#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/08/2012 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιά μέτρα έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής(Αναναεωμένο) Αν θα ήθελε κανείς να δώσει ένα τίτλο στα όσα συμβαίνουν με το πακέτο μέτρων και τις συναντήσεις πριν τις επαφές με τους ξένους εταίρους θα έλεγε: «Δώστε στον Στουρνάρα ένα… Lexotanil».

Ακόμη και η συνάντηση της Δευτέρας στο Μαξίμου με τον Σαμαρά που κράτησε πάνω από δύο ώρες είχε στόχο να επιβεβαιώσει ότι έχουν κλειδώσει μέτρα ύψους 10,5 δις και ψάχνονται για άλλο 1 δις ευρώ.

Ωστόσο, το πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι να κλείσει ολόκληρο το πακέτο εδώ και τώρα. Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κανείς άλλος σκέφτεται τις ασφυκτικές ημερομηνίες αφού έχουν χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο όταν θα έρθει η τρόικα.

Το θέμα που προκαλεί πονοκέφαλο λένε οι πληροφορίες μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο Μαξίμου και την πλατεία Συντάγματος γνωρίζουν ότι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο θα απορριφθούν από την τρόικα. Πρόκειται κυρίως για περικοπές δαπανών που δεν έχουν αιτιολογηθεί πλήρως και που δύσκολα μπορούν να σταθούν. Αυτό είναι το ένα πρόβλημα με την εξωτερική τρόικα. Το δεύτερο έχει να κάνει με την εσωτερική τρόικα, ουσιαστικά δηλαδή με τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη και τις αντιρρήσεις που προβάλλουν για ορισμένα μέτρα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τι πληροφορίες του antinews, Σαμαράς και Στουρνάρας έχουν κρυφούς άσους, δηλαδή μέτρα που θα ικανοποιήσουν και τις δύο… τρόικες. Και την εξωτερική καθώς θα καλύπτουν τα μέτρα που θα απορριφθούν αλλά και την εσωτερική αφού θα καλύπτουν τις αντιρρήσεις εντός του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

«Κάθε μέρα επεξεργαζόμαστε αυτό το πακέτο και κοστολογούμε τα μέτρα», είπε έξω από το Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας ενώ υπογράμμισε ότι «θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Είδομεν για όλα αυτά, αλλά πάντως, στο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα πάνε όλα καλά στις κρίσιμες συναντήσεις αυτής της εβδομάδας.

Σε ότι αφορά το θέμα της εφεδρείας και τις αντιρρήσεις του κ. Κουβέλη, ο κ. Στουρνάρας επιχείρησε να αλλάξει την ατζέντα και να καθησυχάσει τους κυβερνητικούς εταίρους λέγοντας: "Μιλάμε για άλλου τύπου εφεδρεία. Όχι για την εφεδρεία που είχε εφαρμοστεί πριν. Άρα, μιλάμε για εντελώς νέου τύπου εφεδρεία" είπε.

Σε ότι αφορά αυτά καθ’ αυτά τα μέτρα, οι εισηγήσεις που έχει κάνει ο υπουργός Εργασίας, Γ.  Βρούτσης φαίνεται να υιοθετούνται αν και μέχρι το τέλος θα υπάρξουν αλλαγές. Φαίνεται να κλειδώνει το πλαφόν για περικοπές στους μισθούς πάνω από τα 800 ευρώ σε ποσοστό 2%.

Οι πληροφορίες για τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι:

Νέου τύπου εφεδρεία που θα φέρει εκτός δημοσίου περίπου 35.000 δημοσίους υπαλλήλους, σε δυο δόσεις (το 2013 και το 2014) μόνο όσων μπήκαν στο πολυπόθητο δημόσιο χωρίς να μετέχουν σε καμιά διαγωνιστική διαδικασία (αναλυτικά εδώ)
Μείωση στις συντάξεις από 2% έως και 15%. Η μείωση θα γίνει από το πρώτο ευρώ και μάλλον με πλαφόν τα 700 ευρώ.
Κατάργηση του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών.
Αύξηση του κατώτατου χρόνου για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 χρόνια στα 20 (6.000 ένσημα). Οι ρυθμίσεις αυτές θα θίξουν εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και μητέρες με ανήλικα παιδιά.
Περικοπή ή κατάργηση της 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης και πλαφόν στις επικουρικές.
Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ. Το μέτρο θα μειώσει τους μισθούς των υπαλλήλων των οργανισμών αυτών έως και 35%.
Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2013.
Μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ
Νέες περικοπές στα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας για όσους δημοσίους υπαλλήλους τα λαμβάνουν.
Μείωση του εφάπαξ κατά 23% για τους δημοσίους υπαλλήλους και έως 45%, για τους υπόλοιπους, ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει.
Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα με θέσπιση εισοδηματικών αλλά και περιουσιακών κριτηρίων (π.χ. ιδιοκατοίκηση) για την οικογένεια των δικαιούχων. Πληροφορίες ανφέρουν ότι εκτός των επιδομάτων ανεργίας και του οικογενειακού όλα τα υπόλοιπα επιδόματα κόβονται. Μόνο πολίτες με εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ το χρόνο θα λαμβάνουν επίδομα, ενώ μόλις των 50% του σημερινού ποσού θα λαμβάνουν οι πολίτες με εισοδήματα ως 30.000 ευρώ το χρόνο. Για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα τα επιδόματα περικόπτονται πλήρως.
Περικοπές στις συντάξεις όσων λαμβάνουν δεύτερη και τρίτη σύνταξη, καθώς και στις συντάξεις που παίρνουν οι άγαμες θυγατέρες.
Εφεδρεία για 30-40 χιλιάδες υπαλλήλους και μένει να δούμε τον τρόπο που δε θα προκαλεί προβλήματα στον κυβερνητική συνασπισμό. Εκτιμάται ότι 10% αυτών, δηλαδή πάνω από 3.000 έχουν ελεγχθεί ή τιμωρηθεί για διάφορα αδικήματα και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την πρώτη φουρνιά εφέδρων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. goukmouk avatar
  goukmouk 21/08/2012 07:59:27

  εμείς να δεις ποσα lexotanil χρειαζομαστε !!!!!!!! και δε τα δινουν και με πιστωση.......

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 21/08/2012 08:17:59

  Βαδίζουμε πρός τά 'ομπρός' κλωτσώντας τόν ίδιο παλαιό καί άδειος κουβά.....

  "Bloomberg reports …

  The EU’s two rescue funds may only amount to about 20 percent of the outstanding debt of Italy and Spain, limiting its ability to lower the nations’ borrowing costs.
  The EU’s two rescue mechanisms, the European Financial Stability Facility and the yet-to-start ESM, may have 500 billion euros ($621 billion) available for purchases.
  Italy and Spain have about 2.4 trillion euros combined of outstanding bonds, bills and loans."

