#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/09/2010 05:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ποιά εταιρεία με κυβερνητικές διασυνδέσεις “φωτογραφίζεται” με το μέτρο για τις κάρτες;Με πρόσχημα τη πάταξη της φοροδιαφυγής, το νέο μέτρο των ηλεκτρονικών καρτών για τις συναλλαγές μας, σαφώς δεν είναι ένα μέτρο οικονομικής σκέψης του επιτελείου του κ. Παπακωνσταντίνου. Για όσους ασχολούνται με το χώρο των τεχνολογιών και των τραπεζών, ξέρουν ότι αυτό αποτελεί εμπορική πρόταση της ‘’αγοράς’’ (με διάφορες παραλλαγές), χρόνια τώρα. Από ότι διαφαίνεται, η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται  να επικρατήσει αυτή η εκδοχή, η οποία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στις τράπεζες να ενισχύσουν τα δοκιμαζόμενα έσοδα τους, ανώδυνα και χωρίς επισφάλειες.

Ο λόγος είναι απλός. Η πλειοψηφία των πολιτών θα εξαναγκασθεί να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και να διατηρεί μέσα του κάποιο στοιχειώδες ποσό, προκειμένου να  μπορεί να κάνει τις στοιχειώδεις αγορές τους. Οι δε τράπεζες μεσοπρόθεσμα, δεν θα χάσουν την ευκαιρία να ρίξουν στην αγορά νέα προϊόντα, τα οποία στην ουσία θα στοχεύουν στη δημιουργία μιας νέας γενιάς υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς νοήμων πολίτης που να πιστεύει ότι το κόστος από όλη αυτή τη ιστορία θα το σηκώσει το τραπεζικό σύστημα, ή ο κρατικός προϋπολογισμός  !!!

Ξέχωρα όμως από όλα αυτά, είναι σαφές ότι το ‘’think tank’’ του κ. Παπακωνσταντίνου. προσπαθεί να δοκιμάσει νέα οικονομικά μοντέλα στη πλάτη μας. Αλήθεια, δεν αντιλαμβάνεται ότι η μείωση της υποτυπώδους πλέον ρευστότητας χρήματος στην αγορά, θα γονατίσει και άλλο και τις ελάχιστες πλέον αντοχές της οικονομίας ; Δεν καταλαβαίνει ότι οι τράπεζες και να βρεθούν με κάποια ρευστότητα, δεν θα τη ρίξουν σε μία αγορά η οποία παρουσιάζει στασιμότητα και ανασφάλειες ; Το μόνο που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι ότι  κάποιοι σύμβουλοι της γενιάς των Phd, διαβάσανε σε κάποιο οικονομικό εγχειρίδιο για τον ‘’ πολλαπλασιαστή χρήματος ‘’ του χρηματοοικονομικού συστήματος και στη προσπάθεια τους να επιδείξουν καλή διαγωγή στους τροικανούς, σκεφθήκανε όλο αυτό το σενάριο, χωρίς να έχουν καταλάβει για τι μιλάνε.

Τώρα βέβαια για να είμαστε δίκαιοι,  πρέπει να τους καταλογίσουμε ότι, η πιθανή εφαρμογή του μέτρου θα έχει και καινοτομικές καθώς και κοινωνικές επιπτώσεις. Στοιχεία που αρέσουνε πολύ στον ΓΑΠ μας και συγκεκριμένα,

(1). Καινοτομούμε  σαν χώρα, περνώντας στην εποχή της αχρήματης κοινωνίας. Έτσι μπαίνουμε και στο μάτι της Σουηδίας, η οποία έχει αρχίζει και σκέπτεται να το εφαρμόσει μετά από καμία δεκαετία. Το ότι αυτή είναι εκτός ευρώ, αποτελεί λεπτομέρεια.

(2). Μείωνουμε  τις  ληστείες τραπεζών και πολιτών, μιας και δεν θα υπάρχει πλέον μετρητό χρήμα για κλοπή. Συνδρομή και στο έργο του Παπουτσή, ώστε και αυτός απερίσπαστος να ασχοληθεί με άλλα ουσιώδη θέματα, όπως π.χ. το παράνομο παρκάρισμα.

(3). Προετοιμάζουμε και το έδαφος για μια ‘’ελεγχομένη αναδιάρθρωση χρέους’’, η οποία πιθανόν να επιφέρει περιορισμό των μηνιαίων αναλήψεων / χρεώσεων μας. Η τρόικα θα μείνει κατενθουσιασμένη για την προεργασία μας για το Μνημόνιο νο 4.

Τώρα, ότι εγώ με τη κακή συνήθεια που έχω να ψάχνω τα πράγματα, στη αναζήτηση μου ποιος μπορεί να υλοποιήσει γρήγορα το μεγαλόπνοο σχέδιο των ΓΑΠ – ΠΑΠ, έπεσα πάνω σε ξένη εταιρία, εγκαταστημένη στην Ελλάδα, η οποία χρόνια τώρα εξυπηρετεί (περίπου μονοπωλεί), το τραπεζικό σύστημα στο κύκλωμα των πάσης φύσεως καρτών και της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος είναι υιός πρωτοκλασάτου κυβερνητικού συμβούλου περί τα τεχνολογικά, νομίζω ότι είναι τυχαίο (και χωρίς ερωτηματικό).

Θ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 30/09/2010 05:54:36

  Το γεγονός ότι τα πάντα γίνονται για τις τράπεζες και μόνο για τις τράπεζες το έχουμε προ πολλού καταλάβει. Για το καλό μας πάντα ... Πες μας τώρα και τα ονοματάκια της εταιρίας, του πατρός και του υιού για να γίνουμε σοφότεροι.

  • Λεφτά υπάρχουν avatar
   Λεφτά υπάρχουν @ GRAEKUS 30/09/2010 10:22:18

   Μην δαιμονοποιούμε και οτι, επιτέλους, σωστό παει να εφαρμοστεί σε αυτή τη χώρα.

   Η καρτα συναλλαγών λύνει πολλά προβλήματα.

   Περιορίζει τις συναλλαγές κατω απο το τραπέζι και πλέον, μοναχά "οι άνθρωποι της πιάτσας" θα κυκλοφορούν με το ταμείο στη τσέπη τους.

   Δεν θα είναι αναγκαίο να διαθέτουν ρευστό οι τράπεζες. Σου πιστώνουν την καρτα με ενα αριθμό και εσύ προσπαθείς να μηδενίσεις τον αριθμό με τις αγορές σου.
   Ηλεκτρονικές συναλλαγές, κοινωνία χωρίς βρώμικα χρήματα.

   Οσο για το φακέλωμα που φοβούνται πολλοί, δεν το αποφεύγουμε ουτως ή αλλως. Ζούμε σε μια μικρή χώρα οπου οι μισοί παρακολουθούν τους άλλους μισούς, χώρια που λογω ανεργίας και "τρομοκρατίας" γεμίσαμε,

   Επερεσίες!

