#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2010 06:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν τα μπλογκς;Υπάρχει βεβαίως η αίσθηση ότι το παιχνίδι χόντρυνε, αλλά ερωτώ: Υπάρχει κανείς μεταξύ μας, στην μπλογκόσφαιρα, που θα αλλάξει τον τρόπο γραφής του μετά τη δολοφονία;

Ας πούμε: Όταν έρθει η επόμενη πρόταση του επόμενου Σάλλα για το επόμενο χάρισμα κρατικής περιουσίας, υπάρχει περίπτωση να μην το αναδείξουμε και να μην πάρει φωτιά το Ίντερνετ;

Όπως και οι παλιοί κομμουνιστές, αγωνιζόμαστε για αρχές. Όπως και άλλοι πριν από εμάς αγωνιζόμαστε για την ελευθερία της πατρίδας μας. Και είμαστε χιλιάδες και κάθε μέρα προστίθενται κι άλλοι, κι άλλοι.

Δεν πιστεύω ότι επιχείρησε κάποιος “ιδεολογικά” να τα βάλει με το Ίντερνετ και τους μπλόγκερς. Κάτι συγκεκριμένο ήταν η αιτία του φονικού.

Αλλά και “ιδεολογικά” να πήγε για να “μας τρομάξει”, βασικά θα κάνει μια τρύπα στο νερό. Η πυρκαγιά του blogging έχει φτάσει σε τέτοια έκταση που τώρα πια δεν σβήνει με τίποτα. Για το λόγο ότι ο καθένας μας νιώθει εδώ μέσα, όχι μόνον στο antinews, αλλά και στο σύνολο των διαδικτυακών κοινοτήτων ενημέρωσης, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, πραγματικά ελεύθερος. Νιώθει να αναπνέει οξυγόνο ΑΛΗΘΕΙΑΣ στο δημόσιο λόγο, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ στα πιστεύω του καθενός και ΦΙΛΟΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ για μια καλύτερη χώρα.

Αυτός είναι ο λόγος που το Ίντερνετ και το blogging έχει γίνει ένα είδος εξάρτησης για όλους μας. Που σαν τρελοί πάμε κάθε τρεις και λίγο να δούμε ποια είναι η επόμενη ανάρτηση τι είπαν στα σχόλια οι φίλοι και σπεύδουμε να γράψουμε αυτό που έχουμε να πούμε εμείς.

Αυτό όλο το οξυγόνο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ που δίνει το Ίντερνετ στον κάθε ενεργό πολίτη, στο λαό ολόκληρο, δεν τρομοκρατείται δεν φιμώνεται! Απλώς δεν γίνεται!

Η άλλη λύση που έχουν δηλαδή είναι να ρίξουν μια ατομικη βόμβα και να μας εξαφανίσουν όλους. Έτσι, ναι, φιμώνεται. Αλλά ΜΟΝΟΝ έτσι.

Γιατί όλοι μέσα μας πιστεύουμε στην ΕΛΛΑΔΑ

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 20/07/2010 07:02:26

  ένα στοιχείο που δεν το πρόσεξε κανείς.
  ο γκιόλιας δεν παρακολουθείτο καιρό από τους δολοφόνους του. απλά τους είπαν που μένει και τον ανάγκασαν να κατέβει κάτω. αν τον παρακολουθούσαν καιρό θα ήξεραν τί ώρα βγαίνει από το σπίτι του και θα του έστηναν καρτέρι.
  οπότε η απόφαση να τον σκοτώσουν πάρθηκε μια-δυο μέρες πριν.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αναρχοδεξιός 20/07/2010 07:35:47

   Μην παραβλέπεις όμως έναν άλλο λόγο που τους οδήγησε να χτυπήσουν όπως χτύπησαν.

   Το θύμα δεν είναι σίγουρο ότι θα έφευγε από το σπίτι του ξημερώματα. Απεναντίας, πιθανότατα θα έφευγε σε πιο προχωρημένη ώρα και τότε θα υπήρχε αυξημένος κίνδυνος να τους δουν περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες, πολλώ δε μάλλον που θα έπρεπε να τον περιμένουν να βγει και άρα να διατρέξουν κίνδυνο να ειδοποιηθεί στο μεταξύ η αστυνομία από γείτονες.

   Άρα, αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά λήψη της απόφασης μια-δυο μέρες πριν. Σημαίνει απλώς ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τους εκτελεστές, δηλαδή αποτελούσε μάλλον μονόδρομο.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ αναρχοδεξιός 20/07/2010 12:59:00

   Θα του έστηναν καρτέρι την ώρα που βγαίνει; Είναι εντελώς παράλογο αυτό που λες. Είναι ευκολότερο να σκοτώσεις κάποιον και να διαφύγεις όταν δεν είναι κανείς στους δρόμους, ή όταν θα υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες τριγύρω;

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 20/07/2010 14:21:34

   τον χατζηκωστή τον "έφαγαν" νύχτα, την ώρα που γύριζε σπίτι του. τον άλλο, τον ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων (δε θυμάμαι όνομα), πάλι τον έφαγαν όταν έβγαινε από το ξενοδοχείο του (ή εξοχικό του) δε θυμάμαι. το μπακογιάννη κι αυτόν έξω τον "έφαγαν". ακόμα και την απόπειρα κατά του μιχαλολιάκου την έκαναν όταν γύριζε σπίτι του.
   και τον άγγλο ή αμερικάνο (δε θυμάμαι πάλι, γαμώ το μυαλό μου) τοποτηρητή τί ήταν, πριν δυο-τρία χρόνια, τον έφαγαν μέρα μεσημέρι μέσα στο αυτοκίνητό του. οι δράστες φορούσαν αλεξίσφαιρα που σημαίνει ότι ήταν έτοιμοι και για συμπλοκή.και μάλλον ξένοι που σημαίνει δεν τους ενδιέφερε και πολύ αν τους δουν.ο ίδιος δεν έπαιρνε προφυλάξεις και κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί κάτι, που σημαίνει ότι δεν είχε λόγους να φοβάται για τη ζωή του (απειλητικά τηλεφωνήματα) ή να πιστεύει ότι έχει "ακουμπήσει" ποτέ κάποιον επικίνδυνο.

  • maestros avatar
   maestros @ αναρχοδεξιός 20/07/2010 20:13:27

   ΟΛΑ "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ"

   Όταν οι σχέσεις εκατομμυρίων μεταξύ μεγαλο-εκδοτών, μεγαλο-δημοσιογράφων, μεγαλο-επιχειρηματιών, πολιτικών κτλ. κινδυνεύουν...

   http://aliartos-city.blogspot.com/2010/07/blog-post_1457.html

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ maestros 21/07/2010 01:32:43

    "Η πρώτη ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας"

    αν πέσουμε στην παγίδα του ίντερνετ θα χαζέψουμε κι άλλο.
    αφήστε το όπως είναι τώρα μην το μετατρέπετε στον αντικαταστάτη της τηλεόρασης και των εφημερίδων. θα καταντήσει όπως η επιστήμη που αντικατέστησε τη θρησκεία και δημιουργεί πιο δογματικούς και φανατικούς μαλάκες.

 2. FRESCO avatar
  FRESCO 20/07/2010 07:04:26

  Να είστε καλά. Θερμές ευχές.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/07/2010 07:19:49

  Το είχα γράψει σε άλλη ανάρτηση, θα το επαναλάβω και εδώ.

  Blogs τα οποία πιστεύουν στη διαδραστική δύναμη των αρθρογράφων και των σχολιαστών τους και δεν βασίζονται στην "ενός ανδρός αρχή" ή σε ένα κλειστό κονκλάβιο μυημένων, δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν.

  Απεναντίας, σχηματισμοί που βάσισαν την όποια θεαματικότητά τους στις "αποκαλύψεις" κρατώντας παράλληλα σφαλιστές τις πόρτες του σχολιασμού, ήδη φαίνεται να αναστέλλουν "προσωρινά" -ουδέν μονιμότερον άραγε;- τη λειτουργία τους.

  Ο Φάκτορας είναι που ρίχνει τη θρυαλλίδα, και ο Προφήτης, ο archaeopteryx, o Επώνυμος, το αλλενάκι, ο Strange Attractor... ένα σωρό άλλοι τακτικοί σχολιαστές (και ενίοτε αρθρογράφοι) -που θα χρειαζόταν ολόκληρο "σεντόνι" για να τους αναφέρω έναν προς έναν, οπότε ας με συγχωρήσουν που δεν το κάνω-, είναι που μεταδίδουν αυτή την πυρκαγιά "στις θημωνιές της μνήμης" και της σκέψης, και έτσι τελικά όλοι μέσα από το διάλογο πηγαίνουμε το μήνυμα του Φάκτορα ακόμα παραπέρα.

  Νομίζω ότι ο πόλεμος δεν ξεκίνησε μόλις τώρα, όπως γράφτηκε αλλού χθες με αφορμή τη δολοφονία. Ο πόλεμος των ΙΔΕΩΝ έχει ξεκινήσει στα blogs εδώ και καιρό, χρόνια τώρα, και αυτός ακριβώς ο πόλεμος είναι που στέλνει αλλεπάλληλα μηνύματα άγχους στα ποικιλώνυμα πολιτικοοικονομικά ιερατεία.

 4. Άνθρωπός τις avatar
  Άνθρωπός τις 20/07/2010 07:40:09

  "Όταν έρθει η επόμενη πρόταση του επόμενου Σάλλα για το επόμενο χάρισμα κρατικής περιουσίας, υπάρχει περίπτωση να μην το αναδείξουμε και να μην πάρει φωτιά το Ίντερνετ;"

  Σέχτες και μ.... Με τις παραπάνω γραμμές, Επώνυμε, έθεσες επί των τύπων των ήλων! Άν και διαφωνώ με σημεία του κειμένου σου, στο παραπάνω 100% μαζί σου.

 5. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2010 07:53:29

  Επώνυμε μερικές απορίες...
  Το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και η "φωτιά" που παίρνει το διαδύκτιο ένεκα αυτού άφορά μόνο τις τράπεζες?
  Γιατί δεν συνέβει το ίδιο με τον κρατικό αερομεταφορέα?
  Γιατί δεν συνέβει το ίδιο με τα λιμάνια ή το αεροδρόμιο?
  Γιατί δεν συνέβει το ίδιο με τον ΟΤΕ?
  Γιατί δεν διαμαρτύρεσαι προς τον αρχηγό σου όταν κάνει λόγο για πώληση δημόσιας ακίνητης περιουσίας?
  Ότι πουλάει το κόμμα που υποστηρίζεις είναι μεταρρύθμιση και ότι πουλάει ο αντίπαλος είναι ξεπούλημα?
  Οι κομμουνιστές πιστεύουν στην θεωρία ότι ο άνθρωπος σαν κοινωνικό ον προσαρμόζεται σε συνθήκες που έχουν ήδη διαμορφωθεί ενώ η δικιά σου ιδεολογία είναι ότι ο παράγων άνθρωπος καθορίζει τις εξελίξεις.
  Οι κομμουνιστές πιστεύουν στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με το κράτος επιστάτη και στο κίνητρο κοινωνική προσφορά.Το κόμμα σου πιστεύει στην ιδιωτικοποίηση των πάντων με κίνητρο το κέρδος.
  Σας ενώνει σύμφωνα με αυτά που γράφεις η αγάπη για την πατρίδα.
  Το ποιά πατρίδα όμως θέλει και οραματίζεται η κάθε πλευρά δεν έχει σημασία?
  Η "αγάπη" για την πατρίδα που όπως φαίνεται είναι προνόμιο μόνο κομμουνιστών και δεξιών και την οποία επικαλείσαι δεν είναι τίποτε άλλο από μιά αριστεροδεξιά συμμαχία με μοναδικό σκοπό την αφαίμαξη ψήφων από τα άλλα κόμματα για να μπορείτε εσείς να πουλάτε, οι άλλοι να απεργούν και όλα αυτά για την πατρίδα ρε γαμότο...

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ tiramola 20/07/2010 08:25:14

   tiramola

   Σε αντίθεση με το απώτερο παρελθόν της, η σημερινή κυβέρνηση παρουσιάζει εκκωφαντικό "μονόδρομο" στην άσκηση της εξωτερικής της πολιτικής. Αν μη τι άλλο, επ΄αυτού η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή κι ιδιαίτερα στην περίοδο Μολυβιάτη, προσπάθησε να διαφοροποιηθεί.....

   Μεταξύ μας, στα υπόλοιπα, οι διαφορές είναι πλέον δυσδιάκριτες. Οσο για το κουμουνιστικό κόμμα, δεν αμφιβάλει κανείς, ότι συντηρεί πιά απλώς την ύπαρξή του...

   Σίγουρα η μπλογκόσφαιρα δεν τρομοκρατείται εύκολα. Επίσης είναι αφέλεια να πιστεύουμε, στην απόλυτη ελευθερία κι ανεξαρτησία της. Ακόμη, στην πλειονότητα της αναπαράγει το ύφος των άλλων ΜΜΕ, με εξαίρεση το διαδραστικό antinews. Ας μην ξεχνάμε, ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε, ποιοί οπλίζουν τα χέρια των δολοφόνων....

   • aengus avatar
    aengus @ χελιδόνι 20/07/2010 15:54:51

    «Οσο για το κουμουνιστικό κόμμα, δεν αμφιβάλει κανείς, ότι συντηρεί πιά απλώς την ύπαρξή του…»
    Σωστά! Είδες τις δημοσκοπήσεις προφανώς (στις οποίες εγώ δεν ομνύω)

    VPRC :
    ΠΑΣΟΚ: 35,50 %, Ν.Δ. : 29,50 %, Κ Κ Ε : 12,50 % , ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ : 5,50 %, ΛΑ.Ο.Σ.: 5,00 %, Οικολ. : 4,00 %, ΔΗΜ. ΑΡ. : 2,00 %

    Και μία εκ των εσωτερικών δημοσκοπήσεων ενός εκ των δυο κομμάτων του δικομμαστιμού:

    ΠΑΣΟΚ: 33%, ΝΔ: 24%, ΚΚΕ: 14,8%, ΛΑΟΣ: 2,4%, ΣΥΡΙΖΑ : 4%, ΟΙΚΟΛ: 2,5%, ΔΗΜ.ΑΡ.: 2%.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ χελιδόνι 20/07/2010 17:10:43

    aengus

    Τα λουλούδια στο ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις...
    Που αν δει ο παππούς του,τέτοια επιτυχία του ΓΑΠ, τον βλέπω να μας ξαναγυρνάει μαζύ με τον Τσώρτσιλ αγκαλιά.
    Τώρα επί της ιδεολογίας, τι να σας πουν Κανέλη, Κουβέλης, Τσίπρας και κάτι φίλοι του Σόρος στο διαδίκτυο, που κατέχουν κυρίως τα μυστικά της dolce vita και του real estate...

  • anonymous avatar
   anonymous @ tiramola 20/07/2010 08:28:10

   Γιατί όλα αυτά πωλήθηκαν στην αγοραία αξία τους. Εσείς ξεπουλάτε σε τιμές κατά 5 φορές μικρότερες από την αγοραία και μαζί ξεπουλάτε σε διάφορους περίεργους και το 40% της αγροτικής γης που είναι υποθηκευμένο στην ΑΤΕ

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 20/07/2010 08:38:08

   Μπλέκεσαι τιραμόλα με αυτά που πιστεύεις εσύ. Με τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο εσύ. Άσπρο-μαύρο. Καλοί (ΠΑΣΟΚ) - κακοί (δεξιά). Καταρχάς, σε αντίθεση με σένα, δεν έχω κόμμα. Υποστηρίζω αυτή τη στιγμή τη ΝΔ καθαρά λόγω Σαμαρά. Και υποστηρίζω Σαμαρά επειδή πλησιάζει σε αυτά που πιστεύω εγώ. Σε αντίθεση με σένα, που, αν και "σοσιαλιστής", καταπίνεις μια χαρά την ιδεολογική σας ξεφτίλα τώρα με το ΓΑΠ, αν αύριο η ΝΔ ή ο Σαμαράς αλλάξει θέσεις, την άλλη στιγμή δεν θα έχω καμία σχέση μαζί τους.

   Αυτά, τιραμόλα, είναι που διακρίνουν τον ελεύθερο άνθρωπο από το λαστιχάνθρωπο. Ο λαστιχάνθρωπος προσαρμόζεται ανάλογα με αυτά που του λένε στο κέντρο καθοδήγησης. Δεν έχει δική του, ανεξάρτητη σκέψη. Παίρνει ετοιματζίδικη σκέψη, για να μη σκέφτεται μόνος του. Αυτό, αλλιώς, το λένε και "ιδεολογία", ξέρεις.

   Οι ιδεολογίες όμως είναι πρόσφατη εφεύρεση. Κάποτα, αυτά στα οποία πίστευε κανείς, τα λέγαμε αρχές, ιδανικά, αξίες. Δεν έχω εγώ λοιπόν ιδεολογία, έχω αρχές. Δεν με νοιάζει τι λέει το χι ή το ψι κόμμα, με νοιάζει αν αυτά που συμβαίνουν είναι σύμφωνα με τις αρχές μου.

   Εσύ βέβαια αυτά δεν μπορείς να τα καταλάβεις, γιατί έχεις εκχωρήσεις το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και σκέψης στην εκάστοτε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, αλλά καλά είναι να το έχεις υπόψη σου την επόμενη φορά που θα ξανανοίξεις το στόμα σου.

   Με βάση αυτές τις αρχές μου, μπορώ και έχω άποψη θετική για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, αρνητική για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και εχθρική για το πλιάτσικο που επιχειρείται με την πρόταση Σάλλα.

   Αντιλαμβάνομαι ότι σου είναι δύσκολο να σκέφτεσαι με όρους διαφορετικούς από το άσπρο-μαύρο, αλλά, προσπάθησε, και χαμένος δεν θα βγεις.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 20/07/2010 13:03:08

    Θα σου αρέσει.

    http://www.hadjidakis.gr/politis/politis5.htm


    «Και ΚΥΠ και Ασφάλειες και χαφιέδες και άπειρα ψέματα. Μόνο που εμείς τα χρωματίζαμε με γαλάζια εθνικοφροσύνη και γαλανόλευκη πατριδοκαπηλία, ενώ αυτοί με πράσινο λαϊκίζοντα σοσιαλισμό. Εμείς για το έθνος. Αυτοί για το λαό. Ποια η διαφορά; (...) Στερούμεθα ιδεολογίας. Στερούμεθα στόχων. Στερούμεθα περιεχομένου. Και προπαντός στερούμεθα σύγχρονης σκέψης. (...) Η περίφημη Γαλάζια Γενιά είναι μια νεολαία αναψυκτηρίου (...)
    Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ξαναγίνει Νέα. (...) Αν δεν επιθυμούμε να γίνουμε γραφικοί και ανώδυνοι σαν μια φιλοβασιλική παράταξη αποστράτων. Αν δεν επιθυμούμε να γίνουμε παρελθόν.»

    Μάνος Χατζιδάκις, περιοδικό «Τέταρτο», Οκτώβριος 1985

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/07/2010 08:15:17

  Αυτή τη στιγμή, στον "Φλας 96", γίνεται (πάλι) κήρυγμα κατά της ανωνυμίας στα blogs. (Και ποιος ξέρει και πού αλλού ακόμα.) Στο εξής θα πρέπει να περιμένουμε ομοβροντία των καθεστωτικών ΜΜΕ με στόχο τη φαλκίδευση της ελευθερίας στο Διαδίκτυο.

