#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2011 07:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περί εξέγερσης, αυθόρμητου, οργισμένων μικροαστών και …Γκλέτσου

Ποιοί σπρώχνουν την κοινωνία σε μία βιαστική και εξ υπαρχής καταδικασμένη εξέγερση;Πολύ μελάνι χύθηκε κι εδώ στο antinews και αλλού για το ζήτημα του Γκλέτσου.

Οι περισσότεροι από εμάς αυθόρμητα τείνουμε να είμαστε «με το Γκλέτσο». Ορισμένοι όμως επιχειρούν να αναδείξουν διαφορετικές πτυχές του προβλήματος, προειδοποιώντας για κίνδυνο αποπροσανατολισμού μας από το κυρίως ζητούμενο: την ανατροπή της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου και την εκδίωξη του ΔΝΤ από την πατρίδα μας.

Και οι δύο πλευρές έχουν όμως δίκιο: Από τη μια η επαναστατικότητα μας αναζητεί απεγνωσμένα διέξοδο. Ο Γκλέτσος της προσφέρει χειροπιαστή έκφραση. Όσο και να επιχειρούμε να το δούμε πιο ψύχραιμα, μέσα μας είμαστε κατά βάθος «με το Γκλέτσο». Από την άλλη όμως, ο εχθρός είναι όχι μόνον πανίσχυρος, αλλά και πάρα πολύ οργανωμένος. Και η αντιμετώπισή του απαιτεί από την πλευρά μας ορθολογική διαχείριση της επαναστατικής διάθεσης.

Θα προσπαθήσω να σας δείξω καλύτερα τι εννοώ, με το ακόλουθο παράδειγμα: Στις αρχές του 2010 προέβλεπα προσωπικά ότι η εντεινόμενη αδυναμία δανεισμού της χώρας θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης. Δεν φανταζόμουν καν ότι η αδυναμία δανεισμού ήταν τελικά ο πυρήνας του σχεδίου υποταγής της χώρας! Και τώρα πάλι, το ίδιο τείνω να σκέφτομαι με τα προβλήματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Μετά όμως το μάθημα του Μαΐου, πρέπει να προβληματιστούμε μήπως η κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών μας είναι προγραμματισμένο μέρος του γενικότερου σχεδίου υποταγής μας.

Όπως και να έχει το πράγμα, ο εχθρός έχει όχι μόνον σχέδιο και εμπειρία, αλλά διαθέτει και εφεδρείες και εναλλακτικές. Έχει εφαρμόσει το σχέδιο και αλλού και ξέρει πώς να μας αντιμετωπίσει. Εμείς, αντιθέτως, πρώτη φορά τον αντιμετωπίζουμε και είμαστε άπειροι σε αυτόν τον πόλεμο.

Παρά λοιπόν το ότι αυθόρμητα τείνω να είμαι «με το Γκλέτσο», διστάζω να απορρίψω όσα γράφτηκαν περί γιαλαντζί επαναστατών κλπ. Διότι ασφαλώς και είναι υπαρκτή και η δεύτερη αυτή διάσταση. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι τελικά ένα: κινήσεις σαν του Γκλέτσου θα επιταχύνουν την έξοδό μας από το Μνημόνιο, ή θα μας βάλουν πιο βαθιά στη λούμπα του ΔΝΤ;

Υπέρ της πρώτης εκδοχής συνηγορεί η εντεινόμενη αφύπνιση του κόσμου, που συνεπικουρείται πλέον και από την τηλεοπτική προβολή που επιτυγχάνει ο Γκλέτσος ως σταρ της showbiz. Υπέρ της δεύτερης εκδοχής συνηγορεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου εκ μέρους ενός πολύ έμπειρου, ισχυρού και αδίστακτου εχθρού.

Ο μεγάλος κίνδυνος στη φάση αφύπνισης, στην οποία βρίσκεται η κοινωνία αυτή τη δεδομένη στιγμή, είναι να σπρωχθεί έντεχνα η κοινωνία προς μία βεβιασμένη και εξ υπαρχής καταδικασμένη εξέγερση, η οποία θα χρησιμεύσει ως άλλοθι για την επιβολή ακόμη βαρύτερου ζυγού, οικονομικού και πολιτικού, εις βάρος της κοινωνίας μας. Ενός ζυγού του τύπου «αφού δεν θέλετε να σας κάνουμε αυτά που σχεδιάζουμε με το καλό, τότε θα σας τα κάνουμε με το ζόρι».

Εάν ο εχθρός όντως δεν έχει σχέδιο αντιμετώπισης της επαναστατικότητάς μας, τότε όλα είναι καλά. Ο Γκλέτσος, έστω και από γιαλαντζί επαναστατικότητα (δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα), αναδεικνύεται σε λαϊκό είδωλο, ακολουθούν όλο και περισσότεροι, ο κόσμος αφυπνίζεται και σε μερικές βδομάδες/μήνες το ΔΝΤ και ο ΓΑΠ φεύγουν πανικόβλητοι.Εάν ευσταθεί όμως η δεύτερη εκδοχή, τότε είναι ανάγκη η επαναστατικότητά μας να μην εκτραπεί σε μια βεβιασμένη και εύκολη να καταπνιγεί εξέγερση. Η ευκολία δεν θα είναι μόνον καθαρά κατασταλτική, αλλά και πολιτική. Κακά τα ψέματα, η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει κάποια, έστω και διαρκώς συρρικνούμενη, μειοψηφική πολιτική στήριξη από κοινωνικά στρώματα που ελπίζουν να τη βγάλουν καθαρή από την κρίση και εξακολουθούν να πιστεύουν στη δήθεν «αναγκαιότητα του Μνημονίου».

Σημαίνει άραγε αυτό ότι θα πρέπει να καθίσουμε να τους κοιτάμε να μας ρημάζουν οικονομικά π.χ. με τα διόδια και να μην αντιδρούμε; Όχι βέβαια. Σημαίνει όμως ότι θα πρέπει, σαν καλές μέλισσες, να τρυγήσουμε τα θετικά της περίπτωσης Γκλέτσου και να απορρίψουμε τα αρνητικά.

Τα θετικά συνοψίζονται στην εντεινόμενη αφύπνιση του κόσμου και στην αυξανόμενη συσπείρωσή του ενάντια στις κάθε είδους πρακτικές κατοχής της πατρίδας μας. Η παρεμπόδιση κυκλοφορίας είναι ένα απτό είδος κατοχής – γι’ αυτό ίσως και το κίνημα των διοδίων αυξάνει την απήχησή του στην κοινωνία, ακόμη και σε πολίτες κατά τα άλλα νομοταγείς.

Τα αρνητικά συνοψίζονται στο ότι κινήσεις τύπου Γκλέτσου αντικειμενικά και από μόνες τους δεν είναι σε θέση να εκδιώξουν την κατοχή από τη χώρα μας. Μας ικανοποιούν δηλαδή ψυχολογικά, αλλά δεν είναι σε θέση να φέρουν αποτέλεσμα.

Διότι για να φέρει αποτέλεσμα η εντεινόμενη συνειδητοποίηση του κόσμου, θα πρέπει αυτή κάπου να κατευθυνθεί πρακτικά. Και αν τραβήξουμε τη λογική Γκλέτσου, αυτή οδηγεί τελικά και σε ένοπλο ακόμη αγώνα κατά της κυβέρνησης και του ΔΝΤ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 120 παρ. 4 του Συντάγματος.

Είμαστε διατεθειμένοι ως λαός να τραβήξουμε το πράγμα συνειδητά και οργανωμένα ως τα άκρα; Να κάνουμε τις θυσίες που χρειάζεται μία τέτοια στόχευση;

Ακόμα: Έχουμε τη στοιχειώδη πολιτική συνειδητοποίηση για να μην καπελωθεί η εξέγερση;

Και, κυρίως: Έχει φθάσει ο μέσος Έλληνας σε σημείο απελπισίας τέτοιο που να μην τον ενδιαφέρει να ρισκάρει ακόμη και την πιθανότητα αποτυχίας μιας εξέγερσης; Στο σημείο τού να μην περιμένει να του συμβεί τίποτε χειρότερο, ακόμη και εάν η εξέγερση αποτύχει;

Ειδικά στο τελευταίο ερώτημα, η απάντηση είναι αρνητική. Πολλά πράγματα ακόμη σώζονται, ακόμη δεν τα έχουμε χάσει.

Κυρίως: Δεν έχουμε χάσει ως χώρα και ως λαός την αντικειμενική δυνατότητα να διώξουμε τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ.Βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας: Τα καθεστωτικά ΜΜΕ καταρρέουν. Η διαπλοκή, παραδοσιακή και νέα, κλονίζεται. Η πολιτική κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ χάνεται ανεπιστρεπτί και η εκλογική του επιρροή συρρικνώνεται δραματικά. Όλο και περισσότεροι πολίτες καταλαβαίνουν κάθε μέρα τι ακριβώς γίνεται.

Συνεπώς, η αντικειμενική δυνατότητα εκδίωξης του ΔΝΤ και του ΓΑΠ χωρίς να ρισκάρουμε να χρησιμεύσει η επαναστατικότητά μας ως άλλοθι μεγαλύτερης καταπίεσης και ανελευθερίας, εξακολουθεί να υπάρχει.

Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω ο κόσμος να καθίσει στον καναπέ του! Προσωπικά, και τον Γκλέτσο τον χάρηκα, και τις αυθόρμητες αντιδράσεις ολόψυχης υποστήριξής του από τον κόσμο.

Όμως ας μην γελιόμαστε: Έχουμε ακόμη μεγάλο δρόμο πολιτικής συνειδητοποίησης στον αντικατοχικό αγώνα μας. Και ο στόχος μας δεν είναι η καταστροφή του ελληνικού κράτους και το ξαναχτίσιμό του από τα ερείπια, αλλά η διατήρηση και προστασία του κράτους μας, ως αποτελεσματικού τείχους άμυνας απέναντι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, όταν η διοίκηση του ξαναέλθει σε συμφωνία με το γενικό φρόνημα του λαού.

Δεν θα φέρει καμία λύση η ψυχική ικανοποίηση που μας δίνει η ανάδειξη ενός αρρενωπού σταρ σε λαϊκό ήρωα αντίστασης κατά του ΓΑΠ και του ΔΝΤ. Αντιθέτως: Εάν μείνουμε μόνον στα όσα μας δίνει η ατελέσφορη αυτή ψυχική αυτή ικανοποίηση, είμαστε εκτεθειμένοι στο κίνδυνο να προσφέρουμε άλλοθι μεγαλύτερης και αποτελεσματικότερης καταπίεσης μας στους ΓΑΠ-ΔΝΤ.

Όταν θα φθάσει η στιγμή που θα είναι πια πολιτικά ανατρέψιμοι οι ΓΑΠ-ΔΝΤ, θα το γνωρίζουμε όλοι μας με βεβαιότητα. Τότε θα τους είναι πια αδύνατον να μας σταματήσουν. Θα είναι τόσο αδύναμοι που θα πέσουν χωρίς να χρειαστεί καν εξέγερση. Και νομίζω ότι το χρονικό αυτό σημείο δεν είναι πια πολύ μακριά.

Ας απολαύσουμε λοιπόν την ψυχική ανάταση που μας δημιουργεί ο Γκλέτσος, αλλά ας μην πιστέψουμε σε αυτήν. Και κυρίως: Ας διαχειριστούμε την επαναστατικότητά μας ορθολογικά, υπολογισμένα και με στόχο. Για να μην κινδυνεύσουμε η εσχάτη πλάνη να αποδειχθεί χείρων της πρώτης.

Επώνυμος

ΥΓ: Ευχαριστώ τη σχολιάστρια skeptiki η οποία μου μίλησε πρώτη για το ενδεχόμενο να θέλουν να μας εξωθήσουν σε βεβιασμένη εξέγερση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 14/01/2011 08:17:33

  Αυτο για την εξωθηση του λαου σε βιαιες αντιδρασεις το συζηταμε εδω και καιρο, το θεμα ειναι γιατι.?
  Μια ερμηνεια ειναι μια καλη αναμπουμπουλα, ,οι τουρκοι επεμβαινουν στην θρακη, για να σωσουν τους ομοεθνεις τους οπως και στην Κυπρο.
  Επεμβαινει ο κατασταλτικος μηχανισμος, της ΕΕ και ετσι ειμαστε επισημως υπο κατοχη. Και προχωρουν τα μετρα διαλυσης και ξεπουληματος της χωρας ανετα, με εναν λαο, υπο αυστηρη αστυνομοκρατια.
  Τον εχουν ετοιμο τον μηχανισμο.
  Επεμβαινουν οι δανειστες φοβουμενοι οτι με τις ταραχες και με την λαικη εξεγερση, θα χασουν τα λεφτα τους.μεσα σαυτους και τα καρντασια διπλα.
  Το θεμα ειναι και το προβλημα, οτι γνωριζουν παρα πολυ καλα την ψυχολογια του οχλου.
  Οι διαφορες δηλωσεις, των τοκογλυφων, η αδυναμια της κατοχικης κυβερνησης,τα ΜΜΕ, ωθουν τον κοσμο σε βιαιες αντιδρασεις
  ο κυνισμος των διαφορων υπουργων Κουισλινγκ, ορα Λοβερδο, Ρεππα, και τον πανμεγιστο Παγκαλο, προκαλουν με την αδιστακτη σταση τους σε βιαιη αντιδραση του λαου.
  πρωτη θαθελα να τους δειρω, το ολιγωτερον, αλλα το πολυ μπλα μπλα γυρω απο αυτο το θεμα με εχει προβληματισει.
  Ναι θελει καλη οργανωση με τα μεσα που διαθετουμε, κυριως πολιτικα, και νομικα.Θελει ιδεολογικη οργανωση, ωστε καθε απαιτηση μας να ειναι θεμελιωμενη βασει Συνταγματος, αν και καταλυμενου, διοτι η δανιακη συνθηκη ειναι πανω απο το συνταγμα, αλλο και αυτο,θελει επισης μια αντιπολιτευση σοβαρη, μαχητικη και εκει χωλενουμε.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ kiki 14/01/2011 16:51:05

   Κάποιους εκθέτει το ακατάσχετο μπαρμπούτσαλο που συνδέει το Γκλέτσο με την ...επανάσταση. Μήπως πληρώνονται με τον πόντο ... Γιατί δε βγάζει ανακοίνωση το Μπομπολιστάν απευθείας να εξηγήσει τα δίκια του. Θα πρέπει να γίνει εμφύλιος πρώτα για να συνενοηθούμε ?

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ kiki 14/01/2011 23:51:26

   Οι ασύνταχτες εξεγέρσεις ομάδων είναι εύκολα διαχειρίσιμες, και διασπώνται εύκολα, γι αυτό και τις προτιμούν... για γενικευμένα σχέδια δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρη, η εμπειρία μου έδειξε ότι πράγματι η ανθρώπινη βλακεία είναι πιό δυνατή από όλα τα σενάρια συνωμοσίας και εκτείνεται παντού. Γι αυτό και βλέπω τα ΜΜΕ αλλά κι εμείς (250 σχόλια!!!), δίνουμε μεγαλύτερη σημασία σε ένα επεισόδιο του κινήματος κατά των διοδίων παρά στο ίδιο τι κίνημα που υπάρχει πολύ καιρό. Η άρνηση των διοδίων πέρασε φαντάζομαι το υπολογισμένο ποσοστό απωλειών (έτσι λειτουργούν οι εταιρείες) τελευταία γιατί ενδυναμώθηκε η αντίσταση από την θρασύτατη αυθαιρεσία των εργολάβων να εμποδίζουν την κίνησή σου κάθε 10 χιλιόμετρα σε μερικά σημεία και να ζητάνε λεφτά κι από πάνω. Γιατί βέβαια αν τόλμαγε κάποιος να τοποθετούσε τα διόδια όπως στην Ευρώπη -να πληρώνεις στην είσοδο στην Εθνική και μετά ξανά στην έξοδο- κι έβλεπε ότι από 20 ευρώ σε μιά μέρα γίνανε 35 θα είχε γίνει νωρίτερα η επανάσταση. Όμως όπως κάπου επισήμανε κι ο αρχαιοπτέρυγας, είναι πολύ σημαντική κίνηση η ανυπακοή και πολύ επικίνδυνη για το σύστημα. Χτυπάει εκεί που πονάει, στα έσοδα, και αν απλωθεί στον κόσμο το ίδιο το σύστημα χάνει τις δυνατότητες αντίδρασης. Ξεκινώντας από ένα σχετικά μικρό θέμα αρχίζει και νομιμοποιείται η κοινωνική ανυπακοή, αν επεκταθεί, χάνεται η δύναμη της εξουσίας. Πως θα τιμωρήσεις ολόκληρες κοινωνικές ομάδες? Είναι η απλή τετράγωνη λογική του Γκάντι, 1000 δεν μπορούν να εξουσιάσουν 100000 αν οι τελευταίοι απφασίσουν να ενωθούν στην άρνηση της εξουσίας.

   • vel avatar
    vel @ skeptiki 15/01/2011 23:37:38

    Σωστή και απλή ανάλυση της απλής λογικής .
    και ψύχραιμη!

 2. Maximilien avatar
  Maximilien 14/01/2011 08:18:33

  Λοιπόν. Υπάρχει μια βασική παρανόηση. Οι επιτροπές των κατοίκων στα διόδια ΔΕΝ είναι εξέγερση. Ακόμα και αν μισός πληθυσμός της χώρας αποφασίσει να ξενυχτάει κάθε βράδυ στα διόδια το μόνο που θα συμβεί είναι να μην εισπράττονται τα χρήματα των διοδίων.

  Επίσης, δεν υπάρχει τίποτε το "αυθόρμητο" σε αυτές τις ενέργειες αφού προσχεδιάζονται από τις τοπικές κοινότητες, ανακοινώνονται που και τι θα συμβεί και δεν είναι έμπνευση της στιγμής. Δεν μπορούμε να μιλάμε λοιπόν για εξεγερσιακές καταστάσεις και για το αυθόρμητο το μαζών.

  Οι εξεγέρσεις (εννοώ οι πραγματικές και όχι τα μπάχαλα) δεν μπαίνουν σε καλούπια του πώς, πότε και αν πρέπει και δε πρέπει και μήπως είναι καλύτερα να τ' αφήσουμε μια άλλη φορά και να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι πρώτα και πάει λέγοντας.

  Το διακύβευμά τους δεν είναι τα 2 ή τα 5 ευρώ των διοδίων αλλά η ίδια η ελευθερία. Ούτε η επανάσταση γίνεται με διατάγματα και κόμματα, ούτε παραγγέλνεται, ούτε προφητεύεται. Γίνεται. Και γίνεται γιατί το απαιτεί η ιστορική νομοτέλεια και ο υποκειμενικός παράγοντας. Γίνεται όταν οι επάνω δεν μπορούν πια να κυβερνήσουν και οι κάτω δεν θέλουν πια να κυβερνηθούν κατά τη γνωστή ρήση του Λένιν.

  Και επειδή νομίζω φαίνεται ποιος πολιτικός μηχανισμός "φωτογραφίζεται" όταν κρούεται ο κίνδυνος για "καπέλωμα" μιας ενδεχόμενης εξέγερσης, ας ηρεμήσουν οι καλοί νοικοκυραίοι, οι φίλοι αστοί και οι ευγενείς αναγνώστες μας. Το ΚΚΕ δεν ετοιμάζει καμία έφοδο στα Ανάκτορα, ούτε κανένα Aurora πρόκειται να κανονιοβολήσει τους "αντεπαναστάτες" για να ταράξει τα όνειρα και τον ήσυχο ύπνο των μικροαστών. Τα κεφάλια των "Τσάρων προς το παρόν είναι ακόμα ασφαλή πάνω στους ώμους τους. Όμως γελιέται όποιος νομίζει ότι όλα αυτά θα τελειώσουν και ότι όλα θα γίνουν όπως παλιά. Περάσαμε ήδη σε άλλη φάση.

  • kiki avatar
   kiki @ Maximilien 14/01/2011 08:34:15

   @ Σαφως και δεν ετοιμαζεται καταληψη στα θερινα ανακτορα, ποιος φοβαται κατι τετοιο.
   δεν νομιζω οτι φοβαται κανενας μην καπελωθει, εδω ολοι εχουμε τον ιδιο στοχο,Αυτους.
   Το προβλημα ειναι μην την πατησουμε ολοι μαζι.
   Το ΚΚΕ μεχρι στιγμης μια χαρα τα παει, ασε που ειναι και το μονο κομμα, λογω πειρας φυσικα που αντιδρα τοσο καλα και μεσα στο συστημα, γιαυτο λυσαει ο Αδωνις και ο Παγκαλος, που πολυ θα ηθελαν να το βγαλουν εκτος νομου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Maximilien 14/01/2011 12:02:05

   Μα συμφωνούμε. Φυσικά και δεν είναι αυτά όλα εξέγερση. Το ζήτημα είναι η ΕΞΩΘΗΣΗ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Σε μια λάιτ και γιαλαντζί εξέγερση που θα αποτελέσει άλλοθι μεγαλύτερης καταπίεσης.

   Κατά τα άλλα, όχι δεν αναφερόμουν στο ΚΚΕ, αλλά τώρα που το λες, θα πω ότι όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Φυσικά και δεν θα ήθελα ούτε το ΚΚΕ να καπελώσει την εξέργερση, αλλά αναφερόμουν σε περιπτώσεις τυπου Ανδρέα Παπανδρέου, που καπέλωσε ένα κίνημα ουσιαστικής εθνικής ανεξαρτησίας που δημιουργήθηκε το 1974, μετά την προδοσία των συμμάχων μας (και αφεντικών μας) στο θέμα της Κύπρου.

   Εκείνο ήταν κόλπο γκρόσο καπελώματος, αλλά υπάρχουν και μικρότερης έκτασης καπελώματα.

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Επώνυμος 14/01/2011 16:09:35

    Επωνυμε,
    --"Το ζήτημα είναι η ΕΞΩΘΗΣΗ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Σε μια λάιτ και γιαλαντζί εξέγερση που θα αποτελέσει άλλοθι μεγαλύτερης καταπίεσης."

    Αυτο το εχω ξανακουσει.....προσωπικα το θεωρω πολυ παρατραβηγμενο, ΔΙΟΤΙ
    ακομα κι ΑΝ λεω ΑΝ ισχυει τοτε ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ Η ΝΕΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ του λαου????

    Ειναι οι ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ , οπου υπαρχει Δραση ΠΑΝΤΑ θα υπαρχει Αντιδραση, κι οπου υπαρξει μεγαλυτερη δραση,
    τοτε θα ερχεται κι ακομα μεγαλυτερη ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ απο το λαο που υποφερει...!!!!

    Με την ιδια λογικη.....τοτε να μην αντιδρασουμε καθολου
    για να μην υπαρχει "χτυπημα πιο ισχυρο απο την κυβερνηση"...... ΑΥΤΟ δεν ευσταθει οπως καταλαβαινεις..
    Υστερα εχουμε "πολεμο" κι ολα ειναι αναμενομενα..

    Τετοιες λογικες, οπως ανεφερες, την κρισιμη ωρα της Μαχης εναντια στην ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ κυβερνηση, δε βοηθανε τους υπολοιπους συναγωνιστες μας...
    ΔΙΟΤΙ η πολλη αναλυση προκαλει ....παραλυση..
    Τοσους μηνες χαναμε χρονο αναλυωντας θεματα της καθημερινοτητας, οχι ομως τοσο σοβαρα οσο ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ, που ειναι να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΡΟΙΚΑΣ..!!
    Χανουμε χρονο.....

    Υστερα ΕΥΤΥΧΩΣ βρεθηκε ενας Γκλετσος με παλικαρια εκανε αυτο που ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ να κανουμε και ζηταμε κι απο τους πολιτικους της αντιπολιτευσης να κανουν....
    ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, οτι σθμμεριζονται την αγωνια μας και μας ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ απεναντι στην εχθρικη προς το λαο κυβερνηση
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.....καθομαστε κι ......αναλυουμε το γιατι και πως.....
    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ Τ Ω Ρ Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Kostas D avatar
     Kostas D @ Kostas D 14/01/2011 16:20:27

     Επωνυμε,
     και κατι ακομα, ανεφερες οτι "πανε να αποπροσανατολισουν",
     αυτο γινεται ΑΛΛΑ με το οτι ταχα τωρα ο παπανδρεου.... "Ζηταει τις γερμανικες αποζημιωσεις".........πραγμα που θα μπορουσε να γινει απο χρονια πριν.....
     ΑΛΛΑ τωρα πλησιαζουν εκλογες..... γι αυτο...
     ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ξυνοντας πληγες, με αυτο ΝΑΙ παει ν ααποπροσανατολισει την κοινη γνωμη δημιουργωντας ΜΕΓΑΛΟ θεμα....

     Ισα ισα λοιπον που ο αποπροσανατολισμος ΔΕΝ τους συμφερει να γινει με τον εκαστοτε Γκλετσο...
     ΑΛΛΑ με κακους γερμανους....

     • Kostas D avatar
      Kostas D @ Kostas D 14/01/2011 16:22:46

      και μακαρι να ειχαμε ενα Γκλετσο στη Νεα δημοκρατια....
      Θα ειμασταν κυβερνηση ηδη απο τον περασμενο Ιουλιο, αντε Σεπτεμβριο....
      και θα ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ..!!!!!!!

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Kostas D 14/01/2011 20:28:21

     Απαντώντας σε διάφορους φίλους σχολιαστές, συνειδητοποίησα ποιο είναι το παράδειγμα που ταιριάζει κάπως σε αυτό που θέλω να αποφύγουμε: Θέλω να αποφύγουμε μια εξέγερση τύπου Πολυτεχνείου, που σε μεγάλο βαθμό παραφουσκώθηκε από το τότε παρακράτος για να επιτευχθεί ισχυρότερη καταστολή, κατάσταση αναταραχής και άλλοθι για την ανατροπή της φιλελευθεροποίησης τους καθεστώτος, της πορείας προς τις εκλογές και την επιβολή της δεύτερης χούντας Ιωαννίδη.

     Ο Παπαδόπουλος, που είχε πολιτικό αισθητήριο, είχε καταλάβει ότι τα πολιτικά ψωμιά της χούντας ήταν τελειωμένα και πήγε το πράγμα σε πολιτικοποίηση και εκλογές. Έβαλε το Μαρκεζίνη πρωθυπουργό με κυβέρνηση πολιτικών, έδωσε κάποιες λίγες ελευθερίες και πήγαινε για εκλογές το Φεβρουάριο του 1974.

     Τότε κάποιοι φοιτητές πήραν βαθιά ανάσα ελευθερίας και με κάποια άσχετη αφορμή κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο, γινόμενοι σύμβολα για μεγαλύτερη κινητοποίηση και άλλων πολιτών. Το παρακράτος άδραξε την ευκαιρία να αποδείξει ότι ήταν "κακό πράγμα" οι πειραμαστισμοί του Παπαδόπουλου με την πολιτικοποίηση, προβόκαρε όσο μπορούσε το πράγμα για να πάει στα άκρα, και μετά πήγε σε συνολική καταστολή σε όλη την Αθήνα, όχι μόνον στο Πολυτεχνείο. Αντί να γίνει μια μικρή εξεγερσούλα φοιτητών, το φούσκωσε σε "συνολικό κίνδυνο" για το καθεστώς - που εξακολουθούσε βέβαια να διατηρείται στην εξουσία, παρά τη φιλελευθεροποίηση και την πολιτικοποίηση. Οπότε, οκτώ μέρες μετά, ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο και πήγαμε στη δεύτερη χούντα.

     Δεν υπήρξε ποτέ δεύτερη εξέγερση μετά την καταστολή στο Πολυτεχνείο. Πήγαμε κατευθείαν στην προδοσία της Κύπρου και σε λύση Καραμανλή, δηλαδή σύμπραξης στην προδοσία της Κύπρου και από τους πολιτικούς. Οι ΗΠΑ και ο Κίσινγκερ απέδειξαν ότι ΕΙΧΑΝ σχέδιο που πέτυχε πλήρως, για να ελέγξουν την Κύπρο με τον τρόπο που ήθελαν.

     Λοιπόν, όταν λέω η επαναστατικότητα να έχει στόχο, εννοώ να ξέρουμε πού πάμε. Γι' αυτό λέω, καλός ο ενθουσιασμός, αλλά ας μην πιστέψουμε στον ενθουσιασμό μας. Ας κάτσουμε να δούμε τον εχθρό και τον αντικειμενικό στόχο.

     • ΝΑΥΤΗΣ avatar
      ΝΑΥΤΗΣ @ Επώνυμος 15/01/2011 12:29:40

      "Ο Παπαδόπουλος, που είχε πολιτικό αισθητήριο",
      "με κάποια άσχετη αφορμή κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο",
      "Αντί να γίνει μια μικρή εξεγερσούλα φοιτητών",
      "Οι ΗΠΑ και ο Κίσινγκερ απέδειξαν ότι ΕΙΧΑΝ σχέδιο που πέτυχε πλήρως". κλπ, κλπ...
      Βλέπω καλά ? Εύχομαι να μην πω "τώρα εξηγούνται όλα !!!
      Πολυτεχνείο και Γκλέτσος στον ίδιο κουβά ? Ετσι τα βλέπει η ΝΕΑ ΝΔ ?
      ...............!