 3. Μήτσος Τάκις avatar
  Μήτσος Τάκις 21/08/2012 08:23:20

  Αφιερωμένο στους "μετράδες"

  Θα πω μονάχα πως το κορύφωμα που 'χε το αλλόκοτο τούτο δράμα
  στρίγγλιζε κλαίγοντας ο δικαστής στα διαλείμματα φώναζε μάνα
  φώναζε μάνα σαν το φουκαρά που χθες καταδίκασε για ληστεία
  και για κοινό παραδειγματισμό τον αποκεφάλισε στην πλατεία

  http://www.youtube.com/watch?v=piMLTXCDleA

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Μήτσος Τάκις 21/08/2012 21:17:07

   λες να ξυπνήσει κάποτε ο "γορίλας" ??? χλωμό το βλέπω

 4. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 21/08/2012 08:33:31

  Τα μέτρα είναι εξόχως άδικα και γι αυτό η κοινωνία θα τα απορρίψει σκληρά. Ενώ κόβουν συντάξεις από τα 800 ευρώ-έτσι λένε ως τώρα-και ό,τι απόμεινε από τα δώρα στο δημόσιο, την ίδια αυτή ώρα επιβραβεύουν τους παχυλούς μισθούς αρκετών κατηγοριών των ειδικών μισθολογίων εφόσον αυτοί θα υποστούν μειώσεις από τον Ιανουάριο. Στο μεταξύ ένας απλός υπάλληλος των 540 ευρώ(νέοι δάσκαλοι) ή των χιλίων και κάτι(οι παλίότεροι) δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των οικογενειών τους. Πέρσι το χειμώνα πολλές οικογένειες δεν είχαν να βάλουν πετρέλαιο, τα παιδιά τους κρύωναν. Πού είναι λοιπόν η δικαιοσύνη;

 5. irida avatar
  irida 21/08/2012 09:10:40

  Εύγε, εύγε!! Μειώσεις στη σύνταξη ΟΓΑ, όχι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια!!! Εύγε. Στον επόμενο γύρο να υποθέσω θα κόβουν και κεφάλια με περισσή χαρά κι αγαλλίαση. Καλοί υποτακτικοί και τούτοι(γνωστό εκ των προτέρων). Περικοπή δώρων, των ελαχίστων που απέμειναν, απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην πράξη.....
  Σκέφτομαι, τελευταία, κάτι που διάβασα πως είπε ο γέροντας Παΐσιος. Πως ο κόσμος θα σιχαθεί εντελώς τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες. Και θα τους δικάσει επίσης. Όλους, όχι μόνο το ΓΑΠ. Εύχομαι , να έρθει το συντομότερο αυτή η μέρα.

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ irida 21/08/2012 23:04:47

   Αγαπητή irida,

   δεν έλεγε τέτοιες ασυναρτησίες ο γέροντας.
   Μη πιστεύεις ΤΙΠΟΤΑ από όσα γράφουν διάφοροι απατεώνες προς πολιτικό ή οικονομικό όφελός τους. ΜΟΝΟ τα βιβλία του ίδιου του γέροντα πίστευε, που έχει εκδώσει στη Μονή που έφτιαξε ο ίδιος, στην Σουρωτή.

   • irida avatar
    irida @ Nietzsche 22/08/2012 07:39:31

    Nietzsche, δεν είμαι ούτε αφελής ούτε άσχετη με το..χώρο. Γνώρισα και το γέροντα και μου αρκεί για να αξιολογήσω. Από κει και πέρα δεν είναι δύσκολο να "αρπάξε" κάποιος μια υποτιθέμενη ρήση του γέροντα για να εκφράσει τη δική του αγανάκτηση. Ναι, πέφτει τρομερή εκμετάλλευση του γέροντα. Τραγικό. Όσο για τα βιβλία που εκδίδονται από τη Σουρωτή δεν με καλύπτει σε συγκεκριμένα σημεία το περιεχόμενο. Μην ξεχνάμε και την υποκειμενική προσέγγιση όταν μεταφέρουμε λόγια και πόσο εύκολο είναι να αλλοιωθούν και να εκφάζουν εμάς.
    Καλημέρες.

   • crass avatar
    crass @ Nietzsche 22/08/2012 16:05:06

    Είδα το ψευδώνυμο και νόμιζα ότι θα κατακεραύνωνες το σχόλιο για προφήτες, αγράμματους, παπατζήδες και λαοπλάνους "γέροντες".

    Οποία απογοήτευση. Κρίμα για τον τιτάνα μηδενιστή που του μαγαρίζεις το όνομα.

 6. popolaros avatar
  popolaros 21/08/2012 09:40:15

  Δυστυχώς και αυτή όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση έχει κηρύξει ένα νεοφιλελεύθερο πόλεμο εναντίον του Λαού.
  Ο απλός μισθωτός και συνταξιούχους φταίει για όλα...άρα από αυτόν θα πάρουμε τα λεφτά που λείπουν από τις διάφορες τρόικες.
  Τίποτα δεν άλλαξε και όλα τα ίδια μένουν.

 7. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 21/08/2012 09:41:02

  Αυτά τα 30 ευρώ στους αγρότες είναι η κατάντια μας ως κοινωνία. Καταφέραμε με τον αμοραλισμό μας και την ανεκτικότητα ή και τη συμμετοχή μας ακόμα στα κλειστά συμφέροντα, μια κυβέρνηση να χρειάζεται να κόψει τριάντα ευρώ από μια σύνταξη τριακόσια ευρώ.. Βρε δεν αυτοκτονούμε ομαδικά όλοι μας! Με τι τσίπα κοιτάμε τα γερόνια στα μάτια! Άκου φταίει η κυβέρνηση; Άκου! Και εμείς όλοι οι αθώοι! Γιατί δεν βγαίνει ένας ευαγής κλάδος, οι στρατιωτικοί; Οι δικαστικοί να πούνε μή κόβετε τα τριάντα από τους παππούδες που παίρνουν τριακόσια εξήντα, κόψτε από μας που παίρνουμε τρίαεξακόσια; Γιατί; Γιατί δεν είμαστε καν κοινωνία! Να αυτοκτονήσουμε! Ντροπή μας!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Β.Κ.Σ. 21/08/2012 14:34:54

   Τα είπατε όλα! Αυτό με το κόψιμο του βοηθήματος του ΟΓΑ δεν μπορεί να περάσει έτσι .....

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ Β.Κ.Σ. 21/08/2012 19:43:51

   Μεγάλη αλήθεια αυτό που λες. Αυτό με τα 30 ευρώ είναι η απόλυτη ξεφτίλα, αν το ψηφίσουν σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν έχω λόγια.

   Πόσο εύκολο και ωραίο θα ήταν μια ομάδα από αυτά τα ΜΑΜΗΜΕΝΑ ειδικά μισθολόγια (δεν εννοώ στρατιωτικούς, πυροσβέστες αλλά εννοώ τα μεγαλύτερα ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ τους δικαστικούς που παίρνουν 3-4άρες) να πούνε 'πάρτε από εμάς, όχι από τις συντάξεις των 300 ευρώ'. Τι ωραίο μήνυμα που θα έστελναν οι τεμπελχανάδες.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Βούρδουλας 22/08/2012 09:27:00

    Άλλο υψηλόμισθοι, άλλο τεμπελχανάδες. Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για τους δικαστικούς, αλλά τεμπελχανάδες πάντως δεν είναι. Πολλές δίκες διαρκούν μέχρι βαθέως όρθρου, ενώ και η δουλειά που παίρνουν οι δικαστικοί στο σπίτι (δικογραφίες για μελέτη και προετοιμασία) μόνο αμελητέα δεν είναι.

