#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2013 05:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιοί θέλουν εκλογές;Πολύ κουβέντα έχει γίνει για το αν η Ελλάδα θα πάει σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Πολλές φορές τα αρνητικά νέα και τα αδιέξοδα είναι περισσότερα από τις θετικές ειδήσεις και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με αποτέλεσμα να παρασυρόμαστε όλοι από τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Όμως, τα ερωτήματα που θα πρέπει να θέσουμε όλοι είναι αν ο Σαμαράς θέλει τις εκλογές, αν συμφέρει τη χώρα να συρθούμε σε μια παράτολμη εκλογική διαδικασία και τελικά ποιοι είναι αυτοί που έχουν συμφέρον να διακινούν σενάρια για κάλπες πριν τα Χριστούγεννα, ίσως και μέσα στον Σεπτέμβρη. Πράγμα εντελώς αδιανόητο αφού τότε ξεκινά μια πολύ κρίσιμη περίοδος, ίσως η κρισιμότερη από την αρχή της κρίσης. Μην ξεχνάμε ότι τότε θα βρίσκονται σε εκκρεμότητα ζητήματα όπως αν προχωρά η δημοσιονομική προσαρμογή, αν θα χρειαστούμε κι άλλη βοήθεια για να καλυφθεί η τρύπα των 4 δις ευρώ, αν κυρίως οι Γερμανοί θα δουν ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει κι αν θα μπουν οι βάσεις για νέο κούρεμα του χρέους, όχι όμως με νέα Μνημόνια.

Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση, και ειδικά ο Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες δεν θέλουν εκλογές. Όχι γιατί είναι γαντζωμένοι στην εξουσία. Άλλωστε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά της ΝΔ και συντριπτική υπεροχή του Σαμαρά. Εμφορούμενοι από καθαρά πατριωτικό συναίσθημα, μια ομάδα σοβαρών ανθρώπων πέριξ του πρωθυπουργού λένε τις τελευταίες ημέρες: «Μα είστε τρελοί που θα πάμε σε εκλογές; Να θυσιάσουμε την πορεία της χώρας και τις ελπίδες που έχει για έξοδο από την κρίση, επειδή θέλει ο Τσίπρας κάλπες έστω κι αν δεν ξέρει τι να κάνει όταν τις κερδίσει; Και να στήσουμε κάλπες οι οποίες ουσιαστικά θα κάψουν τις θυσίες που έχει κάνει τόσα χρόνια ο ελληνικός λαός;».

Όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες τα όσα σκέφτονται στο Μαξίμου, δε μπορεί να γίνεται συζήτηση για εκλογές όταν έχουμε… φάει το βόδι και μένει η ουρά. Η Ελλάδα έχει φτάσει στην πηγή να πιεί νερό και θα δώσει μια ο Σαμαράς να την πετάξει στο πηγάδι; Τέτοια πράγματα δε γίνονται. Όπως τονίζουν με νόημα:

1.      Η οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν να κλείσει για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός πλεονασματικός. Με θυσίες, με κόπους, με πόνο και αίμα. Όμως, θα έχουμε πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου κι αυτό είναι η βάση για να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ η Ελλάδα αλλαγή πολιτικής. Με το πλεόνασμα, έστω και μικρό θα μπορεί να ζητήσει η χώρα νέο κούρεμα με επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων και ταυτόχρονο ενεργοποίηση της ρήτρας για λιγότερο σκληρά μέτρα, για ελάφρυνση των ήδη επιβαρυμένων νοικοκυριών. Πώς λοιπόν ο Σαμαράς θα πάει σε εκλογές πριν το τέλος του χρόνου; Κι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί την επιτυχία του πλεονάσματος;

2.      Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην αρχή της ανάπτυξης. Όλες οι εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων ειδικών κάνουν λόγο για έστω και μικρό θετικό πρόσημο ανάπτυξης και φυγή από την 7ετη ύφεση. Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2014 και δε μπορεί οι πρόωρες κάλπες να οδηγήσουν τη χώρα πολύ πίσω. Είναι πατριωτικό το θέμα, δε μπορεί να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα.

3.      Τέλος, οι περισσότεροι αναλυτές επισημαίνουν ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνει πιο ξεκάθαρη η θέση της Μέρκελ στο θέμα του ελληνικού χρέους. Αν η χώρα πισωγυρίσει με εκλογές και η τρόικα δεν έχει να συνομιλεί με κανέναν περιμένοντας ξανά σχηματισμό κυβέρνησης, τότε το πιο πιθανό είναι να μας στείλουν στον αγύριστο και να ησυχάσουν κι αυτοί.

Από την άλλη, πράγματι είναι δύσκολη η κατάσταση και η πίεση της τρόικας χειροτερεύει τη θέση της Ελλάδας. Τα αρνητικά νέα είναι πολλά και είναι δύσκολο να χωνευτούν έτσι εύκολα. Όμως, υπάρχουν και θετικές ειδήσεις που δυστυχώς δεν προβάλλονται τόσο από το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Και οι μειώσεις φόρων είναι καλή είδηση. Και η εξαίρεση των στρατιωτικών από περικοπές είναι καλή είδηση. Και το ξεκίνημα των μεγάλων έργων είναι καλή είδηση. Και το πράσινο φως για να πέσουν λεφτά για τη μείωση της ανεργίας είναι σημαντικό γεγονός. Και η δραστηριοποίηση ξένων επενδυτών δείχνει ότι η χώρα ξαναγίνεται ελκυστική και σοβαρή.

Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει φως στο τούνελ και δεν είναι το φως του τρένου, αλλά η έξοδος που πλησιάζει. Αυτή είναι η ελπίδα που ζητά ο Έλληνας προκειμένου να πληρώσει τους φόρους του και να κάνει την τελική προσπάθεια. Και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να επικοινωνήσει αυτή την ελπίδα. Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να τρέξουν όλοι και να πείσουν τον κόσμο ότι οι θυσίες του δεν πήγαν χαμένες, ότι πλησιάζει η ώρα που θα παίρνει μόνη της ανάσες η χώρα και δε θα έχει ανάγκη από δάνεια, τρόικες και ανάλγητους δανειστές.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το χθεσινό μήνυμα του Στουρνάρα προς τους ξένους ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν φτάσει στα όριά τους και αναζητούν ελπίδα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει που λέγανε και οι πρόγονοί μας, κυβέρνηση και τρόικα μπορούν να αλλάξουν το κλίμα μέσα στη Βουλή αλλά και μέσα στην κοινωνία και να μην οδηγηθεί η χώρα σε κατάρρευση μέσω εκλογών.

