η δική μου γνώμη είναι ήσσονος σημασίας, τόλμησε και γράψε ότι για να σταθεί κάποιος δίπλα στον Καποδίστρια πρέπει για παράδειγμα να ανακαλέσει τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών και να κλείσει όσους δεν τηρούν τους νόμους, να ψηφίσει άμεσα το περιουσιολόγιο με την δυνατότητα κατάσχεσης των όσων δεν θα δηλωθουν, να δώσει την γή που κάποιοι την έχουν παρατήσει σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την γεωργία, να απαιτήσει από Ε.Ε αλλάγές στην ποσόστοση των ελληνικών προιόντων, να απαιτήσει επίσης την αποπληρωμή του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, να απαλλάξει τις νέες επιχειρήσεις από την πληρωμή φόρων για 5 χρόνια, να, να....... Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να συμπληρώσεις τι άλλο πρέπει να γίνει

  Και κλείνονταςτο σπουδαιότερο: να πεί την αλήθεια στους πολίτες αλλά και στους ξένους, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το PLAN B, που μπορεί να είναι ακόμα και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Θεωρώ ότι ο Έλληνας θα προτιμήσει να στερηθεί κάποια πράγματα για ένα διάστημα, από το να ευτελίζεται, να ζητιανεύει και να αυτοκτονεί.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Makis Stefanatos 01/10/2012 17:40:02

   Γράφω: "Γιατί, μην ξεχνάτε, όλοι αυτοί, κι οι πιο αλαζόνες και μεγαλόσχημοι, ένα πράγμα φοβούνται, γι’ αυτό τα κάνουν όλα αυτά, για να φυλαχτούν από ένα πράγμα: τον Χωροφύλακα, τα σίδερα. Κι είναι κουφάρια, μπατιρημένοι παπατζήδες, που μπορείς να τους ξεδοντιάσεις με δυο τρεις ελέγχους, με τα δάνεια που έχουν, ένα εκ του μηδενός νέο, πλειοδοτικό, διαγωνισμό για τις συχνότητες κι ανοίγοντας το παιχνίδι των έργων, με fair play, που λένε και στο Κολλέγιο".
   Δια ταύτα είναι αυτό.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Makis Stefanatos 01/10/2012 17:47:04

   Έντιμο το σχόλιο σας. Απλό κι ανθρώπινο.

  • aixaigis avatar
   aixaigis @ Makis Stefanatos 01/10/2012 22:31:18

   Makis Stefanatos συμφωνώ με κάθε λέξη σου ...

  • anideos avatar
   anideos @ Makis Stefanatos 01/10/2012 22:54:21

   To PLAN B Ειναι η επιστροφη στο εθνικο νομισμα με την προοπτικη της ενταξης στην Eurozone;

 29. Νικόλας avatar
  Νικόλας 01/10/2012 13:18:13

  Όλα αυτά είναι πολύ σωστά και συμφωνώ σε γενικές γραμμές με σχεδόν όλα (κρατικός καπιταλισμός, διαφθορά κλπ). Μία ένσταση έχω μόνο. Γιατί τόσο μίσος για τα τουρκικά σίριαλ; Δεν (θέλουμε να) έχουμε ελεύθερη ιδιωτική οικονομία; Συνεπώς δεν έχουν δικαίωμα να προβάλλουν τούρκικα σίριαλ τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ κανάλια αν κρίνουν ότι θα τους αποφέρει κέρδος η κίνηση αυτή;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικόλας 01/10/2012 17:41:54

   Φτηνά είναι και τα βραζιλιάνικα, ρώσικα, μεξικάνικα. Τα τούρκικα επιδοτούνται από το νεοοθωμανικό κράτος. Είναι προπαγάνδα.
   Θα χρησιμοπιούν την κρατική περιουσία = συχνότητες για να κάνουν τουρκική προπαγάνδα;
   Τα θες και τα γράφεις ή απλά βαριόσουν να σκεφτείς;

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 17:48:52

    Όχι αλήθεια λέω. Ιδιωτικά κανάλια είναι, ό,τι θέλουν κάνουν. Γιατί δεν επιδοτεί και το δικό μας κράτος ελληνικές σειρές, αρχικά για να τις δείχνει η ελληνική τηλεόραση και κατόπιν για να τις δείχνουν και ξένα κανάλια;

    Θα με έβρισκες αντίθετο αν η ΔΗΜΟΣΙΑ τηλεόραση έδειχνε τουρκικά σίριαλ φυσικά. Αλλά η ιδιωτική ό,τι θέλει κάνει, γι αυτό είναι ιδιωτική.

    Κατανοώ ότι ίσως παίζονται συμφέροντα του τουκικού κράτους αλλά δε βλέπω κάτι παράνομο στην προβολή των εν λόγω σίριαλ αν και προσωπικά μου φαίνονται κάκιστης ποιότητας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικόλας 01/10/2012 20:12:26

     Νικόλα,
     Και ποιος σου είπε πως επειδή είναι ιδιωτικά έχουν δικαίωμα να κάνουν και να προβάλλουν ό,τι θέλουν;
     Και τα ιδιωτικά κανάλια έχουν υποχρέωση από το Νόμο να έχουν ένα ελάχιστο ποσοστό ελλληνικού προγράμματος. Δεν θυμάμαι πόσο αλλά έχουν. Τι κάνουν; Φτιάχνουν φτηνιάρικα ελληνικά ρηάλιτυ κι ύστερα αγοράζουν και τις σαβούρες των νεοοθωμανών.
     Έχουν επίσης υποχρέωση εκ του Νόμου να διαθέτουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό του προϋπολογισμού τους για την προαγωγή της γλώσσας, του πολιτισμού κλπ. Τι κάνουν; βάζουν κάτι διαφημίσεις - προβολές τα...ξημερώματα.

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 20:47:01

      Δεν ήξερα ότι τα ιδιωτικά κανάλια υπόκεινται σε τέτοιους νομικούς περιορισμούς.

      Αν και όπως είπα δε μου αρέσουν τα τούρκικα και θα προτιμούσα καμιά πιο ποιοτική σειρά, από ότι καταλαβαίνω μόνο με αλλαγή του νομικού πλαισιου μπορεί να γίνει κάτι Ή με κίνητρα από το κράτος (οικονομικά) για να βάζουν ελληνικές σειρές τα κανάλια.

      Άλλη λύση δε βλέπω στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας.

     • aixaigis avatar
      aixaigis @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2012 01:42:53

      60% υποχρέωση γιά Ελληνικά προγράμματα και επιπλέον όπως λές κονδύλια γιά προώθηση Ελληνικού Πολιτισμού και γλώσσας...
      Πρός το παρόν, το ποσοστό ισχύει γιά ...Τουρκικά προγράμματα
      Γιά το δεύτερο...άς μη μιλάμε

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 19:06:37

    Είναι πράγματι περίεργο αυτό Φαήλε! Τόσο πολύ δεν καταλαβαίνουν μερικοί ;Τόσο πολύ τυφλώθηκαν, - ή καλύτερα:"ΣΥΡΙΖοποιήθηκαν" - οι συνειδήσεις;Δεν την βλέπουν την ξετσίπωτη φιλοτουρκική προπαγάνδα;

    Αλά ξέχασα, η εθνική συνείδηση είναι ...Φασισμός !!!!

    • Tasos avatar
     Tasos @ Παύλος 01/10/2012 22:41:06

     Και όχι μόνο προπαγάνδα εντός Ελλάδος αλλά σε όλη την περιοχή Βαλκανίων και Μ. Ανατολής με τρελά νούμερα τηλεθέασης τα οποία είναι υψηλότερα μάλιστα στις ορθόδοξες χώρες!
     Είναι πραγματικά αστεία (κι επικίνδυνη) η μίξη νεοφιλελευθερισμού και διεθνισμού όπως εκφράζεται από μερίδα κόσμου που από τη μία γουστάρει ισοπέδωση για χάρη του ευρώ, μη τύχει και χάσει κάτι από το λίπος του, κι από την άλλη είναι από τους υπεύθυνους που το ψωμι-παιδεία-ελευθερία έγινε πολύ ψωμι - αποχάυνωση - ασυδοσία.

    • ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
     ΑΝΔΡΕΑΣ @ Παύλος 01/10/2012 23:04:24

     Ευτυχώς που συγκυβερνάει ο Κουβέλης με τη Ρεπούση και τα άλλα παιδιά...
     Όλη την ώρα ανησυχούν για την φιλοτουρκική προπαγάνδα...και η εθνική τους συνείδηση ανίσταται...
     Αλλά ξέχασα μη μιλάμε ...σώζουν τη χώρα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 19:14:20

    Φαήλο, μιλάς σε άνθρωπο που έχει γράψει εδώ μέσα ότι τον ενδιαφέρει ο εαυτός του και μόνο...
    Οπότε, τι περιμένεις; Αυτή η στάνη, τέτοιο γάλα βγάζει...

 30. ELIAS.K avatar
  ELIAS.K 01/10/2012 13:18:42

  Κυριε Κρανιδιώτη μεχρι πριν απο λίγους μήνες δεν οργωνες τις γειτονιες του Πειραια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της χώρας για να μαζεύεις ψηφαλάκια εν ονόματι του κ.Σαμαρα και της ΝΔ,ή κανω λάθος? Με βαση το μνημόνιο-1 οι καναλάρχες δεν χρωστανε 400 εκατ απο την χρήση των συχνοτητων ή κανω λάθος? Η κυβέρνηση των ξεπουλημένων "Νενεκων" - βασικός κορμός της οποίας ειναι η ΝΔ - δεν εχει εισπραξει ουτε 1 ευρώ απο τους νταβατζηδες που περιγραφεις και ετοιμαζεται να [ξανα] ρουφήξει το αιμα του λαού,ή κανω λάθος? Ναι εχεις δίκιο, το πραξικόπημα έγινε και το κάνατε ΕΣΕΙΣ! Με τους ανιψιούς και τους παραγιους των ψυχαρηδων βουλευτες στο κοινοβούλιο. Με τις προεκλογικές ψευτιές και την αισχρή διαπλοκη του πολιτικού συστηματος που εκπροσωπείτε με τον κ.Σαλλα που του χαρίζεται η ΑΤΕ. Με την μπόχα των ΜΜΕ που σιωπούν, μεσα στα δωμάτια που τρωτε. Ναι έχετε δίκιο! Το πραξικόπημα εγινε! Ομως δεν είμαστε πια κορόϊδα! Γνωριζουμε πολύ καλα ποιοι είστε και τι σκοπευετε να κάνετε. Νισαφι πια,αγαπητε κυριε Φαήλε Κρανιδιώτη, παλαι ποτε σωματοφύλακα του ... Antonio Jack Norris! Νισάφι πια!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ELIAS.K 01/10/2012 17:47:20

   Αντάρτης του φραπόγαλου και του Τσε Παπάρα της Κουμουνδούρου;
   Αφού με παρακολουθείς, τότε ξέρεις ότι αγωνιζόμουν να φέρω ψήφους στην Κεντροδεξιά με τα ίδια επιχειρήματα που γράφω και τώρα.
   Δεν άλλαξα απόψεις και ιδέες, τις οποίες, σε αντίθεση με σένα, τις υπογράφω με τ' όνομα μου.
   Τις διαφωνίες μου τις εκφράζω δημόσια και μέσα στην παράταξη που ανήκω.
   Τις ανοησίες και τις χυδαιότητες για "νενέκους" κλπ φύλαξε τες για τους κολλητούς σου, όταν κάνετε τους "επαναστάτες" στις καφετέριες.
   Εγώ διακρίνω πως η παράταξη μου επιλέγει την γραμμή του "μη μου τους κύκλους τάραττε" κι υποδεικνύω το λάθος, ως είναι χρέος μου.
   Εσύ, ψευδωνύμως, φτιάχνεις συνωμοσίες.

