#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2010 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρέπει ή δεν πρέπει να ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς;Μετά τη διακαναλική, το σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει πια ρίξει εντελώς τις μάσκες και δείχνει σε όλους ποιο είναι το πραγματικό του πρόσωπο: Ένα σύστημα διαιώνισης της εξουσίας, χωρίς να νοιάζεται για την τύχη και το αύριο της χώρας.

Κι αυτό είναι πολύ φανερό, όταν ο εκβιασμός της χώρας με τη διενέργεια εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που «τολμήσουμε» να καταψηφίσουμε τον ΓΑΠ στις περιφερειακές, δεν συνίσταται καθαυτός στη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Αυτό που αποτελεί την ουσία του εκβιασμού, συμπυκνώνεται η ακόλουθη δήλωση Πεταλωτή σχετικά με τα spreads: «Είναι αυτονόητο και ευνόητο ότι όταν δεν υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, θα υπάρχει και άνοδος στα spreads». Με άλλα λόγια: «Αν δεν με ψηφίσετε, θα καταστρέψω τη χώρα μέσω της αποσταθεροποίησης των εθνικών εκλογών»! Και θα είναι βέβαια καθαρά αυτοί που θα την καταστρέψουν, διότι την αποσταθεροποίηση, μέσω εθνικών εκλογών, δεν θα την προκαλέσει η αντιπολίτευση, αλλά καθαρά και με δική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση!

Εμείς εδώ στο antinews δεν χρειαζόμασταν βέβαια αυτόν τον ανοικτό εκβιασμό κατά της χώρας για να καταλάβουμε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση. Ελπίζουμε, τώρα πια, να καταλάβουν και όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας, με τι είδους αδίστακτους τύπους έχουμε να κάνουμε στην κυβέρνηση...

Αν όμως επιμένουμε ξανά στο καίριο αυτό θέμα, δεν είναι για να δείξουμε το ποιόν της κυβέρνησης ΓΑΠ, αλλά για να θέσουμε το ερώτημα «πρέπει ή όχι να ζητήσει εκλογές η ΝΔ» στη σωστή του βάση: Στη βάση δηλαδή της απόλυτης έλλειψης οποιουδήποτε φραγμού, ηθικού, πολιτικού, εθνικού ή άλλου, στην πλευρά του πολιτικού αντιπάλου...

Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι μόνον να νικηθεί ο Παπανδρέου. Το πρόβλημα είναι να νικηθεί ο Παπανδρέου, χωρίς να γίνει ουσιώδης ζημιά στη χώρα. Πράγμα σημαντικό για το Σαμαρά, o οποίος σε κάθε περίπτωση είναι λογικό να μην θέλει αύριο να κυβερνήσει μια χώρα που θα είναι συνοθύλευμα ανθρώπινων και υλικών ερειπίων...

Με βάση τα παραπάνω, τα υπέρ και τα κατά του ερωτήματος, αν πρέπει να ζητήσει ή όχι εθνικές εκλογές η ΝΔ, σχηματοποιούνται ως εξής.

Τα υπέρ του να ζητήσει εθνικές εκλογές:

1. Εκπέμπει δυνατά και πειστικά το μήνυμα ότι η ΝΔ είναι πραγματική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση ΓΑΠ.

2. Βοηθάει τη δημοσκοπική άνοδο της ΝΔ, καθώς θα πείσει περισσότερο κόσμο (ειδικά από τους Νεοδημοκράτες) ότι υπάρχει προοπτική στο να στηριχθεί η ΝΔ.

3. Κλείνει το στόμα όσων λένε ότι η ΝΔ θέλει να βγάλει ο ΓΑΠ τα κάστανα από τη φωτιά, με όσα δύσκολα μέτρα ενδέχεται να πρέπει να ληφθούν.

Τα υπέρ του να μην ζητήσει εθνικές εκλογές:

1. Αποφεύγει την παγίδα που επιχειρεί να του στήσει το σύστημα ΓΑΠ-ΜΜΕ-ΔΝΤ, ότι τάχα η αντιπολιτευτική ρητορική είναι που «καταστρέφει τη χώρα».

2. Στηρίζει ουσιαστικά την οικονομική προοπτική και τη σταθερότητα της χώρας, καθώς διευκολύνει καίρια την κυβερνησιμότητά της. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά στο πρωτοφανές φαινόμενο, ο Σαμαράς, αν και αντιπολίτευση, να φέρεται πιο υπεύθυνα απέναντι στη χώρα από την κυβέρνηση!

3. Η πάροδος του χρόνου ενισχύει τα διαλυτικά φαινόμενα μέσα στην «καρδιά» και στην «ψυχή» του ΠΑΣΟΚ και οδηγεί, σταδιακά αλλά ταχέως, σε οριστική αποδόμηση του μύθου του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και μεταξύ των πιο πιστών οπαδών του. Η διάλυση του μύθου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και προϋπόθεση για την επερχόμενη πολιτική ηγεμονία του Σαμαρά και την πραγματική έναρξη της «Νέας Μεταπολίτευσης».

Στα παραπάνω, πρέπει να συνυπολογίζεται σε κάθε περίπτωση και το εξής:

Το σίγουρο είναι ότι, και να ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς, αυτό καθόλου δεν θα επιταχύνει την αποχώρηση της καταστροφικής κυβέρνησης ΓΑΠ από την εξουσία, εφόσον η ΝΔ δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει εκλογές. Όσοι λένε ότι πρέπει η ΝΔ να ζητήσει εκλογές για να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο ΓΑΠ, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν: Το να νιώσουμε καλύτερα ψυχολογικά, δεν σημαίνει ότι αυτό θα μετουσιωθεί και σε όρους πραγματικότητας!

Η παράθεση πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων καταλήγει, με λίγα λόγια, στο ότι το αίτημα για εκλογές θα δώσει εκλογική και δημοσκοπική ώθηση στη ΝΔ, αυξάνοντας τη συσπείρωση των Νεοδημοκρατών, ενώ το μη-αίτημα θα δώσει πιο μακροπρόθεσμα οφέλη.

Υπάρχει τρόπος να κρατηθεί και η πίτα ολόκληρη, και ο σκύλος χορτάτος;

Ίσως και να υπάρχει. Μερικές σκέψεις:

Το ζητούμενο είναι, η ΝΔ να βοηθηθεί δημοσκοπικά και εκλογικά, πείθοντας τον κόσμο ότι πράγματι θέλει να αναλάβει την εξουσία και να οδηγήσει η ίδια τη χώρα στην έξοδο από την κρίση (όπως πράγματι μπορεί να το κάνει, ενώ δεν μπορεί ο ΓΑΠ), χωρίς όμως ταυτόχρονα να ζητήσει η ίδια εκλογές.

Δεν επιτρέπεται η ΝΔ, να εξακολουθήσει να αφήνει να σέρνεται στην κοινή γνώμη η καταστροφική για αυτήν άποψη ότι δήθεν δεν επιθυμεί εκλογές και ότι προτιμάει να κυβερνάει ο ΓΑΠ!

Ένας πολιτικός λόγος – απάντηση στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κινείται στους εξής άξονες:

1. Κάθετη και οργισμένη καταγγελία της ουσίας του πολιτικού εκβιασμού από τον ΓΑΠ, όπως διατυπώθηκε από τον Πεταλωτή στο μοτίβο του «αν δεν με ψηφίσετε θα σας καταστρέψω». Με τίποτα δεν πρέπει να αφήσει η ΝΔ την εξωφρενική αυτή τακτική αναπάντητη, πόσο μάλλον να αφήσει τον ΓΑΠ να χρεώνει την αποσταθεροποίηση στην αντιπολίτευση!

