#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/05/2011 12:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιος είπε ότι το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει πλατεία Ταχρίρ;

[caption id="attachment_102724" align="alignnone" width="600" caption="Λαϊκή Συνέλευση;"][/caption]

Η "25η Μαϊου" είναι το μήνυμα, δεν είναι η ερώτηση


Είναι αφελές να πιστεύει το “σύστημα”, οι πολιτικοί, οι κρατικοί γραφειοκράτες, και κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ που, ενώ υποστηρίζουν το μνημόνιο, έσπευσαν να “υϊοθετήσουν” το κίνημα της 25ης Μαϊου ( "25Μ";), ότι αυτό που συμβαίνει στον αραβικό κόσμο και επεκτείνεται πλέον και στην Ευρώπη, δεν θα έφτανε στην Ελλάδα. Η αιτία υπάρχει. Είναι οι ανάλγητες πολιτικές και το γεγονός ότι το “σύστημα” έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο της ύπαρξής του. Το μέσον επίσης υπάρχει. Και είναι το διαδίκτυο. Η απαξίωση των πολιτικών κομμάτων, εξίσου υπάρχει. Και όλα αυτά μαζί, αρκούν για να σπρώξουν τον κόσμο στους δρόμους, δίχως πολιτικές σημαίες. Για τον Μάη του '68, έλεγαν ότι εκείνο το κίνημα “δεν ήταν η απάντηση, αλλά η ερώτηση”. Με την έννοια ότι έβαλε στην ημερήσια διάταξη επιτακτικά το ζήτημα της αλλαγής του συστήματος. Το κίνημα της 25Μ στην Ελλάδα, το οποίο έκανε το πρώτο βήμα του, και είναι πάρα πολύ πιθανό να συνεχίσει με άλματα, “είναι το μήνυμα και όχι η ερώτηση”. Είναι το πρώτο σαφέστατο μήνυμα ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ότι ο μέσος Έλληνας δεν σηκώνει άλλο την κοροϊδία του συστήματος των πολιτικο-οικονομικών-ΜΜΕ ελίτ. Είναι το μήνυμα ότι το σύστημα στην Ελλάδα όχι μόνον δεν μπορεί να απαντήσει στις στοιχειώδεις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά έχει ξεπεραστεί και έχει πεθάνει ιστορικά. Άλλωστε, τα περισσότερα, άκρως βαριά συνθήματα αφορούσαν κυβέρνηση και πολιτικούς (λαμόγια, κλέφτες, προδότες, κ.ο.κ.).