  • Pankalos avatar
   Pankalos @ Αυριανιστής 20/07/2010 08:33:14

   Το κήρυγμα ξεκίνησε χθες το απόγευμα από παντού και από όλους τους καταξιωμένους, έγκριτους οικολογονογερμανοτσολιάδες. Ειδικά εκεί στο Φάληρο βγήκανε στο γυαλί και αφού είπανε 2-3 π@π@ριες για την εκτέλεση αρχίσανε να βαράνε στο ψαχνό. Καλό είναι αυτό, είναι ένδειξη πανικού.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Pankalos 20/07/2010 09:04:42

    Μάλλον το έγκλημα το έκαναν φάλαινες ή χελώνες, σωστά;

   • aengus avatar
    aengus @ Pankalos 20/07/2010 16:01:11

    …Και σήμερα ο «ανεξάρτητος» (προαλειφόμενος για μεγάααααλη υποψηφιότητα στις εκλογές για τον Καλλιγούλα), στο ΜΕΓΑ, ο κ. Δημαράς, ήταν σαφής: Τέρμα η ανωνυμία στα μπλογκς!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αυριανιστής 20/07/2010 08:33:34

   Ειναι επομενο.Προσπαθουν να αποπροσανατολισουν απο το προβλημα που ειναι η ιδεολογια και πραξη των δολοφονων της ακρας αριστερας και ουσιαστικα να εξυπηρετησουν το σχεδιο των δολοφονων για να φιμωσουν τα blogs καθως αλλοι αριστεροι δολοφονοι της 17Ν σκοτωσαν τους εκδοτες του κεντροδεξιου τυπου και εμειναν μονοι τους οι του Φλας και οι παρομοιοι.
   Θα ξαναπω οτι ο Γκολιας ηταν ουδετερος πολιτικα.Και η πολιτικη ουδετεροτητα ομως τιμωρειται απο τους τρομοκρατες που δεν ανεχονται μη αριστερους.

   @ Επωνυμος

   Οι αρχες για τις οποιες αγωνιζονταν οι παλιοι κομμουνιστες ηταν οι ιδιες με αυτες της Σεχτας Επαναστατων και στοχος τους ηταν ενα καθεστως βιας και τυραννιας τυπου Εμβερ Χοτζα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 20/07/2010 08:45:22

    Ψυχραιμία, από σένα που είσαι και νεοφιλελεύθερος περίμενα μια πιο χαλαρή αντιμετώπιση, δεδομένης και της "ανεκτικότητας" την οποία (υποτίθεται ότι) πρεσβεύετε. Όσο για τη "Σέχτα", όση σχέση έχω εγώ με την Αντζελίνα Τζολί, άλλη τόση έχει και η "Σέχτα" με την (όποια, άκρα ή μη) αριστερά.

    Κατ' εμέ, είναι φανερό ότι η "Σέχτα" είναι δημιούργημα πολύ σκοτεινότερων κύκλων, και όχι "ιδεολογικών τρομοκρατών". Οι στοχεύσεις τους μέχρι τώρα, και κυρίως το εμετικό περιεχόμενο των "προκηρύξεών" τους, αυτό με κάνουν να πιστεύω.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 08:50:20

    Εχμ, το παραμυθάκι περί "άκρας αριστεράς" εξυπηρετεί πολύ τη δράση σας, Ψυχραιμαία, αλλά δεν έχει και πολύ έρεισμα. Και αν ο κόσμος δεν το πολυπιστεύει, δεν είναι επειδή έχει κάποια εμμονή να αθωώνει τους αριστερούς, είναι επειδή πραγματικά δεν το πιστεύει.

    Θέλεις τώρα να μας πεις ότι ο Γκιόλας δολοφονήθηκε για λόγους ιδεολογίας της αριστεράς! Χαχαχαχα! Καλό!

    Ε, όχι, δεν είναι ίδια η προσήλωση των παλιών κομμουνιστών στις αρχές τους με το μίσος που κρύβουν για την Ελλάδα αυτοί εδώ!

    Πρόκειται για θρασεία υπολείμματα της πρακτορίστικης δράσης των συμπατριωτών σου εξ Αμερικής, τα οποία βρήκαν εύκολο ιδεολογικό άλλοθι στην αριστερή ιδεολογία, προκειμένου να νομιμοποιήσουν ηθικά στον εαυτό τους το γεγονός ότι στρέφονται κατά της χώρας τους.

    Ατομικά εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση ότι ο σοσιαλισμός εμπεριέχει το σπέρμα του να είσαι άπατρις. Αλλά το ίδιο σπέρμα εμπεριέχει και ο καπιταλισμός. Και ο φιλελευθερισμός. Και η κάθε ιδεολογία που απολυτοποιεί (και έτσι καταστρέφει) μία πτυχή της ανθρώπινης αρετής.

    Ο Εμβερ Χότζα προστάτεψε μια χαρά τα συμφέροντα της χώρας του. Μπορεί να είχε βία και τυραννία - και αυτό το έζησαν βέβαια πρώτοι οι συμπατριώτες μας Βορειοηπειρώτες - αλλά κανένας δεν προστάτεψε τα αλβανικά συμφέροντα όπως αυτός.

    Αλλά αυτό το παραδέχεσαι κι εσύ. Ποιος λοιπόν ο λόγος να κάνεις αχρείαστες συγκρίσεις με πράγματα ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΟΜΟΙΑ, άλλος από το να θολώσεις τα νερά και να αποτρέψεις το κοινό του antinews από το να διακρίνει ποια είναι η πραγματικότητα, παίζοντας με τα κομματικά αισθήματα δεξιών και νεοδημοκρατών της σελίδας;

    Και βέβαια, κάθε τι άλλο, κάθε άλλη ερμηνεία, είναι "δεξιά συνωμοσιολογία", ε, Ψυχραιμιάκο; Ότι εξέρχεται από το πλαίσο του άσπρου-μαύρου που πας να σερβίρεις στην εκ δεξιών αντίδραση κατά της εσωτερικής κατοχής της χώρας, στην εκ δεξιών συνειδητοποίηση του τι πραγματικά συμβαίνει, δεν σας βολεύει.

    Το καταλαβαίνουμε. Η εξ αριστερών συνειδητοποίηση, επειδή είχε σοσιαλισμό μέσα, δεν είχε τόση πατρίδα όση χρειαζόταν για να αποτινάξει την εσωτερική κατοχή που έχετε επιβάλει από τότε που υπάρχει το ελληνικό κράτος (πρώτα ως Άγγλοι, τώρα ως αμερικανοί). Η εκ δεξιών συνειδητοποίηση όμως θα σας κόψει τα πόδια. Το ξέρεις καλά εσύ αυτό και γι' αυτό επιμένεις.

    Καλή η προσπάθεια, αλλά το ξέρεις ότι θα αποτύχει. Η τελική σας ήττα είναι παραπάνω από βέβαιη.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 20/07/2010 08:58:11

    @ Επώνυμος

    Η τελική ήττα του νεοφιλελευθερισμού, τουλάχιστον σε επίπεδο ανοχής του λαού, ξεκίνησε ήδη από την Ουγγαρία. Και βλέπεις τι κάνουν οι νεοφιλελεύθεροι, πετώντας κάθε προσωπείο από πάνω τους: επιχαίρουν επειδή η χούντα του ΔΝΤ στραγγάλισε οικονομικά τη χώρα χθες επειδή η εκλεγμένη (με διευρυμένη πλειοψηφία) κυβέρνηση τόλμησε να πει "ΟΧΙ" στους πάτρωνές τους. Αν έβλεπες χθες το Σιακαντάρη στις "ειδήσεις" του Σκάι, θα ξερνούσες. Ηδονιζόταν πραγματικά λέγοντας "σήμερα η Ουγγαρία κατάλαβε καλά τι σημαίνει να λες όχι στο ΔΝΤ και να βγαίνεις στις αγορές"...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:02:32

    Έ όχι και ο Χότζας τώρα, έλεος! Προστάτεψε τα συμφέροντα της χώρας του κάνοντάς της φυλακή και αποικία των Κινέζων μεγαλοιδεατών του Μάο; Γι αυτό μόλις έπεσε το καθεστώς έφυγαν όλοι τρέχοντας; Ο ψυχραιμία μπορεί να είναι δεξιός, δικαίωμά του, αλλά τουλάχιστον δεν φοβάται την ανοιχτή κοινωνία. Το να αρνούμαστε ότι υπάρχει ακροαριστερή ή "ακροαριστερή" (το ίδιο είναι) τρομοκρατία στην Ελλάδα, είναι μέρος του προβλήματος αυτού, και συντελεί στο να αναπαράγεται τόσες δεκαετίες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:02:34

    Ποια ηττα ρε Επωνυμε,Συνελθε προτου ειναι αργα και σκεψου.
    Γνωριζεις οτι για να υπαρξει δολοφονικη ενεργεια εναντιον ενος προσωπου κατα τον αμερικανικο νομο πρεπει να υπαρχει ρητη εντολη του Προεδρου.
    Πιστευεις πραγματικα οτι ειναι δυνατον να διαταξει ο Ομπαμα τη ......δολοφονια του Γκιολια;Για ποιο λογο και με εισηγηση ποιανου;Μονο για ατομα της Αλ Καιντα διδονται παρομοιες εντολες σημερα.
    Αλλα ,λεει το επιχειρημα μπορει να το εκαναν καποιοι Αμερικανοι μονοι τους χωρις διαταγη απο ψηλα.Ξερεις ομως τι τεραστιο σκανδαλο ειναι αυτο αν αποκαλυφθει;Ποιος θα παρει το ρισκο και για ποιο σκοπο;
    Σταματηστε να βλεπετε φαντασματα και δειτε τη χωρα που ζουμε.Η χωρα εχει σοβαρο προβλημα τρομοκρατιας που ειναι ολο δικο της και πηγαζει απο συγκεκριμενη ιδεολογια.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:05:26

    @ ψυχραιμία

    Εν τη απουσία ουσιαστικών επιχειρημάτων απέναντι σε όσα λέει ο Επώνυμος, το ρίχνουμε στα νομικίστικα; Αλήθεια, μήπως να ρωτήσουμε και την ΜΙ5 να γνωματεύσει περί... licence to kill;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:05:59

    Stgm, έκανα απλώς σύγκριση μεταξύ του Χότζα και της "Σέχτας" και έβγαλα το Χότζα διαφορετικό και πολύ καλύτερο από τη "Σέχτα". Αυτό, επειδή ο Ψυχραιμίας εδώ μας το παίζει δεξιός και νεοδημοκράτης για να θολώσει τα νερά και να καλύψει αυτό που πραγματικά συμβαίνει, τσουβαλιάζοντας ανόμοια πράγματα.

    Ο Χότζα πίστευε σε κάτι, ενώ αυτοί εδώ πιστεύουν μόνον σε αυτούς που τους πληρώνουν για να κάνουν δολοφονίες, εμφανιζόμενοι ως δήθεν ακροαριστεροί.

    Όχι ότι δεν υπάρχουν ακροαριστεροί και δεν είναι σε μεγάλο βαθμό καταδικαστέοι, αλλά η υποτιθέμενη "Σέχτα" κάνει άλλη δουλειά. Και για λογαριασμό άλλων.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:07:18

    Ένας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός. Ά ρε Αλέκα, τους καπέλωσες πάλι τους ταξικούς εχθρούς, αθάνατοι κνίτες!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:08:13

    @ Αυριανιστης

    Ποια επιχειρηματα λες;Πιστευεις και εσυ οτι η αμερικανικη κυβερνηση διεταξε τη δολοφονια του Γκιολια;
    Τρελλαθηκατε ολοι;

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:12:22

    Τι δουλειά κάνει, Επώνυμε; Ότι έκαναν και τα αθεόφοβα παπαδοπαίδια με τον μελισσοκόμο! Nothing new, η ίδια γνωστή ιστορία, με πιό σκληρή φρασεολογία. Ήμουνα νιός και γέρασα, άλλαξαν όλα γύρω, αλλά ακούω τα ίδια και τα ίδια. Κόλλησε η βελόνα στο 1975, λές και δεν έπεσε το Τείχος το 1989.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:14:50

    Το ρίχουμε πάλι στη "δεξιά συνωμοσιολογία" Ψυχραιμιάκο, ε;

    Καταρχάς, ουδέποτε ισχυρίστηκα εγώ ότι είναι ντε και καλά άνθρωποι της αμερικανικής κυβέρνησης αυτοί που δουν πίσω από την "ακροαριστερή" τρομοκρατία, ως λαθρεπιβάτες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που χρηματοδοτείται και συντηρείται μέσα από εγκαθέτους των διαφόρων Σόρος.

    Δεν είναι ο Αλαβάνος δηλαδή ο εγκάθετος του Σόρος, αλλά είναι ο χρήσιμος ηλίθιος που έχει το όχημα, στο οποίο ανεβαίνουν οι Σέχτες ως λαθρεπιβάτες, για να μπορείς μετά εσύ να λες "δεν είναι αυτοί, είναι άλλοι".

    Στο νομικίστικο λοιπόν επιχείρημά σου, υπάρχουν λοιπόν δύο εκδοχές: Η μία είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους του διεθνούς τραπεζο-πετρελαϊκού καρτέλ που αποκαλείται "Νέα Τάξη" και δεν χρειάζονται καμία άδεια από καμία κυβέρνηση, αφού και αυτή έτσι κι αλλιώς την ελέγχουν.

    Για να καταλάβεις π.χ. πόσο χαζό είναι το επιχείρημά σου, από ποιον πήρε ο δολοφόνος του Κέννεντη άδεια για να σκοτώσει τον Κέννεντυ; Και από ποιον πήρε άδεια ο δολοφόνος του δολοφόνου του Κέννεντυ;

    Η δολοφονία του Κέννεντυ και η συγκάλυψή της απέδειξε στους Αμερικανούς (κυρίως), αλλά και στον πλανήτη ολόκληρο, ότι υπάρχουν ΜΕΣΑ στην Αμερική δυνάμεις ισχυρότερες από τον Πρόεδρο της χώρας. Θα μου πεις τώρα λοιπον εσύ, από πού παίρνουν άδεια οι δολοφόνοι της Νέας Τάξης!

    Η δεύτερη εκδοχή (λιγότερο πιθανή από την πρώτη) είναι να πρόκειται ακόμη και δράση των υπηρεσιών των επισήμων ΗΠΑ και να υπάρχει μέχρι και κανονική άδεια να σκοτώνουν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Εσύ δηλαδή πού το ξέρεις ότι δεν υπάρχει, ότι δεν έχει δοθεί εδώ και καιρό τέτοια εξουσιοδότηση; Διότι δεν απαιτείται να εγκθριθεί συγκεκριμένη δράση, μπορεί να υπάρξει έγκριση και για πλαίσιο δράση, που περιλαμβάνεται και η άδεια να σκοτώνει. Δηλαδή ο κάθε στρατιώτης που πυροβολεί στο Ιράκ παίρνει τηλέφωνο πιο πριν τον Ομπάμα;

    Δείτε όμως, φίλες και φίλοι, πώς πάει να θολώσει τα νερά ο Ψυχραιμίας! Ακόμη να τον πάρετε χαμπάρι τι ρόλο βαράει εδώ μέσα;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:16:59

    @ ψυχραιμία

    Αυτό που πιστεύω εγώ, είναι πάνω-κάτω αυτό που λέει και ο Επώνυμος. Δηλαδή, ότι "βρωμάνε" πολύ αυτές οι Σέχτες, Μέχτες, Δέχτες, ως προς την προέλευσή τους και ως προς τα κίνητρά τους. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι οργανώσεις όπως η 17Ν και άλλες ήταν πράγματι αποδεδειγμένη "ακροαριστερή τρομοκρατία", δεν θα μπορούσα ποτέ να πω το ίδιο για τη "Σέχτα". Η μεθοδολογία της, η στόχευσή της και κυρίως η "αιτιολόγηση" των πράξεών της υποκρύπτει βαθύ αντεθνικό μίσος που ποτέ, καμιά "ακροαριστερή τρομοκρατία" στο παρελθόν δεν έβγαζε. Είναι λοιπόν πιθανότερο το πρακτορίστικο υπόβαθρο που λέει ο Επώνυμος, παρά οποιαδήποτε "ιδεολογική" εκδοχή τρομοκρατίας.

   • tiramola avatar
    tiramola @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:18:01

    Για ποιά επιχειρήματα του Επώνυμου μιλάς Αυριανιστή?
    Ήθελα νάξερα αυτή η ρημάδα η ζωή δεν σας έχει διδάξει τίποτα και σένα και του Επώνυμου που βλέπετε παντού συνωμοσίες?
    Η περίπτωση 17Ν, ΕΛΑ και Μαζιώτη δείχνουν τον δρόμο.
    Τα πράγματα είναι απλά και όποιος διάβαζε τα σχόλια στο indymedia περί πρωκτικού μπορεί να το καταλάβει αμέσως.
    Αλλά για να μην κάνουμε στείρα αντιπαράθεση σε ρωτώ, τι εξυπηρετούσε η δολοφονία του Γκιόλια από την στιγμή που υποστηρίζεις τις θεωρίες Επώνυμου και τι πέτυχε τελικά?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:18:38

    Stgm, η 17Ν ήταν πραγματικά αριστερή οργάνωση, άλλο ότι σταδιακά υπήρξε φιλτράρισμα αλλότριων δυνάμεων (μυστ. υπηρεσιών και άλλων που δεν μπορούμε να τους ξέρουμε). Ορόσημο του φιλτραρίσματος μας έχουν πει το 1983, που φαίνεται αρκετά πειστικό. Όμως εκείνοι είχαν κάποια ιδεολογία. Δολοφονική μεν, αλλά είχαν. Γι' αυτό και έπιασαν και δημιούργησαν το φιλο-τρομοκρατικό κίνημα στα πανεπιστήμια και αλλού.

    Αυτοί εδώ είναι φανερά διαφορετικοί. Εδώ πρόκειται για κανονικούς επαγγελματίες φονιάδες και όχι για αντάρτες πόλεων.

    Εσύ λες ότι το αν είναι ακροαριστερή ή "ακροαριστερή" η τρομοκρατία δεν έχει διαφορά. Εγώ λέω ότι έχει και μάλιστα τεράστια.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:20:50

    Ψυχραιμία, άν αυτά που διαβλέπω δεν είναι μόνον στην φαντασία μου, φοβάμαι ότι προσεχώς θα έχετε σοβαρότατο πρόβλημα ιδεολογικής ταυτότητας στο κόμμα. Πάνε πιά και αυτοί οι ιδεολογικοί καθοδηγητές Ρουσόπουλος και Λούλης, ποιός και πώς θα "καθαρίσει" τώρα;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:21:45

    Μην πας να διαστρεβλώσεις αυτά που λέω, Ψυχραιμιάκο! Πουθενά δεν είπα ότι "η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε τη δολοφονία του Γκιόλια". Ότι θέλεις λες; Πλάκα μας κάνεις;

    Αλλά όταν δεν έχουμε τι να πούμε, πρέπει να πούμε ότι ο άλλος λέει κάτι άλλο από αυτά που πραγματικά λέει. Έτσι είναι. Κλασική συνταγή του μάνιουαλ.

    Απάντησε πρώτα σε αυτά που σου λέω εδώ:

    http://www.antinews.gr/?p=54338&cpage=1#comment-491065

    και μετά τα ξαναλέμε.

    Μην κάνεις ότι δεν ακούς και δεν διαβάζεις, πολύ συγκεκριμένα πράγματα σου λέω.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:23:05

    Με τη διαφορά stgm ότι εγώ δηλώνω νεοδημοκράτης μόνον από τότε που είναι ο Σαμαράς αρχηγός. Και αν με διαψεύσει και ο Σαμαράς, τότε δεν θα έχω κανέναν λόγο να είμαι ΝΔ.

    Μεγάλη διαφορά αυτή. Πολύ μεγάλη. Αν δεν την καταλαβαίνεις, πήγαινε να κάνεις παρέα στον τιραμόλα που έχει αντίστοιχους προβληματισμούς.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:23:21

    Μια ερώτηση ρε παιδιά από έναν άσχετο γιατί κάτι δεν μου βγαίνει από την συζήτησή σας :

    Ας πάρουμε την υπόθεση ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα είναι εξωκατευθυνόμενη ως δεδομένο (λέμε τώρα).

    Να ρωτήσω ποιανών οικονομικά συμφέροντα εγκαταστάθηκαν και εδραιώθηκαν κυρίως την τριαντακονταετία της μεταπολίτευσης?

    Λέτε λέτε για τις ΗΠΑ αλλά τελικά ποιος κέρδιζε όλα αυτά τα χρόνια από το συγκεκριμένο καθεστώς?

