23/02/2011 01:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εικόνα «αντισημιτισμού» για την Ελλάδα;

Ένα πραγματικά περίεργο άρθρο έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στην εφημερίδα Los Angeles Times, κι από κει αναδημοσιεύθηκε σε διάφορα σάιτς, πόρταλς κλπ. Ο λόγος της δημοσίευσής του,  μου είναι άγνωστος. Αν και έχω κάποιες προσωπικές υποψίες, που έχουν να κάνουν με τη φίλη και γείτονα Τουρκία, αλλά και τα παιχνίδια των ΗΠΑ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Ποιος να ξέρει άραγε σε τι εξυπηρετεί, αυτού του είδους το συκοφαντικό άρθρο, σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, που γράφτηκε από την Ελληνίδα ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα.

Ο Αντισημιτισμός φουντώνει στην Ελλάδα.Η Ελλάδα, περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, συνεχίζει να παλεύει με δυνατά αντί-εβραϊκά αισθήματα. Και μέσα στη κρίση και την αγωνία που έχουν γεννήσει οι οικονομικές συνθήκες, αυτά τα αισθήματα επανέρχονται.

Σχεδόν 70 χρόνια μετά, η Αθήνα, μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τιμά τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, αποκτά επιτέλους ένα μνημείο για το ολοκαύτωμα.

Όμως, από τον Μάιο οπότε και εγκαινιάσθηκε, τα εβραϊκά κοιμητήρια συλήθηκαν, οι συναγωγές στοχοποιήθηκαν, τα μνημεία του ολοκαυτώματος σε άλλες περιοχές της χώρας βανδαλίστηκαν,  και το εβραϊκό μουσείο στην Αθήνα γέμισε με σβάστικες ζωγραφισμένες στους τοίχους του. Και το  πιο ανησυχητικό απ όλα είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος στην Αθήνα, ψήφισε πρόσφατα έναν νεοναζί υποψήφιο για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Το μαρμάρινο γλυπτό, με το σχήμα σπασμένου άστρου του Δαυίδ, δείχνει προς τις 29 ελληνικές πόλεις από τις οποίες τουλάχιστον 60.000 Εβραίοι μαζεύτηκαν και στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του  Auschwitz και της  Treblinka, μεταξύ 1943-44.

Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων τιμάται μέσα σε ένα σκηνικό γαλήνης. Το μνημείο, τοποθετημένο μέσα σε έναν ελαιώνα, συμβολίζει την επιβίωση και τη θεραπεία. Ή έτσι τουλάχιστον υποτίθεται.

Αν και ο αντισημιτισμός αποτελεί μια παλιά ντροπιαστική πλευρά της ευρωπαϊκής ιστορίας, η Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, συνεχίζει να παλεύει με δυνατά αντί-εβραϊκά αισθήματα. Και μέσα στη κρίση και την αγωνία που έχουν γεννήσει οι οικονομικές συνθήκες, αυτά τα αισθήματα επανέρχονται στην επιφάνεια.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Ελλάδας David Saltiel, «Ανέκαθεν μας πολιορκούσαν οι φανατικοί, και τα ακροδεξιά πολιτικά κινήματα… τώρα όμως με την οικονομική κρίση, φοβόμαστε πως ο αντισημιτισμός θα θεριέψει».

Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω της χειρότερης οικονομικής της ύφεσης στα τελευταία 17 χρόνια, και σώθηκε εξαιτίας δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ, το οποίο έλαβε με αντάλλαγμα δρακόντεια μεταρρυθμιστικά μέτρα, περικοπές δαπανών, και δραστική μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της. Τα μέτρα που ελήφθησαν θεωρούνται ως βασική αιτία για μια αύξηση των εγκλημάτων μίσους εναντίον των μειονοτήτων, από πλευράς Ελλήνων, που είναι οργισμένοι λόγω της αυξανόμενης ανεργίας καθώς και της μετανάστευσης.

Διψασμένη για μετρητό, η σοσιαλιστική κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να προσελκύσει πλούσιους επενδυτές, ψάχνοντας στη Κίνα, στο Κατάρ, στη Σαουδική Αραβία, και τώρα στο Ισραήλ.

Μέσα στο μήνα που διανύουμε, δεκάδες Αμερικανό-Εβραίοι ηγέτες κατέφθασαν στην Αθήνα έτσι ώστε να προωθήσουν τις αναγεννημένες σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα. Όμως δεν χάρηκαν όλοι με τη παρουσία τόσων πολλών Εβραίων στους δρόμους της Ελλάδας, πόσο δε μάλλον στα υπουργικά γραφεία, αλλά και σε αυτό του προέδρου της Δημοκρατίας.

«Κινδυνεύουμε», προειδοποίησε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, που στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, παραδέχθηκε πως είναι αντισημίτης. «Ο Σιωνισμός και οι αρχηγοί του είναι εδώ, έχουν συνάντηση στη πατρίδα μας…» είπε. «Το θέμα δεν είναι καθόλου αστείο», συνέχισε, κατακεραυνώνοντας τον Σιωνισμό και «τον έλεγχο που διατηρεί επί της Αμερικής και του τραπεζικού συστήματος, θύμα των οποίων έπεσε η Ελλάδα».

Τέτοιου είδους πιστεύω δεν είναι κάτι το καινούργιο, ούτε είναι αποκλειστικά ελληνικά. Αυτό που είναι διαφορετικό στην Ελλάδα, είναι το επίπεδο της ανοχής για τον αντισημιτισμό. Όπως αναφέρει  ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παναγιώτης Δημητράς: «Δεν υπάρχει καμία μα καμία αντίδραση σε οποιαδήποτε έκφραση αντισημιτισμού. Αυτό επιτρέπει στους εξτρεμιστές να εκμεταλλεύονται μια φοβική κοινωνία, ιδιαίτερα σήμερα, που διανύουμε κρίση».

Κάποιοι κατηγορούν τις εβραϊκές οργανώσεις που αποφεύγουν τις άμεσες δημόσιες αντιδράσεις σε επιθέσεις. Άλλοι κατηγορούν τη συμπεριφορά ιεραρχών της εκκλησίας, και την αδυναμία της Ελλάδας να συμβιβαστεί με την παλιά πολυπολιτισμική της ταυτότητα και το οδυνηρό της παρελθόν.

Όπως και νάχει, λέει η Άννα Στάη, της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, «Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να αρνείται τα αντιεβραϊκά της αισθήματα. Αυτό είναι επικίνδυνο».

Πάρτε για παράδειγμα τη περίπτωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη.  Πρόκειται για ένα αυτόκλητο αντισημίτη, και αρνητή του ολοκαυτώματος, 70χρονου δικηγόρου, που το 2007 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών, για πρόκληση φυλετικού μίσους μέσω του βιβλίου του «Εβραίοι: Ολόκληρη η Αλήθεια». Το 2009, η απόφαση ανατράπηκε, και ένα χρόνο αργότερα το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας αποφάσισε την οριστική αθώωση του δικηγόρου, με το σκεπτικό ότι  η «επιστημονική» του εργασία δεν στοχεύει στους Εβραίους ως φυλή ή ως θρήσκευμα, αλλά στη «συνωμοσιολογική τους επιδίωξη για παγκόσμια κυριαρχία».

Οι εβραϊκές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο αντέδρασαν έντονα, αλλά τα κύρια ΜΜΕ της Αθήνας αναφέρθηκαν ελάχιστα επί της απόφασης, ενώ η κυβέρνηση τήρησε απόλυτη σιωπή.

Πριν από δυο εβδομάδες, η Στάη και άλλα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να πετύχουν τη στήριξη των Ευρωβουλευτών. «Υπάρχει ένα ισχυρό υπόγειο ρεύμα αντισημιτισμού στην Ελλάδα» λέει ο Δημητράς, «κάθε ελπίδα για να δοθεί προσοχή στο πρόβλημα μπορεί να έρθει μόνο με πιέσεις από το εξωτερικό…».

Κάποιοι πιστεύουν πως υπάρχει ακόμη ελπίδα και στο εσωτερικό. «Είμαστε σε μια κρίσιμη κοινωνική καμπή», λέει η Ζανέτ Μπατίνου, διευθύντρια του εβραϊκού μουσείου της Αθήνας. «Αν πρώτα βρούμε το κουράγιο να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί για τα δημοσιονομικά μας χάλια, τότε  θα μπορούμε να αντικρίσουμε κατάματα και ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά μας». Και συμπληρώνει: «Μας έχουν τελειώσει οι αποδιοπομπαίοι τράγοι».