Γι' αυτό το λόγο, παρά τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στο αυθόρμητο συλλαλητήριο με “Μέσον” το Ίντερνετ, η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών καναλιών έθαψε το γεγονός. Οι εξαιρέσεις ήταν ελάχιστες. Οι γιάπηδες μεγαλοδημοσιογράφοι, εντεταλμένοι των διαπλεκόμενων ιδιοκτητών των TV (το γνωστό σύνθημα “Αλήτες , ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι" ακούστηκε πολλές φορές και τους αφορά), προφανώς αδυνατούν να κατανοήσουν ότι στην προσπάθεια να καλύψουν την κυβέρνηση του μνημονίου και τα σαλόνια των Βορείων προαστίων, κάνουν χαρακίρι. Κι' αυτό, διότι ο κόσμος που κατέβηκε στο Σύνταγμα, στη συνέχεια είδε τα δελτία ειδήσεων και αγανάκτησε διαπιστώνοντας ότι τα ΜΜΕ του μνημονίου έβαλαν κάπου στο τέλος το θέμα. Ήταν άκρως απογοητευτικό, αλλά και ανόητο να βλέπει κανείς, την ώρα που γινόταν το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα να συζητούν σε μεγάλο κανάλι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και να μην λένε κουβέντα γι' αυτή την κινητοποίηση. Κι' όμως, επειδή μερίδα των συγκεντρωμένων έφευγε και τη θέση της έπαιρναν άλλοι που κατέφθαναν συνεχώς, ο συνολικός αριθμός των συγκεντρωμένων πρέπει να ξεπέρασε τις 30 χιλιάδες. Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι, αν και συστηματικά προωθούν τις μνημονιακές θέσεις, έσπευσαν να υιοθετήσουν την κινητοποίηση και να την προβάλλουν από τα ΜΜΕ τους. Το ίδιο πιθανώς, θα κάνουν σήμερα και πολλές από τις εφημερίδες που θα κυκλοφορήσουν, με προφανή στόχο να “καπελώσουν” την κινητοποίηση και να την βάλουν στο λούκι του συστήματος. Όπως και άλλοι αυθόρμητοι (ασφαλώς) υπερασπιστές της Real Democracy, λες και η Δημοκρατία δεν γεννήθηκε εδώ και δεν ήταν πραγματική.Ματαιοπονούν όμως. Δεν έχουν πιάσει μάλλον, το μήνυμα του τέλους εποχής. Είναι ωστόσο, μακριά νυχτωμένος όποιος δεν κατάλαβε ότι ο μέσος Έλληνας, ο μικροαστός, τα νέα παιδιά, οικογένειες ολόκληρες, οι 50ρηδες και 60ρηδες που είχαν να κατεβούν σε διαδήλωση δεκαετίες, δεν μπορούν πλέον να ελεγχθούν από το υπάρχον σύστημα. Μέχρι πρόσφατα, είτε λόγω του φόβου των επεισοδίων, είτε επειδή δεν ήθελαν να βρίσκονται κάτω από κομματικά και συνδικαλιστικά πανώ, ο μέσος Έλληνας πολίτης, εμείς κι' εσείς δηλαδή, δεν κατέβαινε σε διαδηλώσεις. Ειδικά μετά την προβοκάτσια της 5ης Μαΐου, με τους νεκρούς της Μαρφίν. Τώρα, άρχισε να κατεβαίνει. Και αυτό δείχνει τις σαφείς διαθέσεις στην ελληνική κοινωνία. Τα υπόγεια ρεύματα πλέον, είναι πιθανότατο να μετατραπούν σε καταρράκτη. Το Σύνταγμα μπορεί κάλλιστα να γίνει η ελληνική πλατεία Ταχρίρ. Τηρουμένων των αναλογιών της κάθε χώρας και των πολιτικών-οικονομικών δεδομένων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά και τις αιτίες για να γίνει. Στοιχειώδης οργάνωση να υπάρξει και στήριξη από ανεξάρτητους πολιτικοποιημένους ανθρώπους που εδώ και χρόνια έχουν πάει σπίτι τους, αλλά θέλουν να ξαναγυρίσουν στην ενεργό δράση, η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε πόλο παλλαϊκής εξέγερσης.

Η πλατεία Συντάγματος επιβάλλεται να γίνει κάστρο αντίστασης, να στηθούν σκηνές (ήδη πολλοί νέοι είχαν κουβαλήσει μαζί τους σκηνές και σκλίπινγκ μπάνγκ και θα έμεναν εκεί), να γίνονται μουσικές εκδηλώσεις και να στηθούν λαϊκές συζητήσεις (όπως και γίνεται),να διοργανώνονται, όπως σχεδιάζεται άλλωστε, μεγάλες συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μέσα στην εβδομάδα. Δεν χρειάζεται καθημερινώς να κλείνονται οι μεγάλοι δρόμοι γύρω από την πλατεία. Ας είναι ελεύθεροι στην κυκλοφορία. Δυο ή και περισσότερες φορές κάθε εβδομάδα όμως, να κλείνουν από τη λαοθάλασσα που θα τους κατακλύζει. Ας τραβήξει σε χρόνο και θα δούμε ποιος θα αντέξει. Αυτοί ή εμείς. Όσον αφορά τις πολιτικές δυνάμεις και την αριστερά ειδικότερα, μόνον σκόπιμο δεν είναι να σνομπάρει τέτοιες κινητοποιήσεις που θα τις ζήλευε η παλιά παραδοσιακή αριστερά που ήξερε να κολυμπάει στις μάζες και όχι να φτιάχνει παραμάγαζα. Στο Σύνταγμα κατέβηκαν πολλοί Αριστεροί από εκείνους που κατεβαίνουν κάθε τόσο στις διαδηλώσεις. Οι ίδιοι αντιλήφθηκαν πολύ καλά ότι το να σνομπάρει τέτοιες ιντερνετικές κινητοποιήσεις ως “απολιτίκ”, δείχνει πόσο ξεπερασμένος είναι από τις εξελίξεις. Δεν είναι “απολιτίκ” όσοι κατέβηκαν. Το αντίθετο είναι άκρως πολιτικοποιημένοι. Η κινητοποίηση αυτή πρέπει και να περιφρουρηθεί λοιπόν, και να στηριχτεί με κάθε τρόπο. Το “σύστημα” την φοβάται σφόδρα. Και θέλει να την εκφυλίσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που οι εντολές στις μεγάλες -κατά τα λοιπά- αστυνομικές δυνάμεις που ήταν σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ήταν για διακριτική παρακολούθηση και για καμία παρεμπόδισή της. Είναι πασιφανές ότι έτσι και προβούν σε οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια σε βάρος αυτού του “μέσου Έλληνα” που κατέβηκε και θα ξανακατεβεί στο Σύνταγμα, θα υπογράψει τη θανατική του καταδίκη.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zap-zap avatar
  zap-zap 26/05/2011 12:43:57

  ποιός το είπε ; Οι μισοί σχολιαστές του antinews.