   • vel avatar
    vel @ Επώνυμος 15/01/2011 23:40:26

    ρε φίλε , ΑΝ γίνει κάποιου τύπου εξέγερση με ποιούς θα είσαι ; θα το συζητάς ακόμη , είμαι σίγουρος .. και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για σένα τελικά..

 3. politikarios avatar
  politikarios 14/01/2011 08:34:59

  Το antinews θα πρέπει να καταλάβει πως με τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι αδύνατον να ρίξεις το ΠΑΣΟΚ και το σύστημα του.Ο ΓΑΠ το έχετε διαπιστώσει κι εσείς είναι πολύ μπροστά σε ότι αφορά την ατζέντα των θεμάτων και ειδικά των εθνικών.Ο Σαμαράς αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός θα πρέπει να επιβάλλει τη δική του ατζέντα σε όλα τα θέματα με ξεκάθαρες προτάσεις και θέσεις που να περάσουν μέσα στην κοινωνία και να αφομοιωθούν.Δυστυχώς όμως παλεύει μόνος του με πέντε-έξι ακόμα και όλοι οι άλλοι περιμένουν υπομονετικά το πρώτο στραπάτσο για να αρχίσουν και πάλι τα όργανα,φτιάχνοντας ομάδες και ομαδούλες για την επόμενη μέρα.Βέβαια σε αυτό έχει μερίδιο ευθύνης και ο ίδιος ο Πρόεδρος βάζοντας μέσα στο καινούριο σχήμα τους παντες για να μην παραπονεθεί κανένας δείχνοντας ουσιαστικά σε αυτούς που μπορεί να βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο βαθιά πως ακόμα είναι όμηρος των συσχετισμών στο ίδιο του το κόμμα χωρίς να μπορεί να κάνει αυτή τη ρήξη που χρειάζεται για να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία.Ειλικρινά πιστεύει κάποιος πως με 100 άτομα τομεάρχες και υποτομεάρχες θα μπορέσει να γίνει δουλειά σε αυτό το κόμμα?Εγώ λέω πως όχι εσύ factora τι λες?

 4. Θεωρείο avatar
  Θεωρείο 14/01/2011 08:42:15

  "Διώξε το φόβο"!
  Είναι το σύνθημα των καιρών μας.
  Επώνυμε, άργησες να υποψιαστείς το φόβο της καταστροφικής εξέγερσης με τις προβοκάτσιες κ.ο.κ. Οι "Δεν Πληρώνω" το κατέχουν αυτό (μην φοβάσαι) και το διαχειρίζονται. Έχεις ακούσει για την "Ήρεμη Δύναμη";
  Διώξε το φόβο!

  • Γιαννης 3 avatar
   Γιαννης 3 @ Θεωρείο 14/01/2011 14:30:10

   Επισης και οι απεχωντες των εκλογων........νεα δεδομενα δημιουργουνται πλεον.....

 5. Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
  Ρομπέν το Γκαρσόν 14/01/2011 08:57:42

  Πολύ καλή η ανάλυση, όμως έχει την εντύπωση ο γράφων πως αυτοί που υποστηρίζουν τεδώ μέσα και αλλού τον Γκλέτσο καταλαβαίνουν τι γράφεις; Αυτοί νταβαντούρι θέλουν και τσερτσελέ. Τύποι σαν τον kazut, vel,zame, και άλλοι φαιδροί. Μέχρι και ο ζουράρης επικροτεί τον Γκλέτσο.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Ρομπέν το Γκαρσόν 14/01/2011 09:14:08

   Επειδη εισαι καραγκιοζης και χρησιμοποιεις το ονομα μου. Ακου καποια απλα πραγματα. Ο Γκλετσος ειναι μια πολυ υγειης μορφη κοινωνικης ανυπακοης. Σε αντιθεση με τους μπαχαλους ο Γκλετσος κατεβασε στον δρομο νοικοκυραιους που δεν εσπασαν, δεν εκαψαν, δεν σκοτωσαν. Εκ τουτου κανενα βοθροκαναλο δεν μπορεσε να το κανει προπαγανδα. Συρθηκε η κυβερνηση γιατι αυτη τη φορα κατεβηκαν νοικοκυραιοι και δεν κατεβηκαν παρακρατικα μπαχαλα. Οσο δεν το καταλαβαινετε εδω και νομιζετε πως ο Σαμαρας θα διωξει το ΔΝΤ με τον Σπηλιωτοπουλο ειστε γελασμενοι. Εγω εχω αυτοπροσδιορισει την ιδεολογικη μου, νεοφιλελευθερος ειμαι. Απλα δεν ανεχομαι το κρατος να με κλεβει με τα διοδια. Δεν θα καψω, δεν θα σπασω αλλα αν ο δημαρχος μου με υποστηριζει θα κατεβω και εγω στο δρομο. Δεν επιθυμω να γινει μπολσεβικικη επανασταση με συνθηματα εξω η νεα ταξη, εξω ο δανεισμος, ναι στην δραχμη και αλλα τετοια. Θελω να βελτιωθει η δυσκολη καθημερινοτητα μου και αν βοηθαει ο Γκλετσος, η Παπαρηγα η οποιος αλλος εγω θα τον υποστηριξω.

   • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
    Ρομπέν το Γκαρσόν @ Kasut 14/01/2011 09:26:22

    Μην σκίσεις καμιά φουστανέλα. Ξέρεις εσύ.

    • Kasut avatar
     Kasut @ Ρομπέν το Γκαρσόν 14/01/2011 09:32:09

     Θα μου δανεισεις τις ζαρτιερες σου?

    • vel avatar
     vel @ Ρομπέν το Γκαρσόν 14/01/2011 09:41:13

     "..είσαι γελοίος.."
     Γκλέτσος έφα..

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ vel 14/01/2011 09:44:19

      Το απόσπασμα-must listen από τον διάλογο Δημάρχου και δημοσιογράφου Β. Χιώτη:

      http://assets.tovima.gr/files/Gletsos.mp3

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Maximilien 14/01/2011 12:54:52

      Όντως must-listen. Πολύ καλό!

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Maximilien 14/01/2011 12:59:50

      Οι Χιώτηδες θα μας σώσουν.

     • Kasut avatar
      Kasut @ Maximilien 14/01/2011 13:00:35

      Venceremos Gletso, you are my hero!!!!!!!!!!

     • Kasut avatar
      Kasut @ Kasut 14/01/2011 13:04:27

      Και μηπως καποτε ετσι πρεπει να απατησει η ΝΔ σε Τρεμοπρετεντερηδες? Δηλαδη αντε πνιγειτε.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Ρομπέν το Γκαρσόν 14/01/2011 11:11:57

   Το νικ σου είναι ελλιπές.
   Ως "Ρομπέν το Ευρωγκαρσόν" θα ήταν πιο ολοκληρωμένο.
   Επίσης καλό είναι και το "Ρομπέν το Αγενές Γκαρσόν" δηλαδή αυτό που προσβάλλει με χαρακτηρισμούς και ειρωνεύεται τους συνομιλητές του επειδή προφανώς πάσχει από ένδεια επιχειρημάτων.

  • vel avatar
   vel @ Ρομπέν το Γκαρσόν 15/01/2011 23:41:29

   "ο ΡΟΜΠΕΝ το χαζόν"

 6. ΚΡΙΤΩΝ avatar
  ΚΡΙΤΩΝ 14/01/2011 09:18:29

  ", η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει κάποια, έστω και διαρκώς συρρικνούμενη, μειοψηφική πολιτική στήριξη από κοινωνικά στρώματα που ελπίζουν να τη βγάλουν καθαρή από την κρίση και εξακολουθούν να πιστεύουν στη δήθεν «αναγκαιότητα του Μνημονίου»."

  καλός γενικά ο συλλογισμός, από τον οποίο κρατώντας το πιό πάνω συνειδητοποιώ τα εξής
  1. Απέναντι υπάρχει έστω και μία μειοψηφική πολιτική στήριξη από συγκεκριμένη μερίδα, η οποία για οφελιμίστικους και καθαρά ιδιοτελείς λόγους, μπορεί να πάρει θέσεις που μπορούν να βλάψουν το κοινωνικό σύνολο καθώς επίσης την ίδια ασφάλεια της πατρίδος μας, ας τους ονομάσομε λοιπόν καταλλήλως, δηλαδή ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ
  ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
  2. Οι Τροϊκανοί αφ΄ενός, δεν έχουν να προτείνουν ουσιαστικές λύσεις και το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν εξακολουθητικά το παιχνίδι των κάθε είδους καιροσκόπων όπως των παγκοσμίων τοκογλύφων τραπεζιτών και των λεμφοδιψών μεταπρατών που στραγγίζουν την παγκόσμια οικονομία ......
  αφ΄ετέρου η σχεδόν συνολική μάζα του κόσμου η οποία γογγύζειυπό τα βάρη των προβλημάτων, η οποία είναι "ακάλυπτη" από το "στημένο" πολιτικό σκηνικό το οποίο συνεπικουρείται από απανταχού κυρίαρχο θίασο των ΜΜΕ , .......... έτσι αισθάνεται απροστάτευτη και ουσιαστικά να "ψάχνεται", από μόνη της χωρίς βοήθεια από πουθενά.
  3. Το ότι αυτός ο κόσμος, αυτή η "μάζα" ψάχνεται δεν αρκεί, απαιτείται πάντα ο "σχετικός" χρόνος ώστε αυτός Ο ΠΕΡΙΡΡΕΟΝ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ, να μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από συγκεκριμένους πολιτικούς φορείς με ουσιαστικές και πραγματιστικές προτάσεις επιλύσεως των προβλημάτων.
  'Οταν υλοποιηθεί η "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" μπορεί να πραγματωθεί και η επανάσταση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
  Μιά "βιαστική" επανάσταση δεν νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει σε επιθυμητά αποτελέσματα, πιστεύω ότι θα δώσει ..... ζωή στους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ και θα τους επιτρέψει να κερδίσουνε χρόνο, που φυσικά και πάλι δεν θάναι σε θέση να τον χρησιμοποιήσουν (γιατί δεν έχουν λύσεις), αλλά σε κάθε περίπτωση όμως η επέκταση του χρόνου θα είναι επόδυνη για τον κόσμο.
  4. Ο κόσμος θα προκληθεί, για ν΄αντιδράσει. Ίσως "χρησιμοποιηθούν" οι μετανάστες ή κάποιες πολιτικές ομάδες ή συνδιασμός των δύο και ταυτόχρονα οι παρακρατικοί "γνωστοί άγνωστοι".
  Προσοχή και ψυχραιμία.
  Εμείς ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗ, είναι γνωστό ότι η αριστερά και η δεξιά έχει τελειώσει ......... δεν θα πρέπει να τσιμπά πιά κανένας.
  Το "διήροι και βασίλευε" δεν θα πρέπει να βρει "αποδέκτες".
  Το "διήροι και βασίλευε" αφήστε το στους ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ που απ΄ότι φαίνεται ................ θα φαγωθούνε σα σκυλιά

 7. Dal avatar
  Dal 14/01/2011 09:20:54

  Ολα τα κόμματα έχασαν την λαϊκή εμπιστοσύνη.Κατά συνέπεια δεν υπάρχει περίπτωση εαν γίνει καποιού είδους εξέγερση-εγώ αμφιβάλλω-να γίνει υπο την καθοδήγησει κάποιου κοινοβουλευτικού κόμματος.Επομένως καλοδεχούμενη η προσπάθεια Γκλέτσου.Μακάρι να την συνεχίσουν και άλλοι επώνυμοι με μεγάλη αναγνωρισημότητα.

  • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
   Ρομπέν το Γκαρσόν @ Dal 14/01/2011 09:27:17

   Ο Πρέκας ετοιμάζεται. Ψάχνει για τρακτέρ.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Ρομπέν το Γκαρσόν 14/01/2011 09:40:05

    Αμα εχεις φάει μικρός λούτσο Στυλίδας αναστατώνεσαι μόλος βλέπεις ''ξεσηκωμό''..Λογικό.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Σπύρος 14/01/2011 09:57:12

     Προτείνω τότε να βάλουμε τον Καραγκούνη (αναφέρεται ο Μίσα παρακάτω στην αφεντιά του), που άλλωστε εφέρετο κατά καιρούς και ως υποψήφιο Ντοράκι, πρόεδρο σε Επιτροπή για τη Μαζικοποίηση της Κατανάλωσης του Λούτσου του Μαλιακού Κόλπου. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για μία διέξοδο απο την κρίση, χίλιες φορές προτιμότερη από τα gay parade.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ Αυριανιστής 14/01/2011 10:09:01

      Καί τό γκαρσόνι μέ καλσόν πάνω στό τρακτέρ μπάς και ξεφοβηθεί..

 8. Misha avatar
  Misha 14/01/2011 09:31:38

  Επώνυμε

  Αυτοί που προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τον Γκλέτσο αυτη την περίοδο είναι η Καθημερινή και το Βήμα.
  Όπως ακριβως έκαναν και με τον Φαήλο, στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.
  Ας μην τους ακολουθήσουμε.
  Αν κάποιος είναι σούργελο αυτό τον καιρό αυτός δεν είναι ο δήμαχρος της Στυλίδας, αλλά ο βολευτής της ΝΔ Καραγκούνης που πρότεινε με κάθε σοβαρότητα να γίνει η Ελλάδα προορισμός σεξοτουρισμού, με πρωτοβουλία της ελληνικης (λέμε τώρα...) κυβέρνησης!!!
  Ο Ζουράρις, πρώτος πρώτος στην ομιλία Σαμαρά στο προσφατο συνέδριο της ΝΔ , δίπλα με τον Γ.Καραμπελιά του Άρδην, έδωσε συγχαρητήρια στον Απ.Γκλέτσο.
  Τα αξίζει, χωρίς να μετατρέπεται ούτε σε σύμβολο αγώνα, ούτε σε θεωρητικό της ανυπακοής. Η οργή μας ψάχνει έναν Κίρχνερ για να οργανωθεί επ ωφελεία του τόπου, και αυτός δεν είναι ο Γκλέτσος. Ίσως να είναι η Σακοράφα, ίσως κάποια άλλη προσωπικότητα που θα προκύψει μέσα από τη λαϊκή πάλη. Ίδωμεν....

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ Misha 14/01/2011 09:36:13

   LOL, το διάβασα στο blog σου.

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ Maximilien 14/01/2011 09:37:48

    για τον Καραγκούνη και την love parade.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Misha 14/01/2011 09:36:25

   Αν, όπως έχει γραφεί, η Σακοράφα "συζητάει με τον... Αλαβάνο" (!), τότε μάλλον ξέχνα τη για τέτοιο ρόλο. Προφανώς θέλει να αυτοχειριασθεί πολιτικά.

 9. Τάκης avatar
  Τάκης 14/01/2011 09:35:15

  Κατ' αρχή για ποιά εξέγερση μιλάτε; Ο Γκλέτσος αντιμετώπισε ένα τοπικό πρόβλημα, το αντιμετώπισε επιτυχώς και αυτό έληξε. Ούτε εξέγερση έκανε ούτε κάτι παρόμοιο επαγγέλθηκε. Του είπαμε ένα μπράβο που φέρθηκε όπως οφείλουν να φέρονται οι Δήμαρχοι και πάμε παρακάτω περιμένοντας και απαιτώντας και από τους δικούς μας δημάρχους παρόμοια αποφασιστικότητα σε ανάλογα προβλήματα. Τα υπόλοιπα μάλλον λέγονται εκ του πονηρού με σκοπό να μηδενισθεί η ενέργειά του, πράγμα που η ιστοσελίδα σας φιλοτίμως επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες επανειλημμένα και δυσανάλογα με το εύρος του εγχειρήματος του Γκλέτσου. Και βέβαια μη μπερδεύεστε, στόχος δεν είναι μόνο ο ΓΑΠ. Δεν ξεχνάμε ότι αυτό το αίσχος των διοδίων που βλέπουμε δημιουργήθηκε από τη κυβέρνηση της ΝΔ η οποία και ως αντιπολίτευση σήμερα παριστάνει την πάπια.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Τάκης 14/01/2011 09:37:27

   Περασε η γραμμη των ντιντηδων μαλλον.

 10. Γιώργος Μαθιουδάκης avatar
  Γιώργος Μαθιουδάκης 14/01/2011 09:37:40

  «Ας απολαύσουμε λοιπόν την ψυχική ανάταση που μας δημιουργεί ο Γκλέτσος, αλλά ας μην πιστέψουμε σε αυτήν.»

  Αγαπητέ μου «Επώνυμε» (ψευδώνυμε, για να κυριολεκτώ), σε ποια ορθολογική διαχείριση της επαναστατικότητας (;) μας αναφέρεστε; Μήπως αστειεύεστε και σας παρανόησα; Μα επιτέλους, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας! Ακόμα κι αν γίνει «επανάσταση», ουδείς από εμάς θα συμμετέχει σε αυτή, εδώ θα είμαστε και θα τη σχολιάζουμε μέχρι να μας κόψουν το ρεύμα! Λυπάμαι, εάν σας απογοητεύω με την ωμότητά μου, αλλά κάποιος πρέπει να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας· ξέρετε, αυτής που πονάει.

 11. Kasut avatar
  Kasut 14/01/2011 09:51:08

  Επωνυμε

  οταν καλουσες ολους να προσεταιρτουμε τους φορτηγατζηδες ολα καλα. Τωρα που ο Γκλετσος χαλαει ισως καποια αντιπολιτευτικη μικροπολιτικη καποιων να κατσουμε στα αυγα μας. Δεν μας τα λες πολυ καλα.

  • Misha avatar
   Misha @ Kasut 14/01/2011 09:58:56

   Κasut

   Mε εκπλήσσεις!!!!
   ++++

   • Kasut avatar
    Kasut @ Misha 14/01/2011 10:02:26

    Η απλη λογικη εκπλησσει παντα.

    • Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
     Ρομπέν το Γκαρσόν @ Kasut 14/01/2011 10:04:46

     Τα μεγάλα πνεύματα συναντωνται. Μόνο η Μιμή Ντενίση λείπει. Εκτός και αν είναι η kasut.

     • Kasut avatar
      Kasut @ Ρομπέν το Γκαρσόν 14/01/2011 10:06:27

      αφηστε τα καροτα και πιαστε κατι αλλο

     • Misha avatar
      Misha @ Kasut 14/01/2011 10:10:04

      do not feed the troll

     • koxakis avatar
      koxakis @ Ρομπέν το Γκαρσόν 14/01/2011 11:15:02

      09/06/2009
      Συνέντευξη

      εξαφάνιση του ισχυρού φύλλου
      θηλυκοποίηση του άνδρα
      Νικόλαος Σοφικίτης

      Ο παγκοσμίως γνωστός καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Σοφικίτης μιλά για την «εξαφάνιση» του ...αρσενικού φύλου

      Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες οδηγούν το «ισχυρό φύλο»...σε εξαφάνιση. Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ουρολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Σοφικίτης μιλά στο healthview.gr και εξηγεί πως κάποια περίεργα φαινόμενα στο ζωικό βασίλειο, μπορούν να επηρεάσουν τον ανδρικό πληθυσμό.
      του Λεωνίδα Καλλιδώνη


      Όταν πριν μερικά χρόνια ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο άρχισαν να παρακολουθούν τις πέστροφες του χειμάρρου Μπούλντερ Κρικ κοντά στο Ντένβερ- καθώς υπήρχαν αναφορές για ανεξήγητη μείωση του πληθυσμού τους- σοκαρίστηκαν... Μελετώντας ένα τυχαίο δείγμα από 123 πέστροφες, διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι 101 ήταν θηλυκές, μόλις 12 ήταν αρσενικές και- το πιο περίεργο- 10 πέστροφες ήταν...ερμαφρόδιτες! Το πιο σοκαριστικό, όμως, ήταν το εύρημα που προέκυψε από τις αναλύσεις των υδάτων αυτού του αστικού χειμάρρου. Ένα τοξικό μείγμα οιστρογόνων και άλλων στεροειδών ορμονών που βρίσκει κανείς σε αντισυλληπτικά χάπια, σε συνδυασμό με αντιβιοτικά, καφείνη και αλκοόλ...Άθελά τους, οι κάτοικοι του Ντένβερ- μέσω του συστήματος αποχέτευσης της πόλης- είχαν καταφέρει να προκαλέσουν σεξουαλική εξαλλαγή στις πέστροφες του Μπούλντερ Κρικ. Ήταν ένα ακόμη δείγμα- γιατί υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα- αυτού που οι βιολόγοι ονομάζουν «θηλυκοποίηση της φύσης».


      Ο άνδρας «υπό εξαφάνιση»

      Το πιο ανησυχητικό, όμως, παράδειγμα προέρχεται από ένα άλλο είδος του ζωικού βασιλείου και, λέμε ανησυχητικό, διότι πρόκειται για ένα ζώο που παρουσιάζει σημαντικές γενετικές ομοιότητες...με τον άνδρα. Ο λόγος για τον αρσενικό κροκόδειλο της περιοχής Τάμπα στη Φλόριντα, που, κολυμπώντας σε περιοχές με αστικά απόβλητα, απέκτησε- τις τελευταίες τρεις δεκαετίες- ομοφυλοφιλικές τάσεις και θηλυκά χαρακτηριστικά!

      Μιλώντας στο "healthview" ο διεθνούς φήμης καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Σοφικίτης, κάνει την αναπόφευκτη σύνδεση... «...Άνδρες και κροκόδειλοι παρουσιάζουν σήμερα σχεδόν τους ίδιους γενετικούς εκφυλισμούς. Στην περίπτωση των κροκοδείλων της Τάμπα, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε βιομηχανικά απόβλητα, παρατηρούμε πτώση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, σμίκρυνση του μεγέθους των όρχεων και αδιαφορία στις προκλήσεις των θηλυκών για αναπαραγωγή...».

      Ατυχώς, σύμφωνα με τον κ. Σοφικίτη, ούτε ο άνδρας θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη από εκείνη του κροκοδείλου ή της πέστροφας. «...Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων στον άνδρα μειώνεται δραματικά ανά δεκαετία. Είναι κάτι που το βλέπουμε, άλλωστε, καθημερινά στις κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Οι τοξικοί παράγοντες του περιβάλλοντος, αλλά και η διατροφή, θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον την αιτία που οι άνδρες θα δουν τους όρχεις τους να μικραίνουν σε μέγεθος, να παράγουν λιγότερα ή καθόλου σπερματοζωάρια και ίσως αυτές οι εξαλλαγές να καθορίζουν όλο και περισσότερο και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό...».


      Ο μηχανισμός «θηλυκοποίησης» του άνδρα
      Όταν μιλάμε για θηλυκοποίηση του άνδρα αναφερόμαστε στην αύξηση που παρουσιάζουν στον οργανισμό του ορισμένες χημικές ουσίες οι οποίες αναγνωρίζονται ως θηλυκές. Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για οιστρογόνα, εντούτοις είναι ορμόνες που μιμούνται τα οιστρογόνα (oestrogelike) Όπως επισημαίνει ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Τζον Γούντλινγκ- ο ίδιος ο οποίος έκανε τις μελέτες γύρω από τις «ερμαφρόδιτες» πέστροφες- «...οι ουσίες οι οποίες ευθύνονται για τη θηλυκοποίηση του άνδρα είναι απλά χημικά στοιχεία που υπάρχουν στο πιάτο μας, το ποτήρι μας ή τα ρούχα μας...Ορισμένα μάλιστα από αυτά τα «θηλυκά» χημικά στοιχεία είναι αερόβια, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθουν στο σώμα του άνδρα ακόμη και με την αναπνοή...».

      Ισχυρό φύλλο; Οι μελέτες το διαψεύδουν

      •Πρόσφατα, το περιοδικό «Science» δημοσίευσε μελέτη που αποδείκνυε ότι η επίδραση ορισμένων χημικών μπορεί να έχει αντίκτυπο ακόμη και σε τέσσερις γενεές αρσενικών - κάτι που πιθανώς εξηγεί την πτώση που εμφανίζει η ανδρική γονιμότητα τα τελευταία 50 χρόνια.
      •Μια δεύτερη μελέτη, από το Πανεπιστήμιο του Έσσεν, κατέδειξε ότι οι φθαλάτες (χημικές ουσίες που εντοπίζονται σε καλλυντικά και πλαστικά προϊόντα) ενοχοποιούνται για «θηλυκοποίηση» των αρσενικών εμβρύων.
      •Μια τρίτη μελέτη, η οποία στηρίχτηκε στην παρατήρηση πειραματοζώων, κατέληξε στη θεωρία ότι η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος μπορεί να επηρεάσει και τον ψυχισμό, άρα και τη σεξουαλική συμπεριφορά του άνδρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η επαφή με τα ψευδο-οιστρογόνα (oestrogelike), τόσο θα μειώνεται η επιθυμία για το άλλο φύλλο, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των ανδρών να παρουσιάζει ομοφυλοφιλικά στοιχεία.
      •Και μια τέταρτη έρευνα- αποτέλεσμα πανευρωπαϊκής μελέτης σε δείγμα 700 ανδρών- έδειξε ότι το γνωστό μας βιομηχανικό κλοφέν προκαλεί σημαντικές βλάβες τόσο στην ποσότητα όσο και στην ποιότητα του σπέρματος των ανδρών.

      Λιπάσματα κι εντομοκτόνα

      «...Θα περίμενε κανείς...», επισημαίνει ο καθηγητής Νικόλαος Σοφικίτης, «...οι περισσότερες παρατηρήσεις για τη θηλυκοποίηση του άνδρα να προέρχονται από αστικούς πληθυσμούς, εκεί δηλαδή όπου ο άνδρας στην κυριολεξία τρώει, πίνει και αναπνέει αμέτρητα «θηλυκά» χημικά στοιχεία. Εντούτοις, η πιο αξιόπιστη παρατήρηση προέρχεται από την επαρχία και τις αγροτικές περιοχές γενικότερα. Την τελευταία 15ετία, λοιπόν, έχει τετραπλασιαστεί (!) στις αγροτικές περιοχές η συχνότητα εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών των γεννητικών οργάνων, όπως η κρυψορχία, στα νεογέννητα αγόρια...».


      Η εξήγηση φαίνεται να βρίσκεται στα εντομοκτόνα και σε ορισμένα λιπάσματα, τα οποία χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες είτε δια ψεκασμού είτε κατά την σπορά. Η μεταφορά τους από τον αέρα, αλλά και η είσοδός του στους υδροφόρους ορίζοντες και τη διατροφική αλυσίδα, εξηγεί γιατί καταγράφονται όλο και περισσότερες δυσπλασίες γεννητικών οργάνων σε αρσενικά παιδιά.

  • Misha avatar
   Misha @ Kasut 14/01/2011 10:03:15

   Επώνυμος
   «Οι φορτηγατζήδες, ζωτική άμυνα της κοινωνίας απέναντι στην κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου»
   29/07/2010

   Και ενώ η σημερινή δομή του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων επιτρέπει την ύπαρξη πολλών και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, η αυριανή, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν το επιτρέπει! Επιτρέπει, αντιθέτως, την κυριαρχία των πολυεθνικών, όπως περίπου έγινε ήδη στα σούπερ-μάρκετ, στις ελεγκτικο-λογιστικές υπηρεσίες και θα συμβεί σταδιακά, με τις ενέργειες της κατοχικής κυβέρνησης Παπανδρέου, σε κάθε κλάδο.

   Με τον τρόπο αυτό θα επέλθει η εξαθλίωση και ο θάνατος της μεσαίας τάξης, με την έννοια ότι θα είναι πια αδύνατον για τον Έλληνα να ζήσει αξιοπρεπώς ή και να πλουτίσει, στο μέτρο του δυνατού, από την ατομική του εργασία. Η μόνη του επιλογή θα είναι να γίνεται υπάλληλος των πολυεθνικών, μια ζωή υπερχρεωμένος στις τράπεζες για κάθε αγαθό που θα απολαμβάνει.

   Αν δεν θέλουμε να δούμε αυτή την εξέλιξη να υλοποιείται, πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των φορτηγατζήδων, να αντέξουμε τη λίγη ταλαιπωρία που προκαλούν οι κινητοποιήσεις τους, και να μην τους αφήσουμε να υποχωρήσουν μέχρι να νικήσουν.

   Αν η κυβέρνηση κερδίσει αυτή τη μάχη, όλες τις υπόλοιπες θα τις κερδίσει πολύ πιο εύκολα.

   Αν αντιθέτως χάσει αυτή τη μάχη, είτε δεν θα τολμήσει καν να δώσει τις υπόλοιπες, είτε θα έχει δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε και τις υπόλοιπες μάχες.