Στο ερώτημα ποιοι θέλουν τις εκλογές και στήνουν σκηνικά πόλωσης είναι εύκολο κανείς πια να απαντήσει. Οι συμμαχίες και τα μετερίζια έχουν στηθεί και προκαλούν. Είναι φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίξει στοίχημα με το μέλλον της χώρας.

Είναι οι επιχειρηματίες που θα έχουν κέρδος από τη χρεοκοπία της Ελλάδας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και που ήδη δαπανούν μεγάλα ποσά στην πίεση προς την κυβέρνηση. Και ο νοών νοήτω.

Είναι τέλος, το παλαιοκομματικό σύστημα που ακόμη θέλει να προστατεύσει το δημόσιο τομέα και τους πελάτες του. Ακραίοι συνδικαλιστές, βολεμένοι εργατοπατέρες σε απόλυτη σύμπνοια με βουλευτές δεξιά και αριστερά του πολιτικού φάσματος δε θέλουν με τίποτε να αλλάξει το δημόσιο. Επιδιώκουν να μείνουν όλα ως έχουν. Με τους επίορκους στις θέσεις τους, τους υπεράριθμους να περνάνε κάθε 1η και 15 για το μισθό, με εταιρείες – φαντάσματα και με ανύπαρκτους φορείς να επιβαρύνουν τον κρατικό κορβανά. Όλοι αυτοί θέλουν εκλογές και θα τις επιδιώξουν με κάθε τρόπο. Με πόλωση, κλειστά σχολεία και νοσοκομεία, διαλυμένους δήμους, απεργίες και μπάχαλο. Μπορεί και να τα καταφέρουν. Τουλάχιστον ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει ποιοι θέλουν να τους βάλουν σε περιπέτειες και ποιοι δίνουν σκληρή μάχη για τη σωτηρία της χώρας με προσωπικό κόστος. Και ο λαός είναι υπέρτατος κριτής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μ.Β avatar
  Μ.Β 31/07/2013 06:26:32

  Ποιοί δε θέλουν με τίποτε εκλογές;
  Στανταράκια : Πασόκ και Δημάρ. Όλοι οι άλλοι, (συμπεριλαμβανομένου και του πανταχόθεν ραπιζόμενου και γδαρόμενου αγρίως Ελληνικού λαού) υπό προϋποθέσεις, δεν είναι και τόσο αρνητικοί όσο σπεύδουν να ....δηλώσουν.
  Ας είμαστε ειλικρινείς και ρεαλιστές. Δεν είναι πίσω απ΄όλα, τα σκοτεινά συμφέροντα και οι αμαρτωλοί παλαιοκομματικοί στρατοί. Είναι και η αναπόφευκτη κοινή λογική, που λέει πως με ελπίδες τρέφονται (στον ελεύθερο χρόνο τους), μονάχα οι βολεμένοι. Αυτοί τις εμπορεύονται εκ του ασφαλούς και τις σερβίρουν με αναίδεια, στο άδειο πιάτο του έκπληκτου πόπολου.

 2. PELIAS avatar
  PELIAS 31/07/2013 06:33:36

  Οσο βλέπει μη τήρηση βασικών δεσμεύσεων Σαμαρά όπως :
  Συνέχιση ατιμωρησίας
  Αναξιοκρατεία
  Εναγκαλισμό με βενιζέλο
  Εναγκαλισμό με λοιπούς πασοκους που καταστρέψαν την χώρα
  Μη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  Φτωχοποίηση των πολιτών με οριζόντια μέτρα
  Τί άλλο να θέλει και τί έχει να χάσει ο μέσος πολίτης;
  Εχει χάσει σχεδόν τα πάντα και δεν βλέπει φως στο ορίζοντα.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ PELIAS 31/07/2013 19:30:08

   ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΤΑ ΠΑΝΤΑ " ..............

 3. Kostas avatar
  Kostas 31/07/2013 06:46:37

  Είστε βαθειά νύκτωμενοι προσκεκλημένοι σε κάποια κρατικόδιετη θεση. Δεν εχει η πληοψηφία του κόσμου χρήματα για τις βασικές ανάγκες οτσν ο Στουρναρας με τα δανεικά πληρώνει ομόλογα τοκογλυφων στο 100 % αντι των δικών μας ομόλογοχιουχων στο 30 % .. Εκλογές τωρα να φύγουν οι προσκυνημενοι να σταματήσει η πληρωμή των τοκογλυφων, των τραπεζών , το ΦΠΑ να παει σε όλα τα είδη στο 10 % τέρμα στην φορολαιλαιπα , δεν μπορει να κυβερνά ο Βενιζέλος του 5 % , κούρεμα όλων των δανείων των τραπεζών κατα 80 % σύμφωνα με τα δις των ανακεφαλοποιησεων . Ενας νεοδημοκράτης σας τα λέει αυτα. Ενάντια σε αυτην την ηγεσία της ΠΟΛΑΝ στη ΝΔ ... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ !! Ο Σαμαράς εχει προδώσει τις αρχές της λαϊκής δεξιάς για 100 καρέκλες υπουργών και παρατρεχαμενων...

 4. The Camel avatar
  The Camel 31/07/2013 07:56:29

  " Όμως, υπάρχουν και θετικές ειδήσεις που δυστυχώς δεν προβάλλονται τόσο από το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Και οι μειώσεις φόρων είναι καλή είδηση. Και η εξαίρεση των στρατιωτικών από περικοπές είναι καλή είδηση. Και το ξεκίνημα των μεγάλων έργων είναι καλή είδηση. Και το πράσινο φως για να πέσουν λεφτά για τη μείωση της ανεργίας είναι σημαντικό γεγονός. Και η δραστηριοποίηση ξένων επενδυτών δείχνει ότι η χώρα ξαναγίνεται ελκυστική και σοβαρή."