   Εκείνο ομως που εγώ παρατηρώ είναι πως η κυβέρνηση και ειδικά η "τρόικα" των Παπακωνσταντινου, Λοβέρδου, Χρυσοχοίδη, προσπαθούν να κοροιδέψουν την πραγματική Τρόικα.

   Οι Τροικανοί πάλι, άνθρωποι ξένοι με την Ελληνική πραγματικότητα, πάνε κι έρχονται, και τα παπούτσια τους χαλάνε.

   Εκείνο που θα έκανε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρίν το 1989 είναι αυτο που με επιτυχία εφάρμοζε ο Ανδρεας Παπανδρέου.

   1.Εντοκα του Ελληνικού Δημοσίου, δανείζουν οι πολίτες το κράτος με ενα λογικό και τίμιο τόκο και το χρήμα μενει στη χώρα.
   Σήμερα προτιμούν να δανείζονται απο ξένες τράπεζες, αυτές που μας "αξιολογούν".

   2. Ο χρυσός σημειώνει καθημερινό ρεκόρ.

   Δεν θα μπορούσε η Τ. τ. Ε. να πουλάει χρυσό κατ ευθείαν στους πολίτες, να μαζεύει τα πολύτιμα Ευρώ και να πουλά χελωνάκια;
   Το κανει η Γερμανία, η Ισπανία, τα Εμιράτα απο ΑΤΜ.

   3. Ο Πάγκαλος σε οσα είπε, έχει και πολλά δικια. Είπε για 2 στους 3 άχρηστους υπαλλήλους όμως με μαστοριά απέφυγε να ονομασει τις ειδικοτητες και τις Επερεσίες.

   Αντε τώρα,
   εσείς οι σπουδαγμενοι οικονομολογοι και δικηγοροι του Αντινιούς να τους βρήτε.

   Εγώ επιμενω πως λεφτά υπάρχουν αρκεί,

   να ράψουμε καποιες μαύρες τσέπες και να στείλουμε στην ανεργία κατι μαυρο-γαλάζιους ένστολους που μας,

   "Αστυνομεύουν".

   • ΝΙΚΟΣ avatar
    ΝΙΚΟΣ @ Λεφτά υπάρχουν 30/09/2010 10:43:24

    Τι μαζοχιστική και εθελόδουλη παραδοχή ότι το φακέλωμα είναι αναπόφευκτο; Μου θυμίζει το ρητό "αν δε μπορείς να αποφύγεις το βιασμό να τον απολαύσεις"! Μάθε λοιπόν ότι σε τούτο δω τον τόπο διαχρονικά κάποιοι "τρελοί" πάνε και στήνονται σε κάτι "Θερμοπύλες" και δεν το κουνάνε ρούπι από κει! Πρέπει να τους καταλογίσουμε έλλειψη ρεαλισμού.... Έτσι δεν είναι;

   • Λεφτά υπάρχουν avatar
    Λεφτά υπάρχουν @ Λεφτά υπάρχουν 30/09/2010 11:23:47

    Νίκο αν είσαι νεαρός σε ηλικία σε δικαιολογώ.

    Ουτε μαζοχιστής ουτε εθελόδουλος είμαι, ξερω καλά που πατώ και που πηγαίνω διότι γεννήθηκα μετα τον εμφύλιο, έζησα ολοκληρη τη χούντα, και τις "δημοκρατικές" κυβερνήσεις που ακολούθησαν.

    Τώρα ξέρω καλά τι φταίει και γιατί φτάσαμε σε αυτό το χάλι.

    Στις Θερμοπύλες μαζί με τους Πέρσες πολεμησαν και οι Πάρθοι οι Σκύθες και οι Σάκες, γενναίοι πολεμιστές και,

    ιπποτοξότες.

    Απόγονοι των παραπάνω είναι οι WASP που σήμερα κυβερνούν την ελεύθερη!!! Δημοκρατική Δύση!!!

    Εμάς ποιοί μας κυβερνούν;

    Εμείς σε ποιούς αναθέσαμε την φύλαξη των Θερμοπυλών;

   • GRAEKUS avatar
    GRAEKUS @ Λεφτά υπάρχουν 30/09/2010 13:37:21

    Αν υποχρεώσεις τις offshore, τους τουρίστες, τους λαθρομετανάστες, τους πολιτικούς, τους εφοπλιστές, τους συνδικαλιστές, τους άραβες επενδυτές και τους δημοσιογράφους να συναλλάσσονται μόνο με κάρτες συναλλαγών, τότε να κάτσουμε να συζητήσουμε.
    Σε διαφορετική περίπτωση αρκεί να σχολιάσω ότι κανένας δεν πάει στο μπακάλη της γειτονιάς για να ξεπλύνει μαύρο χρήμα αγοράζοντας φάβα.

  • anon avatar
   anon @ GRAEKUS 30/09/2010 13:17:25

   δίκιο έχεις.. και μετά θα μας επιβάλλουν ανώτατο όριο συναλλαγών 146 ευρώ το μήνα βλ. αργεντινή

   • aphrodirtechild avatar
    aphrodirtechild @ anon 01/10/2010 12:16:01

    αυτό θα γίνει και άλλα πολύ χειρότερα αν εφαρμοστεί η απαίτηση πολλών εδώ μέσα ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ

 2. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 30/09/2010 06:01:42

  Βγήκε και ο γνωστός κ. Κορκίδης να χαιρετήσει περιχαρής το νέο μέτρο των ηλεκτρονικών καρτών για τις συναλλαγές……

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ ένας Άμλετ 30/09/2010 11:25:27

   Τόσο μυαλο έχει ο ανθρωπος

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 30/09/2010 06:07:21

  Καλός και καλών προθέσεων ο κ. Κορκίδης. Όμως, το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο παππάς. Λίγη συγκράτηση δεν βλάπτει.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/09/2010 06:21:38

  Εχει ΜELLON το εργο.. :)

  ΠΠ

  • ErnrstoChe avatar
   ErnrstoChe @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/09/2010 06:58:15

   Ε, αφου δινουν τις καρτες στις τραπεζες, να μην κάνουν και μια εταιρεια για κυνηγι οφειλετών (εισπρακτική) fintrust sa στον Πειραια. Λιγο google και εχετε και τηλ.

  • φουκαράς avatar
   φουκαράς @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 30/09/2010 08:11:17

   Μήπως δουλεύει εκει και κόρη βουλευτή του Πασοκ? Μήπως?

 5. athamas avatar
  athamas 30/09/2010 06:59:13

  Κάποοι δοκιμάζουν νεοταξικά μοντέλα - εν όψει της κατάρρευσης του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος - στην πλάτη μας.
  Για όσους δεν το κατάλαβαν, εννοώ πως είμαστε το «πειραματόζωο» σαν χώρα ή τα ποντίκια για πειράματα σαν άνθρωποι της νέας τάξης.

