#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/10/2011 16:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περιορισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας απαιτούν τώρα οι Γερμανοί!Έρχεται μάγος εκ Γερμανίας και κομίζει δώρα για την Ελλάδα. Μόνο που τα δώρα είναι κακά και προβλέπουν χρεοκοπία, ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, οικονομική και πολιτική υποδούλωση για πάρα πολλά χρόνια.

Ο αντικαγκελάριος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, έρχεται στην Ελλάδα φέρνοντας στο χαρτοφυλάκιό του σχέδιο για την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Τις πληροφορίες αναπαράγει και η DW δείχνοντας ότι πρόκειται για σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας που έχει ετοιμαστεί εδώ και καιρό

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, όταν η Ελλάδα δηλώσει αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της θα μπει μπροστά η ελεγχόμενη χρεοκοπία που όμως θα έχει ως όρο τον περιορισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων, ήτοι την εκχώρηση της διακυβέρνησης της χώρας εμμέσως σε ξένους. Αυτοί θα «τρέψουν» το σχέδιο σωτηρίας – χρεοκοπίας, θα συστήσουν ένα ανεξάρτητο σώμα το οποίο θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές το κούρεμα που πρέπει να γίνει.Αυτό το σώμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και να διαδεχθεί τον μόνιμο μηχανισμό του ESM. Αυτός ο μηχανισμός θα μπορεί να δανειοδοτεί τις προβληματικές χώρες αφού πρώτα γίνονται τα παζάρια με τους πιστωτές. Η συμφωνία θα έχει μια προϋπόθεση: Οι χρεωμένες χώρες να εκχωρήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στην περιουσία τους, και φυσικά στην πώληση μέρους αυτής, οι δε πιστωτές να χάσουν μέρος των κεφαλαίων τους.

Ο Ρέσλερ θα καταθέσει ως αντιστάθμισμα κι ένα σχέδιο αναπτυξιακού χαρακτήρα με μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα από Γερμανούς επιχειρηματίες κι όχι μόνο. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει η Ελλάδα να δεχθεί μόνιμη επιτροπεία από ομάδα τεχνοκρατών που θα αναλάβουν τις αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο Ρέσλερ οδηγεί σε ολοφάνερη παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας η οποία θα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία όμως απλά θα είναι διακοσμητική.

Έτσι, βλέπουν οι Γερμανοί της σωτηρία μιας χώρας μέλους της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ainte ainte avatar
  ainte ainte 04/10/2011 16:12:29

  οχι

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ ainte ainte 04/10/2011 17:39:14

   ΞΥΠΝΑΣ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
   http://youtu.be/bUsePoAT
   ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ.
   ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ ainte ainte 04/10/2011 17:41:43

   ΝΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΟΧΗ.
   http://youtu.be/xT9lIH9VpBo
   ΤΟ Δ" ΡΑΙΧ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.

 2. akrovolistis avatar
  akrovolistis 04/10/2011 16:13:50

  Μέγας είσαι Κύριε! Μάλλον αυτό εννοεί ο Γιωργάκης όταν λέει ότι δίνει τη μάχη για την...σωτηρία της πατρίδας!

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/10/2011 16:13:51

  Ο Εφιάλτης εντός των πυλών; τώρα θα φανεί ποιος είναι Έλληνας..
  ΥΓ: Προσωπικά, έχω τρομάξει...

 4. victoria (true) avatar
  victoria (true) 04/10/2011 16:15:30

  Μολών Λαβέ.

  (ωχ, ξέχασα ποιοι κυβερνούν!! ο Θεός βοηθός)

 5. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ avatar
  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 04/10/2011 16:15:37

  Τριάντα χρόνια πληρώσαμε την «ανάπτυξη». Την είσοδο στην ΕΕ, το Μάαστριχ, το ΕΥΡΩ, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τους εξοπλισμούς, το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, τη λιτότητα για όλους τους «Εθνικούς στόχους». Τριάντα χρόνια η κερδοφορία των εταιριών και τραπεζών, αυξάνεται κατακόρυφα. Τριάντα χρόνια, μετά, οι εργαζόμενοι βρίσκονται φτωχότεροι, άνεργοι, με κουτσουρεμένους μισθούς και συντάξεις. Πληρώνουμε πανάκριβα για την υγεία την παιδεία. τις μετακινήσεις μας στα ΜΜΜ, στο δημόσιο οδικό δίκτυο(διόδια), στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες. Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι από την ανάπτυξη και τις θυσίες που μας υπέβαλλαν; Το δρόμο για την κόλαση της κρίσης.

  Κάθε βδομάδα κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ ανακοινώνουν και νέα δέσμη μέτρων, επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους. Οι μισθοί θα φτάσουν τα 300 ΕΥΡΩ, η ανεργία το 1,5 εκατομμύριο, ο εργάσιμος χρόνος ανάλογα με τις ορέξεις του εργοδότη, οι συντάξεις στα 400 ΕΥΡΩ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!

  Η κανιβαλική επιβολή της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής μας. Η όξυνση της κρίσης έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, το νερό, ο αέρας, η κατοικία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος αναλαμβάνοντας τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτής της προσπάθειας, απολύει, φορολογεί, εξοντώνει τον εργαζόμενο, ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.

  Απολύουν από το δημόσιο, στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες, με το επαίσχυντο επιχείρημα του δήθεν δημοσιονομικού ελλείμματος και έχουν ετοιμάσει την παράδοση των δημοσίων υπηρεσιών στις ιδιωτικές εταιρίες που θα στοιχίζουν πολύ παραπάνω στο κράτος. Έτσι θα αυξήσουν τους φόρους και θα μας μετατρέψουν υποχρεωτικά σε πελάτες των αρπακτικών. Μέσα στο 2011 έχουμε πληρώσει με τα δικά τους επίσημα στοιχεία περισσότερα από 62,5 δισ. ευρώ, αλλά τα “πακέτα βοήθειας” ήταν μόνο 46,5 δισ. ευρώ. Αλήθεια πώς βρέθηκαν τα 16 δισ. επιπλέον; Βρέθηκαν από τα “άδεια ταμεία”; Βρέθηκαν απο το “δημοσιονομικό έλλειμμα”; Τι μας κρύβουν; Πού είναι τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων;

  Με το πρόσχημα και την τρομοκρατία της χρεοκοπίας επιδιώκουν να αρπάξουν και το τελευταίο ευρώ του εργαζόμενου, να ξεπουλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές όλη τη δημόσια περιουσία. Ιδιωτικοποιούν αντι πινακίου φακής τα δημόσια ακίνητα για να «τσεπώνουν» στο διηνεκές ενοίκια και κέρδη οι ιδιώτες. Ξεπούλησαν όλες τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, αφού τις παρουσίασαν για ζημιογόνες. Ο ΟΤΕ, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ και μαζί οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, οι ΠΑΡΑΛΙΕΣ, κ.ο.κ. παραδόθηκαν στα αρπακτικά του πλούτου και τα λαμόγια της δικομματικής εξουσίας που κυβερνάει όλα αυτά τα χρόνια .

  Τι μπορούμε να κάνουμε;

  Ας αρχίσουμε από την συλλογική άρνηση πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών. Τι θα πετύχουμε; Θα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν τους επιτρέπουμε να μας εκμεταλλεύονται άλλο. Ότι ο κίνδυνος και η δυνατότητα ανατροπής τους είναι στο χέρι μας.

  Μνημόνια και μεσοπρόθεσμα δεν μας ενδιαφέρουν. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, δεν μας δελεάζει η παραμονή στην Ε.Ε τους. H EE είναι ένωση κυβερνήσεων, τραπεζών, πολυεθνικών που κέρδισαν στην ανάπτυξη, κερδίζουν τώρα και στην κρίση. Μας παραμύθιασαν για «ΕΕ της ευημερίας» των λαών αλλά αποκαλύπτεται ότι πρόκειται για τη συμμαχία των αγορών ενάντια στους λαούς.

  Μας φόρτωσαν δάνεια για να αγοράζουν υποβρύχια που γέρνουν και τηλεπικοινωνιακό υλικό για τους Ολυμπιακούς π.χ, που ούτε χρειαζόταν ούτε και παραλήφθηκε ποτέ. Πληρώσαμε τη ΖΗΜΕΝΣ. Πληρώνουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Πληρώνουμε εκατοντάδες εκ. ευρώ για τη συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Γιουγκοσλαβία, Ιρακ, Αφγανιστάν, Κοσσυφοπέδιο, Λιβύη). Αύξησαν τα κέρδη τους οι τραπεζίτες μας και μεγαλοεργολάβοι μας, οι ευρωπαίοι “εταίροι μας», και τώρα τους χρωστάμε κι από πάνω.

  Μπορούμε και μόνοι μας. Οι εργαζόμενοι παράγουν προϊόν που υπερεπαρκεί για να ζήσουμε σε μια κοινωνία αυτάρκειας, ειρήνης και αλληλεγγύης. Σε μια ελεύθερη κοινωνία που λειτουργεί με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας .

  Μπορούν να μας αντιμετωπίσουν; Όχι δεν μπορούν Είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία. Προσπαθούν να αποτρέψουν με κάθε μέσο την ανάπτυξη συλλογικοτήτων που μπορούν να αποφασίζουν από τα κάτω, να σχεδιάζουν και να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους.

  ΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

  1. Συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε γειτονιά. Η ατομική αντίσταση γίνεται συλλογική και οι συλλογικότητες μπορούν να στηρίζουν τον κάθε αγωνιστή.