Της Ανθής Καρασσάβα,  ειδικής ανταποκρίτριας της Los Angeles Times

Απόδοση:-S.A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΑΝΕΝΑΣ avatar
  ΚΑΝΕΝΑΣ 23/02/2011 03:35:43

  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ; ΠΕΡΙΕΡΓΟ

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/02/2011 07:15:03

  O Δημητρας ειναι του Ελσινικι.Η Σταη της ΟΑΚΚΕ.Αυτα που γραφει για το Θεοδωρακη και τον Πλευρη εγιναν.Η Ανθη Καρασαββα που γραφει το αρθρο ηταν ανταποκριτρια του Time εδω και ειχε ειδικευθει σε παρομοια αρθρα την εποχη του πολεμου της Γιουγκοσλαβιας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ψυχραιμια 23/02/2011 08:47:29

   Το ΟΑΚΚΕ πού το θυμήθηκαν; Τελικά, αυτοί οι τύποι ποιους εκπροσωπούν; Και από πού πληρώνονται;
   Δεν είναι όμως προβοκατόρικο το άρθρο τη στιγμή που η Ελλάδα κάνει μία προσπάθεια να προσεγγίσει το Ισραήλ, με την ενεργή υποστήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;
   Ποιούς δεν συμφέρει η προσέγγιση με το Ισραήλ;
   Γιατί βάζουν μέσα "ξενοφοβικές" συμπεριφορές, αναφορικά με τους εισβολείς μουσουλμάνους λάθρο, τη στιγμή που αν υπήρχαν τέτοιες συμπεριφορές στην Ελλάδα, με το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει αυτά τα λούμπεν στοιχεία, θα έπρεπε να τρώνε σφαλιάρες στον δρόμο;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΒΙΣ 23/02/2011 10:12:56

    Διασπαση του παλιου μαοικου ΕΚΚΕ που ηταν πιο πολυ αντισοβιετικο απο αντιαμερικανικο.Ο αντισοβιετισμος εξελιχθηκε σε αγριο αντιρωσισμο.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ψυχραιμια 23/02/2011 10:44:15

     Και πόσα ατομα εκπροσωπούν αυτοί οι τύποι;
     Για να μην μιλήσουμε για την κατάσταση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων αυτών, αν κρίνω από τα κείμενά τους που έχω διαβάσει αναρτημένα στον δρόμο...
     Ο Τσαγανέας στους "Γερμανούς ξανάρχονται" ήταν πιο λογικός.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ΒΙΣ 23/02/2011 11:05:01

      Δυο χιλιαδες περιπου.Ομως εγιναν γνωστοι γιατι κινησαν τη διαδικασια κατα του Πλευρη για το βιβλιο περι Εβραιων.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/02/2011 08:43:03

  Η Καρασσάββα είναι γνωστή από παρόμοια άρθρα της, έχει δίκιο ο Ψυχραιμία. Να θυμίσω ότι η Los Angeles Times είναι άκρως "προοδευτική" εφημερίδα, πρόσκειται στη Νέα Αριστερά της Αμερικής και ξέρετε πώς όλοι αυτοί βλέπουν την "Ανατολή" - στην οποία βάζουν και εμάς ως Ορθόδοξους. Θυμάμαι πως την εποχή του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, η κεντροαριστερή Le Monde έσταζε δηλητήριο εναντίον των Σέρβων (και μόνο), ενώ η συντηρητική Le Figaro ήταν πιο μετριοπαθής και πιο ισορροπημένη στην παρουσίασή της. Ο δήθεν μεγάλος Γάλλος φιλόσοφος (αγαπημένος των ΜΜΕ, κάτι σαν τη δική μας Σώτη Τριανταφύλλου) Bernard Henry-Lévy, και αυτός εκφραστής της μεταμαρξιστικής Νέας Αριστεράς, πρωτοστατούσε στην καμπάνια κατά των Σέρβων, και μέσα από τις στήλες της Le Monde.

  Στα δικά μας, ο πρώην μαρξιστής, πρώην πρύτανης των Νεο-Ορθοδόξων και επί Σημίτη προσύλητος του εκσυγχρονισμού Στέλιος Ράμφος , εκφράζει τις ίδιες ιδέες, μία μεταποιημένη Νέα Αριστερά, με περιτύλιγμα "εκσυγχρονισμού". Οπου σταθεί και οπου βρεθεί λέει διάφορες ανοησίες κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ότι δήθεν δεν έχει ανθρωπολογία, ότι απολυτοποιεί τη θεία χάρη εις βάρος της προσωπικής βούλησης (αυτό πού το βρήκε δεν το ξέρω, πάντως είναι καθαρά δυτικό φρούτο η απολυτοποίηση της Χάριτος) και εκθειάζει τον δυτικό χριστιανισμό (μάλλον επειδή έχει παραδώσει τα όπλα στην εκκοσμίκευση και τη θρησκεία της πολιτικής ορθότητας). Τα ίδια έλεγε και χθες στον διάλογο (ομόφωνο, εννοείται) μεταξύ Βερέμη, Πορτοσάλτε (καλά, αυτός είναι αγράμματος), και του ιδίου, στον Σκάι, μετά το ντοκυμαντέρ για το 1821.
  Το ωραίο είναι ότι ενώ φάνηκε πόσο φενάκη ήταν η εποχή Σημίτη, οι τότε ιδεολογικοί στυλοβάτορές της, που έπαιζαν τον ρόλο του ιδεολογικού λακέ στον "μέγα" πρωθυπουργό (Πανταγιάς, Σωμερίτης, Ράμφος, αλλά και ο Σαββόπουλος), εξακολουθούν και αναμασούν τα ίδια και τα ίδια, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
  Χτες είδα τον Ράμφο, ήταν για λύπηση, από κάθε άποψη. Ρετάλια σε περιτύλιγμα φιλοσοφικό. Κάτι σαν τον Henry-Lévy, στο λιγότερο επιθετικό και επικοινωνιακό.

 4. Tassos avatar
  Tassos 23/02/2011 08:51:53

  Ολοι αυτά τα ρετάλια αρμέγουν τις Εβραϊκές σιωνιστικές οργανώσεις. Για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους πρέπει να εφευρίσκουν "αντισημίτες". Να μην γυρνάνε όμως τα μυαλά γιατί έχουμε που έχουμε τα προβλήματά μας μη τους πάρει και τους σηκώσει...

 5. Tassos avatar
  Tassos 23/02/2011 08:52:17

  να μη ΜΑΣ γυρνάνε τα μυαλά

 6. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 23/02/2011 09:01:06

  Καλά άμα το άρθρο το έγραψε η Ανθή Καρασάββα, δεν έχει σημασία!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κώστας Ροδινός 23/02/2011 09:22:40

   Κύριε Ροδινέ, για εσάς και για εμένα και για άλλους που γνωρίζουν ή υποψιάζονται τι είναι αυτό το πληρωμένο και τι εκπροσωπεί, όντως δεν έχει σημασία. Αλλά την εφημερίδα και το κείμενο, διαδιδόμενο στο διαδίκτυο, τα διαβάζουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Και αυτοί δεν γνωρίζουν φυσικά το ποιόν της εν λόγω "δημοσιογράφου".

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Κώστας Ροδινός 23/02/2011 09:28:55

   Και αν έχετε διαβάσει τον "Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ" της Χάννα Αρέντ - το είχα διαβάσει στο πρωτότυπο, τώρα εκδόθηκε στα ελληνικά - θα δείτε ότι τα περί αντισημιτισμού και παράδοσης των Εβραίων στην Κατοχή τα αναμασά και η Αρέντ, μία λαμπρή φιλόσοφος κατά τα άλλα. Και δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ ούτε για αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, ούτε για τον Ζακύνθου Χρυσόστομο (όχι τον τωρινό!), ούτε για τον Θεσσαλονίκης Γεννάδιο που έσωσαν ένα μεγάλο αριθμό Εβραίων συμπολιτών μας, ακόμα και ψευδή πιστοποιητικά βαπτίσεως. Και δεν ξέρω άλλο παράδειγμα ευρωπαϊκής Εκκλησίας σε κατεχόμενη χώρα που εξέδωσε επίσημο κείμενο-διακήρυξη, υπογεγραμμένο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την Ι. Σύνοδο, με το οποίο καταδικάζει τους διωγμούς κατά των Εβραίων και λέει ότι είναι καθ' όλα ισότιμοι συμπολιτες μας και Έλληνες.
   Σας παρακαλώ, αν βρείτε πουθενά την εγκύκλιο αυτή (την είχα διαβάσει παλιότερα), αναρτείστε την εδώ ή στείλτε ένα "δεσμό" (link).
   Αλλά αν η κυρία Καρασσάββα κάνει παρέα τον Παναγιώτη Δημητρά, όμοια θα είναι. Η γιαγιά μου έλεγε "ό,τι σκατά, και το φτυάρι".

