#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/11/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση;Συνωμοσιολόγοι δεν υπήρξαμε ποτέ στο antinews. Επιδιώκουμε την πολιτική σταθερότητα διότι σε άλλη περίπτωση η κατάσταση θα γίνει δραματική για την οικονομία και τη χώρα ολόκληρη. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, όμως, πάνω απ’ όλους βρίσκεται η Ελλάδα, κάτι που ορισμένοι δεν το έχουν καταλάβει και απεργάζονται διάφορα ύπουλα και ύποπτα σενάρια αποσταθεροποίησης.

Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν πολλά περίεργα γεγονότα, με την πρώτη ματιά ασύνδετα, αλλά κατά βάθος κομμάτια ενός παζλ που αρχίζει να διαμορφώνεται. Σ’ ένα πολιτικό σκηνικό που είναι τόσο ρευστό, τα πάντα στηρίζονται σε μια κλωστή. Αν αυτή η κλωστή σπάσει τότε θα κλάψουν μανούλες.

Ο πρωθυπουργός λέει παντού, το είπε και στη Βουλή την Κυριακή, ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016. Και καλά κάνει και το λέει. Για σκεφτείτε μια χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας, που αναζητά σταθερότητα και επενδύσεις, να βρίσκεται σε μόνιμη προεκλογική περίοδο;

Θα μας επιστρέψει, όμως, ο κ. Σαμαράς να πούμε ότι δυστυχώς η κυβερνητική σταθερότητα στηρίζεται σε σαθρά θεμέλια. Είναι τα θεμέλια των 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν το έχουν σε τίποτε να γίνουν κι αυτοί… Τζάκρη και να σηκώσουν το… ταγιέρ της επανάστασης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή τη στιγμή διαλυμένο, ο κ. Βενιζέλος δεν το ελέγχει, το κόμμα δεν έχει κανένα σαφή προσανατολισμό και καμιά αυτονομία. Σέρνεται πίσω από τη Νέα Δημοκρατία και δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς. Ακόμη και η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου στη Βουλή και η προσπάθεια να στήσει σκηνικό μονομαχίας με τον Τσίπρα είχε ακριβώς αυτό το σκοπό. Να δηλώσει «παρών» στο πολιτικό σκηνικό κι όχι να χαθεί στην αντιπαλότητα του κ. Σαμαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανεξέλεγκτο φάνηκε τόσο από τη φυγή της Θ. Τζάκρη όσο και από τις δηλώσεις άλλων βουλευτών. Ενώ στη ΝΔ η Κ.Ο. ήταν συμπαγής και οι άνθρωποι κάνουν υπομονή περιμένοντας κάτι καλύτερο, στο ΠΑΣΟΚ ήδη βγήκαν στα κάγκελα (όχι αυτά της Ραχήλ). Ο Σκανδαλίδης, υπουργός της κυβέρνησης των μνημονίων του κ. Παπανδρέου, είπε ότι του υφάρπαξαν την ψήφο του και δεν θα το ξανακάνει. Κάποιος Κασσής, βουλευτής επίσης, είπε ότι δεν ψηφίζει το νόμο για το φόρο στα ακίνητα, προφανώς εμφορούμενος από οργή γιατί πλήττονται οι ψηφοφόροι του – αγρότες. Μια χαρά θα ήταν γι’ αυτόν και για πολλούς άλλους βουλευτές της περιφέρειας να μην πληρώσουν οι αγρότες ούτε ένα ευρώ και να πληρώσουν τα σπίτια στις πόλεις.

Ωστόσο, με μια πλειοψηφία 153 βουλευτών και τον Νικήτα Κακλαμάνη σοβαρά άρρωστο, δύο ακόμη να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, πάει, η κυβέρνηση δε στέκεται με τίποτε. Όπως μαθαίνουμε μάλιστα ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βιάζονται να φύγουν για να έχουν έτσι μεγαλύτερη αξία για τον Τσίπρα και να διαπραγματευτούν καλύτερα μαζί του.

Επομένως, η πολιτική σταθερότητα στηρίζεται στο αν ο κ. Βενιζέλος «μαζέψει» το κόμμα του. Όχι ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στο γενικότερο πολιτικό πεδίο. Και τα «τυχαία» γεγονότα είναι πολλά.

Για παράδειγμα, μαθαίνουμε ότι όλο το καλοκαίρι ο Επίτιμος στη δολοπλοκία Κων. Μητσοτάκης, τραπέζωνε πολύ κόσμο στα Χανιά και φαινόταν ότι ήθελε να κάνει τις παρεμβάσεις που αυτό ξέρει εδώ και δεκαετίες.  Νέα αποστασία και αλλαγή πρωθυπουργού από αυτήν Βουλή.

Μεταξύ των ομοτράπεζων ήταν και ο Φώτης Κουβέλης, το κόμμα του οποίου βρίσκεται μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας. Αλλά πάντα είναι πρόθυμος ο κυρ Φώτης να κάνει αυτό που του επιβάλλει η… συνείδηση ή ότι άλλο τέλος πάντων. Άλλωστε αυτός δεν μίλησε πρώτος για αλλαγή πρωθυπουργού από αυτήν την Βουλή;

Εσχάτως, η Ντόρα η Εξερευνήτρια, βγήκε πάλι παγανιά και πυροβολεί κατά βούληση. Κάποιες φορές το κάνει διότι θέλει να εμφανίσει τη δική της ανεξάρτητη φωνή, εξ’ ου και η κριτική στην κυβέρνηση. Άλλες φορές κάνει επιθέσεις διότι έχει ζητήσει διάφορα ρουσφέτια που δεν της τα ικανοποιούν. Άμαθη όπως είναι σε κάτι τέτοιο, απειλεί τους υπουργούς που αντιστέκονται και χτυπά κάτω από τη ζώνη. Έχουμε ράμματα και για τη γούνα της.

Επίσης, μαθαίνουμε ότι ένα άλλο γαλάζιο πουλάκι, μάλλον μεγάλο πουλί είναι λόγω… όγκου, έχει αρχίσει να τιτιβίζει ότι έρχονται μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και να προετοιμάζει το έδαφος για ανατροπές. Τι εννοεί άραγε κανείς δεν ξέρει. Στο θολωμένο του μυαλό μπορεί απλά να σκαρφίζεται σενάρια ή να τον έχουν βάλει να τα πει.

Και καθόλου τυχαία δεν ήταν επίσης μια αποστροφή του λόγου του κ. Τσίπρα από τη Βουλή. Αν και δεν τον ξεχωρίζουμε για την ευφυΐα του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων: «Μόνο ο κυρίαρχος λαός μας με την ψήφο του μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Δεν μας αφορούν, κυρίες και κύριοι της κυβερνητικής Πλειοψηφίας, τα σενάρια που σας τρομοκρατούν, τα σενάρια που σας κάνουν να χάνετε τον ύπνο σας και αφορούν τη δημιουργία νέας Κυβέρνησης από αυτή την Βουλή, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο ο λαός, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε ότι η λύση είναι η λαϊκή ετυμηγορία, ακριβώς γιατί γνωρίζουμε ότι η λύση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας σε μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας…»

Γιατί άραγε ο κ. Τσίπρας επαναφέρει τα σενάρια περί ανατροπής της παρούσας κυβέρνησης και δημιουργία νέας μέσα από τη Βουλή κι όχι από εκλογές; Θέλει να πει ότι κάποιοι σκέφτονται να διώξουν τον κ. Σαμαρά και να κάνουν νέα κυβέρνηση με διαφορετικό πρωθυπουργό; Αυτό φυσικά λέγεται εις την Μητσοτακικήν διάλεκτο «αποστασία». Όμως, για να λέμε την αλήθεια, δεν εξέλιπαν τα σενάρια αυτά, με κάποιους να ράβουν ήδη  κοστούμι πρωθυπουργού. Άλλοι προωθούν πολιτικούς, άλλοι θα ήθελαν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, άλλοι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα αλλάξει τα δεδομένα με την οικονομία και θα πάει το συντομότερο σε κάλπες.