  Απ' το πώς εμείς θα αντιδράσουμε σαν χώρα και σαν άνθρωποι *ίσως* εξαρτηθεί εν πολλοίς και η μελλοντική δράση των νεοταξιτών και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

  Για το ότι βέβαια κάποια εταιρεία ιδιωτική που διάκειται φιλικά προς την - εκάστοτε - κυβέρνηση θα κονομήσει και φράγκα και με το αζημίωτο βέβαια όσων της παραχωρήσουν την εργολαβία είναι εκ των ουκ άνευ δεδομένο.

  Αυτό όμως είναι το δευτερεύον, το έλασσον.
  Το μείζον ζήτημα είναι πως καταντήσαμε τα παγκόσμια πειραματόζωα.

 6. ευτυχια avatar
  ευτυχια 30/09/2010 07:19:25

  Τις Κοκκαλοεταιρείες Intra...κατι, εννοείτε?Πάλι αυτόί θα εκδώσουν τις κάρτες?

 7. GRAEKUS avatar
  GRAEKUS 30/09/2010 07:46:41

  ενδιαφέρον !!!

 8. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 30/09/2010 08:30:19

  Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ της "Παγκόσμιας Διακυβέρνησης" την οποία λατρεύει ο ΓΑΠ. Σταδιακά, με προσχήματα, εκβιασμούς, δήθεν ...¨εξυπηρετήσεις" και λήψη μέτρων κατά της φοροδιαφυγής επιβάλλουν ένα οργουελικό καθεστώς παγκόσμιου ελέγχου και καταδυνάστευσης στο οποίο, για να επιβιώσει ο άνθρωπος θα πρέπει να ενταχθεί σαν ένα πλήρως ελεγχόμενο γρανάζι μιας μηχανής. Στο χέρι μας είναι να αντιδράσουμε όσο είναι καιρός! Δεν ενδίδουμε στη βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων, δεν παραχωρούμε οικειοθελώς τον απόλυτο έλεγχο της προσωπικής μας ζωής, δεν γινόμαστε τσιπάκια ελεγχόμενα και εκβιαζόμενα!

 9. mitsosms avatar
  mitsosms 30/09/2010 08:39:37

  Η κάρτα προορίζεται για συναλλαγές μεγάλου ύψους, π.χ. πάνω από 1000€. Στην Ευρώπη αυτό ήδη ισχύει. Δεν καταλαβαίνω την πρωτοτυπία που την είδε ο αρθρογράφος.

  • Θ.Α. avatar
   Θ.Α. @ mitsosms 30/09/2010 09:11:40

   Μην τη μπερδεύεται με το άλλο μέτρο που ΘΑ ισχύσει για τις δοσοληψίες άνω των 1.500€ και θα γίνεται με κάρτες, ή/και επιταγές. Εδώ μιλάνε για τις καθημερινές δοσοληψίες των πολιτών που οδηγούν σε συλλογή αποδείξεων. Αυτό δεν ισχυρίζονται ? Πάταξη φοροδιαφυγής ? Εκτός και εαν οι δικές σας καθημερινές συναλλαγές είναι πάντα πάνω από 1.000€.

   • metalhead avatar
    metalhead @ Θ.Α. 30/09/2010 09:15:37

    ναι ρε μεγάλε...ποιος ελληνας δινει για λουλούδια στα σκυλάδικα κατω απο 1000?

   • Θ.Α. avatar
    Θ.Α. @ Θ.Α. 30/09/2010 09:22:19

    Metalhead, συγνώμη. Έχω καιρό να επισκεφτώ ''Πολιτιστικό Κέντρο'' και έχω χάσει συνέχειες. Το ομολογώ !!!!!

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Θ.Α. 30/09/2010 10:35:35

    Κοίτα να δεις πως το βλέπω εγώ με την κάρτα αυτή. Θα έχει και την δυνατότητα πληρωμής σε μετρητά, μόνο που τότε θα πρέπει να γεμίζεις τσάντες με αποδείξεις. Με την κάρτα δεν θα έχεις τέτοιο πρόβλημα γιατί θα καταγράφονται τα στοιχεία απευθείας στην κάρτα. Θέμα κατάργησης της πληρωμής με μετρητά δεν τίθενται γιατί τότε θα έπρεπε να απομονωθούμε από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι τουρίστες δηλ. που δεν έχουν κάρτα τι θα κάνουν; Συνεπώς μην ακούτε τις υπερβολές που κυκλοφορούν.

   • Άργος avatar
    Άργος @ Θ.Α. 30/09/2010 15:16:34

    Προσέξτε τις αποδείξεις : θα είναι απαραίτητο να τις παίρνουμε ΚΑΙ με την κάρτα. Έτσι δήλωσαν _ήδη_. Προσοχή.

 10. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 30/09/2010 08:43:13

  Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ της "Παγκόσμιας Διακυβέρνησης" που λατρεύει ο ΓΑΠ. Σταδιακά, με προσχήματα, απειλές αλλά και..."δήθεν εξυπηρετήσεις" προωθούν το σχέδιο του απόλυτου ελέγχου της ζωής μας και της απόλυτης εξάρτησης από το οργουελικό καθεστώς που έχουν με επιμέλεια προετοιμάσει. Να αντιδράσουμε όσο είναι καιρός! Δε δεχόμαστε τον ολοκληρωτικό έλεγχο της προσωπικής μας ζωής και την υποθήκευση της ελευθερίας μας, δε σφραγιζόμαστε σαν ζώα κτηνοτροφείου, δε γινόμαστε τσιπάκια ελεγχόμενα και εκβιαζόμενα!

 11. Μεριλένα avatar
  Μεριλένα 30/09/2010 09:13:44

  Ρε παιδιά κάως υπομονή τόσες μέρες. Σας διαλάθει της προσοχής σας ότι ένας πρώην πρωθυπουργός βαλκανικής χώρας έχει στείλει μία επιστολή που αποποιείται κάθε ευθύνης για ένα σκάνδαλο, που τον έριξε από την εξουσία. Τον οποίο πρώην πρωθυπουργό στηρίζει απολύτως ένας πολιτικός αρχηγός που τον διαδέχθηκε και εξελέγη προτάσσοντας την κάθαρση από το συγκεκριμένο σύστημα. "Δεν θα απολογούμαι για τους Ρουσόπουλους και Βουλγαράκηδες" είπε και τώρα μάλλον πρέπει να τους ζητήσει συγγνώμη και να τους αποκαταστήσει.
  Ευτυχισμένο το 2008...

  • metalhead avatar
   metalhead @ Μεριλένα 30/09/2010 09:20:05

   πες μας πόσα σε πληρώνει η ΠΑΣΠ για να πετάς λασπη στο διαδύκτικο?

