#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/09/2013 07:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιες είναι οι γενεσιουργές αιτίες της Χρυσής Αυγής;Του Κώστα Ροδινού

Και ξαφνικά ...πέφτουμε από τα σύννεφα! Όλοι δηλώνουν, τάχα μου, έκπληκτοι από τις δραστηριότητες της Χ.Α. Δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν.  Επρεπε να δολοφονηθεί ένα νέο παιδί για ν’ ανοίξουν τα στόματα, ν’ ανασυρθούν φάκελοι από τα αρχεία, να συνδυαστούν γεγονότα και να δράσουν αποφασιστικότερα  τα όργανα της Πολιτείας. Ν’ αρχίσουν τα .....μονοθεματικά στα κανάλια! Αυτά, που μέχρι πρίν λίγο καιρό, χαριεντίζονταν με τον Κασιδιάρη και την παρέα του. Τα...νούμερα της τηλεθέασης γάρ!

Με ενοχλεί αφόρητα αυτή η υποκρισία. Λές και όλοι ξύπνησαν από ένα λήθαργο. Βέβαια, εδώ στο Antinews γράφτηκαν άρθρα επί άρθρων για τη ΧΑ.

Συνηθίσαμε το τέρας

Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές. Η ΧΑ δρούσε ανενόχλητα (μέχρι που κόντευε να γίνει μόδα)  επειδή η κοινωνία και η Πολιτεία έκαναν πως δεν έβλεπαν ή δεν θεώρησαν αρκούντως σοβαρά εκείνα που έβλεπαν. Οι περισσότεροι δε πίστευαν πως ήταν ένα παροδικό σύμπτωμα της κρίσης. Ένα κακό σπυρί που θα σπάσει και θα εξαφανιστεί, όπως ήρθε.

Την Αριστερά τη βόλευε η ύπαρξη της ΧΑ  και  διέπραξε την απρέπεια να επιχειρεί να την ταυτίζει με ΝΔ.  Γιατί κάποιοι ανόητοι νόμιζαν πώς έτσι κέρδιζαν ψηφαλάκια.

Κάποιοι  επένδυαν στη ΧΑ γιατί προσδοκούσαν  σε  οφέλη από τη «μπαχαλοποίηση» της πολιτικής (και της οικονομικής)  ζωής της χώρας. Αλήθεια από που αντλούσε (και αντλεί)  χρήματα η ΧΑ για να επιδίδεται σε τόσες δαπανηρές δραστηριότητες;

Μερικοί αφελείς  έβλεπαν στα «τάγματα εφόδου»  του Μιχαλολιάκου  τον «φρουρό» της ....νομιμότητας, τον «τιμωρό» της ανομίας, τον «εκδικητή» της αδικίας, τον «καλό Σαμαρείτη» των αδυνάτων, τον «εμψυχωτή» των  φοβισμένων. Και παρείχαν άλλοθι νομιμοποίησης σε μια οργάνωση που δρούσε παρακρατικά και παραστρατιωτικά υπονομεύοντας, έστω αυτήν την κουτσουρεμένη δημοκρατία μας. Ομως, ακόμα και αυτή η δημοκρατία είναι προτιμότερη από οτιδήποτε πρεσβεύει η ΧΑ.

Κάποιοι, ευτυχώς ελάχιστοι (αν και το κακό δεν χρειάζεται πάντα πολλούς)  ξεπέρασαν κάθε όριο  και έφτασαν στο σημείο να μιλάνε για «σοβαρή ΧΑ». Να της επιφυλάσσουν και ρόλους για το μέλλον! Πρόκειται περί ύβρεως. Τόσο εκτός τόπου και χρόνου ήταν ή μήπως δεν ήταν;

Το «τέρας» είχε «καταλάβει» την Πόλη  και εμείς, όχι μόνο το συνηθίσαμε, αλλά αρχίσαμε να του μοιάζουμε.

Αναζητώντας τις αιτίες...

Τώρα, υπό το κράτος του πανικού, προσπαθούμε να αναλύσουμε τις αιτίες που επέτρεψαν όχι μόνο την επώαση, αλλά και το γιγάντωμα του φιδιού. Αλλά, δυστυχώς, ακόμα και τούτες τις ώρες, η συζήτηση διεξάγεται με μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς όρους. Να ξεριζώσουμε το «καρκίνωμα», αλλά να δούμε τι θα κερδίσουμε και εμείς πολιτικά.

Ας το πάρουμε απόφαση. Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με όρους δημοσκοπήσεων, ούτε με μια απλή αυστηροποίηση των νόμων. Και δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο.  Το κακό πρέπει να  αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Και η ρίζα είναι βαθιά (κατά τη γνώμη μου) γιατί  το «σαράκι» ....άνοιγε δρόμους εδώ και χρόνια.

Πόσες σοβαρές αναλύσεις έγιναν άραγε γιατί  μέσα σε τέσσερα χρόνια μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας επέλεξαν να ψηφίσουν ΧΑ;

Η οικονομική κρίση, λένε οι περισσότεροι. Άνθρωποι που τα έχασαν όλα και αγκομαχούν στις μυλόπετρες της λιτότητας, επέλεξαν τη ΧΑ για να «τιμωρήσουν» το σύστημα και παρασυρμένοι  από τη φενάκη κάποιας εύκολης λύσης.

Ναι, είναι αλήθεια, οι οικονομικές κρίσεις (και εμείς βιώνουμε μια οδυνηρή και παρατεταμένη κρίση), οδηγούν τους πολίτες σε ακραίες επιλογές. Όμως, γιατί η ΧΑ και όχι τα άλλα τα κόμματα, που επίσης κατήγγειλαν τις πολιτικές του Μνημονίου; Και δόξα το Θεό, έχουμε πολλά τέτοια κόμματα;

Η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα, εξηγούν κάποιοι άλλοι. Ναι, η λαθρομετανάστευση  και η  εγκληματικότητα, ιδιαίτερα σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας, δημιουργούν εφιαλτικές καταστάσεις, αλλά η ΧΑ αύξησε τα ποσοστά της σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Ακόμα και σε περιοχές που τα φαινόμενα αυτά δεν είναι τόσο οξυμένα.

Η διαφθορά και η αποτυχία του πολιτικού συστήματος προβάλλονται, επίσης, ως απάντηση  στο ερώτημα που θέσαμε. Ναι στις περισσότερες μετρήσεις απασχολούν τους πολίτες, όμως θα το επαναλάβω τη διαφθορά και την αποτυχία του πολιτικού συστήματος τη στηλιτεύει σχεδόν καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτοί οι ψηφοφόροι δεν αναζήτησαν  καταφύγιο εκεί;

Ναι, τα προαναφερθέντα, επιδρώντας σωρευτικά, λείαναν το έδαφος  και διευκόλυναν την άνοδο της ΧΑ.

Όμως, κατά τη γνώμη μου, δεν αποτελούν τις ισχυρές γενεσιουργές αιτίες που αιτιολογούν την άνοδο της ΧΑ.

Ανεκτικότητα στην ανομία...

Ο σοβαρότερος λόγος, κατά τη γνώμη μου, που διευκόλυνε την άνοδο της ΧΑ είναι η ανεκτικότητα της κοινωνίας μας  προς την παραβατικότητα και την ανομία.

Εδώ και χρόνια γενεές ολόκληρες γαλουχήθηκαν με το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», με το «μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι», με καταλήψεις και βανδαλισμούς δημοσίων κτιρίων.

Η κοινωνία συμφιλιώθηκε με τους «μπαχαλάκηδες» και τους «κουκουλοφόρους», που κατέστρεφαν περιουσίες ιδιωτών, με τους αποκλεισμούς δρόμων και λιμανιών από οργανωμένες μειοψηφίες.

Σχεδόν αποδεχθήκαμε να διακρίνουμε τη βία σε «καλή» και «κακή» ή για να το πω διαφορετικά σε «παραδεκτή» και «απαράδεκτη». Ε, όταν μπαίνεις σε τέτοια λογική, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και ο έλεγχος χάνεται.

Πρίν από τα «τάγματα εφόδου» του Μιχαλολιάκου, προϋπήρξαν οι οργανωμένοι στρατοί των οπαδικών συνδέσμων ή κάνω λάθος;

Πριν από του δολοφονία του Π. Φύσσα, υπήρξαν οι δολοφονίες στο κτίριο της Μαρφίν (γιατί περί δολοφονιών πρόκειται)… Για να μην πάω μακριά με τα θύματα της τρομοκρατίας και τις «απαλλοτριώσεις» τραπεζών.

Όταν παρατηρούσαμε αμέτοχοι (ενίοτε μάλιστα και γνέφοντας συγκαταβατικά) να «κτίζονται» καθηγητές, να λιθοβολούνται αστυνομικά τμήματα από μαθητές, να δέρνονται δημοσίως  βουλευτές και συνδικαλιστές, να γιαουρτώνονται  αρχηγοί κομμάτων, να «πολιορκούνται» υπουργοί,  να προπηλακίζονται συνταξιούχοι από τα όργανα της Πολιτείας, τι …εκκολάπταμε; Τη…μαμά Τερέζα; Παναγιώταρους προετοιμάζαμε…

Πως αντιδράσαμε; Ασχοληθήκαμε καμιά εβδομάδα για να ....βγάλουμε την ....υποχρέωση, και αυτό ήταν.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ε λοιπόν, όταν σπαίρνεις ανέμους, θα έρθει ο καιρός που θα θερίσεις θύελλες. Το μόνο βέβαιον.

Λαϊκισμός και ανευθυνότητα

Δεύτερον, ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα του πολιτικού μας συστήματος. Όταν φωνάζεις  «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», δεν ρίχνεις νερό στο μύλο των ορδών του Μιχαλολιάκου;

Όταν μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, που έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή, αποκλήθηκε κατά καιρούς και σε διάφορες περιστάσεις σαν «χούντα» δεν ήταν υπονόμευση της δημοκρατίας;

Όταν πολιτικά κόμματα αρνούνται την  εφαρμογή νόμων που ψηφίζει η Βουλή, τι μήνυμα στέλνουν  στην κοινωνία;

Όταν πολιτικός αρχηγός, δημοσίως, παρακινεί τους πολίτες να  «λιντσάρουν»  αιρετό  αξιωματούχο,  τότε δεν «νομιμοποιεί» τη βία;

Όταν εκλεγμένος Βουλευτής Κοινοβουλευτικού  Κόμματος προτείνει τους πολίτες να ...μαζεύουν καδρόνια και πέτρες, αυτό αποτελεί ένδειξη υπευθυνότητας;

Δεν ξέρω καμιά δημοκρατία δυτικού τύπου, όπου δημοκρατικά εκλεγμένοι πολιτικοί αντίπαλοι να χαρακτηρίζονται, με περισσή ευκολία,  «προδότες», «πουλημένοι», «όργανα ξένων δυνάμεων» και «εχθροί της δημοκρατίας». Στη Χώρα μας που βιώσαμε  εμφυλίους, πραξικοπήματα, διώξεις, εξορίες, φυλακίσεις  αντιπάλων και άλλες πολιτικές ασχήμιες, οφείλαμε να είμαστε περισσότεροι υπεύθυνοι, αλλά φεύ....

Τα κενά.....καλύπτονται...

Τρίτον, η λεγόμενη δεξιά παράταξη, εδώ και δεκαετίες,  έχει χάσει κατά κράτος τη μάχη στο χώρο των ιδεών. Αμφιταλαντευόμενη μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας,  άκρατου  φιλελευθερισμού, μεσαίου χώρου και δήθεν ...επιστροφής στις ρίζες,  διαρκώς απολογούμενη ακόμα και για το...προπατορικό αμάρτημα , έχασε τον ιδεολογικό βηματισμό της μετά την περίοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η έννοια του πατριωτισμού σχεδόν εξοβελίστηκε από το λεξιλόγιό της πολιτικής ελίτ για πολύ μεγάλο διάστημα καθώς όλοι υπέπεσαν στην λογική του πολιτικώς ορθού που είχε κυριαρχήσει. Χάθηκε και από το λεξιλόγιο της ΝΔ μην τυχόν οι πολιτικώς ορθοί την πούν ακροδεξιά!

Η αξιοκρατία σε όλο το φάσμα θυσιάστηκε προς δόξα των εκλεκτών του κομματικού σωλήνα.

Η κοινωνική δικαιοσύνη  υποχώρησε υπό το βάρος της επέλασης ποικιλώνυμων συμφερόντων που λυμαίνονται το δημόσιο βίο της χώρας.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία συνεθλίβη με την ανοχή οργανωμένων μειοψηφιών.

Οι δημόσιες επιχειρήσεις παραδόθηκαν διαχρονικά σε κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές.

Η Παιδεία υποβαθμίστηκε  από τη λογική του «δημοκρατικού πενταριού» και την παντελή έλλειψη αξιολόγησης.

Υποσχέσεις για πάταξη της διαφθοράς, επανίδρυσης τους κράτους, πάταξης της φοροδιαφυγής, επαναφορά της αξιοκρατίας δίνονταν και ξεχνιούνταν την επομένη των εκλογών. Ιδού τα αποτελέσματα.

Συμπέρασμα: Ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών, άρα όλοι έχουν υποχρέωση να συστρατευτούν στον αγώνα για το ξερίζωμα της ΧΑ από την κοινωνία. Πως θα γίνει αυτό; Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο Γιάννης Αγγελάκας:

«Η απάντηση πρέπει να είναι ψύχραιμη, να είναι προϊόν ορθής σκέψης και κυρίως χρειάζεται όλοι να προσέχουμε καθημερινά τον φασισμό που κρύβουμε μέσα μας... Βεβαίως και κρύβουμε. Ακόμη και στην καθημερινότητά μας. Αλλά δεν μπορεί να είναι η βία απάντηση στη βία. Αν είναι δυνατόν. Πρέπει να φτάσουμε σε μία κοινωνία πολιτών με ευφυΐα και συνείδηση»  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 25/09/2013 07:54:36

  ΑΔΙΚΙΑ - ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ - ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΟΝΤΩΝ - ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΑΡΧΟΝΤΩΝ - ΑΝΕΡΓΙΑ - ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
  ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ - ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/09/2013 08:30:36

  1) η μεγαλη οικονομικη κριση και η τεραστια ανεργια.
  2) η ανεξελεγκτη εισοδος παρανομων μεταναστων
  3) ο καλλιεργηθεις επι ετη αντιαμερικανισμος,αντιδυτικισμος και οι θεωριες νεας ταξης πραγματων κλπ που αποδιδουν τα παραπανω δυο (οικονομικη κριση,μεταναστες) οχι σε αποφασεις και παραλειψεις των ελληνικων κυβερνησεων αλλά σε μυστηριωδη ξενα κεντρα.
  4) η κουλτουρα της πολιτικης ανομιας οπως λεει και το αρθρο που θεωρει φυσιολογικη τη βια ως μερος της πολιτικης ζωης
  5) ο φθονος προς τους επιτυχημενους και η ελλειψη αξιοκρατιας.

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 25/09/2013 08:52:54

  Ἀγαπητέ Κώστα καλημέρα.
  Ἀναπτύσεις σφαιρικά τά αἴτια πού συνέβαλλαν στό γιγάντωμα τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς καί συμφωνῶ σέ ὅλα.
  Θά ἤθελα μόνο νά ἀναφερθῶ,γιατί δέν τό πρόσεξα κάπου στό κείμενο,ἴσως νά μήν εἶναι καί τοῦ παρόντος,ἀλλά μέ ἔχει προβληματίσει,στό τί ὠθεῖ τόσους ἀνθρώπους,νεολαία ἀλλά καί μεγαλύτερους στήν ἠλικία,νά ἐγγράφονται μέλη τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς. Καί σάν στρατιωτάκια νά ὑπακοῦν στά κελεύσματα τῶν ἐπικεφαλῆς καί νά ἐπιδίδονται σέ τόσες βιαιοπραγίες,ξύλο,τραυματισμούς καί νά φτάνουν στό φόνο ἀκόμη,ὅπως δυστυχῶς εἴδαμε.
  Ἄνθρωποι οἰκογενειάρχες,μέ παιδιά; Ἕνας λόγος-ὁ πιό πεζός- τῆς συμμετοχῆς τους αὐτῆς νά ποῦμε ὅτι εἶναι τό χαρτζηλίκι πού παίρνουν. Μά δέν παίρνουν ὅλοι κι αὐτοί πού παίρνουν,εἶναι ψίχουλα,ἴσα γιά νά γλυκαίνονται.
  Ἴσως ἕνας σοβαρός λόγος εἶναι ὅτι τούς γοητεύει,τούς φουσκώνει ἡ δύναμη πού ἐκπέμπει ἡ συμμετοχή τους σέ τέτοιες ὀμάδες.Νά τό δεχτῶ ὅμως γιά τούς χουλιγκάνους καί τά παιδαρέλια. Ἀλλά,τό ξαναλέω,σοβαροί ἄνθρωποι,μέ παιδιά καί ἕνα σωρό ὑποχρεώσεις,νά τρέχουν σέ κάμπινγκ,σέ τελετές δωδεκαθεϊστῶν καί νά τό παίζουν SS ;
  Πιό πολύ γιά βολεμένοι καί ἐξασφαλισμένοι μοῦ φαίνονται ἐμένα οἰ περισσότεροι ἀπ' αὐτούς,παρά γιά ἀνθρώπους κτυπημένους ἀπό τήν κρίση.
  Βαρεμένους στό κεφάλι δηλαδή...

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Κυθήριος 25/09/2013 12:30:53

   Πάντως, αυτοί που τρέχουν σέ κάμπινγκ και σέ τελετές, πολύ τροφαντοί μου φαίνονται. Έως γομάρια, ενίοτε.
   Επίσης, ο σχετικός ενδυματολογικός εξοπλισμός, το τακτικό κούρεμα και όλα τα λοιπά lifestyle χαρακτηριστικά, κοστίζουν. Δεν τα αποκτάς με φυστίκια.
   Μόνο ταλαιπωρημένοι απο την κρίση δεν μοιάζουν...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κυθήριος 25/09/2013 14:50:34

   Χαίρε αγαπητέ Κυθήριε,
   δύσκολο το ερώτημα!
   Ομως, αυτό το απολιτίκ των τελευταίων χρόνων εύκολα προετοιμάζει το έδαφος για κηρύγματα σαν αυτά της ΧΑ.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Κυθήριος 25/09/2013 18:56:51

   H επιθετικότητα που υπάρχει στην ανθρώπινη φύση . Σε κάποιους είναι κυρίαρχη τάση . Η επιθετικότητα που υπάρχει σε όλα τα στρώματα , ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ( και ανεξαρτήτως των υφισταμένων προβλημάτων ). Σ' ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας η βία έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδησή του και αναλόγως της παιδείας του και των αντιστάσεών του , επιλέγει αυτόν που νομίζει ότι τον εκφράζει , είτε περνώντας στην ενεργή δράση , είτε στηρίζοντας , με την ανοχή ή τη σιωπηλή αποδοχή της , αυτούς που κάνουν όλα όσα θα ήθελε να κάνει και αυτό και δεν τολμάει . Την καλησπέρα μου , Κυθήριε !