  • Heaven avatar
   Heaven @ zap-zap 26/05/2011 12:46:13

   το antinews αποδεικνυει καθε μερα, καθε ωρα, οτι ειναι μεσα στον κοσμο, με τον κοσμο και κυριως για τον κοσμο!!

  • Factorx avatar
   Factorx @ zap-zap 26/05/2011 12:53:21

   Οι άλλοι μισοί όμως ήταν στο Σύνταγμα - χα χα χαα

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ Factorx 26/05/2011 13:06:39

    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Factorx 26/05/2011 13:11:57

    Μα κι εμείς ρε παιδιά που είμαστε επιφυλακτικοί, εκεί ήμασταν!

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ zap-zap 26/05/2011 20:33:17

   Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει το σχετικό πρόσφατο ποστ με το ΑΠΕΙΡΟ ΚΡΑΞΙΜΟ στον Αλαβάνο που είπε το ίδιο ακριβως... Περίεργα πράγματα.

 2. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 26/05/2011 12:59:59

  Καιρος για διαφανεια.
  Ποιοι ειναι πισω απο τα μπλογκς?
  Ο Καθημερινος καταιγισμος αρθρων που αναπαραγωνται κατα το δοκουν απο ποιον κατευθυνεται?
  Ποιοι προσπαθουν να "προσαρτησουν" τη λαϊκη αντιδραση με copy paste απο τα κοινωνικα φορουμ του Σορος?

  • Factorx avatar
   Factorx @ Greece Pleading 26/05/2011 13:03:24

   Φίλε κρύψου στο καβούκι σου, ή γράφε αλλού αυτά τα παραμυθια. Τι παριστανεις; Το ΠΑΣΟΚ απο την ανάποδη για τα Δεκεμβριανά;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Greece Pleading 26/05/2011 13:09:30

   μου τη λες τωρα?? οτι ειμαι διαπλεκομενος και "παιρνω γραμμη"?...
   να ξερω τι να απαντησω !

   ΠΠ

  • Μνημων avatar
   Μνημων @ Greece Pleading 26/05/2011 13:18:16

   Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενοχλει η ελευθερια στην εκφραση οταν υπαρχει παραλληλα η ελευθερια στον αντιλογο και στην κριση .Τωρα για την ανωνυμια ας οψονται αυτοι που για λογους ατομικης προστασιας μας ειπαν να μην δηλωνουμε ουτε αν και που πιστευουμε.Εχοντας εγκαταστησει μια δημοκρατια του φοβου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Greece Pleading 26/05/2011 13:36:27

   Μεγάλε, όταν μάθεις ποιος κρύβεται πίσω από τα blogs, στείλε μου κανένα τηλεγράφημα να μάθω κι εγώ επιτέλους ποιος είμαι που κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία μου.

   Πίσω από τα blogs, τα πραγματικά, όχι τα όργανα των καθεστωτικών εκβιαστών, κρύβεται η ΕΛΛΑΔΑ!

   Φχαριστήθηκες;

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ Επώνυμος 26/05/2011 15:18:41

    ...γαμώτο
    με κατάλαβαν
    εγώ πουλιέμαι με το κιλό όμως και δεν τους φτάνουν όλα τα λεφτά...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Greece Pleading 26/05/2011 15:21:19

   Οταν ρωτάς με τον τρόπο αυτό, θα πρέπει να ρωτάς με ονοματεπώνυμο, έτσι δεν είναι;
   Διαφορετικά, παρομοίως θα αναρωτηθεί κάποιος ποιος να κρύβεται πίσω από το Greece Pleading.

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Greece Pleading 26/05/2011 20:30:26

   Greece Pleading έχεις δίκιο. Τους ξέρω ποιοί είναι. Τους έχω δει. Είναι πράσινα ανθρωπακια με μεγάλα μάτια. Κατέβηκαν μαζικά από εάν διαστημόπλοιο με πολλά φώτα.