Σημασία έχει επίσης ότι την Κυριακή το βράδυ στην Βουλή ο Βενιζέλος κατηγόρησε δύο φορές τον Τσίπρα για διαπλοκή κι εκείνος δεν απάντησε

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαία όλα αυτά, αλλά πρέπει να προειδοποιήσουμε τους δολοπλόκους όλων των κομμάτων ότι θα βάλουν ταφόπλακα στην Ελλάδα αν την οδηγήσουν σε παρατεταμένη πολιτική κρίση ή σε εκλογές. Πάνω απ’ όλα, από τα κομματικά παιχνίδια και τις προσωπικές φιλοδοξίες είναι η πατρίδα, ας μην το ξεχνούν όσοι είναι μέλη του παιχνιδιού.

Πάντως, για να λέμε «τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη», όλη η πολιτική κατάσταση που υπάρχει έχει διαμορφωθεί μέσα από μια πολύ βρόμικη καμαρίλα. Παρασκήνια, κουβεντούλες πίσω από τις πόρτες, δολοπλοκίες από ανώτερα και κατώτερα μεσαία στελέχη της κυβέρνησης και  των κομμάτων, μια Βουλή που έχει φτάσει στο κατώτερο σημείο απαξίωσης. Όλο το σκηνικό θυμίζει παλαιότερες η πρόσφατες περιόδους με δύο μεγάλες διαφορές. Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση για σκάνδαλα, έχει δηλαδή ηθικό πλεονέκτημα και επίσης, ο κ. Σαμαράς δεν έχει καμιά σχέση με «χαλαρούς» ηγέτες που απλά θέλουν να βλέπουν τις ημέρες να περνούν μέσα σε μια κατάσταση νιρβάνας. Είναι κάθε μέρα επί πολλές ώρες προσηλωμένος στο στόχο για την οικονομία. Θα αποτύχει; Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Όμως, τουλάχιστον δεν θα τον κατηγορήσει κανείς για οκνηρία.

Το πολιτικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο. Με ένα τεντωμένο σκοινί που αρχίζουν να ξεφτίζουν οι τρίχες του. Αν θα σπάσει ή θα αντέξει είναι θέμα χειρισμών. Κυρίως όμως, είναι θέμα πατριωτισμού. Διότι ούτε ο κόσμος, ούτε η χώρα ολόκληρη δε θέλει και δεν αντέχει νέες εκλογές, νέες αναταραχές, νέες τραγωδίες.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανος Κ. avatar
  Μανος Κ. 12/11/2013 12:58:50

  Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Σαμαρά για οκνηρία, αλλά όσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση με την ανεργία, το κλεισιμο επιχειρήσεων, την ελειψη επενδύσεων και ρευστού στην αγορά, με τον κοσμο να υποφερει να μην μπορει να ζεσταθει, να κρατήσει ενα αυτοκινητάκι, να μην ξερει τι μισθο ή συνταξη θα παρει αν παρει τον άλλο μηνα, τι περιμενουμε δηλαδη να γινει; Θα στραφεί κατά δικαίων και αδίκων, κατι που εκμεταλευονται οι καλοθελητές. Προέχει κύριοι η επιβίωση εκτός των άλλων.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μανος Κ. 12/11/2013 16:22:36

   Στράφηκε κατά δικαίων και αδίκων και έχασε την αυτοδυναμία, και πήρε δύναμη ο Καμμένος και η ΧΑ και είδαμε τα ΧΑΐρια μας. Ας βάλουμε μυαλό και να αποδώσουμε δικαιοσύνη κάποτε ως ψηφοφόροι. Μια ζωή θύματα λαϊκισμού. Καιρός να πάψει το ίδιο λάθος.

   • blue nile avatar
    blue nile @ Γεώργιος Τ. 12/11/2013 21:30:28

    Σωστός ο Μάνος.
    Γεώργιε έτσι είναι πάντα η απόγνωση φέρνει αυτοκαταστροφικές τάσεις.

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 12/11/2013 13:14:07

  1)Πράγματι το πασοκ βρίσκεται σε διάλυση. Απόλυτα ορθή η ανάλυση του άρθρου επι τούτου.

  2)Δύσκολο έως απίθανο αυτή η βουλή να ανατρέψει τον Σαμαρά για να φέρει στην εξουσία άλλον πρωθυπουργό προκειμένου να εφαρμόσει με μικρότερη ή με μηδαμινή επιτυχία αυτά που εφαρμόζει ο Σαμαράς.

  3)"Το πολιτικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο. Με ένα τεντωμένο σκοινί που αρχίζουν να ξεφτίζουν οι τρίχες του. Αν θα σπάσει ή θα αντέξει......"
  Να μην το τραβάει άλλο κανένας κόπανος το σκοινί λοιπόν εντός και εκτός ελλάδος.

 3. Panos avatar
  Panos 12/11/2013 13:17:41

  Γιατί πότε βάζανε την πατρίδα πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα και φιλοδοξίες για να την βάλουν τώρα;
  Μηδενός εξαιρουμένου και μηδεμιάς...

 4. ntek avatar
  ntek 12/11/2013 13:36:58

  Θα μας πείς ποτέ τι ρουσφέτια δεν κάνουν στην Ντορα και φωνάζει ?
  Υποθέτω οχι - διοτι δεν θες να βλάψεις την παράταξη. Σεβαστό και κατανοητό.
  Αν ομως λες μλκ#ες για την Ντορα χτυπάς την παραταξη

 5. Niccolo Machiavelli avatar
  Niccolo Machiavelli 12/11/2013 13:40:36

  Η πληροφορία που θέλει Τσίπρα και Καραμανλή να συναντήθηκαν πριν λιγο καιρό στα βόρεια προάστια, με σκοπό την πρόταση απο πλευράς Τσίπρα για συνεργασία με την καραμανλική δεξιά, έχει καμια βάση ή ειναι μούφα;
  Λέγεται επίσης οτι ο πρώην πθ αρνήθηκε μια τέτοια εξέλιξη-συνεργασία και έτσι προέκυψε η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.
  Μπορεί δηλαδή αυτο να εννοούσαν οι Αντωναρος και Στυλιανιδης, μιλώντας περί ...Νοεμβρίου;
  Οψωμεθα...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Niccolo Machiavelli 12/11/2013 18:06:48

   Μήπως ἐννοεῖς Καμμένος-Τσίπρας;; :D

 6. Β. Μαγγανάς avatar
  Β. Μαγγανάς 12/11/2013 14:19:44

  Ψάλτη,

  πάνω από όλα πρέπει η ίδια η κυβέρνηση να ξέρει αν θέλει να μακροημερεύσει...
  Δεν μπορεί οι μισοί κυβερνητικοί βουλευτές νυχθημερόν να βγαίνουν και να απαξιώνουν τον κυβερνητικό εταίρο και μερικοί μάλιστα να ζητούν εξεταστικές επιτροπές για τον αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών της κυβέρνησης...
  Αυτά δεν γίνονται πουθενά!
  Ή προχωράς με τον εταίρο ή δεν προχωράς.
  Το να βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο βουλευτές της Ν.Δ (ενίοτε και υπουργοί) και με διάφορα υπονοούμενα να ζητούνε ούτε λίγο ούτε πολύ να πάει φυλακή ο Βενιζέλος για τα υποβρύχια και φυλακή άλλοι Πασόκοι για διάφορα άλλα θέματα, αυτό δεν νομίζω να την βοηθήσει (αυτήν την κυβέρνηση) να μακροημερεύσει...
  Και εντάξει, ο Βενιζέλος μπορεί να "καταπίνει" και μερικά πράγματα για να επιβιώσει πολιτικά αλλά αυτό δεν ισχύει και για τους 27 του ΠΑΣΟΚ (όπως είδαμε και από την Τζάκρη).
  Τρεις να βρεθούνε και για τον Α' ή Β' λόγο (είτε γιατί βαρέθηκαν την πολιτική είτε γιατί έχουν αποκατασταθεί κτλ.) να αποφασίσουν ότι δεν έχουν ανάγκη να ακούνε τα υπονοούμενα του Αβραμόπουλου, πάπαλα η κυβερνητική πλειοψηφία...
  Θα πέσει η κυβέρνηση κι εμείς θα λέμε μετά για τη συνωμοσία των Εβραίων, των Νεφελίμ, των Αμερικάνων και τα λοιπά γνωστά εδώ και δεκαετίες...