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Diamond Angel 25/09/2013 20:03:10

    Καλησπέρα ἀγαπητή μου Διαμαντένιε Ἄγγελε,εὐχαριστῶ πολύ γιά τήν ἀπάντησή σου!
    Συμφωνῶ μέ τήν τοποθέτησή σου,μόνο-ἄν μοῦ ἐπιτρέπεις-νά διαφωνήσω σέ κάτι: ἡ ἐπιθετικότητα νομίζω ὅτι δέν ἐνυπάρχει στήν ἀνθρώπινη φύση,εἶναι ἐπίκτητη,πού ἀναπτύσεται μέσα στό ''κατάλληλο'' γι'αὐτήν οἰκογενειακό,σχολικό,ἐργασιακό,κοινωνικό εὐρύτερα,περιβάλλον.

 4. Δαναός avatar
  Δαναός 25/09/2013 09:00:50

  Μαζί με τα παραπάνω:www.youtube.com/watch?v=aMsiH_ZL6kI

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Δαναός 25/09/2013 22:12:31

   !!!!!!!!!!

 5. ωρίων avatar
  ωρίων 25/09/2013 09:10:30

  Kαλή η περιγραφή σας αλλά εγώ πιστεύω οτι η Χ.Α."φούσκωσε" οταν το ΛΑΟΣ απορροφήθηκε απο τη ΝΔ και τα βασικά του στελέχη Βορίδης και Αδωνις, έγιναν υπουργοί της ΝΔ. Ενας αποτελεσματικός τρόπος χτυπήματος της Χ.Α. θα ήταν η επιστροφή των στελεχών αυτών στο ΛΑΟΣ και η επαναδραστηριοποίηση του Καρατζαφέρη που έχει εξαφανιστεί.
  Kαι φυσικά η ιδανική λύση, που θα την εξαφάνιζε αμέσως, θα ήταν να επανέλθει ο Σαμαράς στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και να ξανακάνει την ΝΔ κόμμα της Λαικής Δεξιάς που θα υπερασπίζεται και πάλι την μεσαία τάξη και τους μικροεπαγγελματίες, αντί να πουλάει, όπως τώρα, την Πατρίδα στους ξένους δανειστές και την άρχουσα τάξη. (Το 1-2% των Ελλήνων Νταβατζήδων,τραπεζιτών, παλαιών και νέων τζακιών και πολιτικών βαρώνων)

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ωρίων 25/09/2013 14:51:34

   αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα το καρκίνωμα της ΧΑ θα ξεριζώνονταν σε ένα μήνα.
   Είναι πολύ πιό σύνθετα τα πράγματα.

   • ΩΡΙΩΝ1 avatar
    ΩΡΙΩΝ1 @ Κώστας Ροδινός 25/09/2013 19:25:03

    Ηδη έπεσε "Τέσσερις μονάδες κάτω η Χρυσή Αυγή".(antinews εδώ παρακάτω)
    Αμφιβάλλεις πως αν ξανανοίξει τώρα πανηγυρικά το ΛΑΟΣ με τον Καρατζαφέρη τον Αδωνι και τον Βορίδη, θα ξαναπέσει άλλες 4 μονάδες η Χ.Α.?
    Ας βοηθήσουν λίγο το Γιώργο οι πρώην σύντροφοί του αντι να καμαρώνουν για τις καρέκλες τους και βλέπουμε. Εστω και για δοκιμή. Τι θα χάσουν? ετσι κι αλλοιώς βδομάδες ή μήνες τους απέμειναν και κούρεμα δεν έρχεται. Πόσο θα πάει την επίσκεψη στα νοσοκομεία ο Αδωνις? Διπλά απ' τους ιδιώτες?

   • Zame avatar
    Zame @ Κώστας Ροδινός 26/09/2013 22:12:29

    +++

  • je ne regrette rien avatar
   je ne regrette rien @ ωρίων 26/09/2013 00:17:53

   ΩΡΙΩΝΑ και πάλι συμφωνούμε !

   • ΩΡΙΩΝ avatar
    ΩΡΙΩΝ @ je ne regrette rien 27/09/2013 10:09:22

    Εμείς αγαπητή μου διγενή συμφωνούμε απο παλιά...Απλά δεν ξεχνάμε τον προπάππο μας τον Αριστοτέλη, που αν τον θυμότανε ή μάλλον αν τον είχανε μελετήσει όσο πρέπει οι Σύγχρονοι Ελληνες αντί για στείρα γραμματική και ανώμαλα ρήματα, θα ήταν πολύ λαμπρή η πορεία μας ως Εθνος...

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/09/2013 09:29:10

  Eίναι πολύ σωστή η διαπίστωσή σας για την ανοχή στην ανομία, και όχι μόνο ανοχή, αλλά και επιβράβευση της ανομίας μέσα στην ελληνική κοινωνία και μάλιστα εξ απαλών ονύχων. Και οι έλληνες πολίτες φέρουν, επίσης, μέγιστο μέρος ευθύνης και, βέβαια, η πολιτεία. Αυτά για τους οπαδικούς συνδέσμους τα έχω επισημάνει αρκετές φορές. Συμφωνούμε 100%.
  Δύο επισημάνσεις:
  1. Η ΧΑ γιγαντώθηκε μέσω διαδικτύου. Είχε πέσει σιωπή από τα κανάλια στα πρώτα στάδια ανόδου της, ενώ το διαδίκτυο "έβραζε". Και η αγανάκτηση από την εγκληματικότητα και τη λαθρομετανάστευση ξεχυνόταν, ΜΟΝΟ μέσω διαδικτύου, από τις παρηκμασμένες γειτονιές της Αθήνας σε όλη την Ελλάδα. Τα κανάλια και στα θέματα αυτά, ελέω αριστερής πολιτικής ορθότητας, δεν επέτρεπαν να ειπωθεί τίποτα (καμιά φορά κάτι έλεγε ο Σκάι, περιστασιακά όμως). Η ΧΑ ένα κόμμα "νέου τύπου" από την άποψη της διάχυσης και γιγάντωσής της μέσα στην κοινωνία, και δεν εννοώ από την άποψη της παραστρατιωτικής της οργάνωσης. Στο τελευταίο θυμίζει τα τάγματα της ριζοσπαστικής Ακροδεξιάς στη Γαλλία του τέλους του 19ου αιώνα και του Μεσοπολέμου, με την Action Française, που στήριξε δυναμικά μετά το Βισύ, αλλά και απευθείας τον Χίτλερ. Αυτό αφορά όμως στην ιστορία...
  2. Η ανομία για να καταπολεμηθεί δεν επιτρέπεται επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Μένω στη λαϊκή περιοχή της Β Πειραιά. Σήμερα το πρωί κόντεψα να τρακάρω με τρίκυκλο χωρίς πινακίδες που οδηγούσε ανήλικος Αλβανόγυφτος (Ρομά, κατά τον δικό τους αυτοπροσδιορισμό). Τέτοια αυτοσχέδια τρίκυκλα κυκλοφορούν κατά δεκάδες σε Νίκαια, Κορυδαλλό, Μοσχάτο, Ρέντη, Καλλιθέα, ακόμα και σε κεντρικές αρτηρίες όπως η Πέτρου Ράλλη. Η αστυνομία (τώρα του κ. Δένδια, πρώτα κάποιου αλλουνού...) κάνει ότι δεν βλέπει. Μια φορά που τους τηλεφώνησα και τους ρώτησα τι να κάνω αν τρακάρω με παράνομο τρίκυκλο, η απάντηση του αστυνομικού ήταν "κύριε, προσπαθείστε να τα αποφεύγετε...".
  Τώρα, εγώ θα κληθώ να πληρώνω 25 ευρώ στο νοσοκομείο, καλύπτοντας και τα νοσήλεια του Αλβανόγυφτου, που δεν πληρώνει ούτε τα 5 που μου ζητάνε τώρα...
  Πήγατε τελευταία σε αίθουσα αναμονής εφημερεύοντος κρατικού νοσοκομείου κ. Ροδινέ; Εγώ μόνο σε τέτοιο νοσοκομείο μπορώ να πάω...
  Enough is enough. Η αλλιώς, ξεχάσατε να πείτε το τελευταίο και πιο εύκολο αίτιο στη γιγάντωση της ναζιστικής (ας το επαναλάβω, για να μην έχουν να λένε μερικοι φασίζοντες "ορθοφρονούντες"...) ΧΑ:
  Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι...
  Και ας ξέρουν στη ΝΔ ότι, μπορεί στις επόμενες εκλογές να έχει διαλυθεί η ΧΑ (και καλώς, διότι γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι με μπράβους "Σπαρτιάτες" και δεν συμμαζεύεται), αλλά πάντα θα υπάρχει ένα μικρό και ανώδυνο κόμμα τύπου "Free Willy-Σώστε την Καρέτα Καρέτα" για να δεχτεί τις ψήφους των θυμάτων της "ορθοφρονούσας" (πολύ Κεντρο)Δεξιάς...

  • helios avatar
   helios @ ΒΙΣ 25/09/2013 14:20:10

   Έχει γεμίσει όλη η Ελλάδα

   Συνελήφθησαν Αλβανές τσιγγάνες στη Ρόδο

   Δύο τσιγγάνες από την Αλβανία, ηλικίας 30 και 49 ετών, συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, επαιτεία και κακοποίηση ζώου στη Ρόδο. Τις έπιασαν χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ρόδου, ενώ οι ίδιες ζητιάνευαν ενώ ταυτόχρονα, προέτρεπαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους να ζητάνε χρήματα από περαστικούς, χρησιμοποιώντας ένα κουτάβι, το οποίο διατηρούσαν σε κατάσταση ημινάρκωσης!

   Σε βάρος των γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ το κουτάβι κατασχέθηκε και παραδόθηκε για φροντίδα σε φιλοζωική εταιρεία.

 7. dem avatar
  dem 25/09/2013 09:37:12

  Προς συγκυβέρνηση που διώκει χρυσαυγήτες "μπάτσους".

  1. "Ακροαριστεροί" έχουν κάψει ανθρώπους στη Μαρφιν και δεν κουνήθηκε φύλλο. Δεν είδα πογκρόμ εναντίον αστυνομικών που έχουν αποτύχει μέχρι σήμερα να τους συλλάβουν και πιθανόν να τους καλύπτουν. Αντίθετα ο Ρουπακιάς συνελήφθη.
  2. Εχουν γίνει δολοφονικές επιθέσεις και κατά χρυσαυγητών, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι, αλλά δεν ευαισθητοποιήθηκε η πολιτεία αναλόγως. Να μην ξεχνάμε οτι το βιβλιοπωλείο Γεωργιάδη το έκαψαν ουκ ολίγες φορές. Ένας αστυνομικός φυτό από τα χτυπήματα κουκουλοφόρων απεβίωσε προχθές. Πολλοί είναι στα νοσοκομεία από χτυπήματα "αγανακτισμένων προοδευτικών πολιτών". Ποιοί ήταν οι δράστες να τους μάθουμε κι΄εμείς; Μήπως προστατεύουν τους "αναρχικούς";
  3. Καμμία ανοχή στην ακροδεξιά και ακροαριστερή τρομοκρατία. Φυσικά. Αν δεν ήταν οι Βρετανοί την 17Ν ακόμη θα "την ψάχνατε". Δύο μέτρα, δύο σταθμά. Ποιός τους κάλυπτε; Ποιός επέτρεπε στην "δημοκρατική" ελευθεροτυπία και το ποντίκι να δημοσιεύουν τις διακηρύξεις τους; Λογοδότησε κάποιος;
  4. Φυσικά και πρέπει να εκτελούν οι αστυνομικοί τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Αλλά όταν χαϊδεύετε τους αναρχικούς που τους βρίζουν και τους πετούν μολότωφ εσείς οι ίδιοι τους στέλνετε στην ΧΑ.
  5. Οι ΕΛΑΣίτες (αστυνομικοι μην παρεξηγηθούμε)
  μπορούν να ψηφίζουν (όχι να συγκαλύπτουν ή να προστατεύουν φυσικά) οποιοδήποτε πολιτικό νόμιμο κόμμα επιθυμούν, και εξ όσων γνωρίζω η ΧΑ είναι νόμιμο κόμμα.

  • Σιγά μη φοβηθώ avatar
   Σιγά μη φοβηθώ @ dem 25/09/2013 13:50:11

   {“Ακροαριστεροί” έχουν κάψει ανθρώπους στη Μαρφιν και δεν κουνήθηκε φύλλο.} Οι γνώμες διχάζονται. Οι δολοφόνοι κάλλιστα μπορεί να ήταν παρακρατικοί. Από το εγκλήμα δεν ωφελήθηκε ούτε το κίνημα ούτε οι αριστεροί. Αντίθετα οι πολίτε τρόμαξαν και δεν ξαναβγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν μαζικά. Μην πιπιλάς λοιπόν λιωμένη καραμέλα.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Σιγά μη φοβηθώ 25/09/2013 14:41:24

    Και το αμαρτάνειν μετά συστολής αρετή εστίν, λέει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος...
    Ας παραδεχτείτε ΜΙΑ φορά ΕΝΑ λάθος σας...Πολλώ μάλλον που εδώ είναι έγκλημα, γιατί αποδεδειγμένα ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ εμπόδιζαν την πυροσβεστική και φώναζαν "ας καούν, αφού δεν απεργούν". Οι μαρτυρίες υπάρχουν...
    Εσύ νομίζεις ότι είσαι ανθρωπιστής; Κατά βάθος, ούτε ο ίδιος το πιστεύεις, επειδή ξέρεις ότι μέσα σου είσαι φασίστας.

    • ΩΡΙΩΝ1 avatar
     ΩΡΙΩΝ1 @ ΒΙΣ 25/09/2013 19:34:51

     Εσύ φίλε ΒΙΣ ξέρεις πόσοι δικοί σας είπανε "καλά το κανόνισε ο παλληκαράς το παλιοκομμούνι?".
     Λοιπόν θα το τραβήξουμε για πάντα αυτο το δικοί μας και δικοί σας? Το βλέπεις ευφυές και ωφέλιμο για την Πατρίδα?
     Δεν καταλαβαίνεις οτι μόνο τους εχθρούς μας εξυπηρετεί αυτό?

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ ΩΡΙΩΝ1 26/09/2013 05:45:42

      Και σε όσους "δικούς" μου απάντησαν έτσι, το ίδιο λέω. Εχω γράψει άλλωστε επανειλημμένα εδώ υπερασπιζόμενος τη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Είδες όμως πολλούς από την δημοκρατική Δεξιά να γράψουν ή να πουν κάτι τέτοιο. Η απάντησή μου πήγαινε στον Σιγά μην φοβηθώ, που όμως εκπροσωπεί, φοβούμαι, μία διάχυτη νοοτροπία στον χώρο της Αριστερά, αν κρίνω και από ανάλογα σχόλια εδώ. Η θεωρία των δύο άκρων δεν είναι θεωρία, είναι πραγματικότητα.

     • gonzilaus avatar
      gonzilaus @ ΒΙΣ 26/09/2013 09:49:48

      Φίλε μου ΒΙΣ τουλάχιστον μέσω αυτού του τραγικού γεγονότος κατάλαβες ότι η ΧΑ είναι πολύ πιο επικίνδυνη από το life style που της έβγαζαν προς τα έξω. (Οι σκληροί άντρες που δεν ανέχονται τίποτα και ζούνε μόνο για την τιμή τους και την πατρίδα). Η θεωρία των δύο άκρων δεν είναι θεωρία, είναι πραγματικότητα αλλά μάλλον μπερδεύουμε το ένα άκρο. Όλοι εδώ μέσα συγχέετε όλο το εύρος της αριστερά. Όπως πιο παλιά ακριβώς το ίδιο γινόταν με το ΠΑΣΟΚ και την 17Ν. Μπερδεύετε τους αριστερούς με τα κομμούνια και τους αναρχικούς! Σαν να λέμε η λαϊκή δεξιά είναι το ίδιο με τους νεοφιλελεύθερους και τους εθνικιστές! Αυτό είναι ένα λάθος που γίνετε εσκεμμένα για τα ψηφαλάκια αλλά ξέρετε πολύ καλά ότι δεν ισχύει. Και ξέρετε πολύ καλά ότι όλοι αυτοί μεταξύ τους πλακώνονται σε κάθε ευκαιρία. Καραγκιόζηδες υπάρχουν σε όλο το φάσμα του πολιτικού τόξου. Από αυτόν που θα πει ότι άντρακλας αυτός που χαστούκισε την Κανέλη (60 χρονών γυναίκα) και καλά να πάθει το κομμούνι μέχρι να καούν που δεν απεργούν. Αλλά κανένας δεν στέκεται στα πραγματικά γεγονότα. Υπάρχουν καταδικασμένοι για την Μαρφίν. Και δεν είναι άλλοι από την εργοδοσία. Οι άνθρωποι δεν κάηκαν μόνο επειδή κάποιος έβαλε φωτιά. Κάηκαν κυρίως γιατί το κτήριο δεν είχε εξόδους κινδύνου και πυροπροστασία. Και όλα αυτά λόγω κόστους. Οι άνθρωποι κάηκαν γιατί οι εργοδότες τους έκριναν το κόστος της ζωής τους αμελητέο. Αλλά αυτά δεν είναι πιασάρικα. Το να είναι κάποιος αριστερός, δεξιός ή οτιδήποτε άλλο είναι η ιδεολογία του. Το να χαίρεται για οποιονδήποτε φόνο ή έγκλημα απλά τον κάνει σκ@τόψυχο. Και δυστυχώς είναι γνώρισμα όλων των πολιτικών χώρων. Και τέλος φασισμός είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Το χρησιμοποιούμε για ψύλλου πήδημα αλλά είναι γνώρισμα των αγράμματων. Δεν αφήνεις να υπάρχει αντίλογος σημαίνει ο φασισμός. Το να μην αφήνει το πυροσβεστικό να πλησιάσει ή να χαίρεται με την δυστυχία άλλου δεν τον κάνει φασίστα. Απάνθρωπο ναι, σκ@τόψυχο ναι αλλά όχι φασίστα!

   • nik avatar
    nik @ Σιγά μη φοβηθώ 25/09/2013 22:53:49

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ <>

 8. AGGELOS avatar
  AGGELOS 25/09/2013 09:37:38

  "Πρέπει να φτάσουμε σε μία κοινωνία πολιτών με ευφυΐα και συνείδηση"...
  Μααααλιστα!! Τί λε ρε παιδί μου!! Και μέχρι να φτάσουμε σ αυτήν την κοινωνία, εμείς που μένουμε Πλατεια Βικτωρίας, τί θα κάνουμε;; Θα μοιραζουμε προφανώς τριαντάφυλλα στους Πακιστανούς που έχουν ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ την περιοχη... By the way, ο Αγγέλακας που μένει;;; Α, και κάτι για την Βία. Δεν είναι πάντοτε κακιά και εξοβελιστέα αγαπητέ. Άλλωστε, εάν ενθυμούμαι καλώς, και ο "ηγέτης των ηγετών" στην χώρα αυτήν, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, διά της βίας εγκατεστάθη αρχικώς στην Αθήνα!