2. Καθαρή και ανοιχτή πρόκληση από το Σαμαρά προς τον ΓΑΠ, να κάνει «αν τολμάει», εθνικές εκλογές, τις οποίες η ΝΔ πρέπει να χαρακτηρίσει καλοδεχούμενες και λυτρωτικές για τον τόπο, αφού θα δώσουν στη ΝΔ την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για έξοδο από το Μνημόνιο. Ταυτόχρονα, να διευκρινίσει πολύ καθαρά ότι η ίδια η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει εκλογές, φερόμενη υπεύθυνα και έναντι των θεσμών και έναντι της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας.

3. Να δώσει δημόσια εντολή για να επιταχυνθεί η κατάρτιση ολοκληρωμένου κυβερνητικού προγράμματος, ώστε να εμπεδώσει την αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι και μπορεί και θέλει να κυβερνήσει.

Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι οι αντίπαλοι του Σαμαρά έχουν πεισθεί, μέσα στην αλαζονεία τους, ότι ο Σαμαράς δεν θέλει να κυβερνήσει και ότι οι ίδιοι είναι η μοναδική ελπίδα για τη χώρα! Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η μορφή και το είδος του εξωφρενικού εκβιασμού τους προς τη χώρα. Το πιστεύουν πραγματικά αυτοί οι τύποι, ότι είναι η μοναδική μας ελπίδα!

Είναι όμως καθήκον του Αντώνη να τους διαψεύσει και να τους δείξει πόσο καλύτερα μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα, σε σχέση με τη δική τους εγκληματική προσέγγιση. Κι αυτό μπορεί κάλλιστα να το πετύχει, χωρίς να ζητήσει εκλογές.

Και τότε θα δούμε πολύ σύντομα τη ΝΔ πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, και μάλιστα με διαφορά!

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 29/10/2010 07:52:18

  Δε νομίζω ότι μια τέτοια συζ'ήτηση βοηθάει.

  Για πολλούς και μη εξαιρετέους λόγους.

 2. tzager avatar
  tzager 29/10/2010 08:25:28

  Δεδομένο αποτελεί ότι η ΝΔ ζητάει από τους πολίτες εδώ και μήνες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μνημόνιο (που μεταξύ άλλων στερεί τεράστια κονδύλια από την αυτοδιοίκηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει) ψηφίζοντας τους συνδιασμούς του κόμματος στις Περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους της χώρας.

  Αν λοιπόν οι πολίτες στηρίξουν τους εκλεκτούς της ΝΔ στις περισσότερες Περιφέρειες (6 και πάνω) και στην πλειοψηφία των μεγάλων δήμων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Περιστέρι, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης κλπ), τότε το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ΟΦΕΙΛΕΙ να ζητήσει εκλογές και να παλέψει για τη νίκη για να εφαρμόσει το άλλο μείγμα πολιτικής που επικαλείται και να βγάλει τη χώρα και τους πολίτες το συντομότερο δυνατό από τη δαμόκλειο σπάθη του μνημονίου.

  Αν δεν το πράξει σημαίνει πολύ απλά ότι η ΝΔ και η ηγεσία της χρησιμοποιεί αντιμνημονιακή ρητορική εκ του ασφαλούς με μόνο σκοπό να κερδίσει δημοφιλία και να 'κλείσει' εσωκομματικούς λογαριασμούς.

 3. βαγόνι avatar
  βαγόνι 29/10/2010 08:28:16

  Πραγματικά,δεν βοηθάει αυτή η συζήτηση...
  ..για ένα σωρό αιτίες,
  δικά τους και δικά μας λάθη,που
  δεν μας αφήνουν να χαρούμε ..την αγάπη!

 4. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 29/10/2010 08:39:45

  Το έργο του κ.Σαμαρά μπορεί να φανεί μέσα από τις περιφέρειες τις οποίες θα κερδίσει η ΝΔ. Τα πρώτα βήματα πρέπει να είναι: καθαρισμός των εκλογικών καταλόγων από Ελληνοποιημένους Τζέφρηδες, υποδομές αποκέντρωσης, ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων, κατάργηση των ΜΚΟ που εκμεταλεύονται λαθρομετανάστες στα σύνορα.
  Η Τρόϊκα θα πάρει μέτρα μετά τις δημοτικές εκλογές. Δεν μπορεί να περιμένει
  πότε θα γίνουν εκλογές σε εθνικό επίπεδο. Ο ΓΑΠ θα αναγκαστεί να φύγει από τη χώρα μόνος του.

 5. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 29/10/2010 08:41:02

  Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να συνεχίσει την πορεία του για τη ΛΥΤΡΩΣΗ της Νέας Δημοκρατίας και, ταυτόχρονη, ΛΥΤΡΩΣΗ της Ελλάδος μας. Απέναντι στην Κυβέρνηση του Μνημονίου, των εξαπτερύγων της και των διεφθαρμένων ΜΜΕ και "δημοσιογραφίσκων", η θέση του πρέπει να είναι σκληρή και οι οικονομικές του προτάσεις σε μορφή κατανοητή από τον πολίτη.

 6. ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΑΚΑΣ avatar
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΑΚΑΣ 29/10/2010 08:46:46

  Συμφωνώ σε όλα όσα κατά καιρούς γράφετε, όμως πρέπει να λάβετε κάποια φορά σοβαρά υπόψη σας ένα γεγονός.
  Το 2004 (τις πρώτες του Γιωργάκη) πήγαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ 3 εκατομμύρια Έλληνες(;;;;).
  Το 2009 το ΠΑΣΟΚ έλαβε 3 εκατομμύρια ψήφους.
  Αν εσείς πιστεύετε ότι λιγότεροι θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, μάλλον κατοικείτε σε άλλη χώρα.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/10/2010 08:58:17

  H δυσκολη θεση οφειλεται στο οτι δεν τολμαει να αναφερει ολα τα δεδομενα.
  Εαν συγκατελεγε αναμεσα στα οπλα του Παπανδρεου τους "δεκεμβριστες" και κατηγορουσε ολο το πλεγμα του συστηματος ΠΑΣΟΚ ως παρακρατος θα ειχε επιχειρηματα για να δικαιολογησει το μη αιτημα για εκλογες.
  Ο Μικης Θεοδωρακης ειπε περισσοτερα : δηλωσε ανοιχτα οτι αν ο Καραμανλης ειχε παρει παρομοια μετρα "οι προοδευτικες δυναμεις θα ειχαν καψει την Ελλαδα".
  Αυτο που ειπε ο Θεοδωρακης δεν τολμα να το πει η ΝΔ για να μη χαλασει τις "σχεσεις με την αριστερα".
  Η απαντηση λοιπον με τα δεδομενα αυτα ειναι να καθησει στα αυγα της γιατι ειναι ενα φοβισμενο κομμα.

 8. Δημοσθένης avatar
  Δημοσθένης 29/10/2010 09:00:36

  Ασχετο αλλά πολύ σχετικό :Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονιάς και Θράκης Άρης Γιαννακίδης αυτή την ώρα βρίσκεται στο Μ. Δέρειο του νομού Έβρου μαζί με τον μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και γυρνάνε σπίτι-σπίτι μέσα στο σκοτάδι...