  Μερικές απο τις θετικές ειδήσεις στις οποίες αναφέρεστε αφορούν λίγους, π.χ. τους στρατιωτικούς που κοιτάνε την τσέπη τους. Για εμάς τους υπόλοιπους που θα κληθούμε να πληρώσουμε τα σπασμένα, δηλαδή τις αποκλίσεις στο προυπολογισμό, δεν είναι καλές ειδήσεις. Μην τα μπερδευεται.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ The Camel 31/07/2013 10:23:19

   Ενταξει δεν σε αφορα η ρυθμιση των στρατιωτικων,δεν σε αφορα η μειωση του ΦΠΑ,δεν σε αφορουν οι επιδοτουμενες θεσεις εργασιας,δεν σε αφορα η αυξηση καταναλωσης....τι σε αφορα;Που ζεις και τι δουλεια κανεις;

   • Tasos avatar
    Tasos @ Μεγαλες στιγμες 31/07/2013 11:55:07

    Αυτή η μείωση ΦΠΑ έτσι όπως έγινε δεν είναι για επιχείρημα. Ούτε και θα αποδώσει και τίποτε (με τις αστείες προϋποθέσεις που μπήκαν πχ για ντελίβερι κλπ) γιατί ό,τι ήταν να γίνει στη τουριστική περίοδο έχει γίνει καιρό τώρα, τα πακέτα πουλήθηκαν ήδη και η αύξηση της κατανάλωσης θα είναι επουσιώδης (αν σημειωθεί κι αυτή). Πρακτικά καμία καλή είδηση δεν έχει μεταφραστεί σε ευρώ στη τσέπη του μέσου πολίτη.

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ The Camel 31/07/2013 11:25:52

   Γιατί η εξαίρεση των στρατιωτικών είναι καλή είδηση; Σε μας μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις , στους στρατιωτικούς γιατί όχι; (δεν αναφέρομαι στα δώρα και επιδόματα που κόπηκαν και σ΄ αυτούς). Μία κάστα με πολλαπλές παροχές (να μην τις επαναλαμβάνουμε) πάλι στο απυρόβλητο. Να είχαν κερδίσει κανένα πόλεμο να το δεχτούμε......τώρα γιατί; Οι στρατιωτικοί απέξω , οι ΕΥΠ επίσης , οι δικαστικοί ελάχιστες απώλειες απο τους υψηλότατους μισθούς επιδόματα και αφορολόγητα , οι αποζημειώσεις στην ΕΡΤ απέξω , οι μισθοί της ΔΕΗ της ΔΕΠΑ , ΔΕΣΦΑ , ΕΛΠΕ και λοιπών κρατικοδίαιτων μαγαζιών ανέγγιχτοι , οι υπάλληλοι της βουλής με τους εφοριακούς και σ' αυτούς η μείωση των διπλών μισθών σταμάτησε στην πρώτη από τις 4 μειώσεις του 25% . Οι βουλευτές 7-8,000 ευρώ το μήνα και το 65% των απολαβών αφορολόγητο. Όταν τακτοποιήσει αυτές της αδικίες η ΝΔ μπορεί να ελπίζει. Τώρα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν η κοροϊδία για το πόπολο , αλλά δεν μασάμε. Εχει κανείς απορία γιατί πάμε στην Χρυσή Αυγή; Και για όλα τα προηγούμενα.

   • foros avatar
    foros @ Π. Ευθυμιάδης 31/07/2013 19:24:16

    κλασσικός ελληναράς!!
    Το ανησυχητικό είναι ότι έχεις δικαίωμα ψήφου!!
    Μπροστά σου ο Παναγιώταρος και ο Κασιδιάρης είναι καθηγητές της Πολιτικής Επιστήμης.

   • Απογοητευμένος avatar
    Απογοητευμένος @ Π. Ευθυμιάδης 31/07/2013 21:26:11

    Ποιος σου είπε ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν υποστεί περικοπές και μάλιστα μεγαλύτερες από όλους τους Δ.Υ;Απλώς στους Στρατιωτικούς ήταν στους ΜΟΝΟΥΣ που στο νέο Μνημόνιο ανφερόντουσαν περικοπές για το 2014. Και η σκέψη της Κυβέρνησης (γιατί τελικά πιστεύω ότι θα γίνουν) να μη συμβεί αυτό τελικά προπαγανδίζεται από αυτήν και τους αρθρογράφους της ως εξαίρεση των Στρατιωτικών από τις περικοπές. Αυτό είναι τελείως χυδαίο και επαίσχυντο. Και κάτι άλλο ,όταν μιλάς για ανθρώπους που τη μισή τους ζωή τη φάγανε σε μεταθέσεις και μακριά από γονείς ,αδέλφια και φίλους να σκέφτεσαι σε παρακαλώ πριν τους ονομάσεις "κάστα".

    • Π. Ευθυμιάδης avatar
     Π. Ευθυμιάδης @ Απογοητευμένος 31/07/2013 22:33:18

     Περιγράφω με ακρίβεια τι;ς περικοπές , τι δεν κατάλαβες να το πούμε αναλυτικά. Εσείς θεωρείς δίκαιο ένας εκπαιδευτικός με 4 χρόνια προϋπηρεσία , που μπήκε με εξετάσεις του ΑΣΕΠ από 1,150Ε το μήνα με το ενιαίο να πηγείνει στα 700Ε και ένας παντελώς αγράμματος ΕΠΟΠ με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας από 1,100 να πηγαίνει στα 1,050Ε (υπάρχουν και 140Ε πέτσινα ΦΠ που πρέπει να προσθέσεις δηλ. 1,190Ε χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα και προσλήφθηκε με σημείωμα από βουλευτή);

     • Απογοητευμενος avatar
      Απογοητευμενος @ Π. Ευθυμιάδης 01/08/2013 19:45:02

      Προφανώς θεωρώ ότι τα λεφτά που παίρνει ένας εκπαιδευτικός,των οποίων το έργο σέβομαι ιδιαίτερα, είναι πολύ λίγα .Αλλά μην μπαίνεις στη διαδικασία να συγκρίνεις επαγγέλματα γιατί το καθένα έχει τις δικές του ιδιαιέρότητες. Αλλά για να υπερασπιστώ και την αλήθεια για τους ΕΠΟΠ, μπορεί οι περισσότεροι από αυτούς να μην έχουν μόρφωση ή να μπήκαν και με μέσο αλλά για 7 συνεχόμενα έτη είναι στη παραμεθόριο πληρώνοντας απίστευτα νοίκια, κάνουν 7 24ωρες υπηρεσίες το μήνα , ασκήσεις κτλ για να μη μιλήσουμε για τις συνθήκες εργασίες τους. Α και τα πέτσινα που λες, πρώτον έχουν κοπεί και δεύτερον δεν ήταν ποτέ πέτσινα,αλλά αντιπαροχή για απλήρωτες υπηρεσίες κτλ.Φιλικά και καλό κουράγιο

 5. Nick avatar
  Nick 31/07/2013 08:21:00

  Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην αρχή της ανάπτυξης. Όλες οι εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων ειδικών κάνουν λόγο για έστω και μικρό θετικό πρόσημο ανάπτυξης και φυγή από την 7ετη ύφεση.
  -------------------------

  Πάτε καλά; Στο -6% το υπολογίζουν (ΜΕΙΟΝ) για το 2014.