 31. Γυάλινη σφαίρα avatar
  Γυάλινη σφαίρα 01/10/2012 13:54:38

  κε Φαήλο, αυτή είναι πάνω κάτω η ιστορία της χώρας σε λίγες γραμμές. Ωστόσο αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση εδώ είναι κάποια σχόλια που ούτε λίγο ούτε πολύ αποδέχονται το ελεεινό δόγμα "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" αγνοώντας προφανώς πως είχε δημιουργηθεί ένα κοινωνικό πλαίσιο τις τελευταίες 10ετίες όπου ακόμη κι αν δεν ήθελες να συμμετέχεις στη διαφθορά (και οι περισσότεροι δεν ήθελαν) θα έπρεπε να την ανέχεσαι. Μην κοιτάτε τώρα που το να καταγγέλεις τη διαφθορά σε κατατάσσει στην κυρίαρχη τάση, κάποτε η φωνή σου αν δεν ακουγότανε πουθενά. Σκεφτείτε λιγάκι πόσοι από εσάς έβλεπαν το μεγάλο οικονομικό έγκλημα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά αν λέγατε κάτι σας κοιτούσανε σαν UFO. Τα παραδείγματα άπειρα σε όλους τους χώρους. Δεν μπορούσες να υπάρξεις ως καθαρός γιατί ήσουν ενοχλητικός, μαύρο πρόβατο, κάποιος που θα έπρεπε να το βουλώσει με το καλό ή το άγριο, ένας επικίνδυνος γραφικός. Αλλά ακόμη κι αν όντως τα φάγαμε μαζί αυτός που πρέπει να πληρώσει παραδειγματικά είναι αυτός που εκ του ρόλου του προοριζόταν να είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του κράτους και σε καλούσε στο τραπέζι (με τα έξοδα του κράτους, βέβαια) για να μπορεί αυτός να είναι εσαεί κολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας. Και θεωρώ πως αρκεί η παραδοχή και μόνο του διεφθαρμένου πολιτικού άρχοντα για να τιμωρηθεί ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ έτσι ώστε να μην θελήσει να φάει κανείς τίποτα και με κανέναν, να κοπεί όλων η όρεξη μια και καλή. Τι θα γινόταν εάν ένας ισόβιος υπουργός σε Σουηδία, Φινλανδία ή Γερμανία θέλοντας να απαλλαχτεί από τις δικές του ευθύνες χρησιμοποιούσε αυτό το επιχείρημα; Δήμευση περιουσίας, ριγέ πιτζάμες, βραχιολάκια και ΙΣΟΒΙΑ. Και στην Γερμανία θα υπήρχαν χιλιάδες τυφλοί μαϊμού εάν το σύστημα έκανε.... τα στραβά μάτια.

 32. decodex avatar
  decodex 01/10/2012 14:00:52

  Πως είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι συμβαίνει, να το αναλύουμε και να το ξαναδιατυπώνουμε κάθε φορά που βγαίνουν "μυρωδιές" από το σαπισμένο αυτό σύστημα και ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
  Ή αλλάζεις εσύ ή το αλλάζεις. Ένα από τα δύο. Προς το παρόν όσοι προσπάθησαν να το αλλάξουν έγινε το αντίθετο, "τους κατάπιε".
  Αλλιώς απλά γκρινιάζουμε, γκρινιάζουμε και περιμένουμε τον "Ήρωα" που θα μας σώσει από τη μιζέρια μας. Ετσι ποτέ δεν αλλάζει τίποτε.

 33. ιωαννης γραψας avatar
  ιωαννης γραψας 01/10/2012 14:25:13

  μάλιστα κύριε Κρανιδιώτη...όσα γράφετε είναι πέρα για πέρα αληθινά και πραγματικά...όμως το κόμμα σας κάνει τα ακριβώς αντίθετα, όπως φυσικά έχτε κι εσείς διαπιστώσει (έστω και αργά)...τι διαφορετικό λοιπόν λένε και τα αριστερά κόμματα απο εσάς??? για αυτό σας λέω κύριε Κρανιδιώτη μάλλον ανήκετε αλλού...ίσως σε λίγο να το διαπιστώσετε (ολοκληρωτικά) κι εσείς...διότι πολύ γρήγορα οι αγαθές σας προθέσεις θα διαψευστούν κυριολεκτικά και θα μείνουν απλά ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ...ήδη όσα γίνονται είναι σε αντίθετη κατεύθυνση απο όσα υποστηρίζετε και θα συνεχίσουν να είναι σε αντίθετη πορεία...άσχετα αν εσείς θα επιμείνετε για να ΑΛΛΑΞΟΥΝ...πρέπει κάποιος να ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τα αλλαξει..ΝΑ ΘΕΛΕΙ...και οχι απλά να το δηλώνει...και δυστυχώς για εσάς δεν ΘΕΛΕΙ....και οχι μόνο δεν θέλει αλλά τους υποστηρίζει ακόμη περισσότερο...αγνοεί την φορολογία τους, αγνοεί το αίτημα περι φόρου διαφημίσεων, μειώνει τον ανώτατο συντελεστή, χαρίζει λεφτά και άλλα ωραία./...και όμως εσείς γράφετε το αυτονόητο και γίνεται το απίθανο.....

 34. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 01/10/2012 15:11:07

  Φαήλο συγχαρητήρια για το άρθρο.Ο φίλος σου ο Αντωνάκης σε ακούει όμως;Δυστυχώς όχι. Γι΄αυτό η ΝΔ οδεύει για διάλυση(μαζί και η χώρα).Να θυμάστε όμως(όσοι είστε υμνηστές του Αντωνάκη) ότι όποτε γίνουν εκλογές (κατ ΄εμέ θα είναι σύντομα)θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό και θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο αχηγός της που τα θυσίασε όλα για να γίνει πρωθυπουργός.

  • T.V avatar
   T.V @ Βαγγέλης 01/10/2012 16:15:40

   Δυστυχως εχω τις ιδιες φοβιες με σενα....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Βαγγέλης 01/10/2012 20:17:12

   Δεν είναι "Αντωνάκης" και τα περί φιλίας είναι αδιάφορα πολιτικά. Δεν είναι ο φίλος ο δικός μου ή του χ ή του ψ. Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας και έτσι κρίνεται.
   Έχει 100 μέρες και κάτι στην εξουσία. Εγώ δίνω μια μικρή πίστωση, δεν αρχίζω τα εσχατολογικά.
   Διακρίνω σοβαρά προβλήματα, γι' αυτό τα επισημαίνω και περιμένω.

 35. Παναγιώτης Λιάκος avatar
  Παναγιώτης Λιάκος 01/10/2012 15:24:26

  Έλα στην παρέα μας φαντάρε. Έλα κι ένα υπουργείο πάρε. Ας τους στρατώνες, τις σκοπιές κι από το μπρούσκο του Ψυχάρη πιές.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Παναγιώτης Λιάκος 01/10/2012 15:34:14

   Ὀδηγός ἐπιβίωσης γιά πραξικοπηματιόπληκτους ὑπάρχει;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Παναγιώτης Λιάκος 01/10/2012 20:51:47

   http://www.youtube.com/watch?v=IAB4N7a9f8Y&feature=related

 36. michel platini avatar
  michel platini 01/10/2012 15:32:34

  ΕΥΓΕ ΦΑΗΛΟ.ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ....ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ

 37. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 01/10/2012 16:58:08

  Σκαρτες 2 ωρες εμειναν να κανει ο Σαμαρας ''πραξικοπημα'' με τη βοηθεια ολων των κομματων, και τον ελληνικο λαο στο πλαι του, υποσχομενος ΄΄ιδρώτα, δάκρυα, λύπη και αίμα΄΄( Ο.Τσωρτσιλ), αλλα τελικως την αξιοπρεπεια και τη νικη. Τοτε πραγματικως θα δουμε τον ελληνικο λαο στους δρομους , μαζι με ολους τους λαους της Ευρωπης, και τη ''Βαιμαρη'' να χαμογελα σε εγκληματιες πολιτικους και τραπεζιτες ''κλεινοντας τους το ματι''.

 38. avanti avatar
  avanti 01/10/2012 17:07:16

  Κύριε Κρανιδιώτη σας στενεύει το κουστούμι που φοράτε, εγώ αυτό καταλαβαίνω διαβάζοντας πάντα τα άρθρα σας...... να το βγάλετε δεν το αποδέχεστε τώρα πιά .... αλλά και τι να φορέσει κανείς ..... χρειάζεται καινούργιο ύφασμα, καινούργιο ράφτη ... Καλό μήνα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ avanti 01/10/2012 17:49:26

   Μπα. Επειδή δουλεύω και κινούμαι πολύ, πάντα προτιμώ τα άνετα ρούχα...

  • aixaigis avatar
   aixaigis @ avanti 01/10/2012 19:49:49

   Παναγιώτη Λιάκο, Avanti καί πολλοί άλλοι συμφωνούμε στέλνουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο τα ίδια μηνύματα στον αγαπητό μας Φαήλο. Τελικά δεν είχα νοιώσει μόνο εγώ και την δική του απογοήτευση.
   Φαήλο, σε αγαπάμε και πιό "ευάλωτο", ίσως ακόμη πιό πολύ !
   Blackqueen, σού απάντησα εκτενώς περί του γίγαντα Καποδίστρια, δεν δημοσιέυθηκε...(;)περιμένω λίγο ακόμη γιά να ξαναεπιχειρήσω !

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ aixaigis 01/10/2012 23:37:43

    ...Aργούν καμιά φορά οι servers, αλλά στο τέλος, ΟΛΑ δημοσιεύονται !!!

 39. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/10/2012 17:41:55

  ΝΑΙ!
  Ακριβώς έτσι είναι.
  Το πραξικόπημα της ανομίας που έγινε πλέον θεσμός.
  Το πραξικόπημα της πρωθυπουργικής αυθαιρεσίας που επικυρώνεται συνταγματικά.
  Ναι, η Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς κομματικής δικτατορίας. Ο νόμοι είναι πλαστικοί. Οι θεσμοί είναι πλαστικοί.
  Το Κράτος είναι το Κόμμα. Apres moi rien.

 40. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/10/2012 18:03:40

  Στις χώρες της Ευρώπης έγινε πλέον κατανοητό ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στενάζει κάτω από το καθεστώς της δικτατορίας που έχουν επιβάλλει οι διεφθαρμένες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της χώρας.
  Η φαινομενικά υπεροπτική στάση ευρωπαίων πολιτικών και ΜΜΕ δεν έχει ως στόχο τον ελληνικό λαό αλλά ακριβώς τις ελίτ αυτές και τα υποζύγιά τους.

 41. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 01/10/2012 18:05:31

  Καλά τα λες εσύ Φαήλο, αλλά ποιος σ ακούει...