  Τι δουλειά έχει ο Χατζηοσμάν στον Έβρο;;;

  Δίνει γραμμή στους μουσουλμάνους τι να ψηφίσουν;;;

  Πιέζουν τους Πομάκους να ψηφίσουν Γιαννακίδη;

  Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ο Αχμέτ Χατζηοσμάν κυκλοφορούσε προεκλογικές αφίσες του στα τουρκικά, ενώ το τουρκικό κρατικό κανάλι ΤRΤ έπαιζε διαφημιστικό σποτάκι που απευθυνόταν στους μουσουλμάνους της Ελληνικής Θράκης, όπου έλεγε: «οι Τούρκοι να ψηφίσουν τους Τούρκους» και συγκεκριμένα προέτρεπαν τους Έλληνες μουσουλμάνους να ψηφίσουν τον Αχμέτ Χατζηοσμάν.

  Ως πότε θα κάνουν "κουμάντο" στις εκλογές μας οι Τούρκοι και το τουρκικό προξενείο; ...

  Συγχαρητήρια κ. Γιαννακίδη, συνεχίστε να κυκλοφορείτε μαζί με τους αυτοαποκαλούμενους "τούρκους" και ο λαός θα σας δώσει την απάντηση στις εκλογές...

 9. δημητρης avatar
  δημητρης 29/10/2010 09:42:24

  ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ "Ο ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ..."
  ΑΥΤΟ ΘΑ ΡΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.
  ΜΕ ΤΑ "ΗΞΕΙΣ ΑΦΗΞΕΙΣ" ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ Ο ΕΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΝΗΞΕΙΣ!

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 29/10/2010 09:48:01

  Θα συμφωνήσω με αυτό που τελικά προτείνει ο Επώνυμος: Δε ζητάμε εκλογές, γιατί αποσταθεροποιείται η χώρα, αλλά όποτε θέλετε είμαστε έτοιμοι. Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται πρέπει να επιτευχθεί αυτό το μείγμα υπεύθυνης στάσης και δυναμικής παρουσίας.

  • A.M. avatar
   A.M. @ TopGunZ 29/10/2010 10:38:30

   Το «δεν ζητάμε εκλογές επειδή αποσταθεροποιείται η χώρα» δεν ευσταθεί.
   Επειδή ο αντίλογος λέει «ζηταμε εκλογές επειδή η χώρα έχει ΉΔΗ αποσταθεροποιηθεί και η παρούσα κυβέρνηση έχει υποπέσει ΉΔΗ σε συνταγματική εκτροπή παραχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε ξένες δυνάμεις χωρίς να έχει λαϊκή εντολή να κάνει κάτι τέτοιο και άρα ζητάμε εκλογές για να επαναφέρουμε την συνταγματική νομιμότητα στην χώρα».

   Για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, για τις παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων προς τους τούρκους, το νατο, το δντ και την εε θα έπρεπε ΉΔΗ να έχει ζητήσει η ΝΔ μαζί με τις δημοτικές εκλογές να γίνουν και εθνικές εκλογές.

   Όσο για το ότι το σύνταγμα δεν είναι κουρελόχαρτο μην είστε και τόσο σίγουροοι.
   Η παρούσα κυβέρνηση το έχει ΉΔΗ καταντήσει κουρελόχαρτο όταν για τις τύχες της χώρας αποφασίζουν άλλοι μή εκλογμένοι απ τον λαό και μάλιστα ούτε κάν Έλληνες.
   Για ποιό Σύνταγμα μιλάμε τώρα;

   Αν κάποιος θέλει να προασπίσει το Σύνταγμα οφείλει να ζητήσει εκλογές ΤΩΡΑ και να επαναφέρει την συνταγματική νομιμότητα στην χώρα.

 11. blackpeteg avatar
  blackpeteg 29/10/2010 09:50:53

  Ο Σαμαράς πρέπει να καθήσει στα αυγά του και να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να αποδομηθεί σιγά-σιγά και σίγουρα από τις εξελίξεις.
  Ακόμη και εάν έβγαινε σήμερα δεν θα ήταν σε θέση να αλλάξει τίποτε απολύτως για την πορεία της χώρας. Όταν π.χ. σε ένα πλοίο έχει χαλάσει το πηδάλιο, δεν έχει πολλή σημασία ποιος είναι ο καπετάνιος. Το ΠΑΣΟΚ (και ο Jeffrey) ήθελαν να ρίξουν το πλοίο στο παγόβουνο για να σβήσουν τις ευθύνες τους από το '80 μέχρι σήμερα και να τα ρίξουν όλα στη ΝΔ που δήθεν αυτομαστιγωνόταν και μεμψιμοιρούσε χωρίς νόημα. Εάν ήθελε πραγματική ανανέωση θα διέγραφε καμιά 35αριά άτομα της πρώην κεντρικής πολιτικής σκηνής και θα καθάριζε με την μία.
  Σε επικοινωνιακό επίπεδο η ΝΔ τα έχει πάει ΧΑΛΙΑ. Όλοι μιλάνε για το ρεκόρ χρέους τα 5 έτη. Που είναι το επιτελείο της ΝΔ να βγει παντού για να διαλύσει το ψευδοεπιχείρημα; (εάν είναι ψευδοεπιχείρημα τελικά...). Εάν υπάρχει τέτοια αδράνεια, ανυπαρξία σχεδιασμού ΚΑΙ επιτελείου, σήμερα που είναι στην αντιπολίτευση τί θα γινόταν εάν θα είχε να αντιμετωπίσει την κατάσταση ως κυβέρνηση; Με αυτές τις διαπιστώσεις ούτε εγώ δεν θέλω να αναλάβει η ΝΔ σήμερα.
  Η καλύτερη περίπτωση για τον Σαμαρά θα είναι να κρατήσει χαμηλό προφίλ, να σταματήσει τις διαπιστώσεις και να αρχίσει να οργανώνει το τι θα κάνει όταν αναλάβει. Δεν φτάνει μόνο το marketing και οι φράσεις τύπου "σεμνά και ταπεινά". Θέλει όραμα, πρόγραμμα και σχέδιο. Αυτό λείπει από τη ΝΔ σήμερα και δεν πείθει τον κόσμο.

 12. Μisha avatar
  Μisha 29/10/2010 10:23:22

  H αλήθεια είναι άλλη :

  Και τα δύο κόμματα εξουσίας είναι στενά δεμένα στο άρμα της ΕΕ που δεν επιτρέπει άλλες πέραν του μνημονίου πολιτικές.
  Η τακτική Σαμαρά είναι , ίσως δικαιολογημένα , επαμφοτερίζουσα καθώς η ΝΔ δεν είναι κόμμα εκ παρθενογενέσεως και στο εσωτερικό της ο ευρωλιγουρισμός αποτελεί το κυρίαρχο ρεύμα.
  Έτσι έχουμε από τη μιά καταγγελία του Μνημονίου , από την άλλη δέσμευση για τήρηση των υποχρεώσεων προς τους «δανειστές»-διεθνείς τοκογλύφους.


  Και το ερώτημα που έρχεται και επανέρχεται προς τον Αντώνη Σαμαρά είναι ένα:

  Αν θεωρεί το Μνημόνιο καταστροφικό , όπως και πράγματι είναι, γιατί δεσμεύεται να το τηρήσει και θεωρεί πως οι εκλογές δε χρειάζονται στη χώρα;
  Αν εννοεί το ΟΧΙ στο Μνημόνιο, πώς και γιατί λεει ΟΧΙ στις εκλογές που είναι η μόνη ομαλή οδος για να μάς απαλλάξει από το Μνημόνιο;

  Πώς λοιπόν θα αντισταθεί ο Σαμαράς στις επιθυμίες των ευρωφασιστώ, τους οποίους γνωρίζει εκ του σύνεγγυς απ ο την εποχή που ο Γκένσερ διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία ;
  Ή μάλλον θέλει να αντισταθεί ; Και μπορεί; Όταν γνωρίζει πως αν πέσουν μερικά τηλεφωνήματα από πρεσβείες μπορούν να διαλύσουν την σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ;

 13. Moriarty avatar
  Moriarty 29/10/2010 10:26:36

  Πολύ ορθά ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν ζητούν εκλογές.. Κι αυτό για δύο λόγους:

  1) Το Σύνταγμα δεν είναι κουρελόχαρτο, να γίνονται εκλογές κάθε τρεις και λίγο. Υπάρχει κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και καλά θα κάνει να κυβερνήσει.

