#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2013 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτική μαύρη τρύπαΜία «μαύρη τρύπα» είναι το σημείο εκείνο του διαστήματος, όπου κάποτε υπήρχε ο πυρήνας ενός γιγάντιου άστρου, ένας πυρήνας που περιείχε περισσότερα υλικά από δυόμισι ηλιακές μάζες και ο οποίος στην τελική φάση της εξέλιξης του άστρου έχασε την πάλη του ενάντια στη βαρύτητα, με αποτέλεσμα τα υλικά του να καταρρεύσουν. (Από την Wikipedia)

Όταν η Αστρονομία βρίσκει εφαρμογή στην Πολιτική…

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα υπήρξε ένα γιγάντιο πολιτικό άστρο. Ο ηγετικός του πυρήνας διαχρονικά διαχειρίστηκε, νόμιμα αλλά κυρίως αφανή, αστρικά ποσά. Κρατικές επιχορηγήσεις, ποσά τύπου Τσουκάτου, όπως και τραπεζικά δάνεια κυρίως από την Αγροτική Τράπεζα, σήμερα μεταβιβασμένα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το ΠΑΣΟΚ δεν δημοσίευσε στον ισολογισμό του 2012 ποσά οφειλομένων δανείων. Ωστόσο βάσιμα εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 120 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. Άλλωστε, στον ισολογισμό αποκαλύφθηκε ότι μόνο για τόκους κατέβαλε ετησίως 12,6 εκατ. ευρώ, όπως και ότι αντιμετώπισε διαφορά εσόδων-δαπανών ύψους 14,7 εκατ. ευρώ χωρίς όμως να αναφέρεται πώς αυτή καλύφθηκε.

Το «άστρο» μεσουράνησε σχεδόν 40 χρόνια. Σήμερα όμως μόνο ο κ. Βενιζέλος, για λόγους πολιτικής υστεροφημίας, και μερικοί στενοί του συνεργάτες, φοβούμενοι απώλεια προσωπικών οφικίων, ανησυχούν κάπως για την ενδεχόμενη κατάρρευση του κομματικού οργανισμού του ΠΑΣΟΚ.

Κατάρρευση, η οποία γίνεται διαρκώς εμφανέστερο ότι μπορεί να επέλθει πρωτίστως από οικονομική και οργανωτική αποσύνθεση.

Όπως γράφτηκε, το ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατον να λειτουργήσει με τα τρέχοντα έσοδα και με την υπάρχουσα κρατική επιχορήγηση, την οποία και αυτή κακώς λαμβάνει ως έχον το 12% του εκλογικού σώματος αφού το ποσοστό του σήμερα είναι κάτω του 5%.

Παράλληλα, εκτός από τα γαργαλιστικά παραπολιτικά που συμβαίνουν στην κεντρική διοίκηση του κόμματος με τα γραφεία, με την μισθοδοσία των υπαλλήλων, με τις μειώσεις-«ψαλίδια» που επιβάλλει ο κ. Βενιζέλος σε ενοίκια και λοιπές δαπάνες, στις περιφερειακές οργανώσεις επικρατεί χάος.

Πρώτον, και εκεί σοβούν εκκρεμότητες ενοικίων και μάλιστα κινδυνεύουν φυσικά πρόσωπα, στο όνομα των οποίων έχουν συναφθεί τα μισθωτήρια των γραφείων. Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αποστείλει εξώδικα και αν δεν πληρωθούν ετοιμάζονται να εκδώσουν διαταγές πληρωμής, οι οποίες θα φέρουν σε απόγνωση τα πρώην στελέχη που υπέγραψαν τα μισθωτήρια εν ονόματι και για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον, οι περιφερειακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά υπάρχουν ακόμα, περισσότερο σαν «σφραγίδες» βέβαια, χάρις στην συνεχιζόμενη δραστηριοποίηση μερικών «τελευταίων μοϊκανών», «Βενιζελικών» ή παλαιοπασόκων. Όμως και αυτοί φθάνουν στα όρια της ψυχικής αντοχής, ενώ όπως όλοι δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστοι από τη διάχυτη κρίση, και πιθανόν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

Με το ΠΑΣΟΚ καταχρεωμένο και υπό διάλυση, όλοι, ακόμα και ο κ. Βενιζέλος με τους συνεργάτες του, θα έβλεπαν με ευχαρίστηση μια ιστορική κατάληξη του ΠΑΣΟΚ ταυτόσημη με τη δημιουργία μιας συμπαντικής «μαύρης τρύπας».

Γιατί; Μα για να δοθεί de facto η απάντηση στο ερώτημα «ποιος θα εξοφλήσει τα κομματικά χρέη;» και για να μείνουν οι ίδιοι πολιτικά αλώβητοι.

Ουδείς βέβαια απ’ αυτούς διανοείται να πληρώσει πολιτικά, ποινικά, υλικά ή ηθικά για τα εθνικά χρέη που συσσώρευσε η επιδρομή τους.

Για το περιβάλλον Βενιζέλου, η ιδανικότερη εξέλιξη θα ήταν η εξαγγελία από τον πρωθυπουργό ενός νέου κομματικού σχηματισμού που θα αντικαταστήσει την Νέα Δημοκρατία. Σ’ αυτόν, ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να ενταχτεί αμέσως και χωρίς ενοχές, διεκδικώντας και λαμβάνοντας την θέση του «Μακεδονάρχη», που χηρεύει μετά τις καταδίκες Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη, στην νέα «μεγάλη παράταξη του αστικού χώρου». Και προσβλέποντας στην «μετα-Σαμαρική» εποχή, οψέποτε.

Παρά τις φιλοδοξίες που τρέφει ο κ. Βενιζέλος δεν στερείται πραγματισμού. Αφενός το φάντασμα Ζίγδη έχει ορατά κουρνιάσει στον ώμο του, αφετέρου γνωρίζει ότι παρά τις συνεχείς «επιθέσεις συνεργασίας», ο κ. Κουβέλης δεν έχει κανένα λόγο να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Το αντίθετο, δεδομένου ότι ο κ. Κουβέλης έγινε αρχηγός κυβερνητικού κόμματος χάρις στις ψήφους των πρώτων αποσκιρτησάντων από το ΠΑΣΟΚ, περιμένει τη διάλυση του μήπως διαμοιράσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους υπολοίπους που σήμερα παραμένουν.

Κυκλοφορεί σαν σενάριο ότι ο κ. Βενιζέλος θα παλέψει μέχρι τέλος στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, απομακρύνοντας τον Γιώργο Παπανδρέου αφού τού φορτώσει την οικονομική κακοδαιμονία του ΠΑΣΟΚ λόγω κακοδιαχείρισης. Σε παρόμοια περίπτωση οφείλει να αποδεχθεί το πόρισμα των έξι ελεγκτικών εταιρειών και να καλέσει τον εισαγγελέα για κακουργηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Όμως, τουλάχιστον η μέχρι σήμερα πολιτεία του δεν συνηγορεί με την περίπτωση να γίνει «Παπανδρεοκτόνος» παρά μάλλον στο να οδηγηθούν σε συγκάλυψη με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Έτσι στον κ. Βενιζέλο, για την ώρα, μένει ως καλύτερη προοπτική η ανάληψη της θέσης του Υπουργού Εξωτερικών, για να απολαύσει από επιφανή θώκο τα μεγαλεία της ανάληψης και άσκησης της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2014 - ο κ. Αβραμόπουλος μπορεί να ανησυχεί.