 42. η αληθεια ποναει avatar
  η αληθεια ποναει 01/10/2012 18:08:20

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη,
  Συμφωνώ σχεδόν στο σύνολο με τις απόψεις σου. Το ιστορικό λάθος του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έλαβε σωστά το μήνυμα από τις εσωκομματικές εκλογές, όταν ψηφίστηκε πρόεδρος της Ν.Δ. Ο κόσμος στήριξε πάνω του την ελπίδα για να γίνει το βήμα προς τα εμπρός και να απαγκιστρωθεί από κάθε είδους λαμόγια που ζουν με κρατικά χρήματα. Θυμάσαι άλλωστε το ιστορικό λάθος της Ντόρας να δημοσιεύσει λίστα με τα στελέχη που τη στηρίζουν, που αποτέλεσε κατά την άποψή μου το κύριο λόγο της ήττας της. Αντί όμως αυτών διαπιστώνει ότι δεν τόλμησε. Οι ίδιοι κηφήνες που οδήγησαν στην ήττα τον Καραμανλή, εξακολουθούν και σήμερα να διορίζονται στον κρατικό μηχανισμό, αποδεικνύοντας ότι είναι ανίκητοι.
  Λυπάμαι αλλά διαπιστώνω ότι και ο Σαμαράς θα έχει την τύχη του ΓΑΠ, κυρίως γιατί δεν τόλμησε να απαγκιστρωθεί από το βρώμικο παρελθόν.
  Υ.Γ. ψάξε τη λίστα της Ντόρας. Το σύνολο σχεδόν των τότε υποστηρικτών της έχουν διοριστεί σε οργανισμούς.

 43. Karenin avatar
  Karenin 01/10/2012 18:27:21

  Τελικά ο λαός αποδειχθει πιο σοφός, που σε απάλαξε απο το βάσανο του βουλευτή, και μεγάλη χάρι του χρωστάς αφου μπορείς να μιλάς και να γράφεις χωρίς υποχρεώσεις. Συμφωνώ όμως να ξεκινήσουμε με τους μη πιασμένους.
  Εχεις προχειρα μερικά παραδείγματα;

 44. theo1611 avatar
  theo1611 01/10/2012 18:28:17

  κε Κρανιδιώτη,

  Αν θέλετε να γίνετε αποτελεσματικός, θα πρέπει να βάλετε την επικοινωνία να υπηρετεί τα μέσα που προτείνετε και όχι το αντίθετο.

  Από διαπιστώσεις χορτάσαμε και δεν έχει καμμία πρακτική σημασία αν διατυπώνονται με τον α ή τον β τρόπο.

  Το "τιμημένο" "δια ταύτα" είναι αυτό που έχει σημασία, η δε αξιοπιστία και η αποδοχή, αν θέλετε, της πρότασης, κρίνεται από τη λογική σύνδεση των συγκεκριμένων διαπιστώσεων με το δια ταύτα.

  Ξαναδιαβάστε το κείμενό σας να δείτε ότι τα μπλέξατε (και αναφέρομαι κυρίως στην ΕΡΤ, ένα δύο μέσα, κλπ)

  Βέβαια στο τέλος κάνετε και μία αναφορά στο λαό γενικώς, στα "χαϊβάνια" και τα "κορόϊδα", των προηγούμενων αναφορών σας.

  Οι πόροι που χρειάζονται να δουλέψουν για να αλλάξει η κατάσταση, είναι κυρίως ανθρώπινοι και μετά και υλικοί.

  Έχετε καμμία πρακτική άποψη ποιοί είναι οι ανθρώπινοι πόροι που χρειάζεται να κινητοποιηθούν για να ξεφύγουμε από το τέλμα?

  Υπάρχουν ή είναι όλοι χαϊβάνια και κορόϊδα και δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα?

  Αν υπάρχουν, τι προφιλ έχουν και πως θα απευθυνθείτε σ' αυτούς, έστω και επικοινωνιακά, για να τους κινητοποιήσετε?

 45. nimou avatar
  nimou 01/10/2012 18:29:21

  Καλά να δεχθώ ότι είμαστε αφελείς. Να δεχτώ ότι έχουμε βαθιά μεσάνυχτα. Αλλά ότι τώρα μόλις ανακάλυψες την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού δεν το δέχομαι κ. Κρανιδιώτη. Τώρα πριν λίγο απεκαλύφθη ότι οι νταβατζήδες του συστήματος στηρίζουν τον Σαμαρά; Όταν σύσσωμο το «σύστημα» αβαντζάριζε τον Αντώνη ήταν από ξαφνική αγάπη για την δεξιά. Την δεξιά που από μόλις τρία χρόνια πριν, χτυπούσε μετά μανίας. Από «σκάνδαλο» σε «σκάνδαλο» μας πήγαιναν. Τυχαία μας συμπάθησαν. Να θυμηθούμε τον «βασικό μέτοχο» και το «χέρι» που έβαζε στο Μπομπολέϊκο ο Καραμανλής; Τότε βέβαια μας βρόμαγε ο Ρουσόπουλος και όχι το σύστημα που είχε στήσει στρατηγείο στις Βρυξέλες, με 30 δικηγόρους, για να αποτρέψει το τέλος της διαπλοκής. Σιγά σιγά θα αντιληφτούμε τις αντιστάσεις του Καραμανλή και σταδιακά θα κατανοήσουμε τον ρόλο του επιγόνου . Να μην είναι αργά όμως τότε.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ nimou 01/10/2012 18:39:18

   Ο θείος για να κτυπήσει τους νταβατζίδες κτύπησε πρώτα τους αχυράνθρωπους εντός του κόμματος. Ο Κώστας Κ. εκεί ακριβώς απέτυχε.
   Για πολλούς ίσως λόγους.

 46. armageddon avatar
  armageddon 01/10/2012 18:43:10

  Καλά τα λες Φαήλο,αλλά για να κάνεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά

 47. Παναγιώτης Τυβίγγιος εκ Καλαμών avatar
  Παναγιώτης Τυβίγγιος εκ Καλαμών 01/10/2012 18:45:18

  παρότι δεν διαφωνώ εν γένει και μάλλον θα υπερακόντιζα (ότι δηλ. έχει αργήσει ο ΑΣ για όλα αυτά), δες, σε παρακαλώ και αυτό: http://www.antinews.gr/2012/09/30/181841/

  μου φαίνεται, δηλ., έτι βαθύτερα, ότι η Δύση, μάλλον, έχει βρεθεί σε έναν κυκλώνα συβαριτισμού επί μακρόν και εμείς ακολουθούμε, σχεδόν, κατά πόδας, άκριτα και δίχως αιδώ ...

  καλή συνέχεια, μάχιμε!

 48. Κολαϊτης Σπ avatar
  Κολαϊτης Σπ 01/10/2012 18:48:48

  Αγαπητε κ Κρανιδιώτη ο γιος του κ Σταυρου που τον κάναμε βουλευτή θα μας σώσει

 49. sotos avatar
  sotos 01/10/2012 18:57:17

  Ώπα ρε έξυπνε........
  Χαλάρωσε........

 50. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 01/10/2012 19:00:53

  "Γιατί, μην ξεχνάτε, όλοι αυτοί, κι οι πιο αλαζόνες και μεγαλόσχημοι, ένα πράγμα φοβούνται, γι’ αυτό τα κάνουν όλα αυτά, για να φυλαχτούν από ένα πράγμα: τον Χωροφύλακα, τα σίδερα"

  Oλόσωστος. Εκείνο που κατά βάση χρειαζόμαστε είναι έναν νέο Ανδρεάδη.
  Ένας εκ των μπετατζήδων-συγκροτηματαρχών( προσωπικά θα προτιμούσα από Μιχαλακοπούλου μεριά) να γίνει νέος Ανδρεάδης- με παρόμοια κατάληξη δηλαδή- και τίποτα δεν θα είναι πλέον ίδιο στη χώρα.

  Όταν υπήρχαν ηγέτες...:
  "Η απόφαση της Ν.Ε. στις 6 Δεκεμβρίου του 1975 ήταν τυπική. Η «καρατόμηση» του Ανδρεάδη με συνοπτικές διαδικασίες, που θύμιζαν διαδικασίες εκτάκτου στρατοδικείου, είχε ολοκληρωθεί την προτεραία. Το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου, ο Παπαληγούρας παραλαμβάνει τα έγγραφα των ελεγκτών Κηπουρίδη και Καλοδούκα, τα οποία καταγγέλλουν τις παρανομίες Ανδρεάδη. Αφού τα διαβάζει ο Παναγής, τα παίρνει και πάει στη Βουλή, στο γραφείο του πρωθυπουργού, τα δείχνει στον Καραμανλή και τον ενημερώνει για το περιεχόμενό τους. Ο Καραμανλής μέσα σε δύο ώρες συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο στο οποίο, αφού εκθέτει τα γεγονότα, χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά Ανδρεάδη σαν επεισόδιο που εμπίπτει στο άρθρο 44 του Συντάγματος που αναφερόταν σε «έκτακτες περιπτώσεις επειγούσης και απροβλέπτου ανάγκης»! Κανείς υπουργός δεν απετόλμησε αντίρρηση και βάσει του άρθρου αυτού συντάσσεται πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία –είναι νύχτα πια προχωρημένη– υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τσάτσος, και μόλις που προλαβαίνει ξημερώματα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως! "
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_6_08/12/2007_251902

 51. Νικόλας avatar
  Νικόλας 01/10/2012 19:35:00

  Σε παρακαλώ πολύ, να χρησιμοποιείς επιχειρήματα και όχι προσωπική αντιπαράθεση. Αντέκρουσε αν θέλεις αυτά που λέω και όχι εμένα ως άτομο.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νικόλας 01/10/2012 20:48:42

   Σε καταγγέλει γι' αυτό που έλεγε ο Μοντεχρήστος του Αρκά; "Είναι καιρός ν' αφήσουμε τους εγωϊσμούς και ν' ασχοληθούμε και λίγο με τον εαυτό μας"!

 52. panos avatar
  panos 01/10/2012 19:47:56

  Κυριε Κρανιδιωτη ποια ειναι η αποψη σας για τη μεγαλη μεταστροφη στα ΠΙΣΤΕΥΩ του Αντωνη σε διαστημα ενος ετους? Γιατι ενω δεν συναινουσε στο λαθος οπως ελεγε, τωρα εχει κανει στροφη 90 μοιρων? Το ξερουμε ολοι οτι το μνημονιο 2 δεν βγαινει, απλα μεγαλωνει την ΥΦΕΣΗ. Μηπως ο Αντωνης εχει κρυφο ασσο? Θελω την αποψη σου. Η δικη μου ειναι οτι μεχρι να τσακιστει...η βρωμικη γενια της μεταπολιτευσης και της διαπλοκης δεν θα δουμε ασπρη μερα, και αν δεν τσακιστει?

 53. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/10/2012 20:12:00

  Αλλά πρόκειται για τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Καραμανλή.

 54. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 20:18:37

  Μάλλον δεν με διαβάζεις από παλιά, έστω από το 2009.

 55. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 20:19:17

  Στο κείμενο προτείνω και μια απλή, βασική συνταγή για ομελέτα.

 56. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 20:22:42

  Πέντε με έξι χρειαζόμαστε και μια διμοιρία ποικιλόχρωμων πολιτικών.
  Νέμεση, που θα δώσει νομιμοποίηση στις πολιτικές...

