#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2012 13:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί και γιατί απαξιώνουν τα ασημικά της Ελλάδας στα ...7 δις;;;(Ανανεωμένο): Ένα απίστευτο ρεπορτάζ σχετικά με την αξία της δημόσιας περιουσίας φέρνει στο φως το Έθνος της Κυριακής. Πρόκειται για επίσημο έγγραφο που έστειλε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) στις Βρυξέλλες και το οποίο αναφέρεται στην αποτίμηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων.

Το έγγραφο αυτό σας το παρουσιάζουμε για να καταλάβετε το μέγεθος της ξεφτί λας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τεχνικές υπηρεσίες, η αξία της δημόσιας περιουσίας αν αυτή τη στιγμή αποκρατικοποιηθεί δεν αξίζει ούτε 7 δις ευρώ και συγκεκριμένα 6,9 δις ευρώ.

Πάρτε παράδειγμα μερικά στοιχεία για να καταλάβετε τι συμβαίνει:

Η ΕΥΔΑΠ κοστίζει 200 εκατ., η ΕΥΑΘ μόλις 80 εκατ., από το Ελληνικό μπορούμε να εισπράξουμε το πολύ 700 εκατ., η Εγνατία οδός μπορεί να περάσει σε ιδιώτες με 250 εκατ. ενώ η πώληση 28 κρατικών ακινήτων «πακέτο» θα αποφέρει μόλις 200 εκατ.

Για τα κρατικά λαχεία με 550 εκατ. καθάρισαν οι ενδιαφερόμενοι του τζόγου ενώ μόλις 500 εκατ. κοστίζει ο ΟΠΑΠ που έχει έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως.

Για τα περιφερειακά αεροδρόμιο με συνολικά 400 εκατ. οι ιδιώτες θα γίνουν άρχοντες ενώ  από τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης και άλλα μικρότερα μην περιμένουμε να εισπράξουμε πάνω από 420 εκατ.

Για το ακίνητο του IBC που κόστισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πολλά εκατ. ευρώ και είναι αυθαίρετο, Λάτσης, Μπόμπολας ή ο επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα που το διεκδικούν, θα δώσει το πολύ 80 εκατ.

Από τη ΔΕΗ δε θα πρέπει να περιμένουμε πάνω από 350 εκατ. από τον Ιππόδρομο μόλις 60 εκατ. και από το υπόλοιπο του αεροδρομίου 800 εκατ.

Η ΔΕΠΑ κοστίζει 250 εκατ., τα ΕΛΠΕ 700 εκατ., τα ΕΛΤΑ μόλις 80 εκατ., η Αφάντου στη Ρόδο 30 εκατ. και ο πολυτελής Αστέρας Βουλιαγμένης 30 εκατ. Όσο δύο βίλες στη Μύκονο δηλαδή όταν πριν 2-3 χρόνια η αποτίμησή του ήταν 1 δις.

Δεν ξέρουμε αν το Ταμείο έχει κάνει λάθος στα νούμερα, προφανώς τα βγάζει με βάση την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας και της αγοράς.

Δεν ξέρουμε αν επίτηδες έβαλε τόσο μικρά νούμερα για να δείξει στις Βρυξέλλες ότι τα 50 δις που περίμεναν από αποκρατικοποιήσεις είναι μεγάλη πλάνη.

Αυτό που ξέρουμε είναι τι θα γίνει αν τολμήσει έστω κι ένας να βάλει υπογραφές για πώληση σε τέτοια νούμερα. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει: Πουλάμε αλλά δεν ξεπουλάμε.

Κι αν είναι να χαθούν τα ασημικά της χώρας με μόλις 7 δις ευρώ τότε καλύτερα να χρεοκοπήσουμε.

Από την άλλη, ας μας πουν οι σύμβουλοι, οι ακριβοπληρωμένες εταιρείες που «κόλλησαν» δίπλα στους φωστήρες του ΤΑΙΠΕΔ, τι έχουν να πουν για τα στοιχεία αυτά; Εδώ κι ένα χρόνο τι έκαναν για να διαφημίσουν την προς πώληση περιουσία της Ελλάδας; Ο κ. Μητρόπουλος, ο κ. Ταπρατζής, η Citigroup και οι υπόλοιποι σύμβουλοι που υποτίθεται θα έφερναν μεγάλους επενδυτές να δώσουν τα ωραία τους λεφτά, τι έκαναν επί ένα χρόνο;

Μήπως είχε δίκιο ο Σαμαράς ο οποίος από τη Βουλή κατηγορούσε κάποιους ότι την ώρα που η Ελλάδα κάνει προσπάθεια να αναστηθεί αυτοί υπονομεύουν τη χώρα;

Διαβάστε και τι γράφαμε πριν από δύο ημέρες:

Όταν οι σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων απαξιώνουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας

Προεκλογικά, μία ξένη τράπεζα – από αυτές που διατηρεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ως συμβούλους για να μας φέρουν επενδυτές, σε έργα μάλιστα που ονομαστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, εξέδωσε μία έκθεση που την έστειλε στους πελάτες της και αναδημοσιεύτηκε σε όλα τα διεθνή μέσα και blogs. Η συγκεκριμένη έκθεση μεταξύ άλλων προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπου έξι μήνες, και συγκεκριμένα την 1η Ιανουαρίου του 2013, με υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 60%.

Η έκθεση είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάιο και υπογράφεται από τον επικεφαλής αναλυτή της Citigroup, Willem Buiter. Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα. Η Citigroup, ο τραπεζικός όμιλος δηλαδή που εισήγαγε τον όρο “Grexit” (την συντομογραφία που περιγράφει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη) είναι ταυτόχρονα και σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναδεικνύει τη ζημιά που επιφέρουν στην Ελλάδα και την Εθνική μας προσπάθεια οι “απλές” δηλώσεις ξένων περί της πιθανότητας εξόδου μας από το Ευρώ, τι πρέπει να συμπεράνει κανείς για εκθέσεις όπως η παραπάνω, από διεθνείς τράπεζες, τις οποίες μάλιστα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι – ακριβώς – για να φέρουν επενδυτές στη χώρα;

Και τι προκαλούν άραγε με τέτοιες αναλύσεις; μήπως απαξίωση των περιουσιακών μας στοιχείων; και το προκαλούν αφελώς ή ενδεχομένως σκόπιμα;

Είναι ακριβώς η ίδια ερώτηση που έκανε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, όταν είπε, μεταξύ άλλων: δεν είναι δυνατόν εμείς να προσπαθούμε να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης, να φέρουμε επενδύσεις και κάποιοι απ´ έξω να κάνουν δηλώσεις ότι η Ελλάδα θα βγεί από το ευρώ. Και αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που τους παρακινεί να τις κάνουν; Αφέλεια, ή μήπως πρόκειται για συνειδητές δηλώσεις; Είναι δηλαδή απλή χαζομάρα ή μπορεί και δόλος;

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι οι τράπεζες πρέπει να κάμψουν την αντικειμενικότητα τους προκειμένου να πάρουν δουλειές στην Ελλάδα. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται και να υπονομεύουν την Ελληνική προσπάθεια, να απαξιώνουν την Ελληνική περιουσία, τους κόπους ενός λαού και να βγάζουν οιονεί κατηγορηματικής “προφητείας” τέτοιες εκθέσεις – όπως η συγκεκριμένη -  στη διεθνή επενδυτική κοινότητα, στην οποία προσβλέπουμε για επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Για αυτούς τους λόγους η νέα Κυβέρνηση πρέπει να αξιολογήσει πως θα χειριστεί τέτοιες καταστάσεις και να αποφασίσει τι είδους συμβούλους θέλει – και κυρίως – χρειάζεται αυτή την κρίσιμη στιγμή.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 15/07/2012 14:16:11

  Ελάχιστες από τις επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν είναι κερδοφόρες. Π.χ. Εμπορική, Γενική έβαλαν μέσα τους αγοραστές τους. Ο ΟΤΕ είναι στα όρια. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να αξίζουν παραπάνω; Κι αν τις πάρει ιδιώτης τότε αυτόματα θα διπλασιάσει τις τιμές, τουλάχιστον εκεί που δεν έχει ανταγωνισμό όπως το νερό.