  Καλή η αισιοδοξία, αλλά η πραγματικότητα είναι πιο ρεαλιστική και δυστυχώς τραγική. Θέλει δεν θέλει ο Σαμαράς να το πιστέψει, η Ευρωπαϊκή Ένωση πέθανε. Θα το δείτε μετά τις Γερμανικές εκλογές.

  • Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
   Για τα Μπάζα Είμαστε. @ Nick 31/07/2013 09:06:25

   ""η Ευρωπαϊκή Ένωση πέθανε. ""

   Γιατί υπήρξε ποτέ πραγματικά με τόσες ανισότητες ;

   • Nick avatar
    Nick @ Για τα Μπάζα Είμαστε. 31/07/2013 09:10:26

    Όχι δεν υπήρχε, απλώς τώρα βγήκε στην επιφάνεια το πραγματικό της πρόσωπο, έστω και με 20 χρόνια καθυστέρησης.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Nick 31/07/2013 19:33:15

   ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ,ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ
   ΤΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ , ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
   ΤΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

 6. manos avatar
  manos 31/07/2013 08:30:03

  Για τους στρατιωτικούς άσχετε προβλέπονταν επιπλέον μειώσεις στο μεσοπρόθεσμο από την 1-1-2014, και μόνο για αυτούς. Δεν ήταν χάρη αυτή η εξαίρεση, εφόσον τελικά υλοποιηθεί βέβαια. Εάν τώρα εσύ νοιώθεις αδικημένος, έλα στο στρατό ξηράς, αφού γράψεις πρώτα 18άρια Πανελλαδικές, βίωσε τουλάχιστον 20 μετακομίσεις στην καριέρα σου και μετά μίλα!

  • Π. Ευθυμιάδης avatar
   Π. Ευθυμιάδης @ manos 31/07/2013 16:39:17

   Στους στρατιωτικούς (σχετικέ) δεν μειώθηκαν οι μισθοί όπως όλων των ΔΥ (ενιαίο) όπου οι μειώσεις έφτασαν το 50% . Περικόπηκαν απλά δώρα όπως όλων και το νέο μισθολόγιο είχε μειώσεις της τάξης 3-8% και σε ορισμένους βαθμούς αύξηση (σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύτηκε). Επίσης στους αεροπόρους το πτητικό όχι δεν κόπηκε αλλά όταν άρχισαν όλοι να δηλώνουν πιεσμένοι!!! από τη μείωση (άτυπη απεργία δηλαδή) ο Βενιζέλος σχεδόν το διπλασίασε.

   • Εθνικιστης avatar
    Εθνικιστης @ Π. Ευθυμιάδης 31/07/2013 18:35:32

    στην ΠΑ ειμαι , επερνα 1300 ευρω και τωρα περνω 850

    κανοντας μετακομισεις καθε 2 χρονια ... αυτη τη στιγμη ειμαι σε παραμεθοριο νησι στο πουθενα για 850 ευρω...

    αυτες ειναι οι μειωσεις των 3-8%?
    βραζει η οργη
    παρακαλω μην λετε τετοιες ανακριβειες...

    • Π. Ευθυμιάδης avatar
     Π. Ευθυμιάδης @ Εθνικιστης 31/07/2013 22:37:44

     Ή ΕΠΟΠ είσαι ή μακράς θητείας από σμηνίτης ή πενταετούς .... μόνο αυτοί παίρνουν τόσα (πιθανόν) όλοι οι άλλοι παίρνουν καλά λεφτουδάκια, εκτός και θέλετε μισθούς αμερικάνικου στρατού....

   • ETA avatar
    ETA @ Π. Ευθυμιάδης 31/07/2013 19:15:45

    σοβαρα ασχετε? 40 % μειον και παρακαλανε να μπουνε στο ενιαιο, ασχετε, αλλα στο ενιαιο. Οχι στο <> μπαρουφα κλασικε ξερολα ολων εκτος αυτων που σε αφορουν

    • Chris avatar
     Chris @ ETA 03/08/2013 18:39:22

     Αξιωματικός με 15 χρόνια υπηρεσίας
     καθαρές αποδοχές
     2009: 1500€ ανά μήνα + δώρα πάσχα, χριστούγεννα, καλοκαίρι
     2013: 1150€ ανά μήνα
     Μείωση στο ετήσιο περίπου 40%.
     Αναμένεται και επιπλέον μείωση σύμφωνα με το μνημόνιο για το 2014.
     Διάβασε και άρθρα εφημερίδων για ΑΓΕΕΘΑ, ο οποίος συμφώνησε σε μεγαλύτερες μειώσεις μισθών των ανώτερων για να προστατευθούν οι μικρότεροι (λογική κίνηση για στρατιωτικούς λόγω του ομαδικού πνεύματος).

 7. Hans avatar
  Hans 31/07/2013 08:43:10

  Εγώ αναρωτιέμαι, γιατί, αφού η ανάπτυξη θα έρθει το 2014, θα κληθώ να πληρώσω εισφορά αλληλεγγύης το 2017, κι εσείς αναρωτιέστε αν θα γίνουν εκλογές. Είναι θέμα προτεραιοτήτων, αν μη τί άλλο.

  Έχω όμως μία απάντηση. Εκλογές το φθινόπωρο θέλει αυτος που φοβάται τις ευρωεκλογές του 2014. Δηλ. όλα τα κόμματα εξουσίας. Φαντάσου π.χ. η ΝΔ να πάρει 15%-20% και το ΠΑΣΟΚ κανένα 5αρι στις ευρωεκλογές.

  Από την άλλη μεριά, καλό είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να βιάζονται. Όσο καθυστερούν, χάνουν τους ψηφοφόρους άνω των 60 που αναπόφευκτα πεθαίνουν. Κατά συνέπεια, όσο πιο σύντομα κάνουν εκλογές, τόσο μεγαλύτερα ποσοστά θα πάρουν. Αναβάλλουν βέβαια το τέλος. Τίποτε παραπάνω. Είναι θέμα χρόνου και ηλικίας των ψηφοφόρων.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Hans 31/07/2013 11:59:22

   Θα πληρώσεις εισφορά "εκτάκτως" και το 16 και το 17 και όσο πάει, γιατί για να βγεί πλεόνασμα πρέπει ταυτόχρονα και να μαζεύει το κράτος έκτακτους φόρους και να συνεχίσει μερική στάση πληρωμών σε ιδιώτες, γιατί αλλιώς το "λογιστικό" πλεόνασμα δεν θα καταγραφεί ποτέ. Στη πραγματικότητα δεν υπάρχει λογιστικά τίμιος τρόπος να καταγραφεί πλεόνασμα κι όσο αυτό δε συμβαίνει, τόσο θα πηγαίνει μακριά ο στόχος του να γυρίσουμε σε ανάπτυξη.