  • old visitor avatar
   old visitor @ AGGELOS 25/09/2013 16:19:31

   Άγγελε, πρόκειται για προσεγγίσεις, ελίτ, που δυστυχώς ουδόλως βρίσκονται σε συμφωνία με την πραγματικότητα.
   Φυσικά δεν ευθύνεται ο αρθρογράφος (από τους λίγους καλοπροαίρετα διακείμενους απέναντι σε δημόσια ζητήματα), αλλά η μη τριβή με την καθημερινότητα, των κατοίκων αυτών των περιοχών.
   Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα -όση έχει απομείνει- κυβερνάται αποκλειστικά επικοινωνιακά και εντελώς αποκομμένα από την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα.
   Για πολλούς αναλυτές, επικοινωνιολόγους, για στελέχη κομμάτων, στρατευμένους καλλιτέχνες κλπ, η λαθρομετανάστευση είναι tabula rasa στον χάρτη των εμπειριών τους.
   Αυτό το καταλαβαίνω...
   Εκείνο που δεν καταλαβαίνω, είναι η αναγωγή της αντίδρασης του κόσμου και της στροφής σε πιο επιθετικές μορφές προάσπισης του δικαιώματός τους στην ανθρώπινη διαβίωση (π.χ ψηφίζοντας χ.α), όχι στο επίπεδο της ακηδείας του διακομματικού κρατικού μηχανισμού, αλλά στην ...έλλειψη κουλτούρας και ευφυΐας των ανθρώπων.
   Αυτό δεν δικαιολογείται, παρά μόνο αν κανείς διαπνέεται από ένα συναίσθημα ηθικής ανωτερότητας, που σε καμία περίπτωση δεν τεκμηριώνεται αν δεν προσπαθήσει να ζήσει ως άνεργος, ως βιοπαλαιστής, ως οικογενειάρχης στις (τολμώ να πω) μαρτυρικές αυτές περιοχές.
   Σε αυτό το γκρίζο και καταθλιπτικό τοπίο.
   Φυσικά δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα διοικείται από Καποδίστριες, Βενιζέλους της πρώτης περιόδους, ή Πλαστήρες.
   Πίστευα όμως στην άκρη μιας ικμάδας στοιχειωδώς ανθρώπινης αντίληψης και όχι σε μια πρωτοφανή αλλαζονία του πολιτικού συστήματος αλλά και μέρους της καθεστηκυίας διανόησης και καλλιτεχνών, που επιμένουν να θεωρούν ότι η κοινωνία φταίει που είναι αμόρφωτη ή φασίζουσα και όχι το πολιτικό σύστημα που δεν μπορεί ή δεν θέλει να λύσει ζητήματα στοιχειώδη ως προς την ανθρώπινη απαίτηση για ασφαλή διαβίωση, δικαίωμα όπως στο να μπορεί κανείς να κοιμάται σπίτι του χωρίς να φυλάει καραούλι, να μπορεί να περπατήσει στο δρόμο με το παιδί ή τη γυναίκα του, να λειτουργήσει ως άνθρωπος.
   Αυτά είναι ψιλά γράμματα

 9. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 25/09/2013 09:42:53

  θα μείνω στην τελευταία παράγραφο περί ..κενών που στην ουσία είναι τα ζητούμενα, καλή σας μέρα κ Ροδινέ!

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 25/09/2013 10:03:48

  Εξαιρετικός Κώστα. Το φωνάζαμε πολλοί εδώ και καιρό πως από τις κυριότερες αιτίες του φαινομένου Χρυσή Αυγή ήταν η κτηνοποίηση της κοινωνίας απέναντι στη βία μέσω της "χαλαρής" αντιμετώπισης της ακροαριστερής παραβατικότητας. Ακόμα και τα μνημόνια και η κρίση δεν θα ήταν αρκετά για να οδηγήσουν στη γιγάντωση ενός τέτοιου καρκινώματος, εάν δεν ρίχνανε νερό στο μύλο του οι διάφοροι αεριτζήδες του πολιτικού σκηνικού και παρασκηνίου, από καλοταϊσμένους από το σύστημα πολιτικούς μέχρι παρηκμασμένοους κωμικούς της κακιάς ώρας, με όλη αυτή τη ρητορική για ανατροπές, αγανακτισμένους, ληστές, προδότες, "οικιακά σκεύη" και λοιπά.

  • anonymous avatar
   anonymous @ TopGunZ 25/09/2013 11:49:33

   Όχι θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν ήταν η κτηνοποίηση της κοινωνίας απέναντι στη βία μέσω της “χαλαρής” αντιμετώπισης της ακροαριστερής παραβατικότητας αλλά η διάλυση αυτής. Σύμπτωμα διάλυσης είναι. Και πολύς κόσμος θέλει να μπει σε βίαιες καταστάσεις με τη λογική είμαι που είμαι χαμένος ας γίνουν όλα αχταρμάς γιατί δεν έχω κάτι να χάσω. Αν λοιπόν δεν αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή τότε μην περιμένετε αλλαγή.
   Έχω επαφή μέσω συγγενούς νομικού σε μεγάλο οργανισμό. Δεν έχουν υποθέσεις. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά ούτε για να πάει στα δικαστήρια και να προστατευτεί. Αφού δεν κάνουν προσφυγές οι ιδιώτες, οι δικηγόροι των οργανισμών δεν έχουν αντικείμενο και τους έχουν για απόλυση.

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ anonymous 25/09/2013 12:54:22

    Συμφωνώ με αυτό που λέτε, αλλά άλλο είναι αυτό που λέω εγώ. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως το ένα είναι οι πρόσφορες συνθήκες και το άλλο ο καταλύτης, αλληλοσσυμπληρώνονται, απλά δεν μπορώ να αναλύσω φιλοσοφικά ποιο είναι ποιο, γέρνω σε αυτό που λέω να είναι οι συνθήκες ως προυπάρχον και αυτό που λέτε να έδρασε ως καταλύτης.

 11. yianna avatar
  yianna 25/09/2013 10:06:44

  Πέραν της βίας την οποία όπως ορθά αναφέρετε ανεχθήκαμε όλοι μας, υιοθετήσαμε την αυθαιρεσία σαν τρόπο ζωής.
  Κε Ροδινέ, για να διορθώσει κανείς τα σφάλματά του πρέπει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του. Και εκεί δυστυχώς σαν λαός έχουμε τεράστιο έλλειμμα.
  Καλημέρα σας

 12. unfair avatar
  unfair 25/09/2013 10:08:21

  κ. Ροδινέ,
  πολύ καλό το κείμενο σας, ως προς τα αίτια κ το αποτέλεσμα που επέφερε. Μπορεί να κατάλαβα λάθος, όμως θωρώ προς προτείνεται σαν λύση, την εξάλειψη των αιτιών κ να "διαλυθεί" μη βίαια η ΧΑ. Σίγουρα, θα μπορούσαν να αναφερθούν ακόμα πολλά αίτια, κ γι' αυτό θα καταθέσω ακόμα μια σκέψη.
  Δυστυχώς, η Ελλάδα μου, έχει μεταμορφωθεί σε μπανανία. Η έννοια της δημοκρατίας, έχει εκλείψει, καθώς δεν υπάρχει κανένας "πραγματικός" έλεγχος. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός με τους υπουργούς του, κάνουν [ειδικά τα τελευταία χρόνια] ότι θέλουν [ή πιο σωστά ότι τους πουν οι "τροϊκανοί"], χωρίς να νοιάζονται για την ευημερία της χώρας κ των πολιτών της, δεν έχουν κανένα όραμα για το μέλλον κ ούτε βάζουν θεμέλια για χτιστεί μια Ελλάδα, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού ...της ελπίδας!
  Ακόμα πιστεύω πως η πατρίδα μου είναι από τις πιο όμορφες κ πλούσιες χώρες του κόσμου, που όμως, "βίαζεται" από μεγάλα κ μικρά συμφέροντα, με την συνεργασία του πολιτικού θιάσου, των ΜΜΕ, κ πλέον από το "σύνδρομο" ο σώζων ευατόν σωθήτω.
  Μια "πολιτισμένη" απάντηση θα 'ταν στις εκλογές, να μην ψηφίσω κ να μην συμμετέχω σ' αυτή λεγόμενη δημοκρατία [ήδη αυτοί που δεν ψηφίζουν, σαν ποσοστό, είναι πρώτο κόμμα]. Μια απάντηση που να "πονέσει" αυτό το "θεατρικό έργο" είναι να ψηφίσω ένα κόμμα σαν την ΧΑ, ένα κόμμα που θα φανερώσει την βία που κρύπτεται με τα "προεκλογικά ψεύδη". Με την λογική, αφού τα κάνετε τόσα χρόνια μπάχαλο, ας ψηφίσω κ γω, μπάχαλο. Αφού δεν υπάρχουν αξίες, ας ψηφίσω κάτι που δεν έχει αξίες, αφού μου προσφέρεται βία, να υποστηρίξω κάτι που δίνει βία.
  Η Ύβρις, φέρνει την Νέμεσις.
  Δεν μπορώ να δεχθώ πως η βία είναι λύση. Όταν όμως καθημερινά, αυτό μου προσφέρουν, πόσες φορές να γυρίσω το μάγουλο; Τι να κάνω όταν δεν βλέπω πραγματικές λύσεις; όταν εκτός από την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ [που ουσιαστικά δικαιώνει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων], δεν υπάρχει σοβαρή, ούτε καν αξιόλογη αντιπολίτευση.
  Το αποτέλεσμα, είναι η ΧΑ. Τα αίτια, είναι αυτά που αναφέρεσθε κ πολλά ακόμα, που 'χουν αναφερθεί πολλάκις στο antinews. Κ καθώς ο θεατρικός θίασος συνεχίζει την παράσταση, θα κλιμακώνεται η βία, άσχετα αν τώρα βρέθηκε η ΧΑ που δακτυλοδείχνεται, μεμονωμένα περιστατικά [που δεν έχουν "ψήφους"] θα αυξάνονται. Δυστυχώς.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ unfair 25/09/2013 14:52:34

   στις δημοκρατίες η βία ποτέ δεν είναι λύση.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Κώστας Ροδινός 25/09/2013 23:20:47

    Στις Δημοκρατίες......

 13. νικος π. avatar
  νικος π. 25/09/2013 10:19:52

  επι σαραντα χρονια καθε μη "προοδευτικος" ειχε την ταμπελα του φασιστα ,η καραμελα ηταν στο στομα του καθε αριστερου ,εχασε το νοημα της και στον κοσμο πλεον ηταν λεξη χωρς νοημα ετσι οταν εμφανιστηκαν οι αληθινοι φασιστες για πολυ κσμο αυτο δεν σημαινε τιποτα ισα ισα η επι δεκαετιες ανοχη της πολιτειας σε καθε αντιδημοκρατικη βιαιη και παραβατικη συμπεριφορα της αριστερας κι αγανκτιση του κοσμου γι'αυτα κι εν γενει την εξαρση της βιας και εγκληματικοτητας στη κοινωνια εστρεψε πολυ κοσμο απο πολλα κομματα στη χα οπως κι ενστολους που βρηκαν στη χα εναν υποστηρικτη με δυνατη φωνη,τοσα χρονια ηταν οευκολος στοχος για ολους.

 14. Greg avatar
  Greg 25/09/2013 10:23:50

  Ας είμαστε ρεαλιστές. Γενεσιουργές αιτίες της κατακόρυφης ανόδου της Χ.Α. πέραν των όσων αναφέρονται στο κείμενο, είναι και

  - Η μεταπήδηση από τη λογική της μίας και μόνης εξεταστικής για το μνημόνιο στη συνεργασία με το πιό αμαρτωλό μόρφωμα της πολιτικής ζωής του τόπου, το ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι και ελπίζω με τη λήξη της Χρυσαυγητιάδας να ξεκινήσει και η δίωξη για τη σύσταση και συμμορία για το ΠΑΣΟΚ.
  - Η "υιοθεσία" Βορίδη, Πλέυρη και Γεωργιάδη, πρόσφατα μάλιστα και του Ροντούλη!!!! από τη Ν.Δ. σαν να μην υπήρχαν νέα άτομα στο κόμμα για την ανανέωση.
  - Η αδράνεια των εισαγγελικών αρχών όσον αφορά το δια ταύτα για το δηλητηριασμένο νερό της Χαλκιδικής, αλλά η προσκόλληση σε μια ατυχή δήλωση για τον "αξιότιμο" "κ". Πάχτα.
  - Ο διορισμός Παπουτσή με τη ταυτόχρονη προώθηση Μπιρμπίλη.
  - Η ανοχή της κυβέρνησης σε όποια απαίτηση προβάλλει η τρόϊκα με πιό πρόσφατα παραδείγματα την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και το "εισιτήριο των € 25 στα νοσοκομεία ΜΌΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!

  Αυτά μεταξύ άλλων ακόμη σημαντικότερων, όπως η Στουρνάρειος φοροεπιδρομή με στόχο (;) τον ενταφιασμό κάθε σκέψης για ανάπτυξη, η αδυναμία καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, οι ατελείωτες παλινδρομήσεις στη προσπάθεια εξεύρεσης ενός πειστικού μηνύματος προς το εκλογικό σώμα (από success story σε πλεόνασμα) και άλλα πολλά.

  Η καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής δεν γίνεται με δικαστικές πρωτοβουλίες. ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΘΈΝΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΎΜΠΤΩΜΑ.

 15. anonymous avatar
  anonymous 25/09/2013 10:26:42

  Μπορείτε να ακούσετε και τη συνέντευξη του καθηγητή Κοντογιώργη
  http://lomak.blogspot.gr/2013/09/19-13.html
  Επίσης είναι αυτονόητο ότι ΧΑ θα ψηφίσει αυτός που δεν έχει λεφτά, είναι ανασφάλιστος και του ζητάνε 25 Ευρώ για να πάει στο νοσοκομείο.
  Είναι αυτονόητο ότι ΧΑ ψηφίζουν οι αστυνομικοί, που μετράνε πάνω από 10 νεκρούς και κάθε μέρα αναλώνονται με τα καπρίτσια του ΣΥΡΙΖΑ, λες κι έχουμε να κάνουμε με δεκαπενταμελές κι όχι με κοινωνία.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ anonymous 25/09/2013 12:40:35

   Αυτος που δεν εχει λεφτα και ειναι ανσφαλιστος ΔΕΝ θα πληρωσει 25 ευρω για το νοσοκομειο.Αυτα θα τα πληρωνουν οσοι ειναι ασφαλισμενοι και εχουν πανω απο 12.000 ευρω εισοδημα το χρονο.

 16. dem avatar
  dem 25/09/2013 10:41:21

  Aπλό ερώτημα : Οταν το άντρο της ανομίας των αναρχικών που αποκαλείται εξάρχεια βρίζει συλλήβδην την αστυνομία "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" και τους ρίχνει μολότωφ, δηλαδή η αστυνομία εισπράττει όλη την "αριστερή" ιερή αγανάκτιση και ταυτόχρονα δεν προστατεύεται όσο πρέπει από την πολιτεία, δεν είναι φυσικό να στραφεί προς την ΧΑ; Δεν πιστεύω οτι ο Ελληνικός λαός είμαστε φασίστες. Θέλουμε όμως δικαιοσύνη, ισοτιμία και ευνομούμενη πολιτεία.

 17. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 25/09/2013 11:04:12

  Κώστα Ροδινέ ως αριστερή ίσως μπορώ να ιχνηλατίσω και αιτίες μη προσβάσιμες αυτής της δυστοπίας.
  1. Ο αναχωρητισμός των δεξιών από την μάχη των ιδεών και την υπηρεσία του πνεύματος. Οι χορτάτοι, και ήταν πολλοί που δρέψαν τους καρπούς της νίκης μαρσαλικώς, αποσύρθηκαν στον απαλό κόσμο της ευμάρειας και της μπιρίμπας. Προς τεκμηρίωση: πόσοι δεξηοί γνωρίζουν το έργο των Αρτέμη/Ευθύμη και το σύμπαν τους;
  2. Η χυδαία, αμετροεπής, υποτιμητική, αλαζονική, περιφρονητική, επηρμένη, ξιπασμένη, πρόστυχη συμπεριφορά της Ελληνικής Αριστεράς. Κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά, πνευματικά, ακαδημαϊκα. Ε, η δράση φέρνει αντίδραση. Και άργησε...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Β.Κ.Σιάπκα 25/09/2013 12:57:30

   Ο Αρτέμης δυστυχώς (βασικά ευτυχώς!) δεν παίζει λουλουδοπόλεμο στο Νάμος όμως...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ TopGunZ 25/09/2013 14:18:48

    Γιατί τόν Ἀρτέμη θά ἔπρεπε νά τόν γνωρίζουν οἰ δεξιοί ἤ οἱ ἀριστεροί; Τό ὕφος τῆς δουλειᾶς του γνωστό,ἀλλά οἱ στίχοι του ἄλλου ἐπιπέδου,πάνω ἀπό δεξιές ἤ ἀριστεροδέξιες κουλτούρες...

    • Β.Κ.Σιάπκα avatar
     Β.Κ.Σιάπκα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/09/2013 15:24:21

     Άντε ντε Κυθήριε... γιατί να τους γνωρίζουν... μια χαρά είναι το Νάμος...
     (Μάλλον εγώ φταίω, λόγω σεβασμού στους πάλαι πνευματικούς ανθρώπους που δεν ήταν αριστεροί και στον κόσμο που εμπνέαν και οδηγούσαν, έχω υψηλές απαιτήσεις και σήμερα από όσους δεν είναι αριστεροί... κακώς.)

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ Β.Κ.Σιάπκα 25/09/2013 18:53:32

      http://www.youtube.com/watch?v=FVQyjb2FOu4

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Δαναός 25/09/2013 20:07:32

      Δάσκαλε, ἄκου κι αὐτό:http://www.youtube.com/watch?v=Wti7Zdk6mqE

     • Δαναός avatar
      Δαναός @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/09/2013 21:46:56

      Γνωστό και εξαιρετικό.Νά΄ναι καλά ο γιος μου, που μου τα μαθαίνει.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 25/09/2013 16:11:46

     Πρός @Βασιλική τό σχόλιο..

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Β.Κ.Σιάπκα 25/09/2013 18:11:54

   Βασιλική δεν είσαι αριστερή.Ελληνίδα είσαι.

  • ΩΡΙΩΝ avatar
   ΩΡΙΩΝ @ Β.Κ.Σιάπκα 27/09/2013 10:17:43

   Αργησε απελπιστικά και είναι και ψόφια, ευτυχώς.
   Γιατί που να φτιαχνεις τώρα νέα Μακρονήσια...
   Ασε που θα πρέπει βάσει ντιρεκτίβας της ΕΕ να τους φτιάχνεις και πισίνες,
   κι ας τραγουδάνε τα επαναστατικά Εθνικά εμβατήρια (Στό στρατό είχαμε τα καλύτερα πριν το '74 αλλά δεν ήτανε ράπ) οι Αρτέμης/Ευθύμης...

 18. m.s avatar
  m.s 25/09/2013 11:05:55

  ευκολάκι !! όταν ήταν στο 0,03 η ΧΑ ( αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στο χαροπάλεμα) τι υπήρχε;
  Ένα μεγάλο Δημόσιο , λάφυρο αυτοδύναμων κυβερνήσεων και κομματικών μηχανισμών , που άπλωναν τις φτερούγες τους και προστάτευαν, συγκάλυπταν, παρείχαν ,διευκόλυναν ,δώριζαν, διόριζαν όποιον προσέτρεχε και ζητούσε λίγη ασφάλεια και σιγουριά.
  γι αυτό μη σας παραξενεύει που πρώην κουμουνιστής βρέθηκε στη ΧΑ.
  η ιδεολογία των άκρων είναι ψευδής συνείδηση.