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Β.Κ.Σ. 21/08/2012 22:25:56

   Tα μπερδεύεις Β.Κ.Σ. ακούγοντας τα παπαγαλάκια!!!Η μάζα των Στρατιωτικών παίρνει 900 και πληρώνει 500 ευρώ ενοίκιο στα κατσικοχώρια των συνόρων,για να είσαι ελεύθερος να γράφεις κακοήθειες!!!!!!!!!!!

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Κώστας Τ 22/08/2012 00:15:12

    και οι δάσκαλοι πεντακόσια, το ίδιο ιερό χρέος επιτελείτε, την επιβίωση του έθνους. Πόσους στρατηγούς έχει η Ελλάδα; δεκαπλάσιους από την Αμερική μήπως; τί σύνταξη παίρνουν οι στρατηγοί σου;
    Μίλησα και για ανοχή του εκμαυλισμού, όχι μόνον για συμμετοχή. Εαυτούληδες ατομιστές, μετάνθρωποι, και ικανοί να αυτοκτονούμε μόνον από απελπισία. Τό όνειδος είναι terra igognita πλέον για την κοσμοθεωρία που μας πορεύει στη ζωή.
    Άξιοι της κατάντιας μας, λοιπόν._

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Β.Κ.Σ. 21/08/2012 23:18:58

   Ένας μισθός ΚΟΙΝΟΣ για όλους, από πρόεδρο Αρείου Πάγου έως και Πρόεδρο Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό: 1000 ευρώ.

   ΟΛΟΙ, ρε, ΟΛΟΙ!

   Μόνον αυτό θα ενώσει και θα συσπειρώσει.

   Άμα παίρνει ο Σαμαράς, ο πάμπλουτος, ο Παπούλιας, ο δανειστής, ο ΓΑΠ, ο πλουσιοεκδρομέας, η Αλέκα, με τα δίδακτρα του Ντιρύ, ο Αλαβάνος, ο μεγαλοϊδιοκτήτης, ο Καμένος, ο μεγαλοεισοδηματίας κλπ φραγκάτοι ...πολιτικοί πατέρες, το χοντρό τους μισθό, κάθε μήνα, ΜΟΝΟ κρεμάλες και όχι σύμπνοια θα γεννιέται, καθημερινά και όλο και πιο πολύ.

   Ποιος διαφωνεί;

   • Nietzsche avatar
    Nietzsche @ Nietzsche 21/08/2012 23:21:48

    Να μην παρεξηγηθώ, ξέχασα τον Κόκκινο, τον Λινό και όλους τους αρεοπαγίτες, εφέτες και μεγαλοδικατστές.

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ Nietzsche 22/08/2012 09:24:57

    Βλέπεις κανέναν να το υπεραμύνεται; Βλέπεις κανένα κίνημα αγανακτισμένων να το απαιτεί; Έρχεται από πολύ βαθειά φιλόσοφε αυτή η κατάντια μας, από τότε που στείλαμε τον Ορλάντο να μας διαπραγματευθεί το πρώτο δάνειο με τον Ρότσιλντ...

 8. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 21/08/2012 10:40:35

  Φροντίστε πάλι να ναι αλώβητοι οι ριζωμένοι τριχίλιαροι αριστεροβολεμένοι του 81' . Πηγαίνετε να αγοράσετε 10 λουκέτα από το Μοναστηράκι και κλείστε δέκα πόρτες ΔΕΚΟ , και δημοσιεύστε τα 10 ΦΕΚ .

 9. jk avatar
  jk 21/08/2012 11:09:47

  Τι έγινε παιδιά, πάει καλά η επαναδιαπραγμάτευση; 13,5 δις λέει το ύψος των μέτρων αντί για 11,5; Στην επόμενη επαναδιαπραγμάτευση του Νοέμβρη τι θα συμβεί; Θα πάρουμε 5 δις πρόσθετα μέτρα γιατί η ύφεση θα έχει φτάσει το 10%;

  • bawagpsk avatar
   bawagpsk @ jk 21/08/2012 11:13:51

   Να μην ψήφιζες ΝΔ... Λες και δεν ήταν ολοφάνερο ότι όλα ήταν προεκλογικές υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν.

 10. Kst avatar
  Kst 21/08/2012 11:26:43

  Γιατι την ωρα που κοβονται μισθοι και συνταξεις οι μετακλητοι υπαλληλοι των Λυκουρεντζου και Μανιτακη πληρωνονται δυο μισθους για μια θεση;; Αρα λεφτα για τους δικους τους και τα ρουσφετια τους εξακολουθουν να υπαρχουν...

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Kst 21/08/2012 23:26:16

   Καλό το παράδειγμα, αφού περικλείει όλο το φάσμα, από δεξιά έως και αριστερά!

   • Kst avatar
    Kst @ Nietzsche 22/08/2012 00:13:48

    Μα υπαρχει ανθρωπος που εξακολουθει να πιστευει την δηθεν ηθικολογια της αριστερας;;;; Απο λογια εχουμε πηξει πια.. Στην πραξη ολοι μαζι τα τρωνε...

 11. camel avatar
  camel 21/08/2012 11:31:36

  Δεν φταιει ο Στουρναρας για τα μετρα που θα ερθουν. Αυτος ειχε πει επι Παπακωνσταντινου οτι στο τελος του 2010 θα εχουμε βγει απο την υφεση. Επομενως οι προβλεψεις του ειναι αψογες και επιστημονικες. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταιει και ο παλιοαλητης ο Τσιπρας που εχουμε αυτα τα μετρα

  • Enzo avatar
   Enzo @ camel 21/08/2012 23:32:16

   Μεσα επεσε! ουτε η Πυθια να ηταν!
   Καταρχας για να εξηγουμαστε και με τους νεοελληνες, τον Στουρναρα οι ξενοι τον εβαλαν οχι ο Σαμαρας, να λεμε και τις αληθειες.

   • camel avatar
    camel @ Enzo 22/08/2012 12:17:59

    Αν τον Στουρναρα τον εβαλαν οι ξενοι και οχι ο Σαμαρας τοτε γιατι δεν βαζουμε τον Τομσεν στη θεση του Σαμαρα για να δειξουμε πιο καλο προσωπο

 12. niknikopol avatar
  niknikopol 21/08/2012 12:53:27

  μα καλά, τα ακριβώς αντίθετα δεν έλεγαν 2 μήνες πριν? ή άλλαξε κάτι στο δίμηνο ή μας έλεγαν εσκεμμένα ψέμματα. διαλέξτε και αγκαλιάστε τους....