  2) Η ΝΔ δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει μια αλλαγή εκ βάθρων στο πολιτικό σύστημα, στη διοικητική μηχανή και στο γενικότερο προσανατολισμό της χώρας. Τέτοιου είδους αλλαγές δεν γίνονται με ανακυκλωμένα υλικά που έχουν δοκιμασθεί και αποτύχει στο παρελθόν. Χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα, σε τρόπους, σε ιδέες. Και το στήσιμο αυτής της ανανέωσης απαιτεί χρόνο.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Moriarty 29/10/2010 10:37:46

   To Σύνταγμα έχει γίνει ήδη κουρελόχαρτο με το Μνημόνιο.
   Σύνταγμα υπήρχε- στα χαρτιά- και επί χούντας.

   • Moriarty avatar
    Moriarty @ Μisha 29/10/2010 14:10:17

    Αυτό τι σημαίνει δηλαδή; Ότι πρέπει να ενσωματώσουμε στην πολιτική μας ηθική, λογική και επιχειρηματολογία την καταρράκωση των θεσμών; Τότε γιατί πράγμα συζητάμε; Ας πάρουμε τα όπλα, ας βγούμε στους δρόμους κι ας αρχίσουμε να σκοτωνόμαστε μέχρι να μην μείνει κανείς.

    • Misha avatar
     Misha @ Moriarty 30/10/2010 19:14:23

     Όταν το Σύνταγμα έχει καταλυθεί δια του Μνημονίου , το να επικαλείσαι συνταγματική νομιμοποίηση της κυβέρνησης , μοιάζει με τη νομιμοποιηση που εφτιαξαν οι χουντικοί για τους εαυτούς τους.
     Και ναι, ακόμα και τα όπλα αν χρειαστεί για να τους διώξουμε.Όπως έκαναν οι αργεντίνοι.

 14. Aris. A avatar
  Aris. A 29/10/2010 10:49:03

  Επώνυμε συμφωνώντας με όσα γράφεις το Πασόκ που θυμίζει άνθρωπο που πνίγεται και κινδυνεύει όποιος πάει δίπλα του να τον παρασύρει και αυτόν στον πάτο.

  Αρα σε αυτή την φάση που το Πασόκ δεν έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά του η ΝΔ πρέπει να κρατηθεί μακριά του και να παρακολουθεί την αγωνία του να κρατηθεί στην επιφάνεια.

  Αν κρίνω από την επιχειρηματολογία Ραγκούση Παπανδρέου περιμένουν ο Σαμαράς να κάνει αυτό το λάθος δηλαδή να ζητήσει εκλογές ώστε μαζί με Μπακογιάννη και λοιπούς να τον κατηγορήσουν ως ακραίο και λαικιστή.

  Σε αυτή την χρονική στιγμή δεν πρέπει να τους κάνει την χάρη.

  Από τις συζητήσεις μου με τον κόσμο είναι προφανές ότι οι πολίτες δεν έχουν ψαρώσει από τον εκβιασμό Παπανδρέου ή δεν έχουν καταλάβει τι τους είπε και ετοιμάζονται ως διαμαρτυρία να καταψηφίσουν τους υποψηφίους του Πασόκ.

  Αν αποτυπωθεί στην κάλπη η αποδοκιμασία των πολιτών τα ποσοστά του Πασόκ θα είναι πολύ χάλια άρα ο Παπανδρέου θα πρέπει να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει.

  Προσωπικά πιστεύω ότι επειδή πλέον είναι απόλυτα πολιτικά ελεγχόμενος από το εξωτερικό δεν θα κάνει εκλογές.
  Που σημαίνει ότι θα κουρελιαστεί η όποια αξιοπιστία του έχει μείνει στο εσωτερικό.

  Ο Παπανδρέου μου θυμίζει τον πιτσιρίκο που σφυρίζει στο σκοτάδι όχι επειδή είναι άνετος αλλά επειδή φοβάται.

  Η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει την στρατηγική της που έχει προδιαγράψει από την αρχή και έχει εποφέρει καρπούς και να μην παρασυρθεί από την πολιτική Παπανδρέου.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Aris. A 30/10/2010 02:00:29

   ...σωστός...

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2010 10:50:25

  Να γίνεται λόγος περί εκλογών, συμφέρει και τους 2: "Έξω κυκλοφορεί λύκος, πρόβατα στο μαντρί σας και λίγα μπέεε, παρακαλώ".
  Να γίνουν όντως εκλογές δεν συμφέρει κανέναν από τους 2, με τα ισχύοντα δεδομένα: Ο ένας θα τις κερδίσει αλλά με μικρότερη διαφορά, ο άλλος θα τις ξαναχάσει, έστω και με μικρότερη διαφορά.
  Ούτε και στους πολίτες συμφέρει: Θα είναι λεφτά πεταμένα για εκλογές που δεν θ' αλλάξουν τίποτε.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Ο Θείος 29/10/2010 10:55:03

   Θείο, το κέρδος από την προκήρυξη εκλογών θα είναι άμεσο:
   τίθεται σε άμεση αναστολή το κατοχικό μνημόνιο.
   Κανείς δεν θα τολμήσει να επιβάλλει τις κατοχικές προβλέψεις του εν όψει εκλογων, εφόσον η εξουσία είναι το μόνο που τους ενδιαφέρει.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 29/10/2010 11:08:57

   Κατάλαβα, σκακιστικώ τω τρόπω:
   Ο Σαμαράς είναι το πιόνι - δόλωμα. Το θυσιάζουμε, αλλά μάτ!
   Εκλογές, και στο πίτς φυτίλι πάει το μνημόνιο, και ίσως (ίσως λέω), πάει και το Ευρώ, πάει και η Ευρωζώνη. Πάει κι ο καπιταλισμός.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Ο Θείος 29/10/2010 11:29:15

    Το «πάει η Ευρωζώνη» θα είναι μείζον κέρδος για τούτο τον τόπο.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Ο Θείος 29/10/2010 11:45:42

    Το "Ελληνικό πρόβλημα" εξέθεσε ελαττωματική κατασκευή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, σκοπός των οποίων ήταν η δημιουργία μιας «εσωτερικής αυλής χωρών» για τη διασφάλιση των εξαγωγών των ισχυρών βιομηχανικών χωρών σε χώρες-παροικίες, όπως η δική μας.
    Το συναρμολόγημα των πλεονεκτημάτων του ενιαίου νομίσματος, από κοινού με ισχυρές βιομηχανικές χώρες, αποσυναρμολογήθηκε στη δική μας περίπτωση σε 7 μόλις χρόνια από την εισαγωγή του!!! 2002 - 2009!!!
    Οι Ελληνες έφαγαν το παραμύθι του καλού, σκληρού ευρώ, με το οποίο αγοράζουν “όπως” ο Γερμανός στη χώρα του, επιλέγοντας συστηματικά να ξεχνούν οτι το σκληρό ευρώ τους το αγόραζαν:
    - εργαζόμενοι διπλάσια,
    - αμοιβόμενοι υποδιπλάσια,
    - φορολογούμενοι τριπλάσια,
    - και δανειζόμενοι 6πλάσια!
    [προ ΔΝΤ φυσικά,
    διότι σήμερα και αυτά έχουν ανατραπεί επί το αρνητικό πολλαπλάσιο!]

