#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2012 06:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί ύβρεωςΑπό Βικιπαίδεια: «Η ύβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων. Όταν κάποιος, υπερεκτιμώντας τις ικανότητες και τη δύναμή του (σωματική, αλλά κυρίως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), συμπεριφερόταν με βίαιο, αλαζονικό και προσβλητικό τρόπο απέναντι στους άλλους, στους νόμους της πολιτείας και κυρίως απέναντι στον άγραφο θεϊκό νόμο -που επέβαλλαν όρια στην ανθρώπινη δράση-, θεωρούνταν ότι διέπραττε «ὓβριν», δηλ. παρουσίαζε συμπεριφορά με την οποία επιχειρούσε να υπερβεί τη θνητή φύση του και να εξομοιωθεί με τους θεούς, με συνέπεια την προσβολή και τον εξοργισμό τους.

Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική αυτή στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του «ὑβριστοῦ» (ὓβρις > ὑβρίζω > ὑβριστής).

Αποδίδοντας την αντίληψη σχετικά με την ύβρη και τις συνέπειές της, όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στην αρχαιότερή της μορφή, με το σχήμα ὓβρις→ἂτη→νέμεσις→τίσις μπορούμε να πούμε ότι οι αρχαίοι πίστευαν πως μια «ὓβρις» συνήθως προκαλούσε την επέμβαση των θεών, και κυρίως του Δία, που έστελνε στον υβριστή την «ἂτην», δηλαδή το θόλωμα, την τύφλωση του νου. Αυτή με τη σειρά της οδηγούσε τον υβριστή σε νέες ύβρεις, ώσπου να διαπράξει μια πολύ μεγάλη α-νοησία, να υποπέσει σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, το οποίο προκαλούσε την «νέμεσιν», την οργή και εκδίκηση δηλαδή των θεών, που επέφερε την «τίσιν», δηλ. την τιμωρία και τη συντριβή/καταστροφή του.»

Από τα παραπάνω, θα ήθελα να φέρετε στο μυαλό σας την διακυβέρνηση ΓΑΠ.

Αλήθεια, πόσες και πόσες ύβρεις διεπράχθησαν.

Τι να πρωτοθυμηθούμε, τον Πάγκαλο με το «Μαζί τα φάγαμε» ή «το μνημόνιο είναι ευλογία»;

Τον Παπανδρέου που ενώ μας έλεγε «το μνημόνιο είναι μονόδρομος» ο Παντελής Οικονόμου τόνιζε ότι «το μνημόνιο πνέει τα λοίσθια»;

Για τα όσα έχει πει ο Παπακωνσταντίνου χρειαζόμαστε ειδικό τόμο.

Η εξαθλίωση των πολιτών μιας χώρας, επειδή εσύ είσαι ανίκανος ή εντεταλμένος, δεν είναι ύβρις; Πόσο μάλλον όταν επιμένεις περί των σωστών χειρισμών σου και αναγάγεις τον εαυτό σου σε ΣΩΤΗΡΑ και όχι μόνο μια φορά, άρα σε ΠΟΛΥΣΩΤΗΡΑ.

Όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μέγιστη ύβρις είναι η προσβολή της μνήμης του νεκρού και ειδικά όταν προσπαθείς να κερδίσεις από αυτό. Σε αυτή την βρισιά υπέπεσαν τόσο ο Μπεγλίτης «Το αν είχε χρέη, αν δεν είχε χρέη το αν τα ‘φαγαν τα παιδιά του ή αν τα ‘φαγε ο ίδιος» αναφερόμενος σε έναν άνθρωπο που έδωσε τέλος στην ζωή του, όσο και ο Γυναικοφοβικός Γρηγόρης με τον απίστευτο χαρακτηρισμό του για τον αποβιώσαντα Δημήτρη Μητροπάνο περί «ομοφοβικού».