   Όλη η Ελλάδα, λοιπόν, στο πλευρό των φορτηγατζήδων: Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για αυτό που έλεγαν οι παλιοί, για το «βιος» τους. Για τη ζωή τους την ίδια. Και το κάνουν για λογαριασμό όλων μας!

   Αν τους στηρίξουμε, θα νικήσουν!

   Επώνυμος

   h--p://www.antinews.gr/?p=55502

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Misha 14/01/2011 11:15:04

    To θέμα είναι ακριβώς αυτό, βλέπεις αυτούς που έβριζαν τους φορτηγατζήδες να εκθειάζουν τώρα τον Γκλέτσο.
    Ο Γκλέτσος είναι πιο εύπεπτος, πιο γνώριμος, πιο light.
    Πρέπει να αντιληφθούμε ότι ζούμε σε μία τηλεοπτική δημοκρατία, ακόμα και για τις ανατροπές και τις επαναστάσεις, ψάχνουμε ηγέτες με τους οποίους να ταυτιστούμε μέσα από την τηλεόραση, παρά με τον φορτηγατζή που μπορεί να είναι γείτονας μας.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Γιώργος 14/01/2011 11:58:11

     Άντε, πέστα!

    • Kasut avatar
     Kasut @ Γιώργος 14/01/2011 12:00:03

     Ειναι απλο. Ο Γκλετσος υποστηριζει να υπαρχουν εναλλακτικοι δρομοι, στην ουσια εναντια του εργολαβικου καρτελ. Οι νταλικιερηδες ηθελαν την συνεχεια του δικου τους καρτελ. Λιγο διαφορετικα τα μεγεθη.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Kasut 14/01/2011 12:20:23

      Μα δεν ήταν καρτέλ. Εσύ που είσαι νεοφιλελεύθερος, θα έπρεπε να υποστηρίζεις το λεγόμενο "κλειστό" χαρακτήρα του επαγγέλματός τους, που διευκόλυνε την ύπαρξη πολλών μικρών επιχειρήσεων και, άρα, τον υγιή ανταγωνισμό. Καρτέλ θα γίνουν τώρα με το δήθεν "άνοιγμα".

      Αν πάλι νομίζεις ότι ήταν λίγες οι άδειες και δημιουργούνταν de facto ολιγοπωλιακά φαινομενα, τότε η λύση θα ήταν η δημοπράτηση και άλλων αδειών, ώστε να "ανοίξει" κάπως η κατάσταση.

      Τώρα θα ελέγξουν τον κλάδο δυο-τρεις τεράστιοι και καληνύχτα ελεύθερος ανταγωνισμός.

      Μας ξεγέλεσαν με το νομικώς "κλειστό" χαρακτήρα του επαγγέλματος που έδινε οικονομικώς ανοικτό χαρακτήρα. Οξύμωρο, αλλά αυτό συνέβαινε.

     • Γιαννης 3 avatar
      Γιαννης 3 @ Επώνυμος 14/01/2011 14:44:53

      οχι μονο θα γινει καρτελ τωρα αλλα θα φτιαξουν και νεους ΜΙΣΘΩΤΟΥς με 800 ευρω........

     • Kasut avatar
      Kasut @ Kasut 14/01/2011 12:26:59

      Εγω Επωνυμε υποστηριζω το outcome της ελευθερης αγορας. Πχ στις ΗΠΑ δεν υπαρχει φουρνος (συνοικιακος) οπως στην Ελλαδα. Επιβιωνει ομως το μικρο μπακαλικο, ετσι αποφασισε η αγορα. Εγω θελω ανοιχτο ανταγωνισμο και οποιο ειναι το αποτελεσμα. Δεν εχω προβλημα η αδεια του νταλικιερη να κανει 300.000 ευρω, αρκει να ειναι αποτελσμα ελευθερης διαπραγματευσης. Απο την αλλη δεν εχω πεισθει γιατι η απελευθερωση του νταλικιερικου επαγγελματος (που στην ουσια σημαινει φθηνη αδειοδοτηση) θα δημιουργησει καρτελ.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Kasut 14/01/2011 12:49:08

      Η υποχρέωση να κάνουν Α.Ε. και ΕΠΕ είναι στην ουσία που θα καταργήσει το ατομικό φορτηγό. Η ΑΕ και η ΕΠΕ θέλουν μισθωμένη έδρα (που δεν χρειαζόταν ως τώρα), βιβλία τρίτης κατηγορίας (και άρα λογιστή σε καθημερινή σχεδόν βάση), ΦΠΑ κάθε μήνα (και όχι κάθε τρίμηνο), και άλλα πολλά που ΔΕΝ τα σηκώνει το ατομικό φορτηγό. Δεν είναι μόνον το καθεστώς των αδειών δηλαδή, είναι και όσα συνόδευσαν τη λεγόμενη "απελευθέρωση", που έχουν φανερό στόχο να πλήξουν το ατομικό φορτηγό.

      Καταλαβαίνεις ότι πλέον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχει φορτηγό Δ.Χ. φυσικό πρόσωπο και ότι μπορεί να το έχει μόνον Α.Ε. και Ε.Π.Ε.;;; Αυτό λέγεται κατά τη γνώμη σου "απελευθέρωση";;;

      Δεν οδηγεί νομοτελειακά στο θάνατο του ατομικού φορτηγατζή; Αφού το απαγορεύουν πια νομικά να είσαι ατομικά ιδιοκτήτης φορτηγού;;;

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ Kasut 14/01/2011 16:28:56

      Δηλαδή εξισώνεις τον μεμονωμένο φορτηγατζή με το Μπόμπολα. Έλεοc

    • Misha avatar
     Misha @ Γιώργος 14/01/2011 12:24:36

     Δεν είδα κανέναν από τους καθεστωτικούς να εκθειάζει τον Γκλέτσο . Κανέναν όμως!
     Αντιθετα προσπαθησαν να τον γελοιοποιήσουν.
     Οι λαϊφσταϊλίτες των μεσημεριανάδικων τον αντιμετωπίζουν ως γνωριμο τους , σαφως πιο ήπια από όσο θα αντιμετωπιζαν πχ τον συχωρεμένο Σταμούλο .

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Misha 14/01/2011 12:25:47

      τα ΜΜΕ και τα επιλεγμενα πανελς.. και σχολιστες, στου κουτρουλη το γαμο..

      ΠΠ

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Misha 14/01/2011 12:57:07

      Εγώ νομίζω ότι η αντιμετώπισή του από πολλούς είναι καλή. Δεν έχουν όλοι την απαξιωτική στάση απέναντί του, όπως ήταν με τους φορτηγατζήδες. Από την τηλεόραση που είδα αυτό κατάλαβα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Kasut 14/01/2011 11:15:05

   Δεν είναι το ίδιο. Η μάχη των φορτηγατζήδων ήταν πολύ πιο ουσιώδης. Εδώ η μάχη δεν δίδεται από το Γκλέτσο, αλλά από τις επιτροπές κατά των διοδίων που απολαμβάνουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ! Ο Γκλέτσος τώρα, επειδή είναι ο Γκλέτσος, απολαμβάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ. Φτάνει σε σημείο να αναδεικνύεται - από τα ίδια ΜΜΕ που στηρίζουν το ΔΝΤ... - σε σύμβολο! Δεν έγιναν σύμβολο οι φορτηγατζήδες και έγινε ο Γκλέτσος. Γιατί;

   Δεν λέω φυσικά ότι φταίει ο Γκλέτσος, όμως είχα τη συζήτηση με τη Σκεπτική για το θέμα της εξώθησής μας σε εξέγερσης σχετικά πρόσφατα και δεν το είχα συλλάβει στην ολότητά του το ζήτημα. Τώρα που βλέπω την υπερπροβολή της αντίδρασης του Γκλέτσου, κάτι μου κάνει. Δεν είναι φυσική για το επικοινωνιακό σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ, δεν είναι αθώα. Το συνδύασα με όσα συζητήσαμε με τη Σκεπτική και κατέληξα στο συμπέρασμα που διατυπώνεται στην ανάρτηση.

   Δηλαδή, το πρόβλημά μου εμένα δεν είναι ο Γκλέτσος, το πρόβλημά μου είναι η υπερπροβολή του. Και αυτό μου κάνει κάτι σε διοχέτευση της επαναστατικότητάς μας εκεί που βολεύει το σύστημα ΓΑΠ-ΔΝΤ. Αν είναι να μείνει αυτό χωρίς κάποιες αρνητικές συνέπειες για τον αγώνα μας, δεν μας ενδιαφέρει. Αν όμως ο σκοπός είναι η εξώθηση σε βεβιασμένη εξέγερση από λίγους ανοργάνωτους ρομαντικούς και η εύκολη κατάπνιξή της, "για τη σωτηρία της πατρίδας", τότε πρέπει να το δούμε πολύ σοβαρά.

   Στην Κερατέα έβγαλαν καραμπίνες κατά των αστυνομικών, αυτό δείχνει την εντεινόμενη ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου και ότι το πράγμα πάει να ξεφύγει. Αυτό το πολύ σοβαρότερο ζήτημα ψιλοθάφτηκε. Γιατί; Σκεφθείτε π.χ. να ήταν κυβέρνηση η ΝΔ τι αναλύσεις επί αναλύσεων θα είχαμε για αυτό (για το ότι έβγαλαν όπλα οι κάτοικοι).

   Αν τώρα, σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, όπου αρχίζουν να βγαίνουν όπλα, το σύστημα διοχετεύει την επαναστατικότητά μας ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ κάπου, ε, με συγχωρείτε, αυτό είναι άξιο προσοχής και ανάλυσης, αν μη τι άλλο. Και δεν είναι καθόλου ίδιο με τους φορτηγατζήδες, όπου όλο το σύστημα των ΜΜΕ έπεσε να τους συκοφαντήσει, να τους εξολοθρεύσει και να τους φιμώσει. Να τους συντρίψει. Εδώ δεν έγινε το ίδιο. Άρα έχουμε να κάνουμε με ένα διαφορετικό πολιτικό φαινόμενο.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 14/01/2011 11:22:34

    Το ζήτημα στην Κερατέα , φίλε μου Επώνυμε, θάβεται επειδής εκεί κάνει παιχνίδι ο εθνικός μας μηντιάρχης και εργολάβος, ο οποίος έχει πάτημα, μέσω Χαρβαλιά που ήταν για χρόνια διευθυντης στο ΕΘΝΟΣ όπου ξέσκιζε τον Καραμανλή, και στον στενό πυρήνα Σαμαρά.

    Εκεί στην Κερατέα, μέχρι και ο μητροπολιτης έδωσε την ευχή του να συνεχιστεί ο αγώνας κι η ΝΔ κοκοκο....

    • ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ avatar
     ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ @ Misha 15/01/2011 22:16:30

     ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 14/01/2011 11:25:16

    Διαβασες Καθημερινή και Βήμα; Ακουσες Σκάι και Βημα FΜ; Απαξίωση και υβρεις σαν αυτές εναντίον των φορτηγατζήδων...Copy paste.
    Αυτό το περιμέναμε, όχι όμως και την κωλοτούμπα στην περιπτωση Γκλέτσου , από οσους επαινουσαν τον άρχοντα Κλιγκόπουλο.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Misha 14/01/2011 11:33:58

     Υπάρχουν και οι δύο πτυχές εδώ. Και η απαξίωση και η υπερπροβολή σε επίπεδο "λαϊκού ήρωα".

     Το σύστημα αγωνίστηκε για να μην γίνει ο Κλιγκόπουλος λαϊκός ήρωας ενώ αγωνίζεται για να γίνει λαϊκός ήρωας ο Γκλέτσος.

     Αν εσύ δεν το βλέπεις ή δεν έχεις πρόβλημα με αυτό, τότε απλώς κρατάμε τη διαφωνία μας.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 14/01/2011 11:50:51

      Το σύστημα «αγωνίστηκε» για να τον ξεφτιλίσει. Και η Καθημερινή, και το Βήμα, και το Μέγκα, και ο Σκάι και το ΔΟΛιοράδιο.

      Ο Βασίλης Χιώτης (μεγάλη μουρη) είπε στον Γκλέτσο : «νομίζεις πως παίζεις σε σίριαλ» για να λάβει την απάντηση «είσαι γελοίος».
      Τα ιδια οι κοκκαλοθρεμμένοι και νυν αλαφουζδίαιτοι Λυριτζοοικονόμου .
      Αν δεν τα γνωρίζεις αυτά, τοτε έχεις προφανέστατα ελλειπή αντίληψη του τρόπου αντιμετώπισης του Γκλέτσου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και ως εκ τουτου, εξάγεις απόλυτως λαθεμένα συμπεράσματα.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Misha 14/01/2011 11:57:33

      Μα δεν υπήρχε περίπτωση να έλειπαν αυτά. Τι θα του έλεγε το σύστημα "μπράβο, συνέχισε"; Όχι βέβαια. Αλλά εδώ υπάρχει κάτι άλλο. Και θέλω να σου θυμίσω την αντιμετώπιση π.χ. της Χρυσής Αυγής από τους Ιούς. Πιστώνεται όλος ο πατριωτισμός από τους Ιούς στη Χρυσή Αυγή και στοχοποιείται εν συνεχεία η Χρυσή Αυγή ως "το αυγό του φιδιού". Φυσικά το παιχνίδι είναι στημένο, και η Χ.Α. ένας βραχίονάς τους είναι, αλλά ο κόσμος αυτό δεν το ξέρει. Τη λοιδορούν τη συκοφαντούν, αλλά ταυτόχρονα ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ! Γιατί; Μα για να απαξιώσουν τον πατριωτισμό και να τον παρουσιάσουν ως μία πτυχή του νεοναζισμού κλπ.

      Ε, το ίδιο κάνουν κι εδώ. Από τη μια του πιστώνουν όλη την αντίδραση, από την άλλη τον στοχοποιούν. Και τελικά ο στόχος είναι η κατάπνιξη της αντίδρασης μέσω της επικέντωσής της στο πρόσωπο ενός σταρ της showbiz. Και ναι, αυτό που λες για το Χιώτη, δείχνει ότι εκτός των άλλων, στόχος είναι ΚΑΙ η γελοιποίηση της αντίδρασης.

      Λυπάμαι που δεν ήρθε ακόμη η ώρα για την κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων, αλλά μην κάνεις έτσι. Αν εξαθλιωθούμε κι άλλο, ίσως να έρθει. Σόρρυ που εμένα ο στόχος μου είναι, όσο γίνεται, να μην εξαθλιωθούμε. Το καλό πρέπει να γίνεται και με καλά μέσα.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 14/01/2011 12:05:59

      Oι Ιοί έβριζαν και τον Χριστόδουλο, και το δίκτυο 21 κ.ο.κ.
      Αυτοί που γελοιοποιούσαν τον Χριστόδουλο , τις αντιδρασεις εναντίον Ρεπουση-Δραγωνα κλπ μήπως ταυτίζονται με όσους θέλουν να γελοιοποιήσουν τον Γκλέτσο, με όσους την έπεσαν στον Φαήλο ;
      Για δες το σκηνικό και ξανασκέψου το...

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 14/01/2011 12:16:38

      Δεν είναι το ίδιο. Ο βασικός πυρήνας του σχεδίου ήταν η Χρυσή Αυγή. Από κει και πέρα, και ο Χριστόδουλος γίνονταν εύκολος στόχος, διότι ήταν λάθος η στάση του να παίρνει θέση επί παντός επιστητού - άσε που αμφιβάλλω πολύ για την ειλικρίνεια των προθέσεών του, ένας εξουσιομανής ήταν για μένα ο Χριστόδουλος.

      Τέλος πάντων δεν έχει σημασία τόση ο Χριστόδουλος. Η ουσία είναι ότι: Ξεκινώντας από την υπερενασχόληση με τη Χρυσή Αυγή, όταν θέλω να χτυπήσω μια αγνή προσπάθεια όπως το Δίκτυο 21, έρχομαι και λέω "να, αυτοί εδώ έχουν τις ίδιες απόψεις με τη Χρυσή Αυγή". Ενώ το Δίκτυο δεν έχει καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

      Όταν λοιπόν το σύστημα υπερπροβάλλει το Γκλέτσο ως "λαϊκό ήρωα" και πάει μετά να τον γελοιοποιήσει, το κάνει για να συκοφαντήσει την αντίδραση του κόσμου και να την ακυρώσει.

      Δηλαδή, ψάχνεις να βρεις ποιον υπερπροβάλλει για να βρεις τη στόχευση του συστήματος.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 14/01/2011 12:27:58

      Επωνυμε

      Σουπεναλαμβάνω : βασιζεις το σκεπτικό σου σε εντελώς λάθος δεδομένα.
      Κανένα -ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ- καθεστωτικό ΜΜΕ δεν προέβαλε τον Γκλέτσο ως λαϊκό ήρωα. Το αντιθετο έκαναν!!! Ψαξε τα δελτια του ΜΕΓΚΑ,του ΑΝΤ, του Σκάι να δεις μόνος σου.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 14/01/2011 12:45:33

      Δεν είναι λάθος τα δεδομένα, στα δικά σου δεδομένα το βασίζω. Το ότι τον ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ, έστω και όπως τον προβάλλουν, αυτό και μόνον αρκεί για να προσωποποιήσει την αντίδραση του κόσμου στο πρόσωπό του. Δεν χρειάζεται να τον επαινέσουν.

      Αν και ο τρόπος που μιλούν γι' αυτόν οι τηλεαστέρες δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που μιλούσαν για τους φορτηγατζήδες. Υπάρχει ΚΑΙ εκεί διαφορά.

     • Kasut avatar
      Kasut @ Επώνυμος 14/01/2011 12:46:52

      Ας το εκανε ο Σαμαρας Επωνυμε το κινημα των διοδιων. Ας κατεβασει αυριο ολους τους γαλαζιους δημαρχους να κανουν οτι εκανε ο Γκλετσος. Επειδη κοιμαται η Ρηγιλλης, ο Γκλετσος και ο κοσμος πρεπει να κατσουν σπιτια τους?

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Επώνυμος 14/01/2011 12:47:58

      Εγραψα και πιο κάτω :"Η υπερπροβολή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Γκλέτσος είναι πρόσωπο που έχει αναγνωρισιμότητα.
      Αν παντρευόταν, χώριζε, τον έπιαναν για ναρκωτικά ή για λαθρεμπόριο πάλι θα τον έπαιζαν από το πρωί έως το βράδυ.
      Νουμεράκια θέλουν να κάνουν κατά κύριο λόγο τα κανάλια".

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 14/01/2011 13:03:57

      Eπώνυμε,
      έχουν δικιο κι ο Κasut κι ο Κάποιος. Τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι των αφεντικών τους και των τραπεζων που τα χρηματοδοτούν.Αυτά τα συμφέροντα ενοχλήθηκαν και από το κινημα για τα διόδια και από την πρωτοβουλία του δημαρχου Στυλίδας.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Misha 14/01/2011 11:34:42

     Και δεν διαβάζω (πια) Βήμα και Καθημερινή, γι' αυτό δεν τα ήξερα αυτά που λες, είδα μόνον λίγο την τηλεόραση να κάνει το Γκλέτσο λαϊκό ήρωα και εκεί είπα ότι "εδώ κάτι συμβαίνει".

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Επώνυμος 14/01/2011 11:28:40

    Θεωρώ την μη καταβολή φόρων και τελών (και διοδίων) πολύ πιο σοβαρή (και ανατρεπτική, αν θες) από απεργίες φορτηγατζήδων. Και σκέψου ποιόν ενοχλει η απεργία των φορτηγατζήδων και ποιόν ενοχλεί η άρνηση πληρωμής τελών, διοδίων φόρων κλπ.

    • Kasut avatar
     Kasut @ archaeopteryx 14/01/2011 11:35:38

     Γεια στο στομα σου αρχαιοπτερυγα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 14/01/2011 11:31:58

    Και οι "αραπάδες της Ρουάντα" (όπως τους έλεγαν κατά κόρον τότε), ανοργάνωτοι ήταν. Οι... ματσέτες που κρατούσαν όμως, είχαν πολύ... οργανωμένο αποτέλεσμα.

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ Επώνυμος 14/01/2011 13:25:48

    Επώνυμε αν το σύστημα είναι τόσο ισχυρό όσο λες έχει ανάγκη να "εξωθησει σε βεβιασμένη εξέγερση λίγους ανοργάνωτους ρομαντικούς ώστε να μπορέσει να την καταπνίξει “για τη σωτηρία της πατρίδας”"; Θυμάστε πόσοι "εξεγερμένοι νέοι" υπήρχαν τον 12ο του 2008; Παρουσιάστηκαν ώς έξαλλα από την αδικία ελληνόπουλα. Θυμάστε τον εν΄ υπνώσει στρατό των λάθρο; Τόσο δύσκολο είναι να υποκινηθούν και να παρουσιαστούν ως έξαλλοι Έλληνες;

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ MatrixRevolutionEra 14/01/2011 15:40:40

     Πολύ σωστά, όταν έρθει η ώρα να κάνει "εξέγερση" θα δημιουργήσει τέτοιες προβοκάτσιες άπειρες. Ξέρουν αυτοί πολύ καλά πώς να το κάνουν.

     Αυτό που βλέπομε τώρα είναι ίσως (αν ευσταθούν οι υποψίες μου) η προπαρασκευή της εξώθησης των πολιτών σε τέτοιες ενέργειες.

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/01/2011 09:53:09

  Η "Δημοκρατία" είναι δύσκολη έννοια στις μέρες μας και με τα ΜΜΕ μας. Μία βασική έννοια της "Δημοκρατίας", όπως την καταλαβαίνω εγώ, είναι η λαϊκή συμμετοχή στην απόφαση, μέθοδο, και το ύψος της φορολογίας. Επαναστατικά πράγματα; Δεν νομίζω.

  Όταν σε καιρό λιτότητας, φωνάζει η αυθαιρεσία φόρων και τελών που κανείς μας δεν ψήφισε, ή δεν συμφώνησε, τότε υπάρχουν τρεις λύσεις: ή 1) βάζεις το κεφάλι κάτω και όσο αντέξεις, ή 2) περιμένεις τον από μηχανής θεό να σε σώσει, ή 3) αντιδράς. Όσο πιο πολλή η αυθαιρεσία, τόσο πιο πολλή η αντίδραση. Η αντίδραση θα έχει νομοτελειακά συνέπειες: Μία συνέπεια είναι η εκτόνωση και η καταστολή με νουθεσίες, ή με παραδοσιακούς τρόπους.

  Κακώς εστιαζόμαστε στον όποιο Γκλέτσο. Είναι αποπροσανατολιστικό, κατά την γνώμη μου. Εγώ εστιάζομαι στο ότι ο κόσμος που καλείται να πληρώνει κερατιάτικα, για τα οποία ΔΕΝ ρωτήθηκε, ΟΥΤΕ εκπροσωπείται. Δημοκρατία είναι να έχεις άποψη για το πόσο και πώς φορολογείσαι. ΔΕΝ τα έφαγα με κανέναν, ΠΟΤΕ δεν φοροδιέφυγα, ΔΕΝ έχω άλλα, κι αν έχω ΔΕΝ τα δίνω, εάν δεν ερωτηθώ και δεν συμφωνήσω. Το σύστημα θα με καταναγκάσει, θα με εκβιάσει, ήδη αυτό γίνεται, και το μέλλον θα δείξει, σε αυτό το παιχνιδάκι.

  Όταν ο κόσμος αισθάνεται ότι είναι στριμωγμένος στην γωνία, είπαμε, ή 1) ή 2), ή 3), όπως είπα στην αρχή.

  Το τρέμουν το κίνημα των διοδίων -- εάν δεν εξευτελιστεί ή δεν εκτονωθεί... Το τρέμουν γιατί κτυπάει την σαπίλα του πολτειακού μας συστήματος εκεί που πονάει: Στην δυνατότητα να αυτοσυντηρείται με ανανεώσεις δανείων που βασίζονται σε όλο και πιο αυθαίρετους φόρους και εκβιαστικά τέλη. Αυτό έχει γονατίσει την Πατρίδα μας.

  Η αντίδραση στον αποικιοκρατικό φόρο του αλατιού, είναι πας στην θάλασσα και μαζεύεις αλάτι. Ή δεν βάζεις αλάτι.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 14/01/2011 11:45:21

   "Κυρίως: Δεν έχουμε χάσει ως χώρα και ως λαός την αντικειμενική δυνατότητα να διώξουμε τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ"
   Θα μου επιτρεψουν να διαφωνησω καθετα. Τα ΜΜΕ πουλανε υποταγη και "δεν γινεται αλλιως" και "θυσιες", σκεπτομενοι φυσικα μονο το συμφερον τους και τα απληρωτα δανεια που εχουν και καθε ειδους παρε δωσε με το συστημα.

   ΜΑς εχουν βαλει στο γυψο και μας πουλανε και τα δεκανικια. Δεν παει αλλο. Καθε μορφη αντριδρασης στην αυθαιρεσια ειναι θεμιτη. Ο τροπος, τα προσωπα και ο χρονος εινααι σχετικα ως δεδομενα.
   Οπου και οταν ποναει καποιος παεισ το γιατρο.

   γιατρο δε μας εφερε το ΓΑΠ?? εεε σε γιατρο θα παμε κ εμεις... επιλογης μας!

   ΠΠ

 13. vel avatar
  vel 14/01/2011 10:05:26

  όσοι δεν πληρώνουμε διόδια εδ'ω και καμποσο καιρό , το κάνουμε εν πλήρη συνειδήσει και με κίνδυνο να υποστούμε τις συνέπειες .
  δεν περιμέναμε τον ΑΓ όπως δεν περιμέναμε τα κόμματα, τους συνδικαλιστές και την ανυπαρξία τους...
  όμως έχει τεράστιο ενδιαφέρον η φασαρία με τον ΑΓ γιατί βγάζει στον αφρό πρόσωπα και καταστάσεις και συμπεριφορές.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ vel 14/01/2011 10:22:51

   Το κακό για δαύτους, είναι ότι όσοι δεν πληρώνουμε έχουμε αρχίσει και πληθαίνουμε ανησυχητικά τον τελευταίο καιρό. Εγώ ομολογώ ότι πληρωνα πειθήνια μέχρι πριν από ενάμιση μήνα (ταξιδεύω τουλάχιστον μία φορά το μήνα για δουλειές), αλλά από τον προηγούμενο μήνα έπαψα να το κάνω. Και όσο "βουνό" μου φαινόταν πριν από την πρώτη φορά (ντρεπόμουν, σκεφτόμουν το ρεζιλίκι κ.λπ), τόσο εύκολο διαπίστωσα ότι είναι.

   Αυτό φοβούνται λοιπόν, γιατί ειδικά με την έξοδο των γιορτών το κίνημα άρχισε να γιγαντώνεται. Και έτσι άρχισαν τις απειλές, ότι δήθεν θα αφήσουν τα έργα και θα φύγουν. Να φύγετε, λοιπόν, αγύρτες, να πάτε αλλού. Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, όχι εδώ. Όποιος έχει κεφαλαιακή επάρκεια, ας έρθει, ας φτιάξει ΠΡΩΤΑ το δρόμο (μαζί με τον παράδρομο), και ΜΕΤΑ ευχαρίστως να πληρώσω.

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ Αυριανιστής 14/01/2011 13:52:59

    Αυριανιστή μάλλον φοβούνται ότι το "Δεν πληρώνω" θα επεκταθεί κι αλλού. Εγώ από διόδια δεν διέρχομαι συχνά αλλά σκέφτομαι να "καταταγώ" όσον αφορά την εφορία. Το ετήσιο μου εισόδημα ήταν και είναι μέσα στα όρια του αφορολόγητου. Επειδή ουδέποτε υπηρξα υπερκαταναλωτικό ον δεν κατάφερα να μαζέψω τις αποδείξεις που θέλουν. Αυτό σημαίνει όπως είπαν, ότι θα με φορολογήσουν για το υπόλοιπο. Λοιπόν εγώ δεν θα πληρώσω. Πληρώνω ΔΕΚΟ, πληρώνω ΦΠΑ πρέπει να πληρώσω κι επειδή δεν θέλω να υπερκαταναλώνω; Όχι κύριοι.....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ vel 14/01/2011 11:17:40

   Όντως όπως το λες είναι. Και πρέπει να διαχωριστεί η αντίδραση κατά των διοδίων με το θέμα της υπερπροβολής του Γκλέτσου. ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

 14. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 14/01/2011 10:15:43

  Ρομπέν, έχεις κέφια !

  Μυρίζομαι οτι κατέβαζες κι εσύ σφηνάκια βλέποντας τον Γκλέτσο χθές το βράδυ, που τον σιγόψηνε στη θράκα ο Μέγας σέφ Μάκης. Εκείνο το μάτι το θολό του Απόστολου...