 13. new age avatar
  new age 21/08/2012 12:55:02

  Υπάρχουν ακόμη ΔΕΚΟ με 17 μισθούς το χρόνο, χώρια τις extra παροχές!
  Αμοιβόμενες συμμετοχές σε πολλαπλά ΔΣ και πόσα άλλα...
  Το πρώτο μέτρο που έπρεπε να παρθεί θα έπρεπε να είναι: ΑΝΩΤΑΤΟ όριο συνολικών αποδοχών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ με συμμετοχή του δημοσίου έστω και με 1%, το πολύ 30.000 ευρώ το χρόνο για ΟΛΟΥΣ!
  Όποιου του φαίνονται λίγα, να πάει στον ιδιωτικό τομέα να πάρει περισσότερα.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ new age 21/08/2012 13:22:17

   ...Δεν αφήνουν ο Μπαρμπακουνέλης και ο Βουλιμίας να αγγιχτούνε οι ...πελάτες. Ωραία τα λόγια. Λογικές οι προτεινόμενες λύσεις...Ακόμα μια φορά ηττημένο το αυτονόητο.....Εδώ θέλει πια αμετακίνητη απόφαση μετωπικής σύγκρουσης με την αδικία και την παράνοια..... Λες όλη την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, κερδίζεις την εμπιστοσύνη του διά των πράξεών σου και προχωράς σε επαναστατικές αλλαγές εκ βάθρων. Διαφορετικά, τι κρίμα...... Η άμμος στην κλεψύδρα κάθε μέρα λιγοστεύει ...Αντώνη.....

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ new age 21/08/2012 23:31:06

   Πολλά λες!

   Αφού κάποιος την βγάζει με 500,
   αν πάρουν όλοι τα διπλά από αυτόν, θα είναι πασάδες στα Γιάννενα.

   12Χ1000 = 12.000 ευρώ + 3 (2δώρα+1άδεια) χ1000 = 3000 ευρώ.

   15000 το χρόνο.

   Βγαίνει ή δεν βγαίνει το Μνημόνιο;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Nietzsche 22/08/2012 09:31:40

    Ποιος "τη βγάζει με 500"; Ξέρεις τι λες ή έχετε όλοι τυφλωθεί τόσο πολύ πια;

    Υπάρχει εργαζόμενος που να μπορεί να επιβιώσει με 500 ευρώ σήμερα και να έχει όλα τα έξοδα, τους φόρους και τα χαράτσια; Από τα (ελάχιστα εναπομείναντα) έτοιμα τρώνε οι μισθωτοί των πεντακοσίων ευρώ. Όταν τελειώσουν κι αυτά, τότε έχουν να κοπούν πολλοί τροφαντοί λαιμοί που παπαγαλίζουν την εξαθλίωση.

 14. τσαλες avatar
  τσαλες 21/08/2012 13:09:40

  Είμαι τρίτεκνος, και ανήκω μισθολογικά στα ειδικά μισθολόγια....
  Αν νομίζουν ότι θα αυτοκτονήσω, κάνουν λάθος. Ζω για την ημέρα που οι 300 + κρεμάλες θα τοποθετηθούν στο Σύνταγμα.
  Το Γουδί θα μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά σε αυτά που έρχονται.

 15. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 21/08/2012 13:14:28

  ....Aν είναι έτσι όπως ακούγονται, θα υπάρξει επόμενη; Θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση; Θα υπάρξει...Νοέμβριος ??? :-)

  • jk avatar
   jk @ BLACKQUEEN 21/08/2012 14:12:37

   Η γνώμη μου Blackqueen -την έχω ξαναγράψει εδώ- είναι ότι αν αναγκαστεί η Ισπανία ή η Ιταλία να προσφύγει σοτ μηχανισμό στήριξης -πόσο μάλλον και οι δύο μαζί!- θα μας πετάξουν εκτός ευρώ την ίδια ώρα! Οπότε, υπ' αυτή την έννοια δίκιο έχεις. Αλλά η πρόθυμη κυβέρνηση δε θα έχει πρόβλημα να κόψει μεσοσταθμικά άλλο ένα 10% από συντάξεις και μισθούς τον Νοέμβρη και να καταργήσει όλες τις φοροαπαλλαγές -τυχαία παραδείγματα- αν τους το ζητήσουν οι πιστωτές. Πάνω απ' όλα όμως, θα πεινάμε με ευρώ! Με κάθε κόστος, ο λαός να πεινάει με ευρώ!

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/08/2012 13:21:02

  Τι γίνεται με πρώην δημάρχους, βουλευτές κτλ που λαμβάνουν εκτός της επαγγλεματικής και πολιτική συνταξη (δημαρχιακή ή βουλευτική);
  Και μη μου πεί κανείς "δημοσιονομικά, λίγα αποδίδει". Είναι θέμα λογικής, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, όχι αριθμών.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Ο Θείος 21/08/2012 13:31:56

   Γιατί κύριε;;; Βλέπετε πουθενά τριγύρω σας να επικρατεί η λογική, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, το μέτρο, το ήθος, ώστε να ...εγείρετε μεσημεριάτικα τοιούτου είδους αξιώσεις;;;; Ορίστε μας.... Όλο απαιτήσεις, αιτούμενα, κριτική και υποδείξεις !! Δε φτάνει που έχουν αφήσει τις....δουλειές τους αυτοί οι φιλότιμοι και ανυστερόβουλοι άνθρωποι για να μας εξ - υπηρετήσουν, κάθε μέρα ζητάτε και κάτι καινούργιο. Για καθήστε φρόνιμα μη θυμώσουν και σηκωθούν και φύγουν... Μετά να δω τι θ΄απογίνουμε χωρίς τόσους φωτεινούς παντογνώστες !!! :-)

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ BLACKQUEEN 21/08/2012 14:37:29

    Ορθή απάντηση, διατελώ σύξυλος και αποσβολωμένος !!!

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ Ο Θείος 21/08/2012 15:49:36

     :-))

 17. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 21/08/2012 13:23:22

  Όποιος έχει αντιρρήσεις να αντιπροτείνει απλώς κάτι άλλο. Τεκμηριωμένο και κοστολογημένο, όχι φαντασιολογίες. Θέλω να δω στην ίδια περίπτωση τί θα έκανε ο Καμμένος ή ο Τσίπρας. Πρωτογενές έλλειμμα έχουμε και πρέπει να το καλύψουμε με το λιγότερο επώδυνο τρόπο. Δυστυχώς άλλα λιγότερο επώδυνα μέτρα δεν υπάρχουν. Διαμαρτύρεστε για σπατάλη και διαφθορά στο δημόσιο, αλλά όλες οι δαπάνες εξετάστηκαν κωδικό προς κωδικό αυτή τη φορά. Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν όσο δεν πάει άλλο, αλλά όταν από τα 52-55 δις δαπανών τα 38 αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα είναι αδύνατο να μη θιγούν. Άλλωστε, πλην των πολυτεκνικών επιδομάτων οι άλλες οικονομικές δεσμεύσεις της ΝΔ τηρούνται κανονικά. Οι συντάξεις κάτω των 700-800 φαίνεται ότι δε θα μειωθούν, που σημαίνει ότι το 80% των συνταξιούχων δε θα πληγεί στην κύρια σύνταξη. Η εξισωτική των κτηνοτρόφων δόθηκε κανονικά, οι ένστολοι δε θα θιγούν, φέτος τουλάχιστον, το επίδομα ανεργίας παραμένει ως έχει [η αύξησή και επέκτασή του θα έρθει εφόσον η Ευρώπη εγκρίνει μια τέτοια πολιτική για όλες τις χώρες του Νότου], ενώ δε μπήκαν και νέοι φόροι. Και για την εφεδρεία απ' ό,τι φαίνεται θα τηρηθεί το μοντέλο που είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Αν κάποιος ξέρει άλλες, καλύτερες λύσεις, ας τις πει

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 21/08/2012 14:37:54

   Εκείνο με την περικοπή του βοηθήματος του ΟΓΑ μου κάθεται στο λαιμό!