 3. vildanden avatar
  vildanden 26/05/2011 13:13:09

  Εγώ ξέρω ποιος είπε ότι το Σύνταγμα μπορεί να γίνει πλατεία Ταχρίρ. Ο Αλαβάνος. Κερδίζω κάτι;

  • alvita avatar
   alvita @ vildanden 26/05/2011 13:16:49

   Ελα ρε μεγάλε. Πες την Πλασα Ντελ Σολ, αμα δεν σ αρέσει το Ταχρίρ. Σημειολογικά, η Ταχρίρ ήταν η αρχή. Γι' αυτό το λέμε. Αμαν πιά. Πες την Μάκχαμα (Βεγγάζη) ή "κόκκινη πλατεία" (χαχαχαχα)

 4. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 26/05/2011 13:18:11

  Το μνημόνιο μας έφερε πολλά δεινά και συνεχίζει ακάθεκτο. Αρχίζω όμως να πιστεύω ότι μας έφερε και ένα μεγάλο καλό που μπορεί να τα διορθώσει όλα.
  Την αφύπνιση.

 5. Απορία avatar
  Απορία 26/05/2011 13:21:31

  Και που να σφίξουν οι φορολογίες και οι περικοπές να δείτε πόσοι θα μαζευτούν.

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/05/2011 13:26:20

  Φιλοι μου βρηκα την περιγραφη του ΠΑΣΟΚ ( μεχρι νεωτερας.. )

  Χωματερη Λεκτικων Αποβλητων.

  ΠΠ

  • Απορία avatar
   Απορία @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/05/2011 13:33:46

   Εν τω μεταξύ έχουν λακίσει με ελαφρά πηδηματάκια όλοι οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ. Ρε που είναι η Δασκαλάκη, ο Λοβέρδος, ο Καστανίδης, ο Παπουτσής;

   Ούτε μια δήλωση συμπαράστασης στον "αγωνιζόμενο" πρωθυπουργό τους;

   Ούτε ένα από τα φοβερά προγράμματα αναμόρφωσης της παιδείας, της υγείας, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας μας;

   Όσο για τον Χρυσοχοΐδη, αυτός μάλλον θα είχε inside information από την πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία) οπότε λάκισε και από πιο νωρίς...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Απορία 26/05/2011 13:46:03

    Ολοι αφηνουν ΓΑΠ και ΠΑΠΑΚι σε ενα κλαρι τεραστιο !! χαχαχαα
    βεβαια δεν τους καιγεται καρφι !!
    η συνολικη αντιπετωπιση της τεχνητης πιεσης ειναι Προδοτικη!
    Αλλα ως ΠΑΣΟΚΟΙ θα βρουν τα λογια να ξαναζητησουν την ψηφο του Λαου... μεχρι σημερα εχουμε ζησει, Αντρεα και παρεα, Σημιτη, και τωρα ΓΑΠ... το εχουμε παρει το διπλωμα της Πρασινης Χωματερης.. ειμαι κοσμιος σεβομενος τον ΦΞ, αλλα ΑΥΤΟΙ οι τυποι θα θελουν να μας ξανασωσουν !! κ εκει τρελλενομαι !! δλδ περισσοτερο απ το ΓΑΠ ! το χανω......

    ΝΑ δεις που θα ερθει ο Σημιτης και ο Γιαννος να μας ξανακυβερνησουν ως Προσωπικοτητες Ειδικου Βαρους.. θα τη βρουν την πατεντα.... θα χωσουν διπλα για σταχτη και 5-10 ασχετους, και η δουλεια θα πεσει στα χερια τους ....ειδη ψηνονται τους παρακολουθω στενα....

    Εχει και τις μπουλντοζες και καθονται ο ακτωρας... δεν αρχιζει να σκαβει να εχουμε ετοιμη την τρυπα??
    ολες οι καταστροφες στην Ελληνικη Οικονομια εχουν συμβει υπο "Κατασταση Πιεσης κ Εκτακτης Αναγκης"
    - Ολυμπιακοι
    - Εισοδος σε Ευρω
    - Ισοτιμια Δρχ/ECU ( αχ Γιαννο μου... διαβαζε ΑΝΤΙΝΕΑ... )
    - Απευθειας Αναθεσεις
    - Χρεος και Τροικες
    τα παντα ολα ...