  2. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν . ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ , ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ! Δεν επιτρέπουμε σε κανένα δανειστή-τοκογλύφονα προχωρήσει σε πλειστηριασμό σπιτιού

  3. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

  Παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλεια, μεταφορές, επικοινωνίες, κατοικία.

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

  4. Δημιουργική δουλειά για όλους. Μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση των μισθών.

  5. Ανατρέπουμε αυτή την κυβέρνηση που άνοιξε πόλεμο ενάντια μας και κάθε άλλη κυβέρνηση βίας και κοινωνικής λεηλασίας.

  6. Συλλογική μάχη για την έξοδο και διάλυση της Ε.Ε. Καμιά σχέση με αυτή την λυκοσυμμορία των «αγορών».

  Οι επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καλούν κάθε άνθρωπο και συλλογικότητα σε συντονισμό και δράση.

  www.denplirono.info

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 05/10/2011 00:25:04

   Ήξερα από πολλά χρόνια ότι είχαμε δημοσιονομικό πρόβλημα. Εσείς το λέτε "δήθεν".
   Ήξερα από πολλά χρόνια ότι σχεδιάζαμε πέρα από τις δυνατότητές μας. Εσείς, αντί να βοηθάτε να προσγειωθούμε, πετάξατε τον σχεδιασμό στα σύννεφα.
   Ήξερα από πολλά χρόνια ότι τα δανεικά κάποτε τελειώνουν. Εσεις ζητάτε τα πάντα, τζάμπα.
   Δεν ξέρω αν είστε δημιούργημα συλλογικής παρακρούσεως ή παίρνετε LSD.
   Αλλά, τώρα ξέρω γιατί δεν πρόκειται να σας πάρω στα σοβαρά: Οι κοινότυποι αφορισμοί στην αρχή δεν δικαιολογούν τις χείμαιρες στο τέλος του μανιφέστου σας.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 05/10/2011 00:54:52

   Με τετοια μυαλά ετοιμαστείτε για 400 χρόνια ΔΝΤ.

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 04/10/2011 16:17:01

  Αν ήταν να διαλέξετε πρωθυπουργό μεταξύ του ΓΑΠ και του Βιετναμέζου, ποιόν θα διαλέγατε;
  Κανέναν από τους δύο είναι η σωστή απάντηση, αλλά αν δεν υπήρχε αυτή η επιλογή, ποιόν;
  Πάντως, τον ΓΑΠ, με κανένα τρόπο!

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/10/2011 16:30:34

  ραντεβού στον Γοργοπόταμο

  • abyssus avatar
   abyssus @ archaeopteryx 04/10/2011 16:53:31

   χα-χα, το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ, ξεχάσανε ότι η ζόρικη Ελλάδα τους έριξε στο ρωσικό χειμώνα... ή μάλλον καθόλου δεν το ξεχάσανε, απλά νομίζουν ότι τώρα θα πάρουν το αίμα τους πίσω. Μόνο που πίσω έχει και η αχλάδα την ουρά!

   • markos avatar
    markos @ abyssus 04/10/2011 21:27:09

    τωρα που εχουμε και οπλα[τα δικα τους] και οχι τσουγκρανες δεν νομιζω να ερθουν με στρατο

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ @ archaeopteryx 04/10/2011 17:44:59

   Πριν τον "Γοργοπόταμο" αγαπητέ φίλε, προηγούνται τα Οχυρά, το Κλειδί, οι Θερμοπύλες, η Κρήτη. Αν αυτό θέλουν, εδώ είμαστε, γνωστοί και μη εξαιρετέοι από παλιά. Διαολίζομαι κι'αναρωτιέμαι:μήπως είναι μια ιστορική ευκαιρία για μια νέα εθνική παλιγγενεσία και ξεσκαρτάρισμα από τα σαπρόφυτα της "Μεταπολίτευσης"; (θού Κύριε φύλακι τω στόματί μου...)

  • Mikekan avatar
   Mikekan @ archaeopteryx 04/10/2011 21:19:43

   Στο Γοργοποταμο ήταν ο Ζέρβας και όχι ο Βελουχιωτης, το ίδιο θα γίνει και τώρα!

   • cummulus avatar
    cummulus @ Mikekan 04/10/2011 21:30:33

    ..καί ὁ Βελουχιώτης ἦτανε, καί οἱ ἄγγλοι ἠτανε...

    • Mikekan avatar
     Mikekan @ cummulus 04/10/2011 21:42:43

     Ο Βελουχιωτης ήταν, οι Άγγλοι απευθύνθηκαν στο Ζερβα ο οποίος και οργάνωσε την ανατιναξη!

     • cummulus avatar
      cummulus @ Mikekan 04/10/2011 21:59:44

      Ἔχω τήν αἰσθηση, ὅτι ἡ ὀργάνωση τῆς ἐπιχείρησης ἦταν ἔργο τῶν ἀγγλων. Ἀπό αὐτούς ἐκπονήθηκε τό σχέδιο. Ὁ ΕΔΕΣ καί ὀ ΕΛΑΣ λάβανε μέρος, γιατί χρειάζονταν δυνάμεις γιά τίς ἀποκοπές, τήν μεταφορά τῶν ὑλικῶν, τήν γνώση τῶν δρομολογίων, τήν διαφυγή μετά τήν ἐπιχείρηση κλπ. Ἐξ΄ ἀλλου ἦταν άπαραίτητη ἡ συνεργασία ἄγγλων καί ἑλλήνων πρίν τήν άνατίναξη, άφοῦ κάποιοι ἔπρεπε νά τούς παραλάβουν μετά τήν πτώση τους ἀπό τά ἀεροπλάνα, νά βρεθεῖ ἕνας χῶρος άπόκρυψης καί ἐκπόνησης τοῦ λεπτομεροῦς σχεδίου κλπ.
      Τό ὅτι συνεργάσθηκαν ΕΛΑΣ καί ΕΔΕΣ, μᾶλλον ἦταν πολιτική ἀπόφαση τῶν ἄγγλων, ἀν καί ἀρχικά τούς σαμποτέρ, ὁ ΕΛΑΣ τούς εἶχε γιά καμμιά τριανταριά μέρες σέ μιά ἰδιότυπη ὁμηρεία, καί αὐτό γιατί ὁ Βελουχιώτης εἶχε τήν "ίδεολογική"του καχυποψία ἀπέναντι στούς ἄγγλους. Ἰσως, ἄν τήν ὁμάδα τῶν σαμποτέρ τήν εὐρισκαν πρώτα οἱ ΕΔΕΣίτες, ἐνδεχομένως ἡ ἀνατίναξη νά γίνονταν νωρίτερα.

 8. Απορία avatar
  Απορία 04/10/2011 16:30:57

  Πολιτικοί,
  καταστρώστε σχέδιο εξόδου από το ευρώ όχι τώρα, χτές.

 9. thanasis avatar
  thanasis 04/10/2011 16:41:28

  ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΕ ΤΟ Γ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ
  ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ
  ΤΗΝ ΣΦΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝ
  ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
  ΠΡΟς ΑΥΤΗ

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ thanasis 04/10/2011 16:48:56

   οι Κρητικοί των τελευταίων 30 ετών μας υποχρέωσαν...

   • manos avatar
    manos @ vardarskian 04/10/2011 17:31:25

    Μην είσαι τόσο σκληρός. Υπάρχουμε και κάποιοι σκεπτόμενοι.
    Φιλικά.

 10. avanti avatar
  avanti 04/10/2011 16:41:36

  Γι αυτό το παληκάρι, σκουλίκι ήθελα να πω μας λέι και ξαναλέει δεν με νοιάζει το πολιτικό κόστος, που να ξέραμε οι ηλίθιοι τι εννοεί και ότι οδηγούσε την χώρα στην χρεοκοπία με σκοπό το ξεπούλημά της... Κύριοι μας έπιασε στον ύπνο ο γάπας...... Αν το καλοσκεφθεί κανείς είναι τρομακτικό......... εγώ το θεώρών χειρότερο και από την εισβολή των Γερμανών στην χώρα το 40....... τουλάχιστον λες πόλεμος ήταν τόσες χώρες κατέλαβαν, όλες υπέφεραν από τον ζυγό, τώρα ....?

  • Astrahan avatar
   Astrahan @ avanti 04/10/2011 17:36:34

   Μάλλον 'αρπακτικός γύπας' θα έλεγα ότι είναι ο 'γαπας'

 11. Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
  Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 16:49:25

  Ωραία, ωραία!
  Τα πράγματα τραβάνε για τα άκρα, το σκοινί τέντωσε όσο δεν πάει άλλο, το ζωνάρι το σφίξαμε μέχρι το τέρμα.. τι άλλο μένει;

  Τώρα ξεκαθαρίζει το τοπίο υποχρεωτικά για όλους!
  Και θα δούμε ποιός είναι Έλληνας και ποιός δεν είναι.

  Γιατί εντάξει.. μέτρα να πάρουμε, οικονομία μέχρι πείνας να κάνουμε, την πείνα να την υπομείνουμε μέχρι θανάτου, ακόμα και τα μέτρα μας να τα πάρουμε αν χρειαστεί βρε αδερφέ! ΑΛΛΆ την ΕΘΝΙΚΉ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΊΑ κ@υφάλες Γερμαναράδες ΔΕΝ την παραχωρούμε!