  • Πλάνη εικαστική avatar
   Πλάνη εικαστική @ Β. Μαγγανάς 12/11/2013 14:58:17

   Δηλαδή κατ' εσάς η κ. Τζάκρη αποχώρησε από το Πασοκιστάν, γιατί δεν ....άντεχε άλλο πια ν΄ακούει να της κακολογούνε τον κ. Βενιζέλο τον παντελώς αθώο; Οι δε έταιροι 2-3 που ... το σκέφτονται, κρίνετε οτι θα το αποτολμήσουν γιατί ''θα βαρεθούν ν΄ακούνε τα υπονοούμερνα του κ. Αβραμόπουλου'' ; Πολύ ρηχή ανάλυση κάνετε κύριε προκειμένου να ...αθωώσετε συνολικά το Πασοκολαμογιστάν. Ολόκληρη η Ελλάδα τους αναγνωρίζει ως βασικούς υπαίτιους της καταστροφής και οι πρώην ψηφοφόροι τους τους έχουν ήδη εγκαταλείψει. Εσείς γιατί άραγε με τόση....μεγαλοψυχία, προτείνετε στη Ν.Δ να τους αγκαλιάσει ακόμη πιο σφιχτά, να ταυτιστεί και να δεχτεί να μοιραστεί την ενοχή τους τάχα εξ...ανάγκης;
   Φταίω εγώ τώρα που σας ακούω και σας φαντάζομαι σαν ένα αμετανόητο, εναπομείναντα Πασόκο, που παριστάνει άτεχνα πως τον πονάει η .... διάρκεια ζωής της συγκυβέρνησης; Συγνώμη, αλλά δεν πείθετε.....

   • Β. Μαγγανάς avatar
    Β. Μαγγανάς @ Πλάνη εικαστική 12/11/2013 15:23:46

    Δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ ούτε πίστεψα ποτέ στην αθωότητα του ΠΑΣΟΚ...
    Πάντα ψήφιζα Νέα Δημοκρατία και (ενδιάμεσα) Πολιτική Άνοιξη.
    Εσείς που θέλετε να υβρίζετε το ΠΑΣΟΚ μέρα και νύχτα, είστε που θέλετε να πέσει η κυβέρνηση διότι δεν χρειάζεται να είσαι μαθηματική ιδιοφυϊα για να καταλάβεις ότι χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία...
    Συγνώμη αλλά δεν πείθετε ότι κόπτεστε για την μακροημέρευση της κυβέρνησης Σαμαρά παρά μόνο για την προσωπική ευχαρίστηση να δείτε φυλακή κάποια (όντως ανεκδιήγητα) στελέχη του ΠΑΣΟΚ...
    Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή να πάει φυλακή ο Λαλιώτης ή η Βάσω Παπανδρέου...
    Εμένα με ενδιαφέρει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά για να μπει τάξη στη χώρα.
    Δεν με ενδιαφέρει να πάρει η Ν.Δ ένα "περήφανο" 25% και να μπει στην αντιπολίτευση ώστε να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο (πιθανώς και με το ΚΚΕ υπό προϋποθέσεις)...
    Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία, τελεία και παύλα.
    Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού...

    • Πλάνη εικαστική avatar
     Πλάνη εικαστική @ Β. Μαγγανάς 12/11/2013 15:26:13

     Μη φοβάστε και φυλακή δεν πρόκειται να μπουν οι αξιότιμοι Πασόκοι.....
     ''Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία, τελεία και παύλα.''
     Με το Πασόκ εσείς δηλαδή βλέπετε οτι ...πετάει; Τυχερός είστε !

     • Β. Μαγγανάς avatar
      Β. Μαγγανάς @ Πλάνη εικαστική 12/11/2013 16:50:19

      Μα δεν είπε κανείς ότι πετάει η κυβέρνηση.
      Είπα εν ολίγοις ότι εγώ προσωπικά προτιμώ τη Γεννηματά και το Χρυσοχοϊδη στα υπουργεία από την Κωνσταντοπούλου και τη Ρεπούση...

     • Πλάνη εικαστική avatar
      Πλάνη εικαστική @ Β. Μαγγανάς 12/11/2013 20:45:34

      Εμένα πάλι, μου δημιουργούν αναγούλα οι ανίκανοι, οι αισχροί κι οι αποτυχημένοι, απ΄όπου κι αν αυτοί προέρχονται. Και δεν ''προτιμώ'' ποτέ, όταν εκβιαστικά καλούμαι να επιλέξω μεταξύ δύο απορριπτέων.....

 7. Διογένης avatar
  Διογένης 12/11/2013 14:22:53

  Κατ' εμέ η αποχώρηση της Τζάκρη ήταν εξαρχής το προανάκρουσμα αυτών των αποσταθεροποιητικών εξελίξεων που ήδη βιώνουμε. Όσοι επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας, ξεκίνησαν με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ (που φαίνεται τελικά ότι δεν ήταν τόσο "αφελής" όσο υπέθεσε στην αρχή η κυβέρνηση) να ξηλώνουν το κυβερνητικό πουλόβερ. Και υπάρχουν τουλάχιστον τρία "ξέφτια" μέσα στην κυβερνητική πλειοψηφία που θέλουν να ξηλωθεί το πουλόβερ: Παπανδρεϊκοί, Μητσοτακικοί και Καραμανλικοί (ίσως όχι ο ίδιος ο Καραμανλής, αλλά πάντως οι "πιστοί" του).

  Από τους παραπάνω, οι πιο επικίνδυνοι είναι σαφώς οι Παπανδρεϊκοί, διότι ο ΓΑΠ έχει αποδειχθεί διαχρονικά στον καιρό της κρίσης ο κατεξοχήν αποσταθεροποιητικός παράγοντας. Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας παλαιοπασόκων, οι οποίοι πιστεύουν μέχρι και σήμερα ότι ο ΓΑΠ δεν φταίει ο κακομοίρης για το Μνημόνιο και ότι "αναγκάστηκε" λόγω της κατάστασης της χώρας. Δυστυχώς, αυτή η έωλη και ανυπόστατη ερμηνεία της πραγματικότητας, προωθείται από πολύ ισχυρά (ξένα) κέντρα αποφάσεων, τέτοια που αναγκάζουν ακόμη και τον Σαμαρά ("θα κάνω μία και μόνη εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο") να κλίνει λεκτικά τουλάχιστον προς αυτήν την εκδοχή σε αποστροφή της ομιλίας του στην πρόταση δυσπιστίας. Αλλά αυτοί οι παλαιοπασόκοι τύπου Τζάκρη και Μωραϊτη το πιστεύουν κι από μέσα τους ακόμη. Και δυστυχώς είναι αρκετοί για να κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση και να την κρατούν όμηρο.

  Οι μητσοτακικοί είναι οι λιγότερο επικίνδυνοι. Τους έχουν πάρει χαμπάρι οι πάντες, η όποια ισχύς του υπουργού Κυριάκου είναι ετερόφωτη και ακόμη και ο πατριάρχης Κ. Μητσοτάκης δεν έχει την αίγλη και την ισχύ που είχε κάποτε. Ωστόσο, αποτελούν και αυτοί μια "μαγιά" που θα αλλάξει στρατόπεδο αμέσως, εάν υπάρξει περίπτωση ρεαλιστικής αντισαμαρικής κίνησης.

  Οι καραμανλικοί τύπου Στυλιανίδη και Αντώναρου είναι ανάξιοι λόγου, αλλά δεν θα έκαναν ποτέ μια κίνηση που θα εξέθετε τον Καραμανλή και κάθε διασπαστική κίνηση μπορεί να εκθέσει τον Καραμανλή. Ο Καραμανλής μόνον θα προσχωρούσε σε μια τετελεσμένη ή σχεδόν τετελεσμένη κατάσταση, αλλά το "κύρος" του δεν του επιτρέπει κάτι περισσότερο, ακόμη και εάν το ήθελε. Όχι τουλάχιστον υπό τις σημερινές πολιτικές συνθήκες. (Για τον λόγο αυτόν εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη στον Σαμαρά, ως ασπίδα προστασίας από τους Καραμανλικούς, η σφραγίδα "ΝΔ" και θα πρέπει να ανασταλούν επί του παρόντος σκέψεις για διάλυση της ΝΔ και δημιουργία "νέου", εντός ή εκτός εισαγωγικών, κόμματος).