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:31:38

    Την απάντηση την έχει δώσει ο... Λίνεκερ

   • tiramola avatar
    tiramola @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:34:26

    Μην βάζεις δύσκολα αντερκόβερ, γιατί απαντήσεις δεν πρόκειται να πάρεις...
    Δυστηχώς ακόμα και για τα αυτονόητα η μάχη είναι δύσκολη.
    Και είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην πολιτική για τον απλούστατο λόγο ότι η οπαδική σκέψη τα ερμηνεύει σύμφωνα με το κομματικό συμφέρον και όχι την απλή λογική.
    Η πρόσφατη κατάρρευση των μύθων που συνόδευε τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα μας με την κατάληξή τους δεν αποτελεί παράδειγμα φαίνεται για κάποιους.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:36:30

    @ Aυριανιστης

    Θα απαντησω στο σημειο περι αντεθνικου της "Σεχτας".
    Η ιδεολογια της ακρας αριστερας οπως και η ιδεολογια των τρομοκρατων εξελισσεται κατα τροπο που καθε φορα ειναι εξτρεμιστικη προεκταση της τρεχουσας ιδεολογιας του κατεστημενου αριστερου και γενικα "προοδευτικου" χωρου.
    Στην περιοδο της μεταπολιτευσης επι ψυχρου πολεμου η ιδεολογια αυτη ντυνοταν τα χρωματα της εθνικης ανεξαρτησιας και εβγαινε απο δεξια στη ΝΔ την οποια κατηγορουσε ως ενδοτικη.Σκοπος της ηταν η εξοδος της Ελλαδος απο το δυτικο στρατοπεδο για να διευκολυνθει η ¨"επανασταση" και για να προσελκυσει κοσμο χρησιμοποιουσε "εθνικα" επιχειρηματα.
    Οταν η ψυχρος πολεμος τελειωσε η αριστερα αλλαξε ιδεολογια και εγινε "αντιεθνικιστικη".Ο λογος ηταν οτι η οποιαδηποτε αλλαγη εξωτερικης πολιτικης στις διεθνεις συνθηκες μετα το 1990 δε σημαινε τιποτα για το εσωτερικο καθεστως.Στοχος τεθηκε η καταπολεμηση του εθνικισμου ως δυναμης συνοχης της κοινωνιας και του καθεστωτος.
    Αρα στην εποχη της "πατριωτικης αριστερας" και του "πατριωτικου ΠΑΣΟΚ" αντιστοιχει η "πατριωτικη 17Ν" και στην εποχη της αντιεθνικιστικης αριστερας και του αντιεθνικιστικου ΠΑΣΟΚ αντιστοιχει η αντιεθνικιστικη Σεχτα.
    Δεν υπαρχει αντιφαση,ειναι σε αρμονια με το κυριαρχο ρευμα του "προοδευτικου" χωρου ως εξτρεμιστικη ταση του.
    Ο στοχος ομως ειναι ο ιδιος.Για αυτους το εθνικο και το αντεθνικο δεν ειναι το πρωταρχικο αλλα μεσον για το σκοπο τους που ειναι η "σοσιαλιστικη" δικτατορια.
    Εσυ μπερδευεσαι γιατι νομιζεις οτι οι αριστεροι ειναι "πατριωτες".Ουτε ειναι,ουτε δεν ειναι.Ειναι οταν οι γενικες συνθηκες τους συμφερουν να ειναι και δεν ειναι οταν δεν τους συμφερουν.

    @ sgtm

    Ειναι δεδομενη η συγχυση στο κομμα και δεν ειναι καινουργια.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:40:54

    Και τον Γκιολια δηλαδή τον καθάρισαν για να... πετύχει η σοσιαλιστική επανάσταση! Αυτό μας λες Ψυχραιμία! Χοχοχοχο! Πολύ γέλιο!

    Και τέλος πάντων, στα όσα αποκάλυψε ο Λάμπρος Παπαντωνίου περί Δεκέμβρη και απέφυγες να σχολιάσεις όταν σου τα είπε ο Παραέλληνας και έκανες σαν να μην τα άκουσες, τι έχεις να μας πεις;

    Αν και τα έχουμε πει άπειρες φορές εδώ μέσα και κάθε φορά κάνεις ότι δεν τα ακούς και δεν τα έχεις ξανακούσει ποτέ και ξαναβάζεις την κασέτα να παίξει από την αρχή.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:46:55

    @ ψυχραιμία

    Μεταξύ άλλων εφευρημάτων, μου απαντάς: "Εσυ μπερδευεσαι γιατι νομιζεις οτι οι αριστεροι ειναι “πατριωτες”.Ουτε ειναι,ουτε δεν ειναι.Ειναι οταν οι γενικες συνθηκες τους συμφερουν να ειναι και δεν ειναι οταν δεν τους συμφερουν."

    Για πες μου λοιπόν, αφού αντιμάχεσαι με τόσο σθένος την "ακροαριστερή τρομοκρατία" να θεωρήσω εξ αντιδιαστολής ότι θεωρείς τον εαυτό σου "πατριώτη";

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:47:19

    @ Επωνυμος

    Τα λεμε και τα ξαναλεμε.Τα κομματα της αριστερας πλην ΚΚΕ ταχθηκαν επισημα υπερ της εξεγερσης του Δεκεμβρη.Επισημα.
    Ερωτω γιατι ο Καραμανλης δεν τους ζητησε το λογο.Εγινε αποπειρα ανατροπης νομιμης κυβερνησης και αυτη εκανε το παγωνι.Ας προκαλουσε συζητηση στη Βουλη ,ας αφηνε υπονοουμενα περι ξενων δυναμεων και ας περιμενε να λαβει τις απαντησεις.Δεν εκανε τιποτα γιατι αν το εκανε η μυθολογια θα κατερρεε.Ολος ο λαος θα εβλεπε την επισημη αριστερα υπερ της εξεγερσης και ο Καραμανλης θα οφειλε να παρει μετρα εναντιον τους και να αφησει τα υπονοουμενα για ξενους.Στο κατω κατω αν ηταν ξενοι οσοι τα υποκινησαν τοσο το χειροτερο για οσους Ελληνες εγιναν οργανα τους.Αλλα ο Καραμανλης δεν ηθελε να πεσει φως στους υπαιτιους της εξεγερσης,θα του χαλαγε τη σχεση με την αριστερα.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:52:24

    @ Αυριανιστης

    Φυσικα και θεωρω τον εαυτο μου πατριωτη.Αλλα η εννοια που δινω εγω σε αυτη τη λεξη δεν συναδει με πατριωτισμους τυπου Χοτζα αλλα με τη συμμετοχη της Ελλαδος στους θεσμους του προηγμενου κοσμου,συμμετοχη για την οποια εργασθηκε η ΝΔ απο παλια και φυσικα ειμαι ΝΔ απο παλια και οχι τωρα οπως ο Επωνυμος.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 20/07/2010 09:57:35

    @ ψυχραιμία

    Μάλιστα... Να υποθέσω, τόσο "πατριώτης" όσο οι ομοϊδεάτες σου Μάνος, Ανδριανόπουλος, Μπακογιάννη, Τάκης Μίχας κ.λπ;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 10:00:03

    Ε, τότε ρε Ψυχραιμία, αφού είσαι ΝΔ από παλιά, είναι δυνατόν να μη δεν είσαι πατριώτης; Υποστήριξε ποτέ η ΝΔ αντεθνικές θέσεις;

    Και αφού υποστηρίζεις τη συμμετοχή της χώρας στους διεθνείς θεσμούς, ακόμη και αντίθετα με τα συμφέροντά της, είναι δυνατόν να μη δεν είσαι πατριώτης;

    Για μένα, αντιθέτως, πατριώτης είναι αυτός που πεθαίνει για τη χώρα του, αυτός που διαλέγει να υπερασπιστεί την Κύπρο χωρίς να "σκέφτεται" με "σωφροσύνη", σαν τον υπάλληλό σας τον Καραμανλή τον Α΄, αυτός που μοιάζει του Λεωνίδα και του Παλαιολόγου και μένει στο πεδίο της μάχης χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, αυτός που μένει όρθιος το 1897 και φέρνει μετά 1904 και 1912.

    Πατριώτης είναι αυτός που ζητάει σήμερα, 20 Ιουλίου, μέρα που είναι, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των κατεχομένων και ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα.

    Πήγαινε εσύ στους διεθνείς θεσμούς και άσε εμάς τους οπισθοδρομικούς και συνωμοσιολόγους με αυτά που ξέρουμε. Στο καλό και να μας γράφεις.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2010 10:04:05

    Εναν εναν σε παρακαλω.Ολοι αυτοι ηταν καποτε ομοιδεατες και τωρα εχουν διαγραφει ολοι.
    Ο καθενας σε καθε ζητημα εχει δικη του θεση και κρινεται.
    Εγω θεωρω οτι υπαρχουν ελληνικα εθνικα συμφεροντα διακριτα απο αυτα αλλων χωρων και πρεπει να τα υπερασπιζομαστε.
    Με το Μιχα σιγουρα δεν εχω καμμια σχεση και με τους αλλους δυο Μανο,Ανδριανοπουλο μικρη ως καθολου.
    Αλλα για να δεις τι πιστευω πρεπει να δεις τις δημοσιευσεις μου ανα θεμα (κυπριακο,μακεδονικο,μεταναστευτικο) κλπ.Δεν μπορω να τις επαναλαμβανω τωρα

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2010 10:07:44

    @ Επωνυμος

    Καταληξαμε επιτελους.Εσυ θεωρεις τον ιδρυτη της ΝΔ υπαλληλο και το κομμα αντεθνικο.Ηλθες μονο και μονο επειδη ανελαβε αρχηγος ο Σαμαρας.Επειδη ομως και ο Σαμαρας ειναι ΝΔ εστω με αλλη αποχρωση απο τους προηγουμενους προβλεπω οτι εσυ θα φυγεις και οχι εγω και μετα θα αναζητησεις αλλου στεγη στβ αεναη προσπαθεια σου να βρεις καποιο "μη προδοτη".

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 20/07/2010 10:13:20

    Ψυχραιμία με το επιτελείο...

    Αδικείς την ευφυία σου με τη στάση σου, αναρωτιέμαι αν έχεις περιθώρια να το πάρεις λίγο αλλιώς... Ποτέ δεν είναι αργά.
    Τη δική μας νοημοσύνη δε το συζητώ, την υποτιμάς κάργα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 10:16:30

    Ψυχραιμιάκο... Πάαααλι διαστρεβλώνεις τα λόγια μου; Πότε είπε τη ΝΔ "αντεθνικό κόμμα"; Είπα κατά λέξη "δηλαδή ποτέ δεν έχει υποστηρίξει αντεθνικές θέσεις;". Είναι το ίιιιιδιο Ψυχραιμιάκο με το πεις τη ΝΔ "αντεθνικό κόμμα"; Δεεεεν είναι το ίδιο, κακό παιδί.

    Η βασική διαφορά μας είναι και θα είναι πάντοτε ότι εσύ μια ζωή θα απαντάς σε αυτά που δεν είπα, ενώ εγώ θα απαντάω σε αυτά που είπες. Λογικό, επειδή εσύ μια ζωή δεν θα έχεις τι να πεις απέναντι σε αυτά τα απολύτως που σου λένε.

    Ας πούμε λοιπόν και κάτι για αυτή την έμμεση προσωπική επίθεση που πας να μου κάνεις (κάνε μου και μια ανοιχτή βρε αδερφέ, εγώ τόσες σου έχω κάνει).

    Δεν χρειάζομαι στέγη, ούτε ψάχνω, ούτε βλέπω τη ΝΔ σαν "στέγη". Βλέπω τη ΝΔ σαν όχημα για να έρθει ο Σαμαράς στην εξουσία. Πολύ θα ήθελα να μην είχε ανάγκη τη ΝΔ και πολύ θα ήθελα να μην υπήρχε η ΝΔ, να είχε διαλυθεί πολλά χρόνια πριν.

    Αν ο Σαμαράς αποδειχθεί ίδιος με τον "Εθνάρχη" υπάλληλό σας Καραμανλή τον Α΄ (όχι τον Β΄, να εξηγούμαστε), τότε να πάει κι αυτός από κει που ήρθε. Εδώ θα είμαστε, για να τον καταγγείλουμε και να τον αποδομήσουμε.

    Μη χαίρεστε όμως γιατί ο Αντώνης θα αποδειχθεί τελείως διαφορετικός.

    Είπαμε, νεοταξίτες, οι μέρες σας είναι μετρημένες.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 15:15:37

    αλλενάκι (12:13), ο ψυχραιμία και ο Επώνυμος είναι νεοδημοκράτες (εντελώς διαφορετικού κράματος βεβαίως), ο υποφαινόμενος αριστερός χριστιανός ευρωφεντεραλιστής με μπόλικες αυστρομαρξιστικές, γκωλικές και πράσινές (όχι πασοκικές) σκληρυντικές προσμίξεις, κατά βάθος Αριστοτελικός ορθολογιστής κυρίως. Έχω ψηφίσει κάποτε ακόμη και ΝΔ (επί Καραμανλή του Α', σε Ευρωεκλογές, όταν όλα τά σκιαζε η φοβέρα, με ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ίδιο συνδικάτο). Στα νιάτα μου κατέβαινα σε αντιαμερικανικές διαδηλώσεις για την Κύπρο και το Βιετνάμ, αλλά όταν ο αντιαμερικανισμός έγινε σούπα γαι να ηρεμούν οι ένοχες συνειδήσεις μας, περνούσα από δίπλα φορώντας δερμάτινο καουμπόικο καπέλλο. Συζητάμε με όλους, πρός εύρεσιν της αληθείας, "ζώα πολιτικά" είμαστε πάντοτε, ακόμη και οι "ακομματίκ" και "απολιτίκ", όπως ο γράφων. Θα έλεγα πιό πολύ αυτοί, αλλά μη φανώ υπερόπτης.
    Σε επιτελεία πάντως δεν ανήκα ποτέ, τι να πώ ιδιαίτερα τώρα, που πέρασε ο καιρός μου και το τρένο έφυγε. Με τον ψυχραιμία, ασφαλώς κατάλαβες τι κοινό έχω, τον Αριστοτελικό ορθό λόγο (η Χεγκελιανή και μαρξιστική διαλεκτική προέκτασή του είναι μιά άλλη πονεμένη ιστορία).
    Προσπαθώ απλά να βρώ άκρη, με τη λογική πάντα, ελάχιστα μ' ενδιαφέρει πιά να πείσω οποιονδήποτε για οτιδήποτε.
    Ίσως κάποτε τα παιδιά μας...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 20/07/2010 15:36:08

    STGM τι ζόρι ειναι αυτό ξαφνικά;
    Ο Ψυχραιμία είναι "επιτελικός" σχολιαστής με γνώσεις που θα αντιστοιχούσαν σε ολόκληρο επιτελείο, "κατεβάζει" βιβλιοθήκες, ιδίως σε θέματα που άπτονται της ΝΔ, της εξωτερικής πολιτικής, των διεθνών σχέσεων και της διπλωματίας, ελληνικής και διεθνούς.
    Όσον αφορά στην τρομοκρατία στην Ελλάδα "κατεβάζει" πάντα μία και την αυτή θέση, ίδια και απαράλλαχτη. Bla bla bla ... ΟΚ.

    Ο "ρεαλισμός" (aka σπορά ηττοπάθειας, περιορισμός των ελληνικών διεκδικήσεων κτλ.) που του προσάπτει ο Επώνυμος ισχύει μέχρι κεραίας.

    Από που συνάγεται στο σχόλιό μου ότι σε εντάσσω σε κάποια "τάση Ψυχραιμία" και αισθάνεσαι την ανάγκη να απαντήσεις?
    Σε εντάσσω στην τάση της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας με όλα όσα αντιπροσώπευσε αυτή.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ψυχραιμια 20/07/2010 15:51:32

    Αφού λες "ψυχραιμία με το επιτελείο" πως να μην απαντήσει βρε Αλλενάκι όταν κάθε μέρα έρχεστε και αποκαλείτε πράκτορα τον κάθε έναν με τον οποίο διαφωνείτε??

    Λογικό κι επόμενο είναι να απαντήσει θεωρώντας πως "το επιτελείο" είναι αυτός με τον οποίο συμφωνεί (εν μέρη) ο ψυχραιμίας.

    Είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του σχολιασμού στα αντινέα , που δημιουργεί την ανάγκη επεξήγησης, την οποία δημιουργήτε συγκεκριμένοι σχολιαστές εδώ και πάρα πολύ καιρό.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 15:57:22

    αλλενάκι, για χάρη της σαφήνειας η παρέμβασή μου. Ο ψυχραιμία μπορεί ίσως να είναι επιτελείο, και ικανότατο, αλλά σίγουρα θα θύμωνε (με το δίκιο του) άν γινόταν παρεξήγηση και νόμιζε το κοινό ότι είναι ομοεπιτελικός με (φτού στον κόρφο μου) "σοσιαλδημοκράτες". Ο άνθρωπος είναι δεξιός, γούστο και καπέλο και δικαίωμά του. Πολλών ειδών δεξιοί, πολλών ειδών αριστεροί, που το πρόβλημα;
    Άν ζούσα πρίν το 1914 μπορεί να περνούσα από τα γραφεία της Γερμανικής SPD. Ύστερα υποστήριξαν τον Α' πόλεμο κι έχασαν την έξωθεν καλή μαρτυρία (και την ψυχή τους). Μετά ήλθε ο μπογιατζής. Με τίποτε Καθολικούς σαν του Λευκού Ρόδου της Sophie Scholl θα ήθελα να ήμουν, ή underground με τον μονόχειρα, καραδοκώντας για μια ευκαιρία. Αλλά πού τόσο θάρρος, τους ήρωες τους αντέχω μόνο στη λογοτεχνία.
    Τέλος πάντων, ζώντας εκεί πείσθηκα ότι καλύτερα μετριοπαθείς δεξιοί χριστιανοδημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες και πράσινοι, παρά Μπάαντερ Μάινχοφ και νεοναζί.
    Ισχύει και στην Ελλάδα, φυσικά. Μόνο που εδώ είναι πιό δύσκολο να είσαι ρεαλιστής, κυκλοφορεί ακόμη πολλή από την τρέλλα της δεκαετίας του '70. Ο Αριστοτέλης άν ξαναζούσε, θα ξανάφευγε εμιγκρές.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:00:40

    Η Μαρξιστική ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ προέκταση της Αριστοτέλειας λογικής?
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Τί άλλο θα ακούσουμε?

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:10:06

    Orestios,
    Marx and Aristotle, του George E. McCarthy.
    Εξαιρετικά ενδιαφέρον, viewing modernity from the Acropolis. Δεν κάνω διαφήμιση του βιβλιου, αλλά το βρήκα πολύ περιεκτικό και επίκαιρο.
    h**p://www.amazon.co.uk/Marx-Aristotle-Nineteenth-century-Classical-Perspectives/dp/0847677141

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:12:14

    "Τα λεμε και τα ξαναλεμε.Τα κομματα της αριστερας πλην ΚΚΕ ταχθηκαν επισημα υπερ της εξεγερσης του Δεκεμβρη.Επισημα.
    Ερωτω γιατι ο Καραμανλης δεν τους ζητησε το λογο.Εγινε αποπειρα ανατροπης νομιμης κυβερνησης και αυτη εκανε το παγωνι"

    Όταν λέμε τα κομματα της αριστεράς ποιά λέμε; Τον Σύριζα, ή τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα; Από μόνα τους δεν μαζεύουν μία χούφτα ανθρώπους. Το ΠΑΣΟΚ όμως κατέβασε τον κόσμο του και γι αυτό έγινε το χάος. Επομένως, από ποιόν να ζητήσει ο Καραμανλής το λόγο; Από το ΠΑΣΟΚ;

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:13:00

    Το προηγούμενο μου σχόλιο αναφέρεται στον ψυχραιμία.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:17:16

    Και από τους δικούς μας, δεν ξέρω τι γνώμη έχεις για την Έλλη Παππά που μας άφησε δυστυχώς πέρισυ, ήταν νομίζω πολύ ανοιχτό μυαλό και από τις σημαντικές Ελληνίδες του 20ού αιώνα. Έχει γράψει πέντε πράγματα για το θέμα αυτό.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:20:09

    stgm, φαίνεται πόσο πολύ έχεις εμβαθύνει.
    Αριστοτέλης και Μαρξ, πως λέμε φούστα μπλούζα!
    χαχαχαχαχαχα

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:20:45

    Γιατί να θυμώσει; Η μετεξέλιξη της σοσιαλδημοκρατίας είναι το εκσυγχρονιστικό μετανεωτερικό πασοκ της μητρόπολης, που ανήκει πλέον στο [σοσιαλ]νεοφιλελεύθερο νεοταξικό ΔΝΤ-στρατόπεδο.