Το περιβάλλον Παπανδρέου επιθυμεί να αποσυνδεθεί από τη χρήση ενός κόμματος το οποίο θεωρεί μεν ιδιοκτησία του αλλά σήμερα δεν ελέγχει, αποποιούμενο ταυτόχρονα τις διαχειριστικές ευθύνες για την περίοδο που λειτουργούσε όπως ένοιωθε : ως ελέω Θεού (Ανδρέα) βασιλεύς μιας «δημοκρατικής» παράταξης ο οποίος δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν τι ξοδεύει σε Κόστα Ρίκα ή σε τζακούζι.

Απώτερος στόχος, με την «Κίνηση των 75» ή άλλη, ένας κομματικός φορέας που θα επανασυσπειρώσει κατ’ αρχήν τους αμιγείς παπανδρεϊκούς, τους οποίους εκτιμούν σε διακριτό ποσοστό του εκλογικού σώματος και επιθυμούν να καταλείπουν σαν κληρονομιά στην επόμενη γενιά Παπανδρέου.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε ήδη κόμμα, προχθές δήλωσε ότι «η διαδρομή μου δεν μου επιτρέπει να καταγγείλω το ΠΑΣΟΚ», ενώ δεν βλέπει να τον χωρίζει μεγάλη απόσταση από ένα νέο κομματικό σχήμα στον χώρο της ΝΔ.

Τα υπόλοιπα στελέχη καιροφυλακτούν. Οι λίγοι του περιβάλλοντος Βενιζέλου για υπουργοποίηση, οι λοιποί για την «επόμενη μέρα», οπότε προσδοκούν θα έχουν ξεχαστεί οι αμαρτίες τους και άσπιλοι θα μετάσχουν ξανά στην πολιτική σκηνή.

Σε επίπεδο ψηφοφόρων υπάρχουν δύο κατηγορίες.

Από τη μια εκατοντάδες χιλιάδες ευνοημένοι στο παρελθόν από τη φαυλοκρατία του ΠΑΣΟΚ, σημερινοί δυσαρεστημένοι από την κρίση που περιόρισε την συβαριτική τους διαβίωση, φουσκώνουν με ένα ποσοστό 25% τα εκλογικά πανιά του ΣΥΡΙΖΑ, ποσοστό που διαμορφώνει ηγετική ψυχοσύνθεση στον Αλ. Τσίπρα και τον ωθεί σε μετωπική σύγκρουση με το συγκριτικά ευτελές 1% των συνιστωσών.

Από την άλλη το «δεξιό» ΠΑΣΟΚ, η άρχουσα τάξη που αυτό δημιούργησε μετά το 1981, κατευθύνθηκε σε ποσοστό περίπου 5% κυρίως προς στον κύριο Φώτη, και συνέχισε να απολαμβάνει μέσω της τρικομματικής συναίνεσης μερίδιο εξουσίας και προνομίων.

Για όλους λοιπόν, αρχηγούς πρώην και νυν, στελέχη, μέλη και οπαδούς, το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένα χρηστικό όχημα προσωπικής ανέλιξης και καλοπέρασης σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Εξαιρετικά πρακτικοί άνθρωποι, όπως απέδειξαν, τώρα που η χρησιμότητα του «κινήματος» γι’ αυτούς έληξε, δηλώνουν «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο».

Και μένει η ελληνική κοινωνία με το «μουτζούρη» ενός ασύλληπτου χρέους, το οποίο δεν οφείλεται μεν αποκλειστικά αλλά κατά το μεγάλο ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ, που την οδηγεί σε πρωτοφανή, οικειοθελή απώλεια κυριαρχίας.

Γιατί ποιον κοροϊδεύουμε κυρίες και κύριοι;
Ποια χώρα διαθέτει κυριαρχία με πουλημένα σε ξένους λιμάνια, αεροδρόμια, οδικούς άξονες, σιδηροδρόμους, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια και φιλέτα της δημόσιας γης;

Ακόμα και οι δωσίλογοι της Κατοχής μπορούσαν να ισχυριστούν ότι μόνο εκμεταλλεύτηκαν την Κατοχή – δεν την προκάλεσαν οι ίδιοι.
Το ΠΑΣΟΚ, που πάει να διαφύγει σαν σουπιά, διαχέοντας και επιρρίπτοντας σαν μελάνι τις ευθύνες που φέρουν τα στελέχη, τα μέλη και οι οπαδοί του σε ολόκληρη την κοινωνία, προκάλεσε την κατοχή.

Ήλθα, κατέστρεψα, απήλθα.
Και όχι μόνο. Καταλείπει μια κρίσιμη εκλογική μάζα σε έναν πολιτικό χώρο ελαστικής εθνικής συνείδησης, ενδεχόμενη κατάληψη της εξουσίας από τον οποίο προδιαγράφει νέες περιπέτειες.

Μια μερίδα πολιτών λέει ότι «κουράστηκε από όλα αυτά», ότι θέλει να «πάμε μπροστά», να αφήσουμε την ενασχόληση με το παρελθόν ως «αντιπαραγωγική». Όπως έχω διαπιστώσει, σε αυτή τη συνομοταξία ανήκουν κυρίως παλαιοί πασόκοι και κάποιοι δεξιοί στενή σχέση έχοντες με την εκάστοτε εξουσία. Προφανής ο λόγος που προτιμούν τη λήθη.

Με τη λήθη, με το «πάμε μπροστά», συντάσσονται και οι περισσότεροι πολιτικοί – όχι μόνο «πράσινοι». Θεωρούν ότι η πολιτική τους ευδοκίμηση συναρτάται με την προβολή μιας εικόνας απαλλαγμένης από σκιές του παρελθόντος και κυρίως με την επίκληση του «καινούριου», αφού ο πρώτος ρόλος ενός πολιτικού είναι να εμπνέει ελπίδα.

Δυστυχώς για όλους τους άκριτα «πάμε μπροστά» υπάρχουν οι ποιητές :
«Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους… δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ».

Η μνεία του Καβάφη δεν σημαίνει εξύμνηση μοιρολατρείας και παρελθοντολαγνείας αλλά μια επίκληση την οποία δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε : αν δεν συνδέσεις οργανικά παρελθόν και παρόν, δεν έχεις μέλλον.

Αυτό σημαίνει κολασμό.

Από τις δεκάδες ιδού μόνο μια, αντλημένη από την επικαιρότητα, απόδειξη της καθοριστικής βαρύτητας του παρελθόντος στο παρόν, που αιτιολογεί γιατί το «πάμε μπροστά» σφυρίζοντας χαρούμενα δεν στέκει:
Μόλις προχθές, το antinews ανάρτησε την είδηση ότι γίνεται επεξεργασία νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Είναι το πολλοστό την τελευταία τριετία.