 19. xmkm avatar
  xmkm 25/09/2013 11:07:45

  Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε με οποιο τροπο μπορουμε την ευθυνη των κοπροκανάλων - τα ιδια που μιλουσαν σε μια κοινωνια για "σοβαρη" ΧΑ - τα ιδια αναφερονται στο θεμα σημερα για τις ευθύνες των ... πολιτικών, των πολιτων της κοινωνίας αλλά των ιδιων ΠΟΤΕ!
  αποτελουν το Νο2 προβλημα της χωρας σήμερα (με Νο 1 σωστά την ανομια)

 20. Δημήτρης Ιατρόπουλος. avatar
  Δημήτρης Ιατρόπουλος. 25/09/2013 11:10:28

  "Η έννοια του πατριωτισμού σχεδόν εξοβελίστηκε από το λεξιλόγιό της πολιτικής ελίτ για πολύ μεγάλο διάστημα καθώς όλοι υπέπεσαν στην λογική του πολιτικώς ορθού που είχε κυριαρχήσει. "

  Σπουδαίε Ροδινέ, κορυφαίε για μένα χρονογράφε (και χρονικογράφε..) του ελληνικού Διαδικτύου, σ' αυτή την φράση τα είπες όλα!

  Το "πολίτικαλ κορρέκτ" δεν είναι άλλο από το Σορο-πιασμένο (και κατά γιγαντιαίο τρόπο στηριγμένο ΜΚΟικονομικά) πολυπολιτισμικό "ιδεολόγημα".

  Το νεοδιεθνιστικό του ΄Οχημα είναι η διαβόητη "Κοινωνία των Πολιτών".

  Μια κομψή επίφαση της Παγκοσμιοποίησης, που χάϊδεψε πολλά αριστερά αυτιά, γιατί παραπέμπει πανέξυπνα στην "Αταξική Κοινωνία" του πάλαι ποτέ "Υπαρκτού" και τα ρέστα, έτσι φορέθηκε στους ανειδοποίητους και ανιστόρητους ψευτοδιανοούμενους ως Μόδα Νεοπροοδευτισμού!

  Όμως το "μαγαζί" έχειΤρία Δωμάτια, Κωνσταντίνε μου.
  Παγκοσμιοποίηση-Νέα Τάξη Πραγμάτων-Νέα Εποχή.
  Το οικονομικό παιχνίδι της διάλυσης των εθνικών οικονομιών και της υπαγωγής τους σε μια μονοδιάστατη ηγεμονία του κεφαλαίου από τους μεγαλοτραπεζίτες, (Παγκοσμιοποίηση), στηρίζει την στρατιωτική στρατηγική τοπικών πολέμων και ροζ "επαναστάσεων" αλλά και απευθείας επιθέσεων και διάλυσης κρατών εδώ πια και όχι μονάχα εθνών, για τον προσπορισμό των ενεργειακών πόρων του πλανήτη, που έχει αναλάβει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.
  Αυτά όμως χρειάζονται και διαχείριση του έμφυτου θρησκευτικού συναισθήματος των λαών.
  ΄Ετσι "ξαναγράφεται" η Ιστορία στο όνομα μιας Νεομεσσιανικής ατμόσφαιρας, το περίφημο "Νιού ΄Εϊτζ".
  Οι παλιές θρησκείες αμφισβητούνται, οι θρησκευτικοί πόλεμοι, "άντε πόρτας" και πάει λέγοντας.
  Το οικονομικό-στρατιωτικό-νεοθρησκευτικό ιδεολόγημα των Μεγαλοκαρχαριών-Πλανητοκρατόρων,δατσ' όλλ!

  Οπότε,όποιος απλώς,απλούστατα, διαχειριστεί την αγωνία του σημερινού πολίτη θυμίζοντάς του ότι υπάρχει ακόμη "πατρίδα" γι αυτόν, ώστε εκεί,στη σημαία αυτή να ακουμπήσει τα χίλια του βάσανα, είναι φυσικό και ηλίου φαεινότερον ότι θα απολαύσει και την πολιτική του άνοδο και μάλιστα σε επίπεδο κοινωνικής πλατφόρμας και όχι απλώς θεωρητικής προσδοκίας.

  Και Κωνσταντίνε μου, αυτό το όπως θέλεις πέστο, ιδεολόγημα, μόρφωμα, φαινόμενο,δεδομένο,αναπτύσσεται ραγδαία όταν συμβαίνουν έτσι τα πράγματα, γιατί η προβολή του γίνεται από στόμα σε στόμα με τον αυθόρμητο μηχανισμό της φημολογίας.

  Γιατί όταν η ψυχολογία του όχλου συναντηθεί σε υπαρξιακό επίπεδο με την εξαθλίωση του λαού, τότε όλα είναι πλέον ανοιχτά..

  Και η Χρυσή Αυγή, μεθαύριο, θα φαίνεται ως τρυφερός πρόλογος σε ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει! ΄Οταν Κωνσταντίνε μου, ενώπιον του βιολογικού τους πλέον αφανισμού, θα δούμε ζόμπι που θα συλλαβίζουν αναρθροκραυγίες και αμίλητα θα μπαίνουν μέσα σε υπουργεία και τηλεοπτικά στούντιος και θα κόβουν χαμογελώντας λαιμούς γλύφοντας τα αίματα απ τα χέρια τους.
  Ναι,ναι,η ψευτοδημοκρατία των αλαζόνων εκεί θα οδηγήσει εάν,εμείς,δεν...

  Τώρα ποιοί είμαστε Εμείς και πότε θα ξημερώσει το "Εάν" αυτό, ο καθείς κι η ψυχή του. Κι οι δυνάμεις του.

  Προσωπικά θεωρώ πάντως πως η Ελλάδα μας θα επιβιώσει όταν εδώ μέσα, ο "καθένας" ξαναγίνει Κάθε ΄Ενας.

  Και ο νοών νοείτω..

  Οι υπόλοιποι,δεν με ενδιαφέρουν. Βάτραχοι ήταν,μπήκανε στην κατσαρόλα,βράσανε,τελειώσαμε.

  Σε σταυροασπάζομαι εμπνευσμένε Ροδινέ.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Δημήτρης Ιατρόπουλος. 25/09/2013 14:54:21

   αγαπητέ φίλε Δημήτρη αποτελεί τίτλο τιμής το σχόλιο του Ποιητή.
   Σ' ευχαριστώ πολύ.

 21. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 25/09/2013 11:35:39

  Κώστα, η περιεκτικότερη ανάλυση του φαινομένου που διάβασα. Καλημέρα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος Αργεάδης 25/09/2013 14:54:47

   Ευχαριστώ Νίκο. Να είσαι καλά!

 22. Kimon avatar
  Kimon 25/09/2013 11:46:30

  Η ΧΑ άνθησε πολιτικά επειδή οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι, οι μεγαλοεργολάβοι και βαρόνοι των ΜΜΕ, οι νεοφιλελεύθεροι αριστεροί της Εκάλης, οι καθηγητές πανεπιστημίων, οι σιτιζόμενοι ψευδό διανοούμενοι από τις ΜΚΟ και το ΕΣΠΑ μαζί με κάθε είδους κοινωνικό παράσιτο οικοδόμησαν χώρο και όχι χώρα με επίφαση δημοκρατίας,στερούμενο ίσων ευκαιριών και ισονομίας . Ανήγαγε ως υψίστη πολιτική αξία και ιδεολογία την ευνοιοκρατία, την οικογενειακή ευωχία, τον νεποτισμό, τον παρασιτισμό, την ημιμάθεια, την επιβολή της ήσσονος προσπαθείας ως κυρίαρχης πολιτισμικής αξίας, τον θάνατο της παραγωγής και την εξαθλίωση των πολιτών μέσω της επιβολής ληστρικών φόρων. Ενώ η μάζα των χρησίμων ηλιθίων ικανοποιείται από το θέαμα στο Κολοσσαίο, αυτοί ψηφίζουν στην βουλή νομοσχέδια για «την κατάργηση του «πόθεν έσχες» μέσω της αγοράς ναυτιλιακών μετοχών» με σκοπό το ξέπλυμα και την αθώωση του βρόμικου πολιτικού χρήματος. Εισηγούνται νομοσχέδια για την φορολόγηση των Ελλήνων, ενώ παρέχουν προνόμια στο λάθρο-πλήθος των επήλυδων και μελλοντικών ψηφοφόρων τους. Κατάσχουν τα σπίτια των Ελλήνων πολιτών καθιστώντας τους άστεγους και ακτήμονες. Είναι φανερή η πολιτική προσπάθεια προλεταριοποίησης των Ελλήνων ώστε να εξισωθούν με τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους εποίκους με σκοπό να επιτευχθεί η όσμωση των ψηφοφόρων που θα τους συντηρεί στην εξουσία στο διηνεκές. Δηλητηρίασαν πνευματικά την χώρα με τον καρκίνο της αριστερό-φασιστικής, νεοταξικής διεθνιστικής ιδεολογίας και την αποδόμηση του έθνους κράτους, ώστε να αποκλεισθούν οι χρονικά εξαρτώμενες λύσεις στην συνάρτηση εξουσιαστών και εξουσιαζομένων. Η ΧΑ ως φαινόμενο θα σβήσει μόνο εάν εμφανισθεί πολιτική κίνηση που θα δόση ελπίδα, αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια στους Έλληνες, οικοδομώντας μία χώρα δικαιοσύνης και δημοκρατίας, χωρίς εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση.

 23. Τάσσος Παπαδόπουλος avatar
  Τάσσος Παπαδόπουλος 25/09/2013 12:13:23

  Όλα τα αίσχη που έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια τα επέτρεψαν οι πολιτικοί και έγιναν, ένα ψάρι ΠΑΝΤΑ βρωμάει από το κεφάλι. Όταν δίνονται επιδοτήσεις από την ΕΕ και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ να ελέγξει που πάνε τα λεφτά, συν η χαμηλή αποροφητικότητα (10% στην καλύτερη των περιπτώσεεων), όταν υπάρχουν "πολιτικοί" οι οποίοι αντί να μιλούν στα μπαλκόνια, "γαβγίζουν" και από κάτω οι ιθαγενείς παραληρούν, και όταν βγουν στην εξουσία, ο ένας καλύπτει τον άλλο για τα αίσχη τα οποία έχουν κάνει, κάποιος πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό.... (321.000.000.000 χρέος).
  Πάρτε το απόφαση, το πολιτικό σκηνικό άλλαξε, όσο κι αν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ψηφίζουν τα πάλαι ποτέ "μεγάλα" κόμματα , ως επί το πλείστον συνταξιούχοι, γιατί έτσι πιστεύουν ότι θα έχουν σύνταξη, νοσοκομεία, φάρμακα. Τα "μεγάλα κόμματα" (ανύπαρκτοι μπροστά στην οικονομική λαίλαπα αλλά γαντζωμένοι στην εξουσία, μην χάσουν τίποτα από το ΦΑΓΟΠΟΤΙ το οποίο ΑΚΟΜΑ γίνεται) αργοπεθαίνουν, το θέμα είναι μην πεθάνουμε κι εμείς μαζί τους από την πείνα και τις αρρώστιες....
  Όσο για το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, ας μην ήταν οι Αμερικάνοι να τους διαγράψουν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ κομμάτι του χρέους το 1962 και ταυτόχρονα να τους δώσουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ οικονομική βοήθεια, και θα βλέπαμε τώρα ποιό θα ήταν το "οικονομικό θαύμα" της Γερμανίας, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε....
  Και μην ξεχνάμε ότι οι εξαγωγές της Γερμανίας έχουν μειωθεί δραματικά στην Ευρώπη και όχι μόνο....

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Τάσσος Παπαδόπουλος 25/09/2013 12:48:51

   Και ποιοί είναι αθώοι;
   Οι Έλληνες στρατιωτικοί;
   Με τις μίζες που κυκλοφορούσαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας επί 45 χρόνια;
   Τους χάλασε το πάρτυ εκατομμυρίων;
   Τους έκοψαν το επίδομα ανύπαντρης (αλλά όχι αγάμητης) θυγατέρος;
   Ή να μιλήσω για το γεγονός πως έβγαινε το κάθε παιδαρέλι από τη ΣΣΕ στην ηλικία των 22 ετών και έπαιρνε ΠΑΧΥΛΟΤΑΤΟ μισθό;
   Θα γράψω το ίδιο σχόλιο που είχα γράψει και επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ:
   ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.
   ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.
   ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ;
   ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ...
   ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΣΘΕΝΑΡΩΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ...
   ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΙΤΕΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ....
   ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ...
   ΝΑΙ...ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ OFFSHORES...
   ΜΙΖΕΣ, ΜΠΟΧΑ, ΒΙΛΕΣ...
   ΚΑΘΕ ΥΠΟΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ OFFSHORES ΚΑΙ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ.

   ΓΚΕ-ΓΚΕ;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Τάσσος Παπαδόπουλος 25/09/2013 12:59:38

   "οι ιθαγενείς παραληρούν"... Αι αθώαι παρθέναι δηλαδή ε?

 24. Προφήτης avatar
  Προφήτης 25/09/2013 12:24:13

  "η λεγόμενη δεξιά παράταξη ... έχασε τον ιδεολογικό βηματισμό της μετά την περίοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή"

  η λεγόμενη δεξιά παράταξη έχασε τον ιδεολογικό βηματισμό της THN περίοδο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Προφήτης 25/09/2013 12:29:27

   Τώρα είπες μια κακή κουβεντούλα και θα φας πολύ πιπέρι...Μήπως είσαι και εσύ "βασιλοχουντικός";
   Στη Βαρβάκειο αγορά ένας έμπορας είχε επί χούντας κρεμασμένο ένα κάδρο με τον Παπαδόπουλο και ένα λαμπάκι αποκάτω, σαν ηλεκτρικό καντήλι, και μία επιγραφή "Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ".
   Μόλις έπεσε η Χούντα, πετάει τη φωτογραφία του Παπαδόπουλου και βάζει στη θέση της τη φωτογραφία του Καραμανλή. Το λαμπάκι, αναμμένο πάντα, έμεινε, το ίδιο και η επιγραφή:
   "Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ".
   Γεγονός!

   • ΩΡΙΩΝ avatar
    ΩΡΙΩΝ @ ΒΙΣ 27/09/2013 10:26:22

    Τώρα έχει βγάλει τον Καραμανλή και έβαλε τον Σαμαρά!

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Προφήτης 25/09/2013 12:47:21

   Αγαπητέ Προφήτη, βλέπω ήδη τη νέα διαχωριστική γραμμή: Απο τώρα και στο εξής, άλλα ρυάκια θα ρεύσουν πρός τα δυτικά, άλλα προς τα ανατολικά, με τον Κ. Καραμανλή τον Πραγματικό ως "υδατοκρίτη".

   Αγαπητέ Κώστα Ροδινέ, αυτό που ορίζω ως αδυναμία ηγεμονίας, είναι ακριβώς αυτό που γράφεις:"..η λεγόμενη δεξιά παράταξη, εδώ και δεκαετίες, έχει χάσει κατά κράτος τη μάχη στο χώρο των ιδεών. Αμφιταλαντευόμενη μεταξύ σοσιαλδημοκρατίας, άκρατου φιλελευθερισμού, μεσαίου χώρου και δήθεν επιστροφής στις ρίζες, διαρκώς απολογούμενη ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα..."

   Όμως το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, ανεπάρκεια ηγεμονίας, βλέπω και στην αριστερά. Μόνο που ο "υδατοκρίτης" εκεί δεν είναι τόσο σαφής. Για κάποιους λέγεται Χαρίλαος Φλωράκης, προσωπικά θα αναρωτιόμουν επίσης και για το όνομα Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόλυτη προγραμματική ανάμειξη και αραίωση (σε ομοιοπαθητικά ποσοστά), των συστατικών του ΣΥΝ, του παλιού Φλωρακικού ΚΚΕ, του ΚΚΕεσ του Κύρκου, της ΕΔΑ, των εκατοντάδων αριστερίστικων ομάδων του '70, κτλ. "Kindergarten" το λένε στη χώρα του Μπέρτολτ Μπρέχτ.
   Για τον παραδοσιακό παλαιο-κεντρώο χώρο - ΠΑΣΟΚ δεν το συζητάω: Μετά τον Σημίτη, το απόλυτο χάος. Το μηδέν της πολιτικής.

   • ΩΡΙΩΝ avatar
    ΩΡΙΩΝ @ Uncle Stgm 25/09/2013 14:41:13

    Ο “υδατοκρίτης” στην Αριστερά αγαπητέ Θείε θα γίνει σαφής αν στις επερχόμενες εκλογές γίνει Πρωθυπουργός ο Τσίπρας.

  • GO avatar
   GO @ Προφήτης 25/09/2013 12:55:03

   Ε βέβαια, τι κρίμα να προτάξει τη Δημοκρατία;!
   Αναλογιστείτε Προφήτη, η χώρα μας καθημαγμένη και πάμπτωχη, μετά το '49, ήταν σε όλη την σύγχρονη ιστορία της σε μια διαρκή πολιτική κρίση, μέσα στη μιζέρια, τη φτώχεια και τον διχασμό κι αυτός ο "άχρηστος" από Ψωροκώσταινα την έκανε Ελλάδα ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος στην ΕΟΚ και εγκατέστησε την καλλίτερη δημοκρατία που είχε γνωρίσει ποτέ ο τόπος.
   Γ@@ώ το κεφάλι μου, γ@@ώ, που θα 'λεγε κι ένας άλλος!

  • Μara avatar
   Μara @ Προφήτης 25/09/2013 14:06:40

   Πολύ εύστοχος, μα πάρα πολύ.....

  • George avatar
   George @ Προφήτης 26/09/2013 07:47:12

   Στα οικονομικο-κοινωνικά πήγε την Ελληνική δεξιά εκεί που είχε πάει η Ευρωπαική δεξιά μετά τον Πόλεμο. Αριστερά! Το έκανε την στιγμή που η Ευρωπαική δεξιά άρχιζε το ταξίδι επιστροφής στα πάτρια. Bad timing.
   Μεγαλύτερη ευθύνη όμως έχουν οι διαδοχοί του γιατί μείναν σε αυτό σαν αγάλματα του Βούδα, ενώ κάποιος πήγε ακόμα πιό αριστερά.
   Στο ιδεολογικό το παιχνίδι ήταν χαμένο από χέρι με την παταγώδη αποτυχία της Β' Χούντας στα εθνικά αλλλά και τις δύο χούντες αναφορικά με δημοκρατία/δικαιώματα-δύσκολο πλαίσιο για να πείσεις. Στρατηγικά ακολούθησε κι αυτός την επί 200 χρόνια πορεία προς τα δυτικά, με γκάζια μάλιστα.
   Αν ο στρατηγικός στόχος είναι σωστός, συνέβαλε τα μέγιστα, αν όμως τελικά δεν μπορείς να νικήσεις την γεωγραφία, μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί καταστροφικός. Στο πλαίσιο της εποχής του δεν ήταν κακός, απλά μέτριος. Πολιτικός γίγαντας όμως μπροστά σε ότι ακολούθησε.....