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ anonymous 15/07/2012 15:47:00

   Μια χαρά είναι η Ελλάδα και χωρίς το κράτος-αφεντικό.
   Δεν χρειαζόμαστε κρατικά φτερά,κρατικές ράγες,κρατικά λαχεία,κρατικά λεωφορεία

   • anonymous avatar
    anonymous @ Iωάννης34 15/07/2012 16:13:05

    Και ο Αργοσαρωνικός μένει καλοκαιριάτικα χωρίς θαλάσσια συγκοινωνία ...

    Τα θέμα τα υποδομής είναι δουλειά του κράτους χωρίς Φωτόπουλους βεβαίως βεβαίως.

    • Iωάννης34 avatar
     Iωάννης34 @ anonymous 15/07/2012 19:40:40

     Μόνος σου παραδέχεσαι οτι το κράτος ούτε θέλει ούτε μπορεί να λειτουργήσει σωστά ως εργοδότης.Οι λόγοι έίναι πολλοί και γνωστοί.

     • Δίων Κάσσιος avatar
      Δίων Κάσσιος @ Iωάννης34 15/07/2012 21:17:47

      Αρκετά με το παραμύθι για το αναξιόπιστο κράτος και τις αναγκαίες, ως εκ τούτου, ΑΠΟ_ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

      Ο ΟΤΕ και το λιμάνι Πειραιά αγοράστηκαν από το γερμανικό και κινεζικό ΚΡΑΤΟΣ.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Δίων Κάσσιος 15/07/2012 21:59:31

      Το λιμάνι του Πειραιά ΔΕΝ αγοράστηκε. Επίσης, η DT δε νομίζω να δίνει εφάπαξ 100 χήνες και 20 ακόμα για κάθε παιδί που καταφέρνει το απίστευτο κατόρθωμα του να κλείσει τα 18 του χρόνια.

     • Νικόλας avatar
      Νικόλας @ Iωάννης34 15/07/2012 21:28:53

      Το ότι το κράτος δε μπορεί να λειτουργήσει σωστά ως εργοδότης τι σχέση έχει; Μήπως υπονοείς ότι επειδή το κράτος δε μπορεί να λειτουργήσει σωστά ως εργοδότης πρέπει να ξεφορτωθεί όπως όπως έστω και τζάμπα την περιουσία του; Γιατί εγώ δεν το δέχομαι αυτό ως φορολογούμενος πολίτης.

   • Αείμνηστος avatar
    Αείμνηστος @ Iωάννης34 15/07/2012 22:49:14

    Κρατικό νερό , ρευμα, υγεία, παιδεία χρειαζόμαστε η θα μας τα δώσει καλύτερα η coca-cola?

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ anonymous 15/07/2012 21:33:25

   Συγνώμη για το δεύτερο σχόλιο. Το επιχείρημα ότι ένας δημόσιος οργανισμός είναι ζημιογόνος και συνεπώς πρέπει να δοθεί σε οσοδήποτε χαμηλή τιμή και αν χρειαστεί είναι εντελώς άτοπο. Υπάρχει ένα όριο στο πόσο χαμηλή είναι η τιμή και αυτό είναι σίγουρα μεγαλύτερο από το κόστος των υλικών υποδομών του οργανισμού. Για παράδειγμα σίγουρα η ΔΕΗ κοστίζει παραπάνω από το κόστος των καλωδίων/πυλώνων/εργοαστασίων Π.Η.Ε./Υ.Η. σταθμών κ.λ.π το οποίο υπολογίζεται σε δισεκατομμύρια ευρώ. Επομένως επειδή δεν πουλάμε αέρα κοπανιστό αλλά το πακέτο περιλαμβάνει ΥΛΙΚΑ αγαθά (δεν πουλάμε καμια τράπεζα π.χ.), το κόστος πρέπει σίγουρα να είναι μεγαλύτερο από το κόστος των υλικοτεχνικών υποδομών.

   • Bασίλης Παπαγεωργίου avatar
    Bασίλης Παπαγεωργίου @ Νικόλας 17/07/2012 17:19:28

    Αγαπητέ Νικόλα
    δεν μπαίνω στην ουσία της συζήτησης που έχετε ανοίξει,απλά επισημαίνω ότι στην καθημερινή ζωη ελάχιστη αξία έχουν τα μηχανήματα και λοιπά καλόυδια της επιχείρησης που πουλιέται.Η πραγματική αξία βρίσκεται στην ύπαρξη ή μη κερδοφόρου ικανότητας.Και η τιμη πώλησης καθορίζεται αντίστοιχα από 3 έως 5 χρόνια κέρδη.Δυο σουβλατζίδικα ακριβώς τα ίδια και το ένα δίπλα στο άλλο δεν πουλιούνται το ίδιο,αλλά ανάλογα με τον τζίρο/κέρδη που έχουν.Φαντάσου ποιός θα πλήρωνε την μεγάλη αξία των μηχανημάτων ενός εργοστασίου που κάνει καμτσίκια γιά άλογα...αλλά δυστυχώς σήμερα άλογα δεν υπάρχουν....

 2. SER avatar
  SER 15/07/2012 14:23:39

  ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ANTINEWS ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ........Η ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΗΝΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ(ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

  • Geros avatar
   Geros @ SER 15/07/2012 19:30:00

   Αν χρεοκοπήσουμε το τελευταίο πρόβλημα μας θα είναι η τιμή του νερού και του ρεύματος. Εσείς δηλαδή νομίζετε ότι κάποιος ιδιώτης θα έρθει και θα διπλασιάσει την τιμή του ρεύματος την στιγμή που οι μισθοί θα είναι στα 250 ευρώ και θα χάνουν συνεχώς την αξια τους λόγω πληθωρισμού ?
   Αν έρθει κάποιος να επενδύσει στο οτιδήποτε θα γίνει μόνο αν πιστεύει ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε.

   Το άρθρο αποδεικνύει τι μεγάλη μπαρούφα ήταν το επιχείρημα ότι πίσω από την κρίση είναι οι ξένοι που θέλουν να μας αγοράσουν τσάμπα , ορίστε , τσάμπα είμαστε , γιατί δεν αγοράζει κανεις??

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Geros 15/07/2012 21:15:52

    γιατι θα γινουμε ακομα πιο τζαμπα!.. σατανικο εεεε?

   • Ted avatar
    Ted @ Geros 17/07/2012 12:07:02

    Βολιβία... (στο περίπου)
    Ψάξ'το άμα θέλεις

 3. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 15/07/2012 14:25:30

  Κακοήθειες,όσοι τα λένε αυτά είναι κομμουνιστές και κρατικοδίαιτοι.Φυσικά και είναι ειρωνικό το σχόλιο μου γιατί τώρα τελευταία κοιτούσα στον καθρέφτη και στην τράπεζα για να δω ενν έχω τατουάζ με το σφυροδέρπανο και χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό μου αλλά μάταια.

  • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
   ΑΜΟΡΓΟΣ @ Ανδρέας 18/07/2012 15:39:17

   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΤΟΥΑΖ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ,ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ.