 7. A.M. avatar
  A.M. 23/02/2011 09:03:48

  Για ποιόν αντι-Σημιτισμό μιλάει η κυρία;;;
  Εδώ είχαμε τόσα χρόνια πρωθυπουργό ΣΗΜΊΤΗ!

 8. A.M. avatar
  A.M. 23/02/2011 09:18:09

  Για ποιόν αντι-Σημιτισμό μιλάει η κυρία;;;
  Εδώ είχαμε τόσα χρόνια πρωθυπουργό ΣΗΜΊΤΗ!

  Στο δια ταύτα ..
  αντι-Σιωνιστές και να είμαστε καλά κάνουμε!
  ΔΈΝ γουστάρουμε παγκόσμιους νταβατζήδες και αν αυτοί που θέλουν να γίνουν παγκόσμιοι νταβατζήδες είναι σιωσιστές τότε εμείς είμαστε στην απέναντι, αντι-σιωνιστές.

  Εχθροί του εβραϊκού λαού, των ισραηλινών πολιτών και της θρησκείας τους προσωπικά πιστεύω πως ΔΈΝ είμαστε, σίγουρα εγώ πάντως δεν είμαι. Θάλεγα πως τρέφω μια συμπάθεια σε αυτόν τον λαό περισσότερη απ ότι σε πολλούς άλλους λαούς.

  Και όσο για τις αναφορές της κυρίας «Ελληνίδας» ανταποκρίτριας στις πόλεις απ τις οποίες μαζεύτηκαν εβραίοι απ τους ναζί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.. μήπως θάπρεπε να γράψει και καμμιά λεξούλα για το πόσοι Έλληνες έκρυβαν Εβραίους στα σπίτια τους με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής;;;

  Και όσο για την αθώωση του Πλεύρη..
  Μήπως θάπρεπε να βάζουμε στην φυλακή ΚΆΘΕ ΆΝΘΡΩΠΟ του οποίου οι απόψεις δεν μας αρέσουν;
  Και αν θα το κάναμε αυτό κυρία ανταποκρίτρια τότε.. ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΘΑ ΔΙΑΦΈΡΑΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;;;;
  Μια χαρά έκανε το Ανώτατο Δικαστήριο και αθώωσε τον Πλεύρη!
  Άσχετα με το εάν εγώ διαφωνώ μαζί του σε πολλά δεν θα τον βάλουμε και στην φυλακή για τις απόψεις του!
  Και ελπίζω ΠΟΤΈ σε αυτήν την χώρα να μήν καταδικάζονται οι οποιεσδήποτε απόψεις του οποιουδήποτε ανθρώπου όσο ακραίες και εάν είναι αλλά να καταδικάζονται ΜΌΝΟΝ οι πράξεις.

  Όσο δε για τις βεβηλώσεις κοιμητηρίων και μνημείων εβραϊκών είναι καταδικαστέες απ όλους, θέλω να πιστεύω.

  Τελικά κάποιοι φαίνεται να χαλιούνται πολύ απ την εξέλιξη που παίρνουν τα πράγματα στις σχέσεις Ισραήλ - Ελλάδας - Κύπρου.
  Και οι πρώτοι που θα είχαν λόγους να χαλιούνται είναι οι Τούρκοι.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ A.M. 23/02/2011 09:29:44

   Άσχετα με το εάν εγώ διαφωνώ μαζί του σε πολλά δεν θα τον βάλουμε και στην φυλακή για τις απόψεις του!
   Και ελπίζω ΠΟΤΈ σε αυτήν την χώρα να μήν καταδικάζονται οι οποιεσδήποτε απόψεις του οποιουδήποτε ανθρώπου όσο ακραίες και εάν είναι αλλά να καταδικάζονται ΜΌΝΟΝ οι πράξεις.

   +10000

   • A.M. avatar
    A.M. @ Strange Attractor 23/02/2011 14:14:20

    Τι τόθελα και τόγραψα;;;;;

    h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_23/02/2011_433676

    «• Η δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, των γενεαλογικών καταβολών, της θρησκείας ή της εθνικής καταγωγής.

    • Η διάδοση, με κάθε μέσο, γραπτού υλικού, εικόνων ή άλλων στοιχείων που εκφράζουν ρατσισμό.

    • Η δημόσια υπεράσπιση, η άρνηση ή η χονδροειδής υποτίμηση της σοβαρότητας εγκλημάτων γενοκτονίας. Επίσης, η υποκίνηση, η εκ προθέσεως συμμετοχή ή η προτροπή στη διάπραξη τέτοιων ενεργειών συνεπάγονται κυρώσεις.»


    Ο ΦΑΣΙΣΜΌΣ χτύπησε!

    Ποινικοποιούν την σκέψη!

    Πρέπει να τους πάρουμε με τις πέτρες!!

    [συνομωσιολόγος mode on]
    Μήπως η παραπάνω κυρία ανταποκρίτραι προετοίμαζε το έδαφος;;;
    Μήπως αυτή είναι η απάντηση τελικά στο ερώτημα του τίτλου;
    Τυχαίο; δεν νομίζω!
    [/συνομωσιολόγος mode off]

    Τελικά ο φασισμός ΔΈΝ πέθανε.
    Ζεί και βασιλεύει απλώς έχει βάλει προσωπείο και ονομάζεται σοσιαλισμός.

    • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
     ΝΙΚΟΛΑΣ @ A.M. 23/02/2011 18:30:43

     Καλέ για τη γενοκτονία των Αρμενίων και Ποντίων τα λένε. Άντε τους παρεξηγήσατε!

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 23/02/2011 09:32:52

  Με ενοχλεί ο αντισημιτισμός (και δεν είμαι εβραίος).

  Πιστεύω ότι πάει πακέτο (σε μέθοδο, κανάλια διανομής και προέλευση) με τον ανιαμερικανισμό. Φυσικά, έχει εξελιχθεί και δεν είναι ούτε μονοδιάστατος, ούτε απλός σε εξήγηση.

  Ένα τόσα δα κομματάκι έχει να κάνει με το Πασόκ και την ανώμαλη, φιλοσεϊχουλισλαμική, Αραφατολαγνεία, είτε για ιστορικούς λόγους είτε επειδή η Σαουδική Αραβία ταϊζει, είτε επιδή πουλάει διαμεσολάβηση την Δύση.

  Ένα άλλο κομματάκι είναι η εισαγωγή και εμπορία πετρελαίου. Καλές σχέσεις με τους Μαμελούκους βοηθάνε, και κατ επέκταση κακές με το Ισραήλ

  Το ιστορικό, και τα περί ορθοδόξου εκκλησιας τα ακού βερεσε. Δεν ξέρω όοοολη την Εκκλησία, αλλά ξέρω αρκετούς ανθρώπους της Εκκλησίας, ποτέ δεν είδα ή άκουσα σκοταδισμό ή αντιεβραϊκά. Ποτέ.

  Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του αντισημιτισμού μας νομίζω είναι οι Τούρκοι. Όπως εγώ χαχανίζω όταν οι Τούρκοι τα χαλάνε με το Ισραήλ, άλλο που δεν θέλει η Τουρκία να τα χαλάμε εμείς. Και λόγω συμφερόντων Αμερικής, και λόγω κασέ, αναλογα ποιος τα έχει καλά με ποιον. Υποτιμάμε εγώ τουλάχιστον το πόσο εύκολο είναι για ένα τουρκάκι να κάνει τον κόσμο άνω κάτω.

  Ένα όχι ασήμαντο κομμάτι, να μου επιτραπεί να ψυχανεμιστώ, είναι οι Γερμανοί, η οι φιλογερμανοί. Οι Γερμανοί και οι φιλογερμανοί δεν γουστάρουν τις "δυτικές" αγορές, και οι Εβραίοι είναι καλό πρόξυ των δυτικών αγορών, και ιστορικά καλός και βολικός αποδιοπομπαίος τράγος. Όλα τα επιχειρήματα κατά του λεγόμενου καζινοκαπιταλισμού είναι στην ουσία αντιαμερικανική και αντιεβραϊκή προπαγάνδα εκπορευόμενη παλαιότερα από Σοβιετίες και τώρα από Κεντροευρώπες.

  Επί της ουσίας, έχω διαβάσει όλα τα περί Χίου και Σμύρνης, και για την Θεσσαλονίκη, αλλά δεν πιστέυω ότι αυτά καθορίζουν τις "διαφορές". Θεωρώ απίθανα παλαβό και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ να βλέπουμε εχθρούς στους Εβραίους και φίλους στους Πέρσες ή τους Αραβες ή τους Τούρκους, ή τους Ούννους. Οι Πέρσες, οι Άραβες και οι Τούρκοι μας έσφαζαν, στα σπίτια μας, και δεν νομίζω υπάρχει ιστορική ανάμνηση είτε για τον Μέγα Αλέξανδρο εκεί κάτω, ούτε για την διαμάχη Δαυίδ με τον (Μυκηναίο;) Γολιάθ, πάλι εκεί κάτω.