 57. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 20:32:01

  Δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι μεταστροφή.
  Η γνώμη μου είναι πως αντιμετωπίζει την κατάσταση με "αναγκαία κακά", θεωρώντας πως είναι τα τελευταία, πιάσαμε τον πάτο και πως από τα μέτρα και μετά θ' αρχίσουμε ν' ανεβαίνουμε. Αυτό περίπου καταλαβαίνω πως λέει.
  Θεωρεί τις συνθήκες του Μαΐου 2010, όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο, πολύ διαφορετικές από αυτές του Φεβρουαρίου 2012, αφού τότε (5/2010) ήμασταν εντός αγορών, ενώ το 2012 εκτός αγορών. Θεωρεί επίσης στρα;τηγικό στόχο επιβίωσης την παραμονή στο Ευρώ.
  Η γνώμη μου;
  1. Λάθος η συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Έπρεπε να στηρίξουμε κυβέρνηση (ψήφος ανοχής), χωρίς συμμετοχή ΝΔ, που θα μας πήγαινε σε εκλογές τον Δεκέμβρη, άντε Γενάρη.
  2. Η απειλή της εξόδου από το Ευρώ ήταν και είναι χάρτινη. Πιστεύω το απέδειξαν οι εξελίξεις. Ο ίδιος θεώρησε τον κίνδυνο υπαρκτό για τη χώρα και δεν τον πήρε.
  3. Και τώρα θεωρώ χάρτινη την απειλή κι αν κρίνουμε πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει κι απειλεί την κοινωνική συνοχή και την εθνική μας ασφάλεια, να το πούμε και να ζητήσουμε ριζικές αλλαγές.

  ΥΓ. Η εξυπηρέτηση του χρέους δεν είναι αυτοσκοπός, δηλαδή να ζούμε για να τους πληρώνουμε, διαλύοντας την Άμυνα, την Υγεία, την Παιδεία, όλη την Πατρίδα.

  • Geros avatar
   Geros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2012 12:49:57

   Πρώτον δεν τους πληρώνουμε , δεν αποπληρώνουμε τα χρέη μας , αυτή την υποχρέωση μας την έχουν αναλάβει οι εταίροι μας για τώρα.
   Δεύτερον αν σταματήσουμε να τους "πληρώνουμε" (μάλλον με αυτή την λέξη εννοείτε αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες εννοούν , να συνεχίσουμε να γεννάμε καινούρια χρέη δηλαδή λες και υπάρχει μουρλός να μας τα χρηματοδοτεί) και χρεοκοπήσουμε επίσημα θα σώσουμε την Άμυνα , την Υγεία και την Παιδεία? Χρειάζεται μια μεγάλη ανάλυση για το πως σώζει μια χώρα την άμυνα της , την υγεία και την παιδεία εν μέσω διεθνούς απομονώσεως και χρεοστασίου. Ένα παράδειγμα τέτοιας χώρας που επιτυχώς το έκανε αυτό θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας δίνατε.
   Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι οι απειλές που διάφοροι γελοίοι βορειοευρωπαίοι πολιτικάντηδες με ευκολία εξαπολύουν για έξοδο μας από το ευρώ είναι χάρτινες , από την άλλη όμως η πιθανότητα κατάρρευσης του οικοδομήματος του ευρώ είναι αληθινή. Σε μια τέτοια περίπτωση εμείς βρισκόμαστε στο υπόγειο του οικοδομήματος αυτού και η έξοδος μας από τα ερείπια είναι η δυσκολότερη όλων , οι επιπτώσεις δε της κατάρρευσης στα κεφάλια μας θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρές.
   Το επιχείρημα της χάρτινης απειλής που πρέπει να την επιστρέψουμε στους εταίρους μας είναι του Τσίπρα και όπως όλα τα επιχειρήματα του είναι εντελώς παράλογο και ανεφάρμοστο. Αν ο εκβιασμός μας προς τους εταίρους πιάσει και μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε την δημιουργία ελλειμμάτων και χρηματοδοτήσουν ανάπτυξη με δανεικά , το ευρώ θα καταρρεύσει μια και αυτό θα έπρεπε αυτομάτως να γίνει και για όλες τις άλλες προβληματικές οικονομίες της ευρωζώνης πράγμα που θα έβαζε τον βορά σε τροχεία χρεοκοπίας. Δηλαδή θα καταστραφούμε.
   Αν ο εκβιασμός μας δεν πιάσει θα μας αναγκάσουν να βγούμε από την ευρωζώνη. Δηλαδή θα καταστραφούμε , μπορεί με παρέα μπορεί μόνοι μας αλλά αυτό λίγη παρηγοριά δίνει νομίζω σε λογικούς ανθρώπους.
   Κορόνα γράμματα χάνουμε δηλαδή.
   Νομίζω ότι ο οικονομολόγος Σαμαράς έχει περισσότερες γνώσεις σε αυτά από τον δικηγόρο Κρανιδιώτη και θα έπρεπε να εμπιστευτείτε περισσότερο την κρίση του.

   • aristos avatar
    aristos @ Geros 02/10/2012 19:26:55

    Gero,
    Σε έχουμε καταλάβει πλήρως. Δεν μπορείς να κρυφτείς πλέον. Είσαι με τον εχθρό. Με τους Τραπεζίτες-τοκογλύφους που πρώτα χρεώνουν τις χώρες αβέρτα-κουβέρτα και μετά τις αποκόπτουν απο τις αγορές με τους "οίκους αξιολόγησης " που ελέγχουν πλήρως καθιστώντας τα χρέη του ληξιπρόθασμα και απαιτητά μέσω ΔΝΤ με τη μέθοδο Σόκ και Δέος...Σαν τις που@@νες που πρώτα προσφέρουν τα κάλλη τους (Τραπεζίτες) και μετά σου ρίχνουν μια μήνυση για βιασμό αφου υπέκυψες και ο νταβατζής διοικητής τους (Μέρκελ-ΔΝΤ-Πρωθυπουργός) σου συνιστά να τα "βρείτε" για να μην πας φυλακή...
    Νομίζω οτι οι οικονομολόγοι Κρούγκμαν και Στίγκλιτζ (βραβεία Νόμπελ οικονομίας) έχουν περισσότερες γνώσεις απο τον βασικά πολιτικό και ενίοτε οικονομολόγο Σαμαρά και αυτοί συνιστούν να μην ψηφίσουμε καν αυτά τα μέτρα...
    Μήπως ο Σαμαράς έπαψε να πιστεύει οτι τα μέτρα είναι δηλητήριο που σκοτώνει τον ασθενή? Δεν νομίζω να το ανακάλεσε...

 58. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 20:46:45

  Αυτός δεν είναι κυβέρνηση; Από αυτόν το περιμένω. Από ποιον άλλο; Από την ...αντιπολίτευση;
  Αν θέλει να είναι κύριο κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας...

  • chris avatar
   chris @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2012 15:56:35

   Συμφωνω απολυτα.
   Ειδομεν για τα αποτελεσματα.

 59. Παύλος avatar
  Παύλος 01/10/2012 20:47:03

  αντίκρουσε .

 60. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 01/10/2012 20:50:24

  Φίλε Φαήλο, μέσα από το Antinews και όχι μόνο κάνεις πολύ ωραίες διαπιστώσεις, άλλοτε συμφωνούμε, άλλοτε διαφωνούμε.
  Εγώ μια απορία έχω κι εάν μου την έλυνες θα σου ήμουν υπόχρεος.
  Στον Σαμαρά τα έχεις πει αυτά τα πράγματα κι εάν ναι τι σου απάντησε;
  Υ.Γ. Εάν σου είπε ότι συμφωνεί θα κρεμαστώ (εάν και σχεδόν είμαι έτοιμος με αυτά που λέγαμε προ και με όσα γίνονται μετά).
  Πάντα φιλικά.

 61. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 01/10/2012 20:58:00

  Θα συμφωνήσω απόλυτα σε όσα λέτε κε Κρανιδιώτη.Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα γι αυτή την Πατρίδα που πολλοί από μας αγαπάμε.Θα έλεγα μόνο
  να τα φωνάξετε πιό δυνατά για να φθάσουν μέχρι το Μαξίμου,μέχρι τηνλεω-
  φόρο Συγγρού και όπου αλλού είναι δυνατόν.Καταλαβαίνουμε όλοι την δυσκο-
  λία του πρωθυπουργεύειν στην Ελλάδα αλλά θα έλεγα ότι ούτε αυτό πρέπει
  να είναι αυτοσκοπός,όπως δεν είναι κι αυτό που γράφεις στην ΥΓ. δηλαδή η
  εξυπηρέτησητου χρέους έχοντας εν τω μεταξύ διαλυθεί το σύμπαν στην χώρα.

 62. nimou avatar
  nimou 01/10/2012 20:58:37

  Γιατί δεν το λέμε καθαρά. Ο Αντώνης πήγε με τους «άλλους». Ήταν η εναλλακτική τους λύση μετά την κατάρρευση του ΓΑΠ. Ποια η σχέση της μονεταριστικής, νεοφιλελεύθερης Ευρώπης της Μέρκελ, με την Ευρώπη των λαών που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μην δικαιωθεί ο Τσίπρας στο τέλος, ότι το Ευρώ δεν είναι φετίχ.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ nimou 01/10/2012 23:10:35

   '' Ο Αντώνης πήγε με τους «άλλους».'' Τελικά πήγε; Και είναι οριστικό; Δεν πρόκειται να ...αλλάξει γνώμη και να λειτουργήσει ως κρυφός μας πράκτορας; Εσείς που το ξέρετε; Ερμηνεύετε ψυχρά τα ...γεγονότα των 3 τελευταίων μηνών; Μα αυτά δεν ήταν αποτέλεσμα προαποφασισμένων και προψηφισμένων δεσμεύσεων; Α, τα χρεώθηκε ήδη 100%; Πολύ ωραία, αλλά δεν σας πιστεύω, πρώτον γιατί το βαρετό σενάριό σας στερείται φαντασίας, ανατροπών και συγκλονιστικής πλοκής και δεύτερον, γιατί αυτό το '' Ήταν η εναλλακτική τους λύση μετά την κατάρρευση του ΓΑΠ '', είναι τόσο αφόρητα συμβατικό και τετριμμένο, που ακούγεται άθλιο σαν ψέμα. Δεν υπάρχει καν κίνητρο ώστε να δικαιολογήσει τέτοιον αυτοξευτιλισμό. Μάλλον είστε προκατειλημμένος αρνητικά. Πολύ όμως....

 63. αντιθετικός avatar
  αντιθετικός 01/10/2012 20:58:56

  Γεια σου Φαήλο αντι-συστημικέ!!! Λυπήσου μας βρε λεβέντη...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αντιθετικός 01/10/2012 21:11:05

   Ειδικά με σένα θα είμαι ανελέητος.
   Γιατί ρε μεγάλε; Με είδες σε κανά μισθολόγιο; Κι ούτε θα με δεις...