 4. giorgos avatar
  giorgos 15/07/2012 14:29:17

  Ούτε 7 δις ευρώ δεν αξίζει σήμερα η δημόσια περιουσία αλλα οταν αγοραστει απ'τους "επενδυτες" ξαφνικα θα αποκτησει υπεραξια.Το σχεδιο φτανει στην ολοκληρωση του.Τι θελει ενας επενδυτης? Φθηνο χρημα, φθηνα εργατικα και επενδυση με μεγαλη υπεραξια.Ολα αυτα τα προσφερουμε.Αγορα με ομολογα,μισθους πεινας με μειωμενες ασφαλιστικες εισφορες και πωληση των μονοπωλειων της χωρας σε εξευτελιστικες τιμες.Μπινγκο!!!

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ giorgos 15/07/2012 15:42:39

   Σου έχει λείψει η Ολυμπιακή;Μια κορυφαία,ελληνική,περήφανη εταιρία που μας χρέωνε γύρω στο εκατομμύριο ημερησίως;
   Σου έχουν λείψει οι υπάλληλοι με μισθούς βουλευτικούς που τώρα αρνούνται να δουλέψουν στα πόστα που μετατάχθηκαν;
   Αλλαξε η ζωή σου προς το χειρότερο μετά την πώληση της;
   Αν δεν μπορούν να δουλέψουν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για τα αυτονόητα,φωνάξτε τον Χατζηδάκη.Το μόνο πολιτικό που τόλμησε το αυτονόητο.

   • Καλά Κρασιά avatar
    Καλά Κρασιά @ Iωάννης34 15/07/2012 16:57:02

    Το θέμα είναι πως η Ολυμπιακή και ότι ιδιωτικοποιήθηκε ως τώρα δεν "έλειψαν" καθόλου από το χρέος ,αυτό ακάθεκτο εξακολουθεί να γιγαντώνεται ,άρα ;

    • Καλά Κρασιά avatar
     Καλά Κρασιά @ Καλά Κρασιά 15/07/2012 17:01:29

     Όσο για το αν άλλαξε προς το χειρότερο η ζωή μας από την εποχή που χαρίστηκε η Ο.Α και μετατράπηκε σε μονοπώλιο εσύ τι λες ; Βαδίζει προς το καλύτερο καθημερινά ;
     Που ζεις βρε φίλε ;

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Καλά Κρασιά 15/07/2012 21:24:58

      Βέβαια χάθηκαν καί τά "τζάμπα" ταξειδάκια τῶν συγγενῶν τῶν ὑπαλλήλων, ἱπτάμενων, ἀεροσυνοδῶν ἐδάφους καί ἀέρος τῆς ΟΑ--χάθηκαν τά "κεκτημένα" τοῦ λαοῦ. . .λίγο τό ᾿χεις;;;; :D

    • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
     ΑΜΟΡΓΟΣ @ Καλά Κρασιά 18/07/2012 15:58:22

     Η ΠΩΛΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ.
     ΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΟΒΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΥΦΛΟΙ,ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ''ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ'' ΚΟΚ.
     ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΙΡΙ Σ'ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΤΕ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
     ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ.ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΕΙ,ΒΟΛΕΥΕΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΥΣΤΑΡΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ.
     Ο ΔΟΛΙΟΣ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΡΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΤΥΧΕ ΜΕ ΤΡΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 1000 ΠΟΥ ''ΦΟΙΤΟΥΝ'' ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΝ ΟΥΤΕ 30 ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ.
     ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ 'ΣΧΟΛΕΣ' ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟ,ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΟΚ.
     ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΓΕΝΝΕΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ,ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΗ ΛΕΠΤΑ ΕΝΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΧΑΙΚΟΥ
     ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΟΜΑΔΟΣ.ΑΥΤΑ.

  • katerina avatar
   katerina @ giorgos 16/07/2012 08:31:42

   ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (Ο ΟΠΑΠ πχ εχει κοστολογηθει 2 δισ ευρω τη στιγμη που αποφερει 800 εκ.

   ευρω ετησιως και μια μεση τιμη πωλησης στην παγκοσμια αγορα δεν θα επεφτε κατω απο 20 δισ ευρω)

   ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ – ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ.
   Το μεγαλο ερωτημα ειναι τι θα γινει μετα. Δηλαδη ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
   Μας λενε οτι οι δυο στοχοι ειναι η επιστροφη στις αγορες και η αναπτυξη .

   Επιστροφη στις αγορες σημαινει πολυ απλα να μπορουμε να ξαναδανειστουμε.

   Αναπτυξη σημαινει να ερθουν κεφαλαια απο το εξωτερικο και να επενδυσουν στην Ελλαδα.

   Να ανοιξουν δουλειες και να ξαναεργαστουν τα εκατομυρια των ανεργων.

   Αναπτυξη σημαινει να ανοιξουν 500.000 θεσεις εργασιας στην Ελλαδα εναντι 300 και 400 ευρω μηνιαιως ;

   Aναπτυξη σημαινει να ερθουν Πολυεθνικες και να μην καταβαλλουν ουτε ενα ευρω φορο στο Ελληνικο

   κρατος επειδη θα προσφερουν καποιες θεσεις εργασιας ;
   πχ. ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ <>

   Aυτη την αναπτυξη μας επιφυλλασουν αγαπητοι συναναγνωστες και χωρις κενενα περιουσιακο στοιχειο

   στα χερια μας , δεν ξερω κατα ποσο θα ειμαστε σε θεση να ξαναπατησουμε στα ποδια μας.

   Τι ενδιαφερει τον ιδιωτη που θα αγορασει την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ η κοινωνικη πλευρα του αγαθου που

   θα πουλαει ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ;

   Δεν εχει κοινωνικα κριτηρια ο ΙΔΙΩΤΗΣ. Μονο κερδος θελει. Αυτος ειναι ο στοχος του .

   Ποιος μπορει να μου εγγυηθει οτι σε 2 χρονια δεν θα ανεβασει 50 και 70% τα τιμολογια ;

   Για την ανωτερω απορια μου επικαλουμαι την ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ. Ποσο τοις εκατο εχουν ανεβει τα διοδια

   τα τελευταια χρονια ; Ποιος ελεγχει αυτους τους ανθρωπους ; KANEIΣ. ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ

   ΕΙΔΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΟΣΑ ΔΙΟΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ. ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ 150

   ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΠΧ.

   Το γεγονος οτι το κρατος δεν μπορεσε η δεν ηθελε ολα αυτα τα χρονια να αξιοποιησει στο επακρο την περιουσια

   του-μας δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να το κανει τωρα Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ

   ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

   ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΄΄ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΄΄ .

   Πρεπει να υπαρχει απολυτα κρατικος ελεγχος στα τιμολογια και στις αυξησεις.

   ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ( ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ )

   ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΡΚΕΤΗ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ , ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΚΑΜΙΑ

   ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.

   ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

   ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

   ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

   ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ,ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΘΑ <>ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΜΑΣ

   ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.....

   • abc avatar
    abc @ katerina 16/07/2012 20:56:10

    Αγαπητή katerina,
    Πάρα πολύ έξοχες οι επισημάνσεις σου.
    Ομως," δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται".
    Τα αρπακτικά όρνεα, βλέποντας την Ελλάδα πεσμένη στο χώμα, ακόμα και με το Σαμαρά να έχει υπογράψει στον εχθρό,
    έρχονται τώρα να αρπάξουν τη λεία τους.
    Ομως τους διέφυγε μια λεπτομέρεια. Η Ελλάδα την τελευταία στιγμή γέννησε ενα καινούριο κόμμα κι εναν νέο ηγέτη που λέγεται Τσίπρας και που σ' αυτούς που ξέρουν, προκάλεσε μεγάλο φόβο. Αν λοιπόν οι ιδιώτες επενδυτές ξεφύγουν απο τις επιταγές του Ελληνικού συντάγματος το οποίο ξεκάθαρα λέει οτι το όφελος της Πατρίδας είναι πάνω από κάθε ιδιωτικό όφελος και η εφαρμογή του επαφίεται στον Πατριωτισμό των Ελλήνων, και ο λαός τους αντιληφθεί, 60000 ψήφοι είναι αρκετοί για να χάσουν και τα αυγά και τα καλάθια, κι"ό,τι γλυκά ροκάνιζαν σα φούσκα να χαθεί". Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και ο Τσίπρας είναι ο μέλλων Πρωθυπουργός μας .
    Αν τον καταφέρουν κι αυτόν, χαλάλι τους. Εχουμε ξαναπεράσει 400 χρόνια σκλαβιάς...