Θα έπρεπε να αποτελεί την πρώτη είδηση, αν και παρόμοια νέα σε ένα βαθμό γραδάρουν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.
Το κυοφορούμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει αποκλειστικά φοροεισπρακτικές διατάξεις και μεταξύ άλλων προβλέπει προκαταβολή φόρου για επαγγελματίες και επιχειρήσεις 90%!
Δηλαδή, ουσιαστικά θα πληρώνουν διπλό φόρο. Προκαταβάλλοντας «χαράτσι» στη ύπαρξη μέλλοντος. Για μια χρονιά, την επόμενη, οπότε ενδέχεται και να κλείσουν ή να πεθάνουν!

Τι δηλώνει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο;
Κοντολογίς : «δεν βγαίνει».
Ο κρατικός μηχανισμός μεταμορφώνεται σε έναν γιγαντιαίο απορροφητήρα κάθε μετρητού από την τσέπη της μεσαίας τάξης, το οποίο και τροφοδοτεί την οικονομία, δεδομένου οι γνωστοί-άγνωστοι φοροφυγάδες ακόμα αναζητούνται μεταξύ Ελβετίας και εξωτικών φοροπαραδείσων.

Φοροεπιδρομή, εκποίηση δημόσιας περιούσιας, περικοπή αμυντικών δαπανών με αποτέλεσμα επισφαλή γεωπολιτικά θέση.

«Κατήντησα σχεδόν ανέστιος και πένης.

Αυτή η μοιραία πόλις, η Αντιόχεια

όλα τα χρήματά μου τάφαγε:

αυτή η μοιραία με τον δαπανηρό της βίο»

Όλα, για εξυπηρέτηση ενός γιγάντιου χρέους το οποίο δεν μειώνεται : 309,3 δισ ευρώ. Και οι υπαίτιοι ατιμώρητοι.

Αντί λοιπόν να λοιδορούμε τον Πάντζα για το χλευαστικό «Χάϊλ Χίτλερ» που αναφώνησε, ας διδαχτούμε από την τύχη των αυθεντικών εθνικοσοσιαλιστών για την μεταχείριση των εγχώριων «σοσιαλιστών».
Ναι, δεν δικάστηκε ο Γερμανικός λαός που τους έφερε στην εξουσία.
Αλλά υπήρξε η Νυρεμβέργη.

Προφήτης 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 22/05/2013 08:42:36

  Δεν προφητέψατε ότι θα έσκαγε και αυτό:

  Σύμφωνα με αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, προκύπτει ότι το cd με τη λίστα Λαγκάρντ ήρθε επισήμως στην Ελλάδα αλλά και ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς.
  Τα σχετικά έγγραφα εστάλησαν την 7 Μαΐου 2013 από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί προς τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα.

  Τι μας έλεγαν μέχρι τώρα, οι Γιωργάκης, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Καπελέρης και Διώτης;
  Τι πρέπει, τώρα, να γίνει;
  Πώς μπορεί όλα τα βάρη, πλήρως αναντίστοιχα προς τις δυνατότητές τους, να καλούνται να τα σηκώσουν τα συνήθη υποζύγια (μισθωτοί και συνταξιούχοι) ενώ τρία χρόνια το πασοκικό κράτος έκανε ότι είναι δυνατόν να μην ελεγθούν οι των διαφόρων λιστών;

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/05/2013 08:54:17

  Αγαπητέ Προφήτη για να γίνει η δίκη της Νυρεμβέργης υπήρχε πολιτική εξουσία / βούληση και ουχί κυβερνητική ...διαβούλευση.
  Οταν λοιπόν η νομιμότητα υποκλίνεται στην διαχειριστική σκοπιμότητα της καθημερινότητας τότε οι ...ποιητές τα έχουν ήδη διατυπώσει:

  Βάλετε φόρους, βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη,
  ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα
  σεις το κρασί και τον καπνό που πίνετε μονάχοι
  κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν γαρίδα


  που έλεγε και ο Σουρής &.... από τα Σατυρικά Γυμνάσματα του Κ Παλαμά:

  Στ’ ακάθαρτα κυλήστε μας του βούρκου,
  και πιο βαθιά. Πατήστε μας με κάτι
  κι από το πόδι πιο σκληρό του Τούρκου.

  Διαβασμένοι, ντοτόροι, σπιρουνάτοι,
  ρασοφόροι, δασκάλοι, ρουσφετλήδες,
  οικοπεδοφαγάδες, αβοκάτοι,

  κομματάρχηδες και κοτσαμπασήδες,
  και της γραμματικής οι μανταρίνοι
  και της πολιτικής οι φασουλήδες,

  ταρτούφοι, ραμπαγάδες, ταρταρίνοι!
  – Αμάν! Αγά, στα πόδια σου! άκου! στάσου! –
  Βυζαντινοί, Γασμούλοι, Λεβαντίνοι.

  Ρωμέικο να! Με γεια σου, με χαρά σου.

  ------------------------------------------------

  Ζαγάρια και τσακάλια και κοκόροι,
  σηκωτοί κάθε τόσο στο ποδάρι,
  μόρτηδες, λούστροι, αργοί, λιμοκοντόροι.

  Στον αφέντη χαρά που τούς λανσάρει!
  Και ποια είναι τα σωστά, ποια τα μεγάλα
  που την ορμή τούς δίνουν και τη χάρη;

  Προδότες οι Τρικούπηδες. Κρεμάλα!
  Κι οι Ψυχάρηδες; Γιούχα! Πλερωμένοι.
  Νά η Ελλάδα! Αρσακιώτισσα δασκάλα,

  με λογιότατους παραγιομισμένη.
  Κι ο Ρωμιός; Αφερίμ! Μυαλό; Κουκούτσι.
  Από τον καφενέ στην Πόλη μπαίνει,
  του ναργελέ κρατώντας το μαρκούτσι.

 3. parmeniwn avatar
  parmeniwn 22/05/2013 09:06:56

  Αγαπητέ προφήτη (παραβλέποντας κατ' αρχήν το γεγονός ότι αν ίσχυε ο νέος αντιρατσιστικός νόμος δεν θα μπορούσατε να τα γράφετε αυτά καθότι προτρέπετε τους αναγνώστες σας σε αντισοσιαλιστικές πρακτικές) συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενα, όμως δεν μας λέτε τον τρόπο. Έχουμε μία τρικοματική κυβέρνηση, το ένα τρίτο της οποίας ανήκει σε αυτά που περιγράφετε, πιστέυετε ότι θα οδηγούσαν τους εαυτούς τους οικειοθελώς στη δικαιοσύνη; και μάλιστα χωρίς τη διάλυση του κυβερνητικού σχήματος;
  Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παραμένουμε όμηροι τους ακόμα.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 22/05/2013 09:06:57

  Δε νομιζω οτι ειναι ευκολο ο Βενιζελος να παει στη ΝΔ.Μπορουσε να παει απο το 1978 με τη διευρυνση αλλα επεμεινε στην διαλυομενη ΕΔΗΚ του Ζιγδη,αρνηθηκε και το ΠΑΣΟΚ παρα μονο το 1989 οταν οι πρασινοφρουριστικες ακροτητες ειχαν περασει.Ειναι κλασικος κεντρωος αλλα με αγχος να διατηρησει την αντιδεξια ταμπελα.Παντως το αντιρατσιστικο μια χαρα το προωθει.