  Οι Εβραίοι έχουν διασπορα σαν και εμάς, αλλά κάπως αυτοδιαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά. Οι Εβραίοι είναι παλιό "έθνος" σε νέο "κράτος" και μόνο αυτοί έχουν πιο ζόρικες γειτονιές από εμάς. Οι Εβραίοι βγάζουν φίδια άπό τρύπες, το έχουμε κάνει και εμείς. Οι Εβραίοι έχουν μία σημαντική διαφορά από εμάς. Ενώ σίγουρα τρώγονται μεταξύ τους, έχουν εννιαίο και ενωμένο μέτωπο προς τα έξω. Εμείς ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας ποιος θα ξεπουλήσει τι σε ποιόν ξένο υπάλληλο.

  Δημητρά και τέτοιους δεν ξέρω, αλλά στην φάση που είμαι they can kiss my κλπ.

  • neotera avatar
   neotera @ archaeopteryx 23/02/2011 10:37:35

   Ο αντιαμερικανισμός αποτελεί προϋπόθεση για τον πατριωτισμό σχεδόν σε όλο τον πλανητη σημερα, αλλά όχι για πολύ υποψιάζομαι... ))
   Πάντως είναι κάτι που θεραπεύεται. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία, αν ενδιαφέρει, ειναι η στήριξη της γλώσσας μας, του ελληνικού πολιτισμού και της ιδιαιτερότητας στα ήθη και στα έθιμά μας. Αλλά αυτό αδυνατούν να το αντιληφθούν ως χρήσιμο όπως παλιά στην δική τους υπόστασή, ειδικά τώρα βεβαίως που ταχέως μαραίνονται ως κοινωνία οι αγγλοαμερικάνοι και παρακμάζουν από κάθε άποψη...

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/02/2011 09:33:35

  Μα εδώ είναι το ζουμί αγαπητέ Α.Μ.
  Δηλαδή, πόσο στοίχημα πάει ότι κάτι περίεργες "αντιρατσιστικές" ΜΚΟ και "Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων" κλπ, κλπ, αυτές που προωθούν τον εξισλαμισμό της Ελλάδας με όπλο τα κατακάθια του αφροασιατικού ισλάμ που εισβάλλουν στην χώρα μας, ΔΕΝ είναι καθόλου ευχαριστημένες από την προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ.
  Ειδικά όταν αυτή έχει την ενεργή στήριξη της ελληνικής Κεντροδεξιάς.
  Βρες τώρα για ποιους δουλεύουν αυτοί όλοι οι περίεργοι τύποι.
  Δεν θέλει πολύ μυαλό, ούτε κληρονομικό χάρισμα. Διά της εις άτοπον απαγωγής θα το βρεις.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΒΙΣ 23/02/2011 10:10:23

   Πατουν ομως πανω σε πραγματικα περιστατικα.Οι δηλωσεις του Θεοδωρακη που καταφερθηκε κατα του εβραικου συνεδριου στην Ελλαδα και το βιβλιο του Πλευρη που δεν ειναι απλως αντισημιτικο αλλα δικαιολογει και προτρεπει σε διωγμους Εβραιων ειναι αληθινα.
   Οπωσδηποτε τυχον συγκλιση Ελλαδος - Ισραηλ κοβει πολλες πηγες για τους Ελληνες "αντιεθνικιστες".

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ψυχραιμια 23/02/2011 10:30:52

    Ο Πλεύρης είναι ένας ακραίος και είναι ξεκάθαρα φιλοναζιστής. Εντούτοις, δεν βλέπω γιατί πρέπει να απαγορεύσουμε τον Πλεύρη ή τη Χρυσή Αυγή, τη στιγμή που επιτρέπουμε οργανώσεις όπως ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αντίφα. Για να μην πω για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 11. neotera avatar
  neotera 23/02/2011 09:37:30

  Εδώ, όλοι οι "εθνικιστές" μας ζητούν να ανοίξει λεωφόρος από την Ελλάδα στο Ισραήλ εκθειάζοντας την Κύπρο, αλλά και τον Χριστόφια για την ανακήρυξη της Αυτόνομης Οικονομικής Ζώνης με το εβραϊκό Κράτος. Εδώ, ολη η Ελλάδα υποπτεύεται το γιωργάκη πως τούρκεψε επειδή, δεν λέει κουβέντα για την ΑΟΖ της Ελλάδας "γκριζάροντας" το υπέροχα ελληνικό Καστελόριζο που διασφαλίζει την ενεργειακή λεωφόρο ως το Τελ Αβιβ...
  Τι "λέλουδο" κι αυτός ο παλιομήτσος που ντροπιάζει 20τόσα χρόνια το όνομά της το ελληνικό.

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/02/2011 09:41:36

  Συνάδελφος της γυναίκας μου, αμερικανο-ισραηλινός, όταν έμαθε ότι τουρκικά πολεμικά κάνουν υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, έμεινε άναυδος. "Και εσείς τι κάνετε;" της λέει.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ ΒΙΣ 23/02/2011 13:08:56

   Εφαρμόζουμε ... "Στρατηγική Ψυχραιμία"... κατά τον Υπουργό Μπένι...!

  • TED avatar
   TED @ ΒΙΣ 23/02/2011 14:51:20

   Παριστάνουμε τους ψύχραιμους. Αλλά το κάνουμε καλά!

 13. Κάποιος avatar
  Κάποιος 23/02/2011 09:56:28

  "Τα μέτρα που ελήφθησαν θεωρούνται ως βασική αιτία για μια αύξηση των εγκλημάτων μίσους εναντίον των μειονοτήτων, από πλευράς Ελλήνων, που είναι οργισμένοι λόγω της αυξανόμενης ανεργίας καθώς και της μετανάστευσης".

  Αυτό δεν είναι αναληθές και αποτελεί παγκόσμιο και όχι μόνο ενδημικό φαινόμενο.
  Συνήθως οι αδύναμοι αναζητούν την εύκολη αιτία για να φορτώσουν τα δεινά τους και συνήθως το κάνουν στους πιο αδύναμους από αυτούς, στον εύκολο στόχο.

  Πάντως ο αντισημιτισμός είναι διαφορετική έννοια από τον αντισιωνισμό, όπως διαφορετικό είναι να λές ότι είσαι αντιναζιστής και διαφορετικό αντιγερμανός.
  Ο Σιωνισμός είναι εθνικιστικό κίνημα και πολλοί Εβραίοι δηλώνουν την αντίθεση τους σε αυτόν.

  • neotera avatar
   neotera @ Κάποιος 23/02/2011 10:09:33

   Αυτό είναι σωστό αλλά τι τους νοιάζει, με ποιο δικαίωμα μας κρίνουν ? Δεν βλέπουν τα χάλια τους στις ΗΠΑ όπου ο ρατσισμός είναι κανόνας από τον οποίο ποτέ δεν ξέφυγαν ενώ εδώ παραμένει εξαίρεση ?
   Ποιός τους ακούει όταν τα θηριώδη εγκλήματα κατά των γερόντων μας έχουν τρομοκρατησει και εξαγριώσει συνάμα την ελληνική κοινή γνωμη ?

 14. Γ.Κ avatar
  Γ.Κ 23/02/2011 10:05:26

  Nα αναγνωρίσουμε τι? το ολοκαύτωμα που δημιούργησαν οι ίδιοι

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γ.Κ 23/02/2011 10:38:15

   Αυτό δεν το εννόησα...
   Παραϊστορίες δεν πιστεύω. Δηλαδή, ο εβραϊκός λαός αυτοεξοντώθηκε;
   Η εκμετάλλευση το Ολοκαυτώματος για πολιτικές και γεωστρατηγικές επιδιώξεις, κυρίως μετά τον Πόλεμο των Επτά Ημερών (τότε μπήκε η Αμερική στο παιχνίδι) είναι το ένα θέμα και η πραγματικότητα της εξόντωσης εκατομμυρίων αθώων ευρωπαίων Εβραίων είναι το άλλο θέμα. Διαφορετικά εντελώς μεταξύ τους.