  Στην ουσία δηλαδή το πρόβλημα είναι οι παπανδρεϊκοί. Δεν έχουν την δύναμη για να "δώσουν νέο πρωθυπουργό από αυτή τη βουλή", που θέλει ο Μητσοτάκης και ο Κουβέλης, ακόμη και εάν ανατρέψουν την κυβέρνηση, αλλά μπορούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, λόγω δήθεν "αντιλαϊκής πολιτικής", την ίδια στιγμή που αυτοί έφεραν ακριβώς αυτήν την (όντως, δεν αντιλέγει κανένας) αντιλαϊκή πολιτική στην χώρα και την επέβαλαν και στις επόμενες κυβερνήσεις, μέσω των δεσμών του Μνημονίου και του PSI. Και ο Παπανδρέου, όντας ενεργούμενο των (Αμερικανών...) δημιουργών της κρίσης, είναι ένα "πιόνι" που εύκολα θα κινηθεί προς την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας. Μην ξεχνούμε τον σκοπό δημιουργίας της ελληνικής κρίσης, που δεν υπήρξε (και δεν είναι, έως σήμερα) άλλος από την προστασία του δολαρίου, που επλήγη σφοδρά από τις κινήσεις "κοπής χρήματος" από την Fed, που συνεχίζονται ανελλιπώς έως σήμερα.

  Ακόμη και να μην ανατραπεί τελικά η κυβέρνηση, και μόνον που αποσταθεροποιείται σήμερα εν δυνάμει, αρκεί για να τινάξει τα spread στον αέρα (ήδη το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκε σήμερα) και να ματαιώσει το Plan B της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές.

  Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας bankingnews.gr (δείτε εδώ: http://bit.ly/1byWXTJ), που καθόλου συμπτωματικά δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2009 (!) και έχει εμφανώς εξυπηρετήσει εξαρχής το "βάθεμα" και την συντήρηση της κρίσης, με το είδος των ειδήσεων που προβάλλει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αναληθείς. Αντιθέτως, είναι πολύ συχνά αληθείς ή πάντως πολύ συχνά τόσο εμφανώς κατευθυνόμενες, που σχεδόν αποκαλύπτουν τελικά το σχέδιο πίσω από την κατευθυνόμενη είδηση. Τι λέει λοιπόν αυτή η είδηση; Ότι οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο "μεγάλου συνασπισμού" μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (!) με πρωθυπουργό τον... Σαμαρά, που θα έχει, λέει, μια "τελευταία" ευκαιρία. "Τελευταία", για ποιο πράγμα; Για τα αμερικανικά χατήρια; Ασφαλώς και ο Σαμαράς δεν μπορεί να αγνοήσει τον αμερικανικό παράγοντα, αλλά πώς του είναι δυνατόν να αγνοήσει και τον γερμανικό παράγοντα; Στην πραγματικότητα, όλη η πρωθυπουργία Σαμαρά είναι μια επικίνδυνη ισορροπία ανάμεσα στην αμερικανική και την γερμανική βάρκα, μόνον που φαίνεται ότι τώρα οι Αμερικανοί απαιτούν πιο ξεκάθαρη στήριξη, που ίσως να μεταφράζεται σε πλήρη απεμπόληση του γερμανικού παράγοντα. (Κι εγώ λέω: Μακάρι αυτό να είναι εφικτό σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα ελληνικά συμφέροντα. Είναι όμως; Ιδού το ερώτημα, που ασφαλώς εμείς που από έξω δεν έχουμε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, δεν μπορούμε και να το απαντήσουμε. Ας ελπίσουμε να καταφέρει ο Πρόεδρος και πάλι την χρυσή ισορροπία).

  Σε κάθε περίπτωση, αυτό που φαινόταν εξαρχής με την κίνηση της Τζάκρη, ότι δηλαδή ενεργοποιήθηκε ο παπανδρεϊκός-αμερικανικός παράγοντας για να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, έμμεσα επιβεβαιώνεται από την ιστοσελίδα bankingnews.gr. Τώρα, ασχέτως που ομιλούν για "πρωθυπουργό Σαμαρά" είναι σαφές ότι δεν τους ενδιαφέρει και τόσο το πρόσωπο του πρωθυπουργού και αν κρίνουν ότι δεν εξυπηρετούνται από αυτόν, δεν θα έχουν καμία αντίρρηση να τον αλλάξουν.

  Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση χρειάζεται αυτή τη στιγμή περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο να ανατρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε με την αποχώρηση της Τζάκρη, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για αυτήν. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να γίνουν, με δεδομένο ότι το σύνολο ή πάντως το μεγαλύτερο μέρος του ελλαδικού κατεστημένου στηρίζει ενεργά την κυβέρνηση Σαμαρά αυτήν τη στιγμή και μπορεί να επηρεάσει εξελίξεις υπέρ της κυβερνητικής σταθερότητας, που την επιθυμούν οι περισσότεροι από την ελληνική οικονομική ελίτ.

  α) Να αξιοποιηθούν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που δεν ήθελαν αποχώρηση από την κυβέρνηση. Να επιταχυνθούν οι διεργασίες ("κίνηση των 58" κλπ.) για την δημιουργία νέου κόμματος, που θα θελήσει να ξαναμπεί στην κυβέρνηση, χωρίς το νέο αυτό κόμμα να έχει στις τάξεις του τον "αποστάτη" και ελεγχόμενο από τον Μητσοτάκη, Κουβέλη.

  β) Αν οι παπανδρεϊκοί το παρακάνουν, εν ανάγκη να απαιτηθεί από τον Βενιζέλο να "θυσιάσει" το υπάρχον ΠΑΣΟΚ και να προσχωρήσει με όσους βουλευτές θέλουν να παραμείνουν στην κυβέρνηση στο νέο αυτό κεντροαριστερό κόμμα. Το σενάριο αυτό δεν είναι και τόσο καλό, διότι η σφραγίδα "ΠΑΣΟΚ" εξακολουθεί να έχει κάποια αξία, έστω συναισθηματική, σε μερίδα σημερινών ψηφοφόρων του (π.χ., μεγάλης ηλικίας ψηφοφόροι). Εάν βγαίνουν τα "κουκιά" με όσους ΔΗΜΑΡίτες κινηθούν για εκ νέου στήριξη της κυβέρνησης, τότε να μην διστάσει ακόμη και να ξεμπροστιάσει τον ΓΑΠ και να τον διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας τους "παπανδρεϊκούς" ενώπιον του διλήμματος, είτε να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ, είτε να ακολουθήσουν τον ΓΑΠ στην διαγραφή και την οριστική απαξίωση. Καλύτερα να χάσει τον ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ, παρά να είναι η κυβέρνηση όμηρος του κάθε Κασσή, που θα το ξανασκεφτεί πολλές φορές.

  γ) Να πριμοδοτήσει πολιτικά η κυβέρνηση, έστω και σε κρυφή συμφωνία μαζί τους, τις "καθαρόαιμες" αντιμνημονιακές κινήσεις στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ: Αλαβάνος, Καζάκης είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, ίσως και ΚΚΕ. Να φανεί η αντιμνημονιακή γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πριμοδοτηθεί ο Λαφαζάνης, αν και αυτό μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τη μεγάλη μάζα αντιμνημονιακών ψηφοφόρων να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και εάν υποχρεωθεί τελικά ο Σαμαράς να διαπραγματευτεί με τον Τσίπρα, είναι πολύ καλύτερα να έχει τον αναξιόπιστο και απόλυτα ελεγχόμενο από τον αμερικανικό παράγοντα Τσίπρα αποδυναμωμένο.

  δ) Να αξιοποιήσει η κυβέρνηση κάθε δυνατή "εφεδρεία" είτε από τους ανεξαρτητοποιημένους, είτε από τους ΑΝΕΛ. Η στάση των Λοβέρδου και Αηδόνη στην πρόταση δυσπιστίας, δείχνει ότι οι κύριοι αυτοί, με τα κατάλληλα ανταλλάγματα, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να στηρίξουν την κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους ανεξαρτητοποιημένους. Με το κατάλληλο "μασάζ" από το τμήμα εκείνο της ελληνικής και ευρωπαϊκής ελίτ που έχει συμφέρον να παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά, πολλά μπορεί να γίνουν.