 5. GO avatar
  GO 22/05/2013 09:13:16

  Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ιστορικά, αποδεδειγμένο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ GO 22/05/2013 11:08:42

   Αυτό έχει ειπωθεί τόσες πολλές φορές και από τόσο φαιδρά πρότυπα που έχει καταντήσει ένα motto με χρήση ειρωνική αποκλειστικά. Όπως το "νίκησαν οι δημοκρατικές διαδικασίες" που έλεγε ο αλήστου μνήμης Ανδρέας Παπανδρέου όταν στις δημοτικές εκλογές είχε κάμψη το κόμμα του...
   Στην πραγματικότητα, στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα, γιατί έρχεται η φορά των πραγμάτων και η φύση και αναπληρώνουν το κενό, με βίαιο ή με μη βίαιο τρόπο....

   • GO avatar
    GO @ ΒΙΣ 22/05/2013 22:44:17

    Τον Παύλο Μπακογιάννη, τον είχατε για φαιδρό;
    Εάν ναι, να μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω, σφόδρα, τις ανθρωπομετρικές σας ικανότητες.

 6. Αλέξ avatar
  Αλέξ 22/05/2013 09:35:34

  Νομίζω ότι ο κος Βενιζέλος είναι ότι καλύτερο έχει αναδείξει το Πασόκ μετά το 1990 (από τα λίγα), και σε επίπεδο πολιτικής επικοινωνίας έχει δείξει ότι ενίοτε μπορεί να κρατήσει και κάποια απόσταση από το εν γένει ήθος και ύφος της πασοκικής αριστοκρατίας που αναδείχθηκε με τα χρόνια. Θα ήθελα πάρα πολύ να τον δω να συνεργάζεται με τον Σύριζα του κου Τσίπρα, θα γινόταν ένας πολύ καλός ΠτΔ και θα ευχόμουν ολόψυχα για το καλό της χώρας το αμετανόητο ΓεωργιοΠαπανδρεϊκό Πασόκ να καταλήξει στην "αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων" της Δημάρ και εκεί να μείνει αποφεύγοντας τη διάχυση του στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Εννοείται ότι μόνο στην πολιτική διάσταση κινείται ο όρος, ως άνθρωποι μπορεί να είναι οι πλέον ενάρετοι.

  • GO avatar
   GO @ Αλέξ 22/05/2013 09:40:57

   - Άντε, καλέ!
   ή
   - Απολύτως! Απολύτως!

  • B.Q avatar
   B.Q @ Αλέξ 22/05/2013 11:04:38

   O κ. Βενιζέλος, πραγματικά είναι ένας αδάμας της πολιτικής, της ηθικής και της διανόησης !!!
   ''Θα ήθελα πάρα πολύ να τον δω να συνεργάζεται με τον Σύριζα του κου Τσίπρα..''
   Εγώ πάλι, θα ήθελα να μην τον ξαναδώ ποτέ και μην ξανακούσω γι αυτόν, εάν γίνεται :-)....Ίσως επειδή αισθάνομαι βαθύτατες τύψεις που .... '' άφησε τις δουλειές του'' για να ασχοληθεί με τη σωτηρία μου και επιθυμώ να τον απαλλάξω εντελώς το συντομότερο δυνατόν από αυτό το βαρύ σταυρό, ώστε να αφοσιωθεί πλέον απερίσπαστος, στην ...τέχνη του!!

   • GO avatar
    GO @ B.Q 22/05/2013 11:10:42

    Ο Βενιζέλος είναι εμφανέστατα ένας, κακού χρακτήρα, άνθρωπος. Ενδεχομένως να μην τον βοηθά και το επίσης εμφανές, περισσεύον, σάκχαρον.

    • B.Q avatar
     B.Q @ GO 22/05/2013 12:55:12

     Μιλάμε για την προσωποποίηση του μέτρου και της ποιότητας. Το δε ....σάκχαρον κι αυτός και ο Πάγκαλος, το τροφοδοτούν. Δεν τους...έτυχε!!

  • Αλέξ avatar
   Αλέξ @ Αλέξ 22/05/2013 14:16:05

   Ομολογουμένως είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς μαζί σας... για δε τον κύριο Πάγκαλο, παλεύω ακόμα με τον εαυτό μου, ώστε να μην εγκαταλείψω την αρχή μου "να μην κρίνω τους ανθρώπους από την εμφάνισή τους" -δίνει άλλωστε αμέτρητους άλλους λόγους για μια στάση αδιαφορίας απέναντί του... Βοηθάει (δυστυχώς) το ότι έχω παχύνει κι εγώ στο να μένω προσγειωμένος! :-)

   • B.Q avatar
    B.Q @ Αλέξ 22/05/2013 16:16:37

    :-) Αγαπητέ Αλέξ, αν και διαφωνώ κάθετα με την εγκατάλειψη του ναού που φιλοξενεί την ψυχή και το πνεύμα μας (λόγω του οτι συνήθως υποδηλώνει πλήρη εξάρτηση από υλικές και μόνον απολαύσεις και δή -ατυχώς-γαστριμαργικές), άλλο ο εύσωμος άνθρωπος και άλλο το καθ΄όλα παχύδερμο.

    • B.Q avatar
     B.Q @ B.Q 22/05/2013 16:19:30

     -ατυχώς, ΜΟΝΟΝ :-) γαστριμαργικές.....
     Το σωστό.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Αλέξ 22/05/2013 14:33:32

   Θέλεις τό ''Γεωργοπαπαντρεϊκό'' Πασόκ νά καταλήξει στήν ''ἀποθήκη πυρηνικῶν ἀποβλήτων'' τῆς Δημάρ καί ἀφήνεις τόν πυρηνικό ἀντιδραστήρα-Βενιζέλο ἐκτεθειμένο στή φύση νά ἀπειλεῖ τήν ἀνθρωπότητα;

 7. Σταύρος avatar
  Σταύρος 22/05/2013 10:35:29

  Κάποτε, πολύ παλιά, φωνάζαμε με την Εθνική Παράταξη και με την ΕΝΕΠ,
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ, ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!
  Όχι στην λήθη, άκριτα.
  Πρώτα θα αποδοθούν ευθύνες, θα γίνουν τροφή νια-νιά για να την καταλάβει και ο τελευταίος χαζός του χωριού και μετά... θα πάμε μπροστά.
  Μόνο τότε!

  Ούτε παραγραφές ούτε ασυλίες ούτε τίποτα.
  Έκανες υπερβολικότατες δαπάνες για το αντικείμενο του Υπουργείου σου;
  Άντε να πούμε ότι τόσο ήξερες, τόσο έκανες.
  Πήρες μίζα, όμως, έστω και μία δραχμή γι αυτή την δαπάνη.
  Διαπόμπευση, κατάσχεση, ισόβια έτσι για προθέρμανση!
  Όταν τότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο της ομίχλης και η ήρα από το στάρι, τότε και μόνο τότε ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΜΠΡΟΣ!