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ akenaton 21/08/2012 15:55:12

    Σκέψου πότε δόθηκε η τελευταία αύξηση και θα σου ξεκολλήσει. Αν και τωρα άκουσα ότι τελικά δε θα περικοπεί

    • akenaton avatar
     akenaton @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 21/08/2012 16:02:42

     Μακάρι .... Μιλάμε για 360 ευρώ το μήνα!

     • nik avatar
      nik @ akenaton 22/08/2012 09:35:31

      ΠΟΣΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ?

   • Nietzsche avatar
    Nietzsche @ akenaton 21/08/2012 23:38:39

    @Εκείνο με την περικοπή του βοηθήματος του ΟΓΑ μου κάθεται στο λαιμό!

    Εμ; έτσι είναι, γιατί παραμένεις ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

    Αυτός είναι ο σκοπός τους, αγαπητέ άγνωστε συν- σχολιαστή: να μας κάνουν ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, αδιάφορους, ψυχρούς για τον διπλανό μας, τον συν- άνθρωπό μας, τον συν- άδελφό μας, τον συν- εργάτη μας, -και όλα τα "συν-" κάτι μας...

  • tpe avatar
   tpe @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 21/08/2012 20:03:09

   Η λύση είναι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
   Αλήθεια, γιατί να πρέπει να μετατεθούν όσοι είναι σε κάποιο "φορέα" που θα κλείσει;
   Αλήθεια, πόσοι φορείς ΕΚΛΕΙΣΑΝ, οριστικά, αμετάκλητα και κυρίως απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι;

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ tpe 21/08/2012 23:00:32

    και απολύσεις αν πούμε θα γκρινιάξει κάποιος άλλος στο ίδιο αυτό site. Εν πάση περιπτώσει, για το θέμα των απολύσεων έχει ενστάσεις η ΔΗΜΑΡ και είναι γνωστό αυτό. σε αυτούς που ήταν σε άχρηστους οργανισμούς θα εφαρμοστεί η εφεδρεία απ' ό,τι φαίνεται. είναι αλήθεια όμως πως καλύτερα θα ήταν να έμπαιναν ακόμα 15.000 στην εφεδρεία και αντί αυτού να γλίτωναν η 13η και η 14η επικουρικη από τις περικοπές

  • γοπ avatar
   γοπ @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 21/08/2012 20:51:49

   για αιτιολογηστε μας αγαπητε την εξισωση του φορου στα καυσιμα?
   τι λεει η κοστολογηση του μετρου που θα αφησει χωρις θερμανση εκατονταδες χιλιαδες νοικοκυρια τον χειμωνα?
   να τολμησω να κανω την προβλεψη οτι η επακολουθη καταρευση της καταναλωσης θα οδηγησει τελικα σε ακομα μικροτερα φορολογικα εσοδα?

   Κατι φωνες απο ΝΔ μερια πριν κατι μηνες οτι η εξισωση θα επρεπε να γινει στον χαμηλοτερο συντελεστη που να χαθηκαν αραγε?

   • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
    ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ γοπ 21/08/2012 23:04:04

    η εξίσωση θα γίνει για να αντιμετωπιστεί το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς όπως ξέρουμε εκμεταλλεύονται το χαμηλότερο φόρο, τα νοθεύουν και το κράτος χάνει έτσι ένα δισεκατομμυριο το χρόνο. Όσα και να χαθούν από τη μικρότερη κατανάλωση θα αναπληρωθούν από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Για τις ευπαθείς ομάδες το σχέδιο είναι να δοθεί επίδομα. Αν δε δοθεί πράγματι θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά μπορεί να αναπληρωθεί με άλλο τρόπο, πχ οι πρώτες 100 κιλοβατορες τσάμπα τους χειμερινούς μήνες

    • camel avatar
     camel @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 22/08/2012 12:20:53

     Γιατι η εξισωση δεν γινεται προς τα κατω ετσι ωστε να εχουμε μεγαλυτερη καταναλωση αρα περισσοτερα εσοδα για το κρατος?

    • fataoulas avatar
     fataoulas @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 22/08/2012 12:24:56

     καθώς όπως ξέρουμε εκμεταλλεύονται το χαμηλότερο φόρο,
     ---
     Απο ΠΟΥ το ξερεις αυτο κρεττινε?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 21/08/2012 22:54:56

   Πες τα βρε Σπαρτιάτη γιατί πολλοί κρυπτοκαμμενικοί κυκλοφορούν

 18. helios avatar
  helios 21/08/2012 13:37:00

  Αν και με το Στέφανο Μάνο διαφωνώ σε πάρα πολλά, στη συγκεκριμένη τοποθέτηση έχει απόλυτο δίκιο (αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει δημοσιευθεί πριν ένα χρόνο). Αξίζει να την διαβάσετε.

  Το γεγονός που κανείς δεν περιμένει

  τοποθέτηση του Στέφανου Μάνου:


  Το γεγονός που κανείς δεν περιμένει

  Τη στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται σθεναρή και αποφασισμένη κυβέρνηση, διαθέτει – δυστυχώς - κυβέρνηση σε προχωρημένο στάδιο αποσύνθεσης.

  Οι διεθνείς αγορές προεξοφλούν την χρεοκοπία της Ελλάδας. Η Ελληνική οικονομία αξιολογείται ως η επισφαλέστερη όλων των οικονομιών της υφηλίου. Η πρόβλεψη της χρεοκοπίας είναι αυτοεκπληρούμενη διότι οδηγεί σε ενέργειες (π.χ. απόσυρση καταθέσεων) που φέρνουν πιο κοντά την χρεοκοπία.

  Η κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση προτείνει μεσοπρόθεσμα μέτρα απολύτως ανεπαρκή (ακόμη και αν εφαρμοστούν) για την αντιμετώπιση της επερχόμενης χρεοκοπίας. Το ίδιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2015, αφού (ξε)πουλήσουμε 50 δις κρατική περιουσία, το δημόσιο χρέος θα φθάσει τα 351 δις. Όσο είναι σήμερα πριν πουλήσουμε.

  Τι πρέπει να γίνει; Τι χρειάζεται;

  Πριν απ’ όλα ένας ξεκάθαρος στόχος: Δεν θα αφήσουμε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Θα διαψεύσουμε όλες τις προβλέψεις. Θα τους τις τρίψουμε στη μούρη!

  Χρειαζόμαστε ένα γεγονός που κανείς δεν αναμένει: Ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα το 2011. 3-5 δις ευρώ πρωτογενές πλεόνασμα. Εκτιμώ ότι το γεγονός θα προκαλέσει «πανικό» στις αγορές. Τα spreads από 1470 μονάδες θα πέσουν κάτω από τις 500 ή και λιγότερο.