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/02/2011 10:28:18

  Και να σκεφτείς ότι τα εγκλήματα και οι απίστευτες βιαιοπραγίες κατά ηλικιωμένων γυναικών για ένα χρυσό σταυρό ή λίγα λεφτά, που ποτέ άλλοτε δεν συνέβαιναν στην Ελλάδα και τώρα συμβαίνουν χάρη στα μουσουλμανικά αποβράσματα, δεν γίνονται ευρύτερα γνωστά στην κοινή γνώμη, αφού τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν τείχος σιωπής, ενώ η ψευδοανθρωπιστική Αριστερά τα επικροτεί κατά βάθος, αφού διαπράττονται από τους μοναδικούς προστατευόμενούς της. Σε τέτοιο σημείο κατάπτωσης έχουν φτάσει τα αποκόμματα που πουλούν σε αφελείς και ηλίθιους ό,τι ρετάλι έχουν αποκόψει από τη μαρξιστική ιδεολογία.
  Βλέπεις όμως και εδώ (όρα παραπάνω...) ότι οι εθνομηδενιστές ακροαριστεροί συμφωνούν με μεταμαρξιστές και νεοφιλελεύθερους στυλ Δημητρά; Ολα τα νεοταξικά μωρά στην πίστα.
  Μου αρέσει ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει μερικοί πόσο νεοταξικό είναι το δήθεν "πατριωτικό" ΚΚΕ.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΒΙΣ 23/02/2011 10:53:21

   Kάθε φορά που γίνεται ένα συμβάν τρέχεις και παίρνεις κατάθεση από κάθε γριούλα και παππούλη για την εθνικότητα και το θρήσκευμα των δραστών ;
   H μήπως ενημερώνεσαι από τα δελτία εγκληματικότητας της αστυνομίας που αναφέρουν για το 2008 τα εξής:

   Ληστείες: Ημεδαποί 5897 - Αλλοδαποί 4800
   Ανθρωποκτονίες: Ημεδαποί 201 - Αλλοδαποί 147
   Βιασμοί: Ημεδαποί 163 - Αλλοδαποί 124

   Ακόμα για τους αλλοδαπούς δράστες ,πού διευκρινίζεται ότι όλοι τους είναι στο θρήσκευμα "αποβράσματα" μουσουλμάνοι ;
   Η μήπως οι ημεδαποί δράστες δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά μουσουλμάνοι ;

   Επανειλημμένα συκοφαντείς χωρίς στοιχεία και γενικεύεις με τρόπο φασιστικό τσουβαλιάζοντας μέσα στις ιδεοληπτικές φαντασιώσεις σου ομαδόν, αριστερούς,νεοταξίτες, μουσουλμάνους, σιωνιστές,ΜΜΕ κτλ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Κάποιος 23/02/2011 11:16:49

    Σου απάντησε ο Θεοπρόβλητος για τις ποσοστώσεις. Σε σχέση με το ποσοστό των αλλοδαπών επί του πληθυσμού, η εγκληματικότητά τους χτυπάει κόκκινο.
    Καλά, δεν πειράζει, σε πιστεύω. Και οι μαυριδεροί πού λήστεψαν κάτι γριούλες έξω από εκκλησία σε γειτονιά του Πειραιά Κυριακή πρωί (δυο Κυριακές συγκεκριμένα) ήταν Έλληνες που έκαναν σολάριουμ.
    Και η μούμια σας στην Ερυθρά Πλατεία διατηρείται επίσης από μόνη της φρέσκια.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ ΒΙΣ 23/02/2011 11:29:47

     Οι ποσόστωσεις είναι το ζήτημα ή το γεγονός ότι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα από ανύπqρκτα στοιχεία και τα παρουσιάζεις ως βεβαιότητες ;
     Eχεις κανένα στοιχείο να παραθέσεις που να αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών δραστών είναι μουσουλμάνοι ;
     Aκόμα όμως και αν δεχθούμε ως άσκηση εργασίας τον αυθαίρετο ισχυρισμό σου δεν θα μπορούσαμe αντίστοιχα να πούμε για τους ημεδαπούς δράστες, που είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, ότι η χριστιανική θρησκεία υποθάλπτει αποβράσματα ;
     Η μήπως επειδή οι χριστιανοί ορθόδοξοι στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην λευκή φυλή, για κάθε εγκλημα που κάνει ένας λευκός θα πρέπει να το φορτώνουμε στην ορθοδοξία, με την ίδια ευκολία που κάθε φορά που κάνει έγκλημα ένας μαυριδερός (sic) το φορτώνεις στον ισλαμισμό ;

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Κάποιος 23/02/2011 11:38:25

      Η συντριπτική πλειονότητα των λαθρομεταναστών είναι ή δεν είναι μουσουλμάνοι; Απλό το ζήτημα.
      Οι ποσοστώσεις δεν σου άρεσαν, προφανώς και γι'αυτό έστριψες τη συζήτηση. Γνωστό το κόλπο. Δεν πειράζει, να φτιάξουμε άλλες εικονικές ποσοστώσεις που θα σε ικανοποιούν.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Κάποιος 23/02/2011 11:22:05

    Είναι δυνατόν άνθρωπος που πιστεύει σε κομμουνιστικές ουτοπίες τις οποίες πρέπει να επιβάλουμε με κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, στην κοινωνία να εγκαλεί τους άλλους για ιδεοληψία; Τα επιχειρήματά μου βασίζονται στην κοινή λογική. Αν θέλεις να υπερασπίζεσαι όσους εγκληματούν σε βάρος αδύναμων συναθρώπων μας επειδή οι κακοποιοί είναι λαθρομετανάστες, είσαι ελεύθερος να το κάνεις. Αλλά σε χαρακτηρίζει η στάση σου και μοιράζεσαι την ευθύνη του εγκλήματος. Αυτό λέγεται "ηθική αυτουργία σε έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου".
    Να σου πω και κάτι άλλο; Επειδή ποτέ δεν πίστεψα την ιδεολογία σας, χαίρομαι για το τωρινό κατάντημά σας. Ξεκινήσατε από υποστήριξη πολιτικών εγκλημάτων, φτάσατε στα κοινά ποινικά εναντίον φτωχών αοπλων ανθρώπων.
    Κάθε χαρακτηρισμός για εσενα περιττεύει.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Κάποιος 23/02/2011 11:28:46

    Ληστείες: Ημεδαποί 5897 – Αλλοδαποί 4800
    Ανθρωποκτονίες: Ημεδαποί 201 – Αλλοδαποί 147
    Βιασμοί: Ημεδαποί 163 – Αλλοδαποί 124

    Ξεχνάς το βασικότερο:
    Πληθυσμός: Ημεδαποί 9 εκατ.-Αλλοδαποί 1.5-2 εκατ.
    Αναλογικά;

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Strange Attractor 23/02/2011 11:34:45

     Ε καλά τώρα και εσύ, είσαι κακοπροαίρετος, εθνικιστής, φασίστας, ρατσιστής. Τα γνωστά...

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ Strange Attractor 23/02/2011 11:38:23

     Strange, θα πρέπει κανείς να ζει σε άλλη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, για να μην αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που προκαλεί η ανεξέλεγκτη μετανάστευση, καθώς και την άνοδο της εγκληματικότητας.
     Το να φορτώνουμε όμως τα στραβά της ελληνικής κοινωνίας και την εγκληματικότητα στους μετανάστες αιτιούμενοι φυλετικά ή θρησκευτικά κριτήρια αποτελεί το άλλο άκρο.
     Η παράθεση των στατιστικών αυτών εξυπηρετεί στο να καταδείξει ότι οι βιασμοί, οι ληστείες και οι κλοπές δεν αποτελούν εγγενές, ούτε αποκλειστικό χαρακτηριστικό των αλλοφύλων και των αλλοθρήσκων, όπως κάποιοι ιδεοληπτικά υποστηρίζουν.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Κάποιος 23/02/2011 11:43:27

      Επικαλούμαι πολιτισμικά κριτήρια, όχι φυλετικά. Δηλαδή, είναι γνωστό ότι η κουλτούρα των Μαγκρεμπίνων, για παράδειγμα, εμπεριέχει και την επιθετικότητα και την περιφρόνηση της γυναίκας. Στον Λίβανο, την πιο προοδευτική χώρα της Μ. Ανατολής, ένας μουσουλμάνος που στραγγαλίζει τη γυναίκα του επειδή τον απατά, αθωώνεται και τον συγχαίρουν οι φίλοι του. Ο χριστιανός καταδικάζεται σε θάνατο, που μετατρέπεται σε φυλάκιση μερικών ετών. Παραπέμπω για την πληροφορία στο βιβλίο του Régis Debray, "Οδοιπορικό στις χώρες της Βίβλου", εκδ. Πόλις, σ. 304.
      Αυτά τα γράφω για τους αναγνώστες του Αnti, όχι για εσένα, γιατί γνωρίζω ότι έχεις τις μπετόν-αρμέ ιδεοληψίες σου και το σέβομαι.