 5. Jimakos avatar
  Jimakos 15/07/2012 14:39:23

  Όταν είχαν μεγάλη αξία δεν κάναμε τίποτα, λόγω μεγάλης αξίας, τώρα που έχουν μικρή αξία δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα, λόγω χαμηλής αξίας... Ξεκολλήστε. Ο σωστός όρος είναι ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ.

 6. Factorx avatar
  Factorx 15/07/2012 14:47:35

  ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια

 7. FINANCIAL MANAGEMENT avatar
  FINANCIAL MANAGEMENT 15/07/2012 14:56:42

  Μην ακουτε τι λεει ο καθενας, δεν θα ξεπουληθει τιποτα. Ολα καλα θα πανε.

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 15/07/2012 15:20:05

  Προτείνω να διαβάσετε το έργο του Μαρξ "Πρωταρχική συσσώρευση".
  Εγω, το έχω διαβάσει σε μετάφραση Γ, Κορδάτου.

 9. Σταύρος avatar
  Σταύρος 15/07/2012 15:55:45

  "...Κι αν είναι να χαθούν τα ασημικά της χώρας με μόλις 7 δις ευρώ τότε καλύτερα να χρεοκοπήσουμε..."

  Μέσα μέχρι τα μπούνια!
  Αν δώσουμε το Ελληνικό στο Μπέρνυ Έκλεστον για Φόρμουλα1, σε πέντε χρόνια θα έχουμε και κέρδος!
  Δεν φταίνε οι Κρατικές επιχειρήσεις για την ΠΑΣΟΚική κακοδιαχείρηση.

  Το Δημόσιο και δη ΠΑΣΟΚικό χρέος το έχουν μετετρέψει σε Ιδιωτικό.
  Να πάνε να το μαζέψουν από τους ΠΑΣΟΚους, όσο έχουν ποδάρια και περπατάνε.

  • Γιδοβοσκος avatar
   Γιδοβοσκος @ Σταύρος 15/07/2012 21:06:48

   Σωστοος!!!

 10. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 15/07/2012 16:20:07

  "Κι αν είναι να χαθούν τα ασημικά της χώρας με μόλις 7 δις ευρώ τότε καλύτερα να χρεοκοπήσουμε."

  Ὀρθόν. Ὅπως ὀρθὸν ἐπίσης καὶ τὸ ἄλλο σχόλιο, νὰ διατηρήσουμε φθηνὸ νερὸ γιὰ πᾶν ἐνδεχόμενο. Ὅλα τ' ἄλλα ἂς πουληθοῦν, σὲ καλὴ τιμή.

 11. No Way avatar
  No Way 15/07/2012 16:26:47

  Αλλαξε η ζωή σου προς το χειρότερο μετά την πώληση της;
  Αν δεν μπορούν να δουλέψουν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για τα αυτονόητα,φωνάξτε τον Χατζηδάκη.Το μόνο πολιτικό που τόλμησε το αυτονόητο.

  Δεν ημουν υπερ το να κραταει το κρατος αρχηστους και παρασιτικους οργανισμους , ωστοσο στην ΑΦΕΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ , η ζωη μας ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο τοτε

  Το ελληνικο κρατος προ 2001 ειχε ολη την δημοσια περιουσια στα χερια του , μικροτερο χρεος , καλυτερους οικονομικους δεικτες , καλυτερους μισθους κλπ
  Σημερα κοντευουν να ξεπουληθουν τα παντα , το χρεος τριπλασιαστηκε και ειναι εκτος ελεγχου , οι μισθοι πηγανε στο πατο , οι οικονομικοι δεικτες πλησιαζουν εκεινους της κατοχης , σχεδον οι μισοι ποιλτες κοντεουν να μεινουν χωρις δουλεια

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ No Way 15/07/2012 16:35:31

   Ti σχέση έχει η τελευταία παράγραφος με την ερώτηση μου;
   Αυτό δεν είναι απάντηση.
   Και να στο κάνω λιανά..
   Μια χαρά πετάω εδώ και καιρό με την Aegean,χωρίς να πληρώνει 3000 ευρώ τις καθαρίστριες της!!

   • Iωάννης34 avatar
    Iωάννης34 @ Iωάννης34 15/07/2012 16:38:25

    Εκτός εάν εσύ No Way δεν πληρωνες φόρους στο κράτος,οπότε δεν σε επιβάρυνε η λειτουργία της Ολυμπιακής.Εγώ πλήρωνα και πληρώνω.Και δεν ανέχομαι καμιά εταιρία να δουλεύει με εκείνους τους όρους

    • No Way avatar
     No Way @ Iωάννης34 15/07/2012 17:16:27

     Δεν καταλαβες τι θελω να πω
     Το να πουλας οσο οσο τα παντα , δεν λυνεις κανενα προβλημα , απο την στιγμη που δεν υπαρχει παραγωγικη βαση και τον ελεγχο τον ασκουν οι ξενοι 100% που εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους , εισαι χαμενος απο χερι

     • Geros avatar
      Geros @ No Way 15/07/2012 19:44:35

      Τελικά η επιχειρηματολογία εναντίων στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσιας καταλήγει σε απλή , αριστερή ξενοφοβία , τελικά δίκιο έχουν όσοι λένε ότι τα άκρα αγγίζονται μεταξύ τους ....

      Δεν νιώθω ότι "πουλάω" κάτι που φέρνει ζημίες εδώ και δεκαετίες , το λυμαίνονται κομματικοί στρατοί και μου παρέχει τις χειρότερες δυνατές υπηρεσίες. Το ξεφορτώνομαι είναι καλύτερος όρος.

     • ΕΛΛΗΝ avatar
      ΕΛΛΗΝ @ Geros 16/07/2012 14:57:50

      ΄΄............Δεν νιώθω ότι “πουλάω” κάτι που φέρνει ζημίες εδώ και δεκαετίες .............Το ξεφορτώνομαι είναι καλύτερος όρος.......΄΄

      Μόνο που στο όνομα των ζημιογόνων εταιρειών
      Πωλούνται οι κερδοφόρες!!!!!!!!!!!!!!!

   • diman avatar
    diman @ Iωάννης34 15/07/2012 18:25:26

    Τα 3000 ευρώ των καθαριστριών σε πείραξαν??? αν είναι έτσι???
    Τα κοπάδια των ψηφοφόρων και οι στρατιές των καρεκλοκένταυρων που ταξίδευαν τζάμπα δεν μας ενοχλεί?????????????

    • Iωάννης34 avatar
     Iωάννης34 @ diman 15/07/2012 19:43:34

     Βεβαίως με ενοχλεί.Τι το έγραψες το σχόλιο με δέκα ερωτηματικά,δίκιο μου δίνεις με το παράδειγμα σου και ευχαριστώ.Κανένας δεν θα πετούσε τσάμπα με ιδιώτη αφεντικό.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ No Way 15/07/2012 17:13:57

   Το ελληνικό κράτος βασικά στις περιόδους που αναφέρεσαι έπαιρνε δανεικά με όση ευκολία σηκώνεις το τηλέφωνό σου για να παραγγείλεις πίτσα. Δραχμή δουλεμένη πραγματικά δεν υπήρχε, όλα δανεικά. Ετσι όμως ξέρω κι εγώ να πασάρω ωραίους και φιγουρατζίδικους αριθμούς. Μόλις όμως κόπηκαν τα δανεικά και τα εύκολα, ξαφνικά μούγκα στη στρούγκα.