  Πως θα επιτύχουμε το μικρό πρωτογενές πλεόνασμα; Καταργώντας κρατικές υπηρεσίες και δαπάνες χωρίς τις οποίες η ζωή μας θα επηρεαστεί ελάχιστα.

  Για κάθε μια κρατική υπηρεσία και για κάθε μια κρατική δαπάνη πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα: Μπορούμε για τα επόμενα τρία χρόνια να ζήσουμε χωρίς αυτή την υπηρεσία ή χωρίς αυτή την δαπάνη; Αν η απάντηση είναι ναι πρέπει αμέσως να καταργήσουμε τη σχετική υπηρεσία ή τη δαπάνη. Εκτιμώ ότι δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου να βρούμε 5-10 δισεκατομμύρια που μπορούν να εξοικονομηθούν.

  Αναρωτηθείτε: Μπορείτε για τρία χρόνια να ζήσετε χωρίς δημοτικούς ραδιοσταθμούς και τηλεοράσεις; Χωρίς το κανάλι της Βουλής; Με επιχορήγηση 0,70 € ανά ψήφο στα κόμματα αντί των 10,00 €; Χωρίς ΟΣΕ; Χωρίς το πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας; Με περιθώρια κέρδους των φαρμακοποιών «περιορισμένα» στα περιθώρια κέρδους των Γερμανών φαρμακοποιών;(κ. Μάνο και άλλα πολλά όπως το χρεωκοπημένο τραμ)

  Μόνο με αυτά, αν πείτε ναι, θα εξοικονομηθούν πάνω από 3 δις. Και μαζί με όσα άλλα γίνουν θα αλλάξει τελείως και απότομα η ψυχολογία των αγορών απέναντι στην Ελλάδα. Την απογοήτευση και την ανησυχία θα διαδεχθεί ο ενθουσιασμός.

  Εκτός από την επιδίωξη του πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος, πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα. Μεταξύ των οποίων πρώτο είναι η άμεση κατάργηση του ΦΜΑΠ που έχει μειώσει την αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου κατά τουλάχιστον 150 δις ευρώ.

  Ποιος θα τα κάνει αυτά; Επειδή ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, το ευκολότερο θα ήταν να τα κάνει ο κ. Παπανδρέου. Να εξηγήσει τι θα κάνει και γιατί και πως και, αν δεν μπορεί να τα εξηγήσει,να ζητήσει από άλλους να τα εξηγήσουν. Αμέσως μετά να προχωρήσει στην εφαρμογή των περικοπών που θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα. Στο γεγονός που κανείς δεν περιμένει. Η Ελλάδα θα έχει σωθεί.

  • tpe avatar
   tpe @ helios 21/08/2012 20:06:57

   Το bandwidth μου χαλάω που σου απαντάω... Αλήθεια, ΕΣΥ τι ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ; Μπορείς να προτείνεις κάτι, ένα ελάχιστο έστω;

  • Γιαννης Κ avatar
   Γιαννης Κ @ helios 21/08/2012 21:32:40

   Εχει κανεις να προσθεσει ή αφαιρεσει λεξη απο τις -περσυνες- προτασεις Μανου?
   Προσωπικα , ντρεπομαι !

   • Nietzsche avatar
    Nietzsche @ Γιαννης Κ 21/08/2012 23:44:54

    Πόσο δίκιο έχεις!

    Να φαντασθείς, νόμιζα ότι είχε λάθος το κείμενο εκεί που έλεγε "Ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα το 2 0 1 1", και ότι ήταν, κανονικά, 2012!

 19. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 21/08/2012 14:11:32

  όντως δύσκολη η θέση της Ελλάδας,
  όντως δύσκολες οι αποφάσεις,
  όντως ασφυκτικές οι πιέσεις για να βγούμε οικειοθελώς από το ευρώ,
  οι γόρδιοι δεσμοί όμως, λύνονται μόνον με κόψιμο.

  Ο Ομπάμα έχει εκλογές τον Νοέμβριο,
  αυτός καίγεται σήμερα, όχι η Μέρκελ.

  Ό,τι επαναδιαπραγμάτευση είναι να γίνει θα γίνει μέσω ΗΠΑ και όχι μέσω ΕΕ και Γερμανίας.

  Αντώνη παράτα τη Μέρκελ και τους ηλίθιους συμβούλους της και ασχολήσου μόνον με τις ΗΠΑ και τον Ομπάμα.

  Η γεωστρατηγική αξία της χώρας μας την παρούσα στιγμή είναι τεράστια.
  Ας την εκμεταλλευτούμε επιτέλους.

  Μετά τις αμερικάνικες εκλογές του Νοεμβρίου τελειώσαμε.

  Οι γερμανικές εκλογές του χρόνου είναι πολύ μακριά.
  Δεν αντέχει η οικονομία μας μέχρι τότε, θα έχουμε καταρρεύσει.
  Οπότε ας μην έχουμε φρούδες ελπίδες ότι θα μπορούμε και τότε να ζητάμε ανταλλάγματα.

  Αντώνη ο χρόνος είναι λίγος, κινήσου γρήγορα, αποφασιστικά και ηγετικά.

 20. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 21/08/2012 19:48:06

  Προεδρε της ΝΔ μακαρι να ΜΗΝ εισαι εσυ που θα μεινεις στη ιστορια πως τσεκουρωσες τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ των γεροντων.

  Τουλαχιστον μην πας σε οριζοντια μετρα, βαλε μια αναλογικοτητα στα ποσοστα των περικοπων, βαλε και περιουσιακα και αλλα εισοδηματικα κριτηρια, ακομα και ηλικιακα.

  Πχ αν μια συνταξιουχος δεν εχει ουτε δικο της σπιτι να μενει, & δεν εχει αλλα εισοδηματα, δεν ειναι ΔΙΚΑΙΟ δεν ειναι Νεο-Δημοκρατικο να εχει τις ιδιες περικοπες στη κυρια συνταξη της ή στη συνταξη χηρειας της, με καποια αλλη/αλλο που εχει κι αλλα εισοδηματα και σημαντικα περιουσιακα στοιχεια.

  Μην πατε σε Νεο-Φιλελευθερες τακτικες, μην κανετε τους ηλικιωμενους συνταξιουχους που μας ψηφισαν με τεραστια ποσοστα , μετανοιωσουν.

 21. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 21/08/2012 19:48:16

  η εφεδρεία αν είναι να γίνει σωστά να γίνει με κριτήριο τον ασεπ και όποιο άλλο αντικειμενικό διαγωνίσμο είχαμε ,να φύγουν από τα δόντια δηλαδή(αν χρειαστεί)

  για τις γενικόλογες περικοπές που είδα πρέπει να υπάρχει πλαφόν..δεν μπορούμε πάλι να χτυπάμε μικρομεσαία και μεσαία τάξη!την τσακίσανε με φόρους και επρικοπές!φτάνεις...ας τα πάρουν από τους πλούσιους γαιοκτήμονες,ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας,εισοδηματίες μεγάλους(δημοσίου ή μη)...