 8. Hawk avatar
  Hawk 31/07/2013 09:08:12

  Το καράβι έχει προσαράξει και ο καπετάνιος με το πλήρωμα κάνουν προσπάθειες να το ξεκολήσουν.... αλλαγή καπετάνιου και πληρώματος δεν συνίσταται στην δεδομένη στιγμή καθότι μπορεί και να βυθιστεί. Ας περιμένουμε τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών και πιθανή ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της γερμανίας και της γαλλίας αναφορικά με την ευρωπαϊκή κρίση. Εάν δεν υπάρξουν εμφανείς ενδείξεις εντός ενός πενταμήνου δηλαδή πριν τις ευρωεκλογές ότι προτίθεντε να αλλάξουν ρότα και να σώσουν τον ευρωπαϊκό νότο αλλά και όλη την Ευρώπη από την κρίση, χαιρετίσματα, χαιρετίσματα στην Ελλάδα που ξέραμε εννοώ.

  • Greg avatar
   Greg @ Hawk 31/07/2013 09:14:55

   Αφού προσαράξαμε χρειαζόμαστε ναυαγοσωστικό και ο καπετάνιος και το πλήρωμα πρέπει να ελεγχθούν από το λιμενικό. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να προσπαθούν να μας σώσουν εφόσον είναι ανίκανοι.

   • Hawk avatar
    Hawk @ Greg 31/07/2013 09:39:26

    Τα ναυαγοσωστικά τα έχουν και τα στέλνουν οι Βρυξέλλες έστω και σε χαρτάκια... τώρα για τον καπετάνιο πρόσφατα ελέγχθηκε από το λιμενικό και βρέθηκε αρκετά επαρκής και με δίπλωμα...... εγώ τώρα τι να σου πω?

    • Mariana avatar
     Mariana @ Hawk 31/07/2013 10:28:09

     Ο "καπετάνιος" ανέλαβε το καράβι πριν ή μετά την "προσάραξη"? Διότι αν ανέλαβε μετά την προσάραξη δε θα μάθουμε ποτέ τις πραγματικές ικανότητές του. Αν ανέλαβε πριν, τότε ευθύνεται για την προσάραξη που είναι κακό πράμα!
     Δύσκολα τα πράματα για καπετάνιο προσαραγμένου πλοίου!

     • makis stefanatos avatar
      makis stefanatos @ Mariana 31/07/2013 12:44:10

      Ευχαριστώ Μαριάνα, μ' έκανες και γέλασα!!

    • Greg avatar
     Greg @ Hawk 01/08/2013 08:55:32

     Το δίπλωμα δεν μας έσωσε. Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Τα δε χαρτάκια των Βρυξελλών αποδεικνύονται απλές προσκλήσεις σε balle de tete και όχι σε ουσιαστικές οδηγίες.

 9. Greg avatar
  Greg 31/07/2013 09:12:16

  Δυστυχώς για την Ελλάδα ο Σαμαράς, όπως πάντα εξάλλου, πόνταρε σε κουτσό άλογο. Αντί να ποντάρει στους Έλληνες, πόνταρε στην Γερμανική στήριξη προς την Ελλάδα και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

  Και μη βαυκαλιζόμαστε για επενδύσεις και ανάπτυξη (στο άμεσο μέλλον) και με τις παρούσες οικονομικές επιλογές. Ανάπτυξη στη φοροκρατούμενη στουρναροκρατία δεν είναι δυνατόν να έρθει.

 10. serman arlen avatar
  serman arlen 31/07/2013 09:14:23

  Στην θετική είδηση ότι ΔΕΝ θα γίνουν άλλες περικοπές στους στρατιωτικούς, να προσθέσω κι εγώ κάποιες θετικές ειδήσεις που αποσιωπούν τα media και οι σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν το κακό της Ελλάδας.
  Η έκτακτη εισφορά θα παραταθεί ως το 2017 και όχι ως το 2027, ο ΦΠΑ δεν θα πάει στο 33%, δεν θα κλείσουν όλα τα δημόσια νοσοκομεία, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει στα 582€ (μικτά) και δεν θα πέσει στα 58,2€, οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν μόνο για την 1η κατοικία αλλά όχι και για το σαρκίο των δανειοληπτών και πολλές άλλες που το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει να επικοινωνήσει.

 11. firiki2010 avatar
  firiki2010 31/07/2013 10:13:17

  Κανείς δεν θέλει εκλογές !
  Ούτε η κυβέρνηση .... γιατί θεωρεί πως εκλογές πρέπει να γίνουν όταν η χώρα θα δίνει σαφή σημάδια ανάκαμψης που θα έχουν αντίκρυσμα και στην τσάπη του πολίτη
  Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ... γιατί υποψιάζεται πως θα είναι πάλι δεύτερος πράγμα που θα δημιουργήσει πρόβλημα στοπ εσωτερικό του (και αν τυχόν είναι πρώτος δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί
  Ούτε τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης... γιατί προτιμάνε μια κυβέρνηση που θα την έχει φθείρει περισσότερο η άσκηση εξουσίας
  Ούτε οι πολίτες... γιατί καταλαβαίνουν πως οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα
  Εκλογές πάνω απ΄ όλα δεν χρειάζεται η χώρα. Χρειάζεται σταθερότητα, χρειάζεται να μπουν 5 πραγματάκια σε νια σειρά και χρειάζεται να περιμένει/ να εκμεταλλευθεί/ να επωφεληθεί από τις διεθνείς συνθήκες που αργά αλλά σταθερά αναδιαμορφώνονται.