  Και ας έρθει και ο αντικαγκελάριος και η καγκελάριος και η .. Βέρμαχτ και τα ...SS!
  Κάπου εδώ τελειώνει το παραμύθι!
  Και κάπου εδώ τελειώνει και η ανοχή των Ελλήνων!
  Αφού δεν σας κόβει να σταματήσετε μόνοι σας στο κρίσιμο σημείο ε .. θα σας σταματήσουμε εμείς!
  Και τους έξω που αποβλέπουν στην υφαρπαγή της εθνικής μας κυριαρχίας και τους μέσα που τους βοηθάνε στο να το πετύχουν.

  Γουδή είπαμε ή Γουδί;;;
  Γουδή!!!
  Να μην είμαστε και ανορθόγραφοι!

 12. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 04/10/2011 16:50:34

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
  ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ?

  • drider avatar
   drider @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 04/10/2011 17:44:01

   Άγιε, ορμώμενος από το όνομα σου, τη κοινοκτημοσύνη δεν διακήρυταν και οι πρωτοχριστιανικές κοινότητες;

   (με κάθε επιφύλαξη, υποθέτω ότι η μετάφραση που παραθέτουν δεν είναι ... αιρετική!)
   h**p://www.oodegr.com/oode/pateres1/xrysostomos/koinoktimosyni1.htm

   • Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
    Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) @ drider 04/10/2011 18:14:02

    Και όχι μόνον!

    «Κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία»

    Και μην νομίζεις...
    ΔΕΝ το είπε ο Μάρξ!
    Ο Μέγας Βασίλειος το έγραψε πολλούς αιώνες πριν τον Μάρξ.

    Όπως και τα παρακάτω..

    «Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία όλων των πολέμων, για τον οποίο κατασκευάζονται τα όπλα και ακονίζονται τα ξίφη;»

    «Ή ο μεν ενδεδυμένον απογυμνών λωποδύτης ονομασθήσεται, ο δε γυμνόν μη ενδύων , δυνάμενος τούτον ποιείν, άλλης τινός προσηγορίας άξιος; Του πεινώντος εστιν ο άρτος, ον συ κατέχεις, του γυμνητεύοντος το ιμάτιον ο συ φυλάσσεις εν αποθήκαις, του ανυποδήτου το υπόδημα ο παρά σοι κατασήπεται, του χρήζοντος το αργύριον ο κατορύξας έχεις. Ώστε τοσούτους αδικείς, όσους παρέχειν ηδύνασο».

    Σε μετάφραση....

    «Αν αυτός που γυμνώνει τον ντυμένο, ονομάζεται λωποδύτης,
    αυτός που δεν ντύνει τον γυμνό, ενώ μπορεί, αξίζει διαφορετική ονομασία;
    Το ψωμί που κατέχεις είναι του πεινασμένου, το ρούχο που φυλάς στην αποθήκη σου είναι του γυμνού, το παπούτσι που δεν χρησιμοποιείς είναι του ξυπόλητου, το χρήμα που καταχωνιάζεις είναι του φτωχού. Ολους αυτούς που θα μπορούσες να τους τα δώσεις, αλλά δεν το κάνεις, τους κλέβεις.»

    Βέβαια σήμερα η Εκκλησία καθώς και οι σημερινοί πιστοί αν και εορτάζουν τον Μέγα Βασίλειο και τον έχου και στο τέμπλο τα όσα δεν μας αρέσουν απ τα γραφόμενα του ..ε .. τα κάνουμε γαργάρα!

    «Να μην έχουμε και μερικά εκατομμύρια στην άκρη για τα γεράματα;»

    Τέλος πάντων.. εκτός θέματος και συγγνώμη.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 19:02:34

     Ακόμα πιο απλά, ο Χριστός είπε να δίνεις τον ένα χιτώνα, αν έχεις δύο. Και να μη βάζεις πάνω από όλα τα υλικά αγαθά, όχι να μην έχεις καθόλου.
     Το να μην έχεις, το απαιτούσε από τους πολύ εκλεκτούς Του, τους αγίους Του και τους ασκητές Του. Για τους πολλούς εξ ημών νομίζω πως προέβλεψε τις ανάγκες και την ανθρώπινη φύση μας και διακήρυξε πως υπάρχει αφθονία αγαθών για όλους.
     Δεν υπάρχει αντίφαση, αν βγάλουμε τις στρεβλώσεις και τις υπερβολές στις οποίες φτάσαμε.

     Το έλασσον (και όχι το μείζον) αν κάναμε από αυτά που είπε, θα είχαμε ήδη έναν καλύτερο κόσμο.

     • firiki2010 avatar
      firiki2010 @ victoria (true) 04/10/2011 20:51:38

      Πόσα θέλετε να μας τρελλάνετε που θα μας εμφανίσετε τον κομμουνισμό σαν εξελιγμένο χριστιανισμό!

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ firiki2010 04/10/2011 21:20:24

      Δεν με κατάλαβες φοβάμαι.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ victoria (true) 04/10/2011 21:32:36

      Πολύ σωστά Viktoria συμφωνώ ἀπόλυτα μαζί σου.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 20:38:35

     Είπε πουθενά ο Χριστός ή οι Πατέρες κοινοκτημοσύνη με το ζόρι;
     Είπαν για φάρμες- κολχόζ;
     Το να πέρνουμε μερικά αποσπάσματα από Πατέρες και να τα χρησιμοποιούμε σαν τσιτάτα με καθολική ισχύ, είναι άτοπο.
     Θα ξεχάσουμε και όσα ξέρουμε με μερικούς.....
     Ο μαρξισμός είναι υλισμός και μηδενισμός και ολοκληρωτισμός, τελεία και παύλα. Είναι στον αντίποδα του χριστιανισμού, χάσμα μέγα εστήρικται μεταξύ των δύο.
     Δεν σημαίνει φυσικά ότι ευλόγησε η Εκκλησία τον καπιταλισμό ή τη συσσώρευση κεφαλαίων και πολύ περισσότερο την ασπλαχνία. Αλλά αυτό που καυτηρίασαν πάντοτε οι Πατέρες ήταν η υλιστική συμπεριφορά και σκέψη, όπως και να την ονομάσουμε και όποια ιδεολογική βάση και αν έχει, δεξία ή αριστερή.

     • Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
      Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) @ ΒΙΣ 04/10/2011 21:03:10

      @victoria (true) και ΒΙΣ

      Ειλικρινά ΔΕΝ σας κατανοώ!!!
      Είναι ο μέγας Βασίλειος Άγιος της Ορθοδόξου καθ' ημάς Ανατολικής του Χριστού Εκκλησίας;
      Ναί ή όχι;

      Ισχύει το «Λόγος αγίου λόγος Θεού!» ναί ή όχι;

      Εάν λοιπόν τα όσα γράφει ο Μέγας Βασίλειος - που σημειωτέον ο ίδιος τα έκανε πράξη πρώτος και καλύτερος και ΠΡΊΝ τα γράψει, γεννήθηκε πλούσιος και όταν έφυγε απ την ζωή είχε μόνο ένα τρίχινο ράσο και λίγα βιβλία - για κάποιον λόγο δεν σας αρέσουν ή δεν σας πολυπάνε .. ζητείστε τα ρέστα απ τον Άγιο!

      Για Όνομα του Θεού!
      ΔΕΝ έγραψα ούτε μία λέξη δική μου!
      Αυτά που έγραψα είναι τα λόγια του Αγίου.
      Και ο Άγιος ΔΕΝ ξεχωρίζει τελείους, ατελείς, .. ημιτελείς και τα παρόμοια.

      Λέει πολύ απλά ότι η με οποιονδήποτε τρόπο απόκτηση περιουσίας είναι ΚΛΟΠΉ!
      Αν θέλει κάποιος το δέχεται εάν δεν θέλει δεν το δέχεται.

      Ούτε έγραψα εγώ κάπου για μαρξισμούς που γράφει ο ΒΙΣ ούτε τίποτε άλλο.
      Τον Λόγο του Αγίου μετέφερα κατά λέξη!

      Αν λοιπόν διαφωνείτε .. τα παράπονα στον Άγιο παρακαλώ πολύ!
      Όχι σε μένα τον ταλαίπωρο...

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 21:25:01

      Δεν αμφισβητούμε το λόγο, αλλά τις προθέσεις. Νομίζω πως και ο ΒΙΣ κι εγώ αντιδράσαμε σε σχέση με τα αρχικά σχόλια περί κομμουνιστών κλπ και κάναμε την (αναγκαία) διαφοροποίηση με το χριστιανισμό, που ακριβώς είναι πάνω από όλα αυτά, ούτε αριστερά, ούτε δεξιά.

      Αν θες, εγώ κάνω και τη διαφοροποίηση του μαρξισμού ως θεωρία, από τον κομμουνισμό όπως τον εννόησαν τα αντίστοιχα καθεστώτα, αλλά κατανοώ αυτούς που ακόμα τα συνδέουν.

    • Κατερίνα avatar
     Κατερίνα @ Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 05/10/2011 01:30:39

     μην απολογείσαι.
     δεν δίνεις λόγο σε κανέναν για ότι γράφεις, παρά μόνο στον εαυτό σου.