  • athamas avatar
   athamas @ Μεριλένα 30/09/2010 09:33:26

   Ένα «σκάνδαλο» που οφείλεται *κυρίως* στο ότι το πασοκ *αποχαρακτήρισε* την λίμνη από υδροβιότοπο το 1998.
   Αν η λίμνη παρέμενε υδροβιότοπος *κανένας_και_με_τίποτε!* δεν θα μπορούσε ούτε να πουλήσει ούτε να αγοράσει.

   Η βασική αιτία αυτού του «σκανδάλου» είναι ακριβώς αυτός ο αποχαρακτηρισμός της λίμνης.

   Γιατί αποχαρακτήρισε την λίμνη το πασοκ;
   Προφανώς για έναν και μόνον λόγο:
   για να πουληθεί και να μετατραπεί σε οικόπεδα!

   Να θυμηθούμε ανάλογες πρακτικές επίσης του πασοκ στην Ηλεία;

   Όσο για το «σκάνδαλο» είναι μια υπόθεση για γέλια.

   Πώς μπορεί να καλείται σε προανακριτική επιτροπή πρώην πρωθυπουργός *πρίν* βεβαιωθεί από κάποια ζημία του δημοσίου από κάποια επιτροπή;

   Θα μου πείς τώρα το βεβαίωναν για 3 χρόνια τα κανάλια και οι εφημερίδες οπότε τι τις θέλουμε τις άλλες επιβεβαιώσεις;
   Σωστά.
   Όταν τον ρόλο των θεσμικών οργάνων της πολιτείας τον υποκαθιστούν ο ΔΟΛ ο Μπόμπολας και οι λοποί καναλάρχες και εκδότες και οι «επιτροπές» που εξετάζουν τα «σκάνδαλα» λειτουργούν στο Μέγκα στο Άλτερ στα Νέα στο Βήμα και σε άλλα πασοκοελεγχόμενα μέσα τι τα θέλουμε τα δικαστήρια, τις επιτροπές, το ΣΟΕ και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες;

   Και πάλι σωστά.

   • theod avatar
    theod @ athamas 30/09/2010 15:02:57

    O αποχαρακτηρίσας πρώην Βολευτής είναι σήμερα Γεν. Γραμματέας για το ΣΔΟΕ - για να θυμόμαστε έργα και ημέρες του ΠΑΣΟΚ, στο τσακ τη γλίτωσε ο Καιάφας.

 12. Μεριλένα avatar
  Μεριλένα 30/09/2010 09:28:06

  προς Metalhead

  με κολακεύεις αλλα φοιτήτρια ήμουν αρκετά χρόνια πριν...
  Τη λάσπη που την είδατε... Εδώ διαβάζω αναρτήσεις και σχόλια για παγκόσμιες διακυβερνήσεις και άλλες διαπλανητικές αναζητήσεις καί ούτε μια κουβέντα για την επιστολή Καραμανλή... Μήπως δεν βολεύει;

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Μεριλένα 30/09/2010 09:42:05

   Άλλοι ζητούν δικαίωση και άλλοι πάνε για περαίωση...

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ Μεριλένα 30/09/2010 11:28:40

   Ποιος χέστηκε με την επιστολή κανέναν δεν ενδιαφέρει φέρτε πίσω τα λεφτά που μας κλέψατε πασοκοι

 13. athamas avatar
  athamas 30/09/2010 09:38:25

  Μια χαρά βολεύει η επιστολή Καραμανλή!
  Μιά χαρούλα!
  Διάβασέ την *με_προσοχή* και πές μας και μας *τι* απ όσα γράφει δεν αληθεύει;

  Φράση - φράση παρακαλώ, λέξη - λέξη, όχι αοριστολογίες.

  Η επιστολή Καραμανλή τα λέει άψογα!

  Στήσατε επιτροπές για να περάσετε το μνημόνιο στο δεύτερο πλάνο της επικαιρότητας.
  Οι επιτροπές δεν θα καταλήξουν πουθενά, αποπροσανατολισμός είναι.
  Και δεν θα καταλήξουν πουθενά επειδή απ το 1 δισεκατομμύριο ζημία του δημοσίου!!! - άκουσον άκουσον! - που έλεγε το πασοκ ότι υπήρχε σήμερα δεν βρίσκουν ζημία ούτε ενός ευρώ.
  Ζημία αποδεδειγμένη εννοώ, όχι στην φαντασία κάποιων.

 14. Μεριλένα avatar
  Μεριλένα 30/09/2010 09:40:58

  Τότε γιατί δεν βγαίνει να τα υπερασπιστεί και ο κ. Σαμαράς; Και μάλιστα να αναγνωρίσει το λάθος της αποπομπής Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Κιλτίδη, Μπασιάκου...

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Μεριλένα 30/09/2010 09:48:41

   Στην πραγματικότητα οι συζητήσεις για "παγκόσμιες διακυβερνήσεις" και "διαπλανητικές αναζητήσεις" όπως τις χαρακτηρίζεις σε αφορούν πολύ περισσότερο απ' ό,τι νομίζεις και εξηγούν καλύτερα πολλά από αυτά που σε "προβληματίζουν" στον μικρόκοσμό σου! (Για παράδειγμα ερμηνεύουν πολλές από τις κινήσεις και ενέργειες του ΓΑΠ βλ. ΔΝΤ-Τρόικα)

  • cobalt avatar
   cobalt @ Μεριλένα 30/09/2010 09:53:31

   Γιατί 1ον δεν τον αφορά η υπόθεση και 2ον γιατι οι αποπομπές Ρουσόπουλου, Βουλγαράκη, Κιλτίδη, Μπασιάκου δεν ήταν ακριβώς λάθος.
   Με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα, λαμβάνοντας αμέσως αμυντική στάση ενώ δεν υπήρχε λόγος, παρέρυραν μια ολόκληρη παράταξη σε απολογία απέναντι σε κούφιες κατηγορίες από κούφιους ανθρώπους. ("Hollow men" κατά T.S. Eliot).

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Μεριλένα 30/09/2010 10:14:33

   Μόνο η περίπτωση του Πέτρου Δούκα ελέγχεται και με επιφυλάξεις... Οι υπόλοιποι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να επιστρέψουν στη ΝΔ.

 15. Μεριλένα avatar
  Μεριλένα 30/09/2010 09:48:20

  Σιγή ασυρμάτου...

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Μεριλένα 30/09/2010 10:00:43

   Ανθρωπος, ή ρέπλικα είσαι ?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ http://neotera.wordpress.com 30/09/2010 10:08:07

    μην ασχολείσαι με κάποιον που απαξιοί να προφέρει τη λέξη Ελληνικός

    πρόκειται για ελληνόφωνο κάτοικο βαλκανικής χώρας

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Μεριλένα 30/09/2010 10:06:51

   να μην περιμένεις απαντήσεις: τα εσωκομματικά των άλλων δεν σε αφορούν. Δικές σου ανησυχίες έχεις, ή μόνο κουτσομπολιά?