  και κυρίως ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...αν δεν τσακίσουν την φοροδιαφυγή δεν κλείσουν επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν συστηματικά,δεν πάνε κάποιοι μέσα για τα όργια,τίποτα δεν γίνεται και θα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επανάσταση,ακριβώς επειδή όλα έχουν ένα όριο...και ο μικρομεσαίος/μεσαίος δείχνει να το έχει ξεπεράσει

  προσοχή λίγο στα επιδόματα,να ανέβει λίγο το πλαφόν ή να μιλάμε για 5 χιλ ευρώ καθαρά και φυσικά να αφήσετε έξω απο την σφαγή τις χήρες κτλ(εκτός και αν έχουν διπλές συντάξεις και εισοδήματα πάνω απο διχίλιαρο ξέρω γώ) θέλει ένα πλαφόν και εδώ...
  επίσης γιατί δεν βάζετε τους υπαλλήλους της βουλής στον ενιαίο?και γιατι δεν περικόπτουν πρωτα τα μεγάλα εισοδήματα?ρε σεις τους τσακίσατε τους μεσαίους...φτάνει!

  θα το λέω σερι...για να γίνουμε κράτος θέλουμε υπηρεσίες και σωστή λειτουργία αγοράς...άρα μεταρρυθμίσεις
  'ολη η προσπάθεια έπρεπε να πέσει στον εκσυγχρονισμό των εφοριών και στον δριμύ πόλεμο κατα της φοροδιαφυγής..αντ αυτού συνεχώς ευνοικές ρυθμίσεις για να μαζέψετε λεει εισοδηματα κτλ κτλ...

 22. foro avatar
  foro 21/08/2012 21:50:33

  το 2011 βεβαιώθηκαν απο το ΣΔΟΕ πρόστιμα 4 δισ και εισπράχθηκαν 80 εκατ μόνο!
  και αυτά τα 4 δισ είναι το 10% περίπου της υπολογιζόμενης φοροδιαφυγής!
  τελικά μήπως αντί για εφεδρεία με 60% του μισθού, πρέπει με το 100% του μισθού να συνδράμουν την εφορία στους ελέγχους της?

  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ @ foro 21/08/2012 23:08:02

   Η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη πραγματοποιήσει αξιόλογες ενέργειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, και θα δούμε αποτελέσματα στο μέλλον. Ακόμα και αυτά τα 4 δις όμως δεν είναι μόνιμα έσοδα, είναι έκτακτα. Εμείς ψάχνουμε για μόνιμα, να υπάρχουν κάθε χρόνο, όχι μόνο για φέτος

 23. mv avatar
  mv 21/08/2012 22:21:35

  Οι 3000 του δημοσίου που έχουν τιμωρηθεί για διάφορα αδικήματα, πως ακριβώς έχουν τιμωρηθεί ? ...

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ mv 21/08/2012 23:49:02

   Να, ρε, συ, με το να κάθονται στο καφενείο και να μην πηγαίνουν στην πολυπόθητη δουλειά τους. Ξέρεις τι στερητικά έχουν; Άσε! Υύφλα να έχει η πρέζα...

 24. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 21/08/2012 22:30:38

  Μέσα σε όλη αυτήν την αδικία και τη μαυρίλα άκουσα και μία είδηση που άν γενικευτεί σαν μέτρο ίσως βρεθεί τρόπος να τα πάρουν από αυτούς που κλέβουν όλους εμάς εδώ και πολλά χρόνια. Ο Υπουργός εργασίας αποφάσισε να κλείσει δύο επιχειρήσεις που απασχολούσαν ανασφάλιστους αλλοδαπούς και μάλιστα στην εκλογική του περιφέρεια. Θα μου πείτε σταγόνα στον ωκεανό εγώ θέλω να πιστεύω ότι ίσως είναι η αρχή. Αυτά τα λαμόγια δεν φοβούνται τα πρόστιμα γιατί και με τους εφόρους τα βρίσκουν αλλά είναι και οπαδοί του κινήματος δεν πληρώνω,χώρια που μέχρι να τελεσιδικήσουν αυτές οι υποθέσεις όχι ευρώ δεν θα έχουμε αλλά πολύ φοβάμαι και χώρα.Επίσης ο Α.Σ. αποφάσισε να σταματήσει όλες τι επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ . Γίνονται βήματα ,αλλά δεν φτάνουν έδω χρειάζεται τρέξιμο και μαλιστα κατοστάρι.Τέλος το μέτρο που προβλέπει την διασταύρωση των δαπανών ίσως φέρει κάποιο αποτέλεσμα ας έλπίσουμε ότι αυτό τα μέτρα θα είναι τα τελευταία γιατί αν δεν είναι, ας ετοιμάσουν πρώτα τα ελικόπτερα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Πηνελόπη 21/08/2012 23:35:57

   Όταν έχεις βυθιστεί στο βούρκο, κάθε σπιθαμή εμπρός είναι πολλαπλασιαστικής σημασίας.

 25. panos avatar
  panos 21/08/2012 23:01:39

  Οτι και να να γραφει οτι και να προταθει δεν προκειται να αλλαξει τα καινουργια δεδομενα που υφισταται η Ελλαδα- ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ. Καποτε πριν καποιες 10ετιες η χωρα μας ηταν αναλογικα 80-20 δηλ. το 80% απο τη μεση και πανω εισοδιματικα και το 20% το ποσοστο της φτωχειας, και τωρα δημιουργειται το ΑΝΤΙΘΕΤΟ το γιατι το ξερουν καποιοι αλλοι εκτος Ελλαδας και οι φτωχοι μας......πολιτικοι.

 26. Enzo avatar
  Enzo 21/08/2012 23:22:16

  το σκοτεινο μονοπατι του τουνελ εχουμε παρει χωρις επιστροφει εχουμε παρει,
  ο χρονος τρεχει Antonio.....

 27. Κώστας τουρίστας. avatar
  Κώστας τουρίστας. 21/08/2012 23:23:11

  Καλά όλα αυτά που λέτε ! ΄Ολα είναι πολύ ωραία!
  Εγώ ρωτώ: Τα κλεμμένα πότε θα τα πάρουν πίσω απο τους κλέφτες για να τα βάλουν στα ταμεία του Κράτους;
  Τα 500.000.000 € που χρωστάνε οι Γερμανοί απο το "Ελευθέριος Βενιζέλος" πότε θα τα εισπράξουν;
  Καλό βράδυ....

 28. Τηγανίτα με μέλι avatar
  Τηγανίτα με μέλι 21/08/2012 23:26:38

  Πως το ειχε πει ο Μακρυγιάννης....."θα χάσεις γιατί αδίκησες"

  • Nietzsche avatar
   Nietzsche @ Τηγανίτα με μέλι 22/08/2012 00:35:33

   Καλά, ο στρατηγός είπε και το άλλο:

   «Αν είναι να μείνωμε ημείς νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και εμείς τώρα»!

   Από τα πρακτικά της Α’ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων 1843-1844

   Κι αν υπάρχει αντίρρηση:
   [βλ. Κων. Μ. Γράψα, Διευθυντού της ελλ. Βουλής: «Ελληνική πολιτική εγκυγλοπαίδεια», τευχ Α΄, Αθήναι 1947, σελ. 21].