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ Κάποιος 23/02/2011 11:52:57

      Συμφωνώ, η πλειοψηφία όμως όσων έρχονται στη χώρα μας δεν έρχονται για καλό σκοπό αλλά επειδή είμαστε βασίλειο της ατιμωρησίας. Οπότε η παραβατική συμπεριφορά ούτως ή άλλως χαρακτηρίζει τη πλειονότητα των ξένων που αποφασίζουν να μας επισκεφτούν (Βαλκάνιοι, Τσετσένοι, Γεωργιανοί, και Αφρικανοί). Τα κουμάσια έρχονται σε εμάς, όχι οι νοικοκύρηδες.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Κάποιος 23/02/2011 12:03:15

      Ως προς τους Γεωργιανούς, πρέπει όμως να πούμε ότι οι Γεωργιανές που εργάζονται στην Ελλάδα, αλλά και πολλοί άνδρες από τη Γεωργία είναι εξαίρετοι άνθρωποι. Το πρόβλημα είναι οι "ξέμπαρκοι".
      Αλλά φυσικά και ως προς τους άλλους, είναι σαφές ότι ο σοβαρός και τίμιος Μαροκινός που θέλει να εργαστεί στο εξωτερικό, δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Ούτε ο Πακιστανός που έχει κάποιες δεξιότητες ή κάποια παιδεία θα έρθει εδώ. Λόγω ανομίας, έρχονται οι χειρότεροι από τους χειρότερους.
      Σε θείο μου καπετάνιο, μορφωμένος Πακιστανός που ζει στην Ολλανδία του έλεγε ότι τους χειρότερους Πακιστανούς της Ευρώπης τους συνάντησε στην Ελλάδα.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Κάποιος 23/02/2011 12:05:34

      Ειδικά στην Τυφλίδα της Γεωργίας, το μορφωτικό και πνευματικό επίπεδο κατά μέσο όρο είναι υψηλότερο από αυτό της Αθήνας. Αφήνω την καθαριότητα. Ουδεμία σχέση, ούτε καν σε σχέση με την Αθήνα προ των λάθρο...

 16. Μάρκος avatar
  Μάρκος 23/02/2011 10:30:21

  Τέτοια "άρθρα" γίνονται κατά παραγγελία. Και η κ. Καρασάβα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να τα γράψει. Είναι και ανταποκριτής του CNN άλλωστε. Εμένα αυτό που με εντυπωσιάζει, είναι ο ρατσισμός όλων αυτών των υποτιθέμενων φιλο-σιμητών. Πρόσφατα φίλος μου στο facebook, διέγραψε σχόλιο φίλης τους για τους λαθρομετανάστες, το οποίο μάλιστα ήταν σε ευπρεπές πλαίσιο. Από την άλλη, έχει αναρτήσει "συγκινημένος" ολόκληρο άλμπουμ από την επίσκεψή του στο μουσείο αυτό που περιγράφει η κ. Καρασάβα.
  By the way mrs Karasava, για την προβοκάτσια των Χανίων από τους συμπατριώτες σας Αμερικανούς, γιατί δεν αναφέρατε τίποτα;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Μάρκος 23/02/2011 10:41:39

   Δεν είναι φιλοσημίτες, είναι εθνομηδενιστές. Δεν είναι υπέρ του Ισραήλ, είναι υπέρ μιας διεθνιστικής φιλελεύθερης και μεταμαρξιστικής ελίτ, που σε μεγάλο βαθμό είναι και εβραϊκή, όχι όμως ισραηλινή.
   Ο ισραηλινός λαός, παρά τις αδικίες που έχει διαπράξει κατά των Παλαιστινίων, αυτή τη στιγμή είναι σε παρόμοια θέση με εμάς, δηλ. περικυκλωμένος από το ισλάμ.

 17. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 23/02/2011 11:09:38

  Το Υπ.Δικαιοσύνης ετοιμάζει νομοσχέδιο "Περί ρατσισμού και ξενοφοβίας".Είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του στο opengov.Σε λίγο προβλέπω να περνάει και άλλο όπου θα απαγορεύει στους έλληνες να κάνουν το σταυρό τους,να βαπτίζουν τα παιδιά τους ,να καταφέρονται εναντίον των εβραίων,των βουλγάρων,των τσετσένων,των μαροκινών,των γουατεμαλτέκων κλπ.
  Κύριοι το ποτάμι φουσκώνει!Ο κόσμος αρχίζει να αποθηκεύει πέτρες και άδεια μπουκάλια.Προσέξτε!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δον Κιχώτης 23/02/2011 11:24:35

   Θα το υποστηρίξει ο Κάποιος. Να ζητήσει και τα στοιχεία μου να με καρφώσει που μιλάω για "μουσουλμανικά αποβράσματα" που μας κουβαλήθηκαν. Καλά του έγραψε ένας σχολιαστής ότι θα ήταν ένας καλός πρακτορίσκος της Στάζι στην πρώην DDR.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Δον Κιχώτης 23/02/2011 11:33:37

   Στη Γαλλια έχουν απαγορεύσει διά νόμου να δίνονται στατιστικά στοιχεία για την εθνοτική και φυλετική προέλευση των δραστών διαφόρων ποινικών αδικημάτων. Και εδώ αυτό είναι πάγιο αίτημα της φιλελεύθερης Αριστεράς.
   Βέβαια, οι πολίτες γνωρίζουν στη Γαλλία τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια και σε ποιους θα πάνε άμα θέλουν λίγη drogue.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ ΒΙΣ 23/02/2011 11:41:41

    Ευτυχώς που στην Ελλάδα τα στοιχεία δημοσιοποιούνται και εκθέτουν κάποιους με απόψεις σαν τις δικές σου, που ταυτίζουν την εγκληματικότητα με το χρώμα του δέρματος και την θρησκεία.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Κάποιος 23/02/2011 11:58:18

     Μία τελευταία απάντηση θα σου γράψω, επειδή με έχεις συκοφαντήσει εδὠ για ρατσιστή και άλλη φορά. Αυτό που κάνεις είναι αθλιότητα και σε χαρακτηρίζει.
     Δείχνεις να μην καταλαβαίνεις ότι μιλάω με κριτήρια όχι φυλετικά αλλά πολιτισμικά.
     Τόσα χρόνια, από τη δεκαετία του '80 περίπου, είχαμε μεγάλη κοινότητα Αιθιόπων στην Αθήνα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Κοινότητα Ιρακινών χριστιανών υπάρχει από την ίδια περίπου εποχή, με εκκλησία, στο Αιγάλεω, περιοχή Λιούμη. Και στους Αιθίοπες έχει παραχωρηθεί παρεκκλήσι της αρχιεπισκοπής στα Τουρκοβούνια. Ποτέ κανείς δεν άκουσα να παραπονιέται στην Αθήνα. Γιατί άραγε; Μήπως οι Αιθίοπες ξάσπρισαν εδώ και δεν φαίνονται;
     Γιατί για τους Αιθίοπες δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά για τους γείτονές τους Σομαλούς και για τους (μη υποσαχάριους) Μαροκινούς υπάρχει;
     Εδώ είναι το ζήτημα.
     Οποτε, αν σου μένει στοιχειώδες φιλότιμο, άσε τις αθλιότητες περί ρατσισμού. Αυτά να μπαίνεις σε άλλες ιστοσελίδες να τα γράφεις.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ ΒΙΣ 23/02/2011 12:12:36

      O ρατσισμός δεν είναι μόνο φυλετικός αλλά και θρησκευτικός ή κοινωνικός.
      Και δεν σε χαρακτήρισα προσωπικά ως ρατσιστή.
      Τις απόψεις που εκφράζεις κριτίκαρα.

      Αν ψάξεις στα ποστ μου, δεν σου έχω απευθύνει ούτε έναν προσωπικό χαρακτηρισμό εν αντιθέσει μ' εσένα που με "στολίζεις" κατ'εξακολούθηση.
      Μην πας να βγεις από θύτης, θύμα.

     • Christian avatar
      Christian @ Κάποιος 23/02/2011 21:21:16

      Μα δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται η διαφωνία σας?
      Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Δεν είναι θέμα φυλετικής ανωτερότητας των λευκών,οφείλεται στο ότι οι μετανάστες είναι κυρίως αμόρφωτοι και εξαθλιωμένοι. Από τη στιγμή που το κράτος και ιδιωτικά οι κάτοικοι αδυνατούν να τους φροντίσουν (μόρφωση, στέγη, δουλειά) και οι μετανάστες αυξάνονται, τα νούμερα εγκληματικότητας θα αλλάζουν συνεχώς εις βάρος των μεταναστών.

 18. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 23/02/2011 11:41:24

  Στις ΗΠΑ υπάρχει επίσης αντισημιτική φιλολογία, χειρότερη από αυτή του Πλεύρη.

  "We must remember that there is no Jewish crime per se, since the existence of the Jewish parasite upon the host is a crime against nature, because its existence imperils the health and the life of the host. Thus, everything that the Jew does in connection with this parasitic existence is a criminal act, and part of an overall criminal existence.", Eustace Mullins, The Biological Jew, 1967.