   • αντιθετικός avatar
    αντιθετικός @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 23:48:18

    Το σύστημα διαθέτει και τους πολλούς, που βασικά το υπηρετούν εν αγνοία τους... Καλό το χάρισμα του λόγου μικρέ αλλά δεν αρκεί, υπάρχουν και οι επιλογές που όταν είναι λάθος, το χάρισμα δεν πείθει πλέον...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ αντιθετικός 02/10/2012 00:56:29

     Ε, ή είσαι προικισμένος ή δεν είσαι...
     Άλλωστε εσύ, που είσαι μεγάλος (Πόσο μεγάλος; Σαν την Πελοπόννησο;), δεν ξεγελιέσαι από τα ταλέντα μου.

 64. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 01/10/2012 20:59:24

  O βασικος μετοχος ηταν απο την αρχη λαθος.Δεν μπορεις να ζητας απο προμηθευτικες εταιριες παγκοσμιες καταλογο με τους μετοχους τους για να δεις αν μεσα εχουν μπετατζη ωστε να τους επιτρεψεις να ελθουν σε διαγωνισμο.
  Επρεπε να παει αντιστροφα : αντι να ζηταει βεβαιωσεις απο τους προμηθευτες και εργολαβους οτι δεν εχουν καναλια επρεπε να δωσει αδειες καναλιων και να βαλει ορο τα καναλια να μην εχουν μετοχους μπετατζηδες.
  Αυτο δεν μπορουσε να πεσει απο την ΕΕ που δεν εχει νομοθεσια για τους ιδιοκτητες καναλιων.
  Στην Ιταλια ολα σχεδον τα καναλια τα εχει ο Μπερλουσκονι και η ΕΕ δεν λεει τιποτα.
  Αδειες και προυποθεσεις αδειων καναλιων ειναι το μυστικο

 65. vagmyl avatar
  vagmyl 01/10/2012 21:02:38

  "... 2. Η απειλή της εξόδου από το Ευρώ ήταν και είναι χάρτινη. Πιστεύω το απέδειξαν οι εξελίξεις. Ο ίδιος θεώρησε τον κίνδυνο υπαρκτό για τη χώρα και δεν τον πήρε. 3. Και τώρα θεωρώ χάρτινη την απειλή κι αν κρίνουμε πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει κι απειλεί την κοινωνική συνοχή και την εθνική μας ασφάλεια, να το πούμε και να ζητήσουμε ριζικές αλλαγές...."
  Ενώ εκτιμούμε τα ίδια, ψηφίσαμε διαφορετικά. Η δική σου επιλογή, κρίνεται στην πράξη ως "μια από τα ίδια" τουλάχιστον. Μήπως είναι η ώρα να δοκιμαστεί στην πράξη και η δική μου επιλογή; Ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει;...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ vagmyl 01/10/2012 21:13:28

   Αν ήμασταν όλοι ολόϊδιοι, θα σκυλοβαριόμασταν.

  • nimou avatar
   nimou @ vagmyl 01/10/2012 21:19:05

   Αν η δική σου επιλογή είχε απαλλαχτεί από τις υπερεκατονταετείς αριστερές αγκυλώσεις ίσως το συζητούσαμε. Τώρα αν και συμφωνούμε απέχουμε χιλιόμετρα.

 66. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 21:09:40

  Έχω κατηγορηθεί για διάφορα αλλά όχι και για .. "ευάλωτος"! Μου γ...είς το image!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 22:29:41

   http://www.youtube.com/watch?v=vmNyRKcvIwk&feature=related

 67. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/10/2012 21:12:34

  Τα λέω από εδώ που τα λέω και σε σένα.
  Θα δούμε μαζί και στην πράξη, αν "συμφωνεί" ή "διαφωνεί"...

 68. Anaconda avatar
  Anaconda 01/10/2012 21:16:24

  Φαήλο, και τώρα τί γίνεται;

 69. ΓΚΙΟΙ avatar
  ΓΚΙΟΙ 01/10/2012 21:19:10

  Μετά το 81 αρχισε η μαυρη χουντα κι αραχνη.
  Πρωτύτερα Φαήλο,
  ο περιβότητος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κύριος Μπλέτσας[αυτός που σκόρπισε τους πρώτους ιδρυτές του συλλογου δικαστών και εισαγγελέων στα 4 σημεία του ορίζοντα] υπηρτούσε τη δημοκρατία.
  Ο Μπάλκος με τίς αυρες του επίσης.
  Ο Λάσκαρης είχε καταργήσει την πάλη των τάξεων και η δικαιοσύνη..εξέδωσε τον ΠΟΛΕ ..υπό προυποθέσεις.
  Πολλή Δημοκρατία!!
  που να την θυμάσαι εσύ τώρα .΄Η σουνα μικρούλης.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ ΓΚΙΟΙ 01/10/2012 21:47:14

   Nαι , ναι ο Μπάλκος και ο αφελής Λάσκαρης ήταν η προσωποποίηση της αντιδημοκρατικότητας. Βέβαια....
   Ενώ μετά το 1981 με την σοφή επιλογή σας , άλλαξε ο άερας, χορτάσαμε δημοκρατία.
   Άλλο πράγμα ο Κουτσόγιωργας, πλέρια δημοκρατία με τον Μαρούδα και τον Χατζάρα να μας λέει τι ώρα έβηξε ο Ανδρέας στην ΥΕΝΕΔ, τα κλαδικόχαρτα είχαν ένα άρωμα δημοκρατίας ( όχι σαν το κοινωνικών φρονημάτων) , οι αθρόες κρατικοποίησεις των προβληματικών στέριωσαν την δημοκρατία(και τις τσέπες των μουσάτων), άσε η "αναθέρμανση" της οικονομίας( =δανείζομαι και δίνω αυξήσεις στους χαχόλους),να σε δέρνει ο Αρκουδέας είναι αλλιώς το "δημοκρατικό" ξύλο πονάει λιγώτερο, ποιοτική η ψηφοφορία με τα έγχρωμα ψηφοδέλτια το 85, ενώ Αυριανή και Τόμπρας προχώρησαν την Δημοκρατία και την βάθυναν μη σου πω.
   Εμ καταστρέψατε την Ελλάδα την μοιραία εκείνη χρονιά και δώθε και ζητάτε και τα ρέστα από το 74-81 που (κατά δήλωση του ΑΓΠ, αλλά ποιός το θυμάται αυτά...) υπήρξε "χρυσή" , όταν δήλωνε "ξέρετε κανέναν καλύτερο" στη Θεσσαλονίκη για τον ΚΚ και την επικείμενη β θητεία( αλλά μετά ο Κουρής και ο άλλος ο μακαρίτης που πουλούσε νόμους- στο πλαίσιο της πλατειάς δημοκρατίας πάντα-του άλλαξαν γνώμη)

   • ΓΚΙΟΙ avatar
    ΓΚΙΟΙ @ Kώστας ΜΠ 01/10/2012 21:59:42

    ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΊ ΞΎΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ;
    Όλοι οι κάτωθι άσκησαν εξουσία στην Ελλάδα και μάλιστα επι μακρόν.
    -Δεξιοί
    -Βασιλικοί
    -Χουντικοί
    -Τεταρταυγουστιανοί
    -Κουκουλοφόροι της κατοχής
    -Μαυραγορίτες
    -Χίτες
    -Παοτζήδες
    -γερμανοτσολιάδες
    -Μπουραντάδες
    -Πουλικοί
    -ΕΣΑτζήδες
    -Υπηρέτες του 6ου στόλου[Δεν ξαναβλέπεις την ταινία ,καλωσήρθε το δολλάριο]
    -Ζουρνατζήδες
    -Ιωαννίδηδες που πούλησαν την μισή Κύπρο
    και λοιπες δημοκρατικές δυνάμεις.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ ΓΚΙΟΙ 01/10/2012 22:17:03

     Σχολίασα το προηγούμενο σχόλιο σου.
     Θα προσθέσω μια μικρή ιστορία:
     Ρώτησα κάποτε σεβάσμιο ηλικιωμένο, οδηγό τρίκλικου ο οποίος μου είχε αναφέρει πως νέος ήταν στο ΕΑΜ, αν νικούσαν αυτοί, θα υπήρχαν ξερονήσια και διωγμοί.
     Μου απάντησε με την ειλικρίνια του απλού βιοπαλεστή: Σίγουρα και πολύ χειρότερα απ΄ότι είχαμε.
     Οι χώρα μας έζησε ανόμαλες καταστάσεις. Θύματα οι απλοί άνθρωποι.
     Όμως, μετά το 1981 εισερχόμαστε σε περίοδο ομαλότητας. Μετά δε το 1990 έρχεται το τέλος του ψυχρού πολέμου. Η χώρα μας έπρεπε να κυβερνηθεί με αρχές και με γνώμονα την πραγματική πρόοδο κι όχι τα βυζιά της Μιμής.

     Τώρα αν τα βυζιά της Μιμής είναι η εκδίκηση για τα όντως υπαρκτά εγκλήματα κύκλων και προσώπων της λεγόμενης Δεξιάς, χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτικής ψυχανάλυσης.

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ ΓΚΙΟΙ 01/10/2012 22:26:59

     Τα 3/4 όσων αναφέρεις ανήκουν σε περιόδους στρατιωτικών δικατοριών( ποιός μίλησε γι'αυτές;κλασσικό πασοκικό πέταγμα της μπάλας στη εξέδρα...) και οι άλλοι οι δοσίλογοι( δηλαδή μιλάς για άσχετα).
     Παλαιοπασική ρητορεία, επιπεδου Γαργαλάκου.
     Κάτσε να δεις πως καταστρέψατε την Ελλάδα. Εσάς , τα δάνειά σας και τους διορισμόυς σας πληρώνουμε σήμερα. Εξαιτίας σας ματώνουμε και μιλάτε κι όλας. Όταν αποθεώνατε τον "πεστα Μένιο" σαν μάο-μάο , μας φορούσατε την θηλειά των δανείων σας, εμάς των σημερινών.
     Δέστα:
     http://www.youtube.com/watch?v=4ONchKmNdBM

     Μία συγνώμη για τα εγκλήματα που κάνατε καταχρεώνοντας τις επόμενες γενιές δεν θα έβλαπτε.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ ΓΚΙΟΙ 02/10/2012 02:12:57

     ΓΚΙΟΙ,

     Σέ γιατρό γρήγορα! Διαπιστώνω συμπώματα ᾿Αλζχάίμερ!!!!!!!!

     Kώστας ΜΠ,

     I have and continue to point the finger. . .Σωστὸτατος!!!!!!!

    • aixaigis avatar
     aixaigis @ ΓΚΙΟΙ 02/10/2012 08:59:39

     ΓΚΙΟΙ@ Στη λίστα σου γιατί δεν βλέπω τους βασικότερους;
     ΠΑΣΟΚ και λοιποί
     Αριστεροθολοαντιεξουσιαστικολαθρολαγνοκουλτουριάρηδες;;;;;
     η ...εξυπακούονται ;

   • panos avatar
    panos @ Kώστας ΜΠ 01/10/2012 22:21:55

    Μπραβο ρε φιλε συμφωνω με 1000, για να μαθαινουν οι νεωτεροι πια ηταν η γενια του πολυτεχνειου, η ξεβρακωτη γενια του Ανδρεα που καταληστευσε οτι υπηρχε σε αυτη την αμοιρη χωρα, και θα το πληρωνουν πολλες γενεες.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΓΚΙΟΙ 01/10/2012 21:49:47

   Η σκέψη σου λογική μα ταυτόχρονα απλοϊκή.
   Απλοϊκή γιατί παραβλέπεις τις συνθήκες της περιόδου 1974 - 1981.
   Κάποιοι από εμάς τα χρόνια εκείνα έζησαν στα Εξάρχεια, οργανωμένοι σε αριστερές νεολαιίστικες οργανώσεις. Ήδη γινόντουσαν αποφασιστικά βήματα για την ισχυροποίηση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
   Αυτό που έγινε το 1981 έπρεπε να γίνει! Ηταν δε αναμενόμενο μετά τις εκλογές του 1977 ότι θα γίνοταν ακριβώς έτσι. Όμως, αυτό που έγινε μετά το 1981 δεν έπρεπε να γίνει. Δηλ. η επικράτηση της ανομίας και της πρωθυπουργικής αυθαιρεσίας στο όνομα της Δημοκρατίας.

   • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
    Εμμανουήλ Πρόιος @ Μανιάτης 01/10/2012 22:03:40

    Μπράβο φίλε Μανιάτη! Άψογος!!!

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Εμμανουήλ Πρόιος 01/10/2012 22:54:20

     Να βγάλουμε την σκόνη από την σκέψη μας.
     Να διώξουμε στο φως της νηφαλιότητας τα φαντάσματα.

 70. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 01/10/2012 21:21:24

  Αυτό που λες Φαήλο σηκώνει πολύ κουβέντα.
  Αποκλεισμός φίλων;
  Τα ρημάδια τα γαλόνια.

 71. μαρικα avatar
  μαρικα 01/10/2012 21:21:43

  Ειναι αληθεια οτι ομογενεις εχουν καταθεσει 600 δις για το χρεος της Ελλαδας και 50 δις για το χρεος της Κυπρου?www.tromeroi.com
  αν ειναι ετσι τι κανει η Κυβερνηση?

  • aristos avatar
   aristos @ μαρικα 01/10/2012 22:06:54

   Μην πιστεύεις παραμύθια. Αν τα είχαν καταθέσει αυτά , τώρα θα ήμουν εγώ Πρωθυπουργός της Ελλάδας και θα δάνειζα 200 δις στην Ιταλία και 100 δίς στην Ισπανία για να σωθούν κι αυτές...
   Υ.Γ. Μόλις μας στείλουν το αντίγραφο του εμβάσματος νασαι σίγουρη οτι θα δημοσιευτεί εδώ στο Antinews...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ μαρικα 02/10/2012 00:58:59

   Φιδεμπόριο. Δυο οχιές διμούτσουνες, ένα πραξικόπημα και 600 δις. Ο πάσα ένας κάνει την πλάκα του και μετά ρωτάμε ο ένας τον άλλο...

 72. Παύλος avatar
  Παύλος 01/10/2012 21:34:19

  Κάποια μέρα θα καταλάβουμε όλοι ( πρώην, νυν, επόμενοι - κοψοχέρηδες και μη - ψηφίσαντες από συνείδηση και αποσχόντες από βαριά μαγκιά και υπερβάλουσα εξυπνάδα ), ότι είναι μεγάλη η δύναμη της εσωτερικής (εξάρτημα), της Ευρωπαΐκής ( μακρύ χέρι ) και της Υπερατλαντικής ( Μεγάλος Αδελφός).... Μ α σ τ ρ ο π ε ί α ς.
  Και ίσως τότε συνειδητοποιήσουμε ότι ο δρόμος προς τη σωτηρία .......

  πάντως δεν είναι η παγκοσμιοποίηση,
  δεν είναι ο αφελληνισμός ,
  δεν είναι η ξενοδουλεία,
  δεν είναι ο απο- Χριστιανισμός μας,
  δεν είναι ο εξισλαμισμός μας,
  δεν είναι η ..."φραπογαλοποίηση" (Φαήλος) της νεολαίας μας.
  δεν είναι η ΣΥΡΙΖοποίηση της κοπινωνίας μας,
  δεν είναι το ξενέρωμα - ή και ξενερούλιασμα_της Εθνικής μας συνείδησης !
  Τί είναι ;;;
  Απλώς τα αντίθετα !!!!!

 73. kapar13 avatar
  kapar13 01/10/2012 21:54:47

  Μακάρι, κύριε Κρανιδιώτη, να μην απογοητευτείτε πολύ αργά...
  Δεν θυμάμαι ποιος είχε πει ότι ενίοτε πρέπει να αλλάξεις άποψη/θέση για να παραμείνεις συνεπής.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kapar13 02/10/2012 01:02:47

   Δηλαδή; Ν' αγαπήσω αιφνιδίως το Μνημόνιο και τους δανειστές; Να πιστέψω στο "πραξικόπημα"; Ν' αλλάξω κόμμα, όπως όποιος τσαντίζεται; Δηλαδή νομίζεις πως η συντριπτική πλειοψηφία της ΝΔ θέλει κατάργηση του κοινωβνικού κράτους, οριζόντιες περικοπές, μνημόνιο και κατεδάφιση της Εθνικής Κυριαρχίας;

   • kapar13 avatar
    kapar13 @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2012 23:42:48

    Ευχαριστώ για την απάντηση.
    Εάν η συντριπτική πλειοψηφία της ΝΔ δεν θέλει κατάργηση του κοινωνικού κράτους, οριζόντιες περικοπές, μνημόνιο και κατεδάφιση της Εθνικής Κυριαρχίας, τότε η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται σε δυσαρμονία με την βάση. Εκτός κι αν εγώ δεν καταλαβαίνω την πολιτική που βλέπω να εφαρμόζεται.
    Εγώ νομίζω ότι συνεχίζοντας να υποστηρίζεις την ηγεσία που εφαρμόζει τις πολιτικές αυτές θα βρεθείς σε αντίθεση με τα πιστεύω σου.
    Εντάξει με τη πίστωση του χρόνου. Για πόσο; Τι σημάδια προς την σωστή κατεύθυνση έχεις δει; Οι μικροί καθημερινοί συμβιβασμοί είναι ύπουλοι.
    Μακάρι να διαψευσθώ εγώ και να δικαιωθείς εσύ...

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ kapar13 03/10/2012 00:03:59

     Οι σοφιστικές αναλύσεις δεν προσφέρουν τίποτα.

     Πρόταση θέλω από κάποιο κόμμα, αναλυτή κτλ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ. Ο Σταθάκης σε πρόσφατη συνέντρυξή του έθεσε ζητήματα που σίγουρα έρχονται σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
     Υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα, υπάρχουν και οι επιθυμίες μας. Πώς μπορούν οι επιθυμίες μας να γίνουν πραγματικότητα;
     Ρητορικά παιγνίδια, ηρωικές εκφράσεις και κραυγές είναι για τους ναρκισσιστές κι αυτάρεσκους. Οι παλιότεροι χορτάσαμε ρητορικές εξάρσεις.
     Για δε τους αγανακτισμένους να πω ότι ο Αγγελος Ελεφάντης είχε από τις αρχές του 1980 προειδοποιήση για το μέλλει γένεσθαι στο βιβλίο του "Στον Αστερισμό του Λαϊκισμού".
     Πού ήταν όλοι αυτοί όλα ετούτα τα χρόνια;
     Μα θάταν στα ταρβερνία της Επανάστασης. Γλύκο κρασί και έρωτες.
     Σήμερα ανακαλύψαμε όλοι τι φταίει!
     Τα μέτρα φταίνει!
     Το αποτέλεσμα φταίει για το αίτιον.
     Προφανώς η Λογική της σύγχρονης ελληνικής Φιλοσοφίας.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kapar13 03/10/2012 11:04:36

     Αφού με διαβάζεις, ξέρεις πως ήδη επισημαίνω τα έντονα σημάδια προς τη λάθος κατεύθυνση, χωρίς περιστροφές. Πρώτο κλαθήκον προς τον ηγέτη να του λέμε την αλήθεια, αυτό που πιστεύουμε. Και βέβαια αντίστοιχο και το δικό του καθήκον να μας λέει την αλήθεια.
     Ο χρόνος είναι λίγος εκ τω πραγμάτων. Δεν τον παραχωρεί η Ιστορία, η πραγματικότητα. Κοντός ψαλμός...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 03/10/2012 00:13:40

    Να μην αγαπήσεις τίποτα.
    Να πολεμήσεις τις αιτίες κι όχι το αποτέλεσμα.
    Να πολεμήσεις τα υποκείμενα που έφεραν το αποτέλεσμα.

    Πολύ πριν την κρίση ήταν κοινό μυστικό: Η Ελλάδα χρειάζεται κάτι σαν το Μνημόνιο, κάτι σαν την Τρόικα.
    Γιατί δεν τολμάμε να το πούμε! Το καράβι ήταν σάπιο.
    Ήταν θέμα χρόνου.
    Ποιός θα μπορούσε το πλιάτσικο να σταματήσει!
    Τη σήψη της πολιτικής, της κοινωνίας μας δεν τη βλέπουμε, δεν τη ζούμε;
    Τόσο ένοχοι ή τόσο ανίκανοι πνευματικά και ηθικά είμαστε, ώστε να αναζητήμε την λύτρωση κτυπώντας το αποτέλεσμα, το Μνημόνιο, κι όχι την αιτία;!

 74. tsakali avatar
  tsakali 01/10/2012 22:28:48

  μπραβο παιδι μου, πρωτη φορα συμφωνω μαζι σου ! αλλα σε προεοδοποιω οτι μονο πικρα εχουμε να περιμενουμε.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ tsakali 03/10/2012 00:14:46

   Γιατί προειδοποιείς για το αυτονόητο!

 75. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/10/2012 22:35:40

  Οἱ ἐκδοτοεργολάβοι Φαήλο μέ τή φτηνή ἔκδοση τῶν 2 εὐρῶ πουλᾶνε τά τσιτσιμπλίκια καί τά ἀερόπλανα.Μέ τήν ἀκριβή πουλᾶνε κάτι λίστες νααά...

 76. Tasos avatar
  Tasos 01/10/2012 22:36:15

  Υπάρχει και η έννοια ζωτικό εθνικό συμφέρον στη τελική. Αν ήταν τα πάντα χύμα κι ελεύθερα τότε πχ θα μπορούσαμε να πουλήσουμε σε ιδιώτες τα πάντα, σιδηρόδρομους, αεροδρόμια, λιμάνια, νερό, ρεύμα και μάλιστα να αφήσουμε πχ όλα τα αεροδρόμια των κυκλάδων σε τούρκους επιχειρηματίες, καπιταλισμός κι έτσι.. Εμ δε γίνεται όμως (εκτός κι αν το κάνουν πράξη εθνοπροδότες).

 77. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 01/10/2012 22:41:55

  Όπως τα είπες είναι αδερφέ!
  Δυστυχώς!, και πάλι δυστυχώς! και τρις δυστυχώς!
  Η Ελλάδα όμως ποτέ δεν πεθαίνει, και θα τα τσακίσει όλα τα λαμόγια με το καμάκι του Ήλιου....
  Ελπίζω να ζήσω, και να το δω!

 78. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/10/2012 22:46:29

  Μακάρι να μπει δίπλα στον Καποδίστρια στον πίνακα της Ιστορίας του Έθνους. Θα έχει βοηθήσει να σταθούμε όρθιοι και περήφανοι.