    Τα έχει εξάλλου εξηγήσει τόσο αναλυτικά ο ΝΤΑΝΤΟΝ στο ANTINEWS.
    Η αντίθεση στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ δεν πρέπει να αφήνει καμία ρωγμή, κανένα περιθώριο για ήξεις αφήξεις τοποθέτηση.

    Το ΟΧΙ στο ΔΝΤ πρέπει να ειναι συμπαγές.
    Διαφορετικά δεν είναι ΟΧΙ.

    Είναι ΝΑΙ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:25:21

    "Αποκαλούμε πράκτορ@ κάθε έναν με τον οποίου διαφωνούμε". Ρε παλικάρια, μόνον τον Ψυχραιμία έχω αποκαλέσει έτσι. Και κάποιους ακόμη εμφανώς στημένους σχολιαστές όπως εκείνον τον fatfat, τον θυμάστε, που ήταν "ντορικός" και μετά μας το γύρισε ΓΑΠικός; Τι γέλιο! Εκείνο το καλό παιδί (γιατί ήταν και καλό παιδί) κάποιος (ο ίδιος) τον πλήρωνε για να γράφει, θέλει πολύ μυαλό; Δεν θέλει, αλλά πολλές φορές μέσα μας έχουμε την τάση να μην δεχόμαστε το προφανές μόνο και μόνο "από ευγένεια". Ναι, από ευγένεια! Λες μέσα σου "να μην τον προσβάλω". Όχι, ο άλλος κάνει δουλειά, εσύ να μην κάνεις τη δική σου; Εσύ το κάνεις για τις απόψεις σου, έχεις έναν λόγο περισσότερο να τον ξεμπροστιάσεις.

    Stgm, διαφωνώ κάθετα με το βαθύτερο κοινό παρανομαστή των απόψεών σου, που μοιάζει σε κάποιο βαθμό με του Ψυχραιμία, αλλά για πράκτορ@ς δεν μου φαίνεσαι καθόλου. Από όλα αυτά που λες αριστερομηδενιστή θα σε χαρακτήριζα, με χριστιανικό εσωτερικό άλλοθι για τις απόψεις σου. Αν καταλάβεις το βαθύτερο νόημα του Χριστιανισμού, μια μέρα είμαι βέβαιος θα αλλάξεις απόψεις και θα αποβάλεις το μηδενισμό που είναι η κοινή συνισταμένη όλων των άλλων απόψεών σου.

    Ο gpr πιστεύω ότι είναι απλά κολλημένος σε ορισμένα θέματα. Ίσως και επίτηδες. Είναι εγωιστούλης. Όλοι είμαστε (και κάποιοι είμαστε και εγωίσταροι), αλλά καλά να είναι να κοιτάμε να μάθουμε και από τις απόψεις των άλλων, εγώ έχω μάθει πολλά από τους σχολιαστές εδώ μέσα.

    Συνεπως, δεν είναι όλοι πρ@κτορες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξεμπροστιάσουμε τους πραγματικούς πρ@κτορες.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:33:51

    @ αλλενάκι, το [σοσιαλ]νεοφιλελεύθερο μου θυμίζει τους σοσιαλφασίστες της Κομιντέρν. Τουτέστι το διαβατήριο για Μολότωφ - Ribbentropp. Θα μιλήσω κάπως άγρια, και άς με αποκάλεσες μελιστάλακτο:
    Αυτά τα συμπαγή τα χωρίς ρωγμές και τα μπετόν, δεν μ' αρέσουν. Κνίτικα είναι, τα έχω ακούσει και στα νιάτα μου, πρίν 30 - 40 χρόνια. Αλλά το συμπαγές μπετόν το σπάνε τελικά οι ρίζες εύκολα, και δεν αντέχει στο χρόνο.
    @ Orestios, μια γνώμη είπαμε, ακαδημαικά συζητάμε. Δεν τους υποχρεώσαμε να γίνουν με το ζόρι κουμπάροι. Υπάρχουν και πιό αρμόδιοι να κρίνουν, άλλωστε οι απόψεις σε τέτοια θέματα διίστανται. Υπάρχουν πολλές απόψεις, να τους βάλουμε φίμωτρο;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:35:24

    Undercover gpr: άλλος με ζόρι.
    Τα μπουρδουκλώνεις τα πράγματα.
    Απάντησα στον STGM.
    Γράφεις "Λογικό κι επόμενο είναι να απαντήσει θεωρώντας πως “το επιτελείο” είναι αυτός με τον οποίο συμφωνεί (εν μέρη) ο ψυχραιμίας.

    Δεν είχα ΚΑΝ συγκρατήσει ότι σχολίασε και ο STGM και η εξήγηση είναι πολύ απλή: οταν σχολιάζει το δίπολο Επώνυμος-Ψυχραιμία η παρακολούθηση των επιχειρημάτων του διαλόγου γίνεται εξαντλητική καμιά φορά και παραβλέπονται οι άλλοι σχολιαστές.

    Γράφεις "περιρρέουσα ατμόσφαιρα των αντινέων", εσύ σχολιάζεις συνεχώς, ποιος σε εμπόδισε, αναρωτιέμαι.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:41:13

    stgm: δεν έχω περάσει ούτε απέξω, αλλά για ποιο φιμωτρο μιλάς; Δεν σχολιάζεις εδώ σε όλα τα θέματα;
    Σε εμπόδισε κανένας;

    Για κάντο μας λιανά.

    Το αυτό ισχύει για τον undercover gpr.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:45:00

    @ Επώνυμος, βουτήξαμε στο ρηχό βάλτο της ΝΔ, αλλά πέσαμε πολύ βαθειά, κι ακόμα να πιάσουμε πάτο. Με τα περί μηδενισμού μ' αναγκάζεις να ξανανοίξω Καζαντζάκη (όχι δεν τον απορρίπτω, επειδή τον αφόρισαν, χωρίς λόγο) και Νίτσε.
    Φυσικά και εγώ δεν θεωρώ κανέναν πράκτορα, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Αλλά η συζήτηση καταντά πιά μή παραγωγική, μέ τόσα οχυρά, αμυντικκές τάφρους και πύργους που ορθώνονται γύρω. Το μόνο που μπορώ πιά να επικαλεστώ, είναι βόηθα Παναγιά, Νίκο και Φρειδερίκε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 20/07/2010 16:58:48

    stgm, καλά κάνεις καο μορφώνεσαι αλλά δεν θα έπρεπε να αρχίσεις από τα βασικά?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 20/07/2010 17:10:33

    Χμμμ, δεν νομίζω να είναι πολύ Χριστιανικό να εξομοιώνεις την Παναγία με το Νίτσε και τον Καζαντζάκη.

    Παρεμπιπτόντως, εκείνο το δεν πιστεύω τίποτε δεν ελπίζω τίποτε κλπ. θα έλεγα ότι μου φαίνεται κάπως μηδενιστικό. Και ο Φρειδερίκος κάπου εκεί κινήθηκε.

    Είναι εντυπωσιακο πάντως πόσο πολύπλοκες είναι οι φιλοσοφικές καταβολές του καθένα μας.

    Καλά να είσαι.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 20/07/2010 19:15:49

    Μεγαλη συζητηση βλεπω εγινε.Δεν υπαρχει επιτελειο.
    Υπαρχει απλως μνημη.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Αυριανιστής 20/07/2010 16:51:38

   STGM, Undercover gpr:
   Πράκτορες εδώ δεν σας έχει αποκαλέσει κανείς από εμάς.
   Η φάση με τον Ψυχραιμία είναι διαφορετική.

   Για να τελειώνουμε.

   Ότι έχετε νεοταξικό παγκοσμιοποιητικό προσανατολισμό, έχετε, αυτό ειναι σαφές.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 20/07/2010 17:28:52

    "διαφορετικά με τον Ψυχραιμια" λόγω των συγκεκριμένων αντιπαραθέσεών του με τον Επώνυμο.
    Δεν είχατε εσείς αντιπαραθέσεις αυτής της φύσεως.
    Ο Ψυχραιμία είναι τοπ 5 σχολιαστής του ANTINEWS.
    Έτερον εκάτερον.
    Τα νεοταξικά μπορείς να τα αποκαλείς όπως θέλεις.
    Είμαι κατά της παγκόσμιας διακυβέρνησης, είναι απλό.
    Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις επιχειρήσεις τους που μετέφεραν στην Κίνα, καταστρέφοντας τη παραγωγική τους βάση, και οι οποίες επιχειρήσεις το σκέπτονται σοβαρά να εγκαταλείψουν το κινέζικο έδαφος.
    Το που θα πάνε θα καθορίσει και το μέλλον των ίδιων των ΗΠΑ.
    Από παραισθησιογόνα που αναφέρεις δεν γνωρίζω για να σου απαντήσω.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 20/07/2010 17:30:39

    Αυτά προς το παρόν STGM.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 20/07/2010 17:33:19

    Παρατράβηξε σε μάκρος, χωρίς νόημα η συνέχεια...
    Κλείνω εδώ.
    @ αλλενάκι, το φίμωτρο αναφερόταν στην απαξίωση του Orestios για τις συγκριτικές μελέτες περί Αριστοτέλη και Μάρξ. Δεν υπάρχει χειρότερο φίμωτρο από το να απαξιώνεις κάτι χωρίς να γνωρίσεις κάτι.
    Τον υπαινιγμό περί του ψυχραιμία δεν τον θεωρώ fair play Μου προκαλεί θυμό. Δεν χρειάζεται να αποκαλέσουν εμένα "ηθοποιό" για να θυμώσω.
    @ Επώνυμος, δεν εξομοιώνω, δυστυχώς το έχω το κακό το χούι να εκφράζομαι "παραβολικά". Το "δεν πιστεύω τίποτε δεν ελπίζω τίποτε κτλ" είναι όντως μηδενιστικό, άν ακριβολογούσε: Εγώ θα το έλεγα μόνον ειρωνικά "δεν πιστεύω τίποτε δεν ελπίζω τίποτε, ΔΕΝ είμαι ελεύθερος". Ο Friedrich είπε πολλά και διάφορα, αλλά η κατακλείδα της ζωής του είναι όταν αγκάλιασε εκείνο το δαρμένο άλογο στο Τορίνο, και μετά κατέρρευσε. Δεν ήταν μηδενιστής, έβλεπε μόνον το μηδενισμό γύρω του και το έλεγε ανοιχτά. Τον κατάλαβαν μόνον όταν άρχισε το σφαγείο το 1914.
    Καλή η συζήτηση, αλλά σε κάτι "καλόν και αληθές" να καταλήγει (με το Αριστοτελικό λεξιλόγιο), και δεν το βλέπω. Δυστυχώς.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αλλενάκι 20/07/2010 17:42:49

    Τελικά, ο άνθρωπος σκοτώθηκε, όπως τόσοι πρίν απ' αυτόν, προς δόξαν ανόητων φονικών ιδεολογημάτων, κι εμείς, ανεξαρτήτως προθέσεων, στήνουμε χορό πάνω στο φρέσκο τάφο, με παραμύθια, με άλλα ιδεολογήματα και με ιδεολογικές στοχοποιήσεις.
    Ματαιότητα, χαμένα λόγια...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 20/07/2010 18:17:52

    Πάντως τώρα που γύρισα σπίτι και σας διαβάζω διακρίνω ένα χαοτικό διάλογο.Άλλα λέει ο ένας,άλλα απαντάει ο άλλος.Ότι να 'ναι!!

    Καλό θα ήταν πάντως να προσέχουμε λίγο και την αισθητική μορφή των σχολίων με τους διαλόγους που αναπτύσσονται.

    Αλλενάκι , είτε πράκτορα με πεις είτε της Ιποκράτους είτε του Βατικανού το ίδιο και το αυτό είναι.Με λίγα λόγια λες σε όλους ότι "ο κύριος αυτός αυτά που λέει ,τα λέει με σκοπιμότητα".Αυτό φτάνει.Και θα σου εξηγήσω πιο κάτω γιατί αυτό με εξοργίζει συγκεκριμένα από εσένα ενώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να με αποκαλεί έτσι ο Επώνυμος π.χ

    Από κει και πέρα όταν το λέει ο Επώνυμος , για εμένα είναι διαφορετικό (και όταν έκανα το πρώτο σχόλιο δεν είχα στο μυαλό μου τον Επώνυμο,ασχέτως ότι τσίμπισε μόνος του αραδιάζοντας 5-6 άτομα που έχει κράξει χαχαχαχα) γιατί ο τύπος αυτός γράφει σα κι εμένα.

    Ειλικρινά,χωρίς φίλτρο και αυθόρμητα.Δεν ξαναβλέπει τι έγραψε πριν πατήσει submit.Δεν τον νοιάζει.Αυτό εμένα με κάνει να τον συμπαθώ και παρόλο που όταν "κράζει" κράζει χωρίς βάση , ξέρω ότι το κάνει γιατί αυτό βλέπει εκείνη την ώρα που είναι νευριασμένος.Έτσι κι εγώ αλλά λόγω καλοκαιριού έχω ηρεμήσει :)

    Εσύ Αλλενάκι μου είσαι άλλη περίπτωση , είσαι λίγο πιο γυναίκα όταν νευριάζεις και όταν θέλεις να κράξεις το κάνεις φωνάζοντας "τώρα κύριε με νευρίασες και γι'αυτό θα σου δείξω εγώ" σαν τον Χλαπάτσα στη σειρά με τον Μπέζο.Αυτό είναι που δεν αντέχω σ'εσένα.

    Κατά τα άλλα κι επειδή εγώ είμαι από την αρχή σ'αυτόν εδώ το χώρο και περνάω την ώρα μου μαθαίνοντας πράγματα από τους συντάκτες κι από εσάς ,θέλω να σας θυμίσω πόσοι και πόσοι εξαιρετικοί και σεβαστοί σχολιαστές την έκαναν και μας παράτησαν ακριβώς λόγω αυτής της επιθετικής μανίας που έχουν ορισμένοι (ΓΕΝΙΚΑ το λέω όχι ειδικά)?

    Πόσα και πόσα ψευδώνυμα χάθηκαν ? Φαντάζεστε να ήταν όλοι αυτοί ακόμα εδώ τι θα γινόταν στο αντινιουζ ???

    Όχι κυβέρνηση θα έριχνε , ακόμα και ο Ομπάμα θα άνοιγε αντινιουζ πρωι πρωι για να δει τι λέει αυτό το think tank.

 7. Περίεργος avatar
  Περίεργος 20/07/2010 08:21:14

  Από καιρό τώρα και στο SKAI ο Πρωτοσαλτε....

 8. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 20/07/2010 08:32:10

  Παρακολουθώντας τις αναφορές των μέσων γιά τον άτυχο άνθρωπο-δημοσιογράφο, θα ήθελα να με πληροφορήσει όποιος ξέρει ποιές ήταν οι μεγάλες αποκαλύψεις του ρεπορτάζ του Γκόλια, που τον χαρακτηρίζουν σαν δημοσιογράφο του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ. Μόνο μισόλογα ακούω μεταξύ των "συναδέλφων",του τύπου "όπως όλοι ξέρουμε", ή "όπως έχουμε πει πολλές φορές", κι έτσι τίποτα δεν λέγεται γιά την ταμπακιέρα.
  Ε λοιπόν δεν ξέρουμε όλοι,γιατί δεν βλέπουμε συνέχεια χαζοκούτι,δουλεύουμε κιόλας,αν λοιπόν οι "λειτουργοί" της 4ης εξουσίας θέλουν να είναι λειτουργοί, ας μιλάνε καθαρα, γιατί δεν είμαστε συνέχεια στο Ιντερνετ, αφού εργαζόμαστε για να πληρώνουμε τα χρέη των ΜΜΕ,τα δανεικά κι αγύριστα, που βούλιαξαν την οικονομία.
  Σταματείστε την παραπληροφόρηση, δεν αντέχουμε άλλο...

 9. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 20/07/2010 08:33:42

  Ο Θεος να συγχωρησει το αδικοχαμενο παλληκαρι.Αφηνει πισω του μια γυναικα μονη με δυο παιδια, οσονουπω.Ειναι ομως και ο ιδιος υπευθυνος και "ξετυλιγω" την αποψη μου περι αυτου.Ετυγχανε ο μακαριτης επι 17ετιας πρωτοπαλικαρο του γνωστου "Ταρζαν" της τηλεοπτικης τηλεφαγιας-ανθρωποφαγιας.Κρυφες καμερες, παγιδευσεις τηλεφωνων, σπιλωσεις συνειδησεων (βλ.Κορκολης κ.α), αναριθμητα τηλεοπτικα ρεζιλεματα (συνηθως αναληθη) και πολλα αλλα που ειναι λιγο πολυ γνωστα.Η χθεσινη μου εκπληξη (περαν της στυγνης και καταδικαστεας δολοφονικης πραξης), ηταν η αναγνωση της επαγγελματικης αναρριχησης του εκλιποντος...Ενα παιδι που εργαζονταν στην λαικη με την συνδρομη ενος κοινου γνωστου, προσεληφθη ως συνεργατης-δημοσιογραφος και πιστος στην πορεια φιλος του 'Ταρζαν".Ετσι απλα προ εικοσαετιας, καποιοι "χριζοντουσαν" δημοσιογραφοι.Μια Σχολη της πλακας και Ιδιωτικη (αν ποτε φοιτουσαν και σε αυτες), ενα μαλκουτσι στο χερι, απειρη λασπη, ισχυρα αριστερα η αριστεριστικα αντανακλαστικα της μορφης (για ολα φταινε οι κακοι πλουσιοι η οι κακοι επιχειρηματιες), και απο εδω παν' και αλλοι...Μεσα ομως απο αυτη την βατη μεν, ατερμονη δε διαδικασια εξασκησης ενος νεου (για τα τηλεοπτικα δεδομενα της τοτε εποχης) επαγγελμα, εχρισθησαν ανθρωποι-οχι μονο ο εκλιπων δολοφονηθεις-γνωστες επι παντος επιστητου.Η δυναμη του "γυαλιου" και των "δηθεν" αποκαλυψεων, πληρως εναρμονισμενη με την τηλεθεαση, προσεφερε στην πυρα του Τηλεοπτικου Κολοσσιαιου, ανθρωπους ανυπερασπιστους συνηθως, μεταμορφωσε ομως επισης κοινους αγραμματους (υποτιθεται δημοσιογραφους), σε εκφραστες της λαικης βουλησης για την αποδοση του περι δικαιου αισθηματος.Αυτου του ειδους η "αυτοματοποιημενη"παρακαμψη, μετετρεψε την ιδια την δικαιοσυνη σε απονομη πραξης Β'Διαλογης, καθοσον οι "παρανομοι" ειχανε ηδη "δικαστει" στην Ζουγκλα του "Ταρζαν", και αρα στην συνειδηση των κατα το πλειστον αμορφωτων λαικων μαζων δικην τηλεφαγιας, με υλικο που αφειδως προσκομμιζε ο πιστος συνεργατης και σημερα ατυχως δολοφονηθεις κ.κ.Γκιολλιας.Οι μεθοδοι του γνωστοι, αλλωστε προαναφερθησαν.Το ατυχο λοιπον παιδι της λαικης (αν καποιος ειναι στοιχειωδως φυσιογνωμιστης απο τις φωτογραφιες του που διδονται μπορει να το καταλαβει), μεσα απο αυτο τον φαυλο κυκλο "απονομης κοινωνικης δικαιοσυνης" εγινε αλλαζονικος.Το αλλαζονικο του υφος, προπσπαθουσε να "υποκρυψει" τις λαχαναγορες στις οποιες δουλευε (διολου προς θεου επιθυμω να προσβαλλω τους εντιμα εργαζομενους των λαικων αγορων), απλως προσπαθω να υποδειξω τον ψυχισμο του ανθρωπου, που νομιζε οτι με τις κρυφες καμερες και την τηλεοπτικη ανθρωποφαγια αφενος νικουσε και εξωραιζε ενα παρελθον για το οποιο σιγουρα ντρεποτανε, αφερερου δε, ειχε "ψηλωσει" τοσο πολυ, ετσι ωστε να τα βαζει με το συστημα, μερος του οποιου ειχε γινει και ο "δολιος" χωρις ποτε του να το καταλαβει...Τα οσα αναφερω πιο πανω, εχουν ως αποκλειστικο σκοπο να βοηθησουν ολα τα νεοτερα παιδια που στοχευουν να ασχοληθουν διεξοδικα με το επαγγελμα της δημοσιογραφιας, χωρις να ειμαι ο ιδιος δημοσιογραφος. Δεν το θεωρω αλλωστε, ουτε τοσο δυσκολο, ουτε αντιστοιχως "καθαρο" για την δικη μου ψυχολογικη διασταση.Εν τουτοις, πρεπει οι διδαχες των οποιων πραγματων, να αποδιδονται με γνωμωνα την γνωση και την πραγματικη αποδοχη των δεδομενων, ετσι ωστε τα συμπερασματα να ειναι γονιμα.Ειναι σιγουρα Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.Ειναι ομως επισης αναγκαιο (οχι τοσο μεσω του παραδομενου σε συμφεροντα τηλεοπτικου δικτυου), αλλα μεσω των blogs, να αναφερθει οτι αυτο το παλληκαρι με τις πραξεις του ως "ταρζανοδημοσιογραφος" και ως ανθρωπος χαμηλης επιμορφωτικης-πτυχιακης παιδειας, κατεστρεψε οικογενειες, αναγκασε επιχειρηματιες να χασουν τον υπνο τους, εκλεισε εναν απο τους μεγαλυτερους στον Κοσμο Συνθετες στο σπιτι του (Κορκολης), και ουδεις μα ουδεις απο ολους αυτους τους υποτιθεμενα "αμαρτωλους" και διαπομπευσαντες στην Tηλεοραση, δεν καταδικαστηκε αφου προσφυγης του στην Δικαιοσυνη.Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΟΜΩΣ?? Σκεφτηκε ποτε κανενα απο δαυτους, ο κατα τα λοιπα θρησκοληπτος εκλιπων??Τις οικογενειες τους μηπως??Το οτι τους εγκατελειψαν γνωστοι και φιλοι εν αδικω επισης??
  Το αδικοχαμενο παλληκαρι, στην συνειδηση του γραφοντος ειναι ο Νεος Μαλλιος.Αφου ηδη αρχιζει να σκιαγραφειται απο το συνολο του Πολιτικου Κοσμου η Νεα Μεταπολιτευση (ολοι κανουν λογο για αυτη, ειτε λιγο ειτε πολυ), ο ατυχος εκλιπων υπηρετησε εν αγνοια του την προτερη "δημοκρατια", μερος της οποιας ηταν και η φασιστικη τηλεοραση.Ο ακρατος εκλαικευμενος τηλεοπτικος κανιβαλισμος εφερε ισχυρα την σφραγιδα ενος παιδιου που δεν ετυγχανε στοιχειωδους παιδειας, ετσι ωστε να αντιληφθει σε χρονο προτερο και υγιεστερο το τι υπηρετουσε. Το συστημα αποφασισε να αλλαξει, αρα ξεκινησε απο τους Λοχιες, για να μην πω τους ΑΝΘΥΠΟΔΕΚΑΝΕΙΣ...
  Ειναι κριμα να αφαιρουνται ζωες, πολυ βαρυτερο απο το να σπιλωνονται συνειδησεις.Ειναι ομως πολλακεις καλυτερο ολων αυτων η Δημοκρατια να ειναι λειτουργικη με βαση γνωμονες και αξιες πραγματικες, κατι το οποιο για να υλοποιηθει σωστα απαιτει ορθη στελεχωση.Η στρεβλη στελεχωση και αξιωση (θυμα της οποιας υπηρξε ο εκλιπων), δημιουργει παγιδες τοσο στους ανθρωπους που αναλαμβανουν ρολους, οσο και στο ιδιο το συστημα, το οποιο χριζεται αντιλειτουργικο εκ των πραγματων.
  Ο Θεος να αναπαυσει την ψυχη του Σωκρατη Γκιολλια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 20/07/2010 09:02:55