  Προφήτη εξαίρετος όπως πάντα!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Σταύρος 22/05/2013 14:34:58

   Κι ἐσύ Σταύρο ἐξαίρετος ὅπως πάντα!!!

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Κυθήριος 22/05/2013 23:42:19

    ... μέχρι να άρω τας πύλας, φίλε από το Τσιρίγο!!!!
    Μετά, γαία και πυρί μιχθήτω!!!

 8. B.Q avatar
  B.Q 22/05/2013 11:07:26

  «Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας», δημοσίευμα της Ηandelsblatt :
  '' Τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αυξάνονται, γράφει ο Hohler. Τα κόμματα αυτά έλαβαν πιστώσεις από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα ασκώντας σε αυτά πολιτικές πιέσεις και τώρα η Εισαγγελία πραγματοποιεί σχετικές έρευνες. «Τα ελληνικά παραδοσιακά πολιτικά κόμματα», εξηγεί ο Hohler στους Γερμανούς, «δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις μαζικές απώλειες ψηφοφόρων, εξαιτίας της κρίσης χρέους και της πολιτικής λιτότητας. Από οικονομικής άποψης τα δύο κόμματα βρίσκονται μπροστά στον γκρεμό, δεδομένου ότι έχουν ήδη μεγάλα χρέη, προπάντων σε τράπεζες οι οποίες στο παρελθόν ήταν κρατικές. Στις 18 Φεβρουαρίου ο εισαγγελέας Οικονομικών, Γρηγόρης Πεπόνης, έχει καλέσει στο γραφείο του εκπροσώπους από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με χρέη 240 εκατ. ευρώ». «Τα μεγάλα κόμματα δεν είχαν να προσφέρουν εγγυήσεις για τις πιστώσεις» εξηγεί ο συντάκτης, «και έτσι υποθήκευσαν στις τράπεζες τα έσοδα, τα οποία αναμένουν τα επόμενα χρόνια από κρατική επιχορήγηση. Ομως τα έσοδα αυτά δεν είναι πολλά. Συνολικά θα χορηγηθούν το τρέχον έτος 21,83 εκατ. ευρώ στα επτά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, ενώ το επόμενο έτος η επιχορήγηση μειώνεται στα 19,99 εκατ. ευρώ. Εχουν παρέλθει οι χρυσές εποχές, όταν η γερμανική Siemens χορηγούσε στα κόμματα στην Ελλάδα εκατομμύρια ευρώ».
  Ελευθεροτυπία 6 Φεβρουαρίου 2013
  Να μη διανοηθεί ΚΑΝΕΙΣ λοιπόν το ...στρίβειν διά του ...σβησίματος της ταμπέλας και το φόρτωμα των χρεών στούς Πληβείους.
  Δυστυχώς όμως, δε φαίνεται να υπάρχει ούτε πιθανότητα απόδοσης Δικαιοσύνης, ούτε δυνατότητα δίκης ....Νυρεμβέργης. Ευσεβείς και ανεδαφικοί πόθοι :
  ''Διάταξη με την οποία αποκτούν ποινική ασυλία τραπεζίτες που δανειοδότησαν χωρίς εγγυήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή. Η διάταξη πέρασε «στα κρυφά», όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μέσα σε νομοσχέδιο περί «διαμόρφωσης φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», την ώρα που οικονομικοί εισαγγελείς διενεργούσαν έρευνα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και τις τράπεζες για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.''
  Ηττώμεθα οικτρά από τη συγκάλυψη και τη σκοπιμότητα!!
  ''Ο πρώτος ρόλος ενός πολιτικού είναι να εμπνέει ελπίδα.'' Όχι αγαπητέ Προφήτη. Αυτός, είναι ο πρώτος ρόλος του σεβασμιότατου Χριστιανού Αρχιεπισκόπου. Ο πρώτος ρόλος του πολιτικού, είναι να διαθέτει ρεαλιστική, άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση για την αντιμετώπιση όλων των δυσεπίλυτων προβλημάτων και πείσμα, δύναμη, πυγμή, ώστε να επιβάλλει το κοινωνικά ωφέλιμο, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Οι ...ελπίδες, στην άθλια κατάσταση που σήμερα βρισκόμαστε, ανήκουν πλέον στη σφαίρα του μεταφυσικού!

 9. B.Q avatar
  B.Q 22/05/2013 11:13:30

  «Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας», είναι ο τίτλος ανταπόκρισης του Gerd Hohler από την Αθήνα στο χθεσινό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».
  Τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αυξάνονται, γράφει ο Hohler. Τα κόμματα αυτά έλαβαν πιστώσεις από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα ασκώντας σε αυτά πολιτικές πιέσεις και τώρα η Εισαγγελία πραγματοποιεί σχετικές έρευνες. «Τα ελληνικά παραδοσιακά πολιτικά κόμματα», εξηγεί ο Hohler στους Γερμανούς, «δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις μαζικές απώλειες ψηφοφόρων, εξαιτίας της κρίσης χρέους και της πολιτικής λιτότητας. Από οικονομικής άποψης τα δύο κόμματα βρίσκονται μπροστά στον γκρεμό, δεδομένου ότι έχουν ήδη μεγάλα χρέη, προπάντων σε τράπεζες οι οποίες στο παρελθόν ήταν κρατικές. Στις 18 Φεβρουαρίου ο εισαγγελέας Οικονομικών, Γρηγόρης Πεπόνης, έχει καλέσει στο γραφείο του εκπροσώπους από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σχετικά με χρέη 240 εκατ. ευρώ». «Τα μεγάλα κόμματα δεν είχαν να προσφέρουν εγγυήσεις για τις πιστώσεις» εξηγεί ο συντάκτης, «και έτσι υποθήκευσαν στις τράπεζες τα έσοδα, τα οποία αναμένουν τα επόμενα χρόνια από κρατική επιχορήγηση. Ομως τα έσοδα αυτά δεν είναι πολλά. Συνολικά θα χορηγηθούν το τρέχον έτος 21,83 εκατ. ευρώ στα επτά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή, ενώ το επόμενο έτος η επιχορήγηση μειώνεται στα 19,99 εκατ. ευρώ. Εχουν παρέλθει οι χρυσές εποχές, όταν η γερμανική Siemens χορηγούσε στα κόμματα στην Ελλάδα εκατομμύρια ευρώ».
  Ελευθεροτυπία 6 Φεβρουαρίου 2013
  Να μη διανοηθεί ΚΑΝΕΙΣ λοιπόν το ...στρίβειν διά του ...σβησίματος της ταμπέλας και το φόρτωμα των χρεών στούς Πληβείους.