Αυτόν τον ετεροφοβικό λοιπόν, που ξέρει μόνο τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων, τους πουριτανούς ομοφοβικούς, τους κρυφο-gay, τους gay, έκανε ο ΓΑΠ σύμβουλό του και μετά απορείτε για αυτά που πάθαμε. Συμβούλεψε τον ΓΑΠ, να μας κάνει αυτό που ο καημένος, πιστεύει ότι είναι το φυσιολογικό στην ζωή και προσπαθεί απεγνωσμένα να το επιβάλει στους γύρω του.

Η ύβρις λοιπόν, όπως αναφέρεται πιο πάνω, επαναλαμβανόμενη, οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του υβριστού.

Όσον αφορά τους ΠΑΣΟΚους, η πρώτη φάση τιμωρίας σιγά-σιγά ολοκληρώνεται, αναμένουμε την δεύτερη στις εκλογές.

Όσον όμως αφορά, τον συμπαθέστατο πλην απεγνωσμένο να διατηρείται, έστω και για μια στιγμή ακόμα, στην επιφάνεια του lifestyle, η τιμωρία δεν μπορεί να είναι άλλη, από την αφάνεια και τον χλευασμό, ακόμα και από τους ομοφυλόφιλους, που με τα λεγόμενά του, πρώτους αυτούς προσβάλει.

dikefalosaitos

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 23/04/2012 07:04:29

  Από ΥΒΡΕΙΣ άλλο τίποτα. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Το ένα μικρό δωράκι στον εαυτό του του .... μεγάλου τιμονιέρη Α.Παπανδρέου, τα πάμπερς του Κουτσογιωργα, τα Ιμια του Σημίτη, τα ζειμπέκικα του Γιωργάκη, τους γάμους του Τσοχατζόπουλου, το λεφτα υπάρχουν, το μνημόνιο, το ΔΝΤ,το μαζι τα φάγαμε του Πάγκαλου, τα χαράτσια του Βενιζέλου, το ανόητο δημοψήφισμα , τι έχουμε τραβήξει Παναγια μου με αυτούς εδώ. Βόηθα μας Χριστέ μου επιτέλους να γλυτώσουμε. Δεν αντέχουμε άλλο.

  • airman avatar
   airman @ ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 23/04/2012 07:37:46

   323 ώρες απέμειναν! Λίγη υπομονή ακόμα και ο μεγάλος αγώνας αρχίζει!
   Με τα ''γκέμια'' στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα δεν θα αργήσει να ''καλπάσει''.
   Να αποτινάξει την απελπισία και την κατήφεια.
   Να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργήσει, βασιζόμενη στις ικανότητες των Ελλήνων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.
   Να διασφαλίσει το μέλλον που της αξίζει, με αρχές και ιδανικά που απαξιώθηκαν.
   Να αναδείξει τη λεβεντιά του Έλληνα, που στα δύσκολα αποτελεί την ''ασπίδα'' και το ''δόρυ'' του για να κερδίζει μάχες.
   Από την επομένη των εκλογών, όλοι μια γροθιά! Αρκετά ''χτυπήματα'' δεχτήκαμε! Καιρός να θυμίσουμε σε όλους ότι οι Έλληνες είμαστε πολύ δυνατοί για να ''πεθάνουμε''!

 2. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 23/04/2012 07:41:11

  Ήρθε η ώρα να διαγράψουμε το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί συσπειρωθείτε γύρω από την ηγεσία της Ν.Δ. Βάλτε όλοι ένα χεράκι να ξεμπερδεύουμε με τη λαίλαπα του πράσινου κράτους. Η 7η Μαΐου ας είναι μέρα ανασύνταξης της χώρας. Δώστε αυτοδυναμία στο Σαμαρά έστω και με 151 και κάντε το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα με 40 βουλευτές. Τώρα στο "δια ταύτα" μετά από τριάντα χρόνια σκληρού αγώνα με το σύστημα ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ ως η παράταξη του ορθολογισμού βγαίνει νικήτρια. Μην τους επιτρέξετε να ανασυνταχθούν. Διαλύστε τους δίνοντας στον Σαμαρά αυτοδυναμία.