   Βρίσκω τη σύγκριση με τον Μάλλιο ελαφρώς υπερβολική. Δε νομίζω ότι είχε βρεθεί τότε δημοκρατικός Έλληνας που να είχε λυπηθεί ιδιαίτερα για τον Μάλλιο. Τι ήταν ο Μάλλιος (και ο Μπάμπαλης); Δύο καθάρματα, που ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ανθρώπους ήταν -και όχι, ο νεκρός ΔΕΝ δεδικαίωται πάντα.

   • ΕΜΜ.ΑΡΚΑΣ avatar
    ΕΜΜ.ΑΡΚΑΣ @ Αυριανιστής 20/07/2010 09:28:02

    ΣΩΣΤΟΣ!

  • ΕΜΜ.ΑΡΚΑΣ avatar
   ΕΜΜ.ΑΡΚΑΣ @ ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 20/07/2010 09:38:09

   ΦΙΛΕ, ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ.

  • Misha avatar
   Misha @ ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 20/07/2010 09:41:28

   Σιγά ρε "ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK" μην ήταν και ο Γουέλς ή ο Θεοφιλογιαννάκος.Κι ο Χατζηνικολάου, κι ο Αγγέλου του Καραμανλή, κι ο Ρουσόπουλος, χωρίς πτυχία και ειδικές σπουδές ήταν.Κι όμως , έκαναν μεγάλη καρριέρα κι έβγαλε τρελά λεφτα.
   Αν και για την περίπτωση Κορκολή έχεις άδικο, δε διαφωνώ ότι η δημοσογραφία με κρυφές κάμερες έχει κινδύνους.Δεν είναι όμως αχρείαστη.Αν δεν ήταν οι κρυφες κάμερες δε θα είχαν πιαστεί πχ οι κλεφτες παπάδες στα Τέμπη κ.ο.κ
   Και τι πάει να πεί ότι το παιδί δούλευε σε λαϊκές και προσπαθείς να βγάλεις συμπεράσματα, μέσω φυσιογνωμικής και χειρομαντείας; Τιμή του και καμάρι του ήταν.Αν ένοιωθε άβολα για το παρελθόν του, όπως εικάζεις, θα τον έβλεπες κουστοπυμαρισμένο και γραβατοφορεμένο και σε κοσμικά πάρτυ, και λάιφ στάιλ εκδηλώσεις δίπλα στα ξέκωλα του Κομιστή και του Νίτρο.

 10. kokkinoskoufitsa avatar
  kokkinoskoufitsa 20/07/2010 08:43:57

  Από σήμερα το πρωί είναι προφανής ένας από τους στόχους της ενέργειας: φίμωση του ελεύθερου ίντερνετ. Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός απελαύνει στη χώρα με καταιγιστικούς ρυθμούς. Όπως αναλύει ο Ιγνάτιο Ραμονέ στο "Το απόλυτο κραχ", η επέλαση θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 6-9 μήνες. Το φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη. Θα αντισταθούμε; Υπάρχουν οι όροι; Ή πάλι θα φαγωθούμε μεταξύ μας; Βοήθα θεέ μου...

  • Misha avatar
   Misha @ kokkinoskoufitsa 20/07/2010 09:51:30

   Έτσι ακριβώς Κοκκινοσκουφίτσα.Βγηκαν οι Μπάμπηδες κι οι Πορτοπήδες να βγαλουν οση χολή έχουν ενάντια στην ανωνυμία των μπλογκ.Επειδή δεν τα ελέγχουν.Επειδή και στην προχτεσινή απάτη με ΑΤΕ και ΤΤ πάθανε κοκομπλόκο από την αντίδραση των ιστολογίων.
   Είνα σαφές πια οτι έχουμε να κάνουμε με ταγματασφαλίτες -γερμανοτσολιάδες και ομάδες θανάτου που εξυπηρετούν συμφέροντα μεγαλοκαρχαριών.Το ΔΝΤ εξελίσσει το σχεδιο τοπυ που προβλέπει έλεγχο και της ενημέρωσης.

   • ΕΜΜ.ΑΡΚΑΣ avatar
    ΕΜΜ.ΑΡΚΑΣ @ Misha 20/07/2010 09:58:56

    ΣΩΣΤΟΣ!!!!

 11. helas george avatar
  helas george 20/07/2010 09:25:53

  Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ???!!! ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΜΕΝΗ.Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΡΗΣΗ (ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ) ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΑΙΜΑ
  ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΖΗΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΡΗ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΟΜΒΟΣ Ο ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑ.ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ (ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΚΤΛ) ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ)

 12. ataktos avatar
  ataktos 20/07/2010 09:31:34

  http://www.youtube.com/watch?v=3U_IiUL4ws0&feature=player_embedded

 13. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/07/2010 09:32:38

  Gpr, αλλάζω thread γιατί αυτό παραγέμισε.

  Ο έλεγχος των ΗΠΑ είναι πολιτικός, όχι οικονομικός. Ο στόχος του διεθνούς παρακράτους είναι να μην υπάρχει εθνική παραγωγή, εθνικό κεφάλαιο, εθνική συνείδηση.

  Δεν τους πειράζει αν είναι Αμερικανοί ή Γερμανοί αυτοί που έρχονται, το ζητούμενο είναι να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο του διεθνούς παρακράτους και δεν έχουν εθνικότητα.

  Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι ότι η αμερικανική κυβέρνηση, στο βαθμό που υποστηρίζει τέτοιες δράσεις, είναι ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ της Νέας Τάξης και όχι καθοδηγητής της.

  Με τη λογική σου, gpr, δεν θα έπρεπε ποτέ ξανά να αποκτήσει η Γερμανία κραταία πολεμική βιομηχανία. Ούτε να έχει βέβαια πυρηνική τεχνολογία αιχμής, όπως αυτή που έχει π.χ. η Siemens. Η λογική αυτή όμως ΔΕΝ ισχύει. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κάνει κουμάντο η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά άλλα κέντρα καθοδήγησης, στα οποία υποτάσσεται η αμερικανική κυβέρνηση.

  Η ίδια η Ε.Ε. είναι ένα μέσο ελέγχου των εθνικών κρατών της Ευρώπης. Μας είπαν "η ισχύς εν τη ενώσει", αλλά αν μετρήσουμε την ισχύ που έχουν ακόμη και σήμερα ένα-ένα τα κράτη μέλη από μόνα τους, θα δούμε ότι η ισχύς τους δεν μας κάνει αθροιστικά την ισχύ της Ε.Ε. Καμία σχέση, για την ακρίβεια. Πόσο μάλλον αν πάμε παλιότερα, που ήταν πολύ πιο ισχυρά τα κράτη της Ε.Ε. πριν γίνει η Ε.Ε./ΕΟΚ ή όπως αλλιώς τη λέγανε. Παραμυθάκι δηλαδή το "ισχύς εν τη ενώσει" και κάθε μία χώρα είναι πολύ πιο αδύναμη εντός Ε.Ε., παρά εκτός Ε.Ε.

  Από τη στιγμή που η οικονομία μας είναι ελεγχόμενη από το υπερεθνικό κονκλάβιο της Ε.Ε., δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι της "Νέας Τάξης". Δεν χρειάζονται αμερικανικές εταιρίες.

  Και κάτι ακόμα: Η παγκοσμιοποίηση, αν κατέστρεψε μία χώρα οικονομικά, αυτή ήταν οι Η.Π.Α. Έφυγαν όλες οι βιομηχανίες σε Μεξικό, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία και δεν έχει μείνει πια σοβαρή παραγωγή εντός των Η.Π.Α.

  Αυτό είναι ακόμη ένα έγκλημα της Νέας Τάξης κατά των Η.Π.Α.

  Δεν τους νοιάζει όμως, ούτε η Αμερική, ούτε η Ευρώπη, ούτε κανένας. Τα δίχτυα που κινούνται είναι διαφορετικής φύσεως και ο σκοπός τους είναι απλώς να μην υπάρχει ισχυρό εθνικό κράτος. Αυτοί βρίσκουν μετά τρόπους να πολλαπλασιάσουν τα χρήματά τους. Δεν τους ξέρουμε πάντοτε, αλλά ξέρουμε αρκετά ώστε να ξέρουμε ότι αυτό συμβαίνει μέσω το ελέγχου των κρατών.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Επώνυμος 20/07/2010 09:59:07

   Τώρα έχουν αρχίσει οι Αμερικάνοι να το συνειδητοποιούν αυτό και να μιλάνε.
   Και ως συνήθως, τα πάντα από την Αμερική πάλι θα ξεκινήσουν.

 14. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2010 10:00:18

  "Και τον Γκιολια δηλαδή τον καθάρισαν για να… πετύχει η σοσιαλιστική επανάσταση! Αυτό μας λες Ψυχραιμία! Χοχοχοχο! Πολύ γέλιο!"
  Και όμως Επώνυμε είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το μυαλό τους μέχρι εκεί φτάνει και μην γελάς γιατί θα εκτεθείς όταν και αν τους συλλάβουν...
  Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι για τους τρομοκράτες τύπου Σεχτας η δολοφονία ακόμα και απλών πολιτών αποτελεί αγώνα κατά του συστήματος και σε έναν τέτοιο αγώνα υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες για τους οποίους δεν νοιάζονται αφού αποτελούν συμβιβασμένα ανθρωπάκια όπως ο "ανώνυμος" αστυνομικός προηγούμενο θύμα τους των 800 ευρώ το μήνα?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tiramola 20/07/2010 10:10:48

   Ο Γκιόλιας, τιραμόλα, ήταν ένας άνθρωπος ΑΓΝΩΣΤΟΣ στο ευρύ κοινό. Ούτε καν οι καθημερινοί αναγνώστες του τρωκτικού δεν ήταν σίγουρο ότι τον ήξεραν.

   Τιραμόλα, εσύ σαν καλός αριστερός που είσαι, ξέρεις πολύ καλά τον τρόπο δράσης και τη στόχευση του "αντάρτικου πόλεων", όπου έδρασε. Πέντε βασικά πράγματα, για την επιλογή των στόχων και τον αντίκτυπο που η "εκτέλεση" των θυμάτων πρέπει να έχει.

   Εδώ τώρα, ποιος από αυτούς τους κανόνες τηρείται; Σε τι εξυπηρετούσε ο Γκιόλας τη σοσιαλιστική επανάσταση;

   Ο "ανώνυμος" αστυνομικός είναι αστυνομικός, μπάτσος, εκπρόσωπος του κράτους. Εκεί, άντε, βρίσκεις κάποιο λόγο, έστω και τραβηγμένο (τραβηγμένο, γιατί η αριστερά πάντοτε επεδίωκε να αλώσει αυτούς τους χώρους και όχι να τους πετάξει στον τοίχο απέναντι).

   Στο Γκιόλια δεν βρίσκεις κανέναν.

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ Επώνυμος 20/07/2010 10:16:20

    Χτυπήσαν το "δημοσιογραφικό σύστημα", σκοτώνοντας έναν που φαινόταν "αντισυστημικός".
    Πως θα ήταν σήμερα η μέρα, αν είχαν χτυπήσει έναν από αυτούς που ξέρουν οι πολλοί λόγω της παρουσίας τους στο γυαλί;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2010 10:20:12

    Ακριβώς αυτό είναι το σκεπτικό μου. Αν είχαν σκοτώσει έναν από τους τηλεαστέρες, αυτό θα εξυπηρετούσε τη "σοσιαλιστική επανάσταση", κατά το γνωστό σκεπτικό των αριστερών τρομοκρατών.

    Ο Γκιόλιας ΔΕΝ εξυπηρετεί τη σοσιαλιστική επανάσταση.

   • denkserotipota avatar
    denkserotipota @ Επώνυμος 20/07/2010 10:30:33

    Απλώς στους τηλεαστέρες, είναι δύσκολο να βρουν κάποιον που να έχει αντίθετα προς αυτούς "ιδεολογήματα". Ξεκινούν βλέπεις από την ίδια αφετηρία, την """αριστερά""" που την ερμηνεύουν όπως βολεύει στον καθένα. Και την εφαρμόζουν κατά το δοκούν, άλλος με όπλα και άλλος με "σοσιαλισμό" που φτάνει μέχρι δντ.

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ Επώνυμος 20/07/2010 11:01:39

    Τιραμόλα

    Η δολοφονία του Γκόλια, νέου σχεττικά στην δημοσιογραφική πιάτσα και σχετικώς "αντισυστημικού", μάλλον σα μηνυματάκι σε όποιον θέλει, να ξεφεύγει από τη γραμμή των ΜΜΕ, μοιάζει, παρά σαν "αγώνα κατά του συστήματος" όπως λες.

    Η πληροφόρηση που φτάνει στον απλό πολίτη, μάλλον κάποιοι θέλουν, να έχει συγκεκριμένο σχήμα, μορφή και περιεχόμενο.

    Εσύ τι λές λοιπόν,τελικά, ποιός είναι περισσότερο καθεστωτικός, ο δολοφονηθείς Γκόλιας ή οι δολοφόνοι του;

   • aengus avatar
    aengus @ Επώνυμος 20/07/2010 12:13:52

    @Επώνυμος

    …..«καλός αριστερός»;;;;;;;
    Με συγχωρείς αλλά είμαι πλέον απολύτως πεπεισμένος ότι, καθώς στην πολιτική έχουν επιβληθεί οικονομικά κριτήρια, αυτοί οι τύποι ανήκουν στη μεταμοντέρνα ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, μαζί με τον GAP, τον Punk-alos και τ΄ άλλα παιδιά, αν και συνεργάζονται με τους παλιομοδίτες «punk-alogatous” του αρχηγού Κωλοτούμπα για να τους κάνουν κάποια χοντρά θελήματα…

   • αποκατάσταση avatar
    αποκατάσταση @ Επώνυμος 20/07/2010 17:23:32

    Επώνυμε αν ο προηγούμενος από εμένα δεν καταφέρει να ανατρέψει το σύστημα εγώ και ο επόμενος θα είμαστε πιο σκληροί και αδίστακτοι για να πετύχουμε το σκοπό μας. Στις διεστραμμένες ιδεολογίες δεν υπάρχει όριο, υποχρεωτικά πλαίσια και μοτίβα.

    Το blog του Γκιόλια στοχοποίησε τους αντάρτες πόλεων, με τον άτυχο αφγανό, τη σύλληψη του επαναστατικού αγώνα, την "ομορφιά" της Ρούπας. Στήριζε τους ευσυνείδητους αστυνομικούς, τους νεκρούς αστυνομικούς, κ.τ.λ. Το blog του δεν ήταν αντισυστημικό με την κλασσική έννοια, τουλάχιστον όχι ενάντια στην έννοια του κράτους. Συν το ότι η επισκεψιμότητα του site ήταν υπερβολικά μεγάλη, άρα μεγάλη υποβολή των μαζών. Ο Γκιόλιας (έμμεσα και άθελα πιστεύω) στην ουσία απογύμνωνε την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Κάποτε η 17Ν φαινόταν ακόμη και ηρωική. Ο επαναστατικός αγώνας επ'ουδενί δε φάνηκε. Πόσο μάλλον σήμερα η Σέκτα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2010 17:29:23

    Δηλαδή η εκδοχή σου είναι ότι χτύπήσαν έναν εχθρό τους.

    Δεν αποκλείεται να ευσταθεί. Τουλάχιστον εν μέρει.

  • Misha avatar
   Misha @ tiramola 20/07/2010 10:14:28

   Τιραμόλα , όταν φτάνει ακόμα και ο ακραία φιλοπασόκος και φιλογαπίτης Θεμος Αναστασιάδης να καταγγέλει πως η Σέχτα εξυπηρετεί την ψιλοκατοχική (έτσι την χαρακτήρισε) πολιτική του ΔΝΤ , τότε δεν υπάρχει καμμιά επίφαση αριστερισμού.

  • ataktos avatar
   ataktos @ tiramola 20/07/2010 10:15:03

   εσύ στον ΔΙΑ δεν τον πιστεύεις ,τον Χριστό οχι ..τελικά ..έμεινες κολλημένος στην άγια ..οικογένεια χιχχι

 15. undercover gpr avatar
  undercover gpr 20/07/2010 10:13:41

  Εδώ φίλε μου είναι και όλο το ζουμί ,

  "Και κάτι ακόμα: Η παγκοσμιοποίηση, αν κατέστρεψε μία χώρα οικονομικά, αυτή ήταν οι Η.Π.Α. Έφυγαν όλες οι βιομηχανίες σε Μεξικό, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία και δεν έχει μείνει πια σοβαρή παραγωγή εντός των Η.Π.Α."