  • Βασίλης Τ.1 avatar
   Βασίλης Τ.1 @ firiki2010 31/07/2013 10:31:26

   Και όμως θα γίνουν αγαπητέ Φιρίκι2010, διότι όπως είπε κι ο Στουρνάρας υπάρχει κόπωση των βουλευτών και τα νέα μέτρα δεν θα τα ψηφίσουν διότι δεν βλέπουν φώς στο βάθος του τούνελ. Και προφανώς ουτε αυτός μπορεί να τους πείσει να το δούν...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Βασίλης Τ.1 31/07/2013 12:33:11

    Eκλογές μπορεί να γίνουν και από ατύχημα αγαπητέ Βασίλη. Το σχόλιο μου αφορούσε μόνο το ποιος θέλει εκλογές. Κανείς και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τις αποφύγουν.
    Οσο για την κόπωση των βουλευτών... Είναι προφανής, είναι λογική αλλά τα νέα μέτρα δεν είναι δεδομένα.

    • nikos nikidis avatar
     nikos nikidis @ firiki2010 31/07/2013 12:47:49

     νέα μέτρα; προπαγάνδα της αντιπολίτευσης κάνεις; ο Σαμαράς δεν είπε ότι εκείνα ήταν τα τελευταία μέτρα;;;

    • ΄Βασίλης Τ. avatar
     ΄Βασίλης Τ. @ firiki2010 31/07/2013 19:41:15

     " Κανείς και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τις αποφύγουν."
     Δυστυχώς αγαπητέ Φiρίκι μέχρι τώρα σε όλα τα δεινά μας κάνουν ό,τι μπορούν για να τα αποφύγουν αλλα ποτέ δεν μπορούν αρκετά (Ομως τον μισθό τους τον εισπράττουν ολόκληρ σαν να τα είχαν καταφέρει σε όλα. Μόνο δύο Δήμαρχοι τον πρόσφεραν υπέρ της Ελλάδας και αυτοί είναι Ιταλοί...)

 12. Hawk avatar
  Hawk 31/07/2013 10:52:08

  Χαχα, μα μετά την προσάραξη ανέλαβε την ανέλκυση ..... όντως δύσκολα πράγματα και μεγάλο το ρίσκο ...... και με ναυαγοσώστες που ναι μεν στέλνουν ρυμουλκά αλλά ταυτόχρονα βάζουν και μπουρλώτα στην καρίνα του σκάφους. Πάντως για την προσάραξη φρόντισαν σχεδόν όλοι, κυβερνήτες, πληρώματα και επιβάτες....

  • Mariana avatar
   Mariana @ Hawk 31/07/2013 11:10:32

   Θα το ανελκύσουν... αλλά μάλλον θα το κάνουν πλωτό μουσείο μετά! Θα παραμείνει ο καπετάνιος και το πλήρωμα. Οι επιβάτες μάλλον θα χρειαστεί να παν με άλλα πλοία.

   • Μ.Β avatar
    Μ.Β @ Mariana 31/07/2013 17:32:27

    Το ...ρεσάλτο δεν το σκέφτονται ως ενδεχόμενο οι χαζοεπιβάτες; Έτσι στην τύχη ταξιδεύουν κι όπου πάει;
    Άξιοι της μαύρης μοίρας τους...

    • Mariana avatar
     Mariana @ Μ.Β 31/07/2013 18:09:58

     Ποιό ρεσάλτο? Αφού ήταν πειρατικό το πλοίο! Οι επιβάτες το ξέραν αλλά δε μιλούσαν ως τώρα γιατί προσπαθούσε ο καθένας να τα έχει καλά με τα μέλη του πληρώματος ώστε να είναι κοντά όταν γίνεται η μοιρασιά των δανείων-λαφύρων. Το κακό είναι ότι για βοήθεια σπεύσαν άλλα πειρατικά πλοία.

    • Μ.Β avatar
     Μ.Β @ Μ.Β 31/07/2013 19:14:45

     Ρεσάλτο στο Πειρατικό, όσο είναι καιρός. Ο Γόρδιος κόβεται. Δε λύνεται!

 13. Δημήτριος ο Μυροβλύτης avatar
  Δημήτριος ο Μυροβλύτης 31/07/2013 10:55:11

  Αύξηση της κατανάλωσης;;;; Που ζεις και τι δουλεια κανεις;

  Μήπως μπορείς να μου πεις σε έναν λογαριασμό 50 € (μιας τετραμελούς οικογένειας) με ολίγα οινοπνευματώδη ποια θα είναι η μείωση σε ένα από τα μαγαζιά που θα πάρουν το σηματάκι; Αν δεν μπορείς να το υπολογίσεις πες μου να στο κάνω εγώ;

 14. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 31/07/2013 11:36:42

  Υπάρχουν και άλλοι που θέλουν τώρα εκλογές και χωρίζονται σε δυο κατηγορίες την εξής μια.
  Αυτοί που υπολόγιζαν οτι ο Σαμαράς θα είναι απλώς ένας μεταβατικός πρωθυπουργός και τίποτα παραπάνω. Αυτό τους χαλάει τα όνειρα για την σταδιοδρομία τους.
  Υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν το κόμμα να αλλάζει, οσμίζονται τον κίνδυνο να χάσουν τον έλεγχο στις ΝΟΔΕ, και τρομάζουν στην σκέψη ότι δεν θα ξαναεκλεγούν στα βουλευτικά έδρανα.
  Εκλογές λοιπόν όσο υπάρχει η λίστα και η σίγουρη επανεκλογή τους.
  Μ ένα σμπάρο 2 τρυγόνια, και τον Σαμαρά θα ρίξουν- μια που υπολογίζουν πως θα χαθούν οι εκλογές- και τον εαυτούλη τους θα σώσουν.
  Οσο για τι χώρα;
  Τι τους νοιάζει;
  Αυτοί είναι επαγγελματίες πολιτικοί και σαφώς το επάγγελμα προηγείται

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Χμμμμ 31/07/2013 13:24:58

   Εντάξει, υπάρχουν και τα προσωπικά συμφέροντα. Αλλά για ποιο λόγο υποψιάζονται ότι θα είναι στη λίστα πολύ περισσότερο αν είναι αυτοί που θα προκαλέσουν τις εκλογές;;;;;;

   • Χμμμμ avatar
    Χμμμμ @ firiki2010 31/07/2013 13:47:17

    γιατί αν δεν κάνω λάθος σύμφωνα με το καταστατικό στη λίστα μπαίνουν κατά σειρά προτεραιότητας οι νυν βουλευτές

 15. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 31/07/2013 11:46:45

  Κανένας από τους 300 δεν θα ρισκάρει το 10χίλιαρο μηνιάτικο. Περισσότερο οι Συριζαίοι και χρυσαυγίτες οι οποίοι ούτε στα πιο τρελά όνειρα δεν το είχαν φανταστεί. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΤΗ Ν.Δ.