 3. Mara avatar
  Mara 23/04/2012 08:18:39

  H μεγάλη μέρα πλησιάζει...
  Η μέρα που θα θαφτεί μιά για πάντα, η εγκληματική συμμορία των άθλιων Πασόκων που κατέστρεψαν την χώρα, αλλά και των "αφανών" συνεργατών τους τύπου Μητσοτάκη.
  Άν οι δεξιοί ψηφοφόροι, χάσουν αυτή την μοναδική ευκαιρία ψηφίζοντας Καμμενοκαρατζαφέρηδες, δηλ. κόμματα "διά χειρός... Μητσοτάκη", θα εγκληματίσουν όχι εις βάρος της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, αλλά εναντίον της χώρας και των παιδιών μας.

  Όταν το 2009, πήγαν για μπάνιο... και δεν πήγαν να ψηφίσουν, για να τιμωρήσουν δήθεν... τον Καραμανλή, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τιμωρήσουν όλους μας, φορτώνοντας μας τον εγκληματία Παπανδρέου και την συμμορία του.

  Επειδή λοιπόν δεν έγινε η Ντορίτσα αρχηγός της Ν.Δ., έχουν πέσει όλοι "λυτοί και δεμένοι" να εμποδίσουν την αυτοδυναμία Σαμαρά.
  Ως πότε οι δεξιοί θα παίζουν εν τη αφελεία τους τα παιχνίδια του Μητσοτάκη???
  Ως πότε θα πέφτουν θύματα αυτού του μοιραίου για την παράταξη άνθρωπου???


  Δώστε όλοι το τέλος που τους αξίζει....
  6 Μαϊου πρέπει επιτέλους να γραφτεί το THE END....

  • juliet avatar
   juliet @ Mara 23/04/2012 08:41:09

   Καλημέρα,
   να κάνω και εγώ την ερώτηση....ως πότε παληκάρια θα κοιμώμαστε και οι άλλοι θα μας παίρνουν το στρώμα και τα μαξιλάρια;τέρμα τα παιγνίδια ,μπήκαμε στην εμπόλεμη ζώνη.

   • Mara avatar
    Mara @ juliet 23/04/2012 08:58:02

    Ιουλία Καλημέρα!

    Έχει αρχίσει ο δράκουλας τις τελευταίες ώρες, την κοπτοραπτική....
    Πασχίζει με τα γνωστά του κόλπα να βάλει την κόρη στην βουλή.
    Τα "παιδιά" του στην Ν.Δ. που είναι βέβαια και υποψήφιοι βουλευτές έχουν πιάσει δουλειά....
    Ο Βενιζέλος δεν τραβάει..... και παίζεται παιχνίδι από εκεί.... να σπρώξει ψήφους στην Ντόρα.
    Ο γέροδράκουλας θα δώσει ρέστα... μέχρι τις εκλογές.

    • juliet avatar
     juliet @ Mara 23/04/2012 09:02:03

     Aστα,θα σου πω στο τηλέφωνο ,δεν λέγονται όλα ....

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/04/2012 09:44:33

  Τον γυναικοφοβικό Γρηγόρη, ας τον θυμηθούν οι (ομαλοί) ψηφοφόροι του κόμματος που τον σπίτωσε...

 5. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 23/04/2012 10:14:36

  Περί ύβρεως λοιπόν!

  Δεν ξέρω αν ποτέ το συνειδητοποιήσατε, αλλά η ουσιαστική παρακμή στη χώρα εγκαινιάστηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο μέσα στη ίδια τη βουλή, επί Ανδρέα Παπανδρέου.