  • athamas avatar
   athamas @ Μεριλένα 30/09/2010 11:58:34

   Η πρώτη διδάξσασα.
   Πώς ακριβώς το καταφέρνετε να κωφεύετε όπου δεν σας συμφέρει κυρία;

 16. Dimitris D avatar
  Dimitris D 30/09/2010 09:56:37

  Το πείραμα με τις κάρτες ξεκίνησε επί ΝΔ. Ήταν το βοήθημα 200 ευρώ στους άνεργους, μέσω του βοηθήματος έκαναν μια πρώτη καρτοποίηση του πληθυσμού και καταγραφή των λογαριασμών στις τράπεζες.
  Μετά το ΠΑΣΟΚ έδωσε άλλο βοήθημα(μισό) για να μαζέψει κόσμο στην Εθνική Τράπεζα, εδώ πάλι κάτι μέτρησαν για τις κάρτες και την κατανομή του πληθυσμού.

  Μετά από τις κάρτες που μας παρουσιάζουν, θα βγάλουν κάτι άλλο με πιο τρελή δικαιολογία.
  Η λύση στο πρόβλημα των καρτών είναι η δημιουργία εναλλακτικού χρήματος(Alternative currency) ή συμπληρωματικού χρήματος(Complementary currency), δηλαδή εάν δεν κόψει δραχμές το κράτος, θα κόψουν οι πολίτες.
  Αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστή στις πόλεις αλλά στα χωριά.

  • Y. avatar
   Y. @ Dimitris D 30/09/2010 10:41:54

   Ή σκόπιμα παραπληροφορείς, ή είσαι άσχετος.
   Τα 200 € που έδωσε η ΝΔ (αν θυμάμαι καλά, κάπου στο Φεβ του ’08, με αιτιολογία επίδομα θέρμανσης), απαιτούσε τραπεζικό λογ/σμό που θα έχει IBAN, για να κατατεθούν.
   Καμιά σχέση με κάρτες.

 17. Factorx avatar
  Factorx 30/09/2010 10:08:40

  Επειδή ορισμένοι εδώ (όπως και τα κανάλια) προσπαθουν να δημιουργήσουν σύγχυση: Ο Ρουσόπουλος και ο Βουλγαράκης έφυγαν λόγω της κυβερνητικής συμπεριφοράς τους, η οποία δεν είναι ανεκτή όπως δήλωσε τότε ο Σαμαράς. Γι αυτό έφυγαν και οι υπόλοιποι. Δεν εφυγαν για το Βατοπαίδι. Η απαλλαγή για το Βατοπέδι εν απαλάσσει τον Καραμανλή για την βαρειά ήττα της ΝΔ και τα υπόλοιπα.

  • metalhead avatar
   metalhead @ Factorx 30/09/2010 10:16:11

   .....α μάλιστα. ξέρεις δεν υπάρχει καμια σύγχυση στον κόσμο..ο κόσμος ξερει που πηγαν τα λεφτά του τσουκάτου ,ξέρει και γιατι υποαξιολογηθήκαν τα οικόπεδα. [8 εκ. αντικειμενική αξία ,τα αξιολογούμε 1 εκ. και σας τα δίνουμε για ενα λιτρο νερό]

 18. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 30/09/2010 10:27:26

  στις περισσότερες περιπτώσεις σήμερα μισθοί και συντάξεις καταβάλλονται στους δικαιούχους μέσω τραπεζικών λογαριασμών...οι ηλεκτρονικές κάρτες λοιπόν μπορούν να συνδεθούν με αυτούς τους λογαριασμούς, οπότε οι δικαιούχοι να μην χρειάζεται να κάνουν κάθε λίγο αναλήψεις.

  • Θ.Α. avatar
   Θ.Α. @ δαιμονάκι 30/09/2010 10:35:09

   Ξέρετε πολλούς συνταξιούχους που ΝΑ ΜΗΝ στέκονται στην ουρά των τραπεζών κάθε μήνα για να εισπράξουν την σύνταξη τους. Μήπως έχετε δει πολλούς από αυτούς να συναλλάσονται στα ATM's. Μελέτες των ίδιων των τραπεζών, λένε τα αντίθετα. Έτσι για την ιστορία , το αναφέρω.

 19. Y. avatar
  Y. 30/09/2010 10:29:40

  Και αυτό εντάσεται, στην σε ανάπτυξη εφαρμογή ενός συνολικά δομημένου σεναρίου, μορφής εξελιγμένου κέϊς-στάντυ. Αν το πετύχουν με τους “ανυπότακτους”, καταλαβαίνετε τι θα πετύχουν με όλους τους άλλους

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ Y. 30/09/2010 22:29:15

   Αυτό το παραμύθι με τους τάχα "ανυπότακτους" δεν μπορεί να σταματήσει επιτέλους? Πιό γλυφτρόνια και πρόβατα από τους "ανυπότακτους έλληνες" δύσκολα βρίσκεις πιά... Και σας διαβεβαιώ κι αυτό με το φιλότιμο κοντεύει αρχαίος μύθος...
   Οι περισσότεροι "υποταγμένοι" λαοί βγαίνουν πού και που στους δρόμους, και δεν ανέχονται τόση κοροιδία από τις κυβερνήσεις τους, αρχίστε να κοιτάτε και τι συμβαίνει παραέξω... Μάλλον η δοκιμή γίνεται στους πιό υποταγμένους και κουτοπόνηρους... για να πιάσει κι όλας... που θα πιάσει, με την εκπληκτική ελληνική λογική: να βολευτώ εγώ κι άσε τους άλλους να κουρεύονται...

 20. Μεριλένα avatar
  Μεριλένα 30/09/2010 10:51:12

  ΠΡΟΣ
  Factorx

  Πίστευα ότι είσθε πιο ανεξάρτητοι. Σοβαρολογείτε όταν λέτε ότι οι Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μπασιάκος δεν απομακρύνθηκαν για το Βατοπέδι; Μάλλον πρέπει να παραδεχθείτε ότι ο Σαμαράς είναι δεμένος - ακόμη - στο άρμα του Καραμανλή, ο οποίος μάλλον δεν έχει παραιτηθεί από την ιδέα να επανακάμψει στο πολιτικό προσκήνιο.
  Αλλά από πίττα που δεν τρως τι σε μέλλει κι αν καεί...

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Μεριλένα 30/09/2010 10:59:56

   O Ρουσόπουλος και ο Βουλγαράκης διαγράφησαν από τη Νέα Δημοκρατία για να βελτιωθεί η εικόνα της στον πολύ κόσμο, που είχε υποστεί τη προπαγάνδα των ΠΑΣΟΚοκάναλων. Ο Σαμαράς δεν είναι δεμένος στο άρμα του Καραμανλή, είναι ο αδιαμφησβήτητος ηγέτης της ΝΔ που εκλέχθηκε από δημοκρατικές εκλογές 800.000 ψηφοφόρων.
   Μη χαίρεστε ότι θα διχάσετε τη ΝΔ τόσο εύκολα.