 15. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/01/2011 10:19:05

  Καλημέρα Επώνυμε. Όπως διαπιστώνω, οι απόψεις σου έρχονται να προστεθούν στις δικές μου, στου αριστερού Ψάλτη, και στου Φάκτορα, όπως διατυπώθηκαν εδώ μέσα. Έρχονται όμως σε αντίθεση με τους περισσότερους σχολιαστές, οι οποίοι θαμπώθηκαν από τις ανατρεπτικές θεωρίες και πράξεις του Γλέτσου. Κάτι σαν "Ο Γλετσισμός στην Εξουσία" δηλαδή.
  Οπότε και αναρωτιέμαι, μήπως στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Εδώ κοτζάμ Ζουράρης (πολιτειολόγος ντε) που κάποτε εξυμνούσε τον Τσοβόλα, μετά στήριξε Σαμαρά, τώρα δοξάζει τον ... Απόστολο. Όπως και ο άλλος ο μεγάλος θεωρητικός της ανατρεπτικής δημοσιογραφίας Βότσης (που η 17Ν είχε αποκαλέσει καραγκιόζη αν θυμάμαι καλά) πήρε θέση υπέρ του νέου Αθανάσιου Διάκου. Αναμένεται τοποθέτηση και της Πάνια οσονούπω για να συμπληρωθεί το καρέ.
  Πάντως, αυτό που εγώ κατάλαβα είναι ότι ο Ζαπάτα της Στυλίδας ένα στηθαίο στο πουθενά γκρέμισε για να μπαίνουν τα τρακτέρ στην Εθνική. Δεν τα έβαλε με τα συμφέροντα των διοδίων. Δεν κατέλαβε Βαστίλλες, όπως πάνε να το παρουσιάσουν.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Strange Attractor 14/01/2011 10:24:48

   Μα δεν ηταν αυτη η δουλεια του. Εσυ τι περιμενες να κανει ο Γκλετσος. Να γινει ο Λενιν?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Kasut 14/01/2011 11:18:25

    Όχι, αλλά το θέμα είναι ότι έτσι τον παρουσιάζουν.

    • Kasut avatar
     Kasut @ Επώνυμος 14/01/2011 11:28:31

     Κακως αλλα ομως υπαρχει και μια συσσωρευμενη κοινωνικη οργη.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Strange Attractor 14/01/2011 10:28:50

   Ούτε τον Γκλέτσο ξέρω, ούτε τον Ζουράρι, ούτε φορτηγατζήδες, ούτε τίποτα. Ξέρω ότι μου την φοράνε σιγά σιγά, και κάπου λέω "φτάνει". Ξέρω ότι γίνεται κάθε προσπάθεια να εκφυλιστεί η άποψη "φτάνει" γιατί ανεβάζει τα stakes. Νομίζω ότι θα ανεβούν τα stakes αν ο κόσμος πιστέψει ότι δεν υπάρχει διέξοδο (ή θα βάλουμε το κεφάλι κάτω -- και αυτό παίζει).

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Strange Attractor 14/01/2011 10:31:44

   Μία υπόμνηση, για κάτι που "ξεχνάς", Αττράκτορα. Τον Βότση, η 17Ν τον είχε αποκαλέσει όπως ανέφερες, μετά το γνωστό του κείμενο "Άκου με, ένοπλε σύντροφε...", στο οποίο οι παραινέσεις του ήταν προς την κατεύθυνση της καταλλαγής και της σωφροσύνης. Όπως δηλαδή είναι τώρα και το κείμενο του Επώνυμου. Μην επικαλείσαι λοιπόν τον εν λόγω χαρακτηρισμό, γιατί τον βλέπω να γυρνάει μπούμερανγκ στο "αντιγκλετσικό μέτωπο"...

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ Αυριανιστής 14/01/2011 11:05:52

    Ειχε πει και πως άξιος είναι ο μισθός του. Το ξεχνάς;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Strange Attractor 14/01/2011 11:26:55

   Μια στιγμή, οφείλω να πω ότι κι εγώ ανήκω σε αυτούς που "θαμπώθηκαν από τις ανατρεπτικές πράξεις του Γκλέτσου". Αρχικά με προβλημάτισε η κάθετη αντίθεση του Φάκτορα, εν συνεχεία και η δική σου και μετά θυμήθηκα τη συζήτηση με τη Σκεπτική και λέω ρε συ, εδώ προφανώς κάτι υπάχει. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, μπορεί να πρόκειται απλώς και μόνον για στημένη ψευτοεκτόνωση της επαναστατικότητάς μας και όχι κατ' ανάγκη για εξώθηση σε εύκολα καταπνίξιμη εξέργερση. Ή και τα δύο. Το πιθανότερο δηλαδή να είναι και τα δύο. Τους πιο "χαλαρούς" να τους ικανοποιήσουν ψυχολογικά με την αντίδραση. Και τους πιο "σκληρούς", που ενδεχομένως να πιάσουν και καραμπίνα, να τους λιώσουν τώρα, ώστε "να βάλουν μυαλό" και όσοι θα σκέφτονταν κάτι αντίστοιχο στο μέλλον και να βάλουν π.χ. κι άλλα μέτρα επιπλέον ανελευθερίας.

   Είπαμε ότι το antinews είναι χώρος κατεξοχήν ζυμώσεων και διευκρινίζω, για να μην υπάρχει και παρεξήγηση, ότι αυτό που λέω στην ανάρτηση ισχύει: Κατά βάθος εγώ είμαι με το Γκλέτσο. Απλώς λαμβάνω σοβαρά υπόψη και τις άλλες παραμέτρους. Που, δεν μπορεί, υπάρχουν. Δεν τον υπερπροβάλλουν τυχαία και χωρίς σχέδιο.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 14/01/2011 11:57:10

    Την Κυριακή στη Λαμία έχουν συνέλευση όλες οι επιτροπές κατά των διοδίων, με ακόμη πιο ριζοσπαστικές προοπτικές.
    Ούτε καπελώθηκαν, ούτε καθοδηγήθηκαν από την πρωτοβουλία του δήμαρχου Στυλίδας. Πλάι πλάι είναι...

    Για δε τις καραμπίνες, όταν οι μπάτσοι στην Κερατέα χτυπανε με τα γκλομπς τις πόρτες των σπιτιών φωνάζοντας «ήρθε η χούντα», τότε θα βρεθούν κι αυτές ανά χειρας....

 16. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/01/2011 10:24:10

  Επώνυμε γιατί αναλώνεις σκέψη περισσότερο απόσο χρειάζεται?
  Δεν εχρίσθη ο Γκλέτσος κομμαντάντε Μάρκος.
  Έχει δικαίωμα στη ριζοσπαστικοποίηση? Έχει.
  Είναι και μπερδεμένος? Είναι. Οσον αφορά στην πολιτική σκέψη εννοείται. Όχι τπτ διαπλοκές κλπ.
  Μετά από τα χθεσινά γεγονότα ΟΜΩΣ, θα απαντούσε ως έμπειρος σώουμαν, ή ως "ανταρτοδήμαρχος" στην παρακάτω συνέντευξη τέλος Νοεμβρίου 2010 στο Βήμα, 29-11-2010?

  www . tovima . gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=368591&dt=21/11/2010#ixzz1AoEEUZHw

  "… Οσο για το μνημόνιο, μπορεί να ακουστεί παράξενο, περίεργο, δεν ξέρω, αν δεν υπήρχε όμως το μνημόνιο θα αντιμετωπίζαμε μια μεσοβέζικη κατάσταση. Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε ως χώρα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Δεν μπορούμε πια να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας».
  - Διακρίνω μια φιλοκυβερνητική διάθεση. Κάνω λάθος;
  «Δεν είμαι φιλοκυβερνητικός! Είμαι απλά φιλέλλην!».
  - Ποια είναι η γνώμη σας για τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου;
  «Το ίδιο καλή με αυτή που έχω και για τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Είναι δυο άνθρωποι με ήθος, μυαλό, καλές προθέσεις. Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί σκληρά έχοντας καθημερινά να αντιμετωπίσει χιλιάδες αντιξοότητες. Παλεύει… Ενιωσα μεγάλη ικανοποίηση όταν λίγες μόνο ημέρες πριν διάβασα την κριτικήτων “Financial Τimes” γύρω από το πρόσωπο του έλληνα Πρωθυπουργού. Τον χαρακτήριζαν τολμηρό ηγέτη που κάνει προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του συστήματος».

  • Misha avatar
   Misha @ αλλενάκι 14/01/2011 10:33:57

   Αλλενάκι

   Δεν είναι δα και ο Δελαστίκ ο Γκλέτσος, ούτε ο καλύτερος στο λέγειν...
   Όμως αν ψάχνουμε για πραγματικές και όχι λεκτικές αντιφάσεις , θα πρέπει να τις αναζητήσουμε σε όσους δηλώνουν αντιμνημονιακοί και ταυτόχρονα ψηφίζουν τα μισά νομοσχέδια που προβλέπονται από το κατοχικό μνημόνιο («επιδεικνύοντας πρωτοφανή για αντιπολίτευση συναίνεση σε κυβερνητικές πολιτικές» συμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα) και δεσμεύονται να τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις προς τους «δανειστές», δλδ όλα αυτά που έξαθλιώνουν το λαό τούτης της χώρας.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Misha 14/01/2011 10:41:46

    Καλώς έκανε ως δήμαρχος ότι έκανε στο συγκεκριμένο, αφού του είχαν κλείσει έναν προϋπάρχοντα δρόμο παράνομα.

    Έσύ όμως πως το κρίνεις, μεσούντος και βυσσοδομούντος του Κατοχικού Μνημονίου, μόλις πριν από ένα μήνα να υποστηρίζεις ότι "αναγκαίο είναι το Μνημόνιο" και να τηρείς σοουμπιζίστικες ισορροπίες.
    Εγώ λέω ότι έχει δικαίωμα στη ριζοσπαστικοποίηση αλλά και ότι είναι μπερδεμένος, τουλάχιστον.
    Ας το δουλέψει στο μυαλό του λίγο περισσότερο λοιπόν, αφού [εν τη ρύμη του λόγου του...] θέλει να είναι "αυτός ο πρώτος νεκρός σε αυτή την κατοχή" που φυσικά απεύχομαι.

    • Misha avatar
     Misha @ αλλενάκι 14/01/2011 10:52:24

     Ίσως η στάση του στα διόδια και όσα είπε περί κατοχής κλπ , να είναι το έμπρακτο Mea culpa του.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Misha 14/01/2011 11:03:24

      Εγώ δεν διαφωνώ.

      Τα μεσημεριανάδικα βρήκαν στο πρόσωπο του Γκλετσου τον ήρωά τους, ένα παιδί δικό τους, σάρκα από τη σάρκα τους, δημιούργημά τους και δημιουργό τους, για να μπορούν να πορευτούν απενοχοποιημένα και χωρίς τριβές στο επικίνδυνο πλέον μονοπάτι του ισορροπισμού ανάμεσα στο καταπιεσμένο
      τους είναι και στις εντολές του νταβατζή-καναλιού που πρέπει να εκτελούν κατά γράμμα.

      Θα φανεί έξυπνος και θα τους κλείσει ερμητικά απέξω?
      Ή θα τους αφήσει να τον "κάψουν"?...

      Διαβάζω ότι στο πλευρό του τάχθηκε η Ντόρα πάντως.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 14/01/2011 10:53:35

    Εαν δεν σας αρεσει να μη ψηφισετε ΝΔ.Ειναι πολυ απλα τα πραγματα .Η σταση της ΝΔ ειναι συνεπεστατη με τη δικη της λογικη.Ειναι αντιθετη στην υπερβολικη λιτοτητα του μνημονιου αλλα οχι στις μεταρρυθμισεις πολλες απο τις οποιες υποστηριζε πολυ πριν απο το οποιοδηποτε μνημονιο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αλλενάκι 14/01/2011 11:21:00

   Ουάου!

   Ξαναλέω όμως ότι με ενδιαφέρει η υπερπροβολή από το σύστημα των ΜΜΕ και όχι τόσο ο ίδιος ο Γκλέτσος.

 17. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/01/2011 10:27:29

  Εγώ δεν βλέπω καμία επαναστατικότητα, γενικώς. Βλέπω απεργίες της ΓΣΕΕ (=πάμπλουτοι εργατοπατέρες) για ξεκάρφωμα, βλέπω απεργίες στα ΜΜΕ που στρέφονται κατά των μικρομεσαίων και εργαζομένων που τα χρησιμοποιούν. Ο Γκλέτσος, πέρα από τα γκλαμουρίστικα κλπ κλπ, έπραξε το αυτονόητο. Εχεις ένα δήμο και για να πας από το ένα χωριό στο άλλο πληρώνεις διόδια! Σκεφτείτε έναν από τη Λιβαδειά να πληρώνει διόδια για να πάει στο Κυριάκι να δει τους γονείς του! Ακριβώς το ίδιο. Το αν το έπαιξαν το θέμα πρωινάδικα κλπ, λόγω της "διασημότητας" του Γκλέτσου, αυτό ήταν επόμενο ότι θα γινόταν. Ο Γκλέτσος πόνταρε και σε αυτό. Αλλά η πράξη του ήταν σωστή, δεν έκλεισε καμία εθνική οδό, δεν ταλαιπώρησε κανέναν, κάποιες μπάρες πέταξε που κακώς υπήρχαν εκεί και έφραζαν τον παρακαμπτήριο.
  Δεν ξέρω τι είναι ο Γκλέτσος και αν αποσκοπεί σε αυτοπροβολή, αλλά φρόντισε για το συμφέρον των δημοτών του. Ήταν παράλογο αυτό που ζητούσε; Κάθε άλλο. Ωφελήθηκαν οι δημότες του; Ναι.
  Ενώ κάτι άλλοι αριστερούληδες ψευτοεπαναστάτες, σαν τον Αλαβάνο και την Πορτάλιου, πήγαν να ζητήσουν την ψήφο των Αθηναίων την ίδια ώρα που το έπαιζαν νταβατζήδες του κάθε ασιάτη τυχοδιώκτη που πλήρωσε τους Τούρκους για να μας κουβαληθεί.
  Την ίδια ώρα, οι Καραγκούνηδες της ΝΔ ζητούν διοργάνωση Love Parade (στο Αγρίνιο; ή μήπως στη Βόνιτσα;) για να ενισχυθεί ο τουρισμός.
  Ξεφτίλες και αυτοί και όσοι τους ψήφισαν. Τέτοια ρετάλια δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένα, περιμένουμε να τα ξαναδούμε υποψηφίους...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΒΙΣ 14/01/2011 10:39:25

   Και να προσθέσω τι μου είχε πει προ ετών διαπρεπής ανώτερος δικαστικός, μακαρίτης τώρα, συγγραφέας νομικών βιβλίων, στενός συγγενής μου εξ αγχιστείας:
   "Δυστυχώς, είναι τέτοιες οι συνθήκες που σε πολλές περιπτώσεις αν δεν καταφύγεις στην αυτοδικία, δεν μπορείς να δικαιωθείς". Δεν αναφερόταν σε περιπτώσεις εγκλημάτων κατά της ζωής κλπ, προς Θεού, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτή της Στυλίδας. Χτίζει κάποιος μπροστά στην πόρτα του σπιτιού σου έναν μαντρότοιχο 5 μέτρα. Παράνομα. Και σε θάβει ζωντανό. Προσφεύγεις σε δικαστήρια, καταδικαστικές αποφάσεις κατά του γείτονα, αποφάσεις κατεδάφισης, πρόστιμα κλπ. Αλλά ο μαντρότοιχος μένει εσαεί, αν δεν τον γκρεμίσεις εσύ νυχτιάτικα.
   Το ίδιο και με τις μπάρες. Πιστεύετε ότι αν ο Γκλέτσος έστελνε απλά ένα έγγραφο στο Υπουργείο, με κοινοποίηση στην Εταιρεία, η μπάρα θα έφευγε πριν περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες (αισιόδοξα); Και στο μεταξύ, οι δημότες θα πλήρωναν τα διόδια για να πάνε στο χωράφι τους και στη θειά τους στο διπλανό χωριό...
   Η Αττικό Μετρό έχει κλείσει ένα μεγάλο μέρος της Πλατείας Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω με λαμαρίνες, ενώ ο σταθμός του μετρό λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια! Ο Δήμος Αιγάλεω της έχει στείλει έγγραφα επί εγγράφων. Οι λαμαρίνες παραμένουν, αντιαισθητικές και αποκρουστικές, καλυμμένες από κάθε είδους αφίσες. Αν ο Δήμος δεν στείλει μπουλντόζα να τις κατεδαφίσει, αυτοδικώντας, οι λαμαρίνες θα είναι εκεί για τουλάχιστον 2 χρόνια ακόμα. Χωρίς λόγο, χωρίς να υπάρχει εργοτάξιο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 14/01/2011 10:49:20

    ΒΙΣ, το ίδιο ακριβώς (περί αρνησιδικίας και, εν τέλει αυτοδικίας) έχει πει και στον πεθερό μου φίλος του εισαγγελέας εφετών...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Αυριανιστής 14/01/2011 11:47:23

     Σκέψου όταν λένε κάτι τέτοια πρόεδροι εφετών και εισαγγελείς εφετών, ποια είναι οι κατάσταση...
     Ο εν λόγω συγγενής μου μάλιστα ήταν ακραιφνώς δεξιός και άνθρωπος που πάντοτε υποστήριζε τη νομιμότητα. Αλλά, σου λέει, όταν ο νόμος δεν εφαρμόζεται, όταν οι δικαστικές αποφάσεις δεν εφαρμόζονται, όταν βλάπτεται όχι μόνο η περιουσία σου, αλλά και η ζωή σου, μία αυτοδικία που δεν στρέφεται κατά φυσικών προσώπων (δηλ. δεν πας να σκοτώσεις ή να χτυπήσεις αυτόν που σε έβλαψε), είναι συγγνωστή.
     Θυμάμαι πέρσι είχα διαβάσει για μία κυρία στη Φολέγανδρο που είχε δικαιωθεί μέχρι και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράνομο μαντρότοιχο που κάποιος νεόπλουτος έχτισε μπροστά στο σπίτι της, θάβοντάς το, και ο μαντρότοιχος παρ' όλα αυτά παρέμενε, και προφανώς παραμένει ακόμα.
     Εννοείται ότι αν έφερνες νύχτα χειμώνα 5 Αλβανούς από Αθήνα και τον κατεδάφιζαν, αυτό θα βαφτιζόταν "αυτοδικία".

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΒΙΣ 14/01/2011 11:29:51

   Σωστά, αλλά θα ξαναγράψω κι εδώ ότι εμένα το πρόβλημά μου δεν είναι με το Γκλέτσο, αλλά με την υπερπροβολή του. Δεν είναι απλώ ότι είναι "δικός τους". Το σύστημα των ΜΜΕ ελέγχεται πλήρως από ΓΑΠ-ΔΝΤ και θα ήξεραν να τον συκοφαντήσουν και να τον λοιδορήσουν, αν το ήθελαν. Δεν το κάνουν, τον κάνουν λαϊκό ήρωα. Να γίνει αν έχει τα φόντα, αλλά, για μπάστα, δεν είναι λίγο ύποπτο να το κάνουν αυτό οι υποτιθέμενοι εχθροί του;

 18. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/01/2011 10:28:19

  Διόρθωση: απεργίες στα ΜΜΜ (και όχι στα ΜΜΕ, που θα ήταν καλοδεχούμενες!).

 19. STATHIS avatar
  STATHIS 14/01/2011 10:37:32

  Η δίκή μου θέση, πιθανά να ξενίσει αλλά τη πιστεύω απόλυτα , είναι ΌΤΙ :
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ (έστω και αυτοκινητοποιούμενους ) ....... ΠΡΙΝ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ !!! *ΤΟ ΔΕ ΕΠΙΤΥΧΕΣΤΕΡΟ, ΘΑ ΗΤΑΝ ........ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΥ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ (εφ'όσον υπάρξει)ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ (ελπίζω μάταια) ΕΠΙΜΟΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ (μας) ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ [με το γνωστό "αν εσείς πολεμήσετε δυνατά..... (ΕΜΕΙΣ) θα νικήσουμε !!!] .


  *Μιά άποψη.-(.)(-)

 20. Αδιάλλακτος Πολιτικάριος avatar
  Αδιάλλακτος Πολιτικάριος 14/01/2011 10:41:30

  Επώνυμε

  Κάθε εξέγερση έχει την πιθανότητα να αποτύχει, αφού πάντα οι εξεγερμένοι έχουν λίγοτερα μέσα αλλά και λιγότερη ή καθόλου οργάνωση από τους εκάστοτε κρατούντες!

  Αν με την οργανωμένη αντίσταση κ.τ.λ. εννοείς την Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά, ας γελάσω (χαχα, και το λέει ένας που στηρίζει τον Αντώνη και καθόταν τον Νοέμβρη στην ουρά για να τον ψηφίσει).Μπορεί ο Αντώνης να είναι 1000000 φορές καλύτερος από τον GAP, αφού κατ΄αρχην είναι Έλληνας και προπάντων γνήσιος πατριώτης.....

  αλλά δεν είδα σε καμία δήλωσή του να λέει "όταν ανέβουμε στην κυβέρνηση δεν θα τηρήσούμε την δοσίλογη υπογραφή του μηνμονίου"

  Αρχίζω να πιστεύω σιγά σιγά (ελπίζω να διαψευστώ) ότι απότελει την εφεδρεία του τωρινού σάπιου συστήματος, αν στραβώσει η δουλειά με τον GAP!!!
  Οι απογοητεύσεις που έχουμε δεχθεί ως λαός τις τελευταίες δεκαετίες μας επιβάλουν να είμαστε "άπιστοι Θωμάδες" μέχρι αποδέιξεως του εναντίου!!!

  Ένας λαός συνειδητοποιημένος μπορεί να εξεγερθεί με επιτυχία, το μόνο που χρειάζεται είναι θάρρος , τόλμη και ορμή...
  η Ηγεσία βγαίνει μέσα από τις τάξεις των εξεγερμένων...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αδιάλλακτος Πολιτικάριος 14/01/2011 12:40:51

   Μα το θέμα δεν είναι η πιθανότητα που έχει να αποτύχει κάθε εξέγερση, το θέμα είναι, αν είναι να κάνεις εξέγερση, να το κάνεις έχοντας δημιουργήσει κάποιες αντικειμενικά ευνοϊκές συνθήκες. Που τώρα δεν υπάρχουν με τίποτα.

   Όσο για το Σαμαρά, εφεδρεία του συστήματος της διαπλοκής, της ξενοδουλείας κλπ., ΔΕΝ είναι. Αν θέλεις να τον δεις ως εφεδρεία του συστήματος με την ευρεία και ουδέτερη (όχι καθεστωτική) έννοια του συστήματος, σαφώς και είναι η τελευταία του εφεδρεία. Αν δεν θέλουμε δηλαδή να οδηγηθούμε σε ερείπια από τα οποία θα πρέπει να ξαναχτίσουμε από το μηδέν.

   Είναι κι αυτό μια επιλογή, αλλά η τελευταία. Έχουμε προς το παρόν κι άλλες. Και νομίζω ότι πάμε καλά ως κοινωνία και η συνειδητοποίηση που επιτυγχάνουμε με το ΔΝΤ θα μας οδηγήσει σε πολύ καλυτερες συνθήκες, αν τους διώξουμε γρήγορα και χωρίς πολλές εντάσεις. Και ναι, ο ασφαλέστερος δρόμος για να γίνει αυτό είναι να κερδίσει ο Σαμαράς τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές.

  • Δόκ avatar
   Δόκ @ Αδιάλλακτος Πολιτικάριος 14/01/2011 13:48:23

   +1

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/01/2011 10:49:03

  Δεν υπαρχει καμμια κατοχικη κυβερνηση.Εγω δεν ξερω κατοχικες κυβερνησεις που να μπορουν να ανατραπουν με εκλογες και ο Παπανδρεου ,ο ιδιος καλεσε οσους δεν τον θελουν να τον καταψηφισουν στις αυτοδιοικητικες εκλογες και αυτο δεν εγινε.
  Για οσους θα πουν οτι υπηρχε μεγαλη αποχη η απαντηση ειναι οτι στην καλυτερη περιπτωση γιαυτους ο κατοχικος ηγετης δηλωνει οτι θα φυγει αν τον καταψηφισουν και ο λαος αρνειται να παει να ριξει ενα χαρτακι για να τον διωξει εστω και αν δεν γουσταρει να τον ψηφισει κιολας.
  Δεν ειναι μονο αυτο ομως : οι "αντικατοχικοι" δεν εχουν και ενιαια προταση.
  Η ΝΔ δεν εχει πει ποτε οτι δεν θα πληρωσει τα δανεια.Εκεινο που λεει ειναι οτι θα τα πληρωσει αξιοποιωντας ακινητη περιουσια ,πραγμα που οπωσδηποτε θα προκαλουσε τις αντιδρασεις των αριστερων "αντικατοχικων" που νομιζουν οτι μπορουμε να μην πληρωσουμε τιποτα.Απο την αλλη μερια οι ιδιοι οι αριστεροι αυτοι αντικατοχικοι δεν εχουν κανενα προβλημα με μερικα εκατομμυρια λαθρομεταναστες και φωναζουν να μη μπει κανεις φραχτης για να τους εμποδιζει πραγμα που τους φερνει σε ευθεια αντιθεση με τους δεξιους.
  Οσο για τις αναλογιες με τη ρωσικη επανασταση δεν ευσταθουν γιατι εκει υπηρχε ετοιμος μηχανισμος να την εκμεταλλευθει και να επιβαλλει τη δικη του δικτατορια.Εδω δεν υπαρχει τιποτα και απλως θα καταληξει σε ενα μπαχαλο.
  Το μπαχαλο αυτο μπορει φυσικα να μας χρεωκοπησει αλλα το τι θα γινει μετα ειναι αλλη υποθεση.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ψυχραιμια 14/01/2011 10:52:31

   Δεν πειράζει, ψυχραιμία. Άσε μας εμάς στην τύχη μας, να γίνουμε μπάχαλο (όπως ισχυρίζεσαι). Εσύ, πλήρωνε διόδια!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Αυριανιστής 14/01/2011 11:00:15

    Δεν εγραψα τιποτα για διοδια γιατι ολη η κουβεντα ξεκινησε μεν απο τα διοδια αλλα θετει ζητημα εξουσιας και μαλιστα ξενης κατοχης.
    Για τα διοδια προτεινω αναδιαπραγματευση με τις εταιριες ωστε να μειωθει η τιμη τους και να αυξηθει το χρονικο διαστημα εκμεταλλευσης κατι σαν αναδιαρθρωση μια και ειναι της μοδας.Οσο για το Σουφλια αυτος οταν εκανε τις συμβασεις δεν υπολογιζε ενα λαο με κομμενους μισθους και συνταξεις,ΦΠΑ 23% και βενζινη στα υψη.Αυτα για τα διοδια.
    Για το θεμα της εξουσιας και της δηθεν κατοχης τα εγραψα.

    • Σπύρος avatar
     Σπύρος @ ψυχραιμια 14/01/2011 16:02:53

     Tσούζει η λέξη ''Κατοχή'' έ??
     Ετσι είναι..Αρκεί νά αναπαράγεται ένα απολυτως διεφθαρμένο σύστημα και ας καταργείται ,επί τής ουσίας τό Κοινοβούλιο,άς μπαίνουν νόμοι Πεταλωτή τύπου fast track ,άς έχει στήσει ο Παπουτσής τήν μεγαλύτερη ασφαλίτικη ομάδα εντελώς απροκάλυπτα,μετά τήν εποχή τής Χούντας καί ας έχει υπογραφεί ένα Μνημόνιο μέσω τού οποίου ''εκχωρείται ολη η κινητή και ακίνητη περιουσία τής Χώρας''..

     Προβλέπω σημαιάκια και χαρούλες οταν ο GAP πάρει την Ντόρα στό κόμμα.

    • george avatar
     george @ ψυχραιμια 15/01/2011 00:56:43

     Και χωρίς τις μειώσεις που ανέφερες και πάλι ακριβά είναι τα διόδια.Δεν πιστεύω οτι δικαιολογείς τον Σουφλιά!!!!!

  • Kasut avatar
   Kasut @ ψυχραιμια 14/01/2011 10:56:16

   Ψυχραιμια

   το να κοστολογουνται τα εργα σωστα και αρα το κοστος των διοδιων δεν ειναι και καμια δα επανασταση. Ισα ισα που οι ΔΟΛομπομπολαιοι κονομανε απο αυτο και δεν ειναι φιλονεοδημοκρατες.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Kasut 14/01/2011 11:01:27

    Οτι δεν ειναι,δεν ειναι.Αυτο ομως δε σημαινει οτι δεν πρεπει να γινουν οι δρομοι.

    • Kasut avatar
     Kasut @ ψυχραιμια 14/01/2011 11:08:51

     Να γινουν δρομοι, αλλα σωστα τιμολογημενοι. Και ας ειναι πληρως ιδιοτικοποιημενοι δεν με ενδιαφερει αυτο.