 13. anonymous avatar
  anonymous 04/10/2011 16:59:20

  Όταν μπήκαμε στο μνημόνιο είχα επισημάνει εδώ στα σχόλια ότι η διαδικασία που πήγαιναν να περάσουν ήταν διαδικασία πτώχευσης. Στην πτώχευση ο πτωχός χάνει το δικαίωμα διαχείρισης της περιουσίας του, η διαχείριση της περιουσίας περιέρχεται στους δανειστές μέσω του συνδίκου πτώχευσης, η περιουσία ρευστοποιείται συνήθως υποτιμημένη, κοινώς σκοτώνεται και όσα χρέη δεν καλυφθούν από τη ρευστοποίηση της περιουσίας διαγράφονται.
  Το ίδιο ακριβώς πάνε να κάνουν στη χώρα. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτε. Θα αρπάξουν τα πάντα από ορυκτό πλούτο ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ φιλέτα παραλίες κλπ. σε εξευτελιστικές τιμές και με τους τόκους έτσι όπως φουσκώνουν θα μας λένε στο τέλος ότι χρωστάμε κι άλλα.
  Θα φάνε και τα ακίνητα του κόσμου μέσω φόρων ή όσοι έχουν ρευστότητα θα πρέπει να πληρώσουν περί το 10% της περιουσίας τους σε βάθος 10 χρόνων για να τα σώσουν, και θα λήξει το θέμα.

  • καποιος avatar
   καποιος @ anonymous 04/10/2011 17:43:01

   αυτο με τους τοκους το κανουν ηδη, για αυτο το χρεος αντι να μειωνεται αυξανεται|!!!

 14. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 04/10/2011 17:00:05

  Και ο ΓΑΠ είναι ακόμα καγκελάριος... στην Ελλάδα ωπ μπερδεύτηκα πρωθυπουργός θέλω να πω!

 15. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 04/10/2011 17:00:09

  Όχι στο σχέδιο της Γερμανίας. Εκλογές τώρα με θέση των κομμάτων επ´ αυτού

 16. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 04/10/2011 17:00:19

  Mας κοροϊδεύουν ότι έχουμε διαθέσιμα αποθεματικά μέχρι τέλος Νοεμβρίου..
  Για να μη γίνει πανικός στις Τράπεζες..
  Έρχεται καλπάζουσα χρεοκοπία..

  Έλα ρε ΓΑΠ, εξεπληξέ τους όλους και κήρυξε μονομερώς παύση πληρωμών..θα γλιτώσεις την υστεροφημία σου με ένα καλό φινάλε..στείλ΄τους στο διάολο..Άντε, αντί να είσαι ο παγκόσμιος περίγελος να γίνεις ο λαοπρόβλητος ηγέτης..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 04/10/2011 17:13:34

   Όπως έγραψε την Κυριακή η Ελευθεροτυπία -και δεν διαψεύσθηκε-, στελέχη τραπεζών ομολογούν ότι οι εξαγγελίες για υποχρεωτική δήλωση των καταθέσεων οδήγησαν από την επόμενη κιόλας μέρα σε bank run, ίσως όχι τόσο γενικευμένο όσο θα περίμενε κάποιος, αλλά πάντως ιδιαίτερα αισθητό. Ως συνήθως, τα επισημα στοιχεία θα ανακοινωθούν μετά από κανα μήνα... αν προλάβουν...

   • Φακ Κωστας avatar
    Φακ Κωστας @ Αυριανιστής 04/10/2011 17:22:39

    Φαντάζομαι θα έχεις δει δήλωση "πόθεν έσχες"...υπάρχει σελίδα με δήλωση διαθεσίμων σε κάθε τραπεζικό ίδρυμα..αλλά απλή δήλωση, ούτε άνοιγμα λογαριασμών ούτε καμία διασταύρωση...

    Στη Διαύγεια είναι υποχρεωτικό πλέον να αναρτάται το "πόθεν έσχες" των δημάρχων...μπες και δες δηλωμένες (προφανώς όχι πραγματικές) καταθέσεις να γελάσεις...

  • M.Γ avatar
   M.Γ @ Φακ Κωστας 04/10/2011 17:14:27

   Πολυ καλο αυτο το "λαοπροβλητος ηγετης". Το αλλο με τον Τοτο το ξερεις;
   Μπρε ! πεταει πεταει ο γαϊδαρος ; Κι' ανεβα στο καπελλο μου να μη βραχει η ομπρελλα .... και βεβαιως το κοκκορακι κικκιρικικι....

  • Θοδωρής avatar
   Θοδωρής @ Φακ Κωστας 04/10/2011 19:06:25

   Καλά υπάρχει κανείς που να έχει αφήσει λεφτά στις τράπεζες;

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/10/2011 17:08:25

  (Ξανα)κάθισε, νεοέλληνα, στον καναπέ σου...

  (Τι λέω όμως... απόψε στις 8 νεκρώνουν τα πάντα. Θα στηθούμε μπροστά στις οθόνες μας για να παρακολουθήσουμε ζωντανά την παρουσίαση του νέου iPhone, ώστε να τρέξουμε να το αγοράσουμε αφού θα έχει επιτευχθεί ο "εθνικός στόχος" της παραμονής στο ευρώ...)

  • manos avatar
   manos @ Αυριανιστής 04/10/2011 17:32:41

   τι ώρα το παρουσιάζουν?
   Αν πάω με sleeping bag έξω από το μαγαζί θα προλάβω :-)

  • Θοδωρής avatar
   Θοδωρής @ Αυριανιστής 04/10/2011 19:09:42

   Είσαι υπερβολικός. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Εγώ που ζω (όπως και εσύ φαντάζομαι) στην πραγματική κοινωνία βλέπω κόσμο να ανησυχεί να θυμώνει να περιμένει απλώς κάποιον που να ηγηθεί της εναλλακτικής κίνησης συντεταγμένα, γιατί αλλιώς θα γίνει μπάχαλο η δουλειά.

 18. Κτησιας avatar
  Κτησιας 04/10/2011 17:12:39

  Είμαστε χώρα εταιρία προς εκκαθάριση και να μετάνιωσαν μερικοί είναι πλέον αργά !Αν και μερικοί ακόμα κοιμούνται στα χαμομήλια και ονειρεύονται περασμένες εποχές που με την δραχμούλα μας λάστιχο αποφεύγανε τα δύσκολα,στέλνοντας τον λογαριασμό στα υποζύγια , όταν με το καλό ξυπνήσουν θα πέσει πολύ κλάμα!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Κτησιας 04/10/2011 17:17:22

   Κάθισε με το ευρώ εσύ. Καταλαβαίνω, είναι μεγάλη η αγωνία αν θα προλάβεις να αγοράσεις το νέο iPhone με ευρώ...

  • Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
   Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) @ Κτησιας 04/10/2011 17:38:28

   Ενώ με το ευρώ ε;
   Δεν βλέπεις τι ωραία γλέντια κάνουμε;;;
   Μεσ' την τρελή χαρά όλοι οι Έλληνες!
   Απ το πρωί μέχρι το επόμενο πρωί στο γλέντι!
   (Αφού καταπιούν πρώτα από ένα κουτί lexotanil ο καθένας για να πάρει τα ίσια του το νευρικό του σύστημα... )

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/10/2011 17:24:37

  ....ενώ τώρα τη διακυβέρνηση της χώρας και τη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής την έχουν Ελληνες εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

 20. Θάνος avatar
  Θάνος 04/10/2011 17:24:42

  Εἲδατε λοιπόν γιατί λυσσᾶν γιά συνκυβέρνηση;

 21. Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
  Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 17:26:35

  Χε χέ!
  Οι Γερμαναράδες ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ότι εδώ στο Ελλάντα έχει χρυσάφι, φυσικό αέριο και πετρέλαια και ωραίαι παραλίαι και ωραία τοπία και όλα τα καλά του Θεού!
  Και γι αυτό μας φόρτωσαν πρώτα τον Εβραίο κουλουρά για μια οχταετία, να μας βάλει στην ευρωζώνη, να μας ρημάξουν και μετά να μας πάρουν τζάμπα ΌΛΟΝ τον ΕΘΝΙΚΌ ΜΑΣ ΠΛΟΎΤΟ!
  Γι αυτό λύσσαξαν να διώξουν τον ΚΚ και να φέρουν τον ΓΑΠ!
  Φαίνεται πως ο ΚΚ δεν τους βόλευε από πολλές απόψεις.
  Και μας έφεραν το GAP για να ολοκληρώσει το «εθνικοαπελευθερωτικό» έργο του Εβραίου κουλουρτζή.

  Τελικά ήταν μια ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΣΤΗΜΈΝΗ ιστορία με τελικό σκοπό την υφαρπαγή της εθνικής μας κυριαρχίας και του εθνικού μας πλούτου!
  Και όλο αυτό το παραμύθι που μας πουλάει ο Γιωργάκης με τον Μπέννυ και το λοιπό σόι ήταν απ την αρχή στο σχέδιο των Γερμανών και των λοιπών αρπακτικών.

  Για να δούμε όμως....
  Η οθόνη ΔΕΝ έγραψε ακόμη το "THE END" του έργου..
  Έχει ακόμα μέλλον ...

 22. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 04/10/2011 17:45:05

  SOS SOS SOS SOS SOS SOS ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝ.!!!!!!!!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.!!!!!!
  Οταν αναλαβε ο Παπουλιας την προεδρια, ο λογος που του απευθινε η τοτε προεδρος της Βουλης, Αννα Ψαρουδα Μπενακη, θυμηθητε τι του ειπε οτι:
  Θα αναλαβει την προεδρια σε δυσκολη χρονικη στιγμη οπου θα αλαξουν τα συνορα του ΚΡΑΤΟΥΣ και θα εχουμε ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.!!!!!!!
  Ηρθε η ωρα να βγουν αληθινα, ας μην νομιζουμε οτι θα αλλαξη τιποτα, οτι και αν προσπαθησουμε να κανουμε, τα εχουν ολα προαποφασηση και τωρα τα εκτελουν.!!!!
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ.!!!!!! ΟΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΣΚΟΛΙΕΣ-ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.!!!
  ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ:
  ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ...........!!!!!!
  SOS SOS SOS SOS SOSSSSSSSS ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΠΕΙΓΟΝ.!!!!!!!
  ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ.!!!!!!!!!!!! ΓΙΑ ΟΛΑ.!!!!!!!!!!!!!