  Το σημαντικότερο, κατ' εμέ, θα είναι η δημιουργία ενός άλλου κόμματος από την σημερινή ΔΗΜΑΡ, που θα μπορεί αξιόπιστα να στηρίξει την κυβέρνηση, χωρίς να είναι μέσα ο Κουβέλης, που δεν θα είναι για καλό και θα λειτουργεί πάντοτε για να έχει ή να φέρνει σε ομηρία την κυβέρνηση. Το δεύτερο σημαντικότερο, να μπουν στο μαντρί της ΝΔ όσοι μπορούν να μπουν.

  Αν αναστραφεί εν τη γενέσει του το κλίμα που δημιούργησε η Τζάκρη, τότε η αποσταθεροποιητική αυτή προσπάθεια θα αποτύχει εν τη γενέσει της. Τα spread θα συνεχίσουν να πέφτουν και η κυβέρνηση θα έχει το πάνω χέρι τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Αν δεν αναστραφεί το κλίμα και τα spread συνεχίσουν την ανοδική πορεία που πήραν σήμερα, τότε τα πράγματα θα βρεθούν σε σχεδόν αδιέξοδο για την κυβέρνηση.

 8. factorx avatar
  factorx 12/11/2013 14:43:53

  Ενα νέο σενάριο για μια εναλλακτική κυβέρνηση στην Ελλάδα παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Σύμφωνα με αυτό: είναι πιθανό η Νέα Δημοκρατία να προσεγγίσει τους Ανεξάρτητους Ελληνες, αλλά και να εξετάσει την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, προβλέποντας πως σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές.

  Σε δημοσίευμα της, η Die Welt αναφέρεται αρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αν και «μονίμως ηθικολογεί», εν τέλει «συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους νεοφασίστες και του κομμουνιστές».

  Στη συνέχεια, αναφέρεται στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία μειώθηκε κατά έναν βουλευτή μετά το «ναι» της Θεοδώρας Τζάκρη και την διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «με μόλις τέσσερις ψήφους πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ενδοκυβερνητικές έριδες, οι προοπτικές για την κυβέρνηση δεν είναι ρόδινες» και αναφέρει πως φημολογείται στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα «ότι ίσως επιχειρηθεί προσέγγιση με το κόμμα ''Ανεξάρτητοι Έλληνες'' ή η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού».

  Το δημοσίευμα, έρχεται εν μέσω αντιδράσεων βουλευτών της κυβέρνησης στον ενιαίο φόρο ακινήτων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ως έχει.

  Τέλος, η Die Welt αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν μπορέσει η κυβέρνηση να συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ ή τους ΑΝΕΛ, τότε «ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές».

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ factorx 12/11/2013 17:59:25

   Πολύ εμβριθή πολιτική ανάλυση έκανε η Die Welt...
   Οι ΑΝΕΛ υπάρχουν ως αντιμνημονιακό κόμμα. Εάν στηρίξουν κυβέρνηση που εφαρμόζει μνημονιακά μέτρα δεν θα βρούνε ούτε την ψήφο του Καμμένου.
   Η ΔΗΜΑΡ με το που μπήκε/στήριξε (σ)τη μνημονιακή κυβέρνηση έμεινε με τον Μπίστη, τον Ψαριανό και τους 78 του Σημίτη. Έτερος ουδείς.
   Όπως και να τα μετρήσετε δεν βγαίνει, ξεχάστε το.

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ factorx 12/11/2013 18:12:31

   Φάκτορα, με ποιούς ΑΝΕΛ; Τον Μαριά ή την Ραχήλ; Φυσικά ναι με τον ΚουΪΚ ή άλλους ολίγον σοβαρούς. Με την ΔΗΜΑΡ από όσο έχω παρακολουθήσει τους εκπροσώπους της στις δημόσιες δηλώσεις τους, το βλέπω πιο πιθανό.
   Πάντως, προσωπικώς, πιστεύω σε καμμία περίπτωση δεν θα ήθελε κάποιος από το κοινοβουλευτικό τόξο να αναλάβει αυτή τη στιγμή τη διακυβέρνηση της χώρας. ΄Ισως, όταν και εφόσον βγάλει τα κάστανα από την φωτιά ο Σαμαράς. Τότε ναι.
   Η μόνη λύση είναι ενόψει αυτών των αποσχιστικών τάσεων στον έτερο της συμπολίτευσης πόλο (πασοκ) να ζητήσει ο ίδιος ο Σαμαράς την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου.

   • factorx avatar
    factorx @ Γιαδικιάρογλου 12/11/2013 19:12:43

    Έλα ντε. Δεν είναι δικό μου βρε παιδιά. Των πανέξυπνων Γερμανών είναι. Και μιας και μιλάμε για "κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού" χωρίς τον Σαμαρά διανοείται κανείς πως μπορεί να γίνει; Θα φύγει, πχ, ένα κομμάτι της ΝΔ και θα συμμαχήσει με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ κλπ; Είναι ποτέ δυνατόν να γίνει;

    • Γιαδικιάρογλου avatar
     Γιαδικιάρογλου @ factorx 12/11/2013 20:40:04

     Oυχί.

  • CHRIS avatar
   CHRIS @ factorx 12/11/2013 21:30:36

   Τότε ο Σαμαράς θα χάσει οποιαδήποτε αξιοπιστία έχει. Θα παίζουν βιντεάκια όπου θα λέει πως "αν καταψηφιστεί κομβικό νομοσχέδιο πάω σε εκλογές" και τη μέγιστη κωλοτούμπα που έκανε. Κυβέρνηση χωρίς συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νομιμοποίηση.

 9. Hawk avatar
  Hawk 12/11/2013 14:46:30

  Πολλοί, τι να λέμε τώρα, εντός, εκτός και δεν συμμαζεύεται. Συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, αδύναμες κυβερνήσεις, οικονομική ύφεση και χρέος, η χαρά των λύκων.

 10. Β. Μαγγανάς avatar
  Β. Μαγγανάς 12/11/2013 15:01:38

  Φάκτορα,

  οποιαδήποτε διαφορετική σύσταση της κυβέρνησης δεν μπορεί να έρθει "νύχτα".
  Μόνο μετά από εκλογές και μετά από διαπραγμάτευση.
  Δεν μπορεί η ΔΗΜΑΡ να "μπαινοβγαίνει" στην κυβέρνηση κατά το δοκούν ούτε να γίνει σε μία νύχτα αντιπρόεδρος ο Καμμένος που μέρα-νύχτα βρίζει τον πρωθυπουργό με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Β. Μαγγανάς 12/11/2013 16:24:51

   Μέρος της ΔΗΜΑΡ αν διασπαστεί ίσως. Καμμένος όμως αποκλείεται...

 11. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 12/11/2013 15:01:48

  Περιμένετε το τέλος νοεμβριου...θα ξαφνιαστείτε και θα το καταλάβετε

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Μανιάτης 12/11/2013 15:35:49

   Ευχαριστα η δυσαρεστα;

 12. Πλάνη εικαστική avatar
  Πλάνη εικαστική 12/11/2013 15:29:37

  '' Αλλά πάντα είναι πρόθυμος ο κυρ Φώτης να κάνει αυτό που του επιβάλλει η… συνείδηση ή ότι άλλο τέλος πάντων. '' Η αλήθεια να λέγεται. Αριστερότερος, πιο συνεπής, πιο ιδεαλιστής, πιο κρυστάλλινος απ΄τον κυρ Φώτη, πραγματικά κανένας!
  '' ...θα βάλουν ταφόπλακα στην Ελλάδα αν την οδηγήσουν σε παρατεταμένη πολιτική κρίση ή σε εκλογές.'' Δεν υπάρχει ''παρατεταμένη πολιτική κρίση''. Υπάρχει μόνο το Ελληνικό Σύνταγμα και αυτό προβλέπει τις εκλογές ως μόνη δημοκρατική διέξοδο, όταν άλλη οδός δεν υπάρχει. Ταφόπλακα δε γίνεται ν΄αποκαλούμε την απόφαση της πλειοψηφίας. Ανάσταση, μπορεί....

 13. tnt avatar
  tnt 12/11/2013 15:33:53

  Και ο Ευάγγελος Αντωναρος θέλει από το twitter axaxax

  • Γιαδικιάρογλου avatar
   Γιαδικιάρογλου @ tnt 12/11/2013 18:16:22

   Είναι εκνευριστικό όμως να προσμετράται ο Αντώναρος στους καραμανλικούς. Πρόεδρος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών (εκπρόσωπος γερμανικού μέσου) ήταν ο άνθρωπος , με σαφείς σημιτικές προτιμήσεις. Τι να λέμε τώρα.

