#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/02/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Πρέσινγκ» του Μαξίμου και της Συγγρού στο ΣΥΡΙΖΑΤην ευθεία και ανοικτή αναμέτρηση με το ΣΥΡΙΖΑ επί της πραγματικής πολιτικής θα επιδιώξει στο εξής η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και η Ν.Δ. καθώς πιστεύουν ότι εκεί θα ξεκαθαριστούν οι διαφορές των δύο κομμάτων και θα προκύψουν ανάγλυφα οι αδυναμίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιάσει αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η πόλωση, λένε στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να εστιάζεται στη σκανδαλοθηρική επιχείρηση της Κουμουνδούρου, αλλά να γίνει επί τη βάσει των προγραμμάτων και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα.

Εκεί ακριβώς, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει τεράστια αδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ρεαλιστική πολιτική, μια και έχει επιλέξει λαϊκίστικη προσέγγιση όλων των κοινωνικών ομάδων με υποσχέσεις για παροχές και εκπτώσεις παντού, παρά το γεγονός ότι ξέρει πως η οικονομία δεν αντέχει.

Στενοί συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά εκτιμούν ότι η κυβέρνηση και η ΝΔ έχουν πολλά να κερδίσουν «σε μια ανοικτή συζήτηση για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συσκοτίσει με γενικές θέσεις που δεν χαλάνε χατίρι σε κανέναν».

Ο Πρωθυπουργός πλέον έχει όλο τον χρόνο να ασχοληθεί προσωπικά με τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής για το επόμενο διάστημα και σύντομα θα αναδειχθούν με πρωτοβουλίες της ΝΔ οι διαφορές του ίδιου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η σύγκριση είναι σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ίδιο ακριβώς, στα μέτρα τους βεβαίως, θα επιχειρήσουν οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ προκειμένου να υπάρχει σημείο σύγκρισης με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προβάλλονται ως εναλλακτική λύση.

Σύμφωνα με μετρήσεις που λένε ότι έχουν στο κυβερνητικό επιτελείο, οι συγκρίσεις των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών με αντίστοιχα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι συντριπτικές σε βάρος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις δύο ή τριών παραγόντων που ίσως ξεχωρίζουν.

Επίσης, ένα στοιχείο που αναδείχθηκε και το Σαββατοκύριακο στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρή, στα όρια του στατιστικού λάθους και φαίνεται σαφώς, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει δυναμική.

Στη νέα αυτή πολιτική σύγκριση που θα επιδιώξει το Μέγαρο Μαξίμου, θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για διάφορες πολιτικές και ελπίζουν στην κυβέρνηση να φανεί με σαφήνεια στην κοινή γνώμη, το θολό πρόγραμμα, όπου υπάρχει.

«Αυτό που κρίνεται είναι πρωτίστως η αξιοπιστία, και εκεί έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα με το ειδικό βάρος του Σαμαρά» λένε κυβερνητικά στελέχη που παρά το βάρος της συγκυρίας εμφανίζονται αισιόδοξα για το μέλλον της κυβέρνησης.

Εξάλλου, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι λένε ότι είναι κακή η εικόνα της κυβέρνησης, αυτό δεν συμβαδίζει με τα πραγματικά δεδομένα και γι' αυτό μόλις περάσει η ένταση της περιόδου, θα ξαναγίνει αξιολόγηση σε ρεαλιστική βάση, και τότε όλα θα είναι διαφορετικά!

Το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς φαίνεται να αντέχει σταθερά στη σύγκρισή του με τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός δίνει κουράγιο στα στελέχη της ΝΔ να ελπίζουν σε αλλαγή κλίματος.

Μάρκος Αυρήλιος

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Queen In Black avatar
  Queen In Black 18/02/2013 08:37:20

  Πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι μία ήρεμη, πολιτισμένη και ψύχραιμη αντιπαράθεση του κ. Α.Σαμαρά με τον κ. Α.Τσίπρα (αν γινόταν να είναι και ειλικρινής ..??!!), αλλά και μία εφ΄όλης της ύλης κατάθεση των διαφορετικών θέσεων που εκφράζουν σε όλα τα ζητήματα (οικονομία, εξωτερική πολιτική, εθνικά θέματα, παιδεία, υγεία, εργασία κ.λ.π.).
  Από μία αξιοπρεπή και σοβαρή συζήτηση, θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Από άλλη μία στείρα, κουραστική, πολιτικάντικη, υποκριτική, παλαιοκομματική κοκορομαχία εν μέσω καταστροφής, θα γελοιοποιηθούν οι συμμετέχοντες, θα οργιστούν οι βαλλόμενοι πανταχόθεν πολίτες και θα πυκνώσει η ομίχλη, στο ήδη θαμπό πολιτικό μας τοπίο. Μέσα από αυτή τη μεγάλη συζήτηση, αν καταφέρουν να γίνει συζήτηση και όχι καυγάς, που ξέρετε;
  Μπορεί ν΄αναδειχτούν και επί μέρους συμφωνίες, δυνατότητες μελλοντικών συγκλίσεων και πιθανότητες συμπόρευσης. Δε γίνεται να διαφωνούν πια σε όλα!! :-)
  Μακάρι πάντως, να φωτιστεί επαρκώς το ιδεολογικό πρόσωπο και των δύο ''μονομάχων'', ν΄αποσαφηνιστούν επιλογές και δυνατότητες και να αναλυθούν τα φλέγοντα θέματα με ψυχραιμία, σοβαρότητα και ρεαλισμό.
  Έτσι, ώστε κανείς μας να μη γίνεται πια να κρυφτεί, πίσω απ΄το διάφανο άλλοθι της βολικής του...παραπλάνησής.

 2. Θαλής2 avatar
  Θαλής2 18/02/2013 09:37:23

  Eπρεπε να περάσει σχεδόν ενας χρόνος για να το καταλάβει αυτό η κυβέρνηση, που αναλώθηκε σε "επιχειρηματολογία" επιπέδου Κεδίκογλου?
  Και τώρα που υποτίθεται οτι το κατάλαβε θα υπάρξει όπως λέει πολύ σοφά και η Queen In Black:" μία ήρεμη, πολιτισμένη και ψύχραιμη αντιπαράθεση του κ. Α.Σαμαρά με τον κ. Α.Τσίπρα (αν γινόταν να είναι και ειλικρινής ..?)" ή θα καταλήξουν πάλι, βοηθούντων και των καναλιών, σε " μία στείρα, κουραστική, πολιτικάντικη, υποκριτική, παλαιοκομματική κοκορομαχία εν μέσω καταστροφής, θα γελοιοποιηθούν οι συμμετέχοντες, θα οργιστούν οι βαλλόμενοι πανταχόθεν πολίτες και θα πυκνώσει η ομίχλη, στο ήδη θαμπό πολιτικό μας τοπίο.?" Οψώμεθα...

 3. ΒΜ avatar
  ΒΜ 18/02/2013 11:00:09

  Οι Κυβερνήσεις κρίνονται από τα έργα και τις ημέρες τους. Τα υπόλοιπα, περί καταλληλότερων, προβάτων τύπου Ντόλι, ερχόμενων από την ξηρασία της ερήμου, προέδρων δεκαπενταμελούς και άλλα τέτοια, είναι παιχνίδια και κόλπα που πληρώνονται από το λαό και εξαργυρώνονται επιχειρηματικά από κρατικοδίαιτους πολιτικάντηδες, εκδοτάρες και επιχειρηματίσκους.

 4. Zugzwang avatar
  Zugzwang 18/02/2013 11:06:15

  Η μεγαλη αδυναμια του ΣΥΡΙΖΑ ειναι τα λεγομενα εθνικα θεματα και κυριως το μεταναστευτικο. Εκει θα επρεπε να επιμεινει η ΝΔ. Και με λογια και με εργα. Τοτε θα δειξει τη διαφορα της με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα εισπραξει επιπλεον ως πριμ την επιστροφη ψηφοφορων που εχουν παει στην ΧΑ.

 5. Ερμής avatar
  Ερμής 18/02/2013 12:16:22

  Είναι κούφιοι. Φέρτε τους στην εξέδρα μακρυά από τις πορείες και βίλες και αφήστε τους να πούνε τις απόψεις τους. Θα τρομάξει ο κόσμος. Σε όλους λένε νάι,σε όλους υπόσχονται τα πάντα.

 6. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 18/02/2013 13:01:47

  Πριν ακόμη πατήσει το πόδι του στη χώρα μας άρχισαν τα όργανα για τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, αφού η πιθανολογούμενη πρόθεσή του να συναντηθεί εκτός προγράμματος με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
  Η υπεύθυνη του κόμματος για θέματα Διεθνών Σχέσεων Ρένα Δούρου, μιλώντας στον Real FM, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποβάλλει αίτημα συνάντησης με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά σε περίπτωση που ο Ολάντ παρεκκλίνει του πρωτοκόλλου για τον πρωθυπουργό αλλά και τον πρόεδρο του τρίτου κόμματος, και όχι για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αυτό θα συνιστά «προσβολή» όχι στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους θεσμούς του ελληνικού κοινοβουλίου και της χώρας.
  Τον εκνευρισμό της Κουμουνδούρου ενέτειναν χθες οι πληροφορίες από το Μαξίμου και την Ιπποκράτους που θεωρούσαν σίγουρη μια συνάντηση εκτός ατζέντας, του Ολάντ τόσο με τον Αντ. Σαμαρά όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