 79. victoria (true) avatar
  victoria (true) 01/10/2012 22:46:53

  Ω ναι, ω ναι...
  Μερικές φορές δεν μπορώ να πιστέψω ότι μερικοί άνθρωποι προσέφεραν τόσο κακές υπηρεσίες στην πατρίδα τους, για .. τι; Χρήμα; Εξουσία; Τόσο πολύ πια!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ victoria (true) 02/10/2012 02:20:34

   Victoria

   "Χρήμα;"

   Αὐτό τό ρημάδι τό χρῆμα μαζί τους θά τό πάρουν στάς αἰωνίους μονάδας;;;;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φωτεινή 02/10/2012 09:36:44

    "Τα σάβανα δεν έχουν τσέπες"...

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2012 13:37:14

     κ. Κρανιδιώτη,

     ῎Εθαψα τόν πατέρα μου πρόσφατα καί ἡ πραγματικότητα μέ προσγείωσε. . .φιλοσοφῶ τήν ζωή τώρα ἀπό ἄλλη ὀπτική γωνία. . .ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΕ, ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΘΙΑΧΝΟΥΝ, μοῦ λέει ἡ μητέρα μου.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φωτεινή 02/10/2012 20:55:24

      Νά ἔχεις τήν εὐχή του.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 03/10/2012 00:47:19

      Κυθήριε,

      Σᾶς εὐχαριστῶ πολύ--πραγματικά τήν ἔχω ἀφοῦ πάντα μοῦ τήν ἔδινε.

 80. ιωαννης γραψας avatar
  ιωαννης γραψας 01/10/2012 23:18:49

  αχ κύριε Κρανιδιώτη...μέσα σε λίγες μόλις ώρες έρχονται σαν ομοβροντία νέα μέτρα...και ω του θάυματος διαβάζω την πλήρη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και των πολυτεκνικών τα οποία θα αντικατασταθούν απο εισοδηματικά κριτήρια...ένα δικαιότερο ΄συστημα όπως έιπε κάποιος χαρτογιακάς του ΥΠ.ΟΙΚ...!!!!!!!!!!ρε τι άλλο θα ακούσουμε...δηαλδή πόσο μαλάκας έισαι να έχεις 2 και τρία και τέσσερα παιδιά...μα πόσο μαλάκας....ασε αγόρι μου να αφανιστούν όλοι...αφού πρέπει να βρούν 2 και 3 μύρια για να ικανοποιηθούν οι βιαστές μας...!!!!! και αυτοί αγωνίζοντας να τα βρούν...απο πού Φαήλο...απο εκεί που έγραψες...απο τη διάλυση του κοινωνικού κράτους...ΟΛΕ !!!!επιτυχία.....ντροπή και αηδία...

  • Geros avatar
   Geros @ ιωαννης γραψας 02/10/2012 11:37:58

   Όταν μαθεύτηκε ότι η Μενεγάκη απολύτως νόμιμα μια και εισοδηματικά κριτήρια δεν υπάρχουν έπαιρνε επίδομα τρίτεκνης ξεσηκώθηκε ο κόσμος , τώρα που μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια ξεσηκώνεται πάλι ο κόσμος. Αποφασίστε , θέλετε να παίρνει επίδομα η Μενεγάκη ή όχι?
   Θέλουμε ένα κράτος που δίνει λεφτά σε πολίτες λόγω του αριθμού των παιδιών τους , του τόπου όπου ζουν , των χωραφιών που κατέχουν και του επαγγέλματος που επέλεξαν ή βάση των αναγκών τους και κατά πόσο μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές?

   Αν μου δανείσεις λεφτά επειδή σου έλεγα ψέματα για τα οικονομικά μου στοιχεία και όταν δεις ότι εγώ δεν υπάρχει πιθανότητα να στα γυρίσω πίσω συνεχίσεις να μου δανείζεις είσαι βιαστής? Τι έπρεπε να πουν οι δανειστές? "Καλοφάγωτα μάγκες και όποτε θέλετε και άλλα εδώ είμαστε"???
   Στην τελική αν οι δανειστές μας είναι βιαστές , τοκογλύφοι , εγκληματίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο δεν έχουμε παρά να πληρώσουμε την διατήρηση των επιδομάτων από την τσέπη μας , ας φτιάξουμε ένα ταμείο για την διατήρηση των επιδομάτων και να ζητήσουμε από τους Έλληνες να δανείσουν στο Ελληνικό κράτος το ποσό που έχει ανάγκη. A ξέχασα ! Μονο τρελός Έλληνας θα δάνειζε ένα ευρώ στο Ελληνικό κράτος , αλλά οι κακοί ξένοι που το δανείζουν είναι βιαστές ....

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ Geros 02/10/2012 16:25:01

    Τελικά είσαι πολύ αστείος. Τέτοια υποστήριξη των βιαστών της Ελλάδας ούτε ο "τιραμόλα" !! (πού τον θυμήθηκα τώρα !)

    • Geros avatar
     Geros @ Α.Κ. 02/10/2012 17:14:41

     Εσύ κανένα επιχείρημα έχεις ή πετάς χαζοχαρούμενα σχόλια μόνο?

     Έχεις προσέξει ότι ΠΑΣΟΚ , ΛΑΟΣ και Ν.Δ. ενώ έχουν μιλήσεις κατά καιρούς ενάντια στους "βιαστές" ποτέ δεν τους ξαπόστειλαν από εκεί που ήρθαν ενώ είχαν κάθε δυνατότητα? (δεν είναι εδώ με το ζόρι ξέρεις , εμείς τους φέραμε και εμείς αύριο μπορούμε να τους πούμε να πάνε στα τσακίδια).
     Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην αρχή έλεγε ότι θα τους ξαποστείλει μετά μιλούσε για σταδιακές απεμπλοκές και πράσινα άλογα.
     Δεν σου λέει κάτι αυτό?
     Δεν σε παραξενεύει το γεγονός ότι το μοναδικό κόμμα που αν ερχόταν στα πράγματα σίγουρα την άλλη μέρα θα έδιωχνε την τρόικα είναι το ΚΚΕ?

     Η τρόικα ήρθε ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ , δεν χρεοκοπήσαμε επειδή ήρθαν.
     ΤΟ 2009 είχες δέκα καραβιές λεφτά έλλειμμα και επειδή κανείς δεν σου έδινε άλλες δέκα καραβιές για το 2010 ήρθε η τρόικα , τόσο απλά.

 81. roadrunner avatar
  roadrunner 02/10/2012 00:39:56

  Συστήματα και χαρίσματα... Όλοι, μα όλοι, απαξάπαντες ζώντες, ακόμη και οι G9 (οι χαρισματικότεροι;) αυτοπροσώπως, συμμετέχουν εν αγνοία τους σε κάποια συστήματα, που δεν τα κατανοούν, δεν τα ελέγχουν και, που ενδεχομένως τους χρησιμοποιούν χωρίς να το γνωρίζουν. Για παράδειγμα,το σύστημα (μυστήριο) της Γης, η μη-ελεγχόμενη κατά 100% συνέχεια της ομαλής περιστροφής της, το απρόβλεπτο των φυσικών καταστροφών, το αξεχνίαστο και ανέλεγκτο μυστήριο του θανάτου. Γιατί, αυτοί οι λίγοι και χαρισματικοί, παραμένουν εντός ενός συστήματος που δεν ελέγχουν ; Γιατί προσπαθούν να το κατακυριεύσουν μένοντας εντός και όχι χτίζοντας διαστημικές αποικίες (!!!!) σε ασφαλής και ελέγξιμους δορυφόρους; Μήπως γιατί ο πιο βέβαιος τρόπος να ελέγξεις ένα σύστημα είναι παραμένοντας εντός ;

 82. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 02/10/2012 09:29:03

  Κ.Κρανιδιωτη για αλλη μια φορα βαζεται τα πραγματα στη θεση τους,με τη μονη διαφορα,αν μου επιτρεπεται,κατα τη γνωμη μου σας...διεφυγαν καποιες λεπτομερειες.Στην Ελλαδα,ευτυχως ή δυστυχως κυβερνησαν δυο διαφορετικες πολιτικες παραταξεις και οχι ιδεολογιες,και οι δυο στηριχθηκαν στην αμεριστη συμπαρασταση,με τα ανταλλαγματα τους παντα,στο σαθρο συστημα που σωστα εφαρμοσε στη χωρα το ''πατριωτικο''ΠΑΣΟΚ.Δεν θυμαμαι,αν κανω λαθος να με διορθωσεται,καποιον να προσπαθησει,εστω,να το αλλαξει αυτο,παρα μονο,πανω στην ικανοποιηση του αισθηματος της πεινας,ακουστηκε η φωνη ενος πρωθυπουργου να απειλει καποιους ανωνυμους,παντα,νταβατζιδες.Περαν τουτου ουδεν.Κια οχι μονο αυτο αλλα αυτοδιαψευτηκε οταν ισχυριστηκε οτι δεν αποκαλεσε τον προκατοχο του αρχιερεα της διαπολοκης μπροστα στα μικροφωνα της διαπλοκης.Και ερχομαστε στο σημερα.Τι βλεπουμε;τη διαπλοκη να αγιογραφει τον Πρωθυπουργο την ιδια ωρα που μας παροτρυνει να δεχτουμε τα σκληρα και αδικα μετρα,παρα να θεσουμε τη ''δημοκρατια''σε κινδυνο.Βλεπουμε μια κυβερνηση να ακολουθει κατα ποδας τη τακτικη των προηγουμενων σε αναλγησια και αυταρχικοτητα και μαλιστα με της ευλογιες της διαπλοκης,που σε ορισμενες περιπτωσεις την παροτρυνει να κανει πιο γρηγορα.Το αποκορυφωμα ολων,κατα τα φαινομενα,θα ειναι οι λεγομενες αποκρατικοποιησεις-εκποιησεις-εκχωρησεις.Τι πιθανοτητες υπαρχουν η διαπλοκη να μην τα παρει ολα τα τιμαλφη;και μεσα στο ευρω μαλιστα,οχι στη δραχμη που ''επιδιωκει''το λομπι της δραχμης.Οσο θα υπαρχουν στελεχη που θα υπερασπιζονται δημοσιογραφικους ομιλους εναντι αλλων γιατι τολμησε να αμφισβητησει την ακεραιοτητα πολιτειακων παραγωντων,αυτος που ψηφισατε

 83. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 02/10/2012 09:31:21

  μονο δυνατος και ελευθερος δεν θα κυβερνα.

 84. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 02/10/2012 09:34:37

  Η ελληνική γλώσσα έχει μια μικρή, τρομερή λέξη : ΟΧΙ.
  Υπάρχει σήμερα Έλλην πολιτικός που τολμάει να την χρησιμοποιήσει;
  Να την πει με θάρρος στους εντός και εκτός της πατρίδας ισχυρούς και όχι στους μικρούς και ανήμπορους;
  Αυτό ξεχωρίζει τον ηγέτη από τον φοβισμένο που πορεύεται καμπουριαστός μια ολόκληρη ζωή, ατενίζοντας αγέρωχα τις μύτες των παπουτσιών του.
  Η απάντηση, δυστυχώς, λίαν προσεχώς.