  Αποδεικνύεις και μόνος σου ότι η "Νέα Τάξη" δεν είναι τίποτα παραπάνω από οικονομικά συμφέροντα.Τα οποία μάλιστα δεν στοχεύουν σε έννοιες (όπως εσύ νομίζεις εθνικές κτλ) αλλά αποκλειστικά στο να διατηρήσουν τα περιθώρια κέρδους τους.

  Γενικά πάντως , δεν έχω διαβάσει περίοδο της Ιστορίας που να μην υπήρχαν συμμαχίες οικονομικών συμφερόντων οι οποίες ήθελαν να ωθήσουν καταστάσεις έτσι ούτως ώστε να τους εδραιώσουν.

  Εσύ λοιπόν βάζεις και λίγη εθνική σάλτσα για να ιδεολογικοποιήσεις οικονομικά συμφέροντα που πιέζουν προς κάποια κατεύθυνση.

  Η παγκοσμιοποίηση ,λοιπόν (την οποία χρησιμοποιείς ως αφετηρία για δομήσεις τη θεωρία της Νέας Τάξης) , είναι μια λέξη. Οι ανάγκες όμως ενός λαού είναι πραγματικές.Οι ανάγκες λοιπόν των λαών επιβάλουν την συνεργασία και την αλληεξάρτηση των εθνών.Αυτό δεν είναι μια πορεία που κάποιος την επέλεξε.
  Είναι ιστορία γιατί οι ανάγκες πολλαπλασιάστηκαν και δύσκολα ένα κράτος/έθνος δύναται να παράγει όλες του τις ανάγκες.

  Με αυτό ως οδηγό προχωρήσαμε και στην χρηματοπιστωτική παγκοσμιοποίηση η οποία όμως τα σκάτωσε και τώρα θέλει να μας "μπιπ" όλους.

  Εγώ τόσο απλά τα βλέπω τα πράγματα και δύσκολα θα με πείσεις για βαθύτερα αίτια εθνικής υποδούλωσης κτλ κτλ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ undercover gpr 20/07/2010 10:21:21

   Δηλαδή πιστεύεις ότι η παγκοσμιοποίηση είναι τωρινό φαινόμενο;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 20/07/2010 10:26:16

    Η παγκοσμιοποίηση είναι σταδιακή εξέλιξη της ανθρωπότητας αγαπητέ λόγω αναγκών.Η αρχή της ανταλλαγής.Στην αρχή με εμπορεύματα , στη συνέχεια με ανθρώπους και τέλος με ανεξέλεγκτα κεφάλαια.

    Εσύ είσαι αυτός που θες να την ιδεολογικοποιήσεις και να την χρεώσεις σε μια κλειστή λέσχη ανθρώπων που θέλουν να μας κάνουν όλους ρομπότ.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2010 10:44:38

    Εμ, ακριβώς αυτό ΔΕΝ είναι. Η παγκοσμιοποίηση είναι μια πολύ συγκεκριμένη διεργασία με κινητήριο μοχλό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

    Μια μεθοδική προσπάθεια να καταργηθεί η οικονομική ανεξαρτησία των κρατών.

    Πιάσε να δεις το πώς ακριβώς έγιναν οι διαπραγματεύσεις της GATT το 1994, να δεις πόσο τεχνητή είναι η παγκοσμιοποίηση...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 20/07/2010 10:51:25

    Η παγκοσμιοποίηση είναι τόσο τεχνητή όσο τεχνητή είναι η ανάγκη ενός διαβητικού για την ινσουλίνη του σε μια χώρα που δεν παράγει ινσουλίνη ή η ανάγκη ενός νέου για laptop και ίντερνετ σε μια χώρα που δεν παράγει τεχνολογία.

    Τα λοιπά που λες είναι διαπραγματεύσεις με ισχυρούς και λιγότερο ισχυρούς παίκτες/έθνη.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2010 10:54:49

    Τεχνητότατη. Δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω, αλλά είναι τεχνητότατη.

    Καταργήθηκε η δυνατότητα των κρατών να έχουν εμπορική πολιτική.

    Δεν μπορώ να έχω άλλους δασμούς απέναντι στην Κίνα και άλλους απέναντι στην Αμερική για το ίδιο προϊόν. Αυτό προστατεύει ή πλήττει την οικονομία των κρατών;

    Δεν μπορεί να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ δυνατότητα εμπορικής πολιτικής πλην των δασμών. Κι αυτοί, όμοιοι παντού, σε όλα τα κράτη αδιακρίτωψς!

    Γιατί να υπάρχει έστω κι ΕΝΑ κράτος που να το θέλει αυτό;

    Όμως τα κράτη την υπέγραψαν τη συμφωνία και την υπέγραψαν ομόφωνα. Όχι οι οικονομικοί παίκτες.

    Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που απαγορεύεται στα κράτη να έχουν εμπορική πολιτική.

    Αν αυτό σου φαίνεται φυσιολογικό, τι να σου πω άλλο. Δεν μπορείς να συζητήσεις με κάποιον που είναι αποφασισμένος να μην πειστεί.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 20/07/2010 11:17:40

    Φυσιολογικότατο μου φαίνεται για κατηγορίες προιόντων τα οποία έχουν ανθρωπιστική προσφορά.

    Π.χ δεν μπορείς να δασμολογείς όπως γουστάρεις τρόφιμα/φάρμακα/ενέγεια (και άλλα είδη που παρέχουν επίπεδο ζωής) που προέρχονται από εκτός των συνόρων σου αγορές μόνο και μόνο γιατί έτσι γουστάρεις εσύ ως κράτος αφήνοντας τους πολίτες σου να πεθαίνουν από τη πείνα κι από φυματίωση.

    Για να το κάνω πιο λιανά ,

    Δεν έχεις δικαίωμα φίλε ΓΑΠ (ή κάθε ΓΑΠ) επειδή είσαι εσύ κυβέρνηση τούτη τη τετραετία κι έχεις τσακωθεί με τους Κινέζους να μου λες εμένα του Έλληνα πολίτη διαβητικού (το παράδειγμα των διαβητικών το έχω παραξηλώσει το ξέρω αλλά είναι χαρακτηριστικότατο) ότι επειδή εμείς ως χώρα δεν έχουμε παραγωγή ινσουλίνης θα πάω σώνει και καλά στις ΗΠΑ να την αγοράσω που την πουλάνε 4 ευρώ (σύνολο 5 με δασμούς) και δεν δικαιούμαι να την αγοράσω από την Κίνα που την πουλάει 2 ευρώ (σύνολο 7 με τους δασμούς).

    Οι δασμολογικές δυνατότητες του κάθε κράτους ξεχωριστά μειώθηκαν κυρίως λόγω της έντονης εμπορικής αλληλεξάρτησης αναγκών των λαών κι όχι λόγω συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.(Αναμφισβήτητα έδωσε πλεονεκτήματα σε κάποιους αλλά κι αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι και όλοι το γνώριζαν).

    Αυτό που τα διέλυσε όλα ήταν η παγκοσμιοποίηση του ανεξέλεγκτου κεφαλαίου η οποία στρέβλωσε τα πάντα μέσω του χρηματοοικονομικού συστήματος που είχε δομηθεί εδώ και κάποιες δεκαετίες (εις το όνομα της παγκοαμιοποίησης κι όχι λόγο της παγκοσμιοποίησης).Ακόμα και τις αγορές κρατικών ομολόγων δεν άφησαν οι αθεόφοβοι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2010 15:31:14

    Α, τώρα ξαφνικά έγινε όλο το εμπόριο δράση με "ανθρωπιστική προσφορά";;; Καλά, που ζείς ρε gpr! Τα κίνητρα δηλαδή των κρατών ήταν ανθρωπιστικά!

    Ε, μετά από δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 20/07/2010 15:53:18

    Επώνυμε δες το δάσος (σου ξαναλέω) κι όχι το δέντρο και σταμάτα να κάνεις σα μικρό παιδί που του πήραν το παιχνίδι του κάθε φορά που διαφωνούμε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2010 17:22:52

    Ποιο είναι το δάσος και ποιος αυτός που κάνει σαν να του πήραν το παιχνίδι;

    Εδώ εσύ μας λες ότι ο ΠΟΕ έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους (!), αντί να κάτσεις να παραδεχτείς έντιμα ότι έχεις λάθος απόψεις.

 16. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2010 10:32:06

  Άσε τον Αναστασιάδη ρε Misha να πάρει καμιά συνέντευξη από τη Τζούλια και τη Μενεγάκη που θα κάνουμε τώρα κουβέντα με βάση τα λεγόμενα του κομιστή...
  Έχει σημασία ποιός το λέει.
  Του έπεσε στα χέρια μιά τσόντα με πρωθυπουργικό ενδιαφέρον και έτρεξε να την πουλήσει προκειμένου να κάνουν γαργάρα τα 5,5 εκατ. μαύρα.
  Αλλά που να του πέσουν οι θρασύδειλοι σεχταριστές όταν φυλλάσεται..
  Την πέφτουν εκεί που τους παίρνει τα τσογλάνια του κερατά....

  • Misha avatar
   Misha @ tiramola 20/07/2010 10:41:16

   Eπειδή είναι ακριβως ο Κομιστής που τα λέει γι αυτό και έχουν πολλαπλή αξία στη συγκεκριμένη συγκυρία.Το λάιφ στάιλ με τζούλιες κλπ το έφεραν στην Ελλάδα οι εκσυγχρονιστές πασόκοι τυπου Νίτρο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 20/07/2010 10:50:51

    Θυμάμαι τα πρώτα τεύχη Νίτρο (και, φυσικά, το "Κλικ" νωρίτερα). Δίπλα στους κ**ους και στα β**ιά, έβλεπες "εμβριθείς" πολιτικές αναλύσεις του Θέμου και του Πέτρου, που μάλιστα χρησιμοποιούνταν και στη... φαρέτρα επιχειρημάτων πολλών "εξαπτέρυγων" του τότε "εκσυγχρονισμού"!

   • tiramola avatar
    tiramola @ Misha 20/07/2010 10:53:56

    Ποιοί εκσυγχρονιστές πασοκοι τύπου νίτρο και παραμύθια?
    Δημοκρατία έχουμε, μπανιστηριτζήδες πολλούς
    Εσένα μπορεί να μην σου αρέσει να μπανίζεις, υπάρχουν χιλιάδες όμως άλλοι που γουσταρίζουν και από τη στιγμή που η ελεύθερη αγορά το επιτρέπει τι να κάνει η όποια κυβέρνηση?
    Να βάλει πρόστιμο σε όποιον του αρέσουν οι κόλοι?
    ....

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 20/07/2010 11:03:21

    Τιραμόλα και μόνη η δικαιολογηση του φαινομένου που επιχειρείς , απο - και υποδεικνύει τα αίτια που μας έφτασαν στο σημερινό χάλι.
    Δυστυχώς οι προαγωγοί κι οι βιζιτούδες μας κυβερνάνε μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 20/07/2010 11:03:21

    Εκτός απο τα "πρόστιμα" υπάρχει και η κοινωνική ηθική, οι προτεραιότητες της κοινωνίας, που δεν περνάνε αναγκαστικά μέσα από νόμους.

    Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

    Καλή η προσπάθεια, αλλά για κακά της σημερινής κοινωνίας φταίει το ΠΑΣΟΚ τιραμόλα και αυτό κατά βάθος το ξέρουμε όλοι.

    Γι' αυτό και προσπαθείς απεγνωσμένα να πετάξεις από το Νίτρο και το Κλικ τη ρετσινιά για όλα όσα έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Misha 20/07/2010 11:22:16

    Για τα αίτια που φτάσαμε στο σημερινό χάλι φταίνε οι βιζιτούδες και ο Κωστόπουλος?
    Σε λίγο θα μας πείτε ότι η Πάρις Χίλτον και η Ναόμι Κάμπελ ήταν πασοκτζούδες πράκτορες της νέας τάξης και του ΓΑΠ και ότι το γιου πορν έχει σέρβερ στην Ιπποκράτους...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 20/07/2010 11:26:34

    Τιραμόλα, ειλικρινά σου λέω... αν είσαι όντως ανυποψίαστος και να νομίζεις ότι για το σημερινό χάλι της κοινωνίας δεν φταίει το λάιφστάιλ του κωστοπούλειου ήθους και ύφους που άνθισε και θέριεψε επί ΠΑΣΟΚ, τότε νομίζω ότι δεν αξίζει να συζητάμε τίποτα γιατί όλα πηγαίνουν στο βρόντο...

   • tiramola avatar
    tiramola @ Misha 20/07/2010 11:35:36

    Αυριανιστή το lifestyle που περιγράφεις είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο?
    Μήπως και η γυμνή Θέκλα που ήταν ξαπλωμένη στον καναπέ του υπ. πολιτισμού περιμένοντας το στριπτίζ της συμβασιούχου είναι αποτέλεσμα του ΚΛΙΚ lifestyle?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Misha 20/07/2010 11:40:01

    Αν έχεις ζήσει λίγο στο εξωτερικό τιραμόλα, ξέρεις ότι αυτό το χάλι που υπάρχει στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει σε άλλες χώρες. Καμία σχέση, για την ακρίβεια.

    Ναι, ο εκπασοκισμός είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tiramola 20/07/2010 11:43:08

   Τιραμόλα, δε νομίζω ότι υπήρξε χώρος που να μην αλώθηκε από τις σειρήνες της τρυφηλότητας. Το θέμα είναι όμως ΠΟΙΟΙ και σε ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ κατέστησαν την τρυφηλότητα και το lifestyle κυρίαρχες αξίες. Ήταν ή δεν ήταν οι ΘεμοΚωστόπουλοι; Ήταν ή δεν ήταν επί (πρώτης οκταετίας ΠΑΣΟΚ); Να σου θυμίσω ότι, αμέσως μετά το "βρώμικο '89", ο (τότε άνεργος) Λαλιώτης είχε βρει απάνεμο εργασιακό λιμάνι στις πατσαβούρες του Κωστόπουλου;

 17. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 20/07/2010 10:44:08

  Δεν εχω τιποτα να προσθεσω επι των σχολιασμων του αρθρου μου, πλην, του να συμπληρωσω προς "MISHA", ΚΑΤΙ..Τι ειναι αυτο??Αυτο το οποιο αναφερθηκες περι "τρελλων χρηματων"....Κατι τετοια μας χαλανε ολους.Ενδεχομενως στο παρελθον και την αφεντια μου.ΤΕΡΜΑ ΑΥΤΑ.Η θα προχωρησουμε με αξιες, η ολες οι "αξιες" θα αποτυπωνονται πανω στα χαρτακια του "παρα" αδυνατιζοντας την σκεψη μας και την λευτερια μας.

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ

  • Misha avatar
   Misha @ ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 20/07/2010 10:47:53

   Φίλε προσωπικά είμαι υπέρ της κατάργησης του χρήματος και αντικατάστασης του με τοπικα κοινωνικά νομίσματα, ωστε κανείς να μη πεινά και κανείς να μη θησαυριζει.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 20/07/2010 10:53:31

    Δηλαδή όταν θα έρθει ο λογαριασμός του ΟΤΕ θα μπορώ να τους δώσω λάδι από το χωριό?

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 20/07/2010 11:05:15

    Ο ΟΤΕ και οι λοιπές δημόσιες παροχές θα είναι δωρεάν.

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ Misha 20/07/2010 11:25:26

    Εσυ Μίσια μάλλον χάνεις λάδια από παντού και διαρκώς, απ ότι φαίνεται. Χριστιανός φονταμενταλιστής είσαι; κομμουνιστής είσαι; αναρχικός είσαι; χαχάμης είσαι; Τι είσαι τελικά;

   • Kinezos avatar
    Kinezos @ Misha 20/07/2010 11:52:08

    Να καταργήσουμε και τα κράτη, τις ασθένειες, την εγκληματικότητα και όλα τα κακά του κόσμου. Βοηθεια μας.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 20/07/2010 12:01:07

    Κινέζος είμαι αγαπητέ. Μανδαρινοκαντονέζος.
    Από την επαρχία Γιουνάν.Μαθητής του Μίσα Μαξίμοβιτς.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 20/07/2010 12:14:15

    @Kinezos

    Ρομαντικός είναι και χρειαζόμαστε κι άλλους τέτοιους.
    (όχι τόσο δογματικούς βέβαια αλλά..)

    Μίσα ,έχεις πολλά θετικά στη διαλεκτική σου και σε πάω ιδιαιτέρως (ειδικά από τότε που ήρθα στο μπλογκ σου επίσκεψη) ασχέτως εάν σε πειράζω πότε πότε ή διαφωνώ έντονα μαζί σου σε άλλα θέματα.

    Απλά θέλεις κι εσύ ένα μικρό update όπως πολλοί ακόμα ρομαντικοί (γνώμη μου).

   • aengus avatar
    aengus @ Misha 20/07/2010 12:20:46

    Έγραψες φίλτατε Misha :)

   • aengus avatar
    aengus @ Misha 20/07/2010 12:31:12

    @undercover gpr

    Άνθρωποι σαν τον Misha δεν χρειάζονται update από άλλους. Είναι αρχέτυποι. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να γίνουν σαν τα μούτρα μας…

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 20/07/2010 12:37:14

    aegnus ,

    το update έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να γίνει από άλλον.Μια εσωτερική διεργασία δεν μπορεί να γίνει από εξωγενείς παράγοντες , εκτός ίσως από το πάτημα του κουμπιού της εκκίνησης το οποίο εμείς οι άνθρωποι το μεταφράζουμε ως ανταλλαγή απόψεων,αφορμή συνειρμών κτλ κτλ. (εδώ θα πήγαινε το χαμογελαστό προσωπάκι με το ένα μάτι κλειστό αλλά δεν ξερω πως να το κάνω ρε πστ μου)

   • Μετάλλαξις avatar
    Μετάλλαξις @ Misha 21/07/2010 02:55:22

    Θα μπορουσε καποιος παρακαλώ να δώσει τη διεύθυνση του μπλογκ του Μισα; Ευχαριστώ

  • Misha avatar
   Misha @ ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 20/07/2010 12:26:21

   Gpr

   Φίλε κάνω συνεχως αναβαθμίσεις.Αντικαθιστώ το λειτουργικό μου με εκδόσεις που μου στέλνει ο Μορφέας του Μάτριξ. Τωρα είμαι κάπου μεταξύ Ghandi 2 και Wounded Knee 8.

   • aengus avatar
    aengus @ Misha 20/07/2010 12:43:17

    @undercover gpr

    Κάνει ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ….Το δικό σου και το δικό μου update το έχει χε……νο. Άσε που δεν χρειάζεται το συγκαταβατικό μας ύφος !

    @Misha

    Δεν παίζεσαι σήμερα δάσκαλε (το λέω σοβαρά το «δάσκαλε», καθώς συχνάζω στο ιστολόγιό σου.)

   • aengus avatar
    aengus @ Misha 20/07/2010 12:48:56

    @undercover gpr

    Δεκτή η διόρθωση. Εννοώ ότι την εσωτερική διεργασία τέτοιοι άνθρωποι την κάνουν συνεχώς…

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 20/07/2010 13:03:20

    Gpr

    Mέχρι Μαριναλέντα (h--p://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4570732&ct=2) λέω να πεταχτούμε για να ξαναβρούμε τα βασικά γιατί μας τρέλανε ο μαμωνάς.
    Kαι δε χρειάζεται πανικός.Μια αποδοτική εσωτερική αναδιάταξη μπορεί να γίνει εντός εξαμήνου, χωρίς αποθηκεύσεις ορύζης και αλεύρων.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Misha 20/07/2010 15:42:09

    Misha αφιερωμένο ,

    Mayoral made the comment to Argentine reporters covering President Cristina Kirchner’s visit to China. A first meeting Tuesday between Mrs Kirchner and Chinese President Hu Jintao did not arrive, officially, to any feasible solution for the trade and commercial tensions between both countries.

    China has frozen all Argentine soybean oil imports in retaliation for Buenos Aires decision to restrict imports of Chinese products. The Chinese blocking of Argentine soybean oil threatens a key hard currency earner for the South American nation, estimated at 2 billion US dollars for the current year.