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 29/10/2010 11:06:08

  Τα μόνα που δεν θέλουν εκλογές είναι τα Κόμματα των Spreads.

  Αυτό που πρέπει να κάνει ο Σαμαράς είναι να συσπειρώσει τον κόσμο της ΝΔ να ΜΗΝ απέχει.
  Και θα μπορέσει να τον συσπειρώσει με 2 άξονες.
  α. Με τον Αντιμνημονιακό Άξονα πανελλαδικά
  και
  β. Με το Λαθρομεταναστευτικό και το πρόβλημα της Εγκληματικότητας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Έβρο, Νησιά, όπου κυρίως εντοπίζεται με τη μέγιστη ένταση.

  Αν ο Αντιμνημονιακός άξονας ταλαντεύεται o Σαμαράς θα χάσει ψήφους προς τα αριστερά [προς τη θολούρα Δημαρά όποιοι τσιμπήσουν, και προς το σταθερά αντιμνημονιακό ΚΚΕ].
  Αν ο λαθρομεταναστευτικός άξονας-εγκληματικότητα υποτονίζεται, θα χάσει πολλούς ψήφους προς τα δεξιά.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ αλλενάκι 29/10/2010 14:21:43

   Σωστό,εκεί παίζεται το παιχνίδι στη λαθρομετανάστευση κ η ΝΔ δεν το έχει αναδείξει.Η Ελλάδα βουλιάζει καθημερινά με τις ορδές αφροασιατών να μπαίνουν απο τα αφύλαχτα σύνορα.Η εγκληματικότητα κ η πρέζα κατακλύζουν τους δρόμους κ συμμορίες αλλοδαπών με μαχαίρια ψάχνουν για θηράματα.Εκλογές εδώ κ τώρα κ αφήστε τα μικροπολιτικά παιχνιδάκια,αν ο Σαμαράς πάρει 7 περιφέρεις κ τους 2 μεγάλους δήμους είναι υποχρεωμένος να ζητήσει εκλογές.Και κάτι ακόμα:Το Πασοκ δεν είναι κόμμα αλλά οργανωμένη συμμορία δεν θα κάατσει να χάσει με σταυρωμένα χέρια,ας υπάρχει επαγρύπνηση γιατί πολλά ακούγονται περι μισθωμένων τσάρτερ απο το Πακιστάν κ το Αφγανιστάν με ''έλληνες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά''.Το πάθημα του 2000 με τους Τσετσένους κ Κιρκάσιους ελπίζω να έχει γίνει μάθημα

 17. Κρης avatar
  Κρης 29/10/2010 11:07:32

  εμείς οι απο την επαρχια που ζούμε εκτός των ''τοιχών της ιερουσαλήμ''
  μπορούμε να έχουμε κάποια έγκυρη πληροφόρηση για την πορεία της υγειας
  του Προέδρου της Δημοκρατίας ;

  στο διαδυκτιο υπαρχει η ειδηση περι σοβαρης ασθενειας
  http://www.newscode.gr/politiki/story/sobara-asthenis-o-proedros-tis-dimokratias1
  http://www.newsbomb.gr/politiki/story/sto-nosokomeio-o-karolos-papoulias

  αλλα δεν ειναι γνωστο περι της εγκυροτητας της ειδησης.

  Διαφορετικα Αλλάζουν τα δεδομένα.
  http://www.presidency.gr/ekloghproedr.htm

  @@@

 18. nick avatar
  nick 29/10/2010 11:26:29

  Το τι πρέπει να κάνει φίλε Επώνυμε ο Σαμαράς συνοψίζεται σε ένα κομμάτι της ανάρτησής σου:

  " 2. Καθαρή και ανοιχτή πρόκληση από το Σαμαρά προς τον ΓΑΠ, να κάνει «αν τολμάει», εθνικές εκλογές, τις οποίες η ΝΔ πρέπει να χαρακτηρίσει καλοδεχούμενες και λυτρωτικές για τον τόπο, αφού θα δώσουν στη ΝΔ την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για έξοδο από το Μνημόνιο. Ταυτόχρονα, να διευκρινίσει πολύ καθαρά ότι η ίδια η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει εκλογές, φερόμενη υπεύθυνα και έναντι των θεσμών και έναντι της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας."

  Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει και απ'ότι φαίνεται άρχισε να το κάνει ήδη, αφού από τις Βρυξέλλες δήλωσε:
  " Εμείς, τέτοιου είδους εκβιαστικά διλήμματα και προκλητικούς- επαναλαμβάνω- λεονταρισμούς δεν δεχόμαστε.
  Αν όμως ο κ. Παπανδρέου θέτει θέμα εθνικών εκλογών – σε περίπτωση δυσάρεστου μηνύματος για εκείνον στις Περιφερειακές εκλογές - εδώ είμαστε!
  Η Δημοκρατία μας δεν εκβιάζεται, τα κόμματα δεν φιμώνονται και οι πολίτες δεν χειραγωγούνται.
  Και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
  Εμείς να επιβάλουμε εκλογές δεν μπορούμε.
  Το Σύνταγμα, άλλωστε, δίνει αυτή την αρμοδιότητα μόνο στον Πρωθυπουργό.
  Αν κάναμε το αντίθετο, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε εκλογές, θα δημιουργούσαμε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής.
  Αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη και πάει τη χώρα σε εκλογές, Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι.!
  Αλλά εκείνος θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος."

 19. stoxastis avatar
  stoxastis 29/10/2010 11:40:21

  Πρίν δύο μόλις ημέρες σε άλλο μου σχόλειο σχετικά με το ζητούμενο της διακαναλικής ανέφερα οτι "είναι ξεκάθαρο οτι ο ΓΑΠ δεν θέλει εκλογές. Αυτο που ζήτησε μέσα από την ¨απειλή των εκλογών¨ ειναι συγκυβέρνηση. Οικουμενική ζητάει ο ΓΑΠ και θέλει να εχει ολες τίς εκφράσεις του σημερινού κοινοβουλίου στο παιχνίδι. Το ζητούμενο είναι να δοθεί μεσα απο τίς εκλογές της Αυτοδιοίκησης το μήνυμα που ειπε ο Σαμαράς και να βγεί δυνατός να μπορεί να επιβάλει το μίγμα οικονομικής πολιτικής σε ένα τέτοιο σενάριο."
  Φίλοι μου και Επώνυμε σε λίγο θα πολαπλασιάζονται οι φωνές για οικουμενική. ειναι ξεκάθαρο οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει άλλο το κράτος με την πολιτική της. Κατανοεί τα λάθη που εχει κάνει απο την μιά, πιέζεται εσωτερικά και εξωτερικά απο την άλλη και ΄ΑΝΑΖΗΤΆ ΔΙΕΞΟΔΟ¨.
  Το αν η εφαρμογή μιας τέτοιας λύσης αποτελεί διέξοδο για την χώρα θα μπορούμε να το σχολιάσουμε αμέσως μετά τόν προυπολογισμό και τα νεα μέτρα της τρόϊκα. Σε όλες τίς περιπτώσεις όμως δέν πιστεύω οτι η λύση είναι η οικουμενική. Ισως υπό όρους για το καλό μόνο και πρώτα της χώρας η συγκυβέρνηση ΓΑΠ - Σαμαρά με την ίδια βουλή αλλά με το μείγμα πολιτικής που πρότεινε ο Σαμαράς στην ΔΕΘ προσαρμοσμένο σε οποια νέα δεδομένα.