  Αυτόν που έγραψε το παρακάτω κείμενο δεν τον καταδίκασαν σε φυλάκιση απ' όσο γνωρίζω στις ΗΠΑ. Γιατί λοιπόν η αρθρογράφος των LA Times ζητάει να ισχύει στην Ελλάδα κάτι που δεν ισχύει στις ΗΠΑ;

  Άσχετα αν θεωρώ γελοίες αυτές τις απόψεις, θεωρώ ακόμη πιο γελοίο και επικίνδυνο το κυνήγι μαγισσών του αντισημιτισμού. Θεωρώ απαράδεκτο ότι στην Γερμανία αν αρνηθείς την επίσημη εκδοχή του Ολοκαυτώματος πας φυλακή. Πρώτη απ' όλους βέβαια έπρεπε να είχε πάει η Γερμανοεβραία φιλόσοφος Hanna Arendt. Δεν μπορείς να απαγορεύεις ιστορικούς να διατυπώνουν διαφορετική άποψη για τον αριθμό των θυμάτων και να προσπαθούν να την τεκμηριώσουν.

  Στην Ελλάδα εορτάζεται το ολοκαύτωμα σαν επίσημη επέτειος από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα πανεπιστήμια, με υπουργικές εγκυκλίους. Το ότι υπάρχουν πολλοί που θεωρούν του Εβραίους δαιμονική ράτσα είναι θέμα ιδεοληψίας και δεν θα αντιμετωπισθεί με καταστολή. Τότε θα πρέπει να κάνουμε και την βλακεία ποινικό αδίκημα.

  Έχω επισημάνει και αλλού ότι στην Ελλάδα κατά κανόνα αυτοί που είναι αντισημίτες, είναι και ρατσιστές απέναντι στους Γερμανούς και τους βορειοευρωπαίους. Οι ίδιοι που αποκαλούν συλλογικά τους Γερμανούς ναζί, οι ίδιοι εύχονται την εξολόθρευση των Εβραίων και την εξαφάνιση του Ισραήλ από τους πιστούς του Αλλάχ. Πρόκειται για ιδιότυπη ιδεοληπτική σχιζοφρένεια. Αλλά οι απόψεις της αρθρογράφου και του Δημητρά αποτελούν άλλη αηδιαστική μορφή ιδεοληψίας που δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς αποσκοπεί.

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ Professor Moriarty 23/02/2011 14:01:38

   Και το άλλο παράδοξο είναι ότι αυτοί των ΜΚΟ, και λοιπές αριστερές δυνάμεις, που κατηγορούν κάποιους για αντισημιτισμό, την άλλη μέρα μπορεί να τους κατηγορήσουν για ισλαμοφοβία.

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/02/2011 11:44:29

  Kαι όποιος θέλει να δει τι εστί Régis Debray, ας ψάξει στο διαδίκτυο.
  Πληροφοριακά: Είναι άθεος.

 20. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/02/2011 11:46:58

  Οι ποσοστώσεις αγαπητέ, οι ποσοστώσεις είναι που σας καίνε...Μην τις ξεχνάς φίλτατε επειδή δεν σε συμφέρουν....

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΒΙΣ 23/02/2011 12:03:05

   Σύμφωνα με έκθεση της Wickersham Commission (Επιτροπή που συγκρότησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χέρμπερτ Χούβερ το 1929) αναφέρεται ότι :
   (Εκθέτω ενδεικτικά μερικά αποσπάσματα)
   «Κάθε καράβι από την Ευρώπη φέρνει στην πόλη μας πολλούς ξένους, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν σε φυγή από τις χώρες τους, επειδή είχαν διαπράξει εγκλήματα. Αυτοί οι εγκληματίες αναμιγνύονται με τους τίμιους και εργατικούς μετανάστες και είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσουμε.»

   «Η αύξηση ορισμένων αδικημάτων μπορεί να αποδοθεί στη μετανάστευση από την Ιρλανδία, τη Σκοτία, την Ιταλία, την ΕΛΛΑΔΑ και τη Ρωσία.»

   «Η εξέταση των στοιχείων αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι δράστες κατάγονται από την ΕΛΛΑΔΑ, την Ιταλία, τη Λιθουανία και το Μεξικό.»

   «οι ΕΛΛΗΝΕΣ δράστες ξεπερνούν το ποσοστό των ντόπιων Αμερικάνων σε 7 εγκλήματα και οι Ιταλοί σε 6.»

   «Σε 20 από τις 30 πόλεις οι Ελληνες ξεπερνούν τα ποσοστά των ντόπιων Αμερικάνων. Το ίδιο συμβαίνει με τους Ιταλούς και τους Πολωνούς σε 13 πόλεις.»

   "Από το σύνολο των πολιτειών των ΗΠΑ παρατηρείται ότι σε πέντε πολιτείες το ποσοστό των Ελλήνων φυλακισμένων (πάντα σε αναγωγή προς τον πληθυσμό των μεταναστών) είναι υψηλότερο από το ποσοστό των Αμερικάνων. "

   Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας των Ελλήνων μεταναστών ξεπερνούν κατά πολύ τα ποσοστά όλων των άλλων Ευρωπαίων.

   Για κάνε μας ΒΙΣ σε αυτά τα στοιχεία κάποια πολιτισμική,εθνολογική ή θρησκευτική ανάλυση για τους λευκούς,ορθόδοξους χριστιανούς, Ελληνες μετανάστες στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αι.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Κάποιος 23/02/2011 12:09:02

    Πώς εξηγούνται τα ποσοστά εγκληματικότητας μεταξύ μουσουλμάνων Αφροασιατών 2ης και 3ης γενιάς σε Αγγλία και Γαλλία;
    Εκεί είναι το ζήτημα.
    Οι Έλληνες εντάχθηκαν ή όχι στην αμερικανική κοινωνία πάρα πολύ γρήγορα;
    Δεν βλέπω το τώρα, βλέπω το αύριο, γι'αυτό και αντιδρώ έτσι στο θέμα των μουσουλμάνων Αφροασιατών.
    Και στο κάτω-κάτω, τα καράβια που πήγαν στην Αμερική πέρασαν και από ένα Ellis Island. Εμείς τους καλέσαμε; Από πού περάσανε; Τι χαρτιά δείξανε;

   • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
    ΝΙΚΟΛΑΣ @ Κάποιος 23/02/2011 18:37:53

    Ωωωω, μα είναι αυτά που έλεγε παλιά και ο Ιός!

 21. anonymous avatar
  anonymous 23/02/2011 11:54:20

  ¨αντισημιτισμος¨ τα μυαλα στα καγκελα,σκοτωσε η ληστεψε ελληνας ισραηλινό η ελληνα εβραιο;

  ο μονος ρατσισμος ειναι των εποικων λαθρομεταναστων κατα ελληνων ιθαγενων
  crimes on air
  Άνδρας και γυναίκα βρέθηκαν νεκροί στις 9.30 το πρωί μέσα στο σπίτι τους στην Ελευσίνα στην οδό Πεισιστράτου 61. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων διέμενε σε μονοκατοικία και όπως όλα δείχνουν έπεσαν θύματα ληστών, αφού όλο το σπίτι ήταν ανάστατο.

 22. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/02/2011 12:20:54

  "We need Global Financial Governance .. and WE NEED IT FAST.."

  Ειμαι αντιΣημιτης.. Αντιδρακος. πειραζει??

  ΠΠ

 23. vassilis avatar
  vassilis 23/02/2011 12:48:10

  Οταν πληρωνονται να μας εξισλαμισουν με οθωμανικα σηριαλ,οταν φερνουν χιλιαδες αραβοπακιστανους στη χωρα για να διαλυσουν τον κοινωνικο ιστο ,οταν τους ενοχλει το 1821 και προσπαθουν να το αλλαξουν με την χορηγια της εκκλησιας,οταν λοιδορισε για την φιλοπατρια σου απο τους προσκηνυμενους, που καταφεραν να βολευτουν στο δημοσιο, ευλογο ειναι να γινει μια προσπαθεια να δηλητηριασουν οτι ποιο φαινομενικα ορθο παρατηρειται αυτη την εποχη και εχει να κανει με τη δυναμικη που αναπτυσει η συμμαχια Κυπρου Ελλαδος Ισραηλ.Παρ'οτι οι εβραιοι και τα ξαδελφια τους οι αραβες κυνηγησαν τον Ελληνισμο[ιδεολογικα εννοω] εν τουτοις στις σημερινες συνθηκες ευνοειται μια τετοια συμμαχια γιατι συμφερει ολους μας και προσωπικα επιδοκιμαζω μια φιλικη σχεση με το Ισραηλ παρα μια σχεση υποτελειας με την τουρκια.