  • Misha avatar
   Misha @ ψυχραιμια 14/01/2011 10:56:29

   Η κυβέρνηση αυτή είναι κατοχική, γιατί εφαρμόζει πολιτικές ξένης οικονομικής κατοχής, γιατί όπως παραδεχεται η ίδια εφαρμόζει όσα της επιβάλλουν οι ξένοι , εκτός Ελλάδος, «δανειστές».
   Μπορεί εσύ να συνεχισεις να εργάζεσαι στη δουλειά σου αλλά όταν στο τέλος του μήνα, σού παίρνουν το μισθό από την τράπεζα, τότε είσαι δούλος.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 14/01/2011 11:03:00

    Οι δουλοι δεν ψηφιζουν.Οι ψηφιζοντες αρνηθηκαν να καταψηφισουν αυτη την κυβερνηση που εσυ ονομαζεις κατοχικη και αρα δεχθηκαν εστω και δια της αποχης την κατοχη.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 14/01/2011 11:16:27

     Χα,χα...
     30% του εκλογικού σωματος πήρε το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές , 17% στις προσφατες περιφερειακές.
     Η απόλυτη απονομιμοποίηση του συστήματος και των διαδικασιών του συνολικά.
     Όταν εισαι κουφος και τυφλός και δεν βλέπεις , δεν ακούς , τον κόσμο που διαμαρτυρεται και αρνειται να σε ψηφίσει , τοτε το μόνο που μένει είναι να αρχισουν οι μάπες τύπου «δεν πληρώνω» κλπ

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Misha 14/01/2011 19:18:13

      Όποιος έχει στοιχειώδη πείρα από τη ζωή γνωρίζει ότι μόνο ένας ανάλγητος βολεμένος θα θεωρούσε την καταστροφή αμέτρητων ανθρώπων και την πτώση τους κάτω από το όριο της φτώχειας (όπου υπάρχουν ήδη εκεί άλλα 2 εκατομμύρια από παλιά) απαραίτητες και σύμφωνες με την ιδεολογία του. Για όλους τους υπόλοιπους ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας.

     • ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ avatar
      ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ @ Maximilien 15/01/2011 22:28:21

      ΕΥΓΕ ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΕΥΤΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ ψυχραιμια 14/01/2011 11:17:50

     Οι δούλοι δεν ψηφίζουν, αλλά όταν ψηφίζεις μεταξύ Χ βαμένου μπλέ, και Χ βαμένου πράσινο, και το πραγματικό χρώμα του Χ είναι "μαύρο κόκκινο κίτρινο" (οι πιο πολλοί εδώ βλέπουν "κοκκινο άσπρο μπλέ"), κάπου λές "με δουλεύουν"

 22. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 14/01/2011 10:54:25

  Αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται κάποιοι δρόμοι… αυτοκινητόδρομοι. Κατασκευάζονται σε έκταση που απαλλοτρίωσε το δημόσιο, δηλαδή σε έκταση δική μας. Κατασκευάζονται με πιστώσεις του δημοσίου, των Ευρωπαϊκών ταμείων στήριξης και με μια μικρή συμμετοχή του Μπόμπολα και των άλλων κατασκευαστών. Ζητούν δε από τους πολίτες να πληρώσουν υπέρογκα διόδια διέλευσης για τη χρήση δρόμων που ακόμη δεν υπάρχουν και για τη χρήση δρόμων που κατασκευάστηκαν με χρήματα δικά μας. Που πάνε αυτά που πληρώνουν οι πολίτες; Μα στη συμμετοχή του Μπόμπολα και των λοιπών επιτηδείων. Δηλαδή η διεθνής των κατασκευαστών φτιάχνει δρόμους με χρήματα δικά μας και μας λένε ότι πρέπει να πληρώσουμε και το μάρμαρο.

  Καταλαβαίνω καλά ότι η αστική εντιμότητα πολλών σε αυτό το μπλογκ δεν εγκρίνει κινήσεις τύπου Γκλέτσου. Δεν τις αποδέχεται η αισθητική των αστών στους οποίους και εγώ ανήκω. Για μένα όμως, όπως και για τους περισσότερους σχολιαστές εδώ, αυτές οι κινήσεις είναι απόλυτα αποδεκτές. Και ειλικρινά ευτυχώς που υπάρχουν Έλληνες που αντιστέκονται. Η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που μας κατακλύζει, το ξεπούλημα των πάντων στα μεγάλα συμφέροντα στο όνομα μιας ανύπαρκτης ανταγωνιστικότητας, η αντικατάσταση των μεγάλων κεφαλαίων – λογιστικών εγγραφών με τη περιουσία του λαού και με ότι κατασκευάστηκε με το υστέρημα του, μόνο με αντίσταση αντιμετωπίζεται.

  Θα το ξαναγράψω:

  Γκλέτσος – (Φάκτορας + αριστερός ψάλτης + Strange Attractor): σημειώσατε ένα

  Ο Επώνυμος προς το παρόν είναι και δεν είναι στο άθροισμα (Φάκτορας + αριστερός ψάλτης + Strange Attractor)

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αρματιστής 14/01/2011 10:59:40

   Αρματιστή,

   Υπό αυτές τις συνθήκες, ακόμα και εναντίον όλων να ήταν ο Γκλέτσος, πάλι "στάνταρ ένα" θα ήταν το αποτέλεσμα. Και θα το δεις προσεχώς, όταν οι Γάλλοι της Vinci θα αρχίσουν με διαφορά προσχήματα να στρίβουν... α λα γαλλικά!

  • EtsiMareSei avatar
   EtsiMareSei @ Αρματιστής 14/01/2011 14:44:37

   Θεμιτό το γεγονός οτι υπερασπίστηκε τα αυτονόητα δικαιώματα των δημοτών του (ελεύθερη μετακίνηση).
   Προσωπικά όμως εξακολουθώ να πιστεύω οτι ακόμα και αυτή του η κίνηση δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσει ανασφάλειες, είναι δηλαδή άσφαιρη(ειδικά σε θέματα συμβάσεων έργων και συνακόλουθης διαφθοράς) -Και εξηγούμαι..
   Δόθηκαν λέει κάποιες κάρτες ελεύθερης διέλευσης.Ποιός τις πληρώνει τελικά αυτές,αν όχι το κράτος? Λέτε να χάνει η κοινοπραξία απ'την υπόθεση που δημιουργήθηκε,δεν νομίζω..
   Θα εξεταστεί έπειτα λέει ,το πρόβλημα στην περιοχή με τους παράδρομους.Πότε θα λυθεί όμως οριστικά και αμετάκλητα..? και γιατί υποψιάζομαι οτι μέσα στους όψιμους πανυγυρισμούς δεν πρόκειται να γίνουν και πολλά..
   Θα εξεταστούν και άλλες υπόθεσεις παράνομα κλεισμένων παράδρομων?(κανείς απ΄τα ΜΜΕ δεν το σηκώνει περαιτέρω το θέμα,γιατί άραγε?)
   Αν και το απεύχομαι, σε μερικούς μήνες ίσως πάλι εδώ είμαστε να διαπιστώνουμε οτι ισχύει το ίδιο καθεστώς,με κλειστούς παράδρομους!
   Εντέλει το καθεστώς με τις κάρτες διέλευσης δεν λύνει το πρόβλημα,απλά δημιουργεί εξαρτώμενους πολίτες,που θα αντιμετωπίζονται με ειδικό καθεστώς. Και σίγουρα δεν κερδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση τους,αλλά είναι απλώς έξω με αναστολή,(δλδ το θέμα τους τελεί υπο εξέταση).
   Υπάρχει μια συγκαταβατικότητα λοιπόν και απ'τα ΜΜΕ με στόχο να εξαντλήσουν το θέμα στην πρόσκαιρη επιτυχία του Γκλέτσου,που όπως την εμφάνισαν έτσι και θα την θάψουν πολύ σύντομα.Κανείς δεν πρόκειται να αναγάγει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις..
   Για ψυχολογική εκτόνωση προσφέρεται η υπόθεση,ενώ το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο με τα διόδια..
   Για όλα αυτά,θα'πρεπε να είμαστε πιο συγκρατημένοι στους πανηγυρισμούς,και περισσότερο μεθοδικοί.

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ Αρματιστής 14/01/2011 19:24:03

   Καταλαβαίνω καλά ότι η αστική εντιμότητα πολλών σε αυτό το μπλογκ δεν εγκρίνει κινήσεις τύπου Γκλέτσου. Δεν τις αποδέχεται η αισθητική των αστών στους οποίους και εγώ ανήκω

   Το να είσαι αστός δεν σημαίνει να ζεις στη πόλη (άστυ) ούτε να έχεις ένα μέτριο εισόδημα. Αστός σημαίνει να ανήκεις στην αστική τάξη δηλαδή να κατέχεις μέσα παραγωγής του κράτους. Όλοι οι υπόλοιποι είτε ανήκουν σε μεσοστρώματα είτε στην εργατική τάξη. Δεν υπάρχει καμία έννοια εντιμότητας που να συνυφαίνεται με μια συγκεκριμένη τάξη.

 23. Γιώργος avatar
  Γιώργος 14/01/2011 10:57:49

  Ο Γκλέτσος είναι ένας τηλεαστέρας, αν στην θέση του ήταν ένας τυπικός επαρχιώτης δήμαρχος και κοιλιά, όλοι θα ήταν εναντίον του. Σε λίγο θα μας πείτε ότι είναι κι ο νέος Καραισκάκης

 24. Kasut avatar
  Kasut 14/01/2011 11:00:35

  Ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβει κανεις πως τα εργα πρεπει να τιμολογουνται σωστα, να υπαρχουν εναλλακτικες οδοι για να μην σχηματιζεται καρτελ και η προασπιση του συνταγματικου δικαιωματος της ελευθεριας κινησης. Εκει εστιαστε και οχι στον Γκλετσο. Καραγκιοζοηθοποιος ηταν αλλα τωρα εχει δικιο και κατεβασε στο δρομο νοικοκυραιους που δεν τα εσπασαν εξ ου και τα βοθροκαναλα δεν ειπαν τιποτα. Επειδη στην Ρηγιλλης κοιμουνται την δουλεια της την κανει ο Γκλετσος. Ε δεν ειναι δουλεια του να μιλαει για μνημονια κλπ. Δημαρχος ειναι οχι υποψηφιος πρωθυπουργος.

  • vel avatar
   vel @ Kasut 14/01/2011 11:02:54

   ακριβώς!!

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Kasut 14/01/2011 11:09:37

   Για τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση ποιος έχει διακαίωμα να μιλάει;

   • Kasut avatar
    Kasut @ Αρματιστής 14/01/2011 11:12:37

    Ο καθενας εχει δικαιωμα. Αλλα ο Γκλετσος θεσμικα δεν εχει αυτον το ρολο ειναι τοπικος αρχοντας και ασχολειται με τον δημο του.

 25. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 14/01/2011 11:04:40

  Όταν ήσουν όμως στο στράτευμα, σίγουρα δεν θα ανεχόσουν γκλετσισμούς από τα φαντάρια. Έτσι δεν είναι;

 26. Κάποιος avatar
  Κάποιος 14/01/2011 11:27:15

  Το άρθρο μας λέει με λίγα λόγια ότι ακόμα δεν είναι καιρός για εξεγέρσεις.
  Θα περιμένουμε μέχρι το 2013 για να δούμε την ΝΔ του Σαμαρά να τηρεί τις υπογραφές των προκατόχων του, εκτός κι αν ο ΓΑΠ θελήσει να πάει σε πρόωρες εκλογές αλλά μέχρι τότε οι "επαναστατικές" πρακτικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαντλούνται στα t-shirt του Καμμένου και ίσως στα love parade του Καραγκούνη!
  Μετά θα αναλάβουν να διώξουν τους νταβατζήδες εργολάβους ο Κούλης, ο Αρης, και η Βόζεμπεργκ.
  Λοιπόν κάτοικοι της Στυλίδας και της Φθιώτιδας, συνεχίστε να πληρώνετε παράνομα διόδια για να πάτε στα χωράφια, στις δουλειές σας και στο κέντρο υγείας και κάντε υπομονή μέχρι να σαλπίσει ο κόκκινος Πάνος την επανάσταση.
  Αν βγάζατε νεοδημοκράτη δήμαρχο δεν θα περνούσατε όλη αυτήν την ταλαιπωρία πάνω στα οδοφράγματα και έξω από τα δικαστήρια.
  Θα είσαστε πάνω από ένα pc και θα αρθρογραφούσατε κατά της κυβέρνησης και των διοδίων περιμένοντας τις επόμενες εκλογές μπας και σας σώσουν οι μεσσίες.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Κάποιος 14/01/2011 12:16:15

   Eνώ ο τηλε-μεσσίας Γκλέτσος είναι καλύτερος. Ας μη τρέφουμε αυταπάτες.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κάποιος 14/01/2011 12:31:52

   Ναι, δεν είναι καιρός (ακόμη) για εξεγέρσεις, αλλά πόσες φορές πρέπει να πω ότι συμφωνώ με την ενέργεια του Γκλέτσου και το πρόβλημά μου είναι η υπερπροβολή του από το σύστημα των ΜΜΕ;

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Επώνυμος 14/01/2011 12:42:32

    Η υπερπροβολή έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Γκλέτσος είναι πρόσωπο που έχει αναγνωρισιμότητα.
    Αν παντρευόταν, χώριζε, τον έπιαναν για ναρκωτικά ή για λαθρεμπόριο πάλι θα τον έπαιζαν από το πρωί έως το βράδυ.
    Νουμεράκια θέλουν να κάνουν κατά κύριο λόγο τα κανάλια.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Κάποιος 14/01/2011 13:01:24

     Μακάρι να είναι μόνον αυτό.

   • MatrixRevolutionEra avatar
    MatrixRevolutionEra @ Επώνυμος 14/01/2011 14:23:32

    Θα ήθελα να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου. Πότε θα είναι καιρός για εξεγέρσεις; Αναλυτικά ποιες προυποθέσεις θεωρείς ότι πρέπει να δημιουργηθούν ώστε να έρθει ο καιρός αυτός.
    *Σαφώς όταν αναφέρομαι σε εξεγέρσεις δεν εννοώ μπάχαλα, φωτιές και μολότωφ.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ MatrixRevolutionEra 14/01/2011 15:35:09

     Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποιο είναι το σημείο στο οποίο λες ότι "τώρα θέλει εξέγερση". Δεν έχω εμπειρία και δεν μπορώ να απαντήσω. Κρίνοντας ιστορικά, επέρχεται κάποια στιγμή μια συνολική συνειδητοποίηση. Π.χ. αμέσως μετά την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα δεν υπήρχε επαρκής λαϊκή διάθεση για αντίσταση. Στην ουσία, η αντίσταση γιγαντώθηκε μέσα στο 1942. Υπήρχαν μεμονωμένες δράσεις όπως π.χ. γνωστή είναι αυτή της Λέλας Καραγιάννη, αλλά δεν υπήρχε μαζικότητα, δεν υπήρχε καθολική επαναστατική/ αντιστασιακή διάθεση του κόσμου. Με τη χούντα αυτό στην ουσία δεν ήρθε ποτέ στο σημείο της επανάστασης και το Πολυτεχνείο ίσως να ήταν ακριβώς αυτό το σημείο στο οποίο η όποια αντιχουντική διάθεση πήγαινε να δημιουργηθεί εξωθήθηκε σε εξέγερση χωρίς να υπάρχουν οι προϋποθέσεις και καταπνίγηκε εν τη γενέσει της με αποτέλεσμα να έρθει η πολύ χειρότερη χούντα του Ιωαννίδη με προδοσία της Κύπρου και όλα τα λοιπά. Στην ουσία, κάτι τέτοιο είναι που έχω στο μυαλό μου προειδοποιώντας για "εξ υπαρχής καταδικασμένη εξέγερση".

     Πιστεύω ότι ζούμε τώρα τις προκαταρκτικές διεργασίες δημιουργίας επαναστατικής συνείδησης στους πολίτες. Δεν ξέρουμε από πριν πότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Στην Κύπρο ήταν την 1η Απριλίου 1955. Τότε ΟΛΗ η Κύπρος ήταν με την ΕΟΚΑ. Διάβασα ένα καταπληκτικό συμβάν που πήγαν οι Άγγλοι σε ένα παιδάκι τεσσάρων ετών, του έδειξαν μια φωτογραφία κάποιων δικών του και το ρώτησαν ποιοι είναι και το παιδάκι απάντησε "τσέρω ποιος είναι μα ε λαλώ τίποτε" (ήταν ο τετράχρονος αδελφός του Στ. Νικολάου στη Μύρτου). Λοιπόν, όταν υπάρχει αυτό το πνεύμα, τότε μπορείς να πας σε εξέγερση με πιθανότητες επιτυχίας και για να έρθει αυτό το πνεύμα θέλει κι άλλη ακόμη επαναστατική συνειδητοποίηση. Εδώ είμαστε ακόμη στις πολύ απαρχές. Δεν ξέρω να σου πώ πότε θα είναι, όμως είμαι μέσα μου βέβαιος ότι τώρα δεν είναι. Πολύ απλά, διότι τώρα ακόμη ζούμε οι περισσότεροι από εμάς με σχετική ευημερία. Οι ήδη εξαθλιωμένοι λόγω του Μνημονίου δεν έχουν δημιουργήσει την κρίσιμη μάζα που θα κάνει την αρχή και οι υπόλοιποι κατά βάθος πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα ξεφύγουν και δεν θα τους πιάσει. Όταν τους περισσότερους τους πιάσει η κρίση στα σοβαρά, παύσει η ευημερία, και ταυτόχρονα σταματήσουν να πιστεύουν ότι οι ίδιοι θα τη βγάλουν στο τέλος καθαρή, τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή. Τότε που δεν θα γίνεται αλλιώς δηλαδή. Γιατί τότε θα έχει πιστέψει ο κόσμος ότι αυτή είναι η λύση.

     Η δική μου ελπίδα είναι να μην φτάσουμε ποτέ εκεί. Δηλαδή, να μην χρειαστεί ποτέ να σκεφτούμε την αναγκαιότητα πραγματικής εξέγερσης.

     Αν χρειαστεί να φτάσουμε, τότε δεν θα είναι πια αντικείμενο συζήτησης, αλλά απλώς θα γίνει.

     Να το πούμε με απλά λόγια: Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει. Το σκύλο που δαγκώνει, τον καταλαβαίνεις αφού σε δαγκώσει.

     • MatrixRevolutionEra avatar
      MatrixRevolutionEra @ Επώνυμος 14/01/2011 16:52:04

      Επώνυμε συμφωνώ μαζί σου εκτός από "Η δική μου ελπίδα είναι να μην φτάσουμε ποτέ εκεί. Δηλαδή, να μην χρειαστεί ποτέ να σκεφτούμε την αναγκαιότητα πραγματικής εξέγερσης."
      Θεωρώ ότι χρειαζόμαστε μια εξέγερση. Να ξυπνήσουμε βρε αδελφέ από την αποχαύνωση. Έχουμε ξεχάσει ποιοί είμαστε και από που προερχόμαστε. Μια εξέγερση επιπλέον θα μας δώσει και την ευτυχία να ξαναμάθουμε να λειτουργούμε σε συλλογικό επίπεδο κι όχι σαν μονάδες αποκομμένες από το περιβάλλον μας και άρα εύκολες προς εξόντωση. Η ισχύς εν τη ενώσει.

 27. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/01/2011 11:43:47

  Και, επώνυμε, με συγχωρείς, αλλά αντιφάσκεις:

  Λες για "πολύ μελάνι" για τον Γκλέτσο. Σου λέμε ένα σωρό μέσα εδώ ότι δεν πρόκειται περί Γκλέτσου αλλά περί -- επιτέλους -- αντίστασης. Επιμένεις να μιλάς για τον Γκλέτσο. Άρα; ΠΟΙΟΣ βάζει πολύ μελάνι για τον Γκλέτσο; Ποιός είναι ο Γκλέτσος; Ούτε που τον ξέρω. Αρνούμαι να πληρωνώ αναδρομικά και κερατιάτικα που δεν έχω ερωτηθεί και δεν έχω συμφωνήσει. _έστηκα για τον Γκλέτσο. Τι; ούτε αυτός θέλει να πληρώνει κερατιάτικα; Μπράβο, άλλος ένας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ archaeopteryx 14/01/2011 11:51:20

   Επιμένω ότι το θέμα μου εμένα είναι όχι ο Γκλέτσος, αλλά η υπερπροβολή του με δάφνες λαϊκού ήρωα από το ελεγχόμενο (από τους ΓΑΠ-ΔΝΤ) σύστημα των ΜΜΕ.

   Κατά τα άλλα, κι εγώ με το Γκλέτσο είμαι και δεν το κρύβω, ούτε το γράφω για άλλοθι για να δώσω "επαναστατική αξιοπιστία" στις απόψεις μου.

   • Kasut avatar
    Kasut @ Επώνυμος 14/01/2011 11:53:53

    Toτε ποια η πρεμουρα. Υποστηριξη στο κινημα των διοδιων χωρις επιφυλλαξη.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Kasut 14/01/2011 12:06:56

     Α, όχι, υποστήριξη τόσο εύκολα εγώ δεν δίνω. Εκεί δεν ξέρω ποιοι είναι πίσω από το κίνημα των διοδίων, στο βαθμό που αυτό ξεκίνησε από το ΚΚΕ, δεν θα πάω τόσο εύκολα να πω "υποστηρίζω το κίνημα των διοδίων". Μπορεί αυτό να γενικεύεται, αλλά επειδή το ΚΚΕ έχει εμπειρία σε αυτά τουλάχιστον από τον καιρό του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (που έκανε τους μισούς Έλληνες να ενταχθούν σε παράρτημά του, χωρίς να το ξέρουν, με πρόσχημα την αντίσταση στον κατακτητή), θα είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ προτού πω "υποστηρίζω τον κίνημα των διοδίων".

     Υποστηρίζω αυτό που υπάρχει ως σκέψη στην αντίδραση των πολιστών πίσω από το κίνημα (ή, αν ευσταθούν οι παραπάνω σκέψεις μου, το λεγόμενο "κίνημα") των διοδίων. Δεν πρόκειται όμως να κάνω το λάθος να υποστηρίξω καμία ενέργεια που κατά βάθος θα ευνοήσει το ΚΚΕ στον έλεγχο της κοινωνίας από τη δική του σκοπιά.

     Μεταξύ της ανελευθερίας του ΔΝΤ και της μαρξιστικής ανελευθερίας απαντώ όπως ο καθηγητής του ΓΑΠ στο βιντεάκι: Δεν συμφωνώ με το εύρος των επιλογών.

     • Maximilien avatar
      Maximilien @ Επώνυμος 14/01/2011 19:30:59

      Άντε ντε, τώρα το είπες και μόνος σου. Τι παροιμίες περί μυγών μου τσαμπουνάς τότε ρε Επώνυμε; Αφού το καπέλωμα το φοβάσαι μήπως καπελώσουν οι κομμουνιστές και ξαφνικά με κάποια πλύση εγκεφάλου που θα τους κάνουν αντί να παλεύουν για διόδια θα παλεύουν για τα Σοβιετ, LOL. Γιατί δε λες καλύτερα φοβάμαι κάθε τι εκτός από την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία για να είσαι πιο ειλικρινής; Καλά είπα ότι το ΚΚΕ σκέφτεσαι και όχι κανένα άλλο μυστηριώδες κόμμα που θα καπέλωνε το κίνημα των διοδίων. Με κομματικά γυαλιά βλέπεις και άσε τα σάπια.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Maximilien 14/01/2011 20:06:08

      Τέλος πάντων, το λέω νομίζω κι αλλού ότι διαχωρίζω την ενέργεια του Γκλέτσου από το κίνημα των διοδίων και, δεν ξέρω αν με πιστεύεις, αλλά ειλικρινά στο θέμα του Γκλέτσου δεν σκεφτόμουν το ΚΚΕ όταν το έγραφα (αν και θα ήταν κι αυτό ένα θέμα), σκεφτόμουν το ίδιο το ΔΝΤ και τους ανθρώπους του. Ενώ αντίθετα στο κίνημα των διοδίων, οπως το γράφω, διστάζω να ταχθώ υπέρ λόγω ΚΚΕ.

      Και το ένα και τό άλλο ισχύουν, κι αν θέλεις με πιστεύεις, αν δεν θέλεις όχι.

 28. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/01/2011 11:48:20

  Μα δεν θα το πουν ανοιχτά ότι είναι κατοχική κυβέρνηση καταργώντας τις εκλογές κλπ. Είναι μάστορες στο πώς θα το παρουσιάσουν. Οι μέθοδοι ελέγχου των λαών έχουν εξελιχθεί από την εποχή που έπαιρνε ένας συνταγματάρχης μερικά τανκς και κατέβαινε στην πρωτεύουσα. Μην μας πουν και "δικτάτορες"! Άλλωστε, τα αφεντικά υποτίθεται ότι προωθούν παντού τη "δημοκρατία" και την "ελευθερία".

  Αλλά βλέπεις π.χ. τι κάνουν στην Παλαιστίνη. Αν δεν τους βγαίνει το αποτέλεσμα, αποκηρύσσουν το ένα κομμάτι της χώρας που βγάζει τους "άλλους", κρατούν τον Αμπάς πρόεδρο μόνον με τις ψήφους του ενός κομματιού της χώρας και του δίνουν αυτουνού ΜΟΝΟΝ τη διεθνή εκπροσώπηση των Παλαιστινίων, μια που τον ελέγχουν.

  Εξελιγμένα πράγματα. Κατοχή έχουμε και μάλιστα πολύ εξελιγμένη. Τα μέσα τώρα είναι διαφορετικά. Τους παίζουμε με τα μέσα που χρησιμοποιούν και το πλαίσιο αυτό το παιχνίδι φυσικά και μπορεί να το χάσουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κατοχή.

 29. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/01/2011 11:49:22

  Ουφ, χαίρομαι πολύ που κάποιος το κατάλαβε ότι δεν συμμερίζομαι πλήρως τις απόψεις Φάκτορα κλπ. και ότι απλώς τις βάζω στην εξίσωση.

 30. μετρό-στάση γουδί avatar
  μετρό-στάση γουδί 14/01/2011 11:54:34

  "επωνυμε" δε πιστεύω να εχεις ψηφισει σουφλια ποτέ....ετσι?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ μετρό-στάση γουδί 14/01/2011 12:29:08

   Όχι, αλλά δεν έχει σημασία αυτό, εδώ είχα ψηφίσει Μητσοτάκη παλιότερα, όλοι κάνουμε λάθη.

 31. Kasut avatar
  Kasut 14/01/2011 12:09:01

  Μην το λες σε μενα αυτο, αλλα απο οσο ξερω το ΚΚΕ συνταχτηκε με τους φορτηγατζηδες και δεν πολυεσκασες για αυτο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Kasut 14/01/2011 12:28:31

   Ναι, αλλά εκεί δεν ξεκίνησε απο το ΚΚΕ το θέμα και δεν υπήρχε περίπτωση να ελεγχθεί από το ΚΚΕ ώστε να έχω θέμα να συνταχθώ ανοιχτά "με τους φορτηγατζήδες" και όχι "με αυτό που λένε οι φορτηγατζήδες", όπως θα έκαμνα αν είχα υποψίες καπελώματος από το ΚΚΕ π.χ. ή από οποιονδήποτε άλλον.