  • Nikos K. avatar
   Nikos K. @ MantisKalhas 31/07/2013 14:23:14

   Πες τα, ρε μάντη, και ανησυχούσαμε!

  • fitsoulas avatar
   fitsoulas @ MantisKalhas 31/07/2013 15:08:57

   Μήπως να αυξήσουμε το μισθό των βουλετών ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τη μη διεξαγωγή εκλογών;

  • Cartoon avatar
   Cartoon @ MantisKalhas 31/07/2013 15:43:53

   Να τον ακουτε τον μαντη..ποτε δεν επεσε εξω.

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Cartoon 31/07/2013 17:30:29

    Ποτέ δεν έπεσε και μέσα όμως. Από μιά σκάλα έπεσε μικρός, και έως εκεί...

  • Mariana avatar
   Mariana @ MantisKalhas 31/07/2013 22:15:11

   Θα είναι όρος στο νέο μνημόνιο αυτό!

 16. nikos nikidis avatar
  nikos nikidis 31/07/2013 12:49:24

  εγώ τώρα ανατρίχιασα. ΠΕΙΣΘΗΚΑ....

 17. firiki2010 avatar
  firiki2010 31/07/2013 13:28:32

  Τα νέα μέτρα τα θεωρεί δεδομένα ο Βασίλης ενδεχομένως κι εσύ. Προσωπικά τα θεωρώ απίθανα , αλλά αν δεν υλοποιηθούν έγκαιρα αυτά που έχουν αποφασισθεί.....

  • katalytikos avatar
   katalytikos @ firiki2010 31/07/2013 18:36:16

   Οι εκλογές έρχονται! Δυστυχώς λόγω χρυσής αυγής.

 18. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 31/07/2013 13:29:27

  ΣΤΗ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ Η ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ......ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΕΡΤ(ΝΕΡΙΤ σαν σπρευ σιδερωματος.........)ΑΥΤΟ ΕΔΕΙΞΕ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟΣ......

 19. Nikos K. avatar
  Nikos K. 31/07/2013 14:38:08

  Αυτοί εδώ, θέλουν κάλπες:

  "Τι θα γίνει άραγε από τις αρχές Σεπτεμβρίου με το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας;
  Θα ανοίξουν τα σχολεία;
  Θα λειτουργήσουν οι δήμοι όλης της χώρας;
  Τι θα γίνει με τα νοσοκομεία;
  Πώς θα ξαναστηθεί η ΕΡΤ, η Δημοτική Αστυνομία ή άλλοι οργανισμοί και φορείς που αν και χρειάζονται αναδιάρθρωση είναι και απαραίτητοι; Αν κρίνουμε από την πορεία της δημόσιας τηλεόρασης, τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα.

  Αν όλοι όσοι χάνουν τις δουλειές τους έτσι ξαφνικά βγουν στους δρόμους ή πάμε σε γενικευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, αυτό θα είναι το πρώτο καρφί στον Σταυρό του Μαρτυρίου. Διότι, μην ξεχνάμε ότι από Σεπτέμβριο πρέπει να γίνει το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας – απολύσεων. Που θα τους βρουν όταν ήδη στο πρώτο βγήκαν την τελευταία στιγμή 80 για να ικανοποιήσουν την τρόικα;

  Μην ξεχνάμε επίσης ότι από Σεπτέμβριο ξεκινά ο φορολογικός Γολγοθάς για πάνω από 5,5 εκατ. Έλληνες. Θα κληθούν να πληρώσουν φόρους εισοδήματος, ακινήτων, χαράτσια, αυξήσεις στη ΔΕΗ κι ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις. Όταν μάλιστα για τους περισσότερους πολίτες οι μισθοί και οι συντάξεις είναι πετσοκομμένοι. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά η τρόικα θα πιέσει για νέα μέτρα αφού το χρηματοδοτικό κενό για του χρόνου έχει προσδιοριστεί κοντά στα 4 δις ευρώ. Που μπορεί να είναι μεγαλύτερο αφού είναι σίγουρο ότι δε θα έχουν να πληρώσουν όλοι οι Έλληνες τους φόρους που τους ζητούνται.

  Αυτό λοιπόν το εκρηκτικό οικονομικό – κοινωνικό μείγμα έρχεται να συνδεθεί με την οριακή κυβερνητική πλειοψηφία. Πώς θα περάσουν άλλα κρίσιμα νομοσχέδια από τη Βουλή; Για παράδειγμα: Σκεφτείτε να πάει τροπολογία που θα επιτρέπει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Θα γίνει χαμός. Όχι 151 δε θα ψηφίσουν αλλά θα ψάχνουν τους βουλευτές κάτω από τα γραφεία τους.

  Η κυβέρνηση έχει να αντιτάξει την υπόσχεση των ξένων ότι από το 2014 θα υπάρξουν κι άλλα πακέτα βοήθειας ή ακόμη και κούρεμα χρέους. Επίσης, ότι η χώρα βαδίζει σε πλεονασματικό προϋπολογισμό μετά από πολλά χρόνια αλλά κι ότι κάποιες αποκρατικοποιήσεις μπορούν να γίνουν και να προσελκύσουν επενδυτές. Είναι όμως, αυτά ικανά να αντιστρέψουν τη λαϊκή οργή όταν μάλιστα η ανεργία αυξάνεται και τα εισοδήματα μειώνονται; Και μπορεί το κύμα του τουρισμού να αλλάξει το κλίμα, αφού οι περισσότεροι τουρίστες δε σημαίνουν και γεμάτα πορτοφόλια;

  Για τα παραπάνω όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Αν θα ε π ι λ έ ξ ε ι η κυβέρνηση ΝΑ PAEI SE EKLOGES και να «αναβαπτιστεί» ΩΣΤΕ να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις ή αν θα ε ξ α ν α γ κ α σ τ ε ί σε πρόωρες κάλπες, κανείς δεν το γνωρίζει. Αλλά σίγουρα, όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ένα ρίσκο".

  28/7: @Κάλπες για “αναβάπτιση” της κυβέρνησης;

  ΥΓ. Πρόκειται, λοιπόν, για δύσκολη υπόθεση...

 20. Cartoon avatar
  Cartoon 31/07/2013 18:16:07

  Με την θοδωρα Τζαγκρη(την γνωστη ναι σε ολα για τελευταια φορα) τι θα γινει βρε παιδια;Εμαθα αρχισε ανταρτικο και επιτεθηκε στον Α.Σ. οτι ταχα θελει να αποπληρωσει το κρατος τα χρεη στην ΕΥΔΑΠ για να την πουλησει μετα στους ιδωτες.Εγω δεν το πιστευω αυτο παντως....