    Last year, Argentina, the world’s leading soy-oil producer, exported to China 1.84 million tons of soy-oil worth 1.4 billion USD.

    Mayoral remarked that “the commercial ties between the two nations is going Ok”, and added, “The president's visit prove that China is a privileged partner for our country capable of supplying us with all kind of products.”

    At the end of the press round, Mayoral also wanted to remember that China has always shown its support to the Argentine international claim for the sovereignty of the Malvinas Islands.

    Earlier in the day President Cristina Kirchner stated she was “satisfied with everything she had accomplished in China so far”, and remarked that in every meeting she had maintained with Chinese government officials (including President Hu Jintao), they had all “become aware” of Argentina's importance, “not only as a market but as a platform for Latin America and the world.”

    Before leaving for the World Fair in Shanghai, Mrs. Kirchner described her trip so far as “more than good,” since it had brought “excellent results.”

    “This makes me very happy,” she expressed before leaving for China’s financial and economic capital, where she assured her schedule will be “very intense and fruitful”.

    As a result of the visit China also agreed to participate in helping upgrade Argentina’s railway system and Buenos Aires underground network. Contracts totalling 10 billion US dollars were announced most of which could be financed by China.

    h**p://en(.)mercopress(.)com/2010/07/15/argentina-confident-soy-oil-dispute-with-china-will-be-solved-in-the-short-term

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 20/07/2010 17:50:40

    Mια χαρά η Κιρχνερ .Πήγε στα Μαόκια που ξεχάσανε μεν το Μάο, αλλά δε γουστάρουνε ΗΠΑ και νταβατζιλίκι, πήρε ένα σκασμό λεφτά και μια δηλωσάρα υποστήριξης για τις Μαλβίνες.

 18. tiramola avatar
  tiramola 20/07/2010 11:16:22

  Αχ ρε χελιδόνι...
  Αντισυστημικός ο Γκιόλιας με ποστ τύπου "ποιανής είναι αυτός ο άσχημος αστράγαλος?"...Διαβάστε περισσότερα...Δείτε ποιά είναι...

  Απλά είναι και μην μπερδεύεσαι σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη...
  Για την "ιδεολογία" των σεχταριστών το τροκτικό ήταν μπλογκ συστημικό που σκοπό είχε την αποβλάκωση του αναγνωστικού κοινού προκειμένου η νομενκλατούρα του συστήματος να ζει σε βάρος πεινασμένων πλην όμως χορτασμένων ματάκηδων...

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ tiramola 20/07/2010 11:25:33

   Δεν έχετε καταλάβει την δόμηση του τροκτικού γι αυτό το παίζετε χαλαροί ως προς την συστημικότητα ή όχι του εν λόγω μπλογκ.

   1/20 αναρτήσεις ήταν στοχευμένες , όλες οι υπόλοιπες ήταν ανηρτημένες από γραφιάδες δίχως να ξέρουν το σκοπό της μιας και στοχευμένης ανάρτησης ή για το ποιον δουλεύουν.

   Αυτές τις λίγες στοχευμένες αναρτήσεις τις έκανε κλειστός κύκλος ανθρώπων οι οποίοι ήθελαν να δείχνουν , όπως λέει κι ο ψυχραιμίας , ουδέτεροι.

   Μιλάμε είχαν χτίσει τρελό μαγαζί οι άνθρωποι και είχαν αποκτήσει τεράστια απήχηση και εξουσία.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ undercover gpr 20/07/2010 11:31:30

    Δηλαδή undercover, το όλο στήσιμο ήταν μια καλά μελετημένη μέθοδος καμουφλαρίσματος των "ανατρεπτικών" ειδήσεων και δημοσιεύσεων; Και πόσο αντισυστημικό μπορείς να ονομάσεις κάτι όταν κρύβει ένα "διαμάντι" μέσα στα σκουπίδια, ξέροντας ότι η πιθανότητα να το ανακαλύψει ο μέσος επισκέπτης του είναι μία στις είκοσι;

    Προσωπικά, όταν κάτι κρύβει τις αποκαλύψεις για να τις δουν οι πολλοί μόνο από τυχαίο γεγονός και οι λίγοι αν τους το "σφυρίξουν" κάποιοι άλλοι, περισσότερο προς φάμπρικα εκβιασμών μου φέρνει, παρά προς αγνή και άδολη αποκάλυψη.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ undercover gpr 20/07/2010 11:36:49

    Λοιπόν, μια που το θέτεις, Αυριανιστή, να το πούμε κι αυτό, μια που κι εγώ πιστεύω ότι ο αποθανών ΔΕΝ δεδικαίωται.

    Από τα 19 του το παλικάρι ανδρώθηκε δημοσιογραφικά μέσα στην prototype φάμπρικα εκβιασμών του Ταρζάν. Αυτά έμαθε, αυτό γνώρισε ως δημοσιογραφία.

    Κι εγώ σας λέω ότι κατά βάθος ήταν πολύ πιο αγνός από αυτό που έκαμνε στου Ταρζάν. Πόσο όμως μπορεί σε δύο χρόνια να αλλάξει τον τρόπο δουλειάς που μάθαινε για 16-17 χρονια;

    Όσο καλύτερος και να ήταν από τους άλλους σαν ψυχικό περιεχόμενο (αν ήταν, που ούτε κι αυτό το ξέρουμε), με όποιον δάσκαλο καθήσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Κι εδώ τα γράμματα της δημοσιογραφίας, τα έμαθε με πολύ συγκεκριμένο δάσκαλο...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 20/07/2010 11:47:33

    Εσύ από χθες κάτι έχεις πάθει , δεν εξηγήται διαφορετικά γιατί είσαι έμπειρος. (λολ) Θες να σ'το κάνω ταληράκια δηλαδή?

    Είπα πριν , "είχαν τρελό μαγαζί οι άνθρωποι και είχαν αποκτήσει τεράστια απήχηση και εξουσία" που ούτε είχαν φανταστεί ότι θα αποκτήσουν.

    Εντός λοιπόν της εξουσίας (στοχευμένες αναρτήσεις/blackmailing κτλ) που απέκτησαν αρχικά προσπάθησαν ,για να διατηρήσουν το μαγαζί όσο περισσότερο γίνεται, να φανούν όπως είπα πριν ουδέτεροι.

    Η φαινομενική ουδετερότητα, λοιπόν, εκτός από αναγνωσιμότητα (την οποία χρησιμοποίησαν για τις δουλειές τους) τους έδωσε και άλλη εξουσία.

    Την δυνατότητα παρέμβασης στην ατζέντα της καθημερινότητας.

    Αυτή όμως η δυνατότητα ,για ένα περιφραγμένο σύστημα, είναι ασυγχώρητα μεγάλη εάν υποθέσουμε ότι δεν ελέγχεται απόλυτα.

    Simple isn't it?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ undercover gpr 20/07/2010 11:55:34

    ΟΚ, κατανοητόν. Ευχαριστώ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ undercover gpr 20/07/2010 12:19:11

    Ακριβως.Μου εκανε εντυπωση γιατι πρωτη φορα εβλεπα δημοφιλες μεσο στην Ελλαδα χωρις αριστερο bias.
    Δε σημαινει τιποτα οτι τα εχωνε και στη ΝΔ.Σημασια ειχε οτι η οπτικη του γωνια ηταν ουδετερη.

 19. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 20/07/2010 11:27:38

  Κύριοι, φοβούνται τα μπλογκς. Έτσι όπως φοβούνται το ΤΡΟΚΤΙΚΟ, ΤΑ ΧΑΛΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΝΕΑ, ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ, φοβούνται και τους ίδιους τους τους εαυτούς για το πως θα σωθούν. Ο κόσμος πλέον ενημερώνεται διαδικτυακά. Είναι γρήγορο, είναι τσάμπα, έχει ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕρΩΣΗ. Από ένα μικρό τροχαίο, ένα κυκλοφοριακό κώλλυμα μέχρι ένα φόνο δημοσιογράφου. Δηλαδή ο Γκιόλιας ήταν αγράμματος ενώ ο Χατζηλαλάκης και η Παναγιωταρέα είναι μορφωμένοι. Είναι σπουδαγμένοι. Μάκαρι και ο κάθε Χατζηκάτις να είχει δουλέψει ένα μήνα - αρκεί - σε μια λαϊκή για να καταλάβει πω΄ς βγαίνει ένα καρβέλι ψωμί για μια μεγάλη οικογένεια.

  Αιδώς, και ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΑΡΚΑΣ 20/07/2010 11:30:51

   Μην τσουβαλιάζεις ανόμοια πράγματα, δεν είναι το ίδιο πράγμα το antinews και το τρωκτικό.

   • neotera avatar
    neotera @ Επώνυμος 20/07/2010 11:37:34

    Δεν είναι το ίδιο γιατί απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Οι αντιλήψεις όμως οι πατριωτικές που προοθούνται είναι κοινές σε μπλόγκια πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Η καθεστηκύια αντίληψη είναι κουρελοδιεθνιστική, ατομικίστικη, ολιγαρχική, ενώ στα ιστολόγια επικρατούν η αγάπη για την ελλαδίτσα, το νιάξιμο για τους άλλους, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το πολύ αγράμματο ιδίως στην αρχή τρωκτικό τους έκανε πολύ ζημιά ακολουθώντας τη θεματολογία της τηλεόρασης επειδή άγγιξε ένα ευρύ κοινό εν πολλοίς χαμένο από τις πολιτικοκοινωνικές διεργασίες...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2010 11:44:13

    Να υποθέσουμε ότι τώρα πια που δεν θα λειτουργεί το τρωκτικό όλοι αυτοί θα γυρίσουν στην τηλεόραση, ή θα ψάξουν οξυγόνο αλλού στο διαδίκτυο;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΑΡΚΑΣ 20/07/2010 11:58:43

   ΑΡΚΑ: Η ποιότητα και το ξεχωριστό του ANTINEWS και των συν αυτώ επιβεβαιώνεται ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ τις τελευταίες δύο ημέρες.
   Όλοι είναι ελεύθεροι να διαβούν τις φιλόξενες και ανοιχτές πύλες του ANTINEWS για σχολιασμό.

 20. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 20/07/2010 11:27:39

  Αυτό που δεν μποούν ανα καταλάβουν ορισμένοι είναι, ότι αναδεικνύοντας τον αντίπαλο με μυθώδεις διαστάσεις, αφαιρούν εξ' ορισμού την δυνατότητα αντιμετώπισής του.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ο νοών...νοείτω 20/07/2010 11:33:04

   Ποιος το έκανε αυτό; Πότε δόθηκαν μυθώδεις διαστάσεις στον αντίπαλο; Και ποιες είναι οι μυθώδεις διαστάσεις που δήθεν του δόθηκαν;

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Επώνυμος 20/07/2010 11:42:25

    Όταν μιλάμε για παγκοσμιοποίηση, για Νέα Τάξη, για εγκληματικά κυκλώματα, για πιθανές διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες, δεν νομίζεις, ότι κάποιος που δεν μπορεί όλα αυτά να τα απομυθοποιήσει, να θεωρεί ότι απέναντί του έχει την Λερναία Ύδρα;
    Δεν αποκτάει έτσι μία μυθώδη παρουσία όπου δεν προλαβαίνεις να αντιμετωπίσεις ένα κεφάλι και πετάγεται το αλλο;
    Και όλα αυτά ντύνονται και με την κάθε ιδεολογική θεώρηση.
    Ακόμα μεγαλύτερο το μπέρδεμα.
    Για πες μου αγαπητέ, πόσες προτάσεις από πολίτες έχεις διαβάσει σε σύγκριση με τις αναρίθμητες αναλύσεις;

   • tiramola avatar
    tiramola @ Επώνυμος 20/07/2010 12:13:34

    Εσύ Επώνυμε και πολλοί άλλοι σχολιαστές δίνεται τις μυθώδεις διαστάσεις κάθε φορά που ένα ακραίο περιστατικό λαμβάνει χώρα για τον απλούστατο λόγο ότι επειδή τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακολουθούν κατά γράμμα την ίδια οικονομική πολιτική μην αφήνωντας περιθώρια ιδεολογικής αντιπαράθεσης παρά μόνο διαχειριστικής, συντηρείται μύθους περί νέας τάξης, αόρατων εχθρών, πρακτόρων του Σόρος κλπ προκειμένου να τονώσεται το πατριωτικό συναίσθημα κατηγοριοποιώντας σε προδότες και πατριώτες ανάλογα με το τι βολεύει το κόμμα σας.
    Έχετε πετάξει στα σκουπίδια την κοινή λογική με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση να είναι ανύπαρκτη και ανεξέλεγκτη αφού εκπροσωπεί φαντασιόπληκτους συνομωσιολόγους πολίτες...
    Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γράφονται απίστευτα πράγματα όπως για σχέδια δολοφονίας μελών της καραμανλικής κυβέρνησης όπως έγραψε ο Ναουσαίος ή τίθενται σειρά ερωτημάτων από την δολοφονία του Παναγούλη μέχρι τις φωτιές στην Ηλεία(όπως έγραφε ο black Jacob) που έχουν μία μόνο απάντηση:Πράσινο παρακράτος...
    Και όλα αυτά ώστε μετά από 4 χρόνια να αλλάξει ο Μανωλιός, να βάλει τα ρούχα του αλλιώς...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 20/07/2010 15:49:52

    Παλικάρια μου (ειδικά στον νοών-νοείτω μιλάω, με τον τιραμόλα δεν ξέρω αν υπάρχει περιθώριο συζήτησης και για να πω την αλήθεια δεν διάβασα και τι ακριβώς έγραψες), αυτό πιστεύετε εσείς. Εγώ ΔΕΝ το πιστεύω. Έχω γράψει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές ότι η συνωμοσία υπάρχει, αλλά δεν είναι ακατανίκητη. Προσπαθεί να σε πείσει πάντοτε ότι δεν υπάρχει, αλλά, και αν υπάρχει, ότι είναι ακατανίκητη. Εκκρεμές του Φουκώ, Ουμπέρτο Έκο, διαχρονικό ανάγνωσμα.

    Εσείς τώρα πάτε να γίνεται τυπικά θύματα του πρώτου και του δεύτερου κανόνα μαζί: για να μην πάθουμε καμιά πλάκα και πειστούμε ότι είναι ακατανίκητη η συνωμοσία, ας πειστούμε καλύτερα ότι δεν υπάρχει. Ε, υπάρχει, αλλά δεν είναι ακατανίκητη.

    Δηλαδή, μπορεί να είπα για "Νέα Τάξη" (και όχι μόνον εγώ), μπορεί να είπαμε για εγκληματικά κυκλώματα και μυστικές υπηρεσίες, αλλά για "μυθώδεις διαστάσεις" δεν είπε κανένας! Οι μυθώδεις διαστάσεις δίνονται από όσους έχουν μάθει να φοβούνται αυτά τα πράγματα. Μην τα φοβάστε, δεν είναι ακατανίκητα. Αν ήταν, θα δρούσαν ανοιχτά και ελεύθερα. Δεν δρουν ανοιχτά, γιατί αν δράσουν ανοιχτά θα καταρρεύσουν.

    Το να μιλήσεις για αυτά τα πράγματα είναι το πρώτο βήμα για να τα νικήσεις. Το να υπερνικήσεις δηλαδή το φόβο που αναπόφευκτα σου δημιουργούν αυτα τα με "μυθώδεις διαστάσεις" πράγματα. Τι θα κάνουν, θα έρθουν να σε βομβαρδίσουν τα F-16 των ΗΠΑ αν τυχόν και πεις ότι μπορεί να βρίσκονται και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες από πίσω; Εδώ ένας Καραμανλής τα κατάφερε το Δεκέμβρη μόνος τους στην ουσία, και αν είχε χειριστεί καλύτερα το Βατοπαίδι θα ήταν ακόμη πρωθυπουργός.

    Για να νικηθούν όλοι αυτοί θέλει να είναι κανείς συνειδητά στον αγώνα, και για να είναι κανείς συνειδητά στον αγώνα θέλει πεποίθηση ότι ΜΠΟΡΕΙ να νικήσει. Και πράγματι μπορούμε. Πιο εύκολο από ότι φαίνεται, που φαίνεται δηλαδή ανίκητο (είπαμε, ο δεύτερος κανόνας).

    Αλλά δεν είναι. Θα το δείτε πώς θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Επώνυμος 20/07/2010 17:39:05

    Αγαπητέ Επώνυμε.
    Σε ευχαριστώ κατ' αρχάς για την προσφώνηση.
    Είδες λοιπόν που ενώ δεν με έχεις καταλάβει, με κατατάσσεις στους ευκόλως πειθόμενους είτε της μία πλευράς είτε της άλλης;
    Αυτό που έγραψα δεν είναι αφοριστικό, όσον αφορά την μη ύπαρξη όλων όσων ανέφερα, ή την αποδοχή μεν της ύπαρξης αυτών αλλά του αδυνάτου της καταπολέμησής των.
    Πρόσεξε καλά την φράση μου... «αναδεικνύοντας».
    Κάλλιστα υπάρχουν και αν θες είναι και πολυπλοκότερα και ισχυρότερα από αυτό που είτε φαίνεται είτε αποκαλύπτεται.
    Απομυθοποίησις όμως γίνεται άπαξ.
    Πόσες φορές πρέπει να πεις σε κάποιον ότι εάν βάλεις το χέρι στην μπρίζα θα πάθεις ηλεκτροπληξία;
    Όταν όμως του λες συνέχεια ότι το ρεύμα είναι τόσα βολτ, τόσα αμπέρ, είναι πότε εναλλασσόμενο και πότε συνεχές, άρα δεν ξέρεις από πού θα σου την φέρει, δημιουργεί από εγκαύματα μέχρι θάνατο, μπορεί να σου κάψει το βίντεο και την τηλεόραση, το κινητό, και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, τότε το ρεύμα αποκτάει μία «μυθώδη» οντότητα.
    Το να του λες δε ταυτόχρονα, πως θα αντιμετωπίσει κατόπιν εορτής την ζημιά, δεν σημαίνει ότι τον γλυτώνεις.
    Ενώ εάν του πεις, φιλαράκο, πριν αλλάξεις την μπρίζα, κατέβασε τον διακόπτη γιατί δεν είσαι «ηλεκτρολόγος», που και αυτοί την πατάνε, και εστιάσεις εκεί, τότε ίσως και να φέρεις αποτέλεσμα.
    Σαφέστατα και δεν είναι ανίκητοι.
    Και μάλιστα, αρκετοί από αυτούς είναι και αρκετά πιο ανόητοι από πολλούς εδώ μέσα.
    Η διαφορά μας όμως είναι ότι αυτοί έχουν στόχο, σκοπό και μεθοδολογία.
    Εμείς είμαστε σκόρπιοι, ασύνδετοι, με διάφορες ιδεοληψίες και ιδεολογίες, ανοησίες θα έλεγα καλύτερα, και δεν συμμαζεύεται.
    Εμείς, περιμένουμε να βγει κάποιος να μας δείξει τον δρόμο, διότι δεν έχουμε χωνέψει ακόμα ότι ο δρόμος έχει την δική του ιστορία.
    Αυτοί έχουν χαράξει ήδη τον δρόμο και τον περπατάνε μέτρο μέτρο.
    Όταν με το καλό τελειώσουμε με την ανάδειξη, την ανάλυση, και συμφωνήσουμε οι περισσότεροι σε κάτι σταθερό, όπως π.χ. Δικαιοσύνη και Ισοπολιτεία με κάθε τρόπο και με όποιο κόστος, τότε στον ένα νεκρό που θα πέφτει δέκα θα σηκώνονται στην θέση του, και ομιλώ και μεταφορικά και κυριολεκτικά.
    Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο και προπάντων μονιασμένοι..
    Αργεί όμως αυτή η ημέρα αγαπητέ, διότι δεν είμαστε.
    Ρίξε μία ματιά γύρω σου.
    Αυτά είχα να πω αγαπητέ, και να είσαι σίγουρος ότι αν φαίνεται κάποιες φορές αφελής ο λόγος μου, δεν είναι.
    Το μέτρο της ανοησίας μου από την άλλη, το διεκδικώ όπως όλοι.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ ο νοών...νοείτω 20/07/2010 11:34:01

   Συμφωνώ απόλυτα.