 10. B.Q avatar
  B.Q 22/05/2013 11:15:33

  Να μη διανοηθεί ΚΑΝΕΙΣ το ...στρίβειν διά του ...σβησίματος της ταμπέλας και το φόρτωμα των χρεών στούς Πληβείους.
  Δυστυχώς όμως, δε φαίνεται να υπάρχει ούτε πιθανότητα απόδοσης Δικαιοσύνης, ούτε δυνατότητα δίκης ....Νυρεμβέργης. Ευσεβείς και ανεδαφικοί πόθοι :
  ''Διάταξη με την οποία αποκτούν ποινική ασυλία τραπεζίτες που δανειοδότησαν χωρίς εγγυήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή. Η διάταξη πέρασε «στα κρυφά», όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μέσα σε νομοσχέδιο περί «διαμόρφωσης φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», την ώρα που οικονομικοί εισαγγελείς διενεργούσαν έρευνα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και τις τράπεζες για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.''
  Ηττώμεθα οικτρά από τη συγκάλυψη και τη σκοπιμότητα!!
  ''Ο πρώτος ρόλος ενός πολιτικού είναι να εμπνέει ελπίδα.'' Όχι αγαπητέ Προφήτη. Αυτός, είναι ο πρώτος ρόλος του σεβασμιότατου Χριστιανού Αρχιεπισκόπου. Ο πρώτος ρόλος του πολιτικού, είναι να διαθέτει ρεαλιστική, άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση για την αντιμετώπιση όλων των δυσεπίλυτων προβλημάτων και πείσμα, δύναμη, πυγμή, ώστε να επιβάλλει το κοινωνικά ωφέλιμο, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Οι ...ελπίδες, στην άθλια κατάσταση που σήμερα βρισκόμαστε, ανήκουν πλέον στη σφαίρα του μεταφυσικού!

  • mara Μ avatar
   mara Μ @ B.Q 22/05/2013 11:39:36

   +1000

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ B.Q 22/05/2013 12:54:47

   Αγαπητή βασίλισσα,
   Ελπίδα και φόβος παρεμποδίζουν την κατανόηση των ανθρώπινων πραγμάτων· η ελπίδα όμως ξεπερνιέται πολύ δυσκολότερα από το φόβο (Κονδύλης).

   Αυτό αποτελεί και την θεμελιώδη αφετηρία των πολιτικών. Ποιος θα ψηφιζόταν αν εξήγγειλε αυτό που ισχύει, ότι με τα υπάρχοντα οικονομικοκοινωνικά δεδομένα το χρέος, συνεπώς και οι φόροι και η ανεργία, θα αυξηθεί; Όλοι, λοιπόν, κατ’ αρχήν πουλάνε ελπίδα. Το αν έχουν και έντιμες προθέσεις πάλης για το δημόσιο συμφέρον, το αποδεικνύει η Ιστορία. Ξέχασες το «λεφτά υπάρχουν» πριν μόλις 3,5 χρόνια και πόσο έπιασε;

   Μια ψυχρή εξέταση των εναλλαγών εξουσίας καταδεικνύει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, πλην επαναστάσεων- κι εκεί όχι πάντα, λίγα στοιχεία δραματικών αλλαγών ενυπάρχουν. Οι αλλαγές υπηρετούν σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη φύση που κουράζεται από «τα ίδια» και επιζητεί το «καινούριο». Γνωρίζεις πως λειτουργεί η μόδα, αλλάζοντας μεν κάθε σαιζόν, επαναφέροντας δε περιοδικά τα ίδια μοτίβα.

   Εάν σου διαφεύγει η βαθύτερη αιτία για την απομάκρυνση των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη-Μουζακίτη : κρίθηκαν με «ανέφικτες» απόψεις, διότι ζητούσαν τη δίωξη ακόμα και αρχηγών κομμάτων, και πρωθυπουργών, για τα κομματικά χρέη (ΠΑΣΟΚ+ΝΔ = 244,6 εκατ. ευρώ).

   Και μια «Νυρεμβέργη» μπορεί να δείχνει σήμερα ανέφικτη.
   Το σημερινό όμως ανέφικτο, καλλιεργούμενο στις συνειδήσεις των πολιτών, μπορεί να φέρει το αυριανό εφικτό.

   • B.Q avatar
    B.Q @ Προφήτης 22/05/2013 17:15:25

    Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και σε όλα και τίποτε ΔΕΝ μου …διαφεύγει, πολύ αγαπητέ μου Προφήτη. Όμως εγώ θέλω να μιλάω για πολιτικούς και όχι για φτηνούς, αναξιοπρεπείς πολιτικάντηδες, για συνειδητούς-ώριμους πολίτες και όχι για κακομοίρηδες μικροσυμφεροντολόγους δούλους, για ρεαλιστικά, αποτελεσματικά στρατηγικά σχέδια και για σταθερά οράματα που μπορούν να ενώσουν και να εμπνεύσουν. Όχι πια για περίτεχνα, κακοσερβιρισμένα ψεύδη, για χάντρες και για καθρεφτάκια…. Νομίζω οτι πια πληθύναμε αρκούντως όλοι εμείς, που ούτε τους ακούμε κι ούτε τους πιστεύουμε. Πως να χωρέσει κάποιος δίχως ν΄ ακρωτηριαστεί βάναυσα εξ΄άλλου, στα δήθεν, τα περίπου, στους υποτιμητικούς δεκάρικους και στους άκρως προσβλητικούς τους συμβιβασμούς;
    ”Και μια «Νυρεμβέργη» μπορεί να δείχνει σήμερα ανέφικτη. Το σημερινό όμως ανέφικτο, καλλιεργούμενο στις συνειδήσεις των πολιτών, μπορεί να φέρει το αυριανό εφικτό.” Είθε!!!