 24. geopan avatar
  geopan 23/02/2011 13:00:50

  εδώ η χώρα καταρέει και εμείς ασχολούμαστε με τους εβραίους, το ολοκαυτωμα τους και τους κάθε λογής αναξιοπαθούντες!με τους Έλληνες θα ασχοληθούμε ή .. να πάει το παλιάμπελο;

 25. Στέργιος avatar
  Στέργιος 23/02/2011 13:23:02

  Δεν ξέρω αν υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι υπάρχει μια εθνοτική ομάδα που εδώ και δεκαετίες απεργάζεται την καταστροφή τής Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ποια είναι αυτή η εθνοτική ομάδα; Οι "Έλληνες ομογενείς" των ΗΠΑ, του Καναδά (Hello, Anthee Carassava!), της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής. Δηλαδή, οι πρώην Έλληνες που τώρα θέλουν να γίνουν σαν τα αφεντικά τους, δηλαδή σαν τους Αγγλοσάξωνες.

  Εξαιρούνται οι Έλληνες ομογενείς σε άλλες χώρες, οι οποίοι είναι ΟΝΤΩΣ ομογενείς, αφού ακόμη και 2-3 γενιές μετά μιλούν ακόμη ελληνικά, κάτι που δεν συμβαίνει αλλού. Στις ΗΠΑ, στον Καναδά και στη Νότια Αφρική τα ελληνικά χάνονται ήδη από την 1η γενιά, ενώ στην Αυστραλία κρατούν μια γενιά ακόμη λόγω μεγάλου αριθμού μεταναστών. Αλλά κι εκεί χάνονται γρήγορα, αφού οι "Έλληνες" τής Αυστραλίας ντρέπονται που είναι Έλληνες.

  Ο Έλληνας τής Ευρώπης θα έρθει στο χωριό για διακοπές κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια, θα αγοράσει ελληνικά βιβλία για τα παιδιά του, θα τους μιλήσει για την ιστορία μας. Ο Έλληνας της Αμερικής έρχεται για διακοπές μια φορά στη ζωή του για να κοροϊδέψει και αντί να πάει στο χωριό πηγαίνει στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, όπου κάνει παρέα με άλλους Αμερικάνους και όχι με Έλληνες. Ο Έλληνας της Αυστραλίας έρχεται κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος συγγενής για να διεκδικήσει κομμάτι τής κληρονομιάς.

  Πίσω από τα χαμόγελα και τα επιφωνήματα χαράς όταν συναντούν έναν "patreeotee" κρύβεται η περιφρόνηση και το μίσος. Για τους πρώην Έλληνες στις Αγγλοσαξωνικές χώρες, η Ελλάδα δεν είναι η φτωχή χώρα που τους ανάγκασε να μεταναστεύσουν το 50 και το 60, αλλά η δόλια χώρα που δεν διείδε τα καταπληκτικά τους ταλέντα και την οποία εγκατέλειψαν όχι από ανάγκη, αλλά για να καταφέρουν να αναδειχτούν στο εξωτερικό.

  Ο ρόλος των Ελληνοαμερικανών από τον Agnew μέχρι τον Negroponte είναι καταστροφικός για την Ελλάδα. Η καταστροφή της Ελλάδας είναι ζήτημα τιμής για τους Ελληνο-Αγγλοσάξωνες, γιατί έτσι σφραγίζουν την υποτιθέμενη ανωτερότητά τους.

  Το 2004 με τους Ολυμπιακούς, όταν η Ελλάδα είχε μια βιτρίνα ευημερίας και ανάπτυξης, οι Ελληνοαμερικάνοι (τους οποίους έζησα από κοντά) είχαν γίνει πράσινοι από το κακό τους. Τώρα με την κρίση, έχουν ανασάνει οι άνθρωποι, και στέλνουν άτομα σαν την Carassava να μας χτυπήσουν αλύπητα εκεί που μας πονάει κι εκεί που μας σφάζει.

  Πρέπει όλοι οι Έλληνες, αλλά και οι Έλληνες τής διασποράς στις μη αγγλοσαξωνικές χώρες, να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αντιμετωπίσουμε με τρομερή επιφύλαξη τους δήθεν "ομογενείς" μας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ Στέργιος 23/02/2011 18:19:15

   Σωστό σε μεγάλο βαθμό. θα άξιζε μιά παραπάνω συζήτηση γι αυτό το θέμα γιατί έχω παρατηρήσει τα ίδια αλλά δεν καταλαβαίνω τις αιτίες γι αυτές τις διαφορές στους έλληνες της διασποράς. Ειδικά οι Έλληνες της Αμερικής είναι από τα ελάχιστα εθνικά "λόμπυ" που παλεύουν για τα συμφέροντα της Αμερικής!. Οι Κύπριοι δεν είναι έτσι γιατί?

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Στέργιος 23/02/2011 20:43:35

   Η γυναίκα μου είναι καθεαυτό Ελληνοκαναδή και όλοι οι συγγενείς και φίλοι της που μένουν εκεί είναι περήφανοι που είναι Έλληνες. Πιο πολύ Έλληνες από πολλούς "πολιτικώς ορθούς" ελληνόφωνους δικούς μας, κάτι αριστεράντζες και κάτι νεοφιλ που έχουν βαθύτατο σύμπλεγμα για τη χώρα που γεννήθηκαν.
   Εχω πρώτα εξαδέλφια στην Αυστραλία, γεννημένα εκεί, μπορεί τα ελληνικά τους να μην είναι καλά, είναι όμως επίσης Έλληνες 100% στη συνείδηση.
   Αυτές οι γενικεύσεις προσβάλλουν πολλούς συμπατριώτες μας, ειλικρινά, και θλίβομαι βαθύτατα.
   Ελληνοκαναδός και ελληνοαυστραλός δεν θα κάψει την ελληνική σημαία ποτέ! Εδώ μέχρι και στις κουκουεδοσυριζαίικες επιτροπές ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ έχει τεθεί υπό διωγμό η ελληνική σημαία. Υπήρξε σχετικό περιστατικό που ανέβηκε στο διαδίκτυο.
   Δεν πειράζει, απορρίψαμε την ψήφο των ομογενών με ελληνικό διαβατήριο, αλλά δίνουμε ψήφο στον κάθε τυχάρπαστο Ασιάτη ταλιμπάν που κατσικώθηκε εδώ. Ζήτω η λατρεία της λάγνας Ανατολής! Ζήτω το "κάρης απόσταγμα μασχάλης" του Πακιστανού (που λέει ειρωνικά και φιλαράκι, όχι πάντως δεξιός).

 26. popolaros avatar
  popolaros 23/02/2011 13:52:08

  To καλό με τις 'κρίσεις' είναι ότι ασχολείται το popolo μόνο με αυτές και τίποτα άλλο.

  Σαν το παιχνίδι που παίζαμε παλιά στο σχολείο.
  'Κοίτα εκεί..' και μετά ρίχναμε μια σφαλιάρα στο θύμα.

 27. Γιώργος avatar
  Γιώργος 23/02/2011 14:07:10

  Η αρθρογράφος ξέχασε να αναφέρει τον εμπρησμό της συναγωγής των Χανίων που τελικά αποδείχθηκε ότι έγινε από Αμερικανούς και Βρεττανούς. Και μάλιστα τα πειστήρια για τούτο τα κατέθεσε κλιμάκιο της Μοσάντ στα Χανιά, όπως είχε γραφεί τότε.Τυχαίο; Δε νομίζω.
  Είναι προφανές ότι κύκλοι στο Αμέρικα, μαζί με εγχώριους αριστεροκουλτουριάρηδες προσπαθούν να δυσφημίσουν τη χώρα.
  Και κάτι για την λεγόμενη ελληνική ομογένεια, είναι μύθος ότι εξυπερετεί τα ελληνικά συμφέροντα στην Αμερική.
  Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει, εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ελλάδα.

 28. Α.Μ. avatar
  Α.Μ. 23/02/2011 14:17:14

  h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_23/02/2011_433676

  Μήπως να συζητηθεί ξεχωριστά σε άλλο άρθρο η ποινικοποίηση της σκέψης;;;

 29. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/02/2011 20:48:09

  Η Καρασάββα είναι ειδική περίπτωση, είναι η συμπλεγματική νεοφιλ ή ροζ αριστερή προοδευτική, που έτυχε να είναι ελληνοκαναδή ή ελληνοαμερικάνα. Τα ίδια θα έγραφε αν είχε την ίδια ιδεολογία και ήταν γεννημένη στα ΒΠ από μαμά σύζυγο πλούσιο επιχειρηματία που ο μπαμπάς της ήταν στα νιάτα του στο ΕΑΜ και η οικογένεια απέκτησε διαμιάς αρκετά ένσημα προοδευτικότητας και αριστερωσύνης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.