   Αλλά φταίνε αυτοί οι αλήτες που θέλουν να μας τα φάνε όλα κοψοχρονιά ενώ εμείς, όπως λέει και ο Ιωάννης34, είχαμε τα διαμάντιά μας να "δουλεύουν" στην ΟΑ για 3χιλίαρα σε μισθούς και 150άρες σε εφάπαξ, τα καμάρια μας.

   • Καλά Κρασιά avatar
    Καλά Κρασιά @ Βούρδουλας 15/07/2012 17:39:49

    Μόνο οι πολίτες κάνουν θυσίες Οι βουλευτές αντίθετα πληρώνονται με 20.479 ευρώ μηνιαίως Όλα τα σκανδαλώδη προνόμια τους !! :lol:

    h**p://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=151707&catid=9

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ Καλά Κρασιά 15/07/2012 17:58:26

     Αυτοί είχαν πει πως αντιλαμβανόμενοι τη γενικότερη κατάσταση μειώνουν στο μισό τις αποδοχές τους. Μούφα μάλλον.

    • Iωάννης34 avatar
     Iωάννης34 @ Καλά Κρασιά 15/07/2012 19:45:36

     Αυτό ακριβώς προσπαθουμε κρασά μου,να σταματήσουμε τα σκανδαλώδη προνόμια.
     Ξεκινήσαμε με την Ολυμπιακή και συνεχίζουμε,θα φτάσουμε και στους βουλευτές μας

     • ΕΛΛΗΝ avatar
      ΕΛΛΗΝ @ Iωάννης34 16/07/2012 14:54:54

      Σε καμια 100στή χρόνια ίσως.............

   • No Way avatar
    No Way @ Βούρδουλας 15/07/2012 19:49:51

    Μια χαρα δουλευε η δραχμη στην οικονομια αν κοιταξεις τα εμπορικα ισοζυγια των τελευταιων 3 δεκαετιων ( 70 - 2000) ,αλλωστε ολοι ζησαμε αυτες τις εποχες και τις θυμομαστε

    Επιπλεον το κρατος δεν δανειζωτανε για πληρωνει μισθους συνταξεις , ουτε αντιμετωπιζε σταση εσωτερικων πληρωμων οπως σημερα

    Το χρεος εκτοξευτηκε στην στρατοσφαιρα λογω ευρω , απο τοτε που καταργησαμε την δραχμη , επρεπε να δανειζωμασταν τεραστια ποσα για να πληρωνουμε μισθους και συνταξεις

    Τελος το ελληνικο κρατος στην εποχη της δραχμης , επαιρνε δανεικα με ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ( 15 - 20%) και δυσκολα , αλλα εμαθε να επιβιωνει καταναλωντας τα απαραιτητα , σε σχεση με σημερα που παιρνει μηδενικα επιτοκια και εμαθε να καταναλωνει ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ χωρις να παραγει
    Τα δανεικα και την τεμπελια την εμαθε με το ευρω ,

 12. Νίκος Παναγιωτίδης avatar
  Νίκος Παναγιωτίδης 15/07/2012 17:49:02

  ...όχι δεν μου λείπει καθόλου η "Ολυμπιακή", αλλά το υπεράριθμο (διοικητικό) προσωπικό και οι ψηλοί μισθοί ήταν ρουσφέτια των κυβερνήσεων, δεν είναι "στη φύση" μιάς δημόσιας εταιρείας.
  Και, η όποια ιδιωτικοποίηση πρέπει να έχει παραγωγικό και εργασιακό όφελος για τη χώρα (θέσεις εργασίας και παραγωγή πλούτου). Η τακτική τα υπερχρεώνω και τα πουλάω "για ν' απαλλαγούμε απ' τα ελλείμματα" ΔΕΝ οδήγησε τελικά σε μείωση του δημόσιου χρέους. Μόνο τα μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετεί.

 13. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 15/07/2012 18:34:36

  Οποτε περναμε στο κυριως θεμα! Δωστε τον ορυκτο πλουτο!!

 14. akatanomastos avatar
  akatanomastos 15/07/2012 18:39:42

  μπορεί να μου πει κάποιος πόσο κόστισε η Εγνατία οδος και με ποια λογική κοστολογητε μονο 250 εκατομμυρια οποιος την εχει,εχει στα χερια του εχει το κλειδι της πορτας της ευρωπης στην τουρκια και οχι μονο ...μιλαμε για τρελα δισεκατομυρια και ευκολα για το ελληνικο κρατος ποιος βλακας σκεφτετε να την πουλησει???και μαλιστα τοσο χαμηλα

  • Κώστας Χ. avatar
   Κώστας Χ. @ akatanomastos 15/07/2012 21:31:30

   Έχω την εντύπωση, ότι πέραν των 250 εκατομμυρίων, ο επενδυτής θα χρεωθεί και το κόστος αποπληρωμής των δανείων της εταρίας (περί το 1 δις νομίζω). Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά ας περιμένουμε κάποιες διευκρινήσεις.

 15. Βασίλης avatar
  Βασίλης 15/07/2012 19:23:08

  Αν κοστίζει 7 δις μόνο όλη μας η περιουσία..... δεν βάζουμε ρεφενέ να τα αγοράσουμε; 636 ευρώ έκαστος....επί 11.000.000 μας κανει 7 δις.....

  • je te connais par la folie terrible du peuple avatar
   je te connais par la folie terrible du peuple @ Βασίλης 15/07/2012 22:45:16

   αφού ρε δικά μας είναι.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ je te connais par la folie terrible du peuple 16/07/2012 01:53:14

    Πέρνουμε μερίσματα και δεν το ξέρω τόσα χρόνια;;;

  • katerina avatar
   katerina @ Βασίλης 16/07/2012 08:44:13

   ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ....

 16. Tassos avatar
  Tassos 15/07/2012 19:48:25

  Οι σκουπιδιάρηδες παίρνουν 2 χιλιάρικα καθαρά! 1000 ο μισθός και 1000 επιδόματα! Καλοφάγωτα, αλλά...

  • takis400 avatar
   takis400 @ Tassos 15/07/2012 20:41:49

   τασος,δεν ειμαι σκουπιδιαρης αλλα πηγαινε εσυ 3 η ωρα το πρωι στη βαρβακειο να μαζευεις τις πατσες και τα εντοσθια χυμα στο δρομο και μετα πες μου αν ειναι λιγα η πολλα τα 2.000 ευρω,ημαρτον μη τα ισοπεδωνουμε ολα.

 17. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 15/07/2012 20:00:40

  Τη δεκαετία 1990-2000 προφανώς θα απουσίαζες από την Ελλάδα οπότε δεν έχεις άποψη για το πως κατάπιανε άπειρα ευρωπαϊκά προγράμματα, επιδοτήσεις κλπ, για το πως έγινε όνειρο το βόλεμα σε ευφάνταστους οργανισμούς του κάθε αγράμματου και της οικογένειάς του αλλά και για το πως γέμισε κωλόμπαρα όλη η επαρχία και έγινε η ρακί και το κομπολόι καθημερινός σύντροφος του σκληρά εργαζόμενου νεοέλληνα. Εγώ ο βλάχος επαρχιώτης προφανώς θα ζούσα σε άλλο κράτος και όλα αυτά τα είδα αλλού.