    ΠΠ

   • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
    Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ Απορία 26/05/2011 20:57:31

    τόσο inside info που ήξερε (και το μαρτύρησε στη Βουλή) ότι ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος ενώ κανείς αλλος στον κόσμο δεν το ήξερε! Ούτε ο ίδιος ο Ομπαμα!

 7. Κάποιος avatar
  Κάποιος 26/05/2011 13:31:29

  Η πλατεία Συντάγματος και οι υπόλοιπες κεντρικές μεγάλες πλατείες πρέπει και μπορούν να γίνουν κάτι σημαντικότερο από την πλατεία Ταχρίρ.
  Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, ήρθε η ώρα να αναστηθεί και να αποκτήσει την πραγματική της ουσία.
  Αυτήν της Εκκλησίας του Δήμου και των ενεργών πολιτών που αποφασίζουν άμεσα για τα πολιτικά,κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν.

  Είναι σημαντικό να περάσει το μήνυμα στους κρατούντες ότι οι απλοί πολίτες είναι κάτι περισσότερο από οπαδοί, ψηφοφόροι και πρόβατα, δηλαδή ενεργοί πολίτες που έχουν άποψη για το μέλλον της χώρας και βούληση να την επιβάλλουν.

  • rotten tomatoes avatar
   rotten tomatoes @ Κάποιος 26/05/2011 16:54:23

   Άσε την εκκλησία γιατί ο μπάρμπα-δήμος πέθανε, ο μπάρμα-δήμος πάει. Πήγαινε στο τζαμί να μιλήσεις για μουλτικούλτι και να λες ότι Έλληνες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τρένο. Ξέρεις εσύ, τον αμανέ που τραγούδαγες πριν 2 βδομάδες εδώ μέσα.

   Πλατεία Ταχρίρ, και πολύ είναι για σένα και τον αρχηγό σου, έχει και μελαμψούς εκεί. Να πας εκεί να τους πουλήσεις καπελάκι λαθροαριστερούλικο.

   • rotten tomatoes avatar
    rotten tomatoes @ rotten tomatoes 26/05/2011 19:53:00

    πρόσεχε, θα σπάσεις το πληκτρολόγιο !

   • Κοντη Λιζα avatar
    Κοντη Λιζα @ rotten tomatoes 26/05/2011 21:37:49

    Έγραψες, τεράστιε! Και μην χάνεσαι...

    • Κοντη Λιζα avatar
     Κοντη Λιζα @ Κοντη Λιζα 26/05/2011 21:41:15

     @rotten tomatoes 4:54 pm

 8. Απορία avatar
  Απορία 26/05/2011 13:35:47

  Δασκαλάκη: Sorry η Διαμαντοπούλου ήθελα να πω.

 9. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 26/05/2011 14:10:36

  Καλό το χθεσινό..
  Αλλά όταν λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και πληρώσουν (με δημεύσεις περιουσιών) τότε πρέπει να πανηγυρίζουμε..

  Εκτός αν νομίζετε οτι "κόλωσε" η Δαμανάκη χθες...παντελονιάζει 20.000 το μήνα...πιθανόν να "έπαιξε" με την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, γιατι ποτέ τα λεφτά για έναν σοσιαλιστή δεν ειναι αρκετά...

 10. giakobo avatar
  giakobo 26/05/2011 14:39:38

  θα ηθελα να επισημανω στα παιδια που συμμετεχουν στην διαμαρτυρια να προσεχουν τους τραμπουκους που θα προσπαθησουν να την σαμποταρουν.
  ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

 11. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 26/05/2011 14:42:23

  Συγχαρητήρια για το άρθρο. Υπάρχει φως στο τούνελ …υπάρχει ελπίδα γιατί πολύ απλά υπάρχουμε εμείς. Αυτό αποδείξαμε χθες και ακόμα δεν είδαν τίποτα.