 25. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 25/09/2013 12:25:16

  Ο Αρτέμης είναι πολύ καλός μου φίλος και χαίρομαι που ξέρεις τη δουλειά του. Είναι εξαιρετικός και ως άνθρωπος.

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ ΒΙΣ 25/09/2013 14:56:26

   ΒΙΣ κι εγώ χαίρομαι που σε διαβάζω στο αντινιούζ. Ο Αρτέμης είναι ο Χατζιδάκις και ο Γκάτσος μαζί του σημερινού Ελληνισμού. Δώστου την βαθύτατη εκτίμησή μου. Νά 'ναι γερός, κι εσύ!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΒΙΣ 25/09/2013 16:15:34

   Με το παράδειγμά τους και με τον έμμετρο λόγο τους αυτοί οι δυο άνθρωποι έχουν σώσει χιλιάδες νέους από το εθνομηδενιστικό δηλητήριο και τις υλιστικές πλάνες (και συνεχίζουν ακάθεκτοι). Αυτά που τα παιδιά έπρεπε να τα μαθαίνουν στα σχολεία, τα μαθαίνουν από το ραπ του Αρτέμη και του Ευθύμη (έστω, ως ερεθίσματα για περαιτέρω ψάξιμο). Είσαι πολύ τυχερός που είσαι φίλος με τον Αρτέμη. Θέλω κι εγώ να του σφίξω το χέρι κάποτε.

 26. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 25/09/2013 12:26:23

  Οι λόγοι για τη "γιγάντωσή" της είναι πολλοί. Οι πιό συγκυριακοί και επιδερμικοί έχουν να κάνουν με την κρίση: Η ανεργία, αλλά κυρίως το σόκ που προκάλεσε η απότομη διακοπή της άπλετης πελατειακής τροφοδοσίας προς ορισμένες κοινωνικές ομάδες.
  Ωστόσο, το "βαθύ ρεύμα" που γεννά τέτοια αφρισμένα κύματα είναι παλιό και γνωστό: Γνωστό π.χ. απο την εποχή της Δικτατορίας. Που είχε, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ευρεία υποστήριξη απο μειοψηφική αλλά υπολογίσιμη μερίδα πολιτών. Σε πείσμα των διάφορων θρύλων που κατασκευάστηκαν εκ των υστέρων (για δήθεν καθολική και ομόθυμη απόρριψη της χούντας απο το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας).
  Το ακραίο δεξιό αντιδημοκρατικό-ολοκληρωτικό ρεύμα είναι διαχρονικά υπαρκτό. Υπάρχει παντού, σε κάθε Ευρωπαική κοινωνία. Αναδύεται με ιδιαίτερη δυναμική στις "έκτακτες καταστάσεις", όπου και όταν η δημοκρατική δεξιά και η δημοκρατική αριστερά χάνουν ταυτόχρονα την ικανότητα πολιτικής ηγεμονίας. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Ελλάδας μετά το 2008.
  Το αντισυμμετρικό "αριστερό" αντιδημοκρατικό-ολοκληρωτικό ρεύμα, το είδαμε π.χ. στην Ιταλία στις δεκαετίες του 1970-1980. Στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ακριβώς λόγω της ήττας του στον Εμφύλιο, αυτό μπορεί να έχει μόνον "πολιτισμικά" χαρακτηριστικα: Η πολιτική του παρουσία είναι και θα μείνει εξαιρετικά ανεπαρκής.
  Παρά τα επιφανειακά φαινόμενα, η Ελληνική κοινωνία μετά το 2008, βιώνει έντονη στροφή νοοτροπιών προς τα δεξιά. Αλλά η πολιτική δημοκρατική δεξιά, εν μέσω οικονομικής αποτυχίας και αποτυχημένου κράτους, δεν έχει την ικανότητα να αξιοποιήσει αυτό, οικοδομώντας την πολιτική ηγεμονία της.
  Για το ΠΑΣΟΚ ή για την αριστερά, δεν το συζητώ κάν.
  Στο κενό και χάσμα ηγεμονίας φυτρώνουν δύσμορφα τέρατα.

 27. Ρηνα avatar
  Ρηνα 25/09/2013 12:27:01

  Oσο η νεολαια της πατριδας "αναστεναζει" ανεργη στις καφετεριες, αυτα κι αλλα θα δουμε.....

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ρηνα 25/09/2013 13:43:56

   ῾Ο θυμός τῶν πολιτῶν πού ἀνήμποροι νά ἀντιδράσουν στά ὅσαν συνέβησαν καί συμβαίνουν γύρω τους, ἀπό οἰκονομική ἐξαθλίωση ἕως εἰσαγόμενο ἔγκλημα καί ἀτιμωρησία, τούς ὁδήγησε στήν ἀγκαλιά τῆς ΧΑ. Πάντως ἡ περίοδος αὐτή μοῦ θυμίζει Βατοπέδι. . .9μηνη πλύση ἐγκεφάλου ἀπό τήν τέταρτη ἐξουσία!

 28. Albert avatar
  Albert 25/09/2013 12:44:51

  Ισχύουν πράγματι αυτά που λέτε, θα έλεγα μάλιστα ότι περιγράφουν επαρκώς το ευνοϊκό περιβάλλον που υποβοήθησε την ιλιγγιώδη άνοδο της Χρυσής Αυγής.

  Αλλά, για να εξηγήσετε το εύφορο έδαφος στο οποίο αναπτύχθηκε η Χ.Α. θα πρέπει να ψάξετε λίγο βαθύτερα.

  -Να αναλογιστείτε την επίδραση που είχε η συνομωσιολογική θεώρηση της πολιτικής απο στις παρυφές της Δεξιάς, και η επιλεκτική χρησιμοποίησή της απο την ΝΔ προκειμένου να πλήξει αντιπάλους μέσα και έξω απο το κόμμα.
  -Να αναλύσετε την πολιτική υπεκφυγή της Νέας Δημοκρατίας μετά το 2009, όταν έταζε μαγικές λύσεις, αντί να συμβάλει στο έργο συμμαζέματος.

  Φιλικά.

 29. Draco avatar
  Draco 25/09/2013 12:55:48

  Πολύ σωστά! Τα Πανεπιστήμια π.χ. παραδόθηκαν στους νεο-αριστερούς της μεταπολίτευσης από τον "Εθνάρχη". Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στην ελλαδική κοινωνία και ως γνωστόν η πολιτιστική εξουσία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την πολιτική εξουσία. Η Δεξιά εξαφανίσθηκε και εντός της ΝΔ ουδείς τολμούσε να αυτοχαρακτηρισθεί ως "δεξιός" μήπως και θεωρηθεί ...χουντικός. Τα "ξέχασε" μάλλον αυτά ο κος Ροδινός...

  • Μara avatar
   Μara @ Draco 25/09/2013 14:17:08

   Έτσι είχε συμφωνηθεί Draco. H αριστερά έπρεπε να εισχωρήσει παντού.
   Ουσιαστικά να κυβερνά χωρίς να πάρει τυπικά ποτέ την εξουσία.
   Έπαιξε τον σπουδαιότερο ρόλο στο μεγάλο φαγοπότι της μεταπολίτευσης.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Draco 25/09/2013 14:45:26

   Ακούστε αγαπητέ επειδή έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω ανοησίες.
   Εγώ μπήκα στο Πανεπιστήμιο το 1975 και οργανώθηκα στη ΔΑΠ τότε που αρέα-αρέα ήμασταν καμιά ....σαρανταρέα.
   Αρα κρούετε λάθος θύρες όταν απευθύνεσθε σ' εμένα για το ποιός παρέδωσε τα Πανεπιστήμια στην Αριστερά.
   Ομως, και μετέπειτα που η ΔΑΠ σάρωνε στα Πανεπιστήμια, μπορείτε να μου πείτε πόσο βελτιώθηκε το επίπεδό τους σε σχέση με το 1975.
   Η προσωπική μου άποψη είναι οτι όχι μόνον δεν βελτιώθηκε η κατάσταση,αλλά χειροτέρεψε.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Draco 26/09/2013 23:30:25

   Δεν καταλαβαίνω που βρήκες τις ευθύνες του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο ζήτημα αυτό.
   Κι αν θέλεις ναι ήταν ΕΘΝΑΡΧΗΣ. Δεν χρειάζεται νάναι κανείς δεξιός ή αριστερός για να καταλάβει το εθνικό έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αρκεί να σκέπτεται και Ιστορία να γνωρίζει.

 30. Valter avatar
  Valter 25/09/2013 13:12:14

  Πριν μερικά χρόνια (τις εποχές που η Χ.Α. έπαιρνε μηδέν ... κόμμα κάτι τις εκατό) είχα βρεθεί σε ένα νησί με μια μεγάλη παρέα που όμως εγώ ελάχιστα γνώριζα.
  Το βράδυ στο τραπέζι πιάσαμε την κουβέντα για τα πολιτικά. Κάποιος πέταξε ότι φυσικά πίσω από όλα είναι οι Εβραίοι και εγώ χαλαρός σχολίασα ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.
  Με μεγάλη έκπληξη είδα ότι όλο το τραπέζι συμφωνούσε λίγο ως πολύ με τον συνομιλητή μου!
  Καμία δεκαριά άτομα , άλλοι Νεοδημοκράτες , άλλοι Πασόκοι , έλεγαν πως φυσικά και είναι δημοκράτες και προοδευτικοί μοντέρνοι άνθρωποι αλλά δεν θα θέλαν έναν Εβραίο δίπλα τους γιατί οι Εβραίοι έκαναν αυτό , το άλλο , το παράλλο , μέχρι ότι έβαλαν την φωτιά που κατέστρεψε την εβραϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης είπαν!
  Φυσικά δεν ήταν φασίστες -προσέθεταν- αλλά το DNA του Έλληνα είναι ανώτερο από άλλους λαούς , η δε Ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη και σε κάνει εξυπνότερο από τους άλλους! Εκεί αράδιασαν όλες τις εκδοχές και παραλλαγές του μύθου γνωστού ως Hellenic Quest.
  Τέλος έφτασαν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άλλοι λαοί μας μισούν και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας καταστρέψουν και για απόδειξη αυτού αράδιασαν τον άλλο γνωστό μύθο για την υποτιθέμενη δήλωση του Kissinger για τους Έλληνες!

  Όταν έφυγα ήμουν σχεδόν ζαλισμένος από την υπερβολική δόση ρατσισμού , ξενοφοβίας και από την ακατάσχετη χρήση αστήρικτων , ασύστατων μύθων.

  Επαναλαμβάνω ότι αυτό έγινε όταν η Χ.Α. ήταν μια χούφτα ηλιθίων που χαιρετούσαν ναζιστικά , και φυσικά δεν είχα πέσει στην περίπτωση , παντού γύρω μας υπήρχαν τέτοιες απόψεις , μερικές από αυτές τις πιστεύαμε και εμείς (και εγώ είχα ακούσει τόσες φορές την βλακεία για την δήλωση του Kissinger που την πίστευα μέχρι που το έψαξα και είδα ότι φυσικά δεν έγινε ποτέ).

  Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η Χ.Α. δεν εμφανίστηκε από το πουθενά , δεν την έφερε η κρίση , η ανοχή στην αριστερή βια και η λαθρομετανάστευση. Η Χ.Α. δεν γεννήθηκε , υπήρχε σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας που τώρα ψηφίζουν αυτό που πάντα είχαν μέσα τους.

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Valter 25/09/2013 14:49:21

   Μπορεί να μην έγινε ποτέ η δήλωση, πάντως την περίοδο που φέρεται πως έγινε αναγνώστηκε στο ελληνικό ραδιόφωνο, ήμουνα επτά χρονώ και με είχε σοκάρει το άκουσμά της (το καλοκαίρι του 74, φανταάζομαι γνωρίζεις τι είχε συμβεί εκςίνο το καλοκαίρι στον ελληνισμό και κρέμονταν όλοι οι Έλληνες από το ραδιόφωνο...)

   • Valter avatar
    Valter @ Β.Κ.Σιάπκα 25/09/2013 18:04:34

    Είπατε ότι η δήλωση έγινε το 1974 και ότι εσείς θυμάστε να την ακούσατε αν δεν κατάλαβα λάθος.
    Το περίεργο είναι ότι πρώτη φορά η δήλωση αναφέρεται το 1997 στο περιοδικό Νέμεσις της Λιάνας Κανέλλη , όχι ως μια δήλωση που έγινε το 1974 αλλά σαν μια δήλωση που έγινε το 1994.
    Η κυρία Κανέλλη ως πηγή της αναφέρει την Turkish Daily News (περίεργο δεν είναι αν έχει ακουστεί από εσάς και άλλους εκατό χιλιάδες στο ραδιόφωνο η μόνη πηγή να είναι Τουρκική εφημερίδα?) , αλλά όταν της ζητήθηκε να δώσει το φύλλο της εφημερίδας δήλωσε ότι το έχασε! Φυσικά κάποιος το έψαξε στο αρχείο της συγκεκριμένης εφημερίδας (απεσταλμένος στην Άγκυρα ή κάτι τέτοιο ήταν) και όπως φαντάζεστε τέτοια είδηση η εφημερίδα αυτή ουδέποτε έχει δημοσιεύσει.
    Ο Kissinger ο ίδιος έχει κάνει επίσημη διάψευση δυο φορές , μια φορά στα Πολιτικά Θέματα και μια απαντώντας σε επιστολή του Μαρίνου του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Διέψευσε και την δήλωση αλλά και την εκδήλωση στην οποία δήθεν η δήλωση έγινε , είπε ότι επρόκειτο περί ανύπαρκτης εκδηλώσεως που ουδέποτε παραβρέθηκε.

    Η πρώτη και μοναδική φορά που κάποιος είπε ότι η δήλωση έγινε το 1974 και ακούστηκε στο ραδιόφωνο (στην Deutsche Welle αν δεν κάνω λάθος) ήταν όταν το δήλωσε αυτό ο πατέρας Μεταλληνός.
    Μέχρι τώρα δεν είχε βγει άλλος να το ισχυριστεί αυτό μέχρι που εσείς το είπατε (τελικά ο μακαρίτης ο Παύλος ο Μπακογιάννης είχε μικρότερη ακροαματικότητα από όση νομίζαμε , μόνο εσείς και ο Μεταλληνός τον ακούγατε!).

    Δεν θέλω να σας βγάλω ψεύτρα αλλά ήσασταν 7 χρονών και μέχρι το 1997 ούτε εσείς ούτε ο Μεταλληνός ούτε κανείς στον κόσμο είχε πει ότι είχε ακούσει κάτι τέτοιο στην Deutsche Welle, μήπως ακούσατε το Μεταλληνό να το λέει και προσαρμόσατε την ανάμνηση σας σύμφωνα με αυτό που είπε? Συμβαίνουν τέτοια πράγματα ξέρετε.
    Σε τελική ανάλυση ούτε καν οι συντελεστές του τότε προγράμματος της D.W. είπαν ποτέ ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο από τον Kissinger.

  • ΩΡΙΩΝ1 avatar
   ΩΡΙΩΝ1 @ Valter 25/09/2013 19:55:23

   Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι η Χ.Α. είναι μια πολύ σοβαρή και βαθειά φιλοσοφημένη αντισημιτική οργάνωση με στόχο να σώσει την Ελλάδα απο τα σκοτεινά Σιωνιστικά σχέδια των Εβραίων και αυτό θα το πετύχει με τα "ιγέρθητο" τις πολεμικές τέχνες τους ξυλοδαρμούς γυναικών και τα μαχαιρώματα κομμουνιστών που κι αυτοί δεν συμπαθούν τους Εβραίους αν δεν κάνω λάθος?

 31. ορεσέιβιος avatar
  ορεσέιβιος 25/09/2013 13:31:56

  Το πάρτυ τέλος...Απότομα.
  Μας πήραν απο τα χέρια το σίβας, πέταξαν τα λουλουδικά στον κάδο, έσβησαν τους προβολείς, η ορχήστρα μάζεψε τα όργανα, οι σερβιτόροι άρχισαν να μαζεύουν ενώ είμασταν στο τσακίρ κέφι.
  Και δεν φτάνει αυτό, μπαίνει και ο σόιμπλες ,σβύνει το φώς και ζητάει κιόλας να στρωθούμε στην δουλειά πρωί πρωί.
  Μετά ψηφίζεις χρυσή αυγή ή δεν ψηφίζεις?
  Ούτε καν προσέξαμε ότι αυτοί ήταν οι μπραβοι και οι φουσκωτοί του μαγαζιού που έδερναν ...
  Αφού το αφεντικό μας έκοψε πάνω στο κέφι ,θα πληρώσει.Στείλαμε ότι πιό αποκρουστικό υπήρχε στη βουλή ελπίζοντας ότι θα αρχίσει στις φάπες τους μέχρι χτές ήρωες μας..Μπορεί ένας μεθυσμένος να σκεφτεί ποτέ λογικά?
  Είμασταν μια μεθυσμένη και θυμωμένη κοινωνία ,κακομαθημένη μέχρι αηδίας..Ενα διαρκές πάρτυ στα καλύτερα μπουζούκια και ξαφνικά τέλος..
  Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτείς λογικά..Το πιοτό μιλάει.
  Τώρα, αρκετοί έχουν ξεμεθύσει και αναρωτιώνται αν ο φουσκωτός ήταν η καλύτερη επιλογή.
  Και αυτός ο βάρβαρος ούτε που αντελήφθη γιατί τον έστειλαν εκεί.νόμισε ότι επειδή δέρνει.Και άρχισε να δέρνει περισσότερους ελπίζοντας να γίνει ακόμη πιό αποδεκτός.Μόνο που χαλασε η συνταγη...
  Οχι και μαχαίρι...Ετσι ακούστηκε ότι είπε ο,η αστυνομικός και τον μάζεψε..Και εξύπνησαν όλοι οι μεθυσμένοι μεμιάς λές και το μαχαίρι κάρφωσε τους ίδιους.
  Καλό το καλαμπούρι και η πλάκα αλλά μέχρι εδώ. Μερικοί φανατικοί και τρελαμένοι με τους βάφεν εσ ες θα παραμείνουν να παίζουν και να υπερασπίζονται τις βλακείες, σαν τους εθελοντές βίκινγκς που υπερασπίζονταν το βερολίνο απέναντ στους ρώσους, ενώ οι κανονικοί εσες την είχαν κάνει γυριστή, και ο χίτλερ είχε τελειώσει.
  Ακόμη και αν δεν υπήρχε η χρυσαυγή θα την είχαμε φτιάξει και μάλιστα χειρότερη..Ποιά δέξιά, εθνικισμός και κουραφέξαλα.Υπήρχαν και πιό σοβαρά,αλλά και πιό μετρημενα δεξιά κομματίδια με απόστρατους αξιωματικούς, κανονικούς και όχι τους βλαμμένους που βγάζουν τα αποθημένα τους παίζοντας το στρατηγοί.
  Μέχρι και τον ψεκαμμένο βγάλαμε σωτήρα, παραλίγο και την ανταρσία να στείλουμε στην βουλή.
  Μην ψάχνουμε αίτια με την λογική.
  Ο θυμός είναι κακός σύμβουλος, ο τρελός είδε το μεθυσμένο και φοβηθηκε, και ένας θυμωμένος μεθυσμένος πάντα είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του με τις επιλογές του.
  Ευτυχώς ξεμεθύσαμε, βίαια και απότομα πάλι.
  Είχε χαθεί εντελώς ο έλεγχος, ας θυμηθούμε τι γράφαμε εδώ, τι γουδιά και γουδοχερια, τι αεροπλάνα και ελικόπτερα, τι κρεμάλες κλπ.
  Και αναρωτιόμαστε γιατί ψηφίσαμε χρυσή αυγή?