 21. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 31/07/2013 19:39:15

  ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
  ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.

  • Cartoon avatar
   Cartoon @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 31/07/2013 20:13:32

   Να δωσουν πισω οι τραπεζες μερικα απο τα εκατονταδες- ναι μικρο μου θυμα- δις που πηραν απο το δημοσιο.

  • Tasos avatar
   Tasos @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 31/07/2013 20:55:47

   Δηλαδή στέκει να θες να ξεφορτωθείς την ΕΥΔΑΠ με τίμημα περίπου όσο τα ετήσια έσοδα ενώ η ΕΥΔΑΠ έχει λαμβάνειν χρωστούμενα 1+ δις και εσύ σα κράτος να πας να δώσεις τόσα λεφτά για να πάρεις πίσω τα μισά μετά από τον "επενδυτή"? Από τέτοια πρακτική θα προκύψει ανάπτυξη?
   Άλλο πράγμα οι κωλοτούμπες βουλευτών που είναι γνωστές κι άλλο να βαφτίζουμε και ορθολογική αποκρατικοποίηση κάτι που απλά έχει χασούρα για το δημόσιο.

 22. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 31/07/2013 20:31:22

  Εκλογές θέλουν :
  1. Κατ΄αρχήν, αυτοί που εισηγήθηκαν και επέβαλαν την "πατάτα" με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Με στόχο να γίνουν εκλογες (αλλά ξέχασαν πόσο απρόβλεπτος είναι ο Βενιζέλος...)
  2. Αρκετοί άλλοι ....τίποτε σημαντικό σε σχέση με το πρώτο.

  Πάντως ΔΕΝ θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον τώρα αμέσως (κι "άστον να λέει", δια το θεαθήναι)...
  Μήν έχουμε αυταπάτες, το χαρτοκούτι με την ωρολογιακή βόμβα το θέλουν, ως λάφυρο, αλλά αφού εξουδετερωθεί ο πυροκροτητής (= τράπεζες).
  Περιμένετε λοιπόν πρώτα το κούρεμα των ανασφάλιστων καταθέσεων (> 100.000) και μετά έχουμε όλο τον καιρό στη διάθεσή μας...

 23. Δημήτριος ο Μυροβλύτης avatar
  Δημήτριος ο Μυροβλύτης 31/07/2013 21:44:08

  Ο ΓΑΠ και ο Παπακωνσταντίνου μήπως; Εντάξει ο ΓΑΠ σίγουρα είναι "αρματωμένος" και δεν φοβάται, ο Παπακωνσταντίνου όμως είναι σίγουρο ότι θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο ή παίζει ακόμη κάνα παραθυράκι; Α, και του Βενιζέλου δεν παραγράφονται ότι είχε κάνει στην κυβέρνηση ΓΑΠ; Κάτι παραγγελίες υποβρυχίων, κάτι τέτοια;

 24. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 31/07/2013 22:59:27

  Η χώρα είναι σε πολύ κρισιμο σημείο.
  Σας να μην καταλαβαίνουμε συνεχίζουμε το χαμαιλεόντιο παιγνίδι.
  Ανίκανοι για στρατηγική σκέψη. Μόνο τακτικίστικες κουτοπονηριές με λενινίστικο τυχοδιωκτισμό.
  Και την ελίτ τι την πιράζει! Άντε να εξαφανιστούν στις Κάννες...
  Το να κερδιθούν οι εκλογές ή να καταληφθούν τα ανάκτορα τι άλλο μπορεί να σημαίνει εκτός από πλιάτσικο;!

 25. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 31/07/2013 23:05:26

  Mακάρι να είναι έτσι όπως τα λέει ο F (αναφορικά με το κομμάτι θετικών προοπτικών - πρωτογενές πλεόνασμα, ανάπτυξη κ.λ.π.). Θα ήθελα κι εγώ, όπως όλοι μας, να είναι έτσι. Όμως το οξυγόνο της αισιοδοξίας, ειδικά αν αυτό διοχετεύεται από "φιάλες'', κάποτε εξαντλείται. Μετά τι;

 26. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 01/08/2013 00:14:43

  ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΙΔΙΔΕΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,ΕΓΙΝΕ ΔΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ .ΜΑΣ ΕΙΡΘΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

 27. tassos.κ avatar
  tassos.κ 01/08/2013 12:22:33

  Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Οι περισσότεροι λένε ότι εκλογές πρέπει να γίνουν μόλις αρχίσουν να φαίνονται τα σημεία ανάκαμψης. Δηλαδή να πάμε σε εκλογές το 2020. Ίσως τότε να αρχίσουν να φαίνονται αυτά. Δεν ξέρω από πού ορμώμενοι λένε πολλοί φίλοι ότι θα αρχίσει η ανάκαμψη το 2014. Εδώ όλοι οι χρηματοπιστωτικοίοίκοι (ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι) δεν βλέπουν ανάκαμψη πριν το 2015. Αλλά κανείς δεν αναρωτιέται μέχρι τότε πόσοι και πόσο θα μείνουμε ζωντανοί.
  Όσον αφορά το σχόλιο ότι ο Σαμαράς δεν θέλει , αφού έχει σαφές προβαδισμα, δεν μας λέει όμως με το προβάδισμα αυτό πώς θα σχηματίσει κυβέρνηση. Με ποιούς θα συνεργαστεί; Μήπως δεν αναρωτιέται γιατί έχει σίγουρη τη συνεργασία με τη ΧΑ; Λοιπόν γίνουν δεν γίνουν εμείς πάλι στο ίδιο καζάνι θα βράζουμε. Τώρα όσοι μιλάνε για οικονομική καταστροφή, ε αυτό κι αν είναι παντελώς ανόητο επιχείρημα.... Τόσα και τόσα εκατομύρια "σπαταλούνται" καθημερινά, αυτό θα μας καταστρέψει;

 28. daresome avatar
  daresome 01/08/2013 19:54:49

  "Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση, και ειδικά ο Σαμαράς και οι στενοί του συνεργάτες δεν θέλουν εκλογές. Όχι γιατί είναι γαντζωμένοι στην εξουσία" ......... ....... "Εμφορούμενοι από καθαρά πατριωτικό συναίσθημα, μια ομάδα σοβαρών ανθρώπων πέριξ του πρωθυπουργού......." Καλό ! Γελάσαμε πάλι !

 29. frixos avatar
  frixos 02/08/2013 11:35:39

  Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσει.......!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.