 12. K. Kapadoks avatar
  K. Kapadoks 26/05/2011 14:46:57

  Η πλατεία είναι γεμάτη ;
  Δεν είναι πρώτη φορά !
  Υπάρχει το νόημα που'χει κάτι απ' τις φωτιές ;
  Και η πλατεία Ταχρίρ που οδηγεί ; Πάλι στο Δ.Ν.Τ !
  Η κινητοποίηση που συμβαίνει στην Ισπανία είναι μια τομή στην απάθεια , μιά ρήξη στην απραξία . Είναι όμως Ισπανική .
  Δεν θεωρώ πετυχημένη την αντιγραφή , νομίζω ότι αυτό που αξίζει είναι η δημιουργική μεταφορά , η τοπική προσαρμογή.
  Γιατί πολύ απλά , δεν είμαστε Ισπανοί .
  Το θετικό και ουσιαστικό είναι ότι μάς δίνουνε την ιδέα , μάς προσφέρουνε
  ένα σπουδαία παράδειγμα .
  Ας το αξιοποιήσουμε .
  Ας το κάνουμε δικό μας .
  Τα παιδιά των blogs και τού face book είναι μια νέα γενηά και ηλικιακά , αλλά κυρίως στην παιδεία και τις βιωματικές παραστάσεις .
  Μπορούν να τρέξουν και να διαδώσουν την υπόθεση .
  Είναι όμως αναγκαίος και ο ανθρώπινος λόγος ,
  ανάγκη να μιλήσουν κάποιοι που θα έχουν κάτι να πούνε , που θα δώσουνε ιυσία στην κινητοποίηση .
  Δεν είναι καθοδήγηση ούτε καπέλλωμα .
  Είναι η αναγκαία έκφανση.
  Κάποτε θα είχαμε κάποιους με τραγούδια .
  Σήμερα δεν τούς έχουμε και καλό θα είναι να μην φαντασιωθεί κανένας άνω των σαρανταπέντε να εμφανιστεί ως αναπληρωματικός Θοδωράκης , Σαββόπουλος κ.λ.π.
  Θα είχαμε νέους στίχους τού Ρίτσου . Δεν έχουμε .
  Λόγο όμως απλό , κοινό , αλλά πολιτικό και ουσιώδη μπορούμε να έχουμε .
  Στην Ισπανία μίλησε π.χ. ο Sampedro .
  Θα μπορούσαν να εκφέρουν εδώ , ανάλογο Ελληνικό λόγο, άτομα όπως ο Μανώλης Γλέζος ή ο Χρόνης Μίσιος , ίσως ο Σαράντης Καργάκος , που έχουν δείξει ανιδιοτέλεια , δεν έχουν φθαρεί από την πολλή παρουσία και χρήση και δεν κινούν υπόνοιες για αυτοπροβολή και κάλπικα πολιτικάντικα κόλπα. Άλλωστε και στην Ισπανία ο Sampedro που μιλάει είναι μεγάλης ηλικίας.
  Ο Sampedro μιλάει για λάθη που εδώ , κάνουμε ως εαν να μην μάς αφορούν. Για παράδειγμα , κανείς δεν αντέχει να ακούσει ότι την παιδεία την αποδιοργάνωσε πρώτιστα ο συνδικαλιστικός κομματισμός (ή ο κομματικός συνδικαλισμός) που τάχατες στο όνομα τής προόδου , έβαλε στην άκρη όλα τα δύσκολα . Τα δύσκολα για τον δάσκαλο πρώτα , αν και ο μαθητής τελικά σε ένα φαύλο κύκλο σκορπίσματος και ημιμάθειας κατέληγε . Ποιός μιλάει για τις καραβιές δασκάλων που΄ρθαν στην δεκαετία τού 80 να διδάξουν τα ελληνόπουλα , ενώ αυτοί είχανε δασκαλευτεί αλλού , με άλλα πρότυπα
  (π.χ. στα Σκόπια και αλλού) .
  Ποιός θίγει το έλλειμα κριτικής παιδείας, το κενό τής ουσιώδους εκπαίδευσης ;
  Ποιός κούνησε λιγο τούς συνδικαλιστάδες που χρησιμοποιούν την κοινωνία ως όμηρο για να καταλήξουν βουλευτές ή μεγαλοθεσίτες ;
  Ας γίνουν λοιπόν οι συγκεντρώσεις σε πλατείες ή σε παραλίες .
  Και ας μιλήσουν άτομα που μπορούν να διατυπώσουν την
  ουσία των προβλημάτων και να εμπνεύσουν σε μιά πορεία πάλης για να τ' αντιμετωπίσουμε .
  Υπάρχουν τέτοια πρόσωπα ;
  Δεν είναι ανάγκη να είναι πάλι ποιητές , αφού σήμερα δεν φαίνεται
  να έχουμε ανάλογους των περιστάσεων .
  Στο κάτω - κάτω οι αλήθειες μπορούν να διατυπωθούν με απλά λόγια .
  Αρκεί αυτά να είναι ειλικρινή και απόσταγμα πείρας και βασανιστικής επεξεργασίας , όχι πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού .

  Δεν χρειαζόμαστε καμιά πλατεία Ταχρίρ ,
  Δεν χρειαζόμαστε αντίγραφά της στην πλατεία Συντάγματος .
  Απλά χρειαζόμαστε άμεση ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ τού Συντάγματος ...
  Σύνταγμα άρθρο 120, παράγραφος 4 (το παλιό 114) :
  «4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.» Και φυσικά ΒΙΑ είναι ό,τιδήποτε παρακάμπτει τούς δημοκρατικούς θεσμούς , έστω και χωρίς εμφανή άρματα μάχης , εφ' όσον η δράση τής εκτελεστικής εξουσίας αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορεί να αναχαιτισθεί από τους λοιπούς θεσμικούς παράγοντες τής πολιτείας .
  Ας πάρουμε λοιπόν το παράδειγμα των Ισπανών ,
  όχι για να τ' αντιγράψουμε , αλλά να το πάμε παραπέρα .

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ K. Kapadoks 26/05/2011 15:17:07

   +1000!

  • Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
   Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ @ K. Kapadoks 26/05/2011 20:36:07

   Α ρε Σαββόπουλε... Τί στιχουργός πραγματικά...

 13. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/05/2011 15:16:02

  Να προειδοποιηθούν οι πράκτορες και τα σοράκια του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ΜΗΝ ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να εμφανιστούν σε ακηδεμόνευτη συγκέντρωση πολιτιών με πλακάτ, μεταμφιεσμένοι σε "εργατική αλληλεγγύη". Θα βρουν πολύ κόσμο απέναντί τους....
  Ὂταν λέμε να μην υπάρχουν πλακάτ, ας το σεβαστούμε. Να τελειώσει η παλιά ιστορία με την Αριστερά και τα καπελλώματά της.

 14. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 26/05/2011 15:22:38

  Ας το με τον πρωτοπόρο σου, έγραψα σε άλλο σχόλιο γι' αυτόν. Ας αφήσουμε τα πτώματα να σαπίζουν ανενόχλητα.

 15. kiki avatar
  kiki 26/05/2011 15:24:51

  Βρε απιδια αυτος ο Πρυτανης ο Πελεγκρινης, που εχει πει για συγκεντρωση την Τριτη γιατι δεν την κανει νωριτερα, με τους συνταγματολογους, τοσες δουλειες εχουν, σημερα αυριο, μεχρι την Τριτη, σημερα -αυριο για το τελευταιο αρθρο του Συνταγματος.
  Εγω με το παλιο αυτο θυμαμαι
  114 , 114 , 114

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ kiki 26/05/2011 16:34:45

   O Πελεγρίνης είναι απασχολήμενος με το να τοποθετεί χημικούς καμπινέδες στους βρωμο-Αφγανούς πρώην απεργούς πείνας που παριστάνουν τους πολιτικούς πρόσφυγες και έχουν κατασκηνώσει στα Προπύλαια εδώ και μήνες.

 16. enianos avatar
  enianos 26/05/2011 15:25:13

  Μην ανησυχείτε πολύ γρήγορα και η πλατεία αυτή θα γίνει ταχρίρ, όπως και οι υπόλοιπες του κέντρου, όπως η Βικτόρια που έχει ακριβώς τα ίδια φυλετικά χαρακτηριστικά με την ταχρίρ, και πολλές άλλες !

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ enianos 26/05/2011 15:53:05

   αχαχαχά καλό

 17. jkr avatar
  jkr 26/05/2011 15:26:39

  Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο!

 18. periklis avatar
  periklis 26/05/2011 15:37:04

  Πολυ καλη η εκδηλωση χτες, η ΓΙΟΡΤΗ της αυθεντικης λαικης πολιτκης εκφρασης ΑΛΛΑ
  1) Εγω ημουν εκει (πλ Γεωργιου ΠΑτρα) και δεν υπηρχε κοινωνικη ζυμωση, 50 ατομα διαφωνησαν για 1 συνθημα !!!!
  2) Πεστε μου Ποτε , ποια χρονια επαψε να υπαρχει συστημα πολιτικων ελιτ= δερβεναγες και Κομματα στην πολυπαθη Ελλαδα ? Παντα υπηρχαν κομματ αακομα και το 1919-1922 ! και το 1945 ακομα !
  3) Ο Λαος ειναι παντοδυναμος-αδυναμος , Αν γινει Επανασταση αυτη η Επανασταση εινια μνοιραιο να γινει νεο-Κατρεστημενο.
  Μεριμενω αποψεις απο τον φακτορα ,τον Αρματιστη τον ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ και τη εφι_βι