  • akenaton avatar
   akenaton @ ορεσέιβιος 25/09/2013 14:56:52

   Α, να γειά σας! Έτσι ακριβώς είναι και δεν χρειάζονται βαρύγδουπες ιδεολογικο-πολιτικές αναλύσεις. Ένας Κύπριος αδερφός το είχε περι- γράψει εξαιρετικά γλαφυρά στο διαδίκτυο για την Κύπρο. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για μας :
   "SORRY αλλά the party is over.
   Σαν είμαστεν η ώρα 2:00 το πρωί της Κυριακής στο πάρτυ στο "Νάμμος" τζιε εδιασκεδάζαμεν μεθυσμένοι, καπνίζοντας τα COHIBA μας, φορώντας τα Rolex τζιε τα Burberry μας, χορεύκοντας πάνω στα τραπέζια με «την Svetlana τζιε την Αννιούσκα τα μωρά respect», σύρνοντας μαντιλούθκια ίσια πάνω, πίνοντας την μιαν πότσσαν ABSOLUΤ τζιε CHIVAS BLACK LEIPE μετά την άλλην, επίεν ο SOIPLE με το καροτσούιν τζιε εκατέβασεν τον διακόπτη τζιε εμείναμεν χάσκοντας. The party is over...".
   Ε, άμα σου χαλάνε τέτοια διασκέδαση δεν στέλνεις μετά καμιά δεκαριά καιάδες να τα κάνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη; Ελπίζω τουλάχιστον μετά το πρώτο αίμα (που ίσως ήταν αναπόφευκτο τελικά) η ελληνική κοινωνία να συνέλθει από το τριετές χανκόβερ και να προσχωρήσει στην λογική της εργασίας, της παραγωγικότητας και της νοικοκυρεμένης διαχείρισης. Αλλιώς, θα φάγωμεν στ' αλήθεια πέτρες και όχι μονάχα μεταφορικά ...

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ ορεσέιβιος 25/09/2013 21:48:05

   Είναι απίστευτο το πόσα πολλά μπορούν να ειπωθούν και να γραφούν προκειμένου να αποφύγουμε να δούμε κατάματα όλα όσα παρατίθενται στο σχόλιο αυτό.

 32. Hawk avatar
  Hawk 25/09/2013 13:41:09

  Μα είναι η ανεργία θα έλεγα εγώ, συγκεκριμένα, η έλλειψη σοβαρής και μόνιμης απασχόλησης είτε των νέων αλλά και των μεγαλύτερων. Εχουμε ορδές ανέργων ή υποαπασχολούμενων αυτή τη στιγμή στο κέντρο και στην περιφέρεια. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν που να ακουμπίσουν, ψυχολογικά, αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει την αυτοεκτίμησή τους, τον αυτοσεβασμό τους , την πίστη τους και ψάχνουν εναγωνίως να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα και στα προβλήματα που τους βασανίζουν για το πως έφτασαν μέχρι εδώ. Είτε λέγεται ΧΑ είτε λέγεται αριστερά ή ακροαριστερά έχουν να τουν πουν κάτι, να τους προσφέρουν ένα άλλοθι ή και ένα στόχο. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς στόχους και προοπτική, τσακίζεται, η κοινωνία μας δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί το χτύπημα της οικονομικής κρίσης, καλώς ή κακώς.
  Βεβαίως θα μπορούσαμε να είμασταν πιό δυνατοί αν από μικροί μαθαίναμε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι σύστημα φιλικό προς τον άνθρωπο, αντιθέτως σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ειρήνη και τον ομαλό βίο.

 33. βαγόνι avatar
  βαγόνι 25/09/2013 13:42:50

  +++
  το δυσκολότερο μας πρόβλημα,εκτός των προφανών,είναι
  και η ανισομερής και χαοτική πληθυσμιακή κατανομή....
  βοήθησε να περιθωριοποιηθούν ευρύτατες κοινωνικές ομάδες
  και να ψάχνουν στέγη,όπου βρούν!...είναι δομικό ζήτημα
  και λύνεται μακροπρόθεσμα...τα αστεία τέλειωσαν,για όλους μας!

 34. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/09/2013 14:30:56

  Η πιο εύστοχη και πλήρης ανάλυση , όχι μόνο γύρω από τη ΧΑ , αλλά και την κοινωνία μας . Μπράβο κ. Ροδινέ !!

 35. occultist avatar
  occultist 25/09/2013 14:34:03

  "".....τη διαφθορά και την αποτυχία του πολιτικού συστήματος τη στηλιτεύει σχεδόν καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτοί οι ψηφοφόροι δεν αναζήτησαν καταφύγιο εκεί""
  Πάρα πολλοί μετακινήθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, είτε αηδιασμένοι από το κόμμα το οποίο ψήφιζαν είτε για να βρίσκονται στην τάξη των νικητών και να συνεχίσουν να αρμέγουν το δημόσιο. Πολλοί λιγότεροι, απελπισμένοι από τα πολιτικά κόμματα και τους ίδιους ανίκανους και αδιάφορους πολιτικούς (μη εξαιρουμένου του ΣΥΡΙΖΑ) που τα στελεχώνουν στράφηκε στην Χ.Α ζητώντας δικαιοσύνη, ασφάλεια, ψωμί και τιμωρία οσων των έφεραν στην εξαθλίωση. Και ίσως την σύσταση μιας μόνο επιτροπ΄ής για το ΄πως φτάσαμε στο μνημόνιο΄. Ποιός απλός νοικοκύρης θα δώσει την ψήφο του στον λαθρολάγνο Πάκη, ή τον Μίλτο που ζήτησε να πουλήσει το σπίτι του για να πληρώσει τις τράπεζες, οταν οι τράπεζες τσέπωναν τα κέρδη, αλλά μετέφεραν τα χρέη τους στο δημόσιο;;; Θα του κόψει το χέρι, αυτό που κτύπησε στο τραπέζι.

 36. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 25/09/2013 15:13:13

  Αγαπητέ Προφήτη,
  Δεν θα κρίνουμε εδώ το έργο του Καραμανλή.
  Και λυπούμαι, ειλικρινώς, που μεταφέρεις εδώ την ..."κριτική" γνωστών κύκλων της μεταπολίτευσης.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Κώστας Ροδινός 25/09/2013 16:32:40

   Τα ιστορικά πρόσωπα κρίνονται ανά πάσα στιγμή. Και κρίνονται από τα αποτελέσματα μόνο - όχι από προθέσεις.

   Η σημερινή κατάσταση είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος απόρροια πράξεων ή παραλείψεων του ΚΚ την περίοδο 1974-1980.

   Το κάθε καθεστώς που επικρατεί γράφει την ιστορία κατά το δοκούν. Έτσι και το μεταπολιτευτικό καθεστώς. Δεν σημαίνει ότι είναι Η Ιστορία.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Προφήτης 25/09/2013 16:40:52

    Δεν αναφέρομαι στο χρόνο, αλλά στο πλαίσιο αυτής της ανάρτησης.
    Για τη σημερινή κατάσταση ελάχιστα ευθύνονται τα έργα και οι παραλείψεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ειδικά την περίοδο 1974-1980.

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Κώστας Ροδινός 25/09/2013 19:20:29

     Ως αρθρογράφος θέτεις το, κατ' εσέ, πλαίσιο της ανάρτησης. Όμως η θεματική που εισάγεις επιδέχεται πολύ διαφορετικές ιστορικοπολιτικές προσεγγίσεις που το αμφισβητούν.

     Στις γενεσιουργές αιτίες της ΧΑ διακρίνονται οι καταλυτικές διεργασίες στον δεξιό χώρο την περίοδο 74-80, με παράλληλο χρονικά τον σχηματισμό της αριστερής ιδεολογικοπολιτικής ηγεμονίας που οδήγησε στην πασοκική απολυταρχία και στην καταχρέωση της χώρας, η οποία με τη σειρά της (συν)διαμορφώνει το σημερινό πολιτικό σκηνικό.

     • ΩΡΙΩΝ1 avatar
      ΩΡΙΩΝ1 @ Προφήτης 25/09/2013 19:46:05

      Προφήτη, κάποιο λάθος χρονικό κάνεις και μάλλον δεν είσαι πάνω απο τα 50. Οι καταλυτικές διεργασίες στον δεξιό χώρο την περίοδο 74-80 γέννησαν την ΕΠΕΝ η οποία επι δυναστείας ΠΑΣΟΚ μετασχηματίστηκε στο ΛΑΟΣ.
      Η Χ.Α. ουδέποτε διανοήθηκε οτι θα γίνει κόμμα διότι ήταν προσκοπισμός και καραγκιοζιλίκι του τύπου "ιγέρθητο". Ο Μιχαλολιάλος ήδη είναι πελαγωμένος και ζεί σε μόνιμο ίλλιγκο όταν τον φουσκώσανε στο 15%.
      Κατάλαβε οτι μπορεί να γίνει κόμμα οταν πέρσι τον Ιούνιο διαλύθηκε το ΛΑΟΣ .
      Ας το ξαναφτιάξουνε και θα δείς οτι θα ξαναπάει εκεί που ήτανε...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ ΩΡΙΩΝ1 25/09/2013 23:02:09

      Ἡ ΕΠΕΝ μετασχηματίστηκε σέ ΛΑΟΣ;!;

     • τάσος avatar
      τάσος @ Κυθήριος 26/09/2013 21:40:32

      και ύστερα εξαφανίστηκε.

     • ΩΡΙΩΝ avatar
      ΩΡΙΩΝ @ Κυθήριος 27/09/2013 10:23:23

      Εντάξει, δεν μετασχηματίστηκε, απλά εξαφανίστηκε όπως λέει κι ο φίλος τάσος και στη θέση της εμφανίστηκε το ΛΑΟΣ, το οποίο τώρα εξαφανίστηκε και στη θέση του εμφανίστηκε η Χ.Α. αφού θέλεις λεπτομέρειες...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Προφήτης 26/09/2013 23:55:03

    Θα ήθελα μια φορά να πει κάποιος ποιες είναι οι ευθύνες του Κωνσταντίνου Καραμανλή!
    Αυτή η καραμέλα που πιπιλίζουν δεξιοί κι αριστεροί.
    Η πολιτική κι οι πολιτικές πράξεις δεν κρίνονται παρά μέσα στο χρονικό πλαίσιο και στο όλο περιβάλλον που διαδραματίστηκαν.
    Η εκ των υστέρων ανάλυση έχει έναν και μόνο έναν ηθικό λόγο τέλεσης. Αυτό την γνώσης. Γνωσιολογικό.
    Όχι δικαστικό. Η επιστήμη της Ιστορίας δεν είναι δικαστήριο για να κουνάει ο καθένας το μικρόψυχο δακτυλάκι του.
    Κι αν μην αναφέρει κανείς την περίφημη "σοσιαλμανία" του Παπαληγούρα.
    Ή ας μη πιάσουμε το θέμα της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς μετά το 1974.
    Γιατί αγνοούμε το ιδεολογικό κενό της Δεξιάς που από τη μία ενοχική εκλιπαρούσε για αναγνώριση κι από την άλλη αναζητούσε Λόγο στα φαιδρά «Αβέρωφ σημαίνει δύναμη». Τη Δεξιά που ούτε τον Σεφέρη μπορούσε να καταλάβει.
    Η σημερινή κατάρρευση οφείλεται στην νοοτροπία που κυριάρχησε αμέσως στον νεοελληνικό Κράτος με την ίδρυσή του. Είναι η νοοτροπία που δολοφόνησε τον Καποδίστρια, που εξόρισε τον Τρικούπη, που δολοφόνησε τον Γούναρη και ήθελε νεκρό τον Καραμανλή.

 37. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 25/09/2013 15:22:44

  Το «διάγγελμα» της «πικραμένης» Ουρανίας Μιχαλολιάκου και τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των φουσκωτών της Βουλής θα μείνουν τελικά από την δολοφονία του άτυχου νέου. Έτσι έγινε και με την μαζική δολοφονία στην Μαρφίν. Βρήκαμε τους «θύλακες» των αναρχικών και αυτό ήταν όλο. Γιατί μάθαμε και στα σκάνδαλα και στις τραγωδίες να κρατάμε μόνο το κουτσομπολιό...

  Αυτό καταντήσαμε να είμαστε. Ένα πανελλήνιο καφενείο παλαιάς επαρχιακής νοοτροπίας όπου και οι φόνοι και οι βιασμοί και η αιμομιξία συζητιόνται χαμηλόφωνα μέχρι να έλθει η ώρα να τσιμπήσουμε το μεσημεριανό ή να πλαγιάσουμε το βραδινό.

  Αυτή είναι η σημερινή μας κατάντια.

  Ο λαός για να εκδικηθεί το πολιτικό σύστημα μπορεί να ψηφίσει ακόμη και εξωγήινους.

  Ο λαός εκδικείται το σύστημα μετατρέποντας την Βουλή σε χειρότερο από οίκο ανοχής.

  Ο λαός για να εξυπηρετήσει μικροσυμφέροντά του, κυρίως σε διορισμούς στο κράτος, στέλνει στην Βουλή και αυτούς που δεν θα τους έδινε δανεικά ούτε 5 ευρώ γιατί είναι ανάξιοι.

  Μετά κάθεται στον καναπέ και περιμένει από την τηλεόραση να μάθει κουτσομπολιά ακόμη και γύρω από τις πιο τραγικές υποθέσεις που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του.

  Έπρεπε να γίνει το ολοκαύτωμα της Μαρφίν για να μάθουμε ότι υπάρχουν εστίες αναρχικών και ακροαριστερών επαναστατών που θέλουν να κάψουν την Αθήνα γιατί το θεωρούν επανάσταση.

  Το κουβεντιάσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, μαλώσαμε, βριστήκαμε ακόμη και στην Βουλή και το ξεχάσαμε. Κανείς δεν ψάχνει να βρει, κανείς δεν ρωτάει, κανείς δεν ενδιαφέρεται τι απέγινε με τις γιάφκες, με τις βιοτεχνίες μολότοφ, με το άσυλο, με τους Πρυτάνεις που τα προστατεύουν όλα αυτά.

  Οι πάντες τα ξεχνάμε. Και πρώτοι απ΄ όλους εμείς οι δημοσιογράφοι.

  Γιατί «ξεσκονίζουμε» μια υπόθεση μόνο αν συμβεί τραγικό γεγονός και το μόνο που μένει είναι το κουτσομπολιό τύπου καφενείου.

  Αυτό γίνεται και σήμερα. Τώρα μάθαμε για τα στρατόπεδα εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής... Τώρα για τους θύλακες στην αστυνομία... Τώρα για τα επεισόδια με μετανάστες... Μέχρι τώρα δεν ξέραμε τίποτε...

  Και τώρα που τα μάθαμε τι θα κάνουμε;

  Να είμαστε βέβαιοι ότι θα τα ξεχάσουμε μέχρι το επόμενο κουτσομπολιό.

  Γιατί όταν τους μπρατσωμένους τους στέλνουμε στην Βουλή αυτά όλα «εξισώνονται» περιέργως περίπου ως θέματα απλού κουτσομπολιού... και διαψεύδονται.

  Γιατί φροντίζουμε με την ψήφο μα να στέλνουμε στην Βουλή εκπροσώπους μας που θεωρούν ακόμη και δολοφονίες τέτοιας μορφής όπως της Μαρφίν και του άτυχου νέου περίπου δικαιολογημένες.

  Υπάρχουν εκπρόσωποι μας στην Βουλή που με την συμπεριφορά τους διαλύουν την ιστορία και τους αγώνες της χώρας, τον κοινοβουλευτικό θεσμό, την ίδια την δημοκρατία αλλά εμείς το μόνο που κρατάμε είναι το κουτσομπολιό για τους συγκεκριμένους βουλευτές. Ποιος είπε τι... Ποιος έβρισε ποιόν... Ποια βουλευτής έχει ερωτική ζωή και πόσο σκανδαλώδης είναι... Ποιος βουλευτής έχει εμφανιστεί τα βράδια σε χώρους τραβεστί... και άλλα αυστηρώς ευτράπελα...

  Μέχρι εκεί φθάνει τον ενδιαφέρον μας. Κατά τα άλλα για να εκδικηθούμε το σύστημα τους ξαναστέλνουμε στην Βουλή. Και πάμε και στα σκάνδαλα.

  Πριν λίγο καιρό ο θόρυβος για την λίστα Λαγκάρντ έφθασε μέχρι την Αφρική... Τι έχει μείνει από την υπόθεση αυτή έκτός από το κουτσομπολιό για τους πολιτικούς που έκαναν ή έκρυψαν λαμογιές; Ποιος ενδιαφέρθηκε να μάθει τι απέγινε με την λίστα αυτή και ποιοι πλήρωσαν τα για πιθανές παράνομες «μεταναστεύσεις» καταθέσεων; Ούτε μάθαμε, ούτε θα μάθουμε ποτέ.

  Μας έφτασε το κουτσομπολιό για να περάσουμε την ώρα μας στον καναπέ μέχρι να πλαγιάσουμε... Έτσι χωρίς να δώσουμε μήνυμα, χωρίς προβληματισμό, χωρίς αντίδραση, χωρίς να ζητήσουμε να μας δώσουν λόγο θα μείνουν στην «καφενειακή μας ιστορία» σκάνδαλα και βρωμιές όπως οι συντάξεις - μαϊμούδες, το όργιο κλοπής στα ασφαλιστικά Ταμεία από οργανωμένες σπείρες εντός και εκτός των Ταμείων, το όργιο κλοπής των επιδομάτων, τα σκάνδαλα προμηθειών στους εξοπλισμούς, στις προμήθειες, στα πρόστιμα που διαφημίζονται και δεν εισπράττονται.

  Στην καφενειακή μας ιστορία θα μείνουν και οι χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις, οι φορολογικές «παρακάμψεις» και οι σκανδαλωδώς ανεκτέλεστες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

  Ποιος ενδιαφέρεται για την συνέχεια; Μας αρκεί το κουτσομπολιό για τα πρόσωπα και τους πρωταγωνιστές.

  Εμείς όμως λέμε ότι θα απαντήσουμε στις εκλογές... Και τι απαντάμε; Εδώ και 40 χρόνια στέλνουμε στην εξουσία τα ίδια κόμματα και τους ίδιους πρωταγωνιστές σκανδάλων και ταφής εγκλημάτων.

  Και επειδή ο δικομματισμός έγινε σύστημα που (πολύ ορθά) δεν το ανεχόμαστε για να τους εκδικηθούμε παραμερίζουμε ιδεολογικά πιστεύω, παραμερίζουμε αρχές και οράματα, παραμερίζουμε το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας και στέλνουμε στην Βουλή αυτούς που υπόσχονται χαβαλέ και διατήρηση της «ψυχαγωγίας» μας με άφθονο κουτσομπολιό.