 20. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 29/10/2010 11:43:52

  Η ΝΔ συνεχίζει να πάσχει ως προς την ποιότητα του ανθρωπινου δυναμικού της. Αν δεν βελτιωθεί στον τομέα αυτόν, δεν κάνουμε τίποτα..

 21. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 29/10/2010 12:12:25

  Μια ενδιαφέρουσα νομίζω προσέγγιση στο θέμα όχι στο επίπεδο του" πρέπει ή δεν πρέπει να ζητήσει ο Σαμαράς εκλογές" (η ανάρτηση πολύ καλή και αρχίζω να ανησυχώ με τις συνεχιζόμενες συμφωνίες μου με τον "Επώνυμο"-στα βασικά τουλάχιστον) αλλά στο επίπεδο του "γιατί η ΝΔ δεν ζητάει εκλογές, κάτι που δεν ακυρώνει το δικαίωμα της να ασκεί εντονότατη κριτική" στο σημερινό"Εσεις θέλετε εκλογές?" http://firiki2010.wordpress.com/

 22. RSS avatar
  RSS 29/10/2010 12:12:53

  Η λύση δεν είναι οι εκλογές. Η κυβέρνηση πρέπει να πιεστεί από το Σαμαρά και από όλους τους Έλληνες να πάρει αποφάσεις. Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση της ΕΕ έχει ξεκινήσει (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2216.aspx ) και είναι μεγάλη ευκαιρία, μοναδική, να λύσουμε ριζικά όλα μας τα ποβλήματα.

 23. Γιώργος avatar
  Γιώργος 29/10/2010 13:15:45

  Δεν νομίζω ότι πρέπει να καταφύγουμε σε εκλογές.
  Ένας αδύναμος ΓΑΠ είναι πολύ καλύτερος είτε από έναν αλαζονικό ΓΑΠ, είτε από το χάος των πρόωρων εκλογών.

  Ο ΓΆΠ έχει ένα "θέμα" με τις πρόωρες εκλογές, καθώς επί διακυβερνήσεως Ν.Δ. ζητούσε επι δύο χρόνια επιμονως πρόωρες εκλογές, φθάνοντας στο σημείο να εμπλέξει και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ένα χρόνο αφότου βγήκε πρωθυπουργός ξανάρχισε το ίδιο βιολί, θέτοντας εκβιαστικά το ίδιο δίλημμα, ή με στηρίζετε ή ρίχνος την Ελλάδα στο χάος των πρόωρων εκλογών.
  Η ΝΔ θα πρέπει να διαχωρίσει την θέση της απ αυτές τις γελοιότητες και σε καμμία περίπτωση να μην εμπλακεί σ αυτήν την κουβέντα.

 24. victoria avatar
  victoria 29/10/2010 13:31:43

  Παιδιά, μην κουράζεστε, νομίζω μια χαρά τα είπε χτες ο Σαμαράς.

  Δεν τις ζητάω εγώ τις εκλογές, αλλά εδώ είμαι αν γίνουν.
  Basta.

 25. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 29/10/2010 13:46:01

  Φυσικά και δεν πρέπει να ζητήσει εκλογές η ΝΔ και ο Σαμαράς. Εάν όμως γίνουν πρέπει να δώσουμε το παρών δυναμικά! Επίσης, η αντιπολιτευτική δυναμική πρέπει να γίνει ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ! Δεν πρέπει να αφήνουμε να πέφτει κάτω ούτε τρίχα, χωρίς όμως να "πατάμε" τις μπανανόφλουδες.

  Να μην μιλάει κανείς με "ξύλινο" λόγο. Έχουν χορτάσεις οι Έλληνες απ΄ αυτόν.

 26. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/10/2010 14:24:10

  Τὸ ξαναλέμε: πρέπει νὰ καταλάβουν μερικοὶ ὅτι ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ἡ ἄνοδος τῆς ΝΔ καὶ τοῦ Σαμαρᾶ στὴν ἐξουσία καὶ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ἡ ἔναρξη μιᾶς νέας μεταπολίτευσης καὶ ἡ εἴσοδος τῆς χώρας σὲ ἕναν πραγματικὰ νέο κύκλο, διαφορετικὸ τοῦ κύκλου τῆς μεταπολίτευσης, μὲ νέες ἰδέες καὶ νέες ἀξίες στὴν πράξη.

  Τὸ στοίχημα Σαμαρᾶ εἶναι τὰ δύο παραπάνω νὰ συμπέσουν χρονικὰ καὶ ὡς πρὸς τὸν φορέα τους. ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ τοῦ στοιχήματος αὐτοῦ εἶναι νὰ γίνουν ἐκλογὲς μέσα στοὺς ἑπόμενους λίγους μῆνες καὶ νὰ τὶς πάρει ἡ ΝΔ!

  Ὡς πρὸς τὸ ἄρθρο: (1) πῶς εἶστε τόσο σίγουροι ὅτι ἡ ἀποδοχὴ ἀπὸ τὴν ΝΔ τοῦ σεναρίου τῶν ἐκλογῶν δὲν θὰ ἔχει αἰτιώδη σχέση μὲ τὴν προκήρυξη ἐκλογῶν;;;Πῶς εἶστε τόσο σίγουροι ὅτι τὰ ἀντανακλαστικὰ ἐπιβίωσης τοῦ ΠΑΣΟΚ -ΔΕΝ- ὁρίζουν ἐκλογὲς πρὶν τὴν διάλυση τοῦ "κινήματος";;;
  (2) Σπάει ὁ διάολος τὸ ποδάρι του, γίνονται ἐκλογὲς καὶ ὁ λαός, μὴν ἔχοντας ἀκόμα (13-14 μόλις μῆνες μετὰ) ἀναρρώσει ἀπὸ τὸ ἐγκληματικὸ κυβερνητικὸ ραχάτι τῆς κυβέρνησης Καραμανλῆ καὶ χωρὶς νὰ ἔχει προλάβει ὁ Σαμαρᾶς νὰ ἀλλάξει ὅσα στελέχη θέλει, ἐκλέγει πρωθυπουργὸ τὸν ΓΑΠ. Σὲ αὐτὴν τὴν φρικτὴ περίπτωση, ἔχετε σκεφτεῖ τὸ ἐνδεχόμενο νὰ ἐξωπετάξει ἡ πάντα ἐνδημούσα (σὲ ὅλα τὰ κόμματα ἐξουσίας) κομματικὴ σαπίλα*, οἱ χαμηλομεσαῖοι κομματάνθρωποι, τὸν Σαμαρᾶ ἀπὸ τὴν προεδρία καὶ νὰ χαθεῖ ἡ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εὐκαιρία;;; Γιατί ΕΙΝΑΙ ἡ τελευταία! Γουστάρετε;;;
  *ἡ ἴδια ποὺ στὸ συνέδριο δὲν ντράπηκε νὰ ρίξει ἐκλογικὴ ροχάλα στοὺς Χρ.Λ. & Φ.Κρ.
  (3) Τώρα ἔχουμε ΓΑΠ. Ὑποθέτουμε ὅτι ἂν γίνουν ἐκλογὲς ἀπὸ τὸν Ἰούνιο καὶ πέρα, ὁ Σαμαρᾶς παίρνει ἄνετη αὐτοδυναμία. Πρωτύτερα ὅμως, ἐκτὸς ἀπὸ τὸ ἐλάχιστα πιθανὸ σενάριο αὐτοδυναμίας ΓΑΠ (2), ἕνα ἐξαιρετικὰ πιθανὸ σενάριο (ὅπως ἔχει ἀναλυθεῖ ἄπειρες φορὲς στὸ ΑΝΤΙνιουζ) εἶναι ἡ συγκυβέρνηση ΓΑΠ, ΛΑΟΣ, ΝΤΟΡΑΣ, Κουβέλη. Γουστάρετε;;;


  ΕΞΩ ἀπὸ τὸ κομματικὸ box, ἡ μόνη ἐπιλογὴ εἶναι ἡ μὲ κάθε τρόπο ἀποφυγὴ τῶν ἐκλογῶν μέσα στοὺς ἑπόμενους μῆνες.