   Λεπτές οι διαφορές, αλλά για μένα έχουν τη σημασία τους.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ Επώνυμος 15/01/2011 01:08:50

    Η άρνηση στα διόδια δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ είναι παλιά ιστορία γιατί σε κάποιες περιοχές είναι αληθινό πρόβλημα. Οι υπόλοιποι ελληνάρες, μιά και δεν μας αφορά ούτε ασχολούμαστε μέχρι να γίνει κάτι πιασάρικο η να μας αγγίξει σαν πρόβλημα. Και μετά έρχεται και το ΠΑΜΕ να οδηγήσει το κίνημα σε θρίαμβο... Αν είχαμε έστω και την ελάχιστη κοινωνική συνείδηση σαν κοινωνία δεν θα μας διασπούσαν τόσο εύκολα και θα ήταν λίγο πιό δύσκολο το δούλεμα που ρίχνουν από τα ΜΜΕ

 32. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2011 12:11:25

  Τα ΜΜΕ ξεχασαν το ζητημα swaps Σημιτη ως δια μαγειας!!!!
  Τα ΜΜΕ περιμενουν τα νεα της εξεταστικης της Μιζενς??
  Τα ΜΜΕ εχουν στην 4η-5η θεση το ζητημα Μιχαλακη-wikileaks..!
  Τα ΜΜΕ επιασαν δουλεια με τους τρομοκρατες.. ξαφνικα..
  Τα ΜΜΕ επαιζαν ολη μερα το Ερζερουμ..
  Τα ΜΜΕ ποτε δεν ασχοληθηκαν με τον Τσουκρατο !!!!
  Τα ΜΜΕ ασχοληθηκαν με τον Παγκαλο τυπου lifestyle...
  Ta MME ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ..! με τη Δανειακη Συμβαση
  Τα ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ..! με την παρανομη υπογραφη του Μνημονιου απο τον κ Παπακωνσταντινου ( προ ΦΕΚ εξουσιοδοτησης! )
  Τα ΜΜΕ θα ξεχασουν το Διστομο, οπως τους αγνουμενους αλλα και το ανοιγμα του φακελου της Κυπρου
  Τα ΜΜΕ προσπερασαν τα Ιμια ευκολα και ποτε δεν θυμηθηκαν την μνημη των τριων Ηρωων.
  Τα ΜΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !! και τις πρακτικες τους
  Τα ΜΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ( γαλα, κιν τηλεφωνια κλπ )
  Τα ΜΜΕ εσβησαν το θεμα των Υποκλοπων kai εσβησαν την ακυρωση προστιμου στη Vodafone!!
  Tα ΜΜΕ εχουν επιλεκτικα συμφεροντολογικη μνημη στο ποιον του Αντρεα.
  Τα ΜΜΕ ποτε δεν ασχοληθηκαν με τα 10 εκ Δανειο του Παπουλια στον Αντρεα

  θελετε κ αλλα??? η σταχτη ειναι το οπλο τους. δε μασαμε οταν κατηγορουν τον καθε Γκλετσο για να περασει στη μουγκα πχ.. ο Σιμητης

  ΠΠ

  • Misha avatar
   Misha @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2011 12:30:37

   ΠΠ

   +++++

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2011 12:34:13

   ψευδοσκόπια, χεχεχε

  • Mind Trap avatar
   Mind Trap @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2011 12:45:47

   Έτσι ακριβώς όπως τα λές Πόρτα Πόρτα.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2011 12:46:54

   "Ta MME ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ..! με τη Δανειακη Συμβαση"

   Και ποιος ασχολήθηκε.... Η ΝΔ; Η Ελλάδα, ένα κυρίαρχο κράτος αυτοαναιρέθηκε. Παραιτήθηκε από την ασυλία του προς χάρη των πιστωτών. Και δεν άνοιξε μύτη.....

   Σε τι ελπίζω; Σε αυτές τις μικροαντιστάσεις του τύπου δεν πληρώνω κερατιάτικα... Στο άνοιγμα της μπάρας... Στο κίνημα των ανοικτών δρόμων... Ίσως κάποια στιγμή οι σπίθες να γίνουν φωτιές.

 33. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/01/2011 12:13:51

  1. γιατί να μην πληρώνουμε διόδια; πως θα συντηρηθούν ή θα κατασκευαστούν δρόμοι; γιατί κάποιος που δεν έχει αυτοκίνητο να επιβαρυνθεί για τα δικά μου ταξίδια;
  2. γιατί τα διόδια να είναι τόσο ακριβά;
  3. γιατί να μην έχει προβλεφθεί οι κάτοικοι τω περιοχών γύρω από τους αυτοκινητοδρόμους να υπάγονται σε διαφορετικό καθεστώς;
  4. γιατί να επιδοτεί το κράτος με ελευθέρας τους κατοίκους περιοχών γύρω από αυτοκινητοδρόμους;
  5. γιατί να μην υπάρχει παράλληλος δρόμος, χωρίς διόδια, για τους κατοίκους των γύρω περιοχών;
  6. Γιατί να πληρώνουμε διόδια σε αστικούς δρόμους, για παράδειγμα, αττική οδός;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ o βουνίσιος 14/01/2011 12:16:10

   Γιατι η Αττικη Οδος εχει ανοικτους ολους τους παραλληλους δρομους και ο οδηγος επιλεγει??? Εκει το διορθωσαν για να μην τους τρεχουμε στα δικαστηρια??? Γιατι εχει διαφορετικο καθεστως προσβασης η Αττικη Οδος απ ολες τις Εθνικες Οδους??

   ΠΠ

   • o βουνίσιος avatar
    o βουνίσιος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2011 16:10:06

    δεν παύει όμως να είναι αστική οδός

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ o βουνίσιος 14/01/2011 12:21:02

   1.Από τα τέλη κυκλοφορίας που πληρώνουμε ούτως ή άλλως.Οποιος δεν έχει αυτοκίνητο δεν πληρώνει.
   2.Για να τα κονομάνε οι νταβατζήδες μεγαλοεργολάβοι.
   3.Γιατί οι υπουργοί μεταφορών έχουν το Σύνταγμα της Ελλάδος, που προβλέπει ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών,γραμμένο στα παλιά τους παπούτσια.
   4.Για να μην γκρινιάζουν οι νταβατζήδες μεγαλοεργολάβοι αν αναγκαστεί το κράτος να ανοίξει παράδρομους.
   5.Ιδια απάντηση με την 3.
   6.Ιδια απάντηση με την 2.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ o βουνίσιος 14/01/2011 12:52:59

   Άλλο διόδια για συντήρηση των δρόμων και άλλο τα χαράτσια.

   Άλλο διόδια για δρόμους που κατασκευάστηκαν με χρήματα των κατασκευαστών και άλλο διόδια που εισπράττονται από τους κατασκευαστές για δικό τους λογαρισμό σε δρόμους που κατασκεύασε το δημόσιο. Και άλλο διόδια σε επαρχιακούς δρόμους κατ' ευφημισμό εθνικούς που είναι καρμανιόλες και εισπράττονται από τους κατασκευαστές. Και δυστυχώς τις συμβάσεις αυτές τις υπέγραψε η ΝΔ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ o βουνίσιος 14/01/2011 13:16:14

   το σωστό (εάν μου επιτρέπεις) ερώτημα, είναι "ποιόν ρώτησαν όταν συμφώνησαν σε κλαθε συγκεκριμένη σύμβαση παραχώρησης";

   Είμαι 100% υπέρ των συμβάσεων παραχώρησης σαν τρόπο χρηματοδότησης έργων. Αλλά το κομμάτι που αφορά διόδια, τέλη κλπ, πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη "ικανής και ακέραιας" αντιπροσώπευσης. Όταν δεν έχει, να τα παρατράγουδα.

   Δημοκρατία είναι να έχει, εκ των προτέρων, απόψη ο "πληρώνων" για το "τί πληρώνει".

 34. σούλα η κομμώτρια avatar
  σούλα η κομμώτρια 14/01/2011 12:14:02

  Διόδια και ΚΚΕ
  http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/01/blog-post_13.html

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ σούλα η κομμώτρια 14/01/2011 13:04:39

   Χαίρομαι που εντοπίζει έναν παρόμοιο κίνδυνο και ο συνήθως οξυδερκής Τραϊανού. Αν και δεν συμφωνώ 100% με όλα όσα λέει στη δική του ανάρτηση.

 35. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 14/01/2011 12:17:22

  Καθόλου λαϊκός ήρωας. Έκανε αυτό που όφειλε να κάνει ως εκ της θέσεώς του. Αν συνηθίσαμε να θεωρούμε δεδομένο το καθωσπρεπιστικό δημαρχιλίκι που επιβάλλει να αφήνεις τους πολίτες σου στην τύχη τους , να περιδιαβαίνεις τις τοπικές εκδηλώσεις και να φωτογραφίζεται κόβοντας πρωτοχρονιάτικες πίτες, τότε η κίνησή του εκπέμπει , επίσης, και μια πολιτική "αθωότητα", πολύ καλοδεχούμενη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ καθρέφτης 14/01/2011 12:30:05

   Με αυτό που λες, εγώ συμφωνώ απολύτως, έγραψα αναλυτικά με τι από όλα προβληματίζομαι.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ καθρέφτης 14/01/2011 12:34:50

   Καλή χρονιά, Καθρέφτη! Με τον δικό σας δήμαρχο πώς τα πάτε?

 36. Κάποιος avatar
  Κάποιος 14/01/2011 12:26:52

  Πολύ πιο αποτελεσματικός.
  Οι κάτοικοι της περιοχής εξαιτίας της πρωτοβουλίας του Δημάρχου που στηρίχθηκε μαζικά και δυναμικά, δεν θα πληρώνουν κάθε μέρα για να πάνε στις δουλειές τους και στα σπίτια τους.
  Αν το κράτος δεν έγλειφε τους μεγαλοεργολάβους (προφανώς με το αζημίωτο) θα άνοιγε τους παράδρομους και δεν θα χρειάζονταν καν οι κάρτες ελευθέρας.

  Αλήθεια οι τηλεμαιντανοί πολιτικοί που βγαίνουν στα παράθυρα και στα πάνελ και τάζουν, σε ποια κατηγορία ανήκουν ;

 37. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 14/01/2011 12:47:04

  Το ενδεχόμενο της βεβιασμένης εξέγερσης θα επιφέρει πιθανώς και νέα δεινά για τον λαό , αλλά και ένα καλό: την ολοκληρωτική κατάρρευση όλου του πολιτικού συστήματος (και όχι μόνο της κυβέρνησης).

 38. Kasut avatar
  Kasut 14/01/2011 12:48:40

  Επωνυμε αν χαλιεσαι με την υπεροπροβολη του Γκλετσου ας γινει το εξης επειδη μας διαβασουν Ρηγιλαιοι εδω. Αυριο να κανουν ολοι οι γαλαζιοι δημαρχοι με στηριξη απο Σαμαρα, οτι εκανε ο Γκλετσος.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Kasut 14/01/2011 13:10:02

   Μακάρι να το έκαναν, αλλά ο χώρος της ΝΔ θέλει ακόμη πολύ εξέλιξη σε επίπεδο πολιτικής παιδείας. Τόσο απόψεων, όσο και δράσης.

 39. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 14/01/2011 12:51:22

  Καλή χρονιά, "δρόμε". Δεν τον ψήφισα, δεν ασχολούμαι και σίγουρα δεν είναι...ούτε κατά το είδος , ούτε κατά το ήθος...Γκλέτσος! Κατά το κακοπαιγμένο "θέατρο" δε, ενδεχομένως είναι πολύ καλύτερός του!

 40. Κάποιος avatar
  Κάποιος 14/01/2011 13:15:56

  Ποιος έγραψε ότι ο Γκλέτσος θα μας σώσει ;
  O Γκλέτσος είναι ένας δήμαρχος που κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι οι δήμαρχοι απέναντι στους δημότες που τους ψηφιζουν.
  Ολες οι αναρτήσεις για το θέμα των διοδίων της Στυλίδας είναι κατά του Γκλέτσου, είτε προσπαθώντας να τον γελοιοποιήσουν ως προσωπικότητα ,είτε παρουσιάζοντας την αντίδραση του εκ του πονηρού.

  Τα άλλα θέματα που αναφέρεις είναι πολύ σοβαρά και καλά κάνεις που τα επισημαίνεις.
  Επίσης συμφωνώ πως κανείς μεσσίας δεν μπορεί να μας σώσει αν δεν κινητοποιηθούμε ως πολίτες.
  Αν στην Στυλίδα για παράδειγμα οι δημότες δεν στήριζαν τον Δήμαρχο δεν θα γινόταν τίποτα!Μαγκιά του Γκλέτσου που αφουγκράστηκε τα αιτήματα των συμπολιτών του και τα υλοποίησε στην πράξη.

  • Θεωρείο avatar
   Θεωρείο @ Κάποιος 14/01/2011 13:19:25

   ...κόλλησε η βελόνα!

 41. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/01/2011 13:17:13

  Η σοσιαλιστικ0-ρεαλιστική (ή κόμικ;) εικόνα, με τον Βλαδίμηρα σε φόντο το ρολόι του Κρεμλίνου, κι από κάτω λεζάντα Azer.com (!) είναι άραγε αυθεντική;
  Σε κάθε περίπτωση ταιράζει με το σουρεαλιστικό αλλά και σφόδρα σοσιαλρεαλιστικό πνεύμα των ημερών στη χώρα της φαιδράς μπανανέας.
  Αντίθετα, στη χώρα του Πούσκιν και του Τολστόι, επικρατούν άλλοι καιροί: Εδώ και μήνες, απόγονος (;) του Ρούρικ, μεσαιωνικού πρίγκηπα των Βαράγγων (Ρούς), του γενάρχη της πρώτης δυναστείας των Τσάρων, τρέχει στα δικαστήρια και διεκδικεί ιδιωτικοποίηση του Κρεμλίνου και της Κόκκινης Πλατείας, δεδομένου ότι τα κατασκεύασε με έξοδά του ο ένδοξος πρόγονός του (κερδισμένα με τον ιδρώτα του σε "ναυτικές επιχειρήσεις" των Βίκιγκς) .
  O tempora, o mores.
  Απόστολε, ακούς που κατάντησε η πάλει ποτέ "Σοσιαλιστική Πατρίδα";

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ Ο Θείος 14/01/2011 13:20:06

   Λές να ξέρει από αυτά; Γνωρίζει ανάγνωση;

 42. Θεωρείο avatar
  Θεωρείο 14/01/2011 13:17:33

  Να προσθέσω και το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό νόμο kafeneio-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_9775.html

  Γιατί πιστεύετε ότι δεν μπορούμε να τον ματαιώσουμε αν κινητοποιηθεί όλο το διαδίκτυο;
  Έχει ήδη ξεχειλίσει το ποτάμι. Έχουν αρχίσει και φοβούνται τις αντιδράσεις. Αν ο Γκλέτσος κίνησε τόσο την προσοχή, ο "Γκλέτσος" του διαδικτύου είναι τα δημοφιλή μπλογκς. Η αναγνωσιμότητα είναι πολιτική δύναμη αντίστοιχη των καναλιών, δεν είναι μόνο έσοδα του διαχειριστή. Εκτός αν, τελικά, εξαργυρώνεται και αυτός είναι ο μόνος σκοπός.
  Είναι; (λέω...)

  • Misha avatar
   Misha @ Θεωρείο 14/01/2011 13:40:49

   Θεωρείο,

   έχεις 1000 δικια. Τα όσα έγραψες είναι τα σπουδαία.

   • Θεωρείο avatar
    Θεωρείο @ Misha 14/01/2011 14:31:52

    Φαίνεται πως ως φελλοί επιπλέουμε, misha...

 43. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 14/01/2011 13:18:27

  Όλοι ζητούν πράξεις. Ωστόσο, μόλις βρέθηκε ένας δήμαρχος - εκτός συστήματος (ακόμη), τον οποίον δεν έχουν προλάβει να "διδάξουν" πώς να στρογγυλεύει, να συμβιβάζει, να συνυπολογίζει, να διαπλέκεται, κλπ και τα γνωστά αυτά - που τους αιφνιδίασε (κι εδώ έκανε bingo, λόγω απειρίας και πολιτικής "αθωότητας" ) όχι με λόγια αλλά με πράξεις, άρχισε η αμφισβήτηση.
  Για ποιες πράξεις μιλάμε λοιπόν;

  • Εν Πλώ avatar
   Εν Πλώ @ καθρέφτης 14/01/2011 13:22:00

   Αυτός και αν δεν είναι το συστημα.

  • Misha avatar
   Misha @ καθρέφτης 14/01/2011 13:22:45

   To κάνουν κι οι δήμαρχοι στην Κερατέα, όπου εχει επιβληθεί μουγκα των για τα συμβαίνοντα από την παρεα του Μπομπολα.
   Εκεί γινονται μάχες καθε μέρα, ζητημα χρόνου είναι να υπάρξει και νεκρός...

 44. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 14/01/2011 13:20:56

  Δηλαδή για να καταλάβω, ο συντάκτης του άρθρου είναι υπέρ της εξέγερσης, αλλά να μη γίνει βιαστικά; είναι υπέρ " δυναμικών και εξωκοινοβουλευτικών λύσεων "που θα ανατρέψουν το σύστημα; και του χαλάει τη μανέστρα ο Γκλέτσος γιατί ... βιάστηκε να ξεσηκωθεί και... πρόδωσε τα σχέδια των σύγχρονων σκλάβων της παγκοσμιοποίησης;

 45. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 14/01/2011 13:22:13

  Επώνυμε μη μας ρίχνεις στάχτη στα μάτια, τώρα που αποκαλύφθηκε ότι εσύ είσαι ο Απόστολος

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μικρός Οδυσσέας 14/01/2011 15:18:09

   Η πανέμορφη συνάδελφός μου που θέλεις να γνωρίσεις, όμως, ποια είναι;

 46. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/01/2011 13:22:56

  Εν τω μεταξύ, πάει και η Κούβα: Απολύονται 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι και μετατάσσονται άλλοι τόσοι, στη χώρα των Cohiba, Romeo & Julieta, Ρartagαs και Havana Club.
  Τελικά, είμαστε η τελευταία χώρα του "υπαρκτού σοσιαλισμού";

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Ο Θείος 14/01/2011 13:27:04

   εεε, ναι, τι λέμε τόσον καιρό ....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 14/01/2011 13:35:01

   Μπα, Θείο, μην ανησυχείς. Τώρα που "επιτέλους ήρθε το ΔΝΤ, να βάλει μία τάξη" όπως λέει κι ο δημοκρατικο"αριστερός" Χατζησωκράτης, θα γίνουμε κι εμείς η Νέα Κούβα που ονειρεύεσαι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 14/01/2011 13:40:01

    ...μ' ένα μπουκάλι ρούμι
    (γιο, χο, χο, γιο, χο, χο
    σ' ένα βαθύ μπουντρούμι)

 47. tipoukitos avatar
  tipoukitos 14/01/2011 13:28:28

  Αν λοιπόν, ο κ. Γκλέτσος εμπνεύσει ανθρώπους, οι οποίοι θα απαιτούν στο εξής το δίκιο τους με τον τσαμπουκά, την παρανομία και την καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, χωρίς να χρησιμοποιούν τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, στο μέλλον πώς θα αξιολογήσουμε την κατάντια μίας κοινωνίας που βάζει τους νόμους της ζούγκλας πάνω από αυτούς του Συντάγματος; Ποιος άραγε θα μπορεί να κατηγορήσει τον τύπο που απειλεί ότι θα κάψει ζωντανό όποιον εφοριακό τολμήσει να του κάνει έλεγχο, ή τον μπαχαλάκια που προκαλεί ζημιές αδιακρίτως στο όνομα κάποιας αόριστης ιδέας που ούτε ο ίδιος γνωρίζει καλά καλά; Κανείς. Αλλά επί του παρόντος, κανείς δεν βγήκε να πει πόσο επικίνδυνο είναι για ολόκληρη την κοινωνική νοοτροπία και αντίληψη, η ηρωοποίηση ενός νταή. Αντ’ αυτού, οι συζητήσεις αναλώνονται στα διόδια, τις ΣΔΙΤ, τη δικαιότερη φορολόγηση των οδηγών κλπ.

  Οι αντιλήψεις και οι ιδεολογίες που καλλιεργούνται, όσο επικίνδυνες και αν είναι, μένουν στην αφάνεια. Κάπως έτσι, υπογείως, καλλιεργούνταν στο παρελθόν και οι φασιστικές νοοτροπίες που συνεχώς υποτιμούνταν, ώσπου ξαφνικά μέσα σε μία νύχτα βγήκαν στην επιφάνεια, κατέκλεισαν σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη και όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε πάει λάθος. Οι συνθήκες τότε δεν ήταν και πολύ διαφορετικές. Πάλι οικονομική κρίση υπήρχε, ύφεση, ανεργία, και αγανακτισμένοι πολίτες, έτοιμοι να στηρίξουν όποιον εμψύχωνε την απόγνωσή τους με οποιοδήποτε μέσο. Και τον στήριξαν.

  • Kasut avatar
   Kasut @ tipoukitos 14/01/2011 13:41:11

   Αν εκαιγε τα διοδια θα ισχυαν αυτα που λες. Δρομο ανοιξε που κλειστηκε με μη πολυ διαφανεις διαδικασιες. Εξαλλου υπαρχει και ο Χιωτης για αυτην την επιχειρηματολογια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ tipoukitos 14/01/2011 13:45:23

   Τιπούκειτε, τι έχεις αλήθεια να πεις για την καθημερινή περιφρόνηση της έννομης τάξης καθ' άπασαν την επικράτεια με την ετσιθελική μετατροπή του αντικαπνιστικού νόμου σε πατσαβούρι από τους καφετεριάδες και τους εστιάτορες; Και για τη διαφαινόμενη βούληση της νεοφιλελεύθερης χούντας να νομιμοποιήσει αυτή την αυτοδικία υποκαθιστώντας τη δημόσια υγεία με ένα... φόρο; Αυτή η ανομία δεν σε ενοχλεί (κι εσένα) τόσο, ε;...

   • tipoukitos avatar
    tipoukitos @ Αυριανιστής 14/01/2011 14:31:36

    Τι να πώ αυριανιστή, ήδη έχουμε και νεότερο "αγωνιστή" τον Παπαδάτο, μέλος του ΣΥΝ. Οσο για τις ανομίες, όλες φυσικά με ενοχλούν το ίδιο, δεν προτείνω ομως την ανομία για την αντιμετώπισή τους.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ tipoukitos 14/01/2011 15:11:28

   γενικεύοντας δε βρίσκεις τι συμβαίνει. δεν ήταν μόνο η ύφεση, κ.λ.π. αλλά και άλλα στοιχεία. Φασισμός υπήρξε μόνο στην Ιταλία. Χρησιμοποιούμε πια τις ίδιες λέξεις για να περιγράψουμε διαφορετικά πράγματα και δε συνεννοούμαστε

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ tipoukitos 14/01/2011 15:17:19

   Κάπου σε ένα σχόλιο στην ανάρτηση του Strange Attractor νομίζω, είχα γράψει ότι η ενέργεια του Γκλέτσου είναι σύμπτωμα της εντεινόμενης απονομιμοποίησης του ελληνικού κράτους. Σωστά αυτά που λες, αλλά όταν παύουν να αισθάνονται οι πολίτες ότι το κράτος τους εκπροσωπεί, αναλαμβάνουν να το υποκαταστήσουν. Κι αυτό είναι ένα φαινόμενο που δεν σταματάει με αφορισμούς.

 48. dim2w avatar
  dim2w 14/01/2011 13:29:33

  Οποιος σπέρνει φτώχια, θερίζει οργή...

 49. ο ξένος avatar
  ο ξένος 14/01/2011 13:31:55

  Γκλέτσε-βάρα!
  Τι; Δεν ήταν ο Γκλέτσος καλός ηθοποιός; Δεν πειράζει, είναι καλός Δήμαρχος.

 50. elsoto avatar
  elsoto 14/01/2011 13:32:40

  Ας ανοίξουν τα διόδια στο Κορωπί. Έτσι θα ενημερωθεί και κόσμος που δεν ξέρει τί γίνεται.

  • Misha avatar
   Misha @ elsoto 14/01/2011 13:37:04

   Στην Κερατέα είναι τα μηχανήματα του Μπόμπολα , μέσα στα χωράφια των ανθρωπων για να φτιαξουν σκουπιδότοπο. Κι οι κάτοικοι είναι εκεί για να τους εμποδίσουν. Δε μπορούν να φύγουν.

   • Εν Πλώ avatar
    Εν Πλώ @ Misha 14/01/2011 13:37:43

    Θα παει ενισχυση ο Ζουράρης με τον Γκλίτσα

 51. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 14/01/2011 13:33:01

  Έχεις δίκιο

  Και εγώ πιστεύω ότι τα μείζονα θέματα είναι άλλα. Δανειακή σύμβαση, το πως δημιουργήθηκε το χρέος, η κάτοχη της χώρας και η υποταγή της στα κελευσματα της τρόικας και πάνω απ' όλα τα εθνικά πζητήματα που δεν τα αναφέρεις.

  Όμως και μικρές κινήσεις των πολιτών, του κάθε Γκλέτσου σε άρνηση και ανυπακοή έχουν τη σημασία τους.

  Η κίνηση του κάθε ανώνυμου πολίτη να σηκώνει τη μπάρα στα διόδια και μάλιστα με το θυμό ζωγραφισμένο στο πρόσωπο έχει μεγάλη αξία. Αποτελεί πράξη αντίδρασης απέναντι σε ένα πανίσχυρο σύστημα καταστολής και υποταγής. Αν πρόσεξες οι κατασκευαστικές κοινοπραξίες έλαβαβ άδεια από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων να πέρνουν φωτογραφία του οχήματος που ο οδηγός του δεν πληρώνει. Φωτογραφία του οδηγού; Από που πήραν την άδεια; Από την αρχή που απαγορεύει την δημοσίευση των ονομάτων των οφειλετών των 24 δις ευρώ. Αυτοί που χρωστάνε τα πολλά προστατεύονται και αυτοί που δεν πληρώνουν τα 2,9 ευρώ στοχοποιούνται.

 52. rs avatar
  rs 14/01/2011 13:39:27

  "Ας απολαύσουμε λοιπόν την ψυχική ανάταση που μας δημιουργεί ο Γκλέτσος, αλλά ας μην πιστέψουμε σε αυτήν."
  Απίθανη διατύπωση σε απίστευτο σκεπτικό.
  Κάποτε αυτά τα λέγαμε "επαναστατική γυμναστική"
  Σας διαφεύγουν στοιχειώδεις γνώσεις για την ..."δαιχείρηση" των μαζών και την ερμηνεία των "κοινωνικών" φαινομένων, χώρια το οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση μπλέκεται και το "επώνυμος επαναστάτης".
  Και εάν υιθετείται κάθε δυναμική εκδήλωση γιατί δεν υπερασπίζεστε και τον δήμαρχο Κερατέας;
  Όχι μόνο εσείς αλλά και όλοι του ... "χώρου" σας! Το πρόβλημά σας είναι η επάνοδος στην "εξουσία" με κάθε τίμημα.
  Αυτό γίνεται ολοένα και πιό φανερό. Πάντως εκτός των άλλων είναι και θέμα ... αισθητικής, που λέει και ο Προφήτης.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ rs 14/01/2011 13:53:04

   Ο Αριστερός Ψάλτης μίλησε για αισθητική. Αλλά, όπως είπαμε, πολύ σύντομα, όταν ο κόσμος δεν θα έχει να φάει, θα πιάνεται από οποίο "αντιαισθητικό" αποκούμπι (σαν το Γκλέτσο) βρίσκει. Και η "αισθητική" θα παραμείνει θέμα αναλύσεων σε απογευματινά τέια κυριών ή σε αμπελοφιλοσοφικούς ομίλους όπως η Δημοκρατική Συμμαχία ή η Δημοκρατική "Αριστερά"...

   • rs avatar
    rs @ Αυριανιστής 14/01/2011 13:57:47

    "Pάβδος στη γωνία άρα ... βρέχει"
    Το σχόλιό σου ταιριάζει απόλυτα με το ψευδόνυμό σου.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ rs 14/01/2011 15:08:25

   το δικό σας πρόβλημα είναι ότι τα ξέρετε όλα

   • rs avatar
    rs @ Δημήτρης 14/01/2011 15:57:51

    Να υποθέσω οτι το "μας" είναι πληθυντικός ευγενείας.
    Αγαπητέ Δημήτρη δεν υπάρχει "μας".
    Μην προσπαθείτε να βάλετε τον κάθε έναν, που εκφράζει κάποια διαφορετική -όχι κατ΄ανάγκη άποψη- αλλά οπτική - έχει σημασία αυτό - σε συγκεκριμένα "κουτάκια " ώστε να δικαιολογείτε τις δικές σας ενέργειες/απόψεις/θέσεις.......
    Οι πολιτικές θέσεις κρίνονται από τους πολίτες και την κοινωνία και όχι απο την ... καλύτερη ατάκα σε έναν -κατά τ' άλλα - διάλογο κωφών, ή και κατοίκων του ιδίου "θερμοκηπίου".
    Τεκμηριώστε επαρκώς την άποψή σας και μην επιμένετε οτι η κοινωνία πρέπει να αλλάξει, γιατί εσείς ..... είστε καλά παιδιά ή γιατί η ΝΔ άλλαξε (άν είναι δυνατόν!) ή ακόμη καλύτερα ,γιατί ο Σαμαράς είναι καλό και "ντόμπρο" παλληκάρι!
    Τα ποσοστά των δύο κομμάτων διατηρούν την "μάζα" λόγω της αδράνειας (ρωτήστε τον αρχαιοπτέρυγα κάτι ξέρει παραπάνω) και όχι λόγω των ... θέσεών τους!
    Το πότε θα τα πάρει η "μπάλλα " δεν ξέρω. Μπορεί και να μήν το δώ... Προβληματίζομαι όμως για το τί θα ακολουθήσει, διότι ισχύει το χιλιοειπωμένο με "παλιά υλικά...".

 53. zame avatar
  zame 14/01/2011 13:44:40

  ναχαμε να λεγαμε...το ενα" ξινιζει το αλλο μυριζει".. & ο" δρομος προς την δοξα" τραβα..
  “Διώξε το φόβο” λεει το - θεωρειο-... και καλα που υπαρχουνε αυτες οι αντιστασεις οπως λεει & στο 1:05..
  ΣOYΡEΑΛΙΣΤΙΚΗ εμπειρία χαραχτηρηστηκε από την Πρωθυπουργό της ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..
  Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ... Η καλοκαιρινή ημέρα.. & με 20.000 σπιτια και 9.000 επιχειρήσεις βυθισμένες ...
  ..ολοκληρη η Αυστραλια βυθιζεται..?
  αλλα στην Παρνηθα οι παρανομες υλοτομιες καλα κρατουν..ακομα και για το χαβαλε..με την ανέχεια του ανύπαρκτου ελέγχου..