  Η ιδεολογία και τα πιστεύω μας; Άστα για αργότερα... νέοι είμαστε. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΡΑΛΟΓΛΟΥ ΣΤΟ CAPITAL.GR ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ........ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ.....ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ 5-6 ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΩΡΑΙΟ....ΛΟΓΟ, Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30%. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ....ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

  • dem avatar
   dem @ Σαρακατσανος 25/09/2013 22:36:28

   Συμφωνώ με το σχόλιο να σημειώσω πάντως οτι δεν περιμέναμε " να γίνει το ολοκαύτωμα της Μαρφίν για να μάθουμε ότι υπάρχουν εστίες αναρχικών και ακροαριστερών επαναστατών που θέλουν να κάψουν την Αθήνα γιατί το θεωρούν επανάσταση". Αυτό συνέβη προηγούμενα εξίσου τραγικά, χωρίς ανθρώπινα θύματα ευτυχώς, αλλά με σπασίματα, εμπρησμούς και λεηλασίες, το Δεκέμβριο του 2008 μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.
   Πολύ φοβούμαι και εύχομαι να διαψευστώ, οτι οι πυρήνες της φωτιάς και της πυρκαϊάς σε συνδυασμό με αντιεξουσιαστές και ισλαμιστές-τζιχαντιστές που έχουν διεισδύσει στη χώρα μας, περιμένουν την "ευκαιρία" για να ξανακάνουν τα ίδια και χειρότερα.
   Η ευθύνη της πολιτείας και της αστυνομίας είναι να διαφυλαξει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Σαρακατσανος 27/09/2013 13:51:44

   "Αυτό καταντήσαμε να είμαστε. Ένα πανελλήνιο καφενείο παλαιάς επαρχιακής νοοτροπίας όπου και οι φόνοι και οι βιασμοί και η αιμομιξία συζητιόνται χαμηλόφωνα μέχρι να έλθει η ώρα να τσιμπήσουμε το μεσημεριανό ή να πλαγιάσουμε το βραδινό."

   Για να χωνέψουμε θα φέρουμε στο ροχαλητό μας φαντάσμα, εχθρούς, δαίμονες.

 38. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 25/09/2013 15:43:26

  Κώστα μου μετά από το σκάσιμο κάθε οικονομικής φούσκας συνηθίζεται η φυγή από την πραγματικότητα. Αυτό είναι διαπιστωμένο ιστορικά. Ο κύκλος ευφορίας-κατάρρευσης ο οποίος πυροδοτείται από την κερδοσκοπία (στη γη, στα ακίνητα, στις μετοχές, στα εμπορεύματα) έχει σχεδόν πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά. Ο Κέννεθ Γκέλμπρειθ κάπου γράφει για την οικονομική αμνησία από την οποία πάσχουν όλοι στη φάση της ανόδου και για τη φυγή από την πραγματικότητα στη φάση της κατάρρευσης. Αυτή η φυγή από την πραγματικότητα εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε τόπο και σε κάθε εποχή. Επινοούνται εχθροί, σκοτεινές αιτίες, βαθύτερα αίτια ενώ η φύση αυτού του κύκλου είναι πάντα η ίδια. Αυτή η φυγή εντείνεται από την πληθώρα των Μέσων (παρα)Πληροφόρησης και την ακατάσχετη υπερ-προσφορά πληροφοριών τις οποίες είναι πολύ δύσκολο ο μέσος άνθρωπος να διυλίσει και να αξιολογήσει. Ιδιαίτερα δε, όταν έχει καταστραφεί οικονομικά και αισθάνεται αποκλεισμένος κοινωνικά. Γι 'αυτό και τα λογικά άλματα στη σκέψη. Δεν είναι λοιπόν παράξενη η γιγάντωση της ΧΑ (Χίτλερ Αδόφος κατά τη συμβία μου και όχι Χρυσή Αυγή!) σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
  Ένα σφάλμα που κάνουμε επίσης, είναι η προσπάθεια ορθολογικής αντιμετώπιση του φαινομένου υπό την έννοια ότι ο μέσος ψηφοφόρος επιλέγει το Α ή το Β κόμμα με ορθολογικά κριτήρια. (Αυτό το ξέρουν οι πολιτικοί επιστήμονες πολύ καλά ενώ το αγνοοούν οι οικονομολόγοι).

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/09/2013 16:56:21

   +++

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/09/2013 17:05:16

   Γιάννη μου, αυτό ισχύει εν μέρει!
   Και στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία είχαμε σκάσιμο της φούσκας, αλλά δεν πήγε προς Ναζιστικά κόμματα το 10% του εκλογικού σώματος;

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 25/09/2013 18:06:37

    Κάθε λαός έχει τις παραστάσεις του, τις μνήμες του και τα βιώματά του. Στις χώρες που αναφέρεις δεν υπάρχει τόσο έντονη η αίσθηση της έλλειψης Δικαιοσύνης. Εδώ παράλληλα καλλιεργήθηκε έντονα μια παραλογοτεχνία και μια παραϊστορία που χάιδευε τα αυτιά και απ' ότι φαίνεται είχε σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση συνειδήσεων έτοιμων να δεχτούν τη δράση αυτής της οργάνωσης. Δεν είναι όμως νέο το φαινόμενο. Παλαιότερα εμφανιζόταν η 17Ν, μια εταιρεία δολοφόνων, ως Νέμεση εναντίον των "εχθρών του λαού". Και κρυφίως είχε την αποδοχή μερικών συμπολιτών μας στα πλαίσια μιας άλλης παραλογοτεχνίας και παραϊστορίας με "αντικαπιταλιστικό" πρόταγμα.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 26/09/2013 23:58:17

     Πολύ σωστά!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 27/09/2013 00:10:13

   Η συμπεριφορά του Πολίτη, όπως και του καταναλωτή είναι κύρια κατανοητή με ψυχολογικά κριτήρια και μη ορθολογικά κριτήρια.
   Τα ιδεολογήματα και οι ιδεολογίες έρχονται να καλύψουν τα ψυχολογικά κενά του ατόμου. Δεν είναι οι ψηφοφόροι της ΧΑ στη μεγίστη πλειοψηφία τους φασίστες.
   Κάτι αφίσες που κυκλοφόρησαν περι 450.000 μαχαιριών είναι τερατουργήματα των εμπνευστών τους. Νοοτροπία ολοκαυτώματος.

 39. Mariana avatar
  Mariana 25/09/2013 15:57:15

  Διαβάστε το "Η μαζική ψυχολογία του φασιμού" του Βίλχελμ Ράιχ. Έχει όλες τις απαντήσεις στο ζήτημα.

  http://www.scribd.com/doc/78095036/%CE%92%CE%AF%CE%BB%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%BC-%CE%A1%CE%AC%CE%B9%CF%87-%CE%97-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

 40. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 25/09/2013 16:00:53

  Απίστευτη η σημερινή δήλωση Κασιδιάρη, στο βίντεο 20 δευτερολέπτων:
  http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-katathetei-fakelous-gia-tis-egklhmatikes-organwseis-nd-pasok
  Θα την παίξουν άραγε τα κανάλια το βράδυ;
  Αν μη τι άλλο οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι στη Χ.Α. έχουν χιούμορ!

 41. Χ avatar
  Χ 25/09/2013 16:10:10

  Με σκληρά λόγια για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μιλά ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος, μιλώντας για το απαίσιο πρόσωπο του φασισμού.
  «Όταν την "Χρυσή Αυγή" την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω. Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν εμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξων. Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολείπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση. Υπάρχει κάτι που με τρομάζει πιο πολύ από το έγκλημα. Είναι ο τρόπος του εγκλήματος. Η ψυχρότητα της εκτέλεσης. Ούτε ένα δάγκωμα της ψυχής, ούτε ένας προβληματισμός της τελευταίας στιγμής, ούτε η παραμικρή νύξη της συνείδησης, ενός υποτιθέμενου φιλήσυχου πολίτη; Ποια λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει ένα «φιλήσυχο πολίτη» σε αδίστακτο εγκληματία; Το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας λεηλατημένης από κάθε αξία και ισοπεδωμένης ψυχής η ήταν καρπός ενός φόβου απέναντι σε εκείνους που τον διέταξαν να σκοτώσει; Με την ύπαρξη τόσων ντοκουμέντων και μαρτυριών για τη σχέση του με την εγκληματική οργάνωση η προσπάθεια να παρουσιασθεί ότι έχει χαλαρή σχέση μήπως και αυτή είναι αποτέλεσμα μιας εντολής η και ενός φόβου για την δική του την ζωή; Αλλά και η γελοία προσπάθεια των βουλευτών της Χ.Α να αποτινάξουν από πάνω τους και τον άνθρωπο και το έγκλημα δεν οδηγεί τον ταλαίπωρο και δυστυχή εγκληματία να καταλάβει ποια τύχη τον περιμένει και τον ίδιο;
  Και τα ερωτήματα συνεχίζονται: Άργησε η πολιτική ηγεσία να αντιληφθεί τι είναι η Χρυσή Αυγή η σιώπησε εν γνώσει της, έχοντας άλλες σκέψεις στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της; Αν άργησε, τότε είναι επικίνδυνη για τον τόπο λόγω αδυναμίας και ανικανότητος να συλλάβει την κρισιμότητα των στιγμών και να αξιολογήσει τα δεδομένα. Αν σιώπησε ένοχα γιατί νόμιζε ότι μπορεί να διαχειρισθεί το πρόβλημα, τότε θυσιάζει την πατρίδα στα πολιτικά της παιγνίδια. Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ’εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα; Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;
  Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση. Η διαφαινομένη αποφασιστικότητα του Υπουργού και της Πολιτείας θα έχει συνέχεια και συνέπεια η είναι ένα πυροτέχνημα λόγω του εκτάκτου των γεγονότων;
  Βλέπετε δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη. Πόσες φορές ακούσαμε από υπεύθυνα, υποτίθεται, πολιτικά χείλη ότι «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο», αλλά αυτό δεν ακούμπησε ούτε το δέρμα; Το ακόμη θλιβερότερο. Η διχοστασία της πολιτικής ηγεσίας και η απουσία καθαρού πολιτικού λόγου, η αδυναμία συνεννόησης σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, δείχνει μια πολιτική ηγεσία ανάξια της πατρίδος και των περιστάσεων. Ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες εις την πατρικήν οικίαν λόγω ασθενείας άκουσα τον αρχηγίσκο του ναζιστικού μορφώματος να μιλάει με τόση αηδία για το Κοινοβούλιο και για το πολίτευμα, με το γνωστό του χιτλερικό παραλήρημα. Διερωτώμαι: Δεν τον άκουσε κανένας εισαγγελικός λειτουργός.
  Δεν συνιστούν οι λόγοι του προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ποια αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και από την οικογένεια γίνονται μα άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές; Δυο λόγια ακόμη γι’αυτούς που ψήφισαν τον Ναζισμό. Ίσως δεν ξέρατε. Ίσως παρασυρθήκατε; Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση. Μεγαλύτερη απόγνωση από το Ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλοιώς ετοιμασθείτε να κλάψετε και το δικό σας το παιδί! Γιατί ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα».

  Απλά, συγκλονιστικός!

  • ΩΡΙΩΝ1 avatar
   ΩΡΙΩΝ1 @ Χ 25/09/2013 19:29:37

   Αυτή είναι η θαυμαστή ιδιαιτερότητα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
   Εχει κι αυτή αυτό το θαυμάσιο 2% Ιεραρχών που δίνει το δικαίωμα και στην αγέλη των υπολοίπων να υπάρχει...

 42. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 25/09/2013 16:29:18

  Μέσα στις αιτίες, βάλτε και ότι υπήρξε ιδιαιτέρως έντονη και ταυτοχρόνως άγαρμπη προσπάθεια εξοβελισμού κάθε ίχνους πολιτικής ορθότητας, στον δημόσιο λόγο με τρόπο τέτοιο που απελευθέρωσε τα ήθη του διαλόγου προς το χειρότερο. Η επιλογή αυτή έγινε ανεκτή ως στρατηγική αντιμετώπισης των αριστερών αρθρογράφων, βουλευτών ή διανοουμένων. Θεώρησαν αρκετοί οτι με πεζοδρομιακότερο λόγο θα προκαλούσαν «τζαρτζάρισμα» στον αριστερό συνομιλητή τους και θα κέρδιζαν τις εντυπώσεις στο ακροατήριο. Μέχρι ένα βαθμό όντως δούλεψε και βοήθησε στο να ειπωθούν κάποια πράγματα με το όνομά τους. Αλλά χάθηκε στην πορεία το μέτρο.
  Έτσι φτάσαμε στο σημείο σε σοβαρές συζητήσεις να ακούγονται κουβέντες που προλειαίνουν το έδαφος για να ειπωθούν ακόμα χυδαιότερες κ.ο.κ. Η πολιτική ορθότητα, μέχρι ένα επίπεδο, είναι πολιτισμική κατάκτηση. Όταν την εκλαμβάνουμε ως διάολο μεταμορφωμένο που μας στενεύει στο σβέρκο μη επιτρέποντάς μας να βγάλουμε επακριβώς όση ένταση θέλουμε στον τρόπο έκφρασής μας, αποτελεί συνεκκολαπτήριο αυγού φιδιών, όποιες προθέσεις κι αν είχαμε αρχικώς οι ίδιοι.
  Αυτή η επισήμανση είναι συμπληρωματική του άρθρου όπου φυσικά συμφωνώ οτι η ανοχή που έδειξε το κράτος και η κοινωνία απέναντι σε φαινόμενα ακροαριστερής ασυδοσίας αποτελούν τον κύριο παράγοντα απελευθέρωσης «αντιλόγου» με πολλαπλάσια σωρευμένη ισχύ σε βαθμό τερατουργήματος.

 43. ΑΠΑΙΧΤΟΣ avatar
  ΑΠΑΙΧΤΟΣ 25/09/2013 16:36:47

  Όπως βαδίζουν τα πράγματα, η εξαθλίωση λίγο πολύ για όλους μας είναι προ των πυλών, η κατάσταση στην κοινωνία θυμίζει ντόμινο..
  Τότε λοιπόν, ο σπόρος που έριξε ο Λαικός Σύνδεσμος/Χρυσή Αυγή -μέσω των θέσεων που πήραν σε πάμπολλα θέματα- θα εφαρμοστεί από μία Κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας στην οποία δε θα είναι κατ' ανάγκη μέλος της ο Κασιδιάρης ή ο Μιχαλολιάκος..
  ΠΑΤΡΙΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 44. X avatar
  X 25/09/2013 16:53:50

  Διαβάστε το συγκλονιστικό μήνυμα του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου κατά του φασισμού - Αποσπάσματα : ''....Υπάρχει κάτι που με τρομάζει πιο πολύ από το έγκλημα. Είναι ο τρόπος του εγκλήματος. Η ψυχρότητα της εκτέλεσης. Ούτε ένα δάγκωμα της ψυχής, ούτε ένας προβληματισμός της τελευταίας στιγμής, ούτε η παραμικρή νύξη της συνείδησης, ενός υποτιθέμενου φιλήσυχου πολίτη; Ποια λοιπόν είναι η οργάνωση και πόσο κολασμένη είναι, που μπορεί να κάνει ένα «φιλήσυχο πολίτη» σε αδίστακτο εγκληματία; Το έγκλημα ήταν αποτέλεσμα μιας λεηλατημένης από κάθε αξία και ισοπεδωμένης ψυχής η ήταν καρπός ενός φόβου απέναντι σε εκείνους που τον διέταξαν να σκοτώσει; Με την ύπαρξη τόσων ντοκουμέντων και μαρτυριών για τη σχέση του με την εγκληματική οργάνωση η προσπάθεια να παρουσιασθεί ότι έχει χαλαρή σχέση μήπως και αυτή είναι αποτέλεσμα μιας εντολής η και ενός φόβου για την δική του την ζωή; '' ''..... Έπρεπε να φθάσουμε στο αίμα για να καταθέσει ο Υπουργός όσα κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου; Αυτά δεν ήταν γνωστά; δεν ήταν δεδομένα; καθ’εαυτά δεν συνιστούσαν αδικήματα; είχαν αντιμετωπισθεί σαν αδικήματα; Αυτά δεν έδειχναν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση; Τις ορδές των βαρβάρων δεν τις έβλεπαν; Τις εικόνες των σύγχρονων ΕΣ-ΕΣ που γυρνούσαν στους δρόμους για να τρομάξουν τους Έλληνες δεν τις είχαν δει;
  Αυτές οι εμφανίσεις οι ομαδικές και ο τρόπος τους, δεν πιστοποιούσαν ότι πρόκειται για παραστρατιωτική οργάνωση. Η διαφαινομένη αποφασιστικότητα του Υπουργού και της Πολιτείας θα έχει συνέχεια και συνέπεια η είναι ένα πυροτέχνημα λόγω του εκτάκτου των γεγονότων;
  Βλέπετε δεν μας έχει πείσει η πολιτική ηγεσία ότι μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη. Πόσες φορές ακούσαμε από υπεύθυνα, υποτίθεται, πολιτικά χείλη ότι «το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο», αλλά αυτό δεν ακούμπησε ούτε το δέρμα; '' ''....άκουσα τον αρχηγίσκο του ναζιστικού μορφώματος να μιλάει με τόση αηδία για το Κοινοβούλιο και για το πολίτευμα, με το γνωστό του χιτλερικό παραλήρημα. Διερωτώμαι: Δεν τον άκουσε κανένας εισαγγελικός λειτουργός.
  Δεν συνιστούν οι λόγοι του προσβολή του δημοκρατικού πολιτεύματος; Ποια αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και από την οικογένεια γίνονται μα άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές; Δυο λόγια ακόμη γι’αυτούς που ψήφισαν τον Ναζισμό. Ίσως δεν ξέρατε. Ίσως παρασυρθήκατε; Τώρα καταλάβατε; Τώρα ξυπνήσατε; Τώρα δεν μπορείτε να επικαλείσθε ούτε την άγνοια, ούτε την διαμαρτυρία, ούτε την απόγνωση. Μεγαλύτερη απόγνωση από το Ναζισμό δεν υπάρχει. Αλλοιώς ετοιμασθείτε να κλάψετε και το δικό σας το παιδί! Γιατί ο Ναζισμός δεν έχει φίλους, έχει μόνον θύματα''».

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ X 25/09/2013 17:13:45

   Ιεράρχης!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ X 25/09/2013 19:59:27

   "Ποια αγωγή δίνει στα νέα παιδιά, τα οποία στερημένα ουσιαστικής παιδείας και από το σχολείο και από την οικογένεια γίνονται μα άμορφη μάζα από την οποία θα επιλέγονται οι αυριανοί εκτελεστές; "

   ᾿Αγαπητή Χ πόσο δίκιο ἔχετε! ῾Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ἐξετελέσθη πρίν ἀπό 30 χρόνια. . .ὅποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

 45. Δημητρης avatar
  Δημητρης 25/09/2013 18:51:28

  Γιατι αυτο που γινεται στα καναλια με την Χ.Α μου θυμιζει εντονα βατοπαιδι ? τελικα τιποτα δεν αλλαξε οποιους θελει το συστημα ανεβοκατεβαζει

 46. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 25/09/2013 19:19:09

  Κάποιες όρθιες μπετόβεργες εδώ μέσα είναι ικανοί να τον εγκαλέσουν επειδή "δεν λέει και για τους αναρχικούς", για τον Τσοχατζόπουλο, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ή την τρύπα του όζοντος. Κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν αλλά ενδεχομένως να ισχύει και το ακόμα χειρότερο που υποψιάζομαι σιγά-σιγά: πράγματι δεν καταλαβαίνουν.