  • loretta avatar
   loretta @ Μεριλένα 30/09/2010 14:51:49

   καλα εσυ σιγουρα δεν πας καλα...προφανως η κανεις οτι δεν θυμασαι η δεν εισαι σωστα πληροφορημενη η....αστο καλυτερα....

   ....αλλα υπαρχει και η λογικη πες πες πες κατι θα μεινει ....ποιον μου θυμιζει αυτο??? γκεμπελσ......και ολα τα αξιολογα παπαγαλακια της συμφορας

 21. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 30/09/2010 10:59:19

  Επίσης, με τις κάρτες δεν ελέγχεις τι ξοδεύεις. Το διαπιστώνουμε ούτως ή άλλως με τις πιστωτικές. Πόσο μάλλον αν γενικευτεί η χρήση της κάρτας για όλες τις συναλλαγές.
  Θα ακουστεί αναρχοπατριωτικό αυτό που θα πει, αλλά η παραοικονομία είναι η ελπίδα μας αυτή τη στιγμή που θανατώνεται μέρα με τη μέρα η επίσημη οικονομία. Ο θίασος ΓΑΠ και οι μέντορές του διαπίστωσαν ότι οι Έλληνες έχουν ακόμα λεφτά και προσπαθούν να τα βάλουν κι αυτά στο χέρι. Αν δεν αντισταθούμε επιτέλους θα μαστε χρόνια στο γύψο.

 22. Μεριλένα avatar
  Μεριλένα 30/09/2010 11:07:11

  Γιώργο,

  1) απ' ό,τι γνωρίζω - και γνωρίζω καλά - δεν έχουν τυπικά διαγραφεί
  2) με την επιστολή του, τους "αθώωσε" ο κ. Καραμανλής
  3) την επιστολή του κ. Καραμανλή υιοθέτησε με επίσημη δήλωσή της η Ρηγίλλης
  4) το γάντι το έριξε ο ίδιος ο υποψήφιος αντιπεριφειάρχης κ. Μανώλης, λέγοντας ότι "αν νομίζετε ότι είναι αθώοι, επαναφέρατέ τους στο κόμμα"

  Σας αφήνω λοιπόν προς ώρας για να μη σας χαλάω την ωραία ατμόσφαιρα

 23. PELIAS avatar
  PELIAS 30/09/2010 11:23:48

  Και με την ευκαιρία άς το πληροφορηθεί και ο κ. Παπουτσής που μπορεί να ασχοληθεί πλέον μόνο με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

  Εμείς στην Θεσσαλονίκη - το έχω γράψει περισσότερες φορές - 4 μηχανικοί ασχοληθήκαμε για έναν μήνα με το θέμα:

  - πόσα πρόστιμα του ΚΟΚ μπορεί να συγκεντρώσει η υπηρεσία της Τροχαίας του Δήμου ή της ΕΛΑΣ επι 24-ώρου βάσεως σε μία μέρα, σε μία εβδομάδα και τέλος σε έναν μήνα. Μόνο στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο κέντρο απο τον ιστιοπλοϊκό όμιλο μέχρι την πλατεία Βαρδαρίου (Ελευθερίας)

  Αφήσαμε κάθε άλλη αποασχόληση και χωρίσαμε το αντικείμενο σε 4 τομείς. Μετρήσαμε - στο μέτρο των δυνατοτήτων μας - τα πρόστιμα απο την στάθμευση, τα περάσματα με κόκκινο, την χρήση κινητού κατα την οδήγηση, τα επικίνδυνα προσπεράσματα μέσα στην πόλη και ότι άλλο κατα περίπτωσιν υπεπιπτε στην αντίληψή μας.

  Ο ενθουσιασμός και η πίστη μας στην προσφορά πληροφορίας επιβραβεύθηκαν ήδη το πρωϊ και μετά την πρώτη ολονυκτία. Γιατί τόσα επι τόσα μας έφεραν ήδη στο πρώτο 24 ωραο με τις τρέχουσες τιμές προστίμων και μόνο στην πιο πάνω περιοχή το ευπρεπές ποσό των 45.000 ευρώ, μέρος του οποίου χρωστάει ο των Ελλήνων ... τσαμπουκάς απο την συνεπιβαίνουσα γκόμενα μέχρι το 4Χ4 ή την Λαμποργκίνι που αγόρασε η γιαγιά για το εγγονάκι της.

  Άν στο ποσό αυτό προσθέσουμε όλα τα περίχωρα και τα ποσά απο τα προάστεια της Θεσσαλονίκης λίαν επιεικώς τριπλασιάζουμε αυτό το ποσό τα σαββατοκύριακα και το διπλασιάζουμε τις καθημερινές. Φθάνουμε δηλαδή στις 135.000 κατ'ελάχιστον στο 24-ωρο. και στον μήνα στα 4.050.000 Ευρώ και φυσικά στον χρόνο 48.600.000 Ευρώ.

  Άν - επίσης λίαν επιεικώς - πολλαπλασιάσουμε την Θεσσαλονίκη επι 25 φορές για την Αθήνα φθάνουμε εύκολα και μόνο για τις αυτές πόλεις μας στο .... ευτελές ποσό του 1,263 δις τον χρόνο.

  Ο πανέξυπνος κ. Παπακωνσταντίνου - για τον Παπουτσή δέν το συζητάμε - μπορεί να σκεφθεί κάτι ακόμα. Να κάνει τον αναλογισμό στην Ελλάδα ολόκληρη αφού ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ έχουν και τροχαία κίνηση και στενούς δρόμους και στενάκια. Άν λοιπόν πάρει χαρτί και μολύβι, είναι αρκετό να εξοικονομίσει για το κωλοδάκτυλο των τοκογλύφων μας 3.17 δις, που ασφαλώς θα προστεθούν στα νέα τέλη κυκλοφορίας και στα διόδια για να φθάσουν - μόνο απο την τροχαία κίνηση τα 4,5-5 δις.

  Και αυτά κύριε Παπακωνσταντίνου μπορείτε να τα μαζέψετε χωρίς εφοριακούς και άλλους οργανοπαίκτες. Μερικά δίδυμα οργάνων της τάξεως με ένα μπλοκάκι είναι υπέραρκετά για να ειδοποιούν τους παραβάτες για το πρόστιμο που τους περιμένει στο δημόσιο ταμείο.

  'Αϊντε κ. Παπουτσή. Κουνήσου! Γιατί αλλιώς ο Γιωργάκης δέν θα σε κάνει αντικααστάτη Πρωθυπουργό ...

  ΠΕΛΙΑΣ

 24. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/09/2010 11:56:30

  Τελικά θα με κάνουν να προσχωρήσω στην άποψη ότι ο καπνονόμος δεν είναι τίποτα παραπάνω από άλλη μία μέθοδο ΕΛΕΓΧΟΥ στις ζωές μας.