 19. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 26/05/2011 15:59:18

  Αν το Σύνταγμα γίνει πλατεία Ταχρίρ, η Ελλάδα να γίνει Αίγυπτος;
  Αν ναι, το πιθανότερο είναι οτι θα γίνει από κάθε απόψη, πράγμα που μπορεί το διευθύνον κοινωνικό και πολιτικό σύστημα να επιθυμεί (διότι έτσι εξασφαλίζει τα προνόμιά του και την δεσπόζουσα θέση του), αλλά σίγουρα δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον.
  Στην πλ. Ταχρίρ έγινε επέμβαση των τανκς (μετά την επέμβαση της αστυνομίας) που έκρινε και τις εξελίξεις. Σίγουρα δεν προσβλέπουμε σ΄ αυτό, οπότε η σύγκριση δεν έχει κανένα νόημα.
  Η ανησυχητική ομοιότητα Ελλάδας επί μπααθικού Πασοκ και Αιγύπτου επί Μουμπάρακ είναι το καθεστώς νόθου και στρεβλής πολυφωνίας των βασικών αντίρροπων πολιτικών δυνάμεων (στην Αίγυπτο διά της βίας, στην Ελλάδα εκουσίως), ενώ αυτή η πολυφωνία - διαφωνία θα έπρεπε, ως οξυγόνο της δημοκρατίας, να είναι γνήσια, ευθεία και ευδιάκριτη γιά να είναι και παραγωγική.
  Ατυχής και απρόσφορη η σύγκριση Ελλάδας και Αιγύπτου. Υπάρχουν ευρωπαϊκές πλατείες, γιά να χωρέσουν τις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές επιδιώξεις του ελληνικού λαού.
  Αν περιμένουμε την πλατεία να κάνει την δουλειά που ώφειλε να κάνει και δεν κάνει η αντιπολίτευση, δηλ. να δημιουργήσει τις πολιτικές συνθήκες που θα οδηγήσουν στην αντικατάσταση μιάς επικίνδυνης κυβέρνησης, μπορεί να εκπλαγούμε δυσάρεστα από το αποτέλεσμα. Κατά τα λοιπά, θετικές οι συγκεντρώσεις των πολιτών, αρκεί να μείνουν ακηδεμόνευτες.
  Δημήτρης Κοκκαλάκης
  Λαμία.

 20. rotten tomatoes avatar
  rotten tomatoes 26/05/2011 16:38:52

  αν αυτός είναι τόσο μπροστά φαντάζομαι πόσο καθυστερημένοι είστε εσείς που τον ακολουθείτε

 21. kopritis avatar
  kopritis 26/05/2011 21:30:30

  AS PAME ENA VHMA PARAKATO!!!Boycottage SE Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα,Lidl, το Praktiker και το IKEA,.......,............................

 22. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 26/05/2011 22:45:23

  Η επιμονή του πλήθους στην Ταχρίρ ας εμπνεύσει, κατά τα άλλα η Ταχρίρ ήταν μια αποτυχία, δεν οδήγησε σε σοβαρές αλλαγές στην Αίγυπτο. Τα ίδια προβλήματα που είχαν και πριν την εξέγερση παραμένουν.

 23. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 27/05/2011 00:02:21

  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
  ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ?

 24. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 27/05/2011 00:12:54

  ΚΟΠΡΙΤΗ ΗΡΕΜΗΣΕ .ΤΟ ΙΚΕΑ ΕΙΝΑΙ FRANCHISE KAI ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ(ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΡΛΗ) ΜΕ 1500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ? ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 40 % ?

 25. Bloody_Ophelia avatar
  Bloody_Ophelia 27/05/2011 12:04:26

  Μισό λεπτό γιατί κάτι χάνω. Οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων Ελλήνων είναι κάτι περισσότερο από ..καλοδεχούμενες. Είναι αυθόρμητες κι ανεξέλεγκτες. Κανείς δεν μπορεί να μας μαζέψει γιατί κανείς δε μας αμόλησε. Από την άλλη, βρίσκω κατά τι "ύπουλο" τον παραλληλισμό με την Ταχρίρ. Αν δεν απατώμαι εκεί αιματοκυλίστηκαν, διαδήλωσαν, μάτωσαν για να διώξουν τη μία Χούντα και τελικά να τους καπελώσει μια άλλη.
  Αυτό ονειρευόμαστε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.