  • No Way avatar
   No Way @ Βούρδουλας 15/07/2012 22:16:40

   Δεν ελειπα καθολου , δουλευα ως νεος ανειδικευτος και επαιρνα μισθο περισσοτερο απο οσο παιρνω τωρα με πτυχιο

   Το δημοσιο ουδεποτε ηταν υπεραριθμο με βασει τους επισημους πινακες του ΟΟΣΑ και της απογραφης που εγινε και φυσικα την περιοδο που ειχαμε δραχμη δεν ειχε επιβαρυνει ουτε ενα δολλαριο σε δανεια , αφου οι πρωτογενεις δαπανες πληρωνωνταν σε εθνικο νομισμα

   Ριξε μια ματια εδω

   Η «χαμένη δεκαετία του 1980» και η ιδεολογική αντιστροφή της πραγματικότητας

   Επιδοτησεις και κλεψιες σαφως υπηρχαν και οι Ελληνες εμαθαν στην λαμογια , απο την ΕΕ , που τους επιδοτουσε για να πετανε τις παραγωγες τους στις χωματερες η τους ειχε δωσει τοσα παραθυρακια η κοινωτικη νομοθεσια για την κοροδευουν και χωρις ελεγχο

   Τελος το μεγαλυτερο ποσοστο χρεους στο ευρω , οφειλεται απο τις διασωσεις τραπεζων ( εκατονταδες δις) που μετακυλησαν στα κρατη ως χρεη , στις ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ , ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ και ΤΑΙΣΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ

   Τοτε ακομα και με τις αθλιες κυβερνησεις του παρελθοντος , η χωρα ειχε ενα ελλειμα υπο ελεγχο , οικονομικους δεικτες και παραγωγη απειρως καλυτερη απο σημερα

   Σημερα γιατι παλευεις ξερεις ?

   Αφου πρωτα εχεις πουλησει τα παντα , εχεις συρικνωσει μισθους συνταξεις σε επιπεδα βουλγαριας , στειλεις εκατομμυρια την φτωχια και χιλιαδες στην αυτοκτονια , για να πεις οτι εφτασες στο επιπεδο του 2009 , δηλαδη τοτε που μπηκες στο ΔΝΤ
   Και αυτο ειναι το σουπερ αισιοδοξο σεναριο , αφου χρειαζεσαι καθε χρονο , ρυθμους αναπτυξης ανω του 4% με αυξηση ΑΕΠ , πραγμα που καμμια οικονομια σημερα δεν μπορει να πετυχει

   Ασε λοιπον ησυχη εκεινη την εποχη , δεν θα την ξαναζησεις και συντομα θα την νοσταλγεις

 18. Βόγλης ο Κηφισεύς avatar
  Βόγλης ο Κηφισεύς 15/07/2012 20:31:40

  Τα παράπονά σας
  στον τάφο του Ανδρέα . .

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Βόγλης ο Κηφισεύς 15/07/2012 21:33:52

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   ῎Α γειά σου. . .τό ὀφθαλμοφανές δέν τό σχολιάζει οὐδείς!

 19. panos avatar
  panos 15/07/2012 20:57:13

  Αυτα τα γραφει ο μπομπολας γιατι ολο και κατι θα θελει να τσιμπησει τσαμπα. Αν ειναι μαγκας το κρατος να του παρει την ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ που ειναι χρυσορυχειο,και ετσι θα λυσει και ενα μεγαλο ταμειακο προβλημα.

 20. xp avatar
  xp 15/07/2012 21:07:31

  Σε όλες τις χώρες υπάρχει ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο όπως υπήρχε και στην Ελλάδα τις χρυσές εποχές.Χρυσές εποχές που η ανάπτυξη μας ήταν η 2η παγκοσμίως. Αυτό πρέπει να φτιάξουμε ξανά , και να προτιμάμε Ελληνες επιχειρηματίες,να έχουν εδώ το σπίτι και την περιουσία τους .Το να λέμε ότι η Ολυμπιακή είχε κόστος 1 εκ ευρώ την μέρα ,και καλώς πουλήθηκε με τους όρους που πουλήθηκε, είναι θέμα. Μην ξεχνούμε ότι τώρα έχουμε ένα καρτέλ ,το οποίο είναι φρένο στον τουρισμό ,με τα πανάκριβα εισητηρια.Η αλήθεια που ΔΕΝ λέγεται , είναι ότι η αγορά σε πολλούς τομείς είναι "κλειστή" ,με ολιγοπωλιακές καταστάσεις. Για αυτό δεν πέφτουν και οι τιμές.Με βάση τα παραπάνω , την Υφεση ,την 4η θέση παγκοσμίως στην ανεργία και μια πιθανολογούμενη έξοδο από το ευρώ ,αν πουλήσουμε θα πουλήσουμε και τα εργαλεία με τα οποία θα μπορούσαμε να δουλέψουμε στο νέο εθνικό μας νόμισμα!

 21. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/07/2012 21:07:57

  Ολα τα επιχειρήματα σας είναι βάσιμα και πολλες φορές δεν αντικρούονται, αλλά θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος, πως γίνεται η ΔΕΗ να κοστολογήται για 300 εκ, και η τιμή αντικαταστάσεως της να ανέρχεται στα 11 δις με τους ηπιότερους υπολογισμούς; Μήπως τελεικά δεν πρόκειται γιά ξεπούλημα , μα γιά πραγματική λεηλασία; Μηπως ο Σαμαρας θα πρέπει να πάρει τον βούρδουλα και να μεινει στο πάνθεον των Πρωθυπουργών; Διαφορετικά δεν βλεπω να υπάρχει Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο! . (Τουλάχιστον έτσι όπως την ξέρουμε).-

 22. Δίων Κάσσιος avatar
  Δίων Κάσσιος 15/07/2012 21:34:20

  Κακός, στραβός ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καλά έκανε και δήλωσε ότι, θα πάει φυλακή όποιος ξεπουλήσει δημόσια περιουσία.

  ΚΑΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ,
  ΜΟΝΟ ΕΠIΜΙΣΘΩΣΕΙΣ- LEASING.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Δίων Κάσσιος 15/07/2012 22:00:46

   Ας μαζέψουν οι συνιστώσες του πρώτα τους προστατευόμενούς τους που καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια.

 23. rally monkey avatar
  rally monkey 15/07/2012 22:33:51

  δεν πειραζει ..το σχολιασες εσυ
  καποια δηλωση για το προπατορικο αμαρτημα..?

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ rally monkey 15/07/2012 23:33:45

   Εἶσαι κρυφός θαυμαστής τοῦ. . .προπατορικοῦ ἁμαρτήματος;;;; :D

 24. rally monkey avatar
  rally monkey 15/07/2012 22:44:07

  θα τον πιιστευα - ισως και να τον ψηφιζα - αν ειχε δηλωσει προεκλογικα οτι θα πανε φυλακη αυτοι που ειχαν ηδη ξεπουλησει τη χωρα ...
  απο οσους εκαναν αβαντα στον ΓΑΠ μισοι μειναν στον Βαγγελη και οι αλλοι μισοι πηγαν στον ΣΥΡΙΖΑ
  δεν ειναι τραγικο να εχουν αναλαβει να παιξουν τον ρολο του αντιμνημονιακου ο ΣΥΡΙΖΑ και ο.. Καμμενος (..αυτος ο'τι και να δηλωσει δεν εχει σημασια)