  Μετά τον καπνονόμο λοιπόν, και μετά από τις κάρτες "πληρωμών", ξέρετε τι πήρε σειρά;

  Νομοσχέδιο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ των "πρόχειρων φαγητών", επειδή, λέει, "παχαίνουν"! Λες και όλοι έχουμε τη δυνατότητα να τρώμε φρέσκια σφυρίδα κάθε μέρα μόνο και μόνο επειδή την έχουν οι Λοβέρδοι και οι Ντερμπεντέρηδες!

  Δείτε εδώ: h**p://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=357579&dt=30/09/2010

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ Αυριανιστής 30/09/2010 16:26:22

   Βρε βρε τι με λες...μέθοδος ελέγχου...

   Τσκ τσκ τσκ...

 25. zame avatar
  zame 30/09/2010 12:00:38

  στον δρομο προς τον Απόλυτο Ελενχο ...της Κοινωνιας των Ανθρωπων...και της ν. τ. π...
  στην ερωτηση: "Το μείζον ζήτημα είναι πως καταντήσαμε τα παγκόσμια πειραματόζωα."
  ..μα απο παντα ειμασταν ενα "Απεραντο Τρελοκομειο" οπως ελεγε και ο μακαριτης ΚΚ ειμαστε ενας χωρος οπου οι ανθρωποι που ζουν χρήζουν κοινωνικο-χρηματο-πολιτιστικες μελετες ..για την διαβιωση του..και τον τροπο ζωης τους....( Ηταν & ειναι το σημα κατατεθεν)....ανέκαθεν..τελευταία όμως..παραχόντραινε το "θέμα"
  επομενο ειναι να ειμαστε ο ΠΛΕΟΝ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΣ ...ΛΑΟΣ

 26. dimitri avatar
  dimitri 30/09/2010 12:04:04

  Περι αντιδράσεων για την κάρτα συναλλαγών ο λόγος.

  Επιτέλους μπορούμε να σταματήσουμε όλοι οι Ελληνάρες να μιλάμε για αξιοπρέπεια, στην έκδοση κάθε μέσου που θα βοηθήσει το κράτος να πάει μπροστά?
  Παλαιότερα οι ίδιες αντιδράσεις και για τις ταυτότητες.

  Οι ίδιοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ όμως που διαμαρτύρονταν τοσο έντοινα τότε και τώρα, πήγαν και έδωσαν χωρίς κανένα ενδοιασμό τα προσωπικά τους στοιχεία στην έκδοση καρτών σε σουπερ μαρκετς - βενζινάδικα - εταιρίες discount - ακόμε και σε φαστφουντάδικα, και σε κάθε λογής ιδιώτη που ελέγχει τις καταναλωτικές μας συνήθειες και ακόμα και για το που μετακινούμαστε συχνότερα.(κάρτες βενζινάδικων).
  Οι ίδιοι ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ δώσαν το δικαίωμα σε τραπεζίτες μέσω πιστωτικών καρτών να ελέγχουν ποια προιόντα θα βγαίνουν σε προσφορά και ποιά όχι (καταστρέφοντας με αυτό τον τρόπο μικρο-βιοτεχνίες, και επιβάλοντάς την ίδια τη ζωή μας στον έλεγχο 2-3 πολυεθνικών).

  Μόλις όμως το κράτος πάει να κάνει μισό βήμα θετικό, πέφτουμε όλοι στο δρόμο και σκίζουμε τα ρούχα μας.

  Προστασία προσωπικών δεδομένων σου λέει. Ποιά προσωπικά δεδομένα μωρέ, τι στιγμή που γίναμε όλοι δοσίλογοι των προσωπικών μας δεδομένων, με τις χιλιάδες κάρτες κάθε ιδιώτη που πήγαμε και μας βγάλανε?

  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ dimitri 30/09/2010 12:19:24

   Με μία διαφορά, αγαπητέ.

   Ότι εγώ, αν έδωσα και όπου έδωσα, έδωσα ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ τα όποια στοιχεία. Και, το σπουδαιότερο, κανείς δεν μου ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τη χρήση τέτοιων καρτών. Τις χρησιμοποιώ ΑΝ και ΟΤΑΝ εγώ επιλέξω.

   Σου είναι τοσο δύσκολο να καταλάβεις αυτή τη θεμελιώδη διαφορά από την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ χρήση της "κάρτας πληρωμών", που θέλουν να επιβάλουν τα γιουσουφάκια των οργουελικών νεοταξιτών;

   • Θ.Α. avatar
    Θ.Α. @ Αυριανιστής 30/09/2010 12:34:13

    Αυριανιστή, τα είπες όλα σε πέντε γραμμές. Μπράβο.

   • Dyer avatar
    Dyer @ Αυριανιστής 30/09/2010 15:07:30

    Αυτό ακριβώς. Μέχρι τώρα είναι επιλογή μου η χρήση κάρτας. Και βέβαια δεν την χρησιμοποιώ όταν θέλω, για διάφορους λόγους, ανωνυμία. Δεν είναι δυνατόν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα να καταγράφονται σε βάσεις δεδομένων.
    Πάντως για να το ελαφρύνουμε λίγο καυτά και τάλλα που κάνει ο ΓΑΠ έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει την Αποκάλυψη του Ιωάννη.
    Μου κάνει εντύπωση που δεν εμφανίσθηκε κανένας θρησκευόμενος για να σχολιάσει. Αυτή τη φορά θα είναι δύσκολο να τον αντικρούσω.

   • Άργος avatar
    Άργος @ Αυριανιστής 30/09/2010 15:21:26

    Dyer

    και ο αρθρογράφος (στον Ιστότοπό του) και η κλασσικοπερίπτωση http://klassikoperiptosi.blogspot.com/ και πολλοί άλλοι.

 27. DIANE avatar
  DIANE 30/09/2010 14:06:16

  Αυριανιστή, + 10.000. Τώρα για την καινούρια κάρτα
  1. Θα χρησιμοποιείται υποχρεωτικά για κάθε συναλλαγή μας, ακόμα και την εφημερίδα. Αυτό σημαίνει γρήγορο εύκολο κι απόλυτο έλεγχο καθενός μας.Τι διαβάζουμε, τι τρώμε, πότε κάνουμε έρωτα κλπ.
  2.Τα στοιχεία θα περιέχουν και δακτυλικά αποτυπώματα, εκτός του ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ.Φακέλλωμα πλήρες αυτή τη φορά, ηλεκτρονικό
  3. Θα μας βάλει και σε μπελάδες καθημερινούς αν, π.χ. στείλουμε το παιδί μας στο περίπτερο για τσιγάρα και χάσει ή του κλέψουνε την κάρτα
  4. Θα κοστίσει, σύμφωνα με καθηγητή Πανεπιστημίου στην Ηλεκτρονική πάνω από 3 δις -τρία δισεκατομμύρια- ευρώ.
  5. Στην Αγγλία ήδη απέσυραν το μέτρο ύστερα από κοινωνική κατακραυγή και δεν θάλεγε κανείς ότι οι Αγγλοι δεν εκτιμούν σωστά τις διευκολύνσεις της σύγχρονης τεχνολογίας.
  6. Πρόκειται για βάναυση είσβολή στο σπίτι μας, στην καρδιά μας, στις αποκάλυψη των προσωπικών μας ασθενειών, στην προσωπική μας ζωή ακόμα και για την αγορά ενός προφυλακτικού και πολλά άλλα.
  Προτείνω να το σκεφτούμε καλά, να μην αποφασίσουμε αμέσως κι αν η απόφασή μας είναι αρνητική να πράξουμε όχι ό,τι ο Λεωνίδας και οι τριακόσιοι, δεν χρειάζεται τέτοια θυσία, αλλά ό,τι μας υπαγορεύει η αξιοπρέπειά μας σαν Ελληνες και σαν ανθρώπινα πλάσματα που δικαίως απαιτούν σεβασμό απόλυτο της προσωπικότητάς τους