 14. Eva avatar
  Eva 12/11/2013 16:31:19

  Κύττα τελικά πανελλήνιος προβληματισμός που
  έφυγε η κυρία των κομμωτηρίων και
  των προκλητικών αγορών (κατά δημοσιεύματα του τύπου πάντα).
  Ξέρετε και ο τρόπος ζωής μετράει αν είσαι βουλευτής.
  Και η διακριτικότητα μετράει. Και το πως εμφανίζεσαι μετράει.
  Αντ αυτού εδώ μετράνε μόνο τα κουκιά.
  Ένας λιγώτερος.
  Δυστυχώς.

  • Πλάνη εικαστική avatar
   Πλάνη εικαστική @ Eva 12/11/2013 21:14:39

   ''Ξέρετε και ο τρόπος ζωής μετράει αν είσαι βουλευτής.
   Και η διακριτικότητα μετράει. Και το πως εμφανίζεσαι μετράει.''
   Μετράει βεβαίως και χαρακτηρίζει απόλυτα αυτούς που σε επέλεξαν. Από την ώρα όμως που είσαι πλέον μόνο μιά ψήφος που στηρίζει ή όχι μνημόνια, αντιεργατικούς νόμους και σχέδια που επηρεάζουν τη ζωή του συνόλου, τότε η αποχώρησή σου μετράει αυστηρά είτε ως ...κέρδος, είτε ως ...απώλεια. Ψυχρά και κυνικά.

 15. Β. Μαγγανάς avatar
  Β. Μαγγανάς 12/11/2013 16:57:44

  Προτού προλάβουμε να δούμε καμία μεταρρύθμιση της προκοπής και μία στοιχειώδης τάξη που προσπαθεί να βάλει ο Σαμαράς, να δοθεί "διέξοδος" στη δημοκρατία για να αποφασίσει η πλειοψηφία λοιπόν...
  Το αποτέλεσμα της απόφασης θα είναι:
  Νέα Δημοκρατία 25%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, Χ.Α 10%, Καμμένος 5%, ΠΑΣΟΚ 5%, ΚΚΕ 5%, Κουβέλης μπαίνει δεν μπαίνει...
  Ωραία "διέξοδος" και πολύ ελπιδοφόρα...

  • Πλάνη εικαστική avatar
   Πλάνη εικαστική @ Β. Μαγγανάς 12/11/2013 21:06:59

   Και ποιός είσαστε αλήθεια εσείς αλλά και όλοι οι σοφοί .....δημοσκόποι που προδικάζετε τα εκλογικά αποτελέσματα; Αν ήταν έτσι, το Σύνταγμα θα προέβλεπε να διεξάγονται πρώτα πανεθνικές ....δημοσκοπήσεις και ααααααννν συνέφεραν τα αποτελέσματα, τότε να γίνονταν και οι εκλογές. Αλλά επειδή το Σύνταγμα που είναι ο ανώτατος Νόμος του κράτους προβλέπει με σαφήνεια τις διαδικασίες οι οποίες δημιουργούν δημοκρατικά διέξοδο στα αδιέξοδα, ας το σεβαστούμε συνολικά και όχι α λα καρτ. Κατανοητό;

   • Β. Μαγγανάς avatar
    Β. Μαγγανάς @ Πλάνη εικαστική 13/11/2013 01:33:39

    Τα σεβόμαστε επί 39 συναπτά έτη αγαπητέ/ή...
    Βλέπουμε τα αποτελέσματα...

    • Πλάνη εικαστική avatar
     Πλάνη εικαστική @ Β. Μαγγανάς 13/11/2013 04:56:59

     Είστε υποχρεωμένοι να συνεχίσετε να το σέβεστε λοιπόν, όσο και αν τα ...αποτελέσματα των επιλογών της πλειοψηφίας μας έχουν οδηγήσει εδώ που βρισκόμαστε. Έτσι είναι η Δημοκρατία. Δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα.

 16. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 12/11/2013 17:04:26

  Δεν ξέρω τι σας έπιασε, αλλά μετά το στραπάτσο του Τσίπρα και τον θρίαμβο του Σαμαρά στην ψήφο εμπιστοσύνης, εσείς μεμψιμοιρείτε και λίγο πολύ έχετε ρίξει την κυβέρνηση επειδή έφυγε η Τζάκρη...Στο τέλος θα δικαιώσετε το Ποντίκι που λέει οτι τελικά αυτός ήταν ο στόχος του Τσίπρα με την πρόταση μομφής και τον πέτυχε!...

  • Πλάνη εικαστική avatar
   Πλάνη εικαστική @ ΝΙΚΟΛΑΣ 12/11/2013 21:16:02

   Μην κοιτάζετε το δάχτυλο αγαπητέ. Κοιτάξτε το φεγγάρι!

   • Β. Μαγγανάς avatar
    Β. Μαγγανάς @ Πλάνη εικαστική 13/11/2013 01:39:41

    Κοιτάμε το φεγγάρι.
    Γράφει με μεγάλα γράμματα:
    Εκλογές το 2016!

    • Πλάνη εικαστική avatar
     Πλάνη εικαστική @ Β. Μαγγανάς 13/11/2013 05:00:57

     Μα τότε εσείς, δεν κοιτάζετε απλά το φεγγάρι. Προβλέπετε και τα μελλούμενα!
     Αν λέτε το φλιτζάνι και τα ταρώ, τότε......

 17. Β. Μαγγανάς avatar
  Β. Μαγγανάς 12/11/2013 17:05:25

  Οι "διασπασμένοι" της ΔΗΜΑΡ θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στον Καμμένο ή το πολύ-πολύ να ανεξαρτητοποιηθούν που είναι και της μόδας...

 18. Νικόλαος Μπεχράκης avatar
  Νικόλαος Μπεχράκης 12/11/2013 17:22:00

  Αυτοί πού νοιώθουν χαμένοι από την αναδιανομή , αυτοί πού ζούν μόνο για την δύναμη , αυτοί πού λησμονούν αυτά πού πρέπει να θυμούνται , αυτοί πού ξέχασαν από πού ερχονται ....ναι όλοι αυτοί ..............

 19. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 12/11/2013 18:57:39

  Δεν θα ανατραπει καμια κυβερνηση.....Ισως δουν τα ματακια μας κυβερνηση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλης τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ υπο χρονικες προυποθεσεις. Περιμενε κανεις.....καποτε κυβερνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ???? Ετσι απλα το ΣΥΣΤΗΜΑ προχωραει με την ΑΝΩΘΕΝ.....βοηθεια.

  • Κωστας avatar
   Κωστας @ Σαρακατσανος 12/11/2013 20:33:12

   Ακριβως.....το δηλωνω ρητα και κατηγορηματικα ποτε συγκυβερνηση με το πασοκ γιατι την θελουν μονο τα μεγαλα συμφεροντα....ελα ομως που αυτα κυβερνουν ακομη και πετανε στον καλαθο των αχρηστων τις δηλωσεις.

 20. κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες avatar
  κουκουλοφόρος με ζαρτιέρες 12/11/2013 20:22:41

  Προσωπικά πιστεύω ότι περισσότερο είναι από πλευρά ΣΥΡΙΖΑ παρά από τη φαμίλια Μητσοτάκη. Ψάχνουν να βρουν "πρόθυμους¨"για να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ. Καμμένος, Νικολόπουλος κ.α Το χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει
  κάποιος πρέπει να είναι δεξιός, Χριστιανός και πρόθυμος...Αλλιώς θα ξαναβγάλουν τον Καρατζαφέρη μπροστά που μπορεί να κόψει 1-2 %, ίσα να βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ

 21. Δήμητρα avatar
  Δήμητρα 13/11/2013 01:01:07

  Μάλλον, όλοι όσοι σκέφτονται το προσωπικό συμφέρον τους και μόνο..... ή καλύτερα τα συμφέροντα που εξυπηρετούν .........και σίγουρα δεν είναι των Ελλήνων.
  Κανείς δεν αγάπησε και δεν αγαπά αυτόν τον Τόπο και τους Ανθρώπους του.... Κάποιοι τον θέλουν και ....νομίζουν ότι τους ανήκει.....
  Έχουν χαθεί πολλές ψυχές και χάνονται καθημερινά ..... κάποιοι, περιγελούν τους εξαθλιωμένους τον ανθρώπινοπόνοο., και στοχεύουν σ'αυτούς που παλεύουν να κρατηθούν όρθιοι και τους τιμωρούν..... και κάποιοι άλλοι παραμένουν στο απυρόβλητο και προστατεύονται.... και κάποιοι θησαυρίζουν .....