 47. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 25/09/2013 19:25:17

  Τι συμβαίνει ρε παιδιά στη Θύρα 7 και τσακώνονται...αναμεταξύ τους; Βγάλανε κάποια...λιοντάρια του λιμανιού τα κόκκινα και φορέσανε τα μαύρα, με το αζημίωτο πάντα;

 48. GO avatar
  GO 25/09/2013 20:10:11

  Στη ΝΔΦΚ!!!

 49. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 25/09/2013 20:11:57

  φίλτατε Κυθήριε,
  δεν ..διαφωνούμε με έναν Diamond Angel!!!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Κώστας Ροδινός 25/09/2013 20:37:33

   Χαχα !! Την καλησπέρα μου , αγαπητέ αρθρογράφε μας !

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κώστας Ροδινός 25/09/2013 21:29:12

   Βεβαίως φίλε Κώστα!
   Ἰδιαιτέρως μέ ἕναν τόσο φιλικό καί εὐγενικό Ἄγγελο!!

 50. Albert avatar
  Albert 25/09/2013 20:29:20

  Έτσι ακριβώς, μόνο που δεν είναι μόνο τι γράφαμε (έγραφαν) εδώ.

  Είναι όλη η νοοτροπία "είμαι πατριώτης-είσαι προδότης" που διακονούσαν και διακονούν διάφοροι όψιμοι ιδεολογικοί ταγοί της δεξιάς παράταξης, για πολιτικούς και πολιτικές που δε γουστάρουν.

 51. ΩΡΙΩΝ1 avatar
  ΩΡΙΩΝ1 25/09/2013 20:30:59

  "Είναι αυτονόητο ότι ΧΑ ψηφίζουν οι αστυνομικοί, που μετράνε πάνω από 10 νεκρούς και κάθε μέρα αναλώνονται με τα καπρίτσια του ΣΥΡΙΖΑ."
  Αφού δεν έπιασαν ούτε ΕΝΑΝ (1) του ΣΥΡΙΖΑ καλά να πάθουν...
  Είναι τόσο ανίκανοι, όπως λές, που νομίζουν οτι η Χ.Α. θα τους ταίζει για να παίζουν κλέφτες κι αστυνόμους με τους μπάχαλους χωρίς να πιάνουν ούτε έναν κι ας μετράνε 10 νεκρούς?

 52. ΩΡΙΩΝ1 avatar
  ΩΡΙΩΝ1 25/09/2013 20:35:10

  Δίκιο, ντροπή να βρίζουν τα κακόμοιρα παιδιά οι ανάρχες και να τα αποκαλούν χυδαία “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”.
  Ετσι κι αυτά, κάνουν αυτό που έκανε ο Αγάς με τα βαρίδια του, αφού τους είναι αδιανόητο να πιάσουν έναν αναρχικό...Μήπως να μεταθέσουν την Αγγελική στα Εξάρχεια?

 53. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/09/2013 20:36:12

  Βεβαίως και καλλιεργείται εκεί που αναφέρεις . Αλλά τι τα θες , άλλοι είναι πιο επιρρεπείς , άλλοι πάλι έχουν αντιστάσεις . Η διαφορετικότητα των χαρακτήρων . Μεγάλο θέμα και ενδιαφέρον όμως , για συζήτηση !

 54. ΩΡΙΩΝ1 avatar
  ΩΡΙΩΝ1 25/09/2013 20:55:40

  Εδώ κάνεις λάθος φίλε Κυθήριε.
  Το ίδιο λάθος του Μάρξ, που έφερε την κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού και το ίδιο λάθος των νεοφιλελεύθερων που έφερε την παρούσα κρίση. Που δεν ξέρουμε αν και ότε και πως θα τελειώσει. Επιθετικότητα και απληστία άνευ ορίων, ιδίως σε όσους είναι υπεράνω νόμων...
  Εχει δίκιο η Diamond Angel και είναι αποδεδειγμένο και καρατσεκαρισμένο επιστημονικά. Ο κατώτατος φλοιός του εγκεφάλου μας έιναι γεμάτος ζωώδη επιθετικότητα που μόνον τα τελευταία λίγα χρόνια εξέλιξης της φαιάς ουσίας την καταστέλλουν όχι πάντα με επιτυχία...

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΩΡΙΩΝ1 25/09/2013 22:04:40

   Φίλε ΩΡΙΩΝ,ὁ ἄνθρωπος κατά τήν ἀνάπτυξή του ἀπό τήν παιδική του ἠλικία ἀντιμετωπίζει πολλούς περισπασμούς,τό οἰκογενειακό περιβάλλον ἔχει τήν μεγαλύτερη ἐπίδραση πάνω του.Βέβαια δέν εἶναι αὐτό τό μόνο πράγμα πού καθορίζει τί πρόκειται νά γίνει τό παιδί.
   Ἡ δεύτερη μεγαλύτερη ἐπίδραση πού ὑφίσταται τό παιδί εἶναι ἡ κληρονομική προδιάθεση καί,ἀκριβέστερα,οἱ κληρονομικές προδιαθέσεις,ὅπως εἶναι ὁ βαθμός τῆς κινητικῆς δραστηριότητας πού διαθέτει κληρονομικά τό παιδί,ἡ προσαρμοστικότητα κ.ἄ.
   Ὅλα αὐτά καθορίζουν ποιά παιδιά εἶναι ''εὔκολα'' ἤ ''δύσκολα'' στό μεγάλωμά τους,ἀφοῦ ἐπιδροῦν στό πῶς ἀναπτύσσονται,πῶς ὠριμάζουν.
   Ὁποιεσδήποτε ὅμως κληρονομικές προδιαθέσεις κι ἄν ἔχει τό παιδί,τό εἴδος τῆς φροντίδας πού παίρνει ἀπό τούς γονεῖς του εἶναι τό πιό σημαντικό γιά τόν καθορισμό τῆς τελικῆς ἐξέλιξῆς του.
   Ἡ συμπεριφορά δηλαδή τῶν γονέων πρός τά παιδιά τους,μπορεῖ νά ἀλλάξει τελικά τά κληρονομικά δεδομένα πρός τό καλύτερο ἤ πρός τό χειρότερο.

   • ΩΡΙΩΝ avatar
    ΩΡΙΩΝ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 27/09/2013 10:05:34

    Αυτό ακριβώς εννοώ αγαπητέ Κυθήριε, όταν λέω οτι η φαιά ουσία, η οποία εμφανίστηκε μόλις τα τελευταία εξελικτικά χρόνια του ανθρώπου και διαρκώς μεγενθύνεται
    λόγω της επιρροής του νέου περιβάλλοντος,
    (σχολείο, οικογένεια, κοινωνία) και της συμπεριφοράς όλων αυτών απέναντι στον νέο άνθρωπο, καθώς και στην δική του δεκτικότητα, επιβάλλεται τελικά επι των υφισταμένων επιθετικών ενστίκτων και της φυσικής απληστίας του ανθρώπου και την δαμάζει χωρίς βεβαίως να μπορεί να την εξαφανίσει. Ετσι μόλις αυτή διακρίνει κάποια ρωγμή, στον έλεγχο της λογικής και της παιδείας του, επανεμφανίζεται και φέρνει καταστροφές ενίοτε.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ ΩΡΙΩΝ 27/09/2013 11:14:08

     Ἀγαπητέ Ὠρίων καλημέρα,εὐχαριστῶ γιά τήν ἀπάντηση!
     Αὐτήν τήν ''φυσική απληστία'' καί τά ''υφιστάμενα επιθετικά ένστικτα'',ἐγῶ θά τά ὀνόμαζα ''ροπή πρός τό κακό''.

 55. Valter avatar
  Valter 25/09/2013 21:26:28

  Φίλε αν αυτό κατάλαβες παραιτούμαι.

 56. Fanouris74 avatar
  Fanouris74 25/09/2013 21:43:10

  H X.A. γιγαντώθηκε και νομιμοποιήθηκε στην πλατεία των "αγανακτισμένων", είτε μας αρέσει να το ακούμε είτε όχι.

 57. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 25/09/2013 23:08:57

  Πολυ καλη η αναλυση στο αρθρο!!! Καποιο φιλοι αναφερονται στην νεολαια. Εδω θα ηθελα να προσθεσω μια πραγματικη εμπειρια. Επι επταετιας δημιουργηθηκε στην Ελλαδα μια οργανωση με το ονομα Άλκιμοι¨. Πολυ ωραιες στολες , ξυλινα οπλα , παρελασεις στις εθνικες εορτες . κλπ Μικρος εγω εντυπωσιαστηκα και ζητησα απο τον πατερα μου να με αφησει να γινω μελος. Φυσικα οχι μονο δεν με αφησε αλλα αρχισε να μου εξιστορει γεγονοτα της Ν. Μεταξα , την ιστορια των Ναζι , μου εξηγησε τι εγκληματα εγιναν κλπ. Οι αλκιμοι λοιπον τα πρωτα χρονια ειχαν χρημα, κρατικη υποστηριξη απο την Χουντα και αν το θελετε πουλαγαν και μουρη και κοροιδευαν προσκοπους κλπ . Ετσι λοιπον απεκτησαν ρευμα το οποιο βεβαια εξαφανιστηκε αποτομα με την αποκατασταση της Δημοκρατιας. Την παραπανω χουντικη νεολαια την διοικουσαν περιεργοι τοπικοι παραγοντες καποιοι απο αυτους ηταν παιδεραστες , χαρτοπαικτες , ρουφιανοι της χουντας κλπ. ΣΥΝΕΠΩΣ θα ηθελα να σημειωσω οτι η ευθυνη σημερα ειναι κατα κυριον λογο στους ΓΟΝΕΙΣ. Πρεπει ανοιχτα ναμιλησουν με τα παιδια τους. Να απολογηθουν για τα σφαλματα τηε γενιας μας και τα προβληματα που τους παραδιδουμε. Να χρησιμοποιησουμε παραδειγματα απο την ιστορια , τον διχασμο που μας κατεστρεψε τοσες πολλες φορες οπως επισης και σκληρα ντοκουμεντα τοσο των σφαγων που δημιουργησαν οι Ναζι οπως επισης και οι κομμουνιστες τοσο στην Ελλαδα οσο και στην Ασια και στην Ευρωπη. Και μια τελευταια παρατηρηση / σχολια για την φυλλαδα του εθνικου δημοσιογραφου και κριτη ολων. Ηταν η καταλληλη στιγμη να προβαλλουν την εκδοση για τον Αρη Βελουχιωτη? Τωρα που ο φανατισμος ειναι στο κοκκινο ? Τωρα που ο κοσμος ειναι ζαλισμενος απο την κριση?

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Ρεαλιστης 25/09/2013 23:49:07

   Πολύ σωστός Ρεαλιστή!

 58. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 25/09/2013 23:20:19

  Τελικά θα λάβουμε ποτέ απάντηση τι έγινε με τα πορίσματα των έξι (6) εταιριών που ήλεγξαν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ?…έκτός κι αν οι συστημικές – συνταγματικές συμμορίες παραμένουν στο απυρόβλητο…

 59. Jim avatar
  Jim 26/09/2013 00:10:41

  Ειναι ο ανθελληνισμος και το μίσος των κομμάτων της μεταπολιτευσεως προς καθε τι ελληνικό

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Jim 27/09/2013 00:24:53

   μάλιστα..και μετα τα προβατα ειδαν την Χρυση αυγή και τους πηραν για πατριώτες (θα μου πεις αφου κρατουσαν σημαίες.. παω πάσο)
   καλα να παθουμε

 60. Samurai avatar
  Samurai 26/09/2013 02:10:53

  Αγαπητέ Ορεσείβιε
  Είμαστε ένα έθνος που βρίθει από διχασμένες προσωπικότητες.
  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συριζα, με Σαμαρά καταλληλότερο για πρωθυπουργό.
  Το ''νοσοκομειακό χαράτσι'' των 25 ευρώ σήκωσε θύελλες διαμαρτυριών,
  αλλά τα φακελάκια πάνε κι έρχονται.
  Να καεί η βουλή φωνασκεί το πλήθος και ζήτω η δημοκρατία ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ! ! !
  Όχι στο φασισμό λένε κάποιοι άλλοι με κουκούλες, κρατώντας ρόπαλα στα χέρια και μπουκάλια με στουπιά.
  Άλλοι παλεύουν για τους απλούς καταναλωτές, κι όταν αυτοί δεν το κατανοούν,
  κλείνουν τους διακόπτες.
  Σκοτάδι παντού φίλτατε και σήψη.
  Αφόρητη μπόχα, ανυπόφορη.
  Ψάχνουμε τις αιτίες του απόλυτου ξεπεσμού μας στο παρελθόν, λες και διδαχθήκαμε ποτέ από αυτό .
  Πόσο θα ξεφτιλιστούμε ακόμα ήθελα να ήξερα.
  Μόνο αυτό
  για να είμαι έστω στοιχειωδώς προετοιμασμένος.

 61. Ρηνα avatar
  Ρηνα 26/09/2013 11:43:46

  Σε αρκετα σχολια αναπτυχθηκε αυτο που θα μπορουσε κανεις να συνοψισει στο τριπτυχο: διαφθορα, σηψη, παρακμη. Σε ολους τους τομεις αλλα κυριως στη σκεψη και συμπεριφορα μας. Κανεις δεν λεει στο παιδι του την ωρα που ετοιμαζεται να υπηρετησει τη πατριδα-οπου σε πανε - αλλα τρεχει με λυτους και δεμενους για τα περαιτερω. Οι προαγωγες στο Δημόσιο και οπου μπορουν να επεμβουν τα κομματα εχουν ταριφες χρηματικες αλλα και σε...ειδος, τα φακελλακια στους γιατρους ζουν και βασιλευουν ( ειναι το τελευταιο που θα διορθωθει), τα Δημοσια σχολεια υπολειτουργουν και γενικα η κατηφορα καλα κρατει.
  Ολα αυτα τα φαινομενα τα παραγουν ανθρωποι, οι γονεις μας, εμεις, τα παιδια μας. Γιατι τα στηλιτευουμε οταν τα κανουν αλλοι αλλα τα δικαιολογουμε οταν τα κανουμε εμεις. Εκει ειναι το προβλημα .Οταν βλεπουμε οτι αυτος που ψηφιζουμε ειναι φαυλος αλλα θα μας εξυπηρετησει μετα...Ολα λοιπον ξεκινουν απο το εγω μας. Τη φιλαυτια μας. Οταν θα μαθουμε να τη βαζουμε δευτερη και να προτασσουμε το συνολο, τοτε ισως μπορει να υπαρξει και για την Ελλαδα μελλον. Σε ολους τους χωρους, σε ολα τα κομματα, στο σπιτι μας μεσα. Πρωτα διορθωνουμε την οικογενεια μας και μετα βγαινουμε να διορθωσουμε το Εθνος. Εμεις ολοι γιναμε τιμητες των παντων και τη προκα στο ματι μας δεν τη βλεπουμε. Οταν θαρθουν τα πιο δυσκολα, γιατι μην αυταπατωμεθα, θαρθουν, θα φαμε μεταξυ μας τις σαρκες μας; η θα στρωθουμε να δουμε πως αυτο το Ψευτορωμεϊκο θα καταφερει να ξαναγινει αληθινο; Αυτα εχουν τιμημα και συνηθως ειναι σκληρο. Η πιο διασημη Ιστορια της ανθρωποτητος μας το διδαξε, η δικη μας. Η αυτογνωσια παντα βοηθησε τους λαους που την ειχαν.

 62. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 26/09/2013 15:22:04

  Συγχαρητήρια στον αρθρογράφο και στους περισσότερους σχολιαστές! ΧΑ: το μπαγιάτικο κερασάκι στην τούρτα του party μίας "αμαρτωλής και χαμένης" ευρωλιγούρικης "πολιτικής" (λέμε τώρα!) πελατείας...

 63. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/09/2013 18:01:45

  Φιλε Κωστα θα συμφωνησω με τα λεγομενα σου.

  Η ιστορια συνεχιζεται...
  Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και υψηλή χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ ( !!!!! ), αφέθηκε μετά την απολογία του για υπόθεση δωροδοκίας από εξοπλιστικά ο πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Κάντας.

  Που βρηκε τα χρηματα ο Κάντας? Ποθεν Εσχες ?

  Για να συμπληρωσω σε οσα αναφερεσαι στοι αρθρο σου, για εμενα η δυστυχια αυτης της Χωρας ειναι μια ατακα :
  "Το Κρατος εχει Συνεχεια"

  ΠΠ

 64. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 26/09/2013 18:19:26

  Προφητικο Βιντεο....!!!
  ΚΩΝ.ΠΛΕΥΡΗΣ ανάλυση ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=55sXdpbXOI4

  Δειτε το...

  ΠΠ

 65. Dyer avatar
  Dyer 26/09/2013 21:02:53

  «Ναι, είναι αλήθεια, οι οικονομικές κρίσεις (και εμείς βιώνουμε μια οδυνηρή και παρατεταμένη κρίση), οδηγούν τους πολίτες σε ακραίες επιλογές. Όμως, γιατί η ΧΑ και όχι τα άλλα τα κόμματα, που επίσης……»
  Ακριβώς επειδή όλοι γνώριζαν ότι η ΧΑ είναι το μόνο κόμμα εκτός συνταγματικού τόξου το ψήφισαν θέλοντας να εκδικηθούν το σύστημα. Το αυγό του φιδιού, παγκοσμίως, έχει πολύ συγκεκριμένες συνθήκες επώασης. Με τις υπόλοιπες λάθος αιτιάσεις το πρόβλημα θα γιγαντωθεί.

 66. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ 26/09/2013 22:08:41

  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΤΕ 20% ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΙΑ Η ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ

 67. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 26/09/2013 23:24:19

  Η κύρια γενεσιουργική αιτία του φαινομένου της ΧΑ και όλων των ακραίων κοινωνικών φαινομένων είναι απουσία του Κράτους ως Ηθικής αρχής και Αρχής Δικαίου από την συνείδηση των Πολιτών.
  Σε περιόδους οικονομικής κύρια κρίσης η απουσία του Κράτους (εκδηλώνεται με αδυναμία, ανεπάρκεια, διαφθορά στην τέλεση των λειτουργιών του) δημιουργούν στους Πολίτες την αίσθηση το κενού, αβεβαιότητα, φοβίες.
  Ακραίες ιδεολογίες, και οργανώσεις έρχονται να καλύψουν το κενό προστασίας των Πολιτών.
  Επομένως, οι αιτίες είναι πολιτικές. Η απουσία του Κράτους για την οποία υπεύθυνες είναι οι πολιτικές δυνάμεις, κύρια οι κυβερνούσες.
  Η αποδοχή των ακραίων ιδεολογημάτων οφείλεται σε λόγους ψυχολογικούς κύρια και δευτερευόντως ιδεολογικούς.

 68. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 27/09/2013 14:15:13

  Στον όλο προβληματισμό ας συμπεριληφθεί και η γνωστή,προφητική άποψη του Μάνου Χατζηδάκη, http://www.edd.gr/index.php/component/content/article/23-announcements/92-hatzidakis-article

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.