 11. blue nile avatar
  blue nile 22/05/2013 11:37:19

  Καλημέρα Προφήτη.
  Δυστυχώς η ατιμωρησία στην Ελλάδα είναι κάτι το συνήθες.
  Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν το 1974 με το δράμα της Κύπρου.
  Όταν οι υπεύθυνοι μιας τεράσιας εθνικής απώλειας έμειναν ατιμώρητοι το σύνθημα δόθηκε.
  Μπορεί ο καθένας να απαλλοτριώνει όσο θέλει τον δημόσιο κουρβανά αλλά δεν θα υποστεί ποτέ καμιά συνέπεια. Εδώ πέρα χάσμαε μια Κύπρο και κανείς δεν έπαθε τίποτα
  Συμφωνώ απόλυτα για τα όσα γράφεις για το ΠΑΣΟΚ που διαχρονικά τα στελέχη του ενδιαφερόταν μόνο για την ρεμούλα και την εκλογή ή επανεκλογή τους που θα διατηρούσε την κουτάλα στα χέρια τους. Χωρίς να νοιάζονται για την πατρίδα ή για τους πολίτες.
  Το άλλο βέβαια μεγάλο κακό που το ΠΑΣΟΚ κληροδότησε στη χώρα ήταν ο εκπασοκισμός της ΝΔ.
  Που εν μέρει ήταν φυσιολογικός και δικαιολογημένος.
  Όταν σε ένα δρόμο απέναντι βρίσκονται δύο ανταγωνιστικά μαγαζιά, αν το ένα κλέβει το άλλο δεν έχει άλλη επιλογή. Ή θα κλέψει και αυτό ή θα κλείσει.
  Βέβαια με το μνημόνιο δεν πληρώσαμε μόνο τα διαχρονικά ή διακομματικά λάθη του παρελθόντος.
  Πληρώσαμε και πληρώνουμε μαι τεράστια παγκόσμια Κρίση και την χαζομάρα της ένταξης μας σε ένα κοινό νόμισμα που έχοντας δομηθεί με λάθος αρχιτεκτονική έχει μετατραπεί σε οικονομική φυλακή που μετατρέπει τα αδύναμα κράτη μέλη του σε αποικίες χρέους.
  Και εδώ υπάρχουν οι τεράστιες ευθύνες του ανεκδιήγητου ΓΑΠ και του Παπακωνσταντίνου που δέχτηκαν τέτοιους μνημονιακούς όρους που γρήγορα θα μας οδηγούσαν εκεί που μας έχουν οδηγήσει τώρα.
  Ακόμα και το μνημόνιο θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει αν εκμεταλεύονταν το γεγονός της έκθεσης των γαλλογερμανικών τραπεζών σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.
  Για να έρθει μετά ο Σαμαράς.
  Που δεν έφερε αυτός το μνημόνιο αλλά το φορτώθηκε.
  Που δεν έχω αμφιβολία ότι έχει καλές προθέσεις και θέλει να σώσει τη χώρα και τους πολίτες.
  Όμως θέλει να σώσει ότι σώζεται μαζί τις διαπλεκόμενες ελίτ και τους τραπεζίτες.
  Όμως η Κρίση είναι τόσο μεγάλη που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ποτέ.
  Γράφεις ότι το εξωτερικό χρέος ανέβηκε στα 379 δις.
  Τα σαράντα δις από αυτά είναι μόνο η τελευταία δόση είναι χρήματα που χρεωνόμαστε όλοι μας που πάνε σχεδόν όλα στις τράπεζες με την προσδοκία μεγάλο μέρος αυτών να φτάσουν στην πραγματική οικονομία και να την επανεκινήσουν.
  Όμως αυτά εκπροσωπούν την εφάπαξ ζημιά από το PSI και δεν καλύπτουν τα κόκκινα δάνεια που προέκυψαν λόγω της ύφεσης και έφτασαν το 25%.
  Οπότε οι τράπεζες θα διαθέσουν κάποια σέντια για τα μάτια του κόσμου και τα άλλα θα τα κλειδαμπαρώσουν στα ταμεία για να έχουν μαι στοιχειώδη κεφαλαιακή επάρκεια και να εναρμονίζονται κακήν κακώς με την Βασιλεία.
  Με συνέπεια να χρεωνόμαστε όλοι για να διατηρούν οι τραπεζίτες τις τράπεζες που έχουν χρεωκοπήσει. Χωρίς καμιά ανάσα για την πραγματική οικονομία.
  Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
  Που θα γκρεμίσει ότι με κόπο και αγωνία έχει απομείνει όρθιο.
  Στο όνομα της τριτοκομματικής συνεργασίας ο Σαμαράς αποδέχεται το να πληρώνουν διαρκώς την Κρίση όσοι έχουν διαπράξει πταίσματα και να μην τιμωρούνται όσοι την προκάλεσαν ή έχουν διαπράξει κακουργήματα.
  Και τελικά την πληρώνει η χώρα.
  Εύχομαι να έχω λάθος.
  Τους χαιρετισμούς μου.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ blue nile 22/05/2013 13:09:34

   Κάλημέρα blue nile
   Παλιά πίστευα περισσότερο την άποψη του "εκπασοκισμού". Ιστορικά όμως καταλήγω στο ότι ήταν οι δύο όψεις του αυτού νομίσματος, με τον Καραμανλή Α' να έχει ευθύνες για την μη ανάσχεση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά τελικά έφταιγε ο Καραμανλής ή γνωρίζοντας το ποιον των οπαδών του και ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν επρόκειτο ποτέ να υπερασπίσουν δυναμικά τις θέσεις τους εναντίον του ΠΑΣΟΚ , άφησε, ως εξέχων πρακτικιστής, την ιστορία να κυλίσει;

   Τα "κόκκινα" δάνεια θα αποτελέσουν την δοκιμασία της μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης. Αν τα αγοράσουν οι "γύπες" και αρχίσουν με μπράβους να τρομοκρατούν ή να πετάνε μαζικά τον κόσμο έξω από τα σπίτια για να εισπράξουν, θα κλυδωνιστεί.

  • galis avatar
   galis @ blue nile 22/05/2013 13:45:07

   Έχεις δίκιο για τον εκπασοκισμό της ΝΔ. Όμως η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε κάποιες προσπάθειες να βάλει τάξη στο χάος που παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, χωρίς δυστυχώς να πετύχει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα, καθώς το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσε στην δημόσια διοίκηση και στα ΜΜΕ. Μετά το 2006 παραδόθηκε στο κατεστημένο.
   Ακόμη και σήμερα όμως το ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρό. Μην κοιτάτε τα δημοσκοπικά ποσοστά του. Οι άνθρωποι του είναι παντού. Στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ. Στην δημόσια διοίκηση και στα ΜΜΕ. Τίποτα δεν άλλαξε.
   Τώρα που η κοινωνία είδε στην πράξη τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ και έχει γίνει πιο συντηρητική, η ΝΔ έχει την ευκαιρία να χτυπήσει σκληρά το πασοκικό κατεστημένο. Στηριζόμενη στους ανθρώπους της, όχι πουλώντας τους για να κατευναστεί ο αντίπαλος. Αλλιώς θα έχει την τύχη των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραμανλή.

 12. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 22/05/2013 11:37:49

  "Όλα, για εξυπηρέτηση ενός γιγάντιου χρέους το οποίο δεν μειώνεται : 379 δισεκατομμύρια ευρώ, 188% του ΑΕΠ. Και οι υπαίτιοι ατιμώρητοι"

  190% του ΑΕΠ είναι το χρέος;?????;;;;; Είστε σίγουροί; Θα ορκιζόμουν ότι ήταν 160%. Πριν 15 μέρες τα τελευταία στοίχεία το έδειχναν 170%!!!!

  Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Ούτε η πτώση του ΑΕΠ δεν δικαιολογεί τέτοια άνοδο μέρα με την μέρα.

  Και το πιο αστείο απόλα: Σε αυτήν την απίστευτη περιπέτεια μπήκαμε για να .....μειώσουμε το χρέος!!!!!!!

  • euagelos avatar
   euagelos @ Γιώργος Αχαιός 22/05/2013 12:44:06

   Το ακόμα πιο αστείο είναι ότι "Σε αυτήν την απίστευτη περιπέτεια μπήκες για να …..μειώσεις το χρέος τους ενώ αυτοί... πάλι μαζί τα τρώνε"

  • akenaton avatar
   akenaton @ Γιώργος Αχαιός 22/05/2013 12:58:55

   Το δημόσιο χρέος σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ ανήλθε στο τέλος του 1ου τριμήνου του 2013 στα 310 δις περίπου! Δηλαδή 166% του ΑΕΠ περίπου.

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Γιώργος Αχαιός 22/05/2013 13:28:43

   Δε μπήκαμε για να μειώσουμε το χρέος, μπήκαμε διότι είχαμε μεγάλα ελλείμματα που δεν μας χρηματοδοτούσε κανείς.