  • moriarty avatar
   moriarty @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/10/2010 23:43:48

   Σωστός.

 27. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 29/10/2010 14:41:29

  Νομίζω οτι η μέχρι τώρα τακτική Σαμαρά στο θέμα των πρόωρων εκλογών είναι σωστή.
  Οι εκλογές θα έρθουν ούτως ή άλλως πρόωρα.
  Δεν χρειάζεται να χρεωθεί ο ίδιος το κόστος επίσπευσής τους.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Κώστας Ροδινός 30/10/2010 02:01:49

   ...έτσι δείχνει να είναι...

 28. Enzo avatar
  Enzo 29/10/2010 15:08:12

  μην μασατε ρε Ελληνες! εκλογες εδω και τωρα!
  Σαμαρα παρτους και τα βρακια και κλειστους φυλακη !

 29. george_T avatar
  george_T 29/10/2010 15:31:27

  Πιστεύω και εγώ ότι η ΝΔ πρέπει να θέσει το δίλημμα της ουσίας της πολιτικής, δηλαδή των μέτρων για την οικονομία. Στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η αλλαγή πολιτικής με περισσότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από τις σημερινές. Διαφορετικό μίγμα πολιτικής όπως λένε και οι ίδιοι. Αυτό είναι το αίτημα της άμεσα. Κάθε μέρα, σε κάθε ομιλία πρέπει να αναφέρεται το ζητούμενο, που είναι η αλλαγή πολιτικής.

  Αναφορικά δε με το ενδεχόμενο εκλογών, νομίζω ότι ο ΓΑΠ επιδιώκει κάποια στιγμή να φύγει από την εξουσία και άρα προετοιμάζει το ενδεχόμενο εκλογών, με άγαρμπο όμως τρόπο. Σε αυτήν την προοπτική, η ΝΔ οφείλει να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ, να πει ότι αν καταφύγει άμεσα σε εκλογές θα είναι ουσιαστικά ομολογία αποτυχίας της πολιτικής της, παραίτηση της κυβέρνησης και βέβαια η ότι είναι έτοιμη εφόσον η υφιστάμενη κυβέρνηση παραιτηθεί να αναλάβει να καλύψει το κενό.

 30. thanos avatar
  thanos 29/10/2010 15:46:55

  Είναι άκαιρη η συζήτηση περί αν θα ζητήσει εκλογές ο Σαμαράς. Κ αυτό γιατί οποιαδήποτε απάντηση παραπέμπει στα εκλογικά ποσοστά του Νοέμβρη. Συνεπώς, το θέμα θυμίζει το ανέκδοτο με το γρύλο (....... εσύ κ ο γρύλος σου).

 31. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 29/10/2010 16:02:47

  Ενώ το ΠΑΣΟΚ σκίζει!

 32. tzager avatar
  tzager 29/10/2010 16:09:23

  Δηλαδή με λίγα λόγια προτείνεις να αφήσει η ΝΔ την κυβέρνηση να βγάλει τα κάστανα απ'τη φωτιά, να εισπράτει το πολιτικό κόστος των αλλαγών που θα ξεβολέψουν πολλούς και μετά από τρία χρονάκια να έρθει και να τάζει κι αυτή λαγούς με πετραχήλια για να κερδίσει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία και να κυβερνήσει απρόσκοπτα.

  Θεωρώ ότι δεν έχεις καταλάβει ότι η 'θεωρία του ώριμου φρούτου' έχει πάψει να αποτελεί στρατηγική επικράτησης γιατί πολύ απλά οι πολίτες είναι πια υποψιασμένοι. Το μόνο που θα κερδίσει η ΝΔ αν περιμένει το ΠαΣοΚ να φθαρεί από τις πολιτικές του είναι να φθείρεται παράλληλα κι αυτή ως ο άλλος φορέας εξουσίας.

  Ο κόσμος εκτιμά τις μετριοπαθείς εναλλακτικές προτάσεις και όχι τις κραυγές ισοπέδωσης. Αν ένα αξιόπιστο μεγάλο κόμμα εξουσίας πιστεύει ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορεί να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά ριζοσπαστικές πολιτικές που θα απεγκλωβίσουν τη χώρα από την ασφυκτική πίεση των αγορών, τότε ζητάει εκλογές εδώ και τώρα για να νομιμοποιήσουν οι πολίτες την πολιτική που θα εφαρμοστεί την επόμενη μέρα.

  Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές και τσάμπα μαγκιά!

 33. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 29/10/2010 16:16:58

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

 34. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 29/10/2010 16:35:55

  Ρε, τον Τρισέ τον ρώτησε κανείς ;

  Μήπως τον Ολι Ρέν ; Τί σημασία έχει άν θα ζητήσει ή όχι, δέν βλέπετε καλύτερα τί πάει να γίνει με τη Μέρκελ όσον αφορά την αφαίρεση ψήφου στις "απείθαρχες" χώρες ;

  Για τρελό τον έχετε τον άνθρωπο - κι όσον αφορά εσάς που τρώγεστε να τον κάνετε πρωθυπουργό, έχετε μήπως εσείς να του δανείσετε με χαμηλό τόκο μετά τις εκλογές, μιά και τα spreads θα πάνε στα 2.000 ;

 35. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 29/10/2010 17:30:59

  Τελικά σ' αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΜΟΝΟ που δεν ακούσαμε είναι τι θα γίνει με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφθορά στους δήμους.

  Λες και ΔΕΝ υπάρχει αυτή η διαφθορά η ΠΕΛΩΡΙΑ στους δήμους.
  Λες και εξαφανίστηκε ως δια μαγείας.
  Λες και αν εκλεγούν οι υποψήφιοι οι αντι-μνημονιακοί, θα εκλείψει η διαφθορά στους δήμους αυτόματα.

  Δεν ξέρω αν δεν το προσέξατε (απρόσεκτοι), αλλά οι δήμοι μας είναι άντρα της πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς.

  Και οι υποψήφιοι μόνο για την διαφθορά δεν μιλάνε.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • blue nile avatar
   blue nile @ Θραξ Αναρμόδιος 30/10/2010 02:25:12

   Άδικο δεν έχεις αλλά νομίζω ότι κάθε τι στην ώρα του.
   Επιτακτική στοχοπροσήλωση είναι η αποδοκιμασία του μνημονίου.
   Με τη διαφθορά ζούμε αντάμα πολλά χρόνια και παρόλο τα κακά της κουτσά στραβά αρμενίζουμε. Το μνημόνιο όμως απειλεί να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό με ανεπανόρθωτο με τελεσίδικο τρόπο και απειλει την ίδια την ύπαρξη της χώρας.
   Η έξοδος από το μνημόνιο δεν αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη σωτηρία. Είναι όμως ότι πιο σημαντικό πρέπει αρχικά να γίνει.
   Μετά από 'κει αχνοφαίνεται αδήριτη η ανάγκη για μια νέα μεταπολίτευση που θα περιορίσει δραστικά τη διαφθορά, που θα κομίσει ισονομία αξιοκρατία μεγαλύτερη συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων. Που θα σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη και την κατοχύρωση τους χωρίς όμως χωρίς όμως η θεσμική προστασία των δικαιωμάτων και της κατοχύρωσης τους να εναντιώνεται στο δεδομένο της κοινωνικής συνοχής ή στις αρχές δικαίου που ελέγχουν και τιμωρούν την αντικοινωνική συμπεριφορά.
   Υπό τη σκέπη του μνημονίου πολύ φοβάμαι ότι ανώφελα είναι όλα τα άλλα αυτό που προέχει μόνο είναι η τάχιστη απεμπλοκή.