 22. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 13/11/2013 01:29:54

  Και αν υπαρξει μια κυβερνητικη κριση ποιοι θα οφεληθουν?
  1. Οι επιορκοι... Σιγα και μη γινουν απολυσεις και διωξεις
  2. Οι ΔΕΗτζηδες και ολοι οι αλλοι που ειχαν οφελος απο τις στρεβλωσεις του συστηματος
  3. Οι εχοντες μαυρο χρημα
  4. Οι φοροφυγαδες
  5. Οι μοντερνοι δοσιλογοι, που θα πολλαπλασιασουν τις περιουσιες τους εις βαρος των πτωχων.
  6. Πιθανον οι δραχμολαγνοι
  7. Οι λαθρο
  8. Τα ακραια κομματα
  Ποιοι θα ζημιωθουν?
  1. Οι εχοντες υπομονοι σοβαροι οικογενειαρχες
  2. Η Ελλαδα σαν χωρα οπως την ξεραμε και οπως ειναι σημερα
  3. Η παιδεια
  4. Η μικροαστικη κοινωνια
  5. Οσοι επενδυσαν κοπους μιας ζωης στην Ελλαδα θα δουν να απαξιωνονται τα παντα.
  6. Η δημοκρατια
  7. Οσοι μισουν τον διχασμο.
  Ειναι απλα τα πραγματα φιλοι μου.

 23. giorgos avatar
  giorgos 13/11/2013 05:24:00

  Ένα ερώτημα θα κάνω μόνο τι θα συμβεί στο ΠΑΣΟΚ όταν βγουν στον αέρα οι νέες δημοσκοπίσεις στις οποίες παίρνει κάτω από το 3%?????? Ξέρει κανείς???? Φαντάζεται κανείς????

 24. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 13/11/2013 06:09:16

  Διαδηλώσεις στην Πολωνία, έξω από τη Ρωσική Πρεσβεία.
  Προσβλήθηκαν οι Καγκεμπίτες Ολιγάρχες...εμ βέβαια, τόσα χρόνια είχαν συνηθίσει, καλοπεράσει θα έγραφα, με τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα έξω από άλλες πρεσβείες, όχι από τις δικές τους...ποιοί τους χρηματοδοτούσαν τόσα χρόνια αυτούς τους διαδηλωτές στην Ελλάδα;
  ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!
  Έχεις και τον Λεχ Βαλέσα να ζητάει ενιαίο κράτος μεταξύ Πολωνίας-Γερμανίας...
  Ε, ρε γλέντια...

 25. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 13/11/2013 06:48:26

  Γράψε μωρέ κάτι για τον σερ Αβραμό που είναι στις ΗΠΑ για να πουλήσει μούρη για τα γεωπολιτικά...
  Ποιός το περίμενε ;;;
  Όλοι ασχολούνται με το ζόμπι της γεωπολιτικής...(όποιοι γνωρίζουν από γεωπολιτική καταλαβαίνουν γιατί αναφέρομαι στα "ζόμπι της γεωπολιτικής")
  Ωρέ αν δεν ήταν ο ομ. καθηγητής του Πολυτεχνείου ΚΡΗΤΗΣ, ο κύριος Φώσκολος, (γράφω ΚΡΗΤΗΣ, και όχι Ελλάδας, γκε-γκε;) να δω που θα πατούσε ο Σαμαράς και ο Αβραμό και όλα τα άλλα κουρασμένα ΓΕΛΟΙΑ παλικάρια της γενιάς του Πολυτεχνείου...
  Τότε που οι καθηγητάδες του πανεπιστημίου Αθηνών και του ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ Πολυτεχνείου (γράφω ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ, και όχι εθνικού, το "ε" μικρό) μειδιούσαν όποτε άκουγαν για Ελληνικούς υδρογονάνθρακες...τα έπαιρναν από κάποιους; Δείτε σήμερα που έχουν καταντήσει αυτά τα δύο μπουρδέλα: ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ...γιατί να πληρώνω φόρους ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (εν γνώσει μου το γράφω έτσι) για αυτά τα υπόπτως κινούμενα ιδρύματα; (Γενικά, γιατί να πληρώνω φόρους στο κράτος της Αθήνας;;; Για τα 5 εκατομμύρια γελοίους Αθηναίους που τόσα χρόνια με τις ψήφους τους διέλυσαν την Ελλάδα;)
  Αν οι έλληνες (το "ε" μικρό) παπάρηδες πολιτικάντηδες, και οι συνακόλουθοί τους ΓΕΛΟΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, δεν θέλουν να βγουν στην επιφάνεια οι υδρογονάνθρακες της περιοχής, και δημιουργούν κωλλυσιεργείες και προσκόμματα μέσω των ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ, ας πληροφορηθούν πως ζούμε σε ένα κόσμο γεωπολιτικά εύπλαστο στον οποίο τα σύνορα αλλάζουν ραγδαία ωσάν τα τουβλάκια Lego...
  Νέες χώρες δημιουργούνταν διαρκώς στην Ευρωπαϊκή και παγκόμσια Ιστορία...
  Οι υδρογονάνθρακες θα βγουν είτε με το καλό, είτε με το κακό σενάριο...
  Γκε-γκε;

  ΥΓ. ας πάει το μήνυμα εκεί σε αυτούς που ξέρουν....

 26. Dimos avatar
  Dimos 13/11/2013 09:06:48

  Όσο αφορά το ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για έναν οργανισμό ο οποίος το μόνο στόχο που έχει είναι να κρατήσει τον Βενιζέλο στην πολιτική σκηνή. Αυτός είναι ο στόχος, για όσους πασόκους το καταλαβαίνουν ήόχι.
  Όσο αφορά τους πολωνούς που διαμαρτύρονται στη ρώσικη πρεσβεία, αυτό γινόταν κάθε χρόνο. όμως το γεγονός ότι τα δυτικά ΜΜΕ το έβαλαν στα "ψηλά" των ειδήσεων τους, και γενικά όλο αυτό το δυτικό αντι-ρωσικό μένος των τελευταίων χρόνων, μάλλον δικαιώνει την άποψη ότι οι αμερικανοί δεν είναι πια μόνοι τους. Αν η Ρωσία δεν ήταν σε θέση να παίξει ρόλο, κανείς δεν θα ασχολιόταν με πορειούλες νεοφασιστών έξω από τη ρώσικη πρεσβεία στη Βαρσοβία. Από τη μια η Γεωργία, το 2008 (ακόμα ο Σακασβίλι περιμένει τη ναοτϊκή αρμάδα), η Συρία τώρα, από την άλλη το νέο μέτωπο Ρωσίας κατά Δύσης με αφορμή την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην πτωχευμένη ΕΕ (σε λίγες μέρες θα υπογραφεί η συμφωνία) και η δημιουργία Ευρασιατικής Ένωσης, δείχνουν ότι διανύουμε νεά εποχή έντασης. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς και από το γεγονός ότι τα δυτικά ΜΜΕ (και αντιστοίχως τα ρωσικά όταν αναφέρονται στη Δύση, όχι όμως με την ίδια ένταση) εφαρμόζουν τον ορισμό της προπαγάνδας: να προβάλεις μόνο τα αρνητικά για μια χώρα ή για την άλλη χώρα να προβάλεις μόνο θετικά. Αν δει κανείς τις αναφορές για τη Ρωσία, εύκολα θα διαπιστώσει ότι εμφανίζονται στη συντριπτική πλειοψηφία αρνητικές ειδήσεις. Και βέβαια κανείς δυτικός δεν μαθαίνει για επιτεύγματα ρωσικών ερευνητικών κέντρων (αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο τα αμερικάνικα, τα οποία με βάση τις αναφορές των δυτικών ΜΜΕ είχαν ανακαλύψει το φάρμακο κατά του καρκίνου, ήδη, από τη 10ετία του ΄60), της διαστημικής υπηρεσίας τους (η μόνη που ταξιδεύει πλέον στο διάστημα), για πολιτιστικές δράσεις κλπ. Σύμφωνα με τη Δυτική αφήγηση περί Ρωσίας, πρόκειται για μια χώρα με αυταρχισμό και μαφιόζους. Ούτε πανεπιστήμια υπάρχουν, ούτε πολιτισμός, ούτε κράτος πρόνοιας (που εδώ ούτε στον ύπνο μας δεν θα δούμε και μετά από 100 χρόνια), ούτε διανοούμενοι. Αντίθετα, η γενέτειρα της οργανωμένης μαφίας, οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τους ίδιους επικοινωνιακούς μηχανισμούς, ούτε πορνεία διαθέτει, ούτε ναρκωτικά, ούτε τίποτε άλλο που να δικαιολογεί αναφορές από τα ΜΜΕ. Και βέβαια το ότι σε παρακολουθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν συνιστά αυταρχισμό. Ή μάλλον συνιστά, αλλά κατά περίπτωση. Αν σε παρακολουθεί ο Πούτιν είναι αυταρχισμός, ενώ αν σε παρακολουθεί ο Ομπάμα είναι δημοκρατία. Μια γρήγορη ματιά στις διεθνείς ειδήσεις να ρίξει κανείς, θα διαπιστώσει εύκολα το προπαγανδιστικό παιχνίδι που παίζεται. Φανταστείτε, την ολυμπιακή φλόγα να την μετέφερε αμερικανικό διαστημόπλοιο, τι πανικός θα γινόταν από τα ελληνικά ΜΜΕ για την τιμή που μας κάνουν οι ΗΠΑ. Χαμός! Είμαι βέβαιος ότι κάποιο ελληνικό κανάλι θα είχε και απευθείας σύνδεση. Επειδή όμως αυτό έγινε με ρώσικό σκάφος, η είδηση πέρασε περίπου απαρατήρητη. Και για να μην παρεξηγηθώ, τα ίδια βέβαια κάνουν και οι ρώσοι ή οι κινέζοι, στο δικός τους χώρο. Το συμπέρασμα είναι ότι εμείς οι αναγνώστες πρέπει να περνάμε από πολλά φίλτρα αυτά που διαβάζουμε, γιατί δυστυχώς κάποιοι παίζουν με τις πληροφορίες που μας παρέχουν για να διαμορφώνουν και τις στάσεις μας.