  **Την ΠΑΓΚΑΛΙΑΔΑ την ειδατε ?..Μαζευτηκανε και τοσα πολλα..!
  ειδα και δεν ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ..για το τι ξεστόμισε ο ΧΟΝΤΡΟΣ στο Κολεγιο της ΟΞΦΟΡΔΗΣ.!!!
  σημερα "ψιλο-μαζευτηκε" δικαιολογοντας με τον δικο του τροπο την "ΠΕΡΙΕΡΓΗ" & επικυνδινη συμπεριφορα του...
  και ακομα συνεχιζουμε να τον ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΜΑΣ.!

  **Οι υπεύθυνοι της κατάντιας μας, σήμερα μας απειλούν για χειρότερα εάν δεν ακολουθήσουμε την συνταγή της σωτηρίας που μας υποδεικνύουν!!!

  **Ακουστηκε σημερα στην βουλη για το πως αντιλαμβανονται την ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ..οταν αυτη αφορα τους λαθρομεταναστες απο στους διακινητές τους ...αλλα ΟΧΙ οταν αυτη αφορα τους Πολιτες απο τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΤΑ "ΠΡΟΙΟΝΤΑ" ΤΟΥΣ ..και ακομα συνεχιζουμε να τους ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.

  **Θέλουν, λοιπόν να μας σώσουν, με μία ανάπτυξη που δεν έρχεται αλλά μέχρι να έρθει επιδίδονται στο άδειασμα της δικής μας τσέπης,
  στη μείωση του δικού μας βιοτικού επιπέδου, στην απώλεια των δικών μας εργασιακών, ασφαλιστικών, εκπαιδευτικών δικαιωμάτων...κλπ.!

  **Σε αυτή την Ελλάδα, της απαξίας των πάντων, της ισοπέδωσης των θεσμών, στην Ελλάδα της κυβερνητικής προπαγάνδας και των πολιτικών πυροτεχνημάτων, καλούμαστε σήμερα εμείς να σταθούμε, εμείς να συνεισφέρουμε, εμείς να υπομένουμε έναν κατοχικό ζυγό,
  για να μην πληρώσουν εκείνοι που πραγματικά, ενσυνείδητα, κατ' επανάληψη και προς ίδιον όφελος λειτούργησαν...μεχρι και την ΕΥΝΟΗΤΗ ενεργια του Δημαρχου Στιλυδας προσπαθουνε με διαφορα παπαγαλακια να ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ & να ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.
  που αν δεν ητανε ενα τοσο αναγνωρισημο προσωπο..ΑΛΙΜΟΝΟ τι τον περιμενε..
  Ολη η εξαντληση της παραδειγματικης τιμωριας ..σε καποιον που ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΥΨΩΣΗ ΑΝΤΙΣΑΣΗ.
  (που στο φιναλε ζητησε να μην χαλανε τους ηδη υπαρχοντες & πληρωμενους δρομους εδω και 25 χρονια..προκειμενου να τους υποχρεωνουνε να παιρνουν απο τα ΔΙΟΔΙΑ.)

  **Η σημερινή κυβέρνηση της Ισλανδίας έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα.ομως...
  Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις.
  Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση.
  Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά Golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται.
  Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών. δειτε εδω http://www.ramnousia.com/2011/01/blog-post_6723.html

  **Δεν είναι ο καλλιτέχνης που άλλαξε, είναι η εποχή τόσο σκάρτη
  Το πορνό και το ποδόσφαιρο είναι δύο καταστάσεις στις οποίες δεν μπορώ να συμμετάσχω,
  αλλά μπορώ να τις δω σαν καθρέφτη της κοινωνίας.
  Την πρώτη φορά που άκουσα τραγούδι του Τζίμη Πανούση με μάλωσε η μάνα μου.
  Ηταν αρχές των '80ς, όταν η ιστορική κασέτα με τις «Μουσικές Ταξιαρχίες» τρύπωσε σε φοιτητικά κασετόφωνα και μαθητικά Walkman.
  Τριάντα χρόνια μετά, ο Τζίμης, είναι ένας καλλιτέχνης που θέλεις να τον γνωρίσεις στα παιδιά σου...AYTA.

 54. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 14/01/2011 13:48:30

  Υπάρχουν επίσης και οι Λυριτζής-Οικονόμου για να μας προστατεύσουν από τους "επικίνδυνους" τύπου Γκλέτσου.

 55. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 14/01/2011 13:48:38

  Μη γελιόμαστε,ο Γλέτσος έκανε μία παλικαρίσια πράξη! Εξάλλου κανένα κόμμα δεν μπορεί να καπελώσει τον αγώνα του, γιατί απλούστατα ο Γλέτσος δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο Μαρξ και ο Λένιν.
  Αυτό που δεν κατάφερε ο Καρμανλής με το βασικό μέτοχο το κατάφερε ο Γλέτσος . Να διαχωρίσει τις εργολαβίες από τα ΜΜΕ. Αν δεν πληρώσουμε διόδια δεν πληρώνεται η Τρέμη και ο Πρετεντέρης!

  Το μνημόνιο και τα χρέη δεν βγαίνουν από την παραγωγή και τις περικοπές μιας χώρας. Οι υπολογισμοί εξαθλίωσης έχουν γίνει από την εποχή τη κατάρρευσης του χρηματιστηρίου. Ακολούθησαν οι πιστωτικές κάρτες και τώρα μία κάρτα με όλα τα δεδομένα του πολίτη.

  Συμφωνώ με τον φίλο politikario "Ο ΓΑΠ το έχετε διαπιστώσει κι εσείς είναι πολύ μπροστά σε ότι αφορά την ατζέντα των θεμάτων και ειδικά των εθνικών"

  Ο ΓΑΠ κάνει προσεκτικές κινήσεις. Ρήμαξε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και για το τέλος άφησε τους "ευνοημένους".Να παίξουν για λίγο καιρό
  ακόμη το παιχνίδι του, μέχρι να έρθει η σειρά τους.

 56. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 14/01/2011 13:54:20

  Συζήτηση για το το τίποτε με αφορμή το τίποτε. Δεν είδα ποτέ κανέναν δήμαρχο να παίρνει μπουλντόζα και να γκρεμίζει τα αυθαίρετα των καφετεριάδων και σκυλάδων, και λοιπών "χορηγών", των εκάστοτε δημάρχων.

  Τα κέντρα των πόλεων και κωμοπόλεων είναι κατειλημμένα από κιόσκια δοκούς, μπάρες και τραπεζοκαθισματα, οι πεζόδρομοι φραγμένοι και οι πλατείες τίγκα από λογής παραφερνάλια, για να μην μιλήσω για την τρομοκρατικά οχληρή ηχορύπανση. Ούτε για τα αίσχη στις παραλίες. Αυτό είναι το κατοχικό καθεστώς των πολεοδομικών ιστών της χώρας. Από εκεί ξεκινάει η καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη για ελεύθερη διέλευση και διαμονή στις πόλεις τους.

  Η παραλία της Στυλίδας είναι γεμάτη τέτοια αυθαίρετα. Που περιμένουν την μπουλντόζα τους, όχι από τα "γιουσουφάκια των καφετεριάδων" που λέει κι ο Αυριανιστής, αλλά από το κίνημα των πολιτών, αν τυχόν κάποτε ξυπνήσουν.

  Για την “τρύπα” του γραφικού τύπου δεν συζητώ, διότι το να ανοίξεις το στηθαίο προς χωματόδρομο για να μπουκάρουν τρακτέρια, datsun και γελάδες στην εθνική, εκτός από εγκληματική βλακεία, είναι και έγκλημα.

  Τα διόδια είναι εξοργιστική υπόθεση, τεράστιο πολιτικό θέμα. Πληρώνονται και διόδια, όχι για δρόμους που έγιναν, αλλά για δρόμους που ΘΑ γίνουν. Μέχρι και ο Ανδριανόπουλος σκίζει τα ρούχα του γι αυτό. Υπάρχει ογκούμενη διαμαρτυρία. Όχι ψιλοτσαμπουκάδες του χωριού και της στάνης. Έχουν εδώ και χρόνια αρχίσει ενέργειες που σκοπίμως δεν προβάλλονται από τα μέσα, αλλά και από τα μπλογκς, που προτιμούν να σύρονται πίσω από σουξεδιάρικα ψιλοσκάνδαλα. Πότε το μοντέλο που χτύπησε με τσόκαρο τον γνωστό δικηγόρο, πότε τον πάλαι ποτέ βλαχογκόμενο που τον ξέχασε και η περιπτερού της γειτονιάς του στο Athens city και πήγε τζάμπα διακοπές με τις ψήφους των κορόϊδων.

  "Επανάσταση" σημαίνει (αν σήμερα σημαίνει κάτι) να ξυπνήσουν τα κορόϊδα, όχι να γίνουν διπλά κορόϊδα....

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Professor Moriarty 14/01/2011 16:16:28

   Για την “τρύπα” του γραφικού τύπου δεν συζητώ, διότι το να ανοίξεις το στηθαίο προς χωματόδρομο για να μπουκάρουν τρακτέρια, datsun και γελάδες στην εθνική, εκτός από εγκληματική βλακεία, είναι και έγκλημα.

   A, γειά σου.

   • ο ξένος avatar
    ο ξένος @ Γιώργος 14/01/2011 16:42:42

    Ησυχάστε, η "τρύπα" του γραφικού τύπου έκλεισε, τρακτέρια και ντάτσουν (αγροτικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για όργωμα, σπορά, συγκομιδή, μεταφορά ζωωτροφών κτλ), μπουκάρουν στην εθνική από τα διόδια. Όμως, χάρις στο δήμαρχό τους, οι αγρότες δεν χρειάζεται να γίνουν έμποροι ναρκωτικών, ώστε να βρίσκουν καθημερινά, επιπλέον, 6.000 δραχμές!!! για να πάνε στο χωράφι τους (ή και 12.000 δραχμές, αν πρέπει να περάσουν από την αποθήκη για να πάρουν και την τσάπα).

    • Professor Moriarty avatar
     Professor Moriarty @ ο ξένος 14/01/2011 17:25:41

     Και με τις 6000 δρχ θα μπορούν να πίνουν δυόμιση φραπέδες περισσότερους στις καφετέριες της παραλία Στυλίδας. Εις υγείαν των κορόϊδων.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Professor Moriarty 14/01/2011 23:44:26

      ....είπε ο προφέσορας και άδραξε το δικράνι με τα ηλιοκαμμένα μπράτσα του για να φορτώσει τα δεμάτια στην καρότσα.
      Τι να του πουν οι καλοπερασάκηδες της Στυλίδας που ξημεροβραδιάζονται στο Zonar's και στο Πεντελικόν.

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Κάποιος 16/01/2011 00:54:51

      ... δικράνια και τσουγκράνες έχω στο εξοχικό... Αλλά γουστάρω πιό ευγενή σπορ. Τις ανηφόρες που ανεβαίνει το ίνδαλμά σου με 4Χ4 εγώ τις ανεβαίνω τρέχοντας.

     • ευτυχια avatar
      ευτυχια @ Professor Moriarty 16/01/2011 01:15:24

      Θα σε μαλώσω πάλι, προφεσορα, δημιουργείς φαντασιώσεις βραδιάτικα

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Professor Moriarty 16/01/2011 01:56:33

      Και ο Ντεγκρέτσια είναι ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα και βασιλεύς της Ελλάδος. Ο ΓΑΠ κάνει αστείους χρόνους στο τρέξιμο και πέφτει από ΜΒ σε ίσιωμα και άσφαλτο. Όσο για μένα, ναι, κάνω και ποδήλατο. Έχω δύο. Κούρσας και ΜΒ. Και κανό κάνω το καλοκαίρι. Άρα έχω τις προδιαγραφές τουλάχιστον για πρωθυπουργός της Ελλάδας. Την σοσιαλιστική διεθνή σας την παραχωρώ. Χα-χαα-χα

     • ευτυχια avatar
      ευτυχια @ Professor Moriarty 16/01/2011 09:00:50

      Μπράβο, αγαπητέ Κάποιε, κατάλαβες ακριβώς τι εννοούσα. Αλλά ζωή χωρίς χιούμορ, πώς την αντέχουν μερικοί?

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Professor Moriarty 16/01/2011 14:47:47

      keep on writing, I'll keep on laughing...

 57. Kasut avatar
  Kasut 14/01/2011 13:59:58

  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ;

  Η προηγούμενη κυβέρνηση καθιέρωσε μιά απίστευτη καινοτομία καταλήστευσης του κόσμου. Την επιβολή δηλ διοδίων για δρόμους που ...δεν έχουν γίνει (!) Ακόμα δε και για δρόμους που δεν έχουν σχέση με αυτούς για τους οποίους τα διόδια πληρώνονται. Το ζήτημα είναι σχετικά απλό. Ουδείς δικαιούται να χαρατσώνει τους πολίτες για να εξασφαλίσουν πόρους οι εργολάβοι. Είτε το κράτος τους πληρώνει με την παράδοση του έργου και στη συνέχεια μέσω διοδίων αναπληρώνει τα χρήματα που έδωσε. Είτε οι εργολάβοι με δικά τους έξοδα πραγαματοποιούν το έργο και στη συνέχεια εκμεταλλεύονται τα διόδια για ένα διάστημα μέχρι να εξοφληθούν (λχ το παράδειγμα της Αττικής Οδού). Η προκαταβολή διοδίων είναι ελληνική σκανδαλώδης εφεύρεση. Αν δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του κράτους η δεν χρηματοδοτούν οι Τράπεζες τους εργολάβους, τότε απλά το έργο δεν γίνεται...

  Tαδε εφη ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος με τον οποιο σχεδον παντα συμφωνω

  • elsoto avatar
   elsoto @ Kasut 14/01/2011 14:05:44

   Το "Σπατόσημο" το θυμάται κανείς;

   • Kasut avatar
    Kasut @ elsoto 14/01/2011 14:06:31

    Τα υπερ τριτων που ηδη πληρωνουμε τα ξερεις?

    • elsoto avatar
     elsoto @ Kasut 14/01/2011 14:10:59

     Δεν διαφωνώ σε κάτι, απλώς τώρα το θυμήθηκα. Βέβαια, αν και δεν ήταν ανταποδοτικό, η διαφορά ήταν ότι το εισέπρατε το κράτος κι όχι ο κατασκευαστής.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ elsoto 14/01/2011 14:08:48

    Ναι, ναι, αυτό που ο Μάνος μάς έλεγε ότι θα είναι... προσωρινό!

   • Θεωρείο avatar
    Θεωρείο @ elsoto 14/01/2011 14:59:12

    Στη Νέα Αρχή, που θα γίνει εν καιρώ θα πρέπει να υπάρχει ένας φόρος, ο άμεσος. Τα άλλα είναι κατ' αρχήν κοινωνικά άδικα.
    "Εγώ κάνω υγιεινή διατροφή και ζωή και έχω να αρρωστήσω 20 χρόνια, γιατί να πληρώνω για την υγεία του ανεύθυνου και απρόσεχτου που αρρωσταίνει 3 και λίγο, ή αυτού που είναι από τη φύση του ασθενικός;
    Γιατί να πληρώνω "προστασία" τύπου Σικάγο ή νυχτομάγαζων σε ασφαλιστικές εταιρίες; Αν δεν ήταν επικερδές δεν θα στοιβάζονταν τα λαμόγια να φτιάξουν άρπα-κόλλα εταιρίες ασφαλειών.
    Δεν κινούμαι με λεωφορείο, γιατί να επιδοτούνται οι ΔΕΚΟ;"
    Να πω κι άλλα;
    Αν οι δημόσιοι λειτουργοί (όχι υπάλληλοι) έκαναν το χρέος τους με καλή διοίκηση, τίμια εργατικότητα, αλληλεγγύη στο κοινωνικό σύνολο κι όχι βόλεμα, θα μπορούσαν οι κοινωνικές παροχές να είναι ψίχουλα στον προϋπολογισμό.
    Ο κομμουνισμός απέτυχε λόγω της διαφθοράς και της ηθικής κατάπτωσης και απολυταρχικής εκτροπής, όχι λόγω θεωρητικού κενού.
    Ο καπιταλισμός βασίζεται στην απληστία και στην εκμετάλευση των αδυνάτων από τους ισχυρότερους (ή μάλλον τους ανηθικότερους) γι΄αυτό η πλήρης παράδοση σ' αυτόν, είναι καταδικασμένη σε κοινωνικό κραχ, αργά ή γρήγορα.
    Αν δε νοιάζεσαι για την ευημερία του διπλανού σου, πόσο μάλλον αν ψάχνεις τρόπο να καρδαμώσεις εις βάρος του, κανένα πολιτικό σύστημα δεν σε αντέχει, είσαι δυσχώνευτος.
    Εκτός αν σ' αρέσει... το ταξίδι, το γκάμπλινγκ, η αδρεναλίνη. Τότε συλλυπητήρια στους γύρω σου.

    Петр Шорник

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Kasut 14/01/2011 14:07:19

   Με μία διαφορά. Άλλο να φτιάχνεις 62 χιλιόμετρα και άλλο... 562. Την Αττική Οδό, με εξασφαλισμένες μάλιστα παλαιόθεν τις απαλλοτριώσεις και το εκτός σχεδίου κατά μήκος της χάραξής της, εύκολα τη φτιάχνουν οι Μπομπολαίοι και οι Τζεϊεντπήδες παριστάνοντας τους μάγκες. Για τα 562 χιλιόμετρα όμως, χρειάζονται... ξένα κόλλυβα. Στην προκειμένη περίπτωση, τα κόλλυβα του ελληνικού λαού.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αυριανιστής 14/01/2011 14:08:51

    Kολυβα με ολιγη απο Hochtief και Vinci... σε σακουλακι ΓΕΚ.

    ΠΠ

 58. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/01/2011 14:01:54

  "Ορθολογική διαχείριση της επαναστατικής διάθεσης", λέει ο Επώνυμος. Για να δούμε τι μπορεί να βγεί εδώ:
  Με το λίγο Γερμανικό ιστορικο-φιλολογικό απόθεμα που μπολιάστηκε πάνω μου στα χρόνια της κακούργας ξενητιάς, πέρα από το "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε", ξέρω και ένα άλλο πανέμορφο επαναστατικό σύνθημα, σχετικά άγνωστο εδώ :
  „Friede den Hütten! Krieg den Palästen !“ ("Ειρήνη στις φτωχοκαλύβες, πόλεμος στα παλάτια").
  Είναι από το 1834, από την ιστορική προκήρυξη "Der Hessische Landbote" ("Ο Αγγελιοφόρος της Έσσης") δύο μεγάλων επαναστατών, του ιατρού - συγγραφέα Georg Büchner και του πάστορα Friedrich Ludwig Weidig.
  Στο πνεύμα αυτό, βρίσκω άκρως αντεπαναστατική την ελεύθερη διέλευση χωρίς διόδια παντός οχήματος, από Ζάσταβα έως Καγιέν (τι να πώ για τους παραπάνω).
  Προτείνω λοιπόν (και τώρα δεν είναι καθόλου πλάκα), δύο μέτρα και δύο σταθμά: Κλιμακωτά διόδια για τους άνω των 1800 κυβικών (αλμυρά γιά τους άνω των 2400), και μόνον συμβολικά (μερικά λεπτά του Ευρώ) για τους 1600 - 1800, αλλά απολύτως ελεύθερη διέλευση για τους "μικρούς".
  Καθαρή λύση φίλοι: Ειρήνη στις τετράτροχες (και δίτροχες) φτωχοκαλύβες, πόλεμος στα κινητά παλάτια.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Ο Θείος 14/01/2011 14:05:57

   Πατερναλιζεις αγρια Θειε. Ασε που θα χαρατσωσεις τον Γερμανο τουριστα που οδηγει πανω απο 1800 κυβικα και οι φθορες στο δρομο δεν εχουν σχεση με τα κυβικα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Kasut 14/01/2011 14:12:41

    Ναι άλλα άν πάρει νύχτα άτσαλα (όπως συνηθίζει, μετά το ξεσάλωμα και τα γάβ γάβ) την στροφή με ανάποδη κλίση ο δίχρονος οδηγός - "Γερμανός τουρίστας" με τον 2500άρη "Χατζηγάκη" του και πέσει πάνω στο 1300άρι Πεζώ μου, τι φταίω εγώ που θα με σκοτώσει;
    Μπορεί να σκοτωθεί κι αυτός - αλλά θα το έχει ρισκάρει.

    • Kasut avatar
     Kasut @ Ο Θείος 14/01/2011 14:14:14

     Βρε Θειε με κοροιδευεις με τα Πεζω Ραλυ τα χιλιαρια σκοτωνονται οχι με τις Ρολλς Ρους.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Kasut 14/01/2011 14:22:24

      Για "δίχρονο" οδηγό μίλησα. Με "Χατζηγάκη".
      Ρόλς ξε-Ρόλς, άν μετά την τράκα βγεί από τον δρόμο και αντικρύσει την κολόνα ή τον πλάτανο, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Ρόλς είχαν και οι άμοιροι Ντόντι και Νταιάνα.

     • Kasut avatar
      Kasut @ Ο Θείος 14/01/2011 14:24:23

      Μερσεντες Ες Κλας ειχαν.

     • Kasut avatar
      Kasut @ Ο Θείος 14/01/2011 14:25:26

      Τα διχρονα με τις κοντρες και τις σουζες σκοτωνονται σαν τα κοτοπουλα. Δεν εχω δει σκαστρες, τετραπλες εξατμισεις και λοιπα καγκουρικα σε Καγιεν. Αλλα σε Πουντο, Ραλυ, 206 Πεζω κλπ

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Kasut 14/01/2011 14:31:13

      Τελικά έχεις δίκιο, στατιστικά, ποιές είναι οι σκοτώστρες. Αλλά αυτό δεν αναιρεί το σκεπτικό μου και την πρόταση.
      Και ήταν όντως Μερσεντες, απολογούμαι

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Kasut 14/01/2011 14:12:55

    Σχέση με τα κυβικά όμως, καθώς και με την έκταση οδοστρώματος που καταλαμβάνει ένα Καγιέν, έχει σαφώς η νοοτροπία "σου ανάβω τα φώτα, κανε στην άκρη να περάσω, δε βλέπεις ότι έχω Καγιέν, ρε;".

 59. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 14/01/2011 14:11:21

  Οι δήθεν επαναστάτες
  Παρατηρήσαμε όλοι και διασπαστήκαμε ως συνήθως την τελευταία ιστορία με τα διόδια και τον δήμαρχο Στυλίδας. Μπήκε ένα λάθος δίλημμα στην ζωή μας: Απειθαρχία ή όχι. Το σωστό δίλλημα για μένα είναι: Σπάμε τις μπάρες στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής ,φέρνουμε τα κανάλια , κάνουμε και την λεζάντα μας με το σήμα της νίκης ή διαμαρτυρόμαστε μαζικά έντονα ,εξηγούμε πάμε ενωμένοι εναντίον στον παραλογισμό της κυβέρνησης! Και αυτό γιατί η δήθεν επαναστατικότητα της μεταπολίτευσης (αλλά Γκλέτσος ) είδατε που μας έφτασε; Τι απέμεινε από τα μεγάλα λόγια της γενιάς του ογδόντα, από τις καταλήψεις τους αποκλεισμούς;. Πού πήγαν οι μεγάλοι ιδεολόγοι ;Τι απέγιναν τα συνθήματα; Χάθηκαν μέσα στα γραφεία της διαπλοκής και της Ζήμενς κλπ. Πίσω από τις φανφάρες κρύβονται πάντα οι μεγαλύτεροι τενεκέδες. Η αντίδραση του Γκλέτσου και το στυλ της προδίδουν και την αρρώστια του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Αδυναμία σχεδίασης, επικοινωνίας , έγκαιρης εξήγησης, σεβασμού του πολίτη, εφαρμογή των νόμων με αποτέλεσμα να δίνουν αφορμή να παρουσιάζεται Ο τσαμπουκάς δήμαρχος που εκβιάζει το κράτος και στο τέλος το κράτος παθαίνει αυτά που παθαίνει. Δεν λέω είναι μια εκτόνωση αλλά σήμερα; Αυτό θέλουμε σήμερα; Είναι ή δεν είναι φανερό ότι αν παραδοθούμε σε παρόμοιες πρακτικές το τέλος θα είναι ολέθριο. ΄Οτι κερδίσαμε με τις σωστές επιλογές μετά τον παγκόσμιο πόλεμο θα τα χάσουμε. Η επαναστατικότητά μας θα έχει αξία αν είναι στοχευμένη ,αν καταστρέφει τις απαρχαιωμένες δομές και αντιλήψεις και στην θέση τους φέρει κάτι σύγχρονο ,αποτελεσματικό, εφαρμόσιμο. Ανθρώπους που έχουν γνώση, εμπειρία ήθος .Όχι τηλεοπτικούς αστέρες και τελειωμένους ηθοποιούς. Αν ολισθήσουμε στην αναρχία το τέλος θα είναι η εξίσωσή μας με την Αλβανία ,Βουλγαρία. Θα βαλκανοποιηθούμε και θα γυρίσουμε στην ίδια αφετηρία με τους γείτονες! Θα το χτυπάμε το κεφάλι αλλά θα είναι αργά. Για ρωτήστε τι μεροκάματα παίρνουν σήμερα σ αυτά τα κράτη!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 14/01/2011 14:38:19

   Είμαστε Βαλκάνιοι, αναντάν παπαντάν. Και τιμή μας. Τα Βαλκάνια είναι και θα είναι εξίσου Ευρώπη, αυθεντική, όσο και η Γαλλία ή Ισπανία. "Antemurale Cristianitatis", που έλεγε ο μεγάλος Κροάτης συγγραφέας Miroslav Krleza (όχι ο Klose).
   Πρέπει ως λαός ν' αποκτήσουμε επιτέλους αυτογνωσία. Και να μή παρασυρόμαστε από τα πρόσκαιρα και εφήμερα σκαμπανεβάσματα της Ιστορίας, της βραχείας διάρκειας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 14/01/2011 16:05:25

   Για το αν "ΘΑ" παίρνουμε μισθούς Βουλγαρίας, πήγαινε ρώτα καλύτερα τους εργαζομένους της (κερδοφόρου) ΝΕΟΓΑΛ για να σου πουν πόσο άστραφτε η λεπίδα του μαχαιριού που τους έβαλαν στο λαιμό τα αφεντικά τους. Κοντά πέφτει και γεωγραφικά η Βουλγαρία...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 14/01/2011 16:26:26

    "Συνεταιριστική" επιχείρηση και αυτή, με "συνεταιριστικά" αφεντικά, χα χα, από αυτές που στήνανε και ξεστήνανε πάσοκες, νουδού και σαφώς "αριστερότερα"!
    Είπαμε, όποιος έχει την εξουσία να δίνει τον ορισμό των λέξεων, έχει γενικά την εξουσία!

 60. Aggelos avatar
  Aggelos 14/01/2011 14:22:43

  ακουω τωρα την κοντρα Παπαρηγας γαπ στη βουλη για την Τουρκια..

  δεν το περιμενα οτι θα το πω ποτέ..
  αλλα Μπραβο κΚΕ ,ειναι το μονο φανερα πατριωτικο κομμα πια..
  Ντροπη στον Καρατζαφερη..

  η ΝΔ τι κανει?ο Σαμαρας ειναι πατριωτης,,αλλα κοιμαται?

 61. zame avatar
  zame 14/01/2011 14:23:28

  Συμφωνώ απόλυτα με
  Την -ορθολογική διαχείριση της επαναστατικής διάθεσης.την θεωρω ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ.
  αλλα μεχρι να ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ πρεπει να ΞΕΧΙΛΩΝΟΥΜΕ ποσο ακομα την ΑΝΟΧΗ .
  αλλα αυτο το-Δεν φανταζόμουν καν ότι η αδυναμία δανεισμού ήταν τελικά ο πυρήνας του σχεδίου υποταγής της χώρας!- ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ? εδω τοσα ταξιδια εκανε ο gap..Διαλαλοντας την αναξιοπιστια μας σαν χωρα και λαο...ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ προκειμενου να πουλησω μετα την ΛΥΣΗ του..δεν σας λεει τιποτα ?
  *Οσον αφορα το σεναριο ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ..για ψαξτε λιγο καλυτερα. & θα το δειτε
  σε πολυεπιπεδες ..εκδοχες.