 28. Άργος avatar
  Άργος 30/09/2010 15:03:36

  Θράκα, πάλι "έγραψες".

 29. malaxias avatar
  malaxias 30/09/2010 15:27:10

  ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ 30/09/2010 at 12:43

 30. theod avatar
  theod 30/09/2010 15:45:16

  Ο Π'κων/νου απέτυχε και όπως είχε προαναγγείλει <> καλώς να πάει σπίτι του γιατί ούτε περίπτερο μπορεί να διοικήσει. Επιτέλους δέστε τα γεγονότα χωρίς κομματικά κριτήρια - δείτε που μας κατάντησε ο άκρατος λαικισμός των πάντων.

 31. gram avatar
  gram 30/09/2010 16:59:07

  Με συγχωρείτε για την έκφραση αλλά τέτοια μπουρδολογία σπάνια έχω συναντήσει. Ειλικρινά πιστεύετε και το συζητάτε με επιχειρήματα ή ύφος ή ξερολισμό όπως η κυρία Diane παρά πάνω που μου προκάλεσε το σχόλιο, ότι το κράτος θα βγάλει και θα επιβάλει ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών που θα λειτουργεί (ανταγωνιστικά ή αποκλειστικά) σαν Visa ή American Express??!!! Δεν μου φαίνεται να έχετε επαφή την πραγματικότητα αγαπητοί μου...

  • Vicky avatar
   Vicky @ gram 30/09/2010 17:37:50

   Όσοι έχουν τύχει να ''περάσει'' από Αμερική, ή έστω από αμερικανικές ταινίες της καθημερινότητας, θα έχουν γνώση ότι οι συναλλαγές με τέτοιου είδους κάρτες, είναι καθεστώς. Αν τυχόν πληρώνεις με μετρητά, είσαι ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, ή φοροδιαφυγή. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Με ένα τέτοιο μέσο πληρωμών, είναι αμέσως γνωστά που είσαι (γεωγραφικά), τι ψωνίζεις, κάθε πότε ψωνίζεις, που ψωνίζεις, πόσο ψωνίζεις, κ.λ.π κ.λ.π. Δεν είναι τόσο απλά και αθώα, όσο νομίζει κάποιος. Και σας το λέει μια τραπεζικός που τα POS (τα μηχανάκια που περνάνε την κάρτα σας, όσοι τη χρησιμοποιείτε), τα έχει φάει με τα κουτάλια. Και αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που λένε όσοι δεν ξέρουν πως δουλεύουν από πίσω, αυτά τα συστήματα. Απο εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να περιορίζει την ελευθερία του (όση του έχει απομείνει) όσο νομίζει αυτός.

 32. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 30/09/2010 21:14:21

  Ναι στην κάρτα ΜΟΝΟ αν είναι προαιρετική. Αν είναι υποχρεωτική πρόκειται για κρυπτοφασιστικού τύπου πείραμα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Απλά θα αρνηθούμε να την παραλάβουμε. Ας μας πάνε στα δικαστήρια

 33. καινός avatar
  καινός 30/09/2010 22:08:10

  Και αν χάσουμε ρε παιδιά αυτή την κάρτα, τι γίνεται;

 34. ΜΑΡΙΑ avatar
  ΜΑΡΙΑ 30/09/2010 22:30:05

  Τρομάζω στην ιδέα ότι κάποιοι θα γνωρίζουν τι βιβλία διαβάζω, ποια εφημερίδα παίρνω, που πηγαίνω και με ποιούς και θα αξιοποιούν τα δεδομένα αυτά με τρόπο που ουδείς δύναται να μου εξασφαλίσει ότι δεν θα στραφεί εναντίον μου τελικώς . Π.Χ. επειδή καπνίζω και μ΄αρέσει να τρώω καμμία φορά σε Fast Food, δεν θα μου πεί το σύστημα Υγείας ότι δεν σε καλύπτω διότι "βάσει δεδομένων" θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο και άρα ούτε η ασφσλιστική σε καλύπτει ούτε κανείς ..... Η κάρτα αυτή αποτελεί χειραγώγιση χειρίστου είδους και είναι ιδικαίτερα επικίνδυνη η προπαγάνδα περί δήθεν πάταξης της φοροδιαφυγής . Τρόποι υπάρχουν πολλοί για να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή απλά θέλουν να εφαρμοστούν μόνο για τους πολλούς και να εξαιρεθούν οι δικοί τους , έτσι σοφίστηκαν το συστηματάκι αυτό για να αξιολογούν ΟΙ ΙΔΙΟΙ με τις δικές τους υπηρεσίες τα δεδομένα και να χρησιμοποιούν αναλόγως.

 35. Y. avatar
  Y. 01/10/2010 07:02:11

  Αφού έχουμε φάει τόσο παραμύθι από τον πασοκικό εσμό, άσε να υπάρχει και ολίγη από αυτοπαραμύθιασμα, για την καλή υποδοχή του μήνα και την αναστύλωση του εθνικού μας εγώ

 36. Y. avatar
  Y. 01/10/2010 08:00:40

  ...το “αναπτέρωση” κολλάει καλύτερα

 37. gram avatar
  gram 01/10/2010 08:58:27

  Μπορεί να (νομίζετε ότι) ξέρετε από POS αλλά προφανώς δεν ξέρετε να διαβάζετε ελληνικά. Το θέμα που μας απασχολεί είναι ότι το φιλοθεάμον κοινό ανωτέρω πιστεύει ότι το ελληνικό κράτος θα βγάλει (issue) και θα επιβάλει μια κάρτα (την Κάρτα του Πολίτη) που θα ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ τις καθιερωμένες πιστωτικές κάρτες. Αντ' αυτού εσείς ασχολήσθε με τις conspiratorial φαντασιώσεις σας για τις δυνατότητες flaging και tracing που πράγματι διαθέτουν τα συστήματα authorization και control των καρτών (πρωτίστως) για να κανουν ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΑΛΑΓΕΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.