  • Θάνος avatar
   Θάνος @ ΧΑΡΗΣ 04/10/2011 18:06:41

   Τό θυμᾶμαι πολύ καλά.Ὁ διαμελισμός τῆς Ἑλλάδας εἶναι μέσα στά σχέδια τῆς συμμορίας. Ἐμεῖς κατά πόσο θά τό ἐπιτρέψουμε,γιατί ἂν δέν κουνήσουμε τό δαχτυλάκι μας οὒτε προφῆτες οὒτε κανείς θά σκάσει γιά μᾶς. Θά ἐξαφανιστοῦμε ἀπό προσώπου γῆς καί εἶναι καιρός νά κόψουμε τήν πλᾶκα καί νά βάλουμε τό μυαλό μας νά βροῦμε λύσεις ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

  • manos avatar
   manos @ ΧΑΡΗΣ 04/10/2011 18:07:41

   Προλαβαίνω να παραγγείλω πίτσα?
   Εχω μια λιγούρα.

   • TED avatar
    TED @ manos 04/10/2011 18:14:36

    Εξαρτάται σε ποιό νόμισμα σκοπεύεις να την πληρώσεις.

    • manos avatar
     manos @ TED 04/10/2011 18:20:54

     Σε κινέζικο γιουάν. :-)

     • TED avatar
      TED @ manos 04/10/2011 18:22:52

      :D

   • Θάνος avatar
    Θάνος @ manos 04/10/2011 18:20:37

    τώρα ὂμως Μάνο γιατί ἂν ἀκούσεις και σύ αὐτά πού εἶπε τότε ἡ Μπενάκη θά σοῦ κοπεῖ ἡ ὂρεξη ...

    • manos avatar
     manos @ Θάνος 04/10/2011 18:24:13

     Θάνο,

     Το έχω δει το βιντεάκι και είναι τραγικό.
     Δείχνει ότι οι αποφάσεις είχαν ληφθεί, ήδη από εποχής Σημίτη.
     Αλλά δεν αντέχω άλλο φίλε. Είμαι ήδη σε κατάθλιψη. Δεν μπορώ να σκέφτομαι και αυτά.
     Οταν έρθει η ώρα θα κάνω το καθήκον μου για τον Ελληνικό λαό, για το παιδί μου, για τους προγόνους μου. Κι'όπου αντέξω.

     Εσω έτοιμος Θάνο. Ερχεται καταιγίδα.

     • Θάνος avatar
      Θάνος @ manos 04/10/2011 18:47:23

      Ὂχι κατάθλιψη καί στεναχώριες Mάνο! Στόν πόλεμο πάντα γελαστοί πηγαίναμε. Ἒτσι καί τῶρα!ΗΗΗΘΙΚΟΝΝ;;;;
      Νάσαι καλά!

 23. ORIMA avatar
  ORIMA 04/10/2011 17:45:39

  Έρχεται αύριο ο Αντικαγκελάριος να επιθεωρήσει το στράτευμα και τις νέες γαίες που κατακτήθηκαν. Πάω στοίχημα πώς μετά την ανακοίνωση θα έρθει και η Putzfrau Merkel. Ευχαριστώ για τις οδηγίες οργάνωσης μετώπων αντίστασης. Ο Benny-τέλος σε Πανελλήνιο διάγγελμα μας συνέστησε να συμμορφωθούμε προς τας διαταγάς αλλίως το καθεστώς θα κλείσει τη στρόφιγγα τροφοδοσίας ακόμα και φαγητού. Οι Γερμανοί θα μας βοηθήσουν. Το νέο καθεστώς θα συμβάλλει στην ανοικοδόμηση της χώρας. Μην αναντιώνεστε στο καθεστώς. Πληρώνετε και ξεπουλάτε για να τρώτε τουλάχιστον. Ανοίξτε τα σπίτια καιωτα πορτοφόλια σας στο καθεστώς. Μην ακούτε την προπαγάνδα και συμπαιγνία των σντιστεκόμενων πολιτών. Θα λυγίζουν σε λίγο κι αυτοί. Οι σύμβουλοι που εγκαθίστανται είναι φίλοι μας. Μη βγαίνετε στους δρόμους.
  Κυκλοφορούν τόσοι ξένοι. Κάντε το καθήκον σας απέναντι στο καθεστώς και θα αμοιφθείτε με αντίδωρα και δωρεάν κουπόνια.
  ΔΕ ΣΑΣ ΘΥΜΊΖΟΥΝ ΠΑΛΙΈΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΤΑΙΝΊΕΣ; ΠΌΣΟ - ΕΛ´ΑΧΙΣΤΑ - ΑΠΈΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΕΤΙΚΌΤΗΤΑ; "τι γαρ χρείαν έχομεν μαρτύρων". Και ο τελευταίος πλέον κατάλαβε την υποδόυλωση ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΏΣ. Οργανωμένη, συντεταγμένη, συνειδητή άμυνα. Για μας.

 24. vassilis avatar
  vassilis 04/10/2011 17:53:09

  Αφου τη λυση την ανεθεσε η κυβερνηση στους ευρωπαιους λογικο ειναι να το κανουν οπως νομιζουν.Υπαρχει πολιτικος χωρος στην Ελλαδα που προτεινε λυση πραγματικα εκτος απο το να μαιμουδιζει;Ας βγει ενας πολιτικος να δηλωσει οτι δημευει την περιουσια αυτων που οδηγησαν τα πραγματα εδω , δημευει την εκκλησιαστικη περιουσια ,καταργει τη μονιμοτητα των δημοσιων υπαλληλων, θωρακιζει το θεσμο της δικαιοσυνης και ας ζητησει την ψηφο μας.

 25. xzetta avatar
  xzetta 04/10/2011 17:53:36

  δηλαδή επανίδρυση του κράτους με βαυαρό μονάρχη? total reset?

 26. Θάνος avatar
  Θάνος 04/10/2011 18:13:00

  Γιά νά μήν ψάχνετε, λέει καί ἂλλα...

  http://www.youtube.com/watch?v=pVuKCZSG_SA

 27. Αμυδρός avatar
  Αμυδρός 04/10/2011 18:13:39

  Για φαντάσου, ένας δικτάτορας, ένας άνθρωπος που ανέβηκε στην εξουσία χωρίς την έγκριση του λαού, ο Ιωάννης Μεταξάς, τόλμησε να στείλει στον αγύριστο τους ισχυρούς του τότε κόσμου. Σήμερα, ένας δημοκρατικά εκλεγμένος από το λαό πρωθυπουργός παραδίδει σιδηροδέσμια τη χώρα και το λαό του, χωρίς καμία ντροπή, στους βιαστές του κόσμου. Για φαντάσου...

  • Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
   Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) @ Αμυδρός 04/10/2011 18:21:57

   Και όχι μόνο τα έβαλε με τους ισχυρούς!
   Δημιούργησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων! (ΙΚΑ)
   Κατοχύρωσε το οκτάωρο! (μέχρι τότε δούλευαν από ανατολή μέχρι δύση)
   Ξεκίνησε τον θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας..
   .. και .. και.. και πολλά άλλα ακόμη..
   .. που σήμερα οι «δημοκράτες» κυβερνώντες τα διαγράφουν μονοκοντυλιά και πάνε τον εργαζόμενο στην ΠΡΌ Ιωάννη Μεταξά εποχή.

   Αλλά.. αυτός ήταν δικτάτορας.. οπότε..
   Εμείς ζούμε τρώγοντας ...δημοκρατία, δουλεύοντας μέχρι και τρείς εργασίες το κάθε μέλος της οικογένειας, ανασφάλιστοι σαν τους λαθρομετανάστες ... και δεν συμμαζεύεται.
   Μας αρκεί η .. δημοκρατία!

   • manos avatar
    manos @ Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 19:16:21

    Α.Μ.

    Μην ξεχνάς ότι σε λίγο τα μέλη της κάθε οικογένειας θα ρίχνουν κλήρο, για το ποιός θα πάρει την μία δουλειά ανά νοικοκυριό.
    Υπάρχει και σχετικό ανέκδοτο:
    Σε μικρή αγγελία. " Ανταλλάσω εργαζόμενο αδερφό με άνεργη 20χρονη ξανθιά".
    Κουράγιο Α.Μ.

   • Αμυδρός avatar
    Αμυδρός @ Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 21:06:00

    Και που να δεις το νόμο που έφτιαξε για τους τοκογλύφους (άρνηση έμπρακτης μετάνοιας, φυλάκιση, κατάσχεση περιουσίας). Επίσης αν ανατρέξεις στα αρχεία της εποχής, θα δεις ότι κάθε μήνα ζητούσε να του αναφέρουν πόσοι Έλληνες βρίσκονταν φυλακή για χρέη προς το Δημόσιο και πόσο προσπαθούσε να ελαττωθεί ο αριθμός τους. Και κάτι που ο πολύς κόσμος δεν ξέρει. Παραμονές του Β' ΠΠ, οι "σύμμαχοί" μας Αγγλο-Γάλλοι ζήτησαν άμεση αποπληρωμή των χρεών και μάλιστα σε χρυσό. Αυτό ήταν το πρώτο ΟΧΙ του Μεταξά. Επίσης όταν οι βιομήχανοι τον ενημέρωσαν ότι θα απολύσουν εργάτες λόγω της οικονομικής ύφεσης, τους απείλησε με δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων. Αυτός ο κακός ο άνθρωπος, ο δικτάτορας. Ενώ οι δημοκράτες...

    • Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
     Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) @ Αμυδρός 04/10/2011 21:19:21

     @Αμυδρός έγραψε:
     «Αυτό ήταν το πρώτο ΟΧΙ του Μεταξά. »

     Σαφώς!
     Προσέφυγε στο διεθνές δικαστήριο (ή όπως αλλοιώς το έλεγαν τότε) και ΔΙΚΑΙΏΘΗΚΕ η Ελλάδα, το χρέος της θεωρήθηκε επαχθές και διαγράφτηκε.
     Και επάνω σε αυτό το δεδικασμένο «πάτησε» και η Αργεντινή όταν προσέφυγε στο διεθνές δικαστήριο, μόλις πριν 20 χρόνια.
     Αλλά οι δικοί μας...

     • Αμυδρός avatar
      Αμυδρός @ Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 21:26:43

      Αυτό ήταν το δεύτερο ΟΧΙ και αφορούσε ένα δάνειο που είχε πάρει η Ελλάδα από μια ιδιωτική εταιρεία. Το επιχείρημα της Ελλάδος στο δικαστήριο ήταν εν περιλήψει "πως πρωταρχικός σκοπός του κράτους είναι η προστασία των πολιτών του από την πείνα και την εξαθλίωση και μετά η υλοποίηση των όποιων υποχρεώσεων προς τρίτους". Στους Αγγλο-Γάλλους είπε ένα ξερό ΟΧΙ και τους ξαπόστειλε. Πως αλλάζουν οι καιροί...

 28. η Dimi avatar
  η Dimi 04/10/2011 18:48:29

  Από τον Χίτλερ, στη Μέρκελ.

  Και οι δύο στερημένοι, συμπλεγματικοί, Θανάσιμοι εχθροί της Ελλάδας.

  Και των δύο το ναζιστικό, προδιαγεγραμμένο πεπρωμένο, φυγείν αδύνατον.

  • Αμυδρός avatar
   Αμυδρός @ η Dimi 04/10/2011 21:17:52

   Για το Χίτλερ το συζητάμε. Βλέπεις, απ' όλους τους στρατούς που νικήθηκαν τότε, μόνο στον Ελληνικό στρατό επιτράπηκε να κρατήσει τις σημαίες και τα λάβαρα και οι αξιωματικοί τα ξίφη τους. Μάλιστα, στην πρώτη υπογραφή παράδοσης, προβλέπονταν πως ο Ελληνικός στρατός θα κρατούσε και τον οπλισμό του, αλλά μετά την αντίδραση των Ιταλών, κρατήθηκαν μόνο οι σημαίες και τα ξίφη. Επίσης για την κατάκτηση της Ελλάδος δεν έγινε παρέλαση θριάμβου (που να δεις την παρέλαση θριάμβου για την ήττα της Γαλλίας), ενώ απ' όλους τους αντιπάλους του, μόνο τον Έλληνα στρατιώτη επαίνεσε. Και που να δεις τι γράφουν οι Γερμανοί της εποχής για τη μάχη των Οχυρών. Και όχι δεν είμαι θαυμαστής του Χίτλερ, απλώς κάνω μια σύγκριση για το τι λέγονταν σε περίοδο πολέμου και τη λένε οι σημερινοί "φίλοι" και "εταίροι" μας εν καιρώ ειρήνης.

 29. Orestios avatar
  Orestios 04/10/2011 18:59:49

  ή την ύστατη στιγμή ή ποτέ

 30. victoria (true) avatar
  victoria (true) 04/10/2011 19:12:11

  Συγγνώμη έχει κανείς ακόμα λεφτά για να τραβήξει; Γιατί γύρω μου δεν ξέρω πολλούς που έχουν...!
  Run σκέτο. Χωρίς bank.

  Λέτε αυτό να ήθελαν, να, όταν έρθει η ώρα της χρεωκοπίας να μας που δεν θα αντιμετωπίσετε και σοβαρά προβλήματα βρε αδερφέ, 80 Ευρώ είχες μέσα στην τράπεζα, τι να τρέξεις!!

 31. Γιάννης Π avatar
  Γιάννης Π 04/10/2011 20:23:26

  Πάντως τον ΓΑΠ όλοι τον κατηγορούν αλλά ποτέ δε ξέρουμε τι παιχνίδια παίζονται από πίσω. λέμε για εξευτελισμό, προδότες κτλ αλλά δε μπορώ ποτέ να ξέρω τι όπλα χρησιμοποιούν οι ξένες δυνάμεις εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης. μπορεί να απειλούν τον ΓΑΠ με πραγματα που δε μπορούμε να φανταστουμε. από πόλεμο, μαζικούς εμπρησμούς όπως πριν λίγα χρόνια, εκτάσεις στο Αιγαίο ακόμα και την ίδια τη ζωή μελών του Πασόκ η τις οικογένειες τους. Έχουν αποδείξει οι πάσα γης μυστικές υπηρεσίες και κυκλώματα ότι δε διστάζουν σε τίποτα. άρα ίσως και ο ΓΑΠ να προστατέυει τη χώρα από κάτι χειρότερο κ αυτό να μη φαίνεται προς τα εξω. δεν αποκλείω ασφαλώς ο Γιώργος να είναι απλά ανίκανος ή ακόμα και εντεταλμένος απλά αναφέρω ένα ενδεχόμενο προς σκέψη.

  • Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) avatar
   Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) @ Γιάννης Π 04/10/2011 21:22:12

   Μπορεί πράγματι να παίζει ένα τέτοιο σενάριο.
   Μπορεί να έπαιξε και επί ΚΚ ένα τέτοιο σενάριο.
   Ένας έντιμος και πατριώτης πρωθυπουργός όμως όταν δέχεται τέτοιου είδους πιέσεις ΔΕΝ συμβιβάζεται και δεν δέχεται να ξεπουλήσει την χώρα του μαζί με τον λαό της αλλά παραιτείται.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ Αρχαίος Πτερνιστής (ή A.M.) 04/10/2011 21:49:14

    Ούτε συμβιβάζεται φυσικά, ούτε όμως παραιτείται και τρέχει να κρυφτεί. Μένει στη θέση του, εξηγεί στο λαό πώς ακριβώς έχει η κατάσταση και παλεύει μέχρι τέλους. Τι νόημα έχει να παραιτηθείς για να γλιτώσεις ο ίδιος, γνωρίζοντας οτι η χώρα θα ακολουθήσει χειρότερη πορεία;

    • A.M. avatar
     A.M. @ μεταρρυθμιστής 04/10/2011 22:08:29

     Εξαρτάται απ τις πιέσεις που δέχεσαι.
     Αν ήσουν εσύ πρωθυπουργός και σούβαζαν το δίλημμα «ή υπογράφεις αυτονομία της Θράκης ή παραιτείσαι και το βουλώνεις για να αναλάβει άλλος δικός μας ή σε ..αυτοκτονούμε» - υποθετικό σενάριο εννοείται - τι θα έκανες;

     Δεν θεωρώ και εντελώς απίθανο το ότι μπορεί κάποιοι πολιτικοί να δέχτηκαν ή και να δέχονται ανάλογες πιέσεις.

  • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ Γιάννης Π 04/10/2011 21:44:30

   Καλά αυτό ακριβώς πιστεύουν οι περισσότεροι Πασόκοι! "Τον κακομοίρη τον Γιώργο προσπαθεί να μας σώσει αλλά οι κακοί οι Γερμανοί δεν τον αφήνουν.Τον πιέζουν να κάνει πράγματα που δεν θέλει για τον καλό όλων μας"Και επειδή αυτό κυριαρχεί σαν άποψη ειδικά στην επαρχία όσοι περιμένουν καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές δυστυχώς απατώνται. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ έχει αλώσει και αλλοτριώσει όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς την ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν πολλοί που ακόμη πιστεύουν ότι καλά κάνει ο ΓΑΠ, ότι αφού έφερε τους ξένους πρέπει να αναλάβουν πλήρως την διακυβέρνηση. και φυσικά όλοι αυτοί μόνο ως Εθνική Προδοσία δεν βλέπουν την καταίσχυντη πολιτική του ΓΑΠ. Ακόμη και κάποιο θερμό επεισόδιο να γίνει ακόμη και κάποια βραχονησίδα ή ακόμα χειρότερα κάποιο μικρό κατοικημένο νησί πχ Καστελόριζο θα φταίνε οι ξένοι που δεν μας προστάτευσαν, η κακιά μας μοίρα μου μας έκανε μπατίρηδες η Δεξιά (στην Ελλάδα πάντα φταίει η Δεξιά) και όχι το ΠΑΣΟΚ και ο Γεώργιος ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου υιός του "μεγάλου" ΑΝΔΡΕΑ. Περαστικά μας και καλή μας τύχη!!!!!!!

   • Superfrog avatar
    Superfrog @ ΠαναγιώτηςΖΜεσ 05/10/2011 11:36:05

    Ποια επαρχία? Αυτό το λένε μορφωμένοι άνθρωποι εδώ στην Αθήνα.