 62. ο ξένος avatar
  ο ξένος 14/01/2011 14:48:12

  Η εμπειρία διδάσκει ότι αν κάτι πρέπει να αντιπαλέψουμε είναι ακριβώς "η ορθολογική διαχείριση της επαναστατικής διάθεσης", που στην πράξη σημαίνει "κάτσε στ' αυγά σου και στοιχίσου πίσω από ένα κόμμα".
  Όπου οι πολίτες έδρασαν αυτοβούλως, με ΔΙΚΑΙΟ αίτημα, η δράση τους έφερε αποτέλεσμα, γεγονός που "μπλοκάρει" τους θεωρητικολογούντες. Γενικά, "μπλοκάρονται", όταν το αφηρημένο γίνεται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ίσως γιατί τότε ο "λόγος" τους δείχνει χωρίς ιδιαίτερη σημασία.
  Αναφέρω ένα παράδειγμα, του αυτοδιαχειριζόμενο πάρκου στα Εξάρχεια.
  Μια πλατεία-ελεύθερος χώρος, υπερπολύτιμος στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε με το "έτσι θέλω" των κατοίκων. Και τί δεν είπαν (π.χ. επέσειαν τον κίνδυνο τραυματισμού, όταν εθελοντής έσπαγε με κομπρεσέρ τα τσιμέντα!).
  Σήμερα, υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος σε μια υπερπυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ αν είχε γίνει "ορθολογική διαχείριση της επαναστατικής διάθεσης", στη θέση του μπορεί να στεγάζονταν και τα καινούργια γραφεία της ΝΔ!

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ο ξένος 14/01/2011 14:51:04

   η εμπειρία που αναφέρεις είναι άσχετη. καμία σχέση στο μέγεθος και την πολυπλοκότητα των δυο ζητημάτων (παρκάκι-κράτος)

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ο ξένος 14/01/2011 17:27:56

   Συγγνώμη, βλέπεις να υπονοώ "κάτσε στα αυγά σου" πουθενά στην ανάρτηση; Και γιατί τα υπόλοιπα που λες για αυτόβουλη δράση των πολιτών έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέω εγώ στην ανάρτηση; Μια χαρά μπορούν να έχουν βάση και το ένα και το άλλο.

 63. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/01/2011 14:58:37

  γεμίσαμε οπαδούς της θεωρίας του χάους

 64. εναον avatar
  εναον 14/01/2011 15:20:48

  Ο Γκλέτσος δεν είναι ούτε επαναστάτης ούτε διαπλεκόμενος νομίζω. Μία χαρά είναι, ίσιος, όπως θα έπρεπε να είμαστε και εμείς οι υπόλοιποι, που είναι πολύ εκνευριστικό διότι αφού δεν του μοιάζουμε, είναι ηλίου φανερότερο ότι πρέπει να βρούμε κάτι να φταίει, και το προφανές, αυτό που είναι ανάμεσα στο πληκτρολόγιο και την οθόνη, δεν μας κάνει.

 65. zame avatar
  zame 14/01/2011 15:28:23

  ΑΠΑΡΕΤΙΤΕΣ & ΧΡΗΣΙΜΕΣ οι ΕΜΠΕΙΡΙΚΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ στην (αυτο ελειπε)
  ορθολογική διαχείριση της επαναστατικής διάθεσης”, που στην πράξη σημαίνει “κάτσε στ’ αυγά σου και στοιχίσου πίσω από ένα κόμμα”-....EEEEE.OXI ETSI...
  ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΙΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

  ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ !! το “μπλοκάρονται”, όταν το αφηρημένο γίνεται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ..
  γιαυτο μην το μπερδευετε.. το θεμα των διοδιων..ΕΝΑ-ΕΝΑ..ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΗΡΕΜΑ (οσο αυτο ειναι δυνατον) ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ

 66. karenin avatar
  karenin 14/01/2011 15:44:52

  Πολιτειακή ηθική που δεν υπάρχει, και κατά συνέπεια περιφρόνηση των θεσμών και των νομων από όλους. Βίοι παράλληλοι, η πολιτεία και οι πολίτες, σαν τις ράγες του τραίνου δεν σμίγουν πουθενά.
  Και ας μην σκούζουν σαν τα ορφανά οι καθεστωτικές αντιλήψεις. Στον Ταρζαν, τον Αυτιά και και κάθε άλλο παπαρα δημοσιογράφο καταφεύγει ο πολίτης. Ετσι μας μάθανε, το πρόβλημα λύνεται αν πάρει δημοσιότητα. Ο Γλέτσος δεν έκανε τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.
  Προς το παρόν μας ενώνουν τα σκουπίδια και οι μπάρες, αλλά δεν φθανει. Φοβισμένος αλαφιασμένος, χωρίς διέξοδο ο κόσμος βράζει στο ζουμί του. Οι από πάνω δεν μπορουν, και οι από κάτω δεν γουστάρουν να κυβερνηθούν άλλο έτσι. Ας ελπίσουμε αυτή την φορά ηαντίδραση να μην εκφυλισθεί μόνο σε οικονομίστηκα αιτήματα.
  Επώνυμε, το σύστημα έχει εφεδρείες. Οσο πιο μεγάλη είναι η αντίδραση, τόσο μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα προσφέρουν την καλύτερη.

 67. Χάρρυ Κλυνν avatar
  Χάρρυ Κλυνν 14/01/2011 17:01:32

  Οι επαναστάσεις δεν τελειώνουν, όσο δεν τελειώνουν οι αιτίες που τις προξένησαν…

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Χάρρυ Κλυνν 14/01/2011 17:11:41

   Ακριβως..!!

  • Kennan avatar
   Kennan @ Χάρρυ Κλυνν 14/01/2011 17:49:35

   Είμαι αραχτός και πίνω το φραπεδάκι μου με καμιά τριανταριά ζάχαρες και κανα δυό αστακούς να περπατάνε στο πάτωμα και τσααακ σκάει ένας επαναστάτης. Ίσα ρε μεγάλε με τρόμαξες, πρόσεξε μη σκίσεις κανα καλσόν.

 68. ευτυχια avatar
  ευτυχια 14/01/2011 17:19:36

  Ο Γκλέτσος αντιστάθηκε σε όλες τις προσπάθειες καπέλωσής του, τόσο από πολιτικά Κόμματα που έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις, όσο και από το "Κίνημα των Διοδίων". Ο ίδιος έδρασε όπως κάποιος πολίτης με διευρυμένες εξουσίες που νιώθει ότι τον κοροιδεύουν και αποφασίζει να δράσει. Τον άκουσα να λέει ότι δεν ήθελε να καταλύσει την νομιμότητα αλλά αντίθετα να την περιφρουρήσει. Εξάλλου δικαιώθηκε άμεσα τόσο απ την Μπατζελή που είπε στο ΑΛΤΕΡ οτι η εταιρεία παρανόμησε όταν έκλεισε τον παράδρομο χωρίς απόφαση της τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο κι απ το Υπουργείο που έσπευσε να εκδώσει τις κάρτες που διεκδικούσαν.Όσο για τον θυμό που όλοι νιώθουμε, ας προσπαθήσουμε να τον διοχετεύσουμε σε θετικές συμπεριφορές και όχι και προσωπικές μαγκιές. (Η κίνηση Γκλέτσου θεωρώ ότι ανήκει στις πρώτες)Ας απαγκιστρωθούμε από το Κράτος κι ας πάρουμε θετικές πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίσουν την ζωή μας κι εμάς. Οι επαναστάσεις χωρίς αιτία είναι συνήθως υποκινούμενες απ τους εχθρούς μας. Α! και να μην ξεχάσουμε να ψηφίσουμε την επόμενη φορά-όχι να πάμε για μπάνιο

 69. Kostas D avatar
  Kostas D 14/01/2011 17:22:04

  Πες τα....
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ξανα!!
  Αυτα ειναι τα αποτελεσματα της..

 70. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/01/2011 17:31:37

  Για αυτό χρειαζόμαστε έναν δυο τρείς.... χίλιους Γλέτσους!
  Άιντε ωρέ τσολιάδες Έλληνες! Να ισιώσουμε τις φουστανέλλες.

  • ευτυχια avatar
   ευτυχια @ Strange Attractor 14/01/2011 17:36:17

   Είσαι άδικος, professor.., πάντως εμείς δεν πληρώνουμε διόδια για να πάμε στην δουλειά μας. Πληρώνουμε άλλα φέσια, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Και τι μας ενδιαφέρει εμάς τι θα κάνουν τα 6.000? Είναι άδικο ή όχι να τα πληρώνουνε?

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ ευτυχια 14/01/2011 18:17:13

    Μς αδικείς. Εγώ δείχνω αλλού κι εσύ κοιτάς το δάχτυλο. Δεν τόπιασες το υπονοούμενο ....

 71. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 14/01/2011 17:33:25

  Παρατηρώ με περίσκεψη την απροθυμία του ΚΚΕ να συμπαρασταθεί στις ενέργειες του τέκνου της (αλλά και κάθε Ρομπέν ή Ζορρό της εποχής του Μνημονίου). Δεν είναι τυχαίο, γιατί, αντίθετα απλώς, με τους ευκαιριακούς χειρισμούς των πολιτικών μας, που δεν υπακούουν σε κανένα κεντρικό σχεδιασμό, το ΚΚΕ εκφράζεται μονολιθικά και κεντρικά. Και έχουν επιστημονική αντίληψη της προπαγάνδας και της πολιτικής, γενικότερα.
  Χωρίς να κάνω σύγκριση τάξεως μεγέθους, υπενθυμίζω, για να πάρουμε, προς στιγμήν, την σκέψη μας από το επίμαχο θέμα, τα γεγονότα του Πολυτεχνείου ή της Πλατείας ΤιένΑνΜεν. Εκεί κατάλληλοι χειρισμοί (όσοι τους είδαν σαν αδυναμίες είναι, απλώς, αφελείς) επέτρεψαν να εκδηλωθεί πρόωρα η λαϊκή οργή και να ωφεληθεί ο προβοκάτορας. Στο Πολυτεχνείο κερδισμένες βγήκαν οι ΗΠΑ, που απαλλάχτηκαν από τον ενοχλητικό (ιδέ πόλεμο Γιόμ Κιπούρ) Παπαδόπουλο και τους επίδοξους "Κανταφικούς" του Ελληνικού Στρατού, ενώ στην Πλατεία ΤιενΑνΜεν οι σημερινοί επικεφαλής του ΚΚΚ, που έβαλαν στη φυλακή τους ηγέτες της "αντιπολίτευσης". Και στην Ελλάδα και στην Κίνα κάθε επίδοξος επαναστάτης καταγράφηκε, αξιολογήθηκε, εξουδετερώθηκε! Στο ΕΜΠ δεν χάθηκε ούτε ώρα μαθημάτων από τα γεγονότα μέχρι το καλοκαίρι του '74 και αυτό τα λέει όλα! Το ΚΚΕ και εκεί δεν στήριξε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αν και τα καπηλεύεται εκ του ασφαλούς πλέον, διότι δεν είχε δυνατότητα ελέγχου και αξιοποίησης τους και αντιλαμβανόταν ότι, ωφελούν τον "αντίπαλο". Και εδώ, λοιπόν, την ίδια εξήγηση έχει η στάση του.
  Κινήσεις σαν του Γκλέτσου είναι χρήσιμες στην εξουσία: Ελέγχοντας τα ΜΜΕ μπορεί να "αυξομειώσει" την σημασία τους, να δικαιολογήσει στους πολλούς διάφορα κακά, που συμβαίνουν ή θα συμβούν και να τις μετατρέψει σε άλλοθι για διάφορα μέτρα και κινήσεις.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΠΗΛΕΑΣ 14/01/2011 17:37:25

   Ένα στηθαίο έριξε ο καημένος για να μπαίνουν τα τρακτέρ στην εθνική, και έμπλεξε. Τι Ζορρό τον έκαναν, τι Ρομπέν. Φαντάζομαι πως σαν τον Φόρεστ Γκάμπ, ούτε που κατάλαβε τι του συμβαίνει, και προσπαθεί να το διαχειριστεί όσο μπορεί. Χθες τον είχε τιμητικό καλεσμένο ο Ζούγκλας, με χιλιάδες φιλοφρονήσεις κι αυτός ανάθεμά με αν αντιλήφθηκε τι πάνε να του φορτώσουν στις πλάτες του ως πρωτοπόρο της ανατροπής. Μέχρι και Κολοκοτρώνη τον είπε κάποιος.

 72. leste avatar
  leste 14/01/2011 18:10:36

  ''Ο μεγάλος κίνδυνος στη φάση αφύπνισης, στην οποία βρίσκεται η κοινωνία αυτή τη δεδομένη στιγμή, είναι να σπρωχθεί έντεχνα η κοινωνία προς μία βεβιασμένη και εξ υπαρχής καταδικασμένη εξέγερση, η οποία θα χρησιμεύσει ως άλλοθι για την επιβολή ακόμη βαρύτερου ζυγού, οικονομικού και πολιτικού, εις βάρος της κοινωνίας μας.''
  Μέχρι στιγμής δεν πείθομαι ότι θέλουν να μας σπρώξουν σε μια βεβιασμένη και εξ υπαρχής καταδικασμένη εξέγερση. Γιατί μια εξέγερση ποτέ δεν μπορεί να είναι απόλυτα ελέγξιμη και δεν αποκλείεται να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Γνώμη μου είναι πως θα προσπαθήσουν να διοχετεύσουν την συσσωρευμένη οργή που υπάρχει σε μια πιο ελεγχόμενη αποσυμπίεση. Ή καλύτερα πολλές μικρότερες αποσυμπιέσεις. Αυτό που μάλλον θέλουν είναι να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας και δεν είναι δύσκολο να γίνει όσο δεν βρίσκουμε τον πραγματικό μας αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο ότι για δεύτερη συνεχή μέρα(χθες και προχθες) η Τρέμη από το κεντρικό δελτίο του Megα έλεγε και ξανάλεγε “ότι περιμένουν να πλακώσει,ο κόσμος,στο ξύλο τους απεργούς”. Το είπε σαν κάτι που το απεύχεται αλλά όπως και να χει (με την επανάληψη και επιμονή σε αυτήν την σκέψη) τα λόγια μένουν και η ιδέα αποτυπώνεται στο μυαλό του καθενός.
  ''Ας απολαύσουμε λοιπόν την ψυχική ανάταση που μας δημιουργεί ο Γκλέτσος, αλλά ας μην πιστέψουμε σε αυτήν. Και κυρίως: Ας διαχειριστούμε την επαναστατικότητά μας ορθολογικά, υπολογισμένα και με στόχο. Για να μην κινδυνεύσουμε η εσχάτη πλάνη να αποδειχθεί χείρων της πρώτης.''
  Το κλειδί για μένα είναι στο κλείσιμο και αν έπρεπε να ξεχωρίσω μια λέξη αυτή θα ήταν ο στόχος. Σε κάθε αγώνα υπάρχει ένας στόχος υπάρχει και ένας αντίπαλος. Ο Επώνυμος το αποσαφηνίζει από την αρχή αντίπαλοι μας η κυβέρνηση Παπανδρέου και ΔΝΤ στόχος η εκδίωξη τους. Να κερδίσουμε και οι δύο είναι αδύνατον. Για να νικήσουμε πρέπει ο αντίπαλοι και όσοι έχουν ποντάρει σε αυτούς να χάσουν. Κακά τα ψέματα μέχρι στιγμής χάνουμε μόνο εμείς και χάνουμε καθημερινά. Χάνουμε δουλειές,χρήματα,δικαιώματα,ελευθερίες... κοινώς μας παίζουν μονότερμα.
  Μα ο Γκλέτσος κέρδισε έγραψε ένας φίλος . Θα διαφωνήσω, δεν κέρδισε απλά μείωσε τις απώλειες για τους κατοίκους της περιοχής του,είναι κάτι ,είναι πιθανότατα μια απόκρουση ,αλλά μόνο με αποκρούσεις δεν παίρνεις τη νίκη. Γιατί για να νικήσει κάποιος θα πρέπει ταυτόχρονα να έχει χάσει ο αντίπαλος και ποιος έχασε στην Στυλίδα όταν το κόστος για τις κάρτες ελευθέρας,αντί να περάσει στην εταιρία, περνάει στο κράτος και στη συνέχεια στους υπόλοιπους από εμάς;
  Υ.Γ. Βεβαία,καμιά φορά μια καλή απόκρουση μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογία αντεπίθεσης.

  • EtsiMareSei avatar
   EtsiMareSei @ leste 15/01/2011 00:39:50

   Μπράβο σου"leste" γιατί ...εξετάζεις το όλο ζήτημα νηφάλια απ΄το μηδέν με μεθοδικότητα και σε πολλά επίπεδα μάλιστα.
   Η άποψη σου εδράζεται αν μη τι άλλο σε μια βάση τεκμηρίωσης(με υποσημειώσεις βεβαίως και μέσα απ΄την απτή πραγματικότητα) το γιατί ακριβώς κατέληξες σε αυτά που λες.
   Τέτοιες επισημάνσεις πραγματικά ελπίζω να μην περνάνε απαρατήρητες μέσα στον καταιγισμό των σχολίων...

   • leste avatar
    leste @ EtsiMareSei 15/01/2011 15:28:34

    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

 73. Θεωρείο avatar
  Θεωρείο 14/01/2011 18:44:51

  Η επίθεση ξεκίνησε από τη Χαλκίδα.
  Άλλο μέτωπο η Βουλή (Σακοράφα), τα διόδια, η αυτοοργάνωση (ΣΠΙΘΑ).
  Καθήκον μας η συστράτευση, η συμμετοχή χωρίς διαβολοσκορπίσματα και εξυπναδικισμούς.
  Όταν ξεκινάει η επίθεση και τους έχεις πάρει φαλάγγι φωνάζοντας "Αέρα", δεν σταματάς. Να μην πάρουν ούτε ανάσα!
  Δεν θα καταλάβουν από πού τους ήρθε!
  Αέραα!!!!

 74. Ελεύθερη Κυριακή avatar
  Ελεύθερη Κυριακή 14/01/2011 19:56:12

  Ξεκινάει η προσπάθεια καπελώματος του γνήσιου κινήματος των διοδίων από τους γνωστούς επαγγελματίες της αντίδρασης.Μόλις τώρα στις ειδήσεις του ALTER έπαιξε το άνοιγμα των διοδίων από το ΠΑΜΕ.Τόσους μήνες που άνοιγαν τα διόδια οι απλοί πολίτες δεν υπήρχε καμμία αναφορά από κανένα κανάλι.Προσοχή, οι καιροί είναι πονηροί και η προβοκάτσια παραμονεύει.Μακριά από κομματικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, αυτοργάνωση και πολιτική ανυπακοή μόνο.

 75. Aris avatar
  Aris 15/01/2011 00:59:37

  Ενδιαφέρον άρθρο, όμως δεν κατάλαβε τι έρχεται μετά την πτώση του ΓΑΠ και τον διωγμό του ΔΝΤ. Δηλαδή στο άρθρο δεν γίνεται καμία αναφορά για την επόμενη μέρα (ή τη μέρα μετά (the day after) που συνηθίζει να λέει ο Πολ Γερουλάνος), διότι εάν δεν προκύψει από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. τότε δεν βλέπω τίποτα το θετικό. Και όλα αυτά τα συζητάμε όταν η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας δίνει +8% στο ΠΑΣΟΚ... Στημένη ξε-στημένη περισσότερο προβληματίζει η απαξίωση της ΝΔ παρά το +8% για το ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε πως εδώ έχουμε δει και χειρότερα, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ να κοντεύει να περάσει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις καμιά 15αριά μήνες πριν αλλάξει χέρια η εξουσία στον τόπο μας, αλλά αυτό είναι πλέον ιστορία...

 76. Aris avatar
  Aris 15/01/2011 01:04:45

  Σε ότι αφορά τον Γκλέτσο, αυτός ο Β. Χιώτης θέλει να λέγεται δημοσιογράφος; Η ειρωνεία συμπεριλαμβάνεται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας; Πήρε τηλέφωνο τον Γκλέτσο από το ραδιόφωνο όπου δουλεύει(;) με μοναδικό σκοπό να τον ειρωνευτεί και να τον προσβάλλει. ΕΣΡ για αυτές τις συμπεριφορές δεν υπάρχει; Μόνο για τον Τράγκα υπάρχει το ΕΣΡ που λέει και πέντε αλήθειες;

 77. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 15/01/2011 01:54:34

  Σκεφτόμουν, αν ζούσαμε στο "1984" και εγώ ήμουν ο Μεγάλος Αδελφός, πόσο χρήσιμος θα μου ήταν ο κάθε Γκλέτσος: Νοιώθοντας την οργή των πολιτών-υπηκόων μου θα χρησιμοποιούσα Γκλέτσους για να ξεθυμαίνουν αυθόρμητα (αλλά και ελεγχόμενα) διοχετεύοντας την σε ζητοκραυγές για τον "ήρωα της επανάστασης". Κάτι σαν τον "φίλαθλο", που ασκείται πίνοντας μπύρες και συμμετέχει στον αγώνα ουρλιάζοντας μπροστά στην τηλεόραση.
  Και δεν θα φοβόμουν καθόλου την δόξα του. Για την ακρίβεια, θα χρησιμοποιούσα τους πιό ξετσίπωτους των δημοσιογράφων για να τον ανεβάσω στα ουράνια με χαρακτηρισμούς υπερθετικούς και υπερβατικούς. Όσο πιό ψηλά, τόσο πιό καλά. Να φτειάξω μια ανθρώπινη φούσκα. Γιατί δεν θα έπαυε ποτέ να είναι Γκλέτσος. Υπάρχουν και τα πραγματικά του όρια. Κι έτσι, όσο πιό πολλοί πιστέψουν σε όσο περισσότερα από αυτόν, τόσο το καλύτερο. Δεν θα αργούσε να σκάσει η φούσκα του! Και όσο πιό πολλοί και πιό έντονα απογοητευόντουσαν, από τον πεπτωκότα "μπροστάρη", όπως απογοητεύτηκαν και τόσες φορές από τόσους στο παρελθόν, τόσο πιό πολλοί και πιό αδιαμαρτύρητα θα δεχόντουσαν την επικυριαρχία μου.
  ΥΓ. Ευτυχώς, ακόμα και στον Antinews, υπάρχουν και αφελείς, που, άθελά τους, θα έπαιζαν το παιγνίδι μου και θα κοίμιζαν κόσμο με την θέωση ενσταντανέ μπουλντοζέρος.

 78. Kasut avatar
  Kasut 15/01/2011 04:43:03

  Ενταξει ρε παιδια το καταλαβαμε. Για το καλο του αγωνα εναντιον του ΔΝΤ ο Γκλετσος επρεπε να καθοταν σπιτι του και ο αγροτης να πληρωνει 20 ευρω ημερησιως για το χωραφι του. Δικαιωνεται ο Χιωτης.

 79. Γιώργος avatar
  Γιώργος 15/01/2011 09:30:07

  Απίθανα σχόλια σήμερα το πρωί στην ΕΤ2 για τον Γκλέτσο. Ο ένας έλεγε ότι ο "Γκλέτσος όπως κι οι επαναστάτες του '21 προσπάθησαν να αλλάξουν κάτι σ αυτόν τον τόπο''.
  Ένας άλλος απίθανος είπε το σύνθημα "όλη η Ελλάδα είναι Γκλε".
  Έρμο Ελλαδιστάν που κατήντησες, να εξισώνονται οι τηλεπερσόνες με τους Κολοκοτρώνηδες και τους Καραισκάκηδες.

 80. Πυθία avatar
  Πυθία 15/01/2011 21:10:30

  Ο Φάκτορας έχει δίκιο στο ότι προσπαθούν να μας "εξωθήσουν" σε μια εξέγερση ώστε να τελειώνουν με μας. Όσο δεν μας "βαζουν στο γύψο" αποτελεσματικά, έχουν έναν εκνευρισμό. Εδώ βρίσκεται και η απάντηση στο ερώτημα που στοιχειώνει τους μπλόγκερς : "Γιατί δεν ξεσηκώνονται οι Έλληνες;". Γιατί είναι συνετοί. Ξέρουν ότι σε ένα γενικό ξεσηκωμό θα βγουν νικημένοι, για το λόγο αυτό ανοίγουν πολλά διαφορετικά μικρά μέτωπα αντίδρασης. Απόγονοι των Κλεφτών είναι, ξέρουν από κλεφτοπόλεμο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Πυθία 15/01/2011 21:16:17

   !!! Όντως, έχεις δίκιο, λειτουργεί το ένστικτο αυτοσυντήρησης! Δεν το είχε σκεφτεί!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 15/01/2011 21:16:40

    *είχα

 81. παπατζες avatar
  παπατζες 16/01/2011 00:39:35

  ANTE NA MAΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!ΧΑΧΑΧχαχαχαχαχαχαχαχΧΑΧΑΧΑΧ

 82. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 16/01/2011 01:27:23

  Αν φαντασίωση θεωρείς εσύ το τρέξιμο, για μένα είναι απτή πραγματικότητα. Μπορεί να γίνει και για σένα. Είναι θέμα προτύπων και τρόπου ζωής. Στον πραγματικό αθλητισμό, οι ψευτοτσαμπουκάδες την κάνουν με πλάγια πηδηματάκια για κανένα.. φραπέ τσιγαράκι και φαντασιώσεις με ξίδια σφηνάκια.

 83. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/01/2011 01:35:04

  Ναι, αλλά ο Γιωργάκης κάνει εκτός από τρέξιμο και ποδήλατο και σκι και κανό!
  Και είναι και πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 84. anti-stous-dithen avatar
  anti-stous-dithen 18/01/2011 23:16:25

  οι μπαρες φυτρωσαν εκει που χυθηκε αμετρητο αιμα συμπολιτων μας και τωρα ξηλωνονται εκει που μαϊντανο-τηλεοπτικοι ηρωες αποφασιζουν να δικαιολογησουν την υπαρξη του εατου τους (φυσικα με ετοιμες τις δημοσιογραφικες καμερες). Αν καποιος του φταιει του εν λογω "ηρωα", ειναι ο προηγουμενος δημαρχος και ολο το δημοτικο συμβουλιο καθως και κρατικοι και δημοτικοι λειτουργοι που δεν προεβλεψαν μια στοα κατω απο τον αυτοκινητοδρομο για ευκολη προσβαση, και οχι οι ανυποπτοι οδηγοι που ξαφνικα θα συναντησουν σχεδον ακινητα γεωργικα μηχανηματα, χωρις φωτα και με ασχετους παπουδες οδηγους που θα πετανε λασπες πισω τους

 85. Άναυδος avatar
  Άναυδος 19/01/2011 09:15:01

  Όσο μεγαλώνω-μορφώνομαι-μελετώ έχω αρχίσει να πιστεύω οτι κινήσεις/ιδεολογίες, και επαναστάσεις γενικώς, είναι οι πλευρές του ίδιου πάντα αενάως σκοπούμενου. Δλδ η ανάληψη της εξουσίας. Με οποιοδήποτε τίμημα, οποιοδήποτε ρούχο, οποιαδήποτε σημαία.

  Για αυτούς (τους εκάστοτε νέους παίκτες/μνηστήρες) δεν έχει σημασία το πως, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι η αρπαγή της εξουσίας ("για το λαό", "με τον λαό", και κολοκύθια-τούμπανα) από τους κατά εποχή θεσμοποιημένους κρατούντες.

 86. popi avatar
  popi 13/02/2011 10:48:18

  πολλα-πολλα σχολια,εψαξα με υπομονη να βρω,και μετα τι.πως θα πορευτουμε μετα,γιατι δε μιλαει κανεις?εκει ειναι η λυση κυριοι ,εαν δεν εχετε πειστικη εναλακτικη, ουτε κομμα δε μπορειτε να σηκωσετε.ευχαριστουμε για τα φωτα,τα εχουμε,πως να σηκωσεις ενα λαο ραγια,που εμαθε να καλοερναει με τοσα αγαθα,ο φοβος του τωρα ειναι,μην του τα παρουνε πισω,οπως εγινε με την κυπρο,τους πηξανε στο χρημα μετα την διχοτομηση,ο ποιο φτωχος εχει 150τμ σπιτι με πισινα,πειστε τους για τα καλλιτερα κι ελατε να τα ξαναπουμε,μαζι σας.μετα απο μια μεταπολεμικη ανεχεια χρονων,γιατι νομιζετε δεν πειραμε αποζημειωσεις,για να μη σηκωσουμε κεφαλι,εδω μας ριξαν τον εμφυλιο και φαγανε το ποιο υγιες κομματι της κοινωνιας,κι απο κει και περα ανελαβε το ποιο σαπιο κομματι της κοινωνιας,ολοι οι δοσιλογοι,απο τοτε πουληθηκε η ελλαδα κυριοι,αρχισε η χρηματοδοτηση τα ατελειωτα μεχρι σημερα δανεια,θυμαστε καμμια εποχη ανεξαρτησιας της χωρας?ουτε θα υπαρξει ποτε,μη βαυκαλιζεστε,ολα αυτα ειναι ναχαμε να λεγαμε.λοιπον περιμενω αυτο που θα με σηκωσει απ τον καναπε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.