  Αναφέρομαι στα 40 Κιλοβάτ πρόσθετα φώτα μέσα στην αίθουσα, σε συνδυασμό με τα έγχρωμα (πράσινα και κόκκινα) ψηφοδέλτια σε ημιδιαφανείς φακέλους, που σκαρφίστηκε ο Κουτσόγιωργας για να ακυρώσει στην πράξη τη μυστικότητα της ψήφου των βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

  Και αντί να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές διαμαρτυρόμενοι για τη νοθεία και το κουρέλιασμα του Συντάγματος - χαστουκίζοντας τον καβαλημένο λαοπλάνο, έκαναν γαργάρα τον όρκο τους γιατί είχαν να λαμβάνουν...

  Το μήνυμα ήταν εκκωφαντικό. «Το πασοκ είναι πλέον πιο δυνατό από αντιπροσώπους, θεσμούς και πολίτευμα». Κάνουμε ότι γουστάρουμε, γιατί μπορούμε. Και αυτό συνέβει! Έκαναν ότι γούσταραν, μπουκώνοντας τις συνειδήσεις με δανεικά από το μέλλον, που είναι πια παρόν και μας πνίγει σα βρόγχος.

  Και ο μεν Σαρτζετάκης ήταν βήχας και πέρασε, η «ύβρις» όμως έγινε τρόπος ζωής για τους κυβερνήτες. Η πορεία της πολιτείας από τότε ήταν προδιαγεγραμμένη και περιγράφεται με ακρίβεια στη δεύτερη παράγραφο της ανάρτησης.

  Το λυπηρό είναι που χρειάστηκε να πεθάνει η πολιτεία πρώτα για να πεθάνει και το πασοκ.

 6. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 23/04/2012 11:39:00

  @ Bob ο μάστορας
  "Το λυπηρό είναι που χρειάστηκε να πεθάνει η πολιτεία πρώτα για να πεθάνει και το πασοκ"
  Και αν.

  • Bob ο μάστορας avatar
   Bob ο μάστορας @ dikefalosaitos 23/04/2012 16:10:07

   Το Police προέρχεται από το Πόλις δικέφαλε αητέ!

   Μα τα μπαλωμένα μου πουλόβερ, απαιτώ από τους συμπολίτες μου να φροντίσουν ώστε να τιμωρηθούν αυτά τα γουρούνια που κατάντησαν ένα τόπο με φως και κάλλος, σε χωματερή.

 7. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 23/04/2012 16:42:07

  @ Bob ο μάστορας
  Μετά την ύβρη…, έρχεται η τιμωρία και ο χλευασμός…. Ωραία ακούγεται.
  Όμως.
  Μετά την ύβρη των αδηφάγων ληστρικών αρπακτικών, έρχεται η τιμωρία και ο χλευασμός των θυμάτων.
  Αφού πρώτα έβρισαν, διαπράττοντας εγκλήματα κατά της χώρας, αμέσως μετά τιμώρησαν τα θύματα (άλλωστε μαζί τα φάγαμε) με οικονομική αφαίμαξη και στο τέλος τα χλευάζουν κιόλας ζητώντας να … επανορθώσουν τις αδικίες.
  Η απαίτησή σου όμως, θέλω να πιστεύω ότι θα ακουστεί από τους υγιείς συμπολίτες σου (μας) και σκεφτόμενοι λογικά δεν θα εγκληματήσουν ενάντια του τόπου τούτου.
  Υ.Γ. Προσπάθησε να απαιτήσεις το ίδιο και από το κίνημα των Ανεπαρκών, που επιτέλους βρήκαν τον αρχηγό που τους αξίζει (δες ελικοπτεράκιας, συγγραφέας, ντετέκτιβ).
  Υ.Γ. Ο τόπος τούτος, δεν πρόκειται ποτέ να καταντήσει χωματερή και πάντα θα είναι λουσμένος στο φως και πρώτος στο κάλλος, χωματερή είναι οι ίδιοι και τα σπίτια τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.