    "Δεν τον αφήνουν". Αυτή είναι η δικαιολογία. Κι όταν τους ρωτάς γιατί τότε δεν παραιτείται αφού δε μπορεί, σου λένε ότι το παλεύει και κάνει ότι μπορεί μόνος του απέναντι σε όλους και σε όλα. Γιατί αν φύγει από τη εξουσία θα έρθει η "Δεξιά" και θα τα δώσει όλα αμέσως χωρίς να διαπραγματευτεί τίποτα!!!

    Κι εκεί είναι που τα μαζεύεις και πας Αυστραλία να γίνεις καγκουρό.

  • μαρικα avatar
   μαρικα @ Γιάννης Π 04/10/2011 21:53:27

   Αν ειναι ετσι να βγη και να το πει στον λαο,και οχι οπως ο Καραμανλης που δεν εχει πει μεχρι τωρα τιποτα

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Γιάννης Π 04/10/2011 22:15:21

   Γιάννη Π αν αποφασίσεις να γράψεις ένα μυθιστόρημα να μου πεις να γίνω εκδότης σου!
   Να μην ξεχάσεις να γράψεις και τα τα άσπρα, από τις έγνοιες, μαλιά του Φωτισμένου Ηγέτη και βραβευμένου Παγκόσμιου Στοχαστή!

  • noldor avatar
   noldor @ Γιάννης Π 04/10/2011 23:33:45

   Όταν έπαιρνε το δακτυλίδι από τον Σημίτη ποιος τον απειλούσε;

   Όταν εκβίαζε για εκλογές το 2009 ποιος τον απειλούσε;

   Όταν προεκλογικά μιλούσε με το ΔΝΤ ποιος τον απειλούσε;

 32. Aris. A avatar
  Aris. A 04/10/2011 21:17:32

  O Kεφαλογιάννης πολύ καλός στο ΑΛτερ.

  Και μην ξεχνάμε ήταν ο μόνος που μίλησε διαχρονικά εναντίον της διαπλοκής και το πλήρωσε με την αποπομπή του από το ΥΕΝ.

  Ηταν η εποχή που το Μέγκα είχε μόνιμα συνεργείο στον Πειραιά για να καταγράφει τις καθυστερήσεις των πλοίων του Αγούδημου και να το κάνει πρώτο θέμα στα δελτία των οκτώ.

  • Mikekan avatar
   Mikekan @ Aris. A 04/10/2011 21:22:24

   Ε όχι και καλός! Δεν απαντούσε σε τίποτα!

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Mikekan 04/10/2011 21:27:04

    Ο μόνος βουλευτής ης ΝΔ που είπε επιτέλους ότι το πρόβλημα της χώρας κατά συντριπτική πλειοψηφία το δημιούργησε το Πασόκ.

    Καθώς ζήτησε από το Πασόκ να μας αδειάσει την γωνιά.

    Τι άλλο ήθελες να πει.

 33. antanistimi avatar
  antanistimi 04/10/2011 22:26:15

  Πανο Καμμενε και οσοι αγωνιστες…….ΑΝ λεω ΑΝ ο γερμανος επισκεπτης περασει τα οσα λενε οτι εχει στην ατζεντα του
  περι εθνικης κυριαρχιας…ΤΟΤΕ το ΟΡΑΜΑ της Ενωμενης Ευρωπης δεν ηταν ΤΙΠΟΤΑ αλλο περα απο ενα καλοστημενο σχεδιο και ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΞΑΝΑ κρατων,εδαφων,περιουσιων και την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ και ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΛΑΩΝ και ΑΝΘΡΩΠΩΝ…………ΑΡΑ. ΑΝ..ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ……μηπως εχουμε αργησει να ευλογησουμε τ` αρματα??????

  • ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ @ antanistimi 04/10/2011 22:51:09

   Φιλτατε μου φιλε η μεγαλη προδοσια ξεκινησε απο τοτε που ο υποτιθεμενος <> προσπαθησε να μας πεισει οτι για το καλο μας πρεπει να μπουμε στο μαντρι των καννιβαλων ευρωπαιων .Οταν δοκιμασαν να μας κατακτησουν με τα οπλα δεν το καταφεραν οποτε δοκιμασαν να μας υποταξουν με το χρημα.Καλοσορισες στο κλαμπ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ

 34. ierofantis avatar
  ierofantis 04/10/2011 22:36:23

  Δεν έχει καταλάβει ο κουστουμάκιας νατουραλιζέ Γερμανός σε τι μπελά πάει να μπλέξει έχοντας στο νού του την υποταγή της Ελλάδας και των Ελλήνων.

  Ας κοπιάσει το χρυσό μου...

 35. ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ 04/10/2011 22:41:33

  Αν θυμαμαι καλα στον στρατο ορκιστηκαμε να φυλατωμεν πιστη εις την πατριδα...Ελπιζω νατο θυμουνται ακομη αυτοι που την υπηρετουν τωρα και διατηρουν καρυδια στα σκελια τους .Νομιζω οτι ειναι η ωρα να παρουν την αποφαση της καθολικης αντιστασης με οτι αυτο συνεπαγεται.

 36. antanistimi avatar
  antanistimi 04/10/2011 23:00:44

  Μονιμα αυπνος Ιωαννη εδω και χρονια....

  • ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ @ antanistimi 04/10/2011 23:47:23

   Χαιρομαι γι αυτο. Νομιζω πως τα πολλα λογια ειναι φτωχεια .Διαβαζω αναλυσεις επι αναλυσεων και ενα σωρο μπουρδες και κανενας δεν τολμαει να σηκωσει κεφαλι. Χρειαζεται αμεση δραση απο ολους τους ψυλλιασμενους. Με μουντζες δεν πολεμας ,ουτε με βαρυγδουπες αναλυσεις.
   ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΤΑΞΤΕ ΧΕΙΡΟΜΒΟΒΙΔΕΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 37. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 04/10/2011 23:03:10

  Πολλά θρησκευτικά και πολύ θεωρία έπεσε...
  Οι γερμανοί ζητούν....
  Εμείς τι κάνουμε... προσευχόμαστε και αναλύουμε η....
  Έργα και όχι λόγια!

 38. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 04/10/2011 23:04:26

  ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ, ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ??? ΛΕΩ ΕΓΩ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ...??? ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....

  http://youtu.be/AMwpBzdzo_M

 39. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 04/10/2011 23:19:30

  Θα προσπαθήσω να εμβαθύνω,με βάση τον εύστοχο τίτλο της κεντρικής ανάρτησης.Η προσωπική μου γνώμη,εν συντομία,είναι η εξής:Οι Γερμανοί ακύρωσαν,από μόνοι τους,τη ''συμφωνία'' της 21ης Ιουλίου.Άφησαν να ''ξεθυμάνει'' η ''συμφωνία'' αυτή,με το δικό τους τρόπο.Αν ανατρέξει κάποιος στις δηλώσεις Σόιμπλε και γερμανών αξιωματούχων,από τον Αύγουστο και μετά,θ'αντιληφθεί πάρα πολλά.Πάρα πολλοί σχολιαστές στο Antinews,το καλοκαίρι που μας πέρασε,είχαν επισημάνει ότι εκείνη την ημέρα τίποτα δεν εξασφαλίστηκε,τα πάντα ήταν στον αέρα και εκείνη η ''συμφωνία'' θ'αποδεικνυόταν πομφόλυγα.Η ''συμφωνία'' εκείνη ήταν,απλώς,μια μικρή ''αναβολή'' για το ελληνικό ζήτημα.Από δω και στο εξής οι Γερμανοί,την ελληνική υπόθεση,την παίρνουν πάνω τους.Αυτό φαίνεται και από άλλο ένα γεγονός.Ακολουθεί η επίσημη επίσκεψη του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομικών Ρέσλερ.Η κατευθυντήρια σκέψη της γερμανικής κυβέρνητικής πολιτικής είναι πως θέλει την Ελλάδα,καθαρά,γερμανικό προτεκτοράτο,διεκδικώντας μόνον εκείνη τη ''μερίδα του λέοντος''.Αυτό,βέβαια,έχει γίνει αντιληπτό από τον εταίρο του γαλλογερμανικού άξονα.Η δυσαρέσκεια Σαρκοζί προς τον Παπανδρέου φάνηκε από το τρόπο και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου.Επίσης,άλλο ένα γεγονός που επιβεβαιώνει το παραπάνω συλλογισμό είναι η αναβολή του Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου.Αυτό δείχνει τις διαθέσεις της Γερμανίας φανερώνοντας πως εκείνη ''παίρνει το παιχνίδι πάνω της''.Υπάρχει,ακόμα,και το εξής.Ο ερχομός της γερμανικής αντιπροσωπείας στη χώρα μας θα έχει ΩΜΟΤΑΤΟ εκβιασμό ο οποίος θα είναι απλός.''Ή μας δίνετε τα πάντα και μετατρέπεστε σε γερμανική αποικία ή σας αφήνουμε να πτωχεύσετε''.ΟΜΩΣ,το δίλημμα είναι ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ!!!Ήδη,ουσιαστικά η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ''άτυπης'' πτώχευσης,μετά τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του πασοκισμού-παπανδρεϊσμού!!!Φυσικά,ΚΑΝΕΙΣ δεν περιμένει ΚΑΜΙΑ γενναία στάση Παπανδρέου...Τα ΠΑΝΤΑ συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο,από τον ίδιο,και λίγο νωρίτερα στο ταξίδι Βενιζέλου στην Ουάσιγκτον(ΔΝΤ).Βέβαια,θα ρωτήσει κάποιος,εύστοχα,αν θα συνεχιστεί αυτό το ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ παίγνιο εις βάρος της πατρίδας με τη συμμετοχή της αδίστακτης πασοκικής κυβέρνησης.Έχω γράψει,κάμποσες φορές,πως είναι αδύνατον να συνεχιστεί,επί μακρόν,αυτή η ΠΑΝΑΘΛΙΑ κατάσταση.Ας μην ξεχνούμε πως πρόκειται να συμβούν τρία γεγονότα,καθοριστικής σημασίας.Πρώτον η συνάντηση τη Κυριακή Μέρκελ-Σαρκοζί(9 Οκτωβρίου).Δεύτερον στις 17-18 Οκτωβρίου γίνεται η έκτακτη σύνοδος κορυφής.Και τρίτον η συζήτηση του προϋπολογισμού,τέλη του παρόντος μηνός,που,ίσως,κρύβει εκπλήξεις.Οι επόμενες 30-40 ημέρες είναι κρίσιμες.Και κάτι τελευταίο,με τ'οποίο,νοερά,θα συμφωνούν πάρα πολλοί.ΔΕΝ υπάρχει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ εμπιστοσύνη στη ΡΑΔΙΟΥΡΓΑ πασοκική κυβέρνηση.Προσωπικώς,θεωρώ ΚΑΤΑΝΤΙΑ της Ελλάδας να ηγούνται της πατρίδας άνθρωποι ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ,ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ και ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ...Εξάλλου,η μέχρι τώρα πορεία τους έχει αποδείξει ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ πως μας οδηγούν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στα βράχια,εκτελώντας ΑΨΟΓΑ και στην ΕΝΤΕΛΕΙΑ το ΒΡΩΜΙΚΟ σχέδιο που δεν είναι άλλο από το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της χώρας και την ΕΞΟΝΤΩΣΗ των πολιτών της....