  Αυτό σε συνέχεια του NONPAPER , σε συνέχεια της στάσης για τους ιεροδιδασκάλους της Θράκης κια της επερώτησης για την Βίζα σε Τουρκους Πολίτες

 7. Stef avatar
  Stef 18/02/2013 13:40:21

  Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει για τα οικονομικά, αυτά που έλεγε ο Σαμαράς τις εποχές των Ζαππείων και των πράσινων αλόγων. Η διαστροφή σε όλο της το μεγαλείο!!! Η κατάρρευση της χώρας δεν ήρθε ακόμη. Θα έρθει σύντομα και τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πούνε οι πάλαι ποτέ κατήγοροι της...λάθους συνταγής.

 8. παρεξήγηση avatar
  παρεξήγηση 18/02/2013 14:08:20

  Δηλαδή μέχρι τώρα το πεδίο αντιπαράθεσης (βίλα Αμαλίας, Διαμαντόπουλος, Κουράκης, Θεοδωρίδης κλπ) το επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Σκανδαλοθηρική επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλ. δεν υπάρχει θέμα με τις διάφορες λίστες, το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο και άλλα πολλά;
  Ωστε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χαλά το χατήρι κανενός έ; Ούτε των αγαπημένων σας εφοπλιστών, ούτε των τραπεζιτών σας, ούτε των διαπλεκόμενων μεγκαλοκαναλαρχών μεγκαλοεργολάβων και εθνικών προμηθευτών, ούτε των δανειστών, της Μέρκελ συμπεριλαμβανόμενης;
  Όσο για την αξιοπιστίοα και το ειδικό βάρος Σαμαρά, τι να πούμε. Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε.

 9. speed avatar
  speed 18/02/2013 21:32:37

  Θα μπορούσε, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα στη Χαλκιδική, να ξεκινήσει μια συζήτηση για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Αφού όλοι αποδέχονται ότι η βάση του προβλήματος της Ελλάδας είναι το έλλειμμα στην παραγωγή, δηλαδή το ότι παράγουμε όλο και λιγότερα και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξαναρχίσουμε “να παράγουμε”, ας τοποθετηθούν σχετικά με το πώς ακριβώς βλέπουν το μέλλον της εγχώριας παραγωγής: ποιοι τομείς, με ποιους περιορισμούς, με τι κίνητρα. Αλλά συγκεκριμένα πράγματα: θέλουμε τέτοια βιομηχανία, τέτοια ενέργεια, τέτοιες υποδομές, τέτοιες υπηρεσίες.

  Αυτή η συζήτηση πρέπει να αφορά όλα τα κόμματα και κυρίως τα κόμματα εξουσίας. Ειδικότερα, πρέπει να αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι η επόμενη κυβέρνηση και που προγραμματικά επαγγέλεται την κατάργηση του μνημονίου και την αντικατάσταση του με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας. Επειδή αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει πουθενά (παρά μόνο σε επίπεδο διακηρύξεων), ας ζητήσουμε, καλόπιστα, να το αναπτύξει.

  Ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας με βάση τις παραγωγικές ανάγκες της χώρας, τους χρηματοδοτικούς περιορισμούς που απορρέουν από τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας, τους νομοθετικούς περιορισμούς που απορρέουν από τη θέση της χώρας μας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς και τις απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών, τις αλλαγές που το κόμμα αυτό προτίθεται να προωθήσει στους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις, το φορολογικό πλαίσιο.

  Με απλά λόγια ένα αντικειμενικό, βιώσιμο, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα το οποίο θα δείξει εάν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να υλοποιήσει πολιτικές και όχι μόνο να καταγγέλλει πολιτικές.

 10. ΝΠ avatar
  ΝΠ 18/02/2013 21:45:29

  εάν αφεθεί ..να ενταθεί η ανεπανάληπτη κρίση,
  εν μέρει για τη χώρα μας μεγαλύτερη του δέοντος,
  δε θα αρκεί ο σημερινός λόγος και πράξη.
  Δες και Ισπανία για τις εξώσεις.
  Χρειάζεται αμέσως αντιμετώπιση της επιβίωσης(AKENATON)
  συνεισφορά των εχόντων ...υποχρεωτικά(θείος)
  και ενότητα τουλάχιστον....
  γι`αυτά (Queen In Black).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.