 85. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2012 20:45:09

  Και τους εταίρους μας ποιος θα τους πληρώσει;
  Το ερώτημα είναι απλό και μπορεί να το θέσει κι ένας τσομπάνος από την Πίνδο:
  θα βγει το πρόγραμμα χωρίς να διαλυθεί η χώρα;
  Η Πολεμική Αεροπορία μας έχει ζωτικές ελλείψεις σε καύσιμα και ανταλλακτικά. Αποσύρουμε ολόκληεςς μοίες (Α7) ενώ οι Τούρκοι αρχίζουν να παραλαμβάνουν F-35. Δορυφοροποίηση λέγεται...
  Οι οριζόντιες περικοπές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. Η αγορά είναι πιο στεγνή κι απ΄τη Σαχάρα.
  Οι αυτοκτονίες πέρασαν τις 3000 ή ακόμη;
  Λέγαμε, προεκλογική μας θέση επαληθευμένη από τα γεγονότα, πως η παράλογη αύξηση ΦΠΑ και των λοιοπών φόρων οδήγησαε σε υστέρηση εσόδων. Ρωτάω, ο χαζός δικηγόρος, τώρα τι άλλαξε και θα χεστούμε στο τάληρο από εισπράξεις;
  Τάξαμε πως θα αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των 700 Ευρώ. Ακούω τώρα πως θα μπει λεπίδι και σε αυτές του ΟΓΑ, των 350 Ευρώ.
  Ρωτάει λοιπόν ο αγράμματος τσομπάνος από την Πίνδο; Τα γεγονότα ως τώρα επιβεβαίωσαν πως ήταν χάρτινη η απειλή; Πόσες δηλώσεις ακόμη και της ίδιας της Μερκελ θέλεις να μας παραθέσει; "Ανυπολόγιστο το κόστος της ελληνικής χρεωκοπίας" έλεγαν και λένε.
  Κανείς δεν λέει να εκβιάσουμε.
  Αν όμως βλέπουμε πως κινδυνεύει η ίδια μας η ύπαρξη, πως οδηγούμαστε σε εθνικούς και κοινωνικούς κινδύνους διάλυσης, τι κάνουμε;
  Αναλύαμε τεκμηριωμένα γιατί η σύνταγη είναι λάθος. Γιατί πχ πρέπει το ΦΠΑ στην εστίαση να πέσει στο 13%.
  Τί άλλαξε και τρώμε με την χουλιάρα το βρώμικο φαγητό φτιαγμένο με την ίδια λάθος συνταγή;
  Αγαπητέ, δεν εκβιάζεις. Συνεχίζεις να νοικοκυρεύεις το κράτος σου, να περιστέλλεις δραστικά τις σπατάλες, ΤΙΜΩΡΕΙΣ την παράγκα που λεηλάτησε την χώρα, και πας και λες, "δεν βγαίνει", ζητάς άλλο τρόπο και καθιστάς σαφές πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν περνάς.
  Πρόσεξε όμως:
  Όταν κάθε βουλευτής δικαιούται 4 μετακλητούς και 2 επιστημονικούς συνεργάτες, χώρια τον βαρβάτο δικό του μισθό και τις ατέλειες. Ο Γερμανός βουλευτής δικαιούται 1 γραμματέα κι έναν επιστημονικό συνεργάτη.
  Όταν η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή έχει 400 υπαλλήλους και η Ελληνική 1850 (και η Γερμανία έχει δεκαπλάσιο πληθυσμό).
  Όταν οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν εφάπαξ 200.000 Ευρώπουλα, 2,5 μισθούς για κάθε χρόνο που ιδρωκόπησαν. Και μξην πούμε πόσο μισθό παίρνουν και πόσους μισθούς το χρόνο.
  Όταν συμβαίνουν όλα αυτά τι συζητάμε; Ίσως να μου διαφεύγει κάτι γιατί είμαι ένας απλός δικηγόρος λαϊκής καταγωγής...
  Πάντως ανάπτυξη και νέα μεταπολίτευση με τον Σάλλα και τον Μπόμπολα χλωμό το βλέπω να γίνονται. Αλλά πάλι τι να ξέρω εγώ...

  • Geros avatar
   Geros @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 02/10/2012 23:57:42

   Μα αυτό ακριβώς δεν κάνει ο Σαμαράς ?
   Νοικοκυρεύει τα πράγματα και λέει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Το κάνει όμως σε ένα εντελώς αρνητικό περιβάλλον , με την αξιοπιστία μας ως χώρα στο μηδέν.
   Μην διαλέγετε τον εύκολο ρόλο του τιμητή , στηρίξτε τον.

   Φυσικά και εμείς θα πληρώσουμε στο τέλος το χρέος αλλά ελπίζω μετά από ένα ακόμα κούρεμα και όχι τώρα αλλά αργότερα , δεν είναι κάτι αυτό?

   Τα 350 ευρώ του αγρότη είναι λίγα αλλά είναι ανά άτομο και όχι ανά οικογένεια , οι εισφορές δε είναι συμβολικές. Ένα ζευγάρι αγροτών παίρνει 700 ευρώ τον μήνα χωρίς να έχουν δώσει στην ουσία εισφορές , ένας γνωστός μου με 12.000 ένσημα παίρνει λιγότερα. Είναι δίκαιο αυτό?
   Είναι εύκολο από έξω να λέμε ότι είναι λίγα αυτά που παίρνει ο αγρότης και είναι λίγα αυτά που παίρνει ο χαμηλοσυνταξιούχος αλλά όταν τα νούμερα δεν βγαίνουν πρέπει να διαλέξεις ποιος θα πληρώσει την νύφη. Εσείς ποιον θα διαλέγατε ? Αυτόν που έδωσε εισφορές 30.000 και ζει την οικογένεια του με 700 ευρώ τον μήνα ή αυτόν που έδωσε εισφορές 300.000 και ζει την οικογένεια του με 600 ευρώ τον μήνα? Φυσικά υπάρχει και ο δρόμος της αριστεράς , κάθομαι στην γωνία και φωνάζω άδικο αυτό , άδικο το άλλο αλλά λύση δεν δίνω καμία.
   Εσείς ως πατριώτης σας κάνει καρδιά να σταθείτε στην γωνία και να πετροβολάτε τον Σαμαρά μαζί με τους Στρατούλιδες?
   Αλλά ξέχασα , αυτούς που είναι μέσα στον στίβο τους μουτζώνουν ενώ αυτούς που από την γωνία κάνουν κριτική τους χειροκροτούν , για κάποιος αυτό είναι σημαντικότερο του πατριωτικού τους καθήκοντος , θέλω να πιστεύω όχι για εσάς.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Geros 03/10/2012 11:49:22

    Σε λάθος άνθρωπο απευθύνεις τις παραινέσεις σου. Διότι εγώ είμαι μονίμως μέσα στο στίβο και πάντα αμισθί.
    Σου θυμίζω καταρχήν πως πρώτη υποχρέωση είναι να λέμε στον αρχηγό, την Αλήθεια.
    Ξέρεις, εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ - μπαρόκ. Δεν μπορούμε να πουλάμε φούμαρα. Προεκλογικά πχ πήγα και μίλησα στον Πυροσβεστικό Σταθμό στο Κερατσίνι. Τους έλεγα, όπως έλεγαν οι θέσεις μας, πως δεν θα τους πειράξουμε, όχι περικοπές. Διότι έχουμε βρει ισοδύναμα κλπ.
    Το ίδιο έλεγα συνέχεια σε συναντήσεις με στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ. Τώρα;
    Λέγαμε ότι θα αποκαταστήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους κλπ. Τώρα;
    Προφανώς τώρα δεν έγιναν δεκτά ισοδύναμα, δεν υπάρχουν λεφτά και είμαστε ανακόλουθοι. Οκ.
    Δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο;
    Σου έδωσα παραπάνω ένα παράδειγμα, την απίστευτη κατάσταση που αφορά τις αποδοχές και τα προνόμια βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής.
    Τι κάνεις; Με τον βούρδουλα κόβεις τους μετακλητούς, τους αφήνεις μία γραμματέα και έναν επιστημονικό συνεργάτη. Αν μπορεί ο γερμανός βουλευτής, μπορούν και τα δικά μας τσακάλια, που έχουν συμπαραστάτη και το "ελληνικό δαιμόνιο". Καταργείς ΟΛΑ τα υπόλοιπα προνόμια (μέχρι ξενοδοχείο τους πληρώνουν) και
    μειώνεις τις αποδοχές τους το πολύ στα 2000-2500 συνολικά. Αν απαιτούμε από οικογειάρχες να ζουν με 1000 Ευρώ σκάρτα, οι εθνοπατέρες, υπουργοί κλπ μπορούν να ζήσουν με τα διπλά.
    Αυτό θα λύσει το πρόβλημα; Όχι, το πολύ πολύ να είναι το ισοδύναμο να μην πειράξεις τις μικρές συντάξεις. Είναι όμως κάτι ζωτικότερο: διοίκηση δια του παραδείγματος.
    Έτσι λες στο λαό την αλήθεια, "έκανα λάθος, δεν μπορώ να τα κάνω όλα, γιατί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα αλλά, να, δίνω το παράδειγμα περικόπτοντας κι άλλο, δραστικά, τις αποδοχές βουλευτών κι υπουργων και καταργώ ΟΛΑ τα προνόμια τους και εξοικονομώ αυτά που απαιτούνται για να μην πειράξω την Χ ή Ψ κατηγορία".
    Θα αντιδράσουν οι βουλευτές και οι υπάλληλοι αλλά εδώ χρειάζεται η πυγμή.
    Επίσης, που είναι η τιμωρία των υπαιτίων της λεηλασίας της χώρας;
    Σε αυτό η πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι τέτοια και τόσο γρήγορη που να τρέχουν όλοι πίσω από τις εξελίξεις που θα προκαλεί κι όχι να τρέχει η κυβέρνηση πίσω από δημνοσιογράφους, να χάνονται και βρίσκονται λίστες.
    Γιατί μόνον η διοίκηση δια του παραδείγματος και η Νέμεση θα νομιμοποιήσουν τις θυσίες και τις πολιτικές στην λαική συνείδηση.
    Το πρώτιστο δε πατριωτικό καθήκον είναι η υπεράσπιση του λαού και όχι ο εναγκαλισμός ή έστω οι ισορροπίες με τους "επιχειρηματίες" της διαπλοκής. Η καταστροφή και τιμωρία τους είναι προϋπόθεση της εξόδου από την κρίση.
    Δική μου λοιπόν υποχρέωση είναι να υποδεικνύω ό,τι θεωρώ λάθος, όπως αντίστοιχα (πχ πολιτική για την λαθρομετανάστευση) να επαινώ ό,τι θεωρώ σωστό.
    Έχεις σχέση με πραγματικούς αγρότες; Τότε θα έβλεπες πως δεν είναι έτσι η ζωή τους όπως την περιγράφεις.
    Και ξέρεις η επιλογή δεν είναι ή Στρατούλης ή ορντινάτσα...

 86. Μυρριναίος avatar
  Μυρριναίος 09/10/2012 18:54:20

  Φίλε και συναγωνιστή Γαρουφαήλ , όλα αυτά γνωστά αλλά τα λες με πολύ ωραίο τρόπο. Σε οτι αφορά στον Πρόεδρο έχεις απόλυτο δίκιο. Ας του θυμίσει κάποιος πως όποιος μάχεται δεν σημαίνειότι θα νικήσει . Αλλά όποιος δεν μάχεται έχει ήδη χάσει. Αρκεί να ξέρει βέβαια (ο Πρόεδρος) για τί μάχεται.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.