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Komis Montechristo 04/10/2011 23:52:26

   komis

   Την ανικανότητα όσων μας διοίκησαν να χτίσουν ένα στοιχειώδες οργανωμένο κράτος μην την ξεχνάμε.

   Ολο αυτό το κομματικό σκυλολόι θα συμφωνήσω κύρια πράσινο ήταν δεν είχε την χώρα υπό κατοχή όλα αυτά τα χρόνια.

   Το γράφω και παραπάνω σε πάρα πολύ κόσμο δεν τον πειράζει η σκέψη να αναλάβουν την οργανωσή μας οι ξένοι.

   Για να είμαστε και ειλικρινείς μόνοι μας πτωχευμένοι και αναξιόπιστοι πέσαμε στα χέρια τους.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Aris. A 05/10/2011 01:06:56

    Ari A,εκείνο που πρέπει να κοιτάξουμε είναι αφενός να είμαστε ενωμένοι αφετέρου να έχουμε αισιοδοξία.Η ευθύνη της πασοκικής εξουσίας είναι ΦΟΒΕΡΗ και οι συνέπειες της διακυβέρνησής της γνωστές σε όλους.Οι στιγμές για τη πατρίδα και όλους μας είναι τρομερά δύσκολες.Και να μην ξεχνούμε πως μπορούμε να χτίσουμε το καινούργιο,έχοντας εμπιστοσύνη στις ΔΙΚΕΣ μας δυνατότητες που είναι απεριόριστες.Εξάλλου,ως γνωστόν,όταν είμαστε ενωμένοι,είμαστε μια φυλή που μπορεί να κάνει θαύματα...

  • ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ @ Komis Montechristo 04/10/2011 23:53:02

   Και εσυ φιλε μου τι κανεις για ολα αυτα που αντιλαμβανεσαι ?
   Παρακολουθεις το δευτερο ημιχρονο τρωγοντας ηλιοσπορα καθισμενος
   στον καναπε και συμπληρωμα το φραπεδακι?θυμισε μου να σου στειλω λουκουμακια για επιδορπιο.

 40. Aris. A avatar
  Aris. A 04/10/2011 23:24:21

  ierofantis

  Πολύ κόσμος λέει ότι διακόσια χρόνια οι Ελληνες πολιτικοί δεν κατάφεραν να στήσουν ένα σωστό κράτος με αποτέλεσμα να φτάσουμε ως εδώ.

  Καλύτερα να έρθουν οι ξένοι μπας και καταφέρουν και βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά.

  Είναι τέτοια η διάλυση των θεσμών και η απογοήτευση που βιώνουμε όλοι που σχεδόν έχουμε παραδοθεί.

  • Dark Angel avatar
   Dark Angel @ Aris. A 04/10/2011 23:34:59

   Tην Ιστορία αυτού του Τόπου, αγαπητέ, δεν την έγραψε ποτέ ο "πολύς κόσμος"...Λίγοι και καλοί την έγραψαν και θα συνεχίσουν να την γράφουν...Ας κοπιάσουν...κάποια στιγμή θα τα πούμε και από την καλή και από την ανάποδη...

 41. antanistimi avatar
  antanistimi 05/10/2011 01:07:12

  δλδ. εσυ προτεινεις να πεταξουμε χειροβομβιδες?ποιοι και σε ποιους????και εγω τον εχω τον μπερε πανω-πανω στο σεντουκι αλλα μονο για την πατριδα.....οχι για εμφυλιους .......ας προχωρησουν βουλευτες απο ολους τους χωρους να θεσουν την αρχη της δεδηλωμενης,αυριο...θελουμε η δεν θελουμε να συνεχισουμε ετσι????και εμεις απο κοντα εργατες αμισθοι της Ελλαδα μας...ολοι κατω αλλα..απο την αρχη ολοι..ολοι..ας ξεκινησουν με δημοκρατικο τροπο...δεν θελουμε ετσι...τραβαμε η γενια μας το σταυρο μετα για να φτιαξουμε τη νεα Ελλαδα...αυριο οι αντιμνημονιακοι μπροστα..και εμεις εδω..παρων

  • ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ @ antanistimi 05/10/2011 01:34:39

   Τωρα μαλιστα! Για ποιους ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ μιλαμε? Που ητανκαι ειναι ολοι αυτοι οι κυριοι ? Μηπως μεσα στις μασωνικες στους στοες φορωντας τις ποδιτσες και τις ζαρτιερες τους σαν καμαριερες υπηρετριες του διεθνους σιωνισμου?Αν περιμενεις σαν προβατο να σε σωσει ο χασαπης σιγουρα θα σωθεις, κρεμασμενος στο τσιγγελι.
   Κριμα στον ΜΠΕΡΕ με το τιμημενο εθνοσημο.
   ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΙΣ .
   ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΡΙΞΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ.
   ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ
   Χορτασαμε δημοκρατια και εντελως δημοκρατικα μας σφιγγουν την θηλεια .Καλη αναπαυση λοιπον στο τσιγγελι του χασαπη και μην ξεχασεις να φορας και τον ΜΠΕΡΕ

  • ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ @ antanistimi 05/10/2011 01:39:56

   Μαλλον για να προτιμας τα μετοπισθεν δεν εχεις ΜΠΕΡΕ προφανως ειναι
   καπελακι για τον ηλιο

 42. antanistimi avatar
  antanistimi 05/10/2011 01:45:05

  για πες λοιπον εσυ τι προτεινεις???

  • ΙΩΑΝΝΗΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ @ antanistimi 05/10/2011 02:10:17

   Στα φασιστικα καθεστωτα η ανατροπη δεν εγινε ποτε με την συζητηση και σιγουρα οχι απο τον καναπε.Πρεπει αυτα τα ανθρωπαρια να νοιωσουν στο πετσι τους την οργη ενος εξαθλιωμενου λαου.Σ αυτην την περιπτωση κανεις επιθετικο πολεμο. Αυτοι μας κυρηξαν τον πολεμο με σκοπο την ηθικη και φυσικη εξοντωση μας και σιγουρα οχι μεσα απο ελεγχομενα συνδικατα τυπου δηθεν αγανακτισμενων που λειτουργουν σαν κλαμπ εκτονωσης
   ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ , ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ,ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
   ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και να μην τους αφησουμε να χαρουν το πλιατσικο και την ασελγεια που επεβαλλαν στην ΕΛΛΑΔΑ μας αυτοι και οι οικογενειες τους.

 43. rally monkey avatar
  rally monkey 05/10/2011 02:00:13

  @Aμυδρος - αυτα υποτιθεται ότι τα ειπε στην ομιλια του στο Ραιχσταγκ στις 4 Μαιου - μου εκαναν εντυπωση την πρωτη φορα που το ακουσα και εψαξα και διαβασα την ομιλια (μεταφρασμενη βερσιον) και δεν εχω βρει τετοιες αναφορες, αν εχεις εσυ καποια αλλη πηγη μπορεις σε παρακαλω να την παραθεσεις

  • Αμυδρός avatar
   Αμυδρός @ rally monkey 05/10/2011 15:08:57

   Ένα γρήγορο link
   h++p://www.youtube.com/watch?v=1FX013PuQXg

   Γύρω στο 04:02 - 04:35

   Επίσης:

   h++p://www.humanitas-international.org/showcase/chronography/speeches/1941-05-04.html

 44. panos-1924 avatar
  panos-1924 05/10/2011 02:41:47

  Όλοι αύριο στο δρόμο να μας ακούσουν μέχρι τη Γερμανία.
  "Γρήγορα πίσω στη δραχμή,
  πριν να μείνουμε ταπί..."

 45. ο Αρης avatar
  ο Αρης 05/10/2011 04:51:02

  ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.
  ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ
  Ιδου η πρσφώνηση της Μπενάκη-Ψαρούδη κατά την ορκομωσία του Πρέδρου της...Δημοκρατίας Παπούλια. Την θυμόσαστε;
  ---->
  " Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.