 36. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 29/10/2010 17:48:30

  Οι εκλογές πρέπει να γίνονται όπως λέει το Σύνταγμα και ας είναι ο Αντώνης ο πρώτος που θα το τηρήσει.Το να ζητήσει εκλογές τώρα μετα ένα χρόνο απο την συντριβή με ενα κομματικό μηχανισμό που τώρα αναδιοργανώνεται και ξεκαθαρίζεται με το μητσοτακέικο να καραδοκεί για την λάθος κίνηση είναι λάθος.Η νίκη στις δημοτικές είναι σίγουρη και το πρώτο απο τα πολλά βήματα προς την εξουσία.

 37. sintonistis avatar
  sintonistis 29/10/2010 22:36:36

  ............................................."Άλλα λέω κι άλλα κάνω, πως να σου το πω", έτσι λέει το πολύ όμορφο τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα, που φαίνεται πως υιοθέτησε ως πολιτική στάση ο αρχηγός της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες, άφησε στην Αθήνα την αντιμνημονιακή μάχη και πρόβαλλε την απόλυτη στήριξή του στα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου.
  Γιατί αυτή η διγλωσσία;
  Πρώτον γιατί και αυτός είναι συνδαιτημόνας της λέσχης Bilderberg όπως και ο πρωθυπουργός, και προφανώς οι "εικονικές" διαφοροποιήσεις του γίνονται προκειμένου να παραπλανήσουν τους "ιθαγενείς" ώστε να περιχαρακώνονται στο ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα με αποτέλεσμα να παραμένει ισχυρός ο δικομματισμός.
  Και δεύτερο γιατί υπήρξαν, εξαιτίας της "κατ' επίφασιν" διγλωσσίας του, ενοχλήσεις των αδελφών κομμάτων της Ευρωπαϊκής δεξιάς (που στηρίζουν την μνημονιακή πολιτική Παπανδρέου) με αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι σχέσεις της ΝΔ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.
  Άρα, την ουρά στα σκέλια ο Καλαματιανός αρχηγός της ΝΔ. Και πρέπει να επινοήσει άλλες κόντρες με τον πρώην συμφοιτητή, φίλο και ομοτράπεζό του στη διεθνή οικονομική λέσχη των καπιταλιστών, ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει πλέον τους οπαδούς του κόμματός του....................."  ειναι αντιγραφη απο τον kostasxan........ τι εχετε να πειτε γι αυτο?

  • blue nile avatar
   blue nile @ sintonistis 30/10/2010 02:35:54

   Απορώ που είδες την διγλωσσία.
   Ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες επανέλαβε ότι λέει εδώ και τόσο καιρό.
   Δν πήρε καμιά θέση υπέρ του μνημονίου χαρακτηρίζοντας του ως ένα γιατρικό που μπορεί να σκοτώσει τον ασθενή που υποτίθεται πως πάει να θεραπεύσει. Στα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που πίστευε ότι κάνουν καλό στάθηκε θετικός ξεχνάς μου φαίνεται ότι τέλος του προηγούμενου χρόνου και αρχές του τωρινού έκρουε το καμπανάκι του κινδύνου στη κυβέρνηση και την προέτρεπε να προχωρήσει σε λήψη επώδυνων μέτρων τα οποία θα στήριζε. Ακόμαξ ξεχνάς ότι έχει ψηφίσει πάνω από τριάντα φορές υπέρ σχεδιασμών της κυβέρνησης.
   Τι διαφορετικό δηλαδή είπε από τα παραπάνω?

 38. spiros avatar
  spiros 30/10/2010 07:49:53

  Η ΝΔ δεν πρέπει να ζητά εκλογές . Αν το θέλει ο ΓΑΠ τότε ας αναλάβει όλη την ευθύνη. Είναι γεγονός ότι η τρίτη δόση κινδυνεύει. Μήπως όλη αυτή η τακτική είναι για να γλυτώσει το νέο φιάσκο; Αν αυτό ισχύει , όπως όλα τα οικονομικά στοιχεία ακόμα και τα spread, τότε ο Σαμαράς γιατί να τον σώσει; Κατά την άποψή μου υπάρχει και ενας άλλος λόγος . Οι εκλογές με λίστα θα προκαλέσουν πολλές τριβές και φυγόκεντρε δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Οι νοικοκυραίοι του καναπέ με την προπαγάνδα των ΜΜΕ και τον πατριωτισμό θα είναι πρόθυμοι να στηρίξουν κάθε νέο σ΄χημα αδιαφορόντας για οτιδήποτε.

 39. one avatar
  one 30/10/2010 14:06:10

  Ο ΓΑΠ θέλει εκλογές για να μην υποστεί το βάρος της χρεωκοπίας. Ελπίζω να μην βγάλει η δεξιά πάλι τα κάστανα από τη φωτιά.. και λένε μαλακίες πάλι. Ας φανερωθεί το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΤΟΚ και οι Πα-στοκοι να καταλάβουν τι ψηφίζουν

 40. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/10/2010 19:26:13

  Ηρθε η ωρα ο Αντωνης Σαμαρας να βαλει και αυτος παραταξιακο διλημμα: Ή ψηφος στη Νεα Δημοκρατια και τους υποψηφιους της ή τριχοτομηση της δεξιας και παραμονη του Πασοκ και των συναφων δυναμεων στην εξουσια . Πατριωτες ,συντηρητικοι,αντι-πασοκοι ή οπως αλλιως νοιωθει ο καθενας το μελλον της παραταξης ειναι στα χερια σας.

 41. rally monkey avatar
  rally monkey 30/10/2010 22:37:49

  Πρεπει η δεν πρεπει να ψηφισει ΠΑΣΟΚ Σαμαρας ?
  (αφου εχει χαθει η σοβαροτητα..)

 42. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 30/10/2010 22:57:22

  Η ΝΔ δια της επίσημης οδού, που είναι η άμεση ανακοίνωση του Π. Παναγιωτόπουλου όφειλε να πει ξεκάθαρα πως Είναι Έτοιμη Για Εκλογές.
  Ακριβώς τη Δευτέρα το βράδυ. Και όχι να περιμένει να γυρίσει ο Σαμαράς να το πει.
  Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα...
  Το σενάριο για μένα θα ήταν το εξής:
  Κανείς δε θα πάρει αυτοδυναμία. Θα σχηματιζόταν κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ κτλ...θα κρατούσε τρεις μήνες...νέες εκλογές...
  Κυβέρνηση η ΝΔ...άνετα..
  Και αυτές δεν είναι δικές μου εκτιμήσεις..
  Αλλά..εκτιμήσεις που πιστεύουν άνθρωποι που έχουν μια άλλη..πιο διαλεκτική θέση για τις εξελίξεις...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.