   Έτσι όμως φτιάχνονται, δυστυχώς, και μερικοί φαντασιακοί ήρωες (για καβάτζα γι'αργότερα).Η νεοελληνική ιστορία έχει αρκετούς τέτοιους απ'όλα τα στρατόπεδα.

 21. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 20/07/2010 11:29:04

  μπορούν να...διόρθωσις

 22. neotera avatar
  neotera 20/07/2010 11:30:57

  Ενα συμπέρασμα όπου θα πρέπει να κατατείνουμε, άσχετο αν δεν πολυμιλάμε γιατί φοβόμαστε. Οταν μιλάμε για εξωθεσμικούς παράγοντες εννοούμε εν πολλοίς τους αγαπητούς "νταβάδες", συχνά σε αγαστή συνέργια με τον "διεθνή παράγοντα", την Πρεσβεία, ή τους τροϊκανούς εσχάτως. Και δεν μπορούομε να είμαστε σοβαροί σχολιαστές της τρομοκρατίας εν προκειμένω, εαν παραγνωρίζουμε την τεράστια σήμερα σημασία αυτών των δύο "σύμμαχων" πόλων.
  Ειλικρινά νομίζω για τους μεγαλοκαρχαρίες μας πως ξεκινούν να τρώγονται μεταξύ τους και σύντομα θα έχουμε κλιμάκωση. Οι συμμαχίες κορυφής που μας έφεραν εδώ ύστερα από μακρά περίοδο διαλυτικής για την πατρίδα δράσης δοκιμάζουν τις αντοχές τους και ίσως οι διεθνείς εξελίξεις αποδειχτούν καταλύτης για μοναδικές ευκαιρίες πρός πολλές κατευθύνσεις.

 23. yannidakis avatar
  yannidakis 20/07/2010 12:04:25

  θα με βρεις συμφωνο στα λεγομενα σου.
  ειναι γεγονος πως η ελευθερια της εκφρασης δεν χωρα σε χαλιναρια.
  Αλλωστε ειμαστε ανθρωποι που εκφραζουμε τις αποψεις μας κι οχι ειδησεογραφοι, οποτε, πως να σταματησουμε να γραφουμε αυτο που πιστευουμε :[

 24. undercover gpr avatar
  undercover gpr 20/07/2010 12:42:21

  Ντάξει , αλλά εσύ συγχρόνως θέλεις να μας πας σε εποχές παγκοσμιοποιημένης κολεκτίβας πριν καν αρχίσει η "επανάσταση" στην επαρχία Γιουνάν.

  Λάου λάου στη Φιλολάου αδερφέεεε.Όλοι μαζί θα πάμε (έτσι κι αλλιώς) , αλλιώς θα πάμε να ψάχνουμε ρύζια στα σούπερ μάρκετ για το επόμενο εξάμηνο και θα τα κρύβουμε κι από το γείτονα.

 25. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 20/07/2010 12:48:13

  Από χτες ακούω και βλέπω σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, κάποιους να ζητάνε «νόμιμο υπεύθυνο» για τα «ενημερωτικά» ιστολόγια. Λες και θα άλλαζε κάτι, αν ο Γκιόλιας έβαζε το ονοματεπώνυμό του στο «Τρωκτικό». Το επιχείρημά τους, ισχύει μόνο αντίθετα: θέλουν «υπεύθυνο» για να μπορούν να τον εκφοβίζουν με αγωγές, αφού το νομικό σύστημα στην Ελλάδα ελέγχεται από εκείνους. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να αποκρύψουν πως ο ανώνυμος ή ψευδώνυμος ιστολόγος, έχει αποδεχτεί το νομικό πλαίσιο του φορέα που φιλοξενεί το ιστολόγιό του.

  Επειδή πολλοί έχουν ονειρώξεις για το διαδίκτυο, ας μάθουν πως οι «Times» έχασαν μέσα σε τρεις (3) εβδομάδες το 90% της αναγνωσιμότητάς τους, από τότε που έβαλαν πρόσβαση στο σύνολο του περιεχομένου της πύλης τους, με πληρωμή.

  http://www.guardian.co.uk/media/2010/jul/20/times-paywall-readership

  Times loses almost 90% of online readership

  Less than three weeks after the Times paywall went up, data shows a massive decline in web traffic

  Josh Halliday

  guardian.co.uk, Tuesday 20 July 2010

  • Misha avatar
   Misha @ Γιάννης Σ. 20/07/2010 14:03:35

   Aκριβως έτσι Γιαννη.
   Οι άθλιοι μονποπύθμενοι με το αφεντικό που παραδέχτηκε ότι λάδωνε τον Δρακουμέλ , θα γίνουν και τιμητές.Αυτοί είναι η πραγματικοί χουντικοί ,κανονικά τάγματα εφόδου του ΔΝΤ.

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/07/2010 13:48:50

  Έκλεισαν τον McManus Diaries επώνυμο σάιτ για terms violation
  Πηγή:
  h**p://filopatria(.)wordpress(.)com/2010/07/20/4371/

  Ο Προφήτης χθες έγραψε ότι οι Θεαμαπάτες & Δικτυώματα, επώνυμο σάιτ, κατέβασαν ρολά, κρίνοντας μη φρόνιμο προς το παρόν τη συνέχιση σε αυτό το πλαίσιο, όπως έγραψε ο διαχειριστής.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 20/07/2010 15:22:22

   Τελευταία είχε γράψει για έναν "αγωνιστή" του Πολυτεχνίου, που συνταξιοδοτήθηκε παχυλά χωρίς να έχει πατήσει ούτε μια μέρα στην θέση εργασίας του.

 27. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 20/07/2010 17:12:18

  Γιατί είναι διαφορετικά με τον ψυχραιμία; Είναι παλιός εδώ μέσα (άπό μένα σίγουρα), έχει σταθερή άποψη, πολιτική και κομματική. Γιατί να τον αδικεί κανείς έτσι;
  Τα περί "νεοταξικών" κτλ, να μου επιτρέπεις να τ' αποκαλώ απλώς ιδεολογήματα (δηλαδή λέξεις που δεν σημαίνουν τίποτε, μόνον παραμυθιάζουν). Όταν εφηύρε τον όρο ο μακαρίτης ηθοποιός (ή ο Βούς, δεν θυμάμαι καλά), οι ΗΠΑ φαινόταν παντοδύναμες. Τώρα τρέχουν πίσω από τη σκόνη των κινέζων και παρακαλούν να ανεβάσουν το νόμισμα και να μη πουλούν δολλάρια. Άν εννοείτε με το μπαμπούλα αυτό την παγκοσμιοποίηση, ρευστή εργασία και χρήμα χωρίς σύνορα, είχα πατέρα γεννημένο το 1897, που δούλεψε στη Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι και αλλού, εργάτης και έμπορος. Η μικρή παγκοσμιοποίηση των αρχών του 20ού αιώνα. Τα κλειστά σύνορα ένα διάλλειμμα ήταν, το ψυχροπολεμικό, τώρα business as usual. Ως παλιός, προτείνων να πάψετε να νοσταλγείτε και να εξωραίζετε τήν "ωραία" εποχή του ψυχρού πολέμου. Ή ρωτείστε πρώτα κανέναν Βιετναμέζο, Πολωνό ή Τσέχο και θα σας εξηγήσει πολύ καλύτερα. Η πραγματική ζωή ήταν και είναι αρκετά δύσκολη, θέλει αγών για πράγματα που δεν πάνε χαμένα, πάψτε να παραμυθιάζεστε με παραισθησιογόνα.

 28. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/07/2010 17:19:00

  Τότε ήταν αποικιοκρατούμενος ο τρίτος κόσμος stgm, τώρα είναι διαφορετικά.

  Τότε είχαν ισχύ τα εθνικά κράτη, τώρα δεν έχουν. Ή τουλάχιστον, επιδιώκεται με κάθε τρόπο να μην έχουν. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά αυτής της παγκοσμιοποίησης με εκείνην.

  Καμία αντίρρηση για να μην υπάρχουν περιορισμοί στη διεθνή οικονομική δραστηριότητα. Αλλά σοβαρή ένσταση στην ουσιαστική απαγόρευση προς τα κράτη να ασκούν εμπορική πολιτική.

  Δεν μπορούμε να τα τσουβαλιάζουμε όλα και η καλύτερη τεχνική παραπληροφόρησης και παραπλάνησης είναι το τσουβάλιασμα.

  Η διαφορά σου με τον Ψυχραιμία είναι ότι εσύ είσαι εμφανώς ερασιτέχνης φιλο-νεοταξικός, ενώ ο Ψυχραιμία επαγγελματίας. "Μυρίζει" αυτό το πράγμα και δεν είναι κάτι που φέρνεις χαρτιά με σφραγίδα και υπογραφή ότι είναι έτσι, αλλά μπορείς να το ξέρεις με αρκετή ασφάλεια από αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες.

  Τα έχω πει αναλυτικά κατά καιρούς, αν χρειαστεί θα τα ξαναπώ, αλλά τώρα δεν έχω διάθεση, για να πω την αλήθεια.

 29. PELIAS avatar
  PELIAS 21/07/2010 11:45:55

  21.7.2010

  Προτιμώ σήμερα να κακοχαρακτηρισθώ παρά σε λίγον καιρό να περνάω τις μέρες μου σε κανένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως αντιφρονούντων. Γι’αυτό θα τα πώ όπως τα νιώθω.  Ξεκινώ με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την μισή σελίδα του οποίου καταλαμβάνει αντίγραφο της οθόνης του Google, όπου η αναπάρασταση του Λευκού Πύργου και δίπλα του σε ιστό ανεβασμένη η σημαία των Σκοπίων. Μία γεύση από την συνεχιζόμενη αλητεία των γειτόνων και φυσικά μία πιο έντονη γεύση από την απραξία των Ελλήνων, πολιτικών και μη, που – υποτίθεται – εκπροσωπούνται από τον νύν Πρωθυπουργό μας, που ως μετανάστης έφθασε με ξένο διαβατήριο, το οποίο δηλώνει εκ του ασφαλούς «μή Έλλην» και εν συνεχεία εκ του γεννεαλογικού δένδρου και έν τινι μέτ-ρω Εβραίος ως εκ πολωνοεβραίϊκης εκ μητρός (μινέϊκο) καταγωγής. Που εκπροσωπούνται (οι Έλληνες !!!) επίσης από το εθνικό – διαγράφεται η λέξη αυτή – ΥπΕξ στο οποίο υπουργεύει ο ανωτέρω Πρωθυπουργός και εντός του οποίου κατοικοεδρεύουν υπάλληλοι και σύμβουλοι – μέχρι και καθαρίστριες - Αμερικανοί, Εβραίοι Σιωνιστές και το κακό συναπάντημα, που μεταξύ τους συνεννοούνται μόνο στα αγγλικά. Οι Έλληνες έχουν μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες, όπως λέγεται.  Και με την ευκαιρία αυτή, διαβάζουμε σήμερα, ότι ο Εβραίος Πρωθυπουργός μας μεταφέρει στο σιωνιστικό ΔΝΤ 300.δις Ευρώ αφού προηγουμένως οδήγησε την χώρα μας εκεί, ενώ θα μπορούσε κάθε άλλος ΕΛΛΗΝ Πρωθυπουργός να προλάβει να την βγάλει από το αδιέξοδο χωρίς αυτήν την «λαθροχειρία».  Και έτσι, επανερχόμενος στην τελευταία πρόκληση των Σκοπίων, δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι, τουλάχιστον από τις τελευταίες εκλογές και μετά θα μπορούσε επι τέλους να αλλάξει ουσιαστικά η πολιτική μας έναντι αυτής της «πορδής» με μία και μόνη ηλεκτρονική σελίδα, όπου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων δίπλα στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου θα φιγουράριζε η γαλανόλευκη της Ελλάδος, η οποία και ιστορικά ταιριάζει άνευ περαιτέρω σχολίων. Σίγα που θα μας ενοχλούσε δίπλα στους 2 εκατομμύρια μετανάστες μας, τους οποίους ο μετανάστης Πρωθυπουργός μας σωρηδόν πολιτογραφεί Έλληνες ως και εαυτόν, να προσθέσουμε και άλλο ένα από Σλάβους, που μέσα σε δύο γενεές θα έχουν ελληνοποιηθεί, είτε το θέλουν είτε όχι. Και έτσι φυσικά και ομαλά και για το ΝΑΤΟ – λέγε με USA – ούτε γάτα ούτε ζημιά, αφού μαζί με τους Έλληνες, τους ελληνοποιημένους μαύρους, Τούρκους, Αφγανούς, Άραβες κ.λ.π. θα έμπαιναν και αυτοί στους λόχους του δυτικού αμυντικού εργαλείου.  Είναι προφανές ότι, εδώ και αρκετόν καιρό έχει χαθεί η συνέπεια στους χειρισμούς της πολιτικής, η οποία παλιά ξεκινούσε από την αντιπαράθεση του δυτικού κόσμου με το ανατολικό μπλόκ. Μέσα από το χαλάρωμα αυτό έχουν προκύψει ανεξέλεγκτοι μηχανισμοί – παράσιτα, όπως οι σιωνιστές και οι, λέσχες τους, που σε πολλές περιπτώσεις καταφέρνουν να κλονίζουν και την χώρα που τους ανέδειξε, τις ΗΠΑ, όπου πολιτικοί και κάτοικοι είναι αποκομμένοι από τις αξίες του δυτικού κόσμου λόγω επιλεγμένου τρόπου ζωής, δηλαδή δουλειά, παραγωγή, ποτό και κατευθυνόμενη σκέψη και κρίση σε τέτοιο βαθμό, που πολλές φορές είναι αδύνατο να συνεννοηθείς ακόμα και στα πιο απλά ζητήματα της καθημερινότητας.  Και για του λόγου το αληθές αρκεί η αναφορά στην Παλαιστίνη και στην Γάζα, όπου ο Λευκός Οίκος άγεται και φέρεται απο τους Εβραίους στην εξωτερική πολιτική και γιατί όχι και στην εξωτερική και οικονομική πολιτική επι παγκοσμίου επιπέδου. Θα μιλούσαν αλλιώς για παγκόσμια διακυβέρνηση; ‘Η μήπως μπορεί ακόμα να κρύβεται ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αυτοκτονιών αμερικανών στρατιωτών, που επιχειρούν στις πιο αφιλόξενες γωνιές του Πλανήτη για χάρη της παγκόσμιας κυριαρχίας; Με ποιόν Κυρίαρχο, όταν ήδη είναι η τρίτη φορά, που οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ κ.λ.π. ετοιμάζονται σήμερα να φύγουν από το Αφγανιστάν όπως έφυγαν από το Βιετνάμ και από το Ιράκ;  Πώς λοιπόν μέσα σ’ένα τέτοιο σκηνικό να μην εμπλέκονται και «αθώοι» έστω και λόγω βλακείας, όπως εμείς οι ανέκαθεν καλόπιστοι και αφελείς Έλληνες που εδώ και χρόνια, όχι μόνο δεχθήκαμε, αλλά και χειροκροτήσαμε τους Παπανδρέου, που μας έχουν παραδώσει στα χέρια και στα νύχια παρασίτων και μη, Αμερικανών αλλά και Εβραίων, όχι μόνο γεωγραφικά αλλά, δυστυχώς, και οικονομικά κάτω από τους πλέον – παγκοσμίως – επαχθείς όρους, δηλαδή κάτω από σκηνοθετημένη ληστεία εκ δανειοδοτήσεως.  Έτσι δεν είναι διόλου περίεργο πλέον να αναφύονται κάθε τόσο και καινούργιες οργανώσεις σαν και την ΣΕΧΤΑ, που πληροφορηθήκαμε προχθές ότι «ακύρωσε» ένα μάχιμο δημοσιογράφο, αλλά δεν μάθαμε και το γιατί. Σπείρες, συμμορίες, γιάφκες και ό,τι άλλο φαντάζεται κανείς, που φυσικά δεν επιβιώνουν ακάλυπτες από υψηλότερα κλιμάκια της δημόσιας ζωής μας όπως αυτή λειτουργεί σήμερα.  Και όποιος διαφωνεί, άς κάνει τον κόπο να έλθει στην Θεσσαλονίκη, στα νέα Εξάρχεια της Ελλάδος, όπου βρίσκονται και ευδοκιμούν 4 τουλάχιστον γιάφκες, που συγκεντρώνουν καθημερινώς το «απαύγασμα» της νεολαίας μας, κοτσιδάτους, άπλυτους, αιδοιόμορφους αξύριστους, βρωμιάρες κάθε είδους, λέρες και λέσια, όπου πληροφορούνται από κάποιον ινστρούχτορα εις επήκοον όλων, γειτόνων και περαστικών, πώς να πυρπολούν αυτοκίνητα και μαγαζιά,πώς να δέρνουν μπάτσους, πώς να καίνε μαγαζιά και κάδους σκουπιδιών

  Και με ποια συνθήματα θα κατέβουν στην επόμενη διαδήλωση. Και όλα αυτά δίπλα σε κεντρικό αστυνομικό τμήμα του οποίου τα όργανα μπορούν να ακούσουν όσα ακούει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.  ΑΛΛΑ  Όταν τους ρωτάς γιατί δεν επεμβαίνουν και ακόμα περισσότερο όταν τους λές ότι, θα σας βοηθήσουμε αν μπείτε μεσα σ’αυτά τα «κωλοχανεία» η απάντηση είναι:  - Δεν μπορούμε κύριε. Δεν μας επιτρέπουν οι «υπερκείμενοι».  Ποιοι υπερκείμενοι ρε σείς; Εμείς θα είμαστε σε λίγον καιρό οι υπερκείμενοι. Και άς το πάρουν χαμπάρι για να φύγουν εγκαίρως. Φτάνουν πλέον τα παιγνίδια με τους Έλληνες.

  Αποκαλύφθηκαν εξ άλλου χθές από μόνοι τους όταν από την Wall street ακούσαμε κάποιον ειδικό τοκογλύφο να ορύεται οργισμένος, λέγοντας ότι, κάποιο κόλπο πρέπει να έγινε στην Ελλάδα και οι τράπεζές μας άντεξαν στο stress test, ενώ η Ουγγαρία και η Ιρλανδία με καλύτερες οικονομίες έχασαν το τραίνο.  Ελληνες,  Καλά είναι τα μπάνια του λαού. Φέτος όμως και καθώς φαίνεται πλέον, πρέπει μαζί με τα μπάνια μας να έχουμε τον νού μας και στα σπίτια μας και σε ό,τι άλλο αποτελεί το βιός μας. Η κρίση που διερχόμαστε είναι πέρα για πέρα τεχνητή και αποβλέπει στην καταλήστευσή μας. Όσο πιο γρήγορα διώξουμε τους ληστές τόσο περισσότερα θα περισώσουμε και τόσο πιο γρήγορα θα ξαναφτιάξουμε ΜΟΝΟΙ μας την οικονομία μας.


  ΠΕΛΙΑΣ

 30. pennyton avatar
  pennyton 22/07/2010 20:53:03

  Δεν ξέρω αν η δολοφονία ήταν από τρομοκράτες ή από κάποιους που ξεμπρόστιασε. Απλά η πράξη είναι απεχθής, οι τύποι που το κάνανε θα πρέπει να βρεθούν πάση θυσία και αν γίνεται να τους θάψουν ζωντανούς μπροστά στο παιδί του και στην γυναίκα του...αλλά πάνω απ' όλα φαίνεται δυστυχώς πόσο πάτο έχουμε πιάσει ως χώρα...Κάτι αριστεροβαρεμένοι με trigger happy άποψη από την μια ή κάποια άτομα που στο κέρδος δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό...τουλάχιστον στην σικελία ξέρεις ποιά είναι η μαφία...

 31. Calamari avatar
  Calamari 28/07/2010 22:47:39

  Δεν ξερω τι λετε εσεις, χθες παντως εκλεισε ενα πολυ καλο διαδραστικο blog που συσπειρωνε χιλιαδες πρωην υπαλληλους της ΟΑ. Το wwwnikost.blogspot.com. Tυχαιo ? Οχι Βεβαια : Κατοπιν απειλων και υβρεων...

  Eπισης και αλλο ενα οπως μου ειπαν, δεν ξερω παρισσοτερα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.