 25. abc avatar
  abc 15/07/2012 22:44:07

  "Σύμφωνα λοιπόν με τις τεχνικές υπηρεσίες, η αξία της δημόσιας περιουσίας αν αυτή τη στιγμή αποκρατικοποιηθεί δεν αξίζει ούτε 7 δις ευρώ και συγκεκριμένα 6,9 δις ευρώ."
  Yποθέτω οτι ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι Βρυξέλλες μπορούν να διαψεύσουν αυτή την εκτίμηση. Επομένως ο Σαμαράς 'εχει πλέον μόνο μια επιλογή: Να ενημερώσει τους εταίρους μας οτι τα 50 δίς που εγγράφτηκαν στο μνημόνιο απο τις αποκρατικοποιήσεις δεν υπάρχουν πλέον αφού είναι μόνο 6,9. Αρα το κράτος κρατάει για το μέλλον των παιδιών μας αυτήν την περιουσία και βάζει ως ισοδύναμο ποσό 6,9 δίς που θα προκύψει πχ. από εσωτερικό δανεισμό και απο δανεισμό απο την ομογένεια ή άλλες πηγές. Ετσι αφαιρούνται απο το μνημόνιο οι κρατικοποιήσεις μέχρι τουλάχιστον να ξαναφτάσει η αξία της κρατικής περιουσίας στα 300 δίς που ήταν σύμφωνα με το ΙΟΒΕ και τον κ. Στουρνάρα πριν 1,5 χρόνο.
  Αν δεν το κάνει ο Σαμαράς, τότε ο Τσίπρας δεν θα έχει απλά το δικαίωμα, αλλα την υποχρέωση να πριοσφύγει στη δικαιοσύνη και το ΣΤΕ και να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον σύμφωνα με το σύνταγμα για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας. Αν δεν το κάνει θα κατηγορείται εσαεί οτι συνέπραξε στο έγκλημα ως Αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ως συνασπισμός διαμαρτυρομένων του 4%...

 26. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 15/07/2012 22:49:41

  σαμαρας και ξερό ψωμί, όπως λέγανε παλιά ψωμί και ελιά και κώτσο βασιλιά......

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ΝΙΚΟΣ 15/07/2012 23:46:34

   Από Τσίπρας και no ψωμί...

 27. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 15/07/2012 22:51:43

  http://taxalia.blogspot.com/2012/07/984-shar.html
  Διάβασε για την μισθοδοσία του ΔΕΡΑ 9,84 και θα αλλάξεις γνώμη για το κράτος-αφεντικό.
  Δημοσιογράφοι αμοίβονται με χιλιάδες ευρώ για μία εβδομαδιαία εκπομπή ή για ένα πολιτικό σχόλιο.Χιλιάδες ευρώ των φορολογούμενων Αθηναίων πολιτών

 28. anonymous avatar
  anonymous 15/07/2012 23:27:01

  Άλλο αυτό που λες εσύ κι άλλο αυτό που λέω εγώ. Εγώ λέω ότι για τον ιδιώτη δεν έχουν όφελος γι αυτό κοστολογούνται φτηνά. Για τον πολίτη όμως έχουν και γι αυτό δεν πρέπει να δοθούν.

  Ο σκοπός των υποδομών δεν είναι το κέρδος αλλά η εξυπηρέτηση του πολίτη. Το ιδανικό θα ήταν να έρχονται ίσα βάρκα ίσα πανιά δηλ. να δουλεύουν στο κόστος. Αυτό είναι το νόημα της δημόσιας υπηρεσίας.
  Αν τα πάρει ο ιδιώτης θα θέλει να βγάλει κέρδος και θα ανεβάσει τις τιμές. Στο εξωτερικό που δεν είχαν Φωτόπουλους όσες εταιρίες πήραν ιδιώτες δεν τις έτρεχαν καλύτερα. Στην Ελλάδα μπορεί να κόψουν την κακοδιαχείριση και να βγάλουν από εκεί. Όμως τα λεφτά δεν αρκούν οπότε πάλι θα ανεβάσουν τις τιμές.

 29. Nik avatar
  Nik 16/07/2012 00:31:54

  Σχόλιο του Βασίλη παραπάνω, φαινομενικά αστείο αλλά με ουσία:

  "Αν κοστίζει 7 δις μόνο όλη μας η περιουσία….. δεν βάζουμε ρεφενέ να τα αγοράσουμε; 636 ευρώ έκαστος….επί 11.000.000 μας κανει 7 δις….."

  Και αν βάλουμε μια ομάδα τζιμάνια σε μια εταιρεία holding να αναπτύξει όλες αυτές τις μπίζνες που πωλούνται προς 7 δισ θα κονομήσουμε χοντρά ως μέτοχοι. Εκτός από τα κέρδη θα υπάρχει και τεράστια κεφαλαιακή υπεραξία.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Nik 16/07/2012 02:01:56

   Με πιάνεις.... και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούμε να τα πουλήσουμε και με σωστές τιμές και όποια κομμάτια θελουμε εμείς, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Και αν θες να το παμε και παρακάτω.... με τα κέρδη μπορούμε να αγοράσουμε ομόλογα ελληνικού δημοσίου (κοινως το χρέος μας) στη δευτερογενή αγορά.... λέγεται οτι αυτή τη στιγμή αγοράζεις με 1 cent 8 ευρώ χρέους (αν δεν κάνω λάθος)... και απλά να τα σκίσουμε...που σημαίνει οτι με τα εσοδα θα μπορούσαμε να ρίξουμε το χρέος κάτω του 80% του ΑΕΠ....
   Είναι μια απλοϊκή σκέψη.... υπάρχουν πολλοι παράμετροι που οι ειδικοί θα μπορούσαν λάβουν υπ'όψην... αλλά θεωρώ οτι είναι καλύτερη ιδέα από το να πουλήσουμε τα πάντα για 7 δις.... όποιος το κάνει θα πρέπει να είναι ή πολύ κορόιδο ή πουλημένο τομάρι....

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Βασίλης 16/07/2012 08:32:47

    ....Όποιος διανοηθεί να προσπαθήσει να το κάνει, πρέπει να έχει εξασφαλίσει από πολύ πριν διαστημόπλοιο, ώστε ν΄ αλλάξει γαλαξία, πλανήτη, ηλιακό σύστημα..... Άρα, δεν υπάρχει περιθώριο σε κανέναν γήϊνο :-)).

   • abc avatar
    abc @ Βασίλης 16/07/2012 09:18:48

    Στην ουσία το ίδιο λέω και εγώ όταν μιλάω για εσωτερικό δανεισμό και στην ομογένεια. Πιστεύετε όμως οτι τώρα που έφτασαν στο ψητό και μέσα στην απληστία τους απαξίωσαν εντελώς την δημόσια περιουσία για να την αρπάξουν τσάμπα, αφού πλέον είναι δεδομένο οτι αντίσταση απο τους κλέφτες και ψεύτες Ελληνες πολιτικιούς (με τους οποίους αυτοί ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να συναλλάσσονται) δεν θα συναντήσουν καμμία, θα αφήσουν να τους φύγει το ψητό μέσα απ' τα χέρια? Θα αφήσουν όχι εμάς αλλά ούτε και τον Ομπάμα να τους το πάρη απο το στόμα? Μέχρι και βομβαρδισμό της Ακρόπολης είναι ικανοί να κάνουν αν προσπαθήσουμε να τους το πάρουμε...Εδώ μας απαγόρεψαν ρητά να δανειστούμε απο τρίτους...

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Βασίλης 16/07/2012 22:10:49

    Κι όμως υπάρχει κάποιος που κάνει την προσπάθεια... Είναι ένας ελληνο-αμερικάνος που ίδρυσε μια εταιρία μη κερδοσκοπικου χαρακτήρα και μαζεύει χρήματα γι'αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ "h**p://www.greecedebtfree.org/". Μέχρι στιγμής έχει μαζέψει 2.500.000 μέσα σε 22 μέρες....