   • Τηγανίτα με μέλι avatar
    Τηγανίτα με μέλι @ Nietzsche 22/08/2012 09:00:38

    Θα φάμε θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε.
    Καραγκιόζης ο Μέγας.
    Την καλημέρα μου.

    • fataoulas avatar
     fataoulas @ Τηγανίτα με μέλι 22/08/2012 09:41:45

     Ο υπνος απαγορευεται.
     Εμπιπτειστο 23% ΦΠΑ και στα τεκμηρια διαβιωσης.

 29. kapsiotis avatar
  kapsiotis 21/08/2012 23:41:39

  10% μείωση της σύνταξης του ΟΓΑ των 300 Ευρώ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! για να μην θιγούν Πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, στρατιωτικοί, ΔΕΚΟ, καταθέτες εξωτερικού, "Υδραίοι" νταβαντήδες που δεν κόβουν απόδειξη και άλλες συμπαθείς τάξεις...! Ρε "οικονιμικό Στουρνάρι" έϊς ξεφύει.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 30. ΚΑΤΕΡΙΝΑ avatar
  ΚΑΤΕΡΙΝΑ 22/08/2012 00:27:47

  Τα 'ειδικα' παλι απ' εξω. Την ιδια στιγμη που ο λαουτζικος( πχ ο δασκαλος των 15 χρονων των 1000 € και της πολυδαπανης μηνιαιας μετακινησης να του κοβονται και τα ελαχιστα ψιχουλα των δωρων)! ΑΙΣΧΟΣ. ΟΝΕΙΔΟΣ. Δε μιλαω φυσικα για το φιασκο της εφεδρειας και για το υπερογκο ποσο των 360 € της αναπηρης μανας μου του ΟΓΑ που θα μειωθει!

 31. giorgos avatar
  giorgos 22/08/2012 00:32:33

  Διαβαστε το τελευταιο αρθρο του καθηγητη Γιανναρα.Αν δεν αποδοθει δικαιοσυνη για αυτα που μας οδηγησαν ως εδω δεν προκειται να ξεφυγουμε απο την κριση οσα μετρα και αν παρθουν.

 32. andreas avatar
  andreas 22/08/2012 00:57:20

  ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ

 33. ivan avatar
  ivan 22/08/2012 03:18:16

  βασικα δεν πρεπει να εχει ουτε ενα στρατηγο. ο αργηγος του γες πχ μπορεις να δεις οτι ειναι αντιστρατηγος.

  http://www.army.gr/default.php?pname=ArmyChief&la=1

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ ivan 22/08/2012 09:19:25

   Συνταξιούχους; Ων ουκ έστιν αριθμός!

 34. Sun avatar
  Sun 22/08/2012 03:22:47

  αν δεν ειναι γινουν κλιμακωτες οι μειωσεις και εφαρμοστει οριζοντια περικοπη στα ειδικα μισθολογια 12% οπως λενε ολα τα καναλια θα μιλαμε παλι για οριζοντιες μειωσεις και για αλλη μια τρυπα στο νερο .

  ειδικα στα σωματα ασφαλειας βρισκονται οι πιο χαμηλα αμοιβομενοι υπαλληλοι του δημοσιου και οι περισσοτεροι ψηφοφοροι της πλειοψηφιας του κυβερνητικου σχηματισμου. αν τους πειραξουν τωρα που αποκαλυφτηκε οτι στις δεκο δεν εγιναν επι δυο χρονια καμια μειωση θα εχει πολυ ασχημο αντικτυπο με ανεξελεγκτες συνεπειες .

 35. akisenv avatar
  akisenv 22/08/2012 04:25:30

  Μην γελιομαστε, αυτα τα μετρα θα καταστρεψουν και τις ελαχιστες πιθανοτητες αναταξης της οικονομιας ενω θα οδηγησουν στα ακρα τις κοινωνικες συγκρουσεις και αντιθεσεις αφου εξαθλιωνουν εκατομυρια πολιτες.
  Οκ ας μην το πουμε "Χρεοκοπια"παντως οτι και να το πουμε χρεοκοπια θα ειναι...
  Ομως τιποτε απο τα παραπανω δεν θα εχει σημασια μπροστα στην αποκαλυψη του τι ακριβως ειναι η αποδοχη του "αγγλικου δικαιου" και η παραιτηση απο την ασυλια που εξασφαλιζει η εθνικη κυριαρχια.
  Οταν οι πολιτες καταλαβουν τι σημαινουν αυτα τα δυο, τοτε λυπαμαι που θα το πω αλλα θα ειναι πολλοι αυτοι που θα ψαχνουν για ελικοπτερο και δεν θα ειναι μονο πολιτικοι...

 36. neotaxitis avatar
  neotaxitis 22/08/2012 09:02:36

  einai ta metra kostologimena,apodidoun 16 b , mexri to 13 ????

 37. helios avatar
  helios 22/08/2012 14:35:45

  Για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στα καύσιμα απαιτείται: 1) εγκατάσταση ηλεκτρονικού ελέγχου στην είσοδο και έξοδο των διυλιστηρίων(και στα τελωνεία-σύνορα) και 2) υποχρεωτική εγκατάσταση αυτόματων πωλητών βενζίνης σε όλα τα βενζινάδικα της χώρας.Ο πελάτης εξυπηρετείται μόνος του και πληρώνει απευθείας στον αυτόματο πωλητή βενζίνης.
  Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής,η αναγκαστική μείωση του φόρου στα καύσιμα και η μείωση του εργατικού κόστους στα βενζινάδικα θα οδηγήσει σε μείωση και καλύτερη τιμή του προϊόντος για τον καταναλωτή, επιπλέον εξίσου σημαντικό θα απαλλαγούμε από τους Πακιστανοαλβανούς αφού δεν θα έχουμε πλέον ανάγκη από αλλοδαπούς εργάτες.
  Πρέπει επιτέλους για το καλό της πατρίδας μας να ακολουθήσουμε και να εφαρμόσουμε τεχνολογία που εφαρμόζουν και ακολουθούν όλες οι σοβαρές χώρες της Ε.Ε..

 38. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 22/08/2012 15:43:24

  Πάντως όσον αφορά τις ΔΕΚΟ επιτέλους πρέπει να σπάσει αυτό το απόστημα ή ανήκουν στο Δημόσιο ή είναι Ιδιωτικές.
  Αυτά τα ερμαφρόδιτα που ισχύουν πρέπει επειγόντως να καταργηθούν.
  Οι πραίτωρες του βαθέως σάπιου καθεστώτος είναι στην πλειοψηφία τους υπάλληλοι των ΔΕΚΟ οι οποίοι καταδυναστεύουν τη κοινωνία οικονομικά και ηθικά.
  Αν δούμε όλα τα φυντάνια που κοσμούν τη σάπια δημόσια ζωή του τόπου μας θα καταλάβουμε την προσφορά των ΔΕΚΟ στη Χώρα μας.Μας φεσώνουν με εγγυήσεις του Δημοσίου που καταπίπτουν και το φαγοπότι να συνεχίζεται και όλοι να λέμε ότι πρέπει και πρέπει να σταματήσει η κατρακύλα.
  ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.