 27. PA avatar
  PA 13/11/2013 09:12:38

  Η λύση είναι μια κύριε Σαμαρά: Διαπραγματευτείτε επιτέλους με τους δανειστές παίζοντας όλα τα χαρτία που έχετε στα χέρια σας και σταματήστε να φοτώνετε με παράλογα και ασήκωτα βάρη τον κόσμο που σας στήριξε. Αν το κάνετε θα τους έχετε μαζί σας, αν όχι θα πληρώσετε κι εσείς το τίμημα των επιλογών σας.

 28. Γ.Δ avatar
  Γ.Δ 13/11/2013 22:11:43

  Εγω ήμουν μια ζωή ΠΑΣΟΚ (και είμαι...). Στις τελευταιες εκλογες ψηφισα Σαμαρα (μας έρχεται λιγάκι δύσκολο να λέμε Ν.Δ...), για να μην εκλεγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειμασταν η κρισιμη μαζα κεντρωων ψηφορορων που εδωσαν τη νικη στον Σαμαρα.
  Και στις επομενες εκλογες, το ιδιο θα κανω (με τα σημερινα δεδομενα που δειχνουν Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ στηθος με στηθος).
  Φοβαμαι ομως οτι οι δικες μας εφεδρειες (κεντρωοι ψηφοφοροι που ψηφισαν Σαμαρα) εξαντληθηκαν. Ενα αλλο κομματι με ισχυρες ιστορικες καταβολες στο χωρο του ΠΑΣΟΚ, ιδιαιτερα απο τον δημοσιο τομεα, φοβαμαι οτι θα μετακινηθει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Οπως σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της πατριδας, ετσι και τωρα, οι κεντρωοι ψηφοροι πρεπει να στηριξουν τον Α. Σαμαρα. Αυτη την ωρα ειναι, αναγκαστικα, ο μοναδικος που μπορει να εκφρασει την αστικη, δημοκρατικη παραταξη.
  Ο Ε. Βενιζελος ειναι ικανοτατος, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει κομμα απο πισω.

 29. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 14/11/2013 20:17:03

  Ολα αυτα που συμβαινουν εξηγουν και την προταση μομφης που κατεθεσε ο Συριζα και που στοχευε κυριως στο πασοκ.

  Yπαρχουν πολλα αγκαθια στην κυβερνηση και πολυ δυσκολα θα αντεξει.Υπαρχουν οι Μητσοτακικοι στην νδ ,υπαρχουν οι Παπανδρεικοι και οι κινησεις τους στο παρασκηνιο με τις καλες σχεσεις τους οπως φαινεται με το Συριζα αλλα και με την αλλη ακρη του Ατλαντικου.Υπαρχει και η κινηση των 58 στελεχων της κεντροαριστερας με πολλους Σημιτικους μεσα,κινηση που στηριξε και ο Μπομπολας.Αυτο το κινημα των 58 στελεχων ειχε και την στηριξη τουΛοβερδου ,ο οποιος προωθειται απο διαφορα μμε αλλα στηριξη εχει απο την ευρωπη η κινηση των διαφορων Σημιτικων.

  Ο Συριζα δυσκολα θα βγει πρωτο κομμα,ακομα και να βγει δεν θα εχει αυτοδυναμια.Εαν λοιπον ερθει στην εξουσια ο Τσιπρας θα εχει τεραστιο προβλημα εσωτερικης συνοχης και θα διασπαστει γρηγορα κατι που θα οδηγησει και παλι σε εκλογες..Αλλα τι σημασια εχει αυτο εαν ο Σαμαρας δεν παραμεινει αρχηγος της νδ και τον εχει αντικαταστησει καποιος εκλεκτος της διαπλοκης.

  Καποια επιχειρηματικα συμφεροντα,διαφορα πολιτικα στελεχη,εξωθεσμικα κεντρα επιθυμουν αλλαγη πρωθυπουργου χωρις εκλογες και αυτο επειδη οι δημοσκοπησεις δειχνουν οτι τοσο η Δημαρ,στελεχη απο το πασοκ αλλα και ορισμενοι Μητσοτακικοι θα πιεστουν για να διασφαλισουν την κοινοβουλευτικη του επιβιωση.Επιθυμουν μια κυβερνηση συνεργασιας χωρις τον Σαμαρα ως πρωθυπουργο με την συμμετοχη κεντροαριστερων του πασοκ και την Δημαρ και ενα προσωπο που θα ειναι αποδεχτο απο την νδ.Οι Παπανδρεικοι εχουν αλλα προφανως σχεδια απο τους Σημιτικους.

  Εαν οδηγηθουμε σε εκλογες τοτε θεωρω απιθανο να πραγματοποιηθει αυτο το σεναριο.
  Οποτε η ΝΔ θα επιδιωξει συνεργασια με το πασοκ σε περιπτωση που ειναι εφικτο.Αλλα θα ειναι αρχηγος ο Σαμαρας;Ποιος θα ειναι αρχηγος του πασοκ;

  Ο Συριζα τι θα κανει στην περιπτωση που δεν ειναι δυνατη η συνεργασια πασοκ και νδ;Θα συνεργαστει με τους ανεξαρτητους Ελληνες;Το βλακωδες σεναριο περι συνεργασιας νδ και του Συριζα δεν προκειται να γινει αποδεχτο απο τις συνιστωσεις του Συριζα και απορω γιατι καποιοι το θεωρουν πιθανο.

  Αυτα ειναι τα σεναρια.

  ο Εβερτ ΕΙΧΕ ΠΕΙ “Αν δεν υπαρξει σύγκρουση με την διαπλοκή, κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κακοδαιμονία και ούτε να την απαλλάξει από τη σήψη”

  κατα συνεπεια οι νταβατζηδες της διαπλοκης θα συνεχιζουν οσο μενουν ατιμωρητοι να ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις,να αλλαζουν πρωθυπουργους και να καταστρωνουν τα σχεδια τους με την βοηθεια αρκετων πολιτικων στελεχων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.