 30. No Way avatar
  No Way 16/07/2012 00:59:19

  Καποιοι μιλησαν για τον ΚΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ , πως γινεται τοτε οι πιο κερδοφορες επιχειρησεις να ειναι ΚΡΑΤΙΚΕΣ?
  Πως γινεται οι κρατικες επιχειρησεις να ειναι ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ δεκαδες χρονια και με χειροτερες διοικησεις απο τις σημερινες και να εμφανιζουν χασουρες και απαξιωση τα τελευταια χρονια του μνημονιου που υποτειθεται εχουμε ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και κρατος δικαιου?

  Αν το κρατος αγαπητοι ηταν κακος εργοδοτης και περιμενατε απο τον ιδιωτη να χτισει αυτη την χωρα , σημερα θα ειμασταν λιγο καλυτερα απο το σουδαν

 31. firiki2010 avatar
  firiki2010 16/07/2012 01:48:50

  Προσωπικά έχω την υποψία ότι το ρεπορταζ της καλής εφημερίδας θα αποδειχθεί "μούφα". Τα νούμερα δεν στέκονται με τίποτα.
  Η ίδια νομίζω εφημερίδα πριν πολλά χρόνια είχε δημοσιεύσει κατάλογο ακινήτων μιας Τράπεζας με τις τιμές που δήθεν διέθετε προς πώληση τα ακίνητα της. Μόνο που οι τιμές που παρουσίαζε ήταν οι λογιστικές (που βέβαια δεν είχαν καμμία σχέση με τις εμπορικές)
  Οσο για τις πωλήσεις, αξιοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις κλπ ... να τονίσω ότι 1. κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή 2. κάθε επιχείρηση ( είτε ζημιογόνα είτε κερδοφόρα ) έχει την τιμή της και 3. στην παρούσα φάση είμαστε υποχρεωμένοι να πουλήσουμε φτηνότερα απ΄ όσο θα θέλαμε προκειμένου να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στη συνέχεια να μπορούμε να πουλήσουμε ακριβότερα.

  • No Way avatar
   No Way @ firiki2010 16/07/2012 02:14:23

   Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να πουλησουμε φτηνοτερα ,το απαγορευει ρητα το συνταγμα (αρθρο 106)
   Οι συνθηκες αναπτυξης για δημιουργηθουν χρειαζονται προυποθεσεις , με αυξηση ανεργειας , υφεσης , πτωση καταναλωτικου δεικτη , αποβιομηχανιση χωρας η κατασταση χειροτερευει
   Επιπλεον δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ στο κοσμο , αναπτυγμενη η μη που να στηριξε την αναπτυξη της αποκλειστικα στην πωληση δημοσιας περιουσιας και την εσωτερικη υποτιμηση

 32. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 16/07/2012 08:28:27

  ''…Κι αν είναι να χαθούν τα ασημικά της χώρας με μόλις 7 δις ευρώ τότε καλύτερα να χρεοκοπήσουμε…” Ούτε και τα 10, 20, 50 100 δις μας αρκούν για να ξεπουλήσουμε..... Χαίρομαι που επί της ουσίας όλοι τελικά συμφωνούμε. Εξ΄άλλου ολόκληρο το σκηνικό απ΄τον Εθνάρχη Σημίτη ως εδώ, στήθηκε ύπουλα με αποκλειστικό σκοπό την αρπαγή της Δημόσιας περιουσίας και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ας ανατρέψουμε λοιπόν οριστικά τα σχέδια των ντόπιων και των αλλοδαπών ληστοσυμμοριτών.

 33. Nik avatar
  Nik 16/07/2012 11:30:03

  Νομίζω ότι μπλέκουμε την ιδιοκτησία με την διαχείριση μιας δουλειάς. Αυτή ήταν άλλωστε και η ουσία της επανάστασης στη διαχείριση (managerial revolution).

  Μας έχει κυριεύσει το λαϊκίστικο σλόγκαν περί ξεπουλήματος και δεν βλέπουμε το προφανές. Το κράτος μπορεί να μην είναι καλός μάνατζερ, αυτό δεν επηρεάζει την ικανότητα του να είναι ιδιοκτήτης.

  Βασίλη- καλώς επισημάνεις την δραματική πτώση του χρέους σε αληθινές τιμές. Λάου λάου και στα μουλωχά θα μπορούσαμε ακόμη και τώρα, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, να εξαγοράσουμε μεγάλο μέρος του χρέους μας.

 34. E.D.GOUTOS SA avatar
  E.D.GOUTOS SA 16/07/2012 13:16:50

  http://www.youtube.com/watch?v=kd7y_ati8SY
  Είναι μεσίτης ο Παπανδρέου? Τα ακίνητα είναι του ελληνικού λαού. Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία για ανάπτυξη. Μιλάμε γιατί δεν πληρωνόμαστε από το κράτος.

 35. ENG avatar
  ENG 16/07/2012 19:47:01

  ΔΕΗ ,
  ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ
  ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΟΠΡΟΣΚΗΛΑ
  Η ΔΕΗ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ
  ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ , ΠΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΚΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ "ΚΟΜΙΣΤΡΟ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ
  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ .
  Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ . ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΝΙΤΗ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ .

  ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΟΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ
  ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΦΗΝΟΤΑΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .

  ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ,
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΥΡΙΕ ΤΗΣ ΕΓΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΕΒΥΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!! ΦΕΡΕ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΟΥ
  ΑΠΟΘΥΚΕΥΣΕΤΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΚΟΜΙΣΤΡΟ
  ΑΠΟΘΥΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΙΟ .

  ΘΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ,
  ΘΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ...

  ΕΥΔΑΠ
  ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ .
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ !!!! ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΥΔΡΟΔΟΤΕΣΕΙΣ ΤΟ
  ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΙΠΛΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ
  Η ΙΤΑΛΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ!!!!! ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ,

  ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
  ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΥΣΑΥΡΙΣΑΝΕ
  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΧΘΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝΕ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ
  ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ . ΝΟΙΚΙΑΣΕΤΑ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ .

  ΟΠΑΠ
  ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!!!!
  ΟΧΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ !!! ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΕΡΕΤΑΙΟΥΣ !!!

  ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΠΡΙΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ !!!!! ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ
  ΑΥΤΗ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !!!!!!
  ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!!
  ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ !!!!!

  ΡΙΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ , ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ , ΠΕΡΑΜΑ ΝΑΥΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ,
  ΛΙΜΑΝΙΑ , ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΟΣΕ ,ΕΘΕΛ , ΧΑΛΥΒΟΡΓΙΚΗ ΚΛΠ .

  ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΝΑΕΙ .
  ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΠΑΧΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΣ ΦΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ
  ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !!!!

 36. Alexandros avatar
  Alexandros 17/07/2012 15:51:18

  Πάλι τα ίδια θα λέμε? Όταν βρίσκεται άτομο η χωρα σε τέτοια δίνη οικονομική θέση αν πει πουλάω ουσιαστικά σημαίνει ξεπουλάω, επειδή όμως είμαστε κράτος και όχι άτομο η εταιρεία, το καλύτερο είναι να επενδύσουμε εμείς στις υποδομές μας. Ας ενεργοποιήσουν το αεροδρόμιο του Ελληνικού και θα δούμε για ποτε θα τρέχουν και δε θα φτάνουν και για ποτε θα διπλασιαστεί ο Τουρισμός στην Αθηνα. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια, άλλωστε το τι σκοπούς έχει η Τρόικα και η γερμανία για μας μας το είπε η Merkel, λιτότητα και ύφεση για τιμωρία, ας τους γυρίσουμε λοιπόν την πλάτη, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όχι με έξοδο από το Euro, αλλα με το να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων και μετά τα λέμε......... Αλλα έχει κανεις εναλλακτικό σχέδιο δράσης από την υποταγή? Ο ελληνισμός είναι πολύ μεγάλος και έχει λεφτά ας τον τραβήξουμε να επενδύσει στον τόπο του λοιπόν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.