   • GO avatar
    GO @ MAYRO XABIARI 23/05/2013 07:13:16

    Μπήκαμε γιατί θέλανε (GAP & Co) να μπούμε.
    Τα spreads μέχρι και τον Μάρτιο 2010 ήταν ~120 μονάδες.
    Μην πάθουμε και αμνησία.

 13. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 22/05/2013 11:54:40

  "Να μη διανοηθεί ΚΑΝΕΙΣ το …στρίβειν διά του …σβησίματος της ταμπέλας και το φόρτωμα των χρεών στούς Πληβείους."

  Μετά τούς 'ανεύθυνους' πολιτικούς (πού ήδη απάλλαξαν καί τούς συνενόχους τραπεζίτες) καί τή μετατροπή τού δημόσιου χρέους από ιδιωτικό σέ διακρατικό, οι πληβείοι μόνο θά πληρώσουν τή νύφη, μέ τήν παρούσα ή όποια άλλη 'δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση".
  Ο προφήτης επικεντρώνεται μόνο στήν ουρά, αυτή πού τρώει τό φίδι γιά νά επιβιώσει, τό ίδιο δέν τό αγγίζει.

 14. mara Μ avatar
  mara Μ 22/05/2013 13:47:53

  Οχι αλλά κι εκεί θα τα μάθουμε όταν αρχίσει ο καυγας. Πάντα έτσι γίνεται.

 15. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 22/05/2013 18:58:29

  1)Συνήθως η χρηματοδότηση έχει την στάση να σταματάει απότομα όταν μία κυβέρνηση ουρλιάζει ότι λαός της χώρας της είναι διεφθαρμένος και η χώρα τιτανικός ή τουλάχιστον αλλάζουν δραματικά οι όροι της χρηματοδόησης...

  2)Τα μεγάλα ελλείμματα που έπρεπε να μειωθούν (ή και να γίνουν πλεόνασμα) και το χρέος είναι το ίδιο πράγμα. Το χρέος δεν είναι παρά τα συσσωρευμένα ελλέιμματα του παρελθόντος και του παρόντος.

 16. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 22/05/2013 19:00:22

  Με έβγαλες από τον κόπο να το ξανακοιτάξω.

 17. Αλέξ avatar
  Αλέξ 22/05/2013 19:29:42

  Πιθανά έχετε δίκιο, θα ήμουν υπερβολικός να επιχειρηματολογήσω υπέρ του!! Συμφωνώ σίγουρα με την παρατήρησή σας για την τριαδική υπόστασή μας και ό,τι συνεπάγεται για την σωστή λειτουργία μας!!

 18. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/05/2013 19:37:40

  Αγαπητέ Προφήτη επανέρχομαι λοιπόν και αναφωνώ ορίστε πεδίο δόξης λαμπρό για τους πολιτικούς μας, ιδιαιτέρως δε της τριτοκομματικής μας Κυβέρνησης τα νέα ...Γαλλικά έγγραφα.
  Τι χρειάζεται για παραπομπή; Εξεταστική & πορίσματα;

  ΥΓ

  ακόμα δε καλύτερο που σκάει τώρα γιατί κάποιοι εντός και εκτός μας δούλευαν μήνες με το usb / cd κλπ

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/05/2013 19:39:56

  ...για να συνεχίσω δε ωραίο και το κούρεμα του χρέους με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΟ ...στα ίδια μετά τόσες θυσίες (300+ δις). ...για να σχολιάσω και το διάγγελμα του κ Παπαδήμου αν το θυμάται πλέον κανένας.

 20. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/05/2013 20:04:03

  του σημερινού ΑΕΠ βεβαίως βεβαίως
  είχαμε PSI για να είναι σήμερα 300+ δις ...όσο ήταν επί Καστελόριζου ...

 21. rally monkey avatar
  rally monkey 23/05/2013 00:17:16

  Αν μου επιτρεπεις μια στυλιστική παρέμβαση Αυτο θα το έβαζα σε bold -
  Ακόμα και οι δωσίλογοι της Κατοχής μπορούσαν να ισχυριστούν ότι μόνο εκμεταλλεύτηκαν την Κατοχή – δεν την προκάλεσαν οι ίδιοι.
  Το ΠΑΣΟΚ, που πάει να διαφύγει σαν σουπιά, διαχέοντας και επιρρίπτοντας σαν μελάνι τις ευθύνες που φέρουν τα στελέχη, τα μέλη και οι οπαδοί του σε ολόκληρη την κοινωνία, προκάλεσε την κατοχή.

  να είναι ξεκαθαρο ομως πως οι ευθυνες δεν ανηκουν στο 'απρόσωπο' ΠΑΣΟΚ ..
  οι ευθυνες ανηκουν σε προσωπα με ονοματεπώνυμο
  ειτε για τις πράξεις που οδηγησαν στην κατοχή ειτε για συνέργεια

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ rally monkey 23/05/2013 01:49:53

   Συμφωνώ απολύτως στην πολιτική επισήμανση, με τη διευκρίνηση ότι κάποιοι υπεύθυνοι είναι όντως "απρόσωποι" δηλαδή ελάχιστα γνωστοί.
   Επίσης στην αισθητική πρόταση, με την παρατήρηση ότι αποφεύγω όσο το δυνατόν τα πολλά bold, δεν είναι και η καλύτερη διαδικτυακή ετικέτα, αφήνοντας τον αναγνώστη να κάνει αυτός τις επισημάνσεις του.

 22. Ευρώ-σκεπτικός avatar
  Ευρώ-σκεπτικός 23/05/2013 00:58:20

  Όταν η Νέα Δημοκρατία καταρρεύσει, με την κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση που φέρνουν σαν χιονοστιβάδα τα μνημόνια που τόσο επιμελώς εφαρμόζει, να δείτε τι μαύρη τρυπα θα προκύψει... Μονο που θα είναι ΜΑΥΡΗ στην κυριολεξία, με μονο ωφελημένο την ΧΑ...

 23. karasumi avatar
  karasumi 24/05/2013 00:07:37

  Αν είσαι καθηγητής με την πρόφαση της δημιουργίας ψυχολογικών προβλημάτων στους υποψηφίους επιστρατεύεσαι
  Αν είσαι μέλος της επιτροπής και προκαλείς ψυχολογικά προβλήματα στους υποψηφίους, βλέπε Έκθεση, Μαθηματικά ΕΠΑΛ, Φυσική, απλά πληρώνεσαι αδρά
  Αν είσαι καθηγήτρια και μονογράψεις το γιο του πρωθυπουργού για αντιγραφή ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ karasumi 24/05/2013 00:11:51

   Σε ποια χώρα και πότε συνέβη το τελευταίο ;

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ karasumi 24/05/2013 00:57:53

   Την απάντηση του Σχολείου θα την διαβάσεις στο:
   h**p://taxalia.blogspot.com/2013/04/blog-post_6077.html

   Είναι καλό να είσαι ενημερωμένος!
   Κακό είναι, να είσαι εμπαθής!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.